Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (Arşiv)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
Dün birinci bölümünü indirdim izledim,
bayağa güzel diziymiş yahu :)
iyki özlem düvencioğlu var yoksa farketmezdim :img-wink:
yanlız anlayamadığım bişey , bu konuda beni cevaplandırırsanız sevinirim.
aliye iyi karaktermi yoksa kötü karaktermi ?
iyi karakterse eğer, o kızın eline ütü bastırıldığı zaman neden engel olmayıp
kıs kıs güldü..
anlayamadım vallahi :img-pilot
aliye aslında ii karakter ama biraz erkeksi oldugu için bazen böyle kotu gibi gorunebiliyo.zehraya kotu muamele yapıyolar bebegini oldurmus diye ama.tabi o oldurmemeş sanırım daha o konu tam aydınlanmadı gorucez bakalım.ama kogustaki herkesin bi kotu gelen yanları oluyo bazen kestiremiyosun anlıcagınbye
Dün birinci bölümünü indirdim izledim,
kıs kıs güldü..
ya sadece aliye orda gülmedi.diğerleride hiç bir şey yapmadı.suzandan başka
ya çünkü hapishanelerde bebek katilleri,tecavüz girişiminde bulunanları sevmezlermiş,işkence ederlermiş,hatta öldürürlermiş
aliyenin her ne kadar kötü yönleri olsada iyi yönleride var
aslanselda 27-01-08, 18:18 Dün birinci bölümünü indirdim izledim,
kıs kıs güldü..
bu dizide salt iyi karakter pek yok cnm, yani koğuşta yaşayan mahkumların hepsi gerek hayatın onlara getirdikleriyle, gerekse işledikleri suçla, birde dört duvarın ardında yaşam mücadelesi vermenin tek yolunun ayakta kalmak olduğunun farkında olmalarıyla alakalı birşey bu.
yani hepsi zamanla katılaşmış, duyguları körelmiş ama kimi zaman bu duyguları yani insani yönleri ortaya çıkabiliyor, kimi zamanda tam tersi işliyor.
dolayısıyla aliye ve de diğer mahkumların hiçbirine ne salt iyi, ne salt kötü diyemeyiz.
ki ... ben iyi insan diye olaylara seyirci kalmayan, boyun eğmeyen, adalet arayan, haksızlığa gelemeyip ezilenin yanında olana derim.
bu da hayriye abla dahil olmak üzere kimse de yok.
aliyeaynalar 27-01-08, 18:30 bu dizide salt iyi karakter pek yok cnm, yani koğuşta yaşayan mahkumların hepsi gerek hayatın onlara getirdikleriyle, gerekse işledikleri suçla, birde dört duvarın ardında yaşam mücadelesi vermenin tek yolunun ayakta kalmak olduğunun farkında olmalarıyla alakalı birşey bu.
yani hepsi zamanla katılaşmış, duyguları körelmiş ama kimi zaman bu duyguları yani insani yönleri ortaya çıkabiliyor, kimi zamanda tam tersi işliyor.
dolayısıyla aliye ve de diğer mahkumların hiçbirine ne salt iyi, ne salt kötü diyemeyiz.
ki ... ben iyi insan diye olaylara seyirci kalmayan, boyun eğmeyen, adalet arayan, haksızlığa gelemeyip ezilenin yanında olana derim.
bu da hayriye abla dahil olmak üzere kimse de yok.
aslında tariflerine yani olaylara seyirci kalmayan, ki kızın eli ütüleyle bastırıldığı zaman koğuşu havaya kaldıran suzan vardı , ve kızla dertleştide... iyi karakter gibi geldi bana.
ama ilerleyen bölümlerde belli olmaz tabi...
pusat_yusuf 27-01-08, 18:32 Sevgili AH-BU-BEN evet haklısın..Dizimizde bende SALT İYİ bende görmedim...AMa SALT KÖTÜLER belli..GÜLTEN VE FİLİZ...Valla bütün koğuş şöyle dursun,FİLİZin içinde kesinlikle bir ŞEYTAN MİSALİ kötülüğe,cinayete eğilim görüyorum...Evet NUR ANAnında öyle aman amaniyiliklerini görmedim...
NURDA dediğimiz gibi İKTİDAR SAVAŞI,LİDERLİK had safhada..
Aslında AYLİNİ dövdürürken şunu demek istedi...AYLİN,HANIMAĞA BENİM..AYAĞINI DENK AL..BAK BİR İSTEĞİMLE DİĞER KOĞUŞTAKİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIP CEZANI VERDİM..Gibi bir mesaj verdi Ona...
Nur koğuşta bu kadar güç savaşı verirken,kızına karşı ise ZAYIF bir anne kalabiliyor....
Zaten SELDA ALKORDA demişti..BEN NURDA FARKLILIKLAR GÖRDÜM...O yüzden NURU seçtim demişti.SELDA hanımda NURDAKİ GİZEMİN farkında eminim....
aslanselda 27-01-08, 18:55 aslında tariflerine yani olaylara seyirci kalmayan, ki kızın eli ütüleyle bastırıldığı zaman koğuşu havaya kaldıran suzan vardı , ve kızla dertleştide... iyi karakter gibi geldi bana.
ama ilerleyen bölümlerde belli olmaz tabi...
evet başlarda öyleydi ama artık koğuşta işleyişin nasıl olduğunu gördükten ve anladıktan sonra o da birşey yapamayacak ve de herşeye seyirci kalacak ki kalıyorda.
dizi türkiyede ilk defa yapıldı herhalde.reytingleride süper.aliye favorim.nazlıya çok üzüldüm ya.selda alkor usta oyuncu.yine oyunculuğunun hakkını veriyo.:img-yes::img-yes:
ama cok sempatik geliyo bilmiyorum.aliye bencil gibi görünüyo ama değil.düsün nazlıya bırı gelmıyo dıye benım yerime kardeşimle sen görüş falan dedi:img-yes::img-yes::img-yes:
KemanciMemo 27-01-08, 20:41 7. Bolum...
Onceki 2 bolume nazaran daha az ic karartici ve kasvetli bir bolumdu diyebilirim. Bunu Suzan’in kogusa muhtesem donusune mi yoksa Handan’in o hasretle bekledigimiz icten tebessumlerinin bu bolumde doruga cikmis olmasina mi borcluyuz bilemiyorum. Sanirim her ikisine de. Bunda tabiki beraber oynadiklari sahnenin de katkisi cok buyuktu. Keyifle izledigim, dort kose olmus bir sekilde izledigim iki sahneden biriydi.
Handan’in biraz merak, birazdan fazla kiskanclik ve birazdan cok fazla nezaketle sordugu “Suzan hanim, doktorun size uzun zamandir soylemek istedigi neymis???” sorudan sonra her tarafima birden gulme krizi geldi. Handan cok tatli sordu, Suzan cok tatli bir hayret ifadesi takinarak cevapladi. Handan tekrar cok tatli ve sevimli bir sekilde merakiyla kala kaldi. Bolumun en tatli iki sahnesinden biriydi.
Diger tatli sahnede yine bir tarafta Handan diger tarafta bu sefer Tarik vardi.
“Uzunca zamandir aklimda birsey var, birsey soracaktim…” diye baslayinca Tarik bey, Handan icinde besledigi merak’ini desifre ettirdi “Sen de bugun herkese ayni seyi soyluyorsun!” Tarik bey’den bekledigi heyecanli (!) konusmayi duyamayinca yine ne kadar merak ve heyecan dolu biri oldugunun altini cizme geregi duydu; “Ben acikcasi, daha heyecanli bisey bekliyordum!”. Keske burada Tarik; “Ne bekliyordun?” diye sorsaydi da Handan’in ne bekledigini ogrenebilseydik… Tarik bunu sormayinca, Handan bu sefer baliklama atliyor meseleye ve Tarik tarafindan sobelenmek istendigini neredeyse haykiriyor; “Suzana da mi bunu soyleyecektin????????” Tarik’in Suzan’a tahmin ettiginden cok farkli bisey soylemek istemis oldugunu ogrenince rahatliyor Handan. Iste bu sahneyi de dort kose olmus bir sekilde izledim ben, enfesti.
Bu bolumun sahneleri bence bu ikisiydi, bolumun oyunculari ise bence Suzan ile Handan idi. Suzan’in cocuklariyla konustugu sahnedeki verdigi duygu aktarimi ile Zehra’nin bir kac bolum once cocugu icin feryat ettigi sahnedeki duygu aktarimi birbirlerine cok benziyordu. Duygulu ve cok huzunlu bir sahneydi. Her iki sahnede de Suzan'in ve Zehra'nin beraber olmalari bir tesaduf olamaz.
Diger taraftan, Handani bu bolum yine begeniyle izledim izlemesine, ama bir kac sey dikkatimi cekti yine. Handan, mahkumlara sergiledigi nezaketli ve hosgorulu tavrinin yuzde birini emri altinda calisan terbiyeli gardiyanlara sergilememekte israrci gorunuyor. Suzan’i odasina getirmesini istedigi gardiyan’a karsiki tutumu son derece nezaketsizdi. Kendini begenmislik hissi uyandiran bir tavir takindi. Handan bu tavri, emri altinda calisan gardiyanlara surekli sergiliyor. (Gulten haricindekileri kastediyorum.) Bunu anlamakta acikcasi zorluk cekiyorum. Verdigi emirlerde(!) karsisindakini kucuk dusurucu ifadeler kullanmasi, yuzundeki masum gorunumu kendisini begenmis, ukela bir gorunume donusturmesi cok sinir bozucu geliyor bana.
Bir kac bolum oncede sanirim yine ayni gardiyana bagirarak odasindaki ciceklerin kaldirilmasini emretmisti! Handan’in bu dengesiz tavirlarini ne zamana kadar izleyecegimizi cok merak ediyorum. Mahkumlarla konustugu sahnelere bakiyorum “Dunyanin En nazik insani” secilmeye calisan birisi gibi davraniyor. Emri altinda calisan gardiyanlara olan tavrina bakiyorum “Dunyanin en ukela insani” olabilmek icin and icen birini izliyorum sanki. Tuhaf ve cok sinir bozucu.
Sevgili Hayriye ablanin mektuplari halen cok kisa, yetersiz ve eksik geliyor bana dogrusu. Tamam cok uzun olmasi da belki biraz can sIkIcI olur, ama koca kogusa yarim sayfa yazip gondermek de sanirim bir tek Hayriye ablanin aklina gelebilir!
Hayriye ablanin kizi ile konustugu sahne bu bolumun en acikli sahnelerindendi. Hele Hayriye ablanin kizina son olarak sordugu soruyu sorarken ki sorgulu hali ve masumiyeti cok huzunluydu; “Peki benim adim ne?”
Kizi ve torunu icin Anneliginden feragat ederek Teyze olmayi kabul eden bir Anne’nin ayaginin altina paspas olunsa dahi azdir. Eee bosuna dememisler; Ana gibi yar, Sinop gibi diyar olmazmis…
Dikkatimi ceken bir baska sahne…
Aliye, Nazli’nin ne kadar temiz oldugunu anlatirken ilginc bir kiyaslama yapiyor: “Su utulu camasirlar var ya, sen onlardan da temizsin!” Bu benzetme benim aklima bir kac gun once "escinsselik" hakkinda yazmis oldugum ve forumda yol actigi depremlerden dolayi silinen yazimdaki benzetmeleri getirdi. Oyle anlasiliyor ki o depremden sonra bir depram daha yasanmis forumumuzda. Enterasan ve ilginc geldi bu bana. Forumumuz’un B2’yi andirdigi benzetmesi dahi yapilmis. Dogrusu buna uzulmemiz mi gerekir yoksa sevinmemiz mi, ben karar veremedim. Eger bu tespit dogruysa diziyi yasayarak izleyen izleyici sayisinin hic de azimsanmayacak kadar cok oldugu anlasiliyor. Kaygi verici bir gelisme bu tabiki. Bu diziyi yasayarak izlemek istemek demek, Parmakliklar Ardinda olmaya razi olmak demek. Forumda dahi olsa bunu kimsenin isteyecegini sanmiyorum...
Ince detaylar…
Tosun kedicik’imiz bu bolum yine her yerde ve neredeyse her kucaktaydi! Kedicik’imizin akibeti hakkinda suphelenmemezi saglayan sevgili yonetmenimize buradan selamlar gonderiyorum. Ayni zamanda hircin dalgalari es gecmedigi ve Hayriye ablanin cocuklarini(!) unutmadigi ve soldurmadigi icin de sevgilerimi yollamak istiyorum.
Bu bolumde en fazla yapilan eylem sanirim “restlesme” idi. Nur’un Aliye’ye resti! Nur’un Aylin’e resti! Gulten’in Nazli’ya resti! Handan’in Gulten’e resti! Aliye’nin Nur’a resti! Aylin’in Nur’a direkt, kogus’un diger sakinlerine indirekt resti!
B2’nin vaz gecemedigi tek haslet sanirim; Rest’e rest!
Hamis: Bu diziyi izleme ve bu forumda yazma sebebim bu dizinin Hayat Turkusu ekibi tarafindan cekiliyor olmasi ve Hayat Turkusu forumundan tanidigim degerli arkadaslarin burada da yorum yaziyor olmasiydi. Bu arkadaslarin yorumlarini okuyamiyor olmak ne yalan soyleyim buraya yazma sevkimi kiriyor. Boyle devam ederse, "escinsellik" hakkindaki yazdigim yorumdan sonra bana cephe alan ve profilime mesaj atmak suretiyle yazmayi birakmam icin bana yalvaran arkadaslarin istedigini yapacagim ve yazmayi birakacagim.
aslanselda 27-01-08, 21:57 7. Bolum...
Handan’in biraz merak, birazdan fazla kiskanclik ve birazdan cok fazla nezaketle sordugu “Suzan hanim, doktorun size uzun zamandir soylemek istedigi neymis???” sorudan sonra her tarafima birden gulme krizi geldi. Handan cok tatli sordu, Suzan cok tatli bir hayret ifadesi takinarak cevapladi. Handan tekrar cok tatli ve sevimli bir sekilde merakiyla kala kaldi. Bolumun en tatli iki sahnesinden biriydi.
Diger tatli sahnede yine bir tarafta Handan diger tarafta bu sefer Tarik vardi.
“Uzunca zamandir aklimda birsey var, birsey soracaktim…” diye baslayinca Tarik bey, Handan icinde besledigi merak’ini desifre ettirdi “Sen de bugun herkese ayni seyi soyluyorsun!” Tarik bey’den bekledigi heyecanli (!) konusmayi duyamayinca yine ne kadar merak ve heyecan dolu biri oldugunun altini cizme geregi duydu; “Ben acikcasi, daha heyecanli bisey bekliyordum!”. Keske burada Tarik; “Ne bekliyordun?” diye sorsaydi da Handan’in ne bekledigini ogrenebilseydik… Tarik bunu sormayinca, Handan bu sefer baliklama atliyor meseleye ve Tarik tarafindan sobelenmek istendigini neredeyse haykiriyor; “Suzana da mi bunu soyleyecektin????????” Tarik’in Suzan’a tahmin ettiginden cok farkli bisey soylemek istemis oldugunu ogrenince rahatliyor Handan. Iste bu sahneyi de dort kose olmus bir sekilde izledim ben, enfesti.
Diger taraftan, Handani bu bolum yine begeniyle izledim izlemesine, ama bir kac sey dikkatimi cekti yine. Handan, mahkumlara sergiledigi nezaketli ve hosgorulu tavrinin yuzde birini emri altinda calisan terbiyeli gardiyanlara sergilememekte israrci gorunuyor. Suzan’i odasina getirmesini istedigi gardiyan’a karsiki tutumu son derece nezaketsizdi. Kendini begenmislik hissi uyandiran bir tavir takindi. Handan bu tavri, emri altinda calisan gardiyanlara surekli sergiliyor. (Gulten haricindekileri kastediyorum.) Bunu anlamakta acikcasi zorluk cekiyorum. Verdigi emirlerde(!) karsisindakini kucuk dusurucu ifadeler kullanmasi, yuzundeki masum gorunumu kendisini begenmis, ukela bir gorunume donusturmesi cok sinir bozucu geliyor bana.
Bir kac bolum oncede sanirim yine ayni gardiyana bagirarak odasindaki ciceklerin kaldirilmasini emretmisti! Handan’in bu dengesiz tavirlarini ne zamana kadar izleyecegimizi cok merak ediyorum. Mahkumlarla konustugu sahnelere bakiyorum “Dunyanin En nazik insani” secilmeye calisan birisi gibi davraniyor. Emri altinda calisan gardiyanlara olan tavrina bakiyorum “Dunyanin en ukela insani” olabilmek icin and icen birini izliyorum sanki. Tuhaf ve cok sinir bozucu.
bir kere yorumlarınıza bayıldım, durumu çok güzel özetlemişsiniz :img-wink: kesinlikle Handan'ın oradaki yüz ifadeleri ve soruş şekli görülmeye değer şahanelikteydi. Her ne kadar suzan'ın paslarını almadığı konusunda ısrar edenler olsada kesinlikle mimiklerini çok iyi kullandığını düşünüyorum, bu bölümde bunun kanıtı olsa gerek.
söylediğiniz gibi Handan & Suzan sahneside, Handan & Tarık sahneside mükemmel keyif vericiydi. Handan bu bölüm doruğundaydı diyebilirim, bize her duyguyu çok güzel yansıttı, kızgınlığını, öfkesini, merakını, kıskançlığını, otoritesini hepsini çok iyi yansıttı, daha mükemmeli olamazdı. Handan'ın artık Tarık'a karşı galiba boş olmadığını da anlamış olduğumuz bir bölüm oldu.
Handan'ın dengesizliklerine gelince, ben dengesizlik olarak görmüyorum, bu dizide her karakterin öyle böyle hallerini görüyoruz zaten. Handan hapishaneye yeni müdür olarak atanmış, kendini ve kurallarını ispatlama derdinde olduğundan elbetteki mahkumlara karşı daha onların anlayacağı tarzdan davranması normal, disiplini sağlamak ve otoritesini kurabilmek içinde emrinde çalışanlara karşı biraz daha fevri olabiliyor ki ben söylediğiniz kadar ukala olduğunu hiç düşünmüyorum, başından beri herşeyi rica ile söyleyen biri olarak sinirlendiği bir kaç anda onu hep saymadıklarını gülten'e göre hareket ettiklerini düşündüğü için öyle davranması da gayet doğal geliyor bana. Kesinlikle ukala biri değil.
Bir mahkum Doktor aski mi? Bir Doktor Müdür aski mi? Neden?
yorumundaki soru isaretlerinin kesin bir yanitini vermek cok güc olmakla birlikte, bu konuda halen degismeyen düsüncelerimi tekrarlayacagim.
bazen anlasilmaz, bazen görünür olan yakinlasma-hoslanma halini ben henüz ask olarak tanimlayamiyorum.
Aski tercih edebilecek lüksümde var mi , emin degilim : )
bence ask iliskilerinde cezaevi ortaminin ve karekterlerin kendi sorunlarinin etkisi büyük olacaktir. büyük olasilikla onlarin cözümsüz sorunlari bu aski köstekler.
Suzan- Doktor yakinlasmasinin B2 de kabul görecegine inanasim gelmiyor.
Oysaki mahkum-doktor aski cok daha etkileyici ve düsündürücü olabilir.
senaristler her iki kadini bir erkege asik edip sonrasinda erkek olana bir secim yaptirabilirler.
ask konusu dahil olan karekterlerin sorunlariydi, araya girecek dis etkenlerdi, kararsizliklardi derken ask konusu bizi daha cok oyalayacak gibi.
sanirim diziyi izlerken beklentilerimin icerisinde ask arka siralarda ama askin varligi elbete insani heyecanlandirir. hangi ortamda olursa olsun ask ve sevgi bu dizide de olumlu konulardan biri ve onca güc , sert olayin yaninda belkide nefes aldiracak hos sahneler cikabilir.
ama bana secim yapmalisin dersen Dilekce cigim Müdire-Doktor aski derim.
aski duvarlarin ardinda saklamadan yasayan, deniz esliginde daha özgür bir aski tercih ederdim.
bir baska deginmek istedigim konu ise bu bölümde islenen diger konulardaki ilerlemenin daha hissedilir olduguydu.
elimizde degismeye baslamis iki karekter var. Aliye nin sert ve bickin hali Nazli nin durumuyla yavas yavas erozyona ugruyor. Aliye de hizli bir yumusama basladi. B2 deki konumuna göz koyan Ayline bu ruh haliyle nasil mücadele eder, Nura ve Ayline karsisinda hala cetin cevizligini koruyabilir mi görecegiz.
bu yumusama ona cok yakisti ilk defa onu bu bölümde daha iyi taniyabildim.
karsi karsiya kaldigi sorunlara sertlikle tepkiler veren Aliye nin kalbi bebek meselesiyle yumusadi. kendini sorumlu hissedecegi bir varlik daha var artik...
Aylin ise boyunegmezlik yolunda, Nuru daha cok zorlayacaga benzer. B2 deki dengeler bebek konusu sayesinde oldukca karisacak gibi.
Nurun pozisyonunda salantili günler geliyor olabilir. bu karisikligin cok fazla sürmemesini dilesemde B2 kogusundaki yeni yapilanmada öne cikan isimleri izlemek etkileyici olabilir.
bu hiyerarsiyi kabulenmeden yinede o sistemin icinde tek basina farkli bir yol izlemeyi arzulayan Perihan dan ise cok baska beklentilerim var.
bu bölümde icime sinmeyen izlerken yüzümü eksiten bir sahne oldu. Müdirenin Savici ile konusmasindaki keskin tavirlari beni rahatsiz etti.
bu repligi el hareketleri ile destekleme cekim ekibi tarafindan istenilen bir durum olsa gerek, ancak bana Türkiye de bir Müdirenin hangi özgüven boyutunda olursa olsun bir Savciya ( ki karsidaki profesyonel biri ve meslege yillarini vermis birisi varken ) bu tip tavirlarda bulunmaz gibi geliyor.. ancak ben Türkiye de ki hizli gelismeleri takip edemiyor olabilirim : )
birde bilgim olmayan bir konu var keske hukuki acidan bilgili bir arkadasimiz olsada yanitlasa diyorum.
Savci Beyin sorgulama islemlerini desteklemek ve belkide derinlestirme adina bir emniyet görevlisinin esliginde sorgu yürütmesi gerekmez mi?
bence bu konuya bir Komiserin el atma zamani geldi de geciyor :)
birde Hayriye'nin telefon konusmasindaki oyuncuyu görünce buyrun is bulundu dedirti.
sanki tanri sevdigi kuluna sucu ayagina getirmis gibi olmus.
gizli bir yaniltmaca yapmis senaristler, cok begendim : )
aliyee benimm adamımm dizidee en iyi oynayan o kim nederse desinn bayılıyorum onaa yhaa konusmasıı çok tatlıı kendiside öyle hele gülmesii süperr aliyeye laff yokk hele konusmasınaa hiç laff yokk ALİYE 1 NUMARAAA:happy0064
aliyeaynalar 28-01-08, 00:46 herkes aliyeye bayılmış ama bende handana bayıldım..:img-wink:
ayy canım benim yaa,
2.bölümü izliyorum şimdi..
nasıl kızdı aşcıya ve ceza verdi ona ahh canım benim :)
aşçı : Emrederseniz Müdür Bey :)
Koptum orda bea :)
hele o replikten sonra handanın yüzü görülmeye değerdi... :img-wink:
MoOnDaNcE-11 28-01-08, 02:20 Diziyi de , konularin islenesini de pek sevmedim ancak sirf oyuncu kadrosu icin bile izlenir . ATV'den de baska bir kanalda yayinlansa daha iyi rating alacagindan eminim
FEL!ADE iyice bilinmeze doğru giden Suzan-Tarık-Handan üçlemesini çok iyi özetlemişsin.
Gönül ister Suzan olsun ama banada bir mahkum doktor yakınlaşması inandırıcı gelmiyor.
Tarığın hoşgörü ve tavrına hayranım ama bir doktor sanmam ki bir mahkumla birlikte olsun.
Ama cazibesi konusu da var.
Seyirciyie ilginç ve zor biraşk gibi gelecek.
Bizim halkımız sever böyle koşuşturmacalı,yorucu aşkları:)
Bende başlarda eleştirel yaklaşmayıpsadece aksiyonuna daldığım için dikkatimden kaçan birşeyler sezdim bu hafta.
Gülten çok abartlıyor,mahkum hakları çok basite indireniyor.
Nedir ne değildir onun tantanasını yapacak kadar bilgiye sahip değilim bir hapishane ortamı için ama,yinede bir devlet kuruluşunda tuvalette bir mahkuma şiddet uygulanması,hemde birsürü devlet görevlisinin olduğu bir koridora açılan tubalette.
Acındırılmak için fazla abartılmış bir sahneydi.
Beni fazlasıyla rahatsız etti.
Ve yine güzel bir bölümdü.
Ben tuttum bu diziyi.
Suzan ve Aliye en hoşuma giden karakterler.
Handanı soğuk buluyorum ve giderek artıyor,insan olmak için birçabası yok,hapishane müdür olmak taş olmayı gerektirmez sanırım:img-wink:
siyah-beyaz 28-01-08, 09:44 Bir mahkum Doktor aşkı mı? Bir Doktor Müdür aşkı mı? Neden?
Karakter olarak baktığımda* doktor-mahkum* aşkını izlemeyi tercih ederim.Diğeri çok olması gereken,sıradan olur...Ve Suzan da eğitimli bir insan..Başına gelenler onun tercihi değil...Neden mutluluğu yakalamasın???Anne oluşu buna engel değil bana göre,belki o çok sevecen Tarık çocukların yaşadığı travmayı atlatmalarında yardımcı olur,yaraları siler...Kimbilir????
Parmaklılar arkasındaki en tehlikeli karakter Filiz(yanlış yazmadım umarım,esrar satan)...Gülten'den daha kötü,onun eline butür fırsat verilse kimbilir neler yapar????
arkadaşlarr persembe günü diziyi izleyemedimm tekrarı ne zaman bilen var mı
aksilige bak izledigim bölümlerde on kere tekrarı denk gelir şimdi hiç tekrarına rastlamadımm
suzanınn çocuklarıyla konusmasını ve aliye ve zehrayı merak ediyorum :img-wink:
önümüz deki bölümde tarık handanın evine yerleşmesi için ,yardıma gitse handanda kıvırcık saçlarıyla kapıyı açsa tarıkla berabar bizde şok olsak ne güzel olur değilmi.keşke.........:happy0064
önümüz deki bölümde tarık handanın evine yerleşmesi için ,yardıma gitse handanda kıvırcık saçlarıyla kapıyı açsa tarıkla berabar bizde şok olsak ne güzel olur değilmi.keşke.........:happy0064
kalplerizmiz birmiş canım bende aynı seyi aklımdan gecirdim tarık handana yardım etmek için surpriz yapıp evine gelse ve handanı kıvırcık sacıyla gorse bizde o anki şokunu gorsek ilginc ve guzel olurdu .h.p ciler anlamıstır:P:img-icecr
arkadaşlarr persembe günü diziyi izleyemedimm tekrarı ne zaman bilen var mı
aksilige bak izledigim bölümlerde on kere tekrarı denk gelir şimdi hiç tekrarına rastlamadımm
carsamba gece cıkır tekrarı.bye
ay bencede harika olur.handanımızı yani mavimizi kıvırcık saçlarıyla görmek.inşallah bir gün görürüz.kıvırcığım benim.
keremcem d 28-01-08, 15:22 vallah bende isterim handani kivircik saclariyla görmek..
diyelim dediginiz gibi tarik yardima gitse kapiyida handan kivircik saclariyla acsa..acayip utlu olurdum bende..
cok tatli:img-yes:
Bölüm özeti cikmadi daha dmi??
arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.handan müdire ilk geldiğinde mahkumlarla konuşmaya gidecekti ve ona bir cep telefonu vermişlerdi.mahkumların yanına gittiğinde filiz handanın elinden telefonu aldı pantolonunun cebine koydu.filiz o telefonla heryeri arıyor.avukatını bile aradı telefonla.handanın hiç mi aklına gelmedi telefon.
bu arada dizi mükemmel.bütün oyuncuları tebrik etmek lazım mükemmel performans sergiliyorlar.
keremcem d 28-01-08, 15:41 arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.handan müdire ilk geldiğinde mahkumlarla konuşmaya gidecekti ve ona bir cep telefonu vermişlerdi.mahkumların yanına gittiğinde filiz handanın elinden telefonu aldı pantolonunun cebine koydu.filiz o telefonla heryeri arıyor.avukatını bile aradı telefonla.handanın hiç mi aklına gelmedi telefon.
bu arada dizi mükemmel.bütün oyuncuları tebrik etmek lazım mükemmel performans sergiliyorlar.
aaa o handandan aldiklari telefeon o telefon mu??
Ben hic farketmedim..
Galiba herhalde handan sandiki kirmislardir fln..
Filizde ne kurnazmis.. hemen telefonu almis sokmus cebine:img-yes:
Sweet Julia 28-01-08, 15:47 arkadaşlarr persembe günü diziyi izleyemedimm tekrarı ne zaman bilen var mı
Sanırım dizinin tekrarını Çarşamba gece 01:00 yada 02:00 gibi veriyorlar:img-yes:
aaa o handandan aldiklari telefeon o telefon mu??
Ben hic farketmedim..
Galiba herhalde handan sandiki kirmislardir fln..
Filizde ne kurnazmis.. hemen telefonu almis sokmus cebine:img-yes:
hayır arkadaşlar filizin kendi cep tlf nu var.handanın filize kaptırdığı tlf küçük ev telsiz telefonu.tekrarını izlerseniz telsiz telefon olduğunu görürsünüz.benim favorim dizi de filiz.kesinlikle psikoo.
keremcem d 28-01-08, 16:11 hayır arkadaşlar filizin kendi cep tlf nu var.handanın filize kaptırdığı tlf küçük ev telsiz telefonu.tekrarını izlerseniz telsiz telefon olduğunu görürsünüz.benim favorim dizi de filiz.kesinlikle psikoo.
aynen benimde favorilerim arasinda filiz var--
cok seviyorum ya:img-yes:
demek kendi telefonuymus bende sasirmistim:img-yes:
bakalim bu bölüm neler olucak..simdi tüm kogus bilyior nazlinin hamile oldugunu
benim bir tesbitimi yazmak istiyorum yani bence semra gardiyani oynayan oyuncu adi ozlem sanirim,gercekten hamile.bana gore artik belli de oluyor baya kilolu,yuzu falan da sis.obur turlu senaryoda bir gardiyani hamile gostermek ne gibi bir acilim getirir diziye cikaramadim.herhalde bir kac bolum sonra semra oynamiyacak artik.bir de nur karakteriyle selda alkor kogus anasi olarak kendisinden korkulan degil de sanki her an diger mahkumlari kucaklamak istiyormus gibi bir izlenim veriyor.yani kotu olmasi icin fazlasiyla zorlaniyor gibi geliyor.onun yerine can yoldasi olsa digerlerine daha iyi olmaz mi?en azindan daha inandirici olacagi kesin.
luckya arkadasım semra gardiyan konusunda haklı olabilirsin yani gercekten hamile olabilir.semra gardiyan ile ilgili benim aklıma bi dusunce.ileride semra gardiyanın bebegine bişe olucak yani dusuk mesela .nazlının bebegini dogurup semra gardiyana vericek.benim içimde oyle bi his uyandırdı:icon_whis
aliyeaynalar 29-01-08, 00:40 arkadaşlar tahsinin katili handan olabilirmi ?
yani bana o gibi geldi.
tahsin öldürülmeden önce, onun yanına gelen şahsının boyu yüzü , hatta gülümsemesi handana çok benziyor..
arkadaşlar tahsinin katili handan olabilirmi ?
yani bana o gibi geldi.
tahsin öldürülmeden önce, onun yanına gelen şahsının boyu yüzü , hatta gülümsemesi handana çok benziyor..
siz bu diziye izlediğinize eminmisiniz?handan rehin alma olayları esnasında gelmişti zaten üstelik b2 ye girdiğinde tahsin'e o saldırı zaten yapılmıştı,ayrıca tahsin'i öldürmek için bir nedeni de yok,lütfen biraz düşünüp sonra yazın, yazmış olmak için değil...
arkadaşlar tahsinin katili handan olabilirmi ?
yani bana o gibi geldi.
öldüren kişi filiz.öldüren kişinin saçları salıktı,handanın saçları topuz.katil çizme giyiyor ,uzun çizme giyen filiz var.zaten o bölümü izledin mi yüz hatlarından,çizmelerinden,pantolonundan filiz olduğu anlaşılıyor.koskoca müdire niye katil olsun ki.
öldüren kişi filiz.öldüren kişinin saçları salıktı,handanın saçları topuz.katil çizme giyiyor ,uzun çizme giyen filiz var.zaten o bölümü izledin mi yüz hatlarından,çizmelerinden,pantolonundan filiz olduğu anlaşılıyor.koskoca müdire niye katil olsun ki.
Katilin Filiz olduğu aşikar çizmesinden saçından falanda hani koskoca müdire neden katil olamıyor onu anlamadım...Yani dizide müdire Handan'ın tahsin'i öldürmesi için bir sebep yok tabiki ama reelde bir anne evladını öldürebiliyorsa cinnet anında , bir kadın kocasını kazayla öldürebiliyorsa bir müdirede pekala katil olabilir...Herşey insanlar için değilmi??
Katilin Filiz olduğu aşikar çizmesinden saçından falanda hani koskoca müdire neden katil olamıyor onu anlamadım...Yani dizide müdire Handan'ın tahsin'i öldürmesi için bir sebep yok tabiki ama reelde bir anne evladını öldürebiliyorsa cinnet anında , bir kadın kocasını kazayla öldürebiliyorsa bir müdirede pekala katil olabilir...Herşey insanlar için değilmi??
arkadaşın biri katil handan olabilir mi deyince ben o cümleyi yazdım.handan geldiğinde tahsin zaten ölmüştü.handanın tahsinle bir ilişkisi filan da yoktu.o cümleyi yazmamın sebebi o.bende biliyorum her insan suç işleyebilir.sonuçta her insan melek değil.koskoca müdire niye katil olsun derken ben tahsini öldürmek isteyen bir sürü kişi varken niye handan öldürsün diye bir şey söylemek istedim
evet kızlar sonunda özeti okudum ve süpermiş yalnız handanı eve davet etmiş evet öjenimin istediği bölüm gelmiş bu arada bu bölümde kıvırcık saçlarını kullansa keşke tarık herhalde kalpten gider dimi arkadaşlar:img-wink:
aliyeaynalar 29-01-08, 19:15 ya sanki ölen adam ölmeden önce han-dan ha-ndan diyordu,
yoksa banamı öyle geldi.. Yani handanın şüpheliler listesine koymamın sebeplerinden bi taneside o..
ya sanki ölen adam ölmeden önce han-dan ha-ndan diyordu,
yoksa banamı öyle geldi.. Yani handanın şüpheliler listesine koymamın sebeplerinden bi taneside o..
arkaşım ya sen yanlış dizi izliyosun yada bunca insan da bi problem var.tahsinin katili filizdir.başka alternatifi yok yani.olamaz.
keremcem d 29-01-08, 21:55 slm millet..
bende simdi okudum özeti..
nihayet tarikin kimden hoslandigini anliyabildik..
handanda hoslaniyormus..fragmanda cikmis insallah görürüm yada internete verilir:img-yes:
aliye nazlinin anlatiklarini duyunca cilgina dönmüs.. o shaneleri iple cekiyorum..
Bakalim zehrayi bekliyen süpriz neymis..
özetı okudum ama özette devamlı aynı tekrarlar olmasından kısaca yorumumu yapmak ıstıyorum..
Handan’a duyduğu yakınlığı bir türlü dile getiremeyen Tarık, sonunda Handan’ı evine davet eder. Acaba Dr.Tarık duygularını Handan’a açabilecek midir? Özgür ve Nurgül’u tam yakınlaşmışken ayrı düşüren ne olacaktır? Görüş günü büyük bir hevesle kocasını bekleyen Zehra’ya görüş sonrası ne gelecektir?
handan'a mı yoksa suzana mı tam ne duydugu bellı degıldı..demek duyguları handana karsıymış..hayırlısı dıyelim ama handan hemen bir cvp alıcağını hıc sanmıyorum..özgür ve nurgüle gelınce ben ıcerıde ablasıyla fılan olan kavgalarını ögrenecekler ve bunlar onlarında arasını bozacak..
Nazlı Gülten’in ona gizlice gebelik testi yaptığını ve düşük yapsın diye onu tuvalette dövdüğünü açıklar. Aliye öfkesinden deliye döner ve Nazlı’ya haraket eden Nur’un üzerine saldırır. Çıkan kavga üzerine koğuşa gelen Handan teftiş isteyeceğini söyleyerek koğuşu yatıştırır. Ancak Handan’ın işi zordur. Savcı teftişi engellemek için elinden geleni yapmakta ve Handan’ın açığını aramaktadır. Bu arada Tarık Suzan’ın kolundaki ve sırtındaki sigara yanıklarını gerekçe göstererek davasının yeniden görülmesi için uğraşır. Suzan için bir dilekçe yazmak üzere Handan’dan yardım ister.
demekkı aliye hala sinirlerine hakim olamıyacak.handanın bu işe al atması süper...ama onunda savcı engeli var..iyinin ve iyiliğin her zaman klazanacagını düşünen ben mutlaka handanın bu işi başaracagını düşünmekteyim..tarıkın suzanı ıkna edebilmesı de ayrı bir guzel..handan ın da suzana buyük bri zevkle yardım edebileceğini gecen bölümden gördük..cocuklarından sonra bu ona cok iyi gelecek..
Kocasının geleceği umuduyla görüşü hevesle bekleyen Zehra’ya gelen giden olmaz ama görüş sonrası Zehra’nın hiç beklemediği bir şey gelir.
zehranın durumunu cok merak edıyorum..hatta su özette en cok dıkkatımı ceken bölüm bu oldu diyebılırım..
Hangi arada HAndan a bu yakınlık gelişiverdi...Tamam anladık zaman geçirmek istedi tekneyle denizin ayazında gezmeyi teklif etti, şahinin tepesi bülbüln kafesi limanın eteği gezmesi derken üstüne evini toparlamaya yardım etmeyi de istedi de şimdi dün biiiir bugün iki doktor Taaaaaaarık HAndan a bu yakınlığı ne vakit duydu...:) HAndan da geri kalmadı ya gerçi..Suzan a Tarık ile ilgili sorular sormak, Tarık tan söyleyeceği şeyi heyecanla beklemek...Kızımız da yere bakan yürek yakkan cinsinden(insan çeşitleri) gibi,,,
Bide yanlış mı okudum fragman görülmüş,karşılıklı şampanyalar falan....Daha Handan ın evinde kutuları açacaktınız..Hem Handan açmış mı bakim o kutuları..Öyle akşamları şampanyalarla ev düzene girmiyo kızım :) Neyse şimdi sen git bakalım TArık ın yemeklerini beğenecek misin? İyi makarna yapıyo bu konu tecrübe edildi :) E sende boş durmayıp bi salata yaparsın artık hııı:) HAdi bakalım.. bu akşamın bir de sabahı var...Neler bekliyor sizi görelim..
fragman her zamanki gibi kafada soru işaretleri bırakıyo.tarıgın sonunda kimden etkilendigi belli oldu handan.garibim acılamıyomsuta.bakalım neler oluca.handan cok tatlıydı fragmanda sacda bi degişikliller gordum sankim:icon_whis:img-yes: .kogus gene karısık.bakalım neler olucak
sonunda fragmanı bende gördüm.
TARIK HANDAN’A KARŞI OLAN DUYGULARINI AÇIKLAYABİLECEK Mİ?
bu başlığı çok sevdim ben yaw
Handan’a duyduğu yakınlığı bir türlü dile getiremeyen Tarık, sonunda Handan’ı evine davet eder. Acaba Dr.Tarık duygularını Handan’a açabilecek midir? Özgür ve Nurgül’u tam yakınlaşmışken ayrı düşüren ne olacaktır? Görüş günü büyük bir hevesle kocasını bekleyen Zehra’ya görüş sonrası ne gelecektir?
inşallah duygularını söyleyebilir.sonunda tarıgın kimden hoşlandığını öğrendik.handandan :)
Nazlı Gülten’in ona gizlice gebelik testi yaptığını ve düşük yapsın diye onu tuvalette dövdüğünü açıklar. Aliye öfkesinden deliye döner ve Nazlı’ya haraket eden Nur’un üzerine saldırır. Çıkan kavga üzerine koğuşa gelen Handan teftiş isteyeceğini söyleyerek koğuşu yatıştırır. Ancak Handan’ın işi zordur. Savcı teftişi engellemek için elinden geleni yapmakta ve Handan’ın açığını aramaktadır. Bu arada Tarık Suzan’ın kolundaki ve sırtındaki sigara yanıklarını gerekçe göstererek davasının yeniden görülmesi için uğraşır. Suzan için bir dilekçe yazmak üzere Handan’dan yardım ister.
aliye bu bölümde gene deliriyo yaw.handandan yardım istiyolar.savcıda iyice uyuzlaşmaya başladı.bırak işini yapsın.boşuna göndermediler oraya handanı dimi.
Tiyatro salonunun onarımı ve burada kadın koğuşlarının bir oyun sergilemesi girişimi de bir yandan sürmektedir. Handan ve Tarık hep olduğu gibi işle ilgili konularda birbirlerine destek olurlar ancak aralarındaki yakınlığı dile getirecek bir ortam bulamazlar. Tarık bu döngüyü kırmaya karar verir ve Handan’ı evine davet eder.
tarığın handanı evine davet etmesi çok güzel.inşallah orda açıklar duygularını.
ama tabii ki handanın da tarıgı evine davet etmesini isterim.
Bir diğer ikili Özgür ve Nurgül de tam yakınlaşmışken ayrı düşerler. Görüş günü Aliye ve Nur’u ziyaret ettikten sonra birlikte Özgür’ün evine giderler ama Nurgül ertesi sabah sessizce kaçıp gider.
bence ayrı düşmelerinin sebebi nurun ve aliyenin bu ilişkiden haberleri olması olabilir.
Kocasının geleceği umuduyla görüşü hevesle bekleyen Zehra’ya gelen giden olmaz ama görüş sonrası Zehra’nın hiç beklemediği bir şey gelir.
görüş sonrası gelebilir belki kocası olamaz mı? ben bi fikir daha yürütüyom ama olmayabilir de.hani oğlu olamazmı yani babası yada başka biri oğlunu getirmiş olamaz mı. ölmedi dimi oglu???
Zehra B2 ye ne vakit düştü söylemişler miydi? Ben unuttum..Bu süre zarfında hala evli mi görülüyorlar bilmiyoruz? Gerçi böyle bir suçu eşinin işlediğini düşünen biri o evlililiği ne derece beklemede tutabilir ki?
Hala evlilikleri sürüyorsa Zehra ya gelen şey boşanma celbi mi ne diyolar,işte ondan gelmiş olabilir? Yahut sonrasında vazgeçer de Zehra yı dinlemeyi dener mi orasını bilemem tabi? Hani vardırya olayları sonu belli konular...
Eş affedecektir fakat arada dolambaçlı yollara başvurulur..Yani demek istediğim Zehra nın beyi:) belki en sonunda Onu dinleyip Onunla birlikte mücadele edip suçsuzluğunu ispatlayacakta, o ana değin arada uzatmalar falan oluyordur..
Belki de böyle bişey yoktur da ben inanıyorumdur ya...Ne var yani inananamam mi? Belki ben böyle olmasını istiyom dimi :)
Yok adam ille niyetliyse boşanmaya ve bunu böyle kabulleniyosa da artık ne olur bilemeyeceğim, benim inanmam yeterli olmayabilir...:)
Evet sevgili dilekce yazdiklarin mumkundur.. olabilir yani.
...ama benim kafama baska birsey takildi. Sanirim Zehra oglunun nasil öldugunu hatirlayamiyordu. Belki de gercekten ölmedi o kucuk bebek.
Fragmanda gördugum kadariyla Anna'nin, Aylin'in gördugu kabuslardan birini de Zehra görecek gibi. Bir yangin var ve yalnis duymadiysam Zehra abla diyor sanki. Yaniliyorda olabilirim. Belki de o karmasada abla diye hitap ettigi kadin, cocugu olmayan biriydi ve Zehranin bebegini almistir diye bir dusunce gecti aklimdan ama fazlada ucmus olabilirim..
Belki oglunun öldugu söylentisinin sokuyla ogun yasadiklarini bilincaltina hapsedip unutmustur ve bu gördugu kabus bazi bilinmeyen gercekleri su yuzune cikartir.
keremcem d 30-01-08, 15:17 slmmm millet..
fragmani bende gördüm..
nazli cildiriyodu :sad53:
bide seboyu ziyarete gelmis galiba birisi.. kim geldi diye cok merak ettim..sebonunda yavas yavas hikayesini ögrenicez..
Handanla tarikda nihayet yemek yiyolardi:img-yes:
keremcem d 30-01-08, 15:33 valla bendekide şans.
ben yine fragmanı göremedim.
ne kadar şanssızım ya:(
hep yayınlandığı gün izleyince öğreniyorum herşeyi:P
cnm bende tvde görmedim..
viedo bölümmüne bak ikinci sayfada vardi:img-yes:
Bu arada seboda ögrenmis galiba handanla tarikin yemek yediklerini.. coktan kapmislar tarikimi gibi birsey diyordu..
angel eyes 30-01-08, 15:43 sağol canım.
ne şanssız bir insanım ya.
hep internetten bakıyorum.
tv den nasip olmuyor:(
şebodan kapacakları zaten belliydi.
nede olsa şebo içerde.
Evet sevgili dilekce yazdiklarin mumkundur.. olabilir yani.
...ama benim kafama baska birsey takildi. Sanirim Zehra oglunun nasil öldugunu hatirlayamiyordu. Belki de gercekten ölmedi o kucuk bebek.
Fragmanda gördugum kadariyla Anna'nin, Aylin'in gördugu kabuslardan birini de Zehra görecek gibi. Bir yangin var ve yalnis duymadiysam Zehra abla diyor sanki. Yaniliyorda olabilirim. Belki de o karmasada abla diye hitap ettigi kadin, cocugu olmayan biriydi ve Zehranin bebegini almistir diye bir dusunce gecti aklimdan ama fazlada ucmus olabilirim..
Belki oglunun öldugu söylentisinin sokuyla ogun yasadiklarini bilincaltina hapsedip unutmustur ve bu gördugu kabus bazi bilinmeyen gercekleri su yuzune cikartir.
Bak senin dediklerin de mümkün sınırlarına yakındır arkadaşım.. Durduk yere Zehra yangının içinde ne arıyordu öyle değil mi? Bu kadar da yangın çıkarılmaz ki bir hapishanede di mi?
Bir şekilde bu Zehra nın geçmişi ile ilgili bir ayrıntı.,..Ya kendisi Suzancığıma anlatırken hatırlıyor, ya da rüyasında kabuslarına yenik düşüyor...
Ayrıca bebek tahminin de olası bişey...Bu yangında biri bebeğini kaçırmış olabilir...Ve herkes bebeğinin cesedini (yazarken ürperiyorum) bulamayıp yangında alevler arasında yanıp gitmiştir diye düşünüyordur....
Ama neden bulunamasın ki..Onca yangınlarda yanan insanlar hep sonradan söyleniyor..İçeriden çıkarıyolar işte bedenini.. İşte mesele burda başlıyo..Yani hakim cesedin varlığını bilmeden bebeğini öldürdüğü için ceza verebilir mi?
slmmm millet..
fragmani bende gördüm..
nazli cildiriyodu :sad53:
bide seboyu ziyarete gelmis galiba birisi.. kim geldi diye cok merak ettim..sebonunda yavas yavas hikayesini ögrenicez..
Handanla tarikda nihayet yemek yiyolardi:img-yes:
şeboyu ziyarete birisimi geliyo ??? ben kaçırdım galiba.
şey olabilir mi acaba??? hani melih görgün diziye katılcaktıydı ya o olabilir mi? diye düşünüyorum.ama başkasıda olabilir.:icon_sorr
dizinin geçen haftaki bölümünün tamamını izleyemedim ama farkettim ki hiçte merak etmiyorum kaçırdığım sahnelerde neler olduğunu... çünkü ilk bölümde gözlerimi fal taşı gibi açtıran diziyi göremiyorum ekranda artık... buna sebep dizideki bir çok şeyi sevmiyor olmam aslında...
mesela ben üç defa kürtaj olmuş bir kadına bir daha çocuk sahibi olamayacak diye üzülemiyorum !bir şeyin ilk seferi yanlışsa hatadır ama ikincisi benim gözümde acımayı ya da bağışlanmayı haketmez ! evet ben Aylin'i sevmiyorum , onun kendini yataklara kapatmasına , krizler geçirmesine , kabuslar görmesine , ağlamasına , herkese sinirlenmesine , bunalım hallerine üzülmek onu anlamak bir yana aksine sinirleniyorum , izlemekten sıkılıyorum ! ( ama bu arada oyuncumuzun da hakkını yemiyorum , üstün performansından dolayı tebrik ediyorum :img-yes: )
sonra.. Nazlı'yı sevmiyorum , sevemiyorum !! tecavüz çok ağır bir travma olsa gerek... ona bu konuda hak vermiyor değilim.. evet kimse böyle bir aşağılanmaya maruz kalmamalı , kimsenin hayatı bu konuda bu kadar masumken karartılmamalı ama ben Nazlı'ya üzülemiyorum işte !!! ama başka bir sebepten dolayı.. ben kendisine yardım etmeye çalışan bir kadının başını duvara vurup bayıltan , sonrasında gülümsemeyi gönül rahatlığıyla başaran birine üzülemiyorum , sevemiyorum !!
aynı şekilde Aliye !! onu sevmiyorum.. başı kanamış , baygın yatan kadın için " ohh iyi olmuş , az bile " diyebilen , " ya yardım etmeyin şuna " diyebilen , ona yapılacak eziyeti can sıkıntısını giderici bir eğlence olarak sunabilen birini sevemiyorum !!!!!
Handan ı da sevemiyorum ! ama onu sevmeyiş nedenim diğerleri için saydıklarımdan çok farklı ! Handan sanki çizgi film karakteriymiş ya da karikatürmüş gibi dizinin başından beri değişmeyen basma kalıp saçlarını sevmiyorum ! sürekli aynı takım elbiseyle üniforma usulü gezmesini sevmiyorum ( fragmandan anlaşılıyor ki nihayet Handan ı en azından ceketsiz görebilicez ! ) Handan ne kadar iyilik yaparsa yapsın soğukluğunu da sevmiyorum !! [ bir de arkadaşlar çok özür dileyerek kişiye özel değil ama genel olarak forum için ufak bir eleştiri.. okumuyorum forumu , uzun süredir de yazmıyorum ama şimdi yazıcam diye dönüp sayfalara şöyle bi göz attım ve farkettim ki Handan için en ufak bir eleştirinin hemen arkasından bir savunma mesajı mevcut... ben de Özlem Düvencioğlu nu izlemekten keyif alanlardanım ama düşünün benim gözüme bile batıp rahatsız ettiyse kimbilir başkalarını ne derecede etkiliyordur .. beni bilenler bilir böyle tartışmalara hiç girmemişimdir yine girmiyorum amacım bu değil sadece beni yanlış anlamayacağınızı umarak yazıyorum bunları.. dediğim gibi forumu takip etmiyorum zaten.. büyük ihtimalle de uzun bir süre için bu son mesajım bu forumda ama bunları yazmadan geçmek istemedim..benim dememle bir şey değişmeyecek biliyorum ama bırakın herkes istediğini yazsın ; " öyle demişsin ama o aslında böyle " demeye ne gerek var.. ya da kişiye olan hayranlıktan karakteri fazla sahiplenmeye.. foruma bakınca dizi handan ın etrafında dönüyor da ben mi algılayamıyorum dedim kendi kendime valla :img-blush.. mesela ben karakteri canlandıran kişiyi ne kadar sempatik buluyorsam karakterin kendisini o kadar hissiz buluyorum :icon_whis ]
neyse sevmediklerime devam ..:icon_whis Nur'un kızı ve Aliye'nin kardeşi ! bu ikiliyi de sevmiyorum ! bana onların sahneleri çok gereksiz geliyor , keyif almıyorum !
Filiz'in kandırdığı kişi var ya (aşçıydı galiba ?) onu da sevmiyorum ! fazla yapay geliyor bana , komik olsun diye fazla abartılı ..
Filiz'i de sevmiyorum mesela ama onu izlemekten büyük keyif alıyorum aynı zamanda !!!! sanırım mahkumlardan kendisini sevmediğim ama sahnelerini izlemeyi çok sevdiğim tek karakter Filiz ! ( bu arada Filizle ilgili son bir şey : Tahsin i öldürürken yüzü gösterildi zaten ; saçı, dudağı, çizmesi falan değil gayet net yüzü !!!!! niye ortada belli olmayan bir katil varmış gibi davranılıyor anlamış değilim !!! dizide bunun böyle olması normal .. karakterlerden kimse görmedi katili !! ama bir magazin programında oyuncularla " tahsin in katili kim ?? " başlıklı bir haber yapıldığını öğrenince sinirlenmedim değil !! ya göstermeyin katilin yüzünü biz de bilmece çözelim koğuştakiler gibi ! ya da böyle saçmalıklar yapmayın komik oluyor cidden !!!!! )
ve diğerleri... ilk bölümlerde Nur'a alışamamıştım mesela yazmıştım da sanıyorum ; selda Alkor'un kendi sesini kullanıyor olması bir alışma evresini gerektirdi.. ve sonuç çok iyi bana göre ! şimdiye kadar Selda Alkor hep asil kadınları canlandırdı ; eğitimli , bilgili , saygılı , güçlü , kültürlü... bunlar çoğaltılabilir.. şimdiyse ilk defa kendisini bu tarz bir karakterde izliyorum ve iyi ki de kırmış zincirlerini...
keşke Zehra Alptürk'te kırsaymış zincirlerini de bir kerede kendisini "iyi" bir karakterde izleseymişiz ! çünkü kendisinin yüzünü kim görse "Kara Melek" te iki eliyle küçük bir çantayı göğüs hizasında tutan "kötü" karakteri anımsıyor ! ve malesef Gülten de bu sebeple bir adım ileriye gidemiyor ... keşke bu karakteri de Nur karakterinde olduğu gibi beklenenden farklı biri oynasaydı ! daha önce "kötü" yü oynamamış biri... ( bu arada Gülten i de sevmediğimi yazmama gerek yok sanırım:icon_whis )
Tarık'a gelirsek... merak ediyordum onun hikayesini , hala da merak etmekteyim... gerçi büyük bir kopya verildi iki bölüm öncesinde onun bu hapishanede olma tercihiyle ilgili... belli ki Tarık'ın karısı ya da sevgilisi ölmüş bir sebepten..belki çocuğu ya da çocukları da !!!! sevdiğini kurtaramamış olabilir mesela , mesleğini kendi ailesi için kullanamamış olabilir... bilmiyorum ben Tarık karakterine söyletilen bir cümleden kendi kafamda yazdım bunları ... bakalım bilmiyorum ama eğer böyle bir şeyse cidden merakım daha da artmakta !
bunca saydığım sevilmeyenlere rağmen ben bu diziyi izlemeye devam ediyorum !! çünkü hala saymadıklarımdan umutluyum ! en başta da dizinin yönetmenine güveniyorum ! dizinin hala bir rutine oturmadığına inanıyorum... ama itiraf etmem gerekiyor ki benim için "özel" olan diziler arasına giremedi "parmaklıklar ardında" .. hırsız-polis için ya da hayat türküsü için her hafta bölüm bittikten sonra içimde uyanan " hemen foruma yazmalıyım " hevesini uyandıramadı... ( sadece bu iki dizinin forumuna yazdığım için bunlardan örnek verdim yoksa sanırım benim için en özel dizinin " çemberimde gül oya" olduğunu bilmeyen yok:icon_whis ) bu sebeple foruma yazmıyorum , okumuyorum yazılanları... ama diziyi izlemeye devam !! dediğim gibi umutluyum olur da o hevesi hissettirirse dizi , anında burdayım :img-wink::img-yes:
herkese iyi yorumlar ,
Sevgiler , saygılar...bye
:icon_ange
[ diziyle uzaktan yakından alakası yok ama yazmazsam içimde kalıcak :img-blush ULAK ' ı izleyin ! pişman olmayacaksınız :img-yes: ]
frangmanı izledim..
ama öncelıkle hemen sunu söylemek ıstıyorum
fatmacım şebnemı zıtyarete gelen birisini bende göremedım..
ama nurgül ve özgür arasındakı olay benım tahmın ettiğimden daha büyük sanırım..
şebo tarıkın elinden gittiğini anlamış..
frangmanda suzanı göremedım yıne..
aylının filiziyle kavgası,şeboyla laflarıyla sataşması ve
nur ananın gözünden kaçmıyor olucak ki aylini çok güzel şeyler bekllediği belli..
hayrıye de torununa kavuşmuş..
ama hala aklım almıyor ötenazi yaparak 3 kişinın
hayatını sonlandırarak hiç pişman olmayan bir kişinın
kızının bu teklifini nasıl kabul ettiğini..
bu arada dokuz nıcklı arkadaşım aylin
hakkındaki bütün düşüncelerine harfi harfine katılıyorum:)
ee tabı bırde handan hakkındaki düşüncelerıne ve forumun savunma msjlarına
hakkındaki düşüncelerıne de..
demek kı sadece bunu gören ben değilmişim teşekkürler..
sevgili dokuz soylediklerinin nerdeyse tamamina katiliyorum.benim icin de bu dizi acaba haftaya ne olacak diye merak icinde bekledigim bir dizi olamadi.hicbir karaktere tam olarak isinamadim.cok sevdigim yelda'nin aliyesine bile.nazlidan hic hoslanmadim.hic degismeyen gergin,kasilmis yuz ifadesi ve yine ayni sekilde gerilms olan saclariyla handan karakterinden,diziye yeni katilan o iki genc arkadastan da.abartili,zorlama siddet sahnelerinden de.
Sweet Julia 31-01-08, 00:24 Özet ve fragmanda gösterilen Handan-Tarık ilişkisi beni hiç mi hiç cezbetmedi...Erkenden karar vermek istemem ama umarım dizinin gidişatı bu şekilde olmaz...Burada ve başka forumlarda birçok arkadaşın dediği gibi bir mahkum-doktor aşkı daha ilginç,sıradışı ve ilgi çekici olurdu..En azından ilişki boyunca yaşanılacak sırlar,ilişkinin diğer insanlar tarafından öğrenilmesi tehlikesi,birbirleriyle görüşmek için iple çekilen sınırlı dakikalar.. vs herşey daha ilginç ve izlenesi olurdu...Tarık-Handan ilişkisi ise öyle sıradan ki...Tabi dediğim gibi peşin hükümlü olmak istemiyorum ama gidişat o yöne doğru olursa önyargılarımı yıkmak benim için zor olacak....
siyah-beyaz 31-01-08, 08:29 İlle bir diziyi haftaya ne olacak diye izlemem...Bu dizide de böyle bir merakım yok,çünki hayattan kesitler veriyor.Belki biraz extrem karakterler ama,yok mu yaşamda?Var.(Daha dün okudum bebeğini fırında yakmış bir anne)..Olduğunu anlatıyor...Oyuncunun izlmememde katkısı çok büyük.Bu kadar iyi oyuncu varsa,doğru mesajlar veriliyorsa izlerim,çok merak etmem belki ama izlerim . Handan'ın belki bukadar ciddi olması da mesajdır,daha yumuşak olunabilinir.Ama o makamdaki kişilerin duygusallıkları olmamalı bunu hissettirdiği an otoritesinin sarsılacağı da bir gerçek...
Handan-Tarık ilişkisi bana da sevimli gelmiyor,yazmıştım daha önce.
handanla tarık aşkını bende izlemek isteyenlerdenim.bu aşk sayesinde ikisininde hayat hikayelerini öğrenebiliriz.tarıkın merak ettiğimiz geçmişini ,handanın insanlara neden bu kadar mesafeli yaklaştığını çözebiliriz.yani özetle bu aşk ikisinide iyi gelebilir.:img-in_lo
bir düzenleme yapmak ıstıyorum dün frangmanı
izledğimde şeboya kımse zıyaretıne gelmıyor demıstım
ama fatma doğru söyluyormuş..
malum sıtedekı vıdeoda dıkkatımi çekmedi ama
gece tv de izleyınce şebonunda bir ziyaretçi oldugu
görülüyor..
şebo hakkında bilgilendirmeye sahip olucağız diye düşünuyorum..
buarada sevgili sweet julia seninle aynı düşüncedeyım..
bende doktor- mahkum aşkı izlemek isterdım..
en azından insanın kafasında seninde değin gibi bircok sey
uyandıralabilirdi..
bir düzenleme yapmak ıstıyorum dün frangmanı
izledğimde şeboya kımse zıyaretıne gelmıyor demıstım
ama fatma doğru söyluyormuş..
malum sıtedekı vıdeoda dıkkatımi çekmedi ama
gece tv de izleyınce şebonunda bir ziyaretçi oldugu
görülüyor..
şebo hakkında bilgilendirmeye sahip olucağız diye düşünuyorum..
buarada sevgili sweet julia seninle aynı düşüncedeyım..
bende doktor- mahkum aşkı izlemek isterdım..
en azından insanın kafasında seninde değin gibi bircok sey
uyandıralabilirdi..
evet bende demiştim.şeboya ziyaretçi gelmiyo diyE.geliyomuş meğer.:)
dediğim gibi cevaplarsınız sevinirim.gerçi belli mi değil mi bilmiyorum ama tahmin yürütüyorum.o gelen ziyaretçi melih görgün olabilir mi?
keremcem d 31-01-08, 14:43 şeboyu ziyarete birisimi geliyo ??? ben kaçırdım galiba.
şey olabilir mi acaba??? hani melih görgün diziye katılcaktıydı ya o olabilir mi? diye düşünüyorum.ama başkasıda olabilir.:icon_sorr
kim oldugunu göstertmiyolar ama sebo cok seviniyo..
yani kesin sevinecegi biri geliyor..
dedigin givi olsabilir yani melih görgün ama baskasida olabilir..
bunu aksama ögreniriz cok az kaldi:img-yes:
ben doktor ve bir mahkum askının ilgi cekecek gibi gorunsede boyle olucagını dusunmuyorum bu bir yere kadar boyle gider ,ama sonra sıkmaya baslar sonucta suzan o parmaklıkların arkasında ne kadar bu askı bize yansıtabilirlerki.yani doktor durmadan içeri giremicegine,suzanın durmadan dısarı cıkmıcagına gore.cok darve kızıtlı bir kompozisyon olur bu. ancak suzanın durmadan rahatsızlanıp doktorun yanına girmesi gerekiyo suzanda bu tur seyleri dusunucek durumda degil onun onemli savası var bu cocuklarını kaybetmemek .bunlar olurken oyle bir sey yasamaya calısması bana pek inandırıcı gelmez.yani o duyguyu aktaramaz.ben suzanın cocukları ile ilgili savasını izlemeyi isterim.simdi diye bilirsiniz sen handanı sevdigin için boyle yazıyosun hayır eger handan suzanın yerinde olsaydı aynısını dusunurdum.doktor suzan derdim ozaman.ben burada karakterlere bakıyorum.
aslanselda 31-01-08, 20:57 yalvarıyorum biri bana bölümün başında neler olduğunu anlatsın ne olur :icon_sorr:icon_sorr
Handan'la Tarık'ı parkta gördüm açtığımda neler oldu aylin konuştuğunda, sonra ne oldu, onlar niye parktaydı ???????????
yalvarıyorum biri bana bölümün başında neler olduğunu anlatsın ne olur :icon_sorr:icon_sorr
Handan'la Tarık'ı parkta gördüm açtığımda neler oldu aylin konuştuğunda, sonra ne oldu, onlar niye parktaydı ???????????
ewt ya lütfen biri anlatsın bn açtığım da da B2 de kavga var diye handana sölediler.ya lütfen çok merak ediyorum .
Zehra'nın bebeğini komşusu aLmış.. Bunun böyLe oLucağını hiç düşünmemiştim.. Bunun üzerine qitsinLer qerçek ortaya çıksın kısa sürede Lütfen ya!!!
Evet,Zehra'nın bebeği yaşıyor...Zaten Zehrâ'nın çocuğunu öldürmüş olmasına hiç ihtimal vermemiştim...Herşey çok güzel gidiyor...Bakalım neler olcak?
bn dizinin en başını kaçırdım.lütfen birisi anlatablir mi????????
bence zehranın kocası gerçği biliyor.iş yeri ile kaıdının evi arası 1 sokakmış.insan hiç mi görmez?????
yazık şu zehraya boşu boşuna hapiste yatıyormuş,bebeğini melahat almış.bebeğini öldürdü diye koğuştakilerden çekmediği kalmadı,bakalım gerçekler açığa çıkınca koğuştakiler ne yapacak.
Zehra'nın komşusunun torunu öLmüş.. Büyük ihtimaL Hasan'ı torununun yerine koymak istedi.. Pekii ama babasıı bişii biLmiyor mu?? Aynı yerdeLermiş insan hiç mi qörmez ya !!
hirsiz-polis 31-01-08, 22:20 simdi bana göre bebek aldirmakta ayni bebegini öldürmek gibi, yani benim gözümde aylinde bebek katili eger nazlida aldirirsa oda bebek katili.
sebo da cok tatli ya, hele tariki suzandan kiskanmasi cok güzeldi. benim anlamadigim o yeni gelen gardiyan müfettis mi, gardiyan gibi gözüküpte neler olup bittigini mi anlicak, bide bence nurgüle babasi taciz falan yapiyor gibime geliyor cünkü sadece babasindan siddet görse bu kadar nefret etmezdi, handan la tarik yemek hicte umdugum gibi olmadi, ben handanin bi hikayesini merak ediyorum, var mi bilmiyorum ama.
batuhan_gumus 31-01-08, 22:25 arkadaslar bu bölüm cok güzeldi cok beyendim herzamanki gibi very good tu
1 önce zehrannin sucsuz olmasian cok sewindim artik heralde hapishaneden cikar ve aliye de artik eziyet cekitirmez aliyeyi hic sevmiyorummm ya yazik oo zehraya hep aci cektiriyor nazliyi da hic sewmiyorumm zejraya bebeq katili diyor ama kendi bebegini kürtaj yaptirmak istiyor
nese suzana yine hayran kaldim cok yardim etti zehraya aferim ona ya
cok sewiyorum suzani
handan ve tarik süper bi ciftler ya bnce
antiler:ali abla ,aylin ve nazli
sekerler:suzan zehra handan
cok gusel di ya umarim ratinglerde ii gelir bye
aslanselda 31-01-08, 22:28 Üzülerek söylüyorum ki bu bölümden HİÇBİRŞEY anlamadım :icon_sorr:img-cool2
zaten 10 dakikalık geç açmayla bölüme konsantre olmam zor oldu, açtığımda Handan Tarık ile parktaydı, ne zaman çıktılar, niye çıktılar, ne konuştular bilmiyorum.
Geçen bölümün sonunda aylin'in konuşmalarıyla bitmişti, ne oldu sonrasında bilmiyorum.
nazlı gerçeği itiraf etmiş galiba, yani gülten'in test yaptığını mı ne söylemiş, haberim yok.
sonrasına gelince ;
Şebo'nun herşeyi umursamaz hallerine alıştıktan sonra ilk kez Tarık için anlamsız kıskançlıklarını, (gördüğü her erkeğe sulanan cins bir kız ya, sinir oldum) Bu arada Tarık ile Handan'ın aralarında birşey varmış gibi gösterdiler bu bölüm, şebo ve serpil sayesinde.
Tahsin'in yerine gelen, sanki üst düzey yönetim kadrosunda çalışacakmış gibi mağrur, yakışıklı, karizma bir adam sözde GARDİYEN olarak geldi :icon_whis (koğuştakiler özellikle şebo bayram edecek)
Ali'nin hep Nur'a kafa tutarken, Nur'u kışkırtıp üzerine salmasıyla aniden çocukça zavallı bir konuma düşmesini, elini kolunu kıpırdatamayıp nur'dan dayak yemesini seyrettik (resmen saçmalıktı, nerde kaldı senin ali'liğin)
BÖLÜMÜN TEK AMA TEK GÜZEL, SEVDİĞİM ANI ;
Tabiki HANDAN & TARIK sahneleriydi. Handan'la Tarık'ın bizlerin haftalarca sorduğu soruları birbirlerine sordukları o sahneye bayıldım.
Tarık : asla merak ediyorum diyemezsin di mi, saçının teli bile oynamıyor, iktidar senin için o kadar önemli ki... vs. sözleri
Handan'ın : ya sen şu kadar zamandır birbirimizi tanıyoruz, sen niye burdasın hakkında birşey biliyor muyum, anlattın mı..... sözleri..
Tarık'ın : peki sordun mu ? merak ediyorsun di mi ?
Handan : hayır hiçte etmiyorum, ister anlat ister anlatma
tarık : aslında ediyorsun ama itiraf edemiyorsun
bu repliklere bittim diyorum, başka söz söylemiyorum.
Konuşmalar sanki bizim sözlerimiz gibiydi.
Tarık'ın Handan'ın kendisine olan ilgisini hissetmiş olması, merakını bilmesi ama gizlemekte başarısını kırmaya çalışması,
Handan'ın aslında meraktan çatlarken burnundan kıl aldırmayan tavırlarına BAYILDIM.
sonra ertesi gün Tarık'ın muayene sırasında Handan'ın pat diye kapıyı açıp, muzip bir ifadeyle sonra konuşuruz deyip gidişi,
Tarık'ın bunu hissedip ardından merakla koşarak gidişi,
"Ne söyleyecektin" diye merakla soruşu, Handan'ın "bana kendini anlat diyecektim" deyişi,
Tarık'ın "o zaman bu gece bana gel, sana kendimi anlatayım" dediği sahne ve tebessümü
ama bu tebessüme inatla cevap vermeyen Handan'ın yine merak eden sorgulayan ama burnundan kıl aldırmayan tavrı,
akşamında Tarık'ın sözlerine cevap niteliğinde olan Handan'ın DAĞILMIŞ SAÇLARI :D, üzerindeki sade kıyafeti, Tarık'ın telefonu çalıpta gitmesi gerektiğinde "en olmadık zamanda" diye üstüne bastıra bastıra tekrarlayıp o Handan'a birhayli ilgi çekici (adeta iç çekerek) buruk bir tebessümle gitmek zorunda olduğunu gösterişi, o zaman birlikte çıkalım deyip gitmeleri
YA ÇOK HOŞUMA GİTTİ, EN EN EN KISA ZAMANDA BU YARIM KALAN GECENİN TELAFİSİNİ İSTİYORUM, ACELE TARAFINDAN.
çok tatlılardı, ben bu ikiliyi seviyorum ve birlikte olmalarını istiyorum. Üstelik Handan'ın ilgisi kadar Tarık'ın da ona karşı boş olmadığını düşünmeye başlıyorum. Bakışları bana bunu hissettiriyor. Lütfen :img-blush lütfen olsun.
Handan’a duyduğu yakınlığı bir türlü dile getiremeyen Tarık, sonunda Handan’ı evine davet eder. Acaba Dr.Tarık duygularını Handan’a açabilecek midir?
aman tanrım bu cümle ne, özeti okumamıştım koptum şimdi :happy0064 yani bu ne demek :happy0064
kısacası çok kısa süren ve birşey anlamadığım bölümün tek güzel yanıydı HANDAN & TARIK ikilisi.
ve birde ZEHRA'nın bebeğinin yaşıyor olması :D biliyordum onun katil olamayacağını, peki babasının bundan haberi var mı yok mu bunu anlamadım, bana o gün baba çok samimi gelmişti ama belli de olmaz.
nazlının zehrayı itilip kakalamasına hiç gerek yok çünkü oda bebeğini öldürmeyi düşünüyor ne kadara tecavüz olayı olsada oda bebeğini öldürmektir suçsuz bir varlık o burda zehranın bebeğinin ölmediğini de gördük zaten kadaın belki yagını kendi çıkarttı ve çocuğu alıp suçuda zehranın üstüne attı birde aliye bugünkü dayağı hak etti diye düşünüyorum ben herkese sataşıyor çünkü nur en iyisini yaptı bence dinsizin hakkından imansız gelirmiş:):)
Bu bölümde ne oldu ne bitti hangi ara ne oldu hiçbir şey anlayamadım ben.Sanırım başından epey bir kısmını kaçırdım ben.Ekranın karşısına oturmamla reklama girmesi arasında 5 dakika ya var ya yok.Her zaman 22:00'yi geçerken başlayan dizimiz bugün erken başladı herhalde.
Ve sanki reklamlar daha kısa aralıklarla girdi.Aptal gibi oldum nedense.Elimde bu bölümden kalan pek bir şey yok açıkçası.
Suzan'nın Şebo ile olan konuşması çok şekerdi.Bu bir :)
Handan Tarık sahnesine gelirsem bayıldım :)
Çok tatlılardı.Handan'ın inatçlığı ve bir nevi ketumluğu,Tarık'ın lafını esirgemeden üstüne üstüne gitmesi...Sanırım elimde ve zihnimde kalan iki sahneden biriydi.
Yok 3.sü de varmış :)
Yine bir Tarık ve Suzan sahnesine gelince pek hoşuma gittiğini söyleyemem.Çok zamansız,kopuk,alakasız oldu sanki.Handan'ın Tarık'ın yanına gidip sonra,sonra konuşuruz diye çıktığı,sonrasında Tarık'ın arkasından koşmak suretiyle Handan'a yetişip ne diyecektin diye sorması...Ve Handan'ın bana kendini anlat diyecektim demesi.
Bilmem bana zorlama ya da daha doğrusu tuhaf geldi :)
Gerçi bana bu bölüm baştan aşağıya tuhaf geldi :)
Ayrıca söylemeden edemeyeceğim.Mümkünse şu kavgalar azalsa.O onun yakasında o onun.Bana hiç inandırıcı gelmiyor bu sahneler...Çok yapay geliyor.
pusat_yusuf 31-01-08, 22:38 Merhabalar...hemen konuya giriyim.Ve ZEHRAnın bebeği yaşıyor....Meğer komşusu alıp,büyütmüş çocuğu....ilginç bir ayrıntı olmuş ve bencede Zehranın Kocası durumu biliyor ve nedense saklamış...Bu bölüm bi bakıma ZEHRANın bölümü,Suzanla omuz omuza verdikleri bir bölüm oldu...ZEHRANIN BÜTÜN B2ye BEN BEBEK KATİLİ DEĞİLİM (Özellikle ALİYE VE NAZLIYA)HAYKIRMASINI İSTİYORUM.O zman bu ikili birazcık olsun pişmanlık duyacakalrdır....
Nedense bu bölümde ALİYE ve NAZLI o kadar kötüydüler ki bilmiyorum...
NAZLI bunca kötü olay yaşadı hala ZEHRAYA HAKARETLER yağdırabiliyor,Nedense nazlı bu hafta Eksi puan aldı....
ALİYE....Koğuşun tek HANIMAĞASI VAR ALİYE..Bunu böylr bil...O da NUR ANA...Bunu daha kaç kere anlayacaksın.Kabul et.Sen onunla yarışamazsın...O senden daha çok şey görmüş,geçirmiş....Belki NURUN bi sahnede yakasına yapıştın ama O kadar...NURGÜL,NURun en hassas noktası..O hassas noktaya saldırdın..Aldı boyunun ölçüsünü..Sonunda NURU çileden çıkardı...Gördü gününü..Bütün koğuş NURUN GAzabından Payını aldı.Nazlıda,aliyede...
NUR TEYZEM...Heyytt be SELDA ALKOR yıktı geçti bu bölüm...Yürüyüşünden,bakışlarına,Hele ayline Bİ BAKIŞI VARDI...bEN hanımağayım diyordu...NURGÜLLLL diye yüreği yanıyordu...Kızının adı ALİYENİN dilinde dönünce...Nasılda PATLADI.Haddini bildirdi..ALiyeye ve ordan kıs kıs gülen NAZLIYA.....
SUZAN...Bu bölümde ZEHRAYLA omuz omuza verdiler...ZEHRANın tek dostu SUZAN....
AYLİN...Namıdiğer DÖNEK AYLİN...Ama FİLİZE şurda hak verdim...Daha dün ANANIN eteğinin dibindeydin.HEmen 360 Derece döndün...
PERİHAN...Titatro olayıyla ilgilenmesi çok güzel bir meşgale oldu...
Bu arada GÜLTENİN yokluğu anında hissedildi...her sahnede bi yerden GÜLTEN çıkacak dedim içimden.Yalnız bu yeni gelen İNFAZ GÖREVLİSİ..Belli ki bi işler çevirecek gizli gizli,...EEEE senaristler sesimizi duydu..GÜLTENİN yeni işbirlikçisi yerini aldı...
8.bölümde yıldızım tabii ki NUR ANAYDI...SELDA ALKOR....Selda hanımı yürekten kutluyorum....O NUR ANA...O da bir anne....AAA bu arada NUR,kocasını öldürmediyse kimi vurdu....Bu KONUNUN üzerine gidilmeli...
ALiye'nin yaptıkLarını hiç ama hiç beğenmiyorum ve o karakterii de hiç sevmiyorum.. NeLer oLucağını biLmeden acımasızca davranıyor.. Zehra'ya fazLasıyLa yükLeniyor.. İşii qücü NazLı.. Onu mutLu etmek.. O bebeğini aLdırırsa sankii o bebek katiLii oLmayacak.. Zehra'nın suçLu oLmadığını zaten biLiyordum.. Buna hiç inanasım qeLmemişti.. Bu böLümdee neLer oLduğunu da öğrendik iyi oLdu.. Suzan onu yaLnız bırakmıyor bu da çok hoş.. Bebeğinin resmii qeLdi.. MeLahat mi qönderdi acaba..?? Semra bu işin peşine düşse kocasına qittiği qibi o kadına da qitse neLer oLduğunu öğrense keşke..
nazlının zehrayı itilip kakalamasına hiç gerek yok çünkü oda bebeğini öldürmeyi düşünüyor ne kadara tecavüz olayı olsada oda bebeğini öldürmektir suçsuz bir varlık o burda zehranın bebeğinin ölmediğini de gördük zaten kadaın belki yagını kendi çıkarttı ve çocuğu alıp suçuda zehranın üstüne attı birde aliye bugünkü dayağı hak etti diye düşünüyorum ben herkese sataşıyor çünkü nur en iyisini yaptı bence dinsizin hakkından imansız gelirmiş:):)
zehranın suçsuz olduğu ortaya çıkınca koğuştakilerin yüzünü görmek istiyorum.yazık kadıncağızın çekmediği kalmadı,koğuştaki herkes eziyor,bir tek suzan sahip çıktı.nazlıya yardım etmek istedi gene suçlu oldu. benim merak ettiğim birşey var nazlı kendi bebeğini öldürse aliye başta olmak üzere koğuştakiler onu ezer mi yoksa ona sahip mi çıkar.
pusat_yusuf 31-01-08, 22:48 Bu arada ALİYE istediği kadar uğraşsın NUR ANAYLA....her zaman boyunun ölçüsünü alır...SAdece bi sahnede ALiye (nasıl olduysa)Nurun yakasına yapıştı ki zaten ordada Nur eliyle itti oNU..Elinden geleni ardına koyma dedi...
Dediğim gibi ALİYE en büyük hatayı NURUN taklidini yapmakla yaptı...Ve aldı boyunun ölçüsünü.SEn kimsin be sen kimsin....Nur ağzının payını sana ve o kıs kıs gülen NAZLIYA iyi verdi...NUR ANADAN bir İNCİ:HERKES AYAĞINI DENK ALACAK...bitti...
alevalev_25_ 31-01-08, 22:53 Ben ne izledim, ne zaman dizi başladı, ne zaman bittii anlamadım açıkcası.. :hıh:hıh:hıh
Sorun bende mi diye düşünüyordum ki yalnız olmadığımı görmek beni sevindirdi.. Neyse geleyim bölümee...
Görülüyor ki bölüm erken başlamış ve geçen hafta ki Aylin feryatlarının devamını göremedimm..
Bölümle ilgili detay Zehra'nın bir katil olmadığının ortaya çıkması...
Kaçırdığım noktalar var bu bölümde yok değil...
O yüzden tam olarak fikir sahibi olamadığım kişi o yeni gelen gardiyan abim..
Neydi o anlamadımm..
Tahsin'in yokluğunu o mu kapacak??? :):):)
Çok zor ama...
aslanselda 31-01-08, 22:57 bir arkadaş yazmış katılıyorum, koğuşta çok fazla kavga çıkıyor, çıkarılıyor daha doğrusu.
herkes birbirinin yakasında sürekli... bu itici oluyor, sürükleyici olsada abartılı kalıyor.
aylin'in tripleri...
aliye'nin ve nazlı'nın zehra'ya olan tutumları...
aliye'nin sürekli etrafa bağırıp çağırırken nur'dan dayak yemesi
nur'un sürekli ağalık saçmalıkları sıktı artık. Kendini ne görüyorsa anlamıyorum. Şebo'nun kedi gibi etrafında dönüp yaptığı yalakalıklar, filiz'in herşeye umursamaz sinsi gülüşleri can sıkıcıydı her zamanki gibi.
şu yeni gelen adamın GARDİYAN VEYA İNFAZ GÖREVLİSİ olma ihtimali bence zayıf görünüyor, bu adam tipinden ses tonuna kadar BEN GARDİYAN OLAMAM'ı fışkırtıyor. Bu işin içinde başka bir iş var.
acaba sürekli çıkan olaylardan dolayı gizliden kontrol amaçlı birini görevlendirmiş olabilirler mi ??? Gardiyan gibi dolaşıp etrafta herkesle ilgili bilgi edinip, üst düzey birimlere haber bildirecek biri ???
alevalev_25_ 31-01-08, 23:04 Hımmmm..
Ne diyecektimm...
Ben Tarık'ı :img-weigh:img-weigh:img-weigh çalışırken görünce çok güldümm..
Neden mi akşam ki konuşmalar geldi aklımaa pek muhterem sevgili alamehmet, ayperi81, bbdbhb ve sycamore...
Ne gerek vardı diyordukk o sahneye...
Adamı baxerla gördük...
Yemek yaparken gördük..
Ağırlık çalışırken gördük...
Ama Handan'a yaptığı yemeği göremedik...
Bu olmadı şimdii..:img-beee::img-beee::img-beee:
Bakalım daha neler göreceğiz çok merak ediyorumm :bilmim:bilmim
Ne güzel bir bölümdü yha...Her karaktere hayran kaldım...
Tabiki bölümün yıldızları;
Handan
Suzan
Zehra
Aliye
Kısa kısa yorumlara geçeyim
HANDAN:Yine her zamanki gibi çok güzeldi...Tarık ile gün geçtikçe daha da yakınlaşıyor...Bu da şahsen beni çok mutlu ediyor...Birde Tarık ile yemekteyken saçları çok güzeldi,yani eskisi gibi çok jöle sürmemişti harikaydı...
SUZAN:Şeker mi şeker,güzel mi güzel Suzanımız bu bölüm genelde hep güldü inş hepte böle mutlu olur...Zehra'ya olan yardımlarını bu bölümde takdir ederek izledik.Afferin Suzan...
ZEHRA:Ben suçsuzum demesine çok az kaldı.O sahneyi sabırsızlıkla bekliyorum...
ALİYE:Aliye Zehra'ya kötü davranıyor ama sadece ona deil herkese öle bi Nazlı hariç...Yani onun doğasında var sataşma hissi...Ama konuşmaları,mimikleri çok güzel,vurgusu,tonlamaları çok başarılı...
TARIK:Beklediğim Tarık olmasına az kaldı...
FİLİZ:Bu oyuncunun gerçek adını bilmiyorum,ama şunu söyleyebilirim ki çok doğal oynuyor sanki yaşıyor rol yapmıyor...
NUR:Selda hnm bence bu rol için elinden geleni yapıyor.Göze batan kötü birşey yok...
NAZLI:Nazlı'nın başına ne gelirse gelsin onu sevmiyorum...
AYLİN:Dizide sevmediğim ikinci karakter de Aylin...
BÖLÜMÜN EN BEĞENDİĞİM REPLİKLERİ:
Aliye:Bir çiçek bulmuş,balını arıyor...(Nur'a bakarak)
Handa:Geçmişini anlatmanı istiyorum...(Tarık'a karşı)
Ohh be sonunda Zehra'nın suçsuz olduğuna dair bir şeyler öğrendik.Çok rahatladım.
Suzan'ı hep hayranlıkla izliyorum.Canım yaa.
aliye.........
nazlının duruma nedense hıc üzülmuyorum..empatı kuruyorum yıne olmuyor..
hele alıyeyı hıc anlıyamıyorum..
zehraya olan bu kin nerden gelıyor acaba..
içlerındekı kötuluklerı kusuyor olabılırler mı?
hayatım boyunca kavgadan hiç hazetmem ama
nur un alıyeyı dövdüğü sahne mukemmeldi..
doktor tarık ve handanın yemek sahnesını kesınlıkle begenmedım..
tek guzel olan sey tarıkın sorularıyla ve düşüncelerıyle handanı sıkıstırmasıydı..
handanın sacının bir telını sonunda jölesiz görebildik..
heleki ceketsiz hali biraz olsun şebonun dedıgı gıbı
baston yutmus halınden çıkarmıstı..
ama şurada övgüyü hak edıyor savcıyla konustugu replıkler superdı..
takın tavır mukemmeldı, idealıst bir kişiliği ön plandaydı..
zehranın kocasının bebegın kacırıldıgı durumundan haberı oldugunu
yusufun yorumunda okudum..
sanırım ben kacırdım o olayı..mektubun üstunde yazıyor olmalı..
birde özette nur ve özgürün basına gelecegı ve yasayacagı bır olaydan bahsedıyordu ama
benı şaşırtan hıc bırsey goremedım onların sahnesınden..
tahmınlerıme gelınce;
tahsının yerıne gelen kişinın gelen gidenı aratır cümlesını hatırlatacagını,
aylinin sonunun cok kötu olacagını,
zehranın durumunun bir şekılde anlasılacagını,
şebonunda mutlulugu takalacağını,
handanla tarıkın ilişkısı cok rayında gıbı gözuksede
mutlaka sorunlar yaşayacagını,
özgür ve nurgulun sonunun vahım olucagı
neden bılmıyorum bende nurgulun babası tarafından taciz edildiğini
dşünuyorum..
aslanselda 31-01-08, 23:17 Handan’a duyduğu yakınlığı bir türlü dile getiremeyen Tarık, sonunda Handan’ı evine davet eder. Acaba Dr.Tarık duygularını Handan’a açabilecek midir?
bu cümleye takıldım ben :icon_whis neden mi ??
onların birlikte olmalarını çok isterken, fakat bu ilgiyi kapalıda olsa sadece Handan'da hissederken, Tarık'ın ne başta gösterildiği gibi suzan'a ne de Handan'a karşı bir şeyi varmış gibi belirli belirsiz davranışlarını seyrederken...
birden bu cümleyi görünce şaşırdım.
ben bu akşamki bölüm yorumumu yaptıktan sonra özeti ilk kez okuma fırsatı buldum, yorumumda acaba Tarık'ta mı başladı Handan'dan hoşlanmaya derken... birden bu cümleyi gördüm.
yani isterdim ki Dr.Tarık ilk bölüm bize suzan'a birşey hissedecekmiş gibi gösterilen, sonrasında psikolog arkadaşına "bilmiyorum" diyen dr.Tarık, Handan'a karşı içinde neler hissettiğinin mücadelesini verseydi. Bize bunu hissettirseydi, onun bir başkasıyla olan konuşmasından, bir bakışından, gülüşünden, herhangi birşeyinden etkilenerek ona doğru yönelmeye başladığını ve bunu kendi içinde çözümlemeye çalışırken yaşadığı bocalamayı göstersinler isterdim.
ne kadar istesemde bu birlikteliği (ki inşallah olur) Pat diye damdan düşer gibi böyle bir cümle kurulması bana yanlış geldi, çünkü öyle bir cümle kullanılmış ki, sanki bize bu yansıtılmış, hissetmişizde tarık anlatamıyormuş gibi olmuş, oysa yoktu böyle bir düşünce, içinde hissetmiş olsada bu bizlere yansıtılmadı, suzan'a karşı da bir ilgi yoktu, özellikle son bölümlerde dikkat ediyordum zerre kadar ilgi yoktu, aksi Handan'a karşı daha farklıydı hep ama bu cümleyi kuracak kadar değildi.
Handan için kullansalar anlardım da Tarık için tuhaf geldi neyse umarım güzel şeyler olur her ikisi içinde, güzel bir birliktelik izleriz.
Suzan & Tarık ilişkisinin olmasının daha ilgi çekici olacağını düşünen arkadaşlar, onlarda kendilerince haklılar elbette ama bence yanlış olurdu, çünkü o bir anneyi oynuyor, çocuklarına kavuşmanın mücadelesini verecek bir anneyi (ki hep söylüyorum daha hissedemedim bunu umarım dizi bitmeden hissederim) kaldı ki Tarık ile bir ilişki zorlama olurdu gibi geliyor, inandırıcı olmazdı, o durumdayken çocukları varken aşkı düşünmeside abes olabilirdi belki.
ama tam aksine Handan & Tarık ilişkisi daha iyi gibi geliyor bana. Çünkü onlar aynı taraftalar, arada parmaklıklar yok, gerçek bir ilişkinin olması gerektiği gibi. Sonra farklılıklar olsada benzerlikleri çok olan bir çift olurlar. İnsani yönleri çok güçlü, adil, dürüst, haksızlığa karşı, mahkumlar için en iyisini isteyen ve bunun mücadelesini vermek için üstlere karşı gelen iki insanın birlikte vereceği bu mücadeleyi izlemek, bu dayanışmanın "aşk"la perçinlenmesi bana çok daha ilgi çekici geliyor.
bana katılmayanlar elbetteki olabilir ama ben böyle düşünüyorum.
Neresinden başlayıp nersinden bitireyimm, çoğu şeyi de yazmışınız.Kavgaydı,dayaktı yeni gelen delüğanlıydı...Hepsine geliriz dee..
Benim aklım bu bölüm Özgür oğlanla Özgür kızımıza takıldı...Özgür ün Nurgül ün ardından ağlamasına şaşırmadım desem yalan olur...Ne diye ağladı....HAndan Tarık muhabbetri olacak yaa dün biiiirrr bugün ikii...:)..Ama Özgür oğlan ablası Aliye hatun gibi çiçekten bal alıp uçan giden arılara benzemiyo...Bilakis tersine Arıya balını verip kendini solduran bir çiçekti Nurgül..
Nurgül ün olay mahalli ince mevzu ardından gözlerinin nemlenmesi nedendi peki..İsteyerek birlikte oldu..Acaba ilk miydi diye sormak geliyor ya içimden, yoksa Nurgül bu olayı sürekli yaşıyor mu? Umarım ikincisi değildir...
Peki Aşktan ne haber.Özgür oğlanın ağlaması Nurgüle içten içe beslediği aşk olabilir mi? Hiçte zoraki gelmedi bana Özgür,, gerçekten aşık bir delikanlı gibiydi..ÖZellikle Nurgül ün ardından ağlaması erkekler arasında süt çocuğu mevzularına takılsa da Özgür kendini tutamayıp ağladı..
İkisi de arızalı..Aşktan, kimsesizlikten,çaresizlikten,elden bir şey gelmeyişinden,sonunu kestiremeyişinden,,ikisi de arıza yemiş..İkisde tamirlik...
Bozuklar mı tamir edilsinlerr...Galiba gerçekten bozuklar...Özgür Nurgül ün elinden kayıp gitmesine izin vermiyor ama yaralı kuşun bir de Nurgül..NAzlı nın bir koruyanı var,, Peki Nurgül'ün?
pusat_yusuf 31-01-08, 23:21 hayatım boyunca kavgadan hiç hazetmem ama
nur un alıyeyı dövdüğü sahne mukemmeldi.....
EBRUCUM...AYnen katılıyorum...Dayak,şiddet kötü şeyle tabii ama sende gördün ALİYE bazen HAkediyor....Nurun damarına fena bastı dayağı yedii...bu kadar işte...Hala anlayamadı NURLA baş edemeyeceğini..
Bu arada EBRUCUM Zehranın kocası yoktu bu bölüm...Hani ZEHRANIn bebeğini Komşu MELAHAT büyütmüş ya bir arkadaş da bence kocası biliyor dedi hemen arka sokaklarında oturuyor dedi.bende olabilir diyorum...
timucinhastasi 31-01-08, 23:26 Merhaba...
Merdiyem...katiliyorum canimm dizi'de bu bölüm sanki hersey cok cabuk gelisti... yayinlandi ve bitti bukadar! icime isleyemedi anlamadim bisey ben...
Ama...
ben yinede aklimda kalanlara yorum yapicam...
Handan:bugün handan öyle güzel birsey yapti ki bana göre... birkez daha iyiki dedim iyiki bu cezaevinin müdiresi olmus!
mahkumlara cezaevinde her görevlinin (semra,tarik ve hadan haric) bir hiclermis gibi baktigi mahkumlara tarigin ona izlemesi icin verdigi filmi izletti.. onlara bu sevinci cok görmedi aksine onlarin'da hakki oldugunu gösterdi...
cok sevindim onlari o salona girerken gördügüm'de...böyle bir müdire tüm cezaevlerine insallah:)
gelelim taarigim'la handan sahnelerine... agzim kulaklarim'da izledim sahnelerini... gözlerindeki pariltiyi görmek herseye bedeldi acikcasi...
onlar nasil icten konusmalardi.. hele ki o sahil'de olan sahne cok güzeldi cok...
Tarik:merak ediyorum de anlatiyim...
Handan:demicem...
Tarik:hersey senin istedigin gibi olsun istiyorsun degil mi? sende iktidar takintisi var dimi?
Handan:iktidar takintisi tabii ki var.. kadin kimligimle erkek dünyasindayim...
Bittim ben bu konusmaya neden bilmiyorum ama cok cok icten'di sanki...
cok sicakti konusma... hicbir kötülük art niyet yoktu... zira dizide böyle konusmalar cok nadir oluyor... yemege gelecek olursam sandigimdan cok ama cok kisa sürdü... tarik ne handanin o dagilmis saclarina iltifat edebildi nede o harika dekolteye... yine handan hakkinda hicbir bilgiye ulasamadik... darisi diger bölümlere...
Nazli:canim benimm... kus'umm... okadar dayak dedi... iteklendi... sarsildi... ama bebegi'de annesi gibi savasci cikti... bebegin iyi oldugunu her duyusum'da öyle seviniyorum ki herseye ve herkese ragmen... umarim bebeginin "gitmesini" istemez...cünkü o bebek dogmali diye düsünüyorum... nur'a ragmen... Handanim nazliyida bebegini'de korur eminim bundan... nazliya cok üzüldüm yine bu bölüm... aliyem de koruyamadi ki güzelimi... Haftaya bebeginin gidip gitmemesine karar verir herhalde umarim bebegine sahip cikar...
Aliye:o benim abimm... o benim aliye ablamm... o benim hircinim... o benim enternasyonal bela'mm :img-hyste özgürle olan sahneleri yine cok güzeldi... matrak takilsalar'da hüzün kapliydi heryer... ama ali'nin hüznü bile kisa sürer... keske diyorum takilmasaydi nur'a yine düstü bir geceligine hücre'ye ali'yi hücrede gördügüm an bitiyorum ben ya!! sanki abimm orda sanki öz abimm... (bayana abim diyorumya varmi böyle bisey) izlerken gözlerim doluyor aliye'yeyle nazlinin sahnelerini... Benim öz abimin yapmadiklarini yapiyor nasil sahip cikiyor nasil kolluyor insan öz abisinden göremiyor böyle bir kardes sevgisini... Helal olsun aliyeme...
Zehra:cok acidim ona bugün cok! bugün bütün önyargilarim uctu gitti... ona olan tüm nefretim ucup gitti... bebek katillerine duydugum tüm kin gitti bitti... (tabii ki sadece sucsuz yere suclananlara)... o rüya ...
beni benden aldi... Zehra'm benimm ... talihsiz bir anne iste... evini bilmeden yakan cocugu komsu'su tarafindan kacirilan sonra öldü denilen ve sucu cocugun öz annesinin üstüne yikan bu hayat utansin ya!!
nebahat miydi?? vicdani nasil rahat edebiliyor aceba? zehra yapmadigi bisey icin iceride yatiyor neler yasiyor ama kimsenin bundan haberi yok... tek dertleri cocuk bizde kalsin!! kocasi bile gelmedi... insallah kogustakiler cocugun yasadigini ögrenirler ve iskenceleri birakirlar...
Bukadar herhalde... aklima geldikce yazarim insallah...
ama ben bu bölüm'den hicbirsey anlamadimm yaa...
cok cabuk bitti doyamadim kii ...
Saygilar
[QUOTE=aslanselda;5986983]
[B]ama tam aksine Handan & Tarık ilişkisi daha iyi gibi geliyor bana. Çünkü onlar aynı taraftalar, arada parmaklıklar yok, gerçek bir ilişkinin olması gerektiği gibi. Sonra farklılıklar olsada benzerlikleri çok olan bir çift olurlar. İnsani yönleri çok güçlü, adil, dürüst, haksızlığa karşı, mahkumlar için en iyisini isteyen ve bunun mücadelesini vermek için üstlere karşı gelen iki insanın birlikte vereceği bu mücadeleyi izlemek, bu dayanışmanın "aşk"la perçinlenmesi bana çok daha ilgi çekici geliyor.
gercektende cok guzel ifade etmişsin aynısını dusunuyorum .hele birlikte mucadelenin askla percinlenmesi sözu super olmus.bu sekilde bir ikili cok super olucak gibi gözukuyobye
aslanselda 31-01-08, 23:27 Peki Aşktan ne haber.Özgür oğlanın ağlaması Nurgüle içten içe beslediği aşk olabilir mi? Hiçte zoraki gelmedi bana Özgür,, gerçekten aşık bir delikanlı gibiydi..ÖZellikle Nurgül ün ardından ağlaması erkekler arasında süt çocuğu mevzularına takılsa da Özgür kendini tutamayıp ağladı..
güzel bir konuya temas etmişsin :D bende takıldım bu ağlamaya, her ne kadar özgür'ün nurgül'e baya bir hoşlanmanın ötesinde birşey beslemeye başladığını görmüş olsakta dün bir bugün iki... yine de bence zorlama bir sahneydi.
evet özgür bunu güzel oynadı katılıyorum ama mantık hatası vardı, yani mümkün değil, 2 günde tanıdığı hoşlandığı ve birlikte bir gece geçirdiği kızın ardından böyle çocuklar gibi ağlamak, hiçbir erkek yapmaz bunu... katiyen... o yüzden çok saçma buldum.
Merhaba...
gelelim taarigim'la handan sahnelerine... agzim kulaklarim'da izledim sahnelerini... gözlerindeki pariltiyi görmek herseye bedeldi acikcasi...
onlar nasil icten konusmalardi.. hele ki o sahil'de olan sahne cok güzeldi cok...
Tarik:merak ediyorum de anlatiyim...
Handan:demicem...
Tarik:hersey senin istedigin gibi olsun istiyorsun degil mi? sende iktidar takintisi var dimi?
Handan:iktidar takintisi tabii ki var.. kadin kimligimle erkek dünyasindayim...
Bittim ben bu konusmaya neden bilmiyorum ama cok cok icten'di sanki...
cok sicakti konusma... hicbir kötülük art niyet yoktu... zira dizide böyle konusmalar cok nadir oluyor... yemege gelecek olursam sandigimdan cok ama cok kisa sürdü... tarik ne handanin o dagilmis saclarina iltifat edebildi nede o harika dekolteye... yine handan hakkinda hicbir bilgiye ulasamadik... darisi diger bölümlere...Saygilar
"kadın kimliğimle erkek dünyasındayım" daha güzel bir cümle olamazdı, dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama HANDAN'a ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI REPLİKLER VERİYORLAR. Her bölüm bir söz çıkıyor muhteşem değerde.
kesinlikle katılıyorum cnm, bu sahnenin muhteşemliğine ve DOĞALLIĞINA, çok içtendi, çok ama çok güzeldi.
gercektende cok guzel ifade etmişsin aynısını dusunuyorum .hele birlikte mucadelenin askla percinlenmesi sözu super olmus.bu sekilde bir ikili cok super olucak gibi gözukuyobye
"bu ikilinin birlikte vereceği mücadele ve dayanışmanın "aşk"la perçinlenmesi...
evet cnm bencede güzel bir cümle oldu, katıldığın için teşekkür ederim.
Zehra'nın komşusunun torunu öLmüş.. Büyük ihtimaL Hasan'ı torununun yerine koymak istedi.. Pekii ama babasıı bişii biLmiyor mu?? Aynı yerdeLermiş insan hiç mi qörmez ya !!
Haklı olabilirsiniz ama bunu bu kadar planlayıp yapan kılıfını da hazırlar.ordaan taşınmışlardır belki.Zehra içeri girmeden önce öyleydi belki şimdi değil.Telefon numarası niye aynı diye düşünüyorum.Ama zaten numara varmedi zehra ad soyad verdi.O yüzden taşınmış olabilirler.
hayatım boyunca kavgadan hiç hazetmem ama
nur un alıyeyı dövdüğü sahne mukemmeldi.....
EBRUCUM...AYnen katılıyorum...Dayak,şiddet kötü şeyle tabii ama sende gördün ALİYE bazen HAkediyor....Nurun damarına fena bastı dayağı yedii...bu kadar işte...Hala anlayamadı NURLA baş edemeyeceğini..
Bu arada EBRUCUM Zehranın kocası yoktu bu bölüm...Hani ZEHRANIn bebeğini Komşu MELAHAT büyütmüş ya bir arkadaş da bence kocası biliyor dedi hemen arka sokaklarında oturuyor dedi.bende olabilir diyorum...
sanmıyorum ben kocasının bildigını yusuf
arka sokaklarından taşınmıstır hem..
zehrayı tanımamazlıktan geldıkten sonra..
bırde zehranın kocası semrayla konusurken
cocuğunun katılı oldugunu ima etti..
bilse zehra bu halde olmazdı dıye düşünuyorum ben..
pusat_yusuf 31-01-08, 23:37 EVET aslında EBruş..Taşınmışlardır ama bence O kadın gelen telefonlara dayanamadı RESMİNİ yolladı...Evet belki kocasıda çocuğu öldü biliyordur...
EVET aslında EBruş..Taşınmışlardır ama bence O kadın gelen telefonlara dayanamadı RESMİNİ yolladı...Evet belki kocasıda çocuğu öldü biliyordur...
Resmi gönderen kocası da olabilir gibig eliyor bana...Yani bunca zaman komşusundan ses seda çıkmamış şimdi mi çıktı...
pusat_yusuf 31-01-08, 23:41 Belkide ama Fotoğrafta çocuk bayağı bir BÜYÜMÜŞ görünüyordu...Bende o kadın yolladı diye düşündüm...
aslında çok karışık bir bölümdü benim için
bence zehra kesinlikle katil değil.. zehraya tuzak kuruldu ve hasan yaşıyor çocuk ise meral ablanın yanında..
zavallı zehra çok kötü durumda belirsizliklerle dolu bir hayat sürüyor dört duvar arasında..
mektup geldiğinde bile nasıl şaşırdı
aliye neden bu kadar sert ???oysa gülmek o'na nasılda yakışıyor..
bazen hayran oluyorum yaptıklarına savunması nazlıya yaklaşımı harika.. bir anne gibi ..bir kardeş, bir arkadaş
bazende!
handan, bu bölümde yetirince gördüm handanı.. savcıya çıkışması.. dediğini yaptırması görülmeye değerdi ,
umarım savcı bir açığını yakalamaz.. handanın başı belaya girmez.
handan.. nasıl da önce hayır- senin burada neden doktorluk yapmak istediğini merak etmiyorum dedi...
ama bir baktık ansızın! muaynehaneye gelip tarık ile konuşmak istedi..
aslına bakarsanız başka bir şey diyeceğini bekliyordum handanın
önce merak etmeyen handanımız birden bire tarık'ın geçmişini merak etti en güzeli yemekti galiba
yarım kalan yemek..
handan harika görünüyordu gerçekten..
tarık annesini hapiste öldüğünü söylediği zaman nasılda şaşkın baktı
nur,: nur.. aklıma nedense nur'un kocası hakkında kötü şeyler geliyor bilmiyorum belki yanlış düşünüyor olabilirim..
ama bence kızına tecevüz etmeye yeltenmiş olabilir.. kötülük yapmak istemiş olabilir nur'un kocası..
kızı bu yüzden bu halde ve annesini suçluyor
şebo bu bölüm beni tek güldüren şebo oldu
bu kız B,ikinin neşe kaynağı tek gülen yüzü..
aklıma şimdilik gelenler bunlar
gardiyan
ilk geldiğinde acaba müfettiş mi dedim. ama gardiyan çıktı...
şu an adı aklımda değil..
ya söylendi ben o an başka hayalledeydim.. ya da duymadım...
hani gelen gideni aratır derler yaa!!
aklıma nedense hal ve hareketleri -tahsini aratacakmış gibi geldi
ama sonra sunayz'ımla yaptığım yazışma sonucunda
o'nun mifettiş olsbiliceğine karar verdik..
dolaptaki resimleri bile attı
müfettiş te tebdili kıyafet olarak gaardiyan kılığında bunu yapacağını düşündüren sebeplerden biri
yani iki şık var
ya o gardiyan
ya da müfettiş
umarım müfetiştir çünki gardiyan olarak gözüm tutmadı
not: handan semira gardiyana gültenin yaptıklarını anlatırken
nazlıyı dövmüş dedi..
çocuğunu düşürsün diye dövmüş..
semra gardiyan hemen karnına baktı!!
canım yaa ..kendini düşündü bir an galiba bebeğini!!
Belkide ama Fotoğrafta çocuk bayağı bir BÜYÜMÜŞ görünüyordu...Bende o kadın yolladı diye düşündüm...
fotoraftakı resım kadın telefonla konusurken
cervecenın ıcındekı resımle aynı degıl mı?:S
bence o kadın gönderdı resmi..
dayanamadı daha fazla..
cunku yaptıgı şey bir anneye yapılabilecek en
büyük kötülük..
suzanın kayın validesınden bile..
pusat_yusuf 31-01-08, 23:50 nur,: nur.. aklıma nedense nur'un kocası hakkında kötü şeyler geliyor bilmiyorum belki yanlış düşünüyor olabilirim..
ama bence kızına tecevüz etmeye yeltenmiş olabilir.. kötülük yapmak istemiş olabilir nur'un kocası..
kızı bu yüzden bu halde ve annesini suçluyor ...
Sevgili GÜL MAVİ.Bende önümüzdeki bölüm bu konu irdelensin istiyorum...
EE peki NUR kocasını öldürmediyse kimi öldürdü...Kızına,gebertiyim dedim gebertemedim dedi...NURGÜL babasına maalesef babam dedi..belki de babası içkici,alkoliktir.Dövüyordur....Ama en merak ettiğim soru NUR KİMİ ÖLDÜRDÜ İÇERİ GİRDİ?HEPİMİZ KOCASI DİYE BİLİYORDUK DEĞİLMİŞ PEKİ KİM???
aliyeaynalar 01-02-08, 01:01 6.bölümü izliyorum şimdi, Gültenin Annesinin Olduğu Sahnelere Koptum,
Nasılda Azarladı gülteni :) Vay anasını sayın seyirciler. Hapiste Gargamel gibi olan Şirin mahkumları ezen gültenin meğersem evde onu bekleyen ve azarlayan gargameli varmış :)
Sadece kısa bir dip not :
Müfettiş ya da gardiyan sanırım adı Cengiz'di...
HırsızPolis'te 41.bölüm'de Mavi'ye tuzak kurmak için çalıştığı cafe'ye gelen gerçekte polis memuru olan kadının kocası rolündeydi...Kısa bir roldü ama neticede Şimdiki Parmaklıklar ardındaki Cengiz rolünde...
Bence ayrı bir renk katacak...Bana biraz psikopat biri gibi geldi...Değişik bir tip...Açıkçası merak ediyorum bundan sonraki gelişmeleri...
Herkesi iyi yorumlar
Sevgiler
Dünkü bölümü izlememe kararı almama rağmen erken başlaması nedeniyle karşısında kalakaldım koğuştaki kavgalar dışında gayet akıcı bir bölümdü geçiş bölümleri aşılmış gibiydi. Yine umduğumu bulamadım ama olsun bir şans daha ;)
Özgür'ün Nurgül'e olan ani bağlılığından bahsedilmiş tamamen yalnızlık...
Hayatta yapayalnız kalmış bir çocuğun kendinden daha zayıf birini kanatları altına alma arzusu da diyebiliriz...
Zehra gibi birinin suç işlemeyeceği aşikardı bunun ispatınında olması beni oldukça rahatlattı.
Eski dostum, forumdaşım canım Dokuz'um bu dizideki kahramanları sevmediğini yazmıştı bende sevmiyorum çünkü onların sevilecek yönleri yok. Onlar geçmişte öyle ya da böyle suç işlemiş dört duvar arasında bencilce yaşamaya çalışan, müdüründen savcısına, yemekhane görevlisinden suçlusuna travma geçiren insanlar... Allah kimseyi dört duvar arasında bırakmasın. Bazımız iki gün evde otursak bunalmıyormuyuz oraya buraya sataşmıyomuyuz. Onları sevemememizin en büyük sebebi onların bizlerden olmaması. tabi bu kişiler arasında bana kalırsa 2 kişi var (eskiden 3 tü) Biri Suzan, biri de Zehra, dizi başladığından beri ikisi de dizinin hala azılı olmamış suçluları... hala çok temizler nereye kadar gider bilmiyorum. Dün Zehra Nazlı'ya yardım etmeye çalışırken itilip kakıldı ya o zaman şunu düşündüm zaten düşmüşsün mapusa al bu sobanın üzerinde kaynayan suyu dök Aliye ile Zehra'nın üzerine en azından bir pislik daha temizlenir dünyadan...
Onun dışında Handan'ın saçlarının az buçuk açılmış olması beni kesmedi. :img-pilot Hiç bir doğallık bir hiç kadınsılık göremedim. Şebo'nun dediği gibi baston yutmuş gibi...Erkek dünyasında kadın olmak çok zor buna eminim ama bu karakterinde bu kadar tekdüze olması bana itici geliyor. Yine eski günlere dönüyor gibi olacağım ama kimse yanlış anlamaz bunu...Saçı yapılmamış makyajsız, paspal elbiseleri ile Mavi rolünü oynayan Özlem Düvencioğlu o halinde bile daha kadınsı daha hoş duruyordu. Rolü gereği olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama genel alamda bir kasılma durumu varmış gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur. :icon_whis
Nur'un tavırları hoşuma gitmese de dün Aliye o tokadı fazlasıyla haketti. :good:
Yeni gelen gardiyan bana kalırsa psikopatın teki :img-pilot
Zaten tavrı çok ketum, çok soğuk bir görev için gönderildiğini sanmıyorum.
Zaten tecrübeliymiş kimbilir neler tecrübe etmiştir. :icon_whis
Daha fazla yorumlamaya değer birşey bulamıyorum.
Herkese iyi yorumlar bye
Handan TArık sahnesi için, Tarık Handan a duygularını açmak istiyor bakalım duygularını açacak mı merakı ile ne söyleyeck diye bekliyorduk öyle değil mi?
Özet de en başta bizleri meraklandıracağı düşünülen bu satırlar yazılıyordu....
Peki sizler acaba ;Tarık ın burada Handan a duygularını açmak istediği, isteyeceği bir ana denk geldiniz mi? Bu isteğini gördünüz mü? Böyle bir niyetine vakıf oldunuz mu? Ne oldu ne bitti anladınız mı?
Tarık duygularını açmak istiyorduu öyle değil mi? Peki hangi ara açıklayacaktı...
Hem Handan Onun kendisi ile ilgili şeyleri anlatmasını istemişken, TArık bunun uzun bir konuşma olacak hissi vererek eve daveti ile yapacağını söylerken,, bırakın duygularının itirafını ailesi ile ilgili geçmişi ile ilgili en azından biraz daha konuşmasını beklerdim...
Tamam belki telefon gelmese olabilirdi ama, neydi öyle ailesi ile ilgili söyledikleri, bir kaç cümle......Ve ardından telefon için olmadık zamanda olmadık zamandaa...Hee tamam şimdi buldum,, demek bu sözlerle biz zeki izleyici profili Tarık ın Handan a olan itiraflarını söyleyemediğini anlayacaktık...Yani aslında özeti okumayanlar için yazılmış bir replikte olabilir..
Anlayın ki sayın izleyici,, Tarık kendini anlatmak için çağırdı ama aslında Handan a olan duygularını da bu sayede anlatacaktı...Ama olmadı işte..Kısmet:)
Sonunda acilen Cezaevine çağrılma....İyi de niye gitti o cezaevine..Bir hemşire vardı oysa..Hemşire tansiyonunu ölçebelirdi Nazlı nın,,sorcaağı sorulara da cevap verebilirdi..Peki gecenin bir vakti adamı evinden çağırmanın alemi neydi?
Nazlı bu sorulara sabahda cevap alabilirdi? Sırf Handan Tarık sahnesii yarım kalsın diye,, sırf güya bizi merakda bıraksınlar diye,,,Sırff Handan öylee şaşkın şaşkın Tarık a baksın diye,,, Sırf Tarık içindekileri anlatamadığı için "olmadık zamanda" desin diye, sırf "sen burda kal bekle" demek için,,,yani gitmeni istemiyorum gitmek istemiyorum manasını çıkaralım diye..:)
İyi de Handan Tarık la gitmedi miydi cezaevine? Ne oldu Handan? Evine mi bıraktı? Bildiğimiz kadarı ile motoru vardı ulaşım aracı olarak TArık'ın,,, Şimdi Tarık motoru ile mi bıraktı Handan ı evine? Peki Handan bu motroa binmiş midir? Binebilmiş midir? Sen özel şöförlü arabadan in motora bin...:)
bu diziyi seviyorum..b2 nin bütün karakterlerinin birer öyküsü var..salt mahkeme kayıtlarına
geçen değil..bir yaşanmışlık ve onları B2 ye getiren..örneğin ALİYE(ali) zehra'yı devamlı
iğnelemesinin ardında (bi zamanlar kadınken) olduğu kürtaj mı yatıyor…neler geldi ki başına..
ya *nur* o daha karışık..kızı ona düşman..tek bilinen suzan..henüz yeni *kendini koruma*
onu *şimdilik* bozmadı..ama yaşanan ortam *düşmancaysa* ne yazıkkı bazı değerler
yitirilebilir..bir yaşam savaşındaysan..oradakilerin *suçsuz* oldukları söylenemez
belki ZEHRA…bana kalırsa handan ve dr.tarık işte bu *düşmanca ortamı* yenmek için
savaşım veriyorlar..kazanmalarını istiyorum..insanca yaşamalılar ki *insan* olduklarını unutmasınlar…..
nur,: nur.. aklıma nedense nur'un kocası hakkında kötü şeyler geliyor bilmiyorum belki yanlış düşünüyor olabilirim..
kızı bu yüzden bu halde ve annesini suçluyor ...
Sevgili GÜL MAVİ.Bende önümüzdeki bölüm bu konu irdelensin istiyorum...
EE peki NUR kocasını öldürmediyse kimi öldürdü...Kızına,gebertiyim dedim gebertemedim dedi...NURGÜL babasına maalesef babam dedi..belki de babası içkici,alkoliktir.Dövüyordur....Ama en merak ettiğim soru NUR KİMİ ÖLDÜRDÜ İÇERİ GİRDİ?HEPİMİZ KOCASI DİYE BİLİYORDUK DEĞİLMİŞ PEKİ KİM???
merhabalar arkadaşlar..
bu diziyi tam olarak ilk defa dün seyrettim..konuların fazla hakimi değilim ama nurun kocasını kim öldürdü diyorsunuz..çok fazla bilmiyorum ama dün izlediğim kadarı ile nurun kızı biraz sorumsuz ve dengesiz biri gibi geldi bana..belkide babasını kendi öldürdü ama nur suçu üstüne alarak kızının hapiste yatmasına engel oldu diye düşünüyorum..
dün dizide en beğendiğim bölüm handan ve tarık bölümleriydi..birbirlerine çok yakışıyorlar..handan ne kadar erkeksi görünsede nihayetinde bir kadın..tarığa bir şeyler hissetmeye başladı..çok belli edemiyor ama..tarıkta handanı seviyor..onun sert tavırlarına rağmen içindeki insanın ne kadar iyi ve sevgi dolu olduğunu görüyor..yavaş yavaş bunu ortaya çıkartmaya çalışıyor..başarıyor gibi ne dersiniz..:icon_whis
Nur''un koğuştaki hanım ağalığı inandırıcı gelmiyor bana..Bu Selda Alkor'dan kaynaklanmıyor..Hapishaneye düşmüş bir kadın olarak Nur karakteri ile Selda Alkor'u benimseyebiliyorum ama kim oynarsa oynasın Nur'u koğuş ağası olarak benimseyemeyeceğim galiba..Yani elinde tesbih sallamaklamı oluyor bu koğuş ağalığı...Olan biten hiç birşeyden haberi yok bir kere..Kimsenin çok taktığıda yok..Üstü kapalı çekinmeleri var ama damarına basılsa Zehra''da Suzan'da posta koyabilecek gibi geliyor bana Nur'a...Şeboyu Annayı saymoyorum zaten..Onalr etliye sütlüye karışmayacak karakterler...
Tıpkı Handan'ın asık suratı otoriteyi yansıtmadığı gibi Nur'un çatık kaşı ve tesbihide otoriteyi , hanımağalı yansıtmıyor...Filiz ne haltlar beceriyor Nur nasıl bir koğuş ağası ki hiç haberi olmuyor yada Aliye istediğine istediği postayı koyabiliyor..Dünkü kavga sahneside çok eğretiydi Aliye Nur'u duvara yapıştırsa bir jiletle yüzüne çizik atsa bitti Nur'un bütün karizması ;)
Üstelik koğuş ağalarını görüyoruz projelerde dışarda eli kolu uzunlar..Ama Nur'un eli kolu kızına kadar bile uzamıyor olmuyor yani bana sahici gelmiyor...
ben de akşamki bölüm hakkında bi yorum yapmak istedm:happy0064
ben dizi başladığından beri hep filizi ana'nın yanında zannederdim meğerse filiz aliye ve nazlı'nın yanındaymış bunu fark ettim. neyse bence daha ii olmş.
onun dışında ana'nın çıldırdığı an harikyadı aliye'yi parçalıycak zannettim bi an için. o çekmeceli şeyi alıp bi fırlatışı vardı ki....
ya bu arada zehra çocuğunu öldürmemiş sanırım bide fotoğrafı geldi zaten.bi an önce açığa çıksın ya zaten etmedikleri eziyet kalmıo.ayrıca nazlıya bu konuda çk gıcık oluorm hem zehraya bebek katili demesini bilio hem de doktor tarık'a kürtaj nasıl die soruo.bu nasıl bi çelişkidir_??
**yazılcak çk şey var aslında ama:img-yes:
aslnda ben de hewal'le aynı konuya değinmek istiorm. ewt yani nur nasıl bi hanımağa. kopuşta ne işler dönüyo haberi yok. filiz uyuşturucu tacirliği yapıo anna orda krizlere girio kullanamadığı için sonra dışardaki kızına bile sözü geçmio zaten gördük aliye'nn diline düştüğüyle kaldı. ama bu selda alkor'un eksikliğinden kaynaklanmıyr kesinlikle bence bu biraz kurgunun eksikliğinden.
evet şimdi gelelim yorumlara:)
handan ve tarık yavaş ama sağlam adımlarla ilerliyorlar:D farkındaysanız handan nerdeyse tarık ta ordaydı:)
aliye ile nur yakında akraba olacak herhalde:Dikisininde hoşuna gitmeyeceği kesin:img-yes:
zehranın çocuğunun yaşadığını zaten tahmin etmiştik.ilerki bölümlede neyin ne olduğu belli olacaktır.
aliye çok şeker ama lütfen zehraya iyi davransın:D
bu gidişle B2 de aksiyon eksik olmayacak.bye
Zoraki bir aşk , zoraki bir idealist müdire ama hiç icraat yok ne aşk cephesinde ne iş...
İçerdeki kadınların hikayelerini izlemek istiyoruz...
Her biriyle ilgili her hafta başka bir acınacak sahne izleyipde hepsinin kader mahkumu olduğuna inanmamızmı isteniyor...Zehra gerçekten hamilelik sonrası sendromu yaşayıp cinnet anında bebeğini öldürmüş olsaydı nolurdu..Şimdi hem boşuna hapis yattığı günler hem içerdekilerin bunca zaman yaptığı eziyetler yüzünden vicdanmı yapacak içerdekiler..Bizde ekran başında vah kadersiz diyeceğiz öylemi..
Yada Aylin'in üç kez kürtaj olmasına üzülüp Nazlı'nın bebeğini kabullenemesine alkışmı tutacağız...
Dizi neyi anlatmak istediğine henüz karar verememiş..Bende her hafta teknik ekibe ve birkaç oyuncuya olan sempatimden dolayı ısrarla izlemeye devam ediyorum ama nereye kadar...
Neyseki yorumlarda bir gülüşe oscarlık methiyeler düzülmüyor da artık forumu okumak daha bir keyifli olmaya başladı...
yazık şu zehraya boşu boşuna hapiste yatıyormuş,bebeğini melahat almış.bebeğini öldürdü diye koğuştakilerden çekmediği kalmadı,bakalım gerçekler açığa çıkınca koğuştakiler ne yapacak.
bence gerçekler açığa çıkınca herkes pişmanlık duyacak.yaptıklarından utanacaklar.özellikle aliyeyle nazlı
iyi valla senin torunun öldü diye sen başkasının çocuğunu al oh ne ala ne memleket.hiç mi vicdanın yok senin çocugun anası orda boşu boşuna içerde yatıyo.sende çocuğu torunun yerine koy.
zehranın suçsuz olduğu ortaya çıkınca koğuştakilerin yüzünü görmek istiyorum.yazık kadıncağızın çekmediği kalmadı,koğuştaki herkes eziyor,bir tek suzan sahip çıktı.nazlıya yardım etmek istedi gene suçlu oldu. benim merak ettiğim birşey var nazlı kendi bebeğini öldürse aliye başta olmak üzere koğuştakiler onu ezer mi yoksa ona sahip mi çıkar.
sanmıyorum başta aliye olmak üzere yine de onu korur gibime geliyor.ama belki digerleri ezebilir nazlıyı.
Ne güzel bir bölümdü yha...Her karaktere hayran kaldım...
Tabiki bölümün yıldızları;
Handan
Suzan
Zehra
Aliye
Kısa kısa yorumlara geçeyim
HANDAN:Yine her zamanki gibi çok güzeldi...Tarık ile gün geçtikçe daha da yakınlaşıyor...Bu da şahsen beni çok mutlu ediyor...Birde Tarık ile yemekteyken saçları çok güzeldi,yani eskisi gibi çok jöle sürmemişti harikaydı...
SUZAN:Şeker mi şeker,güzel mi güzel Suzanımız bu bölüm genelde hep güldü inş hepte böle mutlu olur...Zehra'ya olan yardımlarını bu bölümde takdir ederek izledik.Afferin Suzan...
ZEHRA:Ben suçsuzum demesine çok az kaldı.O sahneyi sabırsızlıkla bekliyorum...
ALİYE:Aliye Zehra'ya kötü davranıyor ama sadece ona deil herkese öle bi Nazlı hariç...Yani onun doğasında var sataşma hissi...Ama konuşmaları,mimikleri çok güzel,vurgusu,tonlamaları çok başarılı...
TARIK:Beklediğim Tarık olmasına az kaldı...
FİLİZ:Bu oyuncunun gerçek adını bilmiyorum,ama şunu söyleyebilirim ki çok doğal oynuyor sanki yaşıyor rol yapmıyor...
NUR:Selda hnm bence bu rol için elinden geleni yapıyor.Göze batan kötü birşey yok...
NAZLI:Nazlı'nın başına ne gelirse gelsin onu sevmiyorum...
AYLİN:Dizide sevmediğim ikinci karakter de Aylin...
BÖLÜMÜN EN BEĞENDİĞİM REPLİKLERİ:
Aliye:Bir çiçek bulmuş,balını arıyor...(Nur'a bakarak)
Handa:Geçmişini anlatmanı istiyorum...(Tarık'a karşı)
dediklerine katılıyorum.özellikle filiz için dediklerine sanki gerçek gibi.
Parmaklıklar Ardında şeker kesiği tadında devam ediyor.Bu bölüm diğer bölümlere nazaran daha akıcıydı.
Zehra;
Bu dizinin belkide tek masumkarekteri Zehra.Kıyısından da Suzan.{B2 koğuşunu baz alarak söylüyorum}
İşlemediği bir suçun cezası omuzlarına yüklenmiş.Özgürlüğü elinden alınmış.Hadi bunları geçtim,Zehra'ya ömür boyu yüreğini kor kor yakacak bir hasret miras bırakılmış.Bir ömür yalnızlığa mahkum edilmiş.
Aklıma Zulfu Livaneli'nin bir şarkısı geldi.
yalnız insan merdivendir
hiçbir yere ulaşmayan
sürülür yabancı diye
dayandığı kapılardan
..
Ama yine aklıma takılan birşey oldu.İlk bölümlerde Zehra için bebeğini döverek öldürmüş dendi.Ortada bir ceset yoksa buna nasıl karar verildi.Zehra bu cezayı nasıl aldı?
..
Zehra ile Suzan dizinin en sıcak ikilisi.Onlar çıktığı zaman sanki ruhlarından bir sıcaklık ekranı delip bana ulaşıyor.
...
Aliye ve Nazlı çok çok iticiler.Neredeyse dayanılmaz bir hal almaya başladılar.
...
Bu bölümün başını kaçırmamdan mı kaynaklanıyor nedir Zehra'dan başka yoruma değer birşeyler çıkaramadım cımbızın ucuyla çekmeye çalışıyorum üstelik.
Birde son olarak gönülle yapılan işler gönüle,kafayla yapılan işler kafaya hitap ediyor.Ben kafadan geçtim,gönülle uğraşıyorum.Belkide PA.tam olarak ısınamamda benden kaynaklanıyordur.
...
İyi paylaşımlar..
dipnot;Dostoyevski'nin Ölüler Evinden Anılar adlı eserini okuyanlar varsa biraz hafızalarını zorlasın bişiyler çıkarabilir diziye dair
eee bu ne şimdi? zehra bebeğini öldürmemiş,çektikleri yalan olmuş,yediği dayaklar,yanan elleri yanına kar kalmış...
aliye denen karakter gördüğüm en has kötülerden,nazlıya olan tavrı maalesef onu iyi yapamıyor benim gözümde,aksine daha da bencilleşiyor...
bölük pörçük izlediğim için doğru düzgün yazacak yorumumda yok aslında ama handan tarık kadeh tokuşturma muhabbetinde çalan telefonun melodisi kimin fikriyse kendisini tebrik ediyorum :img-hyste
handan müdireninde iş dışında relax hali, v yakalı kazak ve o kaskatı saçlarından düşen iki telle ifade edilmeye çalışılmış sanırım ama ancak bu kadar olmuş...
raitinglere ise hiç şaşırmadım,oyunculara rağmen olmuyor artık...
Reytingler kötü gelmiş. Ama bu hafta dizi gerçekten biraz ağırdı bence. Ama yinede çok güzeldi. Bende Filiz'e bayılıyorum. Başak Daşman muhteşem oynuyor. Ayrıca bu bölümde Anna'nın söyledikleri çok dokunaklıydı. "Kimse benim yaşadığımı bilmiyo ki" gibisinden bir şey dedi.
..
[i]Zehra ile Suzan dizinin en sıcak ikilisi.Onlar çıktığı zaman sanki ruhlarından bir sıcaklık ekranı delip bana ulaşıyor.
...
Aliye ve Nazlı çok çok iticiler.Neredeyse dayanılmaz bir hal almaya başladılar.
Beyaz camdan seyrettiğimizde hepsinin tek adı mahkum yani suçlu.Suçları kendi içinde derecelendirilebilir ama bize aynı yerden ulaşıyorlar;B2 koğuşundan.
Fakat insanlar suçlarının adı ne olursa olsun kendilerini sevdirebilirler ya da suçlarının daha hafif olmasına rağmen sevilmeyebilirler.İşte bahsettiğiniz bu 4 kişi zaten direk olarak 2 gruba ayrılıyor.
Biri çocuğunun katili olarak anlatıldı bize,diğeri de eşinin.Ama sevdim her ikisini de.Suçlarını kendi içimde yargılayabilir ya da sevgimle işledikleri suçu karıştırmam ama onlara daha olumlu ve sevgi hissederek bakabiliyorum.Onların verdiği pozitiflikten ve gözlerindeki samimiyetten dolayı.
Diğerleri suçlu ama kin dolu.Tecavüze uğramış bir kadının şen,şakrak olması beklenemez ama bu durumu Onu benim gözümde daha çok sahiplenilecek,şefkat duyulacak,korunup kollanması gerekilecek kişi yerine getiremiyor.Çünkü sevemiyorum karakteri,içim acımıyor onu izlerken.Bir durumu anlamak için empati yapmak,ya da o olayı yaşamak gerekebilir.Ama bayan olarak kim tacize uğramamıştır ki...(Durum taciz değil tecavüz farkındayım )
Bir diğeri başkasının acısını hemde O kişi ısrarla ben değilim demesine rağmen,Ona hiç şans vermeden kullanabilecek kadar garip karakterli.Birini sevindirmek için başkasını üzebilecek kadar ruhu hasta.
reytinler dususte ya umarım toparlanır:icon_sorrama guzel bir bölümdü 1.zehranın sucsuzlugu bakalım nasıl ortaya cıkıcak.asıl merakım sucsuzlugu ortaya cıkınca kogustaki kotu davrananların yuz ifadesi.
suzan bu hafta zeharının yanında ona yardım cabası guzeldi.sebo ile olan muhebbetleride guzeldi.
ali bu bolum beni biraz sinir etti.yani zehraya olan tutumu.işte bazen gulduruyo bazen sinir ediyo alıstık aliye nede olsa.
tarık ve handan bu bölüm birlikte guzel seyler yapmaya basladılar.onlar sayesinde cok iyi seyler olucak cezaevinde .yemek sahnesi kısaydı ama handanı o halde gormek iyi geldi.cok tatlıydı,sacının seklini o an için bile olsa degiştirmesi cok hosuma gitti ,sıra geldi kıvırcık halini gormeye:icon_whis handanın savcı le olan diyaloglarıda cok iyiydi,nazlıya olan yardım ca |