Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 [4]

sahika_87
04-03-08, 10:04
fragmanı akşam izledim sanırım suzan artık istanbula gidiyor mahkemesi orada devam edecek galiba hayriye abla geldi o gidiyor şimdi ya birde şebonun ilk defa ağladığını gördüm
nur ise kızının öldüğünü ve özgürden kızının uyuşturucu bağımlısı olduğunu bunun sebebininde babası olduğunu öğreniyor bakalım neler olacak çok güzel bir bölüm bizleri bekliyor yine

angels18
04-03-08, 13:35
25 Şubat-2 Mart Haftasında En Çok Reklam Alan Yerli Diziler

No
Dizi Adı
Yayın Tarihi
Spot Süresi (sn.)

1
Avrupa Yakası (ATV)
27.02.2008
2271

2
Parmaklıklar Ardında (ATV)
28.02.2008
2270

3
Menekşe İle Halil (Kanal D)
01.03.2008
2108

4
Yaprak Dökümü (Kanal D)
27.02.2008
2107

5
Genco (Kanal D)
01.03.2008
2104

6
Köprü (Star)
25.02.2008
2065

7
Hatırla Sevgili (ATV)
29.02.2008
2053

8
İki Aile (Star)
25.02.2008
1994

9
Tatlı Bela Fadime (Star)
28.02.2008
1941

10
Kavak Yelleri (Kanal D)
28.02.2008
1932

kaynak:ucankus

Lucyka
04-03-08, 14:48
ben de saniyorum ki bu hafta devin'li son bolumu izleyecez:icon_whis.belki bir bolum daha olur mu bilmiyorum?yaniliyor da olabilirim.devin diziden kesin ayrildi diye duyumlar var.

meander
04-03-08, 16:58
devin özgür çınarın diziden neden ayrıldıgını bilen var mı?
keşke ayrılmamış olsaydı ama basrol olarak cok pasif kalıyordu rolü ,onun sahneleri az oluyordu,bu nedenle mi acaba?

duar
05-03-08, 10:48
"Parmaklıklar Ardında ki Yaprak Dökümü", Suzan karakteri ya da kahramanı mı desek acaba??? Bence kahraman kendisi. Zira kesinleşmiş bir mahkumiyet kararını bir doktorun dilekçesiyle hem de üzerinde doğru dürüst bir araştırma yapmadan bozdurmayı başaran bir kişi günümüzün kahramanı olmalıdır...

İstanbul'a gelmek için bunca can atan Suzan'ı bekleyen gerçeklerden bahsedelim de bir parça... Üç kişilik ranzaların bile yetmediği, beton yerlere atılan yataklarda yaşanan, açık görüşlerde oturacak yer bulunamayan, Tarık'ın olmadığı:icon_whis cezaevi bekliyor kendisini. Göreceği gökyüzü alanı Sinop'tan farklı değil. O gökyüzünde göreceği kuş sayısı Sinop'tan çok çok az.. Uçurtma ise sanırım İstanbul'da pek mümkün değil artık. Ama bolca uçak görecektir o gökyüzü parçasında... Hem de ineşe geçmiş veya yeni kalkmış iri iri uçaklar...Yıldızları ise hiç göremeyecek...:icon_sorr

Kayınvalide görüşe gelecekmiş. Tüm sevinci ondan. (hoş hiç mutsuz görmedim kendisini. Zehra'nın ölümü hariç) Geçen hafta anlamsız ve mantıksız bir gerekçeyle çözmüşlerdi bu İstanbul ilgisi ve sevgisini...

Suzan'ın macerasını ancak buraya kadar izleyeceğiz. Olurda yeniden yargılanan Suzan yeniden ceza alır ve yeniden Sinop cezaevine gelirse bu arada baharda gelir ya da yaz onun o muhteşem oyunculuğuna biz de yeniden kavuşuruz...:img-blush

Fragmandan diğer anladıklarımıza gelince, Nurgül ölüyormuş. Hayat acıymış. Mesaj kaygımız yokmuş. Herşeyi tüm çıplaklığıyla sunacakmışız... Tamam sunun da... Biz bundan ya da ben bundan hiçbir şey anlamıyorum. Bir tane bile iç hesaplaşma yaşamadık. Kenarından köşesinden Aylinle başlamıştık ki bu işe o da orda kaldı gitti..

Koskoca Başrol oyuncusunun karakteri Suzan geldi gidiyor. Bir demedi, "ben bu noktaya nasıl geldim, nerde hata yaptım, ne olacak bundan sonra ???" Bu mahkumları cezaevine alırken düşünme yetilerini de alıyorlar galiba. Lise de erkeklerin bir muhabbeti vardı. Gerçek midir hep merak ederim. Erkek yurtlarında ya da askerde yemeklere şap ataralarmış cinsel isteklerin önüne geçmek için. Acaba bunların yemeklerine ne atıyorlar düşünme yetilerini kaybettirmek için. Düşünen tek mahkum görmedim. Bir kaç düşünen var onlarda hinliktan başka bir şey düşünmüyorlar... Ama suç onların değil. Gelen gideni oturtmaya çalışan senaristler olayın derinine inemiyorlar bir türlü...:icon_whis

Olurda bir suç işlerseniz hayatınız kaymış. Artık hayat bitti sizin için. Daha kötülerine hazırlıklı olundan başka bir şey vermediler şu ana kadar. İster kader mahkumu olun ister kasten suç işleyin, hepinizi sonu beter olacaktan başka bir şey anlayan varsa merakla bekliyorum lütfen yazsın...

Bu diziyi izleme sebebim ne bir oyuncu ne de yönetmendi... Yönetmeni nerdeyse hiç tanımıyorudm. Oyuncuların ise çoğunu tanıyordum ama özellikle birine olan sembatim değildi benim bu diziyi izlememe sebep...Konusuna olan merakımla izlemeye başladım. Gelinen noktada olumlu çabaların yanında ne yazık ki yazmaktan kopmuş senaristlerin, oynamaktan yorulan oyuncuların, sanat yapmaya çalışırken, doğallıktan kopan yönetmenin dizi oldu... Üstelik birlikte yola çıkılan bazı oyuncuların sonradan vazgeçmesiyle çıkış yolu arayan senarsitler iyice saçmaladılar. Onları bu noktaya getiren oyuncuların senaryo üzerindeki olumsuz etkisini değerlendirmeden edemiyorum...Sanki bu oyuncular saçmalayan bir senaryodan kaçıyorlarmış gibi bir izlenim var ki buna katılmak mümkün değil. Onlar kaçmak istedi diye bunca saçmalık yapıldı. Çocuğunu öldürmekten mahkum Zehra'nın masumluğu, Cezası kesinleşen Suzan'ın yeniden yarıgılanması, Hayriye Hemşire'nin saçma sapan bir şekilde yeniden hapse düşmesi, Bunların hepsi de oyuncu kaynaklı senaryo değişikliklerinin sonucu olmadı m ı???

Bu dizi de ne yazık ki kimse görevini yeterince ciddiye almadı. Yönetmen harici. Çok eleştirdim kendisini, tekniğini sevmedim ama canla başla çalıştığını görmezden de gelemem hiçbir zaman. Bir kaç oyuncu da var tabiki işini ciddiye alan ve görevinin başında duran. Yeteneksiz öğreniler bazen yetenekli öğrencilerden daha fazla not alırlardı resim dersinde... Yeteneksiz fakat sorumluluk sahibi olduklarındandı belki de... Yeteneklerine güvenen (belki de gerçekten yetenekli olan) ve hiçbir şey üretemeyenlerden de daha başarılı oldular onlar...

Çok uzattım yine hatta kendi uzmanlık alanımdan çıkıp sanat eleştirmenliği bile yaptım bu sefer. Ama görünen köyün gördüğüm hali bu... ben müşteriyim aldığım ürünü değerlendiriyorum sadece... Üretici, tedarikçi, satıcı , nihai diğer tüketicilerin ilgisi varsa diye yazdım...

arwen61
05-03-08, 10:55
nerden duydunuz diziden devinin ayrıldığını başrolde o sanmıyorum ayrıldığını geri döner olaylardan size öyle yansıdı bence olmaz ayrılmak gibi bir şey tarık baştan beri yardım ediyo ya baştan bellli olurdu ayrılacağı bence yok öle bişee

bordomavili
05-03-08, 15:29
öncelikler selamlar..Diziyi takip ediyorum ama yorum yazmıyorum...Şunu merak ettim..Belki siz biliyorsunuzdur..Dizide Jandarma da görev alıyor..Ve hapishane Komutanı Astegmen..Acaba Bu astegmen hakkında bilgisi olan var mı???Lütfen paylaşırsanız sevinirim...

SAygılar...

Lucyka
05-03-08, 16:02
gectigimiz hafta suzan kogustakilere gelismeleri anlatirken,kendisi de bunlara inanamaz bir tavirla anlatiyordu zaten."yeniden yargilanacam,tahliye olabilirmisim,hani mesru mudafadan falan"derken pek bir manidar soylemisti bu lafi.bu arada pek bir yuzunde guller aciyordu suzanin,kameraya da daha bir guzel bakiyor bu aralar nedense :icon_whis

drc
05-03-08, 17:52
Geçen yıl aşağı yukarı bu zamanlarda verip veriştiriyordum tutkunu olduğum dizinin iki bayan senaristine bu ne saçmalık diye. Şimdi onlara haksızlık yaptığımı düşünüyorum izlediğim izlemeye çalıştığım bi türlü sarıp sarmalanamadığım bu diziyi izlerken ne vakittir bu düşüncemi dile getiriyorum kendi kendime ama bi türlü yazmaya fırsat bulamıyordum çünkü biliyorumki yazdıkça yazacağım ve bu gün DUAR arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca bravo aynen katılıyorum dedim beni uzun uzun yazmaktan kurtardın seninde dediğin gibi biz tüketiciyiz beğenilerimizide eleştirilerimizide dile getirmekte özgürüz. dizinin senaryosunda şu olsun konu bizim istediğimiz doğrultuda gelişsin istemiyoruz ama saçmalıkta izlemek istemiyoruz bu kadar acemilik olmazki.

apple-core
05-03-08, 22:46
arkadaşlar diziyi çok seviyorum ve ilk günden beri takip ediyorum ancak artık bu diziyi izleme düşüncesini bir gözden geçirmeyi düşünüyorum. nedenlerine gelecek olursak;

aslında bir tek nedeni var: oyuncu kadrosunu oturtamamaları...bildiğiniz gibi Türk insanında karakterlerle özdeşleşme, onları benimseme, kendilerini onların yerine koyma gibi özellikler vardır ki ben de de azda olsa var...benim de dizi içinden hem oyunculuğunu hem de dizi içindeki rolünü benimsediğim kişiler oluyor. bu parmaklıklar ardında dizisi için de geçerliydi elbette...gerçekten çok güçlü bir kadro var dedim izlemeye balarken...daha sonra hiç tanımadığım hatta yeni izledeiğim oyuncuları da sevmeye, benimsemeye başladım...zehra karakteri vardı ki onu da diğer karakterler gibi benimsemiştim ve onun geleceğini merak ediyordum. derken hiç ama hiç beklemediğim bir anda ve beklemediğim bir şekilde öldü ve dolayısıyla kadrodan ayrıldı...tamam buraya kadar bir fire var...en son bölümde oyunculuğunu beğendiğim mine çayıroğlu yani nurgül uyuşturucu komasına girdi. zehranın ani ölümünden sonra az çok onun da diziden ayrılacağını tahmin etmş ancak mine çayıroğlunu bu kdr çabuk kadro dışı bırakmazlar diye düşünüp kendimi avutmuştum...ancak hem özeti okuduktan hem de fragmanı izledikten sonra bu avuntumun boşa olduğunu anladım...üzerinde çok güzel senaryolar yazılabilecek olan bir karakter daha diziden ayrıldı...nur - aliye- nurgül - özgür cephesinde gerçekten çok güzel senaryolar dönebilirdi ama senaristler nurgülü öldürerek bu olası senaryoları çöpe attılar 2. defa...böylelikle zehradan sonra ölen nurgül ile 2. fire verilmiş oldu benim için...ve derken çok başarılı bulduğum ve sevdiğim devin çınar yani suzan...başrol mertebesindeki bir insanın bile bu kdr kolay kadro dışı edilebilmesi beni hayrete düşürdü doğrusu...sanırım bunu yaparken geride çok değerli oyuncuların kaldığı düşüncesinin vermiş olduğu bir cesaretle hareket ettiler ama yanıldılar! çünkü her oyuncunun ve her karakterin ayrı bir izleyici kitlesi vardır...ben bu dizide şu ana kdr kadro dışı kalmış 3 oyuncuyu ve karakteri de çok severek izliyordum...ne var ki ani ve nedensiz bir şekilde onları izlemekten mahrum kaldım...ve diziyi izleme sebebim olan "güçü kadro" argümanı benim için yıkılmaya başladı yavaş yavaş...hatta şunu bile düşündüm "bir 3 ay sonra yenilene yenilene eski kadrodan eser kalmayacak da yeni oyuncu kadrosuyla dewam edecek herhalde bu dizi"... demeye çalıştığım çok büyük bi stratejik hata var...oyuncu kadrosu ile iddialı bir dizi oyuncularını bu kdr kolay harcarsa ben diziyi takip etme fikrini durup düşünürüm biraz...nitekim düşünmeye başladım bile...nurgülün ölümü (ki ben artık nurgül ve özgür sahnelerini ve geleceğini çok merak ediyordum) ve suzanın gidişi ile iyice soğudum diziden...haftaya hangi oyuncu kadrodan çıkacak diye yarışma programı izler gibi izlemeye başlayacağım günler yakındır...

meander
05-03-08, 23:50
arkadaşlar diziyi çok seviyorum ve ilk günden beri takip ediyorum ancak artık bu diziyi izleme düşüncesini bir gözden geçirmeyi düşünüyorum. nedenlerine gelecek olursak;

aslında bir tek nedeni var: oyuncu kadrosunu oturtamamaları...bildiğiniz gibi Türk insanında karakterlerle özdeşleşme, onları benimseme, kendilerini onların yerine koyma gibi özellikler vardır ki ben de de azda olsa var...benim de dizi içinden hem oyunculuğunu hem de dizi içindeki rolünü benimsediğim kişiler oluyor. bu parmaklıklar ardında dizisi için de geçerliydi elbette...gerçekten çok güçlü bir kadro var dedim izlemeye balarken...daha sonra hiç tanımadığım hatta yeni izledeiğim oyuncuları da sevmeye, benimsemeye başladım...zehra karakteri vardı ki onu da diğer karakterler gibi benimsemiştim ve onun geleceğini merak ediyordum. derken hiç ama hiç beklemediğim bir anda ve beklemediğim bir şekilde öldü ve dolayısıyla kadrodan ayrıldı...tamam buraya kadar bir fire var...en son bölümde oyunculuğunu beğendiğim mine çayıroğlu yani nurgül uyuşturucu komasına girdi. zehranın ani ölümünden sonra az çok onun da diziden ayrılacağını tahmin etmş ancak mine çayıroğlunu bu kdr çabuk kadro dışı bırakmazlar diye düşünüp kendimi avutmuştum...ancak hem özeti okuduktan hem de fragmanı izledikten sonra bu avuntumun boşa olduğunu anladım...üzerinde çok güzel senaryolar yazılabilecek olan bir karakter daha diziden ayrıldı...nur - aliye- nurgül - özgür cephesinde gerçekten çok güzel senaryolar dönebilirdi ama senaristler nurgülü öldürerek bu olası senaryoları çöpe attılar 2. defa...böylelikle zehradan sonra ölen nurgül ile 2. fire verilmiş oldu benim için...ve derken çok başarılı bulduğum ve sevdiğim devin çınar yani suzan...başrol mertebesindeki bir insanın bile bu kdr kolay kadro dışı edilebilmesi beni hayrete düşürdü doğrusu...sanırım bunu yaparken geride çok değerli oyuncuların kaldığı düşüncesinin vermiş olduğu bir cesaretle hareket ettiler ama yanıldılar! çünkü her oyuncunun ve her karakterin ayrı bir izleyici kitlesi vardır...ben bu dizide şu ana kdr kadro dışı kalmış 3 oyuncuyu ve karakteri de çok severek izliyordum...ne var ki ani ve nedensiz bir şekilde onları izlemekten mahrum kaldım...ve diziyi izleme sebebim olan "güçü kadro" argümanı benim için yıkılmaya başladı yavaş yavaş...hatta şunu bile düşündüm "bir 3 ay sonra yenilene yenilene eski kadrodan eser kalmayacak da yeni oyuncu kadrosuyla dewam edecek herhalde bu dizi"... demeye çalıştığım çok büyük bi stratejik hata var...oyuncu kadrosu ile iddialı bir dizi oyuncularını bu kdr kolay harcarsa ben diziyi takip etme fikrini durup düşünürüm biraz...nitekim düşünmeye başladım bile...nurgülün ölümü (ki ben artık nurgül ve özgür sahnelerini ve geleceğini çok merak ediyordum) ve suzanın gidişi ile iyice soğudum diziden...haftaya hangi oyuncu kadrodan çıkacak diye yarışma programı izler gibi izlemeye başlayacağım günler yakındır...

dediklerine aynen katılıyorum . zehranın diziden cıkması bendede bosluk yarattı kesinlikle cıkmaamsı gerekti diziden
nurgülün ölümüne ise hiçbirşey diyemiyorum ,bu güzelim diziyi açamadan yok ediyorlar...suzanın gitmeside son bomba oldu ama anladıgım kadarıyla ortada kesin birşey yok,umarım basrol oyuncusu da çıkmaz diziden. tarık handan ve suzan arasında iyi bir senaryo çıkartılabilirdi...
diziye herhafta yeni karakterler ekleyeceklerine keske eski karakterleri işleyebilselerdi...
birde bu dizide kesinlikle bir senaryo uyuşmazlığı ,bir eksiklik var...
her bölümde önemli karakterlerden biri muhakkak olmuyor...
bir bölümde suzanı hiç görememiştik
bir bölümde handanı...
bir bölümde gülteni...
ve hatta iki bölüm üstüste hayriyeyi...
bu nasıl bir gidişattır anlamıs değilim...

erotamou
06-03-08, 15:20
Tekrar bölümü Reytingleri .. :img-wink:

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
5 MART 2008 ÇARŞAMBA
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 20,80 48,00
2 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 9,10 20,70
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,80 27,40
4 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 7,80 24,80
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,90 21,00
6 SPOR GUNDEMI KAND 6,60 19,20
7 ELVEDA DERKEN [NET] KAND 5,90 17,80
8 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 5,80 13,30
9 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,40 23,50
10 REAL MADRID-ROMA [NET] STAR 4,90 12,40
11 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,70 11,60
12 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 3,60 11,50
13 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET] ATV 3,50 16,60
14 PORTO-SCHALKE [NET] STAR 3,00 12,40
15 SPOR SAYFASI SHOW 3,00 8,20
16 SELENA (TKR) [NET] ATV 2,70 20,30
17 ATV SPOR HABERLERI ATV 2,60 7,10
18 BIZIM EVIN HALLERI [NET] K1 2,40 16,20
19 TRT ANA HABER BULTENI TRT1 2,40 6,80
20 AHMET CAKAR''LA SANSA BAK [NET] FOX 2,30 6,70
21 PARMAKLIKLAR ARDINDA (TKR) [NET] ATV 2,20 6,60

TOTAL
5 MART 2008 ÇARŞAMBA
1 YAPRAK DOKUMU [NET] KAND 20,80 46,30
2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,40 23,30
3 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 7,30 16,10
4 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 7,20 27,50
5 SPOR GUNDEMI KAND 7,00 18,20
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,60 18,00
7 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 6,40 21,10
8 REAL MADRID-ROMA [NET] STAR 5,50 13,70
9 ELVEDA DERKEN [NET] KAND 5,10 15,70
10 AVRUPA YAKASI [NET] ATV 4,90 10,80
11 KANAL 7 HABER SAATI [NET] KAN7 3,90 11,80
12 KILIBIK (T.S) [NET] STV 3,70 8,70
13 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,10 8,50
14 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 2,90 8,40
15 PORTO-SCHALKE [NET] STAR 2,80 12,20
16 AHMET CAKAR''LA SANSA BAK [NET] FOX 2,80 8,40
17 FOX ANA HABER BULTENI [NET] FOX 2,80 8,00
18 SELENA (TKR) [NET] ATV 2,70 17,80
19 IKBAL''LE HAYATI PAYLASMAK [NET] KAN7 2,70 12,30
20 PARMAKLIKLAR ARDINDA (TKR) [NET] ATV 2,70 8,50

Kaynak : Uçankuş

fatma-1721
06-03-08, 19:21
Merhabalar;

Allahim Nurun haline icim parcalandi :icon_sorr kizinin ölüm haberini aldigindaki önce dik durusu,sonra yavas yavas kendini sandalyeye birakisi,ellerinin titreyisi,kogusa gelir gelmez kendini saliverip aglamasi,Hayriyeyle konusmasi"kizimin cenazesine bile gidemiyorum,son defa onu koklayamiyorum,bakamadim,bari elimle topraga vereyim"deyisi,bittim vallahi bittim,hala agliyorum:icon_sorr

LOSTRİS
06-03-08, 20:24
normalde adam öldürme suçundan ağır tahrik bile olsa hafifletici nedenler de olsa hemen bir kaç ay içinde tahliye mümkün değildir sonuçta bir ölüm söz konusu olduğundan dolayı..yani hayriye bakıcısı olduğu kadının neden öldüğü tam olarak belli bile değilken hapishane de ama suzan tamam kendinii korumak için ama bir adam öldürdü bu nedenle benim bildiğim kadarı ile öyle bir kaç ayda tahliye olması pek mümkün değil yani Türkiye de..ama bu dizi neticede her şey olur bekleyip göreceğiz :) hem de mahkeme yarınmış kadının daha haberi yeni oluyor yarın olduğu ilk sevk edileceği zaman haber verilmedi mi ?? bunlar pek olası değildir duruşma günü önceden tebliğ olmalı ve hapishaneye yazı günler öncesinden geldi ise mahkuma zamanında haber verilmelidir..ay gerçi bana ne oluyorsa sanki her dizi illa mantıklı mı olmalı..ama belki biraz daha araştırsalar daha iyi olurdu gibime geldi..

hem de tahsin in dnası tutmuyor ne biçim mezarlık bu anlamadım yani kimin nerede gömüldüğü belli değil mi?? kimse bu adamın nerde gömüldüğünü hatırlamıor mu hem mezarlık açılırken orda savcı da müfettiş de olmalı idi bu da pek mantıklı değil ama gene de hayatta herşey oluyor..

bir de iftira cezasız kalmamalı diyor gülten ne olursa olsun eninde sonunda bu durum açığa çıkacak ve gültenin başı ağrıyacak bence.

ilk kez bir dizi hakkında bu kadar uzun şey yazdım hp haricinde :)

LOSTRİS
06-03-08, 20:59
dayanamcam ya nuru nasıl yanında sadece bir gardiyanla hemde otobüsle yollarlar ya mümkün mü böle bir şey zaten izin iş bile çok zorken yanında hiç jandarma olmadan tek bir kadın gardiyanla yollamak akıl karı mııdr? böyle bir şeyin olması kesinlikle mümkün değil..mahkumlar mahkemeye bile o kadar kısacık bir yolda ( mesela bayrampaşadan beşiktaşa cezaevi arabası ile kelepçeli ve yanlarında en az 5 jandarma ile gelirken )bu sinop tan istanbula mı artık neresi olduğunu bilmiırum ama şehirlerarası yolda ikisi başbaşa yolculuk ediyor hem de otobüsle..suzanın meselesi bile daha mantıklı bunun yanında.Böyle bir şey mümkün değil bence..

hewal
06-03-08, 21:05
Şu anda ayaklanan infaz memurlarına hak veriyorum...Sihirli dizilerde bile bu kadar ütopik olaylar yoktur sanırım...Bu dizideki kişi ve kahramanlar tamamen hayal ürünüdür diye birşey yazıyormuydu jenerikte unuttum ama artık bu dizide olanlar hayal gücünün sınırlarını aştı gibi..Bu kadarmı çok hata olur...

hanimavii
06-03-08, 21:21
bu diziyi yazanların bir hukuk danışmanı yokmu acaba merak ediyorum.sonuçta bir cezaevi filmi çekiyorsun.olaylar hayal ürünüde olsa bir mantık çerçevesi içinde olması gerekmezmi.gültenle nur sanki arkadaşlarına beş çayına gidiyorlar ellerini kollarını sallaya sallaya.nur mahkum değilmiydi bizmi yanlış biliyoruz.bu kadar saçmalık olmaz.

gardiyan cengizin beraya bir ilgisi olduğu kesin gibi.berayında uğruna cezaevinde yattığı adam hayırsız çıkmış.ilerde bir yakınlaşma olabilir.

handan ve yılmaz bu tahsin olayını bakalım nasıl çözecekler.bu gidişle müfettişin sinopta çok işi var.

tarıkıda gözlerimiz baya aradı.Allahtan handan tarıktan bahsettide en azından geri döneceğini anlamış olduk.

LOSTRİS
06-03-08, 21:25
bende tahliye olman mümkün dedi die duydum ama savcının hukukçuluğundan kuşkuya düştüm o anda o zaman belki de ben yanlış duydum..ceza hafiflmesi mümkün tabi ama benim duyduğum tahliye olman mümkün dediği..yani benim bildiğim tahliye mümkün değil beraat ise tam mucize olur böyle bir adam öldürmeden benim müvekkilim sadece olay yerinde bulundu ve müdahele etmedi die 4 yıl hapsi istenior..biraz araştırma sadece böle bir dizinin hukuk danışmanı olmalı..

sahika_87
06-03-08, 21:27
şimdi aklıma takılan birkaç soru işareti kaldı benim ya ilki cengiz gardiyanla ilgili cengiz beraya karşı kötü diğerlerine karşı iyi tam kestiremedim ama acaba oda mı polis falan veya aşiretle alakalı birisi bunu anlayamadım
ikincisi ise nur acaba gerçekten kocasını öldürdü mü yoksa rüya falan mı görüyor bir ara bana rüya gibi geldi de
birde nur ve gülten elini kolunu sallayarak ayrıldılar cezaevinden nur bir mahkum özellikle 16 yıldır hapiste hem kelepçesiz hem de sadece gültenle cenazeye gönderilmesini benim pek aklım akmadı açıkcası

aslanselda
06-03-08, 21:32
İYİLİK YAP DENİZE AT DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER :img-hyste:img-hyste:img-hyste

GÜLTEN hayatında ilk kez iyilik yaptı, KAFASINDA VAZO PATLADI :img-hyste:img-hyste:img-hyste

ay çok güldüm, gerçekten komediydi. Hadi bakalım gülten senin deyiminle "savcın" sana güvendi ve sen bu işin altından başarıyla çıkamadın :img-hyste

Handan'ın karşısında kasım kasım kasılırken iyiydi, tahsin suçsuz çıktı diye, hiç utanmadan savcının, koca müfettişin önünde cezaevi müdürüne söylemediğini bırakmadın, al şimdi.

Savcının binbir türlü oyunlarla gülten'le çevirdiği dolaplar bir kenara dursun, bu bölüm ince düşünesi geldi, melekliği tuttu, kalktı nur'a cenaze için izin verdi,

ben mi özeti yanlış okudum acaba, bu cenaze iznini Handan'ın zor bela halledeceğini sanmıştım :icon_whis

Handan'ın ruhu bile duymadı.

bu bölüm niye herkes melaike kesilmişti, kimsede psikopatlığın zerresi yoktu, gülten'i ilk kez bu kadar üzgün gördüm, tahsin'de bile bu kadar hissetmemiştim, kuyruğu dik tutuyordu yine de

ama nur'un kızının öldüğünü duyunca pek bir süt dökmüş kediye döndü, hayrola gülten'de de insanlık varmış dedim bir parçacıkta olsa. Hayretim şaştı.

peki ya psikopat Cengiz'e ne demeli, onun da bugün pek bir durgunluğu üstündeydi, pek bir süzülmüştü, kibardı, herkese nazik bakışlar, çocukların yanağından okşamalar, ne oluyoruz.

hepimizin düşündüğünün aksine Nurgül'ün ölmesi Nur ile Aliye'yi karşı karşıya getirmedi :blink: aksine ikiside pek bir sakindi, pek bir anlayışlıydı, hele hele nur'dan aliye'ye bir saldırış beklerken o kılını kıpırdatmadı.

çocuğa saldırır diye düşünüyorken, ona inandı ve güvendi, yardım istedi.

Nur'un bugünkü hali içler acısıydı, nurgül çok iyi oynuyordu, neden öldürüldü, nurgül'ün aliye'nin kardeşiyle yaşayacağı birliktelik çok şeylere gebe olabilirdi, burdan çok hikaye çıkabilirdi. Nur çok kötü oldu, tek yaşama sevinci olan evladı nı kaybetti, 6 ayı kalmışken şimdi kocasını öldürüp ömrünü hapiste geçirmeye razı. Gerçekten çok acı bir bölüm oldu, tüm koğuş yasa boğuldu, Selda Alkor çok iyi oynadı, tebrik ediyorum.

Suzan... o da bu bölüm çok iyiydi, çocuklarına kavuşacak olmanın verdiği sevinci güzel yansıttı, hele onları sarıp sarmaladığı sahnede çok iyiydi, şimdi suzan sanıyorum kurtulmuş oldu, her ne kadar saçma olmuş olsada aklanmış olması, gitti galiba. Kendi mi istedi çıkmayı, niye böyle oldu bilmiyorum ama bu sürekli artan oyuncu kaybı hiç iyi değil.

Zehra... çok beğeniyordum, öldü. Nurgül... çok iyi oynuyordu, öldü. Bir tanecik iyi infaz memuremiz vardı, doğum izni diye çıkartıldı. Tahsin... kendisinden nefret etmiş olsamda bir bölümde ondan çok iş çıkacakken hemen gönderildi. Neler oluyor böyle. Şimdi de Suzan'ın kaybını Hayriye ile tamamlama çabasındalar, birini getirip, diğerini çıkardılar, yeter deyin buna.

Handan'ım... aşkım... Mavi'm... her zamanki gibi harikaydı. Yine çok düşünceli, yine çok iyi niyetli, hem herkese çok yakın, hem yeteri kadar mesafeli. O tahsin olayında nazlı'nın o kadar haklı olduğunu düşünüyorki bu çıkan sonuç onu şüphelendirdi, aslında müfettişte tam emin olamadı zaten. Üstelik koskoca cezaevi müdüresine hem savcının hem gülten'in sürekli tavır takınıyor olmaları müfettişin gözünden kaçmıyor, zaten kaçılacak gibi değil, savcı ile gülten resmen bağırıyorlar. Aslında kendi kuyularını kazdıklarının farkında olmadan.

Handan ile müfettiş bu bölüm daha iyi anlaşır gibilerdi, fikir alışverişinde bulunmalar, karar vermeler vs.vs.

yalnız takıldığım müfettiş hep cezaevinde kalmayacak mıydı, o adliye sarayını sadece sonuç alacağı için mi gösterdiler, yoksa orda bir odası mı var çözemedim.

Tarık... doktorumuz bu bölüm görünmedi, niye yok, niye kıskançlık tripleri atmıyor, handan ile müfettişi yan yana gördükçe diye düşünürken, pat bir sözcük duyuldu "ama yılmaz bey en azından doktor tarık'ın gelmesini bekleyelim"... anladık ki tarık sırra kadem basmış, şebo gibi.

Nazlı'nın hali içler acısı, resmen robot gibi dolanıyor, ruhtan farksız. Ne söylediğinin bile farkında değil, sanki yalan söylemiş tahsin olayı hiç olmamış gibi ortaya dayısını attı, parmağıyla yaptığı hareketler korkutucuydu. Psikolojik tedavi görmesi şart.

Aliye'ye de bu bölüm üzüldüm, nur'dan nefret ederdi, kedi köpek gibi birbirlerini yerlerdi, kardeşinin sevmediği bir kadının kızına aşık olduğunu öğrendi ama hiç yadırgamadı, sahip çık dedi, kız öldü, suç kardeşine kalacak diye korktu, daha doğrusu kardeşinin birşey yapmış olma ihtimali korkuttu. Nur'a ne diyeceğini bilemedi, hep çekingen bakışlarla uzaktan süzerek izledi, zar zor yanına geldi "onun bir kabahati varmı" diye sordu, aldığı cevap onu rahatlattı. Dedim ya ben kızını öldüren nur'dan aliyeye saldırmasını beklerken, nur kılını kıpırdatmadı, demek bu olayın nurgül'ün öldürülme sebebi nur-aliye çatışması değilmiş, peki tek amaç nur'un hapis cezasını uzatmak mıydı?

beray... ona ne acımasız kadın derken, o da masum çıktı, inanabiliyor musunuz, meğer kocasını o öldürmemiş sevgilisiyle bir olup, suç onun üstüne kalmış. Dayısı olarak gelen oyuncuyu beğenirim, gerçek ismini bilmiyorum ama konuşmaları çok güzeldi, yani o yörenin lehçesini güzel yansıttı diye düşünüyorum üstelik kendi sesiyle. Koskoca aşirette bir amcanında yeğenine böyle sahip çıkmış olmasıda hayli ilginç, aşiret dizilerinden gördüğüm kadarıyla çok acımasız oluyorlar bildiğim kadarıyla, kendi adalet anlayışlarını geliştirmiş bir zihniyetleri var.

başka yazılacak birşey var mıydı hatırlayamıyorum şimdilik, benim için çok uzun bir bölüm oldu gibi geldi, normalde su gibi geçerdi ama yanlış anlaşılmasın, beğenmedim diye değil, aksine bu bölümü beğendim. Oyunculuklarda, olaylarda hatalar olsada güzeldi.

yalnız şu gel git olayları çok fazla geliyor artık, cengiz, bunu götür, şunu getir, al bunu diğerini getir, haydi sıra öbüründe, cılkı çıktı artık. Ee başka yapacak birşey bulamıyorlar sanıyorum. Yine de bu diziyi seviyorum ve izlemekten vazgeçmeyeceğim.

saso
06-03-08, 21:45
son iki sayfaya gözattımda yazılanların hepsine katılıyorum..

ilk bölümden itibaren sürekli bu dizide eksik bir şeyler var deyip duruyorum...ve hala evet hala o eksik tat devam ediyor...bu zamana kadar düzelmesi gerekmiyormuydu....ama düzelecegine bu hafta daha da belirginleşti bu eksiklikler...belki de hadi canım dedirtecek kadar fazlalaştı...

-zehranın olayının bu kadar çabuk çözülmesi mucizeyken hala filizin yedigi haltların hiçbirinin ortaya çıkmaması inanılır gibi degil..

-hukuksal konularda bilgim yok ama bu dizi içindeki çogu hukuk konusu bana çok mantıksız ...ve ya inanılmaz derecece polyana(böyle mi yazılıyordu :) ) geliyor...
sen gülten 15 yıla mahkum edilmiş bir tutukluyla kol kola çık...şehirler arası yolculuk yap...hadi canım......

-suzan sürekli baş karakter olarak lanse edildi..sonra anladık ki bu dizide as -yan karakter yok..herkes baş karakter...suzanın dizi içinde çok büyük bir artısının oldugunu düşünmüyorum...filiz gitse eksikligi daha çok hissedilirdi..ya da şebo....ya da nur...yani suzan karakteri diger karakterlerin yanında çok sönük kaldı.....eksikligini hissedecegimi hiç sanmıyorum...

-her hafta yineledigim şeyi yine söylüyorum...cezaevinde müdürlük makamı sadece süs diye konulmuş bir makammıdır??????.....bilgisi olan arkadaşlardan bu konuda beni aydınlatmalarını rica ediyorum....

yoksa bu dizinin bizi tamamen kekledigini düşünecegim...kadınların hikayesi falan sadece ambalaj :(

gunesnaz
06-03-08, 22:04
aynı fıkırdeyım bı gıt bı gel cengızı çanta gıbı kullanıyolr wala ayrıca pek bır melektı yha uzulmeler cocugu oksamalr ewet dunyanın sonu gelıyo gıbı berayla arasında bısey olabılır ama suan kacmaması ıcın tekrar ustune gıdıyor we kkını war ama bnce hoslanıyrda berayı bekır denen sevgılısı kazıklamıs ustune atmıs acıdım wala ama o gene kacar :D nur dan dıye vurdu kocasını eee sımdı nolcak arkadaslar yaw :D

pusat_yusuf
06-03-08, 22:17
Selamlar....Bölüm 13 gayet güzeldi...Bu bölümün asıl yıldızı başta NURDU...
Demekki SUZANın son bölümüymüş bu.SUZAN karakterinin adına sevindim tabii ama dizinin gidişatı bakımından DEVİN HANIMIN ayrılmasına üzüldüm...Napalım kısmet??
NURRR...Bir zamanlar kimileri yok SELDA ALKOR şöyle yok SELDA ALKOR böyle diye atıp tutuyordu..Şimdi herkes gördü SELDA ALKORU..Yılların oyuncusu nasıılda insanın ağzını açık bıraktırıyor...NURGÜLLLLLL diye haykırdığında insanın içinden birşeyler kopuyor snki...13.bölüm resmen NURUN bölümü oldu...
Kızının acısını yaşarken diğer taraftan intikam planlanını ÖZGÜRLE yaptı...RIZAYI kurşun yağmuruna tuttu...BENce NUR eve dönecek,teslim olacak,GÜltenle dönecek ve galiba tahliyesi yanacak.....
HEEEE NURUN izin mevzusu tabii ki mantık hatalarıyla dolu...Senaristler bize HAYALGÜCÜNÜZÜ yaşayın diyorlar herlade...
SUZAN...Sonunda ayrıldı SUZANDA...Çocuklarına kavuştu...
Ama diziye bence YENİ KANLAR gerekebilir...
Bu bölüm GÜLTENe VAZOYLA VURULAN SAHne valla bilmiyorum komedi gibiydi...
Ordaki konuşması:OHHH ELİMİ YÜZÜMÜ YIKADIM RAHATLADIM derken ÇAAAT VAZO sesi...Komediydi...Gültende ufak çaptada olsa yumuşamalar gözlendi...

saso
06-03-08, 22:32
PIRLANTA ...canım arkadaşım şimdi senin baktıgın pencereden bakarsak....dizi olayında herşey mübahtır gibi bir sonuç çıkıyor...

bu durumda da buraya gelip yorum yazmanın bir anlamı yok dimi....:img-yes:

senin pencerenden dizi yorumu:
bu olay neden böyle oldu...çünkü oyuncunun bazı işerinden dolayı diziden çıkması gerekiyordu ....:img-yes:
ya bu olay nedenuzadı...konunun uzaması için...:img-yes:
canım mahkumla koruma memuru kolkola cezaevinden nasıl çıkar...saçmalık...gerçekci degil ...ozaman nur nasıl kaçacaktı...dizi bu....
:img-yes:
olay budur ... bye

cevizlikek
07-03-08, 01:08
beray'ı ziyarete gelen adam amcası değil sevgilisi bence. etraftakiler kuşkulanmasın diye böyle bir oyun oynadılar.

burchincik
07-03-08, 11:37
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
6 MART 2008 PERŞEMBE
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 15,90 38,30
2 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 7,80 19,90
3 KAVAK YELLERI [NET] KAND 7,50 18,80
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,80 22,00
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,50 20,80
6 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 6,20 15,00

TOTAL
6 MART 2008 PERŞEMBE
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 16,00 37,30
2 TEK TURKIYE [NET] STV 8,60 20,30
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,00 19,90
4 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,80 19,10
5 KURTLAR VADISI PUSU (OZET) [NET] SHOW 6,60 15,20
6 KAVAK YELLERI [NET] KAND 6,60 15,10
7 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,10 25,50
8 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 6,00 13,50

kaynak: ucankus.com

Fettan
07-03-08, 14:16
İyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler...İlk kez bir iyilik yaptı Gülten ve bakın sonrasında başına gelenlere...

Aslında çok üzücü iç yakan sahnelerdi ama o kadar kopukluklar varki Nur'a üzülmek yerine Gülten'e gülüyorum...

En etkileyici sahne kuşkusuz Nur'un kızının mezarından aldığı toprağı yazmaya koyup kokladığı sahne :icon_whis :icon_whis :icon_whis

Müfettişin Handan'ın odanız güzelmiş lafına verdiği cevapta pek manidardı :img-wink:

Hayat Türküsü ekibinden bir oyuncu daha göründü ne kadar kalıcı Allah bilir ama sevindim Uğur Çavuşoğlu'nu gördüğüme ...

Suzan karakteri tamamen bittimi emin değiliz diziden ayrıldıysa Suzan karakteri Devin Özgür Çınar ilk bölümdeki çarpıcı girişiyle veda etti bana göre..Oldukça etkileyiciydi sahneleri B2 den çıkıp yavaş yavaş merdivenlerden indiği sahne özellikle :good:

Bunca kadın karakterin olduğu bir diziye yorum yapıpta Kadınlar Gününü kutlamamak olmaz ..Şimdiden Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun..bye

gunesnaz
07-03-08, 15:08
yenı bolum harıkaydı ama reytıngler bayagı dusmus :Dberayı sevgılısı kazık atmıs yanı sucu ona atmıs oc ıcın kacıcak gbı ama cengız goz actırmıyo :Dbnce aralarında bısey olcak cengızle berayın sonra beray fırar ıcın onu kullanıcak :D bır tahmın... nura cok uzuldum yha off bu arada gulten ve cengız cok yumusadılar yaw cocugun yanaklarını oksamalar suzana gulumsemeler faln dunyanın sonu gelıyor :D

saso
07-03-08, 16:54
hayriye konusunda da edecek iki lafım var...
hayriyenin dışarı çkıp içeri girmesi (nasıl ifade edecegimi bilemedim..) bize anlatılan hayriye karakterine hiç yakışmadı...gözümüzün önünde bile bile öldürdü kadını :(
bu gidişle b2 deki tüm mahkumlar müebbet yiyip koguşlarında oturacaklar...
önce hayriye...sonra nur..
bence sıra aliye de...egerki bu hafta kardeşi gülten olayından dolayı ceza alırsa tabi(ben hiç ihtimal vermiyorum ama....bu dizide hukuk kanun başka şliyor gib...)
cinayet çözülürse filize allah yardımcı olsun

elmass
07-03-08, 17:26
(ben hiç ihtimal vermiyorum ama....bu dizide hukuk kanun başka şliyor gib...)

Farklı işliyor kanun, çünkü ESİNLENDİKLERİ, dizideki hikayeleri yansıtmaya çalışıyorlar, her ne kadar YERLİ hikayeler anlatma derdinde olsalarda, Ana karakterlerin temel hikayeleri ORJİNAL hikayeden şaşmasın sonra yolumuzu bulamayız derdine düşüyorlar;

Gel gör ki, bu durum daha çok KAYBOLMALARINA neden oluyor. Hikayeler orjinalin üzerinden anlatılıyor, çünkü 45 dk.nın karşılığında 90 dk. doldurmak zorunda kalıyorlar...

Olmuyor, olamıyor bu yüzden hikaye hep yavan, hep eksik... Halbuki bıraksalar ipin ucunu, yarattıkları bu karakterlere; ayağı bu topraklara basan senaryolar yazsalar, herşey daha güzel olacak...

GGULIZ
07-03-08, 23:24
13. bölum: bu bölumde filizin berayi taklit etmesine guldum ve yakupa salak demeside komikti yoksa oldukca duygusal bir bölumdu yani gözyaslarimi tutamadim nurun: "kizim bana kusmuydu kizginmiydi " dedigi yerde bittim :( özgurede cok uzuldum nazliyada :( ayrica suzanin cocuklariyla kavustugu sahnede gözlerim doldu gercekten cok huzunlu bir bölümdu :img-cray: of ya persembe bi gelseee ...

dilekce
08-03-08, 15:50
Bölümde herkesin teker teker dağılması üzerine ne diyeceğimi bilemiyorum...Hangi nedenle ayrılıyorlar bilemiyorum tabi... Lakin işleri güçleri vardı diye ayrılıyorlarsa madem öyle neden başlıyorsunuz..Yahut özlemleriniz mi var ailenize eşinize dostunuza iyice bi hasretlik giderip öyle gelseydiniz,, bu gidişler biraz biraz canımı sıkıyor ki insan ister istemez aha şimdi bakalım kim gitcek kim kalacak düşüncesinde kalıyor,, Hayır yani benim daha önemli düşünecek şeylerim olmalı Bakın mesela direk sesli düşünüyorum acaba Hayriye abla bir gün temelli gidecek mi? Yahut yine bir bölüm var olup bir bölüm yok mu olacak..
Bu bölüm firar edecek arkadaş sıralamamızda Sinan T.A.vardı..Acaba geçen bölüm motorla çok gezdide rüzgar mı çaldı. hastaland mı ne oldu? Niyeeee niyeeee...... .....İyi de anlamadığım bişey var..Özellikle mi bu firarlar veriliyor bu oyunculara,,,öyle ki bir tek PA. oyuncuları çekmiyor bu diziyi şehir dışında...Bakın diğer dizilere Türkiye nin hangi ucunda çekiliyor olsa bile her bölüm hepsini nerdeyse görebiliyoruz öyle değil mi? Yahut olmadı hiç değilse bir şekilde sahnesi önceden çekilebilir öyle değil mi? Hayır niye ben bunu bu kadar sorun ettim Onu da anlamıyorum ya

offfff..

Galiba Nurgül ün ayrılmasındandır bu kadar daralmam...Ben çok seviyordum Nurgül ve özfür sahnelerini..Ne bileyim onlar daha başka bir hava veriyordu ya hele ki Nurgül ün böyle bir sonla ayrılması da ayrıca bir celallenme nedenim ya nedenler o kadar çok ki... Neresinden tutayım neresi elimde kalır... Nur kelepçesiz melepçesiz nasıl oluyorda tek başına bir tek gardiyanla emaneten bir şehirden bir başka şehire gönderiliyor....Tamam anladık Nur Riza ya bir plan pazırlığındaydı da..Bunu daha başka bir gerçekliğe sığdıramazlar mıydı? Yani ne bileyim... Kelepçeli olsalar bile bir şekilde Özgür bir yerlerden gelip bi kelepçeyi çözmeyi becerebilseydi mesela.Çöz şu kelepçeyi Özfür,, çözebilsem....:)Off offf
Ve birde tabi Gülten i bayıltma yöntemleri...Şimdi Gülten in başına mı vurdularda bayıldı bu kadın yoksa sadece sırtına mı vurdularda bayıldı..Bunun yerine burnuna bişey tutup bayıltsalar daha inandırıcı olacaktı ya valla karar verenlerin böylesini daha zevkli görmüşler ne diyeyim...

Ve bir de Allah aşkına Özlem D. ye giydirdikleri o takım neyin nesiydi...Bir ara bol pantolonlardan şikayet ediyorduk alın şimdide baştan aşağı siyah renklere boğmuşlar bir sahnede..Yahuu siyah takım giyiyor bari içine beyaz bogazlısını giydirin olmadı gri boğazlısını...Onlar napıyoo siyah boğazlıyaa siyah takım elbise... Olacak iş değill....Siyah giymesini evet çok istedim çok çokk ama böyle bir takımla göreceğime hiç görmeseydim....Siyah boğazlıyaa gri bir takım uydursaladı ya ayyyy niye takıldım ben yinee

offfff

Filiz in berayı taklidi çok hoştu..Ablam bu hafta saçını toplamış..Neydi geçen haftaki o saç Allahım bir o tarafa bir bu tarafaa..Bu hafta daha fazla nazar almamak için zannımca toplamayı tercih etti.

Nur un mezar Nurgülün toprağını yazma arasına koyduğu sahneyi çok beğendiğimi de ayrıca yazmak istiyorum....Ve tabi dikkatimden kaçmadı..o ne güzel oyaydı öyle..İğne oyasıydı sanırım..Maşallah yapanların eline sağlık..Acep yakınlaştırsam görüntüyüü anneme örneğini aldırabilir miyim? Koskoca bölümdee yüreğimi titreten tek sahneydi..Selda anneye selamlar buradan...

az daha unutuyordum yazmayı...Sonuçu hüsrana uğrayan Tahsin dna sı..Ne diyeyim ki ben o mezarcılara...Bir tane mezar görevlisi de çıkıp da demedi mi ki sayın savcım sayın müfettişim bakınız Tahsin ..... mezarının tapusu aha burayadur...Bakın onun ki daha deniz manzaralı yazılı çizili belge...krokisi mrokisi..Böyle mezar mı açılır Allah aşkına..Hem bu Deniz.... nin yakınları gelip demeyecek mi kardeşim siz ne hakla benim yakınımın mezarını açıyorsunuz..
Bir bölüm daha yine Gülten ile Savcının yüzünü güldürdüler ya bu senarisler ben daha ne diyeyim...Yok ben niye diyeyim..Yapımcı nerde? Vakti zamanların birinde senaryo yapımcı tarafından kaç defalar değiştirilmiş dizi biliyoruz biz.. Şimdi bu kontrol edilmiş,, dikkatlice incelenmiş mantık hatası gözetilmemiş bir senaryomuydu Allah aşkına bir yapımcı bir ses versin...

Yok ben yoruldum daha yazamayacağım......oyyyy...

dilekce
08-03-08, 15:52
Yine aynı tempoda gidiş gelişlerimiz devam etmekteydi..Artık ezberleyeceğiz...Kaç tane taş ile bir kenar çıkmış... Yerdeki taşın kalınlığı kuşların ağırlığı güneşin hangi taraftan geldiğini hesap edip ona göre vaktin hangi vakit olacağın dahi ezberler hale geleceğiz...Git getir bana Nur u Aliye yi, Olmadı Cengiz hadi kap getir karakoldan Özgür ü...
Allahım hele o Özgür ün alınacağı sahne neydi öyle...Polisin biri geliyo Özgür ün oturduğu masada komserdi galiba(ahh komser mi dedim) ona sözde Onu götüreceklerini haber verirken neydi o yüz ifadeleri adam gülmemek için kendini zor tutuyordu...Hakan Gürtop diyor ya hani biz bu sayede amatör oyuncular içinden yıldızlar çıkartıcağız diye alın size yıldızz
Bu bölüm Filiz yine merdiven tepelerindeydi..Korkuyorum bu kız çekim sırası kaza ile şu merdivenlerde başına bişey gelecek... Bazen perde takmak için bile insan çıkamıyor koltuk tepesine..Kız Allahın günü merdiven tepesinde Yakuppp üffftt..Yükup üffffttt..

Yakup daa Yakup hani...Neyse ki artık kaşımıyo orasını burasını..Neydi Onu komik olacak diye düşürdükleri durumlar...Şimdide acınacak hale getirdiler..Zavallı Yakup...Hediyesi elinde kaldı...Rujmuydu o paket içinde ki hediye..E ama Yakup niye atıyon çöpe ver bir garibana sevindir bir tane mahkumu hadi Onlardan birini sevindiremiyon ver bir başka çalışana..Çöpte hazır duruyo orda...Aksesuarı oldu Yakup un... Çöpsüz hayatta sahne çekemeyiz, hele kasasız hiççç...

Filiz demişken unutmayayım sahne bakımından çok değişik bir şey çekmiş Hakan Gürtop,,kızımız wc den çıkıyor o da ne düğmesini kapatma işini dışarıya saklamış Ne güldüm ama.....Niye güldüm,,Çünkü hakikaten görülmemiş bir sahneydi..Çıkıp bir kişi desin kardeşim olur u falancanın dizisinde de bir tanesi böyle buna benzer sahne çekmişti..Yok kardeşim yok...Bu ilktir ilk...İlk tek ve hep öyle kalacak bir müddet....

Ne çok bahsettim ben Yakup la Filizden böyle..

Nazlı transta zaten...Ne desem bilmiyorum ki..Bu kızı birinin hayata döndürmesi lazımda ama kim..Aliye ulaşamıyor ona kapsamı sınırlandı..E Handan desek ne yapabilir ki...Yahuu Tarık lazım Tarık..Nereye gönderdilerse derhal Tarık ı getirsinler...Onun dilinden anlar...Handan la birşeyler düşünsünler...Başlatsınlar şu tiyatro işinide..Hem nedir öyle tiyatro ne engel ediyormuş onlara ki...Ne güzel kafaları dağılıyordu..Gerçi ben de pek bişey anlamadım ya bu tiyatro olayından ne vakit çalışıyolardı ne rölü vardı kim ne diyodu bi izleyemedik ki..ya sonuna denk geliyoduk ya başına..

Yok yok Tarık gelsin bu işe bi el atsın...Ve mümkünse Müfettişte aklını daha da çalıştırsın..Yanlışlık olacağını kontrol edilebilme ihtimalini söylüyorken mümkünse etrafta ki mezarlarıda incelemeye alsınlar...Yok ama yaa öyle pat mezar mı açılır...Meftanın hesabı kitabı vardır..Hesap veriyordur niye araya giriyorlar ki .... İçim bi hoş olduu zaten Nurgül öldü.. ölmesin artık kimse yaaa ve mümkünsee güldürün Allah aşkına yaa bi bölüm olsun güldürün diyeceğim ya şimdi bu cenaze menaze, Nazlı nın hali falan kim gülecek güldürücek...Offfffff

Ben yine yoruldumm....Ama gitmeden önce Selda Alkor un ateş ettiği sahneye tekrar gelmek isterim..O nasıl bir tutuştu..o silahı nasıl doğrultmaktı ya..Tövbe insanın silah alıp ateş edesi geliyo...Hayır yanii atış poligonunda...Ama kulaklıkla tabi..Hee tabi telefonda gözünün önünde olacak kii kim arıyor göreceksin...yok ben en iyisi bitireyim yazıyı..Mevzular değişiyoo...

Lucyka
08-03-08, 16:55
Ben yine yoruldumm....Ama gitmeden önce Selda Alkor un ateş ettiği sahneye tekrar gelmek isterim..O nasıl bir tutuştu..o silahı nasıl doğrultmaktı ya..Tövbe insanın silah alıp ateş edesi geliyo...Hayır yanii atış poligonunda...Ama kulaklıkla tabi..Hee tabi telefonda gözünün önünde olacak kii kim arıyor göreceksin...yok ben en iyisi bitireyim yazıyı..Mevzular değişiyoo...

evet mevzular degismesin:).anliyan anliyor tabii de asil ben gectigimiz haftaki bolumden birilerinizden bir kivilcim bekledim ama nafile.herkes mi gozden kacirdi bu sahneyi.handan'in gorevine geri donusunde guvenlik kapisina takildigi sahneyi.nedir bu ozlem'in guvenlik kapilarindan cektigi habire otuyor.mavi iken ottu simdi de handan otuyor.neyse ki Allah bu sefer yardim etmis Cinar komiserim gibi birini cikarmamis handanin karsisina.daha dogrusu bu dizide senaristler ozleme bu kotulugu yapmamislar.vay vay vay ya mavinin basina gelen handanin da basina gelseydi...daglara taslara amanin.:img-pilot

hirsiz-polis
08-03-08, 18:27
acikcasi bu hafta ki bölümü pek begenmedim, gözlerim ister istemez tarik i aradi, önceki bölümler daha heycanliydi, simdi kogustakilerin hepside birbirleriyle iyi anlasiyorlar, öncedende yine konusuyorlardi ama gene tartisiyorlardi, simdi tartisma falan da yok dogru dürüst, bide anlamadigim gülten mezar taslarini degistirdiginde deniz diye bi isim yaziyordu, deniz ismi hem kadin hem de erkek ismi olabilir, acaba DNA testi yaparken anlasilmiyor mu kadin mi erkek mi, belki kadindir.

siyah-beyaz
09-03-08, 19:55
Ben bölümü beğendim.*O yok...bu gidiyor*diye kişilere bağımlı izlemediğim için beğendim galiba...Sorguladığım tek şey Nur'un cenazeye gitmesine izin verilmesiydi.Ama sanırım 6 ayı kalmış bir mahkuma bukadar bir tolerans gösteriliyor...Özellikle vurgulandı çünki Beray sormuştu,* tahliyesine nekadar kaldı *diye..Ama Nur'un dramı içler acısı...Kimse kurtaramaz onu artık.Ellerine sağlık desem bile...Bir umudum Gülten olanları söylemeyip gizleyebilir (enazından suçunu azaltmak için)diyeceğim ama o da olmaz....Gülten yapmaz...

mathılda
09-03-08, 20:51
diziyi geriden takip ediyorum..sayfayı da cok fazla okuyamadım..o yüzden sorularımı mazur görün

1. Devin Özgür Çınar diziden ayrıldı mı
2. Filiz telefonunu nerede şarj ediyor
3. Beray arama sırasında telefonu nasıl aldı ve sakladı
4. Yakup'a "noldu oglum sana ne bu yüzün gözün" diyen neden cıkmadı..garibim..
4. Aliye Alman kardeşi Türk mü..aksanları neden tutmuyor
5. Tahsinin mezarı Mezarlıklar Müdürlüğüne neden sorulmadı ve tescil edilmedi..başındaki isim tahtası yeterlimi yani.
6. Gülten Nur'a kelepce taksaydı, bu şekilde normal birisi gibi yine otobüse mi bindirilecekti.Nur'un konumundaki her mahkum bu haklara sahipmidir.
7. Nur'un yaptıklarından sonra savcı ve Gülten ne ceza alırlar..Savcıya güle güle dermiyiz acaba..

sahika_87
10-03-08, 08:41
diziyi geriden takip ediyorum..sayfayı da cok fazla okuyamadım..o yüzden sorularımı mazur görün

1. Devin Özgür Çınar diziden ayrıldı mı
2. Filiz telefonunu nerede şarj ediyor
3. Beray arama sırasında telefonu nasıl aldı ve sakladı
4. Yakup'a "noldu oglum sana ne bu yüzün gözün" diyen neden cıkmadı..garibim..
4. Aliye Alman kardeşi Türk mü..aksanları neden tutmuyor
5. Tahsinin mezarı Mezarlıklar Müdürlüğüne neden sorulmadı ve tescil edilmedi..başındaki isim tahtası yeterlimi yani.
6. Gülten Nur'a kelepce taksaydı, bu şekilde normal birisi gibi yine otobüse mi bindirilecekti.Nur'un konumundaki her mahkum bu haklara sahipmidir.
7. Nur'un yaptıklarından sonra savcı ve Gülten ne ceza alırlar..Savcıya güle güle dermiyiz acaba..

mathildacığım aslında bu yazdıklarının hepsinde haklısın bunşlar dikkati çeken şeyler ama benimkini pek çekmedi doğrusu:happy0064
dizide bazı mantık hataları belirgin oluyor bende senin gibi son soruda savcıya acaba ne olacak diye düşünüyorum tabi nurada eğer nurun yaşadıkları hayaldeğilse tabi bana hayal gibi geldi ama yine yanılıyorda olabilirim tabi
belki nur bi 15 yıl daha ceza yiyebilir onu dışarıda bekleyen bir tek kızı vardı nasılsa artık özgür hem aliye ye hem de nura görüşte gelir

duar
10-03-08, 11:32
Suzan gitti...

Bu karakter ne anlatacak, nasıl bir noktaya geleceğiz onla diye merakla beklediğim halde hiçbir şey olmadan, varlığıyla hiçbir şeyi değiştirmeden gitti bu koğuştan...

Zaten hayatında neyi değiştirmişti ki???? Kocasının ölümünden sorumlu olmak dışında bu da değişim midir ya da bu değişim neye fayda sağladı bilemedim...

Çocukları gelirken, aklımdan geçen tek şey çocuklarının babasını yok etmiş olmak Suzan'da nasıl bir ruh hali oluşturmuştur oldu... Çocuklar için babaları ne kadar kötüde olsa o babalarıydı. Annelerini nasıl affedecekler bakalım ilerde...

Suzan'ın gider ayak ayaküstü yaptığı özeleştiri ya da iç muhasebe ne kadar eğreti oldu... Boşanmayı düşünmüşmüş. O adam onu hiç boşarmıydı ki??? Oldukça saf bir "kahramanmış" Suzan...

Bir de demedi mi hayatımda hiç dostum yokmuş, burada dostlarım oldu... Bir an onu alıp, içime sokasım geldi...:img-wink: Hoş hiç inandırıcı gelmedi bu sözler ama olsun... hem dostluk falan görmedik hem de yalancı dostlukları hayatımızda çok gördüğümüzden sanırım sarmadı bu sahne... Kader ortağım Suzan oldu bir an da...

Neyse efendim. Diğer konuları üzerinde konuşmaya değecek kadar dikkate almıyorum. Hepsi mantık hatasıydı zaten... Kurgu hatasıydı ya da uyarlama hatasıydı diyelim...

Gidiş sahnesi güzeldi. Ama orada kalan kadınlar için mi ağladı giden kendi için mi anlayamadım... Zira çocuklarını görünce damla akmayan göz yaşaları sel oldu Suzan'ın...

Koca dizi içinde bir iki sahne etkileyici olmaya başaldı artık.. Nur'un sahneleri çok başarılıydı ama verilen mesajlar (mesaj kaygım yok da) çok olumsuz... herkesin ruhunu sıkıyor bunlar... Ben de dahilim buna..:icon_sorr

rain 1907
10-03-08, 11:42
bi de cesedin kadın mı erkek mi olmasından ziyade şu da var bu dizi 2008 yılına göre mi çekiliyor ? eğer öyleyse tahsin 2008 de öldü o mezarı değiştirdiği kişi ise 2007 de ölmüş yani onun cesedi çoktan iskelet olmuştur ama tahsinin vücüdu daha iskeletleşmemiştir bundanda mı anlamadılar.yani bu adam daha yeni öldü bu durumda olması imkasız demediler mi ? bence bu bi şekilde ortaya çıkmalı yoksa çok büyük bi mantık hatası olacak :img-yes:

missbarby
10-03-08, 12:03
bi de cesedin kadın mı erkek mi olmasından ziyade şu da var bu dizi 2008 yılına göre mi çekiliyor ? eğer öyleyse tahsin 2008 de öldü o mezarı değiştirdiği kişi ise 2007 de ölmüş yani onun cesedi çoktan iskelet olmuştur ama tahsinin vücüdu daha iskeletleşmemiştir bundanda mı anlamadılar.yani bu adam daha yeni öldü bu durumda olması imkasız demediler mi ? bence bu bi şekilde ortaya çıkmalı yoksa çok büyük bi mantık hatası olacak :img-yes:
dizi 2007 nin sonunda basladı.tahsinde zaten ikinci bölümde oldu.yani 2007 de diger kişide onunla aynı zamanda olmasa o kadar da fazlada ara yoktu .orada mantık hatası yok.neyse bakalım gorucez neler olucak.

rain 1907
10-03-08, 14:08
şimdi görüntüleri inceledim,baktım dizide inceleyen yok bana düştü :img-hyste tahsin 20-11-2007 de ölmüş ve 65 doğumlu. deniz de 58 doğumlu ve 2007 de ölmüş.ama tabi her nedense deniz in ölüm tarihi üzerine yazılmamış.eğer yazılmış olsaydı ona bakacaktım yani 2007 başlarında öldüyse mantık hatası çıkacaktı ortaya ama seyirci uyanması diye yazmamışlar :img-yes: gerçi yakın bi tarihte yazabilirlerdi mesela deniz i de 9.ay da ölmüş gibi gösterebilirlerdi ama bu seferde haklı olarak diyecektik ki gülten hemen eliyle koymuş gibi tarihleri uyan yaşları yakın bi mezarı nasıl buldu büyük bi tesadüf diyecektik.

neyse bakalım nasıl çözülecek bu iş.ama üzerine gidilmeli dizide.
bi de benim anlamadığım nazlı niye bana dayım tecavüz etti dedi ? ben dizinin başlarını bölük pörçük izlediğim için orda bişey kaçırmış olabilirim.dayısı ne ara tecavüz edecek ki? ruh sağlığı bozuk olduğu için mi böyle bişey dedi ? yoksa tahsin nazlının dayısı mı :img-hyste bana biri açıklasın :)

Lucyka
10-03-08, 15:05
Suzan gitti...

Bu karakter ne anlatacak, nasıl bir noktaya geleceğiz onla diye merakla beklediğim halde hiçbir şey olmadan, varlığıyla hiçbir şeyi değiştirmeden gitti bu koğuştan...

Zaten hayatında neyi değiştirmişti ki???? Kocasının ölümünden sorumlu olmak dışında bu da değişim midir ya da bu değişim neye fayda sağladı bilemedim...

Çocukları gelirken, aklımdan geçen tek şey çocuklarının babasını yok etmiş olmak Suzan'da nasıl bir ruh hali oluşturmuştur oldu... Çocuklar için babaları ne kadar kötüde olsa o babalarıydı. Annelerini nasıl affedecekler bakalım ilerde...

Suzan'ın gider ayak ayaküstü yaptığı özeleştiri ya da iç muhasebe ne kadar eğreti oldu... Boşanmayı düşünmüşmüş. O adam onu hiç boşarmıydı ki??? Oldukça saf bir "kahramanmış" Suzan...

Bir de demedi mi hayatımda hiç dostum yokmuş, burada dostlarım oldu... Bir an onu alıp, içime sokasım geldi...:img-wink: Hoş hiç inandırıcı gelmedi bu sözler ama olsun... hem dostluk falan görmedik hem de yalancı dostlukları hayatımızda çok gördüğümüzden sanırım sarmadı bu sahne... Kader ortağım Suzan oldu bir an da...

Neyse efendim. Diğer konuları üzerinde konuşmaya değecek kadar dikkate almıyorum. Hepsi mantık hatasıydı zaten... Kurgu hatasıydı ya da uyarlama hatasıydı diyelim...

Gidiş sahnesi güzeldi. Ama orada kalan kadınlar için mi ağladı giden kendi için mi anlayamadım... Zira çocuklarını görünce damla akmayan göz yaşaları sel oldu Suzan'ın...

Koca dizi içinde bir iki sahne etkileyici olmaya başaldı artık.. Nur'un sahneleri çok başarılıydı ama verilen mesajlar (mesaj kaygım yok da) çok olumsuz... herkesin ruhunu sıkıyor bunlar... Ben de dahilim buna..:icon_sorr

sevgili duar,ayni hem de tamamen ayni seyleri dusunmusuz Suzan'in son bolumdeki konusmalariyla ilgili.o kadar egerti durdu ki bu konusmalar.gunlerce bu sayfalarda dile getirilen sikayetler,bosluklar,suzanin niye bu kadar katlandigi ve neden bosanmadigi ile ilgili sorular bir cirpida suzana soyletilivedi.bir de dostluk konusunda soyledikleri...benim hayatta hic arkadasim,dostum olmadi diyerek,kogustaki dostluk ve arkadasliktan duydugu memnunuiyeti dile getridi suzan.yahu ne dostlugu,arkadasligi herkesin birbirinin gozunu cikarmak icin firsat kollanildigi bir kogusta oldugunu ,kendisine ve zehra'ya da yapilanlari unutuvermis bir anda.ama yok bu kogus herkesten cok suzan'a yaramis,iyi gelmis.bir kere,gozluklu girdigi hapishaneden gozluksuz olarak,arkadassiz geldi arkadasli olarak,kafasindaki butun negatiflikleri de positife donusturmus biri olarak ayrildi B2 kogusundan.:img-clapp:img-clapp:img-clapp

rain 1907
10-03-08, 15:25
YOK TAHSIN ETTI AMA DAHA ONCEDE DAYISI ETMIS RUH SAGLIGI BOZUK OLDUGU ICIN ONU SOLEDI O ANDA:) BENIMDE ANLAMADIGIM BU CENGIZLE BERAY HEP BAKISIYOLAR KIN MI ASK MI BELLI DEGIL YHA :)

yazık ya kızın kadere bak
berayla cengize gelince onların arasında önceden bişey geçmiş ama henüz anlayamadık.ben zaten o cengiz in iyi mi kötü mü olduğunuda çözemedim.garip bi tip :img-yes:

ya bi de handan şu saç tipini değiştirsin artık ben bıktım o bıkmadı :) anladık cezaevi müdür e biraz da ciddi kadın ya da öyle olmaya özen gösteriyo ama hep aynı saç arada bi açsın ya da başka bişey yapsın ama değiştirsin lütfeen.ilk bölümlerden beri aynı sanırım ben hiç hatırlamıyorum değiştiğini.dikkatsiz de izlemiş olabilirim yanlışım varsa düzeltin :img-wink: ama en sevdiğim karakter handan :happy0064herkes birilerinin gidişinden şikayet ediyo şu gitti tadı kalmadı ben izlemem falan diyolar ben handan dışında kim giderse gitsin izlerim ama handan çıkarsa o zaman izlemem sanırım :img-yes:

duar
10-03-08, 15:59
Gerçekten ben de seyrederken aynı şeyleri düşündüm. 12 bölüm boyunca bir kez olsun bu konuda repliği olmayan suzan ne var ne yok herşeyi bir bölümde anlattı. Benim dikkatimi çeken diğer bir şey de bu sayfalarda Suzanın anneliğini hissedemiyoruz eleştirilerine karşı gider ayak bir anne çocuk buluşması sahnesi de izlettirildi. aynı Zelihanın belki de iki üç bölüme sığdırılacak hikayesini alelacele bir bölümde izlemiştik. Bu oyuncu telafatları ne kadar sürer bilinmez ama internette bir başka PA sitesinde çekimlerin istanbula taşınacağı yazıyordu. Belki oyuncular İstanbula gidince biraz rahatlarlar.

Gelsinler vallah....:icon_whis

Sinopta son 30 yıldır hiç suç işlenmemiş. Ne işi var orada cezaevinin...

İstanbul'a gelsinler ki neşemizi bulalım... Sık sık gelenler gidenler karman çorman hayatlar... Hatta Handan'ı F tipine müdür yapsınlar...:img-wink: saç modeli de değişir. Hem bu konuda istekleri olan arkadaşlarında gönlü olur... Çıldırmadan önce hepsi gerginlikten havaya kalkar....:img-icecr

Sonra Suzan'da burda... Bir kaç ana çocuk buluşması daha izleriz ve bağımlı olmayan çocuklar yetiştirmiş olan Suzan'a hayranlığımız artar. Sevenler ayrılmaz... falan filan...
:img-tomat:img-tomat

gunesnaz
10-03-08, 17:46
yazık ya kızın kadere bak
berayla cengize gelince onların arasında önceden bişey geçmiş ama henüz anlayamadık.ben zaten o cengiz in iyi mi kötü mü olduğunuda çözemedim.garip bi tip :img-yes:

ya bi de handan şu saç tipini değiştirsin artık ben bıktım o bıkmadı :) anladık cezaevi müdür e biraz da ciddi kadın ya da öyle olmaya özen gösteriyo ama hep aynı saç arada bi açsın ya da başka bişey yapsın ama değiştirsin lütfeen.ilk bölümlerden beri aynı sanırım ben hiç hatırlamıyorum değiştiğini.dikkatsiz de izlemiş olabilirim yanlışım varsa düzeltin :img-wink: ama en sevdiğim karakter handan :happy0064herkes birilerinin gidişinden şikayet ediyo şu gitti tadı kalmadı ben izlemem falan diyolar ben handan dışında kim giderse gitsin izlerim ama handan çıkarsa o zaman izlemem sanırım :img-yes:

aa gercekten olabılır gecmsılerınde bısey ama sanmam olsa ortaya cıkardı onceden :)handanın sac tıpı cezaevıne uygun olsun dıye yapmıslar ama gardıyanların ondan dagınık cıden komık sey :) cengız bı dowuyo bı gelıp suzanın cocouklarını sewıyoo bı de gelıp beraya bakıs atıyo bnde anlamadm bu arada atv de bu hfta tekrarı yok gene yha bı hft oluyo bı hfta olmuyo tekrarı carsamba gnu yok hataa 01.40 dakı bıle yok pufffıııı :(

siyah-beyaz
11-03-08, 08:38
Cengiz konusunda ben de kararsızım.İyi mi ... kötü mü...Yanlız Beray'a saygı duyduğunu düşünüyorum,bir mahkum olmasına rağmen.Sanırım güçlü kişiliği etkiledi onu.Hani *bükemediğin eli öp* derler onun gibi birşey....
Bu arada Handan hanım fena halde aşk üçgeninde kalacak gibi...Suzan gittiğine göre,doktor için o ihtimal de kalkınca....öyle bir ortamda aşk nasıl yaşanırsa...Bir yanda görevler,öncelikler;diğer yanda duygular...

gunesnaz
12-03-08, 17:07
evet bencede olee yhaa bırı bana acıl solesn NDEN ATV DE BUGUN TEKRARI YOK OFFFF BI HFTA VERP BI HAFTA VERMIYOLARRR :(

max.ophuls
12-03-08, 21:38
ya bi de handan şu saç tipini değiştirsin artık ben bıktım o bıkmadı :) anladık cezaevi müdür e biraz da ciddi kadın ya da öyle olmaya özen gösteriyo ama hep aynı saç arada bi açsın ya da başka bişey yapsın ama değiştirsin lütfeen.ilk bölümlerden beri aynı sanırım ben hiç hatırlamıyorum değiştiğini.dikkatsiz de izlemiş olabilirim yanlışım varsa düzeltin :img-wink: ama en sevdiğim karakter handan :happy0064herkes birilerinin gidişinden şikayet ediyo şu gitti tadı kalmadı ben izlemem falan diyolar ben handan dışında kim giderse gitsin izlerim ama handan çıkarsa o zaman izlemem sanırım :img-yes:[/QUOTE]

ben de aliye dışında kim giderse gitsin izlerim ama aliye çıkarsa o zaman izlemem!:img-icecr

Hayat Türküsü ekibi... nereye kadar???:img-hyste

aslanselda
13-03-08, 20:58
allah aşkına, bölüm boyunca Handan'ın yanından ayrılmayan, pat orda pat burda burnunun dibinde biten, tarık'ın her görüşünde sinirden deliye dönmesine sebep olan müfettiş bey ;

Handan Hanım aliye tarafından tehdit edilirken ve çığlıkları basarken neredeydiniz,

ya Tarık Bey, Handan zor durumdayken sen neredeydin,

Gülten Hanım, kapıda bekliyorken o bağırtıları hiç mi duymadın,

ya Savcı, sen nerelerdesin,

Handan'ın her kararına karşı duran sen, nazlı'nın sevk kararı çıkıyorken olanlara neden müdahale etme gereği duymadın,

bölümün son yarısında Tarık, Müfettiş Yılmaz, Gülten ve Savcı sırra kadem mi bastılar,

mahkumlar isyan çıkarıyor, ne jandarma ne gülten, ne savcı, ne müfettiş, ne tarık hiçkimse hiçkimse piyasa yok,

bu ne saçmalık, yoksa tümüne suzan gibi izin mi verdiniz :img-cool2

aliye ilk kez birine güven duymuşken "sana güvenmiştim, sende herkes gibi çıktın" diyerek Handan'a duyduğu güvenin boşa çıktığını söyledi oysa olanlarda onun zerre kadar suçu yok.

Tarık Bey, herşeye polyana gibi bakan, yüzünden tebessümü ihmal etmeyen beyimiz yılmaz bey geldiğinden beri isyanları oynuyor :D evet bunda kıskançlığın payı büyük, hoşuma gitmiyor değil ama Handan'ın da söylediği gibi bürokrasi ile ilgili sorunları var. Çünkü orda herşeyin üstü özenle kapatılıyor.

Hayriye Hanım ile ilgili sevk nedir anlayamadım, mahkemeye çıkacakmış okeyde, başka yere sevk mi edilecekmiş fransız kaldım.

birden sanki gülten'in dolapları gibi, Handan dolaplar çeviriyormuşta, herşeyden bihaberlermiş gibi gösterilme çabası sezdim bölümde. Yazık ya kadın hiçbirşey yapmıyor.

Nur'un hali, tüm koğuşun ona destek çıkması, aliye, nazlı....öfff içime kasvet bastı, iyi tek şey oldu mu bölüm boyunca.. hayır.

tek beğendiğim sahne, tarık'ın yemek yedikleri sofradan sinirlenip kalktığında Handan'ın da peşinden kalkması ve yanına gitmesiydi sanırım.

başka da yazacak birşey bulamıyorum.

saso
13-03-08, 21:28
bi geçen haftaki bölüme bakınız birde bu haftaki bölüme...bilmesem aynı kadrodan çıktıgına...ama yine mantıksızlıklar yokmuydu vardı tabi..nur-özgür -gülten üçlüsü....olay baştan sona mantıksız ya....allahım haksız bir insanı ancak bukadar haklı durumuna getirilebilirdi....cinayet açıga çıksa.hayatından vazgeçmiş nur mu daha çok etkilenir yoksa gültenmi....:img-polic

özgür de bi acayip....nurun planını ne sanıyordu ki....kocasının yüzüne tükürüp gelecegini falanmı düşündü acaba....:img-pilot

dedim ya nur-özgür-gülten olayı hariç gayet iyi bir bölümdü....

not1:bu haftanın en süper sahnesi handan ve aliyenin karşılıklı oynadıkları sahne idi...ve ıraz yöntem (nazlı )tepkiler muhteşemdi ....:good:

not2:bir kangrubunu bulup haber vermek bu kadar uzunmu sürer kardeşim....:dito

rain 1907
13-03-08, 22:01
bu dizi artık doğrusuyla yanlışıyla kabul edilmesi gereken bir dizi oldu :img-yes: hakikaten her hafta mantık dışı bir çok şey oluyo.mesela bu hafta en çok dikkatimi çeken bahçede çıkan kavgada ortada bir tane bile gardiyanın olmayışıydı.havalandırma esnasında gardiyanlar hep dolaşırdı aralarda ki doğrusu da budur ama bu sefer 1 tane bile yoktu millet orda birbirinin ağzını burnunu kırdı sonra lütfettiler.

bu bölüm handan a doyduk :) baya bi sahnesi vardı.Tarık nasıl çatlıyo ama :img-hyste kıl oluyo müfettişe :img-hyste handan ın yemekten kalkışı benimde çok hoşuma gitti bi de tepsisini tarığınkinin yanına bıraktı ya süper bi sahneydi :happy0064 meşhur pencereden bakma sahnesi de baya bi vardı önce tarık sonra handan.bakalım aşk ne zaman kendini ortaya atacak.müfettiş handan ın dibinden ayrılmazsa tarık dayanamayabilir ki benim de istediğim bu :img-hyste:happy0064

aliye ve handan sahneleri de çok güzeldi.ama tabi orda da hiç gardiyan bulunmaması tuhaf

bu arada handan ın şebo ya bakışları da süperdi :img-hyste

dna olayıda tarık ın sayesinde ortaya çıkacak.:img-yes: ve böylece müfettiş handan ın gözünde ivme kaybedecek :)

Lovegood
13-03-08, 22:18

Yani tek düşündüğüm bu diyebilirim :)
Nasıl olurda koskoca adli tıp bir cesedin kadınmı erkekmi olduğunu anlayamaz üstelik hamilelikle ilgili bir DNA testinde! Bu bana çok acayip geliyor acaba ben mi yanılıyorum yani 5000 yıllık fosillerin bile cinsiyetleri bulunabilirken :img-blush

Nur-Gülten-Özgür olayını bende saçma bulmaktayım..O adamı mezarlıkta bulan,polise ve dolayısıyla savcıya haber veren nasıl olmaz böyle bir durum saklı kalamaz ki.. (Bu arada her cinayetin gazetede çıkması gibi bir kuralmı var..) Ayrıca evet Nur için bu saatten sonra içeride kalmış dışarıda kalmış pek farketmez ama Gültende bahsettiği kariyeri açısından bu kadar tehlikeli bir pozisyonda iken nasıl oluyorda tehdit edebiliyor + Özgür gerçekten ne bekliyordu? Sonuçta bunlar oturup Nur ile plan yapmışlar orda bir gardiyanı rehin alacaksın sonrada elini kolunu sallaya sallaya çıkacakmısın..Özgür'de Nur'da bunu zaten göze almamışmıydı? Bana mantıksız gelen birşeyler var ama neyse benim kuruntumdur inşallah diyim :)

Bu hafta düzelen en önemli şey gel git olayının azalması olmuş.Gardiyanların mahkumları 3 dakika boyunca getirip götürmesi yoktu sanırım bu bölüm ;)

Neyse...Özlemi seviyorum ve izlemeye devam ediyorum ;)

Umarım herşey çok daha iyi olur :good:

(BuRcUu)
13-03-08, 22:19
Dizii sankii artık ite kaka ilerliyor gibii.. eski havasıı yok.. çok değiştii.. farklı bir hal aldı.. Hnaii bu bölümde yayınlansın da bir devamını hallederiz gibi.. eski tadı yok artık pekte izleyesiim yok..

timucinhastasi
13-03-08, 22:23
Merhaba...

Ben yine ve sadece aliye ve nazli hakkinda yorum yapicam...

Nazli bu sonu biraz da kendisi hazirladi aslinda... konusmayarak susarak... ve hep ayni seyleri tekrarliyarak... aslinda bu onunda elinde olan birsey degildi elbette ki... psikolojisi daha nekadar bozulabilirdi ki zaten... :icon_sorr
ama en azindan ufacik kelimeler söyleseydi iyiyim deseydi... ali abisiyle konussaydi belki böyle olmazdi... Artik nazli yok ve bence artik kismen aliye'de yok... kogusta olucaktir mutlaka görecegiz de onu... ama nekadar eski aliye olur sesini bile nekadar duyariz bilemiyorum... :icon_sorr

Maalesef aliye'nin handan'a saldirdigi nazlinin sevk edilecegini ögrendigi sahneyi görmedim... ama internetten izleyip mutlaka tekrar yorum yapicam... fakat o hücredeki hallerini görmem yetti aslinda onu anlamam icin...
yine bir caresizlik esiyordu aliye'nin yüzünde... yine bir yanlizlik... elleri kollari baglanmislik vardi aliye'de... yine susmadi isyan etti ama yine ise yaramadi... nazlisini bu kez koruyamadi kurtamaradi onu... aliye aglamadi belki ama ben agladim onun yerine... ve yine tekrarladimm neden öz abim böyle degil bana karsi? aliye ve nazliyi bu denli baglayan sey ne olabilir... bu bag nasil birseydir ki böylesine güclüdür...?? aliye özgürü'de merak ediyor evet o öz kardesi olmasina ragmen nazli'ya bagli oldugu kadar özgür'e bagli degil... bu nasil bir koruma icgüdüsüdür anliyamiyorum bir anlam veremiyorum... yine icim yandi,yine ben isyan ettim neden böyle olmak zorunda diye...

Sayimda cengiz nazliyi zorla kaldirdi getirdi...
sonra aliye nerde diye soruldu cevap yok... nazli uzun zaman sonra ilk kez konustu kogusta ve "aliye nerde" dedi "aliye nerde"
aliye yanindayken onunla tek kelime etmeyen nazli ali abisini sordu...
belki oda hissetti artik onu göremiyecegini artik ali'nin yaninda olmiyacagini...
aliye yanidandayken kendini nasil güvende hissettigini bu bölüm birkez daha anlamis bulunuyorum... ali onun icin kaybettigi abisi gibiydi belkide....
kogustan cikarken aglayisini gördümde yorum bile yapamiyorum yaaa...
o kisacik an bile yetti icimin parcalanmasi icin.... :icon_sorr

ve o son veda...
ne kisa bir ara,nede kisa sürecek bir hastahane ziyareti...
bu resmen bir vedaydi iste... aliyeyle nazlinin icler acisi vedasiydi...
böyle olmak zorundamiydi yani.. ne vardi gülten o lanet olasica mezari degistirmeseydi.. ne vardi o lanet tahsinin bütün yedigi haltlar ortaya ciksaydi nazli düzelseydi ooofff... neyse dagaldim...
nazli yavas adimlarla hücre'ye dogru yaklasir... aliye ayak sesleri duyar irkilir icinde kapinin acilmasina dair koca bir umut... ve nazli gözükür parmakliklarin arasindan... aliye sanki özgürlügüne kavusmus gibi sevinir nazlisini görünce tutar ellerine birakmaz istemez onu göndermek istemez yanliz birakmak istemez... nazli gitmek istemez oda birkez daha abisinden olmak abisinden ayrilmak istemez... birkez daha yapayanliz kalmak istemez ... güvenebildigi tek kisiye veda etmek istemez.. ama herzaman oldugu gibi gardiyanlarin acimasiz sesleriyle acimasiz elleriyle ayrilirlar... aliye bagirir engel olmaya calisir o 4 adimlik yerden... nazli yürümek istemez gitmek istemez zorla sürüklenir cikis kapisina dogru... ve iki kardes böylece ayrilir... icleri parcalanarak.. yürekleri kan aglayarak... :icon_sorr

Saygilar

alevalev_25_
13-03-08, 23:28
Uzun lafın kısası saçmalıklara, mantık / dışı hatalara hiç lafım yok..
Bölüm Aliye'nin bölümüydü. :good::good:
Nazlı'yı da unutmamak gerekir diye düşünüyorum..

Her ne kadar Aliye ve Nazlı ikilisi bir nokta dan sonra sıkmış olsa da bu akşam izlediklerim oyunculuk adına çok güzeldi.

Her ikisi de çok başarılıydılar...

Ayrıca yemekhane de Tarık'ın DNA için yapmış olduğu yorum ve annesinin ölüm raporu ile ilgili dile getirdiği sözlerde ki etkileyicilik :good::good:

Not : Gülteni bir an önce yok edin lütfen!!!!! Ona dayanamıyorum artık!!!!

siyah-beyaz
14-03-08, 08:37
Gülten'in Nur'un işlediği cinayette,merhamet ederek, suçunu hafifletmek için bazı şeyleri söylemeyerek yardım edeceğini yazmıştım.(Kızı ölmüş acılı bir anne diye)Evet yardım etti sözde ama bambaşka nedenlerle.Sadece kendi kariyerini düşünerek ve acımasızca şantaj yaparak...

Ben gardiyan Cengiz'i beğenmeye başladım.Klasik memur tipi ve bu meslek için ideal biri ama enazından duyguları var.Sanırım Handan hanımın saflarında,sanırım Gülten'e kızyor....Ve sanırım mahkumlar için arada üzüntü duyuyor....Gülten'in de dikkatini çekti zaten...Cengiz'den umutluyum...

Aliye bencillik yapıyor.*Ben iyileştiririm,ben güldürürüm* diyerek...Sakinleşince kendisi de anlıyacak doğrunun bu olduğunu.Yanlız o paslı demirlere başını,ellerini sürdükçe ben endişeleniyorum,tetanoz olacak diye...

Nazlı'nın ağlayışında çaresizlik, kendince bilinmeze yaptığı yolculuk endişesi,ayrılık,gelip de bulamamak korkusu, hepsi vardı....

ping_pong
14-03-08, 11:26
Dizii sankii artık ite kaka ilerliyor gibii.. eski havasıı yok.. çok değiştii.. farklı bir hal aldı.. Hnaii bu bölümde yayınlansın da bir devamını hallederiz gibi.. eski tadı yok artık pekte izleyesiim yok..

Aynen canım aynen sana katılıyorumm bir ilk bölümlerdeki havasına baak birde şimdi kı havayaa
dün herkes Nura destek oluyo bassaqlıqı diliyorda
onca sene yanlarında suçsuz yere yatmıss okadar hırpaladıkları zehranın ölümüne bu kadar üzülmediler bee suzan haricindee ,
ben eski tadını almıyom ne yalan söliyim bu sezon sonuna anca sürer ama gelecek sezon kesin olmaz :img-yes:

mervenil
14-03-08, 11:57
ya internettende geçmiş bölümleri izleyemiyorum malesef. diziyi ilk bölümünden beri izlerken geçtiğimiz 3-4 bölüm izlemedim. daha doğrusu izleyemedim. şimdi o kadar kopukluklar varki sormadan edemedim . özgül kavruk diziye nasıl dahil oldu. zehra nerde suzan nerde . tamamen mi çıktılar diziden ?
arkadaşlar yardımcı olursanız o kadar sevinicemki anlatamam:img-in_lo

missbarby
14-03-08, 12:06
ya internettende geçmiş bölümleri izleyemiyorum malesef. diziyi ilk bölümünden beri izlerken geçtiğimiz 3-4 bölüm izlemedim. daha doğrusu izleyemedim. şimdi o kadar kopukluklar varki sormadan edemedim . özgül kavruk diziye nasıl dahil oldu. zehra nerde suzan nerde . tamamen mi çıktılar diziden ?
arkadaşlar yardımcı olursanız o kadar sevinicemki anlatamam:img-in_lo

özgül kavruk yani beray sevgilisiyle beraber zorla evlendirildigi kocasını oldurmus ve o sekilde girmiş.zehra beray yuzunden öldü.beray ve zehra hastahaneye giderken beray kacmaya calıstı o sırada birbirleriyle kelepceli oldukları için zehrada onunla suruklendi arkadan ates actılar zehraya geldi ve oldu ama son anda cocugunu gordu gecte olsa.:icon_sorr.suzanda avukatına dava actı falan oda baska yere sevkedildi tahliye olacak.yani diziden ayrıldı oda okaaabye

inci-yaprak
15-03-08, 10:00
Uzun lafın kısası saçmalıklara, mantık / dışı hatalara hiç lafım yok..
Bölüm Aliye'nin bölümüydü.
Nazlı'yı da unutmamak gerekir diye düşünüyorum..

Her ne kadar Aliye ve Nazlı ikilisi bir nokta dan sonra sıkmış olsa da bu akşam izlediklerim oyunculuk adına çok güzeldi.

Her ikisi de çok başarılıydılar...

Ayrıca yemekhane de Tarık'ın DNA için yapmış olduğu yorum ve annesinin ölüm raporu ile ilgili dile getirdiği sözlerde ki etkileyicilik

Not : Gülteni bir an önce yok edin lütfen!!!!! Ona dayanamıyorum artık!!!!

bende aynen ona dayanamıyorum

altıparmak
15-03-08, 10:42
Arkadaşlar bugün milliyet gazetesinin tv ekinde parmaklıklar ardında dizisinde oynayan devin özgür çınar ın dizideki rolüne son verildiğini okudum devin özgür çınar rol gereği tahliye olucakmış ve diziden ayrılacakmış buarada devin hanımın gerçek hayatta sevgilisi olan ve dizininde kameraman asistanı olan mehmet uğurlununda işine son verilmiş ve sevgililer el ele sinoptan istanbula dönmüşler.

mervenil
15-03-08, 11:44
özgül kavruk yani beray sevgilisiyle beraber zorla evlendirildigi kocasını oldurmus ve o sekilde girmiş.zehra beray yuzunden öldü.beray ve zehra hastahaneye giderken beray kacmaya calıstı o sırada birbirleriyle kelepceli oldukları için zehrada onunla suruklendi arkadan ates actılar zehraya geldi ve oldu ama son anda cocugunu gordu gecte olsa.:icon_sorr.suzanda avukatına dava actı falan oda baska yere sevkedildi tahliye olacak.yani diziden ayrıldı oda okaaabye

çok teşekkür ederim açıklamalar için, meğer neler olmuş izlemeyeli. yalnız sanki herşey biraz hızlı ilerlemiş. bence devin hanımın diziden ayrılması doğru olmamış. zehranında olaylar diğer karakterlerin üzerine yığıldı bu nedenlede artık çektikçe çekerler konuyu ordan oraya

gunesnaz
15-03-08, 17:45
Arkadaslar Off Dun Dershanem Vardi Kacirdim Lutfennnn Video Paylasim Siteside Kapali Nerden Izleyebilirim Tekrarinii Atv De Wermiyoo :(acill

apple-core
15-03-08, 22:38
Devin’le sevgilisi Sinop’a veda etti

Geçenlerde “Ben aşk diye buna derim” başlıklı bir yazı yazmıştım Devin Özgür Çınar’la ilgili...

“Parmaklıklar Ardında” dizisinin çekildiği Sinop’tan Devin Özgür Çınar ve kamera asistanı sevgilisi Mehmet Uğurlu ilgili yeni haberler var...
Ama bu, ilk gelen haber gibi sevimli değil...
Bu biraz “kötü”...
Aldığım bilgiye göre Devin Özgür Çınar, “Parmaklıklar Ardında”n kurtuldu...
Yani cezaevinden tahliye oldu!
Bir mahkûmun tahliyesi sevinilesi bir durumdur...
Ama söz konusu dizi olunca durum farklı...
Bunun anlamı şu:
Devin Özgür Çınar’ın dizideki işi bitti...
Oyuncuların dizilerdeki ömrünü senaryo belirler...
Senarist ve yapımcı rolü böyle kesince oyuncu da gider...
Ancak bu kez başrol oyuncusuyla birlikte, nedense dizide kamera asistanı olarak çalışan sevgilisinin de işi bitti... İki sevgili el ele İstanbul’a döndü...

ewet ya dediğim oldu ve başrol oyuncusu da diziden ayrıldı. pes diyorum artık. aliye de olmasa izlenmez bu dizi artık...yakında o da giderse hiç şaşırmam..neden oturtamadılar şu kadroyu anlamış değilim...bu arada timuçin ve devinin ayrıldığını bile bilmiyordum okuyunca çok şaşırdım...

Love_Girl_!
16-03-08, 08:49
Yerine Biri Gelir Açığı Kapatırlar=)
Ama Gitmesi Çok Kötü OLdu:(
Ya Arkadaşlar Bişi Biliyorum da Söylemem Doğrumu Bilemem ..

Merviş
16-03-08, 11:38
arkadAŞLAr parmaklılar ardında adlı diziyi izlemiyorum ama paylaşmak istedim... bi kaç bölüm bakmıştım hoş bişeye benziyo.. ayrıca biz geçen sene takışndık samsuna 3 senedir sinoptaydık... avucumun içi gibi bilirim oraları hele o cezaevine 100 kere gitmişimdir... hep dizide gösterilen yerileri biliyorum.. gerçekten görülmeye deer yerler oralar (neyse konuyu sapıtmıyım :icon_whis )

rain 1907
16-03-08, 11:55
Yerine Biri Gelir Açığı Kapatırlar=)
Ama Gitmesi Çok Kötü OLdu:(
Ya Arkadaşlar Bişi Biliyorum da Söylemem Doğrumu Bilemem ..

valla bişi biliyorum dersen herkes söyle diycek o yüzden ya hiç demiycektin ya da söylemek zorundasın :) doğru mu yanlış mı orasını bilmem tabi :icon_whis

ALAN
16-03-08, 12:46
uzun zamandır internete giremediğim gibi diziyide artık izleyemiyorum.çünkü bu yeni saati beni mahfetti.diziyi izleyemiyorum artık.20:00ye alınması hiçmi hiç iyi olmadı.özellikle benim için.ne oldu ne bitti öğrenemedim.ama milliyet tv ekinden DÖÇ'ün diziden ayrıldığını duydum.her ne kadar diziyi izleyemesemde bu habere çook sevindim.zaten handanımıda göremiyorum.:icon_sorr:img-blush

gewweze
16-03-08, 13:17
Ya ben diziyi sürekli takip etmesemde izlemeye çalışıyorum acaba şebo nun suçu ne? yani o ortama en uyumsuz duran o da :)

Enes Aktaş
17-03-08, 13:27
Ya ben diziyi sürekli takip etmesemde izlemeye çalışıyorum acaba şebo nun suçu ne? yani o ortama en uyumsuz duran o da :)
Uyuşturucu diye biliyorum
Bu arada çok süper ya :img-yes:

salpan
18-03-08, 09:21
Arkadaslar Off Dun Dershanem Vardi Kacirdim Lutfennnn Video Paylasim Siteside Kapali Nerden Izleyebilirim Tekrarinii Atv De Wermiyoo :(acill

Tekrarı bu akşam saat 20:00 de

rain 1907
18-03-08, 13:22
fragman dönmeye başlamış sanırım.denk gelen var mı arkadaşlar ? biri çekse süper olur valla :img-wink:

apple-core
19-03-08, 01:10
B2’nin önderliğinde başlayan eylem tüm cezaevine yayılır. Handan ilk günkü kararlılığıyla mahkûmların yanına gider ve onlarla konuşarak isyanı sona erdirir. B2 koğuşu bir haftalık havalandırma cezası ile kurtulur ama bu bile onları perişan eder.

Tarık Tahsin’in ölüm ve otopsi raporları üzerinden iz sürer ve sonunda çelişkiyi bulur. Ama Yılmaz soruşturmayı devralır. Tarık’ın bu olayla ilgili Handan’la paylaştığı heyecan Yılmaz’ın araya girmesiyle yarım kalmıştır.

Yılmaz bir yandan da eski güvenlik kamerası görüntülerinden bir sonuca gitmeye çalışıyordur ama önüne hep bir engel çıkar. Her engelin arkasında savcının olması Yılmaz’ın şüphelerini arttırır. Savcı teftişten kurtulmak için konuları bir an önce kapatmaya çalışıyordur.

Özgür ise sarhoş ve perişan bir haldedir. Artık kaçmaktan yorulmuştur. Teslim olma niyetiyle Gülten’e gelir. Gülten onun teslim olmasını engellemek için savcıyı da işin içine katarak hemen bir plan yapar. Özgür kendine geldiğinde artık her şey için çok geçtir. Aliye bu haberi öğrenince onu sakinleştirebilmek hiç de kolay olmayacaktır. Nur olayı gazetede görünce deliye döner ve ben yaptım diye ortaya çıkar ama idarede onun sözüne inanan olmaz. Nur fenalaşıp hastaneye kaldırılır.

sahika_87
19-03-08, 10:01
bu dizi hakkında bu hafta bir yorum yapamadım akşam tekrarını izledim ve söylemek istediğim birkaç şey var ilk önce gülten geçen hafta nuru ve kendisini bu işin içinden kurtardı ama bu hafta savcım biz cinayeti gördük diyerek bütün suçu özgürün üstüne attı aliye şimdi ne hale gelecek nazlıyı kaybetmenin acısı daha geçmedi bile üstünede özgürün cinayet işlediğini duyacak nura daha da düşman olacak ya gerçi nur birşeyler söylüyordu ama gülten yine susturur onu gibime geliyor
bu arada oyuncular yavaş yavaş diziden ayrılıyor mu ya dizi bu sezon bitirilecek mi acaba

busus35
19-03-08, 14:03
15.bölüm fragmanı yayınlandı dün akşam çok güzel bir bölüm bizi bekliyo :)

nasibe_freak
19-03-08, 15:30
slm..

parmaklilar ardinda nin hic bir bölümünü simdiye kadar hic kacirmadim ve aliye karekterine bayiliyorum..
fragmani izledim ve herzamanki gibi cok heyecanli bi bölüm olacak..:happy0064

Iyi yorumlar size...

rain 1907
19-03-08, 15:55
arkadaşlar fragmanı biraz anlatabilir misiniz ? ben hala izleyemedim çatlıycam :img-pilot

rain 1907
20-03-08, 20:53
dizi bitiyo neredeyse hala daha benim fragman mesajımda kalmışız,neden kimse uğramıyo buraya ? bu dizi çok fazlasını hakediyo bence :img-yes: neyse.

bu gülten iyice zıvanadan çıktı.bi ara özgür ü öldürecek sandım.ama öldürmekten beter etti.Aliye ye yazık ya kız darbe üzerine darbe aldı onun yeri de bu gidişle nazlının yanı gibi gözüküyo.

Handan ın da işi çok zor.bütün kötü şeyler onun üzerine kalıyo felaket tellalı gibi oldu.Müfettişse bu bölüm gözüme girdi.her ne kadar tarıkla handan ın arasını açsa da en azından birşeylerinde ortaya çıkmasını sağlıyacak gibi gözüküyo.gerçi en büyük pay tarıkta :img-yes:

Handan sesimi duydu sanırım nihayet onu değişik bir saçla ve daha güzel kıyafetlerle görebildim. :) gerçi saç stili çok fazla değişmemişti ama o bile yetti bana :) tarıkla eski bölümlerde daha yakın gibiydiler bu aralar niye böyle oldu anlamadım.benim kaçırdığım bölümlerde aralarında ne geçti arkadaşlar ? ilk günkü sıcaklık yok gibi sanki.

2 sorum daha var sizlere :) 1.si Aliye ye neden ali diyolar ? erkeksi olduğu için mi ? 2. si de Aliye neden nazlıya bu kadar bağlı ? hapishanede tanıştılar dimi ?

özlem22
20-03-08, 21:09
bu bölüm çok güzeldi fakat bu gülten artık çok olmaya başladı her bir olayın altından çıkıyor yeter artık özgür'ü suçsuz yere tutuklattı olamaz böyle bişey
aliye'nin ağlamasına gerçekten çok üzüldüm nazlı'yı koruyamadım diye kendini yiyip bitiriyo şimdi bi de özgür'ü duyunca daha bi kötü oldu
umarım müfettiş şu nazlı olayını çözer gülten ve savcı artık dört ayak üstüne düşmesin nedir bu

hanimavii
20-03-08, 21:40
güzel bir bölüm izledik.yanlız şu gülten beni iyice sinir etmeye başladı.görmeye bile tahammül edemiyorum.savcıyla beraber ikisini görevden uzaklaştırsalar ne güzel olur.

handanım her zamanki gibi süperdi.nihayet saçlarını değişik modelde gördük.tarık ve handanın iyi bir ikili olacağını düşünüyorum.umarım ileriki zamanlarda aralarında yoğun bir duygusallık başlar.diziye aşkta lazım değilmi:img-in_lo

saso
20-03-08, 22:44
aman allahım bu foruma ne olmuş böyle....dizi başlamadan önce bir heycan bir heycan mesajlar yazılıyordu.....dizimi sizleri hayal kırıklıgına ugrattı yoksa artık forumda heycan kalamdıgı içinmi yazmıyorsunuz...:img-pilot
..............

ben kendi adıma dizi de gördügüm bazı mantıksızlıklardan dolayı muhteşem bir dizi diyemiyorum..yalnız sadece senaryo ve bazen kurgu nedeniyle diyemiyorum..:img-wink:

amaaaa oyunculuklar muhteşem ...(bir iki istisna dışında tabi :( )
diziyi ilk izleme nedenim özlem düvencioğlu ise de bir yelda reynaud hayranı oldum çıktım...:img-icecr
aliye karakterine cuk diye oturmuş..cuk un yanında ilk bölümde aliye yi izleyiciye sempatik gösterecek kadar da benimsemiş..
her aliye deyişimde aklıma ne hikmetse müfettiş geliyor....hayalperest izleyici olarak ben bu diziden aliye -müfettiş aşkı bekliyorum...handanımıda rahat bırakın işini yapsın kadın ne doktoru ne müfettişi..(anısızım :) )

bu arada hayalperets izleyici modundan hay keçilerime mukayet ol izleyici moduna ani bir geçiş yaparak müfettişimin kazagından bahsetmek isterim...o kazaga gözüm bir takıldı pir takıldı...nedenini ben biliyorum da:icon_sorr

bu dizideki senaryodan kaynaklanan bazı mantıksızlıklar demiştim ya ..onlara bir kaç örnek vermek isterim...
1) geçen hafta gültenin haksızken kendini haklı gösterme şeklini aklı başında hiç bir insan yemez....:img-tomat cinayeti nurun yaptıgı ortaya çıksa başı asıl belaya girecek olan gültenken nurun ve özgürün korkmasına anlam veremiyorum...

2) savcı perihanı tehdit ediyor...semaveri senin patlattıgını söylerim diyor....katilin kim oldugunu bana söyle diyor....savcı çocukmu kandırıyor...karşısında koskocaman istihbarat görevlisi bir kadın duruyor....perihanda cevabı yapıştırıyor..... :good:

3)ama perihanın filizden korktugu düşüncesini senaristler nerden çıkardı....daha önce perihan degilmiydi.benim budevlete hiç bir borcum yok...kılımı bile kıpırdatmam diyen...bu nedenlerden hangisi yalan ....
filizden korktugumu ..devlete küstügümü....:img-wink:

artık her bölümde bir /veya daha fazla dizi oyuncusununda bölüm boyunca hiç görülmemesi de ayrıca anlamsız...bunun nedenini çokmerak ediyorum...
sahneler ve oyuncularmı fazla geliyor...... ki git gel-getir götür sahnelerini çok izledik ama :img-tomat.....yoksa oyuncularınız istanbuldanmı kopamıyor..işlerimi yogun...(elveda rummeli kadrosu ne yapsın ozaman :img-wink:) bu konuda bizi aydınlatmanızı rica etsem...

ve çatal-bıçak-bardak meselesi...:good:

saso
20-03-08, 23:27
alamehmetim herbişidaşım...aliye ye aklım gitti ya...o sahneden bahsettigimi düşünmüştüm...
bu dizide haftanın en sahnesi(lari diyemiyorum ) tek bir tane olamaya başladı...

evet bu hafta handan-aliye sahnesiydi...geçen hafta yine handan-aliye saldırı sahnesiydi ve nazlının sahneleri vardı...

bu arada IRAZ YÖNTEMİN adını ben jenerikte göremedim...şimdi aldıgım bir duyuma göre de diziden ayrılmış dediler....LÜTFEN yanlış haber olsun....karakter olarak hikaye olarak seyircinin ilgisini çeken biriydi..ki IRAZ YÖNETMİN de oyunculugu çok iyiydi...

apple-core
20-03-08, 23:38
aliye de diziden çıkarsa bu dizi izlenmez...çok güzel yapıyor rolünü hani hakkını veriyor derler ya...nur da fenalaştı ölüp diziden çıkarsa hiiiç şaşırmam...ne de olsa parmaklıklar ardındada alışkanlık oldu bu oyuncuları kadro dışı bırakmak:img-tomat

apple-core
20-03-08, 23:52
Sevgili apple-core gözünü seveyim töbe de :img-hyste Yok yani o kadar değil dimi :img-hyste:img-hyste

walla belli olmas arkadaşım ben bekliyorum öyle bir şey her şeye hazırlıklıyım yani:img-yes: sanırım sinopta çekiliyor olması oyuncuları yoruyor belki selda alkor da yorulmuş ve ayrılma talebinde bulunmuştur. baksanıza bu bölüm de nazlı yoktu sonra gültene 1 hafta izin verdi savcı...hayriye de yoktu sanırım...sinopta çekilmesi nedeniyle oyunculara tatiller veriyorlar sanırım....ben zehranın da nurgülün de suzanın da çıkmasına çok üzüldüm ve böyle özümsediğimiz karakterlerin dziden pat diye çıkmasına karşıyım daha önce uzun bir yazı yazmıştım bu konu ile ilgili düşüncelerimi...dolayısıyla nur da çıkarsa hiç şaşırmam...nuru da seviyorum daha doğrusu son zmnlarda ailye ve özgürü sahiplenmesi hoşuma gidiyor...umarım çıkmaz diziden ki selda alkor gibi bir oyuncudan da mahrum kalmamış oluruz...

saso
20-03-08, 23:54
apple-core.....arkadaşım o nasıl aklına geldi öyle....
ama PA bu olurmu olur...suzanın hikayesi diye dizinin reklamı döndü....10 bölüm sonra suzan gitti...

alamehmet sırf benim gözümüde sevsin diye benden de bir kehanet....:butch:

müdiremizin eski kocası ortaya çıkarda gel yeniden deneyelim..çoluk çozuga karışalım derse ve handan da çıkarsa bu diziden ben de izlemem :butch:

rain 1907
20-03-08, 23:55
kimse bana cevap vermiyo bu formda yaa :img-hyste aliye ye neden ali diyolar bunu mrk ediyorumm?? bi bileniniz vardır heralde.benim tahminim erkeksi tavırları olduğu için ama emin olmak istedim

bu arada ben bu cengizi çözemedim.nasıl bi tiptir anlam veremiyorum.farkındaysanız 2 bölümdür şu kızla (adını unuttum) pek takışmıyolar hatta karşılaşmıyolar.bi de cengiz in handana karşı ayrı bir tavrı var.mesela handan kapıyı açın diye kaç kere emir verdi cengiz ısrarla açmadı saldırırlar falan düşüncesiyle.bi de kızlardan biri içerde üstüne yürümüştü cengiz atıldı gene hemen.gerçi oradaki normaldi ama acaip handancı bir tavır çizmekte bakalım sonu nereye gidecek.

bir de handan ın kıyafet seçimini eleştiricem.gri çeket içine kahverengi kazak giyiyo ve çok kötü görünüyo.ne yalan söyleyim hiç yakışmıyo.biraz daha dikkatli giydirseler keşke.:img-yes:

rain 1907
20-03-08, 23:58
walla belli olmas arkadaşım ben bekliyorum öyle bir şey her şeye hazırlıklıyım yani:img-yes: sanırım sinopta çekiliyor olması oyuncuları yoruyor belki selda alkor da yorulmuş ve ayrılma talebinde bulunmuştur. baksanıza bu bölüm de nazlı yoktu sonra gültene 1 hafta izin verdi savcı...hayriye de yoktu sanırım...sinopta çekilmesi nedeniyle oyunculara tatiller veriyorlar sanırım....ben zehranın da nurgülün de suzanın da çıkmasına çok üzüldüm ve böyle özümsediğimiz karakterlerin dziden pat diye çıkmasına karşıyım daha önce uzun bir yazı yazmıştım bu konu ile ilgili düşüncelerimi...dolayısıyla nur da çıkarsa hiç şaşırmam...nuru da seviyorum daha doğrusu son zmnlarda ailye ve özgürü sahiplenmesi hoşuma gidiyor...umarım çıkmaz diziden ki selda alkor gibi bir oyuncudan da mahrum kalmamış oluruz...

aa gerçekten hayriye yoktu bu bölüm.ben hiç dikkat etmemişim:img-blush ama aliyeyle nur a bişey olacağını sanmıyorum.onlar en baş karakterler:img-yes:

apple-core
20-03-08, 23:59
kimse bana cevap vermiyo bu formda yaa :img-hyste aliye ye neden ali diyolar bunu mrk ediyorumm?? bi bileniniz vardır heralde.benim tahminim erkeksi tavırları olduğu için ama emin olmak istedim

ben de fazla yazmıyorum buraya diziyi izlesem de yoksa kasten sana cwp vermeme gibi bir şey yok:img-wink: ben de senin gibi düşünüyorum erkeksi tavırları olduğu için..zamanında da söylemiştim bu dizi yabancı bir diziden formatlanmıştır ve oradaki aliyenin cinsel tercihi farklı anladığınız üzre...bazı arkadaşlar türkiye de böyle bir şey yapmayacaklarını aliyenin cinsel seçiminin normal olduğunu söylemişlerdi ama ben bu bölüm emin oldum ki normal mormal değil...kazaklarını fln kokluyor yani anılarını düşünüyor, "aile" diyor onun için...ben bundan onu anladım...beni de pek ilgilendirmiyor açıkçası çnkü dizide en sevdiğim karakter aliye...

saso
20-03-08, 23:59
sanırım sinopta çekiliyor olması oyuncuları yoruyor belki selda alkor da yorulmuş ve ayrılma talebinde bulunmuştur. baksanıza bu bölüm de nazlı yoktu sonra gültene 1 hafta izin verdi savcı...hayriye de yoktu sanırım...sinopta çekilmesi nedeniyle oyunculara tatiller veriyorlar sanırım.......

ama ben burda bir çıglık atarım ....:img-fear2önceki mesajımda dedigim gibi ELVEDA RUMEMELİ kadrosu ne yapsın ozaman .....onlar makedonya da çekiyor diziyi...başka bir ülkede yani...(:good: )

oyuncuların ortadan yok olup geri gelemlerinin başka ve daha anlamlı bir açıklamasının oldugunu düşünüyorum..

apple-core
21-03-08, 00:01
aa gerçekten hayriye yoktu bu bölüm.ben hiç dikkat etmemişim:img-blush ama aliyeyle nur a bişey olacağını sanmıyorum.onlar en baş karakterler:img-yes:

suzan en ana karakterdi ona bakarsan:img-wink:ya ben bu tahminimle tepkimi dile getirdim aslında oyuncuların diziden çıkmasına karşı...nur da çıkarsa şaşmam diyerek...ama aklıma gelmedi de değil izlerken sırf tepki olsun diye değil yani...

apple-core
21-03-08, 00:03
ama ben burda bir çıglık atarım ....:img-fear2önceki mesajımda dedigim gibi ELVEDA RUMEMELİ kadrosu ne yapsın ozaman .....onlar makedonya da çekiyor diziyi...başka bir ülkede yani...(:good: )

oyuncuların ortadan yok olup geri gelemlerinin başka ve daha anlamlı bir açıklamasının oldugunu düşünüyorum..

o kadronun disipliniyle alakalı bir şey..elveda rumali dizisinin kadrosu belirli bir disiplini oturtmuş olmalı iş ciddiyetleri var...ama maalesef parmaklıklar ardında da öyle bir şey olmadığını düşünüyorum çok rahat bir yönetimi var sanırım...başka bir açıklaması yok bence..her hafta 1-2 kişi yok oluyor herkesin tatil sırası bile vardır belki:img-hyste

rain 1907
21-03-08, 00:07
ben de fazla yazmıyorum buraya diziyi izlesem de yoksa kasten sana cwp vermeme gibi bir şey yok:img-wink: ben de senin gibi düşünüyorum erkeksi tavırları olduğu için..zamanında da söylemiştim bu dizi yabancı bir diziden formatlanmıştır ve oradaki aliyenin cinsel tercihi farklı anladığınız üzre...bazı arkadaşlar türkiye de böyle bir şey yapmayacaklarını aliyenin cinsel seçiminin normal olduğunu söylemişlerdi ama ben bu bölüm emin oldum ki normal mormal değil...kazaklarını fln kokluyor yani anılarını düşünüyor, "aile" diyor onun için...ben bundan onu anladım...beni de pek ilgilendirmiyor açıkçası çnkü dizide en sevdiğim karakter aliye...

yok ben şakasına söyledim zaten,sorun yok :img-wink:
evet ben de senin gibi düşünüyrum.aliyenin zaten tavırları normal değil,doğru Türkiyede açık açık yapamıyolar ama bu şekilde sunup seçimi seyirciye bırakıyolar.ben Aliye de en başından sezdim,nazlıya sevgisi de normal değil zaten.kardeşini o kadar sevmiyo :)

saso
21-03-08, 00:17
orjinal senaryoda aliye karakterinin cinsel tercihini bilmesyediniz bu tarz düşünürmüydünüz acaba.....:img-wink:

türk halkını az çok tanıyan türk izleyicisinin neyi yadırgayacagını tepkilerini ölcebilen bir kadrodur bu dimi....sinema filminde bile eşcinselligi konu almayan bir ülkeyiz ki birde herhafta tv de yayınlanan bir dizidemi bu konuyu işleyecekler.....:img-wink:

PA laşmayalım arkadaşlar daha gerçekci bakalım...:img-wink:
bence almanya da yayınlanan diziyle tek bagı genel hikayesi...senaryosu degil...:img-wink:

apple-core
21-03-08, 00:23
orjinal senaryoda aliye karakterinin cinsel tercihini bilmesyediniz bu tarz düşünürmüydünüz acaba.....:img-wink:

türk halkını az çok tanıyan türk izleyicisinin neyi yadırgayacagını tepkilerini ölcebilen bir kadrodur bu dimi....sinema filminde bile eşcinselligi konu almayan bir ülkeyiz ki birde herhafta tv de yayınlanan bir dizidemi bu konuyu işleyecekler.....:img-wink:

PA laşmayalım arkadaşlar daha gerçekci bakalım...:img-wink:
bence almanya da yayınlanan diziyle tek bagı genel hikayesi...senaryosu degil...:img-wink:

bana göre bariz öyle...normal değil nazlıya duyduğu sevgi ben böyle düşünüyorum...şu anki dizilerde öyle şeyler oluyor ki türk halkının yadırgayacağı ama herkes ağzı kulaklarında izliyor...yaprak dökümünde tahsin-fikret öpüşmesini bile herkes "öp,öp" diye tezahürat yaparak izliyor babaları yanlarındayken...eskiden bu tip sahnelerde utanırdık başımızı eğerdik...demem o ki artık türk haklı tabuları yıkmaya başladı, kendini aştı az da olsa. en azından aliyenin o tarz bir yönelimini yadırgamayacak kdr..rain 1907 arkadaşımıza katılıyorum açıkça belirtmeyip seyircinin anlamasını istiyorlar...yine de herkesin bakış açısı farklı tabii ama ben öyle görüyorum...

bu arada ben orjinal senaryoyu sonra öğrendim yani aliyeyi öyle görmeye başldıktan sonra:img-wink:

rain 1907
21-03-08, 00:34
bana göre bariz öyle...normal değil nazlıya duyduğu sevgi ben böyle düşünüyorum...şu anki dizilerde öyle şeyler oluyor ki türk halkının yadırgayacağı ama herkes ağzı kulaklarında izliyor...yaprak dökümünde tahsin-fikret öpüşmesini bile herkes "öp,öp" diye tezahürat yaparak izliyor babaları yanlarındayken...eskiden bu tip sahnelerde utanırdık başımızı eğerdik...demem o ki artık türk haklı tabuları yıkmaya başladı, kendini aştı az da olsa. en azından aliyenin o tarz bir yönelimini yadırgamayacak kdr..rain 1907 arkadaşımıza katılıyorum açıkça belirtmeyip seyircinin anlamasını istiyorlar...yine de herkesin bakış açısı farklı tabii ama ben öyle görüyorum...

bu arada ben orjinal senaryoyu sonra öğrendim yani aliyeyi öyle görmeye başldıktan sonra:img-wink:

aynen ben de katılıyorum.bu zamana kadar yapılmamış olması bundan sonra da yapılmayacağı anlamına gelmez.ben de dizinin yabancı formatı olduğunu yeni duyuyorum.yani orda yazıyo diye yapıştırmış değilim bunu hal ve hareketleri bence öyle ki zaten yabancı formatta bunu destekliyomuş.tabi orda daha aleni işleniyodur biz henüz o kadar açıklığa yer vermesekte tabular elbet bir yerde yıkılacak yıkılmak zorunda.bu da hayatın bir gerçeği.ayrıca rolünü çok iyi yapıyo en sevdiğim karakterlerden biri.çağdaş bir insan onun cinsel tercihinin farklı olduğunu bilsede izlemeye devam eder.zaten AB de ki reytingleri yüksek bu da gösteriyor ki izleyici kitlesinin böyle küçük takıntıları yok.izlemeyen de zaten hiçbir diziyi izlemesin.

apple-core
21-03-08, 00:44
ztn ben saygı duyuyorum herkesin algılamasına...sanırım senarist ve yönetmen de izleyicinin yorumuna bırakıyor... ama niye sadece nazlıya sonuçta diğerleriyle de yıllarca birlikte yaşayacaklar neden nazlı??? o kdr da önemli değil bence cinsel tercihi aliyeyi ne olursa olsun çok seviyorum ben...

saso
21-03-08, 00:46
orjinal senaryoda aliye karakterinin cinsel tercihini bilmesyediniz bu tarz düşünürmüydünüz acaba.....

türk halkını az çok tanıyan türk izleyicisinin neyi yadırgayacagını tepkilerini ölcebilen bir kadrodur bu dimi....sinema filminde bile eşcinselligi konu almayan bir ülkeyiz ki birde herhafta tv de yayınlanan bir dizidemi bu konuyu işleyecekler.....

PA laşmayalım arkadaşlar daha gerçekci bakalım...
bence almanya da yayınlanan diziyle tek bagı genel hikayesi...senaryosu degil...

önceki mesajıma + olarak

bu hafta aliye-handan sahnesinde aliye ilk defa kendinden bahsetti...hayatta tek oluşundan sürekli tek olmayı tercih etmesinden ve bunun nedenlerinden...kimseye söz verememek için dedi...
ta ki nazlıya kadar ben ona söz verdim dedi...

apple-core
21-03-08, 00:48
önceki mesajıma + olarak

bu hafta aliye-handan sahnesinde aliye ilk defa kendinden bahsetti...hayatta tek oluşundan sürekli tek olmayı tercih etmesinden ve bunun nedenlerinden...kimseye söz verememek için dedi...
ta ki nazlıya kadar ben ona söz verdim dedi...

ztn dizinin en güzel sahnesiydi o sahneler...oyunculuğunu konuşturdu yelda...çok mükemmeldi performansı dolayısıyla o sahne...

missbarby
21-03-08, 00:49
bölum sonlara dogru heyecanlıydı.handanın izin zamanın olan sacı kıyafeti harikaydı hep izine cıksa keske.cok guzel vede oyunculugu ilede dizinin agır toplarından oldugunu kanıtlıyo.aliye ile olan sahnelerinde ikiside harikaydı.:good:

apple-core
21-03-08, 01:00
Tabiki bende sizin algılamanıza ve fikrinize saygı duyuyorum.O kadar gergin bir sayfaydı ki burası zamanında şimdi yanlış anlaşılma olacak diye iki kez okuyorum yazdıklarımı :) Amacım Aliye asla bahsettiğiniz gibi olamaz diye tartışma çıkarmak değil.Karşılıklı fikirlerimizi konuşacağız tabi ki bu ortamda birbirimize saygımızı yitirmeden.Bundan güzel ne olabilir ki :img-wink:

Niye Nazlı o zaman demişsin niye diğerleri değil.Nazlı diğerlerine göre çok daha küçük.Korunmaya,kollanmaya çok daha fazla ihtiyacı var.Nazlı'ya bu saydığım koşullardan dolayı bu şekilde bağlı bana kalırsa.

Bir başka açıdan da bakarsam,bugün Aliye'nin geçmişini dinledik Handan'la beraber hepimiz.Kimseye söz vermedim ben dedi.Kendi kardeşine bile.Ama içeriye girdikten sonra her şey çok farklı...Belki de kardeşi gibi gelen birine,korunmaya kollanmaya ihtiyacı olan Nazlıya bu sözü vererek geçmişin sızısını bir şekilde dindirdi içinde.

Bende her yol Aliye ve Nazl'nın arasındaki bağın anlamının bu yönüne çıkıyor sanırım.Ters köşe olursam öyle böyle olmıcam yani :img-hyste:img-hyste

yok arkadaşım ben ztn tartışma maiyetli anlamadım mesajlarınızı burada fikirlerimizi paylaşıyoruz saygı çerçevesinde...daha önce bir vukaatim yoktur bu arada:D ben diziyi izliyorum ama çok fazla yazmıyorum buraya 5-6 kere yazmışımdır daha önceden bugün aştım kendimi:D yani forumdaki gerginlikten haberim yok...dediğiniz gibi de olabilri korunmaya muhtaç tek kişi nazlı gibi görünüyor içerde belki o sebeple bu kdr bağlıdır ama dediğim gibi ben öyle algılıyorum nedense içimm mi fesat ne:img-hyste

siyah-beyaz
21-03-08, 07:57
Çok beğendim .Ve bazı oyuncular neden yok diye aklıma bile gelmedi,kurgusu güzeldi zira.Burada yazılanları okuyunca* olmayan varmış *dedim.Ama olmaları gerekmiyordu ki dünkü bölümde,hala kimlerdi onlar çıkaramıyorum...

Yelda'nın oyunculuğunu bazen abartılı bulsam da dün çok beğendim.Yerli yerindeydi.Acıdım,hatta o ağlarken baktım ben de ağlıyorum...Kimseye bağlanmamak korkusunu anlıyorum,Nur'un kendisine elini sürmesine müsaade etmemesini.. Beray'ın anlattıklarını dinlerken ki yüz ifadesi ,öyle bir yaşama özlem duyması...Gerçekten bu bölüm acıdım ona...

Beray kızımızın da zor bir yaşamı olmuş,şimdi yavaş yavaş onu tanıyacağız galiba...Cengiz koğuşa girdiği zaman da ona bakışını yorumlıyamadım.Kötü köüt mü baktı?? Yoksa...????Yoksa ben mi yazıyorum???

Nur acısını çabuk mu unuttu bana mı öyle geldi?Belki de onca yaşanmışlığın verdiği bir kabulleniş bu...Hani kadercilik gibi????

Aliye?Nazlı arasındaki ilişki konusunda daha önce yazdığım için bu konuda yorum yapmıyacağım,sanırım izleyiciye bırakılmış bir durum bence çok da akıllıca...

Özgür'e kızdım önce ama sonra genç oluşuna verdim ...Tutunacak kimsesi yok...Hala Gülten'i sayıklıyor,sanıyor ki gellse doğruyu anlatacak....Bakalım gerçeği ne zaman anlıyacak???

gül_mavi
21-03-08, 09:14
BU bölüm şaşırdığım görüntü ... handanınım izinli haliydi, o nasıl güzellikti demek ki onu bu haliyle görmeyi özlemişiz. fragmanda yoktu ve çok şaşırdım bir o kadar da memnun oldum..:img-yes:

sevgili senaristler arada birde olsa bizi şaşırtın:icon_whis

en beğendiğim sahneler elbette Handan ve aliyenin hücre kapısında yaptıkları konuşmaydı ...bir kez daha aliyenin oyunculuğuna hayran kaldım.
...
harikaydı bana o anki duygularını hisettirdi o ağladı benim gözlerim doldu.. o da haklı öylesine biR dünyada yapayanlız.. neye elini uzatsa elinden kayıyor nazlı gitti peki gelecek mi? sanmıyorum! o nun' hikayeside buraya kadar
şimdide Özgür.. Aliye ahh aliye!!

Handan.. o da çok duyarlı mahkumlar kadar onları düşünüyor..

aliyeye yaklaşımı çok yerindeydi .. dinle beni aliye.. çözeceğim bu işi sana söz veriyorum... son kez güven bana

bu diziyi götüren Handan ve Aliye onlar olmasa dizinin tadı tuzuda olmaz

dilekce
21-03-08, 11:33
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
20 Mart 2008 Perşembe
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Annem [net] Kand 9,40 30,10
2 Kavak Yelleri [net] Kand 9,20 21,70
3 Kurtlar Vadisi Pusu (tkr) [net] Show 8,60 20,30
4 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,20 21,60
5 Ugur Dundar''la Star Haber [net] Star 6,80 20,30
6 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 5,60 16,70
7 Parmakliklar Ardinda [net] Atv 5,60 13,10

TOTAL
20 MART 2008 PERŞEMBE
1 ANNEM [NET] KAND 8,60 27,30
2 TEK TURKIYE [NET] STV 8,30 19,00
3 KURTLAR VADISI PUSU (TKR) [NET] SHOW 8,30 18,80
4 KAVAK YELLERI [NET] KAND 7,90 17,70
5 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,80 25,50
6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,70 18,60
7 UGUR DUNDAR''LA STAR HABER [NET] STAR 5,80 16,00
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,70 15,60
9 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 5,40 12,10

dilekce
21-03-08, 13:19
İki bölümdür dikkatimi çeken bir şey var ki -burada çok kez yazılıp çizildi ki biri benim acayip sıkılıyordum- o da artık gardiyanların mahkumları getir götürlerindeki cezaevinin bir baştan bir sona devam ettirdikleri yolun kısaltılmış olması.... ( Bu hafta bir tek Aliye nin Tarık ın odasına getirilişini izledik ya bura da yolun yarısına çoktan gelinmişti, Hem Aliye nin bu sözlerini duymamız ve bu tavırlarını görmemiz gerekiyordu...)

Şimdi görüyoruz ki mahkum bir alınıyor ve bir daha kim istemişse oraya bırakılıyor.(eşya gibi konuştum:) ) yahut bırakıldığı yerden kimin aldırdığıyla yetiniyoruz..Şahsen böylesi daha iyi geliyor bana..örneğin Perihan ın Savcının odasına götürülüşünü kendisinden öğrendiğimiz gibi,,,Ne çağrıldığı anı nede Perihan ın koğuştan alındığı anı izledik...Bu çok hoşuma gitti.:) Öyle her bir şeyin başlangıcı bitişini izlemek çok da keyif vermiyordu..Keyif zevkim farklı ne yapayım..Gerçi zevkimin farklı olduğu da ayrı bir mevzu ya oraya hiç girmeyeyim. :img-hyste

Perihan dan açılmışken şu an düşünüyorum da daha ilk bölümlerde o gürültü patırtı sırası neden o semaveri patlatma gereği duymuştu ki..Dikkat mi çektilerdi..Yani tamam isyandı misyandı da Hayır yanii bununla ne fayda gördülerdi..Operasyonu yediler oturdular aşağı...Handan gelmeseydii o yemekler düzelecek miydi? Yine aynı yaptıklarıyla kalacaklardı...Yahut gördülerdi de ben mi kavrayamadım dı:img-hyste..

İşte şimdide savcı Perihan a sen kalk ver misketlerimi yoksa vermem bebeklerini der gibi bul bana katili yoksa bu olayı açığa çıkarırım..
Nasıl bir savcısın sen be amcam kooooskoca savcıı(ne savcılar gördük) sen aylardır bir katili bulamama..Üstelik elinde görünteler var..Seni boşuna mı savcı yapmışlarr..Olayı sen çözemeyeceksin de ben mi çözeceğim..:img-hyste
Al işte devletimin müfettişi geldi takkk aynen olaylaraa vakıff...Sen hala bişeyleri örtmek derdindesin..Yazık bey amcam yazık..

Birde müfettişlerin olayları çözmek gibi yetkileri var mı? Dedektif gibi, komser gibi, Müfettiş teftiş eder biliyorum...Aklıma geliyor bankalara gelen teftişciler hesapları izler, para akışıydı transferdi olayı didiklerler okul müfettişleri öğrenciyi yoklar,başarı durumlarını kontrol eder müdürü idi öğretmeni idi okul temizliğiydi saatiydi kılığıydı kıyafetiydi.....Şimdi Yılmaz müfettişn olayları bir polis/dedektif/komser gibi çözme durumları bana pek sarmadı...Yada bilgisizliğim/cahilliğimle buralarda boşunamı konuşuyorum :img-tomat, Yani müfettişlerin hapishanelerde ki cinayetleri çözme yetkileri mi var...

Müfettişten açılmışken bir de sesli konuşabilse..Kumanda elimde o konuşacağı sıra açıp diğerleri konuacağı sıra kısmaktan parmaklarım yoruluyor..Ses teknikçi abi ayar çekiniz..tamammm...

Aliye Handan sahnesinde nedense duygulanamadım ben..Aliye de de ağlayamadım.:Anlattıklarında kendimi Onun yerine koymak istedim..Böyle bir yalnızlıkta birine tutunmuşken elinden kayıp gitmesinin ardından bu haykırışlarını yaşamak istedim Onunla..Fakat giremiyorum bu olaya...Yani olaydayım ama Aliye gibi hissedemiyorum...Bİr arkadaşımı bir dostum kardeş gördüğüm bir insanı yanımdan alıp götürdüklerinde bu denli öfkeli olabilir miydim diye düşündüm..Fakat yine olamadım...Ablam gittiğinde bir gün sonra yine aynı hayatı yaşamaya devam etmiştim..Böyle kıyafet koklamalar falan ne bileyim bana biraz abartılı geldi..... Ama Handan ile konuşurken ki performansı çok iyiydi hakkını yiyemem..Hak hukuk bilen bir vatandaşımdır...:) Sadece acayip bir derdim var ki benim olaya konsantre olamıyorum..Handan ile Aliye sahnelerinde hep onların rol içinde değildee yaa iki arkadaş gibi konuşacaklarını kuruyorum kafamda..Şimdi iki laf arasında gerçekten o anı yaşar gibi bakamayacak da öylesine normal arkadaş gibi bakacak gibi geliyor bana...Acaba bu sahneyi çekerlerken stop anında nasıl davranıyolar..Bu ifadeleri başla derken nasıl birden değişiyoo birbirleriyle oynarken hiç gülmeleri gelmiyo mu? diye düşünürken sahnenin içine giremiyorum ne yazık ki...Girebilsem sahneye girebilsem hissetsem müdire ve mahkumu hissetsem.yok işte yooook olmuyor olmuyorr...(Kestiiikkk.:img-hyste...(kendime) )

Beray ın dağlardaki yaşantılarını anlattıkları anı duygusal bir manaya yüklemeye çalıştım kendimce..Duygulanmalımıydım onu da bilmiyorum yaa ben yine de hisleneyim dedim..Arkandan vurmaz orda kimse falan filan avcılıkdı tamam ne güzel bacım hayatını anlatıyor derken pat! Perihan ın "gerilla"sözü ile kalakaldım...Ne diye şimdi orada bu kelime geçmişti...Ne gerek vardı...Cümleyi tam hatırlamıyorum ama Beray ın sözyedikleri üzerine öyle ona karşılık verilecek bir karşılığa da denk gelmedi "gerilla" ...Şöyle hassas bir zamanda belki öylesine bir kelime gibi söylensede , "gerilla" kelimesini duymak benim gibi bir çoklarının da aklına aynı şeyleri getirmiştir.. Aliye nin bu kelimeler karşısında Ona ilginç bakması ise o sahne için tek hoşuma giden kısımdı.

Yakup yoktu bu bölümde...Aradımı gözüm..Hayır..Niye arasın ki bi dee..Gerçi derler evden kedi gitse yeri belli olurmuş...Ama ben o kediyi arayanlardan değilim sanırım...En güzel yanı bu hafta bi değişiklik oldu da Filiz i merdiven tepelerine çıkarmadılar...Hoş Yakup olsa ne olacaktı 1 haftalık havalandırma cezası vardı...Gerçi Filiz kendini Anna ya siper ederek gösterdi ya bu hafta merdivende Yakup a çemkirmesiyle aynı ayardaydı....He bir de istihbaratçımız Perihan a olan sözleri..Perihan da korkuyordu hani..Neme lazım bu kız gözünü kırpmadan doğrar moğrar düşüncesinden ötee korkmuyor ve hiç bir çekincesi yokmuş gibi ayaklanıverdi Perihan...

Hayriye de yoktu.Gidiş o gidiş..(Serra hanımın tiyatro daha ağır basıyo anlaşılan, bir de insan İtalya yı bırak sen gel Sinop duvarlarında..) Yine aynı noktaya geleceğim ama yaaa bu işe başlarken tiyatro falan gündemde değil miydi? İkisnin bir arada yürüyemeyeceğinin bilincinde değiller miydi? Böyle insanların ekran karşısında acaba Serra hanım bu hafta döner mi diye düşündürmek neden?

Nazlı da yoktu.. İki bölümdür de yok gibiydi zaten..Ruhdu resmen..gerçi olanlarda ancak bir iki sahnede göründüler ya...Bu bölüm ggideceğine mi alıştırmışlardı önceki iki bölüm yoksa.Bu hafta olmayışı ile gözümüz çok aramaması bundan mıydı? ... Aslında onlarında işi zor..Bir sürü insan var..Hepsini bir sahne ile gsterseler zaten bölüm tamamlanır..Ama konuya abapte olamıyor insann..

Tarık içinse ne diyeceğimi bilemiyorum..Tarık dan öte Sinan Albayrak için mi demeliyim acaba...Oynarken bile sanki ya ben bu kadar az rolle burda niye duruyorum rölüm de sadece yüzümde ufak mimik değişiklikleri yapıyorum o kadar der gibi bakıyordu...Sırtında çantasıda var ya, hani insan diyor ki acaba gidecekler listesine Tarık ı da yazmış olabilirler mi? MÜfettiş evet işleri kotaracak gibi ama Tarık ın da araç gereç muamelesi görmesi arada sırada görülüp onda da pasifleştirilmesi hoşuma gitmiyor...Olayı çözecek pat! Müfettiş..Geeel taşa gelll..Yola koyulacak taşa geeell….Tarık Handan la konuşuyorlar, tamam diyorum iyiler Tarık sahnede …. gülüyorlar, ama nedense bir elektrik veremiyor/lar bana ...Gerçi elektirk almam izleyişimde aldığım tatda bir farklılık yaratacak mı onu da bilmiyorum ya...

hanimavii
22-03-08, 22:07
bu haftaki bölümde hayriyenin yokluğunu anlamadım bile.anlamadığıma göre filme artı bir değer katmıyor benim için.

handan ve aliyenin karşılıklı oynadıkları sahne süperdi.:img-yes:handan çaba gösteriyor aliye için .nazlıda filmden çıktığına göre aliyenin nazlıyla olan sevgisini nasıl bağlıyacaklar bakalım.

ben bu kadar oyuncu değişikliği olan bir dizi görmedim.kim girdi kim çıktı insan anlamıyor bile.sorun oyunculardamı yoksa yapımdamı anlamadım.oyuncular filmin sinopta çekileceğini bilerek kabul ettiler heralde .tek istanbul dışında çekilen dizi bu değil .dedim ya örneği yok.:icon_sorr

apple-core
23-03-08, 00:32
bu haftaki bölümde hayriyenin yokluğunu anlamadım bile.anlamadığıma göre filme artı bir değer katmıyor benim için.

handan ve aliyenin karşılıklı oynadıkları sahne süperdi.:img-yes:handan çaba gösteriyor aliye için .nazlıda filmden çıktığına göre aliyenin nazlıyla olan sevgisini nasıl bağlıyacaklar bakalım.

ben bu kadar oyuncu değişikliği olan bir dizi görmedim.kim girdi kim çıktı insan anlamıyor bile.sorun oyunculardamı yoksa yapımdamı anlamadım.oyuncular filmin sinopta çekileceğini bilerek kabul ettiler heralde .tek istanbul dışında çekilen dizi bu değil .dedim ya örneğ