Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (Arşiv)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[ 6]
7
8
9
10
angel_timuçin 25-12-07, 15:32 yeni başlık hayırlı olsun
bu dizi ailesi çok başlık devirir evelallah..;)
tekrarı var bugün bilmeyenimiz yok zaten böyle güzel bir dizi bu dönemde olması çok güzel bişe malum ne kadar iyi diziz varki.....
buda en iyilerden...
özlem'i izlerken için tuhaf oldu sanki eski günlermi geldi aklıma ne hani oyuncu bi süre arar verir özlettirirya onu biz bayagı özlemiştik.....(darısı diğer özlediğimizin başına..)
rolü hakkıyla ve en iyi şekilde yapıyor....
izleyenler çok şanslı.........
yeni başlığımız hayırlı olsun beraber nice başlıklara
acaba herkesin hikayesini anlatırlarmı ben özellikle aliyenin geçmişini çok merak ediyorumm inşallahh gelecek bölümlerde görürüz
Öncelikle yeni başlık hayırlı olsun dilerim dizimiz uzun ömürlü olur ve diğer diziler gibi kendi bölümü olur ilerleyen zamanlarda....
ikinci bölümle ilgili bir yorum yazmadım hep yazılanları okumayı tercih ettim okurken tüm arkadaşların kendi adıma düşündüğüm konularda gerekli yorumları yazdıklarını gördüm ve yazmak istemedim. Çok şey yazıldı eksileriyle artılarıyla yanlışları ve doğrularıyla ve sonuçta bana tüm bu paylaşımlar, yazılanlar şunu düşündürdü aslında herşey dizinin daha iyi olması daha iyiye gitmesi için yapılan yorumlardı. Yoksa sağlıklı düşünen hiç kimse seyretmediği bir projeyi sırf karalamak adına girip birşeyler yazmaz öyle değil mi? ya da en azından yazmamalı... Ben bu açıdan dizifilm forumlarının çok yararlı ve gerekli olduğunu düşünüyorum.
Ben 2. bölümde heyecanla Özlem Düvencioğlu'nu bekleyenlerdendim. Onun nasıl bir performans sergileyeceğini ve özellikle kendisine dublaj yapılıp yapılmayacağını merak ediyordum. Öncelikle kendi sesiyle oynadığı için çok sevindim onunla yüzyüze konuşan biri olarak bu konuda kendini ne kadar geliştirdiğini görmek beni gerçekten memnun etti. Kelimeleri özenle kullanıyordu bu sanırım onu oldukça zorlayan bir şeydi ama zamanla bunu tamamen aşacağına gönülden inanıyorum. Yalnız bazı arkadaşlarında sıkça dile getirmiş olduğu gibi özellikle yürüyüşünü düzeltmesini bekliyorum ve artık mümkünse pantolon giymesini istemiyorum!!! çünkü burada canlandırdığı karakter Mavi karakterinden tamamen farklı Handan gerek Almanya da gerek Türkiye de olsun gerekli eğitimi almış belli bir düzeye sahip ve bir hapishaneye müdür olacak kadar deneyimli bir karakter bu açıdan bakıldığında rolünün içini daha çok doldurması gerekiyor ama ben Özlem Düvencioğlu'nun bunu yapacağına inananlardanım.
benim içime sinmeyen ise Gülten ve Dr. Tarık ve Nur . Bir kötü bu kadar mı katıksız kötü olabilir belki ilerleyen bölümlerde onun neden böylesi sevgisiz bir insan olduğunu anlayabiliriz her nekadar bölüm sonunda Tahsinin ölümüyle yıkılan biri olsada ne dense o sahneler bana inandırıcı gelmedi ve üzülemedim. Dr. Tarık iki bölümdede neden bilmiyorum içime sindiremedim neden bilmiyorum ama onun olduğu sahnelerde hepbirşeyler eksikmiş gibi geliyor duyguları bana geçiremiyor kaldıki Sinan Albayrak sevdiğim bir oyuncudur ama nedense bu rol için bana yetersiz gibi geldi yada dizide başka erkek oyuncularda olmalı belki Dr Tarık cidden çok yanlız kaldı. Ve Nur 2. bölümde 1. ye göre daha iyiydi ama alışamadığım şey sanırım Selda Alkor un ses tonu belki zamanla onada alışacağım ve herşey tam olacak. Devin Özgür Çınar bence bu dizide rolünün hakkını veriyor ve güzel bir oyun çıkartıyor .
Teknik konularda çok bilgim yok ama 2. bölüm 1. den daha iyi geldi çekim açısından ama operasyon sahneleri gerçekten yapmacıktı...
Herkesin hepimizin beklentisi son derece yüksek bu açıdan hayalkırıklıklarının boyutuda artıyor ama önümüzdeki bölümlerde herşey çok daha iyi olak inancındayım ya da öyle olmasını umut ediyorum.
Dudaktan kalbe 25-12-07, 17:39 aaaaa
özet gelmiş cok saol canım
yha öolaylar karısıcak desenıze
tarık ne yapmaya calısıcak ben gene anlamıcam
gorucez bakalım bıde fragmanı gorsek :D
2.bölüm yorumum...
Hani yüksek dağlardan engin düzlüklere doğru bakınca başı döner ya insanın,seçemez uzaktaki nesneleri,göremez yolun sonunu,ufuktaki çizgiyi,yolun sonunda onu bekleyen ışığı....
İşte öyleyim şu an Parmaklıklar Ardında'yı izlerken...
Sevgili Hakan Gürtop ve ekibi Hayat Türküsü ile kalbimde ve zihnimde öyle bir yer etmiş ki hep aynı tadı aynı başarıyı aynı çizgiyi bekliyorum.Yanlış olduğunu bile bile...
Ondandır birşeyleri eksikmiş gibi hissetmem Parmaklıklar Ardında'da...
Henüz hala sindirme aşamasındayım,bir yapbozun parçaları gibi yavaş yavaş oturuyor herşey zihnimde...ve kalbimde...
Operasyon sahnelerini çok fazla beğenmesemde fazla konuşmama gerek olmadığını düşünüyorum.
Gülten;1.ve 2.bölümde Gülten'ne dair hafızamda ne yer etti diye sorarsanız kötülüğünün altının çizilmesinden başka birşey söyleyemem.İlerleyen zamanlarda Gülten'nin ruh betimlemelerini izlemekten zevk alırım işlenirse...
Semra;2.bölümde amiyane bir tabirle en cafcaflı repliklere sahipti.
Doktor Tarık;Bana ''her haneye lazım'' ''el altında bulunsun'' nidalarıyla dizide bekletiliyormuş havasından başka bir şey vermiyor henüz...
Suzan'nın Hayriye'ye yaptığı kalp masajı sahnesi tüm bölüm boyunca içimi ısıtan sahnelerden birisiydi.Çok hoştu.Yine Nur'un gözlüğü Suzan'a vermesi Suzan'nın takması verilmek istenen iletinin seyirciye geçtiği kanısındayım.Aliye ve Suzan arasında geçen kavga mı denir sürtüşmemi bir duygu patlamasımı nasıl tabir edilir beceremedim.Yine Devin Özgür Çınar'ın oyunculuğunu doruklara çıkardığı sahnelerdendi...
Tahsinin öldürülmesini nasıl işleyecekler merak ediyorum ilerleyen bölümlerde olay sadece ''Gülten'nin intikamı'' moduna dönüştürülmez inşallah.Ne olursa olsun bu da bir cinayettir.
3.Bölüm Özetiyle ilgili yorumun;
Suzan'nın çocuklarına duyduğunu hasret ve sonunda gelen duygu patlaması sanırım temel olarak ele alınacaktır bu bölümde.
Suzan sanırım çocuklarını göremeyince;kara kara kışların gelmiş gitmiş olduğunu,günün battığını,mevsimin dolandığını,takvimden yaprakların düştüğünü ama çocuklarını hala görmediğini ve bunun içini nasıl yaktığını bize nasıl aktarır duygu bana nasıl geçer gerçekten merak ediyorum.
Mahkumların hayatında bugünün dünden yarının bugünden bir farkı en çok da iç acıtan bu...hayat bir kısır döngüden ibaret,değişmeyen kader...
tarifi zor olan yani...
Fazla uzattım ama geçenlerde oyuncu bir arkadaşımla konuştum.Ne zamandır görüşemiyorduk.Kendisi de tıpki Devin Çınar gibi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu.O dizilerde oynayamıyor./oynayamıyor.Parmaklıklar Ardındayı izlerken Devin Çınar'ı ne kadar tebrik ettiğini beğendiğini dile getirdi.
pusat_yusuf 25-12-07, 22:11 Selamlar.Yeni başlık hayırlı olsun.Tekrara takılmışken YENİ BÖLÜM fragmanını gördüm.Yorum yapıyım dedim..Arkadaşalr fragmandan anladığım kadarıyla koğuştakilere şiddet uygulanıyordu.O sahnelerdede HANDAN:hİÇBİr şekilde şiddet uygulanmayacak diyordu...Sonra bu bölümde yan karakterler FİLİZ ve ZEHRAya yönelmişler...FİLİZ bir uyuşturucu bağımlısı sanırım.GÜLTENin bir kötülüğü daha çıktı.Filize PARA YOKSA MALDA YOK DİYORDU.filizi hücreye atıyorlardı,krize giriyordu...ZEHRA. Zehraya bu bölümde çok acı çektiriyorlar..Özellikle ALİYEnin çetesi..Hani aliyenin bi kankası var.Kısa saçlı..O Zehranın bebeğiyle olan fotosunu yırtıyordu...Sonra bi sahnede Zehra o kızla tartışıyordu...Hayriye teyzemizde döndü çok şükür.. Ve NUR...Son sahnede bir cümle kurdu.EMİR ve GÖRÜŞLERİNİZE HAZIRIZ KOMUTANIM diye niye dedi anlamadım....Benim izlenimlerim böyle.Bu fragmanda çok etkileyici olmuş...
Yeni fragmanda en az diğerleri kadar etkileyici. Umarım perşembe bir an önce gelirde beni de daha fazla heyecanda bırakmaz:img-wink:
*Bu diziyi ikinci kez izlemek bana ağır geliyor.:icon_sorr
hirsiz-polis 25-12-07, 22:22 bende gördüm yeni bölümün fragmanini, ben aslinda hep zehrayi sucluyordum, cocugunu öldürdü diye, herseyi hak ettigini düsünüyordum, ama aliyenin grubundakilerde cok üstüne gidiyor, ben zehra karekterini okudum almanyadakinde, cocugunu öldürmemis, tuzaga düsürüldü galiba, ama genede zehraya kizdigim nokta, niye bu kadar sessiz kaliyor, kendini savunabilir, tahminim ya bu bölüm yada gelecek bölümlerde eminim oda artik kendini savunmaya baslar, ayrica almanyadakinde suzan la doktor ask yasamiyor, burdakinde kogustakilerden birbirleriyle ask yasiyanlar var, ama türkiyede böyle yapcaklarini zannetmiyorum.
Değerli Üyelerimiz,
Sizlerin genel istek/şikayet/ricası doğrultusunda Dizifilm Yönetimi olarak ceza indirimine gitmiş bulunuyoruz. Başlığın kilidini kaldırıyoruz.
Üyelerimiz kendi aralarındaki kişisel rekabet artı sorunlarını özelden foruma kesinlikle aksettirmeden çözecekler. Eğer bu başarılamaz ve sayfada gerilim oluşursa başlık moderasyon onaylı bir başlık olacaktır.
Gerginlik yaratan, birbirini tahrik eden üyeler süresiz yasaklanacaktır.
Saygılarımla...
aslanselda 27-12-07, 22:22 TEŞEKKÜR EDERİM HERKES ADINA SAYFAYI AÇTIĞINIZ İÇİN,
malum bugün perşembe ve dizimiz şu anda hala yayınlanıyor ve bu günde yorum yapamamak çok üzücü olacaktı :icon_whis
teşekkürler !! :happy0064
bugün Handan'ıma bayıldım, doğrusu şu ana kadar muhteşem gidiyor, o kadar akıllı ki, her yolu her yöntemi deniyor, herkesi yakından takip ediyor, izliyor ve sorguluyor.
kaba saba yöntemlerle uğraşmıyor. İnsanca muamele yapıyor. Mavi'm benim :happy0064
bölümün başında küçük dilimi yutmuş gibi oldum, gerçekte bu tarz şeyler oluyor mudur bilmiyorum, yani sayım dedikleri şey böylemi yapılıyor yapılıyorsa eğer, sanki askerde sayım yapıyor da emir ve görüşlerinize .... diye cümleler kurdurabiliyorlar mahkumlara, şaştım vallahi.
gülten'in öfkesi o kadar büyük ki, tahsin onun için öyle çok şeyi ifade ediyormuş ki, öfkesinden ne yapacağını şaşırmış vaziyette, sürekli saldıracak yer arıyor,
nerde ufacık bir hata görsemde atlasam diye bekliyor ama her defasında HANDAN'a tosluyor :happy0064
bayılıyorum Handan'ımın onu bozduğu her sahneye :happy0064
aklım almıyor, gülten önce tahsin'i korumak için uyuşturucuyu yok etti, şimdi ise içeriye sokmak için adam arıyor, peki NİYE ???
şu esmer kadın Handan'a neler söyledi öyle Handan'ı bile şok etti, ne kadar kendinden emin konuşmaydı öyle... sanki müdürle değil başkasıyla konuşur gibi ukala ukala çok akıllı ve kurnaz kadın belli
filiz'in zulasını açmak isterken, aa acaba bir sandık mı var anahtar mı çıkardı açacak diye beklerken bir baktım bozuk parayla ranzaya dokunarak dolu yeri bulmaya çalışıyor :D pes doğrusu
peki filiz'e bir paket sigara için niye 100 ytl verdi, hapishanede işler böyle mi yürüyor, bu bolluk nereden geliyor ??? zulanın yerini zaten biliyorken niye bir paket için 100 ytl amaç neydi burada ?? nur ile birlikte yaptıkları ???
bebeğini öldüren kadının aslında çok acı çektiğini ve yaşadığı buhranlardan dolayı ne yaptığını bilmediğini öğrenmiş olduk, ya gerçekten hatırlamıyor yada yaptığını kabullenmek istemiyor.
hapishanede çikolatalı pastalar yapmak, makyajlar, kılıf kıyafetler biraz abartılı gibi geliyor bana :D inandırıcılık anlamında.
bu arada Handan, doktor tarık için biraz şüphelendi, yani şebo ile içerde öyle görünce :D neler düşündü, kim düşünmezdi ki
evet herkes süslendi püslendi, dizideki ilk görüş günümüz geldi...
inanmıyorum ya filiz ile gülten'in konuşmaları insanı hayrete düşürüyor, gülten'in amacı gerçekte uyuşturucu değil, tahsin'in ölümünü, onu öldüreni bulmak için yapıyor zannedersem bunları, o yüzden de tahsinle zamanında ortakmış gibi çalıştığını düşündürmeye çalışıyor filiz'e...
bu mahkumların arasında en çok filiz'in oyunculuğunu, ali'yi, bebeğini öldüren kadını beğeniyorum, oyunculuklarıyla göz dolduruyorlar doğrusu, bravo...
suzan bana çok zayıf geliyor, hele de birinci bölümün başında söylediğim şey... annelikten eser yok...
tam bu cümleyi yazdım suzan :D sahne yaptı, kriz sahnesi çok süperdi...
Handan niye o dolaba bakmadı diye üzülürken, aşkım Handan'ım ya o kadar zekisin ki... sen git bir sürü görevliyle içeri gel, savcıyla konuşup :happy0064 süpersin sen birtanesin...
BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZ PARMAKLIKLARIN ÖBÜR YANINDA GEÇECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR, NE DERSİNİZ ?????? :happy0064 :happy0064
Allah rızası için biri duyuyorsa, Özlem Düvencioğlu nun pantolonlarına bir çözüm bulsunlar....Üstüne 1 beden büyük mü veriliyor anlamıyorum ki?
Pantolonun bol olmasıyla beraber ceket boyu iyice kısa..Ve tabi ki o da 1 beden büyük...Yandan görüntüsünde hayır olamaz diye kendimle konuştuğumu farkettim.....:icon_whis
yahu yapmayin! tek renk getiren nerede?!
ali abi nerdeydi bu bolumde?
ofkesini ozledim... itiraf etmeliyim: kufurlerini bile!
nerdesin ali!!!!!
aslanselda 27-12-07, 22:55 Allah rızası için biri duyuyorsa, Özlem Düvencioğlu nun pantolonlarına bir çözüm bulsunlar....Üstüne 1 beden büyük mü veriliyor anlamıyorum ki?
Pantolonun bol olmasıyla beraber ceket boyu iyice kısa..Ve tabi ki o da 1 beden büyük...Yandan görüntüsünde hayır olamaz diye kendimle konuştuğumu farkettim.....:icon_whis
süpersin ya unutuyordum yazmayı...
AYNEN :icon_whis:icon_sorr zaten çok zayıf iyice zayıf görünmesine sebep oluyor, resmen erkek gibi duruyor :img-cool2
lütfen bir çözüm,
Arkadaşlarrr!! Bu dizinin başından beri müptelasıyım!!Ve tabi HANDAN GÜRKAN'ın hele elleri cebinde durmuyor mu??
Uff bitti ya! Muhteşem bir diziii muhteşem bir kadro!!İnanın bana ne oldu bilmiyorum ama yerimde duramıyorum!! Mütiş bişi böle bişi olamazz!:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
aslanselda 27-12-07, 22:59 BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZ PARMAKLIKLARIN ÖBÜR YANINDA GEÇECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR, NE DERSİNİZ ??????
bu cümleyi eminimki ustalıkla kapatır Gülten :img-cool2
filiz'in üzerinde yakaladım der, sabahki sayımda yatağından çıktı der, derde der, uydurur o çok güzel biçimde kılıfını, Handan'ım kendince çok mutlu oldu sevindi ama ne yazık ki bu kadından kurtulması öyle kolay değil...
dizinin konusu böyle gidecek, onların çatışmalarını izleyeceğiz biz öyle değil mi :D bu kadar kolay değil ne yazık ki...
bu arada dizinin daha tanıtımları yeni dönerken, acaba özlem ne derece görünecek diyordu herkes... :D görüyoruz ki maşallahı var :happy0064
AYNEN :icon_whis:icon_sorr zaten çok zayıf iyice zayıf görünmesine sebep oluyor, resmen erkek gibi duruyor :img-cool2
lütfen bir çözüm,
evet pantolonlar biraz bela gibi ama kıyafet harika :) cekette arkadan kalkıyor..Yaa içim içime sığmıyor! Özlem Düvencioğlu bir kenara Handan Gürkan ya:happy0064
lütfen bir çözüm,
Neresi erkeksi? Herkes onun gibi dişi durabilse keşke.
Etek giyip kadınımsı mı olunuyormuş
:img-icecr
bu bölüm süperdi özellikle en son sahneye bayıldım ya handan ın gülten e söyledeği söz ise muhteşemdi:)
Evet çok acayip güzel bitti!
Artık bundan sonraki hayatınızd parmaklıkların öbür tarafında devam edersiniz:img-polic
İştee bu işte buu!!
Devin Çınar'da oyunculuğunu konuşturdu..Kriz sahnesi..Sinirlerim bozuldu valla...Ama nasıl Aliye kucaklayıp sandaleyeye oturttu ayy yaa! Mütiş bişi bu ya!:good::good::good:
Neresi erkeksi? Herkes onun gibi dişi durabilse keşke.
Katılıyorum..Ama pantolon hakikatten büyük duruyor..Cekette kısa :) Olsun yine de süper! Helu duruşu...:happy0064:img-icecr
aslanselda 27-12-07, 23:04 Neresi erkeksi? Herkes onun gibi dişi durabilse keşke.
ya ayıp oluyor burası özlem'in formu değil aslında :D yazmamak lazım ama madem yazdım cevaplayacağım...
ben onun her halini beğenirim, çünkü çooooook seviyorum ama doğruya doğru üzerine büyük beden takım giydirmişler mavi'min:icon_sorr
neyse bölüme gelirsek, çok heyecanlı ve sürükleyici bir bölüm değildi, durgundu aslında ama ben yine de beğendim,
çünkü Handan kendince çok çaba gösterdi, uğraştı birşeyleri yoluna sokmak için, adil olabilmek için...
gülten'le o kadar zıtlar ki, iki zıt karakteri izlemekte çok keyif veriyor :happy0064
bu arada tekrar söylemek istiyorum suzanı çok beğenmiyorum ama kriz sahnesinde çok iyiydi.
gülten.gültennnnnn..
işi yaş..ama bulur ondan kurtulmasını..
zaten düşünemiyorum parmaklıklar ardına girince ne hale geleceğini..
ali ablma resmen yer onu ...
hele alinn gültene fazla gelme tahsinn yanına gidersin dmesi süperdi..
herkes harika oynuyo tbr
bir_adı_yok 27-12-07, 23:05 herkeze hayırlı geceler....
güzel bir dizi..izlettiriyor...
ben en çok zehra'nın hayatını merak ediyorum...oyuncu çokmasum duruyor..dayanamıyorum valla..hele o ellerinin yakıldığı sahnede tüylerim diken diken oldu...
......
gülten çok fazla kötü...
yakalanma işinden yırtacağını tahmin ediyorum...
:img-fie:bekliyordum bekliyordum ..
handan gülteni nasıl tuzağa düşürebilir ...eline nasıl bir koz geçecek diye...
Handan gerçekten çok zekice .hareket etti.
kediden şüphelendi gültende bu şekilde yakayı ele verdi...
bundan sonraki hayatınız parmaklıkların öbür yanında geçecek gibi görünüyor ne dersiniz??
ahh gülten ahh !Semrayı dinleseydin sana demişti ...uğraşma diye bakalım
kendini bu beladan nasıl kurtaracaksın:icon_whis
ÇOK GÜZEL BİR BÖLÜMDÜ ZEVKLE İZLEDİM:img-yes:
filiz'in kediside mi bağımlı :icon_sorr
arkadaşlar biri bana Özlem Düvencioğlu'nun forumunu özel mesaj yoluyla iletebilir mi?? Şimdiden teşekkürler!
"Bu civardaki en güzel lokanta" kısmıda hoştu..Ayrıca Doktor'un yanına gittiğinde mahkumu açık saçık gördüğünde bence biraz kıskandı ne dersiniz?:P
Kedi sanırım kokuyu aldı..Yani köpekler gibi..:img-yes:
evet b u bölüm cok güzeldi ama ben kediyi öyle görünce cok üzüldüm,resmen yazarken ellerim titriyor gercekten böyle seyler varmidir...zavalli hayvanlari böyle vahsice kullananlar..
handan gercekten muhtesemdi ama gülten bundanda kurtulmayi bilecek bir tip...gültemden kurtulmak bu kadar kolay olmayacaktir...
çok güzel bi bölümdü.. bütün oyuncular muhteşem..
filiz'in kim patlattı benim zulamı diye bağırdığı sahnedeki oyunculuğu çok iyiydi..(bu oyuncunun başka dizisi varmıydı,çok tanıdık geliyor)
ali abi'nin savcıya son sözüde harikaydı..
onuda siz bulunda aldığınız parayı hakedin..
zehra'nın tam olarak nasıl bi hikayesi var merak ediyorum,hiç inanasım gelmiyor bebeğini onun öldürdüğüne..
gülten bi şekilde yırtar bence paçayı,ama en azından handan onun ne mal olduğunu iyice anlamış oldu.. tabi hapise düşüp b2'ye atılsa cümbüş olurdu ama biraz zor o.. en azından yakın bi zamanda değil..
evet yani..Gülten hikayedeki bir düğüm..Ve eğer bu düğüm çözülürse çok zevk vermeyeceği için senaristler Gülten'i kurtarmasını bilecektir..Ama Handan'ım Gürkan'ım onu her zamn her yerde enselicek inşallahhh
:):)
batuhan_gumus 27-12-07, 23:15 BU bölüm cok güzeldi handana bayildim suzana noldu ya yazik
zehraya cok üzülüyorumm yaa aliyeyen koptum bu bölüm hareketler ne öle
yaa cok güzeldi ya bu bölüm gülten de hapse girio huhu aliye onu öldürür valla
süperdi yaa
suzan&ana&handannnnn
Konunun gidişatına bağlı olarak onca insan içinde bir bölümde bir oyuncu için bazen tek sahne denk gelebiliyo..1 veya 2..
En bariz örnek :TArık.
Onca kadın bir koğuş içinde her daim bir kelime etmese bile bir şekilde rol alıyorken Tarık için verilen rol çok az..
Her bölüm bir mahkum için muayene çıkmazsa Tarık ın görüleceği yok..
Gerçi her bölüm reviri ve kendini görme durumumuz garanti..Şebo her durumda revire gelmek için ince hesaplar yapacaktır...
Bu arada bugün mor günündeydi ekip... Şebo morr, Handan mor..
Menekşeler mor..Atladığım başka mor varmıydı? Zehra her zamanki mor karışımı hırkasıyla..Mor Allah mor...:)
Bu arada Dr Tarık ın da sarıya karşı bie tutkusu var galiba..Geçen bölüm kAzak kirli sarı, bu kez civciv sarı..Mor nasıl olurdu acaba? :icon_whis
Handana bayılıyorum,
bundan sonraki hayatınız parmaklıkların öbür yanında geçecek gibi görünüyor ne dersiniz...
Bitti bence, mükemmel oldu, Handan çok akıllı bir kadın, işleri kendi yordamıyla çözdü ve sonuca da ulaştı. Ama Tahsini öldürenin kim olduğunu merak ediyorum, sarısam Filiz... :icon_whis
Aliyenin Gültene yemek yerken dediği lafa da çok gülmüştüm, bayağı dili sivri...:img-cool2
Dr. Tarıkla Handan arasında da birşeyler olacak gibi, bakalım...:img-icecr
aslanselda 27-12-07, 23:17 vallahi ben şu anda çok memnunum, dizide Handan oldukça ön planda gidiyor ve ben bundan hiçte şikayetçi değilim,
ROBİN HOOD'um benim bilenler bilir...
gerçekten bir geldi pir geldi hapishaneye, resmen bir kahraman yaratıyorlar... her yaptığı son derece akıllıca
Dr Tarık'a mor nasıl olurdu bilmiyorum ama onu daha çok boğazlı kazakla görücez gibi bir his var içimde..
Bide sanırım Suzan çocukları gelmeyince büyük bir üzüntü yaşadı ardından da Filiz'in "Kim patlattı benim zulamı" olayı iyice sinirlerini bozdu..:icon_sorrMüthiş oyncu kadrosu ya...:happy0064
bu bölümde zehra hakkında daha fazla bişeyler öğrendim belkide o öldürmemiştir
aliyenin suzan ı kucağına alıp sandalyeye oturttuğu sahne süperdi ya aliye ondan nefret ediyordu ama nefreti geçmiş:)
ayrıca müfide inselel zuzan ilk geldiğinde voltasını kestiğinde volta kesmek ne demek sen bilir misin demişti bu bölümde de yanlışlıkla ona çarptı ama o sadece gülümsedi bundan sonraki bölümler daha güzel ve heyecanlı olacak gibime geliyor
aslanselda 27-12-07, 23:19 Handana bayılıyorum,
bundan sonraki hayatınız parmaklıkların öbür yanında geçecek gibi görünüyor ne dersiniz...
Bitti bence, mükemmel oldu, Handan çok akıllı bir kadın, işleri kendi yordamıyla çözdü ve sonuca da ulaştı. Ama Tahsini öldürenin kim olduğunu merak ediyorum, sarısam Filiz... :icon_whis
Aliyenin Gültene yemek yerken dediği lafa da çok gülmüştüm, bayağı dili sivri...:img-cool2
aslında hepimiz FİLİZ olduğunu düşünüyoruz ama bilmem kılık kıyafet öyle göstersede, biliyoruz ki her zaman düşündüğümüz tam aksi çıkar filmlerde :D
tamam bu bir film değil dizi ama yine de belli olmaz, bence de filiz ama yine de şaşırabiliriz gibi geliyor.
ben bu bölüm şu esmer kadına (ismini bilmiyorum) bayıldım, tavırları, konuştukları acayip etkileyiciydi.
vallahi ben şu anda çok memnunum, dizide Handan oldukça ön planda gidiyor ve ben bundan hiçte şikayetçi değilim,
gerçekten bir geldi pir geldi hapishaneye, resmen bir kahraman yaratıyorlar... her yaptığı son derece akıllıca
Vallahi dizinin ikinci bölümünden itibaren bende şikayetçi olmak gibi bir his kalmadı..Yine söylüyorum hep söyleyeceğim o duruşu yok muu:happy0064
Tahsin'i Filiz'in öldürdüğü ortaya çıkınca neler olucak çok merak ediyorum :S:S
ben bu bölüm şu esmer kadına (ismini bilmiyorum) bayıldım, tavırları, konuştukları acayip etkileyiciydi.
Serpille aralarında tavuk göğsü muhabbeti geçti..O muydu:icon_whis Handanımın karşısındaki tavırları gerçekten etkileyiciydi..Ben bile tırstım :icon_whis:img-icecr
aslanselda 27-12-07, 23:24 bu bölümde zehra hakkında daha fazla bişeyler öğrendim belkide o öldürmemiştir
aliyenin suzan ı kucağına alıp sandalyeye oturttuğu sahne süperdi ya aliye ondan nefret ediyordu ama nefreti geçmiş:)
ayrıca müfide inselel zuzan ilk geldiğinde voltasını kestiğinde volta kesmek ne demek sen bilir misin demişti bu bölümde de yanlışlıkla ona çarptı ama o sadece gülümsedi bundan sonraki bölümler daha güzel ve heyecanlı olacak gibime geliyor
hayır aslında nefretle uzaktan yakından ilgisi yok, aliye neden suzandan nefret etsin ki, ne sebebi var, onun zaten kendi gurubu dışında kimseyle arası yok, bu sevmek yada sevmemek değil
artık o kadar katılaşmışlar ki, hayriye çok mu mükemmel sizce, herşeyi uzaktan seyretmekten başka ne yapıyor, ya da nur,
suzan sinir krizi geçirdi, elbette oturup izlemezlerdi, düşünmedim bile, bu sahnede kim olursa olsun, elini uzatmalıydı zaten.
istihbaratçı kadın oldukça huzursuz geçen bölümden beri yaptığı olaydan dolayı...
nur da artık aliyenin tahsini öldürmediğinden emin oldu neredeyse.
zehra'ya gelince aslında öldürmemişte olabilir demek geliyor içimden ama sanırım kötü şeyler yaşamış, bulanımda olduğunu söyledi, yani ne yaptığını o da bilmiyor... farketmeden yapmış olabilir mi, yani o anda cinnet geçirmiş, ne yaptığından habersiz iken... bilmiyorum ama bu bölüm onun da geçtiğimiz bölüm suzan'ın yaptığı gibi sinirleri laçkalaşmıştı artık, tahammülü kalmadı ve o da saldırıya geçti, daha doğrusu kendini korumaya başladı.
filiz, ona diyecek söz bulamıyorum, çok üçkağıtçı, uyanık, kurnaz, gözleri felfecir okuyor ama dehşet bir oyunculuk gösteriyor bizlere...
aslanselda 27-12-07, 23:27 Serpille aralarında tavuk göğsü muhabbeti geçti..O muydu:icon_whis Handanımın karşısındaki tavırları gerçekten etkileyiciydi..Ben bile tırstım :icon_whis:img-icecr
evet canım aynen o kadını söylüyorum, tavuk göğsü isteyen kadının, açık olmadığını ama kendisinin düşündüğünü hemen söyleyen biri olduğunu söyledi, gerçektende şu amerikan filmlerindeki seri katiller vardırya, hani son derece soğukkanlı, asla yaptığını belli etmeyen, insanların aklını karıştırıcı sözler sarfeden, kendinden emin, zeki kadınlar, onlardan farksızdı, gerçekten kim olsa tırsardı :D
ama HANDAN tırsmadı, şaşırdı ama bunu bile belli etmedi ve bende buna bayıldım...
yani o kadar güzel sınadı ki bu bölüm herkesi :happy0064
filiz, ona diyecek söz bulamıyorum, çok üçkağıtçı, uyanık, kurnaz, gözleri felfecir okuyor ama dehşet bir oyunculuk gösteriyor bizlere...
Sanki daha önce böle daha çok iyi rollerde çıktığına dair bir his var içimde ama gerçekten de hissi çok iyi yansıtıyor..Of tüm oyuncular çok başarılı!!:good: İnşallah ilerde bedne böyle olabilrim:img-blush
pusat_yusuf 27-12-07, 23:29 Selamlar...Merhabalar.3.bölümüde geride bıraktık.Bölüm başladığından itibaren bambaşka bir GÜLTEN göreceğimi biliyordum..İçi intikam ateşiyle dolu,hırslı....uNeydi ya O başlangıç..Sen topla bütün gardiyanları,mahkumlara şiddet uygulat..Ama HANDAN iyi aldı ifadesini...
Bu bölümde ZEHRA ve FİLİZ öne çıkan isimlerdi.Yan karakterlerin öyküleride diziyi besliyor..Ama bizim yan karakterler MAAŞALLAH başrol oyuncusu gibi..MELTEM PAMİRTANI VE BAŞAK DAŞMANI kutluyorum.Rollerine CUK oturmuşlar...Özellikle ZEHRANIN ağlama sahnesi..SERRA hanımın o masalsı anlatımı,güzel ses tonu diziye ayrı bir derinlik katıyor..HAYRİYE hanım anne,abla gibi B2de.Nasıl da sevindi herkes...
HANDAN çok kararlıydı bu bölüm,katili yasalar dahilinde bulmak istiyor.Ama nedense hala koğuştakilerin güvenini kazanamadı...Ve HANDAN,Gültene çok güzel bir ders verdi dikkat ettiyseniz:KİMSE ÖLDÜRMEK İÇİN DOĞMAZ,BİR BEBEKTEN BİR KATİL YARATAN TOPLUMDUR...Özlem hanımı daha da rolüne oturmuş gördüm bu bölüm...
GÜLTEN,GÜLTEN,GÜLTEN.Aşkını içine gömdü,intikam ateşiyle yandı...Bu uyuşturucu olayından paçayı kurtarır gibime geliyor..En kolayı herşeyi anlatır.TAHSİNİn dolabında buldum diye ama heralde hücre cezası alabilir..
SUZANa son sahnede ne oldu anlamadım.krize girdi ama ne krizi...NUR HANım bu bölüm fazla ön planda değildi..Sadece ZULA meselesinde PARALARI buldu...
FİNAL çok güzeldi.GÜLTEN HANIM,SANIRIM BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZ PARMAKLIKLARIN ÖBÜR YANINDA GEÇECEK...nasılda kalakaldı...Ama dediğim gibi GÜLTEN yaş tahtaya basmaz,planını yapmıştır...Şimdilik bu kadar...:img-cool2
Aliye nin çarşafı yırtarken ne yapacağının merakı ile geçti bir kaç anım..
Acaba bu çarşafları birbirine ekleyip Gülten için idam fermanı mı hazırlıyor , yoksa bir yerlerden sarkıtıp kaçmayımı deneyecek diye düşünürken dahiyane zekası ile onları bantlayıp kendini avutacak kalın bir urgan hailine getirdi...
Ve hiç umarsız tak takk iki spor..E malum kendini geliştirmesi lazım..Zİnde kalmalı..Yat yat nereye kadar...:)
ama HANDAN tırsmadı, şaşırdı ama bunu bile belli etmedi ve bende buna bayıldım...
yani o kadar güzel sınadı ki bu bölüm herkesi
evet evet aynen katılıyorum!:happy0064 Yüzünün mimiği bile değişmedi...oturuş falan...:img-blushyalnız kıskançlık konusunda ısrarlıyım dr Tarık'ı kıskandı..Dikkat ettiyseniz kıza daha sert davrandı felan...:)
KİMSE ÖLDÜRMEK İÇİN DOĞMAZ,BİR BEBEKTEN BİR KATİL YARATAN TOPLUMDUR...
dizinin en can alıcı yerlerinden birisiydi buda..:good:Herkes donup kaldı.. evet Serra Yılmaz gerçekten gizli başrol gibi birşey o anlatımı insanın gözünün dalmasına ve düşündürmesine sebep oluyor..tam dalarkan HANDANım görüntüye geliyor ve ben toparlanıyorum:)
aslanselda 27-12-07, 23:35 Bu bölümde ZEHRA ve FİLİZ öne çıkan isimlerdi.Yan karakterlerin öyküleride diziyi besliyor..Ama bizim yan karakterler MAAŞALLAH başrol oyuncusu gibi..MELTEM PAMİRTANI VE BAŞAK DAŞMANI kutluyorum.Rollerine CUK oturmuşlar...Özellikle ZEHRANIN ağlama sahnesi..
HANDAN çok kararlıydı bu bölüm,katili yasalar dahilinde bulmak istiyor.Ama nedense hala koğuştakilerin güvenini kazanamadı...
Ve HANDAN,Gültene çok güzel bir ders verdi dikkat ettiyseniz:KİMSE ÖLDÜRMEK İÇİN DOĞMAZ,BİR BEBEKTEN BİR KATİL YARATAN TOPLUMDUR.
..Özlem hanımı daha da rolüne oturmuş gördüm bu bölüm...
yan karakterler mi ??? doğrusu bu dizide yan karakter olduğunu hiç düşünmüyorum, çünkü bu dizide BİR BAŞROL yok olamaz da, ha eğer suzan'ı kastediyorsan, asla düşünmüyorum, dizi onun hapise girişiyle başlamış olabilir ama ilerleyiş zaten onun başrol olmadığını gösteriyor... bu dizi sadece ve sadece tüm mahkumların hayat hikayelerini konu alıyor, hepsi başrol.
HANDAN'ın mahkumların güvenini kazanması öyle 2 günde olacak iş değil ki :D bu mahkumlar kimleri görmüş, kimleri geçirmiş, son derece acımasızlar, kendi koğuşlarında bile kimseye eyvallahları yok, kaldı ki bir müdüreye mi güvenecekler.
evet sağol arkadaşım, bu cümleyi unutmuştum, hatırlattığın için... bencede çok yerinde kullanılmış muhteşem bir cümleydi, zaten o sırada diğer mahkumlarda göz kaş baş işaretleri yaparak hayret ettiklerini belli ettiler, üstelik handan'ın gülten'e verdiği her cevapta onlar zevkten dört köşe oluyor.
ÖZLEM her geçen bölüm daha da iyi olacak ben buna adım kadar eminim :D
aslanselda 27-12-07, 23:39 evet evet aynen katılıyorum!:happy0064 Yüzünün mimiği bile değişmedi...oturuş falan...:img-blushyalnız kıskançlık konusunda ısrarlıyım dr Tarık'ı kıskandı..Dikkat ettiyseniz kıza daha sert davrandı felan...:)
kıskanmak mı yok daha neler :D olur mu canım sende, kıskanması için birinin o insanı önce biraz tanıması ve hoşlanması gerekir, ben böyle birşey olduğunu sanmıyorum.
sonuç olarak o bir erkek, bir kadınla bir erkeğin yakın olması normal... oturup elbetteki konuşabilir... Dr. Tarık son derece naif biri herkese karşı ama o acaba benim bu iyi niyetinden emin olduğum insan Tahsin gibi mahkumları kullanmaktan kendini alıkoyamayan zaafları olan bir adam mı diye düşünceye kapıldı o kadar, aksini düşünmüyorum.
gelecek bölümlerde olabilir ama henüz şu anda değil.
pusat_yusuf 27-12-07, 23:46 Sevgili ASLANSELDA.bENİm kastettiğim şuydu.Dizi daha ilk başlarken FİLİZ ve ZEHRANın öykülerini biliyor mudyuk?HAYIR...1.bölümden itibaren yan karakterleride tanıdık çünkü tanıntımlar dönerken diğer oyuncuları tanımıyorduk.Sadece tanıntımda gösterilen karakterler hakkında fikirlerimiz vardı VEşunuda söyliyim her dizide YAN KARAKTERLER vardır.Onlar çok önemlidir.Diziyi beslerler,diziye derinlik katarlar.Sakın yanlış anlaşiılmasın...
oncelıkle başlıgın acılmıs olmasına cok sevındım..
gercı neden kapanmıstı orasını kacırdım ama onemlı degıl..
çıkarılması gereken ders cıkarılmıstır umarım..
neyse hemen yorumumu gecmek ıstıyoryorum..
artık karekterlerı tanımaya basladık..
kımın neden içeride az da olsa bılebılıyoruz..
filizin tahsını öldürdüğünü ,anna'nın neden içerde olduğunu,
serpılın genc sevgılısını...
gülten ne ne yapmaya çalıştı onu tam anlayabılmıs degılım..
egerfilizin basını belaya sokacaksa kendı
daha kötü başı belaya gırdı haberı yok..
birde aylin..
içlerinde en tehlıkelısı belkı de..
sırf kendı için neler yapabilecegını görduk..
handan da onun nıyetını cok ıyı anladı..
bu bölumde handan bazı diyologlarını gereksız buldum..
özellıkle şeboyla konusması..
sorgulaması cok basitti..
bir müdüre daha kurnazca sorular sorup sıkıstırabılırdı..
ama handan herkesın bıldıgı daha dogrusu
klasıklesmıs sorularını sordu kı mahkumların cvpları coktan hazırdı bile..
blöfler yaparak hepsını sıkıstırabılırdı aslında..
birde handan cok sert gözukmeye calısıyor ama asla oyle degıl..
gültenı daha kendısınden korkutabılmıs degıl..
ozellıkle gardıyanlrla toplantıda gültenin gülmesi
handanı cok küçülttü..
ALLAH'tan yanında savcı vardı da gereklı cvbı verebıldı..
"bir bebekten bir katil yaratan toplumdur" ben çok sevdim bu cümleyi direk aklıma Rakel Dink'in "bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapamayız kardeşlerim" cümlesi geldi doğal olarak...
Zehra'nın sözleri var tabi birde Suzan'la konuştuğu sahnede "bir anne ne olursa olsun çocuğunu öldüremez "dimi dedi..Ara sıra nöbet geçirirdim dedi ..Ama doğumdan hemen sonraymış..
15 aylık bebeğini ( -ki doğumgününde çekilmiş resimde gayet sağlıklı görünüyor Zehra) ne olmuşta öldürmüş olabilir ..O sahnede Zehra beni çok etkiledi..Meltem Pamirtan'ı kutluyorum çok çok başarılı idi...
Suzan niye kriz geçirdi belli değilmi...Gündüz görüş vardı ve çocuklarını getiren olmadı...O şekil kasılma ile gelen kriz anına şahit olmuş biri olarak sahne bana çok inandırıcı geldi...
Dizide baş karakter kaygısı olmayacağını düşünüyordum nitekim öyle oluyor...Her bölüm başka karakter ön plana çıkıyor..Bu bölüm Aylin biraz öne çıktı Aylin'in yanındaki kısa saçlı kızın adını unuttum Zehra'nın ona çıkışmasını çok beğendim...
Handan'ın kıyafetine takıLmak istemiyorum tıpkı Suzan'ın gözlüklerine takılmak istemediğim gibi...Ama Handan'ın yürüryüşünde bir tuhaflık olduğunu yazmam gerek..Sanki ayağı her an bir yere takılacak gibi...
Gülten de Parmaklıklar Ardında olacak umarım bu tarz görevlilerin mahkum oldukları zaman ayrı koğuşlara konulduğu es geçilmez....
Meltem Pamirtan çok iyiydi. Beni çok ama çok etkiledi. Bu dizide başrol yok deniliyor ama bence bu dizide başrol gardiyan Gülten . Herşey onun çevresinde dönüyor. Aylinde müdire ile olan konuşmasında etkileyiciydi. İyi bir replik yazılmış. Sanki çekimler daha iyi gibiydi yoksa alıştık mı ne? Nur bu bölüm az konuştu çok ta iyi etti.
Bende başrol yok diye düşünmüş olmama rağmen kuzenim galiba bu gardiyan da parmaklıklar ardına düşüyor ya şimdi asıl hiakye başlıyor dedi pekde haksız sayılmaz üç bölümdür merkezde hep bir şekilde Gülten vardı...
Tahsin ve Gülten arasındaki ilşkinin evveliyatınıda öğrenemedik..Tam olarak ne zaman başladı acaba..tahsin işini bilen tiplerden muhtemelen evlidir :icon_whis :icon_whis
[QUOTE=aslanselda;5659180]vallahi ben şu anda çok memnunum, dizide Handan oldukça ön planda gidiyor ve ben bundan hiçte şikayetçi değilim,
aynen bende öyşe dusunuyorum handan super o ne zekiliktir öyle (robin hood bu bölümde benimde içimden bu gecti canım.handanımızda adalet dagıtmaya geldi o hapısaneye ne benzerlik demi) (bilenler bilir...)
mili_gkhnözen1905 28-12-07, 05:30 ilk bölümünee pek bakmadim aslindaa ilgimi cekmemisti ama 2.ci bölüm cok güzeldi 2 bölümdür takip ediyorum demin tekrari vardi onada baktim
cok güzel bölümdü handan ve aliye karekterine bitiyorum ya :P cok güzel dizi reytinglerde hep yüksek olur insallah;)
ebru_dilek_ebru 28-12-07, 05:53 gene çok güzel bir bölüm izledim sinirimi en çok bozan şeyse o kadar çok oyuncu varki sadece hayriye,handan,suzan,nur aliye yi ezberleyebilmiş olmam isim aklıma geliyor ama bu hangsiydi diyorum neyse zamanla alışıcaz :img-icecr
örneğin çocuğunu öldüren(gerçi bilerek öldürmemiş büyük ihtimal)kadının ağlama sahnesi suzanın ona sarılması sarılış beni çok etkiledi bence sadece biz ekrandakileri değil koğuşdakileride etkiledi ama belli etmediler.Çünkü dört duvar arasında uğraşacakları biri olmalı.
Tahsini öldüren kişi büyük ihtimalle ya Anna yada annaya ilaç veren(adı filiz galiba)kız.
Gülten gene iş başında bu uyuşturucu işi bela olucak birinin başına ama kime.Tahsinden kurtulduna sevinsin maşallah yo yok kutusunda.
Sorgu işine gelince gerçekden canım tavuk göğsü çekti diye konuşan ikili harikaydı.Bende düşündüm şimdi tek tek çağırır ne konuşduklarını öğrenir demişdim ama sağolsun mahkum saydı bile :icon_whis
Neyse uzun lafın kısasıı harika bir bölümdüüü
tüh ya tamda bölümümmüş ama izleyemedim ya
handana bayılıyorum zaten sadece tek kusuru yürümesi
dr. tarıka gelince bahsettiğiniz gibi suzana ilgilenmesi adam çerkez ya normaldir bütün bayanlara karşı öyle galiba
gene çok güzel bir bölüm izledim sinirimi en çok bozan şeyse o kadar çok oyuncu varki sadece hayriye,handan,suzan,nur aliye yi ezberleyebilmiş olmam isim aklıma geliyor ama bu hangsiydi diyorum neyse zamanla alışıcaz :img-icecr
örneğin çocuğunu öldüren(gerçi bilerek öldürmemiş büyük ihtimal)kadının ağlama sahnesi suzanın ona sarılması sarılış beni çok etkiledi bence sadece biz ekrandakileri değil koğuşdakileride etkiledi ama belli etmediler.Çünkü dört duvar arasında uğraşacakları biri olmalı.
Tahsini öldüren kişi büyük ihtimalle ya Anna yada annaya ilaç veren(adı filiz galiba)kız.
Gülten gene iş başında bu uyuşturucu işi bela olucak birinin başına ama kime.Tahsinden kurtulduna sevinsin maşallah yo yok kutusunda.
Sorgu işine gelince gerçekden canım tavuk göğsü çekti diye konuşan ikili harikaydı.Bende düşündüm şimdi tek tek çağırır ne konuşduklarını öğrenir demişdim ama sağolsun mahkum saydı bile :icon_whis
Neyse uzun lafın kısasıı harika bir bölümdüüü
Tahsin i öldüren kişi serpil. o sahneyi kaç defa izledim. saç, çizme ve kazağının kollarında. Kesinlikle o.hüç şüphem yok.
Tahsin i öldüren kişi serpil. o sahneyi kaç defa izledim. saç, çizme ve kazağının kollarında. Kesinlikle o.hüç şüphem yok.
pardon filiz demek istemiştim. Hani gülten in uyuşturucu satmayı teklif ettiği kız.
Ama çok güzel bir bölümdü. Bütün oyuncular muhteşemdi.
Gayet güzel bir bölümdü. Ben tadı damağımda kalarak izledim. Aaa bitmiş ya dedim bi anda. Yengemle diziyi izlerken Zehra ile ilgili bir yorumda bulundu. "Baksana bayılıyomuş birisi Zehra baygınken bebeği öldürüp suçu ona atmış olamaz mı?" Aklıma çok makül geldi. Zehranın da dediği gibi ne kadar kendini bilmesende insan evladını öldüremez di mi ?? Bunun altından bir şeyler çıkacak ama.... Aliye'nin yanındaki ufaklıktan hiç hoşlanmıyorum. Tamamen Ali(ye)'ye güvenip hareket ediyo. O olmasa onu orada ezerler.
Handan ' ın kendi yöntemleri ile tamamen yasal olarak suçlulara ulaşmaya çalışması gerçekten olması gerekendi. Bu şekilde zaten herkesinde güvenini kazanacak. Gülten gibilerin değil tabi ki.. Şimdi peki Gülten'e ne olacak? Onu B2 ye atarlarsa neler olur ?
Merakla takipteyim...
***Her oyuncu rolünün hakkını gerçekten veriyor...
........
3 ay sonra da yavruma ben kıymışım. Ben öldürmemişimdir.Ben öldüremem dimi?
Öldürmemişimdir. İnsan ne kadar kendini kaybetse insan yavrusuna kıyar mı?
Onu ben doğurdum. Doğum yaptıktan sonra içim sıkılıyordu.Baygınlıklar geçiriyordum.Ama insan yavrusuna zarar verebilir mi? Bak sende annesin insan bebeğine zarar vermez dimi?Ben öldürmemişimdir.Ben öldürmedim....
Bölümün en can alıcı replikleri zannedersem bunlardı..Bir de başarılı bir oyuncu ile harmanlanınca, sözler daha bir anlam kazandı..Sahici ve bir o kadar da iç acıtıcıydı...Belki başkasının ağzında eğreti gibi durabilirdi..Sözler yerli yerince ama duygu yoksa bu sözlerin çokta bir manası kalmazdı....
Bir annenin evladını kaybetmesi ve bunun üzerine acısını bile doğru düzgün yaşıyamaması belkide başa gelebilecek en ağır şeydir.. Gizli gizli ağlamalar.Ağlamasını bile kaile almayıp sürekli bebek katili sözleri ile yüreğe saplanan hançerler bir anne için yaşanılası en büyük acı...
Tpkıı annemin 4 aylık bebeğini sabah memesinde ölü bulduğu gün kayınvalide ve kayınpeder yüzünden bir türlü acısını yaşayamayıp bir de üzerine dikkatsızliğiyle sorumlunun kendisi olması ile hor görülmesi gibi...
Başlığın açıldığına çok sevindim...
Yorumlarınıza şöyle bir göz gezdirdim...Genelde herkes bölümü çok güzel bulmuş...Peki ama sorun ne ki ben niye bu bölümde eksikler olduğuna inanıyorum izlemeye başladığım andan bitişine olan kadarki kısmında...Acaba bende mi duygusal olarak farklılıklar vardı...Niye beni diğer 2 bölüm gibi etkilemedi...Neydi eksik olan bende???
Can alıcı dikkat çekici bazı replikler dışında bölümde bana göre kopukluklar vardı...Biraz tersten olacak ama Suzan'dan başlamak istiyorum...Görüş günü her cevzaevindeki suçlu için çok farklı bir gündür...Farklı bir heyecan olmalıydı...suzan'ın o hale gelmeden önce çocuklarının gelişine dair daha çok sahnesi olmalıydı...Özette dahi daha heyecan vericiydi anlatım ama görüş olayı çok çabuk geçildi...
Gülten'in bundan sonraki hayatını parmaklıklar ardında geçirecek...Peki nerede...Acaba başka bir ile sürgün edilir mi yoksa İhtilal var sanıp yataklarından uyandırılkan B2 koğuşundaki hükümlülerin yanına verilir...Ya da başka bir koğuş mu olacaktır...
Handan'ın Gülten'in konuşmasına tanık olduğu sonra odasına çağıdıktan sonra kendisinin odasına gidip gösterdiği tepki..hatta içinden bir şeyleri kırıp dökmek geçsede kendini tutması...bir şeyler var zaman zaman Handan'ın aklından geçen ama şimdilik kendisinde saklı olan...Acaba Almanya'da neler yaşadı...Nelere tanık oldu...Ve evet o nasıl bir pantalondur o ...Bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor...
Zehra'nın bebeğini öldürmemiş olasılığına her geçen gün biraz daha inanmaya başladım...Sevgili dilekçe yazmış insanın içini parçalayan replikleri, saolsun..okurken yine etkilendim...Acaba neler yaşadı...Kocası nasıldı...Ailevi nasıl sorunları vardı..Oldukça merak ettiğim kişlerden biri...
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar...Nedense pekte yazasım yok bugün...
Okuyorum,yazılanları,yorumlanan sahneleri...
Ama bu hafta sanki herkes uykuya yatmış gibi...Geçen haftalarda sayfalarca olan yorumlar bu hafta sönük geldi gözümüe...Nedenini tahmin ediyorum tabii..
Dizi her geçen hafta (üzgünüm ki) izlenilebilirliğini yitiriyor gözümde..3.hafta çok sönük ve durgun geçti..Benim gözümde kayda değer ilk iki şey bana maziyi hatırlatan anlar oldu..
Bir bank,bir erkek,bir kadın ve uzatılan bir yiyecek nesnesi..Bir Boğaz manzarası eksikti yani..Tabii bir de o masumane bakışlar,heyecan..Evet ya..buldum neyin eksik olduğunu..HEYECAN..Bu dizide heyecan yok..Her hafta kıvranarak beklemiyorum yeni bölümü..İzlerken içim kıpır kıpır olmuyor..."Yaaa bu kadar mı gerçekçi oynanır be kardeşim"demiyorum,diyemiyorum..Ortada dolanan fazlaca agresif (hatta abartı fazla) bir müdire,psikopat bir gardiyan ve mahkumlar..Bilmiyorum ben böyle hayal etmemiştim ve ayrıca her bölüm sadece hapishane duvarı görmekten SI_KIL_DIM !! Hani bu insanların yakınları,hani müdirenin ev hali,hani doktorun gittiği cafeler veyahut iki tek attığı meyhane (yok meyhaneden vazgeçtim,yine hatırlayacağım..olmazzzz !! ) Valla dünkü bölümden sonra feci irtifa kaybetti gözümde Parmaklıklar Ardında...Tek içimi acıtan ve diziye şöyle dikkatli bakmamı sağlayan Zehra nın bebeğini kaybedişini anlatırken ki oyunculuğuydu..:icon_sorr
Hele bir de müdirenin elinde siyah,koca antenli bir telsiz gördüm,tam oldu yani :icon_sorr
Olmuyor,olmuyor..Beğenenlerin,sevenlerin hevesini kırmak istemiyorum ama benim hevesim kırıldı bile...
Edit:forumdaşlardan bir kaç kişiyi gördüm sadece...Yoksa siz de mi benimle aynı düşüncedesiniz hıı ? :icon_sorr
Toplumsal katmanların irdelendiği kolay kolay dokunamadığımız hikayelerin ekrana taşındığı dizileri izlemeyi seviyorum. Bilmediğimiz, görmediğimiz yada gördüğümüz ve bildiklerimizin bambaşka bakış açılarlarıyla anlatıldığı işler keyif veriyor bana. Bu dizi bu yüzden özel bir iş olabilirdi benim için ve de tabi içinde Özlem Düvencioğlu var diye ama olmayı başaramadı. Oyuncu kadrosunun pırıltısına rağmen acemice çekilen aksiyon sahneleri, kurgu ve yapıma ait birçok şey dün başka bir kanala geçmeme sebep oldu. Bu dizi bir aksiyon dizisi olma derdinden bir an önce çıkıp bireysel hikayelere dönmeli. Oradaki her bir karakterin geçmişinde yaşadıklarını mümkünse geriye dönüşlerle anlatırlarsa gerçekten ortaya keyifli bir iş ortaya çıkabilir. Öyle olacak sandım, Suzan'la başlayıp bir insanı kocasını öldürümeye, bebeğine kıymaya ve hapishaneye düşürecek kadar büyük suçlar işlemeye ne gibi dinamikler iter gösterecekler sandım. "Bir bebeği suç işler duruma getiren toplumdur" demek dizinin sadece ucundan dokunmaya cesaret ettiği bir yaradır daha derinlere inmeye korkmamak gerek...B2 koğuşu toplumsal defolarımızın deposu mudur? belki de kötüler vardır gerçekten aralarında orada olmayı hakedenler...senaryo her türlü tartışmaya açıktır buradan sesleniyorum kullanınız...Seyirciyi şu anda B2 koğuşunun tarafını tutmaya sağlayan bir despot gardiyan bir karşıt karakter vardır ama gün gelir B2 koğuşunun hikayeleri döküldükçe tarafını tuttuklarımızın günahlarını görmeye başlarız..bu sağ gösterip sol vurmak olur ki belki o zaman bu dizi toparlanır...
Suzan Ali-ye nin Tahsin'i öldürmekle tehdit ettiğini söyledi..Peki ama çocukları ile telefonla konuşmaya çalışırken Tahsin Suzan'a "sen çık benim Filiz'le işim var "demişti..O konuşmadan neden bahsetmedi.
Böyle bir şeyi söylerse telefonla görüşme şansını kayebdeceğini düşündü desem zaten Filiz ona seni aramak isteselerdi arralardı dedi...:icon_whis :icon_whis :icon_whis
alevalev_25_ 28-12-07, 09:29 ........
Onu ben doğurdum. Doğum yaptıktan sonra içim sıkılıyordu.Baygınlıklar geçiriyordum.Ama insan yavrusuna zarar verebilir mi? Bak sende annesin insan bebeğine zarar vermez dimi?Ben öldürmemişimdir.Ben öldürmedim....
Bölümün en can alıcı replikleri zannedersem bunlardı..Bir de başarılı bir oyuncu ile harmanlanınca, sözler daha bir anlam kazandı..Sahici ve bir o kadar da iç acıtıcıydı...Belki başkasının ağzında eğreti gibi durabilirdi..Sözler yerli yerince ama duygu yoksa bu sözlerin çokta bir manası kalmazdı....
Bir annenin evladını kaybetmesi ve bunun üzerine acısını bile doğru düzgün yaşıyamaması belkide başa gelebilecek en ağır şeydir.. Gizli gizli ağlamalar.Ağlamasını bile kaile almayıp sürekli bebek katili sözleri ile yüreğe saplanan hançerler bir anne için yaşanılası en büyük acı...
Tpkıı annemin 4 aylık bebeğini sabah memesinde ölü bulduğu gün kayınvalide ve kayınpeder yüzünden bir türlü acısını yaşayamayıp bir de üzerine dikkatsızliğiyle sorumlunun kendisi olması ile hor görülmesi gibi...
Sevgili dilekce;
Öncelikle sana ve ailene baş sağlığı diliyorum.
Yazdıklarına katılmamak mümkün değil.
Bir anne canından can kattığı yavrusuna nasıl kıyabilir ki..
Bazen birey olarak bebek katili, kendi çocuğunu öldürmüş affı mümkün değil, o her şeyi hak ediyor denilmesi bile çok acı bence..
Zehra'nın ilk günden beri kendi isteğiyle çocuğunun canına kıyabileceğini düşünmüyorum. Her fırsatta da dile getirdiğim şey Zehra'nın üzerinde ki gizemi Suzan'ın kaldıracağına inandığımdır.
Zehra'nın resimde gözlerinin içi gülüyordu. Bebeği ise o kadar tatlıydı ki..
İlk doğum günüymüş. İkincisi ise olamadı.
Zehra'yı sadece B2 koğuşundakiler değil sanırım kendi yakınları da bebek katili olarka görüyorlar. Görüş gününde bir geleni bile olmadı.
Onunda ilgili herşey bir sis bulutu ardında..
Zamanla herşey belirginlik kazanacaktır.
Kısacası Dilek'cim Zehra'nın duygularını en iyi annen anlayabilir değil mi?
Heyecan ın eksikliğinden öte bir de şu noksanlık var..
Her dizide herşey salt kötü, salt iyi gitmiyor..Kötü en kötüyse iyi en iyiyse bile bir şekilde tek başına kötüler hakim, tek başına iyiler hakim olmuyor dizi gidişatına..
Benim burada gördüğüm , izleyicinin sürekli yüzüne çizilen asık surat modeli...Bir 70 dakika boyunca bilemiyorum az veya daha çok..
Seyirci bir bölüm boyunca sürekli asık bir suratla dizi izliyorsa ki bir de kendi de üzgünse bir vakit sonra bu asık suratlı kalmaktan sıkılabilir..
En kabadayı kitaplı filmlerde rota hep aynı ayarda gitse bile araya serpiştirilen ufak sözler, veya bu işi yapacak bir oyuncuyunun bulunması ile çok hoş sahneler çıkarılabiliyor...
Dün akşam hep öfke izledik..Durmadan hesaplaşmalar.
Bir Şebo var ortamı ısıtmaya çalışan..Ama o da ne kadar başarılı...Anlattığı fıkra belki ortamı biraz yumuşatıyordu ama nedense beni hiç güldürememiştir..
Belki daha çok rol alması gerek..
Belki ona bu pasları verecek başka bir durum olur..Sadece Dr Taaaarık ın yanına gelip beni bu cır cır değil kalp çarpıntızı öldürecek demesi veya yakasını açıp şuh halleri ile insanları keyiflendirmekte bir yere kadar gidecektir.
Olmaz belki de..Bu ortama, ana temasında herkes birbirinin açığını kollayıp yaşamak için gerçek arkadaşlığı umursamayıp çıkarcılığın olduğu bir ortamda bu şekilde bir mutlu ortamın olması güç elbette..
Ancak mysterianın da dediği gibi sadece duvarları izlemek sadece hapishane içini izlemek bir müddet sonra insanın gözünü dışarda bırakabiliyor...
Belki onlar daha iyi biliyorlar..Belki zamanı var..belki tek tek hepsinin geçmişi irdelenecek..Belki tek tek onların ailelerinin şimdi ki yaşamlarını göreceğiz de acele mi ediyoruz..Ya da çok mu büyük beklentimiz var bu oyunculardan da aldıklarımızdan dolayı huzursuz muyuz?Bekleyelim bakalım...
alevalev_25..saol.
burcu_yağmur 28-12-07, 09:43 evet ya aliye bu ölüm yoktu nerdyse ama handanla savcıya diklenmesi süper bu aliyeye ya ama onu daha çok görmek istiyorum ben handana laf yok zaten harikaa
siyah-beyaz 28-12-07, 09:47 Bu diziden şu mesajı almak istiyorum.Bu ortamlarda da güzel şeyler olmalı artık...
Sanırım bu bölüm birşeyleri oturtma gayretindeydi.Hani taşların yerine oturması gibi..Azçok tanımaya başladık kim kimdir,nasıldır...Kimden netür davranışlar beklemeliyiz gibi...Artık beklentilerimize cevap verecektir dizi...Bu tempoda gitmeyeceği kesin...Umutluyum ben...
.............Olmuyor,olmuyor..Beğenenlerin,sevenle rin hevesini kırmak istemiyorum ama benim hevesim kırıldı bile...
Sevgili mystreria, yazdığınız yorumun her kelimesine katılıyorum. Çok uzun mesajı alıntılamayayım dedim ve o sebeple, en fazla katıldığım cümlenizi alıntıladım sadece.
Ama bende de aynı hayal kırıklığı baş gösterdi. İlk bölümüyle beni çarpan ve sarsan dizide nedense 2. bölümde ve sonrasında yavaş, yavaş azalan bir heyecan var benim için....
Tabii ki tamamen kötü demek istemiyorum. Tabii ki bu dizi diğerlerinden farklı, özgün ve değişik... Tabii ki oyuncular kuvvetli, senaryo sıradışı... Belkide bu yüzden beklentilerimin çıtası yüksek. Ve elime geçenler beni tam anlamıyla tatmin etmiyor...
Gülten fazla kötü, kötülüğünüde sadizmin bile ötesine taşıyor.
Olaylar çok hızlı olup bitiveriyor. Olayların akış sırasında ne olduğunu tam açıklayamayacağım bir uyumsuzluk var. İzlerken kafamda, herşey birbirine karışıveriyor.
Aliye, hapishaneye girdikleri sahnede Suzan'a acıyıp, yakınlık göstermişti, ama şimdi can düşmanı. En azından bu bölümde gerekçesi var : Suzan'ın onun adını Handan müdireye verdiğini ve kendisini ispiyonladığını düşünüyor ve o yüzden Suzan'dan nefret ediyor. Ama geçen bölümde daha Tahsin falan öldürülmeden önce bile, Suzan'a çok keskin ve ani bir dönüşle, nedenini anlayamadığım ve abartılı bulduğum bir biçimde düşmanlık beslemeye başlamıştı......
Bu bölümde en çok etkilendiğim sahne Zehra'nın Suzan'a bebeğini anlattığı sahneydi (sağolsun Sevgili dilekçe o sahnedeki Zehra repliğini eklemiş, şimdi okuyunca yeniden kötü oldum) ve tabii Hayriye ablanın Zehra'ya resmi yapıştırması için bant verdiği sahneydi....
Handan hakkında pek fazla fikrim yok. Şu an için tam kestiremedim, neler yapacağını, neler planladığını, kafasından neler geçirdiğini vs..
Doktor Tarık'ın ilk bölümdeki herkese kibar davranan halleri hoşuma gitmişti ve oradaki kader kurbanı mahkumlara iyi davranmasını çok insanca bulmuştum. Ama şimdi Doktor Tarık'ın halleri nedense çok Don Juan vari geliyor. Yani her çiçeğe konma, herkese bir tür kur yapma durumları gibi geldi bana -ki bu da beni rahatsız etti.
Bu kadar uzun yazdım, ama eminim ne demek istediğimi anlatamadım. Şu kadarını söyleyeyim, bu bölüm beni tatmin etmedi.:icon_sorr
angel eyes 28-12-07, 10:05 ay sonunda açılmış çok sevindim.
ben malesef başını izleyemedim.
sonlara doğru.
filizin zulası uçtu gitti.
zulasının hesabını sorraken çok güzel bir performans sergiledi bence.
sonunda gültende yerini buldu.
kediler pek sevmem ama o kedicik sayesinde gülten yakalandı.
handanın sonda söylediği sözede bayıldım.
bundan sonraki hayatınızı parmaklıklar ardında geçirirsiniz.:)
ay çok güzeldi süperdi:)
Bu dizi bir aksiyon dizisi olma derdinden bir an önce çıkıp bireysel hikayelere dönmeli. Oradaki her bir karakterin geçmişinde yaşadıklarını mümkünse geriye dönüşlerle anlatırlarsa gerçekten ortaya keyifli bir iş ortaya çıkabilir. Öyle olacak sandım, Suzan'la başlayıp bir insanı kocasını öldürümeye, bebeğine kıymaya ve hapishaneye düşürecek kadar büyük suçlar işlemeye ne gibi dinamikler iter gösterecekler sandım. "Bir bebeği suç işler duruma getiren toplumdur" demek dizinin sadece ucundan dokunmaya cesaret ettiği bir yaradır daha derinlere inmeye korkmamak gerek...B2 koğuşu toplumsal defolarımızın deposu mudur? belki de kötüler vardır gerçekten aralarında orada olmayı hakedenler...senaryo her türlü tartışmaya açıktır buradan sesleniyorum kullanınız...Seyirciyi şu anda B2 koğuşunun tarafını tutmaya sağlayan bir despot gardiyan bir karşıt karakter vardır ama gün gelir B2 koğuşunun hikayeleri döküldükçe tarafını tuttuklarımızın günahlarını görmeye başlarız..bu sağ gösterip sol vurmak olur ki belki o zaman bu dizi toparlanır...
İlk tanıtım yazısı geldiğinden beri bende aynı şeyleri izlemeyi umut ettim..Halada ediyorum..Ama her bölümün ilk sahnesinde bir aksiyon rahatsız etti benide...
Dün Zehra'nın sahnesi ile onun hikayesi hakkında bİrşeyler sorgulamaya başlar olduk...
Akabinde Aylin ve Handan sahnesinde Aylin'de kendisi hakkında ipuçları verdi..Dışarda bekleyenim yok ama ceza indirimi işime gelir dedi...Merak ediyorum onun hikayesinide..Bireysel hareket edebilmekten ziyade işine geldiğinde arkadaş bile satabilecek bir karakter izlenimi verdi...
En pasif karakter sürekli Zehra'ya saldıran karakter diye düşünüyorum...Aliye'nin grubunun en silik üyesi o sebeple onların varlığından aldığı cesaretle sürekli Zehra'ya saldırıyor..Zehra ona "insan müsveddesi" derken Ondan daha cesaretliydi...
Aliye'nin Müdüre ve savcıya "katili kendiniz bulunda aldığınız parayı hakedin " derkenki halleri çok şirindi :img-wink: :img-wink:
hot_coutre 28-12-07, 10:45 İlk bölümünden itibaren beni çok etkileyen, ilerleyen bölümlerini merakla beklediğim bir dizi oldu. Severek ve ilgiyle izliyorum ancak sevgili alvarato'nun izniyle yazdığı her şeye katılıyorum. Ben de artık karakterlerin hikayelerini bilmek istiyorum. Dizinin ilk bölümünden beri "Zehra" karakterine karşı özel bir merakım ve ilgim vardı. Hayriye Abla Suzan'a "Zehra 15 aylık bebeğini kendi elleriyle öldürmüş." dediğinde ilk tepkim -mümkün değil, bu kız bebeğini öldürmüş olamaz kesin bunun altından başka bir şey çıkacak- diye düşünmüştüm. Hala da öyle düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla hemen herkes dün akşamki sahneden çok etkilenmiş. Bana göre ilk 3 bölümün en etkileyici sahnesiydi Zehra'nın Suzan ile olan sahnesi. Zehra, ilk bölümden beri -en arka planda dahi olsa- içimi titreten ve merakla hikayesini beklediğim bir karakter oldu. Bakışlarıyla "ben bebeğimi öldürmüş olamam" diyordu sanki. Özellikle dün akşamki bölümde gösterdiği performans ayakta alkışlanacak türdendi. Şu repliği dinleyen, Zehra'nın gözyaşlarını görüp de ağlamayan izleyici yoktur herhalde.. "İlk doğumgünüydü bu.. Pastayı görünce kocaman bi adam gibi sevinmişti Hasan'ım. Ona dedesinin adını koymuştuk. Başka yok...bi'tane... Bundan 3 ay sonra da yavruma ben kıymışım. Ben öldürmemişimdir... Ben öldüremem dimi? Öldürmemişimdir!! İnsan ne kadar kendini kaybetse.. insan yavrusuna kıyar mı? Onu ben doğurdum! Doğum yaptıktan sonra içim sıkılıveriyordu. Baygınlıklar geçiriyordum... Ama insan yavrusuna zarar verebilir mi? Ha..? Bak sen de annesin insan bebeğine zarar vermez dimi? Vermez di mi?? Ben öldürmemişimdir!! Ben öldürmedim..mişimdir.." Olağanüstü bir oyunculuk!! Dün akşamdan beri boğazımda bir yumru ile dolaşıyorum. Zehra karakterine hayat veren Meltem Pamirtan'ı da yürekten kutluyorum! Dilerim beklentilerimiz doğrultusunda daha nice güzel bölümler izleriz.
judithtimoz 28-12-07, 10:47 ........
Öncellikle Dilekçeciğim, yukardaki koyultuğum replikleri yazdığın için teşekkür ederim.. Dün gece o bölümü izlerken o kadar ağladım ki, anlatamam.. Resmen anıra anıra ağladım. Ben Zehra'ya inanıyorum. Zehra oğluna kıyamadı.. Benim'de iki çocuğum var.. Allah kimselere evlat acısı göstermesin.. Allah annene sabır versin. Kimbilir kaç sene geçmiştir üzerinden ama ben biliyorum ki, annenin yarası daha dünkü gibidir..
Dün akşam en çok beğendiğim sahne, son sahneydi. Allahım bir insan bu kadar güzel güler; bayılıyorum Özlem'e. Gülten'e bakıp'ta (ne bakıştı o öyle) bundan sonra parmaklıkların diğer tarafında olacaksınız demesi çok süperdi..
Mystria'cığım sana kesinlikle katılyorum. Biraz da özel hayatlar işlenmesi lazım. Dün akşam üçüncü bölüm oldu. Şu an'a kadar, B2 koğuşunu, çamaşırhane'yi, Handan'ın, gültenlerin ve Sarı Tarığın odasından başka bir yeri göremedik. Ben Handan'ı evinde eşortmanlarını giymiş bir şekilde, saçlarını açmış, kıvırcıkları dağılmış bir şekilde de görmek istiyorum.
Dizi Tek Kelimeyle çook Güzel Handan Rolu Ve Ali Rolünü Canlandiran Karakterlere çok Iyi....diğer Oyuncularada Söz Yok...umarim Reyting Kurbani Olmaz Dizi
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
27 Aralik 2007 Perşembe
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Kurtlar Vadisi Pusu [net] Show 11,70 26,40
2 Parmakliklar Ardinda [net] Atv 11,00 26,60
3 Annem [net] Kand 10,10 24,60
4 Kavak Yelleri [net] Kand 9,40 21,70
5 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 8,20 24,20
6 Sinekli Bakkal [net] Atv 6,80 16,00
7 Atv Ana Haber Bulteni [net]
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Kurtlar Vadisi Pusu [net] Show 14,10 32,10
2 Parmakliklar Ardinda [net] Atv 8,70 22,30
3 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 8,60 22,60
4 Kavak Yelleri [net] Kand 8,00 17,80
5 Tek Turkiye [net] Stv 7,40 17,00
6 Annem [net] Kand 7,30 18,80
7 Arka Sokaklar (tkr) [net] Kand 7,20 22,60
8 Kurtlar Vadisi Pusu (ozet) [net] Show 6,40 14,60
angel eyes 28-12-07, 11:41 :happy0064:happy0064:happy0064
işte budur.
işte beklenen sonuç budur kardeşim.
geçen hafta diğer diziler yayınlanmadığı için birinci oldu diye eleştirenler utansın.
çok sevindim.:happy0064:happy0064:happy0064
2.olmış buna sevindim zaten böyle bir kadroylada reytinglerinin kötü olması beklenemezdi.
birinci olma ihtimali bence çok az çünkükvp şuana kadaryayınlandığında hep birinci oluyor galiba ama yiede şansı var bir yazar şey demişti erkek gecesine rakip falan mı ne tam hatırlamıyorum ama öyle olması lazımdı çok doğru .
babam bile izledi parmaklıklar ardındayı .bu reklam olduğunda kvp yu o reklam olduğundada bunu açıyorduk ama sonuçta ikimizinde dediği oldu:)
Ratinglerin bu kadar iyi gelmesini zannedersem hiç birimiz beklemiyorduk..
Bu nasıl bir çıkış yakalamaktır böyle..Bu nasıl yükseliştir, hepimiz aynı şaşkınlıktayızz..Hiç birimiz çok kötü hiç birimiz çok iyi demezken birileri birşeyleri izlemeye çoktan karar vermiş....Birileri içinde elbette bizler de varız ya, bizler sesli düşünüp birilerinin beğenisiyle beraber aklındaki soruları ve diğer duygularını buraya yazarak onlardan farklılık sergiliyoruz..
Buradan çıkarılanlarla demek ki bir şeyler gerçekten tam isabet kurgularla aynı doğrultuda bunun bilinci ile gidiyor..Verilen görüntüye verilen repliğe verilen performansa alınacak ratinge bağlı seyirciyi nereden yakaladığını tesbit etmek yapımcı ve yönetmen için 3 bölümle alınabilecek en büyük getiri ve buna bağlı başarıdır....
İlginç olan bir başka durumsa..
HEDEF KİTLE : A/B
1 KURTLAR VADISI PUSU [NET] SHOW 11,70 26,40
2 PARMAKLIKLAR ARDINDA [NET] ATV 11,00 26,60
3 ANNEM [NET] KAND 10,10 24,60
Bu verilerden sonra aynı saate denk gelen bu dizilerden anladığım,,
Perşembe günleri artık toplum olarak haftanın en çok tv başında olduğumuz gün olarak kayıtlara geçer Özellikle de saat 21.30 ve 24:00 arası..Aynı anda nerdeyse herkes evlerinin bir köşesinde kendi dizisini izliyor oluyor.........
Aynı anda 3 ayrı dizinin aynı saatte aynı orana yakın izleyici topladığını ben başka bir günde görmedim..Belki 2 dizi olabiliyordu.Fakat Perşembe günü bambaşka bir renge büründü...:img-yes:
mysteriam yukarıda bazı şeylere değinmiş valla katılmamak ne mümkün .
her şey yolunda gözüküyor reytinglerde iyi şimdilik dileğim hep iyi olması sonuçta emek harcanan bir şey var ....
amam ben niye hala kendimi tam olarak adapte edmedim gerçi bu hp zamanında da böyledydi reytinglerin süper olduğu hafta hiç birimiz o bölümü beğenmezdik.....çelişki işte
bilmedğim niye böyle hissettğim pa oyuncular iyi konuda öyle ama eksik bir şeyler var sanki yediğiniz bir yemekde tarifi eksik gibi arayıp bulamıyorsunuz bir türlü ama yemeğede devam ediyorsunuz bu sizi rahatsız etmiyor....veya ediyor ...oturuyorum ekran karşısına ama o heyecan yok ....izleme nednim belli ama söylemedende edmiycem ben normalde yelda hanımı hiç sevmezdim ama burada bayılıyorum kendisine meltem pamirtan da öyle ....yönetmeninde yapımlarını severek izledim .......amam ben niye böyleyim yavaşça oturu mu acaba yoksa düşüncelerim devammı eder bilmiyorum .....
izlemeye devam ediceğim kesin belki bölük pörçük belki tam .....
ben sadece beni rahatsız edn tarafları dile getirmek istedim ...benim gibi hisseden varmı yokmu onuda bil.........
yinede emek sarfedenlerin emeğine sağlık
Okuyorum,yazılanları,yorumlanan sahneleri...
Ama bu hafta sanki herkes uykuya yatmış gibi...Geçen haftalarda sayfalarca olan yorumlar bu hafta sönük geldi gözümüe...Nedenini tahmin ediyorum tabii..
Dizi her geçen hafta (üzgünüm ki) izlenilebilirliğini yitiriyor gözümde..3.hafta çok sönük ve durgun geçti..Benim gözümde kayda değer ilk iki şey bana maziyi hatırlatan anlar oldu..
Bir bank,bir erkek,bir kadın ve uzatılan bir yiyecek nesnesi..Bir Boğaz manzarası eksikti yani..Tabii bir de o masumane bakışlar,heyecan..Evet ya..buldum neyin eksik olduğunu..HEYECAN..Bu dizide heyecan yok..Her hafta kıvranarak beklemiyorum yeni bölümü..İzlerken içim kıpır kıpır olmuyor..."Yaaa bu kadar mı gerçekçi oynanır be kardeşim"demiyorum,diyemiyorum..Ortada dolanan fazlaca agresif (hatta abartı fazla) bir müdire,psikopat bir gardiyan ve mahkumlar..Bilmiyorum ben böyle hayal etmemiştim ve ayrıca her bölüm sadece hapishane duvarı görmekten SI_KIL_DIM !! Hani bu insanların yakınları,hani müdirenin ev hali,hani doktorun gittiği cafeler veyahut iki tek attığı meyhane (yok meyhaneden vazgeçtim,yine hatırlayacağım..olmazzzz !! ) Valla dünkü bölümden sonra feci irtifa kaybetti gözümde Parmaklıklar Ardında...Tek içimi acıtan ve diziye şöyle dikkatli bakmamı sağlayan Zehra nın bebeğini kaybedişini anlatırken ki oyunculuğuydu..:icon_sorr
Hele bir de müdirenin elinde siyah,koca antenli bir telsiz gördüm,tam oldu yani :icon_sorr
Olmuyor,olmuyor..Beğenenlerin,sevenlerin hevesini kırmak istemiyorum ama benim hevesim kırıldı bile...
Edit:forumdaşlardan bir kaç kişiyi gördüm sadece...Yoksa siz de mi benimle aynı düşüncedesiniz hıı ? :icon_sorr
__________________________________________________ _____________
Sevgili mysteria, bir bölüm ancak bu kadar özetlenebilirdi sanırım valla diline ve ellerine sağlık ben buraya fazla yazmıyorum nedenide açık bu dizide fazla dediğin gibi heyecan yok.Bizi ekrana hapsedecek sahneler yok...Bende hatırlamak istemiyorum ama nedense hep aklımda olan heyecan dolu sahneleri niye burda göremiyoruz ki??Senin söylediklerine fazlada bişey eklemek istemiyorum sen zaten herşeyi dile getirmişsin...:good:
__________________________________________________ ______________
Beğenenlerin,sevenlerin hevesini kırmak istemiyorum ama benim hevesim kırıldı bile...:icon_sorr
Sevgiyle kalın sevgili arkadaşlar...bye
İşte budur. Bir dizi hakettiği ilgiyi kalitesini ve seyredilirliğini reklam yapmadan da gösterebiliyor. Günlerdir karayılan için propaganda yapılıyor neden izlenmiyor öylede böyle de. demekk, neymiş iyi diziler izleniyor ve 1. 2. oluyormuş. ben karayılan ın da günü değiştirilir ve biraz daha şans tanınırsa izlenme oranları düzelir. ayrıca diziler ne kadar sorumluluk yüklerseniz insanların beklentileri o kadar artıyor, parmaklıklar ardındayı sonuna kadar izledim ve muhteşem bir final oldu.bakalım gülteni hangi koğuşa koyacaklar.
reytıngler super :D:D:D
ama bunu daha ılk bolumden berı hak edıyordu..
tek rakıbımız kurtlar vadisi..
umarım onu da gecıcez :D
zaten sonunu cok guzel yerde bıtırdıler..
bu haftayı ızleyen kısıler gelecek hafta mutlaka bu bölümü merak
edıp tv karsısına gececeklerdır..
iste budur yaa dizimiz en iyi yerleri hak ediyor süper ya 2 sirada
insallah kurtlarida gececek hic sevmiyorum o diziyi dün dizimiz
yine cok güzeldi finalide cok heycanli yerde bitti
özlem düvencioglunun performansini cok begeniyorum o
kendine güveni yürüyüsü ck yakismis müdürlügee
suzana cok üzüldüm ben simdi birseyi anlamadim eroyin kualananlar kimlerrr???
aliyenin suzani sandalyeye oturtutugu sahneyi bende cok begendim
vay be dedim nasilda yardim etti gercekten
bu davranisini cok begendim aliyenin.....
kurtlar vadisinin izleyici kitlesi oturmuş bir dizi. bu diziylede hiç alakası yok.
bu nedenle dizinin tutmasına çok sevindim, baştada emekçileri adına
evet ya aliye bu ölüm yoktu nerdyse ama handanla savcıya diklenmesi süper bu aliyeye ya ama onu daha çok görmek istiyorum ben handana laf yok zaten harikaa
evet yaaaa... alıştırdı kendini bizlere ve... yok oldu
herkes rolünün hakkını veriyor ama ali(ye)nin yeri bir başka... çok tatlı yaw:img-icecr
Canlarım,forumdaşlarım..
yazmışsınız,siz de dile getirmişsiniz düşüncelerinizi ..Sorun bende mi diye düşünmekteydim..Yalnız olmadığımı gördüm..
Keşke böyle olmasaydı,umarım zamanla düzelir de,böyle yorumlar yapmayız..Dileğim bu yönde ama zor...
Hepinize sevgiler...
allah aşkına dizide bir tek özlem mi var?
etrafı muhteşem oynculuklarla dolu.
onu da beğeniyom ama bir tek ONU DEĞİL
hayriye, zehra, ve ali abimi unutmayın!
kurtlar vadisinin izleyici kitlesi oturmuş bir dizi. bu diziylede hiç alakası yok.
bu nedenle dizinin tutmasına çok sevindim, baştada emekçileri adına
biliyorum o dizinin bir kitlesi var
dizimiz 1 hak ediyor buda yakinda olcak.........
su gültende acayip birisi yaa..........
ama rölününde hakinii veriyor........yakismista o rölee
bukadin heb böyle kötü
rolere yakisiyor.......
allah aşkına dizide bir tek özlem mi var?
etrafı muhteşem oynculuklarla dolu.
onu da beğeniyom ama bir tek ONU DEĞİL
hayriye, zehra, ve ali abimi unutmayın!
ben sadece özlem düvencioglunu begenmiyorum,
mesela suzani,aliyeyi,hayriye ablayi da cok sevyiorum aslinda bu dizide olan bütün oyunculari tebrik ediyorum hepsi cok iyi oynuyorlarr.........:happy0064:happy0064
ben de...
insan işte!
bu yüzden de onu seviyoruz....
ona bayılıyoruz!
bi vuruyor bi seviyor
ali! bayılıyom sana
:happy0064
aliye önce suzana heb ters davranyirodu ama bir an suzan krize girince oda hemen yardim etti aliyenin oyunculuguda cok iyi
hele handanlan nasil dalga gectis orgu sirasinda ordaki adamda nasil sinirlendi orasida süperdii
suzanin durumuna cok üzüldüm ........
Korkut-Yoshi 28-12-07, 13:05 ilk defa yaziorum
dizi süper gidio hic kacirmiyorum
böyle süper bi dizide böyle bi reytingi hakeder di:img-wink:
tüm oyunculari kutluyorum
Bu dizinin senaryosu Hınter Gittern adlı dizinin karakter ve olay örgüsünden esinlenerek oluşturulmuş olup, yaşanan olaylar tamamen hayal ürünüdür.
Gerçek kişi ve kurumlarla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır..
Esinlenilen dizinin ismi ve ilgisi olmayan kurum bilgisi keşke daha ilk bölümde iliştirilseydi ekrana ki birilerinin yanlış anlamasına meydan verilmeseydi...
Gerçi yapılan bu itirazlar bu ısrarcı Rtük ten ceza istemi bir şekilde yansımış gibi mi görünüyor ratınglere,,Umarım bundan kaynaklı bir ilgi olmamıştır..Yoksa bir bölüm iki bölüm sonra insanların merakı giderilince geriye izlenecek bişey bulunamayabilir...
Ayrıca +7 ve (-) işaretli bir ibare daha vardı ki oda; olumsuz örnek oluşturabilicek davranışlar ibaresiydi...:good:
Yerinde ibarelerdi ya acaba bu +7, +13 mü olmalıydı diye de düşünmeden edemiyor insan...Hatta bu ibarelerin daha ilk bölümde verilmesi gerektiğinin de altını çizmek isterim..
YerçekimliKaranfil 28-12-07, 13:31 Bu bölüm bardakta fazlaca beklemiş bir kola kıvamındaydı.İçiliyor ama herzamankinden tadı değişik.Asiti kaçmış.
Dizideki sığlık beni fazlaca rahatsız ediyor.Giriş hazırlanmışken olayların birdenbire sonuca bağlanması ve ortadaki gelişmeden yoksun bir izleyici bakışı, yarımlık ve doyumsuzluğa sebebiyet veriyor.Hikayeyi asıl besleyecek olan düğüm bölümüdür oysa ki.
Bu bölümün yavanlığını temel atma sancısına bağlıyorum ben. Yani karakter oluşumları "nedenleri, niçinleri"yeni yeni verilmeye başlanıyor.
Suzan uzun zamandır kokusuna hasret çocuklarını bekliyor.Diğer tarafta Serpil genç sevgilisini...Heyecanlara bakıyorum Serpil'in kalbine yerleşen heyecandan Suzan'da kırıntısını göremiyorum.O kaygısı,heyecanı,özlemi...
Ve sonra birden bakıyoruz ki çocuklar gelmemiş Suzan sinir krizi geçiriyor.Yine bu sahnede çocukların gelmediğini öğrenen Suzan'ın "Tepki"sini merak ediyor izleyici.Yaşadığı yıkımı düş kırıklığını...Öylesine yüzeysel geçildiki bu sahne ben açıkçası biraz şaşırdım.
Şimdi Puzzlelar teker teker yerine oturmaya başlayacak ama sanki parçalardan birkaçı yalnış yerlere monte edilmiş.Baktığında öylesine rahatsız ediyor ki...
Umarım bir Nirvana arzulayan izleyiciyi boylarını bile geçmeyen ufak su birikintisinde boğdurmazlar....
Emeği geçen herkese teşekkürler. :good:
evet kadro çok güzel ben o koğuştaki arama sahnesi gördüm ne biçim uyandırıyolar insanları joplarla falan bi de bi kız var birinin aile fotoğrafını yırttı geçen bölüm de de birinin gözlüğünü kırmıştı gerçek hayatta da vardır böle tipler herhalde
Diziyi gerçekten çok beğeniyorum uzun süredir izlediğim en iyi dizilerden biri bana göre.Başta sadece özlem için izlemeyi düşünmüştüm ancak konusu ve diğer oyunculuklar izlemem için yettide arttı.
Dünkü bölüm için süper diyemesemde çok güzeldi.Mahkumların neyden dolayı ceza aldıklarını çok merak ediyorum.
En çok Zehranın hikayesini merak ediyorum dün gece açıklandımı çocuğunu neden öldürdüğünü yada öldürüldüğünü.Bence onun bir suçu yoktur :(
Özleme müdirelik o kadar yakışmışki ifadesi el kol hareketleri sesindeki o karizma harika cidden.Kıvır kıvır saçlarını görmeyi özledim gerçi ama konumu itibariyle görmemiz imkansız sanırım :)
Suzanın çocuklarına olan hasretini bende yeterince hissedemedim hızlı geçildi biraz sanki bilemiyorum ama hissedemedim.
En sevmediğim karakter ise adını hatırlamıyorum aylindi galiba hani handan onu sorguya çekecekkken başladı konuşmaya şöyle yapacaksınız böyle yapacaksınız diye o kadını hiç ama hiç sevmedim,ısınamadım.
Reytinglerde mükemmel hani biraz daha zorlasa ab grubunda 1. olacakmış ki umarım olurda gerçekten hakediyor bence hele birinci sıradakinden fazlasıyla :)
Umarım gereksiz saçmalamalara yer vermeden hep heyecanlı ve merak unsurlarıyla izlettirmeyi başarır :good:
Yaşasın!:happy0064 Reytingler daha 3. bölümden böyleyse ilerde ne kadar yükselir bilmiyorum:) Tek rakibimiz KV ama bu hızla giderse onu da geçeceğine inanıyorum..Ben gördüğüm herkese diziyi tavsiye ediyorum valla...:img-icecr Napim bahsetmeden duramıyorum..:icon_whis Uun zmndır ilk defa bir diziyi bu denli heyecanla izliyorum..Süper! Ne denebilir ki :) ;)
batuhan_gumus 28-12-07, 14:11 ratingler cok güzel arkadaslar kurtlari izlenme oraninda gecmis iz yaa
cok sewindim yaaa cok güzel bi dizi yaa
Eve özlem in oyunculuğu diğerlerinin yanında donuk kalıyor. daha iyi bir seçim yapılebilirdi
ben sana katılmıyorum bence rol ustune oturmus tavrı ,konusması,tarzı cok iyi ve rolunun hakkını veriyor.parmaklıklar ardında da cok iyi oyuncular var buna katılıyorum ama özlemde onlardan asagı degil,rolunun hakkını veriyo...:good:bye
özlem düvencioglunun şuan dizide fazla rolü yok gibi çok az görünüyor müdire olacagına mahkumlardan biri olsaydı çok daha süper olurdu gibime geliyor
Eve özlem in oyunculuğu diğerlerinin yanında donuk kalıyor. daha iyi bir seçim yapılebilirdi
ben böyle düsünmüyorum özlemin oyuculuguda iyi bence
ama az görünüyor insallah ilerki haftalarda daha fazla rolü olurda *** *** görürürz kendisini.........
bencede akşam diger iki bölüme göre daha donuktu ama taşların yerine oturması gerekiyordu :img-yes:
zehraya çok acıyorum ya herkes ondan kaçıyo zaten alinin yanındakı kıss adını bilmiyorumda her fırsatta zehranın bebek katili oldugunu vurguluyor gıcık oluyorum o kıza :img-wink:
ya bence herkesin ne sucdan içeri girdigini hayal ya da rüya yoluyla canlandırsalar güzel olur :img-yes:
aksam bende sizin gibi alinin suzanı kucagına almasına sevindim ben suzanın aliyle iyi geçinmesini istiyorum farkettiniz mi geçen bölüm nur daha iyiydi suzanı koruyordu bu bölüm bagırdı bi kaç kere :img-in_lo
dedigim gibi geneldinde durgun bi bölümdü ama reytingler çok iyi annemle kavak yellerini bile geçmişiz:happy0064
Dün akşam bölüm boyunca Zehra'ya ağladım...Onu hiç suçlamadım ama dün akşam izlerken farkettimde gerçekten farkında değil ne yaptığının:icon_sorr
Özlem bu bölüm nedense pek bir durgun geldi bana...Sinirlenmesi gereken sahnelerde elini oraya buraya vurarak bize sinirlendiğini göstermeye çalıştı galiba çünkü kendi kendime ne yapıyor bu dedim:img-pilot
Ali(ye)....Özlem gerçekten çok haklı kolay bir rolmüş gibi görünüyor Aliye...Halbuki hiç değil. Sevip sevemeyeceğine karar veremiyorsun. Bir sahnede güldürürken öbür sahnede ondan nefret etmemi sağlıyor. Zehra'nın fotoğrafına yırtarken arkadan sırıtması, Handan'a hedef olarak Nur'un ekibini göstermesi....Evet özellikle de bu...Aliye'den pek beklemediğim bir davranıştı:icon_sorr
Nur.....Selda Alkor; gittikçe daha çok açılıyor, gittikçe beni daha çok çekiyor dünyasına...Önünde saygıyla eğilmek düşer:good:
ve Suzan....Bu bölüm çok iyiydi Devin, Zehra ile konuşurken, Handan'ın karşısında ama en çok sinir krizi geçirdiği sahneyi sevdim. Evet belki Suzan'ın üzüntüsü bize pek yansıtamadı ama bunu senaryoya bağlıyorum nedense 1-2 dakikalık Suzan'ın o bekleyişini yazamamış senarist. Ama yine de mükemmeldi...Televizyonun karşısında kasıldığımı hissettim.
Reytingler çok iyi hele Kurtlar Vadisi gibi kemikleşmiş izleyicisi olan bir dizinin hemen altında olmak harika.....Ama benim aradığım o heyecan yok ne yazıkki...Perşembe günlerini heyecanla beklemiyorum:(
hekimoglu64 28-12-07, 14:52 ratingler cok güzel arkadaslar kurtlari izlenme oraninda gecmis iz yaa
cok sewindim yaaa cok güzel bi dizi yaa
öncelikle süper bir dizi
gercekten icerdeki hayat cok net anlatiliyor
oyuncular zaten usta begenerek izlemeye clisiyoeum yani izlemek istiyorumda maul kurtlarla ayni saatte o yüzden tekrarini izledim bayiliyorum bu diziye
senaryo süper gidiyor özlem düvencioglunu hirzis pilsten beri begeniyorum
cok güzel rolüne iyi uymus.............gültene iyi oldu
bakalim haftaya parmakliklar ardinda ne yapacak suclu olarak
tek kelimeyle süper bir dizi gercekten..........atv nin bu sezonki tek basarli
dizisi diyebilirim........................
ama rkadasim sunu hatirlatayim kurtlar avdisi pusuyu ratinglerde gecememis
parmakliklar ardinda 2.olmud her iki yerdede totaldede hedef kitledede
ama kurtlar vadisi sezona kisa bir ara verdi yani ocak ayina kadar yok ocak ayinin sonuna dogru kurtlar tekrar basiylayack kisa bir ara veriyorlar yani
buda demek oluyor parmakliklar ardinda artik persembe 1.olur
ya birde kurtlar basladiktan sonrada parmakliklar ardinda 1.olmaya devam etmesin olurmu olur cünki kurtlar 1 ay yok bu önemli...............
neyse ben her iki diziyide cok begeniyorum farketmez 2side benim dizim ikiside cok güzel gelecek haftayi iple cekiyorum valla su gülten ne yapacak bakalim
saygilar.........
Bu sayfalarda Gülten'e ne olacak şeklinde bir soru ile karşılaşıyorum. Ne olacağı o kadar belliki. Uyuşturucu işiyle ilgisi olmadığı ortaya çıkacak ve üstlerine danışmadan kendi başına iş çevirdiği için de devlet memuru olarak disiplin cezasına çarptırılacak. Hepsi o kadar. Olması gerekende bu zaten. Dizinin ana karakterlerinden biri olduğu düşünülünce de başka bir alternatif olamaz, diziden çıkmadığı sürece......
Kesinlikle benim tahminimde aynı yönde Sevgili Pırlanta.
Gülten bir şekilde bu işten paçayı kurtaracak, en fazla disiplin cezası alacak ve tabii Handan'a duyduğu öfke katlanarak artacak, Handan için hep bir potansiyel tehlike olarak var olmaya devam edecek. Devam ederkende her geçen gün Handan'a karşı, diğer mahkumlara karşı, hatta hayatın kendisine karşı içinde büyüttüğü nefreti sebebiyle patlamaya hazır bir bomba gibi tehlike saçmaya, risk yaratmaya devam edecek
hekimoglu64 28-12-07, 15:07 Kesinlikle benim tahminimde aynı yönde Sevgili Pırlanta.
Gülten bir şekilde bu işten paçayı kurtaracak, en fazla disiplin cezası alacak ve tabii Handan'a duyduğu öfke katlanarak artacak, Handan için hep bir potansiyel tehlike olarak var olmaya devam edecek. Devam ederkende her geçen gün Handan'a karşı, diğer mahkumlara karşı, hatta hayatın kendisine karşı içinde büyüttüğü nefreti sebebiyle patlamaya hazır bir bomba gibi tehlike saçmaya, risk yaratmaya devam edecek
gülten bilmiyorum disiplin cezasi alirmi
ama bandada sanki tutuklanacak gibi geliyor
son sahnede handan dedi iste bundan sonraki hayatinizi
parmakliklarin öbür yaninda gecirieceksiniz demisti
valla su persembe gelmez artik.......
saygilar.......
bu dizideki herkes süper oynuyor , böyle bir kadro kaç kere bir araya gelebilir ki , şuna inanıyorum tek başrol yok , hepsini tek tek kutlamak lazım , ellerine yüreklerine sağlık :happy0064
kesinlikle haklısın..bende ilk başta ön yargılı yaklaşmıştım..sedace şu kişi için izleyeceğim demek yanlışmış..o kadar iyi oyunculuk sergileniyor ki hayranlıkla izliyorum..özlem , zehra altürk(gülten),özellikle beni şaşırtan başak daşman (filiz)mükkemmel bir oyunculuk çıkarıyor..ve evet bir çok arkadaşıma katılıyorum.dizide bir yavanlık var.içi boş.giriş ve sonuç tatmin etmiyor açıkçası . çabuk geçiştiriliyor sahneler..replikler kısa doyumsuz..umarım bundan sonrası için herşey istediğimiz gibi olur..çünkü biz bu oyuncuları daha uzun süre izlemek istiyoruz..:img-yes:
başlıgın açılmasına sevindim.baya bi ilerlenmişiniz.bende hala kapalıdır die hiç girmiyodum.bi baktım şaşırdım resmen.
nese bu bölüm çok güzeldi.gültenin her seferinde handanım tarafından mors edilmesi beni çok sevindirdi.
filizin:kim patlattı lan benim zulamı demesi süperdi.
aliyede öle savcıya sölediği laf :P
zehraya acıdım ya çok üstüne gidiyolar.
handan yine harikaydı.sanırsam bencede orda tarıgı kıskandı.
ve son olarakda reytinglerde 2. olmuşuz bu çok güzel bişi.
1. olmamız dileğiyle...
Dünkü bölüm harikaydı...kısaca yorumlarıma geçeyim:D
Handan;Özlem gereöekten çok iyi oynuyor.Ben özellikle konuşmalarını çok beğeniyorum:DMimiklerinii bence bu bölümde daha da belirtti...Serpille sorgudayken filan harikaydııı...
Nur;Selda Arkor gittikçe ısınır diziye bence...Dün özellikle ''B2 Koğuşu emir ve görüşlerinize hazırdır efendim'' diyişi çok gerçekçiydi,çok beğendim...
Gülten;Bir sıkımda gebertesim geliyor.Bi de Tahsin'e aşıkmış,yesinler aşkını:D
Aliye;Daha öncede dediğim gibi çok başarılı,dünkü bazı replikleri çok komikti...hele Gülten koğuşa geldiğinde''fazla gelme tahsinin yanına gidersin sonra''diyişi gülmekten bitirdi beni:D
Zehra;Çok üzülüyorum ona hele dün en beğendiğim sahnelerden biri de Suzan ve Zehra'nın bebeğimi ben öldürmedim,,kıyabilirmiyim bebeğime şeklindeki dialoguydu...
Suzan;Bence Suzan karakteri oturdu artık...Özellikle sonlara doğru performansı tırmandı...Ne güzel kriz sahnesiydi o:D
Doktor;Pek bişey diyemiycem ama bu karakter üzerinde biraz daha çalışılması gerek...
Ayrıca Aliye'nin Suzan için yaptığı yardımda Aliye'nin aslında çok ii biri olduğunun göstergesidir...(kriz anında yardım etti:)
Veeee son sahne Özlem'in güzel yüzüyle ve inanıyorum ki tüm izleyenlerin yüzünde tatlı bir tebessümle bitti:D
Reytingler süper bu arada:D
deniz_merve 28-12-07, 16:49 Arkadaslar reytingler cok qüzel 2.olmusuz ikisinde de..İnsallah hep böyle olur :)
Bölümümüz yine süperdi...Ekranın basına kilitlendim...
Özlm abla süperdi her zamanki qibi cok etkileyici idi bu bölümde..Hani şu vazoları,üzümleri felen alın demisti..Onları kırıcaktı heralde ondan kırmamak icin aldırdı onları =)
DeVin ablada cok qüzeldi..rolü iyice oturdu..neden birden kriz qecirdi onu anlayamadım..heralde cocuklarının qelmeyeceqini düsündü sanırım ondan..
Süperdi valla diyecek birsey bulamıyorum sizin yorumlarınz yanında sönük kalacak ama..(:
Haftaya olan bölümü iple cekiyorum :)
süperdi dün dizi yaa reytingleride süper gelmiş yakında zirveye oturur kurtalr vadisiyle az bir mesafe war aralarında ben bu dizide bebeği ölen kadına cok üzülüyorum yaa hem bebği ölmüş onun acısı war hemde hapiste onun ustune eziliyor kötü muamele görüyor hayatı resmen cehennem gibi aliyeninde aslında içinde iyilik denen şey war suzan hastalandıgında nasılda telaslanıp onu tasıdı dimi ya ben asıl bu dizini,n sonunu cok merak ediyorum insanlar çıkmaz bir yoldalar gibi birşey hepsi katı hepsi taşlaşmış acaba nasıl bir sonu olur
angel eyes 28-12-07, 16:55 ali dün suzana sandalyeye oturması için yardım ederken gözlerime inanamadım.
bu ali mi diye düşündüm.
daha iki gün önce kızın gözlüğünü kır iki gün sonrada rahatsızlanınca yardım et.
işte insanlık bu bence.
ne olursa olsun en kötü zamanında yanında olmaktır.
alide gereğini yaptı.
suzana çok üzüldüm ya.
birden krize girince korktumda.
çenesidekitlenmiş.
böyle çenesi kilitlenmiş birine rastlamıştım çok kötü oluyor insan.
gültende ykalandı.
halbuki filize verseydi başına bu işler gelmezdi.
eeee ne yaparsın etme bulma dünyası:)
ibrahim_bjk 28-12-07, 17:00 dünkü bölüm süper'di yha ama o gıcık kadınada biras gıcık olmadım değil ha yanı Gülten gıcığına tmm sevdiğin ölebilir ama ordan bi kişinin suçu var bir kişi için tüm herkese dayak mı atıo yha...=)öldüren kişiyi bulmak ama buluncada dövmek değil de kanun önüne sürmek bu arada akşamki blm süperdi yha müthiş her zmnki gibi kısa sürede büyük hayram(fan)kütlesi kazandı...(bu günlerde tekrar olursa foruma haber verirseniz sevinirim bu arda adalar kısada olsa diziden replikler için çok tşk edrm saygılar...
dünkü bölüm süper'di yha ama o gıcık kadınada biras gıcık olmadım değil ha yanı Gülten gıcığına tmm sevdiğin ölebilir ama ordan bi kişinin suçu var bir kişi için tüm herkese dayak mı atıo yha...=)öldüren kişiyi bulmak ama buluncada dövmek değil de kanun önüne sürmek bu arada akşamki blm süperdi yha müthiş her zmnki gibi kısa sürede büyük hayram(fan)kütlesi kazandı...(bu günlerde tekrar olursa foruma haber verirseniz sevinirim bu arda adalar kısada olsa diziden replikler için çok tşk edrm saygılar...
bi bakıyoruz gülten b2 koğuşunda:Dammaa güzel olur ha...onlara eziyet yaparken,yerden yere vururken,hakaret ederken,aşağılarken bi anda onların konumuna düşçek:D
GÜLTEN etme bulma dünyasııı:D
handan ne demiş:''Bundan sonraki hayatının parmaklıklar ardında geçireceksin'':D
Reytingler gayet güzel başarının devamı gelir inşallah geleceğinden de eminim...
Zehra;Başarılıydı.Suzan ile konuşması ve devamında gelen dialoglar beni hüzülendirdi.Zehra da Suzan da ''rol kesmedi'' gerçekten oynadı.Hissettirdi.Tebrikler.
"Ben öldürmüş olamam değil mi?İnsan ne kadar kendisini kaybetmiş olursa olsun yavrusuna kıyamaz değil mi?" Sol yanıma dokunan repliklerdi.Hakkı verildi.Havada kalmadı.
''Doğum sonrası depresyon saptanan annenin bebeğine zarar verme riskini değerlendirmek son derece önemlidir. Depresif annelerin %41inin bebeklerine zarar vermeye yönelik düşünceler taşıdıkları rapor edilmiştir.''
En iyi açıklama sanırım bu Zehra'nın durumu için...
Nur;Hala alışamadım.Yer aldığı sahnelerde kendimi karekterin iç dünyasına girmiş gibi hissedemiyorum.Belkide benimle alakalı bir durum...
Gülten;Parmaklıkların diğer tarafına geçeceğini sanmıyorum.Olayların gidişatı ve dizinin devamı açısından parmaklıkların parmaksız tarafında olacağı belli...
Doktor Tarık;Dizi de ağırlığı az,bana hala el altında bulunsun ne olur ne olmaz hissiyatından başka bir duygu çağrıştırmıyor.Zamanla daha iyi olabilir.
Aliye;Dizinin ilk başlarındaki sempatikliği bu bölümde yoktu.Sanırım Zehra'ya fazlasıyla üzülmem ve Aliye'nin Zehra ve bebeğiyle olan resmini yırtmasından ve devamında sırıtmasından kaynaklanıyor.
filiz;Başak Daşman:good:
Serra Yılmaz'ın en son tahliyesi yaklaşıyordu.Acaba onun dışardaki hayatını mı izlicez?sanmıyorum gerçi ya da bu Tahsin'nin öldürülmesi bir şekilde onunla bağdaştırılırda içerde ki devamlığımı sağlanır.Tarafımca merak konusu.
Ve son olarak Suzan...
Suzan;Bölüm başlamadan önce Suzan'nın çocuklarına olan hasretini izleriz diye düşünüyordum.Sinir krizi geçirdiği sahne çok güzeldi.Çok başarılıydı.Ama çocuklarına duyduğu özlem iyi işlenmedi.Seyirciye geçmedi.Biraz daha fazla üzerinde durulması gerekiyordu.Neyse ki Devin Çınar'ın sinir krizi geçirdiği andan bölüm sonuna kadar geçen o kısa sürede kendimi diziye kaptırdımda neler oluyoru yaşamadım.
Devin Çınar:good:
Şebo'yu canlandıran bayan çok sevimli fazlasıyla
Dizi orjinaliyle paralel gidiyor.İlerleyen bölümlerde böyle devam eder.Bu dizinin orjinalinde Mahkumlar ve gardiyanlar arasındaki lezbiyen ilişkiler işleniyordu.Ve gardiyanlar tarafından mahkumların tecavüze uğraması önemli konulardı.
Hadi tecavüz sahnelerini Tahsinle geçiştirdiler diyelim bizde rtük varken bu lezbiyen ilişkileri nasıl işlenir.Ki işlenmez o da ayrı bir merak konusu...
Sevgiler...
Ay ne böLümdü öLe .. BayıLdım bayıLdım :D ..
Tabiki .. aLiye herzamanki formundaydıı .. ReytingLer çookk süper geLmişş '' ..
KurrtLar Vadisi'ne çok ama çok yakLaşmış ve 2.oLmuşş .. Kim Tutar bizi wLLa :)
Şu repLiğe koptum ben ya :img-hyste
GüLten : Noluyo burda be !! .. Kesin şu gürüLtüyüü ..
ALiye : Gülteen,öyLe zırt pırt geLme .. Tahsin'ine kavuşursun sonra karışmam bak '' troest
dünkü bölüm çok güzeldi bi daha seyretmicem dedikçe şu kanalı gene süper bi dizi ve süper oyuncular reytinglerin iyi olduğunu söylemişsiniz görmedim ama hakediyor....
handan yine iş başında yine dimdik reformcu formundaydı...
gülten de hıncını çıkardı sabah iştimasına dayakla başlayarak... gülten ali repliği benimde hoşuma gitti... kavuştururum seni tahsinine...
valla bölümün gidişatına göre handan kavuşturacak gülteni aliye ye...
yani hani eroine alıştırılan bir çok hayvan seyretmiştim tv de de o masum kedinin bu işlere alet edileceğini görünce inanamadım.... zavallı kedi eroinleri görünce nasılda titredi... ama gülten bu iştenden yırtar hatta bence onları "uyuşturucuları almaya gelen kız" ın üstüne atacağından ordan buldum diyeceğinden şüpheleniyorum...yada anna dan buldum tahlile gönderecektim felan olayı...
zehra suzan arasındaki olaya çok üzülüyorum ne kadar yardımcı olmaya çalışsada zehra sanki isteyerek yaptığı bişey bu hepsi kader mahkumu değil...
sanki terör suçlusu " bir insan bebeğine kendi yavrusuna nasıl kıyar " diyerek sarılışı dağ taş olsa ağlardı...
zehranın bu lohsalık bunalımına neden bi çare bulunmamış yada cezai indirim yapılmış mı? çünkü bilinçsiz yapılan bir fiil...çok acı bir durum allah kimsenin başına vermesin!!! çünkü çok sıkla görülen bişeymiş bu lohsalık bunalımı tabi bu kadar kendini kaybedecek kadar ilerlemişte niye kimse yardımcı olmamış!!!
suzanın o kadar giyinip beklemesi ve falda söylenenlere bile inanması çaresizliğin verdiği acı en sonunda çok kötü çıktı... kitlenip kalması çok kötüydü...
aliyenin yardımına da bende inanamadım... ama Ablanın başta dediği gibi " el gördüğün sana canından bile yakın olurmuş bunu kendim yaşayarak öğrenecekmişim meğer" o an ona çocuklarından bile en yakın kader arkadaşları... bilmiyorum aynı olay zehranın başına gelse aynı şeyi yaparlarmıydı?
ben ablanın hemen tahliye olmasını istemiyorum... valla kötü bi istek ama bana o parmaklıklar ardında umut gibi geliyor... o olmasa sanki nefes almıyo gibiyim kötülükler içinde kaçış yolu gibi...
bu arada çöp toplayan mahkumlar çok şekerdi... handan ve doktorun arasında olanlara nasılda magazinsel bakıyolar...
bu arada herkesin yeniyılını kutlarım barış huzur mutluluk sağlık ve bol neşeli umudunuzun gerçekleştiği bir yıl olması dileğimle nice yıllara....
dizinin üçüncü bölümünüde sabırla izledim diziyi izlemeye açıkçası sadece özlem düvencioğlu için başladım ve onun performansıda beni hayal kırıklığına uğratmadı gerçekten muhteşem diğer oyuncularıda beğeniyorum ancak sadece oyunculara duyulan hayranlık yada onların performansı dizinin izlenirliğini sağlamıyor yada bir yere kadar pek çok önemli şeyin dışında bence en önemlisi güçlü bir senaryo ve açıkcası bu senaryo beni pekde sarıp sarmalamadı sabırla izliyorum ama tez elden senaryonunda rayına oturup belli bir konusunun olmasını istiyorum bi arkadaşın dediği gibi acaba bu ilk bölümler hazırlık aşamasımı ileride seyirciyi bağlayacak konular işlenecekmi yoksa hep bu gri sahnelerle devam edip gidecekmi izlerken bende kendimi o hapishane mahkum gibi hissediyorum olaylar hep aynı mekanda geçiyorya birde sanki bbg evi gibi bir hapisaneye kamera yerleştirilmişte olanları izliyoruz bizde heyecan yok merak yok beklenti yok bi de suzan karakteri var sinir krizi sahnesinde harikaydı ama ya öncesi ... onun ızdırabı kaygıları çocuklarına özlem duygusu hiç ama hiç bana geçmiyor son derece sakin sadece çocuklarımı arayayım valide acaba getirecekmi sözleri ardındanda müthiş bir sinir krizi gerçekçi gelmedi bana
Ay ne böLümdü öLe .. BayıLdım bayıLdım :D ..
Tabiki .. aLiye herzamanki formundaydıı .. ReytingLer çookk süper geLmişş '' ..
KurrtLar Vadisi'ne çok ama çok yakLaşmış ve 2.oLmuşş .. Kim Tutar bizi wLLa :)
Şu repLiğe koptum ben ya :img-hyste
GüLten : Noluyo burda be !! .. Kesin şu gürüLtüyüü ..
ALiye : Gülteen,öyLe zırt pırt geLme .. Tahsin'ine kavuşursun sonra karışmam bak '' troest
evet yine mükemmel bir bölümle karşı karşıyaydık handan aliye suzan nur hepsi ama hepsi harikaydı herkesin rolü birbirine oturaklı
ay bu sahneye bende koptum yaaa aliye yapıştırdı lafı
dünkü bölüm çok güzeldi bi daha seyretmicem dedikçe şu kanalı gene süper bi dizi ve süper oyuncular reytinglerin iyi olduğunu söylemişsiniz görmedim ama hakediyor....
handan yine iş başında yine dimdik reformcu formundaydı...
gülten de hıncını çıkardı sabah iştimasına dayakla başlayarak... gülten ali repliği benimde hoşuma gitti... kavuştururum seni tahsinine...
valla bölümün gidişatına göre handan kavuşturacak gülteni aliye ye...
yani hani eroine alıştırılan bir çok hayvan seyretmiştim tv de de o masum kedinin bu işlere alet edileceğini görünce inanamadım.... zavallı kedi eroinleri görünce nasılda titredi... ama gülten bu iştenden yırtar hatta bence onları "uyuşturucuları almaya gelen kız" ın üstüne atacağından ordan buldum diyeceğinden şüpheleniyorum...yada anna dan buldum tahlile gönderecektim felan olayı...
zehra suzan arasındaki olaya çok üzülüyorum ne kadar yardımcı olmaya çalışsada zehra sanki isteyerek yaptığı bişey bu hepsi kader mahkumu değil...
sanki terör suçlusu " bir insan bebeğine kendi yavrusuna nasıl kıyar " diyerek sarılışı dağ taş olsa ağlardı...
zehranın bu lohsalık bunalımına neden bi çare bulunmamış yada cezai indirim yapılmış mı? çünkü bilinçsiz yapılan bir fiil...çok acı bir durum allah kimsenin başına vermesin!!! çünkü çok sıkla görülen bişeymiş bu lohsalık bunalımı tabi bu kadar kendini kaybedecek kadar ilerlemişte niye kimse yardımcı olmamış!!!
suzanın o kadar giyinip beklemesi ve falda söylenenlere bile inanması çaresizliğin verdiği acı en sonunda çok kötü çıktı... kitlenip kalması çok kötüydü...
aliyenin yardımına da bende inanamadım... ama Ablanın başta dediği gibi " el gördüğün sana canından bile yakın olurmuş bunu kendim yaşayarak öğrenecekmişim meğer" o an ona çocuklarından bile en yakın kader arkadaşları... bilmiyorum aynı olay zehranın başına gelse aynı şeyi yaparlarmıydı?
ben ablanın hemen tahliye olmasını istemiyorum... valla kötü bi istek ama bana o parmaklıklar ardında umut gibi geliyor... o olmasa sanki nefes almıyo gibiyim kötülükler içinde kaçış yolu gibi...
bu arada çöp toplayan mahkumlar çok şekerdi... handan ve doktorun arasında olanlara nasılda magazinsel bakıyolar...
bu arada herkesin yeniyılını kutlarım barış huzur mutluluk sağlık ve bol neşeli umudunuzun gerçekleştiği bir yıl olması dileğimle nice yıllara....
evet katılıyorum
handan-tarık aşkına yöneleceklerinden korkuyorum
böylece dizi iyicene diğer dizilere benzeyecektir
biz ailece ali ablamızı bekledik ama hasret bıraktılar bizi
niçin?
Alimizi daha çok görmek isteriz.
harcamayan o güzel oyunculuğu!
ida.lupino 28-12-07, 19:08 Savaşlar diyoruz bitsin istiyoruz. Hayatta bir derviş gibi gezip duruyoruz. Ama dikenler batıyor oramıza buramıza kanıyor, kanatıyor acılarımız. Kâh orda kâh burada yalnızlığımızı yenmeye çalışıyoruz. Nasıl ki parmaklıklar ardında kadınlar koğuşunda etrafımızda onlarca surat varken biz yalnızlığımızla baş başa kalıyoruz. Çekilen onca acıyı bizler mi istiyoruz yoksa acıyı kendimize mi çağırıyoruz? Yoksa hepimiz birer mazoşist miyiz? Kendilerini adı sanı olmayan yollarda arayan kadınlar mıyız? Peki ya erkekler yoksa onlar bu parmaklıkların dışında acımasız dünyaya gözlerini yummuş ne yaşadıklarını farkında olmayan varlıklar mı? Bizler, kadınlar ne yapıyoruz biliyor muyuz? Pişmanlıklarımız, suskunluklarımız ve bu anlardaki tebessümlerimiz…
Dün aptal kutumun başındaydım-televizyonuma verdiğim isim- ekranda bağrışan kadınlar gördüm hepsi farklı dünyaların farklı suçların, yazıklıkların parçası olmuş kadınlardı. Parmaklıklar ardında yalnızlıklarını yenmek için birbirlerine sokulan güçlü ve güçsüz kadınlar. Ve biz kadınlar üzgünüm ki hem güçlü hem de güçsüz olabiliyoruz. Fakat orda başka bir yüz gördüm savaşan kadının tırnaklarıyla kendini en zor koşullar altında var etmeye çalıştığını izledim. O aptal kutusu bir kez daha beni yanıltarak o kadınların hissettiklerini bana transfer etti. Sonra düşündüm bizler kendimizi parmaklıklar ardına hapseden kadınlar özgürlüğümüzde bile, bizi bize hapsediyoruz. Sonra fark ettim ki bizler değişen günlere ayak uydurmakta zorlanan varlıklar, başka hegemonyaların altına girmeye çalışan, kendi kazanılmış özgürlüğümüzü kendi ellerimizle ataerkil dünyaya altın tepside sunan kadınlarız. Bizler cesaretsiz kadınlar…
Ama cesareti arayan bir şey izledim ben dün. Kendilerini bu iğrenç dünyayla savaş içinde bulan kadınlar. Apış aralarından hayat geçmiş kadınlar gördüm. Ve bunun için suçlanan kendilerine savunma hakkı verilmeyen ve cani diye adlandırılan bir o kadar zavallı bir o kadar kuvvetli kadınlar. Hukuka karşı gelip hayatla aynı tarafı seçen ve bu iki zıtlık arasında acı çeken kadınlar. Çocuklarını, kocalarını öldüren, yaşayabilmek adına fahişelik yapan, haklarını kendileri arayan ve bu zalim dünyaya senin kuralların değil benim kurallarım işler diyen kadınlarlaydım dün televizyonumun başında. Ve dört duvar arasında yüksek yüksek tepelere kurulmuş, arşı arşı tepesinde denizin duvarlarını yaladığı bir hapis evinin “denizkadınları”ydı gördüklerim. Artık uçan kuşların gözünden sevdiklerini görmeye çalışan kadınlardı onlar… Atlı erkeklerinden yedikleri kazıklar sonunda kazık atmayı da öğrenmiş güzel gözlü kadınlar.
Savaşlar diyoruz bitsin istiyoruz. Hayatta bir derviş gibi gezip duruyoruz. Biz neyle savaşıyoruz?
Seviyorum Ali(ye)'yi, Handan'ı ve diğer kadınları
Su
hirsiz-polis 28-12-07, 19:15 Dünkü bölümü begendim, bende aliye karekterini cok begeniyorum, ordakiler her ne kadar bazen acimasiz davransalarda, birisi hastalandigi zaman, o kisilere olan nefretlerini veya kizginliklarini birakip hemen yardim ediyorlar, aliye de gördügümüz gibi aslinda ben hic sasirmadim aliyenin yardim etmesine, cünkü ilk bölümde suzan cezaevine girmeden rahatsizlandiginda gene aliye yardim etmisti, doktora gösterin falan öyle birsey demisti.
Bende Tarik´i anlamadim, Handan´a yakin davranmasinin nedenini.
ilerki bölümlerde anlariz artik neyin ne oldugunu
Dünkü bölüm cok güzeldi.
Reytingler tam bekledigim gibi.
Kavak yellerini gecmisiz.:happy0064:happy0064
Ay Gülten'e gicik oldum sinir sey ama Handan onun da hakkindan gelecek.
Ali abla dün yine süperdi.
Gülten' söylediklerine bende baya güldüm.
Ablaiyda bi anlayamadim ha iyimi kötümü.
Sebo'nun tariga gittgi sahne de cok hostu.
Handan onu öyle görünce amma bozuldu:img-in_lo
orange_blue 28-12-07, 20:16 Eveettt 3 bölümü devirdik ha başladı ha başlıycak derken!!
3. bölüm benim için gerçekten güzel bir bölüm oldu.Bütün oyuncuları tek tek tebrik ediyorum.Edindiğim izlenimleri ayrı ayrı irdelemek istiyorum.Malum dizi bayağı kalabalık...
Gülten:Kendini çok akıllı sanan Gülten (bu arada benim ikinci ismim Gülten,bir tuhaf oluyorum izlerken) kendi kazdığı kuyuya kendi düştü garibim.Asıl sonrasını merak ediyorum ben.Hele B2 koğuşuna düşerse (bence düşecek) Gülten Tahsinciğinin yanına postalanabilir.Ya da daha iyisi onun mahkumlara çektirdiklerini bu sefer mahkumlar ona çektirir.Başta Ali abi tabii.
Zehra: Az çok hayat hikayelerini öğrenmeye başlıyoruz galiba.Zehra ile başlamaları iyi olmuş çünkü Zehra merak edilen bir karekterdi.Suzan'la konuşmaları da dizinin en güzel bölümüydü.Bebeğini anlatışı,gözlerindeki acı.Gerçekten çok duygulandım.Meltem Pamirtan'ı tebrik ediyorum.
Filiz: Ben bu Filiz'den korkmaya başladım açıkçası.Ne yaptığı ne yapacağı hiç belli olmayan biri.Hep iş çevirme peşinde.Onun akıbetini ben çok merak ediyorum gelecek bölümlerde.
Şebo: Çok saf yaa.En çokta Nur'un yanına gidip "Handan bana bişeyler sordu,bende bilmiyorum dedim.İyi demiş miyim?" demesi hoşuma gitti.Küçük bir çocuk gibiydi orada.Ama çok şeker bir görüntüsü var,çok tatlı bir kişilik.
Aliye: Bölümde az ama öz görünen kişilikti Ali abi.Hele savcıyla Handan'a kafa tutması çok komikti.Ama asıl koptuğum yer çarşafla bir müddet savaş verdikten sonra siyah bantla bantlamasıydı.İlk önce ne yaptığının farkına varamadım.Gerçi yaptıktan sonrada ne amaçla yaptığını anlayamadım.Acaba kaçırdım mı orayı??Aslıda ben Aliye'yi daha farklı düşünmüştüm.Yani kötü biri olacağı hiç gelmemişti aklıma.Tamam gerektiğinde iyi birisi oluyor ama Zehra'ya yaptıkları gerçekten acımasızca.Nur'a kafa tutan Aliye,sırf düzene uyum sağlamak için mi yapıyor bunları?Hiç sanmıyorum.Suzan'a yanından geçerken omuz atıyor ama Suzan rahatsızlandığındada yardıma en önce koşuyor.Çok değişken bir karakter.Her şeye rağmen sevdiriyor kendini.
Suzan: Bu bölümde çocuklarını özlediğini gördük Suzan'ın hemde acı bir şekilde.Artık o da Zehra'ya karşı tedbirli davranmaya çalışıyor ama yalnız kalmasına da dayanamıyor.Bebek hakkında konuştukları sahnede Hayriye abla'yla göz göze gelmeleri,ama Suzan'ın aldırmayıp Zehra'ya sarılması gerçekten çok güzeldi.Devin Ç. 'ı gerçekten kutluyorum çok güzel bir oyunculuk sergiledi.
Nur: Hala çözemediğim kişilik.Özellikle Suzan'a karşı bir iyi oluyor bir kötü oluyor anlamadım.Suzan Hayriye'yi kurtardığında minnet dolu bakışlar atmıştı Suzan'a.Ondan sonra kırılan gözlüğün yerine yeni gözlük vermişti.Bu bölümde kumandayı elinde alıp "Zırt pırt kanal değiştirme" gibisinden birşeyler söylemesine şaşırdım.Ben bundan sonra Suzan'a karşı iyi olur diye düşünmüştüm.Bugün bir arkadaş bir haber eklemiş aynı o yazıda dediği gibi yeterince zalim değil.Şefkatli gibi bir yüz ifadesi var.Doktor Hayriye ablayla konuşurken "Nur o kadına eziyet etmesin" demişti.Bende gözünün altında derin bir çizik olan(benim gözümde koğuş ağası modeli:D)katı katı bakan,korkutucu birisini bekliyodum açıkçası.Neyse ileriki bölümlerde düzelir inşallah.
Dr.Tarık: Tamam anladık Çerkez ama kibarlığı da bayağı abartmış durumda abimiz.Şebo şıkşıkıdım gelip,yandan yandan bakarken " Bacım ne yapıyorsun topla kendini" demedi.Bu kadar iyi niyetli olmaz ki insan.Zaten özette olsun jenerikte olsun sürekli Tarık'ın şefkatli ses tonu,yumuşak bakışları,kibar tavırları vs. ön plana çıkarıldı.Yakında kafasında şu meleklerin başında olan sarı halkalardan takıp dolaştıracaklar:D:D En merak ettiğim ise Handan'a da mı bu yüzden yaklaşıyor? Yoksa gerçekten hoşlanıyor mu?Bilemiyorum...Bilemiyoruumm...
Handan: Geldik sevgili müdiremize.Bu bölüm yine hasta etti beni kendine.Kafasında yine bişeyler planladı ama henüz anlayamadım.Herkesle konuşma şekli farklıydı.Belki de kafa karıştırmak için yaptı.Gülten'in konuştuklarını duyduktan sonraki tepkisi,odadaki tüm kırılacak fırlatılacak şeylere bakıp kendini tutması çok hoşuma gitti.Bakışlar,mimikler,kıyafetler,yürüyüş yine mükemmeldi.Bu bölümde de söz ettirdi kendinden.Tebriklerr diyorum!!!
Bu bölüm şahsım adına gerçekten iyi bir bölümdü.Kafamdaki soru işaretlerinin çoğunun cevabını aldım bu bölümde.Reytinglerde şahane!!! İzlenmesi beğenilmesi gerçekten beni çok mutlu ediyor.Dizimizin hakkının verilmesi çok güzel.Herkese bol şanslar diliyorum ve maşallah diyorumbyebyebye
|