Tüm Versiyonu Göster : Parmaklıklar Ardında (Arşiv)

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ena
19-10-07, 20:38
Atv için çekilecek Parmaklıklar Ardında adlı dizinin yönetmenliğini Hakan Gürtop üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Devin Özgür Çınar, Yelda Reynauld, Sinan Albayrak gibi isimler yer alıyor.

Dizinin çekimlerine önümüzdeki günlerde, Sinop'ta başlanacak. Sinop Cezaevi'nde, kadınlar koğuşunda geçen hikayede, bir kaza sonucu içeri düşen Suzan'ın hikâyesi anlatılacak.

Not: Sevgili ehlocan, sycamore, volvox... Ahan da birlikte izleyeceğimiz bir dizi geldi şükür:)

krnca_
19-10-07, 20:43
Mükemmel bir haber...Yıllardır beklenen kadrolar vardır ya bu da onalardan işte:D Devin Özgür Çınar ve Yelda Reynaud iki muhteşem oyuncu birarada...Umarım bir aksilik çıkmaz:icon_whis

mustafas
19-10-07, 20:43
ben bir sinopluyum sırf memleketimi görmek için izlerim diziyi sinop cezaevini hiç görmedim..ama nice sanatçılar o hapishanede yattı... işkenceler gördü şarkılr şiirler yazdı...mesela aldırma gönül aldırma isimli parça ve edip akbayram.... cezaevi şuan müze ve orada dizi çekilecek süper fikir..........

ena
19-10-07, 20:46
Dizinin jenerik müziği de Aldırma Gönül şarkısı olacak imiş duyduğum kadarı ile...
Sinop Cezaevi ve Aldırma gönül ikilisi birleşince, aklıma direk Sabahattin Ali gelmekte. Bu önemli sanatçıya da değinecekleri düşüncesindeyim. Hakan Gürtop kalitesi eminim kendisini gösterecektir.

BERNA
19-10-07, 22:19
Güzel bir yapım olacağı belli oluyor. Oyuncular çok çok iyi, yönetmenin kalitesi belli. Aldırma Gönül şarkısı ise çok kullanılsa da bu sefer tam yerinde kullanılacak diye düşünüyorum.

alamehmet
19-10-07, 22:50
Atv için çekilecek Parmaklıklar Ardında adlı dizinin yönetmenliğini Hakan Gürtop üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Devin Özgür Çınar, Yelda Reynauld, Sinan Albayrak gibi isimler yer alıyor.

Dizinin çekimlerine önümüzdeki günlerde, Sinop'ta başlanacak. Sinop Cezaevi'nde, kadınlar koğuşunda geçen hikayede, bir kaza sonucu içeri düşen Suzan'ın hikâyesi anlatılacak.

Not: Sevgili ehlocan, sycamore, volvox... Ahan da birlikte izleyeceğimiz bir dizi geldi şükür:)

ena teşekkürler :img-wink:

Yelda Reynauld:img-icecr

DÖÇ'ün oyunculuğuna bir şey diyemem :good:

Yelda Reyanaud+DÇÖ

Gerçekten meraklar içindeyim.Bu oyuncuların içinde olduğu projeyi mutlaka izleyeceğim.

Çok sebebim var çok :)

sycamore
19-10-07, 23:04

Rakipcanım teşekkürler...

Aman aman aman çok kıyametler koparır bu dizi her anlamda...

Hakan Gürtop bu dizinin seyredilmesi için en baş sebep arkasından Sinan Albayrak ve Devin Ö.Çınar geliyor.Yelda Reynauld için de ne yapayım nazar boncuğu diyeyim kibarca...

_BeRFiN_
19-10-07, 23:05
İnanmıyorummm çok sevindim az önce devinin sayfasına çalışma eklemek için girmiştim ki dizinin başlayacagı haberini okudum eminim devin çok iyi performans göstericektir bakalım nasıl olucak dizi sinop cezaevi gidip görmeyi istediğim merak ettiğim tek cezaevidir şimdi dahada merak ettim doğrusu

ardarda mesaj yollamayım yeni gördüm Hakan Gürtop yanılmıyorsam hayat türküsününde yönetmeniydi ve tahmin ediyorum ata türkoğlunun ve kolibanın bir filmi olucak ben hakan gürtopun ve kolibanın dizilerini çok begenirim eminim bu dizide harika olucaktır

ehlocan
20-10-07, 08:39
Dizinin jenerik müziği de Aldırma Gönül şarkısı olacak imiş duyduğum kadarı ile...
Sinop Cezaevi ve Aldırma gönül ikilisi birleşince, aklıma direk Sabahattin Ali gelmekte. Bu önemli sanatçıya da değinecekleri düşüncesindeyim. Hakan Gürtop kalitesi eminim kendisini gösterecektir.

Aynı şeyi çağrıştırmış enacan..

Hakan Gürtop :good: :happy0064
Devin Özgür Çınar :good: :happy0064
Sinan Albayrak :good: :happy0064
Yelda Reynaud :icon_whis :icon_whis :icon_whis

Hayat Türküsü başlığındaki yorumlar düşünülünce şimdiden parmaklarım kaşınmaya başladı umarım o sayfadaki arkadaşları tam kadro görürüz bu başlıkta :img-wink: Üstüne birde başka sayfalardan yorumlarını keyifle okuduğum arkadaşlar eklenince tadına doyum olmaz

Dizi İst.veya yakın civarda çekilecek olsaydı aşındırırıdık kapılarını dimi :img-wink:

dilekce
20-10-07, 09:08
İzlemekte fayda var,, takibinde Sinan Albayrak ön planda gelirken Yelda nın da çok eskiden Kasabanın İncisinden yarım kalan oyunculuğunu ne zaman devam edeceği merakımdan bu diziyi izleyeceğime kanaat getiriyorum...

Tabi izleme sebepleri artırılabilir zamanla..

FEL!ADE
22-10-07, 09:19
yillar önce kapatildiginda Anadolu nun Alcatrazi denmisti. tarihte bir cok taninmis simayi ve bilinmeyen bir cok mahkumu agirlayan mekanda cekilecek ilk dizi (?) olacagindan taa bastan izlenmeyi hakkediyor.
sanirsam sinema filmi haricinde dizi konusunda hic hapishane ana temasi islenmemisti. aklima tatar ramazan, karilar kogusu, mavi gözlü dev deki dört duvar aralari geldi.
icerideki kaderlerin duvarlara yansiyan gölgelerini izlemek kolay olmayacaktir.
hapishane duvarlari tüm dizi boyunca varsa izlemeyi cazip kilar mi bilemiyorum.. sonucta okul binasi degil.. umarim mekanin kasveti izleyenlerini icine cekmez.
yinede bu Cezaevinin bulundugu cografyanin muhtesemligi, binanin yapisi belkide bizi hayatimizda ilk defa bir hapishaneye yaklastiracaktir...

ender islenen tema oldugu icin, özeliklede Sinop sehri ve Cezaevi oldugu icin..ve pek tabi Aldirma Gönül siir/sarkisinin tinilari olacagi icin beni heyecanlandiran yapim haberi oldu.
oyunculardan Yelda Reynaud un dram gücünü izledigim ( Yara, Camur filmleri..) icin ona Suzani yakistirdim, merakla Suzani bekliyorum.

senarist acaba kim/ler ?
sonra yapimci ve atv kanalina dair endiselerim var, malum cok begenerek izledigim iki dizi sak diye bitirildi.. atv yi dogal olarak sevmiyorum.

haberi paylasanlara ve burada olup degisik konu hakkinda yazisacak olanlara simdiden Selamlar....

pink-k(c)
22-10-07, 10:14
Devin Özgür Çınar, Yelda Reynauld, Sinan Albayrak üc oyuncuyuda cok beyenirim..
Hepsi cok yetenekli...
Bs den sonra son yılların en iyi kadrosu...
Konusuda cok güzel..
Ancak yayınlanan kanalı hic sevmem...
Bir cırpıda dizilerini harcayan bir kanal...
Gerci bu oyuncular ile tutmayacağını pek sanmıyorum ama..

tubi
22-10-07, 10:38
Kadro çok güzele benziyor. Konu da etkileyici.

İzlemek için güzel nedenler var.

Yorum yapmak için güzel arkadaşlar da burada ;)

Fettan
22-10-07, 10:40
Kadro güzel yönetmen muhteşem mekan ve şarkı seçimi çok farklı bir iş olacağının sinyallerini veriyor..Merakla bekliyoruz kanal ne kadar soru işaretleri ile doldursada kafamızı uzun ömürlü olacağını düşünüyorum

xKubrax
22-10-07, 14:24
Hakan Gurtop benim favori yonetmenlerimden birisidir..
Sinan Albayrak cok begedigim bi oyuncudur, Ilk Beyaz Gelincikte sonra Yersiz Yurtsuzda kesfettim, gercekten cok iyi bi oyuncu..
DOC bence her turlu rolun altindan kalkabilen, hakkini veren bi oyuncu.. Ornekse Hayat Turkusundeki rolu ve Dayi dizisindeki rolu arasinda daglar kadar fark var, fakat ikisinide o kadar guzel oynamistirki..
Yelda Reynaud'u dogrusunu soylemek gerekirse tam durust izlemedim, ama duyduklarim yetiyor dogrusu..
Eee konusuda ilginc..

Bence izliyelim ve gorelim, kaybetcek biseyimiz yok.. Ama umarim gun uyumlu olur, cunki TV tek izliyen ben diilim.. :good:

cenup
23-10-07, 21:52
Başlığın açıldığı gün görüp çok merak ettiğim bir proje.

Yelda Reynaud ve Devin Özgür Çınar oyunculuklarını her zaman takdir ettiğim kişilerdir.Sinan Albayrak'ı birçok yer de izlemişimdir ve onunla ilgili herhangi bir olumsuz düşüncem yok.Oyuncu kadrosu gayet iyi.:img-yes:

Hakan Gürtop dizisi izlemişliğim çoktur o yüzden onun kalitesinden de hernagi bir şüphem yok.Fakat kanal konusunda büyük şüphelerim var özellikle bu sezon ATV bir türlü dikiş tutturamadı gitti.Açıkçası başlığı gördüm ama kanalın ATV olduğunu bugün farkettim.TRT olduğunu düşünüyordum.:)Umarım bu dizinin akıbeti diğerleri gibi olmaz ve iyi iş yapar.İzlemeyi düşünüyorum.:img-yes:

mc_merve
23-10-07, 21:58
devin ozgu cinari cok sevdigim halde projelerini takip edemiyodum malesef ama bunu kesinlikle izlemeyi dusunuyorum Yelda Reynaududa begeniyorum oyuncu olarak

konusuda ilginc merakla bekliyorum

çariçe
24-10-07, 19:19
Atv maalesef bu dizinin bir dezavantajı olabilir. Çünkü ATV nin içinde bulunduğu durum malum BDDK nın elinde ve satışı sözkonusu,bu diziler için çok büyük bir dezevantaj. Hiç bir dizinin arkasında durulmuyor. Sezon başından beri iki dizi kaldırıldı ve gösterilmeyi bekliyen 7 yeni dizi projesi var. Biri olmassa biri hesabı. Bu durumda yetenekli ama popüler olmayan oyuncuların olacağı bu dizinin ömrü ne kadar olur tabi bilinmez. Sonuç olarak reytingin fazla önemsenmediği TRT de gösterilmeyecek .Konusu itibariyle farklı olacağını tahmin ettiğim bu dizi hesapta olmayan bir şekilde işde yapabilir. Sonuçta bu işler hesap kitap meselesi değil.

KemanciMemo
25-10-07, 00:08
Sevgili Devin ve sevgili Hayat Turkusu forumu ekibi varsa, ben de varim :)

Umarim bu sefer erken terketmek zorunda kalmam bu guzel ortami. Ve umarim Persembe gunu degildir. Ve umarim her bolumu 50 dakika surmez :) Ve umarim Melih Gorgun de vardir, en azindan turkuleri o soylesin... Umarim cok guzel bir dizi olur temennisinde bulunmuyorum, cunku Devin varsa kesinlikle guzeldir ve izlenmeye degerdir.

ena
25-10-07, 07:41
Sevgili KemanciMemo,
Hoşgeldin...Gözlerimiz yollarda kaldı vallahi. Bizim forum ekibinden mutlaka birkaç kişi olacaktır tabii ki. Ama Melih Görgün yok bildiğim kadarıyla.
Bir de yukarıda arkadaşlar Suzan karakteri için Yelda'yı yakıştırmışlar lakin üzgünüm, o rol bildiğim kadarıyla Devin'in:)

KemanciMemo geldi ise, ben şimdiden karşı argüman hazırlıklarına başlayayım:)

_BeRFiN_
25-10-07, 12:39
Sevgili Devin ve sevgili Hayat Turkusu forumu ekibi varsa, ben de varim :)

Umarim bu sefer erken terketmek zorunda kalmam bu guzel ortami. Ve umarim Persembe gunu degildir. Ve umarim her bolumu 50 dakika surmez :) Ve umarim Melih Gorgun de vardir, en azindan turkuleri o soylesin... Umarim cok guzel bir dizi olur temennisinde bulunmuyorum, cunku Devin varsa kesinlikle guzeldir ve izlenmeye degerdir.

melihin olacagını sanmıyorum zaten melih şuanda bitlis tatvanda askerlik yapıyor 3 ayı falan var daha askerliğinin bitmesine ekibe sonradan katılırmı bilmiyorum ama sonradan katılacak olsa haberimiz olurdu keşke dizide melih görgünde olsa bende çok isterim ama yok malesef

sevimli.girl
25-10-07, 13:51
hayat türküsünü de severk izlemiştim ve fırsat buldukça tekrarlarını da takip etmeye çalışıyorum. hakan gürtopun hayat türküsünden önce zeytin dali dizisini de seyretmiştim trt de ve iki dizide içten, güzel ve samimi dizilerdi. insanı kendisine çeken ve seyretmesini sağlayan bir samimiyeti ve gerçekçiliği vardı.

tam olarak konuyu bilmesem de bu dizinin gerek yapım olarak gerekse oyuncular olarak çok yiy bir dizi olacağını düşünmekteyim. burda ismi geçen üç oyuncununda çok iyi ve rolünün hakkını veren oyuncular olduğunu düşünüyorum.

umarım hikayesiyle kendine çekmeye başırır ki buna şüphem yok hem de yayın saati bakımından diğer dizilerin altında kalmamayı başarır.merakla bekliyorum.

Fettan
25-10-07, 20:50
Oyy oyy sevgili KemancıMemo gelmiş ne hoş gelmiş...Erken gitmek yok sonuna kadar yorumlarınla aramızda olacaksın :img-wink: :img-wink:

Sinop Cezaevi mekan olarakda hayli ilgi çekici o mekannı Hakan Gürtop kamerasından izlemek epey hoş olacaktır..

Ve kadın hikayesi olması diziyi dahada bir merakla beklememe sebep oluyor...

volvox
25-10-07, 21:06
Enacan başlığı açmış bizler de tam kadro bundan sonra burdayız. Sevgili Hakan Gürtop ve ekibi eminim yine harika bir dizi ortaya çıkartacaklardır. Hayat Türküsü forumundan tanıdık isimler görmek de mutlu etti beni. Devin Hanım ve Sinan Bey beğeniyle takip ettiğim oyuncular.Yelda Hanım hakkında yorum beyan edecek kadar bilgim yok. Onu da seyredip fikir sahibi olacağım.

Merakla bekliyoruz.

hyoldas
25-10-07, 21:23
Hayat Türküsü'ne başlamış olmama rağmen yorum yazamamıştım.

Bu kadar kaliteli oyuncuları bir araya getiren bir yapımı izlemeyi ve yorumlamayı çok isterim. Ayrıca bunca dost varken izlememekte olmaz değil mi? :img-yes:

Haberleri merakla bekliyorum.

Sevgiler bye

sycamore
25-10-07, 21:24
Enacan başlığı açmış bizler de tam kadro bundan sonra burdayız. Sevgili Hakan Gürtop ve ekibi eminim yine harika bir dizi ortaya çıkartacaklardır. Hayat Türküsü forumundan tanıdık isimler görmek de mutlu etti beni. Devin Hanım ve Sinan Bey beğeniyle takip ettiğim oyuncular.Yelda Hanım hakkında yorum beyan edecek kadar bilgim yok. Onu da seyredip fikir sahibi olacağım.

Merakla bekliyoruz.

Ena,volvox,ehlocan,fettan,alamehmet,kemancımemo,hy oldas... Eee daha ne olsun bu sayfa her anlamda çok keyifli olacak,hemde çok.Yapılanlar yapılacakların teminatıdır derler ya Hakan Gürtop da şüphesiz bu doğrultuda olacaktır.

KemanciMemo
26-10-07, 18:37
Hosbulduk sevgili ena ve sevgili fettan. Unutulmadigima o kadar cok sevindim ki anlatamam :) Hayat Turkusu forumundan diger arkadaslari da gormek cok hos. Umarim henuz gelmemis olan arkadaslar da gelir. Hani insan uzun zamandir gormedigi bir arkadasini gordugunde hem cok sasirir hem de cok sevinir ya, aynen oyle bisey oldu. Umarim bu duygulari "Parmakliklar Ardinda" dizisini izlerken de "Hayat Turkusu" dizisini hatirlayarak hissedebilirim. Gerci cok farkli hikayeler, ama verilen mesajlardan hissedilen duygularin algilayis bicimleri umarim ayni olur.

Sevgili ena, seni hayal kirikligina ugratabilirim, hamladik biraz. Beynime ve kalbime giden algi damarlarimin nedense pasladigini hissediyorum :kahve Umarim dizinin ve bu guzel ortamin yaratcagi sinerji yardimiyla paslarimdan kurtulabilirim. Cok uzun yorumlar yazmayali bir hayli oldu hakikaten. Sahi o up uzuuuuun olduklari halde, okunduktan sonra insana kisacik gelen yorumlar senindi dimi :)

Not: Bu benim "pas"li halim :img-cool2

dişi einstein
27-10-07, 14:14
Yine kaliteli sahneler ve muhteşem oyunculuklar...:good:Yine eşsiz yorumlar göreceğim bu sayfalarda eminim.:img-wink:Çok özledim bu durumu.Büyük bir sabırla bekliyorum.Hepinize şimdiden iyi seyirler ve iyi yorumlar arkadaşlar.Başlık için teşekkürler ena...

komserim
27-10-07, 17:30
yelda reynoud ısmını gorunce nasıl sevındım ve nasıl sasırdım anlatamam...fakat tema bna tanıdık geldı...acıkcası senarstı cok merak ettım...hapıshanede gecen kadınların hayatına yonelık bır dızı anladıgım kadarıyla bu tema "sıl bastan" dızısını anımsattı bna...fakat yınede sanırım ızlemek ısterım dızıyı...aslında bu dızıyı yelda reynoud ıcın ızleyeceımde dıyebılırım cunku ıkıncı kez bır dızıde yer alıyor...

acıkcası devın cınar ve yelda reynoud ıkılısını duyunca epey sasırdım...hıc tartısmasız yelda reynoudun performansını dızıyı ızlemek ıcın cok buyuk bır sebep fakat devın cınar hakkında fazla yorum yapamayacagım kendısını "dayı" dızısınde ızlemıstım umarım burda da aynı kalıtede yuksek bır performans sergıler... cunku devın cınar ve yelda reynoud bna gore gercekten ılgınc bır ıkılı...cok ılgınc :P merakla beklıcem dızıyı ...

Fettan
29-10-07, 22:57
Sinan Albayrak'ı bu akşam kanalalr arası gezerken bir dizide gördüm daha evvel oynadığını sanmıyorum:icon_whis Umarım misafir oyuncudur bu dizide yer alacağını duyduğumda çok sevinmiştim kursağımda kalsın istemem sevincimin :img-wink: :img-wink:

scale
31-10-07, 22:19
Ben de merakla bekliyorum,Hakan Gürtop dilerim yönetmen adı değişmez onu çok başarılı buluyorum.İlk defa sadece ve sadece yönetmeni için bir diziyi izlemeye başlamak çok ilginç geldi bana,oyuncular için birşey diyemeyeceğim şimdilik,izleyip görelim performanslarını,dilerim bekleneni verebilirler onları zor bir sınav bekliyor gibi geldi bana:img-wink:

alevalev_25_
01-11-07, 17:01

Açıkcası Sinop Cezaevinde çekimlerin olacağını duyduğumda aklıma ilk gelen Aldırma Gönül parçası ve Sabahattin Ali olmuştu.

Arkadaşlarla konuşurken de o eşsiz dizeleri kaleme alan Sabahattin Ali ve Edip Akbayram'ında güzel sesini konuşmadık değil hani.
Dürüst olmak gerekirse dizinin jenerik müziğinin Aldırma Gönül olacağını bilmiyordum ve bu sayfaya da ilk kez giriyorum.

Oyunculara gelince; Yelda Reynaud dizi oyunculuğu olarak hiç bir dizisini izlemedim ama yer aldığı sinemalardaki performansına diyecek sözüm yoktur.
Devin Özgür Çınar için diyebilecek olduğum şey Gönül Yarası'nda ki performansı her zaman beni etkilemiş olsa da son yer aldığı Hayat Türküsü'ne hiç bakmamıştım. İnanıyorum ki bu işin altından kalkar!!!

Bekleyip göreceğiz diyeyim!!!
Bu ikili bence iyi bir ziyafet yaşattıracaklar ekran başında bizlere!!!

Sevgiler!!!!!

ayperi81
16-11-07, 20:16
Az önce çok kısa bir görüntü verdiler:img-yes:

sandalyede oturmuş galiba döç emin değilim başını elleri arasına almış ufak bir görüntü onun için tam olarak anlamadım:img-wink:

Aldırma gönül şarkısını kibariye söylüyordu:img-blush

alamehmet
16-11-07, 20:52
Az önce çok kısa bir görüntü verdiler:img-yes:

sandalyede oturmuş galiba döç emin değilim başını elleri arasına almış ufak bir görüntü onun için tam olarak anlamadım:img-wink:

Aldırma gönül şarkısını kibariye söylüyordu:img-blush

Ayperim ne diyorsun sen ben göremedim henüz :icon_sorr

Meraklandım şimdi.Bir ara diziyle ilgili bir haber çıktı biliyorsunuz.Oyuncu kadrosunda Özlem Düvencioğlu ve Yelda Reynaud vardı.Meraklanmıştık yanlış mı yazıldı yoksa son anda bir değişiklik mi oldu diye demek ki gazetecilerin yine dikkatsizce yazdıkları bir habermiş :icon_sorr

Sadece DÖÇ mü görünüyordu fragmanda başka kimseler yokmuydu,diğer oyuncular vs...Bir şeyler demediler mi hııı :img-blush

Ne zaman başlıyormuş falan filan :)

Ben yine çok soru sordum dimi :)

edit: Şimdi gördüm bende.Sanırım o görünen kişi DÖÇ :img-yes:

Ne zaman başlayacak ki :icon_sorr

ah-bu-ben
16-11-07, 23:26
Yelda Reynaud ismini duydugumda cok heyecanlanmistim. Dizi oyunculugunu kasabanin incisinde izlemistim. O dizide cok cool du. Sonra yara ve anlat istanbul filmindeki muhtesem ötesi oyunculugunu gördukten sonra benim vazgecilmezlerimden oldu.

Sanirim Serra Yilmaz'da bu projede yer alacak. Cok seker biri.

Hakan Gurtopun yönetiminde zeytin dalini seyretmistim ve bence isini cok iyi yapan yönetmenlerden biri.

Hikayede merak uyandirici. Merakla beklemekteyim ve insallah reytinge gurban gitmez.

sinevm8
16-11-07, 23:29
Nasıl sevindim ya.Devin'im sonunda yeniden ekranda.:happy0064 Her yönüyle çok kaliteli olacağa benziyor.
Bahsettiğiniz jeneriği ben de gördüm.Evet sanırım Devin'di o.Çok heyecanlandım yaa.Zamanı belli değil.Umarım çabucak başlar.

ehlocan
16-11-07, 23:42
Volvox'cuğum sağolsun izledim fragmanı..ne anladın derseniz sadece fragamanda görülen kişinin Devin Özgür Çınar olduğunu ;) Fragmanda dönmeye başlayınca insan hepten merak ediyor çok kısa zamanda uygun bir gün ve saatte yayınlanmasını bekliyorum...

erendiz
17-11-07, 14:15
Biraz önce CNN Türk'te izledim, Serra Yılmaz da oyuncular arasında, senaryoyu da Feride Çiçekoğlu kaleme alıyormuş.

cenup
17-11-07, 19:44
Mini fragmanı ancak bugün izleyebildim sanırım dün akşamdan itibaren yayınlanmaya başlamış.Fragmandaki kişi Devin Özgür Çınar herhalde.Yalnız "Aldırma Gönül" şarkısını Kibariye'nin sesinden duyunca çok şaşırdım Edip Akbayram'ın söylemesini tercih ederdim bu şarkıyı kimden dinlersem dinleyeyim bana tat vermiyor.Sadece Edip Akbayram'ın performansı muhteşem.:good:

Bugün ben de Serra Yılmaz'ın röportajını izledim "kadın hapishanesi" deyince hemen aklıma bu dizi geldi umarım doğrudur uzun zamandır onu televizyonda izleyemiyorduk çok özlemiştim doğrusu.Ayrıca söylediğine göre Aralık'ın başında başlayacakmış dizi.:img-wink:

YengeçH
17-11-07, 19:51
Yelda R. ilk kez bir dizide izleyeceğim. Çok merak ediyorum bürüneceği karakteri.

Fragmanda verilmiş ,geriye bir tek beklemek kalıyor :)

cenup bilgilendirdiğin için teşekkürler.:img-wink:

Sevgiler

krnca_
17-11-07, 21:21
Bende 2 kez izledim bugün...Çok güzel:img-yes: Ama bende Aldırma Gönül'ü Edip Akbayram'dan dinlemeyi tercih ederdim. Herneyse o kadar da mühim değil. Devin'i ve muhteşem oyunculuğunu tekrar görecek olmak mutluluk verici:happy0064

FEL!ADE
17-11-07, 21:55
Biraz önce CNN Türk'te izledim, Serra Yılmaz da oyuncular arasında, senaryoyu da Feride Çiçekoğlu kaleme alıyormuş.

mekaniydi , konusuydu, oyuncusuydu derken beni havalara ucuran heyecanlandiran bir haber bu.. cok mutlu oldum.
hatta nasil aklima gelmedi diyede hayiflandim; kadin-hapishane konusunu türk sinemasinda en iyi islemis yazari nasilda unutmusum.

Feride Cicekoglu nun güclü kaleminden ufkumuzu acacak, duygu dünyamizdaki bosluklari dolduracak gücte bir eser bekliyorum..
eminim onun en bilinen Ucurtmayi Vurmasinlar, Umuda Yolculuk eserlerinden sonra yeni kusaktanda sevenleri gelecektir.

Türk Dizi piyasasinda özgün hikaye arayanlarin bu dizide bulusacaklarini tahmin ediyorum, ne mutlu bizlere..!

hakangurtop
18-11-07, 00:26

inşallah utandırmam sizleri sinop ceza evinden sevgiler...................

volvox
18-11-07, 02:08
Diziyle ilgili yeni bilgiler..
Oyuncular; Devin Özgür Çınar, Meltem Pamirtan, Serra Yılmaz, Özlem Düvencioğlu, Yelda Reynaud, Sinan Albayrak, Müfide İnselel, Başak Daşman ve daha fazlası..
Kader mahkumları irdelenecekmiş. Hayat Türküsü ekibi komple ve yeni katılanlarla birlikte Sinop'taymış. Pzt günü "motor" denecekmiş. Hapishane yeniden düzenlenmiş.

Bizlere de bu güzel ekibe iyi çalışmalar dilemek ve sabırsızlıkla yayın günü beklemek düşüyor.

YengeçH
18-11-07, 09:28
Diziyle ilgili yeni bilgiler..
Oyuncular; Devin Özgür Çınar, Meltem Pamirtan, Serra Yılmaz, Özlem Düvencioğlu, Yelda Reynaud, Sinan Albayrak, Müfide İnselel, Başak Daşman ve daha fazlası..
Kader mahkumları irdelenecekmiş. Hayat Türküsü ekibi komple ve yeni katılanlarla birlikte Sinop'taymış. Pzt günü "motor" denecekmiş. Hapishane yeniden düzenlenmiş.

Bizlere de bu güzel ekibe iyi çalışmalar dilemek ve sabırsızlıkla yayın günü beklemek düşüyor.

Kadroda adı geçmişti ama kesinlik vermiyorduk Özlem Düvencioğlu'nun oynayacağına...Hasret bitiyor desenize. :img-icecr

İyice sabırsızlanmaya başladım :happy0064

1POYRAZ
18-11-07, 10:19
çok sevindim.yaşasınn:happy0064:happy0064
sonunda özlem düvencioğlu na kavuşuyoruz.çekimlere başlanıcak olması çok güzel.dizinin senaristini daha önce uçurtmayı vurmasınlar filminden de biliyorum.:img-yes:çok çok başarılı bir yapımdı.parmaklıklar ardında da güzel bi yapım olacağa benziyor.dört gözle diziyi bekliyorum.

ena
18-11-07, 11:03
Epey zamandır buralarla ilgilenme fırsatı bulamadım. Bu arada sevgili ikizcanım boşdurmamış, hemen resimleri fragmanı eklemiş. Televizyona da pek yanaşamadığımdan benim yakalama fırsatım olmamıştı.

Fragmanı görünce, dizinin gelişine dair somut haberlerle donandıkça çok heyecanlanıyorum. Sevgili Hakan Gürtop yine ne güzellikler izletecek bize. Tek sıkıntım Hayat Türküsü zamanındaki kadar seti ziyaret edemeyecek olmam. :)

saso
18-11-07, 12:08
oyuncularıyla ilginç(benim için:img-yes: )
konusuyla da farklı bir yapım olacak gibi...
yayın günü Pazartesi olmasında sorun degil...ER var da :icon_whis

edit:unuttum ER de atv de zaten ..o yüzden rahatladım

eftelya61
18-11-07, 12:28
Dizinin çekileceğini, oyuncu kadrosunu vs geçen haftalarda duymuştum.. Bugünse kadroda Özlem Düvencioğlu'nun da olduğunu öğrendim.. Evet müziğiyle (Aldırma Gönül'ü Edip Akbayram'dan dinlemeyi tercih ederim ama napalım kısmette Kibariye varmış), özgün hikayesiyle, senaristiyle, yönetmeniyle iyi bir yapım olacağı hissi veriyorsa da başlangıçta izlemek için tek nedenim Özlem Düverncioğlu olacaktır..

Umarım her konuda başarılı bir yapım olur ve her yeni başlayacak yapım için tekrarladığım duamı yine tekrarlamak istiyorum.. İnşallah Parmaklıklar Ardında rayting denen o illete kurban gitmez ve bizlerde uzun soluklu güzel bir dizi izlemiş oluruz..

ŞİYA
18-11-07, 13:26
herkse selam
bayadır tanıtımını duyuyordum bu diznin eğer gerçekten yazılan bütün oyuncular oynuyacaksa bu sayfalar çok yüksek tansiyonlu olucak gibime geliyor ..............
bakalım izleyelim görelim ama enerjileri bize nasıl yansıyacak onu merak ediyorum negatif mi olur pozitifmi bilemiycem ....
özelikle özlem zaten diziyi izlemem sebebim olucak inşallh beklediğimden daha büyük bir zevkle izlerim tabii özlem oynarsa ......yani saklama gerkliliği duymuyorum bir çoğumuz gibi dizide eğer oynarsa izleme sebebim özlemdir
yolları açık olsun
bu sayfalar çok tansiyonlu olucak dediydi dersiniz

alamehmet
18-11-07, 13:31
Dizinin çekileceğini, oyuncu kadrosunu vs geçen haftalarda duymuştum.. Bugünse kadroda Özlem Düvencioğlu'nun da olduğunu öğrendim.. Evet müziğiyle (Aldırma Gönül'ü Edip Akbayram'dan dinlemeyi tercih ederim ama napalım kısmette Kibariye varmış), özgün hikayesiyle, senaristiyle, yönetmeniyle iyi bir yapım olacağı hissi veriyorsa da başlangıçta izlemek için tek nedenim Özlem Düverncioğlu olacaktır..

Umarım her konuda başarılı bir yapım olur ve her yeni başlayacak yapım için tekrarladığım duamı yine tekrarlamak istiyorum.. İnşallah Parmaklıklar Ardında rayting denen o illete kurban gitmez ve bizlerde uzun soluklu güzel bir dizi izlemiş oluruz..

Aldırma Gönül'ü Edip Akbayram'dan dinlemek çok daha güzel olurdu haklısın :img-icecr
İlk duyduğum andan itibaren izlemeyi kafama koymuştum Parmaklıklar Ardındayı...Fragmanını izledikten sonra da tamam tamam kesin izleyeceğim demiştim...

Ama dün volvox'un eklediği haberden sonra izlememem imkansız artık :)
Gerçektren güzel bir dizi olacak.Benimde tek dileğim o gereksiz,saçma sapan aletlere kurban gitmemk bye

krnca_
18-11-07, 13:34
Kadro çok güzel, yönetmen harika, senarist muhteşem...Umarım bu sayfalarda da kimse birbirini kırmadan yorumlarını paylaşır.:img-yes:

saso
18-11-07, 13:39
Aldırma Gönül'ü Edip Akbayram'dan dinlemek çok daha güzel olurdu haklısın :img-icecr
İlk duyduğum andan itibaren izlemeyi kafama koymuştum Parmaklıklar Ardındayı...Fragmanını izledikten sonra da tamam tamam kesin izleyeceğim demiştim...

Ama dün volvox'un eklediği haberden sonra izlememem imkansız artık :)
Gerçektren güzel bir dizi olacak.Benimde tek dileğim o gereksiz,saçma sapan aletlere kurban gitmemk bye

sen ön hazırlıklara başladın bile dimi...
kadrodaki oyuncuların yapımlarını izleyerek mesela :blink:

fragmanı hala izlemedim ama kibariye söylediyse bence edip akbayram kadar güzel söylemiştir...hatun şarkılarına duygu katarak söylüyor(tabi ki bence)
sadece o şarkıyı herkesin edip akbayram gibi sylemesini bekliyoruz...:icon_whis

bu dizi benim için farklı bir deneyim olacak...biri hayran oldugum ..biri oyunculugunu çok begendigim ve biri de oyunculugunda duygu göremedigim kişileri aynı projede izlemek nasıl bişey olacak bir bakayım...

umutkırıntıları
18-11-07, 13:40
Oyuncu kadrosu çok iyi! Ben zaten Yelda için izlemeyi düşünüyordum ama Özlemi duyunca kesin izlerim.Yalnız Aldırma Gönülü bende Edip Akbayramdan dinlemeyi tercih ederdim.Sanırım Kibariye sesiyle hikayeye daha bir acı katacaktır. Ne yapalım gülü seven herşeye katlanır.Özlem için ben bu diziyi izlerim!

alamehmet
18-11-07, 13:48
sen ön hazırlıklara başladın bile dimi...
kadrodaki oyuncuların yapımlarını izleyerek mesela :blink:..

Yok valla daha bu dizinin başlayacağı haberleri gelmeden ben izlemeye başladıydım :) :)

fragmanı hala izlemedim ama kibariye söylediyse bence edip akbayram kadar güzel söylemiştir...hatun şarkılarına duygu katarak söylüyor(tabi ki bence)
sadece o şarkıyı herkesin edip akbayram gibi sylemesini bekliyoruz...:icon_whis

bu dizi benim için farklı bir deneyim olacak...biri hayran oldugum ..biri oyunculugunu çok begendigim ve biri de oyunculugunda duygu göremedigim kişileri aynı projede izlemek nasıl bişey olacak bir bakayım...

Canım fragmanı izlemediysen seni şöyle videolar kısmına alalım oraya eklendi.İnsanı gerçekten etkiliyor.Belk çok kısa ama yetiyor:img-icecr

Kibariye konusunda bencede sence canım benim :) Evet iyi söylemiş Kibariye ona sözüm yok ama tercihim Edip Akbayramdan dinlemek ne ediyim :img-blush

eftelya61
18-11-07, 13:54
Meltem Pamirtan TRT1 de Küçük Adımlar dizisinde oynuyor. Aynı anda iki dizide nasıl oynayacak.

Sözleşmesinde oynaması için engel bir durum yoksa olabilir neden olmasın.. Birçok örnek var Hümeyra mesela hem Avrupa Yakasında hemde Kelebek Çıkmazında oynuyor gerçi iki dizide aynı kanalda ama.. Yada Kavak Yellerindeki Nurcan Eren (Hasibe) aynı zamanda Show tv deki Pusatta oynuyor.. Aklıma gelen ilk örnekler bunlar..

elisya
18-11-07, 14:39
yönetmeniyle senaristiyle kadrosuyla gümbür gümbür geliyor parmaklıklar ardında devin çınarı başrolde o muhteşem oyunculuğuyla izlemek benim için inanılmaz bir zevk olucak
tüm ekibe baaşarılar....

neville
18-11-07, 14:47
kadro çok güzel, fragmanı bir kez izledim sadece hapishane olduğunu anladım malum o da "başın öne eğilmesin"den. ama kadro hakikaten çok iyi, devin çınarı tekrar izlemek çok güzel olacak. anladığım kadarıyla hayat türküsünün ekibinden bir çok insan var, bu beni daha da umutlandırıyor.

dml
18-11-07, 15:18
Fragmanı gördüğümde onun Devin Özgür Çınar olduğunu anlayamamıştım, eklenen resimlere baktığımda gayet net belli oluyormuş şaştım kendime.
Neyse...
Kadro güzel, eğer odak noktası hapishane olacaksa hayli orijinal bir dizi olacağa benziyor. Devin Özgür Çınar'ın oyunculuğunu çok beğenirim farklı projelerde hep farklı tip insanları canlandırıyor, Hayat Türküsünü izlemesem de verdiği mesajlarla, çekildiği zor şartlar itibariyle hayli önemli bir proje olduğunu düşünüyordum hep ve kadrosunun sağlam, birbiriyle iyi anlasan oyunculardan oluştuğunu duyuyordum. Dolayısıyla bir adım önde başlıyor başka yeni başlayan dizilerden, oyuncuların enerjileri çok önemli.
Yelda Reynaud'u Anlat İstanbulda izledim bir tek o yüzden yorum yapamıyorum.
Özlem Düvencioğlu'na gelince, kadroda olması sürpriz oldu benim için. Kızacaklar olacak bana aranızda ama neden ben de bilmiyorum, daha farklı bir projede olmasını, daha da önemlisi biraz daha ara verdikten sonra TV'ye dönmesini isterdim.. Bir film projesi daha uygundu bence ama bakalım, oyunculuğunun asıl sınavını bu projeyle verecek gibime geliyor. Hırsız-Polis kendi deyimiyle kendisi için çok güzel bir şanstı, bu şansı iyi değerlendirdiğine şüphe yok da, önemli olan bundan sonra kendini ne kadar geliştirdiği ve bunu bize ne kadar yansıttığı.

Bu sene dizi takip edemiyorum pek, ama internetten de olsa bu projeyi takip etmeye gayret edicem.
Umarım bu başlıkta güzel paylaşımlar olacaktır, oyuncu kadrosundan doğan bir gerginlik olmamasını diliyorum forumda.

Sevgiler...

dokuz
18-11-07, 15:50
bi dakika , bi dakika !!! doğru mu okuyorum ya :) Hayat Türküsü ekibi ??? Hakan Gürtop ??? Devin Özgür Çınar ???? :happy0064

nasıl mutlu oldum anlatamam ! sanırım seyrine doyum olmayacak bir dizi daha yaklaşmakta !!! üstelik sadece yukarıya yazdığım sebepler benim için yeterliyken , üstüne bu ekibe yeni katılımlar da gayet merak uyandırıcı !!!

Yelda Reynaud u anlat istanbul da izledim ve çok başarılıydı :good: öncesinde ( yanılmıyorsam atv de ) bir tv filminde izlemiştim , açıkcası çok itici gelmişti ama zaten rolü iticiydi yani işin özü , işte zaten bu onun başarısını gösteren faktör ; o iticiliği hissettirmesi...!

ve Özlem Düvencioğlu !! şaşırdım bu ismi okuyunca ! hırsız-polis ten sonra ne yapacağını ciddi anlamda merak etmekteydim..! açıkcası mavi karakterinin onun için büyük şans olduğunu düşünmekteyim... yani onun fiziğine hal tavrına uygun bir rol.. bu yüzden hiç yadırgamadık orda onun tecrübesizliğini( acemiliğini )..! zaten sırf bu yüzden merak ediyorum , bir sonraki işinde ne yapabilir diye ?? yani şimdi doğruya doğru , hp de çok güzel idere etti ama eksikleri yok değildi.. !! "mavi" karakterinden sıyrılabilicek mi merak ediyorum.. aslında bu sebeplerden onun hp den sonraki dizisinin benim izlemeyi düşündüğüm bir diziye rastgelmesi isabet oldu :img-yes::icon_whis

umarım dizinin şansı açık olur..! kaliteli bir iş çıkacağından en ufak bir şüphem yok !!!! ama yine de şansı açık olsun diyorum çünkü malesef dizi özel kanalda olunca hayatta kalabilmesi için kalitesinden önce rating ine bakılıyor !!!

dizinin güzel bir gün ve saate denk gelmesi dileğiyle , şimdilik hoşçakalın..şimdilik diyorum çünkü bu sayfalarda daha çoookk görüşücez gibi görünüyor:img-yes:

bye

MAVİ83
18-11-07, 16:36
bütün eski dostlar burdalar ne güzel sayfa şimidien kıpır kıpır olmuş bile tıpkı benim kalbim gibi uzan zamandır hiç bu kadar merak ve heycan içinde olmamıştım,umarım hayal kırıklığına uğramam... şüphelerim vardı özlemin bu dizide oynayıp oynamıyacağı konusunda ama sanırım oynıcak volvox da yazdığına göre doğrudur heralde.umarım çok başarlı bir proje olur.rayting kurbanı olmaz,yolu açık olur.uzun soluklu olması bana özlemi doyasıya izleme zevki vericek çünkü hp den sonra onu tekrar izleyeceğim için herşeye rağmen çok mutluyum.. bide kendi sesiyle oynarsa yemede yanında yat olucak benim için tabi SERRA YILMAZ faktörünüde unutmamak lazım.birbirinden cool kadınları izlicek bu dizide sanırım.herkse sevgilerbye

forever_bim
18-11-07, 17:20
Arkadaşlar spoiler butonu dizilerle alakalı tüyo paylaşımı içindir. Sohbet ya da resim amaçlı olarak lütfen bu butonu kullanmayınız...

ehlocan
18-11-07, 17:32
Dizi ile ilgili gelen her haber merakımı daha çok arttırıyor...Başlangıçda Devin Özgür Çınar ve Hakan Gürtop ismi vardı şimdi Serra Yılmaz,Özlem Düvencioğlu , Meltem Pamirtan ve Feride Çiçekoğlu isimlerini okudum...Meltem Pamirtan sevgili Hakan Gürtop'un diğer projelerinde de yer alan başarılı bir oyuncu sevgili Pırlanta'nın yazmış olduğu gibi şu anda Uğur Polat'la birlilte Küçük Adımlar dizisinde oynamakta iki projede birden yer alacak olması hayli zor olsa gerek.. (mesafe sebebiyle)Özlem Düvencioğlu'nu Hp den sonra bu kadar çabuk ekranda görebileceğimi ummuyordum gerçekten sürpriz oldu Serra Yılmaz zaten rüştünü ispat etmiş bir oyuncu ve tabiki Feride Çiçekoğlu her daim izlemekten büyük keyif aldığım filmlerimden biri olan Uçurtmayı Vurmasınlar ile takip etmeye başladığım isim...Fragman şarkısını Kibariye'nin seslendirmiş olması öykünün kadın hikayesi olması ile alakalıdır Edip Akbayram'ı tercih edenlerdenim bende ;) şarkı demişken geriye müziklerin kime ait olduğu ve yapımcı firma bilgisi kaldı eksik olan en kısa zamanda öğreniriz umarım ;)

ŞİYA
18-11-07, 17:34
müfide inselel kendiisi şarkıcılığının yanında tiyatrocudur zaten .zamanında verdiği bir röportajda okumuştum babasıda sinemda oyunucymuş hatta bir kaç oyunda oynamış
gerçi böyle tiyatrocularla dolu çevremiz maalesef televizyon dünyasına girmedikleri takdirde bir çoğumuz onlardan habersiz göçüp gidiyoruz ne acı
o kadar okul bitir hayatını harca ......

step
18-11-07, 21:20
Serra Yılmaz;

21.Siyad Türk Sineması Ödülleri,Harem Suare,En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
36.Antalya Film Şenliği,1999,Harem Suare,En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
21.İstanbul Film Festivali,2002,9,En İyi Kadın Oyuncu
8.Sadri Alışık Ödülleri,2003,9,En İyi kadın Oyuncu

Yelda Reynaud;

-35. Altın portakal film festivali en iyi oyuncu (YARA)
-2003 Sinema yazarları derneği “en iyi kadın oyuncu” (ÇAMUR)
-24. Uluslar arası İstanbul Film Festivali “en iyi kadın oyuncu” (ANLAT İSTANBUL)
-1998 Mar Del Plata (Arjantin) Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu.
-1998 - ÇASOD En İyi Kadın Oyuncu.

Ödüllü sanatçıların ve oynadığı dizi/lerde kendini ispatlamış sanatçıların biraraya geldiği,yönetmeni senaryosu ile iyi bir ekibin titizlik içerisinde oluşturulduğu belli.:img-yes:

Hepimizin beklentileri üst düzeyde.Beklentilerimizin karşılığını tam olarak alacağımızdan eminim.:good:
Gerisi heyecanla bekleyip izlemeye kalıyor.:img-pilot

deren1970
18-11-07, 21:43
Herkese Merhabalar,
Öncelikle sevgili alamehmet haber verdiğin için çok teşekkürler canım benim:img-yes: Kadroyu görünce ister istemez güzel bir dizi bizi bekliyor diye düşünüyor insan:img-wink:
Umarım bu kadar dizi yoğunluğundan sıyrılarak güzel bir dizi olur bizde yine harika bir dizinin izleyicisi oluruz
Sevgiler

scale
18-11-07, 22:28
Serra Yılmaz;

Yelda Reynaud;

Ödüllü sanatçıların ve oynadığı dizi/lerde kendini ispatlamış sanatçıların biraraya geldiği,yönetmeni senaryosu ile iyi bir ekibin titizlik içerisinde oluşturulduğu belli.:img-yes:

Hepimizin beklentileri üst düzeyde.Beklentilerimizin karşılığını tam olarak alacağımızdan eminim.:good:
Gerisi heyecanla bekleyip izlemeye kalıyor.:img-pilot

Step cim, tamam haklısın da herkesin beklentisi üst düzeyde,her şey iyi güzel de ,bir de sanıyorum reyting korkusu var !! o şimdiden birçok izleyiciyi tedirgin etmiş durumda.Sayfalara bir göz atınca herkesin kabusu gibi, bir de ona çözüm bulunsa:img-wink: Malum ne güzel yapımlar harcandı gitti!

step
18-11-07, 23:24
Sevgili scale,reyting konusunu şu anda çok merak etmiyorum doğrusu.:icon_whis

Şu anda kanalın birinde oynayan bir dizinin tanıtımını çok iyi yapmışlardı.Ekip çok deneyimli ve süper isimler biraraya getirilmişti.Daha sonra eleştirmenler dizinin beklenileni vermediğini,izleyicinin diziyi sadece oyuncuların isimleri için izlendiğini söylediler.Reytingleri ile hiç ilgilenmedim nasıldır bilemiyorum ama ben de dahil çoğunluğunun izlediği bir kaç diziden biridir eminim.:img-yes:

Bence Parmaklıklar Ardında'nın kadrosu da çok iyi.Her bir ismin kendine özel izleyici topluluğu hatta fanatikleri var:img-pilot.Bildiğim kadarıyla ATV de çok daha fazla tanıtım yapıp heyecanı arttırmayı iyi biliyor.Dizinin bu bakımdan sürekliliğinin olacağına inanıyorum.:good:

KemanciMemo
18-11-07, 23:30
Taze haberler gelmeye baslamis cok sukur. Taze haberlerin en buyugu de hic suphesiz tanitim fragmani. Kisa, ama acikli. Kisa, ama duygusal. Kisa, ama anlamli. Kisa, ama derin. Kisa ve karanlik, ama umutlu ve aydinlatici. Herseyden onemlisi cok ama cok merak uyandirici, fikir gidiklayici bir tanitim fragmani olmus. Fragmanda sadece Devin'in gosterilmis olmasi ve fon olarak da sadece "Basin one egilmesin! Aldirma Gonul, Aldirma!" cumlesinin eslik etmesi aslinda hem dizinin ana karakteri ve hem de hikayenin kahramani hakkinda bize yeterince bilgi veriyor. Devin'in one egilmis olan basi, Kibar'nin "Basin one egilmesin!" diye bagirmasiyla yavasca havaya kalkiyor. Farkli bir incelik, farkli bir dikkat ve cok farkli bir beyin firtinasi taktigi. Anliyoruz ki, ana karakterimiz basini one egmeyenler ailesine mensub bir karakter olacak. Yani o bir zamanlar asina oldugumuz "Hayat Ogretmen" karakterinin farkli bir ton degisimi.

Fragmandaki goruntunun durgun hali, yani sevgili volvox'un eklemis oldugu resimlerden herhangi birisine baktiktan sonra bir de "Munich" filminin afisine bakanlar zannederim iki resim arasindaki akustik benzerligi hemencecik farkedecelerdir. Nedence resimleri gorunce o filmin afisi geldi aklima. Bu bir detaydi geciyorum.

Sevgili Meltem Pamirtan'in ekibe dahil olmus olmasi harika bir gelisme. Yeni dizisinde izleyemiyordum onu umarim bu dizide doya doya izleyebilirim. En buyuk korkum misafir oyuncu olarak katilmasi. Meltem hanim'in gozlerinde inanilmaz bir etkileyici gucu var. Hayat Turkusu dizisinin ilk donem kahramanlarindandi kendisi. O dogal, saf ve berrak oyunculugu hafizamda cok derin izler birakti. Gozlerinden ve tebessumunden fiskiran o pozitif enerjiyi gormek isteyenler son zamanlarin en populer reklamlarindan olan "Solen sucuk" reklamina dikkat etsinler. Sanki o sirinler sirin'i, biciriklar bicirik'i Kiraz'in gercek annesi gibi duruyor :) Sahi gercekten annesi olabilir mi???

Sevgili Ozlem Duvencioglu'nun ekipte olmasina sevinenlerden birisi de benim. H-P'yi cok gec olsa da izlemeyi basarmis ve Ozlem'in oyunculugunu cok begenmis olanlardan birisiyim. Oyunculuktan cok anladigim soylenemez, bana gore oyuncu oynadigi karakteri izleyicisine hissettirebiliyorsa iyi oyuncudur. H-P'de Ozlem bunu bana fazlasiyla hissetirebilmisti. Onu tekrar izleyebilmek cok guzel bir duygu benim icin. Bunun yaninda Devin ile Ozlem'in ayni projede olmasi ister istemez huylandirdi beni biraz. Onlarin (benim bildigim) 3 tane ortak ozellikleri var; 1: Ikisi de kadin/kiz. 2: Ikisi de oyuncu. 3: Ikisi de ?????....!!!!!

Acaba bu dizinin oyuncu seciminden kim sorumluydu? Yoksa Devin ile Ozlem zaten cok iyi arkadaslar miydi? Yoksa onlari bu projede birbirlerine yakinlastiran baska bir sebep mi var? Ne olabilir ki? Bilmem... Herhalde hikayenin can aliciligi :icon_whis Neyse tabi bu mesele fazla didiklenmeye gelmez, hemencecik magazinsel bir boyut kazanir, ki bu da bu ortama yakismaz, onun icin atliyorum. (Dusunmeden de edemiyorum tabi....)

Efkari umumiyenin aksine ben Aldirma Gonul parcasinin Kibariye tarafindan seslendirilmis olmasini hem dizinin ruhuna hem de kendi ruhuma daha yakin buldum. Bunun sebebi hem Kibariye'nin sesini gercekten cok begeniyor olmam hem de ...... Ne zamandir icimi acitan bir mevzudur bu aslinda, bu guzel parcanin sahibini maalesef asla mazur gorulemeyecek bir takim konserlerde gordum. Sonra da sozde savunmasini kendi agzindan dinledim. Izledigimde gozlerime, dinledigimde kulaklarima inanamamistim. Ama gercekler aci oluyor bazen. Oylesine sancili bir donemden geciyoruz ki ulke olarak, anlatmak mumkun degil. Bu sanci her yerde bir ciban olarak karsimiza cikiyor. Herneyse anlayanlar anlamistir zaten. Bunu da geciyorum...

Son olarak secilen kadin/kiz oyuncularin tumune birden bakildiginda dikkat ceken cok buyuk bir benzerlik var. Alisilmisin disinda hic birinde "Dunya Guzellik Yarismasi" adaylarina benzer bir goruntu yok. Kotu anlamda soylemiyorum, hic birinde manken endami/yuzu yok, aranmamis. Bu cok mu kotu? Tam aksine cok guzel. En azindan daha gercekci, boylece nereyi izlersek izleyelim karsimiza illa ki Azralar, Berraklar, Tubalar cikmayabileceginin tescilli yapimi. Bu yonunden bakildiginda da mesleki bakimdan oldukca titiz davranilmis oldugu goze batiyor. "Guzel olsun da, nasil olursa olsun!" mantigindan ziyade, "Oyunculuk yapabilsin de, yuzu nasil olursa olsun!" mantigi gudulmus, ki bu bence hem cok riskli bir secim hem de tek dogru secim.

Umarim bu dizi tutar, sevgili Hakan Gurtop ve ekibine sonu gelmeyen basarilar diliyorum.

scale
18-11-07, 23:33
inşallah utandırmam sizleri sinop ceza evinden sevgiler...................

Ben bu yönetmeni çok seviyorum, ve diyorum ki yaptığı bütün işler hep istediği gibi olsun,izleyicisiyle bir olduğunu hissettiren kaç yönetmen var.Şu bir satırlık yazı bile benim bu dizeye gönülden bağlanmama vesile oldu gün boyu bunu düşündüm.Bu adam bu işi gönül gözüyle yapıyor.İlk defa bir yönetmen için bir dizi izlemeye başlıyacaktım, kii çok doğru düşünmüşüm.Yolun açık olsun HAKAN GÜRTOP:good:

aysi
18-11-07, 23:34
Hersey iyi gorunuyor.

Ratingleride gectim benim takildigim yer kanal Atv olarak kac tane dizi izlemeye basladiysam hep yarim kaldi korkarak izledim sonunda hep yarim kaldi.:img-in_lo:img-yes:

Ve sonunda tv de atvyi sildim yanilipda izlememek icin simdi ne yapacagim ben en iyisi nete indirip izlemek .onuda atv izin vermiyor ne kadar dizisi varsa hepsini siliyor bakalim artik bir care bulacagiz.:icon_whis

gülündikeni
18-11-07, 23:45
Hayat Türküsü dizisini severek izleyen ve Devin Özgür Çinar'in oyunculugunu çok begenen biriyim.Parmakliklar Ardinda dizisini izlemem için hayat Türküsü ekibinin ve Devin'in olmasi yeterli bir sebepti ama kadroda Özlem'in de oldugunu duyunca hem çok sasirdim hem de sevindim.Tam da bu sezon Özlem'i ekranda görme ümudim kalmamisken...
Ayrica HP forumcanlarimla tekrar bir dizinin sayfalarinda beraber olmak çok güzel.Benim endisem dizinin bu sezon dizi katletme rekorunu elinde bulunduran atv de yayinlanacak olmasi.Keske dizi Hayat Türküsü gibi TRT de yayinlansaydi,bizde reyting kaygisi olmadan dizimizi gönül rahatligi ile izleyebilseydik...
Umarim yolu açik ve reytingi bol olur...

scale
19-11-07, 00:26
Taze haberler gelmeye baslamis cok sukur. . Herseyden onemlisi cok ama cok merak uyandirici, fikir gidiklayici bir tanitim fragmani olmus. Fragmanda sadece Devin'in gosterilmis olmasi ve fon olarak da sadece "Basin one egilmesin! Aldirma Gonul, Aldirma!" cumlesinin eslik etmesi aslinda hem dizinin ana karakteri ve hem de hikayenin kahramani hakkinda bize yeterince bilgi veriyor. Devin'in one egilmis olan basi, Kibar'nin "Basin one egilmesin!" diye bagirmasiyla yavasca havaya kalkiyor. Farkli bir incelik, farkli bir dikkat ve cok farkli bir beyin firtinasi taktigi. Anliyoruz ki, ana karakterimiz basini one egmeyenler ailesine mensub bir karakter olacak. Yani o bir zamanlar asina oldugumuz "Hayat Ogretmen" karakterinin farkli bir ton degisimi.

Sevgili Ozlem Duvencioglu'nun ekipte olmasina sevinenlerden birisi de benim. H-P'yi cok gec olsa da izlemeyi basarmis ve Ozlem'in oyunculugunu cok begenmis olanlardan birisiyim. Oyunculuktan cok anladigim soylenemez, bana gore oyuncu oynadigi karakteri izleyicisine hissettirebiliyorsa iyi oyuncudur. H-P'de Ozlem bunu bana fazlasiyla hissetirebilmisti. Onu tekrar izleyebilmek cok guzel bir duygu benim icin. Bunun yaninda Devin ile Ozlem'in ayni projede olmasi ister istemez huylandirdi beni biraz. Onlarin (benim bildigim) 3 tane ortak ozellikleri var; 1: Ikisi de kadin/kiz. 2: Ikisi de oyuncu. 3: Ikisi de ?????....!!!!!

Acaba bu dizinin oyuncu seciminden kim sorumluydu? Yoksa Devin ile Ozlem zaten cok iyi arkadaslar miydi? Yoksa onlari bu projede birbirlerine yakinlastiran baska bir sebep mi var? Ne olabilir ki? Bilmem... Herhalde hikayenin can aliciligi :icon_whis Neyse tabi bu mesele fazla didiklenmeye gelmez, hemencecik magazinsel bir boyut kazanir, ki bu da bu ortama yakismaz, onun icin atliyorum. (Dusunmeden de edemiyorum tabi....)

Efkari umumiyenin aksine ben Aldirma Gonul parcasinin Kibariye tarafindan seslendirilmis olmasini hem dizinin ruhuna hem de kendi ruhuma daha yakin buldum. Bunun sebebi hem Kibariye'nin sesini gercekten cok begeniyor olmam hem de ...... Ne zamandir icimi acitan bir mevzudur bu aslinda, bu guzel parcanin sahibini maalesef asla mazur gorulemeyecek bir takim konserlerde gordum. Sonra da sozde savunmasini kendi agzindan dinledim. Izledigimde gozlerime, dinledigimde kulaklarima inanamamistim. Ama gercekler aci oluyor bazen. Oylesine sancili bir donemden geciyoruz ki ulke olarak, anlatmak mumkun degil. Bu sanci her yerde bir ciban olarak karsimiza cikiyor. Herneyse anlayanlar anlamistir zaten. Bunu da geciyorum...

Son olarak secilen kadin/kiz oyuncularin tumune birden bakildiginda dikkat ceken cok buyuk bir benzerlik var. Alisilmisin disinda hic birinde "Dunya Guzellik Yarismasi" adaylarina benzer bir goruntu yok. Kotu anlamda soylemiyorum, hic birinde manken endami/yuzu yok, aranmamis. Bu cok mu kotu? Tam aksine cok guzel. En azindan daha gercekci, boylece nereyi izlersek izleyelim karsimiza illa ki Azralar, Berraklar, Tubalar cikmayabileceginin tescilli yapimi. Bu yonunden bakildiginda da mesleki bakimdan oldukca titiz davranilmis oldugu goze batiyor. "Guzel olsun da, nasil olursa olsun!" mantigindan ziyade, "Oyunculuk yapabilsin de, yuzu nasil olursa olsun!" mantigi gudulmus, ki bu bence hem cok riskli bir secim hem de tek dogru secim.

Umarim bu dizi tutar, sevgili Hakan Gurtop ve ekibine sonu gelmeyen basarilar diliyorum.

Sevgili Kemancı Memo,bazı şeyleri atlıyorum,bazı şeyleri geçiyorum demişsin!!
ucundan değinmişsin yinede iyiki tamamen atlamadan,geçmeden yazmışsın bunları,aslında sessizde olsa düşünülen şeyler bunlar sanırım !!cesaretli yazından dolayı seni yürekten kutlarım.Beni etkileyen yerlerden alıntı yaptım.
Gerçekten iyi yazmışsın :img-yes:

Argosy
19-11-07, 05:11
Sevgili ena bu basligi actigi zaman Hakan Gurtop ve Devin Ozgur Cinar ikilisinin ismini gorunce , Hayat Turkusu tadinda harika bir yapim bizi bekliyor diye dusundum.

Yelda Reynaud'u Fikret Kuskan'la birlikte Kasabanin Incisi'nde izlerken o kadar cok begenmistim ki. Dizinin sessiz sedasiz bitirildiginden habersiz, her hafta ekran karsisinda baslamasini umutla beklerdim. Oradaki aksanli Turkcesi ile rolunun hakkini verisi, babasi ile olan diyaloglari beni cok etkilemisti. Simdiki dizide de en az o zamanki kadar guzel oyunculuk izleteceginden hic suphem yok.

Yukaridaki uclunun isimlerini duymak benim bu diziyi izlemem icin yeterli bir sebepti.Kacirilmayacak yapimlar arasinda benim icin yerini coktan almisti zaten. Bu arada kulagima gelen Ozlem D. da bu dizide oynayacakmis duyumlarini sadece asparagas haber olarak yorumlarken, sevgili volvox'un son ekledigi haberle artik suphem kalmadi. Her ne kadar Ozlem D. nun bu kadar cabuk karsimizda olmasina sasirsam da benim diziyi izleme sebeplerim arttigi icin sevincliyim. Ugur Yucel, Timcuin Esen gibi duayenlerin karsisinda ezilmeden, goze batmadan sergiledigi oyunculugunu eminim ki hem Devin Cinar, hem de Yelda Reynaud gibi ustalarin karsisinda da gosterecektir.

Meltem Pamirtan'i -ozledigimiz Hacer abla mizi- yine gorecegim icin cok mutluyum. Diger dizisinden dolayi surekli olacagini dusunmesem de varligini bilmek bile cok guzel.

E bu kadar ismi saydiktan sonra geriye bir tek eksigimiz kaldi :) Bir sonraki gelecek haberde Sevgili Asli Yilmaz inda kadroda oldugunu duymak icin sabirsizlaniyorum..Onun neseli, gulen gozleriyle, bicir bicir karakteriyle bu diziye cok buyuk tat katacagini tahmin ediyorum..Umut fakirin ekmegiymis ne de olsa..Biz de umutla yeni habereri bekleyelim.

Ben de tum arkadaslar gibi Edip Akbayram sesinden dinlemeye asina olsam da bir kadin dizisi oldugu icin ,Aldirma Gonul'u Kibariye'den dinlemek daha mantikli geliyor hem de dizinin konseptine uygun olarak cok buyuk duygu yogunluklari yasatacaga benziyor.

Uzun omurlu bir yapim olmasi temennisiyle tum ekibe sonsuz basarilar diliyorum. Heyecanla bekliyoruz!

virgül
19-11-07, 08:29
Kadro Bıçak Sırtı dizisinin kadrosu açıklandığında yarattığı etkiyi yarattı bende çok güçlü 3 erkek oyuncu bu dizide ise biribirinden yetenekli ve dğerli bayan oyuncular...Sinop Cezaevi gibi farklı ve birçok güzel filme konu olmuş bir mekan Hakan Gürtop gibi seyirciye görsel bir ziyafet sunan yönetmen ve daha önceki senaryoları ile farklı bir kalemi olan Feride Çiçekoğlu ve son dönemin parlayan (ama çok çabuk sıkılan)oyuncusu Sinan Albayrak isimleri de eklenince bu dizi bu sezon mutlaka izlenecekler arasında...

Keyifli ve içi doku yorumların bol olacağı bir başlık olacağından hiç kuşkum yok..Zaman zaman karşıt fikirler yazmış olsakda birçok tanıdık isimle bu dizi başlığındada karşılaştık şimdiden keyifli seyirler ve yorumlar diliyorum...

hyoldas
19-11-07, 08:40
Popüleritesi ve oyunculuk kalitesi açısından ATV'nin BS'si olmaya aday bir dizi. Bu kadar ünlü sevdiğimiz kadın oyuncuyu bir arada toplandığı için ve tutukevlerindenki kadınların acılarını anlatacağı için bu sayfalar aracılığı ile Sevgili Hakan Gürtop'a teşekkür ederim.

Ben Özlem'in bu projede yer almasına çok sevindim. O öğrenmeye çok hevesli yetenekli bir bayan süper bir ekip olacaklarına yürekten inanıyorum.

Herkese sevgiler bye

Not: Virgül'cüm kalp kalbe karşıymış :img-wink:

bbdbhb
19-11-07, 09:30
Özlem Düvencioğlu, Yelda Reynaud, Devin Özgür Çınar

Üç bayan oyuncu da başarılı, üç oyuncununda sağlam takipçileri var. Birde sağlam bir yönetmen ile sağlam senaryo eklenince izlemek şart oldu. Keşke bir de sağlam bir kanal olsaydı :icon_sorr
Hapishane senaryosu olması aklıma hemen "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmini getirdi. O filmdeki sıcak ve duygusal hikayeyi inşallah bu dizide de izleriz.

Merak ettiğim acaba kim hangi suçtan dolayı ne cezası almış, kaç yıl mahkum edilmiş? Hapishaneye girerken arkalarında kimleri bıraktılar?:img-pilot ne çok sorum var di mi :img-wink: acaba ilk bilgiler ve özet ne zaman gelir, çok zaman oldu merakla özet beklemeyeli :img-wink:

ve en çokta merakla beklediğim, ÖD'nun bu ikinci dizisindeki rolü :img-yes:

Fragmanı ilk gördüğümde tek bir kare bile yetti. Şarkıyı Kibariye'nin söylemesi ilk başta pek sıcak gelmedi ama dinlendikçe alışılacak sanırım. Edip Akbayram'ın coşkulu(umut veren) sesinden çok, Kibariye'nin acı ve duygu dolu sesi daha uygun olur diye düşünmüş olabilirler. Tabi birde kanal-yapımcı ile alakalı birşeyde olabilir.

Ayrıca ATV "dizilerin kanalı" olmaya inşallah yeniden başlar ve sonu belli olmayan finaller yapmaktan vazgeçer.:hıh

FEL!ADE
19-11-07, 10:17
Ben de tum arkadaslar gibi Edip Akbayram sesinden dinlemeye asina olsam da bir kadin dizisi oldugu icin ,Aldirma Gonul'u Kibariye'den dinlemek daha mantikli geliyor hem de dizinin konseptine uygun olarak cok buyuk duygu yogunluklari yasatacaga benziyor.

Merak ettiğim acaba kim hangi suçtan dolayı ne cezası almış, kaç yıl mahkum edilmiş? Hapishaneye girerken arkalarında kimleri bıraktılar?:img-pilot ne çok sorum var di mi :img-wink: acaba ilk bilgiler ve özet ne zaman gelir, çok zaman oldu merakla özet beklemeyeli :img-wink:

ve en çokta merakla beklediğim, ÖD'nun bu ikinci dizisindeki rolü :img-yes:

Fragmanı ilk gördüğümde tek bir kare bile yetti. Şarkıyı Kibariye'nin söylemesi ilk başta pek sıcak gelmedi ama dinlendikçe alışılacak sanırım. Edip Akbayram'ın coşkulu(umut veren) sesinden çok, Kibariye'nin acı ve duygu dolu sesi daha uygun olur diye düşünmüş olabilirler. Tabi birde kanal-yapımcı ile alakalı birşeyde olabilir.

argosy ve bbdbhb

arkadaslar
aldirma gönülü kibariye nin seslendiriyor olmasi kimseyi sasirtmasin.. bu sanatcinin genele hitap eden birisi oldugunu hepimiz biliyoruz ve yorumcu olarakta su an icin türkiye nin en basarili sesi olmasindan ben fazla sasirmadigimi söylemeliyim. zaten sizlerde görüslerinizde belirtmissiniz kadin yorumcunun bu konsepte daha iyi uydugunu düsündüm.
kibariye ülkedeki herkesi yansitiyor, edip akbayram in yorumu muhtesem ancak Kemancimemo nun degindigi gibi kendisi su asamada celiskili biri olarak uygun görülmemis olabilir.

ve karekterlerin hangi suctan ? yatigini bilmiyoruz..
her nekadar siyasi suclu izlenimi versede büyük ihtimale bu konu derin islenmeyecektir.
islendigini varsayalim bu defada nasil islenir sorusu geliyor akla..
birde konu sinop cezaevinde mi baslar yoksa karekterlerin önceki yasami ve isledikleri suclara bir ön bakis bize gösterilir mi ?
gördügünüz gibi sizin sorulariniza bende yeni sorular ekledim.
oyunculari , senaryosu, gectigi mekan ve teknik ekip ile tamamen alternatif bir yapim geliyor.. hemde gümbür gümbür.
bu platformda yaratigi etki gibi tv gündemindede firtina yaratirsa sansliyiz demektir..su hep bahsetigimiz yükselen degerler eksininde yerini bulmasini umuyorum.
son olarak bu alternatif dizinin yapimcisi kimdir ? diye bir soru geliyor akla..
aklima avsar yapim geldi nedense , merakla gelismeleri bekliyorum.

not: daha önceki mesajlarimda ÖD nun bu dizide rol alacagindan haberim yoktu. uzun vadeli bir rolde olmasini dilerken,kendisinden farkli bir karekterlede yeniden rüstünü ispatlayacagi bir performans bekliyorum.

ena
19-11-07, 10:28
Şarkıyı Kİbariye'nin söylemesine çok takılmayın arkadaşlar. Duyduğumda ben de yadırgamıştım ama söylenen o ki dinleyen her 10 kişiden 6sı ağlamış...:)

Ekranda fragmanı gördükçe son zamanlarda pek de gülmeyen yüzüm nasıl birden kocaman bir tebessümle açılıyor... Hakan Gürtop kamerasından sinop'u izlemek için sabırsızlanıyorum.

Tahminim o ki ilk bölümde Suzan'ın hikayesine yoğunlaşılacak, hapishanedeki diğer karakterlerin hikayeleri ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş verilecektir. Sert görünümlü mahkumların yumuşak iç yüzleri meydana çıkacaktır misal... Ya da hapishane içi iktidar mücadelelerini izleriz... Ama eminim ki her ne izlersek izleyelim güzel kareler, güzel hikayeler izleyeceğiz...

Sevgili Argosy, keşke dediğin gibi Aslı Yılmaz da gelse, kocaman ısıtsa içimizi ama belki ikinci sezonda Sinop Cezaevi'ndeki Suzan Bayrampaşa Cezaevine nakledilirse filan gelir bakarsın, belli mi olur?:)

ena
19-11-07, 10:38
Kolaycılıkla alakası bile yok, Hakan Gürtop ve ekibinin asıl olarak zoru sevdiğini çok iyi biliriz hepimiz. Yoğun kış şartlarında bir sene boyunca en ufak bir şikayette bulunmadan Van'da çalışmış bir ekipten bahsediyoruz. (Ki hatırlatmalta fayda var ki ekibin hemen hepsi "Bir daha olsa bir daha giderim" demekte karşılaştıkları onca zorluğa rağmen)
Hayat Türküsü izleyenler bilir ki Hayat Öğretmen İstanbul'a atandıktan sonra seyirci Aslı Yılmaz'ı konuk oyuncu olarak görmekten vazgeçip asıl kadroda olduğunu hissetmiş ve çok sevmiştir. Ben de sevgili arkadaşım argosy'nin mesajı üzre durumu buraya uyarladım... Gerçeği yansıtmıyor yani... Diziyi - en azından şimdilik - sonuna kadar Sinop'ta çekmeyi düşünüyorlar...

feyzanTUNÇ
19-11-07, 10:55
KemanciMemo duygularıma tercümam olmuşsun dediklerinin çoğuna bende katılıyorum!üstüne uzuuuun uzun birşeyler yazmak istemiyorum.Ama hayat türküsünü izlerken hep şunu demiştim;"türk izleyicisi tv karşısına oturunca hiç yaşayamadığı aşk hikayeleri entrikalar yakışıklı erkekler güzel bayanlar(güzel derken;güzel vücutlar boş suratlar)izlemek ister;kafasını meşgul edecek,onu düşündürecek dizileri pek tercih etmez. parmaklıklar ardındada öyle bir dizi olacağa benziyor.hoş yanlış anlamadıysam buradaki çoğu kişi beğendiği oyuncu/oyuncular var diye izliyor ama ya bu oyuncuları fazla tanımayanlar?onlar izler mi acaba?olaya oyuncuları tanımayan birinin gözünden baktığım zaman fazla çekici gelmiyor açıkçası!
ne acıdır ki dizinin konusunu içeriğini tartışamadan "reytingi nasıl olacak?"diye tartışıyoruz.tartıştıranlar utansın!ama eğer ilk bölüm reytingi 5 veya 6 küsür olursa iş tamam demektir!
Şimdi yeni dizi başlıyor ya;ropörtjlar;gazete haberleri vs ler başlar!bizde takip ederiz. umarım herşeyiyle gerçekten iyi bir iş olur ve güzel yorumlarla iyi vakitler geçiririz!

virgül
19-11-07, 11:00
Bu dizide Özlem D. oyuncu koçu Yelda R. ile birlikte oynayacak. Emin ol bu dizidede başarılı olacaktır. Önemli olan nasıl bir karakteri canlandıracağı. Malum HP de bir suçluydu. Bu dizide de kesin değil ama yine suçlu bir kadını oynayacak. Umarım hırsızlıktan içeri girmiş olmasın. Yoksa HP de dışarıda hırsızlık yapan kadının Parmaklıklar Ardında hapse girmiş versiyonu olacak.

Yelda R.'nun Özlem'in son döenmde çok moda olan yaşam koçu olduğunu okumuştum biryerlerde demek oyuncu koçuymuş :img-yes: :img-yes:

Hırsızlıktan içeri girmiş biri bile olsa dediğiniz gibi ÖD nun evvelden hangi dizide ne tarz bir rolde olduğunu HP izleyicileri biliyor diğer seyirci için pek önemli bir ayrıntı değil...ve İlk tanırım yazısında Suzan'ın hikayesi anlatılacağı yazıyordu ve Suzan karakterinide Devin''n canlandıracağı ..

Yani daha evvel dışarda hırsızlık yapan kızın hapse girmiş vresiyonu olacağını sanmıyorum..Bu denge hem senaryo hede yönetmen tarafından kurulur illede öyle düşünerek izleneceksede bu bağlantıyı kurmak kaçınılımaz olacaktır kendi adıma öyle bir kaygım yok...Suzan'ın hikayesini ve onun etrafında gelişecek olanalrı izlemek için sabırsızlanıyorum

bbdbhb
19-11-07, 11:20
DÖÇ bence zaten kendini kanıtlamış bir oyuncu. Kendisinin her projesini seyretmesemde, genelde doğru projeler içinde olması ve başarılı kadrolarla çalışmış olması bence bunun en büyük kanıtı. :img-yes:
YR'un ise aldığı ödüllerin üstüne söz söylemek şuan beni aşar.:img-wink:

ÖD'nun bu ikinci TV dizisi olacak. Hırsız Polis onun için ilkti ve aynı zamanda çoğu kişi için HP diziside ilkti. DÖÇ ve YR dan çok ÖD'nun bu dizideki performansını merak ediyorum herkes gibi.
Diziyi izlerken seyirci, o andaki ruh halini o karakterde bulmaya çalışır, o karaktere birçok anlam yükler belki senarist veya yönetmenden fazla benimser.
Ben kendi adıma söyleyeyim ÖD'na çok anlam yüklemiş durumdayım. Ve umut ediyorum bu anlamlara yenileri eklenecek.

alevalev_25_ bende senin gibi yeni projesini beklemekteyim.:img-yes:

ve ÖD hakkında merak ettiğim birkaç şey daha acaba saçları nasıl olacak ve kendi sesini kullanıp kullanmayacağı.:img-pilot

elmass
19-11-07, 11:21
Yalnız Özlem Düvencioğlu'nun ve Devin Özgür Çınar'ın bir arada olmaları açıkcası beni çok mutlu etti. Bu iki ismin bir arada olması senin gibi birçok kişinin de içine sinmediğini düşünüyorum. Ama o kadar güzel bir tespitin var ki ; bence de bu atmosferi kendimiz yaratıyoruz.

Bu tespite canı gönülden katılıyorum, bazen gerçek ve kurguyu karıştırıyoruz. :icon_sorr

Dizinin yapımcısının KOLİBA film olabileceğini düşünüyorum. Hayat Türküsü'nde Hakan Gürtop ve Devin Özgür Çınar'la çalışmışlardı.

Umarım reytingi bol, yolu açık olsun.

ena
19-11-07, 11:26
Ben yapımcının Koliba film olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı tanıtımlarda vs adı vurgulanırdı. Ve Koliba'nın sitesinde de bilgi verilirdi. Tahminim yapımcının kanalın kendisi olduğu yönünde. Bu sene ATV yayınladığı dizilerin çoğunda yapımcılığı da kendisi üstlendiğine ve bu dizi için de bir yapım şirketi belirtilmediğine göre yapımcının ATV olduğunu düşünüyorum ben.

fatma-1721
19-11-07, 11:38
Ben yapımcının Koliba film olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı tanıtımlarda vs adı vurgulanırdı. Ve Koliba'nın sitesinde de bilgi verilirdi. Tahminim yapımcının kanalın kendisi olduğu yönünde. Bu sene ATV yayınladığı dizilerin çoğunda yapımcılığı da kendisi üstlendiğine ve bu dizi için de bir yapım şirketi belirtilmediğine göre yapımcının ATV olduğunu düşünüyorum ben.

Insallah öyledir bu dizi adina cok iyi olur cünkü atv kendi yapimlarinin arkasinda duruyor,bunun en iyi örnegi"Hatirla Sevgili".

blue&blue
19-11-07, 11:50
Şarkıyı Kİbariye'nin söylemesine çok takılmayın arkadaşlar. Duyduğumda ben de yadırgamıştım ama söylenen o ki dinleyen her 10 kişiden 6sı ağlamış... :)

:)

Merhaba sevgili ena! Sanırım bu cümlen şakaydı. Yanındaki gülüşten öyle anladım da! Çok kısa ama çok etkili bir fragman! Ama her şeye ağlama kapasitesi taşıyan bendeniz ağlamadım. Bu kadarcık bir görüntüden de ağlayan olduğunu sanmıyorum! Haksız mıyım??? :img-yes:

Çok da önemli değil ama yazdığını okuyunca alıntılamak istedim işte.

Fragmanı ilk gördüğümde o kadının kim olduğunu çözemedim. Çok da önemli değildi aslında. Duruşu, odaya vuran ışık, başını yavaşça kaldırışı, ve o karanlıktaki sillüetin üzerine düşen şarkı çok etkileyiciydi. Ben burdan bilgi almamış olsam da bu fragmandan etkilenip kesinlikle izlemeyi düşünürdüm. Devin'in Yelda'nın ya da Özlem'in olması sonrası için verdiğim kararın okşayıcısı olurdu sadece...

Eminim çok derin ve tartışılası şeyler izleyeceğiz. Eminim bu sayfayı dolduran kadınların, kadınları izlerken çıkaracağı çok fazla şey olacak.
Eminim aşk olacak, şuç olacak, adalet kavramı sorgulanacak, dostluk olacak, fedakarlık, çıkarcılık olacak... Eminim insana dair herşey olacak bu dizide...
ve eminim insana dair herşey de olacak bu forumda!

Sağduyulu ve empatili yaklaşımlarla güzel paylaşımlar diliyorum!!! bye

Not: Kesinlikle tanıtımlar bu fragmanla kalmamalı... Merak duygusu start için çok önemli... Umarım başarılı bir tanıtım süreci geçer ki reyting canavarı el uzatamasın! bye

ena
19-11-07, 11:59
Sevgili blue&blue,
Vallahi şaka değil aslında.. Kısacık tanıtım filmini değil de kibariye'nin seslendirdiği bu jenerik müziğinin tamamını dinleyenleri kast ediyordum. Dinleyenlerin yalancısıyım ben de ama iki farklı kişiden şarkının çok etkileyici olduğunu ve insanları ağlattığını duydum. Yalnız Kibariye'nin halk arasında daha kaba bir şekilde de tabir edilen fazla bağırarak söyleme gibi bir yorum seçtiği de vurgulanmalı sanırım.:)

Tanıtım fragmanları zamanla çeşitlenecektir diye tahmin ediyorum. Sinop'taki çekimlern bugün başlayacağını daha önce sevgili volvox belirtmişti. Şu sıralar ekranlarda dönen kısacık fragman muhtemelen tanıtımlar bir an önce başlasın diye buralarda bir yerlerde çekilmiş bir şeylerdir. Hakan Gürtop'un piyasadaki dizi yönetmenleride oranla jet hızında çalıştığı bilinir. Hayat Türküsü çekilirken çekimler çoğu zaman erkenden bitiyor imiş. Her şeyi ilk önce kafasında kurup daha sonra ona göre hızla çektiğini düşünüyorum ki bu zaman açısından da seyircinin memnuniyeti açısından da çok önemli bence. Neyse fazla uzattım... Çekimler şu sıralarda başladığına göre muhtemelen önümüzdeki günlerde çok daha geniş kapsamlı tanıtımlar da ekranlarda dönmeye başlayacaktır. Sinop'taki ekibe kolaylıklar diliyorum bu vesileyle...

Benim şu sıralar tek beklentim şu ki, umarım dizi benim geç saatlere kadar çalıştığım 3 günden birine denk gelmez:)

blue&blue
19-11-07, 12:11
Sevgili blue&blue,
Vallahi şaka değil aslında.. Kısacık tanıtım filmini değil de kibariye'nin seslendirdiği bu jenerik müziğinin tamamını dinleyenleri kast ediyordum. Dinleyenlerin yalancısıyım ben de ama iki farklı kişiden şarkının çok etkileyici olduğunu ve insanları ağlattığını duydum. Yalnız Kibariye'nin halk arasında daha kaba bir şekilde de tabir edilen fazla bağırarak söyleme gibi bir yorum seçtiği de vurgulanmalı sanırım.:)

Neden ağlamadığımı şimdi keşfettim! :) Sağol!

Kibariye çok güçlü bir ses kesinlikle kabul ediyorum ama tarz olarak beğenmiyorum kendisini... Bir de yorumunu! :icon_whis Şarkıların/tükülerin bir oluşu vardır. Yorum katarsınız ama belli bir çizginin dışına çıkarmaz sizi. Yani çıkmamak gerekir. Ama Kendisinin yorumları biraz uçlara sarkıyor gibi. Yani ben öyle düşünüyorum. Kesinlikle müzik konusunda bilgiliyim diyemem ama iyi bir dinleyiciyimdir. Kibariye'yi dinleyemiyorum işte... :icon_sorr

Neyse, ben de yeri gelmişken ekibe kolaylıklar diliyorum! Umarım oluşturdukları sinerji ile güzel bir iş çıkarıp bizleri ekran karşısına mıhlarlar! :img-icecr

sycamore
19-11-07, 12:25
Kadın hikayeleri anlatılacakmış bu dizide.Hemde özgürlüğü kısıtlanmış kadınların hikayeleri.Bu forumun üyelerinin çoğu da bayan olduğu için çok ses getirecektir diye düşünüyorum.Çok farklı yorumlar,bakış açıları ve tartışmalar olacaktır.Ben hikayeleri ve her bir karakterin hikayelerini,işleniş tarzlarını,oyunculuklarını çok merak ediyorum.

Devin Özgür Çınar bence çok iyi bir oyuncu.Ana karakter olacağına göre acaba onun karakterinin üzerine ne hikayeler yazılacak.Fakat bu hikayeyi çok güzel anlatacak buna inanıyorum çünkü çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Özlem Düvencioğlu Hırsız Polis de iyiydi ama asıl oyunculuk başarısı bu diziyle ispatlanabilir.Çünkü önceki dizisinde fiziğine uygun olan rolü kendisi için avantajdı.Fakat onda da bu dizide de mahkum rolünü oynaması kendini tekrar olmazmı_?Umarım rolü daha farklı bir karakterdir bizde farklı bir açıdan izleriz.

ena
19-11-07, 12:28
Tabii ki herkesin sevdiği, beğendiği ya da en azından kulağına daha hoş gelen bir tarz vardır. Ve her şarkıcının da kendisine göre bir yorum tarzı. Kibariye'nin güçlü bir ses olduğuna ben de katılıyorum ve ben de senin gibi yine de dinlemeyi tercih etmiyorum. Ama yine de her şeyin bir istisnası vardır elbet. Sözgelimi ben Mahsun Kırmızıgül'ün tarzını da hiç sevmem. Ama bir uzun hava vardır ki o uzun havayı ondan başka kimseden dinlemem. Zaten Mahsun'dan o uzun hava dışında bir şey de dinlemem:) Kısacık bir bölüm ile Kibariye'nin bu şarkıdaki yorumuna dair de bir düşünce oluşturamadım henüz doğrusu. Bir dizi başlasın da şöyle keyifle jeneriği bir izleyelim, şarkıyı bir bütün olarak dinleyelim, dizinin konusu ile bağdaştıralım, görelim neler olacak. Şimdilik nötrüm.

Dizi ile ilgili genel düşüncelerimi belirtmek gerekirse aslında bu konu, hapisane ve özellikle de kadınlar koğuşu türü bir konu Türkiye için çok da çekici bir konu değil aslında. Evet yukarıda birçok arkadaşın da belirttiği gibi buradaki herkesin farklı bir izleme sebebi var ve bu sebebplerden çok azı konuya dair. Ama söz konusu olan ortadaki meseleyi Hakan Gürtop yorumuyla izlemek olunca konuyu da çok büyük bir merakla bekliyorum aslında. Türkiye'de biz her şeyi uç yorumlarla izlemeye alışmışız. Misal, bir dizide sökük ya da yırtık çorapları diken bir karakter ancak o karakterin fakirliğine vurgu yapmak için gösterilir. Ama bir Hakan Gürtop dizisinde orta sınıftan bir ailedeki anne figürünün hiçbir şeye vurgu yapılmadan, sıradan, günlük işleri içinde bir çorap diktiğini de görebilirsiniz. İşte bu sebeple bugüne dek hep uç karakterleri barındıran, hiçbir iyi duygu taşımayan kötü ve ezici mahkumlar ile aslında suçsuz olan, iyi yürekli, herkesin iyiliğini düşünen mahkumların çatışmalarını izlediğimiz hapishane temalı film ve diziler izledikten sonra Hakan Gürtop'un bu noktada nasıl bir sentez sunacağını çok merak ediyorum. Seçilen oyunculara baktığımızda hemen hepsinin klişe oyunculuklardan uzak, ruhlarıyla oynayan başarılı isimler. Dolayısıyla söz gelimi koğuş ağasını oynayacak olan bir oyuncu öyle klişe kötü ve ezici bakışlar atmayacaktır. Gözlerinde içinin cız ettiğini göreceğizdir mesela. Hapishane temalı filmlerin en klişe replikleri bile yer alsa bu dizide, oyuncular yorumlarıyla o klişeyi törpüleyeceklerdir. Ve bunlara inancım tam. O yüzden bu dizinin uzun ömürlü olması halinde hapishane temalı film ve dizilere yeni bir soluk getireceğini tahmin ediyorum. Bu sebeple de farklı bir heyecanla bekliyorum diziyi.

söğüt
19-11-07, 13:52
Mesajımda dikkat ederseniz bende yarattığı etki diye belirttim...DÖÇ her zaman takip ettiğim edeceğim bir isimdir..Yelda Reynaud ve Serra Ylmaz yer aldıkları projelerinden beğendiğim isimler..En çok Özlem Düvencioğlu'nu merak ediyorum zira ilk oyunculuk deneyiminde çoğu kez beğendiğim performans sergiledi..Kendisi HP den sonraki ilk projesi ne olursa olsun kimle oynarsa oynasın bakacağım bir isimdi bunun zaten izlemeyi düşündüğüm bir dizide olması iyi oldu...Son parağrafta yazdıklarınıza tamamıyla katılıyorum..

sevgili virgül, uzun zaman oldu seni görmeyeli.. özlemişim yorumunu okumayı..merhaba..
aahh ben de devin özgür çınar ve serra yılmaz isimlerini duyunca eveeet güzel bir proje olabilir dedim..ve izlemeye karar verdim..şansı açık olsun dizinin diyelim.cezaevi günleri, kadınlar koğuşu ..cezaevi hele sinop cezaevi denilince izleyenleri gerecek bir dizi olacak belliki...ama sağlam, ciddi, sıcak bağlar kurgulayabilen bir yönetmen olan hakan gürtopla duygulu, renkli,zaman zaman komik sahneler göreceğimizi umut ediyorum..

tim_özi
19-11-07, 13:58
gittim kendi klibmi izledim...en damardan çalıştım...
izlerken düşündüm şimdi ben özlemi izlerken o mavi olmayacakmı...yanında çınar olmayacak...
benim aklıma gelmeyecekmi komserim nerde diye...

ben şuan itibariyle özlemi mavi dışında düşünemiyorum...dizi yayınlanınca düşünebilirmiyim bilmiyorum...
özlemin performansı falan filan düşünceni degiştirir demeyiniz...
öncelikle benim hp yi kafamda bitirmem şart .ondan sonra özlemi başka karakter olarak izleyebilirim

bir konuda var ki ben özlemi yan karakter olarak görmek istemiyorum...o yan degil as olmalı..ben şu foruma giriş önceligim hikaye+özlem ise özlemi as görme istegimde anlayışla karşılanmalı :icon_sorr
rolün büyügü küçügü olmazmış derler bide ...bal gibi olur.hayran oldugum kişi as olmaya layıksa bal gibi olur...

bunları düşününce acaba biraz daha mı özlem i özlemeliydik diye düşündüm..:icon_sorr

dizi yayınlanana kadar :img-help:
imza:aklı karışık forumdaşınız...:icon_sorr

sevgili saso çok güzel dile getirmişsin ellerine sağlık :img-wink:

bende senin gibiyim kafamda Mavi karakterini artık düşünmemem gerekecek
Mavi böyle yapardı dememem gerekecek diziyi izlerken :img-in_lo
ve tabiki bencede Özlem as olmalı yani ilk başlarken As başladı şimdi yan rolde olursa pek benim içime sinmez gibi geliyor :icon_sorr
ama herşeyde bir hayır vardır derler umarım bu hayır Özlemimize hayırlı gelir ve umarım herşey gönlünce olur bye

gül_mavi
19-11-07, 15:57
parmaklıklar ardında
sasom senin yaşadıklarını bende dün yaşadım
döndüm durdum bölümleri izledim mavimi izledim
alışacakmıyım acaba mavimi başka bir isimde başka bir karekterde görmeye..
alışırım galiba yeterki özlem olsun..

ama sizlerin de dediğiniz gibi yeterki as olsun.
ben inanıyorum ki özlem bu dizide de kendini aşacak her şeyin üstesinden gelecek bir yetenek o...:img-yes:
ben bu dizide her karekterin başrolde as rollerde olduğunu düşünüyorum
her birinin farklı hikayeleri olacak..
her biri farklı suçlarla gelmiş olan kader mahkumları..
şu anda yapabileceğim tek şey beklemek
özlemim var mı?
varsa nasıl bir rolde gelecek?
seslendirmede kendi sesi mi olacak? yoksa dublajmı?
off öyle merak ediyorum ki:icon_sorr
beklemem lazım bekleyip görmem:bilmim

ŞİYA
19-11-07, 17:48
Arkadaşlar,dizide şimdi Özlem VArmı?
kadroyu bi yazar mısınız?

galiba oyuncu kadrosu online olanlar arsında geçen hakangürtop bize verbilir sonuçta diziyi çeken o kesin birşey öğrenirsek kadro hakında daha mutlu olucaz çünkü bugüne kadar okdar çok kulktan dolma ismler geldiki oyunuc kadrosu hakkında
bizi birazda olsa bilgilendirseniz seviniriz

volvox
19-11-07, 17:56
Benim birkaç sayfa öncesi verdiğim isimler de zaten sevgili Hakan Gürtop'tan alınmış bilgiler sonucunda yazılmıştır. Bu forumda gerek yönetici kimliğimle gerekse de üye kimliğimle hiçbir zaman emin olmadığım bir bilgiyi kimseyle paylaşmadım. Bundan sonra da paylaşmam zaten. Diziyle ilgili şimdilik elimizde olan bilgiler sayfa içersinde yazılanlardan ibaret. Çekimler bugün başlamış olmalı. Bundan sonra da eminim diziyle ilgili daha çok haber gelecektir.

Saygılarımla

premier
19-11-07, 19:13
Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın aldırma gönül aldırma

Kanallarda umarsızca sörf yaparken bu şarkıyı duyup çivilendim.Edip Akbayram'ın en sevdiğim şarkısı bu.bir dizinin tanıtım müziği olmuş.Neler oluyor diye buraya geldim ki oyuncu kadrosunu görünce şaşkınlık sevinç birbirine karıştı.

Bir çok sevdiğim oyuncu bir arada,ne güzel.
Daha önce oynadığı dizileri pek bilmiyorum ama Gönül yarası filmi ve Mikado nun Çöpleri tiyatro oyununda beğendiğim Devin Ö.Çınar,

Yara filmi ile oyunculuğuna hayran olduğum Yelda Reynaud,

ilk şekerpare filmi ile tanıdığım ve oyunculuğunu beğendiğim Serra yılmaz,

Ve yolun başıda ama oyunculuk azmi ve cesaretiyle ben kendine hayran bırakan Özlem.

Kadro süper.tanıtım müziği süper.Konu ilginç,Hp den sonra benimde başından beri takip edeceğim bir dizim olacak buda süper.Merakla bekliyorum.

**bu sarkıyı Edip Akbayram ın yorumuyla dinlemek isterdim.Kibariye güçlü ses ama öyle canhıraş bir yorumu varki nasıl söyleyeyim itiyor beni.

SÜRMELİM
19-11-07, 21:28
arkadaslar diziden haberim olmustu bir kac hafta once helinim soylemisti...
maalesef buralraa yazma firsatim yeni oldu..
hepimiz gibi bende cok heyecanliyim..
o kadar tuhaf hissediyorum ki..
ozlemi yeni bir rolde gormek nasil gelicek hic bilmiyorum,..
ama onu o kadar cok ozledim(K) bunu cok iyi biliyorummmm..
ama suphe duyuyorum ya ozlem yoksa diye..
cunku oyuncular arasinda ismi yok bunu dusunmek istmeiorummm:icon_sorr

dizi yayina girdiginde umarim izleyebilirm....
su an en cok korktugum sey bu..:img-wink:
sizi cok seviyorum ve cok ozledim....byebye

tuğbay
19-11-07, 21:38
süper kadro devin -özlem-yelda , :happy0064 başlarda özlemin oynıyacağından haberim olmasada izlemeyi düşündüğüm bir diziydi ( gerçi bu sene izlmeyi düşündüğüm dizilerin çoğuna bir kere bile bakamadım:icon_sorr) bütün oyuncularımıza ve ekibe başarılar diliyorum :img-wink:

bora.asli
21-11-07, 00:40
Sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş..

Son zamanlarda hangi diziye göz atsam hayal kırıklığıyla sonuçlandı..hırsız polisten sonra hiçbir dizide dikiş tutturamadım..
Ne dizilere heveslendim, “vay efendim kadroya bak”, “amanın bu yönetmenin dizisi izlenmez mi”, “ooo bu yapımcı yaş tahtaya basmaz, kesin kalitelidir”, “ey yumurtaya can veren allahım ne senaristler yetişiyor memleketimde, bu diziyi izlemeyen taş olur,taş” dedikçe ben, bütün hevesim kursağımda kaldı..umutlarım yerle yeksan oldu..

Umuyorum ki (bakın hala umudumu kaybetmedim) bu projenin ömrü benim kalbimde beş bölümlük olmasın..uzun ömürlü olsun..ki zevkle izleyeyim, dizinin yayınlandığı akşamlar program yapmayayım..sabırsızlıkla bekleyeyim..
Ha diyeceksiniz ki izleme dizi mizi madem çabuk cayıyorsun (ki kesinlikle suç benim değil) bakmazsın olur biter.öyle değil işte efendim.ben çok iyi bilirim bir dizi insanın hayatına nasıl giriyor, insanın ruh halini nasıl etkiliyor, nelerden vazgeçiriyor, hayatının akışına farkında olmadan nasıl yön veriyor..alt tarafı dizi denmiyor işte..
İnsan kitap gibi bakarsa projeye çok şeyler alır diziden..

Parmaklıklar ardında…sen misin heyecanla beklediğim yeni maceram acaba..olabilir misin gerçekten..yok yok, ben yine de temkinli davranayım da n’olur n’olmaz..şimdilik uzaktan bakıp akışına bırakmak en doğrusu..herşey olacağına varır zaten..

Ne diyeyim, hayırlısı olsun..yolu açık olsun şimdiden..
Gerçi cezaevindeki kadın mahkumlar teması sıradan izleyici için çekici gelmeyebilir ilk etapta..kapsamlı bir özetle heyecan ve merak uyandıran bir fragmanla daha fazla dikkat çekeceğini düşünüyorum..misal ben fazla üstünde durmadan geçmiştim kısacık fragmanı..ne yalan söyleyeyim Özlemin kadroda olduğunu duyunca gri hücrelerim harekete geçti..sonuçta herkesin bir diziyi izlemek için çeşitli sebepleri vardır..benimki de Özlem.

dilekce
21-11-07, 09:23
Sıradan bir konu olmayacaktır. Bir çok dizide yalnızca bir bölümde belki 10 dakikasının o parmaklıklar ardında geçtiği sahneler bu dizide onlarca bölüm devam edecektir..

İnsanların böyle bir konuya olan ilgisi ne derece olur şu an kestiremiyoruz elbette. Hapishane gibi bir ortamda ne paylaşılır gibi ne konu çıkar gibi bir izlenim bile oluşabilir hatta. özünde neler var bilmeksizin önyargı bile oluşabilir.

Yalnız şu da var ki sadece hapishane içinde geçen bir dizi insanlar için biraz itici olabilir... sürekli kapalı bir ortam. sürekli aynı yüzler.

Ucurtmayı Vurmasınlar filmi de sürekli hapishane ortamı içindeydi, Ancak o bir filmdi. Süresi belli konusu belli.. Ancak dizi uzun soluklu bir yapım ve izleyiciyi onlarca alternatif içinden çekip çıkarmak zor bir durum artık..

Umarım herşey yolunda gider ve istenildiği gibi iyi bir iş çıkar ortaya..
Kadro iyi, hakikaten iyi.. İlk başlarda konu bakımından ilginç olabilir düşüncesi ve bir diğer etken olarakta Yelda R. ikinci kez dizi ortamında göreceğimden dolayı izlemeyi planlıyordum ya, şimdi Özlem D. da kadroda olduğundan daha bir merakla beklemekteyim..

Hepsinin yolu açık olsun.. Bizimde tabi..

semaSARİ
21-11-07, 10:00
nerden kalmıştık:img-wink:

duydumki özlem yeni bir projeye dahil olmuş
sordum soruşturdum. Dediler ki;

yapımcı : play yapım / ayşe Durukan ( bu bilgiyi sevgili PIRLANTA arkadaşımzda yazmıştı):good:

cast : id iletişim / ayşe barım

erkek oyuncu olarakda şu anda Serkan Altunorak'la görüşülüyormuş

Serkan Altunorak’ı bir yerlerden tanıyorum diyordum ki dizifilm arşivi imdadıma yetişti. Kendileri ebru gündeşle imkansız aşk dizisinde oynayan, yayında olduğu zamanlarda kendini Timuçin Esene benzetmeye çalışıyor diye hakkında yazılar yazılan sanatçıymış.

Hani diyorum, sadece sesli düşünüyorum, bu dizi için Timuçin Esen olmadı, bari onun benzerini özlem düvencioğlunun yanına koyalım diyemi düşündüler acaba?:icon_whis

FEL!ADE
21-11-07, 13:28
Sinop Cezaevinin verdigi ilhamla yillar önce okudugum simdi tekrardan okurken farkli anlamlar yükledigim kitabima geri döndüm.
burada beklesen Sinop meraklilarina tavsiye edebilecegim bir kitaptir. Nazli Eray SIS KELEBEKLERI..
romanin yazari Sinop dogasini, denizini, cezaevinin önceki ve simdiki zamandaki görüntülerini büyüleyici tasvirleriyle anlatir.
bambaska duygularla okudugum bu eserin yanina farkli bir hikaye gelecek olmasi heyecan verici. üstelik okurken gözümden canlanan görüntülerin artik somutlasacagini bilmek farkli bur duygu.

parmakliklar ardinda karekterlerinin hangi suclardan yattiklarini merak ediyorum ..
iclerinde töre-namus cinayeti yüzünden yatan var midir ? gördügü siddet yüzünden katil olan kadinlar ?
yazdigi yazilar yüzünden oraya düsenler ? kimler olacak biraz sis perdesi hareketlense ne iyi olurdu.
o zaman belkide kim oynayacak, o kime nasil bakacak kisimlarini atlayip farkli seylerden bahsedebiliriz.
ne Sinopu nede Cezaevini görmüs birisi olarak ülkemin ilginc bir kösesinden kareler izleyecek olmak sevindirici.
suca bakisi, suc kavramlarini islemenin agir bir sorumlulugu ve kaygisi olacaktir...bu yüzden politik mesajlardan cok hapiste KADIN neler yasari anlatacaklarini tahmin ediyorum. benimde tercihim ve diziye ilgim bu yöndedir.

ordan burdan edindigim bilgilere göre Cezaevinin cok yiprandigini cogu önemli mekan gibi bakimsizliktan orjinal halini kaybetmek üzere oldugunu okudum.
belki setten haber verecek birisi olursa diyede bir sey sormak istiyorum:
acaba PALA adindaki gardiyan karelerde olacak mi?

eftelya61
21-11-07, 13:56
Dizinin aralık ayının başlarında başlayacağı söyleniyordu geride kalan sayfalarda.. Bu tarihe az bir zaman kalmasına rağmen PA hakkında çokta bir bilgi yok bildiğimiz.. Genel bir özet, karakterleri tanıtıcı kısa yazılar vs.. Bir çoğumuz ya yönetmen için, ya oyunculardan bir veya daha fazlası için izlemeye karar verdik ama ya diğerleri.. Tanıtım çalışmalarının daha fazla olması gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bu durağanlık bana sanki dizinin aralık ayı başında başlamıycakmış hissini uyandırıyor..
Keşke yetkilerden biraz bilgi gelse..

maviözlem
21-11-07, 16:06
Yalnız şu da var ki sadece hapishane içinde geçen bir dizi insanlar için biraz itici olabilir... sürekli kapalı bir ortam. sürekli aynı yüzler.

Ucurtmayı Vurmasınlar filmi de sürekli hapishane ortamı içindeydi, Ancak o bir filmdi. Süresi belli konusu belli.. Ancak dizi uzun soluklu bir yapım ve izleyiciyi onlarca alternatif içinden çekip çıkarmak zor bir durum artık..

Dilekcem, yönetmenim...

Hikayenin sadece dört duvar arasinda yasanmasi galiba pekde mümkün degil, ben gecmise dair hatirlatmalarinda olacagini düsünüyorum..:img-yes: Önceki hayatlari ve arkalarinda biraktiklari insanlarin yasamlarinada sahit olabiliriz, diye düsünüyorum...

Birde söyle birsey var; bu tarz bir hikayenin bir basrolü degil, basrolleri vardir... Ucurtmayi vurmasinlar filmini animsiyorumda, kimdi basrol; Barismiydi, annesimiydi, düsünce sucundan yargilan kizlarmiydi, özgürlügünü arkadaslarindan erken yasamis ve ucurtmayi ucurmus kadinmiydi...yoksa; gardiyanmiydi, ucurtmayi vuran askermiydi, kimdi basrol...

Bence dizinin uzun soluklu olabilmesi icin, yönetmen ve senaristlerin bu konuda benden farkli düsünmediklerini ümit ediyorum, dizinin seyredilebilmesi icin, daha dogrusu taraftarlari olabilmesi icin; hikaye degil, hikayeler anlatilmali ve hepsine esit haklar layik görülmeli, (her anlamda)..

Özlemin katilimiyla baska bir boyut kazandi bu proje, sanirim bunda hepimiz hemfikiriz, gönül ister ki zamaninda "mavi" sayfalari terketmis, birzamanlar "bir" oldugumuz insanlari yeniden görme sansina erisebilmek...karsilikli hayalkirikliklarini bir an olsun unutup, yepyeni bir hikayeyi sorgulamaliyiz! kaldigimiz yerden, yeniden merhaba diyebilmeliyiz...

Yönetmene dair inanilmaz beklentilerim var, basta bunu belirteyim...umarim hayalkirikligina ugramam...belkide sevgili yönetmen daha önce hic aliskin olmadigi, bilmedigi birseyi kesfedecektir, göstergebilim..:img-wink:

Not:canim arkadaslarim, sizlerle yeniden bir hikayeye yelken acmanin heyacanini yasiyorum, bunu bilin!bye

ah-bu-ben
21-11-07, 19:35
Bence dizinin uzun soluklu olabilmesi icin, yönetmen ve senaristlerin bu konuda benden farkli düsünmediklerini ümit ediyorum, dizinin seyredilebilmesi icin, daha dogrusu taraftarlari olabilmesi icin; hikaye degil, hikayeler anlatilmali ve hepsine esit haklar layik görülmeli, (her anlamda)..

Yazdiklarina bende katiliyorum canim ve umarim herkesin hikayesi ustalikla anlatilir, aktarilir bizlere ama cok da korkuyorum ya böyle olmazsa diye. Egerki hikayede sadece bir kisiye yogunlasilirsa bu beni cok uzer. Basrol degil basroller görmek istiyorum... Basrol diye Suzan karakterinden bahsediliyor...

...ama...

Peki ya diger mahkumlar, onlarin hikayesi ne?
Onlar nasil bir hayat biraktilar arkalarinda?.
Onlarin yasanmisliklari ne?
Peki ya onlarin özgurlukleri neden alindi ellerinden?
Gecip giden gunlerini duvarlara cizik atarak beklemiyor mu onlarda?
Onlar niye Parmakliklar Ardinda'ya hapsedildi???

Bir suru soru..keske kucuk bir tanitim özeti gelse bir an önce.. Sevdigimiz insanlar nasil bir rolle karsimiza cikacak, nasil bir karaktere can verecek. Ah bu belirsizlik benim canimi cok sIkIyor.

*Sultan*
21-11-07, 21:46
Arkadaslar,

lütfen mesajlarımız bölüme yönelik olsun.
Dizi ile ilgili fazla bilgi olmadıgı için pek tabi oyuncular hakkında yorumlar olacak ama bu sayfa oyuncuların baslıgı olmadıgı icin, oyuncu ile ilgili görüslerinizi lütfen kendi baslıgında paylasınız.

Saygilarimla,

Sultan
DiziFilm
Süper Moderatör

maviözlem
21-11-07, 22:51
Bluem hatirliyormusun, hikayeleri sorgulamak bizi kendimizle yüzlestiriyordu, görünmedigimiz kimsenin bilmedigi hayalet karakterler oluveriyorduk, onlarin arasindan gecip, kendimizden uzaklasmak istedigimiz zamanlardi bunlar...

Düsünsene birtanem; o kadinlarin icinde yatan firtinalari yasamak ne güzel olacaktir...Onlari sahiplenecegiz degil mi, herkesin kendine yakin hissettigi bir yürek olacaktir kuskusuz...Bambaska hayatlar; biri okudugu kitaplardan dolayi, biri yüksek sesle düsündügü icin, bir digeri kendini feda ettigi icin...kimbilir bilmedigimiz ne yasanmisliklar var, bihaber yasadigimiz...

Cocuklar...cocuklarda olacakmidir, bu kadinlarin ellerinden tutan...biliyormusun ben dayanamam...cocuklar cok feci canimi acitir cünkü...hayalleri ertelenmis cocuklar, ciglik atamayan, yalinayak kosamayan cocuklar...sence cocuklar olacakmi bu hikayede...hi..

Ya disarda kalmis insanlar, bir o kadar zor ve huzursuz, cizginin diger tarafinda mahsur kalmis insanlar...onlarida yasayacakmiyiz...kendimizi onlarda´da bulabilecekmiyiz...kaybolup, yine ve yeniden bulabilecekmiyiz kendimizi...bizi arayacaklar mi??

scale
21-11-07, 23:07
Bu diziye emek veren herkese sonsuz başarılar diliyorum ve başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum...

Reytinginiz bol,yolunuz açık olsun...

Evet dimi?? bir dizi ne emeklerle ne umutlarla çekime başlanıyor!!! Sanırım şimdi parmaklıklar ardında ekibinden herkesin kalbi iyi bir şeyler yapmak için çarpıyordur!! Vee tabiii reyting bunun karşılığında beni en çok geren konu !dilerim,Atv bu yapıma sahip çıkar.Gerçi bu sayfalarda hareketlilik olması hem iyi, hemde bazen üzücü olabiliyor diye düşünüyorum !! Bu hareketlilik belki reytingde işe yarar:img-wink:

dilekce
21-11-07, 23:09
Bluem hatirliyormusun, hikayeleri sorgulamak bizi kendimizle yüzlestiriyordu, görünmedigimiz kimsenin bilmedigi hayalet karakterler oluveriyorduk, onlarin arasindan gecip, kendimizden uzaklasmak istedigimiz zamanlardi bunlar...

Düsünsene birtanem; o kadinlarin icinde yatan firtinalari yasamak ne güzel olacaktir...Onlari sahiplenecegiz degil mi, herkesin kendine yakin hissettigi bir yürek olacaktir kuskusuz...Bambaska hayatlar; biri okudugu kitaplardan dolayi, biri yüksek sesle düsündügü icin, bir digeri kendini feda ettigi icin...kimbilir bilmedigimiz ne yasanmisliklar var, bihaber yasadigimiz...

Cocuklar...cocuklarda olacakmidir, bu kadinlarin ellerinden tutan...biliyormusun ben dayanamam...cocuklar cok feci canimi acitir cünkü...hayalleri ertelenmis cocuklar, ciglik atamayan, yalinayak kosamayan cocuklar...sence cocuklar olacakmi bu hikayede...hi..

Ya disarda kalmis insanlar, bir o kadar zor ve huzursuz, cizginin diger tarafinda mahsur kalmis insanlar...onlarida yasayacakmiyiz...kendimizi onlarda´da bulabilecekmiyiz...kaybolup, yine ve yeniden bulabilecekmiyiz kendimizi...bizi arayacaklar mi??

İçimde karakterlerin nasıl olacagına dair bir çok düşünce ve merak var..
Kim kimdir?
Kim ne için ordadır?
Kimdedir en delikanlı en baba rol?
Kim neyin mahkumiyetindedir?
İçlerinden birine ceza evimi dar gelir ,yoksa O mu cezaevini dar edecektir etrafına?
Kim ilk sahnede görünür?
Kim son sahnede belirir?
Kim sözünün eridir?
Kim kim nasılll nedennn ssss aaaa bir iki denemee....:)

Kısa ve öz ,
Bana yakın bir karakter var mı? merakındayım ben aslında..
Kendimi bulacağım bir karakter, işte benim gibi düşünüyor, işte bu nedeni ile kesinlikle aynı hislerdeyim diyeceğim bir mahkum beklemekteyim ben...
Kimdeyse o rol hiç önemli değil,,BENİ ifade edecek bir karakter bulma merakı içerisindeyim...BElki bir çoklarımız için,, tanıdık nedenler olacaktır..Bİrçokları kendilerini bulacaklardır..

Acaba gerçekten hepimizin benimseyeceği nedenden orada olacak ortak bir karakter çıkabilir mi?

blue&blue
21-11-07, 23:16

Çocuklar mı??? Yapma! İçime oturdu şimdi! "Uçurtmayı Vurmasınlar" daki o masum, şaşkın, bilinçsiz ama umut dolu o çocuk geliverdi aklıma! Her izlediğimde ağlamışımdır o uçurtmanın vuruluşuna.... Umut'un yıkılışına...:icon_sorr

"Uçurtmayı vurmasınlar İnci" deyişiyle hayatımdaki İnci söylemi değişmişti... Artık basit bir şekilde söylenemezdi. Umut'un ağzının içinde yuvarlayarak kısık ama anlaşılır bir şekilde ürkek bakışlarla söyleyişi zihnimdedir hala...
Senarist aynı olduğuna göre böyle yaralayıcı, çığır açıcı, etkileyici, içi dolu şeyler izleyebiliriz/yaşayabiliriz. Hafızalarımıza yeni İnci-Umut hikayeleri kazınabilir ha ne dersin?

Ama bir çocuk olacaksa annelik Serra 'ya iyi gider diye düşünüyorum. Kahramanlarımızdan Yelda'nın düşünce suçlusu olacağını düşünüyorum. Özlem'e henüz bir şey bulamadım. Onu senaristimiz yakıştırsın beğenirsem kabul ederim. :) Devin ise belki bir cinayet ya da yanlış anlaşılma kurbanı olabilir.
İşte hissettiklerim. :) Onlara da oynamak kalıyor. Şimdilik ılımlıyım. İzledikten sonra acımasız olabilirim. :icon_whis
bye

dilekce
21-11-07, 23:27
Çocuklar mı??? Yapma! İçime oturdu şimdi! "Uçurtmayı Vurmasınlar" daki o masum, şaşkın, bilinçsiz ama umut dolu o çocuk geliverdi aklıma! Her izlediğimde ağlamışımdır o uçurtmanın vuruluşuna.... Umut'un yıkılışına...:icon_sorr

"Uçurtmayı vurmasınlar İnci" deyişiyle hayatımdaki İnci söylemi değişmişti... Artık basit bir şekilde söylenemezdi. Umut'un ağzının içinde yuvarlayarak kısık ama anlaşılır bir şekilde ürkek bakışlarla söyleyişi zihnimdedir hala...
Senarist aynı olduğuna göre böyle yaralayıcı, çığır açıcı, etkileyici, içi dolu şeyler izleyebiliriz/yaşayabiliriz. Hafızalarımıza yeni İnci-Umut hikayeleri kazınabilir ha ne dersin?

Ama bir çocuk olacaksa annelik Serra 'ya iyi gider diye düşünüyorum. Kahramanlarımızdan Yelda'nın düşünce suçlusu olacağını düşünüyorum. Özlem'e henüz bir şey bulamadım. Onu senaristimiz yakıştırsın beğenirsem kabul ederim. :) Devin ise belki bir cinayet ya da yanlış anlaşılma kurbanı olabilir.
İşte hissettiklerim. :) Onlara da oynamak kalıyor. Şimdilik ılımlıyım. İzledikten sonra acımasız olabilirim. :icon_whis
bye

Şimdiden kim sorularımın sorgusnda buldum kendimi...

Serra için bir anne düşünürken Yelda için düşünce suçlusu rolü olabilir diyorsun...

BENse Yelda yı bambaşka şaşıracağımız bir rolde görceğimizi düşünüyorum..Görünce şaşıracağımız..Hattaa aaaa aaaa diye hayret edip ardından sssss ssss 1-0 denemee ..sss avrupa bir iki, deneme aa aa aaa falan olacağımız uççç bir rol.....

Devın içinse cinayet fikrine kesinlikle katılıyırum..Nedeni bile var zihnimde,,Sıradan bir neden..Aile...aklınıza ilk gelen şey.......

Ne tesadüf Özlem için ben de henüz net bir şey düşünemedim..
Bir ara Özlem için aklımdan, basma entarisi, başında geriden bağlı yazması ile saçları yanlardan ufak ufak çıkmış bir köylü kızını geçirdim...Belki onu bir önceki rolden sıyrılmış bambaşka bir karakter olarak çıkarırlar düşüncesinden aklıma gelen en uç rol bu geldi...

NIGHT
22-11-07, 07:49
Belkide Özlem , dört duvar arasına tıkılı kalmış bu kadınları kurtarmak adına onların dili olan bir avukat olacaktır...olmaz mı? İllaki onunda suçlu ya da suça teşvik ettirilmiş bir suçluyu canlandırması gerekmiyor...Diğerleri içerde kendilerince içten içe bir savaş verirken Özlem'de içerdekileri dışarı çıkarmanın yollarını hukuki yoldan arayan hırslı , gözüpek , dosdoğru bir avukat olabilir...Hani derler ya insanların hayallerinin bir sınırı yoktur diye...benimkide bu galiba...
İnsanın aklına bir çok rol geliyor karakterlere yüklenebilecek...ama soru işaretlerini silmek için epey bi bekleyecekmişiz gibi geliyor....

judithtimoz
22-11-07, 08:03
Belkide Özlem , dört duvar arasına tıkılı kalmış bu kadınları kurtarmak adına onların dili olan bir avukat olacaktır...olmaz mı? İllaki onunda suçlu ya da suça teşvik ettirilmiş bir suçluyu canlandırması gerekmiyor...Diğerleri içerde kendilerince içten içe bir savaş verirken Özlem'de içerdekileri dışarı çıkarmanın yollarını hukuki yoldan arayan hırslı , gözüpek , dosdoğru bir avukat olabilir...Hani derler ya insanların hayallerinin bir sınırı yoktur diye...benimkide bu galiba...
İnsanın aklına bir çok rol geliyor karakterlere yüklenebilecek...ama soru işaretlerini silmek için epey bi bekleyecekmişiz gibi geliyor....

Evet, bence de Özlem avukat olabilir. Bence çok da uygun bir rol Özlem için. Şöyle idaelleri olan, hırslı bir avukat.Haksızlığa karşı müdale eden (bu bana bir yerden tanıdık geldi ama :icon_whis) tutuğunu kopartan bir avukat. Tabi bunun cevabını ancak dizi başlayınca alırız. Acaba ATV'yi mi arasak.

dilekce
22-11-07, 08:26
Ne kaa yönlü, ufku geniş, hayali yüksek kişilikilklerle dolu şu forum,,
Öyle kişilikler yaratıyoruz ki oyuncularımıza..Birimiz basma entari giydirirken diğerimiz avukat yapıyoruz,, biraz daha çocuklu bir anne, olmadı daha önceden sabıkası olan psikopat ruhlu bir genç kızı bile hayalimize getirebiliriz..
Bu gidişle dizi başlayana kadar bir çok karakter sıralanacak buraya,,
Kimdir avukat?
Kimdir gardiyan?
Kimdedir koğuşta söz hakkı?x
Kimdir müdür?
Kimin eşi var dışarda?
Kimin babası, Annesi?
Kim geçmişi ile sorgulanır?
Kim hayata karşı durur?
Kim yalnız?
Kim çocukludur?
Kim hastadır?
Kim sevdiğinden,eşinden mektup bekler?
Kim sessiz olur?
Kim düşman olur?
Kim sürekli kitap okur?
Kim yaptığı ile gururlanır?
Kim muhabbettir?
Kim soğuktur?
Kim mazlumdur?

Bir de şu geliyor aklıma,,Dublaj mı yapılacak yoksa sesli çekim mi?
Daha önce kendisine dublaj yapılan Özlem kendi sesini kullanır mı?

ehlocan
22-11-07, 09:22
Dizinin oyuncu kadrosu,senaristi ve yönetmeni belli son zamanların en önemli unsurundan biri olan müzikler kime ait olacak acaba...Kibariye'nin sesinden "ALDIRMA GÖNÜL" şarkısı kısacık tanıtımda yer alıyor ama acaba dizi başlayınca nasıl müzikler duyacağız...

Tolga Çandar sesinden Mapushane İçinde Yanıyor Gazlar ve
Neşet Ertaş sesinden Hapishanelere Güneş Doğmuyor (Selda Bağcan'da olabilir söyleyen) duymayı çok isterim dizide...

söğüt
22-11-07, 09:37

sinop hapishanesi tarihte ünlüdür..gerçi benim bildiğim oraya genellikle mafya babalarını ne bilim tehlikeli suçluları falan atarlardı..bir hapishane dizisi oldukça ilginç olacak..
isimlere bakıyorum sinan albayrak, devin özgür çınar gibi gibi güçlü isimler var,
yeldayı bilemiyorum..izleyince görücem..

bir kaza sonucu... ama nasıl bir kaza sonucu içeri düşecekmiş suzan? ve neler yaşayacak acaba kazayla girdiği o mapusta?kimlerle tanışacak, yönetimle arası nasıl olacak..cezası ne kadar kesildi..koğuştakilerin hikayesi nasıl..kaoğuş arkadaşlarının huyu ne suyu ne..arkadaşlıkları nasıl..her biri ayrı bir dünya...
bakalım bi bşalasa da izlesek..merak ediyorum..:img-yes::img-yes:

dilekce
22-11-07, 10:10
Sinop Cezaevi daha önce KÖPEK dizisine de evsahipliği yapmış...D.Ö.Ç. ve Erkap Petekkaya varmış..Yalnız fazla uzun ömürlü olmamış..Bakalım bu kez nasıl olacak..Umarız bu kez uzun ömürlü olur..
Yelda R. ve Özlem D. ile izleyici kitlesi daha da artacaktır ki umutluyum.Bu kez Sinop Cezaevi yeni misafirleri sayesinde anılarıyla hatırlanacak.

ena
22-11-07, 10:44
Bildiğim kadarıyla dizi sesli olarak çekilecek...
Tahmin ettiğim kadarıyla dizide sadece mahkumlar değil hapisane yönetimi ve gardiyanlar da etkin olarak hikayeye dahil olacaktır.
Koğuş ağalarının mahkumlar üzerinde kurmaya çalıştıkları tahakküm, mahkumlar arası gruplaşmalar, kimilerinin gardiyanlar ve hapisane yönetimiyle işbirliği yapması...
Bu dizi tek bir karakterden, tek bir hikayeden ya da tek bir oyuncudan oluşmayacaktır tahminimce. Anlatması gerekeni anlatacaktır sadece, hiç kimseyi yıldızlaştırma çabasına girmeden.

gülll
22-11-07, 10:53
bu başlığıı dizinin tanıtımını yeni gördümm...
en başta Devin Özgür Çınarr olmasıı ve diğer oyuncular.....izlemeyii düşündüğüm birryapımm..
çokk merakk ediyorummm..farklı bir konu....sevdiğim oyuncularr....
umarım çok güzell birr yapım olurr...
bilgilerişn hepsii için teşekkürler....

hewal
22-11-07, 11:04
Bildiğim kadarıyla dizi sesli olarak çekilecek...
Tahmin ettiğim kadarıyla dizide sadece mahkumlar değil hapisane yönetimi ve gardiyanlar da etkin olarak hikayeye dahil olacaktır.
Koğuş ağalarının mahkumlar üzerinde kurmaya çalıştıkları tahakküm, mahkumlar arası gruplaşmalar, kimilerinin gardiyanlar ve hapisane yönetimiyle işbirliği yapması...
Bu dizi tek bir karakterden, tek bir hikayeden ya da tek bir oyuncudan oluşmayacaktır tahminimce. Anlatması gerekeni anlatacaktır sadece, hiç kimseyi yıldızlaştırma çabasına girmeden.

İşte kilit cümleler...Bir yapımda başrol oyuncuları dışındaki oyuncular garnitür niyetine görünürse vasat bir yapım oluyor..İş yan hikayeleri yapım içinde yayarak seyirciye sunabilmekte..Bunu yapabilen yapımlar her zaman daha başarılı olmuştur...Bu sayfaya yazanların çoğunun daha evvel izlemiş olduğu HT ve HP dizilerinde tamda böyle olmuştur...

HT de Ayşe'nin hikayesi Sevcan'ın hikayesi Ebru Cemal ilşkisi öyle güzel işlendiki zaman zaman bölümler onların üstüne kuruluydu...Aynı şekilde HP de Arıza'nın hikayesi Gülay-Arsen ilşkisi Fulya-Hayri bey ilşkisi çok başarılı bir biçimde işlendi..

Böyle oluncada baş karakter kusursuz mükememl diğerleride onun bu özelliğini ön plana çıkaran garnitürler olmaktan çıkıyor...Hikaye ile bütünleşiyor...

ŞİYA
22-11-07, 11:07
Şimdiden kim sorularımın sorgusnda buldum kendimi...

Serra için bir anne düşünürken Yelda için düşünce suçlusu rolü olabilir diyorsun...

BENse Yelda yı bambaşka şaşıracağımız bir rolde görceğimizi düşünüyorum..Görünce şaşıracağımız..Hattaa aaaa aaaa diye hayret edip ardından sssss ssss 1-0 denemee ..sss avrupa bir iki, deneme aa aa aaa falan olacağımız uççç bir rol.....

Devın içinse cinayet fikrine kesinlikle katılıyırum..Nedeni bile var zihnimde,,Sıradan bir neden..Aile...aklınıza ilk gelen şey.......

Ne tesadüf Özlem için ben de henüz net bir şey düşünemedim..
Bir ara Özlem için aklımdan, basma entarisi, başında geriden bağlı yazması ile saçları yanlardan ufak ufak çıkmış bir köylü kızını geçirdim...Belki onu bir önceki rolden sıyrılmış bambaşka bir karakter olarak çıkarırlar düşüncesinden aklıma gelen en uç rol bu geldi...
dilekçem güzel forumdaşım
ben bu dizide özlemin oynayacağı fikrini hala kabullenemesemde hattta inanmasamda içimdeki kurt gizliden gizliye yiyor .....özlem acba nasıl bir rolde gerisi benim için teferruat......
dileğim onu daha feminem kadısı haliyle izlemek hemde saten ,fırfırlı gömleklerle .....
topuklu cizmelerle .....fularlarla görmek
umud ediyorum katlanabilmek için bazı şeylere sakın yanlış anlaşılmasın ben katlanmayı kendi içimdeki duygular için söyledim .........

maviözleme dedğim gibi ben hala kabullnemedim .....
neyse ben bütün umutsuzluğum içinde umut ediyim
bütün umutsuzluğum içinde
umud fakirin ekmeği

alamehmet
22-11-07, 12:23
İşte kilit cümleler...Bir yapımda başrol oyuncuları dışındaki oyuncular garnitür niyetine görünürse vasat bir yapım oluyor..İş yan hikayeleri yapım içinde yayarak seyirciye sunabilmekte..Bunu yapabilen yapımlar her zaman daha başarılı olmuştur...Bu sayfaya yazanların çoğunun daha evvel izlemiş olduğu HT ve HP dizilerinde tamda böyle olmuştur...

HT de Ayşe'nin hikayesi Sevcan'ın hikayesi Ebru Cemal ilşkisi öyle güzel işlendiki zaman zaman bölümler onların üstüne kuruluydu...Aynı şekilde HP de Arıza'nın hikayesi Gülay-Arsen ilşkisi Fulya-Hayri bey ilşkisi çok başarılı bir biçimde işlendi..

Böyle oluncada baş karakter kusursuz mükememl diğerleride onun bu özelliğini ön plana çıkaran garnitürler olmaktan çıkıyor...Hikaye ile bütünleşiyor...

Bende bu yazının altına imzamı atmak istiyorum.

Gerek oyuncularıyla gerekse gerçekten başarılı yönetmeniyle bu projenin ne kadar kaliteli olacağını tahmin edebiliyorum/z.Böyle bir yapımda sadece tek bir kişinin üzerine kurulu olmayan,sadece tek bir kişi etrafında dönmeyen,dediğin gibi diğerlerini garnitür olarak kullanmayan,ilmek ilmek dokunmuş bir hikaye sunulucak gibi geliyor bana...Yani bahsettiğin çok başarılı olan her iki dizideki yan hikayelerin işlenişi,ağırlığı ve başarısı bu dizi içinde geçerli olacaktır...

Bize de hepsinin hikayelerini tek tek irdelemek kalacaktır :img-wink:

dilekce
22-11-07, 12:40
sur gibi çevrili hapishane duvarları, köşe başlarında nöbetçi kulubeler, ellerinde hafif makinalı tüfeklerle nöbet bekleyen jandarmalar,

İçeride tell arkası görüşmeler,,daha iyisi belli zaman içerisinde karşılıklı konuşmalar,, Gündüzü zor, gecesi daha zor..Gece ışıklar söner, kimi ranzasında gözünü tavana dikmiş, kimi sızan ufak ışıkla kitap okumakta, Kimi parçası ayrılmak üzere olan kalemiyle bir iki şiir yazıvermektedir, kimi yaşlı gözlerle sızan ışıkta sevdiğinin resmini öpüp koklarken, kimi kimbilir kaçıncı uykusunda,

Sabahında yine aynı hayat,, Kimi ilk hapishane günün anlatıyordur daha dün ki yeni gelene, yeni gelen ürkek savunmasız, suçu yaparken ki cesareti yoktur.,., Daha kıdemli, daha uzun süre kalan göz ucu ile izler yeni geleni..Belki koğuşun en has en delikanlı mahkumudur..Belki kötüdür, belki iyinin iyisi...

Bugün yine yeni biri gelmiştir..O da sessizdir..Çekinir kimse ile konuşamaz..Ürker..Yatağına doğru gider..Yavaşca yatağına oturur..Kokusundan rahatsızlanır biraz..Yüzü ekşir... Hep böylemidir hapishane duvarları,.. bir sürü resim vardır..Ufak bir uğultu..meraklı gözler..Sonra yanına hoşsözlü, yüreği yumuşak biri yaklaşır.
Bir iki rahatlatıcı söz..Ve ardından herkesin hoşgeldin karşılaması..Bir kişi daha eklenmişti koğuşa,, Yeni bir yürek, yeni bir nefes, yeni bir yüz..Belki sımsıcak bir yüz belki suskun ve bir o kadar soğuk.. Hayat kaldığı yerden artık burada devam edecekti..

Ne garip bir duygu..Şu sayfaya her girdiğimde sanki koğuştaymışım gibi hissediyorum..Sanki bu ortamı herkesle birlikte paylaşıyormuşum gibi,..
Sahnelerden sonra nasıl bir ruh haline bürünürüz acaba, biz de bu forumun mahkumları mızıyız neyiz?

judithtimoz
22-11-07, 13:18
Dizi oyuncular, hikaye, yönetmen hariç, mekanı için de seyredilir. Bu kadar geçmişi olan bir mekanı izlemek çok hoş olacak.
Nazım Hikmet'in yattığı hapishane'yi bu dizi sayesinde görmek (bir Nazım Hikmet hayranı olarak) benim için çok anlamılı olacak.

duygu ve nizar
22-11-07, 13:29
fragmanı demin gördüm güzel bir diziye benziyor....
kimler oyunuyacakmış dizide?
bir bilginiz varmı?

alevalev_25_
22-11-07, 16:01
Kimdedir koğuşta söz hakkı?x
Şu an öğrenmek için sabırsızlandığım bir diğer soru da bu..
Söz hakkı derken,,koğuş lideri,koğuştan sorumlu kişi, koğuşların anası,, kısaca koğuş ağa