Tüm Versiyonu Göster : Bir İstanbul Masalı-Bölüm Yorumları

michelle
20-10-07, 19:55
Bir önceki başlık 1250 sınırı geçtiği için kapatılmıştır...Dizi ile ilgi yorumlarınıza buradan devam edebilirsiniz...

Bir önceki başlığa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=32359

Sizden ricam lütfen,bu bölümü muhabbet etmek amacıyla kullanmayın,Bir İstanbul Masalı zamanında bu forumun en seviyeli yorumlarının yapıldığı bir başlıktı...Bu imajın bozulmasını sanırım hiç kimse istemez...Saygılarımla...

seno
20-10-07, 20:35
Bir önceki başlık 1250 sınırı geçtiği için kapatılmıştır...Dizi ile ilgi yorumlarınıza buradan devam edebilirsiniz...

Bir önceki başlığa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=32359

Sizden ricam lütfen,bu bölümü muhabbet etmek amacıyla kullanmayın,Bir İstanbul Masalı zamanında bu forumun en seviyeli yorumlarının yapıldığı bir başlıktı...Bu imajın bozulmasını sanırım hiç kimse istemez...Saygılarımla...

yupppppppppppiiiiiiiiiiii yeni başlığımızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

arkadaşlar avrupa atv de sabah 9 da bimi veriyorlarmış

thesals
20-10-07, 20:38
yupppppppppppiiiiiiiiiiii yeni başlığımızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

arkadaşlar avrupa atv de sabah 9 da bimi veriyorlarmış
Evet yeni başlığımız hayırlı olsun!!!!!!!!!

Neeeee bimimi veriyomuş!!!!!!:happy0064:happy0064

Ya bizde avrupa yokki:icon_sorr:img-cray:

seno
20-10-07, 20:44
Evet yeni başlığımız hayırlı olsun!!!!!!!!!

Neeeee bimimi veriyomuş!!!!!!:happy0064:happy0064

Ya bizde avrupa yokki:icon_sorr:img-cray:

bende varda ne oluyor....
o saatte 1. dersin bitmesine 10 dakka var
yaaa
üüüüüüü
anca pazartesi izleyebilirim...

sende tvkartı var..
netten izleyebilirsin

thesals
20-10-07, 20:45
bende varda ne oluyor....
o saatte 1. dersin bitmesine 10 dakka var
yaaa
üüüüüüü
anca pazartesi izleyebilirim...

sende tvkartı var..
netten izleyebilirsin
pardon ya ben senin kurs işini unuttum...:img-polic

Bende anca pazartesileri izleyebilirim....:icon_whis

Bildiğim kadarıyla atv avrupanın netteen yayını yok....:icon_sorr

Ama varsa havada karada izlerim...:img-pilot

thesals
20-10-07, 21:01
maalesef atv avrupanın internetten izlenebileceği bir adres yok:icon_sorr (deminden beri araştırıyorum...)
Artık sen izleyip buraya yorumlarını yazcaksın senocum:icon_whis

seno
21-10-07, 23:30
maalesef atv avrupanın internetten izlenebileceği bir adres yok:icon_sorr (deminden beri araştırıyorum...)
Artık sen izleyip buraya yorumlarını yazcaksın senocum:icon_whis

ayıpsınnnn

tabii yaparım....

ama bende anca pazartesi izleyebilirim....

haftada biii güüüünnnnn

Hirotaro
22-10-07, 02:56
Bim'i isteyenler benimle temasa geçsin.Şu an Final bölümü kayıt ediliyor haberiniz olsun :).
Tüm bölümler veri bankamda mevcut.
Ahh ahh Esma-Selim aşkı.Nostalji yapıyorum bende :)

thesals
22-10-07, 10:08
Bim'i isteyenler benimle temasa geçsin.Şu an Final bölümü kayıt ediliyor haberiniz olsun :).
Tüm bölümler veri bankamda mevcut.
Ahh ahh Esma-Selim aşkı.Nostalji yapıyorum bende :)
hirotaro süpersin ne diyim...
Hemen atıyorum mesaj:img-wink:
,Bende nostaji yapmak istiyorummmm....
Senooooo nirdesin izlemedin mi yoksaaaa!!!!:img-polic

GÜLÇEM
22-10-07, 17:05
yaaa hep okul yüzündeeen bimi kaçırıyoruum :(:(:(:(

bende izlemek istiyorum of of of:(:sad53::sad53:

seno
31-10-07, 18:07
zaten binbir gecenin bi kullanmadığı köşk kaldı sanırım yakında o da olcak:icon_whis

valla ya....
ama yalan dunyada kullanıyor köşk...

hem ikiside tmc ya.....

erol amcam!ın parası kalmamış gülçemcim.....
hem üsküdardaki ev hem otelll

seno
31-10-07, 18:09
Teşekkür ederim sağolun...

ne demek canım....
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

ama eğer orada kalmayı planlıyorsan hiç tavsiye etmem...

yazın abimle ağvaya bir kaç günlüğüne gidelim derken araştırıyorduk ağvadaki otelleri ve bu otel için hiç iyi şeyler yazılmamıştı..
ve bim-binbir gecede kullanıldığı için fiyatlar iki katına çıkmış...

nazlii1
01-11-07, 19:06
ne demek canım....
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

ama eğer orada kalmayı planlıyorsan hiç tavsiye etmem...

yazın abimle ağvaya bir kaç günlüğüne gidelim derken araştırıyorduk ağvadaki otelleri ve bu otel için hiç iyi şeyler yazılmamıştı..
ve bim-binbir gecede kullanıldığı için fiyatlar iki katına çıkmış...

İşin aslı gitmeyi düşünüyorduk ama madem iyi değil.. artık başkalarına bakarız.. dizide görünce baya merak etmiştim aslında ama kötüyle gitmemek daha iyi..

thesals
01-11-07, 22:31
valla ya....

hem ikiside tmc ya.....

haklsını senocum valla:):)
Ben seyretmiyorum ama annem seyediyoro malum diziyi..
salı günleri annemin yanına ne zaman girsem ya eve yada yata denk geliyorum...Girmem ile çıkmama bir oluyo salondan (alışınca gözüme çok gari geliyo valla...) salı günleri tam bir kabus valla (gerçi ondan sonrada var artık:img-pilot)

LİSA
12-11-07, 12:35
zaten binbir gecenin bi kullanmadığı köşk kaldı sanırım yakında o da olcak:icon_whis

evet haklısın.o otel aliye de hırsız poliste ve binbir gecede kullanılmıştı.köşk de başka dizide kullanılıyordu ama artık kullanılmıyor artık sanırım.seneye erol bey in yeni dizilerinde birinde görebiliriz belki.acaba köşk dışında diğer şeyler yat ev erol beyemi ait acaba:icon_whis
not:yakında ist geleceğimde o ev üsküdarda olduğunu biliyorum tam olarak yeri neresi bilen varmı

pelin_
12-11-07, 22:40
atv avrupada sabah 10 gibi yayınlanıyodu ama bu gün yayınlanmadı yada saati değişmişti haberi olan varsa bilgi verirse çok sevinirim............

GÜLÇEM
13-11-07, 17:33
gayet normal bence yayınlamamaları hep böyle yapıyolar çünkü bence yayını kesmiş bile olabilirler...

thesals
14-11-07, 19:52
valla ya....

hem ikiside tmc ya.....

artık kullanılmıyo canımcım...
O dizi dün gece itibariyle bitti!
Bimden sonra çekilen her diziyede bu oldu...
(Köşkü kullandıkları için bimin yada bimcilerin:):) bir uğursuzluğumu bilemiyorum...)
Onlarda erken final yaptılar...
Ne yalan söylüyeyim üzüldüm diyemiyeceğim...
Sonunda köşkümüz yine bize kaldı şimdi...:icon_whis

thesals
14-11-07, 19:55
atv avrupada sabah 10 gibi yayınlanıyodu ama bu gün yayınlanmadı yada saati değişmişti haberi olan varsa bilgi verirse çok sevinirim............
Valla avrupa yayınlarının akışı internette verilmediği için bir bilgi veremiyorum..
Bunu ancak düzenli olarak hersabah bimi seyreden birisi söyleyebilir...:icon_whis
Zaten şimdi vermeleri bize çokta bişey ifade edemiyor...
(Evde oturanlar herhangi bir maksat üstüne almasın lütfen...)
Yazın verilmesi içinde geçen sene yaptığımız gibi mail yolunu deneyebiliriz..
Ama bunları konuşmak için erken...
Daha uzuunn bir zaman var...

seno
16-11-07, 19:10
artık kullanılmıyo canımcım...
O dizi dün gece itibariyle bitti!
Bimden sonra çekilen her diziyede bu oldu...
(Köşkü kullandıkları için bimin yada bimcilerin:):) bir uğursuzluğumu bilemiyorum...)
Onlarda erken final yaptılar...
Ne yalan söylüyeyim üzüldüm diyemiyeceğim...
Sonunda köşkümüz yine bize kaldı şimdi...:icon_whis

hehehe valla yaaa
önce tutsak sonra yalan dünya

ahımız tutuyo ahımızzz

esma_arhan
21-11-07, 16:34
çok çok çok güzel bir diziydi yaaaa.hiçbir dizi bana bir istanbul masalından aldığım tadı vermiyor.2 sene oldu biteli ama...

scale
11-12-07, 13:08
evet haklısın.o otel aliye de hırsız poliste ve binbir gecede kullanılmıştı.köşk de başka dizide kullanılıyordu ama artık kullanılmıyor artık sanırım.seneye erol bey in yeni dizilerinde birinde görebiliriz belki.acaba köşk dışında diğer şeyler yat ev erol beyemi ait acaba:icon_whis
not:yakında ist geleceğimde o ev üsküdarda olduğunu biliyorum tam olarak yeri neresi bilen varmı

Bu gün başladım 1. bölümden izlemeye, uzun süredir izlemiyordum,nekadar incelikle ayrıntılara dikkat edilerek çekilmiş
,bugün reyting yapan bir çok dizide bu kadar ayrıntıya girildiğini hiç sanmıyorum:icon_whis ilk günkü zevkle izlettiriyor kendisini,:good:Tabii 2. dönem için ayni şeyi düşünebilirmiyim bakalım.:icon_whis
Ayrıca, sevgili lisa nın msg da yazdığı gibi hırsız poliste ağva da ayni mekan kullanılmadı(kesin eminim), kullanılan yatta süreyya isimli yatlar,İstanbul da devamlı kiraya verilen yatlar bunlar sanırım 5 adet olması lazım.Üsküdar daki ev Binbir gecede Onur un evi olarak halen kullanılıyordu.
Bu kısa bilgilerden sonra:img-wink:izlemeye devam insan başlayınca bırakamıyor:img-wink:

Derya_Can
02-01-08, 18:03
bugün tv görünce tekrari cok sevindim ya bugünkü bölümde ayse ömer yüzünden evden kaciyor
suzanin hastaligi ortaya cikiyor bütün aile perisan bir haldeydi ya esma canim benim nasil agliyor görmeniz lazim

LİSA
03-01-08, 10:55
Bu gün başladım 1. bölümden izlemeye, uzun süredir izlemiyordum,nekadar incelikle ayrıntılara dikkat edilerek çekilmiş
,bugün reyting yapan bir çok dizide bu kadar ayrıntıya girildiğini hiç sanmıyorum:icon_whis ilk günkü zevkle izlettiriyor kendisini,:good:Tabii 2. dönem için ayni şeyi düşünebilirmiyim bakalım.:icon_whis
Ayrıca, sevgili lisa nın msg da yazdığı gibi hırsız poliste ağva da ayni mekan kullanılmadı(kesin eminim), kullanılan yatta süreyya isimli yatlar,İstanbul da devamlı kiraya verilen yatlar bunlar sanırım 5 adet olması lazım.Üsküdar daki ev Binbir gecede Onur un evi olarak halen kullanılıyordu.
Bu kısa bilgilerden sonra:img-wink:izlemeye devam insan başlayınca bırakamıyor:img-wink:

hırsız poliste aynı mekan kullanılmadı ama ağva da cekimler oldu onu kastettim

mekselina 80
07-01-08, 18:02
Bugün atv avrupada BIM in 27.bölümünü izledim,cok güzeldi.Ben BIM i 15.bölümünden sonra izlemeye baslamistim.Arkadaslar BIM in ilk bölümlerini nereden izleyebilirim,bana yardimci olurmusunuz(özel mesaj yada profilime yazarsaniz sevinirim)

sahika_87
18-01-08, 19:17
allahım bayılıyorum bu diziye 100 kerede oynatsalar yine izleyeceğim pazartesi en sevdiğim böşümü izleyeceğim ne güzel ikiside romada karşılaşacaklar yuppii

scale
21-01-08, 16:09
hırsız poliste aynı mekan kullanılmadı ama ağva da cekimler oldu onu kastettim

Pardon ben yanlış okudum sanırım.Birde bugün açıp Avt avrupa da birden karşımda roma sahnelerini görünce, çok başka oldum.Ne zaman izlesem çekim kalitesi, oyunculuk herşey bir başka...

LİSA
01-02-08, 14:21
Pardon ben yanlış okudum sanırım.Birde bugün açıp Avt avrupa da birden karşımda roma sahnelerini görünce, çok başka oldum.Ne zaman izlesem çekim kalitesi, oyunculuk herşey bir başka...

evet bim o yönden cok kaliteli bir dizi idi.çekim ve mekanlarve oyunculuklar cok iyi idi hala onun yerini alabilen bir dizi olmadı

thesals
02-02-08, 17:10
evet bim o yönden cok kaliteli bir dizi idi.çekim ve mekanlarve oyunculuklar cok iyi idi hala onun yerini alabilen bir dizi olmadı

aah aahhh bimin yerini alabilecek bir diz daha yapılmadı, uzun zamanda yapılmayacak gibi duruyor....:img-yes::img-yes:
keşke tekrarını bende izleyebilseydim...:icon_sorr
Neyse yaza artık....:icon_whis

sahika_87
27-02-08, 23:07
arkadaşlar bugünkü bölümde selim dersaneye geldiği zaman esma konuşma yaptığı sırada fonda sezen aksunun bir parçası çalıyordu o hangisiydi bileniniz var mı acaba?

fırat-tugce
27-02-08, 23:10
arkadaşlar bişi sorucam...
tekrarları hangı kanallda yayınlanıo acaba
çok güsel bi diziydi ya:img-yes:

sahika_87
28-02-08, 10:02
arkadaşlar bişi sorucam...
tekrarları hangı kanallda yayınlanıo acaba
çok güsel bi diziydi ya:img-yes:

avrupa atv de canım 11:00 gibi başlıyor sanırım gerçi bende hiç başlayışına denk gelmnedim daha ama

fırat-tugce
28-02-08, 10:48
avrupa atv de canım 11:00 gibi başlıyor sanırım gerçi bende hiç başlayışına denk gelmnedim daha ama

sağl jnm izleyemıyceğim büyük bir ıhtımal o saaatlerde genelde
dershanede oluyorum:img-yes:

seno
28-02-08, 17:29
arkadaşlar bugünkü bölümde selim dersaneye geldiği zaman esma konuşma yaptığı sırada fonda sezen aksunun bir parçası çalıyordu o hangisiydi bileniniz var mı acaba?

valla bende hatırlayamadım..
çünkü hangi bölümde geliyor bilmiyorum
dersim olduğu için izleyemediğim için

thesals
28-02-08, 17:47

valla bende hatırlayamadım..
çünkü hangi bölümde geliyor bilmiyorum
dersim olduğu için izleyemediğim için

senocum galiba şu dershaneni başarısını kutlamak için yaptıkları partiden bahsediyor arkadaş...
bende izleyemiyorum aslında ama sona yakın bölümlerden biriydi galiba....
şu an net hatırlamıyorum...:icon_whis

sahika_87
28-02-08, 17:59
senocum galiba şu dershaneni başarısını kutlamak için yaptıkları partiden bahsediyor arkadaş...
bende izleyemiyorum aslında ama sona yakın bölümlerden biriydi galiba....
şu an net hatırlamıyorum...:icon_whis

evet dersane partisindeki şarkıdan bahsediyordum neyse teşekkürler

britneysinem
28-02-08, 23:46
eet vbnde isliorum her sabah bu sabahta demirin d.gününü kutladılar

ya o sahnenin rsmlerini arıorum nerden bulabilirim?

aylnaslm
29-02-08, 17:31
slmm:img-wink:..

ya bişey sorcam..
bunların şirketlerinin adı neydi??:icon_whis çok kafama takıldı..

thesals
29-02-08, 18:05
eet vbnde isliorum her sabah bu sabahta demirin d.gününü kutladılar

ya o sahnenin rsmlerini arıorum nerden bulabilirim?

bu sayfayı inceleyip bulamadıysan canım...
masalevi.info sitesinden resimleri bulabilirsin...
(hemen bir parantez açıp site kardeş site olduğu için linkini verebildiğimizide ekleyelim:img-wink:...)(kardeş site olduğu sevgili adminimiz michelle tarafındanda teyit edilmiştir..:icon_whis)
zaten masalevi bimin fan sitesi olduğu için diziyle ilgili çoğu bilgide orda mevcut....:icon_whis

slmm:img-wink:..

ya bişey sorcam..
bunların şirketlerinin adı neydi??:icon_whis çok kafama takıldı..

arhanların şirketlerinin adı ARC'ydi canım...
:icon_whis

sahika_87
10-03-08, 12:32
dizinin şimdi son bölümünü izleedim ne kadar güzel bitti özlemişim bu son sahneyi ya

seno
10-03-08, 17:09
dizinin şimdi son bölümünü izleedim ne kadar güzel bitti özlemişim bu son sahneyi ya

ahhh ahhh
evet yaaa
süper bir bölümdü....
2,5 saniyelikte olsa kavuşma sahnesi..

SEVİLAY
10-03-08, 18:39
ahhh ahhh
evet yaaa
süper bir bölümdü....
2,5 saniyelikte olsa kavuşma sahnesi..

Haklısın canım son bölüm süperdi gerçekten.
Ama keşke o barışma sahnesini biraz daha uzun olsaydı:img-in_lo
Sonrasında ki pembe yağmur süperdi ama(gerçi bölüm dışıydı ama neyse:img-in_lo)

GÜLÇEM
02-04-08, 19:19
ay ben onları kasede çektim:) walkmanden dinliyorum kafama estikçe...o kadar komik laflar varki arada gülmekten ölüyorum:D

esma-selim005
03-04-08, 23:02
ay ben onları kasede çektim:) walkmanden dinliyorum kafama estikçe...o kadar komik laflar varki arada gülmekten ölüyorum:D

Aynen, hele ozanın söylediği laflar yokmu resmen kırıyo:img-hyste:img-hyste

Ne günlerdi be, o pembe yağmurun haberinin verildiği zaman başka yerdeydim, koşa koşa eve gitmiştim sırf rahat izlemek için. düşünün haber yani... unutulmuyo masal, unutulamazda:icon_sorr:img-blush:img-in_lo

GÜLÇEM
04-04-08, 15:52

Ne günlerdi be, o pembe yağmurun haberinin verildiği zaman başka yerdeydim, koşa koşa eve gitmiştim sırf rahat izlemek için. düşünün haber yani... unutulmuyo masal, unutulamazda:icon_sorr:img-blush:img-in_lo

evet eveeet ozan güvenin süper lafları var yaa:img-hyste:img-hyste

ben yapışmıştım televizyona bide evde herkesi susturdum sesi kaydediem tvden diye ay çok komikti halim:img-hyste ama işte masalımız için katlandım:img-in_lo:img-in_lo

thesals
04-04-08, 16:18

sen ne diyosun...
o gün te haberlerde kapmıştım kumandayı..
geçip oturmuştum koltuğa...
bitene kadar (gece yarısının geçimşiti galiba..) hiç yerimden kalkmamıştım...
Koltukla ve kumandayla üçüz olmuştuk o gece:img-hyste
ahh ahh bide son bölüm için değseydi:icon_sorr

doktorcu-el
10-04-08, 21:10
efsanem bimim esma selim:icon_sorr çok özledim onları
fragman uğruna reklam izlediğim günleri o zamanlar dfyi bilmiyordum:icon_sorr
keşke tekrarlarını yayınlasa atv akşam üzerleri:img-cray:

GÜLÇEM
08-05-08, 17:43
üff bencede atv tekrarlarını yayınlamaya başlasın artık :( çok özledi herkes yaa :(

thesals
08-05-08, 17:46
üff bencede atv tekrarlarını yayınlamaya başlasın artık :( çok özledi herkes yaa :(

aahh ahh sorma gülçem ya..
haftalardır her pazartesi hem atvnin siteye hem kanal1e hemde ictimaiye bakyıroum yok yok!!!!!!!!:icon_sorr
kafayı yiycem ya!!!!!!:img-cray::img-cray:

GÜLÇEM
10-05-08, 00:12
napsak mailemi başvursak ne ;) belki verirlerr :(

:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

kübranejat
11-06-08, 13:30
Ya arkadaşlar ben acayip özledim BİM i :( Hep birlikte toplanıp ATV ye mail filan atsak olmaz mı lütfen...

ATV ye ya da Kanal 1 e filan. Yeniden yayınlansın.. Çok özledim. Hep yaz da geldi. Verecek pek fazla da birşey olmaz öğlenleri filan...

GÜLÇEM
13-06-08, 18:35
bence de kübracım iş bize düştü yine ;) bim ailesi olarak yine şu kanalları maile boğalım ;) belki tekrarını verirler :)

kübranejat
22-06-08, 21:34
Arkadaşlarr, ben mail atmaya başlayacağım atv ye.. sabahları hatırla sevgiliyi senden başka yı filan veriyor, bizim bim imizi de versin...

seno
25-06-08, 16:07
bence de kübracım iş bize düştü yine ;) bim ailesi olarak yine şu kanalları maile boğalım ;) belki tekrarını verirler :)

valla haklısın şekerim..
iş bize düştü gerçek bim ailesi olarak...
tv de izlemenin tadı başka ya

seno
25-06-08, 16:08
Arkadaşlarr, ben mail atmaya başlayacağım atv ye.. sabahları hatırla sevgiliyi senden başka yı filan veriyor, bizim bim imizi de versin...

evet ya senden başka çok uzun zürmüyordu zaten..
hatırla sevgili sürerde senden başka çok sürmez..
ohh ohh oh yandan

thesals
30-06-08, 04:57

mail fikri güzel fikir...
gireyim bende bunu yazayım sayfaya diyodum zaten:):)
yalnız sizin fikrinizde tek sorun mail atılıcak yeri yanlış düşünmeniz...
hatırlarsanız arkadaşalr geçen sene bimin tekrarının atv değil kanal1 verdi yazni kısaca hala yayın hakları onlarda gibi geliyo bana...
zaten biz geçen sene hep kanal1e mail atardık...:):)

o yüzden başlıycaksak herberaber kanal1e mail atmaya başlayalım....:icon_whis
(tecrübeyle sabittir 2-3 kişi bilke olsanız biryerden sonra bıkıp istediğinizi yapıyolar:img-hyste:img-hyste)

esma-selim005
30-06-08, 16:30
mail fikri güzel fikir...
gireyim bende bunu yazayım sayfaya diyodum zaten:):)
yalnız sizin fikrinizde tek sorun mail atılıcak yeri yanlış düşünmeniz...
hatırlarsanız arkadaşalr geçen sene bimin tekrarının atv değil kanal1 verdi yazni kısaca hala yayın hakları onlarda gibi geliyo bana...
zaten biz geçen sene hep kanal1e mail atardık...:):)

o yüzden başlıycaksak herberaber kanal1e mail atmaya başlayalım....:icon_whis
(tecrübeyle sabittir 2-3 kişi bilke olsanız biryerden sonra bıkıp istediğinizi yapıyolar:img-hyste:img-hyste)

istediğimizi yapıyolarmı :img-hyste naysum süpermiş o zaman:img-hyste valla itinayla bıktırabilirim:img-hyste ben bi atiim 1-2 mail şimdi:img-hyste

thesals
30-06-08, 17:52
istediğimizi yapıyolarmı :img-hyste naysum süpermiş o zaman:img-hyste valla itinayla bıktırabilirim:img-hyste ben bi atiim 1-2 mail şimdi:img-hyste

valla canım biz geçen sene hazalla hergün düzenli mail atıyoduk çok etkili oluyodu...
yada tesadüfi üst üste geldi biz ona yorduk bilemiyorum...bu sene tekrar atar bir bakarız...:img-wink:
yenidedn vermeye başlasınlar bimi...
yaz geldi bimsiz olmuyo valla...

esma-selim005
01-07-08, 11:34
valla canım biz geçen sene hazalla hergün düzenli mail atıyoduk çok etkili oluyodu...
yada tesadüfi üst üste geldi biz ona yorduk bilemiyorum...bu sene tekrar atar bir bakarız...:img-wink:
yenidedn vermeye başlasınlar bimi...
yaz geldi bimsiz olmuyo valla...

şimdide atalım kesin etkili olur:img-wink:
hakikaten bimsiz olmuyo, önceki senede atv göstermişti. her yaz alışkanlık yaptı valla :) bi ton eski dizi gösteriliyor bim imizide göstersinler canım:icon_whis esma-selim :img-in_lo özledik:img-blush

thesals
02-07-08, 01:45
şimdide atalım kesin etkili olur:img-wink:
hakikaten bimsiz olmuyo, önceki senede atv göstermişti. her yaz alışkanlık yaptı valla :) bi ton eski dizi gösteriliyor bim imizide göstersinler canım:icon_whis esma-selim :img-in_lo özledik:img-blush

dimi ama!!!
ben iköi gündür atıyorum valla...:kahve
sende (sizde) sektirmeden hergün atarsanız bişeyler yaparız!!
hadi arkadaşala!!!!:good:

maria clara
20-07-08, 12:50
çok güzel bir dizi olmaması işten bile değildi yine güzeldi fakat çok karışık bir dizi oldu o kadroyla süper bir şey çıkması lazımdı bence oyuncuları düşününce ki zaten bence oyuncuların hatırına o kadar tuttu.

gizem_89
20-07-08, 15:39
demir esma :) benim için bir istanbul masalıydı ne günlermiş demirciler selimciler ne coşardık hey gidi heyy bim gibi dizi yok şimdi yok:(

seno
20-07-08, 21:06
demir esma :) benim için bir istanbul masalıydı ne günlermiş demirciler selimciler ne coşardık hey gidi heyy bim gibi dizi yok şimdi yok:(

valla hep selim esmacı oldum...

o günleri en iyi bilenlerdenim...
nasılda hararetli hararetli konuşurduk....

bim bitti ama biz hala burdayız....

sadece tv lerde yok...
bizim için ilk günki gibi hala

gizem_89
20-07-08, 21:24
valla hep selim esmacı oldum...

o günleri en iyi bilenlerdenim...
nasılda hararetli hararetli konuşurduk....

bim bitti ama biz hala burdayız....

sadece tv lerde yok...
bizim için ilk günki gibi hala

=) Bizde hep demir esma derdik herşeye ramen tamam garip ama hala aklım o aşkta :)neysee başlamayalım yine BİM SEVDASI hiç biter mi arkadaşım çok haklıısn

seno
24-07-08, 19:19
=) Bizde hep demir esma derdik herşeye ramen tamam garip ama hala aklım o aşkta :)neysee başlamayalım yine BİM SEVDASI hiç biter mi arkadaşım çok haklıısn

bencede bitmez... bitmeyecekte....

nedendir bilinmez ama ben hep selim esmacıydım..
bi gün olsun demir esma demedim....

ahhh ahhhh:love05::img-in_lo

halka
24-07-08, 21:32

ya gizemim canım açtırma bak şimdi benim ağzımı aaaaa...ne aşkı kuzum ben öyle birşey hatırlamıyorum demir aşıktı sanırsam birazcık ama esmanınki sadece beğenmeydi yaklaşınca da kaçtı zaten kız:)

ay çok özlemişim esma-selim demeyi...onların gözlerindeki bakış yeter ya...

gizem_89
24-07-08, 23:03
ya gizemim canım açtırma bak şimdi benim ağzımı aaaaa...ne aşkı kuzum ben öyle birşey hatırlamıyorum demir aşıktı sanırsam birazcık ama esmanınki sadece beğenmeydi yaklaşınca da kaçtı zaten kız:)

Attırmayın makedonun kafasını:)

Bir insan senelerce beğenilmez
bir insan için senelerce ağlanmaz
bir insan öyle ümit bağlanmaz esma kaçmadı...
demirin ailesi abisi bu ilişkiyi onaylamadı
esmadan önce binnur vardı demir için
çocuğuda sahiplenmek zorunda kaldı doğrusuyda buydu
senaryonun kayması için demiri düşüncesiz yaptılar hepsi bu
esmada bu şekilde haklı çıktı...Ben esmanın o masum çirkin hallerini çok seviyordum daha saf ve çocuksuyken yanii nerde kaldı dans tutkusu hayalciliği o büyük aşkı ...esma büyüdü selim gibi olgunlaştı selimden önceki esma ve demiri istiyordum ben zaten...Aşk olmaz mı halkamm:(

bende selim esmayı demir kadar çok sevmiyordu çünkü onu aldattı derim şimdi...:img-tomat

ama demiyorumm cicim

forever_bim
26-07-08, 00:46
Ben çocukken bu diziyi izlerdim, hey gidi günler hey diyorum. Masal başladığında ayıptır söylemesi daha 18'imdeydim ya. 5 koca yıl geçmiş. Tuhaf bir şekilde öykünün Selim & Esma eksenine kayacağını hissediyordum, destekledim de.

Şimdi geriye dönüp baktığımda yani şimdiki aklım olsaydı Demir Esma derdim. Aralarındaki elektrik müthişti, Demir'le Esma'nın. Uyumları harikaydı.

İkinci sezona gelirsem masal benim için Esma'nın bebeğini yitirdiği bölümde bitti, gerisi kabustur. Ve bu kabusun da baş mimarı Selim'dir, Esma'cı damarım kabardı.

seno
26-07-08, 09:01

dimi ama dimiiiii

valla biz neredeyse hergün der olduk.....

ah ah

seno
26-07-08, 09:05

esmada bu şekilde haklı çıktı...Ben esmanın o masum çirkin hallerini çok seviyordum daha saf ve çocuksuyken yanii nerde kaldı dans tutkusu hayalciliği o büyük aşkı ...esma büyüdü selim gibi olgunlaştı selimden önceki esma ve demiri istiyordum ben zaten...Aşk olmaz mı halkamm:(

bende selim esmayı demir kadar çok sevmiyordu çünkü onu aldattı derim şimdi...:img-tomat

ama demiyorumm cicim

selimi hiç affetmiyorum kabul...
ama esma için sleimden başkasınıda düşünemiyorum...
forever bim
forever selim esma

seno
26-07-08, 09:14
Ben çocukken bu diziyi izlerdim, hey gidi günler hey diyorum. Masal başladığında ayıptır söylemesi daha 18'imdeydim ya. 5 koca yıl geçmiş. Tuhaf bir şekilde öykünün Selim & Esma eksenine kayacağını hissediyordum, destekledim de.

Şimdi geriye dönüp baktığımda yani şimdiki aklım olsaydı Demir Esma derdim. Aralarındaki elektrik müthişti, Demir'le Esma'nın. Uyumları harikaydı.

İkinci sezona gelirsem masal benim için Esma'nın bebeğini yitirdiği bölümde bitti, gerisi kabustur. Ve bu kabusun da baş mimarı Selim'dir, Esma'cı damarım kabardı.

aynen katılıyorum sana bende çocuktum ya daha 16 'ımdaydım....şimdi ise 21 ... hemde ne hey gidi günleri ah ah....bende ilk izleidğimde demir esma ikilisini hiç tutmamıştım hep selim esmaya kayacağını hissetmiştim.....

ben yinede diyemezdim heralde demir esma...evet haklısın selimle olan uyumdanda daha iyi uyum yakaladılar....ama işte...aması var....

o ikinci sezona hiç başlamayalım zaten aaa dizi 49. bölümde bitmedi mi?
şimdi o dönemi hatırlıyorumda neler yaşadık biz burada...yakından bilirsin sende buralardaydın...ne tartışmalara girerdik ya.. ne senaryolarımız vardı bizim.... keşke bize bıraksalardı

evet kesinlikle selimdir...insaflı değildi diyemem insaflıydı ama bir yere kadar..bekleyemedi esmayı...biraz rahat bırakamadı... hemen kendini başka kollara bıraktı... aldatmayacaktı selim....yapmamsı gerekn bir şey yapmıştı...

2. sezonu düşününce kimin esma damarı kabarmıyor ki zaten...

forever_bim
26-07-08, 13:57
Seno bana katılmana sevindim :D

Benim anlamadığım şu aslında. Selim ve Esma'nın aşka hazırlık sürecini (Bim'in 20'li ile 30'lu bölümleri arası) bu kadar iyi yazan senaristler neden ikinci sezon bu kadar saçmaladı. Neden hiç bir şey konuşmayan, hiç bir sorunu birlikte çözemeyen, birbirini sürekli yanlış anlayan bir çifte dönüştüler. İkinci sezon iletişimleri de sıfırdı.

seno
26-07-08, 17:46
Seno bana katılmana sevindim :D

Benim anlamadığım şu aslında. Selim ve Esma'nın aşka hazırlık sürecini (Bim'in 20'li ile 30'lu bölümleri arası) bu kadar iyi yazan senaristler neden ikinci sezon bu kadar saçmaladı. Neden hiç bir şey konuşmayan, hiç bir sorunu birlikte çözemeyen, birbirini sürekli yanlış anlayan bir çifte dönüştüler. İkinci sezon iletişimleri de sıfırdı.

aklın yolu bir:img-wink:

zaten kim anladı ki biz anlayalım....aslında selim esma aşkında her şey öyle hızlı oldu ki...28-29. bölümlerde bir şeyler başladı...tam anlamıyla 35. bölümde aşklarını yaşamaya başladılar ve 36-37. bölümde evlendiler...her şey çok ama çok hızlı oldu...her şeye rağmen 20'li 30'lu bölümlerde her şey öyle güzeldi ki.. hala bir sahne gördüğümde replikleri hatırlarım...

ama bir anda her şey tersine döndü....esmayı uyurken izleyen,bazen onu izlemenin bile yettiğini düşünen adam gitti yerine duygusuz bir adam geldi..
oturup esmayı dinlemedi bile hiçbir zaman..tamam esmada hata yaptı ama selim daha çok...
ve bunların tek nedeni senaristler....reyting uğruna diziyi ne hale soktular...zaten kemikleşmiş bir diziydi ister yüzdesi 80 olsun ister 15 ne fark eder ki izledindiğini biliyorlardı...

evet iletişim yoktu... selimden çok demirle zekeriya ile konuşur oldu...ama kocasına gelince yok....hayır....neden ama...

eğer bir gün sevgili! senaristlerimizle tanışma fırsatı bulursam sormaktan çekinmeyeceğim....

reyting için onların değimi ile kan kaybetmemek için katledilmiş dizi hangisi diye sorarsanız eğer direk bimi söylerim...

halka
26-07-08, 19:27

ama demiyorumm cicim

gizemcim canımın içi...bende ''bak yine aldatma diyorsun daha kaç kere söyliyim ama adamcağızın bir tane hatası olmuştu onuda kakdınız kafasına hep...ama demir de hiç öyle sütten çıkmış ak kaşık değil hani.sırf birnurdan kurtulmak için evlenme teklif etmedi mi esmaya.selim ona 'arkandayım' dediğinde esmayla konuşmayanda demirdi...'' demek istiyorum ama demiyorum bitanem:)

aldatma apayrı bir konuydu aslında...selim tabiki suçluydu ama bu ilişkinin bu noktaya gelmesinde asıl suçlu esmaydı bence.selim esmayı aldatırken esma onu evinde beklemiyordu ayrı eve çıkmıştı boşanmak istediğini söylemişti...yanlış anlaşılmasın bunları selimi aklamak için söylemiyorum selimin yaptığı doğru birşey değildi ama esmanınkide değildi.dünyada her kadın bebeğini düşürdükten sonra baba evine dönseydi evliliklerin hiçbiri yürümezdi hatta öyle bir kurum bile kalmazdı...

gizem_89
01-08-08, 01:06

Masal kabusa selim ve esmanın çok garip aşkıyla döndü bendede...

selimi hiç affetmiyorum kabul...
ama esma için sleimden başkasınıda düşünemiyorum...
forever bim
forever selim esma

bende bende ...:)Affedemiyorum ben selimi düşünemiyorum bile...:)
mehmet aslantuğu değil tabiki...

[QUOTE=halka;7930521]gizemcim canımın içi...bende ''bak yine aldatma diyorsun daha kaç kere söyliyim ama adamcağızın bir tane hatası olmuştu onuda kakdınız kafasına hep...ama demir de hiç öyle sütten çıkmış ak kaşık değil hani.sırf birnurdan kurtulmak için evlenme teklif etmedi mi esmaya.selim ona 'arkandayım' dediğinde esmayla konuşmayanda demirdi...'' demek istiyorum ama demiyorum bitanem:)

QUOTE]

Canımıniçi
selim demir kıyaslamasında malesef hatanın en büyüğü selimindir...:img-in_lo demirin çekinceleriyle selimin saadakatsizliği bir değil tabiki hatasız kul olmaz o ayrı ama masala asla ve asla bi aldatma yakışmıyordu selim esma çiftinden nefret mi ediyorsun diye sorarsanız hayır tabiki demir esma uyumunu o enerjiyi hissediyorum onu seviyorum sadece bebek düşürmeler yanlış anlaşılmalar çekip gitmeler turgut derya vesaire çok gereksizdi masala yakışmadı reyting uğrunamı bilinmez ama uzadıkça yazacak birşey mi kalmadı öyle afalladılar bilemiycem bi ara demir esma yapmayı bile düşündüler esma selim aşkını böyle doludizgin sunarken hemde...ben öyle hatırlıyorum yanılıyormuyum!yokladılar olmadı zaten o saatten sonra olması gereksiz saçma ve pek ahlaksızca olurdu..

ne diyelim masal demir esmayla başladı arada bi kabusa döndü sonda gökten 3 elma düştü biri selim esmacılara biri turgutun kafasına biride ...tüm aşıklaraa:kahve

thesals
01-08-08, 21:27

Canımıniçi
selim demir kıyaslamasında malesef hatanın en büyüğü selimindir...:img-in_lo demirin çekinceleriyle selimin saadakatsizliği bir değil tabiki hatasız kul olmaz o ayrı ama masala asla ve asla bi aldatma yakışmıyordu selim esma çiftinden nefret mi ediyorsun diye sorarsanız hayır tabiki demir esma uyumunu o enerjiyi hissediyorum onu seviyorum sadece bebek düşürmeler yanlış anlaşılmalar çekip gitmeler turgut derya vesaire çok gereksizdi masala yakışmadı reyting uğrunamı bilinmez ama uzadıkça yazacak birşey mi kalmadı öyle afalladılar bilemiycem bi ara demir esma yapmayı bile düşündüler esma selim aşkını böyle doludizgin sunarken hemde...ben öyle hatırlıyorum yanılıyormuyum!yokladılar olmadı zaten o saatten sonra olması gereksiz saçma ve pek ahlaksızca olurdu..

ne diyelim masal demir esmayla başladı arada bi kabusa döndü sonda gökten 3 elma düştü biri selim esmacılara biri turgutun kafasına biride ...tüm aşıklaraa:kahve

ya bi dakka...
biraz balıklama atlamış olucam ama...
tamam selim &esma aşkı ikinci sezon tam bir kabusa döndü.. kabul...
senaristler iyice saçmaladı hepimiz sinir krizlerine girdik.. o da tamam...

demir&esmanın ayrı bir enerjisi vardı.. evet bir selim&esmacı olsamda buna da katılıyorum...
esma demirle selimden daha farklı bir ilişkisi vardı...
ne de olsa onların birlikte geçirdikleri bir çocuklukları vardı..
(selimin hem demirden hem de esmadan yaşı büyüktü, onlarla çok fazla çocukluk anıları yoktu.... demir burda öne geçiyodu...)
zaten esma da çocukluk arkadaşına aşık olmuştu...
ama unuttuğu bişey çocukluklarının üzerinden çok zaman geçmişti ve ikiside çok değişmişti....

hadi bunların hepsini bıraktım....
ne demririn esmayı bırakıp binnurla evlendiğini, ne de selimle esmanın aşık olduğu saymıyorum...

eğer demirle esma birlikte olmaya devam etseydi selim&esma evliliğindekilere benzer şeyler bu evliliktede olmuycak mıydı sizce?
ki demir ailesine abisi kadar çok söz geçiremiyordu...
yani sonuçta esma yine (ve daha fazla) ezilecek ve acı çekicekti...

bu fiyasko bebek olayı yaşanmasaydı bile onlar günden güne birbirlerini yiyip bitirecekti zaten...
bide olaya bu yönden bakmak lazım bence...

son bir not; ben senaristlerin son anda demir&esma aşkına dönmek istedikleri lafına katılmıyorum...
hatırlatırım demirle esma birlikte gezdiği günlerde demir esmaya pelini anlatmıştı!
hafızam beni yanıltmıyosa sonra da aralarında 'eski aşkları kırpıp kırpıp arkadaşalık yaparlarmış' gibi bir diyalog geçmişti (tam yazıcaktım ama üzerinden çok zaman geçti hatırlayamadım tam)

gizem_89
01-08-08, 21:53
ya bi dakka...

demir&esmanın ayrı bir enerjisi vardı.. evet bir selim&esmacı olsamda buna da katılıyorum...
(selimin hem demirden hem de esmadan yaşı büyüktü, onlarla çok fazla çocukluk anıları yoktu.... demir burda öne geçiyodu...)
ama unuttuğu bişey çocukluklarının üzerinden çok zaman geçmişti ve ikiside çok değişmişti....

ne demririn esmayı bırakıp binnurla evlendiğini, ne de selimle esmanın aşık olduğu saymıyorum...

eğer demirle esma birlikte olmaya devam etseydi selim&esma evliliğindekilere benzer şeyler bu evliliktede olmuycak mıydı sizce?

bu fiyasko bebek olayı yaşanmasaydı bile onlar günden güne birbirlerini yiyip bitirecekti zaten...

son bir not; ben senaristlerin son anda demir&esma aşkına dönmek istedikleri lafına katılmıyorum...
hatırlatırım demirle esma birlikte gezdiği günlerde demir esmaya pelini anlatmıştı!
hafızam beni yanıltmıyosa sonra da aralarında 'eski aşkları kırpıp kırpıp arkadaşalık yaparlarmış' gibi bir diyalog geçmişti (tam yazıcaktım ama üzerinden çok zaman geçti hatırlayamadım tam)

Ben arkadaşlık mevzusunu hatırladım ...(Gazetede okudum sanırım yönelme olabilir diye seyirci 1 bölüm iki bölüm yoklanır zaten hop noluyoruz yorumları alınırsa dönerler bu hiç zor değil ama emin değilim oyüzden ideaa edemiycem )

onlar arkadaş olarakda çok farklı ve güzel bi uyum yakaladılar
Lakin olaylara eğer demir esma olsaydı evlenselerdi nolucaklardı diye bakamam bakmam olanaksız çünkü zaten senaryonun bu aşktan selime dönüzeği belli olmuştu yani evlilik görünmüyordu olamayacaktı senaryonun kayışını kestirmemizden hatta emin olmamızdan kaynaklanıcaktırki bu bakış açısından bakmamız biraz abest olurdu yinede eğerki aile baskısı sınıf farkı soğumalar olmasaydı hikaye kaymasaydı çok enerjik eğlenceli tutkulu aşıklar olabilirlerdi oyunculuk anlamında buna engel yoktu Mehmet aslantuğu çok beğenmekle birlikde esmanın yanına yakıştıramıyordum çok donukdu esmada donuklaşıyordu nasılki demirle konuşurken şen ve heyecanlı doğal görünüyorsa...selimlede bi okadar soğuk ve donuklardı bu sebeple sevemedim o çifti zaten esmanın çirkin hallerini seviyorum ben ve yeni düzeldiği zamanları birde
esma olgunlaşınca rolüde değişti ...Yada selimi sevince onların tek sevdiğim sahnesi son bölüm ...Canım

Halbuki yanlızdım kayıp ilanındaki yüzler gibi yalnızdım sensizdimm...bu replikleri sevdim ordada konuşmuyorlar bakışıyorlardı zaten:)

Mesela bi selimci olsaydım masalın sonunu beğenmezdim Turgut nikah masasında kaldı yazık değil mi ona ...Esmanın tereddütleri esmanın yanlış anlamaları esmanın kararsızlıkları esmanın gel gitlerii hep esma hepp hep:img-tomat

thesals
02-08-08, 00:53
Ben arkadaşlık mevzusunu hatırladım ...(Gazetede okudum sanırım yönelme olabilir diye seyirci 1 bölüm iki bölüm yoklanır zaten hop noluyoruz yorumları alınırsa dönerler bu hiç zor değil ama emin değilim oyüzden ideaa edemiycem )

onlar arkadaş olarakda çok farklı ve güzel bi uyum yakaladılar
Lakin olaylara eğer demir esma olsaydı evlenselerdi nolucaklardı diye bakamam bakmam olanaksız çünkü zaten senaryonun bu aşktan selime dönüzeği belli olmuştu yani evlilik görünmüyordu olamayacaktı senaryonun kayışını kestirmemizden hatta emin olmamızdan kaynaklanıcaktırki bu bakış açısından bakmamız biraz abest olurdu yinede eğerki aile baskısı sınıf farkı soğumalar olmasaydı hikaye kaymasaydı çok enerjik eğlenceli tutkulu aşıklar olabilirlerdi oyunculuk anlamında buna engel yoktu Mehmet aslantuğu çok beğenmekle birlikde esmanın yanına yakıştıramıyordum çok donukdu esmada donuklaşıyordu nasılki demirle konuşurken şen ve heyecanlı doğal görünüyorsa...selimlede bi okadar soğuk ve donuklardı bu sebeple sevemedim o çifti zaten esmanın çirkin hallerini seviyorum ben ve yeni düzeldiği zamanları birde
esma olgunlaşınca rolüde değişti ...Yada selimi sevince onların tek sevdiğim sahnesi son bölüm ...Canım

Halbuki yanlızdım kayıp ilanındaki yüzler gibi yalnızdım sensizdimm...bu replikleri sevdim ordada konuşmuyorlar bakışıyorlardı zaten:)

Mesela bi selimci olsaydım masalın sonunu beğenmezdim Turgut nikah masasında kaldı yazık değil mi ona ...Esmanın tereddütleri esmanın yanlış anlamaları esmanın kararsızlıkları esmanın gel gitlerii hep esma hepp hep:img-tomat

gazetede esmanın patronu (oğuz) kafasını karıştırcak...
selime benzer vs. diyede haberler çıkmıştı...
gazeteler o dönem iyi kafa karıştırıyodu ve birçok iddia vardı öyle bişeyler hatırlaman çok doğal yani...

evet arkadaşlıklarıda güzeldi...
hem aşkları hem arkadaşlıkları sonradan çok sorun oldu gerçi....

ben yazdıklarımda o kayışı göz önüne almadan konuşmuştum canım...
yani benim tahminlerim ve olasılıklarım o yöndeydi...
dediğin gibi dikkatli bim izleyenleri tee başlarında selimle&esmanın aralrında bişeyler olduğunu ya da olacağını hissetmeye başlamıştı...

donukluk konusunda sana katılmıyorum...
evet esma biraz daha olgunlaşmıştı selimin yanında bu doğru..
ama donuk olduğunu eski esmayla pek bir farklı olduğunu düşünmüyorum ben...
sonuçta evli bir kadındı ve ister istemez olgunlaşacaktı...

demirin yanında farklı olmasını sebebide demirin (özelliklede ada doğmadan) tam bir çocuk gibi ya da bir asi gibi davranmasıydı... (ki bence başlarda esmayı demire çeken ve sonrada uzaklaştıran şey buydu..)

eğer benim dediğim gibi demirle esma evlenseydi ve demir ikinci sezondaki gibi abisine arcde yardım edip (hatta şahika ile arkasından iş çevirip!) biraz daha büyümüş ve olgunlaşmış olsaydı esmada senin dediğin hale gelicekti zaten...

son bölümün son sahnesi evet selim&esmacıları kızdıran, hayal kırıklığına uğratn bir sahneydi..
(hala lafı açıldıkça konuşuruz bizim içimizde kalan bir uktedir..)
turguta yazık olduğu konusuna katılmıyorum ben..
esmanın selime aşık olduğunu hala unutamadığını bile bile (hatta göre göre) kendini bir evlilik oyununa kaptırmıştı...
eğer evlenselerdi zatne bir şekilde mutsuz olucaklardı..
kısaca yol yakınken döndüler diyelim...

tabii senin açından (yazdıklarından) bakınca tamamiyle esma haksız gibi görünüyo ama esmanında haklı olduğu ve selimin hatasının olduğu yerler vardı bence...

gizem_89
02-08-08, 14:18
gazetede esmanın patronu (oğuz) kafasını karıştırcak...
selime benzer vs. diyede haberler çıkmıştı...
gazeteler o dönem iyi kafa karıştırıyodu ve birçok iddia vardı öyle bişeyler hatırlaman çok doğal yani...

evet arkadaşlıklarıda güzeldi...
hem aşkları hem arkadaşlıkları sonradan çok sorun oldu gerçi....

ben yazdıklarımda o kayışı göz önüne almadan konuşmuştum canım...
yani benim tahminlerim ve olasılıklarım o yöndeydi...
dediğin gibi dikkatli bim izleyenleri tee başlarında selimle&esmanın aralrında bişeyler olduğunu ya da olacağını hissetmeye başlamıştı...

donukluk konusunda sana katılmıyorum...
evet esma biraz daha olgunlaşmıştı selimin yanında bu doğru..
ama donuk olduğunu eski esmayla pek bir farklı olduğunu düşünmüyorum ben...
sonuçta evli bir kadındı ve ister istemez olgunlaşacaktı...

demirin yanında farklı olmasını sebebide demirin (özelliklede ada doğmadan) tam bir çocuk gibi ya da bir asi gibi davranmasıydı... (ki bence başlarda esmayı demire çeken ve sonrada uzaklaştıran şey buydu..)

eğer benim dediğim gibi demirle esma evlenseydi ve demir ikinci sezondaki gibi abisine arcde yardım edip (hatta şahika ile arkasından iş çevirip!) biraz daha büyümüş ve olgunlaşmış olsaydı esmada senin dediğin hale gelicekti zaten...

son bölümün son sahnesi evet selim&esmacıları kızdıran, hayal kırıklığına uğratn bir sahneydi..
(hala lafı açıldıkça konuşuruz bizim içimizde kalan bir uktedir..)
turguta yazık olduğu konusuna katılmıyorum ben..
esmanın selime aşık olduğunu hala unutamadığını bile bile (hatta göre göre) kendini bir evlilik oyununa kaptırmıştı...
eğer evlenselerdi zatne bir şekilde mutsuz olucaklardı..
kısaca yol yakınken döndüler diyelim...

tabii senin açından (yazdıklarından) bakınca tamamiyle esma haksız gibi görünüyo ama esmanında haklı olduğu ve selimin hatasının olduğu yerler vardı bence...

Tbiki esmanın haklı selimin haklı demirin haklı olduğu yönler çok benim turguta yazık oldu dememdeki kasıtda o şekilde gitmememeliydi son anda değilde önceden vazgeçebilecek olgunlukdaydı esma demir selim kadar olgunlaşamazdı çünkü o sorumluluk duygusunu sonradan kazandı ama selimde hep vardı bunun yükü daha başka esma evlendikden sonra değil çok daha başlarda değişti dans tutkusunu unuttu yanlış anlaşılmalar gel gitler yaşadı gözü kara esma benden geçti modlarındaydı ben ona kızıyorum keşke aynı esma olarak kalsaydı çiçeğe demiri anlatırken demiştiki o cemalin oğlu olsa bende ömer beyin kızı ben yine onu severdim ben onu DEMİR ARHAN diye sevmiyorum demir olduğu için seviyorum demişti ben onun o tutkusunu masumiyetini sevdim ...ağaçdan düşen pastaya düşen kızı özledim

selimi öyle yatakda görüp terkeden esmayı değil evini terkedeni yenilgiyi kabul edeni değil yinede herşeye ramen selim esma aşkı ruhsuzdu demiyorum sadece mehmet ve ahu uyuşmuyordu sanırım ozanla iyi arkadaş oldukları içinmidir bilmem daha uyumlulardı

halka
02-08-08, 16:07
gizemim...canımın içinin içi...:)

şimdi masalı kabusa çevirdiler kabul...çok saçma kişileri bu masala soktular çok saçma olaylar da yaşattılar bu da kabul...ama mehmet ve ahunun uyum yakalamadığııkonusunda sana katılmıyorum.önceleri biraz garipsiyorsun doğru ama tangodan sonra selimin esmaya bakışı, birbirlerini düşünmeleri, ailesine karşı aşkını savunması 'ilk kez yaşadığımı hissediorum'' demesi, esmanın o sarhoş hali ve selimin psikoloğundan kıskanması, romada karşılaşmaları, evlenmeleri, istanbuldaki liseli aşık gibi halleri, yeni evlerine çıkmaları, selimin doğum günü sürprizi,esmanın hamile olduğunu öğrtendiklerindeki sevinçleri....bunları gördükçe ''vayyy be'' diosun ne aşkmış bu ne masalmış.bu onların ne kadar iyi bir uyum yakaldıklarını gösterir bence...

esmaya gelirsek...bence esma bu masaldaki en tutarsız, en dengesiz kişiydi.48.bölümden sonra bence esma karakterini farklı biri yazmaya başladı.davranışları garipleşti, babasının evine döndü, selim gel romaya gidelim dedikçe dahja içine kapandı, evinde selimle karşılaştığında eve dönmedim dedi, sonra ablasıyla ayrı eve çıktı, birgün aklına esti evine geri döndü(bence saksı düştü kafasına), herşeyi yanlış anladı selim beni aldattı diye dolaştı ortalıkta, evin anahtarını yolladı.....daha bu böle uzar gider...derya konusunda kendisini ilgilendirmiomuş gibi davrandı.selim derya konusunda haksız demiyorum ama kimse bir kere de bu adam neler yaşıo demedi ki.selim esmayı aldattı o kadar...yazık değil mi ona da ya.çocuğunu kaybetti acısını yaşayamadan karısı çekti gitti.hangisini yanması gerektiğini bilemedi...nese ben yine baya daldım gizemim anladın sen beni...kısaca selime yüklenmeyin...:)

not:gizem özlemişim selim-esma-demir konuşmayı senle..:)

gizem_89
03-08-08, 19:15
gizemim...canımın içinin içi...:)

şimdi masalı kabusa çevirdiler kabul...çok saçma kişileri bu masala soktular çok saçma olaylar da yaşattılar bu da kabul...ama mehmet ve ahunun uyum yakalamadığııkonusunda sana katılmıyorum.önceleri biraz garipsiyorsun doğru ama tangodan sonra selimin esmaya bakışı, birbirlerini düşünmeleri, ailesine karşı aşkını savunması 'ilk kez yaşadığımı hissediorum'' demesi, esmanın o sarhoş hali ve selimin psikoloğundan kıskanması, romada karşılaşmaları, evlenmeleri, istanbuldaki liseli aşık gibi halleri, yeni evlerine çıkmaları, selimin doğum günü sürprizi,esmanın hamile olduğunu öğrtendiklerindeki sevinçleri....bunları gördükçe ''vayyy be'' diosun ne aşkmış bu ne masalmış.bu onların ne kadar iyi bir uyum yakaldıklarını gösterir bence...

esmaya gelirsek...bence esma bu masaldaki en tutarsız, en dengesiz kişiydi.48.bölümden sonra bence esma karakterini farklı biri yazmaya başladı.davranışları garipleşti, babasının evine döndü, selim gel romaya gidelim dedikçe dahja içine kapandı, evinde selimle karşılaştığında eve dönmedim dedi, sonra ablasıyla ayrı eve çıktı, birgün aklına esti evine geri döndü(bence saksı düştü kafasına), herşeyi yanlış anladı selim beni aldattı diye dolaştı ortalıkta, evin anahtarını yolladı.....daha bu böle uzar gider...derya konusunda kendisini ilgilendirmiomuş gibi davrandı.selim derya konusunda haksız demiyorum ama kimse bir kere de bu adam neler yaşıo demedi ki.selim esmayı aldattı o kadar...yazık değil mi ona da ya.çocuğunu kaybetti acısını yaşayamadan karısı çekti gitti.hangisini yanması gerektiğini bilemedi...nese ben yine baya daldım gizemim anladın sen beni...kısaca selime yüklenmeyin...:)

not:gizem özlemişim selim-esma-demir konuşmayı senle..:)

bende özlemişim canım selim esma[LIST=1]
demir:img-tomat
konuşmayı seninle...

Yalnız benim demek istediğim uyum sıfır değil ama demir esma uyumu gibide değildi bunu söylemek güç ama :img-cray:
romada karşılaşmaları falan güzeldi...kavgaları falan :icon_whisama benim istediğim aşk o değil be birtanem berbat değildi tabi ama masal masallıkdan çıktı arkada bi derya bir turgut bırakmadan bitseydi :img-cray:yine tamam selim neler yaşadı malum ama ona hakvermek anlamakda mümkün değil aldatma bu ve bir istanbul masalı olucağı idaasıyla sunulan bi aşka yakışmıyor sebep ne olursa olsun esmanın kararsızlıkları içine kapanışları o aşkı dahada körelti sonuç ihtimal kalmadı demircilerin o aşkı sevmesine ...

bu arada senin ak değidiğine ben kara derken şimdi akda olabilir karada gibi
ılımlı konuşuyoruz yani selimciler bana gıcıkk olmasınlar çünkü koyu demirci olamın dışında aşırı bimdaş ruhumda vardır biline..!

halka
03-08-08, 22:18
bende özlemişim canım selim esma[LIST=1]
demir:img-tomat
konuşmayı seninle...

Yalnız benim demek istediğim uyum sıfır değil ama demir esma uyumu gibide değildi bunu söylemek güç ama :img-cray:
romada karşılaşmaları falan güzeldi...kavgaları falan :icon_whisama benim istediğim aşk o değil be birtanem berbat değildi tabi ama masal masallıkdan çıktı arkada bi derya bir turgut bırakmadan bitseydi :img-cray:yine tamam selim neler yaşadı malum ama ona hakvermek anlamakda mümkün değil aldatma bu ve bir istanbul masalı olucağı idaasıyla sunulan bi aşka yakışmıyor sebep ne olursa olsun esmanın kararsızlıkları içine kapanışları o aşkı dahada körelti sonuç ihtimal kalmadı demircilerin o aşkı sevmesine ...

bu arada senin ak değidiğine ben kara derken şimdi akda olabilir karada gibi
ılımlı konuşuyoruz yani selimciler bana gıcıkk olmasınlar çünkü koyu demirci olamın dışında aşırı bimdaş ruhumda vardır biline..!

bak bak bak...selimi küçücük yazmışız.hıı demir selimin tırnağı bile olamaz:img-beee:
''bir istanbul masalı'' adlı bir diziye yakışmadı olanlar haklısın ama yine de ben 4-25. bölümdeki esma ve demirle, 28-48.bölümdeki esma selimi kıyaslarsam...beni en çok heyecanlandıran, gözlerimim içini güldüren aşk selim ve esmanın aşkıydı.her ikisi de birbiri için savaştı, ailelerini bir kenara attılar ve aşklarını savundular...işte gerçek aşk budur bence gizemim...demiri yaptıklarını anlattırma şimdi bana.gerçekten sevseydi esmayı alır giderdi selimin dediği gibi...

gizem_89
03-08-08, 22:25
bak bak bak...selimi küçücük yazmışız.hıı demir selimin tırnağı bile olamaz:img-beee:
''bir istanbul masalı'' adlı bir diziye yakışmadı olanlar haklısın ama yine de ben 4-25. bölümdeki esma ve demirle, 28-48.bölümdeki esma selimi kıyaslarsam...beni en çok heyecanlandıran, gözlerimim içini güldüren aşk selim ve esmanın aşkıydı.her ikisi de birbiri için savaştı, ailelerini bir kenara attılar ve aşklarını savundular...işte gerçek aşk budur bence gizemim...demiri yaptıklarını anlattırma şimdi bana.gerçekten sevseydi esmayı alır giderdi selimin dediği gibi...

selim çok biliyor sözünü dinlese dert dinlemese dert...

:)

demir ayrı selim ayrı bence selim mükemmel bi insan değildi demirde değildi ikisini kıyaslamayalım tatlım ...:)

ama yinede bu savaş çok izler bırakdı mutlu bi son değildi bence son sahne güzeldide ben çok katı değildim selim esma aşkına ama sonlara doğru demiri seçmemin haklılığını gördüm aldatılma yüzünden yara almış bi adam hayatının aşkını aldatıyorsa sebep ne olursa olsun onun aşkına bağlanmak inanmak zor korkup kaçan büyüyememiş aşkı beceremeyen bir aşkı tercih ederim :) sonradan değişti demir ama telafisi olmayan bi hata değildi onunkisi...

halka
04-08-08, 14:16
selim çok biliyor sözünü dinlese dert dinlemese dert...

:)

demir ayrı selim ayrı bence selim mükemmel bi insan değildi demirde değildi ikisini kıyaslamayalım tatlım ...:)

ama yinede bu savaş çok izler bırakdı mutlu bi son değildi bence son sahne güzeldide ben çok katı değildim selim esma aşkına ama sonlara doğru demiri seçmemin haklılığını gördüm aldatılma yüzünden yara almış bi adam hayatının aşkını aldatıyorsa sebep ne olursa olsun onun aşkına bağlanmak inanmak zor korkup kaçan büyüyememiş aşkı beceremeyen bir aşkı tercih ederim :) sonradan değişti demir ama telafisi olmayan bi hata değildi onunkisi...

inceden inceye selime laflar sokuluyor bakıyorum...selim tabi ki mükemmel değil tıpkı demir gibi.ama demir de biraz korkaktı bence.nasıl selimin yaptığı bu masala yakışmadıysa, demirin korkaklığını da bu masala yakışmazdı...gerçi ben hep şunu savunmuşumdur demir-esma aşkı hiç olmadı.esma demiri tanıdıktan sonra hissettiklerinin aşk olmadığını anladı ama demir bunu birazda abisiyle savaşa dönüştürdü.çok merak ediyorum acaba esma selimi değilde başka biriyle birlikte olsaydı demir yine böyle davranırmıydı??

gizem_89
04-08-08, 15:16
inceden inceye selime laflar sokuluyor bakıyorum...selim tabi ki mükemmel değil tıpkı demir gibi.ama demir de biraz korkaktı bence.nasıl selimin yaptığı bu masala yakışmadıysa, demirin korkaklığını da bu masala yakışmazdı...gerçi ben hep şunu savunmuşumdur demir-esma aşkı hiç olmadı.esma demiri tanıdıktan sonra hissettiklerinin aşk olmadığını anladı ama demir bunu birazda abisiyle savaşa dönüştürdü.çok merak ediyorum acaba esma selimi değilde başka biriyle birlikte olsaydı demir yine böyle davranırmıydı??

estagfurullah cicim:)kızma yapmam bidaha selime bişey dermiyim hiç

belki abisinin olması daha ağır geldi ama kim olsa yıkılırdı abisiyle olması ona isyan hakkını verdi aşk değildi diyosun ama bu selimle olması için söyletilen sözlerdi senaryo başka türlü sapamazdı biten bi aşktı bence öyle güçsüz bi bepenme duygusu değildi demirin korkaklığı serseriliğinden hayatın yüklerini hiç omzunda hissetmemesindendi baba oldukdan sonra değişti yinede aşk olmadığına inanmıyorum

esma-selim005
04-08-08, 23:19
Burda uzun aradan sonra böyle masal hakkında yapılan yorumları okumak çok güzel =) şimdi bende araya biraz balıklama dalcam ama olsun:img-pilot

Dizide ben her iki çiftide sevdim. Esma-Demir ikilisinide, Selim-Esma ikilisinide... ama beni tabikide etkileyen ve içine çeken her zaman Esma&Selim oldu.

Hatırlıyorum, Selim esmaya malikanenin bahçesinde binnurun hamile olduğunu söylediğinde selime gerçekten çok kızmıştım. demir-esmacıydım çünkü o zamanlar.. çocuktumda biraz. nerden tahmin edeyimki ben selim-esmayı? :) kızdım haliyle.. Ama Selim orda öyle haklıydıki.. Sevgi herşeyi çözermi? çözerdi belki ama Demir buna tam yaklaşamadı. korkaktı... Esma ise bi bebeği babasız büyütecek kadarda zalim değildi. Esma-Demir ilişkisi böylece bitti. Ve bunu yıkan ne yazıkki "demir" oldu. Esmada demişti; Öyle bi bitirdiki bu aşkı esmanın içinde acıma duygusu bile kalmadı. Çocukluk aşkıydı ve bitti.

Sonra Selim'le olan aşkları başladı. Zaten senaryo bu aşkın üzerine kuruluydu. onların ilkbakışmalarını, elektiriklenmelerini öyle güzel yansıttıki senaristler herkes etkilendi. Ve birden benimsedi onları.. Selim'e gıcık olan çoğunluk "ah ahh bende böyle biri isterim" dedi. Çünkü herkes Selim'in "aşık" yönünü görmüştü. Ve aşık Selim bambaşkaydı:img-in_lo Ve Esma'nında karşılığıyla ikisi muhteşem bir ikili oldu, unutulmaz sahnelerle hafızamızın en güzel yerine yerleştiler.

Behiye'nin dizi içinde çok sevdiğim bi repliği vardır. hatta o karakteri sadece o replikle sevdim. Esma&Selim evlendikten sonra Arhanlar ailecek düğün kasedini izliyordu. Demir sonradan geldi odaya ve iğnelemeye başladı. O sevdiğim kısmın sonlarındaki replikleri eklemek istiyoru. Gerçekten durumu en iyi özetleyen sahneydi:good:;

Demir;..... Ama konu Selim Arhan olunca akan sular duruyo dimi? Ben Esma'ya aşık olduğumda söylemediğinizi bırakmamıştınız, bi taraftan selim bey bi taraftan siz.. Elinizden geleni ardınıza koymadınız. Şimdiki dünürlerinizi evden kovmaya kadar götürdünüz işi.. Bu ne?
Ömer;Unuttuğun bişey var demir.. tamam annende bende bu evliliğe karşıyız. ama selim sonuna kadar en azından kararının arkasında durdu. sana söylediğimiz herşeyi onada söyledik. ama o vazgeçmedi.
Demir;Eğer bende kararımın arkasında dursaydım eminim beni ezmek için elinizden gelen herşeyi yapardınız.
Behiye;Senin durumun farklıydı Demir.. Selim evlenmek istediğinde nişanlısıda yoktu ve nişanlısı hamilede değildi.

Sonra esma bebeğini düşürdü ve masalın kabus kısmı başladı. Aralara giren karakterler, başrollerin karakterlerindeki dengesizlikler ortaya bi anda "felaket"i getirdi. Aldatmaylada son noktayı koydu senaristler. nasılsa aşık bunlar barıştırcaz, seyirci bunu bekliyor dediler. aldatma olmasaydı aklımda daha da güzel yer edinebilirdi masal ama ne yazıkki olmadı. Başta sevginin,aşkın gücü demiştim. Esma Selim'i affetmeyebilirdi. ama ona gerçekten "aşık"tı. ve affetti...

Uzun süredir böyle yorum yapmamışım yahu, özlemişim :):img-in_lo

Ve şu konuda size katılıyorum, Esma gerçekten dengesizdi. :img-pilot

halka
05-08-08, 14:44
estagfurullah cicim:)kızma yapmam bidaha selime bişey dermiyim hiç

belki abisinin olması daha ağır geldi ama kim olsa yıkılırdı abisiyle olması ona isyan hakkını verdi aşk değildi diyosun ama bu selimle olması için söyletilen sözlerdi senaryo başka türlü sapamazdı biten bi aşktı bence öyle güçsüz bi bepenme duygusu değildi demirin korkaklığı serseriliğinden hayatın yüklerini hiç omzunda hissetmemesindendi baba oldukdan sonra değişti yinede aşk olmadığına inanmıyorum

bence demire ağır gelen esmayı abisine kaptırmış olmaktı.zaten o andan itibaren davranışlarıda tıpkı oyuncağı elinden alınmış bir çocuğunki gibiydi.abisi değilde bir başkası olsaydı demirin çok da umrunda olmazdı sanmam.iki gün ağlardı sonra yine birini bulur takılırdı.ama demir esmayı abisiyle arasındaki bir savaşa dönüştürdü.esma romaya gittiğinde demirin esmayı özlediğini falan da görmedik gerçekten aşık olsaydı acı çekerdi.huzurluydu belki de sonuçta esma ne onun ne de selimin olmuştu.ne zaman evlendiklerini öğrendi o zaman yenildiğini anladı zaten...

Behiye'nin dizi içinde çok sevdiğim bi repliği vardır. hatta o karakteri sadece o replikle sevdim. Esma&Selim evlendikten sonra Arhanlar ailecek düğün kasedini izliyordu. Demir sonradan geldi odaya ve iğnelemeye başladı. O sevdiğim kısmın sonlarındaki replikleri eklemek istiyoru. Gerçekten durumu en iyi özetleyen sahneydi:good:;

Demir;..... Ama konu Selim Arhan olunca akan sular duruyo dimi? Ben Esma'ya aşık olduğumda söylemediğinizi bırakmamıştınız, bi taraftan selim bey bi taraftan siz.. Elinizden geleni ardınıza koymadınız. Şimdiki dünürlerinizi evden kovmaya kadar götürdünüz işi.. Bu ne?
Ömer;Unuttuğun bişey var demir.. tamam annende bende bu evliliğe karşıyız. ama selim sonuna kadar en azından kararının arkasında durdu. sana söylediğimiz herşeyi onada söyledik. ama o vazgeçmedi.
Demir;Eğer bende kararımın arkasında dursaydım eminim beni ezmek için elinizden gelen herşeyi yapardınız.
Behiye;Senin durumun farklıydı Demir.. Selim evlenmek istediğinde nişanlısıda yoktu ve nişanlısı hamilede değildi.

Sonra esma bebeğini düşürdü ve masalın kabus kısmı başladı. Aralara giren karakterler, başrollerin karakterlerindeki dengesizlikler ortaya bi anda "felaket"i getirdi. Aldatmaylada son noktayı koydu senaristler. nasılsa aşık bunlar barıştırcaz, seyirci bunu bekliyor dediler. aldatma olmasaydı aklımda daha da güzel yer edinebilirdi masal ama ne yazıkki olmadı. Başta sevginin,aşkın gücü demiştim. Esma Selim'i affetmeyebilirdi. ama ona gerçekten "aşık"tı. ve affetti...

Uzun süredir böyle yorum yapmamışım yahu, özlemişim :):img-in_lo

Ve şu konuda size katılıyorum, Esma gerçekten dengesizdi. :img-pilot

Behiye ve ömerin bence dizideki tek mantıklı konuşmaları buydu.ne kadar çok uğraştılar onlarda tıpkı demire yaptıkları gibi ama selim demir değildi ve vazgeçmedi.belki de iki kardeşin en büyük farklarını ortaya koydu bu durum.demir kararsızdı, ne hissetiğini bildiğini sanıodu, aşık sanıodu bilmiodu oysa selim kararlıydı, aşıktı, ilk defa yaşadığını hissediyodu.iki kardeş ne kadar da farklı...bu repliği bizlerle paylaştığın için teşekkürler.behiyeyi bile özlemişim(abartmasam mı:))

aldatma olayı hakkında bir iki şey söylicem...esma selimi affetti çünkü o da biliyordu ki kendisininde çok büyük hataları olmuştu.yaptıkları normal bir insanın sergileyeceği türden davranışlar değildi.hiç konuşmadı selimide konuştutmadı ve aşklarına yazık etti.bence senaristlerin en çok oynadığı karakterdi esma.yazık oldu...

gizem_89
05-08-08, 23:21
esmaya yazık oldu bu 1

behiyeyi mi özledin=)?
bencede abartmışsın bu 2

demirin bakışı demirin sevişi demirin kızgınlığı çocukluğu acemiliği esmayı sevişi bence selimden güzeldi
esma onu seçmeliydi veya selim esmayı sevemedi demiyorum ben sadece masalın başlangıcını seviyorum demirin hataları yanlışları hep ama hep senaryonun kayışı için gerekliydi...ama selimin hataları yanlışları karşılık bir aşkda çok gereksizdi o yüzden ben buna neresinden baksam doğru diyemiyorum selim ya demirle arsında yeniden birşey var sanıp giden adam sen hiç mi inanmıyosun sevdiğin kadına kardeşine kendi gibi olur sandı gidişinin kılıfı çok saçmaydı tıpkı küçük bi çocuk gibi anlamadan dinlemeden aklına eseni yaptı o aşk o gidişle harcanırmıydı o yüzden bir türlü unutamadım demir esma enerjisini hiç değilse izlerken hüzünlerinde bile kasvet basmıyordu beni

esmayı sorucak olursanız ben çocuk esmayı daha çok seviyordum değişince acayip dengesizleşti

geldimm
06-08-08, 00:03
eh bi de ben yorum yapayım bari o kdr izledim her bölümünü kaç sefer :img-pilot valla ben esma&selim ilikşkisinin destekçisiydim. ne zaman sevecekler aşık lacaklar die bekledim. sonunda oldu ve de süpper oldu. ilk bakışmalar fln acayip güsel verildi.

bencce SELİM, ESMA'ya değil esmaya duyduğu AŞK'a ihanet etti. ama pişman oldu hem de nasıl.

ama kavuşma sahnesine bayıldığımı söleyebilirm. bence çok hoştu şiir okumaaaaları fln :happy0064:happy0064

ayrıca bnm en sevdiğim repliklerden biri de behiye'e ait. zamanında esma&selim aşkına çok karşı çıktı. kendisi de ömer arhandan boşandı filn. esmaya şu sözü söledi çok manidardı: hayat bazışeyleri insana güsellikle gösterio anlamayana da yüzünü sürte sürte öğretio :good::good:

yani bunun gibi bişidi. esma&selim aşkına karşı çıktığından duyduğu pişmanlığın bi ifadesiydi bu :))))))))))))))

halka
06-08-08, 15:28
esmaya yazık oldu bu 1

behiyeyi mi özledin=)?
bencede abartmışsın bu 2

demirin bakışı demirin sevişi demirin kızgınlığı çocukluğu acemiliği esmayı sevişi bence selimden güzeldi
esma onu seçmeliydi veya selim esmayı sevemedi demiyorum ben sadece masalın başlangıcını seviyorum demirin hataları yanlışları hep ama hep senaryonun kayışı için gerekliydi...ama selimin hataları yanlışları karşılık bir aşkda çok gereksizdi o yüzden ben buna neresinden baksam doğru diyemiyorum selim ya demirle arsında yeniden birşey var sanıp giden adam sen hiç mi inanmıyosun sevdiğin kadına kardeşine kendi gibi olur sandı gidişinin kılıfı çok saçmaydı tıpkı küçük bi çocuk gibi anlamadan dinlemeden aklına eseni yaptı o aşk o gidişle harcanırmıydı o yüzden bir türlü unutamadım demir esma enerjisini hiç değilse izlerken hüzünlerinde bile kasvet basmıyordu beni

esmayı sorucak olursanız ben çocuk esmayı daha çok seviyordum değişince acayip dengesizleşti

anlaşılan gizem hanım kızmış...sen selimime sataşırsan bende demire sataşırım...hııı...

''o aşk öyle harcanırmıydı'' demişsin selimin gidişi üzerine...o aşkı harcayan esmaydı aslında.her davranışıyla her sözüyle selimi bu aşka küstürdü.selim gel dedikçe kaçtı.sevgililer gününde bile selimi yalnız bıraktı.selim ne düşünmeliydi??herhalde ''esas kahramanlar biziz sonunda yine bana gelicek zaten en iyisi ben onu evime bekliyim'' demesini beklemiyordun...hatalar zincirine ilk adımını atan esmaydı ve bunun devamını beraber getirdiler....
demir ve esmada ise...esmanın bir suçu yoktu.o demirin ona kaçalım demesini bekledi, onu herkese karşı korumasını bekledi sadece.bütün hataları demir yaptı,birnurun hamileleğini öğrendiğinde esmadan kaçtı ona hiçbir şey anlatmadı...

not:bu arada güzelim o bahsettiğim tarih 22 ağustosmuş...anladın sen...

gizem_89
06-08-08, 16:07
anlaşılan gizem hanım kızmış...sen selimime sataşırsan bende demire sataşırım...hııı...

''o aşk öyle harcanırmıydı'' demişsin selimin gidişi üzerine...o aşkı harcayan esmaydı aslında.her davranışıyla her sözüyle selimi bu aşka küstürdü.selim gel dedikçe kaçtı.sevgililer gününde bile selimi yalnız bıraktı.selim ne düşünmeliydi??herhalde ''esas kahramanlar biziz sonunda yine bana gelicek zaten en iyisi ben onu evime bekliyim'' demesini beklemiyordun...hatalar zincirine ilk adımını atan esmaydı ve bunun devamını beraber getirdiler....
demir ve esmada ise...esmanın bir suçu yoktu.o demirin ona kaçalım demesini bekledi, onu herkese karşı korumasını bekledi sadece.bütün hataları demir yaptı,birnurun hamileleğini öğrendiğinde esmadan kaçtı ona hiçbir şey anlatmadı...

not:bu arada güzelim o bahsettiğim tarih 22 ağustosmuş...anladın sen...

Kızmadım kız =)Onlar benim hep söylediğim inandığım şeyler ...:img-tomat:img-tomat
Aslında uzun lafın kısası selimin gidişi esmanın saçmalamalarına rağmen çok yersizdi nasılki demir gibi uçuk biri fazlasıyla korkaklaşabiliyorsa selim gibi biride fazlasıyla yanlış algılayabiliyormuş=):=)Herzaman dediğim gibi esma yedi bitirdi bu çocukları:img-cray:

not:A canımm biliyorum daha msj atmadım kimseye ben biliyormusun tarihe bakıcaktım öğrendim başlığa yazdım yakında atıcam inş:=)

halka
06-08-08, 19:39
Kızmadım kız =)Onlar benim hep söylediğim inandığım şeyler ...:img-tomat:img-tomat
Aslında uzun lafın kısası selimin gidişi esmanın saçmalamalarına rağmen çok yersizdi nasılki demir gibi uçuk biri fazlasıyla korkaklaşabiliyorsa selim gibi biride fazlasıyla yanlış algılayabiliyormuş=):=)Herzaman dediğim gibi esma yedi bitirdi bu çocukları:img-cray:

not:A canımm biliyorum daha msj atmadım kimseye ben biliyormusun tarihe bakıcaktım öğrendim başlığa yazdım yakında atıcam inş:=)

''esma yedi bitirdi arhan erkekleri'' herhalde bu diziyle ilgili tek ortak düşüncemiz bu olsa gerek...bu konuda kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.önce demir sonra selim kuruttu çocukları:)

gizem_89
06-08-08, 19:46
''esma yedi bitirdi arhan erkekleri'' herhalde bu diziyle ilgili tek ortak düşüncemiz bu olsa gerek...bu konuda kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.önce demir sonra selim kuruttu çocukları:)

Aaaa tugutu unutma manyak öğrencide esma aşığı ama o sayılmaz birde kilolu arkadaşı vardı ilk bölümler oda esmaya aşıkdı ben o ve esma diyorum hadi bakalım napıcaksınız hem esmayla çirkinken ilgileniyordu büyük aşk =)

seno
07-08-08, 10:03
gizemcim canımın içi...bende ''bak yine aldatma diyorsun daha kaç kere söyliyim ama adamcağızın bir tane hatası olmuştu onuda kakdınız kafasına hep...ama demir de hiç öyle sütten çıkmış ak kaşık değil hani.sırf birnurdan kurtulmak için evlenme teklif etmedi mi esmaya.selim ona 'arkandayım' dediğinde esmayla konuşmayanda demirdi...'' demek istiyorum ama demiyorum bitanem:)

aldatma apayrı bir konuydu aslında...selim tabiki suçluydu ama bu ilişkinin bu noktaya gelmesinde asıl suçlu esmaydı bence.selim esmayı aldatırken esma onu evinde beklemiyordu ayrı eve çıkmıştı boşanmak istediğini söylemişti...yanlış anlaşılmasın bunları selimi aklamak için söylemiyorum selimin yaptığı doğru birşey değildi ama esmanınkide değildi.dünyada her kadın bebeğini düşürdükten sonra baba evine dönseydi evliliklerin hiçbiri yürümezdi hatta öyle bir kurum bile kalmazdı...

valla canım bu konu al birini vur ötekine...
çünkü ikiside aşklarına kaç bölüm sahip çıkamadılar....

tamam selimden ayrıydı...bu konuda hatalıydı esma ama...
seliminde gidip karısını aldatması mı gerekir...

[QUOTE=halka;7930521]gizemcim canımın içi...bende ''bak yine aldatma diyorsun daha kaç kere söyliyim ama adamcağızın bir tane hatası olmuştu onuda kakdınız kafasına hep...ama demir de hiç öyle sütten çıkmış ak kaşık değil hani.sırf birnurdan kurtulmak için evlenme teklif etmedi mi esmaya.selim ona 'arkandayım' dediğinde esmayla konuşmayanda demirdi...'' demek istiyorum ama demiyorum bitanem:)

QUOTE]

Canımıniçi

kesinlikle öyle valla...
ne bu hikaye biter ne de bimciliğimiz...

ya bi dakka...

ağzına sağlık bitanem....

demir bu konularda hep ikinci planda oldu....

ailesinin sözünden pek çıkamdı çünkü sleim kadar bir otoritesi yoktu.....

aylince
07-08-08, 10:14
gizemcim süpersin:) demir-esma yorumların süper:) bir ara çook çoşmuştuk hatırladım..ben de eskiden yaptıgımız gibi birkaç yorum yapayım esma-demir aşkı yorumu yapayım dedim:)

kavak yelleri dizisine bakıyorum.dawson's creek dizisinden alıntıymış.diziyle ilgili once bunu ogrendim.sonra da dizi de bir ara senarist degişikligi oldu ve yeni gelen senaristin bir istanbul masalının senaristi oldugunu soylediler..ve bir baktım aslında hikaye benziyor..

orada aslı-efe-deniz..aslının hayalindeki aşk deniz..kavuşuyor ama gerçek olmadıgını anlıyor..ve sonrasında efenin aşkını farkediyor efe de aslıya aşkını ve gerçek aşk aslı-efe..muhteşem bir hikaye heyecanla devamını bekliyorum:)

bim ise bitti..geride bıraktıgı hikayeye baktıgımda esma-demir-selim..esmanın hayalindeki aşk demir..kavuşuyor gerçek olmadıgını anlayacak ve o da aynı kavak yellerindeki gibi aşkı selim de bulacak..hikaye bu tamam..

ama esma-demir aşkı oyle guzel anlatılıyor ki..başka bir aşk..demirin esmaya sevgisi,evet onu guzelleşince farkediyor belki ama sonrasında yaptıkları esmaya sevgisi aşkı onu anlamaya ve kendini anlatmaya çalışması çook guzeldi..esmanın demire aşkı da çook guzeldi daha inandırıcıydı..hikaye esma-demir aşkı devam etmeliydi..selim esma aşkına gerek yoktu..tamam hikaye digeri de olsa yapın bir cesaret devam edin demir-esmaya..ama yapmadılar..gonlumde hep esma-demir kalmıştır..esma-selim sevenlere ve ona aşk diyenlere de saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın..ama bence esma-demir gerçek aşktı..aşk onlarındı:)

kavak yelleri ve bir istanbul masalında hikaye benzerligi var tamam..ama bir bakıyorum iki dizide sevdigim çift ve inandıgım aşk farklı..birinde esmanın demire aşkı demirin esmaya aşkı ve o aşkın devamını istedim..digerinde ise efenin aslıya aşkı ve aslının efeye aşkını anlamasını sevdim..

denizin aslıya verdigi deger efenin aslıya verdigi deger yanında hiçbir anlam ifade etmiyor..deniz aslı hiç bir zaman bütün olamadı..ve aslı da efeyle mutlu daha başka,aşık efeye..

kavak yellerinde deniz aslıyı aldattı..bir istanbul masalında selim esmayı aldattı..aldatmasalar da butun olamamışlardı..belki selim deniz kıyaslamasında selim daha sevdi diyebilirim..deniz gibi diyemem ama aldattı o da..

ve daha birçok neden..senarist aynı hikaye benzer..ama oyle bir anlatılıyor ki..işte aşk bu diyorsunuz..hissettiginiz aşka aşk diyorsunuz:)

demir-esma:)

halka
07-08-08, 18:26
Aaaa tugutu unutma manyak öğrencide esma aşığı ama o sayılmaz birde kilolu arkadaşı vardı ilk bölümler oda esmaya aşıkdı ben o ve esma diyorum hadi bakalım napıcaksınız hem esmayla çirkinken ilgileniyordu büyük aşk =)

aaa biz onu unuttuk bence de onlarınki büyük aşktı dicem ama aşk iki kişilik yaşanır.esma ona aşık diildi tıpkı demire olmadığı gibi:)

gizem_89
09-08-08, 13:26
aaa biz onu unuttuk bence de onlarınki büyük aşktı dicem ama aşk iki kişilik yaşanır.esma ona aşık diildi tıpkı demire olmadığı gibi:)

=) Hatırlıyormusun senle tartışıyoduk aşk tek kişiilik mi?İki kişilik mi?Aşk olur diye ...

Bence bu karmaşık bi durum esmanın imkansız aşkı ,demirin esmayla durulması, bunlar daha masumene gelmişti tek taraflı ve beklentisiz sevmek çok başka esma yıllarca demiri sevdi ilk bölümdeki ağaçdan demiri izlemesini sevdim ben biraz safca ama hayalperest oluşunu tek başına yüceltiği aşkı sevdim ben ...
sen onun o senin bi ömür boyu yanında durucak diyince birkere evlenince yada aşkının karşılığını bulunca eskisi gibi umut edemezsin hayal edemezsin iki kişilikde aşk olur tek kişilikde =)Aşk senin aşkın olur o başka ama sen yaşarsın yinede...İki kişilk oluncada bambaşka bi ilişki olur demir-esma aşkını buyüzden sevdim işte aşk bitebilir ama bitince bu aşk değildi demek esmayı aklamak için selimi aklamak için bimin bi kılıfı böyle bi durumda olabilir ama bunun bi kılıf olduğuna inanıyorum ben ...

gizemcim süpersin:) demir-esma yorumların süper:) bir ara çook çoşmuştuk hatırladım..ben de eskiden yaptıgımız gibi birkaç yorum yapayım esma-demir aşkı yorumu yapayım dedim:)

kavak yelleri dizisine bakıyorum.dawson's creek dizisinden alıntıymış.diziyle ilgili once bunu ogrendim.sonra da dizi de bir ara senarist degişikligi oldu ve yeni gelen senaristin bir istanbul masalının senaristi oldugunu soylediler..ve bir baktım aslında hikaye benziyor..

orada aslı-efe-deniz..aslının hayalindeki aşk deniz..kavuşuyor ama gerçek olmadıgını anlıyor..ve sonrasında efenin aşkını farkediyor efe de aslıya aşkını ve gerçek aşk aslı-efe..muhteşem bir hikaye heyecanla devamını bekliyorum:)

bim ise bitti..geride bıraktıgı hikayeye baktıgımda esma-demir-selim..esmanın hayalindeki aşk demir..kavuşuyor gerçek olmadıgını anlayacak ve o da aynı kavak yellerindeki gibi aşkı selim de bulacak..hikaye bu tamam..

ama esma-demir aşkı oyle guzel anlatılıyor ki..başka bir aşk..demirin esmaya sevgisi,evet onu guzelleşince farkediyor belki ama sonrasında yaptıkları esmaya sevgisi aşkı onu anlamaya ve kendini anlatmaya çalışması çook guzeldi..esmanın demire aşkı da çook guzeldi daha inandırıcıydı..hikaye esma-demir aşkı devam etmeliydi..selim esma aşkına gerek yoktu..tamam hikaye digeri de olsa yapın bir cesaret devam edin demir-esmaya..ama yapmadılar..gonlumde hep esma-demir kalmıştır..esma-selim sevenlere ve ona aşk diyenlere de saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın..ama bence esma-demir gerçek aşktı..aşk onlarındı:)

kavak yelleri ve bir istanbul masalında hikaye benzerligi var tamam..ama bir bakıyorum iki dizide sevdigim çift ve inandıgım aşk farklı..birinde esmanın demire aşkı demirin esmaya aşkı ve o aşkın devamını istedim..digerinde ise efenin aslıya aşkı ve aslının efeye aşkını anlamasını sevdim..

denizin aslıya verdigi deger efenin aslıya verdigi deger yanında hiçbir anlam ifade etmiyor..deniz aslı hiç bir zaman bütün olamadı..ve aslı da efeyle mutlu daha başka,aşık efeye..

kavak yellerinde deniz aslıyı aldattı..bir istanbul masalında selim esmayı aldattı..aldatmasalar da butun olamamışlardı..belki selim deniz kıyaslamasında selim daha sevdi diyebilirim..deniz gibi diyemem ama aldattı o da..

ve daha birçok neden..senarist aynı hikaye benzer..ama oyle bir anlatılıyor ki..işte aşk bu diyorsunuz..hissettiginiz aşka aşk diyorsunuz:)

demir-esma:)

sende süpersin tatlım!

Olabilir kişiler ve yansıttıkları aşk etkendir fikrine çünkü sen denizin aslıyı sevişini sevmemiştirsin zaten o dizideki masum aşkıda deniz kirletti aldatmayla...

gelelim bimimize bizim sevdiğimiz aşk masalın istediği aşk başkaydı selim-esma aşkı daha çok sevildi benimsendiki o sonla bitti dizi ama elektiriği uyumu aşkı demir esmada hisseden bizler bu aşkı unutmadık unutturmadık=)özledik çookkkkkkkkkkkkk:img-cray:

halka
09-08-08, 18:38
=) Hatırlıyormusun senle tartışıyoduk aşk tek kişiilik mi?İki kişilik mi?Aşk olur diye ...

Bence bu karmaşık bi durum esmanın imkansız aşkı ,demirin esmayla durulması, bunlar daha masumene gelmişti tek taraflı ve beklentisiz sevmek çok başka esma yıllarca demiri sevdi ilk bölümdeki ağaçdan demiri izlemesini sevdim ben biraz safca ama hayalperest oluşunu tek başına yüceltiği aşkı sevdim ben ...
sen onun o senin bi ömür boyu yanında durucak diyince birkere evlenince yada aşkının karşılığını bulunca eskisi gibi umut edemezsin hayal edemezsin iki kişilikde aşk olur tek kişilikde =)Aşk senin aşkın olur o başka ama sen yaşarsın yinede...İki kişilk oluncada bambaşka bi ilişki olur demir-esma aşkını buyüzden sevdim işte aşk bitebilir ama bitince bu aşk değildi demek esmayı aklamak için selimi aklamak için bimin bi kılıfı böyle bi durumda olabilir ama bunun bi kılıf olduğuna inanıyorum ben ...

bence esmanın o ilk halleri aşk değildi.aşk o kadar basit birşey değil.esma demiri gözünde büyüttü, demiri gözünde ulaşılamayacak bir noktaya getirdi sonra da ona karşı hayranlık beslemeye başladı.önceleri bunu aşk sandı etrafta 'ben aşığım' havalarında dolaştı.ne zaman ki demir onu farketti, ona dış görünüşünün altındaki biraz bencil yanını gösterdi esma istediği adamın o olmadığını anladı.yoksa inan demir engellere karşı durmasa bile esma arhanlara karşı gelirdi.ama o da savaşabileceek bir aşk göremedi....

not:gizemim 22 ağustosta biz olmazmışız forumda o kadar toparladıktan sonra insanları:)

gizem_89
09-08-08, 18:52
bence esmanın o ilk halleri aşk değildi.aşk o kadar basit birşey değil.esma demiri gözünde büyüttü, demiri gözünde ulaşılamayacak bir noktaya getirdi sonra da ona karşı hayranlık beslemeye başladı.önceleri bunu aşk sandı etrafta 'ben aşığım' havalarında dolaştı.ne zaman ki demir onu farketti, ona dış görünüşünün altındaki biraz bencil yanını gösterdi esma istediği adamın o olmadığını anladı.yoksa inan demir engellere karşı durmasa bile esma arhanlara karşı gelirdi.ama o da savaşabileceek bir aşk göremedi....

not:gizemim 22 ağustosta biz olmazmışız forumda o kadar toparladıktan sonra insanları:)

aşıktı canım aşk bitebilen bişey bitti kabul ama demirin sevgiside küçümsenecek kadar az değildi ve demirinde pek kusuru yoktu kusuru çocuklukdandı sorumluluk almamasından demirle esmanın zamana ihtiyacı vardı oda olmadı...

not:Herkesi toparlayıpda ya biz olmazsak diye az önce düşünmüştüm Allah korusun ben hiç kimse olmaz diye korkuyorum biliyomusun okadar kişiye mail attım dönenler çok az gelemiycek olduğunu bildiren bi iki kişi var geliceğinden emin olduğum 3 4 arkadaşım var ama ben her başlığa msj attım günah benden gitti =)neyse...

sedos_674
15-09-08, 10:06
cok güzel bi diziydi
bidada böle kalite diziler fazla gelmedi

seno
15-09-08, 23:53
cok güzel bi diziydi
bidada böle kalite diziler fazla gelmedi

kesinlikle gelmez...
bir efsaneydi o bir efsane olarak kalacak

TURKUAZ-FER
18-09-08, 15:18
mehmet aslantuğ gerçekten çok iyi bir oyuncu :good:
diziye onun ismi geçiyor diye
başlamış tam bir müptelası olmuştum biteli kaç
sene olsada hala bölümleri
aklımdadır çok güzel bi diziydi

angelus86
30-09-08, 21:04
bu diziye hastayım hala açıp tekrar tekrar izliyorum bazı bölümlerini :):) kafama takılan birşey var yanlız ben hatırlayamadım belki siz hatırlarsınız..
Esma Selim'e bir kol saati hediye etmiş saatin varlığını hatırlıyorum fakat dizi içinde bu bize gösterildi mi onu hatırlayamıyorum bir türlü... gösterildiyse hangi bölümde gösterilmişti hatırlayan var mı??

hayallerimvesen
07-10-08, 11:03
efsanem benim ya.çok özledim ben selimi,esmayı,suzanı,çiçeği herkesi:img-cray:
keşke devam etseydi.erken bitti:img-cray: