Tüm Versiyonu Göster : Yorumlar (Resim, İmza, Avatar, Özel Çalışma, Senaryo & Replik)
Akademik'ime sözüm vardı senaryosunu yorumlayacağım diye...Sözümü yerine getirmeye geldim:img-in_lo
En başta bir şey söylemem lazım,içimde kalır yoksa:icon_whis
...ama Memed ketumdu,...
Hiç de bile:img-blush
Hava kararmıştı, Elvan’ın, bütün gün, bir önceki gün Şiro’nun ağzından çıkan “Bozan Ağa” ismi kulaklarında çınlayıp durmuş, beyni adeta babası ile olan anılarını ve babasının ölümünü düşünmekten uyuşmuştu. O zaman yaşadığı acıyı yeniden hissetmişti. Kendini küçük bir çocuk gibi çaresiz, korunmasız, eli kolu bağlı hissediyordu.
Canım benim...Mericik kıyamaz ona:icon_sorrElvan çok etkilendi gerçekten bu olaydan.Etkilenmemesi alakasız olurdu zaten...
Hayır doğru olamazdı, Elvan kendisine sırf bu nedenle yaklaşmış olamazdı. Ama sonra bir bir Elvan’la yaşadıkları gözünün önüne geldi. En başlarda kendisinin de Elvan’ın mücadelenin içine niye girmek istediğini anlamakta zorlandığı aklına geldi. O da inanamıştı, böyle konaklarda büyütülmüş bir kızın onlarla ne işi olabilirdi.
Memed hep yanlış şeyler düşünüyor.Elvan ile aralarında soğuk rüzgarlar esmesine dayanamıyorum...Ama bir yandan da dayanıyorum(nasıl oluyorsa artık:img-hyste)
Gözleri karardı, inanamıyordu, Elvan’ın kendisine, intikamını almasında yardımcı olması amacıylayaklaşmış olmasına inanamıyordu. Memed Elvan’a yüreğini vermişti, Elvan da almıştı...
İnanmasın zati...Elvan'a emanet onun yüreği,hep de öyle kalacak:img-in_lo
Elvan: Ben Zeyno’yu merak ettim, bakmaya gidiyordum. Ne var bunda?
Memed: Hep kendini düşüniiyin, heç başkalarını düşünmiyiin. Çok merak ettim seni yani herkes merak etmiş. Senin yüzünden telaşlanmışlar. Ne hakkın var buna?
Yanileri gördükçe nasıl seviniyorum tahmin ediyorsunuzdur:img-blushKimse telaşlanmadı bir kere Memed Bey:hıhSadece sen:img-in_lo ve Dr.Osman
Elvan korkmuştur ve Memed’e iyice sokulur. Memed’in eli hala Elvan'ın kolundan tutmaktadır. Memed bir eliyle de silahını tutmaktadır, ama o da Elvan’ı iyice kendisine doğru çekmiştir. ikisi de yağmurdan sırılsıklam olmuşlardır. Vücudları ister istemez birbirine değmektedir. Memed bir yandan etrafta olan biteni anlamaya çalışmakta ve sürekli etrafı gözetlemektedir, ancak Elvan çoktan etrafında olan biteni unutmuş gibidir.
:img-in_loAman alahım sen neler yazarmışsın Akademik'im...Sırılsıklam:img-blush
Memed başını bir o yana bir bu yana çevirmekte ve nefesi Elvan’ın saçlarına, yüzüne, boynuna değmektedir.
Bağa birşeyler oluyor:img-blushBu ne tutkudur böyle : )
Akademik'im harikaydın gerçekten...Bekliyoruz yeni bölümü
laylaylomm
26-05-08, 13:58
Akademik'cim arzu ve lostla beraber senaryonu ben de beğendim. Ellerine ve emeğine sağlık. Çok tutkulu sahneler yazıyorsun. Ben böyle bir sahne yazsam, olmaz evlenmeleri lazım diyerekten düğün dernek kurardım.:img-hyste Lost, şanslısınız yine.
Yeni giren kızın kim olacağıyla ilgili resim isteğin de gerçekleşecek. Kırçiçeğim yeni kızın resmini ekleyecekti zaten. Ben çok beğeniyorum, sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum. Böylece sürpriz konusunu da anlamış oldunuz.
Özetin son sahnesi konusunda Kırçiçeğim tüyo vermişti. Son hüzünlü değil, sevindirici. Tek yürek olacağız.
Mehmed'in vereceği hediye de konuşulmuş. Ben bu konuda bıyığından birkaç tel filan diyebilirdim.Türk filmlerinde olur ya, kız mektup yazar. Mektubun içnden saç teli çıkar. Yalnız Mehmed'in bıyık telini ve saçını Arzu'ya kaptırmadan yerleştirmemiz lazım. Bıyıklarda azalma olursa azarı da işitebiliriz:img-hyste Lost, kendine ait önemli birşey versin diyordun. Bence bıyık ve saçları da çok önemli.
Julyet'i isteyenler ve istemeyenler var. Ne yapacağız?
Lost, kendine ait önemli birşey versin diyordun. Bence bıyık ve saçları da çok önemli.
:img-hyste :img-hyste
Süpersin Laylaylomm'um başka da bişicik diyemiyorum :img-clapp
Iıı... Şey... Kem... Küm... Tabiki senaristler ne isterlerse onu uygularlar kuralını uygulayacağız :img-hyste
Akademik'im, haftasonu aktif olamadığım için anca yorum yapabileceğim senaryona. Gerçekten çok tutkuluydu :img-blush Memed&Elvan, yağmur, hasret, aşk, hınç, intikam, korku, panik, ritmiksel duygular (ne demek bilmiyorum aklıma geldi de yazam dedim :img-hyste) Kısacası çok güzeldi. Hep dediğimi yeniden diyeceğim bence ÇiçekLom'dan bağımsız bi senaryo yazmalısın, sen de o yetenek o ışık var :img-in_lo
Yeni girecek olan kızımız dizide yani senaryoda kalıcı olacağı için oyuncu seçimini sizlere bırakmadık. Biz kendimiz seçtik ükelaca bişi oldu bu cümlem ama anladınız siz Kırçiçeği'nin ne demek istediğini :) Resim yarın bölüm eklenirken eklenicek. Yani bölümde öğreniceksiniz oyuncunun kim olduğunu ;)
Sevgilerimle...
mericik ve laylaylom, teşekkürler, utandırıyorsunuz beni :img-blush
Akademik'cim arzu ve lostla beraber senaryonu ben de beğendim. Ellerine ve emeğine sağlık. Çok tutkulu sahneler yazıyorsun. Ben böyle bir sahne yazsam, olmaz evlenmeleri lazım diyerekten düğün dernek kurardım.:img-hyste Lost, şanslısınız yine.
Aslında bence de o dönem için biraz fazla oluyor bu sahneler, ben de tedirginlik duyuyorum, hatta Karayılan'ın imam kişiliği falan beni de böyle sahneler yazmakta tereddüte sürüklüyor, ama dayanamıyorum :img-in_lo Bunu da işlemek, yani Memed'in de bu konuda tereddütlerini işlemek istiyorum, hani günah falan diye düşünüp de nikahlanmak istemesi falan lazım da, ama önce barışmaları lazım. lost'um kusura bakma, ama bu tutkunun sonu hayır değil yani, o devirde nikahsız böyle şeyler, ı-ıııh! Sen kızarsın şimdi nikah mikah laflarına ama, zamanı gelince canım, hemen değil, bana göre biraz daha zaman var :img-wink:
Yeni giren kızın kim olacağıyla ilgili resim isteğin de gerçekleşecek. Kırçiçeğim yeni kızın resmini ekleyecekti zaten. Ben çok beğeniyorum, sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum. Böylece sürpriz konusunu da anlamış oldunuz.
Süper!!!!
Özetin son sahnesi konusunda Kırçiçeğim tüyo vermişti. Son hüzünlü değil, sevindirici. Tek yürek olacağız. .
:happy0064:happy0064
Mehmed'in vereceği hediye de konuşulmuş. Ben bu konuda bıyığından birkaç tel filan diyebilirdim.Türk filmlerinde olur ya, kız mektup yazar. Mektubun içnden saç teli çıkar. Yalnız Mehmed'in bıyık telini ve saçını Arzu'ya kaptırmadan yerleştirmemiz lazım. Bıyıklarda azalma olursa azarı da işitebiliriz:img-hyste Lost, kendine ait önemli birşey versin diyordun. Bence bıyık ve saçları da çok önemli.
:blink::blink::blink: Nasıl yani? Elvan direkt kusar, benden söylemesi :img-hyste
Evet İS-TE-Mİ-YO-RUM!:img-tomat
Akademik'im[/B], haftasonu aktif olamadığım için anca yorum yapabileceğim senaryona. Gerçekten çok tutkuluydu :img-blush Memed&Elvan, yağmur, hasret, aşk, hınç, intikam, korku, panik, ritmiksel duygular (ne demek bilmiyorum aklıma geldi de yazam dedim :img-hyste) Kısacası çok güzeldi. Hep dediğimi yeniden diyeceğim bence ÇiçekLom'dan bağımsız bi senaryo yazmalısın, sen de o yetenek o ışık var :img-in_lo
Yeni girecek olan kızımız dizide yani senaryoda kalıcı olacağı için oyuncu seçimini sizlere bırakmadık. Biz kendimiz seçtik ükelaca bişi oldu bu cümlem ama anladınız siz Kırçiçeği'nin ne demek istediğini :) Resim yarın bölüm eklenirken eklenicek. Yani bölümde öğreniceksiniz oyuncunun kim olduğunu ;)
Sevgilerimle...
Sana da teşekkürler, canım, sağol :img-blush
Yok yahu, çok zor bir iş, siz nasıl yazıyorsunuz onca sayfayı anlamadım valla. Bir de ilk senaryoda kısa mısa diye laf etmiştim ben, çok zormuş. Hakkınızı ödeyemeyiz! Anca Memed-Elvan sahneleri yazabilirimben, repliklerin bazıları da sizden çalıntı zaten, replik kabiliyeti çok zayıf olduğundan şahsımda, o kadar araklama yaptım, kusura bakamyın,yani bütünlüğü bozmamak adına :img-hyste
Şu oyuncu işine çok sevindim, acaba Margos için mi geliyor, merak ediyorum! kolay gelsin size, yazan elleriniz dert görmesin!
Jülyet'i istemeyenler tarafına seve seve katılırdım ama ne yapayım ki Margos çok seviyor. O yüzden ayırmayalım Margos hatırına...
Memed'in bıyıklarına gelince... Tek bitanesine zarar getirirseniz karışmam :img-hyste
Fakat böyle birşey nerden aklına geldi be ya... Laroşlom diyecem durum özetlenecek sanırım... :img-wink:
[B]
ARZUUUUU, NE DİYORSUN BU İŞE????
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
:blink::blink::blink: Nasıl yani? Elvan direkt kusar, benden söylemesi :img-hyste
Koptum bunu okuyunca... Ama çok doğru bi tespit... :good:
Yapmayın böyle şeyler... Bıyıktan soğutacaksınız :img-blush:img-tomat
laylaylomm
26-05-08, 14:33
Akademik'cim, sen Lost'u boşver, o sahneden sonra ikisine nikah düşüyor. Mehmed, orada onu kaptığı gibi imamın kapısını çalar.:img-hyste
Ben yeni kızın kim olduğunu biliyorum ama yarın resmini görmek için de heyecanlandım.
Julyet'i Lost istiyor biz de ilk baş iyi yapıp sonra öldürürüz. En kalıcı sonlar acı sonlarmış.:img-hyste
Bıyıklar konusunda Elvan kusma eylemini gerçekleştirmez. Bıyıklardan kesip Mehmed'e imaj da yapmış olacağız. Yılmaz bıyığı olsa fena mı olur? Şimdi Lost'a buhranlar altında afaganları basmaya başlayacak.
Hem Mehmed, Elvan'ın lüle lüle saçlarına dokunuyor, seviyor. Elvan da onun bıyıklarına dokunmak istiyor da sevemiyor belki. Elvan bu duruma çok memnun olacaktır. Halis Limon kolanyası da sıktık mı tamamdır.:img-hyste
Kırçiçeğim, bıyıklar konusunu çok güzel özetlemişsin.
Azcık da tüyo vermek lazım. Yeni kızımız çok sevimli ve şirin birşey.
Şu oyuncu işine çok sevindim, acaba Margos için mi geliyor, merak ediyorum! kolay gelsin size, yazan elleriniz dert görmesin!
Aslında şöyle bir açıklama yapmak doğru olur sanıyorum. Bu kız aslında herhangi birisi için gelmiyor. Gelmek zorunda kalıyor!!! Yani bir takım olaylar olacak acı yada sevinçli tüyoya girmek istemiyorum ama o olaylar sonucunda bu kız diziye dahil oluyor. Senaryoda farklı bir duyguyu anlatacağız o karakter üzerinden. İşlemeyi başarabilirsek eğer çok seveceksiniz ben yürekten inanıyorum buna. Bu zaman zarfında kalbine söz geçirebilecek mi, yada sevdanın tatlı rengi onu da etkisi altına alacak mı hep beraber göreceğiz :img-in_lo Başkalarından bağımsız düşünün o karakteri demekle yetiniyoruz şimdilik ;)
Bu arada senaryo yazması gerçekten yorucu ama bölüm bittikten sonra ve sizinle paylaştıktan sonra yorgunluktan eser kalmıyor :img-in_lo
Memed'in bıyıklarına gelince... Tek bitanesine zarar getirirseniz karışmam :img-hyste
amanın Laylaylomm'um seyirci baskısı uyguluyorlar :img-hyste Ne yapsak acaba? Çıkış yolunu bulabilir miyiz acaba? :img-hyste
Arzu'cum gönlünü ferah tut Memed'in bıyıkları, saçları yerinde :) Yalnız Elvan'a yaşattıklarından sonra biz yolacağız derseniz size de izin vermeyiz haberin olsun :img-hyste
ARZUUUUU, NE DİYORSUN BU İŞE????
Ne diyeyim be güzelim... Laroşlom işte ne olacak. :img-hyste
Sen benim yerimede cevaplamışsın zaten...
Akademik'cim, sen Lost'u boşver, o sahneden sonra ikisine nikah düşüyor. Mehmed, orada onu kaptığı gibi imamın kapısını çalar.
Nikah için üstelerseniz ki ben sonunda evlensiler isterim zaten gerçeğe bağlı kalacaksanız birde kızlarının olması lazım ama tercih sizin olsun... Ne diyordum nikah için üstelerseniz Lost'umdan kaçacak delik arayın ama bulabilirmisiniz bilmiyorum... :img-hyste
Bıyıklar konusunda Elvan kusma eylemini gerçekleştirmez. Bıyıklardan kesip Mehmed'e imaj da yapmış olacağız. Yılmaz bıyığı olsa fena mı olur? Şimdi Lost'a buhranlar altında afaganları basmaya başlayacak.
Hem Mehmed, Elvan'ın lüle lüle saçlarına dokunuyor, seviyor. Elvan da onun bıyıklarına dokunmak istiyor da sevemiyor belki. Elvan bu duruma çok memnun olacaktır. Halis Limon kolanyası da sıktık mı tamamdır.:img-hyste
Yok yok sen iyice lost'uma gel beni öldür diyorsun... Bi nikah bi buhranlar altında suyun ısınıyor ona göre...
Yerli yerindeyken sevsin bi zahmet. Elvan sevecem dedi de Memed izin vermedimi Allah Allah :img-hyste
Akademik'cim, sen Lost'u boşver, o sahneden sonra ikisine nikah düşüyor. Mehmed, orada onu kaptığı gibi imamın kapısını çalar.:img-hyste
Ben yeni kızın kim olduğunu biliyorum ama yarın resmini görmek için de heyecanlandım.
Julyet'i Lost istiyor biz de ilk baş iyi yapıp sonra öldürürüz. En kalıcı sonlar acı sonlarmış.:img-hyste
Düşüyor di mi? :img-in_lo vet, düşüyor, ama n'olamaz, lost'a ihanet edemem, nikahı hemen yapamayız :icon_whis
Ya, laylaylom, inanamıyorum, nerden geliyor böyle şeyler aklına yahu! Allah Allah sen çiçeklom'um lom'u olduğuna emin misin? Zavallı kırçiçeğim, nasıl senin önüne geçiyor ben anlamadım :img-hyste:img-hyste:img-hyste
amanın Laylaylomm'um seyirci baskısı uyguluyorlar :img-hyste Ne yapsak acaba? Çıkış yolunu bulabilir miyiz acaba? :img-hyste
Arzu'cum gönlünü ferah tut Memed'in bıyıkları, saçları yerinde :) Yalnız Elvan'a yaşattıklarından sonra biz yolacağız derseniz size de izin vermeyiz haberin olsun :img-hyste
Ben yolarım çiçeğim, karizmasından harf eksiltmiş insanım ben. Bıyık yolmakta neymiş... Eğer yaparsa bi yamuk aynen karşılığını alır... Hiç kusura bakmasın... Yanlız onun ifadesini alırken sizide mahrum bırakmayız, demiş olayım :icon_whis:img-icecr
Yok yok sen iyice lost'uma gel beni öldür diyorsun... Bi nikah bi buhranlar altında suyun ısınıyor ona göre...
Yerli yerindeyken sevsin bi zahmet. Elvan sevecem dedi de Memed izin vermedimi Allah Allah :img-hyste
Isınıyor ne kelime, kaynadı suyu kaynadı. Lost'um bak beni kandıramıyor laylaylom, nikah sonra diyorum ben, daha birkaç tutkulu sahnem var, onları yazmadan evlendirmem, sonra bir de hamile kalır şimdi Elvan, mide bulantıları, aylar oflar, tutkunun t'sinin üst çizgisini bile göremezsiniz. (tecrübe konuşuyor :img-hyste)
Benim aklımda acayip bir evlenme olayı teklifi mi desem, zorlaması mı desem bir senaryo var, ama daha çooook erken:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo Ay çok romantik bir sahne olacak valla, neyse sonra :img-in_lo
Düşüyor di mi? :img-in_lo vet, düşüyor, ama n'olamaz, lost'a ihanet edemem, nikahı hemen yapamayız :icon_whis
Nikah hemen olursa hem ÇiçekLom yanar hem biz nikah isteyenler... Ben böyle bir gazabı göze alamam arkadaşlar... Hem tutku dolu hallerinden de hemen vazgeçemiyorum biraz daha böyle gitsin... Finalde düşünürüz... :img-in_lo
Isınıyor ne kelime, kaynadı suyu kaynadı. Lost'um bak beni kandıramıyor laylaylom, nikah sonra diyorum ben, daha birkaç tutkulu sahnem var, onları yazmadan evlendirmem, sonra bir de hamile kalır şimdi Elvan, mide bulantıları, aylar oflar, tutkunun t'sinin üst çizgisini bile göremezsiniz. (tecrübe konuşuyor :img-hyste)
Benim aklımda acayip bir evlenme olayı teklifi mi desem, zorlaması mı desem bir senaryo var, ama daha çooook erken:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo Ay çok romantik bir sahne olacak valla, neyse sonra :img-in_lo
akademik'cim, Kalp kalbe bu kadar karşı olur... :love05: Aynı şeyleri yazmışız 3 aşağı 5 yukarı... Daha zamanı var dee mi... :img-in_lo Hem zamanı gelince eminim Lost'umun da çok hoşuna gidecektir... :good:
laylaylomm
26-05-08, 14:53
Bir silah tutmada elleri titredi de, Mehmed talimi filan bıraktırdı. Talim yapma ondan sonra da gerçekleşmedi zaten (Losta nasıl damardan yaklaşıyorum:img-hyste) Elvancığımız nasıl bıyığını sevmek istesin.:img-cray: Kızcağız silah talim yapamadı, bıyık talimine nasıl atlasın.
Yalnız bıyık kesimi sonrası Mehmed kendini çıplak hissedebilir. Bir eli bıyıklarında olacağından, savaşlarımız kötü geçebilir. Bunu nasıl adapte edeceğimizi düşünüyorum. Bütün sorunu bitirdik, bu kaldı. Lost, buhranlar altındayı çok sevdiğinden onun Arapça versiyonunu da fon olarak kullanmayı düşünüyoruz.:img-hyste
Akademikcim, beni nasıl dizginlediğini bir de Kırçiçeğim'e sormak lazım:img-hyste
Senin yazdığın o sahneden sonra onlara nikah düşüyor. Lost'um da bunu kabul edecektir. Selvimize bakar, kendini oyalar artık.
Bir silah tutmada elleri titredi de, Mehmed talimi filan bıraktırdı. Talim yapma ondan sonra da gerçekleşmedi zaten (Losta nasıl damardan yaklaşıyorum:img-hyste) Elvancığımız nasıl bıyığını sevmek istesin.:img-cray: Kızcağız silah talim yapamadı, bıyık talimine nasıl atlasın.
Elvan'nın elimi titredi? bence 1-2 saniye daha elini çekmeseydi Memed 2,80 yere serilecekti... Elvan'da yanına serilirdi ama olsun ilk düşen Memed olurdu bundan eminim... Dağ gibi adam koca Karayılan ne hale geldiydi be :img-in_lo
laylaylomm
26-05-08, 15:02
O zamanlarda öyle naza çekmeler, aylar, oylar yok. Elvan bildiğimiz Elvan olacak. Nasıl da ikna etme çabaları gösteriyorum. Eski zamanlarda hamilelikler bile gizlenirmiş, utanırlarmış.
Mehmed'e söyler ama nazlanmaya fırsat kalmaz. Hatta bu sahnelerden de tutku çıkabilir.
Mehmed, Elvan'a Çorba içirir filan. Gözler kilitlenir. Artık nikahlısı da olduğu için Mehmed rahattır. Mehmed, Elvan'ı çorba içirirken azarlamıştı, bu ne biçim çorba demişti. Bunun rövanşı da alınmış olur. (Lost'u çok derinlerden vuruyorum):img-hyste
Yalnız bıyık kesimi sonrası Mehmed kendini çıplak hissedebilir. Bir eli bıyıklarında olacağından, savaşlarımız kötü geçebilir. Bunu nasıl adapte edeceğimizi düşünüyorum. Bütün sorunu bitirdik, bu kaldı. Lost, buhranlar altındayı çok sevdiğinden onun Arapça versiyonunu da fon olarak kullanmayı düşünüyoruz.:img-hyste
Akademikcim, beni nasıl dizginlediğini bir de Kırçiçeğim'e sormak lazım:img-hyste
Senin yazdığın o sahneden sonra onlara nikah düşüyor. Lost'um da bunu kabul edecektir. Selvimize bakar, kendini oyalar artık.
Ay laylaylom, inanamıyorum sana! Koskoca karayılan'ı madara ettin valla, bıyıksız Karayılan, ya da kırpılmış bıyıklı :img-hyste:img-hyste Belki bir taraf bıyıklı, öbür taraf bıyıksız olur, ay bayılıcam :img-hyste:img-hyste
Şu anda, işte ciddi birşey tartışmam lazım arkadaş karşımda oturuyor, ben bunları okuyup yazıyorum, kendime de inanamıyorum
laylaylomm
26-05-08, 15:05
Elvan'nın elimi titredi? bence 1-2 saniye daha elini çekmeseydi Memed 2,80 yere serilecekti... Elvan'da yanına serilirdi ama olsun ilk düşen Memed olurdu bundan eminim... Dağ gibi adam koca Karayılan ne hale geldiydi be :img-in_lo
Ellleri titredi diyerek heyecanlandılar demek istedim.
Arzu sen nasıl bir bıyık modeli istersin.:img-wink: Ona göre bıyıklardan ufaktan ufaktan kesmeye başlayacağım. Senaryonun yarın sabaha yetişmesi lazım. Kesilen bıyıkların nasıl kokmasını istersin? Tütün kolanyası mı, limon kolanyası mı, gül suyu mu?
Elvan'da karşılık olarak sürme verir belki. Laroş'la buluşmaya gittiğinde sürüyordun, çok yakışıyordu diyerek.:img-hyste Adet yerini bulsun değil mi?
Arzu sen nasıl bir bıyık modeli istersin.:img-wink: Ona göre bıyıklardan ufaktan ufaktan kesmeye başlayacağım. Senaryonun yarın sabaha yetişmesi lazım. Kesilen bıyıkların nasıl kokmasını istersin? Tütün kolanyası mı, limon kolanyası mı, gül suyu mu?
Elvan'da karşılık olarak sürme verir belki. Laroş'la buluşmaya gittiğinde sürüyordun, çok yakışıyordu diyerek.:img-hyste Adet yerini bulsun değil mi?
Ben yeni bir bıyık modeli istemiyorum. Bu şekli gayet iyi. :good: Ne azaltma ne kestirme... Sakın ha :img-blush İştahını Emre'ye sakla... (anladın sen onu:img-wink:)
Ay buraya koptum, yerlerdeyim resmen :img-hyste
Demek Elvan kızımız kıskandı he... :img-icecr Yada fena çarpıldı tekrar o şelikde görmek istiyor. Peki dayanabilecek mi? hadi o dayandı diyelim ben dayanabilecekmiyim...:img-in_lo
laylaylomm
26-05-08, 15:21
Ben yeni bir bıyık modeli istemiyorum. Bu şekli gayet iyi. :good: Ne azaltma ne kestirme... Sakın ha :img-blush İştahını Emre'ye sakla... (anladın sen onu:img-wink:)
Ay buraya koptum, yerlerdeyim resmen :img-hyste
Demek Elvan kızımız kıskandı he... :img-icecr Yada fena çarpıldı tekrar o şelikde görmek istiyor. Peki dayanabilecek mi? hadi o dayandı diyelim ben dayanabilecekmiyim...:img-in_lo
Elvan da sen de sürmeli hallerine dayanamayacaksın. Ama kardeş kardeş geçineceksiniz, bir sen bakarsın, bir o. Araya başkaları da kaynayabilir.:img-hyste
Laroş bile kıskandı, o zaman bu zamandır saçıyla başıyla oynuyor. Baktı buradakiler karizmayı bilmiyor ama çok karizma. Yakında ona bir Karayılan bıyığı da yapabiliriz. Hem de Sona, ona aşık olur. Benim elimden de kurtulmuş olursunuz.
Elimde kobayım olduğu için iştahımı başkalarına da saklayacağım. Ben Karayılan'ın bıyıklarını kesemem zaten. Elim titrer, elimi keserim.:img-hyste
Elvan da sen de sürmeli hallerine dayanamayacaksın. Ama kardeş kardeş geçineceksiniz, bir sen bakarsın, bir o. Araya başkaları da kaynayabilir.:img-hyste
Yav Elvan varken benimki zararsız olur zaten... :img-blush
Ama arada gözleri kayanlar olursa Elvan'a yardım ederim seve seve... :img-wink: Gerçi Elvan onları tek başına alt eder zaten, bana hacet kalmaz... :happy0064
laylaylomm
26-05-08, 15:39
Bıyık hediyesini istemiyorsanız, atkısını hediye olarak verebilir. Mehmed, sen vermiştin ama geri sana veriyorum. Sıcaklar geldi, bunu takamam, boynumdan çıkarmadığımdan da kirlendi. Bir zahmet yıkayıver, kışın yine alırım diyebilir. Süper bir hediye. Mehmed'in kokusunun geçtiği bir atkı. Elvan onu koklaya koklaya temizler.:img-hyste
Arzu, senaritlerden biri benim. Benim gözüm de sinyal veriyor gibi. Bir düşün Elvan yalnız başına alt edebilir mi?
Sürmeli Memed mi? Ne zaman sürme yaptı Memed ki? ben nasıl kaçırdım bunu? Allah Allah, çok merak ettim şimdi, hangi bölüm söyleyin bari de seyredeyim, dizide yoktu di mi sürme, dizi boyunca yoksa neden o sahnede vardı? Laroş'a kendini beğendirmek için mi, anlamadım ki???:icon_whis
Bıyık hediyesini istemiyorsanız, atkısını hediye olarak verebilir. Mehmed, sen vermiştin ama geri sana veriyorum. Sıcaklar geldi, bunu takamam, boynumdan çıkarmadığımdan da kirlendi. Bir zahmet yıkayıver, kışın yine alırım diyebilir. Süper bir hediye. Mehmed'in kokusunun geçtiği bir atkı. Elvan onu koklaya koklaya temizler.:img-hyste
Arzu, senaritlerden biri benim. Benim gözüm de sinyal veriyor gibi. Bir düşün Elvan yalnız başına alt edebilir mi?
Bak buna da Elvan kusar. Memed de olsa, kirli atkı kokusu, böğk! laylaylom, ay, yeter, bayılıcam. lost'um geldin gördüm, birşey de şu laroşlom'a fena etti bizi:img-help: Bak böyle oldum :img-fear2
laylaylomm
26-05-08, 15:47
Sürmeli Memed mi? Ne zaman sürme yaptı Memed ki? ben nasıl kaçırdım bunu? Allah Allah, çok merak ettim şimdi, hangi bölüm söyleyin bari de seyredeyim, dizide yoktu di mi sürme, dizi boyunca yoksa neden o sahnede vardı? Laroş'a kendini beğendirmek için mi, anlamadım ki???:icon_whis
Bu konunun uzmanı Arzu. Bizati fotolarını bile çektirdi. Mehmed'in Laroş'la konuşmaya gittiğinde gözünde sürme vardı. Olay mahalinde Elvan da vardı. 14. bölüm olabilir. Tanıtım fragmanlarında da sürmeli hali vardı. Bir iki sahne de vardı galiba.
Laroş'a kendini beğendirmek için sürmedi. Laroş, bizati karizmadan etkilenmiştir diyorum.:img-hyste
2. hediye konusunda da fiyasko... :img-blush İğrensin lom... :img-hyste
Meydan okuma he :icon_whis
Ama çiçeğim var ki bikerem sana izin vermez... :img-wink:
laylaylomm
26-05-08, 15:52
Bak buna da Elvan kusar. Memed de olsa, kirli atkı kokusu, böğk! laylaylom, ay, yeter, bayılıcam. lost'um geldin gördüm, birşey de şu laroşlom'a fena etti bizi:img-help: Bak böyel oldum :img-fear2
Elvan, atkıya neden kızsın. Mehmed, kirli olsa o atkıyı daha takmaz. Temiz ama kokusu sinmiştir. Elvan, güzelce bir yıkar. Sonra bulabilirse arasına naftalin koyar. Mehmed, boynundan çıkarmadığı için böceklenmeye karşı da önlem almış olur. Tabi bu arada Mehmed, ben de sana bir atkı vermiştim sorusunu yöneltecek. Elvan ezik duruma düşecek (Elvan'ın ezik ve aktif hale getirilmesine kızan lost hali:icon_twis):img-hyste
Adamcağız atkıyı boynundan çıkarmıyordu. Demekki onun için önemli bir nesne. Bu açıdan da bakmak lazım. Elvan buna çok sevinecektir.:)
Yav o sahnede Elvan'da vardı birine kendisini beğendirmek istese Elvan için yapar bunu ne işi olur Laroş'la :img-hyste
16.bölüm bu arada akademik'cim, bakmak istersen...
Mehmed'in vereceği hediye de konuşulmuş. Ben bu konuda bıyığından birkaç tel filan diyebilirdim.Türk filmlerinde olur ya, kız mektup yazar. Mektubun içnden saç teli çıkar. Yalnız Mehmed'in bıyık telini ve saçını Arzu'ya kaptırmadan yerleştirmemiz lazım. Bıyıklarda azalma olursa azarı da işitebiliriz:img-hyste Lost, kendine ait önemli birşey versin diyordun. Bence bıyık ve saçları da çok önemli.yavhu memedin karizmasına karizma katıyo bikerem o bıyıklar ne eksiktme ne kesme ne başka bi şekil verme istemiyorum.. ben o bıyıkları sevdim.. dokunma bıyıklarına.. nerden aklına geldi böle bişe.. ayrıca hediye diye gönderme fikri tam senlik.. kusunç yani:blink:
Yeni girecek olan kızımız dizide yani senaryoda kalıcı olacağı için oyuncu seçimini sizlere bırakmadık. Biz kendimiz seçtik ükelaca bişi oldu bu cümlem ama anladınız siz Kırçiçeği'nin ne demek istediğini Resim yarın bölüm eklenirken eklenicek. Yani bölümde öğreniceksiniz oyuncunun kim olduğunu yeni girecek kızı sevmedim:img-beee: kalıcı olsun istemem.. hoff bi sona bi ıraz bi juliet yetmezmiş gibi bide bu kızı çekemiycem valla.. hadi ifrit bi tip oldu girdi çıkardı hemen ne güsel.. neğen kalıcı oluyo ki.. iyi birini de istemiyorum banane elvan bize yeterdi be ya..
Akademik'cim, sen Lost'u boşver, o sahneden sonra ikisine nikah düşüyor. Mehmed, orada onu kaptığı gibi imamın kapısını çalar.demek lost boşver he:img-gun: yahu hadi kendi canına bi kastın var uzun yaşamak zor geldi sana akademikcimden ne istiyorsun..
teyy yokluğumda yine nikah meselesi almış yürümüş formda.. lem burda sabah akşam nöbet tutturmayın bana.. sezon finaline kaa nikah istemiim te işte o kaa:img-beee:
Yılmaz bıyığı olsa fena mı olur? Şimdi Lost'a buhranlar altında afaganları basmaya başlayacak.lom güne laroş olarak uyanmış çok belli bişe.. ben buhranlar altındaya ait ne varsa ne duymak ne görmek istiyorum.. yavhu o filmi anımsatan minik bi ima bile beni dellendirmeye yetiyo.. ben mülenti karayılanla memedle sevdim.. valla o bıyıkları felam düşününce memedden soğuycak gibi oluyorum ya:img-cray: hatırlamak bile bile istemiyorum o bıyıkları o halini:img-pilot
Hem Mehmed, Elvan'ın lüle lüle saçlarına dokunuyor, seviyor. Elvan da onun bıyıklarına dokunmak istiyor da sevemiyor belki. Elvan bu duruma çok memnun olacaktır. Halis Limon kolanyası da sıktık mı tamamdıryahu ikinci bi emre kadar sana romantizm düşlemek yazmak yasak olsun be ya.. akademikin tutku sahnesinden sonra yazıktır günahtır böle harcanmaz ki tutku aşk..
hayır yani elvan memedde dokuncak yeri mi kalmadı da bıyık merakı sardı birden:icon_whis
yanağına dokunabilir misal.. sonra memed irkilir beklemiodur böle bi hareket.. kalbi yerinden fırlıycak gibi olur adeta.. oda elini yüzüne götürür.. elvanın elini kendi avcunun içine elır usulca dudaklarına götürür minik bi öpücük kondurur misal.. bu memed hasta yataktayken olabilir bence:img-icecr
dokunmak dediğin böle olur lom efendi.. limon tütün kolonyalı bıyık romantizmi öğğ yani.. bide seçenek sunuyo.. saol ya..
Krize girdim he :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Lost'um nerdesin sen. Bak laroşlom bizi bi nikah bi bıyık diyerekten kandırmaya çalıştı, birde tehtit ediyor senarist benim felan diye... Meydan okuyor yahu :img-icecr
yahu ikinci bi emre kadar sana romantizm düşlemek yazmak yasak olsun be ya.. akademikin tutku sahnesinden sonra yazıktır günahtır böle harcanmaz ki tutku aşk..
Konuş lost'um ya, kim tutar seni, mahvetti bizi öğleden beri. Romantizm tutku mutku kalmadı yahu. Allah sabır versin kırçiçeğine. yarınki senaryoyu da hepten merak etmeye başladım :img-pilot
hayır yani elvan memedde dokuncak yeri mi kalmadı da bıyık merakı sardı birden:icon_whis
yanağına dokunabilir misal.. sonra memed irkilir beklemiodur böle bi hareket.. kalbi yerinden fırlıycak gibi olur adeta.. oda elini yüzüne götürür.. elvanın elini kendi avcunun içine elır usulca dudaklarına götürür minik bi öpücük kondurur misal.. bu memed hasta yataktayken olabilir bence:img-icecr
dokunmak dediğin böle olur lom efendi.. limon tütün kolonyalı bıyık romantizmi öğğ yani.. bide seçenek sunuyo.. saol ya..
Woaw!!!!!:img-icecr laroşlom'un bıyık fantazilerinden sonra tokat gibi oldu valla, kendime geldim :img-in_lo Sağol canım :love05: Yalnız bu sahneler nikaha adım adım yakaşltırıyor biz, n'apcez bilmem?
Limon neyse de tütün kolonyası ya, inanamıyorum, böğk!
Lostum hoşgeldin, arzu ile ikimizi bitirdi bu laroşlom
Yok yok sen iyice lost'uma gel beni öldür diyorsun... Bi nikah bi buhranlar altında suyun ısınıyor ona göre.aynen öle.. isotlost olmam yakındır.. uyarmadıydın demeyin..
Düşüyor di mi? evet, düşüyor, ama n'olamaz, lost'a ihanet edemem, nikahı hemen yapamayızyahu nikah felam düştüğü yok allasen.. ne yani bi bakışla hemen nkah düşmek olur mu:icon_sorr yav valla seni kandırıyo bu lom.. yok öle bişiy.. daha tutkulu sahneler dururken esirgemeyin yavhu bu sahneleri bizden:img-cray:
Benim aklımda acayip bir evlenme olayı teklifi mi desem, zorlaması mı desem bir senaryo varAy çok romantik bir sahne olacak valla, neyse sonrahey böle romantiz zorlama felam laflarıyla benim aklımımı çelmeye çalışıyosun.. valla kanmam söliyim:img-beee:
Nikah hemen olursa...
Ben böyle bir gazabı göze alamam arkadaşlar...te arzu beni tanımışsın yavhu:img-blush:img-blush
yeni girecek kızı sevmedim kalıcı olsun istemem.. hoff bi sona bi ıraz bi juliet yetmezmiş gibi bide bu kızı çekemiycem valla.. hadi ifrit bi tip oldu girdi çıkardı hemen ne güsel.. neğen kalıcı oluyo ki.. iyi birini de istemiyorum banane elvan bize yeterdi be ya..
Ya Lost'um n'olursun bu kıza bişicik deme. Okumadan bir yargıya varma :icon_sorr Onun mücadele ile bi alakası yok, kaldı ki kimseye rakip olma gibi bi düşüncesi de yok :icon_sorr Kızcağız kendi halinde bişi olacak yahu ne Iraz gibi mıymıntı ne Sona gibi melek ne Jüliet gibi melankolik ne de Elvan gibi güçlü... Hiçbirisi ile alakası yok kendi halinde bir kızcağız olacak :img-in_lo Ben o karakterin çok sevileceğinden eminim, çok severek yazıyoruz yani yzmaya başladık. Cidden Lost'um önce bi oku sonra bi kanıya var olur mu? Hatrım için dokunma o kıza, en azından şimdilik? Olmaz mı? :blush:
Laylaylomm'um seyirci çekeceğiz diye senaryolar yazıyorsun ama bu gidişle seyircileri kaçıracağız gibi görünüyor :img-hyste
Sakin olun okuyucularımız Laylaylomm'um şakacık yapıyor size şakacık şakacık :img-hyste :img-hyste
Bıyık, kokuşmuş atkı, tütün kolonyası vs. yok öyle bişi :img-hyste :img-hyste Ama olabilir :img-hyste :img-hyste
Kaçtım ben size iyi sohbetler bye
yahu nikah felam düştüğü yok allasen.. ne yani bi bakışla hemen nkah düşmek olur mu:icon_sorr yav valla seni kandırıyo bu lom.. yok öle bişiy.. daha tutkulu sahneler dururken esirgemeyin yavhu bu sahneleri bizden:img-cray:
hey böle romantiz zorlama felam laflarıyla benim aklımımı çelmeye çalışıyosun.. valla kanmam söliyim:img-beee:
Bak ama, dur bir dinle. Tutku sahneleri daha var, sen merak etme, ben kanmıyorum lom'a. Sonunda diyorum evlenecekler, ama o da tutkulu olacak. Yien hafiften bir tartışmanın sonunda, Memed dayanamayacak daha fazla Elvan'ın triplerine (kıskançlık tripleri olacak bana göre ilerde :img-in_lo), o da aşkını ispat etmek için kolundan sürükleye sürükleye Dede'ye götürecek Elvan'ı ve Elvan'ın hiç beklemediği bir anda "Nikahla Dede bizi de kurtulayım şunun dırdırından" benzeri bir laf edecek. Elvan da aynen kalacak böyle:blink:
Bu senaristlerin hiçbirisine güven yok abicim. :img-hysteBi yok böyle birşey diyorlar bi olabilir diyorlar :img-icecr
dokunmak dediğin böle olur lom efendi..
Yav ne güzel yazdın sen öyle :img-in_lo valla eridim bittim Elvan'la birlikte... Sende arada karala böyle birşeyler Lom'un kızdırmsını bekleme :img-wink:
Sohbetinize doyum olmuyor :img-icecr, ama benim çıkmam lazım, yarın görüşürüz bye
laylaylomm
26-05-08, 16:24
Lost, zaten fikirlerimi senin beğenmeyeceğini biliyordum. Ne yazsak beğenmiyordun. Akademik'in tutku dolu sahnesini hatırla, yağmurdan vücutları ıslanıyor ve birbirine değiyorlar. Nikah düşer. Benim bildiğim Mehmed, Elvan'ı kaptığı gibi İsmail Dede'nin yolunu tutar.:img-hyste
Akademik ve Arzu bu durumu bildikleri için nikah düşer dediler.
Ben tehditin yakınına bile yaklaşmadım. Öyle mi oldu?:img-hyste
Yılmaz bıyıklarıyla Dübai kapılarına kadar dayandı. Buhranlar Altında deyip geçme. Mehmed'in bıyıkları kolanyalı bir şekilde Elvan'ın ellerine niye olmasın?:img-hyste
Lost, senden de bir tutku sahnesi bekliyoruz.
Elvan, ilk karşılaştıklarında sakallardan bıyıklarını ayırt edememişti. Sonra Dr. Osman'ın odasında bıyık belasına kapıya toslayacaktı. Vicdan sahibi bir senarist olaraktan Elvan'ın bıyıksız kalmasına dayanamam.:img-hyste
Kırçiçeğim bizim senaryoda herşey olabilir değil mi?
Akademik, sen Lost'tan korkma, bu nikahlanma işini enine boyuna düşün. Güle gülebye
Bir silah tutmada elleri titredi de, Mehmed talimi filan bıraktırdı. Talim yapma ondan sonra da gerçekleşmedi zaten (Losta nasıl damardan yaklaşıyorum) Elvancığımız nasıl bıyığını sevmek istesin.Kızcağız silah talim yapamadı, bıyık talimine nasıl atlasın.[yapmış etmiş araya silah sahnesi tutkusu çıkıştırarak kendini affettirmeye çalışıyo.. arzu akademik söleyin loma esaslı bi aşk sahnesi yazmadıktan sonra affetmiycekmiş diyin:img-beee:
enin yazdığın o sahneden sonra onlara nikah düşüyor. Lost'um da bunu kabul edecektir. Selvimize bakar, kendini oyalar artık.ben hiç bişe kabul etmiyorum bu böle biline.. yok daha nikah düşme sahneleri diye ısrar varsa bende ne gördükki diye ısrar ediyorum hadi bakalım:img-pilot
Mehmed, Elvan'a Çorba içirir filan. Gözler kilitlenir. Artık nikahlısı da olduğu için Mehmed rahattır. Mehmed, Elvan'ı çorba içirirken azarlamıştı, bu ne biçim çorba demişti. Bunun rövanşı da alınmış olur. (Lost'u çok derinlerden vuruyorum):img-hysteara irenç bölümleri anımsatmasan olmaz dee mi.. ay hiç çekemiycem klişe çorba içtiydim içemediydim sahnelerini.. neymiş hamileymiş aciz elvan yatakta memed vatan kurtarsın arada lütfedip çorba içirsin.. çekemiycem elvanı böle pasif rollerde..
ben kadın karakterlerin bu kaa erkek menzilinde yazılıp çizilmesine ifritim abi.. yav biri de bende varım bu hayatta desin be ya.. kalksın çorbasını içsin be ya.. memedde seviyosa daha romantik yaratıcı daha sade daha memedçe bi sevgi yöntemi bulsun elvana sunacak..
Bıyık hediyesini istemiyorsanız, atkısını hediye olarak verebilir. Mehmed, sen vermiştin ama geri sana veriyorum. Sıcaklar geldi, bunu takamam, boynumdan çıkarmadığımdan da kirlendi. Bir zahmet yıkayıver, kışın yine alırım diyebilir. Süper bir hediye. Mehmed'in kokusunun geçtiği bir atkı. Elvan onu koklaya koklaya temizler.yav bi dokunmadıın atkı romantizmi vardı ona da laroşlomluğunu bulaştırmışsın.. elvana geri verse lem bu aşk başlamadan biter be ya:img-cray:
ne duygusuz bişemişsin sen.. laroşlom dedim ama az kalmış meğer biz aysbergin su yüzündeki kısmını görmüşüz.. senin kusunç bi romantik olduğun suyun altında gizliymiş.. bak şimdi şimdi çıkıyo be ya.. bide kötü kokuyo felam etmiyosun.. allam nası kıyabiliyorsun böle güzel aşk objelerine böle kötü çağrışımlarla hatırlatmaya:img-cray:
Bak buna da Elvan kusar. Memed de olsa, kirli atkı kokusu, böğk! laylaylom, ay, yeter, bayılıcam. lost'um geldin gördüm, birşey de şu laroşlom'a fena etti biziBak böyle oldum :img-fear2yawhu yetiştim ama.. lom ümitsiz vaka.. bi romantizm terapisine felammı soksak.. ödev versek aşk filmleri mi izletsek.. yok bu böle çekilir dert deil.. elvan memed aşkına yapma buları hiç olmazsa dee mi ama:icon_sorr
akademikcim yahu tam ben geldim kaçıyosun beraber arzu sen ben aşk voltranı oluşturup lomun kusunç romantizmini yokederdik ne güsel:icon_whis
laylaylomm
26-05-08, 16:34
Lost, akademik ve arzu neden söylüyor? Sen direkt söyle. Sen ne istedin de ben yapmadım. Aşk senaryosunu seve seve yaparım.
:img-hyste
Yalnız aşk terapimiz uzun zaman alabilir. Bu konuda bir kaç uzman eşliğine çalışmak istiyorum. Bir tane kafi değil.
Atkı hediyesini de beğenmemişsin. Bir de Mehmed-Elvan arasında ne gördük ki diye diretirim demişsin. Daha ne göreceksin, silah talimi yaparken ki heyecanlanma, getme, kapıya toslama, mektup, yağmurda ıslanma, saçlarına dokunma... Bu iş nikah olayına kadar dayanmıştır. Yoksa Selvimizi nikahsız kucağımıza alacağız. Yağmur sahnesinden sonrayı düşün...:img-hyste
Lost'um akademik'cim olsaydı daha kolay olurdu işimiz ama olsun biz ikimiz de yeteriz hatta sen tek başına bile yetersin... :img-hyste
Lom'cum yağmur sahnesinden sonra tekrar başa döndük hatırlasana, Selvi'ye daha var :img-icecr
yawhu lom beni dellendirme burda:img-pilot
biz daha memedin ketumluğuunu aşamadık ne evliliği çocuğu be ya:img-gun:
tey sölediğin sahneler aşka girizgah daha be ya:img-blush
aşk tutku sahnleri istiyorum ben..
yağmur sahnesi ardında bişe olduğu yok ki.. masumane bi şekilde ayrılıp eski küskünlükleri akıllarına gelip trip yapıp çekip gittiler mekanndan:icon_sorr
bu sahne cidden hairka olmuştu akademikcim.. ayrılıkalrını da çoks evdim.. doz öyle benim aradığım tadda ki.. uzamıyo.. korkmuyorum aman ketumluğa halel gelir mi aman bu nikaha varır mı demiyorum.. saol yahu:img-in_lo:img-in_lo
laylaylomm
26-05-08, 17:26
Lost'um akademik'cim olsaydı daha kolay olurdu işimiz ama olsun biz ikimiz de yeteriz hatta sen tek başına bile yetersin... :img-hyste
Lom'cum yağmur sahnesinden sonra tekrar başa döndük hatırlasana, Selvi'ye daha var :img-icecr
Lost mu bana tek başına yetecek? O sahnede ayrılsalar da Mehmed kolundan tuttuğu gibi Akademik'in sonradan yapacağı yani İsmail Dede'ye götüreceği sahneyi gerçekleştirirdi.
Lost, sonunda dahi evlilik istemez misin? Şirin Selvimiz ne zaman dünyaya gelecek?
Herkese selamlar
Yine ilk yorum benden galiba:img-icecrBu bölümde çok güzeldi:good:Özgü Namal'ı görmek beni sevindirdi.Kendisini severim ve çok iyi bir oyuncudur:img-in_lo
Margos: Hayrola Memed? Seni de mi uyku tutmadı yoksam?
Memed: Uyandırdım mı seni?
Margos: Yoh uyumaydım zaten.
Memed: He beni de uyku tutmadı.
Margos: Senin hakkından bi tek ben gelirdim ama o eskide kaldı dimek ki. (Memed’in yüzüne imalı imalı baktıktan sonra konuşmasına devam eder) Duyduğuma göre senin hakkından birisi daha geliymiş.
Margos: Elvan ha-nım. (Akşam ki toplantıyı ima ederek hanım sözcüğünü üzerine basa basa söylemiştir)
Memed: He kim dediyse doğru demiş. Elvan hanım geliii hakkımdan. (Muzipçe gülümsedikten sonra) Sen de sabahlara kadar birisi için kalmışsın sokakta.
Margos: Kim dediyse yalan dimiş!
Memed: Hee yalan dimişlerdir kesin. Başkalarına itimat etmiyim senin lafına itimat edicim. Neğen durdun o vakit sokakta?
Margos: Neğen olici şey için, şey… Hah Levon mallarının alındığını öğrenince çoh sinirlenmişti, Jüliet hanıma kızıp bişiler yapar diye bekledim.
Memed: Jüliet ha-nıma bişi olici diye durdun yani (Eline geçen kozu kullanmıştır Memed ve o da hanım sözcüğünü üzerine basa basa söylemiştir)
Ben bu ikiliye hayranım:img-in_loBöyle imalı imalı konuşmalara da hayranım.Margos da az değil yani...Memed de altta kalmıyor böyle şeker şeker atışıyorlar: )
Memed: He atmam merak etme. Hadi uzanalım da, uyuyalım.
Margos: Memed…
Memed: He…
Margos: Ne olici bizim halimiz? Hanım diye diye nereye kadar gidiciyik?
Memed: Bilmeyim Margos, heç bişi bilmeyim...
Margos: Ben de bilmiyim…
:img-hysteBurada çok tatlılar...Böyle hiçbir şey bilmiyorum halleri çok hoşuma gidiyor:img-blush
Iraz’ın yüzünde Memed’in kendisine bişi olacak diye endişeleniyor olmasından ötürü güller açmıştı. Karargâhtan içeriye giren Elvan’ı görünce gülümsemesi yeniden yüzünde donup kalmıştı. ‘Ne zaman gülümsemeye kalksam Elvan geliyi, şu işi atlatalım o zaman yapiicim bişiler’ dedi kendi kendisine
Biz daha kurtulamacağız bu ottan galiba:img-beee:
Elvan hızlı adımlarla karargâhtan içeriye girerken Memed ile Iraz’ın konuştuklarını görünce midesine bıçak saplandığını ve yavaş yavaş midesini oyduğunu hissetmişti.
Kıyamam ben ona...Bu aralar yeteri kadar üzülüyor zaten kuzucum:img-cray:Ot Iraz,Maraz Iraz:img-beee:
* * Geçmiş zaman olur ki * *
Ali Rıza Bey: Elvan gel yavrucum!
Elvan: Buyur babacım.
Ali Rıza Bey: Çok istediğin kıyafeti diktirdim. Yalnız annenin haberi olmasın.
Elvan: Annemin terzisine mi diktirdin yoksa?
Ali Rıza Bey: Olur mu hiç yavrucum? Maraş’a gidip terzi buldum. Antep’teki terziler anneni tanıyor bilmez misin?
Elvan: Yaşa sen babacım! Çok teşekkür ederim… (Elvan babasının boynuna sarılır, Ali Rıza bey de sıkıca sarar kızını ve saçlarını okşar)
* * * * *
Elvan'ın babası ile anılarını çok seviyorum...Böyle bir baba-kızı görmek çok güzel gerçekten.Bozan Ağa'dan daha çok nefret etmeye başladım:img-beee:
Memed Elvan’ın neler hissettiğine belki de ilk defa bu kadar yakından tanık oluyordu. Elvan’ın intikamı ile Antep için mücadelesini birbirine karıştırıp, Elvan’a yüklendiği için kızmaya başlamıştı kendisine.
Iraz'a kızdığım kaa Memed'e de kızıyorum...Daha yeni mi anlıyormuş Elvan'ın durumunu:img-beee:Elvan süründürsün Memed'i:fighting2
Anuş Ana: Ayşa yolumuz epeycedir. Yanımızda azığımız da var, suyumuz da var. Konuşa konuşa giderik.
Ayşe Ana: He ya. Arada soluklanırız, oraya vardık mı da dinlenirik zati. Hemen çorba neyim kaynatırık, analarının çorbasını özlemişlerdir.
Anuş Ana: Kaynatırık elbet. Önce yemek yesinler, sonra hesaplarını görürük hayırsızların. Kızacam ama onları görünce yumuşayacam diye de korkiyim.:img-in_lo Sen zaten hemen unutursun. Bağa bari unutturma. Evlilik mevzunu açınca Ana diye sözümüzü ağzımıza tıkmaya çalışırlar, onlara da izin vermeyelim.
Ay geliyorlar Antep'e:happy0064Bu ikiliyi de çok seviyorum:img-icecrYeni bölümde bu evlilik mevzusunda konuşabilecekler mi acaba.Malum bizimkiler yoklar ya göreve gittiler ya:icon_sorrNedense Elvan bu evlilik konuşmasını duysun istiyorum:img-blush
Sona: Askerleriniz yola çıktı değil mi Binbaşım?
Laroche: (Plan hakkında konuşmak istemediği için konuyu usta bi şekilde çevirmeye başladı)Bian eskiye gittim Matmazel Sona?
Sona: Pardon, anlamadım.
Laroche: Bana ‘Binbaşım’ diye hitap edince demek istedim nasıl derler Türkler maziye gittim.
Sona: Binbaşım dediğim için mi maziye gittiniz?
Laroche: Hep derler kadınlar romantik olur, burada durum farklı oldu galiba. (Elini ağzına götürür ve kısık sesle kahkaha atmaya çalışır) Affedersin.
Laroş aştı artık kendini:img-hysteEn kısa zamanda Antep'i gidip görmesi lazım yoksa durum vahim:img-hyste
Jüliet: (Gözlerini Margos’tan kaçırır. Gülümsemeye çalışır, azıcık utanmıştır da sanki ama bu pek belli olmuyordur) Ben… Ben bir cevap vermedim.
Belli olmaması normal zaten:img-hyste
Margos-Jülü cephesinde gelişmeler var...Jülü'ye bir türlü ısınamadığımdan sevinemiyorum da...Ama Margos için de seviniyorum:img-pilot
Krikor elleri titreyerek de olsa silahını ateşler ve kadın yere yığılır.:icon_sorr Kadının yere yığıldığını gören Krikor saf bir ifade ile gülümsemeye devam ederken ses duyulur;
Anuş Ana: Dur diyim siğe, yoksa kıyarım canınıza,
Agop: Anuş! Sen Ermeni değil misin, kendi yandaşına, kardaşına silah mı sıkiciğin, hem de bir Türk için.
Anuş Ana: Senin gibi bir cani benim nerden yandaşım, kardaşım oluyiği. Benim halka zulüm edip geçmişini unutan kardeşim yoktur
Agop: Git işine Anuş!
Vay Anuş Anne'm ile Ayşe Anne'min elinden neler de gelirmiş:img-icecrAnuş Anne'min söyledikleri gerçekten güzeldi.Agop'un dönüp bakması gerekiyordu tabi ama ona etki etmiyor böyle şeyler:icon_whis
Masanın başından kalkarlar ve her zaman yaptıkları gibi birbirlerini sıkıca kucaklarlar. O anda ikisinin de aklından Kilis yolunun dönüşünün olup olmayacağı endişesi geçiyordur. Karayılan, Şahin Beyin bahsettiği rüyayı hala unutamamıştır. Şahin Bey ise bu rüyanın gerçek çıkacağına neredeyse adı gibi emindir…
Şahin Bey için gerçekten üzülüyorum:img-cray:Gidişi var dönüşü yok
Halime abla kendisini tutmak istese de bunda başarılı olamamıştı. Dr. Osman, Halime ablayı bağrına bastı ve;
Dr. Osman: Heç merak etme ana, ben seni yarı yolda komucam. Hem yarı yolda kalsak bile beni seven ve anası yerine koyan bi tane oğlum vardı deyip hatırlarsın değil mi beni?
Halime Abla: Deli çocuk, seni unutabilir miyim ki hatırlayayım.
Dr. Osman: Hımm bak buna çok sevindim işte. Unutulmak istemezdim zaten
En sevdiğim ana-oğul:img-in_loBu sahneyi kafamdan geçirmek öyle güzel ki anlatamam:img-icecrDr.Osman'ım çok tatlı görünüyor gözüme:img-blush
Karayılan: Bugün çıkacağımız yolda kimseye geri dönme garantisini vermiyik. Buna rağmen hala bizimle misiğiniz?
Topluluk: Sizinleyiz!
Karayılan: O vakit Allah yar ve yardımcımız olsun!
Bu sahne müthiş gerçekten:good:
Çocuklardan biri: Ağam, biz de düşmana karşı savaşmak isteyik.
Karayılan: (Yanına gelen çocuğun başını okşadıktan sonra) Siz analarınızın yanında kalın. Burada size ihtiyaç olabilir.
Çocuklardan biri: Analarımız kendileri gönderdi. Düşmanı def edin de rahat edek dedi. Burada bizim yapacağımız iş de yoktur. Sizin bize ihtiyacınız olabilir. Burada zaten abluka altındayik.
Karayılan: Öyleyse siz de askerlerin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olursunuz. Ekmek, su taşırsınız. Haberci görevi yaparsınız.
Mericik dayanamaz böyle şeylere...Gözlerim dolu dolu oldu:img-cray:Daha 120 filmi aklımdan çıkmamışken bir de bu sahne:img-cray:
Bölüm gerçekten harikaydı...Yeni bölümü merakla beklemekteyim:img-icecrÖzgü Namal'ı oynayan kızımızın adını söylemediniz daha değil mi?Aklıma ne geldi şinci.Bu kızımızı Şiro'ya yapalım...Bence çok yakışırlar:img-in_loTabi sizin bileceğiniz iş o: )
Yine ilk yorum benden galiba.Bu bölümde çok güzeldi.Özgü Namal'ı görmek beni sevindirdi.Kendisini severim ve çok iyi bir oyuncudur
Evet ilk yorum senden yine, hemen tebrik edelim Mericik'imizi :img-clapp Demiştim sana seveceğin bir oyuncu olacağına eminim diye, yazdıklarını okuyunca da çok sevindirik oldum. Tercihimiz doğruymuş dimek :img-icecr
Ben bu ikiliye hayranım.Böyle imalı imalı konuşmalara da hayranım.Margos da az değil yani...Memed de altta kalmıyor böyle şeker şeker atışıyorlar: )
Ben de ben de hayranım :img-in_lo Margos-Memed dostluğu çok özel tıpkı Selahattin-Memed dostluğu gibi bunu da bi şekilde anlatmaya çalışıyoruz işte. Gerçekten hiçbişi bilmiyorlar ama yahu ne etcez biz bunlarla :img-hyste
Iraz'dan kurtulacak mıyız ben de bilmiyorum:img-pilot Kurtulmayı çok istediğimize emin olabilirsin ama Mericik'im, şartlar olgunlaşınca kurtulacağız inşallah : )
Iraz'a kızdığım kaa Memed'e de kızıyorum...Daha yeni mi anlıyormuş Elvan'ın durumunu. Elvan süründürsün Memed'i
Hımm nasıl desem Memed, Elvan'ın duygularında kuşkuya düşmüştü ya hani bu kuşkularının yersiz olduğu daha yeni dank etti desek :icon_whis Elvan, süründürsün Memed'i ama O'nu süründürürken kendisi de sürünüyor kıyamıyoruz ikisine de :img-cray: Bakalım neler olacak bi sonraki bölümde...
Anuş Ana-Ayşe Ana planladıkları gibi evlerinden ayrıldılar ama yola çıktıklarından beri planlamadıkları şeyler oluyor. Devamında da muhtemelen planlarının dışında şeyler olmaya devam edecek :icon_sorr
Margos-Jülü için aynı şeyleri hissediyoruz, yorumsuz bi durum yani:)
Dr.Osman&Halime Ana favorilerimiz arasında yerlerini aldılar bile :img-in_lo
Özgü Namal'ı oynayan kızımızın adını söylemediniz daha değil mi?
Hayır ismini bilerek söylemedik. Farklı şeyler olacak, planladığımız gibi ilerleyebilirsek eğer çok hoş şeyler olacak :img-icecr
Teşekkür ederiz Mericik'im,
Sevgilerimizle...
yahu sayfayı bi açtım özgü namalı gördüm.. sevmem ben kendisini ya:img-beee:
şımarıklık mı yapıyo oynuyomu belli deil..
bi o bi yol arkadaşımdaki özge özber neğen böle göklere çıkarılır hiç anlamiim..
tamam güzeller şirinlik muskasılar ama hepsi o kadar yahu..
karayılan castına yakışmadı özgü te te juliet ıraz gibi..
karayılana hiç konduramadım.. hem bizim elvanımız bügümüz vardı.. ne gerek avrdı böle kalıcı bi casta.. kastınız kime yahu elvana mı dier karayılan kadınlarına mı bana mı.. tey keşke herkeş aklından birini düşleseydi.. şimdi onun şımarık hallerini düşündükçe filmden kopcam..
tey keşke herkeş aklından birini düşleseydi.. şimdi onun şımarık hallerini düşündükçe filmden kopcam..
:img-cray: :img-cray: :img-cray:
Oyuncu yazmayınca hayal etmesi güç deniliyor, oyuncu eklenince de Karayılan castına uymadı deniliyor :img-cray: Ne ediciz biz? İki ucu zehirli değnek gibi bişimiş bu :icon_sorr
Lost'um sen benim yorumlarımı okumuyorsun sanırım. Ben bunu çıkardım son yazdıklarından :icon_sorr Bu yeni giren karakterin kimseye alternatif olduğu yok, kimselere rakip olduğu yok, kimselere kastı yok...
O dönemde yaşanılan çeteci baskınlarından zaiyat vererek çıkmış bir genç kızın yaşayacaklarını anlatmak ve de o dönemin bi de bu yüzü var demek için böyle bir karakter düşledik Laylaylomm'um ile...
Ne Jüliet, ne Sona, ne Iraz ne de Elvan hiçbirisi ile bağı yok!!! Evlenmek gibi bi niyeti de yok!!! Iraz gibi ayrık otu olma durumu da yok!!!
Anuş ana ve Ayşe ana evlilikten bahsetti diye onların söyledikleri gerçekleşicek diye bişi yok ki! Diyorum kaç gündür insan planladıklarını gerçekleştiremez diye ama yok ne desem boş :icon_sorr
Açıkcası ben ne şekilde cevap vereceğimi bilemedim. Umarım Laylaylomm'um açıklar düşündüklerimizi...
Sevgilerimle...
laylaylomm
27-05-08, 15:07
yahu sayfayı bi açtım özgü namalı gördüm.. sevmem ben kendisini ya:img-beee:
şımarıklık mı yapıyo oynuyomu belli deil..
bi o bi yol arkadaşımdaki özge özber neğen böle göklere çıkarılır hiç anlamiim..
tamam güzeller şirinlik muskasılar ama hepsi o kadar yahu..
karayılan castına yakışmadı özgü te te juliet ıraz gibi..
karayılana hiç konduramadım.. hem bizim elvanımız bügümüz vardı.. ne gerek avrdı böle kalıcı bi casta.. kastınız kime yahu elvana mı dier karayılan kadınlarına mı bana mı.. tey keşke herkeş aklından birini düşleseydi.. şimdi onun şımarık hallerini düşündükçe filmden kopcam..
Bizim oluşturduğumuz cast sayesinde de Özgü Namal sevgisizliğini atmış olursun. Ne kadar işlevseliz görüyorsun.:img-hyste Sen sevmesende ÖN'ın oyunculuk yeteneği iyidir. Iraz'dan daha çok seveceksin. Zorlama değil, çok içten bir karekter olacak.
Mericik'im yorumun için teşekkür ederim.
Kırçiçeğim aynı anda yazmışız.
Lost, bizim ağzımızdan laf almaya çalışıyor. Ama yağma yok. Kız hakkında ipucu vermeyeceğimiz gibi, önyargılarından dolayı da çok pişman olacak:hıh
Kızın senaryoda kalıcı hale gelmesi için zihinde canlandırılmasını istedik. Lost, istersen aklında başkasını canlandırabilirsin.
ÇiçekLom'cum bölüm için teşekkürler, emeğinize sağlık :happy0064
Memed & Margos konuşması çok hoşuma gitti :good: Uzun zamandır hem onların hemde bizim böyle paylaşıma ihtiyacımız vardı... Çocukluklarına dönmeleri ve şimdi sevda çıkmazlarından bahsetmeleri çok güzel, hala yalan söyleyip söylemediklerini anlamaları güzel bir ayrıntı olmuş...
Birbirlerine yaptıkları ha-nım göndermeleri de çok sevimliydi... :img-icecr
maraza hakkında söz etmeyeceğim bence çok bile konuşturmuşsunuz direk göreve gidebilirdi... :img-blush
Boşuboşuna Elvan mide sancısı çekti... Memed'e olan güvensizliği de canımı sıktı ya neyse...
Mücadele kısmı için Memed'e verdiği cevabı beğendim ama... Tepkisini göstermesi gerekiyordu...
Annelerimizde yola çıktılar bakalım, hadi hayırlısı...
Elvan'nın babasını hatırlaması yine dokunaklı olmuş, bu aralarda sıkça hatırlayacak sanırım... Malum şahsın adı ortalarda dolandıkça onun yarasıda sürekli kanayacak...
Kırık dökük de olsalar Memed'le konuşmaları hoştu... Fakat Memed neden Elvan'ı koruyamadığını düşünüyor anlamadım... Çakısını ona vermeside güzel olmuş ama ihtiyacı mı olacak acaba diye korktumda...
Memed'in de kırılmışlıkları vardı biz yanlış olduğunu bilsekte, bu konuyu aydınlattıklarını düşünmüyorum. Elvan daha açık konuşur diye düşünmüştüm. Memed şuan hata yaptığını biliyor ama ne oldu da düşünceleri değişti orası şimdilik muamma sanırım...
Elvan - Margos ilk kez konuştular galiba dizide de varmıydı hayırlamıyorum... Buda güzel bir ayrıntı olmuş teşekkürler...
Laroş ve Sona'ya da değinmek istemiyorum... Onlar için zamanında gereğinden fazla konuştuk o kadar yeter...
Margos ve Julyet, Margos'um olmasa bu hatuna 1 gün bile dayanmam. Siz ne yaparsanız yapın, sanırım içime işleyen ruhsuz hallerinden olsa gerek yine bi tat almadım ondan...
Yaşayın be annelerim 1 kişi 1 kişidir birini bari kurtardınız o cani iğrenç adamların ellerinden. Kızın annesine yazık oldu ama böyle şeyler zamanında çokca yaşanmış gerçekleri yansıttığınız için teşekküler...
Askerlerde marazaya göz koydu galiba... Lütfen kahramanlaştırmayın. Pasif bir şekilde yaşamına devam etsin. Hatta bana kalsa unutabilisiniz bile...
Karayılan & Şahin Bey, konuşmaları çok güzeldi replikler özenli :good: İnsanın kahramanlık duyguları kabarıyor... Fakat çok fazlada hüzünlendim. :icon_sorr Bu Şahin Bey'in son görevi sanırım. Haftaya veya ondan sonraki hafta çok göz yaşı dökeceğiz :img-cray:
Saime - Elvan - Asiye, konuşmalarıda güzeldi. Heleki Zeyno'yu anmanız süper olmuş... Bu 3 kadınnı arasında çok özel bir bağ var. Hala bunu hissediyor olmak çok güzel...
Dr.Osman - Halime Abla, iyice ana-oğul gibi oldular çok güzel bir gelişme bu. Seviyorum onları bu şekilde hayel etmeyi...
Yeni bir yemin sahnemiz daha oldu :happy0064 Böylesi önemli ve zor bir görev öncesi gerekliydi atlamadığınız için teşekkürler... Çocuklar ve gençlerin canla başla katılmak istemeleri beni duygulandırdı... Bir şelikde görev alanların sevinçleri gözümün önüne geldi sanki, çok keyifliydi...
Vurun Antepliler'le final yapmanızda çok ince bir ayrıntı olmuş, tebrikler :happy0064
Bir solukta okudum son bölümü, yine harikalar yaratmışsınız. Çay yaptım kendime :kahve, yavaş yavaş keyifle okuyayım diye ama çaydan anca bir yudum almışım, o kadar sürükleyici geldi bana!
Replikler müthiş çiçeklom! Harikasınız ya, valla ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemiyorum. :happy0064:happy0064:happy0064 Nasıl aklınıza geliyor bu sözler, hem de Antep ağzıyla falan, süper!
Bu sabah Özgü Namal şu kız olsa diye düşündüm yeminlen! Ben Özgü Namal'ı tip olarak çok beğenirim. Çok güzel ya! Oyunculuğu hakkında yorum yapamayacağım, töre gereği öldürülmesi gereken bir köylü kızını canlandırdığı filmi seyredebilmiştim tv'de biraz. Orda beğenmiştim ben. Başında, hani şu ahırda tuttukları bölümde çok iyiydi bence. Başka da bir yerde seyretmedim açıkçası. Ama şu Agop'un elinden kurtulduğu sahnede ordaki gibi olduğunu düşledim. lost'um kızmışsa bir bildiği vardır, ama ben o olsun diye hayal etmiştim sofa ne yalan söyleyeyim.
Akşam nete girmeye çalışacağım, hep yazıyorum şu saatte netteyim diye, sonra aksilik oluyor, güvenilmez oluyorum. Çocuklu olunca böyle, ama uzun yorum yapmak istiyorum, geçen sefer yapamadım, içimde kaldı :icon_sorr
laylaylomm
27-05-08, 16:59
Arzu ve akademik, yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hediye hiç de beklenildiği gibi değilmiş değil mi? Ama benim olası hediyelerim de ilerki bölümlerde gerçekleşmeyecek diye birşey yok. Düşünsem belki daha orjinal birşey de bulabilirim.:img-hyste
Yeni kızımız aşk üçgeni, beşgeni olmaz. Aradaki sevdaları anlayacak kadar da zeki.
Aman laylaylom, sen n'olur düşünme :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Bayağı bir korkuttun bizi dün, kimlerin elinde bu aşk falan diye ama rahat bir soluk aldım!
Çakının veriliş nedeni ama çok iyi kurgulanmış, süper! Çıkmam lazım, ellerinize sağlık tekrardan!
Memed derin düşünceler içindeydi. Elvan bu gece de karargâhta kalmayacaktı anlaşılan, vakit epey geç olmasına rağmen gelen giden yoktu. Ay’ın yaydığı ışığa baktı bi süre sonra başını yere eğdi ve usulca odasına doğru ilerledi…
Canım ya, acıdım bak şimdi, ama hak ettin sen bunu Memed Bey.
Margos: Senin hakkından bi tek ben gelirdim ama o eskide kaldı dimek ki. (Memed’in yüzüne imalı imalı baktıktan sonra konuşmasına devam eder) Duyduğuma göre senin hakkından birisi daha geliymiş.
Memed bakışlarını Margos’a çevirir yorgun bir ses tonu ile;
Memed: Kimmiş o biri?
Margos: Elvan ha-nım. (Akşam ki toplantıyı ima ederek hanım sözcüğünü üzerine basa basa söylemiştir)
Memed: He kim dediyse doğru demiş. Elvan hanım geliii hakkımdan. (Muzipçe gülümsedikten sonra) Sen de sabahlara kadar birisi için kalmışsın sokakta.
Sona’nın evinde Margos ile üçü eski anıları anltırkenki gibi gülümsedi di mi, sahneyi tamamen gözümde canlandırabiliyorum. :img-in_lo
Margos: Ne olici bizim halimiz? Hanım diye diye nereye kadar gidiciyik?
Biraz daha böyle gidiciniz, kusura bakmayın bize tutku gerek :img-hyste
Barutçu: Davranabilirim Ağam, biz senelerdir onlarla iç içe yaşıyik, bizden çok da farklılıkları yok.
Çok güzel bir detay:good:
Memed: Elvan!
Elvan sesini çıkarmadan durakladı ve Memed’in konuşmasına devam etmesini bekledi.
Memed: Dün gece… Şey yanı neğen burada kalmadın? (Soruyu sormuş olmanın verdiği ferahlamayla derin bir nefes aldı)
Elvan: Mücadeleme şüpheyle bakanların arasında nasıl kalabilirdim?
Tam da hazırcevap Elvan'a göre bir laf, çok da gururlu. Oh, lafı gediğine koymuş.
Elvan usulca kanepeye Memed’in yanına oturur ve elindeki kıyafeti sıkar, o anda gözlerinden bir damla yaş süzülür. Elvan’ın ağladığını gören Memed Elvan’a çevirir bakışlarını.
Elvan: Hayatta en güvendiğim, en değer verdiğim insandı babam. Her şeyimi ama her şeyimi babamla paylaşırdım. Maraş’a geldiğim gece de söylemiştim sana. Babam benim her şeyimdi. Bozan eşkıyası her şeyimi aldı benden, anlıyor musun her şeyimi! Yaşama dair umudumu,yaşama sevincimi, neşemi, hayatımı her şeyimi
Memed Elvan’ın neler hissettiğine belki de ilk defa bu kadar yakından tanık oluyordu. Elvan’ın intikamı ile Antep için mücadelesini birbirine karıştırıp, Elvan’a yüklendiği için kızmaya başlamıştı kendisine.
Nihayet! Ama Elvan’ın kolay affetmemesi lazım. Bu arada Elvan’a ağlamak yakışıyor diye siz de bol bol ağlatıyorsunuz bakıyorum :img-hyste
Elvan: İzin verirsen eğer üzerimi değiştireceğim! Osman abimler beni bekliyorlar, yola çıkacağız.
Memed ne diyeceğini bilememenin verdiği şaşkınlık ile elindeki çakıyı uzattı Elvan’a. Elvan bi anlam verememişti bu duruma ve uzanıp almadı o yüzden çakıyı.
Memed: Ben seni koruyamadım belki ama bu çakı sayesinde sen gendini koruyabilirsin!
Elvan: Bu çakı senin için çok değerli, alamam.
Memed: Değerli olduğu için sağa veriyim( ) yanı değerli olduğu kadar maharetlidir aynı zamanda. Seni yarı yolda komaz.
Laroşlom’un bizi korkutan potansiyel hediyelerinden sonra ilaç gibi geldi bu çakı. Çakısını vermesi çok anlamlı olmuş. :good:Kendini korumak için verdiğine bağlanması olayın çok ince düşünülmüş bir detay. Elvan da çakıyı alıp bir parça da senden isterim deyip bıyığının ucundan kesse Memed ne yapardı acaba??? Yok da diyemez, bir ucu kesik bıyıklı Karayılan. Ay, bu Laroşlom beni de bozdu galiba!:img-hyste
Elvan biran tereddüt etse de uzanıp aldı çakıyı Memed’in elinden. Biranlık temas eden ellerden öyle anlamlar yüklenmişti ki yüreklerine yeniden taş kesilmişti ikisi de. Elvan gözlerini Memed’in gözlerine diktiği sırada o gözlerden sevgiyi, korkuyu, pişmanlığı, endişeyi ve tedirginliği okuyabilmişti. ''Şuanda daha farklı şekilde vedalaşıyor olabilirdik '' diye geçirdi içinden ama bunu dışa vuracak durumu yoktu. Elvan'ın yaptığı şey trip yada gereksiz bir tavır değildi takındığı, Memed bilerek yada bilmeyerek Elvan’ı en hassas olduğu konuda yaralamıştı. Kısık bir sesle ;
Elvan: Teşekkür ederim… diyebildi.
Güzel, güzel olmuş.:img-icecr Daha farklı vedalaşma kısmı da ilgimi çekmedi değil, ama daha çok veda edecekleri zamanlar olabilir, hevesimizi o zamanlara saklayalım :icon_whis
Gitmek istemeyen ama gitmek zorunda kalan tüm insanlar gibi Memed de istemeye istemeye çıkıp gitmişti odadan.
Çok hoşuma gitti bu tasvir :happy0064
Anuş Ana: Ayşa yolumuz epeycedir. Yanımızda azığımız da var, suyumuz da var. Konuşa konuşa giderik.
Ayşe Ana: He ya. Arada soluklanırız, oraya vardık mı da dinlenirik zati. Hemen çorba neyim kaynatırık, analarının çorbasını özlemişlerdir.
Anuş Ana: Kaynatırık elbet. Önce yemek yesinler, sonra hesaplarını görürük hayırsızların. Kızacam ama onları görünce yumuşayacam diye de korkiyim.
Çok iyi ya! Tipik anne yaklaşımı, koskoca Karayılan ile Margos’a ilk iş yemek yedirmeyi düşünüyorlar. Süpper bir gözlem! Karayılan’ın anası da olsa aynı valla, değişmez bunlar :img-hyste:img-hyste
Sona: Askerleriniz yola çıktı değil mi Binbaşım?
Laroche: (Plan hakkında konuşmak istemediği için konuyu usta bi şekilde çevirmeye başladı)Bian eskiye gittim Matmazel Sona?
Sona: Pardon, anlamadım.
Laroche: Bana ‘Binbaşım’ diye hitap edince demek istedim nasıl derler Türkler maziye gittim.
Sona: Binbaşım dediğim için mi maziye gittiniz?
Laroche: Hep derler kadınlar romantik olur, burada durum farklı oldu galiba. (Elini ağzına götürür ve kısık sesle kahkaha atmaya çalışır) Affedersin.
Sona Laroche’un demek istediğini anlasa da, anlamazlığa vurmak işine gelir.
İlker Aksum’un oyunculuğunu hayal edebiliyorum, elini ağzına götürüp gülmesi gözümün önünde, ben çok beğeniyordum oyunculuğunu
Jüliet: Bana ne olabilir ki Margos? Levon benim abim, biz kader birliği yaptık Margos. Levon sadece bana soğuk davraniyo, bunları Margos’u sevdiğin için yaptığını biliyorum dedi. Bu yaptıklarımızı unutalım, bu durumdan karlı çıkmaya bakalım dedi.
Margos: Sen de onun gibi mi düşünüyün? Beni sevdiğin için mi yaptın? Oğa ne cevap verdin? (Margos oldukça heyecanlanmıştı, gözleri parıl parıl parlamaya başlamıştı)
Jüliet: (Gözlerini Margos’tan kaçırır. Gülümsemeye çalışır, azıcık utanmıştır da sanki ama bu pek belli olmuyordur) Ben… Ben bir cevap vermedim.
Margos: (Başını iki yana sallar ve gülümser) Beni sevdiğini öğrendiğim için çoh mutluyum ama bu yardımı benim için yapmış olmanı da kabullenemedim. ‘Bu yardımı insanlar aç diyin yaptım, buna dayanamadım’ demeni isterdim.
Jüliet: (Panikler gibi bi ses tonu ile heyecanlanmışta olabilir) Tabiî ki onlar için de verdim. Abim bana Margos’u seviyisin dedi, orada bir şey diyemedim.
Margos-Juliet aşkı bitmeyecek anlaşıldı. Margos’un hatrına katlanıcaz, o yeter ki mutlu olsun, n’apalım :img-in_lo Levon'cuğumu da özledim ben :img-in_lo Bu durumdan karlı çıkmaya bakalım demiş, hakikaten demiştir o :img-hyste:img-hyste
Senaryoya dair not:
(*) topik, khavidis : Ermenilerin yedikleri çerez türü...
(**) Viyolet : Mor demekmiş...
Ayrıntılar da müthiş yani! :good: Nihayet Ermenileri görmeye başladık ya, yakında site kapanır, akademik demedi demeyin :img-hyste
Karargah-Şahin Bey sahnelerine bayıldım. Bu taktikler falan gerçek mi? Gerçekte böyle mi olmuş?
Şahin Bey: Selahaddin, Şiro, Behram Çavuş ve sen bir grup olursunuz. Nizipli ve Margos da benim grubuma gelsin. (Karayılan olur manasında başını sallar. Şahin Bey endişeli ses tonu ile) Karayılan, bunun sonucunda ölüp de görüşememek var. Hakkını helal et kardaşım.
Karayılan: Benden yana helal olsun. Sen de hakkını helal et kardaşım. Hepimiz bir gün bu dünyadan göçüp gitmiyicik mi? Vatanımız için şereflice çarpışarak düşmana bu topraklara geldiklerini lanet okutarak ölüp gitmek en güzeli.
:img-cray::img-cray::img-cray:
Vakit yola çıkma vaktidir. Karayılan, Şahin Bey ve mücadele omuz omuza savaşacak olan herkes atlarının yanı başında ‘gidiyoruz’ talimatını bekliyorlardır. Karayılan bahçenin ortasına gelir ve ;
Karayılan: Bugün çıkacağımız yolda kimseye geri dönme garantisini vermiyik. Buna rağmen hala bizimle misiğiniz?
Topluluk: Sizinleyiz!
Karayılan: O vakit Allah yar ve yardımcımız olsun!
:good::good::good:
Çiçeklom da Allah inancını çok güzel kullanıyor. Yeri gelmişken Dede’li sahneler de istiyorum ben! Ne bileyim, çatışmaya gitmeden önce Memed bir el öpmeye gitse falan dergaha, ya da Dede gelse yiğitlere moral için falan. Senaristler nasıl olsa forumları okuyor değel mi, isteklerimizi belirtelim biz de, belkim kale alırlar
Gerçi benim aklımda var bir tane de, orda din olgusunu işleyebileceğim meçhul :img-in_lo :img-hyste
Gençler&Çocuklar: Ağam, Ağam bizi de bekleyin.
Karayılan: (Çocukların ve gençlerin yanına gelir) Ne oldu söyleyin hele.
Gençlerden biri: Ağam biz de sizinle gelmek istiğiz!
Karayılan: Eliniz silah tutuy mu?
Gençlerden diğeri: Tutuy Ağam, düşman altında olup da elimiz silah tutmaz olur mu heç?
Karayılan: Tamam o vakit, Nizipli elimizdeki silahlardan ver bu delikanlılara.
Nizipli: Olur ağam. De hele gelin yamacıma.
Gençler Nizipli’nin yanına giderler. Çocuklar geride kaldıkları için üzülürler. İçlerinden birisi fişek gibi öne atılır ;
Çocuklardan biri: Ağam, biz de düşmana karşı savaşmak isteyik.
Karayılan: (Yanına gelen çocuğun başını okşadıktan sonra) Siz analarınızın yanında kalın. Burada size ihtiyaç olabilir.
Çocuklardan biri: Analarımız kendileri gönderdi. Düşmanı def edin de rahat edek dedi. Burada bizim yapacağımız iş de yoktur. Sizin bize ihtiyacınız olabilir. Burada zaten abluka altındayik.
Karayılan: Öyleyse siz de askerlerin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olursunuz. Ekmek, su taşırsınız. Haberci görevi yaparsınız.
Türk milleti gerçekten de böyledir, değel mi? :img-yes::img-kiss:
Kimsecikler yok forumda, kendim çalıp kendim oynuyorum, ama olsun. Arzu'cum beni çaldır demişsin ama, uyuyorsundur falan diye kıyamadım. Bir yandan da çalışıyorum bilgisayrda, o nedenle gelen olursa ne ala, olmazsa canınız sağolsun, yarın görüşürüz :love05:
Arkadaşlar, ya bu normal mi söyleyin bana: Benim ilk girdiğim forum Karayılan'dır. O da tesadüfen olmuştur. O nedenle hiçbir fikrim yok, gerçekten. Böyle biten bir dizinin ardından senaryolar yazıp devam ediyormuş gibi yorumlar yapmak normal mi? Yani bu yapılan bir şey mi?
Yoksa biz kafayı mı yedik?
Cevabınız ne olursa olsun, bu şekilde kafayı yemek iyi geliyor bana. Yıllardır kitap okuyamıyorum, film seyredemiyorum diye yakınıp duruyordum, çocuklar yüzünden. Ama şimdi bulduğum ilk fırsatta foruma koşuyorum. Burdaki muhabbet te acayip hoşuma gidiyor :img-icecr İyi ki varsınız!
Ama bunu en çok da çiçeklom'a borçluyuz :love05:
Arzu'cum, yorumun için teşekkür ediyoruz canım. Memed'in Elvan'a çakısını vermesinde aslında bi nevi yine onu korumak istemesi yatıyor. Elvan'ı koruyamadığını düşünmüyor belki ama bi şekilde içinde bulunduğu durumu Elvan'a anlatmaya çalışıyor. Memed'in düşüncesinde değişiklik biranda olmadı. Selahattin'in konuşması Memed'i düşünmeye sevk etti. Selahattin ne demişti ''Köstek olma, destek ol!'' Memed şuanda tam destek olacak durumda değil ama bi sonraki bölümde aralarındaki buz erimeye başlayacak inşallah :img-in_lo Elvan dağ, tepe mazeretleri arkasına sığınır mı? Tabiki hayır :) Olacak yani bişiler yani inşallah :)
Akademik'im, yorumun için teşekkür ederiz. İsmail Dedeyi unutmadık, senaryoya dahil olacak ama şimdi değil. Öyle bir anda senaryoya dahil olacak ki, kırıkların acısını dindirecek; yaraları saracak :img-in_lo
Akademik'im, Kırık Kanatlar zamanında Cropsy'im ile ben yani Kırçiçeği buna benzer senaryo yazmıştık. Ama biz devam senaryosu yazmamıştık Kırık Kanatları en baştan kurgulamıştık ve senaryoda istediğimiz şekilde düzenlemeler yapmıştık. :img-in_lo Bu durum normal yani bana normal geliyor :) Eğer anormal bi durumsa da hepimiz anormal olduğumuz için yine mutlucuk olabiliriz :img-in_lo:img-hyste
* * * * *
Laylaylomm'um ile aldığımız kararı açıklamak istiyorum izninizle. 23.Bölümden sonra sezon finali yapmayı düşünüyoruz. Yani 23.bölüm sezon finali bölümümüz olacak nasipse. Bir süre ara vermeyi düşünüyoruz. Forum hayatının dışında şuanda her ikimizde yoğun bir döneme girdik. Benim finallerim ve ekstradan çıkan kurslarım var. Üstelik yaz geldi sayılır, sıcaklarda senaryo yazması gerçekten zor oluyor. Bide aralıksız olarak 4-5 haftadır bölüm yazmaya çalışıyoruz. Aksaklıklar olmasın diye çok çabalıyoruz ama gözden kaçırdığımız ve ağırlık veremediğimiz bir kaç nokta olabiliyor. Bide tarihi senaryo yazmak gerçekten çok külfetliymiş ben onu bi kez daha anladım:img-yes: Sözümüzün özü yorulduk ve senaryoda aksamalar olmasın diye ara vermeye karar verdik. Sizlerin tepkisi nasıl olacak bilemiyoruz ama umarız bu kararımız olumsuz olarak dönmez bizlere :img-in_lo
24.Bölümle birlikte fırtına gibi esmeye başlayacağız inşallah ama bunun zamanı hangi tarih olur şimdiden bilemiyoruz :img-icecr
Sevgilerimizle...
Evet, gerçekten zor, çok çok haklısınız, bu duruma acayip üzülmekle :img-cray: birlikte sizi anlıyorum, ama umarım 24. Bölüm'le devam ederiz. Ederiz di mi? :img-in_lo
Bu arada, arkadaşlar, dizi ekibine hediye klip işi ne oldu? Sezon finali de yapıyoruz, yaza tam anlamıyla girmeden şu işi de halletseydik. benim aklıma klibin yanısıra, çiçek-lom'un devam senaryolarını göndermek de hoş olurdu diye geldi. Hani bizim kalbmizde bitmediğini görsünler anlamında. :img-in_loNe dersiniz?
Sezon finali he :img-cray: Yeni başlangıç yaptığınızda kolay bırakmayız ama birde kesin devam kararı alırsanız çok problem çıkartmayız... :icon_sorr
akademik'cim bence fikir çok güzel ama sayın senaristlerimiz ne der bilemiyorum :img-in_lo
laylaylomm
28-05-08, 13:00
Merhaba,
Akademik, çakı, bıyık muhabbetine çok güldüm.:img-hyste Şimdi vaktim olmadığı için çıkmak zorundayım. İlk bulduğum fırsatta onlara cevap vereceğim.
*Topik: Ermeni mezesi, çerez değil.
*Khavidis: Ermeni yemeği
*Viyolet: Mor
Bunu da belirteyim dedim.
Akademik, yaptığın öneri de Kırçiçeğimin dediği benim de kabulümdür. O yüzden o soruyu o cevaplarsa sevinirim.
Akademik'cim, ben hediye işine sıcak bakmamıştım biliyorsun. İnternet ortamında zor olur demiştim. Ama siz bişiler yapıcaz derseniz de katılırım demiştim. ;) Klip işini de Sahra yapıyor demiştiniz. Bu yüzden Sahra'ya sormak lazım klibi ;)
Senaryomuza gelince bence çok hoş bir durum olabilir. Oyuncularımızın ellerine ulaşırsa eğer diziyi sahiplendiğimizi ve tüm engellere rağmen sahip çıkmaya devam ettiğimizi anlamış olurlar. Laylaylomm'um incelik göstererek cevabı bana bırakmış, eminim Laylaylomm'um da çok istiyordur böyle bişeyi o sebeple bence bi sakıncası yok bilakis memnun oluruz diyorum :img-in_lo
Arzu'cum, daha planlarımız var yani siz bizi bıraksanız bile biz aklımızdakileri senaryoya dökmeden Karayılan'a senaryo yazmayı bırakmayız :img-icecr Açıklamamda da dediğim gibi gerçekten külfetli ve yorucu bişi bu üstelik hani tek işimiz de bu değil :) Dizilere senaryo yazanlar gibi tek işimiz senaryo yazmak olsaydı oooo tozunu attırırdık buranın (Havalara giren Kırçiçeği :img-hyste) Ama dediğim gibi yaza girdik sayılır, sınavlar, finaller, işler var bizi bekleyen. Ara verme sebebimiz bu yani, ömrümüz olursa ve ciddi anlamda bi aksilik çıkmazsa yeniden devam edeceğiz yazmaya; ÇiçekLom sözü veriyoruz :img-in_lo
:happy0064:happy0064:happy0064
Siz yazmaya devam ettiğiniz sürece bende keyifle okuyup, yorumlamaya devam ededeğime dair söz veriyorum :love05:
Klip işine gelince saHra'yı bi sıkıştırsam söyleyeceğim de beceremedim bir türlü... :img-cray:
çiçeklom senaryo fikrinin hoşuna gitmesine sevindim. Hatta çıktı alıp ufak bir kitapçık haline de dönüştürebilirim ben. Ama klip de yapalım mutlaka. arzu'cum valla çok iyi olur saHra'yı yakalayabilirsen, ama o hiç uğramıyor artık. Benim bilgisayar becerim zayıf ötesi, arzu'm bilir. O yüzden o işe hiç bulaşamam.
Oyunculara ufak tefek hediye işini üstlenebilirim, bu haftadan sonra yazın ben işte daha rahatım. Hepsine burçlarına göre uğurlu taşlar, nazar boncuğu falan gibi birşeyler bulabilirim. Ya da başka şeyler, piyasaya bakayım bulurum birşeyler, hediye alma konusunda fena değilimdir vaktim olduğu müddetçe, almasını da çok severim. Tahtakale, Kapalıçarşı olaylarına bayılırım, oralarda insanı şaşırtan hediyelikler olabiliyor. Parası ise hiç önemli değil arkadaşlar, gerçekten gönlünüz ferah olsun o konuda, zaten öyle çok pahalı birşeyler olmasına gerek yok, önemli olan hatırlamak.
Zaten hediyelerin ulaşım işini halletmeye çalışıcam biliyorsunuz, ama malum yaz sezonu, herkes bir yerlere dağılabilir. O yüzden elimizi çabuk tutmamız lazım.
Evet ilk yorum senden yine, hemen tebrik edelim Mericik'imizi :img-clapp Demiştim sana seveceğin bir oyuncu olacağına eminim diye, yazdıklarını okuyunca da çok sevindirik oldum. Tercihimiz doğruymuş dimek
Teşekkür ederim...Bundan sonra yine ilk yorum benden:img-cool2
Özgü'yü gerçekten severim.Mutluluk filminde böyle köylü bir kızı canlandırıyordu Akademik'imin de dediği gibi o Agop'un elinde olduğu sahnede ahırda tutulduğu bölüm geldi aklıma:img-wink:
Iraz'dan kurtulacak mıyız ben de bilmiyorum. Kurtulmayı çok istediğimize emin olabilirsin ama Mericik'im, şartlar olgunlaşınca kurtulacağız inşallah : )
Ya otluk yapmacaksa kalabilir.Benim açımdan no problem.Ama ille de Memed ile Elvan'ın arasını bozacağım,Elvan'a mide ağrıları çektireceğim diyorsa kaçsın benden:img-gun:
Hımm nasıl desem Memed, Elvan'ın duygularında kuşkuya düşmüştü ya hani bu kuşkularının yersiz olduğu daha yeni dank etti desek.Elvan, süründürsün Memed'i ama O'nu süründürürken kendisi de sürünüyor kıyamıyoruz ikisine de.Bakalım neler olacak bi sonraki bölümde...
Evet bunlar sanki ikiz gibiler.Biri üzülürken diğeri de üzülüyor.Ben de üzülüyorum:icon_sorrAma bir yandan da Memed sürünsün istiyorum:img-pilot
Hayır ismini bilerek söylemedik. Farklı şeyler olacak, planladığımız gibi ilerleyebilirsek eğer çok hoş şeyler olacak
Ben bu kız ile ilgili çok keyifli sahneler izleyeceğiz diyorum:img-blush
Yeni kızımız aşk üçgeni, beşgeni olmaz. Aradaki sevdaları anlayacak kadar da zeki.
Bir dakika bir dakika şimdi bu bir tüyo mu?Sevdaları anlayacak derken ne demek istediğinizi anlamadım.:icon_whisŞimdi dizimizde sevda olayı iki kişi ile sınırlı kalmadığından merak ettim bu kız neler çevirecek?:img-icecr
Akademik'im, Kırık Kanatlar zamanında Cropsy'im ile ben yani Kırçiçeği buna benzer senaryo yazmıştık. Ama biz devam senaryosu yazmamıştık Kırık Kanatları en baştan kurgulamıştık ve senaryoda istediğimiz şekilde düzenlemeler yapmıştık. Bu durum normal yani bana normal geliyor.Eğer anormal bi durumsa da hepimiz anormal olduğumuz için yine mutlucuk olabiliriz
Ben bu senaryoyu yazdığınızı biliyorum biliyor musun?Öyle KK başlığına bakarken gözüm takılmıştı ama maalesef okuma fırsatım olmamıştı.En kısa zamanda ona da bakacağım...Yorum yapamasam da okumak istiyorum o senaryoyu da:img-in_lo
Yani 23.bölüm sezon finali bölümümüz olacak nasipse.
Öyle mi:img-cray:Siz de haklısınız tabi...Ne zaman yazmaya başlayacaksınız?Ne kadar zaman ayrı kalacağız?:img-cray:
Yav şimdi Memed'imi niye süründürüyorsunuz ki :img-cray::img-cray::img-cray:
Ne yapsın, adamceğizin kafası karıştı... dert 1 değil ki :icon_sorr Hem duyduğunda ne çok gelgitler yaşadı unuttunuz mu... :icon_whis Bende kızdım ama süründürmek olmaz, kıyamam ben ona :love05:
çiçeklom senaryo fikrinin hoşuna gitmesine sevindim. Hatta çıktı alıp ufak bir kitapçık haline de dönüştürebilirim ben. Ama klip de yapalım mutlaka. arzu'cum valla çok iyi olur saHra'yı yakalayabilirsen, ama o hiç uğramıyor artık. Benim bilgisayar becerim zayıf ötesi, arzu'm bilir. O yüzden o işe hiç bulaşamam.
Klip için saHra bana dönmezse bu işte çiçeğime kalacak gibi... Senaryo yazmaya vakit bulamıyorlar klip için zaman ayırabilir mi bilmiyorum ama başka çaremizde yok gibi görünüyor... :img-cray:
PC konusunda bende senden farksız sayılmam be akademikcim... :img-in_lo
Klip için saHra bana dönmezse bu işte çiçeğime kalacak gibi... Senaryo yazmaya vakit bulamıyorlar klip için zaman ayırabilir mi bilmiyorum ama başka çaremizde yok gibi görünüyor... :img-cray:
PC konusunda bende senden farksız sayılmam be akademikcim... :img-in_lo
Hay Allah! :icon_sorr
Çok yüklenmiş oluyoruz arkadaşlara, ama kırçiçeği nin klipleri süperdi , belkim 100 kez izlemişimdir Elvan & Memed klibi vardı bir tane, sonunda silah talimi sahnesiyle biten :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Ben bu senaryoyu yazdığınızı biliyorum biliyor musun?Öyle KK başlığına bakarken gözüm takılmıştı ama maalesef okuma fırsatım olmamıştı.En kısa zamanda ona da bakacağım...Yorum yapamasam da okumak istiyorum o senaryoyu da
Neğen söylemedin şimdiye kadar o senaryoyu da bildiğini? :img-blush Yalnız o senaryomuzun başları yer almıyor sayfada :icon_sorr Çok Sevgili Modlarımız Kırık Kanatlar'a dair yorumlarımızı ve ilk senaryolar başlığımızı geri dönüşü olmayan yere göndermişlerdi :img-cray: Ama istersen sana gönderirim ben, pc'de kayıtlı duruyor hala : )
Özgü'yü ben çok severim, yani çıtı pıtı olmasına rağmen her türlü role girebiliyor oluşunu seviyorum. Oldukça da yetenekli bana göre. Anlatacağımız karaktere en uygun yüz hatları ve yetenek onda vardı. O sebeple Özgü'yü seçtik :img-in_lo Kızı bi dillendirebilsek ooo çok güzel şeyler çıkacak ortaya ama işte bazı acı gerçeklere değinmek zorundayız :icon_sorr
Edit büdüt: Mutluluk filmi, Babam ve Oğlum'dan sonra favori ikinci filmimdir. Kaç kez izledim bilmiyorum ama çok seviyorum. Meryem'i de çok seviyorum, keza Cemal abi süper ötesi zaten : ) Özgü'nün o karakteri canlandırmasından etkilendiğim için de Özgü'yü önermiştim Laylaylomm'uma, O da sağolsun beni kırmayıp kabul etmişti : )
Ne zaman yazmaya başlayacaksınız?Ne kadar zaman ayrı kalacağız?
Ne zaman yazmaya başlayacağız bilmiyoruz, 23.bölümü daha yeni toparladık. Tam 3 saattir düzenleme yapıyorum, öğle yemeği oldu ikindi yemeği :img-hyste Neyse işte heyecanlı, gurur verici, hüzünlü bi sezon finali hazırlamaya çalışıyoruz size. Bittiğinde hem gözyaşı, hem heyecan çokca da gurur olacak yüzlerinizde yani öyle tahmin ediyoruz :img-in_lo
Yazı atlatırız diye tahmin ediyorum ben. Haziran ayında yurtdışından ve yurtiçinden akrabalarım, arkadaşlarım gelicek nasipse :img-in_lo Zaten o sıralarda herkes tatile çıkmaya başlayacak sizin açınızdan da iyi olacak. Aklınız forumda kalmayacak : )
ÇiçekLom sözü verdik yani bi şekilde devam edeceğiz ama hemen değil :img-in_lo
Klip işi bana mı kalıcak? : ) Şey kem küm Sahra'ya ulaşsak daha iyi olur tabi ama kendisi müsait olmazsa ben el atabilirim. Elimi ne zaman atarım bilmiyorum ama benimle klip üzerinde çalışması zordur söyleyeyim.:img-hyste
Her şarkıyı, türküyü beğenmem; her sahneyi klipte kullanamam yani ükelalık olarak algılamayın da klip işi biraz nası desem yürekte bitiyor. Ben içime sindiremediğim bir şarkıya yada sahnelere klip yapamam. Bu yüzden bi çok arkadaşımı geri çevirmişliğim vardır :icon_sorr O yüzden Sahra'ya ulaşalım derim ben. Tükaka Kırçiçeği dersiniz sonra filan olmaz yani :blush:
saHra'cığıma ulaştım arkadaşlar. :happy0064 Seve seve yapacağını söyledi sağolsun... :love05: Ve klip ile ilgili ayrıntılar bekliyor bizden... Herkes fikrini paylaşırsa sevinirim... Şarkı + nasıl görüntüler istiyoruz + herhangibiryerine metin yazmak istiyormuyuz, istiyorsak o metni kim yazacak... vs.vs...
Yav şimdi Memed'imi niye süründürüyorsunuz ki :img-cray:
Ne yapsın, adamceğizin kafası karıştı... dert 1 değil ki.Hem duyduğunda ne çok gelgitler yaşadı unuttunuz mu... Bende kızdım ama süründürmek olmaz, kıyamam ben ona
Canımcım,Arzu'cum hiçbirimiz kıyamayız ona:img-in_loAma ben bu konuda çok hassasım.Elvan'ın kendi içinde fırtınalar koparken Memed'in onu daha çok üzmesini istemiyorum:img-cray:Zaten Memed yapmaz öyle şey...Ne yapıyorsa aşkından yapıyor,bunu biliyoruz:img-blush
Yazı atlatırız diye tahmin ediyorum ben. Haziran ayında yurtdışından ve yurtiçinden akrabalarım, arkadaşlarım gelicek nasipse :img-in_lo Zaten o sıralarda herkes tatile çıkmaya başlayacak sizin açınızdan da iyi olacak. Aklınız forumda kalmayacak
Tabi o da doğru...Nasıl geçecek yazın bakalım:icon_sorr
saHra'cığıma ulaştım arkadaşlar. :happy0064 Seve seve yapacağını söyledi sağolsun... :love05: Ve klip ile ilgili ayrıntılar bekliyor bizden... Herkes fikrini paylaşırsa sevinirim... Şarkı + nasıl görüntüler istiyoruz + herhangibiryerine metin yazmak istiyormuyuz, istiyorsak o metni kim yazacak... vs.vs...
Oleeey :happy0064:happy0064:happy0064 Harika!
Mesela giriş müthiş jenerikle başlar...Sonra sırayla tüm oyucuların en iyi performans gösterdikleri sahneler olabilir... Sonra KULEDİBİ'nin unutulmaz repliklerinin olduğu sahneler yer alabilir...İlk başlarda dizi daha başlamadan tanıtım filmlerinde Taylan Biraderlerin görüntüleri vardı, onlar olabilir...Arada oyuncular veya sahneler için forumda yapılan yorumlara yer verilebilir yazılı metin olarak geçebilir...Sonunda da ortak bir yazı oluşturabiliriz, teşekkürlerimizi sunabiliriz falan...
Süreside önemli aşağı yukarı ne kadarlık bir çalışma olsun. :icon_whis 10-15 dk iyidir bana kalısa uzun olduğunu düşünürseniz en az 10 dk. olsun derim...
Jenerik müziği mutlaka kullanılmalı ama ilk jenerik... Teşekkürlerimizi ileteceğimiz bir metinde olmalı... Kalemi kuvvetli arkadaşlarımız var nasılsa yazarlar hepimizin ortak duygularını...
Süreside önemli aşağı yukarı ne kadarlık bir çalışma olsun. :icon_whis 10-15 dk iyidir bana kalısa uzun olduğunu düşünürseniz en az 10 dk. olsun derim...
Jenerik müziği mutlaka kullanılmalı ama ilk jenerik... Teşekkürlerimizi ileteceğimiz bir metinde olmalı... Kalemi kuvvetli arkadaşlarımız var nasılsa yazarlar hepimizin ortak duygularını...
Bence de 10-15 dakkayı aşmasın, sıkmasın. Tabii ki ilk jenerik, bence de. Bitişi de atına binmiş de.. ile bitmeli atlı sahnelerle....
Acaba bir bütünlük olsa mı CD'de? Hani kısa bir film gibi birşey.
Bir de ben KULEDİBİ ve belki Rüya İşçileri bölümlerinin olmasını tercih ederim. Aradaki bölümler olmasın lütfen mümkünse!!!
Aslında her bölümde en beğendiğimiz sahneleri yazsak ve aralarından seçsek hep beraber en iyisi. Aramızda bölümler paylaşsak ve sahneleri belirlesek daha kısa sürede biter gibime geliyor. Organize olursak daha kısa sürede bitirebiliriz. Her bölümde öne çıkan sahneler herkes için üç aşağı beş yukarı aynı. Eğer ilave etmek istediğimiz olursa arkadaşlarımızın bölümlerine ilave ederiz olur biter. Ne dersiniz?
Bir de bunu bir akşam belirli bir saatte buluşup forumda yapsak. Bana bugünden itibaren Cmtesi akşamına kadar uyar. Yani Perş-Cuma-Cmtesi foruma girebilirim.
Kimler bu çalışmada yer almak istiyor?
Sizlere en uygun zaman ne zaman?
Ben bugün 22:30'dan sonra forumda olabilirim mesela.
Hadi arkadaşlar, bir elin nesi var, iki elin sesi var, bu şekilde saHra'nın işini de kolaylaştırmış oluruz.
Ben bu akşam ve yarın akşam istenilen saatte nette olabilirim... Hafta sonu yokum malesef...:icon_sorr
Topluca karar verirsek çok daha iyi bir çalışma olur sanırım. Hem herkes fikrini söylemiş olur...
laylaylomm
29-05-08, 17:07
Akademik, senin önerdiğin saatte ben nette olamam. Hatta bir süre sonra forumdan da çıkacağım.
Benim kliple ilgili önerim; Karayılan üzerine kurulu bir hikaye olduğu için o klipte ön planda olmalı. Başı onunla başlamalı, sonu onunla bitmeli. Unutulmaz sahneler olan korkiymisiniz, bırakmak yok... olmalı. Sizin de yazdığınız gibi atlı sahneleri de olmalı. Yılanın kabuk değiştirmesi ve Karayılan'la ilgili bir sahnede olmalı diye düşünüyorum.
Polat Bilgin'in ağlama sahnesi de olmalı. O ara bölümlerde olduğu için onu da vurgulamak istedim.
Akademik, senin önerdiğin saatte ben nette olamam. Hatta bir süre sonra forumdan da çıkacağım.
Benim kliple ilgili önerim; Karayılan üzerine kurulu bir hikaye olduğu için o klipte ön planda olmalı. Başı onunla başlamalı, sonu onunla bitmeli. Unutulmaz sahneler olan korkiymisiniz, bırakmak yok... olmalı. Sizin de yazdığınız gibi atlı sahneleri de olmalı. Yılanın kabuk değiştirmesi ve Karayılan'la ilgili bir sahnede olmalı diye düşünüyorum.
Polat Bilgin'in ağlama sahnesi de olmalı. O ara bölümlerde olduğu için onu da vurgulamak istedim.
Katılıyorum, bence de Karayılan ön planda olmalı. Ben iki gündür 4. bölüme kadar seyrettim. Şimdi 5 ve 6'yı seyrdeyim istiyorum. Ben mesela hemen bu bölümlerdeki önemli sahneleri çıkarabilirim bu akşam.
Sevgili ÇiçekLom,
Savaş
Acı, yokluk, sefalet savaşın içyüzüdür
Zafer, dostluk, beraberlik savaşın bir düşüdür
Vatan, din, millet savaşın ülküsüdür
Antep, Urfa, Maraş başarının öyküsüdür
Karayılan, Şahin kardaş bu mücadelenin öncüsüdür
Diğer gelişmeler bir tarafa son satırlarınız varya beni benden aldı... Savaşı ve yaşananları anlatan ne güzel cümlelerdir onlar öyle... Önünüzde saygıyla eğiliyorum ve bu yeteneğinize şapka çıkartıyorum...
Yüreğinize sağlık... :happy0064
Çetelerin faaliyetleri tüm hızıyla sürmektedir.
Daha çok can yakacaklar yani:img-cray:
Ayşe Ana-Anuş Ana, oğullarının karargahına ulaşmışlardır. Karargahta oğullarını bulamayacaklardır. Ama onların nerede olduğunu söyleyen biriyle tanışacaklardır.
Ben demiştim bunu zaten,orada görebilecekler mi diye:icon_sorrŞu kişiyi merak ettim şimdi...
Sona, arada kalmışlıktan kurtulmak isteyecek ve çok büyük adımlar atacaktır. Laroş’un bu duruma tepkisi nasıl olacaktır?
Oh be sonunda...Laroş'ın tepkisini merak ediyorum.Entel,dantel birşeyler söyleyecektir yine:img-hyste
Savaş, Elvan ve Mehmed’in dilini çözmüştür. Yanlış anlamalar açıklığa mı kavuşturulacaktır? Konuştukları evliliğe giden yolun anahtarını açacak mıdır?
Bu ne hız böyle...Ama bir an önce şu küslük bitsin:icon_sorrEski Elvan-Memed'i özledim:img-blushEvlilik konusunda ne konuşacaklar merak ediyorum bir de
Karayılan, Şahin Bey ve diğerlerinin mücadele öyküsüne hep beraber tanıklık edeceğiz.
Edelim edelim...Ne kadar zor da olsa edelim:img-cray:
Savaş
Acı, yokluk, sefalet savaşın içyüzüdür
Zafer, dostluk, beraberlik savaşın bir düşüdür
Vatan, din, millet savaşın ülküsüdür
Antep, Urfa, Maraş başarının öyküsüdür
Karayılan, Şahin kardaş bu mücadelenin öncüsüdür
Bunu gerçekten siz mi yazdınız?Eğer öyleyse ayakta alkışlıyorum sizi:happy0064Bu satırlar öyle çok şey ifade ediyor ki:icon_sorr
Savaş, Elvan ve Mehmed’in dilini çözmüştür. Yanlış anlamalar açıklığa mı kavuşturulacaktır? Konuştukları evliliğe giden yolun anahtarını açacak mıdır?
Herşey bir tarafa bu cümleyi okuyunce Lost'umun yüzünün aldığı ifadeyi görmek isterdim... Ama tahmin edebiliyorum bu bile çok keyifli...:love05:
Fakat ÇiçekLom'cuklarım da kulakları çınlarken aynı keyfi almışlar mıdır bilmem :img-hyste
Herşey bir tarafa bu cümleyi okuyunce Lost'umun yüzünün aldığı ifadeyi görmek isterdim... Ama tahmin edebiliyorum bu bile çok keyifli...:love05:
ben gülüyor muyum:icon_evil
yok keyifliymiş yok bilmem nemiş:img-beee:
sessizliğimden belli deilmi ruhhalim.. ziyadesiyle bu cümleler beni gerdi.. yay gibiyim çatacak bi adet lom bi adet diken aramaktayım..
yok dillerin çözülmeleri:img-beee: yok evliliğe giden yol:img-beee:
yav bu senaristler ne evlilik meraklısı çıktı böle:hıh
ne öncesinde ne şimdi bi aşk yaşayamadılar bu sevdicekler:img-cray::img-cray:
laylaylomm
02-06-08, 13:22
ben gülüyor muyum:icon_evil
yok keyifliymiş yok bilmem nemiş:img-beee:
sessizliğimden belli deilmi ruhhalim.. ziyadesiyle bu cümleler beni gerdi.. yay gibiyim çatacak bi adet lom bi adet diken aramaktayım..
yok dillerin çözülmeleri:img-beee: yok evliliğe giden yol:img-beee:
yav bu senaristler ne evlilik meraklısı çıktı böle:hıh
ne öncesinde ne şimdi bi aşk yaşayamadılar bu sevdicekler:img-cray::img-cray:
Bu kelimelerde Kırçiçeğim kabahatli değil. Direk bana çatabilirsin.
Evlilik kelimesinden hoşlandığını bildiğim için o cümleyi de ekleyeyim dedim. İzleyici memnuniyeti bizim için önemlidir değil mi?:img-hyste
Mericik ve Arzu, yazdıklarınız için teşekkür ederim. Şiir bize aittir, bir yerden alıntı değildir.
Yine ilk yorum benden:happy0064
Laroche: (Kendi kendine söylenmeye başlar) Türkler eski Osmanlı, Rus ve İngiliz yapımı tüfekleriyle bizim toplarımıza ve makineli tüfeklerimize mi karşı koyacaklar? Bu savaşın galibi belli, bunu çok acı bir şekilde öğrenecekler!
Hani böyle durumlarda "Sen öyle san" denir ya...Aynen Laroş'a öyle diyorum:img-beee:Evet bu savaşın galibi belli:İnanç ve yürek!:img-in_lo
Şahin Bey üzerindeki ceketi çıkardı ve büzüşmüş olan İbrahim’in üzerine örttü. İbrahim istemiyormuş gibi bi hamle yapsa da Şahin Bey güleç yüzü ile dursun işareti yaptı.
Oy oy canım benim...Şahin Bey gerçekten baba bir insan.Kendi çocuklarına nasıl davranırdı kimbilir.Azıcık bir anda gösterdi o babalığını,kızı ile oynamasını:img-cray:
Genç: Ağam sen ne deysin bu konuda? Haklıyım ama değel mi?
Karayılan: He sen haklısın emme annen de sağa sopa atmakla haklı.
Genç: Ama Ağam koyunların kaçmasında benim heç bi günahım yoktu ki?
Karayılan: He yohmuş. Az önce demedin mi çeşme başındaki kızlara bakacam diye koyunları kaçırdım diye?
Böyle sahneleri çok seviyorum.Memed-Margos,Memed-Selahattin,Behram-Nizipli,Nizipli-Şiro:blush:Hepsi çok güzel
Şahin Bey bir süre daha öyle bekledikten sonra sağ elini havaya kaldırdı ve adeta makineli varmışçasına art arda kurşun sesleri duyuldu. Her seste bir Fransız asker serildiği yerde kaldı. Fransızlarda panik havası oluşmuştu. Askerler nereye siper alacaklarını bilememişlerdi. Kaçışanlar vardı. Kimileri daha çok küçük, kimileri para ile askerlik yaptığı için ortalık bianda karışmıştı. Andrea, askerlerini savunmaya alana kadar birçok askerini kaybetmişti bile…
İşte bu!İnancın zaferi bu:img-in_lo
Elvan: Orası öyle ama bizdeki bu inanç, bu yürek olduktan sonra sırtımız yere gelmez gibi geliyor bana.
Dr. Osman: İnşallah Elvan’cım, inşallah atılan kurşunlar değil de yüreklerdeki inanç galip gelir…
Elvan kızım söyledi yine son sözü...Elvan'ın böyle tam yerinde söylediği ve içerisinde birçok anlam barındıran sözlere bayılıyorum:img-icecr
Iraz: Sen bırak ben taşırım Ayşe anamın eşyalarını… :hıh
Anuş Iraz’a iyiden iyiye sinir olmuştur. Kızı itelediğini görünce;
Anuş Ana: O da bizim kızımız sayılır, ona göre davran püsküllü kız!:img-pilot:img-hyste
Iraz: Yorulmasın diye dediydim ana, kötü bi niyetim yohtu.
Anuş Ana: Eyi eyi, öyle olsun…
Allah allah nerden Ayşa Ana'sı oluyormuş hanımefendinin:img-beee:Anuş Ana'm da sevmedi O'nu,Ayşe Ana'm da sevmeyecek...Oh canıma değsin:dance:
Elvan’ın kayalar üzerindeki sekişini izleyebildi doluk gözlerle. Elvan, Şiro ve Selahattin’e bakıp içlerini ısıtacak şekilde gülümsedi. Günlerdir zorlu koşullarda yaşamaya çalışan Şiro ve Selahattin, Elvan’ın gülümsemesi ile içlerinin ısındığını hissettiler. Sanki Elvan yaşama dair bir kanıt gibiydi o an için. Yaşamaya her ne olursa olsun devam edilmesi gerektiğini vurguluyor gibiydi.
O'nun güşülü,bakışı içini ısıtıyor zaten herkesin:img-in_loYaşama sevinci var O'nda...Şiro-Elvan'ın olduğu her sahneye bayılıyorum.Konuşmasalar da olur:img-icecr
Elvan:...Çok şaşırmıştım. Karayılan o gece savaşı istemediğini açıkladığında Karayılan’ı korkaklık ile suçlamıştım.
Memed: Koca Karayılan’a korkak dedin eyle mi?Gerçekten cesurmuşsun Elvan (Sanki başkasından bahsediyor gibidirler ve gülümserler yeniden)
Benim en sevdiğim sahnelerden birini hatırlatmışsınız:img-in_loCidden koskoca Karayılan'a korkak demişti Elvan:img-haha:Cesurdur bizim kızımız Memed Bey:img-blush
Memed: Gerek var Elvan, seni merak ediyim. Hem de çoh merak ediyim. Sağa bişi olicik diye aklım çıkacak gibi oliyi.(Memed çekinerek de olsa Elvan’ın saçlarına dokunur) Saçının teline zarar gelici diye ödüm kopiyi. Gendine dikkat et emi?
Elvan: Sen de kendine dikkat et Memed. Sana önceden de söylemiştim bir kayba daha yüreğim dayanmaz.
Memed: Merak etme kaybetmeyeceğiz kimseyi, ne kimseyi ne de birbirimizi.
Aman allahım ne güzel bir sahnedir bu böyle:img-blushO kayıplara kimsenin yüreği dayanmıyor Elvancık:icon_sorr
‘ Binbaşı Laroche,
Birazdan okuyacaklarınız eminim hoşunuza gitmeyecektir. Belki de tahmin ettiğiniz şeyleri yazıya döküyor olacağımdır. Bilemiyorum… Tek bildiğim bu oyuna daha fazla devam etmek istemiyor oluşumdur. Evet, bu bir oyundu Laroche! Yıllardır Türklerle yaşayan, onları kardeşimden ailemden öte gören benden bir Ermeni’den kardeşlerini satmasını istediniz. Teklifinizi aldığımda yüzünüze tükürmek istemiştim ama yapamamıştım. Biraz düşününce bu durumu kardeşlerime karşı avantaja çevirmek istedim ve yanınızda göreve başladım. Uzatıp daha fazla sizi sıkmak istemiyorum. Benim yerim, Türklerin yanıdır Binbaşı Laroche! Bir işgalcinin, bir Fransızın yanı değildir!
Size yaşattıklarım için özür dilemeyeceğim zira başta Antep halkına yaşattıklarınızla ve de Belkıs hanıma yaptıklarınızla daha da kötüsünü hak etmiştiniz! Siz beni affetmeyeceksiniz belki de benden intikam alacaksınız ama şunu unutmayın ki Tarih de sizi ve sizin gibileri affetmeyecek ve de unutmayacak!!!
Saygılarımla
Sona ‘
Sonunda diyorum artık...İyi dayandı yine:img-hysteAcıdım Laroş'a şimdi:img-pilot
Şahin Bey: O zaman kanımızın son damlasına kadar savaşacağımız için yemin edelim. Bizler esir yaşamaya dayanamayik. Düşman işgalinden kurtulduğumuz günleri göremesek de biliyik, çocuklarımız görecek. Biz de vatanımıza son görevimizi yaparak bu dünyadan göçüp gitmiş olacağık. Şimdi size sorayim, korkaklar gibi esaret altında mı yaşamak isteyisiniz, yoksa hür bir şekilde kanınızın son damlasına kadar şehit olmak pahasına savaşmayı mi yeğleyisiniz? Şehitlik mertebesinin çok yüksek olduğunu, şehit olanların sorgusuz sualsiz Cennet mekânında olduklarını unutmayiniz! Dinimiz için, devletimiz için, bu toprakları kanlarıyla sulayan atalarımız için kanımızın son damlasına kadar savaşmak için yemin ediymisiniz?
Karayılan ve Arkadaşları: Yemin ediyik, kanımızın son damlasına kadar savaşıciğik!
Her bölümde böyle şeyler yazıyorsunuz sonra kötü oluyorum ben:icon_whis
Laroche mücadelede başarılı olup, planlarını yürürlüğe koyamamasıyla beraber Sona’nın acısını derinden hissediyordu. Bu durum onu daha da hırslandırmıştı, öfkesini kusmak istiyordu. Acı yaşanacaksa o yaşatırdı. Ona kimse acıyı tattıramazdı. Andrea’nın sözlerine karşılık cevap veremedi ama içinden ‘Lanet olsun bunu çok kötü ödeyeceksiniz’ diye geçirmeyi de ihmal etmedi…
Laroş'a gerçekten acıyorum ya...Hem acı hem aşk...Yazık,çok yazık:icon_sorr
Iraz karargâh ile cephe arasında mekik dokuyordu. Fransız askeri Lamar’ın süslü laflarından hazetmediği için ‘Bi daha her göreve atlamiycim, Karayılan ne derse onu yapacim!’ diye karar vermişti. Zaten karargâhta da pek rahat değildi. Anuş Ana ile sürekli zıtlaşma halindeydi, yeni gelen kızın sessiz oluşundan da kuşkulanıyordu. Cepheden getirilmesi gereken yaralıları gördükçe de içi sızlıyordu. ‘Ya ağama da bişi olursa’ diye yüreği yanıyordu…
Yine oh canıma değsin işte:dance:
Babacığım;
Dün akşam geldiğinden beri çok mutluydum. Doya doya hasret gidermeye çalıştık. Ama hasretimiz bitmeden sen buralardan ayrılacaksın. Anam, kızkardeşim ve ben yine gerinde kalacağız. Bizleri Allah’a emanet etmiştin. Anama, kızkardaşıma ben de gözüm gibin bakiyim, bakiciğim. Düşmanla cenk ederken bizi aklına getirip de hüzünlenme. Ben diyimki; yeğit bir babanın ve fedakâr bir ananın oğluyum. Elim kalem tutuyi, ama Fransız kalemi tutmak istemiyim.
Düşmanlarının karşısına dikildiğinde; çoluk çocuk hasreti değil de Vatan hasreti çektiğini görsünler. Yeğitliğinle dağlar inleyecek biliyim. Kanının son damlasına kadar savaşıciğini de biliyim. Olur da şehit olacağını hissedersen de beni hatırına getir. Bir evlat yetiştirdim, ben bu dünyadan göçüp gitsem de o kanının son damlasına kadar savaşacak, atalarının kanını yerde komayacak, vatanımızı sahapsız bırakmayacak de, bağa güven. Ben her daim savaşmaya hazir bekliyim. Dinimize, vatanımıza, namusumuza dil uzatan bu nağmertleri topraklarımızda barındırmayacağık. Gözün arkanda kalmasın.
Selametle… Allah’a Emanet Ol.
:img-cray:10 yaşında bir de...Kıyamam ben O'na...Şahin Bey nasıl da gururlanmıştır oğluyla:img-in_lo
Jüliet, Meryem Ana tablosunun önüne geçmiş dua ediyordu. Duasını bitirdikten sonra Margos’un daha önceden hediye ettiği ama kendi dikkatsizliği yüzünden kırılan melekli bibloyu eline aldı. Margos ne de güzel tamir etmişti bibloyu. Margos’u düşünürken birden yüreğinin sızladığını hissetti ve melekli bibloyu ikinci defa elinden düşürerek yeniden kırılmasına sebep oldu.Biblonun yere düşüşüne mani olamamıştı ve sadece bakmakla yetinmişti, dudaklarından ise ‘Margos’ ismi dökülmüştü…
Bibloyu kırdı yine:img-beee:Margos'a olanları hissedebiliyor muymuş acaba?Ya da oldu-olmadı diye bir türlü karar veremiyordur...
Margos yediği kurşunun darbesi ile yere yığılmıştı. Günlerdir basık duran hava iyice kapandı ve sağanak halinde yağmur yağmaya başladı. Öyle şiddetli bir yağmurdu ki sanki birazdan olacaklara karşı ağıt yakıyor gibiydi…
:img-cray:Margos ölmesin.Canım ya...Nizipli neler yapacak bakalım gelecek sezonda
Atacak kurşunu kalmayan Şahin Bey, son hareket olarak tüfeğini yere çarparak kırdı, akın akın gelen Fransızların karşısında ve köprünün üzerinde bir ululuk ve kahramanlık heykeli gibi durdu. Göğsünü açarak “Allah’ım Vatanımı kurtar, alçak düşman gel de süngüle” diyerek haykırdı…
Dağlar haykırıyordu! Şahin vuruldu! Sema onun için ağlamaya çoktan başlamıştı, hiç dinmeyecekmiş gibi şiddetini arttırarak devam ediyordu. Yağmur damlaları adeta Şahin Bey’in kandamlalarını göstermemeye, her tarafa yaymaya yeminliydi.
Düşman bütün çirkinliğini göstermeye devam ediyordu. Korkusuzluğu ve yiğitliği ile nam salmış, gerçek bir kahraman olan Şahin Beyin vücudunu, süngülerle delik deşik ediyorlardı! Sağken yapamadıklarını, cansız kalmış bedenine yapıyorlardı…
:img-cray:Artık söyleyecek bir söz yok!:img-cray:
--------------
Sizin bir hatanız yok...Siz bizi çok sevindirdiniz biliyorsun değil mi?Herşey için çok teşekkürler:img-in_lo
ÇiçekLom birtanesiniz siz:img-in_loKimse yapmazdı böyle birşeyi,siz yaptınız.Tekrar tekrar teşekkürler:img-kiss:
laylaylomm
05-06-08, 14:22
Mericik, yorumun için teşekkür ederim. Bu bölümde savaşı da anlatacağımız için bu bölümü yazmak zor oldu. Üstesinden gelebilir miyiz diye tereddüte dş
düşmüştük.
Arzu, yorumun için çok teşekkürler.
ÇiçekLom :love05: sonsuz teşekkürler :happy0064
Savaşın ortasında da olsa Şahin Bey ve Karayılan'ın askerleriyle sıcak bir ilişkide olmarını gçrmek çok güzeldi... İnsan yanlarını öne çıkarmışsınız, keyifle okudum...
Anuş ve Ayşe analarımız her zamanki gibi süperdiler... marazanın notunu hemen vermiş olmalrıda ayrıca keyiflendirdi beni... Çok büyük hatunlar çok...
Köydeki kadınların Bozan ve Agop'un çetelerine boyun eğmemeleri çok hoşuna gitti. Bu kez kazanan eşkiyalar olmadı ya daha ne isterim...
Şehirdeki insanlarında cepheye tek yürek olmuşcasına yardım eli uzatmaları birlik ve beraberliğimiz açısından güzel anlardı, duygulanmamak imkansız...
Elvan ve Memed karşılaşmasını cephenin içinde de hiç sırıtmayacak şekilde yazdınız ya birşey diyemiyorum sadece alkışlıyorum...
Elvan'nın orada oluşu herkes için yaşam kanıtıydı ama en çokda Memed için bu çok belli...
Memed, Elvan'ı gördüğüne çok sevinsede ilk sözü "sen nasıl geldin" tam Memed'e göre... Sevdiğine kıyamayan koca yürekli adam...
Elvan'ın da sevdiğine kıyamayan halleri çok hoşuma gidiyor. İlk sözünün "açmısın" olmasıda çok anlamlı...
Memed'in özrü ve Elvan'ın itirafı çok güzeldi... Aşk böyle birşey dedirtiyor insana... Fakat, Karayılan Elvan'nın bozan ağanın 1 km yakınında bulunmasına bile izin vermeyecektir...
Vedalarıda çok güzeldi. Sarılmaları, anlından öpüşü... Memed ve Elvan gözümün önüne geldide mutlucuk oldum...
Savaş ortamında yaşananları çok güzel aktarmışsınız... Elvan'nın endişesi Memed'i görme arzusu sandım ki tekrar cepheye gidecek. Yaparmı yapardı korkmadım değil...
Şahin Bey'in oğlunun mektubunda gözyaşlarımımı tutamadım itiraf ediyorum... Çok güzeldi çok duygulandım... Yüreğinize sağlık...
Margos'un Nizipli için ölüme atlaması... Nizipli'ye ders olsun bir daha ters ters bakmaz...
Dar geçit ve kör nokta çok güzel ifadelerle anlatmışsınız... Şahin Bey'in şehit olması beni tarifsiz üzsede bir o kadarda gurulandım. Yüreğinize sağlık, anlatımınız çok güzeldi...
Çok bekletmeyin bizi... Yeni bölümleri merakla bekliyorum...
Karayılanım
05-06-08, 18:20
ayy 3 gündür kuduruyodum ancak şimdi okudum keşke okumasaydım dedimvalla dağıttınız beni yAAAAAAAA dicek laf bilemiorum özellkle son koparttı beni
ya ne zaman başlıcak yha bi söleyin
izlemedim ama keşke izleseydim:img-cray:
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.