Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - Mantık Hataları
resimde 06-02-1983 yaziyor galiba...belkide bu 2 Haziran demek oluyordur...bende sasirdim ...bu kizin dogum günü subatta, niye simdi dogum günü kutluyorlar diye...forumda böyle bir cözüm bulduk...:img-hyste
Asicik arkadaşım o dediğin gibi ayı başa günü sonraya yazmak ABD'de adet Türkiye'de değil. :img-hyste:img-hyste
Znr ve Cansu* arkadaşlarım siz Türkiye'de dizi izliyorsunuz bunda büyütecek ne var ki? İhsan'la Neriman'ın evlenme zamanı 30 ila 20 yılarasında kaç gitti geldi. Deveye demişler boynun eğri deve demişki "Nerem doğru" :img-hyste :img-hyste
Asicik arkadaşım o dediğin gibi ayı başa günü sonraya yazmak ABD'de adet Türkiye'de değil. :img-hyste:img-hyste
Znr ve Cansu* arkadaşlarım siz Türkiye'de dizi izliyorsunuz bunda büyütecek ne var ki? İhsan'la Neriman'ın evlenme zamanı 30 ila 20 yılarasında kaç gitti geldi. Deveye demişler boynun eğri deve demişki "Nerem doğru" :img-hyste :img-hyste
Tabi canım biz birden şaşırdık zaten... Oranın Antakya Özerk Bölgesi olduğunu unutuverdik... :img-hyste
29.Bolumde Ali sekterine guzel bir yerde yemek icin rezervasyon yaptiriyor sadece Asi ve kendisi icin.. Demir'e haber vermiyor.. Hatta Asi Demir'e de soyledim deyince baska bir odadan Demir'i arayip onu atlatiyor ve Asi ile Ali basbasa yemege gidiyorlar.. Fakat yemek masasi 3 kisilik hazirlanmis! Ali cok kurnaz o zaman! Hangi arada derede boyle olmasi soylendi? Ali biz seyirciyi bile atlatip herhalde son dakika sekterinden masanin 3 kisilik olarak degisitirilmesini istedi. Sirf Asi olayi cakmasin diye :icon_whis
Bence kucuk bir detay ama bu degisiklik seyirciye gosterilmeliydi..
29.Bolumde Ali sekterine guzel bir yerde yemek icin rezervasyon yaptiriyor sadece Asi ve kendisi icin.. Demir'e haber vermiyor.. Hatta Asi Demir'e de soyledim deyince baska bir odadan Demir'i arayip onu atlatiyor ve Asi ile Ali basbasa yemege gidiyorlar.. Fakat yemek masasi 3 kisilik hazirlanmis! Ali cok kurnaz o zaman! Hangi arada derede boyle olmasi soylendi? Ali biz seyirciyi bile atlatip herhalde son dakika sekterinden masanin 3 kisilik olarak degisitirilmesini istedi. Sirf Asi olayi cakmasin diye :icon_whis
Bence kucuk bir detay ama bu degisiklik seyirciye gosterilmeliydi..
sekreterine kac kisilik yemek oldugunu soylemedi aside yemege demirinde gelecegini zannediyor yani sofra normal dedigin gibi sadece ali cok kurnaz asi 3kisilik aliyse 2kisilik yemek planladi anlican :img-wink:
ama benim dikkatimi cekende su oldu nerdeyse yemek bitti asinin aklina demiri sormak anca geldi sanki basbasa yemek yemege cok merakliymis gibi insan daha yemege baslamadan servisler falan gelmeden demiride bekleseydik falan der nezaket icabi biraz bekler yada bi telefon edelim gelmiceki?? gecikicekmi?? yoldami?? falan bunlari sorar yok yok bizim asi kizin bu alide baya baya gonlu var herhalde
tuabdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama son bölümlerdeki asi de benim gözümde mantık hatasıdır.
insan yeni bir işe girerken önce çekinir ama asi maşallah..
inanın bazen sevgisinden şüphe ediyorum. demiri savunduğumdan değil ama ben onun asiye olan aşkını hissedebiliyorum ama asi için geçerli değil bu.ne zaman demirle araları bozulsa acaba unuttu mu çocuğu demeden edemiyorum.
birde izlerken gözüme takıldı asiler yemekten kalkıyor kerim geliyor naber asi diyor asi elindekini yemekle meşgul.hiç oarlı değil sanki elinden alan var.kerim yeni işin nasıl gidiyor diyor bir yandan yiyor bir yandan yoğun diyor.
neresi yoğun Allah aşkına bir iskenderuna gittiler o da tatil miydi başka bişey mi belli değil.akşamda yemeklerden beri gelmiyor.
yemekten kalkıyorlar ali-asi bir köşeye çekilmiş konuşuyorlar.ali asiye bana buraları gezdir diyor asi hemen tamam diyor adamla mağaralara (başka bişeyde olabilir tam anlamadım) giriyor felan.her ne kadar göstermeselerde öyle bir sahnede vardı iyi cesaret var valla kızda.
defneye bile kerimle nişanlanacağı dönemde izin vermeyen annesi maşallah asiyi pek önemsemiyor heralde kız her akşam ayrı yemekte gecenin bikaçı dönmeler.üzgünüm ama sadece ali-asi vakit geçirsin diye hazırlanan sahneler var.yemek sahnesi bile öyleydi imzayı şirkette de atabilirlerdi yok dalga sesiymiş yok bilmem neymiş.
ve asi aliye umut veriyor.gözlerinin içine gülerek bakmalar felan..ben olsam alinin yerinde bu kızda benden hoşlandı heralde derim...
üzgünüm asi karekteri de demirden sonra batmaya başladı gözümde.. ve görünen o ki 30. bölümde daha çok batacak..
EDİT:Burayı gerçekten takip ediyorlar sanırım neriman asiye nerelerdeydin dedi..:)
defneye bile kerimle nişanlanacağı dönemde izin vermeyen annesi maşallah asiyi pek önemsemiyor heralde kız her akşam ayrı yemekte gecenin bikaçı dönmeler.üzgünüm ama sadece ali-asi vakit geçirsin diye hazırlanan sahneler var.yemek sahnesi bile öyleydi imzayı şirkette de atabilirlerdi yok dalga sesiymiş yok bilmem neymiş.
ve asi aliye umut veriyor.gözlerinin içine gülerek bakmalar felan..ben olsam alinin yerinde bu kızda benden hoşlandı heralde derim...
üzgünüm asi karekteri de demirden sonra batmaya başladı gözümde.. ve görünen o ki 30. bölümde daha çok batacak..
bu dediklerine harfiyen katiliyorm. neriman gece defnenin kerimle arabada konusmasina izin wermezken, asi 2 erkekle sehir disna gidiyor ve otelde kaliyor. hayir bunda yanlis bisi yok tabiki ama, okadar SIKI bir anne nasl aside bukadar genis dawranabiliyor anlamiyrm. ama bana sakin "is nedeniyle izin veriyorm" die gereksiz senaryolarla gelmesinlr...
bnm gözm de de asi karakteri gittikce batiyo. dizide mantik hatalari oldunu hep görmüsümdür ama kisilerde mantik hatalarini ilk defa bu dizide göryrm...
we asi süreki salata yiyodu :D buda gözmden kacmadi... heralde bize bi msj wermek istiyo. "salata yiyin beni gibi güzellesin " misali :P :D
bu dediklerine harfiyen katiliyorm. neriman gece defnenin kerimle arabada konusmasina izin wermezken, asi 2 erkekle sehir disna gidiyor ve otelde kaliyor. hayir bunda yanlis bisi yok tabiki ama, okadar SIKI bir anne nasl aside bukadar genis dawranabiliyor anlamiyrm. ama bana sakin "is nedeniyle izin veriyorm" die gereksiz senaryolarla gelmesinlr...
bnm gözm de de asi karakteri gittikce batiyo. dizide mantik hatalari oldunu hep görmüsümdür ama kisilerde mantik hatalarini ilk defa bu dizide göryrm...
we asi süreki salata yiyodu :D buda gözmden kacmadi... heralde bize bi msj wermek istiyo. "salata yiyin beni gibi güzellesin " misali :P :D
he he ama o güzellikte başa bela her gelen asiye sarıyor.:img-wink:
birde ben iskenderundaki yemekte asinin yine o sırt dekolteli elbiseyi giymesine anlam veremedim.istanbulda demire bence de bu elbise çok abartılı keşke kendi kıyafetlerimden getirseydim demedi mi? o elbise istanbulda bile abartılıyken iskenderunda tanımadığın bir adamın yanında nasıl giyebiliyorsun ben anlamış değilim.aliyle gittiği yemekteki tarz bir kıyafet giyebilirdi. sonra adamın yanına gitmeler elini tutmalar ayakkabı çıkarmalar her dediğine evet demeler tutup ateşin var mı diye alnını ellemesine izin vermeler...asi ve kardeşleri gibi muhafazakar yetişimiş kız tipine yakıştıramadım.asi bu değildi kendini ağırdan satardı.
sanırım senaristler elde tek düzgün karekter bu kaldı diziye uymuyor bunu da batıralım battı balık yan gider dediler heralde..
he he ama o güzellikte başa bela her gelen asiye sarıyor.:img-wink:
birde ben iskenderundaki yemekte asinin yine o sırt dekolteli elbiseyi giymesine anlam veremedim.istanbulda demire bence de bu elbise çok abartılı keşke kendi kıyafetlerimden getirseydim demedi mi? o elbise istanbulda bile abartılıyken iskenderunda tanımadığın bir adamın yanında nasıl giyebiliyorsun ben anlamış değilim.aliyle gittiği yemekteki tarz bir kıyafet giyebilirdi. sonra adamın yanına gitmeler elini tutmalar ayakkabı çıkarmalar her dediğine evet demeler tutup ateşin var mı diye alnını ellemesine izin vermeler...asi ve kardeşleri gibi muhafazakar yetişimiş kız tipine yakıştıramadım.asi bu değildi kendini ağırdan satardı.
sanırım senaristler elde tek düzgün karekter bu kaldı diziye uymuyor bunu da batıralım battı balık yan gider dediler heralde..
Aslinda dizinin bu son bolumlerini seyreden ama basini seyretmeyen insanlar belki Asi'nin hal hareket ve kiyafetlerini yadirgamamislardir. Ama bizim gibi en basindan beri kemiklesmis seyirci bu hizli degisime adapte olmakta zorlaniyor hatta yadirgiyoruz... 27 bolum hersey sakin ve makul seviyede giderken Ali geldi dizi, karakterler, hersey birbirine girdi.. Daha once Kenan'da, Bala'da bile bu kadar ters kose olmamistik! Sezon sonu yaklastigi icin , diziyi nasil uzatalim telasi ve korkusu sardi herhalde birilerini. Ama maalesef yanlis yoldalar!
sahteprenses35
21-05-08, 23:25
bana garip gelen dizinin ilk başladığı günden beri maşallh asiciğimle demir her sokak başında karşılaşıyolar....nasıl iş anlamadım bu kadarda denk gelmezki...asinin gizli yerini bile buldu ya bak sen şu tesadüfe....hele bi de o ufak çocuk hüseyin varsa demirin yada asinin yanında bilinki karşılaşcaklar arkadaşlar....:icon_whis
asiyedemir
23-05-08, 13:04
Melek tek elle saçlarını nasıl öyle muntazam topluyor anlamıyorum .:img-pilot. o kıvırcık saçları iki elle toplamak bile zor olur , buda bir mantık hatasıdır bence .. :img-tomat:img-tomat
prisoner_386
23-05-08, 16:06
Melek tek elle saçlarını nasıl öyle muntazam topluyor anlamıyorum .:img-pilot. o kıvırcık saçları iki elle toplamak bile zor olur , buda bir mantık hatasıdır bence .. :img-tomat:img-tomat
Aynen arkadaşım bnd anlamadım orayı nasıl olduysa artık...Bi de arkadaşın da dediği gibi heryerde rastlaşmalar...Hatay bu kdr mı küçük??Bnm bildiğim tarlada,tepede birilerini bulmak zor olur..Ama maşallah Asi le Demir birbirlerini her istedikleri an ,gittikleri yerde buluyolar..Bu kdr da tesadüf olmaz....Aaaa ama sahi bunlar aşıktı birbirine dimi?Tabi o zmn kalp yoluyla birbirlerini buluyolardır...Tmm tmm geri aldım sözlerimi,senaristler çok doru bi yol bulmuşlar:img-hyste
Yigidin hakkini yigide verelim ve ben bu bolum ekibi su konuda tebrik etmek isterim mantik hatasi YAPMADIKLARI icin :img-wink:
Ali gazeteye bakiyor 23 Mayis. Asi'nin bugun dogumgunuymus diyor.. Peki bugun gunlerden ne gercekten 23 Mayis. Yani en azindan dizimizin yayinlanacagi aksamin tarihini dusunerek bunu dogru yazmislar, ugrasmislar.. Bizden kacmaz valla tebrikler :img-wink:
köydeki sahne:
süheyla demire "sende buraya gel" dedikten sonra telefonu kapatmasina cok sasirdim..insan yolu tarif edebilirdi..cünkü süheyla oraya ilk defa gitmemisti..:icon_whis
ya benim anlamadigim, kac gündür yazicam yazamiyrm. we bu bölümü seyrettikten sonra ciddi anlamda mantik hatasi olarak kabul ettigim olaY; defnenin asiye "süheyla olayi"nin anlatmamasi... yani herkes süheylaya ne oldugunu biliyo we sanki herkes bunu asiden saklamak icin caba gösteriyo. defne sifreli sifreli konusyo. direk söylese... okadar kardesini düsünüyo vs vs...
uyuz bi durum...
prisoner_386
24-05-08, 02:25
Bu bölümde en saçma bulduğum şeyler ::
-Neden Demir Aslan a Süheyla yı yatağına götürelim dio?Süheyla felçli mi?Kendisi gidemiyo mu?
-Bnm bildiğim depresyonlar bu şekilde olmuyo ama sanırım süheyla da boyut değiştirmiş...Bi bakmışsın süper iyi,bi bakmışsın berbat..Bnc bu bunalım fln deil hiç rol yapmasın BUNADI SÜHEYLA...
-Neden Asi yle Demir iletiişim kuramıyolar?Gerçekten bu sorumda çok ciddiyim..Senaristler replik mi yazamıyo?SAdece bakışma yazılıp,gerekli açıklamalar yapılmadan,olay mahallini illa biri terk ediyo..
-Bu Melek ne maharetli kız?Maşallah güya bi kolunu kullanamıyo...
-Aslan ve Leyla nasıl bu kdr iyi birer insan oldular?Nerde kaba,görgüsüz,cahil Aslan...Maşallah oğlumuz bi bölümde insan oldu...Leyla ya ne demeli?Güya Demir i seviyodu,aşkını itiraf etti gibi bişy oldu,şimdi o da hmn unuttu bakıyorum..Nerdeyse Asi len demir in arasını yapcak...AA durun durun buldum bu değişimi aslan da leyla da ikisi de yeni bi aşka yelken açtılar:img-hyste
-Bn İhsan gibi bi baba görmedim..Neden bu kdr pasif kalıyo olaylarda??Neden kızının mutluluğunu düşünmüyo,hiç bişy anlatmıyo???
-Son olarak nerde Defne yi sokağa salmayan,bakkala göndermeyn Neriman Hanımcım????Maşallah Asi Hanım istediği saatte dönüyo,yok iş yemeği,yok bilmem ne???
Bunlar gerçekten mantıksız geliyo bana...Senaristler bi güzel bişy yapıyosa,on tane kötü,başarısız,hata dolu bişylr yapmak zorundalar mı?
Biz AŞK izlemek istiyoruz...Bırakın bu hataları da düzeltmeyin ama yeter ki Asi le Demir arasındaki bu karşılıklı yanlış anlaşılmalara bi son verin artık...Seyirciyi gerçekten bunaltıyosunuz:kahve
defnelerin balkonunda Asi & Demir arasında geçen diyalog Demir'in Asi'ye hazırladığı sürprize neden gelmediğini hiç sormaması ve sanki hiç öyle bişey olmamış gibi alttan alır gibi konuşması kesinlikle bi mantık hatasıydı..daha 5 dk önce kerimin yanında bile öfkeliyken, Asi ona 'neden doğumgününe gelmediğini' sorduğunda Demir neden Asi'ye neden yanına gelmediğini sormadı?
çok mu karışık oldu :)
prisoner_386
24-05-08, 02:40
defnelerin balkonunda Asi & Demir arasında geçen diyalog Demir'in Asi'ye hazırladığı sürprize neden gelmediğini hiç sormaması ve sanki hiç öyle bişey olmamış gibi alttan alır gibi konuşması kesinlikle bi mantık hatasıydı..daha 5 dk önce kerimin yanında bile öfkeliyken, Asi ona 'neden doğumgününe gelmediğini' sorduğunda Demir neden Asi'ye neden yanına gelmediğini sormadı?
Yok karışık olmadı onu yazmayı unutmuşum...Yani lafı oraya getirmemek için büyük çaba sarfettiler gerçekten tebrik ediyorum senaristlerimizi:img-hyste..Zoru başardılar ya ne diyim??????:img-pilot
noisynoisy
24-05-08, 04:17
bunu nereye yazacağımı bilemedim. çekim hatası sayılır ama mantık hatasına yazalım. ali bey in gömleği tekneye binmeden önce pantolonun içinde. teknedeyken bir bakıyorsun dışarı çıkmış. ne ara oldu o.
ya bir şey sorcam
demirin annesi nehre atlarken
demirin teyzesi çiftlikte mi çalışıyordu
yoksa evlenip gitmişmiydi
yardımcı olurmusunuz
yasamakguzel88
24-05-08, 09:58
ya bir şey sorcam
demirin annesi nehre atlarken
demirin teyzesi çiftlikte mi çalışıyordu
yoksa evlenip gitmişmiydi
yardımcı olurmusunuz
Yok evlenmemişti daha..Ama çiftliktemi çalışıyordu ben hatırlamıyorum
Yok evlenmemişti daha..Ama çiftliktemi çalışıyordu ben hatırlamıyorum
hııı
teşekkür ederim sağolasın
demekki
daha aslanda yokmuş
bu ne demek oluyor şimdi
melek aslandan büyük ( çünkü nehre atladıkları zaman da melek ve demir vardı ) ama aslan yoktu demi
hatta melek ihsan beyin bütün çocuklarından daha da büyük
çünkü o zaman ihsan bey evli değildi
arkadaşlar yanlışsam söyleyin bende bileyim :img-tomat:img-tomat
prisoner_386
24-05-08, 13:36
hııı
demekki
daha aslanda yokmuş
bu ne demek oluyor şimdi
melek aslandan büyük ( çünkü nehre atladıkları zaman da melek ve demir vardı ) ama aslan yoktu demi
Arkadaşım inan o kargaşayı daha kimse çözebilmiş deil...Herkes birbirinden küçük bu dizide ve herkes yaşına bakmadan önce evleniyo:img-hyste....
Büyük bi mantık hatası o...Kimse takmıyo artık sende takma:kahve
hııı
demekki
daha aslanda yokmuş
bu ne demek oluyor şimdi
Ohooo arkadaşım biz aştık o olayları :):)Sen biraz geri kalmışsın valla:)Yani durumu bir an önce kabullenmen lazım :img-hyste:img-hysteYaş meselesini kafana takmıcan senin anlıcan:img-wink:
Hayir hic karisik olmamis. Senaristlerimiz Demir'e replik yazarken masallah cok cimriler .. Sunu eklemek cok mu zordu?:
Demir Asi'ye sorar: '' Huseyin sana soylemis olmali! Peki sen niye gelmedin? ''
Diziyi uzatmak ve seyirciyi kangren yapmak icin senaristlerin bizzat eklemedigi replik bu iste!
merhaba arkadaşlar
benimde aklıma takılan şeyler var.
mesela asi veteriner değilmiydi nolduda bu birden şirket sahibi oldu birde hiç çalıştığı yok. bi orda bi burda ben şaşırıyorum bütün gün dolaşıyo.
ali nin yanına gidiyo şirkete sonra diyoki at binmeye gidelim.böyle işe can kurban.
aklıma takılan bir diğer konuda asinin kardeşi hamile(adını unuttum) ve asi nin doğum günü olduğu için iki kutlama birden yapacaklar ama kadehler sadece asi için kalkıyo. ya benim anlamadığım sadece asi öz evlat galiba diğerleri üvey.
herşeyi o doğru biliyo en düzgün insan o herşeyi o biliyo gerisi işe yaramayan insanlar.
bende izlerken buna kahroluyorum.
tamam asi güzel çiftlik yönetiyomuşta ama hani ne yapıyo şimdi aliyle ne yapacaklar çok saçma ya
Hayir hic karisik olmamis. Senaristlerimiz Demir'e replik yazarken masallah cok cimriler .. Sunu eklemek cok mu zordu?:
Demir Asi'ye sorar: '' Huseyin sana soylemis olmali! Peki sen niye gelmedin? ''
Diziyi uzatmak ve seyirciyi kangren yapmak icin senaristlerin bizzat eklemedigi replik bu iste!
bnm izleyıp gordugum kadarıyla (belkı yanılıorumdur ama) o sahnede demır o soruyu soracak zaten :S agzını acıo ''hem'' dıo sonra asının boynuna takılıo gozu ve kolyesının boynunda olmadıgını goruyo yanı bnce orda demır sorcaktı ama asının kolyesını cıkardıgını gorunce sormadı :)
bnm izleyıp gordugum kadarıyla (belkı yanılıorumdur ama) o sahnede demır o soruyu soracak zaten :S agzını acıo ''hem'' dıo sonra asının boynuna takılıo gozu ve kolyesının boynunda olmadıgını goruyo yanı bnce orda demır sorcaktı ama asının kolyesını cıkardıgını gorunce sormadı :)
söleyen çocuk asiye tam söleyemedi demir abim seni bekliyo demedi dedi ama asi anlamadı..demirde söleyecekti bencede ama kolye yi göremeyince sölememin anlamı yok diye düşündü sanırım ..kolye yi sordu..
ama ne güzel hazırlanmışti demirde..asi demirin çağırdını öğrenseydi ve beraber kutlasaydılar doum günü ne güzel olurdu...:img-in_lo
Demir, Ali'ye yumruk attığının ertesi günü Asi Ali'nin işyerine gidiyor. Ali'nin gözündeki morluğu soruyor. Ali de çocuklarla top oynarken oldu diyor. Asi de gece gece top oynarsan böyle olur gibi bir şey söylüyor. Arda bir şey kaçırmadıysam eğer; Asi Ali'nin gece gece maç yaptığını nerden biliyor? Belki gunduz gozu morardı:)
Farkındayım çok ayrıntı hatta önemsenmez bile ama dizinin konusu artık beni sıkmaya başlayınca haliyle abuk şeyler dikkatimi çekiyor.
Demir, Ali'ye yumruk attığının ertesi günü Asi Ali'nin işyerine gidiyor. Ali'nin gözündeki morluğu soruyor. Ali de çocuklarla top oynarken oldu diyor. Asi de gece gece top oynarsan böyle olur gibi bir şey söylüyor. Arda bir şey kaçırmadıysam eğer; Asi Ali'nin gece gece maç yaptığını nerden biliyor? Belki gunduz gozu morardı:)
Farkındayım çok ayrıntı hatta önemsenmez bile ama dizinin konusu artık beni sıkmaya başlayınca haliyle abuk şeyler dikkatimi çekiyor.
Orada Ali ''Çocuklar yolda top oynuyordu yüzüme çarptı.'' dedi. Asi gece gece top mu oynanırmış dedi. Ali de burası değişik memleket gibi bir şey söyledi.
aksam birlikte yemek yediklerinde gözü morarmamisti..yani asi aksam ayrildiginda ali henüz demirin gazabina ugramamisti..
bugünkü bölümde.. ali asi ve demir demir in ofisindelerdi sonra alinin teli çaldı dışarı çıktı.. iş görüşmesi için dışarı çıkması gerekti herşey normal.. sonra içerde asi ve demir ali gittikten sonra taş çatlasa en fazla 5 dk konuştular.. bu 5 dk da ali beyimiz gitti görüşmeyi yaptı.. geçerken vitrinlere baktı içeri girdi asi ye bluz aldı.. ve geri geldi.. pessss..
bugünkü bölümde.. ali asi ve demir demir in ofisindelerdi sonra alinin teli çaldı dışarı çıktı.. iş görüşmesi için dışarı çıkması gerekti herşey normal.. sonra içerde asi ve demir ali gittikten sonra taş çatlasa en fazla 5 dk konuştular.. bu 5 dk da ali beyimiz gitti görüşmeyi yaptı.. geçerken vitrinlere baktı içeri girdi asi ye bluz aldı.. ve geri geldi.. pessss..
aynen bende o sahnede masallah ali dedim:img-hyste:img-hyste :)
Bu bolumde gozume takilan, daha dogrusu batan:
Defne Demir'i arayip Asi'nin nerde oldugunu soyluyor "ciftlige yaklasiyor", tamam cok guzel.. Sonraki sahne ise Demirin Asi'yi arabada kovalayis sahnesi..
Tesadufse, inanilmaz bi tesaduf.. Bilipte oraya gittiyse Demir, nerden bildi o yolda oldugunu.. Akil sir erdiremedim ben buna :icon_whis
Bu bolumde gozume takilan, daha dogrusu batan:
Defne Demir'i arayip Asi'nin nerde oldugunu soyluyor "ciftlige yaklasiyor", tamam cok guzel.. Sonraki sahne ise Demirin Asi'yi arabada kovalayis sahnesi..
Tesadufse, inanilmaz bi tesaduf.. Bilipte oraya gittiyse Demir, nerden bildi o yolda oldugunu.. Akil sir erdiremedim ben buna :icon_whis
şap diye kızın önene çıktı ara yolda falandı herhalde
madem yolda bekleseydin ne diye ortalığı karıştırıyorsun
yine diyorum ennnn beğendiğim sahne şiddet yanlısı değilim hayır ama beğeniyorum yaw kavga ettikleri zaman ne yalan söylim
31.BLM Mantik hatalari:
1- Asi'nin siyah tayyorunun altina giydigi sandaletler (!)
2- Demir'in ofisindeki toplantida masallah cok ilerleme kaydettiler. Asi Defne'yle gorusmeye gitti, Ali bir cirpida kendi ofisine gidip orada bekleyenlerle cabucak gorusup geri geldi.. Geri gelirken Asi'ye hediye bluz almayi da unutmadi. Pes !
3- Demir daha dun tanistigi kizin zorla evlendirilecegi icin evden kactigini ogrenmesine ragmen polise haber vermek yerine SUPERMAN lik yapip kizin taaa Mersin'e kadar soforlugunu yapmayi uygun gordu. Buna daha buyuk PES!
31.BLM Mantik hatalari:
1- Asi'nin siyah tayyorunun altina giydigi sandaletler (!)
2- Demir'in ofisindeki toplantida masallah cok ilerleme kaydettiler. Asi Defne'yle gorusmeye gitti, Ali bir cirpida kendi ofisine gidip orada bekleyenlerle cabucak gorusup geri geldi.. Geri gelirken Asi'ye hediye bluz almayi da unutmadi. Pes !
3- Demir daha dun tanistigi kizin zorla evlendirilecegi icin evden kactigini ogrenmesine ragmen polise haber vermek yerine SUPERMAN lik yapip kizin taaa Mersin'e kadar soforlugunu yapmayi uygun gordu. Buna daha buyuk PES!
evet yaa benimde gözüme bati, ne öyle güzel giymis ayaklarindada sadaletleri....moda polisi gelse,asiyi alip gider vallah:-)))
dogru demir polis molis demesi lazimdi, hem dizileri gercek hayata örnek olarak alabilmek icin...
su demir veya ali hizli veya birden geldi döndü meselesi,...asil cogu filimde bu tarz sahne kesisi vardir...asidede simdi basladi diyelim,geceleim
Ben Ali'den şunu beklerim... O hediyeyi daha önceden almıştır... Arabadan alıp getirmiştir.. Demir'i özellikle sinir etmek için yapabilir... Ali'dir ne yapsa delidir...:img-hyste:img-hyste:img-hyste
evet yaa benimde gözüme bati, ne öyle güzel giymis ayaklarindada sadaletleri....moda polisi gelse,asiyi alip gider vallah:-)))
dogru demir polis molis demesi lazimdi, hem dizileri gercek hayata örnek olarak alabilmek icin...
Silahlar patladıktan sonrada polis gelmezde o zaman YUUUUUHHHH dicem artık... Bakalım yeni bölümde göreceğiz... Antakya Özerk Cumhuriyetinde Polis varmı????
Günaydınlar herkese...
Dünkü bölümde İhsan Bey Kamyonet tazı bi arabaları varya onunla Sühoyu Yaylaya götürüyor aynı zamanda yine aynı kamyonetle(plakaya bakmaya çalıştım ama göremedim tipi falan benziyodu :)) Aslan Meleği Alinin yanından alıp onu eve götürüyor...
gizem_gumus
31-05-08, 09:08
birde Zeynep karakterinin eşyaları otelde kalmıştı ama daha sonra Demir onu otobüse götürürken ve Mersin e götürmek istediğinde ortaya bir valiz çıktı
belki ayni arabadan ikitane var,.....ve belki otobüse gitmeden önce hotelden esyalari aldilar,veya demir ona yemek aldigi gibi bir iki parca giyiside almis.
arkadaslar böyle titiz bakarsaniz,belki demir hic dislerini fircalamiyor,ben hic dizide görmedim:-)))
zaten senaryo pek iyi deyil...simdi sahne sahne hata ararsaniz,sizin hic dizi tadi kalmaz...
Günaydınlar herkese...
Dünkü bölümde İhsan Bey Kamyonet tazı bi arabaları varya onunla Sühoyu Yaylaya götürüyor aynı zamanda yine aynı kamyonetle(plakaya bakmaya çalıştım ama göremedim tipi falan benziyodu :)) Aslan Meleği Alinin yanından alıp onu eve götürüyor...
şimdi bu bölüm arabalar galiba karışmış asinin arabası 31 hz 809 ihsan beydeydi sanırım ihsan beyinki de asideydi ama aslanınkine dikkat etmedim
YONCA_ÇINAR
31-05-08, 11:41
birde Zeynep karakterinin eşyaları otelde kalmıştı ama daha sonra Demir onu otobüse götürürken ve Mersin e götürmek istediğinde ortaya bir valiz çıktı
Yaa telefon :img-icecr Telefon nerden çıktı...Elinde bir şey yok.Eve geldi hiç bri şeyi yok.Ama demiri arayabilmek için telefonu var :img-hyste
Gökten telefon yağıyordu sanırsam :img-hyste:img-hyste
Yaa telefon :img-icecr Telefon nerden çıktı...Elinde bir şey yok.Eve geldi hiç bri şeyi yok.Ama demiri arayabilmek için telefonu var :img-hyste
Gökten telefon yağıyordu sanırsam :img-hyste:img-hyste
demir kendi telefonun vermiştir nede olsa demir iyilik abidesi yaptı bir iyilik tam olson bari dimi
ay nikc dikkat etmeden yine imzana tıkladım ikinci tıklamada anladım baktım nicke sonuna kadar gitmedim bu sefer
insan ya meraktan ya meraktan :img-hyste:img-hyste
YONCA_ÇINAR
31-05-08, 11:49
demir kendi telefonun vermiştir nede olsa demir iyilik abidesi yaptı bir iyilik tam olson bari dimi
ay nikc dikkat etmeden yine imzana tıkladım ikinci tıklamada anladım baktım nicke sonuna kadar gitmedim bu sefer
insan ya meraktan ya meraktan :img-hyste:img-hyste
İmza kurbanlarından birisin sende :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Demek telfonu verdi diyorsun :icon_whis Ee öyle olsun bakalım.Ne diyeyim.Arabasınıda verseydide kız kendi başına gitseydi Mersine... :icon_whis
Birde bu evde kimse kalmıyordu bu kız evden dışarı çıkmadan o yemekleri yemeği yada nasıl yaptı ve domatesleri biberleri nerden aldı :img-tomat:img-tomat
Bahçede domatees tetirştirdi dersin şimdi :img-hyste:img-hyste
Sanırım en büyük mantık hatasını izleyiciler yapıyor bu dizide mantık arayarak :img-wink:
yemekleri nerden bulduğunu bende düşündüm düşündüm
sonrdan dedim ki bu arif kahya arada gidiyormuş o eve belki aman evde bir şeyler bulunsun diye dolabı doldurmuş olabilir
yada demir bir ara orda kalıyordu fazla kalacam diye eve eksik düzmüştür ee fazla kalamadan çifliğe geri döndü malüm
yada
bu zeynebim doğa üstü güçleri var(selananın akrabası olabilir) yoktan var ediyor
yada Fettanın dediği gibi çok mu mantık arıyoruz nee
Sanırım en büyük mantık hatasını izleyiciler yapıyor bu dizide mantık arayarak :img-wink:
abartma sende yahu:img-hyste:img-hyste
o kadar da değil yani:img-hyste
Kesinlikle katılıyorum... Üç bacıların yazdığı senaryoda mantık aramak... bizim yaptığımız en büyük mantıksızlık....:img-hyste
....
yada
bu zeynebim doğa üstü güçleri var(selananın akrabası olabilir) yoktan var ediyor
Yemeğe tuz yerine, sevgi...
Soğan yerine, aşk...
Su yerine, gizem...
katmıştır... Bundan güzel yemek mi olur... Hemen yemeğin üstünede Asi limon sıktı... Yiyemedi Demir....:img-hyste:img-hyste
Önemli olan olmayan malzeme ile yemek yapmak... Bak Zeynep bunu başardı... Demir artık evlenebilir....:img-hyste
pas.si.on79
31-05-08, 12:52
sonrdan dedim ki bu arif kahya arada gidiyormuş o eve belki aman evde bir şeyler bulunsun diye dolabı doldurmuş olabilir
yada demir bir ara orda kalıyordu fazla kalacam diye eve eksik düzmüştür ee fazla kalamadan çifliğe geri döndü malüm
yada
yada Fettanın dediği gibi çok mu mantık arıyoruz nee
Demir yiyecek birşeyler getirdim dedi ya...Demir Zeynepi aç bırakır mı hiç..HAni anahtarım var ama rahatsız etmemek için kapıyı çaldım dedim....dedi... (ahh Demir bu kadar mı HASSAS DÜŞÜNÜLÜR)
Ya da Demir den kalan birşeyler vardır elbette...
benimde dikkatimi demirle zeynebin telefon konuşması çekti...
demir birazdan ordayım diyo ama ışınlanacağını sanmaz zeynep bu yüzden telefonu kapatır kapatmaz kapı çalınca demirdir diyo ve açıyo
belki mantık hatası değil ama bana saçma bi olay gibi geldi kız çok safmış en azından...
gelincik89
31-05-08, 19:33
benimde dikkatimi demirle zeynebin telefon konuşması çekti...
demir birazdan ordayım diyo ama ışınlanacağını sanmaz zeynep bu yüzden telefonu kapatır kapatmaz kapı çalınca demirdir diyo ve açıyo
belki mantık hatası değil ama bana saçma bi olay gibi geldi kız çok safmış en azından...
Aslında bu tam bir mantık hatası sayılmaz çünkü kız Bir anlık boşluklada bunu söylemiş olabilir,ya da Demir'in yakınlarda bi yerde olduğunuda sanmış olabilir yani..:img-wink:
GermanLady14
31-05-08, 20:25
Bu Konuya deyinildimi bilmiyorum, ama
Ali ve Melek Yemege ciktiklarinda Ali ..... tavsiye ederim dedi.
Ali hergün acaba ordami yemegi yiyorda, oranin hangi yemeginin güzel oldugunu biliyor??!
Yoksa daha öncede Antakya'ya gellmisligi varmiydi?? :img-blush:img-blush
Yada o Restaurant Fransa'ya italmi ediyo yemeklerini??
Ben cakmadim bu olayi, bana sacma geldi yani tavsiye olayi...
kardelen2086
31-05-08, 20:40
ne kadar haklı olabilirim bilmiyorum ama benim gözüme batan bir sahne var...:icon_sorr
sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum arkadaşlar bölümün başlarında o gece ali ve asi konuşurken bir ara ali "fransızlar hayatın her anından zevk almasını bilir" diyerek bir çifti gösterdi...ama gecenin sonunda o çift ayrılırken ali onlarla türkçe konuştu aynı şekilde onlarda türkçe cevap verdi...
ha belki onlar türkçe bilen fransız diyebilirsiniz ama ne bileyim yine de aklıma takıldı işte...:icon_sorr
gelincik89
31-05-08, 20:43
ne kadar haklı olabilirim bilmiyorum ama benim gözüme batan bir sahne var...:icon_sorr
sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum arkadaşlar bölümün başlarında o gece ali ve asi konuşurken bir ara ali "fransızlar hayatın her anından zevk almasını bilir" diyerek bir çifti gösterdi...ama gecenin sonunda o çift ayrılırken ali onlarla türkçe konuştu aynı şekilde onlarda türkçe cevap verdi...
ha belki onlar türkçe bilen fransız diyebilirsiniz ama ne bileyim yine de aklıma takıldı işte...:icon_sorr
Dikkat edersen onlar türkçe konuştu garip bir tellafuzla hatta Ali'de güldü galiba böyle bir tepki verdi,yani adam sadece iyi akşamlar dedi,ondan önce fransızca konuştu zaten:img-wink:
asideki telefon açma kapama olayına bayılıyorum cemal ağa telefonu açtığı gibi hatta daha kapağını açar açmaz adamı aramış ve hesap sormuş oldu maşallah ne güzel di mi?
asideki telefon açma kapama olayına bayılıyorum cemal ağa telefonu açtığı gibi hatta daha kapağını açar açmaz adamı aramış ve hesap sormuş oldu maşallah ne güzel di mi?
Benim de dikkatimi çekti .. Numarayı bulur bulmaz konuşmaya başladı .. :D
Telefon önce dıııtt dıııtt die çalar yanii .. :D
Az evvel bölümü tekrar izliyordum da dikkatimi bir şey çekti onu paylaşayım dedim. Hani tarlada asi-demirin at sahnesinde önce asi melekle konuşuyor, bu sırada da demir atla geliyor ya. Dikkat edin asi melekle konuşmasını bitirene kadar demir atla beraber uzakta öylece duruyor. sanki konuşmanın bitmesini bekliyor gibi Keşke yönetmen biraz daha dikkatli olsaymış da en azından kareden çıkarsalarmış demiri. :kahve
Az evvel bölümü tekrar izliyordum da dikkatimi bir şey çekti onu paylaşayım dedim. Hani tarlada asi-demirin at sahnesinde önce asi melekle konuşuyor, bu sırada da demir atla geliyor ya. Dikkat edin asi melekle konuşmasını bitirene kadar demir atla beraber uzakta öylece duruyor. sanki konuşmanın bitmesini bekliyor gibi Keşke yönetmen biraz daha dikkatli olsaymış da en azından kareden çıkarsalarmış demiri. :kahve
benim asil merak etigim, atlari orda biraktilar ve gitiler, sonra asi giti demir kaldi...bu arada atlar neoldu,kim alip eve getiricek...yoksa süper zeki atlar da,kendi kendine eve gitmeyi bilenlerden mi bunlar...neyse pek incelemeyelim,zaten yeterince kötü oldum bu bölümde yine
benim asil merak etigim, atlari orda biraktilar ve gitiler, sonra asi giti demir kaldi...bu arada atlar neoldu,kim alip eve getiricek...yoksa süper zeki atlar da,kendi kendine eve gitmeyi bilenlerden mi bunlar...neyse pek incelemeyelim,zaten yeterince kötü oldum bu bölümde yine
sonrasında fragmanda da olan bir sahneye geçti. asi bir taşın üzerinde oturmuştu, atını da ağaca bağlamıştı. o sırada ali arayıp çağırdı hatta..
ne yaptı asi, demir in yanından uzaklaştı.. gizlenip demirin gitmesini bekledi, sonra atını mı aldı? her şeyden evvel o atlar çoktan kaçmış olmalıydı.. :icon_whis
benim gözüme çarpan da, süheyla'nın ihsan'ı yolcu ettikten sonra, çiftliğe dönmesi.. birkaç gün yayla da kalacak sandım, fakat ihsan'ın peşine o da döndü. o zaman ihsan ile niye dönmedi..? garip..
33. bölümde kerimin sakalari, bir zaman kiza sonra,
nasil olduysaa o arada uzamis.....
güya bu zeynebin ailesi cok namusuna düskün bi aile, elalem neder die hareket eden tiplerden... ama kiza bi bakin Allah askina, kizin kolunda koskoca bi dövme war... güya kiz cok kisitlanan ve cok göz hapsinde olan birisi... cok sacma buldum....
O dövme olayı benim de çok gözüme battı gerçekten izlerken..İnsan biraz uzun giydirir de kapatır bari..Hiç dikkat çekmedi demek ki..Verdikleri değer anlaşılıyor böyle şeylerden..Hoş o kız nerden geldi bilmiyorum ama bizim Antakyalı Asinin yanında baya modern duruyor.Asi ile yer değiştirmeleri lazım bence kıyafet konusunda..
Buarada 25. bölümde bişey dikkatimi çekmişti..Şimdi Asinin ölen atı mevzusunda ilk zamanlar hep Demir suçlanırdı 15. bölümde 8. bölümde felan..25. bölümde Asi benim suçum,kendimi suçlu hissediyorum felan dedi sahilde Demir yatıştırdı onu..
Ne mantık??
iki seyden emin deyilim, demir ..evet kizkardesinle evlenecegim..derken cama dogru bakiyor bir sira..demeki asi onlari dinledigini biliyor,diyme? bazen cekimler okadar tuafki,pek birsey anlasilmiyor...
birde sarmasik kizarkadaslarla ...cemal aganin erken ölmesini konusuyorlar...cemal agada bahcede gülüp kafasini saliyor,yane bunlari duydu diyme???? o bahcede oturuyor sarmasik evde oturuyor ama yinede o yasta hepsini duyuyor diyme, halal sana cemal aga artisin vallah
iki seyden emin deyilim, demir ..evet kizkardesinle evlenecegim..derken cama dogru bakiyor bir sira..demeki asi onlari dinledigini biliyor,diyme? bazen cekimler okadar tuafki,pek birsey anlasilmiyor...
birde sarmasik kizarkadaslarla ...cemal aganin erken ölmesini konusuyorlar...cemal agada bahcede gülüp kafasini saliyor,yane bunlari duydu diyme???? o bahcede oturuyor sarmasik evde oturuyor ama yinede o yasta hepsini duyuyor diyme, halal sana cemal aga artisin vallah
bende bunlari analayamdim... cok garip cekilmisti. sanki demirin orda gözü kaydi yanlislikla, yada gercekten asiyi o tahta araliklarindan göreebiliyordu we inadina söyledi onu....
ya aslinda ne mantik hatasi ariyoruz ki... dizi 26.bölümden itibaren MANTIK HATASI dizisi oldu resmen....
Ben de Ali'nin Asi'nin nerde olduğunu güçlü sezgileriyle tahmin edip en can alıcı sahnelerde oraya gelmesini mantıksız bulmaya başladım.
prisoner_386
14-06-08, 02:50
Ben de Ali'nin Asi'nin nerde olduğunu güçlü sezgileriyle tahmin edip en can alıcı sahnelerde oraya gelmesini mantıksız bulmaya başladım.
Ali nin olduğu her sahne baştan aşağı saçmalık zaten.Bu yanlış anlaşılmasın oyuncuyla ilgili deil tabi ki ama o sahneler nedense iyi kurgulanamamış..Ali nin Asiyle olan tüm sahneleri saçma,Ali bişy soruyo Asi den cevap yok,yine uyuz kız havaları,yine herşeyi bn bilirim havaları.Bunu da mantık hatası olarak görüyorum bn.
prisoner_386
14-06-08, 03:10
Bi de aklıma geldi bu Asi dizisinde nie hiç polis çağrılmıyo?MEsela bu bölüm...Asi görüyo ki Melek kaçırılmış ara polisi be kız..Yok illa ortada bi cinayet fln olcak heralde suç sayılması için.Çok saçma her olayda polis en son akla gelen alternatif oluyo nedense..Gerçekten her karakter bi süper kahraman :kahve
ya artık neredeyse bütün sahneler aşırı derecede zorlama duruyor..
Asi ve Demir okuldan çıkarlar, aa Defne'nin alışveriş yoluymuş orası..
Asi ve Neriman evlerine geri dönerlerken -illa gözümüze gözümüze sokulacak ya hani- Demir ve Zeynep'i görürler..
Cemal ağa'da da nasıl bi kulak varsa artık ta oradan duyuyor hani herşeyi.. Antakya'daki ses dalgaları da bi acayip gidiyor belli ki...
Ve evet Asi konuşmaları dinledi ama Demir onun orada olduğunu görmedi sanırım, yani dediğiniz gibi çok belirisiz bazı sahneler...
evet birde Ali var... heryerden çıkabiliyor kendisi maşallah... :mad72:
pas.si.on79
14-06-08, 14:05
Sahnelerde azıcık akıl göremiyorum ki mantık arayayım........
Herkes çok zeki değildir ama...her yaşta ve her kesimden insanın iyi kötü bir aklı vardır..............
gerçekten bu kadar da şans olmaz ki birden ali çıkıverdi hızır acil gibi
Demir-Ekrem-Melek sahnesi...
Ekrem kardeşimi ver al kardeşini diyor, pazarlık başlıyor o sırada hopp melek kaçıp Demir'in arkasına saklanıyor.eeee dolayısı ile pazarlık bitiyor.kahraman Demir'in elinde tüfek var, Arif yolda oyalasana adamı Arif gelene kadar, sonrada ara polisi tesllim et adamı, kurtar Zeynep'i
Hakikaten ya, Demir Melek gelip arkasına sığındığı halde neden evlenme sözü verdi
Ekrem kardeşimi ver al kardeşini diyor, pazarlık başlıyor o sırada hopp melek kaçıp Demir'in arkasına saklanıyor.eeee dolayısı ile pazarlık bitiyor.kahraman Demir'in elinde tüfek var, Arif yolda oyalasana adamı Arif gelene kadar, sonrada ara polisi tesllim et adamı, kurtar Zeynep'i
Hakikaten ya, Demir Melek gelip arkasına sığındığı halde neden evlenme sözü verdi
ekremin elinde silah vardı ya belki ondandır zarar verir diye ama kendinde de tüfek vardı yere bıraktı
Bunu bende düşündüm..Ya Demirin yada senaristelerin düşünme kabiliyeti yok..Bir yerde var bir arıza ama..
Hayır bide o av tüfeği yok mu aklıma hep şu replik geliyor kimsinizz..:img-hyste:img-hyste Gelde gülme..
Zeynebin o dövmesi daha önce yoktu demi..Kocaman ,hiç de hoş durmamış..:icon_whis Yada o dövme değildi bence..Şimdi kız eve hani dedi ya adım bile atmıyor dışarıya tükenmez kalemle çizmiş birşeyler,sıkıntıdan galiba..:img-hyste
benim bu dizi de en anlamdıramadığım şey Asinin genel olarak Demir'in yanında hiç birşey demeden gitmesi ya da gitmem gerekiyor repliğini kullanması
nereye neden gidiyor. İnsan bir ses etmez mi çekp gitmek yerine
İnanır mısın tam aklımdan geçenleri yazmışsın bana da çok saçma geldi..Adam nasıl göz yumdu anlamadım Meleğin karşıya geçmesine..
Ayrıca Melek nasıl anlamıyor hala Alinin Asiye ilgisini..
Gerçi 27. bölümden beri bu dizide bana hiçbir şey mantıklı gelmiyor ya..:kahve
GULBEYAZ76
14-06-08, 21:45
ekremin elinde silah vardı ya belki ondandır zarar verir diye ama kendinde de tüfek vardı yere bıraktı
Oda ayrı komedi adam silahı yere bırak mı dedi yooooooooo.:img-hyste
Ekrem polisi işe karıştırma diye tehdit edeceğine Demir bu işi aramızda çözelim polisi aramıyacam kardeşinin namusu artık benden sorulacak diyor.:img-hysteDemir sadece Zeynebi koruyup kollamıyor aynı zaman da Ekreme de kol kanat geriyor.:img-hyste
Çok ulvi bir davranış alkışşşşş.:happy0064
slm arkadaşlar beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim.Bu dizideki en büyük mantır hatası nedir diye sorarsanız,ilk bölüm de melek, demir ***ve annesi asi nehrine atlamışlardı ama demir ve melk kurtulmuştu farkındaysanız melek orda iki yaşın da falan ve teyzeside hamile yani ihsan bey de o ara daha neriman hanımla evlemmemiş sonra aslan dogmuş daha sonra daneriman hanımlada ihsan bey evlenmiş sonra da hepsi büyümüş halleri ile devam ettirdiler ama ben burdan şu durumu şıkarıyorum melegin hem aslan dan hem de diger kızlardan büyük olması gerek miyormuydu ama melek karekterini canlandıran kız ne aslandan, ne defneden ne de asi den byük durmuyor dimi arkadaşlar benim ençok bu dikatimi çekti halbuki melek karekterin de daha olgun biri oynaya bilirdi..............
slm arkadaşlar beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim.Bu dizideki en büyük mantır hatası nedir diye sorarsanız,ilk bölüm de melek, demir ***ve annesi asi nehrine atlamışlardı ama demir ve melk kurtulmuştu farkındaysanız melek orda iki yaşın da falan ve teyzeside hamile yani ihsan bey de o ara daha neriman hanımla evlemmemiş sonra aslan dogmuş daha sonra daneriman hanımlada ihsan bey evlenmiş sonra da hepsi büyümüş halleri ile devam ettirdiler ama ben burdan şu durumu şıkarıyorum melegin hem aslan dan hem de diger kızlardan büyük olması gerek miyormuydu ama melek karekterini canlandıran kız ne aslandan, ne defneden ne de asi den byük durmuyor dimi arkadaşlar benim ençok bu dikatimi çekti halbuki melek karekterin de daha olgun biri oynaya bilirdi..............
Oncelikle aramiza hosgeldin:happy0064 Melek karakterini cok begeniyorum. Minyon bir kiz ve yasini gostermeyen bir tip. Dedigin gibi Melek hal ve davranislarindan kucuk masum bir kiz havasinda.. Cok cocuksu bir havasi var. Ama son bolumlerde Melek'te gozle gorulur bir degisim oluyor.Ozellikle Ali'yle tanistiktan sonra, ona asik bir kizi gormeye basladik. 32.blmde Ali ile yemege ciktiklarinda giyinis ve davranislarinda bir anda karsimizda buyumus olgun bir genc kiz gorduk.. Gercek yasini ve durusunu yeni yeni seyretmeye basliyoruz gibime geliyor..
Oncelikle aramiza hosgeldin:happy0064 Melek karakterini cok begeniyorum. Minyon bir kiz ve yasini gostermeyen bir tip. Dedigin gibi Melek hal ve davranislarindan kucuk masum bir kiz havasinda.. Cok cocuksu bir havasi var. Ama son bolumlerde Melek'te gozle gorulur bir degisim oluyor.Ozellikle Ali'yle tanistiktan sonra, ona asik bir kizi gormeye basladik. 32.blmde Ali ile yemege ciktiklarinda giyinis ve davranislarinda bir anda karsimizda buyumus olgun bir genc kiz gorduk.. Gercek yasini ve durusunu yeni yeni seyretmeye basliyoruz gibime geliyor..
Meleğin bu çocuksu havasının nedeni abisi ve teyzesi
kızın bir türlü büyüdüğünü kabul edememileri hep çocukmuş gibi davranmışlar
ne sorumluluk almış çocukken geçirdiği o acı olaydan sonra çok da acı çememiş ve normaldir diyorum böyle davranması
ve haklısın aliye aşık olduğunu anladıktan sonra edasında hareketlerinde bir olgunluk sezdim şahsen
mesela Defne ve Asi arasında da böyle aile içi muameleden kaynaklanan bir karakter farklılığı var asi daha böyle daha sorumluluk sahibi herşeyin farkında
ama Defne -başlarda tabi ki - daha bir aşk meşk peşinde koşan evlilik düşünen ben bilmem beyim bilir modunda dolaşan bir kızdı
yani kısacası sadece evin içinde gördüğü muamele ile alakalı diyorum Meleğin bu minik kuş havaları
.....yani kısacası sadece evin içinde gördüğü muamele ile alakalı diyorum Meleğin bu minik kuş havaları
Haklisin evdeki herkes ona cocuk muamelesi yapiyor .. Yeni sezonda bu minik kus kukreyen bir aslana donusebilirmis gibi bir his var icimde.. Ali'ye olan duygularini onaylamayan bir abisi ile atismalarini , inatlasmasini seyretme olasiligimiz oldukca yuksek, ne dersiniz?
Haklisin evdeki herkes ona cocuk muamelesi yapiyor .. Yeni sezonda bu minik kus kukreyen bir aslana donusebilirmis gibi bir his var icimde.. Ali'ye olan duygularini onaylamayan bir abisi ile atismalarini , inatlasmasini seyretme olasiligimiz oldukca yuksek, ne dersiniz?
abisiyle atışır kesinde gerçi Meleğin karşısına kim çıksa(Demirde o potansiyeli görüyorum) demir bir parlardı ama tabi bu ali olunca daha da hiddetlenir
alinin asiye duygularını anlayınca asiye çatmasından korkuyorum atmaca gibi kızın üstüne atlamasında
başlarda ne de güzeldi asi ile nede güzel anlaşıyordu
Ne yalan söyleyeyim Meleğin o tavrına ben çok sinir oluyorum..
Seni bekledim abi,niye gelmedin abi,sen de gel abi,abi kurtar onu abi,abi,abi,abi..:dito:dito
İçimden diyorum abin kadar kafana taş düşsün diye..Ya yeter biraz öğrensin kendi başına iş yapabilmeyi gerçekten sıkılıyordum artık Allahtan son dönemde toparladılar bu konuyu..Her şey Demirin omzundaydı yoksa..:icon_sorr
kardelen2086
23-06-08, 23:36
melek ali ye olan duygularından vazgeçmezse;sadece abisiyle arası açılmaz ,asiyle de arası bozulabilir..... melek eninde sonunda ali nin asi ye olan duygularının farkını varır ne de olsa...
melek ali ye olan duygularından vazgeçmezse;sadece abisiyle arası açılmaz ,asiyle de arası bozulabilir..... melek eninde sonunda ali nin asi ye olan duygularının farkını varır ne de olsa...
Hala varamadı ben ona yanıyorum..
Yani bilmiyorum bir insan ne zaman görsem Asi ileyse,bana sürekli Asiyi soruyorsa hele de ufak bi bakış yakalamışsam anlamamış olmam için kör olmam lazım..:kahve
arkadaşlarr verdigin bilgiler için öncelikle tşkrlr, evet üstünden o kazanın şokunu atamamış ama birtürlü de olgunlaşamamış alinin asinin peşinden koştugunu bir türlü göremedi gitti
34.blmde yani sezon finalinde bence en buyuk mantik hatasi Demir'in Aslan'i Cemal Aga'nin evinden cikarttiktan sonra tufegi Aslan'in elinden alip eve geri donmesi.
Senaristler acaba Demir'le Asi'yi yine tam bulusturmusken nasil yapsak etsekte Demir'i suclu gostersek diye dusunup, duzmece ve bence cok sacma bir sekilde eklenmis bir sahne..
Demir'in herkesin onunde Cemal Aga'yi tehdit etmesi zaten onu zanlilardan biri yapiyordu.. Ama daha fazla kanit icin Demir'in de o silahta parmak izi ve evde ayak izi olmasi gerekiyordu ve bu sahne eklendi... Masallah polislerde hizir gibi hemen Demir'in yaninda bittiler. Al sana bir mantik hatasi daha !! Ama bu son soyledigimin mantik hatasi olmamasinin tek bir aciklamasi olabilir Cemal Aga'nin can cekisirken Demir'in ismini soylemesi veya Demir'in ismini soyledigini birinin (ki bu Sarmasik olabilir ) polise soylemesi yani Demir'e iftira atmasi.
Karmakarışık bir bölümdü.Mantık hatasından bol ne vardı ki:img-hyste
1)Asi Demir i görünce neden Demir in boynuna atladı.Daha yarım saat önce onu tüfekle vurmak istiyordu.Ya Demir gerçekleri öğrenmeden Asi nin yanına gelseydi iş ile ilgili birşey söylemey gelse Asi onun boynuna atlasaydı Demir ne düşürdü(Noluyo ya falan)Asi gibi grurlu inadı inat bir kız yani.
2)Gerçekten en saçma yer Demir in eve geri dönmesiydi.Ne işin var hadi Aslan ı son anda cinayet işlemekten kurtardın kendini niye atşe atıyorsun.Maşallah havada yağmurlu ne güzel ayak izin kaldı.:img-hyste
arkadaşalar dün akşam son bölümü izlerken bir şey fark ettim. Belki yazılmıştır, yazıldıysa özür dilerim ama ben göremedim sizinle paylaşayım istedim. Dün çok ilginç bir şey fark ettim şimdi, aslan adama bıçakladıktan sonra nezarete girdi ya daha sonra asi aliyle çiftliğe geldiğinde defne aslan karakolda dedi asiye. Asi ilk başta çok heyecanlandı Aslan iyi mi ?fln dedi. Ama daha sonra aslanın yanına gitmek için arabaya bindiler Defne kerim aradı gitmemize gerek yokmuş işleri bitmiş dedi sonra klübe gittiler. Asi ve Defne aslanla ilgili hiçbir şey bilmiyor ve oraya gidişlerinin esas sebebi aslan hakkında bilgi edinmek iken klübe gidince nedense hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar ne asi ne defne aslanla ilgili hiçbir şey sormuyor kerime. Gerçekten garip değil mi? Çok güldüm dün akşam:img-hyste ya en azından aslanı neden karakola götürmüşlerdi gibisinden bir replik ekleyebilirlermiş oraya ama galiba diğer olayların arasında kaynamış gitmiş. Ama tabiki bizlerden kaçmıyor bu gibi ince (aslında bana göre hiç de ince değil ama neyse:img-wink:) ayrıntılar.
Bölüm yorumlarına yazmıştım. Asıl yeri burası diye buraya da yazayım dedim.
34.blmde yani sezon finalinde bence en buyuk mantik hatasi Demir'in Aslan'i Cemal Aga'nin evinden cikarttiktan sonra tufegi Aslan'in elinden alip eve geri donmesi.
Senaristler acaba Demir'le Asi'yi yine tam bulusturmusken nasil yapsak etsekte Demir'i suclu gostersek diye dusunup, duzmece ve bence cok sacma bir sekilde eklenmis bir sahne..
Demir'in herkesin onunde Cemal Aga'yi tehdit etmesi zaten onu zanlilardan biri yapiyordu.. Ama daha fazla kanit icin Demir'in de o silahta parmak izi ve evde ayak izi olmasi gerekiyordu ve bu sahne eklendi... Masallah polislerde hizir gibi hemen Demir'in yaninda bittiler. Al sana bir mantik hatasi daha !! Ama bu son soyledigimin mantik hatasi olmamasinin tek bir aciklamasi olabilir Cemal Aga'nin can cekisirken Demir'in ismini soylemesi veya Demir'in ismini soyledigini birinin (ki bu Sarmasik olabilir ) polise soylemesi yani Demir'e iftira atmasi.
evet bence de eve geri dönmesi çok mantıksızdı. yalnız diğer konularda bölüm bittiğinde sıcağı sıcağına hatta dün akşamki tekrara kadar seninle aynı fikirdeyim; fakat şimdi tüm bunların sadece bizleri heycana ve gelecek sezon için meraka yönlendirmek için olduğunu düşünmeye başladım. Bence yeni sezonda bu kopuk kısımları bize bir flashback olarak tekrar gösterecekler ve orada bu mantıksızlıkların hepsi giderilmiş olacak. Mesela şey olabilir demirin içeri giridği sahneyle cemal ağanın vurulduğu sahne aslında arka arkaya olmayabilir arada başka şeyler yaşanmıştır ve bunu sırf sezon finaline heyecan katmak adına(!) bize göstermemiş olabilirler.
Ante Mortem
30-06-08, 16:43
Bardaktan boşanırcasına yağmur yağarken bile Demir' in arabası tozu dumana katıyor Asi"sine giderken:img-hyste
Yağmur yemiş topraktan bile toz kaldırabildiğine göre baya özlemiş olsa gerek :love05:
dizinin 2.bölümünde demir annesinin mezarında ve bi bakıyoruz emine doğan ın doğum yılı_1960 diğer taraftan ölüm yılı_1982 buraya kadar herşey normal aslında ama 22yaşında bi genç kızın en az 6yaşında bir oğlu bunun yanındada birde bebeği var emine hanım en fazla 15 yaşında falan evlenmiş olmalı bu aslında Antakya gibi yerlerde eski zamanlarda gayet normaldi ama mantıksızmış gibime geldi yani bunun düşünüldüğünü hiç sanmıyorum :)
Bu sabah izlerken Demir bekle beni bekle beni dedi tmm bekler seni dedim sonra Kerim'in yanına bindi...Daha sonra dikiz aynasından bakan Demir'i gördük bu nasl bir anda şöför koltugundan gecti babamla katıldık gülerken :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
1vepirstiletto
22-07-08, 07:57
kış döneminde asi yi izlemedim reklamlarını görmeme ve oyuncularını beğenmeme rağmen dizinin çekimleri çok karanlık ve kasvetli oluğu için izlemedim...şimdi hafta arası her sabah izliyorum ve asi nin üzerine yapışmış olan kıyafetinden artık mide bulandı ayrıca çok salaş tamam tarlada ve hayvanlarla uğraşıyor olabilir doğallığıda seviyor olabilir ama bu gözümüze böyle sokulmamalı..
ihsan bey neriman hanıma bir bölümde 20 yıldır evliyiz diyordu düşünüyorum da asi de defnede üniversite bitirmişler yani minimum 22 yasında asi defne daha büyük olduğuna göre nasıl 20 yıllık evli oluyorlar...
Ayrıca ben Antakyayı iyi biliyorum küçük bir yer değil öyle demir her adım attığında çarsıda asiye rastlıyor tam tersi de oluyor bu kadar da şans olmaz.Şunu tam bilmiyorum ama çifliğin antakyanın deniz tarafında 8-9 km içeride odugunu düşünürsek atla kıyıya iniyorlar benim bildiğim deniz en az 25-30 km dısarda bu da bir hata...
Ziya beyimiz askerdi değilmi antakyalı arkadaslar bilirler benim bildiğim antakyada bahriyeli olmaz iskenderunda olur.Ayrıca asker bu adam her gün dısarı çıkamazki hele askeri kıyafetle hiç çıkamaz(gezmeye).
bende o yaş olayına katılıyorum.şöyle anlatılanlara göre ihsanla neriman hanım yeni evlendiğinde demir dogmustu melekte ve büyümüşlerdi o zaman melek tüm kızlardan büyük olmalıydı...melek taş çatlasa 18 yasında zaman kavramınında çok büyük hatalar var...
şimdilik aklıma bunlar geldi daha çok vardı...
Neriman Bir bölümde Defne Kerim ilişkisi için fazla dolaşmayın.Sonra benim gibi olursunuz demişti.Yani büyük ihtimal evlenmek zorunda kaldılar.Sonra Defne sizin gibi derken demişti.Anneside çok laf çıkmıştı diye geçiştirmişti.:D
Askerlik olayı benimde garibime gitti
ben de bu diziyi tam takip etmiyorum ama bu yaz öğleden önce tekrarlarını yayınlıyorlar. ben de onları izledim ve bölümün birinde Asinin çukurova üniversitesinden mezun olduğu söylendi. Asi veteriner bildiğim kadarıyla. ama işte burda bi sorun var.çukurova üniversitesinde veterinerlik bölümü yok.ve bu büyük bi mantık hatası bence
kod adı yağmur
25-08-08, 13:31
3-5 gün önce 3. bölümü izledim ve sünnet düğününde asi çok güzel bi şekilde dans ediyordu ama goncanın düğününde demirin ayağına basıyordu demirde ayağıma basıyorsun deyince asi acemilik diyordu ama sünette bırak ayağa basması yüzünü bile yanlış şekilde koymuyordu bence burada bi mantık hatası var
ama ara bölümlerde bişey olduysa bilemem bütün bölümleri izlemedim yeniyim de :img-wink: ama büyük bir mantık hatası
varsa özür dilerim bilmiyordum neredeyse yeni asiciyim de :img-wink:
3-5 gün önce 3. bölümü izledim ve sünnet düğününde asi çok güzel bi şekilde dans ediyordu ama goncanın düğününde demirin ayağına basıyordu demirde ayağıma basıyorsun deyince asi acemilik diyordu ama sünette bırak ayağa basması yüzünü bile yanlış şekilde koymuyordu bence burada bi mantık hatası var
ama ara bölümlerde bişey olduysa bilemem bütün bölümleri izlemedim yeniyim de :img-wink: ama büyük bir mantık hatası
varsa özür dilerim bilmiyordum neredeyse yeni asiciyim de :img-wink:
Biz ona halk arasında mantık hatası değil cilve diyoruz bilmem anlatabildim mi:img-hyste
kod adı yağmur
25-08-08, 14:30
Biz ona halk arasında mantık hatası değil cilve diyoruz bilmem anlatabildim mi:img-hyste
hemde ne biçim cnm hiç böyle düşünmemiştim süper anlattın :img-hyste
cuneyt arkının fılmlerınde o ustundekı beyaz gıyecek hep sökulurdu ama hıc bı bolumde sökuk gezmedi:img-hyste
asi de ole her bolumde o gıydıgı aynı kıyafeti kokuo,kirlenio ama o da hıc bolumde pis gezmemıstır:good:
__Prenses__
30-08-08, 23:39
Bu arada bi arkadaşımız kıyafetlerini eleştirmiş bence dediğiniyanlış buluyorum çünkü giydiği kıyafetler gayet hoş gaet çekici hem asi yi canlndırıyorsa şatafatlı kıyafetleri akıştıramam ben.....
bende katılıyorum zaten kıyafetleri çokta hoş.:) zaten kötü bir kıyafet olsa çirkin filan zaten giymez bu bence saçma.....:)
Asi'nin kıyafetlerinden konu acilmisken bende birsey soylemezsem olmaz.. Asi'nin hani su yesil bluzu varya desenli. Meshur balkon sahnesinde şalının altına giydigi, Ali ile Iskenderun'daki otele giderken giydigi.. Iste bu sahnelerde bakiyoruz Asî'nin bluzu onden dugmesiz sifir yaka bir bluz.. Ama ayni bluz bakiniz nasil ters giydiriliyor .. Asi Demir'e inat Ali'nin kolyesini boynuna taktigini Demir'in gozune sokmak icin ciftlikte saclarini topladigi sahnede bu bluzun dugmeleri acilmis tersi one getirilmis ve Asi'ye giydirilmis. Bu kadar olmaz dedim. Baska bluzmu bulamadilar veya diktiremediler.. Biraz daha kostum tasarimcisinin ozen gostermesini rica ediyorum. Bizden kacmaz:img-wink:
(Not: Ayni desenli bluzdan iki tane olamayacagini farzederek bu yorumumu dikkate aliniz ltf.:icon_whis)
Mantık hatası sayılmaz aslında ama dikkatimi çekti.
Neriman hanım fenalık geçirirken evdeki yardımcıları (adını unuttum Aslan'ın annesi hani) Gonca dan kolonya istiyor.Kolonyayı veren Defne,Gonca da az sonra babasıyla içeri giriyor.
Ufak bir hat karışıklığı :)
Demir Asi'yi kandirmis arkadaslar:img-wink:.. Aciklayayim , simdi Demir guya Fransa'daki otelden Asi'yi ariyor ama gosterilen otel Antakya'daki Savoy Otel!!!
Tamam sustum :img-tomat
Demir Asi'yi kandirmis arkadaslar:img-wink:.. Aciklayayim , simdi Demir guya Fransa'daki otelden Asi'yi ariyor ama gosterilen otel Antakya'daki Savoy Otel!!!
Tamam sustum :img-tomat
hehehe paris'e gideceklerini beklemiyordun heralde... olsun paris işte orası paris :):)
ekinn&sarp
13-09-08, 00:16
asi nin kolyesinin zinciri de değişmiş heralde yeni sponsor zorla verdi yeni zinciri
asi ile ali teknede yemek masasındaki konuşmaları esnasında önlerindeki masa yuvarlaktı. ama ali masayı devirdiğinde de örtüsü düşünce masanın kare olduğunu görüyoruz. yan yatınca masa şekil değiştiriyor galiba.:img-hyste:img-hyste
arif demiri havalanından alıyor arkasındanda galip havalanından onları takip ediyor, ama nasıl oluyorsa arif hanımgöbeğini getirdiğinde galip hala onların peşinde ....???
cerenmelisa
13-09-08, 11:04
Neriman hanım fenalık geçirirken evdeki yardımcıları (adını unuttum Aslan'ın annesi hani) Gonca dan kolonya istiyor.Kolonyayı veren Defne,Gonca da az sonra babasıyla içeri giriyor.
evet bu benimde dikkatimi çekti. fatma defneye gonca dedi.:img-hyste
başlıca mantık hatası geçen sezon asi demir ıslak bir şekilde sarılı kaldılar ama busezona başlarken burayı geçtim direk 40 gün geçmiş mevlüt zamanında başlattılar açıkcası bu birinci hata
ikincisi demir zeyneple konuşmak için oturdu nasılsın dedi birden sahile gelmiş oldu benmi anlamadım bilmiyorum bunlar garip geldi
özellikle 40 günde neler oldu merak ediyorum
başlıca mantık hatası geçen sezon asi demir ıslak bir şekilde sarılı kaldılar ama busezona başlarken burayı geçtim direk 40 gün geçmiş mevlüt zamanında başlattılar açıkcası bu birinci hata
ikincisi demir zeyneple konuşmak için oturdu nasılsın dedi birden sahile gelmiş oldu benmi anlamadım bilmiyorum bunlar garip geldi
özellikle 40 günde neler oldu merak ediyorum
Bence yavas yavas ''flashback''lerle 40 gun oncesine hatta CemalAga'nin vurulma gecesine donusler yapilacaktir. Hatirladigim kadariyla sezon basinda Tuncel Kurtiz son kez cekimler icin Antakya'ya gitmis denmisti. Demekki vurulma gecesi , hastane vs.. sahneleri geriye donuk cekilmis olabilir. Tabiki sadece tahmin ediyorum !
cerenmelisa
13-09-08, 14:20
REPLİK HATASI
sahil sahnesinde demir asiye uçaktaki kızı söyledikten sonra asi elini tutup sakinleştirMEdim dersen külahları değişiriz diyor...
doğrusu elini tutup sakinleştirdim dersen külahları değişiriz olacakk:good:
ee anlam değişiyor yoksa. sanki asi o kızı sakinleştirmesini istiyormuş gibi bir durum oluştu:img-hyste:img-hyste
REPLİK HATASI
sahil sahnesinde demir asiye uçaktaki kızı söyledikten sonra asi elini tutup sakinleştirMEdim dersen külahları değişiriz diyor...
ee anlam değişiyor yoksa. sanki asi o kızı sakinleştirmesini istiyormuş gibi bir durum oluştu:img-hyste:img-hyste
evet ben asinin dediği gibi anladım ama demir senden başkasının elini tutmam diyince işler değişti olumsuzluk eki hatası var
REPLİK HATASI
evet bende fark etim, hata ondan sonra su at konusuna girdiler, ve asi...onu cok özledim diyor...demirde benden daha cok olamaz...nasil yane en cok demirmi özledi ati:-)) asil galiba asiyi özledi
ILK MANTIK HATASI BENDEN OLSUN...::D
demir : bisey icmiceginden eminmisin?
Asi?: aynisindan olsun
demirin coskun arkadaslarinfdan biri: birsey icmezmisin?
Asi: demir getiriyor...
demri bey 2 bardakla geliyor..zaten kendininki masanin ustunde..ama elindekinin bitaneini o kivirciga veriyor...bitanesinide kendi iciyor..hani asiye getirecekti..hayir yani asiye teklifeden kendisi:img-hyste:img-hyste
Merhaba üstünden çok zaman geçmiş ama belirtmeden edemedim; orada (19. bölüm bar club sahnesi) bir mantık hatası yok aslında. Çünkü Demir Asi ve Bala'ya içinde siyah pipet olan iki kokteyl getiriyor, birini Bala'ya veriyor birini de masaya Asi'nin önüne koyuyor. Hemen ardından da kendininkini içiyor, kendininkinde pipet yok. Asi'nin kendi içkisini içtiğini hiç göremiyoruz.
Ayriyetten hepsi gayet ultra mega zengin insanlar gittikleri mekanın dandikliğine bakar mısınız..? :img-hyste
Bu arada son bölümde Demir'in Asi'ye Fransa'dan yolladığı kartların zarfları neredeyse bomboş. Yurtdışından gelen normal bir postanın üzerinde bir sürü damga ve pul vs olması gerekmez mi?
Merhaba üstünden çok zaman geçmiş ama belirtmeden edemedim; orada (19. bölüm bar club sahnesi) bir mantık hatası yok aslında. Çünkü Demir Asi ve Bala'ya içinde siyah pipet olan iki kokteyl getiriyor, birini Bala'ya veriyor birini de masaya Asi'nin önüne koyuyor. Hemen ardından da kendininkini içiyor, kendininkinde pipet yok. Asi'nin kendi içkisini içtiğini hiç göremiyoruz.
Ayriyetten hepsi gayet ultra mega zengin insanlar gittikleri mekanın dandikliğine bakar mısınız..? :img-hyste
Bu arada son bölümde Demir'in Asi'ye Fransa'dan yolladığı kartların zarfları neredeyse bomboş. Yurtdışından gelen normal bir postanın üzerinde bir sürü damga ve pul vs olması gerekmez mi?
evet dogru ben isvicrede yasiyorum türkiyeye mektup
gönderdigimde üzerine cesit cesit pullar yapistiriyolar
burdada bir mantik hatasi olabilir
Hayir ben simdi izledim fatma diyoki kizim kolonyayi ver
yani demiyoki gonca kolonyayi ver
sen burda yanlis anlamissin sonra defne kolonyayi veriy:good:
valla cerenmelisa da duymuş !gonca kızım dedi orda bence..
evet ikinci defa baktim gonca kizim diyo:img-grin2
ben yanlis duymusum :img-grin2
Evet Gonca diyor ama Gonca yok...Defne veriyor kolonyayı Gonca sonradan geliyor...Hayır karıştırdı dicem ama benzemiyorlarki...Kimse farketmemişmiki ekipten değiştirilmemiş...İlginç yani...:img-in_lo
komik bir hat karışması işte.. (:
merak ettiğim,dublajlı değil mi çekimler,nasıl atlanmış ki :D
Konuşmalara takılmışsınız ama, asıl mantık hatası/kurgu hatası olan Kahya Arif'in, havaalanından Demir'i alması ile, aynı anda konağa Süheyla'nın yaptığı hanımgöbeğini getirmesi olayını es geçmişsiniz......:img-wink:
ben de bir şey farkettim ama acaba yanlış mı biliyorum...:(
bir kaç bölüm önce sanırım galiple bir "al kardeşini, ver kardeşimi" davası olmuştu...
ama bu son bölümde galip nişanlım diye bağırıyordu, pek bir şey anlamadım :S
bölüm kaçırdığım için de olabilir bu, açıklayan olursa sevinirim :)
ben de bir şey farkettim ama acaba yanlış mı biliyorum...:(
bir kaç bölüm önce sanırım galiple bir "al kardeşini, ver kardeşimi" davası olmuştu...
ama bu son bölümde galip nişanlım diye bağırıyordu, pek bir şey anlamadım :S
bölüm kaçırdığım için de olabilir bu, açıklayan olursa sevinirim :)
Al kardeşini ver kardeşimi Galiple değil Kelebek Zeynepin Abisi ile olmuştu,arkadaşım:img-wink:ama Zeynebin Abisi nereye gitti bilen yok....
Al kardeşini ver kardeşimi Galiple değil Kelebek Zeynepin Abisi ile olmuştu,arkadaşım:img-wink:ama Zeynebin Abisi nereye gitti bilen yok....
onlar ailecek nişan hazırlığındalarrr kanımcaaa:img-hyste
hemen nişan yapacaz dedi demir aradan kırk gün geçtiii
ne nişan var ortada ne bir şey
kızın abisi de ortada yokk hesap sormayaa
enteresannn
teşekkürler yardım için...
dedim ya; bölüm kaçırdım ondan karıştı hatlar demek ki :icon_whis:img-wink:
tekrar sağ olun :)
arkadaşlar bn antakyalıyım ve asi sahile iniyorum derken (yürüyerek veya atla) arada 25 km var nası gityoo :img-hyste
arkadaşlar bn antakyalıyım ve asi sahile iniyorum derken (yürüyerek veya atla) arada 25 km var nası gityoo :img-hyste
Asi'De olmaz diye bir şey yoktur ...
ister 25 km olsun ister 125 ...
paris deidkleri yerde antakyaydı ona bakarsak :img-hyste
Sanırım dizide sahilin yakın olduğu gösterilmeye çalışılıyor.Yani gerçek hayattan biraz uzaklaşılarak Antakya doğası sunuluyor.
Bizim de arabayla gidip gördüğümüz yerlerdir Arsuz,Gülcihan..Atla gidenin günlük hayatta olacağını sanmıyorum.
Yine de birçok dizinin İstanbul'da çekildiğini ve boğazı,denizi yani suyu çok kullandıklarını düşünürsek;Asi'deki deniz eksikliği de bu şekilde giderilmeye çalışılıyor bence.:img-wink:
Asi'De olmaz diye bir şey yoktur ...
ister 25 km olsun ister 125 ...
paris deidkleri yerde antakyaydı ona bakarsak :img-hyste
ayyy eet acaba daa önce bi bölümde kullanmışlarmıydı o odayı çünkü bana çookk tanıdık geldi antakyaya da gitmediğime göre aaa nerden biliom bn orayı nese olur vakalar parise gitcek halleri yoktu yaaa
asıl bnm aklıma takılan bu bölümde asi zeynepin kıyafetiyledi sonra galipi polislerle yolladılar evlenme teklifi edilen yere geldiler ama asinin üsütü klasik asi olmuştu geneee sanırım peruu çıkarınca aniden hepsi gitti yerine kendi kıyafetleri geldi süpermen mi bu kız neee:img-hyste
ayyy eet acaba daa önce bi bölümde kullanmışlarmıydı o odayı çünkü bana çookk tanıdık geldi antakyaya da gitmediğime göre aaa nerden biliom bn orayı nese olur vakalar parise gitcek halleri yoktu yaaa
asıl bnm aklıma takılan bu bölümde asi zeynepin kıyafetiyledi sonra galipi polislerle yolladılar evlenme teklifi edilen yere geldiler ama asinin üsütü klasik asi olmuştu geneee sanırım peruu çıkarınca aniden hepsi gitti yerine kendi kıyafetleri geldi süpermen mi bu kız neee:img-hyste
eve gidip değiştirmiştir başka bi açıklaması olamaz zaten arabada değiştiricek hali yok belki de süheylanın çiftliğinde değiştirmiştir evden öyle çıksaydı soru yağmuruna tutarlardı
Asi Zeynep in kılığına girdikten sonra Demirle Demirin evlenme teklifi yaptığı kayalıklara gittiler.Ve Asinin üstünde kendi kıyafetleri vardı.Ne ara soyundu dökündü..Demirin yanında yaptıysa bu işi vay haline:img-hyste:img-hyste
firebender
19-09-08, 20:29
36 bölümün ilk mantık hatasını ben yazıyım
komiser günaydın savcı bey dün gece getirilen galip in ifadesi diyor
Ne yaptılar akşama kadar dışardamı gezdirdiler adamı diye düşünüyor insan
Sonra demir i almak için geldiklerinde - ki elleriyle koymuş gibi eski evde olduğunu biliyorlar - İyi akşamlar Demir bey diyor
Komiser bi karar verse günün hangi vakti olduğunu diye düşünüyor insan
Antik sehirle ilgili rehberlik yaparken Asi'ye Demir soruyor: En son buraya ne zaman gelmistin? Asi'de ''seninle baristigimiz gunden bir gun once ''diyor. Ben o anda gulme krizine girdim .:img-hyste. Cunku daha birkac saat once Demir Asi'ye ayni yerde evlenme teklif etti.! Bu yonetmende nerede cekim yaptigini unutuyor galiba..:icon_whis
Antik sehirle ilgili rehberlik yaparken Asi'ye Demir soruyor: En son buraya ne zaman gelmistin? Asi'de ''son bulusmamizdan birgun once'' diyor. Ben o anda gulme krizine girdim .:img-hyste. Cunku daha birkac saat once Demir Asi'ye ayni yerde evlenme teklif etti.! Bu yonetmende nerede cekim yaptigini unutuyor galiba..:icon_whis
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
ben de bana mı öyle geldi diyordum.
izliyorum ,repliklere mana veremiyorum.herhalde benzettim dedim ama..
sen d eöyle diyorsan:img-hyste
neyse caktırma alıskınız canım,değil mi:img-pilot:img-pilot
Aradaki mesafenin uzak olduğunu siz Antakyalılar anlayabilirsiniz,biz bilemeyiz Antakya dışından izleyiciler olarak... Dizilerde normaldir, her yerde de böyledir.
pas.si.on79
20-09-08, 09:44
Antik sehirle ilgili rehberlik yaparken Asi'ye Demir soruyor: En son buraya ne zaman gelmistin? Asi'de ''seninle baristigimiz gunden bir gun once ''diyor. Ben o anda gulme krizine girdim .:img-hyste. Cunku daha birkac saat once Demir Asi'ye ayni yerde evlenme teklif etti.! Bu yonetmende nerede cekim yaptigini unutuyor galiba..:icon_whis
canım Asi orada dedi ki.. Ne zaman birine haksızlık ettiğimi düşünsem buraya geliyorum. Düşünüyorum,kafa dinliyorum ..hatalarımla baş başa kalıyorum..
DEmirde bunun üzerine buraya o anlamda en son ne zaman geldin dedi... Yani en son kime haksızlık ettiğini düşündün de buraya geldin diye sordu.
Ayrıca Asi evlenme teklifinde DEmiri oraya götürmedi.Büyük bir ihtimalle evlenme teklifini yapacağı için Demir ASiyi oraya götürdü.. Tek başına da değildi.
pas.si.on79
20-09-08, 09:53
36 bölümün ilk mantık hatasını ben yazıyım
komiser günaydın savcı bey dün gece getirilen galip in ifadesi diyor
Ne yaptılar akşama kadar dışardamı gezdirdiler adamı diye düşünüyor insan
Sonra demir i almak için geldiklerinde - ki elleriyle koymuş gibi eski evde olduğunu biliyorlar - İyi akşamlar Demir bey diyor
Komiser bi karar verse günün hangi vakti olduğunu diye düşünüyor insan
Şimdi Galip i gece getirmişler.İfadesini almışlar.Aslında Galip in getirilme sebebi silahlı olarak kız kaçırmaya teşebbüs .Ancak Galipin gelince Cemal Ağa cinayetiyle tanıklık yaptı. YAzılı sunulan tanık ifadesini savcıya verdiler.Verirken de dün gece getirilen Galip in ifadesi dendi. Burda tuhaftlık yok ki.. İfade verirken savcı yanında olması diye bir zorunluk yok..Ertesi gün savcıya iletebilirler..
Demir in adresleri zaten mevcut .. İki evi bir işyeri adresi vardır. Sıralama şehirden başlanabilir.Direk kendi evine gitmeyebilir veya gidebilirler..Bunda eliyle koymuşluk olmaz.. Ayrıca çiftliğe veya işyerine gidip oralarda bulamadıklarını göstermeleri gereksiz bir ayrıntı..Sıralama çok da önemli değil.
pas.si.on79
20-09-08, 10:00
Asi Zeynep in kılığına girdikten sonra Demirle Demirin evlenme teklifi yaptığı kayalıklara gittiler.Ve Asinin üstünde kendi kıyafetleri vardı.Ne ara soyundu dökündü..Demirin yanında yaptıysa bu işi vay haline:img-hyste:img-hyste
Demir Asiye bu halini yani Çakma Zeynep halini beğenmediğini söyledi. Aside peruğu çıkardı. Orada ilk yapacağı şey peruktu.DAha sonra eve gidip kendi evinden çıkarken ki giydiği kendi kıyafini giymiştir. ZAten başkalarının başka sahnesini geçildi.Asinin eve gidelim üstümü değiştirelim demesine gerek yok.Zaten Onu yapacaklardır.
Antakyayı biz bilemeyiz. Bir şekilde sahnelere uydurulmaya çalışılıyor. Bu da çok normal. Atla gidebileceği bir yer vardır. Yürüyerek de gidemiyorsa oraya gidebileceği taşıt vardır.
diye düşünürüm.
Ali nasıl oldu da Galip'in yerini bulabildi..:)
Bunun ayrıntısını bize göstermediler.. Galip de Ali'yi gördüğü andan itibaren ''Koruyucu Meleğim sen misin '' dedi. Nereden anladı .!!?? :)
pas.si.on79
20-09-08, 10:49
Ali nasıl oldu da Galip'in yerini bulabildi..:)
Bunun ayrıntısını bize göstermediler.. Galip de Ali'yi gördüğü andan itibaren ''Koruyucu Meleğim sen misin '' dedi. Nereden anladı .!!?? :)
bugün benim mantıksızları cevaplama günüm anlaşılan..:)
Galip i Ali avukatı veya çalışanı aracılığıyla kefalet ödeyerek çıkardı. Galip ilk başta Demir çıkartıyor sandı. Ama dışarı çıkınca büyük bir ihtimalle kefaleti yatıran Galip in çıkmasını beklemiştir.Sonuçta kimin niye çıkardığını öğrenmek ister.Çıkaran da İsim vermeden, belirledikleri saat ve yerde oraya geleceklerini konuşacaklarını söylemiştir..
Bu şekildedir.. İmkansız birşey değil bu.
firebender
20-09-08, 11:13
Şimdi Galip i gece getirmişler.İfadesini almışlar.Aslında Galip in getirilme sebebi silahlı olarak kız kaçırmaya teşebbüs .Ancak Galipin gelince Cemal Ağa cinayetiyle tanıklık yaptı. YAzılı sunulan tanık ifadesini savcıya verdiler.Verirken de dün gece getirilen Galip in ifadesi dendi. Burda tuhaftlık yok ki.. İfade verirken savcı yanında olması diye bir zorunluk yok..Ertesi gün savcıya iletebilirler..
Demir in adresleri zaten mevcut .. İki evi bir işyeri adresi vardır. Sıralama şehirden başlanabilir.Direk kendi evine gitmeyebilir veya gidebilirler..Bunda eliyle koymuşluk olmaz.. Ayrıca çiftliğe veya işyerine gidip oralarda bulamadıklarını göstermeleri gereksiz bir ayrıntı..Sıralama çok da önemli değil.
iyide sabah gözaltına alındı galip
hani asi ve demir kayalıklara giderken
o zaman asi ve demir bütün gece orda oturdular sabah kalkıp şehirdeki eve gittiler
ayrıca komiserin iyi akşamlar demesini baz alırsak o andan sonra antakya da zaman çok yavaş geçti dünya kadar şey yaptı demir
pas.si.on79
20-09-08, 11:22
iyide sabah gözaltına alındı galip
hani asi ve demir kayalıklara giderken
o zaman asi ve demir bütün gece orda oturdular sabah kalkıp şehirdeki eve gittiler
ayrıca komiserin iyi akşamlar demesini baz alırsak o andan sonra antakya da zaman çok yavaş geçti dünya kadar şey yaptı demir
Galip sabah kız kaçırmadan karakola götürüldü..Demek ki gelir gelmez Galip i demek ki hemen sorguya çekmediler.. Önce kız kaçırma olayı var. Onunla ilgili işlemlerini yapılmıştır.. Galip gider gitmez size bir ihbarım var onu söylersem bu işlemi görmezden gelirmisiniz beni serbest bırakırmısınız demez.. Önce kız kaçırma ile ilgili ifadesi alınır..Bu işlemin uzun sürmüştür.Ondan sonra bildiği olduğunu söyler.Gorevlilerde komiserin müsait bir zamanında söylerler.. KOmisere bildiklerini söyler ..Yazılı sunar.. Ertesi günde savcılığa ifade intikal ettirilmiş olabilir.
komiserin iyi akşamlar demesi ne zaman oldu hatırlamıyorum.tekrar bakıyım..
canım Asi orada dedi ki.. Ne zaman birine haksızlık ettiğimi düşünsem buraya geliyorum. Düşünüyorum,kafa dinliyorum ..hatalarımla baş başa kalıyorum..
DEmirde bunun üzerine buraya o anlamda en son ne zaman geldin dedi... Yani en son kime haksızlık ettiğini düşündün de buraya geldin diye sordu.
Ayrıca Asi evlenme teklifinde DEmiri oraya götürmedi.Büyük bir ihtimalle evlenme teklifini yapacağı için Demir ASiyi oraya götürdü.. Tek başına da değildi.
Sevgili pas.si.on79, Bahar arkadasimizin yazdigi repliklerden alinti yaptim ayrica kendisine tskler..
D:Muhteşem bir yer.Hayatı sevmek bu işte.Bunu yeni öğreniyorum.Sen yokken nasıl yaşamışım?
A:Burası insana böyle şeyler düşündürüyor işte.Sanki küçücük harika bir noktadan dünyaya bakıyor gibi.Burda bütün sorunlar anlamsız geliyor değil mi?
D:Bunun için mi getirdin beni buraya?
A:Hayır.Çok sevdiğim için.Ayrıca çok güzel bir hikayesi var.
D:Öyle mi?Nasıl bir hikaye?
A:Eski çağlarda Antakya burasıymış.antigone halkının başkenti.ama sonra şehir Asi nehrinin iki tarafına taşınmış.Burdaki insanlar da sürgün edilmiş.Burada biraz kalınca kendimi tuhaf hissediyorum.Haksızlığa uğramış insanları düşünüp sonra kendime soruyorum; "Ben de birilerine haksızlık ettim mi?" diye.
D:En son ne zaman geldin?
A:Seninle barıştığımız günden bir gün önce.Sana haksızlık ettiğimi burada anladım.
D: Demek ki bizi biraz da birleştiren bu antik kent.
A:Belki...
Simdi bunlari tekrar okuyunca Demir'in Asi sayesinde ilk defa buraya geldigi, manzara karsisinda ne kadar buyulendigi vs. gayet acik anlasiliyor.. Ben yine de maalesef zaman kisitlamasi nedeniyle -ki bu MY'nin islerinin yogunlugundan olabilir- baska mekan aramasi yapmadan ayni yerde ''guya'' iki farkli sahne cekilmis.. Arabada Asi Demir'e ne demisti: A:Seni bi' yere götüreceğim.Özel bi' yer.Biraz rahatlaman için.
Sanki sabahki evlenme teklifinin yapildigi yerden cok farkli ve cok sevdigi bir yere gitmek istedigini ben anliyorum .. :img-wink:
firebender
22-09-08, 23:11
Galip sabah kız kaçırmadan karakola götürüldü..Demek ki gelir gelmez Galip i demek ki hemen sorguya çekmediler.. Önce kız kaçırma olayı var. Onunla ilgili işlemlerini yapılmıştır.. Galip gider gitmez size bir ihbarım var onu söylersem bu işlemi görmezden gelirmisiniz beni serbest bırakırmısınız demez.. Önce kız kaçırma ile ilgili ifadesi alınır..Bu işlemin uzun sürmüştür.Ondan sonra bildiği olduğunu söyler.Gorevlilerde komiserin müsait bir zamanında söylerler.. KOmisere bildiklerini söyler ..Yazılı sunar.. Ertesi günde savcılığa ifade intikal ettirilmiş olabilir.
komiserin iyi akşamlar demesi ne zaman oldu hatırlamıyorum.tekrar bakıyım..
demir in şehir deki evine geldiği zaman iyi akşamlar diyor
dün gece getirilen şahıs demesi şu na sebep oluyor ;akşam dediği anda asi ve demir in kayalıklara gitmek için bütün bir gece araba kullanması sabah varması evlenme teklif etmesi şehirdeki eve dönmesi gerekiyor
komiser savcıdan hemen getirin emri almasına rağman antakya sokaklarında gezerek demir i arıyor akşam olunca şehirdeki evde buluyor
sonra garip bir şekilde güneş duruyor demir ifade veriyor ,kerimle konuşuyor ,aslandan silahı alıyor silahı teslim ediyor asi yi buluyor tekrar harabelere gidiyor ve eve dönüyor ;güneşte diyor ki eh madem demir işlerini bitirdi artık batabilirim diyip batıyor.
ama dersek ki evet yanlış söylemiş yada dili sürçtü o zaman bu kadar saçmalamımıza gerek kalmaz ,epeyce toparlamış oluruz :img-tomat:img-wink:
ç
Madem o sahnenin replikleri yazılmış ben de diziyi izlerken bana ''nasıl yaa'' dedirten kısmı yazmak istedim.
Şimdi sevgili Asi'miz diyor ki:En son seninle barışmadan bir gün önce geldim buraya..
Yani o gün bizim dizide izlediğimiz 33 ve 34. bölümlerde..
Şimdi 33. bölümde o gün sabahında Asiyi dedesi çağırıyor,Ali ile çıkıyorlar deniz kenarına geliyorlar,sonra Asi Hüseyin'e sözü olduğunu hatırlayarak okula geliyor,Demiri görüyor,okulda konuşuyorlar,sonra bu kız Melek'in kaçırıldığını görüyor,onları takip ediyor,kulübedeki evlilik olayını duyuyor,eve geliyor,atını sevemiyor,babası ile konuşuyor,salıncakta sallanıyor,paso ağlıyor vs vs vs..
Kusura bakmasınlar ama Asi hangi ara gitti o antikkente?
Yani tamam iyilik,hoşluk yapalım dediler de biz de çocuk değiliz şurda.
Başından beri kafamı kurcalıyordu ama fırsat bulup yazamadım.
Sahne repliklerini yazıp,aklıma getirdiğiniz için teşekkürler..:img-wink::img-wink:
Gelgelelim 2. kısma..Malesef yine diziyi izlerken aklıma yatmayan bi replik..
36. bölümde;Neriman kızının odasına çıkıyor,yanına oturuyor Ali ile ilgili meseleyi açıyor.Asi o olay bitti anne,biz ayrıldık..vs felan diyor.Devamında ''hani sen bana sormuştun ya emin misin kızım diye ben de emin olmadığım halde evet demiştim'' diyor.
Buraya kadar hata yok..mı acaba?:icon_whis
Şöyle ki Asi Alinin teklifini kabul ettiğinin akşamı Demir ile barıştı,daha doğrusu bizim gördüğümüz sarıldı.Neticesinde tekrar küslük olmadığına göre kısaca barıştı diyelim.Buarada ne Nerimanın ne de İhsanın durumdan haberi olacak vakti olmadı.Ya da oldu da biz mi göremedik?(:icon_whis) Peki Demir ile barıştığı halde Asi neden annesine ''evet,eminim'' dedi?
Diziyi izlerken 36. bölümde silahtan,tüfekten bilmem neden çok böyle nereye gittiği ya da nerden geldiği belli olmayan replikler gözüme çarpıyor benim.
Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir düşündüklerimi..:icon_sorr
ewrim_songul
27-09-08, 13:16
ASi süper bi dizi bayıldığım için mantık hatalrına pek takılmam.ama dünkü bölümde gözüme çarptı yazıyım dedim
asinin saçları gece demirin ewine gittiği gün fink atıodu resmen.sabah demirle yemek yerken saçları önden arkaya klasik modelle yapılmışt(aynı kıyafet),akşam defnede we demirde sadece üstten yapılmıştı,demirin ewinden çiftliğe gelirken yine gündüzkü modeldendi.çok ufak bi hata beni pek ilgilendirmio çünkü asiyi çok sewiyorum ama yine yazayım dedim:img-wink:
benimde sürekli dikkatimi çeken bu gonca geçen sezondan beri hamile karnı neredeyse dümdüz hiç belli olmuyo hamile olduğu...:img-wink::img-wink:
firebender
02-10-08, 18:35
bir tane daha ; bu en küçük kız ceylan içinyatılı okulda diyip duruyorlar ama dede öleli 40 gün olmuşsa okulların açılmasına epey bir olması lazım :img-wink:
bence asideki en buyuk mantik hatasi Defne evlenirken yapiliyor cunku defne evlenirken ihsan ona bir cift kupe veriyor ve bunlari sana babaannen birakti seni hep kinali kuzum diye severdi dedi ama suheyla ile olan ayriligini hayal ederken babasi ona annen oldukten sonra suheyla benimle birlikteydi bebekte benden diyor eger annesi o zamanlarda olmusse defne dogdugu zaman nasil onu kinali kuzum diye seviyor ola bilir ihsan daha ozamanlarda nerimanla birlikte bile degildi.belki bemim mantigim almadi mantigi alan biri varsa lutfen benimle paylasirmi
bence asideki en buyuk mantik hatasi Defne evlenirken yapiliyor cunku defne evlenirken ihsan ona bir cift kupe veriyor ve bunlari sana babaannen birakti seni hep kinali kuzum diye severdi dedi ama suheyla ile olan ayriligini hayal ederken babasi ona annen oldukten sonra suheyla benimle birlikteydi bebekte benden diyor eger annesi o zamanlarda olmusse defne dogdugu zaman nasil onu kinali kuzum diye seviyor ola bilir ihsan daha ozamanlarda nerimanla birlikte bile degildi.belki bemim mantigim almadi mantigi alan biri varsa lutfen benimle paylasirmi
yok zaten o konuda herkes aynı fikirdedir dizideki en büyük mantık hatası oydu 15.bölümden beri hiç telafi yoluna gidilmedi halbuki aslanın 20 senesi 25e çıkarılıp düzeltilmişti bu konu ise orda kapandı:bilmim
tesekkur ederim paylasimin icin:img-yes::img-wink:
Kerim, Demiri ve Ali'yi nasıl buldu..telefon ile ulaşamamıştı..hem arabası ile gitmemişmiydi dönerken Demirin yanındaydı arabası nerede ! kaçırdıgım bir sahnemi var yoksa..
Kerim, Demiri ve Ali'yi nasıl buldu..telefon ile ulaşamamıştı..hem arabası ile gitmemişmiydi dönerken Demirin yanındaydı arabası nerede ! kaçırdıgım bir sahnemi var yoksa..
evet bunu ben de farkettim ve bu durum sadece bu sahneyle sınırlı değil!
Senaritler ve montajcılar ya diziyi yayına girmeden önce izlemiyorlar ya da programı 0-6 yaşa hitap eden bir program sanıyorlar ki bu hataları daha 2.sınıfa giden kuzenim bile fark ediyor:img-yes:
benimde sürekli dikkatimi çeken bu gonca geçen sezondan beri hamile karnı neredeyse dümdüz hiç belli olmuyo hamile olduğu...:img-wink::img-wink:
aynen bende hjep karnına bakıyorum varmı değişiklik die ama kendi kilsoundan başka bişey yok =)) caylan bile büyüdü yani bayağa.. o kerimin demiri nasıl bulduğuda bi gariptii...bu galipte her seferinde bi şekilde zeynebin yanına gelmeyi başarıyoo..:D
39.blmun baslarinda savci emniyetten bir yetkili ile konusurken '' Asil meselemiz Galip.. Is onun ifadesinde dugumleniyor...... Galip'in nereye kayboldugunu da ogrenin..Bu adamin tekrar sorgulanmasi gerekiyor..Onu bulmak zorundayiz...Bu is gun gectikce catallaniyor.. Galip'in Demirle alakasi MUALLAK :img-swoon......." diyor ve ben son cumleyi duyunca sok geciriyorum... Nasil yani Galip daha once Demir'in ciftligini silahla bastigi zaman polisler tarafindan acaba baska bir sehirde mi tutuklanmisti? Bu adamin emniyette sicili ve nedenleri dosyalarda kayitli olmali.. Zeynep yuzunden bir husumet yasandigini tum Antakya halki duydu.. Yeni savci duymamis ve kimse de ona bilgi vermemis ! PES YANI! Bu koyultugum cumle repliklerde olmamaliydi bence!
Çok doğru , ayrıca asi'nin atı öldüğü zaman Defne Asi'ye güç vermek için senin adın Asi,Asiye değil pes etmediğin için....babannem gibi herşeye kadermi diceksin demişti:icon_whis bir mantık hatası da ökkeş efendi Gonca'ya yemesi için kuru erik veriyor birkaç dak.sonra asi aynı kuru eriği Defne'nin evinde yiyor.:img-hyste
yardımsever adam o gün herkese kpı kapı dolaşıp kuru erik ikram etmiş:img-hyste
40.blmde Ihsan Aslan'a '' Sarmasik'tan traktorle ilgili evraklari al '' diyor ama biz Ziya'nin Sarmasik'tan bunu istedigini duyuyoruz.. Hatta bu gelis dizinin seyrinide degistiriyor Sarmasik ve Yetkin'i Ziya duyuyor ,Ihsan'a hemen haber ucuruyor...
Sonra ozetci arkadas 40.blm ozetinde Sarmasik ve Aslan aileden birisine yakalaniyor diye yazmis ama biz aile disindan birisinin yani Yetkin'in bu ikiliyi yakaladigini goruyoruz..
Senaryo an ve an degisebiliyor bu durumda sahneler, ozetler birbirine giriyor .. Biraz daha ozen lutfen !
YONCA_ÇINAR
25-10-08, 13:39
39.blmun baslarinda savci emniyetten bir yetkili ile konusurken '' Asil meselemiz Galip.. Is onun ifadesinde dugumleniyor...... Galip'in nereye kayboldugunu da ogrenin..Bu adamin tekrar sorgulanmasi gerekiyor..Onu bulmak zorundayiz...Bu is gun gectikce catallaniyor.. Galip'in Demirle alakasi MUALLAK :img-swoon......." diyor ve ben son cumleyi duyunca sok geciriyorum... Nasil yani Galip daha once Demir'in ciftligini silahla bastigi zaman polisler tarafindan acaba baska bir sehirde mi tutuklanmisti? Bu adamin emniyette sicili ve nedenleri dosyalarda kayitli olmali.. Zeynep yuzunden bir husumet yasandigini tum Antakya halki duydu.. Yeni savci duymamis ve kimse de ona bilgi vermemis ! PES YANI! Bu koyultugum cumle repliklerde olmamaliydi bence!
Ben 39.bölümle ilgili birşey dicem.Yazma fırsatı bulamamıştım..
Savcı Demire Alinin şehir dışında olduğunu söyledi.
Ardından Demir Aliyi aradı buluştular.Alide felan yere gel dedi.Demirin aklına nedense savcının Alinin şehir dışında olduğunu söylemesi gelmedi...:icon_whis
Benim bildiğim Demirin bunu atlamaması lazımdı :img-yes::img-yes:
Ben 39.bölümle ilgili birşey dicem.Yazma fırsatı bulamamıştım..
Savcı Demire Alinin şehir dışında olduğunu söyledi.
Ardından Demir Aliyi aradı buluştular.Alide felan yere gel dedi.Demirin aklına nedense savcının Alinin şehir dışında olduğunu söylemesi gelmedi...:icon_whis
Benim bildiğim Demirin bunu atlamaması lazımdı :img-yes::img-yes:
Muhtemelen Demir Ali'ye inanmadi ve savciyla gorusmek istemedigini dusundu.. Sonrasinda Ali yoldayim demesine ragmen sehrin disindaki fabrikasinda bulustular.. Ama asil Kerim onlari nasil şıp diye buldu?:img-wink:
goncanın karnı hala dümdüz hamileliği en zayıf atlatan kişi olarak rekorlar kitabına girecek neredeyse.
ayrıca dünkü bölümde bize katilin bıyıklı biri olduğunu hissettirdiler ama cemal ağanın öldürüldüğü gece gösterildiğinde yetkin bıyıklı değildi...
Bu Namık Bey ne savcısı öğreneyebilir miyiz?
Bir insan aynı zamanda nasıl hem ağır cezaya çıkıp hem cezaevinde olan olaylarla ilgili bilgilendirilir.
Cezaevi savcısı mı ağır ceza savcısı mı bir öğrenseydik yani..:icon_whis
Neyse ki bitti artık şu cinayet..:happy0064
Buarada 39. bölümde Asi ateş başında Demir'e sarılıyor.
Sonra ''bana hiçbir şey söylemeden gittin'' diyor.
O sahnede Demir'i gösteriyorlar normal ama Asiyi gösterdiklerinde Asinin eli Demirin boynunda oluyor.;)
Aklım ermedi,karşılıklı çekmiyorlar sanırım sahneleri.;)
ya goncanın karnı dümdüz ve hiç ni kilo belirtisi yok ziyayı bile değiştirmişlerr
Mahkeme sahneleri, savcının olayı çözme çabaları, Asi'yi kaza diye ikna etmeye çalışması tamamen mantıksızdı. Bir savcının hem mahkemeye başkanlık yapıyor olması hem de Asi'ye akıl veriyor olması saçma değil mi? Tarafsız olması gerekmez mi? Hukuk okuyan, okumuş ya da az biraz hukuk bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi bizi acaba?
Demirin actıgı boşanma davası dilekçesinde yazanları gördünüz mü?
Davacı: Demir doğan
Davalı: Asiye doğan
Müvekkilim Davalı ile 2008 yılında anlaşarak evlenmiştir.
Davalı eş son yıllarda evlilik birliğini hiçe sayarak alkol alışkanlıgı nedeniyle evine hem geç hemde aşırı alkollu gelmektedir......devamını yazmayayım artık sizler okuyun..ama sonu şöyle bitiyor..son olarak yaklaşık 3 ay önce müvekkilimi evden kovmuş ve evin kapı kilidini değiştirmiştir.. (3 hafta bile olmadı benim bildiğim ama neyse)
3.şıkta yazanlar daha da komik..davalı eş alışkanlıklarından vazgecmemiş ve sürekli olarak müvekkilime şiddet uygulamıştır.. nasıl yani :fighting2
davalı Asi oluyor değilmi arkadaşlar..yalnışmıyım..(lütfen yalnışsın desin birisi)
ee bu boşanma davalarının dilekçeleri matbumu olur yoksa her evliliğe göre değişirmi..mantıken değişir.....ozaman yuh diyorum izninizle..
edit: devamında ise şunlar yazıyor.Aile birliğine karşı böylesine sadakatsiz bir tutumda olan kocaya,kadının tepki göstermesi her ne kadar yaradılışının tabii ve kaçınılmaz bir sonucu olsa bile müvekkilem.......çocuklarının geleceğini düşünerek ......vs diye devam ediyor..
şimdi bu suçlamalar Demir için mi,Asi için mi anlamadım..:icon_sorr
Demirin actıgı boşanma davası dilekçesinde yazanları gördünüz mü?
Davacı: Demir doğan
Davalı: Asiye doğan
Müvekkilim Davalı ile 2008 yılında anlaşarak evlenmiştir.
Davalı eş son yıllarda evlilik birliğini hiçe sayarak alkol alışkanlıgı nedeniyle evine hem geç hemde aşırı alkollu gelmektedir......devamını yazmayayım artık sizler okuyun..ama sonu şöyle bitiyor..son olarak yaklaşık 3 ay önce müvekkilimi evden kovmuş ve evin kapı kilidini değiştirmiştir.. (3 hafta bile olmadı benim bildiğim ama neyse)
3.şıkta yazanlar daha da komik..davalı eş alışkanlıklarından vazgecmemiş ve sürekli olarak müvekkilime şiddet uygulamıştır.. nasıl yani :fighting2
davalı Asi oluyor değilmi arkadaşlar..yalnışmıyım..(lütfen yalnışsın desin birisi)
ee bu boşanma davalarının dilekçeleri matbumu olur yoksa her evliliğe göre değişirmi..mantıken değişir.....ozaman yuh diyorum izninizle..
edit: devamında ise şunlar yazıyor.Aile birliğine karşı böylesine sadakatsiz bir tutumda olan kocaya,kadının tepki göstermesi her ne kadar yaradılışının tabii ve kaçınılmaz bir sonucu olsa bile müvekkilem.......çocuklarının geleceğini düşünerek ......vs diye devam ediyor..
şimdi bu suçlamalar Demir için mi,Asi için mi anlamadım..:icon_sorr
burda yazdigina göre asi demir'e siddet uyguluyo dimi :img-hyste:img-hyste
ayy anam ayy asi demire siddet uyguluyacak haaa gece gece bu cok iyi geldi
bende programda orda ne yaziyo diye bakicaktim tüyolar bölümünde yazmislar ama ben orayi kacirmisim cok tesekkürler ekledigin icin keyifle uyuyabilirim simdi:img-hyste:img-hyste
Mahkeme sahneleri, savcının olayı çözme çabaları, Asi'yi kaza diye ikna etmeye çalışması tamamen mantıksızdı. Bir savcının hem mahkemeye başkanlık yapıyor olması hem de Asi'ye akıl veriyor olması saçma değil mi? Tarafsız olması gerekmez mi? Hukuk okuyan, okumuş ya da az biraz hukuk bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi bizi acaba?
Dediğin çok doğru..
Hukuk 1. sınıf öğrencisiyim ama şimdiye kadar bize öğretilen en önemli şey hukuku uygularken objektif olmanın zorunluluğudur. Savcı iddiasını sunar,delillerini gösterir ve bitirir bildiğim kadarıyla,gerisine karışmaz..
Mantık hatası mı yoksa aptalca bir şey miydi size bırakıyorum. İhsan telefonlarına cevap vermeyen Neriman'a sesli mesaj bırakıyor. < Ben Adana'da Büyük Oteldeyim beni ara otelin numarasını bırakıyorum.> diye. Hem odayı Süheyla'ya bırak hem de beni otelden ara demek ne demek çok saçma bir hareketti. Cepten niye ara demiyor?
Mantık hatası mı yoksa aptalca bir şey miydi size bırakıyorum. İhsan telefonlarına cevap vermeyen Neriman'a sesli mesaj bırakıyor. < Ben Adana'da Büyük Oteldeyim beni ara otelin numarasını bırakıyorum.> diye. Hem odayı Süheyla'ya bırak hem de beni otelden ara demek ne demek çok saçma bir hareketti. Cepten niye ara demiyor?
Evet hic kullanmayacagi bir odanin numarasini Neriman'a soylemesi cok sacmaydi.. Sadece ileride seyredecegimiz kiskanclik sahneleri icin '' gereksiz'' bir neden olmus oldu!
Kucuk bir not: Adana Buyuk otel sahneleri Buyuk Antakya Oteli'nde cekilmis:icon_whis
Asinin etekle yatmasi, etegi birakin, kemerle yatmasi, bu bölümün bombasiydi.. inanamiyrum...
Asinin etekle yatmasi, etegi birakin, kemerle yatmasi, bu bölümün bombasiydi.. inanamiyrum...
Demir'e nedense (:img-hyste) bir pijama (tshirt) bulundu, giydirildi ama Asi eski odasinda olmasina ragmen yatarken giyecek birsey bulamadi .. Bence de PES! En azindan kizkardeslerinden bir gecelik vs. isteyebilirdi...
Edit: Asagida bu konu hakkinda fikrimi degistirdigime dair yeni bir mesajim var.:img-wink:
tina_simge
08-11-08, 10:31
Demir'e nedense (:img-hyste) bir pijama (tshirt) bulundu, giydirildi ama Asi eski odasinda olmasina ragmen yatarken giyecek birsey bulamadi .. Bence de PES! En azindan kizkardeslerinden bir gecelik vs. isteyebilirdi...
Kesinlikle büyük bir hataydı...
Annem izlerken yok artık dedi Asime... (kahroldum ya)
O elbiselerle yatılır mı hiç :S
YONCA_ÇINAR
08-11-08, 12:57
http://img201.imageshack.us/img201/140/27323677mm3.jpg
Mantık hatası mı bilemiyorum ama :bilmim
Yüzünün üstüne veyahut fragmanda galiba sağ kolunun üstüne düşüyor diye gördüm.
PEki her iki durumda da sağ veya yüzünün üstüne düşen birinin sol tarafı nasıl çamurlanıyor :icon_whis:icon_whis
Ve tabikii dediğiniz gibi Asinin kıyafetleriyle yatması :img-tomat:img-tomat
merve_muratuba
08-11-08, 14:18
http://img201.imageshack.us/img201/140/27323677mm3.jpg
Mantık hatası mı bilemiyorum ama :bilmim
Yüzünün üstüne veyahut fragmanda galiba sağ kolunun üstüne düşüyor diye gördüm.
PEki her iki durumda da sağ veya yüzünün üstüne düşen birinin sol tarafı nasıl çamurlanıyor :icon_whis:icon_whis
Ve tabikii dediğiniz gibi Asinin kıyafetleriyle yatması :img-tomat:img-tomat
hiç farketmedim:img-blush süpersin jnmm:happy0064:good:
ewrim_songul
08-11-08, 14:34
bence asinin etekle yatması mantık hatası diil çünkü orda asıl anlatılmak istenen bana göre bu ikisi birbirine aşık ama boşanacak we daha karıkoca deiller aside demirin yanında giyinemior nasıl giyincek?demirde erkek olduğu için arkası dönük sadece tişört giyiyor.asi başka oda da giyinse desek neriman wardı görür die giyinmemiştir:img-wink:
Dün akşam Tüyo yorumlarına yazmıştım. Doğru yer burası..
Kozcuoğlu Çiftliği..Sabah horozlar ötüyor..Ziya ve Gonca'nın odası. Ziya uyuyor. Bebek tekmeleyince Gonca Ziya'yı uyandırıyor. Beraber seviniyorlar..Ve Ziya'nın repliği "Ben bu gece uyuyamam artık":img-hyste:img-hyste
Dün akşam Tüyo yorumlarına yazmıştım. Doğru yer burası..
Kozcuoğlu Çiftliği..Sabah horozlar ötüyor..Ziya ve Gonca'nın odası. Ziya uyuyor. Bebek tekmeleyince Gonca Ziya'yı uyandırıyor. Beraber seviniyorlar..Ve Ziya'nın repliği "Ben bu gece uyuyamam artık":img-hyste:img-hyste
ya ev