Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 44-47. Bölüm Yorumları
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
Arkadaşlar haftaya İstanbul dayız hazır mısınız?
Cihan ölünce Dilaver "zeka küpü" oldu maşallah. Ne planlar ne planlar? İki gün önce Ahmet Ağa nın kuklası iken şimdi Ahmet' i ayrı, Zinhar' ı ayrı, Esma yı ayrı idare ediyor.
günişığı ben hazır değilim İstanbul'a gitmeye:icon_sorr:icon_sorr
dilaver hakikaten uyuzun önde gideni sevimsiz şey n'olcak..birde sevimli olsun diye koltukta sabahlatıp çocukları başına salmışlar:img-blush:img-blush oda onlarla şakalşmış..yakında aşiret huzursuzlaşıp dilaverden çocuk isterseler ne yapacaklar YİNGE siyle beaber merak ediyorum:img-cool2
bu hafta plan kunusunda önde gidiyorlar evet ama sonini gör sonini derim ben..
Boran bu bölüm vurulacaksa o iş yerindeki fotolar neyin nesiydi..dmek daha boran vurulmuyacak..
sıla kaçınca aboran vurulabilir belki:img-blush:img-blush
Boran vurulursa bi süre yürüyemez Emre gibi belki.Doktor fizik tedavisi için konak merdivenlerini inip çıkma hareketi versin bence.Günde 3 kere.Sabah,öğle,akşam...İnsin çıksın...Çıksın insin..Yaşasın yürüyorum hatta koşuyorum deyip bi daha inip çıksın hatta...:img-in_lo :img-blush
Kenan Bey'in durumunun gerçekte iyi olmadığının altını çizdiler aslında. O sahnede Kenan'ın durumunu konuşurken Emre alıştı,kanıksadı desem Sıla niye o kadar ruhsuzdu ki? Babam öldü dese "Aa Kenan amca öldü mü,? Vah vah..Bi çay içmez miydin?" diyecek gibiydi.:img-haha:
emre gibi tipleri hiç sevmem ben gurusuz bak bak bide boranı iyice sinir etmek için yarın beraber gidelim sıla yalnız yolculuk yapmazsın diyor yok bu kadar genişlik fazla ben borana çok üzüldüm yine iki gün mutlu olamadı.......istanbul sürecini başlattılar dizi sitcomluktan cıktı haftaya devreden bir konu var en azından üzülüyorum borana:icon_sorr
Kaşmir Halı'ya kamerayı bir adım daha yaklaştırmanın daha mantıklı ve daha az dikkat çekici yolu olabülü.:img-icecr
Boran Emre'yi paket yaptığında üzerine de şöyle uzak bir diyarı mesela Kamboçya'yı yazsaydı keşke.Daha emin olurduk teslimatın yerine ulaştığından...:img-icecr
Stella :img-in_lo, ben de 47 bölümdür bu soruda özneye Boran'ı koyarak soruyorum ama bulamadım ki...:img-in_loCevap beklemeyelim bence...:sad53: :sad53:
Körle yatan şaşı kalkar diyelim olsun bitsin mi?:img-icecr
Sevgili Jess
Öncelikle yorumlarını çok beğendiğimi hatta zaman zaman kendime hakim olamayıp güldüğümü belirtiyim.
Ben cevap beklemiyorum. Zaten cevabınınb olmadığını biliyorum. Senin sorduğun sorunun yanıtı ortadaydı. BORAN Sıla'nın gözünde aşiret reisi bir AĞA olarak zaten suçlu konumdaydı. Töre mağdurlarının başlarına gelenlerde doğal olarak Ağadan soruluyordu. Sıla Boranın tam olarak törelerin karşısında olduğunu öğrenene kadar aralarında sürekli sorunlar oldu.
Şimdi Boran törelerin karşısına geçti de ne oldu. Bu kez de saçma ve abartılı bir kıskançlık.
Körle yatan şaşı kalkar yorumun için de ; yakında imzana gözlerini belerten Boran eklemeni bekliyorum.:happy0064:happy0064
Ayrıca imzandaki Sılayı kazayla siteye girer ve boran görürse artık hiç öpüşme sahnesi falan hayal etme diyeceğim.
'' Boran'cığım sana çok teşekkür ediyorum Emre'ciğimi diğer günün akşamını beklemeden postaladığın için :img-kiss: Üzerimden nasıl yük kalktı anlatamam sana. Ohh beee Sayın Gül Oğuz gecemi mahvetmedi, Emre'nin ''ÖZ''üyle oynamamış. Bildiğimiz Emreydi işte, sadece eski halinden biraz daha yakışıklıydı o kadar :img-in_lo Çok sağol Boran'cığım çok :img-in_lo''
(Boranla dertleştim sadece kötü niyetim yok yani :img-blush)
Her zaman uçlarda gitmek zorunda mıyız? :img-bored Boran'ın kıskanmasını, verdiği tepkileri, söylediği sözlerin her bişeysini anlıyorum da bu kadar çok uzatılması neden? İşte onu anlayamıyorum burada da muhatabım kesinlikle Sayın Gül Oğuz :img-pilot
Ayşe ile konuşan Sılayı sevdim, aynı zamanda telefonu fırlatan Sıla'yı da sevdim:) Telefon parçalanınca ''ohh beee'' dedim hatta deneme yapmak istedim ama telefonuma kıyamadım :img-in_lo
Dilaver'i çocuklar uyandırmasaydı Esma'yı arayamayacaktı galiba, çocukları kovaladıktan sonra ben gidip yüzünü filan yıkar dedim ama telefonu aldığı gibi Esma'yı aradı ne kaaa absürd bi sahneydi :img-hyste
Abay'ı çok sevdiğimi söylemiş miydim? Peki Gizem'den nefret ettiğimi? İnsan birini sevdiği zaman sevgiyle beraber koruma iç güdüsü de gelirmiş yaa ben de Abay'ı Gizem'den korumak istiyorum, hatta Lusine'in davranışlarına ''Yaşaa Lusine'' diye bağırdım ben olsam daha beterini yapardım Gizem'e ne yapayım sevmiyorum kendisini :img-beee:
Ya bişi sorucam yorumları okurken birisi ''Boran vurulacak. Tutulan tetikçi de CEM YILMAZ'' yazmıştı ama alıntılamak için sayfaları karıştırdığım zaman silinmişti, tek cümlelik mesaj diye... Böyle bişi olmasın yaaaa gelen kişi C.Y olmasın :img-fie: :img-gun:
Sevgilerimle...
Son sahne seçimi çok saçma olmuş bence. Bitiş sahnesi olamayacak kadar yavan geldi bana..:img-yes:
Boran'ın Sıla-Emre konusunda Abayla yaptığı konuşma da çok keyifliydi. Zaten Abay-Boran taşa dokunsalar dile getirecekler sanıyorum.:img-blushAralarındaki diyalog,elektrik,iletişim ya da adı herneyse çok güzel.Çok başarılı.Sımsıcak...:img-in_lo
Bence bu gördüğümüz son sahne bu bölüm için planlanan son sahne değildi. GO son anda flashback lerle uzatıp bundan sonrasını bir sonraki bölüme bırakmış, artık ne tür bir ticari kaygı içerisinde yaptı bilemeyeceğim, önümüzdki hafta anlarız.
Abay ile Boran konuşmalarında ruhumun huzur bulduğunu yazacaktım ki mesajını okudum:img-in_lo Abay dan başka kimsecikler anlamıyor Boran' ı.:icon_sorr Kimsecikler su serpemiyor yüreğine:icon_sorr
Düşındım düşındım... bir anlam veremedim:icon_sorr Hadi Boran delice kıskandı yine sağduyusu köreldi. Sıla neden gitmedi yanına? Oysa Narin le konuşurken Emre yi postalamasını bile affetmişti. Boran o gece sırılsıklam döndüğünde, küskün küskün bakıp yukarı çıktığında neden gitmedi ki peşinden? Hesap sormak için peşinden gitmeyi bilen "hesaplaşmak" için de gitmeliydi. Boran' a onu sevdiğini haykırmalı, hatta kızmalı, sonra sarılıp "ondan gidemeyeceğini" hissettirmeliydi:icon_sorr Ahhhh ahhh sevdayı anlatamadıkları gibi "kıskançlığı" "korkuları" "çekinceleri" "aklın yürürken ayaklarının durmasını" "yüreğin konuşurken dilinin lal olmasını " da anlatamıyorlar. Yine iş bize düşüyor, bu hafta konuşur da konuşuruz artık; "şurada aslında Boran şunu hissetti, Sıla da şunu düşündü" o haklı bu haksız diye debelenip dururuz, buraları okuyorlarsa nasıl da eğleniyorlardır değil mi?:icon_sorr
zeynepsudem 16-11-07, 21:24 Boran Sıla' nın telefonuna cevap vermek istemedi, Sıla' da telefonu duvara çarptı aynısını Bende yapardım. Gül Oğuz napmaya çalışıyo:blink::icon_ange
Boran Sıla' ya böyle davranmazdı:icon_sorr Tamam Emre geldiğinde kıskançlık yapmasını anlıyorum, son sürat araba kullanıp; Emre ile Sıla sahnelerine yolculuk yapmasına hak veriyorum, doğal karşılıyorum. Fakat pencere kenarında Sıla' nın kendini beklediğini, üzüldüğünü görmesine rağmen; karısından 2 gece ayrı yatmasını anlayamıyorum:img-fie:
GO Boranımın karekterini düpedüz değiştirmeye çalışıyor:dito:dito:dito Son sahnede Sıla' nın telefonuna bilerek cevap vermeyince; sinirlerim laçka oldu, Sanki Benim telefonuma cevap vermemiş gibi hissettim, bölüm biter bitmez kendimi odama attım, sinirimden ağladım:img-cray::img-cray:
Gül Oğuz... Boran' ın karekteri üzerinden çek ellerini:butch::butch::butch:
Anladımki GO un törelerle meselesi falan yok,onun bütün meselesi yarattığı karakterlerle.İki karakterede olmayacak saçmalıklar yaptırıyor:dito
Boran Emreyi kıskanmakta yerden göğe kadar haklı,kim olsa aynı tepkiyi verirdi.Tamam tepkini verdin,içindekileri döktün,ne alemi var bu kadar uzatmaya:img-yes: Sıla desen ayrı bir alem,nerede nasıl davranacağından bihaber...
Bu kadar saçma bir senaryo görmedim.Madem Ümmü kuzu kuzu evlenecekti,geçen bölümün ne gereği vardı?Aksiyonmu yapmak istedi acaba,hiçte başarılı olamadı.
metescim şimdi vuslat oldu mu???
De-rincim,görüp göreceğimiz vuslat oydu işte.Yalandan dudaktan öpüyormuş gibi yap,sonra hooop perdeye zoom.Al sana vuslat:img-wink:İstanbul bölümleri geliyor,buna bile hasret kalınacak.
Birde kiralık katilin yüzünü göstermediler,ne oldu?Heyecanmı yaptık,ekşınmı oldu...Yazık çok yazık...
Boran'ın aşırı trip içerikli halinden ben de çok hoşnut olmasam da göz zevkimin fazlasıyla tatmin edilmesi nedeniyle sıkılmadım hiç.:img-in_lo
Toptan trip yapıyor kanımca. Bu 1.bölüm içindi,bu 2.,bu 3...............,şu 37....Böyle hesap edince yüz bölümlük kesintisiz trip yapma hakkı doğuyor Boran'a...Hak geçmesin bence.Dünyadayken hazır tüketsin.Öteki tarafta geçişlerde kul hakkı çok problem çıkarıyormuş.Öyle duydum,bilmiyorum ne kadar doğru. :img-icecr Bir nevi insanlık, Sıla'ya iyilik oldu bu bölüm o bakımdan.troest
zuhalgezegeni 16-11-07, 21:29 Bu kadar kıskançlık olmaz...şimdide Sıla'ya acımamızı istiyorlar...illaki bir taraf sürünecek bu kadar olmaz bunun bir ortası yokmu?Boran'ın yaptığı anlaşılır bir şey değil bence ...Abay la konuşmalarından anladığım kadarıyla istem dışı yapıyor biraz...ama yinede telefona bakamayacak, aynı odada yatamayacak kadar bir tepki vermesi hiç normal değil bence üstelik Sıla nın da hiç bir suçu yok bence..insan aniden evine gelmiş birini evden kovamaz ...Sıla da tedirgin oldu zaten Emre ye hoşgeldin bile demedi...Emre nin oraya gitmesi hataydı zaten...Boran'a söylediği o kadar sözden ve Boran'ın hakkında düşündüklerini bildiği halde...
Bu bölüm herkes Mardin'e akın etti...yakında İstanbul'a dönüş varya şööyle 'bir Mardin'i görsünler dediler herhalde.Bu bölüm Boran'dan umudu kesen arkadaşlar vardı haftaya kaldı fragman'ı öyle ayarlıyorlar ki her türlü şeyi düşünüyoruz.
Lusin'in tavırlarını beğenmedim insan evine gelen misafire öyle davranmamalı.
Dilaver bu bölüm abisinin yolundan gitti bir bölümde üç tane iş halletti.
Ümmü'ye de üzüldüm ama Dilaver'in "sen benim yengem olarak kalacaksın "demesi Ümmü 'yü sevindirdi.
Son olarak Sıla bu sinirle bu sefer Bedirhan'ı alıp annesinin evine kaçmasın!Boran'ın sözlerinden sonra tek başına Mardin sınırlarından öteye geçemez herhalde ben bile Boran'ın tavırlarından korktum.:icon_whisbyebye
Boran Abay ile konuşurken, hatta Sıla ile konuşurken bile Emre olayında Sıla nın bir "yanlışı" olmadığını kabul etti. Peki sonrasında ona tavır yapması, konuşmaması hatta telefonuna cevap vermemesi neden? Bir kıskançlık bu kadar mı "tatsız" anlatılır yarabbim? Bu arada Sıla telefonu ne güzel savurdu parçaladı ama. O sahnede çok taktir ettim kendisini :img-icecr
bir şeye de taktım aslında.
Dilaver Burhan bey ile hapiste konuşurken neden masa başında görüştürdüler ki.:icon_whis:icon_whis:icon_whis
akraba yada en yakınları böyle bir görüşme yani baş başa masa başında zar zor görüşürken Dilaver hangi sıfatla Burhan ile o şartlar altında görüşme yaptı anlamış değilim..
Boran bİle narin ve babası ile konuşurken arada cam vardı ve ahize ile iletişim sağlarken dilaver'e bu ayrıcalıkda neyin nesiydi şimdi:img-blush:img-blush:img-blush:img-blush
Canım kabinemgil ve sevgili forum:img-wink:
Ya ölün ya da ölün üleyyn!http://img152.imageshack.us/img152/7848/k0s65tmpqk8yr1.jpg
Seyşom ben diyorum hep bütün ekip össün.:happy0064
Bu bölümü beğendim mi?:bilmim
Çünki sadece Asi'nin reklam aralarında baktım.:img-blush
Baktığım kısımlardan görmediğim yerleri size sprmak isterim.
1-Fragmandaki Ahmet Ağa'nın elinde tutup katile verdiği Sıla-Boran arabada fotoğrafını çektiricek bir sahne oldu mu?
2-Yunikimin eklediği resimlerdeki maaile süslenip bir yere gidermiş gibi olan sahne oldu mu?
3-Okuduklarımdan Boran-Sıla ofiste sahneleri olmamış di mi?
Ümmü'nün türküsü çok güzel ve çok dokunaklıydı.
Sıla Bedirhan'ı kucağında paket taşır gibi taşıyordu.Hele de Boran'ın Burhan'ın öldüğünü söylediği sahnede.
Dilaver'i yengesi hakkında kötü düşünmediği için tebrik ederim ama çocuklar sanki hemen babaları yerine koymuşlar gibi.
Sıla önümüzdeki bölüm İstanbul'a gidemez çünküm Boran vurulacak gibi.
Hepinizi çok öptüm çok kucakladım,sizi okumaya devam edeyim.:img-in_lo
Boran'in bukadar tavir yapmasini hec ama hec anlamis degilim...yani karindan uzak durmalar,tum bir bölum icerisinde karinin kucaginda olan oglunu sadece elinden öpupte cikip gitmeler...ne oluyor yaw böyle:img-pilot yani Boran oglunu bilem kucagina almadi...ki o degilmiydi cocugum olsun diye kendini yirtan:icon_whis karisiyla arasi kötu olan adamin cocugundan ayri durmasi hec guzel olmadi heccc....
Boran'in son sahnede vurulucagini zanederek izlem ama neyseki olmadi böyle birseu:img-icecr sincik Boran'in neden Sila'nin telefonuna cevap vermediginide anlamis degilim...yani karin belkide oglunla ilgili birseyler söylemek icin ariyordur yani olamazmi...insan cevap vermedne kapatirmi gec:img-cool2 cok dusuncesiz bir Boran gördum bu bölum coook....
Sila'nin tlf firlatmasi superdi,yani kim olsa bunu yapardi:img-pilot
:img-cool2güvercinlerle konusan sıla boranla konusup hislerini söyleseydi biraz huzur verseydi borana ne olurdu yani....hiçte ezik bir sıla göremedim ben ümmü konaktan çıkarken ezik bir kadını oynadı işte ezik o emreye hiç bir bölümde bu kadar sinir olmamıstım neden acaba gurusuz sinsi(ağlamaya haırlamıstım kendimi ağlayamadım sinirimi emreden cıkarıyım barı relaks olmaya ihtiyacım var)
siz kızmışsınız ama ben çok güldüm
bu bölüme...yaaa...çok saçmalamışlardı...pess dedim her seferinde...:img-hyste:img-hyste:img-hyste
resmen boran çocuklukedip küstü sılayla...
abayla farklı konuştu...gidip sılaya tavır aldı :img-hyste eee gelde gülme şimdi.. :img-hyste sılaya üzüldüm ama çok güldüm ben bu bölüm..
aman herşeyi komikti..
güya törelerle mücadele edecekler...yine hep töre kazanıyor..
ne olur sanki..törelerle mücadele ederken onlar kazansa...
sılanın dizinin başlarında bir sözü vardı..
aferin boran aferin sana gittikçe batıyorsun..
bende şimdi o sözü değiştirmek istiyorum..
aferin g.o aferin gittikçe batıyorsunuz..ve komik oluyorsunuz..hiçte inandırıcı gelmiyor izlerken :img-hyste
haramikedi 16-11-07, 21:32 Bölümde çok sevdiğim,beğendiğim 2 sahne oldu.
BİRİ..Boranın bu hafta hep merak ettiğimiz "terk ederim,terk et" sahnesiydi..MAA süperdi.
DİĞERİ DE...Esma uykusundan uyanıp Burhanın öldüğünü öğrendiğindeki ilk tepkisi..üzüntüsü.. çok güzeldi. Gökçe Yanardağ harikaydı.
Bu kadar saçma bir senaryo görmedim.Madem Ümmü kuzu kuzu evlenecekti,geçen bölümün ne gereği vardı?Aksiyonmu yapmak istedi acaba,hiçte başarılı olamadı.
Dizinin en büyük sorunların biri de bu. Çok büyük ve ani çıkışlar yaptırıyorlar karakterlere.
-Zinar harp başladı dedi,Narin'i kaçırdı ne oldu? Boran geldi,aldı ve gitti.
-Ümmü evlenmem dedi karşı çıktı ne oldu? Bir bölüm sonra vazgeçti,vazgeçirildi.
-Sıla yine bıdı bıdılandı,karşı duruyorum dedi,esti gürledi.Narin kaçırılınca pıstı kaldı.
Bunlar sadece bir bölümde olanlar.Ya 47 bölümdür olanlara ne demeli? Birisi birşey yapıyor.İyi ya da kötü.Tamam diyoruz,sonucu da ciddi olacak,gümbür gümbür geliyor.Bir de bakıyoruz fos çıkıyor,anlamsızlaşıyor.:bilmim
Can sıkıcı.:img-bored
Boran arabada Abay'a "Bunu da atlattık" dedi. Narin'in kurtarılmasını mı kastetti? Değilse ya da öyleyse bile atlatılan ne ki? Ümmü yine evlendi Dilaverle.:icon_sorr
Bilmiyorum.Böyle bişeyler işte...:sad53:
İstanbul'a dönüş gerekçesi hazırlandı,Boran vurulup ağır yaralanacak,tedavi içinde tüm Genco ve söndürür ailesi cumburlop İstanbul'a gidecek gibi.
Boran'ın tepkisini bence çok abartmışlar,Sıla'da pek bir hanımcıktı ikisinin ortasını bir türlü bulamadılar.:img-wink:
Bu bölümde ölümsüz geçmedi ne kadar ucuzmuş bu insan hayatı,neyseki Rojda gibi,Burhan'ın ölümünü de göstermediler, bir ilerleme var gibi.:img-yes:
Gizem ve Abay buluşması çok güzeldi ama Lusin'in tavrı tuhaftı,Sıladan dolayı kızda bir kuyruk acısı var acaba Gizem hanımda İstanbullu diyemi bu tavrı anlayamadım.
De-rincim,görüp göreceğimiz vuslat oydu işte.Yalandan dudaktan öpüyormuş gibi yap,sonra hooop perdeye zoom.Al sana vuslat:img-wink:İstanbul bölümleri geliyor,buna bile hasret kalınacak.
Birde kiralık katilin yüzünü göstermediler,ne oldu?Heyecanmı yaptık,ekşınmı oldu...Yazık çok yazık...
metescim teşkkürler aydınlatığın için.neyse içimdeki soru işaretini ortadan kaldırdın..şifreli bir vuslat Vuslat olur muki? birde Boran üzerinde beyaz atletide vardı..ben o sabah Boran'ı at üzerinde beklerken
-önce keçi sürüsü karşımıza çıktı
yüzünü bilmem ama elleri çok çirkindi hiç İstanbullu birisini ellerine benzemiyordu:img-blush:img-blush katil işte benim söçylediğime de bakın:P
sonra
merkep üzerinde bir amca:P:P
işte o sahnede çok güldüm:happy0064:happy0064
sıla olası bir kaçma girişiminde bulunursa zeyşenın gelme olasılığı % kaç
Şu bir gerçek ki Boran ''ölüm'' haberlerini vermeyi bilmiyor :img-haha: Aklıma Neşe-Erkan çiftinin öldükleri haberini verdiği an geldi de, aradan 42 bölüm geçti Boran hala aynı şekilde haber veriyor ''Burhan öldü'' :img-hyste Ayrıca Burhan ÖLMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ :img-pilot İkisi arasında dağlar kadar fark var bilmem anlatabildim mi Sayın Gül Oğuz?hı?
Dizinin senaryosu resmen kendi karakterleri ile dalga geçiyor, biz dalga geçmişiz çok mu?:) Abay diyor ki ''Ee Boran rehberlik görevimi tamamladım (buradan da Gizem'in gitmiş olduğu anlamı çıkıyor ki zaten neden geldiğini anlamamıştım :hıh) Sırada ne var? Şoförlük? vs vs vs'' Boran da diyor ki ''Sen kardeşim ol yeter Abay'' :img-in_lo dedikten sonra Sıla geliyor ve Boran, Abay'ı ''Avukat'' olarak görevlendiriyor :img-hyste :img-hyste
En sevdiğim kısım Celil'in olmadığı kısımdı, bayıldım bayıldım :img-icecr
Çok sinirliyim ve çok üzgünüm:icon_sorr
Bu dizi bu hale nasıl gelebildi.
Bazı sahneler komik ötesiydi.Burhan ölüyor,sanki çok yaşlı ve hasta ölümü bekleniyor,kimse neden diye sormuyor.Bu kadar basitmi herşey...
Ayşenin Hüseyinle telefon konuşması tam bir fiyasko.Telefonu ağzı kapalı bir kaba koyuyor,Hüseyin sanki yanlarında konuşuyormuş gibi,sesi oldukça net geliyor.Yuh diyorum başka birşey demiyorum.
Büyük ihtimal haftaya Kenan amca gidici.İstanbula gidişte Kenan amcanın cenazesine olabilir.
Abay Boran sahneleri herzamanki gibi güzeldi:good:
Gizem niye geldi ki???:icon_evil
sinir oldum onu görünceeeee..:mad72:
benim Abay için ne güzel planlarım vardı oysa ...GO !!!
ben ona ne cici bir öğretmen bulacaktımm ..hevesimi kursağımda bırakmakta üstüne yok sevgili yönetmenimizin!!!:img-cool2
Sıla neden hep antipatik olmak zorunda ...sanki zorla bu kızı sevmeyeceksiniz diyor GO ..Esma'nın söyleyeceklerini bile anlamadan dinlemeden yine yeniden çemkirdi!!! ...halbuki dinlese Esma onun lehine bir karar verecekti :img-yes:
kırçiçeği'm ,Boran ona cevap vermeyince telefonunu fırlatan Sıla'yı ben çok sevdim:img-icecr çünkü ben de aynını yapardım ...kendimi gördüm onda :)
Bu bölüm Boran acayip yakışıklıydı ama o ne inat kardeşimm ...o ne kıskançlık ..ben demiştim Boran akrep :img-in_lo
Ne fos 1 bölüm!
Lucine'in aşırı kıskançlık kaprisinden, Emre'nin totosunu sürüyerek dönemesine; Sıla'nın çok bi olgunlaşmış gözükmesinin yanında Esma'ya fevri çıkışmasına; Boran'ın hödödö höd höd halinden Emre Altuğ'un şarkısına kadar her 1 şey saçma geldi.
-Güvercinler bile kustu diziye, gidecek yerleri yok da diyecek sözleri yok, suspus kalakalmışlar orda, depresif depresif.
-Esma'nın telefon zil sesi hâlâ aynı. Cihanla yatakta basılırken çalan iğrenç zil sesi.
-Dilaver yerden bitmesi ne zamandan beri ''ağacık'' oldu? temiz iş memiz iş; ne iş??
-Ayşe görmeyeli yeni dost edinmiş; Bedirhan.:img-pilotPek 1 sıkkın gördüm onu da. Dizide ona dair psiko Hmadi vakası da bittiğine göre Hüso yu devreye sokmalı tabi, kızın çanına ot tıkasın diye.
-GO görmeyeli güzelleşmiş mi?
SIla'dan sonra ev pis koktu, leş koktu hatta, hemen açtım havalandırdım evi. Şimdi de Hatırla Sevgili'yi açtımki etraf yasemin koksun.:img-in_lo
Boranın,"ben terketmezsem sen terket" sözünün altındaki anlamı ben de sevdim;hatırladığım kadarıyla ne dedi;"birgün bu eve biri gelecek ve benim sevdiğim,ruhumu verdiğim,onsuz yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiğim kadının gözlerine,yüzüne bakacak,onunla konuşacak ve ben de bunu anlayacağım öyle mi?Anlamadım,anlamıyorum ve anlamayacağım;bunu anlamayı reddediyorum.Anlıyor musun?Eğer birgün bunları anlarsam,bu konuda sakin olursam,o zaman seni terkederim,anlıyor musun,terkederim.Ben terketmezsem sen terket Sıla..." (Bir paragrafta kaç kez "anlamak" fiiili geçmiş,hey maşallah maşallah...)
Ben buradan,"senin Emreyle bakıştığını,konuştuğunu sükunetle karşılayıp bu konuda anlayışlı davrandığım gün,sana olan aşkımdan eksilmiş demektir;bu durumda da ya ben seni terkedeyim ya da sen beni...Sevgim,tutkum azaldığında bu evliliğe de devam edemem" gibi bir anlam çıkardım,öyle değil mi?
Ben Boranın aşkına hala inanıyorum,ama Sılanın aşkına...:icon_whis
Bol misafirli bir bölüm oldu.Bilseydim bizim misafirleri de gönderirdim…:img-wink:
Dizimizde hiçbir şeyin ortası yok.Ne töreyi, ne aşkı , anlatabiliyorlar.Azıcık birbirlerini kıskansınlar aşkları depreşsin dedik maşallah ekip işi boşanmaya kadar getirdiler…:icon_whisBoran’ın Sıla’yı kıskanması güzeldi de biraz abartıydı gibi…Üç gece Boran güvercinlikte Sıla pencere kenarında mı yaşadı…:img-icecr
Abay’ın Boran ile konuşması,Sıla’nın Narin ile konuşması ne işe yaradı..Vakit mi kazandı Go…:img-beee:
Kevser yine aynı Kevser “ gelin hanım topladı yine bütün uğursuzları” sözüne karşı Firuz’un tepkisi çok komikti Galiba “Hayırlısı” dedi ben yüzüne :blink:bakıp gülmekten repliği kaçırmışım…
Emre,Gizem bunlar aynı uçakta mı geldiler acaba…?:bilmim Aynı anda çıktılar ortaya...
Bi de söylemezsem çatlar.Gizem topuklu çizmelerle mi çıktı o dağlara nasıl çıktı…:bilmim
Gizem’in Abay’ın hayatındaki değişikleri sıralarken sadece özel hayatıyla ilgili sorular sorması Abay’ın gülümsemesi çok hoştu.:img-in_lo
Sılası ezik Boranı kıskanç arkadaşlarım iyi geceler..:img-wink:
Yine bir cuma gelenegi yaşadım bölümün yarısını seyredebildim..:icon_sorr
Bütün hafta erken gel cuma günü geç sinir oldum..
Yine de Boranın seni terkederim dedigi sahneye yetiştim ama Emreyle karşılaştıgı sahneyi göremedim..:icon_sorr
Sılanın ezik hallerinden nefret ettim..Boran kükremişken Sıla da iki göz belerseydi ...Sıla da Gizemin geldigimi ögrenseydi Borana kızsaydı...
Bölümün başında da Celili göstermedilermi görmeyince eksiklik hissettim..:img-hyste
ZEYNEBİM kıyamam ben sana..:img-in_lo
Tamam Boran bunları yapmazdı ama unutma Sıla da Boranı hiç haber vermeden terketmişti..:img-yes:GO ne yaparsa yapsın Boranımıza birşeycikler yapamaz...:img-in_lo
Seyrettigim kadarıyla bu bölümü sevdim..İstanbul bölümlerine geçiş bölümüydü..:img-yes:
Bu dönem ilk defa Sıla yı seyrettim. O da bu bölüme denk geldi.
Boran ne ister?
- Sıla o konakta hapis hayatı yaşasın ister.
- Sıla geçmişle tüm bağlarını kopartsın ister.
- Sıla kişiliksiz, karaktersiz oldun dizinin dibinde otursun ister.
- Sıla onun kulu kölesi olsun ister.
- Sıla o servetten tamamı ilel vazgeçsin ister. Sıla nın annasının, babasının
hatırısına da hiç saygısı yok.Sıla nın bir geçmişi var. O geçmişe ait birisinin
ölüm haberini verirken ne kadar soğuktu o böyle.
Valla kim isterse onun olsun Boran ın hastalıklı sevgisi gibi sevgi istemem. Ah Sılam ah keşke gitsetdin İsviçre ye. Okudaydın üniversite de. Törelerin hükmünün sürdüğü yerde güya sevgisinden seni bu kadar aşağılayan o adamın yanında olmasa idi ve bu bölüm öyle ezik ezik olmasaydın.
Emre için Sıla ya bu tavrı koyan birisinin kendisini umutsuzca seven Lusin in evinde ne işi var. Ben başından beri Boran ın Lusin in sevgisini bilip bilip te oranın Abay ın da evi olmasına rağmen Lusin in evine gitmesini doğru bulmuyorum. Bir keresinde yine Sıla ya kızınca yatıya gitmişti o eve. Bu hiç doğru değil. O kızın bu durumlardan nasıl umutlandığını anlamaz mı, düşünemez mi?
Bir de o etrafta bol olan ağalardan biri ( adını bilmiyorum) Sıla ile Boran ın arası açık bu aralar deyince gülmekten öldüm.
Son olarak ta diyorum ki hadi Sıla git Istanbul a. Bırak şu adamı kendi topraklarında kalsın nasıl biliyorsa öyle yapsın. Kul köle olma şuna. Değmez.
Zaten o kır evinde söyledikleri ile Sıla dan ne beklediğini ortaya koymuştu. Sıla nın aceleciliği falan filan bahane. O Sıla yı sürekli hapsetmeye çalışıyor. Öyle süslü laflar etmekle sevgi olunmuyor. Bir keresinde de toprak meselesine kızıp yapmıştı bunu. Köşke o gece yıldırımlar çarpsa idi onu da kurtulsa idik. Sıla össün deniyordu bir zamanlar ben de diyorum ki Boran ölsün.
Yorumlardan anladığım kadarı ile de törelere karşı bir arpa boyu yol alınmamış.
Bu arada belki Boran ağam ( ha artık ağa da değilmiş) töreden bir iki kız kaçırmıştır.
Yok Metes'im şey demeye getirdi Gül Oğuz;
Başınıza böyle birşey geldiğinde öyle hemen kuzu kuzu boyun eğip kabul etmeyin. Şöyle bir isyan edin, çocuklarınızı alıp sizi koruyabilecek bir yakınınıza sığınının sonrasında direnebildiğiniz kadar direnin.
Baktınız olmuyor 'en azından ben şanşımı denedim' diyerek tekrar kuzu kuzu evinize geri dönüp kocanızın kardeşiyle nikahlanın.:icon_evil
Hani maksat töreyle mücadele olsun. Pabucumun mücadelesi.:img-beee:
Bu bölüm aşiret meclisini hiç görmedik. Zinar Ahmet ağayı aşiretten atarken bile meclisi toplamadı ve kendi başına karar verdi. Çok ilginç.
Ümmü'nün türküsü beni de çok duygulandırdı. Hele o türküsünü söylerken Sıla ve Boran görüntüleri verilince daha da duygulandım. Birbirlerinden uzak durmaları, Boran'ın kendisine bakan Sıla'yı görünce direk güvercinlerinin yanına gitmesi hüzünlendirdi.
Boran'ın kendisine hüzünlü gözlerle bakan eşini görmezden gelmesi, sanki o yokmuş gibi davranması çok yersizdi. Ama bu onun suçu değil.:dito
ne demiş BORANIM...sıla *senin istediğin gibi bir adam olursam seni terk ederim,
etmezsem sen et..* yaniya ne diyormuş BORANIM *eğer seni böyle kıskanmıyorsam seni sevmiyorumdur terk ederim etmiyorsam,seni sevmiyen bir adamla kalma sen terk et**vay ki vay bu ne bu silah ÇEKER gibi İLANI AŞK da hiç duymamıştım..bu dizi beni yaşlandırıyor bu ilanı aşkı duyunca *BİR YAŞIMA
DAHA GİRDİM....*:img-polic
Bunlar sadece bir bölümde olanlar.Ya 47 bölümdür olanlara ne demeli? Birisi birşey yapıyor.İyi ya da kötü.Tamam diyoruz,sonucu da ciddi olacak,gümbür gümbür geliyor.Bir de bakıyoruz fos çıkıyor,anlamsızlaşıyor.:bilmim
Ya evet bu dediğin kural tek bir durumda geçerli değil ama, Sıla ve Boran' ın arası bozulacak gibi oluyor ve mutlaka bozuluyor, uzuuun bölümler boyunca da devam ediyor. Yani söz konusu Sıla-Boran ilişkisi ise olanlar "ciddi" sonuçlara çıkıyor. Gerisi senin de dediğin gibi FOS:img-cool2
Ümmü ile Dilaver evliliğinden yeni bir aşk çıkacak dememiş miydim ben? İşte "zorla" evlendirildiler, evdekilere bile gerçekten evli olmadıklarını çaktırmayacaklar, Dilaver' i at üstünde görmüştük yer yatağında da göreceğiz demek ki? http://img45.imageshack.us/img45/248/sick0025wm7.gifNe olduğunu bile anlamadan aşık oluverirler birbirlerine, kurallarıda yoktur belkim, tutku bilem izleyebiliriz kim bilir? http://img45.imageshack.us/img45/248/sick0025wm7.gif
Bu bölüm Sıla'nın trip yapan yerleri bakıma alınmış.Sonracıma Aklanıp,paklanıp Boran'a takılmış. Maksat Boran'da da göz ve ağız bölgesinde aynı reaksiyonları gösterip göstermediğini test edip, problemin kaynağını bulmak.
Sonuçları içeren rapor az önce ulaşmış yapımcı firmanın eline. Gel zaman git zaman Boran'da denemişler parçaları. Parçalar sağlammış.Birinin fazla çalışmaktan çipi yanmış ama onu da değiştirmişler hemencecik. Gelgelelim sorunun kaynağı parçalarda değil, takıldığı kişideymiş aslında.Yaaa...:img-yes: :img-pilot
Bu bölüm aşiret meclisini hiç görmedik. Zinar Ahmet ağayı aşiretten atarken bile meclisi toplamadı ve kendi başına karar verdi. Çok ilginç.
sözde zinar ahmet'i aşiretten attı ama sonrasın da dilaver ahmet ile iş birliği yaparken seni aşireten atılmaman için gibi birşeylerde söyledi ne alaka ise onuda anlıyamadım..atıldı mı yoksa atılma üzeremi olduğun asenaristlerde karar verememişler sanırım
birde ağaların bu haftaki görevi nikah şahitliği idi..bir ağa var o şahitti..:img-blush:img-blush:img-blush
ben asıl celil ve bedar'ın sılanın servetine başka ortaklar çıktığını öğrendiklerindeki tepkilerini merak ediyorum....
o kurup şaha kaldırdıkları , marabaları işçi sınıfına adam gibi yaşamaya başlattıkları fabrikanın bir zamanlar cihan'ın yakmak yok etmek istediği fabrikaya bugün DİLAVER ortak oldu iyi mi????
Sayın Gül Oğuz bence Abay-Boran-Lusine-Gizem yemek sahnesini heba etti. O sırada Sıla arasaydı ve telefonu Lusine ya da gizem açsaydı, bakın o zaman kıskançlık nasıl oluyormuş görürdük :img-pilot Sıla atladığı gibi Abayların kapısına dikilirdi, biraz action olurdu:) Tüh bak kaçırdınız fırsatı :img-hyste
Yazmazsam çatlarım:) Sözde tetikçi arkadaş Boran'ı sollarken fotoğrafını çekmişti yani Boran dümdüz yola bakıyordu ama çekilen fotoğrafta Boran soluna bakıyordu yani yanından geçen arabaya :img-hyste İstanbul'a gerek yok bizim fotocular koruma kılığından çıkıp, tetikçi kılığına girmişler :img-hyste :img-hyste
Ümmü konaktan çıkmadan önce dua etmişti yaa ''Rabbim sizi birbirinize bağışlasın'' diye aslında çok güzel bir duaydı :img-in_lo Ama bölümdeki sahneleri izledikçe Ümmü dua mı etti yoksa beddua mı anlamadım ben :img-hyste
birde ağaların bu haftaki görevi nikah şahitliği idi..bir ağa var o şahitti..:img-blush:img-blush:img-blush
Evet Yusuf ağa nikah şahidi olmuştu. Halbuki ben o koltukta Esma'yı görmeyi umuyordum ama kısmet değilmiş.:)
Sıla'nın Boran'ı görmesiyle Bedirhan'ı Emre'nin kucağından alışını farkettiniz mi? Aniden kendine çekti Bedirhan'ı. Üstelik bedirhan o esnada uyuyordu. Çocuğun bir yerine birşeyler oldu mu merak ettim doğrusu.
birsey soracam hadi sıla emreyi eve aldı hoş sobet ama hiç mi sormaz insan yürüyormusun ne zaman iyilestin diye ara ara tlf.lamı görüsüyordu acaba boran biliyormuydu emreyle görüştügünü:P:P
Bu dönem ilk defa Sıla yı seyrettim. O da bu bölüme denk geldi.
Boran ne ister?
- Sıla o servetten tamamı iel vazgeçsin ister. Sıla nın annasının, babasının
hatırısına da hiç saygısı yok.Sıla nın bir geçmişi var. O geçmişe ait birisinin
ölüm haberini verirken ne kadar soğoktu o böyle.
Nilfer 1,Boran Sıladan bunların hiçbirini istemez.Acaba bugüne kadar farklı Boranlarmı izledik.
Boran ölüm haberini verirken çok soğuktuda Sıla nasıldı?Neticede öz olmasada bir akraban,öldürülüyor ve hiçbir tepki yok.
Boran kıskançlık yaptı diye,tamam fazlada uzattı diye,bunları söylemek biraz acımasızca değilmi?O konakta hapis hayatı yaşamasını istemekte ne demek.Sıla istediği zaman istediği yere gidebiliyor,bir zamanlar çalışıyorduda(sonradan unutuldu ama)...
Neyse uzatmıyım daha ...Boranıda bilen biliyor,Sılayıda.:img-yes:
Boran ne ister?
- Sıla o servetten tamamı ilel vazgeçsin ister.
Bu kadar şey isteyip de bulamamak da iyi değil,dimi?:img-in_lo Biraz ölçülü istemek lazım ki hepsi değilse de birazı olsun bari.:img-yes:
Hatta isteyenin bir yüzü vermeyen Sıla'nın iki yüzü kara ossun. ( Bknz fabrika yangınındaki Sıla...http://img89.imageshack.us/img89/2940/1206mx7sz9.gif)
Sevgili Marenostrum,
Mesajımın başına gülmeni gerektirecek bir şey yazdığımı sanmıyorum ama seni güldürebildiysem ne mutlu bana...Ben mesajımı değiştirmedim , mesaj aynı ama sen değişmiş olarak algıladıysan bilemem..Ben önceki mesajımda bir üyeden alıntı yaparak; İstanbul'lu olan Sıla'nın Mardin'li bir ağaya İstanbul'lu bir kadının aşık olmasının lütuf olduğundan bahsedildiği için,bende İstanbul'lu olmanın bir lütuf değil insan olmanın ayrıcalık olduğunu anlatmak istemiştim ama alıntı yaptığım mesajı sen tam olarak anlayamamışsın galiba.Burada alıntıyı becerememiş olduğum için de seni yanıltmış olabilirim...
İstanbul'lu olmak Sıla'nın ulaşamayacağı bir mertebe değil ama İstanbul'da bulunupta İstanbul'lu gibi davranmanın inceliğini öğrenememiş bir Sıla'yı anlatmaya çalışmıştım mesajımda...Bende senin gibi gelişmiş dünyadan yazıyorum mesajlarımı,oda gelişmiş dünyadan geliyor ama bu dünya maalesef ki insanları yeterince geliştiremiyor,bazı eksikleri oluyor "o" insanların...Ben de bu gelişmiş dünyanın bir üyesi olarak evime kimi alıp alamayacağıma kendim karar veririm.Ama bu kararı verirken beraber yaşadığım insanın kararına da saygı göstermek zorundayım,insan olarak...Sen öyle davranırsın bir başkası değişik davranır.Senin tasvip etmediğin davranışa uymuyor diye ben gelişmiş insan???dünyasına dahil olmuyorsam,üzgün değilim..
Allah yaşadığımız şu gelişmiş dünyada ister bizim gibi anaları, ister sizin gibi kızları ;insana saygı duymayan,gelişmiş dünya kadar gelişmemiş insan ilişkilerinden korusun...
Sevgiler..
GO Boran' ı pek bir "maskülen tavırlar" la soslamış, hatta içine azıcık inat ta eklemiş ama doğruya doğru Boran' a "inat" , "küskünlük" pek yakışmış, üstünden dökülmemiş. Bu arada Boran' ın Emre yi gördükten sonra arabada ve tepedeki performansı çok iyiydi. Sıla ile yaptığı konuşma da bana göre mükemmel di. Kıskançlığını, çaresizliğini hissettim sonra Abay la yaptığı konuşma da çok yerindeydi. Buraya kadar çok etkilenmiştim ama sonrası "tatsız" dı. Keşke bu kadar anlamsızca uzatmasalardı. :icon_sorr Bu arada buraları okuyorlarsa bilsinler 10 bölüm böyle küs kalsalar 10 bölüm Boran "inat" etse Sıla' nın "Boran' ı bırakıp İstanbul' a gitmesini mazur görmeyeceğim" Ben bu diziyi bu bölüm izlemeye başlamadım ki? İşitsel ve görsel hafızam işliyor hala çok şükür.
Boran trip yapmaya devam edebilir:img-in_lo, arada kızma hakkım saklı olmak koşulu ile "onu anlamaya devam ederim ben":img-yes:
"Canımdan çok sevdiğim ruhumu teslim ettiğim, onsuz yaşamaktansa seve seve ölmeyi tercih ettiğim bir kadın var bu evde, Bu eve biri gelecek, o kadının gözlerine bakacak, yüzüne bakacak onunla konuşacak ben de anlayacağım öyle mi? Anlamıyorum anlamayacağım hayatım boyunca da anlamayı reddediyorum. Anlıyor musun Sıla? Bir gün bütün bunları anlarsam senin istediğin gibi sakin olursam, o zaman seni terk ederim Sıla, ben terketmiyorsam sen terket beni. Anlıyor musun?":img-in_lo
bu hafta ki bolumun kilit cumlesi ve BORAN in karizmasinin yikildigi sahne....
Boran a kiskanclik cok yakisiyor ama hersey dozunda maalesef GO bu dozu hic tutturamiyor ve hep olum vurusu yapyor....
gecen hafta sila nin sacmaliklari ve abartilari ile biten dizi bu hafta sila nin ozur dilemesi ile basladi ...
bu hafta boran abartilari ile biten dizi haftaya ilk sahnelerde sila dan ozur dileyerek baslarsa hic sasirmam durmadan kendini tekrar eden guya torelerle savasan ama sonucta hep torelere yenilen bir senaryo....
ummu sonunda dilaverle evlenecekse niye boran a sigindi is olsun...
ama sonuc olaark ben bu hafta sevdim eski oyuncular bolume kesinlikle heyecan ve zenginlik katmislardi basta emre ..yine ortaligi karistirdi adamin varligi yetiyo zaten....
esma diger vak'a zaten, huseyin uslanmaz asik,burhan gider ayak yine yapti yapacagini mahkemeyi de kazandi sila nin basina corap oreerk oteki aleme goctu....
bu bolum aslinda baya bi sirkulasyon oldu da basrol oyunculari arasinda sacma ve haddini asan bi kiskanclik sozkonusuydu..
odanin onune kadar gelip karisi ile yuzlesen boran cekip gitmesi hic hos degildi...
boran oyle bi adam degil ki bugune kadar nelere gogus gerip tartisti bunlari mi tartisamayacak ama bi yandan da boran da insan ve onun da zayif noktalari var diye dusunmuyorda degilim hani ve en zayif noktasi da SILA ve onu kaybetmek...
dusununce cok da haksiz sayilmaz cunku gecmiste kaybetti yine boyle bir olayin basina gelmeyecegini kimse garanti edemez..
boran in kafasinin bi kosesinde hep terkedilmek fikri olacaktir..bi bolumde sila boran a hic unutmayacaksin dimi diye sormustu ve boran da ona cevap vermemisti bence boran hic unutmayacak gerci kim olsa unutmaz ama bu sefer abartti....
bi de ben bu bolumde bedirhani sevmedim ya ...yigit bebek cok tatliydi .....
haramikedi 16-11-07, 22:12 GO, Boranın tutkudan doğan erkeksi tepkilerini, yobazlığa dönüştürmek niyetindeyse çok üzücü birşey bu.
Başta herşey çok güzeldi bence. Boranın Emreye ilk tepkisi, hız yaparak geldiği yer, Emrenin geçmişte Sılayı götürmeye dair ifadelerini hatırlaması, "terk ederim,terk et" anı , Emreyi hemen o gece İstanbula göndermesi... buraya kadar bana göre herşey güzeldi.
Ama sonrasında bölüm boyunca çok komik bir şekilde dilini yutmuş gibi duran Sılaya gösterilen tepkiler çocuklaşmaya başladı. Sonra da çocuksuluk.. yeni gelişmelerin, değişen şartların Sılanın işlerine dair etkisini gözardı eden Boranla yobazlığa dönüştürülmeye başlandı. Bu karakteri yıpratmaktır bence.
Boran Sılayı İstanbulda şirketine bıraktığı zaman, şirkette Emrenin olduğunu biliyordu...içi rahattı. Sılanın işlerine saygı duyuyordu.Şimdi ne değişti de en başa döndük, bağ evi sabahına döndük? ve yeniden Sılanın İstanbula gitme gerekliliğini gözardı eden bir Boran kakalanıyor izleyiciye? Boran değil miydi Sılanın şirketine gidip Mardine gelmek isteyip istemediğini soran...Ne oldu da geri sardık?
Boran isterse çok kıskanç olsun,deli öfkesi olsun...ama yobaz biri olmasın.G.O bunu yapmasın.
Evet Özgün'cüm,o ağa bozuntularını görmediğimiz için bu bölümü az çok beğendim.Zinar,hükümleri bol bol uyguluyor,o hükümler başında ne zaman patlayacak çok merak ediyorum.:icon_whis
Ümmü'nün türküsü beni de çok duygulandırdı. Hele o türküsünü söylerken Sıla ve Boran görüntüleri verilince daha da duygulandım. Birbirlerinden uzak durmaları, Boran'ın kendisine bakan Sıla'yı görünce direk güvercinlerinin yanına gitmesi hüzünlendirdi.
Boran'ın kendisine hüzünlü gözlerle bakan eşini görmezden gelmesi, sanki o yokmuş gibi davranması çok yersizdi. Ama bu onun suçu değil.:dito
Bu bölüm Ümmü'ye bende acıdım,o kocası olacak Dilaver bozuntusu aklı sıra büyüklük tasladı,merak ettiğim verdiği sözü sonuna kadar tutacakmı.?
Boran ve Sıla'nın abartılı halleri bana çok komik geldi,onları bu hale sokanlara
ben tekrar bunları gönderiyorum.:dito:dito
Dizinin tamamını izlemedim, ama izlediğim kadarıyla ve yazılanlardan okuduğum kadarıyla izninizle Boran'a hödük demek istiyorum.
Hadi Sıla'yı çok kıskandı, kızı yerin dibine soktu, çok sevdiğinden Emre'yi yanında görmeye dayanamadı ,adamı postaladı, hadi onu anladık diyelim (Ben anlamadım ama neyse, bu kadar kabalaşmanın mazereti olamaz, hele sevgi bunun mazereti hiç olamaz). Sıla'ya yapılan afra tafranın nedeni nedir? Niye küsüyorsun? Hem suçlu hem güçlü olmak böyle bir şey herhalde. Abay'a derdini anlatıyorsun, hiç suçu olmayan, sözde çok sevdiğin kadına sırtını dönüyorsun, telefonuna dahi çıkmaya tenezzül etmiyorsun. Herhalde Sıla'nın kendisinden özür dilemesini filan bekliyor haşmetbağım. Vurlur mu vurlmaz mı bilemem ama Sıla'dan özür dilemedikçe hödük kalacak benim için.
Lusin'e de Allah akıl fikir versin, insan evine gelen konuğa öyle mi davranır? Gizem naptıysa tersledi, ne abi sevgisiymiş yarabbim. Boran'dan feyz aldı o da sanırım.
Son olarak Dilaver bir baba tokadı daha istiyor anlaşılan, gene kendi başına işler çeviriyor. Noldu Dilaver'in mahkemeden bir şey çıktı mı bari ?
Kedicik' im ben GO nun Boran' ı "yobazlaştırmak" çabası içerisinde olduğunu hiç sanmıyorum o sadece "aynı yollardan geçerek" Sıla nın "terkedişini" meşrulaştırmaya çalışıyor. Boran' ın bu akşam sergilediği şey "delice kıskanmak, tutku ile bağlı olmak, kaybetmekten ölesiye korkmak" sonucu "bocalamak" tan başka birşey değil bana göre.:img-yes:
Ümmü ile Dilaver evliliğinden yeni bir aşk çıkacak dememiş miydim ben? İşte "zorla" evlendirildiler, evdekilere bile gerçekten evli olmadıklarını çaktırmayacaklar, Dilaver' i at üstünde görmüştük yer yatağında da göreceğiz demek ki?
Ne olduğunu bile anlamadan aşık oluverirler birbirlerine, kurallarıda yoktur belkim, tutku bilem izleyebiliriz kim bilir?
Bu bölümde Dilaver ‘in de insan yönlerini göstermeye çalıştılar.Abisinin karısına “yenge”sine el sürmeyecek,aşiret onları evli bilecek….Falan filan…:img-icecr
Dilaver ve Ümmü birbirlerine aşık olurlarsa bir mesaj daha alacağız:img-wink: “Nikahta keramet varmış.Hele töre gereği evlendiriliyorsanız iki kere keramet vardır…”
Dilaver’de sima ve kılık kıyafet olarak Cihan’a benzemeye başladı.Zinar Ağa olduktan sonra şalvarda çıktı.Boran’ın Cihan’ı vurduğu zaman abisinin üzerindeki kar beyazı gömlekten giymişti...:img-beee:
Zinar'da Ümmü'nün kaçması konusunda fazla azarlamadı.Kötü konuşmadı.Azıcık şiddet uygular bağırır çağırır sanmıştım.Zinar Firuz'dan insaflı çıktı.Bunda hayatında onu fişekleyecek bir Kevser'in olmaması olabilir mi?:icon_whis
Ümmü'nün söylediği türküyü çok severim.:icon_sorr Ümmü söylerken ki Sıla Boran görüntülerini de sevdim..
Her dinlediğim de gözlerim dolar.:img-cray:
İki Dağın Arasında Kalmışam
Bülbül Gibi Daldan Dala Konmuşam
Ne Gün Görmüş Nede Murat Almışam
Ana Beni Bir Çocuğa Verdiler
Verdilerde Günahıma Girdiler
Bir Tas Avu Olsa Ezer İçerim
İçerimde Bu Canımdan Geçerim
Ben Yarimi Nerde Olsa Seçerim
Ana Beni Bir Çocuğa Verdiler
İki Dağın Arasında Yol Mu Var
Bu Dünyada Benden Dertli Kul Mu Var
Ölüm Çare Bana Başka Yol Mu Var
Ana Beni Bir Soysuza Verdiler
arkadaslar bugun silaya bakamadim, hos hicbir zaman bakamiyorum ama hep burdan takip ediyordum simdi dednizden hicbirsey anlamiyorum...
Onemli detay oldumu??? niye terkedecekmis boran silayi? biri anlata bilirmi?
o sahnenin en güzel yanıda BORAN'IN GİYDİĞİ BEYAZ ÖTESİ ATLETİ İDİ
Bir Sıla'nın yatakta bağdaş kurup oturmasını görmemiştik onuda gördük tam oldu...
mahkeme sonuçlanmış ve Sıla ve Sönmez'lerin bol keseden harcadıkları Özdemirl'erin SERVETİNE bURHAN YAVAŞTAN yavaştan ORTAK OLMUŞŞ
DERİNİM Beyaz atlet,yatak,sıla,Boran nasıl birleştide sahne oldu..Neler kaçırdım ...:icon_sorr
Mahkeme hangi arada sonuçlamış öyle..mahkeme ne oldu diye soruyoruk bir yıl sonra cevabımızı aldık sagol GO ...:img-beee:
Anaaa
Boran Sıla'yı yanağından öptü sonra dudağından öper gibi yaptı. Sonrada sanki bir vuslat olcakmış gibi bizi kandırdılar. Ama olsun yanak okşamadan ileri gittiler ya helal olsun.
Nasıl yani Boran öper gibimi yaptı..:img-fear2
Beidrhan bak EMre AMCA seninle tanışmak istiyor....:
gizem de geldi:img-icecr:img-icecr:img-icecr Abay'a da büyük süpriz....ama daha çok şok şok şoke oldu garibim Abay:icon_sorr:icon_sorr
ben Berna hanımı bekliyordum ama:
:
Sıla Emre amcan mı dedi...Bedirhanın amcası Abay Emre olsa olsa dayısı olur..:img-beee:
Derinim herkes geldi Berna hanım niye gelmedi bende merak ettim..:img-hyste
Abayı en sonunda Borandan bagımsız gördüm ya Gizemin gelmesine bile sevindim..:img-wink::img-wink:
Boran Abay'a sen Gizem'i gezdir sonra biz de size katılırız dedğinde Sıla ve Boran'ın güzel bir gün geçireceğini düşünmüştüm.
Keşke Abay Boran'ı arayıp geziye davet ettiğinde Boran Sıla ile arasında ki küslüğe bir son verip o devete icabet etseydi. Beraber Mardin'i gezip yaptıklarının çocukça olduğunu kabul edip şakalaşsaydılar. Böyle bir görüntü izlemeyi çok isterdim.
nerden başlasam bilimiyorum sondan mı baştan mı??
sondan başlayayım..sıla o damda suratında biraz kızgın biraz aşık kararsız durunca herseferinde kaçıyor..ama bu kez kaçmaz boranı dinleyip onu terkeder..istanbulun yolları taştan sen çıkardın beni baştanı hepberaber söyleriz haftaya...:img-hyste
ey ümmü!! gidecektin niye geldin o eve??''ben gideyim artık'' seni yok olma emi..niye gelmiş biliyorum boran ağasına ''ağam artık daha iyi anlıyorum niye tüm aşirete karşı geldiğini'' söylemek için gelmiş..sıla kızı daha iyi anlamak ve çözmek için gelmiş..:icon_whis
birkez daha anladım..törenin önüne geçilemez...:img-hyste ve Sayın G.O'nun derdinin sadece törenin kötü yüzünü göstermek olduğunu..yani çözüm diye birşey beklemeyelim..:dito
sılaya üzüldüm.. onun suçu yok.emre'yi o çağırmadı..ve gerçekten Emrenin gelişinden tedirgindi.. Boran gelince nasıl irite oldu..sıla içinde zor bir durum..:icon_sorr
boran bunları neden yaptı demiyorum..hislerini açıkladı..nasıl hissettiğini söyledi..ama küslüğü biraz uzattı gibi..hele sıla camdan bakarken onu görünce gülümseyecek odaya girecek dedim..o tam tersini yaptı..:img-hyste oysa Abay'la konuşmasında sanki biraz yumuşamış gibiydi oysa..
davanın biri sonuçlanmış..Burhan kaç dava açmıştı ki? ya bu dava mirasa itiraz davası değilmiydi?..nasıl bir şirkete ortak oldu..anlayamadım..:icon_whis
gizem geldi hadi dedim şimdi sılada boranı kıskanacak 1-1 berabere olacaklar ama nerde.. ben düşündüğümle kaldım yine..:icon_whis
zinar kararını verdi ahmet ağayı aşiretten attı..Ahmet ağanın hiç umrunda olmadı nedense? bizimkiler duyunca pekbi üzülmüş..değişik tepkiler vermiştiler..(ahmet ağada demiştir içinden aman atarsanız atın Boranı,firuzuda attınız ne değişti..:img-hyste)
Dilavere bi zekamı gelmiş yoksa ben mi öyle gördüm..karizmatik imzalar(adını yazdı dikkatimi çekti oysa ben onun gibi birinden bir karalama beklerdim)
gurursuz gitti yine ahmet ağanın yanına..oysa eskiden abisinin pis işleri için hep o adam bulurdu ne oldu şimdi?
sayın G.O bu bölüm tüm kaçaklar sağbaştan saysın demiş..gizem,emre geldi..kenan amcadan haber geldi..
Burhan daha fazlasını yapmam diyince onu takdir ettim..kendi aramızda didişiriz ama kimseye parçalatmam mı? demek istedi..yoksa artık sizin yüzünüzden başıma gelenler yeter birde şirketime alamam mı demek istedi? bilemedim.
Boranın işler telefonlada yürüyor diyince bu bize geldi dedim..demek ki boşa merak etmişiz işleri telefonla yürütüyormuşlar..:img-hyste da keske bizde görseydik değil??
son sahnede boran telefonu açacak ve vurulacak sılada duyacak diye bekledim..neyse ağam bu haftada kurtardı..allahıma bin şükür haftaya da ilk sahneleri kazasız belesız bi atlatsak ...
ve son bişey yazıp gideyim..cevabını biliyorum ama sormak istedim..
dudağın kenarından küçük bir buse yetti mi?? ben bilmem bana yetmez..cevabı mıda verip gideyim..:love05:
gece geç yatıp sabah erken kalmaktan takatsiz düşmüşümde..yarında çalışıcam..bye
zeynepsudem 16-11-07, 22:26 Ayşe ile konuşan Sılayı sevdim, aynı zamanda telefonu fırlatan Sıla'yı da sevdim:) Telefon parçalanınca ''ohh beee'' dedim hatta deneme yapmak istedim ama telefonuma kıyamadım :img-in_lo
Ya bişi sorucam yorumları okurken birisi ''Boran vurulacak. Tutulan tetikçi de CEM YILMAZ'' yazmıştı ama alıntılamak için sayfaları karıştırdığım zaman silinmişti, tek cümlelik mesaj diye... Böyle bişi olmasın yaaaa gelen kişi C.Y olmasın :img-fie:
Çiçeğim, Ayşe telefonla konuşurken, Sıla aniden gelince niye o kadar heyecan yaptığına, korktuğuna anlam veremedim. Telefonu su dolu sürahinin içine atması da hiç hoş olmadı. Sıla' nın son sahnede telefonu duvara fırlatması ise hoştu, Bende aynısını yapardım:good:
Ümmü kendi iradesi ile evine gittiği gece; Sıla gecelikle, yatakta beyaz atletiyle yatmakta olan Boran' a:img-in_lo birşey anlatmak isteyince aklıma; 8. bölüm geldi. Sıla Ayşe ile Hüseyin aşkından bahsedecek derken
Sıla; yine yanlış yerde, yanlış tepkiler verdim dimi...
Boran; hayır Sıla, tepkilerin doğru, doğru düşündüğün şeyleri yapıyorsun, ama nerde yaşadığını unutuyorsun..
Sıla; biliyorum Boran haklısın, burada farklı hayatlar yaşanıyor, özür dilerim iyiki varsın
Boran; Sende iyiki varsın Sıla:img-in_lo diyerek Sıla' nın yanağından iki defa öpmesi güzeldi:good: ( dudağından öpse fena olmazdı ama neyse:img-blush) buraya kadar herşey güzeldi, Emre' nin gelmesi ortalığı allak bullak etti..
Gizem' in geleceğini tahmin etmiştim, tahminim çıktı:img-wink:
Ahmet Ağa' nın tutuğu tetikçinin:dito yüzünü niye sakladılar? Bende merak ettim..CY olduğu için mi göstermediler ki? haftaya bakın süpriz; CY tetikçi oldu diyecekler?:dito herhalde.. o zaman GO ve CY' ın fimlerini veya dizilerini asla izlemem.. Onları ne zaman ekranda ve gazetelerde görsem Boran' a düzenledikleri komployu hatırlayacağım:butch:
Gerçekten de bazı yorumların "Azadın kahramanlığından,Dilaverin aklından" farkını algılayamıyorum ben(Günışığım:img-wink:)...Söz vermiştim kendime aylar önce;bazı yorumlara ve yorumculara asla cevap vermiycem diye ama "gel bana cevap yaz" diyor bazı yorumlar...
Aylarca diziyi izlemeyip izlemeyip,sonra da gelip herşeye ve her duruma vakıfmış gibi yorumlar yazıp gitmenin manasını ben çözemiyorum;aklım mı kıttır nedir?:icon_whis
Boranın sevgisi "hastalıklı" değil ve ben o sevgiden istiyorum;istemeyen varsın almasın...En azından Boranın sevgisini hissediyorum,Sılada onu da göremiyorum...
Dizinin 2. sezonu başlayalı 9 hafta olmuş ama 8 haftadır izlemeyen bir insan Boranın ne istediğini "şıp" diye çözüvermiş,bravo!:icon_whisOysa biz,anlayışsızlar ordusu olarak,hiç kaçırmadan izlediğimiz halde Sılanın ne istediğini hala çözemedik...
Boran Burhanın ölüm haberini verirken soğuktu da,Sıla nasıldı;çok mu üzüldü,çok mu tepki verdi sanki,çok mu kahroldu?Sıla kendi akrabasına üzülmüyor da Boran Burhanın ölümüne yas mı tutacaktı?Ay pardon;kendi "yaşam sebebi"nin yaralı koluna bakıp ne olduğunu sormayan kadın gerçekte akrabası bile olmayan adamın ölümüne mi üzülecek,değil?
Sıla Borana kul-köle olmuş,öyle mi?Ben o bölümlerde neredeydim acaba?47 bölümün 47sini de izledim oysaki...:icon_whis
Lusin ve Emre nasıl aynı kefeye koyulabilir ki?Emre geçmişte Sılayla birşeyler yaşamış,bir zamanlar onun sevgilisiymiş...Oysa Boran ve Lusin arasında hiçbirşey yaşanmamış,Lusininki sadece platonik bir aşk olarak kalmış...Boran oraya dostunu yani Abayı görmeye gidiyor;Emre ise aşkını görmeye geliyor;aynı şey mi?
Üstelik Boran bu akşam Abay onu yemeğe çağırdı diye,Gizem hanım İstanbuldan geldi diye gitti;Lusini görmeye değil...Sıla İstanbulda Emrenin kucağına sokulmakta,Emreye yüzünü okşatmakta sakınca görmüyordu;Lusin ve Boranın bunları yaptığını gördük mü?İkisi aynı şey mi gerçekten?
Yazmıycam başka birşey...Siz haklısınız...Keşke o gece yıldırımlar çarpsaydı da Boran ölseydi...Ölseydi de bu inatçı,akılsız,dediğim dedik,kaprisli karısından kurtulsaydı;onu anlamayan herkesten kurtulsaydı...Ölmedi hala çekiyor,hala ömrü törpüleniyor...:icon_sorr
Bir kez daha söyliyeyim;Boranın sevgisi hastalıklı değil ama öyle bile olsa ben Boranın bu "hastalıklı" sevgisinden istiyorum...
GO, Boranın tutkudan doğan erkeksi tepkilerini, yobazlığa dönüştürmek niyetindeyse çok üzücü birşey bu.
Başta herşey çok güzeldi bence. Boranın Emreye ilk tepkisi, hız yaparak geldiği yer, Emrenin geçmişte Sılayı götürmeye dair ifadelerini hatırlaması, "terk ederim,terk et" anı , Emreyi hemen o gece İstanbula göndermesi... buraya kadar bana göre herşey güzeldi.
Ama sonrasında bölüm boyunca çok komik bir şekilde dilini yutmuş gibi duran Sılaya gösterilen tepkiler çocuklaşmaya başladı. Sonra da çocuksuluk.. yeni gelişmelerin, değişen şartların Sılanın işlerine dair etkisini gözardı eden Boranla yobazlığa dönüştürülmeye başlandı. Bu karakteri yıpratmaktır bence.
Boran Sılayı İstanbulda şirketine bıraktığı zaman, şirkette Emrenin olduğunu biliyordu...içi rahattı. Sılanın işlerine saygı duyuyordu.Şimdi ne değişti de en başa döndük, bağ evi sabahına döndük? ve yeniden Sılanın İstanbula gitme gerekliliğini gözardı eden bir Boran kakalanıyor izleyiciye? Boran değil miydi Sılanın şirketine gidip Mardine gelmek isteyip istemediğini soran...Ne oldu da geri sardık?
Boran isterse çok kıskanç olsun,deli öfkesi olsun...ama yobaz biri olmasın.G.O bunu yapmasın.
Sevgili Haramikedi
Yorumunun altına imzamı atmak istiyorum. O kadar doğru tesbitler yapmışsın ki. Boran bu bölümde tam bir yobaz gibiydi.
Karekterlerde bu 180 derecelik dönüşler neden yapılıyor hiç anlamış değilim.
Ben de birden bağ evi sabahını hatırladım. Ayrıca Boranın Abaylara kendi başına gitmesini şiddetle kınıyorum. Tam yobazca bir davranıştı. Ben erkeğim giderim. Orada bana aşık olan Lusin de olsa fark etmez.
Sılaya ise sen kadınsın otur dizimin dibinde çocuğunu büyüt. Çalışmak, sorumluluklarınla işlerinle ilgilenmek, gezip tozmak, İstanbuldan gelen misafirlerinle görüşmek senin neyine.
Nerde kaldı modern düşünceli ağa. Boran ağalığı kaybedince bence ağadan daha fazla AĞA oldu.:happy0064:img-yes:
Kedicik' im ben GO nun Boran' ı "yobazlaştırmak" çabası içerisinde olduğunu hiç sanmıyorum o sadece "aynı yollardan geçerek" Sıla nın "terkedişini" meşrulaştırmaya çalışıyor. Boran' ın bu akşam sergilediği şey "delice kıskanmak, tutku ile bağlı olmak, kaybetmekten ölesiye korkmak" sonucu "bocalamak" tan başka birşey değil bana göre.:img-yes:
Bağevi sahnesini atladı o halde.Onu da yapsınlar da görelim.:img-in_lo
Bağevinde tutkulu ve inadına öpüşmeli ( http://img88.imageshack.us/img88/4951/45248312ng0.gif )bir sahne olmadan Sıla'nın kaçışını, gidişini,İstanbulla ilgili herhangi birşeyi haklı görmicem işte.Ahdettim...http://img99.imageshack.us/img99/9241/foreverlq0.gif
Boran Abay'a hatalı olduğunu bildiği halde duygularının şiddeti nedeniyle engel olamadığı bir şekilde böyle davranma eğiliminde olduğunu açıkladıktan sonra Sıla'ya yakınlaşmaya çalışıp,ortamı yumuşatma girişiminde olmalıydı.:img-in_lo
O andan itibaren göstermek isteyip de bize bir türlü anlatamadıkları "Boran'ın bu kez de gurur yapıp geri adım atamamasıydı" desem o da elimde kalıyor malesef.Boran öyle bir insan hiç değil.:bilmim
Not: Duygularım diziye dair sazanlıktan hiç vazgeçmemiş,bu gece yine anladım.:icon_sorr Boran Diyarbakır'dan İstanbul'a uçağı sorduğunda Emre'yi ekip Sılayla İstanbul'a gidecekler sandım ben.:icon_whis
boran karakteri hiç de yobazlaşmıyor bana göre onunda beklediği sılanın yanına gelip konuşmasıydı biraz gitse seni seviyorum dese falan ne olur du ya
ni...ben mi anormalim bilmiyorum ama borana üzüldüm hatta bu gece..yokmu benim gibi düşünen emrede cok sinirlendirdi boranı sinsi tavırlarıyla sıla ne yapıp edip konuşmalıydı boranla kuşlara dert anlatacağına
Son BIR yildir süren SALDIM CAYIRA MEVLAM KAYIRA senaryo sanki bu gün toparlandi..
Düsündüm SENARIST mi degistirdiler acaba ?
Her sey eskiye baglaniyor, birlesiyor. Yani pozitif bir gelisme..
Son bir yildir ben bu diziden bikmistim. Senaristlerin günü kurtarmak adina günlük bir seyler karaladiklarini , gecmiste yazilanlari cogu zaman unuttuklarini, falan düsünüyordum..
Umarim senarist degisti tespitim dogrudur..
Bu arada Boran'i bu bölümde cok kaba buldum..
1- Emre'yi apar topar gönderdi..
2- Kendi müdürünün geldigini Sila'ya söylemedi.
3- Aksam yemegine sap gibi kendi geldi.
Iki üc lafla birbirlernin gönüllerini alabilecek kadar birbirlerini taniyor olmaliliar aradan 1-1.5 sene gecmis. Bunlar hala birbirleri üzerine tahminlerle ve varsayimlarla yasiyorlar..
Açıkcası Sayın Gül Oğuz'a teşekkür etmek istiyorum beni yanıltmadığı için :img-polic Emre'nin yeniden görünmesinin nedeni olarak ''Sıla ve Boran'ın arasını açacak ve diziyi İstanbul'a taşıyabilmek için neden oluşturacak'' demiştim. Bölümü izledikten sonra haklı çıktığım için mutluyum, dizinin geldiği yerden mutlu değilim...
Emre gayet hoş bir şekilde geldi, kibarca konuşmasını yaptı, Bedirhanla tanıştı (ki o amcası değil Sıla hanım DAYISI :img-beee: ), iş için geldiğinin altını çizdi, babasından konuştu ve gitti... Gider ayak Boran'a bakıp Sılaya söylediği söz ''Yarın 16:00 da kalkıyor uçağım, istersen sen de gel yalnız yolculuk yapmazsın'' repliği gereksizdi, fazlalıktı, tamamiyle Boran'ı çıldırtmak için söylenilmiş absürd bişidi işte :img-pilot
Emre'nin uzanan elini Boran'ın tutmamasını anlıyorum. Sevdiğim insanın eski sevgilisi gelse ve bana el uzatsa ben de tutmayabilirdim :img-blush Yani gayet normaldi, anormal olan hiçbişi yoktu... Sılaya sarf ettiği ''Ben seni terk edemiyorsam, sen terk et beni. Anlıyor musun? Sen terk et.'' repliği çok ama çok anlamlıydı ve ben de çok sevdim :img-in_lo Sonra Abaylara gitmesi, Abayla dertleşmesi, eve geldiğinde odaya girmemesi filan hepsi normaldi. Sılanın haklı olduğunu bilse de yüreğine söz geçirmek kolay değildi ve Boran da ilk etapta söz geçiremedi :img-in_lo
(Parantez açıp bişi diyeyim Boran çok güzel ''Anlıyor musun?'' diyor :img-in_lo İnsanın Boran'a sürekli bişi anlattırıp sonunda da anlamadığını ifade edip Boran'a ''Anlıyor musun?'' dedirtesi geliyor :img-blush :img-kiss: )
Ama ya sonrası? Sonrası tamamiyle şişirilmiş, abartılmış, mübalağa sanatını fazlaca kullanılmış karelerdi. Amaç belli, gidilen yol belli; Sıla ilk hedefin İstanbul!!!
Allah'tan Boran erken davranıp Emre'yi gönderdi de son sahnede kucağında Bedirhan, yanında Emreyle uçağın içinden göz yaşı döken Sıla görmedik :img-fie:
haramikedi 16-11-07, 22:38 boran karakteri hiç de yobazlaşmıyor bana göre onunda beklediği sılanın yanına gelip konuşmasıydı biraz gitse seni seviyorum dese falan ne olur..
Ben Boranın kıskançlığından dolayı yobazlaştırıldığını düşünmedim. Kıskançlığı güzeldi. Sılanın işine dair fazla ilgili davranmaması 2. bağevi sabahı vakası yaşanır diye endişelendirdi beni. Boranı suçlamıyorum, yanlış birine dönüştürülmesini istemiyorum sadece.
ve sana katılıyorum. Sıla tıp oynayacağına Borana,onu ne kadar çok sevdiğini..Emrenin ya da başka hiçkimsenin bu gerçeği değiştiremeyeceğini söyleyebilirdi. Boranın bunu duymaya ihtiyacı vardı belki de.
Baktığım kısımlardan görmediğim yerleri size sprmak isterim.
1-Fragmandaki Ahmet Ağa'nın elinde tutup katile verdiği Sıla-Boran arabada fotoğrafını çektiricek bir sahne oldu mu?
Mause'um fotoğrafı görmedim ama fotoğrafdaki gibi bir sahneyide hiççç görmedim:img-yes:
2-Yunikimin eklediği resimlerdeki maaile süslenip bir yere gidermiş gibi olan sahne oldu mu?
Öyle bir sahnede yoktu,büyük ihtimal bölüm flashbacklerle uzayınca,o sahneler birdahaki bölüme kaldı:img-wink:
3-Okuduklarımdan Boran-Sıla ofiste sahneleri olmamış di mi?
O sahnede olmadı.Büyük ihtimal birdahaki bölüm,Sılanın Boranın ofisine gitmesiyle başlayacak.GO değiştirmezse tabi:img-yes:
Umarım yardımcı olabilmişimdir:img-wink:
Sılanın eline bebek hiç yakışmıyor söylemişmiydim,birde uyuyan bebekle ne diye konuşurlar,severler anlam veremedim.Yatırın bebişide eziyet çekmesin.
Bedarın Emire davranışları yine çok kötüydü.GO hata yaptığının farkında değilmi?Çocuk oyun oynamak için telefonu istiyor,annesinin verdiği tepkiye bakın:dito
Eğer Boran vurulmazsa Sılanın telefonu fırlattığı sahneden sonra İstanbula gitme planları yapacağından kesinlikle eminim. ben de olsam aynısını yapardım. Kesnilikle gitmesini desteklerim. Ama Boran vurulursa durum değişebilir. O zaman senaryo bütünüyle başka tarafa kayar.
İstanbula geçiş için Boranın vurulması mı ypksa Sılanın Boranı terk edişini mi kullanıcaklar merak ediyorum.
arkamda abim olduktan sonra sanki kendimi kayaya vermiş gibiyim narinden müthiş itiraf..]
DERİNİM yanlış duymadınız degil bunları NARİN söyledi..Abisinin alnına silah dayayan Narin öyle...:img-beee::img-tomat
Yarın 16:30 uçağıyla dönüyorum. Sen de gelsen iyi olur. Yanlız yolculuk yapmamış olursun!!!
Bak bak EMRE BEY..Sılanın evli oldugunu kocasının onu yalnız bırakmayacagnı unutmuş..:icon_whis
bu kavgadan soran sıla 16:30 uçağın a yetişir mi?? hani yalnız gitmemiş olur töbe yarabbimmm
Bu hafta olmadı ama gelecek hafta yetişir be DERİNİM..:img-wink:
Bu yeni Boran'ı izlememe yüreğim daha ne kadar dayanır bilmiyorum.
Çöpçatan Boran ne güzel de gülüyordu ölee. "Ben sınavlara bayılırım beni de sınav yapsana ağam yüksek not alana kadar" diyesi geliyor insanın. Ard arda düşük not alırdım.:img-in_lo:img-blush
Yavaş yavaş merdiven çıkmak, koşar gibi merdiven inmek nasıl olur ders veriyor sanki. Nasıl da ayak sesi geldi.:img-blush
En sevdiğim sahnelerden birini hatırlattılar. Arka arkaya merdiven inen Boran'ı izlemek pek keyifliydi .:img-icecr
Ben yine en güzel sahneleri kaçırdım ha..:icon_sorr
Sınav ne sınavı arkadaşlar ..ÖSS,KPSS,DGS her sınavı biliyomda bu ne...:icon_whis
Bu bölüm yine merdivenlere çalıştılar beni mahvettiler..:img-blush
anlamıyorum!!!!... anlamıycam !!1....hayatım boyunca da anlamayı redediyorum!!!!.
..
Bu sözleri ne güzel söyledi degilmi....:img-blush
;"birgün bu eve biri gelecek ve benim sevdiğim,ruhumu verdiğim,onsuz yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiğim kadının gözlerine,yüzüne bakacak,onunla konuşacak ve ben de bunu anlayacağım öyle mi?Anlamadım,anlamıyorum ve anlamayacağım;bunu anlamayı reddediyorum.Anlıyor musun?Eğer birgün bunları anlarsam,bu konuda sakin olursam,o zaman seni terkederim,anlıyor musun,terkederim.Ben terketmezsem sen terket Sıla..."
Ben Boranın aşkına hala inanıyorum,ama Sılanın aşkına...
Diyarımın yorumunda yukarıda koyulaştırdığım Boran'a ait bu cümlelerin Sıla'ya söylenmesini istemezdim..Neden?
Bir kadın düşün ki;kocası kendisini çok seviyor,yaptığı her hatayı af ediyor..Sonra başka bir adam düşünün, geçmişte aşık olduğu kadının evliliğinin bir bölümünün aksamasına neden oluyor.O kadın kocasının incineceğini bilerek evine istemeden de olsa gelmiş,geçmişinde iyi veye kötü bir yeri olan,evliğinde , yaşam sebebinde eşinde kötü izler bırakmış birine "eşi"gerçeğini anlatamıyor...Ve bu yaşam sebebi olan adam bu kadını hala çok seviyor ve ölesiye kıskanıyor...Özünde art niyet olmayan,birbirini sevenlerin duygularını tartan çok hoş bir duygu..kıskançlık duyuyor o adam...Peki kadın bu kıskançlığın kendisini çok sevmenin bir gerçeği olduğunu biliyor mu?Yaşam sebebini ikna edici bir davranışta bulunuyor mu?Hayır...
Bende Boranın aşkına inanıyorum..ama Sıla'nın aşkına ve bu aşkı
hakettiğine ... :img-pilot
Fatoşum,ışığım :img-kiss:.
Bu gece biraz taksitli yorumlar yapıyorum mazur görün "ruh halim" derli toplu olmamı engelliyor. Bu dizi beni iyice dağıttı, ben kendimi toparlayana kadar beni idare edin oldu mu?
Şimdi eğer yanlış anlamadıysam Abay-Lucine-Gizem diyaloglarında Gizem ile Lucine sanki ilk defa karşılaşıyorlarmış gibi bir durum vardı. Lucine kazuleti Gizem' e "abim sizden bana hiç bahsetmedi" dedi değil mi?(ne kadar sıradan bir replik değil mi? Benim 12 yaşındaki kızım bile bundan daha okkalı bir laf sokuştururdu eminim) Peki bunlar Sıla ve Boran' ın İstanbul daki düğünlerinde aynı masada hatta yanyana yemek yememişler miydi? Bu senaristlere eski bölümleri izletmemişler mi acaba? Biraz özen lütfen. Atlaya zıplaya 8-10 bölüm aralar vere vere izleyen izleyiciler için önemsiz bir ayrıntı olabilir ama ben bu tür "hatalar" ı görmezden gelemiyorum. Durun bakiiim "birgün bu durumu anlarsam bu diziyi terk ederim ben etmiyorsam dizi beni terk etsin anlıyor musun?":img-hyste
Diyar' ım sen merak etme o "hastalıklı" sevgi "hak edeni" bulur.:img-in_lo ne olduğunu bile anlamadıkları için "hak edemeyenler " de "mundar" diye avunur :img-wink:
haramikedi ile aynı fikirdeyim..daha evvelde yazdığım gibi sanki dizi DERİ DEĞİŞTİRİYOR ve boran da...sıla KESİN değişti çekinik,içine kapalı,borandan korkan, devamlı özür dileğen HASTALIKLI
bir tip oldu... sıra ŞİMDİ boranamı geldi...nasıl bir tip yaratılıyor öyle..
mavi sakal oldu sanki boranım;kızı alıp kuleye KAPATMIŞ...kimse sevdiği kadına öyle bakamazmış asarmış kesermiş.. olmuyor.. boranım kıskanç olabilir
AMA BUNU HASTALIK biçimine sokmak.....bu abartımı yoksa bir art niyet mi var.....
ama kedicim yanılıyorsam düzelt işle ilgili bir sey konuşuldu sanki hatta abaya görev verdıler sen uğraş diye valla yorumları okuyunca garipsedim ben kendimi sıla içinde çok üzüldüğüm bölümler oldu ama bu bölüm borana içim acıdı yaa benim kötüydü boranın yarın beraber gideriz sıla yalnız yolculuk yapma gibi sözleri duyması bilmem etkiledi beni işte......(kızmazsan birsey diyecegim konyada behceli bir evde cocuklugum gectı beş tane kedimiz vardı benimki minnostu seni görünce hep ogünler aklıma geliyor aycekırdegı yemeyı cok severdi kedim hayatım ona aycekırdegi açmakla gectı konyada:icon_sorr)
benki boranın gerçek olamayacak kadar mükemmel bir hayal kahramanı olduğunu bildiğim halde en azından suretini görmek amacıyla özgür kız modunda bi başıma mardine gidecek(azmin elinden ne kurtulur görecek) kadar boran hayranıydım.hala öyleyim.daha doğrusu hala öyle olmak adına bundan sonra bu diziyi izlemeyeceğim.
çünkü bu bölüm ile ilgili korkularım gerçekleşti maalesef.aşık sıla,anlayışlı sıla,sağduyulu sıla,sabırlı sıla......amenna zaten olması gerekendi.tam tersi kıskançlığını abartıp sağduyusunu kaybeden,küskünlüğünü abartıp gereksiz triplere giren,haklıyken haksız duruma düşen boran.görünen o ki sevgili boranımız eski anlayışlı,sevgi dolu,sabırlı,mantıklı,fedakar adam olmayacak artık.boran eski boran olmayacaksa bende kafamdaki boran hep eski boran kalsın diye sevgili dizimle yollarımı ayırmak zorunda kalıyorum.MELEK SILA-TU KA KA BORAN ASLAAAAAAAAAAA
herkese iyi seyirler,iyi kritikler
Bişey dicem;
Bu Boran da Abay'ı iyice 112 acil olarak görmeye başladı kanımca.:icon_whis
Sılay'la tartıştıktan sonra odadan çıkıp Diyarbakır-İstanbul seferinin son saatini öğrenmek için Abay'ı aramaktan çok Havaalanını aramak daha mantıklı olmaz mıydı?:img-hyste
Abay'ın da on parmağında on marifet maşallah. Boran uçak saatini sorunca nasıl da şıp diye 8:30 dedi ama.:img-hyste:img-hyste
Yoksa Abay'ın Diyarbakır havaalanının iç hatlar kısmında çalışmışlığı da mı var?:img-hyste:img-hyste
- Alo
-Buyrun 112 Acil Abay ben nasıl yardımcı olabilirim?:img-hyste:img-hyste
Not: Duygularım diziye dair sazanlıktan hiç vazgeçmemiş,bu gece yine anladım.:icon_sorr Boran Diyarbakır'dan İstanbul'a uçağı sorduğunda Emre'yi ekip Sılayla İstanbul'a gidecekler sandım ben.:icon_whis
Benim de,benim de vazgeçmemiş...:icon_sorr
Ben de o sahnede Boran Sılayı o uçakla İstanbula götürecek sandım;sonra yine "foss"...:icon_sorr
(Parantez açıp bişi diyeyim Boran çok güzel ''Anlıyor musun?'' diyor :img-in_lo İnsanın Boran'a sürekli bişi anlattırıp sonunda da anlamadığını ifade edip Boran'a ''Anlıyor musun?'' dedirtesi geliyor :img-blush)
Canım benim,akıllı çiçeğim;gerçekten de "anlıyor musun?"ları da en az "niyee?"ler kadar güzel söylüyor,değil:img-blush?
(Bu arada Emre gerçekten de "amca" değil "dayı" oluyor bence de...:img-wink:)
bir şeye de taktım aslında.
Dilaver Burhan bey ile hapiste konuşurken neden masa başında görüştürdüler ki.:icon_whis
akraba yada en yakınları böyle bir görüşme yani baş başa masa başında zar zor görüşürken Dilaver hangi sıfatla Burhan ile o şartlar altında görüşme yaptı anlamış değilim..
Boran bİle narin ve babası ile konuşurken arada cam vardı ve ahize ile iletişim sağlarken dilaver'e bu ayrıcalıkda neyin nesiydi şimdi:img-blush
De-rinciğim,canım;hep diyorum ya "nelere dikkat ediyorsun" diye;bak bu hiç aklıma gelmemişti.Gerçekten de,Boran ağa olduğu halde,canı istedikçe cezaevinden çıkıp işlerini görüp gelebildiği halde o bile bu şekilde bir görüşe çıkamıyordu;demek cezaevi müdürüne Zinar ağanın daha çok nazı geçiyor,oğluna torpil yaptırmış...
Birde,bu kiralık katilin yüzünü bizden gizlediler ya,ne kadar gizemli oldu değil?Bir merak ettim bir merak ettim,sorma Gül Oğuz:img-pilot...Ne ucuz numaralar bunlar;Allah senin müstehakını versin...:img-cool2
Aaaa yine aklıma bişiy geldi:img-blush Hani Boran odada Sıla nın kolunu tuttu, Sıla koluna baktı ya..Eyvah dedim o an, şimdi "7. bölüm başına flashback var" :icon_sorr Tahminimin yanlış olduğunu anlayana kadar nefesimi öyle bir tutmuşum ki o sahne bittiğinde nasıl bir nefes verdiysem canım kocacım bana şöyle "yan yan" bir baktı:img-in_lo Uzun zamandır ilk defa sahnelerin birbirini kovalamasını istedim ama kovalaya kovalaya geldiğimiz noktaya bakınca "bir yaman çelişki" içerisindeyim:icon_sorr Nereye gelmeyi umduk yine nerelere geldik? :icon_sorr
Bi de Abay' ın mesleğini anlayan var mı? Tahminde bile bulunamaz oldum, antikacı, işletmeci, joker... bugün de "oymacı" ve "avukat" vazifesi üstlenmişti. Abay kimdir arkadaşlar, ne tür bir "süper" varlıktır. Elinden her iş gelir, her konuda engin bilgisi vardır, ne hikmetse bunca işi ve kabiliyeti varken evinden hiç çıkmaz, Boran ne zaman arasa "bulunur ve hizmete hazırdır", yemek yapar, şair gibi, bilge gibi konuşur, teselli eder, akıl verir, yol gösterir.. Abay kimdir? Abay nedir?
GO, Boranın tutkudan doğan erkeksi tepkilerini, yobazlığa dönüştürmek niyetindeyse çok üzücü birşey bu.
Canım kedim,Go'nun amacı Boran'ı yobaz yapmak değil..Seven bir adamın gayet normal olan kıskançlık duygularını seyirciye yansıtmak.:img-icecrGünümüzde yaşanan ikili ilişkilerin durumunu göz önünde blundurursak aşkı tatmamış,sevmenin değerini bilmeyenlere aşkı tarif etmek istemiş sayın GO...
Ama malesefki senaristler ve Go burada seyirciye istenilen duyguyu yansıtamamışlar..Boran'ı ve yaşadıklarını mantıksızlık olarak göstermişler...Dizinin ilk on bölümde aşkı gözümüze sokan yönetmen ile senaristler grevde oldukları için şimdikilerin iletişimleride zayıf oluyor..
Sayın Go ,dizinin ismi her ne kadar Sıla da olsa diziyi sırtlayanın Boran olduğunu bildiği için ağır yükü yine Boran'a yüklemiş...Altın yumurtlayan tavuğunu(oslom :img-kiss:)yine kümese kapatmış GO....
Fragman anketimizi ne kadar doğru yanıtlamışım(ız)…:img-wink:Boran dağ başında kime bakıyor derken Günümünışığı Ablacığım :img-in_lo " bize bakıyor" demişti de inanmamıştım doğruymuş.:img-yes:Ama benimde tahminlerimden biri tuttu en gereksiz olanı tabii.:img-hysteDilaver’in Esma ‘dan Sıla’nın davası ile ilgili bir şeyler isteyecek demiştim.:icon_whis
Esma Burhan’ın ölümünü sanki eceli ile ölmüş gibi kabullendi.Hiç araştırmadı,sanki ölmesini bekliyormuş gibi.Daha mezara koymadan şirketine ortak bile aldı…:img-pilot
Özgüncüm :img-in_lo :img-kiss:
zeynepsudem 16-11-07, 23:10 boran karakteri hiç de yobazlaşmıyor bana göre onunda beklediği sılanın yanına gelip konuşmasıydı biraz gitse seni seviyorum dese falan ne olur du yani.
Emre' nin Sıla' ya; yarın 4' te Ben İstanbul' a dönüyorum, istersen Sen de gel, yalnız yolculuk yapmamış oluruz... demesi, üstelik Boran' ın yüzüne bakarak; bilerek sırıtmasına sinir oldum:img-fie: Boran bu sözleri duyunca; haklı olarak öfkeden kıskançlıktan deliye döndü:img-in_lo Emre' nin Sıla' yı yanağından öptüğü sahneyi, konağın kapısına dayanıp; benim kim olduğumu Ona söylemedin mi Sıla, buradan Seni mutlaka götüreceğim... sözlerini hatırladı.. Emre' nin Sıla' yı götürmek amaçlı geldiğini düşünmesi, Boran' ın kıskançlığını perçinledi:img-in_lo bu sahneler süperdi.. Uçurum kenarında; gidecek yerim mi var, diyecek sözüm mü var, Beni eller anlamaz Sana ihtiyacım var. şarkısı eşliğinde dehşet yakışıklı Boran, bu hafta Benim hit sahnemdi:good:
Boran' ın Sıla' ya açıkça kıskandığını anlatması güzeldi.. Sıla' da bu sahnede göz belertmedi, çemkirmedi, güzelce dinledi:img-wink: Fikirsiz Narin' de; Ben abimi anlıyorum, aynı duyguları Bende yaşadım.. diye örnek vermesi; Bizim aile gürültülü sever ama çok da sever... demesi güzeldi:good: Kırk yılın başı Narin' in... Sıla' yı abisine motive ettiğini gördük:good:
Sevgili Aynurhay, Sıla' nın; O Sizi hep özgür bırakıyor, ama Siz dönüp dolaşıp gene Ona geliyorsunuz, Benimde Onu çok sevdiğimi bırakıp gidemeyeceğimi bilmiyor mu? Ben niye öyle yapayım? Bende çok seviyorum, Hiç bir yere gitmem, gidemem, Senden başkasını gözüm gürür mü Boran.. sözlerini güvercine değil de; Boran' ın yüzüne söylemesini Bende çoook isterdim:img-yes: Ama GO karı kocanın aralarındaki soğukluğu, kırgınlığı neden bu kadar uzattı? gelecek bölümde... Boran veya Sıla' ya birhal olursa; herşey Benim yüzümden oldu... repliğini söyletmek, pişmanlık gözyaşlarını izletmek için mi?:img-pilot:img-pilot
Benim merak ettiğim Esma’nın bebeğine Özgencolar soyadını nasıl verecekler.Esma hala Burhan’ın eşi, doğacak çocukta kanunen onun sayılamayacak mı? Babalık davası açılması gerekmiyor mu? Bebeğe soyadımızı veriyoruz demeyle olmuyordur heralde…:img-help:
Canım Suyum Yağmur' um akıllarınca onun da kılıfını hazırlamışlar, sözüm ona Burhan çocuğun kendisine ait olmadığına dair bir kağıt göndermiş Esma ya yani bebeği "reddetmiş". Bu durumda Esmanın bebeği Burhan' ın nüfüsuna geçmez ama Cihan' ın nüfusuna nasıl geçecek onu ben de anlayamadım DNA testi falan mı yapacaklar? Aramızda avukatlar var belki bu işin kanuni olurunu onlar bize anlatırlar ama dizide bu konuda bir "açıklık" yok :img-cool2
Canım Suyum Yağmur' um akıllarınca onun da kılıfını hazırlamışlar sen , sözüm ona Burhan çocuğun kendisine ait olmadığına dair bir kağıt göndermiş Esma ya yani bebeği "reddetmiş". Bu durumda Esmanın bebeği Burhan' ın nüfüsuna geçmez ama Cihan' ın nüfusuna nasıl geçecek onu ben de anlayamadım DNA testi falan mı yapacaklar? Aramızda avukatlar var belki bu işin kanuni olurunu onlar bize anlatırlar ama dizide bu konuda bir "açıklık" yok :img-cool2
Kesin öyle bir şey olacak ama babalık davası da açsa aynı kapıya çıkacaktı sanki. Neden Esma'yı o kadar muhtaç duruma düşürdüler acaba?
Bir de Cihan 'ın mezarını açıp DNA testi yaparlarsa ben Ümmü'nün düşeceği durumu düşünemiyorum. Resmi olarak artık Dilaver'le evli olduğu için bu konuda ona sormayacaklar bile. Bu arada Ümmü hastaneden rapor filan almadı değil mi hamile olmadığına dair? Malum daha Cihan öleli 9 ay olmadı değil :img-icecr Onu da kılıfına uydururlar artık. Hukuk danışmanı falan bu dizide hak getire zaten.
Son olarak Boran'ın hala hödük görüyorum, höd höd bağır, sonra da küs, tavır al:img-pilot , çok çok sevdiğini söyleyen adama yakıştıramadım ben.
Yarın sınavım var benim, kazanırsam iş güç sahibi olacağım, ben de hala hödük Boran'la uğraşıyorum benim ki de iş:img-yes:
Herkese iyi yorumlar...
Durun bakiiim "birgün bu durumu anlarsam bu diziyi terk ederim ben etmiyorsam dizi beni terk etsin anlıyor musun?":img-hyste
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
-Hazır Emre gelmişken "Ağa Bozuntusu" sahnesine flashback yapmasalardı hatrım kalırdı;neyseki yaptılar da hatrım kalmadı...:img-yes:Hem de daha bugün anmıştık "ağa bozuntusu" sözlerini:)...
-Kevser de ne rahattı öyle Sılaya "misafirin gelmiş" derken...Eskiden olsa "uğursuz,yine geldi o uğursuz adam,sen çağırdın değil mi,oğlumun başını yaktınız el birliğiyle,ağalığını da senin yüzünden kaybetti" gibi şeyler söylerdi oysaki...Neyseki bölümün sonunda "bu gelin hanım da bütün uğursuzları topladı başımıza" dedi de,aslına rücu etmeye başladı;yoksa aklım Kevser de kalacaktı...:img-icecr
-Boran Burhanın ölüm haberini verirken "Burhan öldü,belki duymuşsundur" dedi,sonra da "bilmeni istedim" diye bitirdi sözlerini...O sahne baştan sona tuhaf geldi bana...Ne Boranın,ne Sılanın ve ne de Esmanın(yıllarca evli kaldığı adamdı sonuçta)bir tepki vermemesi garipti.Üzülmekten bahsetmiyorum,hiç mi kimse merak etmedi "ne olmuş,nasıl ölmüş" diye?:icon_whis
-Geçen bölümde verilen mesaj neydi(daha doğrusu benim aldığım mesaj) "misafire 'git' denmez";kendi isteğiyle gelir,kendi isteyince gider...Bu durumda Boran ne kadar ayıp etti Emreye değil?Emrecik de o evde bir misafirdi sonuçta:icon_whis...Tüü,pis Boran,ne ayıp:img-blush...
-Zinar da iyi kaptırdı kendini;canının istediğini aşiretten atıyor;bu bölüm de Ahmet'i attı,bakalım haftaya sıra kimde?Sılanın "özgürleştirme" çabaları sırasında ölenlerle,Zinarın aşiretten attıklarını düşünce yakında "Genco aşireti" diye bişey kalmayacak zaten...:img-pilot
Bi de Abay' ın mesleğini anlayan var mı? Tahminde bile bulunamaz oldum, antikacı, işletmeci, joker... bugün de "oymacı" ve "avukat" vazifesi üstlenmişti. Abay kimdir arkadaşlar, ne tür bir "süper" varlıktır. Elinden her iş gelir, her konuda engin bilgisi vardır, ne hikmetse bunca işi ve kabiliyeti varken evinden hiç çıkmaz, Boran ne zaman arasa "bulunur ve hizmete hazırdır", yemek yapar, şair gibi, bilge gibi konuşur, teselli eder, akıl verir, yol gösterir.. Abay kimdir? Abay nedir?
Canım ablacım :img-kiss:
Abay'ın ne iş yaptığı önemli değil ekranda görünmesi bana yetiyor :img-in_lo O kadar iki yüzlülerin arasında Abay resmen 'ay' gibi parlıyor (anam sonumuz Sıla ve Boranın ay-dünya hikayesi gibi olmasında:img-hyste). Her ne kadar Gizem'i sevmesem de o evlilikti, nişanlılıktı sorularına Abay'ın verdiği ''Cukk'' cevabına bayıldım, yüzünde masumca gülümseyen bir ifade ve mutluluğunu belli eden bakışlarıyla çok ciciydi :img-icecr Hem Abay kendisi dedi ya Boran'a ''Şimdi hangi görevi veriyorsun. Sırada şoförlük filan var mı?'' diye Abay her eve lazım bir karakter, dost her işi burun kıvırmadan yapıyor:)
Sıla, kuşlarla konuşmak yerine Boranla konuşsaydı geldikleri durum daha farklı olurdu. Ne de olsa Sılanın deyimi ile kuşlar ''Kuş beyinli'' (:) ) anlatılanları gidip Boran'a söyleyecek değiller yaa, elbette gidip kendisi söyleyecekti :img-lazy:
(((Ben size bişi itiraf etmek istiyorum ama aramızda kalıcak :img-blush Esma,Sılayla görüşmek için geldi yaa dedim ki ''Cihan'ın soyadını alamayacağını anladı nasıl olsa Boran'ın ve Firuz'un da soyadı Genco gelip onlardan bir adet 'Genco' soyadı isteyecek'' sandım :img-hyste Hukuk, mukuk hak getire ne de olsa :img-hyste )))
Diyar ablacım, bitanem :img-kiss:
Boran gerçekten en az ''Niye?'' kadar güzel diyor ''Anlıyor musun?'' sözcüğünü, yirim ben Onu yirim :img-in_lo
Herkese iyi geceler diliyorum. Ananem bilgisayarlı odada uyuduğu için rahatsız oldu sanırsam. Gidip yatsam iyi olacak : )
Sevgilerimle...
hekimoglu64 16-11-07, 23:26 Sevgili Günışığı
Aynen sana katılıyorum. Sıla Esmayı tersledi. Şimdi karşısına Dilaver çıkacak. Ama heralde daha kocasının öldüğünü öğrendiği gün iş konuşmaya geldi diye öyle birşeyi tahmin edemedi.
Bunlar 3 gündür küsler. Sabırlarına hayran kaldım valla. Ortada mesele mi var?
Kavga mı var? Sadece kıskançlık var. Ama çok abartıldı.
Boran da Sıla da vurulmasın istiyorum. Çok büyük bir sürpriz olsun hani geçen hafta hepimiz Sıla kçaırıldı demiştik Narin kaçırıldı ya. Onun gibi.
herkese iyi geceler
arkadasim bence boran aga vurulacak benimhatminim
silada bence ist bula gidecek islerinnde dolayi cünki boran agaya sinirledni biliyorunuz tel acmayinca kirdi telefonu bence bir anlik sinirle istbula gidecek
saygila.....
Şimdi eğer yanlış anlamadıysam Abay-Lucine-Gizem diyaloglarında Gizem ile Lucine sanki ilk defa karşılaşıyorlarmış gibi bir durum vardı. Lucine kazuleti Gizem' e "abim sizden bana hiç bahsetmedi" dedi değil mi?ne kadar sıradan bir replik değil mi? Peki bunlar Sıla ve Boran' ın İstanbul daki düğünlerinde aynı masada hatta yanyana yemek yememişler miydi? Bu senaristlere eski bölümleri izletmemişler mi acaba?
Senaristler yanlış yazdı diyelim,Lusin yani Nisan Turgul hem yönetmen yardımcısı hem oyuncu olarak iki sezondur bu dizde değil mi?Bunların yaptıkları işten haberleri yok..İyi ki Boran karakterini yaratmışlar.Lusin'e ne oluyorda Gizem'i kıskanıyor..Gizem aynayı beğenince kimin yaptığını sordu, Lusin abim dedi,banada yapar mı dedi Gizem,Lusin keskin bir hayır dedi...bende afola yuhhh dedim..Abinin değer verdiği birinin yüzüne abin adına keskin bir cevap verilmez değil mi?:dito
Boran bİle narin ve babası ile konuşurken arada cam vardı ve ahize ile iletişim sağlarken dilaver'e bu ayrıcalıkda neyin nesiydi şimdi
Derinim yeni ağanın oğluşuna "Kontör güzeli" Dilaver'e özel uygulama..Boran efendi olduğu için kurallara uygun hareket etti,ayrıcalık istemedi.Bunlar ağalığa hasret oldukları ve kaba kuvvetten iyi anladıkları için kendilerine özel bir uygulama yapılmış..troest
Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar Reklamlar
Boran Sıla' ya açıkça kıskandığını anlatması güzeldi.. Sıla' da bu sahnede göz belertmedi, çemkirmedi, güzelce dinledi.Fikirsiz Narin' de; Ben abimi anlıyorum, aynı duyguları Bende yaşadım.. diye örnek vermesi; Bizim aile gürültülü sever ama çok da sever demesi...güzeldi Kırk yılın başı Narin' in... Sıla' yı abisine motive ettiğini gördük
Narin’in İstanbul’daki bölümleri hatırlarken aklıma çok beğendiğim şahane kırmızı mantosu,güneş gözlükleri ve kırmızı ruju geldi…:img-hysteAzad’ı Narin sekreterinden de kıskanmamış mıydı..? Bu yüzden imaj değişikliğe gitmişti yanılmıyorsam.:img-icecr
Hey gidi günler hey İstanbula geri dönüyoruz.Dedektif yerine katilin resimleriyle başladık…:img-pilot
“Bizim aile gürültülü sever ama çok sever” Genco ailesinin sevme şeklini hip-hop müziğe çevirmiş.Daha güzel bir replik yazılabilirdi.ne bileyim “Bizim aile sevdin mi ölümüne sever,sahiplenir,uçan kuştan sakınır,kıskanır” gibi klasikleşmiş bir replik yazılabilirdi.:bilmim
Modum nslimia:img-in_lo başarılar…Dualarımız seninle…
bir hafta beklememe değmeyen bir bölüm daha
selam sıla zedeler
bu bölümü hiç beğememdim ne o öyle tamam kıskançsın ama eşini de hayatından soyutlayamazsınn evet belki haklısın daha önce evden kovduğun seni bn bile koruyamam dediğin adam yüzssüzlük yapmışta gelmişş ama bu eşinin haklarını ve tek başına bir koca bölüm geçirmeni sağlamaz değilll ??
evet bunu sıla daha önce bir çok kez yapmış olsada ve artık yapıp yapıp herşeyi bir özürle haalletse yada halletmeye çalışsa bilee bn karşımda dik duran ama höt höt olmayan bir booran istiyorummm
not:boran dehşet bakıyoooo ve süper merdivenden inioooo :img-in_lo
bakışa örnek avatarr
(anam sonumuz Sıla ve Boranın ay-dünya hikayesi gibi olmasında:img-hyste).
Bak şimdi kelebeğim gece gece yine aklıma neler düşürdün. Sıla ve Boran' ın aşkını Ay ile Dünya ya benzetmişlerdi değil mi? Biz de ne romantik ne anlamlı diye ayılıp bayılmıştık. Sıla ay Boran Dünya idi değil mi? Yüce Allah' ım korusun. Düşünsenize ya Ay da Sıla gibi bir kaçak "uydu" olaydı ne olurdu halimiz? Kaçıp kaçıp gitseydi ne büyük felaketler yaşardık. Ya da Boran gibi Dünya küsseydi Ay a kendine çekmekten vaz geçseydi... Düşünmek bile istemiyorum. Sıla-Boran ilişkisini anlatmak için Ay-Dünya gibi iddialı ve anlamlı şeylere öykünmesinler bir daha. Temel Reis-Safinaz aşkı bile daha gerçek, daha sağlam, tutkulu ve romantik gelmeye başladı bana. Dünya ve Ay mış.:img-pilot Peh peh.....
Ben de birçoğunuz gibi Boran'ın kıskanç hallerinin başlangıçta normal olduğunu düşünüyorum. Ta ki Emre'yi gece yarısı İstanbul'a gönderene kadar. Oradan sonrası dediğiniz gibi fazlaca abartıydı ve Boran karakterine yakışmadı bence.:img-yes:
Yalnız yine de aslında Boran'ın bu çılgınca çıkışına anlam verebiliyorum. Niye mi?
'Bir an benden gidecek sandım Abay'
Boran'ın Abay ile konuşmasında bu cümleyi kurduğunu duyduğumda aslında Boran'ın tüm bölüm boyunca davranışlarının salt kıskançlıktan değil, kıskançlığın ötesinde delicesine bir kaybetme korkusundan kaynaklandığını anladım.
Tamam Sıla'da Boran'ı seviyor ama her defasında Boran'a çok büyük aşk sözcükleri fısıldamasına rağmen Boran'ı hiçbir şey demeden arkasında bırakıp gitme gücünü de kendinde bulabiliyor.
İşte Boran'da bunu bildiği ya da hissettiği için diyelim -Sıla'nın onu çok sevdiğini, artık hiç bir şekilde bırakıp gitmeyeceğini söylemiş olmasına rağmen- yine böyle bir şeye teşebbüs etmesinden delicesine korkuyor ve bu durumda Boran'ın sağduyusunu kör ediyor.:img-yes:
Dedik ya Boran Abaylar'dan döndükten sonra Sıla'yla odalarının camından göz göze geldiği an niye arkasını dönüp gitti niye barış çubuğu uzatmadı diye.
Evet Abay ile konuştuktan sonra Boran'ın öfkesi geçti hatta yaptığından pişman bile oldu. İşte bu pişmanlığın verdiği hisle daha doğrusu yaptığından sonra durumu nasıl düzcelteceğini kestiremeyip, bocalamasından dolayı Sıla'nın yanına yaklaşamadı. Yani bence...
Boran'ın ağız yapısı bozuk!:img-haha:Dişi de çirkin işte.:img-beee:Ağzı bozuk! Büzük! Bozuk Boran. Hödödö höd höd Boran. Hadi bakalım sen de kıskan. Nasıl olsa sıra Sıla'ya da gelicek. Kıskanma sırası.:img-bored Gizem.:img-bored
Bu bölüm en çok Dilaver'in yeğenleriyle şakalaşma sahnesini beğendim. Gerçekten çok içerikli ve gerekli 1 sahneydi.:img-bored:good:O da 1 insan. Ağacık da olsa insan. Ölesi gelebilir her an onun da mesela. Doğal insan reaksiyonu.:img-bored
-Emre Bedirhanı kastederek "alabilir miyim?" dediğinde Sıla niye öyle "bir garip" baktı,o bakışı anlayan var mı?:icon_whis
-Abay,Boran onu çağırıp Gizem hanımı gezdirmesini isteyince ne diye,"işim gücüm var benim(ne işi gücüyse,biz 1 senedir anlamadık)nerden çıktı bu gezdirme?" diye mırın-kırın etti;Abay Gizem'e küsmüş mü?:icon_whis
-Emre Bedirhanı severken Sılaya "tıpkı senin gibi sürekli gülüyor" dedi değil mi,ben yanlış duymadım;bu gördüğümüz "sürekli gülen Sıla" yani;bunun gülmeyenini düşünmek bile istemiyorum...:img-fie::img-fie::img-fie:
-Borana,Emrenin uçağa bindirilip İstanbula gönderilmesiyle ilgili repliğinde,"gerekirse zorla yapın" sözünü söyletmenin ne gereği vardı;böyle sert bir şekilde tersleyince daha etkileyici mi olacak sandılar;yoksa sadece Sılanın "masum,melül,sinmiş kadın" pozlarına sokulabilmesi için miydi o sözler?
-Son olarak birşeycik daha yazıp yatmaya gidiyorum;BORANIN GİDECEK YERİ YOK MUYMUŞ:icon_whis?BİZE GELSİN:img-blush...KAPIMIZ MİSAFİRE HER ZAMAN AÇIK:img-yes:.NE DEMİŞ ÜNLÜ BİLGE BORAN GENCO;"MİSAFİRE 'GİT' DENMEZ:img-in_lo"...
EDİT:Seyşo'm:img-in_lo;biz seninle "iyi geceler"leşmemiş miydik?Ne aklına geldi de yazmaya geri döndün?Boranın dişleri çok güzel bi kerem,ışıktan öyle görünüyordur sana,hem ona çok yakışıyor,hem ağzı da çok güzel,heryeri güzel;hem senin arkanda da her an birileri belirebilir;ona göre:icon_twis...
Sarılır ve Öperim hepiciğinizi...
Sevgilerimle...bye
zeynepsudem 16-11-07, 23:44 Bi de Abay' ın mesleğini anlayan var mı? Tahminde bile bulunamaz oldum, antikacı, işletmeci, joker... bugün de "oymacı" ve "avukat" vazifesi üstlenmişti. Abay kimdir arkadaşlar, ne tür bir "süper" varlıktır. Elinden her iş gelir, her konuda engin bilgisi vardır, ne hikmetse bunca işi ve kabiliyeti varken evinden hiç çıkmaz, Boran ne zaman arasa "bulunur ve hizmete hazırdır", yemek yapar, şair gibi, bilge gibi konuşur, teselli eder, akıl verir, yol gösterir.. Abay kimdir? Abay nedir?
GünIşığı Ablacım, Abay her bölümde farklı meslekle çıkıyor karşımıza:img-yes: İstanbul' da güya antikacı olduğunu öğrendik. Bir ara Boran Onu hep kilise de bulduğundan, papaz olduğunu düşünmüştüm, bu bölümde yaptığı aynadan oymacı olduğunu öğrendik. Birkaç bölüm önce şöforlük de yaptı, Sıla yengesini Söndürürlere bıraktı.. İstanbul bölümlerinde; Gizem' e elleriyle yemekler yaptı..
Maşallah elinden de, dilinden de her iş gelir:img-yes: Yalnız Bizim buralarda bir söz vardır '' elinden her iş gelen, aç kalır diye'':img-heh: Umarım Abay aç kalmaz:img-icecr
Abay; sağduyu, sadık, bulunmaz, candan kardeşten öte dost:good:
2 saatlik dizi sonunda akllımda kalan tek şey,kıskanç Boran sahneleri:img-yes:
Boran kızmakta haklıydı,verdiği tepki yerindeydi,Sılaya kızmaktan çok ona olan sevgisini haykırıyordu.Bu kadar uzatmamalı demiştim ama belkide haklıydı.
Çünkü Sıla,Boranın içini rahatlatıcak hiçbir şey söylememişti.Tek söylediği Emreyi ben çağırmadım oldu.Yeterlimiydi Boran için,tabiki hayır...
Sıla ölmüş Yezdayı kıskanınca Boran ne yapmıştı.Yezdanın odasını boşaltıp,ondan kalan bütün hatıraları uçurumdan aşağıya atmıştı.Belki Sıladanda bu kadar net bir yanıt bekledi(yanlış anlamayın,Emreyi uçurumdan atması falan değil:img-hyste)ama hiçbir yanıt alamadı:icon_sorr
Anlıyacağınız ben kendi içimde mahkemeyi kurdum,Boranı yargıladım,sebep sonuçları gözden geçirdim,8 de 1 kusurlu bulsamda,yine iyi halinden beraat ettirdim Boranı:img-in_lo
Boranın yaptıklarını yüzde yüz onaylamasamda,hak verdim ona...Sıla Boranı,Boranın Sılayı sevdiği kadar sevmediği için,Sıla Boranı anlayamıyor(ben anlatabilmişimdir umarım:img-wink:) Anlasa oda hak verirdi Borana:img-yes:
Epeydir takip etmekle birlikte ilk kez yazma gereği hissettim .Dizimiz hepimizin malumu olduğu gibi bir meçhule doğru yol almakta,benim anlamadığım sayın GO 'un bunu nasıl göremediği . Tüm kişiler bu diziyi ne için izler bilmiyorum ama biz AB grubu olarak biliyoruz ki Boran için izliyoruz . İçi boşaltılmış bir Boran da istemiyoruz , umarım buraları takip ediyorlardır .Az önce biten HS dizisinin forumuna bir uğrayın , herkes küçük Rüya Ahmet'e baba dedi diye bugünü bayram ilan ediyor , çok mu zor Sıla izleyicileri de bir kez mutluluktan ağlasa ( diğer dizimizde olduğu gibi ).Mutlu biterse haftaya izlemeyeceğimizi mi sanıyorlar acaba ? ER yi izlerken bile aşk nasıl yansıtılır bir de bizim yönetmen görse diyorum ama biliyorum ki heyhat .... Meteorolojinin raporuna göre senaryo üretiliyor ve naftalinli karakterler (Emre , Gizem ) ortaya çıkarılıyor , halbuki diziyi güveler çoktan kemirmeye başlamış . Pis bir izleyici olarak ne düşündüm biliyor musunuz ? Boran karakterini öldürseler de MAA'yı gerim gerim gerilmeden başka bir dizide doyasıya izlesek dedim .İlle de bölüm yorumu yapmam gerekiyorsa benim için iflah olunmaz bir dert olduğundan Sıla izlemek izledim ve üzüldüm .Yazık ediyorlar diye ... Şimdilik bu kadar .
marenostrum 17-11-07, 00:03 Sevgili Marenostrum,
Mesajımın başına gülmeni gerektirecek bir şey yazdığımı sanmıyorum ama seni güldürebildiysem ne mutlu bana...Ben mesajımı değiştirmedim , mesaj aynı ama sen değişmiş olarak algıladıysan bilemem..Ben önceki mesajımda bir üyeden alıntı yaparak; İstanbul'lu olan Sıla'nın Mardin'li bir ağaya İstanbul'lu bir kadının aşık olmasının lütuf olduğundan bahsedildiği için,bende İstanbul'lu olmanın bir lütuf değil insan olmanın ayrıcalık olduğunu anlatmak istemiştim ama alıntı yaptığım mesajı sen tam olarak anlayamamışsın galiba.Burada alıntıyı becerememiş olduğum için de seni yanıltmış olabilirim...
İstanbul'lu olmak Sıla'nın ulaşamayacağı bir mertebe değil ama İstanbul'da bulunupta İstanbul'lu gibi davranmanın inceliğini öğrenememiş bir Sıla'yı anlatmaya çalışmıştım mesajımda...Bende senin gibi gelişmiş dünyadan yazıyorum mesajlarımı,oda gelişmiş dünyadan geliyor ama bu dünya maalesef ki insanları yeterince geliştiremiyor,bazı eksikleri oluyor "o" insanların...Ben de bu gelişmiş dünyanın bir üyesi olarak evime kimi alıp alamayacağıma kendim karar veririm.Ama bu kararı verirken beraber yaşadığım insanın kararına da saygı göstermek zorundayım,insan olarak...Sen öyle davranırsın bir başkası değişik davranır.Senin tasvip etmediğin davranışa uymuyor diye ben gelişmiş insan???dünyasına dahil olmuyorsam,üzgün değilim..
Allah yaşadığımız şu gelişmiş dünyada ister bizim gibi anaları, ister sizin gibi kızları ;insana saygı duymayan,gelişmiş dünya kadar gelişmemiş insan ilişkilerinden korusun...
Sevgiler..
Sevgili doray,
Ben hala Istanbullu olmanin senin icin ne anlam ifade ettigini anlamadim ama ben de bu konuda hic uzgun degilim :icon_whis Cunku gelismis dunyadan mesajlarimizi yazmamiza ragmen hayata bambaska pencerelerden bakip bambaska seyler gordugumuz bir gercek... Kendilerinden korunulmasi gereken bir gruba soktugunuz ben ve benim gibi dusunenler adina yazdigim son cumlemin de hala arkasindayim. Cunku Sila'yi ilk bolumden beri hakli buluyorum, Boran'i da hic ama hic sevmiyorum!!! Hayatta katlanabilecegim bir karakter degil. Kimse bana ne yapmam, neyi yapmamam gerektigini soyleyemez, kimse benim yerime dusunup benim yerime karar veremez, beni bir kuleye kapatip dis dunyaya ucup gidemez... Hata yapma ozgurlugu isterim ben hayatimda... Bir kararda esit soz hakki isterim. Beni cok seviyor diye, super seviyor diye, ikide bir onume gecip hayatimi kurtariyor diye de kimseyi boyle cekemem. Ben super kahramanlara gicigim zaten... Ben yasami paylasacak adam gibi bir insan isterim... Sadece insan, o kadar.. Benim gibi; ne bir eksik, ne bir fazla... Ortak hayatimiz disinda herkesin kendi sinirlari da vardir, super kahramanlarin zaten yasamadigi gercek hayatta herkes bir yerden sonra zaten yalnizdir... Ve hayattaki tek gerceklik, tek adanmislik, tek sorumluluk da ask degildir!!! Ask hersey degildir... Insanin kendi secimleriyle bir butun olarak yasamina devam edebilmesi bence herseyden daha onemlidir. Yasamini paylasacgi insan da en basta buna saygi duymalidir...
Sila'nin Boran'a hakaretleri icin de bir suru sey yazmistin, onlar hakkinda da birsey soylemek istiyorum. Tum mudahaleler goruntude ve gercekte olmak uzere ikiye ayrilir. Saygisizligi ele alalim mesela... Sila Boran'a goruntude saygisizlik yapiyor.. (Gerci hakli bence...) Boran Sila'ya gercekte saygisizlik yapiyor... Servetin beni ilgilendirmiyor diyor, Istanbul'a gondermiyor... Bence bu sekilsel saygsiziliktan cok ama cok daha buyuk bir saygisizlik... Sila'yi kaba bir saygili, Boran'i ince bir saygisiz olarak adlandirabilirim mesela...
Sevgiler...
Bu bölümün en güzel yanı Kırçiçeğiminde:img-in_lo yazdığı gibi Sönmezler bir görünüp kaybolması idi.:happy0064
Bedar bir ara Emir'e yine sevgi dolu sözcükler söyleyip,Sıla'ya Boran'ın kıskançlığını,Emre'nin gelmemesi gerektiğini anlatmak istese de bu bölüm kuzum ve şapur şupur seslerini az duyduğum için sevinçliyim...:happy0064
Sönmez ailesini anlamıyorum.anlamayacağım.Narin kaçırılmış.Bedar bebek gibi kucaklamış yavrum kuzum hallerinde,Celil elinde bir ocak (galiba),Emir cep telefonu derdinde,Narin boğazının derdinde nasıl olsa sıkışırsak Boran arkalarında değil mi? Boran olmazsa Sıla'ları arkalarında...:img-icecr
Neyse ben aslında hepinize iyi geceler dilemek için yazdım bu yorumu...Ne yazdım bilmiyorum...:img-hyste
Hepinizi çok öptüm çok sarıldım...
iyi geceler...bye
zeynepsudem 17-11-07, 00:07 -Emre Bedirhanı kastederek "alabilir miyim?" dediğinde Sıla niye öyle "bir garip" baktı,o bakışı anlayan var mı?:icon_whis
-Abay,Boran onu çağırıp Gizem hanımı gezdirmesini isteyince ne diye,"işim gücüm var benim(ne işi gücüyse,biz 1 senedir anlamadık)nerden çıktı bu gezdirme?" diye mırın-kırın etti;Abay Gizem'e küsmüş mü?:icon_whis
Diyarım, Emre Bedirhan' ı kucaklamak istediğinde; Sıla' nın takındığı bakış Bence; Kevser ve Firuz' un vereceği tepkiden çekinmesiydi:img-wink:
Bu bölümde Kevser balkonda gene baykuş gibi tünemişti:img-heh:
Boran konak kapısından girer girmez Kevser; gelinhanımın misafiri var.. diye şikayet etti:icon_whis
Esma konağa geldiğinde... Kevser Firuz' a; Gelinhanım tüm uğursuzları topladı başımıza..:img-icecr dedi Kevser tepki göstermekte haklı; Esma yüzünden yeğeni öldürüldübye
Bence de Abay Gizem' e kırılmış, haklı da:good:...İstanbul' da Gizem' in kalbinde kapılar, pencereler açmaya kalktı ama hanımkızımız müsade etmedi, kaçtı:icon_whis Birde Abay' a; hayatında değişiklikler var mı?, evlendin mi? nişanlandın mı?... demezmi..Gizem Midyat' a gezmek için değil de, Abay için gelmiş sanırım:img-wink:
Kelebeğim uyumaya gitti nasıl olsa, dayanamayacağım yazacağım:img-in_lo
O Emre lüzumsuzu Sıla ya uygunsuz davranmamış gayet efendi efendi otururup geldiği gibi gitmeyi de bilmiş olabilir ama....
1. O eve gelmesi (hele haber vermeden) uygun değildi.
2. Sıla nın tedirgin bakışları ve tutuk davranışlarından hiç rahatsız olmaması "anlayışsızlık" tı.
3. Birkaç ay önce "söyle ona gitsin Sıla" dediği adama, aralarında o olaydan sonra olumlu herhangi birşey yaşanmamış olmasına rağmen "elini uzatması" saçmaydı.
4. Hele hele giderken "yarın sen de benimle gel" demesi tam anlamı ile "kaşınmaktı" Canım Boran Ağa' m azıcık abartmış olabilir ama Emre yine haddini aştı, keşke 5. bölümde böyle paketlenseydi belki şimdi bunları yapacak cesareti bulamazdı.
Offf İstanbul' a taşınmak için yine Emre, dava, Boran' ın Sıla'ya sözüm ona anlayışsızlık yapması temalarını kullanıyor olmaları düşündükçe daha çok sinirime dokunuyor. Sıla ve Boran İstanbul' a isteyerek ve birlikte gitseler ne olacak? Kime ne zararı var Allah aşkına biri bana anlatsın... :icon_sorr
canlarım iyi gecelerr ...
Fragman anketimizi ne kadar doğru yanıtlamışım(ız)…Boran dağ başında kime bakıyor derken Günümünışığı Ablacığım " bize bakıyor" demişti de inanmamıştım doğruymuş.Ama benimde tahminlerimden biri tuttu en gereksiz olanı tabii Dilaver’in Esma ‘dan Sıla’nın davası ile ilgili bir şeyler isteyecek demiştim.
tahmini tutan, canımın içi , su'yum yağmur'um ekstradan öpücük vereyim sana o zaman :love05:
benim hiçbir tahminim tutmadı da :img-pilot
-Emre Bedirhanı kastederek "alabilir miyim?" dediğinde Sıla niye öyle "bir garip" baktı,o bakışı anlayan var mı?
Canım Diyarım kim tutar seni konuş konuşş :img-in_lo
Emre'nin kucağına Bedirhan'ı verirken, Boran'ın her an gelebileceğini düşünüp tedirgindi Sıla .Nitekim korktuğu başına geldi ...
-Abay,Boran onu çağırıp Gizem hanımı gezdirmesini isteyince ne diye,"işim gücüm var benim(ne işi gücüyse,biz 1 senedir anlamadık)nerden çıktı bu gezdirme?" diye mırın-kırın etti;Abay Gizem'e küsmüş mü?
eee Diyar'ım Abay Gizeme küs değilse bile kırgın sayılırdı ...onu resmen İstanbul bölümlerinde reddetmişti Gizem hanımm :img-cool2...artık biraz naz da yapsın oğlumuz yakışır değil? Şimdi ne alaka geldi bu kadın? ...biri bana anlatsın !! hem o topuklarla Hasankeyf mi gezilir??? görgüsüz şirket yöneticisi ne olucak!! :img-beee:
-Emre Bedirhanı severken Sılaya "tıpkı senin gibi sürekli gülüyor" dedi değil mi,ben yanlış duymadım;bu gördüğümüz "sürekli gülen Sıla" yani;bunun gülmeyenini düşünmek bile istemiyorum
:img-fie::img-fie: Al benden de o kadar kestanem ...nasıl yani Sıla ne zaman gülüyor ki dedim!! bu dizide sırf söylemek için saçma saçma sapan replikler yazılıyor ...
ama en çok da Ayşe'nin Hüseyin'e dediği cümleyi sevdim ben...
telefon nerede?... suya düştü
su nerede?.. inek içti
inek nerede?.. dağa kaçtı :img-hyste
şimdi, bu durumu bize uyarlarsak ...:img-icecr
Sıla nerede? ...İstanbul'a kaçtı.
Boran nerede?... Sıla'nın peşine düştü
seyirci nerede?... başka diziye kaçtı :img-pilot
Günışığı'm :good::img-in_lo
haramikedi 17-11-07, 00:15 MAre,
Boran hayatta katlanabileceğim biri değil demişsin. Bu açıdan bakıldığında, Senin hayatta katlanamayacağın o karakteri, yaşam sebebi yapan Sıla karakterini benimsemiş olman matrak bence.
İyi geceler arkadaşlar.. bye
Emre ile Gizem'in şerefine ben de foruma döneyim dedim.. Aslında gördüklerimden emin olamadım desem daha doğru olacak. :) Onlar gerçekten Emre ve Gizem'di değil mi, arkadaşlar? Kenan Amca'yı da Azad'a komşu olarak yollama niyetindeler anladığım kadarıyla. Halbuki adamcağızı Firuz'la Zinar'ın yanında birkaç gün bıraksalar turp gibi olurdu. Onlar ölümsüz kardeşim.. :img-hyste Ağalığın böyle bir tekisi var sanırım. Ucundan köşesinden bulaşana kalp kriziymiş, kurşunlarmış vız geliyor. Cihan da Ağa olabilseydi kefeni yırtacaktı mesela.. Ama ömrü yetmedi garibimin.. troest
Ben birkaç haftadır sadece Asi'nin reklam aralarında izliyorum diziyi.
Bu nedenle Lusin hangi arada Aliye Rona'vari bir karaktere dönüştü anlayamadım. :bilmim Ahmet Ağa'yı da aşiretten çıkartmışlar. Eminim üzüntüden karalar bağlamıştır garibim.. :img-hyste Zinar, aşiretten çıkartıldıktan sonra Ağa olmuştu. Bu mantıktan yola çıkarsak, gelecekteki ağanın Ahmet olabileceğini söyleyebilir miyiz? :img-icecr Gerçi bir vakitler ağalığın babadan oğula geçtiği de söylenmişti. Zinar, Boran'ın oğlu olarak farz edilebildiyse, Alhmet de pekala Zinar'ın çocuğu olabilir.. :img-hyste Ciddi bir Ağa potansiyeli görüyorum onda.Konu sıkıntısı çekilince bu defa da bize gaddar Ahmet ağa'nin intikamını izletirler.. Yaşasın, ne güzel.. imgdrag
Dizi bıraktığımdan bu yana bir arpa boyu yol almamış.. :icon_sorr
Bir zamanlar yere göğe koyamdığım diziyle şu an bu derecede dalga geçmek beni üzüyor...
Azad'ın beş beygir gücüyle mağaraya kaçtığı sahneler şu an gözüme şahaser gibi görünmeye başladı. Nerden nereye...:sad53:
Hepinize iyi geceler
-Emre Bedirhanı severken Sılaya "tıpkı senin gibi sürekli gülüyor" dedi değil mi,ben yanlış duymadım;bu gördüğümüz "sürekli gülen Sıla" yani;bunun gülmeyenini düşünmek bile istemiyorum...
Dyar'ım o lafı duyunca ben de fazlasıyla dumur oldum.
Demek ki neymiş Sıla Emre ile beraberken sürekli 32 dişi sırıtık bir şekilde etrafta dolanıyormuş.:icon_whis Bir bilse Boran'a nasıl çemkirdiğini, gözlerini nasıl belerttiğini eminim Sıla'nın onu bırakıp bir başkasıyla evlenmesindan dolayı gece gündüz Allah'a şükrederdi.:img-yes:
Sıla ve Boran İstanbul' a isteyerek ve birlikte gitseler ne olacak? Kime ne zararı var Allah aşkına biri bana anlatsın... :icon_sorr
Ablacım, şöyle anlatayım izninle; başka türlü bilmem kaç hafta nasıl ve neye istinaden İstanbul'da kalacaklar ki değil:img-wink: Şincik Sıla Boran'a küsecek, basıp İstanbul'a gidecek. Sonra bilmem kaç bölüm kaça kovalaya birbirlerini, resimlerde aşk yaşayacaklar.:img-yes:
Sonra Mardin zamanı yaklaşınca ikisinden birinin canına tak diyecek hoop tekrar 'tutkulu' aşklarınına geri dönecekler hiçbirşeycikler olmamış gibi.
Yani bu ayrılık 'tutkulu aşkları' için şart.:img-cool2
Odile'm:img-hyste sen çok yaşa emi..
Hepinizi çok öptüm, çok sarıldım...:img-in_lo İyi geceler....
Mutlu kalın...bye
marenostrum 17-11-07, 00:29 MAre,
Boran hayatta katlanabileceğim biri değil demişsin. Bu açıdan bakıldığında, Senin hayatta katlanamayacağın o karakteri, yaşam sebebi yapan Sıla karakterini benimsemiş olman matrak bence.
Canim kedicigim...
Ben Sila karakterini Boran'dan bagimsiz olarak benimsedim. Ikisinin birbirinde ne buldugunu anlamiyorum artik... Asklarini inandirici bulmuyorum.. Tek aciklama tutku olabilirdi.. Onu diziden postalayali cok oldu, bence bu ask icin ortada bir neden de, bir aciklama da, bir mantik da kalmadi. Mantik evliligi yapmis ciftler gibiler ama mantiklari teget bile gecmiyor. Bence matrak olan ben degilim, matrak olan bu ask... :img-wink:
Sevgiler..
Şincik Sıla Boran'a küsecek, basıp İstanbul'a gidecek. Sonra bilmem kaç bölüm kaça kovalaya birbirlerini, resimlerde aşk yaşayacaklar.:img-yes:
:img-fie::img-fie::dito
Benim bu gece zincirim boşalmış galiba ne çok mesaj yazmışım:img-blush Son bir tane daha yazıp gidiyorum:img-yes:
Ümmü nün Sıla Boran aşkına dair düşünceleri ve iyi dilekleri ne güzeldi değil mi? "Allah sizi birbirinize bağışlasın "dedi. Ne biçim "dua" ettiyse ertesi gün ters tepti:icon_sorr
Sönmez ailesinin değerli üyelerinin bu akşam Boran dan "kurtarıcı, kollayıcı, velinimet" gibi bahsetmeleri hiç hayra alamet gelmedi.:icon_sorr uğursuzlar ne zaman Boran dan "iyi" bahsetseler Boran' ın başına bir iş geliyor zaten:icon_sorr
Canım kabinemgil, paspas forum iyi geceler tatlı rüyalar hepinizebye
İyi geceler forumdaşlar;
Yatmadan foruma bakayım dedim. G.O. bence alacağını aldı, yapacağını yaptı, baksanıza günlerdir sayfacık sayfacık ilerleyen forum, bir gecede 100. sayfaya gelmiş. Bence bu G.O.nun başarısıdır.
Bölümde bir şey dikkatimi çekti. Abay, Lusin'i alnından ya da saçlarından öptü ya, işte tam orada aklıma Boran ile Sıla geldi. Bence o sahneyle, bizimkilerin yanak saç, baş öpme sahnesi arasında hiç fark yoktu. Bu da hala törelere karşı gelen bir aşk olmadığını gösteriyor bana göre. 2 baş karakter kurallar koydukça da biz öyle bir aşk görmeyeceğiz.İletişim becerisinden yoksun bırakılan evli kişiler olur mu? Hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa anlaşır değil mi ama. Bunlarda ne koklaşma, ne de konuşma.
Bu bölüm törelerle mücadele gördünüz mü? Ben görmedim. Süpriz gelen oyuncuların, 1 bölümlük daha kontratları falan mı kalmıştı acaba da onu oynayıp yok olacaklar.
Bir daha asla CD'nin oynadığı bir film ya da dizi izlemeyeceğim. Resimlere baktığımda bimkoliğime de yazmıştım. Bir insan güvercine bile nefretle mi bakar allahaşkına? Ona bile nefretle bakıyordu.
Boran'ın 1. gece sonuna kadar olan tüm davranışlarına bayan olduğum, 4o küsur yaşında olduğum, 1 eşim ve de 2 erkek çocuğum olduğu halde hak verdim. Ondan sonrası gereksizdi, zaman kazanmak ya da Boran karakterini hırpalamak için yapılmıştı bence.
Gelecek bölüm İstanbul'a gitmezler bence, daha doğrusu onlar ekip olarak gider de biz 1-2 hafta sonra izleriz. Gelecek bölüm Boran vurulacak. Mardin'de tedavisi zorlaşacak ta ondan sonra İstanbul bölümleri gelecek.
Ne nazlı ekipmiş, yönetmenmiş, oyuncularmış kışı Mardin'de geçiremiyorlar. Mardin halkı ne yapıyor, her kış leylekler gibi sıcak diyarlara mı göç ediyor.
Bedoş'umun kafası ne kocaman değil mi? Yerim ben onun o koca kafasını.
Haramikedim, Jess'im, doray'ım,kırçiçeğim, metes'im,zeynepsudemcim,günışığım, diyar'ım, :img-in_lo
mausem, resimlerdeki 2 sahne kesildi gösterilmedi.:img-kiss:
Yatmam lazım, sabah erken kalkacağım.Zaten daldan dala atladım.
Hepinize iyi geceler diliyorum. Bir de MAA'nın oyunculuğu için :happy0064
haramikedi 17-11-07, 01:01 mausem, resimlerdeki 2 sahne kesildi gösterilmedi.:img-kiss:
Ofisteki Sıla ve Boran resimlerine dair sahneler gösterilmedi... Acaba gelecek bölüme ait olabilir mi o sahneler?Çünkü bu bölümün bitiş yeri de bi tuhaftı. Sıla o resimlerde beyaz da giyinmiş...belki de sandığımızın aksine birşey olur. Hedef Boranken bi şekilde Sıla vurulur filan..:bilmim neyse sürekli uyduruyorum.:img-hyste Boranın arabasına patlayıcı yerleştirildiğini bile hayal ettim..uyusam daha iyi.:img-lazy: |