Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 4)
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
Anket sorularımız;
1) Genel olarak bölümü beğendiniz mi?
Bir cok arkadasin begenmemesine rahmen ben cok begendim ve boyle bir bolum olmaliydi.Kadimin yeniden bir gonul iliskisine girmeden kendisiyle hesaplasmasi gerekliydi o yuzden ben cok begendim hele bir kac kere izledikten sonra daha da begendim :happy0064:happy0064
2) Bölümde en beğendiğiniz sahne hangisi?
Ezo ve Kadimli her sahne.Encokta agac dikme sahnesi super :happy0064
3) Bölümde gereksiz bulduğunuz ya da beğenmediğiniz sahne hangisi?
Eylulun Nedim karsinda etkisiz elemen olarak kalmasini hic begenmedim
4) Aklınızda kalan repliği bizimle paylaşır mısınız?
Kadim-Osman abiyi ara seni gotursun
Ezo sesini cikarmaz ve ceketini alir ama cok uzgun Kadim dayanamaz
Kadim-En iyisi cayini ic oyle git ve uzanir yeniden islak bezi alnina koyar
Kadim-Buda iyi geldi .Gozleri kapali Ezonun yuzundeki degisimi gormesede farkinda
5) En beğendiğiniz performans ve en beğenmediğiniz performans kimlere ait?
En begendigim yine Kadim
En begenmedigim yokya herkes cok iyi oynadi kanimca
6) Berrak-Kadim-Nedim-Süreyya dörtlüsü hakkında neler düşünüyorsunuz?
Dusundugum tek sey Berrak Nedim ve Süreyya ücllüsü icin :dito:img-black:fighting2:img-tomat
Kadim icinde tabiki en guzeli oda Ezo ile olan bir beraberlik :dance::love09:
7) Debbie'nin geri dönmesini ister misiniz?
Hayir artik bu ikilinin beraber kalmasi gerekli Bence Debby gorevini hakiyla yapti geri gelmesini gerek yok
8) Hastaneye yatırılan kişi sizce kim olabilir?
Umarim Nedim olur
9) Gelecek bölümden beklentileriniz neler?
Bundan sonra kisada olsa birbirlerine karsi kacamak bakislar ve atismalar bekliyorum tabi birde Kadimin Nedim ve Süreyyanin islerini bozmasini istiyorum. Birde Balli aganin Kadim ile ortak olmasini istiyorum onlarda karsilikli cok guzel oynuyan bir ikili Kadim ve Balli gercekten super bir ikili olurlar
Kircicegi ezogelin formuna renk katigin icinde ayrica sanada tesekurler ve Klibin harika olmus artik klib devamlarini buyuk bir keyifle bekleriz canim :happy0064
sinemsinem
01-11-07, 13:59
Anket sorularımız;
Beğendim ama daha iyi olabilirdi.
Ezo Kadim ve Bahçıvanın bulunduğu dağ evindeki sabahki sahne. Sahne Ezonun mısır aşırmasıyla başlar, bahçıvan ile tartışması ve Kadim in gelişiyle daradarammmm müthiş gözler ve o güzel bakışı 'arkadaşım ile kahvaltı yapmak' istiyorum der, ardından ezonun gözlerindeki sevinç mutluluk bittiğim sahnedir.
Net olarak gereksiz bulalım diye konmuş bi sahne Süreyya'nın ve Nedim'in konuştuğu sahnedir.
Senaristlerin eline sağlık replikler çok güzel ve yerinde.
Ahmet Mümtaz Taylan (Ballı Ağa) Serhat Tutumluer (Kadim) Ali Düşenkalkar (Kutsal Usta)
Beğenmediğim,
Süreyya ve Nedim ve de tabiki Berrak
Berrak-Kadim-Nedim-Süreyya dörtlüsü hakkında neler düşünüyorsunuz? [/B]
Berrak'ın ve ablasının iki yaratık olduğunu
Nedim'i leyleklerin getirdiğini
ayyy yok artık çocuk olmadan da iki yetişkin insan bi şeyler paylaşabilir.
Nedim.
aşk aşk aşkbye
GULBEYAZ76
01-11-07, 14:04
Eğer hastanedeki Nedim ise Kadim hazırlıksız bir anında aklından bile geçirmezken annesi ile de yüzleşmek zorunda kalabilir.Belkide Nedim annesinin yasak ilişkisinin meyvesidir hastanede bu ortaya çıkabilir ama öyle olsa kadın adama kaçarken Nedimi de yanına almalıydı.
günaydınlar sevgili ezo gelin koğuşu sakinleri(bize sakin denemez aslında ama nese), bu gün nasılız bakalım??
yine bi süpriz olsa fragman erkenden gelse diycem, ama walla korkuyorm, geçen hafta erken geldi, meraktan çatladık salıya kdr
forumumuzu anketleriyle şenlendiren koğuş ağalarımızdan kırçiçeğimize teşekkür ederiz:happy0064
baştan söyliym, cevaplayan diğer arkadaşlardan hangibirine katılıcağımı şaşırdım gerçekten
cevaplarken yazmayı unuttuğum şeyler olabilir, çok şey varçünkü yazcak, kusuruma bakmayın
çok kısaydı malesef, ve de geçen bölümün elektriği yoktu, ama yine de güzeldi.
kadimin güven sorunu ortadan kalkıyo yavaş yavaş, bizim istediğimiz de bu, pat diye olmasın hiçbişey.
zaten bu dizinin en sevdiğim yönlerinden biri bu, hiçbişey birdenbire olmuyo, ama bizi kanser edicek kadar yavaş da olmuyo
her zamanki gibi bütün ezo-kadim sahneleri, onların içinden öne çıkanlarsa;
*kadimin arabayla deli gibi hızlı giderken birden bire durup ağladığı sahne, üzgün olmak bi insana bu kadar mı yakışır yahu:img-in_lo
*kadimin sabah uyanıp da ezoyu bulamayınca telaşlanması ve onu aramaya çıkması
*ağaç dikme sahnesi (ezo orda doktor emrenin stajyeri gibiydi:icon_whis)
*kadimin anahtarı masaya fırlattığı sahne
*kadimin buzun iyi geldiğni kabul ettiği sahne
vs. vs. hemen hemen hepsi yani=))
*yerden bitme seyit ve amcası, ne işi var ki onların dizide:hıh
*nedim-süreyya sahneleri de pek dolu sayılmazdı, yani onlara da rol vermiş olalım hem de süre deçmiş olur diye konmuş sanki
*kadimin nedime sarılması--> saçmaydı biraz
*soğuktan 32 dişim keman çaldı:img-hyste
*bitki deyip durmayın onun bi adı var:defne:)
*.....bu da iyi geldi
*hadi benden kaçtınız kadim bey, kendinizden nereye kadar kaçacaksınız??
*-iş sizin işiniz işçi sizin işçiniz
-ben bi arkadaşımla kahvaltı etmek istiyorum
*wallah gözüm kaldı nazar değecek (nurgül çok sevimli görünüyodu orda:))
daha çok var ama bu kadar yeter, nasılsa herkes bnm gibi aynı yerleri ezberlemiştir bile
en beğendiğim her zamanki gibi serhat tutumluer:)
ben kutsal ustayı da seviyorum yaa, elçin anneye çok tatlı bakıyodu bu bölüm, onun yanında duyduğu heycanı güzel yansıtmıştı
kötü demek haksızlık olur tabi, yine çok güzeldi ama nurgül yeşilçey bu hafta onda görmeye alıştığımız performansı sergileyemedi bu hafta
ama dediğim gibi biz onun çok etkileyici oynadığı sahneleri gördüğümüz için öyle, yoksa yine de çok iyi rol yapmıştı
kadimi tenzih ederek konuşuyorum: onlarla ilgili ne düşündüğümü söylemesem daha iyi, aşırı şiddet içerdiği için sayfamıza uyarı gelmesini istemem, ayrıca da beni cani sanıp benden korkmanızı da istemem:img-blush:
tek söyliyceğim iyki berrak ölmüş, keşke o gün nedimle süreyya da arabada olsalarmış, ve kazadan sağ kurtulan sedece bi kişi olsaymış:icon_whis
açıkçası pek istemem....
yani tamam ezoyla kadimi yakınlaştırıyodu ama artık ihtiyaç kalmadı, devamını onlar da halleder:img-icecr
debbienin annesi olabilir
ya biçoğumuzun da dadediğini gibi nedimdir
nedim olma ihtimali daha yüksek tabi.....
ezo mutfağa dönsün, mutfak sahneleri çok eğlenceliydi
ayrıca kadime de servis yapmaya devam etsin
kadimin şu güven sorunu yeteri kadar işlendi bence artık ezoya güvenmesi lazım.... daha fazla devam ederse sıkmaya başlayabilir
nedim ve süreyya hakkındaki beddualarımız tutsun
bücür seyit daha az görünsün hatta hiç görünmesin, hatta mümkünse şeytan görsün onun yüzünü, şeytanla pek bi samimi olsunlar:icon_whis
nur türkçe öğrensin
dizi kaldığı yerden devam etsin noluyo ne bitiyo görelim diycem ama boşuna olucak, çünkü biz artık öğrendik, biliyoruz ki dizi direk hastanede başlar.....
sayfa sessiz ve yalnız:img-yes: yakışmıyor ama..
Şimdi benim dikkatimi çeken bir sahne var 37.bölümden. İlk izlediğimde fark etmemiştim. Fark ettikten sonra da her izlediğimde yüzümde gülümseme oluşturdu. (Kaç defa izledin ki diye mi soruyorsunuz? En az sizin kadar deyip işin içinden çıkayım:))
Fotoğraf sahnesi..Kadim, Ezo'nun söyledikleri karşısında gözlerinde oluşan mutluluk pırıltılarıyla, takılı kalan gözleriyle, yüzünde oluşan gülümsemeyi..tamam..bol bol çizgi film var, dil problemi olursa sana yardım edecekler..deyip, ortamdaki o hoş elektriği dağıtıyor ya..işte o sahnenin devamında, Kadim, dışarı çıkmak için hazırlanıyor. Tam o anda, ikisi de aynı anda yer değiştiriyorlar. Ezo'nun hareketine dikkat...
GULBEYAZ76
01-11-07, 14:12
Kadimin yeni ortağıda kesinleşti sinema işini beğenmeyen Ballı otel işini kesin kabul eder.Ezo böylece bir arkadaşını mali olarak yükten kurtarırken bir arkadaşına da yasal bir iş kapısı açar.
KADİM.....sevilecek ,hayran olunacak birisin
Ezo'yu aldığı gibi getirmiş Debbie'nin yanına...Nedim'in çemkirmelerine şahit olması,buna rağmen konuyu değiştirip onu her zaman ki gibi kurtarması ne büyüklük...Nedim kesinlikle Kadim'in bu yaklaşımlarına layık değil..ne kadar kızsada,üzülsede,incinip kırılsa da bir yanı,üstelik oldukça ağır bir yanı Nedim'i hep koruyup kolluyor...Nedim'i batırmak istediği işin başına getirmekle bir taşla iki kuş vuruyor..hem nedim'in arkasına saklandığı bana güvenmiyorsun bahanesini çürütüyor hem de bozmaya çalıştığı işi düzeltmesi için ona fırsat veriyor fakat Nedim sadakatsiz adamın biri,ne iyilikten ne de Kadim'in inceliğinden anlıyor...işin içinden sıyrılmanın yolunu kolaya kaçmakla buluyor Kadim ne düşünür ne hisseder diye düşünmüyor ayrılacağını pat diye söylüyor...Kadim üzgün,Kadim kırgın...Ezo diyordu ya büyük bir cam içinde parçalandı ve her bir parçası yüreğine saplanıp canını yaktı,işte Kadim aynı acı ile tekrar başbaşa kaldı,üstelik kimbilir kaçıncı kez...ama gururlu,dağıldığını hırpalandığını göstermekten sakınıyor,sağlam ve dimdik durmaya çalışıyor,kendisini bıraksa belki de toparlanamayacağını,çorap söküğü gibi çözüleceğini biliyor,güvenini tamamen kaybettiği kardeşi karşısında böyle bir duruma düşmemek için çabalıyor,etrafına ördüğü duvarları daha da kalınlaştırıyor...o an ördüğü duvarlar onu koruyor belki ama sadece o an,içinde ki yangın ,ihanete uğramanın ve terk edilmenin verdiği acı her geçen saniye daha da artıyor,Nedim ise bakıyor ancak görmekten yoksun..kendisine tüm yapılanlara,ihanetlere rağmen kardeşine sarılmaktan geri kalmıyor,uzun zamandan sonra ilk kez bu kadar içten ve samimi sarılıyor...bir şeylere nokta koyuyor gibi,bu ayrılık bir şeylerin başlangıcına ya da bitişine neden olacak...ve her neye neden olacaksa bu olumlu bir yönde olmayacak..hem bunun hem de küçüklüğünde kalan kardeşine veda eder gibi sarılıdı...ama onun için endişelenmekten,ne yapıyor ne ediyor diye düşünmekten asla vazgeçmeyecek...
Kadim dışarıdan bakılınca sağlam görünürken fakat içi yanarken bir de debbie'nin gideceğinin haberinin gelmesi iyice yıktı..Debbie'yi özlemle,hasretle kucaklayıp öpüşü ne kadar duygusal ve güzeldi...Debbie'nin kendisini sevdiğinden şüphe etmiyordu,kendisine ihanet etmeyeceği kendisini bildiği gibi biliyordu,duyguları gerçekçiydi asla şüpheye tereddüte mahal vermiyordu..zira çocuktu,zamanın ve insanların kirli olan duyguları ile
tanışmamıştı,kirlenmemişti...herşeyi ile gerçek ve saftı....gerçek ve saf olan bu varlıkta artık hayatından çıkıyordu..Ezo'nun teselli çabaları güzeldi ama Kadim teselli olacak gibi değildi...eli ile işret edip susmasını istediği,arabasının anahtarını alıp çekip gittiği sahne güzeldi,güzel olduğu kadar hüzünlü ve etkileyiciydi....
Bu denli dağılıp hırpalanırken yakasını bırakmayan kötü hatıraları da eziyet etmek istercesine hafızasında yeniden beliriyordu..neyse ki az çok kendisini kontrol etmeyi başardı ve arabasını durdurdu...bir ölçüde olsa sakinleşip yoluna ondan sonra devam etti...uzun zamandır gelmediği evinde geçmişi yine gözlerinin önüne serildi..küçüklüğünde kalan kardeşi,içtenlikle ağlayıp kendisinden yardım bekler gibi söylenişi ve abi olmanın verdiği sevgi ve sorumluluk ile Nedim'i koruyuşu..fakat aynı zamanda kendisine ihanet eden küçüklüğündeki kardeşinden eser kalmayan bambaşka bir kişinin nişanlısı ile olan görüntüsü..hayatın neler getireceği bilinmez,Kadim'e ise bu bilinmezlikten kötü olan kısımlar düşmüş hayatına...bir de üstüne kazadan kalma hasarlar,migren ağrısı...bunlar işin görünen ,farkedilen fiziksel hasarları ama bu hasarlara yol açan yüreğinin yarası ve o iyileşmedikçe Kadim bu acılarla,bu sancılarla hayatını sürmeye devam edecek....
Yanlız kalmaya ihtiyaç duyarken ezo'nun gelişi hayli hayli sinirlendirmeye yetti kadim'i...iki arada bir derede kalmış gibiydi..yarasını,acısını göstermek istemiyor,kimse bilsin farkına varsın istemiyor bu nedenle oldukça sert bir tepki veriyor ama ezo'yu üzmek,kırmakta istemiyor,elinde olmadan ezo'ya kızgınlıkla söylensede...bu haliyle bile düşünceli ve ince..gitmesi için bir vasıta bulmak için harekete geçiyor ama ezo kalmakta ısrar edince dışarda soğukta bırakmaya gönlü el vermiyor..içeri girmesini söylemese de kapıyı açık bırakarak işaret ediyor..istediği tek şey var o da yanlız ve sessiz kalmak..tabi Ezo olunca sessizlik pek mümkün değil...Ezo'da Kadim'in baş ağrılarına çare bulmaktan karnını doyurmaya kadar bir çok yolu deniyor,arkadaş olmanın görevlerini yerine getirmeye çalışıyor..Kadim bunları reddediyor ama Ezo gitme girişiminde bulununca(gitmesede) hemen tutumunu değiştirip istediklerini yapmaya başlıyor ne kadar söylese de ezo'nun yanından ayrılmasını da istemiyor, varlığının ona güç verdiği bir gerçek...Kadim uyuyunca kendi montunu Kadim'e örterken onun ceketini de kendine örtüyor..(bu sahneyi oldukça beğendim)..uyanan Kadim ezo'nın yüzüne asla söyleyemeyeceği sözleri uyuduğu için rahatlıkla ifade ediyor..içini dökmek,derdini paylaşmak en çok istediği,o da biliyor ki yaptığı takdirde herşey daha güzel olacak,dertler paylaşıldıkça yıllardır omuzunda taşıdığı yük hafifleyecek,herşeyi içinden atıp boşalttıkça huzur bulabilecek ama henüz o cesareti kendinde toplayabilmiş değil,tereddütler olduğu için gerçek anlamda güvenmiş değil...neyse ki Ezo uyumuyor ve söylediği herşeyi işitiyor..aferin Ezo'ya..yoksa Kadim mümkünatı yok bu şekilde ezo ile yüz yüze konuşamazdı..Kadim ezo'nun kendisini duyduğunu fark edince önce panikledi..zira böyle bir konuşmaya hazır değildi..bulunduğu ortamdan kaçmak aklına gelen ilk şey oldu,onu da yapamadı Ezo anahtarı saklamakla ve vermemekle bir kez daha en iyisini yaptı..didişmeleri Kadim'in istediği neticeyi doğurmak üzereydi ama ezo'da Kadim'in tutumu karşısında sertleşip alelacele gitmek isteyince Kadim karşı koyamadı..kızsada sinirlense de konuştuklarını Ezo'nun işittiğini bilmesi ona da iyi geldi...Kadim arkadaş olarak ezo'yu görseydi çoktan çekip gitmişti özrünü daha sonra dilerdi ama bu yaptıkları,ezo'nun yanından ayrılmasını istememsi gösteriyor ki Kadim için Ezo arkadaşın çok çok ötesinde..hoş biliyorduk ta bir kez daha görmüş olduk..
Gece oldukça sancılı ve hareketliydi ama karanlık yerini aydınlığa bırakınca sis ve kara bulutlar da dağılıverdi..Ezo'yu göremeyince Kadim'in koşturuşu,gitmeyip bahçede olduğunu görünce yüzündeki sevinç ve gülümseme çok güzeldi..gündüzün aydınlığı gibi Kadim'de aydınlanıvermişti..arkadaş diye hitap etsede aslında arkadaştan çok çok öte olduğunu bildiğimiz Ezo ile kahvaltı etmek istemesi güzeldi..ve sondaki fidan dikme sahnesi...Ezo doktor Kadim hasta gibi ve doktoru hastasına oldukça güzel bir terapi uyguluyordu..Kadim'e toprağı kazdırıyor,defne fidanını diktiriyor,toprağı üstüne atmasını söylüyor ve can suyunu vermesini istiyor..Kadim yaramaz çocuklar gibi sıkılıyor edalarında ama aslında yaptığı işten gayet memnun,Ezo'da bunun farkında izlemekte..tüm bunları yaparken de sana ait,seni terk etmez,ihanet etmez diye de terapisini sonlandırıyor..sonuçta da bu terapiden gayet memnun olan Kadim Osman'a defne fidanı diktiğini sevinç ve heyecan ile anlatıyor...
Kadim...hem üzdü,hem duygulandırdı,(acımasızlık değil bu ama çokta hoşuma gitti bu ruh halleri) hem de neşelendirip sevindirdi....Serhat Tutumluer bir kez daha devleşti,muntazam ve güzel bir nakış ustası gibi Kadim karakterini mükemmel işledi..
sude9 o kadar güzel yazmışsınki, ekliycek hiçbişey bulamıyorum,müsadenle altına imzamı atıcam sadece:)
ya bu berrak denen yılan bulanıklaşalı 6 yıl olmuş, ben daha azdır diye tahmin ediyodum şahsen....
keşke bi özet gelse şimdi, ve özetçinin başına taş düşmüş olsa da bu sefer ikinci cümleyi de eklemiş olsa en azından:)
GULBEYAZ76
01-11-07, 14:36
Defne ağacı çok güçlü ve dayanıklı bir ağaçtır.Yaz kış yapraklarını dökmez ve her daim yeşil kalır.Kuşlara ev sahipliği yapar.Yaprakları çok faydalıdır ayrıca et yemeklerine lezzet katması için kullanılır.Şimdi diyeceksiniz ki e niye bunları anlattın içimden geldi.Demem o ki o ağaç her şartta yaşar ve Kadimi terk etmez.
Yav arkadaşlar dün baya bir estik gürledik de bu gün daha sakinim ben mesela.. İkinci kere özelikle izleyince oyuncularımızda, senaristimizde hiç bir kusur bulamıyorum.. bulamam da..
yani bu şeker var, irmik var, su var... geriye sadece helvayı yapmak kalıyor... şimdi bu derin felsefi yaklaşımımdan sonra daha ne deseniz boş vallaaa... !!! (çok alçakgönüllü bir insanımdır)
Efendim gördüğünüz gibi ne yardan geçtim ne serden... Küçük prensimi bırakamadım.. o yüzden şovalyemize bir imza yaptım...
Geçen hafta gibi keşke fragman erken gelse...
Yav arkadaşlar dün baya bir estik gürledik de bu gün daha sakinim ben mesela.. İkinci kere özelikle izleyince oyuncularımızda, senaristimizde hiç bir kusur bulamıyorum.. bulamam da..
yani bu şeker var, irmik var, su var... geriye sadece helvayı yapmak kalıyor... şimdi bu derin felsefi yaklaşımımdan sonra daha ne deseniz boş vallaaa... !!! (çok alçakgönüllü bir insanımdır)
Efendim gördüğünüz gibi ne yardan geçtim ne serden... Küçük prensimi bırakamadım.. o yüzden şovalyemize bir imza yaptım...
Geçen hafta gibi keşke fragman erken gelse...
Şimdi bu felsefi yaklaşımından sonra bize birşey demek düşmez haklısın.:img-yes: Biz senin koyulaştırılmış yazından anladık ne dediğini.. Sana göre de sonuç yine aynı kişiye çıkıyor. Yönetmene E biz buna katılıyor muyuz? Şüphesiz...
Avartar değişmiş ama..neyse imza ile kurtarmışsın:)
Evet..beğendim
Kadim'in defne fidanı dikme macerası
daha sonraki mesajda ayrıntılı değineceğim:)
K-Bir insana nasıl bu kadar güvenebiliyorsun. Yarın seni sırtından bıçaklamayacağımı nerden biliyorsun?
E- Ağrıdan kıvranıp dağ başında inat etmek daha saçma. Ama insan bazen saçmalıyi işte. Üzülmek size yaramıyi
E-Soğuktan otuziki dişim keman çali
sERHAT TUTUMLUER:good::happy0064
bERRAK: neyseki yaşamıyor
Kadim:mükemmel,tek kusuru var,Nedim'i bir güzel dövsün tamamen kusursuz olacak
Nedim: burnu sürtülüp,yaptıkları için vicdan azabı duymalı,üstelik şiddetli ve geçmeyecek bir şekilde..daha çok sürünmesi gereken bir yaratık
Süreyya: ektiğini biçmesini temenni ettiğim kişi,ördüğü çoraplar başına dolansın..mümkünse bir daha gözükmesin
Kadim çok sarsıldı,toparlanması için iyi olur belki ama artık Debbie sayfası kapanmalı,kendi çocuğunu sevsin artık,arada telefonlaşıp dursun Debbie ile yeter
hiç bir fikrim yok..
Nedim daha çok üzülsün
Kadim bir daha berrak ile ilgili hiçbir hatırasını hatırlamasın diyeceğim ama muhakkak gösterecekler...
Kadim'in işleri rayında gitsin,kredi sorunu çözülsün
Ezo'ya akşam yemeğine hatta yatıya gitsin..gece uyuyamasınlar mutfakta süt,kahve çay benzeri içecekler içip konuşsunlar
teşekkürler Simser
Şimdi bu felsefi yaklaşımından sonra bize birşey demek düşmez haklısın.:img-yes: Biz senin koyulaştırılmış yazından anladık ne dediğini.. Sana göre de sonuç yine aynı kişiye çıkıyor. Yönetmene E biz buna katılıyor muyuz? Şüphesiz...
Avartar değişmiş ama..neyse imza ile kurtarmışsın:)
Tamam bölümü bir kere daha izleyince insan sakinleşiyor ama genede değişmesi gereken şeyler hala olduğu gibi duruyor..
Mesela Jenerik.. müzik değişmiş, ben de Bolahenki çok severim. Özellikle Kaybolan Yılları bana seyrettiren faktördü... (sonradan sadece müziğini dinleyip kapatıyordum ya neyse)
Ama dizimize çok şey kattığı kesin. Jeneriğin hali çok kötü.. millet İstanbul görüntüleri, böyle şatafatlı dizi kareleri koyarken bizimki pek bir cılız kalıyor..üzücü..
Sonra geçişlerde gerçekten bir sorun var... Makyaj yani özellikle de yara bere makyajını ne olur iş bilen biri yapsın... hint kınası tadında bir yüz yarası dizinin ciddiyetini bozuyor..
Tamam Ezo'nun tülbentlerine bi şey demiyorum da ama nooolur şu tepeden bağlama olayına bir çözüm getirsinler..
benim de tahminim Ballı ağa'nın Kadim'le ortak olabileceği... aksiyon sahneleri derken belki de Çim adam Seyit (yalnız burda Ümit Çırak'ı tebrik ediyoruz) ona musallat olup otelin önünde saldırı falan düzenleyebilir..
(Kadim burda Ezo'nun hayatını kurtarsa belki Ezo'Nun da Kadim'e olan hislerini görebilirdik)
Ezo'nun bir de çekinceleri vardı, bu bölümde neden daha sıcak olmadı derken biraz düşününce bu soğukluk mantıklıdır;
Dul bir bayan, bir sürü acı çekmiş erkeklerden, Ballı gibi belalı birine emanet, işçi patron ilişkisini ve aradaki uçurumları iyi biliyor, bu aşkın olsa bile ne kadar zor oalbileceğinin farkında o yüzden biraz daha mesafeli..
Yaveeeş yaveş ilerleyecek bu aşk.. biz bu inişlere çıkışlara hazırlıklı olalım..
özellikle ben böyle höt höt!! tahminler yapınca bu bölümde biraz şok yaşadım.. neyse geçti...
Son bir not... çarşı yönetmene karşı..
Öncelikle sudecim yorumuna hayran kaldım. Yüreğine sağlık:img-wink:
Evet.Beğendim.Beklenti içine girmediğim için daha en baştan beğendiğimi söylemiştim.Beklenti insanı çok kötü etkiliyor.
Kadim ve ezonun yan yana olduğu tüm sahneler bana keyif veriyor. Ama özellikle sudenin de dediği gibi ezonun kendi kabanını kadime örtmesi, kendisinin de kadimin ceketini alması çok hoş bir detaydı.
Aslında yoktu.Meryem sahnelerinde bile sıkılmadım. Sadece dağ evi sahnelerinden daha çok malzeme çıkabilirdi. Bir de debby giderken ezonun daha çok tepki vermesini bekledim.
-iş sizin işiniz işçi sizin işçiniz
-ben bir arkadaşımla kahvaltı etmek istiyorum
SERHAT TUTUMLUER
Berrak karakterini hiç ama hiç sevmedim. Güvenilmeyecek bir tip olduğu belliymiş. Kadim nesine aşık olmuş anlamadım. Süreyya tam ablasının kardeşi zaten. Nedim'i çözemedim.Ne istiyor anlamış değilim.Sanki abisinin nesi varsa onun olsun istiyor ama neden? Yine olan kadime oluyor mağlesef.
Fazla uzamasına gerek yok o meselenin.Tadında kalması iyi oldu.
Süpriz yapacaklarını düşünüyorum bu konuda.Hiç beklemediğimiz biri çıkar bence.
Beklentisiz izlemeye karar verdim bir kere. Zaten senaristler o kadar güzel düşünüyorlar ki bize düşünecek birşey kalmıyor. Nasıl olması gerektiğini onlar biliyorlar zaten. Biraz daha kadim ve ezo sahnelerinin fazla olması fena olmaz hani:img-polic
Kadim:mükemmel,tek kusuru var,Nedim'i bir güzel dövsün tamamen kusursuz olacak
Nedim: burnu sürtülüp,yaptıkları için vicdan azabı duymalı,üstelik şiddetli ve geçmeyecek bir şekilde..daha çok sürünmesi gereken bir yaratık
Nedim daha çok üzülsün
Kadim bir daha berrak ile ilgili hiçbir hatırasını hatırlamasın diyeceğim ama muhakkak gösterecekler...
Nedim senin eline düşerse yandı.:)
Kadim'in, geçmişi hatırlama sahnelerini güzel kurgulanmıştı. Özellikle koltuğun örtüsü büyük bir sinirle fırlattığı sahne..örtünün altında ağlayan küçük Nedim..En beğendiğim sahneler arasında.
İsteyince olabiliyormuş:img-yes:
Gündüz aranızda olamadığım için gece oturdum yorumlarınızı tek tek okudum üstelik keyifle,1-1,5 saatimi aldı ..öyle kaptırmışım ki bir baktım saat 02.30:)
sanırım en çok eleştiri alan bu bölüm oldu,ilk sezonu saymayayım zira o zamandan habersizim:)katıldığım ve katılmadığım noktalara değineyim..
Ezo..Nurgül çok iyi oyuncu,inkar edilemez bir gerçek..ancak dediğiniz gibi ezo farklıydı..ya senaryodan,ya yönetmenden ya da başka bir sevepten bilmek güç ama Ezo'nun izlediğimiz Ezo olmadığı konusunda çoğunuzla aynı fikirdeyim..Kadim'i merak etti etmesin ama yeterli ve tatmin edici bir merak değildi,Debbie için neredeyse hiç üzülmedi tamam alışık belki ayrılıklara,Kadim kadar dağılmazdı ama yine de etkilendi izlenimini vermedi...Kadim'e ısrarcı tavrı evet abartıydı biraz ama Kadim'in çözülmesine faydalı olduğu için es geçebilirim:)...ortada romantik bir ortam yoktu,yakınlık kurmaları saçma olurdu bu yüzden iyi ki olmadı ama Kadim'in Ezo'ya olan bakışlarından hoşlandığı izlenimini edinirken Ezo'da bu yoktu...gitmeye teşebbüs ettiği sahnelerde Kadim dur deyince ya da anahtar fırlatınca ezo'nun bakışları ve ifadesi çok çok güzeldi ama..
Kadim'in pencereden dışarı bakıp konuşması..yüzüne bakması çok çok daha güzel olurdu buna şüphe yok,keşke olsaydı ama bu şekilde konuşmasınında tuhaf bir yanı yok,bu sahnenin güzel ve yerinde olduğunu düşünüyorum daha güzel olamazmıydı olurdu tabi,yukarıda yazdığım gibi olsaydı mesela:)
Ballı ve Kadim'in ortak olma konusuna gelince...bana kalırsa kesinlikle olmamalı..Ballı'yı da severim ama Eo ortak yönleri zaten Doktor da aotak tanıdık onlar henüz bilmese de..bir de iş bağlantısı tuhaf olur,mümkünse ikisi ayrı ayrı yollarına devam etsin,herkes kendi göbeğini kendi kesmeye devam etsin
Nur'un nakış gibi işlenmiş yaralı yüzüne gelince,kesinlikle haklısınız:)
Çok teşekkür ederim arkadaşlarım, sıcak ve samimi sözleriniz için:img-blush Ayrıca ankete katılanlara da teşekkür ediyorum. Ankete bende iştirak edeceğim ama daha sonra inşallah : )
Bu arada forumda ciddi anlamda eksiklikler var, gözümden kaçmıyor :img-polic Sinope'ciğim, Sycamore, Alaahmet, Fettan, Söğüt, Arımaya, Asia ablacım ve daha sayamadığım diğer kaçak arkadaşlarımı acilen foruma davet ediyorum. Gelmeyenleri Kadimsizlikle cezalandırsak çok mu ağır olur acep? :img-in_lo
Fotoğraf sahnesi..Kadim, Ezo'nun söyledikleri karşısında gözlerinde oluşan mutluluk pırıltılarıyla, takılı kalan gözleriyle, yüzünde oluşan gülümsemeyi..tamam..bol bol çizgi film var, dil problemi olursa sana yardım edecekler..deyip, ortamdaki o hoş elektriği dağıtıyor ya..işte o sahnenin devamında, Kadim, dışarı çıkmak için hazırlanıyor. Tam o anda, ikisi de aynı anda yer değiştiriyorlar. Ezo'nun hareketine dikkat...
Ceva ablacım,
Sen yazdıktan sonra açıp hemencecik izledim : ) Ve Kadim'e bi kez daha hayran oldum. Şurada hayran oldum; Ezo fotoğrafı aldıktan sonra aralarında hemen yırtma, unutmam muhabbeti geçiyor yaa Kadim önce üzülüyor ve çaktırmadan dudakları büzüşüyor (kıyamam ona ben:img-blush) ama hemen akabinde Ezo'nun '' Hatırlamak için unutmak gerekir, ben sizi neden unutayım ki!'' sözlerinden sonra dudakların şekli değişiyor neredeyse ''Ağzı kulaklarına varmak'' deyimini gerçekleştirecek:) İşte o sahnede hayran oldum:img-blush Bide dediğin sahneye dikkat ettim. Ezo hafif hareketle Kadim'in yanından geçiyor : ) Çok ciciymiş o sahne : )
Bende size bi ayrıntıyı söyleyeyim 37.bölümle ilgili... Kadim ve Debbie, Ezolara yemeğe geliyorlar yaa Ezo ve Elçin anne kapıda karşılıyorlar. Ezo merdivenden inerken Debbie koşarak geliyor ve Ezo ''Gel bakalım Debbie kız'' deyip Debbie'yi kucağına almaya çalışıyor ammavelakin alamıyor:) Merdivende olduklarından olsa gerek belki de Nurgül'ün eli acımıştır bilemiyorum ama Ezo hemen akabinde ''in in in in'' diyor Debbie'ye :img-hyste Güldüğüme bakmayın böyle ayrıntılar önemlidir, madem ki bi aksaklık var sahneyi baştan çekse idi yönetmen hanım...
Nedir; yönetmen hanım işine özen göstermelidir yada aradan çekilmelidir:img-pilot (Ya bu arada yönetmenle adaşım ben, kötü bişi derken tuhaf oluyorum:icon_whis)
Sevgili Sude9,
Kadim'i anlattığın mesajının altına önce imzamı atıyorum izninle, sonra da seni tebrik ediyorum. Kadim'i çok ama çok güzel anlatmışsın :good:
Bu arada klibimi beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ediyorum:img-in_lo
Sevgilerimle...
Tamam bölümü bir kere daha izleyince insan sakinleşiyor ama genede değişmesi gereken şeyler hala olduğu gibi duruyor..
Mesela Jenerik.. müzik değişmiş, ben de Bolahenki çok severim. Özellikle Kaybolan Yılları bana seyrettiren faktördü... (sonradan sadece müziğini dinleyip kapatıyordum ya neyse)
Ama dizimize çok şey kattığı kesin. Jeneriğin hali çok kötü.. millet İstanbul görüntüleri, böyle şatafatlı dizi kareleri koyarken bizimki pek bir cılız kalıyor..üzücü..
Sonra geçişlerde gerçekten bir sorun var... Makyaj yani özellikle de yara bere makyajını ne olur iş bilen biri yapsın... hint kınası tadında bir yüz yarası dizinin ciddiyetini bozuyor..
Tamam Ezo'nun tülbentlerine bi şey demiyorum da ama nooolur şu tepeden bağlama olayına bir çözüm getirsinler..
Son bir not... çarşı yönetmene karşı..
Ben Bolahenk'in müziklerini tube'den dinliyordum.:) Malum dizi izlenmez hale gelmişti artık.
Daha ilk bölümleri oldukları halde ben o müziklerin etkisini hissettim. Diziyi daha iyi okumaya başladıktan sonra Ezo&Kadim sahneleri için çok daha güzel müzikler bekliyorum. Yapabileceklerini biliyoruz çünkü.
Yüzünde güller açmış Nur, oldukça güzel gözüktüde gözüme..Hayır yarın öbürgün yüzünü o motiflerden yüzüne isteyenler olursa ne olacak..biz meraklı toplumuz televizyonda her gördüğümüzü ister, uygularız.
E Ultaaslan da yönetmene karşı:)
Kır çiçeğim foruma kattığın renk ve hareketlilikten dolayı teşekkürler...
Genel olarak beğendim ama geçişler ve yönetmen hataları da gözümüze gözümüze battı bunuda ekliyim...:icon_sorr
*Kadim'in karizmatik kapı açışı
*Kadim'in buzlu havluyu alnında hissettiği bakışı
*Kadim'in Nedim'e sarılışı ve ardından gelen bakışları
*Kadim'in anahtarı almaya çalışmasında ki bakışları
*Son olarakta Defne hanımı toprağa gömmeye çalışmaları:img-hyste:img-hyste aslında daha var ama meşgul etmim şindi:icon_whis
Çim adam ve dayısının uzunnn konuşmaları...
Ezo: Bu gün yine bulutlusuğuz?
Kadim: Yağmur yağmaz korkma!
Ezo: yok yağmur değilde ben fırtınadan gorkiyim...
Ve devamında gelen replikler....
Kadim ve Ezo başta olmak üzere Ballı ağa, Elçin anne ve Kutsal Usta...
Berrak ve Süreyya:img-beee:
Kadim'i aralarından çekip alarak geri kalan üçlüyü koğuşa getirip ortadan kaldırmayı düşünüyorum...
İsterim ama Kadim ve Ezo'nun ona ihtiyaç duymadan birlikte vakit geçirmeleri şartı ile isterim:icon_whis
Sanırım Ceva'mız demişti. Arzu kızın gelmesi sebebi ile Elçin anne olabilir ama Nedim'de ağır basıyor doğrusu...
Yönetmenin sahneleri kaçırmaması ve kurgunun, tüm geçişlerin olağan üstü ayarlanıp bizlere sunulması ki dadından yenmesin..
Nedim senin eline düşerse yandı.:)
Kadim'in, geçmişi hatırlama sahnelerini güzel kurgulanmıştı. Özellikle koltuğun örtüsü büyük bir sinirle fırlattığı sahne..örtünün altında ağlayan küçük Nedim..En beğendiğim sahneler arasında.
İsteyince olabiliyormuş:img-yes:
yanmak ne kelime..elimden kurtulmak için her türlü çareye başvurur,o çok istediği hisse ve işleri seve seve elime bırakır ama ben onlarla yetinmem,elime düşen Nedim'den kolay kolay vazgeçmem:)
O sahne gerçekten çok güzel ve etkileyiciydi...nerden nereye...abisine düşkün kardeş ,onu çok seven koruyan abi,kucaklaşıp sorunlarını çözen kardeşlerden geriye ihanet eden,abisinin işini bozmak için ona düşman biri ile işbirliği yapmaktan geri çekinmeyen bir kardeş...ona güvenini yitiren , özlem duyduğu kardeşinden geriye ikiyüzlü bir kardeş kalan bunu dile dökemeyip içine atan ve tüm hayatı olumsuz yönde ilerleyen bir abi....
gamze,kırçiçeği teşekkürler canlarım,bacılarım..kırçiçeği klip harika olmuş,Kadim'e tamda istediğimiz hatıraları anımsatmışsın..:good:
Ceva ablacım,
Bende size bi ayrıntıyı söyleyeyim 37.bölümle ilgili... Kadim ve Debbie, Ezolara yemeğe geliyorlar yaa Ezo ve Elçin anne kapıda karşılıyorlar. Ezo merdivenden inerken Debbie koşarak geliyor ve Ezo ''Gel bakalım Debbie kız'' deyip Debbie'yi kucağına almaya çalışıyor ammavelakin alamıyor:) Merdivende olduklarından olsa gerek belki de Nurgül'ün eli acımıştır bilemiyorum ama Ezo hemen akabinde ''in in in in'' diyor Debbie'ye :img-hyste Güldüğüme bakmayın böyle ayrıntılar önemlidir, madem ki bi aksaklık var sahneyi baştan çekse idi yönetmen hanım...
Nedir; yönetmen hanım işine özen göstermelidir yada aradan çekilmelidir:img-pilot (Ya bu arada yönetmenle adaşım ben, kötü bişi derken tuhaf oluyorum:icon_whis)
Debbie alıştı üç haftadır Kadim'in kucağında dolaşmaya, Ezo'yu da görünce atladı kız ne yapsın:)
Sayesinde unutulmaz sahneler ve replikler bölümüne yenisi eklendi ama Ezo'nun, kolundaki sargı bezi çıksın artık. Hem yanık daha çok koldaydı. Sargı bilek ve ele kadar indi. :img-yes:
Kır çiçeğim foruma kattığın renk ve hareketlilikten dolayı teşekkürler...
Genel olarak beğendim ama geçişler ve yönetmen hataları da gözümüze gözümüze battı bunuda ekliyim...:icon_sorr
*Kadim'in karizmatik kapı açışı
*Kadim'in buzlu havluyu alnında hissettiği bakışı
*Kadim'in Nedim'e sarılışı ve ardından gelen bakışları
*Kadim'in anahtarı almaya çalışmasında ki bakışları
*Son olarakta Defne hanımı toprağa gömmeye çalışmaları:img-hyste:img-hyste aslında daha var ama meşgul etmim şindi:icon_whis
Çim adam ve dayısının uzunnn konuşmaları...
Ezo: Bu gün yine bulutlusuğuz?
Kadim: Yağmur yağmaz korkma!
Ezo: yok yağmur değilde ben fırtınadan gorkiyim...
Ve devamında gelen replikler....
Kadim ve Ezo başta olmak üzere Ballı ağa, Elçin anne ve Kutsal Usta...
Berrak ve Süreyya:img-beee:
Kadim'i aralarından çekip alarak geri kalan üçlüyü koğuşa getirip ortadan kaldırmayı düşünüyorum...
İsterim ama Kadim ve Ezo'nun ona ihtiyaç duymadan birlikte vakit geçirmeleri şartı ile isterim:icon_whis
Sanırım Ceva'mız demişti. Arzu kızın gelmesi sebebi ile Elçin anne olabilir ama Nedim'de ağır basıyor doğrusu...
Yönetmenin sahneleri kaçırmaması ve kurgunun, tüm geçişlerin olağan üstü ayarlanıp bizlere sunulması ki dadından yenmesin..
selam arkadaslar tektek cevap verecektim ama ben pelin arkadasimdan kopye cekmek istiyorum fikirlerine katiliyorum arkadasim bende diziyi sondan basa defalarca izledim ancak icime sindi yani bir kere seyretmek yetmiyor diziyi zaten SERHAT'a bakmaktan ben diziyi seyredemiyorum elini ne yapti gözleri ne anlatti derken dizi bitiyor sakin kafayla bakmak lazim zaten ezo gelin kogusu biran önce faliyete gecse gurbetcilerden ilk transfer olan ben olacagim,ayrica SERHAT'in sitesine giren arkadaslarada tesekkür edrim SRHAT SEVMEK AYRICALIKTIR bunu kim bulduysa defalarca tesekkür ederim coooook dogru tespit :happy0064
- Aslında hem beğendiğim hem de sahneler arasında çok fazla kopukluklar bulduğum bir bölümdü. Hayal kırıklığım da olmuştu ve 37'den sonra biraz sönük kalmış izlenimini vermişti ama yine de güzeldi...
- Kadim'i üzgün gören Ezo'nun ''Bugün bulutlu gibisiyiz'' dediği ve Kadim'in de ''Teşekkür ederim benim için endişelenmene gerek yok, kendim halledebilirim'' dediği sahne,
- Debbie'nin arkasından mahsun bakışlarla kalakalan ve eliyle Ezo'yu susturan Kadim'in olduğu sahne :icon_sorr
- Kadim'in, Nedim'e sarıldığı sahne (Serhat'ın bakışları muhteşemdi kesinlikle)
- Dağ evine gelen ve iç hesaplaşması ve baş ağrısı ile başbaşa kalan Kadim'in olduğu sahneler,
- Ezo'nun inat edip dışarıda beklediğini gören Kadim'in dışarı çıkıp ''Gücüm yok'' dediği sahne,:img-in_lo
- Ezo'nun kendi mantosunu Kadim'e örttüğü sahne (maksat uyuyan Kadim'i görmekti, gördüm ve tahminimden daha tatlı uyuyordu Kadim:img-in_lo)
- Fidan dikme sahnesindeki çocuk Kadim'in halleri :)
- Son sahneden az önce gülümseyerek arabadan inen Kadim :img-blush
- Seyit ve amcasının konuşması çok uzundu, anlatılmak istenen Seyit'in güçten düştüğü idi ama replik kalabalığı vardı...
- Debbie'nin gidiş anında Ezo'dan biraz daha duygulu bakış beklerdim, oradaki üzüntüyü tam olarak alamamıştım.
- Kadim arabayı sürüp uzaklaştığı sıralarda Osman abiyi dinleyen Ezodan biraz daha meraklı ve endişeli hal takınması beklerdim.
- Nedim ve Süreyya sahnesi de uzatılmıştı hatta niye öyle bi sahne vardı ki... Tek duyduğumuz Nedim'in sürekli ''Odam nerede? Hangi oda benim?'' repliği idi. :img-beee:
- Nedim'in Eylül'ü kullanmasına da ayrıca sinir oldum...
- '' Keşke bende senin gibi olabilsem, keşke bende insanlara güvenebilsem.'' (Kadim)
- '' Yüreğinizin ağrısı başınıza vurmuş'' (Ezo)
- Elindeki bezi gösterdikten sonra ''Bu da iyi geldi'' diye bıdı bıdı söylenen Kadim :img-haha:
- En beğendiğim performans kesinlikle Serhat Tutumluer. Giydiği karakteri muhteşem canlandırıyor. :img-in_lo
- Beğenmediğim değil de biraz donuk bulduğum Nurgül Yeşilçay var :img-blush
- Beğenmediğim Özgür Özberk ve Süreyya'yı canlandıran oyuncu...
- Şimdilik pek bişey düşünemiyorum. Berrak'ı sevmiyorum aynı şekilde Süreyya'yı da ama Nedim hakkında kesin yargılarım yok... Kadim'i ise bu üçlüden muaf tutuyorum. O bitane çünkü :img-blush
- Hayır. Güzeldi, sayesinde bizim iki inatçı yakınlaştı ama dizide daha fazla yer almasına gerek yok...
- İlk aklıma gelen kişi Debbie'nin annesi olmuştu ama forumun geneli Nedim olabilir dediği için ben de Nedim diyorum. Maksat forumla beraber çakılmak:)
- Herhangi bir beklenti içine girmeyeceğim, zira bu hafta çok pis çakıldım. Diziyi kendi seyrinde izlemeyi düşünüyorum. Ama yönetmenden beklentilerim var, aynı şekilde özetçiden de, fragmancıdan da...
Ultraaslan yönetmene karşı :img-polic
Sevgilerimle...
yıne sessizlik çökmüş buraya ne oldu bize bbg nin nazarımı deydi acep:img-blush
hayla özet gelmemiş bu demek oluyorkı özetçi amca yaza yaza bitiremedi özeti:img-blush hazır olun her an süprız yapabilir bizesofa
:img-help:canlarım bana bölümlerin yayınlandığı siteyi söylermisiniz bi de serhat tutumluer in sitesini ben bulamadım :img-help:
de haydi canlanın :klme
eklemeyi unuttum
ultra aslan YÖNETMENE KARŞI
bu arada eklemeyi unutum süreyyanın uzerinde kırmızı kazaklı olduğu bölüm yayınlandımı ben göremedim kadime bakmaktan:img-in_lo
bence dizi bu sefer kaldığı yerden başlıycak:img-hyste:img-hyste
B]1) Genel olarak bölümü beğendiniz mi?[/B]
İlk bölümlere nazaran beğenmedim. (Bu sezon başladım seyretmeye o yüzden, sadece bu sezon bölümleriyle kıyaslıyorum.)
Kadim-Ezo Defne Hanım'ı dikme sahnesi...
Kadim-Nedim ve Berrak flashback, O sahne belki Kadim-Berrak-Nedim ilişkisini anlatmak içindi, ama çok birşey ifade etmedi bana. Kadim'in Berrak ve Nedim'in ilişkisi olduğuna dair bir fikre kapıldığını gösteren en ufak bir durum yoktu ortada. Berrak ve Kadim'in arasında zaten sorunlar vardı, ve küçüklükten beri nedense (henüz bu konu gündeme gelmedi) abisini sevmeyen Nedim bu fırsatı değerlendirdi, durumu varsa da, ben pek manalı bulmadım bu sahneyi. Yada meşhur şu yabancı dizide olduğu gibi, Berrak sürekli olarak flashbacklerle gösterilecek bize.
Ezo-Kadim sahnelerinde ki hemen hemen tüm replikler.
Serhat Tutumluer - Bazı arkadaşlar fazla abartılı bulmuşlar, ama ben bunun yönetmenden kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü tek bir bakışla bile neler anlatabiliyor. Daha önce de yazmıştım, mesela sabah Ezo'yu ararken niye ben koşuyorum tavrı vardı, sanki ikna olmamıştı o da. E koşayım bari havasındaydı sanki...
Özgür Özberk'in olduğu sahneler nedense bana, çok mekanik geliyor başından beri. Bir karakterden çok, tip gibi duruyor. Belki senaryodan kaynaklanıyordur.
Daha çok bu dörtlünün hangi nedenlerden dolayı bir araya geldiklerini merak ediyorum. Kadim Berrak'ı gerçekten sevdi mi? Yada Berrak Kadim'le neden birlikteydi? Bu dörtlü Kadim-Berrak aşkıyla mı, biraraya gelmişti, yoksa aynı dünyanın insanlarıydılar da, Kadim Berrak ilişkisi böyle mi başladı? Kadim işkolik olduğu için mi Berrak'a vakit ayıramıyordu, yoksa zaten ilişkileri AŞK üzerine kurulu değil miydi? vs. vs.
Dönmesin, ayrıca Debbie'yi uğurlama sahnesinde neden Kadim sürekli Türkçe konuşuyordu? Debbie Türkçe'yi bu kadar iyi anlayabiliyor muydu?:icon_whis
İlk seyrettiğimda Debbie'nin annesi olacağını düşündüm. Debbie'nin bir süre daha burda kalmasına sebep olmak için. Elçin Abla olabilir, şekeri yükselmiştir, belki merak edip Ezo'yu otelden aramıştır ve otelde olmadığını öğrenip, başına birşey geldiğini düşünür. Yeni Ezo-Kadim sahneleri içinde vesile olur. Ama lütfen Nedim olmasın!!!
Kadim-Ezo Elçin 'abla-annenin' evinde daha fazla vakit geçirsin. Kadim'in işleri bozulup, - bak artık bende parasızım, eşit koşullardayız, durumuna getirilmesin olay.
Esasen sırf yeni imzamı görücüye çıkarayım diye yazıyorum. Ama gene de ortalık biraz da şenlensin.. Sevgili kadim dostum Şah-ru'ya teşekkürler... (kadim yalnız!!!)
Kadim'İn de sözlük anlamına baktım da..
Başlangıcı olmayan, eski, ezelî.
demekmiş....
Şimdi bunu diziye bağlamak gerekirse... bağlayamadım.. neyse..
first lady
01-11-07, 18:34
1) Genel olarak bölümü beğendiniz mi?[/B]
evet..evet.çok beğendim:)
kesinlikleeeeee kadimin önce bi ton kızıp sonra ezonun tedavisini başına iyi geldiğini söylediği sahne.hani ''buda iyi geldi'' dediya.o işte:img-in_lo
şu nedim insanının kafedeki kızla karşılaşıp konuştuğu sahne:img-pilot
''buda iyi geldi''
''soğuktan 32 dişim keman çaldı'':):)
valla herkesi beğeniyorum.ama serhat bey ve nurgül hanımın yeri ayrı tabii.onlar gibi kimse olamıyo.
bide ek olarak zeki çok süper ya.ben çok beğeniyorum onun oyunculuğunu.
kadim hariç Allah o üçünün müstehakını versin.kadimden uzak ne halleri varsa görsünler.Allah kadime kötülük yapanı çarpar ya çarpar:img-polic
yok yok istemem.bence onun yerine kadim ve ezonun bi kızı olsun.tam sper olur.
inşallahhhhhh nedim'dir.eee dedimya Allah insanı çarpar:img-pilot
kadim&ezo aşkının dahada derileşmesi.kadimin artık nedim konusunda bişeyler yapması,harekete geçmesi.ezo'nun başındaki düğümü açması,eylül'ün biran önce nedim'den uzaklaşmasıbye
first lady
01-11-07, 18:39
Esasen sırf yeni imzamı görücüye çıkarayım diye yazıyorum. Ama gene de ortalık biraz da şenlensin.. Sevgili kadim dostum Şah-ru'ya teşekkürler... (kadim yalnız!!!)
Kadim'İn de sözlük anlamına baktım da..
Başlangıcı olmayan, eski, ezelî.
demekmiş....
Şimdi bunu diziye bağlamak gerekirse... bağlayamadım.. neyse..
merhabalar.kadim'in anlamına ben de bakmıştım.başlangıcı geçmişin derinliklerinde kaybolan demekmiş.diziye şöyle bağlamak yerinde olur:bizler başta kadim'in yanlızca hırçın davranışlarını gördük.nedenini,nasılını bilmeden.başlangıçını bilmiyoduk yani.sonra gördükki bu hırçın halin taaa 10 yaşında atılmış temelleri var.ama hala daha tam olarak çözemedik mesela onu.bi iyi bi asabi.nerde napar belli değil.yani hala başını sonunu göremiyoruz kadim'in.buda isminin anlamıyla çok uyuşuyo:img-yes:
Anket için KIRÇİÇEĞİ'ne teşekkürler.
Ben bir çok kişinin aksine bölümü beğendim, yalnız bana çok kısa sürdü gibi geldi. Belki de tek bir günün anlatılmasındandır.
Çiftlikte geçen tüm sahneler, geridönüşler hariç.
Ben Seyit ile ilgili sahneleri seyretmediğim için hepsini gereksiz buluyorum.
Özellikle de Meryem-Seyit sahnelerini
Aklımda kalan replik yok:(
Kadim, Ezo, Elçin anne beğendiklerim.
Meryem, Nur, Nedim beğenmediklerim.
Berrak zengin olduğu için Kadim'le sosyal biri olduğu için de Nedim'le birlikte olmuş. Kadim'in Berrak'ta buldukları da muhtemelen aynı çevreden olmaları ve güzel olması. (Şimdi hepinizin neresi güzel dediğini duyar gibiyim)
Ben isterim diziye renk katıyor, ancak Ezo-Kadim ilişkisi Debby aracılığı ile olmamak koşulu ile.
Debby'nin annesi diye düşünüyorum, Elçin anne de olabilir. Bence Nedim değil.
Sahne geçişlerinde kopukluk olmaması.
Herkese sevgiler
1) Genel olarak bölümü beğendiniz mi?[/b]
idare ederdi biraz sıkıcıydı
ezonun bankta uyumamaya direnişi(nurgülün doğal oyunculuğunun farkıyla)
seyit meryem selim nurun olduğu her sahne hatta çok beğendiğim ballı ağalı sahneler bile. gereksiz duruyo çünkü ana karakterlerle tamamen bağımsız gidiyo. başka bi dizi gibi onlar.
ezonun üşüdüğünü ezoca söyleidği sahne" 32 dişim keman çali":img-wink:
ben dizideki en istikrarlı ve samimi ve en güçlü oyunculuğun nurgüle alit olduğunu düşünüyorum sonra ahmet mümtaz ve serhat tuutmluer
al pacinonun oyunculuğunda en hit ve bilinen şey donuk ifadedir. kaşlar ve göz kasları kesinlikle çalışmaz,surat olduğu gibi serbest bırakılır,çok şey ifade eder.öfke,sevgi,intikam,ihtiras ve bir çok hissi gösterir işte nurgülün oyunculuk stili bu onun tarzı bu her rolde bambaşka ama kendine ait bir oyunculuk tarzı var marlon brando ya da al pacino turkiyede uğur yücel gibi. en az ifadeyle hatta duvar ifadesiyle bakışıyla çok şey anlatmak.isteyen kısa bir araştırma yapabilir " al pacinonun donuk bakışları" literatürlere bile geçmiştir.nurgül melül melül bakıp kaşlarını küçük emrah gibi çatmak yerine yüzünü salar ( gerektiğinde)her karaketri özümsedikten sonra kendi yorumunu katar.dizide performansı belkide seddeye uğramayan tek oyuncu bence çünkü her bölüm başka şeyler katıyo ezo donuk ifadeyle çok şey anlatıyo.
serhatın oyunculuğunu da çok beğeniyorum adam bakmasını biliyo ve nurgülle çok güzel paslaşıyolar.
bazı sahneler çok kötü çekiliyo hakikaten senaryoda da var çok samimiyetszi şeyler deidğim gibi bunları oyunculara kakalamayalım.onlarda oynarken sinir oluyolardır ama neticede bi dizi bu abartmamak lazım sinema ya ad tiyatro değil. prova bile yapmadan çekiyolar bunları başkalarının hataları yüüznden defalarca aynı sahneleri çekiyolar. o yüzden diizdeki gerçek oyuncuların değil senaryonun yönetmenin reçetesini çizelim,başta nurgül ve serhat olmak üzere ellerinden gelenin fazlaını yapıyolar hem de ok fazlasını
berrak nedim süreyya kadime uzak allaha yakın:img-polic
ben isterim çok tatlı kız ya.
bence nedim:img-pilot
ezo ve kadimin romantik bi çift olması:icon_whisdidişmesi birbirlerini yemesi ama delicesine kıskanması:icon_whis
Gündüz aranızda olamadığım için gece oturdum yorumlarınızı tek tek okudum üstelik keyifle,1-1,5 saatimi aldı ..öyle kaptırmışım ki bir baktım saat 02.30:)
sanırım en çok eleştiri alan bu bölüm oldu,ilk sezonu saymayayım zira o zamandan habersizim:)katıldığım ve katılmadığım noktalara değineyim..
Ezo..Nurgül çok iyi oyuncu,inkar edilemez bir gerçek..ancak dediğiniz gibi ezo farklıydı..ya senaryodan,ya yönetmenden ya da başka bir sevepten bilmek güç ama Ezo'nun izlediğimiz Ezo olmadığı konusunda çoğunuzla aynı fikirdeyim..Kadim'i merak etti etmesin ama yeterli ve tatmin edici bir merak değildi,Debbie için neredeyse hiç üzülmedi tamam alışık belki ayrılıklara,Kadim kadar dağılmazdı ama yine de etkilendi izlenimini vermedi...Kadim'e ısrarcı tavrı evet abartıydı biraz ama Kadim'in çözülmesine faydalı olduğu için es geçebilirim:)...ortada romantik bir ortam yoktu,yakınlık kurmaları saçma olurdu bu yüzden iyi ki olmadı ama Kadim'in Ezo'ya olan bakışlarından hoşlandığı izlenimini edinirken Ezo'da bu yoktu...gitmeye teşebbüs ettiği sahnelerde Kadim dur deyince ya da anahtar fırlatınca ezo'nun bakışları ve ifadesi çok çok güzeldi ama..
Kadim'in pencereden dışarı bakıp konuşması..yüzüne bakması çok çok daha güzel olurdu buna şüphe yok,keşke olsaydı ama bu şekilde konuşmasınında tuhaf bir yanı yok,bu sahnenin güzel ve yerinde olduğunu düşünüyorum daha güzel olamazmıydı olurdu tabi,yukarıda yazdığım gibi olsaydı mesela:)
Ballı ve Kadim'in ortak olma konusuna gelince...bana kalırsa kesinlikle olmamalı..Ballı'yı da severim ama Eo ortak yönleri zaten Doktor da aotak tanıdık onlar henüz bilmese de..bir de iş bağlantısı tuhaf olur,mümkünse ikisi ayrı ayrı yollarına devam etsin,herkes kendi göbeğini kendi kesmeye devam etsin
Nur'un nakış gibi işlenmiş yaralı yüzüne gelince,kesinlikle haklısınız:)
sevgili sude9,
romantik ortamın olması için duyguların hazır olması gerekir.
duygular ne zaman coşkunsa her yerde her anda romantik ortam oluşur.
ben romantizm değilde ne bileyim duygusallık bekledim açıkçası..
romantizm iki sevgili arasında oluyorsa, duygusallık anne evlat, iki arkadaş, kedi köpek arasında da olabilir değil mi?
peki neye göre bu duygusallığı bekledim.
ezo, kadimin sorununu az çok osman abiden öğrendi. kadimin peşi sıra gitti. ısrarla yanında kaldı..
peki ne oldu..veya şöyle sorayım; ne buldu? ne gördü?
yıkılmış, tükenmiş, acı çeken bir adam gördü..
şimdi ezo kadime sırf arkadaş kabul ettiği için mi destek olmayı düşündü..
peki eski duyguları nerelere gitti..
hani yemek götürürken yanaklarını tokatlayıp pembeleştirmesi ne içindi..
yani ezonun kalbinde önceden başlayan bir takım kıpırtılar vardı..ezo gibi evlilik yaşamış, aşk yaşamış bir kadın bazı duyguları ayırt edebilecek düzeydedir değil mi..kadimin bazı davranışlarının ne anlama geldiğini heralde o da anlamıştır..(taaa burdan biz anladık da...) yani kendisinde başlayan şeylerin kadimde de başladığını hisleri yolu ile anlamıştır...
hal böyle iken evde yanlız kaldıklarında ben ezonun yüzünde gözlerinde dümdüz bir ifadeden çok daha duyarlı bir ifade bekledim..bakışlarında biraz endişe, hüzün olabilirdi..ama yoktu..
reste rest, jeste jest bu mudur yani...(meşhur k.v. repliği idi)
illede arkadaş oldukları için değilde biraz da başka duyguların hatrına kadimin yanında olduğunu ezonun bakışlarından mimiklerinden anlamak isterdim.
kaldıki insan arkadaşının o halde olduğunu görse yine üzülür, duygulanır, telaşlanır..
kadimin pencereden dışarı bakarak konuşması aslında oldukça iyi düşünülmüş..
kadim orda zaten bir insandan çok karanlığa konuştu..yani kadimin psikolojisi ancak karanlığa-boşluğa konuşacak düzeyde..gizliden gizliye bir insaoğlu (sevgili veya bir kadın demiyoruz kesinlikle) duysun istiyor tabii.fakat bu sırrını -doktoru hariç- kolay kolay bir insanla paylaşmaya hazır değil, cesareti yok..ezonun yüzüne bakarak içini dökmesi kalbini açması demek, (ezo uyuyor olsaydı bile) kadimin psikolojik sorununun daha yüzeysel olduğunu düşündürecekti bana..
selamlar..
tekrar izlerken farkettim ilk sahnede nedim ezo ya abimle aramızda ne tür bir oyun oynuyorsun diye bıdılanmıştı ya hani..sonra kadim ben çağırdım diye nedim'i susturduğu sahne varya hani kadim ezo ya bir bakış atıyor ve ezo anladım deyip kafasını eğiyor ve debbie ye hadi gidelim diyor heh işte orası dikkatlice bakın bi:img-pilot kadim ne güzel işaret ediyo ve ezo sanki hep gözgöze konuşuyorlarmış gibi hemen anlayıp davranıyor..çok cici çook:img-blush
not:hem filinta hem çarşı yönetmene karşı
edittt:sinope,asia,sycamore,rhett-butler8/1,ARIMAYA,rhetbuttler...sizigidi kaçaklar yuvanıza dönün..
afedersiniz ama bazı arkadaşlar sadece demogoji yapıyo ve komik geliyo bu yazılanlar hem de inanılmaz derecede
şimdi oyunculuktan ne kadar anladığımızı tartışmıyoruz burda ama eleştirmek ne demek hepiniz biliyosunuzdur.
bir yönetmeni bir oyuncuyu eleştirirken onun ne yapması gerektiğine neyi anlatması gerektiğine karışamazsınız. okulda bize öğretilen sanatçının oyuncu ya da yönetmen ne yapmaya çalıştığını neyi vermek istediğini anlayıp istediği şeyi verip veremediğini yorumlamak kendince yol göstremek ki bunu yapan zaten bilgili insanlar var
şimdi nurgül ya da serhat ki nurgülden gidiyoruz( bana sorarsanız nben abartıdan nefret ederim ) nurgül aşık gibi bakmak isteyip bakamamış mıdır.kadime duygusal bişeyler hisseden ezonun orda elektrik aldığını etkilendiğini göstermek istemiş ama bi türlü becerememişmidir. nurgül senaryoda okuduğunu nasıul anladıysa bize onu vermeye çalışıyo yapmakta sorlanacağı en son şey şu dizideki oyunu heralde binlerce kat zorunu sinemada yapıyo akıl almaz derevece performanslarıyla
yaptığı şey senaryodan anladığını bize aktarmak kendi yorumuyla. böylesini uygun görmüş senaryo bunu istemiş ya da bunun üzerinden yorm yaparsanız eminim daha sağlıklı olur bu eleştirileri okurken ben inamıyorm gerçekten. oyuncular falan okuyosa gülme krizlerine flan giriyolardır. tez yazıyosunuz ama hipoteziniz baştan yanlş elde veriler var gözlem yapıyosunuz ama hipotezi yanlş kuruyosunzu. nurgül çok yetenekli ama burda ben onu almadım ..nasıl yani nurgül orda onu vermek istemiş mi ki almadın.
iyi günler diliyorum yanlş anlaşlmasın ama bunu söylemek zorundaydım.hakverenler çıkar çıkmaz ama olaya çok farklı açılardan bakıyoruz.
selamlar..
tekrar izlerken farkettim ilk sahnede nedim ezo ya abimle aramızda ne tür bir oyun oynuyorsun diye bıdılanmıştı ya hani..sonra kadim ben çağırdım diye nedim'i susturduğu sahne varya hani kadim ezo ya bir bakış atıyor ve ezo anladım deyip kafasını eğiyor ve debbie ye hadi gidelim diyor heh işte orası dikkatlice bakın bi:img-pilot kadim ne güzel işaret ediyo ve ezo sanki hep gözgöze konuşuyorlarmış gibi hemen anlayıp davranıyor..çok cici çook:img-blush
not:hem filinta hem çarşı yönetmene karşı
edittt:sinope,asia,sycamore,rhett-butler8/1,ARIMAYA,rhetbuttler...sizigidi kaçaklar yuvanıza dönün..
benmde çok hoşuma gidiyo o aralarındaki paslaşma. her ne kadar senaryo yetersiz yönetmenlil kötü olsa da benim hoşuam gidiyo aralarındaki sinerji. bu bölüm gerçekten yetersizdi her açıdan bence tek yii yanı kadimin geçmişine döndük ama yerinde sayan bi bölüm oldu yinede kötü değildi gereksiz ayrıntılara takılmazsak keyifliydi:img-wink:
iyi aksamlar arkadaslar yeni baktim show tvinin avrupa yayininda showtürkte pazar günü buzda danstan sonra tekrari var duyrulur gerci netten bakabaka eskitecegiz ama yinede söyleyim dedim büyük ekran baska oluyor
afedersiniz ama bazı arkadaşlar sadece demogoji yapıyo ve komik geliyo bu yazılanlar hem de inanılmaz derecede
şimdi oyunculuktan ne kadar anladığımızı tartışmıyoruz burda ama eleştirmek ne demek hepiniz biliyosunuzdur. bir yönetmeni bir oyuncuyu eleştirirken onun ne yapması gerektiğine neyi anlatması gerektiğine karışamazsınız. okulda bize öğretilen sanatçının oyuncu ya da yönetmen ne yapmaya çalıştığını neyi vermek istediğini anlayıp istediği şeyi verip veremediğini yorumlamak kendince yol göstremek ki bunu yapan zaten bilgili insanlar var
şimdi nurgül ya da serhat ki nurgülden gidiyoruz( bana sorarsanız nben abartıdan nefret ederim ) nurgül aşık gibi bakmak isteyip bakamamış mıdır.kadime duygusal bişeyler hisseden ezonun orda elektrik aldığını etkilendiğini göstermek istemiş ama bi türlü becerememişmidir. nurgül senaryoda okuduğunu nasıul anladıysa bize onu vermeye çalışıyo yapmakta sorlanacağı en son şey şu dizideki oyunu heralde binlerce kat zorunu sinemada yapıyo akıl almaz derevece performanslarıyla
yaptığı şey senaryodan anladığını bize aktarmak kendi yorumuyla. böylesini uygun görmüş senaryo bunu istemiş ya da bunun üzerinden yorm yaparsanız eminim daha sağlıklı olur bu eleştirileri okurken ben inamıyorm gerçekten. oyuncular falan okuyosa gülme krizlerine flan giriyolardır. tez yazıyosunuz ama hipoteziniz baştan yanlş elde veriler var gözlem yapıyosunuz ama hipotezi yanlş kuruyosunzu. nurgül çok yetenekli ama burda ben onu almadım ..nasıl yani nurgül orda onu vermek istemiş mi ki almadın.
iyi günler diliyorum yanlş anlaşlmasın ama bunu söylemek zorundaydım.hakverenler çıkar çıkmaz ama olaya çok farklı açılardan bakıyoruz.
sevgili safinaz,
okuduklarıma inanamadım ..
herşeyden önce bence oldukça talihsiz bir yorum olmuş bu yazın..
buradaki arkadaşlarını kırabileceğini sanırım bir anda dikkatten kaçırmışsın.
bu sözlerin en son eleşti anlamında yazı yazan bana mı..
yoksa nurgülü ciddi ciddi eleştirenler mi var bu formda..
ben rastlamadım.
seni affedelim affetmesine de
önce şu demogoji ne demek, ve nasıl yapılır ...? ben bilmiyorum..
bu sayfalarda nurgül'ün yeteneğini kim tartıştı ki..
mesela kendi adıma ben nurgül, bu işi beceremedi demedim
oyunculuktan ben de anlamam sen de anlamazsın ama gördüğümüzü yorumlarız..üstelik kimse tez yazma düsturu ile yazmıyor buralara.önceden araştırma yapmıyor, hipotez kurup, sınamıyor..sadece gördüğünü yazıyor tartışıyor..hatalı da olabilir..olmayadabilir..herkes bunu zaten baştan kabul edipde yazıyor, çünki burada bulunmamızın ilk sabebi arkadaşlık ortamında fikir alışverişinde bulunmak..
biz nurgülün oyunculuktaki kabiliyetini değil,
çekilen sahnedeki beklentimizi, gördüğümüz eksiklikleri anlattık ..
burdan yola çıkarak diyorum ki, eğer oyuncular vs. burayı okuyorlarsa sanırım en çok senin kaleme aldığın bu bilimsel yazıyı komik bulacaklardır..
ezo - kadim çiftlik evi sahnesinde; senaryoda mı eksiklik var, oyuncuda mı eksiklik var, yönetmende mi eksiklik var yoksa hepsinde birden mi var, bu sorunu burayı okuyan her ilgili anlar, kendisine pay çıkarabilir.bu sorun senaristten kaynaklanıyorsa, senarist kendisine ödev çıkarsın.yönetmen bunu nurgülden istememişse, yönetmen ders çıkarsın.
yok nurgül takip etmekte yetersiz kalmışsa, nurgül gerekeni yapsın..
bunun neresi komik..
üstelik gördüğüm her karede serhat, kadim karakterinde mimiklerini anlık işleyebilmiş, ezo karakteri ise hakikaten yetersiz kalmış..ben bunu gördüm bunu söylerim.eğer yukardaki talihsiz yorumunun nedeni benim yorumumsa, bir daha oku derim..çünki ben nurgülden değil, ezodan bahsettim..
nurgül oyuncudur, bu işin eğitimi almıştır, deneyimi vardır tabiki oynar..
fakat ezo karakteri yetersiz kalıyooorrr...
sevgili safinaz,
ben rastlamadım.
oyunculuktan ben de anlamam sen de anlamazsın ama gördüğümüzü yorumlarız..üstelik kimse tez yazma düsturu ile yazmıyor buralara.önceden araştırma yapmıyor, hipotez kurup, sınamıyor..sadece gördüğünü yazıyor tartışıyor..hatalı da olabilir..olmayadabilir..herkes bunu zaten baştan kabul edipde yazıyor, çünki burada bulunmamızın ilk sabebi arkadaşlık ortamında fikir alışverişinde bulunmak..
burdan yola çıkarak diyorum ki, eğer oyuncular vs. burayı okuyorlarsa sanırım en çok senin kaleme aldığın bu bilimsel yazıyı komik bulacaklardır..
ezo - kadim çiftlik evi sahnesinde; senaryoda mı eksiklik var, oyuncuda mı eksiklik var, yönetmende mi eksiklik var yoksa hepsinde birden mi var, bu sorunu burayı okuyan her ilgili anlar, kendisine pay çıkarabilir.bu sorun senaristten kaynaklanıyorsa, senarist kendisine ödev çıkarsın.yönetmen bunu nurgülden istememişse, yönetmen ders çıkarsın.
bunun neresi komik..
üstelik gördüğüm her karede serhat, kadim karakterinde mimiklerini anlık işleyebilmiş, ezo karakteri ise hakikaten yetersiz kalmış..ben bunu gördüm bunu söylerim.eğer yukardaki talihsiz yorumunun nedeni benim yorumumsa, bir daha oku derim..çünki ben nurgülden değil, ezodan bahsettim..
tesekkür ederim sögüt bende sana katiliyorum biz Nurgül Yesilcayin kisiligine saldirmadik bende elestirdim ama önceki bölümlerdeki duygulari alamadim dedim örnegin 37.bölümde debbinin uykusu geldi ben yatiriyim deyip odaya gittiginde kadim gelmis ve konusmalar aralarinda gecmisti sonra o gözyaslari kiyamam cimen gözlerine valla bende aglamistim sonra kadimin gözyaslarini silisi yok böyle güzellik yani onu yapanda ezo ruhsuz oynayanda ezo varsa bir eksiklik sögütünde dedigi gibi koskoca oyuncular biz kadimin debbie gittikten sonra osman abiden anahtari isterken el hareketinin bile ne kadar güzel oldugunun farkindaysak yapilan herseyi taktir edecek göz var evvelallah yani biz oyuncu degiliz ama o kadar cok sey izliyoruzki anladik artik neyin ne kadar iyi yada kötü oldugunu ,birde arkadas olalim davasi vardi burada benim bildigim arkadaslik kuru kuru olmaz mademki kadimin arkasindan gelecek cesareti bulduysan kendinde o zaman gercek bir arkadas gibi olmak lazim sen arkadasiyin derdiyle dertlenip,sevinciyle sevinmezmisin ben öyleyimdir yani bizim tek gayemiz kutlar sofrasinda ezo gelini yem etmemek ugruna bütün cabalarimiz sevgiyle ve SERHAT'la kalin
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu yazdıklarımı uyarı değil rica olarak kabul etmenizi istiyorum. Forumda daha önceden başka bir bölümde yapılan yakıştırmalar, kelime kullanımındaki özensizlik vb sorunlar yüzünden oldukça büyük sorunlarla karşılaşmıştık. Bu başlıkta da bu tür sorunlar yaşanmaması için şimdiden bazı kuralları hatırlatmakta fayda görüyorum. Öncelikle lütfen fragman, video link vs isteklerinizi pm( özel mesaj) yoluyla hatta bana da atabilirsiniz. Elimden gelidiğince yardımcı olurum. Mesajınızın silinmemesi için upuzun bir sohbet mesajının sonuna 1 cümle bölümle ilgili yorum yazmayınız.
Sevgi ve saygılarımla
ezo gelin'in müziklerini bolahenk yapıyor ya artık..hemen farkedildi değişim..bolahenk eli değmişken jenerik müziğini de bir değişse diyorum ben..kasvetli müziğimizden bir kurtulsak..aldılar elimden ezo geliniii gitti..ölümlü kalımlı jenerikde gitsin bi zahmet..
az önce eşref saati ne bakıyordum onun müziklerini de bolahenk yapıyormuş..izleyenler bilir çok güzel eşref saati nin müzikleri..isteyince oluyormuş madem ..ee isteyenin bir yüzü kara:icon_whis
hazır yapımcı diziye özenmeye başlamış madem jenerik müziğide değişsin artık..he bide yönetmende değişsin en acilinden:img-icecr
editt:bugün perşembe..malum geçen hafta perşembe akşamı çıkmıştı fragman..bekliyorum hala görünürde fragman yok:icon_sorr
İyi akşamlar Ezo gelin forum kardeşliği. İnşallah bölümün yorumu anketini cevaplamak için geç kalmamışımdır...
Ben 37.bölüm kadar olmasada bu bölümüde çok beğendim. 37.bölüm duygusal anlamda beni çok etkiledi ama bu bölümde bazı kopukluklara rağmen güzeldi.
Ya aslında Ezo ve Kadim in olduğu tüm sahneleri ağzı açık ayran budalası gibi izliyorum:img-yes::img-yes: ama en çok Kadim ağaç dikerkenki sahneyi beğendim. Rolleri değişmiş gibiydiler. Ezo Kadim e patronluk taslıyordu. Çok hoşuma gitti.
Bende biçok arkadaş gibi Seyit ve Meryem in olduğu sahneleri pek sevmiyorum.
- Soğuktan 32 dişim keman çaldı. :img-yes::img-yes::img-yes:
(süper bir replik ya ekran karşısında gülmekten kırıldım.)
Ben yine klasik bir cevap vereyim. Zaten herkes cevabını biliyor değilmi arkadaşlar. En başta Kadim ve Ezo. Daha sonrada Elçin anne, Ballı ağa ve Kutsal usta
Berrak : Dışı güzel içi boş yani aynı porselen bebek gibi. (Kadim onu nasıl sevebilmiş anlamadım. Duygu ve ruh yok sanki kadında. Hiç beğenmedim.)
Kadim : Allah ın tez zamanda bana nasip etmesini istediğim, hem dış görünüşüyle hem de içinde barındırdığı özellikleriyle herkesi kendine aşık edebilecek, karizmatik, duygusal ve ve ve ya hepsi işte. Çok var onun hakkında söylemek istediğim ama kısa keseyim.:img-wink::img-wink::img-wink:
Nedim : önceleri çok sevmiştim. Çok sevimli gelmişti. Ama ihanete uğramak dünyadaki en kötü duygulardan biridir. Nedim bunu en yakınına, onu çok seven abisine yaptı. Hemde 2.kere. O yüzden onu sevmiyorum. Onu çok yapay ve egoist buluyorum.
Süreyya : kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü içine gömüp hayatına devam etmesi gerekirken, suçsuz bir insanın arkasından kötü oyunlar oynayan, içi intikam gibi değdiği yeri yakan bir duyguya teslim olmuş. Kötü bir ruha sahip insan.
Ben aslında Debby i sevmiştim. Belki bi süre daha kalabilirdi. Ama bu ne zamana kadar devam edecek. Eninde sonunda gitmesi lazımdı. Belkide böylesi daha iyidir.:sad53:
Ben daha çok Nedim olabileceğini düşünüyorum. Yinede aldanmamak lazım. Senaristler yine bize sürpriz yapabilirler diye düşünüyorum.:img-yes:
Daha çok Ezo ve Kadim li, bol atışmalı ama aynı zamanda duygusal anlamdada bakışmaların olduğu, sahneler arası kopuklukların giderildiği bir bölüm istiyorum. Ya birde artık Ballı ağa ve Kadim tanışıp şu beraber iş yapma fikrine girişsinler istiyorum. Bu bizim tahminimiz ama büyük bi ihtimalle ortak iş yapabilirler gibi geliyor bana.
hayatımroman
01-11-07, 23:40
sevgili safinaz,
ben rastlamadım.
bunun neresi komik..
Sevgili söğüt bu yazının altına hiçbir kelimesini değiştirmeden imzamı atarım. Bende bu hafta ezonun performansını hiç beğenmediğimi söylemiştim. Ama Safinazın bu yorumunu kırıcı (çünkü yanlış kelimeler seçilmiştir) anlamsız (Çünkü nurgül yeşilçay benim çok beğendiğim bi oyuncudur, eleştiren hemen herkesin de, ve yersiz (çünkü nurgül yeşilçay da izlediğinde yetersiz ve yanlış oynadığını bizden önce farketmiştir) bulduğumu söylemeliyim
iyi geceler
sevgili safinaz,
ben rastlamadım.
bunun neresi komik..
Bir satirina dahi dokunmadan hepsini alinti yaptim sevgili sögüt soylenmek isteninleni ancak bu kadar guzel ifade edilir bir insan ve altina imzamida atiyorum. Ellerine saglik arkadas :happy0064:good:
Ezogelin formun guzelligi aradaki uyum ve herkesin birbirine anlayisi fikir ayriligi dahi olsa umarim bu guzellik devamliligini yitirmez.Saygi ve sevgiyle kalin sevgili formdaslar
Bu arada fragmani vereceklerini sanmiyorum en azinda showturkte yayinlanmaz cunku simdi gordum pazar aksami tekrari var o zamana kadarda sanmiyorumki fragman versin
sevgili safinaz,
ben rastlamadım.
bunun neresi komik..
söğütüm canım benim,çok güzel yazmışsın, bizim ne dediğimizi, ne demek istediğimizi çok iyi açıklamışsın.
şimdi buna ne eklesem abes kaçıcak, çünkü yazının hiçbi eksiği yok:img-wink:
bu forumda böyle yersiz çıkışlara hiç gerek yok, elbette herkes kendi fikrini belirtebilir, ama bu mümkünse kırıcı olmadan, belli sınırlar içerisinde olmalıdır....
Bu forum başlığı belki de bu forumda en düzeyli en saygılı en güzel başlıklardan biri. Hepimizi diziyi de oyuncuları da ve hatta teknik ekibi de seviyoruz, saygı duyuyoruz. Bu bölümde bazı aksaklıkları görüp yazmaya çalıştık. Adını koyamadığımız bir problem oldu.. ama pek çocuğumuz da ikinci kere izlediğinde hele hele Serhat Bey'in performansını görünce yumuşadı. Hatta su muhallebisi kıvamında sinirleri gevşemiş arkdaşları kendi gözümlen gördüm şahit oldum..
Nurgül Yeşilçay gerçekten çok iyi bir oyuncu. Ona bu forumda kimse laf söylemez, söyleyemez, o bizim Ezo'muz.
Onun hayranı arkadaşların da hassaslığını anlamak lazım. Ama birbizimizi kırmadan burada yorum yapalım. Volvoxun uyarısını da hafife almayın.. Ben başta olmak üzere bazen sohbet mesajlarımın sonuna diziyle ilgili bi iki şey sıkıştırmışlığımız var.. Bir de bazen teknik ekip falan hakkında yapılan eleştiriler Dizifilm.coma direk şikayet olarak gidiyor, bu sefer forum başlığı kapanıyor, uyarılar geliyor, kırılmalar, ayrılmalar... iş büyüyor.. bunu da kendim gözümlen gördüm şahit oldum...
Biz gene ufaktan ufaktan eleştirilerimizi yapalım, önerilerimizi yazalım, dizimizi yorumlayalım, olumlu şeyleri yazmaya çalışalım.
Eminim ileriki bölümlerde daha iyi olacaktır.
Ceva'nın dediği sahneyi seyrettim, hani böyle parmak uçlarında yükselmiş Kadim makineyi alırken..
Yani düşünüyorum o sahnelerde "ben sizi neden unutayım ki" lafından sonra hem Kadim'in hem Ezo'nun suratındaki ifadeleri canlandıran, o sahneleri yazan, o parmak ucunda yükseliş gibi doğal bir oyunculukla bizleri şaşırtan ekip bize yeniden o anları yaşatacaktır..
hani bir ara vardı ya bir slogan, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır... onları da böyle görelim..
Şimdi burayı gizli bir not olarak yazıoyurm.. Eğer baktık bir iki bölüm daha aksarsa show tv nin önüne bir yürüyüş tertib ederiz... daha önceden yapmışlığım kemdim gözümlen şahit olmuşluğum da vardır!!!
...........Ezogelin formun guzelligi aradaki uyum ve herkesin birbirine anlayisi fikir ayriligi dahi olsa umarim bu guzellik devamliligini yitirmez.Saygi ve sevgiyle kalin sevgili formdaslar
Bu arada fragmani vereceklerini sanmiyorum en azinda showturkte yayinlanmaz cunku simdi gordum pazar aksami tekrari var o zamana kadarda sanmiyorumki fragman versin
Hepinize Günaydın canlarım ,
öncelikle tekrar haberine çok sevindim şöyle adam gibi bi daha izleyeceğim.. Belkide son bölümden sonra beklentiler tavan yapınca biraz ne umduk ne bulduk oldu o yüzden muhtelif tezat görüşler çıktı diye düşünüyorum ; politik bi beyan gibi oldu :img-grin2
Bende ölüp bitmedim bu bölümden sonra ama malum transa geçip izleyince ancak sizin kritiklerinizle pek çok şeyi yakalayabiliyorum. Ben ne diyecektim yahu :icon_whis
Bende aysi'cim gibi forumun tadı kalitesi daim olsun istiyorum :good:
Sonuçta Ezo güzeeel Kadim güzeeeel bozmayın kalbinizi... Onların mahçup aşklarını ve onun gün ışığına çıkışını izlemek eminim çok güzel olacaktır.
Edit: Reyting konusundaki yaram malum ne diyelim kıymet bilmeyenler utansın bye
Aklıma da bir şey geldi,
Şimdi 37. bölümün sonunda Kadim o çakıl gazinosu gömleğiyle bölümü bitirmişti, sonra 38. bölümün bütününde o gömlekle geçti.. şimdi tam "hah değiştirecek o gözlerine yakışacak bir yeşil, mavi kıyafet giyecek" derken o telefon geldi.. hadiiii... şimdi gene 39. bölümde o gömlekle geçer mi?
Neyse ne giyse yakışıyor da..
Aklıma da bir şey geldi,
Şimdi 37. bölümün sonunda Kadim o çakıl gazinosu gömleğiyle bölümü bitirmişti, sonra 38. bölümün bütününde o gömlekle geçti.. şimdi tam "hah değiştirecek o gözlerine yakışacak bir yeşil, mavi kıyafet giyecek" derken o telefon geldi.. hadiiii... şimdi gene 39. bölümde o gömlekle geçer mi?
Neyse ne giyse yakışıyor da..
komik banu :img-wink: bu bölüm yorumlarında da yazmıştım o gömlek benide çok kasıyor yani ne bileyim beyaz giysiiiiiiin yeşil giysiiiiiiiin :img-in_lo:img-in_lo ama bu gömleği giymesin mümkünse walla bu bölümde o gömlekle geçerse yandık :icon_sorr Ezo'nun çantası ve düğümüne alışmış gördüm sizi pek höt höt etmediniz mi ben mi kaçırdım :img-wink:
canı sıkılanlar Ezo'nun hastanedeki sargı sahnesindeki Kadim desteğini ya da hediye konusunda otel önünde fırça yediği sahneyi izlesin iyi geliyor :img-in_lo
Günaydın Ezo Gelin Koğuşu...
Sabah sabah özet ve fragman hevesi ile girdim ama ne ses ne seda var...
Hatta tartışma bile çıkmış bu konuda şunu söyleyebilirim ki bu bölümde bir şeylerin eksikliğini hepimiz hissettik...
Hatanın kimden kaynaklandığını bilmiyoruz ama biz sadece Nurgül Yeşilçay değil Serhat Tutumluer'i yönetmeni hatta senaristi bile eleştirdik.
Banu canım olur mu olur valla...
Bir hışım hastaneye giderse bunlar o gömlek yine üzerinde kalır Kadim'in:icon_whis
Üzerine yapışmadan Ezo baş örtüsü kampanyasına Kadim gömlek kampanyasıda mı eklesek ne?:icon_whis
Haftalardır saygı çerçevesinde giden, oyuncu ayrımı yapmayan, aman nazar değmesin dediğimiz sayfamıza sonunda nazar değmiş. Bu da bizim nazar boncuğumuz olsun o zaman…
Gerçi Söğüt yazmış her şeyi ama..aması var işte duramadım. Çünkü yazılan sadece ona hitaben yazılmamış. Madem öyle bu işin içinde olan biri olarak izninle bende cevabımı yazayım.
Çarşamba gününden beri yazılan tek bir yazı da bile ben Nurgül Hanımın oyunculuğu iyi değil veya bunda benzer bir ifade okumadım. Aksine bu sayfada hep iki oyuncuyu bir araya getirmeyi akıl eden kişiye teşekkür edildi. Bunun sebebi de iki oyuncunun sevenleri tarafından da kabul edilen gerçek, ikisinin de birbirlerini karşılayabilecek yetenekte oldukları yönündeydi. Hissedilen elektriğin çok güzel olduğu açıkça görülüyordu. Yayınlanan son bölüme kadar da bu böyle oldu.
38. bölümde ben de dahil olmak üzere bazı arkadaşlarımızın söylediği Ezo da daha önceki bölümlerde hissettiğimiz, hissettirdiği duyguları alamadığımızdı. İyi oynamadığı değil..Nurgül Hanımı savunmaya geçmeye hiç gerek olmadığını düşündüğüm nokta bu. Kaldı ki buna gerek yok. Kabul edilen gerçekler hali hazırda duruyor. Biz 38. bölümde bir arkadaş olarak çok iyi olduğunu söyledik. Ama işte o kadar.. Bunu da söylemek en doğal hakkımız, nasıl ki haftalardır karşılıklı hissettirdikleri için sayfalar dolusu yazıyorsak. Bunun içinde yazarız.
Demogoji yani laf oyunu, laf cambazlığı yapıyoruz öyle mi? Kendi adıma cevap vereyim. Yorum yaparken hiç öyle bir şey yaptığımı düşünmemiştim. Ben sadece oyuncuların bana hissettirdiklerini yazıyordum..Ama dışardan öyle görmeyenlerde varmış..yanılmışım demek ki... Sayende yaptığımız yorumlara gülenler olduğunu da öğrenmiş olduk. E buda bir sanat kabul ediliyor bildiğim kadarıyla, hem insanlara bir nebze mutluluk verebildiysem ne mutlu bana.
okulda bize öğretilen sanatçının oyuncu ya da yönetmen ne yapmaya çalıştığını neyi vermek istediğini anlayıp istediği şeyi verip veremediğini yorumlamak kendince yol göstremek ki bunu yapan zaten bilgili insanlar var.
Demişsin..güzel de demişsin. Yazdıklarından bu konuda eğitim aldığını da öğrenmiş olduk. E o zaman olurda ilerde iyi bir oyuncu olursan..benim de ömrüm yeterse seni izleme şansına nail olurum herhalde. Ama o zamanda eleştirilere bu şekilde cevap alacaksak, seyircilerinle aranda uçurum olacağı aşikar. Örnek aldığın insana biraz ters düşme ihtimalinde doğar o zaman.
Oyunculuk eğitimi alınırken yapılan eleştirileri nasıl karşılamaları gerektiği konusunda ders veriliyor mu? Ya da ders arasında bu tür konuşmalar geçiyor mu bilmem ama bildiğim bir şey varsa hayatta olgunluğa ulaşan her insanın eleştirilerden ders çıkarmasını bildiğidir. Kaldı ki yapılan yıkıcı değil de yapıcıysa daha bir önem kazanır. Her hangi bir işte bile bu böyledir.
Hayran olduğun/m Al Pacino’nun, Nurgül Yeşilçay’ın bile yeri geldiğinde eleştirilebileceklerini bildiklerinden eminim. Ayrıca bu kadar iyi oyuncu olduklarına göre yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını düşünüyorum ve eleştirilere bu kadar fevri davrandıklarını da sanmıyorum.
Sen bu işin, eleştiri işinin profesyoneli misin diye soracak olursan. Cevabım belli “hayır” ama iyi bir izleyicim. Onları bir arada bulmuşum. Benim bu saatten sonra istediğim tek şey olabilir. Oda bu güzelliğin tadını çıkarmak, onlardan alabildiğim en iyi performansı almak. Onlarında bize verebileceklerinin en iyisini vermek istediklerinden, böyle düşündüklerinden de eminim. Çünkü onlar yaptıkları işe saygı duyuyorlar. Bizim yorumlarımızı okuyup gülme krizlerine giriyorlarsa bu da onların bileceği iş olur..ki senin aksine ben bunun da böyle olduğunu sanmıyorum.
Yönetmen, kurgu, montaj olayına hiç girmek istemiyorum. İzlemeye başladığımdan beri bu konuda şikayetlerimi yazıp duruyorum zaten..
Olaylara farklı açıdan baktığımız kesin. Birde benim tarafımdan görüneni oku istedim.
dezdalinda
02-11-07, 11:06
öncelikle hepinize günaydın ezo gelin koğuşu
henüz yazmıycaktım tam rahat zamanımı arıyordum...ama şimdi içimden yazmak geldi ve yazıyorum...
laf oyunu laf cambazlığı yapıyor muşuz demekki?? vay be biz neymişiz:img-cool2
valla bizim burdaki laf cambazlığı anlayışımız içimizden geleni yazmak...her kişi dizi bölümlerinden farklı bir tat alıyor farklı şeyler düşünebiliyor seydereken o sahne o kişide bu kişi de şu kişi de farklı düşünceler uyandırabiiyor...biz bunları dile getiriyoruz..nurgül'ü oyunculuğuna kim laf etmiş??niye kaf edilsin ki??...bu oyuncu kanıtlamış aten nasıl bir yetenek olduğunu...burdaki herkes biliyor biz bu ikili için ölüp bitiyoruz...benim bu yazılanlarda anladığımbazı şeylerin eksik olduğunu...oyunculardan o duygunun tam olarak alınmadığı..düşüncesiydi...
Demogoji yani laf oyunu, laf cambazlığı yapıyoruz öyle mi? Kendi adıma cevap vereyim. Yorum yaparken hiç öyle bir şey yaptığımı düşünmemiştim. Ben sadece oyuncuların bana hissettirdiklerini yazıyordum..Ama dışardan öyle görmeyenlerde varmış..yanılmışım demek ki... Sayende yaptığımız yorumlara gülenler olduğunu da öğrenmiş olduk. E buda bir sanat kabul ediliyor bildiğim kadarıyla, hem insanlara bir nebze mutluluk verebildiysem ne mutlu bana.
ve cevacım bu yazdığına aynen katılmadan duramıyorum:icon_whis
demek yorumlarımıza gülenler de varmış...bakın ne güzel insanları güldürebiliyormuşuz...
konu daha ne kadar devam eder ..veya nerelere kayar bilemem...ama bunları yazma ihtiyacı hissetim...
bu konu hakkında ben başka birşey demiyorum artık...
sevgiler...
Günaydın Sevgili Ezo Gelin Koğuşundaki Arkadaşlarım,
Görüyorum ki forumumuza nazar değmiş:icon_sorr Söğüt'cüğümün ve Ceva ablamın ve diğer arkadaşlarımın yazdıklarının altına imzamı atıyorum ama benimde söylemek istediklerim var...
Öncelikle Sevgili Safinaz'ın mesajını çok kırıcı ve de bana göre gereksiz bulduğumu söylemeliyim. Dizifilm.com forumunun amacı üyeler arasında belli bir arkadaşlık bağı kurmak ve diziler hakkında bizlerde oluşan fikirleri paylaşmak. Dizilerin bizlerde bıraktığı tadı, aldığımız hazzı ya da görmek istemediğimiz sahneleri yazıp fikir paylaşımında bulunmak. Buraya üye olurken ''Uzmanlık alanınız nedir? Dizilerle aranız nasıldır? Belli bir eğitiminiz var mı?'' diye sorular sorulmuyor. Yani biz burada gayet normal vatandaş gibi dizilerden edindiğimiz duyguları paylaşmak için bulunuyoruz.
38.bölümde bariz bir kopukluk, hissedilemeyen bir Ezo karakteri vardı. Nedenini hep beraber araştırıp bulmaya çalıştık ama faturasını kimseye çıkarmadık. Hele Nurgül'e hiç çıkarmadık. Nurgül'ü savunma amacıyla yorum yazıp üzerine burada bulunan insanları zan altında bırakmak ne kadar doğru davranış bilemiyorum. Madem ki biz bu işin erbabı değiliz bizim eleştirilerimizi de ciddiye almayın! Madem ki yazdıklarımıza gülüyorsunuz ve eğleniyorsunuz o zaman yorumları okumayın!
Bu haftaki bölüm için sadece şu örneği verebilirim. Akşam ki Galatasaray maçında forvet oynayan Ümit Karan'ı ele alırsak eğer bir forvetin görevi verilen paslarla gol pozisyonu oluşturmak ve eline geçen şutları gole çevirmektir değil mi? Kalli de muhtemelen Ümit'i oyuna alırken bu şartları göz önüne almıştır. Netice de Ümit gol pozisyonları oluşturmuştur ama gol atamamıştır. Bu demek değildir ki Ümit kötü bir golcü! Hayır aksine iyi bir golcüdür ama akşam istenilen verimi verememiştir... Demek istediğim de şu Nurgül Yeşilçay iyi bir oyuncudur, gerektiği zaman duyguları çok güzel karşıdaki insana hissettirebiliyordur ama 38.bölümde istenilen duyguları seyirciler alamamıştır. Yönetmenin yada senaristin istediği duyguyu izleyicilere verememiş olması Nurgül'ü kötü oyuncu yapmaz ki!
Neticede burada yapılan yorumlar saygı çerçevesini aşmadığı sürece kimseye zararı dokunmaz. Ve kimseye de yorumlarından dolayı kişileri eleştirme hakkını vermez. Bizler burada kendi kişiliğimizi eleştirmek için bulunmuyoruz diziler üzerinden yorumlarda bulunmak ve karşıt yorumlarla iç içe olup, karşıtlığın nedenini keşfetmek ve sorunları çözümlemek için bulunuyoruz... O yüzden karşıt fikirleri sunarken insanları küçümsememeye, tepeden bakmamaya, kırıcı olmamaya özen gösterilmelidir. Neticede bu bir dizidir zamanı gelince biter ama geriye kurulan dostluklar yada kırılan kalpler kalır!!!
Sevgilerimle...
sevgili ceva ve dezdalinda,
insan yazdıklarınızı okuduktan sonra size katılmaz da ne yapar bilemiyorum:img-cool2
aslında benim de buna ekleyecek birçok sözüm var, ama sağolun sizler gerekli şeyleri yazıyosunuz zaten.
bence bu konuyu daha fazla uzatmasak çok daha iyi olucak, forumumuzun tadını bozmalarına izin vermeyelim, biz herkesin birbirine saygı duyduğu, fikirlerin rahatça paylaşılabildiği bir forum olma özelliğimizi koruyalım:img-wink:
mesela şahsen ben özetçi amca için endişelenmeye başladım, sanırsam bu sefer beddualarımız sahiden tuttu, adamdan ses seda yok:icon_whis
banucum kadim ve çakıl gazinosu gömleğine gelince, o da serhatın nazar boncuğu olsun dimi, nazarımız değmesin diye giydirmişler:img-in_lo
bu bölüm hastane sahneleri o gömlekle geçer bence de, ama bütün bölüm de sürmez diye umuyorum:)
edit: sevgili kırçiçeği de yine çok beğendiğim ve tamamen katıldığım bir yazı yazmış, bn bunu yazarken yolladığı için onu da editleyip ekliym dedim:img-wink:
mavi deniz
02-11-07, 11:35
bir yönetmeni bir oyuncuyu eleştirirken onun ne yapması gerektiğine neyi anlatması gerektiğine karışamazsınız. okulda bize öğretilen sanatçının oyuncu ya da yönetmen ne yapmaya çalıştığını neyi vermek istediğini anlayıp istediği şeyi verip veremediğini yorumlamak kendince yol göstremek ki bunu yapan zaten bilgili insanlar var
canım
süper açıklamışsın hakikaten arkadaşlar eminimki nurgül senaryoda okunanı uyguluyodur çünkü aşkla bakması istense aşkla bakar ki(bkz.asmalı konak)yani nurtgülün öyle bir performansı varki onu uzun süre takip etmek gerekmez bunu onu izlediginiz ilk kareden anlarsınız hem sonra serhatta süperdir ikisi birbirine bence olaganüstü ellektirik veriyo oynarken kimyaları acayip olmuş kim ikisini düşündüyse aklıyla bin yaşasın:)
mavi deniz
02-11-07, 11:39
ya bu arad fragmandan tık yok yine gerçi ne zaman erken verildiki illa burnumuzdan ateş çıkana kadar sabırla bekliyorlar bakalım bu bölüm ne olucak sanki ezo ile kadim biraz uzaklaşıcaklar gibi ama umarım olmaz ya :(
bu araad arkadaşlar safi arkadaşımızın tarzı bu lütfen alınmayınız hani yakinen tanıdıgfım için yani eminim yanlış anlamışsınızdır yoksa o anladıgınız şeyi ima etmemiş dedimya tarzı o onun bilmiştir o ne bilmiş hemde :icon_whis:icon_whis
siz yalnız olduğumuzu sanıyorsunuz ama biri bizi gözetliyor :img-polic
özetçi kızdı kardeşim yok size özet mözet salı 20:00 e kadar bekleyin de akıllanın dedi :img-wink:
şimdi nedir özetçiye çok höt höt edilmeyecektir :img-wink:
ay canııım bi Kadim'imize yakışıyor höt höt :img-in_lo
Allah'tan devrim geldi de söğütle olan z ve m savaşı azık duruldu :img-angel
günaydin arkadaslar bende dahil olmak üzere tahriklere kapildik sanirim aman bu site cok özel cünkü biiiiz cok özel bir insan icin burdayiz ben kendi adima söyleyim SERHAT TUTUMLUER icin burdayim O nasilki özel yasaminda hicbir polemige katilmadan yillardan beri meslegini icra ettiriyorsa ve bize her hareketiyle dokunusu,sarilmasi,bakmasi,el hareketleri,yürüyüsü,oturmasi kalkmasi,gözlerinin mana yüklü bakmasi ne kadar özelse benim icin aynen bu sitede o kadar özel cünkü samimiyet var burda kiskananlarin nazarina gelmeyelim .Biz hicbir oyuncumuzun sahsiyetini elestirdikmi?hayir,en alttan en üst oyuncuya kadar taktir etmedik mi?evet daha ne neler oluyor aman bu saatten sonrada gaza gelmiyelim bakin bizim sitenin en'leri fazla basta sizler cok candansiniz hicbir sorum simdiye kadar cevapsiz kalmadi her cektigim ö.m.ye dönüldü herkese tesekkür ederim onun icin sukut altindir deyip biz dizimize bakalim bakin pazar günü tekrari var ne güzel dimi ama sevgiyle ve Serhat'la kalin
siz yalnız olduğumuzu sanıyorsunuz ama biri bizi gözetliyor :img-polic
özetçi kızdı kardeşim yok size özet mözet salı 20:00 e kadar bekleyin de akıllanın dedi :img-wink:
şimdi nedir özetçiye çok höt höt edilmeyecektir :img-wink:
akıllandım akıllandım.. valla bak..artık kimi çok seveceğimi biliyorum :img-hyste şimdi siz inanmayacaksınız ama ben bu özetçi arkadaşı, serhattan daha çok seviyorum..serhatı görmeden durabilirim ama sevgili özetçimin özetini görmesem özlerim..o nedenle bizi bekletmez..benim hatrıma bekletmez..
artık bu tartışmaların bitmesini diliyorum yoksa sonumuz iyi değil
söylenecek her şeyi ceva söğüt ve KIRÇİÇEĞİ söylemiş saten söylediklerine tamamen katılıyorum
safinaz arkadaşıma gelince mavi deniz konuşma tarzının bu olduğunu söylemiş amarım anlatmak istediğini biz yanlış anlamış olalım ama yazdıkları bizi üzdü neyse kapatalım bu konuyu
ve sonunda bize bunuda yaptıın özetçi sabah bilgisayarı açıp karşımda özeti bulma hayalıyle geldim ama nerde özetçi bizi süründürmeye kararlı:icon_sorr e adama o kadar bedduğa edersek oda bize böyle yapar ben kendi adima özetçiden özür diliyorum:icon_redf tamamen tahrik altındaydım arkadaşların dolduruşuna geldim nolur gönder şu destansı özeti:img-hyste
ben bu mesajı yazana kadar gelirse sevgili arkadaşlarım bu masajı dikkate almayın sadece ya çekiyorum:img-hyste
sinemsinem
02-11-07, 12:15
Günaydın sevgili arkadaşlar;
O kadar uzun süredir sizleri ve yorumlarını okuyorum ki herbirinizi tanıyor gibiyim. Ve sizlerin arasında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü bu forum ve burdaki kişilerin kalitesi belli bi seviyenin çok üstünde. Yorumlarınız ve birbirinize cevaplarınız bunun göstergesi. Ancak aramızdaki bi kişinin bu donanımda olmayışı hemen forumun tadını bozabiliyor. Ayrıca yorumlarını okuduğum kadarıyla herkes ve herşey hakkında çok sert bi üslupta ve temelsiz konuşabilirken burdaki değerli arkadaşların mantıklı ve temeli olan eleştirilerini niye bu kadar hoşgörüsüz karşılıyor anlayabilmiş değilim. Çünkü herkes söylediği için ben bu konuda bi şey yazmadım ama benim de son bölüm için fikrim diğer herkes ile aynı yönde.... En sevdiğimiz ezo kadim sahnelerinden hiçbir tat ve tuz alamadım. Ezo tek boyutlu bi karakter olmaktan çıkmalı artık. O artık çoook başka şeyler yaşamaya başladı ne burası antep ne o artık eski ezoo Bunları görüp yorumlaması da montajcının işi değil kendi yapacak. Niye kimse hiçbir bölüm Ahmet Mümtaz Taylan a söylemiyor. Çünkü adam oynuyor. Seyyit her ne kadar eleştirseniz de Ümit çırak iyi oynuyor. Haa rol yakışmamıştır kendisine o ayrı ama adam oynuyormu oynuyor...
akıllandım akıllandım.. valla bak..artık kimi çok seveceğimi biliyorum :img-hyste şimdi siz inanmayacaksınız ama ben bu özetçi arkadaşı, serhattan daha çok seviyorum..serhatı görmeden durabilirim ama sevgili özetçimin özetini görmesem özlerim..o nedenle bizi bekletmez..benim hatrıma bekletmez..
:img-hyste:img-hyste:img-hyste hmm bunu bir yere not edelim arkadaşlar. İlerde kullanmamız gerekebilir.
Özet öğleden sonra gelir büyük ihtimalle..siz şimdiden kendinizi hazırlayın. Malum destan gibi gelen özeti yorumlamak için zaman gerekiyor. Bunun içinde önce işler bitirilecek:img-yes: ama yok ben hem işimi yapar, hem destansı özetimizi yorumlarım diyorsanız. Saygılarımı sunarım size o zaman.
Gel özet gel...canlansın biraz sayfa.
Hastanede olan kişinin Nedim olduğu konuda sanırım hemfikiriz. (Benim dileğim Debby ile ilgili olmasından yanaydı ya neyse. :img-wink:) Peki sizce Nedim ve Kadim ilişkisinde nasıl bir gelişme yaratır bu hastane olayı..... Yani araları düzelir mi? Ya da Kadim kardeşiyle hastanede çok ilgilenir ve kardeşi uyurken içini dökerse, Nedim'de abisinin kendisiyle ilgili herşeyi bildiğini öğrenir böylece. Çok mu Yeşilçam modeli oldu....
Hastanede olan kişinin Nedim olduğu konuda sanırım hemfikiriz. (Benim dileğim Debby ile ilgili olmasından yanaydı ya neyse. :img-wink:) Peki sizce Nedim ve Kadim ilişkisinde nasıl bir gelişme yaratır bu hastane olayı..... Yani araları düzelir mi? Ya da Kadim kardeşiyle hastanede çok ilgilenir ve kardeşi uyurken içini dökerse, Nedim'de abisinin kendisiyle ilgili herşeyi bildiğini öğrenir böylece. Çok mu Yeşilçam modeli oldu....
Çoğunluk olarak Nedim olduğunu düşünüyoruz. Peki hastanedeki Nedim olursa Ezo orda ne olarak bulunacak? Aralarında geçenlerden sonra Nedim'in onu yakınında isteyeceğini hiç sanmıyorum. Kadim'in arkadaşı olarak olsa..ıhh olmaz. Elçin anneye destek için olabilir bak:img-yes:
Bir iç dökme olayı daha karşısındaki uyurken olmasın lütfen. Hele bu Nedim ise asla olmasın. Hastanedeki Nedim ise iyileşsin, sonra Kadim gözlerinin içine bakarak, herşeyi bildiğini söylesin. Nedim bunu çoktan hak etti. Abisinin yaşadıklarından daha fazlasını çekmesi gerekiyor. Onun yüzüne bakamaması gerekiyor.:img-yes:
Pek bi kinci gördüm kendimi:)
Günaydın sevgili arkadaşlar;
O kadar uzun süredir sizleri ve yorumlarını okuyorum ki herbirinizi tanıyor gibiyim. Ve sizlerin arasında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü bu forum ve burdaki kişilerin kalitesi belli bi seviyenin çok üstünde. Yorumlarınız ve birbirinize cevaplarınız bunun göstergesi. Ancak aramızdaki bi kişinin bu donanımda olmayışı hemen forumun tadını bozabiliyor. Ayrıca yorumlarını okuduğum kadarıyla herkes ve herşey hakkında çok sert bi üslupta ve temelsiz konuşabilirken burdaki değerli arkadaşların mantıklı ve temeli olan eleştirilerini niye bu kadar hoşgörüsüz karşılıyor anlayabilmiş değilim. Çünkü herkes söylediği için ben bu konuda bi şey yazmadım ama benim de son bölüm için fikrim diğer herkes ile aynı yönde.... En sevdiğimiz ezo kadim sahnelerinden hiçbir tat ve tuz alamadım. Ezo tek boyutlu bi karakter olmaktan çıkmalı artık. O artık çoook başka şeyler yaşamaya başladı ne burası antep ne o artık eski ezoo Bunları görüp yorumlaması da montajcının işi değil kendi yapacak. Niye kimse hiçbir bölüm Ahmet Mümtaz Taylan a söylemiyor. Çünkü adam oynuyor. Seyyit her ne kadar eleştirseniz de Ümit çırak iyi oynuyor. Haa rol yakışmamıştır kendisine o ayrı ama adam oynuyormu oynuyor...
ahmet mümtaz taylan oynamıyor adam aynen yaşıyor..
ben izlerken karşımda ahmet mümtaz taylanı görmüyorum, ballı ağayı görüyorum..
ümiti hep iyi kalpli, mutedil rollerde izledim. ama bu mafyöz tiplemenin de altından kalktı, hakkını verdi..şööyle bi bakıyorumda yakıştı da :img-hyste
yakıştı derken allah üstüne yapıştırmasında, onu daha farklı karakterlerde de görmek isteriz..
he vallah oyle olmuş ama büyük konuşmamak lazım :img-fie:malum bu diziyi yazan ve yöneten arkadaşlar yeşil çam filmleriyle buyumuş insanlar malum ben bile hayla etkişinden çıkamadım fragman daki kızla ilgili tahminim aklıma geldikçe gülüyorum:img-hyste
sevgili ulkuk ben de hastanedeki kişinin nedim olduğunu düşünüyorum.
nedim sürayyanın yanına gittiğinde yıkılmış, tükenmiş gibiydi.
sabahtan başladı içmeye..insan çok üzgünken içtiğinde, içki daha bir işliyor sanırım..hastanedeki nedimdir de acaba ne oldu da hastanelik oldu..
acaba kendisine zarar vermeye mi kalkıştı..
o kadarcık sarhoşlukla hastanelik olunmaz sanırım.
eğer nedim hastanelik olduysa, kadim mutlaka koşacaktır yanına
(gerçi ben hastanelik olsam kadim bana da koşar ya neyse..kafanızı bulandırmayayım, kıskanırsınız falan neme lazım :img-hyste )
bu da belki kadim ve nedimin yüzleşmesi olabilir.
bu yüzleşme nasıl olabilir.
1-nedim ağlar sızlar ( mecazi olarak da algılanabilir) bu yükü daha fazla kaldıramayacağını itiraf eder.
2-kadim, nedime her şeyi bildiğini ima eder.geçmişi unutamayacağını ama kardeşinin tükenişinede izin vermeyeceğini söyleyebilir.herşeye rağmen ben senin abinim der..
peki bunu neden yapar?
çünki o benim kadimiiiimmmmm:happy0064:happy0064:img-hyste
sabahtan başladı içmeye..insan çok üzgünken içtiğinde, içki daha bir işliyor sanırım..hastanedeki nedimdir de acaba ne oldu da hastanelik oldu..
(gerçi ben hastanelik olsam kadim bana da koşar ya neyse..kafanızı bulandırmayayım, kıskanırsınız falan neme lazım :img-hyste )
1-nedim ağlar sızlar ( mecazi olarak da algılanabilir) bu yükü daha fazla kaldıramayacağını itiraf eder.
2-kadim, nedime her şeyi bildiğini ima eder.geçmişi unutamayacağını ama kardeşinin tükenişinede izin vermeyeceğini söyleyebilir.herşeye rağmen ben senin abinim der..
peki bunu neden yapar?
kadimimizzz canım bak saten özet de gelmedi damarımıza basma forumcak gaza gelmeyelim:img-blacktroest
bence nedim olmayabilir diye düşünüyorum nedeni çünkü o zaman süpriz olmaz bence elçin yada tahmin edilemeyecek biri olabilir gerçe yine ters köşeye yatacam ama neyse:icon_whis
Sevgili Ulkuk,
Çoğunluk olarak hastanedeki kişiyi Nedim olarak düşünüyoruz (benim de aklıma ilk Debbie'nin annesi gelmişti :icon_whis) ve gerçekten hastanedeki Nedim ise Kadimle aralarında nasıl bir konuşma geçer tahmin edemiyorum. Çünkü ben Nedim-Berrak ilişkisinde Berrak'ın Nedim'i içkiyle uyutup, durumdan faydalandığını ve o anda eve geri dönen Kadim'in de olayı o şekilde gördüğünü düşünüyorum, daha doğrusu hayal ediyorum :img-hyste Biliyorum saçma ama ihanet olayına şahit olan Kadim'in, Nedim'e bu kadar anlayışlı davranması daha saçma geliyor bana. Hele hele kardeşini sadece iş alanında kısıtlı yetkilerle çalıştırması daha saçma geliyor :img-pilot O yüzden ben geçmişteki olayları tam olarak göremeden ve öğrenemeden kesin kararlara varamıyorum :icon_whis
Ama kara kedi Nedim'in de hemencecik gerçekleri anlatmasını ve hemencecik affedilmesini hiç hiç istemiyorum. Nedim'in sürüm sürüm sürünmesini, Süreyya tarafından sırtından bıçaklanmasını, Eylül'ün bile Onu dinlememesini, Elçin annenin Nedim'e sırt çevirmesini, Kadim'in ise Nedim'e hiç ama hiç bakmamasını istiyorum, sanırım en cani ben çıktım aranızda :img-haha:
Konuyu uzatmada üzerime yoktur şimdiden söyleyeyim. İki cümle yazıp düşüncelerimi anlatamıyorum, illa uzattıkça uzatıyorum :img-in_lo Hastanede neler olur bilemiyorum demek istemiştim kısaca (kısa mı dediğinizi duyar gibiyim:img-blush)...
Bide özetçi kardeş bi zahmet geliver, Söğüt'cüğümüz seni çok seviyormuş ve seni çok özlemiş. Ben Söğüt'ün yalancısıyım :img-hyste
Sevgilerimle...
Çoğunluk olarak Nedim olduğunu düşünüyoruz. Peki hastanedeki Nedim olursa Ezo orda ne olarak bulunacak? Aralarında geçenlerden sonra Nedim'in onu yakınında isteyeceğini hiç sanmıyorum. Kadim'in arkadaşı olarak olsa..ıhh olmaz. Elçin anneye destek için olabilir bak:img-yes:
Bir iç dökme olayı daha karşısındaki uyurken olmasın lütfen. Hele bu Nedim ise asla olmasın. Hastanedeki Nedim ise iyileşsin, sonra Kadim gözlerinin içine bakarak, herşeyi bildiğini söylesin. Nedim bunu çoktan hak etti. Abisinin yaşadıklarından daha fazlasını çekmesi gerekiyor. Onun yüzüne bakamaması gerekiyor.:img-yes:
Pek bi kinci gördüm kendimi:)
valla ezonun hastanedeki nedimin yakınlarında bulunacağını sanmıyorum.
nedim ve kadim yüzleşmesi bu bölümde olur mu olmaz mı..... biz bunun hesabını yapıyoruz ama ters köşeye yatmak da var.
eğer hastaneye götürülen kişi nedim ise belki nedime ayaküstü bir müdahale yapılır gönderilir..hastanede yatmayı gerektirecek kadar önemli bir şey yoktur.
belki evde istirahat etmesi gerekir.kadim ilgilenir ama yine nedime bi şey sormaz.nedimde dayanamaz abisine üstü kapalı da olsa açılabilir.kadim de yine üstü kapalı cevaplar verir.
bu konuşma ya ikisini de rahatlatır.
ya daha derin depresif duygulara düşürür.
Söğütçüm, sen özetçiye hayran ben fragmancı amcaya... Fragmancı amcada benim favorilerim arasında.. Mesela forumcak ona alkış tutsak, tezahürat yapsak acaba daha erken ve en güzel sahnelerden bir ortaya karışık yaparmı acaba?
Hemide şöyle uzun uzun olsun...
Yaşasın özetçi ve fragmancı amcalarımız...
Ben hastanedekinin Nedim değil de Elçin anne olacağını düşünüyorum... Ezonun olmadığı bir akşam hastalanmış ve bu yüzden Ezo ve Kadim suçlu hissedebilirler kendilerini...
peki bunu neden yapar?
bence hastanedeki nedimse bile olaylar öyle güllük gülistanlık olmaz, kadim hastaneye bi gider ki, berrak bulanığının ablası olcak süreyya cadısı da orda:icon_whis
ya özetçiyle fragmancıya hayran olmak ne demek, tapıyorum ben onlara, diziyi sadece o ikisi için izliyorum:img-blush
(allah beni affetsin:))
Çoğunluk olarak hastanedeki kişiyi Nedim olarak düşünüyoruz (benim de aklıma ilk Debbie'nin annesi gelmişti :icon_whis) ve gerçekten hastanedeki Nedim ise Kadimle aralarında nasıl bir konuşma geçer tahmin edemiyorum. Çünkü ben Nedim-Berrak ilişkisinde Berrak'ın Nedim'i içkiyle uyutup, durumdan faydalandığını ve o anda eve geri dönen Kadim'in de olayı o şekilde gördüğünü düşünüyorum, daha doğrusu hayal ediyorum :img-hyste
Ama kara kedi Nedim'in de hemencecik gerçekleri anlatmasını ve hemencecik affedilmesini hiç hiç istemiyorum. Nedim'in sürüm sürüm sürünmesini, Süreyya tarafından sırtından bıçaklanmasını, Eylül'ün bile Onu dinlememesini, Elçin annenin Nedim'e sırt çevirmesi