Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 4)
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
sakin kafayla ikinci kez seyrettim 39.bölümü baştan ve fikrim sağlamlaştı sakin, yalın ve güzel buldum, paylaşmayı atladığım sahneler olduğunun farkına vardım. kadimin bir el hareketiyle Süreyyanın odaya girmesini engellemesi , Ben sevdim sözü, kardeşinin saçını yüzündeki sevgi gülümsemesiyle okşaması, Ezo'nunda mutfakta Eylüle Allah beni affetsin deyişi var güzel sahnelerdi. herşeyden öte Kadimin bu kadar üstüste gelen zor durumlar ve Süreyyayla yüzleşmek zorunda kalmasına rağmen , hatta kardeşiyle konuşurken de içinde bulunduğu sakinlik ve kendini kontrol edebilmesi güzel bir gelişmeydi . artık Ballı ağa da geliyor. kim tutar bu üçlüyü gerçekten.
kadimin bu derece sakin, kendine güvenli, süreyyaya karşı güçlü olmasının sebebi, ezonun gece boyunca kadimin yanında kalmasıydı..ezo kadime bir şekilde güven ve huzur veriyor..kadim ezoya bir şekilde tutuldu..illede aşk anlamında demiyorum .(malum ölümüne kanka oldular artık) :img-hyste
anne -oğul bağlamında elçin anneye bile bu kadar tutkun değil.
kadim zaten son derece sevgi dolu bir insan..belki bir erkekten beklenilmeyecek kadar duygulu, ince fikirli ve sevecen bir yapısı var..
ben kadimin oteli satması ile kadim ve ezo için yep yeni bir dönem başlayacağını hayal etmiştim..
yani artık işçi-işveren değil de tam anlamı ile iki arkadaş olabileceklerdi..
benim birde en cok korktugum kısım kadimin ezoya kardeşin abin varmı diye sorması ezo orda uzgun bi sekilde abim olmasını isterdim dedi ya
aha dedim kadim ya dese bende senin bi abin sayılırım işte orda biterdim Allahtan oyle bişey olmadı, kadimin ezonun ailesini ilk sorusuydu o da onemli bi detay :img-wink:
benim birde en cok korktugum kısım kadimin ezoya kardeşin abin varmı diye sorması ezo orda uzgun bi sekilde abim olmasını isterdim dedi ya
aha dedim kadim ya dese bende senin bi abin sayılırım işte orda biterdim Allahtan oyle bişey olmadı, kadimin ezonun ailesini ilk sorusuydu o da onemli bi detay :img-wink:
hepimiz biterdik ve kepenkleri kapatır giderdik heralde..
harç bitti yapı paydos..
ama kadimde o göz varmı, ölse, iki cihan bir araya gelse demez ben senin abin sayılırım lafını..git emereyi kendine abi yap der :img-hyste
aynen keske deseymiş aklıma geldi dun orda azcık kadimi rahatlatıp emre abim gibidir işte su dunyada dese de garibimizin yuzu azcık gülse..
Tüm Ezo Gelin ailesine sevgiler, selamlar...
İkinci sezon başından birkaç bölüm kaçırmanın dışında dizimizi ve sizleri izliyorum, okuyorum hayranlıkla...Ben de nacizane birkaç söz edeyim izninizle...
Burada yorumlarını çok severek okuduğum sevgili Asia, Ceva, canım Kırçiçeğim, sevgili Söğüt ve tüm arkadaşların emeklerine, yüreklerine sağlık....
39. bölüm bana da senarist değişikliğini hissettirse de bir öncekine göre daha iyi gibi geldi, ama kısaydı...ve Ezo Kadim sahneleri çok azdı gerçekten hiç kesmedi...Sevgili Ceva nın dileklerinin neredeyse hepsi gerçekleşti, 40. bölüm umarım daha dolu dolu sahneler izleriz Ezo ve Kadim le ilgili....Yine de Ballı ağa- Kadim ortaklığından ben de çok hoşlanmadım...Yüreği bu kadar yaralı bir insanın; bir de temiz sayfa açmaya çabalasa da arkasından sürükleyeceği sinsi gölgeleri olacak biriyle neler yaşayacağını merak ediyorum....Eğer bu hareketli geçeceğini düşündüğüm anlar Ezo ve Kadim i birbirine kopamaz bağlarla bağlayacaksa harika olur, tersini Sılazede biri olarak kaldıramam sanırım...
Çoğunuzun söylediği şeyleri söylemiş oldum, başınızı ağrıtmadım umarım....
yeni senarist ekibe başarılar, güzel bir 40.bölüm bizleri bekler inşallah.....
Hepinize sonsuz sevgiler....
aynen keske deseymiş aklıma geldi dun orda azcık kadimi rahatlatıp emre abim gibidir işte su dunyada dese de garibimizin yuzu azcık gülse..
eee ezo da o kadar saf değil, kadimi öldürmüyor ama süründürüyor işte..:img-hyste
emre meselesi kadime karşı ezonun elinde güçlü bir koz..
evlerinin önü mersin aman
mevlamda seni bana versin:happy0064
Bir hafta boyunca merakla bekliyoruz. Sonrası hüsran.Dizinin tadını kaçırdılar.Kadim ile Ezo'nun arasında başlayacakmış gibi görünen aşkı arkadaşlığa dönüştürdüler.
Arkadaşlığa dönüştürürken aslında geri planda aşk olduğunu veremiyorlar artık. yada vermek istemiyorlar.Şu anda benim dizide gördüğüm Ezo , Ballı arasında yada Ezo, Emre arasında ne varsa Kadim ile Ezo arasındada o var.(Yani güzel bir arkadaşlık, dostluk o kadar) Maalesef ilk günleri mumla arıyorum dizide.
eee ezo da o kadar saf değil, kadimi öldürmüyor ama süründürüyor işte..:img-hyste
emre meselesi kadime karşı ezonun elinde güçlü bir koz..
evlerinin önü mersin aman
mevlamda seni bana versin:happy0064
Mavlam seni bana versinde ki seni derken kadimi mi kastediyorsun aman kızlar duymasın baslıyacak yine -m -z kavgası :icon_whis
ya bu arada senin esprilerin lafların öldürüyo beni .. :img-icecr
gülendam83
07-11-07, 12:55
daha hiç bir yorum okuyamadım. önce kendi yorumumu yazayım sonra okurum diye düşünüyorum. şimdi düşüncelerimi yazmaya başlıyayım..
ilk olarak en çok gördüğüm şahıstan bahsedeyim meryemden. ben bu kızın ne yapmaya çalıştığını anlamadım. bide gitmiş zeyneli tehdit ediyor. yahu otur oturduğun yerde. zaten başına ne işler açmışsın. selimede diyor bitirmem gereken bir iş var. yalnız dikkatinizi çekerim bu iş seyidi öldürmek. seyitte seni bekliyordu gelsin öldürsün diye. bu konu çok uzadı. zaten meryemi görmeye tahammül etmek çok zor. bide böyle davranınca iyice sinir oluyorum. selim iyi çocuk bulabula meryemi buldu. aliden aşk bulaştı heralde:img-wink: gönül işte..:icon_whis bu işin sonunu iyi görmüyorum ama bakalım neler olacak. selim fazla kapıldı meryeme. emreyle nasıl da konuştu öyle.. aşk bulaşıcımı filan diye. meryeme sinir oluyorum ama konu garip gerçekten. düşünsenize yeni bir kalbe sahip oluyorsunuz ve onun aşık olduğu kişiye aşık oluyorsunuz. alinin aşkı bu kadar büyükmüydü ki selime bile bulaştı. geçen sezon izlemediğim için bu konuda bilgim yok. ama çok büyük olduğunu bu sahnelerden tahmin edebiliyorum. en çok merak ettiğim meryem bu durumu öğrendiğinde ne tepki verecek. dedimya çok garip bir durum. ne düşüneceğini şaşırır insan. bu arada akşam en sinir olduğum söz meryemin ikide bir ben bağa kıyıyodum demesi. neden bilmiyorum ama..:icon_whis kimseye güvenemiyomuş ya meryem hanım kendine bile.. kendi etti kendi buldu hala akıllanmadı. biran önce akıllansada etrafındakilere daha fazla zarar vermese.. kendine vermeyi göze almış hadi..:icon_whis
ballı ağa ve nur çok tatlılar. yani benim hoşuma gidiyor onları izlemek. ballı ağa zaten müthiş:happy0064 nura söyledikleri de çok güzeldi..:img-in_lo gayet iyi gidiyorlar...:happy0064:happy0064:happy0064
2. sezon başından beri hiç kaçırmadan izliyorum diziyi.ilk sezonla 2.sezon arasında dağlar kadar fark var ve bu ilk sezon izleyicilerinin pek hoşuna gitmiyor olabilir ama ben yeni bir dizi izlemeye başladığım ne Nurgül-serhat gibi 2 başarılı oyuncuyu izlediğim için çok memnunum.
bölüm yorumuma gelince;
Ezo ile Kadim arasındaki çekişme,patron-işçi ilişkisi çok hızlı bir şekilde yol katetmişti.Kadim gibi kadınlara güvenmeyen ve bilinçaltında onlara nefret duyan birisi için çok hızlı bir gelişmeydi Ezo'ya hatta kendine bile itiraf edemediği aşk duygusu.Ezo da kendisinin de dediği gibi işlerinin ,özel hayatının istemeden de olsa çok içindeydi ve bu da dizinin inandırıcılığını yitirmeye başlayacaktı.herkes Kadim-Ezo aşkı izlemek istiyor ben de öyle ama her yere beraber gitmeler,yanyana olmalar,her olayın içinde Ezo'nun olması diziyi sıkıcı hale getirecekti.Temel'le Fadime'ye döneceklerdi.Senaristler tan zamanında frene bastılar diye düşünüyorum.Şimdi biraz daha kavuşamayan aşıkları izlemek daha keyifli olacak.hem daha Ezo'nun kılık kıyafeti biraz daha değişmeden bu aşkı başlatmazlar diye düşünüyorum.
gülendam83
07-11-07, 13:18
kutsal usta ve elçin anne cephesine gelecek olursak. ikisine de bayılıyorum.:happy0064 hele elçin anne bir insan bu kadar sıcak ve içten gülermi? gülüyor işte.:img-wink: onu izlemek ayrı bir zevk. kutsal usta elçin annenin eline dokunduğunda nasıl da:img-blush:img-blush... masada konuşmak isteyince elçin anne bişey diyecek diye korktum. konu farklıydı malum ama o ne anladı.:img-yes: nasıl da bekliyor bir ışık. :img-in_lo elçin annenin beklentisi kutsal ustanın dediği konunun gölgesinde kaldı gerçi ama.. bu kutsal usta da herşeyin farkında da kendini ağırdan mı alıyor yoksa hiç bir şeyin gerçekten farkında değilmi? hem elçin anne konusunda hemde eylül.. eylüle bu hafta çok kızdım. aşkın gözü kördür dedikleri bu oluyor heralde. eylülünki daha da fazla o ayrı. hemen ezoya da öyle bir laf ettiki. yani hiç söylenmemesi gereken bişey. ayrıca ezo ve eylülün durumu çok farklı. çünkü nedim ve kadim çok farklı. ezonun da bu lafın üstüne yaptığı hareket çok saçmaydı ama o söz üzerine verilebilecek bir tepki.. kutsal ustanın eylülün nedime duyduğu andaki tepkisinden şüphelendi ama konduramadı sanki kızına.. eylül bu işin sonunda çok üzülecek ama kaşınıyor yani.. hastanedeki halini de izlerken dedim yazık...
merhaba herkese
çok çok üzgünüm akşam herkesi uyuşturmuşlar.kim ne diyor kim ne yapıyor belli değil.anlamsız konuşmalar manasız bakışlar yeni bir konsep olmuş hayırlı olsun vatana millete.
Bende bir gariplik var galiba:icon_whis Neden ben beğenemedim geçen akşamki bölümü. Değerlendireyim belki anlarım neden beğenmediğimi.
Ezo-kadim sahneleri yoktu ki nasıl beğenebilirim. Her ezo-kadim sahnesi bol müzikli, eski sıcaklığı yansıtmayacak kadar soğuk ve donuktu. Adamakıllı sahne görmedim ki beğenip de değerlendireyim. Şimdi düşünüyorum da birçok kişi çok değil geçen bölüm kadim-ezo sahneleri az deyip ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Yeterince hissedememişlerdi bazı şeyleri. Dün akşam hissedecek ne vardı? İlk defa sıkıldım yeni sezondan dizi izlerken. Reklamlarda bile kanal değiştirmeyen ben kanal değiştirdim. Yeni senaristlerin geldiği o kadar belli oluyordu ki. Sanki büyüsünden birşeyler kaybetmiş. Bir eksikler var bunun tam olarak ne olduğunu dile getiremiyorum ama yeni halinden memnun değilim. Beni ezoya çeken bazı şeyler kaybolmuş. Bol bol eskiye dönüş yapılmış, eskiler kurcalanmış, benim tanıdığım şovalye kadim süreyya'ya pabuç bırakmış yenilmiş oteli satmaya karar veriyor. Benim tanıdığım kadim bu olamaz. Benim tanıdığım ezo-kadim çifti bu olamaz. Benim tanıdığım ezo kim ne derse desin arkadaşını bırakmaz. Benim tanıdığım kadim ezoyu bırakmaz. Üzülmesine dayanamaz. Oysa hastanede ezo üzüldüğünde peşinden bile gitmedi. Yeni senarist eylül- nedim aşkına yoğunlaşacak belli. O yoğunlaşadursun ve ben eski ezo gelin dizimi geri istiyorum. Yeni başlayan sezon yenilikten çıkıp eski diziye dönmeye başladı ve ben dün akşam hiç tat alamadım. Sadece ben mi öyleyim diye kardeşime baktım. Dizi olarak sadece ezo gelini izlerken dün akşam o da sıkıldı. Birşeylerin eskisi gibi olmadığının o da farkındaydı. Senaryo iyi olmayınca oyunculara yeterince şans tanınmazsa insan izlerken sıkılıyormuş onu farkettim dün gece mağlesef. Biraz uzun oldu ama çok dolmuşum kusura bakmayın.
gülendam83
07-11-07, 13:58
gelelim ezo ve kadim sahnelerine.. bir kere çok azdı. sanki dizinin başrol oyuncusu meryem gibiydi dün akşam. işlerinin yoğunluğundandır diyip görmezden gelelim hadi.. ama ne kadar görmezden gelirsek gelelim değiştirilemez bir gerçek varki artık hiç birşey eskisi gibi değil ve olamıyacakta. bu demek değil ki çok kötü hiç beğenmedim ama biz 5 6 bölüm öyle bir ezo gelin izledikki özlemini derinden hissedeceğimiz sahneler vardı. ezo kadime kadim de ezo ya o kadar güzel sözler söyledilerki. ben senin canını acıtmam.. biliyorum..:img-in_lo hatırlamak için önce unutmak gerekir ben sizi unutmak istemiyorumki..:img-in_lo ne sözlerdi ne sözler. bunlar hiç yaşanmasa şu durum normal olabilir ama bu kadar şeyin üzerine bu ne demek şimdi.. anlam veremiyorum. aralarında olan ve bizim bunu iliklerimize kadar hissettiğimiz çekim yok oldu bir anda. beni bu diziye bağlayan en büyük şey kimi zaman birbirlerini iğneledikleri kimi zaman kızdırdıkları kimi zaman ağlatıp kimi zaman güldürdükleri kimi zaman kaçamak sevgi dolu bakışlarıydı. nerde şimdi bunlar. elçin anne hastanede nasıl da bakıp anlamıştı olayı. ne oldu bu duruma neden rafa kalktı. eylül bile farkında diğerleri neden hala bu şekilde. sanki öyle bir duruma geldiki dizi. kadim doktor emre gibi oldu ballı ağa gibi. gerçekten sadece dost ve arkadaş.. bir aşk vardı ortada. ne şimdi bu. acımasız olmak istemiyorum gelinen durum eski sahnelerden önceki sahneler olsa normaldi ama o sahnelerin üzerine bu durum. bilemiyorum. birşeyler eksildi. bu da beni üzüyor. izlerken farkedilmeyecek gibi değil bu durum. yanlış anlaşılmasın sahneler kötü değil gayet iyi ve mantıklı sorun sadece şu ki. yaşanılan olaylar hiç olmamış gibi oldu. eğer o bahsettiğim sahneler olmasaydı çok normaldi ama olan olaylardan sonra bu geriye gidiş hiç normal değil.. inşallah birileri bu yazdıklarımızı okuyordur diyorum ben... ve umudumu kaybetmek istemiyorum bu konuda..parantez içinde birde şunu belirteyim yorumuma devam etmeden önce ben bir sılazedeyim. bir sıla vardı sonra birden değişti geçiş dönemi diyip haftalarca bu dönemin bitmesini bekledik şimdi düzelir biraz düzelir ve sonunda izleyicilerde büyük bir soğukluk oluştu. aynı durumun burdada olmasını istemiyorum...
son olarak son sahne de iyiydi. ezo halletti işi. kadim bu durumda reddetmez heralde bu teklifi.. şimdi olaylar farklı bir boyuta taşınmış oldu. yollar daha çok kesişmiş oldu böylece.. önümüzdeki bölümler çok daha iyi olur inşallah. bekleyelim görelim..:img-wink:
birde jenerik görüntüleri değişmiş dizi başlarken çok da iyi olmuş çok beğendim. fakat müziğin seyri o görüntülere uymamış.. acilen güzel canalıcı bir müzik lazım diziye. bu dediğim de müzik kötü demek değil. haddime mi düşmüş. arif sağ çok güzel yapmış türküyü. sadece şuanki ezo gelin formatına uygun değil..
nacizane düşüncelerim bunlar. inşallah herşey çok güzel olur. bütün ekibe başarılar. :happy0064:happy0064:happy0064
sevgilerimle...
gülendam83
07-11-07, 14:02
bir şeyi yazmayı unutmuşum şimdi aklıma geldi onu da yazayım. kadim oteli satmaya karar verdiğinde ezonun odaya gelip söylediği sözler çok iyiydi. özellikle kuyudan sesiniz geliyor demesi. benzetmeler çok güzeldi. dün akşamın en beğendiğim replikleri orada söylenenler..:img-wink:
birde nedim amma yüzsüz çıktı. bu kadarını da beklemiyordum. pes diyorum kısaca. o kadar yaptığının anlaşılmadığını mı düşünüyor anlamıyorumki. öyle bir abiye bu yaptıkları. bu kadar karakter eksikliği olduğunu tahmin etmemiştim..:icon_whis
Arkadaşlar reytinglere bakan oldu mu? Fena değil...
TOTAL
1 BINBIR GECE [NET] KAND 14,80 34,90
2 LIVERPOOL-BESIKTAS [NET] STAR 11,80 33,00
3 EZO GELIN [NET] SHOW 7,10 16,90
AB
1 BINBIR GECE [NET] KAND 21,20 50,30
2 LIVERPOOL-BESIKTAS [NET] STAR 12,10 31,40
3 BINBIR GECE (OZEL) [NET] KAND 9,70 25,40
4 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 7,00 21,20
5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,80 20,50
6 SESSIZ FIRTINA [NET] KAND 6,40 18,50
7 SPOR GUNDEMI KAND 5,70 15,50
8 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET] ATV 5,20 21,90
9 VAR MISIN YOK MUSUN [NET] SHOW 5,10 19,60
10 EZO GELIN [NET] SHOW 5,10 12,50
Size de oldu mu? Bölüm başladı ve ben gülmeye başladım.:) ama öyle böyle değil..gerçi istediğimiz oldu. Bölüm bittiği yerden başladı ama ne bileyim..nasıl olsa başlamayacak diye, bölüm isteklerinde fazladan bir madde olması için konulan bir istek olunca..e bölüm de kaldığı yerden başlayınca haliyle tepkide garip oldu. Sahi yönetmen bize bir şeyler demeye mi çalışıyor?
Kutsal Ustaya çok kızdım ben. İkidir yapıyor bunu. Elçin anne ne yapsın. Bakıyor karşısında konuyu nasıl açacağını bilemeyen, yeni yetme gençler gibi söze giremeyen biri var. (zamane gençlerinden bahsetmiyorum tabi:) onların zamanındaki gençlerden bahsediyorum) e o da hissetmiş bir şeyler, hatta rüyasını bile görmüş:) bu konunun dile gelmesini istiyor..alıyor eline sazı. Başlıyor cesaret vermeye..de duydukları yine istedikleri değil..yine Elçin annemiz heyecan yaptığıyla kalıyor. En çok otelin satılmasına mı kızdı? Yoksa yine yanlış anladığına mı? Ben çözemedim:) “siz içseniz de, içmeseniz de ben kahve yapmaya gidiyorum” git tabi Elçin annem git…:)
Kutsal Usta, evlenme teklifi yapacağı zaman olurda yine söze nerden başlayacağını bilemez bir tutum içinde olursa, Elçin anne yardım etmez bu defa:img-yes: altından başka şeyler çıkıyor hep. Elçin annenin beklemediği bir zaman olsa ne güzel olur..o anki yüz ifadesi izlenmeye değer sahnelerden olacaktır bu kesin.
Meryem Hanım, ki dün akşam onu izlerken bana, tam hanım ağa olur bundan dedirtmiştir. O nasıl kendine güvendir. Ölüme bu kadar yaklaşıp, geri dönmek insanda var olan psikolojik bozukluğu bu kadar etkiler mi? Dr. Emre ile seanslar iyi gitmemiş galiba. Yoksa bizim mükemmel genç mükemmel değil mi? :icon_whis Görünen ve benim düşüncem Meryem Hanımın psikopata bağladığıdır.:) nerden çıktı bu intikam yeminleri. Hayır, isterim Seyit’i ortadan kaldırsın. Hem kendine, hem bize iyilik yapsın ama bu daha fazla sahne demek. Başrol oyuncularından fazla sahnesi olması da biz ekran başındakilerin, onun hakkındaki düşüncelerin de psikopata bağlamasına sebep oluyor. İstediği başrolse..e zaten başrol oyuncularından daha fazla sahnesi var. Niye bu hırs anlamadım ki..ama bak oyuncuya lafım yok..benim derdim karakterle.
Seyit, çim Seyit,..dün akşamda onun hakkındaki düşüncemi yazmıştım gerçi.. kaldığı yerde unutulmasını, kaldığı yerin anahtarını ele geçirip denize atmayı öneriyorum. (Sinopem, deniz yetmez, gönderin bana, okyanus bana yakın ben oraya atacağım dedi. Onu mu kıracağız. Hele bir ele geçirelim). Bu hem Seyit, hem bizim iyiliğimiz için valla bak…Diziye maalesef yeni girecek mafya elemanlarıyla da uğraşmamış oluruz. Fena mı olur.:img-blush
Ezo’nun, boşboğaz Eylül tarafından çocukça bir kızgınlıkla söylediği söz üzerine Kadim ile arasına mesafe koyması sayfa gelenindeki yorumlara bakılırsa kendi için hiç iyi olmadı.:) bu mesafe devam ederse Eylül Hanım işin yaş..bu sayfa bunu unutmaz.
Ballı Ağa-Nur birlikteliğine sırf Ballı ağanın mutluluğu için ses çıkarmıyorum..sanki bana ne oluyorsa..ne biliyim. Nur’un sevgisi bana gerçekçi gelmiyor.
bitmedi:img-blush
^^hawksun^^
07-11-07, 14:20
Dün seyredebildiğim tek bölüm burasıydı. Ezo bence etrafın ne dediğinden, diyeceğinden korkusundan değil, kendi hislerinden korktuğu için bu bahanenin arkasına saklanıyor.
Daha öncekiler de, kendini savunmaya ihtiyacı yoktu, çünkü zaten arkadaş olarak görüyordu onları. Ama şimdi kendi duyguları (her ne kadar, henüz itiraf etmese de kendine) var işin içinde. Arkadaşız sadece, diye savunamayacak, kimseye, çünkü öyle olmadığını hissediyor.
Olaylar öyle çabuk gelişti ki, Kadim'le bu kadar yakınlaşabileceğini tahmin etmiyordu. İşler bu boyuta gelince bence korktu. Kadim'in onunla 'sevgili' olmayı isteyebileceğine, hiç ihtimal verdiğini sanmıyorum. O yüzden geri çekilmesi gerekiyordu. Eylül bahanesi oldu. Çevreye veya Kadim'e karşı değil aslında, kendi duygularına, hislerine ket vurmaya çalışıyor.
Eylül'e Nedim'le aralarındaki sorunun sadece statü olduğunu anlatmaya çalışmasının da, bence tek nedeni, Nedim'in aslında nasıl birisi olduğunu anlatamayacak olmasından kaynaklanıyordu. O'na Nedim senin sevebileceğin birisi değil, Abi'sinin kuyusunu kazıyor, diyemeyeceği için, en mantıklı bahneyi öne sürdü.
süpersin elmas ne diyim yani bana da çok mantıklı geldi o geri çekiş...bu demektir ki ezo kendiden kaçıyo etraftan değil. korktu resmen aşık olduğunu itiraf etmekten kendine...çok abuk bi cümle farkındayım ama anladınız siz onu...elmas daha iyi anlatmış
mavi deniz canım barış pirhasan bana sorarsanız oya yücel ve yazı gurubundan çok daha yeteneklidir tek başına. şöyle ki yazdığı film senaryoları tüm eleştirmenlerin en svedikleri filmlerin senaryolarıdır. sıralam yapılmıştı hatta bi ara hep barış pirhasanın senaryosunu yazdığı filmler hele o da beni seviyor ah belinde... oya yücel yazı grubunun en güzle tarafı espri anlayışlarıydı bence ve romantizm anlayışları da eklenebilir buna tabi ama diyaloglar da bi sahtelik bi saçma sapanlık olduğu da yadsınamaz ama onun da bi stil gibi sundukları için bilerek yapılıyomş gibiydi ve başarılıydı. bence de tam bir geçiş bölümüydü haftaya için çok umutluyum ben en azından meraktayım
senaryo daha oturaklı ve inandırıcı bi hale girince bence oyuncular da daha isteyerek oynuyolar... ümit çırak gibi adamlar kaynamıyo böylelikle neydi ama dün öyle gollumun smegalından tadmamışı:img-icecr
nurgülüm çıtı pıtı bukalemunum yine çok doğaldı doğaçlamalarıda gözden kaçmadı döktürmüş yine
meryemden böööö geldi nuru oynayan kadının oyunculuğunu hiç samimi bulmuyorum çok abartılı ama ahmet mümtaz olağanüstü doğal
serhatın sahnesi de azdı ama gözleriyle fazladan şeyler anlattı.
TEK ELEŞTİRİ EZO VE KADİM SAHNELERİ DAHA DOYURUCU OLSUN(çok demiyorum ,bakın)
Hangi arkadaş yazmıştı tam hatırlamıyorum ama şöyle birşey yazmıştı. Kadim ve Ezo arasındaki arkadaşlık, dostluk her neyse çok hızlı gelişti dedi. Şu an duraklama döneminde diye yazmış.. Bencede doğru. Şimdi Ezo ve Kadim'in aralarındaki ilişki her neyse kendi içlerinde sorgulama dönemi başladı. Bizlerde bunu sanırım Otel'in mali krizinde, Ezo'nun değişikliğe uğramasıyla vs. izleyeceğiz.
Şimdiye kadar hep Ezo Kadim'in yanında yer aldı. Artık Kadim'in Ezo için birşeyler yapma zamanı geldi. Belki onun hayatını kurtararak (bu arada Ezo'nun kendisi için ne kadar önemli olduğunu ve hayatındaki yerini anlayacak)
Ben sabırsızlıkla bekliyorum...
Kadim sabır taşı mıdır? Yakında çatlar mı? ciddi ciddi soruyorum. Her ne kadar istemeden de olsa bir insanın ölümüne sebep olmuş, bunun acısını hep çekecek, anlıyorum. Süreyya’ya karşı toleransı da bundan ama senin hayatını cehenneme çevirmeye yeminli birine gösterilen bu sabır…beni aşar. Kadim’in hareketlerinden, kendini onu ezmeye hakkı varmış gibi gören Süreyya’nın edasını izlememiz de cabası. Kadim’in, “uyuyormuş..rahatsız edilmesini istemiyorum” dediği anda Süreyya’nın yüzünde beliren ifade işte bu dedirtti..ilk başta gösterilmesi gereken tepki de budur. Silkelen ve kendine gel..
Süreyya’nın, hani Kadim’in “hep kanadım” sözünü tescil etmek istermiş gibi sapladığı hançeri çevirip durması “peki seni seviyor muydu?” sözüne karşılık “ben onu seviyordum benim için önemli olan bu.” (bu haftanın repliği budur benim nazarımda) çok çok güzeldi ve biz ekran başındaki bayanların yine bu söz yüzünden dağıldığı da aşikar ama yeter mi gerçekten?
Ve yine Süreyya’nın “ama onun daha çok sevdiği birileri vardı galiba, ne dersin?”sözünden sonra Kadim’in, gözlerinde beliren acı çok ama çok fazlaydı. Süreyya, Kadim’in canını yakmaya gerçekten başarıyor..E bu da bizim Süreyya ile ilgili planlarımızın inanılmaz çeşitlilik göstermesine sebep oluyor.:)
Onlarca filmde, onlarca dizide izlemişizdir. Sınıf farkı çatışmasının aşk denen duyguya yenilmesini..en güzel aşkları anlatmıştır bu filmler, diziler bize..olan biz hayalperestlere olmuştur. Orası ayrı tabi:)…bugünde izlediğimiz aynı konu ve bizimde istediğimiz yine aynı, beraber bu zorluğun üstesinden gelmeleri.
Bir yanım haklı diyor Ezo’nun davranışına, kendini geri çekmesine ..öyle ya en yakın bildiklerinden biri böyle düşünürse, başkaları ne düşünür..ki düşünülenlerin gerçeklik payının da bilincine varıyor yani hissettiği duyguların farkına varıyor. Bu onu korkutuyor. Bir yanımda, hayatını başkalarının isteklerine, ne söylediklerine kulak vererek yaşarsan, korkarsan bir gün geriye dönüp baktığında hayatın keşkelerle dolu olduğunu görüp üzülürsün, haksızsın Ezo diyor ama Ezo bu rahat durmaz, duramaz ki bunun ilk örneğini gördük bile..Yalnız seninle özel bir şeyler paylaşmak istiyorum diyen ve her halinden sıkıntılı olduğu belli olan, üstelik onun yanında olacağına söz verdiğin insanı bir defa bile aramaz mı insan yahu..çok ayıpladım seni Ezo bilesin..:img-yes:
Onunla ilk defa bir şeyler paylaşmak isteyen Kadim’i, “Ben galiba fazla burnumu soktum sizin işlerinize” diyerek, ilk karşılaştığı engele boyun eğerek onu hayal kırıklığına uğratan Ezo, otelin satılacağını duyunca hemen eski Ezo oldu bile. O ne güzel bir benzetmeydi. Hz. Yusuf ..hani şu yakışıklılığı…
En son sahne çok tatlıydı..Ezo’nun “uyku tutmadı sabaha kadar düşündüm” Kadim’in de “ne düşündün sabaha kadar”derken ki bakışları harika...gözlerinin içi parlamış.. birde, birde ”kaç para lazım sana” sözüne Kadim’in, “ne” deyişi de çok tatlı..ama Ezo’nun, “parayı buldum” sözünden sonra Kadim’in bakışları hiç hayra alamet değil.
yine bitmedi:img-blush
Mavlam seni bana versinde ki seni derken kadimi mi kastediyorsun aman kızlar duymasın baslıyacak yine -m -z kavgası :icon_whis
ya bu arada senin esprilerin lafların öldürüyo beni .. :img-icecr
ekmek mushaf, kağıt helva falan şettirsinki kadim ezoya söylerken duydum ben bu türküyü..ben masumum..siz fenaaa..:img-polic
bi m harfini bile bana çok görüyosunuz..
burnu fındık, ağzı kayfe fincanı
şeker mi şerbetmi bal acem kızı..
Oya Yüce Yazım Grubuna bize izlettirdikleri o unutulmaz bölümler için çok teşekkür ediyorum. Yazdıkları dizi senaryolarının takipçisi olmaya devam…yalnız olan bizim Feray’a oldu. Bir daha göremeyeceğiz.:icon_sorr
Yeni senaristlerimize de hoş geldiniz diyorum. İlk bölümleri oldukları için fazla üstlerine gitmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Artı Nurgül Hanım’ın geçen haftaki yoğunluğunu da hatırlayın..ve onlar yazsa bile olamazdı beklediğimiz sahneler.
Şimdi geleyim ne gereği vardı bu sahnelere, olmamış beğenmedim dediklerime…
* Ezo neden Eylül’le beraber hastaneye gitmedi? Bekleme salonunda bekleyemez miydi?
* Ezo’yu, takip eden adamın amacı neydi? Biz niye dakikalarca bu gereksiz sahneyi izledik?
* Cafe’de oturanların zeka yaşı kaç? bu sahne fazla yapaydı. Ezo’nun orda kendine duyduğu güvene de hayran kaldım. Hele elinde elma suyu, telefonda anlattıklarına kahkaha attım. Bir Ezo gelinde geçmemişti şu facebook…
* Seyit’in, sahnelerinin uzunluğu beni delirtti. Ne gereği var bu sahnelere anlamıyorum. Kendi yetmiyor birde yeni mafya bozuntularını da getiriyor diziye..Lütfen bu dizi mafya dizilerine dönmesin.
* Jenerik yazıları neden bu kadar hızlı geçiyor? Senaristerin isimlerini okuyamadım da..
Asia'cım ve Pelin'cim benim acilen göz doktoruna gitmeye ihtiyacım var sanıyorum.:img-yes: Ne kadar dikkat ettiysem de yine göremedim ben o çamurlu paçaları ve ayakkabıları. :) eğer öyleyse tebrik ediyorum.
bitti..rahat olabilirsiniz artık. :)
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Öyle bir ses tonu ve bakışla söyledi ki bunu bende aynı şeyi düşündüm.
Söğüt'ün, dediği gibi söylemez öyle birşey ama ne bileyim o sahne bir garipti.:)
Tüm Ezo Gelin ailesine sevgiler, selamlar...
İkinci sezon başından birkaç bölüm kaçırmanın dışında dizimizi ve sizleri izliyorum, okuyorum hayranlıkla...Ben de nacizane birkaç söz edeyim izninizle...
Burada yorumlarını çok severek okuduğum sevgili Asia, Ceva, canım Kırçiçeğim, sevgili Söğüt ve tüm arkadaşların emeklerine, yüreklerine sağlık....
39. bölüm bana da senarist değişikliğini hissettirse de bir öncekine göre daha iyi gibi geldi, ama kısaydı...ve Ezo Kadim sahneleri çok azdı gerçekten hiç kesmedi...Sevgili Ceva nın dileklerinin neredeyse hepsi gerçekleşti, 40. bölüm umarım daha dolu dolu sahneler izleriz Ezo ve Kadim le ilgili....Yine de Ballı ağa- Kadim ortaklığından ben de çok hoşlanmadım...Yüreği bu kadar yaralı bir insanın; bir de temiz sayfa açmaya çabalasa da arkasından sürükleyeceği sinsi gölgeleri olacak biriyle neler yaşayacağını merak ediyorum....Eğer bu hareketli geçeceğini düşündüğüm anlar Ezo ve Kadim i birbirine kopamaz bağlarla bağlayacaksa harika olur, tersini Sılazede biri olarak kaldıramam sanırım...
Çoğunuzun söylediği şeyleri söylemiş oldum, başınızı ağrıtmadım umarım....
yeni senarist ekibe başarılar, güzel bir 40.bölüm bizleri bekler inşallah.....
Hepinize sonsuz sevgiler....
Hoşgeldin Meden:happy0064
Bu dizide hiç istemediğimiz bir şey oluyor malesef..dizideki mafya ağırlığı olacak gibi ve böyle işlerle alakası olmayan Kadim'de kendini bu işin ortasında bulacak.
Yeni senaristlerden ricamız bu işi abartmamaları. Dizide ki heyecanı bu şekilde yakalayamazsınız. Siz bize bol bol Ezo&Kadim sahnesi verin bakın neler oluyor bu sayfada..mafya çoğaldıkça keyif azalacaktır.
Ezo'nun kardeş gibi sevdiği insanlar olabilir , ama kendi kanından , canından olan bir kardeşi yok. Ne kadar anlamaya da çalışsa kadim'in o noktada yaşadığı karmakarışık duyguları analiz etmesi zor. Herhalde Kadim o soruyu sorarken amacı oydu ve sonunda dediği kimbilir cevabıyla içindeki yarayı su üstüne çıkarmış oldu. Tek olmak mı, kardeş olup böyle bir durumda olmak mı iyi? bir yanda sana devamlı ihanet içinde bulunan bir kardeş ki sen o kardeşi küçüklüğünden beri hep koruyup kollamışsın, hatta hatalarını üstüne alıp onu hep suçlamalardan korumuşsun, şimdi de onu hastanede biliçsizce yatarken görünce, gene herşey affediliyor bir anda. Elçin anne kaç defa dedi ya, ""ne yaparsa yapmış olsun, o senin kardeşin, onu hep koru ve kolla". bence bu kadim için ağır bir yük haline gelmişti, geçmişte yaşananlardan dolayı kendi sağlığını bozacak kadar. fakat hastanedeki bu sefer soğukkanlı ve güçlü bir tavır sergiledi.
forgetmenot
07-11-07, 15:02
bence bu kadim için ağır bir yük haline gelmişti, geçmişte yaşananlardan dolayı kendi sağlığını bozacak kadar. fakat hastanedeki bu sefer soğukkanlı ve güçlü bir tavır sergiledi.
Eee artık Kadim yanlız değil!Yanıbaşında Ezo'nun arkadaşlığı,sevimliliği,sıcaklığı ve her şeyden önce 'ilgisi' var!Ezo Kadim için her şekilde tam bir 'okul' oldu.Garibim Kadim'e her gün bir sınav(duygularını ifade edebilme,insalcıllaşma,manevi değerlere dayanan arkadaşlık tesis etme dersleri vb) var.Her gün imtihanda çocukceğiz!!
sanırım hiç kimse bahsetmemiş dunden kalan en hosuma giden sahne kadimin oteli satmaya karar verdigi kısımdaydı,
yanındaki avukat mı neyse teşvik cıkacak nedim bey ilgileniyo dediginde nasıl da savundu kardeşini pek hırcınlasmadan bilirsiniz devlet işi olmayacak tedbirimi alayım vs.. dedi
orda bittim kadim bi kat daha buyudu gozumde
merhaba arkadaslar
burda yoktum bir zaman diziyide izleyemedim maalesef..
umarim güzel bir bölüm olmustur ..ve sizin yazdiginiz yorumlardan senaristlerin degistigini görüyorum..
bu diziyi ne sekilde etkiler bilmiyorum ama bizim kisa süreli bir adapte sorunu yasayacagimiz kesin..
ceva canim yorumunu okurken oya yücenin diziden ayrilmasiyla ferayi artik göremeyecegimizi yazmissin ..
belli olmaz profesyonelce bakilirsa belki devam eder dicem ama bu cok zor
ve ne gariptir ki iyiler birer birer diziden ayrilip, gözden kaybolurken (bak:eski mahalleliler ve feray)
yavas yavas kötüler diziye dahil oluyor süreyya,seyit ve simdide numan denen o buzdag girdimi gecen bölümden diziye gelecegini belli etmislerdi birde o ..
dedikleri gibi aktion olayina giriyoruz artik..
ask bu karmasalikta ne kadar güclü kalir kendini bize ne kadar gösterir bunu bilemicez ..
ama kesin olan birsey var ki oda bizim asktan baska birsey görmek istemedigimiz ..
yazilacak bir sey yok ..hem fazla kalamiyorum dersimi bitirmem gerek yoksa birilerinden fena halde azari isiticem
basta da rozi canim senden cok ama cok özür dilerim...
tekrar görüsürüz arkadaslar..bye
ezo'nun kadim'den bir eylül'ün lafıyla ayrılması onunda kendi duygularının farkında olduğunu gösteriyor. çünkü emre davete götürürken dr.emre benim dert babam diyerek kimsenin ne dediğine bakmadan gitmesi bunu gösteriyor.
kendi hislerini biliyor ve yakın oldukca daha da artacağından korkuyor. :img-yes: ama ezo bu uzak durmayıda beceremiyor...
hayırlı olsun yeni senaristimiz senaryo doktoruymuş nasıl belli oluyor.e nede olsa ameliyat öncesi bütün tetkikleri yapmıştır. hastalığın teşhisi belli adı:aşk uygulanacak tedavi yöntemide ona göre olsun.yakın takip doktorum sana güveniyoruz anahtar sende,bizleri yetim bırakma
^^hawksun^^
07-11-07, 15:30
aklıma geldi dün ezo kafede oturmuş ağa ağa meryemle konuşurken telde( çok doğaldı öpesim geldi ) ömerden bahsetme şekli de ayrı komediydi.zaten facebookdan bahsederken bizim oralarda yoktu kayıplarını buluyolarmış dedi olsaydı ömeri bulurdum hemen amaaaaa şimdi olsa aramam neden (zeki : neden) içimden gelmiyo ....diyişi allahım ya öldüm gülmekten...ezoya burdan annen seni doğurduktan sonra bal küpüne mi düşürdü demek istiyorum tabi onu da yanlş söylemediysem:icon_whis
kadim buna aşık olmaısn da napsın ya tatlandırıcı değil bildiğin şeker bal:img-icecr
sanırım hiç kimse bahsetmemiş dunden kalan en hosuma giden sahne kadimin oteli satmaya karar verdigi kısımdaydı,
yanındaki avukat mı neyse teşvik cıkacak nedim bey ilgileniyo dediginde nasıl da savundu kardeşini pek hırcınlasmadan bilirsiniz devlet işi olmayacak tedbirimi alayım vs.. dedi
orda bittim kadim bi kat daha buyudu gozumde
Kadim zaten her yaptığı davranşıta daha da büyüyor . her ne kadar haketmese de Nedim , Kadim her ne şekilde ve durumda olursa olsun onu korumayı sürdüryor. Fakat kendi içinde affedebiliyor mu, bunun tahlillerini önümüzdeki bölümler gösterecek. Ezo'nun anlattığı Hz.Yusuf hikayesinde dediği gibi bakalım Kadim ne yapmaya karar verecek.
^^hawksun^^
07-11-07, 15:33
ezo'nun kadim'den bir eylül'ün lafıyla ayrılması onunda kendi duygularının farkında olduğunu gösteriyor. çünkü emre davete götürürken dr.emre benim dert babam diyerek kimsenin ne dediğine bakmadan gitmesi bunu gösteriyor.
kendi hislerini biliyor ve yakın oldukca daha da artacağından korkuyor. :img-yes: ama ezo bu uzak durmayıda beceremiyor...
süpersin ö dilek tam da bi örneğe ihtiyacımız vardı elmasın teşhisinden sonra... emreyle kol kola giderken bunları düşünmedi çünkü kimseden korkmuyo ezo ama kadime aşık olmaktan olduysada buna inanmaktan korkuyo kaçıyo işte
herkese merhaba ...
şu an o kadar canım sıkkın ki..hala şoktayım...biz dizide bazı şeyler değişsin istedik...sağolsun yapımcılar dizininin -benim için- en önemli seyredilme sebebi olan senaristlerini değiştirmişler...(üstelik değiştirilecek o kadar çok şey dururken)Oya Yüce'nin o harika şiirsel repliklerini izleme zevkinden bizi mahrum bıraktıkları için yapımcılara çok kızgın ve kırgınım...bilmiyorum ya...akşamki bölümden ben hiçbir zevk alamadım...hatta ilk defa bir ezo gelin bölümünü(tabi 2. sezon) sıkılarak izledim...bir arkadaşın dediği gibi dizinin büyüsü bozulmuştu sanki...sıradanlaştı...diğer dizilerden hiçbir farkı kalmadı...
mesela hastane sahnesi....
Ezo, Elçin annenin sözüne niye alındı kızdı gitti...üstelik Kadimin tepkisi...arkasını döndü oturdu...peşinden gitmedi...
Eylül le hemşirenin muhabbeti..ay seni çok sevdim..ben de sizi.. bir eski Türk filmlerindeki gibi "sizi çok sevdim amcacığım, size baba diyebilir miyim?"demedikleri kaldı...
hele o kafe sahnesi...abartı ötesiydi...niye o kadar güldüklerini ben şahsen anlamadım...köyden indim şehire muhabbeti miydi yani...
Gözünü budaktan sakınmayan Ezo nun Kadime otel odasında "yardımına ihtiyacım var "dediğinde verdiği cevaba ne demeli...üstelik geçen hafta " ağlayacak bir şeyleriniz de mi yok...ağlayın ben dinlerim" dedikten sonra...
valla arkadaşlar...ilk defa bir ezo gelini tekrar izlemek içimden gelmedi(üstelik önceki haftalarda tekrarını izlemek için can atarken...)
artık salıları iple çeker miyim bilmiyorum...!!!
bu arada Oya yüce yazı grubuna sonsuz teşekkürler...bana -kısa da olsa-o harika duyguları yaşattıkları, aşka olan inancımı tekrar kazandırdıkları için...
...ilk defa bir ezo gelini tekrar izlemek içimden gelmedi(üstelik önceki haftalarda tekrarını izlemek için can atarken...)
bu arada Oya yüce yazı grubuna sonsuz teşekkürler...bana -kısa da olsa-o harika duyguları yaşattıkları, aşka olan inancımı tekrar kazandırdıkları için...
Sevgili neslibey, bence senaristimize bir fırsat vermeliyiz. Şu an Ezo'nun kendi iç hesaplaşması var BENCEEEE.. Yukarda arkadaşlarda yazdılar. Ezo Emre'den dolayı rahattı. Ama şimdi kendi de adını koyamıyor bu arkadaşlığın. Ama ben son sahnedeki Ezo'nu samimiyetinden sonra bir ümit diyorum.... Hemen bir bölüm için küsmeyelim diyorum.. Siz ne dersiniz? :happy0064
herkese merhaba ...
şu an o kadar canım sıkkın ki..hala şoktayım...biz dizide bazı şeyler değişsin istedik...sağolsun yapımcılar dizininin -benim için- en önemli seyredilme sebebi olan senaristlerini değiştirmişler...(üstelik değiştirilecek o kadar çok şey dururken)Oya Yüce'nin o harika şiirsel repliklerini izleme zevkinden bizi mahrum bıraktıkları için yapımcılara çok kızgın ve kırgınım...bilmiyorum ya...akşamki bölümden ben hiçbir zevk alamadım...hatta ilk defa bir ezo gelin bölümünü(tabi 2. sezon) sıkılarak izledim...bir arkadaşın dediği gibi dizinin büyüsü bozulmuştu sanki...sıradanlaştı...diğer dizilerden hiçbir farkı kalmadı...
Ezo, Elçin annenin sözüne niye alındı kızdı gitti...üstelik Kadimin tepkisi...arkasını döndü oturdu...peşinden gitmedi...
Eylül le hemşirenin muhabbeti..ay seni çok sevdim..ben de sizi.. bir eski Türk filmlerindeki gibi "sizi çok sevdim amcacığım, size baba diyebilir miyim?"demedikleri kaldı...
hele o kafe sahnesi...abartı ötesiydi...niye o kadar güldüklerini ben şahsen anlamadım...köyden indim şehire muhabbeti miydi yani...
Gözünü budaktan sakınmayan Ezo nun Kadime otel odasında "yardımına ihtiyacım var "dediğinde verdiği cevaba ne demeli...üstelik geçen hafta " ağlayacak bir şeyleriniz de mi yok...ağlayın ben dinlerim" dedikten sonra...
valla arkadaşlar...ilk defa bir ezo gelini tekrar izlemek içimden gelmedi(üstelik önceki haftalarda tekrarını izlemek için can atarken...)
çok güzel yazmışsın valla kesinlikle katılıyorum..
bu salıyı ne kadar merakla beklemiştim ne fedakarlıklar yaptım kaçırmamak için ama değidi mi bilmiyorum?
geçen bölümlerdeki o hazı ben de maalesef alamadım..üzüldüm senaristin değişmesine..umarım ezo gelini yine bizi etkileyen ezo&kadim sahneleriyle o güzel repliklerle devam ettirebilirler..aynı geçen haftalardaki gibi..
nedense bu hafta ballı&Meryem&seyit vs. kişilere daha önem verilmiş gibiydi..farkındaysanız son sahnelerde hiç ezo&kadime rastlamadım .. asansörde karşılaşmasalar artık umudum kesecektim valla..
ben aynı 2 bölüm öncesi ya da geçen bölümki gibi ezo&kadimlerin bol olduğu sahneleri görmek istiyorum..oyuncular 1 numara..ikisinin de yani ezonun da kadimin de bize bazı duyguları hissettirmesi de mükemmel seviyede..umarım böyle oyunculara yazık etmezler..umarım bir sonraki bölüm her şeyiyle dolu bir bölüm olur.. :) umarım yeni senaristlerimiz de bize ezo&kadimin ve bol aşkın bulunduğu bir dizi izlettirme fırsatı bulurlar..
dün elçin anne çok güzel hislerimize tercüman oldu aklıma ezo gelin forumu geldi...:img-yes:
nede güzel dedi; bizden ırak olsun cehenneme direk olsun, zehirli yılan :happy0064
bencede dün gece senaristlerin değişmesine rağmen güzel bir bölümdü..
bazı replikler çok güzeldi...:img-wink:
evet geldim o kadar çok yazmışsınızki sayfaların sonu gelmedi ama her ne kadar yazılanlar karamsar olsada yorumlarınızı okurken sıkılmadım
şimdi şoktan çıkıp yorumlarıma geçeyim evet bende çoğunuz gibi bu bölümden memnun deyilim sebebi malum açıkcası senarıstlerin değiştiğini burda öğrendim güne başlamak için çok kötü bir haber oldu neyse yeni gelenlere hoş geldiniz diyelim:img-huh: ama yeni senarıstin dizi lerini bazı filmlerini izlemiş biri olarak eski günleri çok arayacağız o hayran olduğumuz espirileri harika replikleri yeniden bulamıycaz korkarım bu dizi tipkı diyer diziler gibi sicaklını kaybedecek ve içinde mafyanın olduğu asıl oğlan ve kızın bir türlü birleşemediği hep ikinci şahısların olduğu ki ilk yapacakları bu olacak emrede bence kesin kötü olacak arzuda kadime sarar kadim ve ezo birtürlü bir araya gelemez hep acı hep hastane hep silah hep insanı bezdiren yalnış anlamalar:img-cray:biliyorum bana kızacaksınız ama ben çok korkuyorum dizimizin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum umarım yanılırım o kadar çok istiyorum ki yanılmayı anlatamam bu yazıyıda biraz bu yüzden yazdim yanılırsam bakıp bakıp utanıcam ve dizimize sayfalar dolusu özur yazıcam nolur bizi okuyan varsa bu diziyi batırmayın ben hep aynı hikayeleri izlemekten sıkıldım dizimi geri istiyorum:img-cray::img-cray:
ve dün gece aklımda kalanlar
işe nedimle başlıycam ki rahatlayım:) ya bir insan nasıl bu kadar alçak olabilir abin senın yüzünde oteli satıyor sen adi alçak kendi hisselerini düşünüyorsun sana bu dileklerimi gönderiyorum içinden geçenler bunlar deyıl ama uyarı almak istemiyorum :img-blushdilerim yine içerde bu sefer hastaneye yetişemezsin dilerim o yılana giderken kaza geçirirsin dilerim arabada sıkışırsın yardım sever türk kardeşlerin tarafından kutarılmaya çalışılırsın ki en kötüsü bu galiba:img-hyste bitmedi çok doluyum süreyya arkadaşımada iltifat etmesem ayıp olur:) tez elden kardeşine katllırsın inşallah dilerim gece rüyalarında kadimin mutlu olduğunu görürsün her gece dilerim nedim den aldığın o hisseler elında patlasın sonun fransa kraliçesi gibi olsun emi diyotinlere gelesice :img-hyste
bitmedi sıra çim adamda
dilerim o yerde kıyamete kadar kitli kalırsın dilerim olduğun yere gök taşı düşerde buhar olursun dilerim ballı ağanın kulu kölesi olusun gerçe seni ona bile layık görmem ama neyse dilerim sonun jan dark gibi olsun ateşinide ben yakarım inşallah :img-hyste
bitmedi daha meryem var namıdeyer yeni ana
ya sen kim mafya olmak kım daha kendine kıyamıyorsun önce kendinden başla bak sonu nasıl iyi olacak vallahi sen kıy kendine söz ben gömecem seni her akşam sana okuyup uflemede yatmıycam mezarından çiçekleri eksik etmicem hatta istersen ağlarım bile yeterki sen yap canım benim sanada dileyim inşallah seyidle evlenirsin :)çok mu acımasız oldu bu
oh be rahatladım canlarım şimdi tüy gibi hafifledim:dance: kadim ve ezo hakındaki yorumlara birazdan geçicem önce yer yüzüne inmem lazım
not arkadaşlarım yazılarımda uyarı getire bilecek birşey varsa beni uyarın silerim
arkadaşlarım senarıstle ilgili yazımı dikate alıp moralınızi bozmayın nedim süreyya meryem ve seyid sayesin bütün olumsuz düşüncelerim gitti kendimi polyanna gibi hisediyorum
Biz sadece arkadaşız..
Olası kıpraşmalar ve aşk kıpıtılar ne zaman başlayacak. Yan karkaterler bile daha çok göründü.. Sezon sonuna doğru mu bir düzenleme yapılcak. Bari aşk yaşanacak izlenmini verseler.. Arkadaşım o benim.. Süper kankam izlenimi veriyor şu an Ezo-Kadim.
Birde demeden edemeyeceğim. Kadim zengin değil mi ? Şirketi yok mu ? Neden hep mor gömlek giyiyor. :) Çalışma yaparken ben bıktım. Hep aynı tarz giyiyor. Ve o gömleklerin hepsi aynı renkte mi ? Sahrada çeşit çeşit giyen serhat burda bir gömleğe mahkum olmuş. Lütfen karaktelerin giyimine kuşamına daha özen gösterelim yapımcı. Altına araba çekmekle zenginmiş gibi replikleri döşemekle olmuyor. İnsan biraz güzel giyindirir ki zengin imajı versin.. Bir zahmette artık ezo şehir yaşantısına ayak uydursun yavaştan örtüyü salıversin :)
papatya363
07-11-07, 17:12
sonunda bütün yorumları okumayı bitirebildim biraz uzun sürdü ama olsun sizin o güzel yorumlarınızı okumak bana keyif veriyor
gerçi gözlerimde artık bulanık görmeye başladı hani:img-wink:(ama değer)
öncelikle senaristler hakkında düşüncelerimi söylemek istiyorum senaristlerin değiştiğini ve bölümün kaldığı yerden başladığını burdan öğrendim ve şok oldum dün jenerik başladığında mutfağa gitmiştim çay demlemek için nasılsa özette veriyolar diye pek acele etmedim geldiğimde başlamıştı kadim hastane odasına giriyodu ama ben dizinin öyle başladığını sanıyodum meğer dizi kaldığı yerden başlamış onun için bugün hayli şaşırdım
daha önce senarislerin değişiceğini söylemiştiler ama açıkcası inanmamıştım daha doğrusu inanmak istememiştim ama doğru çıktı çok üzüldüm oya yüce grubu gerçekten çok güzel senaryolar yazıyodu bu sezon onların ve serhat tutumluerin diziye dahil olmasıyla bağlandım bağlanmak az kalır hatta aşık oldum:)
ama şimdi bıraktılar nedenini çok merak ediyorum daha önce sahradada böyle yapmıştılar ne oluyoda bırakıyolar anlamış değilim
burdan oya yüce yazı grubuna teşekkür ediyorum bize böyle güzel bölümler izlettikleri için ve üzülerek uğurluyorum:sad53:
yeni gelen senarist hakkındada nette iyice bi araştırma yaptım olumlu şeyler yazıyo hakkında hem yönetmenlik hem senaristlik hemde yapımcılık yapmış ayriyeten şiirleride var şimdide nurgülün oynayacağı filmin yönetmeniymiş
inş. gelen gideni aratmaz diyorum aslında senarist hakkında düşüncelerim olumluydu ama rozicim senin yorumunu okuduktan sonra içime bi kurt düştü gerçektende öyle mafya dizisi olursa karakterler kötüleştirilirse çok üzülürüm böyle güzel bi diziye yazık etmiş olurlar
neyse senarist hakkında çok şey yazdım yeter bu kadar yorumumuda ayrı yazıyım bayağı uzun oldu
herkese merhaba ...
neden senaristi değiştirme gereği duydular anlamadım.ezo gelini ilk sezonda izlemedim bu sezon da sırf serhat tutumluer kadroya dahil oldu diye izlemeye başladım ama her ne kadar 2.sezon izlemeye başlamış olsam da oya yüce yazı grubunn kalemini çok beğeniyordum.7 numara ve sahra da onun kaleminden çıkmıştı we ben onları da çok sewerdim.gerçekten anlamıyorum neden böyle bi değişiklik yapıldığını.ama olmuşla ölene de çare yok.umarım dizi kalitesinden birşey kaybetmez...
papatya363
07-11-07, 17:25
bölüm yorumuma gelince:
aslında beğenip beğenmemekte kararsızım bu bölümü
herkesin dediği gibi meryem sahneleri çokdu ve abartıydı seyitide çok gösterdiler hatta öyle görünüyoki ilerki bölümlerdede bayağı bi bölümü kaplıcak ve en önemlisi ezo kadim sahneleri gerçekten çok azdı
şimdi diziden aklında ne kaldı deseniz öyle pek etkileyici ve aklımda kalabilecek pek sahne gelmiyo çünkü yoktu
ballı ve kadimin ortak olması bi yönden hoş oldu ikisini beraber izlemek güzel olacak ama hoş olmayan yönleride var seyit ballının peşini bırakmayacak ve kadim ballıyla ortak olduğu için olacak şeylerden kadimde nasibini alacak gibi geliyo
ama diziyi izlerken senaristlerin değiştiğini farketmedim ya bende tahtalardan biri eksik farkedemedim:)yada yeni gelen senarist eskisinin yerini dolduruyoki farketmedim
umuyorumki ilerki bölümlerde ezo kadim sahnesi bol olur ve biz doya doya izleriz
bu arada söğütcüm yorumlarını okurken çok keyif alıyorum benzetmelerin bi harika
her foruma senden bi tane lazım:happy0064:happy0064
şimdi kadimle başlayalım:img-in_locanım benim senin bu halin o kadar dokunuyorki bana sen hiç üzülme ben senin yerine üzülürüm
dün yine mafetti beni oteli satılığa çıkarmasını pek beklemiyordum yani o kadar kötü dürümda olduğunu tahmim etmiyordum :icon_sorr
dizi kaldığı yerden başladı şok oldum hemen gözlerimi ayaklara diktim arada çalan müzikte hoş tu ve ceva kulakların çınlamıştır heralde çamur vardı ama paçalarında ayakkabılar temizdi :img-hystekadim in süreyyayı gördüğü anda ona gözlerini kapatarak kardeşim nerde deyişini gördünüz mü o nasıl bır imadir ya ve oyılanı kadime söylediklerine girmiycem yok sa çıkamam nasıl üzdü kadimi ama cevabı güzeldi senden nefret ediyordu demesine ve kapıyı kapatmasına bayıldım :img-in_logerçe orda ben olsam neler yaparım :fighting2ama kadim çok sabırlı ve çok beyfendi canım benim ve son sahne arkadaşlarım ben son bakışı iyi bilirim çok fena bir fırtına yurdumuza doğru ilerlemek te hazır olun kadim firtınası geliyor:bırr benden söylemesi
ve ezo ile ilgili yoruma birazdan geçicem
bence bölüm senaryo geçişi olmasına rağmen gayet iyiydi hataa son bölümü hatırlarsanız (bundanöncek) onla arasında baya fark vardı zaten raytinklerde bunu gösteriyor. sanırım bazı arkadaşlar ön yargılı bakmasıda gayet normal. oya yüce diziyi buraya kadar iyi taşıdı ama barış pirhasan nında elinden geleni yapacağını inanıyorum. unutulmaması gerekenlerden biride arkadaşlar bizim oyuncular aynı değişen yok .....
kadim çok sabırlı ve çok beyfendi canım benim ve son sahne arkadaşlarım ben son bakışı iyi bilirim çok fena bir fırtına yurdumuza doğru ilerlemek te hazır olun kadim firtınası geliyor:bırr benden söylemesi
canım ne güzelifade etmişsin,Kadim gerçekten Süreyyanın karşısında çok dirayetli , dimdik ve beyfendi olarak durdu, Sözler ağzından çok tartarak çıktı. ve de Ezoya yumuşak bakan gözler bir anda sertleşti, hele ki Ballı Ağayı duyunca bence o da ilkbaşta itiraz edecek. daha önce demişti,
"bu ağa kılıklı adamlarla işin ne diye,"
" ah işte sen onlarla ortak olacan Gadim Bey " sözünü duyunca bakalım nasıl esecek , orada ki bakış ve Ezo devam eder süratli süratli ,
"ne yapak yani, arkadaşınız değelmiyim, oteli satın da derderber mi olun "deyişini duyar gibiyim.
evet şimdi gelelim ezo muza dün yine çok durgundu kızımız ama ben artık kızmıyorum malum onlar artık kanka oldular sarılıp koklaşıcak haleri yok ya ben burda bir sabotaj kokusu alıyorum gerçe hemde söğüt kokuyor dayanamadı ezo ya bilem yar etmedi kadimi
aman onun olsun biz serhatı alırız bize oda yeter
yalnız bu arlarına mesafe girmesi kötü oldu yanı nolcak şimdi arkadaş deyiller sevgili deyiller işçi patron deyiller e kankada deyiller peki ne oldular şimdi nerde o bize destanlar yazdıran bakışlar nerde o ezonun günlerce dilimizden düşmeyen çata çat sözleri ve sorasında çocuk gibi yuzunu yere eyip estafurulahları nerde ezomuz bu ezo bana çok yabancı geldı ben o gözlerindeki yaşa bilem oscarlık oyunculuk yaptıran ezo yu özledim:sad53:
sanırım son söz herşeyi özetliyor ben yine karamsar olmaya başladım çünkü burası çok sessiz hadi nerdesini:sad53:
canım roziciğim eski senaristlerimizin lisanları farklıydı, bana göre masalsı ve şiirsel bir yaklaşımları vardı. 37.bölümde de bu tavan yapmıştı. artık senaristmiz değiştiğine göre buna paralel konuşma dili de değişti ve bu repliklere elbette yansıdı. ben oya yücenin dilini çok seviyordum ama yeni senaristin de referansları çok kuvvetli. onun da güzel şeyler yaratacağına inanıyorum.ben de o çaa çat diyologları özlediğimde hemen eski bölümlere dönüş yapıp onları teker tker seyrediyorum.
karamsar olma canımcım inşallah herşey güzel olacak.
canım ne güzelifade etmişsin,Kadim gerçekten Süreyyanın karşısında çok dirayetli , dimdik ve beyfendi olarak durdu, Sözler ağzından çok tartarak çıktı. ve de Ezoya yumuşak bakan gözler bir anda sertleşti, hele ki Ballı Ağayı duyunca bence o da ilkbaşta itiraz edecek. daha önce demişti,
"bu ağa kılıklı adamlarla işin ne diye,"
" ah işte sen onlarla ortak olacan Gadim Bey " sözünü duyunca bakalım nasıl esecek , orada ki bakış ve Ezo devam eder süratli süratli ,
"ne yapak yani, arkadaşınız değelmiyim, oteli satın da derderber mi olun "deyişini duyar gibiyim.
ben yinede gelecek bölümden memnun olacağımızı düşünüyorum beni korkutan sorası çünkü yeni senarıst çok yetenekli ve başarılı biri saten filmler de ödullu ama onun tarzı çok ağır ve çok sıradan yanı heycan bizim için kadimin ezo ya kiskanç bakması bile yeterli hemen heycanlanırız o öyle bir bakıştırkı kim dayana bilir ama o insanlar için heycan silah mafya bitmek bilmeyen etrikalar ben bunu sevmiyorum işte bu yuzden bütün korkum dizide hareket aksıyon olacak ama romantızim bu arada kaybolup gidecek umarım böyle olmaz allah dizimizi korusun canlarım kadim ve ezo bana heycan veriyor en azından zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum heycanla salıyı bekliyorum hergün sizinleyim ve bundan da çok memnunum bana çok şey kaZANDIRDINIZ o kadar sıcaksınız ya tek söyleye bileceğim
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM :img-in_lobu sözü hayatımda bu kadar içten gelerek bir anneme bir kardeşlerime birde sizlere söyledim canlarım benim:img-in_lo
ben iki bölümdür göremediğim ezo-kadim bakışmalarını ve romantizmini dün gece rüyamda gördüm:img-in_lo diziyle bu kadar haşır neşir olursam sonum böyle olur
tam olarak ne konuştuklarını hatırlamasam da kadim ezo ile konuşurken ezonun ellerini tutuyodu en sonunda ezo kadim'e bi sarıldı gülerek kadim dedi ve gözünden bir damla yaş geldi.uyandım hala etkisindeydim valla:img-in_lo
sakın beni deli sanmayın olur mu
canım roziciğim eski senaristlerimizin lisanları farklıydı, bana göre masalsı ve şiirsel bir yaklaşımları vardı. 37.bölümde de bu tavan yapmıştı. artık senaristmiz değiştiğine göre buna paralel konuşma dili de değişti ve bu repliklere elbette yansıdı. ben oya yücenin dilini çok seviyordum ama yeni senaristin de referansları çok kuvvetli. onun da güzel şeyler yaratacağına inanıyorum.ben de o çaa çat diyologları özlediğimde hemen eski bölümlere dönüş yapıp onları teker tker seyrediyorum.
karamsar olma canımcım inşallah herşey güzel olacak.
söz canım bu sondu birdaha karamsarlık yok bundan sora tum hırsımı nedim ve süreyyadan çıkarıcam troest
bence bu haftas harika bir bölüm olacok çünkü kadim ve ezo kavga edecekler kadim ezo nu yardımını kabul etmiycek ezo nun kalbini kıracak ezo küsecek kadim ezonun peşinden koşacak kendini af ettirmeye çalışacak bool bol ezo kadim göreceğiz :img-in_love bir de kadim ballının ezo ya evlenme teklif ettiğini öğrendimi:icon_twis deymeyin keyfime kadim bu hafta hepimiz yakacak saten son bakış onu diyor du bakın bakalım ben sizleri gelecek hafta nasıl süründüreceğim kadiim süründür bizi şovalyem biz her şeye razıyız:img-in_lo
evet şimdi gelelim ezo muza dün yine çok durgundu kızımız ama ben artık kızmıyorum malum onlar artık kanka oldular sarılıp koklaşıcak haleri yok ya ben burda bir sabotaj kokusu alıyorum gerçe hemde söğüt kokuyor dayanamadı ezo ya bilem yar etmedi kadimi
yalnız bu arlarına mesafe girmesi kötü oldu yanı nolcak şimdi arkadaş deyiller sevgili deyiller işçi patron deyiller e kankada deyiller peki ne oldular şimdi nerde o bize destanlar yazdıran bakışlar nerde o ezonun günlerce dilimizden düşmeyen çata çat sözleri ve sorasında çocuk gibi yuzunu yere eyip estafurulahları nerde ezomuz bu ezo bana çok yabancı geldı ben o gözlerindeki yaşa bilem oscarlık oyunculuk yaptıran ezo yu özledim:sad53:
sanırım son söz herşeyi özetliyor ben yine karamsar olmaya başladım çünkü burası çok sessiz hadi nerdesini:sad53:
Merhabalar
Ezo&Gadim Severler kogusu:img-in_lo
rozicigim
Ezomuz (nurgul Yesilcay son zamanlarda yogun tempo icerisinde) o yuzden belkide yuzundeki yabancilik demeyelimde yorgun olabilir diyelim
Dun aksam itibariyle yeni bir senaristimiz var :img-yes:
ve su anki senaristimiz
Eski senaristimiz Oya Yuce ve diger arkadaslarinin biraktigi yerden devir aldigi icin bence Gadim ve Ezo arasina boyle bir sogukluk yaratmaya calistilar
Bir binanin Temeli olmadan
Ustune Kat cikabilirmisiniz?
Cikilmayacagina gore
Bunlar icin mekan hazirlandi,ilk etap olarakta ezo ve Gadimden basladilar isede
Bu sogukluk bence en kisa surede 40 derece col sicagina donusecegini dusunuyorum.:img-in_lo
Senaristimize Zaman Tanimamiz gerekiyor,Hemen on yargili davranmayalim derim.
Bizler her ne kadar kizsakta
ofkelensekte
yok ben izlemiyecegim desekte
Sonuc itibariyle izleyeceginizi(mizi) cok ama cok eminim.:img-wink:
Tabiki haftalarca,Aylarca degil.
Sadece Zaman,Zaman diyorum
Sevgilerimle
eski ezo yu geri istiyorum
dün izlerken çok sıkıldım çiftimiz birbirleriyle laf yarıştırmıyorlar artık:(
eski tadı kalmadı bir an önce toparlansınlar silkelensinler bi...
reytingler hakkında bişi diyemiyorum...idare eder gibi sanki...
bende burdaki paylaşımlardan çok memnununum, duygularımız karşılıklı, silah , mafya olayları maalesef olacak. Sahra'da da Oya Yüce bırakınca silahlar konuşmaya başlamıştı hatırlarsan Mithat karakterinin gizli polis , hatta Meleği himaye eden adamın da Mithatın şefi olduğu ortya çıkmıştı , Yemin tezer malumunuz. Gene aynı şey oldu. Tarih tekerrür etti. bu niye hep bize denk geliyor o ayrı konu. Kadim ballıyla ortaklık kurduğu anda, silahların gölgesine girecek, Ballı'nın düşmanlarının menziline otomatikmen kadimde girecek. kaçarı yokki. inşallah fazla silah aksiyonu olmaz temennisi içindeyim. bak adam ne zamandır fotoğraf bile çekmez oldu. Ezo'nun gözyaşını sildiği an , elini uzattığı an ne güzel anlardı. şimdi ezo kendini geri çekmeye başladı. hele ki Ballı Ağa işin içine girip birde onların ararsındaki elektriği hissedince bakalım durum nasıl bir şekil alacak.
ben iki bölümdür göremediğim ezo-kadim bakışmalarını ve romantizmini dün gece rüyamda gördüm:img-in_lo diziyle bu kadar haşır neşir olursam sonum böyle olur
tam olarak ne konuştuklarını hatırlamasam da kadim ezo ile konuşurken ezonun ellerini tutuyodu en sonunda ezo kadim'e bi sarıldı gülerek kadim dedi ve gözünden bir damla yaş geldi.uyandım hala etkisindeydim valla:img-in_lo
sakın beni deli sanmayın olur mu
ah canım ben haftalardır neler çekiyorum bir bilsen çıkmak bilmiyorlar ruyalarımdan hele salı akşamları tam kabus sabah nasıl kalktığımı bilmiyorum yanı aslında kalkamıyorum
:img-blush
yakışıklı sovelyemiz ve güzel gözlü prensesi gömiycezde kimi göreceğiz demi:img-in_lo
sobeeee masum kız yakaladım senı nerde benim senaryom söyle bakim gece gündüz aklım sende hemen hesap ver bakim sen benim uykularımı kaçır sonrada locadan kaçamak kaçamak izlebye:img-pilot
eski ezo yu geri istiyorum
dün izlerken çok sıkıldım çiftimiz birbirleriyle laf yarıştırmıyorlar artık:(
eski tadı kalmadı bir an önce toparlansınlar silkelensinler bi...
reytingler hakkında bişi diyemiyorum...idare eder gibi sanki...
sudemnaz canim
Haklisin
Hakliyiz
Haklilar
Diye dusunelimmi bacim
Biz izleyiciler olarak o catir catir soz duellolarini istiyoruz,ask istiyorsun
Istiyoruz:img-in_lo
Biz izleyicilerin agizlarina 1 kasik bal verdiler,o balinda tadi damagimizda kaldi:img-icecr
Ama Diger senarist gurubumuz neden islerini biraktilar onuda bilmiyoruz?
Yeni bir senarist ile yelkenler fora diyerek denize acildik
Ama her sey guzel olacak(cunku Yeni senaristimizinde gercektende Referanslari cok iyi):good:
Yureklerimizi ferah tutalim ve biraz zaman taniyalim(Haaa baktik ki ayni Hamam ayni tas)
O halde izleyiciler olarak zaten hakkimizi soke soke aliriz:img-yes::img-yes:
Sevgilerimle
Barış Pirhasan iyi bir senarist, çok daha da iyi bir şiir çevirmenidir. e.e.cummings şiirlerini ondan iyi çeviren kimse çıkamaz. Senaryoda şiirsellik istiyorsanız, Barış Pirhasan'ın yeterince şiirsel oldugunu söyleyebilirim. Yeni Türkü'nün "Yağmurun elleri" şarkısının sözleri Barış Pirhasan'ın e.e.cummings şiiri çevirisidir ve çok güzeldir. Bence Barış Pirhasan'ı bu kadar kolay harcamayın. Can Yücel gibi şiiri sadece çevirmekle kalmamış, tekrar yazmıştır.
Dizinin en önemli sorunu, bu kadar süre içinde üçüncü senaristle çalışıyor olması bence. Mahinur Ergun, Oya Yüce Yazım Grubu ve Barış Pirhasan. Bu kadar süre içinde bu kadar fazla senarist değişikligi yapılması, yapımcının da sorunlu oldugunu gösteriyor.
vbalıkcı nickli arkadaş Oya Yüce Yazım Grubunun neden işi bıraktıgını söylese de bizde aydınlansak bari diyorum. OYYG ikinci defa bir diziyi yarıda bırakıyor? Sorun ne?
ah canım ben haftalardır neler çekiyorum bir bilsen çıkmak bilmiyorlar ruyalarımdan hele salı akşamları tam kabus sabah nasıl kalktığımı bilmiyorum yanı aslında kalkamıyorum
:img-blush
yakışıklı sovelyemiz ve güzel gözlü prensesi gömiycezde kimi göreceğiz demi:img-in_lo
sobeeee masum kız yakaladım senı nerde benim senaryom söyle bakim gece gündüz aklım sende hemen hesap ver bakim sen benim uykularımı kaçır sonrada locadan kaçamak kaçamak izlebye:img-pilot
canim rozicim ne desen haklisin
ama sorma burda degildim giremedim uzun bir zamandir..
4-5 sayfa önce yazmistim ve senden özür dilemistim bu yüzden..
senaryoya gelince
o is tamam ilk kismi yolluyorum simdi sen onu okuyasi digeride gelmis olur canim..söz bunu kapaticam ..:img-wink::img-wink:
Merhabalar
Ezo&Gadim Severler kogusu:img-in_lo
rozicigim
Ezomuz (nurgul Yesilcay son zamanlarda yogun tempo icerisinde) o yuzden belkide yuzundeki yabancilik demeyelimde yorgun olabilir diyelim
Dun aksam itibariyle yeni bir senaristimiz var :img-yes:
ve su anki senaristimiz
Eski senaristimiz Oya Yuce ve diger arkadaslarinin biraktigi yerden devir aldigi icin bence Gadim ve Ezo arasina boyle bir sogukluk yaratmaya calistilar
Bir binanin Temeli olmadan
Ustune Kat cikabilirmisiniz?
Cikilmayacagina gore
Bunlar icin mekan hazirlandi,ilk etap olarakta ezo ve Gadimden basladilar isede
Bu sogukluk bence en kisa surede 40 derece col sicagina donusecegini dusunuyorum.:img-in_lo
Senaristimize Zaman Tanimamiz gerekiyor,Hemen on yargili davranmayalim derim.
Bizler her ne kadar kizsakta
ofkelensekte
yok ben izlemiyecegim desekte
Sonuc itibariyle izleyeceginizi(mizi) cok ama cok eminim.:img-wink:
Tabiki haftalarca,Aylarca degil.
Sadece Zaman,Zaman diyorum
Sevgilerimle
içimi rahatlattınız canlarım artık çaresiz bekliycez belki tam tersi olurda yeniler eskileri geçer ve bizde neşeyle yorumlarımıza devam ederiz ben söyleyim serhatın kıredisi bende bitmez ama o kadar şansız kı mutlaka başına bir aksilik geliyor umarım bu şansının döndüğü bir yil olsun:img-in_lo
yarın burda yoklama yapıcam tüm eski sayfaları arıycam bakalım bizi ihmal edenler kimler bulması benden ceza sizden :img-yes:
masum kız:sad53:
sudemnaz canim
Haklisin
Hakliyiz
Haklilar
Sevgilerimle
Hak zaten verilmiyo alınıyo!!!
Benim bu bölüm atışma deyince aklıma geldi, Ezo mutfağa dönmüştür... yanında deli şerife vardır.. (ismi bu muydu) Onun konuşması da bizim o taraf yav.. topraam.. egeli..
- Ver şu gaşşıı bakem....
- Verir misiniz lütfen...
- ver şu gaşşıı saçını başını yoldurtma bene..
-gel yol gel...hadi bakalım..
Eylül: Ezo abla bir şey konuşçam
- Kavgayı bölme...
o sahnede güldüm gülmesine de gene de daha böyle zekice didişmeler bekliyordum..
öff ne bilim yaaa... :icon_sorr beğenmekle beğenmemek arasında bir araftayım...
Barış Pirhasan iyi bir senarist, çok daha da iyi bir şiir çevirmenidir. e.e.cummings şiirlerini ondan iyi çeviren kimse çıkamaz. Senaryoda şiirsellik istiyorsanız, Barış Pirhasan'ın yeterince şiirsel oldugunu söyleyebilirim. Yeni Türkü'nün "Yağmurun elleri" şarkısının sözleri Barış Pirhasan'ın e.e.cummings şiiri çevirisidir ve çok güzeldir. Bence Barış Pirhasan'ı bu kadar kolay harcamayın. Can Yücel gibi şiiri sadece çevirmekle kalmamış, tekrar yazmıştır.
Dizinin en önemli sorunu, bu kadar süre içinde üçüncü senaristle çalışıyor olması bence. Mahinur Ergun, Oya Yüce Yazım Grubu ve Barış Pirhasan. Bu kadar süre içinde bu kadar fazla senarist değişikligi yapılması, yapımcının da sorunlu oldugunu gösteriyor.
vbalıkcı nickli arkadaş Oya Yüce Yazım Grubunun neden işi bıraktıgını söylese de bizde aydınlansak bari diyorum. OYYG ikinci defa bir diziyi yarıda bırakıyor? Sorun ne?
İlk gördüğümde gözlerime zaten tam inanamadım.. Acaba gerçekten benim beğenip sevdiğim o Barış Pirhasan mı yoksa isim benzerliği mi diye düşündüm.. Senaristle hiç bir alıp veremediğim şahsen yok. Tam tersine çok beğeniyorum. Ama sanırım son iki bölüm ve gidişat hepimizi biraz tedirgin ediyor.
Özellikle Kadim ve Ezo'nun "arkadaş" formatı geçmiş bölümlerdeki durumla bir tezat oluşturuyor..
Ezo ve Kadim hem beraber hem de bireysel sahneleri çok azdı..
Bizim çok sevdiğimiz didişmeler gerçekten artık kalmadı gibi..
Bu bölümdeki bazı sahneler biraz tuhaftı; Hemşirenin" bu hasta milleti çok domuz olur" sözüne ağzım biraz açık kaldı.
Bu bölüm sanki yarı yarıya yazılmıştı.. O Y yazmışta gelmiş B P toparlamaya çalışmış..
Çok geçiş bölümüydü, Nurgül Hanım ve Serhat Beyin işleri gibi bahaneleri öne sürüp kendi içimizde halletmeye çalışıyoruz..
Ahh ahh.. şöyle Kadim Ezo'nun elini tutsa; "hiç kimsenin, yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur" dese.... biz de o sırada düşüp bayılsak fena mı olur...
Bildigim kadarıyla tek bir Barış Pirhasan var, banubanu.
Vedat Türkali'nin oğlu, Deniz Türkali'nin kızkardeşi, Atıf Yılmaz'ın kayınbiraderi, Zeynep Casallini'nin dayısı.
Senaristler Derneği'nin senaryo hocalarından biri aynı zamanda.
Ah Belinda gibi unutulmaz bazı filmlerin senaristi. Barış Pirhasan'ın dizi senaristligi serüvenini bilmiyorum ama sinema senaristi olarak, çok çok iyiydi.
Babasının (Vedat Türkali) asıl soyadını Pirhasan kullanıyor.
Belki Ezo'ya da Kadim bir gün "hiçkimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur" der. Şimdi düşündüm de bu şarkı diziye -en azından Kadim'in Ezo'ya duygularına- çok yakışıyor.
Hak zaten verilmiyo alınıyo!!!
Benim bu bölüm atışma deyince aklıma geldi, Ezo mutfağa dönmüştür... yanında deli şerife vardır.. (ismi bu muydu) Onun konuşması da bizim o taraf yav.. topraam.. egeli..
- Ver şu gaşşıı bakem....
- Verir misiniz lütfen...
- ver şu gaşşıı saçını başını yoldurtma bene..
-gel yol gel...hadi bakalım..
Eylül: Ezo abla bir şey konuşçam
- Kavgayı bölme...
o sahnede güldüm gülmesine de gene de daha böyle zekice didişmeler bekliyordum..
öff ne bilim yaaa... :icon_sorr beğenmekle beğenmemek arasında bir araftayım...
banum bacim
Su an verme yoluna gidelim(alacagimzi gunlerde fazla uzak degil nasilsa):img-wink:
Hee bacim(deli Serife ) dogru yazmissin:img-wink:
bacim biraz zaman verelim(alistik o tatli konusmalara,sivelelere,senaristlerimiz bizi yari yolda biraktilar)
Ama elimizden gelen bir sey yok:icon_sorr
Yeni senaristimiz belkide o repliklerin alasini yazacak yada yazamiyacak.........
Su an ne desek acikcasi bos:img-yes:
Biraz zaman verelim,Bekleyelim,izleyelim
Ondan sonra forumcak elbette bir takim careler bulacagiz.
sevgilerimle
Ya dayanamadım eklemek istedim o şiiri... Kilip yapan arkadaşlar!!! Yav şu şarkıyla bir klip yapsanız.. Bu ricamı kırmasanız.. Çok güzel olurdu.. Artık sizin yetenekli ellerinize bırakıyorum...
Küçücük bir bakışın
Çözer beni kolayca
Kenetlenmiş parmaklar gibi
Sımsıkı kapanmış olsun
Yaprak yaprak açtırırsın
İlk yaz nasıl açtırırsa
İlk gülünü gizem dolu
Hünerli bir dokunuşla
Hiç kimsenin yağmurun bile
Böyle küçük elleri yoktur
Bütün güllerden derin
Bir sesi var gözlerinin
Başedilmez o gergin
Kırılganlığınla senin
Her solukta sonsuzluk
Ve ölüm...
tübe tübeee..
more burda bana bir satajma mı var..
abe kadimimi bıraktım ya ben.. derim ben artıkım severim özetçımı..
olmazki adımı kadimimle çıkaracaksınız, özetçim küsecek, ondan suugra çok beklersınız uzuuuun ve aydınlatıcı özeti..etmijımdır kendimı size feda..ammaaa kadimimin aklı kalmıjsa bende vermıyorsa ezoya yüz..olmujlarsa ülümüne kanka, e ben ne edem more..:img-hyste:img-hyste
arkadaşlar sanırım bu geçiş dönemi biraz uzun sürecek..
batı cephesi amacında mutabık ama güney cephesi zayıf gibi geliyor bana..
bizim beklediğimiz ezo - kadim beraberliği nerelere endeksli ?
eğer senaristlerimiz,ezo şu şu şu şartları sağladığı zaman diyorlarsa;
ezonun okuyup, kendini yetiştirip, kadimin yanında şehirli bir hanım olarak yerini alması ise daha çooooooookkkk beklememiz gerekecek..zira bu konuda hiç bir adım ve ilerleme yok..ezo tarafta henüz imekleme aşamasında her şey..:icon_sorr
tübe tübeee..
more burda bana bir satajma mı var..
abe kadimimi bıraktım ya ben.. derim ben artıkım severim özetçımı..
olmazki adımı kadimimle çıkaracaksınız, özetçim küsecek, ondan suugra çok beklersınız uzuuuun ve aydınlatıcı özeti..etmijımdır kendimı size feda..ammaaa kadimimin aklı kalmıjsa bende vermıyorsa ezoya yüz..olmujlarsa ülümüne kanka, e ben ne edem more..:img-hyste:img-hyste
arkadaşlar sanırım bu geçiş dönemi biraz uzun sürecek..
batı cephesi amacında mutabık ama güney cephesi zayıf gibi geliyor bana..
bizim beklediğimiz ezo - kadim beraberliği nerelere endeksli ?
eğer senaristlerimiz,ezo şu şu şu şartları sağladığı zaman diyorlarsa;
ezonun okuyup, kendini yetiştirip, kadimin yanında şehirli bir hanım olarak yerini alması ise daha çooooooookkkk beklememiz gerekecek..zira bu konuda hiç bir adım ve ilerleme yok..ezo tarafta henüz imekleme aşamasında her şey..:icon_sorr
bak bak bide sıyrılmaya çalışıyor hiç kendini kurtamaya çalışma SEN YAPTIN HER ŞEYİ aklını çeldin kadimin oda ezo yla kanka oldu e ne demişler bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş
canlarım ben gider sizleri yarına kadar çok öpüyorumbye:img-in_lo:img-kiss:
arkadaşlar artık kafayı sıyıdığıma eminim, çünkü akşam yemeğini yerken bile aklımda kadim , ballı ve ezo sahnelerinin nasıl olacağı geçiyordu. :img-help:ve bir anda farkına vadrım ki, aslında Kadimle Ballı'nın kaderleri aslında eş, şöyle ki, Kadimin nişanlısı Berrakla beraber olan Nedim, Ballı'nın Nur'uyla beraber olan Recep , birisinin kardeşi , diğerinin oğlu. ikisi de benzer yaraları almış iki farklı yapıda insan. çok ilginç olacak onların aralarında ki diyologları izlemek.
Barış Pirhasan, Zeynep Casalini'nin DAYISI, eşi değil.
bak yahu.. neyse ben 8-0 ın dangalaklığından seçme saçmalar yapmışım..
olabilir, canım arada yanlışlar olur..
Ya bu Ezonun gittigi kafe yokmu, varya ben o sahnede bi guldum anlatamam.. Ne gormemis tip insanlardi onlar hele bide bakip bakip gulmeleri yokmu sinir oldum resmen, sanki Ezoda guluncek bisey vardi, bi tulbente bu kadar guluyorsa bizim insanlarimiz, o zaman cidden cok buyuk sorunlar var.. Cunki benim ingiliz arkadaslarima izletiyorum bazen videolarini ve hic bisey demiyorlar, aksine seviyorlar.. Ama bizim memleketimizdekiler dalga gece gece bi kaliyorlar, cidden yazik!
Ben o sahnede Ezo'nun Ezo gibi davranmasini beklerdim acikcasi, hic bisey demedi aksine oylece oturdu, sanki cahilmis gibi.. Ben Ezonun orda patlicagini dusunmustum ama olmadi maalesef, o sahnede hayal kirikligina ugramadim desem yalan olur yani..
arkadaşlar herkesin kafası karışmış.amma ve lakin nasıl karışmasın
1 dizi oyuncuları ilkbaşta bayağı bir değişti
2 jenerik müziği değişti
3 senaristler ve görüntü yönetmeni değişti
bakalım daha neler değişecek.
sevgili sögüt elinden düşürmedi şu çim makasımıdır nedir.
zaten bu bölümde oyuncularda tepe taklak olmuşlar.
senarist doktorumuz neşteri eline almış milleti korkutuyor.
izlerken bende acaba ezoyumu izliyorum diye bir kaç kez çimdikledim kendi kendimi.
kadime sus payı vermişler ezoya bazen kızıyordu şimdi oda yok.
Bi kac yorum..
Basta sunu soylemem lazimki, bolumun basi gecen bolumun sonundan baslayinca, yani devam edince aklima hemen 38inci bolumun basi geldi, madem yapabiliyorlarmis o zaman o guzelim sahneyi niye berbat ettiler.. Ne guzel oludu oyle devam etseydi, Ezo eve davet etseydi Kadimi cay ikram etseyi, arkadas arkadas konussalardi, ama nedir birden Ezoyu otelde Debbyle ilgilenirken goruyoruz, bumudur yani..
Yorumlara goz atiyorumda, herkes ayni derten yanik.. "yan karakterler daha cok gozuktu", tamam haklisin bende hic memnun diilim bundan ama bide soyle dusunun.. Serhat Tutumluer ve Nutgul Yesilcay cok mesgul insanlar, ozellikle su siralar.. Serhatin tiyatro calismalar, Nurgulun yeni filmi (sanirsam).. Bu bolum bu kadar gorunmeleri bile bence cok iyi bisey, fragmandan sonra ben hic bi otel sahnesi goremicez demistim ama 3 tane gorebildikki bu bence yeterli en azindan simdilik.. Ben biseyden eminim bu bolum bana kalirsa gecis bolumu oldu, hersey aciga cikti ve asil olaylarin (Ezo & Kadim) bundan sonra baslicagina dair guzel bi isarretir bu.. Gelicek bolum olmadi en gec ondan sonraki bolumde cok olaylar izlicegimizden eminim yani Ezo ve Kadim hakkinda..
Sunuda soylemem lazim, bence Ezo korkuyor, Eylulun "bana soyliyene bak" dedikten sonra bu korkusu daha artti, cunki artik kendinin bile kendine soyliyemedigini baskalarinin gordugunu anladi ve nasil bi tepki verdigini hepimiz gorduk.. Haksizmi? Diil cunki o oyle yetismis, antepte koylu bi kiz olarak, ve ayrica Istabula daha once hic gitmemis birisi olarak ona anormal gelmesi normaldir tabikide, ama bunu o sekilde Kadime soylemesi bence iyi olmadi, Kadiminde soyledigi gibi baskalarindan sanane be guzelim.. Sen kendi hayatina bak, milletin ne dusundugu seni ne ilgilendirir.. Kadimin ne dusundugu ilgilendirsin bu yeter, birak disardaki insanlar ne dusunurse, ne soylerlerse soylesinler..
Elcin anne ve Kutsal ustaya gelince, resmen liseli asiklar gibiydi Elcin anne, yani ben Kutsal ustaya bu kadar deli divane asik olucagini dusunmemustim, ne zamanki eli eline degdigi birden icinde bisiler koptu sanki, Kutsal usta baska seyden bahsediyor o bambaska sey anliyor, sonu nedir 'husran'..
Su hemsire ve Eylulun kankilik durumlarina gelince, bence harbi bu bolumun en sacma olayiydi, nerde gorunmus bi hemsirenin bi hastanin yakiniyla 2 dakikada kanki oldugu Allah askinda, ben ilk kez bu dizide rastladim buna, olanbiliyormus demekki dicem ama yani olmasi cok sacma.. Yani hemsirenin yaptigi koca bi sacmalik, cunki Eylule nasil guvenebilirki.. Belki hastaya zarar vermek icin plan kuran bi cani, yada ne bilim baska bisey.. Gidip annesini cikariyor odadan ve onu sokuyor, bence bu buyuk bi hata ve ayrica hic iyi bi ornek diil..!
Ben vbalikci arkadasimizdan bize bi aciklama yapmasini istiyor ve bekliyorum, cunki senaristin degisme meselesini bi kac bolum onceden biliyordu, buraya yazdi ama inanmak istememistik, cunki 3 senarist bu kadar kisa bi surede bi dizi icin hic hayri alamet diil bence.. Herneyse demem oki bence ortaya Kadimin dedigi gibi bi theory atti o zaman aciklamasinida yapsin bizlere, cunki bunu hakketigimizi saniyorum..
arkadaşlar artık kafayı sıyıdığıma eminim, çünkü akşam yemeğini yerken bile aklımda kadim , ballı ve ezo sahnelerinin nasıl olacağı geçiyordu. :img-help:ve bir anda farkına vadrım ki, aslında Kadimle Ballı'nın kaderleri aslında eş, şöyle ki, Kadimin nişanlısı Berrakla beraber olan Nedim, Ballı'nın Nur'uyla beraber olan Ömer , birisinin kardeşi , diğerinin oğlu. ikisi de benzer yaraları almış iki farklı yapıda insan. çok ilginç olacak onların aralarında ki diyologları izlemek.
canim orada recep demek istedin sanirim..(balli aganin oglu yani) neyse olur böyle hatalar..
diziyi baktim senaristinin degismesi diziyi fazla etkilememis..bir adapte sorunu olur demistim ama bana hicte yabanci gelmedi..
tek fark eylülün terslemesiyle ezo kendini kadimden geri cekti..
ama icinde olusmaya baslayan bazi seylerin farkinda ezo..her zaman acik olan ezonun bu kez kimlerden ne sebeple cekindigini düsündürecek hic bir aciklamasi yok olamazda ..kendi kalbinden baska...
ezonun disardan öyle görüniyi deyip kolayca isin icinden cikmasi,
hemde kadimin en kötü zamaninda onunla konusmak ona derdini acmak istedigi zaman bunu yapmasi ezoya hic yakismadi .
ama ezo ne kadar geri durmaya calissada bunu yapamiyor ve bunu otelin satisini duydugu anda ki verdigi tepkide de görebiliyoruz..
bir isci tepkisi mi yoksa gecen onca güzel anilarin hatirindan mi dersiniz bilemem ama kadimden daha cok üzüldügü kesin..
meryem salagina gelince benim takdir edilesi zeynelime sikistirmasi beni sinirlendirmeye yetti ...birde onlarin erkekliklerine laf edisi, senin balli agayla arani acarim deyip tehdit etmesi yokmuydu sinirlerimin alt üst oldugu andir..
ya senin neyine seyitle ugrasmak ..daha dersini almamis bu kiz belli..
mafya kesildi basimiza..
nur'a bir sey demiyorum..
hos ilimli balli agayi düsünen onunla iyi bir gelecek kurmaya calisan bir kadin..mümkünse böyle devam etsin kendileri..
numan demislerdi ama hüseyin cikti ne ayak bende anlamadim ama bekleyelim bakalim...simdiden cok korkunc öcü bir sekilde gösterdiler bize..
hayirlisi dicem ama onun hayrindan nolucak..
doktorumuz sadece 1 sahnede selimle konusurken görüldü ne is anlamadim.
her gecen gün onun sahneleri daha da azaliyor gibi geldi bana...
doktorun inceliginden ,dürüstlügünden, hos sohbetlerinden mahrum kalmak istemem dogrusu...haftaya bunu telafi ederler insaallah..
bunu yazarken aklima sen geldin gülbeyazcim neden acaba:icon_whis:icon_whis....
dizide bazi bölümlerle cok hizli bir sekilde gecis yapildi.
mesela ezonun eylülü hastaneye götürdügünde kendisi bir zaman sokaklarda arkasinda ona gölgesi gibi yürüyen bir adamla dolasti.
bu sahnede bir an icin bize acaba dedirttiler ama allahtan kötü birsey olmadi
sonrasinda ezo sanki o cafeyi cok aramista zar zor bulmus bir hal icindeydi sanki...
cafeye girdi tepeden inme laflar edip sonra cikti ve sonra bir baktim ki ezo ve eylül bir köprüdeler
onlarin oraya nasil geldiklerini 5N1K seklinde size soruyorum arkadaslar
cünkü ben anlayamadim..
sağol isim yanlışlığını farkettiğin icin , ama ne yapayım seyretmediğim , genel fikir sahibi olduğum 29 bölüm var arkamda. :img-yes:
sudemnaz canim
Haklisin
Hakliyiz
Haklilar
Diye dusunelimmi bacim
Biz izleyiciler olarak o catir catir soz duellolarini istiyoruz,ask istiyorsun
Istiyoruz:img-in_lo
Biz izleyicilerin agizlarina 1 kasik bal verdiler,o balinda tadi damagimizda kaldi:img-icecr
Ama Diger senarist gurubumuz neden islerini biraktilar onuda bilmiyoruz?
Yeni bir senarist ile yelkenler fora diyerek denize acildik
Ama her sey guzel olacak(cunku Yeni senaristimizinde gercektende Referanslari cok iyi):good:
Yureklerimizi ferah tutalim ve biraz zaman taniyalim(Haaa baktik ki ayni Hamam ayni tas)
Sevgilerimle
derslerim yüzünden forumdan uzak kaldım ve tabiki olaylardan da uzak kalmışım:(
senarist grubu neden değiştiki belli yani
bir şeylerin yolunda gitmediği
eski tattan yoksun bitse de gidip uyusam havaalarında bir bölüm izledim...
atışmaların yerini sıkıcı replikler almış.
oyuncuların performansı dikkatimi çekmedi...
ilk kez böyle oldum inş. bir daha olmaz...
iyi akşamlar...
Jenerikten başlayayım. Çok amatörce hazırlanmış bir jenerik. Yazılar koşuyor resmen.Müzikle uyumu müthiş(!).Kim yapıyor bunları hiç mi başka dizilerin jeneriklerini görmemiş merak ediyorum. Eskisi değişsin derken, daha göze kulağa hoş gelen bir başlangıç yapıp, rating sıralamasındaki güçlü rakipleriyle yarışabilmesine bir etkisi olması içindi.Bu haliyle bu gerçekten imkansız.
Senarist değişti.Bekliyordum ben açıkçası o haberin doğru çıkacağını-Sahra'daki acı tecrübemizden sonra..Aynı şey olmaz umarım yine dedim ama gittiler yine. Niye sonunu getiremiyorlar ben merak ediyorum bunu. Sorun nerde, ne yapıyorlar da küstürüyorlar Oya Yüce'yi?
Benim bu diziyi izlemeye başlamamdaki neden Serhat bey dışında, senaristlerin Oya Yüce Yazı Grubu olmasıydı kesinlikle.. Onların ellerinden çıkan bir işi sonuna kadar izleyebilmek kısmet olmadı.
Yeni gelen senarist çok başarılı bir isim. Ancak bir dizi için bu kadar senarist değişikliğinin olumsuz etkileri var şüphesiz.Tam karakterler oturmaya başlamışken şimdi yine bir 'geçiş dönemi' bizleri bekliyor.
Şu Meryem ve türevi benim için dayanılması zor sahnelerden söz etmek bile istemiyorum. Onlar çıktığında kanalı değiştirmekten kendimi alamıyorum.
Genel olarak tat alamadığım 'yavan' bir bölümdü. Temennim bu geçişin mümkün olduğunca kısa sürmesi ve sabrımızın daha fazla sınanmaması-ki ratinglerde A/b' de git gide düşüyor. Tesellim ise yeni gelen ismin 'Barış Pirhasan' gibi başarılı bir ismin olması. En azından 'Sahra'da yaşadığımız, senaryonun tamamen tepetaklak olması gibi bir durum olmayacak diye umuyorum..İzlemeye devam..
sinemsinem
08-11-07, 00:04
Öncelikle Oya Yüce grubununa sevgilerimi iletiyorum. Ellerinize sağlık ve yolunuz açık olsun. Yeni gelen senarist Sayın Barış Pirahasan a da hoşgeldin demek istiyorum. Değerli bir senarist hayırlı olur inşallah bizim için ve dizinin bu sevdiğimiz tonu değişikliğe uğramaz diye umuyorum.
Bu bölüm çok ara bi bölüm olduğu için fazla irdelemek istemiyorum. Ama lütfen aşk olsun artıkkkk. Daha yoğun duygular daha fazla duygu çatışmaları görmek istiyor ezogelin seyircisi ezo kadim sahnelerinde. Bu artık kesin.
Bu bölüm Ballı ile Nur un şömine başı sahnesini keyifle seyrettim çok doğal çok samimilerdi. Seyyit in paçaları tutuşmuş hallerine bayıldım. Bazıları beğenmemiş bu bölüm ama diğer beğendiğim sahne de ezonun kafe sahnesiydi. Çok eğlenceli, samimi, sıcak bi sahneydi. Maalesef müthiş bi ezo kadim sahnesi izleyemedik bu bölüm umarım ileriki bölümler bu kadar boşlanmayacağız. Süreyyanın olduğu sahnelere konsantre olamıyorum. Ama Kadim ile hastane sahnelerindeki diyaloglar iyiydi. Kadim telefonda süreyya ile konuşsa daha da iyi olabilirdi :mad72:
Jenerik değişmiş ama feci gerçekten. Nasıl saçma sapan bi jenerik şaka gibi.
Dün seyredebildiğim tek bölüm burasıydı. Ezo bence etrafın ne dediğinden, diyeceğinden korkusundan değil, kendi hislerinden korktuğu için bu bahanenin arkasına saklanıyor.
Daha öncekiler de, kendini savunmaya ihtiyacı yoktu, çünkü zaten arkadaş olarak görüyordu onları. Ama şimdi kendi duyguları (her ne kadar, henüz itiraf etmese de kendine) var işin içinde. Arkadaşız sadece, diye savunamayacak, kimseye, çünkü öyle olmadığını hissediyor.
Olaylar öyle çabuk gelişti ki, Kadim'le bu kadar yakınlaşabileceğini tahmin etmiyordu. İşler bu boyuta gelince bence korktu. Kadim'in onunla 'sevgili' olmayı isteyebileceğine, hiç ihtimal verdiğini sanmıyorum. O yüzden geri çekilmesi gerekiyordu. Eylül bahanesi oldu. Çevreye veya Kadim'e karşı değil aslında, kendi duygularına, hislerine ket vurmaya çalışıyor..
Iste budur benimde seyrettigimde aklima gelen ilk bu oldu.Aynen yazdigin gibi kendi duygularinda korktugu icin yoksa eylul veya baska birisinin ne dediginden dolayi degil .
yoksa bu kadar yol almisken ezo karekteri yeniden bir ezo yaratmazlar degilmi :img-in_lo.Ve umarim yeni senaristlerimiz yeniden bize o guzel Kadim ve Ezo didismlerini seyretme olanagini verirler cunku cok keyifli sahnelerdir onlar:good:
forgetmenot
08-11-07, 08:15
Küçücük bir bakışın
Çözer beni kolayca
Kenetlenmiş parmaklar gibi
Sımsıkı kapanmış olsun
Yaprak yaprak açtırırsın
İlk yaz nasıl açtırırsa
İlk gülünü gizem dolu
Hünerli bir dokunuşla
Hiç kimsenin yağmurun bile
Böyle küçük elleri yoktur
Bütün güllerden derin
Bir sesi var gözlerinin
Başedilmez o gergin
Kırılganlığınla senin
Her solukta sonsuzluk
Ve ölüm...
Ben de altına yazan e.e cummings yazayım da şairini belirtmiş olalım.:img-wink:
Ezo Gelin dizisi acaba kaç bölüm olarak belirlenmişti?Yoksa Allah ne verdiyse,rating hazretleri ne emir buyurursa mıydı??Senarist gurubu değişince genelde dizinin akibeti biraz karanlık oluyor,önceki tecrübelerle sabit.Ezo Gelin'de işler nasıl gelişecek bakalım???:img-pilot
Ferny&Lety
08-11-07, 10:09
Arkadaşlar Ezo Gelin bizim okulun karşısındaki Otelde çekiliyor dün çekimlere gittik..Arkadaşmın abisi yönetmeni dizinin.Çay falan ısmarladılar..Nurgül Yeşilçay çok tatlıydı..Çekimlerde ağlıyordu falan sonra durup ağlamak yok Ezo tek başınasın falan diyordu..Bir de Nurgül Yeşilçay inanılmaz sıcakkanlı..Yanımıza gelip halimizi hatrımızı sordu çok tatlı kadın..
Diyeceğim şu eğer isterseniz size bölüm öncesi tüyolar ya da çekimlerden resimler getiririm..Tabii isterseniz?
Arkadaşlar Ezo Gelin bizim okulun karşısındaki Otelde çekiliyor dün çekimlere gittik..Arkadaşmın abisi yönetmeni dizinin.Çay falan ısmarladılar..Nurgül Yeşilçay çok tatlıydı..Çekimlerde ağlıyordu falan sonra durup ağlamak yok Ezo tek başınasın falan diyordu..Bir de Nurgül Yeşilçay inanılmaz sıcakkanlı..Yanımıza gelip halimizi hatrımızı sordu çok tatlı kadın..
Diyeceğim şu eğer isterseniz size bölüm öncesi tüyolar ya da çekimlerden resimler getiririm..Tabii isterseniz?
valla istermisiniz ne demek minnettar kalırız canım cım...
yönetmen kadın değilmiydi...:icon_whis
yoksa yoksa yönetmen mi değişmiş:happy0064
amaniinn..ezo niye tek başınaki.şövalyemiz nerelerde kii:icon_sorr
Günaydınlar Ezo Gelin Koğuşu...
Sevgili ferny-lety bu bize sorulur mu?
Biz buna dünden hazır ve nazır durumdayız...
Eğer tüyoları bizimle paylaşırsan sana minnettar kalırız...
Hatta ben şimdiden teşekkürlerime başlayayım diyorum:icon_whis
Ezo tek başına ve ağlıyor... Anlaşılan Kadim yine yapmış yapacağını...
Zaten düşünüyorum da Ezo Ballı ve Kadim arasında nasıl barınır bilmem...
Guzelim bu soruya benim ve formdaslar cevap olarak alkis tutar:happy0064:cheer:.Gonderecegin set resimlerini cok merak ediyorum dogrusu.
Haberlerini heyecanla bekliyor olacagim :good:
günaydınlar...:img-wink:
tabiki istemez olurmuyuz, bu ezo gelin hastalarına ilacını soruyorsun gibi bir şey...bizi iyleştirmeye ne dersin.:img-wink:
şimdiden teşekkürler.:happy0064
Gunaydinlar
ezo&Gadim severler Kogusu
Ferny&Leyt
aaa ne demek arkadasim,zaten icimiz kurumus soguktan :icon_sorr
Sende bizlere misler gibi sicacik cay,yaninada pasta borek soruyorsun
Ne demek kardesim tiyo istermisiniz?
Ezo ve Gadime ait ne varsa BIz Baliklama Allahhh Allah diye atlariz:happy0064:happy0064
Getir kardesim sen elinde ne bilgi var ise dukkan zaten krizlerde,
Krizi atlatmamiza yardim edersin(duada alirsin,ona gore):img-wink:
Sevgilerimle
herkese gunaydınlar,
fragman yada ozetten haber var mı, ozet icin nereye bakıyordunuz
tiyo veren arkadas verdigin haber yıktı bizi ezomuz yine niye aglıyo
neyse yine de tiyo almak guzel kadimi :img-blush pardon serhat beyi gorebildin mi
:icon_whis
Ferny&Lety
08-11-07, 11:23
Tamam o zaman şu gün sınavlarım var bugünü atlatayım yarın ilk işim okula erken gidip sete uğramak olacak:)
Dün çaylarımızı içerken (çekim başlamadan önce) Nurgül Yeşilçay otelden çıktı üzerinde eşofman türü şeyler vardı..Otelin kocaman parkında yarım saate yakın yürüdü açıldı :)Sonra yanımıza geldi nasılsınız kızlar dedi biz ağzımız açık kaldık..Ne konuşucaz Allah kahretsin falan derken çıkıverdi ağzımızdan aaa biz sizin büyük hayranınızız ay çok güzelsiniz şöylesiniz böylesiniz diye bi saymaya başladık..Nurgül bize şaştı kaldı :blink:
Gülümsedi teşekkür etti yukarı çıktı sonra sanırım orda kaldı dün..Serhat Tutumluer çok yakışıklı ve güleryüzlüydü:img-polic
Maşallah nazarlar değmesin::icon_shad
Biz bir kaç arkadaşımla okulumuzun yeni binasının dekoresinde görevli olduğumuz için okula gitmiyoruz yan binaya gidiyoruz direk..Saat 5 e kadar çekimler sürdü.Otelde bir heyecan bir heyecan.Arabalar geliyor gidiyor odaların perdelerinin arkasından kameralar geçiyor falan..
Ama maşallah Nurgül çok güzeldi..
Heyoooooooooo :happy0064:happy0064 artık bizimde bir tüyocumuz var.... Ferny&Lety şimdiden teşekkürler...
Tamam o zaman şu gün sınavlarım var bugünü atlatayım yarın ilk işim okula erken gidip sete uğramak olacak:)
Dün çaylarımızı içerken (çekim başlamadan önce) Nurgül Yeşilçay otelden çıktı üzerinde eşofman türü şeyler vardı..Otelin kocaman parkında yarım saate yakın yürüdü açıldı :)Sonra yanımıza geldi nasılsınız kızlar dedi biz ağzımız açık kaldık..Ne konuşucaz Allah kahretsin falan derken çıkıverdi ağzımızdan aaa biz sizin büyük hayranınızız ay çok güzelsiniz şöylesiniz böylesiniz diye bi saymaya başladık..Nurgül bize şaştı kaldı :blink:
Gülümsedi teşekkür etti yukarı çıktı sonra sanırım orda kaldı dün..Serhat Tutumluer çok yakışıklı ve güleryüzlüydü:img-polic
Maşallah nazarlar değmesin::icon_shad
Biz bir kaç arkadaşımla okulumuzun yeni binasının dekoresinde görevli olduğumuz için okula gitmiyoruz yan binaya gidiyoruz direk..Saat 5 e kadar çekimler sürdü.Otelde bir heyecan bir heyecan.Arabalar geliyor gidiyor odaların perdelerinin arkasından kameralar geçiyor falan..
Ama maşallah Nurgül çok güzeldi..
seni allah mı gönderdi
bak şimdi günüm senin sayende harika geçecek:img-clapp nolur ne görürsen anlat bize
ve resimleri dört gözle bekliyorum:dance:
demek şovalyemiz çok yakışıklı ve güler yüzlüydü:king::img-in_lo:img-in_lo
allah nazarlardan saklasın :icon_ange
ne kabayım canım verdiğin bu güzel haberler için çok teşekkür ederim:img-in_lo
Ferny&Lety
08-11-07, 11:55
Aslında dün bir kaç resim çektik arkadaşımın telefonundan..:icon_whisBen bugün o resimleri alırım okul dönüşü koyarım resimler bölümüne :img-yes:
Nurgülün saçları açıktı böyle bir bant vardı başında maşallah tütütütü:img-icecr
Elleri cebinde yürüdükçe biz de onu izledik dışarda..Gülüşü de pek ala canım gözleriyle gülüyor o rüzgarlı günde güneş oldu mübarek içimiz ısındı :img-yes:
Çekimler sırasında da böyle otelin önündelerdi..Nurgül Ezonun o meşhur paltosunu giymiş kafasına yazmasını takmış elleriyle vücudunu sarmalamış motor sesini bekliyodu:)Kıyamam çok üşüyodu durduğu yerde zıplayıp durdu üşümemek için :icon_sorr
Aslında dün bir kaç resim çektik arkadaşımın telefonundan..:icon_whisBen bugün o resimleri alırım okul dönüşü koyarım resimler bölümüne :img-yes:
Nurgülün saçları açıktı böyle bir bant vardı başında maşallah tütütütü:img-icecr
Elleri cebinde yürüdükçe biz de onu izledik dışarda..Gülüşü de pek ala canım gözleriyle gülüyor o rüzgarlı günde güneş oldu mübarek içimiz ısındı :img-yes:
Çekimler sırasında da böyle otelin önündelerdi..Nurgül Ezonun o meşhur paltosunu giymiş kafasına yazmasını takmış elleriyle vücudunu sarmalamış motor sesini bekliyodu:)Kıyamam çok üşüyodu durduğu yerde zıplayıp durdu üşümemek için :icon_sorr
sevgili Ferny&Lety
bütün bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederiz
oy oy oy demek üşüdü zavallı nurgül..ee kızcağıza illede incecik elbiseler giydiriyorlar..
çok feminen oluyor, hoş oluyor ama üşüyor işte o tiril tiril elbiseler içinde
bari tülbenti kulaklarını da örtecek şekilde bağlatsalar..bi acayip yampri örttürüyorlar, donmuştur kulakları...bye
yine görürsen bizden sevgiler, selamlar söyle...
Ferrn&Lety
bilgiler icin cok tskler:good:
Amanin kizlar Nurgulumuzun basinda yine yemenisi var imis(imdattt yangin var diye icimden haykirmak geliyor artigin):icon_whis:icon_whis
Sogut um acilen
Cim Malkasini yolla bana bacim:img-yes:
Kurtulamadik gitti o dugumlu yemenilerden zaten:img-pilot,Cim makasiyla lime lime etmek istiyorum artik o yemenliri:img-icec
bacilarim biliyorum sizlerde benimle birtiktesiniz degilmi?
Ozet bugun gelir belki?
bekleyelim bakalim( bizlere nasil bir supriz hazirlamis ,ozetci basimiz)
valla istermisiniz ne demek minnettar kalırız canım cım...
yönetmen kadın değilmiydi...:icon_whis
yoksa yoksa yönetmen mi değişmiş:happy0064
amaniinn..ezo niye tek başınaki.şövalyemiz nerelerde kii:icon_sorr
Ferny&Lety, verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.
Bizim yönetmenimiz bayandı..Filinta, bu hafta dilekler kabul mü oluyor ne :)
Herkes dizi ile ilgili isteklerini sıralasın..
Hangimizin bir lamba bulduğunu merak ediyorum.. Lambadan çıkan cin bizim forumu okuyup okuyup yerine getirecek herhal.. o yüzden dileklerimize dikkat edelim..
Herkes üç dilek yazsın bence.... hehehe.. :img-yes:
annem çok sağol..serhatın resimleri de varmı senden ondan haber ver:img-polic
bide nurgülden veya serhattan öğren bakalım bu foruma bakıyolarmıymış..
yönetmeni istemediğimizi (yönetmen erkek ti demişsin..değişmişse sorun yok:img-polic)
tülbentten ve ezonun çantasından nefret ettiğimizzi..
bide meryem var tabii ondanda nefret ettiğimizi
söylemeyi unutma tamammı canım..
Ferrn&Lety
bilgiler icin cok tskler:good:
Amanin kizlar Nurgulumuzun basinda yine yemenisi var imis(imdattt yangin var diye icimden haykirmak geliyor artigin):icon_whis:icon_whis
Sogut um acilen
Cim Malkasini yolla bana bacim:img-yes:
Kurtulamadik gitti o dugumlu yemenilerden zaten:img-pilot,Cim makasiyla lime lime etmek istiyorum artik o yemenliri:img-icec
bacilarim biliyorum sizlerde benimle birtiktesiniz degilmi?
Ozet bugun gelir belki?
bekleyelim bakalim( bizlere nasil bir supriz hazirlamis ,ozetci basimiz)
evet aynen öyle İMDAAAAAATTTTTTT..
sevgili sinope,
köylü kadın evinde tülbent- yemeni adı her ne ise örter.dışarı çıktığı zaman eşarp örter, çenesinin altından bağlar..biz de köylüyüz ve bizde böyle..şu yemeniyi üstelik eğreti bağlıyorlar, yana kaykılıyor, kulaklar dışarda ,başına sımsıkı yapıştırıyorlar. nurgül çok güzel bir kadın ve güzelliği ile durumu kurtarıyor.fakat geriden bakan insanda paspal bir izlenim uyandırıyor:icon_evil:icon_evil
Hangimizin bir lamba bulduğunu merak ediyorum.. Lambadan çıkan cin bizim forumu okuyup okuyup yerine getirecek herhal.. o yüzden dileklerimize dikkat edelim..
banucugum,Cevacigim Gunaydinlar
Banum ilk istekler benden gelsin
1. Kadim ve arasindaki buz dagi icebergler erisin.40 derece olan sicaklik birden bire ortaligi kaplasin:img-icecr,buram buram ask desem:img-in_lo:img-in_lo
2. Tez zamanda o yemeniler yok edilsin
3.Meryemi sevabina ortadan kaldiriverin(ogg geldi bana artik):icon_whis
Locaya selamlarbye
Ceva'm valla ben sıraladım ..
bu hızla devam edeyim..
kadim ezo sahnelerini bol tutsunlarrr..
meryem sahneleri azalsınn
tülbent'e çantaya hayııırr..
bide siteye girip iki kelam etsinler bizle yahuu..misal serhat:img-in_loolursa kelam eden ballı kaymak olur hanii:img-icecr:img-nyam::img-nyam::img-nyam:
bide bide barış hocaya selamlarımızı ilet anlar oo:icon_whis mafya dizisi olmasın diyo ezo cular dersin..
annem çok sağol..serhatın resimleri de varmı senden ondan haber ver:img-polic
bide nurgülden veya serhattan öğren bakalım bu foruma bakıyolarmıymış..
yönetmeni istemediğimizi (yönetmen erkek ti demişsin..değişmişse sorun yok
tülbentten ve ezonun çantasından nefret ettiğimizzi..
bide meryem var tabii ondanda nefret ettiğimizi
söylemeyi unutma tamammı canım..
filintam canim:img-in_lo:img-in_lo
yardim edin bana gulmekten ustum basim kahve icinde kaldi yine(simdi gordum yazini,sorgu memeru gibi sorularinla pc min ekrani kahve icinde,sen temizleyeceksun,anlamam,dinlemem:img-hyste:img-hyste
Seni varya Filintam 007 james bond olarak ilan ediyorum:img-icecr
Allahim ya
yeminle yerlerdeyim:img-hyste:img-hyste
konuya donecek olursak:))
Sogutum
yemeneiler konusunda sonuna kadar katiliyorum bacim,Allahtan ezomuz hos alimli bir bayanda egrelti durmuyor o yemeniler:))
ayy bayilacammm:img-hyste:img-hyste
banucugum,Cevacigim Gunaydinlar
Banum ilk istekler benden gelsin
1. Kadim ve arasindaki buz dagi icebergler erisin.40 derece olan sicaklik birden bire ortaligi kaplasi,buram buram ask desem:img-in_lo
2. Tez zamanda o yemeniler yok edilsin
3.Meryemi sevabina ortadan kaldiriverin(ogg geldi bana artik)
Locaya selamlarbye
Günaydın Sinope'cim,
"buram buram ask desem" oy oy oy ne denir ki buna..
Ceva'm valla ben sıraladım ..
bu hızla devam edeyim..
kadim ezo sahnelerini bol tutsunlarrr..
meryem sahneleri azalsınn
tülbent'e çantaya hayııırr..
bide siteye girip iki kelam etsinler bizle yahuu..misal serhat:img-in_loolursa kelam eden ballı kaymak olur hanii:img-icecr:img-nyam::img-nyam::img-nyam:
bide bide barış hocaya selamlarımızı ilet anlar oo:icon_whis mafya dizisi olmasın diyo ezo cular dersin..
Bu konuyu ciddi ciddi dikkate alsınlar. Üç dilek hakkı dedik..dikkatli olalım dedik. İlk dilek haklarından iki şıkkı Meryem ve çanta-tülbent ikilisi kaptı:img-yes:
Bende sıralayayım
1-Ezo&Kadim sahneleri bol olsun ama romantizmle dolu olsun.
2-Tülbent-çanta ve Meryem üçlüsüne çözüm bulunsun (hepsini tek şıkta hallettim. Kabul olur mu?:img-hyste:img-hyste:)
3- Dizi mafya dizilerine dönmesin. Romantik komedi tarzında devam etsin.
filintam canim
yardim edin bana gulmekten ustum basim kahve icinde kaldi yine(simdi gordum yazini,sorgu memeru gibi sorularinla pc min ekrani kahve icinde,sen temizleyeceksun,anlamam,dinlemem:img-hyste
Seni varya Filintam 007 james bond olarak ilan ediyorum:img-icecr
Allahim ya
yeminle yerlerdeyim:img-hyste
konuya donecek olursak:))
Sogutum
yemeneiler konusunda sonuna kadar katiliyorum bacim,Allahtan ezomuz hos alimli bir bayanda egrelti durmuyor o yemeniler:))
ayy bayilacammm:img-hyste
007 liği aldım kabul ettim..aldım kabul ettim..aldım kabul ettim..:img-polic
bende şimdi bulaşık yıkamaya gidiyodum..senin ekranıda aradan çıkarırım ayıpsın canuum benüüm..:img-in_lo:img-icecryeterki neşeli ol..:img-wink:
valla çim makası yetmez artık ben direk orak alıp dalacam o
tülbente:img-hyste:img-hyste
Ferny&Lety, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler..
Sevgili banubanu, bizde istek çok ama ilk üçünü yazalım bari..
1- Diline alıştık artık ama kadim le Ezo sık sık yanyana oluyorlar ve o başörtüsü artık çok sırıtıyor. Bir şekilde yok olması lazım o örtünün. Dizide kimsede yok örtü bir Ezoda..Olmuyor ama alla alla..:icon_sorr
2-Hadi Meryem falan biraz katlanıyik, ama Seyit yok olsun artık..başka şeylerle doldursunlar sahneleri,mesela Ezo Kadim ip atlasın, sek sek oynasın, arada düşerken Kadim Ezoyu yakalasın bir likte yerlere yuvarlansınlar:img-hyste. Eh zaten senaryo böyle giderse olacağı bunlar. Hatta Doktor Emreyi de yanlarına alıp kutu kutu pense oynarlarsa hiç şaşırmayacağım.:img-hyste
3- Ezo-Kadim öpüşsün..Evet açık ve net isteğimi söylüyorum, öpüşsünler..Kadın ve adam gibi, yok öyle kanka arkadaş muhabbetleri... Artık Kadimden şüphe etmeye başlıyacağım yani senaryo hakikaten bir canım arkadaşım muhabbeti tutturdu gidiyor.. Bu gidişe bir dur demeli. İşte ben diyorum ..Ezo-Kadim acilen öpüşmeli.:img-yes:
NoT. Çok işlerim var bölüm resimlerini fırsat bulursam bugün eklerim..kendinize iyi bakın..bye
3- Ezo-Kadim öpüşsün..Evet açık ve net isteğimi söylüyorum, öpüşsünler..Kadın ve adam gibi, yok öyle kanka arkadaş muhabbetleri... Artık Kadimden şüphe etmeye başlıyacağım yani senaryo hakikaten bir canım arkadaşım muhabbeti tutturdu gidiyor.. Bu gidişe bir dur demeli. İşte ben diyorum ..Ezo-Kadim acilen öpüşmeli.:img-yes:
NoT. Çok işlerim var bölüm resimlerini fırsat bulursam bugün eklerim..kendinize iyi bakın..bye
anaaaaaaam :img-pilottutkucu başı geldi haanıımmm..:img-hyste:img-hyste
valla bende hayır demem bimkolik'im:love09: bööle bişiye:img-nyam::img-nyam:ama gel görki azcuk sürünmemiz lazım sankii. ee malum kızımız biraz dik başlı..ama ilk öpücüğü kalbimiz güm güm gözlerimiz dürbün:img-pilot bekliyoruz yanii:img-icecr
papatya363
08-11-07, 13:36
öncelikle Ferny&Lety arkadaşıma çok teşekkür ediyorum bu bizim için çok güzel bişe artık dizimiz hakkında tüyolarımızı alıcaz süper yaa:happy0064:happy0064:happy0064
evet bende isteklerimi sıralıyorum
1.hempimizin istediği gibi ezo kadim sahneleri bol ve romantizm dolu olsun artık aralarında arkadaşlık istemiyoruz.
2.nolur şu meryemi artık çıkarın diziden seyite bile dayanabiliyorum ama meryeme dayanamıyorum meryemi çıkarsınlar zil takıp oynucam:bella
3.ve kadimin kıskanç hallerini izlemek istiyorum doktor emreyi kıskanırken ne kadarda tatlı oluyodu vede o güzel tatlı atışmalarının devam etmesini istiyorum nolur mafya dizisine çevirmesinler dizimizi
1- Şömine
2- Ben
3- Kadim
Kaşınıyorsun illa değil mi? Bak yazmayayım diyordum yazdım yine. Hatta girmişken tam gireyim. Ciddi olarak;
1- Kuvvetli replikler, o eski birbirini yiyen Kadim ve Ezo' ydu beni bu diziye çeken. Başka türlü diğer dizilerden bi farkı kalmaz.
2- Yazık olacak ama başka çare yok Selim ile evlendirilip Antep' e postalanacak Meryem tabi bu Seyit' in cenazesinden hemen sonra olursa daha bi güzel olur.
3- Tadında (yani beni bozmayacak) romantizmin. Hemen öyle mıç mıç bi ilişki değil.
Hazır çift dalmışken bikaç şeyi de söylemeden geçemeyeceğim.
O fragman mı gerçekten? Sizin videolarınız çok daha güzel, yapamıyorlarsa gelip sizden istesinler.
Senarist değişimlerini sevmem kimse karakteri sahibinden iyi tanımaz ama Ezo Gelin zaten komple mutasyona uğradığından artık farketmez. Önemli olan gelenin gidenin yoluna saygı duyması, hikaye 180 derece döndü bi daha dönerse başladığı yere gelecek o yüzden dikkat diyorum. Sahne kopukluklarına, karakterlerin ani değişimlerine, başarısız müziğe ve özensizliğe tahammülüm yok. Vay mübarek insan yüksek şahsiyet (!) sence ne yapılmalı derseniz seyircinin isteklerini