Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 4)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
Ankete katıldığınız için asıl ben teşekkür ederim. Verilen cevapları okumak çok keyifli oluyor benim açımdan. Sağolun :img-in_lo
yalnız sevgili KIRÇİÇEĞİ loca sana pek yakışmıyor bilesin...o güzel keyifli yorumlarınıda istiyorum ben..böle saklanıp cee yapmakda nolii..
Saklambaç oynuyorum Filinta'cığım ama sanırım sobelendim:) Seni mi kırıcam güzelim hemencecik yanıtlayayım anketi, araya yorumlarımı da sıkıştırırım:img-blush
1) Genel olarak bu bölümü beğendiniz mi?
- İki hafta üst üste uğradığım hayal kırıklığından sonra bu bölümü kırıksız ve çıkıksız atlattım. Tam beğendiğim söylenemez ama en azından hasar bırakmadı...
2) En beğendiğiniz sahne hangisi?
* Kadim ve Ballı tanışması, yemek sahneleri, iş üzerinde konuşurlarken birbirlerini sınamaya çalışıyormuş havaları vermeleri veeee o kadar yemeğin arasında otelden aç çıkan Ballının Nezir'e ''Çorbacıya gidelim Nezir'' dediği sahne :img-hyste
* Kadim'in Ezo'yu yanına çağırtıp ''Ben böyleyim'' dediği sahne...
3) Beğenmediğiniz yada gereksiz bulduğunuz sahne hangisi?
- Deli Efenin bıçak çekme sahnesi. Absürd, gereksiz, özensiz ve yavan bir sahneydi. Hayır yani Deli Efenin deli olduğunu kanıtlamak istiyorlarsa başka şekilde de gösterebilirlerdi, beğenmedim ve gereksiz buldum.
- Son sahneyi beğenmedim aslında yani ortada çekip gidicek kadar ne vardı anlayamadım. Ezo'nun ''Yalnızsın artık Ezo'' demesine bi anlam veremedim. Havada kalmış ve altı doldurulmamış bir sahneydi...
- Seyit'i oynayan oyuncunun performansını beğeniyorum ama Seyit karakteri çok gereksiz geliyor bana. Ayrıca dakika tutmuştum tam tamına 3 dakika diziyi işgal etti Seyit :img-cool2
- Elçin anne,abla,hanımın bıdı bıdı konuşup sonra da ''İşlerinize karışmamı istemiyorsanız, söyleyin bileyim'' tarzındaki repliklerini beğenmedim. Aynı cümleyi hem Nedim'e hem de Kadim'e söyledi...
- Bide Elçin anne,abla,hanımın (bence de forumda karar verilsin hangi hitapla sesleneceğimize) Ezo'yu odadan gönderme şeklini beğenmedim. Biraz daha nazik olabilirdi.
- Nedim'in sofradayken ''aslancık'' taklidi yapıp, kükremeye çalışması :img-bored
- Ders çalışmakta olan Ezo ve Selim'e çaycıymış gibi kek ve çay getiren Emre sahnesi... Bir iki laf ederler diye düşünmüştüm ama sadece tepsidekileri bırakıp gitti...
4) Aklınızda kalan repliği bizimle paylaşır mısınız?
- '' Eee nasılsın yeğenim '' (Ballı) :img-hyste
- '' Ben böyleyim '' (Kadim) :img-in_lo
- '' Çorbacıya gidelim Nezir '' (Aç kalmış Ballı) :img-hyste
5) En beğendiğiniz ve beğenmediğiniz performans kimlere ait?
- Serhat Tutumluer, Ahmet Mümtaz Taylan en beğendiğim performanslar...
- Beğenmediğim yok gibi herkes görevini yerine getiriyor ama Süreyya'yı oynayan bayanı çok itici buluyorum, Özgür Özberk'i eskiden sever idim şimci Nedim sayesinde azıcık soğudum...
6) Elçin ablanın, Ezo'ya olan davranış değişikliğine nasıl bakıyorsunuz? Ezo'nun hemen çekip gitmesine ve ''Tek başınasın Ezo'' demesine bi anlam verebildiniz mi?
- Elçin anne,abla,hanımın o sahnedeki davranışını açıkcası biraz kaba buldum. Aldığı gazı kullanıyormuş havası vardı. Aklı başında, olgun tavırlarına o davranış yakışmadı. Ezo'ya kızmakta ve yalnız kalmak istemesinde haklı ama ifade ediş şekli yanlış bana göre...
- Ezo'nun o cümlesine bi anlam veremedim. İstanbuldan darbe üstüne darbe yese tamam diyeceğim de ortada fol yok yumurta yok İstanbul'a meydan okumaya kalkıştı. Anlayamadığım sahneler arasında kendisi...
7) İstanbul'da tek başına kaldığını düşünen Ezo nereye gidecek bi tahmininiz var mı?
- Madem ki tek başına kaldığını düşünüyor hiçkimsenin yanına gitmemesi gerekiyor. Tek başına olarak dolaşmasını yada deniz kenarına gideceğini düşünüyorum. Başkalarına sığınmadan biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var Ezo'nun. Duygularındaki gel gitlerin nedenini öğrenmeye çalışmalı...
8) Ezo'nun gittiğini duyan Kadim'in vereceği tepkiyi tahmin edebiliyor musunuz?
* Kadim'in üzüleceğini, telaşlanacağını düşünüyorum. Arabaya atladığı gibi Ezo'yu aramaya koyulabilir (İçimden bir ses Kadim'in yüzünün bu aşkta pek fazla gülmeyeceğini söylüyor ama bunları içimden söylüyorum, okumadınız varsayın)
9) Nedim'in ipini kimin çekmesini ve yanlışlarını nasıl anlamasını istiyorsunuz?
- Şöyle adam akıllı oturup ''Ben ne yapıyorum? Abimin düşmanına nasıl kucak açabildim? Abimin işlerine nasıl engel olabildim?'' diye düşünse kimseye gerek kalmadan doğru yolu bulacak ama nerde Nedimdeki özeleştiri özelliği...
Sırasıyla Kadim'den, Elçin anne,abla,hanımdan ve Süreyya'dan tokat yiyecek ve son darbeyi Eylül indirecek (inşallah Eylül'ün gözleri daha fazla körmüş gibi bakmaz dünyaya)...
10) Kadim ve Ballı ortaklığına nasıl bakıyorsunuz? Sizce yeğenim diyen Ballı ile karşısındaki insana güvenmediğini belirten tepeden bakışlı Kadim anlaşabilirler mi? :)
* Aslında bu ortaklıkta endişelerim var. Ballının kara geçmişi ve Seyit'in kuyruğuna basılmış kedilere gibi saldırmaya yer arayan tavırları korkutuyor beni. Ama Ballı ve Kadim'i aynı sahnede izlemek çok keyifli oluyor.:img-nyam: Umarım Kadim, Ballının yörüngesine girmez; Ballı,Kadim'in yörüngesine girsin:img-icecr
Sevgilerimle..
papatya363 15-11-07, 13:26 Yahu böyle güzel haberleri verirken önce yazının başına uyarı koyman gerektiğini bilmiyor musun? :)
öhöm öhöm nerde kalmıştık..Ezo'nun, gidişini hatta temelli gidişini anlamaları ne kadar sürecek acaba?
Kutsal Usta hastalandığını düşünebilir dimi?
Konuyu da bağladım :)
cnm heyecandan unutmuşum uyarı yazmayı:)
ya kadim elçin anneyle konuştuktan sonra zaten ezoyla konuşmak isticek merak edicek çünkü ezoyu tanıyo ne kadar kötü olduğunu gördü sonra bişekilde kutsal ustaya soracak ve kutsal ustada arayıp bugün gelemiyeceğini söyledi ha bide hakkınızı helal edin görüşemessek dediğini söyler seside kötü geliyodu der ve kadimde ezoyu arama peşine düşer
bakarsınız selvi bolumun yazdığı senaryo çıkar ezo dağ evine gider kadimde peşine ay ne güzel olur :)
olabilir cok da guzel olur, hem kadim yetişmiş olur :img-icecr arkasından kossa kolundan tutsa ne güzel olur sonra da dag evine goturse :img-blush nedir bu merakımız bizim dagevine atma derdimiz :icon_whis
sevgili h23
derdimizin kaynağı tamamen çocukluğumuza dayanıyor,oralara inemk lazım sorunu çözmek için..yeşilçamın zihnimize kazığı bir olay bu,elden ne gelir..ya dağ evi ya göl evi..:):)
Ballı niye böyle konuştu diye şüphelense kendisi peşinden gidiverse ya da dediğiniz gibi Kadim'e iletse durumu güzel olur ama Ezo gidecek ve yetişen olmayacak gibi..derdini emre'ye anlatacak,o da rahatlatmaya çalışacak,ezo işten ayrılmak istediğini söyleyince istersen sakin kafayla bir daha düşün diye telkinde bulunacak ezo ısrar ederse sana iş bakmamı istermisin diye soracak...iyi yazdım değil mi:)Kadim izin vermez gidişine,bakalım etkili olabilecek mi ezo üstünde
Efe şerife'yi unutmuştum bak,hatırlatma iyi oldu...zaten alışamadım sevmedim bu karakteri o bıçak çektiği diş bilediği sahnede iyice itici geldi,üstelik Kutsal ezo çoğu işi yapıyor diye başladığında cümleye satırı hızlı hızlı masaya vurmalar ve o tavrıda güzel durmuyordu...hem geçici değilmiydi,Debbie gitti ezo işine geri geldi hala ne diye duruyor anlamış değilim,eğlenceli ve güzel sahneleri olsa tamam diyeceğim ama yok ki
Ezo'nun matemetik sorusuna bulduğu pratik çözümüde es geçmeyelim
çalışkan tembelin yükünü alır işleri eşitler 3 e bölerim:)
sevgili banu benim bu bölümden istegim yada beklentim ezoyu ciddiye almayan belki bu yüzden ezoyu üzen onun aglamasina sebep olan kadimin is konusmasi sirasinda balli aga tarafindan bir güzel bozulmasi
gerci bunu biraz önce belirtmistim.
kadim oteli incelemesi acisindan otelin evraklarini balli agaya uzatir.
balli agada oldukca kararli ve kendinden emin
incelemeye gerek yok ezonun sözü bizim icin baglayicidir.bizim ona ve size güvenimiz tamdir.
derse
kadimin o an icin hafife aldigi ezonun ne denli önemli bir kadin oldugunu bir kez daha anlamasi.
ve devaminda hos güzel anlarin olmasi ikisi acisindan.
Ne demiş büyüklerimiz, arayan mevlasını da bulur belasın da..ama ben sadece; Ballı ağanın "Ezo Hanım'ın iyi dediği, bizim içinde iyidir" sözünü duyduğumda ben forumda buna benzer bir istek duymuştum, acaba kim yazmıştı diye düşünmüştüm. En sonunda da buldum. :) Burdan çıkan sonuç istek yapmaya devam..
Ezo, üzüldü gitti tamam diyelim..diyelim de. Bu biraz bencilce olmadı mı? Hem FilintaKadim&Ballı ağa ortaklığını başlat..ki ikisi de sana güvendikleri için böyle bir olaya kalkışsınlar..FilintaKadim öyle ya da böyle oteli kurtardığını düşünsün, yüzü gülsün. Sen bu gülen yüzü solduracağını düşünme, bencillik et..kaç. Yahu Kadim daha yeni güvenmeye başlamadı mı sana..nereye gidiyorsun diye sormaz mı sana? sorar..ama önce biz sorduk. Önce bize cevap ver :)
FilintaKadim bence Ezo, ona böyle haber vermeden gittiği için kızgın olmalı..onu bulduktan sonra bunu onun yüzüne söylemeli.
Ezo, üzüldü gitti tamam diyelim..diyelim de. Bu biraz bencilce olmadı mı? Hem FilintaKadim&Ballı ağa ortaklığını başlat..ki ikisi de sana güvendikleri için böyle bir olaya kalkışsınlar..FilintaKadim öyle ya da böyle oteli kurtardığını düşünsün, yüzü gülsün. Sen bulu gülen yüzü solduracağını düşünme, bencillik et..kaç. Yahu Kadim daha yeni güvenmeye başlamadı mı sana..nereye gidiyorsun diye sormaz mı sana? sorar..ama önce biz sorduk. Önce bize cevap ver :)
FilintaKadim bence Ezo, ona böyle haber vermeden gittiği için kızgın olmalı..onu bulduktan sonra bunu onun yüzüne söylemeli.
ağzından bal damlıyor Ceva..önce biz sorduk bize cevap versin:)
Elçin'e aşırı derecede kırılıp alınmasını anlıyor ancak kADİM'İ de cezalandırmaya çalışmasını anlamıyorum..şövalyem kaç sene sonra birine güvenmiş üstelik korkmadan çekinmeden yüzüne söylemiş...bırakmaz müsade etmez diyorum ama dediğin gibi güvendiklerim beni yarı yolda bırakıyor deyip üzülürse ne olur şövalyemin ve bizim halimiz...
kadimle ezo birbirine çok benziyorlar aslında ikisi de canları sıkıldıkça kaçıp kaçıp gidiyo
geçen gün sormuştum arada kaynadı galiba emrenin evi mi değişmiş kafama takıldı da?
kadimle ezo birbirine çok benziyorlar aslında ikisi de canları sıkıldıkça kaçıp kaçıp gidiyo
geçen gün sormuştum arada kaynadı galiba emrenin evi mi değişmiş kafama takıldı da?
Bende izlerken aynı şeyi düşünmüştüm. Selim, Meryem'e kapıyı açtığında dışarısı görünüyordu. Emre'nin evi apartman da değil miydi?
Bu arada yeni gelen arkadaşlarımız olmuş. Hoşgeldiniz.
Tüm Ezo-Kadim sevenlere selamlar...
Ceva cığım, desteğin için çok teşekkür ederim, güzel cevabın için:img-blush
Kırçiçeğim e de sevgiler selamlar, ben de ilk kez yanıtlamaya çalışayım sorularını......
Geçen iki bölüme oranla çok beğendim....
Çoğu arkadaşlar gibi ben de Kadim- Ballı ağa sahnelerine bayıldım...Gerçekten çok başarılılar....
Ve Ezo- Kadim sahneleri de bu hafta daha çok olmasına rağmen yetmeyecek kadar güzeldi...
Mutfaktaki bıçaklı sahneyi anlayamadım....
söylemek istediklerimi söyleyemiyorum söylemek istemediklerim de ağzımdan çıkıveriyor
Nurgül Yeşilçay, Serhat Tutumluer ve geri kalan herkes de muhteşem....
6) Elçin ablanın, Ezo'ya olan davranış değişikliğine nasıl bakıyorsunuz? Ezo'nun hemen çekip gitmesine ve ''Tek başınasın Ezo'' demesine bi anlam verebildiniz mi?
Doğrusu izlerken çok şaşırdım, Nedim i iyi tanıyan birisi Elçin abla ve bir sözle bu kadar kırıcı davranmasını sorgusuz sualsiz çok üzücü buldum.Ezo muz kendine hep destek olan, can yoldaşı bellediği birinden böyle bir tepki almakla bu kadar moralsiz kalmasında çok haklı; tüm samimiyetiyle bulunduğu ortamda birden yedi kat yabancı muamelesi gördü.
7) İstanbul'da tek başına kaldığını düşünen Ezo nereye gidecek bi tahmininiz var mı?
Hiç fikrim yok ama dileğim var; Emre olmasında her yer olur...Kadimin de ona çok zor ulaşacağı bir yer olmasın hem de....
Höt höt haliyle hemen peşine düşsün bence...
9) Nedim'in ipini kimin çekmesini ve yanlışlarını nasıl anlamasını istiyorsunuz?
Bence bu kafada biri biraz zor anlar, hiç vicdan sahibi biri gibi durmuyor...bilemiyorum, çok ümitsiz bir vaka....Kendi ipini kendisi çeksin!...
10) Kadim ve Ballı ortaklığına nasıl bakıyorsunuz? Sizce yeğenim diyen Ballı ile karşısındaki insana güvenmediğini belirten tepeden bakışlı Kadim anlaşabilirler mi? :)
Kadim-Ballı ortaklığı yürekleri iyi niyetli iki insan olarak bakıldığında güzel ama Ballı ağamız bataklıkta bir tonton çiçek, ve bu bataklığa Kadim in hiç değmemesini isterim herkes gibi...Anlaşmaları zaman alabilir birbirlerinin yüreğinden emin oldukça.....
Hepinize sonsuz sevgiler selamlar.....
olabilir cok da guzel olur, hem kadim yetişmiş olur :img-icecr arkasından kossa kolundan tutsa ne güzel olur sonra da dag evine goturse :img-blush nedir bu merakımız bizim dagevine atma derdimiz :icon_whis
sizi bilmem de benim çok merakım var şu dağ evine..
valla dağ evine bi atsada, nasıl atılıyomuş bi görsek..
kadim iyice bi fırçalasa ezoyu..
ezo bu defa bi değişiklik yapsa..kemçirmese..
o güzel gözleri dolu dolu olsa..
kadim dayanamaz; malum ana ciğeri....:happy0064:img-icecr
bende ezonun kiligindan rahatsiz degilim bunu bir kez daha yazmistim Serhat dizilerinde kaprisli degil bunu hepimiz biliyoruz SAHRADA peceli bir kadinla dolasmaktan ona asik olup evlenmekten cekinmemis ,lüksün alasini yasamisti ,ayni sekilde simdide ezoyla cok güzel bir bicimde paylasimlari oluyor ben sadece biraz gülün bakin arkadasimiz neleride arastirmis diye öylesine bakin dedim yoksa seninle ve bircok arkadasimla hemfikirim icin rahat olsun ,hatta gurur duyuyorum köylü diye kücümseyen SÜREYYAYA ragmen yaninda olmasindan hosnut olan sovalyemiz var o mutlu olsunda ne farkeder dimi ama sevgiyle ve Serhatla kalinbye
papatya363 15-11-07, 14:14 Çok teşekkür ederiz. Programı izleyebildiniz mi bilmiyorum ama Nurgül Yeşilçay çok neşeli, bıcır bıcırdı. Çok da güzeldi. Ayrı bir ışığı vardı resmen. Zaten söylediğine göre güzelliktir, makyajdır meraklıymış bu tip şeylere ve hatta kendi icadı olan güzellik sırları filan varmış. İzleyemeyenler için söyleyeyim; mesela, dudaklarına vicks sürermiş dolgun gözükmesini istediği zaman. Eğreti Gelin'de kullanmış mesela, e haliyle... Yalnız Berna Laçin sorar sormaz dikkatimi çekti hakikaten hatırladığım bazı karelere göre çok daha az dolgundu dudakları; işe yarıyor demek ki vicks:)
Yalnız diziyle ilgili pek bir şey öğrenemedik. Olsun. Tekrar teşekkürler papatya363...:good:
rica ederim cnm
evet gerçekten nurgül çok tatlıydı neşesi yerindeydi
bide pek maharetli el sanatları konusunda tepsiyi ne güzelde boyadı öyle bol bolda espri yaptı özellikle mimiklerini çok güzel kullanıyo
sete oğlunuda götürüyomuş bide anlaşma yapmış haftada 2-3 gün izinli oluyomuş oğluyla ilgilenebilmesi için
deli efe karakterini bende sevmiyorum hele bu bölümdeki çakı çekme sahnesi hiç hoş değildi gereksizdi
bide zekinin annesi var sevmediğim ama allahtan kaç bölümdür göstermiyorlar:)
Arkadaşlar Oyun Bozan Olmak Istemem Ama Kadim In Manken Sevgilisi Nerelerde?nurgül Yeşilçay Bir Röportajinda"kadim Için Manken Sevgilisiyle Savaşmak Zorunda Kalacak"gibisinden Bir şey Demişti.galiba Kadim Ve Ezo Nun Duygulari Tam Anlamiyla Netleşince çikar Ortaya. Kara Kedi Gibi...tabiki Dileğimiz Hiiiiiiiiiiç Ortaya çikmamasi Amaa.ezo Nun Kiskançlik Sahnelerin Için Gerekli Olacaktir
Umarim Zeki Nin Annesi Pek Gözükmez.bende Hiç Sevmedim Onu.pek Bi Patavatsizdi.hani Derler Ya "işiği Iyi Değildi"
Görmezsem Sevinirim Kendisini.üstelik Bu Bölüm Yoktu Ama Dizi De Ben Bi Eksiklik Farketmedim.peki Siz?
Acep Ezo eve gidermi ki? Orda Elçin Anneyle karşılaşma olasılığı var diye gitmez belki de. Ama eve gitse, Kadim gelse, kapıyı çalsa... Ezo açmasa (Tekmeleyip kapıyı kırabilir de.. yok fazla cool oldu) Neyse konuşmaya çalışsa Kadim, Ezoyla.. Gelecek bölüm isteklerim içinde
- Ezo bu son bölümde böyle dedi ama tükürdüğünü ilk on dakika içinde yalattırmayın.. biraz gerçekten kendi başına yaşamaya çalışsın.
- Çok burnunu soktuğunu görsün...
- Kadim koşuyordu peşinden Ezo'nun bu bölümde accık Ezo'nun da Kadim'e olan duygullarını anlayalım...
- İtişme kakışma olsun (ben bu gün çok haşinim) biraz... Ama bu itişmenın sonunda geçen bölümlerdeki gibi olmasın, yakınlaşma olsun.. Yeter artık yani daha ne kadar açık anlatabilirz yav.. tööbeee..
- Karakter geçişlerine biraz dikkat
-Kıyafetlerden rahatsız olmayan arkadaşlar varmış.. ama bakınız geçen bölümderde arada en azından evde saçını açıyordu Ezo,şimdi hiç yok.. kadının saçlarını unuttuk yav... neyse
- benim isteklerim bitmez...
ne güzel değerlendirme sorularımızda gelmiş, hemen cevaplar gelsin. Ellerine sağlık Kırçiçiçeği......:happy0064:happy0064
beğendim , genel olarak keyifli, esprili,duygusaldı.
hangisini söylesem ki, fakat favorim boğazdaki yemek sahnesi elbette. "Benim kalbim yani..."
mutfaktaki delinin çektiği çakı sahnesi ne kadar gereksizdi öyle. Tabi dizide gereksiz bulduğum karakterler de var fakat ne çare....
4) Aklınızda kalan repliği bizimle paylaşır mısınız?:img-blush
Ezo: e canım ben sizi tanıştırdım bitti haa kartlarınızı neyinde aldınız gerisi size kalmış
Kadim: ben bunu sen olmasan kabul etmezdim
Ezo: aman Gadim Bey benimlen ne ilgisi var ağzınızı açınca milyon dolardan aşağı laf çıkmıy
maşallah cık yok benim boyumu çok aşar bu iş
kadim: ben ballı ağaya hiç güvenmedim
ezo: ee
kadim: ama söylediği bir şey var ona bende inanıyorum
ezo: neymiş oo
kadim: ezo hanım için iyi olan kişi bizim içinde iyidir
ezo şaşırır gözlerini yere indirir
ezo: yanılmış olmayasınız yani o sizin kalbinizin temizliği
kadim: benim kalbim yani… ben duygusal kararlar vermem… bu da değil… sen benim için… yani… bana… uğurlu geliyorsun
ezo: uğurlu… eyiymiş o zaman otelin maskotu yaparsığız beni hıı
bu konuşmada ki bakışmalar süperdiii…
Ezo -Kadim-Ballı Ağa performansları her zamanki gibi keyifliydi. :img-yes:
Aslında beğenmediğim performans yoktu, herkes hakkını veriyordu.
Elçin Anne daha önce yaptığı davranışlardan çok ayrı tutarsız ve gereksiz bir davranış gösterdi. Hem Ezo hemde Kadime aynı anda Ballı'nın kim olduğunu sorabilir ve tatmin edici bir yanıt alabilirdi. O kadar paylaşımdan ve Ezo'ya vediği payelerden sonra bir anda ve haksız yere buz kesmesi çok anlamsız oldu.
Ezo'nun tek başına olduğunu düşünmesi de ilginç. Aslında Ezo İstanbul'da Ballı'yı ve Emre'yi Kadim,Elçin Anne veya Kutsal ustalardan önce tanıyordu. Aslında yalnız değildi ki o anlamda. İstanbulda tek başına tanıdığı bir insan olmayan biri değildi. Fakat o kadar bütünleşmiş ki Kadim'le , Elçin Anneyle ,oteldekilerle , kendini yalnız olarak değerlendirdi.:icon_sorr
hem İstanbulda yalnız olduğunu düşünüyorken hem Dr.Emreye gidecek, bu tutarsız olur. Kendi söylemine ters düşer. Tabii bizim gönlümüzden Defneyi ziyarete gitmesi yatıyor fakat olası görünmüyor.
Ah!Kadimin yüzü gülemedi gitti zaten, Eylül gitme ihtimalinden bahsettiğinde bile gözlerinde beliren korku nasıldı? Ezo'nun otelde olmadığını anladığı an yüzünde belirecek ifadenin şaşkın ve üzgün olacağı kesin. hemen cep telefonundan arar Ezo'yu, sabırsızlıkla açmasını beklerken ,odasında bir aşağıya bir yukarıya yürür. Nerdesin Ezo nerdesin der ken kendine. Şayet Ezoya telefonda ulaşamazsa Onunda aklına İlk önce Dr.Emre ve Ballı gelir diye düşünüyorum.
Kadim'in kahvaltıya geldiği sahnede bile nasıl kinle bakıyordu ağbisine, yanlışlarını anlarmı bilmiyorum o kadar çok ki, Kadim'le karşılıklı sahneleri olsa , hatalarını anladığını, onu sevdiğini ve affetmesini dilese, dolu dolu kucaklaşsalar ne güzel olurdu. Biliyorum Kadim Kardeşine kötü şeyler olsa çok üzülür , herşeye rağmen onu seviyor çünkü. Çok duygusal gördüm kendimi bu maddede....:icon_sorr:icon_sorr
10) Kadim ve Ballı ortaklığına nasıl bakıyorsunuz? Sizce yeğenim diyen Ballı ile karşısındaki insana güvenmediğini belirten tepeden bakışlı Kadim anlaşabilirler mi?
Şimdiden böyle esprili başladıysa gelecekte daha da keyifli duruma gelebilir. Farklı usluplara sahip iki insandan daha çok sahne çıkar. zaten aynı yöne baksalardı diyologlar aynı keyfi verirmiydi yeğenim?
Bu diziyi sadece nurgül yeşilçay ve serhat tutumluer hatrına izliyorum desem:icon_whis
Gerçekten harikalar yaratıyorlar,elektrikleri çok güzel,aralarında çok samimi bir şey var oyunlarına da yansıyo bence:img-yes:
Serhatı nasıl anlatsam az kalır.karizmatik,yakışıklı,yetenekli,yürekli,en güzel aşkı anlatan gözlere sahip,gerçekten sevebilen bir adam ancak böyle güzel bakabilir.
Nurgüle ne desem ki tarihinin son zamanlarda gördüğü en yetenekli ve en güzel kadın oyuncusu.her rolde ayrı bir nurgül bambaşka bir ruh kaç kişi var o bünyede merak ediyorum doğrusu.güzelliğini kelimelrle anlatamam ama o bunu umursamadığı için belkide bana en güzel oymuş gibi geliyo hep ve ezo gibi olabilecek kaç oyuncu var bu ülkede bu kadar "gerçek".:good:
BU ikiliyi bir sinema filminde görmeden tatmin olabileceği hiç sanmıyorum.
...çünkü film yapmak, fırtınada bir gemi gibidir: dümende biri vardır, diğerleri izlemededir; bir kişinin boğulması diğerlerinin de boğulacağı anlamına gelir.... Juliette Binoche
bundan daha fazlasını yapabileceklerine şüphem olmadığı için iyi bir kaptanla bir gemide olmalarını diliyorum
sevgiler bye
canlarım o kadar çok yazmışsınızki sonu yok diye düşünmeye başlamıştım
evet bu bölümü genel olarak beyenmişsiniz bu güzel yalnız öyle komik şeyler yazmışsınızki gülmekten yerlere yattım aklımda kalanlar filinta kiboşun annesi benzetmen için seni kutluyorum nerden geldi aklına birde gözünun yağında yumurta kıram ve iğrenircesine beyeniyorum :img-hyste gibi şeyler yazıyordu ne diyim çok formdasınız allah nazardan saklasın:img-in_lo
bu bölüm bence de güzeldi ama elçin annenin bu hali benim hiç hoşuma gitmedi ama bu kadim ve ezo nun daha yakınlaşmasına sebep olacaksa bu seferlik hoş görülebilinır ama ben kesinlikle elçin annemi geri istiyorum bu dizide sıcak karakterlere iktiyaç var bir dileyimde arkadaşlar deyinmiş eski mahellenin geri gelmesini bende çok istiyorum ezo nun yeni evininde ve zeki nın annesinin bu bölüm gözükmemesi umutlarımı artırdı umarım olur
bu yazdıklarım biraz veda gibi olacak ama beni af edin :icon_sorr
malesef bu hafta evimizde büyük bir tadilat başlıyor ve tam 20 gün sürecek çok üzülerek söylüyorum sizlerle eskisi gibi fazla zaman geçiremeyeceğim beni en çok üzen bu ama en az günde 2 saat burdayım bana yetmez ama sizden hiç deyilse uzak olmuycam canlarım inanın iki gün uzak kaldım ve hemen özledim sizi 20 gün nasıl dayanıcam ve evde elektirik de olmayacak diziyi nasil izliycem çok üzgünüm kendimi hiç iyi hissetmiyorum:img-cray::img-cray::img-cray:
sinope 00517 görevini malesef yapamıycam ama çok isterdim filintam bu konuda gönüllü o yapar kesin :good:
hergün girmeye çalışıcam ama giremezsem beni unutmayın sizi çok ama çok seven roziniz:sad53:
en kısa sürede aramıza dönmen dileğiyle roziciğim. :img-sorry:img-sorry:sad53: paylaşımlarımız o kadar güzel ki ve devamlı öyle bir akış var ki, yazılanları bile okumak bayağı mesai gerektiriyor. ne güzel....
ya bu Kadimin durumu beni gene düşüncelere sevketti.:img-bored Adam daha ne yapsın, çok büyük adımlar attı, hatta ödünler verdi bence. düşününce, onu kırmıştı evet fakat herkesin içinde - kendi aralarında şifre gibi olsa da - özür dilemesi, hele Kadim için ne büyük adım, Sırf Ezo'yu tekrar kırmamak uğruna Ballı Ağayla buluşmayı kabul etti, hatta ona güvenmediğini belirterek , Ezo güven verdiği için ortalığı kabul etti. eee Boğazda yemek olayı ve söyledikleri ,Otel önünde bile onun gönlünü yapmak istedi. neler yapmış bu adam ya, kendini aşmış gerçekten, kimseye güvenmeyen,hiçbirşeyini paylaşmayan ,duvarların gerisinde yaşayan Kadim neler yapmış, eee şimdi Ezonun gittiğini duyunca gene yıkılacak, bu kadar ilerleme boşa mı gidecek. Ezo Ezo duy sesimizi korkma ve Kadime sende kocaman bir adım at. Bekliyoruz gayri.
Abyeblasinin gülüde gidermis söz seni hergün anacagim seni unutmak ne mümkün varligin degil gölgen bile yeter canim ,seni seviyorum.Bence bu hafta isler cok karisacak bagiran bagirana insaallah kadimden nedime iyi bir darbe gelir SUDE9 cok hosuna gitmis tesekkür ederim tatlim bir daha tekrarlayim kurban oldugum Kadim o mor gömleklerin hatrina su nedimin gözünü bir morat demistim dualarim genelde kabul olur bununda kabul olmasi dilegiyle ama cok gerilimli bir hafta olacak keske yarin bir ip ucu gelsede bizi catlatmaktan vaz gecseler.Su bizim dizinin müzigini yapan bolahenk esref saatininde müzigini yapiyor cok keyifli Allah rizasi icin bizim jenerik müziginide bir keyiflendirseler keske sevgiyle ve Serhat'La kalin
bu gün arkadasımın yurduna ders yapmaya gıttım bıde ne gorum bırden azımdan anaaaaaaam cıktı bu bızım kadımın otelı deılmı dedım evet dedı.yanı arkadsımın yurdu hemen otelın yanındaymıs.hanı bırtane guvenlık kulubesı varya orda .neyse otel dısardan guzel gozukmuyo ıcındekı bahcede cok kucuk begenmedım ama ıcı guzel.dun cekımler varmıs zaten haftada bır cekım oluyomus.gecen hafta hanı felaket bı yagmur yagsıya o gun sabah 7 den aksam 2ya kadar cekım varmıs.neyse otel merterde hanı dolmusların durdugu bır kopru var hanı karsısındada ptrol ofısı onun arkasındadkı sokagı gectınmı hemen karsına cıkıyo.duyurulur...
Ne güzel Kırçiçeği arkadaşımız gelmiş ve Ezo Gelin forumunun klasikleşen anketini yapmış. Çok teşekkürler sana... Bizde cevaplayalım bakalım ayağımızın tozuyla...
Çok beğendim ya. Hatta öyle sahneler vardı ki gülmekten kırıldım:img-yes::img-yes:
Kadim in Ezo yla yemek yediği sahne. Orda lafları ağzında geveleyip durdu ya. Çok şirindi.
Eylül ün Nedime her muhbirlik yaptığı sahneyi hem beğenmedim hemde hoşuma gitmedi...
E:ee anlaşabildinizmi bari.
K:bu ortaklığın olamayacağını anlamıyosun dimi?
E:Yo anlıyom anlamaz olur muyum heç.
K:İyi o zaman kendi gözlerinle görmüş oldun.
E:He hiç kimse burnundan kıl aldırmıyo maşallh
aradaki replikleri net hatırlamıyorum. Devamında da
E:Biz konuşmayı bilmiyik eyle mi?
K:Bak biz diyor ya ben sana bişey dedim mi?
E:Eyi başka bişey yoksa ben gideyim çok yoruldum.
K:(ezonun kolundan tutar) Katmer çok güzeldi ellerine sağlık.
E:Size sufle gönderdiydik katmermi yediğiz?
(Kadim burda çok güzel bakıyor Ezo ya)
E:O dili bilmeseğizde damak çalışiyi maşallah. Afiyet olsun.
Artık hep aynı cevabı veriyorum ama kusura bakmayın ne yapayım. Kadim (Serhat) ve Ezo (Nurgül) (Bu hafta Kutsal usta ve Zeki ve Ballı ağa da süperdi)
Ben Elçin anneye yargısız infaz yaptığı için kızdım. Önce Ezo ile konuşmalıydı. Ama yinede Ezo nun çekip gitmesini gerektirecek kadar kötü davrandığını düşünmüyorum. Ezo kırılmakta haklı ama çekip gitmesi biraz abartılı buldum.
Aslında ben bu konuda pek bi tahmin yürütemiyorum ama mantıken Emre ye gitmesi gerekiyor. Ama bence kimsenin yanına gitmesin kendi kendine takılsın. Herkes merak etsin özelliklede Kadim. Ezo için yollara düşsün.:icon_whis:icon_whis
Ahh hot hot şövalyemiz kahrından dağlara vurur kendini (pardon yollara vurur) Önce Elçin anneye kızsın sonrada Ezo sunu arasın her yerde.:happy0064:happy0064:happy0064
Bence ipi Süreyya çeksin. Yani Nedim kendi kazdığı kuyuya kendi düşsün. Kendi pisliğinde boğulsun. Ama daha sonra gelip Kadim e af dilesin. Şeker gibi bir çocuk olsun...
10) Kadim ve Ballı ortaklığına nasıl bakıyorsunuz? Sizce yeğenim diyen Ballı ile karşısındaki insana güvenmediğini belirten tepeden bakışlı Kadim anlaşabilirler mi?
Aslında Kadim de Ballı da birbirine taban tabana zıt iki insan. Ama ortak bir yönleri var oda Ezo. Ezo nun hatırına anlaşmaya çalışacaklar. Yinede Ben anlaşabileceklerini sanmıyorum. Sürekli bir atışma ve çekişme olacak aralarında. Ama bunun olması biz izleyiciler için bir velinimet. Onlar birbirlerine laf sokup durdukça bizde ekranın karşısında yerlere seriliriz fena mı???:happy0064:happy0064:happy0064
bu gün arkadasımın yurduna ders yapmaya gıttım bıde ne gorum bırden azımdan anaaaaaaam cıktı bu bızım kadımın otelı deılmı dedım evet dedı.yanı arkadsımın yurdu hemen otelın yanındaymıs.hanı bırtane guvenlık kulubesı varya orda .neyse otel dısardan guzel gozukmuyo ıcındekı bahcede cok kucuk begenmedım ama ıcı guzel.dun cekımler varmıs zaten haftada bır cekım oluyomus.gecen hafta hanı felaket bı yagmur yagsıya o gun sabah 7 den aksam 2ya kadar cekım varmıs.neyse otel merterde hanı dolmusların durdugu bır kopru var hanı karsısındada ptrol ofısı onun arkasındadkı sokagı gectınmı hemen karsına cıkıyo.duyurulur...
anlattıkların için teşekkürler...sen şu yurdu yerleşsen diyorum olmadı arkadaşını iyice tembihlesen:)bize de çekimler sırasında bilgi aktarımı yapsan...:):)
ezo-kadim bu seferde duaların kabul olur umarım:)
genel olarak mutabık kaldığımız bir diğer konu nedim'in ipini Süreya'nın çekmesi:img-yes:..dolap çeviren hainlik peşinde koşanların zaman gelince kendi kendilerini yeme konularını pek sevmişimdir:)burada da aynı zevkli konuyu izleriz umarım
Seyit yeni bir patron bulduğuna Ballı'da Kadim ile ortak olduğuna göre Kadimciğimin başı kolay kolay dertten kurtulmayacak gibi..Ballı ağam o işlerden iyi anlar,antrenmalıdır kendisi ama şövalyem ne yapar:(..ağam sen şövalyemin adınada cephede savaşırsın artık değil mi:img-wink:
Kimsecikler kalmamış , köşelere çekildi, özetler mi bekleniyor arkadaşlar.:img-book: bu akşam tv'de rastgele zappıng yapıyordum, birden eski bir şarkı vardır, esmeray söyler "beni unutama" olarak geçiyor galiba, hoş bir şarkıdır , birde baktım yeni başlayan bir dizinin jenerik müziği yapmışlar , hatta dizinin başlangıcını bile gördüm bu surette. Diyeceğim şudur ki birkere daha test edilip anlaşılmıştır ki jenerik müzik çok dikkat çekici bir öğedir, insanları farkına varmadan diziyi seyrettirmeye başlatabilir hatta sevdirip devam ettirebilir. Burdan sesleniyorum lütfen nasıl herşey sıfırdan başladıysa müzikte yenilensin lütfen. Bizimde etkili ve vurucu bir jenerik müziğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Ezo-Kadim için özel olarak beste de yapılmalı , sırf onların sahnelerinde çalınması için. Dizi müziklerinin günümüzde artık önemi malum hepimizce. Fon müziklerimiz nasıl hoşlar , bu güzelliği jenerik ve özel şarkılara da yaysalar harika olacak.:img-music
ask-I memnun 16-11-07, 00:15 Ne demiş büyüklerimiz, arayan mevlasını da bulur belasın da..ama ben sadece; Ballı ağanın "Ezo Hanım'ın iyi dediği, bizim içinde iyidir" sözünü duyduğumda ben forumda buna benzer bir istek duymuştum, acaba kim yazmıştı diye düşünmüştüm. En sonunda da buldum. :) Burdan çıkan sonuç istek yapmaya devam..
Ezo, üzüldü gitti tamam diyelim..diyelim de. Bu biraz bencilce olmadı mı? Hem FilintaKadim&Ballı ağa ortaklığını başlat..ki ikisi de sana güvendikleri için böyle bir olaya kalkışsınlar..FilintaKadim öyle ya da böyle oteli kurtardığını düşünsün,
yüzü gülsün. Sen bu gülen yüzü solduracağını düşünme, bencillik et..kaç. Yahu Kadim daha yeni güvenmeye başlamadı mı sana..nereye gidiyorsun diye sormaz mı sana? sorar..ama önce biz sorduk. Önce bize cevap ver :)
sevgili ceva
ta gerilerden bu yaziyi bulup cikarmissin sana ne diyeyim ..arastirmacilik bu olsa gerek.
evet beklentimiz cok güzel bir sekilde gerceklesti bu bölüm bunun olmasini cok istiyordum öyle de oldu hatta daha fazlasi oldu.
ama sonrasi hepimiz icin bir hüsran niteliginde.kalbi kirik ezonun istanbula meydan okumasi cok asiri kacmis bu cok acik..
ve su an kendinde degil ezo..iyi olmasi icin caba verdigi herseyi bir anda geriye itip kimseyi düsünmeden kendini birden yanliz biri ilan ediverdi.tamam ama kadimin bunda günahi ne pekii..onu elcin annenin yaninda korumamis sahip cikmamis olmasi mi bütün sucu..?
yoksa ta basindan beri icinde biriktirdigi bütün o kompleksler biranda atagami kalkti.?.
sinif farki derken bunu o an mi anladi ezo.. nedir yani bunu ona yaptiran sebep anlamak akil kari degil ama senaristler bulmus demek ki birseyler..bekleyip görmek en iyisi sanirim..yoksa düsün düsün icinden cikilmaz bir hal alacak orasi kesin..
istek yapmaya devam demissin cevacim..
su an durum karmakarisik ne giden nede geride birakilan bu halin nedenini bilememekte.evet ne yaptigini bilmez durumlari var su an ezoda.ciftlik evine gitmez herhalde .bu su anki duruma göre cok sacma olur.
ama ters köse olmakta var ama yinede ihtimal vermiyorum.saliya bakip görelim artik.
ve birsey daha var..elcin anne bir süre daha nedimde kalacak bu kesinlesti..yani senaristler su aralar yeni evi tamamen ezoya tahsis etmis durumdalar .
koca evde ezo tek basina artik.(dikkat diyorum!!!) yanliz kalmak icin illa ciftlik evine gitmelerine gerek yok artik)
durum az cok anlasiliyordur herhalde..:img-wink:
bana göre iki ihtimal var.
birinci ihtimal eski mahalleye bir ziyarette bulunabilir ezo..(eger giderse bir zahmet onlari diziye tekrar geri getiriversin) onlarla hasret giderip yanlizligini unuttuktan sonra evine döner.
digeri ise daha kuvvetli ezo büyük ihtimalle emreyle disarda bulusur konusurlar ve sonra evine geri gelir diye düsünüyorum ama önemli olan o aksam o evde kadimde olacak diyor icimden bir ses.. umarim yanilmam.........
ve bu aklima az farklida olsa masum kiz'in yazdigi senaryoyu hatirlatti..ezo bu olanlardan sonra kadimin fotografina bakip icini döker, konusup aglar ve kadimde duyarsa bunun devaminda da seyretmeye doyulmaz hos tatli sahneler olur belki kimbilir.yani bir tür ödesme babinda
böyle cok hos olurdu hani..
Gırçiçeeğem.. kuzumm..:img-in_lo
en güzel anketçim benim...
yine gelmiş yeni anket.. gece gece cevaplayalım bakem..:img-wink:
Evet, beğendim diyebilirim..
Kadim, Ballı ağa ve Ezo'nun sahneleri ( masadaki sohbet )
Bendemi bir tuhaflık var.. nedense efe Şerife'nin sahnelerine :icon_whis oluyorum..
Ballı: ee nasılsın yeğenim? :))
Kadim: sağolun,iyi olmaya çalışıyoruz siz nasılsınız?:icon_whis
Sudeciğime replikler için teşekkürler..
Bu bölüm Şerihe hanım beğenmediğimdi..
En beğendiğim her hafta aynı karakterler ( Kadim,Ballı, Ezo,Elçin anne ( bu hafta her ne kadar eksiye düşsede!) )
Ezo'nun tepkisi de çok fevriydi.. fakat Elçin anne, kendi karakterine uygun yapılandırılmadığı için senaristlerce.. şahsi düşüncem tabii bu:icon_whisElçin annenin tavrını da şık bulmadım..
Bence tahmin ettiğimiz hiç bir yer olamayacak, yeni bir çevrede olabilir, yeni senaristler geldi ya..:img-wink:
Artık üzerindeki ölü toprağını atsın Kadim efendi.. aşk kadın ruhundan anlamıyor olmasın yani.. bir atraksiyon falan.. uzak doğu döğüş derslerimi alır.. bilmiim..:img-pilot
aaa Nedim'in suratındaki beş kardeşi filinta Kadim aşk etsin istiyorum.. şöyle hasından bir osmanlı tokadı da fena olmzdı.. sonra bir Malkoçoğlu klasiği.. bre densizz.. yıkıl karşımdan...:img-polic
Ortaklık biz izleyenler için, eğlenceli repliklerle süslü olursa.. tadından yenmez..
Kadim'in tepeden bakan tavrının yanında doğruluk ve dürüst olma erdemi de var.. fakat, Ballı'nın yasa dışı faaliyetlerinin diğer yanında insana yardım eden bir uç var.. ama;
anlaşamaz, zıtlaşırlar.. fakat izlemek isterim o ayrı..
oyyy kuzumm.. ne sorular bunlar böyle.. helak oldum anlayacağın.. emeğin için teşekkürler bitanem.. ama sen gel loca da durma güzelim...
gel ablanın yamacına :) :img-wink: ( anladın sen onu:img-wink:)
ladyDarbanvile 16-11-07, 09:55 ben de yeniyim buralarda:) Kendimce bir şeyler eklemek istiyorum.
Dizi güzel. Geçen sene seyretmiyordum, bu seneki konusu ve oyuncuları ile seyretmeye değer bir dizi olmuş. Gerçi yapım şirketi daha karar verememiş olsa da nasıl devam ettireceğini...
Genel anlamda Ezo ile Kadim aşkı, okuduklarımdan da anladığım kadarıyla hepimizin isteği. Senaristtin değişmesi gidişatını etkilemiş olsa da yeni bölümde tutarlı bir gidişata sokacaklarını umut ediyorum.
Gelelim 40. bölüme;
ilk baştaki Kadim'in ters davranışı bana normal geldi. Çünkü oldukça "mendebur" olarak nitelendirilen bir adamın her anlamda yelkenleri suya indirmesi hele oldukça ciddi bir iş krizinde tabiyatına aykırı. Sonrasında mutfakda Şerife ile yaşananları seyrettiğimde ise oldukça lüzumsuz bir sahne olarak algıladım. Şerife Oya Yüce grubunun senaryoya dahil ettiği bir karakter ve hala dizide ne konumda olacağı belirlenememiş. Onunla olan kareleri diziden çıkardığımızda farkeden bir şey yok. Asıl hikayede işe yaramayan her tefarruat gereksizdir. Ya bir an önce bu karakteri asıl hikayeye yarayacak şekilde konumlandırmalılar ya da çıkarmalıdırlar.
Feray karakterine gelince; dizide hala yer alması hoşuma gitti çünkü sıcacık bir karakter. Ancak Kadim'in ilk ona gidişinde eski bir "finans uzmanı" olmasının vurgulanması ile Kadim'in yeni finansman kaynağı bulmasında çalışmasını ummuştum ama onun yerine ilgili bakanlıkta çalışan bir memurdan bile öğrenilebilecek bir konunun aydınlatılmasında kullanıldı, bence yanlıştı. Zaten otel sahibi ve büyük bir yatırım yapan bir işadamının yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında devreye sokacak-başarısız olsa da- yeni finansman planlarının veya tanıdıklarının olmaması da ilginç.
Nedim'in kötülüğü bu bölümde artık dönülmez ve affedilmez hale geldi ki, daha önce buna sebep tutarlı bir açıklamanın olacağını düşünüyordum. Herşey ne tam karadır ne de ak. Ama Nedim'in kötülüğü bile akıllıca değil ve her daim kollanmış gözetlenmiş. Süreyya'dan köteği yediğinde ne yapacak merak ediyorum.
Süreyya'nın kininin arka planının tam açıklanmadığını düşünüyorum. Kendinden nefret eden kardeşinin üzerinden yıllar geçen bir kaza da(adı üstünde kaza) ölmesi ile bu derece Kadim'e kinlenmesi açık değil. Daha başka şeyler var gibi.
Ben ilk seyrettiğimde Süreyya'nın bu kinini, asıl meselenin kardeşinin ölümünün değil başka bir yara olabileceğini düşünmüştüm; Kadim'e duyulan ama reddedilen bir aşk gibi mesela.
Eylül her ne kadar gözü kör bir aşık olsa da, Kadimle olan konuşması zekiceydi ve eğer oradaki gibiyse bu karakter Nedim'in kötülüğünü bertaraf edebilir yoksa salaklıyla kalır.
Kadim'in Ballı ağayı gördüğünü hatırlayamaması da aslında kendine itiraf etmekden kaçındığı sevdasından değil mi? Bu bölümde kendine bir nebze itiraf etmiş olsa da pek de yediremiyor bu aşk halini. Ama en baştan beri aşkın her halini yaşıyor içinde.
Ezo'nun Ballı ağanın işini anlatışı da mükemmeldi. Serhat Tutumluer ile Nurgül Yeşilçay'ı karşılıklı oynarken seyretmek bir zevk.
Seyit'in kötülüğüne gelince; bundan daha çok hikaye çıkacak gibi geliyor bana. Seyit'in sığındığı adam kimdir? Ballı ile meselesi nedir? ve Kadim'le Ballı ortaklığında bu durum neler getirecek? Gelecek Seyit'le epey sorunlara gebe gibi. Ballı ağa'nın kendine temize çekmesi göründüğü kadar kolay olmasa gerektir.
Ezo'nun bu ortaklıktaki payı ile birlikte geleceğin patronu olma yolunda ilerliyor gibi geliyor bana:img-yes: Ballı ağayı birlikte karşılayışları, yemek ortamı ve uğurlayışları; Kadim'le Ezo hem özel hayatlarında hem de iş hayatında bir birlikteliği adı konmasa da yürürlüğe koydular, güzel oldu bence:happy0064
Bu bölümün hoşuma giden kısımları elbetteki deniz kıyısında yemek, ortaklık buluşmasının sahneleri, Ezo ders çalışmaya gitmeden önceki Kadim'in odasındaki konuşmaları.....
Dizi müziği güzel ama vurucu bir şarkı reytingleri oldukça yükseltir bence de. Jeneriğe gelince, yapımcı firmanın diziyi ne yapacağına karar veremediğinin işareti olarak görüyorum. Geçen yılda olduğu gibi Anadolu dizisi olarak devam mı ettireceklerine yoksa bir nev'i külkedisi masalı havasında İstanbul dizisi mi olacağına.
Kırmızı Ezo'ya yakışıyor, daha çok kırmızı giymeli.:img-yes:
ben de yeniyim buralarda:) Kendimce bir şeyler eklemek istiyorum.
Dizi güzel. Geçen sene seyretmiyordum, bu seneki konusu ve oyuncuları ile seyretmeye değer bir dizi olmuş. Gerçi yapım şirketi daha karar verememiş olsa da nasıl devam ettireceğini...
Genel anlamda Ezo ile Kadim aşkı, okuduklarımdan da anladığım kadarıyla hepimizin isteği. Senaristtin değişmesi gidişatını etkilemiş olsa da yeni bölümde tutarlı bir gidişata sokacaklarını umut ediyorum.
Gelelim 40. bölüme;
ilk baştaki Kadim'in ters davranışı bana normal geldi. Çünkü oldukça "mendebur" olarak nitelendirilen bir adamın her anlamda yelkenleri suya indirmesi hele oldukça ciddi bir iş krizinde tabiyatına aykırı. Sonrasında mutfakda Şerife ile yaşananları seyrettiğimde ise oldukça lüzumsuz bir sahne olarak algıladım. Şerife Oya Yüce grubunun senaryoya dahil ettiği bir karakter ve hala dizide ne konumda olacağı belirlenememiş. Onunla olan kareleri diziden çıkardığımızda farkeden bir şey yok. Asıl hikayede işe yaramayan her tefarruat gereksizdir. Ya bir an önce bu karakteri asıl hikayeye yarayacak şekilde konumlandırmalılar ya da çıkarmalıdırlar.
Feray karakterine gelince; dizide hala yer alması hoşuma gitti çünkü sıcacık bir karakter. Ancak Kadim'in ilk ona gidişinde eski bir "finans uzmanı" olmasının vurgulanması ile Kadim'in yeni finansman kaynağı bulmasında çalışmasını ummuştum ama onun yerine ilgili bakanlıkta çalışan bir memurdan bile öğrenilebilecek bir konunun aydınlatılmasında kullanıldı, bence yanlıştı. Zaten otel sahibi ve büyük bir yatırım yapan bir işadamının yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında devreye sokacak-başarısız olsa da- yeni finansman planlarının veya tanıdıklarının olmaması da ilginç.
Nedim'in kötülüğü bu bölümde artık dönülmez ve affedilmez hale geldi ki, daha önce buna sebep tutarlı bir açıklamanın olacağını düşünüyordum. Herşey ne tam karadır ne de ak. Ama Nedim'in kötülüğü bile akıllıca değil ve her daim kollanmış gözetlenmiş. Süreyya'dan köteği yediğinde ne yapacak merak ediyorum.
Süreyya'nın kininin arka planının tam açıklanmadığını düşünüyorum. Kendinden nefret eden kardeşinin üzerinden yıllar geçen bir kaza da(adı üstünde kaza) ölmesi ile bu derece Kadim'e kinlenmesi açık değil. Daha başka şeyler var gibi.
Ben ilk seyrettiğimde Süreyya'nın bu kinini, asıl meselenin kardeşinin ölümünün değil başka bir yara olabileceğini düşünmüştüm; Kadim'e duyulan ama reddedilen bir aşk gibi mesela.
Eylül her ne kadar gözü kör bir aşık olsa da, Kadimle olan konuşması zekiceydi ve eğer oradaki gibiyse bu karakter Nedim'in kötülüğünü bertaraf edebilir yoksa salaklıyla kalır.
Kadim'in Ballı ağayı gördüğünü hatırlayamaması da aslında kendine itiraf etmekden kaçındığı sevdasından değil mi? Bu bölümde kendine bir nebze itiraf etmiş olsa da pek de yediremiyor bu aşk halini. Ama en baştan beri aşkın her halini yaşıyor içinde.
Ezo'nun Ballı ağanın işini anlatışı da mükemmeldi. Serhat Tutumluer ile Nurgül Yeşilçay'ı karşılıklı oynarken seyretmek bir zevk.
Seyit'in kötülüğüne gelince; bundan daha çok hikaye çıkacak gibi geliyor bana. Seyit'in sığındığı adam kimdir? Ballı ile meselesi nedir? ve Kadim'le Ballı ortaklığında bu durum neler getirecek? Gelecek Seyit'le epey sorunlara gebe gibi. Ballı ağa'nın kendine temize çekmesi göründüğü kadar kolay olmasa gerektir.
Ezo'nun bu ortaklıktaki payı ile birlikte geleceğin patronu olma yolunda ilerliyor gibi geliyor bana:img-yes: Ballı ağayı birlikte karşılayışları, yemek ortamı ve uğurlayışları; Kadim'le Ezo hem özel hayatlarında hem de iş hayatında bir birlikteliği adı konmasa da yürürlüğe koydular, güzel oldu bence:happy0064
Bu bölümün hoşuma giden kısımları elbetteki deniz kıyısında yemek, ortaklık buluşmasının sahneleri, Ezo ders çalışmaya gitmeden önceki Kadim'in odasındaki konuşmaları.....
Dizi müziği güzel ama vurucu bir şarkı reytingleri oldukça yükseltir bence de. Jeneriğe gelince, yapımcı firmanın diziyi ne yapacağına karar veremediğinin işareti olarak görüyorum. Geçen yılda olduğu gibi Anadolu dizisi olarak devam mı ettireceklerine yoksa bir nev'i külkedisi masalı havasında İstanbul dizisi mi olacağına.
Kırmızı Ezo'ya yakışıyor, daha çok kırmızı giymeli.:img-yes:
aramiza hos geldin fikirlerine katiliyorum özelliklede Süreyya konusuna bencede Kadimle bir kuyruk acisi var hani iki kiz kardes platonik olarak bir kisiye asik olur sonrada oglan birini secer yillar gecsede o niye onu tercih etti diye elinden geleni ardina koymazya banada öyle bir mesele varmis gibi geliyor ,bence Süreyya Kadimin hastasi (ona hasta olmayan varmi?)ama o yilangillerden Berragi tercih ettiginden kuyruk acisi var ,hersey gecermiste kuyruk acisi gecmezmis bizim sovalyenin isi cok zor yani düsmanlar etrafinda sürüyle ama neyseki sovalyemin zirhi var ,Ezosu var yani o daha kuvvetli .Artik su fragmanda gelsin showun reklamlarini izlemekten daral geldi.Sevgiyle ve Serhatla kalinbye
nasilsiniz kalbimin incileri canlarım benim:img-in_lo
evet bakıyorum hepimiz sabısızlıkla özetçi amcayı bekliyoruz eminim bize yine destan gibi bir özet hazırlıyordur :img-blush
hazır tepem atmışken nedime biraz aşk dizeleri yazayım onu ihmal ettim bu hafta darıldı bana:icon_sorr
ya bu adamda nasıl bir mide var ya kendisine aşık bır kızı nasıl kulanıyor midesiz yaratık bu adam kesinlikle ork soyundan geliyor anne tarafından malum oda ailesine ihanet etmiş bu yaratıkta annesine çekmiş insan bu kadar iyi kalpli birine hemde abisine nasıl ihanet eder kadim geçektende çok sabırlı öyleki onun bu sabrı beni bile çatlattı :icon_sorr
nedime bektua etmiycem bu hafta çok ah aldı büyük bir ihtimalle yarına çıkamaz ama özette adı yine geçerse tutmayın beni sakın öldürecem onu izleyen varmıdır bilmiyorum testere filmin de bir sahne odanın içinde kocaman bir çukur vardır içi iğne dolu kizi ilacı alması için çukura atarlar hertarafına iğnerler batar işte o sahneyi nedimde uygulamak istiyorum birkaç ilave daha olabılır allahım ben ne diyorum biri beni durdursun iyice cani olmaya başladım:img-fear2:img-fear2:img-hyste
inanki tam senin adina anacaktim baktim sende burdasin artik su fragman gelsin ,özet gelsin tahmin yazmaktan kafayi yiyecegiz bize isgence cektirmeyi nasilda seviyorlar ne yapalim güzel gözlümüzün hatrina katlaniyoruz sevgilerlebye
ah bitanem benim çok teşekkür ederim gitmeden özeti bir görsem başka birşey istemem ama gelmedi söğüt ü bekliyor anlaşılan adam alıştı tatlı dile ilede güzel söz isterim diyor:img-in_lo:img-in_lo:sad53:
arkadaşlar dün bir arkadaş yazmıştı. Yeni bölüm yok diye... Yanlış mı hatırlıyorum.
dün yazılmıştı ama hatırlatayım
EZO GELİN
Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 17.11.2007 20:00
Sevilen yerli dizi kolaj bölümü ile ekranlarınızda..
Boşuna özet ve fragman beklemeyelim yani..:sad53:
Dikkat edersen kolaj cumartesi. E kolayda özet güncellenmemiş ama bazen oluyor. Bazı dizilerinde güncellenmemiş. Bugün 4 civarı özet gelir. Kolaj bölümde de fragman çıkar merak etme:img-wink:
dün yazılmıştı ama hatırlatayım
EZO GELİN
Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 17.11.2007 20:00
Sevilen yerli dizi kolaj bölümü ile ekranlarınızda..
Bu kolaj işini kim hazırlar? Kanal mı? Yapımcı firma mı?
Bu sezon kolaj yayınlamıştı ve bu konuda çok beceriksiz olduklarını gördük de o bakımdan soruyorum. Mümkünse yine aynı kişi hazırlamasın..Malum bu Cumartesi önemli bir maç var ve bu sayede evlerdeki ikinci televizyonlar bayanlar tarafından kullanılacak. Maçı izlemeyen bayanların dikkatini çekecek şekilde hazırlanması gerekiyor. (ben maçı izleyeceğim ama:)) Bunun içinde Bol Ezo&Kadim sahneleri, mümkünse hiç bir şekilde Süreyya, Seyit, Meryem sahnelerinin olmaması gerekiyor.
Sahi özet niye gelmedi hala...
Ulkuk, ben bu sayfada öyle bir yazı hatırlamıyorum. Olmasında zaten. En yoğun oldukları hafta bile yeni bölüm yayınlandı.
Bu kolaj işini kim hazırlar? Kanal mı? Yapımcı firma mı?
Bu sezon kolaj yayınlamıştı ve bu konuda çok beceriksiz olduklarını gördük de o bakımdan soruyorum. Mümkünse yine aynı kişi hazırlamasın..Malum bu Cumartesi önemli bir maç var ve bu sayede evlerdeki ikinci televizyonlar bayanlar tarafından kullanılacak. Maçı izlemeyen bayanların dikkatini çekecek şekilde hazırlanması gerekiyor. (ben maçı izleyeceğim ama:)) Bunun içinde Bol Ezo&Kadim sahneleri, mümkünse hiç bir şekilde Süreyya, Seyit, Meryem sahnelerinin olmaması gerekiyor.
Sahi özet niye gelmedi hala...
Ulkuk, ben bu sayfada öyle bir yazı hatırlamıyorum. Olmasında zaten. En yoğun oldukları hafta bile yeni bölüm yayınlandı.
kim hazırlıyor bilmem ama dediğinde haklısın olan kolajda yama gibi olmuştu,kırpıp biçmişlerdi:)..hiç değilse bu sefer güzel olsun..evde var 3 erkek elime düşmez kumanda bu hafta,ama yine de mücadele etmeyi bırakmayacağım:)
edit:Teğmen nevzat'ım şahane duruyor...:img-yes:
sevgili ceva
ta gerilerden bu yaziyi bulup cikarmissin sana ne diyeyim ..arastirmacilik bu olsa gerek.
ve birsey daha var..elcin anne bir süre daha nedimde kalacak bu kesinlesti..yani senaristler su aralar yeni evi tamamen ezoya tahsis etmis durumdalar .
koca evde ezo tek basina artik.(dikkat diyorum!!!) yanliz kalmak icin illa ciftlik evine gitmelerine gerek yok artik)
durum az cok anlasiliyordur herhalde..:img-wink:
bana göre iki ihtimal var.
birinci ihtimal eski mahalleye bir ziyarette bulunabilir ezo
digeri ise daha kuvvetli ezo büyük ihtimalle emreyle disarda bulusur konusurlar ve sonra evine geri gelir diye düsünüyorum ama önemli olan o aksam o evde kadimde olacak diyor icimden bir ses.. umarim yanilmam.........
ve bu aklima az farklida olsa masum kiz'in yazdigi senaryoyu hatirlatti..ezo bu olanlardan sonra kadimin fotografina bakip icini döker, konusup aglar ve kadimde duyarsa bunun devaminda da seyretmeye doyulmaz hos tatli sahneler olur belki kimbilir.yani bir tür ödesme babinda
böyle cok hos olurdu hani..
Aşk-ı memnun.. nickin de çok manalı.. Türk televizyonlarını ilk yerli dizisini andırıyo..
Senin tahminlerinin tam on ikiden vurduğunun Cevacım'ın gözünden kaçmamış.. Kaçmamış ki senin yeniden tahmin yapmanı da sağlamış.
O evde şöyle baş başa geçirilen bir gece hiç fena olmazdı hani. Ezo'nun şöyle Türk sedirine uzanıp psikolog Kadim'e çocukluğundan başlayarak içini dökme sahnelerini izlemek istiyorum mesela ben.
Sonra gözyaşlarını suyu hemen çeken ve çabuk kuruyan Kadim Gömleklerine silsin, ama o gömlek o sırada Kadim'in üstünde olsun...
İlk mahalle tahminini beğenmedim... ya ne işi var.. gitsin evine... Emre'yi de çağırabilir hatta.. KAdim gelip Emre'yi görsün, kıskançlıktan çatlasın.. Emreyle böyle sinir sinir bakışsınlar gene..
Emre'yi tatlı tatlı kovalasın, sonra yalnız kalsınlar.. ay bu tahmin çok hoşuma gitti..
Şöyle bunları bir sahil kenarında fış fış denizin sesi fonu eşliğinde de görmeyi çok isterim. Ama akşam olsun..
Son paragraftaki isteklerin de harika Aşk-ı memnun...
Allah senin tahminlerine zeval vermesin... bütün tahminlerini gerçekleştirmek nasip etsin... amiiinn... (kendimi çok ruhsal gördüm)
ya hayır ya hayır olamaz imposible yanı offff bend ozet gelır fragman cıkardıye beklıom bole kolaj verevere ınsanları dızıden sogutuyolar kesınmı kızlar haftaya yokmu ...valla su kolaj fıkrını ılk cıkaranı elıme bır yakalarsam essek sudan donunceye kadar dovicem sacını basını yolıcam gecelerı tehdıt dolu mesajlar yazıcam huzuru kalmıcak sonra evıne hırsız yollıcam ya ufffffffff tek eglemcemdı ya
papatya363 16-11-07, 13:06 ya hayır ya hayır olamaz imposible yanı offff bend ozet gelır fragman cıkardıye beklıom bole kolaj verevere ınsanları dızıden sogutuyolar kesınmı kızlar haftaya yokmu ...valla su kolaj fıkrını ılk cıkaranı elıme bır yakalarsam essek sudan donunceye kadar dovicem sacını basını yolıcam gecelerı tehdıt dolu mesajlar yazıcam huzuru kalmıcak sonra evıne hırsız yollıcam ya ufffffffff tek eglemcemdı ya
yanlış anlamışsın kolaj bölüm var ama yeni bölüm yerine değil cumartesi günü akşam veriyolar kolajı
bu arada salı günü yeni bölüm olmadığını kim söyledi ben öyle bişe okumadım inş. doğru değildir
yanlış anlamışsın kolaj bölüm var ama yani bölüm yerine değil cumartesi günü akşam veriyolar kolajı
bu arada salı günü yeni bölüm olmadığını kim söyledi ben öyle bişe okumadım inş. doğru değildir
ha pardon ya 17 si cumartesıne gelıyodu demı pardon bende burda kendı kendımı yıyodum ay dur basım dondu kadımsız bır salı gunu dusununce basım dondu
ama yınede kolajı ılk bulan hakkındakı yazdıklarım gecerlıdır:img-yes:
Aşk-ı memnun.. nickin de çok manalı.. Türk televizyonlarını ilk yerli dizisini andırıyo..
Senin tahminlerinin tam on ikiden vurduğunun Cevacım'ın gözünden kaçmamış.. Kaçmamış ki senin yeniden tahmin yapmanı da sağlamış.
O evde şöyle baş başa geçirilen bir gece hiç fena olmazdı hani. Ezo'nun şöyle Türk sedirine uzanıp psikolog Kadim'e çocukluğundan başlayarak içini dökme sahnelerini izlemek istiyorum mesela ben.
Sonra gözyaşlarını suyu hemen çeken ve çabuk kuruyan Kadim Gömleklerine silsin, ama o gömlek o sırada Kadim'in üstünde olsun...
İlk mahalle tahminini beğenmedim... ya ne işi var.. gitsin evine... Emre'yi de çağırabilir hatta.. KAdim gelip Emre'yi görsün, kıskançlıktan çatlasın.. Emreyle böyle sinir sinir bakışsınlar gene..
Emre'yi tatlı tatlı kovalasın, sonra yalnız kalsınlar.. ay bu tahmin çok hoşuma gitti..
Şöyle bunları bir sahil kenarında fış fış denizin sesi fonu eşliğinde de görmeyi çok isterim. Ama akşam olsun..
Allah senin tahminlerine zeval vermesin... bütün tahminlerini gerçekleştirmek nasip etsin... amiiinn... (kendimi çok ruhsal gördüm)
Özellikle birinci isteğin..yok ikinci isteğin.. yok o da olmadı..üçüncü isteğin..vazgeçtim ben üçünü de istesem olma mı?
Duyun banu'yu senaristler :) kendim için istemiyorum ne alakası var...maksak banu'cumun istekleri tutsun:img-yes:
ya hayır ya hayır olamaz imposible yanı offff bend ozet gelır fragman cıkardıye beklıom bole kolaj verevere ınsanları dızıden sogutuyolar kesınmı kızlar haftaya yokmu ...valla su kolaj fıkrını ılk cıkaranı elıme bır yakalarsam essek sudan donunceye kadar dovicem sacını basını yolıcam gecelerı tehdıt dolu mesajlar yazıcam huzuru kalmıcak sonra evıne hırsız yollıcam ya ufffffffff tek eglemcemdı ya
Kolaj kelimesini okuyup, kendini kaybetmiş gördüm seni ahesti'cim :) imposible:icon_whis imkansız yazsaydın da biz senin çok üzüldüğünü anlardık.
Kolaj kelimesini okuyup, kendini kaybetmiş gördüm seni ahesti'cim :) imposible:icon_whis imkansız yazsaydın da biz senin çok üzüldüğünü anlardık.[/QUOTE]
ya niye ole dıosun cumartesi ve pazar gunu ayrıyetten pazartesi benım ızledıgım dızıler ya kolajda yada mac yuzunden yayınlanmıyo of of offfff bu arada ballı aga karakterı oynayan kısıyı gordum otelde cekımdeydı cok yıy bır adam uzaktan gordum settekılere kızıyodu galıba ballının karakterıne yakısmıyacak bır senaryo yazmıslar kızıyodu yabunu degıstırırsınız yada oynamam dıyodu senaryo degıstı
Kolaj kelimesini okuyup, kendini kaybetmiş gördüm seni ahesti'cim :) imposible:icon_whis imkansız yazsaydın da biz senin çok üzüldüğünü anlardık.
Ya o kadar imkansız anla işte... Türkçe bitmiş bunu anlatmaya artık diğer dillerde anlatmak istemiş ahesticim...
Kolaj iyi oluyo ama... çünküm bakmayın siz maç olduğuna alternatif programlardan o gece en şanslısı gene Ezo gelin...
Gerçi ben de ilk okuduğumda kolajı salı zannedip Show tv'nin bütün yönetici, program müdürü, yardımcıları ve dahi bütün çalışanlarının bir hal hatırını sormuştum içimden ama sonra Cumartesi olduğunu anlayınca pek bir sevindim, bu sefer aynı kişilere liyakat nişanı veresim geldi...
:img-yes:
ya niye ole dıosun cumartesi ve pazar gunu ayrıyetten pazartesi benım ızledıgım dızıler ya kolajda yada mac yuzunden yayınlanmıyo of of offfff bu arada ballı aga karakterı oynayan kısıyı gordum otelde cekımdeydı cok yıy bır adam uzaktan gordum settekılere kızıyodu galıba ballının karakterıne yakısmıyacak bır senaryo yazmıslar kızıyodu yabunu degıstırırsınız yada oynamam dıyodu senaryo degıstı
Şanssızmışsın ne diyeyim..
Bravo Ahmet Beye..demek ki Ballı ağa, hiç sorgulamadan sadece senaryoya uysa önümüzdeki hafta biz onu da eleştireceğiz tıpkı Elçin anne gibi..
Senarist arkadaşlar oynamayın karakterlerle..dizinin gidişatı açısından bu hayra alamet olmaz..
ya niye ole dıosun cumartesi ve pazar gunu ayrıyetten pazartesi benım ızledıgım dızıler ya kolajda yada mac yuzunden yayınlanmıyo of of offfff bu arada ballı aga karakterı oynayan kısıyı gordum otelde cekımdeydı cok yıy bır adam uzaktan gordum settekılere kızıyodu galıba ballının karakterıne yakısmıyacak bır senaryo yazmıslar kızıyodu yabunu degıstırırsınız yada oynamam dıyodu senaryo degıstı[/QUOTE]
bu ikinci kez oluyor annemde söylemişti yine beyenmediği bir sahne yazmışlar oda oynamak istememiş sözleri çok saçma bulmuş ama yönetmen israr edince adam patlamış çok kızmış set ekıbine yapmadığı kalmamış onlarda mecbur sahneyi deyiştirmişler ama ahmet bey annemin ve arkadaşlarını bu tavrından rahatsız olduklarını düşünnup onlaradan özür dilemiş çok şeker biri çok da saygılı ama çok usta bir oyuncu olduğu için basıtliği hemen anlıyor ve olaya mudahale ediyor bencede bu konuda haklı onu çok seviyorum ballı ağam benim:img-in_lo:img-in_lo
Ya o kadar imkansız anla işte... Türkçe bitmiş bunu anlatmaya artık diğer dillerde anlatmak istemiş ahesticim...
Kolaj iyi oluyo ama... çünküm bakmayın siz maç olduğuna alternatif programlardan o gece en şanslısı gene Ezo gelin...
Gerçi ben de ilk okuduğumda kolajı salı zannedip Show tv'nin bütün yönetici, program müdürü, yardımcıları ve dahi bütün çalışanlarının bir hal hatırını sormuştum içimden ama sonra Cumartesi olduğunu anlayınca pek bir sevindim, bu sefer aynı kişilere liyakat nişanı veresim geldi...
y anlayın ne hale geldıgımı zaten sınavım var sunumum var bır gunde 4 sınav benım tansıyonum cıkmasında kımı cıksın ofof valla zaten benı tk gulduren dızı ezoydu of of haftaya cekımlere gıtcem serhat t. gorursem foto cektırcem ınsallah ama genelde setın etrafında turıstler oluyo hıc bırakmıyolar
selamlar..
Ezo gelin koğuşu.. yine eksikler var sanırsam..
Olsun varsın iyi olsunlar geri kalanımız.. nasılsa gelirler..
Banucum:img-wink: demek liyakat nişanı vermeyi düşündün:) alemsin!..:img-yes:
Benimde bazı çekincelerim var bu arada..
Korkuyorum bu haftanın güzelliğinden...
En azından bizi doyuran sahneler izleyebildik ya!
Balı-Kadim en azından!
Bozulmasa diye... günlerden Cuma özet de yok..
İstemiyoruz duygusuz, gelişigüzel laf olsun beri gelsin tartışmaları...
Helalinden Ezo-Kadim sahneleri verinde izleyelim..
tabii özet yine kele dönmüş, kırpılmış, hayata küstürülmüş iki satır olurmu diye de düşünmüyor değilim!:icon_whis
neyse bekleyelm bakalım..
Ceva'm moral hocam:img-yes: selam olsun aslan kardeşime, ''teğmenim'e'':img-hi:
Kolaj iyi oluyor tabi banu'cum..o gece show u bir defa açan kişinin..ki bu kişi bayansa hiç kaçarı yok.. FilintaKadim&Ezo atışmalarından birini bile görse merak edip izleyecek eminim..eminim de işte..bir defa daha kolaj deyip kırpılmış, kimin ne olduğu anlaşılmayan, bir garip birşey vermişlerdi ya benim çekincem o..bu defa özenilsin, düzgün birşey olsun. Hatta onların şimdi işleri çoktur. Biz onları yormayalım. Burda klip hazırlayan arkadaşlardan rica edelim, kızlar seve seve yardımcı olur. :)
Özetin bu kadar geciktiğini hiç hatırlamıyorum. Ulkuk doğru mu hatırlıyor acaba..Banu, sen liyakat nişanı vermekte acele etme istersen :)
selamlar..
Balı-Kadim en azından!
tabii özet yine kele dönmüş, kırpılmış, hayata küstürülmüş iki satır olurmu diye de düşünmüyor değilim!:icon_whis
40. bölüm için öyle bir beklentimiz yoktu ve genel olarak beğendik bölümü. Demek ki neymiş; beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyormuş:img-yes:
Yüzbaşı'mıza da selam olsun:)
bu ikinci kez oluyor annemde söylemişti yine beyenmediği bir sahne yazmışlar oda oynamak istememiş sözleri çok saçma bulmuş ama yönetmen israr edince adam patlamış çok kızmış set ekıbine yapmadığı kalmamış onlarda mecbur sahneyi deyiştirmişler ama ahmet bey annemin ve arkadaşlarını bu tavrından rahatsız olduklarını düşünnup onlaradan özür dilemiş çok şeker biri çok da saygılı ama çok usta bir oyuncu olduğu için basıtliği hemen anlıyor ve olaya mudahale ediyor bencede bu konuda haklı onu çok seviyorum ballı ağam benim:img-in_lo:img-in_lo
teşekkürler
oyuncuların oynadıkları role uygun olmayan ve ters düşen sahnelere müdahale etmesi gerektiğini düşünmekteyim..bazen senaristler işin ucunu kaçırabiliyor işte o esnada oyuncunun karaktere müdahalesi yerinde ve doğru oluyor..
40. bölüm için öyle bir beklentimiz yoktu ve genel olarak beğendik bölümü. Demek ki neymiş; beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyormuş:img-yes:
Yüzbaşı'mıza da selam olsun:)
moral hocam..:img-yes:
haklısın... düşüncelerimiz bir..
nasılda sahneler beklemiştik ve hayal kırıklığı olmuştu..
en iyisi bekleyip görmek galiba...
selamlar alındı efenim.. bidane onlar bidane..
Ahesticim.. moralleri bozma canım..
bak esaslı oyunculardan birini Ahmet beyi görmüşsün ve rolünün hakkı için uğraşıyormuş..:good:
sette bu kez istediklerini olması yönündeki dileklerimi gönderiyorum sana..:img-wink:
selamlar..
Balı-Kadim en azından!
sevgili asia
bir kaç seferdi ya ben olamıyorum ya sen,aynı anda forumda olmak güzel
Özetçimizi söğüt'ün sevgi dolu mesajları hizaya getirdi,bundan sonra kısa özet yazmaz herhalde:)maşallah diyelim nazar değmesin
Kadim-Ballı bu haftaya damgasını vurdu kesinlikle..damgasını vuran diğer şeyde nasılsın yeğenim oldu:)
edit:yüzbaşı Cemal pek yakışmış avatara:img-yes:
forgetmenot 16-11-07, 15:09 Arkadaşlar şimdi ben birkaç cümle yazacağım ama Ezo Gelin forumunun öyle tatlı bir yazı kardeşliği,nitelikli şakalaşmaları,kısaca klas bir ahengi var ki,bunu bozmaktan korkarım,kimseyi de incitmek istemem.Ama şimdi şu durumu da ifade etmeden geçemiyeceğim(Gözünüz aydın yumuşak usul girizgah bölümü bitti).Geçen hafta ve bu hafta ben diziyi izleyince, hep birazcık tad alabilmek için bir çuval keçiboynuzu yemiş gibi oluyorum,yani diyeceğim kişisel bir kendini zorlama,durumdan aşk,muhabbet,yoğun duygular,neşe çıkarma hali oluyor.Sahneler kopuk kopuk,aralarda esaslı,güzel sahneler oluyor ama sanki 'bütünlük yok.Şu yeni senaristlerle diziye adapte dönemi sancılı geçiyor.Ayrıca dizideki bazı karakterler hakikaten luzumsuz;
1-Şu bizim kalbi değişen çocuğa musallat olan genç dul hanım ablamız(hiç hazzetmiyorum onu,hem de ilerde o delikanlıyla aralarında oluşabilecek ilişkinin sağlamlığına,onun hanımağa olup,eline silahı alıp intikam alacağına da şimdiden inanmıyorum,o hatunla beraber yapılabilecek en iyi şey havanda su döğmektir.
2-İntikamcı kız kardeş;O da gözlerini belertmekten başka bir işe yaramıyor,bence ondan da iş çıkmaz.
3-Zeki'nin annesi
4-Aslında Eylül ve onun üzerine kurmaya çalıştıkları tek taraflı aşk hikayesi de bence diziye fazla açılım kazandırmaz,Cemre hanım da bu rolde sanki pek eğreti duruyor.'Dizide olmasa da olur' başka örnekler de verilebilir,ama şimdi aklıma gelmiyor.
*Diyeceğim; madem Ezo Gelin dizisi başladığından beri bir çok karakter diziye girmiş,yaralanmış,yurtdışına gitmiş,ölmüş,yani değişik vesilelerle diziden çıkmış.Bence yukarda yazdığım bu ucu açık,kaçık ve yine bence diziyi heyecanlı ve farklı bir bir yere götüremeyeceği düşünülen karakterleri ortadan kaldırıp,ana çatıyı muhafaza ederek(Ezo,Kadim,Nedim,Anneleri,Ballı ağa, vs)yeni insanlar ve olaylarla yola devam edinilse daha iyi olur.Bu kadar radikal değişiklikler yaşanmış dizide senaristlerin daha cesur ve yenilikci olmalarını ben kendi adıma umarım,beklerim.Diziden tad alamıyorum,her hafta aynı 'topu' aynı yerde çeviriyorlarmış gibime geliyor.Hem bu gidişle Kadim Ezo'ya en iyi ihtimalle 2010'da filan açılır,aşkını itiraf eder.:img-cool2
.Ayrıca dizideki bazı karakterler hakikaten luzumsuz;
1-Şu bizim kalbi değişen çocuğa musallat olan genç dul hanım ablamız(hiç hazzetmiyorum onu,hem de ilerde o delikanlıyla aralarında oluşabilecek ilişkinin sağlamlığına,onun hanımağa olup,eline silahı alıp intikam alacağına da şimdiden inanmıyorum,o hatunla beraber yapılabilecek en iyi şey havanda su döğmektir.
2-İntikamcı kız kardeş;O da gözlerini belertmekten başka bir işe yaramıyor,bence ondan da iş çıkmaz.
3-Zeki'nin annesi
4-Aslında Eylül ve onun üzerine kurmaya çalıştıkları tek taraflı aşk hikayesi de bence diziye fazla açılım kazandırmaz,Cemre hanım da bu rolde sanki pek eğreti duruyor.'Dizide olmasa da olur' başka örnekler de verilebilir,ama şimdi aklıma gelmiyor.
*Diyeceğim; madem Ezo Gelin dizisi başladığından beri bir çok karakter diziye girmiş,yaralanmış,yurtdışına gitmiş,ölmüş,yani değişik vesilelerle diziden çıkmış.Bence yukarda yazdığım bu ucu açık,kaçık ve yine bence diziyi heyecanlı ve farklı bir bir yere götüremeyeceği düşünülen karakterleri ortadan kaldırıp,ana çatıyı muhafaza ederek(Ezo,Kadim,Nedim,Anneleri,Ballı ağa, vs)yeni insanlar ve olaylarla yola devam edinilse daha iyi olur.
ne güzel şeylere değinmişsin:good:
hemen hemen hepimiz aynı dertten muzdaribiz...Eylül başlangıçta daha şirin ve sevimliydi ama dediğin gibi tek taraflı aşk üzerine hiklaye kuruldukça batma sinyalleri vermeye başladı..eski eylül'ü geri getirmek daha güzel olacaktır.
Zeki'nin annesi neyseki görünmüyor artık,adını anmayalımda bir daha görünmesin aam efe Şerife'nin de artık gitmesini düşünmekteyim..Debbie yüzünden yardımcı olarak gelmişti ezo işinin başına döndüğüne göre gitmesi en iyisi olacak..ama anlaşılan onu değilde ezo'yu mutfaktan gönderecekler
zehirli yıladan kimse hazetmiyor ama kadim'in geçmişi tam anlamıyla açığa çıkmadan ve ne yazık ki nedim eripte doğru yolu bulmadan çıkacak gibi görünmüyor..
Meryem'e gelince forumda çok okuyup üfledik ama gitme alametleri göstermiyor hiç değilse Selim ile everselerde balayına yurt dışına gönderseler ayda bir mektup göndersinler..ondan sonra mektupları da kesilse:)..telefon ve bilgisayar her yerde ben hala mektup devrindeyim:)
y anlayın ne hale geldıgımı zaten sınavım var sunumum var bır gunde 4 sınav benım tansıyonum cıkmasında kımı cıksın ofof valla zaten benı tk gulduren dızı ezoydu of of haftaya cekımlere gıtcem serhat t. gorursem foto cektırcem ınsallah ama genelde setın etrafında turıstler oluyo hıc bırakmıyolar
Ne güzel Ahesticiğim demek çekime gideceksin. İnşallah görürsün onları ve konuşabilirsin. Lütfen bizlerden de Ezo ya Kadim e ve Ballı Ağaya selam götür. Onları çok sevdiğimizi, sürekli takip ettiğimizi mutlaka söyle olurmu?
Hatta keşke ayarlayabilsekte bizde gidebilsek çekime. Onları yakından izlemek çok güzel olurdu sanırım. 2 dakika bile olsa yeter bana. Acaba olabilirmi böyle birşey ne dersin???
Geçen hafta ve bu hafta ben diziyi izleyince, hep birazcık tad alabilmek için bir çuval keçiboynuzu yemiş gibi oluyorum,yani diyeceğim kişisel bir kendini zorlama,durumdan aşk,muhabbet,yoğun duygular,neşe çıkarma hali oluyor.Sahneler kopuk kopuk,aralarda esaslı,güzel sahneler oluyor ama sanki 'bütünlük yok.Şu yeni senaristlerle diziye adapte dönemi sancılı geçiyor.Ayrıca dizideki bazı karakterler hakikaten luzumsuz;
3-Zeki'nin annesi
*Diyeceğim; madem Ezo Gelin dizisi başladığından beri bir çok karakter diziye girmiş,yaralanmış,yurtdışına gitmiş,ölmüş,yani değişik vesilelerle diziden çıkmış.Bence yukarda yazdığım bu ucu açık,kaçık ve yine bence diziyi heyecanlı ve farklı bir bir yere götüremeyeceği düşünülen karakterleri ortadan kaldırıp,ana çatıyı muhafaza ederek(Ezo,Kadim,Nedim,Anneleri,Ballı ağa, vs)yeni insanlar ve olaylarla yola devam edinilse daha iyi olur.Bu kadar radikal değişiklikler yaşanmış dizide senaristlerin daha cesur ve yenilikci olmalarını ben kendi adıma umarım,beklerim.Diziden tad alamıyorum,her hafta aynı 'topu' aynı yerde çeviriyorlarmış gibime geliyor.Hem bu gidişle Kadim Ezo'ya en iyi ihtimalle 2010'da filan açılır,aşkını itiraf eder.:img-cool2
Bunda incinecek ya da kırılacak birşey yokki, doğruları yazmışsın. Luzümsuz dediğin karakterleri zaten bu sayfa da luzümsuz olarak görüyor. Kopukluklar olduğu da doğru ama bunda yönetmenin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü Oya Yüce yazım grubu varken de aynı kopukluklar vardı. Sözün kısası aynı fikirdeyiz.
Ama 39.bölüme oranla 40. bölüm daha iyiydi derim ben. Yeni senaristlerin bu sezon bize tanıştırılan karakterleri bozmadan devam ettirmesi gerekiyor. Elçin anne olayında olduğu gibi bir karakter sapması dizideki inandırıcılığı etkiliyor.
Aşkım var dağlar bilemez, sevgim var kimsenin aklı alamaz, birde sen varsın ya bir tanem dünyada kimse böyle sevemez... :img-in_lo
Güzelsin, şirinsin, şahanesin. Çektiğim çileme tek bahanesin. Melek mi? şeytan mı? bilmem ki nesin. Tuzaktan tuzağa atsan da olur ben seni seviyorum sen sevmesende olur. :img-in_lo
şimdi bu ne diyceksiniz baktım söğüt iltifat etmiyor bari ben birşeyler yazayım dedim özetçiye yalnış anlamayın kendisi eniştem olur:img-hyste:img-hyste:img-hyste
bu iyiliğimi unutmayın şimdi bakın nasıl geliyor özet:img-in_lo:img-hyste
bakalım bu bölüm neler olacak nedim olmasın bana yeter siz anladınız onu:img-hyste
Ya bende bodoslama dalmaya yer arıyordum da yazmıyorum bölüm yorumu falan, arada bazı arkadaşlara destek oluyoruz işte.
Mesajında hem hislerime tercüman olan hem de farklı düşündüğüm şeyler var.
Şimdi kesin olan bişey varki Meryem konusunda herkes hem fikir. Bu kız hem sinir bozucu hem de çok göze batıyor. Demin arkadaşın teki (avare olanı) iyi o zaman bütün kötüleri silelim diziden dedi. Yanlış bi çıkış, kötülerde olacak tabi kaldı ki Seyit' e laf söyleyen var mı? Kötü ama başarılı. Meryem ise üzgünüm ama göze batıyor, sıkıyor. Oyuncu kötü diyemem belki birebir karakter öyledir. Yalnız şimdi de kalkıp polatgül olacak başımıza, işte orada duralım.
Dizi mutasyona uğradı zaten teknik kadroda değişip duruyor. Bunlar sıkıcı olaylar sevmem şahsen, istikrar ararım dizide. Ama toparlamaya yönelik çaba da dikkatimden kaçmıyor. Örneğin sinirimizi bozan Meryem için Ballı Ağa bu bölümde dikkat çekici cümleler sarfetti. (Bu arada madem yazmış bulundum Ahmet Mümtaz Taylan' ı tebrik ediyorum bu bölüm döktürdü gerçekten) Ballı Ağa, Meryem' i biriyle evlendirme düşüncesinde. Bu kişi Nur Hanım' ın da aracılığıyla Selim olacaktır büyük ihtimal. Yine benzer bir toparlama Ballı ile Kadim' in ortaklık girişimi. Bu ortaklık olamasa dahi artık bi şekilde bağ kurdular. Dizi Antepten transfer olduktan sonra bambaşka bi yöne gitmeye başladı ama mevcut karakterleri de kaldırıp çöpe atmak olmaz. Bi şekilde mantık ölçüleriyle bağlamak gerek. Bunu yapmaya çalışıyorlar gerçekten.
Şimdi tüm bunlar hemencik olsun hemen hikaye bir yere bağlansın diyebiliriz neden olmasın. Ama benim aklıma takılan bir soru varki bunun cevabı çok çok önemli.
Bu dizi ne kadar sürecek?
Ezo Gelin olarak belki de düşünülen 2 sezondu. Yani bu sezon sonunda bitmesi gerekir bu durumda. Ama yepyeni bi hikayeye geçildi, bambaşka karakterler katıldı. Bu yüzden bi sezon daha uzatılabilir. O zaman tüm bu hikayeyi bir yere bağlama ve yönlendirme işlemi daha geniş zamana yayılabilir. Hatta bu şekilde acele edilmeden daha mantıklı ve kalıcı çözümlerle hikaye beslenebilir. Yok düşünülen bu sezonda bitirmekse o zaman teknik kadroyla oynayıp durmak yerine hikayeye asılmak gerek. Diziyi izlememi sağlayan o çarpıcı replikleri zıt cevapları göremiyorum bende. Ama hikayenin merkezine odaklanmak için yan hikayeleri bir yerlere bağlama çabasını da görmezden gelemem. Herşeyden önemlisi ben bu sezon üstelik başından itibaren bile değil kaç bölüm sonra izlemeye başlamış biriyim. Geçen sezondan kalan geçmişlerini çokta bilmediğim karakterlere yargısız infaz yapmakta içimden gelmiyor. Evet bi dinamizm lazım, başta ilgimi çeken çarpıcı replikler lazım ama dizinin özüyle bağlantılı hikayeyi de yabana atmamak lazım. İzlerken sıkıldığım yerlerde var keyif aldığım yerlerde. İzleyiciye saygısızlık yapılmadığı sürece de izlemeye devam ederim. Yok aman izleyici değil mi önüne ne atsak yer mantığıyla hareket edilirse, bi bölüm söylenen öbür bölüm yalanlanır hikaye sapıtmaya başlarsa, başlarda izlediğim güzel bölümler için teşekkür eder bundan sonrakilerin de hayrını görün der eyvallahı çekerim. Ama şimdi herşeyin ortasında, bişeyler için bariz bi şekilde çabalanırken bende sadece eleştiride bulunabilirim. Bu da baltalamak adına değil, yapıcı olmak izleyici gözüyle katkıda bulunmak adına. He çok mu seviyorum hastası mıyım dizinin, yorum yapmıyorum bilen biliyor ama izliyorum bi şekilde. O yüzden gözlemlediğimi yazmak istedim. Burada sadece görüşlerimizi belirttiğimizi kimsenin gerginlik çıkarmaya çalışmadığını hatırlatarak bunun da benim nacizane görüşüm olduğunu belirteyim.
forgetmenot 16-11-07, 16:42 Bunda incinecek ya da kırılacak birşey yokki, doğruları yazmışsın. Luzümsuz dediğin karakterleri zaten bu sayfa da luzümsuz olarak görüyor..
Öyle diyorsunuz da bu sitede yazı yazmak, artık 'destur' istiyor.Kimden(!) nasıl bir salvo geleceği belli değil.Bazı forumları okurken insanın içi çekiliyor,belli düzeyde,edep çerçevesinde bir çizgi tutturmaya her zaman dikkat etmek gerek.Neyse,'luzumsuz karakterler' olayına gelince,sanırım oyunculuklarda bazı sorunlar olduğu için ve/veya uzun vadede karaktere dişi,açılımlı bir yön çizilemediği,hep aynı tür söylemler içinde olduğu için,izleyici 'bazı karakterleri' fazlalık,luzumsuz olarak görüyor.Bu dizide 'Konu kıtlığı' da başka sorun bence.
Bende bu sezon Ezo Gelin izlemeye başlamış biri olarak, oturup düşününce bir çok aksaklık görüyorum dizide açıkcası, burada da yeri geldiğinde dile getiriyorum bunları. Hatta kendi kendime söyleniyorum bazen, o zaman niye izliyorum diye; cevabım kısa ve net buna Serhat Tutumluer ve Nurgül Yeşilçay. Yoksa bu kadar üzerinde durmazdım sanırım. Oya Yüce ekibinin, senaryosuda yabana atılır değildi elbet, başarılarını takdir etmek lazım.
Yönetmenden ve Yapımcıdan kaynaklandığını düşünüyorum bir çok problemin. Mesela fragman tamam değiştirilsin dedik, ama bu kadar zaman bekledikten sonra, yayınlanan fragman -özellikle jenerik müziği- eskisini aratır düzeydeydi. Sonra tekrar değişti fragman, bu iyi mi? bence bu diğerlerinden bile baştan savma...
Burda bile kararsızlıkları belli oluyor, bu dizi bu kadroyla FENOMEN hale gelebilirken, harcanıyor. Üzüntümüz bundan sanırım, ellerindeki fırsatın farkında değiller.
En iyisi bu kadroya şöyle güzel bir ROMANTİK KOMEDİ sinema filmi çeksinler. Aklı başında bir yapımcı aranıyor. Biz de oturup ağız tadıyla seyredelim. :happy0064
PS: İnsan sevdiğini yerden yere vurumuş, bütün bu eleştiriler sevdiğimizden, daha iyi olmasını istediğimizden.
Özetçi ve fragmancı aranıyor, nerelerdesiniz ? :img-cool2:img-polic
[QUOTE=forgetmenot;5345660]Arkadaşlar şimdi ben birkaç cümle yazacağım ama Ezo Gelin forumunun öyle tatlı bir yazı kardeşliği,nitelikli şakalaşmaları,kısaca klas bir ahengi var ki,bunu bozmaktan korkarım,kimseyi de incitmek istemem.Ama şimdi şu durumu da ifade etmeden geçemiyeceğim(Gözünüz aydın yumuşak usul girizgah bölümü bitti).Geçen hafta ve bu hafta ben diziyi izleyince, hep birazcık tad alabilmek için bir çuval keçiboynuzu yemiş gibi oluyorum,yani diyeceğim kişisel bir kendini zorlama,durumdan aşk,muhabbet,yoğun duygular,neşe çıkarma hali oluyor.Sahneler kopuk kopuk,aralarda esaslı,güzel sahneler oluyor ama sanki 'bütünlük yok.Şu yeni senaristlerle diziye adapte dönemi sancılı geçiyor.Ayrıca dizideki bazı karakterler hakikaten luzumsuz;
valla sevgili forgetmenot,
biz forum ahalisi olarak herşeyin farkındayız da
ilk sebep nurgülün güzel yüzü, kadimin karizması ve ballı ağamın harika oyunculuğu yüzü suyu hürmetine (her fırsatta diyorum bunu..) izliyoruz.bu birinci sebep iken birde baktık ki ne görelim,
birbiri ile gülbeşeker geçinen arkadaşlar buraya toplanmışız..
baktıkki gönül dillerimiz bir,
diziyi izlememizin ikinci sebebi de bu oldu..kendiliğinden oldu..güzel oldu..
amma velakin gel görki,
birden tepemizin tası atınca, cümbür cemaat bütün mahalle kıyasıya eleştirmeyede başlıyoruz..
sen sağol, hepimizin teker teker yazdıklarını bir araya getirmişsin..,
evet farkındayız, dizide çok da oturaklı bir konu yok..
ama biz hep dedikki aman mafya dizisi olmasın da varsın akan giden günlük hayattan kesitler olsun..bu anlamda rahatımızı kaçıran bir seyit var -ki oyuncumuz seyit karakterini bize hakikaten yaşatıyor, dökülekalsın- diğerlerini biz zaten fasülyeden sayıyoruz..
bize ne lazımdır ezo- kadim ve aşkları
bize ne lazımdır ikisi tatlı tatlı çekişsin
vee illede ballı ağamla nurun bir bebeği olsun
ballı ağa utancından evden dışarı çıkamasın..
malum adam bebeğin fikrinden bile utandı..oy kurban olsunlarsofa:img-hyste
bunları görmeden ölürsem gözlerim kesin açık gider :img-hyste
yani bizim çok büyük beklentimiz yok bu diziden..
görünen köyün yolcusu klavuzu ne yapsın..
iş bu halde...:img-yes:bye
ask-I memnun 16-11-07, 17:02 Aşk-ı memnun.. nickin de çok manalı.. Türk televizyonlarını ilk yerli dizisini andırıyo..
banucum bu güzel yazilarin icin öncelikle sana tesekkür ederim canim..
ve tam isabet evet H.Z.U'gilin romandanindan ve ayni zamanda cekilen ilk tv dizisi olmasindanda esinlenerek bu nick'i kullanmaya basladim..
sevgili ceva deyince bu bölümdeki istek ve beklentilerimi yazdim bakalim artik.
en büyük beklentimde o aksam eve kadimin gelmesi..
.(girisi yaptikta :icon_whis gelisme ve bitis artik orasi muamma diyeyim ben:icon_whis)
gerisini getirmeyeyim bari malum forum kendinden geciyor sonra böyle anlarda....
seninkilerde gayet güzel ve pekala mümkün..olmadi hepsinden karisik yapip önümüze cikarsinlar iste biz see seve izleriz ..:img-yes:
bu isteklerimiz tutarmi bilinmez ama aski görmek adina yapilan bütün bu temenniler bizler acisindan cok degerli oldugu bir gercek..
umarim beklentimiz bu yönde gelisir de bizde mutlu oluruz...
öyle ki bizler sadece ask görmek istiyoruz ask-I memnun eden iki sevgiliyi görmek,ne silahlarin gölgesinde ne de yanlis anlasilmalardan dolayi aci ceken kivranan bir aski ve asiklari degil.
dikkate alinsin lütfen..:img-yes::img-yes:
son yazdiklarinada bende kocaman bir aminnnn diyorum canim ...
Aşkım var dağlar bilemez, sevgim var kimsenin aklı alamaz, birde sen varsın ya bir tanem dünyada kimse böyle sevemez... :img-in_lo
Güzelsin, şirinsin, şahanesin. Çektiğim çileme tek bahanesin. Melek mi? şeytan mı? bilmem ki nesin. Tuzaktan tuzağa atsan da olur ben seni seviyorum sen sevmesende olur. :img-in_lo
şimdi bu ne diyceksiniz baktım söğüt iltifat etmiyor bari ben birşeyler yazayım dedim özetçiye yalnış anlamayın kendisi eniştem olur:img-hyste:img-hyste:img-hyste
bu iyiliğimi unutmayın şimdi bakın nasıl geliyor özet:img-in_lo:img-hyste
bakalım bu bölüm neler olacak nedim olmasın bana yeter siz anladınız onu:img-hyste
yeşillenme özetçime, kadimimi paylaşırım ama özetçimi aslaaa..hııı:icon_evilimgdrag çok pis psikopatımdır bu bağlamda ..:img-beee:
hani noldu geldi mi özet bari, yılıştığına değdi mi..yokk..neden ben çağırmadım da ondan..
özetçiiiiiiiiimmmm
özettçiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmm
gel bi gel..
bak sana ne verecem..
eğer gelmezsen seni roziye verecem gör gününü:dito
kızlaaaaaaaaaarrrrrrrr...kızlaaaaaaaaarrrrrrr..kız laaaaaarrrrrrr
nerdesiniz..
kızlar, ezonun elindeki sargı açılmıştı dimi bu bölüm..
allam kahrımdan ölecem beeeenn!!:icon_evil
halbuki benim ne hayallerim vardı,
ezo ile kadim biraz daha -arkadaşça tabii, başka bişey bekliyosam terbiyesiziim_
yakınlaşacaklar ve kadim ezonun uff olan eline pansuman yapacak....
gıcık senaristler madem çıkaracaktınız o mel'un sargıyı bari kadimime çıkarttırsaydınıızz..:icon_evil
anlaşılan bizim senarist abimiz, ince işlerden hiç anlamıyor ..hayır madem bir işe yaratmayacaktınız, ne diye onca bölüm eli sargılı dolaştı garibim nurgül:icon_evil
selamlar efendim hepinize ben geldim!!
ben gelmesine geldim de özet gelmemiş ben çoktan gelmiştir diyordum neden gelmedi acaba??buldum bence söğüt yeterince tezahürat yapmadı da ondan geçen haftalarda nerdeyse her mesajında özetçiye sevgi mesajları gönderiyordun bu hafta boşladın sanki
fazla şımartınca da böyle oluyo demekki kendini naza çekmeye başlıyo
evet ya perşembeden gelirdi zöet hep niye gecikti böyle anlamadım..kıvranmadan bi dizi izleyemiycez biz anlaşıldı...
Ozet gelmistir diye dusundum ama maalesef gelmemis, fragmanda yok arkadaslar, Sali gunu yeni bolum var oyle diilmi..?
felaket tellalı olmak istemem ama şimdi bi siteye girdim ezo gelinin 40.bölüm özeti yazıyo ama tarih olarak 20.11.2007 yazıyo yani bu salı
tekrar mı var yani:icon_sorr
aman diyeyim ben saan, ya lutfen ya reyting krizlerine girmesin bolum, kanalın yanlıs stratejilerine girmesin..
forgetmenot arkadaslar acıklamıslar zaten ama hepimiz merak etme gozlerimiz kör bi sekilde sevmiyoruz diziyi, eleştirdigimiz oluyo ki bu eleştirlerin sebebi dizimizin daha iyiye en iyiye gitmesi icin... ayrıca sogutun soyldeigi onemli bişey var gercekten burdaki ortam o kadar guzel ki, oyle zamanlar oldu ki diziyi begenmedigimizde arkadasların guzel hayalleriyle renklendirmiştik dizimizi..
iddialı olacak belki ama.. sonuc olarak ben ezo dizisinden gecerim su noktada hele de son haftalardan sonra ama bu forumdan asla
aman diyeyim ben saan, ya lutfen ya reyting krizlerine girmesin bolum, kanalın yanlıs stratejilerine girmesin..
forgetmenot arkadaslar acıklamıslar zaten ama hepimiz merak etme gozlerimiz kör bi sekilde sevmiyoruz diziyi, eleştirdigimiz oluyo ki bu eleştirlerin sebebi dizimizin daha iyiye en iyiye gitmesi icin... ayrıca sogutun soyldeigi onemli bişey var gercekten burdaki ortam o kadar guzel ki, oyle zamanlar oldu ki diziyi begenmedigimizde arkadasların guzel hayalleriyle renklendirmiştik dizimizi..
iddialı olacak belki ama.. sonuc olarak ben ezo dizisinden gecerim su noktada hele de son haftalardan sonra ama bu forumdan asla
şundan emin olun ki bu diziyi izliyorum ve seviyorum evet ama benim buraya üye olmamın tek nedeni sizin muhabbetinizdir.yoksa diziyi izler geçerim ne olacak ki ama burdaki sohbet o kadar güzel ki insan bir şeyler yazmak sizinle birşeyler paylaşmak istiyor
yeni bölüm konusuna gelince inşallah siteden kaynaklı bir sorundur ve yeni bölüm vardır gerçi özetin gelmemiş olması düşündürücü ama bir de şu var madem salı günü tekrar var cumartesi neden kolaj yayınlanıyo eğer seyirci çekmek isteniyorsa kolajdan sonra yeni bölüm verilmesi gerekmez mi?
bu arada serhat bey 2.olmus listede valla her boslukta girip tıklayıp duruyorum uzun bi sure :img-wink: nurgul hanım icin de aynı performansı gosterelim bu sitede en iyi kadın ve erkek oyuncunun ikisinin birden rol aldıgı bi dizi daha dikkat ceker ve uzerine titrenir sanırım son cumle daha cok yonetmeni vs.. ile gililiydi dizinin.. ciddi bir sorun yok belki dizimizde ama bu kdr iyi 2+yan karakterlerin oldugu bi dizi hakettigi yerde değil..
Ya kafam allak bullak oldu diyebilirim.. Simdi Sali gunu dizinin yeni bolumu varmi yokmu...?????
Bu nasıl özet biri bana açıklasın lütfen. Elçin annemizi kaybettik:img-cool2 Yok Meryem içermiş de ballı meryem yerine ezoyu vururmuş. Bu nasıl iş:img-pilot Ballı ezoyu o durumda bırakmaz ki. Ah keşke bıraksa da ezoyu kadim tedavi etse. Çok acayip bir özet olmuş. Gereksiz fazla detay var. Ayrıca nedir bu meryemden çektiğimiz. Bir ezonun onun yüzünden vurulması eksikti pes yani. Senaryo ne kadar değişti ya. Tanıyamıyorum:icon_sorr
Çok teşekkürler sudenaz. Bu nasıl felaket tellalı bir özet olmuş yalnız ya? Hiç mi güzel bir şey olmaz koskoca bölümde. Ezo vuruluyor ne demek? Genellikle özette yazılanlar bölümün yarısından biraz sonraya kadar olup bitiyor; bu kadar çok sayıda ve kötü şey o hızla nasıl olacak anlayamadım doğrusu... Akşam yemeğe çıkarlar denildiğine göre aynı günün akşamında Ezo vurulacak demektir. Neyse artık Kadim'in kafasına dank eder aşkı umarım. Zaten nedense Türk dizilerinde hastanelerde anlaşılıyor aşklar, oralarda barışılıyor, kavuşuluyor tekrardan; bizim dizi de teamüle uydu demek ki... İnşallah güzel bir bölüm olur...
teşekkürler özet için...
pek iç açıcı gelmedi bana elçin anne tavrını dahada ağır bir şekilde sürdürecek demekki ...
eski komşuların çıkması iyi olacak hep istemiştik zaten...
ezo'nun vurulmasıyla elçin anne yumuşar belki ama kadim ortaklıkdan vazgeçebilir...bir bölüm boyunca özetten anlaşıldığına göre kadim ezoyu bölmün sonlarına doğru bulacak demekki...
gene bu bölümden çok şey bakledim ne bulum...
ama fragmancı amca bari iyi birşeyler çıkartsa...:icon_whis
söğüt fragmancı amcaya bir el at istersen...
ask-I memnun 16-11-07, 20:23 sudenazcim
bu saka olsa gerek canim öyle degil mi?..bütün bunlarin bir sakadan ibaret oldugunu söyle nolur!..böyle bir özete baliklama atlamak istemiyorum cünkü.. ki gercekten öyleyse bu özetin üzerine yorum yapilacak cok ama bos seyler dolu demektir....
özet için çok teşekkür ederim yanıldığım için hiç bu kadar mutlu olmamıştım
yalnız bu sefer de özetten bi şey anlamadım fakat kim demişti hatırlamıyorum eski mahalleye dönse diye tebrik ederim onu tam 12den vurmuş
bu elçin anne de hakikaten çok şaşırtıyo beni .bu ne ya bir insan bu kadar mı değişir.Elçin anne kadim konusunda ezoyu uyarır.bu nasıl bir cümledir ne diyecek ki elçin siz ikiniz ayrı dünyaların insanısınız her dakika onun yanındasın uzak dur biraz falan mı diyecek.Anlamadım gitti.
özeti okuyunca hiç diziyi izleyesim gelmedi.Bütün heyecanım kaçtı.Şu özete bakınca bu bölüm Kadim-Ezo sahnesinin az ma Meryem sahnelerinin bol bol olacağını düşünüyorum.Bu da beni diziden soğuttu birden Elçin anneyi hiç söylemiyorum bile
nasıl atlamışım anlamadım ezo vuruluyo demek ha.Bir bu eksikti hem de ballı ağa vuruyo.yorum ypmak içimden gelmiyo.fragmanı bekliyorum
sudenazcim
bu saka olsa gerek canim öyle degil mi?..bütün bunlarin bir sakadan ibaret oldugunu söyle nolur!..böyle bir özete baliklama atlamak istemiyorum cünkü.. ki gercekten öyleyse bu özetin üzerine yorum yapilacak cok ama bos seyler dolu demektir....
Benim de ilk aklıma gelen cümle, "Şaka mı bu?" oldu; söylediklerine katılmamak elde değil...
Bahattin’e rastlayan Ezo, Bahattin’in de ısrarıyla, eski mahalle arkadaşları, Havva ve Arziye’yi ziyaret edince biraz keyfi yerine gelir. Ancak eve döndüğünde Elçin Anne’yle daha ağır bir konuşma yapar ve Elçin Anne, tatlı bir dille de olsa Ezo’yu, Kadim konusunda uyarır. Oldukça sıkıntılı olan Ezo, akşam bir kebapçı da Meryem ve Nur’la buluşur. Yemekte, Meryem rakı içmek ister. Nur’da, Ezo’da; Meryem’deki bu değişikliğe bir anlam veremez; ikisi de karşı çıkarlar ama Meryem direnir. Zira Meryem, Erkan’ı bacağından vurmuştur ve kendin de değildir. Meryem’in adam vurduğunu öğrenen Ballı Ağa ise, üç kadını da hemen eve getirmesi konusunda Zeynel’e emir verir.
Sudenaz, özet için teşekkürler..
Bu dizi de hep böyle olacak galiba..yani gelen gideni hep aratacak..yönetmen konusunda bir daha mı düşünsem ne:icon_whis Şu adına özet dedikleri şeyi okuyunca bizim iki satırlık özetlerin kıymetini anladım.
Özet başlı başına kötü hazırlanmış. Ama özellikle belirttiğim yeri okuyunca 39. bölümün özeti geldi hemen aklıma. Orada da "intahar etmek isteyen Meryem, gelen telefonla irkilir" yazıyordu. Özet uzun olsun dedik ama içi boş, gereksiz ayrıntı yazan özet istemedik. Özeti hazırlayan bay/bayan her kimse oturup, diziyi izleyip not almış sanki..böyle özet mi hazırlanır yahu? Sürekli birşeyleri eleştiriyormuş gibi hissediyorum kendimi ama bu kadar da olmaz ya..
Özetin de yorumlanacak hali yok..dizi iki bölümde bir hastaneye taşınacak anlaşılan...oysa bizim daha güzel hayallerimiz vardı. Tek güzel yanı Kadim'in, Ezo yu arayacak olması buda duygularını kendine itiraf etmesine yardımcı olur diye umuyorum. Kalanı yine Meryem, hep Meryem..oysa geçen hafta ne güzel ortalardan kaybolmuştu. Hem Ballı ağa nasıl silah çeker yahu..aklım almıyor. Bu Ballı ağa değil miydi Seyit'i vurmaktan vazgeçen yeni bir başlangıç için...
Aşk-ı Memnun, bu arada yine tutturmuşsun. Eski mahalle :)Tebrik ediyorum.
Yav şimdi bu yeni senaristler eski bölümleri nasıl seyrettiler acaba?
yangından sonra hastanede Kadim ve Ezo'nun yakınlşamasını kıs kıs gülerek izleyen Elçin Anne bölümlerini tavsiye ediyorum onlara...
Elçin Anne'nin Ezo'ya karşı tavrını bu sefer de Külkedisinin üvey annesi düzeyine getirmek nasıl bir mantıktır acaba?
Benim bu özetten heyacanlanmam mı gerekiyor..
Neden o zaman bir kızgınlık var içimde.. bilmiyorum.. hoş olmamış... fragmana bi bakalım.. fragman gelinceye kadar da elimden bir kaza çıkmasın diye yazmıycam..
ask-I memnun 16-11-07, 21:02 Bahattin’e rastlayan Ezo, Bahattin’in de ısrarıyla, eski mahalle arkadaşları, Havva ve Arziye’yi ziyaret edince biraz keyfi yerine gelir. Ancak eve döndüğünde Elçin Anne’yle daha ağır bir konuşma yapar ve Elçin Anne, tatlı bir dille de olsa Ezo’yu, Kadim konusunda uyarır. Oldukça sıkıntılı olan Ezo, akşam bir kebapçı da Meryem ve Nur’la buluşur. Yemekte, Meryem rakı içmek ister. Nur’da, Ezo’da; Meryem’deki bu değişikliğe bir anlam veremez; ikisi de karşı çıkarlar ama Meryem direnir. Zira Meryem, Erkan’ı bacağından vurmuştur ve kendin de değildir. Meryem’in adam vurduğunu öğrenen Ballı Ağa ise, üç kadını da hemen eve getirmesi konusunda Zeynel’e emir verir.
Sudenaz, özet için teşekkürler..
Bu dizi de hep böyle olacak galiba..yani gelen gideni hep aratacak..yönetmen konusunda bir daha mı düşünsem ne:icon_whis Şu adına özet dedikleri şeyi okuyunca bizim iki satırlık özetlerin kıymetini anladım.
Özet başlı başına kötü hazırlanmış. Ama özellikle belirttiğim yeri okuyunca 39. bölümün özeti geldi hemen aklıma. Orada da "intahar etmek isteyen Meryem, gelen telefonla irkilir" yazıyordu. Özet uzun olsun dedik ama içi boş, gereksiz ayrıntı yazan özet istemedik. Özeti hazırlayan bay/bayan her kimse oturup, diziyi izleyip not almış sanki..böyle özet mi hazırlanır yahu? Sürekli birşeyleri eleştiriyormuş gibi hissediyorum kendimi ama bu kadar da olmaz ya..
Özetin de yorumlanacak hali yok..dizi iki bölümde bir hastaneye taşınacak anlaşılan...oysa bizim daha güzel hayallerimiz vardı. Tek güzel yanı Kadim'in, Ezo yu arayacak olması buda duygularını kendine itiraf etmesine yardımcı olur diye umuyorum. Kalanı yine Meryem, hep Meryem..oysa geçen hafta ne güzel ortalardan kaybolmuştu. Hem Ballı ağa nasıl silah çeker yahu..aklım almıyor. Bu Ballı ağa değil miydi Seyit'i vurmaktan vazgeçen yeni bir başlangıç için...
Aşk-ı Memnun, bu arada yine tutturmuşsun. Eski mahalle :)Tebrik ediyorum.
sevgili ceva
inan tutturmamis olmayi dilerdim canim ..bu ne böyle ya özet karabasan gibi cöktü resmen forumun üzerine... bir yere kadar tutmasina sevindim ama devami.....sonrasinda ezo eve dönsün sonrada kadim gelsin dedik ama elcin anne beliriverdi birden. ..o nedimde kalmiyormuydu..hususi bunuda belirtmistim üstüne üstlük..
kadim yana yakila ezoyu ararken bizim bitirim üclü bir kebapcida ..sonra erkan kim...meryem bu hallere icki yüzünden geldigini biranda unuttu herhalde..
ve balli aganin iskalayarak ezoyu vurmasi..
dedigin gibi hastane köselerinde sürünücez bu gidisle...
tamam artik eli iyilesti derken ezo bu kez ayaktan oluyor herhalde :icon_whis:..
şu erkan galerici adam di mi??
salak meryem namusum namusum diye diye gidip adamı vuruyo ha
gerçekten ya Ballı ağa temiz bir gelecek için seyiti bile vuramamıştı şimdi meryemi mi vurmaya çalışırken ezoyu vuruyo??
içim karardı ya bu ne biçim özet ve yine mi hastane?????
hakkatten erkan kım ballının yada seyıdın adamımı ha su galerısı olan olmasın cd dekı adam hımm...
pekı ozaman ballı ezoyu vurursa kadımde bunu orenırse ortaklıgı bır kez daha dusunur belkı elcın abla yumusar belkıde sılah ısın ıcıne gırdıyse dahada kotu olur...bilemıom
dedıgınız gıbı bu bolum ezo kadım bır araya gelmıcek belkı sonunda ama bu bolum kadım ezo sahnesı yok bu kesın...varsada ozet sonu degıldır vurulma anı ortasıdır o zaman hastanede bır araya gelırler ...cıngıraklı yılan sureyyayı hıc dusunmuyo elcın hanım
of gene meryem gene meryem bas rol oyuncusu kım anlayamadım
Yav şimdi bu yeni senaristler eski bölümleri nasıl seyrettiler acaba?
yangından sonra hastanede Kadim ve Ezo'nun yakınlşamasını kıs kıs gülerek izleyen Elçin Anne bölümlerini tavsiye ediyorum onlara...
Elçin Anne'nin Ezo'ya karşı tavrını bu sefer de Külkedisinin üvey annesi düzeyine getirmek nasıl bir mantıktır acaba?
Benim bu özetten heyacanlanmam mı gerekiyor..
Neden o zaman bir kızgınlık var içimde.. bilmiyorum.. hoş olmamış... fragmana bi bakalım.. fragman gelinceye kadar da elimden bir kaza çıkmasın diye yazmıycam..
İyi akşamlar Ezo forumunun çok şeker ahalisi.
Ben bu özeti hiç beğenmedim herkes gibi. Geçen bölüm tamam bişeyler düzeliyor, gelecek bölümler iyi olacak derken yine tepeüstü çakıldık ya. Neden hep Meryem den bahsediyor bu özet? Yoksa dizinin yeni başrol oyuncusu Meryem oldu da bizim haberimiz yok mu?:icon_sorr:icon_sorr
Çok sıkıldım artık Meryem den. Aslında rolü az olunca pek rahatsız olmuyordum ama yeter artık. Bizim sabrımızı ölçüyorlar herhalde. Ezo ve Kadim karşılaşmayacak bile bölüm boyunca. Koca özette tek güzel olan Kadim in Ezoyu araması. Başka bişey yok. :sad53::sad53::sad53:
Elçin anneyide tutarsız bir karakter yapıp çıkardılar. Oysaki bizim hayalimiz Elçin annenin Ezo ile Kadim in birlikteliğinden hoşlanacak olması hatta onların arasını yapar diye bile düşündük. Ama gelingörünki 2 bölümde kadını öcü yaptılar. Oysa ne kadar çok sevmiştik Elçin anneyi. Bundan sonra oda kötüler listesinemi girecek yani? Zaten Ezo ve Kadim önünde bir yığın engel var birde Elçin anne çıktı şimdi...
Eski mahalledeki komşuların tekrardan dizeye dahil olmasına sevindim.. Özlemiştim onları :)
eve döndüğünde Elçin Anne’yle daha ağır bir konuşma yapar ve Elçin Anne, tatlı bir dille de olsa Ezo’yu, Kadim konusunda uyarır. Bu nasıl birşeydir biri bana açıklasın Ezo eve dönünce ağırmı konuşacak yani.. Yok Elçin anne ağır konuşacaksa nasıl tatlı dille uyarabilir.. Ben anlamadım valla..
Meryem gene Meryem.. Off Meryem daral geldi bana senden..
Neyse Allahtan umudum var.. Oda Ezonun ( bu bir gün olur diye düşünüyorum) Arziyelerle olduktan sonra hemen eve döndüğü akşam bu yemeğe gitmesi.. Yemek yerken içiyormuş meryem malum sonra zeynel onları alıyor ve eve gidiyorlar yani Ezonun vurulmasıyla hastanedende bir kaç tane sahne görebiliriz belki (tabiki görmek istediğim Kadimin endişesi, vereceği tepkiler, Ezoya davranışı.. vs.)
Hem ne demek Ezo vuruluyor yahu:img-fear2.. Bu nasıl olur. Ballı ağa hem töbe etmemişmiydi? Hani temiz bir iş olsun diye Kadimle ortak olacaktı.. Off benim aklım karıştı..
Eğer Kadimin duygularını anlamasını ve duygularını açıklamasını sağlayacaksa Ezonun vurulması belki hoş görülebilir ama sebepsiz yere sırf bölüm geçsin diye vurulmuşsa... Olmaz olmaz bir sebebi vardır kesin.. Vardır değil mi?
Kadim’se her yerde deli gibi Ezo’yu aramaktadır.Ahh Kadim nasılda ararmış Ezoyu..:img-icecr Bakalım öğrenince napacak.. Herhalde Elçin annede pişman olur diye düşünüyorum..
1. 11.2007'de yapmışım bu yorumu..
benim de tahminim Ballı ağa'nın Kadim'le ortak olabileceği... aksiyon sahneleri derken belki de Çim adam Seyit (yalnız burda Ümit Çırak'ı tebrik ediyoruz) ona musallat olup otelin önünde saldırı falan düzenleyebilir..
(Kadim burda Ezo'nun hayatını kurtarsa belki Ezo'Nun da Kadim'e olan hislerini görebilirdik)
Ezo'nun bir de çekinceleri vardı, bu bölümde neden daha sıcak olmadı derken biraz düşününce bu soğukluk mantıklıdır;
Yazmıycam dedim ama.. Ezo'nun vurulmasını ben kendim istemişim... alla allaaaa... ama böyle değil be kardeşim...
Bu bölümde bizi pek tatmin edeceğe benzemiyor. Ne bekliyorduk ne bulduk.:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Ezo nun eski mahalleye dönmesi tahminini yapan arkadaşı çok tebrik ediyorum. Tutturdu gerçekten. Birde demiştik ya Kadim Ezo yu cepten arar ve Ezo telefonu açmaz Kadim de meraktan her yerde onu arar durur. Buda bizim tahminlerimizin içindeydi.:happy0064:happy0064:happy0064
Bütün bunlar iyi hoşta Ezo nun vurulması helede Ballı ağa tarafından vurulması hiç olmadı. Hani Ballı ağa Seyit gibi bir adamı bile affetti vuramadı ama nasıl Meryem i (aslında sonuna kadar hakediyor Meryem ölümü) vurmaya kalkışırken Ezo yu vurur ya. Bu çok mantıksız geldi bana.:icon_sorr:icon_sorr
Bazı arkadaşlarında dediği gibi senaryoda neden bu kadar tutarsızlık var. Bigün iyi gördüğümüz insan 360 derece dönüp kötü olabiliyor. Tamam gerçek hayatta her insanda biraz tutarsızlık olabilir ama özete bakılırsa bu tutarsızlık Ballı ağada ve Elçin annede çok sırıtıyor. Yeni senaristimiz karakterleri tanıma yoluna gitmemiş hiç. Baştan savma okumuş karakterleri. Bu yüzden yanlış davranışlara yansıtıyor oyuncuları...
Tek ümidim Ezo dan haber alamayan Kadim in kendi kendine çırpınışları ve yeni bulduğu aşkını, ararken bize yansıtacağı duyguların olması (eğer bu güzelim sahneleride berbat etmezseler)
Yine bazı arkadaşların tahmin ettiği gibi olacak galiba. Dizimiz mafyavari bir dizi olacak. inşallah bu sadece benim yanılgım olur. İyi şeyler olurda ben böyle düşündüğüm için utanırım. Ama lütfen sayın yetkililer bu güzel diziyi heba etmeyin.:sad53::sad53::sad53:
ne kadar iç karartıcı bir özet. :icon_whis
artık meryem lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor... artık meryem lafı duymak istemiyorum.:img-fie:
ezo'nun yarası fazla ağır olmaz heralde. belkide hastaneye götürmeyebilirler çünkü hastaneye giderse polis devreye girebilir...
bu vurulma havada kalmazda bir işe yarar inşallah... kadim bu vesileyle aşkını anlarda biraz açılır umarım...:icon_whis
şaka gibi , bu ne iç karartıcı ve meryem'le dolu bir özet öyle ya, geçen hafta size yeter diye mi düşündüler acaba? adım adım gidelim şimdi ;
Elçin Anne’nin kendisine karşı olan sert tavrına bir anlam veremeyen Ezo, otelde duramaz ve kendini sokaklara atar.
kederinden Ezo atmış kendini İstanbul sokaklarına haliyle , bu sefer ilk önce Emre'ye gitmediğini anlıyoruz
Kadim, konuşmak için Ezo’yu arar ancak Ezo, telefonunu da açmaz.
bu da tahminler arasındaydı. o ruh hali içinde haliyle konuşmak istemeyecekti zaten
İstanbul sokaklarında dolaşırken eski komşusu Bahattin’e rastlayan Ezo, Bahattin’in de ısrarıyla, eski mahalle arkadaşları, Havva ve Arziye’yi ziyaret edince biraz keyfi yerine gelir.
Bu tahmini yapan arkadaşları tebrik ederim, arada eski mahalleyi geri istiyoruz deniyordu, istekler gerçekleşmiş.
Ancak eve döndüğünde Elçin Anne’yle daha ağır bir konuşma yapar ve Elçin Anne, tatlı bir dille de olsa Ezo’yu, Kadim konusunda uyarır.
Al Elçin Anne'den bir tutarsızlık daha. hani nerde hastane sahnemiz nerde huuu senarist arkadaşlar. hani Kadim Ezo uyuya kaldığında üstünü örterken nasıl da mutlu olmuştu Elçin Anne, hani Kadim'e sana saf bir köylü kızı bulacağım diyordu, Kadim'le Nedim'e balo konusunda Ezo öyle değerli ki onu kimselere layık bulamam derken, Ne yaptınız ya Elçin Annemize yaaaa, şimdi Ezo'yu beğenmemeye ve Kadim'e layık bulmamaya mı başladı birden.
Oldukça sıkıntılı olan Ezo, akşam bir kebapçı da Meryem ve Nur’la buluşur. Yemekte, Meryem rakı içmek ister. Nur’da, Ezo’da; Meryem’deki bu değişikliğe bir anlam veremez; ikisi de karşı çıkarlar ama Meryem direnir. Zira Meryem, Erkan’ı bacağından vurmuştur ve kendin de değildir.
meğer kurtuluşumuz Meryem'den bir bölümmüş, dizinin yarısını kaplayacak bu kız ya bu hafta, çekilir dert mi bu...
Meryem’in adam vurduğunu öğrenen Ballı Ağa ise, üç kadını da hemen eve getirmesi konusunda Zeynel’e emir verir. Ballı Ağa’nın karşısına sarhoş çıkan Meryem, çizmeyi aşınca Ballı Ağa silahına sarılır ancak Meryem’i vurmak isterken Ezo’yu vurur.
hadi bakalım, herkes şaşaladı. Şimdi ne alaka, biz ne bekliyoruz ne çıkıyor özette karşımıza, okurken bile içim sıkıldı, Meyem muhabbetinden , seyrederken ne yapacağız.
Kadim’se her yerde deli gibi Ezo’yu aramaktadır.
adam ne yapsın, bir rahat yüzü görmedi. Şimdi Emre'ye uçar hemen orada bulamaz. Aklına Ballı gelir, onu arar ve Ezo'nun vurulduğunu öğrenir, hemde Ballı'nın vurduğunu . Sonrasını yazmaya içim artık elvermedi. Sıkıldım. tam 41. bölümde geçen bölümden geçişler yapılmışken bol bol Ezo-Kadim sahneleri seyrederiz diye ümitlenirken bak şimdi karşımıza çıkana, Arkadaşlar fragman da daha belli olur ama şimdiden benim şimdiden içim Meryem-Nur-Elçin Anne üçgeninden içim sıkıldı. Artık hayırlar ola ne diyeyim.
first lady 16-11-07, 23:39 özeti okudum ve şok oldum ya.yeni bölüme üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.hem ezo vuruluyo hem kadim zavallısı her yerde onu arıyo.ay nasıl sarpa sardı işler ya.sinir oldum.bize bi rahat yüzü yok vallahi.inşallah o meryem insanı yüzünden ezo'ya kötü bişe olmaz:icon_sorr
sanki Ezo'nun vurulması kadim onun kendi hayatındaki yeri ve önemini anlasın diye olacakmış gibi.yoksa herşey aynı giderse niye öyle bir sahne koysunlar ki
ezo hastane odasında baygın uyurken kadim onun yanında ellerini tutmuş ne olur beni bırakma sen de beni bırakıp gitme dese:img-in_lo
o kadar iç karartıcı bi özet ki insan en azından böyle h |