Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli- Bölüm Yorumları- Arşiv5-
siyah-beyaz
03-12-07, 18:38
Seveyim kelebeğimi, Doray' ımı, Siyah Beyaz' ımı, ben şimdi gidiyim. Evde bekliyim sizi. Te o kaaa bye
Uzat bakayım yanaklarını ben de seveyyim seni...Aman da aman kim gelmişş...
Bu gece evine Namiikk gelecek arkadaşlar hepiciğinize selamlar:img-wink:
Bize ,sadece Namık değil,diğer Makedonlar,Iristiyan olanlar olmıyanlar gelecek....
Hatta "Senin yüzünden kara kalpakli.Ama bunun hesabını soracağım." da diyebilir. Bu durumda vahide de öğrenir mustafanın kara kalpaklı olduğunu. Akşam da malum konuşmayı yaparlar.:)
O nerden biliyor ki Kalpaklı olduğunu?Sadece** nerden tanıyorum **diye düşünüyordu,buldu mu????Düşındı düşındı buldu mu???
*Ben götürürüm sen götürürsün *diye didişmeler sanırım Sofi ile yakalanmasından hemen sonra Mustafa'nın...
Aleks'in okulu ne zaman açılacak Allahaşkınıza?Orda kışın okullar kapalı mı yoksa???Hiç olmazsa öğrencilerle avunur avutur kendini.Erkek olarak,bu ilişkiyi kurtarmak adına elinden birşey gelmemesi,çaresizliği ne kötü...
Öncelikle volvox'a çok teşekkür edeyim, sen olmasan biz ne yapardık?:)
2. fragmanı yine eve geldiğimde daha üzerimi değiştirmeden gördüm geçen haftaki gibi. Yaklaşık olarak bildiğimiz şeyler zaten, ama Alex & Zarife sahneleri dışında üzücü sahne pek olmayacak gibi. Dikkatimi çeken noktalar şöyle:
Alex onu tutmaya çalışan Ramiz'e rağmen koşa koşa Zarife'nin yanına çıkıyordu. Onu görünce ne yapacak ne süleyecek çok merak edeyim. :)
Meryem & Dilaver karşılaşması izleyeceğiz yine.:img-yes: Şunların mektuplaşması bir başlasa...
Gerçek Namiik ile Münevver'i de göreceğiz. :happy0064 Bakalım kimler oynayi..?
Ayrıca Kamuş gitmeyi Ramiz'in peşinden. Zarife ile Alex'i ayırdıgi için sinirlendi mi acaba. :img-heh:
Vahide & Namık atışmaları çok hoşuma gideyi. İzlemesi pek bir keyifli olayi. :img-hyste Bu bölüm barışma sahnesine kadar çok göreceğiz galiba. :img-yes:
Bu arada ne çok yazmışsınız.. :happy0064 Okumaya vaktim olsaydı okuyacaktım ama yarına ya da bu geceye kalacak artık.. Çıkmam lazım.
Herkese iyi yorumlar..
Geri Sayım: 4 saat :cheer:
2.fregmanı izler izlemez bi yorum patlatayım dedim...
mustafa -vahide atışamsının bol olduğu bir bölüm izlycez sanırım ...bayılıyorum didişmelerine fregmanda mustafa vahideye pürsıçan keçisi dedi :):)...vahidede mustafaya hakiki namıkla tanışmaya hazırmısın yalancı namık dedi :)....
dimtri sonuda üstlerine saldrdı elleri bağlıydı merak ettim ....
bitanem_61
03-12-07, 19:20
[QUOTE=siyah-beyaz;5474074]
*Ben götürürüm sen götürürsün *diye didişmeler sanırım Sofi ile yakalanmasından hemen sonra Mustafa'nın...
Mustafa sofiyle değilde mariyle yakalanmış olmasın yoksam sofiyle bişeyler olduda benmi kaçırdım:icon_whis:icon_whis
Başlığa hiç yazma fırsatım olmadı ama bende bir Elveda Rumeli hayranıyım .. benide aranıza alırsanız sevinirim ..
2.fragamnı izledim sanırım bu bölüm bol bol vahide mustafa sahnesi göreceğiz .. mustafa vahideye pürsiçan keçisi diyo .. bu lafı tuttum tam vahideye yakışcak bi laf :img-wink::icon_whis Alex'e çok üzüldüm ya yazıkk nasıl da koşuyo öle .. :icon_sorr
akşamı merakla bekliyorum .. :img-wink:
Yakında, hepinizin Türkçesi bozulacak.
Dizide çok hoş oluyor ama, lütfen yazarken bu kadar kullanmayın. Anne tarafından, göçmen birisi olarak, dile yerleştikten sonra atmanın ne kadar güç olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. ( Bu arada, dizide kullanılan şiveyi beğenmeyen arkadaşlarımız var. O bölgede, çok fazla şive vardır. Hemen her yer farklı konuşur. Bizlerin bildiği şivelere uymayabilir, ama, bu oraya has olmadığı anlamını taşımaz.Oldukça başarılılar şive taklidinde)
Bu arada, fragmana hiç denk gelemedim. Sadece özet ile bu bölümü izleyeceğim. Sizlerin yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile, yine hareketli bir bölüm bizi bekliyor.
Yarın sakin bir iş günü olur da yorumlara bende katılabilirim, umudundayım.
Sevgi ile kalın..... iyi seyirler.
Yakında, hepinizin Türkçesi bozulacak.
Dizide çok hoş oluyor ama, lütfen yazarken bu kadar kullanmayın. Anne tarafından, göçmen birisi olarak, dile yerleştikten sonra atmanın ne kadar güç olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. ( Bu arada, dizide kullanılan şiveyi beğenmeyen arkadaşlarımız var. O bölgede, çok fazla şive vardır. Hemen her yer farklı konuşur. Bizlerin bildiği şivelere uymayabilir, ama, bu oraya has olmadığı anlamını taşımaz.Oldukça başarılılar şive taklidinde)
Bu arada, fragmana hiç denk gelemedim. Sadece özet ile bu bölümü izleyeceğim. Sizlerin yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile, yine hareketli bir bölüm bizi bekliyor.
Yarın sakin bir iş günü olur da yorumlara bende katılabilirim, umudundayım.
Sevgi ile kalın..... iyi seyirler.
Kesinlikle.. Dilime öyle bir yerleşti ki.:img-heh: Yazarken sorun değil, ama konuşurken istemesem bile bu şive ile konuşuyorum. Okulda öğretmenlerle düzgün bir Türkçe ile konuşmak için kelimelerime dikkat etmem gerekiyor. :img-yes: Yine de yabancı kelime sokmak gibi Türkçe'mi kirletecek bir durum olmadığı için içim rahat. :img-yes:
Adios Rumelia
03-12-07, 19:52
Arkadaşlar.Sabır taşım kırılmak üzere.Ayy Atv ye söyleyelim de Elveda Rumeli Tv die bir ek kanal çıkarsın.Ne güzel olur ama.Hem oyuncularla ilgili (belki) daha çok şey biliriz hem dizi artık dizi olmaz seri olur ne dersiniz.(Neyse saçmalamaya başladım geçiyorum:img-blush)
Geçen hafta neydi dizi ya içim kıyılmakla kalmadı.Oturup ağlamaya başladım.İnşallah bu bölümde öyle içimizi kıyacak bölümler olmaz.Olimberacigim: aslında dogri sölersin.Ama bir de kendini onların yerine koy bakem.Dizide görmüyor musun.Nasıl teker teker öldürüyorlar insanları.Yazık değilmidir sence.Tamam göç dediğin zorunlu olacak öyle elveda diyecekler ama bir de babamın dediği bir şey kullağımı çınlattı"Eğer yaşadığın bölgede adın çıkmışsa orayı hiç düşünmeden terk edeceksin,orada yaşamaya devam edersen seni belki taşlarlar -eğer dayanabiliyorsan- ve belki öldürebilirler de"demişti. Baksana Ramiz amcacık nasıl da perişan.Nasıl ödeyecek esnafa parasını ve kimse de alışveriş yapmıyor.Acı vermez mi doyurduğun karınlara.Nese ay canım sıkılıverdi.
Sonra da düşünüyorsun Vay be Osmanlı zamanında neler oluyormuş vayvayvay die
Ay meraklandım yaklaşık 3 saat kaldı.şimdilik hoş ça kalın:sad53:
Arkadaşlar.Sabır taşım kırılmak üzere.Ayy Atv ye söyleyelim de Elveda Rumeli Tv die bir ek kanal çıkarsın.Ne güzel olur ama.Hem oyuncularla ilgili (belki) daha çok şey biliriz hem dizi artık dizi olmaz seri olur ne dersiniz.(Neyse saçmalamaya başladım geçiyorum:img-blush)
Geçen hafta neydi dizi ya içim kıyılmakla kalmadı.Oturup ağlamaya başladım.İnşallah bu bölümde öyle içimizi kıyacak bölümler olmaz.Olimberacigim: aslında dogri sölersin.Ama bir de kendini onların yerine koy bakem.Dizide görmüyor musun.Nasıl teker teker öldürüyorlar insanları.Yazık değilmidir sence.Tamam göç dediğin zorunlu olacak öyle elveda diyecekler ama bir de babamın dediği bir şey kullağımı çınlattı"Eğer yaşadığın bölgede adın çıkmışsa orayı hiç düşünmeden terk edeceksin,orada yaşamaya devam edersen seni belki taşlarlar -eğer dayanabiliyorsan- ve belki öldürebilirler de"demişti. Baksana Ramiz amcacık nasıl da perişan.Nasıl ödeyecek esnafa parasını ve kimse de alışveriş yapmıyor.Acı vermez mi doyurduğun karınlara.Nese ay canım sıkılıverdi.
Sonra da düşünüyorsun Vay be Osmanlı zamanında neler oluyormuş vayvayvay die
Ay meraklandım yaklaşık 3 saat kaldı.şimdilik hoş ça kalın:sad53:
Nasıl olsa bunlar yaşanmış şeyler. Gerçekleri değiştiremeyiz değil mi? Ben Türklerin Balkanlarda çektikleri acıların gösterilmesi taraftarıyım ki, üle olacak bileyim. :img-yes: Dizinin üzerine oturtturulduğu hikaye bu zaten.:img-yes:
Hem Makedonya'daki o ortam çok hoşuma gidiyor. Balkan Savaşları'na kadar da hikaye Makedonya'da geçecek anladığım kadarıyla.:img-wink:
Adios Rumelia
03-12-07, 20:07
Ya bişi sorcam ben araştırma yapmıştım osmanlı ile ilgili çok uzun diye gönderemiyorum nie acaba kısıtlamamı geldi??
Yaşanmış bişi ama hikayeleştirilerek anlatılıo.Dogri dersin kestim:icon_whis.Merak insanı nelere götürcek bakalım???
siyah-beyaz
03-12-07, 20:09
Mustafa sofiyle değilde mariyle yakalanmış olmasın yoksam sofiyle bişeyler olduda benmi kaçırdım:icon_whis:icon_whis
Yok yok anacığım sen birşey kaçırmadın ben birşeyler kaçırdım ama ne?Haklısın Mari diyecektim...Sofi ile empati yaparken takılı kaldım kızcağıza...
Pürsıçan keçisi demesi ,iyi koştuğu için mi yoksa keçi gibi inat olduğu için mi?
o Sufi varya o Sufi korkarım elimde kalacak...ne güzel terkediyordu Pürsıçanı ...niçın geri döndü ki sanki....ne gurursuz bi kadın ...wallaha bogacagim oni :)....bu arada arklar ramiz Zarife yi kurtrınca ne yapar sizce...daha mı fazla kızar :( yoksa kuzucigim diye sarılır mi?:img-icecr
bence göç olsa olsa dizinin sonunda olur ..ee olsun o kadar :D
selam arkadaslar ne zaman gectiniz buraya sizi zor buldum :icon_sorr hayırlı olsun .Benimde izim rahatladı vallah dimitri yakalandı diye simdi diceksiniz sen dimitriyi sevmiyormuydun o yzuden diyorum zaten ölmedgi icin seviniyorum sag ele gecemsi iyi ölse diziden ayrılsa ben napardım geri dönüsüde olmazdı.birde sorum olacak pürsıcanda doktor yok . mustafa hatic . ama doktor yokken galiba kuafor var bu sofinin sacı ne yatıyo kalkıyor hep sacı topuzlu nerde yaptırıyor acaba:img-wink:
Ya bişi sorcam ben araştırma yapmıştım osmanlı ile ilgili çok uzun diye gönderemiyorum nie acaba kısıtlamamı geldi??
Yaşanmış bişi ama hikayeleştirilerek anlatılıo.Dogri dersin kestim:icon_whis.Merak insanı nelere götürcek bakalım???Parçalara bölerek koy o zaman.:img-wink: Bak merak ettim şimdi.:icon_whis Konusu tam olarak neydi?
selam arkadaslar ne zaman gectiniz buraya sizi zor buldum :icon_sorr hayırlı olsun .Benimde izim rahatladı vallah dimitri yakalandı diye simdi diceksiniz sen dimitriyi sevmiyormuydun o yzuden diyorum zaten ölmedgi icin seviniyorum sag ele gecemsi iyi ölse diziden ayrılsa ben napardım geri dönüsüde olmazdı.birde sorum olacak pürsıcanda doktor yok . mustafa hatic . ama doktor yokken galiba kuafor var bu sofinin sacı ne yatıyo kalkıyor hep sacı topuzlu nerde yaptırıyor acaba
Özel mesajını şimdi aldım, o yüzden yardım edemedim. Kusura bakmazsın inşallah.:img-wink:
Evet ben de sevindim aslında sağ olduğuna, kötüydü falan ama her diziye bir kaç kötü karakter lazım değil mi? Yoksa inandırıcılık kalmaz. :img-yes:
Dikkatli izliyormuşsun.:img-grin2 Vallahi benim hiç aklıma gelmemişti. O zamanlarda kendileri yaparmış genelde insanlar saçlarını değişik yöntemlerle, ama büle düzgün topuzları nasıl yapayi onu bilemeyeciim. :img-grin2
Geri Sayım: 35 dakika:happy0064
Zavallı Asan:icon_sorr
Şimdi de Zarife intihar etti olmaz diyor Beyaz Kız.:icon_whis
Eskiden Naaaaaaaaaamik geliyordu bu sefer bizimkiler Naaaaaaamiklara gidiyor.:img-wink:
Kaymakam'ı Paşa'ya kim ispiyonladı acaba?
Vahide ile Mustafa Namiklardan dönerken neler olur acaba?:img-blush
ramiz aganın gözünde şimşekler çaktı
yine allaha yalvarması çok duyguluydu
bu dertler yetmeyi mi bana bu kadarı fazla geli
barışma sahneleri çok güzel olmuş iki inatçı keçi uzlaşılabilecek en ortak konuları zarifede uzalştılar
alexe şarhoş dedi:(
şimdi olmaz asan bugün olmaz asan.. asanın canına tak etti yani:) sabah ki tafra çok iyiydi:)
film çok iyi başladı.. ramizin mimikleri harika.. ya fatma anne de ne gaddar ha.. duymayım demez mi.. adamcağız özür diledikçe duymayım duymayım..
zarifenin tüm neşesi kaybolmuş üzüntüm buydu..
ama ramiz alexe çok ağır konuştu birde bu eklendi..
herşey senden ötürü alex defol:(
olmaz ki bu güzel aşka aşıklara bu denli gaddar olunmaz ki:(
demin gülerken alex sahnesinde gözleri dolmayan kalmış mıdır bilmiyorum.. ben bu oyunculuğa hayran kaldım.. sahneyi yönetmende çok güzel çekmiş zarifenin sahnesiyle çok güzel montajlamış harika bi sahne çıkmış..
Şok şok şok
Akiki Namik ne öyle arkadaşlar.
Ramiz baba bula bula bunumu bulmuş Mustafa'yı yerine geçirecek.:icon_sorr
Bravo kızan kaymakama.:good:
absolutelycandy
04-12-07, 00:07
O Namık ne öyle :img-pilot Tam hakkaretmiş hani :img-hyste
Mustafa Namık'ın tepkisi çok hoştu. Bu ne ya. Namık'ın Vahide'ye dediği de çok hoştu. Vahide yine ne diyorsun ağzının içinde vıyıl vıyıl :img-hyste
Ramiz Babam bu akşam tam formunda. Her hali harika. Akıllı düşinirken deliler te büle dügin yapar :)
Ramiz Baba inecikle konuşurken gözlerim doldu. Tam ağlıyordum ki Kamuş'a dönüp seni de aynı durum bekliyor diyiverdi :img-heh:
Alex'e çok üzülüyorum. İyice şamar oğlanı yaptılar. Gelen bağırıyor giden bağırıyor :( Zarife'nin zaten tüm neşesi gitti, ruh gibi :icon_sorr
bu cocuk kızlar yurdunda oynuyordu
3 ev arkadasından bırıydı
ama super oturmuş.
candycigim bu daha iyidi pürsıçan keçisi
ohh olsun fatma anneye siz mi zarifeyi alexten ayırırsınız..
bu namık tam çatlak ha:)
niye namık dedin o vakıt niye namık dedin o vakıt..
hadi cevapla fatma anne ha ha:)
valla vahide bile tırstı yani bu namıktan te o kaa çatlak yani bu namık:)
absolutelycandy
04-12-07, 00:31
candycigim bu daha iyidi pürsıçan keçisi
Bu nasıl, hassas Naamık, narin Naamık :img-hyste
bu namık tam çatlak ha:)
niye namık dedin o vakıt niye namık dedin o vakıt..
Kesinlikle çatlak. Önce bir sinir oldum Zarife'ye bakıp duruyor diye. Ama Zarifeciği kendine getirecek böyle devam ederse. Ana bu cocuk bana pis pis bakayi :img-heh:
Asan da yine ne var ne yok döktü ortaya. Bir de ekliyor Ramiz Amca'ya süleme dedi :img-pilot
iştipliyiz
04-12-07, 00:33
Amcasının kaymakamına da helal olsun.o ne karizma.rezil etti paşa oğlunu.
Süper bir bölüm, hüzünle neşe böyle mi buluşur bir dizide..
Ne Hakiki Namik'a nede Münevver'e diyecek söz bulamıyorum.... Ne dogri süledi Mustafamız bunun neresi testi diye???
Ama şimdi üzülecek bir de kaymakamımız oldu, başına ne getirecek bu abdül kolağası efendi..
Ahhh ama Aleksim sana nasıl yanıyorum bir bilsen...:icon_sorr
En çaresiz, en yalnız, en ümitsiz o... Mustafa dönse de biraz destek olsa...
namıkta ne namıkmış be eyvah eyvah kuzuyu kurda teslim etti
ama azkaldı zarife namıka dalar tüm sinir stressini hepsini alır namıktan
fatma anne süper bir evhanımı ve çok iyi bir eş hakikaten orta yolu ve özür diletmesi mükemmeldi
zarife arapsaçi otini buldu galiba o sahne çok güzeldi acıklı bi sarkıyla süsleseydiler ya çok yavan kalmış bence acıtasyonu eksik kalmış
uyuz gördüm yapışık yılışık hala orda allahım istemiyim bize sufi gelsin
te mustafa vahideye diyor bunun neresi tepsi
te be mustafam nasıl gürmezsin neresi tepsi:img-hyste
ana bu kızı bana allalım mı ?:img-hyste:img-hyste
absolutelycandy
04-12-07, 01:00
Evet evet Atice. Birangi şey geldi başlarına. Karnıma ağrılar girdi resmen :img-hyste
-Ramiz Baba ayıyı gürmemiş gibi yapalım. Belki o da bizi gürmemiş gibi yapar.
-Ama gürdü :img-pilot
-Atice'ye yar olamadan ayılara yem olacağım :img-hyste
Gerdanı gümüşlü hanım nasıl utandırdı üle Ramiz Babamızı :img-blush
Ramiz Baba ve Hasan'ın basıldıklarındaki, nezaretteki halleri nasıldı :img-hyste
Fatme Yengem bile tırstı Namık'tan :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Vahide ne güzelde dedi Mustafa'ya "Efendiler kuvalasın seni"
Aleks ah Aleks bu bölüm çok güremedik ama her sahnesi yüreğimi dağladı
Ramiz Efendi ile Asan ayvayı yedi.:icon_whis
Asan ölse bitse artık kavuşamaz Aticesine.:icon_sorr
Kızan kaymakam Meryem'i görünce kendini kaybetti.:img-in_lo
Valinin oğlu olacak beceriksiz Manastır'a gidene kadar bu çeteyi elinden kaçırır.:sad53:
Arkadaşlar az önce Mamba ile konuştum..Sizlere iletmemi istedi...
Dizimiz oyuncuları; Şebnem Sönmez, Zekir Sipahi, Gülçin Şantırcıoğlu, Berrak Tüzünataç, Erman Saban ve Filiz Ahmet'in forumumuza çok selamları varmış... Mamba bizim de selam ve sevgilerimizi iletmiş onlara :img-yes:
Ayrıca Mamba'nın da hepinize selamları var....Hem oyuncularımıza hem de bu selamı ileten Mamba'ya sevgiler....:img-in_lo
Çok acil edit:Mambacanım, vallahi, billahi vermem seni o hakkaret Naamik'a...hayatta olmaz, hiiç ısrar etme...! (tutturdu alacam da alacam diye...tübe tübe...) :hıh
bu bölümde en az o görünse de ben en ok aleksten etkildim üstelik tv bozuk olduğu için netten izleyebildiğim yamuk haliyle bile
birde sofi var bir insan bu kadar mı uyuz olur bilemem ama o alekslen evlenmesin isterim onu bilirim
birde asan ramiz baba sahneler, harikaydı hele ayıyı görmemiş gibi yapalım müthişti
ve de namik ama sanki zarife çabulk toparlandı Aleksin acısını onda göremedim ben ama Aleks taşlara elini vurup ağlarken ne çok içim acıdı
Umarım senaristler çok süründürmeden kavuştururlar onlar
bir de sanki onlara bu ara İstanbul zor gibi ama kış da geldi Makedonya da çekim zor olur belki de geliverirler
yine insanın içini ısıtan harika bir bölümdü
-A k e L d a N-
04-12-07, 01:14
Fatme Yengem bile tırstı Namık'tan :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Vahide ne güzelde dedi Mustafa'ya "Efendiler kuvalasın seni"
Aleks ah Aleks bu bölüm çok güremedik ama her sahnesi yüreğimi dağladı
Benim de vallahi:icon_sorr Bide herkeste Aleks'e yükleniyor,yazık değil mi ona:icon_sorr
Ramiz Aga'yla Asan'ın hallerine çok güldüm:img-hyste Czmi Komutan'ı iyice sevmeye başladım..Zamparalar sizi deyişi çok güzeldi:img-yes:
Kaymakam Meyrem'i seveyi te oka :img-in_lo Bu bölüm okadar belli etti ki artık..Kızı görünce eli ayağına dolaştı resmen..
Kaymakam vali'nin oğluna da dersini verdi o oh olsun da val'nin oğlunun Vahide'ye bakışlarını beğenmedim..Bide bu dert çıktı :img-swoon
DipNot: Sevgili aly_73,aleyküm selam :)
absolutelycandy
04-12-07, 01:14
Oyuncularımıza :img-in_lo ve Mamba'ya sevgiler :img-in_lo Sana da teşekkürler Alycim :img-kiss:
ZPO'nun aşkı da gerçek oldu. Gördüğü gibi vuruldu Vahide'ye. Kızlar nasıl kurtulacaklar bu iki takıntılı tipten. Bir yanda Namik öte yanda zpo. Zarifeyle Vahide'nin işi var :img-pilot
Çok keyifli, harika bir bölümdü :img-icecr
Alex&Zarife'nin çektiği acı hariç. Alex hem ağlıyor hem ağlatıyor. İçim parçalandı izlerken. Ertan Saban muhteşemdi :img-clapp Bir de onları birlikte görememek, izleyememek çok üzücü.
Ayrıca gurursuz Sufi hala Pürsiçan'da ve maşallah gitmeye de hiç niyeti yok :fighting2
Baytar efendi de Alex'e baskı yapıp duruyor. Senin yüzünden oldu senin yüzünde oldu diye diye bunalıma sokacak Alex'i :icon_sorr Herkesin iyiliği için en kötüsünü yaptıracak sonunda :sad53:
bitanem_61
04-12-07, 01:17
Fevkalade güzel di
Yaktın bizi dede olmaz ki böyle sevme denince vazmı geçer gönül esip gürlediniz ramizle birlikte zarifenin gözleri boşluğa bakar alex bitmiş sen sofiyle evlen dersin oldumu insan torununu iki dakkada satarmı :icon_evil:icon_evil çok kızgınım dedeme hatta küstüm :hıh:hıh
eski baytarı isterim
Yoksulluğun sütçi Ramiz 'in ineği ve kamuş un satılmasıyla anlatımı,aynı zamanda o yoksullukla onurlu kalabilmek büle büle büle anlatılır.Sağolasın Erdal Özyağcılar.:happy0064
Çurbacı Dede'nin Alex'e söyledikleri içimi acıttı.
Şebnem Sönmez yine muhteşem..:happy0064
-A k e L d a N-
04-12-07, 01:21
Fevkalade güzel di
Yaktın bizi dede olmaz ki böyle sevme denince vazmı geçer gönül esip gürlediniz ramizle birlikte zarifenin gözleri boşluğa bakar alex bitmiş sen sofiyle evlen dersin oldumu insan torununu iki dakkada satarmı :icon_evil:icon_evil çok kızgınım dedeme hatta küstüm :hıh:hıh
eski baytarı isterim
Valla aynen katılıyorum..Çorba isteyen,nazlanan Baytar Efendi çok şekerdi..
Şimdide herkesin iyiliğini ister biliriz tabii ama çok yanlış bi yol..Torunun hayatını rezil etmek istiyor galiba..Aleks'in hali içler acısıydı:icon_sorr
Yoksulluğun sütçi Ramiz 'in ineği ve kamuş un satılmasıyla anlatımı,aynı zamanda o yoksullukla onurlu kalabilmek büle büle büle anlatılır.Sağolasın Erdal Özyağcılar.:happy0064
Şebnem Sönmez yine muhteşem..:happy0064
Cabbar Efendi de dostluğunu gösterdi,sevinirdi beni..
Erdal Özyağcılarla Şebnem Sönmez yine harikalardı..
Tabii diğer oyuncularda harikalardı.Hepsi ayakta alkışlancak türden performans gösterdiler kanımca..
Gerçek Namık'ı oynayan oyuncuyu da çok başarlı buldum ben ayrıca..İyi bulmuşlar..
sagolasın yingem sagolasın mamba aleykumselambye
akiki namık geldi e biraz akli kıttir ama
hakkaret namık cidden hakkaretmiş istemeyim veresin yingem mambayı hakkaret namıka akli bi kariş (h)avada onin zarifeyi alacamış verirmi fatme anne oni sana ama oh olsin görüştürmezmisinız aşıkları allah verir namııııki
asanın vuslatı başka bahara kaldı kim inanır oturak alemine ayı zülmünden kaçtıkları için gittiklerini
kızan kaymakamın akli gitti miyremi görünce ne dedi ne demedi şaşirdi:img-in_lo:img-blush
ama aşkolsun kaymakamıma nasılda def etti kolluk başı beceriksiz elleri kopacısa tutti ellerini vahidenin sımsıki sufi bitmeden bide zevzek paşa oğli çıktı
buarada edit: kızdim ramiz babaya dediki inek hiç aşık olurmi eşeke inek oldi zarife eşek oldi alex baytar dede zorla evlendirecek alex sufi ilen dedem bildim mi bi türki vardır arda boyları heh düşti mi aklina benden o türki sana gelsin al sufi sen sağ ben selamet
mavigece07
04-12-07, 01:23
Çok güseldi ya..Diziyi izlemeye doyum olmuyo..Gerçek Naaaaamiki canlandıran çocuk Sınav filminde oynamıştı...Ordada çok başarılıydı o :D...bu arıza naaamik rolü ona gitmiş..
Ramiz ve Fatmanın barışmasına da çok sevindim .. Mustafa esas namiki görünce bayaga bi şok oldu :D..Çok güsel sahnelerdi ..
Asan acaip komikti...sabah erkenden dükkana gitmesi etrafta kimse olmayışı espri patlatması filn süperdi..
Vahide - Mustafa nın arası sonunda artık iyiye gidio sanki...bi de abdül çıktı başımıza...ya Cezmi komutanı sevmeye başlarken abdüle gıcık olma moduna girdim cx cx cx :icon_whis
Cezmi komutan yine karizmaydı :D....
Cabbar efendi ve Ramiz sahneleri de çok keyifliydi..
Ve şunu da belirtmeden geçemem...esas naaamik rolünün hakkını güsel verdi :good:
edit: Ramiz nezarethanede Cezmi komutanın yanında naaamika mustafa dedi :icon_whis...bizden kaçmadı o kısım
Asan:Haticeme yar olamadan ayılara yem olacağım.
:img-hyste
Asan bahtsızı Ramiz'i de yaktı :img-hyste. Oturak aleminde basıldılar :img-haha:. Aşk odası var, meşk odası var :img-icecr.
Ramiz nezarethanede ''Vahide ile Mustafayı arıyorduk...'' demesine rağmen komutan niye işkilenmedi onu anlıyamadım :bilmim.
Abdül askerliği saltanat sandığına göre Vahideyi kendine hak gözücek :hıh:img-beee:.
Meyrem de Kaymakamın sevdalı olucak :img-blush.
Mamba'cım :img-kiss:. Alycim :love01:.
teomanresat
04-12-07, 01:25
İyi geceler Evlerinde Mustafa'dan olma Namiiikkk'i ağırlayan forumdaşlar:img-wink:
Gerçek Namiikkk, Namiiikkk değildır.Ben Namiikk olarak bizim Namiiikkk'i tanırım başka Namiikk tanımam:img-hyste
Çok güzel bir bölümdü.Helede Asan ve Ramizz Amcamın Namikk ve Vahide'yi aramaya çıktıklarından sonra öldüm gülmekten.
Asan'ın ayıyı görmemiş gibi yapalım demesi,Ramiz Amcanın ama o bizi gördü demesi,Asan'ın Aticeme kavuşamadan ayılara yem olacam demesi,Malum ev sahneleri,basılmaları süperdi.:img-hyste
Ramiz amca ve Damat Asan:good:
He birde baştan Zarife intihara kalkışınca Asan Aticeye yanaşınca,Atice'nin te büülle bi gecede olmaz demesi,sonra Asan'ın söyledikleri ve yorganı başına çekişi,sabahta Atice hanım demesi:img-hyste
Ah Alex'im makedonum benim.O gözyaşlarına kıyamam.Raamiizzz Amca hakli,Baytar efendi hakli,eee Alex ve Zarife'de hakli...Te o zaman kim
haksiz?:icon_sorrÇıkamadım ben bu işin içinden.
Vahide ve musatafa'da sonunda barıştı.Mustafa herbirşeyi anlattı,Vahide sarıldı:img-in_lo
Valinin oğlu Abdül müdür nedir hiç sevmedim.Vahide'ye vuruldu.Ellerini bırakmadı:icon_evil
Ramiizzz amcamın Kasap Cabbar efendiye süt ineciğini satınca yine bir öpücük ver demesi,Cabbar efendinin bir gören olacak demesi,Ramizz amcanın ben göstermeden üperim demesi:img-hyste
Gerçek Namiiik'ımız nasıl ama:img-hyste
Çok çok çok güzel bir bölümdü.Hem güldüm hem hüzünlendim.Ah Alex'im ve Zarifem ne olacak sizin haliniz:icon_sorr
Aly arkadaşım blackmamba arkadaşımızdan getirdiğin haberler ve selam için çok teşekkürler.Sende bizden oyunculara selam iletmesini söyle.Önlerinde şapka çıkarıyoruz.:img-hi:Tek kelimeyle harikalar.
süper bölüm oldu gene...mustafa:img-in_lo-vahie sahnelerini bayıla bayıla izledim süperlerdi gercekten...mustafa nın pürsıçan keçisi demesi vahidenin efendiler götürsün demesi atışmları ve sonunda mustafanın her seyi özetlemesi ve sarılmaları:img-in_lo:img-in_lo ...
darısı alex ve zarifenin başına...ama ben o abdül paşamıdr nedir ona gıcık oldum fena..vahideye askıntı olcak şimdi cok belli...
namiikkkk öldü bitirdi beni ya :):)
bitanem_61
04-12-07, 01:30
Bize namıııklar çifter geldi bu akşam ama ben sevdim kendisini tası atmş olsada namıkla ne var mustafa diycektim o zaman niye demedin :img-hyste:img-hyste zarife kalacakmı kalsın ne sevimli bir karaktermiş öyle beklediğimize değdi
Vahideyle namık çekişmesine bayıldım çok seviyorum bu sahneleri yakında mustafa kıskandığı için izleriz şimdilik bitmiş gibi görünsede
Ayamı burktum
yok bişey ,senmi daha iyi bilecen hekim benim,yağmurda geliy,yavaş yavaş karda gelir ayıp olmasın ,narin namık hassas namık aman hasta olma
İlk sahnede pek şaşırdım asker kızımız sonunda bir şeye tepki verdi taş ağlar vaide ağlamaz sandım ama ağladı sonunda sinirini mustafadan çıkardı gene
Elveda Rumeli müdavimi olarak ilk kez yazıyorum.
Her zamanki gibi çok beğendim. Zevk alarak izledim. Oyunculuk, şive, senaryo eksiksiz. Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in oyunculuğunu ayakta alkışlıyorum.
Ramiz'in borçlarıyla başı dertte. Yıllardır ekmeğini kazandığı mesleği onu yarı yolda bırakmak durumunda kaldı. Sütçi Ramiz'e üzüldüm.
Zarife'nin durumuna çok üzülüyorum. Heyecanı ve neşesi de aşkı ile beraber başka diyarlara göçtü. Onu bu halde görmek üzüyor beni. Sessiz hallerine alışamıyorum.
Hakiki Namık'ı gördüğümden beri kahkahalarıma engel olamıyorum. Zarife'ye de çok fena aşık oldu. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular.
Vahide ile Mustafa'nın atışmalarını çok seviyorum. Vahide her geçen bölüm Namık ile ilgili sözlerine bir yenisini ekliyor. Çok samimi ve doğallar.
Hasan'ı da çok seviyorum. Düşündüğü dilinde. Aklından geçen herşeyi anında söyleyiveriyor. Dili zaman zaman başına bela da olsa bu hali Hasan'a yakışıyor.
İlk bölümünden beri hiç sıkılmadan, gerilmeden izleyebildiğim tek hakiki dizi budur. Ekibi yürekten kutluyorum.
ewet bu arada mustafa gercek namıkı görünce nasıl şok oldu...fatma anneyede vahide bana emanet namıkda sana dedi öldüm gülmekten...
teomanresat
04-12-07, 01:31
Bence o Abdülmüdür nedir rehineleri pürsıçan'dan çıkınca salacak.Tipi onu gösteriyor sonra Vahide için pürsiçan'a dönecek:img-yes:
Mustafa Vahide'yi kıskanacak belkide Abdülle didişir bile.Gerçek kimliği o zaman çıkar mı acaba?
Asan ve Ramiz amcanın Nezarette Cezmi komutan oturak aleminde bastık deyince yüzlerini duvara dönmeleri:img-hysteAklıma geldikçe gülüyorum iyimi!!:img-hyste
rocker_girll
04-12-07, 01:33
arkadaşlar ben izleyemedim bu akşam:icon_sorr eyşan özhim konuk oyuncu olarak geldimi? cevap yazarsanız çok sevinirim^^
ben öncelikle bu dizide emeği gecen tüm ekibi tebrik ediyorum..mükemmel bir iş çıkyo gercekten ..bölümle ilgili yazılacak aslında cok sey var ama kısadan şöle bi yoru yazıp yatatım; mustafa-vahide sahnelerindeki didişme vede en sonunda kulubedeki o uzun sahne :img-in_lo..çok güzeldi gercekten..namikkaaa bayıldım ...bizmkiler gercek namıkı görnce şok oldular hele mustafa tam şok gecirdi...zarifeciğime yazık ya napıcak o sapıkla şimdi...
ramiz ve hasanında başı belada yaptıkalrını fatma duyunca nolcak merk ediyorum...
abdulde vahideye tutulacak belli oldu...mustafa yeni bir düşma daha edindi ..kolay gelsin yiğidime bi abdul belası eksikti...
Hepinize Merhabalar;
Artık alışkanlık oldu, bu diziyi izlemeden önce kağıt mendillerimi de yanıma alıyorum. Ama şikayetçi değilim. Ağlatırken bile zevkli ağlatıyor." Ağlamanın zevklisi olur mu ?"demeyin. Çünkü başka türlü tanımlayamıyorum,hislerimi.
Bir ara eşim yanıma geldi. İnek ile eşeğini satan Ramiz'e ağlıyordum. Daha sonra da Hasan ile Hatice'nin yatak sahnelerini izlerken de kahkahalarımı duyup yan odadan gelip "Sen iyi misin?" demez mi? Haklı tabii.Bir ağlayan,bir gülen bir eş. Ne kadar anlatsam diziyi izlemeyen birisi anlayamaz. Sizler anlarsınız halimi.:img-yes:
Sahte Naamik,gerçek Naamik'i görünce çok bozuldu. Onun ismini kendisine taktıkları için. Hoş haklı da.:img-yes:
Demek ki torpil, makam sahibinin yakını olmanın avantajları o zaman da varmış, değişen pek birşey olmamış.:icon_whis
Ayrıca eşekten sucuk yapma o zaman da varmış,şimdi de var. İnşallah kasap efendi emanetlere ihanet etmez. Yoksa Ramiz yıkılır.Sanki ineğine alıştıra alıştıra söyledi. Ama eşeğine sıra gelince bir çırpıda boşalttı,içini.
Bu diziyi anlatmaya sayfalar yetmez. Tüm ekibe saygılarımı sunuyorum, diğer dizi ekiplerinin de bu diziyi izlemelerini tavsiye ediyorum. :good:
Şimdilik hoşça kalın.
Bu bölüm favori karakterim kızan kaymakamdı valinin oğluna:''askerlikte birinin oğlu olmak diye bir rütbe yoktur''demesi ve ''indir ayaklarını masamdan,bu ne küstahlık diyerek haddini bildirmesi şahaneydi,hele çık dışarı diye bağırması:good:
Gerçek Naamik müthişti :) ben sünepe bir karakter bekliyordum ama syırmış bir karakter çıktı :img-hyste
Alex sahneleri çok az geldi :icon_sad: ağlaması içimi parçaladı.Kokuyorum her şeyin sebebinin kendisi olduğunu düşünerek sofiyle evlenme kararı alacak galiba :icon_sorr
Asan ve Ramiz babanın ayı hakkında yaptıkları konuşma neydi üle :img-hyste
Ayıyı görmemiş gibi yapalım baba,ama o bizi gördi asan
Bize Namık geldi, hoşgeldi:happy0064 Ben istirem Hakiki Namık dizide kalıcı olsun. Pek sevmişim onu, beni pek güldürmüş. Zarifemize göz koydu, o şaşı gözünü koydu. Buna yağmurdan kaçarken doluya tutulmak denir. Hakiki Namık'ı oynayan o aktörü ben "Sınav" filminden hatırlıyorum. Orada da çok güldürmüştü beni. Bize Namık geldi, hoşgeldi:happy0064
Ramiz ve Hasan beni son yarım saatte perişan ettiler. Gülmekten çenem çıkacaktı, karnım patlayacaktı. Ramiz diyor sen kaç Hasan, ayı beni yesin, Hatice'ye iyi bak, Hasan diyor olur hadi eyvallah:img-hyste:img-hyste:img-hyste Hapisteki durumları neydi öyle. Cezmi Komutan, oturak aleminde basıldılar dediğinde ikisinin birbirine sokularak duvara doğru büzüşmeleri:img-hyste:img-hyste:img-hyste Gelecek bölüm nasıl düzeltecekler durumu, Fatma damlar mı hemen Pürsıçan'a bogmak için hem Ramiz'i hemi de damadını. Artık Hasan, Hatice'sine ne zaman kavuşur bilmeyim.
Vahide'yle Mustafa'nın her sahnesinde çok zevk aldım. Bence onlar ileride evlenseler dahi böyle devamlı didişip, sevişip duracaklar. Karakterlerinde var bu. Ama en sonunda Mustafa benim en başından beri neden yapmadığını zaten anlamadığım itirafını yaptı. Nasıl güzel sarıldılar. Tabii dizimiz özellikle onlar için hiç tekin bitmedi, gelecek bölümler çok nahoş olaylara gebe. Piiis Kolağası Abdül, Hanımolmayan Her Kapının Ardından Çıkan Meraklı Gurursuz Onursuz Sofie gibi dizimize kapağı fena atacak.
Veee Ramiz Ağa, süt ineciğiyle ve Kamuşla konuşurken ailecek gözlerimiz sulandı. Nasıl geçinecek Ramiz Ağa? Stefan Efendi, o adam seni linçten kurtardı be, hiç mi insafın yoktur? Allahtan Ramiz Babamızın dostları da var, hain Pürsıçan ona sırtını dönmüş olsa da. Cabbar Efendi ve Kaymakam Dilaver beni yanıltmadılar, zaten onlardan böyle iyilikler bekliyordum.
Zarife&Alex:img-cray::img-cray::img-cray: Ne diyebilirim bilmem:bilmim Sözler kifayetsiz kalmıştır. Sarhoş Alex'in Hasan'a "ŞANSLI HASAN, DAMAT HASAN" demesini mi diyeyim, Zarifeciğin Alex beri tarafta kanda yaştayken en sonunda "arapsaçı" otunu bulmasına mı yorum yapayım, Alex'in hiç dinmeyen gözyaşları, Zarife'nin boş bakışlarını mı anlatayım, Baytar'ın&Ramiz'in tüm olaylardan Alex'i sorumlu tutmasına mı yanayım (oysa Çin işi Japon işi bunu yapan iki kişi) ??? Ben ne yapayım, siz söyleyin bana... Bence bu iş Alex'in Sofie'yle evlilik kararına doğru gidebilir. Sonunda evlilik olmaz ama öyle bir karar alınacak gibi, çünkü Baytar'ın Alex'le konuşması Allah için çok etkileyiciydi. Alex tutumunda günahsız olduğuna emin olsa dahi (günah Pürsıçan'ındır, tanrıların kıskanç&taraflı bellenmesindedir), Zarife'ye ve ailesine daha fazla zarar vermemek için aşkını kalbine gömmeye çalışabilir, gömemez ya... Yine de deneyecektir. Derim size senaristler o Sofie'yi boşu boşuna dizide tutmuyorlar. Onun daha rolü bitmedi.
Şimdilik bu kadar forumdaşlarım. Merak içinde bir hafta daha bizi bekliyor. Herşeyin sonu iyi olsun da... Bu da gelir, bu da geçer, ağlama (kendi kendini teskin eden seyirci).
inekle eşek hiç sevgili olrlar mı?olamazlar. olsa olsa onlar arkadaş olurlar. kalbinde fenalık barındırmayan arkadaş. e o zaman hristiyanla müslüman da sadece arkadaş olabilirler.
vallahi pes ramiz amcam. hayal gücüne ve teşbih yeteneğine hayran kaldım.
absolutelycandy
04-12-07, 01:48
Ramiz Babam'ı çok seveyim :img-in_lo Ama başlarına gelen herşeyden bir başkasını suçlamayı alışkanlık edindi sanki :img-heh:
Zarife'nin Alex'e aşık olması, gizli gizli buluşması ve intihar etmesinden Fatma Anne'nin sorumlu olması gibi; gece kaybolmalarının ve ayıyla yüz yüze gelmelerinin suçlusu da Hasan oldu :) Aslında bunun suçlusu cidden Hasan olabilir. Var o potansiyel onda :img-hyste
Anam burdayken olmaz Asan.. Büle bir gecede aklından bile geçirme Asan.. Aşk yok eyecan yok.. Valla o oturak gecenizden sonra Hatice hiç yok Asan :img-hyste
Ramiz Baba&Fatma Anne'nin didişe didişe barışması, Ramiz Baba'nın suçlayarak af dilemesi, Fatma Anne'nin duymadım duymadım diye anın tadını çıkarışı... çok hoştu. Hele de Ramiz Baba'nın Fatma, güzel Fatmam benim demesi ve birbirlerine sarılmaları :img-in_lo
bitanem_61
04-12-07, 01:48
Hasanın eremediği ve bu gidişle ermiyce vuslatı seyrederken aklıma eski bir türk filmi geldi
SALI:sallanır
ÇARŞAMBA: çarşafa dolanır
PERŞEMBE:perişanlıktır
CUMA: mübarek gündür
CUMARTESİ PAZAR: tatil
bir pazartesi kaldı kısmet
Kaymakamım dilaver ayakta alkışlamak lazım üle yapayım:happy0064:happy0064önce mari ve ailesini kurtardı sonra paşanın oğluna haddini bildirdi
meryem gelince eli ayayğı birbirine girdi ne yapıp söyliyceni bilemedi yeni aşkımız hayırlı olsun
yalnız cezmi komutana haksızlık etti adam bu sefer doğru iş yaptı gittiği evde hasan la rmizin olduğunu nerden bilsin hem sülemek istemiy sen zorlarsın cezmi nerde yakalndıklarını söyleyince dilaverin yüzü ne hale geldi tam cezmiye söylenecekti bir baktı hasanla ramiz aynı anda arkaya dönmüş :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Bence o Abdülmüdür nedir rehineleri pürsıçan'dan çıkınca salacak.Tipi onu gösteriyor sonra Vahide için pürsiçan'a dönecek:img-yes:
Mustafa Vahide'yi kıskanacak belkide Abdülle didişir bile.Gerçek kimliği o zaman çıkar mı acaba?
Bence cetecileri salmicak Manastira goturecek ama kaymakami rahat birakmamak icin babasindan izin alip bir amir, belkide (yeni) kaymakam olarak Pursicana donecek. Cunku babasina dilaver kaymakami siyat edecegi belli ve onunla ugrasmaya niyeti olduguda belli. Eeee simdi Vahideyede vuruldu. Yani bu ZPO dan kurtulus yok daha cok cekecez elinden.
serkanmert
04-12-07, 01:57
sakın ola bu vali bizim kızan kaymakam yerine oğlunu kaymakam atamasın?adam musallat olacak zaten vahideye.
bu aarada mamba nickli arkadaş makedonyada mı hakikaten?
bitanem_61
04-12-07, 02:06
Hasandan evlilik hikayeleri
Böyle evlilik olmaz aşk yok heyecan yok ne biçim evlilik keşke evlenmeseydik o vakit elini tuta biliydiydim kolayabiliydim
RAMİZ:aşk odası diy hasan anladınmı troest
HASAN: anlamadım ramiz baba:img-hyste
RAMİZ:meşk odası diy hasan şimdi anladınmıtroest
HASAN:yok ramiz baba gene amlamadım:img-hyste nerden anlasın aşkı meşkimi biliyor garip
BAşta dedeme kızdım ama ramizde ondan geri kalmaz alexse şeytan gözlü dedi duydum :img-beee::img-beee:hiç yakıştıramadım alex koşup gelmiş perişan zarifem nerde diy ramiz çık evimden olmaz ki söylesen iyi desen gürmedinmi halini ağaçlar bile ağladı alexsin haline :img-cray::img-cray: bir ramizle dedm yumuşamdı
alex eli kanmış batarın dediği genemi kavga ettin sen ne zaman gördün kavga ettiğini( haksız yere) sor bakalım belki başına başka bişey geldi
o sofiye hiç birşey demiycem yoksa reytingleri yükseliyor:dito:dito
Bu arada hepsinin talipliside çifter çifter oldu maşallah :icon_whis
Alex:Zarife,Sofi
Zarife:Alex, esas Namik :img-hyste
Mustafa:Vahide,Mari
Vahide:Mustafa,Abdul :img-blush
Üstelik ikinciler esas Namiik dışında tehlike arz eden tipler :mad72: özellikle Valinin oğlu,babasının mevkisini kullanarak çok kötü şeyler yapabilir.
teomanresat
04-12-07, 02:14
Bence cetecileri salmicak Manastira goturecek ama kaymakami rahat birakmamak icin babasindan izin alip bir amir, belkide (yeni) kaymakam olarak Pursicana donecek. Cunku babasina dilaver kaymakami siyat edecegi belli ve onunla ugrasmaya niyeti olduguda belli. Eeee simdi Vahideyede vuruldu. Yani bu ZPO dan kurtulus yok daha cok cekecez elinden.
İnşallah arkadaşım salmaz.Yada elinden kaçırmaz.Önde pek böbürlenerek yürüyordu .Yolda salmazsa paşa salabilir.Çünki paşanın emri var.Bana dimitri ve çetesiyle işimiz bitmedi gibi geliyor.
Abdül pürsıçan'a kaymakammı:img-fie:Ondan kurtulamayacağımız aşikar .Belki kaymakam değilde babası tarafından amcasının kaymakamını denetlemek için gönderilir.Vahide'yede tutuldu.Of sıknet bastı:icon_sorr
Herkese iyi gecelerbye
Muhteşem bir bölümdü...Gözyaşları ile başladı...kahkahalarla sona erdi...!
Bu projede emeği geçen herkese gönülden teşekkürler...
Sevgili Filiz Ahmet, acaba bu dizide rol almayı kabul ettiğin için sana mı teşekkür etsem...yoksa sana bu rolü teklif edenlere mi minnettar olsam...en iyisi iki tarafa da teşekkür edeyim...ülkemize, ekranlarımıza hoşgeldin :img-in_lo
*İntihar sahnesi çok gerçekçiydi. Zarife'nin, bir süre nefes alamaması, göz altlarındaki morluklar, boynundaki kızarıklık, ilgisiz ve boş bakışlar...hepsi gerçekti...
*Ramiz babam beni de ağlattı kumrisine ağlarken :img-cray: Sadece, Zarife'yi ipten kurtarma sahnesi yanlıştı..Şayet babası kucaklayıp çekerken yukarıdaki çengel kopmasaydı, Zarife'nin boynunun kırılması garantiydi...
*Fatma anne...nasıl affettin üle kolaycacık...ne hayaller kurmuş idım ben...sürum sürum sürundurecek idın...ayaklarına kapanacaktı da te o zaman affedecek idın...:icon_sorr (neyse ki aşk-meşk odası olayı var...acısını çıkarırsın değil mı..?)
*Alex-Ramiz baba sahnesinde de Alex ile ağladım...oynamamış yaşamıştı sanki...bakışları acı doluydu. Ağaç kütüğünün başında kendini kaderini cezalandırması...ahırda dedesi ile olan konuşma ve yine bakışlar...yine bakışlar...:icon_sorr
*Hakkaret Naamik sahnesinde beni görmeliydiniz..." Ben Mamba mı buna mı verdim, ben ne ettim..." diye dövünüyordum :img-hyste
Şu da bir gerçek ki herşey normal olsaydı, Zarife zor toparlanırdı..Şimdi Naamik'a sinir olup, savunmaya geçecek...rahatsız oldukça tetikte duracak ve umarım kısa zamanda, gönlü kırık da olsa cin gibi Zarife'mizi göreceğiz...
*Mustafa-Vahide sahnesi, itiraf ediyorum...ilk defa yüreğime dokundu...ilk defa aşık olduklarını hissettim...Hem Tolgahan Sayışman hem de Berrak Tüzünataç, her hafta daha iyi oynuyorlar...Mustafa'nın, Vahide'nin tüm bloke etme çabasına rağmen, gerçekleri anlatması güzel oldu..sevenlerin arasında sır olmamalı..." Pürsıçan Keçisi " :img-hyste
*Hasan-Hatice...
- Ne yapiysin (H)asan...! Büle bir gecede...Aklından bile geçirme..!
- Büle bir gecede, aklından bile geçirme...evlendik aklından geçirme...ölüyiz aklından geçirme...:img-hyste
Hem Hasan'ı ne sandınız siz...bakın birikmiş parası bile varmış...:img-heh: A benim saf Asan'ım...bahtsız Asan'ım...:icon_sorr
*Fragmanı izlerken, baytar efendiye daha çok kızmıştım doğrusu...Gördüm ki...baytar efendi, kötü niyetinden ya da aşktan anlamadığı için değil, Ramiz ve ailesini kurtarmak için torununu feda ediyor. " Madem ki sizi bu duruma düşürdük, düzeltmek de bize düşer...bunun için gerekiyorsa torunumun hayatı feda olsun " diyor galiba :icon_sorr Yaptığı doğru mu...? Hayır... Mesele şu ki; hiç kimse bu birliktelik için en ufak bir umut beslemiyor...yani ayrılık garanti de bundan sonra ne yapmalı diye düşünmekteler...:sad53: Korkarım hanımolmayan kız Sufi ile evlilik hazırlığı başlayacaktır...Çünkü Alex bile söylenenler karşısında tepki veremedi...Sofie'nin, insafa gelmesi, hayır demesi imkansız olduğuna göre, tek umudum "hakkaret Naamik" sayesinde çabucak toparlanıp evine dönen Zarife... Belki son anda o engel olabilir...Alex'e birazcık ümit gerekiyor çünkü...Zarife'nin vazgeçmediğini bilirse...hiçbir kuvvet onu Sufi kaktüsü ile evlenmeye ikna edemez...:img-yes:
bitanem_61
04-12-07, 02:24
HASan zarifenin intiharını alexse söyledi alex fırladı sonra evin önünde vedalaşırken hasan gelmiş alex biryerde yoktu acaba sarhoş olduğu içinmi gelemedi
Ramizin fatmadan af dilemesi tam oldu dilemem ama yarım ağız neyse fatma anne ağır işitiyorda iki kere tekrarladı
Ramizn kızını öyle gördükten sonraki hali :img-cray: fatmanın duyar duymaz koşması çok güzeldi anne baba için en zor şey dir herhalde çocuğunu o halde görmek
çok borcum var hasan ne kadar 300 akçe
benim birikmişm var nakadar 2 akçe :img-hyste hiç bir işi normal olmıycakmı hasanın
vahideyle namıkın ilk tartıştığı sahnede oyun oynayan çocuklara benziyorlardı
vahide ben götürürüm
namık yok ben götürürüm
vahide ben senden daha iyi silah kullanırım
namık ne alakası var şimdi bunun vahide
vahide sen çapkınlıktan başka bi şey bilrmisin
neyse ramiz yetiştide düşindi düşümdi ikisinin götürmesine karar verdi
testi münevverin gerçek ismi PERİHAN TUNA yanlış okumadıysam
Dizimiz genel olarak eğlenceli, bir o kadar da duygusal ve iç acıtan bir bölümdü. Ancak uzun zamandır bir dizide Ramiz ile Hasan'ın ayı ile karşılaştıkları ve de hapishanede Hatice ve Meryem ile yüzleştikleri sahneye kadar olan kısımdaki kadar gülmedim sanırım :img-hyste
Sahnelerin yıldızı Erdal Özyağcılar'ın muhteşem mimikleri ve ses tonu olsa da, Tuna Orhan da çok güzel eşlik etti saf ve sonradan jetonu düşen karakter rolünde, alkışlarım onlara :happy0064 Yalnız en son hapishanedeki yüzleşme sahnesinde bu komediyi destekleyen bir detay da vardı. Kızan Kaymakam'ın Meyrem'e hava atacak ve gücünü abisini kurtarmak için göstermesi ve en sonunda bu havadan kurtulamayıp onun da sonradan afallaması iyice güldürdü beni :img-wink:
Bu arada bir arkadaşımız daha yazmış o Ramiz Ağa karışıklıkta sürekli tekrar ettiği hikayede Namiiik yerine Mustafa dedi. Acaba yanlışlık mı oldu yoksa özellikle mi söylendi göreceğiz bakalım :img-yes:
Mustafa ve Vahide sahnelerini her geçen hafta daha çok beğeniyorum. Tolgahan Sayışman beni utandırmaya devam ediyor :icon_whis Birbirlerine sözlerini sakınmayan çiftin sözleri de bayağı gülümsetti beni. Mustafa'nın aşkını itiraf ettiği sahnede de bayağı bayağı etkileyici buldum. Bu öykünün en azından bu kısmının uzamamasından çok memnunum. Zaten Abdül sorunu varken bir de yanlış anlaşılmalar girmesin araya :(
Kaymakam ve Komutan Cezmi ikilisinin faaliyetleri ve cesareti herkes kadar beni de memnun etti. O zamanki şehzadelik zihniyeti ile görev zihniyetinin hoş bir çatışmasıydı küçük ölçekte. Cezmi Komutan artık bazı şeylerin farkında ancak görevinin en iyisini yapmak Kaymakam ile onları ortak noktada buluşturdu :good:
Esas Namiiik hakkındaki en güzel yorumu sahte Namiiik yaptı diye düşünüyorum: 'Bu ne be!!' :P Suyu çıkarılmadan bu karakterin garipliğinden çok hoş sahneler çıkacağını düşünüyorum. Zarife'yi beğenince aklıma bu forum geldi ve de güldüm :good:
Her neyse, gelelim ciddi anlamda duygusal olan sahnelere... Alex ve Zarifenin halleri içler açısıydı. Zarife ruh gibiydi ama Namiiik korkusu onu biraz canlandırdı. Ertan Saban ise dizinin oyunculuk açısından yıldızlarından birisiydi. İçim acıdı onun hem üzüntüsüne hem de olanlar için kendini suçlamasına. Onu herkes suçlayınca acısı çok daha fazla arttı. Ben de üzüldüm ancak Ramiz Ağa'ya baba olduğunu düşününce hak verdim. Belki o kadar ağır konuşmayabilirdi ancak bu psikoloji içinde kendi kızını değil de karşı tarafı suçlaması çok doğaldı. Çorbacı Baytar Efendi ise biraz abarttı. Gerçi onun da Zarife'den vazgeçmesini istemesi çok kötü niyetli sayılmazdı ancak Sofi de Sofi diye tutturması pek mantıklı değildi. Çivi çiviyi her zaman sökmüyor ;)
Fatma Ana ve Ramiz Baba'nın barışması da çok şirindi. Fatma Ana anın tadını çıkardı evet ancak gereksiz naz da yapmadı. Sonuçta adamın kapasitesi belli, inadından kolay kolay da vazgeçmiyor. Daha önce söylediği şeyin tersini söylemesi aslında büyük bir özürdü o inkar etse de ;) İkili sarılırken bunca yıl sonra Fatma Ana'nın hem duygulanıp hem de utanıp yüzünü Ramiz Ağa'nın omzuna yaslamasına bayıldım, ufacık bir detay ne çok şeyi dile getiriyor değil mi? :img-blush
Ramiz Baba'nın borçlar ve de yoksullukla başbaşa kaldığı sahneler ise çok güzeldi birçok açıdan. Duygusaldı çok, ineği ile konuşması ve de dertleşmesi gözlerimi yaşarttı. Onu ve Kamuş'u en yakın dostu Cabbar Efendi'ye şimdilik emanet etmesi de çok anlamlıydı. Seyircinin hoşuna giden sahnelerin tekrarını da çok seviyorum. Ramiz'in Cabbar'ı yine öpmesi hepimizi gülümsetti. Bu tip rutinler diziyi ve karakterleri daha inanılır kılıyor diye düşünüyorum.
Sadece, Zarife'yi ipten kurtarma sahnesi yanlıştı..Şayet babası kucaklayıp çekerken yukarıdaki çengel kopmasaydı, Zarife'nin boynunun kırılması garantiydi...
Arkadaşım, bu dediğini biz de evcek konuştuk. Ben tahmin etmiştim, çarşafın yırtılmayacağını, çengelin en azından Zarife'nin ağırlığıyla çıkmayacağını, Ramiz'in kızı tehlikede olan baba kuvvetiyle kapıyı kırıp, Zarifesini kurtaracağını... Ama kurtarma şekli yanlış oldu. Yapması gereken Zarife'yi bacaklarından tutup daha yukarıya doğru yükseltmesi olurdu. Vahide de çarşafı keserdi. Dediğin gibi eğer çengel çıkmasaydı, Zarife'nin kesin boynu kırılırdı.
Berna, ben son sahneyi ne güzel unutmuştum :icon_sorr Tam Mustafa-Vahide aşkı yoluna girdi, hiç değilse onlarda problem yok derken...bir ayrık otu çıkıverdi aradan...Abdül denen şahsiyetsiz şahsiyet...nasıl da tuttu Vahide'nin bileklerini...ukala :hıh
Bu bölümde ilk defa etkilendiğim karakterlerden biri de amcasının kaymakamı oldu...Ayrık otu Abdül'ün karşısındaki duruşu çok iyiydi...Şimdi nasıl çıkacak işin içinden derken...kendini ve makamını ezdirmeden olayı idare etti...çok güzel adam kovuyor odasından...:icon_whis (Abdül'ün o anda ki yüz ifadesi süperdi...)
Berna, dizinin rutinlerinden bahsetmiş...Hasan da geleneği bozmadı ve haftalık pot kırma olayını yüzakıyla gerçekleştirdi..." Kaymakam dedi ki, sen iç merak etme. Ben esnaf ile konuşup, Ramiz babanın borçlarını öteletirim ama sakın Ramiz baba duymasın..! " Ama üle demiş kaymakam..ne yapsın garip (H)asan :img-hyste
Kaamuş'u da unuttum ben..halbuki bu bölümün yıldızlaşan oyuncularından biriydi...ama gerçekten çok merak edeyim; o sahne çekilirken, Kaamuş'u o kadar inatlaşmaya nasıl ikna ettiler...???
" Ver bi öpücük.." Bu da günlük konuşma dilimize yerleşen repliklerden oldu artık...Vee "bogacam seni Asan...!!! " Ramiz baba, Fatma anne tarafından boğula boğula işin tekniğini de kavramış sanırım...Asan'ı boğduğu sahnede gayet kendinden emin bir saldırışı vardı...:img-cool2
Arkadaşım, bu dediğini biz de evcek konuştuk. Ben tahmin etmiştim, çarşafın yırtılmayacağını, çengelin en azından Zarife'nin ağırlığıyla çıkmayacağını, Ramiz'in kızı tehlikede olan baba kuvvetiyle kapıyı kırıp, Zarifesini kurtaracağını... Ama kurtarma şekli yanlış oldu. Yapması gereken Zarife'yi bacaklarından tutup daha yukarıya doğru yükseltmesi olurdu. Vahide de çarşafı keserdi. Dediğin gibi eğer çengel çıkmasaydı, Zarife'nin kesin boynu kırılırdı.
Ayrıca bir insan kendisini asar da hiç mi debelenmez? Tabureyi devirdikten sonra bir nebze olsun ayakları ve vücudu kıpırdamadı Zarife'nin.kapıyı kırıp hemen içeri girdiler ama zarife gene put gibi duruyordu, o halde yani o kadar hareketsiz ancak ölen birisi durabilir,ipte bayıldı demezler herhalde senaristler öyle şey olur mu:img-wink: Sonrasında da yani bir öksürür insan gayrı ihtiyari ne bileyim bişi yapar.Kendine geldi de sersemledi yatırdılar desem zaten bayılmadı ki , tuhaf bir sahneydi o.Yani fazla sakindi kendisini asan boynu zorlanan nefesi daralan birisi için Zarife.Kısacası o intihar kısmı bana çok yapay ve özensiz geldi.Bir özensizlik de ayı konusndaydı..yani bahane çok o eve gitmeye ama bu en uyduruğu oldu.Yani acaba buradakiler gördüler mi diye kapıyı çalsalar da yanlış anlaşılsalar daha iyiydi sanki.Komedi öğeleri bazen gereğinden faza serpiştirilirse saçmalama ihtimali de artar buna dikkat etmeliler.Hata mı arıyorsun demeyin gerisi öyle güzeldi ki yorum yapmama gerek bile bırakmadınız zaten uzun yazılarınızla:img-wink: Ben de gözüme batanları yazayım dedim.
Ayrıca bir insan kendisini asar da hiç mi debelenmez? Tabureyi devirdikten sonra bir nebze olsun ayakları ve vücudu kıpırdamadı Zarife'nin.kapıyı kırıp hemen içeri girdiler ama zarife gene put gibi duruyordu, o halde yani o kadar hareketsiz ancak ölen birisi durabilir,ipte bayıldı demezler herhalde senaristler öyle şey olur mu:img-wink: Sonrasında da yani bir öksürür insan gayrı ihtiyari ne bileyim bişi yapar.Kendine geldi de sersemledi yatırdılar desem zaten bayılmadı ki , tuhaf bir sahneydi o.Yani fazla sakindi kendisini asan boynu zorlanan nefesi daralan birisi için Zarife.Kısacası o intihar kısmı bana çok yapay ve özensiz geldi.
Evet arkadaşım sana katılıyorum. Hiç boğmadım veya boğulmadım, ama dediğin gibi kendini asan birisinin debelenmesi gerek.
Şu anda ER'nın tekrarını izlemekteyim. Vahide'ylen Mustafa'nın kulübedeki sahnelerini... Biraz önce de Berrak'la Tolgahan'ın gerçek hayatta da beraber olduğu dedikodusunu okudum. Tevekkeli değil karşılıklı sahnelerinde çok hoşlar, ben pek severim onları izlemeyi. Yakışırlar:img-yes:
Eyşan Özhim de iyi oynamış:img-yes:
Günaydın (h)erkese,
Herkes çok güzel yorumlar yapmış, aynı konulara değinmeyeyim.
Dikkatimi çeken detaylar :
* Vali ve fesinin daha da belirginleştirdiği kepçe kulak oğlu konuşurlarken ağızlarından buhar çıkıyordu, demekki çekimin yapıldığı bina epeyce soğuk.
* Alex geceden beri içtiğini söyledi ama yine de ayakta durabiliyordu, bravo !
Elbette Zarife'sinin yaptıgını duyunca (h)emen ayıldı ve koştu.
Sevdiğim laflar :
* Sus süleme öyle, ısır dilini.
Senden ötüri diğıl dedim oldi mi ?
Diğıldır sırası çekişmenin.
* Zati ben (h)ep eyi düşınirim.
* Düşındin, düşındin gene en eyisine karar verdin.
* Ne yapsin (H)asan ?
Aşk yok, eğlence yok,
E ortada kimse yok
Çok mu erken geldim acaba ???
* Bir inek eşeği sever mi, sevemez,
İnek bogayı, eşek eşegi sever !
İnekle eşek olsa olsa arkadaş olur te o kaa !
* Ya Vahide ne diyorsun sen gene, ağzının içinde vıyır vıyır.
* Yalanci Naaamik, (h)akiki Naamik
* Amcasinın kaymakamı :P
* Birinin oğlu olmak askerlikte rütbe değildir, kolağası Abdül bey !
* Ana bu çocugin tasi atmış.
* Ben güstermeden üperim :happy0064
* Elin düzlene kaa ikiside bana emanettir :img-yes:
* (H)assas Naamik, narin Naamik
* Gerdanı gümişli (h)anım :icon_whis
Sevgiyle bye,
Günaydınlar..
Akşam yine harika bir bölüm seyrettik.Başta Ramiz baba,Fatma anne olmak üzere bütün oyuncuları ,yönetmeni,senaristi kısaca emeği geçen herkesi tebrik ediyorum:happy0064...Gerçi yönetmen ve senaristlere kızgınım:img-sorry.Biz Alex ile Zarife dedik onlar ucundan acıcık ve zorlama gösterdiler.Evet başka karakterlerin olduğu doğru ama biz alışkın değiliz,Zarife uyuşmuş gibi baksın,Alex suçluymuş gibi azarlansın.Olmuyor büle ama ..İçim acıy more,yönetmen... sesim geliy mi??..:img-help:
Arkadaşlarım yapmayın etmeyin kıymayın Mamba'ya. Hakkaret Namıkla ne işi olur bizim kızın
Kendicim,Namiki gürdüm,Tübe vermem Mambamı ben o Namıka..Ben Sufi'yi verecem Namıkaaa.Çünkü Sofi'de geç şarj edey.Tam olurler denk..:img-hyste:img-hyste
Doray'a Mamba editi: Doray'ım Mamba, onu tanıdığım günden beri herşeye küser ve çok muhtemel ki o alıngan olmayı seviyor sadece...neye küstüğünü kendisinin de bildiğinden şüpheliyim :icon_whis ( arkadan konuşmak da pek zevkliymiş canım..:img-icecr)
Aliyecigime Mamba editi:Akşam Namıkı ve Testi gögüslü kaynanasını gördükten sonra Mambacıgim sanırsam vaz geçebilir bu huyundan, zira gittiği yerde pek darılma şansı yok gibi..:img-pilot
Aleks'in okulu ne zaman açılacak Allahaşkınıza?Orda kışın okullar kapalı mı yoksa???Hiç olmazsa öğrencilerle avunur avutur kendini.Erkek olarak,bu ilişkiyi kurtarmak adına elinden birşey gelmemesi,çaresizliği ne kötü...
Aman da aman Alex'le empati yaparmış bir tanem ,siyah-beyazım..Kısım görmedin mi,kilisede derse başladı Alex...Hatta papaza "papaz olmayalım papaz efendi "demişti..İşte orası okulu..Alex'i başka yere yollamak istemedi yönetmen galiba..Erkek olsun ,kadın olsun imkansızı imkanlıya çevirmek çok zor.Ama bu ilişkide en çok Alex imkansız gibi..
bu ne kadar güzel bir bölüm dü böyle benim favori çiftim vahideyle mustafa ne kadar iyi oynadılar öle sanki gerçekten birbirlerine aşık gibi bu arada bir arkadaş yazmış ortalıkta böle bir dedikodu varsa buna en çok ben sevinirim heralde e hadi hayırlısı . eyşan özhim de pek bir başarılı geldi bana zaten fatma anamla ramiz babamı saymıyorum ama ben bu bölüm baytar efendiye gıcık oldum of of ne kadar karışık bir durum bu böyle yazıkya aleksle zarifeye. birde abdül belası çıktı başımıza mustafaya hiç rahat yok korkarımki çok sorun çıkarır bu abdül başımıza daha yazıcak okadar çok şey varki ama ben en sevdiğm sahne mustafa vahide sahnesini ilk yazmak istedim çok hoşuma gitti atışmaları bakışmaları ilk defa bukadar içten oynadılar . mustafada pek yakışıklı ya vahide kıskanmakta haklı tabi neyse tatlıya bağlandıya . hasanla ramiz bab nekadr tatlılar öyle ya ikisi beraberken seyre doyum olmuyor gerçekten oyuncularımız çok iyi maşallah.gelelim esas namıka mustafanın tepkisi çok hoştu buneya yada bunun neresi testi diye birde vahideye pürsıçankeçisi demezmi bittim bu söze çok güzel bir bölümdü çok işallah aleks sofi cadısıyla evlenmez
arkadaşlar benim bir sorum olucak hepinize ben resimlere giremiyorum neden olabilir bir yardımcımolursanız çok sevinirim
BAşta dedeme kızdım ama ramizde ondan geri kalmaz alexse şeytan gözlü dedi duydum :img-beee::img-beee:hiç yakıştıramadım alex koşup gelmiş perişan zarifem nerde diy ramiz çık evimden olmaz ki söylesen iyi desen gürmedinmi halini ağaçlar bile ağladı alexsin haline :img-cray::img-cray: bir ramizle dedm yumuşamdı
alex eli kanmış batarın dediği genemi kavga ettin sen ne zaman gördün kavga ettiğini( haksız yere) sor bakalım belki başına başka bişey geldi
o sofiye hiç birşey demiycem yoksa reytingleri yükseliyor:dito:dito
Birtanem,Bende önce dedeme sonrada Ramiz babama kızdım..Hırsından kime ne diyeceğini bilmiyor,herkese kızıyor.Aslında karşısında Alex'i görünce kızmaktan ziyade Alex'in de Zarife'yi ne kadar çok sevdiğini anlaması gerekirdi.Ama "o" başladı ağzından tükürükler saça saça bağırmaya..Alex'ime çok üzüldüm çok..Ne suçu var çocuğun.Sevmek suçmu,Ramiz baba??.Bak sen karından bir gün ayrı kalamadım.Onlar ne yapsın???Hem Alex'in bi kerem gözleri şeytan gibi değil.Çok güzsel..O gözlerde "zarife" var görmeymısın??Çok kızdım çok..Sanki bu aşkta bütün suç Alex'in miş gibi davrandı Ramiz baba ..Bence iyice düşünmesi lazım...tek taraflı mı bu aşk??şekermi verip kandırdı Alex ,Zarife'yi..Ben bu bölüm küstüm Ramiz baba'ya..:img-beee:
Sofi 'mi dedin??Yine tansiyonum çıktı,midem asit salgılamaya başladı...:dito
Günaydınlar...
Dün bir reklam arasında ilk izlenimleri yazmıştım ve orada da belirttiğim gibi çok keyifli bir bölüm izledim yine, gerçi en hüzünlü bölümleri bile bizlere fazlasıyla keyif veriyor çünkü kaliteli işler yapılınca yansıması gereken kişilere çarpabiliyor çoğunlukla..
Kaymakamın gücü, Vahide ile Mustafa’nın çekişmesi ve bu çekişmenin mutlu finali, Fatma anne ve Ramiz baba çocukları için kırgınlığı unutması, Pürsıçanın acımasızlığı, Hasanın boşboğazlığı, Haticenin Hasana çektirdikleri... Ve artık hayatında olan herhangi bir şey için hep “fark etmez” diye cevaplar veren Zarifenin yürek sızısı..
Ama en çok Aleksin yalnızlığı.. O kadar yalnız ki.. Zarife tüm kızgınlıkları intihar girişimiyle unutturdu. Evet aşkını yaşamasına izin verilmedi ama üstüne titreniyor, onu oyalamak için tüm ailesi çabalıyor. Enazından sevildiğini ve arkasında birileri olduğunu biliyor..
Peki ya Aleks!! En yakınım dediği dedesi, Ramiz ve ailesinin başına gelen her şeyi Aleks’e “senden ötürü” diye kafasına kakıyor, Sofi, bir leş kargası gibi Aleksin ona mecbur kalması için bekliyor..Aleks yalnız.. İnsan bazen yanlışta yapsa, onaylayan birini değil ama onu dinleyen ve sende kendince haklısın diye birini yanında ister.Ama tek başınaysan hayatta rüzgar çok kuvvetli esince direncin kırılır ve onun savurduğu yere gidersin.. Bu Sofi zorlaması da aynı böyle.. Benim inandığım Aleks bu rüzgara uymaz ve sofiyle evlenmez ama yine de işi çok zor...
Ramiz Efendi ile Asan ayvayı yedi.:icon_whis
Asan ölse bitse artık kavuşamaz Aticesine.:icon_sorr
Kızan kaymakam Meryem'i görünce kendini kaybetti.:img-in_lo
Valinin oğlu olacak beceriksiz Manastır'a gidene kadar bu çeteyi elinden kaçırır.:sad53:
Valinin şimpazeden dönme oğlu,ne akıllıymış be..İnsanları galayana getirmek için çarşının oratsından geçirdi çeteyi..İlk görüşte anlamıştım ne ka akılli oldugunu bu çocuğun.Babasıda kendi gibi akıllı...Kızan kaymakamı çok takdir ettim,iyi yaptı aptal Apdül'e..
Ama Dimitri adına çok sevindim,kendisini parnmaklıklar ardında görmeey dayanamıyordum.İlk fırsatta vahşiliğini yeniden gördük,diziye canlılık geldi..:img-hysteİnşallah yolda giderken şimpazeden bozulma Apdül'ü de biraz gıdıklar..:img-hyste
Arkadaşlar az önce Mamba ile konuştum..Sizlere iletmemi istedi...
Dizimiz oyuncuları; Şebnem Sönmez, Zekir Sipahi, Gülçin Şantırcıoğlu, Berrak Tüzünataç, Erman Saban ve Filiz Ahmet'in forumumuza çok selamları varmış... Mamba bizim de selam ve sevgilerimizi iletmiş onlara :img-yes:
Ayrıca Mamba'nın da hepinize selamları var....Hem oyuncularımıza hem de bu selamı ileten Mamba'ya sevgiler....:img-in_lo
Çok acil edit:Mambacanım, vallahi, billahi vermem seni o hakkaret Naamik'a...hayatta olmaz, hiiç ısrar etme...! (tutturdu alacam da alacam diye...tübe tübe...) :hıh
Aleykümselam Aliyecim..Bizden de selamlar hem Mambacığıma,hem de bütün oyunculara(özellikle Filiz Ahmet ile Ermen SAban'a )....
Acil cevap editi:Nesi cazip gelmiş Naamik'in ,biz güre
medik o ne gürdüki ısrar ediy???Tübe tübe....
Günaydınlar...
Peki ya Aleks!! En yakınım dediği dedesi, Ramiz ve ailesinin başına gelen her şeyi Aleks’e “senden ötürü” diye kafasına kakıyor, Sofi, bir leş kargası gibi Aleksin ona mecbur kalması için bekliyor..Aleks yalnız.. İnsan bazen yanlışta yapsa, onaylayan birini değil ama onu dinleyen ve sende kendince haklısın diye birini yanında ister.Ama tek başınaysan hayatta rüzgar çok kuvvetli esince direncin kırılır ve onun savurduğu yere gidersin.. Bu Sofi zorlaması da aynı böyle.. Benim inandığım Aleks bu rüzgara uymaz ve sofiyle evlenmez ama yine de işi çok zor...
ah demetcim alex deme bana,o ağladı ben ağladım öyle kanadı kırık duruyordu ki,ne zor tüm gerçekleri bilip,yaşanılan,yaşatılan acıların hepsinin hissedip ama yinede kalbine söz geçirememek...
evet alex yalnız,ona birleri sürekli olarak zaten kendisininde bildiği şeyleri söyleyip duruyor,buna sen sebep oldun,şuna sen sebep oldun,bu acıyı sen yaşattın,yaşadıkları kısacık mutluluğun böyle acı verici sonlanışı yetmezmiş gibi hemde...evet zarife belki yaşama sevincini,isteğini kaybetti ama en azından onu sevenlerin,derdine derman olanların yanında...
en azından acısını yalnız yaşamaya mahkum değil...
off bu durum bana o kadar tanıdık geliyorki,sanada eminim :icon_sorr
Günaydın arkadaşlar:img-wink:
Sevgili Aly(canım meslektaşım:img-in_lo) yazmış,nilberfu da onaylamış bu görüşü.Bence de normal olanı sizin dediğiniz yöntemdi.Ama dizi içinde bir anlık tepki olarak düşünecek olursak Ramiz baba anında odaya dalıp kızını çekti yani 3-5 saniye bile düşünecek zamanı yoktu.Bir anlık refleks ile olabilecek bir şeydir bu.:img-yes:
Alex dizide bizi ne kadar üzdüyse gerçek Naamik ve saf Asan da o kadar güldürdü.
Bütün ekibin bütün emeği geçenlerin ellerine sağlık.:happy0064:happy0064:happy0064
İyi yorumlar.bye
Asan Aticesi ile eremediği vuslat yüzünden kendine hayflanırken Aleksin gelip de "damat Asan " dediği sahne pek manidardı...Sonrasında gelişen sahnelerde Aleks'in bütün çaresizliğini hissettim...
Hakiki Namık sümsük sünepe (hatta ileriki zamanlarda deli cesareti olduğunu anlayacağımız sahneler bile bekliyorum) değil tası sıyırmış çıktı :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Fatme Yengemde haz etmedi Namık'tan Zarife'yi bırakmaz orda...Hakiki Namık'da Zarife'nin peşini bırakmayacak gibi...
Aleks'in bu kadar olayın karşısında suskun kalması hayra alamet olsun istiyorum...Zarife olmaz ama Sufi de olmaz desin istiyorum...
Her şerde bir hayır vardır Zarife'min intihar girişimi Ramiz babam ve Fatme yengemin barışmasına vesile oldu ;)
Bazen bazı oyuncular ikili sahnelrinden öyle keyif alırlarki zileyicide zilerken bunun farkına varır işte öyle hissettiğim sahnelerin başında Hasan-Ramiz sahnelerinde özellikle Tuna Orhan'ın çok keyif aldığını hissediyorum -ki bir duayenle karşılıklı oynamak büyük bir keyif olmalı...
Vahide ve Mustafa cepesinde olayalrın bu kadar çabuk netleşmesi iyi oldu...Hele mustafa'nın herşeyi anlattıktan sonra " o zamanda güzlerin te büle kucaman açılmıştı" demesi çok şirindi...
Kaymakam Abdül'e ağzının payını verdi ve kim bilir başına ne belalar açtı...
Asan Atice sahnelrinde benimde aklıma Kemal Sunal'ın filmi geldi salı sallanır,çarşamba çarşafa dolanır :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Asan ile Ramiz ayıdan kaçıp oturak alemine yanlışlıkla katıldıklarını kime anlatsalar inandıramıyacaklar...
vee birde diğer dikkat çeken nokta;
sütçü ramisin düz mantığı...bir inek bir eşeği severmi???eşek eşeği sever,inek ineği...güller kırmızıdır menekşeler mavi:img-wink:
ah be ramis amcam zaten hayat bu düz mantıkla yürüseydi,aşkın 80 türlü halini yaşarmıydı insanoğlu...
ama ramis amcanın bu sorgulayışı olumlu bir gelişme bence,durumu kendince kafasında bir yerlere oturtmaya çalışıyor...
absolutelycandy
04-12-07, 11:01
Baytar Efendi Alex'i anlamasa ben Baytar Efendi'yi anlayacağım. Yani dede efendi kendi kişisel kanısı daha önemlisi inanışı açısından aslen böyle bir sevginin varlığına karşı olsa; onun yaşadığı dönem, çevre ve diğer şartlar neticesinde şekillenen fikridir bu diyip anlayacağım kendisini.
Ancak Çorbacı Dede (bu kez içen değil bizzat yapan :(), içinde bulunulan şartlar nedeniyle böyle bir sevginin yaşanamayacağını (olamayacağını değil) biliyor. Ve aslında niyeti yaşanacak sıkıntılardan, acılardan iki tarafı da korumak. Bu yüzden engel olarak duruyor.
Ama Baytar Efendi'nin yaptığı bu ilişkinin önünde engel olarak durmaktan çok öteye geçti. Sürekli birşeyleri dikte ediyor ve baskı uyguluyor. Alex'e istediğinin imkansız olduğunu anlatabilir, sitemkar ve sert bir üslupta kullanabilir. Fakat zaten yeterince büyük bir çıkmazda olan Alex'e herşeyin vebalini yüklemesi (ki o şeyler; bir ailenin dışlanması, neredeyse işsiz aşsız kalmaları, sevdiği kızın ölüme gitmesi, ailesinin kızlarını kaybetmeyle yüz yüze gelmesi...gibi gerçekten hayati şeyler) ve sürekli "senin suçun" demesi çok yanlış olduğu gibi haksızca da. Yine Alex'i sevmediği hatta sempati dahi beslemediği aşikar bir kadınla evlenmeye zorlaması da öyle. Ve Dedeciği asıl amacından da uzaklaştırmakta.
Neticede Alexte olgun, görmüş geçirmiş ununu eleyip asmış biri değil. Gencecik bir adam. Sevmiş, çok sevmiş... Tek yaptığı bu. Evet herkese göre yanlış yapmış. O halde bunu gören bilinçli dede, hata yapma çağlarındaki torununa düzlüğe çıkmasında yardımcı olsun. O'nu, bir felakete sürüklemek ve ömür boyu sürecek bir mutsuzluğa iteklemek yerine :icon_sorr
Ramiz Babam'ın kendi evlerinde Alex'e tavrı da çok üzdü beni. İçim parçalandı izlerken :( Ancak bir kız babası, ölümle burun buruna gelmiş bir kızın babası olması nedeniyle; kumrisini söndürdüğüne inandığı Alex'e tepkisini (hiç istemediğimiz şekilde olsa da :icon_sorr) normal buldum.
Ama ben Baytar Efendi'nin tavrını artık hiç normal bulmuyorum. Ziyadesiyle abarttı :img-beee:
Kahrından ölmek diye birşey varsa Alex'e olması yakındır :icon_cry:
Bir arkadaş yazmış. ""Ayı çıkması çok da mantıklı olmadı. Gülmece öğesi artsın diye zorlanmış bir sahneydi ."" demiş.
O sahnenin bence asıl tadı o. Öylesi mantık dışı ki kime anlatsan inanmaz.. Ama bu hikaye zaten bir parça masal tadında değil mi??? İyi ki ayı çıktı karşılarına aksi takdir de aynı zevki almazdık...
Aleks'in yanlızlığı bana da çok dokundu. Ağlamaktan kızaran gözlerine şeytan gözlü diyen Sütçü Ramiz ise canımı yaktı. Aslında Ona da kızamıyorum. Kelimelerin dükendiği andı. Aleks'e acı çektirmekti istediği hem de hem basitinden... Onu kırmak, üzmek istedi...
Bir eşekle İnekle birbirine aşık olur mu??? diyor Sütçü Ramiz. Olur tabiii... Bir eşekle at, bir katır yaratacaklarını bile bile nasıl aşık olursa onlar da olurlar. Bu arada Kamuş'un oyunculuk yeteneğine bayılıyorum...:img-wink:
fatmeengenin intikamı içimde ukte kalacaktı ama neyse ki şu oturak alemi ve bahanesi ayı varda bol bol intikam izleyeceğiz...
Bir şey sormak istiyorum. Erdal Özyağcılar fazla mı bağırıyor????:icon_sorr
rhetbutler
04-12-07, 11:33
Bu bölüm ikiye bölünmüştü.İlk bölümde bol duygusallık, dram ikinci bölümde bolca kahkaha vardı.Ama benim aklım hala o ilk bölümde.Zarife’nin intiharı ve sonrasındaki haleti ruhiyesi ile Alex’in çaresizliği bana çok dokundu.:icon_sorr
Herkes Alex’in üstüne geliyor.Ama en çokta Ramiz Babayla Çurbacı Dede…Alex, Zarifesini görmeye geldiğinde söylemediği kalmadı Ramiz Babanın.Bir de o sevgi dolu, aşk dolu bakan gözler için ‘şeytan gözlü’ dedi ya kahroldum.Bende korkmaya başladım Alex büyüklerinin sözünü dinleyip hanımolmayan Sufi’yle evlenmeye kalkacak hatta evlenecek diye.Bir an önce Alex’in kendini toparlaması ve Zarife’ye olan sevgisini Pürsıçan’a göstermesi lazım.Tabi önce Fatma Yengeyle Zarifenin evlerine dönmesi gerekiyor.Alex ve Zarifeyi yan yana göremeyince bir yanım hep yarım kalıyormuş gibi hissediyorum.
Gelelim Hakkarettt Namıııık’a.Sivilcelerinden kurtulmuş ama kurtulurken beyninde sorunlar oluşmuş ‘tası uçmuş Namııık’.Allahtan şapşal bir şey çıktı yoksa halimiz nice olurdu.Zarife’ye bakışları yedi bitirdi beni.
Tası uçmuş Namık, Fatma Yenge ve Zarifeyi eve getiren kişi olacaktır.Biraz da o, Ramizlere misafir olur.
Mustafa ve Vahide’nin halleri çok komikti.Atışmalarını izlemek çok keyifli oluyor.( Bir de Tolgahan Sayışman, herhafta gelişme gösteriyor.Daha iyi vurgu yapıyor, esprilerin hakkını veriyor.)Tam sır perdesi kalktı, ilişkileri rayına oturdu diye sevinirken ZPO Abdül çıktı.Son sahnede Vahide ellerini çekmek isterken bırakmaması ilerisi için atılan bir adımdı.
Abdul demişken, ağzına sağlık Kızan Kaymakamım dememek olmaz.Kolağası Abdul’e haddini bildirirken Cezmi Komutan’ın surat ifadesi çok hoşuma gitti.Ondan yana tereddütlerim vardı ama artık yok.Cezmi Komutan bundan büle Dilaver’den yanadır.Hele Paşaoğlu olmanın askerlikte rütbe olmadığını o kalın kafalı Abdul’e anlatışı çok güzeldi.
Dilaver-Meryem karşılaşması yine çok tatlıydı.:img-blushDilaver, Meryem’i görünce önce bir kilitlenme yaşıyor sonra açılıyor.Kızan ve kızçelerin odaya saldırdığı sahne çok komikti.İyi baba olacak bu Amcasının Kaymakamı.:good:
Asan ve Ramiz Babanın maceraları herkes gibi beni de güldürdü.Hele o ayı yok mu?İki arşın boyunda, Ramizin beş eli kadar bir eli olan kıllı ayı….
Asan’a çok iyi oluyor ama çok kızmışım ona…Alex için pis sarhoş dedi.İnşallah Alex ile Zarifenin mutlu olduklarını gürüne dek gerdege giremez.:img-pilot
1-BlackMamba, selamlar bizden.Getiren götüren sagolsun.
2-ER’nin saati çok geçtir.Niye büle yapayi bu hakaret atv.:icon_sorr
vee birde diğer dikkat çeken nokta;
sütçü ramisin düz mantığı...bir inek bir eşeği severmi???eşek eşeği sever,inek ineği...güller kırmızıdır menekşeler mavi:img-wink:
ah be ramis amcam zaten hayat bu düz mantıkla yürüseydi,aşkın 80 türlü halini yaşarmıydı insanoğlu...
ama ramis amcanın bu sorgulayışı olumlu bir gelişme bence,durumu kendince kafasında bir yerlere oturtmaya çalışıyor...
Bana da öyle geliyor bu sorgulayış sonucu Ramis baba Alex ve Zarife'ye olabilir gözüyle bakmasada daha bir pozitif yaklaşacaktır.. Belki Alex'e olan tutumunda yumuşayacaktır ki çok ağır konuştu Alex'e.. Aslında Ramis amcaya da hak veriyorum belki de bende olsam aynı şekilde davranırdım, bilemiyorum ki!!!
Vahide ve Mustafa sahnelerini izlerken çok keyif alıyorum.. Alex'i izlerken yaşadığım üzüntüyü onlarda atıyorum iyi oluyor.. Ekran elektrikleri bence çok iyi her ikisininde.. Amaa amaa Hatice ile Hasan bambaşka.. Hele Hasan'ın içinde olduğu sahneler hepsini büyük keyifle izliyorum..
rhetbutler
04-12-07, 11:42
Kahrından ölmek diye birşey varsa Alex'e olması yakındır :icon_cry:
Tee Allah korusun deyim başka da birşey demeyim.:img-yes:(Eger büle devam edersa ben da onunla beraber ölecegim (h)aberiniz olsun)
O ölecegine hanımolamayan kızımız Sufi ülsünn.Dur vazgeçtim.Hakkaret Namık (tası uçmuş Namıık) Pürsıçan'a gelince bu hanımolmayan kız Sufi'ye aşık olsun.Sufi de onunla uğraşsınnnn.Yoksa hanımolmayan kız Sufi'nin (h)iç bir yere gideceği yok.:img-fie:
bitanem_61
04-12-07, 11:47
Gerçek namık gözlerini belerte belerte zarifeye bakmaya devam ederse fatma daha fazla dayanamyıp geri döner ramizin gece nerde olduğunu öğrenirnce yine tartışmaya başlarlar bu arada zarifeyi azıcık rahat bırakırlar alexs de zarifeyi görür konuşurlar yani alex bir karar vermeden zarifeyle bir kere konuşsun :img-yes:
Zavallıya zaten gelen vurdu giden vurdu tam günah keçisi ilan edildi :img-cray::img-cray: sevdiceğini görmeden normale döneceğini hiç sanmam
Herkese ikinci bir eş çıktıda bu sofiye niye çıkmazki :icon_evil
Bakınız bizi yanlış anlayorsunuz sofi hanım kızımız çok iyidir o uzun eteklerini pis etmeden yürür saçı başı hep topludur yemek nakış ev iş hepsini layıkıyla yapar yalnız alexden uzak dursun diyoz bu ka
Ayı sahnesi ne çok güldüm ve beğendim eşek horoz e bide ayımız olsun pek evcil olmasada ramiz o karanlıkta iyi gördü 2 metre elleri kıllı kıllı ramizin değil ayının :img-hyste:img-hyste
Fatma anne türkü söylesin
Günay karaca veSuna pek uysal gelsin
mamba nın selamını aldık sende selam süyle şu iki isteğide ilet rica ettik
siyah-beyaz
04-12-07, 11:53
Günaydınlar...
Dün Aleks'in olduğu sahnelerde duygusallık,gözyaşı vardı.Ramiz-Asan ve Özhakiki Namık'lı sahnelerde kahkaha.Hele de yarım kalan oturak alemleri...Aleks'e daha bir hayran oluyorum kişiliğine....
Berrak Tüzünataç'a şapka çıkarıyorum,önceleri*becerebilecek mi bukadar gerçek oyuncu arasında? diyordum..Mimikleri,vücut dili lehçesi hepsi harikaydı.Çok doğaldı ...Ve Mustafa.... Yağmurda sığındıkları o yerde Mustafa'nın*Ne?Ne?Ne?* diye sevimli öfkesi iyi yansıdı. Konuşmlar da bir okadar sevimli,en önemlisi abartısız ve ağdasız sözcüklerle...Ba-yıl-dım....
Cabbar efendiden iyilik bekliyordum beni mahcup etmedi,ne tatlı bir arkadaşlık,alış-veriş var aralarında....
Tekrar bu ekibi kutluyorum,başarıları daim olsun diyorum ve onlara teşekkür ediyorum.Beni bukadar mutlu ettikleri için onlar da mutlu olsunlar inşallah....
SORU 1:
Amcasının kaymakamı ve Cezmi komutan bizimkiler hapisteyken...Ramiz efendi *Vahide ile Mustafa'yı ararken...* diye mi anlatıyordu,ben mi yanlış anladım.O zaman yalan çıkacak ama Cezmi komutan da mı İttihatçı oldu ne????
S0RU 2(Bu biraz pis izleyici sorusu,doray'ım kulakların çınlasın):
Yağmurda sığındıkları yerde sabaha kadar Mustafa,Vahide'ye ne anlattı acaba????
yaa sahi bende mustafa gibi sorayım bunun neresi testi???:img-pilot
yoksa testi kırıldı,döküldümü:icon_whis:img-hyste
öz hakiki namık beni kendine hayran bıraktı,ayrıca zevkini takdir etmemek elde değil :)
ama en çokda sahte namık'ın gerçek namık'ı gördüğünde ki tepkisine bayıldım,birde hafif küstü sanıyorum bizimki (benzetmeden ötürü) bu ne be!!! :)
fatme yengeme uyku yok bundan sonra,bu namık başka namık,evlere şenlik :)
şimdi gerçek anlamıyla ;bize namiiikk geldiii:img-hyste
hoş geldin namık,güldürdün bizi:good:
ittihat ve terakkinin icraatlerini diyerek gayet sığ bir cevap vereyim bende :img-hyste
birde sonraki konuşma varki çağrışım çağrışım üstüne,yani bu kadar olur...(dikkayt gizli mesaj:img-wink:)
iyimisin??
iyiyim,hiç olmadığım kadar...:img-swoon
Ramiz babanın ,Alex'e kızarken gözlerinde ki yaşları gördünüz mü?Sanki "sizi anlıyorum ama elimden bir şey gelmez" der gibiydi..Aslında Ramiz baba da biliyor,gönül laftan anlamaz,anlasada gönül laf dinlemez.Bu bölüm Zarife ile Alex'in ayrılıkları,diğer bölümde beraber olamamanın dayanılmaz acısını bizlere ve yakınlarına hissettirecekler gibi geliyor.Yani vuslat biraz geçikecek gibi..Umarım Sufi denen kafasını kuşlar gagalıyasıca kişi ile evlenemeyerek Alex dedesine ve Sufi'ye Zarife'ye olan aşkını bir kez daha anlatır.Tabi Zarife'nin de boş duracağını sanmıyorum.Belki o da hakkaret Namikk ile evlenerek ailesini cezalandırmak ister.:img-icecr
Alex'in ağacı yumrukladığı sırada Zarife'nin de "arap saçı otunu"bulması güzel düşünülmüştü bence..:img-blush
bitanem_61
04-12-07, 12:19
Akşamdan beri yazacam acaba bana mı öyle geldi sapıtmayım dedim
Vahideyle mustafa didişip duruyorlardı gece kulubede konuştuktan sonra hafatanın tokadı vahideden mustafaya geldi sonra güzelce sarıldılar başka da bir şey gürmedik sabah ki konuşma malum iyimisin ben iyiyim sen liseli aşıklara dönmüşler acaba gece bizim görmediğimiz ne olmuştur:icon_whis:icon_whis
A) ittihak teraki hakında uzun uzun konuşmuşllardır
B)ramiz babanın haticeden beklediği torun ilerde vahideden gelirmi
C)koyun koyuna masumca uyumuşlardır
HASRETTTTTT
04-12-07, 12:25
ittihat ve terakkinin icraatlerini diyerek gayet sığ bir cevap vereyim bende :img-hyste
birde sonraki konuşma varki çağrışım çağrışım üstüne,yani bu kadar olur...(dikkayt gizli mesaj:img-wink:)
iyimisin??
allahım ben bu repliği bi yerden hatırlıyorum nolamazz
o ka more naamik
Asan’a çok iyi oluyor ama çok kızmışım ona…Alex için pis sarhoş dedi.İnşallah Alex ile Zarifenin mutlu olduklarını gürüne dek gerdege giremez.:img-pilot
Senin klavyen ne der üle rehtbutler'im...O nasıl bir bedduadır :img-hyste :img-hyste :img-hyste Asan'a da yazıktır be ya...Gerçi bu gidişle üle olacak ama Asan bu birgün oda Fatme yenge gibi evi terkedebilir ;)
Dur vazgeçtim.Hakkaret Namık (tası uçmuş Namıık) Pürsıçan'a gelince bu hanımolmayan kız Sufi'ye aşık olsun.Sufi de onunla uğraşsınnnn.Yoksa hanımolmayan kız Sufi'nin (h)iç bir yere gideceği yok.:img-fie:
Her ne kadar tası uçmuş olsada Namııkk ın o Sufi denen suratsıza aşık olacağını sanmıyorum kim ne yapsın Sufi'yi ;)
[QUOTE=bitanem_61;5478479]Akşamdan beri yazacam acaba bana mı öyle geldi sapıtmayım dedim
Vahideyle mustafa didişip duruyorlardı gece kulubede konuştuktan sonra hafatanın tokadı vahideden mustafaya geldi sonra güzelce sarıldılar başka da bir şey gürmedik sabah ki konuşma malum iyimisin ben iyiyim sen liseli aşıklara dönmüşler acaba gece bizim görmediğimiz ne olmuştur:icon_whis:icon_whis
A) ittihak teraki hakında uzun uzun konuşmuşllardır
B)ramiz babanın haticeden beklediği torun ilerde vahideden gelirmi
C)koyun koyuna masumca uyumuşlardır[/QUOTE
ay evet ya gerçekten de orası benimde dikkatimi çekmişti ama yok canım daha neler vahide gibi birinden beklemem doğrusu ama malum ateşle barut meselesi
ya en çok duygulandığım sahnelerden biriside zarifenin arapsaçı otunu bulduğu sahneydi ama bencede çok basit geçmişler o bölümü
SORU 1:
Amcasının kaymakamı ve Cezmi komutan bizimkiler hapisteyken...Ramiz efendi *Vahide ile Mustafa'yı ararken...* diye mi anlatıyordu,ben mi yanlış anladım.O zaman yalan çıkacak ama Cezmi komutan da mı İttihatçı oldu ne????
Kulaklarım çınladı ve hemen geldim..
cevap 1)Amcasının kaymakamı komutana hapishanede sordu ,"ne işi var bunların burada,sizden beklemezdim",dedi.Komutanda "oturak aleminde yakaladık" deyince Ramiz babada "Mustafa ile Vahide'yi arardık,ayı çıktı" diye anlatıyordu..Komutan'ın İttihatçı olmasından şüpheliyim.Zira çetecilerin Pürsıçan'da olduklarını,kaymakamın çetecileri tutukladığını Valiye kim haber vermiş olabilir.Bu konu aydınlanmadığı sürece komutandan şüphe ediyorum..
cevap 2)Bak bende meraklanmıştım,yazmadım.Bu yönetmen bu sahneleri es geçiyor.Alex ile Zarife'de de aynısı olmuştu.Bütün gece ne oldu acaba?:icon_whis
:img-yes:ittihat ve terakkinin icraatlerini diyerek gayet sığ bir cevap vereyim bende :img-hyste
iyimisin??
Artık kimselere iyi misin ??? diye bir soru yöneltemiyorum. Alacağım bu cevaptan korkuyorum sanırım. :img-blush
İttihat ve terakkinin icratlarıyla o yağmurlu ve soğuk gece geçer miydi????:bilmim
Fakat o sahnenin belirsizce kesilmesinin altında pek de iyi niyet arayamıyorum. Gerektiğinde kullanmak üzere rafa kaldırdılar sanırım...
HASRETTTTTT
04-12-07, 12:50
ben ce sarılıp öööylece kaldılarr
edit: çok mu safiyane oldu yaa
absolutelycandy
04-12-07, 12:54
Ben Sufi'yi verecem Namıkaaa.Çünkü Sofi'de geç şarj edey.Tam olurler denk..:img-hyste:img-hyste
Hakkaret Namık (tası uçmuş Namıık) Pürsıçan'a gelince bu hanımolmayan kız Sufi'ye aşık olsun.Sufi de onunla uğraşsınnnn.
Dizimiz için hızla yükselen yeni bir aşk beklentisi var. Sufi&Namık :img-in_lo :img-pilot
Valla pek yakışırlar hakkaret oğlan ile hanımolmayan kız. Allah tamamına erdirsin http://img212.imageshack.us/img212/3880/duafv8.gif (http://imageshack.us)
Hem fena mı olur Alex&Zarife için emsal teşkil ederler. Yaşasınlar önden zorlukları, yol versinler :img-icecr
Dün Vahide&Mustafa sahneleri çok hoştu. Benim daha çok hoşuma giden didişmeleri de sığındıkları klubedeki sahneleri de. Yalnız umarım sevgi böceğine dönüşmezler. Ben inatlaşmalarını izlemeyi çok seviyorum :img-icecr
Bu arada bence Vahide için gözyaşlarını Namık'ın yanında akıtmak hatta onları sildirmek, kendini sakınmadan sarılmak yeterince büyük adımlardı.
Vahide gecelerdir Naamik acep Mari ile ne yapmaktadır diye düşünmekten uykusuz kalıyordu. İtirafın ardından Mustafa'nın kollarında mışıl mışıl uyumuştur herhalde. Mustafa da onu izlemiştir :img-in_lo
Alex&Zarife (yaprakların uçuştuğu) ve Vahide&Namık (klube) sahnelerinin çekimi bir harikaydı :good:
Aleks Aleks Aleks o nasıl sarhoş olmaktır...O nasıl ses tonu ile Asan'a imrendiğini belli etmektir...
Terzi Hasan
Şanslı terzi Hasan
Damat terzi Hasan
oyyy oyyy oyyy ölene kadar içecekmiş...
Zarife'nin canına kıymaya çalıştığını düşününce değişen yüz ifadesi hepimizi bitirdi dimi
Safiyane ama halisane..Olabilir..Sarılp oturmuşlardır..
Erkek Vahide herhalde daha ileriye gitmemiştir..Ramiz baba Vahide ile Mustafanın birbirlerine aşık olduklarını öğrenince Mustafa'ya ne gibi tepki verecek acaba???
Kulaklarım çınladı ve hemen geldim..
cevap 1)Amcasının kaymakamı komutana hapishanede sordu ,"ne işi var bunların burada,sizden beklemezdim",dedi.Komutanda "oturak aleminde yakaladık" deyince Ramiz babada "Mustafa ile Vahide'yi arardık,ayı çıktı" diye anlatıyordu..Komutan'ın İttihatçı olmasından şüpheliyim.Zira çetecilerin Pürsıçan'da olduklarını,kaymakamın çetecileri tutukladığını Valiye kim haber vermiş olabilir.Bu konu aydınlanmadığı sürece komutandan şüphe ediyorum..
Kaymakam, Vali'ye telgrafı kendisi çekti. Vali telgrafı okurken oglu Abdül'de yanındaydı. Vali çok sinirlendi; bu adam kendini ne sanıyor, emirlerime karsı geliyor filan dedi. Oglu o sırada yanındaydı ve onu Pürsıçan'a kaymakama haddini bildirmesi için gönderdi. Abdül, babasının çok öfkelendigini ve kaymakama karsı herhangi bir durumda kendisini destekleyecegini bildigi için Dilaver'in karsısında o kadar küstahtı.:img-wink: Umarım anlatabilmisimdir.:img-blush
elanursude
04-12-07, 13:40
Merhabalar Elveda Rumeli ahalisi
Akşam çok güzel bir bölüm seyrettik ailece Hasan ve Ramiz babaya çok güldük uzun zamandır ailece keyifle izlediğimiz bir dizi oldu sonunda babam saat 23:00 dedimi yatar ER varken bitene kadar bekliyor, baba bu akşam ne var diyorum bize Naaamııık geldi diyor.
Herşey o kadar dozunda veriliyorki dizide acıtasyon yok gerçekten insana dair duygusal sahneler var komedi deseniz o da dozunda aşırıya kaçmadan cıvıtmadan üstelik ikisi bir arada veriliyor izlerken her duyguyu alabiliyorsunuz.
Akşam Hasan ve Ramiz amcaya çok güldüm ama favorim hakiki Naaaamııııktı tası atmış Namık bakın ben size diyorum Fatma ana Zarifeyi o sapıkla aynı ortamda daha fazla tutmaz geri getirir yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek.
Akşam dostluk yardımlaşma adınada güzel sahneler vardı Cabbar efendi ve Ramiz baba arasında ,kaymakam ve Ramiz baba arasında.
Vahide ve Mustafa sahneleri güzeldi ben keyifle izledim oyunculuk adına her geçen hafta daha iyiye gidiyorlar.
Zarifenin haline çok üzüldüm insanın umudunu kaybetmesi çok kötü, yaşıyor olmak için yaşar gibi artık, içinde hayata dair herhangi bir beklenti yok Alexe dair en ufak bir ümidi yok yüzünde çaresizce bir kabulleniş var.
Gelelim Alexime bakışları o kadar can yakıcıki insanın etkilenmemesi mümkün değil onun o boncuk gözlerinden yaşlar süzüldükçe içim acıdı o kadar çaresizki kendine zarar vermeye başladı madem onun canı benim yüzümden yandı benimde canım acısın der gibi parçaladı elini ,sevgisini çaresizliğini özlemini o kadar güzel yansıtıyorki onun sahnelerini izlemek benim için çok büyük keyif keşke daha çok görseydik akşam.Çorbacı dede Alexime biraz daha yüklenirse onu dedelikten azledeceğim haberiniz olsun tutturdu Sufi diye ne kıymetli kızmış şu çenesi çıkasıca Sufi bi gidemedi .Sanki Alex onunla evlense bütün sorunlar hallolacak insan sevmediği biriyle mutlu olabilirmi Alex Sufi yokmuş gibi davranıyor onun için Sufi önemsiz bir varlık neredeyse yüzüne bakmıyor ne gurursuz şeymiş sana böyle davranan bir adamla evlensen ne olacak sanki ne bekliyorsun?
Unutmadan bugün Ertan Sabanın doğum günü kendisine mutlu ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum.
Umarım izlenme oranlarıda iyi gelir gerçi dizinin saati itibarı ile pek beklentim yok ama umut işte. Bugün dizinin sayfasında 35 ziyaretçi görünce çok mutlu oldum her geçen gün yeni arkadaşlar katılıyor aramıza bütün yeni arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum .
Hepinize sevgiler
elanursude
04-12-07, 13:48
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
3 Aralik 2007 Pazartesi
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Bicak Sirti [net] Kand 8,20 21,30
2 Doktorlar [net] Show 8,00 19,20
3 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 7,90 24,60
4 Elveda Rumeli [net] Atv 7,80 22,00
5 Iki Aile [net] Star 7,80 19,60
6 Var Misin Yok Musun-pt [net] Show 7,40 20,10
7 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 6,90 21,40
8 Kara Yilan [net] Atv 6,60 16,20
9 Arka Sokaklar [net] Kand 6,00 15,00
Tele - Barometre
3 Aralik 2007 Pazartesi
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Arka Sokaklar [net] Kand 9,90 22,70
2 Doktorlar [net] Show 8,70 19,60
3 Var Misin Yok Musun-pt [net] Show 7,60 21,00
4 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,00 18,90
5 Kopru [net] Star 6,50 17,80
6 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 6,20 16,90
7 Elveda Rumeli [net] Atv 6,10 17,50
8 Iki Aile [net] Star 5,20 11,90
9 Kanal 7 Haber Saati [net] Kan7 5,00 14,80
10 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 4,90 13,40
Kaymakam, Vali'ye telgrafı kendisi çekti. Vali telgrafı okurken oglu Abdül'de yanındaydı. Vali çok sinirlendi; bu adam kendini ne sanıyor, emirlerime karsı geliyor filan dedi. Oglu o sırada yanındaydı ve onu Pürsıçan'a kaymakama haddini bildirmesi için gönderdi. Abdül, babasının çok öfkelendigini ve kaymakama karsı herhangi bir durumda kendisini destekleyecegini bildigi için Dilaver'in karsısında o kadar küstahtı.:img-wink: Umarım anlatabilmisimdir.:img-blush
Nazlıhancım ben bunları atlamışım,ne yapıyordum ben bu sahnelerde acaba???O zaman komutan Cezmi'den şüphelerimi geri alıyorum...
Ertan Saban'ın doğum gününü kutlarım...Nice senelere,sevdikleriyle bir ömür geçirmesini dilerim..:happy0064
HASRETTTTTT
04-12-07, 13:53
Safiyane ama halisane..Olabilir..Sarılp oturmuşlardır..
Erkek Vahide herhalde daha ileriye gitmemiştir..Ramiz baba Vahide ile Mustafanın birbirlerine aşık olduklarını öğrenince Mustafa'ya ne gibi tepki verecek acaba???
arkadaşım raamiz çok saf ben ce onları koyun koyuna görmeden farketmicek
gerçi bu anı büyük bi hasretttttt le bekliyor olacam bişey sülemek isterim ama korkirem süleyem
HASRETTTTTT
04-12-07, 13:56
Aleks Aleks Aleks o nasıl sarhoş olmaktır...O nasıl ses tonu ile Asan'a imrendiğini belli etmektir...
Terzi Hasan
Şanslı terzi Hasan
Damat terzi Hasan
oyyy oyyy oyyy ölene kadar içecekmiş...
Zarife'nin canına kıymaya çalıştığını düşününce değişen yüz ifadesi hepimizi bitirdi dimi
zaten bir adamın aşkla sarhoş olması dünyanın en güzel manzarasıdır öyle diyemediklerini der demeyeceklerini der öyle hayran bırakır adamı kendinee
alex yeni aşık adam modelimizdir iftiharla sunuyorum beğeninizee
edit:laf aramızda aşık adam sarhoş adam çaresiz adam üçlemesi tanıdıktır ama dönemsel farklarda olsa kardeşim aşk aşktır 1000 yıl önce neyse 1000 yıl sonra da büle bu
Dün akşamki bölüm yine çok güzeldi ama reytingleri görünce üzüldüm.1.liği hakeden bir dizi ama yayın saati çok geç.Atv yetkililerine duyurulur:img-yes:
Ertan Sabanın doğum günüymüş kutlu olsun:happy0064İyiki doğmuş,iyiki bu dizide oynamış ve bizde onun güzel oyunculuğunu izlemek zevkine tatmışız:img-in_lo
Alexe dün gece çok üzüldüm.Keşke Ramiz baba o kaa kötü davranmasaydı.:icon_sorr
Hakiki Namık süperdi:good:Bencede Sofiyle çok yakışacaklar birbirlerine:happy0064
Dorayım,diğer forumda ne yapmışsın öyle:img-in_loÇok ayıp:img-hyste:img-hyste
rhetbutler
04-12-07, 14:00
O kadar geç saatte yayınlanmasına rağmen alınan sonuçlar güzel.Ama Karayılanın süresi normal dizi süresini çok aşıyor.Bu hafta bu reytinglerine de yansıdı.O yüzden atv şapkasını önüne alıp düşünmeli.Karayılan normal dizi süresinde başlayıp bitmeli, bizi baltalamamalı ve böyle güzel bir dizi 00.30 larda bitmemeli.:img-yes: Erken başladığımızda aldığımız sonuçları iyi değerlendirmeli atv.Bakalım haftaya nasıl bir yayın politikası izleyecekler.
Kalp kalbe karşıdır Doraycığım.
Hanımolmayan sufi & hakkaret (tası uçmuş) Namııık.:happy0064
Fettan'ım bitirmez mi o ifade bizi.:img-in_loYalpalayarak koşarken bir an düşecek, yere kapaklanacak sandım...
Arapsaçı otunu yazmayı hep unutuyorum.Nasıl da dondu Zarife otu bulunca:img-in_loAlex bir yanda Zarife bir yanda:icon_sorr
Ertan Saban'ın dogum günü kutlii ve de mutlii olsun...Dizifilm.com dan Makedonya'ya selamlar olsun.bye
siyah-beyaz
04-12-07, 14:08
Ramiz baba Vahide ile Mustafanın birbirlerine aşık olduklarını öğrenince Mustafa'ya ne gibi tepki verecek acaba???
Onu bilmem ama, o uyuz paşa oğlu, kolağası ,Vahide'yi Allahın emri ile isterse..Cabbar gibi zengin ve de mevkii sahihibi diye özellikle Fatma ana kabul ederse ya???İşte o zaman ayıkla pirincin taşını....
Reytinglere üzüldüm,haketmiyorlar bu sıralamayı..... Aynı evde ayrı odada eşim bile benim hatırlatmamla farketti diziyi(ayrıca anneme de telefonla hatırlattım,dalar diye) ve izledi,saatine rağmen böyle ise üzülmemek lazım...
Tünaydın,
Öyle güzel yorumlar yapılmış ki bana pek söz kalmamış aslında : ) Ama ben yine de düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. Keşke vaktim olsa uzun uzun yazabilsem ama malesef bugün işlerim çoook ) :
Ben de herkes gibi akşam ki bölümün duygusal ve komedi diye iki kısıma ayrıldığını düşünüyorum. Çok güldüm, çok ağladım. Ama ağladığım kısımlar öyle çok etkiledi ki beni güldüğüm kısımlarda böğrümde hep bi yumru var gibiydi :icon_sorr
Zarife'nin kurtarılışından sonra yatarken ki hali çok etkiledi beni. Gözlerinin altı morarmış, gözleri iyice çökmüş, boş gözlerle etrafta olup biteni seyretmesi vs. çok ama çok içime işledi o sahneler :icon_sorr
Alex'in bütün gece içip sarhoş olmasının verdiği kafa bulanıklığı ile gelip Hasan'a ''Damat Hasan, Şanslı Hasan'' demesi içime oturmuştu ki Hasan'ın o anda ''pis sarhoş'' diye Alex'i rencide etmesi beni daha fazla üzdü:icon_sorr Hasan'a o sahnede çok kızdım, çok kırıldım. Zaten bi Hasan kalmıştı Alex'e vurmayan, O da vurdu tam oldu...
Alex'in telaş içinde koşarak evde Zarife'yi araması, bulamamanın ve sevdiğinin nasıl olduğunu görememenin verdiği sıkıntı yetmiyormuş gibi bi de üzerine Ramiz amcadan (baba demiyorum çünkü ona da kırıldım:icon_sorr) ''Şeytan gözlü'' kelimesini duydu. Oysa ki Alex şeytan gözlü değildi, o gözlerle bizlere neler neler hissettirdi sen biliyor musun Ramiz amca?!?
Çurbacı dedeye ve kulaksız, akılsız Sufiye sinir olmaya devam ediyorum. Mahalle baskısı bu olsa gerek! Ramiz amca, Hasan, Çurbacı dede, Sufi vs. hepsi bir olup Zarifenin geldiği durumdan Alex'i suçladılar. Gönül sevdiyse, seven kişinin ne suçu var? Alex'in bir başına ahırda oturması O'nun ne kadar çaresiz, ne kadar üzgün, ne kadar hassas olduğunu gösteriyordu. Çurbacı dedenin sözlerinden sonra ''Bende acı çekiyorum dede!!!'' demesi pek manidardı ama Çurbacı dede anlamadı :hıh
Fragmandaki kütük sahnesini, Zarife'nin bulduğu arapsaçı otuna bağlamaları çok hoştu. Bence o sahnede Zarife'ye verilmiş bir umut, bir ışık vardı. Anlam bakımından çok sevdim o sahneyi ben. Umarım arapsaçı otu Zarife'ye ışık ve umut olur :img-in_lo
Bide Alex'in sahnelerinin sadece fragmandan oluşmasına ifrit oldum deyip bölümdeki tek eleştiri mi de yazmış olayım :hıh
Vahide ve Mustafa'nın klübedeki sahnelerinde ben de ilk defa aralarındaki aşkı, sevgiyi hissedebildim :img-in_lo Mustafa'nın itirafından sonra Vahide'nin önce tokat atıp, ardından sarılması çok güzel bir sahneydi. Tolgahan'ın oyunculuğu adım adım ilerliyor ve ben bu durumdan çok memnunum...
Esas Namık'ı görünce ve ''Bak, ben güçlüyüm'' deyip olmayan kaslarını göstermeye çalışınca koptum :img-hyste Orada Mustafa'nın repliği süperdi ''Bu ne beee'' :) Esas Namiik'ı canlandıran oyuncu çok sempatik ve oynadığı rolleri seviyordum. Bi ara Doktorlar dizisine konuk oyuncu olarak gelmişti izlediğim kadarıyla ve orada da çenesi düşük bir hastayı oynamıştı. Elveda Rumeli'de umarım kalıcı olur kendisi. İzlerken acayip keyiflendim : )
Zarife, esas ve kafası atmiş Namık sayesinde çabuk toparlanıcak gibi. Bizim akillı Zarifemiz hemen de anladı Namiik'ın hassas durumunu ve annesine söyledi ''Anaa bunun kafasi atmış'' :img-hyste
Hasan ve Ramiz amca sahnelerine eğer vaktim olursa değinmek istiyorum ama kısaca söylemek gerekirse çok hoştular. Özellikle son sahnede arkalarını dönmeleri ve Kızan Kaymakam'ın ellerini yüzüne götürmesi süperdi, fevkeladenin fevkindeydi : ) Bide Kızan Kaymakam'ın gözlerinden öpüyorum : ) ZPO Abdül'ün çenesi iyi kapattı...
Sevgili Ertan Saban'ın doğum günüymüş :img-kiss: Doğum günün kutlu olsun Sevgili Alex'imiz, hayat hep yüzüne güler inşalllah : )
Aly ablacığım, Mambadan ve oyuncularımızdan selam getirmişsin. Aleykümselam. Getiren de götüren de sağ olsun : )
Çenesi düşmüş yorumcu editi: İyi ki vaktim yok demişim bir de olsaydı acaba daha ne kadar uzatıcaktım, Allah bilir : )
Sevgilerimle...
bitanem_61
04-12-07, 14:17
Zarifenin o ota niye öyle baktığına bir anlam verememiştim :icon_whis taki forumu okuyana kadar alex zarifeye yetişecekmi diye endişelenmekten otun arapsaçı olduğu aklıma hiç gelmedi :icon_sorr:icon_sorr
Zarifenin otu bulması ilerde mutlu olacağı anlamına mı gelir malum o vakitte o ottan olmaz
harika bir bölümdü...
söyleyecek söz bulamıyorum..
zaten sizin satırlarınızı okurken her sahne canlandı gözümde tekrar tekrar koptum:img-hyste:img-hyste
özellikle asanla ramizin sahneleri ayıdan kaçış, oturak alemine giriş, ve nezarette rezil oluş sahneleri..bir de komutana söylemesin diye kaş göz yapıp sonrada asanla arkalarını dönüp köşeye büzüşmeleri:img-hyste
vahide mustafa sahneleri de çok başarılı kesinlikle. didişmeleri atışmaları ve nihayet dün akşamki sarılmaları.. ama ben aleks ve zarife sahnelerinden aldığım keyfi geri istiyorumm:icon_sorr
onları ayrı ve mutsuz görmeye dayanamıyorum..aleksin perişanlığı ve rüzgarla savruluşu ciğerimi dağlıyor..bu savrulma esnasında umarım sufiyle evlenme gafletinde bulunmaz..sadece zaten hayat onun için anlamsızlaşmışken, şu çaresiz döneminde sufinin bundan faydalanmasına tanık olursam şayet gidecem alekse ben de bunalıma girdim hem de senden ötürü diyecem..tek umudum önümüzdeki bölümde kendine gelip aklını başına devşirmesi..
arkadaşım raamiz çok saf ben ce onları koyun koyuna görmeden farketmicek
gerçi bu anı büyük bi hasretttttt le bekliyor olacam bişey sülemek isterim ama korkirem süleyem
Korkma Hasretim süle,ne oldi??Bu sefer Ramiz baba Fatma ana ya "herşey senden ötürü "diyemez.Çünkü Namiik kendisinin yigeni..:img-blush
Dün akşamki bölüm yine çok güzeldi ama reytingleri görünce üzüldüm.1.liği hakeden bir dizi ama yayın saati çok geç.Atv yetkililerine duyurulur
Ertan Sabanın doğum günüymüş kutlu olsunİyiki doğmuş,iyiki bu dizide oynamış ve bizde onun güzel oyunculuğunu izlemek zevkine tatmışız
Alexe dün gece çok üzüldüm.Keşke Ramiz baba o kaa kötü davranmasaydı.:icon_sorr
Hakiki Namık süperdi:good:Bencede Sofiyle çok yakışacaklar birbirlerine:happy0064
Dorayım,diğer forumda ne yapmışsın öyle:img-in_loÇok ayıp:img-hyste:img-hyste
Metesim,canım arkadaşım bence de sence olmuş yani..Aaa kıs ne yapmışsım..eyi olmuş,güsel olmuş:img-hyste:img-hyste
Onu bilmem ama, o uyuz paşa oğlu, kolağası ,Vahide'yi Allahın emri ile isterse..Cabbar gibi zengin ve de mevkii sahihibi diye özellikle Fatma ana kabul ederse ya???İşte o zaman ayıkla pirincin taşını....
Reytinglere üzüldüm,haketmiyorlar bu sıralamayı..... Aynı evde ayrı odada eşim bile benim hatırlatmamla farketti diziyi(ayrıca anneme de telefonla hatırlattım,dalar diye) ve izledi,saatine rağmen böyle ise üzülmemek lazım...
Şimpanzeden ötürü Apdül'ü mü kabul edecek Ramiz baba ile Fatma ana??..Zannetmiyorum...Hele Abdül'ü bir görsünler,kızlarını bu sefer nereye gezmeye gönderecekler bakalım..Fakat testi Münevver'i canlandıran bayanı da tebrik ederim ,çok güzel rol yapmıştı..İstermisiniz Üsküp'lü bütün oyuncular Türkiye'de paylaşılamayan oyuncular arasına girsinler..Rol mü yapıyorlar yoksa bu insanlar gerçekten mi yaşıyor diye insan düşünmeden edemiyor.Bravo..:happy0064Ama bence dizinin başarısındaki en büyük pay sahibi yönetmen..Onun direktifleri sayesinde oyuncular yönlendiriliyor ve bu güzel oyuncular kendilerinin sayesinde bizlerle birlikte .. :good:
Reytinglerde bence normal ..Saat 22.00 itibari ile en çok seyredilen dizilerden ER..Daha erken saatte yayınlansa bence daha çok kişi seyredecektir..
Herkese Merhabalar... Reytinglerde bir düşmemi var ne? :(
Bu bölüm her zamanki gibi çok keyifliydi komiktide :) Nihayet gerçek Naamık'la tanışmaya nail olduk..Hakikaten tuaf bir Naamık bekliyordum ama bu kadar piskopat bir Naaamık beklemiyordum :)
Zarife'ye çok üzülüyorum ya acaba muradına eremiyecekmi? Baytar efendide illa tuturdu Sofiayla evleneceksin diye galiba Alex o sevimsiz kızla evlenmek zorunda kalıcak :( En çok üzüldüğümde Ramiz aganın ekmeğini kazandığı ineğini Cabbar efendiye satmasıydı :( Ne yapsın adamcağız o kadar borcun altından başka nasıl kalkıcaktı :( Şu kaymakamda olmasa yani onların hali harap olurdu her seferinde imdadına yetişiyor :(
Bu bölümde bir mantık hatası oldu bence Ramiz aga ve Asan alem sonrası Cezmi komutan onları içeri attığında ve daha sonrasında Komutan geldi bir karmaşadır oldu ve Ramiz aga biz Vahide ve Mustafa'ya bakmaya gitmiştik dedi ve Cezmi komutanda ordaydı..Yani Cezmi komutanın yanında Ramiz aga vahide'yi ve Mustafa'yı aramaya gitmiştik dediğinde nasıl olduda komutan ne Mustafası diye sormadı yani komutan zaten Namık'tan şüpheleniyordu o tıbbıleyi Mustafa olduğunu ispat etmek için az uğraşmamıştı şimdi Ramiz aga böyle bir şey söylediğinde hiçbirşey yapmadı zaten o sahnede dikkat ettiyseniz hemen kestiler diğer sahneye geçtiler :icon_whis Ya mantık hatası oldu yada komutan Mustafa'yı Namık olarak kabullendi bilemiyorum :bilmim
Vahide ve Musta'fa nihayet birbirlerine ilan-ı aşkta bulundular ve kavuştular birbirlerine ama sonrasını görmedik ne oldu acaba? :img-blush İkisininde sabah yüzünde güller açıyodu bilemiyorum yani :img-blush
Son olarakta o paşanın suratsız oğlu Vahide'ye abayı yaktı galiba bir o eksikti tam Mustafa'ya sevdalanmışken gerçi Vahide o sevimsize yüz vermez ama paşa oğluya gider kızı Ramiz agadan ister Ramiz agada benim kızımı paşanın oğlu istiyor diye Vahide'yi ona vermek istiyebilir :(
Günaydınlar...
Tekrar bu ekibi kutluyorum,başarıları daim olsun diyorum ve onlara teşekkür ediyorum.Beni bukadar mutlu ettikleri için onlar da mutlu olsunlar inşallah....
Bu dileğine ancak " Amin " diyorum...Şu sıkıntılı günlerimizde ilaç gibi geldi Elveda Rumeli....:img-yes:
SORU 1:
Benim de dikkatimi çekti Mustafa deyişi...Ramiz baba, dikkat etmezse başları ciddi şekilde derde girecek..yok senaryo hatası ise, senaryo ekibinin bizimle başı derde girecek...:img-wink:
Sabah söylenen cümleler nedense pek tanıdık geldi bana :icon_whis Ama fesat düşünmeyeceğim...hem de özel hayatlarına bu kaa girmeyelim değil mi...Olsa olsa Mustafa " İttihat Terakki " anılarını anlatmıştır Vahide'ye...ya da İstanbul'u anlatmıştır...Bu kadar sıkıntının içinde "Junior Naamik" istemeyim ben...:sad53:
Dayanamayacağım...yine edit: Pek sevgili ATV yetkilileri, niçın dizi saatini değiştirmemekte inat edersiniz more...! Çok açıktır ki Elveda Rumeli 20.00 kuşağı dizisidir...Kara Yılan ise 22.00 kuşağı dizisidir...Bu gerçeğin biz farkındayız da siz neden görmezsiniz...:icon_sorr
Arkadaşlar ATV'ye son bir kez daha mail atalım ne dersiniz...?
Elveda Rumeli 20.00 kuşağına alınsın...!!!!
bitanem_61
04-12-07, 14:35
Fatma anne paşanın sünepe oğlunun kızına vurulduğunu öğrenince havada takla atmaya başlar cabbar zengindi ama yaşlıydı ramiz ikna etti bir şekilde bu hem zengin hem paşa oğlu hemde genç ramiz kızının istemediğini anlayınca nasıl engel olacak yada ne bahaneler uyduracak fatmaya yutarmı peki ramizin bahanelerini
tabi fatmanın karşısındaki bu sefer asker kızı hani babasının bulduğu kişiyle evleneceğine emindi fatma ama baştan vahide hayır demişti bide mustafa var bunu duyunca tepkisi ne olacak bu sefer kıskanan o olacak
bu işin en güzel yanı yine mustafa vahide didişmelerini izliycez ben bayılıyorum o sahnelere
cünyor namıkmı belkim cunyor vahidedir :img-hyste:img-hyste hiç güleceğim yoktu aly_73
HASRETTTTTT
04-12-07, 14:50
yok arkadaş benim için aşk alex in aşkı onu bilir onu sülerim
yüzyılın aşıkıdır kendısi
Fatma anne paşanın sünepe oğlunun kızına vurulduğunu öğrenince havada takla atmaya başlar cabbar zengindi ama yaşlıydı ramiz ikna etti bir şekilde bu hem zengin hem paşa oğlu hemde genç ramiz kızının istemediğini anlayınca nasıl engel olacak yada ne bahaneler uyduracak fatmaya yutarmı peki ramizin bahanelerini
tabi fatmanın karşısındaki bu sefer asker kızı hani babasının bulduğu kişiyle evleneceğine emindi fatma ama baştan vahide hayır demişti bide mustafa var bunu duyunca tepkisi ne olacak bu sefer kıskanan o olacak
bu işin en güzel yanı yine mustafa vahide didişmelerini izliycez ben bayılıyorum o sahnelere
cünyor namıkmı belkim cunyor vahidedir :img-hyste:img-hyste hiç güleceğim yoktu aly_73
Fatma anne Beyaz kıza söz geçiremedi, pes etti...Asker kıza hiçbişi yapamaz bidenem...:icon_whis Hem de Mustafa'yı hepsi seviyor...evin oğlu oldu artık...En problemsiz damat adayı Mustafa bence..sadece yakalanırsa asılacak o kaa...bu da önemsiz bir ayrıntı sadece :img-hyste
Junior Naamik'a niye gülüyorsun anlamadım...bütün mesajlar bunu ima ediyordu, ben ne yapayım...ama Junior Vahide olmaz gibi geldi...iki askerin olsa olsa "Naamik'i" olur....:img-icecr
Elveda Rumeli 20.00 kuşağına alınsın....!!! Bir de unuttum sanmayın...Fatma annem türkü sülesin...!!!
Fatma anne Beyaz kıza söz geçiremedi, pes etti...Asker kıza hiçbişi yapamaz bidenem...:icon_whis Hem de Mustafa'yı hepsi seviyor...evin oğlu oldu artık...En problemsiz damat adayı Mustafa bence..sadece yakalanırsa asılacak o kaa...bu da önemsiz bir ayrıntı sadece :img-hyste
Junior Naamik'a niye gülüyorsun anlamadım...bütün mesajlar bunu ima ediyordu, ben ne yapayım...ama Junior Vahide olmaz gibi geldi...iki askerin olsa olsa "Naamik'i" olur....:img-icecr
Elveda Rumeli 20.00 kuşağına alınsın....!!! Bir de unuttum sanmayın...Fatma annem türkü sülesin...!!!
evet canıım,nolcak vatan haini ilan edilmişse:img-hyste o kaa kusur olsun varsın...
bence bu junıor olayına hiç girmesinler daha,hasan ve hatice girebilir ama,gerçi onun içinde haticenin şartlarının olgunlaşması lazım:img-hyste
şaka bir yana vahide ve mustafa aşkınında başında kara bulutlar pardon abdüller dolaşıyor son tahlilde...bu işin sonu tıbbiyeli mustafa davasına kadar varır diye korkuyorum...
bitanem_61
04-12-07, 15:14
Tabiki herkes mustafayı seviyor hiç bir problem olmaz ama mustafayla vahideden şimdilik kimsenin haberi yok bunlar hemen açıklamazlar gibime geliyor bu durumda fatma paşanın oğlunu duyunca hemen evet der vahidenin birini sevdiğini düşünmez ondan dedim üle
Ayrıca bedianın gördükten sonra susması hiç hayra alamat değil yine fatmanın herşeyi ondan öğreneceğini düşünüyorum
yoksa vahide mustafayı sevdiğini söylermi annesine
:img-hyste:img-hyste rhetcim senden böle bi tepki görünce asana ne kaa kızdığını anladım valla.. çok acımasız olmuş bu ya.. ama haketmedi mi dersen te te böle haketti işte.. hiç acımaayım ona:img-beee:
ramiz baba asan kimyası harika bu sahneleri izlemek çok ayrı bi keyif.. devam etmesini istiyorum ben.. hele hapiste komutan gerçeği söylediğinde arkalarını dönüp pısmaları yok mu bu sahne komikötesi bişiydi harikaydı:)
(1. Bölüm) 20 Eylül Persembe
A/B
6 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 5,50 16,40
Total
6 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 4,50 14,10
(2. Bölüm) 27 Eylül Persembe
A/B
6 Elveda Rumeli [net] Atv 5,70 15,80
Total
6 Elveda Rumeli [