Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli- Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
bitanem_61 09-11-07, 22:37 mutluluk, sevinç, komedi, kıskançlık ,yanlış anlama, kendini ifade etme, telaş ,huzur, dop dolu bir bölüm bizi bekliyor çok güzel olacak ama sonu malesef hüzün gibi görünüyor eğer o dimitri adisi düğünü basarsa neler olur ve namık aralarındaysa onlara kim yardım edecek
yada bir çatışma olursa oka kişiden kimler zarar görür
ve malesef o düğün basılırsa bu bölümün sonu olur ki bir hafta daha bekle demektir bu sefer çok heyecanlı bite bilir
ooooy ooy daha bölümü izlemeden diğer bölüm telaşına düşen forum kişisi
benim başımda çarşamba günü ingilizce gramer sınavı var
yatıp kalkma dışında sürekli ona çalışmam lazım
ama elveda rumeli kaçamağı yapıcam bu sefer
inşalllah fragman geçen bölümün 2.si kadar etkileyicidir
acaba çete düğünü mü basıcak:icon_whis
Muhtemelen.. Herkes orada olur sonuçta ve tabii Namik da. Bu fırsatı kaçırmak isteyeceklerini sanmam. Çok hasar olmasa bari=(( Kimseye bir şey olmasın ve yine Mustafa yakayı ele verecek diye diken üstünde beklemeyelim..
mutluluk, sevinç, komedi, kıskançlık ,yanlış anlama, kendini ifade etme, telaş ,huzur, dop dolu bir bölüm bizi bekliyor çok güzel olacak ama sonu malesef hüzün gibi görünüyor eğer o dimitri adisi düğünü basarsa neler olur ve namık aralarındaysa onlara kim yardım edecek
yada bir çatışma olursa oka kişiden kimler zarar görür
ve malesef o düğün basılırsa bu bölümün sonu olur ki bir hafta daha bekle demektir bu sefer çok heyecanlı bite bilir
ooooy ooy daha bölümü izlemeden diğer bölüm telaşına düşen forum kişisi
Sen benden de betersin merak konusunda anlaşılan=)) Evet büyük ihtimalle bölümün sonu olur. Mustafa bir şekilde o an orda olmasın, sonra haber alıp gelsin engellesin yine. Yoksa yandı düğündeki herkes..
Muhtemelen.. Herkes orada olur sonuçta ve tabii Namik da. Bu fırsatı kaçırmak isteyeceklerini sanmam. Çok hasar olmasa bari=(( Kimseye bir şey olmasın ve yine Mustafa yakayı ele verecek diye diken üstünde beklemeyelim..
evet aslında dimi
namıkı istiyorlarsa düğün çok uygun bir mekan
şimdi geçen defasında da söylemiştim yanlş anlaşılmıştı ama kırık kanatlarda da vardı bu düğün basma:icon_whis
neyse sahneyi izlemeden yorum yapmak istemiyim
evet aslında dimi
namıkı istiyorlarsa düğün çok uygun bir mekan
şimdi geçen defasında da söylemiştim yanlş anlaşılmıştı ama kırık kanatlarda da vardı bu düğün basma:icon_whis
neyse sahneyi izlemeden yorum yapmak istemiyim
aynı kırık kanatlarda eski nişanlının da pat diye ortaya çıkması vardı.umarım benzer şeyler olmaz.zannetmiyorum da burdaki anlatımla ordaki çok farklı, orda daha entrikalı işleniyordu bazı şeyler burda daha naif. aslında bu kıyaslamayı yapmak da doğru değil ama insan ister istemez yapıyor. hele eski bir dizide hoşlanmadığı şeyler yeniden önüne sunuluyor gibi oluyorsa.
aynı kırık kanatlarda eski nişanlının da pat diye ortaya çıkması vardı.umarım benzer şeyler olmaz.zannetmiyorum da burdaki anlatımla ordaki çok farklı, orda daha entrikalı işleniyordu bazı şeyler burda daha naif. aslında bu kıyaslamayı yapmak da doğru değil ama insan ister istemez yapıyor. hele eski bir dizide hoşlanmadığı şeyler yeniden önüne sunuluyor gibi oluyorsa.
iki diziyi de bayılarak izliyorum
kk bir efsaneydi benim için ve tüm sahneleri unutulmaz
öyle olunca da bir dönem dizisi heleki tarihsel açıdan birbirine yakın sayılacak iki dönem dizisi olunca aklıma kk geliyor
4 kişilik çete.düğün basma filan
ama elveda rumeli daha komediye yakın bir dizi olduğundan olaylar farklı ele alınacaktır tabiiki
bakalım önyargılı bakmamak lazım izleyince görücem
ama yazık asanla aticeye kısmetsizlr kavuşamıyor
ben kaçtım bye bye
demek mustafaya da kısmet çıktı, ah mustafa çekeceğin var vahideden. gerçi hangisinin yokki, alex derseniz düşmüş zarifenin eline, ramiz agam fatma annemin eline, bi asan şanslı diyeceğim ama onun da kendisinin aklı bir karış havada...hatice nasıl güzeldi ama düğün sahnesinde. valla kızların içinde hatice bi başka güzel. ona gelin ollmak çok yakışmış.
Eveeet ilk çıkan fragmanı da gördümmmm=))
Hasan'ın sakarlıkları bitmek bilmiyor. İlk sahnede yuvarlanan bir süt bidonunun arkasından koşturuyor. Cabbar Efendi bu fukara halinizle nasıl düğün yapacaksınız diyor. Evde Ramiz "Cabbar Efendi'nin inadına bu hafta yapacağım düğünü!" diyor. Hasan ve Hatice birbirlerine sarılıyorlar. Ramiz Mustafa'ya "Bedia sana kız bulmuş." diyor Mustafa neye uğradığını şaşırmış bir şekilde ve biraz bağırarak "Ne!!" diyor, Vahide elindekileri düşürüyor. Çete ellerinde silahlar çalışırken Dimitri'nin sesi geliyor arkadan: "Durmak yok her gece bir köy basacağız!" Düğün günü geliyor, herkesin suratında bir gülümseme (Zarife'nin de ağzı kulaklarındaydı, tamam ablasının düğünü ama o kadar da sevindirik olamaz heralde Alex'le arası düzelmese, acaba Alex'le arası düzeldikten sonra mı düğün, yani o el ele tutuşma sahnesinden sonra da barışırlar mı ki? Yok o sahneden önceyse de düğün son sahne değil demektir) Yine çete gözüküyor gece giderken ve düğünde herkesin suratı asılıyor.
night_guarder, sponsor hakkında bir fikrim yok:icon_sorr dikkat etmedim hiç.
ben demekki ikinci fragmanı gördüm, ya yapsalar şöyle 1500li yıllardan şöyle kanuni zamanından, refah döneminden.olmasa çete mete, izlesek atalarımızı mutlu mesut. insanın içi acıyor böyle görünce.
ben demekki ikinci fragmanı gördüm, ya yapsalar şöyle 1500li yıllardan şöyle kanuni zamanından, refah döneminden.olmasa çete mete, izlesek atalarımızı mutlu mesut. insanın içi acıyor böyle görünce.
2. fragmanı da anlattım 1 ya da 2 sayfa önce=))
Onu da izlemek güzel olurdu eminim, ama daha heyecanlı oluyor.. Malum bunlar yaşanmış, değiştiremeyeceğimiz olaylar.. Bunların gösterilmesi iyi oluyor bence. 2 gün önce dost insanların birbirine nasıl düşman kesileceğini bile göreceğiz.. Haklısın bu konular üzücü:icon_sorr ama dizimiz sadece komedi dizisi olmadığından bu yılların işlenmesi daha iyi..
öyle tabi ama mesela geçenlerde makedonyanın devlet sitesinde işte eski makedonyadan fotoğraflar diye bir bölüm vardı, orada gördüm bir fotoğraf, altında da ottoman terror yazıyordu. öyle bakakaldım. fotoğrafta üçi tane ayakta adam(osmanlıdan) yerde de diz çökmüş üç adamın sadece kafası gözüküyor.kötü fotoğraf.zor dönemler.ama evet maalesef yaşanmış. ama bunun dışında mesela makedonya mutfağında yemek isimleriyle bizimkiler o kadar benziyorki hayrete düştüm. mesela:
Appetizers and Salads
* Ajvar
* Bread (Leb)
* Heavy Cream (Kajmak)
* Jernikitz Peppers (Turshija)
* Pindzhur
* Shopska Salad (Shopska Salata)
* Thick Jam (Slatko)
* Tarator
* Turkish Coffee (Tursko Kafe)
Main Courses
* Macedonian Chicken Stew (Gjuvech)
* Kjebapchinja
* Meatballs (Kjoftinja)
* Musaka
* Muchkalica
* Pastrmajlija
* Steamed Lamb with Cabbage (Pecheno Jagne so Zelka)
* Stuffed Peppers (Polneti Piperki)
* Stuffed Cabbage Leaves (Sarma od Kisela Zelka)
* Stuffed Grape Leaves (Sarma od Lozov List)
* Selsko Meso
* Tavche Gravche
* Tripe and Entrails
* Trout (Pastrmka)
* Turli Tava
Baked Delicacies
* Baklava
* Burek
* Pogacha
* Zelnik
Deserts
* Rice Pudding (Sutlijash)
işte büle, neyse bekle pazartesi artık.aç kalmayız valla gitsek üsküpe.
Merhaba arkadaşlar....Hatırla Sevgili sağolsun 2 fragmanı da izledim sayesinde...üstelik yok ne zaman çıkacak...yok nasıl izliyecem diye dert etmeden izleyiverdim...pek mes'udum ahali...:img-yes:
Ümmü yengenizi göndermezseniz Makedonya'ya Bedia cadısı da, Mustafa'ya buluverir kısmeti :icon_whis Zaten Pürsıçan'da genç delikanlı yok. Bekarlar ya yatalak, ya babalarının asker arkadaşı ya da Cabbar efendi gibi "2. bahar yaşıyor ömrüm" diye dolaşanlar :hıh O tipler de nedense, hep ilkbaharını yaşayan kuzulara musallat oluyor...Bedia gibi sonbaharını yaşayan birini bulsalar ya...!
Eğer Pürsıçanın görücü kadını olursam bu adaletsizliğe son vereceğiiiim...sevenleri ayırmayacağıııım...ben sizin yingeniziiimm...!!!!
bitanem_61 09-11-07, 23:41 bileniniz yok mu elveda rumeli yi kimin sunduğunu (sponsor olarak)?
Bildiğim kadarıyla sponsoru yok dizinin olsa iyi olurdu ama malesef
bitanem_61 09-11-07, 23:45 Merhaba arkadaşlar....Hatırla Sevgili sağolsun 2 fragmanı da izledim sayesinde...üstelik yok ne zaman çıkacak...yok nasıl izliyecem diye dert etmeden izleyiverdim...pek mes'udum ahali...:img-yes:
Ümmü yengenizi göndermezseniz Makedonya'ya Bedia cadısı da, Mustafa'ya buluverir kısmeti :icon_whis Zaten Pürsıçan'da genç delikanlı yok. Bekarlar ya yatalak, ya babalarının asker arkadaşı ya da Cabbar efendi gibi "2. bahar yaşıyor ömrüm" diye dolaşanlar :hıh O tipler de nedense, hep ilkbaharını yaşayan kuzulara musallat oluyor...Bedia gibi sonbaharını yaşayan birini bulsalar ya...!
Eğer Pürsıçanın görücü kadını olursam bu adaletsizliğe son vereceğiiiim...sevenleri ayırmayacağıııım...ben sizin yingeniziiimm...!!!!
Sizi hala buralardamı görüyom pürsiçana doğru yola çıkmadınızmı bakınız ortalık karışık bir gidip şu işi ele alsanız sevenleri kavuştursanız ne iyi olur
Gitmişken baytar efendiylede tanışsanız belki onunda yardıma ihtiyacı vardır more ek işin kimseye zararı olmaz
oraya gidince bizi unutma haberlerini bekliyoruz
acemicadi_selim 09-11-07, 23:46 2 fragmanida izledim..
hatice ve hasanin dugunu oluor super yhaa nasilda mutlu hatice... :img-blush
mustafa ve vahidede ayri bi komedi .... vahidenin kiskanclik krizleri tutuo iste :D nasilda tekmeledi mustafayi..
alex ve zarime gelincee aglamak istirem yhaa off offf
alex garibim klisede sanirim dua ediyy yardim et bana musluman kiza asik oldum die....zarifede alexden kacio...baytar efendide onun pesini birakki seni unutsun filan dio...sonra alex zarifeyi tutup sofi benim eski nisanlim dio...sonra zarife neseli neseli alexin odasina girio ve orda bi kiz var kanimca sofi(bu arada kafasinda sapka igrenc o sofinin yhaa) bu bakimdan isler tam duzelicekken tekrar bozulacak anlasilan..
ama bence insallah hasanla aticenin dugunu gusel olur bisi olmaz yani muradlarine erirler insallah!!
mustafa ve vahideyi de cok sewiorum walla...ama vahide o kizla mustafanin arasinda bisi olmadigini ogrenir yakinda.. amaa.. bediada mustafaya kiz bulcekmis hihi yeni bi dert!!
msutafada nasilda karsi geliyy cezmi komutana oohh sefaamm olsun :D
Bize fraaaaagman gelmiş üstelik çifter çifter gelmiş:happy0064 korkulu rüyam :icon_whis Bedia Hanım boş durmamış tutmuş başı bağlı tıbbiyelinin başını bağlamaya kalkmış(tahminim Fatma yengeye Zarife'yi ispiyonlamaya gelirken karşılaştığı teyzenin kızına).Bedia Hanım'ın çöpçatanlık işlerinden Mustafa'nın arkadaşı da nasiplenir mi acaba?:character
dizi ekibinden olan aly_73,konuyu acan da o..ben masumum..butun saf duygularımla olayı aydınlatmaya calıstım ama senin de kafa kagıdının bulunmasıyla ilgili kehanetlerinde gerceklesirse hayatta ekipten olmadıgına inanmam!!
huseyin abide mi gorunup kayboldu?!:blink:
dizi de ve ekibinde var bir seyler..kaybolan esyalar ve oyunculardan sonra sadece bazı forumculara gozuken dizimizin muzisyeni!!:img-swoon:img-fie:
yinge korkmaya basladım bu forumda ben..:icon_whis
Seyran ne demek istemişsin anlamış değilim. Korkunç bir hayalet miyim, casper mıyım karar veremedim. Gulyabani miyim? Lütfen bana bir an önce görünüp bir açıklık getirir misin çok sevineceğim kızcem....
Sevgili BlackMamba, yorgan tarihini arastırıyorum ama o kadar yorgancı sitesi olmasına ragmen, bir tanesi bile yorganın tarihçesini yazmamıs. Olacak sey degil yani. Yada yazan varsa da ben mi arada kaçırdım acaba?:(
Yorgan icadıyla ilgili tek cümle geçiyor ama birçok seyin nerede icat edildigine dair fikir veren güzel ve eglenceli bir yazı buldum. Ilerde karsıma soru olarak çıkabilecekler var arasında; önlemimi simdiden alayım bari.:) (Sevgili moderatörlerimizin affına sıgınarak ekliyorum.:img-kiss:)
Insanlık Borcu...
Bugün dünyada hiçbir toplum yoktur ki, kültürünün %10'undan fazlası kendi üyeleri tarafından icat edilmis olsun. Amerikalı antropolog Ralph Linton bu hususu pek güzel belirten bir örnek vermektedir:
"Amerikalı bir vatandas sabahları Yakındogu'da icat edilen ve Kuzey Amerika'da mükemmellestirilen bir yatakta gözlerini açar. Ilk defa Hindistan'da ıslah edilen pamuktan yapılmıs yorganını atar. Yorgan ilk defa Yakındogu'da yetistirilen keten bir çarsafla kaplıdır. Yorgan üzerinde belki bir ince yün battaniye vardır. Yün koyundan elde edilmis olup, yine Yakındogu'da ilk defa evcillestirilmistir. Yatagı düzeltir ve üzerine ilk defa Çin'de icat edilen ipek bir örtü örter. Bütün bu esyalar dokuma olup, ilk defa Yakındogu'da icat edilen bir dokuma tezgahında dokunmustur. Derken, Amerikan yerlilerinin icadı olan mokasenlerini giyer ve Avrupa-Amerika karısımı olan banyoya girer. Hindistan'da icat edilmis olan pijamalarını çıkarır ve Gouller tarafından icat edilen sabunla yıkanır. Sonra tras olur ki bu adet Sümer ve Eski Mısır'da icat olmustur. Banyodan çıktıktan sonra, Avrupa icadı olan iskemleden elbiselerini alır. Asya steplerinde yasayan kavimler tarafından icat edilen pantolonunu giyer. Mısır'da kesfedilen deriden mâmul ayakkabılarını giyer. Ayakkabı aslında Akdeniz uygarlıklarının icadıdır. Kravatını takar ki aslında 17. yüzyılda Croatların [Hırvatların] boyunlarına sardıkları bir esarbın degisik seklidir. Kahvaltıya oturmadan evvel Mısır'da icat edilmis olan pencere camından dısarıya bakar, hava yagmurlu oldugu için, Orta Amerikalılar tarafından kesfedilmis lastikten yapılmıs sasonlarını giyer ve Güneydogu Asya'da icat edilmis semsiyesini alır. Basına Orta Asya steplerinde icat edilen keçeden yapılmıs sapkasını giyer. Kahvaltıdan sonra sokaga çıkar, gazete alır ve Lidya icadı olan bir para verir. Bu is böylece devam eder. Lokantada Çin icadı bir [porselen] tabaktan yemegini yer. Bıçagı çeliktir ki, ilk defa Hindistan'da imal edilmistir. Çatalı Ortaçag Italya'sında, kasıgı ise Eski Roma'da icat edilmistir. Kahvaltıda evvela portakal suyu içer, Akdeniz kıyılarında ilk defa yetistirilmistir portakal, ya da belki bir kavunla ise baslar ki, kavun Iran'da ıslah edilmistir. Ya da belki ilk defa Afrika'da yetistirilen karpuzla ise baslar. Kahve içer, kökeni Etiyopya'dır. Kahveye süt ve seker atar, her ikisinin de orijini Yakındogu'dur. Yumurta yer, kökeni Endonezya'dır. Tavuk orada ehlilestirilmistir.
Derken bir sigara yakar, Amerikan yerlilerinin icadıdır. Gazetesini okur, yazılar Sami harfleridir ve Çinliler tarafından icat edilen ve Almanlar tarafından gelistirilen matbaada gazete basılmıstır.
Derken Yahudi (Hebrew) [Ibrani] kökenli Tanrıya Hint - Avrupa diliyle yüzde yüz Amerikalı oldugu için sükreder.":img-hyste
Kültürel Yayılım
Nephan Saran, Antropoloji,
Istanbul, 1993, Inkılâp Kitabevi, s.194
Kaynak:http://arpej.sosyomat.com/blog/902281
Yoğun günler yaşıyoruz. Ama geç de olsa mesajlara göz atmaya zaman buluyoruz. Yukarıda olduğu gibi. Seyran bizi suçlamış ve yargılaması için kendine baş vurduk. (Ş)e(yr)i(a)tı(n) kestiği parmak acımaz diyorum şeyrancım...
Ama bu mesaj beni çok etkiledi. Nazlhn sen müthiş bir şeyi ortaya koymuşsun. Günümüz millet ve milliyet tartışmalarının ırkçı boyutlara varan ülkeleriyle varmayan ülkelerinin ortak konusu. Ve %100 amerikalıyım diye dua eden bu kişi gibi %100 bir şey olduğunu iddaa eden insanların dualarıyla çınlarken gök kubbe, ben bunu düşündüm nazlhn... İnsan olarak hayatımızı mağaradan bugünlere getiren tüm millet ve dinlerden kaşif, bilim adamı, mucit hepsine yürek dolusu teşekkürler. Ayrıca nazlhna da...
zeynepsudem 10-11-07, 01:33 İyi Akşamlar Sevgili Forumdaşlarımbye
Sıla' yı izliyorken fragmana rastgeldim:happy0064 Sizlerle paylaşmak istiyorum..
Hasan... Ramiz Babanın süt güğümünü kazara deviriyor, sütler yere dökülüyor:img-wink:
Cabbar... Ramiz' le Hasan' a; fukara halinizle nasıl düğün yaparsınız.. diye dalga geçiyor:img-pilot
Ramiz Ona kızdığı için, haftaya düğün yapıyoruz... diye bağırıyor:happy0064
Ramiz Fatma' ya; Bedia' ya söyle de Mustafa' ya kız bulsun Onu da everelim..:img-hyste diyor..
Düğün dernek kurulmuş, Hasan ve Hatice çok mutlu halaylar çekiliyor:img-clapp
Dimitri adamlarına; köylere baskınları artıracağız.. :img-pilot diyor..
Sanırım Pürsiçan' a baskın yapacaklar:img-pilot düğün dernek, ortalık karışacak sanırım:icon_sorr şu düğün ağız tadı ile bitse de; Hasan ile Hatice mutlu olsalar artık dimi:img-icecr
Seyran ne demek istemişsin anlamış değilim. Korkunç bir hayalet miyim, casper mıyım karar veremedim. Gulyabani miyim? Lütfen bana bir an önce görünüp bir açıklık getirir misin çok sevineceğim kızcem....
Abicim, Mamba bu aralar dizideki, kaybolan karakterleri araştırıyor...davulcu kayıp, iki arabacı kayıp, Fatma annenin de gaipten gelmiş bir şalı var :img-fie:...sen de aşağıda görünüp kaybolunca...korktu zahir...:icon_whis
Biz çok talepkar bir forum olduk bugünlerde...herkes yorum yazsın...dizinin yayın saati 20.00'ye alınsın...forumumuz ana sayfaya taşınsın...Fatma anne türkü söylesin...benim de Pürsıçan'a tayinim çıksın (:img-icecr)...hepsi bu kadar...(kimse bize aldırmıyor ama susmayacağız...:img-yes:)
Hakkaret Kanal ATV, bizimle dalga geçer gibi, bu hafta Elveda Rumeli'yi 22.10'a almış...25 dk. daha geç yani...ölür müsün...öldürür müsün...:img-banne
İyi Akşamlar Sevgili Forumdaşlarım
Sıla' yı izliyorken fragmana rastgeldim:happy0064 Sizlerle paylaşmak istiyorum..
Hasan... Ramiz Babanın süt güğümünü kazara deviriyor, sütler yere dökülüyor:
Cabbar... Ramiz' le Hasan' a; fukara halinizle nasıl düğün yaparsınız.. diye dalga geçiyor
Ramiz Ona kızdığı için, haftaya düğün yapıyoruz... diye bağırıyor
Ramiz Fatma' ya; Bedia' ya söyle de Mustafa' ya kız bulsun Onu da everelim.. diyor..
Düğün dernek kurulmuş, Hasan ve Hatice çok mutlu halaylar çekiliyor
Dimitri adamlarına; köylere baskınları artıracağız.. :img-pilot diyor..
Sanırım Pürsiçan' a baskın yapacaklar:img-pilot düğün dernek, ortalık karışacak sanırım:icon_sorr şu düğün ağız tadı ile bitse de; Hasan ile Hatice mutlu olsalar artık dimi:
Zeynepsudem, ben de Hatırla Sevgili'yi izlerken rastladım fragmanlara...Ramiz babam yine çok tatlı...düğünde kızyla oynamasına bayıldım :img-in_lo En büyük korkum düğünün baskınla bozulması..:img-fie:
Olumlu düşünürsem; Ramiz babamın tütün deposu mu var ki bassınlar diyorum...hem düğün kalabalık, çete gece herkes derin uykuda iken saldırıyor (yani şimdiye kadar böyleydi)...sonuç düğünü basmazlar...:img-yes:
Olumsuz düşünürsem...sırf olay çıkarmak için...Mustafa'ya olan garezlerinden yapabilirler...:icon_sorr Daha da olumsuz düşünürsem Cabbar ya da komutan Cezmi bile örgütleyebilir böyle bir baskını...(bkz. illa ıskalamak isteyen forumcu..)
Yani senaristimin vicdanına kalmış durumdayız....Biz yine de secret yapalım..ya tutarsa...:img-wink:
Beyaz Kız, çok güzeldi...yüzü mutluluktan ışıl ışıldı :img-in_lo Başında da kırmızı duvak var idi (hani merak ediyordum ya...e rahatladım şimdı..)
Hasan'ın zıplaya zıplaya "sütçi...sütçi..." deyişi ve sütleri dökmesi :img-hyste Pürsıçan'da emlakçılığa mı başlasam acaba...Hasan'a acil dükkan bulmalıyız...yoksa yakın zamanda Ramiz baba ve ailesi aç kalacak...:icon_whis
Merhabalar...
Sevgili alisercan abi hosgeldin. Merakımızdan bakmadıgımız yer kalmadıgından arada böyle güzel seyler de buluyoruz iste. Ve ben biliyorum ki, güzellikler paylasıldıkça anlam kazanır.;)
Kanal karıstırırken atv P.tesi diye giris yapınca tete böyle bakakaldım hemen.:) Dügünlü olanı gördüm. Çeteciler kalabalık bir sekilde baskına gidiyordu. Ya içim bir tuhaf oldu. Simdi biz dizi diye izliyoruz, basrol kahramanlarımızın hemen ölmeyecegini biliyoruz ama gerçekte o baskınlar sonucu hayatını kaybeden 100 binlerce insan aklıma geldikçe bana bir haller oldu.:( Bu bölümü hangi ruh haliyle izleyecegimde belli oldu böylece. Bir de yanılmıyorsam fragmanda Hatice ve Ramiz'in yüzü asıldı. Dügüne baskın yapılırsa eger, ben 8. bölümü bıraktım 9. bölümde neler olacak diye meraktan çatlamaya basladım.:D
Sevgilerimle.bye
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatük'ü ve silah arkadaslarını saygı ve rahmetle anıyoruz.
Ruhunuz sad olsun.
http://img401.imageshack.us/img401/9389/mustafakemalataturkbefokr0.th.jpg (http://img401.imageshack.us/my.php?image=mustafakemalataturkbefokr0.jpg) http://img401.imageshack.us/img401/7595/ataturkwithmembersofparwn8.th.jpg (http://img401.imageshack.us/my.php?image=ataturkwithmembersofparwn8.jpg)
(NOT: Atatürk'le ilgili bilgileri daha sonra ayrıntılı olarak ekleyecegim.)
Arkadaşlar,
Volvox, fragmanı y..be'da kendi sayfasına eklemiş. Sayfasının linki de profilinde Anasayfa olarak var.
İzleyemeyen arkadaşlar izleyebilir oradan. Çok teşekkürler volvox
absolutelycandy 10-11-07, 09:52 İki fragmanı da Volvox eklemiş. Sayesinde izledim. Çok teşekkürler Volvox.
Cabbar'a sağolasın diyesim geldi. Ne yapıp ne ediyor Hasan&Hatice'nin işini kolaylaştırıp hızlandırıyor :img-pilot İşte yine kızdırmış Ramiz Baba'yı düğün bir hafta içinde oluveriyor.
Hasan çocuklar gibi şen. Beyaz Kız ne kadar güzel bir gelin olmuş. Kırmızı duvağı da ne yakışmış :img-in_lo Düğünde baba kız oynadıkları sahneye bayıldım.
Ramiz Baba'nın "daha dün kucagımda oynadigim kızım bu mi" diyen sesiyle Fatma Anne'nin ağlayan yüzü mendilleri hazırlayın der gibi :icon_cry:
Zarife&Alex önce barışmış (Zarife, Alex'in yanına gittiğine göre), sonra kapışmış (Zarife, Sofi'yi görüp ağlayarak uzaklaşıyor, Filiz Ahmet :good:) sonra yine barışmış (Alex tutmuş kollarından kesin olarak anlatıyor durumu) :img-in_lo
Baytar Efendi'nin "bırak O'ni unutsun seni" sözünün ardından Sofi'yi görmek, O'nu çağıranın Baytar Efendi olduğunu düşündürttü bana. Ümmü Yinge hazır gidiyorken bu konuya da bir el atarsın di mi :img-wink:
Zaten Bedia da iyice fazla olmaya başladı. Şimdi de Namik'e kız bulma derdine düşmüş :img-cool2
Namık ile Alex dertleşiyor galiba imkansız aşkları üzerine. Damat adaylarının yakın iletişimde olması benim çok hoşuma gidiyor. Ayrıca Mustafa'nın, Ramiz Baba'ya laf eden Cezmi Komuta'na "ağır ol" çıkışmasını çok beğendim.
Hasan Kalfa o "sütçi sütçi" diyen koşuşuyla :img-hyste satışları artırıp devirdiği sütlerin zararını yokedebilecke mi bakalım :)
Bana eşkıyalar düğünü basmıyor gibi geldi. Başka bir köye gittikleri görüntüyle düğün sahnesi montajlanmış sanki. Yahut ben öyle görmek istediğim için öyle düşünüyorum :bilmim
Belki çete o gece baskın yapacaktır. Düğün esnasında baldız, Mustafa'ya ulaşır yine.
Bu arada fragmandaki montajları ben çok beğendim. Özellikle Zarife'nin koşarken görüntüsünün kaybolup zarifçe oynayan Hatice'ye geçtiği kısma.
Çok güzel bir bölüm bizi bekliyor :img-icecr
acık sözlü 10-11-07, 10:40 gectiğimiz 7. bölümle ilgili yorun yazamamıştım ancak şunları söylemek istiyorum
dizi gercek temposunu ve konusunu bulmaya başladı diye düşünüyorum..bayan izleyiceler hernekadar dizideki aşklarla meşklerle daha keyfli izleselerde bana göre bu dizi o dönemde ciddi anlamda yaşanmış dramları anlatmalı vede bunu sinyallerini bu buölümdeki köy baskınlarıyla bir parçada olsa göstermeye başladı..o sahneleri cok beğendim ve heycanla izledim...ancak genede ben buralrda isyan cıkartıcak olan bo bulgar cetesinin cok yetersiz oldugunu düşünüyorum...15 kişi ile olmaz bu işler ,cezmi komutan karakteride ramiz amcadan laf yiyecek kadar hafif bir adammı oda ayrı..koca osmanlının komutanlarından sonucta o bölgede ama ramiz bağırıp çağrıyo adama...
mustafa karakterinin gidişatını çok beğendim ,ordaki halka öle bir kahraman ihtiyacı vardı...olayın boyutlarının daha dramatik boyutlara ulaşması dizinin reytnglerinide seyir zevkinide artıracaktır ...
iki fragmanıda izledim.
ramiz aga düğünde kızı atice ile ne güzel oynuyo herkes çok mutlu düğünde ama dimitri ve çetesi zehir etmez inşallah.
vahide mustafaya nasıl vuruyo çuk komik heralde alexe ben vahideyi seviyom diyo alexte bende zarifeyi seviyom diyo.
zarife alxten kaçarken nasılda üzgündü :(ama daha sonra barıştılar zarife yanına gittiğine göre ama o kızla alexi üle görünce yine bozulcak(o kız büyük ihtimal sofi heralde)daha sonra alexin zarifeyi tutup kesin bi ifade ile sofi benim eski nişanlım demesi çok güzeldi orada tekrar barışırlar inşallah...
yine çok güzel bi bölüm bizi bekliyo pazartesi gelsede izlesek;)
Ulu önderimiz Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum..
Fragmanları siteye ekleyerek bizleri meraktan kurtaran Volvox ve Acemicadı_selim arkadaşlarıma teşekkür ederim..
Bırak oni,unutsun seni..
Ne sülersin be Baytar amca...Yaktın beni...Seven umutsuzda olsa bülemi sülemen lazımdir...Ah Zarifemin ağlayışı yüreğimi yaktı..Kokona Sofi midir more Alex'in ellerini tutan,ne işi var more bu kadinin burada...
Beni ilgilendiren kısmı Alex ve Zarife olsa da yine güzel bir bölüm olacağa benziyor..Bu arada Cuma günü isteklerimizi sıralarken yöreye uygun adetleri olan düğün görmek istyorum diye belirtmiştim.Bu isteğim yerine geldiği için mutluyum.:happy0064Tabii düğün sonunda Fatmacıgim üzülecek gibi ..
Acaba düğüne Alex'de davetli mi?Zarifem çok güzel oynuyordu..
bitanem_61 10-11-07, 11:33 Bedia için üzülen forum kişisi :img-cray::img-cray::img-cray:
zavallı kadının asli görevi olan çöpçatanlık ramiz babanın ailesi tarafından yavaş yavaş yıkılıyor haticeyi evlendirecekti olmadı namıka kız bulacak kesin olmaz bu bedia nın adı çıkmaya başlar yakında :img-yes::img-yes: eski sükse si kalmaz garibin ne yapsın aç kalmasın bari kendine birini bulsa :icon_whis:icon_whis
düşiniyim
düşiniyim alalhım gene düşiniyrim
tamam buldum cabbar olsun :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Fragmanda Aleks'in eski nisanlısı olacak kızı çok aradılar mı acaba? Ben daha güzel birini beliyordum oysaki. Kesin bir oyun vardı isin içinde, Aleks'te ögrenince nisanı atmıs olmalı.:img-pilot (Hemen komplo teorilerim hazır gördügünüz gibi. Çok mu dizi izliyorum nedir?:))
Vahide, Mustafa'ya tekmeyi iyi geçiriyor. Mübarek eli dursa ayagı durmuyor. (Ya birde su Berrak'ı yazmasız göstermesinler lütfen. Saçları kabarık oldugu için çok papaz kafalı duruyor.:img-hyste)
Hatice'nin gelinligi niye beyaz renkte? O zamanlar beyaz gelinlik var mıydı acep? Hemen bir yerleri karıstırmam lazım...
bende fragmani izledim sonunda sevgili nzlhan sayesinde
evet bendece hic acmasinlar berrak in sacini cok kabarik kicik diriyo yazma cok güzel yakisiyo ona
hehehe vahide tekmeyi gecirdi kickanmaya basladi mustafayi
zarife agliyodu fragmanda alex le eski nisanlisini gördü ondandir
yani bence yillar gecerse gecsin adetlerimiz degismez hep beyaz gelinlik vardir diye düsünüyorum
ayyy dügünü basacaklar o dimitri ve adamlari uff ne kadar kiciklar ya insallah kötü bisey olmaz
bu bölümde kaymakamla meryem nasil bakisti öyle kaymakamin gözü var meryemde. meryemde ayni öyle cok yaisirlar cok güzel bir cift olurlar bence alex zarife meryem kaymakam hepsi güzel el ele güzel bir halay cekseler insallah bekliyorum böyle biseyy
fragman için teşekkürler sevgili volvox
yine çok güzel bir bölüm bizi bekliyor
asanımız biraz sakar olmasa ...koca süt damacanasını elinden kaydırıverdi..
ahh asan ahh..!!:img-wink:
sonunda hasan ile hatice muradına eriyor yani inşallah:icon_whis
düğünümüz var dostlar.. ne güzel oynuyordu hatice.
.dağ eşkiyaları düğünün en güzel anında umarım düğünü basmazlar.
bedia'nın işi arabuluculuk galiba... herkese koca arıyor.. şimdi sıra namıkta. ramiz ağa söylediğinde vahidenin hali çok kötü oldu
bakalım bu bölüm nelere gebe bekleyip göreceğiz umarım vahide ile namık aralarındaki sorunları hallederler:img-yes:
not: bu bedia evlimiydi:img-wink:
Gelinlik Tarihi
Eski Roma'da gelinliklerin rengi sarıydı. Gelinler yine sarı renkte peçe takıyorlardı. Peçe evli ve bekar kadınları ayırt ediyordu. Ortaçağlarda ise gelinliğin rengi üzerinde pek durulmadı. Kumaşın kaliteli ve gösterişli olması daha önemliydi. Herkes en iyi elbiselerini giyiyordu, renk de herkesin kendi tercihine göreydi.
Beyaz gelinlik adetinin yaygınlaşması 16. yüzyılda olmuştur. Bu yıllarda kraliyet ailesi gelinlerinin gümüşi renkte gelinlik giymeleri gelenekti. Kraliçe Viktorya bunu reddetti ve beyaz gelinlik giymekte ısrar etti.
Bundan sonra İngiliz ve Fransız yazarlar, beyaz rengin masumiyetin simgesi olduğu konusunu işlemeye başladılar. O dönem ahlakına göre bekaret evliliğin vazgeçilmez koşulu olduğu için beyaz gelinlik adeti tuttu. Evlenirken beyaz giysi giymek genç kızların bekaretlerini topluma ilan etmelerinin vasıtası oldu.
Gelinlikle ilgili bazı batıl inançlar da var. Bunlara göre gelinin gelinliğini bizzat kendisi dikmesi, damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesi, gelinin gelinliği düğünden önce giymesi uğursuzluk getiriyor.
Söz evlenmeden açılınca evlilik yüzüğünden de bahsetmek gerekiyor. İnsanların evlenince yüzük takmaları eski Mısırlıların inançlarına dayanıyor. Milattan 2800 yıl önce Mısır'da yaşayanlar dairenin veya halka şeklindeki cisimlerin, başlangıç ve bitiş noktalarının olmaması nedeni ile sonsuzluğu temsil ettiklerine inanıyorlardı. Yüzük evliliğin sonsuza dek süreceğini simgeliyordu. Sonra bu inanç ve adet Romalılar vasıtası ile iyice yaygınlaştı. Kazılarda o devirlere ait çok ilginç evlilik yüzüklerine rastlanılmıştır.
Evlilik yüzüğünün sol ele ve sondan bir önceki parmağa takılmasının sebebi ise modern tıbbın gelişmesinden önceki devirlere ait yanlış bir insan anatomisi bilgisidir. O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizde bu parmaktan başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Böylece buraya takılan yüzükler evli çiftin kalben bağlılığını simgeliyordu. Gerçi şimdi damarların nereden gelip nereye gittiği biliniyor ama bu da bir adet olarak kaldı.
GELİNLİGİN TARİHİ
GELİNLİK nedir, kadınlar neden gelinlik giyer, Gelinlik kim tarafından ve nasıl çıkarıldı? Gibi sorular insanın aklına gelir. Gelinlik ilk olarak Türk toplumundan dünyaya yayılmış bir gelenektir. Ortaçağ Avrupa'sında Katolik ve Hıristiyan olan toplumlarda kadınların geneli kapalıydı. Çalışan kadınların bir bölümü açıktı. Avrupa'da evlenecek genç kız veya kadın yeni aldığı kıyafetiyle birlikte, kiliseye gidip evlenirlerdi. Bazen bu kız kapalı da olurdu açıkta olurdu. Genelde dinlerine aşırı derecede bağlı olan Katolik ve Hıristiyan kadınlar kapalı olurlardı. Türkler oba sistemiyle yaşayan bir topluluktu. Sürekli gezgin oldukları için her türlü kültürü ve yeni gelişmeleri anında bünyesine alırdı. Eski Türklerde din öğeleri hiçbir zaman baskı etkisi olmadığı için gelenekler ön plana çıkardı. Oba sisteminde evlenecek gelin, güzelce giydirilir ve kırmızı bir tül (Kırmızı tül bakireliği, temizliği, namusu ve baba evinden çıkmayı simgeler) ile başı kapatıldıktan sonra damat tarafından at üstünde alınırdı. Kızın başı düğün bitip evine gelene kadar açılmazdı. Türkler yerleşik hayata geçtikten ve Müslümanlığı kabul ettikten sonra, bu geleneği Arap topluluğu almıştır. Daha sonraları İpek yoluyla tüccarlar Çin'den ipek türü kumaşlarla bu hat zenginlenmiştir. Avrupa'dan gelen gezginler ve sanat adamları Türklerde ki bu geleneği kendi ülkelerine taşımıştır. Avrupalı bu gezginler kendi ülkelerindeki avam kamarasında (zengin ve seçkin insanların bulunduğu topluluk) anlatırlar. İlk başta saten ve ipek kumaşlarla yapılan gelinlik daha sonra da beyaz tülle yapılmaya başlanmıştır. Avrupa beyaz gelinliği benimsedi ve gelinliğin evlenecek kadının düğün gününde onun temizliğine, masumluğuna ve yeni bir hayata güzel girmesini vurgu yapacak bir unsur olarak algılandı...
Türkiye’ye ilk gelinlik II. Abdulhamid zamanında Avrupa’da bir düğünde ilk kez bir gelinin üzerinde bembeyaz giysiyi gören prensesin de bu kıyafetin aynısını kendi düğününde giymek istemesi ile oldu.Beyaz kumaştan gelinliği ilk kez 1898'de Kemalettin Paşa ile evlenen II. Abdülhamid'in kızı Naime Sultan giydi. (Türk toplumunda düğün kıyafetinde geleneksel olarak kırmızı kullanılırdı. Medeniyetin beşiği Anadolu’da çok renkli ve nakışlarla işlemeli geleneklere bağlı gelinlikler hâlâ var.) Daha sonra bu evlenme türü İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların uygulamasıyla birlikte kentlerde yaşayan Türklere kadar ulaştı.. Böylelikle gelinlik yaşantımıza kadar girdi.
OSMANLI'DA GELİNLİK GELENEĞİ
TÜRK giyim ve kuşamın uzun geçmişi, yayıldığı geniş coğrafi alan, kültür etkileşimi ve inanç sistemlerinin etkisi ile oluştu. Osmanlı İmparatorluğu'nda 19. yüzyıl başlarından itibaren üçetek ve dörtetek denilen elbiseler giyinilmeye başlanmıştır. Bu entarilerin yanında torba şalvar ile sim işli cepkenler ve bellere bağlanan, iki ucu işlemeli kuşaklar zarif ve rahat bir kıyafet oluşturmuştur. İçlerine kol ağızları ve yaka kenarları oyalı bürümcük veya ipekli kumaşlardan gömlekler giyinilmekteydi. Kadife veya atlas üzerine dival işi tekniğinde sırma ve sim işlemeli bindallı elbiseler kına gecesi gibi özel günlerin vazgeçilmez giysileridir. Avrupa ile gittikçe artan ilişkilere bağlı olarak 18. yüzyılda İstanbullu kadınların Avrupa'dan ithal edilen kumaşları yer yer geleneksel giysilerin yapımında kullandıkları ve 19. yüzyılda üçetek ve şalvar gibi geleneksel kesimi bırakarak, özellikle Paris modasının etkili olduğu kıyafetler giyindikleri görülmektedir. Vücuda oturan korsajlı kesimler, kabarık uzun kollu bluzlar, uzun fırfırlı etekler geleneksel entarilerin yerini almıştır. Eldiven, ipekli çorap, yelpaze, şemsiye gibi aksesuarlar bu giysileri tamamlamaktadır. Bu değişim içerisinde tüm dönemlerde kadının en önemli tören giysisi hiç kuşkusuz gelinlik oldu.
Gelinlik için seçilen model, renk, kumaş değişse de amaç hep aynı kaldı. Osmanlı geleneği gereği, simli, pullu, işli giyinmeleri ayıp sayıldığından genç kızlar genellikle sade elbiseler giyerdi. Kadınların süslü giyinebilmelerinin yolu evlilikle başladığından, ilk gösterişli elbise olan gelinlik her zaman önemli bir giysi oldu ve gelinin diğer kadınlardan farklılığını belirtmesi açısından da önemsendi. Gelini diğer kadınlardan farklı kılan, gelinliğin yanı sıra gelinliği tamamlayıcı gelin başı, duvağı ve aksesuarlarıydı.
Dönem modasını yansıtan pahalı kumaşlardan yapılan gelinlikler gösterişli ve süslüydü. Saray, hanedanlık rengi olarak kırmızı rengi benimserken, halk kırmızının yanı sıra mor, mavi, pembe gibi canlı renkleri tercih ediyordu. Gelinin yüzünü örten duvak hep kırmızı oldu. Daha önce de belirttiğimiz gibi, 1870'lerden sonra Batı etkisiyle daha açık renkte gelinlikler giyilmeye başlandı. Beyaz kumaştan gelinliği ilk kez 1898'de Kemalettin Paşa ile evlenen II. Abdülhamid'in kızı Naime Sultan giydi. Sarayda başlayan ve zamanla yaygınlaşan beyaz gelinlik 20. yüzyılda artık vazgeçilmez oldu. Osmanlı devrine ait kadın giyimi ve gelinliği, yaşanılan hayat tarzına paralel saray, şehir ve kırsal kesim gibi grupların kendilerine özgü kuralları, gelenek ve göreneklerine göre kullanılan değişik boya, dokuma, işleme ve modellerle zenginleşti.Osmanlılarda düğünün kaç gün süreceği, evlenenlerin sosyal statülerine göre değişim göstermekteydi. Düğünün her gününde farklı bir kıyafet giyilirdi. Kına gecesinde ve gerdek günü için farklı kıyafetler, gerdek ertesinde ise, 'paçalık' tabir edilen bir kıyafet giyilirdi. Kadınların başlıca giyim eşyaları şalvar, hırka, gömlek, entari ve kaftanlardı. Şalvarla giyilen entariler Türk kadın giyiminin en eski örneklerini teşkil eder. Peşli entari, belden aşağı doğru etek kısımları genişletilerek biçimlenir. 18. yüzyıl başlarından itibaren bu entarilerin yaka açıklığı, kol kesimi, etek boyu, elbisenin bedene oturması gibi model değişiklikleri, 19. yüzyıl ortalarına kadar etkili oldu. 19. yüzyılın başlarında üç etek ve dört etek denilen modeller gözde oldu. Üç etekler yanları yırtmaçlı, önü açık, belden birkaç adet düğmeli, boyu yere kadar entarilerdir. Üç etek 1875'lere kadar etkiliydi ve kırsal kesimlerde 20. yüzyıla kadar kullanıldı.
Kaynak:http://www.evlilikler.com/gelin/gelinlik.tarihi.php
fargmanını yeni izledim ayy bu alex ve zarife hiç birleşmedi valla en çok onlara üzülüyorum yha nedir bu alex in eski nişanlı işi gitsin o aradan gitsin yha tek alex de değil mustafa ile vhide arasına bir kadın giriyor ama hangisi yani onunda mı eski nişanlısı bilemiyorummmm:img-yes:
fragmandaki kız sofi sanırım lakin bu sofi hiç de kaymak gibi değil. bu baytar efendi hem bunamıştır, hem sagırdır hem de kordur.her iki fragmanda çok güzeldi. düğün sahneleri umarım uzun uzun olur. mustafa ile alexin konuşmasını da merakla bekliyorum. bu bölümü tamamen merakla bekliyorum ya.
fragmanları az önce nette izledim ya bi sevindim bi üzüldüm hadan yine sakarlık peşinde yandı ramiz ve alex ve zarife ne olacaklar ya birleşmeleride zor sofimi nedir o geliyo sanırım mustafa ve vahide onlarınki daha karışık yalnış anlamalarla gidiyo hadi bakalım daha neler izliycez ama düğünün sonu iyi olmıycak gibi gözüküyo çeteler yine iş başında bizimkililerden uzak dursunlarda
arkadaşlar az önce atv haberde Atatürk'ün gençlik aşkı elena haberi vardı ve makedonyada roportaj yapılmış ve röportaj kiminle dersiniz Ertan Saban.
Yani Ertan Saban anlatıyo bilgi veriyo ve maalesef ben kaydedemedim.
eğer kaydeden arkadaş varsa bana msn aracılığı ile yollayabilir mi ?
mavigece07 10-11-07, 20:00 2.framanı izlediiim :happy0064
ramiz in bedia sana kız buldu deyince Mustafa çok tatlı tepki gösteriyo bayıldım yaa :img-blush...
Mustafa elini sallasa ellisi bea :D bedia ya ihtiyacı yokki :P...Ya ben Gülçin Şantırcıoğlunu çok beğenmeye başladım...Çok tatlı ya :good:...ilk zamanlara nazaran rolüne iyice alıştı bence..
Selam herkese,
Her iki fragmanı da izledim.
Düğünü bana kalırsa çeteciler basıyor. Aticemin mutlulugu yine yarım kalıyor.
Vahide artık iyice Mustafa'yı kıskanıyor. Bulgar kızın bence köy baskınlarının engellenmesinde büyük rolü olacak ve Vahide olayları tam olarak anlayana kadar onu kıskanmaya devam edecek.
Bu arada Dimitri ya yaralanmadı ya da çok hafif yaralanıp hemen iyileşti baskınlara devam ediyor.
İstanbul'dan gelen kişi tahmin ettiğimiz gibi Mustafa'nın kimliğini gizledi. Hatta Ramiz ve Mustafa öyle rahatlamışlarki komutan Cezmi'ye kafa tutabildiler. Demek ki karşılıklı atışmalar, entrikalar giderek artacak.
Gel pazartesi geeellll.
Sevgiyle,
demek gelmiş özet. teşekkür ederiz efendim eklediğiniz için. açıkçası fragmanların yanında ek bir şey söylemiyor ama.yalnız ikinci fragman muhteşem. atv de durdu durdu coştu, iki fragman birden.merakla bekliyoruz.
valla bilemedim. belki bu hafta reytingleri fena gelmediğinden yayınlamamıştır. ama pazartesi haberlerden önce yayınlanabilir.yalnız bu haftaki bölümün illaki tekrarını isteriz, çok güzel olacağa benziyor. fragma sonunda yüzler asık, özellikle aticenin, bakalım neler olacak.
maalesef ben de izleyemedim, izlemeyi çok isterim. en azzından izleyen arkadaşlar nelerden bahsedildi kısaca bilgi verebilirler mi?
atv haberde atamızın gençlik aşkı elena ile ilgili bi haber vardı heralde haberin çekimini makedonyada yapmışlar ve o dönem Atatürk ve Elena arasında yaşananları, birbirlerine söylediklerini anlatıyodu bu aşk hakkında bilgi veriyodu
bide elenanın evinin önündeydiler o dönem atamız elenayı istemiş ancak ailesi vermemiş ve atamız elenaya" seni herşeyden çok fakat gururumdan az seviyorum" diyip gitmiş elenada evinin balkonuna kırmızı bi mendil takmış ve bu mendil burda durduğu sürece bilki ben burdayım yoksa bilki bende yokum demiş böyle bi hikaye anlattı Ertan Saban çok güzeldi ben pek anlatamadım ama çok güzel bi haberdi keşke çekebilseydim de paylaşabilseydim...:(
hakikaten çok duygulu bir hikaye, Atamız yine özlü söz olacak bir kelam etmiş,her anısı ne bileyim hayat bilgisi kitaplarında olan, Türkçe kitaplarımızda olan her anısı gibi. teşekkür ederim geçtiğin özet için.lakin ertan sabanın ağzından dinlemek isterdim.
arkadaşlar elveda rumeli nin sponsoru kim acaba?
Günaydın arkadaşlar bye
Ne kaa güzel bir gündür büle...yeni bölüme bir gün kalmıştır sadece...:img-yes:
night-quarter arkadaşım tek kelimelik mesajlar yazmak yasaktır hele hele ana sayfaya geçmek isteyen forumlar için, kesinlikle yasaktır...Berna görürse siler...haberin olsun :img-wink:
Elveda Rumeli'nin sponsoru yok bildiğim kadarıyla...:icon_sorr
fırtınAyse 11-11-07, 11:33 dikkat dikkat sıcacık haberlerim var (umarım eklenmemiştir)
öncelikle Gülçin Şantırcıoğlu nun başlığını bulamadığım için buraya ekledim Yumurta adlı yeni çıkan sinema filminde GÜL rolu ile karşımızda ay görünce şoke oldum çok güzeldi (umarım yanlış değildir; kataluğunda da yazıyodu ama...)
ve elveda rumeli bugün 16:30 da tekrarı var izleyemeyenler için (ben:))
ve bir gazete haberi ( ucundan bir ilgisi var )
II. Abdulhamit`in Saray Ressamıydı
1854`te İtalya`da Masi`de doğan Fausto Zanaro, Elisabeth Pante ile 1891`de istanbu`a geldi. 1892`de evlendiler. Suluboya tabloları beğeni toplayan Zanaro, Osman Hamdi ile tanıştı ve sanat çevresinin içine girdi.
Fausto Zanaro, 1896`da bir gün Galata Köprüsü üzerinde geçit yapan Ertuğrul Süvari Alayı`nı gördü ve bu gösteriyi çok beğendi; her cuma günü buraya gelerek geçidi izledi ve sonunda bu töreni resmeden ayrıntılı bir tablo yaptı. Bu tabloru görüp çok beğenen II. Abdülhamid kendisine "SARAY RESSAMLIĞI" unvanını verdi. 1905yılında II. Abdülhamid, ressamdan İstanbul`un Fethi`nin tasvir eden tablolar yapmasını istedi. Zonaro`nun bu tabloları da çok beğenildi.
31 Mart Ayaklanması`ndan sonra II. Abdulhamid devredildi ve Abdülhamid`in kadroları tasfiye edilmeye başlandı. Zonaro`ya da Ekim 1909`da saray ressamlığı unvanın kaldlrıldığı bildirildi. O da 20 Mart 1910`da ailesiyle birlikte İstanbul`u terk etti. 1929`da, 74 yaşında San Remo`da vefat etti. Saray ressamlığı süresince İstanbul yaşamına dair pek çokı tablo yaptı. Domabahçe Sarayı`ndan çalınan sulu boyada onlardan biriydi.
yazının yanında II. Abdülhamid`in resmi var ama ekleyemiyorum :(
kaynak: hürriyet gazetesi
atv haberi pek izlemem ama kısmet işte, dün izleyecegim tuttu....ERTAN SABAN ı görünce aaaaa aleks dedim ...dizi dışında onları bir yerde görmek çok güzeldi....:P(benim de şansıma tutuldugum hiç bir dizinin oyuncuları magazinel degil :) )
ikinci fragmanı da az önce gördüm yalnız sadece sonunu gördüm galiba....
zarife aleksi sofiyle görüyor...
zarifemize aglamak yakışmaz ama...o hep gülmeli...:icon_sorr
6 ay sonrada sofinin gelecegi tutmuş...:icon_evil
ilk defa elveda rumelinin sitesine ugradım ...orda zarife için
Evin en küçük kızı. Sevimli ve komik bir kız. 18 yaşında. Babasının en düşkün olduğu kızı Zarife.
diyor...ramiz amca zarifeyi yanından ayırmıyor....inegini falan ona güveniyorda bende hep evin küçügü ya...ayak işlerini ona yaptırıyor diye düşünüyordum....:icon_whis
ki fatma ana da kızlarına ''beyaz kızım (hatice),asker kızım(vhide),benim kızım(zarife)'' diyor ...
zarife başdan beri dizimizin göz bebegiymiş te benim haberim yokmuş...
hani hayatımız magazinel oldu ya....hande ve berrak olunca nedense dizinin esas kızları onlar sandıydım...:img-blush
zarifeyle ilgili jetonum geç düşsede jetonumun düşmesine sevindim.:P
evet zarifeyle ilgili yorumu ben de okumuştum. bölüm fotoğraflarına bakıyordum da sofi olması muhtemel hanım kızımız da pek süslü püslü birşeymiş. baytar amcamın dediği gibi pek öyle kaymak gibi sütlaç gibi birşey değil ama, şapkası falan. hani zarifeyle ikisi aynı karede baya zıt birbirine. tıpkı fatma annemle mahpeyker hanım teyze gibi zarifeyle sofi.
yalnız muhtemel yanlış anlamada olup, hanım kızımız alexin bir akrabası vs de olabilir. yalnız zarife çok içten ağlıyordu koşarken.
karafirtina 11-11-07, 13:34 ya millet girdim su malum siteye gozlerime inanamadim 2 tane FRAGMAN dedim bu atv sasirdi herhal 2 framgna yayinlamis tabi isime geldi ay dugunu bascaksalar bu aticeyle asan gene kavusamayacak
MUSTAFAyada yuh yan ikizi resmen iceri cekti yani tam yanlis anlasilacak durumdur dogrusu baksaniza vahide nekaa kizmis
zarifede gercegi tam ogrendi alexi bir KIZ la basti, bence kardesi falan cikcak o kiz
neysem size iyi yorumlar:img-wink:
Bir kadın vardıya devamlı birilerine kız buluyo veya kızlara koca buluyor o kadının adını şimdi unuttum :bilmim ama fragmanda izledim bu seferde Mustafa'ya kız bulacakmış :icon_sorr O gitsin ilk önce kendine koca bulsun :icon_evil
Hatice ve Hasan nihayet evlenecekler ama Dimitri dokuz canlı Dimitri düğünü basacak (ya bu Dimitri vurulmamışmıydı benmi yanlış gördüm):icon_whis
evet bedia dan bahsediyorsun, bakalım daha kimlere el atacak bedia.ama bilmiyorki mustafanın başı bağlı sayılır. alex gece gelip cama taş attığında, atice bakıp asan olmadığını görmediğinde ve o zaman mustafadır diye neden dediki?yoksa atice anladı mı aradaki kıvılcımı?kızlar heüz irbirleriyle konuşmadılar sanırım alex ve mustafa hakkında?
~*~NaR-ı GüL~*~ 11-11-07, 14:40 Ya fragmani bende gördüm...asanla aticem dügün dernek kurmuslardi....ama sizin yazdiklarinizi okuyunca korktum...kim basacakmis ki dügünü...?Yoksa o bulgar ceteciler mi...ay yine mi kavusamiyolar gariplerim...:icon_sorr
Mustafa'yada kizmaya basliyorum nasil cekti o kizi öyle ya...kim olursa yanlis anlar yani...:img-cool2 vahide cok kizdi....hatta tekmeledi mustafayi bi güzel...:P
Ah alexle zarifenin iside bozuluyor...zarife alexi baska kizla yakaliyor...bence o kardesi degildir sofidir alex'e geri döndü ama alex onu istemeyecek ancak zarife ikisini görünce yanlis anlayacak....ooofff offff bu bölüm cok yanlis anlamalar olacak ya....:icon_sorr
Erman Saban'ın röportajı
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=6478
eğer önceden eklendiyse özür dilerim.Erman Saban'ın başlığına baktım ama bulamadım yoksa oraya eklicektim bi mahsuru yoktur inşallah.
Şu anda Elveda Rumeli'mizin tekrarı var=)) İzleyemeyen ya da tekrar izlemek isteyenlere(mesela ben:)) duyrulur.=))
Bu arada yine 21.50 olmuş saati :happy0064:happy0064 22.10 değilll=))
~*~NaR-ı GüL~*~ 11-11-07, 16:46 Şu anda Elveda Rumeli'mizin tekrarı var=)) İzleyemeyen ya da tekrar izlemek isteyenlere(mesela ben:)) duyrulur.=))
Bu arada yine 21.50 olmuş saati :happy0064:happy0064 22.10 değilll=))
Aaa süper saatini degistirmeleri isabet olmus...herkez gece kusu degil ki kardesim...isi gücü olanlar var...degil mi ama :img-yes:
Annem bu diziyi öve öve bitiremedi:D
Bugün tekrarını izledim:D
Bayıldım yarın izleyeceğim vaktim olursa malum bu sene OKS var:sad53::D
Zarife&Alex çiftini sevdim en çok:img-wink:
Aaa süper saatini degistirmeleri isabet olmus...herkez gece kusu degil ki kardesim...isi gücü olanlar var...degil mi ama :img-yes:
Haklısın. Ah bir saat elli dakika daha geriye alsalaar şu yayın saatini=)) Gerçi reytingler iyi giderse benim için bir mahsuru yok ama bir çok izleyemeyen var ve reytinglerin gerileme ihtimali var=( en büyük korkum dizinin yayından kalkması. 3 dizimden 2si 1 hafta arayla kalkınca ve bir tek Elveda Rumeli kalınca, paranoyak oldum ister istemez.
Neyse canımmm.. İç karartmaya ne gerek var? Elveda Rumeli devam edecek sonuçta:). Değil mi?=))
Yarın akşamı da iple çekiyorum. Tekrarı izlerken fragmanları yine gördüm merakım iyice arttı. 27 saat var...
Annem bu diziyi öve öve bitiremedi:D
Bugün tekrarını izledim:D
Bayıldım yarın izleyeceğim vaktim olursa malum bu sene OKS var:sad53::D
Zarife&Alex çiftini sevdim en çok:img-wink:
İyi yapmışsın=) Eski bölümleri izlemedin anladığım kadarıyla, aklına takılan bir şey olursa mutlaka sor ki kopukluk olmasın hikayede. Gerçi annen izliyormuş ona sorarsın=)
Benim de derdim aynı, ama tek dizim Elveda Rumeli olduğundan sorun olmuyor=)
concordia03 11-11-07, 18:26 Keşke şu atv deki haberi izleseydim yhaff çokk merak ettm gece rüyama fln girecekk kesinn :icon_sorr Nese artık olan olmuş bu arada son bölümün tekrarını izledim de Zarife'nin babam gelioo demsindn sonra Alex'in o şaşkın kaçışı şahaneydi yhaff :img-hyste
~*~NaR-ı GüL~*~ 11-11-07, 18:55 [FONT=Palatino Linotype]Haklısın. Ah bir saat elli dakika daha geriye alsalaar şu yayın saatini=)) Gerçi reytingler iyi giderse benim için bir mahsuru yok ama bir çok izleyemeyen var ve reytinglerin gerileme ihtimali var=( en büyük korkum dizinin yayından kalkması. 3 dizimden 2si 1 hafta arayla kalkınca ve bir tek Elveda Rumeli kalınca, paranoyak oldum ister istemez.
Neyse canımmm.. İç karartmaya ne gerek var? Elveda Rumeli devam edecek sonuçta:). Değil mi?=))
Yarın akşamı da iple çekiyorum. Tekrarı izlerken fragmanları yine gördüm merakım iyice arttı. 27 saat var...
Evet keske alsalar arkadasim ama neyse bunada sükür diyelim dimi :) reyting konusunda biraz dertli olsakta insallah yayindan kalkmaz bu cok büyük bir kayip olur atv icin bence biraz daha sahip cikmalari gerekiyor elveda rumeli'ye..böyle tarihi anlatan yapimlari arka plana atmak cok yanlis ve cok yazik..biz ailecek izliyoruz elveda rumeliyi ve cokta seviyoruz...hele annem hastasi....:) evet, insallah dizimiz devam edecek canim :img-yes:
Mustafaya kız mı buluyolar zuhaha :D ..vahide sinir olmuştur kesin bedia ya ..**tube a geldimi acaba fragman :icon_whis ...Asan&Atice evleniyo demek yaşasıııııın :happy0064..
Şu Cezmi bakalım Muzafferi görünce ne yapacak suratındaki ifadeyi merak ediyorum :img-haha:
İzlediğim tek dizi şu an Elveda Rumeli .....mustafamı özleeediimmm :img-in_lo
bende dimitrimi özledim .Ya dizi biterse yada yayından kalkarsa ben naparım luran ahmeti seni cok seviyorum:img-blush
Selam "Elveda Rumeli" ailesi...
Aldıgım ve gördügüm haberler sonucu güne iyi basladım, insallah böyle devam eder. (Sayı saymayı sevdim bir kere...:img-blush)
1) "Ana Sayfa"da sagda dizi özetlerinin yazdıgı yerde gördügüm sey sabah sabah iyi güldürdü beni. Elveda Rumeli / 21.45 Kanal D diye yazıyor. :img-hyste Sevgili sorumlu Moderatörlerim, siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün.
2) Sevgili Ates arkadasımızın ekledigi haberde Erman Sabancı yazıyor.:img-hyste Yok böyle birsey ya.:dito
3) Aleks'imiz asır atlayıp kanallara çıkmıs.:img-pilot (atv gözlerimi yesertmeye devam ediyor.:)) Böyle yaparak Ata'mızı farklı bir sekilde anmıs olduk.)
4) Dün 7. bölümü 3. kez izledim.:img-icecr (Malum sitede izlediklerimi saymıyorum tabi.:)) Yayınlanırken bol bol diziyle ilgili alt yazı geçti. Fragmanları sık verdi.
5) Yine dün eve bir Sabah gazetesi alındı. Gazetenin "Hanımeli" diye bir dergisi var. Hanımlar için örgü, nakıs vb. modeller var. Tam derginin ilk kapagını açtım, anaa, "Elveda Rumeli"nin reklamını koymuslar.:P (atv bir kez daha gözlerimi yesertti. Gerçi arka sayfasında da "El Gibi" vardı ama o ilgi alanıma girmiyor.)
6) Dizinin saati yine 21.50 olmus.:happy0064 20.00 yazmasını daha çok isterdim...
Bugünlük bu kadar...:)
Sevgilerimle...
nzlhan cok tesekrler...güzel haberlerin için ..sabah sabah ii oldu..akşamı merakla bekliorum ...
öncelikle Gülçin Şantırcıoğlu nun başlığını bulamadığım için buraya ekledim Yumurta adlı yeni çıkan sinema filminde GÜL rolu ile karşımızda ay görünce şoke oldum çok güzeldi (umarım yanlış değildir; kataluğunda da yazıyodu ama...)
Gülçin Santırcıoglu:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=35564
Erdal Özyagcılar:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=6226
Sebnem Sönmez:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=12653
Tuba Orhan:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=35620
Ertan Saban:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=29551
Filiz Ahmet:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=35701
Berrak Tüzünataç:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=1650
Tolgahan Sayısman:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=35632
Erman Saban:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=37955
Günaydın herkese,
Heyecanlı bir bölüm olacağı kesin.
Düğünü basmasalar bile, köy baskını haberi düğünün ortasına düşecek ve herkesi üzecek bu kesin.
Vahide olayları çözüp, anlayıp, silah kuşanana kadar Mustafa'yı iyice bir itip kakacak anlaşılan.
Zarife'min işi zor. Çok kırılıyor.
Ve merak ediyorum, düğün sahnelerinde hangi Rumeli türküleri çalacak ?
Sevgiyle,
Bu arada süleyim size birşey, erkes ister ana sayfaya geçmek. E o zaman, tek satır mesaj yazmayın te o kaa :)
aysecik_34 12-11-07, 10:39 tıbbıyeli mustafa rolü için
ben tolgahan sayışman ın yeterli olduğunu düşünmüyorum.oyuncu tecrubesi olarak,baskın sahnelerinde yapay kalmış,aksiyon sıfırın altında idi.vahide ile bir sahnesi vardı
yakında buralar çok karışıcak dediği sahne, özgürlükten felan bahsederken, sanki ezberlenmiş gibi söylüyordu. rol yaptığı çok açık belli idi
genel olarak Elveda rumeliyi çok seviyorum, ufak tefek ayrıntıda boğulmak yerine, genelde mutlu olmayı tercih ediyorum.başarılar
aysecik_34 Seninle aynı görüşte değilim bence gayet iyi oynuyor olması gerektiği gibi,köyleri bastığı Dimitri'nin adamlarını vurduğu sahne özellikle çok çok iyidi,tabi herkesin göürüşü farklıdır.Saygı duyarım ama bence Tolgahan rolün üstesinden geliyor.
merve_polat 12-11-07, 12:02 kesinlikle katılıyorum tolgahan bu rolün hakkını vererek oynuyo ve çok yol kat etti zaten mustafa karakteri ona çok yakışıyo ama dediğin gibi herkezin görüşüne saygımız var...
mavigece07 12-11-07, 12:15 Tolgahan Sayışman & Tıbbiyeli Mustafa karakteriyle tamamen bütünleşti artık..
Bana o sahnelerdede ezberci konuşmuş gibi gelmedi..Çünkü onların bir davası var ve tüm ayrıntıları bilinçli ve hızlı söylemesi çok abes kaçmadı diye düşünüyorum...Pursıçanda gerek Baytarı gerek Vahideyi gerekse de Hasanı iyileştirirken tam bir doktor edasıyla hareket etti...Rolünün hakkını veriyor daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum :good:
Tabi bunlarda benim görüşlerim..
aysecik_34 12-11-07, 12:48 Tolgahan Sayışman & Tıbbiyeli Mustafa karakteriyle tamamen bütünleşti artık..
Bana o sahnelerdede ezberci konuşmuş gibi gelmedi..Çünkü onların bir davası var ve tüm ayrıntıları bilinçli ve hızlı söylemesi çok abes kaçmadı diye düşünüyorum...Pursıçanda gerek Baytarı gerek Vahideyi gerekse de Hasanı iyileştirirken tam bir doktor edasıyla hareket etti...Rolünün hakkını veriyor daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum :good:
Tabi bunlarda benim görüşlerim..
tabiki davası var,ama o dava için tutkulu konuşma lazım, oysa durarak ve ezberlenmiş gibi konuşuyor.ben hala yetersiz olduğunu düşünüyorum.1.bölümden beri takip ediyorum.ve gördüğümü söylüyorum,ne bilim demekki sadece bana öyle gelmiş
BlackMamba 12-11-07, 12:58 Yoğun günler yaşıyoruz. Ama geç de olsa mesajlara göz atmaya zaman buluyoruz. Yukarıda olduğu gibi. Seyran bizi suçlamış ve yargılaması için kendine baş vurduk. (Ş)e(yr)i(a)tı(n) kestiği parmak acımaz diyorum şeyrancım...
Abicim, Mamba bu aralar dizideki, kaybolan karakterleri araştırıyor...davulcu kayıp, iki arabacı kayıp, Fatma annenin de gaipten gelmiş bir şalı var :img-fie:...sen de aşağıda görünüp kaybolunca...korktu zahir...:icon_whis
Hakkaret Kanal ATV, bizimle dalga geçer gibi, bu hafta Elveda Rumeli'yi 22.10'a almış...25 dk. daha geç yani...ölür müsün...öldürür müsün...:img-banne
yinge imdadıma yetisip gayet guzel acıklamıssın durumu tesekkur ederim..:img-wink:
(kayıplar dısında bir de 7.bolumde mutfaktaki sahnede fatma annenin elindeki patates bir soyulmus bir soyulmamıs gozukuyor her acı degisiminde!!:img-wink::icon_whis)
22:10 olayına gelince vallaha bu saatte baslamaz en az 10-15 dakika daha kayar diye dusunuyorum karayılan'la birlikte..
ne diyeyim o kadar mail birsey ifade edecektir elbet birilerine..bekliyoruz..benden size ufak bi' tüyo: birkaç bölüm içinde dizide sütçü ramiz atamız mustafa kemal atatürk'le karşılaşacak.
edit: tavuskusu sobeeeeee!!yazmadan gidersen ummi yingenin copcatmasına kurban gidesin..:icon_whis
aysecik_34 12-11-07, 13:02 yinge imdadıma yetisip gayet guzel acıklamıssın durumu tesekkur ederim..:img-wink:
(kayıplar dısında bir de 7.bolumde mutfaktaki sahnede fatma annenin elindeki patates bir soyulmus bir soyulmamıs gozukuyor her acı degisiminde!!:img-wink::icon_whis)
22:10 olayına gelince vallaha bu saatte baslamaz en az 10-15 dakika daha kayar diye dusunuyorum karayılan'la birlikte..
ne diyeyim o kadar mail birsey ifade edecektir elbet birilerine..bekliyoruz..benden size ufak bi' tüyo: birkaç bölüm içinde dizide sütçü ramiz atamız mustafa kemal atatürk'le karşılaşacak.
edit: tavuskusu sobeeeeee!!yazmadan gidersen ummi yingenin copcatmasına kurban gidesin..:icon_whis
bence kara yılan başlayınca başlama saati 21,50 olur ki buda normaldir.geç başlaması bir dizi için çok kötü ama dizi iyi ise saat farketmiyor açıkcası bunun örnekleri mevcut....
siyah-beyaz 12-11-07, 13:20 İzlediğim dizilerin EN KIYMETLİSİ, EN HASInın günü geldiği için mutluyum.Bu dizi güldürürken öğreten,aşkı hissettiren,analık babalık duygularının nasıl olması gerektiği mesajını veren ;İstibdat ve baskı yönetimi için ,kaybedilen topraklar için ,VATAN=HÜRRİYET diyen gençlerle beni gururlandıran dizime reyting başarıları diliyorum.
dizinin geç başlaması reytingler açısından problem oluştursada bende kaliteliyapımların er yada geç hakettiği değeri bulacağına inanıyorum bknz hatırla sevgili...
black mamba çok sevindim bu tüyoya.:happy0064 Atatürk'ün 1896-1899 yılları arasında Manastır askeri idadisine devam ettiğini hatırlatmak istedim..:img-wink:
Tıbbiyeliyle Alex'in dertleşmeleri dostluk adına çok hoş bi paylaşım olacak umarım bu dostluk hiçbir şekilde bozulmaz.:good:
Adios Rumelia 12-11-07, 13:25 Herkese iyi günler.İnternet sorunları yüzünden anca bugün açabildim.
Bu haftaki bölüm yine heyecenını koruyor.Merak etmekten bıktım ama yapılacak bişi yok.Zarife'nin üzülmesine dayanamıyorum:icon_sorr ve çok üzülüyorum.çok kötü birisine aşık olmak ama bir de kendi dininden değilse harbi kötü.Acaba Alex aşkı için müslümanlığı seçermi o meçhul.Vahide de tıbbiyeliye kızmaktan yorulmadı mı acaba?Garibim Mustafa kahraman olayım derken Vahidesini kaybedecek.
Acaba BlackMamba bana kızgın mı hala?Eğer kötü cümle kurduysam beni affet.Ama senin spoilerinde de yazdığı gibi tahminim doğru çıkacak . ve nzlhan ben de dedeme çorba dede derdim.Baytar amca oldu mu çorbacı.Birden hüzünledim.
Evet bakalım bu akşam dizimizin ratingleri nasıl olcak.şimdilik herkese bay baybye
Benim tahminim de her tarihi filmlerde olduğu gibi Atatürk canlandırması olcak demiştim de
herkese meraba:happy0064
2 gün fragmanı kesintisiz seyrediyom hakkaret ATV sayesinde cumadan beri ancak ama sürekli verdi yinede "yiğidi öldür hakkını ver"
neyse konuya gelelim ohh bol bol zarife alex seyretcem Ah be zarifem "hem arkadaşsınız hem yemin edersin te te büle olayım" dersin hemde ÜZKÜP CIRASI tete büle yanarsın ALEKS e oda tabi sana
- ama anlamadığım şey alex in nişanlısı niçın gelmiş sorimm size bilen varmı?
yada tahmin edebilen spolin yokmu!!! fragman karışık verilmiş ama bişey oluyo zarife alexe gidiyo
( bence ablasının düğününü çağırmak için olabilir yada alex zarifeyi sıkıştırıp kollarından tutup "sofi benim nişanlım" bu sahneyi 4 gözle seyretcem :happy0064 dedikten sonra da olabilir alexe koşuyor)
-sonra kapıyı açıyor bu alex diyerek ve Alex sofinin kollarından tutmuştu fragmanda
-fragman başlarken zarifeyi koşarken gördüm dikkat edilince sofi avludaydı alex peşinden koşuyoodu ah zarifem nasıl hayal kırıklığı zati olmucak işe amin diyodu
-şimdi bide (h)epten işi zor alexin git kiliseye dua et hakketen başka çare kalmadı kızı nasıl inandıracaksın bakalım
-Mustafa vahide olayı ise tam süper olmuş yani "bedia iş başında" bu kadın geçim kaynağımı bu çöpçatanlık elekçi gibi ondan ona gezip kısmeeeeeeet bulmak
-zati bulgar kizi var idi şimdi tam oldi ramiz amcası mustafaya kız bulmuş RAMİZ amcası mustafanın kelleyi kendi kelleyi kurtardı galiba istanbuldan gelen kişi mustafanın arkadaşı kesin
-vahide tekme tokat serseri aşıklar gibi beni seviyisn haaa valla öle sevgi biraz şiddetli olur ama
--gelelim düğünümüze sizi seviyorum senaristler düğün görücez sonunda çırak fukara terzi hasan ile beyaz aticenin şişsin bakalım cabbar efendi ama uyuz o bulgar çetelerini köye çekmiştir...
-Ama bu sefer mustafa vahideye bırakmadan hAsan alır satırı kovalar dimitriyi:happy0064 attırmasınlar türkin kafasini alır satırı kovalar valla bide bi nara atar kızı bile babasından alırHatice çok tatlı olmuş gelinliği felan çok hoştu ne güzel oynulardı heyecanla beklicem bu bölümü ...
ya senaristlerim nolurrrrrrr Fatma ana türkü sülesinnnnnnnnn
aslında vahide rolunu bırakmasaydı hande subaşı çokta güzel türküler dinlerdik ama olsun biz fatma ana türki sülesinnnnnnnnnnnn
tıbbıyeli mustafa rolü için
ben tolgahan sayışman ın yeterli olduğunu düşünmüyorum.oyuncu tecrubesi olarak,baskın sahnelerinde yapay kalmış,aksiyon sıfırın altında idi.vahide ile bir sahnesi vardı
yakında buralar çok karışıcak dediği sahne, özgürlükten felan bahsederken, sanki ezberlenmiş gibi söylüyordu. rol yaptığı çok açık belli idi
genel olarak Elveda rumeliyi çok seviyorum, ufak tefek ayrıntıda boğulmak yerine, genelde mutlu olmayı tercih ediyorum.başarılar
Bende sana katılıyorum. Vahideye sevdiği kız hakkında bahsettiği zaman bile çok boş oynamış. İnsan o durumda en azından heycanlanır, basit bişey değil çünkü. O sahne çok daha iyi olabilirdi. Bu benim düşüncem tabi.
Birşey sorucam sizlere Ramizlerin evi nerde yani çekim yerleri nerde acaba İstanbulda değildir herhalde gerçek Makedonyadamı çekiyolar :bilmim
Birşey sorucam sizlere Ramizlerin evi nerde yani çekim yerleri nerde acaba İstanbulda değildir herhalde gerçek Makedonyadamı çekiyolar :bilmim
evet makedonyada çekiliyor
(yurtdışında çekilen ilk türk dizisi)
bugün rumeli günü
bakalım neler olacak
inşallah tamamını izleyebilirim:icon_sorr
bişey dicem ben mi yanlış gördüm yoksa fragmanda haticenin düğününü mü basıyolardı:icon_whis
merve_polat 12-11-07, 15:18 bişey dicem ben mi yanlış gördüm yoksa fragmanda haticenin düğününü mü basıyolardı:icon_whis
evet canım aticeyle asan evleniyo ama bir engel çıkmazsa tabi fragmandan anladığım kadarıyla dimitri ve adamları köyü basıcaklar...
Bende çok seviyorum bu diziyi ilk bölümünden beri izliyorum bu akşamda çok keyifli bir bölüm olucak en çok merak ettiğim sahnede Hasanla Haticenin düğünü düğünlerinide basacaklar ama olsun
evet makedonyada çekiliyor
(yurtdışında çekilen ilk türk dizisi)
bugün rumeli günü
bakalım neler olacak
inşallah tamamını izleyebilirim:icon_sorr
Teşekkür ederim cevabın için demek Makedonyada çekiliyomuş ne güzel ya.Bu akşamki bölümünüde iple çekiyorum biran önce başlasa düğün hazırlıklarını falan bende merak ediyorum.:img-yes:
evet canım aticeyle asan evleniyo ama bir engel çıkmazsa tabi fragmandan anladığım kadarıyla dimitri ve adamları köyü basıcaklar...
teşekkürler
vahide bu sayede anlar belki mustafanın kahraman olduğunu :icon_whis
Çok sükür az bir zaman kaldı diziye... Yanlız ben bu bölümü bıraktım, direkt 9. bölümü yani gelecek bölümü merak ediyorum.:D
De bakalım sevgili BlackMamba; diziyle ilgili tutturdugumuz bir sey oldugu zaman, sen hemen "dizi ekibinden misin?" diye köseye sıkıstırmaya çalısıyorsun ya bizleri... Peki sen bu tüyoları nereden aldın? Yoksa dizi ekibinden misin?troest:img-hyste
Herkese iyi seyirler, iyi aksamlar.
Sevgilerimle.bye
İyi akşamlaaar,
Dizimize çok az kaldı: yaklaşık olarak bir saat:happy0064 nzlhan desene derdimiz aynı.. Ben de şimdiden 9. bölümü merak ediyorum. Kendime kendime "Bir dur daha 8'i izlemedin Sevgi ne 9'u!?" diyorum ama ne fayda=)) Aklımda hep "Bölüm düğün sahnesinde mi bitecek?" ve "Eğer öyle biterse nasıl kurtulacaklar?" gibi 9. bölüme dair sorular dolaşıyor=))
Atatürk'ü mü göstereceklermiş!? Muhteşemm=) Tahmin ediyordum gerçi ama bu kadar çabuk mu olacak?
Bir dizi veya filmde Atatürk'ün hikayede olması çok riskli bir iş aslında.. Malum, hiçkimseyi benzetemiyoruz O'na ve kim oynarsa oynasın mutlaka buluyoruz en az bir kusur.. Biri canlandırmıştı onu bir filmde, Alican Yücesoy muydu adı neydi? sanırım en iyi seçim o olacaktır. Ben bir resmini arayayayım onun. Bulduğum an ekleyeceğim..
İşte yine sonraki bölümlere dair bir merak: Atatürk'ü kim canlandıracak, nasıl oynayacak, ne zaman olacak bunlar?
Ooof ooff!! Bende de soru bitmiyor ki=)
Evet, Alican Yücesoy'muş. Sevindim resimleri görünce, ama sonra üzüldüm çünkü Atatürk'ü canlandırmayı düşünmüyormuş uzun bir süre için:icon_sorr Belki Elveda Rumeli'den teklif gelirse kabul eder.. Ben onun olmasını çok isterim, fakat bakalım Elveda Rumeli ekibi kimi buldu ya da bulacak? Onlara güveniyorum ve en iyisini yapacaklarını düşünüyorum..
İşte fotoğraflar:
http://www.ntvmsnbc.com/news/258530.jpg
http://www.stargazete.com/StarExtra/resimler/sinema/atak.jpg
Bu resimde biraz garip bakmış ama genel olarak başarılıydı bildiğim kadarıyla, herkesten olumlu yorum gelmişti..
Bu da onunla yapılan röportaj: Buraya Tıklayın (http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=49227)
Geri sayım: 50 dakika kaldı:happy0064
Bölüm çok güzel gidiyor:img-wink:
Sütçü Ramiz'in ''Namık'' demesine bitiyorum:D
Muzaffer çok yakışıklı:D:D
Ama en yakışıklı Alex:img-wink:
ayy süper bi bölü oluyo sonunu çok merak ettim ..oh doya doya mustafamı izledim ...özgecim haksızlık yapmayalım en yakışıklı konusunda öhö öhö ..:):)...ya su hasan öldüm gülmekten ...vahideye ilk kez üzüldüm ya yanlış anlıyo mustimi...
karafirtina 12-11-07, 22:14 ayy süper bi bölü oluyo sonunu çok merak ettim ..oh doya doya mustafamı izledim ...özgecim haksızlık yapmayalım en yakışıklı konusunda öhö öhö ..:):)...ya su hasan öldüm gülmekten ...vahideye ilk kez üzüldüm ya yanlış anlıyo mustimi...
ya biraz anlatirmisn neler oluyo neler bne izleyemiyorum canliyayin cailsimiyor musiyle vahideyi anlatsana biraz dimitriye noldu, muzaffer mustafayla hick onustumu
Yine çok güzel bir bölüm izliyoruz.Hepsi birbirinden harika oyuncular.:good:
Hatice ne kadar güzel gelin oldu.İnsan bakmaya kıyamıyor.:img-in_loFatma'yla Ramiz'in kızlarına bakıp ağlamaları bitirdi zaten beni.Bir anne babanın en güzel günü kızlarını telli duvaklı gelin gördükleri gündür sanırım.Fatma ve Ramiz bunu çok güzel yansıttılar.Kumrucukları için gözyaşı döktüler.:sad53:Onlarla birlikte gözyaşlarımı tutamadım bende.:icon_sorr
Çete inşallah düğünü basmaz .En büyük korkum bu.Umarım aklıma gelen başıma gelmez.
ya biraz anlatirmisn neler oluyo neler bne izleyemiyorum canliyayin cailsimiyor musiyle vahideyi anlatsana biraz dimitriye noldu, muzaffer mustafayla hick onustumu
cnm süper bi bölümdğü vallahangi kısmını anlatsam acaba ...
ramiz amca bedia ile konusup mustiye kız bulacakmış,bunu duyan vahide delirdi,köy yolunda mustafayı dövdü :)..akşmamda mari köy baskını haberini vermek için ramizlerin ahırın gedli vahideede camda gördü kapıyı dinledi kız mustafa ya bulgarca bişyler söledi cıktı mustafada anlamadı ve ben bulgarca bilmem dedi arkasını bi döndü vahide...
vahide: ben anlarım bulgarca kız seni seviyomuş dedi ağlayarak...:sad53:
msutafada yazık gereceği anlatamadı kimliği ortaya cıkmasın die..
Oooof!! Nasıl bir bölümdür bu? Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım vallahi.. Muhteşemdi..!
Şimdi vaktim yok, birazdan kapatacağım bilgisayarı. Yarın 7'de kalkmam gerek.:icon_sorr Geniş yorumumu yarın yapacağım, ama şunu söylemeden geçemeyeceğim ki, Zarife'nin Alex'e konuşsun diye inek getirmesi en sevdiğim sahnelerden biriydi bu bölümdeki=)) Ha bir de Hatice o ka güzel olmuş idi ki, Hasan nasıl bayılmadı şaşırdım=)) Keşke o ilk bakışını gösterselermiş Hatice'yi gördüğünde=))
Bir de bana sanki sahne kestiler gibi geldi, bilmem size de öyle geldi mi??
Ayrıca 9. bölüm hakkındaki endişelerimizde haklıymışız.:icon_sorr Kolaysa bekle şimdi 1 hafta!
Her neyse, size iyi geceler, iyi yorumlaaar=))
karafirtina 12-11-07, 22:58 cnm süper bi bölümdğü vallahangi kısmını anlatsam acaba ...
ramiz amca bedia ile konusup mustiye kız bulacakmış,bunu duyan vahide delirdi,köy yolunda mustafayı dövdü :)..akşmamda mari köy baskını haberini vermek için ramizlerin ahırın gedli vahideede camda gördü kapıyı dinledi kız mustafa ya bulgarca bişyler söledi cıktı mustafada anlamadı ve ben bulgarca bilmem dedi arkasını bi döndü vahide...
vahide: ben anlarım bulgarca kız seni seviyomuş dedi ağlayarak...:sad53:
msutafada yazık gereceği anlatamadı kimliği ortaya cıkmasın die..
tsk mervem mustinin sahnelerini anlattin ya yarin malum siteyede eklenir umarim
Oooof!! Nasıl bir bölümdür bu? Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım vallahi.. Muhteşemdi..!
Şimdi vaktim yok, birazdan kapatacağım bilgisayarı. Yarın 7'de kalkmam gerek.:icon_sorr Geniş yorumumu yarın yapacağım, ama şunu söylemeden geçemeyeceğim ki, Zarife'nin Alex'e konuşsun diye inek getirmesi en sevdiğim sahnelerden biriydi bu bölümdeki=)) Ha bir de Hatice o ka güzel olmuş idi ki, Hasan nasıl bayılmadı şaşırdım=)) Keşke o ilk bakışını gösterselermiş Hatice'yi gördüğünde=))
Bir de bana sanki sahne kestiler gibi geldi, bilmem size de öyle geldi mi??
cnm ben izleyemedim cunku canalk yok oyuzden anlasilan siz baya bir eylendiniz neysem sizinle konusmak siterim bolum hakkinda ama ne bisey gordum nede duydum artik degersiz yorum yapmiyim:)
Ayrıca 9. bölüm hakkındaki endişelerimizde haklıymışız.:icon_sorr Kolaysa bekle şimdi 1 hafta!
Her neyse, size iyi geceler, iyi yorumlaaar=))
cnm benim canakanten yok ondan izleyemedim ama bkaiyorumda baya eylenmsiniz
yorum yazmak isterdim ama birsey gormedim oyuzdendegersiz yorum yapmiyim bari
Dügün istedık dügün oldi bugün istedık bugün oldi.:happy0064 Gerçekten çok güzel bi bölümdü güzelliğindenmidir bilmem ama çok kısa sürdü sanki...
Nihayet Mustafa'nın ayağındaki bağ Cezmi komutan bir süreliğine de olsa çözüldü ee sen çok yaşayasın Muzaffer:cheer: Ev ahalisinin düğün telaşı çok eğlenceliydi ama kurkarım Ramiz amca eski terzi yeni sütçi damat Hasan varken biraz zor kapatacak borç defterini:img-help:
tsk mervem mustinin sahnelerini anlattin ya yarin malum siteyede eklenir umarim
cnm benim canakanten yok ondan izleyemedim ama bkaiyorumda baya eylenmsiniz
yorum yazmak isterdim ama birsey gormedim oyuzdendegersiz yorum yapmiyim bari
cnm sen saol ben ama sadece musti vahşide anlattım yoksa mustinin daha anlatılacak 100 sahnesi vardı be yaw...alexle zarife ile dilaver ve muzo ile
bölüm çok güzeldi
izlediğimiz bölümler içinde sanırım bugun kadar benı dağıtan bölüm yoktur düğün sahnesi benı bıtırdı
ramız babanın kızına vedası gözlerı herşeyi okadar sahıcı okadar guzeldı
sonunda hasanla hatıce mutlu olsu
onlar erdı muratlarına
not :ecemido heryerden her türlü eyleme devam nice mutlu yıllara:img-in_lo
mavigece07 12-11-07, 23:20 Bence Atatürk ü Haluk Bilginer canlandırsın..Reklamlarda ne müthiş canlandırmış ya ağzım açık kaldı acayip benzetmişler :D
Gelelim dizimizin yorumuna ; Öncelikle şunu söylemek istiyorum bugün bu başlıkta Tolgahan Sayışman çok ezberci rol yapıyo vs şeklinde acımasız yorum yapanlar bugünkü bölümü umarım izlemişlerdir...Bilhassa vahidenin yaptığı tatlıyı yerken :D :D..Mimikleri çok iyi :good:...Fakat ilerleyen bölümlerde Vahideye olan aşkını mimklerine azcuuk daha yansıtmasını istiyoruz :img-wink:..
Zarifeye bayıldım çook tatlı :) ..Ama sonunda çok üzüldü Sofiyi görünce.. :(
Ramiz aga ve Hasan sahnelerinde koppptummm...kop kop kop :D
Erdal Özyağcılar her zamanki gibi çok dehşet oynadı :good: Bir numara o...
Fatma ana nın düğünde duygusallaştığı sahneler de harikaydı...Dizimiz güzel ilerliyo...
Bu arada dizinin en yakışıklısı tartışmasız Tıbbiyeli Mustafa :img-blush :)...
absolutelycandy 12-11-07, 23:39 Ağla ağla içim çıktı. Fatma Anne&Hatice'nin her sahnesi ne kadar duygusaldı. Onlar anne-kız bakıştı, anlaştı, ağlaştı. Ben de onlarla birlikte :img-cray: Fatma Anne'nin "kızım bir kez evleniyor" dediği sahne, kumrusunu gelinlikle gördüğü an, hele de düğündeki o son sahne bitirdi beni. Şebnem Sönmez, Erdal Özyağcılar, Gülçin Şantırcıoğlu muhteşemdiler :img-clapp Gözlerle, mimiklerle bu kadar mı güzel ifade edilir duygular. En mutlu, en hüzünlü, en duygulu, en özel, en güzel anlarıydı.
Ramiz Baba iyi polis, Fatma Anne kötü polis. Tabi genelde. Ama bu akşam Fatma Anne en güzel anne :happy0064 Herzamanki gibi kontrolü ele aldı, işler belirlendi, görevler dağıtıldı. Ardından kendini serbest bıraktı. Ve hep birlikte yaşananın keyfine varıldı :img-icecr
Tabi bir de Ramiz Aga'ya 3 ortalı veresiye defteri hazırlandı :img-pilot
Beyaz Kız melekler gibi bir gelin olmuş. Maşallah diyim nazar değmesin. Asan da çok şirin çok sevimli. Ben yakıştırdım ikisini :img-in_lo
Umarım köye ve Atice&Asan'ın düğününe baskın yapılmaz. O sevgi dolu, o iyiniyetli güzel insanların mutluluğu yarım bırakılmaz. Melek kanatlarına kimseler dokunmaz.
Bu arada Ramiz Baba-Cabbar sahnesinde de ağladım ben :icon_cry:
Ramiz Baba insanlığı, dostluğu, arkadaşlığı, vefayı, iyiniyeti, empatiyi tümüyle çözmüş biri. Hepsini bünyesinde en yalın haliyle toplamış biri. Eski sütçülere bilmem ama Ramiz gibilere fazlasıyla ihtiyacı var bu dünyanın.
Cabbarsa bir klişeler silsilesinin tiplemesi değil; istekleri, hırsları, zaafları ve bu zaafları uğruna hataları olan bir insan, hepimiz gibi.
Bu diziyi bu yüzden çok seviyorum ben.
Daha yazacak çok şey var ama bu gecelik emeği geçen herkese teşekkür edip yarın devam edeyim :)
Borç yiğidin kamçısıdır. Ve artık, çok sevsek de, Kamuş'a gerek kalmamıştır. Bu kamçılarla Ramiz arabayı her yere götürebilir son hız.
Ağlasam mı, gülsem mi bilmiyorum. Ramiz 1 akçe verip 65'lik borcunu 64'e indirdi, alacaklılar tarafından kovalandı ya biz ailecek yerlerdeyiz. Ama bir yandan da ağlamaklıyız. Umarım Pürsıçan basılmaz da Hasan'la Hatice'nin düğünü, mutluluğu bozulmaz.
Allah bu kızların kocalarına, herhal Mustafa ve Alex olacak, sabır versin. Kız o ne çene:good: Helal olsun:img-yes: Mustafa'yla Alex dumur oldular. Ama ben niye Mustafa Vahide'ye ne işler çevirdiğini anlatmıyor anlamıyorum. Anlatsa Vahide'nin gözünde daha bir yükselecek. Erkek gibi kız, kahraman, yiğit bir adam istiyor, Mustafa da aynen öyle. Anlatsa Vahide iyice aşık olacak. Alex&Zarife konusunda da bozuğum. Zaten en zor aşk onlarınki, işin içine kıskançlık katarak daha da zorlaştırmaya ne gerek var? Çok içten ağlıyordu Zarife, içim ezildi. Şimdi Zarife hiç inanmaz artık haklı olarak, Alex'in çoook uğraşması gerek, çoook.
Mustafa, Vahide ile aşkı için imkansız dedi. Niye imkansız anlamıyorum. Eninde sonunda olacak. Bir de Ramiz niye Bedia'ya sevketti Namık'ı? Evde sürüyle kızı var helal süt emmiş? Asıl merakım Alex'le Zarife'nin durumu. Şimdi olsa iki ayrı dinden insan evlenebilir, kendi dinlerini koruyarak, kendi adetlerini bırakmayarak. Bakınız; Yabancı Damat örneği. Ama o zamanlarda olmaz böyle bir şey. Din değiştirmenin de bu dizi için bir opsiyon olduğunu zannetmiyorum. Nasıl çözecekler Alex'le Zarife'nin durumunu çok merak ediyorum.
Bu bölümdeki kahramanım Hasan'dı. Her sahnesinde koparttı beni. Fatma'nın da bozuk plak gibi takılması düğün hazırlıkları hakkında çok komikti.
Yine süper bir bölümdü:cheer::cheer::cheer:Gel pazartesi geeel!!! Şimdiden sabırsızlanıyorum. Hatta fragman için bile sabırsızlanıyorum. İflah olmam ben artık:happy0064:happy0064:happy0064
Borç yiğidin kamçısıdır. Ve artık, çok sevsek de, Kamuş'a gerek kalmamıştır. Bu kamçılarla Ramiz arabayı her yere götürebilir son hız.
Ağlasam mı, gülsem mi bilmiyorum. Ramiz 1 akçe verip 65'lik borcunu 64'e indirdi, alacaklılar tarafından kovalandı ya biz ailecek yerlerdeyiz. Ama bir yandan da ağlamaklıyız. Umarım Pürsıçan basılmaz da Hasan'la Hatice'nin düğünü, mutluluğu bozulmaz.
Allah bu kızların kocalarına, herhal Mustafa ve Alex olacak, sabır versin. Kız o ne çene:good: Helal olsun:img-yes: Mustafa'yla Alex dumur oldular. Ama ben niye Mustafa Vahide'ye ne işler çevirdiğini anlatmıyor anlamıyorum. Anlatsa Vahide'nin gözünde daha bir yükselecek. Erkek gibi kız, kahraman, yiğit bir adam istiyor, Mustafa da aynen öyle. Anlatsa Vahide iyice aşık olacak. Alex&Zarife konusunda da bozuğum. Zaten en zor aşk onlarınki, işin içine kıskançlık katarak daha da zorlaştırmaya ne gerek var? Çok içten ağlıyordu Zarife, içim ezildi. Şimdi Zarife hiç inanmaz artık haklı olarak, Alex'in çoook uğraşması gerek, çoook.
Mustafa, Vahide ile aşkı için imkansız dedi. Niye imkansız anlamıyorum. Eninde sonunda olacak. Bir de Ramiz niye Bedia'ya sevketti Namık'ı? Evde sürüyle kızı var helal süt emmiş? Asıl merakım Alex'le Zarife'nin durumu. Şimdi olsa iki ayrı dinden insan evlenebilir, kendi dinlerini koruyarak, kendi adetlerini bırakmayarak. Bakınız; Yabancı Damat örneği. Ama o zamanlarda olmaz böyle bir şey. Din değiştirmenin de bu dizi için bir opsiyon olduğunu zannetmiyorum. Nasıl çözecekler Alex'le Zarife'nin durumunu çok merak ediyorum.
Bu bölümdeki kahramanım Hasan'dı. Her sahnesinde koparttı beni. Fatma'nın da bozuk plak gibi takılması düğün hazırlıkları hakkında çok komikti.
Yine süper bir bölümdü:cheer::cheer::cheer:Gel pazartesi geeel!!! Şimdiden sabırsızlanıyorum. Hatta fragman için bile sabırsızlanıyorum. İflah olmam ben artık:happy0064:happy0064:happy0064
nilberfucum gilmore girls başlığından sonra burada da karşılaşmak varmış, ama bu sefer yorumuna katıldığımı, çok keyifle okuduğumu yazmak istedim.inan ben de merak ediyorum ne olacak bu alexle zarife?
bugün kızçelerimi izledim uzun uzun, konuştular bol bol:)severim ben onları. yorumumu yarın yazacağım uzun uzun. herkese iyi geceler.
ama ben 8 bölümde bu bölüm ne kadar güzel :img-clappdemekten yoruldum....:img-icecr
AİLECE İZLİYORUZ....
düşünüüümm...düşündümm...düşündüm....biz ailece en son nezaman bir diziyi takip ettik dedim ...ve buldum...ikinci baharı anne baba kardeşler olarak izlemiştik....
ve şimdi de ELVEDA RUMELİ yi ailece iziliyoruz...hatta eski kadroya enişteler..yiyenler de eklendi :happy0064
not:erkek kardeşim dün ve bugun ER nin saatini paso sordu...evde oturmayan beyfendi ...bugun dışarı çıkmadı :img-icecr
olimbera dimiş ya keşke asanın aticeyi gelinlile ilk gördügü anı izleyebilseydik diye....
bence de keşke görebilseydik...asan ne kadar güzel saf ama aşık aşık bakardı :img-angel
tüm oyuncuları tek tek o kadar güzellerdi ki..
kızceleri bugun aktif görmek de güzeldi...
berrak hakkında önyargılı oldugum için kendimden yine utandım..
zarife(filiz ahmet)anasının kızı fatma ananın(şebnem söznmesin)(reel ve dizi içinde :)...)o kadar uyumlular ki... tam anasının kızı
filiz ahmetin yakasından tutup türkiyeye getirmeliler....:icon_sorr
not:şimdi zarife dedim..fatma ana dedim vahide dedim ya...ama ben hepsini tek tek yazmak istiyorum..
ramiz babayı...aticeyi...asanı...naaaammmıııııkkk ııı...ALEKS i...meyremii...dilaveri..cabbarı...cezmiyi bile yamzak istiyorum...hata dimitri yi de:icon_whis
ÖMRÜN UZUN OLSUN ELVEDA RUMELİ.....:img-kiss:
Şimdiye kadar bu bölüme bir veya iki kere yorum yazdım. Diziyi büyük bir merak ve beğeni ile izliyorum. Başka bir diziyi izlemeyi aynı saate rastladığı için bıraktım. Ama E.R. bırakamam.
Bu gece hem heyecanlandım ,hem güldüm ve evlenen kızlarını gözleri yaşlı izleyen Sütçü Ramiz ve eşini izlerken de ağladım.Gerçekten duygularını bize çok güzel yansıttılar.
Başta E.Ö.,Ş.S. olmak üzere tüm sanatçılar,hatta kızçeler de çok güzel rollerinin hakkını verdiler. Dizide tüm emeği geçenleri kutlamak istiyorum.
Dizi sıcacık bir aile, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini aktarıyor. Acaba o zamanlar insanlar arasında ilişkiler daha mı sıcakmış? Tabii o zaman da kötüler varmış. Ama insanlar birbirleriyle yardımlaşıp, ellerindekileri yoksul olmalarına rağmen bölüşüp birlikte yaşayabiliyormuş. Sütçü Ramiz'ler zaten kalabalık bir aile idiler. Namiik gelince 8 kişi oldular. Kızları evlenip gidecek ama Hasan'nın 7 kişilik ailesinin yükü de onun sorumluluğuna geçecek. Kızı mutlu olsun diye o herşeye razı.
Tüm dizi ekibini ve sizi de güzel yorum ve paylaşımlarınızdan ötürü kutluyorum.:good::good::good:
Reytinglerinin yükselmesini ve zamanla bir çok dizide yaşanan bozulmanın bu dizi de olmamasını çok istiyorum.
Sevgilerimle
Başka bir diziyi izlemeyi aynı saate rastladığı için bıraktım. Ama E.R. bırakamam.
aynen bende...hem ben o bıraktıgım diziyi ne çok beklemiştim..eski tatlar alabilmek için....
ama bıraktıgım andan itibaren hiç üzülmedim..hatta pazartesim daha bi güzel oldu....haftaya bu kadar KALİTELİ ve DOLU DOLU başlamaktan daha güzel ne olabilir :img-wink:
bu bölümün güzelliklerinden biri de ramiz babanın cabbar la konuşmasıydı...
cabbarın gönlü olmadan bu dügünün olması pek içimize sinmezdi...cabbarın hatasını anlaması ,asan ve aticenin mutluluklarının üzerinde hiç bir gölgenin olmaması demek ...
senaristlerimize bu konuda ve tabiki her konuda teşekürler....
nilberfucum gilmore girls başlığından sonra burada da karşılaşmak varmış, ama bu sefer yorumuna katıldığımı, çok keyifle okuduğumu yazmak istedim.inan ben de merak ediyorum ne olacak bu alexle zarife?
bugün kızçelerimi izledim uzun uzun, konuştular bol bol:)severim ben onları. yorumumu yarın yazacağım uzun uzun. herkese iyi geceler.
Merhaba neville ve çok teşekkürler:happy0064:happy0064:happy0064 GG'de pek tad kalmadı senin de katılacağın gibi ama ER tam gaz. Ben de severim kızçeleri hemide kızanları:img-yes: Sana da iyi gecelerbye
Bu arada ben de bıraktım ER'yi izlemek için diğer dizimi ve hatta bir saniyesini bile kaçırmamak için aradaki reklamları da oturup uslu uslu izliyorum.
şive olayını en başarılı konuşabilenlerin alex (ertan saban) ve zarife (filiz ahmeti) olduğu dizidir. bunun sebebi; bu ikisi başta olmak üzere dizide de olmak üzere çoğu oyuncuların üsküp tiyatrosundan seçilmiş olmasıdır. yani oralardan. ayrıca konuşulan şive tahmin edildiği gibi trakya şivesi değil makedon mahalli türkçe şivesidir. dikkat edilirse birçok kelime osmanlıcadan türeme olduğu çok rahat anlaşılabilir. filiz ahmeti ve ertan saban'ın yanı sıra komita (komutan) cezmi'nin de üsküp tiyatrosundan olduğunun tescilini oralarda yaşayan bi' akrabamdan almış bulunmakla beraber, terzinin kardeşi meryem, dağda ki eşkıyaları canlandıran ve kaymakamlıkta ki yan rollerde ki elemanların da o tiyatrodan olduğunu tahmin etmekteyim. çünkü onlarda şiveyi tam orjinal yapıyorlar, hiç bozmadan. eee makedon göçmeni bir yazar olarak biliyoz az-çok.(şirin gülümsemeye mensup smiley) bu arada eklemeden geçemeyeceğim; zahide karakterinin hande subaşı'dan berrak tüzünataç'a verilmesi çok isabetli bi' karar olmuş bence. hem şiveyi daha gerçekçi yapabiliyo(gerçekten çalışıp özen gösterdiği belli) hem uzun boylu, hem renkli gözlü hemde rolüne uygun bi şekilde erkek fatma tipinde. kısacası; "cuk oturmuş hacı"
müziklerin diziye ayrı bi' lezzet kattığı inkar edilemez. burda da bir kez daha işi bilen profesyonellerle çalıştıkları belli oluyor. üç,beş,altı ve yedinci bölümlerde ayde morialbümünden iki şarkıyı belirli aralıklarla çalarak bir kez daha gönlümüzü(yani en azından bizim ailenin) fethetmeyi başarmışlardır. demeden edemeyeceğim son bi' şey de şudur ki; dizide çalan her şarkıda akordeonda muammer ketencoğlunun olması. onu da bugünki bölüm sonunda akan yazılarda öğrenmiş bulundum. hem "akordeon: muammer ketencoğlu" diye belirtiyorlar hemde sonunda ki teşekkür kısmında "muammer ketencoğlu'na teşekkürler" deniliyiordu.
ekşi sözlükten bir yorum
alex ve zarifenın bızı tutmasındakı en önemli nedeni bulmuş olduk:good:
BENCE...
aleks ve zarife de şive den önce başka bi çekicilikleri var...
ikili sahnelerindeki uyum..şirinlik...bakışlar....ve sonra şiveleri.
yani onalar hiç konuşmasalar da ben aleks ve zarife çiftine biraz sırıtık...biriz hüzünlü ..biraz da melun melun bakardım...
6 bolumu begendiniz mi ?
bu arada oyuncular hakkinda birsey sormak istiyorsaniz bana sorabilirsiniz
selam ben dimitri yani luran ahmeti hakkında bilgi edinmek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
23.30 a kadar izleyebildim diziyi
sonrasını haturlamıyorum:img-cool2
bu bölüm senaristler bize hiç acımamıştı
heralde güldürmekten öldürmek istediler
asanın sütçülük antremanları,ramizin muzaffere sevgi gösterisi en sonunda dayanamayıp sarılması,sonra cabbarı çatlatmak için bizeee namiiiiiiiiiiik geldıyı tekrarlaması özellikle o sahnedeyken iyiki birşey yiyip içmiyordum çünkü eminim boğazımda kalır bende göçerdim şu dğnyadan
katıla katıla gülmek o sahnede yaşanan bir olaydı ama cezmi komutanın çıkışı nedeniyle şöyle uzuuun uzuuuun gülemedim
asanın sütçülük antremanları bir başkaydı ya
bağıramaması sütü taşırması sütü yere dökmesi kamuşu kaybetmesi
damatlar arasında da bir ittifak oluşmuş her halinden belli
alex in zarifeyi çekip olayı anlatması ve zarifenin alexin gözlerinin içine bakması olağanüstüydü
daha sonra türküyü düet yapmaları da baya güzeldi sevimli çiftimizin
fatma annenin ailedeki tüm kadın nüfusunu toplayıp çarşıda veresiye alışverişi çok komikti vahidenin bıçağa bakmaları
o dimitrinin çetecisinin kızkardeşimi her kimse vahidenin onu kıskanması pek iyiye işaret:icon_whis
kızçeler bu bölüm pek ayrı bir sevimliydi
sabahları günaydın faslında gözün kör olmasın ramiz demesi fatma annemizin ramizin karşılığından sonra içimden geldi demesi ayrı bir komediydi
normalde unutmam ve sırıtır ama berrak tüzünataç handeyi o kadar unutturdu ki diziyi izlerken baştan beri berrak var izlenimindeyim açıkçası
vahidenin tuzlu sütlacını yiyen mustafa bizden geçer notunu kesinlikle almıştır
artık vahidenin mustafa onu isterken vereceği acı biberli kahveye mustafa sağlam dayanır aşk testinden geçti mustafa
kızların kızçelerin üzerinde bu bölüm pek bir güzelleşme havası vardı hepsi pek bi farklı güzellerdi bu bölüm
ama zarife zarife zarife
yine star oydu
filiz ahmet
Harika bir bölümdü hangi sahneden başlasam bilemiyorum.Zarife ve kızçelerin dertleşmesi çok komikti neymiş kızçelerim erkeklere heç güvenilmez,ırıstiyan erkekse daha da hiç güvenilmez :) onlarda tekrar ediyorlar çok tatlılardı.
Hasan'ın terzi lazım diyince nerden bulmak lazım acaba diye düşünmesi öldürdü beni :) bir de devam ediyor ben sütçüyüm sütçü erken kalkar,sütçünün sesi gür olmalıdır sütttçüü :):) Ramiz hasan sahneleri çok komikti,kardan çok zarar edecekler :icon_whis
Alex ve zarife 'ye gelince :img-blush,zarifenin önce ineği getirmesi anlat ona derdini demesi harikaydı,cidden cihan güzeli bu kız :) Sonra alex'in ona klübe de gerçekleri anlatması,göz göze konuşmaları giderken türkü söylemeleri harikaydı.Sofi'nin gelmesi çok kötü oldu ama zarife'nin evden çıkarken ki hali kötüydü nasılda ağlıyordu :img-cray:
Atice ve Asan çok yakıştılar.Fatma anne ben bi şeyler yapıcam diyince bir şeyler bozdurcak sandım ama gidip herkese yaz sütçünün defterine demesi çok komikti :) Düğünde fatma anne ve hatice'nin birbirlerine bakarak gözlerinin dolması sonra ramiz ağanın söyledikleri,haticenin bir yandan ağlaması bir yandan onları ağlaması çok içliydi :icon_sorr
son sahneyi her zamanki gibi göremedim :) haftaya merakla bekliyorum..En azından sınavım olmaz vicdan azabından sıyrılıp izlerim :)
Diyecek söz yok, şapka çıkartıyorum...
Birkaç ufak aksaklık haricinde şiveler oturmuş durumda.
Hatta Alex - Zarife sahnesinde Zarife o kadar hızlı konuştuki, bunu ancak oralarda doğup büyüyen bir yapabilirdi. Kolay değil.
Ve evet, Berrak bizleri utandırmaya devam etsin.
Tolga'nın da başarısız olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
Bölümde beni en çok etkileyen sahne Ramiz efendinin Cabbar efendi ile konuşması oldu, eskinin hatırı, yılların tanışıklığı, bugüne dek hayatında öyle ya da böyle varolmuş birini kaybetmeme isteği, hani yine de yüz yüze bakmaya devam etme arzusu... aslında olması gereken ancak günümüzde erdem olarak algılanan son derece insani duyguları yansıttılar. Alınacak dersler var.
Fatma anneye annelik profesörlüğü ünvanını veriyorum. Hani bazen herşey para değildir ya işte tam öyleydi davranışları. Sözler, gözler muhteşemdi.
Ramiz baba, dizide sadece kızlarının değil herkesin babası, Naaaamık'a evini açtı, (H)asan'a iş verdi, Kızan kaymakamı seviyor hatta besliyor, Muzaffer'e kucakladı... Hayatın felsefi yönünü topraktan ve yaşadıklarından ders çıkararak çözmüş biri. O bir abide.
Bu arada Ramiz baba ile (H)atice'nin karşılıklı oynadığı sahneler fragmanda vardı ama bölümde yoktu.
Akça kız çok güzel bir gelin olmuş.
Düşünürseniz hem Vahide hem Zarife kendi ilişkilerinde üzgün ama ablalarının düğününde en mutlu kişiler onlar, yüzlerinde güller açıyor adeta. İşte kardeşlik.
Sevgiyle,
dün akşam çok keyfli eğlenceli bir bölüm oldu...
ramiz ve hasan sahnelerinde çok eğlendim..özeliklede bize bir terzi lazım dediklerinde hasanın nerden bulsak acaba demesi öldürdü beni..
vahide -mustafa aşkı dolu dizgin devam ediyo...resmen fırtınalar kopmaya başladı...yanlız kahramanın birde kimlik çatışması çıkmaya başladı,adam tıbbiyelimi olsun .namıkmı olsun kara kalpaklımı olsun yazık yahu,ailesini düşünürken şimdide vahidenin yanlış anlamalarıylauğrasıyo ..dert küpü nammmıııkkk..
not:tolgahan sayışmana olan ilgim hayranlık boyutuna ulaşıyor bu performansından sonra :good:,
alex -vahide şirinleri ndede yanlış anlamalar dizisi olmaya başladı yazık ama neşeli neşeli nmavrovayı sölemeleri çok eğlenceliydi ama zarifenin yaşadığı hayalkırıklığı vede ağlayarak eve dönmeside içimi cız etti..o ilişkide hele o dönem için zor ,din çatışması muhim meselesi o dönemin
not:zarife cimcimesi ni insanın içine sokası gelmiyomu?
son olarakda sanırım bu adi çeteciler düğünü basacak ...
Cezminin tıkırdısı,içimin sıkıntısı..
Her zamanki gibi (maşallah diyelim)olağanüstü güzel,harika bir bölümdü..Zamanın geçtiğini anlamadan seyrettik...:happy0064
Pis seyirci editi:Zarif'e ile Alex külübede konuştuktan sonra ne yaptılar?yani ...hemen şarkı sülediler,o sahnenin öncesi ne oldi derim?meraktayım..yani sarılabilirdiler,Zarife'de bir şeyler süleyebilirdi?Şarkı söylemeleri yerine bir şeyler görseydik daha iyi olmaz mıydı?:img-blush
absolutelycandy 13-11-07, 09:13 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Dün akşam ki bölüm çok öğreticiydi (eğlendirip ağlatması yanında).
Ders 1: Erkekler (Zarife Hoca'dan)
-Erkekler yalanci
-Erkekler piıs
-Erkeklere iç güvenilmez, ırıstiyan erkekse daha da iç güvenilmez.
Ders 2: Sütçülüğün Esasları (Sütçi Ramiz Hoca'dan)
-Sütçi erken kalkar.
-Sütçi temiz olur.
-Sütçi güleryüzlü olur.
-Sütçinin sesi gür olmalıdır.
Ramiz Baba her ayrıntıyı düşündü ama Asan'ın en temel şeyi atlayacağını düşünmediğinden söyleme gereği duymadı. "Sütçi sütüne sahip çıkmalıdır". Sütü taşırdı, yere döktü, en nihayetinde Kamuş'u kaybetti :img-pilot
Sabah süt bidonunu devirip sonra da arabanın ardına gizlenmesi, merdivenlere döktüğü sütü bakraçla toplamaya çalışması :img-hyste ama aklımdan çıkmayan an; (sütçülüğün kuralları madde 3 gereği) yüzündeki o gülümseme :img-hyste:img-hyste
Kızçeler kesinlikle Asan'dan daha iyi birer öğrenciler :img-heh:
Zavallı Ramiz Baba'm ne yapacağını şaşırdı. Allah'a el açıyor "ben kızi verdim sen de te bu ka akıl ver :img-hyste
Fatma Anne görev paylaşımı yaparken de sessiz sessiz "Asan'ı boşver, o beceriksiz diyor. Kızçelere bile güveniyor ama Asan'a :img-hyste
Fatma Anne'nin de durup durup "bunun kınasi var, dügini var, yemegi icmegi var, aşı bulaşıgi var, elbisesi giysisi, zurnasi davulu, daveti davetiyesi var demesi çok komikti :img-heh: O endişesi, paniği, panik içinde söylenmesi çok şirindi.
Zarife cingöz Zarife, annesinin kızı Zarife :img-kiss: Vahide'yi ikna etmek için nasıl da umursamaz, bilmez, duymaz, anlamaz pozlara giriyor. Ben unittim o insani, adi neydı :img-hyste
Alex ile sahneleri çok güzeldi :img-in_lo İlk zamanlar Alex daha kontrollüydü. Ama şimdi Mecnun'a döndü resmen. Çaresizliği, sevgisi adına çırpınışı, dua edip düzlüğe çıkış isteği, ufacık bir ışığı umut etmesi... Mavrova'dan Aldım Sümbül'ü ne ka güzel sülediler. Zarife'nin mutluluktan ha uçtu ha uçacak hali, yüzündeki engel olamadığı sırıtış :img-icecr
ne kadar güzel bir bölümdü yine.
en beğendiğim sahneler (okadar çokki )
1) vahidenin o bulgar kızın sölediklerini tıbbiyeliye tercüme ettiği an sonuçta erkek gib bir kız ama onun daduyguları var .
2) zarifenin alexin yanına inek göndermesi bitirdi beni çok iyi bir oyuncu ve çok şirin
3) benim favori oyuncum sütçü ramizinde fatma anayla konuşma sahnesi(düğüdeki)kızlarına bakarak nasıl duygulandım osahnede ben bu erdal özyağcıları çok seviyorum ya hele dizide yanaklarını sıkasım geliyo
neyse son sahne hepimizin merak konusu bakalım önümüzdeki hafta neler olucak düğün basılıcakmı vahide gerçeği öğrenicekmi zarife alexe inanıcakmı izleyip görücez bu arada bir yerde okumuştum ilerleyen bölümlerde vahideye hayırlı bir kısmet çıkıyo oraya yeni atanan paşa varya onun oğlu hani dün kaymakam tanıştıya ee birazda tıbbiyeli kıskansın değilmi:?
Baştan sona daha dün ilk kez izledim..Daha önce ara ara baksamda bu kadar güzel olduğunun farkına varamamıştım..Çok büyük emekler harcanmış belli..
Hakketiği yeri almasını isterim..Oyuncusundan konusuna senaryosuna şivesine müzigine herşey o kadar güzel ki..
Ben bişey sorsam.. bölüm sonu verilen şarkıyı nerden bulabilirim?
çok güzel bir bölümdü ..zevkle.. pc de msn de... arkadaşımla güler izledik.. fatma bacımın alışverişleri görülmeye değerdi.. neredeyse tüm esnafa borçlandı.. vah ramiz ağa !!..
bu borçlar bu damatla nasıl ödenir? !! :bilmim
aslında tüm bölüm bence çok güzeldi her sahne tüm reblikler..
ama en çok vahideye üzüldüm sürekli yanlış anladı mustafayı ve her zaman tetikte onun peşinde!!
bulgar qızı mustafa ile konuşurken vahide dışarda saçları dağınık halde çok güzeldi..
kızın namığa bulgarca birşeyler söylemesi .. namığın ben bulgarca bilmiyorum ki? demesi..
vahideyi görmesi.. Vahidenin bakışları çok acıydı..
ben biliyorum biraz bulgarca dedi!! seni seviyormuş:icon_sorr
çok güzeldi çoook!!:P
Günaydın,
Gerilmeden, sinirlenmeden, her sahnede yüzümün ayrı ayrı gülümseme şekillerine girdiği tek dizi var o da Elveda Rumeli:img-in_lo Böyle sıcacık aile ortamlarını, güldürürken düşündüren olayları, abartısız entrikaları (bu zamandaki dizilerde entrikaların da cılkını çıkardılar), doğal replikleri öyle özlemişiz, öyle hasret kalmışız ki Elveda Rumeli gerçek anlamıyla ''ilaç'' gibi geldi dizi dünyasına... Umarım izleyicisi ve reytingi bol, yolu açık olur...
Akşam ki bölümden bahsetmeye nereden başlayayım bilemedim şimci en iyisi en iyi bildiğimden başlayayım Alex ve Zarife'den :img-blush Bu ikilinin izleyicilere verdiği duyguların bambaşka olduğunu düşünüyorum. Diğer çiftleri de seviyorum ama Alex ve Zarife aynı karenin içine girdikleri anda daha farklı hissetmeye başlıyorum. Akşam ki bölümde de aynen üle oldi. Alex'in Zarife'ye ulaşabilmek için sürekli aklını çalıştırıp planlar kurmasına bayıldım ama en çok Vahide'den yediği sopadan sonraki bakışına bayıldım:) Namik'a dediği ''Ben de Zarife'yi seveyim ama benimkisi daha daha imkansiz'' deyişi ve dua ederken ''Benim kalbime sevgiyi sen verdin, bir yol göster'' diye yalvarması çok içimi acıttı :icon_sorr Sevgisi yüreğinden taşıyor ama akacak bi yol bulamıyor çünkü yolları kapalı... Haklılığını anlatamamanın verdiği sıkıntıyı, çaresizliği, yüreğinin yanışını ve Allah'a yalvarışındaki hüznü çok ama çok iyi yansıttı Ertan Saban...
Zarife'nin buluşma yerine inek getirdiğini görünce kahkahalara boğuldum :img-hyste Hele çalıların arasından çıkıp ''Derdini ineğe anlat, ona süle ne süleyeceksen'' deyip uzaklaştığı sırada ineğin mööleyip Alex'e cevap verir tarzındaki seslenişinde yerlerdeydim :img-hyste
Tepedeki klubedeki buluşma ise muhteşemdi:img-in_lo Ertan Saban ve Filiz Ahmet sanki oynamıyor adeta yaşıyorlardı o dakikaları... Alex'in gerçekleri anlatmak için çırpınışına karşılık, Zarife'nin dinlememek için direnmesi ve en sonunda Alex'in, Zarife'nin kollarından tutup ''Gözlerimin içine bak Zarife. Sence ben o Alex olabilir miyim? Sofi ile nişanı attım ben çok önce. Ben Sofi'yi sevmeyim. Ben, Seni seveyim seni'' demesi ve o anda zeki ve kızgın kız hallerinden çıkıp yeniden aptal aşık Zarife hallerine bürünen Zarife'nin bakışları muhteşemdi :img-in_lo Hele hele buluşma amacına ulaştıktan sonra 'na na na' diye sekerek eve dönen Zarife ile şarkının sözlerini söyleyip çekirge gibi sıçrayan Alex sahneleri tadından yenmiyordu :img-blush O sahneyi çok ama çok sevdim, çok beğendim, harikaydı tek kelime ile... Alex ve Zarife'yi çok seviyorum ve bu imkansızlığın nasıl ortadan kalkacağını merakla bekliyorum...
Sofi'nin Pürsiçan'a gelmesinden, Alex'le konuşurken Zarife'nin gelip onları o şekilde görmesinden ve ağlayarak uzaklaşan Zarife'nin duygularımı alt üst etmesinden, çaresizce 'Zarife' deyip olduğu yerde kalakalan Alex'den söz etmiyorum bile : (
Söz konusu Alex ve Zarife olunca çenemin düştüğünü fark edebiliyorum o yüzden fazla uzun olmasın diye susayım, diğerlerini de diğer mesajlarıma saklayayım : )
Pis izleyici editi: Düğün sahnesinde fonda çalan ''Damat halayı'' müziğinde neden bizim yöredeki 3 ileri 1 geri halayı çekildi anlayamadım. Damat Halayının tarihçesini araştırdım ama Nazlıhancığım(:img-kiss: ) gibi araştırmada başarılı olamadığım için elim bomboş kaldı :icon_sorr O zamanlarda damat halayı yok muydu da oynanmadı? Halbüsü damat halayı çok zevklidir, çok güzeldir, çok eğlencelidir. O kıyafetler içinde damat halayının çekilişini de görmek isterdim :img-blush
Sevgilerimle...
Pis izleyici editi: Düğün sahnesinde fonda çalan ''Damat halayı'' müziğinde neden bizim yöredeki 3 ileri 1 geri halayı çekildi anlayamadım. Damat Halayının tarihçesini araştırdım ama Nazlıhancığım(:img-kiss:) gibi araştırmada başarılı olamadığım için elim bomboş kaldı :icon_sorr O zamanlarda damat halayı yok muydu da oynanmadı? Halbüsü damat halayı çok zevklidir, çok güzeldir, çok eğlencelidir. O kıyafetler içinde damat halayının çekilişini de görmek isterdim :img-blush
Günaydın...
Hos geldin gırçiçeeem.:img-pilot Dün aksam damat halayının müzigini tanımamak olmazdı. Ama bir garip oynuyorlardı gerçekten. Ve birkaç yıl önce Sarköy'de bir dügüne katılmıstık. Millet çiftelliden baska birsey oynamıyordu ki... Dizide izledigimiz sekliyle halay sadece 1 kez oynandı. (Evlenen kisi arkadasımızdı ve Sarköy'e konuk olarak gitmistik.) O da dısarıdan gelen konuklar için yani bizim için oynandı.:)
Damat halayının "itü sözlük"te tanımı...
Damat Halayı:
trakya dolaylarında her düğünde mutlaka oynanan halk oyunu. ilk başlarda gayet slov moşın bir tempoyla başlayan oyun sonlara doğru ayak uydurması müthiş zorlaşan bir hal alır. tarif edersek; önce dört adım sağa , sonra üç adım sola atılır. ardından bulunduğunuz noktada bir sağ ayak bir sol ayak ileri atılır. bu işlem bir kez daha tekrarlandıktan sonra olduğunuz yerde sabitlenir ve sağ ayağınızı sol önden sağ öne ordan da diğer ayağınızın yanına koyar ve ellerinizi aşağıdan yukarı doğru kaldırarak beş kez el çırparsınız. sadece kadınlar mı oynar bilmiyorum ama ben bu halaya katılan bir erkek görmedim.
...
adının damat halayı olması damat oyunu olduğu anlamına gelmemekte, damat kişisinin, gelin almaya geldiği zaman, kız evindeki hanımlar tarafından karşılanırken oynandığı rivayet edilmektedir.
Simdilik sevgilerimle.bye
bizim kacaklar nerde diyordum yakaladimsizi filinta,kircicegi sizde burdasiniz demek bende diziyi severek izleyenlerdenim daha cok Sebnem ablanin hayraniyim bayiliyorum ona bir insan ancak bu kadar dogal oynar .Hayranligim ona Erkekler Aglamazin Ramizesiyken basladi simdide nerde olsa bakiyorum cok tatli ama dizidekilerin hepsi cok seker o kücük kizlar,esek bile sevimli gülerek ve düsünerek bakiyorum insaallah uzun soluklu olur arada bir girip yazarim isterseniz,aksamki bölüm cok güzeldi ama beni gelecek bölüm endiselendiriyor o yilan adam dügünümü basacak acaba ?
dünkü bölümü hala hatırladıkça aptal bi gülümseme kaplıyo yüzümü ne kaaa güzel o kaaa hüzünlü bi o kaaa da komikti
zarifem yaaaa erkekler hakkındaki muthiş hayat tecrübesini kızçeler anlatması :good:
1 erkeklerdir yalancidirlar "neymiş" --- yalancilarmiş
2 erkeklerdir piıslar "neymiş" --- pismişlar
3 erkeklerdir iç güvenilmez, ırıstiyan erkekse daha da iç güvenilmez. nişanlı oliyyler müslüman kızlari ağlatilermiş
en küçük kız çok tatlıydi emine galiba
---ırıstiyan erkekler iç güvenilmezmişlerdir
inkar mekanizmasıda süper zarifenin vahideye kim o insanın adini unuttim atirlamiyim
namıııııııkia he o insan alex mi hangi alex inecik süperdi bi yapıştırdı kuyruğuyla
alex ya nasılda aşık nasılda çaresiz inecikle kaldı başbaşa ve benim muhteşem sahnem mavrovadan aldım sümbül bir okka nohut "na na na naaa na na naa na na na "
alex bi tuttu zarifeyi ben 4 gözle değil beş gözle aynı sahneyi bi atv bide atv avrupada izledim alem bu kız ya sofi mi dilim sürçiii neyidi nişanlinin ismı?
niye bu kadar üzülüyon ki hani arkadaştınız siz ohhhhhhh alex dedi işte ben seni seveyim ama sonra ne oldu alex bide sevgili gibi öpsaydi yada öptüde ben mi görmedim iki kerede seyrettim halbuki ama
neyse zarfe olunca kendime hakim olamıyorum sahneleri tekrar tekrar yaşıyorum sanki
gelelim kara sevdalı aşık vahideye mustafa nasıl aşık kendisinin de haberi yok benimi takip ediyon diyo mustafa oan da dank ediyoo vahideye bilseki kahraman sevgilisi var daha çok aşık olucak bide kızkanç hemde tuzlu sütlaçı yedirecek kadar mustafa da bi okadar seviyor o sütlaç yenir mi benim içim kalktı 2 çorba kaşığı tuz
--vah mustafa sana tüm pürsıçan yanikmiş bedia teyzen bulacak sana helal süt emmiş kiz
uzun boyli çakir gözli çocik yanar tüm kizlari pürsiçanin
meyremde kahve içen kızlar müthişti ya yiğenin namık bekarmidir biz çok begeniyz
ve gelelim eski fukara terzi Asan şimdiki ssüüüüüüüüüütçiiiiiiiiiiiiii çırağı Asan ramiz amca haklımiş ben kizimi verdım sende te bu kaa aklım ver insan mesleğini unutmu 1 günde
fatma ana anneliğin tüm güzelliğini kendinde barındıran sevecenliği korumacılığıyla o yokluk halinle gidip 3 ortalı veresiye defterini sütçiye yükletti
ramiz amcayla kasapın konuşması kasap cabbarın hırsının arkasındaki göz yaşları beni çok duygulandırdı kim olsa babası olacak yaşta kızını vermezdiye getirişi ramiz amcanın çok iyiydi evet onunda hatice yaşında kzı olsaydı verirmiydi acaba babası yaşındaki ramize
beyaz kız ne güzel olmuştu terzi Asan ne güzel bi gelinlik giymişti eksik sahnelerden biride hasanın beyaz kızı beyazlar içnde bi kerecik görmesiydi çok isterdik
düğün çok hoştu bi o çalan hakkaret damat oyunu neydi o hiç bişeye benzemiyodu anlayana kadar canım çıktı abimki hiç düğünleri sevmez o bile anladı ben anlamadım çünkü çalan batırmış ne zurna akordiona uyuyo ne davul zurnaya hepsi ayrı telden çalıyo
bi kere paytuşka(balkan güzelinde ) ben zarifeyi vahideyi Aticeyi görmek isterdim
son sahne haticenin hüzünlü hüzünlü bakışıyla bitti ama acaba kına geliyoda mı baktı yoksa eşlıyalar köyü mü basacak
allahım nolur nolur yoksa fatma ana yüksek yüksek tepeleri mi sölüyoooooo
isterim bişey sülesssssssssssinnnnnnnn fatma ana türkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kısmeeeeeeeeeeeet
Demekki neymııııış? tatlılıklan bulgar Kamuşa Türkçe bile öğretilirmişş.:img-icecr
bu bölümde yine bizi çok güldürdü Hasan.her seferinde isminin önündeki sıfatlara bir yenisini ekliyor;eski terzi yeni sütçi sakar damat fukara Hasan paşa:img-haha:aşkı sanatını daha bir güzelleştirmiş olacak ki Haticesine en güzel gelinliği dikti..kasap Cabbar efendinin tüm yaptıklarına rağmen ona çatmasında bile sevimliliğini korudu Hasan...:icon_ange İşte bu yüzden bu diziyi çok seviyorum ben.en acı dram bile o kadar tatlılıkla anlatılıyor ki...
Zarifeyle Alexin ekrandan taşan enerjilerini, uyumlarını |