PDA

Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli- Bölüm Yorumları- Arşiv5-

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

doray
10-12-07, 01:50
Volvox ellerine sağlık,fragman için teşekkürler.....

Yanlış bilmiyorsam ortodoks adetlerine göre kilisede evlenen Alex ile Sofi'nin ayrılmalarının da mümkün olmadığını sanıyorum...Bu durumda dizinin orjinalinde söylenen Alex,Sofi'yi kaçıracak iddiası da çürütülmüş oluyor..Zira Zarife Alex'in evlenmiş olduğunu bile bile bu ilişkiyi devam ettirmeyeceğini ve beraberliklerinin de hiç bir önemi kalmayacağını düşünüyorum..

umutlu seyirci editi:Alex Sofi sevimsizi ile evlenmez,evlenmemeli..Yaktın baytar dede bizi,yaktın..:sad53:

mysterys
10-12-07, 03:46
volvox fragman için bugün ayrıca teşekkürler benim bu fragmandan hiç haberim yokidi...
vayki vay vah ki vah hanım olmayan uyuz sofi ve çurbacı dede ittifakı alexin onunla adını anmak istemediğim hanımolmayanla evliliklerini duyuruyolar kilisede allah bozar şimdi kilise günaha girmeyelim:img-blush
ama yinede evlilik umuduyla olan sufiye iyi dileklerimzi iletelim
mumdan o haftalarca bozulmayan saçı yanar...
eteğine takılır düşer...
alexle mürvetini göremez...
ay içim parçalandı zarife sahneleri ben fragmanda ağlamaya başladıysam izlerken noluum bilmem...
hakiki namık sahneleri olmasa kalbim dayanmaz bu aşka
senaristim mahsus mu yapıyosun ya neden kahrediyosun bizi alex ile zarifeyi...
kızan kaymakamımda gidiyo zati azledilmiş meyreme gitmeden bi açıklamadam mı bulunacak acaba ? öyle konuşuyo ki meyrem ben gidiyorum meyrem de bi üzülüyoki...bide meyrem diyo meyrem hanım demiyor... amannn bi imkansız aşkta bu... daha başlamadan ayrıldılar...
hey allahım alma aklımı....te kuruyana kadar tez vakitte döner işallah görevine amcasının kaymakamı...
fatma anne öğrenmiş gerdanı gümüşlü eleftalyanın ev baskınını öle bi heybetli kalkışı vardı ki te bu sefer bogar ramiz amcayı hemde tayyarı nasıl boğacağını anlattığı gibi sakin sakin ve acımasızca :bırr :bırr
ama ben tabi daha şatafatlı şöle her suçu fatme anneden bulan ramiz babamdan eski hespları kaparcasına olması tercihimdir
sürekli isteklerimiz
*Dizinin bir yerinden dahi olsa suna pekuysalı görmek istiyiz
*Günay karaca diziye gelsin
*sufi gitsin...yada sahnesi azalsın...mümkünse alexle hiç sahnesi olmasın...
*filiz ahmet forumada gelsin ( sitesine geldiiiiii çok sevindik...:happy0064)

Argosy
10-12-07, 05:41
Volvox'umda olmasa fragamani gormek ne mumkun..tesekkurler volvoxcugum.

Ilk fragman neseli idi ikincisi de umalim oyle olsun istedik ama maalesef ikinci fragman yine huzun dolu. Alex in yine yurek daglayan gozyaslari , Zarife nin izdirabi daha fragmani izlerken icimizi burktu..Yarin aslini izlerken ne hale duseriz kimbilir?

Kilisede papazin karsisinda Alexcik ask acisiyla can cekisip ici kan aglarken vicdansiz, hanim olmayan, kus yuvasi sacli sofinin sIritmasini gordunuz mu? Umarim butun hevesi kursaginda kalir ve Aslanimiz, makedonumuz ,Aleximiz son anda vazgecer.

Baytar efendiye de teessuflerimi gondriyorum izninizle..:hıhTamam, o zamanin geleneklerine, goreneklerine inanclarina gore boyle seyler dunyanin tersine donmesi gibi birseymis ama bu iki genc yuregi ayirmak icin de bu kadar gaddar, bu kadar acimasiz olunmaz ki canim. :fighting2

merveve
10-12-07, 09:08
2.fregmanıda izledim volvox sayesinde fregmanı atvde yakalamak mümkün değil....tesekkrler ..neyse ale ve zarife ile ilgili bişeyler öğrenebildik bu fregmanda ,ama biraz üzücü oldu..bende düğünde bi aksilik olabilir son dakikdada...bu arada vahide ile mustafa bu bölüm kavga mı edicek yoksa aşkları ileri boyutamı taşınacak merak içindeyim:img-in_lo..kavga ederler gene sanmışdım ama gene sarıldıklarını gördüm :happy0064...neyse akşama grsz

bitanem_61
10-12-07, 10:21
Gerdanı gümüşlü hanım yalancı paşamu diyip ramizin kapıya dayanmış acaba nerden öğrendi cezmi komutan söylemişmidir:icon_whis:icon_whis:

Fatma anne kızı haticeye gelmiş orda öğrenecek gece gece gidecek eve gümüşlü ve cetesi orda ailenin bütün erkekleride orda:img-hyste:img-hyste

rhetbutler
10-12-07, 10:24
Bu ne kaa fena bir fragmandır büle.:icon_sorr

Alex ve Sufi'nin düğünü kilise de cemaate duyuruluyor.Alex perişan, Zarife perişan, biz (h)epten perişan...Bir daha 2.fragman istemeyim...Fragmanı tam sofradayken izledim.Tabi Alex ile Sufi'yi(hanımolmayan, kafasını kuşlar gagalayasıca vs vs vs) o halde görünce lokmalar boğazımda kaldı.Etmeyin bunu bize be more...:icon_sorrAlex, inşallah vazgeçer bu düğün işinden.Kendi de diyor ben sensiz olamam Zarife diye...

Bir de Kaymakamın vedası var, dertler yetmeymiş gibi.Gitme be more...Meryem'in de şanssızlığı nedir büle...Kocası gitmiş dönmemiş, Dilaver de gidiyor...Eee biz çok seveyiz Dilaver'i...Ne olacak şimdi büle.:icon_sorr

Fatma Yenge ve Zarife, nihayet eve geliyorlar.Bir de ana-kız sarıldıkları sahne var ki...Bizim halimiz bu akşam fena...Tüm bu olayları kafamdan atıp, Ramiz Babanın Fatma Yenge'ye Eleftiri'yi, oturak alemini açıklayacağı vakte odaklanmak istiyorum tabi bir de Asan'a.:icon_whis

doray
10-12-07, 10:36
Günaydınlar...

2.fragmanı tekrar seyrettim ve içim yine burkuldu ..

Zarife:Ne olusun çıkar al aklımdan oni..adını bile unutam..
Alex:sen benden ne istersin dede,imkansız..ben Zarife'siz yaşayamam..

Alex'in çaresizliği, Zarife'nin hüznü....Mazoşist ruhum hortladı, akşamı zor bekleyim..
Fatma ana kızına destek olabiliyor gibi de,Alex' e hiç destek yok..Kör kuyularda kaldı zavallıcık..

Destek editi:yokmu bize de destek olacak birileri more..Ağlamak isteyim...:icon_sorr

briTugba
10-12-07, 10:36
arkadaşlar dün gece dizi rüyama girdi ...şimdi anlatmak istiyorum...:icon_whis
bizim alexle sofy eve dönüyorlar zarifede bunların önüne koşuyor arkasındada mustafayla vahide...sonra zarife alexin önünde duruyor baya bi bakışma oluyor sonra zarife alexe bi yumruk indiriyor...alex te bunun şoku geçmeden zarife bayılıyor sonra onu eve taşıyor mustafa derken vahidede alexe okkalı bi tane indiriyor....alexte bu kada şoka dayanamayıp sofye geldiğin yere git diyor.....:happy0064

sevgili arkadaşlar ne dersiniz ruyama kime yorumlatiyim ;)

doray
10-12-07, 11:06
arkadaşlar dün gece dizi rüyama girdi ...şimdi anlatmak istiyorum...:icon_whis
bizim alexle sofy eve dönüyorlar zarifede bunların önüne koşuyor arkasındada mustafayla vahide...sonra zarife alexin önünde duruyor baya bi bakışma oluyor sonra zarife alexe bi yumruk indiriyor...alex te bunun şoku geçmeden zarife bayılıyor sonra onu eve taşıyor mustafa derken vahidede alexe okkalı bi tane indiriyor....alexte bu kada şoka dayanamayıp sofye geldiğin yere git diyor.....:happy0064

sevgili arkadaşlar ne dersiniz ruyama kime yorumlatiyim ;)
Ben yorumlayayım..:icon_whisHayra yoralım,hayırlar görelim..
3 vakte kadar ,Zarife'nin Alex'e attığı tokatı Alex ile ZArife Sofi'ye atacak...

Vahide ile Mustafa aşıklara yardımda bulanacak...

Sofi bu şoka dayanamayıp,arap saçi otuna basıp düşecek,beyin sarsıntısı geçirecek,Alex'i unutup Dimitriye aşık olacak..Tee bende bu kaa..:happy0064

dilenci editi:bahşişimi isterim..:icon_sorr

cinar337
10-12-07, 11:23
beni ufunet bastı bu nasıl bir fragmandır böyle . içim acıdı ya ne olur aleks evlenmesin sofi cadısıyla. zarifenin haline çok acıdım nasıl ağlıyordu . fatma anne ne yaparsa yapsın gene dayanamadı heralde nasıl sarıldı kızına. amcasının kaymakamıda gidiyor ama biz istemeyiz o gitsin . daha meryemle olan aşkını izleyemedik. bu abdülü bogacam ben niçın vahidenin etrafında dolanayi . of of sıklet bastı beni düşünürüm düşünürüm düşünürüm

1)aleks sofiyle evlenirmi yoksa vaz mı geçer
2) kaymakam pürsıçandan gidermi yoksa ...?
3) mustafa vahide aşkı abdül belası yüzünden çıkmaza mı girer

bilmeyim bilmeyim of of

briTugba
10-12-07, 11:29
Ben yorumlayayım..:icon_whisHayra yoralım,hayırlar görelim..
3 vakte kadar ,Zarife'nin Alex'e attığı tokatı Alex ile ZArife Sofi'ye atacak...

Vahide ile Mustafa aşıklara yardımda bulanacak...

Sofi bu şoka dayanamayıp,arap saçi otuna basıp düşecek,beyin sarsıntısı geçirecek,Alex'i unutup Dimitriye aşık olacak..Tee bende bu kaa..:happy0064

dilenci editi:bahşişimi isterim..:icon_sorr

ciddi ciddi allah hayırlara getirsin...ya bizim alex öğretmen olduğu için atamaz o tokadı bi kadına ama zarife okkalı bi tane atar peşine vaiiide atar...sofynin iş biter....ama dmitri değilde kara yorgiyle daha bi uyumlu olurlar ...(onlarıda mahveder bu gurursuz) :img-icecr

vahide ve mustafa inşllh ellerini çabuk tutarlar:happy0064
şaşkın editi :allah alexle zarifeyi ayırmasın bundan büyük bahşiş yokkk...

cropsy
10-12-07, 11:59
Az önce yeni fragmanı gördüm de gözlerime inanamadım..Alex Sufi'yle evleniyor:img-fie: Açıkçası bunun olabileceğini hiç düşünmemiştim,ihtimal bile vermemiştim ama ben yine de son dakikada bir sürpriz olabilir diye düşünüyorum,daha doğrusu temenni ediyorum..Ben Alex'ten Sufi'yi evine tek başına yollayıp köyde muallimelik yapmasını istiyordum kafasını dağıtmak için ama Zarife'yi unutmak için (!) kesinlikle böyle bir yola başvurmasını istemiyorum,daha doğrusu böylesini beklemiyordum..

Zarifem de garibim Tanrısına dua ediyor ''Al onu aklımdan'' diye :img-cray:

Kaymakamcım da gidiyor,Meryem'e veda ediyor :sad53: Ramiz Amca da gözyaşlarıyla uğurluyor :icon_cry:

İlk fragman daha eğlenceli sahnelerle doluydu,bu seferki de tam tersine baya hüzünlü olmuş..Güzel bir bölüm olur umarım..

Dizinin de yayın saati değişti,aslında Elveda Rumeli'ye bu saat daha uygun ama önceden yapılması gereken bir şeydi.Gerçi benim bu akşam izlediğim iki dizi de ATV'de olduğu benim için çok büyük bir değişiklik söz konusu değil,umarım kanal iki dizinin reklamını da yeterli sayıda yapmıştır ve umarım iki dizi için de bu yayın saati reyting açısından daha güzel olur (ki ikisinin de reytingleri gayet iyiydi önceden de)..:img-wink:

hewal
10-12-07, 12:13
Dizinin çift fragmanından ufunet bastıranı ne olur ilk gelsin ilk gelsinki sonra diğer fragmanla biraz neşelenelim ...

Aleks ile Sofi'nin evlilik haberi kilisede duyuruluyor olsada ben Aleks!in böyle birşey yapacağını düşünmüyorum düşünmek istemiyorum...

Dilaver cephesinde de işler karışık bir şekilde Dilaver'inde Pürsıçan'da kalması gerek..Ama nasıl olacak :icon_sorr :icon_sorr

Bu akşam nasıl bir bölüm izleyeceğiz işler nasıl bir hal alacak çok merak etmekteyim...

Eleftiri hanım mevzusu çok uzamaz umarım :img-wink:

doray
10-12-07, 13:03
Hasan karakterini canlandıran Tuna Orhon Antalya Devlet tiyatrosu oyuncusu ..Aynı zamanda Ahmet ve Mustafa uğurlu ile akrabalarmış..Güzel de şarkı söylüyormuş..Bazı oyuncuları ne yazık ki geç keşfediyoruz.Umarım kendisini ekranlar da daha sık ve keyifle izleriz..

Volvox'un eklediği resimlerde 4.sırada sofi'nin gülüşü beni sinir etmeye başladı.5.sırada da ağlayan Zarife'm..Ah bu ne acıdır more...:icon_cry:

İmdat editi:aranızda güzin ablayı tanıyan yokmu more...:icon_sorr

hewal
10-12-07, 13:23
Hasan karakterini canlandıran Tuna Orhon Antalya Devlet tiyatrosu oyuncusu ..Aynı zamanda Ahmet ve Mustafa uğurlu ile akrabalarmış..Güzel de şarkı söylüyormuş..Bazı oyuncuları ne yazık ki geç keşfediyoruz.Umarım kendisini ekranlar da daha sık ve keyifle izleriz..

Volvox'un eklediği resimlerde 4.sırada sofi'nin gülüşü beni sinir etmeye başladı.5.sırada da ağlayan Zarife'm..Ah bu ne acıdır more...:icon_cry:

2.Resimde Aleks'in boş bakışları var peşinden Sofi'ni o gıcık gülüşü aynen benide sinir etti...Ama son gülen iyi gülermiş deyip yüreğimizi soğutalım dimi :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

İmdat editinin hal çaresi yok malesef Güzin ablamızda yok :icon_sorr :icon_sorr

doray
10-12-07, 13:51
Ne kaa heyacansızsınız more..Neredeyse cinler basacak forumu..:img-pilotAkşama yorum yapamaya gelenleri içeri almayacağım,şifre koyacağım foruma..Ne Dimitri ne Abdül hiç kimse bana engel olamayacak...:klme

Kader editi:Alex'mi Zarife'ye ,Zarife'mi Alex'e söyler bilemem..

Alev alev alev alev,yandığımı görüyorsun
Bir teselli istemedim,istememde biliyorsun
Her yeni gün yeni umut,yeni güneş mi diyorsun
O her gün doğar ama,ben bir kere biliyorsun...

mysterys
10-12-07, 14:13
Doray fragmanın verdiği hüzün acı ile ne yazacağımı şaşırdım
sende yazmışsın damar bir şarkı
az önce seyrettim tekrar fragmanı sofinin ellerini çiçek geldim pc ye volvoxun fragmanını seyrettim ohh ki uyuzun elleriymiş dantelli eşdivenleri
dantelli eldiven takmakla hanım olunmuyor sufi..insanda azcık gurur olur seni istemediğini alem-i cihana duyurdun bide git kilisede millete duyur sankim alex senle evlencek olmayan gururun gene kırılcak kilisede "şaplarsın" alex kaçınca düğünden :happy0064
edit arapsaçı otu umudu:arapsaçı otunun müsil etkisi yapılacak bir şekilde düğün çorbasına itinayla aşırı dozda karıştırılır ve sufiye itinayla içirilir...
dedelerde içebilir iyi gelir belki aklın başına gelir:img-pilot

doray
10-12-07, 14:23
Doray fragmanın verdiği hüzün acı ile ne yazacağımı şaşırdım
sende yazmışsın damar bir şarkı
az önce seyrettim tekrar fragmanı sofinin ellerini çiçek geldim pc ye volvoxun fragmanını seyrettim ohh ki uyuzun elleriymiş dantelli eşdivenleri
dantelli eldiven takmakla hanım olunmuyor sufi..insanda azcık gurur olur seni istemediğini alem-i cihana duyurdun bide git kilisede millete duyur sankim alex senle evlencek olmayan gururun gene kırılcak kilisede "şaplarsın" alex kaçınca düğünden :happy0064
edit arapsaçı otu umudu:arapsaçı otunun müsil etkisi yapılacak bir şekilde düğün çorbasına itinayla aşırı dozda karıştırılır ve sufiye itinayla içirilir...
dedelerde içebilir iyi gelir belki aklın başına gelir:img-pilot
Arap saçi oti,taze gelin Sofi'nin eteklerine dolansa da Dimitri'nin kucağına düşse daha iyi olmaz mı?Çurbacı dedeme kızsam da çok seveyim,istemeym başına kötü bir hal gelsin..:icon_sorr

.:Dişİ KaNarYa:.
10-12-07, 14:29
Büle birşey olamazzz :icon_cry:

Aleks sofi ile evlenemezz:not_i:

Off aleks ne ettin senn :icon_sorr

Birisini unutmak için sevmediğin birisiyle evlenmekk en kolay ve bir o kadar da içinden çıkılmaz bir çözüm yoluu :icon_sorr

Alekse bıraksalar eminim o daha iyi bir çıkış yolu bulacak ama başta baytar efendi olmak üzere aleksimin üzerine çok gittiler "herşey senden ötiri" diye diye zorla bu yola ittiler:icon_sorr

Zarifede yazık ne kadar çaresizz :icon_sorr

Bir mucizee lütfenn bir mucizeeee:sad53:

bonita
10-12-07, 14:40
fragmandan önce gittim volvoxun eklediğiresmlerebaktım ve sufinin yüzsüzlüğü sinirimi bozdu sen nasıl olurda sevdiğini söylediğin adamın gözlerine bakınca mutsuz olduğunu görmezsin bu ne biçim sevgi:icon_sorr:icon_sorr
ah alex ah zarife ikiside çok ağlatacak bizi bu akşamimgdrag

meryem ve kızan dilaver duygulandırdı beni:img-cray:gitme kızan kaymakam ya

mustafa ve vahide cephesinde diğer fragmanın tersine işler iyi gibi görünüyo:love01:

Tavuskuşu
10-12-07, 15:02
İkinci fragmanı da izledim şimdi internetten. Demek Alexle Sofi evleniyor..."Yapma be more.Mutsuz olacaksın gürmey misın?" dememin bir faydası olmaz değil mi?:icon_sorr

Geçen bölümün yorumunu da yapamadım ama "Hakiki Namık'ı" sevdim ben. Geröş oyuncu şiveyi biraz abartılı kullansa da zarifeyle hoştular. Bu bölüm daha da bela olacak gibi başına. Peşinden koşmalar, güreş tutmalar, yanağında öpmeler...:) Bunlar yağmurdan kaçarken doluya tutuldular.:img-hyste:img-hyste Bu sahneler yüzümüzü güldürürken bir yandan da alexn evlenmesiyle feci halde ağlayacakmışız gibi bir his var içimde. Ayrıca Kızan kaymakamın gitmesi de bizi baya hüzünlendirecektir.

Bu arada Gerdanı gümüşlü hanım(:)) neden Ramiz babamın evine gidiyor?Adam gerçek paşa değil ki sahte paşa.:):) Atice "Oturak aleminde" basılan asana büyük tepki gösteriştir eğer anasının kızıysa. Acaba Fatma Anne yapar?

mysterys
10-12-07, 15:08
Arap saçi oti,taze gelin Sofi'nin eteklerine dolansa da Dimitri'nin kucağına düşse daha iyi olmaz mı?Çurbacı dedeme kızsam da çok seveyim,istemeym başına kötü bir hal gelsin..:icon_sorr

onun taze gelin olma ihtimalini bile görmek istemeyim...
sevinci kursağında kalsında ayağına mı takılır çorbasını içerde kaçıp gider mi bilmem ama bizden alexden ırak üsküpe gelin olsun ...
dedeyi bende seveyim ama yaptıklarının bi cezası olmalı en hafifi çorba olayı hemde zarifemin ellerinden onu iyileştiren kıza yaptığı şeyler reva mı?
onun hakkı bir tas arapsaçı otlu çorba bence afiyet olsun:img-icecr

zeytine-35
10-12-07, 15:23
onun taze gelin olma ihtimalini bile görmek istemeyim...
sevinci kursağında kalsında ayağına mı takılır çorbasını içerde kaçıp gider mi bilmem ama bizden alexden ırak üsküpe gelin olsun ...
dedeyi bende seveyim ama yaptıklarının bi cezası olmalı en hafifi çorba olayı hemde zarifemin ellerinden onu iyileştiren kıza yaptığı şeyler reva mı?
onun hakkı bir tas arapsaçı otlu çorba bence afiyet olsun:img-icecr

taze gelin sufi mi duyması söylemesi ihtimali bile korkunç
ne demişti alex attirmayın makedonun kafasını (bkz.kahvedeki karakterler:good:)
alexin hemen pes etmesini bekliyoruz hiçmi savaşmayacak zarifesi için olmaz üle şey atarsa kafası alır zarifesini gelir stanbula te o ka

siyah-beyaz
10-12-07, 15:28
Çok bir panik görüyorum seni...Ben olmıyacak bu evlenme diyorum.Herşeyin bir ilki olduğundan neden, bir Hristiyan bir Müslüman aşkı olmasın diyorum...Ben de çok Pollyanna gördüm kendimi canım..Ay ikimizin arası yok mu???

Nasıl Cabbar efendi dogruyu gördü,baytar da görecektir...Gününü görmesinden iyidir dogruyu görmesi..Gene de kızamıyorum ona... Torunun Müslümanla evlendiğinde daha fazla üzüleceğini gördüğü için bunda diretiyor,ne yapsın...Her eve lazım Mustafa'dan birşeyler bekliyorum bu evliliğe engel olmak adına....

Sunrise
10-12-07, 15:35
Az once Atv Avrupada ilk fragmanin teklisini gordum (yani ikizi karayilan olmayani). Volvox arkadasimizin eklediginde en bastaki sahne ve bastaki replikler yok bunda var idi. Hakiki Namikin Zarifeyle gures tutmasinin nedeninide boylece anladim. Cunku fragmanda Fatma ana testi Munevvere soruyor "bu senin oglan ne yapay" testi Munevverde "pehlivan yarisina katilacak'' diye cevap veriyor.
Bide Vahide (H)asani el arabasiyle getirdiginde (h)asan ''sagolasin arabaci'' diyor.
Ayrica fragmanin en basinda Ramiz aga, (H)asan, Mustafa Namik ve birdordunci kisi vardi(kimoldugunu iyi goremedim ama galiba kizan kaymakam) yer sofrasinda oturmus kadeh tokusturuyorlardi Ramiz agada "aydi icelim'' diyodu.

Tavuskuşu
10-12-07, 15:46
Ben Vahidenin Asanı getirdiği sahnede "Sagolasın arabacı." dediğini sanmıştım.:)Uanlış mı duymuşum? O sofradaki 4.kişi kızan kaymakamdı. Ben bir an tüm saflığımla ramiz babanın bütün damatlarını topladığını düşünmüştüm ama saflık işte...Asıl gerdanı gümüştü hanım ve kızlarının ramiz babanın evinde ne işi olduğunu çok merak ediyorum. Bu konuda bir tahmin yürüttünüz mü? Malum ben 1 haftadır uğramadım da başlığa...

qsawe
10-12-07, 16:16
Ramiz babanın evinde, Mustafa ne yapıyor ??? saklanıyor... Gerdanı gümüşlü ne yapacak ??? Yüzündeki panik ifadesine bakılırsa saklanacak !!.. Fatma anne ne yapacak..... orasını düşünmek bile istemiyorum. :icon_whis

bora.asli
10-12-07, 16:29
Ben Vahidenin Asanı getirdiği sahnede "Sagolasın arabacı." dediğini sanmıştım.:)Uanlış mı duymuşum? O sofradaki 4.kişi kızan kaymakamdı. Ben bir an tüm saflığımla ramiz babanın bütün damatlarını topladığını düşünmüştüm ama saflık işte...Asıl gerdanı gümüştü hanım ve kızlarının ramiz babanın evinde ne işi olduğunu çok merak ediyorum. Bu konuda bir tahmin yürüttünüz mü? Malum ben 1 haftadır uğramadım da başlığa...

evet meyremi de evin kızı sayarsak kızan kaymakamım da damat sınıfına giriyor otomatikman. ne de olsa amcasının kaymakamı:)

ben de damatları topladığı gibi bir hisse kapılmıştım ilk izlediğimde ama sonra baktım ki bir eksik var, o da aleksim tabi ki..ramiz babalar gerdani gümüşli hanımın tacizine maruz kalırken aleksim de anım olmayan kız sufinin tacizlerine maruz kalıyor..kader utansın..

allahım şu akşamı alnımızın akıyla atlatalım başka bişey istemeyim.kızan kaymakam gitmesin, aleks sufiyle evlenmesin, fatme yengeyle ramiz babanın arası gerdani gümüşliden ötürü tekrardan bozulmasın..dua etmekten erenlere evliyalara karışıcam az kaldı:img-pilot

HASRETTTTTT
10-12-07, 16:52
İkinci fragmanı da izledim şimdi internetten. Demek Alexle Sofi evleniyor..."Yapma be more.Mutsuz olacaksın gürmey misın?" dememin bir faydası olmaz değil mi?:icon_sorr

Geçen bölümün yorumunu da yapamadım ama "Hakiki Namık'ı" sevdim ben. Geröş oyuncu şiveyi biraz abartılı kullansa da zarifeyle hoştular. Bu bölüm daha da bela olacak gibi başına. Peşinden koşmalar, güreş tutmalar, yanağında öpmeler...:) Bunlar yağmurdan kaçarken doluya tutuldular.:img-hyste:img-hyste Bu sahneler yüzümüzü güldürürken bir yandan da alexn evlenmesiyle feci halde ağlayacakmışız gibi bir his var içimde. Ayrıca Kızan kaymakamın gitmesi de bizi baya hüzünlendirecektir.

Bu arada Gerdanı gümüşlü hanım(:)) neden Ramiz babamın evine gidiyor?Adam gerçek paşa değil ki sahte paşa.:):) Atice "Oturak aleminde" basılan asana büyük tepki gösteriştir eğer anasının kızıysa. Acaba Fatma Anne yapar?

yapmayasan bree
allahım yaa niye yaa niye
yeterince imkansız aşk görmedik mi bi de bu
öfff sofii gerdege giremeyesinn
yüzgörümlüğü alamayasın
alex se yar olamayasınn

off anam offf
güzin abla ne yapsın yaa

teomanresat
10-12-07, 17:04
Bu akşam Evlerine Naaamikk gelecek arkadaşlar hepinize selamlar:img-wink:

İsterim size bişey süüleemek!!Bu nikah olmayacak,olamayacak.Bence Alx son anda vazgeçecek.Ben Zarifesiz yapamam diyecek ve Nikah'tan son anda vazgeçecek.
İnşallah hepimiz üülee isteriz.:img-yes:
Alex ve Sofi evlenirse Alex ve Zarife bir daha birleşemez.Senaristlerin bunu yapacağını düşünmek bile istemeyim:icon_sorr

Lazımdır birşey daha süüleyem.Mustafa ve vahide sarılıyorlar ya acaba Bedia görürmü?Hani en olmadık zamanlarda Bedia görüyorya:icon_whis

Haberler kısmındaki haberi okudum.Kış şartları altında -15 derece çekim yapan ve bizlere ekran karşiısında unutlmaz daikalar yaşatan Tüm Elveda Rumeli ekibini ayakta alkışlıyorum:happy0064

nmtsrhn
10-12-07, 17:18
Allah'ım o ikinci fragman ne öyle ya 52 sn bile çok acı veriyo

Sunrise
10-12-07, 17:30

Bende fragmanci simdi ikinci defa izleyince hasan sagolasin arabaci demis ben heyecandan yanlis anlamisim.
Bide zarife saskin bir ses tonuyla pehlivanmi diyo.. Eee tabi haklida hic hakiki Namiktan pehlivan olurmu, olmaz tabiki. Ben onun yerinde olsaydim bende sasirirdim.

bitanem_61
10-12-07, 17:43
Dizinin başlamasına saatler kala nedense çok rahatladım.Bu evlilik olmıycak evet herkese açıklanacak ama bu arada alexle zarife bir yerlerde karşılaşmaları lazım ondan sonra alexsin sofiyle evlenmesi imkansız neymiş sofiyle evlenmesi imkansızmış :img-yes::img-yes:

Rahat olalım bence ben büle düşünüyüm
Her zaman aşk kazanır:love05::love05::love05:

bill.ghe
10-12-07, 18:04
Dizinin arka sokaklarla aynı saate alınması çok kötü oldu.eski saatinde yayınlanırsa çok iyi olur.

siyah-beyaz
10-12-07, 18:23
Ben bu saatinden memnunum.İnanıyorum reytingi daha güssel olacak...

Meyrem de iyi hoş da amcasının kaymakamına(saaabık kaymakam olacak galiba)yazık ya 4 çocuklu olacak birdenç.Ben annesi olsam ,kaymakamın,Baytar efendi gibi biraz karşı çıkarım bu işe...Vazgeçirmeye çalışırım.1 değil 2 değil 3 değil...Off ya....Çok mu kötüyüm???

YoShUn
10-12-07, 18:23
Dizinin arka sokaklarla aynı saate alınması çok kötü oldu.eski saatinde yayınlanırsa çok iyi olur.

bence böyle daha iyi oldu :)sonuna kadar izlicem dizimi

ASİ_YILLAR
10-12-07, 19:39
bence böyle daha iyi oldu :)sonuna kadar izlicem dizimi

evet çok iyiy oldu
arkadaşlar fragmanı izledim çok kötüydü işallah alex evlenmez zarife yi görünce içim acıdı ya

nurdi
10-12-07, 19:55
Ben bu saatinden memnunum.İnanıyorum reytingi daha güssel olacak...

Meyrem de iyi hoş da amcasının kaymakamına(saaabık kaymakam olacak galiba)yazık ya 4 çocuklu olacak birdenç.Ben annesi olsam ,kaymakamın,Baytar efendi gibi biraz karşı çıkarım bu işe...Vazgeçirmeye çalışırım.1 değil 2 değil 3 değil...Off ya....Çok mu kötüyüm???

4 mü,5 mi?Ben 5 diye biliyorum.Hakikaten zor iş!:icon_twis

briTugba
10-12-07, 20:19
4 mü,5 mi?Ben 5 diye biliyorum.Hakikaten zor iş!:icon_twis

evet beş çocuklu Meryem bir tane tek ötekiler dördüz:img-icecr...yaa ben kaymakamla meryemi ykıştırmıyorum ...:img-cool2meryemin yanında çok çocuksu oluyor:img-icecr

nurdi
10-12-07, 20:25
evet beş çocuklu Meryem bir tane tek ötekiler dördüz:img-icecr...yaa ben kaymakamla meryemi ykıştırmıyorum ...:img-cool2meryemin yanında çok çocuksu oluyor:img-icecr
Evet,biraz tuhaf bi çift gerçekten ama Meryem'de güzel kadın haa...!

brçhnnnn
10-12-07, 20:32
meraba arkadaşlar
ben önceden 'elveda rumelinin' olduğu forumlardan birine yazmıştım fakat nereye yazdığımı hatırlayamadım...büyük ihtimal buraya(yani bölüm yorumlarına) yazdım...sizlerle forumda bulunamamış olsamda dizinin her bölümünü kaçırmadan izledim:happy0064(bugünde bir aksilik çıkmazsa burdayım:good:
ne zamandır nete giremiyordum ,sınavlarımın bitmesiyle kendimi dizi filme attım...yazdıklarınıza göz gezdirdim ve fragmanı gördüğümde çok üzüldüm...
yaktın bizi alex:icon_sorr sakın evlenmeyesin sofiyle valla hepimiz kalpten gideriz be more:sad53:

cann2366
10-12-07, 20:33
evet bencede meyrem yani suzan hanım güzel bir bayan
5çocuk doğurmak kolay mı bir doğumda 4 tane hilesine rağmen:icon_whis
dizinin erkene alınmasının avantajlarından biri de dizi sonrası yorum yapabilme olacak sanırım
diziden sonra görüşürüz
sorunsuz kazasız belasız bol kahkahalı biraz hüzünlü bir seyir dilerimbye

nurdi
10-12-07, 20:38
Eveeeeet,başlıyor az sonra...:img-yes: Hadi Alex,göriiim seni!Kaç kiliseden,git Zarife'ni bul.Çek kolundan,al götür!:img-in_lo

cann2366
10-12-07, 20:42
bu arada baktımda anasayfanın en işlek 4.dizisiyiz sanırım:icon_whis
en byük avantajımız sayfada onlarca üye bulunması
bir şekilde akıyor sayfalar
aramızda olan herkeslere hoşgeldin diyemediklerime hoşgeldiniz diyorum

arkadaşlar korkmayın alex sufi cadalozuyla evlenemez izin vermeyiz
ama bu hakiki namık çok komedi dayanamayazağım

eyşan özhim hanımolmayan bayan sürüsünün başkanı mı
a o eyşan özhimmi yahu
yüzü küçülmemiş mi:img-cool2

bu arada yeni gelen ve mesaj sayısı düşük olan forumdaşlarım forum kurallarına biraz göz atalım başlığın mesajları silinmesin adımız kurallara uymayan başlığa çıkmasın değil mi
tek cmlelik mesajlardan kaçınalım lütfen:good:

nurdi
10-12-07, 20:51
bu arada baktımda anasayfanın en işlek 4.dizisiyiz sanırım:icon_whis
en byük avantajımız sayfada onlarca üye bulunması
bir şekilde akıyor sayfalar
aramızda olan herkeslere hoşgeldin diyemediklerime hoşgeldiniz diyorum

arkadaşlar korkmayın alex sufi cadalozuyla evlenemez izin vermeyiz
ama bu hakiki namık çok komedi dayanamayazağım

eyşan özhim hanımolmayan bayan sürüsünün başkanı mı
a o eyşan özhimmi yahu
yüzü küçülmemiş mi:img-cool2

bu arada yeni gelen ve mesaj sayısı düşük olan forumdaşlarım forum kurallarına biraz göz atalım başlığın mesajları silinmesin adımız kurallara uymayan başlığa çıkmasın değil mi
tek cmlelik mesajlardan kaçınalım lütfen:good:
Mesaj sayım düşük olsa da,eski bir üyeyim.Selamlar diyeyim,öncelikle.Ben de Alex'in Sufi ile evleneceğini sanmıyorum.Eyşan da yakışmış rolüne yani...Hakiki Namik'a gelince;ona laf yok zaten,ne kariizzzzzma beeeaaaa.Adamım:happy0064

brçhnnnn
10-12-07, 20:52
hoşbulduk cann2366bye
evet dizimizin başlamasına dakikalar kaldı umarım bizlerin de dediği herşey olumlu gelişir:sad53:

cann2366
10-12-07, 20:55
Mesaj sayım düşük olsa da,eski bir üyeyim.Selamlar diyeyim,öncelikle.Ben de Alex'in Sufi ile evleneceğini sanmıyorum.Eyşan da yakışmış rolüne yani...Hakiki Namik'a gelince;ona laf yok zaten,ne kariizzzzzma beeeaaaa.Adamımmmmmmmmmmmmmmmm:happy0064

yanlış anlaşılmak istemem
sadece tek cümlelik mesajlar silindiği için kaçınalım demiştim

evet eyşan özhim çok yakışmış zaten diziye gelen mankenlere ya yetenek geliyor bir yerlerden yada içlerindeki cevher birden ortaya çıkıyor çok enteresan

acaba hakiki namikin pehlivanlık müsamereleri gösterilecek mi
belki birinci olur
eh zarieyle o kaa idman yapıyor

neyse ben kaçtım bye

nurdi
10-12-07, 21:10
yanlış anlaşılmak istemem
sadece tek cümlelik mesajlar silindiği için kaçınalım demiştim

evet eyşan özhim çok yakışmış zaten diziye gelen mankenlere ya yetenek geliyor bir yerlerden yada içlerindeki cevher birden ortaya çıkıyor çok enteresan

acaba hakiki namikin pehlivanlık müsamereleri gösterilecek mi
belki birinci olur
eh zarieyle o kaa idman yapıyor

neyse ben kaçtım byeYok,yanlış anlamadım,merak etme...
Hehe,evet,diziye gelene hayat geliyo...

Olürüm akiki Namik'ima...

qsawe
10-12-07, 21:16
Mkedonya'da görülen ilk kutup ayısı, Ramiz ile Hasan'ın karşısın çıktı.:icon_whis

Ne gördüler acaba? Ayı olması pek mümkün gözükmüyor....

Gerçi neyse ne, asıl patırtı Fatma ana duyunca kopacak

iştipliyiz
10-12-07, 21:24
Bu Vahide de amma hırpalıyor Mustafa'yı beyaaa.fırsatını bulur bulmaz tekme tokat Allah ne verdiyse.Ne eli vurak kız :icon_sorr Garibim Mustafa'ya aciyim be aciyim

olimbera
10-12-07, 21:27
Tee yüregim ağzima gelmiş idi, Allah'tan ki Alex daha Sufi'yle evlenmeyi. Bizi o ka endişelendirdiler fragmanda! Neyse, evlenmeyeceklerine dair umudum daha da arttı. :happy0064

O Fatma & Zarife sahnesi ne idi üle! Gözlerim dolu yine.. :icon_sorr

mysterys
10-12-07, 21:31
ıspanak ta her derde devamış
bizde arapsaçıotinden bekliyiz deva
sorsak ya akiki namıka bir tutam ıspanak ye güçlü ol!
demek bazen ıspanağın antitesiri de oluyomuş
pehlivan akiki namık:happy0064

brçhnnnn
10-12-07, 21:32
evet yaa reklam olmuşken bende hemen forma giriyim dedim...fatma anneyle zarife sahnesinde çok kötü oldum...babam olmsaydı yanımda ağlıcaktım az daha:icon_cry:
bu hüzünlü sahnenin yanında birde koptuğum bir kaç yer vardı...mesela vahide,meryemve (H)aticenin 3ünün birlik olupta ramiz baba,(H)asan,mustafaya karşı oldukları sahnede meryemin:'ayılar yisun yüzlerinu ' lafı çok hoşuma gitti:img-hyste

nurdi
10-12-07, 21:46
fatma anneyle zarife sahnesinde çok kötü oldum...babam olmsaydı yanımda ağlıcaktım az daha:icon_cry:

Ben ağladım zaten!:img-cray:
Kaymakamımızı da aldılar görevden...Oooooooofff!:S

mysterys
10-12-07, 21:54
Ben ağladım zaten!:img-cray:
Kaymakamımızı da aldılar görevden...Oooooooofff!:S

ağladım napam kim olursa olsun gözlerim ferman dinlemedi:sad53:
ohh inşallah sufi gidiş olurda dönüşün olmaz anne benden selam süle salmasın bi daha seni
yada senin için yeni hain planlarım var kasap Cabbar Efendi alır seni bedia teyzem gözükmedi ortalıkta verem seni cabbara:happy0064
namık namık namık süper hasan bacan girmeyi namıka sorsın her yerde namık:happy0064

olimbera
10-12-07, 21:57
ağladım napam kim olursa olsun gözlerim ferman dinlemedi:sad53:
ohh inşallah sufi gidiş olurda dönüşün olmaz anne benden selam süle salmasın bi daha seni
yada senin için yeni hain planlarım var kasap Cabbar Efendi alır seni bedia teyzem gözükmedi ortalıkta verem seni cabbara:happy0064
namık namık namık süper hasan bacan girmeyi namıka sorsın her yerde namık:happy0064

Yok yooook! Cabbar kesmez benı! En eyisi biz bu Sufi'yi verelım Dimitri'ye! Cabbar eyi bir insandır bileyiz, ama Dimitri üle mi? Neler neler çektirır o sinir bozucu gülüşlü Sufi'ye! Agzi kulaklarında gıcıgin!

nurdi
10-12-07, 22:02
Her taraftan tazyik var üzerimizde...
Ne acıdır yaaa!
Kuşatılmışlık...

mysterys
10-12-07, 22:32
Yok yooook! Cabbar kesmez benı! En eyisi biz bu Sufi'yi verelım Dimitri'ye! Cabbar eyi bir insandır bileyiz, ama Dimitri üle mi? Neler neler çektirır o sinir bozucu gülüşlü Sufi'ye! Agzi kulaklarında gıcıgin!

ona o yakışır ama dimitrinin de aklını çeler o pis hakkaret gülişli sufi cabbar onu eder müslüman
bu arada rumelide demokrasi tohumları yerel meclisler kuruluyor ve her vilayete bir gayri müslim yardımcı atanıyor...
meclislerde onda bir oranında gayrimüslim temsil ediliyor...bu demokrasi açısından iyi de olsa osmanlı için pekte hayırlı olmadı çünkü tütün ticareti ve rüşvetin arttırmasına sebep oldu

brçhnnnn
10-12-07, 22:48
:img-hyste:img-hysteinanmıyorum felaket:img-hyste:img-hyste bu kadar olur yaa nasıl bitirdiler:img-hyste

nurdi
10-12-07, 22:49
Oyyyy,koptum yaaa,yazık Ramiz efendiye...Fatma yedi oniiii...Çok güzeldi bu bölüm,yine..Ama Alex'im mahvoldu yaa,Zarife o kadar acı çekmiyo...Offfff.....

absolutelycandy
10-12-07, 22:50
Her üfürükçüye iki kadın.
Elefterileri bizimkiler üflediler de Ramiz Babamları kim üfleyecek. Yandılar ki ne yandılar :img-hyste
Fatma Anne ve ekibinin gelişi nasıldı öyle. CSI-Pürsiçan dedektifleri iş başında :img-hyste

cann2366
10-12-07, 22:51
:img-hyste :img-hyste
bayılazağım vallahi bayılazağım o nasıl bir sondur üle o nasıl bayıltıcı bi sondur üle

yazarken gülme krizine giriyorum yaf napazağım ben

qsawe
10-12-07, 22:51
:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064

Çok güldüm. Müthiş bir final.... Haftaya kadar nasıl beklenir bilmem.... Fatma'nın hışmı derken X 5 oldu o hışım.... Aleks hariç tüm erkekler orada ve, hepsi üfürükçü olmuş.... Zarife'de diğerlerine katılır, nasılsa üzgün ve hırslı....

Ama.... ama, tam tersi de olabilir..... yaralıları görünce üzülebilir ve kızmayabilirler :icon_whis

iştipliyiz
10-12-07, 22:52
ooooo işler arapsaçi otina döndü...Bu arada tarihsel arka plan da ufaktan oluşmaya başladı.

ceruş
10-12-07, 22:57
yarım yarım izlesemde çok güzel bi bölümdü:)
reklamda alex evleniyo diye gösterdiler bazı yerlerini görmedim alexi en son gördüğümde dedesi ile konuşup içiyodu
(baya karışık bi cümle oldu):)
şimdi alex sofi ile evlendimi lütfen o sahnenin rüya olduğunu söleyin

cann2366
10-12-07, 22:58
gelgelelim bölüm yorumumuza
msn insanı olaraktan başlardan biraz kaçırdım

aleks ve sufi nin kilise ayinleri ve baytar efendı ramiz babanın gelip konuşması
vahide ve mustafa arasındaki inatlaşmalar kara kaplpaklı olayı vahidenin bu yüzden talime gitmesi güzeldi
neyseki bu bölüm sufi fazla görünmedi ama haftaya sinirlerimizi bzacak

gelelim hakiki namika
ya caner özyurtluyu sınavda izlediğim an gördüm parıltıyı zaten
ama aştı kendini
nedir o ya
şivesi kötü olsa da oyunculukla kotarıyor işi
pehlivanlık zarifeyi yakalama sahnesi
zarifeyi yakalama demişken abdül düşti aklıma
biz nasıl sabredicwz onlarca bölüm bu adama yaa

kaymakamın görevden alınışı çok hüzünlüydü
neyseki gazete sayesinde gitmeyecek amabilmem nasıl olacak pürsıçanın eğitim surumi ortada:icon_whiskızancıklara da iş buldular emen

asanın eve girişi çok komikti
kapıdan olmadı bacadan pencereden ehr yerden her şekilde
özellikle erdal özyağcılarla diyalogları süperdi
gitme o eve çok tehlikeli demesi filan

şebnem sönmez-filiz ahmetten sonra 2.süper ikili bu olsa gerek

zabitlerin eftelinin evine girişleri baygın halleri çok komikti
ama zavallı askeri bıraktılar dışarda acımadan
elefterilerin kaza sonrası pansuman bölümünde sanırım herkes gülmekten ölmüştür
ama asıl bomba bu bölüm slov mation kamerayla kadınlar ordusuydu sanırım
güğlmekten katıldım ya daha nasıl denilir bilmiyorum
fatma anamızın evi basışı ramiz amcanın bayılışı ve bayılırken kafasının düşme adresi filan yüzünün kızarışı

bu final çok komikti
öldürdü beni resmen gözümden yaş geldi

ama elefteriler diziden çıkmasın ayrı bir renk
hakiki nam,ikte üle
onlarada isterim yer açılsın

brçhnnnn
10-12-07, 22:59
evlenmedi şükürler olsun...fakat bir hafta sonra evleniceklerine dair bir konuşma geçti kilisede:sad53:

mehtap818
10-12-07, 23:02
Süper finaL .. :icon_whis
Onlar kızları üflerken bakalım fatma anne ve ekibi onları nasıl üfleyecek .. :img-yes:
Vahide ve Mustafanın arası tam düzeliyodu yine bozuldu ..
Hatice ve Hasanın arası zaten evlendikleri günden beri olmuyo bakalım şimdi nolcak .. :icon_whis
Ramiz baba Fatma anne'ye nasıl bi açıklama da bulunucak çok merak ediyorum .. :happy0064

iştipliyiz
10-12-07, 23:04
ilk bölümlerde Dilaver Ramizle konuşurken buralıyım dememiş miydi? Ben sanki öyle hatırlıyorum.E şimdi de istanbul'a aileme gidiyorum mealinde bişeyler dedi.Üle mi demişidi büle mi?herneyse kalıyo ya önemli olanda bu :))

mavigece07
10-12-07, 23:05
Ya çok harikaydııı :D..

Başlarda hakiki naaamikin Fatma ve Zarifeyi her yerde takip etmesi çok komediydi.. Her yerden çıkıyor mübarek..

Kara Kalpaklım yine ispat edemedi argop efendi yüzünden.. :icon_whis...
Vahide bi de terliği getittiriyo ayy ne uyus oldum o sahnede ..

Abdül yine yaptı yapacağını ..Bu arada Abdülhamiti bu bölümde Tuna Orhan oynadı sanırım... Dikkatimden kaçmadı yaneee :D..

Mustafa düşindiiii düşindiiii...Bu gazete işini iyi buldiiii :img-blush..Bakalım dizi iyice artık keyifli olmaya başladı..

Alex napıcak bu bölüm çok üzüldü ağladı :icon_sorr...Sofi gıcığı bi de ailesini getiricekmiş ıyy :img-cool2

Şebnem Sönmez ve Erdal Özyağcılar çok müthiş oyuncular gerçekten..

Son kısım harikaydı , pek zor durumda kalmayacak olan bi dilaver kaymakam var..Mustafa Asan ve Ramiz hapi yutti :D

cann2366
10-12-07, 23:05
evet çiftlermize yazık oldu
evleri ayırırlar artık
herkes kendi cephesinde
asan biraz zor görecek aticesini

mustafanında işi zor koskoca vahide var ikna edilmesi gereken
ama en zor iş ramiz babanın

kaymakamda müstakbel aşkına rezil rüsva oldu yandık yandık

bu arada gazete sayesinde kızancıklar babalarıyla kaynaşır hemen:icon_whis
bir de şu gece hakiki namikin fredinin kabusu oluşu çok komikti
gözleri açıp gülmeleri

dizinin bailarında fatma ananın zarifeyle konuşması çok duygusaldı

te te büle aklıma gelenleri yazayım isteyim

absolutelycandy
10-12-07, 23:06
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vahide en normal zamanlarda bile tartaklıyordu Mustafa'yı. Şimdi kimbilir neler yapacak çapkın Naamik'e.
Bıyıklı kedi de Atice'nin gazabına uğrayacak.
Amcasının kaymakamı ilanı aşk etmeden sukutu hayale uğratacak Meryem'i. Meryem'den kınama bakışları eksiksiz gelecek.
Fatma Anne Ramiz Baba'yı zaten bogacak.

Kızlar--> :fighting2
Erkekler--> :img-black
Biz--> :img-hyste

Yalnız Mustafa'yı bekleyen tek kötü olay bu değil. Valla ZPO Abdül kaleyi içten fethediyor. Atice'yi Cabbar'a vermeye niyetlenen Fatma Annem, Vahide'yi paşa ogli paşaya dünden verir. Abdül, dakika bir gol bir misali onları hakkaret pehlivan ıspanak Naamikten kurtarmış, evin önüne kadar arabayla bırakmış durumda. Bilmem artık. Zaten Fatma Annem de kahveyi Vahide'nin eline tutuşturdu bile :icon_whis

cann2366
10-12-07, 23:08
Son kısım harikaydı , pek zor durumda kalmayacak olan bi dilaver kaymakam var..Mustafa Asan ve Ramiz hapi yutti :D

dilaver kaymakam da meyreme rezil oldu
hele onunkisi tam felaket
daha aşk başlamadan - yi aldı
diğerleri halleder de kaymakam napsın zavallı

aslında hepsinin işi zor
kadınlar ordusu kolay vazgeçmez süründürecek
ama ben bayılıcam gülmekten hala gülüyorum:img-pilot

brçhnnnn
10-12-07, 23:13
bende aklıma gelmişiken sülemek isterim ramiz babanın kaymakam dilavere sürekli 'amcasinin kaymakami' demesi de çok hoştu:img-hyste:img-hyste

absolutelycandy
10-12-07, 23:19
Kara Kalpaklım yine ispat edemedi argop efendi yüzünden.. :icon_whis...
Vahide bi de terliği getittiriyo ayy ne uyus oldum o sahnede ..

O sahnede üzüldüm ben Namık'a :(
Ne kadar beyefendi biri Mustafa. Çokta sabırlı. Onca lafın sözün üstüne bir de kibarca götürüyor terliği :img-heh:

Alex'in durumu da yine içimi parçaladı. Artık Alex'i izlemek cidden acı veriyor insana :icon_sorr "Napayım Dede, tutamayım kendimi" diyip nasıl içli içli ağladı öyle. Kimselere anlatamıyor derdini. Asıl imkansız ondan bekleniyor. Ve Ertan Saban muhteşem bir iş çıkarıyor. Epeycedir aşkı bu kadar iyi anlatan bir erkek karakter görmemiştim.

Bu arada Vahide Asan'dan geçen haftanın intikamını yani forumun intikamını aldı. "Pis sarhoş diyerek :img-haha:

merveve
10-12-07, 23:26
mükemmel bi bölümdü gene diyebilirim...
her sey vahide ve mustafa acısından ne güzel başlamışdı ama gene araları bozuldu yahu
..ne olcak bu msutafanın şansızlığı ..kıyafetlerini agop sarhoşu çaldı...:)
bu arada mustafa ii buldu bu gazete fikririn bölece kankası dilaverde kalıcak pürsıçanda...zaten gitmeye hazrlandığı sahne bölümün en acıklı sahnesiydi..
bide fina ne öle...of anam yandı bizmkiler ..hele hele mustafa yandı..artık hayatta affetmez vahide bu tablodan sonra

cann2366
10-12-07, 23:28
ah ah ergop efendı soğuktan donman daha fena belki ama bula bula o kıayfetleri mi buldun

mustafa can çekişir bu bölüm

en fazla hanımolmayan hanım sayımız ondaydı sanırım
e doktor tabii hipokrat yemini var ama vahide:icon_whis

briTugba
10-12-07, 23:28
umarım haftaya kızlar kendi dertlerine düşer ve zarifeyi unuturlar ...zarifede arapsaçi otu bulmaya çıkar o sırada alexi görür tabi alexte onu görür...öpüşürler koklaşırlar ondan snra...alex nasıl bi hatada olduğunu anlar ve zarifeyi kaçırır....:img-yes:

cann2366
10-12-07, 23:30
umarım haftaya kızlar kendi dertlerine düşer ve zarifeyi unuturlar ...zarifede arapsaçi otu bulmaya çıkar o sırada alexi görür tabi alexte onu görür...öpüşürler koklaşırlar ondan snra...alex nasıl bi hatada olduğunu anlar ve zarifeyi kaçırır....:img-yes:

fazla erken olur bence bu
bu hafta pek aleks te yoktu ortalıkta
ama onun melankolik ve depresif hallerini görmekte üzüyor insanı

sanırım bu hafta kimse zarifeyle ilgilenmicek
şuan en az zararda olan zarife
ama o da düğün haberini alınca:sad53:

merveve
10-12-07, 23:35
ah ah ergop efendı soğuktan donman daha fena belki ama bula bula o kıayfetleri mi buldun

mustafa can çekişir bu bölüm

en fazla hanımolmayan hanım sayımız ondaydı sanırım
e doktor tabii hipokrat yemini var ama vahide:icon_whis

ahah ewet yazık yaw o ne yapsın baksanıza tüm kızlar onun başına üşüştüler hemen görür görmez mustafayı..hay Allah ya vahide haftaya köpürür..

briTugba
10-12-07, 23:37
fazla erken olur bence bu
bu hafta pek aleks te yoktu ortalıkta
ama onun melankolik ve depresif hallerini görmekte üzüyor insanı

sanırım bu hafta kimse zarifeyle ilgilenmicek
şuan en az zararda olan zarife
ama o da düğün haberini alınca:sad53:

evet kaçmaları erken olur belki ama alexin aklı başına gelir...yokssa evlilikte çok erken ve berbat olur...:icon_sorr

inşllh başkalarından duymaz yoksa oda evdeki kalbi kırıklar ordusuna dahil olur:(

cann2366
10-12-07, 23:41
evet kaçmaları erken olur belki ama alexin aklı başına gelir...yokssa evlilikte çok erken ve berbat olur...:icon_sorr

inşllh başkalarından duymaz yoksa oda evdeki kalbi kırıklar ordusuna dahil olur:(

ben evleneceklerini sanmıyorum aleks le sufinin
evlenirlerse dönülmez bir yol olacak çünkü
böyle bir çıkmaza sürüklemezler bence

ahah ewet yazık yaw o ne yapsın baksanıza tüm kızlar onun başına üşüştüler hemen görür görmez mustafayı..hay Allah ya vahide haftaya köpürür..

eh mustafa hem doktor hemde yakışıklı olunca en çok ona talep oldu tabii:img-hyste
vahide yakacak mustafayı
yazık oldu:img-cool2

demetarss
10-12-07, 23:41
Sen yaşarsam yaşarız
sen (allah göstermesin) ölürsen ölürüz...

Fatme annenin kızına hayata bağlamak için söylediği o güzel cümleler..

O sahnedeki ve tüm diğer sahnelerdeki Şebnem Sönmez ve Filiz Ahmet'in muhteşem oyunculukları...

Ve tabi diğer tüm oyuncuların verdiği keyif...

Aleksin hüznünü böylesi güzel bizlere geçirebilmesi, ki dizi boyunca tüm gülümseten sahnelere rağmen aklım hep bir şekilde onda kaldı...

Dizi için söylenecek belki sayfalarca cümleler vardır ama ben böyle özetleyebildim...

cann2366
10-12-07, 23:44
Sen yaşarsam yaşarız
sen (allah göstermesin) ölürsen ölürüz...

Fatme annenin kızına hayata bağlamak için söylediği o güzel cümleler..

O sahnedeki ve tüm diğer sahnelerdeki Şebnem Sönmez ve Filiz Ahmet'in muhteşem oyunculukları...

...

o sahne gerçekten harikaydı
o canayakınlık o performans

ben zarifenin uyuyor numarası yaacağını düşündüm ama iyiki yapmadı daha doğal bir sahne oldu:img-icecr

brçhnnnn
10-12-07, 23:54
evet Şebnem Sönmez ve Filiz Ahmet 'in olduğu o sahne gerçekten çok etkileyiciydi...bugün alex ve zarifenin içimizi parçalayan sahneleri ve kaymakamın veda sahnesi dışında dizimiz keyifliydi...
herkese iyi akşamlarbye

mavigece07
10-12-07, 23:59
bir de asanın "ramiz baba gazeteyi çıkarınca şüle yazalım o gün karşımıza ayı çıkti bizim bir suçumuz yoktur affet aticemmm ".. demesi çok kopuktu :D..Mustafa yı da güldürdü :)...o sahneyi çok beğendim

absolutelycandy
11-12-07, 00:07
Dilaver Kaymakam&Ramiz Baba dostluğu dizide en sevdiğim ilişkilerden biri. Tümüyle sevgiyle ve karşılıklı büyük bir saygıyla örülü ilişkileri. Kendiliğinden gelişen ve her anlarında beliren...Amcasının kaymakamı en zor gününde sahiplendi Ramiz Baba'nın borçlarını. Ramiz Baba da en ihtiyacı olan anda yanındaydı kızan kaymakamın. Desteğini de ilgisini de esirgemedi. Evini, sofrasını açtı. Özenle doğradığı haşlanmış yumurtaların yanına soğanları ekleyen Ramiz Baba'nın o pervane olur hali çok duygulandırdı beni. Zaten Dilaver'in odasında gözler yaşlı vedalaşmaları da çok dokunaklıydı.

Dilaver ve Cezmi Komutan'ın veda sahnesi de bu bölüm beni en etkileyen anlardan biriydi. Cezmi'nin "biz sadece görevimizi yaptık derken ki haklılıklarına olan inancı da sağolun diyen kaymakama içten bir şekilde "siz de sağolun Kaymakam Bey" diyişi de çok etkiledi beni.

Elbette en etkilendiğim sahnelerden biri de Zarife&Fatma Anne'nin yataktaki konuşmalarıydı. Fatma Anne en yalın şekliyle ne kadar güzel anlattı Zarife'nin onlar için ifade ettiklerini. "Sana ne olursa bize de o olur"... Ve o sıkıca sarılmaları. Daha doğrusu kenetlenmeleri...Zarife büyük bir acı çekiyor, evet ama yaşamaya değer olduğu da ona sevdikleri tarafından gerçek anlamda hissettiriliyor.

Birbirlerinden ayrı düşmüş/düşürülmüş Zarife&Alex'in birbirine bütünlenen sahneleri de çok güzeldi. "Beni affet" diyen Alex bir yanda "Allahım adını unuttur bana" diyen Zarife öteki yanda. Onların gözleri yaşlı, benim gözlerim yaşlı :icon_cry:
Zarife&Alex imkansızı yaşıyorlar. Bunun farkındayız ama bu kadar tez bir şekilde bu kadar uzağa düşürülmelerine gerek var mıydı :icon_sorr

Dilaver ve Meryem'in sahnesi çok hoşuma gitti. "Sizi gürünce istedim bir merhaba deyim... Merhaba :img-in_lo Sanki çarşıda, herkesin ortasında değil de iki kişilik bir dünyadalardı. İkisinin ilişkisinin başlaması için sabırsızlanıyorum. Gazete çıkarma işi; ana amaçlarının yanısıra Meryemle Dilaver'e köprü olacak bir de yan amaç vazifesi görecektir. Yine çıkacak gazetenin ana işlevleri dışında kızancıkların geleceklerine yönelik atacakları güzel bir ilk adım olacak. Bundan dolayı da çok mutluyum. Ramiz Babam hissediyor; kızancıklar bilecekler, okumayı :)

Bazen öyle sahneler oluyor ki hem çok komik ve eğlenceli hem de bir şekilde duygulu. Randevu aldın mı/alayım sahnesi gibi. Ramiz Baba'nın randevudan ötürü üleysa ver bir tane diyişi öyle şirin ki. Kuralı ne ise olsun diyen tavrı da ee hadi artık bir an evvel olsun diye sabırsızlanan yanı da alması gereken şeyi somut sanan yaklaşımı da... öyle tatlı ki :img-kiss:

Yine dopdolu bir bölümdü. Hepsini tek mesajda irdelemeye çalışıp mesajımı destan etmeden şimdilik bu kadar diyim. Gerdanı gümüşlü hanım ve kızlarının büyüsüne kapılan zabitle katibe pes diyerek :img-pilot :img-hyste
Hepinize ayırlı geceler bye

ébruli
11-12-07, 00:09
Kızlar--> :fighting2
Erkekler--> :img-black
Biz--> :img-hyste

ne kaa özlemişim candycigim büle tariflerini :icon_sorr

bu bolum cok aglıcaz diye beklerken hiç bu kaa gülmemiştim

asan beni bu bolum hem sinirlendirdi hem güldürdü
herkes terzi değilki dedikçe koptum
ama düğün borcunu umursamamsı beni çileden çıkardı

not:aynı gun ıkı tarih dizisi bu kaa fazla:icon_whis

cann2366
11-12-07, 00:10
absolutelycandy yorumunu okurken aklıma geldi
kaymakam ve cezminin ayrılışı vedası çok hüzünlüydü
birkaç bölümdür cezminin kafasına kaya düşmüş gibi
müthiş derecede bir değişim yaşıyor:good:

ébruli
11-12-07, 00:52
vedası çok hüzünlüydü
birkaç bölümdür cezminin kafasına kaya düşmüş gibi
müthiş derecede bir değişim yaşıyor:good:

anladı kimin ne oldugunu bence
kızan kaymakamın aslında nasıl görevine bağlı oldugunu

ben abdulle babasının sahnelerini izlerken osmanlıdaki ne kadar yanlış olan sistemi gördüm
belki paşa kendi gitseydi kızan kaymakamı görevden almıcaktı
konuşulucaktı ama abdul kör istedi bir göz allah verdi iki göz dercesine bu durmu kullandı

not:itiraf ediyorum ilk dahıl oldugunda baya mızmızlanmıstım vahıde konusunda önyargı demiştim kendi kendime önyargımı kırdırdı bana itiraf ediyorum
berrak tüzünataç vahideyi çok iyi kotardı :img-yes:

bitanem_61
11-12-07, 01:21
Ayırlı akşamlar gerçek namık deyişiyle .Bayıldım bu namıka ne ka güzel güreş tutay zarifeyi bir dakika boş bırakmadı merdivende öpmeye çalışması çok hoştu dereden geçmeye çalışırken gülmek ten ölecektim:img-hyste:img-hyste

Ispanak lazım yesin her derde deva aşka da iyi gelirmi acaep.Ana bu kızla isteyim evlenmek.Ispanak namık pehlivan turp gibi harikaydı benim bu bölüm favorimdi fatma anneyi bezdirdi kaçaçak yer aradılar

Zarife annesine her yerden çıkay şimdi burdanda çıkacak korkayım dedi namık kapıda belirdi ayırlı akşamlar:img-hyste:img-hyste şimdilik çıkmış gibi görünüyor ama isteyim bizimkilerin peşine pürsicana gelsin ben kendisine doymadım valla çok eğlenceli,ydi çok :img-hyste:img-hyste

Sofi adı batasıca bütün bölüm boyunca güldü sinirlerimi zıplattı:dito:dito gidişi olada dönüşü olmaya inşallah trenle gider tren raydan çıkar bizde sofiye elveda deriz

Alexsin onu sevmediğini bile bile evlenelim dedi zıpladı cadı boğmak isteyim:dito

acaba sofinin ailesi pürsiçana gelince alexsin başkasını sevdiğini duyarsa bu evliliğe karşı çıkarlarmı :icon_whis

bitanem_61
11-12-07, 01:44
Testi münevverin kocasının nerde öldüğünü anlatmaya çalışırken fatma annenin ramizi ve diğerlerini yakalayacağı belliydi ama büle değilo kafa nasıl düştü oraya :img-blush bu sahnede aly_73 aklıma geldin fatma şimdi affetmez çektirir erkeklere sen mutlu olursun :img-yes:

Vahide mustafa namık çekişmesini çok seviyorum dedim ama hep haklı olan vahide oluyor zavallı mustafa sürünmekten başka birşey yapmadı tam kara kalpaklı olduğunu kanıtlıycaktı agop efendi kıyafetleri çalmış .Karakalpaklı olmama ihtimali üzerine tekme atıp önceden tedbir alıymış sakat bırakacak sonunda.Zavallı bide elçi gidiyor kapıda vahide geçit vermez suçsuz olduğu halde gene bütün hırsını çıkardı.Bide terliği getir dedi o da kuzu kuzu getirdi

Bu durumun tersine döndüğü bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum birazda vahide koşsun mustafanın peşine

Mustafanın ahıra gidipte oda arkadaşlarını bulamadığındaki telaşı çok komikti:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Cezmi efendiye açıkcası çok şaşırdım ama oda yola gelmiş.şimdi bide yardımcı kaymakamın yabancı olduğunu duysa ittihak terakiye gönüllü katılacak:img-hyste:img-hyste

ezo-kadim
11-12-07, 01:59
gine süper bir bölümdü ya gercek naaamika bayildim ne yapiskan bir sey saclari yakti beni geneline bakarsak her zamanki gibi cok güzel,neseliydi sadece Alexin hallari haric cok üzüldüm ya verin sevenleri birbirlerine ayirma Fatma annem bak seni cok severim bilirsin yap bi iyilik kizina nasilda aci cekiyor tatli Zarifem ,ne olacak bu Hasanla Haticenin durumu of of yani ben begendim herkesin eline ve emegine saglik tün ekibe basarilar dilerim sevgiyle kalin bye

snemmm
11-12-07, 02:03
ben bayıldım bu bölüme yine
çok komikti ya
bir kere namık felaket ötesi birşey ya:P
ben dilaverin gitmeyişine çok sevindim
aklınla yaşa mustafa:img-in_lo

bitanem_61
11-12-07, 02:10
Fatmanın zarifeyle konuşması çok duygusaldı:img-cray::img-cray: allah bize yürak vermiş sevelim.Akıl vermiş düşünelim.Şimdi sen ikisiylede düşünsana bişey olsaydı sen ölseydinben da ölürdüm babanda ölürdü.Fatma yanılmıyorsam ilk defa kızıyla bu kadar duygusal konuştu:img-cray::img-cray:

Abdüşün pürsiçana gelişi bu dur yanlış. Hele yolda fatmalara rastlaması buda yanlış.Fatmanın onu eve davet etmeside hepten yanlış.Kahveyi vahideye verdirmesi hepten yanlış.kızlar hemen anladılar abdüşün vahideye baktığını fatma anne bunu anlarsa vahidenin hiç şansı yok hele mustafayı kızlarla bastıktan sonra bitmiştir

Benim kocam sütçi,buda onun kızı,benim kocam sütçi ramiz benda onun karısı
Sen koskoca paşa,bizda koskoca fakir fukara

Dilaverle meryemin her karşılaştığında dilaverin dili tutuluyor elini kolunu nereye koyacağını şaşırıyor,aşkları bir başlasada izlesek,hoş oda yakalanan erkeklerin arsındaydı ama açıklanı sanırsam

KIzancıklardan bahsedince dilaver hemen işi kabul edip kızancıklara iş bile buldu,ilk gazete haberleride iyidi ,biz ayıdan kaçaydık elleri kıllı ayıdan:img-hyste

Haticenin bedduası,boynu kırılsıninşallah,hap birlikte amin

Vahidenin babasına senden bunu beklemezdim dedikten sonra,hasan ramiz babadan beklemeydinda bendenmi bekleydin,seni hiç tanımayrım
ayı yesin güzlerini
bıyıklı kedi
sakallı hasan,ne kadar çok lakabı oldu hasanın ,ama tebrik etmek lazım eve girerken bu sakrlıklahiç bişey devirmedi

bitanem_61
11-12-07, 02:19
Alex içki şişesinde boğulacak da kimse gürmey dedesi bilem more
Alex mecburum bunu yapam.Değilsin alex sen onlara aldırma onlar yanlış biliy bak bu gidişle alkolik olacan
Sen bana imkansızı isteysin demiştin,asıl bu imkansız ,ben zarifesiz yaşayamam,
kendine gel be more

Zarife alexsin evleneceğini öğrenince ne tepki verecek acaba haftaya bir yerde karşılaşsalarda ne halde olduklarını gürseler

Baytar efendi ne güzel ilk başlarda herşeyi unutuyordu mustafa bir iyileştirdi baytarın aklı yerine geldi

cann2366
11-12-07, 07:59
mustafa-vahide atışmaları çok eğlenceli bence
seyirciye sıcak bi hava veriyorlar
bi de ben bu ilişkiyi t5arık akanla necla nazırın bi filmine benzetmekteyim artık:img-hysteadını hatırlasam süleyecem de

bu arada tolgahan sayışman dizinin netten sorumlu devlet bakanıymış
buraya gelip yorumları okuyor sanırım:icon_whis
eh okuyorsa herkese selamlarbye

siyah-beyaz
11-12-07, 10:11
Günaydınlar benim gözbebeği dizimin forumdaşları....

Son derece duygusal başladı.Fatma'nın kızına sizlerin de yazdığı gibi*Sen ne yaşarsan aynısını yaşarız;sen ölürsen biz de ölürüz* sözleri anne-baba-evlat arasındaki bağı okadar güzel,kısa ve içten açıklıyordu ki...Son derece basit ve sulandırmadan...Çok duygulandım,bir de Zarife'nin duasıyla...*Onu al benden *derken...canım yaaa....

Vahide'nin başına II.NAAMık vakası gelecek galiba,heryerden paşa ogli paşa çıkarsa şaşırmıyacağım....

*Terliği getir* diyen VAHİDE'ye şapka çıkarttım.Cahil mahil ama koca Tıbbiyeliye nasıl da emir verip,nasıl da yeptırıyor...Ama fazla naz aşık usandırır derler bence bu kadar vara yoğa öfkelenmemeli ya da öfkesini denetlemeli...

Ama Tıbbiyeli de ne kibar,*bir dinleyin* demekten helak oldu.Bu çocuk arabuluculuk yapmak için koşturmaktan tıknefes olacak....

Gördünüz mü evlenen mevlenen yok.ALEKS'in aklı başına gelecek.Yanlız ben birşeye dikkat ettim.Baytar torununun evleneceğini Raaamiz efendiye söylediğinde bizimki biraz bozulur gibi olmadı mı?Sevinmedi sadece *yaa* dedi...

Ramiz-Hasan sahneleri çok komik...

Kızlar çetesi Fatma anayı aralarına alıp,anlatmak için eve soktular ya,bir sahne sonrasında hava kararmıştı.Pürsıçan'da hava PAT diye mi kararıyor???

Ben hala Sabık kaymakamla Meyrem'i yakıştıramıyorum.Hem fizik olarak hem 5 çocuklu bir hanım olarak...

Mustafa- Naamık-Karakalpaklı-İttihatçı-Yalancı-Korkak ve son olarak Gazeteci....

Bir dizi ya da film hem bukadar komik,hem bukadar duygusal,hem bukadar eğitici, hem bukadar kusursuz olmayı nasıl becerebiliyor????Bna göre tabii....

teomanresat
11-12-07, 10:19
Günaydınlar Rumeli ahalisi:img-wink:
Akşamki bölüm yine çok keyifliydi.Bir o kadarda üzücüydü.

Üzücüydü Alex'in çaresizliği,Çaresizliğinden Sofi'yle evlenmeyi kabul etmesi,bunun üzerine Zarife'den af dilemesi,ne yaparsa yapsın Zarife'yi aklından çıkaramaması ve döktüğü gözyaşı içimi acıttı:icon_sorr
Alex'le eş zamanlı Zarife'nin yaşadıkları,Allaha onu aklından çıkarması için dua edişi,Fatma Anne'nin kızıyla duygusal konuşması,ona birşey olursa ne kaa üzüleceklerini süülemesi bunlarda çok duygulandırdı:icon_cry:

Bunların yanında Öz (H)akiki ıspanak pehlivan Naamikk turp gibi ise ayrı bir komediydi.Hele gece yarısı odanın kapısını açıp elinde gaz lambası hayalet gibi (H)Ayırlı akşamlar demesi ve Fatma anneyle Zarife'nin çığlıkları çok komikti:img-heh:
Öz (H)Akiki Namikk'ın sesi değişmiş gibi geldi.

Vahide Mustafa çekişmesi ayrı güzel.Vahide Mustafa'ya çok çektiriyor.Garibim Mustafa kara kalpaklı olduğunuda kanıtlayamadı.Yolda gelirken sarılmaları ve Vahide'nin baştan önlem alıp Mustafa'nın ayağına basıp kaçması ve Mustafa'nın topallayarak onu kovalaması yaramaz çocuklar gibiydiler.:img-blush

Vahide ayrıca babasının ve Damat (H)asan'nın yaptıklarının öcünü Mustafa'dan aldı,Garibim Mustafa Vahide gel dedi geldi git dedi gitti.Aşk böyle birşey olsa gerek.Mustafa ne kadar Vahide'ye sert davranmaya çalışsada ona kızsada yine onun dediğini yapıyor:img-in_lo

Kolağası,Paşa oglu paşa Abdül Pürsiçan'a yerleşti.Bundan (H)İç hoşlanmadım.Vahide'ye göz koydu,evdeki hanımlar bunu anladı.Fatma anne de anlarsa eyvahki ne eyvah.Paşa oglu paşa bundan daha (H)ayırlı kısmet bulunurmu?Vahide'yi her gördüğü yerde sıkıştıracak anlaşılan.Vahide ağzının payını verir gerçi ama Mustafa duyarsa Vahide'ye nasıl davranır Vahide ne tepki verir bilmiyorum.

Amcasının kaymakamının görevden alınması ayrı üzücüydü.Hele Ramiz amca ve amcasının kaymakamı sarılıp ağlaştılar ya orası da üzücüydü.:icon_sorr
Amcasının kaymakamı Mustafa'nın bulduğu işle kalmaya karar verdi.Helede kızancıkların adı geçince balıklama atladı.:img-yes:

Gelelim son sahneye gülmekten öldüm.:img-hysteFatma annenin ve kızların asker taburu gibi rap rap baskına gider gibi gitmeleri ve Eleftiri hanımın faytonunun devrilmesi ve Ramiz amcalara sığınmaları,Ramiz amcanın başta onları kapıda görüp kapıyı kapaması,(H)asanın açmak için diretmesi,açınca eleftiri hanımın ve kızların eve girmesi,sonra yaralanan yerlerini Mustafa,Dilaver,Hasan ve ramiz amcaya üfletmeleri,hele hele Ramzi amcanın gözlerini devire devire içini çeke çeke üflemesi ve Fatma annenin baskını yapıp biz geldik deyip içeri girmesi ve Ramiz amcanın ''Fatmaaa!!'' diye bağırıp Eleftiri hanıma bayılması tam bir komediydi.:img-hyste:img-hyste

Yine çok güzel bir bölümdü.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.-15 derecede bizlere sımsıcak vakit geçirttikleri için önlerinde saygıyla eğiliyorum:img-hi:

ceyceylan
11-12-07, 10:32
çok neşeli ve akıcı bir bölümdü..vahide-mustafa ilişkisine bayılıyorum ,tam heh tamam derken birden gene atışıyolar ,tıbbiyeli mustafa namık ,kara kalpkalı oduğunu ispat edemeyince nasılda panik vardı suratında :)...yazık adam dünyayı kurtarıyo ama vahidenin etmediği kalmadı...bide şimdi bu abdul cıkacak karsısına ama mustafa o abdulu vahdenin etrafında görürse çiğ çiğ yer ...
hasan saarhoş eve gittiğinde vahide onu bayıltıp el arabası ile eve getirince hasan sagol arabacı dedi ve ben koptum arkadaşlar..kaçıranlar bi kez daha izlesin bence orayı...
ve aklınla bin yaşa mustafa ,gazete cıkarma fikrilede hem yeni bir akım başlatıcak hemde kaymakamımız pürsıçanda kalmaya devam edicek...
fatma-zarife-namık 3 lüsü öldürdü beni gülmekten ...keşke bi nölüm daha olsalardı...

absolutelycandy
11-12-07, 10:37
asan beni bu bolum hem sinirlendirdi hem güldürdü
herkes terzi değilki dedikçe koptum
ama düğün borcunu umursamamsı beni çileden çıkardı

Asan'ın bu konuda zaten maşallahı var. Sanki düğün benim düğünüm. Sürekli "Ramiz Babam'ın çok borcu var, düğünden ötürü borcu var, Alexten ötürü ödeyemez..." der durur. Ee iyi de Asan bu dügün kimin dügünü :icon_whis

Zaten bu "Alex yüzünden" söylemi benim canımı sıkmaya başladı. Dün Namıkta süt ineciği ve Kamuş'un satıldığını öğrenince "Alex yüzünden değil mi" dedi. Hayır Alex yüzünden değil, yaşananlar yüzünden. Sanki Alex Zarife'yi kaçırdı yahut kandırdı.Ne yaşadılarsa birlikte yaşadılar. Tamam Ramiz Baba-Fatma Anne ve kızların Alex'e diş bilemesi normalde, herkesin sürekli Alex yüzünden demesi :icon_sorr

Ben dün Hatice'nin Vahide'ye baskını anlatışına da çok güldüm. "Babam ve bıyıklı kedi ne vakit gideymişler". Gören duyan da Cezmi Komutan'ın deyimiyle bu zamparaların sürekli Eleftiri'ye gittiklerini sanır :img-haha:
Hasan da hemen daldı söze "sefte gittik" diye. Sus Hasan sus :img-pilot

Bir de Ramiz Baba&Asan'ın durumu izah etmeye çalışırken sürekli ayıyı tasvirlemeleri çok komik. Hani elleri kıllı olan ayı... Elleri kılsız olsa ne olacak :img-hyste

jenn
11-12-07, 10:47
harika bir dizi..çok farklı,çok keyifli,aynı zamanda hüzün dolu....yayınlandığı süre zarfında insana çok hoş bir dünyanın kapılarını açan pırıl pırıl bir dizi..saatinin sekize alınmasından da mutlu oldum...aksanlarına bayılıyorum..yorumlarınızı da keyifle okuyorum...yorumlarınızda o aksanı çok hoş yapan arkadaşlar var.onlarada ayrıca teşekkürler:)

KIRÇİÇEĞİ
11-12-07, 10:47
Günaydın,

Uzun zamandan sonra yine bölümü ailemle birlikte izleyebildiğim için mutluyum. Sevinci ve hüznü beraber izlediğin insanlarla paylaşmak gibisi yok. O yüzden hakkaret kanala teşekkürlerimi sunuyorum, maillerimize cevap olarak yayın saatini değiştirdiği için :img-icecr

Sanırım bundan sonra diziyi izlerken hep aynı duyguyu hissedeceğim şöyle ki komedi sahnelerine girmeden önce Alex'in darmadağın hallerini izliyoruz ve ben hep Alex'in duygularında kalıyorum:icon_sorr Komedi sahnelerinde kahkahalarla gülsem bile yüreğimin bi köşesi yanıyor, acıyor ve kahkaha atarken birden yüzümde gülümseme donuyor ve aklım Alex'in o bitkin, harap hallerine geri gidiyor :img-in_lo

İkinci fragmanı izledikten sonra Alex ve Sufi'nin evlenmeyebileceğini o sahnenin normal bir ayin olabileceği ihtimalini yazmıştım. Bu ihtimalimin birebir gerçek çıkmasından dolayı çok memnun oldum. Bide geçen haftalarda şey demiştim ''Sufi olur da Pürsiçan'dan giderse söz arkasından bi kova su dökeceğim. Tez gidip gelsin diye değil, gidişi olsun da dönüşü olmasın diye'' :img-haha: Sufi gitti! Umarım giderken karşısına ayılar çıkmıştır, gittiği evde ailesi tanımamıştır, Sufi'nin ailesi bi kere nişan atıldığı için Alex ile evlenmelerine karşı çıkmışlardır, Alex de Alex diye tutturan Sufi evden kaçmaya niyetlendiği sırada Pürsiçan'a gelirken ''Bak ne kaa kuvvetliyim. Ispanak ye. Güreşelim mi?'' diyen hakkaret Namikkk'la karşılaşır ve ''Anaa bak ne kaa çikin kız. Ossun. Onu bana alalım mı?'' desin ve hakkaret Namikkk Sufi'yi kendi evine götürsün. Bizde burada bayram yapalım :dance:

Çurbacı dede, Alex'e ''Ağlama Alex beni de ağlatacaksın'' dedi yaa ben de kendimi tutamayıp ''Dede dede sen daha ağlamadın mı torunun haline? Ben 3 haftadır izlerken ağlıyorum, düşününce ağlıyorum, Alex'i perişan gördükçe ağlıyorum'' dedim :img-cray: Yapmasınlar bu kadar Alex'i gördükçe içim paramparça oluyor...

Zarife ve Fatma anne sahnesi muhteşemdi, harikaydı, fevkeladenin fevkindeydi. Şebnem Sönmez ve Filiz Ahmet'e şapka çıkarıyorum :img-hi: Anne-kız diyalogu bu kadar mı içten oynanır, annenin kızını kaybettiğini düşündüğünde hissedeceği acı ve üzüntü izleyiciyece bu kadar mı hissettirilir, kızın çaresiz kaldığı bu kadar mı hüzünlü anlatılır. Muhteşemsiniz Zarife'ciğim ve Fatma anneciğim :img-in_lo

Vahide ve Mustafa Namikk sahnelerini sevmeye başlamıştım ama Vahide'nin Mustafa Namikk'ı bu kadar hırpalamasına sinir oluyorum! Erkekler ne yaparsa Vahide suçu hemen Mustafa Namiik'a da yüklüyor ve acısını garibim Mustafa Namiik'tan çıkarıyor :icon_sorr Bi de Berrak normalde konuşurken ses tonu çok çıkıyor; sinirlendiği zamanlarda hepten bağırıyor : ( Televizyonda Vahide görününce, televizyonun sesini kısmak zorunda kalıyorum kısmadığım takdirde Vahide'nin sesi evde çınlıyor çünkü :icon_sorr

Bıyıklı ve Kedi Hasan'ın geçen haftaki intikamını Vahide sayesinde almış olduk : ) O sahnede ohh canıma değsin dedim : ) Geçen hafta Alex'ime ''Pis sarhoş'' demiş idı bu hafta da kendisi ''Pis sarhoş'' oldu. Ee etme bulma dünyası kendi ettiğin söz dönüp dolaşıp yine sana geliyor değil mi Hasan? Yalnız sabah sabah Vahide,Hasan'ı araba ile evlerine getirdiğinde Hasan, Vahide'yi tanımıyormuş gibi dönüp ''Sagol arabacı'' dedi yaa koptum o sahnede :img-hyste Babam normalde Hasan karakterini çok seviyor, Hasan'ın arkasına bile bakmadan ''Sagol arabacı'' dediğini görünce babam da koptu : ) ''Şuna bak yaa kızı arabacı sandı'' diye de ekledi Canım babişim : )

Son sahnede Fatma anne ve kızlarının + Meryem'in yürüyüş sahnesine bayıldım. İzlerken en fazla keyif aldığım sahnelerden birisiydi. Öyle heybetli yürüdüler ki ''Ramiz amca siz üflemeye devam edin, Fatma anne ve kızları sizi öyle üfleyecek ki Pürsiçan'dan uçacaksınız'' dedim :img-hyste Hazır elleri değmişken Elefteri ve tayfasını da elden geçirsinler diyorum ben, bu kadar misafirlik yeter gitsinler artık Pürsiçan'dan başka yerlere : )

Sevgilerimle...

ay80
11-12-07, 11:02
Herkese merhaba,
Ben genel olarak pek yorum yapmam.Herkesin yorumlarını okuyorum.Bu bölüm istedim ki ben da bir şeyler yazayım. Genel olarak çok eğlenceli bölümdü.Ama ben Alex ‘te kaldım.

Fatma ananın Zarife ile konuşması ;”Allah bize yürek vermiş sevelim.Akıl vermiş düşünelim.Şimdi sen ikisiylede düşünsene. Bişey olsaydı Allah göstermesin sen ölseydin ben da ölürdüm babanda ölürdü.Sonra Zarifenin duası “Onu al benden.Adını bile unutayım. İsteyimki o da çok mutlu olsun.

Bu da Sofiye; Önemli olan birini çok seveysen onun gerçekten mutlu olmasını istersin.Alex’in Evlenalım dedikten sonra ,Sofinin Alex’e sarılması ve karşısında buz gibi duran bir adam. Düğün haberi değilde cenaze haberi veren bir adam gibi .Ama bu bile Sofin gülmesi sevinmesine engel değil.Nasıl bir sevgi bu? Ben anlamadım.İsteyim anlayan bana anlatsın…

Alex’in affet beni Zarifem. Mecburum bunu yapam.Sonra Baytar Efendi ile konuşurken” Sen bana imkansızı isteysin demiştin,asıl bu imkansız ,ben zarifesiz yaşayamam”.En çok etkilendiğim sahnelerdi.
Ben Baytar Efendinin Sen kendini öldürmek mi isteysin.Alex’in Evet cevabından sonra torununa bakışı şevkat,acıma, senin iyiliğini istiyorum der gibiydi.Belki iyimser diyecekseniz yada hayalperest yada ne bileyim öle olmasını isteysinda ondan diyebilirsiniz ama bana Baytar Efendinin torununa bakışları biraz yumşadığını hissettirdi.Alex’in sevgisinin çok büyük olduğunu anladı gibi geldi.Bir daha ki bölümde Baytar Efendiden bir eyilik bekleyim.

"Alex yüzünden" söylemi benim de canımı sıkmaya başladı.Hele Mustafanın böyle söylemesi…Ondan hiç beklemez idim.

Bu dizide bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.

weasleys
11-12-07, 11:06
KIRÇİÇEĞİ;5531592]Günaydın,

Vahide ve Mustafa Namikk sahnelerini sevmeye başlamıştım ama Vahide'nin Mustafa Namikk'ı bu kadar hırpalamasına sinir oluyorum! Erkekler ne yaparsa Vahide suçu hemen Mustafa Namiik'a da yüklüyor ve acısını garibim Mustafa Namiik'tan çıkarıyor :icon_sorr Bi de Berrak normalde konuşurken ses tonu çok çıkıyor; sinirlendiği zamanlarda hepten bağırıyor : ( Televizyonda Vahide görününce, televizyonun sesini kısmak zorunda kalıyorum kısmadığım takdirde Vahide'nin sesi evde çınlıyor çünkü :

haklısınız fazlasıyla. berrakın oyununa alışamadımm başından beri,çok abartılı oynuyor. sesi, mimikleri çok çok fazla. hatırlarsınız belki, hasan la hatice ağaçta kaldığında ramizle bağırma yarışı yapmışlardı.orda berrakın surat ifadesini hiç unutmuyorum. biraz daha öyle baksa ağzına sinek kaçacaktı. aynı bakışı zarife kendini astığında da gördüm. sanırım şaşkın bakış anlayışı bu.sadece sormak istiyorum: vahide vurulduğunda zarife de şoka girmişti, ama öyle mükemmel oynadıki biz hepimiz o sahnedeki başarısını konuştuk. ama zarife kendini astığında vahide hasanla ramize şaşıırmış gibi öyle baktı. sonra annesine ifade edişi. sanırım vahide birtek sinirliyken iş yapıyor. onda da olan bizim kulaklara oluyor.

zaten bildiğim kadarıyla konservatuarda alınan en önemli eğitimlerden biri sesini kullanmadır ve teknikleridir. bu oyunculuk adına çok önemlidir. çoğu yapımda seslendirme kullanıldığı için manken-fotomodel oyunculardaki bu eksiği hissedemiyoruz. ama elveda rumeli için bu geçerli değil, öyle olunca da...

son olarak abdülhamit han'ı canlandıran oyuncu ne kadar hasana benziyordu. sakallı hasan gibiydi.

absolutelycandy
11-12-07, 11:20
son olarak abdülhamit han'ı canlandıran oyuncu ne kadar hasana benziyordu. sakallı hasan gibiydi.

Hasan'dı zaten. Daha doğrusu Tuna Orhan'dı :)

Fatma Anne ve Zarife ufunet ıspanak pehlivan Naamik turp gibiden kaçıp Hatice'nin evine varınca kızlar başına toplandı Fatma Anne'nin. Ve ona Asan ve kocasının bir fenalık ettiğini söylemeye çalıştılar. Fatma Annem'in aklına gelebilen en kötü şey "ocaga ıslak odin mi atmışler". Ne kaa masum değil mi :img-kiss:

Güveni de tamdı kocasına da kızların üçü üç yandan ateşi fitillediler. Zaten gördükleri ona yeter. Ramiz Baba'yı önce ayıltacak sonra kendi elleriyle bayıltacak :img-hyste
Yalnız ben en çok zararı Mustafa Namık'ın göreceğine inanıyorum. Yandı ki ne yandı.

Bu arada düşünme işini kimselere bırakmayan Ramiz Baba'nın çaresiz bir halde "Allahım Namik'in aklına güzel bir fikir gelsin" diye duacı olması da çok hoştu.

doray
11-12-07, 11:30
Günaydınlar..
Yine çok güzel,çok hoş,üzücü aynı zamanda da çok düşündürücü bir bölümdü..Başta Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez olmak üzere emeği geçen herkese binlerce kere teşekürler...
Ramiz baba ile Fatma ana herzamanki gibi tek kelime ile harikaydı..Fatma ananın kızı ile konuşmaları özellikle bir anne için evladın ne demek olduğunu bu kadar güzel anlatması,mimikleri,özellikle yürürken yere basmıyor da uçuyor gibi dolaşması çok hoştu..Ramiz babanın damadı ile bu kaa yakın olması ne kaa hoş,hep birlikte ama saygı kuralları çerçevesinde..Hasan
'ın işi yok öu?Bu kaa insancık ne yer ne içer...Ramiz babdan süt almıyor olabilirler, hasan'a ne oliy,çalışmay..

Alex'in üzüntüsü,Zarife'nin üzüntüsü bizleri üzsede,artık biliyoruz ki ikiside birbirlerinden vazgeçemeyecek ..Üsküp'e giden Sofi'nin yollarını arap saçı otları kapata..Hanım olmayan kızımızın sevinci de hayret edilecek gibiydi."Alex başına gelenleri, unutsun"ne geldi ki Alex'in başına ???..Keşke senin başına da o kaa güssel bi şey gelebilse.."Sen kendi başına gelecekleri düşün bence "demek isterdim sofi'ye..Kendisi görecek zaten...

Hasaan ile Hatice'nin halleride pek bir komikti.._bıyıklı Hasan._.Gülçin Şantırcıoğlu veTuna Orhan'ı da tebrik ederim..Mükemmel bir oyunculuk sergilediler..Herşey kafasının altından çıkamaz more Hatice, ondaki akıl ,ıspanağın gücü kaaa..

Vahide ile Mustafa'nın çekişmeleri özellikle Vahide'nin Mustafa'nın ayağını tekmeleyip"ben peşin tedbirimi alam"ve "te o pabucu getir bana "demesi çok güzeldi.Berrak her geçen gün oyunculuğunu ilerletmekte.Tolga'nın cansız bakışları ve renk vermeyen ifadesi hala devam etmekte..Umarım o da zamanla ilerleyecektir..

Meryem ile amcasının kaymakımı ne vakit aşık oldular ,anlamış değilim.Ayrıca kaymakamın Meryem'in çocuklarını dert etmemesi de bana biraz tuhaf geliyor..İmkansız aşklara bir örnek daha olabilirler mi?Yani kaymakamın ailesinin
nasıl karşılayacağı şüpheli..Ayrıca Meryem kocasının dönmeyeceğinden nasıl bu kadar emin olabiliyor??

Özhakiki Namikiii kısa ama öz oyunculuğundan dolayı tebrik ederim..
Baytar amcamı bu bölüm es geçiyorum.. Yanında üzüntüden kahrolan Alex'i gördüğü halde "herkes için doğru en karar demesi",beni üzdüüüü.Umarım 13.bölümde yüzümüz biraz gülmeye başlar..

Kayıp editi:Yinge ve mamba aranmaktadır.Duyan ya da görenlerin komutan Cezmi'ye haber vermeleri rica olunur..Mamaba bulundu, Yingeyi aramaya devam..

hewal
11-12-07, 11:31
Hep bir dertten muzdariptik çoğumuz son dönemde oyuncu - senaryo -yönetmen ve müziği ile bütünleşen bir dizi bulamadığımız konusunda ..Bu sezon bu dört unsurun bileşiminin en mükemmel örneği Elveda Rumeli dizisi bana göre ve eminim birçoğumuza görede öyle..Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunayım evvela...

Bölüm yorumuma gelince bu konuda da yine birçoğumuz hemfikiriz ne kadar eğlenceli sahneler gelsede Zarife yada Alex'in o mahsun halleri gözümün önünden hiç gitmiyor...Bencede Alex Zarife ile tekrar bir şekilde karşılaşırsa kendine gelecektir..Bu karşılaşma ise 13.bölümde muhakkak olmalı 2 bölümdür onları aynı karede göremedik :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

Dizinin başındaki Zarife ile Fatma anne sahnesi çok güzel bir sahneydi..Duyguların sözlerle anlatımı ancak bu kadar yalın ve etkileyici olabilirdi..

Hakiki namık -Zarife -Fatma ana sahneleri Ramiz - Hasan ve Eleftiri hn.sahneleri ile paralellikte eğlenceli sahnlerdi...

Dizinin en bahtsızı Mustafa her olayda bir şekilde taraf oluyor hemde hiç kabahati yokken neyseki son sahnede yalnız değildi Dilaver'de vardı...Dilaver için maceralar yeni başlıyor kimbilir başına neler gelecek Ramiz ve Hasan varken...

Ramiz Babam ve damatları Üfür üfür üfürürken Fatma ana ve ekibi haftaya neler edecek tahmin bile edemiyorum ama sevgili candy'nin smileyleri çok açıklayıcı olmuş :img-wink: :img-wink: :img-wink:

Ramiz babam banada bozuldu gibi geldi Alex ile Sofi2nin evleneceği haberine

gülkurusu
11-12-07, 11:39
Oslo'm hişştt,:img-in_lo:img-kiss:

Televizyonda dizi çekmek zor ,bize yansıtılanlar öğreniyoruz zorlukları.Ama yaptığın işe inanmak ve saygı duymak,böle olur,böle olur,böle olur.Ben yine her bölümden sonra yaptığım gibi teşekkür etmeye geldim. Teşekkürler,Elveda Rumeli Ekibi. Alex ile üzülen ben Ramiz ve Fatma Anne ile gülümsedim. Kaymakam ile hüzünlendim.(H)asan ile kahkaha attım. Yine ders gibi oyunculuklar izledim.
Teşekkürler Erdal Özyağcılar,teşekkürler Şebnem Sönmez,teşekkürler tüm ekip. :happy0064:happy0064Bir yanda tarihsel doku,bir yanda günlük hayatın içinde Sütçi Ramiz ve ailesi böyle güzel işlenirdi.

Sevgilerimle.

KIRÇİÇEĞİ
11-12-07, 12:02
Fatma Anne ve Zarife ufunet ıspanak pehlivan Naamik turp gibiden kaçıp Hatice'nin evine varınca kızlar başına toplandı Fatma Anne'nin. Ve ona Asan ve kocasının bir fenalık ettiğini söylemeye çalıştılar. Fatma Annem'in aklına gelebilen en kötü şey "ocaga ıslak odin mi atmışler". Ne kaa masum değil mi?.

Canım ablişkocuğum,

Fatma annemiz bide şey dedi ''Evi mi dağıtmışlar?'' :img-in_lo Hayır Fatma anne evi dağıtmamışlardı ama senin geldiğin sıralarda ev dağılmaya başladı :) Kızlar çil yavrusu gibi dağıldılar evin her köşesine, Fatma anne ve tayfası çil yavrularını piliç olmadan def edicektir değil mi?

Aklıma şey geldi Fatma anne ve tayfası önce Elefteri hanımı ve saz ekibini düverler sonra bizimkileri:) Hatta dövüş olduğu sırada Komutan Cezmi olaya el koyar ve bizimkiler karşılıklı olarak nezarethaneye atılırlar seyreyle cümbüşü :img-hyste

Sevgili Hewal,

Ramiz amca (hala affetmediğim için amca diyorum) bana pek üzüldü gibi gelmedi. Sanki Alex'e daha çok sinir oldu gibi hissettim ben. Hani ''Madem Sofi ile evlenecektin kızımdan ne istedin'' der gibi baktı ama herhangi bişi söyleyemedi :img-pilot

Akşam Ramiz amcayı ve damadı Hasan'ı ve damat aday adaylarını aynı sofrada görünce gözlerim Alex'i de aradı :icon_sorr Ne olurdu sanki bu kadar set çekmeseydi Ramiz amca : (

Ben o müziği yeni mi fark ettim bilmiyorum ama ZPO Abdül'ün Vahide'ye bakışları sırasında yeni bi müzik çaldı :img-yes: Fatma anneciğimizi ve Zarife'mizi evine bıraktıkları sırada ZPO Abdül yine Vahide'ye kilitlenmişti ve o müzik çaldı.

Hakkaret Namikk'i sevdiğimi ve kendisini sevdirdiğini söylemiştim ama ben bu bölüm ondan çok korktum :img-haha: Zarife'nin olduğu her karede bitmesinden, Zarife'nin peşinden elinde saksı ile koşmasından, güreş yapmaya çalışmasından, öpmeye yeltenmesinden ve elinde gaz lambası ile gülyabani gibi kapıyı gıcırdatarak açmasından tırstım :img-hyste İyi ki karşımıza bu şekilde hakkaret bi Namiik çıktı yoksa Zarife'm daha fazla hasar görecekti :icon_sorr

Komutan Cezmi ve Kaymakam Dilaver'in vedalaşma anları beni de çok etkiledi. Cezmi'den bu kadar keskin dönüş beklemiyordum ben ama Kaymakam'ın vedasında beni hem şaşırtmaya devam etti hem de çok etkiledi. Zaten Kaymakam sevilmeyecek insan değil, çok şeker, iyi niyetli, merhametli biraz da cılız:)

Meryem ve Dilaver sahnesi de hoştu ama Doray ablamın dediği gibi boşluklar var dolmasını beklediğimiz. Şöyle ikisinin de iç dünyalarına yelken açalım, ne düşünüyorlar, ne hissediyorlar görelim ondan sonra karar veririz :img-icecr

Sevgilerimle...

lyon69
11-12-07, 12:04
Merhaba herkese,

Alex ne yaptın be more ? Ama iyi yaptın ! Son radikal kararı verdin, vurdun kendini içkiye, hayatından vazgeçtin, çaresizliğini başka türlü anlatamadın ama bence deden seni anladı bu sefer ! Umutluyum, göreceğiz gelecek bölümlerde. Çurbacı dedem kıyamayacak çakır gözlü torununa, vermeyecek onu Sophie’ye ! Ben bileyim, o dugun olmayacak te o kaa…

Zarife’nin çaresizliği, sevgisinin büyüklüğü : isteyerek sevmedim, unutayım onu, çok mutlu olsun…

Amcasının kaymakamına hayat dersi : kurda sorarlar ensen niçın kalın, kendi işimi kendim görürüm de ondan !

Hasan tatli tatli anlatamadı derdini zaten bundan sonra da anlatamaz, bitti her şey bitti !
Kızlar için “onlar çok tehlikeli Ramiz baba” demesi sonra da Ramiz babanın “e üleyse ben kalam seninle, ovayım başinı” demesi çok hoştu. Hasan'ın her sahnesi hele hele Ramiz babayla karşılıklı sahnelerinin hepsi harika.

Ayrıca randevu alma sahnesi muhteşemdi : mümkünse alayım üle bir şey !

Abdül Fatme anne ve Zarife’yi ispanak Namık’tan kurtarırken bile Fatme annenin analık duyguları yine de ön plandaydı, sevdim bu yansıtmayı. Abdül’ün adamalarının en hakiki öz Namık’a zarar vermelerine gönlü razı olmadı.

Abdül’ün kızına olan ilgisini hemen fark etti ve hiç olmazsa bir kızını fakirlikten kurtarayım istiyor.
Ancak bu arada Mustafa – Vahide ilişkisini ilk fark eden de papaz efendi, arkalarından bakışından belliydi.

Ramiz babanın evinden (H)asanların evine ne taraftan gidileyi be more ? Evden çıkınca bahçe kapısından çıkıp gitmek lazım değıl mıdır ? Ama (H)asan çitten atlıyor herhalde çünkü gitti diger taraftan !

Mustafa Namık – Vahide sahneleri de çok güzeldi, günden güne iyiye gidiyorlar.

Son sahnede Fatma annenin Ramiz babaya güveni uçtu gitti ! Artık o 4 erkeği kim, nasıl kurtatır ben bilmeyim ! Zor vallahi zor. Kadınların yaralı olmaları da Fatme anneyi durdurmaz herhalde.

İsteklere ek :

İsteyim gürem dizi sonunda kamera arkalarını, çekim hatalarını…

Sevgiyle bye,

siyah-beyaz
11-12-07, 12:07

Neyse bir arkadaş daha aynı fikirde benimle,hayal görmemişim,yakıştırma yapmamışım demek ki...O sahnede yarım ağız bile olsa sevinmedi..Bence önemli bir ayrıntı,Aleks ve Zarife için...

dehen
11-12-07, 12:11
İlk bölümünden beri hiç kaçırmadan izleyebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum . Buraya geliş nedenim de sadece emeği geçenlere teşekkür etmek .

Böyle bir projeye yüreğini koyan kanala , yönetmenlerimize ,cast ekibine , tüm oyuncu arkadaşlara ve özellikle küçücük ayrıntılarla bizi alıp götüren Alican Yaraş'a borcum olduğunu düşündüğüm teşekkürlerimle . Ellerinize , emeğinize sağlık .

-15 derecede , nefesleri buharlaşarak , burunları kızararak bizlere tüm duyguları geçirebilen oyunculara başka ne denebilir ki ......

nehir 2005
11-12-07, 12:16
Merhaba Arkadaşlar

Sürekli okuyorum yazdıklarınızı beğenerek keyifle bazen de çok gülüyorum

Bu bölüm çok güzeldi bende birşeyler yazayım dedim. En çok sevdiklerim alex
ve zarife bayılıyorum onlara bu bölüm önce alex gösterildi galiba o perişan hali sonra zarifenin gözünden akan yaşlar annesinin yanına gelip konuşması beraber sarılıp ağlaşmaları bence bölümün duygusal sehnesiydi ağladım yani engel olamıyorsun

Ispanak namıka çok güldüm gerçekten nerden çıkacak diye beklerken birden çıkıvermesi ödümü koparttı sonra vakit kaybetmeden gittiler zarifeyle fatma ana karşılarına abdül çıkmasaydı kurtulamayacaklardı sanırım gerçi o da ayrı bir sorun olucak vahide ve mustafa aşkında mustafa çok kıskanacak
Bide şu vahidenin bağırarak konuşmalarını abartılı buluyorum sanki na söylerse bağırarak söylüyo banamı öyle geliyor ama ne bileyim üle işte
Yazık mustafaya ne anlatsa inanmıyor tam inanıyornuş gibi yapıyor bir aksilik oluyor yine inanmıyor ama şu geçen bölümde kendini kara kalpaklı olarak tanıtmasını istemezdim başka bir şekilde bir çatışma olabilir o şekilde öğrenmesini kendi gözleriyle görerek olmasını isterdim ama neyse

Kaymakamımızın görevden alınmasına çok üzüldüm tam meryemle aşkı başlamadan bitti derken yeni bir işe girişildi meryem ve kaymakamın sahneside birbirlerine bakarak hislerini anlatması hoştu meryem sevinecek gitmediğine

Ramiz amca çok şeker yaptığı her işin hakkını veriyor
Fatma anne nasıl kocasını savundu benim kocam yapmaz üle şeyler diye sonra ınanmak zorunda kaldı ya ve son sahneyle herşey alüst oldu bakalım erkekler kendilerini nasıl inandıracaklar çok güldüm ama son sahnede herkes bir kadının başında pansuman yapıyor bakalım neler olucak

Çok güzel bir dizi çok severek izliyorum iyi ki abim izle demiş bayıldım bazı yerler de annemi hatırlıyorum umarım dizimiz hiç bozulmaz bu sıcaklığı hiç kaybolmaz

rhetbutler
11-12-07, 12:21
Her bölümü ayrı güzel Elveda Rumeli'nin.Oyunculuklar, müzikler hepsi bir bütün.Çok teşekkürler, o soğuktan bizlere geçirdiğiniz sıcaklık için.Yapılan röportajlarda birbirleriyle ne kadar iyi anlaştıkları ortada bu ekrandan o kadar belli oluyor ki...Çok sağolun...

12.bölümde tadından yenmiyordu.Hem çok hüzünlü hemde çok eğlenceli bir bölümdü.

Bıyıklı Kedi, Asan...Çok sevdim ben bunu.:img-pilotOhhh Asan'a Atice haram...Hele o üfürmelerden sonra:cheer:Vahide de geçen haftaki intikamımızı aldı piss sarhoş Asan'dan.
Ama en çok yine ona güldüm.Eve girme çabaları, Ramiz Babayla olan diyalogları gülmekten kırdı geçirdi.:img-hyste
-Aklın başına geldi, tut kaçmasın Tutamadın gene kaçırdın, aklını-

Fatma Annem hepsinin aklını alacak, akıl filan bırakmayacak kimsede.Fatma anne demişken Şebnem Sönmez'e de kocaman alkışlar...Zarife ile Fatma annenin sahnesi çok etkileyiciydi.Sefte sevgisini bu kadar gösterdi Fatma Anne.Kızlarını sevdiğini biliyoruz ama Ramiz Babiş gibi değil o.Ama dayanamadı artık yavrusunun haline.Çok güzel oynanmış ve işlenmiş bir sahneydi.:happy0064

Zarife'nin gözyaşları içime işledi.Bir de Alex'le eşzamanlı ekrana gelmeleri.
Al onu aklımdan, isteyim evlenelim , affet beni Zarife:img-cray::img-cray:Ben Zarifesiz yapamam, Zarife'yi isteyim:img-cray:
Yapmayın be more bizde insanız...dayanamayizzz artık...Ama hala umudum var.Alex'le Zarife bir karşılaşsın, birbirlerini bir görsünler o zaman (h)erşey daha güzel olacaktır.İsteyim hanımolmayan, Alex'in halini görüpte gürmedim diyen, istemeyen sesini duyupta duymadım diyen Sufi, ailesini alıp gelmezden olsun tüm bunlar.

Çurbacı Dede'yi insafa gelecek gibi gördüm.Yapsa bize dedeliğini ne olur:icon_sorr

Ispanak, pehlivan, turp gibi Namık Asan'dan aşağı değildi bu bölüm.Zarife ile Fatma Anne'yi canlarından bezdirdi.Delii Namıkkkk...:img-pilot

Amcasının Kaymakamı ile Ramiz Babanın ilişkisine bayılıyorum.Nasıl üzüldü, aklına birşey gelmedi, Namık'ın aklından yardım istedi.Akıllı Namık buldu bir hal çaresini.Afferin Namık'a.Gidecek diye çok üzülüyordum bir de mektup aşkı olacak diye kesin gözüyle bakıyordum gidişine.Kızanlarını da düşünmeye başladı.Bir de Meryem'i görünce kilitlenmeleri son bulsa tam olacak.Çok tatlı bir çiftler.

Mustafa Namık, herkese kendini saydırıyor bir Vahideye geçiremiyor söz.Vahide de aklını başına toplasın artık.Abdul çıktı başımıza bir de.Kaymakam olarak göreve geldi.Cezmi komutanla anlaşamayacakları aşikar.Bir de gazete çıkacak o zamanda Mustafa Namık'a takacak.Dilaver'e zaten takık.İttihatçı olduklarını ortaya çıkarıp Mustafa'yı yakalatabilir.

Bir yandan iş bir yandan yorum yazınca pek karışık oldu...kusuruma bakmayın artık...

siberya1
11-12-07, 12:33
selam ben bişey öğrenmek istiyorum bilen bir izleyici varmı akşamki bölümün sonunda çalan müzik adı ne acaba nasıl bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim.
bişey daha cezmi komutan kaymakam dilaverden hiç haz etmiyodu ne değişti ben bişeyler mi kaçırdım

weasleys
11-12-07, 12:48
yorumlarınızı okudum, nerdeyse hepsini. çıkardığım sonuç tüm dizi ekibini oyunculukları için, mustafa ve vahideyi her geçen gün kendilerini geliştirdikleri için tebrik etmişsiniz. burada bir çelişki söz konusu, bir şeyler eksik. her geçen gün kendilerini geliştiren oyuncular ve aşmış oyuncular var dizimizde. bu anlamda dizinin başrollerinden iki tanesi için de aşmış oyuncu bulunamaz mıydı?ve ikincisi biz neden memnun kalıyoruz bu oyuncular kendilerini geliştirdikleri için?neden onları terik ediyoruz?neden diğer oyuncular bu mesleğe yıllarını vermişken biz hepsini aynı kefeye koyuyoruz?inanın onları tbrik etmek diğer oyuncuları hakaret etmek gibi geliyor?anlıyorum sizler bardağın dolu tarafını görüyorsunuz bense boş tarafını görüyorum ama diğer oyuncuların bardaları taşmışken ben bu oyuncuların iki damlasını göremiyorum.

rhetbutler
11-12-07, 12:48
Devam edeyim burdan...

Herşeye sebep Alex'in güsterilmesine çok bozulmaya başladım.Herkes onu suçluyor.Kimse gidip bir konuşma ihtiyacı duymuyor.Hadi herkesi geçtim Mustafa niye yapmıyor bunu...Bilirim Mustafa'nın başındaki işler bini geçmiştir ama Alex'e bir kulak verse, derdine ortak olsa.Tek başına taşıyamıyor garibim bu yükü.
Bir de RAmiz Babamızın tüm delikanlılarla iyi anlaşıp Alex'e sırt çevirmesini hazmedemiyorum.Mustafa, Asan, Dilaver hep beraberler,birbirlerinin yanındalar izin vermiyorlar Alex'in de yanlarında olmasına.:icon_sorrAkşam herkesin evde olduğu sahnede hep aklım Alex deydi.Niçın almaysınız onu da araniza ?:icon_sorr

Ramiz Babamızın, kiliseye geldiğinde, evlilik haberini aldığında verdiği tepkiyi ben anlayamadım.Ne kızdı ne sevindi diyebiliyorum.Bir de bu evlilik haberini Zarife'ye o mu verecek merak edeyim.

Te gelelim Stephan Efendi'ye.Bu Vali yardımcısı olan bizim bildiğimiz Stephan mı?Hani şu Ramiz'in araya girip kurtardığı ?

Bu yeni gelişmeler nasıl etkileyecek Pürsıçan kasabasındaki yaşamı...Alex'in de bu yeni gelişmeler sebebiyle konumunda bir gelişme olacak mı acaba?Ve olursa kasabadakiler olumsuz tavırlarına son verirler mi?Verirlerse Alex-Zarife aşkının bir hal çaresi olur mu?Ufff ufunet bastı yine.:icon_sorr

Kasap Cabbar Efendi süt ineciğiyle, kamuşu niye muayene ettirmek isteyi bilgisi olan var mı?

absolutelycandy
11-12-07, 12:51
Ben Baytar Efendinin Sen kendini öldürmek mi isteysin.Alex’in Evet cevabından sonra torununa bakışı şevkat,acıma, senin iyiliğini istiyorum der gibiydi.Belki iyimser diyecekseniz yada hayalperest yada ne bileyim öle olmasını isteysinda ondan diyebilirsiniz ama bana Baytar Efendinin torununa bakışları biraz yumşadığını hissettirdi.Alex’in sevgisinin çok büyük olduğunu anladı gibi geldi.Bir daha ki bölümde Baytar Efendiden bir eyilik bekleyim.
Ben de böyle düşünüyorum. Baytar Efendi torunun ve herkesin iyiliği için Zarife&Alex'in ayrılmaları gerektiğine inanıyor ki bu çok normal. Ama Alex'i sevmediği ve sevemeyeceği bir kadınla evliliğe zorlamamanın faydasız olduğunu ve bunun Alex'i uçuruma sürüklediğini hissetti sanki. Zarife konusunda destek olmayacaktır. Ama Sufi ısrarından vazgeçmeye başlar belki.

Meryem ile amcasının kaymakımı ne vakit aşık oldular ,anlamış değilim.Ayrıca kaymakamın Meryem'in çocuklarını dert etmemesi de bana biraz tuhaf geliyor..İmkansız aşklara bir örnek daha olabilirler mi?Yani kaymakamın ailesinin nasıl karşılayacağı şüpheli..Ayrıca Meryem kocasının dönmeyeceğinden nasıl bu kadar emin olabiliyor??

Birbirlerinin çekim alanlarına girdiklerinden bu yana aşıklar Doray :img-in_lo
Meryem ve Dilaver'in hissettikleri duygular aşikar. Aralarında çok güçlü bir çekim de var. Ancak henüz somut olarak birşey yaşamıyorlar. O yüzden şu aşamada kendi içlerinde yoğun bir sorgulama yaşamamaları bence normal. Ama iş biraz ciddiyete bindiğinde onların iç dünyalarını izlemeyi çok isterim.
Ben Zarife'nin hristiyan bir erkekle birlikte olamayacağını bile bile kendine engel olamadan sevmesiyle Meryem'in (uzun süreönce gitmiş ve bir daha dönmemiş) kocasına rağmen sevmesi arasında; yahut Hatice'nin hali vakti yerinde olmayan ve kız kardeşi-beş kızancığına da bakmakla yükümlü fukara paşa terzi Hasan'ı bunları gözardı edip seçmesiyle Dilaver'in Meryem'e hissettikleri arasında pek fark göremiyorum. Planlanmayan ama engel olunamayan bir durum :img-in_lo
Bence Meryem&Dilaver'inki tutupta Meryem'in kocasını geri getirmezlerse imkansız değil de olağan olmayan hoş bir aşk olacak :img-icecr

Yalnız iş ailelere gelince ben Tıbbiyeli Mustafa'nın annesinin de doktor oğluşuna Vahide'yi gelin almak isteyeceğini pek sanmıyorum. O günler gelir de görürsek bu engel varolacak gibi hissediyorum (bkz:oğluna kimseleri yakıştıramayan anneler :img-heh:)

Aklıma şey geldi Fatma anne ve tayfası önce Elefteri hanımı ve saz ekibini düverler sonra bizimkileri:) Hatta dövüş olduğu sırada Komutan Cezmi olaya el koyar ve bizimkiler karşılıklı olarak nezarethaneye atılırlar seyreyle cümbüşü :img-hyste
Seminyam Çiçeğim,
Büle birşey olduğunu gözümün önünde canlandırıyorum da :img-hyste:img-hyste
Abdül de çalan müziği hatırlayamadım ama bölüm sonunda çalan müzik beni Tosun Paşa, Şekerpare gibi filmlere götürüyor. Çok hoşuma gidiyor :img-icecr

Sevgili Lyon'un isteğine istek:
Kamera arkası, çekim hataları... vb için ayrı bir program olsa :happy0064
Bölüm sonunda olunca ben gerçeklik hissinden uzaklaşıyorum. O yerler o kişiler yalan oluyor :(

rhetbutler
11-12-07, 12:59
selam ben bişey öğrenmek istiyorum bilen bir izleyici varmı akşamki bölümün sonunda çalan müzik adı ne acaba nasıl bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim.
bişey daha cezmi komutan kaymakam dilaverden hiç haz etmiyodu ne değişti ben bişeyler mi kaçırdım

Adını bilmiyorum ama müzik, Süt Kardeşler filminin müziğiydi.
Bu forumda sanki biri daha önce bu müzik için bir istek yapmıştı diye hatırlıyorum.:icon_whis

Cezmi Komutan da dogriyi buldu diyelim.

Sevgili Lyon'un ve Candy'nin isteğine istek:
Kamera arkası, çekim hataları... vb için ayrı bir program olsa

Bende isteyim kamera arkası görüntüleri...

nurdi
11-12-07, 13:10
Te ben çok dizi izlemezdim ama oyunculuk hakkında ahkam kesecek kadar bilgim var.Bu nasıl bir sıcaklıktır ki,içine giren odun yontiliii?!En umutsuz vaka Tolgahan Sayışman'dı bana göre;o bile döktürmeye başladı son 2 bölümde!Berrak Tüzünataç'tan bile oyuncu çıkardı bu dizi!Herkez inanmış ve benimsemiş rolünü...İçine aldıklarını kendi oyunculuk aşklarının potasında eritiyor bu kadro.Eminim,Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez ikilisinin ateşi,oyunculuk aşkı,Ertan Saban ve Filiz Ahmet'in bir kuyumcu gibi işledikleri ve diziye kattıkları yoğun duygu,Tuna Orhan ve Gülçin Şantırlıoğlu'nun oyunculuklarındaki fars tadı ülkemde oyuncu geçinenlere ders olur!Bu dizi,TV tarihimizin unutulmazları arasına girdi daha şimdiden,bence...Eyşan Özhim'de rolüne cuk oturdu,en haikiki öz Namik'da...
Ama ben,ekonomik oyunculuk denen kavramı ilk duyduğumdan beri;hiç abartmadan karşısındakilere tüm sadeliği ve doğallığıyla duygu aktarımı yapabilen onları gördüm;Filiz Ahmet ve Ertan Saban...Başka rollerde de izleyeceğiz ve çok sevmeye devam edeceğiz,eminim!Selam olsun bu müthiş ikiliye...

Fettan
11-12-07, 13:15
yorumlarınızı okudum, nerdeyse hepsini. çıkardığım sonuç tüm dizi ekibini oyunculukları için, mustafa ve vahideyi her geçen gün kendilerini geliştirdikleri için tebrik etmişsiniz. burada bir çelişki söz konusu, bir şeyler eksik. her geçen gün kendilerini geliştiren oyuncular ve aşmış oyuncular var dizimizde. bu anlamda dizinin başrollerinden iki tanesi için de aşmış oyuncu bulunamaz mıydı?ve ikincisi biz neden memnun kalıyoruz bu oyuncular kendilerini geliştirdikleri için?neden onları terik ediyoruz?neden diğer oyuncular bu mesleğe yıllarını vermişken biz hepsini aynı kefeye koyuyoruz?inanın onları tbrik etmek diğer oyuncuları hakaret etmek gibi geliyor?anlıyorum sizler bardağın dolu tarafını görüyorsunuz bense boş tarafını görüyorum ama diğer oyuncuların bardaları taşmışken ben bu oyuncuların iki damlasını göremiyorum.

Hani futbolcular önemli maçlardan sonra prim alır övülür yerlere göklere sığdırılamaz ya bende düşünürdüm zaten bu iş için belli bir paraya transfer oluyorlar ötesine ne gerek var diye ama iş hayatı öğretiyor insana ceza prim sistemini..

Dizi kadrosunda oyunculuk eğitimi almamış iki kişi var kaldıki bu kişilere karşı BENDE ÖNYARGILIYDIM ...Ama kendilerine verilmiş bu fırsatı iyi değerlendirip kendilerini geliştirdilerse bunu yazmanın bardağın dolu tarafını görmekle alakasını çözemedim şahsen..Aksi durum olsa idide burada yazılırdı hiç merak etmeyin...Aynı fırsat Hande Subaşı içinde verildi ama değerlendiremedi..Kimse kimseye haksızlık etmiyor bana kalırsa her hafta izlediklerimize göre kendimizce yorumluyoruz.Şahsen bende onlarca tiyatro oyuncusu varken onlarca yeni mezun oyuncu adayı varken başka işlerle tanınmış yüzlerin oynatılmasından haz etmiyorum ama madem varlar bzide gördükleirmizi yazıyoruz...

siberya1
11-12-07, 13:17
Adını bilmiyorum ama müzik, Süt Kardeşler filminin müziğiydi.
Bu forumda sanki biri daha önce bu müzik için bir istek yapmıştı diye hatırlıyorum.:icon_whis

Cezmi Komutan da dogriyi buldu diyelim.

Sevgili Lyon'un ve Candy'nin isteğine istek:
Kamera arkası, çekim hataları... vb için ayrı bir program olsa

Bende isteyim kamera arkası görüntüleri...

teşekkürler rhetbutler dolana doana müziği arıyorum ama bulamıyorum bu forumda bir araştırmacı arkadaş vardı sorun araştırayım diyodu nick ini hatırlamıyorum :img-blush kendisinden rica etsem acaba yardımcı olurmu :icon_whis
dün son bölümde tüh dedim alex dışında tüm damatlar evde yara sarıyor bi o eksikti eh dilaveride damattan sayıyorum artık bi şekilde o da orada olmalıydı yalnız son sahne süperdi ramiz amcanın bayıldığı nokta valla eminim son sahne için diğer oyuncular kahretmiştir :img-hyste

lyon69
11-12-07, 13:38
yalnız son sahne süperdi ramiz amcanın bayıldığı nokta

Sevgili Elvada Rumeli ahalisi,

Heh işte ben de o sahnede "dedim kamera arkalarını gürmeliyiz be more, gürmeliyiz"...

Sevgiyle bye,

Kayıplar çıksın ortaya, kayıplar-kaçaklar çıksın ortaya ! Aly - Mamba heeeeey nerdesiniz be more ?

bitanem_61
11-12-07, 13:43
Meryem ve dilaver aşkını ilk bölümden beri bekliyoruz karşılaştıkları andan itibaren ne zaman karşılaşsalar dilaver tutuluyor çözülene dek zaman da geçmiş oluyor. Bu aşkı pek imkansız görmüyorum aslında birbirlerine fizik olarak da çok uyuyorlar bence.Hatta işlk tanıştıklarında ramiz söylemese kızancıkların meryemin çocuklarını anlaması zordu meryem çok güzel bir bayan 5 çocuğa rağmen

Kocası bunca zaman gelmemiş meryem dilaver aşkı başladıktan sonra umarım hortlamaz yattığı yerde rahat rahat uyusun..Dilaver,cim kızancıklara iyi bakar bakınız onlar için endişşelenmeye başladı

Eleftiri hanımın arabası ramiz babanın evini yakınında kaza yapması şartmıydı hadi kazadır olmuş.Yaralarını niçin üflüyerek iyileştiriyorlar orda tıbbıyelimiz var o daha iyi bilir ama silmek sarmak lazım değilmidir.Bütün erkekler kadınların içine düşmüş üflüyor yoksam böylemi iyileşir bilelim

Sofi cadısı gitti gelmese ama ne yazıkki gelecek ben sofinin ailesinden ters şeyler bekliyorum .Alexse kızmalarını,başkasını sevdiği için sırf kızları istediğinden gelmiş olsunlar bunuda her fırsatta belli etsinler ,laf sokmalar ,burnu büyük kızlarıda ailesine çekmişse oraları beyenmesinler, sonunda attırsınlar makedonun kafasını isteyim .Tabiki dedemde yola gelsin bu arada

nzlhan
11-12-07, 13:48
teşekkürler rhetbutler dolana doana müziği arıyorum ama bulamıyorum bu forumda bir araştırmacı arkadaş vardı sorun araştırayım diyodu nick ini hatırlamıyorum :img-blush kendisinden rica etsem acaba yardımcı olurmu :icon_whis

Sanırım benden söz ediyorsunuz.:)

Dün aksamki parçanın melodisini tam hatırlayamıyorum malesef. Ama bildigim kadarıyla ya "Nihavent Longa" ya da "Sehnaz Longa" makamında.:img-wink: Ve aklımdaki o iki melodiyi de, Hasan Cihat Örter'in Re-formation albümünde "inspiration (Nihavend Longa)" ve "Flirting Shadows (Sehnaz Longa)" adıyla bulabilirsiniz.:img-yes: Parçayı bir kez daha dinledigimde hangisi oldugunu söyleyebilirim ama büyük ihtimal "Sehnaz Longa".

Sevgilerimle.bye

weasleys
11-12-07, 13:52
Hani futbolcular önemli maçlardan sonra prim alır övülür yerlere göklere sığdırılamaz ya bende düşünürdüm zaten bu iş için belli bir paraya transfer oluyorlar ötesine ne gerek var diye ama iş hayatı öğretiyor insana ceza prim sistemini..

Dizi kadrosunda oyunculuk eğitimi almamış iki kişi var kaldıki bu kişilere karşı BENDE ÖNYARGILIYDIM ...Ama kendilerine verilmiş bu fırsatı iyi değerlendirip kendilerini geliştirdilerse bunu yazmanın bardağın dolu tarafını görmekle alakasını çözemedim şahsen..Aksi durum olsa idide burada yazılırdı hiç merak etmeyin...Aynı fırsat Hande Subaşı içinde verildi ama değerlendiremedi..Kimse kimseye haksızlık etmiyor bana kalırsa her hafta izlediklerimize göre kendimizce yorumluyoruz.Şahsen bende onlarca tiyatro oyuncusu varken onlarca yeni mezun oyuncu adayı varken başka işlerle tanınmış yüzlerin oynatılmasından haz etmiyorum ama madem varlar bzide gördükleirmizi yazıyoruz...

bardağın dolu ve boş tarafıyla alakası şu. sizler bu iki oyuncuyu sıfırdan başlamış, hele de hande subaşıdan sonra, bir şey beklemeden izliyorsunuz. haliyle yapılan en küçük güzellik bile sizleri tatmin ediyor. bense filiz ahmet, ertan saban, gülçin şantırcıoğlu, tuna orhanla kıyaslayıp izliyorum, dolayısıyla bana başarılı gözükmüyorlar. vahideyi elbette kıyaslayacağım zarife ya da haticeyle, çünkü eşdeğer rollerde oynuyorlar. eğer başarıları da eşdeğer değilse elbette eleştririm.

futbolcu örneği ise mükemmel olmuş. futbolcunun doksan dakika maça çıkması için kondüsyonu olması, yeterli anntremanı olması, yeteneğinin olması vs lazım. hiç bir futbolcu öyle sokakta yürürken "aa, fiziği futbola çok müsait, alalım milana forvet yapalım" diye milana forvet olmuyor. ya altyapıdan yetişiyor, ya üçüncü lig, sonra ikinci lig ve yıllar sonra ancak milana geliyor. milana gelince muhtemelen kaka ya da ronaldinho ya da del piero değilse ilk onbir başlamıyor, yedek ssoyunuyor. yavaş yavaş 10 dakika yarım saat ve tek devre oynuyor. ancak sonunda 90 dakika forma şansı bulabiliyor. işte futbolu bunun için seviyorum. futbolda torpil yok, kimse seni yakışıklısın diye takımda tutmuyor. misal ilhan mansız. sonunda ola ola buzda dansçı oldu.

siberya1
11-12-07, 13:59
Sanırım benden söz ediyorsunuz.:)

Dün aksamki parçanın melodisini tam hatırlayamıyorum malesef. Ama bildigim kadarıyla ya "Nihavent Longa" ya da "Sehnaz Longa" makamında.:img-wink: Ve aklımdaki o iki melodiyi de, Hasan Cihat Örter'in Re-formation albümünde "inspiration (Nihavend Longa)" ve "Flirting Shadows (Sehnaz Longa)" adıyla bulabilirsiniz.:img-yes: Parçayı bir kez daha dinledigimde hangisi oldugunu söyleyebilirim ama büyük ihtimal "Sehnaz Longa".

Sevgilerimle.bye

Daha bakamadım ama ne desem bilemiyorum bu açıklamalar için sayın nzlhan çok teşekkür ederim valla bu kadar bilgiye ne denir :img-hi: ancak şapka çıkartılır heralde
evet "Sehnaz Longa"mış :img-wink: :happy0064:happy0064:happy0064

bitanem_61
11-12-07, 14:01
Bizimkiler gazete çıkarmaya karar verdiler malıum gizli bir yerde olacak acaba diyorum bu gizli yer cezmi komutanın evi olabilirmi.Yapılan işlerin yanlış olduğunu anladı vali yardımcısının hırıstıyan olmasına sıcak bakmıycaktır bizimkilerle bir olup gazete çıkarırımı :icon_whis:icon_whis

bitanem_61
11-12-07, 14:04
Güzlerime inanamayım 1ci olmuşuz :happy0064:happy0064 valla reytingler gelene dek endişeliydim ama şimdi rahatça alkışlayabiliriz:happy0064:happy0064

Bu aralar unuttuk sanırsam
Fatma anne türkü sülesin
Günay karaca ve Suna pek uysal gelsin

siyah-beyaz
11-12-07, 14:06
Gözümüz aydın...Reytingimize bakar mısınız????

Galiba ,kaymakamın davranışlarını,fikirlerini beğenmeye başladı,insan olarak da sevdi belki...

futbolda torpil yok, kimse seni yakışıklısın diye takımda tutmuyor. misal ilhan mansız. sonunda ola ola buzda dansçı oldu.,
Torpil mi yok???Hakan Şükür'e hala yapılan ayrıcalıklar torpil değil mi diye şakayla karışık bu tartışmaya girersem...Ben çoğu dizi oyuncularının oyuncu koçları olduğunu ,yeteneklilerse tavsiye edildiklerini duydum.Yoksa sokaktan geçeni oyuncu yapmıyorlar.Yapıyorlarsa da böyle bir yapımda olsa olsa figuran olur....

Fettan
11-12-07, 14:07
bardağın dolu ve boş tarafıyla alakası şu. sizler bu iki oyuncuyu sıfırdan başlamış, hele de hande subaşıdan sonra, bir şey beklemeden izliyorsunuz. haliyle yapılan en küçük güzellik bile sizleri tatmin ediyor. bense filiz ahmet, ertan saban, gülçin şantırcıoğlu, tuna orhanla kıyaslayıp izliyorum, dolayısıyla bana başarılı gözükmüyorlar. vahideyi elbette kıyaslayacağım zarife ya da haticeyle, çünkü eşdeğer rollerde oynuyorlar. eğer başarıları da eşdeğer değilse elbette eleştririm.
futbolcu örneği ise mükemmel olmuş. futbolcunun doksan dakika maça çıkması için kondüsyonu olması, yeterli anntremanı olması, yeteneğinin olması vs lazım. hiç bir futbolcu öyle sokakta yürürken "aa, fiziği futbola çok müsait, alalım milana forvet yapalım" diye milana forvet olmuyor. ya altyapıdan yetişiyor, ya üçüncü lig, sonra ikinci lig ve yıllar sonra ancak milana geliyor. milana gelince muhtemelen kaka ya da ronaldinho ya da del piero değilse ilk onbir başlamıyor, yedek ssoyunuyor. yavaş yavaş 10 dakika yarım saat ve tek devre oynuyor. ancak sonunda 90 dakika forma şansı bulabiliyor. işte futbolu bunun için seviyorum. futbolda torpil yok, kimse seni yakışıklısın diye takımda tutmuyor. misal ilhan mansız. sonunda ola ola buzda dansçı oldu.

Biz ve sen İKİ AYRI TARAF oluyoruz ve BİZ SENce öyle yapıyoruz demek ..Çok yanılıyorsun arkadaşım eğer yorumları biraz daha dikaktli okusaydın farkederdin...Tolgahan yada Berrak kendi performansları içinde değerlendiriliyor..İlk bölümlere oranla daha bir iyi oynadıklarını yazıyoruz...Şu andada bütünün içinde o kadar sırıtmıyorlar...Biz birşey beklemeden izliyoruz demek bu hükme nasıl vardın hayret ettim...Sanki koşulsuz her izlediğimizi alkışlıyoruz gibi bir izlenim çıkarmışsın..

absolutelycandy
11-12-07, 14:13
Kasap Cabbar Efendi süt ineciğiyle, kamuşu niye muayene ettirmek isteyi bilgisi olan var mı?
Bana o sahne Alex ve hanımolmayan Sufi'nin evlilik haberi duyrulsun diye gibi geldi. Kilisede ilan edilmişti. Birazı orada duydu. Cabbar yoluyla da esnaf duyar. Derken tüm köye yayılır.
Alakasız olmasın diye de Baytar Efendi ve Cabbar için ortak konu olabilecek hayvanlar seçilmiş. Tabi Cabbar'ın süt ineciğini kesmek gibi bir niyeti yoksa :img-cool2

biz neden memnun kalıyoruz bu oyuncular kendilerini geliştirdikleri için?neden onları terik ediyoruz?neden diğer oyuncular bu mesleğe yıllarını vermişken biz hepsini aynı kefeye koyuyoruz?inanın onları tbrik etmek diğer oyuncuları hakaret etmek gibi geliyor?
Niçin hakaret etmek olsun. Yahut beğendiğimiz bir performansı dile getirmek neden yenilerle ustaları aynı kefeye koymak olsun. Oyuncu sahnenin gereğini yerine getirmiş ve beğenimizi kazanmışsa; henüz yolunun başında, hem eğitimi de yok takdir etmeyelim mi diyelim. Mesleğe yılllarını vermek için o yılları yaşamış olmak gerek bunu da unutmayalım. Önemli olan şu aşamada gereken çabayı gösterip emeği veriyor mu ve izleyeni ortaya koyduğuyla tatmin edebiliyor mu. Ben Mustafa&Vahide'nin gerek bireysel gerekse ortak sahnelerinde her iki oyuncunun da iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. İnandırıcılıktan uzak değiller ve h