Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli- Bölüm Yorumları/2
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Daha önceki başlığın mesaj sayısı 1250'yi aştığı için yorumlarınıza bu başlıkta devam ediniz. Bir önceki baslığa asağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=24164
Tek cümlelik mesajlar, başlıkla ilgisi olmayan mesajlar, büyük harfle, tamamı renkli, kalın (bold), altı çizili ve italik yazı tipi ile yazılan tüm kural dışı mesajlarınız uyarı bırakılmadan silinecektir. Sohbet ortami olusturmayınız.
Saygılarımla
Dizi Film Moderatör
BERNA
BlackMamba 01-11-07, 16:41 yeni baslık yasasın!!!
bu ikinci baslıgımız oldu sanırım biraz yavas ilerliyoruz ama insallah daha cok baslık deviririz..
fatma annenin tarifi yok derken haklısın abla..
mustafa pansuman yapmak için geldiginde nasıl da heyecanlandı..
hekimdir ana hekimdirrr diye anımsatmak haticeye dustu..
o da az degil annesine kas goz işaretiyle nasıl yolladı..:img-hyste
tavuskusuna gonderme..ilkini saymamıstım..tersim ya ben..gariplik yapıcam ya ille
Yeni başlığımız hayırlı uğurlu olsun. Teşekkürler berna.byeDaha nice başlıklara inşallah. Dilerim bir sonraki başlığımız anasayfada açılır.:):)
İlk mesajı da ben yazıyorum galiba. Fatma annenin sıfatlarından ben de en çok kazana düşmüşü seviyorum. Enerji bitmiyor maşallah.Nazar değmez inşallah.:)
İlk ben değilmişim.:icon_sorrNeyse ikinciyim. Mambacıgım bu üçüncü başlığımız.:img-wink:
karafirtina 01-11-07, 16:44 Yeni başlığımız hayırlı uğurlu olsun. Teşekkürler berna.byeDaha nice başlıklara inşallah. Dilerim bir sonraki başlığımız anasayfada açılır.:):)
İlk mesajı da ben yazıyorum galiba. Fatma annenin sıfatlarından ben de en çok kazana düşmüşü seviyorum. Enerji bitmiyor maşallah.Nazar değmez inşallah.:)
İlk ben değilmişim.:icon_sorrNeyse ikinciyim. Mambacıgım bu üçüncü başlığımız.:img-wink:
bare bende ucuncu oluyum ya daha bolumu yeni zieyebildim malum sinavlardan dolayi cok super bir bolumdu
meryemce20 01-11-07, 17:06 almasmııiizzz meryemce20 :img-yes: hmde alex - zarife fanısın heaa işte şimdi tam süper olduuu :happy0064
aslinda ben ilk basta mustafa&vahide ciydim ama sonra bana alex&zarife cifti daha sempatik geldi cok tatlilar . zarife nin kendini alex e begendirme cabalari ve alex in zarife ye sözde biseler ögretiyomus gibi onunla vakit gecirmesi cok hos ve komik tabi zarifenein alex i dinledigi sahneler deki bakislari cok romantik:-)
Vaay yeni başlııkk :happy0064 :happy0064 İnşallah dizimize uğurlu gelir=))
Ya özet ya da fragman en zaman gelicekk...? Ben bir an önce görmek istiyorum.
concordia03 01-11-07, 17:17 biraz makedonca konuşalım
da=evet
ne=hayır
izvinete=özür dilerim
blagodaram=teşekkürler
mnogo blagodaram=çok teşekkürler
nema za şto=birşey değil
ve molam=lütfen
gospodin=bay
gospogya=bayan
da gledanye,priyatno=güle güle
şto e ova=bu nedir?
kade e ...=nerededir?
ve molam doydete ovde=lütfen buraya gelin
ve molam sednete=oturun
zboruvate li makedonski(turski)=makedonca(türkçe) konuşur musunuz?
da zboruvam=evet konuşurum
ne,makedonski ne zboruvam=hayır,makedonca konuşamam
malku zboruvam makedonski=biraz makedonca konuşurum
razbirate li?=anlıyor musunuz?
ne ve razbiram=sizi anlamıyorum
se razbiram=herşeyi anlıyorum.
ve molam poleka zboruvayte=lütfen yavaş konuşun
ve molam povtoruvayte=lütfen tekrarlayın
bi ve razbiral ako zboruvate poleka=yavaş konuşursanız anlayabilirim
ne razbrav=anlamadım
şto znaçi ova?=bu ne demektir?
şto e znaçenyeto na ovoy zbor?=bu sözcük ne anlama gelir?
kako bi go izgovorile ovoy zbor?=bu sözcüğü nasıl telaffuz edersiniz?
selamlaşma=pozdravuvanye
dobro utro=günaydın
dobar den=iyi günler
zdravo=merhaba
dobro veçer=iyi akşamlar
dobra noku=iyi geceler
da gledanye=güle güle
blagodaram,mnogu dobro sum.vie kako ste?=çok iyiyim,teşekkürler ya
siz nasılsınız?
kako se vaşite detsa i soprugata?=karınız ve çocuklarınız nasıllar?
blagodaram i tie se dobri=teşekkürler,iyiler
moeto ime e ali=adım ali'dir
yas sum turçin=türk'üm
imam .....godini=.....yaşındayım.
jiveam vo istanbul=istanbul'da yaşıyorum.
yas sum student(doktor,nastavnik,rabotnik)=öğrenci
(doktor,öğretmen,işçi)yim.
prestoyuvam vo ovoy hotel=bu otelde kalıyorum.
odmorite ovde gi minuvam=tatilimi burada geçiririm.
moeto semeystvo jivee vo drug grad=ailem başka bir şehirde oturuyor.
tatko mi e rabotnik=babam işçidir.
kako se vikate=adınız nedir?
da li ste makedonets?=makedon musunuz?
od kade ste?=nerelisiniz?
kolku godini imate=kaç yaşındasınız?
kakva e vaşata profesiya?=mesleğiniz nedir?
edna kyerka i dva sına imam=bir kızım iki oğlum var
NOT: alıntıdır
yeni başlık açılmış. hayırlı olsun arkadaşlar. inşallah hep böyle güzel ilerler de dizimiz daha güzel şeyler paylaşırız burda. fragmanı veya özeti sabırsızlıkla bekliyorum. belki bugünkü tekrar arasında gelir.
makedonca, bulgarca hep birbirine benzeyen diller. mesela sırplar bulgarları arnavutlar makedonları hep anlıyorlar. rusçaya da çok yakın diller. hatta rusçada daha doğrusu slav dillerde j çok olduğundan bizimkilerde ş yerine j kullanıyorlar. mesela üç beş yerine daha j gibi söylüyorlar. bu anlamda zarife çok başarılı. zaten oralıda. ek olarak zarifenin hristiyan deyişine bitiyorum. o kadar güzel söylüyorki.
yeni baslık yasasın!!!
bu ikinci baslıgımız oldu sanırım biraz yavas ilerliyoruz ama insallah daha cok baslık deviririz..
Yeni başlığımız hayırlı olsun...uğurlu gelsin....:img-yes:
Üç dizi izliyorum ve forumlarına da yorum yazıyorum..En neşeli, zevkli yorumları ise burada yazıyorum...6. bölümü izledik ve dizinin kalitesinde, senaryoda, oyunculuklarda en ufak bir eksilme...sıradanlaşma yok..Tam tersine her bölümde ustalar daha devleşiyor, gençler ustalaşıyor, replikler daha güzelleşiyor, müzikler sımsıcak sarıyor, konu aşk, hüzün, acı, tarihi olayların komedi ile sarmalanmış şekli, sürükleyici...var mı böyle başka bir dizi...:img-in_lo
Berna'ya edit: Sayın moderatörüm, imzanız pek güzelmiş...:img-wink:
ATV'ye mail editi: Arkadaşlar, göndereceğimiz mail kapanan başlıkta kaldığı için buraya da ekliyorum...unutmayın, " birlikten kuvvet doğar.."
"Sayın ATV Yetkilileri,
Başladığı günden bugüne oyuncu kadrosunun yetkinliği, senaryosunun ve çekim ekibinin kalitesi, müziklerinin hem o döneme hem de dönemin ve coğrafyanın kültürüne uygunluğu ile gönüllerimize taht kurmuş olan "Elveda Rumeli" dizimizin yayından kaldırılması ihtimalini düşünmek bile istemiyoruz.
Yapım ve çekimde büyük bir emek olduğu, repliklerinden, karakterlerinden, anlattığı sıcacık hikayeden ve müziklerinden belli olan ve AB grubunda sevilerek izlendiği gözlemlenebilen dizimiz, genellikle belli bölgelere ve konulara ilginin yönlendirildiği dizi piyasasında kendine çok özel bir hedef belirlemiş ve belirlediği hedefe ulaşmış görünmektedir.
Yayın günü ve saatinin "Cumartesi, 20:00" olarak belirlenmesi ve dizimizin sürmesi en büyük temennimizdir.
Yakın tarihimizin çok fazla işlenmemiş bir dönemine ve olaylarına ışık tutan, oyuncuları, dizi mekanı ve müzikleriyle ön plana çıkan ve çok sevilen dizimizin uygun gün ve saatte yayınlanması durumunda hak ettiği ilginin katlanarak devam edeceğine inanıyoruz.
Beklentimizi dikkate almanız dileğiyle...
dizifilm.com Elveda Rumeli izleyicileri."
meryemce20 01-11-07, 17:37 arkadaslar ben pazartesi günü elveda rumeli ye bakamadim ama anneme sordum o gün oynamamis acaba sadece normal atv demi gösterdiler ben yurtdisinda oturdugum icin bilemicem..neyse buarada simdiye kadar en iyi bölüm bu haftakiydi
gülmekten yerlere yattim en cokta fatmanin zarifenin pesinden kosarken ki hali ne güldüm cok komik kosuyodu mustafada garibim saskin ördek gibi fatmanin pesinden bakti en hosuma giden sahnede hasan in ramiz e arka cikmasiydi(mustafa konusunda)vaybe dedim hasan neymis de haberim yok:-)
buarada bölümün sonundaki sarki hosuma gitti
cikayim gideyim ugrun eline aman aman
arzuhal vereyim yarim beyler beyine aman aman
beyler beyine
kimleri sarayim yar senin yerine aman aman
gizli gizli sevdalarimiz asikar oldu aman aman asikar oldu
bize bu ayrilik yarim mevladan oldu aman aman mevladan oldu
cikayim gideyim bir uctan uca aman aman
göstereyim sana canim ayrilik nice aman aman ayrilik nice
kurbanlar keseyim sardigim gece aman aman
gizli gizli sevdalarimiz asikar oldu aman aman asikar oldu
sözler dogrumu bilmiyorum ben böyle anladim...
zeynepsudem 01-11-07, 17:38 Yeni Başlığımız Hayırlı Uğurlu Olsun, Dizimize Şans Getirsin:good::happy0064
Elveda Rumeli dizisini izlerken.... güldüğüm, zaman zaman düşündüğüm, ders aldığım; kıyafetleri ve sahne aksesurları ile Osmanlı dönemindeki hayata ve tarih kitaplarından okuduğum ve gördüğüm resimlere yolculuk yaptığım; kendi ailemden pek çok yönden benzerlikler bulduğum; çocuklarının ve eşinin üzerine titreyen; fedakar, sevecen, insani değerleri dört dörtlük olan bir babanın ve birbirlerine bağlı mutlu Sütçü Ramiz' in ailesinin; sıcacık hayat hikayesini izlemekten büyük zevk alıyorum:img-icecr
Dilerim... Böylesine kaliteli bir dizi; ekranlar da uzun soluklu izlenen diziler arasında yerini alır:good:
Yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum:img-wink: Namik' i Dimitri' nin elinden; Vahide' nin kurtaracağını tahmin ediyorum:img-wink:
mavigece07 01-11-07, 17:39 Aliye abla şimdi biz bu maili aynen copy paste yapsak olabilirmi :D..
Bu arada yeni başlığımız hayırlı olsun...Cumartesi 20:00 olursa gerçekten çok güzel olur...O saatte zoraki koca dışında hangi dizilerle çakıştığını bilmiyorum ama :icon_whis
Aliye abla şimdi biz bu maili aynen copy paste yapsak olabilirmi :D..
Bu arada yeni başlığımız hayırlı olsun...Cumartesi 20:00 olursa gerçekten çok güzel olur...O saatte zoraki koca dışında hangi dizilerle çakıştığını bilmiyorum ama :icon_whis
Evet Ayşegül, aynen copy paste yapsan olur...Bence de en uygun gün Cumartesi ve izleyiciler arasındaki öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle de en uygun saat 20.00...Oğlum hala kırgın bana :icon_sorr...O benim de dizim...Fatma anneyi görmek istiyorum, Vahide hasta merak ediyorum...diye ağlayarak uyudu...:icon_sorr
Zeynepsudem, ben de Vahide'nin olanları duyunca evde oturup beklemeyeceğini düşünüyorum...Dimitri'nin, kafasını karpuz gibi dağıtarak; hem Mustafa'ya olan borcunu ödemiş hem de Dimitri'den intikamını almış olur...bu arada yarası açılırsa, doktor ihtiyacı da nükseder...e bundan iyisi evlenmeleri olur yani..:img-wink:
süper 3. başlığımız da hayırlı olsun ...
bu arada cevremde elveda rumeli izleyenlerin sayısı giderek artıyo vallahi..ama reytnglerde artarsa tam süper olcak bzm için ...
bu arada bana göre tıbbiyeli mustafayı vahide nin kurtarmaı zor..zaten hasta hemde onların yerini dağda tek başına nasıl bulacak...yaa mustafam :img-in_lonasıl kurtulcak acaba dilever mi bişeyler yapıcak ama nasıl?
3.başık hayırlı uğrulu olsun
nice güzel anlara tanıklık etsin
ben hala zarife-alex sahnelerindeki eksikliklerimi gideremedim nya
bu hafta bir rakibimizde bıçak sırtı olucak dimi
off of otomatik stres
zaten bu bölümü izleyemicem:icon_sorr
cumartesi sesleri duyuyorum:icon_whis
cumartesi atv de selena var ve reytingleri normal kanal oynamaz onunla
ama eğer 22 ye alırlarsa o zamanda ben sinir krizi geçirim
çünkü bu sezon izlediğim diğer diziyle çakışacak ve çakışırsa kararım ne olur kestiremiyorum:icon_sorr
zorunluluk olmadıkça pazartesi iyidir hoştur:img-icecr
siyah-beyaz 01-11-07, 19:07 Mustafa'nın başına dayalı silahtan nasıl kurtulacağını düşünüyorsunuz?Osmanlı askerleri mi gelecek Cezmi komutasında?1 taşla 2 kuş vuracak komutan...Yoksa Alex mi görüp takip etmiş olacak,neticede o da Zarife'sinden dönüyordu o sıralarda.Ama okadar hayduta ne yapabilir ?
bitanem_61 01-11-07, 19:47 Daha evvelde yazdım mustafa yı dimitri vuramayacak arkadaki adam çağıracak ve gidecekler mustafa kendi kendine kurtulacak
cezminin oraya gitmesi mustafanın işine yaramaz eli değmiş katillerle mustafayıda vuruv
acemicadi_selim 01-11-07, 19:47 ooo yeni baslik acilmis hayirli vede ugurlu olsun :happy0064
bu bolumu hala izleyemedigim icin cok mutsuzum ama alex zarife sahnlerni izledim...buyuk bir ugrasi sonrasi izledim yani....ayyy sarildiklari sahne superdi yhaa bayildim bayildim:img-blush
karafirtina 01-11-07, 20:40 Daha evvelde yazdım mustafa yı dimitri vuramayacak arkadaki adam çağıracak ve gidecekler mustafa kendi kendine kurtulacak
cezminin oraya gitmesi mustafanın işine yaramaz eli değmiş katillerle mustafayıda vuruv
arakdasim bende aynen boyle birsey olur diye dusunuyom yani oldurulecek hali yok
sonradan vahide daga flaan cikabilir:P
BlackMamba 01-11-07, 21:45 Oğlum hala kırgın bana :icon_sorr...O benim de dizim...Fatma anneyi görmek istiyorum, Vahide hasta merak ediyorum...diye ağlayarak uyudu...:icon_sorr
Zeynepsudem, ben de Vahide'nin olanları duyunca evde oturup beklemeyeceğini düşünüyorum...Dimitri'nin, kafasını karpuz gibi dağıtarak; hem Mustafa'ya olan borcunu ödemiş hem de Dimitri'den intikamını almış olur...bu arada yarası açılırsa, doktor ihtiyacı da nükseder...e bundan iyisi evlenmeleri olur yani..:img-wink:
allahım yarappim alma aklımızı!!isteysin biz delirelim?
ümmii yingeeeeeee...yetiş çabuk..kör oldum herhalde galiba sanursam!
davulcu nirdedir?bahşişe niyet etmişti ama tepesi atan ramiz amca kızı vermişti nereye kayboldu bir anda?
edit:fragmanda cıktı..:happy0064 ozette gelirse tam super olacak..mustafa koydeki baskını engellemek için eline silahı almıs,yuzunude maskelemiş..:img-wink:
ümmi yengenin foruma iletisi..fragman spotları..:good:
baytar efendi ramize alex nisanlı dedi..
fatma anne zarifeyi bogmaya calısıyor..
vahide de mustafayı bir grup kızla goruyor ve kıskanıyor.
hasan da seyyar terzi olmuş..
-A k e L d a N- 01-11-07, 23:15 Başlığımız hayırlı uğurlu olsun:)
Fragmanı görmüş bulunmaktayım..Çok güzel bi bölüm bizi bekliyor:img-wink:
Tayyar bu bölümde geri döndüü:icon_whis
Fatma'nın elinden bi kaza çıkıcak..Zarife kaçıyordu bilemiyorum..
Zarife Alex'in nişanlı olduğunu sanıyor..Galiba Alex'in dedesi öyle bişeyler söylemiş..
Vahide Mustafa'yı çok fena kıskanıyor:img-icecr
Biri Mustafa'yı uyarmaya geldi galiba,bi kadın:img-yes:
Mustafa Dimitri ve çetesine derslerini vericek gibi görünüyor:img-wink:
Mustafa nasıl kurtuluyor ordan ipucu bile vermemişler..Meraklandım doğrusu:icon_whis
İyi geceler hepinize sevgili Elveda Rumeli ahalisibye
bitanem_61 01-11-07, 23:25 fragman gelmiş de göremedim alex le zarife arkadaş olmamışlarmıydı alezsin nişanlı olmasına zarife bir şey demezki:hıh:hıh
vahidenin kıskançlıkları da başlamış bakalım nasıl belli edecek zavallı namik bir gülüşe tav olmuştu kızlarla vahide görürse namikin sonunu iyi görmüyorum:img-black:img-black:img-black
Fragmanı sitemizin videolar bölüme ekledim. Aşağıdaki linkten seyredebilirsiniz.
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=1508
Sevgilerimle
volvox fragman için teşekürler...
bu bölümü ben biraz sakin bir bölüm olarak bekliyordum ama fragmana bakılırsa yine kıpır kıpır bir bölüm....
namık nasıl kurtul du ki ...hiç ip ucu yok...
oy zarife oy...arkadaşının nişanlı olmasına sevinemedi bile...:)
şimdi namık köroglu ...zoro...robbin hood (robin hood olayı beni derinden yaralar :icon_sorr )vari birimi olacak...
:img-pilot
bitanem_61 01-11-07, 23:50 bu dimitri adisi cehennemde görüşürüz sütçünün yegeni derken köyü bastıkları yerde namiki tanımış olamaz değilmi:img-fear2:img-fear2:img-fear2:img-fear2 dizinin başındaki konuşmayı fragmanın sonuna eklemişlerdir:img-yes::img-yes:
yani umarım
biri robin hood mu dedi bakınız burda güzel durucak zannedersem artık ikisi at biner silah kuşanır dimitri ve adamlarına karşı birlikte savaşırlar
BlackMamba 01-11-07, 23:56 mustafanın yanındaki istanbuldan gelmiş bir bayan gibi.
bosuna alıyor gunahını gibi geldi..alex'in yaktın beni yaktın diye serzenişide haklı..baytar amca zarife alex askına ilk tas koyan oldu yani..fatma annenin seni bogacam diye pesinde kosmasını,babasının dovmek için kapıları zorlaması sayılmaz..:icon_whis
mavigece07 02-11-07, 07:44 fragman muhteşeeeeeeeem :happy0064...Tıbbiyeli mustafada muhteşeeem :img-in_lo...Bence onu kolundan çekip götüren kız köyün ona asılan kızlarından biri ..yane vahide kıskanmasın çok ta güzel değildi o kızlar :P..
Atla gittiği sahne çok süper peçe takmış bir de sırtında kılıç var sanrm... :img-in_lo...
Alex in dedesi de yaaaaneee :icon_whis ...alex naaptın dede? filan diyodu :D..
Bu bölüm yine harika :good:
mamba edit: black mamba bölüm fotoları sen ekleyince daha gusel oluyo :img-wink: :good:..ve bi ara yoktun seni gördüğüme sevindim :img-yes:
Akşam tekrarını izledim ve her izleyişimde diziye hayranlığım bin kat daha artıyo daha çok bağlanıyorum.O kadar temiz güzel ve sıcak bi sevgi varki hareketleri davranışları sözleriyle banada hissettiriyolar o duyguları bu çok güzel bişey ve hiç kolay değil her dizide hissedilemez bu duygular bu sıcaklık elveda rumelinin yeri çok ayrı bende çok başka çünkü 2. kez izlerken bile hiç sıkılmadım pazartesi günkü gibi büyük bi hayranlıkla izledim.Ramiz aga ve fatma anayı izlerken yine gülmekten kırıldım alex ve zarifeyi izlerken yine ağzım kulaklarımdaydı zaten onların birbirine olan sevgileri beni çok etkiliyo yani bu dizi beni çok mutlu ediyo çok büyük keyif veriyo daha ne söylenebilirki...
Yeni bölüm fragmanınıda gördüm.Ramiz aga zarifeye alex nişanlımış diyo zarife yıkılıyo birden öyle deyince suratı düşüyo vahide ile mustafa çarşıda giderken mustafanın kolundan tutuyo bi kız götürüyo vahide kıskanıyo pınardan su çekerlerken kötü kötü bakıyo içinden nasıl inandım beni sevdiğine diyo alex yaktın beni dede diyo işte en kötü yer dımıtrı ve arkadaşları evi basıyo herkes koşuşuyo ateş ediyolar mustafada suratını örtmüş onlara ateş ediyo bir kaçını vuruyo valla çok şey oluyo inşallah kötü şeyler olmaz heyecanla pazartesiyi bekliyom...
siyah-beyaz 02-11-07, 10:01 Aynen arkadaşım o kadar az ve öz dizi izlerim ki...(daha çok haber kanalları ,söyleşiler,canlı yayınlar filan i).Oysa bu diziyi 2. kez izlemek bile güzel...
Berrak bu bölümde bayağı oturmuştu diziye hiç eski oyuncuyu aklıma getirmedim izlerken...
Berrak bu bölümde bayagı oturmustu diziye hiç eski oyuncuyu aklıma getirmedim izlerken...
Berrak demisken sevgili oyuncumuzun bugün dogum günüymüs. Kendisine yeni yasının hayırlı, ugurlu olmasını dilerim.:img-kiss::) Bence de Berrak'la, Hande'den daha iyi bir Vahide'yi izliyoruz. Hem fizik olarak hem sive olarakta daha uygun bir seçim olmus. Bu arada dizinin cast sorumlusu Ertan Saban, bu kızı nasıl kesfetti de diziye alındı, bunu da merak etmiyor degilim hani.:img-hyste
O kadar tarih karıstırdıktan sonra Mustafa'nın nasıl ipten dönecegini merak ediyordum. Sanırım az buçuk bir seyleri anlamaya basladım. Simdi her ne kadar vatan haini olarak bilinse de, Makedonya'da halk için yaptıklarından sonra idam kararı belki bir kez daha düsünülebilir. En azından hasmetlümüz, devletlümüz Abdülhamit Han kendisi gibi ülkesi için mücadele eden birini affedebilir. He mi?:)
Sitede bir sorun mu var yoksa sırf bana özgü bir sey mi acaba? Geçmis sayfalardan bir kaçını hiç açamıyorum. O yüzden arada benlik birsey varsa kaçırdıgım için özür dilerim.:img-kiss:
Sevgilerimle.bye
Briaz geç de olsa bölüm yorumu yapmak istiyorum ;)
Sütçü Ramiz: Bu bölüm de her bölümde olduğu gibi baba olduğunu kanıtladı. Vahide için ettiği dua gözlerimi yaşarttı. Sevgili Erdal Özyağcılar'ın da katkısıyla Ramiz beni mahvetti bu bölüm daha bölümün başından. Kızı gözlerini açtıktan sonra bile sürekli kızı için acil durum ilan etmesi her ne kadar komik de olsa aslında duygulanmama da yol açtı, gülerken bile ;) Büyük kızını aslında Hasan'a vermeyi geçen bölüm aklına koymuştu ama aklında hep Cabbar'a ayıp olacak endişesi vardı, o yüzden açıkça söyleyemiyordu. Mustafa konusuna yaklaşımları gönül rahatlığıyla kesin karar vermesine yol açtı. Zarife kızına da ilk anda tepkili olması normaldi bence. Ramiz ilk anda esen gürleyen ama yüreği çabucak yumuşayan bir baba ;)
Fatma Ana: Ne kadar kızsa da kocasına olan düşkünlüğünü geçen bölümden anlamıştık zaten. Ramiz gibi o da dualarıyla çok güzel şeyler anlatıyor. Onun fikirlerine kızsam da o kadar sahici bir anne ki çelişkileriyle de korkularıyla. Cabbar'a gereken tepkiyi verdi ama yine de ailesini de düşündü içi kan ağlaya ağlaya. Zarife konusunda da gözleriyle görmeden inanmaması (üstelik aralarındaki çekimden şüphelenmesine rağmen) da onun doğrusuydu aslında.
Hasan-Hatice-Cabbar: Bu üçgende biraz daha taşlar yerine oturdu. Mustafa konusunda Hasan'ın gerekirse evinde saklayanın kendisi olduğunu söylemesi ile Cabbar'ın tehditleri ayıbı günahı sözü bir kenara itti. Hasan'ın aileyi de ne kadar çok sevdiği zaten kızkardeşi yerine koyduğu Vahide için de operasyon sırasında çok efor sarfetmesi ve endişelenmesinden belliydi. Söylediği türkü de muhteşemdi valla, sesi de çok güzelmiş Tuna Orhan'ın. Ancak sanki türküyü söylerken şiveyi biraz kaçırdı ;) Ancak bu kadar kusur fakir terzide de olur. Birinci bölümden ne kadar sevdiği bildiğimiz mesleğinden ve dükkanından de hiç tereddüt etmeden vazgeçebilmesi ancak yine de gözlerindeki bulut çok iyi ayrıntılardı. Son olarak 2. bölümün tekrarı güzeldi 'Yetişin Cabbar'ı boğuyorum' ;) Hatice evin ablasına yakışacak bir fedakarlık yaptı ve ailesini kendi mutluluğunun önüne koydu ama babası bunu görebilecek durumdaydı neyse ki ;) Cabbar'ın fırsatçılığı kaymakam engeline takıldı kısa bir sürelik de olsa. Ancak içimden bir ses Cabbar'ın bu konunun peşini kolay kolay bırakmayacağı yönünde maalesef.
Zarife-Alex: Arkadaş kalmaya karar verdiler vermesine ama sadece isim değişti flörtlerinde. Arapsaçı otu uğruna neler yapılabiliyormuş. Çok çok tatlıydı halleri. Hadi okumuş muallim olmuş Alex'i anlıyorum da sözde cahil olan ama aslında cin gibi olan Zarife'nin sözleri kullanma başarısına bayılıyorum. Daha doğrusu Alex'in sözlerinin altındaki gizli manayı anlayıp da anlamamış pozları çok çok başarılı. İki karakter arasındaki dış görünüşteki çekim de çok iyi veriliyor genç oyuncular tarafından. Daha önce de yazmıştım en zor aşk onlarınki olacak belli ki.
Vahide-Mustafa: Aşkları yeni başlamasına rağmen onların hikayesi çok başka Zarife-Alex'ten. Mustafa aşktan korkmasa da biraz daha ciddi, oyunlara başvurmayan ve sessiz bir karakter. Vahide ise aşktan korkuyor ve de bunu itirafı bile çok imalı oldu, açık değildi ama yapabileceği bu kadardı. Hep çok güçlü olan Vahide'nin aynı tutumu yaralandığı zaman da sürdürmesi karakter devamlılığı açısından çok iyi düşünülmüş bir detaydı bence. Mustafa'nın kızkardeşi ve annesinin de uzaktan da olsa hikayeye katılması iyi olmuş. Hem de Mustafa'nın Ramiz'i babası yerine koyduğunu ve de neden bu kadar özel olduğunu daha iyi anladık. Tabi ki İstanbul'daki arkadaşlarının da onu bir başına bırakmaya niyeti olmadığını öğrendik.
Hepiniz yazmışsınız gerçi ama Abdülhamit'in istibdat dönemi politikası tartışmasının, dönemin yanlış ve doğrularının iki üç kelimeyle özetlenmeyecek kadar çok boyutlu olduğunu düşünüyorum. O sahneyi ben de çok yadırgadım.
akşamki bölümü tekrar izledim yinee aynı heyecanla. tahmin ettiğim gibi fragmanı verdiler ve yine tahmin ettiğim gibi artık biraz geride kaldı bizim lay lay lom bölümler.konuya giriyorlar yavaş yavaş. yine bir köy baskını oluyor, çoluk çocuk ağlıyor.artık mustafa da işe koyulmuş, kahraman olma yolunda ilerliyor.
izlerkenn hep dikkat ettiğim birşey var, papaz efendiyle imam efendi aynı masada oturuyorlar, aslında verilmek istenen de bir mesaj var, nasıldı ne oldu anlamında.başladı bir milliyetçilik akımı hala da ceremesini çekiyoruz. güya modern çağda yaşıyoruz.
zarifeyi zor günler bekliyor. biraz erken yakalandılar, onların bir iki buluşmasını da görmek güzel olurdu. onlar biraradayken izlemesi çok keyifli oluyordu. hem daha zarife baytar efndiye bakacaktı. geçen bölüm boşuna alexin nişanlı olduğunu öğrenmedik, ben sofi çıkar gelir diye bekliyordum ama baytar efendi unutmuş olacak ayrıldıklarını. zarifeyi aşk acısı çekerken zileyeceğiz anlaşılan.
bakalım artık özet de gelsin .
bitanem_61 02-11-07, 10:57 alex sin nişanlı olduğunu sanmaları belkide iyi olur böylece ramiz ve fatma onların gercekten arkadaş olduğunu düşünürler zarifenin baytar efendiye yemek pişirmesine izin verirler
tabi alex zarifeye gerçekten bir nişanlısı olmadığını anlatması lazım da bununasıl yapacak
Bulgaristan Türkleri
Bulgaristan'daki Türk varlıgı Hunlar'ın 5. yüzyılda Dogu Avrupa'da kurdugu hakimiyetle baslar. Atilla'nın ölümünden sonra yerine geçen oglu Irnekiin kurdugu Bulgar Konfederasyonu batıda Tuna'ya kadar uzanıyordu.
Bulgar Türkleri, Baskakov'un "Batı Hunca" adını verdigi ve bu gün Çuvaslarla temsil edilen bir lehçe konusuyorlardı. Proto-Bulgarlar Dogu Avrupa ve Balkanlar'ın ilk Türk sakinleridir. Idil Bulgar Türkleri'nin kurdugu bu hakimiyet Avar, Hazar ve Tuna Bulgar Türkleri ile devam etmistir.
Müslüman Türkler'in Bulgaristan'da görünmeleri 14. yüzyıla rastlamaktadır. 1385'te Sofya'nın Osmanlı hakimiyetine girmesiyle Bulgaristan, Türkler'in eline geçmis ve böylece 500 yıl süren bir Türk idaresi dönemi baslamıstır. Osmanlı Devleti zamanında Konyar, Türkmen, Yörük ve Tatar Türk toplulukları bu bölgeye iskan edilmis; ayrıca 16. yüzyıl baslarında Celali isyanları sırasında bazı Türk grupları Bulgaristan'a göçmüstür.
Bulgaristan, Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da ilk büyük toprak kaybına ugradıgı 1877 -1878 Osmanlı-Rus Harbi'nden sonra imzalanan Berlin Anlasmasıyla kurulmustur. Ilk muhtar Bulgaristan Prensligi, Tuna Vilayeti'nin Vidin, Rusçuk, Sofya, Tırnova ve Varna sancakları üzerinde tesis edilmistir.
Ardından Filibe ve Islimiye sancakları üzerinde kurulan Dogu Rumeli Vilayeti ve 1912- 1913 Balkan Harbi'nden sonra Batı Trakya ve Rodoplar bölgesinde 9 Türk ilçesi Bulgaristan Prensligi'ne dahil edilmistir. Son olarak bir Türk bölgesi olan Güney Dobruca toprakları da 1940'ta Romanya'dan alınıp Bulgaristan'a verilmis; böylece Bulgaristan ilk kurulusundaki topraklarının iki katını epeyce asan bir yayılmayı gerçeklestirmistir.
Bulgaristan'ın nüfusunun 3.206.500 oldugu 1876-1885 yıllarında Türkler 1.801.000 nüfusla bu ülkenin %57'sini teskil etmekteydi. 1878 yılında büyük Bulgaristan Devleti'nin kurulmak istendigi bölgede ise 2.500.000 Bulgar'a karsılık 4.000.000 Bulgar olmayan nüfus vardı ve bunların yaklasık 3.000.000'u Türk'tü. Osmanlı-Rus Harbi sırasında ve Bulgar komitacılarının zulmüyle 350.000 Türk ölmüs; 600.000 civarında Türk de Anadolu'ya göç etmek zorunda kalmıstır. Bunlara ragmen Türk nüfusu artısını sürdürmüstür. Zira Bulgarların dogurganlık oranı %0.9, Türklerin ki ise %0.32'dir. Bunu fark eden Bulgarlar, katliamlarla ve göçlerle yok edemedikleri Türk nüfusunu, inkar ve asimile ile yok etmeye çalısmıslardır.
Bütün bu çabalara ragmen bugün Bulgaristan'da 750.000-2.000.000 arasında Türk'ün yasadıgı tahmin edilmektedir.
Bulgaristan'daki sayıları 700.000-800.000 olarak tahmin edilen ve bir kısmı Türkiye'nin Trakya bölgesinde ve Yunanistan'da yasayan Pomaklar da 12.-13. yüzyıllarda Makedonya'da baskı görmüsler, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savası sonrasında, 1912-1913 Balkan Savası sırasında ve 1941-1945 katliamlarının yasandıgı dönemlerde Bulgar zulmüne direnmisler, 1923'ten sonra ve 1974-1984 yılları arasında Hıristiyan olmayı kabul etmedikleri için defalarca katliama ugramıslardır. Ancak Pomaklar her seferinde dimdik ayakta kalmayı basarmıslardır.
Pomakların, Peçenek ve Kıpçak Türkleri'nden geldikleri veya diger Bulgaristan Türkleri gibi 11. 12. ve 13. yüzyıllarda çesitli sebeplerle Anadolu'dan Balkanlar'a göçen Türkmen ve Yörük Türkleri'nin torunları oldukları yolunda görüsler bulunmaktadır. Pomakların Bulgarca'ya yakın Pomakça adıyla anılan bir dil konusmaları; Konyar adı verilen Türkmenler'in veya Kıpçak ve Peçenek Türkleri'nin Slav etkisiyle Hıristiyanlıgı; 1350'li yıllarda ise Osmanlı fütuhatıyla gelen Müslüman Türkler'in etkisiyle yeniden veya ilk defa Müslümanlıgı kabul etmeleriyle açıklanmaktadır. Pomaklar farklı bir dil konusmalarına ragmen dinleri, kültürleri ve yasadıkları çevre itibarıyla Balkanlar'daki Türk varlıgının bir parçasıdırlar. 1870-1876 yılları arasında patlak veren ilk Bulgar isyanında Osmanlı Devleti'nden yana tavır koyan Pomaklar, diger Türkler gibi, Bulgar yönetimince cezalandırıldılar, hatta ilk isim degistirme uygulamasına maruz kaldılar. Pomak Türkleri diger Müslüman Türkler gibi Rodop bölgesinde yasamaktadırlar.
Pomaklarla ilgili olarak tartısılan bir konu da 19. yüzyılda kullanılmaya baslayan Pomak adıdır. Bu kelimeyi ilk olarak A.Boue, 1839'da Balkanlar'a yaptıgı bir geziyi anlatırken Selvi ve Lofça havalisinde bazı köy ve kasabalarda Pomakların oturdugundan ve bu bölgeye Pomak Nahiyesi denildiginden bahisle anmıstır.
F. Kanitz, Pomak adını Slavca'da "yardım etmek" anlamına gelen Pomoçi fiilinden türemis¸ Pomaçi "yardımcı" seklinde açıklamaktadır. Ancak bu açıklama Bulgar bilim adamlarınca bile kabul edilmemistir.
Jireçek Ischirkoff ve diger bazı Bulgar bilginleri, Pomaklar'ın kendilerine "Acherjan" veya "Agaryan" dediklerini ifade etmekte ve bu kelimeyi bazı Bulgarca kelimelere baglamaya çalısmaktadırlar. Türk bilgini A.Cevat Eren ise bu kelimeyi Ahi sözüyle ilgili görmektedir.
Bulgaristan, kuruldugu günden beri varlıgını Türkler'i Balkanlar'dan uzaklastırmaya adamıs ve son 100 yıl, Bulgaristan'da yasayan Türkler için toplu katliam ve göçlerle geçmistir. Bulgar yönetimleri, Türk nüfusa reva gördükleri uygulamalarla sadece milletlerarası hukuk kurallarını ihlal etmemis, yürürlükte bulunan Bulgar anayasasını da çignemistir.
Bulgaristan'da 1879, 1947 ve 1971'de üç ayrı anayasa uygulanmıstır. Bu üç anayasada da azınlık hakları teminat altına alınmıstır. En son yürürlükte bulunan Dimitrov Anayasası 1971'de halk oylaması ile kabul edilmistir. Bu anayasanın 35. maddesinin I. bendinde "Bütün vatandasların kanun önünde esit oldugu", II. bendinde "Haklarda; milliyet, din, köken, cins, ırk, ögretim, sosyal ve maddi durum ayrımına dayanan hiç bir imtiyaz veya kısıtlamaya meydan verilmeyecegi" ifade edilmektedir. Yine aynı maddenin IV. bendinde ise, "Irk, milliyet veya din mensubiyeti yüzünden insana karsı nefret telkin edilmesi veya insanın asagılanması yasaktır ve cezalandırılır." denilmektedir.
Bütün bu açık anayasa hükümlerine ragmen 1944'te komünistler iktidara gelince Türk okulları kapatılmıstır. Yeni ideolojinin yerlestirilmesi amacıyla 1945'te "Yeni Isık", 1947'de "Halk Gençligi", 1949'da "Eylülcü Çocuk" gazeteleri çıkmaya baslamıstır. 1948 yılında ise Türkiye'de kullanılan Latin alfabesinin alınmasına resmi izin verilmis ve Razgrat (Eskizagra), Sofya ve Kırcaali'de ilkögretmen okulları, Rusçuk'ta Türk Kız Lisesi, Sumnu Ögretmen Enstitüsü'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Sofya Üniversitesi'nde ise Türk Filolojisi Bölümü açılmıstır. 1959/1960 Ögretim yılında Türk okullarının hepsi kapatılıp Türk çocukları Bulgar okullarında okumaya mecbur edilmistir. 1961 yılında Müslüman adı tasıyan ve Türkçe konusan Çingeneler'e Bulgar adı verilmis ve ilk isim degistirme uygulamaları böylece baslamıstır. Önce çocuk yuvaları ve yatılı okullarda Türkçe konusmak yasaklanmıs; 1971'den itibaren diger okullardaki Türkçe dersleri azaltılmıs ve 1974'te Türkçe bütün okullardan kaldırılmıstır. Arkasından aile içinde bile Türkçe konusmak siddetle cezalandırılmıstır. Gelenek ve göreneklerin, sünnetin, dini inanç ve adetlerin yasaklanmasının ardından isim degistirme zorbalıgı gelmis; baskı, zulüm ve sürgünler 1989'da baslayan göç akınına sebep olmustur.
Göç dalgası bir anda 300.000'lere fırlamıs; kısa bir süre sonra da geriye dönüs hareketi baslamıstır. Geriye dönen soydasların büyük çogunlugu emeklilik ve saglık haklarını kaybetmemek, geride bıraktıkları malların yagmalanmasını önlemek, Türkiye'de is ve ev bulamamak, çocuklarını ve aile fertlerini Bulgaristan'dan getirememek gibi sebeplerle geriye dönmek zorunda kaldıklarını ifade etmislerdir. Zulüm payidar olmamıs, 1980'li yılların sonunda diger demirperde ülkelerindeki diktatörler gibi, Bulgaristan Devlet Baskanı Jivkov da alasagı edilmistir. 1990 seçimlerinde Türkler, Ahmet Dogan'ın liderligindeki "Haklar ve Özgürlükler Hareketi" ile 23 milletvekilligi kazanmayı basarmıslardır. Simdi, Bulgaristan Türkleri haklarının iadesi ve insanca bir hayat yasamak için saflarını daha da sıklastırmaktadır. Ancak geçmiste oldugu gibi bu gün de Türklerin kazandıgı mesafeyi geri alacak uygulamalar baslatılmakta gecikilmemistir.
Türkler, Bulgaristan'da vasat bir hayat sürdürmektedirler. Güney Bulgaristan'daki Türkler tarım alanında, Kuzey Bulgaristan'dakiler sanayi isletmelerinde çalısmaktadır. Komünist Partisi yönetimindeki Bulgaristan'da Türkler askerliklerini isçi asker olarak yapmakta, ellerine silah dahi verilmemekteydi. Yüksek ögrenim hakkı, Komünist Partisi'ne üye Bulgarlar'ın istegine uygun olan vatandaslara ait bir haktı. Bu ülkede Türkler; sanatkar, isçi, soför, müstahdem veya çoban olarak çalısabilirdi. Bir Türk'ün üst seviyede bürokrat, orduda komutan, fabrikada yönetici olması mümkün degildi.
Bulgaristan'daki Türk kimliginin en önemli unsuru olan Türk dili, ilmi arastırmalara konu olmakta, Sofya Üniversitesi'nde yabancı dil olarak ögrenilmekte ve Türk okullarında ana dili olarak okutulmaktadır.
Balkan Türk agızlarının incelenmesi 1906- 1907 yıllarında I.Kunos ile baslamıs, Polonyalı Türkolog T.Kowalski'nin çalısmaları ile devam etmistir. Bulgaristan'daki Türk agızlarının ilk Bulgar arastırıcısı ise Dimıtır Gadjanov (Gacanov)'dur. Daha sonra Mefkure Mollova Bulgaristan Türk agızları üzerinde önemli çalısmalar yapmıstır. Türkiye'de yapılan mukayeseli çalısmalar Balkanlar'daki (Rumeli) Türk agızları ile Anadolu agızları arasında fonetik bakımdan çok önemli denkliklerin bulundugunu ortaya koymustur.
Mefkure Mollova, Balkanlarda konusulan Türk agızlarını iki bölümde ele almaktadır:
I) Ka agızları: Ön seste süreksiz sert k ünsüzünün kullanıldıgı agızlar.
II) Ga agızları: Ön seste süreksiz yumusak g ünsüzünün kullanıldıgı agızlar.
Emil Boev, Bulgaristan'daki Türk agızlarının bütünüyle incelenmemesine ragmen üç bölümde ele alınabilecegini ifade etmektedir;
I) Batı Balkan agızları
II) Miziya ve Trakya agızları
III) Dogu Rodop, Gerlovo ve Tuzluk agızları
Bu üç bölümün dısında Orta Rodop ve Yörük agızları Balkan Türk agızları arasında ayrı bir yer tutmaktadır. Bulgaristan Türk agızları üzerinde çalısan diger arastırmacılar, Gy.Nemeth, J.Eckmann, S.Kakuk, V.G.Guzev, G.Hazai'dir.
1906 yılından beri Türk dili Sofya Üniversitesi'nde yabancı dil olarak okutulmaktadır. Ayrıca Türkçe Ders Kitabı, Türk Dili Ses Bilgisi, Bulgarca-Türkçe Tematik Sözlük, Türk Edebiyatı Tarihi, Eski Türk Edebiyatı Metinleri adlı kitaplar ders kitabı olarak hazırlanmıstır.
Eski Bulgar anayasasının 45. maddesinin 7. bendine göre, Bulgar dilinin ögrenilmesi mecburidir. Ancak azınlıkların kendi dillerini ögrenme hakları da vardır. Ana dili olarak Türkçe'nin ögretilmesi konusunda 70'li-80'li yıllarda yasanan duraklama, 1990'da bas gösteren okulların boykot edilmesiyle 1992/1993 ögretim yılından itibaren sona ermis, ilk ve orta okullara 4 saat Türkçe dersi konulmus, Türkler'in yasadıgı bölgelerde Türkçe egitim veren Imam-Hatip liseleri ve Islam Enstitüsü açılmıstır.
Bugünkü Bulgaristan'da Türk dili ögretiminin 114 yıllık bir geçmisi vardır. Ayrıca Bulgar Devleti'nin mevcut anayasasına ve imzaladıgı milletler arası anlasmalara göre Türkçe'nin bir azınlık dili olarak okutulması kanuni bir yükümlülüktür.
Bulgaristan'da her dönemde Türkçe nesriyat yapılmıstır. Bu yayınlarda önceleri Arap alfabesi kullanılırken Türkiye'deki 1928 harf inkılabından sonra gazete, takvim ve kitapların kimi Arap, kimi Latin harfleri ile basılmıstır.
Bulgaristan Türkleri'nde gelenege baglı folklor, halk tiyatrosu, Karagöz gibi anonim eserlerle ve Tekke Edebiyatı etkileriyle gelisen bir edebi zenginlik görülmektedir. Bulgaristan Türkleri'nin diger Balkan Türkleri ve Türkiye Türkleri ile ortak bir kökten gelen ve her bakımdan büyük benzerlikler gösteren atasözü, deyim, bilmece, mani, ninni, türkü, fıkra, efsane ve masalları bu gün de bütün canlılıgı ile devam etmektedir. Siirin ana teması köy hayatı ve gelenege dayalı toplum yapısıdır. Hikaye ve siire göre roman türü daha az gelismistir. 1984'te Türkçe yayın yasagıyla yavaslayan edebi hareketler, son gelismelerle yeniden canlanmaktadır. Bu gün Bulgaristan'da Hak ve Özgürlük gazetesi çıkmakta ve Sofya radyosunda günde 15 dakika Türkçe yayın yapılmaktadır.
Krallık döneminde Bulgaristan'da Türkçe 13 dergi, 67 gazete yayınlanmaktaydı. Komünist idarede Türkçe 1 dergi, 3 gazete çıkmıstır. En son "Yeni Isık" gazetesi Ocak 1985 tarihinde kapatılmıstır.
20. yüzyılın baslarından 1945'e kadar Bulgaristan'da 112 Türkçe dergi ve gazete yayınlanmıstır. Bulgaristan uzun yıllar Türk hakimiyeti altında yasadıgından, bu topraklarda Türk dilinin ve Edebiyatı'nın çok köklü bir geçmisi vardır. Divan Edebiyatı'nın pek çok üstadı Bulgaristan topraklarında dogmus veya eserlerini bu bölgede vermistir. 20. yüzyıl Bulgaristan Türk Edebiyatı'ndan Süleyman Sırrı, Osman Nuri Peremeci, Hafız Abdullah Meçik ve Mehmet Masum gibi pek çok isim sayılabilir. Bunlardan bazıları Türkiye'ye göçmüs, ancak Türkiye'de verdikleri eserlerde de Bulgaristan Türklügü'nü ve acılarını anlatmıslardır. Siir, roman, hikaye, piyes gibi türlerde verilen eserler yanında, dünya klasiklerinden de pek çok tercümeler yapılmıstır. Ali Haydar Taner'in Bulgaristan'da ve Türkiye'de 30'dan fazla eseri yayınlanmıstır. Mehmet Behçet Perim ise tiyatro ve siir türünde 15 civarında eser vermistir.
1944'te Bulgaristan'ın sosyalist olmasından sonra bu ideolojiye ters düsen bazı yazar ve sairler Türkiye'ye göç etmistir. 1944'ten 1969'a kadar "Umut Edebiyatı" adı ile bir dönem yasanmıstır. Sade bir dille ve tabii bir üslupla yazdıgı siirlerini "Yeni Günün Sarkıları" ve "Alın Terim" adlı kitaplarda toplayan Mehmet Müzekka Con (1885-1974), Bulgaristan'da çıkan bütün dergi ve gazetelerde siirleri yayınlanan ve eserleri Nedyalko Yordanov tarafından "Yürüyelim benim sadık dostlarım" adıyla Bulgarca'ya da çevrilen Recep Küpçü (1934-1976), daha sonra Türkiye'ye göçen ve Bulgaristan Türkleri ile ilgili pek çok yazısı yayınlanan Mehmet Çavus, Ali Osman Ayrantak ve Ahmet Serif bu dönemin sanatçılarındandır.
Umut Edebiyatı sanatçıları sansür ve baskıya ragmen dil asimilasyonuna karsı çıkmıslar ve sembollerle çaresizlik ve isyan duygularını anlatmıslardır.
1969'dan sonra Komünist Partisi, Türkçe konusmayı, yazmayı ve eser yayınlamayı yasakladı. Bu ön hazırlıgın ardından 1984 yılı Aralık ayından 1985 yılı Ocak ayma kadar süren isim degistirme ve Türk varlıgını inkar politikaları basladı. Bu politikalar pek çok Bulgaristan Türkü gibi Sabahattin Bayram, Nevzat Mehmet, Duran Hasan, Ömer Osman ve daha pek çok yazar ve sair Türkiye'ye göçtü.
Türkiye'ye göçen ve Bulgaristan'da kalan Bulgaristan Türkü yazar ve sairler, konusunu Türklük duygusundan, yakın dönemde çekilen sıkıntı ve acılardan veya insani duygulardan alan eserler vermekte ve bunları Türkiye'de çıkan "Balkanlar'da Türk Kültürü", "Balkan Türkleri'nin Sesi" gibi dergilerle Bulgaristan'da çıkan "Hak ve Özgürlük" gazetesinde yayınlamaktadırlar. Ahmet Serif Serefli'nin Kültür Bakanlıgı tarafından yayınlanan "Türk Dogduk, Türk Öldük" eseri gibi bazı eserler kitap halinde Türkiye'de basılmıstır.
Bulgaristan Türk Edebiyatı'nda ilk soneyi ve serbest tarzda destan yazan, siirlerinden bir kısmı Bulgarca, Rusça, Lehçe, Makedonca ve Ukraynca'ya da çevrilen Saban Kalkan, Türkiye'ye sıgınmıs, sevgi ve Deliorman konulu siirler yazmıs ve "Kardas Edebiyatlar" dergisi basta olmak üzere dergi ve gazetelerde Bulgaristan Türk Edebiyatı'nı tanıtan yazılar yazmıstır.
Muharrem Tahsin, gazeteci, hikaye ve roman yazarıdır. Ilk hikaye kitabı "Ayak Sesleri" (1964)'dir. "Biz Bize" adıyla bir deneme kitabı da bulunmaktadır. Eserlerinde köy ve kent gerçeklerini, köyden sehre göçü, azınlık kompleksini ve kadın haklarını islemistir.
"Ali Kadirof-Eserleri" (1965) adıyla hikayeleri yayınlanan Ali Kadir ve hikaye, röportaj, edebi ve siyasi yazılar yazan Kemal Pınarcı Bulgaristan Türk Edebiyatı'nda nesrin gelismesine katkıda bulunmuslardır. Siir, hikaye, masal, hicviye türünde eserleri de olan ancak Türk Edebiyatı Tarihi üzerinde yaptıgı tenkitler ve ilmi çalısmaları ile tanınan Rıza Mollaoglu (1920-1986) ile sairligi ve hikayeciligi yanında Sabahattin Ali'nin hayatı ve sanatı konusunda hazırladıgı tezi ve dil edebiyat konularındaki çalısmaları ile Bulgaristan'daki ilk Türk asıllı profesör olan Ibrahim Tatarlı edebiyat tarihçiligi konusunda çıgır açtılar.
Kaynak:http://www.rumeliturk.net/tarih/bulgaristanturkleri.htm
Selam Arkadaşlar Ben Diziyi Yeni Keşfettim 5 Bölümden Beri Izliyorum Yani Berrak T. Diziye Girdiğinden Beri
Hande Subaşi Nasildi Bilmiyorum Ama Ben Berrağin Bizim Gözümüzün önünde Gelişeceğine Inaniyorum Ben Erdal özyağcilari Bir Kez Daha Aykta Alkişliyorummükemmel Bir Usta Neyse Benim Size Birkaç Sorum Olucak öncelikle Vahidenin Vurulma Sahnesinde Vahide Mustafanin önüne Atladimi Yani Onu Korumak Içinmi Kendi Vuruldu O Kismi Kaçirmişim Onun Dişinda Sonu çok Kötü Bitti Bakailm Kim Kurtaricak Dimitrinin Elinden Mustafayi. çok Güzel Ve çok Başarali Bir Dizi Emeği Geçen Herkese Teşekkürler
Selam Arkadaslar Ben Diziyi Yeni Kesfettim 5 Bölümden Beri Izliyorum Yani Berrak T. Diziye Girdiginden Beri.
...
Benim Size Birkaç Sorum Olucak öncelikle Vahidenin Vurulma Sahnesinde Vahide Mustafanin önüne Atladimi Yani Onu Korumak Içinmi Kendi Vuruldu O Kismi Kaçirmisimr
Öncelikle Elveda Rumeli ailesine hosgeldin.:img-kiss: Ilk 4 bölümü tüplü sitede eksiksiz bulabilirsin. Soruna gelince; Vahide'nin nasıl vuruldugu gösterilmedi. Atıs alanındaki son kare Dimitri'nin tetigi çekmesiyle sasırması olmustu. Son sahnede ise Mustafa kucagında yaralı Vahide'yle çıkagelmisti.
BlackMamba 02-11-07, 12:39 Öncelikle Elveda Rumeli ailesine hosgeldin.:img-kiss: Ilk 4 bölümü tüplü sitede eksiksiz bulabilirsin. Soruna gelince; Vahide'nin nasıl vuruldugu gösterilmedi. Atıs alanındaki son kare Dimitri'nin tetigi çekmesiyle sasırması olmustu. Son sahnede ise Mustafa kucagında yaralı Vahide'yle çıkagelmisti.
nzlhancıgım eger işin yoksa su davulcu nereye kayboldu bir arastırırmısın?
buhar oldu uctu sanırım..:icon_whis
nzlhancıgım eger is¸in yoksa su davulcu nereye kayboldu bir arastırırmısın?
buhar oldu uctu sanırım..:icon_whis
Aslında ne yalan söyleyeyim, yoklugu isime geliyor. Simdi olur olmadık yerden çıkıpta, hazır Atice-Asan kavusuyor diye sevinirken arada parazit yapmasın.:img-hyste
Baska yardımcı olabilecegim istekleriniz varsa onlar için hazırım.;):)
Bu diziden bahsederken bile yüzümde gülümseme olustugunu daha önce söylemis miydim?:)
Yazigim Konu Baslipgimi Yanlis Yoksa Yazmam Mi Istenmiyor Anlaödim Mesajlarim Neden Siliniyor
Öncelikle tek cümlelik mesaj yazmak yasak. Araya nokta koymayı deneyebilirsin.:) Ve kelimelerinin düzgün olması da önemli. Harfleri eksik yazmamaya özen gösterebilirsin. Tabi arkandan atlı kosturuyor da, düzeltmeye vaktin kalmıyorsa orasını bilemiyecegim.:img-hyste
BlackMamba 02-11-07, 12:59 Aslında ne yalan söyleyeyim, yoklugu isime geliyor. Simdi olur olmadık yerden çıkıpta, hazır Atice-Asan kavusuyor diye sevinirken arada parazit yapmasın.:img-hyste
Bu diziden bahsederken bile yüzümde gülümseme olustugunu daha önce söylemis miydim?:)
ramiz ağa kızını her isteyene verdi maşallah..(istemeyene bile:img-wink:)
davulcu gelsin hakkını arasın!!söz ağızdan çıkmıştır bir defa..:icon_whis
(6 bölümde aşık mı kavuşurmuş?nerde hangi dizide görülmmüş..:img-pilot)
ramiz aga kızını her isteyene verdi masallah..(istemeyene bile:img-wink:)
davulcu gelsin hakkını arasın!!söz agızdan çıkmıstır bir defa..:icon_whis
(6 bölümde asık mı kavusurmus? nerde hangi dizide görülmmüs..:img-pilot)
Bizim oralarda "hak degirmende olur" diye bir laf vardır.:img-hyste Davulcuya verecek kız yok ben de, Ramiz Aga'da varsa bilemiyecegim ama. (Geçen bölümlerde Hasan klarnet çalıyordu degil mi? Bir nevi zurna yerine koysak kız simdi davulcu yerine zurnacıya mı gitmis oluyor peki?:img-hyste)
6 bölümde kavusma niye olmasın? Bizim dizimizi niye baskalarıyla kıyaslıyorsun ki, alınıyorum vallahi?:):) Belki bir ilk olur dizi tarihinde... Gerçi Fatma anne gibi biri varken o isin olması zor.:)
Sevgili cinar337, mesajlarının silinmesini istemiyorsan forum kurallarını bir daha okuyabilirsin canım.:) Bunlardan bir tanesi; mesajın tamamında "Büyük Harf" kullanmanın yasak olması.troest (Temiz forum için elele.:img-hyste)
volvox a cok tesekkürler fregmanı izledim ...
işler karışıyo gibi gözküodu...ama mustafanın nasıl kurtulduguna dair en ufak bi detay yoktu cok merak ettim...
vahidede onu kolunda ceken bi kızla gördü çatladı valla orta yerinden :)..ee yüz vermedi şimdi catlıyo ama okız kim acaba...
alex-zarife işinde ramiz cok sinirlenmiş gözüküodu...
mustafa : benim yoluna başkoyduğum dava özgürlük ve gerekirse ben bunun için ölürüm dedi ve cetecileri vuruyodu:img-in_lo:img-in_lo....
siyah-beyaz 02-11-07, 14:01 Mustafa'nın İstanbul'daki dava arkadaşı neden annesine ve kızkardeşine durumdan bahsetme gereği duydu?Tanıyan birini istemişler filan diye...Acaba kızkardeşi mi gidecek uyarmaya... İstermisiniz o da ben Namıık'ın yavuklusuyum filan desin.Hani mahsuscuktan...Şaka şaka...Fragmanda ona yardım eden bir kız var da ,Kızkardeşine de dikkat etmemişim izlerken olabilir mi dedim.
perşemenin reytingleri oynamış sanki biraz. Mesela geçen haftaki ilk beşle bu haftaki ilk beş değişmiş. bizim dizinin tekrarı ise maalesef gerilerde. gerçi tekrarı çok da birşey ummamak lazım ama ben tekrarını bile keyifle sindire sindire izledim ve hiç sıkılmadım.bu hafta hasan hatice cephesinde pek birşey gözükmüyor. hasanın seyyar terziciliği dışında.
zarife alex çiftinde ise yeni gelişmeler var, gerçi ben bu çiftin ilişkisinin hızlı ilerlediğini düşünüyorum. merakla bekliyorum.
Arkadaşlar özet ne zaman geliyor. ben siteyi doğru düzgün açamıyorum sizde de aynı sorun oluyomu. Bu arada vahidenin mustafayı kıskanması bi bakıma iyi oldu şimdi belki onu kaybetmekten daha çok korkar. zarife de babasından ne duyuyosa artık (sanırım alex nışanlı diyo babası) suratı asılıyo e insan arkadaşının nışanlanmasına sevinmezmi:img-blush
meryemce20 02-11-07, 15:39 Bölüm
Ramiz ve Fatma, Zarife’yi Aleks’le ilişkisi konusunda sorguya çekerler. Zarife zor durumdadır. Ancak Ramiz, Baytar Efendi’yle konuşmaya gittiğinde Aleks’in bir nişanlısı olduğunu öğrenir. Bu haberi duyan Zarife yıkılır. Mustafa Dimitri ve çetesi tarafından kaçırılmıştır...
Galiba özet yerine özetçik göndermişler bunun fragmandan hiç bir farkı yok nesine yorum yapsam bilemedim:icon_whis
harbiden ha resmen özetcik bizi meraktan catlatmak istiyolar
hani simdi alex dede beni yaktin diyo ya kesin yanlis anlasmayi ortadan kaldirmak icin zarifeyle gizli gizli buluscaklar ama tabi zarife gelmesse gece herkes uyuduktan sonra caminin altinda bite bilir ondansonra mustafa onuda vurur:img-pilotyok ya kiyamam vurmasin vurmasin ama bence fatma iksine yine yakalasa cok komik olur
buarada mustafiyi kolundan tutup cekistiren kizi tam secemedim bana meryem gibi geldi ama simdi nealaka diceksiniz....bende bilmiyorum tabi köydeki koca meraklisi kizlardan biride olabilir :happy0064:happy0064:happy0064vahide sinirinden küplere biner
meryem olsa vahide kıskanmaz bence. özet hakikaten çok kısa, bilindik şeyler yani, fragmanda pek ayrıntılı değil. bölümü beklememiz gerekecek. zarife yıkılıyor demiş, zarifeyi üzgün görmek hiç istemem.
meryemce20 02-11-07, 15:53 alooooooooooo kimse yokmu ya......neyse fragman i volvox sayesinde izledim...cok tesekkür ederim....en cok sevindigim sahne mustafa dimitri ve adamlarini kursun yagmuruna tutuyo helal olsun kurtardi köydeki o masum insanlari ......daaaaaaa cezmi bu isinde pesine düser sonrada fatma ana yine allaha kocasini anlatip kurtulsun diye duga etmeye baslar
hani benim kocam vardir ya sütci ramiz hani büle beyaz saklli ey ey bak benim kocacigim in aslinda yumusacik kalbi vardir...........eeeeeeeeeeeebende nedeym
:happy0064:happy0064hastayim ben bu kadina ya oyunculugunun hakini veriyo
karafirtina 02-11-07, 16:18 Aslında ne yalan söyleyeyim, yoklugu isime geliyor. Simdi olur olmadık yerden çıkıpta, hazır Atice-Asan kavusuyor diye sevinirken arada parazit yapmasın.:img-hyste
nazalihan bneimde bir ricam var senden su mustafanin kiz kardesi feride o karakteri kim canlandiriyor ogrenebilrimsin
mustafanın kızkardeşi değil de mahpeyker hanım teyzee pek soylu bir hanıma benziyor, bilmem artık fatma anneyle dünürlükleri nasıl olur.belki zlexin nişanlılık dedikodusunun çıkması iyi olmuştur tabi zarifeyi ikna edebilirse.
meryemce20 02-11-07, 16:36 mustafanın kızkardeşi değil de mahpeyker hanım teyzee pek soylu bir hanıma benziyor, bilmem artık fatma anneyle dünürlükleri nasıl olur.belki zlexin nişanlılık dedikodusunun çıkması iyi olmuştur tabi zarifeyi ikna edebilirse.
bence bi sorun cikmaz o aile oglunu saklamis kadin oglunun öldügünden süphe ediyodu simdi birdenbire onu bi ailenin sakladigini ögreniyo yani bence fatmaya nekadar tesekkür etse azdir ben oglumu köylü bi kiza vermem diye bi düsünceye kapilmaz hatta tam tersine cok sevinir yani insallah...:img-pilot
karafirtina 02-11-07, 16:36 yaa evet bende NEVILLE dedigine takildim bende dogrusu acayip kiyafeti vardi yani istanbullu daha *** bir kiyafet bekleridim fatmayla kiyaslayinca ama bu ultra *** cikti yani cok garip saclar maclar topuz yani nebilim ben yazmali bir kadin bekliyodum
kizkardeside guzelmis onuda muzaffere yapariz( gerci muzafferabi diyodu:(
bence bi sorun cikmaz o aile oglunu saklamis kadin oglunun öldügünden süphe ediyodu simdi birdenbire onu bi ailenin sakladigini ögreniyo yani bence fatmaya nekadar tesekkür etse azdir ben oglumu köylü bi kiza vermem diye bi düsünceye kapilmaz hatta tam tersine cok sevinir yani insallah...:img-pilot
elbette ben de zannetmem de kıyaslama açısından söyledim, mahpeyker hanım teyze böyle oturduğu yerden zor kalkack bir hanım, bizim fatma anneyi de oturtabilene aşkolsun.ee oğluna sağsalim kavuşsun da daha ne ister.yalnız sevdim ben mustafanın ailesini.
Dün tekrarı izledimmm=)) 2. hatta bazı sahneler için 3. posta olmasına rağmen, ilk sefer gözlerimin dolduğu ve gülmekten öldüğüm sahnelerde yine aynı şeyleri yaşadım.
Fragmanı görmek için çok bekledimmm.. Sonunda görünce çok mutlu oldum=) Mustafa durumu nasıl düzeltecek acaba?? O kız da kimdi çok merak ediyorum.. Vahide'nin gazabından korksun bence Mustafa=)) Alex & Zarife için de bu yanlış anlaşılma hemen düzeltilebilir diye düşünüyorum. Baytar Efendi de bir anlayamadı gitti=)) Alex bir yolunu bulup gerçekleri söyler, gerçi nasıl olsa arkadaş onlar(!), yani Zarife'nin ona tavır yapması saçma oluyor, insan mutlu olur canımmm=)) Arkadaş ayağına yattıkları için, Zarife içi parçalana parçalana bile olsa bir şey belli etmemeye çalışabilir ve onunla görüşmeye devam eder, bu arada da Alex ona gerçekleri kolayca anlatır, ama yine de Zarife Alex'in yanına gitmezse, Alex de onunla konuşabilmek için binbir türlü yol denese, bu uğraşlarını izlemek çok eğlenceli olur=) Evet, evet..! Zarife Alex'le buluşmaya gitmesinnn=)) Merak ettiğim bir şey var, Mustafa Dimitri'den nasıl kurtulacakkk??? Komutan gelecek diye düşünüyorum bakalım tahminim tutacak mı?
Şu Pazartesi bir gelse de izleseeekkk=))
meryemce20 02-11-07, 17:07 Dün tekrarı izledimmm=)) 2. hatta bazı sahneler için 3. posta olmasına rağmen, ilk sefer gözlerimin dolduğu ve gülmekten öldüğüm sahnelerde yine aynı şeyleri yaşadım.
Fragmanı görmek için çok bekledimmm.. Sonunda görünce çok mutlu oldum=) Mustafa durumu nasıl düzeltecek acaba?? O kız da kimdi çok merak ediyorum.. Vahide'nin gazabından korksun bence Mustafa=)) Alex & Zarife için de bu yanlış anlaşılma hemen düzeltilebilir diye düşünüyorum. Baytar Efendi de bir anlayamadı gitti=)) Alex bir yolunu bulup gerçekleri söyler, gerçi nasıl olsa arkadaş onlar(!), yani Zarife'nin ona tavır yapması saçma oluyor, insan mutlu olur canımmm=)) Arkadaş ayağına yattıkları için, Zarife içi parçalana parçalana bile olsa bir şey belli etmemeye çalışabilir ve onunla görüşmeye devam eder, bu arada da Alex ona gerçekleri kolayca anlatır, ama yine de Zarife Alex'in yanına gitmezse, Alex de onunla konuşabilmek için binbir türlü yol denese, bu uğraşlarını izlemek çok eğlenceli olur=) Evet, evet..! Zarife Alex'le buluşmaya gitmesinnn=)) Merak ettiğim bir şey var, Mustafa Dimitri'den nasıl kurtulacakkk??? Komutan gelecek diye düşünüyorum bakalım tahminim tutacak mı?
haklisin canim hatta dedigim gibi alex herkes uyuduktan sonra zerifenin caminin önünde onu beklese ve bu sirada fatma ikisini yakalasa resmen senlik olur gülmekten kopariz
nazlihan benimde bir ricam var senden su mustafanin kiz kardesi feride, o karakteri kim canlandiriyor ogrenebilir misin
Canım, baktım ama ne jenerikte ne de finalinde onların ismi yazmadı. "Hakkaret site" zaten ayakta uyuyor. (Aman uyusun da büyüsün.troest) De bakalım ben simdi nereden bulayım onların ismini?:D Siz de beni iyice nüfus müdürü bellediniz valla?:img-hyste
Bu arada tüplü sitede bölüm sonunu izlerken, Yasemin Göksu'nun en sonda söyledigi "Çıkayım Gideyim Urum Eline" adlı türkünün mp3 versiyonuna rastladım.:P E rastlamısken es geçmek olmazdı degil mi?;) (Aman Hüseyin abi duymasın.:img-hyste) Ama ne yapayım, çok güzel ya...:D
meryemce20 02-11-07, 17:25 yaa evet bende NEVILLE dedigine takildim bende dogrusu acayip kiyafeti vardi yani istanbullu daha *** bir kiyafet bekleridim fatmayla kiyaslayinca ama bu ultra *** cikti yani cok garip saclar maclar topuz yani nebilim ben yazmali bir kadin bekliyodum
kizkardeside guzelmis onuda muzaffere yapariz( gerci muzafferabi diyodu:(
muzafferi birakta bu kiz pürsican a gelip de dimitriye asik olmasin gülmekten yerlere yatarim...ama feride akilli birine benziyo bence abisine ve vahideye cok yardimi dokunacak..neden bilmiyorum icimdeki ses öyle diyo
Ama Ramiz babamıza dokunmayın. Kızçeler ne diyordu:
-Gütürmeyın babamiii.Gütürmeyın...:(
Ah be baytar efendı yaktın alexin başını. Zaten dün geceki tekrarın arasında verilen fragmandan belliydi böyle bir şey olacağı. Geçen hafta baytar efendi "Nişanlınla aran mı bozuk?" gibi bir şeyler diyince ben de bir şaşırmıştım "Nasıl olur?" diye. Ama sonradan anlaşıldı. Bu vesileyle fatma annemin ve ramiz aganın içi rahatlar ama zarife kimbilir nasıl olacak? Zarifeye de dokunmayın yaa...:icon_sorr
Adios Rumelia 02-11-07, 19:05 Herkese selam ben geldim.uzun süredir buralarda diildim.olsun.eveet.nerde kalmıştık.
... he yorum yapacaktık.Evet başlayayım.hıhı.öncelikle kutluyorum vahideyi ele vermedi mustafayı.yani yarası daha iileşmeden dimdik ayakta dayanabild(cezmi ile arasındaki konuşmalarda)sonra şey komikti.fatma mustafaya sen (h)ekimsin diyordu.kızın yarasını iileştirecek ne yapıorsun diordu.sonra da sen (h)ekimsin dogri diordu.
ben en çok şu kaymakamın ittihatçı olduğu ortaya çıkcak mı die merak ediyorum.aslında kendini eleverio.nasıl oluorlarda anlamıorlar şaştım kaldım ben buna.
başka ne vardı.bi de şu cabbar.ah ah nasılda suratsız nasıl da cani.tam kasap.ya sen kim oluonda tehdit ediorsun ramizi.yazık kızcağız hatice ben evlenmek isterim cabbarla dedi.Aferin ramize kızını vermiecek işte cabbara çatlasın.
Nese kısa kesiorum.sonunda dimitri vuramayacak mustafayı.çıkaramayacak keyfini.ama belki arkadaşı olan kurtarır.hani birisini çağırmışlardı ya.mustafayı tanıyan gelsin demişti cezmi komutan.hani belki arkadaşı kimdi adını unuttum kardeşi ve annesine olayları anlatmıştı.tüh gelmedi aklıma nese.belki makedonya ya gelir ve mustafayı kurtarır ya da alex kurtarır.tam emin olamadım.nese.evet daha yazmak isterdim ama aklıma başka gelmio.gelirse yazarım.herkese ii haftasonuları.
Dün tekrarı izledimmm=)) 2. hatta bazı sahneler için 3. posta olmasına rağmen, ilk sefer gözlerimin dolduğu ve gülmekten öldüğüm sahnelerde yine aynı şeyleri yaşadım.
doğru hep emek harcayan, bahaneler bulan zarifeydi bugüne kadar, biraz da alex çabalasın zarifeyi görmek için. gerçi alexin de hiç yoktan ramiz aga ve ailesi yüzünden başına gelmedik kalmadı. malum o da dimitrinin kara listesinde.
Evet ya Dimitri'nin kara listesinde artık Alex'te var ama bu bölümde reklamını izledim sanki Dimitri vuruluyodu yada bana öyle geldi bilmiyorum :bilmim
Ama Vahide Mustafayı kıskanıyodu nasılda inandım beni sevdiğine falan diyodu birde Mustafa ilk kez atın üzerinde zorro gibi görücez yüzünü falan saklamış :img-in_lo baya heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor. :happy0064
Ama Ramiz babamıza dokunmayın. Kızçeler ne diyordu:
-Gütürmeyın babamiii.Gütürmeyın...:(
Ah be baytar efendı yaktın alexin başını. Zaten dün geceki tekrarın arasında verilen fragmandan belliydi böyle bir şey olacağı. Geçen hafta baytar efendi "Nişanlınla aran mı bozuk?" gibi bir şeyler diyince ben de bir şaşırmıştım "Nasıl olur?" diye. Ama sonradan anlaşıldı. Bu vesileyle fatma annemin ve ramiz aganın içi rahatlar ama zarife kimbilir nasıl olacak? Zarifeye de dokunmayın yaa...:icon_sorr
o bölümden sonra ve özellikle o replikten sonra evde bir kaç gün "güturmeyın babamii" diye dolaştım. hep diyorum şu kızçeler biraz daha etkin olsun, hacı ali ve sümüklü kardeşler gibi.
Ne kadar güzel bir sabahtır büle....Günaydın herkese bye
İki gündür foruma gelemedim (..belki de 1 gün ama bana uzun gelmiş olabülü..) Yorumları da henüz okumadım. Amma fragmanı izledim...özeti okudum. Mes-ut ve bahtiyarım efendim.:img-wink:
Tavusumkuşum, Baytar efendi Alex'in nişanlı olduğundan bahsedince, ilerde böyle bir karışıklığa neden olacağını anlamıştım ben ( vallahi övünmek için değil...ama baytar efendi bunadı diyorum...yerine yeni baytar gerek diyorum :icon_whis) Bunu öğrenen Zarife, annesinin kızı olarak Alex'i bogar mı acaba..? Alex gerçeği anlatıncaya kadar soluk almayı başarabilir mi...merak ediyorum :img-hyste
Mustafa da yüzüne peçeyi geçirmiş, atın üzerinde...bizi hareketli günler bekliyor. Mustafa birisine İttihat Terakki'yi anlatıyordu fragmanda. Büyük ihtimalle Vahide'ye. Böylece bizler de kimdir bu cemiyet, niçın kurulmuştur, ürriyet nedir..niçın gereklidir Mustafa'nın bakış açısından öğreneceğiz (bkz. Elveda Rumeli'nin genel kültürümüze kattıkları..) :good:
Mamba'cığım günaydın bye
Kampanya nasıl gidiyor..? Mail göndermeye devam ediyoruz değil mi...? Hakkaret ATV'nin birkaç mail'i dikkate alacağını sanmıyorum..Malum olduğu üzere, kanalın izleyicisini görme ve işitme problemi var. Dizi yayın günü ve saatinin değişmesini istiyorsak, maillerimiz ATV'nin hipermetrop gözlerinin görebileceği kadar çok olmalı bence...( kızım sana sülerim...anlasın tüm forumum..)
Müzik ekibinden not: Elveda Rumeli müziklerini yapan ekipten İrşad Bey diyor ki; " Müzikler için fazla yorum yok...Yoksa bizi beğenmiyor musunuz...? " :img-wink:
BlackMamba 03-11-07, 07:44 Ne kadar güzel bir sabahtır büle....Günaydın herkese bye
İki gündür foruma gelemedim (..belki de 1 gün ama bana uzun gelmiş olabülü..) Yorumları da henüz okumadım. Amma fragmanı izledim...özeti okudum. Mes-ut ve bahtiyarım efendim.:img-wink:
Tavusumkuşum, Baytar efendi Alex'in nişanlı olduğundan bahsedince, ilerde böyle bir karışıklığa neden olacağını anlamıştım ben ( vallahi övünmek için değil...ama baytar efendi bunadı diyorum...yerine yeni baytar gerek diyorum :icon_whis) Bunu öğrenen Zarife, annesinin kızı olarak Alex'i bogar mı acaba..? Alex gerçeği anlatıncaya kadar soluk almayı başarabilir mi...merak ediyorum :img-hyste
Mustafa da yüzüne peçeyi geçirmiş, atın üzerinde...bizi hareketli günler bekliyor. Mustafa birisine İttihat Terakki'yi anlatıyordu fragmanda. Büyük ihtimalle Vahide'ye. Böylece bizler de kimdir bu cemiyet, niçın kurulmuştur, ürriyet nedir..niçın gereklidir Mustafa'nın bakış açısından öğreneceğiz (bkz. Elveda Rumeli'nin genel kültürümüze kattıkları..) :good:
ablacıgım sana da gunaydın..kampanya konusunu ben sana ozelden anlatırım..
anasının kopyası zarifenin arka arkaya sıraladıgı cumlelerle annesini nasıl etkisiz hale getirip, annesi daha tek cumle kuramamısken olmayan bir arapsacı otunu aramaya gidisi boynuz kulagı gecer cumlesini hatırlattı..bogazsıkma işinde de annesinin basarısınıbir adımileri goturecegine inanıyorum..:good:
son olarak abla sen genc,dinamik,basarılı bir baytarsın anlarsın..
dizide aniden ortadankaybolan karakterler goruyorum..yardımın gerek..sende gordun mu abla?birdavulcu vardı içerde,ramiz efendi kızınıda vermişti..davulcuya ne oldu!!!diye sormak istiyorum..aydınlat beni ummi yingeee:icon_sorr
saliha abla 03-11-07, 08:10 2 çok güzel dizi karşılıklı konulurmu ben ikisinide seyretmek istiyorum nedir bu hırs ,2 dizinin oyuncularına çok ayıp ediyorsunuz
tv de elveda rumeli ve bıçak sırtı dizisi herkes tarafından seyrediliyor. saatleri veya günleri degişsin
böyle düşünenler her iki forumada yazsın arkadaşlar reyting denen olayı protesto ediyorum
ablacıgım sana da gunaydın..kampanya konusunu ben sana ozelden anlatırım..
anasının kopyası zarifenin arka arkaya sıraladıgı cumlelerle annesini nasıl etkisiz hale getirip, annesi daha tek cumle kuramamısken olmayan bir arapsacı otunu aramaya gidisi boynuz kulagı gecer cumlesini hatırlattı..bogazsıkma işinde de annesinin basarısınıbir adımileri goturecegine inanıyorum..:good:
Zarife harbiden anasının kızı...! Acaba Fatma anne de gençliğinde annesini böyle oyuna getirmiş midir...? Flashbacklerle Fatma annenin gençliğini izlemek istiyorum ben....Hem o görüntülerde kızkardeşi de olabülü...(bkz. senaristiiim Günay Karaca'yı da dizimizde görmek istiyoruz...)
son olarak abla sen genc,dinamik,basarılı bir baytarsın anlarsın..
dizide aniden ortadankaybolan karakterler goruyorum..yardımın gerek..sende gordun mu abla?birdavulcu vardı içerde,ramiz efendi kızınıda vermişti..davulcuya ne oldu!!!diye sormak istiyorum..aydınlat beni ummi yingeee:icon_sorr
Düşundum...düşunduum....davulcunun gözünün korkup, kaçtığına karar verdim...Hasan ile Cabbar, üstüne de Fatma anne...ben olsam kaçardım kardeş...Malum erkekliğin 10 da 9'u...olayı :img-icecr
BlackMamba 03-11-07, 08:32 Zarife harbiden anasının kızı...! Acaba Fatma anne de gençliğinde annesini böyle oyuna getirmiş midir...? Flashbacklerle Fatma annenin gençliğini izlemek istiyorum ben....Hem o görüntülerde kızkardeşi de olabülü...(bkz. senaristiiim Günay Karaca'yı da dizimizde görmek istiyoruz...)
Düşundum...düşunduum....davulcunun gözünün korkup, kaçtığına karar verdim...Hasan ile Cabbar, üstüne de Fatma anne...ben olsam kaçardım kardeş...Malum erkekliğin 10 da 9'u...olayı :img-icecr
abla sende ramiz efendi gibisin..düşünmeye bir baslıyorsun..dusunuyorsun,dusunuyorsuuunnn... az kalsın forumdan cıkıyordum bugun cevap vermeyeceksin diye!
gunay karaca gelsin ama flashback'ler kesmez beni..fatma annenin destek kuvvete ihtiyacı var kızlar uslu durmuyor ki..hatice surekli firarda..yavuklusuyla bulusmak için kacıp kacıp duruyor..zarife desen surekli dere kenarında arkadası(!) alexle gorusmeye gidiyor..vahide simdilik evden pek acılmıyor sayılır ama mustafanın civar koyleri kurtarma operayonlarında cok gecmeden destek kuvvet olacagına suphem yok..fatma annenin takip yetenegi cok gelişmiş ama aynı anda 3 yerde olamaz..Gunay karaca gelsin teyzeligini yapsın!
ramiz efendinin kardesi ramize'de gelebilir..gunay karaca olduktazn sonra benim için fark etmez..:icon_whis
müzikler için edit:ilk jenerikle birlikte hastaoldum muziklere..ısrarlada bu dizinin muziklerinin album olarak cıkarılmasını istedim ta ilk mesajlarımdan itibaren..hatta ŞEBNEM SÖNMEZ'in sesinin cok guzel oldugunu ısrarla kendisindenbir turku duymak istedigimide ekledim.oyuncular turku soylesin diye bir yalvarmadıgım kalmıstı!mavrova ve finaldeki turku bilgisayrımda dondurup dondurup dinlediklerim..:good:ama madem yeterince konusmuyoruz diye alınmıslar bundan sonra telafi ederiz..:img-wink:
ŞEBNEM SÖNMEZ TURKU SOYLESİİİİİİİN!!!
ümmi yingeeeee nerdesin?ufunet bastı burda..
burda eylem cıkarmak olmaz eylem varmıs ben gidiyiim..
Sevgili Saliha Abla; yukarıdaki mesaj, kızım sana söylüyorum...anlasın gelinim mesajıdır...
Elveda Rumeli; ailece izleyebildiğimiz tek dizi olma özelliğini taşıyor. Ailece izlenecek bir dizi için de en makul saat 20.00'dir. Hakkaret kanal ATV'nin bu elim hatasını düzeltmesi için mail kampanyası başlatmış bulunuyoruz...Ancak forumumuzda bazı arkadaşlarımız bu kampanyayı gereksiz buldular ve hatta maalesef kınama mesajları attılar :icon_sorr oysa bizim tek dileğimiz Elveda Rumeli'nin en fazla izleyici ile buluşacağı gün ve saatte yayınlanması ve verilen emeğin karşılığının alınmasıdır...
Siz de Elveda Rumeli'nin yayın saati ve gününün yanlış olduğunu, dizinin harcandığını düşünüyorsanız, ilk sayfada göreceğiniz örnek maili ya da kendi yazdığınız bir şikayet mailini ATV ana sayfasındaki izleyici temsilcisi butonunu tıklayarak gönderebilirsiniz...
abla sende ramiz efendi gibisin..düşünmeye bir baslıyorsun..dusunuyorsun,dusunuyorsuuunnn... az kalsın forumdan cıkıyordum bugun cevap vermeyeceksin diye!
gunay karaca gelsin ama flashback'ler kesmez beni..fatma annenin destek kuvvete ihtiyacı var kızlar uslu durmuyor ki..hatice surekli firarda..yavuklusuyla bulusmak için kacıp kacıp duruyor..zarife desen surekli dere kenarında arkadası(!) alexle gorusmeye gidiyor..vahide simdilik evden pek acılmıyor sayılır ama mustafanın civar koyleri kurtarma operayonlarında cok gecmeden destek kuvvet olacagına suphem yok..fatma annenin takip yetenegi cok gelişmiş ama aynı anda 3 yerde olamaz..Gunay karaca gelsin teyzeligini yapsın!
ramiz efendinin kardesi ramize'de gelebilir..gunay karaca olduktazn sonra benim için fark etmez..:icon_whis
beyaz kızım aklı başında değil
asker kızım olmuş gazi
benim kızım benim değil
naamiik de zaten naamiik değil....:img-hyste
Yukarıdaki dörtlük Fatma annenin durumunu anlatıyor zaten ama bence kızların annelerine yetişebilmesi için daha birkaç fırın ekmek yemesi gerekiyor...Boynuz kulağı geçer de...uzaması zaman alır (bkz. uzman görüşü)
Mamba'cım, yapımcıların gözü korkmasın diye öyle söyledim. Neyse ki biz bizeyiz...Günay hanım, misafir oyuncu olarak gelsin...Zaten bir bölüm oynarsa evsahiplerinin misafiri göndermeye gönlü olmaz...aileye katılıverir :icon_whis
müzikler için edit:ilk jenerikle birlikte hastaoldum muziklere..ısrarlada bu dizinin muziklerinin album olarak cıkarılmasını istedim ta ilk mesajlarımdan itibaren..hatta ŞEBNEM SÖNMEZ'in sesinin cok guzel oldugunu ısrarla kendisindenbir turku duymak istedigimide ekledim.oyuncular turku soylesin diye bir yalvarmadıgım kalmıstı!mavrova ve finaldeki turku bilgisayrımda dondurup dondurup dinlediklerim..:good:ama madem yeterince konusmuyoruz diye alınmıslar bundan sonra telafi ederiz..:img-wink:
ŞEBNEM SÖNMEZ TURKU SOYLESİİİİİİİN!!!
İrşad Bey, Ayşe hanım, Hüseyin Bey, bakınız nasıl beğenilmiş müzikleriniz...Zaten sizin ekibin, dönem dizilerindeki başarısı tartışılmaz..Çalıştığınız iki dönem dizisinde de bizi müziklerle o dönemin atmosferine sokmayı, oradaymış gibi hissettirmeyi başarıyorsunuz :img-yes: İşinizi ciddiye aldığınız, severek çalıştığınız ve çok emek verdiğiniz hemen belli oluyor...Tekrar teşekkürler :good:
Yalnız mıyım editi: Şimdi de ben yalnız kaldım...nerdesin Mamba..? Göremiyorum...kör oldum :img-dirol
ŞEBNEM SÖNMEZ TURKU SOYLESİİİİİİİN!!
aysecik_34 03-11-07, 09:39 Sevgili Saliha Abla; yukarıdaki mesaj, kızım sana söylüyorum...anlasın gelinim mesajıdır...
Elveda Rumeli; ailece izleyebildiğimiz tek dizi olma özelliğini taşıyor. Ailece izlenecek bir dizi için de en makul saat 20.00'dir. Hakkaret kanal ATV'nin bu elim hatasını düzeltmesi için mail kampanyası başlatmış bulunuyoruz...Ancak forumumuzda bazı arkadaşlarımız bu kampanyayı gereksiz buldular ve hatta maalesef kınama mesajları attılar :icon_sorr oysa bizim tek dileğimiz Elveda Rumeli'nin en fazla izleyici ile buluşacağı gün ve saatte yayınlanması ve verilen emeğin karşılığının alınmasıdır...
Siz de Elveda Rumeli'nin yayın saati ve gününün yanlış olduğunu, dizinin harcandığını düşünüyorsanız, ilk sayfada göreceğiniz örnek maili ya da kendi yazdığınız bir şikayet mailini ATV ana sayfasındaki izleyici temsilcisi butonunu tıklayarak gönderebilirsiniz...
haklı olabilirsin aslın da tarih olarak 1896 yıllarını anlatıyor saat 20,00 de ise kara yılan olucak 12 sinden sonra ...eğer kara yılan 22,00 de olsa idi tarih bütünlüğü bile olurdu :)nasıl bakmışım biri 1896 yılları biri 1915-20 yılları
haklı olabilirsin aslın da tarih olarak 1896 yıllarını anlatıyor saat 20,00 de ise kara yılan olucak 12 sinden sonra ...eğer kara yılan 22,00 de olsa idi tarih bütünlüğü bile olurdu :)nasıl bakmışım biri 1896 yılları biri 1915-20 yılları
Evet kesinlikle katılıyorum. Ardarda iki dönem dizisi.. Tadından yenmez pek çok kişi için=)) Elveda Rumeli için en iyisi Pazartesi 20.00 aslında. Karayılan nasıl olsa tutacağa benziyor. ATV'ye attığımız maildeki Cumartesi 20.00'yi Pazartesi 20.00 olarak değiştirelim diyorum ben.. Siz ne dersiniz?
[/B]haklı olabilirsin aslın da tarih olarak 1896 yıllarını anlatıyor saat 20,00 de ise kara yılan olucak 12 sinden sonra ...eğer kara yılan 22,00 de olsa idi tarih bütünlüğü bile olurdu :)nasıl bakmışım biri 1896 yılları biri 1915-20 yılları
Kızlar aynı noktada buluştuğumuza sevindim...Burada en önemli konu yayın saati bence...Pek çoğunuz öğrencisiniz. Dizi 21.45 de başladığı zaman, çok geç bitiyor...Alsın saat 20.00'ye o hakkaret kanal... :hıh Erkes rahat rahat izlesin...1-2 saat hayatın kargaşasından sıyrılıp, Sütçi Ramiz'in ailesine karışalım...gidelim 1890'lara Urumeline...çok görmesin bunu ATV bize....:img-wink:
Olimbera'ya edit: İstersen hiç gün belirtmeden saat 20.00 için ısrar edelim...En önemli konu saat çünkü...
yaa ben anlamis degilim dizi simdi cumartesi mi pazartesi mi biri bana su anda dizinin tam olarak net gününp ve saatini söyleye bilirmi???
gec kalmis bölüm yorumumuda yapimbari
cok güzel bir bölündü zarife alex sahneleri süperdi alec nisanli mi ya olmaz ama ayrilmis galiba yani baytar söylediginde alex de öyle cevap verdi diye hatirliyorum arkadaslarmis cok güldüm ya zarifenin ses tonu konusmasina bayiliyorum ya ayni sekilde alex kinede ramiz yine süperdi ineki sagarken konusmasi felan fatmada aynen öyle hatice bir agliyo bir seviniyo artik evlendir ramiz efendi su haticeyide mutlu olsun yaa vahide ve mustafa cepeside iyi gidiyo ne yapacak o dimitri gicigi acaba alex dimitrinin adamlarini nasil dövdü ama:good:
yani süper bir bölümdü
Sayın ATV yetkilileri,
Elveda Rumeli'nin yayın saatinin Pazartesi 22.00'de olması, pek çok öğrencinin ve çalışmakta olan izleyicilerin diziyi izleyememesine neden oluyor. Pazartesi 20.00'de yayınlayacağınız, ama 22.00 kuşağına daha uygun olduğu ve bu saatte de çok rahat iyi reyting alabileceği belli olan Karayılan'ı 22.00'ye alıp, Elveda Rumeli'yi 20.00'ye almanız, diziyi şimdiki saatinde izleyemeyen pek çok kişinin yararına olacaktır ve dizinin reytingleri artacaktır. Ayrıca önce 1800'lü yılların sonları, sonra 1900'lü yılların başını konu alan iki dönem dizisini kronolojik sıraya uygun izlemenin izleyicileri daha çok çekeceğine ve memnun edeceğine eminiz. İnternetti yorumlara biraz bakarsanız yalnız olmadığımı anlayabilirsiniz. Şu anda dizinin saatinden kimse memnun değil. Elveda Rumeli, çok güçlü bir senaryoya ve çok iyi oyunculara sahip, kaliteli bir dizi. Bu yüzden Elveda Rumeli'nin yayından kaldırılmaması ve uzun soluklu bir dizi olması için elimizden gelen her şeyi yapabileceğimize emin olabilirsiniz. İsteğimizi dikkate alırsanız çok sevineceğiz.
Ben bu mesajı attım ATV İzleyici Temsilcisine. Siz de bu tür mesajlar atarsanız çok iyi olur. 3 dizimden 2'si yayından kaldırıldı ve Elveda Rumeli'nin de kaderinin aynı olmaması için elimden gelen her şeyi yapacağım.
Aly_73, evet 20.00 olsun da.. ben mesajı attım bile. siz de ona göre atarsınız. ben de bir-iki mesaj daha atacağım onlarda gün belirtmem.
yaa ben anlamis degilim dizi simdi cumartesi mi pazartesi mi biri bana su anda dizinin tam olarak net gününp ve saatini söyleye bilirmi???
gec kalmis bölüm yorumumuda yapimbari
cok güzel bir bölündü zarife alex sahneleri süperdi alec nisanli mi ya olmaz ama ayrilmis galiba yani baytar söylediginde alex de öyle cevap verdi diye hatirliyorum arkadaslarmis cok güldüm ya zarifenin ses tonu konusmasina bayiliyorum ya ayni sekilde alex kinede ramiz yine süperdi ineki sagarken konusmasi felan fatmada aynen öyle hatice bir agliyo bir seviniyo artik evlendir ramiz efendi su haticeyide mutlu olsun yaa vahide ve mustafa cepeside iyi gidiyo ne yapacak o dimitri gicigi acaba alex dimitrinin adamlarini nasil dövdü ama:good:
yani süper bir bölümdü
Elveda Rumeli; Pazartesi akşam saat 21.45'de yayınlanıyor ve biz hitap ettiği izleyici kitlesine ulaşması açısından,
dizinin saat 20.00'ye, mümkünse Cumartesi akşamına alınmasını istiyoruz...:good:
Olimbera; forumun ilk sayfasında spoiler içinde örnek mailimiz var zaten.. O mailden gün kısmını çıkarıp, aynen gönderebilirsiniz...:good:
Buraya da ekliyorum...
"Sayın ATV Yetkilileri,
Başladığı günden bugüne oyuncu kadrosunun yetkinliği, senaryosunun ve çekim ekibinin kalitesi, müziklerinin hem o döneme hem de dönemin ve coğrafyanın kültürüne uygunluğu ile gönüllerimize taht kurmuş olan "Elveda Rumeli" dizimizin yayından kaldırılması ihtimalini düşünmek bile istemiyoruz.
Yapım ve çekimde büyük bir emek olduğu, repliklerinden, karakterlerinden, anlattığı sıcacık hikayeden ve müziklerinden belli olan ve AB grubunda sevilerek izlendiği gözlemlenebilen dizimiz, genellikle belli bölgelere ve konulara ilginin yönlendirildiği dizi piyasasında kendine çok özel bir hedef belirlemiş ve belirlediği hedefe ulaşmış görünmektedir.
Yayın günü ve saatinin "Cumartesi, 20:00" olarak belirlenmesi ve dizimizin sürmesi en büyük temennimizdir.
Yakın tarihimizin çok fazla işlenmemiş bir dönemine ve olaylarına ışık tutan, oyuncuları, dizi mekanı ve müzikleriyle ön plana çıkan ve çok sevilen dizimizin uygun gün ve saatte yayınlanması durumunda hak ettiği ilginin katlanarak devam edeceğine inanıyoruz.
Olimbera, sen Cumartesi günü AB grubuna hitap eden dizi yok...iyi olur diyordun. Fikrini neden değiştirdin ki...?
tesekkür ederim aly_73 beni bilgilendirdigin icin
bence dizi pazartesi günü 20.00 alinmali cumartesi günü kimse izliyemez sahsen izliyemem hafta sonu her kesin bir programi var vede cok maclar var derbiler ondan reytingde sorun yasayabilir ve bu dizimizin gidisatina olumlu yassimaz en uygunu bence pazartedi günü 20.00
BlackMamba 03-11-07, 10:46 Elveda Rumeli; Pazartesi akşam saat 21.45'de yayınlanıyor ve biz hitap ettiği izleyici kitlesine ulaşması açısından,
dizinin saat 20.00'ye, mümkünse Cumartesi akşamına alınmasını istiyoruz...:good:
"Sayın ATV Yetkilileri,
ablacıgım durum raporu veriyorum..ortak metnimiz itina ile atılmıstır.:good:
Bugun hiç soyledim mi bilmiyorum ama bir daha soyliyeyim..:icon_whis
Elveda Rumeli Müziklerini yapan ekibe sesleniyorum..
ŞEBNEM SÖNMEZ TÜRKÜ SÖYLESİİİİNNNN!!!
ablacıgım durum raporu veriyorum..ortak metnimiz itina ile atılmıstır.:good:
Bugun hisoyledim mi bilmiyorum ama bir daha soyliyeyim..:icon_whis
Elveda Rumeli Müziklerini yapan ekibe sesleniyorum..
ŞEBNEM SÖNMEZ TÜRKÜ SÖYLESİİİİNNNN!!!
Mamba, çok teşekkür ederim. Metnin ortak olması, birlik içinde hareket ettiğimizi göstermesi açısından önemli bence...Acaba hakkaret kanalın işitme kaybı hangi boyutta...ne kadar bağırırsak duyar sesimizi...?
Müzik ekibi bizi duyar mı bilmem. Yine başbaşa kaldık...Edi ile Büdü olduk...Bu siteye gelen okuyup kaçıyor...yorum yazmak, dizi ile ilgili görüşlerini olumlu ya da olumsuz izlenimlerini paylaşmak bu kadar mı zor :icon_sorr
Yorum yazmadan kaçan, Bedia kadının eline düşsün...:hıh
belki öyöe olabilir ama ben okuyup kacmiyorum sahsen beni de alin araniza üc kisi kalalim :P biseyler tartisalim mesela. bence felan fikir degil evet
SEBNEM SÖNMEZ TÜRKÜ SÖYLESIN!!!!
Birkaç hafta önce, Mustafa İstanbul'a döner mi dönmez mi...diye tartışmıştık...Ben de, " ister misiniz Mustafa Manastır ya da Pürsıçan İttihat Terakki Cemiyetine katılsın " demiştim...Fragman bu tahminin olabilirliğini gösteriyor bence...Mustafa çetenin elindeyken, planları öğrenip baskını önleyecekse...bunun arkası da gelir. Acaba Alex de yardım eder mi..hatta Terzi Hasan..? Sütçi Ramiz'e söz vermişti, Naamiik'i ben saklarım demişti...Sözünü tutarsa o da kendini olayların ortasında bulur...:img-blush
Komşular yetişiin..Dimitri'yi bogayiiim... :img-hyste
Mola editi: Aliye'nin anne olma zamanı...şimdilik hoşçakalın...Rumeli'de kalın...bye
Çanakkale83 03-11-07, 11:26 İyi günler
Diziyi büyük bir zevkle ben de izliyorum. Yayın gününün değişmesine çok kızdım. Kanallar iyice çığrından çıktı perşembenin nesi vardı da pazartesiye aldılar anlamıyorum. Herkesin izlediği diziler var böyle yapınca bırakıp onu mu izleyecek millet.:img-tomat Şu yazdığım mesaj kaçıncı oldu bilmiyorum ben yazmaktan bıktım kanallar dizilerin yayın gününü ve saatini değiştirmekten bımadı.:mad72::mad72: Pazartesi saat 20:00'de Kara Yılanı koyacak Atv:img-yes: Tabi sözünde durursa biz İki Aileye bakıyoruz uzun zamandır ne biçim bir mantık anlamıyorum:icon_evil:icon_evil: kaç tane dizi kalktı yine bu sezon yazık değil mi verilen emeklere:icon_sorr Bugüne kadar mesajlarla telefonlarla verilen tepkiyle sadece iki dizi izleyicisi amacına ulaştı bence uğraşmayın ATV gene bildiğini okuyacaktır bu hafta Bıçak Sırtı var bakalım o zaman ne olacak gene değiştirmesin de gününü:img-cool2
Handecim bu konuda birçok insan dertli inanki bende anlamış değilim her kanalın pazartesi takıntısı var galiba halbuki Atv Elveda Rumeli dizisi için başka gün ve saat bulabilir yazık bu güzel diziye bu hafta Bıçak Sırtı dizisi olucak ve Elveda Rumeli dizisinin büyük bir ihtimal yine reytingleri düşük gelicek bu duruma artık bir çare bulsunlar :( Bende çok üzülüyorum gerçekten güzel diziler reyting meselesi yüzünden yayından kaldırılınca boşa gidiyor bu emekler izleyicilerede yazık bakalım ne yapacak Atv bu tutumunda kararlı gibi görünüyor ama inşallah bi yolunu bulurlar :icon_sorr :icon_sorr
bitanem_61 03-11-07, 12:22 efenim fragmandan anlaşıldığı üzre mustafa geri dönmüştür dönmüştürde kahramanımızın şimdiki ismi ne olur halka yardım ettiğine göre bundan spnra devam edceğine göre vadaşlar bir isim bulacaktır
gelelim yüzü peçeli birinin türediğini öğrenince cezminin ne yapacağına evet halk halinden memnun olcaktır ama bu cezminin namiktan daha çok şüpelenmisene neden olur bunlar sevgilisiylede birlik olup silah kuşanırsa ortadan yok olan kişiler komutanın gözüne batar
özettede ramizin başı belaya giriyor deniyordu hersefer kaymakamın onlara yardım edemeyeceği belli ramizin başına neler gelir
kaymakamın herşeye bir çözüm bulup ramizi ve namiki koruması cezminin şüpelenmesine neden olurmu kaymakamında padişahı indirmek iisteyenlerden olduğunu anlarmı
efenim fragmandan anlaşıldığı üzre mustafa geri dönmüştür dönmüştürde kahramanımızın şimdiki ismi ne olur halka yardım ettiğine göre bundan spnra devam edceğine göre vadaşlar bir isim bulacaktır
Ne güzel yorumlardır büle....Bedia'nın eline düşme korkusu ilham vermiştir size...! Ben de olsam panik olurdum amma...kadının bulduğu kısmet ya dedenizin asker arkadaşı çıkıyor...ya yatalak kıpırdayamıyor...ya da Cabbar gibi hakkaret bir adam oluyor...:img-pilot
Mustafa'nın ya da Tıbbiyeli'nin ya da Naamik'in isim açısından kısmeti bol...Maskeli Süvari olabilir...Peçeli olabilir....Kara Süvari olabilir...Zorro bile olabilir...Şansı da isimleri kadar bol olur inşallah...:good:
gelelim yüzü peçeli birinin türediğini öğrenince cezminin ne yapacağına evet halk halinden memnun olcaktır ama bu cezminin namiktan daha çok şüpelenmisene neden olur bunlar sevgilisiylede birlik olup silah kuşanırsa ortadan yok olan kişiler komutanın gözüne batar
Cezmim komutanım çok sinirlenecek...Hem halk Peçeli'yi sevdiği için, hem de yapılanları görmezden gelerek pis işlere ucundan kıyısından bulaştığı için...:img-pilot Ama Naamik'ın ortadan kaybolacağını sanmam...O geceleri ortaya çıkacaktır...
Komutan şimdilik Kaymakamın yaptıklarını, Ramiz'e olan yakınlığına bağlıyor. sonunda mutlaka şüphelenecektir...En kötüsü, Mustafa kaymakamı kurtarır ve iki tane maskeli süvarimiz olur...:img-icecr
Ve...
iyilerin dostu kötülerin korkulu rüyası kahramanımızı yüzünde peçesiyle atının üzerinde gördük... gerçekten heybetli...
iyilik dagıtan, koruyucu, kollayıcı kahramanlar eskilerde kaldı.. şimdilerde belde silah mafyavari kisilikler öğretiliyor...
Biz, kahraman olarak iyilik dagıtanları tanımıştık... onu hatırlatmak da tabiki elveda rumeli'nin güzelliklerinden biri oldu...Aslansın Mustafa :)
severek izliyoruz... :)
Şebnem Hanım lütfen türkü söyleyin...
bye
mavigece07 03-11-07, 13:22 Ve...
iyilerin dostu kötülerin korkulu rüyası kahramanımızı yüzünde peçesiyle atının üzerinde gördük... gerçekten heybetli...
iyilik dagıtan, koruyucu, kollayıcı kahramanlar eskilerde kaldı.. şimdilerde belde silah mafyavari kisilikler öğretiliyor...
Biz, kahraman olarak iyilik dagıtanları tanımıştık... onu hatırlatmak da tabiki elveda rumeli'nin güzelliklerinden biri oldu...Aslansın Mustafa :)
severek izliyoruz... :)
Şebnem Hanım lütfen türkü söyleyin...
bye
evet yaaa :img-in_lo ...çok harika bi bölüm bizi bekliyo.Kahramanım tıbbiyeli mustafam bnm :img-in_lo..O bulgar çetelerini perişan edicek mustafa :) ...Cehennemde görüşürüz sütcünün yegeni diyodu gıcık dimitri .. :D ...Acaba İstanbul dan onu tanıyan kişi olarak kim gelecek çok merak ediyorum...
Ama dizimizi aliye abla ve mambanın da deyimiyle hakkaret kanal çok geç başlatıyo :icon_sorr..ileriki zamanlarda günler daha da kısalıcak :(..şu kanal saat 20:00 a alsın dizimizii...
Adios Rumelia 03-11-07, 13:27 Atv ye mail atmaya devam.ne kadar en kısa zamanda cevaplandırılacaktır deselerde aylar hatta yıllar sonra cevaplıorlar.ER ci olarak bu harekete bütün herkesin katılmasını isterim.hani şebnem sönmez şarkı sülesin dediniz ya ancak atv bunu 1 sene sonra algılar.(belki hiç) 7.bölüm fragmanı izlediniz mi.bana birileri anlatsın ne oluo 7.bölümde merak içindeyim.hayedeeeee.
karafirtina 03-11-07, 13:56 Atv ye mail atmaya devam.ne kadar en kısa zamanda cevaplandırılacaktır deselerde aylar hatta yıllar sonra cevaplıorlar.ER ci olarak bu harekete bütün herkesin katılmasını isterim.hani şebnem sönmez şarkı sülesin dediniz ya ancak atv bunu 1 sene sonra algılar.(belki hiç) 7.bölüm fragmanı izlediniz mi.bana birileri anlatsın ne oluo 7.bölümde merak içindeyim.hayedeeeee.
evet atv bosuna oraya biz mail atabilriz yazmsi cunku atv dinelmicek bizi nekadar ugrassakta
off pazarteside ock kalabalik
bitanem_61 03-11-07, 14:02 Diziyi izlerken düşünürem neden bu diziyi izliyom diye malum önümüz pazartesi bir terçih yapmak lazım düşünürem düşünürem :icon_whis:icon_whis
bir bakmışım izlerken hep çocukluğuma gidiyom fatma anne kızlara kızarken hep annemin yapmamızı istediği şeyleri kendi istediğimiz gibi yaptığımızı görüyem :img-yes: o evler hep yayladaki evlerimiz gözümün önünde canlanıyor şimdikiler öyle değil :sad53:
kendisini horoz gagalamış biri olarak:icon_sorr:icon_sorr tayyarı bile seviyorum yaz yaz bitmez şimdilik bukadar yeter
kamuşla ilgilide var ama o nu yazmayayım:img-grin2:img-grin2
dizide hep güllük güneşlik günler var artık yağmurun yağdığı kizçelerin çamur içerisinde evi pis etmelerini ve fatma annenin söylenmesini izlemek istiyorum
bu sadece trabzondaki kötü havadan kaynaklanan bir istek ama fene olmaz aşıklardan birinin yağmur altında kavga etmesi :img-weigh:img-weigh
vallahi tehdit edildiğim için değil içimden geldi:img-wink::img
Adios Rumelia 03-11-07, 14:07 fragmanı bir yerde izledim saolun.bence kolunda çekip götüren ya başka birisi ya da kardeşi olabilir.ben o kıza benzattim. ama emin diilim.pürsıçan çok karışacak gibi.aman ramizlere bişi olamasa bari.dimitriyi kesin demeyim ama öldirilcek o belli.belki hani sona yaklaşılırsa abdülhamit gidici.her türk tarihi dizilerinde olduğu gibi atatürkü de koyarlar tahminimce.dizinin sonu açıldı.eğer gerçekten damdaki kemancıya benziorsa tabiki.
BlackMamba 03-11-07, 14:09 dizide hep güllük güneşlik günler var artık yağmurun yağdığı kizçelerin çamur içerisinde evi pis etmelerini ve fatma annenin söylenmesini izlemek istiyorum
bu sadece trabzondaki kötü havadan kaynaklanan bir istek ama fene olmaz aşıklardan birinin yağmur altında kavga etmesi :img-weigh:img-weigh
vallahi tehdit edildiğim için değil içimden geldi:img-wink::img
bedia'dan korkmuyorum bedia önce başladığı işi tamamlasın önce..yaptığı başarılı bir çöpçatma varmı?gordunuz mu?:img-pilot
ümmi yinge Bedia'dan degil ama senden korkuyorum(bir ara baytarı başgöz etme fikrin vardı:icon_whis)
istedigin gibi sahne olur mu bilmiyorum ama mevsim dolayısıyla günlük güneşlik günlerin yakında biteceğini düşünüyorum..
ŞEBNEM SÖNMEZ TÜRKÜ SÖYLESİN!
gelin tabiki arkadaşlar buyutelim elveda rumeli ailesini ama arkadaşlar samimi sölüyorum bu diziyi okadar cok izleyen varki heryerde konusuluyo ama ne hikmetse reytnglere yansımıyo :(..
bu bölüm tıbbiyelim çok heycanlandırıcak beni belli oldu ...kahramanlığa soyunuyo anladığım kadarı ile ** o kolundan tutup ceken kıza bi anlam veremedim ..bencede kız krdeşi olma olsalığı yuksek ...vahidede catlasın orta yerinden ...
zeynepsudem 03-11-07, 15:00 Herkese Merhabalarbye
Dün gece Sıla' yı izlerken, Elveda Rumeli' nin fragmanına rastladım:happy0064
Fragmandan aklımda kalanları paylaşmak isterim..
Alex'in dedesi Alex' in nişanlı olduğunu Ramiz' e söylüyor.. Ramiz' de evde ailesine anlatıyor..Bu habere Zarifecik fena bozuluyor.. Sahnenin birinde Alex; yaktın Beni dede... diyor:img-icecr
Mustafa kurtulmuş... Vahide ile konuşuyorlar.... Vahide' ye; Benim baş koyduğum yol özgürlük, Ben özgürlüğüm için ölürüm diyor..:img-wink:
Hasan dükkanına Cabbar el koyduğu için; mahalle aralarında seyyar terzilik yapmaya başlamış.. terzi aletlerini arkasına yüklenmiş:img-in_lo Terzi geldi Hanımlar... diye bağırıyor.. Hasan ekmeğini taştan çıkarıyor, gözüme iyicene girdi:good:
Sanırım Mustafa' yı Vahide kurtarmış ki, Dimitri bu olayı hazmedememiş:img-pilot Dimitrinin çetesi köyü.. sanırım Ramiz' in evini basıyorlar:icon_sorr ortalık pek bir karışmış.
Evet kesinlikle katılıyorum. Ardarda iki dönem dizisi.. Tadından yenmez pek çok kişi için=)) Elveda Rumeli için en iyisi Pazartesi 20.00 aslında. Karayılan nasıl olsa tutacağa benziyor. ATV'ye attığımız maildeki Cumartesi 20.00'yi Pazartesi 20.00 olarak değiştirelim diyorum ben.. Siz ne dersiniz?
bu fikre ben de şiddetle katılıyorum, kaldıki bıçak sırtıyla karayılan daha iyi mücadele yapar çünkü iyi reklamı yapıldı. ayrıca karayılan saat 22 için daha müsait bir dizi, elveda rumeli çocuklar için daha uygun, daha naif bir dizi, daha hissi bir dizi. karayılansa anladığım kadarıyla daha ağır, daha ölüm kalım meselesi sayılabilecek unsurları barındıran bir dizi. hem tarih açısından da bir bütünlük olur.
Adios Rumelia 03-11-07, 16:56 Bana kalsa hergün elveda rumeliyi yayınlatırdım:img-blushAma ne var ki elim kolum bağlı.izlemekle yükümlüyüm işte.Atv en iisi pazartesi 20.00 yapsın dogri dionuz ama nasıl yapacak ki.bizim isteklerimiz ters tepio baksanıza.artık dilimde tüy bitti.ne zaman yayınlarsa yayınlasın ne yapayım olunca izlemiomuyuz sanki.zaten kolay kolay kaldırılmaz.mümkün diil. hem tarihi bir film hem de oyuncu kadrosuyla fark atıo.en iisi atvden ayrılıp kanal1 de yayınlansın.daha ii olur.hiç olmazsa daha fazla reklamı olur.atv de anca beklioruz reklamını.atv ne yaparsa yapsın artık.dağtırım ülen kaldırırlarsa ER imizi.:img-polic
Elveda Rumeli'yi bir doğru düzgün saate koysalar üzerimden yük kalkacak! 3 dizimden 2'si kalktı! Elveda Rumeli'nin kalkmaması için her şeyi yapacağım!
Pazartesi daha iyi aslında Cumartesi'den. Hem ardarda 2 dönem dizisini kronolojik sırayla izleme fikri izleyiciyi çekecektir. Karayılan zaten izlenir ve Bıçak Sırtı'yla daha kolay rekabet edebilir. 20.00 Elveda Rumeli - 22.00 Karayılan ATV için muhteşem bir yayın akışı olur ve bu onların da işlerine geleceğinden Pazartesi 20.00 istersek daha iyi olur, çünkü Cumartesi fantastik diziler yayınlıyor ATV ve çocuklar için en uygun gün Cumartesi olduğundan bunu değiştireceklerini sanmıyorum.
O yüzden ATV'ye mail atarken ya gün belirtmeyelim ya da Pazartesi 20.00 yazalım bence...
valla ben o kadar çok seviyorumki bu diziyi, bugün bile izledim hem de en sevdiğim diğer ER olan ER da aynı saatteyken. kolay kolay da dizilerin tekrarlarını izlemem, sıkılırım.dizileri genelde oyuncuları için de vs izlemem ya da kendime favori oyuncu ya da karakter belirlemem. ya da bu dizide x oynuyor kesin izlemeliyim de demem. ama bir kırık kanatlardaki ayşe bir de zarife beni çok etkiledi. bilmiyorum belki de oynayan oyuncuların karakterlre çok yakışmasındandır.
BlackMamba...! avatarının zarafeti beni büyüledi...hep izlemek istiyoruum...Bölümde izlemekten daha keyifli olmuş...hareketlerdeki uyumu farkettiniz mi arkadaşlar...işte ilk bale temsili " Büyüleyen Aşk " böyle doğdu :img-in_lo
Olimbera ne demek üç dizimden ikisi kalktı...Elveda Rumeli'ye bişey olursa...ATV'ye ulaşamazsam seni yakalarım ( bkz. mutlaka birilerine kızması gereken asabi forumcu..) :icon_whis
Neville'cim, oyuncuların hangisi oynadığı karaktere yakışmıyor ki :img-in_lo Ben bazen gerçek karakterlerle oyuncuları karıştırıyorum. Örneğin; Şebnem Sönmez, Fatma annenin 100 yıl sonraki hali olabilir mi diye düşündüm birara... Mamba ne dersin...? Olabilir mi yoksa şizofreni belirtileri mi göstermeye başladım...?
selamlar
fragmani izledim yine güzel bir bölüm bizi bekliyo vahide kiskanmaya baslamis sevdigini
off yaaa off neden hep sevdigim karakterlerin arasina ya nisan ya baska bisey girer nerden cikti bu alexin nisanli oldugu insallah öyle degilidr yada coktan ayrilmis ve nisanli oldugu kizi unutmustur
bizim pirsican da isler karisiyo tibbiyeli birilerini vuruyo
en nefret ettigim karakter o komutan ne kadar gicik ya ama kaymakam cok iyi kaymakamla hasanin ablasi cok iyi uyarlar bence öyle bisey olabilir mi acaba
BlackMamba 03-11-07, 19:33 BlackMamba...! avatarının zarafeti beni büyüledi...hep izlemek istiyoruum...Bölümde izlemekten daha keyifli olmuş...hareketlerdeki uyumu farkettiniz mi arkadaşlar...işte ilk bale temsili " Büyüleyen Aşk " böyle doğdu :img-in_lo
Olimbera ne demek üç dizimden ikisi kalktı...Elveda Rumeli'ye bişey olursa...ATV'ye ulaşamazsam seni yakalarım ( bkz. mutlaka birilerine kızması gereken asabi forumcu..) :icon_whis
Neville'cim, oyuncuların hangisi oynadığı karaktere yakışmıyor ki :img-in_lo Ben bazen gerçek karakterlerle oyuncuları karıştırıyorum. Örneğin; Şebnem Sönmez, Fatma annenin 100 yıl sonraki hali olabilir mi diye düşündüm birara... Mamba ne dersin...? Olabilir mi yoksa şizofreni belirtileri mi göstermeye başladım...?
abla bunun tam olarak bir adı var mı bilmiyorum ama turk toplumunda sık gorulen birsey dizi karakterini gercek sanmak..acil şifalar diliyorum abla..:icon_whis
şebnem hanımın fatma anne kadar hareketlive sevimli olduguna eminimde zıp zıp zıplayıpbirilerinin bogazını sıktıgını sanmıyorum..(bak abla bu da tanımadıgı insanları tanıdıgını sanan turk izleyicisi :blink:)
3'te 2 olayı benimde canımı sıktı..:icon_whis dizi tehlikeye girerse bende fatma annenin kızından bekledigi fedakarlık gibi bir fedakarlık isterim..kırlmaca gucenmece yok..dizi için hersey..:img-hyste
selamlar
fragmani izledim yine güzel bir bölüm bizi bekliyo vahide kiskanmaya baslamis sevdigini
off yaaa off neden hep sevdigim karakterlerin arasina ya nisan ya baska bisey girer nerden cikti bu alexin nisanli oldugu insallah öyle degilidr yada coktan ayrilmis ve nisanli oldugu kizi unutmustur
bizim pirsican da isler karisiyo tibbiyeli birilerini vuruyo
en nefret ettigim karakter o komutan ne kadar gicik ya ama kaymakam cok iyi kaymakamla hasanin ablasi cok iyi uyarlar bence öyle bisey olabilir mi acaba
Evet Vahide'nin kıskançlığını izlemek çok eğlenceli olacak=))
Alex de zaten 3 ay önce ayrılmış ve onu çoktan unutmuş.. ama Zarife bunu bilmiyor tabii ki.. Alex'in asıl derdi Zarife'yi ikna etmek olacak=) ve eminim bu sahneler de izlerken büyük keyif verecek=)
Mustafa Dimitri'yi vuruyooorrr=)) ama ölmez heralde. iyileşir diye tahmin ediyorum.
İlk bölümdü galiba, Hasan'ın ablasıyla Kaymakam Dilaver karşılaştıklarında bakışmışlardı falan. Bir şeyler olacak galiba=)
Aly_73, BlackMamba, e yok artık canım.. Benim yüzümden olmuyor ya=)) Benim zevkim o evinde reyting aleti olan 2000 ev ile uyuşmuyor diyelim=) Merak etmeyin benim yüzümden bir şey olmaz=))
Bu arada BlackMamba, aly_73'e katılıyorum avatarın kesinlikle muhteşemmm=)) Benim geçen bölüm en sevdiğim sahnelerden biri=))
bitanem_61 03-11-07, 19:46 İsteyim bişey süyleyim size
hasanın acilen kilo alması gerek koşmaktan hergün biraz daha zayıfladı artık cin ali gibi görünüyor:img-fie::img-fie:
bedianın yürüyüşünü fark ettinizmi tam bir manken edasıyla ozamanda böyle yürüyen biri pes:img-ok::img-ok:
mustafanın ailesine yazdığı ve göndermediği mektuplar çok mu gerekliydi acaba hadi yazdın yazdında içinde neden padişahtan bahsediyorsun o mektuplar birgün istemediğimiz birinin eline geçebilir :img-swoon:img-swoon o zaman ayıkla pirincin taşını:img-swoon:img-swoon
BlackMamba 03-11-07, 19:58 pazartesi gununun ve yayın saatinin dizimiz için uygun olmadıgını dusundugumuzden cumartesi saat 20:00 ye cekilmesini istiyoruz..cumartesi bizim fikrimiz ama saat 20:00 olması konusunda herkesin destegini bekliyoruz..
Arkadaşlar,
Dizimizin günü ve saati henüz değişmiş değil. Saatini 20.00'ye almak için uğraşıyoruz ama ATV bir değişiklik yapmadı daha.
Yeni bölüm Pazartesi 21.50'de yayınlanacak, bir değişiklik yok.
İsteyim bişey süyleyim size
hasanın acilen kilo alması gerek koşmaktan hergün biraz daha zayıfladı artık cin ali gibi görünüyor:img-fie::img-fie:
bedianın yürüyüşünü fark ettinizmi tam bir manken edasıyla ozamanda böyle yürüyen biri pes:img-ok::img-ok:
mustafanın ailesine yazdığı ve göndermediği mektuplar çok mu gerekliydi acaba hadi yazdın yazdında içinde neden padişahtan bahsediyorsun o mektuplar birgün istemediğimiz birinin eline geçebilir :img-swoon:img-swoon o zaman ayıkla pirincin taşını:img-swoon:img-swoon
Bitanem, haklısın...çok zayıfladı garip terzi...Kolay mı...bir Hatice'nin peşinden koşuyor...bir Ramiz babanın...Cabbar'ı bogabilmek de epey enerji gerektiriyor tabii...ağaçta kuş gibi tüneyerek geçen geceyi saymıyorum bile...Hasan zayıf olabilir...fakir de olabilir...saf da olabilir...ama kocaman bir yüreği var...O yürek sadece Hatice'yi değil; kızkardeşini, yeğenlerini, sevdiğinin ailesini hatta yaptığı işi bile sarıp sarmalamış...Seyyar terzi haline içim gitti...İlk bölümde, dikiş makinasına bakan gözlerindeki özlemi hatırladım...hayat ne kadar acımasız :icon_sorr
Adios Rumelia 03-11-07, 20:02 pardon ama kaba olsun die sormadım.sadece olimberanın yorumunu okurken kafam karıştı."he"ünlemini yanlış yerde kullandım.dogri.sadece kibarca cumartesi mi yoksa pazartesi mi diye sual yöneltecektim.kendimi vuruum.eğer kötü bişi sülemişsem.tekrar E.R forumcularından özür dilerim.
Sorumun cevabını çok güzel bir şekilde dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.E.R. forumcuları.Cumartesinin uygunluk konusunda şüpheli yaklaşıyorum.Çünkü çocukların tv izleme konusunda en hassas olduğu günler bence.Selena ve karainciyi kuzenim bayıla bayıla izledigi için biraz zor olabilir.Ama tabi bu sizin düşünceniz.Pazartesi ii aslında ama saati biraz acımasız.21,50 yerine 20,00 daha ii olurdu.atv nin bu konuda ilgileneceğini sanmıyorum ama şansımızı denemkte yarar var.en son mesaj yazdığımda atv ye en kısa zamanda cevaplandırılacaktır yanıtı geldi nasıl olacak bilemiyorum.
Benim düşüncem pazartesi ii bence.
BlackMamba 03-11-07, 20:10 Bitanem, haklısın...çok zayıfladı garip terzi...Kolay mı...bir Hatice'nin peşinden koşuyor...bir Ramiz babanın...Cabbar'ı bogabilmek de epey enerji gerektiriyor tabii...ağaçta kuş gibi tüneyerek geçen geceyi saymıyorum bile...Hasan zayıf olabilir...fakir de olabilir...saf da olabilir...ama kocaman bir yüreği var...O yürek sadece Hatice'yi değil; kızkardeşini, yeğenlerini, sevdiğinin ailesini hatta yaptığı işi bile sarıp sarmalamış...Seyyar terzi haline içim gitti...İlk bölümde, dikiş makinasına bakan gözlerindeki özlemi hatırladım...hayat ne kadar acımasız :icon_sorr
fatma anne haklı yani ac kalacaklar hep beraber..:icon_sorr
Bitanem, mektuplar (ya da gunluk mu demeliydi bana daha cok defter gibi geldi) konusunda cok haklısın..dertler geldi mi ust uste gelir elbet onunda sırası gelecektir..once kasabın kaymakama anlattıklarının arkasını aramasını nasıl kesecekler onu bir izleyelim ona da sıra gelir..:img-wink:
hiçbirşeyden niye haberim yok:img-cool2
foruma da 1 mesaj atmışım:icon_sorr
çok hızlı ilerliyorsunuz ya:img-hyste
nazar değmesin aman
fragmanı yeni izledim
fatma annemiz zarifeyi de bogaridi
mustafayı da kim kaçırdı ya tanıdık birimi
dayanamadılar mı karizmaya:img-hyste
ramizin alex nişanlıymış derken ki sırıtmasını hçç beğenmedim
yaktın bizi dede
veee tarihi olaylar olucak sanırım yine
mustafa tek başına mı çeteye silah sıkarken ya
bir de mail olayı hakkında okudum geçen sayfaları
önceliklen sonuna kadar destekliyorum ama cumartesi 20 ye alacaklarını da düşünmüyorum
dediğim 22 olursa da ben sinir krizi geçiricem
pazar günü de dizi için yakışık almaz
napsak ne etsek
bu arada şebnem sönmez türkü söylesin isteği var galiba
söylesin tabii ki söylesin
fatma anne haklı yani ac kalacaklar hep beraber..:icon_sorr
Bitanem, mektuplar (ya da gunluk mu demeliydi bana daha cok defter gibi geldi) konusunda cok haklısın..dertler geldi mi ust uste gelir elbet onunda sırası gelecektir..once kasabın kaymakama anlattıklarının arkasını aramasını nasıl kesecekler onu bir izleyelim ona da sıra gelir..:img-wink:
O hakkaret kasap, kaymakama anlattıklarının peşini bırakmaz...eninde sonunda komutana duyuracak Cabbar denen....:icon_evil Bizimkiler Mustafa'yı saklasalar bile, ahırda mektupları bulur komutan :img-fie:
bir de mail olayı hakkında okudum geçen sayfaları
önceliklen sonuna kadar destekliyorum ama cumartesi 20 ye alacaklarını da düşünmüyorum
dediğim 22 olursa da ben sinir krizi geçiricem
pazar günü de dizi için yakışık almaz
napsak ne etsek
Ben de düşünmüyorum Cumartesi'ye alacaklarını. O gün ATV'nin fantastik diziler günü.. Değiştireceklerini hiç sanmam. Eğer olma ihtimali olsaydı çok güzel olurdu, zira Cumartesi AB grubuna hitap eden dizi yok. Şansımız çok yüksek olurdu o yüzden ama dediğim gibi ATV o günkü yayın akışını değiştirmez.
En iyi gün ve saat Pazartesi 20.00, Cumartesi 20.00'den sonra, hem iki dönem dizisi bir arada oluyor.
Şu Mustafa'nın mektupları da başına iş açacak, belli.. ya da belki bir konuda yardım edecek, ama ne olursa olsun hikayede bir rolü olacağı belli bence..
Adios Rumelia 03-11-07, 20:24 Suratsız Dimitri ayıklayacak pirincin taşcagızını o kesin.bulaştı ramizlere gürecek gününü.Ama ben bilmem senarist bilir.Bogacak fatma zarifenin bogazını.haticeye nolcak peki.kızcagız ikilemde kaldı.şimdi kesin mi hasala evlenmesi.yoksa cabbrlamı evlencekti.orasını hatırlayamadım.kaymakam komutan cezmiyi atmakta kararlı gibi.atsın onu buradan.çünkü petrusla anlaşma yapmış önceden.ama kaymakamızın başısına bişi gelmesin de aman. mustafa özgür olmak için ölümüne savaşacak.peki ya arkasındaki pürsıçanlılar ne yapcak.tabi arkasında iseler.
peki bişi sorcam daha önceki yorumumda atatürk de olur bu dizide demiştim.sizce de olur mu.hani abdülhamithan düşürülürse ittihatçılar gelmesi lazım.vallaha bize öyle sülemiştiler.:icon_whis
Ben de düşünmüyorum Cumartesi'ye alacaklarını. O gün ATV'nin fantastik diziler günü.. Değiştireceklerini hiç sanmam. Eğer olma ihtimali olsaydı çok güzel olurdu, zira Cumartesi AB grubuna hitap eden dizi yok. Şansımız çok yüksek olurdu o yüzden ama dediğim gibi ATV o günkü yayın akışını değiştirmez.
En iyi gün ve saat Pazartesi 20.00, Cumartesi 20.00'den sonra, hem iki dönem dizisi bir arada oluyor.
Şu Mustafa'nın mektupları da başına iş açacak, belli.. ya da belki bir konuda yardım edecek, ama ne olursa olsun hikayede bir rolü olacağı belli bence..
keşke selenayı pazara alsa bizde oraya geçsek
iki vazgeçemediğim dizi hem haftasonu olur hemde aynı gün
süper olurdu
cumartesiye gelince ab ye hitap edecektir ancak yine de rakiplerimiz var
ab nin gözbebeği buzda dans reytingleri sağlam zoraki koca
bu ikisinin geçip genconun ardında yer alsak süper olur
atv harcamasında bu güzel diziydi
çünkü bir dönem dizisi hedefleendiğinden daha kısa sürerse yapacakları finale final demem ben
daha siyaset başlamadı:icon_whis
BlackMamba 03-11-07, 20:26 O hakkaret kasap, kaymakama anlattıklarının peşini bırakmaz...eninde sonunda komutana duyuracak Cabbar denen....:icon_evil Bizimkiler Mustafa'yı saklasalar bile, ahırda mektupları bulur komutan :img-fie:
ümmi yinge cabbar efendi kızı alamadım o zaman ver inekleri diye ısrar ederse şantajına..:img-swoon
o kadar hakkaret birimidir?:img-pilot
can bey şebnem hanımın sesi çok güzel emin olun pişman olmayacaksınız..destek için tesekkurler :good:
mavigece07 03-11-07, 20:35 Arkadaşlar,
Dizimizin günü ve saati henüz değişmiş değil. Saatini 20.00'ye almak için uğraşıyoruz ama ATV bir değişiklik yapmadı daha.
Yeni bölüm Pazartesi 21.50'de yayınlanacak, bir değişiklik yok.
ya bu 21:50 mutlaka 20:00 olmalı :(...Mail yağmuruna tutalım her tanıdığımıza söyleyelim...Gerçi izleyemeyenler için sürekli artık tekrarları yayınlanıyor...ama tekrarlarının yayınlanma zamanı da çok ters zamanlarda oluyo :icon_neut
hiçbirşeyden niye haberim yok:img-cool2
foruma da 1 mesaj atmışım:icon_sorr
çok hızlı ilerliyorsunuz ya:img-hyste
nazar değmesin aman
fragmanı yeni izledim
fatma annemiz zarifeyi de bogaridi
mustafayı da kim kaçırdı ya tanıdık birimi
dayanamadılar mı karizmaya:img-hyste
ramizin alex nişanlıymış derken ki sırıtmasını hçç beğenmedim
yaktın bizi dede
veee tarihi olaylar olucak sanırım yine
mustafa tek başına mı çeteye silah sıkarken ya