Tüm Versiyonu Göster : Yiğit Güralp
Genel ve Kurumsal Kariyeri
1993 senesinde, henüz 15 yaşında bir lise öğrencisiyken ailesinin geçimine katkıda bulunmak için satış danışmanı olarak işe başladığı MUDO A.Ş; uzun yıllar ayrılamadığı ve mağazacılık kariyerinde erken yaşta önemli sorumluluklar üstlendiği bir şirket oldu. Güralp 1999'a kadar süren mağazacılık kariyerinde yönetimini üstlendiği birçok mağazada gerek personeliyle gerekse müşterileriyle sektörel standartların üzerinde özel bir ilişki kurarak ve devraldığı mağazaların cirolarını kısa sürede fark edilir şekilde yükselterek markanın önde gelen isimlerinden biri oldu. Bu ve benzeri başarıları onu defalarca terfi ettirirken kısa sürede onlarca rakip markadan iş teklifleri almaya başladı.
Marka bünyesindeki tüm mağazalarda diğer genç çalışanlara örnek olabilmesi amacıyla ülke genelindeki tüm personelin işe alımından, eğitim ve kariyerlerinden de sorumlu olan Güralp 1999 yılında herkesi şaşırtan radikal bir karar aldı ve satış danışmanı olarak girdiği MUDO A.Ş'den İnsan Kaynakları Yöneticisi ve Mağazalar Direktörü pozisyonundayken ayrıldı. Güralp'in henüz 21 yaşında yakaladığı bu başarıyı kendi iradesiyle reddetmesinin kendince haklı bir gerekçesi vardı. Hiç hayali olmadığı halde sırf para kazanmak zorunda olduğu için girdiği bir işin süratle mesleği haline gelerek gerçek hedeflerinin önünü tıkamasından korkmuştu. Artık bir yandan bakmakla yükümlü olduğu ailesinin geçimini sağlamanın bir yandan da müzik, sinema ve edebiyata olan tutkusunu bir meslek olarak sürdürmenin yollarını arıyor üniversite öğrenimini mecburen dışardan sürdürüyor ve her gece küçük öyküler yazıyordu.
Aynı yıl; D & R mağazalarında süren kısa bir yöneticilik deneyimin ardından Edebiyat ve Müzik konularında yapacağı kariyerde ilk adım olacak olan UNIVERSAL MÜZİK TÜRKİYE'de satış sorumlusu olarak işe başladı. Yazdığı rapor ve sektörel tespitler sonucu birkaç ay gibi çok kısa bir zamanda yine alışıldığı üzere terfi ederek alan değiştirdi ve burada Product Manager olarak görevine devam etti. Bu süre zarfında Emel Sayın, Çelik, Şebnem Ferah, Athena, Nalan, İzel, Ufuk Yıldırım, Burak Kut vb.g bir çok sanatçının albümlerinde görev aldı. Toplam tirajı 4 milyon adedin üzerinde olan 30'un üzerinde albümü yönettiği UNIVERSAL MÜZİK TÜRKİYE'den askerlik görevini yapmak üzere ayrıldı.
Askerden döndüğü 2004 yılında BÖCEK YAPIM'ın kurmuş olduğu BÖCEK MÜZİK'in başına geçti. Buradaki çalışmalar sırasında uzun yıllardır kafasında planladığı ve kaleme aldığı bazı öykülerini şirket çatısı altındaki yönetmen ve yapımcılarla paylaşma imkanı oldu. Çok beğenilen, alışılanın dışında orijinal bulunan bu hikayeleri kaleme alması istendi. Sinopsis ve tredmanları tamamlandığında çok özel bir dil kullandığı fark edildi ve kendisine kurguladığı öykülerin senaristliğini üstlenmesi teklif edildi. Böylelikle birkaç televizyon projesi denemesinin ardından Öykü ve Senaryosuna imza attığı "Sınav" Böcek Yapım çatısı altındaki hayata geçen ilk ve son çalışması oldu. Halen serbest olarak senarist, senaryo ve proje danışmanı olarak kariyerine devam etmektedir.
Müzikal Kariyeri
Yiğit Güralp aşağıda adı geçen projelerde Product Manager, Marketing Manager ve Producer gibi farklı statülerde görev aldı. Bu müzikal deneyimi başta "Sınav" filmi olmak üzere yazdığı birçok projede müziği görsellikle birleştirerek Türkiye'de genel olarak alışılmışın dışında özel bir tarz yakalamasında etkili olmuştur.
Müzikal kariyerini oluşturduğu tüm bu projeler boyunca
10'larca albüm ve konser,
100'ün üzerinde video klip,
1.000'in üzerinde röportaj / tv / radyo programı,
5.000 saatin üzerinde stüdyo çalışması organizasyonu içinde yer alarak bütün bunların toplamında ortalama
5.000.000 $'lık bütçe yönetiminde bulundu…
Son olarak prodüktörlüğünü üstlendiği ve müzik sektöründeki jübilesini gerçekleştirdiği Fatih Erkoç "Beklenen" albümü 2005 yazının üzerinde en çok konuşulan ve en çok satılan birkaç albümünden biri olmuştur.
• Akın - Ateş ve Su
• Athena - Tam Zamanı Şimdi
• Athena - 12 Dev Adam
• Athena - 12 Dev Adam Mehteran Seferi / Single
• Athena - Herşey Yolunda
• Burak Kut - Burak Kut
• Cem Ali - Hayat New Release Remix
• Çelik - Unutamam
• Çelik - 8.
• Çelik - Yol
• Duman - Eski Köprünün Altında
• Ege - Aşkların En Güzeline
• Emel Sayın - Ah Bu Şarkılar
• Emel Sayın - Dinle
• Emrah - Artı
• Fatih Erkoç - Beklenen
• Hasan Yükselir - Universal - S Music
• İbrahim Tatlıses - Selam Olsun
• İzel - Bir Küçük Aşk New Release Remix
• İzel - Bebek
• İzel - Geceler Kara New Release Remix
• Kargo - Sen Bir Meleksin
• Müslüm Gürses - Dünya Yalan (Olmadı Yar)
• Nalan - Nalan (Acemi Balık)
• Şebnem Ferah - Perdeler
• Şebnem Ferah - Kelimeler Yetse
• Teoman - 17
• Ufuk Yıldırım - Başak
• Venüs - Venüs
TV ve Sinema Kariyeri
• Fatih Erkoç - Gitme (Senaryo - Yönetmen)
2005 Video Klip
•Sınav (Öykü -Senaryo)
Yapım: Fida Film/Böcek Yapım - Yönetmen Ömer Faruk Sorak
• Ümit Milli (4.5.6. Bölümler Senaryo Danışmanı) 2006 Star Tv Dizi
• Ümit Milli (7. 8. 9. 10. Bölümler Senaryo)
Yapım: İstanbul Mass Media - Yönetmen: Cem Sürücü
2006 Star Tv Dizi
• MTV Türkiye Tanıtım Filmleri Yazarı
Yapım: Medyavizyon 2006 MTV
• Ara Sıcaklar (İlk 100 Bölüm Senaryo&Karakterler)
Yapım: Anima - Yönetmen: Ümit Kıvanç
Doğan Yayın Grubu 2006'nın En Yaratıcı TV Programı Jüri Özel Ödülü
2006 - 2007 Star TV
• Amerikalılar Karadeniz'de 2(Script Polishing)
Yapım: Energy Medya - Yönetmen: Kartal Tibet
2007 Uzun Metraj
• Kavak Yelleri (1.2. Bölümler Senaryo Danışmanı) 2007/ Kanal D Dizi
• Kavak Yelleri (3. Bölüm İtibariyle Senaryo)
Yapım: Tim's Production - Timur Savcı Yönetmen: Kerem Çakıroğlu
böylesine başarıla bi senaristin bilgilerini paylaştıgın için çok tşkelr gizemcim burdan başarılarının devamını dileriz;)
işte yigit Güralp
http://img108.imageshack.us/img108/9017/senaristhi6.png (http://imageshack.us)
serseri_mayın90 05-11-07, 16:44 fatma resimler için teşekkürler. hiç görmemiştim.
gizemcm sende bilgiler için teşekkürler.
yiğit abimiz 1 numara:happy0064
Yiğit GÜRALP
23.12.1977 /Bakırköy
gizemcim verdiğin bilgiler için saol canım!
senaristimiz 1 numara canım!çok şanslıyız gerçekten!işini çok iyi yapıyor ve nasıl yapacağını çok iyi biliyor.en önemliside bize bu diziyi kazandırdı.şimdiye kadar izlediğim parmakla sayılabilecek kadar güzel bir senaryoya sahip dizilerden bitanesini onun sayesinde izliyoruz.
yigit guralp gercekten cok iyi bir senarist
ben kavak yellerinde daha cok tanidim sevdim ama daha onceki projelerini okudugumda aslidna onun senaryosunu yazdigi cogu seyi izlemisim
sinav olsun umut milli olsun
ozelikle
Duman - Eski Köprünün Altında
albumunde yigit guralpinda katkisini oldugunu ogrenince dahada cok sevdim
simdi kavak yellerindede cok iyi ozelikle siirler gercekten cok yaratici
burdan yigit guralp i boyle guzel islere sebeb oldugu icin tesekkur ederim
bence su anda türkiyede en iyi seneryolardan biri diye bilirim.:) yani Dier seneryolar gibi sadece belirli bir kesime hitap etmiyor.Genc yaşlı cocuk Nene DEde :D herkese hıtap edıor:)
Yiğit Güralp gerçekten çok iyi biri.
Hem yazdığı senaryoyla hem de Kavak Yelleri forumundaki yorumlarından takip edebildiğim kadarıyla çok beğeniyorum onu.
serseri_mayın90 16-11-07, 12:06 yiğit abicim dünkü bölümde yine harikalar yaratmışş:happy0064
biz ilk bölümden beri bölüm sonlarında heyecan yada şokla ekrana bakakalıyoruz:img-pilot
herşey için ellerine emeğine sağlık:)
ayrıca önceki projeleride süper. malesef eskiden pek dikkat etmemişm adına..
kavak yelleriyle birlikte yiğit abide 1 numara:happy0064
yasemin özdemir 16-11-07, 12:09 ya ben bu adamın kalemini çoooooook seviyorum
süper yazıyor
sınavıda izledim kavak yellerini de izliyorum
hem komedi hem duygusallık
muhteşemmmmm
dünkü bölüm çok heyecanlıydı.bitireceğin yeri çok iyi biliyosun yiğit abi,harikasın.bizi 1 hafta uykusuz geceler bekliyor!:img-wink:
serseri_mayın90 19-11-07, 22:24 çok hoşuma gitti. kendi başlığında şiiride bulunsun:img-wink:
“ aramıza hoşgeldin”
Sevdin mi deliler gibi
Gönlünü yele mi verdin
Kalbin mi kırık yoksa ne
Aramıza hoşgeldin
Hatırla bir zaman sana
Hiç ayrılmazdık derdim
Sözüme gelmedin ama
Aramıza hoşgeldin
Sanma yaşamak birkaç gün
Kirlenmek mi tek derdin
Büyüyorsun sen de her gün
Aramıza hoşgeldin
Yalan yok hiç içimizde
Sevdik bak hepimiz de
Aşktan ölmez hiç kimse
Aramıza hoşgeldin
yiğit güralp
seneryolarının yanında harika şiirler yazıyor.şiiri yazmayıda Geçtim eminm ki film müzikleride kendisi seçiyordur. Ve yiğit abi seçiyorsa HArika kavak yellerinde pinhani sınavda-Gece yolcular,nil,duman hepsi harikar ümit millide-(hatırlamıyorum:D ).ama hepsi harika eminm ki Bu şarkıların hepsini yiğit abi Seçmiştir. Özellikle SInavı
billur_beso 02-12-07, 01:56 yiğit abi çok yaratıcı bence işinde de çok başarılı öyle sudan yazmıyor yazdıklarını gerek senaryodaki replikler gerek yazdığı şiirler konuşturuyor yeteneğini insanın o resplikleri defalarca tekrarlıyası,o şiirleri defalarca okuyası geliyor kendisine başarılar ve hep böyle kalmasını diliyorum:img-wink:
hayata sadece kendi penceresinden değil insanların penceresindende bakıyor yiğit abi :) ee böyle olunca seneryoda başarılı oluyor:)
mervem cnm demıssın yigit abi buraya neden gelmıyosun dıye.Belkı hanı Kendı hakkında Cok övmeyı Sevmıyodur kendını :) olabılır ondan
ama ınsallah gelırde yazıverırı bısıler:)
arkdaslar :) dün bu topice yazarken Acaba aile imzasımı yapsak diye düsündüm :D aman simdi kım yapıcakkı dedım :D daha sonra tün gün boyunca sölesem mi söylemesemmi diye düsünürken gece ruyama bile girdi:D
ne dersiniz bence yigit abinin aile imzası yapılsa Katılılan olurmu acaba?
oyuncularımaza dızımız adına ımza yapıyoruz Bı ılk yapalım ve senarıstımızın aile imzasını yapalım?
Sevgili Kardeşlerim,
Bu sayfada şahsım için göstermiş olduğunuz tüm emek ve sevginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum... Gerçek şu ki herbiriniz beni bu yaptıklarınızla ve bana verdiğiniz değerle çok duygulandırıyorsunuz...
Kendimle ilgili nelerden bahsetmeliyim, siz neleri merak ediyorsunuz gerçekten bilmiyorum... Ama sanıyorum özgeçmişimi ilk sayfada yayınlamışsınız ve hemen hemen tüm bilgiler orada yer alıyor... Bunun dışında yine web sayfamda yönetmenliğini ya da senaristliini gerçekleştiriim tüm işleri tamamne ya da kısmen tıklayarak izleyebileceğiniz bir bölüm de bulunuyor...
Onun dışında bana sormak istediğiniz soruları size elimden geldiğince ö.m olarak da yanıtladığımı zaten biliyorsunuz...
Bunun dışında bu sayfaya yazdıklarınızı mutlulukla okumaya devam ediyor olucam...
Sevgiler
Yiğit Güralp
arkdaslar :) dün bu topice yazarken Acaba aile imzasımı yapsak diye düsündüm :D aman simdi kım yapıcakkı dedım :D daha sonra tün gün boyunca sölesem mi söylemesemmi diye düsünürken gece ruyama bile girdi:D
ne dersiniz bence yigit abinin aile imzası yapılsa Katılılan olurmu acaba?
oyuncularımaza dızımız adına ımza yapıyoruz Bı ılk yapalım ve senarıstımızın aile imzasını yapalım?
olur neden olmasın Tüm Kavak YElleri fanları şiddetle kabul edeceklerdir çok güzel bi fikir gizemcim rüyanada girmeş baksana var bunda bişee>:D
valla gizemcim iyi fikir!bende katılmak isterim!
bu arada yiğit abi demek ki okuyormuş burayı sevindim.
ilginize teşekür ederiz!:img-yes:
serseri_mayın90 06-12-07, 21:36 yiğit abi napmışsın yaa:) parçaladın beni ne bölümdü:)
ellerine emeğine sağlık:img-wink:
kavak yelleri & yiğit güralp 4 ever:) bide dağhan tabi:img-pilot
serseri_mayın90 06-12-07, 21:57 Sevgili Kardeşlerim,
Bu sayfada şahsım için göstermiş olduğunuz tüm emek ve sevginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum... Gerçek şu ki herbiriniz beni bu yaptıklarınızla ve bana verdiğiniz değerle çok duygulandırıyorsunuz...
Kendimle ilgili nelerden bahsetmeliyim, siz neleri merak ediyorsunuz gerçekten bilmiyorum... Ama sanıyorum özgeçmişimi ilk sayfada yayınlamışsınız ve hemen hemen tüm bilgiler orada yer alıyor... Bunun dışında yine web sayfamda yönetmenliğini ya da senaristliini gerçekleştiriim tüm işleri tamamne ya da kısmen tıklayarak izleyebileceğiniz bir bölüm de bulunuyor...
Onun dışında bana sormak istediğiniz soruları size elimden geldiğince ö.m olarak da yanıtladığımı zaten biliyorsunuz...
Bunun dışında bu sayfaya yazdıklarınızı mutlulukla okumaya devam ediyor olucam...
Sevgiler
Yiğit Güralp
ayy yeni gördüm yazıyı.
ilk önce sizi burda gördüğüme çok sevindim:)cevabın içinde saol yiğit abi.
şimdilik öyle pek sorum yok. aslında kavak yelleri hakkında sorcak olsam bol bol soru çıkarda:)
kavak yelleri senaryosuyla baya uğraştığını biliyorum.bir zaman özet bile yazamayacak daha doğrusu herzamankinden daha geç yazacak hale gelmiştin senaryo yetiştirmek için. acaba şu yoğun tempo biraz hafiflerse yeni projelerlede görebilirmiyiz seni??
birde yiğit abicim merak ettiğim bir şeyde tüm replik espiriler fln sanamı ait.bildiğim kadarıyla öykü 3 kişi tarafından yazılıyor.yoksa sen sadece ne olcağını olayları fln yazıp replikleri birliktemi yazıyorsunuz?
umarım saçma olmamıştır soru:) merak işte..
Yiğit Bey yine bu bölümde de harikalar yaratmışsınız , emeklerinize sağlık , her geçen bölüm bir sonraki haftayı iple çekiyorum... gerçekten hiç aklıma gelmeyecek olaylarla karşılaşıyorum çoğu zaman dizide...
Emeklerinize , yüreğinize sağlık...
Senaryoyu yazan elleriniz dert görmesin inşallah...
Not: bu arada Yiğit Bey'in aile imzası için isimleri toplayan arkadaş (yani Gizem'ciğim) bana özel mesaj attı,imzayı yapmam konusunda bende gönüllü oldum,isimler toplansın da elimden gelenin en güzelini yapmaya çalışacağım...(ama imzada Yiğit Bey'in de resminin olması gerekiyor bence)
http://img134.imageshack.us/img134/792/yigitpiw1.jpg (http://imageshack.us)
Yİgit abinin YEni REsmi Alıntıdır
çok saol cnm foto için.
arkadaşlar aile imzası noldu???
evet çok güzel bir soru :D isimler tamamdı ama arkdaslar benm pcye abim ben yokken format atmıs isimler gitti sadece suanda topıce yazanlar :D elimde var :D bide özl mjsda sılmedıklerım:S
serseri_mayın90 09-12-07, 16:47 evet çok güzel bir soru :D isimler tamamdı ama arkdaslar benm pcye abim ben yokken format atmıs isimler gitti sadece suanda topıce yazanlar :D elimde var :D bide özl mjsda sılmedıklerım:S
hmm yani biraz daha beklicez.. nese 1-2 güne toplanır heralde.imzada resim olcakmı olcaksa hangi resimler kullanılcak??ilk sayfadakiler mi? yiğit abi gelirsen 1-2 resim eklede imzaya koyalım:img-wink::P
aile imzasında bende olmak istiyorum yazarsanız sevinirim(=
bu arada Yiğit abi çok iyi bir senarist her bölüm beni heyecanlandırmayı başarıyor(=
Yiğit abi burayı okuyormuşsun ilgin için çok teşekkür ederim.birde aslıyla denizi barıştırsan çok mutlu edersin bizi yani aslı denizcileri yani çoğunluğu (=
İmza için istemişsiniz... İmza nedir bilmiyorum ama sanırım çok özenerek çalışıyorsunuz şevkinizi kırmak istemedim:) Bunlar resimler...Umarım işinize yarar...
serseri_mayın90 10-12-07, 17:21 yiğit abicim saol resimler için. evet imza yapıyoruz.Yiğit Güralp aile imzası:)
ee gizemcm ses varmı imzayı kim yapcak? isimler toplandımı?
ibrahim_bjk 10-12-07, 20:26 vay bzm ky'nin senaristi yiğit abi'ye bak bea tabe böle diziyi böle kişi yazar...herkese özelliklede foto ekleyenlerre çok tşk ederm bol paylaşımlar...:img-icecr
picuska
6123m
Serseri_mayın
Ecemsi
ı.love.sanem
captainsparrow
fatmaaa-
alaz_alaz
begummm
billur_beso
yasemin özdemir
sultansss
mc_merve
Sezin
Paticik
Funda
kaan_ezgi
Strident
Gül Güzeli
Gosdem
Begummm
_gümüşŞ_
_eylul_
Eftalya_61
Dilekçe
Gnt
şenizzzz
nazgüzeli
deren1970
aslış
sude_19
ecr
*MeLiS*
kavak yelleri
sezinti (sibel Ablam söylemedı ama Ben katılacagını düsünüyorum)
ibrahim_bjk
simdilk bunlar ıstersenız hemen yapalım :) ısımler hazr yanı
bırde bazı kısılerı ben ekledım;)
yigit abi resimler icin cok tskrler
6123m isimler hazir sanirim:) resimlerden herkesin istedigi ortak bir kac resim secilsin oyle baslayalim imzalara ayrica isimler icin tskrler
yiğit abinin gönderdiği resimler gayet güzel!onlar olabilir.gizemcim isimler hazırsa başlayabiliriz!:img-wink:
canlarım imzayı benim yapmam için arkadaş bana özel mesaj gönderdi ama hala isimler bana ulaşmadı,ulaşır ulaşmaz hemen yapacağım:)
bu arada Yiğit Bey resimler için teşekkürler,ben sizin sitenizden de almıştım ama ilginiz için saolun:)
serseri_mayın90 11-12-07, 20:04 gizemcm isimleri yazmışş. bence artık yapılsın imza..
http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12023&stc=1&thumb=1&d=1197251743 (http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12023&d=1197251743) http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12024&stc=1&thumb=1&d=1197251743 (http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12024&d=1197251743) http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12027&stc=1&thumb=1&d=1197251799 (http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12027&d=1197251799)
http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12028&stc=1&thumb=1&d=1197251799 (http://www.dizifilm.com/forum/attachment.php?attachmentid=12028&d=1197251799)
kaç resim konulur bilmem. elimizde bunlar olduğuna göre bunlardan seçebilirizz:)
evet imzayı yapacak olan Sevgılı sultancım ..isimler üstte mevcut resım Secerek Yapmaya başla istersen!!:)
ayy Sevındım sımdıı :D
son hali listenin
picuska
6123m
Serseri_mayın90
Ecemsi
ı.love.sanem
captainsparrow
fatmaaa-
alaz_alaz
begummm
billur_beso
yasemin özdemir
sultansss
mc_merve
Sezin
Paticik
Funda
kaan_ezgi
Strident
Gül Güzeli
Gosdem
Begummm
_gümüşŞ_
_eylul_
Eftalya_61
Dilekçe
Hürriyetim
Gnt
şenizzzz
nazgüzeli
deren1970
aslış
sude_19
ecr
*MeLiS*
kavak yelleri
sezinti
ibrahim_bjk
MENEKŞE
serseri_mayın90 12-12-07, 17:22 gizemcm beni serseri_mayın diye yazmışsın ama sonunda 90 da var:) aslında önemli değil de tam olsun:img-wink: düzeltirsen sevinirim:img-wink:
6123m isimler icin cok tskr ederim
iki cesit yaptim umarim begenirsiniz :)
http://www.fotoparked.com/upload/nr/839/untitled-2-copy-5.png
http://www.fotoparked.com/upload/nr/839/untitled-2-copy-4.png
derindefne 13-12-07, 16:07 yiğit güralp harika bir senarist...
kavak yelleri izleyicileri gerçekten çok şanlı..
böyle bir senaristleri olduğu için...
doğruyu söylemek gerekirse ilk defa bir diziye senaristi sayesinde bakmaya başladım..
izleyicisine saygısı ve onlarla iç içe olması beni hayran bıraktı..
başarılarının devamını dilerim.
bir kac kisiyi yazmamisim sanirim onlarida ekledim simdi:)
http://www.fotoparked.com/upload/nr/839/untitled-2-copy-4.png
http://www.fotoparked.com/upload/nr/849/3-copy.png
yiğit abi bu kadar zor durumda olmana rağmen yazdığın bölüm yine güzeldi,eline sağlık!
yiğit abi bu kadar zor durumda olmana rağmen yazdığın bölüm yine güzeldi,eline sağlık!
katılıyorum cnm."zor durumda yazdığıma değmiştir inşallah" demiştin ya fazlasıyla değmiş emeğine sağlık yiğit abi :P
imza içinde teşekkürler ayrıca (=
ayshe_yeshil 13-12-07, 22:47 imzalar yapılmış yetişemedim.. neyse gönüller bir olsun yeter
bu başlığa da ilk kez yazıyorum
bence yiğit abi bugüne dek gelmiş geçmiş en güçlü kalemlerden birisii...
yazdıkları o kdr anlamlı o kdr ince dokunuşlu ve muhteşem ki
mizah işte böyle olur
espri böyle olur
özellikle piyasada dört dönen seviyesiz sözlerin içerisinde ilaç gibi geliyor kavak yelleri bana
belki yanılıyorumdur ama biyografisini de okuduktan sonra buna biraz daha inandım
yiğit abi sanki 'efe' karakteriyle kendini anlatıyormuş gibi geliyor bana
neden bilmiyorum sadece öyle hissediyorum...
captainsparrow 14-12-07, 16:01 yiğit abi zor durumdayım dedi ama bölüm mükemmeldi ve bana göre son bir kaç bölüm içindeki en komik bölümdü.bu arada aile imzası mükemmel olmuş emeğinize sağlık:img-yes:
Imzadan haberim yoktu bir baska sefere yapilacak olursa benide eklermisiniz arkadaslar..
Yigit bey gercekten cok basarili , cok guzel birkalemi var.. dizideki siirleri sadece fragmanda dinlemek ile kalmiyor sevdigim siirler defterimede geciriyorum..
Davetiyeler, odalar
Ve localar iki kişilik
Ya tek gidersin bi koltukta
Ya biletler; iki kişilik
Ya tek kişiliktir bi yatak
Ya yalnız yatılmaz; iki kişilik
Ya tek taraflıdır bi aşk
O da severse; iki kişilik
Başka kaç kişiyi seversen sev
Bir sevda yalnız iki kişilik
Hele baş başa bi akşamda
Masalar hep iki kişilik
Peki sen kimsin dediler bana
Dedim üçüncü tekil kişilik
Peki dostluk var mı dünyada
Dedim dünya iki kişilik
Çocuktuk çoktuk oysa
Çok üzgünüm şimdilik
Aysecim Adasim :) Efe icin soylediklerine katiliyorum..
Resimler ve imzalar icin emegi gecen herkese tessekurler
http://img204.imageshack.us/img204/6081/imza8ht4.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/6658/imza7bs6.jpg (http://imageshack.us)
http://img512.imageshack.us/img512/5360/imza2hw4.jpg (http://imageshack.us)
http://img204.imageshack.us/img204/8709/imza1uq8.jpg (http://imageshack.us)
http://img204.imageshack.us/img204/3559/imza6mm4.jpg (http://imageshack.us)
http://img512.imageshack.us/img512/7894/imza5bo3.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/2354/imza4ej1.jpg (http://imageshack.us)
http://img204.imageshack.us/img204/3921/imza3pf4.jpg (http://imageshack.us)
umarım beğenirsiniz:img-yes:
gerçekten beğenenler Replerini esirgemesinler,anlayım beğendiğinizi:img-blush:happy0064
Yiğit Güralp çok başarılı bir senarist ama herşeyden önce diğerleri gibi değil farklı mesela ben şu ana kadar hiç bir senaristin dizifilme yazdığını görmedim yazsalar bile kimliklerini saklıyorlardır ama yiğit güralp buraya yazarak kavak yelleri izleyicilerine ve görüşlerine ne kadar değer verdiğini gösteriyor ve bu davranışıyla herkesten ayrılıyor bence..
ve sanırım projelerinde genelde (mesela şu an kavak yallerinde) hem komiklik hem aşk,hem duygusallık içiçe oluyor bu da çok güzel birşey :)inşallah hep böyle başarılı olur...
ayrıca aile imzaları çok güzel olmuş,benide unutmayıp eklediğiniz için çok teşekkür ederim ellerinize sağlık:img-wink:
arkadaşlar yaptığım imzaları beğendiğinize çok sevindim...
bu güzel yorumlarınızdan dolayı çok teşekkürler..
merhemcim ben imzaları eklerken sen yazmışsın canım ya görmedim:(görsem inan hemen eklerdim,ama biraz daha isimler toplansın tekrar yaparım,o zaman asla unutmam bitanem ismini sözzz..
Yiğit Bey'e az bile,ama elimizden bu kadarı geliyor,o bize her hafta harika senaryolar yazıyor bizler de bu kadarını yapabiliyoruz malesef:(:(
umarım Yiğit Bey'in babası biraz daha iyi olmuştur,bütün hafta boyunca dualarımı eksik etmedim.
yiğit abim canım:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
http://img141.imageshack.us/img141/9683/kopyaskopyasygteq2.png (http://imageshack.us)
*
http://img213.imageshack.us/img213/2377/kopyas2kopyasygtnw7.png (http://imageshack.us)
*
http://img84.imageshack.us/img84/4074/kopyas3kopyasygtvn6.png (http://imageshack.us)
*
http://img213.imageshack.us/img213/638/kopyas4kopyasygtev6.png (http://imageshack.us)
*
http://img213.imageshack.us/img213/8479/kopyas5kopyasygtez2.png (http://imageshack.us)
Sevgili Dostlar,
Bu forumda şu yaptıklarınızla beni hem şaşırtıyor hem sevindiriyor hem de utandırıyorsunuz... Yani oyuncunun hayranı falan olur da senaristin hayranı olmaz bu ülkede yaw:) Hayır bişey diil adımı egoiste kendini beğenmişe çıkarmışsınız...
Yalnız resimlerde de hiç fena çıkmamışım bu arada... Tabi onlar iki yıl önceki resimler şimdi oturduğum yerden Kavak Yelleri ve Sınav yaza yaza önü arkayı epey bi büyüttük...
Yaptığınız bu imza denen şeyler gerçekten çok güzel... Böyle seçimlerde belediyeler falan iki binanın arasına pankart gerdirir ya benim de öyle göğsüm gerildi kabardı ne diyim...
Ellerinize emeklerinize sağlık... 23 Aralık Doğum günümdü... Hem de bayramın
4. günü... Bunlar bana şahane doğum günü hediyesi oldu... Hem de bayram hediyesi, yeni yıl hediyesi bir arada oldu...
Hepinizi çok çok öpüyor sevgiyle kucaklıyorum...
ı.love.sanem 16-12-07, 09:57 Sevgili Dostlar,
Bu forumda şu yaptıklarınızla beni hem şaşırtıyor hem sevindiriyor hem de utandırıyorsunuz... Yani oyuncunun hayranı falan olur da senaristin hayranı olmaz bu ülkede yaw:) Hayır bişey diil adımı egoiste kendini beğenmişe çıkarmışsınız...
Yalnız resimlerde de hiç fena çıkmamışım bu arada... Tabi onlar iki yıl önceki resimler şimdi oturduğum yerden Kavak Yelleri ve Sınav yaza yaza önü arkayı epey bi büyüttük...
Yaptığınız bu imza denen şeyler gerçekten çok güzel... Böyle seçimlerde belediyeler falan iki binanın arasına pankart gerdirir ya benim de öyle göğsüm gerildi kabardı ne diyim...
4. günü... Bunlar bana şahane doğum günü hediyesi oldu... Hem de bayram hediyesi, yeni yıl hediyesi bir arada oldu...
Beğenmene sevindik Yiğit abicim. Vallaha olmaz deme. Keşke Türkiye'deki tüm senaristler senin gibi olsa da fanları olmayı haketse. Ama senin gibilerin hayranları da olur fanları da. Kendinle bir kez daha gurur duymalısın. Yiğit Güralp ailesi seni çok seviyor...
gelmemiş doğum günün kutlu olsun yiğit abi.ve tabi bayramın ve yılbaşında (= sen bunları fazlasıyla hakediyosun (=
şeker arkadaşım seninde imzalar süper olmuş gerçekten saol cnm
ayy yıgıt abıı biz senin fanlarınız tabıkı :) hani demissin ya oyuncularının fanı olur diye :D .Sen bize bu kadar çok değer verdiğin icin bizde sana bu değeri veriyoruz eger sen bize değer vermesen inan bukadar imza falan hiç birşey yapmazdık..
ayrıca gelecek dogum gunun kutlu olsun.Sana Imzalarda Dogum gunu Imzalarıda Feda olsun :)
hımm bide egoist SAnan Olursa KEndi Görüşüüü .oda Seneryo YAzsın bız onada yaparız ımza falan ...
Ayrıca son 3 şey EŞİNLE AİLENLE (varsa çocugunla) nice senelere +nice bayramlara+Nice yıllara .dileğimle...
En koyu Fanlarından :D Gİzem;)
serseri_mayın90 16-12-07, 18:17 Sevgili Dostlar,
benimde önceden başka bir senariste fanlığım yoktu ama seni burdaki ailen çok seviyor:)
şimdiden doğum gününü ve bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
bize verdiğin değer ve zaman ayırıp burda bizi bilgilendirdiğin için çok teşekkürler:img-wink:
Sevgili Dostlar,
ay canım benim ağzından bal damlıyor
ne güzel örnekelr vemişsin yierim yerim:D
bence türkiyede senin gibi senaristler oyunculardan daha çok sevilmeyi hak ediyor
hiç önemli değil senin için yaptıklarımız emin ol dahada yapıcaz
edit:gördüm seni yiğit abim
aşağıdasın
hoş geldin sefalar getirdin
çok iyisin ya girip girip zaman ayırıyorsun bize:D
sen bize en güzelinden senaryolar yazmışsın zamanlar ayırmışsın 2 imza yapmışız çok mu:D
senin gibi senarist olursa hayranda olunur.hangi senarist izleyicisine değer veripte onlarla paylaşımda bulunuyor?senin farkın bu!
Sevgili Dostlar,
ewet oyuncunun fanları olur ama siz bir ilksiniz zaten bir senaristin ilk defa fanı oldum,teksiniz Dünya'da:happy0064
doğum gününüz henüz gelmemiş,bunları hediye olarak kabul etmeyin biz sizin için yaparız doğum günü hediyenizi:img-yes:
gerckten şaka maka bizde yiğit abinin fanları olduk :D yanii bunun tek nedenı senin bize yakın olmandır yıgt abı öncekı msjımda söledıgım gıbı Sen bu sıteye uye olpta bıze yazmasn bıze bu kadr sıcak kanlı davranmasan ne topıcını açardık nede yazrdık :D
sevgili yiğit abi,bayramda giremeyceğim için bayramınızı ve doğum gününüzü kutlar mutlu 1 yıl ve iyi bir bayram geçirmenizi dilerim.
bu hafta kavak yelleri'nin olmamasınada sevindim.zor bir durumda süper bir seneryo sunduğunuza göre bize, bu bölümün mükemmel olacağına eminim.
forumdaki arkadaşlar sizinde bayramınız kutlu olsun şimdiden (=
Az önce ''sınav'' filmini yeniden izleme fırsatı buldum.
Bu mükemmel senaryo ancak Yiğit Abiye ait olabilirdi dedim :)
Çok harika bir senaryo gerçekten...
serseri_mayın90 22-12-07, 09:36 evet yarın yiğit abimizin doğum günü.. bunu şimdiden ekliyorum..
http://img101.imageshack.us/img101/7346/kyymy4.png
şimdi baktım boyutu uygun değil sanırım.. .sadece yiğit abiye ky ailesi adına kutlama imzası olsun diye yaptım.. ama olurda böyle bir imza kullanmak isteyen olursa düzeltmeye çalışırım
herkese merhabaaa:)
ilk kez yiğit abinin bölümüne yazı yazıyorum heycanlandım:D neyseki bütün forumdaşlarım bütün kavak yelleri ailesi burdaymış yabancı dğilmiş yani:)
mervecim imzan çok güzel olmuş:) bugün hepimiz imzalarımızı yiğit abi yaparız oda somut olmasada hediye vermiş oluruz:D:)
burayada daha önce girmediğime pişman oldum yiğit abi burayada yazıyormuş yav:)
serseri_mayın90 22-12-07, 10:11 saol ececm. evet senin ilk yazışın.. artık burayad gelirsin:) saolsun yiğit abi ky başlığınada burayada girebildiği kadarıyla girip bizi bilgilendiriyor:)
saol ececm. evet senin ilk yazışın.. artık burayad gelirsin:) saolsun yiğit abi ky başlığınada burayada girebildiği kadarıyla girip bizi bilgilendiriyor:)
evet ne güzel yazmış kuzucum yaaa hepsii okudum başa dönüp
herhalde hiçbir dizide böyle senarist yoktur resmini yollayan bizi sürekli bilgilendiren özeti hiç geciktirmeden yazıp ekleyen...
artık burayada yazarım tabi yiğit abi nerde KY ailesi orda:) :happy0064
mervem harika olmus ımzaa:) yarın abimizin dogum gunu :) .bakalım ziyaret edicekmi topicini :) yarın dogum gunu ımzalarını kullanalım bence:)
sinem _61 sefa 23-12-07, 00:01 http://img510.imageshack.us/img510/754/dogumgunu4jp1.gif (http://imageshack.us)
http://img510.imageshack.us/img510/754/dogumgunu4jp1.87c52d38c9.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=510&i=dogumgunu4jp1.gif)
Yiğit Abi doğum gününü kular nice mutlu yıllar dilerim.
Demin doğum günü şeridinde gördüm. Bugün Yiğit Abi'nin doğum günüymüş. Ben de kutlayayım dedim.
Yiğit Abi doğum günün kutlu olsun. Nice huzurlu, mutlu, başarılı, senaryolu :) yıllara. İyiki doğdun. Nice yıllara ;)
Doğumgünün kutlu olsun yiğit abi nice mutlu yıllara inşallah :img-icecr
iyiki kavak yellerinin senaristliğini üstlenmiş ve iyiki biz seni tanımış olmuşuz :)
bende çalışma yapamıyorum malesef yiğit abiye ufacık bir hediye:)
http://img70.imageshack.us/img70/5659/kopyasanniv45ib6di0.gif
captainsparrow 23-12-07, 11:15 yiğit abi doğum günün kutlu olsun:happy0064:happy0064:happy0064
iyi ki doğdun ve iyi ki kavak yellerinin senaryosunu sen yazıyorsun:img-yes:
türkiye'nin en iyi senaristinin doğum günü kutlu olsun.hayatımda oyuncular dışında kimseenin fanı olmadım.biri bana bir senaristin fanı olacaksın deseydi hadi ordan derdim.ama sen hayran kitlesine sahip olmayı hakeden bir senaristsin.ailen ve sevdiklerinle nice mutlu yıllara...
Yiğit abi sevenlerin ve yepyeni güzel senaryolarınla beraber nice mutlu yıllara:D
Arkadaşlar Sınav2 kesin geliyor bu arada... umarım yine yiğit abi yazıyodur
CNM YİĞİT ABİM İİKİ DOĞMUŞSUN...
sen olmasaydın hem böyle mükemmel bi yetenekle tanışamayacaktık hemde bu güzel diziden mahrum kalacaktık iiki varsın :img-icecr
CNM YİĞİT ABİM İİKİ DOĞMUŞSUN...
sen olmasaydın hem böyle mükemmel bi yetenekle tanışamayacaktık hemde bu güzel diziden mahrum kalacaktık iiki varsın :img-icecr
aynen cnm hislerime tecüman oldun :)
ayrıca yiğit abi cokduygulanıcak :) vallahı bana bu kdr dogum gununu tebrıgı gelse dırek aglarım :D
hiç güzel olmadı ama benden bi çalışma
http://img161.imageshack.us/img161/6296/vervz2.jpg (http://imageshack.us)
serseri_mayın90 23-12-07, 16:29 fatmacm ellerine sağlık:)
gayette güzel olmuş.. (hele benim yaptığımla kıyaslayınca )
yiğit abi doğum günün kutlu olsun...yeni yaşın sana mutluluklar getirsin...
nice mutlu senelere...:=))
ba$i_belalim 23-12-07, 20:47 NICE MUTLU YILLARA, Y I G I T ABI!
http://img137.imageshack.us/img137/198/happybirthdayti6.png
ufak bir "hediye" (: umarim begenirsiniz. (:
yiğit güralpi çok seviyorum başarılarının devamını diliyorum..
izleyicilerle bağlantı kurması çok güzel mesajlarını okuyorum hep
fatmacım muhteşem olmuş imzan canım benim hemen kullanıyorum :)
başı belalım çalışman muhteşem olmuş replerinizi veriyorum
bu arada yiğit abi geçmiş doğum günün kutlu olsun :)
doğum gününüz kutlu olsun yiğit bey
bize yazdığınız güzel dizi ve filmler için teşekkür ederim
yazdığınız ve bazende duygularımıza kaleminizle tercüman olduğunuz
için çok teşekkürler.sınav filminin devamı niteliğinde bir film yaparsanız
yine aynı kadro ile harika olur diye düşünüyorum.tabii siz ne düşünüyorsunuz
onu siz bilirsiniz.kavak yelleri gibi harika bir dizi yapmanıza da çok sevindiğimi
belirtmekten gurur duyarım.başarılarınızın devamını dilerim
doğum gününüz kutlu olsun
yeni projelerle sizi görmek isteriz bye
Arkadaşlar, dostlar, kardeşler, şekerler...
Tüm doğum günü mesajlarımı aldım hepsi için yürekten kucak dolusu minnet ve teşekkürler...
Her birinizin geçmiş ve gelecek doğum günleri kutlu mutlu ballar şekerler gibi olsun inşalllllaaaaaahhhhh:)
Hele birde şu imza denilen şeyler var yaptığınız... Ben belediye afişlerine benzetiyorum onları hani... Hepsi emek hepsi güzel şeyler... Ama ben isterim ki onlara ayırdığınız süreyle aslında iki satır kitap okuyun, annenize babanıza kardeşinize sevgilinize bi kere daha fazla sarılın onları bi kere daha fazla öpüp onlara bi kere daha seni seviyorum iyi ki varsın ya da beni affet özür dilerim diyin, bi dışarılara çıkın doğayı havayı gökyüzünü çimenleri ve çimenler arasında kırıntı taşıyan karıncaları izleyin, bi bilet alın tiyatroya, bi bilet alın müzelere sinemalara gidin, hangi dinden olursanız olun sizi ve tüm güzellikleri yaradanla konuşun ona verdikleri için şükredin, sadece okulda öğretilenlerle yetinmeyin, hatta okulda öğetilen herşeyi boşverin siz daha farklı şeyler okuyun... Okulda öğretilenlere kafayı takmayın hepsi öyle basit şeylerki sadece sınıflarınızı geçecek kadar üniversiteyi kazanacak kadar okuyun... Yıllar sonra ÖSS'ye girenler ilk girdiklerinin iki katı soru çözdüklerini görürler... Yani o sorular yıllar sonra size öyle basit ve ocuksu gelecek ki... Siz sadece okulla yetinmeyin, sadece bu ülkenin tarihini coğrafyasını diil yabancı ülkelerin kültürlerini tarihini coğrafyasını da okuyun... Böylece bu ülke üzerinde oynana oyunlarıda bu ülkenin birer ferdi olarak idrak edebilmiş olursunuz... Devlet okullarında okuyorsanız ne doğru dürüst bilgisayar ne dğru dürüst yabancı dil öğreniyorsunuzdur... Asıl bunları yani hayatta işinize yarayacak şeyleri okuyun... Okullardaki yabancı dil ve gerçek hayatta yararlı şeyler öğrenme hakkınızı hocalarınızdan ve anne babalarınızdan talep edin... İngilizce dersiniz boş geçiyor diye sevinmeyin ailelerinize okula gidi bunun hesabını sormasını isteyin...
İşte böyle dostlar... Yaptıklarınızı çok seviyorum ve teşekkür ediyorum... Ama hep istiyorum ki sizler iyi olun... Dolu dolu akıllı cıvıl cıvıl bu ülkenin yüzyılar sonra gurur duyacağı evlatları olun...
Hepinizi çok seviyorum
Yiğit Güralp
oyy yiğit abiii döktürdün gene:) en başta bizi seni cok seviyoruz:)
dedıgın gıbı bu sıtede cogumuz devlet okulndayız ne dogru duzgun dıl dersı ögrenıyoruz nede fızık dersi....
bıze bol bol kıtap okuyun demıssın tıyatro falan :) hepsi tmmdır ama kitaba gelince is degisir haytta en nefret ettıgım sey kıtap okumak :D
ders clısırım gazete okulm ama senede 60 sayfa kıtap okumam bıle blkı ...
neyse konu fazla dagıldı:)
daha nıce yaşlara dılıyorum:)
Yiğit Bey bizlere böyle şahane senaryo yazıp izlettiğin için size sonsuz teşekkürler...:happy0064
Ellerinize , kaleminize , yüreğinize sağlık...
İmzalar konusunda da ne demek aslında siz daha fazlasını hakediyosunuz ama elimizden ancak bu kadarı gelebiliyor.siz bizim için muhteşem senaryolar yazıyorsunuz.
Bu arada kitap okuyun bol bol demişsiniz çok haklısınız ben kitap okumayı çok seven birisi olarak size fazlasıyla katılıyorum ve günlük en az 50 sayfa kitap okuyorum:img-yes:
Doğum günü tarihinizi biliyordum fakat o gün yazamadım geç de olsa doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlar , hep aramızda olmanızı dilerim:img-yes:
Kitap okumayı sevmemek kitap okumayı sevdiremeyen zihniyetin hatasıdır canım kardeşim tabii ki sana kızamam...
Hatırlıyorum da kitap sevgisi aşılama başlığı altında bize ilk okulda bu yaz bu kitaplar bitecek zorlaması dayatılırdı... Aşı demek yanlış zaten iğneden korkan var doktor sevmeyen, hemşire görmekten ekinen var... Ama kitap sevmemek hep bunlardan kaynaklanıyor...
Kitap okumak tv kanalları arasında zap yapmak kadar özgür bir tercihtir oysa... Kimse kimseyi izlemek istemeyeceği bir diziyi ilk dakikasından sonuna kadar izletemezse ona göre olmayan bir kitabı da ilk sayfasından son sayfasına kadar zorla okutamaz...
Bir kitabında daha ilk sayfaları sarmıyorsa okumakta ısrar etmemek değiştirmek lazım kanalı... Üstelik öyle çok seçenek varki... Kanallar sınırlı diziler sınırlı ama kitaplar sonsuz seçeneklerle dolu... Bizi hep bu "bu kitap okunacak" hastalığı kitaba düşman etti... Kitap okumak bir zorunluluk diil ki zaten bi ihtiyaç... Özgür bırakılması gereken bir ihtiyaç... Kimi kitap okumazi gazete okur çizgi roman okur fotoroman okur... Bir gün gelir hayatının romanına denk gelir ve roman da okur...
Yani canım kardeşim senin kitap okumayı sevmediğine inanmıyor "henüz seveceğin bir kitaba rastlamadığına" inanıyorum...
Ama unutma: onu aramazsan bulamazsn, bulamazsan okuyamazsın, okumayan insan tam insan olamaz, tam insan bir nevi otdur, bu ülkede çimenlere basmayın yazıları da o otların üzerine basılması da pek meşhurdur:) Bir gün gelir çok üzülürsün... Ama yine de sen bilirsin...
Keşke öğretmenler her öğrencinin sevebileceği bir kitap bulmasına rehberlik etseler...
Tekrar sevgiler...
Yiğit Güralp
oyy yiğit abiii döktürdün gene:) en başta bizi seni cok seviyoruz:)
dedıgın gıbı bu sıtede cogumuz devlet okulndayız ne dogru duzgun dıl dersı ögrenıyoruz nede fızık dersi....
bıze bol bol kıtap okuyun demıssın tıyatro falan :) hepsi tmmdır ama kitaba gelince is degisir haytta en nefret ettıgım sey kıtap okumak :D
ders clısırım gazete okulm ama senede 60 sayfa kıtap okumam bıle blkı ...
neyse konu fazla dagıldı:)
daha nıce yaşlara dılıyorum:)
Bir senarist olarak sizden bunları duymak şaşırtıcı gelmedi.Yazdıklarınız benim gibi kitap hastası olan biri için çok güzel.ama beni illa şunu al oku diyen öğretmenler caydıramadılar.istediğimi en azından okulda olmasada evimde okuyorum.bir senarist olarak bana önerebileceğiniz bir kitap varmı merak ediyorum Yiğit abi.illa roman vs.olcak diye birşey yok ufkumu geliştirmek istiyorum...
serseri_mayın90 28-12-07, 21:54 yiğit abicim ilk önce yazdıkların çok hoşuma gitti. sen merak etme burda geçirdiğimiz zaman kafamızı boşaltmaya yönelik. ayrıca ayrı ayrı yerlerden insanlar tanıyoruz. senide bu sayede tanımadık mı:)
yaptığımız imzaları belediye afişlerine benzetiyorsun.biz sadece içimizden geldiği için yapıyoruz tabi keşke daha fazla zamanımızı kitap okumaya tiyatroya ayırsak..bu sene benim öss senem.. derslere kafanızı takmayın sınıflarınızı geçecek kadar üniversiteyi kazanacak kadar okuyun demişsin nede güzel demişsin ama zamanımızda bu öss maraton haline geldi. tabi sen sınav'ı yazan belki bu konuda bizden kat kat deneyimli olan birisin.ben sinemayı çok severim fırsat buldukça da giderim ama bu sene hayatımızın büyük bölümünü ders kapladı. ne tiyatro ne de kitap ...sinemayada daha nadir gidebiliyorum.
zeynep arkadaşımın dediği gibi bir kitap yada hoşuna giden başka bir şey önerebilirmisin?
birde kavak yelleriyle ilgili olarak geçen bölümde şebnem ferah-sil baştan çalmıştı ve dizimize çok uymuştu.pinhani şarkılarınıda çok beğeniyorum ama böyle farklı şarkılarda duyarsak ilerleyen bölümlerde çok güzel olur..aslında sil baştan çok hoşuma gitmişti sahneye çok uymuştu belki ondan istiyorum böyle:)
Yiğit Abinin yazdıklarını okudum...Ne kadar güzel yazmış. Ama biz onun dediklerini ne kadar yerine getiriyoruz bilemiyorum...
Bizim senaristimizin farkı da bu geli bizimle çok güzel şeyler konuşuyor.
deadly_angel 28-12-07, 23:46 Çok başarılı bulduğum bir senarist.Özellikle Kavak Yelleri için yazdığı bölümleri çok seviyorum, son derece yaratıcı.Kavak Yelleri'ni severek izliyorum ve dizi için yazdığı şiirler de çok güzel.
arkadaşlar yıgıt abının sosyal grubu acılmıs herkesı beklıyoruz:D
http://www.dizifilm.com/forum/group.php?groupid=505
http://www.resimsakla.com/upload/guest/c7fb3_YILBASI.bmp (http://www.resimsakla.com/)
Arkadaşlar her birinize yeni yılda sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler diliyorum...
Bu gece herkese iyi eğlenceler, gasosları fazla kaçırmayın, üstüne leblebileri abartmayın:)
Yiğit Güralp
Bizde size yeni yılda mutluluk,huzur sağlık diliyoruz.
Yiğit abimin ve sizlerin yeni yılı kutlu olsun (=
Yiğit abi senin de yeni yılın kutlu olsun.
Bir senarist sevenleriyle bu kadar ilgilenebilir yaa süper :good:
serseri_mayın90 31-12-07, 19:30 saol yiğit abicimm. bende senin ve tüm yiğit güralp ailesinin yeni yılını kutlarım:)
yiğit abicim çok saol seninde yeni yılın kutlu olsun ..
ailenle eğlence dolu sağlıklı güzel bir yıl geçirmeni diliyorum..
tabiki bütün kavak yelleri ve yiğit güralp ailesininde yeni yılını kutluyorummm:))
keremcemüke 01-01-08, 20:25 en sevdıgım dızı kavak yelleri bence hıc tadı kacmadı dızının ne bılım aslıyla denız zırt pırt ayrılmadı tebrık edıyprum kendısını takıpcısıyım :)
Yiğit abi ;
Dizimizi çok seviyoruz,eleştirilere karşı değiliz,
Kötü yorumlar elbet olur,ayrımcılıklar geçicidir,
Tek gerçek yine Kavak Yelleridir..:happy0064Sonuna kadar KAVAK YELLERİ...:img-wink
cyd_oth_cnsl 03-01-08, 21:18 sevgili yiğit abi
gine zevkli,eğlenceli,merak uyandıran güsel bi bolum isledik
her zamanda soyledigim gibi
deniz&mine
yigit abi yine bizi bu diziye baglamayi cok iyi biliyorsun! harika bir bolum izledik!
bir asli ve denizci olarak su evlenme teklifini unutmadigin icin tesekkur ederim ve aralarinda gecenleri gercekci bir sekilde cozdugun icin senin ne kadar muhtesem bir yazar oldugunun kanatina vardim!
deva ismi cok anlamli olmus...ve hak eden birisi tarafindan konulmus!
sunun sultan olma vaktide gelmisti bakalim su hastane isi nereye varacak?!
ah metin ve gonul..bunlarin cilesi bitmiyor! :D
efecigime yine urla yolu gozuktu :( bakalim tatli dili ise yariyacakmi yine..
her zamanki gibi ellerine saglik ve o guzel kalemin hep boyle muhtesem senaryolar yazip bizi onlardan mahrum birakmasin! :)
Yiğit Bey
Yine her hafta olduğu gibi bizlere muhteşem bir senaryo daha yazmışsınız.süper bir bölümdü,Efe'nin esprileri her zamanki gibi bir harikaydı...
Su artık gerçek adını kullanıyor adaşım olduğu için dizide Sultan denildiğinde ayrıca mutlu oluyorum.adaşız ne de olsa...
Ellerinize,yüreğinize,kaleminize sağlık..
Sevgiler
Sultan.
merhaba,
yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama en sonunda yazmaya karar verdım:)
sınav fılmıni izlemeye gıttıgımde film bıtımınde inatla cast ve yapım ekıbınde yer alan ısımlerı tek tek okudum..
senarıst yiğit güralp yazıyordu..
fılmden cıktıktan sonra arkadaslarla en cok senaryoyu konusmustuk
bırer unıversıte öğrencılerı olarak..
hepımız her ünıversıtelı gıbı o yoldan gecmıstık ve tam bızım
düşüncelerımızı ve isteklerımızı aktaran bır yapımla karsılasmıştık..
neden bılmıyorum ozaman hakkınızda bır arastırma pek fazla yapmadım..
daha dogrusu yapmaya fırsat bulamadım..
sonra kavak yellerınde de aynı isimle karsılasınca ve yıne genclerı baz alan bır
yapımda görmem bu sefer hakkınızda arastırmama sebep oldu:)
ıyı kı de oldu..
bırcok sanatcıyla calısmıs olmanız,guzel yapımlarda yer almanız başarınıza
başarı katmanız bızim sizi tebrik etmemıze sebep kılıyor..
genc bır senarıst olmanız hem bu ülkede de genclere
fırsat tanındıgını göstererek heveslendırıyor hem de ortaya doyum olmaz yapımlar koyarak
bizleri gercekten birşeylerı ızlenır kılıyorsunuz..
uzun zamandır takıp ettıgım sıteye sızın düşüncelerınızın paylastıgınızı gordum..
mesajlarınızı okudum.. arkadaslarımıza cok guzel bılgılendırmelerde bulunmşsunuz..
her bolum kavak yellerını seyreden ben replıklerınız
ve senaryo akıcılıgınız için her hafta diziyi butun herkes
gıbı buyuk bır zevkle seyredıyorum..
ama başlık sayfasına pek fazla ugramıyorum(mıne&aslı durumu benı bır
haylı gerıyor bunun bir dizi oldugunu unutan hala arkadaslarımız var ıcımızde)
onlara yaptıgınız uyarılar ve kıtap okuma önerılerınız ıcın bırkez daha tesekkur edıyorum..
burası ıcın cok uzun bır yazı oldu sanırım kusura bakmayın
nıyetım sadece bu ülkenın genc bır senarıstıne begenımı belırtmektı:img-blush
hoşçakalın..
Ferny&Lety 20-01-08, 16:02 Ya Yiğit abi lütfen bu başlığa uğra:)
Çok çok çok önemli bir soru soracağım:D(En azından benim için önemli:)
Yiğit abicim Şebnem Ferahla görüşüyor musun?:D
Saçma gibi ama ben kendisini çok seviyorum.Ne zamandan beri sorucam hep unutuyorum.
Her albümünde sana teşekkür etmeyi unutmamış benim canım:img-in_lo
Üniversal müzikte çalışan herkese, özellikle Züleyha Doğanay, Yiğit Güralp, Timur Çelikyay, Güneş Ramazanoğlu, Bilge Daruga, H.Ferit Giresunlu, Umut Deniz, Murat Ersöz, Şengül Özmat, Neşe Demirkat ve Suha Yavuz'a... Her koşulda bana güvendiniz, yanımda oldunuz. Bunlar benim için gerçekten çok kıymetli
---
Her durumda yanımda olan; varlıklarını hissettiren, müziği hayatıma sokan, elimden tutup mandolin kursuna yazdıran canım anneme ve babama... Canan ve Mustafa Gafuroğlu'na, Can'a, Tan'a... Canım ablam ve dünyanın en iyi eniştesi; sizi çok seviyorum... Doran, Tügen, Türkcan ve Jekan ailelerine... Hasan Ferit Giresunlu, Ela Arslan, Begüm Örnek, Ceyhan Çandır, Nurhan Dülgeroğlu, Özge Ergen, Erdem Topaloğlu'na... Gül Ağırca, Kutsal, Alper, Aylin Aslım, Murat Öktensoy, Yiğit Güralp, Deniz Ergül, Mert, Tamer, Funda Şanlıman, Teoman, Pentagram, Janset, Işıl, Hale, Ömer Faruk Sorak, Umut Deniz, Ertan Altun, Gülay ve Osman!a... Güzel sohbetleriniz, dostlukları ve herşey için Şebnem Sunar Küçük ve Mehmet Küçük'e... Hayatım Boyunca her konuda fikrini almaktan vazgeçmeyeceğim, bana her zaman birşeyler öğreten Tarkan Gözübüyük'e... Albüm Sırasında bizlerle birlikte tüm duygularımızı, heyecanımızı yaşayan; her koşulda bütün iyi niyetiyle çalışabilen, sadece teknik anlamda değil; manevi olarak da herşeyini paylaşan ve katan Murat Bulut'a sonsuz Teşekkürler
----
Tüm Katkılarından Dolayı;
Ferah, Gafuroğlu, Tügen, Doran, Türkcan,
İlkan ve Gözübüyük Aileleri, Pasaj Müzik,
Funda Sanlıman, Fil Yapım, Karin Karakaşlı,
Mine Bulut, Evren Göknar, Pentagram,
Mor ve Ötesi, Athena, Can Şengün,
Cem Köksal, Mert Tünay, Teoman,
Emre Cincinoğlu, Deniz Güngör,
İstanbul Zilleri (Mehmet), Yavuz İmre,
Tanju Arıkan, RMS çalışanları,
Şebnem Sunar Küçük, Mehmet Küçük,
Aylin Aslım, Janset, Işıl, Alp Turaç, Çağlar Türkmen,
Rıdvan, Hale, Keçe, Alptekin, Uğursal, Tamer, Arzu,
Murat, Sanem, Ceren, Emel, Ogün Sanlısoy, Sedef Erken,
Cozy, Rıza, Mehmet, Tuncay, Rıfat, Yiğit, Ela, Erdem, Gül,
Kutsal, Alper Çakır, Umut, Didem-Devrim Mazlum,
Ayça Sarıgül ve dinleyici arkadaşlarımızın oluşturduğu
internet siteleri, ayrıca; bugüne kadar dinleyerek büyüyüp
ilham aldığımız tüm müzisyenler, farklı zamanlarda birlikte
çaldığımız tüm dostlarımız ve müziğimizi paylaştığımız tüm dinleyici arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.
----
yiğit güralp çok iyi bir senarist ve çok başarılı:good::img-yes:
ben sadece senaristlerden (aşk oyunu dizisi)"rüya işçileri"ni seviyordum.
ve o senaristlerden başka senarist daha yoktu benim için.ama kavak yelleri başladığından bu yana tam bir yiğit güralp hayranı oldum:)(ama rüya işçilerinide unutmuyorum tabi)ya bir senarist bir diziyi bu kadar mı güzel yazar ya:img-icecr:img-blusholayları da birbirine o kadar güzel bağlıyoki arada hiç bi kopukluk,mantık hatası olmuyo:Den azından ben böyle bişey göremiyorum:):)bence gelmiş geçmiş en başarılı senaristlerden biri de yiğit güralp:good:
Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba,
Yoğun bir dönem geçirdiğim için buraya girmem pek mümkün olmuyor... Bazen biraz giriyor mesajlaınızı okuyor ancak yanıt yazacak zaman bulamıyorum...
Kavak yellerinin yaz tatiline girmesine her hafta daha da az zaman kalıyor... Şu günlerde 34. bölümü yazıyorum sanıyorum Haziran'ın 3. haftası tüm dizilerle birlikte "Kavak Yelleri" de yaz tatiline girecek... Yani artık geri sayım başlamış, bu yılı bitirmek için kalmış 19 hafta:)
Yorgun muyum derseniz evet gerçekten çok ama çok yorgunum... Normalde Eylülde başlayan bir dizi için 34. bölüm sezon finali bölümlerine artık yaklaşmış bölümler olur... Ama ben geçen yıl mayısda başladığım için benim sezon finalime kadar 19 hafta daha yazmam gerekiyor... Yaz tatiline girdiğimizde tam 53 bölüm geride kalacak ve tam bir buçuk yıl aralıksız bu diziyi yazıyor olucam... Bu da haliyle her hafta kendimi daha da yorgun hissetmeme, yorgunluğumun her hafta bir kat daha artmasına neden oluyor... Neyse ki yazı grubu ekibimizi en sonunda oturtmayı başardık... Bugüne gelene kadar bir çok arkadaş ekibimize dahil oldu ve ayrıldılar... Bir türlü bizim dizimizin diğer klasik dizilerden farkını algılayacak insanlar bulamıyor ve tüm yükü tek başıma üstleniyordum... Örneğin benim tek başıma yazdığım senaryom her hafta 75-80 sayfa civarında çıkıyor... Öykü ve tretman çalışmalarını da sayarsak her hafta 100 sayfayı buluyor... Ancak bizim dizimizi yazmak diğer tüm dizilerden daha zahmetli... Neden derseniz onların bir sayfasında neredeyse iki cümle dialog var, uzun uzun bakışmalar müzik altı sahneler... Oysa Kavak Yelleri'inde tüm karakterler sürekli konuşuyor duygularını ifade ediyor espri yapıyor ve her sayfa normal bir dizinin neredeyse 3 katı daha yüklü oluyor... Bir çok dizi iki sevgili üzerine kurulu bizde ise 20'ye yakın kişinin kendi ayrı hikayesi var... Hemen hemen tüm dizilerde önümüzdeki hafta merak edeceğiniz bir tek şey oluyor yani tek bir final sahnesiyle bitiyor.... Kavak Yelleri ise her hafta 6 kadar final yaparak bölmü bitiriyor... Bir bölümün içinde bir sinema filmi gibi bir çok olay oluyor, oysa diğer dizilerde iki kişinin barışması, bir kişinin hastanede yatması koca bir bölümün tamamını kaplıyor... Uzun lafın kısası Kavak Yelleri gibi bir dizi yazmak hele hele bunu haftalarca tek başına yazmak her babayiğidin harcı diil... Çünkü bilinen ve okullarda öğretilen bir çok drama kalıbına uymuyor... İşte gerek bu yönleriyle gerekse de yapı olarak hep beklenmeyeni veren ve ezber bozan bir dizi olduğumuzdan kendime destek olacak birilerini bulmakta zorlandım ve bu arayış ile deneme yanılma süreci tam bir yıl sürdü... Bir diziyi bir yıl tek başına yazmak da zor iş doğrusu ve yorgunluğum biraz da bu yüzden...
Ama son haftalarda tretmanlarıyla ve öyküleriyle bana destek olan Eylem, Sema ve Yılmaz'la son dönemece girmemiz ekibe adeta taze bir kan olarak çok ama çok iyi geldi... Artık öykülerimizi hep birlikte konuşuyoruz, tartışıyoruz, paslaşıyoruz... Herşey buradan sonra daha güzel ve daha sağlıklı yürüyecek... Karakterlerin kendi iç yolculuklarında hikayeler çok sürükleyici yerlere doğru gidecek... Yani Kavak Yelleri bu bölümlerde adeta yeniden doğacak...
İşte bütün yoğunluğum içinde bir yandan da sizi burada cevapsız bırakmak, emeklerinizi ve ayırdığınız zamanları karşılıksız bırakmak istemiyorum... O yüzden biraz zaman bulmuşken buradan sorularınızı yanıtlamak istedim...
Bana babamın sağlığı ile ilgili bir çok özel mesaj geliyor... En yakından takip eden dostumuzda deren1970... İlk olarak o konuyu cevaplayayım... Babam kendisine konulan tümör teşhisi sonucu bir kaç gün içinde süratle ameliyat olmuştu biliyorsunuz... Maalesef ameliyatla tümör tamamen kazınmasına rağmen bir miktar derine indiği için tamamı kurutulamadı... Şimdi 6 haftalık bir ilaç tedavisinin 4. haftasında... 6 haftanın sonunda yeniden bakılacak ve ilaç tedavisinin bölgeyi tamamen kurutup kurutmadığı belli olacak... Kurumadıysa sonrası... İşte bunu da öğrenmek için henüz 2 haftamız var...
Bu hastalıktan hareketle bazılarınız da zor anlarda bize güzel şeyler yazdınız demişler sağolsunlar varolsunlar... Bu son bir yıl gerçekten benim hayatımın en zor yılı oldu... Evlendim... Yazın evleneceğimiz kararını geçen kış alırken henüz Kavak Yelleri hayatımda yoktu... Sonra o da olunca hem evlilik hem Kavak Yelleri hayli zor oldu... Biliyorsunuz 11. bölümü yazıp nikahdan bir kaç saat önce mekanda olup, ertesi sabah balayında da 12. bölümü yazdım... Tabii bunlar eşim her ne kadar anlayışlı olsa da zor zamanlar... Düşünsenize kim balayında bile yanında çalışan bi koca ister ki... Sonra hiç hesapta yokken yine babamın hastalığı çıktı... Ama son olarak geçen hafta bir mutlu haber aldık... Su'nun kardeşi Süleyman'ın bir göz hastalığından bahsetmiştim geçtiğimiz bölümlerde... İşte aslında annem tam 40 yıldır o hastalıkla boğuşuyor... Yani iki gözüde yok denebilecek kadar az görüyor... Sınav filminde ki anne oğulun durumu neden benim hayatıma benzer demiştim sanırım daha iyi anlaşılmıştır... İşte çok uzun süredir anneme bir ölüden göz bekliyorduk... Ve geçtiğimiz çarşamba o haber geldi annem 4 gün önce süratle ameliyat oldu... İşte şimdi de hem bu satırları hem de 34. bölümü anneme her yarım saatte bir damla ve pansuman yaparak yazıyorum... Yani bu yıl acısıyla tatlısıyla hayatımdaki en zor yıllardan biri oldu ve sizlerin en azından yaptığımız işi beğeniyle takip ediyor olmanız bizim için büyük moral oluyor...
Şu okumakla ilgili öğütlerimi biliyorsunuz sanırım... Zeynep ve serserimayın Gizem'ciğim bize önerebileceğiniz bir kitap var mı diye sormuş... Açıkçası benim önereceğim kitap belki de size güzel gelmeyip sizleri okumaktan soğutur mu diye bunu önermekten çekiniyorum... Çünkü kitaplar şarkılar gibidir... Filmler gibidir... Birisi aynı şarkıyı ve kitabı sevemez diğeri çok sever... O yüzden size sevebileceğiniz bir kitap mutlaka vardır diyerek eğlenceli bir şeyler önereyim... Atilla Atalay, Ferhan Şensoy ve Aziz Nesin benim en sevdiğim yazarların başında geliyor... Sanırım onların herhangi bir kitabı olabilir... Biraz daha nostalji yapmak isterseniz de Ömer Seyfettin'in "İlk Cinayet", "Kaşağı" ve "And" öykülerini, Reşat Nuri Güntekin'in deli dolu neşeli "Çalıkuşu" sunu ve diğer tüm kitaplarını, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın müthiş matrak romanlarından birini, Sait Faik'in harika öykülerini okuyarak kendi edebiyatımızdan en önemli bulduğum bu yazarları tanımanızı tavsiye ederim...
deadlyangel ve bir çok arkadaşımız da şiirleri çok sevdiğini söylemiş... Ben onlara pek şiir diyemiyorum çünkü şiir gerçekten başka birşey... Ama güzel denemeler olduğunu söyleyebilirim bunların... Son zamanlar pek yazamıyordum... "Gerçek Yalanlar" gerçekten benim de sevdiğim güzel bi deneme oldu...
Yine gizemciğim "sil baştan" ın ardından başka şarklar da kullanacak mıyız diye sormuş... Ben yaptığım tüm işlerde eski mesleğimden dolayı görsellikle müziği hep iç içe düşünüyor ve elimden geldiğince bunu güzel örneklerle süslemeye çalışıyorum.... Ümit Milli'de "Sevmek İçin Yaratılmış" ı kullanmıştım ki o şarkıyı ben "Aliye" dizisinden yıllar önce kullanmış hatta klibini yönetmiştim... Yine Aynı dizide "Diyemedim" şarkısını kullanmıştım ki o da çok ses getirmişti... Stardaki kuklalarım Muharrem Abi ve Bahri'de bile bilinen şarkıları espri ve öykülerle birleştiriyordum... Sınav filmi neredeyse müziklerin öyküyle iç içe geçtiği bir film oldu... Kavak Yelleri'nde de sırf ben diil ekip olarak müziklerin önemine inanmış bir ekip olarak işi sürdürüyoruz... Ve evet başta sezon finalindeki şarkımız olmak üzere sizlere hazırladığımız bir kaç şarkı daha Kavak Yelleri'nde önümüzdeki bölümlerde boy gösterecek...
Müzik'le bağlantılı olarak bir de Ferny & Lety'nin Şebnem Ferah ile ilgili sorusunu yanıtlayayım... Evet Şebnem Ferah benim için çok özel ve çok kıymetli biri ve o camia da çalıştığım ve hala zaman buldukça hal hatır sormak için olsa bile görüştüğümüz önemli bir dost... Senin gibi bir çok hayranının sevgisinin onun için ne kadar önemli ve tek tek değerli olduğunu yakinen biliyorum... Çünkü kendisi "İnsan Olma Yolunda" önemli bir yol katetmiş mükemmel birisidir... Eminim senin fanclub veya başka platformdaki mesajlarını bir yerlerde mutlaka okuyor, gülümsüyor ve yüzündeki sıcacık gülümseyişle sizlere tebessümle teşekkür ediyordur... Türkiye böyle özel ve önemli bir kadına sahip olduğu için çok şanslı ve o da sizler gibi kıymet bilen dinleyicilere sahip olduğu için...
Şimdilik benden bu kadar... Başka bir uzun buluşma da görüşmek ümidiyle kendinize çok iyi bakın...
Ferny&Lety 21-01-08, 08:36 Müzik'le bağlantılı olarak bir de Ferny & Lety'nin Şebnem Ferah ile ilgili sorusunu yanıtlayayım... Evet Şebnem Ferah benim için çok özel ve çok kıymetli biri ve o camia da çalıştığım ve hala zaman buldukça hal hatır sormak için olsa bile görüştüğümüz önemli bir dost... Senin gibi bir çok hayranının sevgisinin onun için ne kadar önemli ve tek tek değerli olduğunu yakinen biliyorum... Çünkü kendisi "İnsan Olma Yolunda" önemli bir yol katetmiş mükemmel birisidir... Eminim senin fanclub veya başka platformdaki mesajlarını bir yerlerde mutlaka okuyor, gülümsüyor ve yüzündeki sıcacık gülümseyişle sizlere tebessümle teşekkür ediyordur... Türkiye böyle özel ve önemli bir kadına sahip olduğu için çok şanslı ve o da sizler gibi kıymet bilen dinleyicilere sahip olduğu için...
Yiğit abicim sorumu cevapladığın için çok teşekkürler.Ben gerçekten çok büyük bir Şebnem Ferah severim:)Sevgiden de öte bambaşka birşey bu nerdeyse..İlk albümü 1996 yılında çıkmıştı.Ben o dönemde yaklaşık 5 yaşındaydım:)Tabii o zaman bilinçli bir dinleyici değildim ama annem çok sever Şebnem Ferahı.Onun şarkılarıyla büyüdüm ben diyebilirim.Her şarkısı her cümlesi ezberimde.
Bu soruyu sana sordum çünkü bu sefer unutmak yok diye söz verdim kendime Şebnemin konserinde:) 19 Ocak Bgm'de konseri vardı.arkıları söylerken aklıma sen geldin keşke Yiğit abi de buralarda bir yerlerde olsaydı demeden edemedim kendimi:)
-----
Ayrıca dizilerde bu tür ülke genelindeki büyük sorunların yansıtılması insanlarımızı çok etkiliyor.İnsanlarımız zaten dizi sever oldukları için en ufak bir sorun işlense etkisinden çıkamazlar.Bu diziler birçok iyiliğin bir çok dayanışmanın sebebi oluyor.İnan annenin durumuna üzülmemle sevinmem bir oldu bu yüzden.Allah her muhtaca sizin karşınıza çıkan bu fırsat gibi bir fırsat nasip etsin inşallah.
----
Babanız..İnşallah ilaç tedavisi bir işe yarar Yiğit abi.Bunu gerçekten yürekten söylüyorum.Derdi veren Allah dermanını da veriyor diye düşünüyorum.Allah hep sizinle olsun gerçekten yaşadıklarınız kolay şeyler değil..Hele de bütün bu olayları yaşarken kendini senaryoya vermen çok zor oluyordur.
Yorgunluğun,yaşadıkların hepsi üst üste biniyor ama sen yine de bize her seferinde harika bir bölüm izlettiriyorsun.Sayende haftada bir-iki saat unutamayacağımız dakikalar yaşıyoruz,gülüyoruz,ağlıyoruz..
Gerçekten genç yaşına rağmen piyasada uzun süredir bulunan birçok senariste taş çıkartırsın.Senaristim diye geçinenler yanından geçemezler Yiğit abicim.Mükemmel bir senaristsin.Başarılar,mutluluklar,sağlık,sevgi,say gı hep üzerinde olsun.Bunu hakettiğine inanıyorum çünkü:)
bende bir tane imza yaptım:)
http://img146.imageshack.us/img146/949/yiitgralpkavakyellerios3.jpg (http://imageshack.us)
heheyy
yiğit abide gelmişş yazmıss:)
sagolasın yıgıt abıı :)
Gene ben ya heryerde benn :) gerçekten basının belası oldum benn:).
gErcekten yiğit abii senin hakkında cok merak ettiğim konular var.yani sende allahın bi kulusun ama merak ettiğim;
Bu kadar olay içerisinde yani babanın hastalıgı evlilik filan derken bu replıkler nasıl olusuyor.İnsan beynınden vurulmus bı haber aldıgında nasıl neşeli replikler yazarki ? anlamadıgım nokta buu nasıl oluyor acaba cok kıtap okumakmı ne yapmak ? (fazla merak iyi degıldır ama neyseee:D ))
yiğit abi öncelikle hoşgeldin.sorumu cevapladığına çok sevindim.yarın kitapçı yolu göründü bana...
öykü grubunu oturtmanada sevindim.dizi gün geçtikçe güzelleşiyo.bunda katkın büyük (=
gizli yalanlar denemeni çok beğendim.emeğine sağlık.
babanıza tekrardan acil şifalar diliyorum.umarım 2 hafta sonra iyi bir haber alırsınız.anneniz adına sevindim.aslında her 10 ölüden 5i bile organ nakli yapsa yaşam kalitesi artıcak ama...
başlığa girdiğiniz ve dizimize verdiğiniz emek ve herşey için bir kez daha saolun varolun...
Ferny&Lety 21-01-08, 21:52 Gizemcim mesajını düzeltmelisin kanımca..
Yiğit abimin babası ölmedi.Allah en gecinden versin.Allah korusun nasıl bir tabir o öyle?
Yiğit abi bugün arkadaşlarımla senden bahsettik.Bilmiyorlar bu siteye gelip yazdığını,bizimle ilgilendiğini..Dedim ben Yiğit abiyi tanıyorum.Ay olamaz bizi de tanıştır lütfen n'olur diye çullandılar üstüme;ama hoop Yiğit abi evli akıllı olun deyince höö Allah mutluluklar versin deyip suratlarını büzüp oturdular yerlerine:img-cool2:P
cyd_oth_cnsl 22-01-08, 09:40 yiğit abi nasıl başlasamki yani sen gerçekten çok iyi bir insansın herşeyden once,hiçbir senarist bir siteye girip yazdıgı seneryonun yani yarattıgı dizinin izliyecileriyle sorunlarını , dizi ile ilgili bazgı minik ipuçlarını verip onları bu kadar onemsemez,kavak yellerinin seninde soylediğin gibi diger dizilerden buyuk bir farkı var, hem gençlik dizisi hemde her yaşa hitap edibiliyor,mesela babam boyle gençlik dizilerini 'gereksiz' diye adlandırır ama ben kavak yellerini izleyince gelip goz ucuyla bakar,bana donup derki kızım şu komik cocugun adı neydi der tabikide efeyi kastediyordur ve ona benle birlikte herzaman guler
boyle bi gençlik dizisi cok ozel ozellikle mine karakterinin bende ayrı bir yeri var , cunku en yakın arkadaşlarımdan birininde babası annesi yanında değil ve onada anneannesi ve dedesi bakmakta o da mine gibi çok sorunlu biri ama ozunde iyi bir insan , o kavak yellerinin hiçbir fanclubune dizifilme yada diğer sitelere üye olamıyor cunku mine ile ilgili yapılan yorumlar onu cok uzuyor kendisine yapılmış kabul ediyor ,senin yarattıgın bu harika yaratıcı ve neşeli diziye birşey soylemek haddim diğil,ama mine karakterini bu kadar kotu gostermesen daha iyi olabilr sakın yanlış anlama mine zathen bi melek olamaz yaşadıklarından ve yaşattıklarından sonra ,ama belki sen biraz olsun daha iyi biri yapabilirsin onu en azından onun gibiler için
yiğit abi başarılarının devamını diliyor bu karakterleri yaratmak ve her hafta bu kadar iyi bir senaryo cıkartabilmek için cok calıstıgıını biliyoruz ve seni anlıyoruz umarım bu yorumumu değerlendirir bana bir cevap yazarsın
bu arada anneye ve babana acil şifalar diliyorum umarım ikiside en yakın zamanda iyi olur :)
İLK AŞKIM_MERVE 22-01-08, 11:43 yigit abi çok güzel yazmışsın..
hiç sıkılmadan okudum...:img-wink:
demek dizimiz haziran 3.haftası sezon finali olucakk..
neyse cnm daha çok vaktimiz var..senin dedgin gibde 19 haftamız var.
HERKESE İİ GÜNLER..:)
gizemcim fundaya katılıyorum biran önce mesajını düzeltsen iyi edersin cnm
bu arada yiğit abi dizi yarıyıl tatilinde urlaya gidecek deniliyodu bir aslı varmı yoksa sedece dedikodudanmı ibaret???...
ay inanmıyorum yiğit abi sen misin gerçekten?:happy0064
demek haziran ın 3. haftası kavak yelleri tatile girecek:icon_sorr
ya ben 3 ay nasıl sabredicem şimdi pff:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
neyse..yiğit abi sana bi sorum olucaktı benim:Dya aslında biraz saçma gelebilir ama sorucam yinede yoksa çatlarım meraktan:Dkavak yelleri nin finaline doğru deniz ve aslı evlenicek mi?:Dhani deniz aslıya evlenme teklif etmişti ya o gerçek olucak mı?:P:Pgerçekten çok merak ediyorum bunu..aslında bunu söylemezsin belki ama olsun ben yinede bir sorayım dedim..:img-blush
Ve ayrıca...bunca işin olduğu halde buraya gelip sorularımızı yanıtlaman gerçekten çok güzel bir davranış
Cnm ben bi duyum aLdımm ..
Ayrıca bu sezon asLıyLa deniz'in evLenmesi çok saçma olur .. Herşey oLdu bittiye geLmiş oLur .. iLerLeyen sezonlarda görebiLiriz ona beLki :D
AsLı enver .. AsLı deniz evLiLiğinin oLmayacağını ,, mine & deniz evLiiliğinin oLacağını diLe getirmiş .. ben böyLe duyum aLdım ..
Tabi ki .. doğrusunu yanLışını sevgiLi senaristimiz biLiyor
Gizemcim mesajını düzeltmelisin kanımca..
Yiğit abimin babası ölmedi.Allah en gecinden versin.Allah korusun nasıl bir tabir o öyle?
Yiğit abi bugün arkadaşlarımla senden bahsettik.Bilmiyorlar bu siteye gelip yazdığını,bizimle ilgilendiğini..Dedim ben Yiğit abiyi tanıyorum.Ay olamaz bizi de tanıştır lütfen n'olur diye çullandılar üstüme;ama hoop Yiğit abi evli akıllı olun deyince höö Allah mutluluklar versin deyip suratlarını büzüp oturdular yerlerine:img-cool2:P
CANIM pardon düzelttim ölmedıgını bılıyorum ama o an öle yazmısım .ama dedıgım gıbı o anlık dalgınlık(bu aradalar çok yapıyorum bunu )
yani bu kadar büyütmeye gerek yok ama söyledıgınız ıcın tesekkrler arkdaslar :) .yıgıt abı baktıysa ayıp olucaktı...
uyaranlara teşekkürler
Ayrıca bu sezon asLıyLa deniz'in evLenmesi çok saçma olur .. Herşey oLdu bittiye geLmiş oLur .. iLerLeyen sezonlarda görebiLiriz ona beLki :D
AsLı enver .. AsLı deniz evLiLiğinin oLmayacağını ,, mine & deniz evLiiliğinin oLacağını diLe getirmiş .. ben böyLe duyum aLdım ..
cnm bende biliyorumsaçma olacağını:Dbu sezon için demedim zaten dizinin finaline doğru dedim:D:D
ayrıcao duyduğun şey gerçekse ben çok üzülürüm yani:icon_sorrneyse seninde dediğin gibi en doğrusunu senaristimiz bilir:img-yes:
forever "deniz&aslı":good:
billur_beso 26-01-08, 04:54 yiğit abicim merhabalar..Öncelikle seni özel hayatında bu kadar çok şey yaşarken ve kavak yelleri gibi sıradışı bir dizinin senaryosunu yazarken bizlere zaman ayırdığın için kutluyorum.Hem dizifilme yazıyorsun hem k.y resmi sitesine..Yiğit abicim belki hatırlarsın ben sana o siteden de yazmıştım ve bölüm özetlerindeki şiirlerinden bahsetmiştim ki birçok arkadaş hala bahsediyordur sana o şiirlerden..Gerçek yalanlar gerçektende çok güzel bir denemeydi uzun zamandır.Ama senden bu denemelerin sıklıklarını bekliyoruzz çünkü sen hernekadar da deneme desende biz o şiirleri çook seviyoruzz:img-wink:Yiğit abicim ben söz konusunu özel hayatta değindirmişken babana ve annene de geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.Ayrıca evliliğinde de mutluluklar diliyorum abicim.Gelgelelim tabiki kavak yellerinee..Son bölüm birkaç bölümden farklı bımba gibi bi finalle bitmişti yan abicim her hafta meraklandırıosun ya bizi,kalbe indiriosun ya böyle ee aşk olsun:)ama seviyoruz biz o heycanları yaaa.Buarada senaryo grubunda kimin aklına geldiyse o ibrahim kendirci espirisi aklına sağlık:)tam yerinde demiiyimde ince ve güzel bir espiriydi.Tekrar tekrar bütün bölümlerde emeği geçenlere ve sana teşekkür ediyorumm.
Haziranın 3.haftasının hiç gelmemesi dileğiyle..:)
sevgilerr
besooo:)
Senaryo aşamasını tamamen Yiğit Abi üstleniyor. Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon bölüm öykülerini; Yılmaz Şahin ise tretmanı yazıyor. Yani sahneleri diyaloglayarak, son halini vererek yazma işi yine Yiğit Abi'de. Muhtemelen söylediğin espriyi de o bulmuştur. :)
bu süper bir duyummuş nerden alıyorsunuz bu haberleri umarım doğrudur:)şaka da yapmış olabilir aslı enver.zaten aslı ve deniz olmamalı o ne öyle ailede kim kimin çocuğu abisi teyzesi annesi babası belli değil.zaten bence yakışmıyorlar da:)
neyse yiğit abinin babasına acil şifalar diliyoruz tekrardanbye
Ferny&Lety 30-01-08, 11:16 Cnm ben bi duyum aLdımm ..
Ay canımın içi kusura bakma da bu duyumlar çok fazla oldu artık:)
Öyle birşeyin olacağını pardon da Aslı nerden biliyormuş?Senaryo Yiğit abinin elinde nelero lacağını bilseler Yiğit abi neden senaryo yazsın ki?
Hem Aslı böyle birşey ibilse de söyler mi ?Orası ayrı bir muamma:icon_whis
Yiğit abi babanın durumu nasıl?Merak ediyorum=/
Buraya gelirsne inşallah bizden esirgemezsin babanın durumunu bilmemizi
öyle br duyum gerçek olamaz.tek gerçek aşk aslı-deniz:happy0064:happy0064
bu dizide aksini düşünmek bence hayalcilik olur.hele mine-deniz ihtimali sıfır.ayrıca mine denize aşık değil.mine sadece şımarıklık yapıyor.hırs yaptı onunki sevgi değil.elinden kaçırdığı içinüzülüyor o kadar.o yüzden aslı-deniz aşkı gibisi yok:)
fundacıgıma katılıyorum bu duyumlarda cok falza oldu.Hemburası yıgıt guralp topici K.y degil....
EVLENME olayına gelince;ne evlenmesı yaa daha unı 1 e gıden cocuklar evlenırmıymıs ? hangı patavatsız cıkardıysa lutfen lafını dırek verseydın o duyumu alan arkdas... biraz mantıklı olan ınsan böyle bırsey olmıyacagını zaten anlar:)
bilmem anlama bildimmi ???
zönkkk....
Yiğit abi Kavak Yellerine yazdığın "son mesaj" ın etkisindeyim hâlâ...
Eminim sen en iyi kararı vermişsindir kendin için ama...
N'olcak şimdi Kavak Yelleri eski tadında olacak mı?
Keşke ayrılmasaydın.
cyd_oth_cnsl 07-02-08, 22:00 ''elveda don kişot''
:(:(:(:
_keremcemim_ 07-02-08, 22:48 Noluyo ya anlamış deilimm .. ne son mesaj'ıı ??
lütfen biri cevp versinn!!
cnm yigit abi demin kavak yelleri basligina bir msj yazdi
36.bölümden sonra kavak yellerinde senaristlige devam etmicek:(
ya keske böyle olmasaydi ya:(
ama yinede simdiye kadarki o güzel senaryolarin icin
tesekkürler yigit abi
serseri_mayın90 07-02-08, 22:50 Noluyo ya anlamış deilimm .. ne son mesaj'ıı ??
lütfen biri cevp versinn!!
canım yiğit abi kavak yelleri başlığında yazdı. neyse okumayanlar için burayada ekliyorum..offf hala çok üzgünüm.onsuz kavak yelleri nasıl olcak hiç düşünemiyorum..
Son Mesaj
Sevgili Kavak Yelleri Dostları,
Uzun zamandır gelemiyorum yazamıyorum, ö.mlar atıyorsunuz, nerdesin diyorsunuz, onlara bile yanıt yazamıyorum... Aranızdan iki haftadır özetleri benim yazmadığım için sitem edenler bile olmuş... Ama bence özellikle geçen haftaki özet oldukça iyiydi:) Yazan arkadaşımızın yani Tim'sden Sıla'nın ellerine sağlık...
İşte sizin o Yiğit abi nerelerde dediğiniz haftalarda bende Kavak Yelleri ile ilgli zor bir karar yani Kavak Yelleri'ne veda etme kararı alıyordum:(
Böyle bir karar hele hele benim gibi yaptığınız işe duygusal olarak da çok bağlıysanız kolay alınmıyor biliyorsunuz... Ama ben bunu çok uzun süredir hatta neredeyse geçtiğimiz yaz bitip ilk 15 bölümü geride bıraktığım andan beri düşünüyordum... Yine de elimden geldiğince bugünlere kadar geldim... Çok sıkı çalıştım sizleri bir hafta bile özetsiz, şiirsiz ve senaryosuz bırakmadım... Bir dizinin bu kadar uzun sürmesine inanmadığım, TV dünyasını çok sevmediğim halde yine de sizlere farklı ve özel bir iş uğraştırmak için 7 gün 24 saatimi Kavak Yelleri'ne adadım... İyi yaptın güzel yaptın da Yiğit şimdi naaptın diyceksiniz... Artık sadece çok yoruldum...
Gerçekten oldukça yorgunum ve dinlenmek istiyorum... Geçtiğimiz hafta içinde de bu kararımı herkesle paylaştım... Bu suskunluk dönemi biraz o yüzdendi... Yani ben Kavak Yelleri'ne veda bölümüm olan 36. bölümü yazıyordum...
Birlikte olduğumuz süre içinde burda paylaştığımız herşey için sizlere sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunduğumu bilmenizi istiyorum... Ve "Kavak Yelleri" macerasının daha uzun bölümler ben olmasam da yine en güzel şekilde devam edeceğini de bilmenizi istiyorum... Hatta gelecek haftalarda neler olacağını bilen birisi olarak da diyorum ki gerçekten çok güzel şeyler olacak... Çok iyi bir yazı grubumuz var ve eminim beni aratmayacak ve hatta benim yazdıklarımın üzerine daha da yeni şeyler koyarak dizimizi daha da güzel yerlere getirecekler... Dizinizden desteğinizi sakın ola esirgemeyin olur mu...
Geçirdiğim zor günleri atlatıp uzunca bir dinlenme ve yenilenme döneminin ardından yepyeni projelerde hatta kimbilir belki yine "Kavak Yelleri"nde görüşmek üzere hepiniz kendinize ve dizimize çok ama çok iyi bakın... Beğenileriniz benim yorgunluğumu alan yegane şeydi...
Sonsuz sevgilerimle, hoşçakalın
Yiğit Güralp
~supergirl~ 07-02-08, 23:00 inanamıyorum gerçekten!!
yiğit güralp gibi bir senarist yok ki:( kim gelirse gelsin bence eski tadı olamaz ki...gerçekten yiğit abi kararını vermişsin ama umarım biraz ara verdikten sonra yine kaldığın gibi devam edersin:sad53:
ı.love.sanem 07-02-08, 23:10 Ben de çok üzüldüm ama senaryo yazmanın hele bir de bunun haftalık süresi 1 buçuk saatse çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Bende İki Doğru Bir Yanlış isimli senaryo yazıyorum, her cuma DiziFilm de paylaşıyorum, Word'da ortalama bölümler 18 sayfa süryor ona bile yoruluyorum ki Kavak Yelleri 2-3 katıdır... Ne yapalım. Eski tadı bulmazsam seyredeceğimi sanmam... Zaten tek izlediğim diziydi... :(
billur_beso 08-02-08, 06:06 canım yiğit abi kavak yelleri başlığında yazdı. neyse okumayanlar için burayada ekliyorum..offf hala çok üzgünüm.onsuz kavak yelleri nasıl olcak hiç düşünemiyorum..
Son Mesaj
Sevgili Kavak Yelleri Dostları,
Uzun zamandır gelemiyorum yazamıyorum, ö.mlar atıyorsunuz, nerdesin diyorsunuz, onlara bile yanıt yazamıyorum... Aranızdan iki haftadır özetleri benim yazmadığım için sitem edenler bile olmuş... Ama bence özellikle geçen haftaki özet oldukça iyiydi:) Yazan arkadaşımızın yani Tim'sden Sıla'nın ellerine sağlık...
İşte sizin o Yiğit abi nerelerde dediğiniz haftalarda bende Kavak Yelleri ile ilgli zor bir karar yani Kavak Yelleri'ne veda etme kararı alıyordum:(
Böyle bir karar hele hele benim gibi yaptığınız işe duygusal olarak da çok bağlıysanız kolay alınmıyor biliyorsunuz... Ama ben bunu çok uzun süredir hatta neredeyse geçtiğimiz yaz bitip ilk 15 bölümü geride bıraktığım andan beri düşünüyordum... Yine de elimden geldiğince bugünlere kadar geldim... Çok sıkı çalıştım sizleri bir hafta bile özetsiz, şiirsiz ve senaryosuz bırakmadım... Bir dizinin bu kadar uzun sürmesine inanmadığım, TV dünyasını çok sevmediğim halde yine de sizlere farklı ve özel bir iş uğraştırmak için 7 gün 24 saatimi Kavak Yelleri'ne adadım... İyi yaptın güzel yaptın da Yiğit şimdi naaptın diyceksiniz... Artık sadece çok yoruldum...
Gerçekten oldukça yorgunum ve dinlenmek istiyorum... Geçtiğimiz hafta içinde de bu kararımı herkesle paylaştım... Bu suskunluk dönemi biraz o yüzdendi... Yani ben Kavak Yelleri'ne veda bölümüm olan 36. bölümü yazıyordum...
Birlikte olduğumuz süre içinde burda paylaştığımız herşey için sizlere sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunduğumu bilmenizi istiyorum... Ve "Kavak Yelleri" macerasının daha uzun bölümler ben olmasam da yine en güzel şekilde devam edeceğini de bilmenizi istiyorum... Hatta gelecek haftalarda neler olacağını bilen birisi olarak da diyorum ki gerçekten çok güzel şeyler olacak... Çok iyi bir yazı grubumuz var ve eminim beni aratmayacak ve hatta benim yazdıklarımın üzerine daha da yeni şeyler koyarak dizimizi daha da güzel yerlere getirecekler... Dizinizden desteğinizi sakın ola esirgemeyin olur mu...
Geçirdiğim zor günleri atlatıp uzunca bir dinlenme ve yenilenme döneminin ardından yepyeni projelerde hatta kimbilir belki yine "Kavak Yelleri"nde görüşmek üzere hepiniz kendinize ve dizimize çok ama çok iyi bakın... Beğenileriniz benim yorgunluğumu alan yegane şeydi...
Yiğit Güralp
:sad53:elveda yiğit abi elveda..Gerçekten işini çok iyi yapıyordun sana karşı çok özel bir sempatimiz vardı bizlerle ilgilendiğin bizi hep özetsiz şiirsiz bırakmadığın için...Sana sonsuz teşekkürler.Ama keşke gitmeseydin..Ama senin seçimin ve saygı duyulmalı..Genede seni çook özlicezz:sad53:
Ferny&Lety 08-02-08, 09:11 Sevgili Kavak Yelleri Dostları,
Yiğit Güralp
Yiğit abi inan yani anlatamam bilgisayarın karşısın böyle donakaldım.Haberi msnden Deniz abla verdi.Kendimi şaşırdım.Hani ben bu diziyi senin yorumunla,senaryolarınla,esprilerinle sevmiştim.Bu kadar insan da senin sayende sevdi.Senin o güçlü kalemin sayesinde.Diziyi yazmayı bırakmanın te ksebebi yorulman değil elbet;ama ya ne bileyim inanılmaz gerildim şu an davul gibi ay dokunsalar ağlarım ya.
Valla üzüntümün tarifi yok.Bundan sonra dizi nereye gider?Senin o şahane esprilerinin yerini ne tutar?O yarattığın muhteşem Efe karakterine dolu dolu manalı esprileri kim yazar?Kim bizi senin kadar gerçeklerin içine içine hem güldürerek hem ağlatıp düşündürerek sokar bilmiyorum.Bildiğim tek şey yerini kimsenin tutamayacağıdır.Çok seviyordum ben seni ya:icon_sorr
Dizide benim için en önemli şey senaryo.Dolu dolu bir senaryo diziyi dizi yapan şeydir diye düşünüyordum ve bunu da ancak dolu dolu bir senarist gerçekleştirir diyordum.Eh ya benim bildiğim dolu dolu olan tek senaristsin Yiğit abi.Kavak Yellerini artık senin yazmayacağını bilerek izlemek çok zor olacak.Ya ben bu başlığa bölüm yorumu için girmiştim yorum yapacak halim kalmadı yemin ediyorum yıkıldım resmen.Ben bu diziyi Yiğit GÜRALP yazıyor diye izliyordum.Ne anlamı kalacak ki şimdi ? Bari arada sırada ziyaret et bizi de özlemeyelim seni.Kavak Yellerini yazmayacaksın diye bırakıp gitme.Ben çok özleyeceğim seni:icon_sorr Of ya.Neyse aman yaa ...
billur_beso'nun da dediği gibi:
Bize bu kadar şey hissettirip içimizi bu kadar dolduran sen imdi gidiyorsun demek..Elveda Don Kişot..:icon_sorr
Yiğit abi demek bizi bırakıyorsun ya,
Seni çok özlicez dizinin her saniyesinde senin
Yokluğunu hissedeceğiniz,
Sen hissederek yazıyoyrdun düşünce yelpazen
çok genişti Efe nin yaptığı olayalrı süper birbirine
karıştırıyordun çok şaşırıyordum vee gençlik dizilerinde
dönem noktası yaratmıştın:img-wink:
Bu dizi oyuncular iyi olsa bile, senaryosuz yürümez hissedilmez
bilmiyorum ya o şiirler özetleer off çok kırgınım ve çok üzülüyorum:sad53::icon_sorr
yiğit abi olamaaaaz gitmemelisin kavak yellerini estiren sndin
senin özetlerin şirrlerin o güzelim senaryoların olmadan biz napıcaz...
kavak yelleri yine aynı esicek mii .ama sen yoksun sensiz nasıl esicekk ..:(:(
bu dizi sensiz nasıl olcak bilmiorum yiğit abi sen diodun balayımda 12.bölümü yazıodum die ama şimdi neden bıraktın :(
bir dizinin iyi olması senaristidir die düşünüorum bnde ve sen bizim yiğit abimiz kavak yellerini reytnglerde hr zmn ilk 3'e sokan yiğit abimiz hr hfta bizi gerek esprileryle güldren gerek duygusal sahneleryle ağlatan yiğit abimiz sen olmadan kavak yelleri olmaz olsada senin yerini kmse dolduramaz senn şiirlerin kadar güzel yazamaz senin esprilerin kadar güzel olamaz senin yerini kmse dolduramaz die düşünüorum
yazını bu sabah okudum ve gercekten sok oldum böle bi şeyi hiç düsünmezdmm
ve de coooooooooooook üzüldüüüümmmm... :icon_sorr yiğit abicim bn hem tüm dizi film hmde tüm kavak yelleri sevenler seni cok özliceeekk..:icon_sorr:icon_sorr
umarım ilerde tekrar aramıza dönersinn..
seni cok seviyoruzz..
:sad53::sad53::sad53:
Ferny&Lety 08-02-08, 10:25 Selamlar...
Rica ediyorum bu yazıyı dikkate alarak okuyun bir kulağınızdan girip diğerinden çıkmasın..
Lütfen şöyle geriye doğru bir bakın.35.bölüm öncesine..Yiğit GÜRALP diziyi 3.bölümden itibaren yazmaya başladı.Hatırlarsınız hepiniz ki dizi ilk iki bölümüyle Dawson's Creek dizisinin aynısıydı.Daha sonra Yiğit GÜRALP geldi ve dizi için söylenen sözleri,tabuları yıkıp geçti.
Diziyi özgünleştirdi,hayatın içine içine soktu..Sanki izlediğimiz kişiler yan komşumuzmuş gibi..Ayşe teyzem her an kapımı çalacakmış gibi,Mine her an bana laf atacakmış gibi..Efe her an yardımıma koacakmış gibi..
Bu diziyi neden izliyorduk?Hangi birini sayalım ki?Dizi hayatın içinden olduğu için,dizi bize bir sürü şey kattığı için,dizi boş olmadığı için,dizi kaliteli olduğu için,senaryosu çok güzel..Ve daha nicesi..Fakat en büyük nedenimiz neydi diziyi izlemek için?Bütün bunları diziye kazandıran Yiğit GÜRALP dizinin senaristi olduğu için izliyorduk biz bu diziyi.Yiğit GÜRALP bu diziyi yazmıyor olsaydı,bu dizi bu kadar tutar mıydı diye düşünüyorum da..İmkanı yok tutmazdı..Diziyi dizi yapan şey neydi?Senaryosu,senaristi,oyuncuları..Bizim dizimizin kalemi güçlü bir senaristi,muhteşem bir senaryosu ve çok yetenekli oyuncuları vardı.İşte bizim en büyük farkımız da burdaydı..Üçten iki çıkarsa kaç kalır?Bir..Sizce dizimizin senaristi diziyi yazmayı bırakınca senaryomuz sanki Yiğit GÜRALP yazıyormuş gibi olacak mı?Senaristimiz,senaryomuz eskisi gibi kalacak mı?Bir dizi sadece oyuncularla yürür mü?
Her seferinde,her bölüm sonrası,her bölüm öncesi hepimiz Yiğit abi muhteşesiin,Yiğit abii harikasıın,çok güzeldi teşekkürler diyerek teşekkür etmedik mi Yiğit GÜRALP'e?Her bölümü izlerken ayrı bir heyecan tattık,dizi her seferinde bize birşeyler kattı..Dostluk ne demek?Aşk ne demek?Vefa ne demek?Sevmek,emek vermek,kandırılmak,aldatılmak,büyümek..Bunların hepsini bu dizi bize bütün tabularımızı yıkarak baştan öğretti.Aslında öğreten dizi değil;Yiğit GÜRALP'ti.
Ben bu diziyi her izlediğimde şükrettim iyi ki Yiğit GÜRALP bizim senaristimiz diyerek..Her hafta binlerce kez teşekkür ettim Yiğit GÜRALP'E.Bize bu kadar şey iyaşattığı,öğrettiği için..Düşünmeyi unuttuğumuz vakitlerde bizi düşünmeye ittiği için.Acısı ve tatlısıyla bizi hayata sadece bir diziyle hazırladığı için..Ailenin,dostluğun,sevginin ne demek olduğunu hatırlattığı için..
Sadece bir dizi değil izlediğimiz şey benim için..Tam anlamıyla bütün olarak eksik yanımız,fazla tarafımız,hatalarımız,kusurlarımız,doğrularımız,aş klarımız,ilişkilerimiz,ideallerimiz..Kısacası Kavak Yelleri koskoca bir hayatı barındırıyordu içinde.Bunların hepsinin sebebi de Yiğit GÜRALP'ti.
Her üzüldüğünde,her zor duruma düştüğünde,her kızdığında yine de bizi ne o güzel şiirlerinden,özetlerinden ne de yazdığı güzel diziden mahrum bırakmadığı gibi bu kadar başarılı olmasına rağmen küçük dağları ben yarattım edasında olmayıp aramıza katıldı,sorularımızı yanıtladı,sorunlarımıza bizimle çözümler aradı.Bizleri hiçbir zaman cevapsız bırakmadı..Bizlere asla arkasını dönmedi.Size soruyorum şimdi bize Yiğit GÜRALP'e arkamızı dönmek yakışır mı?Yiğit GÜRALP bunu hakeder mi?Hepimiz adımız kadar iyi biliyoruz ki Yiğit GÜRALP bu diziyi bırakmazdı,işini ve bizleri bu kadar severken bırakmazdı-sonuna kadar giderdi.Bu ani gidişin sebebi sadece yorgunluk mu?
Yiğit GÜRALP'e saygısız davranıldı,emekleri görmezden gelindi,düşünceleri sorulmadı.O bizlere vermek istediği güzelim dolu dolu bölümleri gece gündüz uykusuz kalarak yazarken kanal ve dizi yapımcıları Yiğit GÜRALP'in fikrini dahi sormadan diziyi kesmekten,Yiğit GÜRALP'in emeğine hıyanet etmekten başka hiçbirşey yapmadılar.
Hepimiz biliyoruz Yiğit GÜRALP'in diziyi bırakmasının sebebinin çok çok yorulmuş olması olmadığını.Şimdi bizlere sırtını dönmeyen Yiğit GÜRALP'e sırt dönmek bizlere yakışmaz.Bizlere bunca doğruyu gösteren,bunca şey öğreten,düşünmeyi hatırlatan,bomboş,güvensiz kalbimize o güveni tek bir diziyle geri kazandıran Yiğit GÜRALP'e haksızlık olur hoşçakal Yiğit abi sen bilirsin diyerek kestirip atmak.
Diyeceğim şudur ki Kanal D ve Tims Prodüksyon'a mail atalım.Yani mail kampanyası başlatalım.Senaristimiz gelmezse diziyi izlemiyoruz diyelim.Zaten Yiğit GÜRALP olmazsa Kavak Yellerinin eski tadı olmayacağı için bunu göze alalım.En azından hiçbirey yapmadık demeyiz.Evet söyleyelim Yiğit GÜRALP'i geri istiyoruz,gelmezse izlemeyiz diye;ama gerçekten izlemeyelim Yiğit GÜRALP geri dönene kadar..
Oyunculara saygısızlık olarak algılamayın bunu.Pekala oyuncuların da bu işten memnun kalmayacağı aşikar.Bu dizi bugün bir marka haline gelmişse sebebi Yiğit GÜRALP'tir.Böyle bırakamayız bu işin peşini.
Diziyi izlemeden yapamam ne olursa olsun diyorsanız da eğer izlemeyin diyen yok.Sadece Perşembe akşamları saat 20.00-22.30 arası Kanal D'yi açmayın ki durumun ciddiyetini anlasınlar.Dizinin reytingleri Yiğit abi dönene kadar düşsün ki bizi ciddiye alsınlar.Daha sonraki gün bir sürü site var izleyebileceğimiz siz de pekala biliyorsunuz bunu..
SİZDEN BUNU İSTİYORUM ARKADAŞLAR...YİĞİT ABİ BU KADARINI HAKEDİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.LÜTFEN TEKLİFİMİ GERİ ÇEVİRMEYİN VE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK KİŞİYİ HABERDAR EDELİM BU YAZIDAN Kİ AMACIMIZA ULAŞALIM.BeN YİĞİT GÜRALP'SİZ BİR KAVAK YELLERİ İSTEMİYORUM...BENİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞINIZI BİLİYORUM.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER DESTEĞİNİZ İÇİN..
Gerckten hala ınanamıyorm yaa gerckten ınanamıyorm:S
nasıl böyle bısey yıgıt abı nasılll bırakırr offf offf :S
o bızle bı cok seyı paylastı bı cok seyı ögrettı bıze (en basıtı kıtap okumam grektıgını )
NEden ama neden gıdıoo ????
bunun böyle yorulmakla alakası yokk Bu cok bellı zaten ...
AMa esas konu nedır ???
ELvada DOnkişottt :(((((((((((((
Ferny&Lety 08-02-08, 11:24 Arkadaşlar elveda donkişot yok.YİĞİT GÜRALP'İ SEVEN ARKAMDAN GELİR!SEVDİKLERİNİN PEŞİNDEN GİTMEYİ BİZE TEKRAR HATIRLATAN ADAMIN PEŞİNDEN GİDELİM!
Biz o kör gençlik olmayalım arkadaşlar.Tepkimizi gösterelim.Yiğit GÜRALP olmadan zaten bu dizi olmaz bunu unutmayalım.
Lütfen rica ediyorum Perşembe akşamları kesinlikle izlemeyin Kanal dyi daha sonra sitelerden izlersizin isterseniz.Köşe yazarlarının adreslerini falan koyacağım ben,kanal d nin adreslerini koyacağım yapımcının adresini koyacağım.
YİĞİT GÜRALP YOKSA BİZ DE YOKUZ UNUTMASINLAR BUNU..
TİMUR SAVCI YİĞİT GÜRALP'i diziyi yazmaya nasıl ikna ettiyse dönmeye de ikna etsin!
serseri_mayın90 08-02-08, 13:30 kendi şiiri belki en anlamlısı olur. veda zordur yiğit abi, üzme bizi..
sensiz kavak yelleri nasıl olur? senin esprilerin olmadan efe... peki aslı-efe-deniz dostluğu bundan sonra nasıl olcak..aslı-deniz,efe-su ilişkisi...:(
''elveda don kişot”
Zordur arkadaş veda…
Bir el sallanır iki yana…
Görüşmek üzere diyenler,
Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,
Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Bir hoşçakal derken bile,
Şu yürekler dağlanır…
yiğit güralp
Ferny&Lety 08-02-08, 13:34 kendi şiiri belki en anlamlısı olur. veda zordur yiğit abi, üzme bizi..
sensiz kavak yelleri nasıl olur? senin esprilerin olmadan efe... peki aslı-efe-deniz dostluğu bundan sonra nasıl olcak..aslı-deniz,efe-su ilişkisi...:(
''elveda don kişot”
Zordur arkadaş veda…
Görüşmek üzere diyenler,
Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,
Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Şu yürekler dağlanır…
yiğit güralp
Aynen Merve aynen Yiğit abi seni gerçekten çok ama çok seviyoruz.Lütfen bizi o güzel esprilerinden,bize verdiğin hayat derslerinden mahrum bırakma ...
Zeynebim ohh ky başlığında içimi döktüydüm hepsini taşımışsın buraya sağol:)Öm da attım Yiğit abiye ama tesir edecek mi bilmiyorum.
Kolay değil bu yaşadığımız Yiğit abi hoşçakal deyip bırakmak yakışmıyor hiçbirimize
cyd_oth_cnsl 09-02-08, 14:02 kendi şiiri belki en anlamlısı olur. veda zordur yiğit abi, üzme bizi..
''elveda don kişot”
Zordur arkadaş veda…
Görüşmek üzere diyenler,
Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,
Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Şu yürekler dağlanır…
yiğit güralp
katılıyorum yiğit abi bu şiir bizi üzmüştü ama efe geri donmustu sende bi sürpriz yapamazmısın artık bolumleri tüplüden izliyelim reiytingler düşşün,yiğit abi yoksa seni cıkardılarmı ya anlaıyamıoyrum sen yorgunlukkdan şikayet edicek biri diilsin bi sebep olmalı kanalla ilgiliyse eğer izlemeyiz tüplü sitemiz var aslan gibi (:
Uzun zamandan sonra ilk girişimdi siteye.İnanmıyorum gerçekten bunlamı karşılaşacaktım yani.
Neden böyle bir karar verdi bilmiyorum ama mutlaka geçerli bir sebebi vardır.Bundan adım gibi eminim.Ne kadar şuan yıkılmış bir vaziyette olsam da her vaziyette, her kararında arkasındayım Yiğit abi'nin.Tahmin ediyorum ki, bütün KY'ciler için de bu böyle olacaktır.Ama tabi ki gönül isterdi ki; bu yolda beraber devam edilsin.Ne diyeyim.Kendisi için en hayırlısı olsun.Tabi dizimiz için de.
Yalnız değişmeyecek olan şu var ki!
Yiğit abi senin elinden, senin o kıvrak kaleminden çıkmayacak Kavak Yelleri artık, hiçbir zaman; izlediğimiz,her bölümü bizi kendine bağlayan o 36 bölüm gibi olamayacak.Senin estirdiğin gibi esmeyecek Kavak Yelleri.Kimbilir belki de çok başka yerlere götürecek yeni rüzgar Kavak Yellerimizi.icon_sorr
Yine de bu çok zor olsa da, birgün dönmen umuduyla...
deadly_angel 11-02-08, 00:03 Yiğit Güralp'in mizahi yönü, yazdığı şiirler, yaratıcılığı Kavak Yelleri'yle bütünleştiğinde ortaya çok hoş, severek izlenilesi bir yapım çıkarıyordu.Artık Kavak Yelleri için yazmayacak oluşu çok üzücü.
inanmıyorum ya yıkıldım resmen yiğit abi gitmee
kendi şiiri belki en anlamlısı olur. veda zordur yiğit abi, üzme bizi..
''elveda don kişot”
Zordur arkadaş veda…
Görüşmek üzere diyenler,
Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,
Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Şu yürekler dağlanır…
yiğit güralp
sana katılıom cnm
yiğit abi bu şiirde biz çok üzülmüştük
efe gidecek die ama sonra vazgeçti
sende böyle vazgeçemezmisin
lütfen kavak yellerini ve bizi yarı yolda bırakma yiğit abii:img-cray::img-cray:
biz seni çook seviyoruz
Türkiye'de ilk kez, bir senaristin hayran topluluğu oluştu. Türkiye'de ilk kez, bir dizinin hayranları senaristin hakkını verdiler, ona hayranlık duydular, adını bellediler. Hatta kendisi de internet üzerinden onlarla iletişime geçerek, düzenli olarak mesaj atarak bir ilke imza etti.
Türkiye'de ilk kez, senaryonun ne kadar önemli olduğu anlaşıldı.
Ve Türkiye'de ilk kez, bir senaristin diziden ayrılmasına tepki verildi.
Normalde, bir senarist değişimini kimse fark etmez bile. Kimse, onların isimlerinden haberdar değildir.
Kavak Yelleri'nde de bu biraz olacak. Büyük bir kitle, Yiğit Güralp'in gittiğinden haberdar olmayacak.
Ama bu kadarı bile yeter...
Yiğit Güralp, kalitesi ve duyarlılığıyla pek çok şey başardı.
Ve şimdi o gidiyor...
Dizisini yaban ellerin hâkimiyetine bırakıyor.
Artık Kavak Yelleri asla eskisi gibi olmayacak.
İlk iki özenti bölümden sonra diziyi asıl ivmesine kavuşturan, kalite katan, en zayıf bölümünde bile keyifle izlenmesini sağlayan Yiğit Güralp, artık yok...
Kim yazarsa yazsın, ne kadar yazarsa yazsın, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bilen herkes, diziyi buruk seyredecek.
Ferny&Lety 14-02-08, 21:33 Herkese merhaba,
Tam bir haftalık İstanbul dışı seyehatimden sonra bu sabah sevgililer gününde eşimi ihmal etmemek için evime geri döndüm:) Burhaniye / Ören soğuk rüzgarlı ama yine de güzeldi çünkü annem vardı ve güzel bir haftaydı:)
Ve bir kaç saattir de gönderdiğiniz mesajları okuyorum...
Açık söylemek gerekirse ne diyeceğimi bilemedim... Okurken duygulanmamak, bu kadar sevildiğini bilmek karşısında tüyleri diken diken olmamak mümkün değil... Yazdıklarınızı okudukça bana tarifi güç duygular yaşattınız... Heinize sonsuz teşekkürler...
Ama yine de Kavak Yelleri'ni artık izlemeyeceğiz mesajlarınızı gördüm ve açıkçası bir parça üzüldüm... Keşke bir haftadır maillerime baksaymışım dedim belki sizi yönlendirip sakinleştirme imkanım olurdu... Ama sonraki mesajları da okuyunca zamanın en güzel ilaç olduğunu gördüm... Zaten siz de dizimizi izlemeyecek olmaın çok da size yakışan bir tepki olmadığında hemfikir kalmışsınız... Yani "dizimize ve kendinize" iyi bakın mesajımı unutmamışsınız... Size yakışan da buydu... Gerçekten dizimiz sizlere yüzlerce kişinin emeğiyle ulaşıyor... Bu herşeyden önce onların haklarına saygısızlık olurdu... Ve yine dediğim gibi bu ayrılık sizlere yeni yazarlarımızla eskisinden daha güzel bir "Kavak Yelleri" sunmanın bir başlangıcı... Bunu bir bayrak yarışı olarak düşünün... Kavak Yelleri yarıştan hiç kopmadan esmeye devam edecek...
Vaktim az olduğundan mesajımı kısa tutuyorum... Ama gerek bu sayfadaki gerekse kendi mailimdeki yüzlerce ö.mnizi tek tek cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz... Dedim ya ben bunu bir ayrılık olarak görmüyorum... Bu gece izleyeceğiniz son bölümüm olan "Kavak Yelleri" ni yazarken karakterlerimi 36 haftada nasıl da büyüttüğümü gördüm... Kendimi bir baba olarak adeta onları kendi ellerimle evlendirmiş gibi hissediyorum... Ve bu bir ayrılık sayılamaz... Nasıl ki Kavak Yelleri siz ona sımsıkı sarıldığınız sürece esmeye devam edecekse Yiğit Güralp'de yaşadığı sürece yazmaya devam edecek... Yepyeni sinema filmleri, yepyeni kitaplar, şiirler ve yepyeni tv projeleriyle...
SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
ÇÜNKÜ HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM...
Yiğit Güralp
Çok teşekkürler Yiğit abi..Bende tarifi olmayacak kadar büyük bir yerin var.İçimden geldi bak şimdi.Seni çok seviyorum:)
Açıkçası çok fena hırçınlaştım:)Hayır Yiğit bi gidemez olamaz olmamalı bizi bırakamaz falan diye..Kanal D yi telefonla arayıp baya bir bağırdım hatta hep sizin yüzünüzden diye arkadaşlarım da bilir.Fena sarstı bu gidiş.Ama gördüm ki sinir bir yere kadar.Nedeni ne olursa olsun bu senin kararın,bu diziyi sen yarattın bu günlere getirdin.Eğer diziyi izlememek gibi bir durumumuz olsaydı sana çok çok büyük bir haksızlık edecektik,oyuncularımıza,ekibimize..Senin yerin çok ayrı dedim ya en çok ta sana haksızlık yapmak istemedim abicim.
Girmezsin diye korkmadım değil;en azından eskisi gibi girmezsin diye korktum;ama bu akşam bütün korkularımın yersiz olduğunu gösterdin sağol.
Eee Yiğit GÜRALP :) Artı ksen de bizim gibi sadece izleyicisin.Gelişmeleri bizim gibi takip edeceksin.Nasıl bir duygu bu?:)
Şaka maka bir yana abicim umarım bizleri bırakmazsın ve dizinin senden sonraki (ben diziyi 2ye ayırıyorum Y.G.Ö - Y.G.S :img-wink: ) bölümlerine bizimle beraber yorum yapar,bizimle beraber tahmin yürütürsün.
Kucak dolusu sevgiler. |