Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri- Bölüm Yorumları (Arşiv 5)
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
11
neden son zamanlarda bu kadar aleyhte yazılar oluştu çözemiyorum. tüm oyuncularının tiyatrocu olduğu kaç dizi var ? ben bayılıyorum . rikkat_peyami ismet_sayhan fincan_sadıkali pembe_safa harika....bazen konular gerçek hayatla birebir örtüşüyor...tüm oyuncuları kutlarım.onlar belliki işlerini çok severek yapıyorlar buda bize yansıyor..öpücükler :love04:
Bu yıl diziden keyif alamıyorum nedense, bu yıl Misket, Safa ve Çağlar karakterlerine daha fazla sahneler verilmekte. Geçtiğimiz yıllarda konuk oyuncular bile diziye güzellik katıyorlardı. örneğin Abdül'ün babasınI Oynayan Kurtuluş Şakiroğlu, Kemal'İn eşini oynayan Seher Yakut, Şadan'ın arkadaşını oynayan İbrahim ( İbram) Tolga Çandar gibi
Geçtiğimiz yıl ve yıllarda Kemal- Neva hikayesini, İsmet - Sayhan'ın evlenmeden önceki hikayelerini iyi yansıtmışlardı, Rüzgar- Doğa ve Beril arasında geçen olaylar pembe'nin mankenlik yaptığı dönemde geçen olaylar. Abdül ile Kısmet'in hikayesi,
Kısmet başlı başına bir karakterdi. Saymakla bitmez.
Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz.
Bu yıl diziden keyif alamıyorum nedense, bu yıl Misket, Safa ve Çağlar karakterlerine daha fazla sahneler verilmekte. Geçtiğimiz yıllarda konuk oyuncular bile diziye güzellik katıyorlardı. örneğin Abdül'ün babasınI Oynayan Kurtuluş Şakiroğlu, Kemal'İn eşini oynayan Seher Yakut, Şadan'ın arkadaşını oynayan İbrahim ( İbram) Tolga Çandar gibi
Geçtiğimiz yıl ve yıllarda Kemal- Neva hikayesini, İsmet - Sayhan'ın evlenmeden önceki hikayelerini iyi yansıtmışlardı, Rüzgar- Doğa ve Beril arasında geçen olaylar pembe'nin mankenlik yaptığı dönemde geçen olaylar. Abdül ile Kısmet'in hikayesi,
Kısmet başlı başına bir karakterdi. Saymakla bitmez.
Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz.
evet ya safa misket çağlar bu karaklterleri bende hiç sevmiyorum o yüzden dizi eski tadı vermiyor bize
dizinin geçen sezonlarına kıyasla senaryo açısından düşüşte olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de yazıyorum. Yoksa daha iyiye gidemeyecek bir dizi için bu kadar yazı yazmam , sanırım diğer arkadaşlar da yazmaz.
Diziyi yine de çok seviyoruz ve senaryoyu eleştirmekteki amacımız da eski insanı sürükleyen performansını yakalaması, yoksa tek tek ele alındığında oyuncuların başarısı tartışılmaz.
dizinin geçen sezonlarına kıyasla senaryo açısından düşüşte olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de yazıyorum. Yoksa daha iyiye gidemeyecek bir dizi için bu kadar yazı yazmam , sanırım diğer arkadaşlar da yazmaz.
Diziyi yine de çok seviyoruz ve senaryoyu eleştirmekteki amacımız da eski insanı sürükleyen performansını yakalaması, yoksa tek tek ele alındığında oyuncuların başarısı tartışılmaz.
Bir dizinin ileri gitmesi için yapıcı eleştirilerde bulunmak gerekir. Benim okuduğum kadarıyla burada son derece yıkıcı eleştiriler yapılıyor - sadece sizin için söylemiyorum -
Şayet bu diziye emek verenler okuyorlarsa iyiye doğru gideceklerine daha da düşerler... Bence bu hassas nokta gözden kaçırılmadan eleştiri yapılması gerekir... Ve ben hala "iyi senaryo nasıl olmalıdır?" sorusuna cevap alamadığımı belirtmek isterim.
Herkese iyi bayramlar, sevgiyle kalın...
safa misket çağlar a karşı neden böyle tavır alındı acaba mesela berna 1 geçmiş mesajlarına dönüp baksa iyi olur .bence tutarlılık önce kendimizde aramamız gereken bir kavram .inandırıcılık = tutarlılık.! herkezin özel ve kişisel duygularla yazdığını ve sitemizin giderek amacından saptığını düşünüyorum. geçenlerde kim hatırlamıyorum ama tanıdıklar mı yazıyor demişti galiba haklı . belli oluyor .kimler olduğuda ayıp bence .deşifre olacaklar . oysa tartışmasız çok iyi oyuncular var. onlar zaten belli.....bu dizide gerçek starlar birde onları çekemeyenler var....yaşasın dürüstlük. yaşasın yetenek.... :img-thumb :king:
Ben ne şimdiki daha önceki mesajlarımın hiçbirinde ne Safa ne de Misket karakterleri hakkında kötü birşey yazmadım ki, evet aksine geçmiş mesajlarında onların oldukça komik ve başarılı olduklarını yazdım. Benim daha önce eleştirdiğim aksine geçmiş karakterlerin beni rahatsız edecek derecede olumsuz değişimiydi; Dalyan, Füsun, Neva, hatta son zamanlarda Fincan ve Nemide (incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kavga ettikleri için). Acaba sırf eleştiri hakkımı savundum diye başkasının mesajlarını da benim yazdığım mı düşünüldü.
Yazsam yazsam birkaç kere dizinin geniş kadrosunun yeterince kullanılmadığını yazmış olabilirim, ben kimsenin ne yazdığını takip etmediğim gibi bölüm bölüm beğenilerimi veya eleştirilerimi yazıyorum diziyi izledikçe. Bana olmadı gerçi ama oyuncularının potansiyelinin yüksek olduğu için aynı karakterlerin sürekli kullanılması ilk başta çok beğenilse de insanı bıktırabilirdi de.
Tekrarlıyorum beni son zamanlarda rahatsız eden şey senaryonun inandırıcı olmaktan uzaklaşmasıydı. Allahaşkına marangozhanedeki ameliyat hikayesine Sakız gibi akıllı bir kadının (ne kadar aşık olursa olsun) inanması size inandırıcı geliyor mu? Bana gelmiyor ve o bölümden sonra okuduğum çok mesajın sahibine de gelmedi. Dizinin o sahnesi aslında absürd bir komedi filminde çok iyi gidecek bir sahneydi iyi de oynanmıştı ama bu diziye genel olarak uymadı.
Bana getirilen sadece eleştiri yapma özgürlüğünü savunduğum için tutarlılık=inandırıcılık eleştirisini iyi senaryo yazımı konusunda bir ipucu olabileceğini düşünüyorum. Örneğin Sadık Ali baştan beri uçuk kaçıktı, onun yaptıklarını yadırgamıyorum. Peyami eskiden beri geniş bir karakterdi, şimdiki haddinden fazla içine kapanıklığını da yadırgamıyorum bu yüzden. Oysa, Neva eskiden şeker gibi bir kızdı şimdi hiçbir şeyi takmayan vurdumduymaz bir karakter oldu çıktı. Dizinin en akıllı kadını (Sakız) ise Safa'nın neyse de (ona aşık) Çağları'ın da basit numaralarına kanacak kadar saf oldu. Eskiden beri karısına aşık Dalyan ise kuma getirmeyi düşünebiliyor. Tutarlılık=inandırıcılık; haklısınız gerçekten.
Bir de bence dizide bu kadar çok tartışmanın olması bence konu açısından çeşitliliği azaltıyor. Füsun Neva hariç ailedeki herkesle tartışma içinde, Rikkat Peyami ile genelde çatışmada, Afranur hem Düriye hem de Nemide ile tersleşiyor, Safa ve Çağlar'ı sık sık tartışırken görüyoruz. Sally evlenmek için Çağlar'la sürekli bir tartışma halinde. Arada bir de sakin ve huzur dolu sahneler yazılırsa izleyenler, hadi yine genelleme yapmayayım, ben nefes alabilirim.
Ne benim ne de başka üyelerin diziyi beğenme veya eleştirme hakkının bu derece elinden alınmasını son derece hoşgörüsüz buldum. İlk ve son kez merak edenler varsa yazıyorum, diziyle ve yapım ekibiyle ilgili hiç kimseyi tanımıyorum; senarist konusunu ilk kez forumda okudum, haberim bile yoktu. Dizideki tecrübeli oyuncuların birer star ve de genç oyuncuların hepsinin istisnasız birer star adayı olduklarını düşünüyorum. Özellikle de Safa'yı oynayan oyuncunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Siz beni deşifre etmeden ben kendim deşifre oldum. Siz bundan sonra kişisel olarak ne yazarsanız yazın; bir daha bu konuda yazıp forumdaki diğer kişilerin vaktini de almayacağım.
Neden tartışıyoruz ?
Bizim Evin Halleri dizisini forumda gündemde tutmaya çalıştıkça, neden tartışma ortamına girelim ki. ( Eleştriler olsa da ):img-patsa
Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz. :good:
bugünkü bölümde Safa karakterini çok sevdim, Safa- Rikkat- Nemide -Afranur ( arada Rüzgar ve Pembe'de var ) arasında yaşananlar çok güzeldi. Safa, para kazanayım derken kendisi zararlı çıktı :) Afranur ve Nemide Safa'yı çileden çıkartılar ve çok yordular Safa'yı :)
Pembe'de Safa'ya aşık mı :)
Son olarak lüften tartışma ortamına girmeyelim. Forumda bu diziyi gündemde tutmaya çalışan çok az kişiyiz. Biraz hoşgörüyle bakalım
Ben ne şimdiki daha önceki mesajlarımın hiçbirinde ne Safa ne de Misket karakterleri hakkında kötü birşey yazmadım ki, evet aksine geçmiş mesajlarında onların oldukça komik ve başarılı olduklarını yazdım. Benim daha önce eleştirdiğim aksine geçmiş karakterlerin beni rahatsız edecek derecede olumsuz değişimiydi; Dalyan, Füsun, Neva, hatta son zamanlarda Fincan ve Nemide (incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kavga ettikleri için). Acaba sırf eleştiri hakkımı savundum diye başkasının mesajlarını da benim yazdığım mı düşünüldü.
Yazsam yazsam birkaç kere dizinin geniş kadrosunun yeterince kullanılmadığını yazmış olabilirim, ben kimsenin ne yazdığını takip etmediğim gibi bölüm bölüm beğenilerimi veya eleştirilerimi yazıyorum diziyi izledikçe. Bana olmadı gerçi ama oyuncularının potansiyelinin yüksek olduğu için aynı karakterlerin sürekli kullanılması ilk başta çok beğenilse de insanı bıktırabilirdi de.
Tekrarlıyorum beni son zamanlarda rahatsız eden şey senaryonun inandırıcı olmaktan uzaklaşmasıydı. Allahaşkına marangozhanedeki ameliyat hikayesine Sakız gibi akıllı bir kadının (ne kadar aşık olursa olsun) inanması size inandırıcı geliyor mu? Bana gelmiyor ve o bölümden sonra okuduğum çok mesajın sahibine de gelmedi. Dizinin o sahnesi aslında absürd bir komedi filminde çok iyi gidecek bir sahneydi iyi de oynanmıştı ama bu diziye genel olarak uymadı.
Bana getirilen sadece eleştiri yapma özgürlüğünü savunduğum için tutarlılık=inandırıcılık eleştirisini iyi senaryo yazımı konusunda bir ipucu olabileceğini düşünüyorum. Örneğin Sadık Ali baştan beri uçuk kaçıktı, onun yaptıklarını yadırgamıyorum. Peyami eskiden beri geniş bir karakterdi, şimdiki haddinden fazla içine kapanıklığını da yadırgamıyorum bu yüzden. Oysa, Neva eskiden şeker gibi bir kızdı şimdi hiçbir şeyi takmayan vurdumduymaz bir karakter oldu çıktı. Dizinin en akıllı kadını (Sakız) ise Safa'nın neyse de (ona aşık) Çağları'ın da basit numaralarına kanacak kadar saf oldu. Eskiden beri karısına aşık Dalyan ise kuma getirmeyi düşünebiliyor. Tutarlılık=inandırıcılık; haklısınız gerçekten.
Bir de bence dizide bu kadar çok tartışmanın olması bence konu açısından çeşitliliği azaltıyor. Füsun Neva hariç ailedeki herkesle tartışma içinde, Rikkat Peyami ile genelde çatışmada, Afranur hem Düriye hem de Nemide ile tersleşiyor, Safa ve Çağlar'ı sık sık tartışırken görüyoruz. Sally evlenmek için Çağlar'la sürekli bir tartışma halinde. Arada bir de sakin ve huzur dolu sahneler yazılırsa izleyenler, hadi yine genelleme yapmayayım, ben nefes alabilirim.
Ne benim ne de başka üyelerin diziyi beğenme veya eleştirme hakkının bu derece elinden alınmasını son derece hoşgörüsüz buldum. İlk ve son kez merak edenler varsa yazıyorum, diziyle ve yapım ekibiyle ilgili hiç kimseyi tanımıyorum; senarist konusunu ilk kez forumda okudum, haberim bile yoktu. Dizideki tecrübeli oyuncuların birer star ve de genç oyuncuların hepsinin istisnasız birer star adayı olduklarını düşünüyorum. Özellikle de Safa'yı oynayan oyuncunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Siz beni deşifre etmeden ben kendim deşifre oldum. Siz bundan sonra kişisel olarak ne yazarsanız yazın; bir daha bu konuda yazıp forumdaki diğer kişilerin vaktini de almayacağım.
sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım. bazı arkadaşlar polemik yaratmaya çalışıyorlar.diziyi başından beri izleyenlerle son zamanlarda izleyenlerin farkı işte burada. bu dizi ve senaryosu hakkında yorum yapılıyorsa eğer birşeyleri yetkili birilerine göstermek amaçlıdır.zaten eğer görebilselerdi şimdiye kadar eskiye dönme çabalarına girerlerdi. başka kanallardaki abuk sabuk dizilerin devamı da kimsenin ağzını açıp bişey söylememesinden kaynaklanıyor zaten.bu dizi seviyeli kaliteli ve gerçek hayatı yansıtan bir diziydi.son zamanlarda ise devam edebilmesi uğruna değişiklik yapma amacıyla yapılan saçmalıklar gündemde.farkındaysanız son 10 sayfadır bu konu gündemde. eğer herkes yada birçok kişi bu konuda hem fikirse gerçekten problem var demektir.bunun dile getirilmesi için illa birinin bir tanıdığı olmaya gerek yok. farzedin ki tanıdık... ne fark eder sizce. herkesin düşüncesi ve doğrusu kendine.burada diziyi tartışıyoruz.lütfen kimse polemik yarartmaya kalkışmasın. :img-meeti
:img-thumb Neden tartışıyoruz ?
Bizim Evin Halleri dizisini forumda gündemde tutmaya çalıştıkça, neden tartışma ortamına girelim ki. ( Eleştriler olsa da ):img-patsa
Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz. :good:
bugünkü bölümde Safa karakterini çok sevdim, Safa- Rikkat- Nemide -Afranur ( arada Rüzgar ve Pembe'de var ) arasında yaşananlar çok güzeldi. Safa, para kazanayım derken kendisi zararlı çıktı :) Afranur ve Nemide Safa'yı çileden çıkartılar ve çok yordular Safa'yı :)
Pembe'de Safa'ya aşık mı :)
Son olarak lüften tartışma ortamına girmeyelim. Forumda bu diziyi gündemde tutmaya çalışan çok az kişiyiz. Biraz hoşgörüyle bakalım
evet sezinti... Pembe de Safa'ya aşık gibi ama açıklanmış bir şey yok daha...
Bu arada bugünkü bölümde erkek ve kadınların tek taş yüzük üzerine farklı yaklaşımları çok hoştu. Kadınlar yüzüğün veriliş şeklini abartırlarken erkekler "hayırlı olsun!" diyerek olaya yaklaştılar. Rikkat ve Peyami atışması da süperdi... rikkat'in televizyonun sesini açamaması da bana annemi hatırlattı. Bu arada Sadık Rikkat'ten aldığı mesajı acaba nasıl yorumlayacak çok merak ediyorum. Uyku şapkasına da hastayım Sadık!ın...
Ne kadar dizinin senaristler zaman zaman saçmalasalar da oyuncuların performansı hakkında kimsenin kötü eleştiri yapmaya hakkı yok.Bence çok başarılılar. Misket'e karşı eleştirilerde haksızlık yapılmamasını istiyorum.Dizi hayranlarının Misket'e karşı olan tavırların KISMET'e olan sevginin bir neticesi olduğunu düşünüyorum. :img-huh: Bu yüzden çok kişi bu karaktere ısınamadı.Dizi bayramda seyrettiğimiz bölümlerde gayet iyiydi. :img-thumb Ben dizinin bu ara en göze batan oyuncusu olarak SADIK ALİ'yi görüyorum.Bizleri çok güldürüyor ve eğlendiriyor.Bu ara senaristlerin mantıklı bir aşk konusu diziye katmalarında bir fayda olacağını tahmin ediyorum. Bir de diziyi eskiden beri seyreden arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.Dizinin ilk hikayesi KISMET'in evliliği üzerineydi.Bundan önceki sezonda ise DOKTOR KEMAL dizinin kadrosuna girmişti.Ancak bu seneki kadroda yoklar.Acaba bunun sebebi yazın sonlarına doğru Devlet tiyatrolarında ki sanatçıların KÜLTÜR BAKANLIĞI ile olan problemlerden dolayı istifa etmelerinden kaynaklanıyor olabalar mi?Çünkü DOKTOR KEMAL(Tayfun ERASLAN)ANKARA Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden istifa etmişti.KISMET'i oynayan (AYŞENİL ŞAMLIOĞLU)'da İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI yönetiminde olup istifa etmişti.bu istifaların bu oyuncuların dizide oynamalarında bir engel teşkil etmişmidir?Nihayetinde dizi TRT'DE GÖSTERİLİYOR. :img-huh: [/COLOR]
Bugünkü bölümü seyrettim Rikkat'in durumuna güldüm ve şaşırdım:img-grin2 :img-sorry . Eşinin telefon numarasını bilmiyor mu:icon_smil . Sadık Ali'nin telefonuna mesaj attı. Sadık Ali Misket'in katkılarıyla yaşlılık korkusuna kapılıp, gençleşme cabalarına girmişti. Rikkat'ten aldığı mesajda durumun tuzu,biberi oldu :)
Bugünkü bölümü seyrettim Rikkat'in durumuna güldüm ve şaşırdım:img-grin2 :img-sorry . Eşinin telefon numarasını bilmiyor mu:icon_smil . Sadık Ali'nin telefonuna mesaj attı. Sadık Ali Misket'in katkılarıyla yaşlılık korkusuna kapılıp, gençleşme cabalarına girmişti. Rikkat'ten aldığı mesajda durumun tuzu,biberi oldu :)
Eşinin telefonunu biliyordur da mesaj atmayı bir türlü beceremiyor. Bayram bölümleri süperdi :img-thumb , aynen devam...
aliyeaynalar 14-01-06, 10:43 arkadaşlar beklenen oldu dizinin saatini değiştirmişler
dizi pazartesi gününden itibaren haftaiçi hergün saat 18:50'de trt 1'de...
arkadaşlar beklenen oldu dizinin saatini değiştirmişler
dizi pazartesi gününden itibaren haftaiçi hergün saat 18:50'de trt 1'de...
Çok güzel haber... İnşallah bir daha değiştirmezler saatini... :img-thumb
Gerçekten de dizinin saatinin değişmesi iyi oldu..Bu seferki bayram bölümleri güzel di..Eskiden bayram ve yılbaşı bölümlerde dizinin konusunu ile ilgili olmaz dı sadece bayram ve yılbaşı konusu işlenirdi bu sefer hep bayram hem de dizinin konusu ikisi bir arada oldu..
saatinin değişmesine çok sevindim bende :img-hyste bazen kaçırdığım oluyordu.bayram bölümleri harikaydı gerçekten. Hele safa nın halleri bayılıyorum. Rikkatin yüzük olayı e mesajdaki başarısızlığı ve inadı çok hoştu. :love04: ben zaten ismet,rikkat,peyami,sadıkali,safa vepembe fanatiğiyim.Çok gerçekçi oynuyorlar vede çok sempatikler. konular onların çevresinde dönünce zevkle izliyorum. Sadıkali , kemal ve rikkatin diğer dizisi ne zamanmış bilen varmı arkadaşlar? bu diziden başka kim var acaba? dört gözle bekliyorum. birde bebekler çok sevimli daha çok çıksalar.... :img-heh: :happy0064
saatinin değişmesine çok sevindim bende :img-hyste bazen kaçırdığım oluyordu.bayram bölümleri harikaydı gerçekten. Hele safa nın halleri bayılıyorum. Rikkatin yüzük olayı e mesajdaki başarısızlığı ve inadı çok hoştu. :love04: ben zaten ismet,rikkat,peyami,sadıkali,safa vepembe fanatiğiyim.Çok gerçekçi oynuyorlar vede çok sempatikler. konular onların çevresinde dönünce zevkle izliyorum. Sadıkali , kemal ve rikkatin diğer dizisi ne zamanmış bilen varmı arkadaşlar? bu diziden başka kim var acaba? dört gözle bekliyorum. birde bebekler çok sevimli daha çok çıksalar.... :img-heh: :happy0064
18 Ocak 2006 Çarşamba günü saat 20.20'de TRT1'de hisarbuselik dizisi başlıyor. Çok güzel bir dizi olacağı tanıtımlarda belli oluyor.
Bayram bölümlerini ben de komik buldum bayağı. Pembe'nin Safa'ya aşık olduğu iki hafta önce o saçma planlara katılmasından belliydi zaten, yoksa o kılıklara girmeyi kim kabul ederdi ki? Erkekler ve kadınların farklı konulara farklı yaklaşımları olması da iyi düşünülmüş bir espriydi ama keşke bölümün yarısı bunun üstüne kurulu olmasaydı.
Son mesaj karışıklığı farklı olaylara gebe gibi. Sadık Ali'nin Rikkat'ı kendine aşık sanıp uzak durmaya çalışması çok komik olacaktır bence de.
Bayram bölümlerini ben de komik buldum bayağı. Pembe'nin Safa'ya aşık olduğu iki hafta önce o saçma planlara katılmasından belliydi zaten, yoksa o kılıklara girmeyi kim kabul ederdi ki? Erkekler ve kadınların farklı konulara farklı yaklaşımları olması da iyi düşünülmüş bir espriydi ama keşke bölümün yarısı bunun üstüne kurulu olmasaydı.
Son mesaj karışıklığı farklı olaylara gebe gibi. Sadık Ali'nin Rikkat'ı kendine aşık sanıp uzak durmaya çalışması çok komik olacaktır bence de.
Evet bence de Sadık'lı komik bölümler bizi bekliyor...
bayram dolayısıyla birkaç bölümdür izleyemiyorum...
ama saatinin 18.50'ye alınmasına çok sevindim, umarım artık oynamazlar hep böyle gider çünkü bence 17.00'a göre çok iyi bir saat...
Kesinlikle harika bir saat. Geçen sene bu saatlerde yayınlandığında ratingleri de süperdi dizinin. Hadi bakalım hayırlısı...
Kesinlikle harika bir saat. Geçen sene bu saatlerde yayınlandığında ratingleri de süperdi dizinin. Hadi bakalım hayırlısı...
TRT çok doğru bir karar almış, üstelik TRT'nin bir başka dizisi TERS KÖŞE'yi hafta içi her gün yayınlayacak olması çok güzel oldu. Birde Hisarbuselik dizisi ( yayın günü çarşamba olmasını istemezdim pazartesi olabilirdi yayın günü . ):img-meeti :img-clapp
TRT çok doğru bir karar almış, üstelik TRT'nin bir başka dizisi TERS KÖŞE'yi hafta içi her gün yayınlayacak olması çok güzel oldu. Birde Hisarbuselik dizisi ( yayın günü çarşamba olmasını istemezdim pazartesi olabilirdi yayın günü . ):img-meeti :img-clapp
Çarşamba günleri miymiş ne zaman peki başladı mı yoksa?
Çarşamba günleri miymiş ne zaman peki başladı mı yoksa?
18.01.2006 çarşamba günü saat 20.20'de ilk bölümü yayınlanacak. TRT'nin tanıtım fragmanlarında gördüğüm kadarı ile hisarbuselik dizisi çok iyi bir dizi olacak.
Oh be nihayet gercekten SIKI bolumler izledim.senaristlere de oyunculara da tebrikler bu sefer. sadan ve safa beni kopardilar.safanin koyun numarasina ailecek gulmekten olduk. :img-thumb
sadanin da tabanca olayinda artik bir cinayet bekledim ama ne yapalim kismet degilmis, :icon_mrgr sonraki bolumlerde artik
demekki iyi niyetli elestiriler ise yariyor..
18.01.2006 çarşamba günü saat 20.20'de ilk bölümü yayınlanacak. TRT'nin tanıtım fragmanlarında gördüğüm kadarı ile hisarbuselik dizisi çok iyi bir dizi olacak.
teşekkür ederim canım sağol..:)
Bu akşam Sadık Ali beni çok güldürdü aslında cuma günü Rikkat Sadık Ali'ye yanlış mesaj atmasaydı Sadık Ali olayı yanlış anlamayacaktı...
Dizinin yeni saati iyi oldu rahatça izledim bu akşam...:=)
ilk 5 dakikasını kaçırdım, izlediğim kadarıyla Sadık Ali ve Rikkat Sahneleri çok güzeldi, Sadık Ali'nin evden kaçışı:img-hyste , Dalyan ile Duriye sahneleri çok güzeldi, Dalyan'ın Duriye'yi kıskanma durumlarını izledik.
Sadık Ali Gençleşme çabalarından eskiye dönüş mü yapacak.
Sadık Ali'yi izlemek çok keyif veriyor.:img-meeti:img-clapp :img-clapp
dünkü bölümde rikkatle sadık alinin mesaj konusundaki yanlış anlaşma sonucunda sadık alinin rikkat bana aşık endişesi dahilinde düşündükleri ve yaptıkları çok komikti..:)
ama halen şu afranur cadısının oyunu anlaşılmadı ya, ona sinirleniyorum... bir de dalyanın dün düriyenin arkasından "ben seni değiştireceğim zaten" demesi hiç hoş değildi... :icon_sad:
Rikkat ile Sadık Ali sahneleri oldukça güzeldi. Sadık Ali'yi izlemek ayrı bir keyif veriyor. Rikkat'in peyami'ye kendini kanıtlama çabaları ve düştüğü durum ve peyami, Rüzgar, Cihan ve pembe ile masadaki diyaloglar güzeldi.
İsmet Sayhan, Salise ve Çağlar'ın yemek yediği mekan biraz nostalji yarattı, Kemal ve Neva'nın olduğu geçmiş bölümleri hatırlattı.
bu akşamki bölüm gerçekten de çok hoştu ..Rikkat nerden akıl ettide o şeyi gerçekleştirdi öyle... :img-hyste
yayın saatı falanmı degıstı dızının
yayın saatı falanmı degıstı dızının
yayın saati değişti
saat 18.50'de başlayacak bizim evin halleri dizisi
Bugünkü bölümde Rikkat Sakız'ı gaza getirip işe dönmesi ikna etmesi komikti ama aynı zamanda ailesi için nasıl bu kadar düşüncesizce davrandı hayret doğrusu!!
İsmet ve Sayhan'ın kavgayı uzatmamasına sevindim. Fincan ve Nemide'yi tekrar birarada görmek çok hoştu ama keşke Afranur'un asıl derdini anlayabilselerdi de ağzının payını verselerdi ona da. Eski damatlarına Misket'i layık görürler mi acaba? Sadece merak ediyorum :)
Bence Pembe ve Abdül iyi bir ikili olabilir. Ne dersin Berna?
evet iyi ikili olabilirler, Neva ve Safa olayını kesinlikle düşünmesinler. Bu bölümün en güzel sahnesi Fincan ile SadıkAli'nin konuşmasıydı.( Sayhan'ın eve geldiği an ve konuşmaları duyması ve geri döndüğü sahne)
Sadık Ali izlemek keyif veriyor.
evet iyi ikili olabilirler, Neva ve Safa olayını kesinlikle düşünmesinler. Bu bölümün en güzel sahnesi Fincan ile SadıkAli'nin konuşmasıydı.( Sayhan'ın eve geldiği an ve konuşmaları duyması ve geri döndüğü sahne)
Sadık Ali izlemek keyif veriyor.
Evet, o sahneyi ben de çok sevdim. Ama Neva ile Safa konusunda daha ılımlıyım. Bence hoş olabilirler. İkisi de eğlenceli tipler ne de olsa...
Ben Misketi onun için çok genç buluyorum zaten, Abdül'ü Kısmet onu terkettikten sonra Pembe'ye daha uygun bulmuştum baştan beri. Pembe'nin Safa'ya olan hayranlığı geçtikten sonra düşünebilir aslında ;)
Bizim Evin Halleri dizisinin bugünkü bölümünü özet geçebilirmisiniz. Nemide ve Fincan'ın Afranur'u takibinden neler oldu, Peyami ile Rikkat arasında neler oldu, Sakız hanımın geri dönmesiyle ilgili.
:img-hyste Bizim Evin Halleri dizisinin bugünkü bölümünü özet geçebilirmisiniz. Nemide ve Fincan'ın Afranur'u takibinden neler oldu, Peyami ile Rikkat arasında neler oldu, Sakız hanımın geri dönmesiyle ilgili.
Nemide'yle Fincan Sakız'ı Peyami'yle ortaklıktan vazgeçirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Fincan "kariyer"le "karyola"yı karıştırdı, komik duruma düştü. Abdül Misket'in kendisine aşık olduğunu zannediyor, Dalyan ise Abdül'ün "kuma alma" muhabbetini bildiğini zannediyor. Tam bir yanlış anlamalar silsilesi bakalım neler olacak. :img-hyste
:img-hyste
Nemide'yle Fincan Sakız'ı Peyami'yle ortaklıktan vazgeçirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Fincan "kariyer"le "karyola"yı karıştırdı, komik duruma düştü. Abdül Misket'in kendisine aşık olduğunu zannediyor, Dalyan ise Abdül'ün "kuma alma" muhabbetini bildiğini zannediyor. Tam bir yanlış anlamalar silsilesi bakalım neler olacak. :img-hyste
Ben de bir ekleme yapayım Misket de Rüzgar'a olan aşkını Abdül biliyor ve "kesinlikle olmaz bu işi unut" sözünü Rüzgar için söylediğini zannediyor. Sadık Ali mesajın Peyami'ya atıldığını yanlışlıkla kendine geldiğini anladı ve çok rahatladı.
Ben de bir ekleme yapayım Misket de Rüzgar'a olan aşkını Abdül biliyor ve "kesinlikle olmaz bu işi unut" sözünü Rüzgar için söylediğini zannediyor. Sadık Ali mesajın Peyami'ya atıldığını yanlışlıkla kendine geldiğini anladı ve çok rahatladı.
sevgili ged ve sevgili berna1
bizim evin halleri dizisinin bu bölümünü özet geçtiğiniz için çok teşekkürler:img-thumb . Sadık Ali için çok sevindim:)
TAm bir yanlış anlamalar silsilesi... İşler felaket karışacak anlaşılan, ama çok eğlenceli bir bölümdü. Tekrarını da izleyeceğim.
evet... bence de çok iyi bir bölümdü. Misket Abdül'ün yazdığı mektubu Rüzgar'ın yazdığını sandı, çok ümitlendi. Dalyan Misket'in kendisi için çay ocağına geldiğini sanıyor. ABdül de öyle. Bir taraftan da Dalyan'ın Misket'i kendisine yani Abdül'e ayarlamaya çalıştığını düşünerek sinirleniyor. Bakalım neler olacak ?? ... :img-hyste
gecen cuma gunku bölüm çok guzeldı
aliyeaynalar 24-01-06, 11:43 vayy be çağlar sallyi gerçekden seviyormuş
dün nasıl kıskandı kızı...
resmen ya başka bi erkekleyse ya diye endişelendi..
vayy be çağlar sallyi gerçekden seviyormuş
dün nasıl kıskandı kızı...
resmen ya başka bi erkekleyse ya diye endişelendi..
İyi oldu çağlar' a bence, binbir türlü dolap çevirirken kendisi basit bir numarada dağıldı. :)
aliyeaynalar 24-01-06, 12:42 arkadaşlar ben bu sitenin eski sistemini özledim bunedir yaa
sinem83 duyduğuma göre TRT yeni yayın... 05-09-05, 15:55
More replies below current depth...
yazyagmuru evet bende seyrediyorum... 09-02-05, 14:54
esma_ela sayhanla ismete... 12-02-05, 13:58
mugece kısmet'in başına gelenlere... 26-03-05, 18:06
volvox Kaçırmamaya çalışıtığım... 26-03-05, 20:32
hiç beğenmedim..
dizinin toparlanmaya başlamasına sevindim. bi de peyamiyle rikkatin arası düzelse ii olur. :love04: çağlar yavaş yavaş kıvama geliyor.o ilişkinin sonunu çok merak ediyorum. diğer arkadaşların dediği gibi de misket ve adül süper olur. cihan artık dizide yok gibi.sadece eve girip çıkıo. :img-elvis
ya bu diziyi kaçte veriyorlar bir türlü denke gelemiyorum
ya bu diziyi kaçte veriyorlar bir türlü denke gelemiyorum
Bizim Evin Halleri dizisi TRT1'de saat 18.50'de başlıyor.TRT1'de Ters Köşe dizisinden sonra başlıyor.
Bizim Evin Halleri dizisi TRT1'de saat 18.50'de başlıyor.TRT1'de Ters Köşe dizisinden sonra başlıyor.
bilgilendirdiğin için saol
Misket'in Afranur'a boyu fazla uzun olmayacak, yakışıklı, sportif ve karizmatik erkeklerden hoşlandığını söyleyince
Afranur'un boy tamam , yakışıklı tamam isportif olacak, karizmatik neee demesi,:)
Afranur'un Nemide'ye karizmatik kelimesini söyleyemeyişi karizmatik kelimesine kazmatik demesi, Nemide'nin kazmatik kelimesine yorumları:)
Sadık Ali ve Fincan konuşmaya katılınca Sadık Ali'nin karizmatik kim denilince Sadık Ali'nin kendi uslubuyle Temsil misal kerizmatik adam benim gibi adam demesi :)
Nemide Fincan karizmatik adam sinema'nın usta isimlerini sayarak kamil kemallettin denilince Sadık Ali'nin kıskanmadığını söylemesi Sadık Ali'nin sonrası Bir ünlü sanatçının ismini verince Fincan'ın Sadık Ali'yi kıskanması,
Şadan'ın Afranur'a çıkışı
misket'in mektub yazması ( misket sol eli ile yazıyor ) ve mektubu Abdül'e vermesi
Sadık Ali ve Afranur çok iyi performans sergilediler:img-thumb
gazmatik yada kerizmatik :) walla çok ii şive kullanıyorlar.artık dalyana uyuz oluyorum.karısını falan gör ardı edip zibidilik yapıo.afranur da oğlu çok matah bişeymiş gibi nasıl övüyor.şadanın ellerine sağlık.çok ii oldu.bu arada füsun ii hoş da artık iyice tadını kaçırdı durumun.aslına bakarsanız kendine göre haklı ama davranışlarıyla haksız duruma düşüyor. :img-huh:
gazmatik yada kerizmatik :) walla çok ii şive kullanıyorlar.artık dalyana uyuz oluyorum.karısını falan gör ardı edip zibidilik yapıo.afranur da oğlu çok matah bişeymiş gibi nasıl övüyor.şadanın ellerine sağlık.çok ii oldu.bu arada füsun ii hoş da artık iyice tadını kaçırdı durumun.aslına bakarsanız kendine göre haklı ama davranışlarıyla haksız duruma düşüyor. :img-huh:
çok haklısın, tamamen katılıyorum...
Şu Misket'İn başında düğüm çözülsün artık. Afranur'u görünce beni afaganlar basıyor. Düriye'ye çok üzülüyorum. O hala Dalyan'ım diye etrafta geziyor. Öğrenirse bence boşasın Dalyan'ı.
afranur artık kabak tadı vermeye başladı diziye.rengin samurçay çok iyi oyuncu ama rolü fazlasıyla kötü.konuk oyuncu olarak görünüyor ama dizinin kadrolu oyuıncularından daha fazla ön planda.bu beni rahatsız ediyor artık.lütfen bu duruma bir çare bulunsun. :img-huh:
afranur artık kabak tadı vermeye başladı diziye.rengin samurçay çok iyi oyuncu ama rolü fazlasıyla kötü.konuk oyuncu olarak görünüyor ama dizinin kadrolu oyuıncularından daha fazla ön planda.bu beni rahatsız ediyor artık.lütfen bu duruma bir çare bulunsun. :img-huh:
Bence Afranur'un suyu ısınıyor. Zaten daha ne kadar sürer ki bu konu, ya Dalyan kuma alacak ya da eline yüzüne bulaştıracak, Afranur da tarihe karışacak. Yani az kaldı herhalde... Bu arada dizi süper gidiyor aynen devam :king:
aliyeaynalar 25-01-06, 21:30 arkadaşlar bugün diziyi izleyemedim neler oldu
izleyen bi arkadaş özet geçerse çok sevinirim...
arkadaşlar bugün diziyi izleyemedim neler oldu
izleyen bi arkadaş özet geçerse çok sevinirim...
Salise Çağlar'ı kıskandırmaya devam etti, Safa ile birlikte Çağlar'a oyun oynadılar.
Çağlar Salise'ye evlenme teklifi etti ve Salise kabul etti,
Afranur Kazmatik yani karizmatik kime denilirin derdine düştü, Dalyan bir önceki bölümde Şadan'a güreşte yenilmişti. Afranur'un deyimiyle isportif ( sportif )ve kazmatik yani karizmatik olması için Dalyan'ın tekrar güreş yapması gerekiyordu. Afranur önce Şadan'a teklif etti (numaradan yenilmesi için ) Şadan kabul eder mi ? etmedi tabi, Sonra Afranur Abdül'e teklif etti ( numaradan yenilmesi için ) Abdül reddeti. Rüzgar geldi Abdül'ün yerine, Afranur Rüzgar'a teklif etti, Rüzgar kabul etti.
Dalyan ve Rüzgar güreşti, Rüzgar yenildi ( bilerek ) aile şaşırdı Rüzgar'ın yenilmesine. Rüzgar bilerek yenildiğini Misket'e belli etti, Misket çok sevindi.
Misket Hala Rüzgar'dan mektup bekliyor. bu sefer yüzüne söyledi. Rüzgar anlamadı tabi, yazarım dedi.
aaaaa yeter artık canım...
iyice saçmalaştı dizi yaa... ne yapmaya çalışıyor bu senaristler böyle anlayamadım gitti... gittikçe rezil bir hal aldı; ne bu böyle afranur ve misket başrol oyuncusu, diğerleri de figüran gibi oldu ve bu hiç hoş değil üstelik...
eskiden bizim evin halleri başlasa da izlesem derdim ama bu sene öylesine, alışkanlık diye bakıyorum, ama böyle giderse hiç bakmayacağım herhalde...!
izleme o zaman sinem83, kimse seni zorla tv karşısına oturtmuyor, şuraya böyle "rezil" falan gibi şeyler yazıp da "gerçek bizim evin halleri" izleyicilerini de irite etme. Emeğe saygıya davet ediyorum hanfendi sizi... Ayrıca televizyona bakılmaz, televizyon izlenir, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
yapılan özete ekleme yapayım ben de. Fincan SAdık Ali'yi Türkan Şoray'dan kıskanmaya devam etti. Ne istediyse "onu da Türkan Şoray yapsın" dedi. Suratını astı önce sonra Nemide'ye gitti, ona derdini anlattı. Nemide güldü daha çok söylediklerine biraz takıldı da, Fincan ona da kızdı biraz. En sonunda da Sadık Ali eve çiçekle geldi ve Fincan al sana Türkan Şoray der gibi bütün evi onun resimleriyle donatmıştı. Sadık Ali'nin çekeceği çile bitmedi yani. Biraz abartılı da olsa bayağı komikti.
Afranur konusu bitmeye yaklaştığı için dozajı arttı bence, Dalyan'la beraber suları ısınıyor bence de bir arkadaşın yazdığı gibi. Misket konusunda ise sanırım Abdül'den gelen mektupları (bence o da dayanamayıp yazacak) Rüzgar sanmaya devam edecek bir süre, öykünün başlangıcında biraz önce çıkması normal.
Uzun zamandır yazamıyorum diziyi izliyorum da çok karıştı ortalık Misket gerçeği öğrenince çok şaşırıcak ve üzülecek...Çağlar ve Sally acaba ne yapacaklar??Çağlar gerçekten de Sally çok seviyor..Sadık Ali ne yapsa Fincan ona kızıyor yanlış anlıyor sanırım biraz abartıyor..2006'ya girdiğimizden beri senaryoda bir gelişme ve değişme görüyorum..
aliyeaynalar 26-01-06, 09:37 Salise Çağlar'ı kıskandırmaya devam etti, Safa ile birlikte Çağlar'a oyun oynadılar.
Çağlar Salise'ye evlenme teklifi etti ve Salise kabul etti,
Afranur Kazmatik yani karizmatik kime denilirin derdine düştü, Dalyan bir önceki bölümde Şadan'a güreşte yenilmişti. Afranur'un deyimiyle isportif ( sportif )ve kazmatik yani karizmatik olması için Dalyan'ın tekrar güreş yapması gerekiyordu. Afranur önce Şadan'a teklif etti (numaradan yenilmesi için ) Şadan kabul eder mi ? etmedi tabi, Sonra Afranur Abdül'e teklif etti ( numaradan yenilmesi için ) Abdül reddeti. Rüzgar geldi Abdül'ün yerine, Afranur Rüzgar'a teklif etti, Rüzgar kabul etti.
Dalyan ve Rüzgar güreşti, Rüzgar yenildi ( bilerek ) aile şaşırdı Rüzgar'ın yenilmesine. Rüzgar bilerek yenildiğini Misket'e belli etti, Misket çok sevindi.
Misket Hala Rüzgar'dan mektup bekliyor. bu sefer yüzüne söyledi. Rüzgar anlamadı tabi, yazarım dedi.çok teşekkür ederim sezinticim
bak 1 bölüm sinemaya gittiğim için izleyemedim neler olmuş...
Son zamanlarda seyretmekten en cok zevk aldıgım kişi Sadık Ali, ona bayılıyorum.
izleme o zaman sinem83, kimse seni zorla tv karşısına oturtmuyor, şuraya böyle "rezil" falan gibi şeyler yazıp da "gerçek bizim evin halleri" izleyicilerini de irite etme. Emeğe saygıya davet ediyorum hanfendi sizi... Ayrıca televizyona bakılmaz, televizyon izlenir, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
pardon da yazdıklarımı eleştirme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum...
isteyen istediğini yazabilir, ayrıca ben bu diziyi 5 sezondur izleyen sıkı bir bizim evin halleri izleyicisiyim, son bölümleri beğenmediğimden eleştride bulunuyorum ve istediğimi de yazma özgürlüğüm var... rahatsız olursan okumazsın, olur biter...! ayrıca türkçeye bu kadar hakimsen madem, neden latince kökenli "irite" sözcüğünü kullanıyorsun?? üstelik de hanfendi diye yazılmaz, hanımefendidir doğrusu!
bölüm yine çok eğlenceliydi... dalyan'ın peyami'ye güreşmek için saldırması görülmeye değerdi.
Ayrıca "kazmatik" Dalyan'ın hem Abdül hem de Peyami tarafından yerden yere vurulmasında içimin yağları eridi. Sen gül gibi karın dururken elalemin kızlarına hava atmaya kalkarsan böyle olur :)
Ayrıca "kazmatik" Dalyan'ın hem Abdül hem de Peyami tarafından yerden yere vurulmasında içimin yağları eridi. Sen gül gibi karın dururken elalemin kızlarına hava atmaya kalkarsan böyle olur :)
Vallaha bence de süper oldu.. az bile o Dalyan'a.
bu bölümü nasıl kaçırdım, üzüldüm şimdi, Afranur'un deyimiyle boyu iyi, yakışıklı, İsportif ve kazmatik bulduğu Dalyan ne hale gelmiş:img-hyste . Nasıl kaçırdım. Tekrar bölümünü kaçırmamam gerkiyor.:)
Üstelik Abdül ve Peyami tarafından:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Bizim Evin Halleri dizisinde bir dönem Kemal karakterini oynayan Tayfun Eraslan'ında rol aldığı Ağaçlar Ayakta Ölür tiyatro oyununun Şubat ayında İstanbul'da turnesi vardır. izlemek isteyenlere haber vereyim dedim.
ben misket'in diziye katilmasina cok sevindim. kendisi ve ruzgar'a duydugu platonik aski cok komik. :img-thumb
ya o misket,dalyan,abdül ve rüzgar dörtgeni çok komedi yaa...yani öyle bi ilişkiler yumağı olmuş ki aşk üçgeni aşk dörtgeni falan hafif kaçar..uzay geometrinin konusuna giriyo bu aşk..sadık ali de süper yani..şu afranur her görüşümde beni sinir ediyo ama yaa
Bu akşam çok komikti yine...Fincan'ın Türkan şoray kirpikleri çok güldüm:=)
Bu akşam çok komikti yine...Fincan'ın Türkan şoray kirpikleri çok güldüm:=)
ben izleyemedim türkan şoray kirpiklerini.bana kısaca özet geçebilir misin müge?
Sevgili twetytom cuma günü neler oldu bir düşiniyim?? :img-huh: Daha yeni gördüm yazdığını..Ben eskisi gibi aklımda tutamıyorum diziyi.:=(
"Sally'nin aşkı Çağlar gerçektende ona aşık onu kıskanıyor,Şadan evde oğluna bakarken Füsün'a çok kızdı ama Fusun 'da Apdül'den borç para alarak boncuk işine girdi eve geldiğinde Şadan ona kızdı Fusun'un elindekileri aldı yere attı .Fusun ona eve katkıda bulunmak için boncuk işine girdim dedi ve ona 10 ytl verdi..Nemide ve Sadık Ali Fincan uyurken çantasından bir kutu aldılar ve çok güldüler iiçini açınca.Fincan'ın kirpiklerine taktılar Türkan Şoray kirpiklerini ve aralarında anlaşarak bir anda Fincan'ı uyandırdılar...Fincan uyandığında çok kızdı onlara.."
Valla bu kadar kalmış aklımda ..Cuma günün kü bölümün tekrarını salı günü saat10:00 ve de01:30 da trt-int'en izleyebilirsin.. :mad:
ayrıca cuma günü şu içinde misket ve neredeyse bütün bekar erkeklerin bulunduğu aşk ilişkisi de ilginç bir hal aldı.Abdül ile rüzgar konuştular, abdül misketin kendisine aşık olduğunu ama onu bi türlü vazgeçiremediğini anlattı rüzgara.rüzgar da abi mektupta açıkça söyle dedi.abdül ben beceremem sen yaz falan derken, mektubu da rüzgar verdi..ya anlatırken fark ettim ki baya bi karışıkmış bu ilişkiler.Zaten beynim almıyor artık bu kadar karmaşayı..:) bu enteresan ilişkinin sonu nereye varacak onu da merak ediyorum.
çok teşekkür ederim arkadaşlar.izlemiş kadr oldum sayenizde sağolun. :)
bugün fincanın türkan şoray olmasına çok güldüm.hele sadık aliyle karşılıklı şarkı söyleyerek dans ettiler ya yerlere yattım desem yeridir. :img-hyste
ama fincanın eski halini tercih ederim :img-thumb
ben de Şadan'ın herkese askerlik arkadaşıymış gibi sarılmasına çok güldüm, daha doğrusu bunu yaptığında insanların suratlarındaki ifadeye!!
ya ama kabul etmek gerekirse fincan o kıyafetlerle türkan şoray'ı andırıyordu..tabii biraz deforme olmuş bi türkan şoray..ama çok eğlenceliydi cidden...heheh...Şadan da süperdi ya..yalnız peyami ile rüzgar sakız hanımı dize getirecek gibiler...nasıl ters ters konuşuyorlar yahu
ya ama kabul etmek gerekirse fincan o kıyafetlerle türkan şoray'ı andırıyordu..tabii biraz deforme olmuş bi türkan şoray..ama çok eğlenceliydi cidden...heheh...Şadan da süperdi ya..yalnız peyami ile rüzgar sakız hanımı dize getirecek gibiler...nasıl ters ters konuşuyorlar yahu
dikkat ettinizmi ? Sakız hanım işyerinde duvara resmini astırmış:img-patsa ,güzel sahnelerden birisi de bölümün sonunda Şadan'ın Çağlar'ın işyerine gelmesiydi:img-patsa
zaten zavallı çağlar da ne çekiyorsa şadan'dan çekiyor...:) ama ben çağların foyası nasıl meydana çıkacak çok merak ediyorum..bir de şu merkezinde misket'in blulunduğu uzay-geometrik aşk ilişkileri nasıl bi çözüme kavuşacak gerçekten merakla bekliyorum..
hisarbuselik dizisi ne zaman başlıyor bilen varmı arkadaşlar trt 1 de çok yakında diyor demekki 8 şubatta değil ? merakla bekliyorum. bu arada bizim evin halleri süper gidiyor....ben bir ankaralı olarak sanatçıları arasıra görüyorum yollarda çok iyiler, çok sıcak kanlılar...hepsini öpüyorum...afranuru yıldız olmak kolaymı oyununda izledim akün sahnesinde süperdi, daha öncede safa yı izlemiştim çok yakışıklı ve yetenekli buluyorum onuda...iyiki katılmışlar bu diziye.... :love04:
ya ben hala merakla şu aşk düğümünün çözümünü bekliyorum.Fazla zorlamazlar inşallah..
Bu arada jale okan şenozan'ı görürsen senelerdir sana hayran olan biri sana istanbuldan çok selam söyledi der misin?
hisarbuselik de ilginç bir diziye benziyor cidden.Sadık amca yani ergun uçucu da rol alıyor sanırım.
aliş saçlarını boyayınca 15 yaş gençleşti :) :)
aliş saçlarını boyayınca 15 yaş gençleşti :) :)
heheheheheh...süper oldu ama di mi? :img-hyste
Buarada Misket`in ortasinda bulundugu ask dügümü cözülüyor artik, en azindan Misket mektuplarin kime gittigini ve kimden geldigini anladi bu da bisey! Bide Dalyan anlasa ve kendi kendine gelin güvey olmayi biraksa!
ya simal sorma.O dalyan'ı boğazlayasım geliyor..Ama hepsi annesinin suçu..Dalyan da ona uyuyor ama ikisini yanyana görünce boğuluyor gibi oluyorum ya. Bu arada rüya misket'in rüzgar'a olan duygularını anlamıştı sanki..ben onun devreye girip bu durumu çözmesini istiyorum bir de merak ediyorum.Acaba rüzgar da misket'e aşık olur um yoksa misket de diziden boynu bükük ayrılanlar kervanına mı katılır. Son zamanlarda nedense hep olamayan aşkları izliyoruz.
Evet ask konusunda pek istikrarli gitmiyolar ama Rüzgar nasil asik olur Misket`e onu bilemiyorum, biraz zor yani. Ben Rüya`nin anladigi kismi kacirmisim, eger öyleyse en iyi o cözer durumu, dizideki en akli basinda karakterlerden biri, ama Rüzgar`i asik edebilirmi bilemiyorum. Zaten Neva güya kizi güzelestirmeye calisti dahada berbat etti!
işte ben de onu çözemiyorum, nasıl aşık olur..Ama sanırım ilerleyen bölümlerde Misket başındaki örtüyü çıkarınca ve giyimini az biraz değiştirince rüzgar çarpılacak.Sadece rüzgar mı? Abdül de çarpılacak...Ondan sonra rüzgar'dan yardım ister belki de abdül.. Ama neler olur kestiremiyorum..Şu anda biraz meşgulüm ama rüyanın anladığı bölümü birazdan yazmaya gayret ederim.
Tabi güzellik konusunda carpar bence de ama kültür de var tabi, arkadaslariyla kafede oturmuslardi bi kere iste o sahne cok kötüydü Misket adina. Gerci cok akilli bi kiz o yüzden imkansizda deil yani. Tesekkür ederim buarada müsait olunca yazarsin Rüya olayini önemli deil. Umarim bugün izleyebilirim disarda oluyorum cünkü cok da önemli bölüm oysaki Misket ögrendi tam yaa:(
heh yettim..Hani şu Misket'in yanlış anladığı bir tecavüz davası vardı ya, o zaman her şey ortaya çıktığında Rüzgar misket'ten açıklamasını istemişti de Misket de anlatırken "Ya siz öyle parkta sarmaş dolaş oturuyordunuz, ben sizi yavuklu sandım üzüldüm..." diye bir şeyler söyledi.Rüya da o zaman "Bizi yavuklu sanınca niye üzüldü ki?" diye sordu kendi kendine sonra "aaaa" diyerek gözleri parladı.. Bakalım ben de bu akşam kuzeni ekmeye çalışıcam:) yemeğe davet etti, yarıms aat geç gitsek bişey olmaz herhalde:)
he bu arada söylemeyi unuttum, aslında ben o kafe sahnesinde rüzgar'ın tutumuna bayılmıştım. hani demişti ya "siz onun doğallığıyla dalga geçiyorsunuz ama ben sizin sahteliğinizden tiksiniyorum" diye, valla çok hoşuma gitmişti.alkışlamıştım rüzgarı.
dediklerinize katılıyorum, rüya bu işi çözer bence de... ama rüzgarla misket olmaz üstünü başını değişse de olmaz değişmese de olmaz gibi... ama abdül olabilir, hem kültür ve aile bakımından da iyi olurlar, misket güzelleşirse abdülün onun peşinden koşmasını izleriz herhalde...
ya abdül kesin koşar misket'in peşinden..İşleri dalyan karıştırır yine..Ama ben Misket'in Rüzgar'a olan aşkından vazgeçmesini beklemem açıkçası..Ayrıca çevresindeki kızlardan pek de hayır görememiş olan rüzgar acaba bu şekilde mutlu olur mu? ne bileyim ya çok karışık geliyor. Olabilir de olmayabilir de..Siz ne deseniz kaşrı çıkabilirim yani, o kadar karıştı kafam bu konuda. Ama rüya'nın yeni hali çok tatlı di mi? Aklı başında havalar çok yakışmış ona.Ama keşke neva'yı bozmasalardı.
dünkü bölümde dikkat ettiniz mi ?
Rüzgar'ın gözlerinde problem vardı. bir önceki bölümdede işyerinde gözlükle dolaşıyordu, kısa bir an için gözlüklerini çıkartsada, dikkatinizi çekti mi ?
dünkü bölümde dikkat ettiniz mi ?
Rüzgar'ın gözlerinde problem vardı. bir önceki bölümdede işyerinde gözlükle dolaşıyordu, kısa bir an için gözlüklerini çıkartsada, dikkatinizi çekti mi ?
evet sezinti haklısın, ben de kaç bölümdür hep gözlükle görüyorum rüzgar'ı da dün artık canıma tak etti dedim acaba bu çocuk yumruk falan yedi de onu mu saklamaya çalışıyorlar.Ama gözlüğü çıkarttığı anda ne olduğunu göremedim.
Ben Abdül'ün zaten şu anda Misket'ten hoşlandığını düşünüyorum. Sanki inkar aşamasında o yüzden sürekli kıza kötü davranıyor ancak sonu nereye varır bilemiyorum. Rüzgar ve Misket ise bana pek olmaz gibi geliyor. Rüzgar'ın tabi bakış açısı değiştirecek bir olay olması lazım.
Afranur 'a kızıyorum ama kadının kötü de olsa zekasına da prim verrmiyor değilim Dalyan'a daha çok kızıyorum boğasım geliyor benim de :)
Sadık Ali müthiş komikti yine.
Bu arada Cuma günü ben diziyi yeğenim doğduğu için kaçırdım merak ettim Misket durumunu.
Misket ile Duriye konuşurken Misket Rüzgar'dan hoşlandığını ağzından kaçırdı, Füsün para kazanmaya başladı, herkese harçlık dağıtmaya başladı, Şadan'a da vermek istedi. Şadan Peyami'ye füsün'dan ayrılmak istediğini söyledi.
Duriye'nin çocuk özlemi devam ediyor. Çocuk özlemini Misket'le paylaşırken, Misket-Rüzgar durumunu konuşmak için Misket'in ( Duriye'lerde) kalmasını istedi. Misket kabul etti. Afranur Misket ile Duriye'nin konuşmalarını dinledi. Tabi Afranur kendince olanları Dalyan'a anlattı.
sevgili berna1
sizleri ve ailenizi tebrik ederim. Allah analı- babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını,sağlıklı, mutluluk içerisinde büyümesini dilerim.
sevgili berna1
sizleri ve ailenizi tebrik ederim. Allah analı- babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını,sağlıklı, mutluluk içerisinde büyümesini dilerim.
ben de bu dileklere aynen katılıyorum...Üstüne söylenecek söz bile yok..
Bugün afranur'a çok sinirlendim.Artık diziden çıkmasını istiyorum ya..tabii rengin hanıma lafım yok o kadar güzel canlandırıyor ki afranur karakterini artık midem bulanıyor ama dayanamıyorum..gerçekten sinirlerimi hoplatıyor..O ve dalyan...
Misket'e çok üzüldüm ve güldüm yaa..Gerçekten düriyeye ağzından kaçırdığı sahne çok hoştu..
şadan da haklı bir yerde ama..İyi bile dayandı füsun gibi bi kadına.
Afranur hanım gerçekten olayı abartı,dünkü bölümde yataklarına oyuncak bebek koymasına çok sinirledim..
Bir şey dikkatimi çekti senaryo grubunda azalma olmuş..
ben ne zamandır son jeneriği dikkatli izleyemiyorum..ilk jeneriği de tabi..o yüzden dikkatimden kaçmış olabilir.yoksa çok dikkat ederim bu tür şeylere. Ama afranur olayı abartıldı gibime geliyor.
hem son bölümü bana anlattığınız; hem de güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, böyle duyarlı dostlar edindiğim için gerçekten şanslıyım.
saolun
he bu arada söylemeyi unuttum, aslında ben o kafe sahnesinde rüzgar'ın tutumuna bayılmıştım. hani demişti ya "siz onun doğallığıyla dalga geçiyorsunuz ama ben sizin sahteliğinizden tiksiniyorum" diye, valla çok hoşuma gitmişti.alkışlamıştım rüzgarı.
Dogru söylüyosun ben unutmusum orasini tatliya baglanmisti o sahne dimi, ama yine de Rüzgar`la arasinda bayagi bi fark var bunu nasil asicak Misket bilemiyorum. Belki de bazi arkadaslarin dedigi gibi Abdül devreye girer asik olarak ama ben Rüzgar`a olan askini cok samimi buluyodum..Neyse buarada tesekkürler Rüya`nin anlama sahnesi icin ama ben o bölümü kacirmisim malesef. Buarada dünkü bölümde Afranur`a daha da gicik oldum artik son noktaya geliyo yavas yavas. Bide kizi kacirmaktan bahsetmeye basladi utanmadan yaa! :icon_mad:
evet sezinti haklısın, ben de kaç bölümdür hep gözlükle görüyorum rüzgar'ı da dün artık canıma tak etti dedim acaba bu çocuk yumruk falan yedi de onu mu saklamaya çalışıyorlar.Ama gözlüğü çıkarttığı anda ne olduğunu göremedim.
Gözünde bisey cikmis sanki Rüzgarin, pek morartilmisa benzemiyodu gerci renk mordu ama :) Tuhaf bisey cikmis heralde tek gözünde.
Gözünde bisey cikmis sanki Rüzgarin, pek morartilmisa benzemiyodu gerci renk mordu ama :) Tuhaf bisey cikmis heralde tek gözünde.
her ne olduysa geçmiş olsun.bence de rüzgarla misket olmaz arkadaşlar.kültür farkı çok büyük bir neden.ayrıca dizi iyice türk filmine döner.köyden gelen kız şehirli oğlana aşık olur.önce oğlanın igisini çekemez sonra kendine çeki düzen veririr boyanır,güzelleşir.oğlan ona aşık olur. :img-swoon :mad72: :img-huh:
ya evet haklısın o noktada tam türk filmine döner ama ne yapalım be kardeş, biz de türküz nihayetinde, böyle mutlu mesut sonlar; hatalı olanın hatasını anladığı affedildiği ve mutlu olduğu sonlar bekliyoruz.Gerçi rüzgar asla miskete karşı yanlış ve küçümseyici bir tutum içinde olmadı. Bakalım neler olacak.Ama ben de misketin rüzgara olan aşkını çok samimi buluyorum.
Fincan hanımın gerçek hayattaki kızı "Fadik Atasoy"salı günü kanal d başlayacak "Sev kardeşim" dizisinde rol alacaktır..
ya evet haklısın o noktada tam türk filmine döner ama ne yapalım be kardeş, biz de türküz nihayetinde, böyle mutlu mesut sonlar; hatalı olanın hatasını anladığı affedildiği ve mutlu olduğu sonlar bekliyoruz.Gerçi rüzgar asla miskete karşı yanlış ve küçümseyici bir tutum içinde olmadı. Bakalım neler olacak.Ama ben de misketin rüzgara olan aşkını çok samimi buluyorum.
Buna ilaveten, son günlerde Türk filmlerinin televizyona uyarlandığını da unutmamak lazım... Acı hayat ya da Ihlamurlar Altında gibi... Yani "başka dünyaların insanlarının aşkı" hâlâ izleniyor ve isteniyor. Ben Misket ve Rüzgar'ın aşık olmasına tarafım yani... Bakalım senaryo o yöne evrilecek mi?
Afranur Misket'i kaçırma planı yaptı
Afranur Dalyan'a mektub yazdı. Mektubu Dalyan'a verilmesi için Mikset'i kullandı, Misket mektubu Dalyan'a verdi. Dalyan'da pek sevindirik oldu. Mektubun Misket'ten geldiğini zannediyor. Afranur Nemide'nin evinin anahtarını aldı Misket'i kaçırmak için.
Bir de Misket mektup olayında biraz karışık hikaye buldu ve de bunu Abdül'e ve de Rüzgar'a anlattı. Mektupları o yazmamış (karşı pasajdan bir kız yazmış) ve de yazan kişinin tarifinden de Abdül'e yazdığını sandığını fakat yanıldığını söyledi. Bu hikayeye Rüzgar pek aldırmadı ama Misket'in kendisine mektup yazmadığını öğrenen Abdül fena bozuldu :)
Misket akıllı kız vesselam ne diyim..Ama şu dalyan ve afranur artık derslerini alsalar da pıssalar..Dalyan neyse de afranur'un hiç üstüne alınacağını sanmam gerçi.
kraliceubu 07-02-06, 10:49 Dizideki oyuncuların hepsi profesyonel ve çok yetenekli oyuncular, hepsini defalarca tiyatroda izledim. Ama dizinin senaryosu o kadar berbat ki, o muhteşem oyuncular yeteneklerini gösteremiyorlar, üstelik yapmacık kalıyorlar. 8-10 tane senaristi var dizinin ve hepsi ne yapıyor, nasıl uğraşıyor da, bu kadar itici, rahatsız edici, özensiz, saçma sapan, korkunç bir öykü yazabiliyorlar, hayret ediyorum. Tüm oyuncuların iyi olmasının yanısıra Rüya ve Neva olmasaydı, hiç izlenmeyecek bir dizi olurdu. Neva'nın sempatikliğinin yanısıra, Rüya'yı oynayan Dilara Yalçın peri kızı gibi adeta, çok güzel. Abim de bana Dilara Yalçın'ın Devlet Tiyatrosu'ndan istifa ettiğini söyledi. Zaten gerek kişilik, gerekse oyunculuk bakımından Devlet Tiyatroları'na fazla geldiğini düşünüyoruz. Rüya'ya başarılar...
evet arkadaşım sana katılıyorum. İzlerken deneyimli oyuncuların farkı hemen fark ediliy or.neva ve rüyayı da seviyoruz ama vazgeçilmezlikleri tartışılır.... gerek doğallıktan uzak olmaları,türkçeyi kullanımları,tavırları biraz amatörce... bence oradaki deneyimli oyuncular onlar için bir şans ,iyi baksınlar..güzellik yetseydi..neyse kimseyi kırmak istemem ama abi ve ablalarından çok şey öğrenmeliler..mesala SAFA veMİSKET ve RÜZGARda genç ama çok güzel oynuyorlar...ben oyunculuk yeteneğinin doğuştan olduğunu sanıyorum..belki sonradan geliştirilebilir..sonuçta biz dizinin tüm oyuncularını seviyoruz. haklı eleştiri yapalım lütfen ... :img-icecr
Ve beklenen oldu
Dalyan Ve Afranur kimi kaçırdı,:img-hyste :img-hyste
Afranur ve Dalyan bütün hazırlıkları yaptılar, Afranur ve Dalyan'ın kaçırdığı kim ? :img-fear2 :img-fear2 Afranur'un unuttuğu detay neydi, :img-book:
Çok komik bir bölümdü gerçekten de..Afranur Şadan'ı kaçırdı ..ÇOk güzel bir plan yaptılar ama bakmadan yüzüne koydular çuvala:)..Polis arabasıda durdudu onları... Yarın akşam bakalım neler olacak?:)
Afranur ve Dalyan karşılarında Şadan'ı görünce neler yapacaklar:) , Rikkat ve Zeynep arasında sahne çok ilginçti. :img-fie:
Füsün ve Sakız'ın Peyami'ye söylediği laflar hiç hoş değildi.
tüh yaa son sahneyi kaçırdım:(
demek şadanı kaçırdılar zaten belliydi bir arıza çıkacağı:) hadi bakalım şimdi neler olacak...
sevgili sezinti füsun ve annesinin peyamiye söylediği sözlere ben de kızdım... zaten onlar hadlerini her zaman açmakta birinciler... ama belki şadan ilerleyen bölümlerde boşanmak istediğini söylediğini söylerse aklı başına gelir diye umuyorum...
Zeynep ve Rikkat sahnesi neden ilginç geldi, Zeynep ağlamaya başlayınca anne anne kelimelerini duyunca birden yüzümde gülümseme geldi, bu sahne olmalımıydı olmamalıydı, ayrıca zeynep'i uzun bir aradan sonra gördük.( arada kaçırdığım bölümlerde çıktıysa başka )
Hisarbuselik dizisinin tanıtım fragmanlarını gördükçe bu diziyi izlemek için sabırsızlanıyorum.
Ergun Uçucu, Tayfun Eraslan'ı Mithat Erdemli'yi, Kurtuluş Şakiroğlu'nu, Onur Saylak'ı, Şebnem Talay'ı izlemek güzel olacak.
bu bölümde kırıldım gülmekten ya... ama aslında çok kızdım Allah o dalyana ve annesine akıl versin..inşallah şadan onları bir güzel haşlar.aile düşman olur onlara...
çuvala koyarken başını hemen geçirdiler ama Dalyan ve Afranur Misket ile Şadan'ın kolunu karıştıramazlardı gibi geliyor bana. Neyse, karanlık olduğuna ve heyecanlarına verelim ikilinin. Bu bölüm ben de çok güldüm sondaki karışıklığa. Şadan huzurlu bir uyku çekecekti kısmet değilmiş :)
ya ben de yerlere yattım bu bölümde..şadan başlarına ne iş açacak ve durumu nasıl açıklayacaklar merak içindeyim..afranur cadısı bulur gerçi üste çıkmanın bi yolunu ya neyse..
Yaaa ben izleyemiyorum iki gündür, ve iki hafta daha izleyemiyicem:(niye gece filan tekrarini koymuyolarki, misal hala uyumamissam ters köseyi izlicem 3`te
Yaaa ben izleyemiyorum iki gündür, ve iki hafta daha izleyemiyicem:(niye gece filan tekrarini koymuyolarki, misal hala uyumamissam ters köseyi izlicem 3`te
simal trt int'te gece 1.20 de tekrarları veriliyordu..gerçi 3 bölüm öncesinden ama ben okul zamanı ordan takip ediyorum..ertesi gün kalkmak zor oluyor ama:))
ayrıca gündüz 10:30 gibi de trt intte yine tekrar oluyor..ve tabii yine 3 gün öcnesinden.
AAA bilseydim izlerdim bakmadim oraya tabi:( Tesekkürler!
Baktim varmis :D Cok saol yaa! (kuru kuru tesekkür sarmadida ;) )
hehe..rica ederim..ne demek..her zaman...:)
Bugün kü bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Afranur yaptıklarının bedeli ödemeli. Şadan eminim ikisini de mahvedecektir. Düriye olanları duyunca ne yapacak en büyük merakım bu. Afranur iş ortaya çıkınca bir daha Nemide'nin evine ayak basamaz herhalde.
afranurdan korkulur ha neler neler dusunuyor yapıyor
Afranur ve Dalyan'ın maceraları devam ediyor,:img-fear2 :img-fear2
Misket diye kaçırdıkları kişinin Şadan olduğunu gören Afranur- Dalyan ikilisi , Şadan'ı hastahaneye bırakıp kaçtıktan sonra Misket'i kaçırma girişimleri devam ediyor.
yerdeki Misket, yerdeki Misket diyerek Misket'i kaçırmak isteyen Afranur ve Dalyan ikilisi bu sefer kimi kaçırdı :img-fear2:img-fear2
Duriye, Afranur ve Dalyan'nı yaptıklarını öğrenirse yapacağı ilk iş Dalyan'dan boşanmak.:img-book:
Final sahnesinde kaçırdıkları kişinin Rikkat olduğunu anlayan Dalyan ve Afranur'un şaşkınlığı görülmeye değerdi:img-fie: :img-fie:
Gülsem mi?,ağlasam mı?,Kızsam mı?.Anlamadım.Afranur hanım Misket'i kaçırabilseydi eğer Dalyan onunla geceyi geçirseydi bu şey olmazmıydı zorla haneye neyse..Benim hiç hoşuma gitmedi ......Dalyan'dan nefret ediyorum artık ......
Misket ile Duriye konuşurlarken Duriye'nin Dalyan için hissettiklerini Misket'e söyleyince, Dalyan ve Afranur'un yaptıkları karşısında Duriye boşanmalı diyorum.
Dalyan'da Afranur'a Duriye'ye laf söyleme, Duriye benim birtanem sözlerini duydukça
Dalyan'a kızgınlığım bir kat daha arttı.
Afranur ve Dalyan`a inanamiyorum! Kadin yatak yapiyorum ben size dedi yaaa!Zorla kacirdiklari kizin o anda adamla ayni yatakta yatacagina hangi mantik inanir yaa, sanki kiz dünden razi. Hayir öyleyse bu salak Dalyan düsünmüyomu kizla konusup anlasmali kacirmayi. Yani Dalyan`in zeka darligi yaninda karisini düsündükce igrenc buluyorum! Bide simdi Afranur kesin bu istende siyrilir en gicigida bu! :icon_mad:
Yuh yani yuh..Bu afranur denen kadın aman Allah'ım, düşmanımın başına verme böyle birini..Yahu bu kadar da olmaz..Bıraktı hastaneye adamı, bi de "aman ne yaparsa yapsın" diyor. Benim annem bana o kadar hakaret edecek de ben onun söylediklerini harfiyen yerinegetireceğim..Dalyan yüzüne tükürülmeyi çoktan haketti. Düriye onu o kadar severken ve onun için endişelenirken onun bu yaptığı iş mi?Afranur bakalım rikkate durumu açıklarken neler diyecek? Nasıl hoplatacak sinirlerimi?
Dalyan Misket'i aklına koyduğu anda zaten ben ona yuh çekmiştim ama size katılıyorum, hadi Dalyan Misket kendisine aşık zannediyor, Afranur nasıl bu kadar havaya girdi onu anlamadım. Afranur'un planları birara ortaya çıkmayacak diye çok korktum, Rikkat akıllı kadın olduğu için uydurulanlara inanmaz herhalde.
Yalnız ben Şadan'ın hastanede uyanmasına gerçekten çok güldüm, rüya sanması gerçekten komikti. Nemide uyanınca ve hiç kimseyi bulamayınca neler olacak acaba?? Düriye bence de olayları öğrenince boşanmalı. Boşanma demişken de Füsun biraz sivri laflar ediyor ama Şadan bence karısıyla doğru dürüst konuşursa, rahatsızlığını düzgünce dile getirirse o da kocasını sevdiği için geri adım atar diye düşünüyorum.
evet ya nemide'nin sabah uyandığındaki halini düşünemiyorum. Hakikaten çok komik olur..Şadan'ın uyanma sahnesine ben de çok güldüm..Bi de şirin şirin demiyor mu "çocuk mu kandırıyosunuz..sizi sizi..bal gibi rüya işte" diye..Çok güldüm hakikaten.
durıyeye yazık olcak ogrense keske evı terk etse dalyanıda bosasa
rikkat dalyanı ve afranuruu gördüğü zaman ne olacak çok merak ediyorum:):):)
düriye öğrenirse napar acaba:S ya ama dalyana da kıyamıorm hep afranur girdi onun aklına:)
ya tamam afranur girdi dalyan'ın aklına da adam olup da izin vermeseydi dalyan da..gerçi afranur da çok cin kadın..kaçmak için hiç açık kapı bırakmıyor..Ben valla bugünkü bölümü heyecanla bekliyorum..bakalım rikkat çakozlaycak mı durumu...
aliyeaynalar 09-02-06, 18:26 rikkat düriyeye gerçeği söylese ve düriye ondan boşansa ve boşanacağı anda hamile olduğunu öğrense ne güzel olurdu
ben hamileyim seni boşuyorum dalyan :)
aliyeaynalar 09-02-06, 18:33 ahada öğrendiği gerçekleri yazık dürüyeye yaa :(
ama dalyan gilin yüzünü görmek en komiğiydi :)
Duriye'nin gözünden yaşlar geldiği anda bölüm bitti
Afranur nedir öyle patates cuvalıymış, patates cuvalı diye Rikkati götürmüşler. Afranur işin içinden sıyrılmaya kalkmaya çalışmaz mı ?
Rikkat'ten nasıl korktu Dalyan.
Duriye artık boşanmalı.
ya hakikaten helal rikkata.Ben önce keşke şadan'ın eline düşselerdi dedim ama şadan sabırsız adam, gerçekleri öğrenmeden çat diye iki tokat çakar sinirini alırdı.. Düriye'ye çok yazık gerçekten.Sen kocanla ilgili o kadar endişelen gece boyunca sonra onun sen onun için endişelenirken üstüne kuma almak için uğraştığını öğren.Yazık ya..Peyami'ye de ayrı uyuz oldum valla.İnsan bi ciddiye alır yahu..Şadan'a çok güldüm ama ya.Füsun da tam dayaklık..hala dalga geçiyor kocasıyla.
O kadar mutluyim ki anlatamam Afranur'un bütün foyası ortaya çıktı.Helal olsun Rikkat'e ....Umarım yarın köyüne dönerde kurtuluruz ondan..:)Duriye bakalım ne yapacak..Zor günler onu bekliyor:(
evet ya düriye dalyan'ı kovsa evden ne hoş olacak..Sen de git ananla dese..ikisini de kapı dışarı etse..Ahhh ah!Afranur'un foyası ortaya çıktığı an kuzen geldi beni ziyarete, direk şşşşşş sesiyle karşıladım onu.. Dalyan'ın kendisini affettirmesi zor olacak ama ben affedilmesi taraftarı da değilim açıkçası..
Diziye biraz renk geldi kaçırma olayı olunca..Biraz sinir bir durum ama bugün keyifle izledim diziyi.. :blush:
ya kaçırma olayı neyse, zevkliydi dediğin gibi ama, onun öncesindeki o afranur ve dalyan'ın kendilerinden emin halleri beni çok sinirlendirdi.
Bir de şu var, yarın falan orda bi tartışma başlarsa dalyan ve afranur da misket'in de bende gönlü var havalarına girerlerse düriye çat diye "ay hayır o rüzgara aşık ay" diyebilir..Üstelik rüzgarın da orda olduğu bi ortamda.
aliyeaynalar 09-02-06, 19:24 tartışmalar kavgalar bu diziye renk katıyor bence..
belki saçma gelecek ama, kavga olunca renkleniyor şenlikleniyor dizi...:)
Izleyemedim yaaa:( Tamda gününde yani! Demek ögrendiler sonunda. Afranur`ùn gitmesine cok sevinirim, Dalyanda haketti ama Duriye bilir artik gerisini.. Tekrarini izleyeyim bende bari ama haftaya kaldi:(
Bana Peyami'nin sakinliği sinir bozucu da olsa düşündükçe olay da çok komik geldi. İnsanın gerçekten inanası gelmiyor hem karın hem kayınbiraderin kaçırıldım galiba diye telefon etsin, hele Şadan'ın anlattığı hikaye tam bir kara mizah örneği. Düriye'ye çok üzüldüm ama Dalyan'ın foyasının meydana çıkması gerçekten çok iyi oldu.
yani işte peyami de komik bir durumda orda. Ben bir de merak ediyorum abdül falan durumu öğrenince ne diyecek.Abdül gibi bi delikanlı kaldırmaz herhalde bunu..ya da rüzgar öğrenirse misket'e teselli amaçlı yakınlık gösterip de misket'in yeni yanlış anlamalar oluşturmasına neden olabilir.
Dün çok heyecanlı bir bölümdü. Nihaye gerçekler ortaya çıktı. Düriye bence Nemide'lerde kalacak uzun bir süre. Evinde kalsa bile Dalyan'ı eve almaz. Peyami'yi zor anlar bekliyor. Rikkat ona çok kızdı. Bir şekilde öfkesini alacaktır. Şadan'ın Dalyan'ın üzerine yürüceğini düşünüyorum bu akşam. Füsun gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı. Sürekli kocasına laf atıyor onu daha çok sinirlendiriyor. Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.
ya yazık dün düriye çok kötü oldu orda...miskette kötü bi duruma düşmüş oldu, sanki dalyanı ayartmış gibi bi duruma düşmesin şimdi düriyenin gözünde..ay ne fena kadın bu afranur yaaa ortalığı karıştı birdi zeytinyağı misali sıyırtmaya çalışıyo..
beklenen oldu.
Füsün Şadan'la eğlenmeye başlayınca, Şadan Füsun'a boşanmak istediğini söyledi. Sadık Ali olanlardan habersiz, Dalyan ve Afranur'un ne yapmak istediklerini anlamak için çok çabaladı sonunda anladı
Dalyan ağlanırsın böyle
Vallahi şadan iyi bile dayandı, yerimden kalkıp ben gittim füsun'un üstüne boğazlamak amaçlı ya..Ayrıca bi de milletin ortasında dalga geçmiyor mu iyice delleniyorum.Afranur yine yaptı uyuzluğunu..Üste çıkma çabaları sonuçsuz kaldı çok şükür!Dalyan da kovdu ya onu içimin yağları eridi.Ama düriye'ye içim parçalandı ya yazık..Bir de olayın telefon üzerinden yayılış sahnelerine çok güldüm..Çok iyi planlanmış, kurgulanmış..bravo valla.
nihayet... şükürler olsuuuunnn:)
şu afranur cadısı ve dalyan efendinin kendini bilmezlikleri nihayet son buldu... şimdi düriyede sıra çektirsin bakalım biraz nasıl oluyormuş... düriye gibisini zor bulur dalyan
bu arada şadanın boşanıyorum demesine de çok çok sevindim... füsun hanım şimdi de dalga geçsin bakalım fazlasıyla hak etti burnu sürtsün de bi daha böyle davranabiliyor mu...
uzun zamandan sonra en keyif alarak izlediğim bölümdü, umarım artık böyle gider...
afranur ne kadar sinir bir insan....nasıl kıvırdı hep.bir de misketin adı çıkmasın dedi ya... :icon_evil
dalyana oh olsun iyi oldu hatta az bile...düriyeye ben de çok üzüldüm.
füsun da haketti...biz ailece izliyoruz diziyi ve nerdeyse tvye atlayacaktık...
yalnız ne afranur ne de dalyan durabilir onların yüzlerine bakabilir.artık ikisi de dizide oynamazlar gibi geliyor bana
Hisarbuselik dizisi başlıyor
15.02.2006 tarihi Çarşamba günü saat 22.10'da TRT1'de
Ergun Uçucu,Tayfun Eraslan, Mithat Erdemli, Onur Saylak gibi oyuncuları izlemek güzel olacak.
Bizi uzun zamandır rahatsız eden iki olayın bir şekilde ortaya çıkması çok iyi oldu bence de. Dalyan şimdi annesini kovsa da yalnız kalınca onu çağırabilir de belli olmaz tabi ki. Düriye beni de çok duygulandırdı, önce Misket'i suçladı belki ama sonra kendi de inanmadı söylediklerine, sadece bir kadın isyanıydı o belki de.
Telefonla yayılma sahneleri gerçekten de çok başarılıydı ve çok iyi kurgulanmıştı bence de. Füsun gerçekten de inanılmazdı ama eski Füsun böyle olmadığı için yadırgıyorum hala olanları.
Misket'in Rüzgar'a, muhtemelen de Abdül'ün itiraf etmek istemese de Misket'e olan karşılıksız ilgisini izleyeceğiz bundan sonraki bölümlerde.
son bölümlere bayıldım.çok güzel gidiyor.iyice toparlanmış senaryo.
afranura sinir oluyorum.ama oyuncu çok iyi oynuyor.nefret ettim afranur karakterinden...bu da onun başarısı...
düriyeyi çok seviyorum...çok üzüldüm onun için...
afranur diziden çıkarsa eğer misketi de yanında götürebilir mi? :)
bir tek misketin sahnelerine tahammül edemiyorum bu dizide.
yoksa harika bir dizi...
Cuma akşamı izleyememiştim diziyi sağolun arkadaşlar sizin sayenizde izlemiş gibi oldum.... :img-lady:
müge pazartesi, salı hadi en geç çarşamba trt intte o bölümün tekrarı oynar..bence kaçırma..Harika bi bölümdü..dalyan ile afranurun o ezik duruşlarını görmeni isterim şahsen.
müge pazartesi, salı hadi en geç çarşamba trt intte o bölümün tekrarı oynar..bence kaçırma..Harika bi bölümdü..dalyan ile afranurun o ezik duruşlarını görmeni isterim şahsen.
Bu bölümü ben de kaçırdım maalesef. İnşallah tekrarını da kaçırmam. Çok merak ettim vallaha...
Bu bölümü ben de kaçırdım maalesef. İnşallah tekrarını da kaçırmam. Çok merak ettim vallaha...
sevgili ged
tekrarını mutlaka izlemenizi öneririm.
Dalyan ve Afranur'un hallerini görmenizi isterdim. Duriye'nin isyanı, Dalyan'ın Şadan'ı uyurgezersin deyişi, Şadan'ın kaçırıldığına kimseyi inandıramayışı, Sadık Ali'nin meseleyi öğrenme çabaları,
Füsün'un olayları Sakız hanım'a telefonla anlatma durumu, Sakız hanım'ın İsmet'e İsmet'in Saysay'a aktarma durumları,
Füsünün Şadan'a uyurgezerliliği ile eğlenmesiyle başlayan süreç Şadan'ın Füsün'a boşanmak istediğini söylemesi ile bitmesi
Evet ena sanırım salı gecesi verecekler trt-int e ama gece 01:30 da bakabilirim ancak:) Çok güzel bölümmüş :img-elvis
sevgili ged
tekrarını mutlaka izlemenizi öneririm.
Dalyan ve Afranur'un hallerini görmenizi isterdim. Duriye'nin isyanı, Dalyan'ın Şadan'ı uyurgezersin deyişi, Şadan'ın kaçırıldığına kimseyi inandıramayışı, Sadık Ali'nin meseleyi öğrenme çabaları,
Füsün'un olayları Sakız hanım'a telefonla anlatma durumu, Sakız hanım'ın İsmet'e İsmet'in Saysay'a aktarma durumları,
Füsünün Şadan'a uyurgezerliliği ile eğlenmesiyle başlayan süreç Şadan'ın Füsün'a boşanmak istediğini söylemesi ile bitmesi
mutlaka izleyeceğim sezinti, teşekkürler!!
durıye bosasın dalyanı aklı basına gelır belkı
Dizi gecen hafta her bölümü harikaydı. Bence öyle de devam edecek gibi..
Düriye bakalım ne kararlar alacak? Şadan gercekten boşanacak mı?
Merakla bekliyorum.
Dalyan'ın çırpınışları
Dalyan'ın Nemide'lerin evine geldiğinde önce Düriye, sonra Misket'in kapıyı Dalyan'ın yüzüne kapatması, hele Misketin kapatması, Nemide'nin Dalyan'a senin gibi komşu görmek istemiyoruz deyişi,
Sadık Ali bu bölümün favorisiydi. Nasılda Elmayı yedi.:)
Dalyan'a Abdül'ün tepkisi, Sakız'ın Dalyan'a cuvallayan çaycı demesi,
arkadaki Sakız hanım'ın resmi, :)
Füsun ve Şadan'ın barışmasını gördük. Şadan ile Füsun arasındaki uzlaşma çok sürecekmi ?
dediğim gibi Sadık Ali'nin elma'yı nasıl yedi :)
sevgili sezinti bence füsunla şadan yakın zamanda tekrar birbirlerine girerler gibi çünkü son zamanlardaki füsun baya bir acayipti bu kadar kısa zamanda akıllanabileceğini düşünmüyorum...
bu arada evet sadık alinin elma yeme performansı müthişti:)))
bir de oooooooohhhhhh dalyana bunları fazla fazla hak etti doğrusu... hele abdül hem azarlayıp hem de iş yaptırdı ya oh olsun dedim iyice..:)
sevgili sinem83
asıl korktuğum Rikkat ile Peyami'nin arası açılacak mı ? Sakız Hanım da Dalyan'a çuvallayan çayçı dedi ya, çok güldüm :) birde arkadaki Sakız Hanım'ın resmini görünce :)
rikkat ve peyaminin de aralarının açılma ihtimali yüksek olabilir dediğin gibi çünkü rikkat peyaminin fazla rahat tavırlarına çok sinir olmaya ve tepki göstermeye başladı bakalım :)
ay evet sakız hanımın resmini görünce ben de koptum o nasıl şey öyle :)
bu arada hisarbuselik dizisinin fragmanını en sonunda gördüm, müziği çok hoşuma gitti, güzel bir diziye benziyor, çarşamba akşamı bekleyip göreceğiz:)
sevgili sinem83
Tayfun Eraslan'ın oynadığı Agaçlar Ayakta Ölür adlı tiyatro oyunu 14-18 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesinde Saat 20.00'de, 18 Şubat 2006 Tarihinde ise saat 15.00 gösterimde olacak. İyi bir alternatif olabilir.
bu akşamki bölümde şadan ile füsun'un bu kadar çabuk barışması bana tuhaf geldi açıkçası.Ama füsun da böyle bi karakter işte..Ne kadar söylersen söyle anlamıyor..Ama boşanmak deyince veya söz konusu olayda anahtar kelime ne ise onu duyduğu an birden dank ediveriyor kafasına.Ve bu karakter benim çok sinirlerimi bozuyor açıkçası.Ben sadık ali'nin elma yiyişi yanında bir de çağlar'ın kızların ağzından aldığı lafları füsun'a satışına koptum.Hakikaten çok zeki bir adam bu çağlar. Rikkat ile Peyami zaten sık sık bu tip nedenlerle tartışıyorlar.Ama neyse ki peyami biraz daha aklı başında bir karakter.araları açılır bir süre sözlü çatışmalara şahitlik ederiz ama çok mühim bir şey olacağını sanmıyorum ben.
Füsun'un ben birdenbire kafasına bazı şeylerin dank edeceğini bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Karakter icabı biraz gelgitli çünkü. :)
Dalyan'a gösterilen tepkilerin hepsinde içimin yağları eridi derler ya aynen öyle oldum. Abdül'ün yaptıklarına özellikle çok güldüm. Benim favori iki karakterimden birisi o çünkü. Diğer favori karakterim Sadık Ali kısacık sahnesiyle beni yine çok güldürdü.
Ben Peyami'nin genişliği konusunda ona katılmama rağmen, Rikkat'i haddinden fazla sinirli ve bazen sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Feministlik adına hiç ilgisi olmadığı çok işi karıştırıyor. İnsanın prensipleri olması elbette çok güzel ama başkalarının hayatlarına karışmayı ben hiçbir prensiple bağdaştıramıyorum. Bir de ikisinin erkekler şöyle kadınlar böyle genellemelerini duyunca ekranı kapatasım geliyor ne yalan söyleyeyim.
Şadan ne çabuk barıştı karısı ile şasırdım..Füsün'dan her şey beklenir ben ce değişmez huyları kolay kolay:)
Rikkat ve Peyaminin tartışması çok hoştu..
Ben Sally özledim biraz da ona yer versinler lütfen.... :img-lady:
Ben Peyami'nin genişliği konusunda ona katılmama rağmen, Rikkat'i haddinden fazla sinirli ve bazen sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Feministlik adına hiç ilgisi olmadığı çok işi karıştırıyor..
ya ben de aynen böyle düşünüyorum...Yazdıklarını okuyunca aklıma şu bölüm geldi: hani sefa bintürlü ayak oyunuyla sakız'ı atölyede çalışmaktan vazgeçirmişti de Rikkat'in feminist damarı kabarmış ve sakız'ı işe dönmek konusunda ikna etmişti.O bölümde çok gülmüştüm hakikaten.
Rikkat`in herseyi ögrendigi ve acikladigi bölümü biraz önce izledim:) Afranur ve Dalyan`in düstügü durum cok komikti ve iyi oldu onlara!Peyami de alem yaa, bide beraber olup ona oyun oynadiklarini sandi :img-hyste
Sevgililer hediyesi çok hoştu ,herkes de bere ve kaşkol :img-hyste Safa yine yaptı yapacağını...
geçen hafta 2 bölüm izleyememiştim, neva ve rüya nerde çalışıyorlar???
geçen hafta 2 bölüm izleyememiştim, neva ve rüya nerde çalışıyorlar???
Neva Çağlar'ın yanında,Rüya'da İsmet ve Sally'nin yanında çalışıyor....
müge teşekkür ederim :)
neva çağların yanındaysa çağların sahtekar olduğu daha çabuk ortaya çıkabilir o zaman hani çağlar ve sefanın konuşmalarını falan duyar, güzel olur :)
hehe hediyelere ben de bittim..çok güzeldi.Sayhan ile İsmet'i neredeyse iki haftadır göremiyorduk.özlemişim vallahi..ben ki onların aşklarına aşık gezerdim onlar kavuşamıyorken.Bazen onları dargın falan görünce çok üzülüyorum ya..
Rica ederim;)
Evet Çağlar'ın sahtekarlığı ortağa çıkacak en kısa sürede ama ben derim ki çıkmasın Sally üzelecek onun üzülmesini istemem çünkü yaşadığı aşk çok masumca,çocuksuca Çağlar'larda sahtekar olmasına rağmen çok çocuksu davranışları var..İkisi bir bütün olmuşlar...
Bu arada cuma günü kaçırdığım bölümü bu gece 01.30 izlicem....:)
Bir şeye gözüm takıldı İsmet kilo almış gibi acaba gerçekten hamilemi? :icon_roll
Abdül ve Dalyan'ın çay ocağında çay isteniş şekline çok güldüm. iki çuval istiyorum, çuvallamayın :)
bu bölümde çıkan sonuç, İlaçları ortalık yerlere bırakmayınız ve çocukların ulaşamayacağı yere koyunuz.
ya ben dalyan'ın intihar çabalarına katıla katıla güldüm..Son birkaç zamandır bu dizi çok güzel..umarım bozmadan devam ederler..Ve umarım ismet ile sayhan'ın çözülemiyecek bir sorunları yoktur.Ve yine boşanma ayaklarına başlamazlar.
Ama misket'in ağıtları ve dalyan'ın intihar çabaları gerçekten enfesti.
ya ben dalyan'ın intihar çabalarına katıla katıla güldüm..Son birkaç zamandır bu dizi çok güzel..umarım bozmadan devam ederler..Ve umarım ismet ile sayhan'ın çözülemiyecek bir sorunları yoktur.Ve yine boşanma ayaklarına başlamazlar.
Ama misket'in ağıtları ve dalyan'ın intihar çabaları gerçekten enfesti.
bence İsmet ve Sayhan üzüntülü haber alacaklar, Doktor'un yüz halinden endişeli olduğu, telefonda Sayhan 'la konuşurken Sayhan olumsuz bir durumla karşılaşacakları hissine kapıldı, nede olsa Sayhan iletişimci.
Nemide'nin yemek masasındaki konuşması oldukça güzeldi.
,
Bana Duriye'nin intihar ettiğinini duyunca ağlamaya başlıdığı yerdeki sahne biraz yapmacık geldi göz yaşı yoktu kuru bir ağlama vardı ama şiseyi kırıp kendine saplama yeri çok komikti:)....Misket yine karıştı ortalığı..Eeeee ne demişler huylu huyundan vaz geçmez.. :blush:
bence İsmet ve Sayhan üzüntülü haber alacaklar, Doktor'un yüz halinden endişeli olduğu, telefonda Sayhan 'la konuşurken Sayhan olumsuz bir durumla karşılaşacakları hissine kapıldı, nede olsa Sayhan iletişimci.
Nemide'nin yemek masasındaki konuşması oldukça güzeldi.
,
yani kötü haber alacakları aşikar da inşallah çözülmez bir sorun değildir diyorum.Ve inşallah kaprisler, ayrılalım masalları yerine birbirine sonuna kadar destek olan bir çift örneği gösterirler bize.
Neden senaryoda bir değişiklik yapıp İsmet'i hamile bırakmıyorlar yaa.:(Tabiki Duriye'yide..Rikkat ve Füsün aynı anda hamile kalmıştı ..Gerçi aynı senaryo bir daha yazılmaz ama en azından biri hamile kalsın..... :img-elvis
aliyeaynalar 15-02-06, 20:33 ben ismetin kısır olduğundan şüphelenmeye başladım..
ama düriye inşallah hamile kalır :)
Arkadaşlar bu akşam izleyemedim acaba biriniz kısaca özetliyebilirmisiniz?
sevgili sinem83
Tayfun Eraslan'ın oynadığı Agaçlar Ayakta Ölür adlı tiyatro oyunu 14-18 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesinde Saat 20.00'de, 18 Şubat 2006 Tarihinde ise saat 15.00 gösterimde olacak. İyi bir alternatif olabilir.
Bugün izledim cok begendim. Aslinda Ankara`dan geldigini bilmiyodum oyunun, Tayfun Eraslan`in oynadigini da, isabet olmus yani izlemem. Ben de arkadasim da cok begendik.Oyuncular cok iyiydi özellikle `Büyükanne`!Tavsiye ediyorum ama biletler kalmismidir bilmiyorum.
Kismetin diziye geri donme ihtimali yokmu?
geçen haftaki bölümler yine çok üzücü idi. Neden hep kötü şeyler İsmet ile Sayhan'ın başına geliyor. Dizide bir kişinin çocuğu olmuyor. İsmet'i de buna dahil etmek gereksiz di. Bir de imkansız diye kesinleştirmeleri çok kötü oldu. Bence İsmet ile Sayhan'ın çocuğu olması diziyi de daha da güzelleştirir.
ben nedense hep bi şekilde doktorun bir hata yaptığı yönünde bir umut taşıyorum içimde..Ne bilem yaa...Olmaz hakkaten böyle bişey..Bana da çok gereksiz geldi İsmet'in başına böyle bişey gelmesi..
Tüp bebek yapabilirler ama İsmet ve Sayhan ..Eğer yaparlarsa ikizleri ya da üçüzleri olabilir...
buna ben de çok üzüldüm ama dizinin eski bölümlerinde İsmet gerçekten de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Bebek konusu gündeme gelince benim de aklıma gelmişti hatta. Senaristler dizide devamlılık açısından bunu tekrar gündeme getirdiler galiba.
Belki de evlatlıkla güzel bir mesaj da verilebilir, belli de olmaz. Sayhan'ın biran önce ne kadar acı da olsa gerçekleri İsmet'e söylemesi gerekiyor yoksa İsmet her ay boşu boşuna umutlanacak ve üzülecek. Zor bir durum ama bir kere çok üzülmek belki de daha iyi.
buna ben de çok üzüldüm ama dizinin eski bölümlerinde İsmet gerçekten de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Bebek konusu gündeme gelince benim de aklıma gelmişti hatta. Senaristler dizide devamlılık açısından bunu tekrar gündeme getirdiler galiba.
Belki de evlatlıkla güzel bir mesaj da verilebilir, belli de olmaz. Sayhan'ın biran önce ne kadar acı da olsa gerçekleri İsmet'e söylemesi gerekiyor yoksa İsmet her ay boşu boşuna umutlanacak ve üzülecek. Zor bir durum ama bir kere çok üzülmek belki de daha iyi.
Bence evlatlık mesajı çok iyi olur. Yani beş altı yaşlarında bir çocuk diziye renk de katabilir. Hem daha ufak çocuklar anladığım kadarıyla rahat kullanılamıyor, hele Zeynep neredeyse hiç görünmüyor. Bebek oyuncu kullanmak zor olduğu düşünlürse ve bebeklerin sebep olacağı olaylar daha önce yapıldığı için, bence senaristler bilinçli olarak böyle bir tercih yapıyorlar .
Bence evlatlık mesajı çok iyi olur. Yani beş altı yaşlarında bir çocuk diziye renk de katabilir. Hem daha ufak çocuklar anladığım kadarıyla rahat kullanılamıyor, hele Zeynep neredeyse hiç görünmüyor. Bebek oyuncu kullanmak zor olduğu düşünlürse ve bebeklerin sebep olacağı olaylar daha önce yapıldığı için, bence senaristler bilinçli olarak böyle bir tercih yapıyorlar .
Evet evlatık almaları iyi olur diziyede renk katar,bebekte olabilir aldıkları çocuk..
Zeynep'in durumu gerçekten çok zor ne zaman kemara önüne çıksa ağlıyor neden oyuncu değiştirmiyorlar anlamıyorum ya da bebeği iyice yatıştırıp öyle çekim yapsalar.Geçen haftada Rikkat'in kollarında anne diyerek ağlaması pek güzel bir çekim olmadı...
Evet evlatık almaları iyi olur diziyede renk katar,bebekte olabilir aldıkları çocuk..
Zeynep'in durumu gerçekten çok zor ne zaman kemara önüne çıksa ağlıyor neden oyuncu değiştirmiyorlar anlamıyorum ya da bebeği iyice yatıştırıp öyle çekim yapsalar.Geçen haftada Rikkat'in kollarında anne diyerek ağlaması pek güzel bir çekim olmadı...
Zeynep konusundaki eleştrilere katılıyorum. bir başka sorun Mert içinde geçerli. Mert'in yürüdüğünü gören oldu mu ? bir kere ayakta gördüm saniyelikti, kucakta yada koltukta görüyorum. Eleştri olarak kabul edilir mi, bilemiyorum, geçtiğimiz bölümlerde Duriye'nin Dalyan'ın kafasına yemek dökmesini hoş karşılamadım. iyi bir mesaj olmadı.
evlatlık alacaklarını sanmıyorum, son şans tüp bebeği deneyecekler bence...
uzun zamandır merak ettiğim bir şey var sadık alinin dilinden düşürmediği fincana sürekli fincanım bir kömbe etsen de yesek dediği "kömbe" nedir nasıl yapılıyor bilen var mı?:)
bir de rikkat artık çalışmıyor mu?
Rikkat çalışıyor, Neva ve Safa beraberliğini görmek istemem, Cihan ara bir gözüküyor. Dünkü bölümü seyredemedim. kısa bir özet geçebilirmisiniz. Şadan ve Safa'yı düşünemiyorum
dünkü bölümde sadık ali ismetin yaptığı kömbeye bayılmış, acaba biraz daha kalmış mıdır diyerek ismetlere geldi, bu arada fincan da epey tripliydi en iyi kömbeyi ben yaparım diye düşünerek, ismetlerde karşılaştılar sadık aliye çok bozuldu:)
neva kilo vermeye çalışıyor, nemidelere geldi orda da tam o sırada düriye nemide misket kahvaltı yapıyorlardı misket yeni yaptığı krepleri masaya getirince neva yaaa ama olmaz dedi nemide ona amaan kızım sen çok da kilolu değilsin bu kadar abartma bir tane yersen bir şey olmaz diye moral vermeye çalıştı, neva da yok siz bana kilolusun hiçbir şey yeme gibisinden bir şeyler söyleyin ki ben yemeyeyim ben alınmam dedi, bunun üzerine de takdir edersiniz ki misket ahhhaaaa sen de amma çirkin oldun, şişko patates vs vs diyerek nevayı ağlattı :)
nemide bu durumu rikkate telefonda anlatırken, rikkat de duyduklarını aaa yazık diyerek yorumlarken sefa olanları öğrenmiş oldu, tabi hemen nevalara gitti. bu sırada da neva kendini odaya kitledi, kilo verene kadar odadan çıkmayacağım dedi. sefa nevalara gelince füsun açtı kapıyı ayy gel sefa neva çok kötü dedi, o da biliyorum yoksa kilo problemi yüzünden mi deyince füsun şaşırdı, aa nerden biliyorsun dedi, o da içime doğdu dedi her zamanki gibi, ben onu kendine getiririm dedi. nevanın kapıyı açması için dil döktü, ben de bundan birkaç sene öncesinde inanılmaz kiloluydum formülü biliyorum aç da konuşalım diyerek ikna etmeye çalıştı ama neva açmadı. sonra da sefa kapının altından çok kilolu olan resmini nevaya verdi, öyle olunca neva kapıyı açtı:) sefa çözümün sebze ve meyve dışında birşey yememekten geçtiğini söyledi, bu yüzden de buzdolabındaki tüm kalorili yiyecekleri çöpe atmakla başladı :) o sahne komikti, neva ve sefa buzdolabından yaprak sarmaları çıkarıp atmaya çalışıyorlar, füsun da onların arkasından aaaaa durun ayol onları yapmak için ne kadar uğraştım ben, bırakın bari biz yiyelim diyor, ama nafile sefa çöp torbasına koydu tabi:)
onun dışında da çağlar sallyi yemeğe çıkarmak için büroya geldiğinde ismetin yapmış olduğu kömbeden ikram edildiğinde mırınkırın yaptı yememek için, o sırada da geçen gün yaptğın kurabiyeler için sayhan suntaya benziyordu dediğini ağzından kaçırdı:) ismet çok kızdı tabii... akşam sayhan eve çok aç şekilde geldi, ama ismet trip falan attı, sonra makarna yaptı, tam yerken fincanla sadık ali geldiler, kömbe konusu açılınca ismet aaaa abartmayın ben anne olacak insanım tabi ki güzel yemek yaparım dedi sayhanın yüzü düştü tabi.. :)
yalnız safanın resmi sanki bilgisayarda fotoshop yapılmış gibi geldi bana :) Zaten adamda her türlü numara mevcut.
:img-icecr Cok hos bir dizi, cocuklarla birlikte zevkle izliyoruz. Bazen inisler cikislar olsada oyunculari ve konusu izlettiriyor kendisini. Eger senaryoda daha yazilmadiysa, Ismet ve Sayhanda son zamanlarin en cok basvurulan yontemi olan tüp bebek olayinin gündeme getirilmesi iyi olur. Tüp bebek bir cok ailenin cocuk özlemini yerine getiriyor ve gittikce yayginlasiyor. Bunun icin neler yapmak gerekli, basvurular, islemler kisaca anlatilabilir.Daha öncede kirkli yaslardaki rizikolara deginilmisti ve cokta iyi olmustu. Düriye olayindada, eger bosandirmazlarsa evlatlik olayina devam edilebilir. Düriye buna daha önce defalarca deginmisti.Buda önemli bir konu, bir arkadasim tüp bebek olayinda basarili sonuc alamayinca evlatlik icin basvuruda bulundu, hala beklemede.
Seviyeli bir yapim,biktirmadan izlettirmeye devam ediyor
sadık alinin dilinden düşürmediği fincana sürekli fincanım bir kömbe etsen de yesek dediği "kömbe" nedir nasıl yapılıyor bilen var mı?:)
"Kömbe, Sivas yöresine ait bir börek çeşididir. Geleneksel olarak iki sac arasında pişirilir. Ancak tabi ki günümüzde elektrikli fırınlarda da aynı şekilde pişirilebilmektedir. 1 kg un, 200 gram yağ (1 küçük paketten az margarin ya da aynı miktarda sıvı yağ), tuz ve su ile meydana getirilen hamur iki yuvarlak parçaya ayrılır. Açılan bir yumak hamurun üzerine Kıymalı ya da Patatesli ya da Tikeli harç döşenir. İkinci parça hamur da açılarak bu karışımın üzerine kapatılır. Bıçakla kare şeklinde dilimlenir, üzerine iki yumurtanın sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ayranla birlikte servis edilir.
İç harç, Patates, Kıyma ya da Tikeli fark etmez, bol kuru soğan, kırmızı pul biber ve karabiber ile tatlandırılırarak kavrularak konur başka ilave yapılmaz. Arzuya göre iç döşendikten sonra, tavada un ve tereyağla yapılmış kuymak ilave edilip üst hamur ondan sonra kapatılır.
İç malzemesine göre ad alır; Patatesli Kömbe, Kıymalı Kömbe gibi. Günümüzde yozlaşan ve gecekondu kültürüne yenik düşen mutfak kültürümüzde, Kömbe yapanların bir kısmı, bu nadide güzellikteki Böreği maya ile yaparak aslına sadık kalmayıp, tamamen çirkin bir hale getirmekteler. Bu yapılan şeyin asıl Kömbeyle uzaktan yakından ilgisi yoktur.
Anadolu'nun değişik bir kaç yöresinde de, bayramlar gibi önemli günler için haşhaşla yapılan bir tür ekmek aynı adla anılmaktadır. "
Retrieved from "http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6mbe"
bugün canım sıkıldı bir izledim ya eski günler geldi aklıma :icon_ange güldüm baya ya :img-lady:
Bugün izledim ama dikkatlice izliyemediğim için pek bir şey anlamadım..Sinem83 çok ayrıntılı özet geçmisin bugün kü bölümüde özet geç diyicem ama iki gün sonra trt-inte izliceğim... :img-lady:
Neva'nın yemekleri çöpe atmasını hiç hoş bulmadım..Rejim yaptığı için ailesine o şekilde davranmaya pek hakkı yokk... :blush:
ya bu dizide çok uzun sürdü..Bende rastgelirsme izliyorum.Ama bayağı bölümü oldu sanırım....
ay çok komik şeyler oluyo kaç gündür ya..çok eğleniyorum ben valla..her gün yeni bişey oluyo komik komik..ayrıca ciddi konuları da çok güzel işliyorlar bence.. ismet sayhanın durmu düşündürücü..sayhanın durumu da zor..söylese bir türlü..söylemese bir türlü..
çok eğlenceli bi dizi valla biz ailece izliyozz tavsiye ederim
sevgili sinem83 özet için teşekkür ederim. emeğine ve ellerine sağlık.
bugünkü bölümde Duriye, Misket ve Pembe'nin Peyami'ye ziyarete gittiklerinde Dalyan'ın 4 tane çay getirmesi çok ilginçti. Salise'nin Çağlar ile birlikte yaşamaktan bahsedince, Nemide ve Fincan'ın tepkisi, Salise'nin konuyu değiştirme çabaları ve İsmet'in Salise'ye çevir çevir demesi, sonra Sadık Ali ile Nemide ve Fincan'ın Salise'nin birlikte yaşamasını nasıl engelleyeceklerini için konuşurlarken Sadık Ali'nin önerisi.
bakalım Sadık Ali'nin önerisi ne olacak.:img-book:
ay çok komik şeyler oluyo kaç gündür ya..çok eğleniyorum ben valla..her gün yeni bişey oluyo komik komik..ayrıca ciddi konuları da çok güzel işliyorlar bence.. ismet sayhanın durmu düşündürücü..sayhanın durumu da zor..söylese bir türlü..söylemese bir türlü..
Ay evet gerçekten de öyle kime ne. Ben de çok eğleniyorum ne zamandır. Senaristler coştu bence. Hep böyle giderler umarım. Tadından yenmez yani... :img-icecr
Evet senaristler coştu diziye renk hareket geldi.Sayhan ve İsmet'in durumu ne olacak nasıl bir açıklama getirecek bu işe meçhul..Sally ve Çağlar bakalım ne yapacaklar bir arada olunca?Misket o başörtüsünü ne zaman atacak acaba?
Bunları şimdiden merak ediyorum.. :blush:
sevgili sinem83 özet için teşekkür ederim. emeğine ve ellerine sağlık.
bugünkü bölümde Duriye, Misket ve Pembe'nin Peyami'ye ziyarete gittiklerinde Dalyan'ın 4 tane çay getirmesi çok ilginçti. Salise'nin Çağlar ile birlikte yaşamaktan bahsedince, Nemide ve Fincan'ın tepkisi, Salise'nin konuyu değiştirme çabaları ve İsmet'in Salise'ye çevir çevir demesi, sonra Sadık Ali ile Nemide ve Fincan'ın Salise'nin birlikte yaşamasını nasıl engelleyeceklerini için konuşurlarken Sadık Ali'nin önerisi.
bakalım Sadık Ali'nin önerisi ne olacak.:img-book:
beraber yaşama konusunu "hep beraber yaşama" diyerek genişlettiklerine göre bu deneyimli gruptan birileri sürekli Sally'nin evinde olacak.
ya dünkü bölüm süperdi ben en çok miskete üzülüommm yazık artık rüzgar onu fark etsin bi de bu dizi türkiyeye çoooooooook iyi oyuncular yetiştirio mesela fadik sevin atasoy ilk bu dizide oynada(rüya rolünü) sonra sezin akbaşoğları eskiden rüzgarın sevgilisiydi yada sayhan (adını unuttum) sahrada oynadı vede birçok genç oyuncuya teklif gekiomuş ama ankarada yaşadıklarından kabul etmiolarmış
gerçekten çok iyi bi dizi
ben ne zaman reyting raporlarında bu diziyi arasam son 10 içinde buluyordum..bu süper bir gelişme olmuş sezinti çok sağol...
yine güzel bir bölüm izledik.
Salise ve Çağlar'ın birlikte yaşamak istekleri karşısında Nemide-Fincan ve Sadık Ali'nin mücadelesini izledik. Sadık Ali- Fincan ve nemide'nin bitmek tükenmeyen istekleri, Salise'nin evine Peyami Rikkat ve Pembe'i davet etmeleri, sonrası Salise'nin evinde yatıya kalmaları.
Safa ise Neva ile konuşabilmek için ortaya attığı önerisi, bu önerinin Neva tarafından kabul edilmesi, ard arda edilen telefonlar karşısında Safa'nın çileden çıkışını gördük.
çok keyif aldığım bölümlerden biriydi.
senaristleri kutluyorum
evet bu akşamki bölümden ben de çok keyif aldım..özellikle çağların yüz ifadeleri süperdi..hehehe
arkadaslar 6 aydir yurtdisinda bulunmamdan dolayi dizimizi izleyemiyorum ve burada yazilanlarla ve ailemin anlattiklariyla yetiniyorum, ne yazik ki. :((
size sormak istedigim bisey var, bu Safa karakteri, Peyami'nin kardesi di mi?
tam hatirlamiyorum ama bir kac sene once de bir karakter vardi, Peyami'nin kardesiydi. Neva ile birbirlerine yakinlasmislardi falan. Eger dogru hatirliyorsam, o zaman Peyami'nin kardesini oynayan kisi, Ustun Dokmen'' in programindaki skeclerde oynuyordu.
Safa o mu? Yoksa Peyami'nin baska bir kardesi mi?
Seygiyle kalin
arkadaslar 6 aydir yurtdisinda bulunmamdan dolayi dizimizi izleyemiyorum ve burada yazilanlarla ve ailemin anlattiklariyla yetiniyorum, ne yazik ki. :((
size sormak istedigim bisey var, bu Safa karakteri, Peyami'nin kardesi di mi?
tam hatirlamiyorum ama bir kac sene once de bir karakter vardi, Peyami'nin kardesiydi. Neva ile birbirlerine yakinlasmislardi falan. Eger dogru hatirliyorsam, o zaman Peyami'nin kardesini oynayan kisi, Ustun Dokmen'' in programindaki skeclerde oynuyordu.
Safa o mu? Yoksa Peyami'nin baska bir kardesi mi?
Seygiyle kalin
arkadaşım o karakteri ben de hatırlıyorum. O delikanlı yanlış hatırlamıyorsam Peyami'nin dedesinin ikinci eşinden (yabancıydı sanırım) olan oğluydu. Yani kardeşi değil üvey amcasıydı
bu bölümde
İsmet Salise'ye ailesi tarafından gösterilen ilgi ve Salise'nin İsmet'e aile sıcaklığını senin ailende gördüm, ne kadar şanlısın gibi sözler söyleyince, Salise'yi kıskandı. Nemide ve Fincan'ların akşama eve Salise ve Çağlar'ı yemek çağırdıklarını öğrenince, bir yemek tarifi bahanesiyle eve zorla davet ettirdi.
Bölümde Misket Rikkat'e Rikkat anne diye seslendi.
Dalyan hastaydı. Rikkat Peyami'den Dalyan'ın hast |