Tüm Versiyonu Göster : Uzak Doğu Sineması
Uzak doğu sinemasına olan ilgim bin-jip(3 iron -boş ev) ile başladığı için çok eskilere dayanmamakla beraber izlediğim her yeni filmde hayranlığım daha çok artmakta.
Boş ev son yıllarda seyrettiğim en iyi film diyebilirim.Slvianın söylediği arabça soundtrackte favori müziklerim arasında yerini aldı.Müthiş bir aşk öyküsü...Bu filmden sonra yönetmen Kim ku Duk'un Old Boy ,Samarithan Girl ve Bow (Yay) filmlerinide seyrettim.Old Boy'u da çok beğenmeme rağmen Boş evin yerinin çok farklı olduğunu düşünüyorum.
Bunun dışında House of flying daggers filmide favorilerim arasında.Bu aralar sürekli uzakdoğu filmlerini araştırıyorum.Yeni yeni keşfediyorum.Farklı bakış açıları , farklı yaşam tarzları , farklı aşk anlayışları arayışında olanlar için birebir diyebilirim.
Old Boy... Bu film adami tutar omuzlarindan, 2 saat birgüzel silkeler, sonra çöp gibi atar yere. Film i izlerken sanki gerçekten acı hissettiğim sahneler oldu. Japon sineması harika. Zaten artık Holyshit de pardon Holywood da Japon sinemasından beslenmeye başlandı.
Dostum bildiğin başka filmler varsa, şöyle adamı sarsacak şaheser türünden Japon filmleri yazarsan buraya sevinirim. Indirecek film bulamıyorum. Yardım et bana :)
Sevgili Toex geçenlerde seyrettiğim ve çok beğendiğim bir dilm var 'my sassy girl' sana onu tavsiye edebilirim.Romantik komedi tarzı ama çok farklı bir kurgusu var ilk başlarda neler oluyor diyorsun ama sonu çok güzel bağlıyorlar.Seyret çok beğenirsin.
'Internal Affairs' yakın zamanda seyrettiğim diğer bir film.O da fena değil.Andy Lui oynuyor.Birde old boy'da oynayan kişi oynuyor.Muhtemelen beğenirsin.Macera polisiye tarzı bir film.
'In mood for love' değişik bir aşk filmi.Yine Old Boy'da oynayan adam oynuyor.İhanet ve aşk üzerine çok farklı bir kurgu.Biraz yavaş ilerliyor film ama zevk alacağını umuyorum.
Benim listemde bir sürü film var daha istersen adlarını veririm.Ama seyretmediğim için yorum yapamadan verebilirim isim.
Dostum sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Favori filmlerim arasına bir film daha ekledin. My Sassy Girl (Hırçın Sevgilim) gerçekten çok güzel bir filmmiş. Öteki filmleri de izledim de, en güzeli sassy girl. Varsa bildiğin başka da yaz lütfen, ne olur :) Sağol şimdiden.
Kang Joon Sang 24-12-06, 18:53 'In mood for love' değişik bir aşk filmi.Yine Old Boy'da oynayan adam oynuyor.İhanet ve aşk üzerine çok farklı bir kurgu.Biraz yavaş ilerliyor film ama zevk alacağını umuyorum.
İsim karışıklığı var sanırım IMFL de Tony Leung oynuyor ;)
Kang Joon Sang 24-12-06, 18:55 yönetmen Kim ku Duk'un Old Boy ,Samarithan Girl ve Bow (Yay)
Oldboy Chan Park ın.Kim ku Duk un değil.Zaten tarzları çok farklı.Kim Ku Duk un İlkbahar sonbahar yaz kış ilkbahar filmini öneririm.
Oldboy da intikam üçlemesinin 3.parçasıdır ;)diğer 2liyi de öneririm.;)
tarasbulba3 25-01-07, 02:42 akira kurosawa nın kagemusha-göge savaşçı filmini çok beğeniyorum...
takeshi kitano nun zatoichi filmide fena sayılmazdı doğrusu... kurosawa nın diğer filmlerine ulaşmak çok zor burda ama buldukça izlemeye çalışacağım ...
movie_monster 26-01-07, 10:58 son zamanlarda uzakdoğu sinemasında dikkatimi çeken yapımlar bay intikamın sempatisi ve yine aynı yönetmenden(ismini hatırlamıyorum)ihtiyar delikanlı.ikiside intikam üzerine yapılmış çarpıcı filmlerdi.
nymphadora 06-02-07, 17:04 uzakdoğu sinemaları güzel hele bi tanesi var "CowPaw" seyretmenizi tavsiye ederim çook kıyak bi film...:happy0064
son zamanlarda uzakdoğu sinemasında dikkatimi çeken yapımlar bay intikamın sempatisi ve yine aynı yönetmenden(ismini hatırlamıyorum)ihtiyar delikanlı.ikiside intikam üzerine yapılmış çarpıcı filmlerdi.
bunlar zaten intikam üçlemesinin filmi. ;)
dizi_maniac 19-02-07, 13:42 :img-wink: Herkesin gönlünde bir "sıralama" vardır... bu da benimki :
1 - İN THE MOOD FOR LOVE (Aşk Zamanı) - Wong Kar-Wai
2 - RAN - Akira Kurosowa
3 - OLDBOY - Chan Wook-Park
4 - SEVEN SAMURAİ - Akira Kurosowa
5 - HERO - Yimou Zhang
6 - BİN JİP (Boş Ev) - Kim Ki-Duk
7 - DOLLS (Bebekler) - Takeshi Kitano
8 - THE ROAD HOME - Yimou Zhang
9 - 2046 - Wong Kar-Wai
10 - MY SASSY GİRL - Chan-Wook Park
11 - THE TWİLİGHT SAMURAİ - Yoji Yamada
pek emin değilim ama umarım isimleri doğru yazmışımdır :img-wink:
movie_monster 20-02-07, 17:13 :img-wink: Herkesin gönlünde bir "sıralama" vardır... bu da benimki :
1 - İN THE MOOD FOR LOVE (Aşk Zamanı) - Wong Kar-Wai
2 - RAN - Akira Kurosowa
3 - OLDBOY - Chan Wook-Park
4 - SEVEN SAMURAİ - Akira Kurosowa
5 - HERO - Yimou Zhang
6 - BİN JİP (Boş Ev) - Kim Ki-Duk
7 - DOLLS (Bebekler) - Takeshi Kitano
8 - THE ROAD HOME - Yimou Zhang
9 - 2046 - Wong Kar-Wai
10 - MY SASSY GİRL - Chan-Wook Park
11 - THE TWİLİGHT SAMURAİ - Yoji Yamada
pek emin değilim ama umarım isimleri doğru yazmışımdır :img-wink:
dolls çok iyiydi.:good:
Türk sinemasindan sonra hayran oldugum 2. sinema sektörüdür.Sektörün en basarili islerinin Hong Kong tan ciktigi düsünülsede Japonya ve Güney Koredende olaganüstü isler cikmaya basladi.Özellikle "Korku" türünde cok basarililar.Ayrica Hong Kong yapimi "Ask Zamani" da tüm zamanlarin en iyi ask filmlerinden biridir..
dizi_maniac 22-02-07, 21:23 MasalTeam : Ayrica Hong Kong yapimi "Ask Zamani" da tüm zamanlarin en iyi ask filmlerinden biridir..
__________________________________________________ _________
ne diyebilirim ki?
katılıyorum ! :img-yes:
Güney Kore yapımı olan A Tale of Two Sisters da fena film değildir. Gerçi belli ki amacı korkutmaktı ama beni ağlattı.:icon_sorr
güzel filmlerdir.................
seth_gecko 12-06-07, 09:36 Açıkçası uzakdoğu sinemasından fazla film izlemedim ama ringu serisi harika ayrıca battle royal'in fikir olarak çok güzel ama oyunculuk olarak çokta iyi olmadığını düsünüyorum yani düsününce çocukları bir adaya kapatıp birbirlerini öldürmelerini söylemek ve onların yasadıklarını yansıtmak çok ilginç .
Ama benim için uzakdoğu sineması denince aklıma gelen ilk isim 'old boy' konusu olsun islenisi olsun oyuncuların performansı yani tek kelimeyle harikaydı izlemeyen herkesin kesinlikle izlemesi gereken bir film
en begendigim sinema kulturudur ozellikle hong kong sinemasını bende begendigimi soyleyebilirm ancak kore sinamsında bir yapım var ki; "off" ,old boy tek kelimeyle muthis... ne denilebirki
jackie chan in tüm filmlerini beğeniyorum favori filmim bitirim ikili
bayanlardan da lucy liu yu beğeniyorum
Jackie Chan in tüm filmlerini severim.
Bi de Hero filmi harikaydı.
ben çoğunu severim uzak doğu filmlerinin en son aşk için dünyanın orta yerinde ağlıyorum u izledim sanırsam japon sineması
izlerken acaba gerçekten böyle bi aşk var mıdır diye düşündürüyor insanı:D
bir tek Jackie Chan filmlerini izlerim
Bir başka olur uzak doğu filmleri,kültürlerini çok iyi yansıtıyorlar filmlerinde.
özellikle bu son dönemlerde ülkemizde daha bir yaygınlaştı bu türün filmleri.
Çoğu batılı filmlerde uzak doğu kültüründen etkileniyor zaten ama baştan çekilen alıntı filmler pek güzel olmuyor,misal;Göz filmi.Çin versiyonu daha güzeldir tavsiye ederim.Özellikle Güney Kore ve Japon sinaması bu işte çok iyi.
HAYAT GÜLÇİN 25-06-08, 11:56 izlemem pek fazla ilgimi çekmiyor fakat Jackie Chan'ni severim.Filmlerini izliyorum bazen:img-wink:
Oldboy ve Acı Tatlı Hayat Uzakdoğu'nun en önemli yapımları arasında. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden yalnızca 2 tanesi. Hollywood bile bugüne bugün Uzakdoğu'dan yararlanmaya başladı.
Martin Scorsese'nin çektiği The Departed filmi özgün bir film değildi mesela. Bildiğim kadarıyla Japon sinemasından uyarlandı. Bunun gibi bir sürü film Hollywood'a ünlü oyuncular eşliğinde uyarlanmaya başlandı.
|