Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 48-50. Bölüm Yorumları

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

zeynepsudem
30-11-07, 22:21
İlkbaharcım:img-in_lo Ayşe geçen bölümde de mercimek ayıklıyordu:img-wink:

Kevser Sıla' yla süt anneyi tanıştırdığında; Sıla' nın yaşadığı üzüntü ve acısına rağmen el öpmeyi akıl etmesi güzeldi:good:

Boran' ın vurulduğunu duyar duymaz Zinar' ın hastaneye gelip, Firuz' a destek olacağını tahmin etmiştim.. Zinar özünde iyi bir insan ama Ahmet-Ali Ağa' ların dolduruşuna geldiğinde, Boran' a karşı hırçınlaşıyordu:img-pilot

Zinarın abisine; Ben yeğenime kurşun sıkan eli kırarım, bu işi kim yaptıysa, mutlaka ortaya çıkarıp önüne koyacağım abi, bu işi aşiretin ağası olarak değil, Boran' ın amcası olarak yapacağım, Sen içini karartma abi yeğenim yaşayacak.. demesi gene adamlarına; yeğenime bunu yapan yerin dibine girse de bulacaksınız, hesabını kendi ellerimle vereceğim.. demesi de güzeldi:good:

Sıla: Boran' a birşey olursa Ben yaşayamam baba:img-cray: Sıla Boran' ımıza bir şey olursa; Senin de biletini Biz keseceğiz:img-wink:

Sıla Boran' ın yanına giderken; Ayşe' ye Bedoş' a bakmasını söylediği sahnede; Bedoşum yatağından ne güzel gülücükler veriyordu tatlişim Benim:img-in_lo

Abay-Celil-Zinar-Dilaver' in tetikçi Erkan Sağlam' ı Midyat otogarında ararken aralarındaki işbirliği... Dilaver' in Ahmet Ağa' nın ipliğini pazara çıkarmak için; tetikçinin içinde olduğunu sandığı arabanın önünü kesmesi falan Dilaver iyi insan moduna doğru yol mu alıyor ne:img-wink:
Dilaver Zinar' a; hele şu herifi bi yakalıyayım baba, sıra şerefsiz kaçağa da gelecek:img-wink: merak etme baba kaçağın hesabı verilecek nerde bulunur sa bulunsun.. heyt be Dilaver Sen ne iyi akrabaymışsın böyle, kıymetini bilememişiz:img-pilot

özgün
30-11-07, 22:26
Yorumların hepsini okuyamadım yazıldı mı bilmiyorum. Şayet yazıldıysa affola.

Dilaver iş adamı kimliğine ne çabuk alışmış öyle. Onu elinde ki çantasıyla görünce çok güldüm. İfade vermesi için götürmek istediklerinde de çantamı bir bıraksaydım gibi sözler edince de Burhan Altıntop ile özdeşleştirdim.

Bedirhan doğalı ne kadar çok oldu ama Sıla kızımız hala kucağında taşımayı pek beceremiyor. Bu durum gözüme çok ilişiyor. Çekimlere ara verdiklerinde oyuncak bebek ile biraz alıştırma falan yapsa keşke. Zira olan zavallı Bedirhan'a oluyor.

KIRÇİÇEĞİ
30-11-07, 22:33
Bence bunun sebebi şu.Boran, 50 bölümdür sevdiğimiz ve benimsediğimiz bir karakter ve onun ölüme yakın olduğu bir anda, Ona dair pek birşey yoktu bölümde. Sılanın duyguları tabiki yansıtılacaktı ama bölümün ruhu Borandan kopuktu ve tamamen Sılaya kilitlenmişti. Boran için değil Sıla için üzülmemiz gerekiyordu sanki.

Haramikediciğim,

Mesajına genel olarak katılıyorum ama bu kısmına daha çok katılıyorum :img-in_lo

Boran bu dizide öylesine bir karakter değil. Öyle yada böyle herkesi etkisi altına alan, herkesle bi şekilde ilişkisi olan bir karakter. Herkesi geçtim başlı başına tek başına diziyi sırtlayan karakter. Vurulmasına verilen tepkileri elbette görecektik ama bu tepkiler ne inandırıcıydı nede Boran'a dairdi. Tam ifade edemiyorum ama şöyle desem belki anlaşılır; özne Borandı ama öznesiz cümleler vardı etrafta (bu cümleyle hiç anlaşılmamıştır demek istediklerim :img-heh: )

Boran'ın vurulduğu andaki tepkileri muhteşemdi, Mehmet Akif gerçekten acı çekiyormuş gibiydi. O'nu öyle yerde kimsesiz görünce içim cızladı ve gözlerimden yaşlar süzüldü :icon_sorr :img-in_lo Sanırım şey oldu artık bizde her acı sadece Boran'ı etkilemiyor, Onunla beraber bizlerde etkileniyoruz. Şimdiye kadar etrafında kimse olmadığı için, duvar diplerine çöküp yalnızlığını gidermeye çalıştığı için ve yalnızlığını paylaşıcak, kendisini anlayacak kimsesi olmadığı için seyirciler destek olmaya çalışıyorlar Boran'a :img-in_lo Yani bizim Boran'ı bu kadar sahiplenmemizin ardında bu sebepler varmış gibi geldi bana. Ben Boran'ı yalnız başına ve hüzünlü bakışları eşliğinde kederlenişine katlanamıyorum. :icon_sorr O anda elimi uzatıp yaralarını sarmak ve O'nun daha fazla üzülmesine engel olmak istiyorum.Hayranlık ya da aşk değil demek istediğim,başka bişi bambaşka bişi :img-in_lo

Odileceğim, GünIşığım Canım ablacım ve İlkbahar'ım,

Narinli sahnede sizler taşın cama atılacağını düşünmüşsünüz ben de Narin taşları yere atıcak ve mermerlere zarar vericek, sonra da doktorlar başına toplanıcak diye düşünmüştüm :blink: Hani taşları yere atınca ses çıkarıyormuş ya küçük Narin, şimdi de yere atar da ses çıkarır diye düşünmüştüm :img-heh:

Sevgilerimle...

yağmur yüreklim
30-11-07, 22:34
Dizin
Abay bile onlardan etkilenmiş "bunu yapan bulunacak,cezası verilecek" diye konuştu durdu;ne sıkıcı:img-bored...

Sıla bu bölüm ne çok "ben karısıyım" , "o benim kocam" gibi şeyler söyledi farkettiniz mi?Birde çok üzüldü yavrucak,yazık...:icon_whis

O kadar olsun abay'da.. Kırk yılın başı Boran yattı o koşturdu bir nevi başrol oynadı adam değil mi..

Dilaver'e polis, "bize lazımsınız" deyince... "ben her eve lazımım" mı dedi? yoksa bana mı öyle geldi ??:img-hyste
diyar'ım senin duygularını tetikleyecek mühür gözlerden mahrumduk bu bölüm:icon_sorr duygusuz olman normal kestanem :img-wink:

Bu bölüm beni en çok şaşırtan Dilaver oldu.. Hala neden bu kadar ilgiliydi diye düşünüyorum.. kestiremiyorum... Eğer Dilaver'de bir öyle bir böyle olduysa diyecek bişeyim yok

Rüya sahnesi bende bekledim ama Boran'ın bilinci yerinde değil. bu konularda bilgim yok malesef bilinci yerinde değilken insan rüya görebilir mi bilmiyorum :bilmim O yüzden rüya sahnesini rafa kaldırdım ben

Aslında duygulanmamızın istenildiği çok sahne vardı. Mesela bunlardan biri de Ümmü ve Sıla konuşmasıydı. CD'nin mimikleri biraz ciddi olsaydı o sahneden duygulanabilirdim ama Cihan'ın ölümüne seyirci kalmış Ümmü'nün üzüntüsünden, kocasını kaybetmenin eşiğinde duran Sılada üzüntüden eser yoktu :img-cool2 Gel de hüzünlen ve etkilen şimdi imgdrag

Sevgilerimle...

ben başta MAA gülümsüyor sanmıştım meğersem ağzındaki hortumdan ağzı açık olunca yüz ifadesi öyleymiş..
CD'nin mimiklerini sevmiyorum.. Daha önceki dizisini merakla seyreden, bu dizide o var diye başlamıştım ama birdaha CD dizisimi asla diyorum :icon_sorr

Dilaver iş adamı kimliğine ne çabuk alışmış öyle. Onu elinde ki çantasıyla görünce çok güldüm. İfade vermesi için götürmek istediklerinde de çantamı bir bıraksaydım gibi sözler edince de Burhan Altıntop ile özdeşleştirdim.

Bedirhan doğalı ne kadar çok oldu ama Sıla kızımız hala kucağında taşımayı pek beceremiyor. Bu durum gözüme çok ilişiyor. Çekimlere ara verdiklerinde oyuncak bebek ile biraz alıştırma falan yapsa keşke. Zira olan zavallı Bedirhan'a oluyor.

Cihan öldü tahtı Dilaver'e kaldı.. Abisinin her boşluğunu dolduruyor acaba Esma'daki boşluklarda dolarmıki.. :img-cool2
Sıla'yı bırak Bedar bir sahnede Bedirhanın ayaklarını bükünce eyvah dedim içim gitti

diyar 80
30-11-07, 22:36
Dilaver'e polis, "bize lazımsınız" deyince... "ben her eve lazımım" mı dedi? yoksa bana mı öyle geldi ??:img-hyste

Dedi valla,"bize siz lazımsınız" diyen polislere "benden her yere lazım aslında" dedi:);hatta sonra da "iyi bari,yorgunluk kahvesini de sizde içelim" diye ekledi;merhum abisinin espritüelliği kardeşine sirayet etmiş...:img-pilot

Sonra polise "bizim kitabımızda intikam almak yazmaz" diye konuştu ya,ben asıl orada koptum olaydan...:img-haha:

Sıla'nın Ahmet ağaya silah ile yaklaştığı sahne güzeldi ,ama sonrasında (kırçiçeğim de demiş )polise onu ihbar etmesini isterdim neden söylemedi ki ??

Birde Sıla polise,"Dilaverin yapmadığından kesinlikle eminim" diye ifade verdi;ben de orasını anlamadım,Sıla nasıl bu kadar emin olabildi bunu yapanın Dilaver olmadığından:bilmim?Daha Bedirhanın doğumunda Sılaya silah çeken Dilaver değil miydi?

jess
30-11-07, 22:37
Sılayla Narin'i yanyana görmeyi sevmiyorum.İfrit oluyorum hatta.Gül Oğuz'dan bağımsız Boran'a silah çektikleri sahnelere flashback yapıyor belleğim.

Yalnızken çok seviyorum ama Sıla'yı. Hastaneye yattığının ilk gecesi kocasını bırakıp eve gitmesine rağmen üstelik. Ben onun yerinde ossam Boran'ın odasının önündeki cam nerde bitiyor,jess nerde başlıyor ayırt edemezdiniz mesela.:img-pilot

Çok ağladı bu bölüm Sıla.Çoooookkk...:img-cray:Kahroldum ben. Bişey değil,o güzel gözler kızaracak ona yanarım.

Şişştt...Sessiz olun tamam mı? Siz bişey demezseniz nslmiam da mause'um da görmes bunu belki.:icon_whis

Not:Bu resmi yaptırdığım kişi görünce,neyini düzelticem ki,orjinali de böyle dedi valla.:img-pilot

Nasıl hazırlanmıştır ki ağlama sahnelerine?

G.O- Cansu,kızım,ağlaman lazım.Hadi biraz zorla kendini.Kötü şeyler düşün.
C.D-Peki madem....imgdrag Gül Abla?
G.O-Efendim canım?
C.D-Benim bi bavulum vardı..Böyle dikdörtgen..Kahverengiydi. Demir bir sapı da vardı...:icon_cry:
G.O-Eeeee?
C.D-Çaldılar onu işte vicdansızlar...:not_i:
G.O-:blink:
C.D- Hem de minicik tekerleklerinden sürüye sürüye....:img-cray:

haramikedi
30-11-07, 22:39
Evimizde biri hastalansa, illa ki birkaç komşu uğrar. "Geçmiş olsun" der...Boran gibi sevilen biri vurulmuş,durumu da çok ağır...ne gelen var ne giden.
Sadece hastaneden de bahsetmiyorum. Konağa Zinar ve sütanneden başka hiçkimse uğramadı. Kevser ve Firuz öylece kalakaldılar. Bu bana ihmal edilmiş önemli bir detay gibi geldi. İnsanlar üzülmeliydi, telaşlanmalıydı...gelip gitmeliydiler...Allahaşkına Azat'ın canı söz konusu olunca bile insanlar dizilmişlerdi kapı önüne...Boran ölüyor,yaprak kıpırdamıyor.:img-banne Varsa Sıla, yoksa Sıla! :img-cool2

narima
30-11-07, 22:44
Muhtesem bı bolumdu

Ben sılayı pek seyretmem ama sırf bu bolum Sılanın ahmet aganın suratına sılah dayadıgını gormek ıcın bıle seyredılırdı.

Cok guzel dı.Ve ınsallah Boran kurtulur

bitter
30-11-07, 22:45
Ben niye bu kadar duygusuzdum bu bölüm...:icon_sorr

Bu bölüm bende öyleydim. Ama Boran'ın sahneleri hariç.
Vurulurken, yere düşerken çok başarılıydı. Boran'ı öyle görünce duygulanmamam mümkün değildi.:img-cray:

Demek benim gibi çoğunluğun aklı çıkmış o durumdaki Boran karizmasından..
Ben de herbir yerinden borular fışkıran adamı da çekici buldum diye kendimden şüphe etmiştim.

Hemde nasıl.:img-in_lo
Hani o ağzına takılan boru yüzünden ağzı hafif aralık duruyo ya dişlerine laf edenlere inat nasıl da güzel görünüyodu.:img-blush

-Aze- bu karikatür tam da Sıla ve Kevser için yapılmış sanki.:img-pilot

Muhtesem bı bolumdu

Ben sılayı pek seyretmem ama sırf bu bolum Sılanın ahmet aganın suratına sılah dayadıgını gormek ıcın bıle seyredılırdı.

Muhteşem=49. bölüm
Sevgili narima aynı diziyi mi izliyoruz acaba?:img-swoon

ilkbahar
30-11-07, 22:46
diyar 80'cim;

"Üstelik Sıla polise,"Dilaverin yapmadığından kesinlikle eminim" diye de konuştu;ben de orasını anlamadım,Sıla nasıl bu kadar emin olabildi bunu yapanın Dilaver olmadığından?Daha Bedirhanın doğumunda Sılaya silah çeken Dilaver değil miydi?"

diyorsun. G.O.muz ve de Sıla kızımız ilk kez mantıklı bir şey yaptı, sen de onu yakalamışsın anacım. Hani Diloş, İstanbul'da Sıla hanım kızımız ile toplantıya katıldı ya. Sıla onu İstanbul'da biliyor diye, öyle söylettiler herhalde. Bir de Diloş, Boran'ımızdan korkuyor ya o münasebetle olabilir belki.

Kırçiçeğim; ,

Boran rüya görecek diye ben de bekledim. Hatta yine kopma aşamalarımdan biriydi sanırsam, "şimdi rüyasında Yezda'yı görür (hani ölüp ölmemek arasında karar vermeye çalışırken ölmüş sevdiklerini görüyorlarmış ya), Yezda ile elele beyazlar içerisinde yürürler" diye hayallere bile daldım. Sonra "öf, şimdi bu sahne olursa, forumda ne biçim tartışma konusu olur" diye iyicene sapıttım. En son "yok yok G.O., TEKRAR L.B.'ye o sahne için para vermez, bu zahmete de girmez," diyerek olayı kafamda bağlayarak kendime geldim.

zeynepsudem
30-11-07, 22:48
Sıla'nın Ahmet ağaya kafa tutması benden tam not aldı. Ne güzel konuştu öyle. ''Sen ölüm müsün Ahmet ağa. Şimdi ben de seni öldürsem sonra da ailene baş sağlığı dilesem hoşuna gider mi?'' sözleri tam yerindeydi. Narin'e sık sık ''birşey olmaz değil mi?'' diye soruşları ve kendini bir nebze de olsa rahatlatma çabaları üzdü beni. Ağlama sahnelerinde de başarılıydı. Bu bölüm Cansu Dere'yi beğendim.

Özgün'üm, Sıla' nın yüzsüzce hastaneye gelen Ahmet ağadan işkillenip tabancayı çektiği sahnede; Cansu Dere' nin performansını Bende beğendim:good: Sıla' nın yerine Ben olsaydım, Bende o adama silah çekerdim:img-yes: 43. bölümde Boran yetişip kurtarmasaydı Sıla hayatta olmayacaktı:icon_sorr Ahmet Ağa' yı hastane de görür görmez de aklına yaşadığı dehşet ve korku dolu anları geldi, Boran' ı da Onun öldürtmek isteyeceğini düşündü:img-yes:

Sıla' nın Ahmet Ağa' ya o kadar kişinin içinde söylediği sözleri de beğendim..
ne yüzle geldin buraya ne yüzle, başıma silah dayayıp töreyi uygulamaya kalktın, Boran engellemese idi oğlum annesiz kalacaktı, bunun ne demek olduğunu düşündün mü? bir de vicdanın sızlamadan geçmiş olsun diyeceksin, Boran' dan nefret ediyordun, Sen ölüm müsün? Sen ölümü savunurken Boran insanların yaşamasını savundu:img-in_lo şimdi Sen tüm yüzsüzlüğün ile gelip başsağlığı diliyorsun..

derince
30-11-07, 22:56
Bölüm bitti ama hala başım ağrıyor..Boranın vurulduğunda sendeleyip yere düşmesi, o can çekişi :not_i: inanılmaz etkileyiciydi Performansı yine tavan yaptı yatakta boylu boyunca yatması dudak, göz arası zoom la :img-in_lo Boransız hiçbirşey bu dizi umarım 50. bölümde gözlerini açar yoksa hiç çekilecek gibi değil..Sevgili Haramikedi yorumlarına katılmamak elde değil..Bölümde Boranın vurulmasından ziyade dikkatler Sıla nın gözyaşlaına çevrilmişti ona üzülmemiz için..Zaten bu tip dram sahneler Cd ye göre biçilmiş kaftan..
Amaa şu varr Abayla hastaneye geldiklerinde boranın vurulduğunu öğrenen sılanın koşarak hastaneye girmesi güzeldi çok beğendim.Birde Emre aradığında Sıla nın "müsait değilim..Hiçbirşey umrumda değil isterse tüm şirket elden gitsin umrumda değil" dediği sahne güzeldi aksini düşünmesi abes olurdu..
Bedirhanın bir oraya bir buraya yaprak gibi savrulması içler acısı bu kadar aksiyona bebiş iyi dayanıyor Doktorun sılaya açıklama yaptığında nasıl ağladı bedoşum oyyy :icon_sorr
Henüz yerleri belli değilken sıla ekranda borana bakıp Borana bişey olmaz onun uğru yanında dediğinde kevserin yanına gelmesi sılanın omzuna dokunması ve birşey olmaz demesi içtendi duygusaldı :good:
Sezenin şarkısı yeni galiba yanılıyormuyum? yalnız sözler süperdi ninni gibi
Esma sıla kahrolmuştur dedi ve kendini koydu biran yerine..
Zinharın ben amcası olarak elimden geleni yapacağım, bunu yapan herkimse aşiretin ağasıysam cezasını kendim vereceğim demesi, abisinin acısına ortak olması, destek olması çok güzeldi..
Dilaver benide şaşırttı ama yinede iyilik meleğine dönüşeceğinden hiç emin değilim polise verdiği ifadede kendisinin ahmet ağanın şikayetide olduğu düşüncesiyle telefon açmasına rağmen ulaşamamsı, ve gerçektende kendileri içinde bir tehlike olduğunu ciddi bir şekilde anlaması üzre onun ve tetikçisinin peşine düşmüştür diyorum Boran ayağa kalktığında yine aynı düşmanlığı güdeceğini sanıyorum :img-wink:
Bedarın muhtemel kisti seti istanbula taşıyacak diğer bahanelerden biri oldu..İyi mi kötü huylumu belli değil şuan için ama birsüre bunun içinde uzun bir süre acıtasyon yapılacaktır şüphe yok..

Tetikçi olayınıda hiç anlamış değilim işe alınan adamla aynı adı taşıması bir şaşırtmaca olabilirmi? Amaan yaa buna kafa yormak istemiyorum en azından bugün..zaten şuan tek düşündüğüm Boran komada öylece yatıyor :not_i:

Artık kendime nasıl gelebilirim bilmiyorum dile kolay bir haftaa nasıl geçecekse artık..
iyi geceler bye

mause
30-11-07, 22:57
Ümmü Sıla konuşmasında Ümmü'nün elbiselerine taktığım için algılayamadım.Evde giydiği elbise vardı değil mi üzerinde.Başında da beyaz yazması..:img-icecr Tek hatırladığım Ümmü Sıla'ya "Bedirhan'a sıkı sıkı sarıl" diye konuşması..

Suyumyağmurum ,bak iyi ki bunu yazdın.:img-in_lo
Ben o sahneyi izlemediğim için Sıla'ya çemkiriyordum çocuğu niye öyle tutuyor diye.Demek ki Ümmü sıkı sarıl dediği için çocuğu yastık taşır gibi taşıyormuş Sıla.:img-pilot
Belini koparacak çocuğun sarılmaktan.:icon_sorr

Dedi valla,"bize siz lazımsınız" diyen polislere "benden her yere lazım aslında" dedi:);hatta sonra da "iyi bari,yorgunluk kahvesini de sizde içelim" diye ekledi;merhum abisinin espritüelliği kardeşine sirayet etmiş..
Diyarım,biz yazdık forumda Cihan'ın esprikliği Diloş'da yok diye sevgiliGO hemen esprikleri serpiştirmiş.:img-beee:

Sonra polise "bizim kitabımızda intikam almak yazmaz" diye konuştu ya,ben asıl orada koptum olaydan...
O zamanında başkalarının kitabını okumuş demek ki diyarım.:img-tomat

Birde Sıla polise,"Dilaverin yapmadığından kesinlikle eminim" diye ifade verdi;ben de orasını anlamadım,Sıla nasıl bu kadar emin olabildi bunu yapanın Dilaver olmadığından:bilmim?Daha Bedirhanın doğumunda Sılaya silah çeken Dilaver değil miydi?
Emin çünkü Dilaver'i İstanbul'da bıraktı ya.Uçak denen taşıma aracını da sadece kendi kullanır.Bu yüzden Dilaver daha dönememiştir diye düşünüp söylemiştir.:img-beee:

Allahaşkına Azat'ın canı söz konusu olunca bile insanlar dizilmişlerdi kapı önüne...Boran ölüyor,yaprak kıpırdamıyor. Varsa Sıla, yoksa Sıla!
Ama o kahraman Azad,töre mücadelesinin mümtaz şahsiyetiydi kediciğim Boran kim ki.:icon_sorr

jess'im sarı civcivim sen nettin? Ben zaten bu bölüm Sıla'dan tırstım bide o Spoiler'in içindeki resim nedir öyle? Sen beni bu gece uyutmamaya mı niyetlisin?
Şşşşt bitterim çukulatam,sen ne ettin?:icon_sorr
Benim o spoilerden haberim olmaması lazımdı.:icon_whis

asumanoz
30-11-07, 23:04
bu bölümü beğendim emeği geçenlere teşekkürler Akif in performansına diyecek yok yine:good:

sadece ahmet ağa ve tetikçi hariç:dito
beni ağlamaktan helak oldum gözlerim yumruk oldu

bana göre o tetikçi boranın yeni işe aldığı kişi (o zaten abay ve harunu tanımış olması gerek o yüzden bizlere yüzünü göstermediler merak edelim diye ama bu akşam ne kadar beddua varsa ettim ona ve ahmet e)o otobüse bindiği zaman gazeteyi eline aldığında harun u fark etti işte o zaman anladı birşeylerin olduğunu ve kaçtı
bütün suç celil efendi de eğerki o an kendi başına değilde emniyeti aramış olsaydı yakalanabilirdi o hain gaddar tetikçi

aynurhay
30-11-07, 23:06
bu bölümde ne eksikti....

sanki olmadı fazla vurucu ,çok mu büyüktü beklentim kendi adıma

sılanın emreyi terslemesi ağlamaları tamamda birşey ters geldi

ben olsam yıkarım o hastaneyi yani tamam annelikde o kadar çalışanınız var bırakıver bebeği 1-2 gün ne olur yani....

anne gitti hemen baba abay şivan aaa yapayalnız kaldı boran

o kadar zenginsiniz, belli ki hastahane özel kapatın iki oda

biraz duyarsız davrandı aile eşrafı bile...

KIRÇİÇEĞİ
30-11-07, 23:14
Kırçiçeğim; ,

Boran rüya görecek diye ben de bekledim. Hatta yine kopma aşamalarımdan biriydi sanırsam, "şimdi rüyasında Yezda'yı görür (hani ölüp ölmemek arasında karar vermeye çalışırken ölmüş sevdiklerini görüyorlarmış ya), Yezda ile elele beyazlar içerisinde yürürler" diye hayallere bile daldım. Sonra "öf, şimdi bu sahne olursa, forumda ne biçim tartışma konusu olur" diye iyicene sapıttım. En son "yok yok G.O., TEKRAR L.B.'ye o sahne için para vermez, bu zahmete de girmez," diyerek olayı kafamda bağlayarak kendime geldim.

İlkbahar'ım,

Sayın Gül Oğuz'un mantığını az çok çözdüğümüz için kurduğumuz hayalleri hemencecik geldikleri yere gönderiyoruz. troest Rüya sahnesi gelir mi bilemem ama komada yatan Boran'ın bilincindeki anılara yada hayallere inmelerini istiyorum:img-in_lo Huzurlu ve mutlu şekilde uyurken neden mutlu olduğunu bizde bilelim değil mi?

Diyarım,biz yazdık forumda Cihan'ın esprikliği Diloş'da yok diye sevgiliGO hemen esprikleri serpiştirmiş.:img-beee:

Dizide sadece Dilaver değil ki espri özürlüsü, bi çok karakter var öyle espri yaptığını sanan :img-beee: Dilaver (sözde) insanların acılarıyla dalga geçiyor ama bana nedense hiç de dalga geçiyormuş hissi veremiyor. Mıy mıy mıy mıy söylenip duruyor kendi çapında :img-lazy: Önceki mesajlarımda dediğim gibi Abaylarla birlik olup Erkan Sağlam'ı araması güzeldi. Sebebi ne olursa olsun o anda Abaylara dolayısı ile Boran'a yardımcı olması hoştu. (Bu çelişki midir? Belki evet ama dizinin kendisi başlı başına çelişkilerle dolu zaten :icon_whis)

Malum şahıs Emre bey, Sıla'yı aradığı zaman Sıladan aldığı ''Umurumda değil, istersen hepsini kaybet'' cevabı ne kadar da tanıdık değil mi? O cevabın derinlerinde Boran'ı kaybedicek olmanın üzüntüsü yoktu bi kerem. Sıla'nın her zaman ki davranışıydı. Bir bölüm önce ölüp dirildiği davası için diğer bölüm ''hadi be sen de'' diyebiliyor :img-pilot O yüzden o cevapla, Boran'ın durumunu bağdaştıramadım ben :img-lazy:

Sevgilerimle...

zeynepsudem
30-11-07, 23:19
Bedar'ın fenalaştığı tansiyonunun ölçüldüğü sahnede doktor bir bezeden tetkik yapmaktan falan bahsetti:img-wink: bayılma durumunuz ne zamandan beri sürüyor diye sorunca Bedar '' uzun zamandan beri ara sıra oluyor'' dedi..

Bedar göğüs kanseri falan olmasın:icon_sorr öyleyse eğer istanbul' a taşınma bahanesi katmerlenecek:img-fie: hem Boran' ın hemde annesinin tedavisi için Sıla İstanbul'a gitmenin gerekli olduğunu söyleyince de; Kevser, Firuz, Ayşe, Söndürürler, kankardeşine ve Sıla' ya destek olmak için Abay, belki de Hüseyin ile Harun' da...... cümbür cemaat ver elini İstanbul:img-wink:

Türbüne çekiliyorum yorumları okuyacağım:img-wink:

Herkese iyi geceler dilerimbye
Sevgiyle kalın..

GünIşığı
30-11-07, 23:20
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama.... merak ettiğim birşey var.

Bu dizi herkesin aynı şekikde algılayacağı ve yorumlayacağı, bir görsellik değil ki. Herkes ekranın karşısına farklı farklı beklentiler ve duygularla geçiyor, tam da bu nedenle ortaya "farklı yorumlar" çıkıyor. Dizinin senaryosu, kurgusu, yönetmen, oyuncular hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Eleştirirken kaba tabir ile "dalga" geçmek te bir deşarj yoludur. Ama burada katılalım , katılmayalım "samimiyetle" anlatılan duygularla "dalga" geçmek neden? Çok üzülüyorum hem de çok:icon_sorr

Bu bölümü beğenmedim. Neden 4. reklam arası olmadı onu da merak ediyorum. Boran' ın bitkisel hayata girmesine, Sıla nın ıslak gözlü metanetine, Ahmet' in cezasını adalet dışı bir mekanizmanın vermesine, Bedar' ın kanser olmasına, Bedirhan' ın hastane köşelerinde gezdirilmesine, Dilaver' in espiri yapmaya çalışmasına, Kevser' in anne gibi davranmasına, Narin in büyümeyen karnına, Dilaver' in aniden Boran' ın intikam meleğine dönüşmesine, Tetikçiyi terminalde yakalayamayan insan sürüsüne, Ayşe ye "neden ağlıyorsun" diye soran angut Hüseyin' e; Tüüüüüüüü........

diyar 80
30-11-07, 23:21
Bu bölüm bende öyleydim. Ama Boran'ın sahneleri hariç.
Vurulurken, yere düşerken çok başarılıydı. Boran'ı öyle görünce duygulanmamam mümkün değildi.:img-cray:

Orası öyle canım:img-yes:...Boranın vuruluşu,yere düşüşü,bayılmadan önce titremesi(ki,kesinlikle çok iyi rol yaptı o sahnede),orada öylece kalışı;bir tek o sahneler güzeldi zaten...:icon_sorr
Sonra birde;
-Abay'ın Firuz'a "getiricem kardeşimi:icon_sorr" dediği sahneyle;
-Harunun sütanneye Boranın kaza geçirdiğini söyleyip,"ama iyileşecek" dediği,sonra da gözlerini yukarı kaldırarak "inşallah" diye mırıldandığı sahneyi beğendim;hepsi o kadar...:img-lazy:

Sıla bağıra bağıra "Abayyy,Boranın telefonundan silah sesi geldi" derken bile ben gülüyordum:);nedense komik geldi o cümle bana;o kadar etkilenmemişim yani...:icon_whis

özgün
30-11-07, 23:22
Kevser'in ilk haberi aldığında ki soğuk bakışlarına anlam veremedim. Sanki kötü bir haber almış gibi değildi de, sevmediği bir akrabası onu ziyarete gelecekmiş gibi hissettim. Boran'ın vurulduğunu öğrendikten sonra süt anne ile aralarında geçen konuşmaları garipsedim. Geçmişi yad etmelerine diyecek sözüm yok ama ne o öyle sanki Boran ölmüş gibi konuştular.

Bedirhan'ın hastaneye getirilmesi beni de huzursuz etti. Küçücük bebeğin orada işi yoktu. Hani Boran'a destek amacıyla getirdiler diyeceğim ama malesef öyle bir durum da söz konusu değil. Bebekler çok sık uyurlar. Ayrıca rahat bir uykusu olması için gergin bir ortam yerine huzurlu, sakin bir ortam olması tercih edilmeli. Bedirhan'ın hastane de değil evinde olması gerekiyordu. Ufak gibi gözükse de önemli ayrıntılar bunlar.

muhlis
30-11-07, 23:34
Daha önceki bölümlerden birinde adını hatırlayamadığım bir arkadaşımız "şekersiz aşure" tabiri kullanmıştı, bence bu bölüme de cuk oturuyor .Birşeyler eksikti , hoş ne zaman tam oluyor ki diyeceğim ama diğerlerinde ağamızın endamı yetiyordu .Nerdeyse başından beridir yan karakterlerin öyküleri hiç inandırıcı , dolayısıyla da etkileyici gelmedi bana . Hastalıkları , ölümleri ...Belki de GO un farkında olmadan yarattığı kahraman tüm diziyi sırtladı , bu hiç düşünmedikleri bir sonuçtu sanırım , öyle ki Sıla salya sümük ağlarken " hadi ordan bir gün önce çemkiriyordun çocuğa " diyordum .Biliyoruz İstanbul'a geçiş için mazeret lazım , bu saatten sonra Sılanın kaçması da yakışık almaz ,eee o halde Boranın tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı olacak ( hem fiziksel hem de ruhsal terapiler için , artık senaristlerimiz nasıl uygun görürlerse) üstelik de evlerden ırak Bedar anamızın da tümör ihtimali belirdi .Koskoca holding sahibi kızı tedavisini bir Anadolu şehrinde mi yaptıracak , değil mi ama ?Geçiş bölümüydü vesselam ve fazlasıyla da geçiştirilmişti , üstelik süresinden bile çalınmıştı .

diyar 80
30-11-07, 23:39
G.O.muz ve de Sıla kızımız ilk kez mantıklı bir şey yaptı, sen de onu yakalamışsın anacım. Hani Diloş, İstanbul'da Sıla hanım kızımız ile toplantıya katıldı ya. Sıla onu İstanbul'da biliyor diye, öyle söylettiler herhalde. Bir de Diloş, Boran'ımızdan korkuyor ya o münasebetle olabilir belki.

Tamam da sevgili ilkbahar,uçak diye birşey var;Sılanın geldiği gibi Dilaver de gelmiş olabilir İstanbuldan Mardine...Zaten benim kastettiğim;Dilaverin kendisinin yapmasından çok birisine yaptırmış olması olasılığının gözardı edilmesiydi;Dilaver İstanbulda bile olsa adamlarından birisine Boranı vurma emri verebilirdi pekala...Zinar bile oğluna bu işle alakası olup olmadığını sordu ama Sılanın Dilavere sonsuz güveni vardı nedense:icon_whis...Geçmişte o kadar husumetleri varken Sılanın hiç düşünmeden,"Dilaver olamaz,bundan eminim" demesi bana saçma geldi:icon_whis.Ben Sıla olsam(:img-fie:) Ahmet ağadan önce Dilaver gelirdi aklıma(tüh;yine Sılayla empati yapamadım;ne kadar uğraşsam da olmuyor:icon_sorr)...

zeynepsudem
30-11-07, 23:41
Emre Sıla' yı arayıp '' şirketlerin yarısını kaybettik..'' dediğinde Sıla' nın '' ilgilenmiyorum istersen hepsini kaybet'' sözlerinin devamında da Boran' ın vurulduğunu söyleyeceğini düşündüm:img-wink: Sıla durumu anlatsaydı, Emre hemen Mardin' e gelirdi:img-pilot Boran' ın vurulduğu basında yer alırsa Emre Sıla' ya destek olacağım diye çıkar gelir mi ki?:img-pilot düşüncesiz şey çıkar gelirse:icon_whis Sıla' yı daha zor durumda bırakır:img-wink:

GünIşığı
30-11-07, 23:49
Şimdi son sahneyi izledim ve bu sahnenin devamında Boran' ın uyanacağı hissine kapıldım. "Uyan boran, bırakma bırakma bırakma bizi" diyor Sıla. Çok hak verdim kendisine aynı duyguları paylaşıyorum ve "uyan Boran!" diyorum. GO Boran gibi bir malzemeyi bir bölümden fazla "lal" etmez. Duygu sömürüsüne devam eder ayrı ama uyuyan Boran la değil.

Şimdi gidip hopbidi hopbidi atlaya zıplaya bir daha izleyeyim Boran' ı ay pardon diziyi. İnceleyeyim bakayım Boran kaç saniyede yere yıkılmış, ambülansa nasıl taşınmış, ameliyatta neler olmuş, nasıl şok verilmiş, hortum dudağının sağ mı yoksa sol köşesinde mi, gözleri oynuyor mu?????? Bence Boran Sıla yı duyuyor, "her gece sev beni" dedi ya, hemen açar gözlerini.:img-cool2 Bu kıza böyle laflar söyletmesinler ne olur:icon_sorr

BERFİN
01-12-07, 00:05
Yarın Allah izin veririse uzun uzun yapacağım yorumumu ama ben de çoğunuz gibi bu bölümü beğenmediğimi söylemek istiyorum.

Beğendiğim sahneler dizide toplasan 10 dakikayı geçmez herhalde. Geri kalan 70 dakikadaki bütün sahneler 'fos' tu benim için.

Bir de bu bölüm haikaten çok geçiştirildi. Sanırım ekip bir an önce olayları toparlayıp İstanbul'a dönme derdinde.:img-yes:

Örneğin; ben Ahmet Ağa'nın bu kadar çabuk pes edip kendini ele vermesini saçma buldum. Evet herkes 'O' yaptı dese de, bunu bilse de onun inatla inkar yoluna başvurmasını beklerdim. Ama o hemen yelkenleri indirdi. Kaçıp giderek kendini belli etti. Tetikçi mevzusu da çok saçmaydı.

Yani ne bileyim en azından 1 bölüm daha bu durum şüphe olarak kalabilirdi gibi geliyor bana. Her şey çokça oldu bittiye gelmiş bu bölümde.:img-yes:

Mutlu kalın...

derince
01-12-07, 00:09
Emre Sıla' yı arayıp '' şirketlerin yarısını kaybettik..'' dediğinde Sıla' nın '' ilgilenmiyorum istersen hepsini kaybet'' sözlerinin devamında da Boran' ın vurulduğunu söyleyeceğini düşündüm:img-wink: Sıla durumu anlatsaydı, Emre hemen Mardin' e gelirdi:img-pilot Boran' ın vurulduğu basında yer alırsa Emre Sıla' ya destek olacağım diye çıkar gelir mi ki?:img-pilot düşüncesiz şey çıkar gelirse:icon_whis Sıla' yı daha zor durumda bırakır:img-wink:
Evet Zeynepcim bende orda sıla boranın vurulduğunu söyler diye bekledim ama olmadı:img-yes:..Sılanın aklında olan tek şey vardı oda içerde ölümle mücadele eden Boran..Bazen insan en kötü anlarında duymak istemeyeceği şeylere kulaklarını tıkar..Sevdiği canıyla uğraşırken dünyevi hiçbir mal mülk umrunda olmaz emreye verdiği tepkiyi bu nedenle yerinde ve haklı buldum..
Emre birşekilde duyarsa kesin gelir Boranın komada olması ona bir cesaret verebilir belki ama zordurumda kalacağını düşündüğünden daha fazla baş ağrıtmaması için İstanbula gönderen Boran değilde bu kez Sıla olur kimbilir :img-blush
Sevgili Günışığı dediğin gibi :good: sılaya habire hergece sev beni dedirtöeleri pek yakışık almıyor özelliklede o hasta yatağında hoş olmadı mektubu sıla değilde Boran iyileştiğinde kendisi okusaydı daha iyi olurdu gibi..

odile
01-12-07, 00:14
Şimdi son sahneyi izledim ve bu sahnenin devamında Boran' ın uyanacağı hissine kapıldım. "Uyan boran, bırakma bırakma bırakma bizi" diyor Sıla. Çok hak verdim kendisine aynı duyguları paylaşıyorum ve "uyan Boran!" diyorum. GO Boran gibi bir malzemeyi bir bölümden fazla "lal" etmez. Duygu sömürüsüne devam eder ayrı ama uyuyan Boran la değil.

Şimdi gidip hopbidi hopbidi atlaya zıplaya bir daha izleyeyim Boran' ı ay pardon diziyi. İnceleyeyim bakayım Boran kaç saniyede yere yıkılmış, ambülansa nasıl taşınmış, ameliyatta neler olmuş, nasıl şok verilmiş, hortum dudağının sağ mı yoksa sol köşesinde mi, gözleri oynuyor mu?????? Bence Boran Sıla yı duyuyor, "her gece sev beni" dedi ya, hemen açar gözlerini. Bu kıza böyle laflar söyletmesinler ne olur

Bence de GünIşığım bu uyku halini uzatmazlar gibi ... diziyi izlerken daha çok MAA'nın gözlerine bakıyorum ben:img-blush ...bu bölüm hep dudaklara çalıştımm.. çok şeker ya :img-in_loson iki bölümdür Sıla'nın sesi yankılanıyor bölüm bitmemiş ,yarım kalmış gibi hissediyorum. Sanki arakasından bişeyler daha söylenecek gibi :)

Bölüm başladı... ben bir gayret Boran vuruldu diye, çıpın çırpın izliyorum koltuğun tepesinde diziyi .Annem birden bire Boran ölürse bu diziyi izletmem sana dedi!!:blink: sonra da... "artık izlenecek bişey kalmaz dizide" diye de ekledi:img-icecr canım anneciğim şunun şurasında 3 kez izlemişliği var diziyi ,hemen şıp diye anladı.. dizinin kanı ,canı Boran :img-in_lo

Dizinin başını ...Boran'ın full ihtişam yere düştüğü sahneyi, tekar izledim hakikaten güzell:img-in_lo bu bölüm ilk reklam arasına kadar çok güzel sonra biraz saçmalamalar mevcut :icon_whis

Esma ve Dilaver çay mı? kahve mi ? içerken bir yandan da Esma tatlı servisi yapıyordu :img-eat:Esma'nın olduğu neredeyse tüm sahnelerde kadın tatlı yiyor ..:img-pilot
bir de son olarak bişi diyip gideceğim ...Sıla'nın Emre'ye çemkirmesine bayıldımm :img-icecr bir de Bedirhan bebeğin gülücüklerine bitiyorum ne şeker bir bebek oldu :img-in_lo

KIRÇİÇEĞİ
01-12-07, 00:17
Dizide bir koşuşturmaca, bi hissizlik, bi gariplik vardı ama ben asıl şeyi merak ediyorum diziyi İstanbul'a taşısalar, bizlere ne izlettirecekler? :bilmim

Malum şahıs, Emre bey bir bir şirketleri kaptıracak. Sıla'nın İstanbulla bağlantısı kopacak. Boran zaten İstanbula gitmek istemiyor. Eee dizi İstanbul'a giderse ne izlicez biz? :img-pilot Gerçi Mardin'de ne izliyoruz onu da bilmiyorum ama :img-heh:

Dilaver ve Esma sahnesi garip değil miydi? İkisi baş başa kalmışlar, fısır fısır sözde toplantılardan konuşuyorlar:img-beee:

Emir neredeydi? Neden hastaneye gelip Bedar'dan azar işitmedi? Alışkanlık ve bağımlılık yapmıştı halbüsü Emir'in Bedar'dan azar işitmesi :img-tomat

Kevser kadın neden ağlarken bile nefret ediyormuş gibi bakıyor? :icon_sorr

Hüseyin annesine daha açılamamışken neden Ayşe'ye ümit veriyor? Önce annesini ikna etse, sonra çoluk çocuğa karıştığını hayal etse olmuyor mu? :bilmim

Herkese iyi geceler diliyorum,

Sevgilerimle bye

haramikedi
01-12-07, 00:24
... ve "uyan Boran!" diyorum.

evt uyansın.Aslında tüm bölüm boyunca, sadece Boranın uyuyuşunu gösterseler çok severek izlerdim :img-hyste ama eminim Boran dışında herşeyi gösterirler şimdi. Bu yüzden, doktorlar ne kadar uyuyacağının belli olmadığını söyleyince bile sinir bastı beni.:bırr
uyan Boran.:img-in_lo http://img81.imageshack.us/img81/7291/shoutih8jh5.gif

Bu doktorlar da acemi mi ne...biri de çıkıp demiyo ki, "uyuyan prensi sadece harami bi kedi uyandırabilir.Gelsin öpsün de,yaşam destek ünitesini sökelim, Boran Bey koşarak hastaneden çıksın" :love04: En azından alternatif tıp bağlamında değerlendirilebilir bu yöntem bence.:icon_whis

BERFİN
01-12-07, 00:27
mektubu sıla değilde Boran iyileştiğinde kendisi okusaydı daha iyi olurdu gibi..

Ben o son sahneyi sevdim. Sıla'nın o mektubu kendi ağzından okuması bence önemliydi. Boran okusa da belki güzel olurdu ama çoğu zaman Sıla'nın ağzından böylesi laflar duymayan bir Boran'ın orada yattığını ve Sıla'nın söylediklerini duyduğunu farzedersek bu sözlerin onu ne kadar mutlu ettiğini de düşünebiliriz.:img-yes:

Hatta bilmiyorum farkettiniz mi Sıla o mektubu okurken Boran'ın yüzünde öncesinde olduğundan daha farklı bir ifade vardı. Sıla'nın okuduklarını duymuş, hissetmiş ve bundan mutlu olmuş bir yüz ifadesi... Belki de ben uyduruyorum ama ben böyle hissettim. Bu sebeple o sahneden sonra Boran'ın gözlerini açmasa bile en azından herhangi bir tepki vereceğini düşünüyorum. Ne bileyim parmaklarını oynatabilir mesela.:img-in_lo

Mutlu kalın...

odile
01-12-07, 00:45
Hüseyin annesine daha açılamamışken neden Ayşe'ye ümit veriyor? Önce annesini ikna etse, sonra çoluk çocuğa karıştığını hayal etse olmuyor mu?

kırçiçeğim ...:img-in_lo

... Hüseyin bana uzun zamandır garip geliyor... konuşmasına dikkat ettiniz mi ?? müsamerlerde şiir okuyan çocuklara benziyorrr :img-grin2 konuşamsı hiç doğal değil şiir okur gibi ...çok antipatik :img-cool2 bir de yalancı üstelik !!!Ayşe'ye sözler verip duruyor ...

Hüseyin hoooppppp şışıttt kendine gel... arkanda her an annen belirebilir :img-hyste
Boran'ın yattığı hastanede hemşire olamak da zor:icon_whis ...hepsi Boran'a bakmak ister ...başuncundan ayrılamaz insan :img-in_lo

bu arada hastane ne lükstü değil mi ??? :blink:
rhett nerelerdesin ???Boran vurulmuş ...ben çıldırık olmuş olabilirim ama seni unutmadımm ....ses ver !!!:icon_sorr

iyi geceler hepinize... tatlı rüyalarrrr bye

teomanresat
01-12-07, 00:54
Sevgili Kabinemgil ve Boran'ı vurulmuş forumum iyi geceler...

Ben daha önceleri Boran olmazsa bu dizinin tadı tuzu kalmaz diye düşünüyordum ki bu bölüm düşüncelerimi tastikledi.Gerçekten diziyi götüren Boran karakteri.Onun töre yandaşlarına karşı ,sizi takmıyorum sizde kimsiniz diyerek kafa tuıtuşu,konuşması,bakışı, yürümesi,başından beri çizdiği profille ters düşmemesi,sevecen,sabırlı,aşık,merhametli bir adam olması,merdivenden inişi deyim yerindeyse endamın yeter diyesim var.:img-in_loBoran karakteri olurki uyanmazsa ve sonunda hakkın rahmetine kavuşursa Allah korusun bu dizi asla izlenecek bir dizi değil:img-yes:

Boran'ın vurulduğundaki performansı,şaşkınlığı,acıyı,hüznü aynı anda gösterişi,yere düşüşü,yerde can çekişir gibi titremesi... MAA çok iyi oyunculuk sergilemiş.:good:

Sıla Abay'a Boran'ın telefonundan gelen silah sesini ve kötü birşey olduğunu söylemek için çırpınışı,hastaneye geldiklerinde Boran diye koşuşu CD de burda iyi oynamıştı:good:

Yanlız benim anlamadığım bir şey var.Okuduğum yorumlardan sizede abes gelmiş.İki kişinin evladı ölümle burun buruna gelmiş,iki kişinin damadı ölümle burun buruna gelmiş,çevrede çok sevilen bir ağa olmuş,herkes sevmiş,takdir etmiş,bir kişinin her daim yanında olan,canını 2 kere kurtaran abisi olmuş,..
Allah aşkınıza adam ölümle burun buruna ,pamuk ipliğine bağlı hayatı siz dışarıda koridorda çokda metanetli bir şekilde oturuyorsunuz.Bana bu akşam ne Kevser ve Firuzun oğlu ölmek üzere olan anne babayı ,ne Bedar ve celil'in(Celil adam ağladı şimdi hakkını yememek lazım) damadı yaşam savaşı veren kayınvalide kayınpederi,ne Narin'in abi acısı çeken bir kardeşi hissettirmediler,hissettiremediler:icon_sorr

Cihan vurulduğunda hastane bahçesi dolmuş taşmıştı,bu aşirete bir zamanlar ağalık yapmış ,çok sevildiğini bizim her fırsatta gözümüze sokulan deyim yerindeyse çok sevilen bir insan ölüm döşeğinde birkaç adam harici hastanede kimse yok:icon_evil

Ne bahtsız adammış şu Boran ağam,Kolundan yaralanır tüm ev halkıda dahil karısı bile geçmiş olsun demez.Adam hastanede ölüm kalım savaşı verir hiç merak eden olmaz.Kevser ve firuz hatta ve hatta Sıla bile konağa gitmiş.Allah korusun benim yaşam sebebimin başına öyle bir olay gelecek Değil konağa gitmek yoğun bakım kapısından ayrılırmıyım hiç.:icon_sorr

Bedirhan'ıda ne o hastaneye getirdiler.Normal hasta ziyaretinde bile bırakın bebekleri çocukları bile hastaneye almazlar,burası yoğun bakım servisi,Bedirhan kucaklarda,Madem bu çocuk anne sütü almıyor,mamayla besleniyor niye hastanede bakılıyor.Bence burda Go çok yanlış yaptı:icon_evil

Boran yoğun bakımdayken ne kadar masumdu farkındaysanız:img-in_loYüzünde bir tebessüm vardı.Her boran'ı gösterdiğinde kamera gözlerini ha açtı ha açacak diye bekledim ama olmadı:icon_sorr

Sıla istanbulda daha iyi imkanlar var,Boran'ı burda bırakmam,istanbula götürüp tedavi ettirecem diyebilir.Bedardada kitle var.Büyük ihtimal kötü huyludur,Herkesin istanbul'a gitmesi için bir sebep.:icon_whis

Canım forumum olsun varsın ağamın ardından kimse üzülmemiş olsun biz üzülüyoruz ya ağama yeterde artar bile:img-in_lo

derince
01-12-07, 01:09
o sahneden sonra Boran'ın gözlerini açmasa bile en azından herhangi bir tepki vereceğini düşünüyorum. Ne bileyim parmaklarını oynatabilir mesela.:img-in_lo

Mutlu kalın...
Artık parmaklarınımı oynatır, kaşlarınımı kaldırır bilemem ama bir tepki versin artık Boransız hiçbirşeyin tadı tuzu yok :icon_sorr

Seden gürel in bir şarkısı vardı :

Uyan n’olur uyan
O kadar çok şey varki yarım kalan
Uyan n’olur uyan
Yorulmuş olamazsın yaşamaktan

Nolurr Boran uyan!! :img-in_lo

Ee birde hafıza kaybı sinyalini de verdi doktorlar dimi gelde çık işin içinden..Hani bir süre için geçmişi unutması ruhunun dinlenmesine vesilede olabilir :icon_whis

Hepinizi çok öptüm sevgiler
bye

mause
01-12-07, 01:16

GünümünIşığı,Boran bu bölümde gözlerina açabilir ama bir korkum var.
Umarım dizide söylenen pek çok repliğin boş çıkması bir bölüm söylenen sözün diğer bölüm unutulması olayı yaşanır ve doktorların"beyin bir süre oksijensiz kaldı"sözü de yalan olur.
Demek istediğim Boran gözünü açıpda etrafına tanımaz tanımaz bakmaz.Hafıza kaybı gibi bir olay yaşanmaz.:icon_sorr
İyileşmiş Boran ile sırf Bedar'ı bahane ederek İstanbul'a geliş çok saçma olur.:img-yes:

Kevser kadın neden ağlarken bile nefret ediyormuş gibi bakıyor? :icon_sorr

Çiçeğim,Kevser 3-5 bölüm önce Narin küsken onunla barışıp hislendiğinde bile kötü kötü bakıyordu.:blink:

Hepinizi çok öptüm çok sarıldım,iyi geceler.:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

zeynepsudem
01-12-07, 01:19
Son sahneleri tekrar izledim:img-wink: Boran' ın konuşan, anlamlı bakışlarından bu bölüm mahrum kalsam da, Sıla mektubunu okurken; Boran' ın yüzüne yakın çekim yapmaları hoşuma gitti:img-yes:

MAA' un vücuduna yapıştırılan aletler, burnuna, ağzına takılan ve dudaklarını tam kapatmasına engel olan solunum cihazını taktığı sahnelerde; neler hissettiğini, yaşadığı duyguları merak ediyorum:img-wink: Allahım O'na sağlık sıhhat versin.

Sıla Boran' a '' uyan artık nolur uyan Boran, bırakma Bizi '' dediğinde Bana da sanki Boran dudağını kıpırdatacak, parmağını oynatacak veya güzel gülümsemesini takınıp uyanacak gibi geliyor:img-yes:

Belki böyle bir sahne vardı, bu bölümün 4 reklam olmadan bitmesi Bana bunu düşündürüyor:img-wink: Sn. G.Oğuz heyecanı 50. bölüme kadar canlı ve reytingleri de sıcak tutmak için, böyle bir sahneyi haftaya göstermek istemiş olabilir mi?:bilmim

mause
01-12-07, 08:01
Canım kabinemgil ve sevgili forum.:img-wink:
Alevim aşağıda kahvaltıda ona yardım edeyim,sizlerde afiyetle yiyin.:img-in_lo
Ben yorumu yazıp gönderene kadar 3 kere yanlışlıkla siteyi kapattığım için diğer forumcanlarımda gelmiş.Hadi bakalım herkes tutsun şu kahvaltı hazırlığının ucundan.:img-blush

Zeynebim,bende akşam Asi bitince bir heves son sahneleri izlemek için ATV ye dönmüştüm ki HS nin başladığını görünce :blink: oldum.
Dizinin ilk başında geçen haftanın son sahnelerini yeni bölüm diye verdiler değil mi?
Oysa ne gerek vardı buna o sahneler bütün Sıla izleyicilerinin hafızasındaydı.:img-beee:

Akşam da yazdığım gibi Boran vurulduktan sonraki sahneyi ben çok beğendim.Yerde can çekişen bir insan,birden çıkan hafif bir esinti ve uçuşan dökülmüş yapraklar.:icon_sorrYalnızlık hissini çok güzel hissettirdi o sahne bana.:good:Bir de sanki çevrede azrail dolaşıyormuş gibiydi.:img-fie:

Çok öptüm çok sarıldım ve iyi hafta sonları diledim.:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

aynurhay
01-12-07, 08:08
bu bölüm fena değildi ama boranın ölmek üzere bir insan olduğu sanki unutulmuştu

sezen aksunun şarkısı çok güzeldi duygusaldı ama isatnbula işleri için giderken oğlunu bırakıp giden sıla ölmek üzere olan kocasını bebek uyutma bahanesiyle nasıl bıraktı anlayamadım

yanlış anlaşılanilirim o bir anne diyebilirsiniz ama ben ölmek üzere olan çok sevdiğim kocamın başında bir an olsun ayrılmazdım orası bana biraz tuhaf geldi
sonra garipsediğim şeyleri yazarım aklıma geldikçe.....

birde vurulma sahnesini çok güzel oynamış m.a.a ilk defa bu kadar çok beğendim..

diyar 80
01-12-07, 08:09
Gök delindi galiba,ben böyle yağmur görmedim...:blink:
Kahvemi aldım,foruma girdim:kahve,baktım bıraktığım yerden sonra sadece 1 sayfa yazmışsınız,ne güzel...:icon_whis
Aşağıda forumu görüntüleyen benimle birlikte 5 kişi var;tekirdağ,mause,newat,aleveylül...Yoksa cumartesi cumartesi uyuyor musunuz hepiniz?

"Sütanne silah sesini duyar da dışarı fırlar" diyorduk ya,sütanne silah sesini duymadı,o kadar çok uzaklaşmışlar mıydı Boran ve tetikçisi sütannenin evinden:bilmim?Yoksa kadının kulakları iyi işitmiyor mu?
Harun "ağam kaza geçirmiş" diyor,sütanne "ne kazası?" diye sormuyor;sadece "vah vah" diyor;bu dizide hiçbir insan sorması gerektiği yerde soru sormuyor zaten...

Kevserden dün gece de bazı arkadaşlarımız hoşlanmamış;ama ben,Sıla plazmanın ekranına bakıp "Borana bişey olmaz di mi?" diye ağlarken,gelip güç vermek ister gibi Sılanın omzuna dokunarak "olmaz kızım,olmaz bişey" diyen;Firuz ağayla konuşurken "oğlum daha çok genç,karısıyla,oğluyla yaşayacağı günler var" diye ağlayan Kevseri sevdim:img-yes:.Kevserden şimdilik daha fazlası beklenemezki zaten,onun adına büyük bir gelişme Sılaya bu şekilde davranmak;bu duruma gelinceye kadar katettiği yol bile çok uzun...

EDİT:Ben yazana kadar sevgili ilkbahar ve sevgili aynurhay da gelmiş;size de günaydın...

arzum3
01-12-07, 08:16
Güzel bir cumartesi diliyorum....

Ne kadar güzel olabilirse.

Ben akşamki bölümü beğendimmmm.Önce düşen uçaktaki yolcuların haberlerini izleyip bi güzel ağladım. Daha sonrada dizi boyunca sıla ile birlikte borana ağladım ... Boranın vurulduğu andaki düşüşü ve yerde öyle boylu boyunca yatışı beni çok etkiledi..... Sılanın bedirhan ile birlikte hastanede dolaşması beni de rahatsız etti ama bana çaresizliğinide çok iyi gösterdi canı gibi sevdiği kocası ölümle pençeleşiyor ve o kucağında bebekle ortada .....

Boranı hastanede o aletlere bağlı görmek kötüydü sanki çok yakınım mış gibi çok üzüldümmmm. Biz böyle üzülüyoruz acaba ailesi izlerken neler hissediyor..
MAA boranı o kadar içten oynuyorki .......

mause
01-12-07, 08:23
"Sütanne silah sesini duyar da dışarı fırlar" diyorduk ya,sütanne silah sesini duymadı,o kadar çok uzaklaşmışlar mıydı Boran ve tetikçisi sütannenin evinden:bilmim?Yoksa kadının kulakları iyi işitmiyor mu?
Harun "ağam kaza geçirmiş" diyor,sütanne "ne kazası?" diye sormuyor;sadece "vah vah" diyor;bu dizide hiçbir insan sorması gerektiği yerde soru sormuyor zaten...

Kevserden dün gece de bazı arkadaşlarımız hoşlanmamış;ama ben,Sıla plazmanın ekranına bakıp "Borana bişey olmaz di mi?" diye ağlarken,gelip güç vermek ister gibi Sılanın omzuna dokunarak "olmaz kızım,olmaz bişey" diyen;Firuz ağayla konuşurken "oğlum daha çok genç,karısıyla,oğluyla yaşayacağı günler var" diye ağlayan Kevseri sevdim:img-yes:.Kevserden şimdilik daha fazlası beklenemezki zaten,onun adına büyük bir gelişme Sılaya bu şekilde davranmak;bu duruma gelinceye kadar katettiği yol bile çok uzun...

Günaydın diyarım.:img-in_lo
Kevser'in sahnelerini dediğin bölümde izlemedim ama eski olaylardan sonra bana Kevser'e söylettikleri hiçbir söz inandırıcı gelmiyor.:img-tomat
Bu bölüm uğursuz gelin deseydi bana daha inandırıcı gelirdi karakter.:img-cool2
Diloşun birden Boran sever olduğunu bünyem kabul etmediği gibi Kevserin de Sıla sever olmasını kabul etmiyor.:icon_evil
Süt anne ve Kevser sahnesi de neydi öyle Allah aşkına.
Süt anne anlatıyor Kevser sanki Boran'ın değilde Sıla'nın annesiymiş gibi dinliyor.Bu çocuk büyürken bu kadın nerdeydi anne olarak.:img-beee:
Boran bu ailenin çocuğu olamaz diyorduk ya demek ki süt anne hem emzirdi hem de büyüttü Boran'ı.Bütün insani özelliklerini süt annesinden aldı Boran.:img-in_lo

ilkbahar
01-12-07, 08:25
Günaydın sevgili forum;

Akşamki bölümden neden etkilenmedim hala anlayabilmiş değilim. Ben ki gözümü kırkmadan 48 bölümü izlemişim, dizideki favori karakterim vurulmuşken, nasıl böyle olabildim anlamadım. Diğer karakterler bana aşkı hissettiremedikleri gibi demek ki artık hüznü de hissettiremiyorlar. Oysa ki 28.bölümde Sıla bebeğini kaybedecek iken, arabada Boran ve Sıla'nın konuşmaları ve ağlamalarıyla, ben de ses ile ağlamıştım.

Rep ile bana bir şey hissetmediğim için tuhaf bir suçlama yazan ela-cansu hanımın dediği gibi "aslında gözlerimde ve duygularımda kontrol edilmesi gereken bir durumum da yok çok şükür". Bana bu bölümde duyguları geçiremediler hepsi bu.

MAA, vurulma sahnesinde ve yere düşene kadar, bence de çok başarılıydı. Vurulma anında acıyla yüzü gerilmiş gibiydi. Sıla'nın mektubunu kendisinin okumasını istemezdim. Zaten Boran'cım, normalde o cümleleri Sıla'dan o kadar az duyuyor ki, hiç değilse kendi okuyup sevinseydi. Maalesef o da olmadı. Kevser ile Firuz'un Tanrı'ya yalvarıp, oğulları yerine kendilerini almasını söyledikleri sahnede duygulandığımı yazmıştım akşam. Sonra düşündüm de 2 sahne daha var beni etkileyen. Birisi Şivan'ın ağlaması, diğeri de Celil ile Abay'ın hastaneye geldiği sahnede ,Sıla "iyiye gitmiyor" dediğinde 2-3 saniyelik bir süre ile izleyebildiğim Abay'ın yüzü. Dostunu kaybedebileceğini düşünüp, yüzünün acı ile kasılması.

Hafta içinde neler yazıldı görevde olduğumdan okuyamadım, sadece senaryolar bölümünde takip ettiğim bir kaç senaryonun devamına bakabildim. Keşke
Lodoslar kentim, yağmur yüreklim, eminedenizcim, isikcim, eledrhimcim, hoppala20 nin, senaryolarina bir dizi cekilseydi de ben de zevk ile izleseydim. Duygular nasıl kaleme aktarılmış, ben o senaryolarda görüyorum ve hepsini takdir ediyorum.

Gununuz aydin olsun

Sana da gunaydın diyar 80'cim

teomanresat
01-12-07, 09:00
Sevgili kabinemgil ve değerli arkadaşlarım günaydınlar:img-wink:

Diloş'un birden Boran'ı vuran kişiyi bulmak için çabalaması garip geldi.Daha düne kadar Sıla'nın şirketlerine ortak olup maksadı hem Sıla'yı hem Boran'ın canını yakmak olan Dilaver ne olduda birden Boran'ın emmioğlu olduğunu hatırladı.

Kendini aklamak içinmi bu arayışa girdi diyecem ama onun vurdurmadığı ortaya çıktı,Boran'ın ne olursa olsun bir insan olduğunu ,karısı çocukları olduğunu hatırladığı içinmi?,yoksa Amcasının üzülmesini istemediği içinmi?:bilmim

Tamam buldum şimdi Boran'ı vuran kişiyi bulmazsa,Allah korusun Boran'da ölürse Dilaver kiminle didişecek.:icon_whis Acaba kendine tek dişli rakip Boran'ı gördüğü için onu vuranı bulmak boynunun borcu oldu herhalde:icon_whis

aynurhay
01-12-07, 09:15
aklıma bişey geldi istanbula gitme bahanesi boranın vurulması değilmiş

oradaki hastahane uyanmasını bekliyeceğiz dedi hemen götürün istanbula demedilerki

nasıl gidecek bunlar istanbula beynine oksijen gitmeyen boran uyansa bile bir rahatsızlığımı olacak ki

bir de bu süt annede bakıcımı süt annemi boranın kocaman hallerini biliyor

süt annenin sütünün olması için kendi çocukları olması lazım onlar nerde niye gelmediler süt kardeşin yanına....

umarım önümüzdeki bölüm boranın vurulduğunu duyan emre çıkagelmez hiç çekemem valla ...

figan1973
01-12-07, 09:16
forumum günaydınlar......
aslında bölümü beyendim..herkeslerin yazdığı gibi düşen ve ağzından kan gelen
boran,uzağa fırlayan telefon,yerde sürüklenen yapraklar..sahne özenliydi….hüzün
ve yalnızlık….BİTİŞ gibi bişidi içim buruldu…boran çabucak bulundu ,bacağına
uygulanan turnike *bir bilene* danışılmış dedirtti..ama nedense en çok beyendiğim
ŞİVAN oldu..gerçekten rolün büyüğü küçüğü olmuyor….beklediğim gibi ,bol gözyaşı,.
ekşın vardı..sn zeynep eronat sıkıldı sanırım*beyaz donlar,'''guzum'lar'''onuda sıkmış
olabilir,bir kanser bulup çıkıp gidecek gibi....
CELİL bu bölüm çok becerikliydi, *çözümü * getirdi bir yerde…genel kanı'm olarak
ilk başında *narin'e ölüm hükmü' veren FİRUZ gibi o da İNANDIRICI değildi…..FİRUZ
şimdi sütten çıkmış ak kaşık gibi duruyor ama kendi kızına üç defa ÖLÜM emri
veren ,bir kadın yerlerde sürüklenip kanarken *sevinmiş gözlerle* bakan o FİRUZ
değilmiydi……celilde firuz da eskileri unutturamazlar.....

aleveylül
01-12-07, 09:16
Günaydın güzel formum fatoş abla kahvaltı biraz geç oldu ama sonunda hazırladım boranı düşüne düşüne hazırladım:img-icecr...

vallah gece hem forumu gördüm rüyamda hemde boranın yoğun bakımdaki hallerini hayırlara yormak istiyorum… çaylarda hazır boranada özel bir hastaneden serum getirttim bol vitaminli:icon_whis….

Boranın vuruluşu yere yıkılışı acı çekmesi bu kadar gerçekçi olurdu çok etkiledi beni.. sanki yanağımdan bir şeyler süzüldüğünü hissettim (ağladığımı söylemicem size)… MAA nın oyunculuğu çok güzeldi başka dizilerde ağız kenarından kan aktığını görünce istem dışı midem bulanır ama boranın ağzının da kanı görünce yanında olup o kanı silmek için neler vermezdim… anlayın artık o kadar etkiledi boranın vuruluşu… acı çektiğini çok güzel yansıttı oyunculuk bu olsa gerek… yüz üstü yatışı sessiz bir rüzgar boranın yanından bir şeyler götürürken benden de bir şeyler çalıp götürdü….

Tepki olarak en çok şivan etkiledi şivana eşlik ettim…sıla hastenede boranın yaralandığı anlayıp koşunca o kadar etkiledi ki hastane ne kadar güzel dedim anlayın yani çok etkiledi :)

Boranın ameliyattaki halleri ilk vurulduğu sahneler yoğun bakımdaki halleri ne kadar masum olduğu gösteriyordu… boransız bu diziyi düşünemiyorum bile GO yatıp kalkıp MAA nın eksizliği göstermesin demesi lazım…bazı sahneler çok boş geliyordu ama o an yoğum bakım ünitesinde sessizce çocuk masumluğundaki dehşet yakışıklıyı gösterince sahnenin dolduğunu hissediyordum….

Diyarım iki kere şok verdiler .. haraminin dediği sözler geldi aklıma.. şok sahnelerinde ya geri dönmezse dedim bir anda... birde acaba o anlarda Maa nın canı çok acıdımı titrettiler yani….

Dilaverin neden borana yardım ettiğinide babamda sordu beenceeeeeeeeeeeee

“benden önce kim sorgulaya alışmış araştırın” demişti adamlarıda araştırdı tabi ve söyledi ve bize oralar gösterilmedi… dilaverde boranı düşündüğünden değil Ahmet ağaya kızgınlığından yaptı….

Ahmet ağanın adamına bayıldım MAABEL için istemeye gidesim geldi.. ya sokaktanmı topluyorlar anlamıyorum çocukta oynama sıfır ya ciddi dursa bir dakika belki bir şeyler yapardı manyak ya koptum o çocuğun sahnelerine…

Aklımda bir sürü sahne var yazıcam ama kendimi toparlaya bilirsem kendime kısa bir mola veriyorum…

Bunu söylemeden geçemicem herhalde bir hastane kurulduğundan beri ilk defa böyle bir varlık görüyor hastamız ölümle savaşıyor ama o savaşta iken bile başka bir güzel ya….

PERİİ
01-12-07, 09:25
günaydın arkadaşlar

dün akşam reklam aralarında bakmış olduğum sılada en çok taktığım konu sılanın bedoşu tutuşu ben eğer o bebeğin annesi olsam (vermezdim zaten diziyede ) asla sılanın tutmasına izin vermezdim o nasıl tutmak öyle çocuğun boynunda aşağı kopacak sandım allah korusun çocuğu gövdeden tutmuş yavrum boynu sarkmış aşağıya bir bebek başını sabit tutamaz bunu yapıcak kişi onu tutan kişidir ama nerde tamam acı çeken bi hal alman lazım ağlıyosunda bebeğede yazık bence bu konuda uyarılmalı C.D.

boran öldü ölecek diye idda ettiler evde bende ölmez çoğu kişi bu diziyi M.A.A. için seyrediyor eğer o ölürse G.O. kendi ipini çeker dedim bencede sizce değil mi :img-wink:

sılanın ahmet ağaya çektiği silah çok hoşuma gitti adamın gözlerinde o korkuyu görmek yetti bana

neyse arkadaşlar benden bir haber bilgisayar aldım bu zamana kadar isteme miştim ama artık evdede lazım işte yazamıyorum evde bol bol yazarım :img-yes::img-wink:

de-rin
01-12-07, 09:29
günaydınlar herkese, yorumları okuyup geldim gece 3 lere kadar yazmışsınız elinize sağlık.......
hala üzgün işte boran'ın heryerini delip iğne yapmışlar birde tabi üç kurşun yarasıdavar..

Valla yani,hepsi bir alemdi bugün dizidekilerin:icon_ws..."Ağa oğlu dinlemem,pataklarım dedim" diye anlatan sütanneye,"oh,vursaydın vursaydın" diyen Kevsere mi güleyim;avcuna taşları alıp abisinin yanında biten Narine mi,bilemedim.Hadi Kevser-sütanne sahnesi en azından sıcaktı;Narinin sahnesinde gram duygulanamadım:blink:...Abisini tanımadığı bir kızla evlenmek zorunda bırakan,Boranın ne duruma düşeceğini umursamadan kocasının aklına uyup kaçıp giden,abisine silah çekebilen Narin,kapmış eline taşları gelmiş;fikirsiz Narinin kafasına vurmak lazım o taşları...:dito:

diyarcım bende Narinden hiç hoşlanmıyor, onu gördüğüm her sahne için*** hadi hadi hadi**...........boş yani boş....
yaşlı kadınlar işte şok hali yaşıyorlar napsınlar işte geçmişteki abidik gubidik olayları anlatıp ya gülerler yada gülme sonunda ağlamaya trans olurlar..aslında hep öyle değil miyiz....

Küçücük bebeği hastanede tutmalarınada sinir oldum.Ya özel bir oda açın,bebek orda kalsın,yada hiç getirmeyin:dito Birde Sılanın kucağına vermeyin bebişi,Allah muhafaza bebeğin beline bişey olacak diye korkuyorum.

metescim benide en çok bu sahneler rahatsız etti..küçük bir bebek ve kucaktan kucağa elden ele hastane kridorlarında...insan bir oda açardı ki öyle olması gerekiyordu..
mademki BORAN komada o halde daha mantıklı sahneler olmalıydı..

birde ben sılanın BORAN ı hastanede bırakıp konağa döndüğüne ne anlama geldiğini anlıyamadım ..hadi üzerini değiştirecek diye bekledim ama olmadı..tek amaç SÜTANANENİN ELİNİ ÖPMEKTİ sanırım.......ha birde KEVSER in gidiyor musun KIZIM sözünü duymamız içindi sanırım...

birde SILA sözde BEDİRHAN ı ayşeye bırakıp hastaneyed öndü ama hastane sahnelerine de de BEDİRHAN NARİN in kucağında hırpalanıyordu

Boranda çocukken ne yaramazmış ne inatçıymış canım...:img-in_lo

maabel evet BORANı çok yaramaz yaptılar...daha bakalım neler anlatacaklar...yaramazlığını bilmiyoruz ama şimdilerde hala biraz inatçı değil mi?:img-icecr

Suyum Yağmurum,

Derinciğim,

Üşenmedim yine gidip 48.bölüm sahnelerini izledim. Baş vuru yapan kişinin adı geçmiyor konuşmalarda. Yalnız dikkatimi şu çekti; tetikçi Ahmet ağa ile konuştuktan sonra Boranların şirkete doğru adım atıyor ve biz ayaklarını görüyoruz ama adamın üzerinde siyah gömlek var. Baş vuru yapan kişide ise beyaz gömlek var. Sanırım Sayın Gül Oğuz aklı sıra bizi ters köşelere atmaya çalışıyor :icon_twis Elimiz mahkum, bekleceğiz :img-lazy:

.

kırçiçeği teşekkürler gece gece hafiye yaptık seni saol canım..ama hala açık bir kapı değil mi?evet teers köşe yapma çabaları bakalım nasıl sona erecek...
bak yine işkillendim ya adam iş görüşmesine siyah gömlek olmaz deyip beyaz gömlek ile değiştirmişse anaaaaa..........

Evimizde biri hastalansa, illa ki birkaç komşu uğrar. "Geçmiş olsun" der...Boran gibi sevilen biri vurulmuş,durumu da çok ağır...ne gelen var ne giden.
Sadece hastaneden de bahsetmiyorum. Konağa Zinar ve sütanneden başka hiçkimse uğramadı. Kevser ve Firuz öylece kalakaldılar.

haramı haklısın ..ama böyle durumları daha önce yaşamıştık değil mi? nedense o civardaki insanlar yas yada acı bir olayı birbirleriyle komşularıyla paylaşmayı bilmiyorlar.....
evet koca BORAN AĞA ve sevilen bir insanın kimseler aryıp sormuyorlar...cihan vurulduğu sirada hastene önünde aşiretten pekçok insan vardı ama boran vuruldu hemde neden vurulduğunun bilen gören yok ve kimseninde umrunda değil .....ne konakta bir allahın kulu var nede hastane bahçesinde aşireten yada marabalardan bir tek kişi var:img-blush

Bedar göğüs kanseri falan olmasın:icon_sorr öyleyse eğer istanbul' a taşınma bahanesi katmerlenecek:img-fie: .

zeynepçim boran ın acısını konuşmak yerine şimdi bedarın rahatsızlığını konuşur oladuk...sayın GO yine yaptı yapacağını ve araya Bedarın ani rahatsızlığını ilave etti.sanki çok önemliymiş gibi...evet bende öyle düşünüyorum..bu defa kadronun TAM OLARAK nasıl İSTANBUL a taşırız kaygısı var ve herkese bir şeyler uydurulmaya başlandı..

boran sıla bedirhan boran için tedavi için.
firuz oğlunu yalnız bırakmamak için..
celil bedar narin bedarın ve boranın rahatsızlığı için
dilaver İstanbuldaki süpriz şirketler için..hem bakarsınız ÖZDEMİR holding ÖZ-GEN olding değil mi? ve başında da esma ve dilaver yakışır canım yakışır
e zinarda yeğeni BORAN ı yalnız bırakacak değilya oda onun yanında olmalı değil mi?

Esma ve Dilaver çay mı? kahve mi ? içerken bir yandan da Esma tatlı servisi yapıyordu :img-eat:Esma'nın olduğu neredeyse tüm sahnelerde kadın tatlı yiyor ..:img-pilot

odilecim aşk başlıyor aşkkkkk........rahmetli cihanda öyleydi değil mi? her gördündüğü sahnede mutlaka birşeyler yerdi yada içerdi........

mause
01-12-07, 09:32
aklıma bişey geldi istanbula gitme bahanesi boranın vurulması değilmiş

oradaki hastahane uyanmasını bekliyeceğiz dedi hemen götürün istanbula demedilerki

Sevgili Aynurhay,kurşunun biri omuriliği zedelediyse fizik tedavi amaçlı İstanbul'a gelebilirler.Boran herhangi bir fiziksel problem çekerse bahane bu olur.Ambulans uçak ile uçururlar Boran'ı.:img-wink:

ŞİVAN oldu..gerçekten rolün büyüğü küçüğü olmuyor….beklediğim gibi ,bol gözyaşı,.

Hemşom,bildiğim kadarı ile Şivan'ı oynayan karakter Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ouncusu.Olsun o kadar rol kabiliyeti.:img-yes:
Hoş Ahmet ağa da yılların oyuncusu ama bu dizide çuvalladıkça çuvallıyor.

Ayyyyyyyyyyy,Elifnağme'de yine malum haberler.Sizlerle birşey paylaşayım.:img-wink:O görüntüleri ne izledim ne de resimlerini gördüm.Olaya kendimi bu kadar kapattım yani.:sad53:
Gelecek bölüm Sıla okulu öğrencileri minnetlerini bildirmek için hastane önüne gelseler ne güzel olur değil mi?:img-blush

Kediciğim,bu gün kulaklarını çok çınlatacağım.:img-in_lo
Garfield'i izlemeye gidiyorum oğluşumla.:img-icecr
Size iyi yorumlar.bye

de-rin
01-12-07, 09:47
mause abla bende gördüm o şahısı.....onu görünce gülmekten kırılıp geçiyorum adeta:img-blush:img-blush

ATV sılanın tekrarını bu hafta akıl edipte verse ..tekrar izlemek isityorum...geçen akşam satlerce o seviyesiz şahıkanın konuşmaları verdiler ..sılayıda versinler değil mi?????????

Boran a neden üç kurşun sıktıki o cani Boran da bir zamanlar CihanA ÜÇ KURŞUN SIKTIĞI İÇİN Mİ????

Dilaver in bu kadar koşuşturması iyi mi? kötü mü??? anlıyamadım..o değil miydi Boran'I öldürmek isteyen ee şimdi neden BORAN ı kim vurdu bilmek istiyor.Benim beceremediğimi kim becerdi onu mu? merak ediyor

magazina bakar mısınız sıla okulu açılış yaptı BAŞROL OYUNCULARI kurdela kesti değil...
birisinin gereksiz sözde okul anıları :img-blush:img-blush:img-blush:img-blush

newat
01-12-07, 09:51
Ben bu bölümü beğendim.
Uzun süredir ilk defa sıkılmadan izledim.:img-yes:
Fregman'ı izledikten sonraki tahminlerim beni yanıltmadı.:img-yes:
Çok açık bir fregmandı.Dizinin sadece ilk sahnelerinin verildiği çok belliydi.

Bölümü ikinci kez izledikten sonra bazı sahnelerde düşüncelerim değişebiliyor.
Bu nedenle bölüm hakkında çok yorum yapmak istemiyorum.
Biraz evvel Asi'yi izledim.Demir'in onarttığı köprünün açılış sahnesine bayıldım.:img-in_lo Ne kadar özenilmiş.Okul açılış sahnelerinin seyirciye gösterilmemesine bir kez daha isyan ettim.:dito

Cansu Dere'yi bu bölümde çok beğendim.Bana Sıla'nın yaşadıklarını hissettirdi.
İlk defa Ümmü'den sıkılmadım.

İlk anda insanlara kimlik sormaları garibime gitti ama düşününce aşiret sisteminde bu durumun normal olabileceğine karar verdim.İnsanlar alışkınlarki ses çıkartmıyorlar.Kişiler haklarını aramak için polise gitmeyip kendileri arıyorsa bu durumda normal olmalı diye düşünüyorum.

Derincim ne dersin uçak ambulans uçağımı olacak yoksa Sıla'nın özel uçağımı? Bana ambulans uçağı gibi geldi.

aleveylül
01-12-07, 10:03
DE_RİNİMCİĞİM üç sayısı sanırım GO uğurlu rakamı boran üç kurşun cihana üç kurşun cihana üç çocuk

Sılanın tepkilerini çok saçma buldum ben sılanın yerinden olsam beş dakika bile yerimden ayrılmazdım ameliyat hanenin yoğun bakımın önünde yerimi alırdım birde baktım sıla evde hayırdır sıla ne işin var evde canının yarısı nerde…

o sahnelerde sılayı değil cansu dereyi gördüm kavgalı olduğu MAA içerde san çekişiyor CD mecburiyetten orada duruyormuş gibi hissettim.. doktor sana uyanamayabilir dedi bitkisel hayatta dedi ya ne güçlü birisin öyle ben yıkılırdım kahrolurdum ölürdüm resmen… bana bilgi verin diyor ..boran olsa bende ne diyorsunuz yaşatacaksınız diye haykırırdı töbe yarabbim Allah isyan etme gibi bir tavur vardı ya onu takılırdı… höd höd olarak düşünmeyin acısından yapar onu…

Kevserin sütanneyle konuştuğu sahneler kevserin yüz ifadeleri değilde konuşmaları çok hoşuma gitti boranla ilgili konuşuyor yaramazlıklarını anlatıyorlar gülümsüyor sonra gerçekler yüzüne vuruyor oğlunun şimdide elinden gideceğini hissediyor oğlu can çekişiyor ağlamaya başlıyor… ben bu sahneleri yaşayarak hissettim kevserin neler düşündüğünü hissederek izledim ne kadar kevseri sevmesemde…

Bedarın sahneleri çok yavan geldi yapmacıktı ben bedarın hep borandan nefret ettiğini düşünmüş biriyim o sahnelerde öyle yıkılmış şekilleri beni sinir etti…boran iin değil kızı için gelmiş gibi geldi... celil bence kızı olmasaydıda ağasına seven biri gibi …

Bedirhanın hastanede işi ne Allah aşkına tamam getirdin oraya hani üstündeki battaniye.. tek tulumla gezdirilirmi o çocuk oralarda soğuk alıcak bronşit zatüre tüm hastalıkları geçirecek çocukya… birde masum mazum tüm güzelliğiyle gülümsüyor babasının bu bölümde güldüğünü görmedim ama oğluşu babasını temsil etti...

boranı her yakın çekimininde gözlerinin kımıldıacağını zannettim... sılanın boranla konuşurken kolunu öpmesi hoşuma gitti ZEYNEBİM sen aklımdaydın :good:

DE-RİNİM ya ben hala harunu görünce sen geliyon aklıma neden ya bir bağın varsa söyle… onu görünce senin tepkilern geliyor sanırım aklıma..

Sütanne bedirhanı teslim ederken harunun inşallah deyişi çok güzeldi çok güzel oynuyor bence…
Abayın tepkileri çok hoşuma gitti kardeşi için her şeyi yapacak biri iyiki boranın böyle bir arkadaşı var..

Ayşe – Hüseyin sahnelerinde kulaklarımı kapadım vallah … birde anlamadığım bir şey var ayşe mercimek çorbası yapacak sanırım ya orduyamı yapıyor o çorbayı birisi gül oğuza 6 kişilik çorba yapılırken ne kadar mercimek konulduğunu anlatması lazım sanırım Go ayarı pilavlık pirinç gibi ayarlamış.. hayır kırmızı mercimeğin pilavı olsa anlıcam ne yapmak istediğini ama benim bildiğim kırmızı mercimeğin pilavı olmaz…

Birde dün akşam eve gittiğimde annemin full patlıcanlı bir yemek yapmış olduğu gördüm hiç sevmem ağzıma bile sürmem bir anda acaba annem boranın bu akşam acısını anladığı içinmi yattı diye düşündüm biliyorum sorunluyum ben

figan1973
01-12-07, 10:17
Cansu Dere'yi bu bölümde çok beğendim.Bana Sıla'nın yaşadıklarını hissettirdi.
İlk defa Ümmü'den sıkılmadım.

İlk anda insanlara kimlik sormaları garibime gitti ama düşününce aşiret sisteminde bu durumun normal olabileceğine karar verdim.İnsanlar alışkınlarki ses çıkartmıyorlar.Kişiler haklarını aramak için polise gitmeyip kendileri arıyorsa bu durumda normal olmalı diye düşünüyorum.

aslında *sivil giyimli* bir takım insanların otobüs basıp KİMLİK KONTROLÜ yapmaları çok çarpıcı idi..go bunu TAŞLAMA yahut işte AŞİRETİN GÜCÜ diye çekti ise çok BEYENDİM açıkcası....üstelik kimlik sorulan insanların
NE KADAR EDİLGEN olduğunu da KANITLADI bence...bu ne yazıkki gerçek..yanınıza BİRİ
geliyor ve KENDİ KİMLİĞİNİ göstermeden SİZDEN KİMLİK SORUYOR....ve bizler
tıpkı o sahnede gösterildiyi gibi *SEN KİMSİN* demeden kimlik gösteriyoruz...
:icon_sorr
bana kalırsa şu sarı çizmeli ahmet ağa nın defteri çok çabuk dürülecek gibi
geliyor ...o zaman YENİ BİR KÖTÜ bulucakmı go bilmiyorum..ama bulacaksa
CİHAN kadar RENKLİ olsun......:img-cool2

haramikedi
01-12-07, 10:19
Günaydın!http://img505.imageshack.us/img505/6645/shoutih8zv4.gif
Bu tetikçi de ne kalpsiz adammış...Boranın kendisine öyle bi "siz de mi yabancısınız" diye gülümsemesi var ki, ben tetikçi olsam.. "evt yabancıyım, ben kısaca H.K ama sen bana uzun uzun seni seviyorum de" derdim.:blush: vurmaktan da çoktan vazgeçmiştim :)

Dilaverin de Boran için koşturanlar içinde olmasını sevdim.Dilaver hep etkiyle elektrikleniyor.Cihanla Cihanlaşmaya çalışıyordu. Ahmet Ağanın etkisi altındaydı sonra. Zinara da tamamen kayıtsız kalamıyor.Acaba birgün de Boranın etkisi altına girer mi ki?troest
Ahmetin de adiliğini farkındaydı, onu ve adamını bulmaya çalışması beni şaşırtmadı bu yüzden.

Şivanın arabada Boranın vurulduğunu öğrendiğindeki hali dokunaklıydı gerçekten:img-in_lo ama konakta "ağamla ilgili bir problem mi var?" sorusu bana komik geldi. "hey guys..what is the problem" der gibiydi sanki..:img-hyste

aynurhay
01-12-07, 10:34
boranın bölümü olması gereken bir bölümde bedarın hastalığını ne sıkıştırdılar araya .....

dilavere karşı önyargım bitmiş değil etki altına giren bir tip olması dışında mardine gelir gelmez sorgulanması, bu işten bir an önce sıyrılmak içindi çabası tetikçiyi bulmaya dair.....

emre gelmesin mardine ....boran o haldeyken

bir tek kare emre-sıla sahnesi kaldıramam...çok sinir olurum!

newat
01-12-07, 10:35
Dilaverin de Boran için koşturanlar içinde olmasını sevdim.Dilaver hep etkiyle elektrikleniyor.Cihanla Cihanlaşmaya çalışıyordu. Ahmet Ağanın etkisi altındaydı sonra. Zinara da tamamen kayıtsız kalamıyor.Acaba birgün de Boranın etkisi altına girer mi ki?troest
Ahmetin de adiliğini farkındaydı, onu ve adamını bulmaya çalışması beni şaşırtmadı bu yüzden.

Beni de şaşırtmadı Kedicim. :img-in_lo
Dilaver hakkındaki karakter analizin bencede çok doğru.:good:
Ayrıca insanlar ne kadar birbirlerini sevmeselerde,küs olsalarda kötü günlerde bir kenetlenme durumu olabiliyor.Gündelik hayatımızda da bu durumları sıkça yaşıyoruz.

Boran'da Cihan öldüğünde cenaze törenine katılmak için cezaevinden izinli çıkmıştı.Sıla'da kendisinin ve bebeğinin canına kasdeden Cihan'ın eşine başsağlığına gitmişti.Bence Dilaver olması gerektiği gibi davrandı.:img-yes:

Daha öncede yazmıştım.Zinhar Boran'ı çok seviyor.Kendi oğullarında olmayan özelliklerinden dolayı Boran'a hem özeniyor hemde hayranlık duyuyor.:img-in_lo

haramikedi
01-12-07, 10:42
İlk anda insanlara kimlik sormaları garibime gitti ama düşününce aşiret sisteminde bu durumun normal olabileceğine karar verdim.

Bence de gerçekçiydi. Annemin gençken öğretmenlik yaptığı küçük bir kasabada çok sevilen bir genç öldürülmüş ve bunu yaptığından şüphelendikleri kişi kasabadan dışarı çıkamasın diye,arkadaşları terminale gidip o kişiye bilet satılmasını yasaklamışlar. "Kimse bilet satmayacak,kimse otobüsüne almayacak onu" demişler.Ve gerçekten de hiçkimse bilet satmamış adama.Kasabaya hapsetmişler onu. Sonunda adam öldürülmek korkusuyla, kendini polise ihbar etmiş.

seyşelll
01-12-07, 10:46
Sıla da öngörülü romantik.:kahve Sen hiç üşenme 1 bölüm önceden olur ya 1 gün okumam gerekir belki diye içini dök mektuplara. Hayır 1 de sevgi kusuşunu 2 bölümdür kendi kendine yapıyor.http://img91.imageshack.us/img91/3645/114937iww4.gif
‘Her gece sev beni’:img-hyste Nasıl antipat 1 cümledir ya.

Boran’ı bekleyenler ve Boran’ın yataktaki hali Asmalı Konak’ın 1 sene uyanmayan Bahar’ını hatırlattı bana. Hemşiresi deli gibi bakıyordu, yapılması gerekenleri aksatmıyordu, sonunda uyandı Bahar. Hee bu esnada Seymen de delirip sokak dilencilerine katılmıştı.:img-haha:Boran’ı komada gören Sıla da Mardin çingene eşrafına katılsa ya. Marsık ve kuruluk bakımından uyumlu olurdu.:img-in_lo

SONAY T.
01-12-07, 10:51
49.cu bölüm üzerine genel yorumlarım,

Boran Genco'ya yapılan hain saldırı ve yaşananlar, özellkle bölüm boyunca kıkır kıkır gülen küçük sevgilim Bedirhan,

Boran'ı vuran tetikçi işe aldığı şahıs olmadığı için sevindim..göz göre göre kendini ateşe atmış olmadı..Eczaneyi sorduğu şahıs Boran'ı 2 kurşunla yere serdi..MAA da ne rol kesmiş,nerdeyse dudakları parke taşı öpecek ,o derece acıklı ve gerçekçi düştü..Ambulansta erken geldi.biz izleyicilere erken izlenimi verdi..Atar damardan ne kadar kan aktı bilinmezz...:img-cold:

Sütanne de evi aradı.. bebekte tez elden bulunmuş oldu.bir de Bedirhan'ı düşünmedik.:love04:.Hastaneye gitme ve ev ahalisinin gelişi erken oldu, sıkmadı....
Sıla çalan telefona koştu, tanımadığı kişi idi telefonu Kevser'e verdi,kevser durumu anlayınca Sıla telefonu kaptı o an komik oldu bence..Bu bölüm en beğendim karakter Kevser kadındır...Sıla'ya --kızım..dedi ilk kezz..Firuz ağa 2 satır replik yazmayan senaristlere tessüf ederim..(Meriç+Bektaş+Peri+Yılmaz)4 lü gurup pes size ben pessss... ,.
:hıh
Sıla bölüm boyunca ağladı sızladı,kıyafet dahi değiştirmedi..Bedirhan hastaneden eksik olmadı...baba yoğun bakımda yatarken anne-oğul da özel odada bekleyebilirdi... :img-yes:

Bedirhan bu bölüm olmadığı kadar sevimli,sinir bozacak kadar da neşeli idi.. :fighting2:

hastaneye toplanma sahnesi erken oldu..Beder kadın rahatsızlandı..acep hamile mi??? ..

Sıla gelinin cesaretine ne diyeyim.:icon_whis.tedbirsiz Şivan kahyadan kaptı silahı Ahmet ağayı yere serecekti...Ahmet ağanın gözleri de toprağa bakıyor.:dito:dito.o silah çekme sahnesi baya uzun oldu..donuk Firuz ağadan bir tepki beklerdim amma kahraman Celil efendi yine ataktı.Nasıl oldu da Ahmet ağanın evine daldı,çalan telefonu kaptı tetikçinin kimliğini anladı pesss..Erkan Sağlam...terrminal sahnesi de uyduruk oldu kanım..Zinhar ve Dilaver yapmacık kaldılar..otobüsler kalkacak kimlik sorruyorlar..polis mi bunlar?....:img-heh:

en acıklı bulduğum sahneler,
1**anne Kevser ve baba Firuz ağanın konakta odadaki konuşmaları..
Kevser kadın,
-iyi yaşadık değil mi Firuz ağa?,....
....Allah kimseye evlat acısı göstermesin...
......karısı ve oğluyla yaşayacak günleri varr...... ..bu replikleri çok beğendim ,içlendim..
Firruz ağaya replik yazmayan senaristlere pess diyorum pesss... :icon_sorr

2**bebek bedirhan kucağında iken Sıla doktorlarla görüştü, odadan çıkınca duvara yaslandı, aşkının meyvesi küçük Bedirhan'a nasıl da sarıldı ağladı?..onu kokladı..göz yaşlarrı sel oldu aktı?...ölümün kıyısında kocası için ağladı nappsınn

Boran ağanın boşluğunu Bedirhan ile ne kadar doldurdular?
çocuk bölüm boyunca gözümüze sokuldu adeta. .Hastane içinde eleden ele gezindi...
az önce de yazdım anne ile çocuğa Abay amca özel oda tutabilirdi..
Sıla'ın dinleneceği ,çocukla ilgileneceği mekan olmalıydı....dizide 2 gece geçti SIla hala aynı kıyafetle getti döndü..hastane ev derken bir de sütanneyle tanıştırıldı ..ilginçç..

ilk kez Sıla gelin birinin elini öptü...49 bölümdür ilk oluyor..
49 bölümdür Kevser de ilk kez Sıla'ya kızım demiştir...:img-yes:

bölüm kısaydı, çok üzülmedim,gelişmeleri bildiğimizden midirr nedirr?....bye

seyşelll
01-12-07, 10:57
Boran’ın ilk vuruluş anındaki oyunculuğu sevmedim ama yerdeki debeleniş etkileyiciydi.:img-cool2

2. reklama kadar sürükleyiciydi dizi. 2. reklam sonrası ise tetikçinin bacağı ve herkesin birbirine güç verme çabasıyla geçti. O yönden çok geçiştirilmiş 1 bölümdü.

Sıla’nın Emre’yi telefonda haşlaması bence gayet içten ve yerindeydi. Komik olan dizide konu kalmayınca ve İstanbul mevsimi geldi mi Sıla’nın holdingteki işler karışıyor. İnandırıcı değil, Sıla’nın şirketlerinin gündem yaratıp durması.

Emre neden halâ o holdingin avukatı? Ben de bunu anlamıyorum. Ne yüzsüz 1 avukat, sürekli arayıp lakayt lakayt ‘yine kayettik len sıla’ diyip duruo.:img-hyste Gerzek midir nedir anlamadımki..:img-in_lo Dikkat çekmeye çalışan çocuklar gibi.
Gerçi Sıla’nın tercihini ondan yana kullanmamasından sebep hıncını şirketleri çıkartarak alıyor olabilir. http://img87.imageshack.us/img87/6632/a65ba6cd6c1cze7.gif
İnsanların emekleri üzerinden dolap çeviren hin turuncu kafa.http://img164.imageshack.us/img164/8978/avatar4604818wsen4.gif

aleveylül
01-12-07, 10:59
İtiraf ediyorum boran ambulansa taşınırken ayaklarının sedyeden taştığından ambulansın kapısını kapatırken boranın bacakları yüzünden kapanmayacağını düşündüm …itiraf ediyorum suçluyum…

Ahmet ağa çok saçmaladı beceriksiz biri bile kendini bu kadar basit yakalatmazdı…

Sılanın Ahmet ağaya silah uzatmasına sevindim vallah ama çok uzun süre bekletti öyle sıkıldım bir süre sonra…celilin ver ben vuralım dedikten sonra kızını alıp geçip oturması ve peşinden aahh keşke vuraydım demesi :img-pilotsorması ayıp CELİLİ tutan olmu ki sonradan böyle konuştu…

Emir kayıptı bölüm ne çok üzüldüm olmayışına. Ya beni neden bıraktınız evde der şimdi.

İLKBAHAR ablacığım ben narin o taşları nerden buldu o an diye düşündüm...taşlar küçük ama keşke o taşlarla kafasını kırsaydı.. Abisi yoğun bakımda insan abisiyle ilgili anıları daha çok hatırlar gidiyor yine azadı hatırlatıyor uyuz yaratık…

Dilaver arabanın önünü kesip tetikçi zannettiği çocuğu indirince yüzünü gördüğüm an ay "sen bu kadar mıydın hiçte İstanbullu birine benzemiyorsun" dedim… beyaz gömleği fark edince sen katil değilsin beyaz gömleklisin siyah olmalıydın diye evde bir sesimi yükseltmişim bir anda acaba çok ekşın bir şeymi izliyorum ki dedim kendime…

ya hastane takımlarının bir insana bu kadar yakıştığını gören varmı:img-in_lo:img-blush... boran dizisinden sonra M ve H ile HS bir arada iszledim bir ondan bir ondan yani... menekşenin abisi hasta yatakta duruşu nasıl boranın duruşu nasıl borandan aselet fışkırıyor ya

gunışığım canım ablacığım çok öpüyorum

aynurhay
01-12-07, 11:05
Boran’ın ilk vuruluş anındaki oyunculuğu sevmedim ama yerdeki debeleniş etkileyiciydi.:img-cool2

2. reklama kadar sürükleyiciydi dizi. 2. reklam sonrası ise tetikçinin bacağı ve herkesin birbirine güç verme çabasıyla geçti. O yönden çok geçiştirilmiş 1 bölümdü.
Emre neden halâ o holdingin avukatı? Ben de bunu anlamıyorum. Ne yüzsüz 1 avukat, sürekli arayıp lakayt lakayt ‘yine kayettik len sıla’ diyip duruo.:img-hyste Gerzek midir nedir anlamadımki..:img-in_lo Dikkat çekmeye çalışan çocuklar gibi.
Gerçi Sıla’nın tercihini ondan yana kullanmamasından sebep hıncını şirketleri çıkartarak alıyor olabilir. http://img87.imageshack.us/img87/6632/a65ba6cd6c1cze7.gif
İnsanların emekleri üzerinden dolap çeviren hin turuncu kafa.http://img164.imageshack.us/img164/8978/avatar4604818wsen4.gif

dün gece de emrenin avukatlığına yazmışsın sevdim kaçırmamışsın emrenin beceriksizliğini yalnız bu rahmetli anne babanında kemikleri sızlıyordur keşke burhana bıraksaydık mirası daha az çar çur ederdi karısıylada arası bozulmazdı diye hayıflanıyorlardır......boranada illaki laf hiçte çok güzel oyanmaştı vurulma sahnesini belkide en başarılı performansı bana göre turuncu kafa kim onu anlamadım

SONAY T.
01-12-07, 11:08
Esma yine gelicek mi?
Esma sevgilisi Cihan'ı öldüren Burhan'ı ,Ahmet ağanın öldürttüğü duyarsa bu kör düğümde üzülmesi mi gerekiyor?...
Sevgilisin katilini öldürülmesini sağlayan kişi öldürülmüş olursa kederinden düşük mü yapar?...yok bişey olmaz...Esma turp gibi kadın..
akşam Esma sözde Sıla için üzüldü hıhıhhhh ..önümüzdeki bölüm konağa geliyor atv haberde izledik..Sıla'ya geçmiş olsun diyor :happy0064:happy0064

Konağa sütanneden başka gelen giden olmadı..zaten replik fakiri oldularrrr......... :icon_whis

Cihan yattığı odada daha mı ciddiydi?
MAA yatmış sanki cilt bakımı yapılıyor?..MAA nın yüzüne bir güzellik çökmüşş... ...:img-yes::img-yes: .
.Sıla kolidorda değil tutulan özel odada beklemiydi....kocasının yanına girip çıkardı...ayaküstü olmadı kanımca...çocuğu gözümüze soktularr...Aliye dizisinde öyle yapılmıştı...para bugünlerde işe yaramayacaksa ne zaman?...:icon_whis

boran 50.ci bölümde gözünü açmalı ,ses vermeli,bitkisel hayat olmazz....yoksa bedirhan 4 aylık konuşmaya mı başlayacak?

Emre uyuzu yine kendini gösterdi..Sıla'ya bir hal hatırr sormuyor bile?...evinin çatısından birr telefon,,gerçek mi diyor?..abartıyor mu ?:icon_whis

BORAN VE YOKLUĞU,
Yoğun balkımda yatan Boran'ın geçmişinden 2 hikaye daha anlatıldı..
Boran konuşmadı amma açığı hikayelerle kapatılmaya çalıştılar,
ne var ne yok anlatılıyor..
yok inatmış,,
yok akıllıymışş...:happy0064:happy0064..

legends_of
01-12-07, 11:25
hastaneye toplanma sahnesi erken oldu..Beder kadın rahatsızlandı..acep hamile mi??? ..
sevgili sonay.T..bana kalırsa Beder meme kanseri Çünkü doktara sertlik vardı ama ağrım hiç yoktu dedi Bir de Beder in kanser olması eksikti...Bizim Sıla Boran iyileşirse tabi..Bi de demiyor mu Boran a:
Senin yüzünden annem kanser oldu üzüntüsünden....:img-haha:

Birde Boran zaten entübe edilmiş(not:boran ın ağzındaki tüp vardı ya o işlemin adı sağlıkçılar iyi bilir.)...Doktor diyor ki ambuyu hazırlayın..Makina zaten Boran a oksijen veriyor ambuya ne gerek var...Saçmalığa bakar mısınız.....

NOT:Boran 3 kurşun ile vurulmamışmıydı...:icon_whis

Göğüs,dalak,ve bacak.....Yanlış mı anladım....??????

GünIşığı
01-12-07, 11:37
Canım kabinemgil, çok sevgili paspas forum merhaba,

Boran’ın ilk vuruluş anındaki oyunculuğu sevmedim ama yerdeki debeleniş etkileyiciydi.

:img-cray: Seyşom çıldırıkım, Boran' ın vurulma anı ve sonrası için ben "tam" not verdim Mehmetim Akifime:img-in_lo Hele yerde çırpınması :img-cray: Beğendim işte beğendim. Etkilendiğim yegane sahne, canım kocam yanımda dalga geçiyor olmasaymış ilk izlediğimde de ağlarmışım, gece el ayak çekilince izlediğimde göslerim dolmuş olabilir:img-blush

Sıla’nın Emre’yi telefonda haşlaması bence gayet içten ve yerindeydi. :dance: :dance: Bu konuda daha sonra tekrar yazacağım ama şimdilik beğenimi ve memnuniyetimi ifade etmeden geçemeyeceğim.

Ben avukat olsam bu diziyi protesto ederdim. Çok ciddiyim. Nerde görülmüş koskoca Holding'in hukuki temsilcisinin beceriksizliğinden patır patır davaları kaybedip annesi olmadan birşey yapamayan çocuklar gibi telefona sarılıp şikayet etmesi, yardım istemesi. Üstelik yardım istediği de Sıla, yani holding sahibi olması dışında hiçbir fonksiyonu olmayan 18 yaşında genç bir kadın. Sıla gidip ne yapacak ki İstanbul' a, mahkemelere mi çıkacak, strateji mi belirleyecek?. Yazıklar olsun diyorum:img-cool2 Bu arada Sıla neden Emre ye Boran' ın vurulduğunu söylemedi ki?:bilmim Boran ile ilgili "tüm" konularda Emre ye tamamen kapalı olması ne kadar saçma. Sanki Boran diye biri yok. Fark ettiniz mi? Sıla Emre ile konuşurken Boran' ın adını bile anmıyor:img-beee:

figan1973
01-12-07, 11:43
bence bir başka KONU da açık açık KIZ EVLAT, ERKEK EVLAT ayırımının yapılması..
düşünüyorumda AZAD için sıla'yı SATAN söndürürler DİLAN içinde sılayı satarlarmıydı….
yoksa salt*erkek evlattır* diyemi düşündüler ki……
GELELİM kevser veFİRUZ'a ya onlar…NARİN'İ ne kadar anlayıp ardında durdular…
o kevser ki bedar (zeynebim nerdesin) ikinci bölümde *ikimizde ANAYIZ* diye
yalvardığı zaman* TÖRE dir* diyen anaydı…..VE o FİRUZ Kİ kılı kıpraşmadan NARİN'E
ÖLÜM biçmişti…ne zaman BORAN'ın başı sıkıştı..birdenbire BABA olduğunu anıpsayıp
*bana OĞLUMUN arkasında durmak *yakışır dedi….bu da bir mesaj mı sevgili go….

legends_of
01-12-07, 12:13
Dizinin en etkileyici sahnesi Boran ın vurulma sahnesiydi...Süper bir oyunculuk vardı..Acı çekme..Çırpınış can çekişme falan:img-cray::img-cray:......Kim ne derse desin.....:good:
Bir de şu hastane sahnelerinde Firuz ve Kevser i çok arka plana atmışlar Beder ve Celil i daha çok gösterdiler....:icon_whis...
Diloş beni pek bi şaşırttı.......Boran ı öldürsün diye birini tuttuğunu bilmesem(hapisteyken)..bu ne sevgidir deyip kanat takıcam diloşa....:icon_ange:img-beee::img-beee:......İstanbul da Boran ın vurulma haberini duyduğunda verdiği tepki ile Mardindeki birbirine zıttı yani...:icon_whis

sevgili figan1973...okursan çok sevinirim...:img-wink:
Boran ın bağlı olduğu ventilatör zaten yeterli basıncı sağlama özelliğine sahip...Bunu istediğin oranda ayarlaya bilirsin...Ambu isteme nedeni oksijenin elektrik etkisi ile yanmasını önlemekti diyelim...Bu na yine gerek yoktu çünkü ventilatörü şok verirken kapatabilirdi...Bu da durumu biraz daha iyi hastalar için geçerli Boran ın durumuna gelince ortada....Makinanın solunumu durdurmasına hiç gerek yoktu.......

de-rin
01-12-07, 12:13
DE-RİNİM ya ben hala harunu görünce sen geliyon aklıma neden ya bir bağın varsa söyle… onu görünce senin tepkilern geliyor sanırım aklıma..

Sütanne bedirhanı teslim ederken harunun inşallah deyişi çok güzeldi çok güzel oynuyor bence…
Abayın tepkileri çok hoşuma gitti kardeşi için her şeyi yapacak biri iyiki boranın böyle bir arkadaşı var..

alevim nettin sen harun ile tek bağlantım BORRAN dır başkada kendisne hiçbir ilgim alakam yoktur olmazda..........
sütaneneye takmış durumdayım..ayşe okuma yazma bilmezken sütanane bir çırpıda nasılda konağa telefon açtı öyle helal olsun:good::good:...diyorum.:good:..

NOT:Boran 3 kurşun ile vurulmamışmıydı...:icon_whis

Göğüs,dalak,ve bacak.....Yanlış mı anladım....??????

legends_of (bu def DOĞRU YAzmışımdır değil?
evet üç kurşunla vuruldu ama ben bacağından vurulduğpunu anlıyamadım ee pis doktorrlar insan ayrıntılı bir şekilde göstermez mi hastanın neresinde kurşun var diye diğer iki kurşun yeerini gördük emme 3. kurşunun yarası nerde onu görmedik ama üç tane kurşunun çıkarıldığını görrdük:icon_sorr:icon_sorr

aynurhay
01-12-07, 12:17
bence bir başka KONU da açık açık KIZ EVLAT, ERKEK EVLAT ayırımının yapılması..

ben de tam tersini düşünüyordum figan bedarın kızlarına bu kadar düşkün olması kız çocuklarınızıda sevin mesajı gibiydi....kevser de narine daha düşkün

ben azatı çok severdim hikayenin özüydü o

küçükken hastalanmış iyileşmesi için sıla para karşılığı evlatlık verilmiş büyümüş koskaca mardinde ağa kızına aşık olmuş sılanın geri gelmesini sağlamıştı...

ahh azat ahh sılanın kader ağlarını ören garip bir insandı kendi farkındamıydı sılanın kaderinde bu kadar önemli olduğunun

sayende azatıda anmış oldum figan

dünkü bölüm olsa ne yapardı azat acaba

seyşelll
01-12-07, 12:18
GELELİM kevser veFİRUZ'a ya onlar…NARİN'İ ne kadar anlayıp ardında durdular…
o kevser ki bedar (zeynebim nerdesin) ikinci bölümde *ikimizde ANAYIZ* diye
yalvardığı zaman* TÖRE dir* diyen anaydı…..VE o FİRUZ Kİ kılı kıpraşmadan NARİN'E
ÖLÜM biçmişti…ne zaman BORAN'ın başı sıkıştı..birdenbire BABA olduğunu anıpsayıp
*bana OĞLUMUN arkasında durmak *yakışır dedi….bu da bir mesaj mı sevgili go….
Kevser'in analığı, Firuz'un babalığı ancak bu kadar olurdu zaten.

Her 2 evladını da 1 çırpıda gözden çıkarabiliyorlar. Berdelde Narin için Boran'ı, kaçtıktan sonra Narin vurması için Boran'ı, töre için Narin'i gözlerini kırpmadan feda ettiler. Torunlarını daha doğmadan yerlerde sürükleyip ayak altına aldılar.

Şimdi Boran'ı Narin'den üstün görmüş, ne önemi varki? erkekmiş kızmış.

2si de korkunç düzen getirisi, aşiret zihniyeti; toplum baskısının küçülttüğü insanlar, üstelik 2si de bunak!:kahve

legends_of
01-12-07, 12:21
legends_of (bu def DOĞRU YAzmışımdır değil?
evet üç kurşunla vuruldu ama ben bacağından vurulduğpunu anlıyamadım ee pis doktorrlar insan ayrıntılı bir şekilde göstermez mi hastanın neresinde kurşun var diye diğer iki kurşun yeerini gördük emme 3. kurşunun yarası nerde onu görmedik ama üç tane kurşunun çıkarıldığını görrdük:icon_sorr:icon_sorr
sevgili der-in...evet doğru yazdın....:good:..
Şu Boran ın ambulansa taşınma sahnesi resimlerine yada video suna tekrar bakarsan bacağındaki yarayı görebilirsin...Ben o sahneye tam mod takıldığım için ayrıntılarla hatırlıyorum....:img-cray::img-cray:

nihz
01-12-07, 12:36
Sıla'nın ''Her gece sev beni'', ''Her gece çek beni'' tarzı söylemlerine ifrit oluyorum ''Kör ölür badem gözlü olur'' misali Sıla'nın sözleri bana hiç gerçekçi gelmiyor, ne yapayım zorlama olduğu çok belli oluyor

Çiçeğim, ifrit olmak ne demek...bu sözleri duydum mu ifrit ötesi bir şey oluyor... ne kadar itici bir cümle ya... Her gün her gece sev beni, çekme beniymiş...:img-beee: Sevdide, çektide...peki ne oldu

Tetikçide ne gibi bir sır var da sadece ayaklarını, ellerini görebiliyoruz ve sesini duyabiliyoruz. Eğer altından ciddi bişi çıkmazsa Sayın Gül Oğuz'a iki çift lafım olacak, gerçi benim Sayın Gül Oğuz'a karşı sözlerim bitmiyor ama neyse

Canım, sen şimdiden başla sözlerine çünkü; hiçbir şeycik çıkmaz o gizemli gösteriden... çok meraklandığımızı falan düşünüyorlar herhalde... Şahsen hiç oralı bile olmadım...:img-pilot

Valla yani,hepsi bir alemdi bugün dizidekilerin..."Ağa oğlu dinlemem,pataklarım dedim" diye anlatan sütanneye,"oh,vursaydın vursaydın" diyen Kevsere mi güleyim;avcuna taşları alıp abisinin yanında biten Narine mi,bilemedim.Hadi Kevser-sütanne sahnesi en azından sıcaktı;Narinin sahnesinde gram duygulanamadım...Abisini tanımadığı bir kızla evlenmek zorunda bırakan,Boranın ne duruma düşeceğini umursamadan kocasının aklına uyup kaçıp giden,abisine silah çekebilen Narin,kapmış eline taşları gelmiş;fikirsiz Narinin kafasına vurmak lazım o taşları...

Kanımca koskoca dizide adam gibi adam olan bir Boran bir de Abay var. Gerisi faso fiso... Narin kazma, Kevser testere, Firuz baston... Bu kadar kazma, fikirsiz ve beyinsizin yanında sapsağlam durabildiği için Boran'ı tekrar tekrar takdir ettim

Boranın vurulma anını fragmanda zaten beğenmiştim.Yere düştükten sonra da o kadar gerçekçiydi ki, ben de nefes almayı unutmuşum. O anı daha güzel nasıl yaşatabilirdi bilmiyorum. Sonra.. Boranın yataktaki halini de sevdim. Ruhunun güzelliği yüzüne vurmuş gibiydi. Çok zarif ve hoş görünüyordu. Sanki sonsuzluğun istediği ama dünyada kalması için dua edilen bir ruh gibi. Ona bakınca sevgi doldu içim.

Sılaya gelince..Cansu Dere başarılıydı belki. Ama C.D'nin performansından bağımsız bir şekilde, kesinlikle Sıladan etkilenmedim. İlkbahar gibi,Günışığı gibi etkilenmedim.
Bence bunun sebebi şu.Boran, 50 bölümdür sevdiğimiz ve benimsediğimiz bir karakter ve onun ölüme yakın olduğu bir anda, Ona dair pek birşey yoktu bölümde. Sılanın duyguları tabiki yansıtılacaktı ama bölümün ruhu Borandan kopuktu ve tamamen Sılaya kilitlenmişti. Boran için değil Sıla için üzülmemiz gerekiyordu sanki.

Şöyle hissettim..çok güzel bir resim var...Sıla resmi anlatıyor da anlatıyor,şurası şöyle,burası böyle...tüm detaylarıyla anlatıyor Sıla resmi. Ama resme bakmamıza izin verilmiyor. Resimle başbaşa kalmamıza izin verilmiyor. Çok güzel anlatsa ne olur?
Sonra, o yatakta Boran değil de Sılanın bir başka sevdiği insan da olsa Sıla aynı gözyaşlarını dökecekti.Üzülecekti,kahrolacaktı. Yatanın Boran olduğunu hissetmeliydik. Ama bunun yerine ağlayanın Sıla olduğunu göstermeyi yeğlediler.

Borana söylenen bir şarkı duymak isterdim fonda..Boranın Sıladan bağımsız bir ruhu ve değeri de var. Konu Boranın vuruluşu değil, Sılanın üzülüşüydü gibi geldi bana. O yüzden ağlamalardan etkilenmedim.

etkilendiğim yerler;
*Boranın yere düşüşü ve yerde öylece kalış hali..
*Sılanın silahı çekip Ahmet Ağaya yöneltmesi.Sonrası değil.
*Zinarın hastanede Ahmet Ağanın yakasına yapışması.
*Sılanın Emreye şirketlerin hepsi gitse de umrunda olmadığını söylemesi..
*Zinar, Abay, Dilaver ve Şivanı aynı amaç için yanyana görmek.
*Boranı gösterdikleri her an.
*Sütannenin Boranın yaramazlıklarını anlatışı ve yüzlerinin gülüşü,sonra da soluşu.
*Dilaverin arabayla şüphelendiği adamı takip edişi ve yolunu kesişi.
*Abayın samimiyeti ve Gencoların diğer oğluymuş gibi davranması, olayları takip ediş hali..

Düşündüğünü düşünüyor, beğendiğini beğeniyorum Haramicim... kolay kaçamaca gibi olacak ama ossun...

Hiç sorma Odile' im o taşları görünce "bu salak şimdi atmasın taşları Boran' ın kafasına" dedim çok ciddiyim. Efendim Narin ile Boran çocukken Boran öyle ses vermeden yatıp numara yapar, saftorik Narin' i korkuturmuş. Narin de numara yapmayı bıraksın diye Boran' a taş atarmış:P. Ayyyy uydurmuyorum inşallah.. O sahnede neden Sıla evde Narin Boran' ın başında diye sinir harbi yaşadığımdan pek de emin değilim aynen böyle olduğundan

Günüm Işığım, canım ablam zaten böyle bir şey olmasından korktuğumu söylemiştim... Gıcık oldum resmen Sıla'nın Boran'ı hastanede bırakıp eve gelmesine... Ben olsam tası tarağı toplamış, kampı kurmuştum. Ayrıca Testere ve Bastona da ayrı gıcık oldum. Benim evladım orada can çekişicek gelcem evde benim canımı al onun canını alma bık bık bık ötücem.
Bana kırk kat yabancının hastanede refaketini yapmış baş ucundan ayrılmamış biri olarak ana, baba olduğunu farz edilen Kevser-Firuz ikilisini, '' o ölürse ben yaşayamam'' nidaları atan Sıla'yı kınım kınım kınıyorum.
Ama zaten benim aşk, sevgi, vicdan, vefa duygularımla bunların duygularının benzer özellikler taşıması düşünülemez:img-pilot.

Dilaver'e polis, "bize lazımsınız" deyince... "ben her eve lazımım" mı dedi? yoksa bana mı öyle geldi ??

Odilem öyle deme benim eve kesin lazım... Duvara ayı postunun yerine onu ascam...

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama.... merak ettiğim birşey var.
Bu dizi herkesin aynı şekikde algılayacağı ve yorumlayacağı, bir görsellik değil ki. Herkes ekranın karşısına farklı farklı beklentiler ve duygularla geçiyor, tam da bu nedenle ortaya "farklı yorumlar" çıkıyor. Dizinin senaryosu, kurgusu, yönetmen, oyuncular hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Eleştirirken kaba tabir ile "dalga" geçmek te bir deşarj yoludur. Ama burada katılalım , katılmayalım "samimiyetle" anlatılan duygularla "dalga" geçmek neden? Çok üzülüyorum hem de çok

Günüm ışığım, dizi ile dalga geçilebilinir, hatta seni tiye alan birine yaptığının ne kadar kırıcı olduğunu göstermek için de bu yöntem kullanılabilinir belki ama senin söylemine müdahale etmemiş ve sadece hislerini paylaşmış birinin hisleri ile dalga geçmek kanımca çok incitici bir davranıştır.

Tamam da sevgili ilkbahar,uçak diye birşey var;Sılanın geldiği gibi Dilaver de gelmiş olabilir İstanbuldan Mardine...Zaten benim kastettiğim;Dilaverin kendisinin yapmasından çok birisine yaptırmış olması olasılığının gözardı edilmesiydi;Dilaver İstanbulda bile olsa adamlarından birisine Boranı vurma emri verebilirdi pekala...Zinar bile oğluna bu işle alakası olup olmadığını sordu ama Sılanın Dilavere sonsuz güveni vardı nedense...Geçmişte o kadar husumetleri varken Sılanın hiç düşünmeden,"Dilaver olamaz,bundan eminim" demesi bana saçma geldi.Ben Sıla olsam(:img-fie:) Ahmet ağadan önce Dilaver gelirdi aklıma(tüh;yine Sılayla empati yapamadım;ne kadar uğraşsam da olmuyor)...

Diyarım kestane şekerim, nedensenin nedenini bulmak çok kolay... Aynı Sıla hamile hamile onu yollarda sürüyen, işkence yapan Cihan'ın bunları ona iyilik için mi, kötülük için mi yaptığınıda anlayamamıştı. Cihan'ın ne yaptığını kavrayamayan Sıla'nın, Dilaver'den şüphe etmemesi kadar normal bir şey olabilir mi? Üstelik aynı Sıla'nın 10 dk. önce Ahmet ağayı suçlayıp kafasına silah dayamışken şüpheli listesinde adını zikretmemişliği var. Kısaca Sıla'dır ne yapsa yeridir diyecek es geçeceksin. Malum o acıların insanı...unutmak, çemkirmek, kafa karışıklığı yaşamak, hata yapmak ona mahsus...Acılı oldunmuydu gerisi fasa fiso:img-cool2 Sen neden böyle yaptın derlerse ama ben çok acı çektim dersin olur, biter...
Bak şimdi aklıma ne geldi. Keşke Sıla, Ahmet ağayı vursaydı. Büyük avukat bozuntusu delikanlı:king: gelir bir celsede acılar silsilesinden oluşmuş bir savunma hazırlar Sıla hanım kızımızı kurtarıverirdi. Hem Sıla'nın acıları sayesinde Emre'de ömrü hayatında bir dava kazanmış olurdu. Hatta Sıla bütün bunların üzerine hepsi benim yüzümden oldu Emre, bak gördün mü senin gibi bir kazmada dava kazandı der adet yerini bulurdu. Gül ablamda ne yapar ne eder olayı bir yerden meseleye bağlar mesajcağızınıda verirdimiydi yemede yanında yat. İzleyiciye ne olduğu kısmını koydum çuvala salladım salladım vurdum duvara:img-pilot

Örneğin; ben Ahmet Ağa'nın bu kadar çabuk pes edip kendini ele vermesini saçma buldum. Evet herkes 'O' yaptı dese de, bunu bilse de onun inatla inkar yoluna başvurmasını beklerdim. Ama o hemen yelkenleri indirdi. Kaçıp giderek kendini belli etti. Tetikçi mevzusu da çok saçmaydı.

Berfin'cim canım, iki dakkada çözülecek mevzuları sakız gibi uzatırlar, uzatılabilenecek mevzuyu iki dakkada katlederler. Nede olsa kötü çok felsefesi ile yol aldıklarını düşünüyorum. Bir Ahmet gider, başka bir Ahmet gelir. Yalnız bu Ahmet'e çamaşır makinesi dayanmaz. Bu kadar tırsak adamın yıkanacak çamaşırıda çok oluyordur herhal:icon_whis

İşler dolayısı ile bir kaçgündür yazamıyordum halbuki bir sürü çünkü öyleli mesaj yazasım vardı... Açığı kapatmak adına:img-blush

Boran Forever! Çünkü Öyle!

Son olarak

jess
01-12-07, 12:38
Yorum yapmak istiyorum ama aklıma elle tutulur birşey gelmiyor.Neden 1.olmuşuz ki ratinglerde?

Boran vurulunca çırpınmış mı? Kalabalıkta izlerken farketmemişim.Benim gözüme takılan tek şey yüzüstü yatarken sağ ayağının sadece parmak uçları yere değecek şekilde dik kalması ve bunun çekimlerde M.A.A 'nın bileğini ağrıtacak olmasıydı.:img-haha:

Narin'in de altına yapmış gibi bacaklarının arasında futbol sahası olacak genişlikte yer açarak yürümesine gıcık oluyorum.Koşarken daha da komik oluyor.

Gıcık olduğum diğer bir konuda karakterlerin teselli etme yeteneksizliği...Sıla Boran'ın başında,üzgün ve telaşlı (bla bla bla..:img-beee: ) kıt zekalı Azad'ın kıt zekalı sırt fetişi Narin'i "Bu topraklarda böyle demek.Birini sevip,hayaller kuruyorsun,elinden alıyorlar" diyor.Allah akıl fikir versin,baktı verse de işe yaramıyor,tez zamanda yakınına alıp uygulamalı zeka geliştirme yöntemleri denesin diğer tarafta.:img-icecr

Bi de bi de...Boran'ın dik dik taranmış perçemleriyle süslenmiş profili insanı ağlatacak kadar yakışıklı...:img-eat::img-heh:

zeynepsudem
01-12-07, 12:41
Selamlar... Sevgili Arkadaşlarım

Gece bölümü tekrar izledim de, dünkü bölümü beğendiğimi söyleyebilirim:img-yes:

Sıla' nın hüznünden gözyaşlarından etkilendiğim 4 sahne vardı..
1- Boran' a tel açtığında duyduğu; silah seslerinden sonra feryat figan Borannn diye bağıran şoka girmiş bakışlarla '' Narin bişey olmaz dimi? '' dediği sahne:icon_sorr

2- Sütanneye bebeği almaya giderken Abay' a; Boran' ın vurulma haberi gelince; hastaneye gittiklerini Sıla' ya söylememesi, hastaneye varınca.. '' Boran vurulmuş '' dediğinde Sıla' nın.. canhıraş Borannn diye bağırarak merdivenleri deli deli koştuğu sahne:icon_sorr

3- Hastanede Ahmet Ağa' ya silah çektiği '' kocamı Sen vurdundun dimi? '' dediği sahnede ellerinin titremesi, gözlerini iri iri açması, ses tonundan etkilendim:icon_sorr

4-Doktorlar Boran' ın uyuması için verdikleri ilacı keseceklerini; belki 1 saat, belki 1 ay, belki 1 yıl gibi uyanabileceğini söylediklerinde...Sıla' nın Bedoş' a sarılarak ve doktorların odasından çıktığında; duvara yaslanıp ağlaması, bu sahnede Bedoş' ta ağladı:icon_sorr

Bu dört sahnede Sıla' nın üzüntüsünü derinden hissettim. CD' nin oyunculuğu güzeldi:good:

Sıla Boran'a mektup okurken; her gece sev Beni ..sözlerinden sonra bir ara yatağa eğildi..ve öpücük sesi duyuldu.. Sıla sanırım Boran' ı göbüşünden öptü:img-wink:

Akşam da yazdığım gibi Boran vurulduktan sonraki sahneyi ben çok beğendim.Yerde can çekişen bir insan,birden çıkan hafif bir esinti ve uçuşan dökülmüş yapraklar.:icon_sorrYalnızlık hissini çok güzel hissettirdi o sahne bana.:good:Bir de sanki çevrede azrail dolaşıyormuş gibiydi.:img-fie:

Fatoş Ablacım, Boran vurulduktan sonra, hafif rüzgar çıkması, gecenin karanlığı ve sessizliği, çaresizce yerde yardım bekleyen, acılar içinde bir adam. Bu sahnede; yalnızlık, çaresizlik duygularını hissettim Bende:icon_sorr Sokak bomboşken, birden uzaktan koşarak gelen üç kişi ve iki kişinin O' nu kollarından tutarak kaldırması, sanki Boran' ıma Allah katından melekler:img-angel yardım etmek için gönderildi hissine kapıldım.

KIRÇİÇEĞİ
01-12-07, 12:55
Tünaydın,

Sıla Boran'a mektup okurken; her gece sev Beni ..sözlerinden sonra bir ara yatağa eğildi..ve öpücük sesi duyuldu.. Sıla sanırım Boran' ı göbüşünden öptü

Zeynepciğim, o öpücük sesi Boran'ın göbişinden çıkmadı:img-in_lo Sılacık, Boran'ın kolundan öptü :img-cool2

GünümünIşığı Canım ablacım (:img-kiss:) sayesinde Boran'ın vurulduğu sahneyi yeniden izledim de :icon_sorr Boran'ın yerde tek başına, kanlar içinde, gecenin karanlığında kalması içimi bi kere daha dağladı :img-cray: Üstelik Boran karanlıktan da korkuyordu, hem karanlıkta kaldı, hem de yapayalnız :icon_sorr Dün replikler kısmına bi şarkı daha doğrusu şiir eklemiştim Soner Arıca'nın Kusursuz Aşk şiir&şarkı karışımını. Oradaki söz aklıma geldi '' Hem karanlık hem sensizlik bu kadarı fazla'' :icon_sorr Tamam hepimiz bu hayatta yalnızız ama ne bileyim Boran her olayda, her durumda yapayalnız. :icon_sorr

Nihz'im :img-kiss:

Rhett'im nerelerde? :img-in_lo:icon_sorr

Herkese iyi haftasonları diliyorum,

Sevgilerimle bye

aleveylül
01-12-07, 13:10
Yine ben yeniden ben sezen aksuyu çokçok seven biri olarak dünki şarkısıda çok güzeldi ama o sahneyle alakasızdı başka şarkı türkü mü yoktu… inatla sezen aksu olmazki...

boranda sıla camdan bakarken terlemişti değil mi?????

evet canım saçları bile çok güzel duruyordu birde baya bir bronz duruyordu çok beğendim vallah… Odilemin dediği gibi o hortum olası geliyor …

sılanında tırnaklrı ojeli ilahi...
.şimdiye kadar hiç sürmedi ama şimdi boran komada ve kadıını tırnakları ojel:img-blush son anda tüm olayı mahvetti...

parlatıcı vardı canım karşıdaki boranın üstündeki örtüsünün yansımasından öyle duruyordu

Boranı uyurken görünce pamuk prensesteki prens gibi bende Boranın prensesi olayım öpeyim istedim..:img-blush

canım aynen bende… o üstündeki aletleri bile kıskandım

Boranın sesini duymayınca,merdiven inişini görmeyince olmuyormuş..:img-in_lo

olmuyor ama uyuması bile farklı sıla yerinde olsam geceleri hiç uyumaz boranın başında beklerdim çok güzel uyuyor…

Boranın özel bir olaydan sonra uyanmasını istiyorum...Mesela Bedirhan baba derse uyanmazmı ..:img-in_lo.Benim bildigim Boran oglu baba demiş hemen uyanır...:img-in_lo

canım bedirhanın konuşması için en az 5 ay yokmu sence…bu da boranı hep yatakta görmek oluyor…

Şok sahneleri ne kadar da güzeldi:img-in_lo Ihlamurlarda ki Yılmaz gibi Boran'ı da şok manyağı yaparlar diye bekledim ama olmadı :icon_sorr Olsun başka sefere yıllarca yarı cıbıl Boran ne demek allaaaaaa:img-icecr
ıhlamurlar altında yılmazın o halini görünce artık öldü demiştim IAsahnelerinide iyi izleyen biri değildim o şokta hadi be hadi be diye sayıklamışlığım var adam gerçekten ölse o kadar işkenceye maruz kalamazdı sanırım… ama orada filiz vardı Sılayla bir karşılaştırın bakalım arada binlerce fark var mübarek…

boranın şok sahnelerinde masadan kalkıp tekrardan masaya iniş yaptığında ya dikkatli olun zarar vereceksiniz erkekimin bedenine… orda kalp duruyor ben boran zarar görecek diye düşünmeye başlamıştım…kötü sahneydi ya içim çok acıdı …birdaha şok vermesinler ya…

Boranın yataktaki halini de sevdim. Ruhunun güzelliği yüzüne vurmuş gibiydi. Çok zarif ve hoş görünüyordu. Sanki sonsuzluğun istediği ama dünyada kalması için dua edilen bir ruh gibi. Ona bakınca sevgi doldu içim. ]

aslında boranın öyle uyumasına bir yandan sevindim uzun zamandır böyle huzurlu uyumuyordu ki hep huzursuzdu uykuları… hayatını sessizliğe bürümüş lal olmuş dili belkide duyuyor konuşmak istemiyor gibiydi hayata dargın kırılmış böyle mi olacaktı istedikleri.. kararsız kalmış ya hep var olmak yada büyük bir direniş hayatla ve getirdikleriyle…

yüzündeki masumluk her şeye değerdi…

Haramikediciğim demişti yaa önceden ''Sıla ölünce kimse Lacoste yaşı dökmesin'' diye :img-in_lo Boran ölümün kıyısında geziniyor kimse de gerçek anlamda bir korku, endişe, acı, hüzün yok :img-beee: Ben hüznü Harun'un Bedirhan'ı almaya gittiği sahnede sütanneye ''Boran ağama bişi olmayacak'' dedikten sonra havaya bakıp ''İnşallah'' dediği sahnede, Abay'ın buğulu gözlerinde, Şivan'ın sessiz ağlayışında gördüm sadece. Ne kadar acı değil mi? Dizinin can damarı ölümle pençeleşiyor ve ardından gerçekten göz yaşı döken kişi sayısı bi elin parnağını geçmiyor, yazık :icon_sorr
]

canım bende senin gibi gördüm… sılanın davranışlarını anlamadım benim canım orada ya üzülmek bumuymuş yıkılış ? ben sılayı yıkılmış görmedim… bir hareket neleri anlatır suskun bir gözyaşı her şeyi dile getirir sılanın gözyaşları etkilemedi beni… kim sılaya dayanma hırsı verdi dik durmasını anında öğütledi…

zeynepsudem
01-12-07, 14:30
evet üç kurşunla vuruldu ama ben bacağından vurulduğpunu anlıyamadım ee pis doktorrlar insan ayrıntılı bir şekilde göstermez mi hastanın neresinde kurşun var diye diğer iki kurşun yeerini gördük emme 3. kurşunun yarası nerde onu görmedik ama üç tane kurşunun çıkarıldığını görrdük:icon_sorr

Derinim, Boran ambulansa konulurken, bacağında da kan vardı:icon_sorr Vurulma anında atletinde kan lekelerini de görmüştük.. ambulans gelinceye kadar...olay yerinde ilk yardım yapılırken sanırım Boran' ın atletini yırtmışlar, ambulansa konulurken atlet parçalarından birini; aşırı kan kaybının birazda olsa önüne geçebilmek için; sağ bacağına bağlamışlardı:icon_sorr

Boran' ın sağ bacağında kalıcı bir hasar, sakatlık falan olmaz İnşallah:icon_sorr:icon_sorr

Figancım, ilk bölümde Bedar' ın konağa giderek; Sıla' yı düğün için İstanbul' dan getirdiklerini anlattığı '' anayız Biz hanımağam'' dediğini Kevser' in; töreler yerine getirilecek... dediği sahneyi tam olmasa da hatırlıyorum:img-wink:

Sıla' yı Azad' ın hayatı karşılığı evlatlık vermeleri, 15 sene sonrada kandırıp zorla evlendirmeleri....Söndürürlerin kız- erkek evlat ayırımını yaptıklarını bana da düşündürüyor..
Doğuda, Türkiye' nin pek çok şehrinin kırsallarında, köylerde; kız-erkek evlad ayrımı, hatta kız evladına miras bırakmama gibi durumlar maalesef yapılmakta:img-pilot

Evlat ayrımı yapma sebeplerinin başında; adetlerini, ananelerindeki hoş olmayan kısımları sorgulamaya gitmeden; körü körüne bağlı kalmaları, cehalet, eğitimsizlik gelmekte.

Firuz ilk 11. bölüme kadar... Narin' le Boran arasında evlat ayrımı yapmadı Bence:img-yes: Kevser damadına verip veriştirdiğinde '' kadın Sende geldiğin yeri unutma, sabırlı ol, O' nlar daha çok genç, zaman tanı..'' dedi.. fakat 11. bölümde Narin Sıla' yla kaçınca... Firuz Sıla' nın kaçma nedenlerini bilmediği için, doğal olarak; törelerinin etkisiyle ve aşiretin manevi baskısıyla... uzun süre Narin' in ne adını anmak ne yüzünü görmek istedi.. ta ki Azad ölene kadar..sonra da merhameti, şevkati, babalık duyguları ağır bastı, kızını teselli etmek acısına ortak olmak istedi.. Firuz' un evlat ayrımı yaptığını düşünmüyorum:img-yes:

ye_şil
01-12-07, 14:35
Sadece beş gün forumdan uzak kalmıştım,ne kadar da özlemişim yazmayı.Zeynep'cim demese daha da girmiyecektim ama onun güzel sesine dayanamadım.:img-in_loCanım benim seni öyle çok seviyorum ki....:img-in_loAyrıca yokluğumda sıkıntım olduğunu yazdığım için bana özel mesajla moral vermeye çalışan ve halimi hatrımı soran bütün arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum.iyi ki varsınız...

Neyse gelelim dünkü bölüme...

Bu bölüm hakkında ne yazılmış,daha okumadım yorumları daha sonra okuycam ama,şunu söyliyim,ben bu bölümü beğendim.Bilmiyorum belki beğenmeyen vardır muhakkak ama ben sanırım bu haftaki duygusal olarak daha yoğun olduğumdan Boranın o bomboş sokakta tek başına karanlıkta kalışını,:img-cray:sonra Sılanın üzüntüsünü içimde hissettim.Bu da beni fena halde etkiledi.Sanırım bu yüzden beğendim...

Hem MAA hem de CD bana göre bu bölümde iyi idiler...Her ikisinin de oyunculuğunu beğendim.Özellikle ben Boranın vurulduğu andaki tepkisini,yere yüzüstü düşüşünü,sonra orda can çekişirken onun acısıyla beraber telefon ucundaki Sılayı düşünme ihtimalini filan çok sevdim...Orda MAA'u çok çok tebrik ediyorum.Duygusunu da acısını da çok iyi yansıttı...:img-in_lo

Sıla da ise ilk tepkisini,telofonda Boran diye bağırarak ağlamasını,hastane önüne geldiklerinde Boran diye bağırıp içeriye koşuşunu...Ahmet ağa denen adama silah çekmesi...Doktor Boran için belki de bitkisel hayatta kalabilir dediğinde Bedirhana sarılıp öyle için için ağlamasını,:img-cray:sonra Boranın başında o yazdığı mektubu okumasını yani bütün bunlar da Sılanın duygularını ve üzüntüsünü hissettim.Bilmiyorum belki de dediğim gibi benim duygusal bir haftayı geri de bırakmamın bir etkisi de olabilir.Ama ben hem Boranın acısını hem hem de Sılanın acısını hissettim.Bu bölüm bence iyiydi.

Aslında Sılanın verdiği tepkiler çok normaldi.Çünkü insan ilk önce yaşadığı acıdan dolayı fazlasıyla üzülüyor ama sonrasında geçen saatler ya da günler o acıyla yaşamanın sabrını gücünü veriyor.Bu bir nevi var olan acıya karşı direnmek gibi bişey.:icon_sorrSıla ilk başta konakta Boranın tv'deki görüntüsü karşısında çok kötüydü.Sonra Boranın içinde bulunduğu o duruma karşı daha normaldi.Yani belki de var olan umutları onu teskin ediyordu.Yani demek istediğim üzüntüler ilk başta yıkıcı olabiliyor ama sonucu ne olursa olsun bir süre sonra o üzüntüye bile alışıyor insan.Sıladaki de buydu sanırım.O yüzden bana göre Sılanın tepkileri normaldi...

Borana gelince vallahi dün akşam Boranı öyle ağzından burnundan kablolar fışkırırken bile yakışıklı buldum.:img-in_lo:)Hani kendimden şüphe eder hale geldim.Hatta bir ara, doktorun babama egzersiz için balon şişirmesni söylemesi nedeniyle, ben babama ''balon şişirmiyormusun baba'' yerine ''Boranı şişirmiyormusun baba'' bile dedim.:img-hysteBabamın bana bir bakışı vardı...Unutamam...Normalde olsa çok kızardı ama şu durumda bişey demedi.Aklım öyle boranda kalmış yani...:img-hyste

Bir de Sıla mektubu okurken benim gördüğüm kadarıyla yanlış da görmüş olabilirim,ağzını ve gözünü oynattı.O zaman da çok yakışılıydı.:img-in_loGaliba o sahneyi Boran mektup okumasından sonra uyanacağı için kısa kestiler.E tabi Sıla her gece beni sev diyince Boran fırsatı kaçırmak istemedi sanırım.(Bu lafa da öyle ifrit oluyorum ki sanki Boran onu her gece sevmiyor.aslında Boranın Sılaya demesi lazım beni sev diye)...Boran o sokakta tek başına öyle yerde yatarken çok kötü oldum,içim acıdı.Sanırım ben Boranı en çok da öyle yanlız ve anlaşılamayan biri olduğu için seviyorum.Sıla onu aradığında bütün siniri geçmiş karısıyla konuşmaya hazırkan hiç beklemediği anda kurşunlanınca yüzündeki,hem şaşkınlık hem de acı ifadesi beni bitirdi.Ben bölüm boyunca gözlerine hasta olduğum adamın gözleri kapalı görünce dayanamadım ağladım.:img-cray:

Devamı da var...

aynurhay
01-12-07, 14:35
sezen aksuda keşke borana bir şarkı yapsaymış daha dokunaklı daha can alıcı olabilirdi