YoShYÖzGe
22-11-07, 14:53
Fox Tv'de reklamını gördüm:img-wink:Yakında başlayacak:img-wink:İzlemem lazım çünkü bu sene OKS senem:img-wink:Belki de izlemem etkilenirim:(
|
Tüm Versiyonu Göster : OKS Anneleri (Fox TV) Sayfalar :
[1]
2
YoShYÖzGe 22-11-07, 14:53 Fox Tv'de reklamını gördüm:img-wink:Yakında başlayacak:img-wink:İzlemem lazım çünkü bu sene OKS senem:img-wink:Belki de izlemem etkilenirim:( omayra73 22-11-07, 16:06 Mint Yapım'ın Yeni dizisi çok yakında Fox TV'de başlıyor. “bir yanlış kaç doğruyu götürür” sloganıyla traser'ı ekran da dönmeye başladı. Gümüş Hastası 22-11-07, 16:41 Fragmanları FOX TV de gösterilmeye başlanılan OKS Anneleri adlı dizi OKS ye hazırlanan çocukların ve ailelerinde yaşananları anlatacak. OKS Anneleri adlı dizinin aralık başında FOX TV başlaması bekleniyor. sahika_87 22-11-07, 19:26 valla oks olsun öss olsun ikiside baya zorlu bir sınav bu dizi oks ye girecek olanlar için inşallah dikkat çeker herkese allah kolaylık versin diyorum başka söyleyebileceğim birşey yok kalemera 22-11-07, 19:29 ben bu sene OKSye giriceğim için büyük ihtimalle izlerim:img-yes: :img-yes: daha fragmanını görmedim ama içinde bu sene giriceğim zorlu sınav olan oks olunca adı bile yetti bana :icon_whis olimbera 22-11-07, 19:45 Vaay OKS ile ilgili dizi mi başlıyorr?? Hep ÖSS olurdu. Arada bakarım eğer iyi oyuncular ve güzel senaryoya sahipse. 6123m 22-11-07, 19:47 özgecım tam ben acıcaktım sen acmıssın cnm sagol Bende Arka SIradakıler Resmı sıtesınde Gördum Yenı BAslıcak Kucuk Oyuncular Olucak Buyuk Ihtımal ... bence Basrol En iyi ARkdasımdaki Barıs Olur dıyorum Ben ! yada ISte hamdı alkanın KAdrosu ! mss.ecem 22-11-07, 19:59 İlginc bır dızı olacaga benzıyor:img-yes: Baslıgı actıgınız ıcın tesekkurler :img-blush Oyuncularını fln bılmıyorum ama hep sızıde dedıgınız gıbı öss ıle ılgılı olurdu oks bu sefer ılgınc dogrusu asli&ekin 22-11-07, 20:17 Oks'yi atlattım ama yinede izlemeyi isterim Güzel dizi olacağına eminim umarım dikkat çeker Önümde birde ÖSS var :( Nur sevinc 22-11-07, 20:22 Bende bu sene oksye giriceklerden biri olucağım dizifilme girmişken bu başlığı görünce baya şaşırdım hep öss olurdu oks hiç olmamıştı gerçektende harika birşey olacağını düşünüyorum... Umarım oyuncu seçimleride iyi olur:img-wink: mss.ecem 22-11-07, 20:23 Galıba kücük oyuncularımız bu dızıde yer alacak gıbı OkS sonucta :) gusel bır dızı olur eglencelı tahmınlerıme göre :img-icecr Bende oks atlatttım ama uzun bır maraton sonucunda ÖSS beklıyor kapıda :sad53: __FİLİZ__ 22-11-07, 20:27 ayy geçen sene atlattım o stresi çok kötü bişiy..hep ÖSS olurdu diziler birininde aklna gelmiş demek OKS de var diye..yi de düşünmüş yani..bakalım kim oyuncularıı:icon_whis zynp-35-2! 22-11-07, 20:28 ben oksye gireli iki yıl oldu:happy0064 ama merak ettim açıkçası acaba başka kimler oynayacak?gizem güven falan oynasa güzel olurdu aslında tam da ona uyuyo. mss.ecem 22-11-07, 20:31 ayy geçen sene atlattım o stresi çok kötü bişiy..hep ÖSS olurdu diziler birininde aklna gelmiş demek OKS de var diye..yi de düşünmüş yani..bakalım kim oyuncularıı:icon_whis PeLin'cim evet hep ÖSS dızılerı olurdu yapımları bırılerınınde aklına gelmıs cok sukur ÖSS kadar onemlı cunku OKS 'de oldukca o stresı yasamak cok zor wlla Allah kımseye yasatmasın dıyemıcem herkes bu yollardan gececek:D Ama yenı sıstem degısmıs bence daha zor bu ama nese artık :) Başarıya ulasmak ıcın cabalamak lasım her turlu fırsatı degerlendırmek bakalım bu dızıde neler gorucez konusu ılgımı cektı ızlıcem bu yuzden ask ve okul arasında gececek tahmınlerım genclık gunlerı ıste :img-icecr lorelai13 22-11-07, 20:44 fragmanını görmemiştim dizinin ama geçen sene oks atlatmış biri olarak merak ettim oyuncu kadrosu falan nasıl??? mss.ecem 22-11-07, 20:52 fragmanını görmemiştim dizinin ama geçen sene oks atlatmış biri olarak merak ettim oyuncu kadrosu falan nasıl??? Oyuncu kadrosu nu bende bılmıyorum wlla ama kucuk oyunculara yer verılecegı kesın eglencerlı ve komık bır dızı olur bence :img-icecr 7-8 sınıf ogrencılerı olur herhalde :img-yes: lorelai13 22-11-07, 20:56 Oyuncu kadrosu nu bende bılmıyorum wlla ama kucuk oyunculara yer verılecegı kesın eglencerlı ve komık bır dızı olur bence :img-icecr 7-8 sınıf ogrencılerı olur herhalde :img-yes: küçük oyunculu diziler genelde yapay olur ama sırf oks ye inat izleyeceğim.:happy0064 komik olur mu bilmiyorum şimdiden anladım çocukcağızları... İLK AŞKIM_MERVE 22-11-07, 21:05 ewtt... bende izlerim o zmn.. 2 SENE ÖNCE BENDE ATLATTIM ÇOK ZORDU... çok stresliş bir seneydi...bakalım dizi hangi konuları işliycekkk???.. YYHAA OYUNCULAR HAKKINDA BİLGİNİZ VARMI??... Dilara03 22-11-07, 21:07 bende izlerimm... 2sene önce bende yaşadımm Allah sabır versin diyorum bence... oyuncu kadrosundaa kim olcak galiba inş. büyükler olmazda ortaokul gibi sırıtmazlarr (BuRcUu) 22-11-07, 21:12 Değişik bişii oLucak qibi.. GeneLde Öss konu ediLirdii şmdii OKS qüzeL oLur herhaLde.. İzLeyebiLirim.. 2 dönemii de atLataLı çok oLdu ama nyse.. ;) OyuncuLarı merak ediyorum.. Gizem Güven -DamLa Ersubaşıı kızLardan favorim.. Dilara03 22-11-07, 21:16 şimdi izledim fragmanınıdaa en iyi arkadaşımda bi kız vardıı eskidennalara diye benim favorim o ama eskidendi şimdi bya büyümüştür belkide mss.ecem 22-11-07, 21:59 OKS diyince herkesin iLgisini çekti wlla nedense hemen hemen hepimiz o yollardan gectık :) We OKS girecek olan arkadaslara da Allah sabır versın wlla cok zor bır donem goz korkutmak gıbı olmasın ama :D çaLışan azmeden isteyen herseyı yapar ;) Bu dızıde de bunu goruruz ınsallah tabı her dızıde oldugu gıbı dersler onemsemeyn arkılerde gorecegızdır bu dızının tuzu bıberı cnm sımcık :D aylnaslm 22-11-07, 22:07 ooo demek OKS:happy0064sonunda birinin aklına öss den baska bir de oks oldugu gelmiş:D ben de gecen yıl girdim acaba oyuncular kim olcak merakla bekliyorum umarım izledigim bi diziyle aynı saatte olmaz da izlerim:img-icecr mxrxt 22-11-07, 22:27 demek yeni bir dizi daha geliyor FOX tvden FOX bu aralar dizilere oldukca agirlik vermeye basladi bu dizide cok ilginc ve güzel olacak gibi ve sanirim FOX dizilerine yenilerini ekleyecek.. mss.ecem 22-11-07, 22:29 bende bir oks annesi olarak ilgiyle izleyeceğimi umuyorum ama kızıma bu sene tv yasak o izleyemeyecek malum oks zorlu bir maraton:img-yes: Hmm ınsallah atlatır ne dıyelım calısırsa herseyı yapar basarır :) basarılar :img-blush Butun anneler tv yasaklıyor mu acaba ben bu konuda da baya cektım cok tv ızlerım asırı yane hemde tv okumakta ıstıorum bununda etkısı var tabı :) ama tv yasaklamak bana bıras sacma gelıyor en azından sınır olmalı umarım sızde boyle yapmıssınızdır yoksa cunku yasak dıyınce cocuklar genellıkle tam tersını yaparlar ınat olarak fıkrımı solemek ıstedım bu konuda bende gectım o yollardan cunku :img-icecr OKS sonucta bırılerının aklına gelmıs cok sukur böyle bır dızı gereklıydı :img-cool2 ebabil 23-11-07, 10:19 benim kızım bu sene oks e hazırlanıyor...ben onu hiç sıkmıyorum..ama onun yaşadığı heyecenı okadar iyi algılıyorum ki...Bundan sonra heryıl oküçük eller sınavla tanışacak umarım baskı dolu anneleri biraz frenler..çünkü 13 14 yaşlarında çocuklar öyle farklı bir süreçten geçiyorlar ki onların bir de ailelerinin biz fedakarlık yapyoruz baskısı ile ezmeleri çok acı...her çocuk gelecekte iyi bir yaşamı hakkediyorsa eğer imkanlarında varsa yapacaksın arkadaşım..bunu fedakarlık olarak görme...ana baba görevi ve sorumluluğu olarak algılamalı... herkese ve benim balacığıma başarılar..... aylnaslm 23-11-07, 13:51 benim kızım bu sene oks e hazırlanıyor...ben onu hiç sıkmıyorum..ama onun yaşadığı heyecenı okadar iyi algılıyorum ki...Bundan sonra heryıl oküçük eller sınavla tanışacak umarım baskı dolu anneleri biraz frenler..çünkü 13 14 yaşlarında çocuklar öyle farklı bir süreçten geçiyorlar ki onların bir de ailelerinin biz fedakarlık yapyoruz baskısı ile ezmeleri çok acı...her çocuk gelecekte iyi bir yaşamı hakkediyorsa eğer imkanlarında varsa yapacaksın arkadaşım..bunu fedakarlık olarak görme...ana baba görevi ve sorumluluğu olarak algılamalı... herkese ve benim balacığıma başarılar..... :good:cok iyi seyler yazmıssınız:).. zaten dersler,sınavlar bunaltırken ailenin desteginin olmaması hatta baskı yapmaları cok kötü bi durum.Yani tamam zor bi yıl sinema tv gibi seyler sadece azaltılmalı.Mesela benim bi arkadasım wardı cok baskı altındaydı ama benden 15 puan fazla aldı yani 15 puan kucumsenmicek bişi belki ama o kadar stres olup bunalmaktansa cok az farkla daka dusuk bi okula giderim.Ayrıca benden 2 kat fazla calısan we benden dusuk alanlar da war.Bence bi sınaw için bu kadar kasmaya gerek yok.. oyuncular falan hakkında bi bilgi olsa keske yaa:img-yes: 6123m 23-11-07, 15:33 benim kızım bu sene oks e hazırlanıyor...ben onu hiç sıkmıyorum..ama onun yaşadığı heyecenı okadar iyi algılıyorum ki...Bundan sonra heryıl oküçük eller sınavla tanışacak umarım baskı dolu anneleri biraz frenler..çünkü 13 14 yaşlarında çocuklar öyle farklı bir süreçten geçiyorlar ki onların bir de ailelerinin biz fedakarlık yapyoruz baskısı ile ezmeleri çok acı...her çocuk gelecekte iyi bir yaşamı hakkediyorsa eğer imkanlarında varsa yapacaksın arkadaşım..bunu fedakarlık olarak görme...ana baba görevi ve sorumluluğu olarak algılamalı... herkese ve benim balacığıma başarılar..... sızın söyledıklerınıze harfı harfıne katılıyorum :) bende bu yollardan gecen sene Gectım Ve az bır farkla Olsada KAzanamadım !ASla üzülmedim dünyanın sonu degıl!ama bnm üzüldügüm nokta annemın babamın emeklerı bana yaptıkları Tmm yolladılar drsaneye okula PAra verdıler HArclık verdıler Ama Bn manevı yönünden dolayı üzüldüm.HEr pazar Sabahın 7.30 unda kalkıp bnm ıcın BIr suru zahmet Vermesı Babamın Gunlerce aksamın 9 unda bnı drsaneden Gelıp almasıı !! işte beni üzün bunlar maddiyat yada kazanıp kazanmamak Degıl Bnm emegım Deıl Annemın babamın verdıgı emekler!! sımdı öss var onmde SOn 3 sene:D ossye hazırlanıcam Ve bu sefer EMeklerını BOşa cıkarmıyacagım!! herkese basarılar oksde !! elif salihoğlu 23-11-07, 16:08 walla bn atlatalı 1 sene oldu 10 haziran 10 haziran kafayı yemiştm o sıkıntılı anları bir dha yaşamak istemem herhaldee ama oyuncuları ii olursa büyük ihtimalle izlerm aa bide saati wr tabii saatinindeii olması lazım deniz-fan 23-11-07, 17:57 oks yi atlattım ama atlatana kadar canım cıktı valla neler yansıtacak dizi merak ediyorum :) kimler oynayacak acaba damla ersubaşı denmiş o kızın oyunculuğğunu pek cezbedici bulmuyorum ben şahsen .. ama gizem güven sonuna kadar favorim ..:good: dizinini yolşu açık olsun bol reytingler .. Gümüş Hastası 23-11-07, 19:06 Bu dizi güzel bir dizi olacak gibime geliyor. Ama FOX TV böyle bir diziyi daha önce başlatsaydı güzel olurdu. Ben geçen yıl girdim OKS ye yani benim açımdan geçen yıl başlatsa çok daha da iyi olurdu. En çok üzüldüğümde bu yıl OKS nin yapılan son yılı olması çünkü dizi bundan dolayı en fazla bir sezon sürebilecek... ECE...:) 23-11-07, 19:23 FOX Arka Sıradakiler'in başarısından etkilenerek gene bir öğrenci dizisi çekmeye karar vermiş olmalı. Açıkçası çok saçma buldum.. OKS o kadar da büyütülecek, hayatlarımızı etkileyecek bir şey değil ve çok stresli bir dönem de değil bence.. Ben de gireli 2 sene oluyor.. Ayrıca OKS kalktı benim bildiğim SBS ye geçiş yapıldı diye biliyorum :):) kalemera 23-11-07, 19:33 FOX Arka Sıradakiler'in başarısından etkilenerek gene bir öğrenci dizisi çekmeye karar vermiş olmalı. Açıkçası çok saçma buldum.. OKS o kadar da büyütülecek, hayatlarımızı etkileyecek bir şey değil ve çok stresli bir dönem de değil bence.. Ben de gireli 2 sene oluyor.. Ayrıca OKS kalktı benim bildiğim SBS ye geçiş yapıldı diye biliyorum :):) bu sene 8.sınıflar için son OKS yapılıcak 7 ve 6 lar için sbs OKS için son sene bu sene bakalım merak ettim umatım bu dizi bana çalışma isteği verir :img-wink: lorelai13 23-11-07, 20:06 FOX Arka Sıradakiler'in başarısından etkilenerek gene bir öğrenci dizisi çekmeye karar vermiş olmalı. Açıkçası çok saçma buldum.. OKS o kadar da büyütülecek, hayatlarımızı etkileyecek bir şey değil ve çok stresli bir dönem de değil bence.. Ben de gireli 2 sene oluyor.. Ayrıca OKS kalktı benim bildiğim SBS ye geçiş yapıldı diye biliyorum :):) ben de hayatımı etkilemicek diye bakıyor ve o kadar abartmıyodum. ama o ana kadar nasıl baktığın önemli değil. oks ye bir hafta kala ne olduğu önemli ve ben çok ciddi bir bunalım yaşayarak oks yi iyi bir sonuçla atlattım. senin dediğin gibi önemsenmicek bir şey olsa keşke ama sistem önemsemeye zorluyor ve sisteme bir bütün olarak baktığında oks önemsizdir deyip geçemiyorsun. Gül Tuna 23-11-07, 21:59 OKS nin acilimi ne arkadaslar :) ilgiinc bir ismi var ilgi uyandiriyor oyuncular bellimi ? cann2366 23-11-07, 22:05 oks ortaöğretim kurumları seçme sınavı aslında ismi zaten saçma ortaokulu da ilkokula çevirdikleri için:img-hyste ortaokul sınvı bildiğimiz öss olmalı :icon_whis ben şahsen oks yi öss ye tercihen daha zor bulmuşumdur çalışır yaparsın lafı hep laftadır lafta kalacak eğer puanını alamazsan gidersin bir düz liseye 50 kişilik sınıfta 2 kişi ders dinlemek istersin dinleyemezsin geçersin gidersin zaten bir öğrenci hayat kararını oks de vermeli ya meslek lisesi yada başka meslekler için normal liseler bende çok şüküriyi bir anadolu lisesinin öğrencisiyim ve açıkçası öss den oks kadar korkmuyorum ya çünkü ben eğer bir günde yıkılsaydım(oks günü) 4 yılım mavholacaktı neyse anadolu liselerinin öneminden burda bahsetmek pek doğru değil dizi enteresana benziyor gün saat senaryo oyunculuk performansı iyi olursa neden izlemeyeyim dimi:img-pilot -şEkEr- 23-11-07, 22:26 oks fazla çocuksu olur öss olsaymış ya bakalım ben ilgi beklemiyorum bu diziye bir çocuk sınava giricekse diziyle ne işi olabilir ki sevda_cicegimm 24-11-07, 10:11 Bende 2 sene once girdim...yani deisik birsey denemeye calisiyorlar..oss oldu hep...bu sefer oks olsun demislerdir sanirim..ama kucuk oyuncular oynicak sanirim..merakla bekliyorum nasil bisi olcagini..!!:img-icecr ipek_krmcm_gs 24-11-07, 10:58 vay be sonunda oks'ye giren öğrencileri de hatırladılar gerçekten de hep öss olurdu diziler ben de oks ye hazırlandığım için izmeye çalışırım ya da anneme izletirim aylnaslm 24-11-07, 20:32 oks ortaöğretim kurumları seçme sınavı aslında ismi zaten saçma ortaokulu da ilkokula çevirdikleri için:img-hyste ortaokul sınvı bildiğimiz öss olmalı :icon_whis ben şahsen oks yi öss ye tercihen daha zor bulmuşumdur çalışır yaparsın lafı hep laftadır lafta kalacak eğer puanını alamazsan gidersin bir düz liseye 50 kişilik sınıfta 2 kişi ders dinlemek istersin dinleyemezsin geçersin gidersin zaten bir öğrenci hayat kararını oks de vermeli ya meslek lisesi yada başka meslekler için normal liseler bende çok şüküriyi bir anadolu lisesinin öğrencisiyim ve açıkçası öss den oks kadar korkmuyorum ya çünkü ben eğer bir günde yıkılsaydım(oks günü) 4 yılım mavholacaktı neyse anadolu liselerinin öneminden burda bahsetmek pek doğru değil dizi enteresana benziyor gün saat senaryo oyunculuk performansı iyi olursa neden izlemeyeyim dimi:img-pilot cok dogru yazmıssın:good: bi kez daha girme sansı yok en kötüsü.Yani oks yi küçümseyenleri anlamıyorum.. ama sey kötü yani dizide annelerin bakış açısını anlatcaklar galiba:icon_whisonların gözünden anlatılırsa sanki bütün zorlugu onlar yasıyolar biz neler cektik haberleri yok bazılarının:img-icecr:Pumarım öyle bişi olmaz sanmıyorum gerci:icon_whis pink_girl_56 24-11-07, 20:35 Hangi gün gördüm bilmiyorum ama süper bi diziye benziyorr Bu sne OKS senemm :img-blush:icon_sorr burcu_341 24-11-07, 20:37 güzel bi diziye benzio geçen sene olsaydı izlerdim artıq anadoluda olduğumdan farketmio:P ama sanırım kuzene izleticem ilginç bi yapım çünkü:img-yes: Ask_Korsani 25-11-07, 17:11 vallah kadroyu bilmyiorum , ama konusan kadinin sesini bir istanbul masalindaki emanin ablasi , yani cicek rolünü oynayan yasemin conakya benzettim , artik bekleyip görecegiz aylnaslm 25-11-07, 18:43 Ask_Korsani ewt ben de ona cok benzettim ama gercek adını bilmiyodum anlatmaya da üşendim o yuzden söylemedim:D:) aslında o olabilir yaş olarak da uyuyo sayılır:icon_whisiyi de bi oyuncu yani bir istanbul masalında gıcık olsam da oyuncu olarak ikinci bahar'da falan cok iyiydi:good: Dilara03 25-11-07, 19:03 kadroyu çok merak ediyorumm:icon_whis ben 2sene önce girmiştim oksye ve oks daha zor diyordum çünkü bidaha girme şansı yok diye oks kolay demiyorum ama artık öss nin daha zor olduğuna inanıyorum çünkü oksyi kazanamama durumunda düz liseye gidebilirsin ama össde öle bi durum yok :img-wink:ayrıca bir çok defa giriliyo ama sene kaybı oluyo:img-yes: ama oksde çok zorr niş. bu dizidee annelerin bakış açısının yanında öğrencilerin ne durumda olduğunuda doğru bir eşkilde yansıtırlarr çok uzun yazdım galiba:icon_whis son olarak bişi sölicem ismi canın dediğini gibi çok komik yaa:D oks anneleri:D beross 25-11-07, 19:37 tam bna göre:) oks ye gircek:(:icon_sorr mutlaka izliycem..:) cok güzel birsye benziyor.. bakalım bizi anlatıyormu??:) merwe's 25-11-07, 22:23 bence güzel bir dizi olacak ben de o kadının sesine benzettim(ismini ben de bilmiyordum iyi oldu) hemen oyuncuların isimlerini verseler de kafamızda bi kurgu oluşsa... ben de geçen yıl oks sınavına girdim. bizim yaşımıza göre birşey olur. fox bu sene güzel diziler yapıyor...:) umarım güzel ve eğlenceli olur Hirotaro 26-11-07, 01:06 Dizinin kadrosunu görmeden ,yorum yapmak açıkcası zor.Önce kadroyu bir görelim.Ona göre daha net yorumlar yaparız Pricipessa 26-11-07, 14:51 Benim de bu yıl OKS senem Dizinin fragmanını görünce gerçekten çok şaşırdım Bazı arkadaşlar OKS'nin ÖSS kadar önemli olmadığını sonuçta bir düz liseye gidilebileceğini yazmışlar. Tabi ki herkesin kendi fikri. Ama ben öyle düşünmüyorum. Bu iş gerçekten o kadar kolay değil Belki de bu bizim olgunluğa adım atmamızda geçeceğimiz sınavlardan ilki ve sadece bir tanesi. OKS... Sadece bir sınav olsa bile sırtımızda kocaman bir yük var. Kendimizi düşünmekten çok ailemizin bize güvenini, komşularımızın arkamızdan konuşacaklarını, insanların hakkımızda ne düşüneceğini düşünüyoruz. Bu çok kötü bir durum. Sınavlarda ailelerin çocuklarının peşi sıra sülalecek gelip kapıda beklemesi sadece "Biz senin arkandayız." düşüncesi taşımıyor. Sınava girecek kişiye "Kazanmak zorundasın hepimiz bunun için burdayız." mesajı veriyor aynı zamanda. Tabi ki de sırtımızı sıvazlamaları iyi ama abartıp arkamızdan iterlerse yüzükoyun yere kapaklanacağımızı da bilmeliler. Fragman gerçekten çok güzeldi. Sanmıyorum ama, umarım bu dizi de saçma sapan çocuk dizilerinden olmaz. Güzel bir oyuncu kadrosuyla gerçek konusuyla izlenilebilir bir dizi olursa kaçırmam mümkün değil :img-wink: esra_15 26-11-07, 15:22 bence böyle bir dizinin başlaması çok iyi olmuş çünkü bence oks gerçekten çok önemli ben 2 sene önce girdim ve istediğm yeri kazandım ama 8. sınıfında nasıl geçtiğini anlatamam yani girceksin sınava kazndın kazandın kazanamadın başka şansın yok eğitimini çokta olumlu etkilemeyeck bi liseye gitmek zorunda kalacaksın bu da öss başarına etki edecek bide tanıtımdaki cümle çok hoşuma gitti"minicik yüreklerin kader sınavı" condemned 26-11-07, 15:51 konusu güzel gibi değişik bizi olacagına benzıyor ama oyuncular on planda eger oyuncuları tutarsam ızlerım bakalım kımler var kadroda pelın_88 26-11-07, 17:21 Güzel bir dizi olucak oks'ye giren kardeşlerimiz için daha dün gibi hatırlasamda sınava girişimi uzun zaman geçti..Çokta değil canım 3 yılcık:):img-yes: Annem hiçbir zaman kısıtlamadı beni televizyon yok,internet yok diye,aksine bu konuda son derece rahat davrandı yanlızca gereken yerde ve zamanda ciddiliğini korudu,ve bu sınavın benim için önemini her defasında belirtti.Buda bana yetti,eminimki bu yıl girecek olan arkadaşlarımızada yetecektir...Ama gerçekten interneti azaltın:img-wink: Diziye gelecek olursam bende fragmanını gördüm vede hoşuma gitti açıkçası.Oyuncu kadrosunu bilmediğim için şuan konuşmam dizi için yeterli olmayabilir... Herşeyin bir zorluğu vede güzelliği vardır,bakalım öss'de bizleri bekliyor..Genç oyuncularımız yer alır diye düşünüyorum.Arka sıradakiler dizisini çok takip edemesemde ona benzer bir proje sanırım okul,arkadaşlıklar,öğretmenler,gençlerin sorunları vss. Kısacası kaliteli bir diziyse,ki öyle olduğuna inanıyorum zevkle izleyeceğim dizilerin arasında yer alacaktır. İyi akşamlar!... bakış 26-11-07, 17:24 bu diziti yapan yapım şirketi arka sıradakileri de yapıyor ve arka sıradakiler dizisi fox un en çok izlenen dizisi. ben yine çok başarılı bir projenin bizi bekledğini düşünüyorum.:img-yes: elif salihoğlu 26-11-07, 17:57 yhaa nie böle bir diziyi bu kadar geç yaptılar ki bu sene oks kalkıcak dizi yeni başlıo keşke geçen sene fln yapsalardı keşkeeeeee rüştü 27-11-07, 07:25 OKS çilesi dizi oluyor Dizi yapımcısı Birol Güven, Star TV'de yayınlanan 'Benden Baba Olmaz' adlı dizisinin yayından kaldırıldığını öğrenince çok üzüldüğünü söyledi. Güven, "Rakip dizilere bakıyorum da bu dizinin yeteri kadar reyting alamamasını anlayamıyorum. Çok kentli bir diziydi. Reyting dizimizin eceli oldu" dedi. Bütün bunların şevkini kıramayacağını belirten Güven, FOX'la anlaştık. Liselere giriş sınavı OKS ile ilgili bir dizi çekeceğiz. OKS annelerinin durumlarını anlatacağız. Yasemin Conka ve Atilla Şendil başrol oyuncularımız; göreceksiniz herkes bu diziyi çok sevecek" diye konuştu. Şebnem ÖZUZCAN Bugün Gazetesi yagmur94 27-11-07, 20:46 Bu sene Oks ye gircem abartmadan söylüyorum bir sürü test kitabım var çöz çöz bitmiyor oks bir kere oluyor bu yüzden önemli ama paran varsa özel okulada gidebilirsin o ayrı Böyle bir dizinin yapılmasını şaçma buldum zaten oks bu sene son artık sbs var bence sbs yi konu alan diziler yapmaya çalışsalar daha iyi olcak dizi tutarsa seneye devam etme şansı yokk bizden sonra oks de yokk.. 6123m 29-11-07, 18:07 Bu sene Oks ye gircem abartmadan söylüyorum bir sürü test kitabım var çöz çöz bitmiyor oks bir kere oluyor bu yüzden önemli ama paran varsa özel okulada gidebilirsin o ayrı Böyle bir dizinin yapılmasını şaçma buldum zaten oks bu sene son artık sbs var bence sbs yi konu alan diziler yapmaya çalışsalar daha iyi olcak dizi tutarsa seneye devam etme şansı yokk bizden sonra oks de yokk.. canım öncelıkle Kolay gelsin sana bnde O yollardan Geçtim....Zor ama sonunda başarırsan Düz liseye Giden Bir insan Sana ibretle bakıyor... sana göre saçma olabilir ama ha oks ha sbs Yani ikisindede Aynı stres Olucak simdi sbs geliyor diye seviniyorlar ama görücez girecek olanlara biz 1 sene stres Yaşıyorduk simdiki girecek olanlar 3 sene yaşıyacaklar.çocuklar yaşamasa bile Anne+ babalar gene yaşıyacaklar bu olayı yani sbs Anneleri Olsa Gene olurdu konu aynı Olur... oyuncular Kım bılmıyorum sımdı arastırıcm yukardakı haberde ısımler Var bakalım kımlermış... umarım başarılı oyunculardır.. Özellıkle Cocuklar bu Dizide Çok Devreye giriyorlar çocuk oyucular Başarılı olursa Dizi tutar... Bide persembe Gunune koymazlar ınsallah :D Dilara03 29-11-07, 19:35 yeni fragmanı gördüm yasemin conka vardı ve bir kız vardı kız tanıdık diil ve kız sürekli ağlıyordu arkadan sözlerr geliyorduu 10Aralık ta başlıyor dizi pazartesi günü yasemin conka http://img116.imageshack.us/img116/92/de999ec08d78f3008ea61ceip3.jpg (http://imageshack.us) Atilla Şendil http://img126.imageshack.us/img126/3453/ea26cbeff0db3906584a7c3fy9.jpg (http://imageshack.us) ben sğeredemicem diziyi o günde 2 dizim var ama çok merak ediyorum internetten seğrederim artık sweet10 30-11-07, 06:58 bencede güzel bir dizite benziyor. bakalım izliyeceğim dizilerden beross 30-11-07, 09:45 bnde oks ye giricem... suan karsımda bir sürü test kitabı var midem kalkıyor.. dizi bnce tam bizi anlatıyor... aile baskıları korkular üzüntüler.. yenilgiler.... bn kesinlikle izliycemm :D annemede de özellikle babama izletcem:D bakalım baslasada artıkk izlesem:D LİSA 30-11-07, 11:26 oks bu sene bitti daha büyük çile başlıyor.SBS cocuklar üç yıl boyunca koşacaklar biz annelerde beraberlerinde ben şimdiden bittim.her gün test çöz yavrum demekten.gercekten bizim işimiz zor ve bu dizide tam bize göre.yalnız bir handikap varki oda yayınlandığı kanal bu sene fox da yayınlanan coğu dizi tutmadı seyirci fox kanalına bir türlü alışamadı Erenkoliq 30-11-07, 15:26 Of ben bir OKS mağduruyum :( bu dizi ne zaman çıkıo :) BiLLuRaLaNuR 30-11-07, 18:29 foxu izlediğim için tarihini öğrendim 10 aralıkta yayınlanıcak gzl bişiye benziyo ama bn oks mağduru değilim bn sbs sistemindeyim ya ama bu daha beter desem :D beross 30-11-07, 19:31 10 aralık mı?? saat kaçta?? bilgisi olan varmı?? offf cok merak ettim:) 6123m 30-11-07, 20:19 10 aralık mı?? saat kaçta?? bilgisi olan varmı?? offf cok merak ettim:) pazartesı gunu saat 19.45 tedır... canım bır baslasada görsek:) allah kolaylık versın okscılere:) calısın gırınde Seneye And Gıdenlerın Arksından bakmayın Canlarım:D ipek_krmcm_gs 02-12-07, 10:16 ya zaten biz oksye çalışıyoruz vaktimiz yok bide pazartesiye koymuşlar ben biraz zor izlerim hatta izleyem bile ama ilk bölümünü izlemeye çalışıcam inş güzeldir... 6123m 02-12-07, 18:10 dizinin cocuk oyuncularından biriside Serpil çakmaklının kızı bu gun magazınde gördüm 8 e gidiyormus. şmdi nerden biliyor diceksiniz serpl cakmalı dedıkı Birol güvene cok guvendıgım ıcın kabul ettık bu projeyı dedı . ee birol güvenin şu anki projesi ne ? Tabiki Oks Annelri... saygılar _satrab_ 03-12-07, 16:38 ben de bir oks kurbanıyım bende izleyemem pazartesi günleri etütüm var.burdan tüm oks kurbanlarına sesleniyorum ben şimdiden psikolojik bunalımdayım döndü 04-12-07, 11:27 yasemin conkadan başka bayan oyuncu yokmu bu dizide merak ettim güzel bir diziye benziyor benimde kardeşim oks girecek.. bakalım hayırlısı.. dilosh 04-12-07, 12:07 baya oLdu ben geçeli bu yoLdan :D Gireceklere başarılar.. Merak ettim .. çocuklar oynayacaığından doLayı bir kaç defa izlemek istiyorum.. Ask_Korsani 06-12-07, 14:43 oyuncu kadrosunu sizlerle paylasmak sitedim : Oyuncular :Oyuncular: Yasemin Conka, Atilla Şendil, Cem Emüler, Nazan Koçak, Halil Balkanlar, Merve Dümer, Ozan Uğurlu, Baykal Kent, İsrafil Köse Cansu* 06-12-07, 15:27 biz oks ye girdik oks anneleri başladı he bi de aklıma gelmişken sölim bi sene sonra oks kalkacak bu sene son oks o zaman dizinin adı sbs anneleri olarak değişebilir mi?çok uçuk bi fikir ama:happy0064 (BuRcUu) 06-12-07, 22:48 Oyuncu kadrosu bekLediğimden farkLıı qeLdi.. Çocuk oyuncuLar eminim fazladır burda biLdiğim kadarıyLa bir isim tanıdık.. SerpiL ÇakmakLı - YaLçın Dümer'in kızı Merve Dümer.. Annesii oyuncuLuğa adım atıcağını söyLemişti bir proqramda bakaLım nasıL oLucak.. EmmRe 07-12-07, 00:49 Bende merak ettim diziyi.İzlemeye çalışacağım :) Merak ettim ama fragmanı izleyince nedense biraz daha heyecanlandım ve fragman gerçekten etkileyeci olmuş.Ve de çok gerçekçi OKS gerçekten tek şanslı bir sınav...Kendime ve hepimize Bol Hayırlı Başarılar Diliyorum :) mxrxt 07-12-07, 11:41 Dizinin baslamasina az bir zaman kaldi bende cok merak ediyorum aslinda tam olarak oks yada bunun gibi seyleri anlamasamda arka siradakiler ekibinin diziyi cekmesi izleme karari almama sebep oldu bakalim nasil bir dizi olacak ?? pink_girl_56 07-12-07, 18:52 Bu sene biz OKS ye gireceğiz sonra bitecek:img-yes: Yerine SBS gelecek:img-wink: Bu film çok güsel izlemenizi öneririm:img-blush nazlikiz 07-12-07, 19:01 pazartesi cok yanlis bi secim cünkü on tane dizi var buda 11. oldu degisik bi dizi tutarmi tutmazmi bilmem ama en azindan saliya koysalar daha iyi bi reyting gelrdi bence sahsi fikrim bakış 08-12-07, 15:13 nasıl olur da yeni bir diziyi pazartesiye koyarlar. bu diziyi ben de çok izlemek istiyordum fakat o gün zaten takip ettiğim diziler var. bu dizinin yapımcısı birol güven. bir önceki dizisi fox un en çok izlenen dizisi. ama yine de pazartesi yanlış bir seçim bence. o gün izlemekten vazgeçemeyeceğim 2 dizim var. yazık. beki tekrarlarını izlerim k.u.b.r.a 08-12-07, 15:47 Bu sene biz OKS ye gireceğiz sonra bitecek:img-yes: Yerine SBS gelecek:img-wink: Bu film çok güsel izlemenizi öneririm:img-blush cnaım bencede güzl bir diziye benziyor biz son oksyiz ya bize has yapmışlar filmin konusunun söz açılımını öçook beğendim yalnız bir doğru binlerce yanlışı getirir çook güzl bir söz bence rokoss 08-12-07, 15:52 bu dizi senelerdir beklediim bi dizi olck :D oks bnden çok şey gtrdü ama yerine hi bşey gtrmedi _!!! umarım bnu anlatalblrler:D mxrxt 08-12-07, 17:16 pazartesi cok izledigim bir dizi yok Yemin den baska o denenle izleyebilirim zaten iki dizide FOX da yalniz bazi arkadaslar pazartesi icin cok kötü demisler haklisiniz cok iyi sayilmaz ama diger günlerde ayni sayilir yani bunca tutulmus dizi varken baska bir dizinin tutulmasi cok güc bakalim umarim iyi bir sonunc alir en azindan FOX tv icin yeterli olan bir sonuc..? aylnaslm 08-12-07, 20:15 Oyuncu kadrosu bekLediğimden farkLıı qeLdi.. Çocuk oyuncuLar eminim fazladır burda biLdiğim kadarıyLa bir isim tanıdık.. SerpiL ÇakmakLı - YaLçın Dümer'in kızı Merve Dümer.. Annesii oyuncuLuğa adım atıcağını söyLemişti bir proqramda bakaLım nasıL oLucak.. ewt duymuştum sabah programı gibi bi şeyde.. bi de şey diyodu ama kesinlikle derslerini aksatmıcak bu dizi için,hatta bi dizide oynamak için kız zayıfını düzeltmiş falan:)ama adını söylememişti şimdi anladım o oldugunu tahmin etmiştim zaten. pazartesi bence de kötü olmuş.. ayrıca oyunculardan da sadece ozan ugurlu ilgimi çekti günü de uygun deil büyük ihtimal izlemem ama cok merak ediyorum.. 6123m 09-12-07, 09:47 bana oyuncu kadrosu bıraz sönuk gıbı geldı söyle daha heybetlı bırılerını koysalardı magazınel populer falan guzel olrdu en azından ılgı cekerdı.bence 1 sene sürecek dizi cunku oyncu kadro falan :S bılemıorm yanı:S neyse 1 gun kaldı bencok ön yargılıyımdır kesın gene yanılıcam :) gizem yazmıstı dersınz:D Ask_Korsani 09-12-07, 16:35 arkadaslar pek emin degilim ... ama reklamda gördügüm oglan cocugunu ... yabanci damattaki mustafa cana benzettim.... dürüst olmak gerekirse ben kadroyu pek begenmedim :D daha farkli yüzler olabilirdi ... veya pazara koyulsa belki iozlenir nede olsa pek fazla rekabet olmuyo pazarlari... hem foxun tutmus bi dizisi var o gün bakarsiniz buda izlenirdi :D ama bu benim sahsi fikrim :D bakış 09-12-07, 18:28 ben kesinlikle pazartesinin çok yanlış bir seçim olduğunu düşünüyorumç yapımcısı birol güven olan bir dizinin tutmaması çok zor geliyor bana. birol güven bu işin de altından kalkar bence ama yine de ilk 5 in içerisine girebilecekken ilk 15 de olur. işte bu yüzden pazartesi kötü bir seçim. ben de izlemek istiyordum ama üzgünüm o saatte tiryakisi olduğum başka diziler var aysenur_diego 09-12-07, 19:17 Herkese sLm.Daha bugün rekLamını gördüm ve bende bu sene OKS'ye girceğim için iLgimi çekti ve mutLaka izLemeyi düşünüyorum :good: GüzeL oLur gibime geLiyor.OyuncuLara fazLa dikkat etmedim.. Zaten yayınLandığı gün izLediğim hiç dizi yok..Benim içinde iyi oLdu :good: Tanıtım (Alıntıdır); Oyuncular:Yasemin Conka, Atilla Şendil, Cem Emüler, Nazan Koçak, Halil Balkanlar, Merve Dümer, Ozan Uğurlu, Baykal Kent, İsrafil Köse OKS ve eğitim sistemi, dershaneler, minik yaşlarda sınav stresiyle tanışan öğrencilere onlardan daha büyük bir heyecan içerisinde olan anneler... OKS'ye hazırlanan çocukların ve sınav yılı boyunca onlar için hayatlarını donduran annelerin zor dönemleri FOX'ta! ece_ikiaile 10-12-07, 09:22 http://img100.imageshack.us/img100/4133/ekran3pr0.jpg (http://imageshack.us) Yarış atı yetiştiren anneler Ekrandaki dizi bolluğuna bir yapım daha ekliniyor: "OKS Anneleri". Dizinin kahramanı kızı Begüm'ün sayesinde Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile ile tanışan Sevim... Sevim önceleri, OKS'nin kadar zor, kızı Begüm'ün geleceği için ne kadar önemli olduğunun farkında değildir. Giderek olayın ne kadar önemli olduğunu anlar. Sınav için çok geç kaldıklarını düşünür ve arayı kapatmak ister. Artık o bir OKS annesidir. Önce kocasıyla arası bozulur, sonra arkadaşlarıyla. Ne kuaföre gider, ne tatile, ne gezmeye. Ne misafir kabul eder, ne misafirliğe gider. Onu mutlu eden de mutsuz eden de kızı Begüm'ün "net"leridir artık. OKS ANNELERİ Yapımcı: Birol Güven - Mint Yapım Yönetmen: Şengül Halat Atak Senaryo: Birol Güven Oyuncular: Yasemin Conka (Sevim), Atilla Şendil (Ahmet), Cem Emüler (Sedat), Nazan Koçak (Tülin), Ali Balkanlar (Atilla), Merve Dümer (Begüm), Ozan Uğurlu (Burak), Baykal kent (Müstahdem), İsrafik Köse (Kantinci) FOX/19.45 Kaynak:Milliyet-Tv Rehberi NOSTALJİK 10-12-07, 10:27 inşallah yararlı bir yapım olur.fragmana baktım. dün ilk bölümüydü galiba , seyredemedim. bu sene orta sonda olan çocuklar oks'ye son girecekler ,önceden oks 'nin adı lgs idi değilmi? seviye tespit sınavları olacak bundan sonra. aysenur_diego 10-12-07, 15:44 inşallah yararlı bir yapım olur.fragmana baktım. dün ilk bölümüydü galiba , seyredemedim. bu sene orta sonda olan çocuklar oks'ye son girecekler ,önceden oks 'nin adı lgs idi değilmi? seviye tespit sınavları olacak bundan sonra. Evet eskiden LGS oLarak geçiyordu ama değişti.AsLında gereksizdi ama oLsun. Şimdi SBS yani Seviye BeLirLeme Sınavı oLucak her yıL.Tabii biLdiğim kadarıyLa... Cansu* 10-12-07, 15:56 oks anneleri bugün başlıyo dimi ben bu sene oks ye girdim şimdi lisedeyim zorluklarını bilirim valla hele tercihler yeni giricekler için ders alınacak sahneler olur inşallah vatana millete hayırlı olsun güzel bi yapım sonra da öss babaları çıkar belki :D EmmRe 10-12-07, 17:18 Seviye Belirleme Sınavı =) Buyrun bir imza ;) *http://img70.imageshack.us/img70/7279/51305449yk0.jpg (http://imageshack.us) EgE(''v'')İkLiM 10-12-07, 19:41 şimdi birazını izledim de yaa gerçekten bu kadar çok mu sıkıyolar çoçukları bu ne yaa ben izlerken boğuldum nerdeyse :icon_whis kalemera 10-12-07, 19:47 demin birazını izledim bende OKS cilerdenim valla halime şükrettim beni hiç böle sıkmıyolar bizimde hiç böle bi baskı yok çünkü ailem bilioki sıkarlarsa daha strese giricem bu seferde hiç bi yeri kazanamıcam valla şu anda halime şükrediorum vasfiye 10-12-07, 19:57 valla bence abartmışlar yani böle bişey var mı..?bi ailenin bu kadar sıkıcağını zannetmiyorum..abartmışlar baya...çokta sıkıcı bi dizi...tabi bu benm fikrimm.. 6123m 10-12-07, 20:10 ben begendım dızıyı cok akıcı gıdıyor.aynen böyle baskıcı aileler cok var ve %90 cocukları kazanamıyor.sınavı abartan aıler cok var cok... annemle ben baya duygulandık Gecen sene drsane sınavlarını hatırlayınca Bende gecen sene girmiş oldugum ıcın aynı duyguları yaşadım bi anda bakalım reytıngler nası gelıcek not:emre ımza ıcın tesekkurler NOSTALJİK 10-12-07, 20:17 öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. gerçekten sıkıyorlar tanıdıklarımdan biliyorum,eve misafir kabul etmek yok ,tv yok ders ders soru çözümü ordan oraya koşuşturmaca eve gelen öğretmenlerde var ,herşey çocuğun ders ortamının iyi olması için,Allah kolaylık versin.Emekleri ziyan olmasın fatos__03 10-12-07, 20:26 ya ben bu diziyi cok sevdim cok seker!!! aslinda bu dizi annelere bisey ogretiyo cocuklarinizi okadar SIKMayin isterlersee basarirlar istek olsun yeter!! mxrxt 10-12-07, 20:33 ya aslinda güzel bir dizi ama anlamadigim bir konu yani türkiyede yasamadigim icin ne derece önemli bilmiyorum ama gercekten bu kadar sikacak aileler varsa oldukca önemli olmali yalniz dizi biraz yavasti sanki bilmiyorum..ama ilk bölüm olarak fena sayilmazdi genede.. 6123m 10-12-07, 20:37 az öncede yazdım ben annemle çok begendım yani bilmiyorum bana o geçen seneyi aklıma getirdi o stress filan .mesela o kızın annesi çocuguna çok güveniyor ama kız elinden geleni yaptıgı halde sınavı cok kötü alıyor.işte tam benim durumum!!.bilmiyorum ama tarif edemiyorum duygularımı:S . insallah oks anneleri bu diziyi izlemişlerdir!! Cansu* 10-12-07, 20:45 oks anneleri güzel bi diziye benziyo ama o begümün annesi işi baya bi abarttı sözde okunmuş kalemtraşa 10 ytl verdi kıza köfte yiyerek zaman kaybettiğini söledi garibimin babasıda ben o kadar para verdim çalışsın falan diyo çok acıklı...diğer ailede tam tersi bilinçli bi aile bence toplumun yargılarının yansıtıyo tebrikler... gerçek 2008 oks ye 180 gün var neyseki ben atlattım şimdi öss ile uğraşıyorum herkese iyi akşamlar reytingler yarın belli olur bye cann2366 10-12-07, 21:16 diziyi izlemedim ama sanırım baskıların abartılı olarak anlatıldığından bahsetmişsiniz baskı bu tür sınavlarda vardır ebeveyn baskısı ve kendi iç dünyandan geeln baskı ebeveyn baskısı daha kolay aslında seni sıkıyorla sende sıkılıyorsun aam içinde yaşadığın travma çok daha fena ailemin yaptıklarını hakediyor muyum onlara layikmiyim bir sürü şey 14 yaşında gençliğe girmeye başlayan gelişen ve tam bir kişilik oturması yaşamayan bir insana bu baskı öyle büyük gelir ki omuzlardan kalkamaz zor iştir çok zor... SBR 11-12-07, 12:15 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 10 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 9,70 22,40 2 BICAK SIRTI [NET] KAND 9,20 24,20 3 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 8,80 25,60 4 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,10 18,30 . . 30 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,40 5,80 TELE - BAROMETRE 10 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 10,40 23,60 2 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 8,00 21,20 3 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 7,60 21,80 4 KOPRU [NET] STAR 7,10 19,90 . . 41 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,30 5,50 kaynak:Sobeledik.com k.u.b.r.a 11-12-07, 14:16 valla bence süpe rbir dizi ama bende dün izleyemedim hemen videolarını izleyeceğim bu aarda isim emre gal,iba imzaya bayıldım ama kullanamıyorum bir tanede avatar yaparsan ehemn kullanıcam harika olmuş çünkü bua arda ratingler glemiş burdanda gün seçmimin yanlış olduğu görürülüyor k.u.b.r.a 11-12-07, 14:19 geçen yıl aklıma geldi.o stresli gnler. ığğğğğ kurtuldum ve bitti ohhh dünya varmış. allah bu yıl oks ye grcek öğrenciye sabır versin : :happy0064:happy0064 öle demeyin ya valla korku sarıyor benii telaş yapıyorum ya yapamazsam diye okadar kötü bişimii ayy off off dizi ii gelir işş gerçi benim ailem ordakiler gibi değil ama zynp-35-2! 11-12-07, 16:14 ya tamam dizi güzel olabilir ama bazı şeyler çok abartılmış yok dersane sınavından önce herkesin stres yapması falan sonuçta başarıda en büyük faktör kişidedir bu kadar sıkmamak lazım insan biraz rahat olmalı tabi bu benim kişisel düşüncem neyse ilk bölüm reytingleri foxa göre fena değil ayrıca ben de oksye girdim insan biraz sakin olmalı öyle çok abartılcak bi şi değil hayatın sonu değil sonuçta örneğin burda dersane sınavından önce bi heycan bi heycan valla ben direk sınava giderdim öle yani ayrıca dersanenin rehberlik servisinin evi arayıp kızınız bu netlerle kazanamaz falan demesi saçma bi sınava bakılarak ne kadar sağlıklı tahmin yapılabilir ki:sad53: Cansu* 11-12-07, 16:15 dizinin reytingleri pekte iç acı değil ama daha yeni ve de fox ta umarım yavaş yavaş yükselir ama güzel bi dizi o begümün annesi de yani kıza yemek bile yedirtmiyo zaman kaybı die neyseki benim annem öle değildi tam tersine biraz da dinlen derdi ilgi çekici bi konusu ama öss ile ilgili olsaydı daha çok izlenirdi bence cann2366 11-12-07, 16:16 bugün tekrarının bir kısmını gördüm eğer gördüğüm sınav oks değilde basit bir seviye sınavı ise o tepkiler o endişe çok saçma ben hiç çevremde o tür şeyler görmedim o kadar da aabrtılı değil yani bakış 11-12-07, 17:36 yok arkadaşlar.s ınava kendini kaptırmış çocuklarına değil yemek yedirtmeyi, nefes almayı yasaklayan insanlar var. bu dizi de arka sıradakiler gibi ülkemizin bazı bölümlerinde yaşanan olayları tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. ilk başta biraz itici gelebilir ama ben diğer dizi gibi bu dizinin de zamanla fakredilip benimseneceğini ve ratinglerinin yükseleceğini düşünüyorum.her zaman dediğim gibi biroş güven işini bilir, buna eminim ipek_krmcm_gs 11-12-07, 17:51 ya dizi güzel sayılır ama burak'ın ailesini çok abartılı buldum yalnız reaytingler de kötü bi de bence dizinin günü arka sıradakilerle yerdeğiştirilmeli ztn biz sınava hazırlanıyoruz dizi izlicek vaktimiz yok bide pazartesi olması kötü olmuş :sad53: yagmur94 11-12-07, 18:31 Az az baktımda çok abartılı buldum bir denemede bu kadar sıkıntıya sokulmasıda fazla yani benim deneme sonuçlarım felaket ama annem bu kadar üstüme gelmiyor şahsen He bide sonunda dershaneden arıyorlar orayı acayip şaçma buldum Arayıpta anneye çocuğunuz bu nettlerle oks kazanması mümkün değil denmezzz kiii Çünkü zaten onlara oks yi kazandırmak dershanenin görevi Annemi arasalardı annem suratıma bakmak yerinee arayan kişiyi azarlardı heralde panikle-me 11-12-07, 19:02 öle demeyin ya valla korku sarıyor benii telaş yapıyorum ya yapamazsam diye okadar kötü bişimii ayy off off dizi ii gelir işş gerçi benim ailem ordakiler gibi değil ama elbette hayır =) bende geçen yıl girmiştim şimdi bakıyorumda hiç de öyle abartılcak birşey değil. şimdi diyeceblirsiniz kişiden kişiye değişir diye ama ben sizin heycanınızıda anlıyorum :D yani ben hiç stres yapmazdım son 1 hafta mı ne kalmıştı kitaplarımı toplarken bi ağlamaya başladım .. sanırsınız sevdiğim biri ölüyo :D:D annem hatta girme kızım istersen senden önemlimi demişti. kaybetceğim birşey olmadığını anladım.. diziye gelince bugün tekrarına baktım.. bence baskı olmasını anlatmak doğru bir seçim ama birol güven biraz abartmış mı ne :D yani elbette baskı oluyor ama dershanede mesela kötü sınıftakilere bir öğretmenin öyle kötüsünüz vb demesi benim dikkatimi çok çekti.. bence mesleki ahlak anlayışına ters :P .. bence OKS çok abartılmış.. yani denemesi.. hiç bir dershanede böyle bişi görmedim..ben hep kendm gittim yaw :P ama bazı konuların anlatılması iyi olmuş =) ama acuk abartılmış :) EmmRe 11-12-07, 19:07 Herkese Merhaba... Bende herkes gibi anneleri çok abartılı buldum.Ama onun dışında bazı olayları çok beğendi örneğin geçen yılın 1. si örneği çok güzedi. Begün için üzüldüm iki denemesinin sonucu da çok kötü geldi.Ben son denemenin sonucunu izleyemedim arkadaşlardan öğrendim.Haklısınız hiçbir dershane bu böyle kaznamaz diye direkt bu kadar erken ailelerin yüzüne söylemez en azından =)Onun görevio netleri düzeltmek. Allah'a Şükür benim ailemde öyle baskıcı insanlar değiller...Hatta annele beraber izledik biraz dalga geçtik orada ki aileler ile dershanenin deneme sınavına götürül mü çocuk ya! =) k.u.b.r.a 11-12-07, 19:10 elbette hayır =) bende geçen yıl girmiştim şimdi bakıyorumda hiç de öyle abartılcak birşey değil. şimdi diyeceblirsiniz kişiden kişiye değişir diye ama ben sizin heycanınızıda anlıyorum :D yani ben hiç stres yapmazdım son 1 hafta mı ne kalmıştı kitaplarımı toplarken bi ağlamaya başladım .. sanırsınız sevdiğim biri ölüyo :D:D annem hatta girme kızım istersen senden önemlimi demişti. kaybetceğim birşey olmadığını anladım.. diziye gelince bugün tekrarına baktım.. bence baskı olmasını anlatmak doğru bir seçim ama birol güven biraz abartmış mı ne :D yani elbette baskı oluyor ama dershanede mesela kötü sınıftakilere bir öğretmenin öyle kötüsünüz vb demesi benim dikkatimi çok çekti.. bence mesleki ahlak anlayışına ters :P .. bence OKS çok abartılmış.. yani denemesi.. hiç bir dershanede böyle bişi görmedim..ben hep kendm gittim yaw :P ama bazı konuların anlatılması iyi olmuş =) ama acuk abartılmış :) soal cnaım bencede öel ama girenlerden bazıları nedense m çok abartıyor konuu bende bişi var zannediyom teşal ediyom dizi konusunda keisnlikle katılıyorum birol güven abartmış keisnlikle kayserilii 11-12-07, 19:32 diziyi çok sevdim tabi abartılı ama olsun yinede güzeldi o çocuklara acıyorum ya tmm önemli bi sınav bende atlattım ama bu kadarda abartılmamalı nese dizi sonuçta gün konucunda bence iyi değil hafta sonu olmalı yada cuma iyi olur o zmn. bide silgilerin üzerine adlarını yazmaları çok güzeldi ahhh aşk sen nelere kadirsin:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo panikle-me 11-12-07, 20:45 soal cnaım bencede öel ama girenlerden bazıları nedense m çok abartıyor konuu bende bişi var zannediyom teşal ediyom dizi konusunda keisnlikle katılıyorum birol güven abartmış keisnlikle o zaman bence lise bir beni oksden daha çok yoruyor.. çünkü notlara oynuyoruz gerçi şimdi oksde öle oldu ama.. dünyanın sonu değil.. yani benim açıkda kalan arkadaşlarımda var.. hiçbiri bu yüzden ölmedi .. suanda yaşıyorlar =) ya abartılı evet ama bu dizi olmalıydı ben zaten geçen sene hep öss bide su oks için bi dizi olsa demiştim.. gerçi bana ihtiyac yoktu ama :D belki biraz daha araştırılıp yazılmalı.. birde şu var ki rehber öğretmen araıp kazanamaz demez! bi dershane için demiyorum hiç biröğretmen demez .. kızınızın notları şimdilik böyledir.. ama biz ilerki dönemler için düzeleceğine inanıyorz der en azından =) beross 11-12-07, 21:04 o zaman bence lise bir beni oksden daha çok yoruyor.. çünkü notlara oynuyoruz gerçi şimdi oksde öle oldu ama.. dünyanın sonu değil.. yani benim açıkda kalan arkadaşlarımda var.. hiçbiri bu yüzden ölmedi .. suanda yaşıyorlar =) ya abartılı evet ama bu dizi olmalıydı ben zaten geçen sene hep öss bide su oks için bi dizi olsa demiştim.. gerçi bana ihtiyac yoktu ama :D belki biraz daha araştırılıp yazılmalı.. birde şu var ki rehber öğretmen araıp kazanamaz demez! bi dershane için demiyorum hiç biröğretmen demez .. kızınızın notları şimdilik böyledir.. ama biz ilerki dönemler için düzeleceğine inanıyorz der en azından =) bn orayı reklamlarda gördüm.. orası biras sacma olmus.. insan denirmi ailelere bna öle deseler bn kendimi öldürdüm yani... lise 1 nası bilmiyorum seneye görcem:D ama diziye fazla bakamadım acıkcası:D ndnini bni tanıyan bilir... hele ordaki adam saati kırması.... arkadasım kapatmıs yani izleyince... cok güzel dizi bnce::D bazı yerleri gercekten abartılmıstı.. nese yeni dizimiz hayırlı olsun:D ÇAĞLAR 11-12-07, 22:52 bence dizi biraz fazla abartılmış aslında güzel bir dizi ama bana bazı sahneler biraz abartılı geldi ya da bizim zamanın da göremediğimiz o abartılı sahneleri şimdi gördüğümüz de "hadi canım bu kadar da değil di" diyorum ama hakikaten öyle abartmışlar 6123m 12-12-07, 06:59 ooo reytıngler felakettttttttttttttt:S puff bune yaww ılk %30.olmuslarr:S reytıngler kötü zaten dizi güzel ama bi yerinde kopukluk var yani ben sevdım dızyı hatta ızlemeyı dusunuyorum ama !.dediğim gibi bi yerlerde kopukluk var orasını bende cözemedım.. sımdı anlamadıgım nokta bnm annem babam gecen sene hıc glmedıler oksye sımdı bunlarınkı nıye gıdıokı?sanki orda olnca dahamı cok soru cözucek ! hayır:D bırde hic cocuk oyuncular kendılerını gösteremedıler hep anneler babalar ayy :S o neydı öyle:D dırdırdır:D genel olrk begendım dızıyı ama eksıkler var... zaten ömrü 1 sezon EmmRe 12-12-07, 10:46 Evet katılıyorum hep aileler ön plandaydı ve baskıyı aşırı abarttılar.Tabiki de baskıcı aileler vardır ama bu kadar yoktur.Çünkü; eğer bir aile çocuğuna çalış çalış diyorsa bir bildiği vardır bilgisi vardır ve çocuklarının hareketlerinde onun bunaldığını anlarlar ve elbet bir çözüm bulunur ama burada ki aileler sözde bilgil insanlar gidip okunmuş kalemltraş alıyorlar hehe =) lorelai13 12-12-07, 15:17 dizi çok çok çok abartılmış baskı uygulana çocuklar var tabiki bizzat arkadaşlarımda tanık olduğum olaylar var. ama baskı bu şekilde , bu cümlelerle, bu konularda yapılmıyor. bir senaristten daha iyi bir inceleme beklerdim. yasemin çonkanın da ne işi vadr orda anlamadım. harcanmış orda bence ÇAĞLAR 12-12-07, 16:10 ewet ya o baskı yı hissediyo insan izlerken sıkılıyo baskılar yüzünden bayağı abartmışlar biraz daha baskı azalsa daha güzel olucağına eminim :img-wink::img-wink: Cansu* 12-12-07, 17:47 dizinin konusu güzel bence dediğiniz gibi bazı şeyler çok abartılmasa yerli yerinde olsa daha iyi olucak ben reytinglerinin daha fazla olmasını umuyodum ama 41. oldu neyse başka bi bölüme inşallah aysenur_diego 12-12-07, 20:22 Diziyi izledim ve bence gerçketen çok abartılmış. Yanii dersanenin ilk deneme sınavında bu kadar avartıldıysa kim bilir OKS'de nasıl baskı yapılır? Ailelerdeki baskıyı çok fazla buldum.Bu kadar olucağını hiç tahmin etmemiştim.Ama böyle aileler varsa gerçekten böle aileleri olanlara yazık :img-cool2 Evet reytinglerde oldukça düşük.Aslında daha iyi bir yapım bekliyordum ama ilk bölümden sora düşüncelerim oldukça değişti... Yaa bide o Burak'mıydı neydi tam hatırlamıorum.Başrol oyuncularından..Onun ailesinin hazırladığı çanta neydi öyle ya..Kabus gibi..Herşeyden 10 tane..Silgiden,kalemden..En çok onu abartılı buldum. grimace_88 12-12-07, 20:39 diziyi izledim..şunu söylemeliyim ki çok ama çok abartılmış..ben şu an üniversite 2 de okuyorum ve ailemden asla baskı görmedim ne lgs de (bizim zamanımızda oksnin adı buydu) ne de öss de..tabi ki aman kızım bak biraz daha çalışsan fln dediler ama asla böyle baskı yapmadılar..etrafımdaki arkadaşlarımdan duyuyordum ama bu kadarına gerçek hayatta ne ben ne de arkadaşlarım rastladı..oks ye girecek olan kardeşlerime de benden dipnot: oks yi kazanamamak asla birşeylerin sonu değildir ve oksyi kazanamayan öss de başarılı olamaz diye birşey yok..kimseye bakmayın,kimseyi çok takmayın..asla kendinizi dış ortamdan aşırı derecede soyutlamayın..siz kendinize güvenin ve sistemli çalışın..gerisi kendiliğinden gelecektir..:img-wink: Kıvanç_aşkım 12-12-07, 20:56 öncelikle herkese selam uzun zamandır bu siteye üye olmaya çalışıyodum nihayet üye olabildim:img-wink: öncelikle dizi çok güzel ama biraz velilerin yaptıkları anlatılıyor oks ye girdiğim için biliyorum bunu ailen üstüne yüklenir eğer ders çalışmazsan dersaneden alacağını faln söyler hem seminerlerde bize analtırlardı ama dizi çok güzeldi ve oks ye girecek çocukları olan ailelerin utlaka izlemesi gerekiyor:good: aylnaslm 12-12-07, 21:09 aşırı abartılmış!! baskı bu degil ki yani bence..benim tanıdıgım en calıskan,en takıntılı,en baskı gören ögrenciler bile dersanenin deneme sınavını bu şekilde abartmadı yani dersane sınawlarında hocalardan tırsılır ama aileler dersane sınawını bu şekilde yediginden içtigine kadar her şeyin etkileyecegini düşünmezler ben bunları oks den önce yapmadım.yani dersaneye gidiyosa sınawlardan önce her zamankinden farklı seyler yenip içilmemesi gerektigini bilirler zaten.. bu kadar detay dusunmeye gerek yok aslında ama aklıma gelenleri yazdım cok abartılı anlatmışlar.. LİSA 13-12-07, 09:42 diziyi izledim ve beğendim.ben oks annesi değilim ama daha büyük bela olan sbs annesiyimki bu daha fena bizim için işkence 3 yıl sürecek. dizide bazı abartılı yerler vardı ama genel olarak etrafıma baktığımda ve dersanelerin tavrını gördüğümde aynen toplumun nabzını yakalamışlar diyorum. DeFnE_92 13-12-07, 11:31 bende çok az izledim.gerçekten bence çok bartmışlar.duvarlara gitmek istediği okul posterleri felan.deneme sınavlarına anne babaların gelmeside büyük bi abartı. panikle-me 13-12-07, 15:04 bn orayı reklamlarda gördüm.. orası biras sacma olmus.. insan denirmi ailelere bna öle deseler bn kendimi öldürdüm yani... lise 1 nası bilmiyorum seneye görcem:D ama diziye fazla bakamadım acıkcası:D ndnini bni tanıyan bilir... hele ordaki adam saati kırması.... arkadasım kapatmıs yani izleyince... cok güzel dizi bnce::D bazı yerleri gercekten abartılmıstı.. nese yeni dizimiz hayırlı olsun:D saçmalıkdan çok abartılmış yani bi oks kazanamayan burda böyleyse bu çocuklar össye kalmadan baskıdan ölürler ne bende ne cavremde , ne böyle bir baskı var ne böyle bir dershane :D azıcık daha yumuşatılmalı onur29 13-12-07, 15:22 Bende birazını izledim. e gerçöekten çok abartılı buldum. Ayrıca bu diziyi izleyen OKS adayları için oldukça iç sıkıcı ve üzerlerinde baskı yaratmaya meyilli bir dizi. Ben LGS /yani şimdikia dıyla OKS) Ye girerken ne etrafımda bu tarz aileler vardı ne de kendi ailem böyle davrandı. ben ayrıca dizideki Dershane müdürünü ve öğretmenini çok abartılı buldum. Hiç bir eğitimci ne kadar disiplinli olursa olsun. Öğrenciler üzerinde bu kadar baskı yaratmak istemez. Dizi abartının yanı sıra çokta gereksiz bana kalırsa. özge-melike 13-12-07, 18:40 Bu diziyi izlicektim... Bende bu sene OKS'ye gireceğm için ilk başta böyle bi dizi yapıldığı için çok sevinmiştim... Ama Doktorlar'la aynı saatte olduğu için izleyemedim... 1-2 kere baktım sadece reklam aralarında... Diziyi hiç beyenmedim.. Ya sevenleri kusura bakmasın ama ben hiç beyenmedim.. İnsana negatif enerji veriyo... İnsanı dahada sitrese sokuyo... Bence böyle bi dizinin yapılması büyük hata... Ben 1-2 kere baktım... Ama cidden insan izleyince korkuyo... Rturk kaldırmalı bence yayından... Reytinglerine bakmadım gerçi ama... Düşüktür heralde... Zaten pazartesileri bir sürü kaliteli yapım var... ||SeDeF|| 13-12-07, 18:43 Bende birazını izledim. e gerçöekten çok abartılı buldum. Ayrıca bu diziyi izleyen OKS adayları için oldukça iç sıkıcı ve üzerlerinde baskı yaratmaya meyilli bir dizi. Ben LGS /yani şimdikia dıyla OKS) Ye girerken ne etrafımda bu tarz aileler vardı ne de kendi ailem böyle davrandı. ben ayrıca dizideki Dershane müdürünü ve öğretmenini çok abartılı buldum. Hiç bir eğitimci ne kadar disiplinli olursa olsun. Öğrenciler üzerinde bu kadar baskı yaratmak istemez. Dizi abartının yanı sıra çokta gereksiz bana kalırsa. sesinlikle katılıyorum bu dizinin bu sene OKS ye gircek olanlar için yararı değil aksine baya bi zararı olucak..... öğrencileri motive edicekleri yerde hepten bayıyolar sıkıyolar gelde kazan bu halde sınavı.... acıkcası cok cok aşırı derecede abartılmış bi dizi hiç beğenmedim gerek oyuncuları gerek konusu cok sıkıcı ben profesyonelce bulmadım..... rokoss 13-12-07, 18:51 dziyi izlemedm ama yrmlardan tahmn edebilyrm_! aileler ööle sihrli warlıklrdır kie bakışlarıyla bile abrtısız doğal we dehşet bi baskı yaratablrler_!! baslı sdece çalış demekle olmaz inceden gndermeler mimik dlu çalış diyen bakışlr öğrnciyi daha çok bunltr_! oks de asıl aorun olan aile baskısı diil çocuun hissettii kazanamama baskısıdr_!! iddia ediyrm bn baskıyı böyle yansıtn hiçbir aile grmedm_! çocuğun ''kazanamassm çewrmdekiler ne der'' halleri -- ailenin çocklrınn dierr çckları geçmesini hayal edip hısra bnmesi fln daha etkili olblr_!! birol güven kalitesizliğini konuşturmuş bnce gözlem yapmayı öğrenmeli artık... beross 13-12-07, 19:09 Bu diziyi izlicektim... Bende bu sene OKS'ye gireceğm için ilk başta böyle bi dizi yapıldığı için çok sevinmiştim... Ama Doktorlar'la aynı saatte olduğu için izleyemedim... 1-2 kere baktım sadece reklam aralarında... Diziyi hiç beyenmedim.. Ya sevenleri kusura bakmasın ama ben hiç beyenmedim.. İnsana negatif enerji veriyo... İnsanı dahada sitrese sokuyo... Bence böyle bi dizinin yapılması büyük hata... Ben 1-2 kere baktım... Ama cidden insan izleyince korkuyo... Rturk kaldırmalı bence yayından... Reytinglerine bakmadım gerçi ama... Düşüktür heralde... Zaten pazartesileri bir sürü kaliteli yapım var... özge'm haklısın cnm:) bnde doktorlar olduğu için izleyemedim.. reklam arlarında baktım.. içimde ürperti oldu... oks den tırsar duruma geldim:D böle fazla baskı içerikliydi... bn sahsen korktum:D bn diziye zaten bakamıyordum.. simdi hiç bakamıycam.. ürpertti bni.. kusura bakmayın bu diziyi sevnler için bu bnm görüşşüm tabi:img-yes: egum__ 13-12-07, 19:50 bende diziyi tam olarak izlemedim ama fazlasıyla bartılı buldum.. bende 2 yıl önce oks ye girdim dersanede bizimde deneme sınavlarımız oluyordu ama ne aileler ne de dersane idaresi bunu her şeyin sonuymuş gibi göstermiyorlardı belki beğenenler vardır ama ben beğenmeyenler tarafındayım aylnaslm 15-12-07, 12:00 bence de gircekler izlmesin:) cidden olumsuz bi etki ama bence hiç öyle abartılcak bişey degilmiş.. ben gecen yıl girdim bütün bi yıl napcam sınav gunu falan diye dusundum durdum heyecandan ölürüm falan diyodum ama oks gunu gayet rahattım hiç heyecan yapmadım cok sasırdım ben de kendime:)ama cidden gayet normal bi günmüş gibiydi hiç öyle özel ve farklı şeyler yemeye de gerek yok yani!!üstelik deneme sınavı öncesi.baskıyı bu şekilde göstermeleri yanlış gülşah(rokoss)senin de dedigin gibi benim de en kötü oldugum sey annemlerin kötü puan alırsam diye düşündügümdeki bakışları falandı yani etkilencegim sey buydu,ya ben dizinin tamamını izlemedim ama bişey sorcam izleyenlere gerçi kaç kişi tamamını izlemiş ki bu da merak konusu:Ddizide hani öyle mantıklı dusunen bi hocaları falan yok mu bunların??öss dizilerinde öyle olurdu da genelde.. gelip benimle konussalardı daha iyi bi dizi cıkardı eminim ciddi bi şeklide arastırmadan dizi yapmışlar biz de yapalım walla gayet de ilgi görür yani:D mxrxt 15-12-07, 14:48 dizinin ilk bölümünde bu kaniya nasil vardiniz anlamadim bunlari yazmak icin biraz erken degilmi? Aka siradakiler diziside basladiginda herkez dizi icin gencler icin cok sakincali kötü örnek denmisti ama sonradan görüldükü dizi hicde öyle degil bircok tv elestirmeni bile dizi hakkkinda iyi yorumlar yapmisti dizinin senaristi Birol Güven bunlari kesinlikle düsünür ve OKS ye girecek kisilerin neler yapmasi gerektigi hakkinda cok güzel bilgiler verir.. Biraz zaman vermek lazim... kayserilii 15-12-07, 16:06 dizi abartılı kabul ama güzel bi diziye benziyo ben salı günü izledim ama güzeldi yani benim ben oksye girdiğim için öle bi derdim yok ve izlerken zevk alıyorum hem daha ne olucağı belli değil ve anneler yaptığı hatayı anlayacaklardır yani tanıtım gibi bi bölümdü bi arkadaşın dediği gibi herşey için daha erken diorum Gümüş Hastası 15-12-07, 17:24 Bu diziyi izlicektim... Bende bu sene OKS'ye gireceğm için ilk başta böyle bi dizi yapıldığı için çok sevinmiştim... Ama Doktorlar'la aynı saatte olduğu için izleyemedim... 1-2 kere baktım sadece reklam aralarında... Diziyi hiç beyenmedim.. Ya sevenleri kusura bakmasın ama ben hiç beyenmedim.. İnsana negatif enerji veriyo... İnsanı dahada sitrese sokuyo... Bence böyle bi dizinin yapılması büyük hata... Ben 1-2 kere baktım... Ama cidden insan izleyince korkuyo... Rturk kaldırmalı bence yayından... Reytinglerine bakmadım gerçi ama... Düşüktür heralde... Zaten pazartesileri bir sürü kaliteli yapım var... 1. Dizinin sevenleri olduğunu unutmayalım... 2. Doktorlar'la aynı saate konulması bence iyi oldu çünkü bu sayede izleyicinin ne tür yapımları seyrettiği belli oldu... 3. Bende bazı yerlerini beğenmedim ama sen 1-2 kez bakmışsın reklam aralarında ve konusunu tam olarak anlamamışsın... 4. Bence negatif enerji vermiyor sadece biraz abartılı... 5. Bence böyle bir dizinin yapılması hata değil çünkü çocukların OKS döneminde neler yaşadığını biraz abartılı şekilde dahi olsa Türk halkına gösteriyor... 6. İnsan izleyince evet korkuyor ama önemli olan gerekli çalıştığına inanmak... 7. Rtük kaldırmamalı çünkü zaten dizi bir sezonluk. Seneye OKS yok... 8. Reytingleri FOX TV de ilk bölümü yayınlanan bir dizi için çok yüksek... 9. Pazartesi akşamı yayınlanan kalite yapımlardan olduğu ilk bölümde aldığı reytingle gözler önüne serdi... __DeNnİZ__ 15-12-07, 18:41 ben de izledim pzartesi günü bu bu diziyi bu sene bende oks ye gircem bence cok sacma bi dizi çok abartılı ayrıcada ben hiç bi dersanenin evi arayıp cocugunuz bu netlerle oks yi kazanamaz diye bişey dedigini duymadım zaten çocugun durumu kötüyse dersanenin düzeltmesi lazım benim tanıdıgım kaç kişi var cok düşük net yapan ama hiçbirinin evi aranmıyo böle aylnaslm 15-12-07, 18:46 ben olumsuz şeyler söylemiş olabilirim ama diziyi begenenlere bişey demedim ki.. ilk bölüm reytnglerin iyi olması bişey göstermez ilk bölüm merak edenler izlemiştir 2.bölümde de iyi gelirse sevilmiştir ama haftaya görücez açıkçası merak ediyorum.. ayrıca ben ilk bölümde bunları söyledim ama 2.bölümde veya daha sonra diziyi begenirsem onu da söylerim,1.bölüm için yaptım yorumları.belki aileler son bölümde düzelcek normale döncek o zaman son bölüme kadar bekleyelim yani.. onur29 15-12-07, 19:18 Ya kusura bakmayın ama ben bu diziyi çok abartılı buldum. Daha önce de yazdığım gibi. Asla ve asla gerçekleri yansıtmıyo. İlk bölümü izledim. Ve gerçekten çok kötü olmuş. çekim kalitesinide beğenmedim. Ben bir dizi için kolay kolay bunları yazmam. Ama OKS anneleri son zamanalrda izlediğim en kötü dizi diyebilirim. Bide neden ısrarla tekrarıı koyuyorlar anlamıyorum. Ama şunuda söylemeden edemiycem. Çok başarılı oyuncularda var dizide. eksTRa.exi 15-12-07, 19:31 Ben suan diziyi izLiyorum .. Abartılıda bulmuyorum belki calısma konusunda abartıyoLar aMa bu abartı belki dizinin sonunda bi hata olarak qösterirler orasını bilemem .. terbin 15-12-07, 20:16 Ya bu kadar da değil! Ben de OKS'ye gireceğim ben de bir dershaneye gidiyorum ve ben denemeye girdiğimde hiç bir veli DERshanenin çavresinde falan sanki OKS'deymişiz gibi beklemiyorlar.Hİçbir veli yarın çocuğum sınava girecek bu gece ben nasıl uyuyacam gibi bir şeyler de söylemiyor.DAha izlesem sayardım ama katlanıp izleyemedim.Sanırım psikolojim bozulurdu ve yapabiileceğim soruları bile yapamazdım ben böyle bir durumda.Öyle bir durumda olan varsa ALlah yardımcısı olsun ne diyeyim ama bu dizi uzun sürmez gibi geldi bana terbin 15-12-07, 20:20 dERshaneden evi arıyorlar -ALo çocuğunuz netleri elimde bu netlerle OKS'yi asla kazanamaz! Bunu söyleyen bir dershane olamaz hiçbir dershane Bir öğrencisine ,dershane sonuncusu olsa bile, kazanamaz demez Kötü ama başarabilir der Bu sahne zaten saçmalık ötesiydi elif salihoğlu 15-12-07, 22:20 yhaa bncede saçmalık bn bu sene oksye girdm yhani izlerken resmen şoke olarak izledm yha insan bu kadarda abartamazkii hadi öss olsa bi açıdan hadii ama bn hiç bi ailenn çocuğunu bu kadar zorladığını grmedm yhaa dizide weliler gelmiş kapıda bkliolar ddm herhalde oks günü fln dha dizinn adı oks die bu kadar çabuk gelmes bi baktm 2. deneme yoq tatile gidilmez fln saçmaya annesi işi bırakıo yha liselere giriş sınawı bu kadar abartılmaz bu kadar abartan aile warmıdır da bilmiorm ama eğer warsa onların çocuklarına sabır diliyorm aylnaslm 15-12-07, 22:36 dERshaneden evi arıyorlar -ALo çocuğunuz netleri elimde bu netlerle OKS'yi asla kazanamaz! Bunu söyleyen bir dershane olamaz hiçbir dershane Bir öğrencisine ,dershane sonuncusu olsa bile, kazanamaz demez Kötü ama başarabilir der Bu sahne zaten saçmalık ötesiydi yaa katılıyorum dizi hakkındaki yorumuna ama.. ben gecen yıl girdim oks'ye ve sene başında gittigim dersanede o tür şeyler söylemişler annemlere ve ben ordan ayrıldım..yani cocugunun İYİLİGİNİ(iyilikten kastım iyi bi lisede okuması degil mutlu ve psikolojik olarak sağlıklı olması)isteyen bi aile o yöntemle çalışan bi dersaneye cocugunu göndermez,öyle dersaneler zaten kendi başarısı için uğrasanlardır.dizideki dersane de öyle bi yer sanırım motive kırıcı bi şekilde başarıya ulaşılmaz.neyse bu kadar derine inmeye gerek yok..sadece söylemek istedim dizide ailenin o telefona tepkisi ne oluyo bilmiyorum,ama dizinin yararlı olabilmesi için ailenin arayan kişiye tepki göstermesi gerekir.. SBR 16-12-07, 12:00 Tekrar bölüm reytingleri :img-wink: AB-BROMETRE 15 ARALIK 2007 CUMARTESİ S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-A/B SH-A/B 1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 10,7 25 2 GENCO [NET] KAND 7,6 19,1 3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,7 19,1 4 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,1 17,6 5 KUZEY RUZGARI [NET] SHOW 5,7 14,8 . 39 OKS ANNELERI (TKR) [NET] FOX 1,8 4,5 TOTAL 15 ARALIK 2007 CUMARTESİ S.NO PROGRAM ADI KAN. RT-TOTAL INDIVIDU SH-TOTAL INDIVIDU 1 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 10 23,7 2 GENCO [NET] KAND 7,4 20,1 3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 6,8 18,4 4 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,4 17,4 5 VAZGEC GONLUM [NET] STAR 5,8 13,9 6 KUZEY RUZGARI [NET] SHOW 5,6 15,8 . 58 OKS ANNELERI (TKR) [NET] FOX 1,6 3,9 kaynak:ucankus bakış 16-12-07, 12:41 arkadaşlar ratingler konusunda sakın umutsuzluğa düşmeyim. oks anneleri ilk bölümüyle fox tv de 32 bölümdür yayınlanan bir diziyle ab de aynı ratingi aldı. bu bir başarı değildir de nedir. ayrıca her zaman dediğim gibi birol güvenin az ratingli bir dizi yapacağını düşünemiyorum. en azla 3 hafta sonra bizim dizimiz de ilk 10 da ya da max ilk 15 de yerini bulacaktır. kayserilii 16-12-07, 14:39 çok abartılı olduğu doğru ama bi bildikleri vardır diorum ben mesela annelerin böyle yaparak hiçbirşeyi elde edemeyeceklerini anlatmaya çalışıyolar o güzden ilk bölümde bu kadar abartılı yok kaldırılmalı saçma falan filan denmemeli eğer böyle devam ederse haklısınız derim ayrıca abartılı olmasına ragmen bi çok diziden güzel o yüzden bence eleştirmek için biraz daha bekleyelim yinede siz bilirsiniz mxrxt 16-12-07, 15:52 çok abartılı olduğu doğru ama bi bildikleri vardır diorum ben mesela annelerin böyle yaparak hiçbirşeyi elde edemeyeceklerini anlatmaya çalışıyolar o güzden ilk bölümde bu kadar abartılı yok kaldırılmalı saçma falan filan denmemeli eğer böyle devam ederse haklısınız derim ayrıca abartılı olmasına ragmen bi çok diziden güzel o yüzden bence eleştirmek için biraz daha bekleyelim yinede siz bilirsiniz buna benzer yorumlari bende yapmistim kayserilii ama kimse orali olmamis sizleri anlamiyorum Arkadaslar sacmalik diye bile nitelendirmissinizya pes dogrusu dizinin ilk bölümünün ardindan hemen neler anlamissinizda bu kadar önyargili yorumlar yapmissiniz Arka Siradakiler dizisinin ilk bölümündede öyle yorumlar yapilmisdiki ama bir kac bölüm sonra dizinin ne kadar örnek verici konular icerdigini hep beraber gördük..Üstelik dizinin senaristti Birol Güven eger dizi ratinglere yenik düsmezse bir kac bölüm sonra bu yazdiklariniza umarim pismam olmazsiniz?? gizmo771 16-12-07, 19:30 Ya kusura bakmayın ama ben bu diziyi çok abartılı buldum. Daha önce de yazdığım gibi. Asla ve asla gerçekleri yansıtmıyo. İlk bölümü izledim. Ve gerçekten çok kötü olmuş. çekim kalitesinide beğenmedim. Ben bir dizi için kolay kolay bunları yazmam. Ama OKS anneleri son zamanalrda izlediğim en kötü dizi diyebilirim. Bide neden ısrarla tekrarıı koyuyorlar anlamıyorum. Ama şunuda söylemeden edemiycem. Çok başarılı oyuncularda var dizide. Dizinin ilk bölümünü dün rastladığım için izleyeyim dedim.Ama ben sana katııyroum açıkçası oyunculuk konusunda ne kadar başarılıysa seçim konu konusunda o kadar başarısız olmuş en azından yansıtma açısından... Eğer şu anda gösterilen şeylerin yanlış olduğu mesajı verilecekse dizi düzelebilir evet... O kadar çok mantıksızlık var ki şu anda.OKS sınavına giriyor olsaydım moralim tamamen çökebilirdi şu anda.OKS sınavını kazanamazsam ne yaparım öleyim daha iyi gibisindn birşey çıkabilirdi sanırım düşüğnce olarak.O zamanlar hiç böyle şeyler yaşamadığım için çok mutluyum hayatımı aksatmadım tv'yi istediğimde açtım pcyide aynı şekilde.Eğer deneme sonuçlarında her sefernde böyle evi arasalardı sanki ölü varmışçasına kızınız kazanamayacak diye annem şu anda yaşamıyordu.Bana bir hediye alındığnda sınava kadar hiç beklemedim.Sınav çıkışında bekleyen hiçbir veli görmedim.Denemelerde yani...Bu kadar harıl harıl hazırlanan denemeler görmedim.Tek birşey gördüm oda kendi çocuğu kazanınca denemelerden yüksk alınca diğerne acır gibi yapıp pis pis sırıtması... SOnuç mu?? Bunların hiçbirini yapmadım ama ben şu gözde çok büyütülen dandik şeyi KAZANDIM!!! Ve bu dizinin sonu dediğim gibi en kısa zamanda yani biçok çocuğun bünyesini bozmadan önce doğrunun bu olmadığını kazanılmayınca ucunda ölüm olunmayacağını gösterirse gerçekten tebrik ederm güzel bir çalışma omuş derim.Amaböyle gitmez umarım.Düz liseleride bu kadar ezmeye gerek yok... esra_15 16-12-07, 22:55 dizinin yarısını izleyebildim bence güzel olmuş evet biraz abartı var ama sonra bence bu kadar abartının gereksiz olduğu gösterilicek iyi bi dizi....:good: Hirotaro 17-12-07, 05:57 meraktan izledim tekrarında,Ya dizi resmen korku dizisi gibi olmuş.Çocuklar kazanacakları varsa bile kazanamazlar.Biri kızının odasının duvarını boyar.Diğeri ps2 alır ama bunun teşvik edici olduğunu sanar.Çok abartılı buldum ama ilk için o kadarda karamsar değilim.ilerleyen haftalarda görecez elif_nz 17-12-07, 07:49 Geçen gün bende rastgeldim ve açıkçasıda biraz meraklanarak izledim. Bende bu 'acı' deneyimi 2 sene önce yaşadım ve önümde 2 sene sonra yaşayacağım daha 'acı' bi deneyimim var! Bende çok abartıldığını düşünüyorum.Ama günümüzde biçok dizinin kurgudan ibaret olduğunu da unutmamak gerek.Gerçi böylesine önemli bi konuda ne kadar kurgu gerektiği tartışılır ama.. Özellikle günümüzde dizilerdeki yaşantıların örnek alındığı ve karaterlerin kişileştirildiği dönemde dizideki bu örneklerin bilinçsiz ailelerce örnek alınması ve aynı "işkence"yi o kardeşlerimin de çektiğinin bilinmesi gerçekten tüyler ürpertici.. Zaten bu yaşımızda omuzumuza bu kadar ağır yükleri yüklemek bize olanca acı verirken bi de anne-babamızın bize bile bile hissettirdiği bu baskı eklenince inanın hayat gerçekten çekilmez oluyor.. Ben dizide bu denli zararlı örneklerin yanında bi de çocuğuyla ilgilenen ama o kadar sıkmayan,o kadar baskıcı bi tutum içerisinde olmayan bi ailenin dizide yer almasının taraftarıyım her ne kadar bu örneklerin yanlış olduğu sonlara doğru vurgulansada.. cimcime_7297 17-12-07, 07:57 günaydın ; geçen gece tesadüfen izledim ilk bölümünü ve kendi öss ye hazırlanma ve hazırlanmama durumuma benzettim. anneleri ne kadar sorun ediyorlar bu işleri ya bu kadar üzerine düşerlerse o çocuk başarısız olur tabiki sanırım çocuğun ismi burak tı mesela çok üzüldüm ona camdan dışarda oynayan çocuklara bakıyordu ardından saat çaldı ve ders çalışmaya başladı çocuk içine kapanık annesi yüzünden o yaştaki çocukların üzerlerine bu kadar sorumluluk yüklenmesi ban göre hiç doğru birşey değil daha çok küçükler. annem ve babam sınav zamanı banada çok baskı yapmıştı ama onlar ne dedilerse yapmadım çalışmadım ve 4 yıllık üniversite kazandım aileler bir konuda çocuklarının üzerine ne kadar giderse onlar tam tersini yapar serpil çakmaklının kızının oynadığı karakter mesela bir de çocuğun üzerine maddi sorumluluk yüklediler o kadar para verdi ya kazanamazsa diyorlar yazık gerçekten.:icon_sorr aylnaslm 17-12-07, 16:36 yaa gercekte var olmayan derecedeki baskının yanlış oldugunu göstermelerinin ne anlamı var ki? ben sınava girdigimde hiçbir aile deneme sınavlarını bu şekilde önemli görmemişti yani abartmamıştı hiç görmedim böyle bi aile,ee böyle aileler olmadıgını dusunursek dizinin bu tutumu yanlıs olarak göstermesinin kime ne yararı olcak ki.. gercek ve normal ölçüdeki baskıyı gösterip bunun yanlışlıgını anlatmaları cok daha dogru olurdu.. ve şunu da ekliyim,oks'de öss gibi şeyler yok,öss'de hedefledigin üniversiteden baska bi yere girmek istemezsin ama oks'de kazanamazsan bi düz liseye gidersin ve lisenin amacı da zaten üniversite kazandırmak,,ve hangi lise olursa olursun ister düz,ister anadolu önemli olan cocuktur.ayrıca bu sınavı kazanmak için bu kadar kasmaya gerek yok yani derece yapmayı hedefleyenleri anlarım ama burda gördugum kadarıyla öyle bi hedefleri yok bu çocukların.amaç anadolu lisesiyse bunu böyle ince ayrıntılara girmeden normal seviyede,baskısız bi şekilde de kazanmak mümkün..tabi dizide bunu anlatmaya calısıyo ama ailenin baskı derecesi böyle olmamalıydı,benim olumsuz düşüncem bu tabi ki müthiş dengeli aileler gösterselerdi dizinin konusu oluşmazdı ama bu kadar abartmadan da baskının ne oldugunu ve yersiz oldugunu gösterebilirlerdi,en azından gerçekçi olurdu.. cimcime_7297 17-12-07, 16:39 aslında gerçekten böyle aileler var benim bir akrabam mesela kızların notlarının hep 100 gelmesini istiyorlar 95 aldığında çocuğa ceza veriyorlardı dersane deneme sınavları aile baskısı da çabası yani bu kadar abartılması gerekmiyordu sınav değince kadının gözleri dönüyor sanki. bakış 17-12-07, 20:53 valla arkadaşlar bugüne kadar hep olumlu yorumlar yazdım ama nasıl söyeleyeyim bu bölüm biraz abartı gibi geldi bana. dershane müdürünün geç kalan çocuklara verdiği tepkiyi çok fazla buldum ben. neyse inşallah ratinglerimiz güzel gelir. yagmur94 17-12-07, 21:21 Bu diziye baktıkk annemler bana baskı yapmaya başladılar sanki bence pisikoloji bozuyor Ürktüm ya OKS den :(:( Annemler demezler mi bide gerçeği yansıtıyor diye ağlıycaktım bide yokk o kadar özel okul dershane hakkını ver gibi cümleler kurmaya başladılar senaryoyu düzenliycekseler hemen düzeltsinler bence reyhan16 17-12-07, 21:57 bugün arka sokaklrın başlamasını beklerken 5 dakka falan izledim diziyi izlerken resmen sinir oldum ya bence senaryo olmamış fazla abartılmış artık günümüzde bile hocalr bile hep ders ders demiyo kendinizede zaman ayırın diyo burda yok tuvalette geçirceğin zamnı tst çöz annsi kızın badilerini attı ya burda ben stres girdim ntor 18-12-07, 10:23 akşam bir ara biraz bakayım dedim ödeüm patladı valla. Dershane yetkilisi ve öğretmenin bir konuşması vardı korku filmi gibi. mozitekuto 18-12-07, 11:46 bence de hiçbir rehber öğretmen bu şekilde taktik vermez. biraz abartılmış. çok öcü gibi gösterilmiş dersane.. SBR 18-12-07, 12:08 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 17 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,5 24,9 2 BICAK SIRTI [NET] KAND 9,6 24,7 3 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 9,2 25,3 4 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 8,7 25,0 5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,8 22,5 6 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 7,7 18,2 7 IKI AILE [NET] STAR 7,1 17,0 . . 29 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,1 5,1 TELE - BAROMETRE 17 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,0 24,8 2 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 9,1 26,2 3 KOPRU [NET] STAR 8,2 21,6 4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 7,5 20,0 5 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,5 17,0 . . 46 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,0 4,7 kaynak:sobeledik.com onur29 18-12-07, 12:18 Ya ilk bölümü 10 defa oynattılar nerdeyse. Ne zaman açsam bu var. Bez Bebek yada OKS Anneleri. Ya güzel olsa neyse. Ama bence ikiside birbirinden kötü. Kimse kusura bakmasın bu benim fikrim. 6123m 18-12-07, 12:22 reytıngler ınanılmaz kötüü :S yani bu dizi tmm anlayana ders veriyor ama ... genel olrak oksye hazırlanmayan bbuyuk bı bırey ıcın ıgrenc bı dızı gelir.... ayrıca onur bezbebk ve bunlarının tkrarından banada gına geldı arka sıradakileri verseler daha süper olucak :) gzmklc 18-12-07, 17:16 Abartı abartı abartı başka bşi diil!! -Annesi çocuğu sınava giricek diye 1 yıl izine ayrılıyor 2-3 yıldır sınava girmiyolrlar. 3-Dershanedeki öğretmen velilere bu yıl oks yılı bu yıl güneş farklı doğup farklı batıcak diyo. 4-Kızın öğretmeni tuvalette geçireceğin zamanda test çöz(sonrada gaz patlamasından öl git!)diyo 5-Yanında notları bulunmayan öğrenci çıplak gibi olurmuş... 6-Durakta bile test çözcekmiş vs.. Ben ki son oks mağduruyum izlerim heralde diyodum ama yok artık ya olmaz bu kadarda! __DeNnİZ__ 18-12-07, 18:58 bence bu kadar ciddiye almayın ben cok gülüyorum izlerken özellikle bu bölümdeki su özel hoca olayı acaip abartıydı "hocayı 4 sene önceden ayarlamıslar!!!!" suna da cok güldüm sınavda sora asık ol fln diyodu cocugun annesi acaip komikler bnce özge-melike 18-12-07, 19:01 Ben geçen haftadan beri bu dizinin bitmesini beklerken.. Bu dizi sanki inadıma bitmiyo... Ya şu reytinglere bakın... Bu diziyi bitirmemek için ne bekliyolar... Moralimizi dahada bozmayı mı? Bize dahada negatif enerji vermeyi mi? Aaa merak etmesinler yeteri kadar aldık negatif enerji... Bitirsinler yeter ki... Tekrar..tekrar ve tekrar söylüyorummm.. Berbar bi dizi.. GENÇ GÜLLER 18-12-07, 19:20 oks den iki yıl önce çıkmış biri olarak dizi korkunnççç!!! korku filmi gibi,izlerken oks geçtiği halde öss yi düşünüp tüylerim diken diken oldu:) rehberlik hocası da doktor gibi konuştu,sanki kız tedavisi olmayan hastalığa yakalanmış gibi:) bakış 18-12-07, 19:47 Ya ilk bölümü 10 defa oynattılar nerdeyse. Ne zaman açsam bu var. Bez Bebek yada OKS Anneleri. Ya güzel olsa neyse. Ama bence ikiside birbirinden kötü. Kimse kusura bakmasın bu benim fikrim. sana aynen katılıyorum. tekrarlardan gına geldiği gibi bu diziyi de beğenmedim. başta dedim birol güven kesin yine birşeyler yapmıştır ama gerçekten bu ne yahu. biri yazmış üniversitede okurken oks stresi yaşattı bana die gerçekten doğru. bu ne ya güleyim mi korkuyim mi bilemedim Onu® 18-12-07, 23:49 Diziye şöyle bi baktım Aynı yollardan hepimiz geçtiğimiz için eski anıları canlandırmak hevesiyle Ama bakmaz olaydım Dizi baştan aşağı saçmalık Tamam OKS ciddi bir sınav hayat meselesi ama hiçbir aile dershane sınavını memleket meselesi haline getirmiyor Bir de bir sahnede Rehberlik hocası kızın sorunlarını dinliyor ve kız ne dediyse aynısını ailesini anlatıyor Böyle rehberlik hocası mı olur ? Böyle mi ? örnek olunur Rehberlikte gizliliğin esas olduğunu senaristler öğrenememişler mi ? Diziyi bence o çok şeyi bilen Rtük'ün incelemesi gerek OKS hazırlananlar sakın ha sakın izlemesin ... bakış 19-12-07, 00:53 Bu yanlış çok doğru götürür Eğer çocuğunuz OKS sınavına hazırlanacaksa FOX'taki "OKS Anneleri" dizisini şiddetle öneririm. Sadece OKS'ciler mi? ÖSS adaylarının payına da bu diziden çok ciddi dersler düşüyor. Ben de çocukken yabancı dille eğitim veren okulların sınavlarına hazırlanmıştım. Test kitapları yüzünden cinnet getirmiştim. Haftada bir, eve gelen özel hocayı rüyamda Azrail gibi görüyordum. Haftada iki kez de İstanbul Erkek Lisesi'ndeki hazırlık kursuna taşınmıştım. Ve... Ve kazanamadım... Hayatımın en büyük mağlubiyetiydi... Kendimi, benim için büyük fedakarlıkta bulunan aileme karşı suçlu hissettim. İçine girmek için yerin yarılmasını bekledim... Yıllar sonra tek bir test kitabının kapağını açmadan, bir tek gün bile dershaneye gitmeden girdiğim üniversite sınavında ise herkesin okumak için can attığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandım... Rakibimin diğer öğrenciler değil, baskı ve stres olduğunu o gün öğrendim... Birol Güven'in yeni dizisi OKS Anneleri'nin her karesi ayrı bir ders niteliğinde. Yarışın aslında öğrenciler arasında değil de aileler arasında geliştiğini öyle çarpıcı örneklerle sunuyor ki... Baba, ara sınavda başarısız olan oğluna bindiriyor: "Sen bizim bu kursa kaç para ödediğimizi biliyor musun?" Çocuk, eziliyor, büzülüyor... Geçen yılın sınav birincisi, dershanenin televizyon reklamı çekimlerinde iki kelimeyi konuşamıyor. Çünkü hazırlık sırasında beyni "dümdüz" edilmiş. Televizyon reklamını izleyen bir başka OKS annesi ise gıptayla iç geçiriyor: "İnşallah bizim Burak'ı da görürüm böyle dev ekranlarda" diyor, şampiyonun gizli dramını bilmeden... Dershanedeki öğretmenler velileri toplayıp, brifing veriyorlar: "Bu sınava sadece çocuklarınız değil, sizler de gireceksiniz, unutmayın. Hayatınıza bir yıl boyunca geçici olarak ara vereceksiniz. Bu yıl güneş bir başka doğacak, bir başka batacak. Sinemayı, tiyatroyu, tatili, misafir ağırlamayı bu yıl unutacaksınız." Aynı anda yan odada bir başka grup öğretmen, çocuklara nasihat veriyor: "Hayatınızda 500 kere futbol maçı yapabilir, 150 defa sinemaya gidebiliriniz. Her şeyin telafisi var ama OKS'nin telafisi yok, unutmayın..." Verilen direktiflere uygun olarak çocuğunun odasındaki posterleri söküp atanlar mı ararsınız, daha zihin açıcı bir renk olduğu için çocuk odalarını yeşile boyatanlar mı? Ya seviye sınavı öncesinde velilere 10 liraya okunmuş kalemtıraş, 50 YTL'ye efsunlu kalem satan uyanık hademeye ne demeli? Haydi onun adı "uyanık" olsun. Peki okunmuş kırtasiyeye bel bağlayan velilere ne diyeceğiz? Aslında her şeyin özeti, dizi müziğinin güftesinde saklı. Şöyle diyor: "Bu kez bir tek yanlış, çok doğruyu götürdü..." OKS anneleri, aman o yanlışı yapmayın!.. kaynak: yüksel aytuğ sabah gazetesi mxrxt 19-12-07, 10:39 iste ben simdi bisey anlamadim bura yazilan yorumlarin cogu diziyi izlemeyin sacma sapan böyle seymi olur ne bicim dizi diyenlere yillarin tv elestirmeni bakin dizi icin neler yazmis ya siz OKS ye girmeden yaziyorsunuz yada bu iste bir tuhaflik var? Ha ben OKS ne anlama geliyor onu bile bilmiyorum bildigim tek sey her seyin biraz zamana ihtiyaci olmasi ve ilk izlenimle karar vermeme.. bette 19-12-07, 11:24 iste ben simdi bisey anlamadim bura yazilan yorumlarin cogu diziyi izlemeyin sacma sapan böyle seymi olur ne bicim dizi diyenlere yillarin tv elestirmeni bakin dizi icin neler yazmis ya siz OKS ye girmeden yaziyorsunuz yada bu iste bir tuhaflik var? Ha ben OKS ne anlama geliyor onu bile bilmiyorum bildigim tek sey her seyin biraz zamana ihtiyaci olmasi ve ilk izlenimle karar vermeme.. OKS = Ortaöğretim Kurumları Sınavı.. Diye biliyorum.. Bizim zamanımızda LGS idi bunun adı.. :img-wink: onur29 19-12-07, 12:09 Böyle bir sonuç çıkacağını biliyordumzaten. YükselAytuğ Çok sevdiğim bir gazetecidir. Fikirlerine katılırım. Ama şimdi o böyle birayzı yazdı diye benim dişziye bakış açım değişmedi. Üzgünüm. Benim kastettiğim abartI. Yani gerçeklikten çok uzak bir dizi. Tabiki bu ailelerde ve çocuklarda stres oluyor. Ama dizideki dershane yetkilileri bana çok abartılı geldi. Hiç bir öğretmenin yada dershanenin bu şekilde davranacağını düşünmüyorum. Evet belki sonunda güzel bir ders verilecek ama yinedediziyi beğenmedim.Bu önayrgı değil. Sonuçta izleyipte söylüyoruz. karene 19-12-07, 21:56 ben de yüksel aytuğu çok severim ama bence de dizi çok abartı. korku filmi gibi. ekran başında çok geriyor insanı. içim bunalıyor. bir daha izleyeceğimi sanmıyorum houzouri 20-12-07, 02:14 Sanırım artık televizyon ve sinema sektöründe konu kıtlığı yaşanıyor. Böyle şey mi olur! Dizi için söylenecek tek kelime saçmalık!!! Dizinin mesaj verme gibi bir kaygısı da yok üstelik; mesaj verir gibi görünüp insanların bu bulundukları sınav stresi durumundan çıkar sağlamak hedefleri. Bir de acıklı acıklı fon koymuşlar! "Ne zaman büyüdün annem" gibilerinden. Komik ya, cidden komik. Sanki OKS dünyanın sonu, yaşamda başka önemli birşey yok! Görürsünüz bu dizi değil bilinçlendirmek çocukları iyice karamsarlığa düşürecek. İntihar vak'aları bile beklerim ben. Zaten birkaç bölüm sonra kalkar yayından. Hangi diziler veda etti seyircisine kısa zamanda, bu mu etmeyecek! Yüksel Aytuğ beni şaşırttı. Beklemezdim ondan böyle bir yazı. daısy 20-12-07, 10:51 ben de diziyi çok abartılı buldum ben de OKS ye hazırlandım dersaneye de gittim ne ailem ne dersane böyle abarttı zaten ben de ilk bölümden sonra izlemekten vazgeçtim saati kıran baba işten ayrılan anne dersaneye "sınava şu kadar kaldı" diye saat asan dersane... çok saçma NOSTALJİK 20-12-07, 12:16 Böyle bir sonuç çıkacağını biliyordumzaten. YükselAytuğ Çok sevdiğim bir gazetecidir. Fikirlerine katılırım. Ama şimdi o böyle birayzı yazdı diye benim dişziye bakış açım değişmedi. Üzgünüm. Benim kastettiğim abartI. Yani gerçeklikten çok uzak bir dizi. Tabiki bu ailelerde ve çocuklarda stres oluyor. Ama dizideki dershane yetkilileri bana çok abartılı geldi. Hiç bir öğretmenin yada dershanenin bu şekilde davranacağını düşünmüyorum. Evet belki sonunda güzel bir ders verilecek ama yinedediziyi beğenmedim.Bu önayrgı değil. Sonuçta izleyipte söylüyoruz. Öncelikle hepinizin kurban bayramınızı kutlarım. onur arkadaşım sana dersane konusunda katılıyorum,dersanenin tutumlarında saçma olan yerler var.evlere ziyarete gelindiğini biliyorum da çocukların duygusal hayatına bu kadarda karışıldığını düşünemiyorum.Dersaneye geç kaldılar diye yapılanlara bak tamam çocuk bunu alışkanlık haline getiriyorsa güzelce uyarılırda bu yapılanlar ne korktum doğrusu. plan listesi yapmak iyi(listeyi alan var mı? belki lazım olur birilerine). çevremdeki çocuklar soru çözmeye çalışıyor ama tenefüslerinden de geri kalmıyarak. Anne çocuğu dersanedeyken gününe neden gitmesin.evdeki ortamı düzgün tutsun yeter, yani çocuk aç kalmasın ,temiz olsun, tvye dalmasın, misafir kabul etmeme durumu varsa kabul etmesin ,yada uygun bir durum kollasın.... tabi bunlar bence. Cansu* 20-12-07, 15:14 dizinin reytingleri pek iyi değil galiba ama geçen haftaya göre a/b de yükselmiş inşallah şu abartıları biraz abartmazlar rokoss 20-12-07, 18:25 bence de gircekler izlmesin:) cidden olumsuz bi etki ama bence hiç öyle abartılcak bişey degilmiş.. ben gecen yıl girdim bütün bi yıl napcam sınav gunu falan diye dusundum durdum heyecandan ölürüm falan diyodum ama oks gunu gayet rahattım hiç heyecan yapmadım cok sasırdım ben de kendime:)ama cidden gayet normal bi günmüş gibiydi hiç öyle özel ve farklı şeyler yemeye de gerek yok yani!!üstelik deneme sınavı öncesi.baskıyı bu şekilde göstermeleri yanlış gülşah(rokoss)senin de dedigin gibi benim de en kötü oldugum sey annemlerin kötü puan alırsam diye düşündügümdeki bakışları falandı yani etkilencegim sey buydu,ya ben dizinin tamamını izlemedim ama bişey sorcam izleyenlere gerçi kaç kişi tamamını izlemiş ki bu da merak konusu:Ddizide hani öyle mantıklı dusunen bi hocaları falan yok mu bunların??öss dizilerinde öyle olurdu da genelde.. gelip benimle konussalardı daha iyi bi dizi cıkardı eminim ciddi bi şeklide arastırmadan dizi yapmışlar biz de yapalım walla gayet de ilgi görür yani:D jujum bncede ztn birol gwenn en byk htası bu olyı yşamş insanlra dnşmamış olması_!! mail fln atalım da anltal şnlra :D :D oks baskısı neymş nasl ypılırmş üstesnden nasl qlrnrmşş :D :D aylnaslm 20-12-07, 20:35 jujum bncede ztn birol gwenn en byk htası bu olyı yşamş insanlra dnşmamış olması_!! mail fln atalım da anltal şnlra :D :D oks baskısı neymş nasl ypılırmş üstesnden nasl qlrnrmşş :D :D ewt jadhım ama ben öle mail falan atamam gelip kendiler bulsunlar:P:P her şeyi de bizden beklemesinler yaaani:img-cool2:) kayserilii her dk veriyolar valla,şahsen ben ne zaman açsam görüyorum:D rokoss 20-12-07, 23:00 yaa aslında ne bzm onlara qitmemize ne de onlrın bze qelmesine qerek war :D birol qüwen dizi başlamadn araştırma yapma qerei duysaydı en azından bi dersaneyle qörüşseydi falan yeterdi :D bzi de qerdi şmdi_!!! hni keşke forum sayfalarına falan bksa ne bliim çewrenin yorumunu dinlese dizi normale döner :D :D :D gizmo771 22-12-07, 00:17 Yüksel Aytuğ diziyi övmüş mü şimdi ciddi ciddi..Ben anlamadım.! Yalnız bi sorun var dizinin jeneriğini dinleyen çok olmaz ama diziyi izleyip kafayı yiyen fazlasıyla olabilir.Yani bi aile çocuğa bak diziye bile konu oldu Oks olmazsa olmaz gibisinden bir olay yaparsa çocuk ama anne bide müziğine bakın asıl verilmek istenen ders başka mı diyecek?? Bence biçok gencin hayatı kararmadan ya dizi biran öcne vermek istediği mesajı versin yada raytingde dibe vursun.Vursun ki kaldırılsın bu işkence...Böyle bir aile olabilir mi ya..Hoş çocuğu 100 almadı diye manyaklık yapan aileler vardır eminimde her ailenin hepsi mi böyle olur... bercis 22-12-07, 09:23 yaa arkdaşlar sizi bilmem ama bn bu diziyi izlemek için bir neden göremüyorum. neden mii?? bn geçen yıl oks'ye girdim. ama tabiki çok çalıştım. allah içinde istediğim yeri kazandım. ama bnm hayatımdan koskoca 1 yıl gitti.tüm hayatımızı etkiliycek bişeyi bizden sadece 2 saatte istiyolarr. ve oks psikolojisini sadece yaşayan bilir. dizidekiler bunu yaşamamışki ne kadar iyi yansıtabilirler. hadi yansıttılar diyelimm. bn bu diziyi izleyip bi daha o günleri hatırlamak istemem. ve emin olun ki bi çok kişide bu yüzden izlemiyo. cimcime_7297 22-12-07, 10:03 yaa arkdaşlar sizi bilmem ama bn bu diziyi izlemek için bir neden göremüyorum. neden mii?? bn geçen yıl oks'ye girdim. ama tabiki çok çalıştım. allah içinde istediğim yeri kazandım. ama bnm hayatımdan koskoca 1 yıl gitti.tüm hayatımızı etkiliycek bişeyi bizden sadece 2 saatte istiyolarr. ve oks psikolojisini sadece yaşayan bilir. dizidekiler bunu yaşamamışki ne kadar iyi yansıtabilirler. hadi yansıttılar diyelimm. bn bu diziyi izleyip bi daha o günleri hatırlamak istemem. ve emin olun ki bi çok kişide bu yüzden izlemiyo. evet canım bana diziyi sevenler kızmasın ama inannınki hiç beğenmedim ya bir şey anca bu kadar abartılır insanların gözüne anca bu kadar sokulur. kimse kusura bakmasın ama öyle düşünüyorum yani uzmanlar çocuklara baskı yapmayın korkutmayın dedikçe bu tür diziiler çıkıyor ortaya tamam hayat zor onlarada bekli bu anlatılmaya çalışılıyo ama bu kadarda abartılmamalı. bakış 22-12-07, 11:03 ben de bu dizinin vermek istediği mesajın pek de hayrlara vesile olacağını düşünmüyorum. gerçekten çok abartılmış sahneler var. ratingler de hiç iyi değil. ben artık izlemeyeceğim ve dizinin de gidişarını pek hayırlı görmüyorum deadly_angel 23-12-07, 01:48 Diziyi son derece abartılı ve gerçek dışı buluyorum.Tamam Oks öğrenciler için bir stres olabilir ama bunu abartılı yollarla izleyiciye anlatmanın ne anlamı var.Yalnızca bir bölümünü izledim ve izlediğime pişman oldum.Seanryo sanırım tamamen kafadan yazılmış, oysa yapılması gereken bu stresi yaşamış, sonunda olumlu veya olumsuz sonuç almış öğrencilere, velilere danışılıp gerçeğe uygun bir şekilde diziye aktarılması.Diziye sadece komedi diyebilirim, çünkü benim gözümde başka bir katagoride yer bulması imkansız. !! Elyf !! 24-12-07, 01:43 'OKS Anneleri' Geçenlerde bir dizi izledim; "İyi ki çocuğum yok" diye düşündüm! Yok yok, tam olarak şöyle düşündüm: İyi ki erken evlenmemişim ve şu anda OKS'ye hazırlanan bir çocuğum yok! Söz konusu, Fox TV'de 'OKS Anneleri' diye bir dizi... Zap yaparken takıldım... Malum; orta öğretim son sınıf öğrencilerinin girdiği 'hayat memat' meselesi bir sınav bu OKS. "İyi bir üniversiteye girebilmek için iyi bir liseye girmek şarttır, iyi bir lise için tek yol OKS sınavından iyi bir puan almaktır, bu sınav hiç de kolay değildir, minicik bedenlerin kabus dolu yılıdır OKS yılı..." Özet olarak budur! Öğrenciler bu sınava 13-14 yaşlarında giriyor; yani daha bu sınavın hayatlarında ne denli önemli olduğunu bile bilmeden! Ama onlardan beklentiler o kadar büyük ki... Dizi de işte bu sınava, bu sınava hazırlanan öğrencilere, onların ailelerine, dershanelere dikkat çekiyor; bir nevi eğitim sisteminin fotoğrafını çekiyor. Gayet güzel, ne hoş! Fakat, ya o ailelerin... Özellikle o stres topu annelerin çocuklara ettiği? Resmen zulüm! Yapımcı Birol Güven bazı velilerin işi çok abarttığına, çocuğa nefes aldırmadığına hatta yaşama sevinci dahi bırakmadığına dikkat çekmeye çalışıyor belli ki... Eyvallah! Ama bu diziyi izleyen çocuğun bunalıma girmemesine imkan yok ki! Bu çocuklar sınava hazırlanırken, yüksek düzeyde morale ihtiyacı varken bu diziyi izlettirmek gerçekten büyük kötülük! Mesela dershane öğretmeni, bir sınıfa doldurduğu velilere OKS'yi şöyle anlatıyor: "Bu yıl hiç bir şey eskisi gibi olmayacak... Hayatınıza geçici olarak ara vereceksiniz... Bu yıl gezip tozmak yok... Misafir kabul etmek yok, misafirliğe gitmek yok... Tatil yok, sinema yok, tiyatro yok... Bunların hepsini sonra yapabilirsiniz ama çocuğunuz OKS'ye bir kez girecek!" Bunu dinleyen anneler, babalar da kendilerini öyle kaptırıyor ki evde ne huzur kalıyor, ne ağız tadı... Çocuğun hayal kurması bile günde 15 dakika! Söylesenize... Kabus olan bu sınav mı, anneler mi; ben karar veremedim... Kaynak : Sabah Gazetesi / Şirin Sever SBR 25-12-07, 11:43 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 24 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,0 23,1 2 BICAK SIRTI [NET] KAND 9,1 23,1 3 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 8,9 20,2 4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,7 25,5 5 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,6 19,7 6 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,3 18,6 7 KOPRU [NET] STAR 6,2 16,3 8 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,7 16,9 . . 34 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,0 4,6 TELE - BAROMETRE 24 ARALIK 2007 PAZARTESİ NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,20 26,20 2 VAR MISIN YOK MUSUN-PT [NET] SHOW 8,70 20,00 3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,50 23,40 4 KOPRU [NET] STAR 7,80 21,70 5 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,10 18,90 6 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 7,10 16,70 7 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,60 15,50 8 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 5,50 17,40 9 KANAL 7 HABER SAATI [NET] KAN7 5,40 15,70 . . 39 OKS ANNELERI [NET] FOX 2,20 5,20 kaynak:ucankus _HaLe_ 25-12-07, 17:59 slm... bnde bu sene oks ye gireceğim için dizi dikkatimi çekmişti ve izlerim demiştm.ama ilk bölümündn beri yaşanan stres ekranlara öyle bir yansımıştı bunu çok yanlış buldum açıkca dile getiriryorum... yani sonuçta bu bi ölüm kalım meselesi değil.tabiiki çok önemli ve herşey o sınava bağlı ama blilrli bi planla çok çalışarak giren bir öğrenci gayet iyi istediği yeri kazanabilir.dizideki aile baskısını çok YANLIŞ buluyorum. her bölümünde çocuklarn hayatla ilgisini kesiyolar resmen bu gerçektn yanlış... dersanelerin yaklaşımı çocukları dersaneden soğutuyor... diziyi beğenenleri anlamıyorum böyle bir yıl geçirmek isterlermiydi sormak istiyorum.?? tabiiki aile sana çalış diyecek, motivasyon için yardm edicek ama hiç birşey çocuğu yaşamdan soğutmak derecede olmamalı... reytinglerdende bir çok kişinin böyle düşündüğü belli... dediğim gibi bnde oks ye giricem dersaneye gidiyorm plan program çalışıyorum ama gayet mutluyum çünkü çevremdekilern baskılarıyla değil yardımlarıyla devam ediyorum... bazı arkadaslarn düşündüğü gbi bunların hepsinin yanlış bişey olduğunu sonunda belirtebilirler belki ama bir an önce belli olmasını isterm yada senaryyonun değişmesini yoksa reytinglerde hiç bir ilerleme olcağını düşünmüyorum hatta bitmesi bile olabilecek birşey. byebye Gülcan 25-12-07, 18:24 Dün aksam izledigim Elveda Rumeli'nin reklam arasinda bir göz atayim dedim ve bir dakikadan fazla katlanamadim. Böyle bir mantik olurmu hic, kardesi ders calisabilsin diye ablasi sacini kurutmayacakmis. Acaba sinav stresi yasayan cocuklarin evlerinde gercekten bu tür olaylar oluyormu? Sinavi gectim, asil bu tür davranislar insani strese sokar. Ne demek sacini kurutmayacaksin, cok ses yapiyor? :img-cool2 Bende Mayis'da yaklasik 17 yillik okul hayatimi 8 Tip Sinavi ile bitircem, hemen hemen hepimiz sinav stresi yasiyoruz, derslerle bogusuyoruz. Ama hic bir ailede bu kadar abartilmis olaylar olmuyordur diye umuyorum. Dizi genclerimize daha dogrusu ailelere kötü örnek bence. Kimse kizmasin, sahsi fikrim bu. g_i_z_e_m 25-12-07, 19:13 Son derece saçma bir dizi bence ben geçen sene girdim OKS'ye bu kadar baskı asla olamaz yani bu sadece başarısızlık getirir dizi fazlaca abartılmış bi dizi bence pelın_88 25-12-07, 20:12 Merhaba arkadaşlar daha dizi başlamadan yorumumu yapmıştım ama şuan pişmanım...Gerçekten mantık hatası çok vede abartılmış bir dizi.. Bizde o günleri yaşadık.Korkulabilecek,stres edip psikolojimizi bozacağımız bir durum yok..Bu gibi diziler gençlere güzel örnek olacağı yerde,olumsuz sonuçlar doğurur fikrindeyim...Birincisi sınava hazırlanan kardeşlerimizin,uykuya,yüksek motivasyona,arkadaşlarıyla vakit geçirmeye vede kendilerine zaman ayırmalarına ihtiyaçları var..Benimle aynı düşünceleri savunduğunuzu varsayarak bunları yazıyorum... Ayrıca da OKS önemlidir fakat sınavı kazanmamak hayatın sonu değildir...Sınava girmeyen öğrencilerin korkacağını ve derslere zorla çalışacağını istemem....En büyük fedakarlık anneler de başlıyor ve daha sonra evladına duyacağı güven,sınava giricek kardeşimizinde azimle,isteyerek ve sıkılmadan derslerine dört elle sarılması aynı zamanda da her test çözüşünde ''Başarıcam'' diye başlamaları gerekmektedir.. İyi Akşamlar!....:img-wink: stella_56 25-12-07, 20:18 Diziyi arada sırada izliyorum.Çok abartılmış.Valla OKSden gözüm korktu.Ama bana çalışma hırsıda veriyor açıkça söylemek gerekirse.Ne zaman izlesem test çözesim geliyor.Keşke bu abartılar atılsa diziden.Daha güzel ve hoş olur. Bu tür davranışlar öğrencileri sınavdan hatta hatta okumaktan bile soğutur. UK99_GS 28-12-07, 12:39 izlemek istediim bi diziydi ama ne yazıkki doktorlarla çakıştı biraz baktım o ne öle yaa oksye gircekler die resmen hayattan koparıolar çocukları... bence bi sınav çocukların hayatını mahvetmemeli ailelerin biraz dha duyarlı olması gerekio aysegul_90 28-12-07, 12:52 bence konuyu çok abartmışlar ve bu yüzden de saçma olmuş.. benim de bu sene sınavım var ama evde bu tür sıkıntılar olmuyor..tabi diğer davranışlarımıza dikkat ediyoruz ama annemler bütün gün evde çıt çıkarmadan durmuyolrlar ve tv izlememe de izin veriyorlar.. bence izlensin diye böyle bir girişimde bulunmuşlar ama reytinglerden girişimlerinin sonuçsuz olduğu belli oluyor..artık izlemiyordum sadece arada bakıyordum şimdi iyice soğudum Lovegood 28-12-07, 20:10 Oks'de böyleyse Öss'de ne yapacak o kızcağızın ailesi merak ediyorum. Hayır bide kızkardeşim 7.sınıfta sbs'ye girecek annem "bak,bak" diye çağırıyor ikide bir odadan :) Bence abartılmış,gereksiz bir dizi.. Zaten benim yaşımada hitap etmiyor ben kendi sınavımı düşünüyorum ikinci kez öss ile uğraşıyorum.Biz ne yapalım :hıh |