Tüm Versiyonu Göster : Annem - Bölüm Yorumları (Arşiv 2)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

Müge
23-12-07, 21:59
Herkese merhabalar….Bayramın son gününe de geldik…Yarın iş başı…Okul günü..:img-fie:

Evet dizimize geri dönersek….Hümeyra’cım valla bende sinir oluyorum ama ne yapalım…Bir şekilde katlanacağız….Ayşe hanım ve kanunlarına…Musa’yı öyle bir esir almış ki… Adam korkuyor resmen ondan…Ama eninde sonunda Zeynep mutlu olacak….Buraya yazıyorum…Yazdım….:img-meeti

Nur’cum sende üzülme ….Bende Zeynep&Musa aşkını izlemek istiyorum öyle böyle değil…Ama Ayşe hanım izin vermiyor ki…Ayşe’ciler sizlerden korkmuyorum….Gerçeklere ortada….:img-yes:

Ali’ye gelince..Onun içinde üzülüyorum aslında…Adam deliler gibi seviyor Zeynep’i…Üzülecek ama sonunda…Zeynep’te sanki Ali’ye karşı döndü…Aşık olmasa da Musa’ya inat için değilde…Ayşe’ye aklım Musa’da değil merak etme diyerek evlenebilir…Çok hata eder …İşler iyice karışır….Ben bu konuda güvendiğim tek kişi Emine anne..Tüm aileyi bir araya getirecek tek kişi o…..:good:

Fatoş ablacım…Uzun yorumlarını özledim…Evet sende Ayşe’ye sinir oluyorsun ne yapsak acaba? Anti Ayşe’ciler diye fan club mu kursak….??.hehehe…:img-haha::img-heh:

lety_ayse
24-12-07, 15:50
slm yoğun bir haftanın ardından zor gelebildim
ben bu musaya gittikçe sinir olmaya başladım hadi hayırlısı
bakalım galiba musanın üçüncü kardeşi hüseyin geliyomuş onca merak ettik şimdi bu hüseyin zeynep ablasını görmeden hiç gider mi?:D
neyse aklıma birsey takıldı ayşe 8-9 haftalk hmile 14. haftadan sonra öğrenilmiyomu cinsiyet..................

dürr-efşan
24-12-07, 20:49
neyse aklıma birsey takıldı ayşe 8-9 haftalk hmile 14. haftadan sonra öğrenilmiyomu cinsiyet..................
valla bir forumda bunu bayağı bir tartışmış öğrenmiştik.. Dört aylık yani 15-16 haftalık olana kadar beklemek gerekiyor... ** abazen daha önce de görülebilir demişlerdi.. ** atabii 8-9 haftalık hamilelikte olmaz büyük ihtimalle.. Yani 16 haftalık denir de 15. haftada gözükebilir ma 8-9 hafta gibi önce olmaz.. acab zamn mı atlatıldı...

musaya sinir olmaktan öte ben sevgisini görememkten şikayetçiyim.. birisi birisine aşık sa o kişinin bedeni sevdiğinden aşık olduğu kişden başkasının bedenini istemez...ama musa bu kategoriye girmediği içinde biraz sevgisi garip geliyor.. Ya da ben aşkı yanlış biliyorum...

pas.si.on79
24-12-07, 23:36
Zeynep le Musa bence birbirlerini anlayamamışlar..16 yıl geçmiş ve Musa Bey bilmiyordu;ama Zeynep tarafından bilinen bir çocuk var..Ve bu durum ilişkilerini etkilemesine izin vermemişse bundan sonra etkilememeli.. Zeynep bence Ali Bey le olsa daha iyi olur.. Ali Bey de çok iyi bir karakter..Zaten Musa Bey Zeyneple yıllar sonra karşılaştıktan sonra da Ayşe den vazgeçemedi.Belki Zeynep e benziyor olarak seçmiş olabilir ancak kafasındaki tanımlar Ayşeyi daha çok uyuyor...

icom_
25-12-07, 00:04
Zeynep le Musa bence birbirlerini anlayamamışlar..16 yıl geçmiş ve Musa Bey bilmiyordu;ama Zeynep tarafından bilinen bir çocuk var..Ve bu durum ilişkilerini etkilemesine izin vermemişse bundan sonra etkilememeli.. Zeynep bence Ali Bey le olsa daha iyi olur.. Ali Bey de çok iyi bir karakter..Zaten Musa Bey Zeyneple yıllar sonra karşılaştıktan sonra da Ayşe den vazgeçemedi.Belki Zeynep e benziyor olarak seçmiş olabilir ancak kafasındaki tanımlar Ayşeyi daha çok uyuyor...

işte ısrarlar sölenen sözlerden birisi daha..Arkadaşım öle ali bey le olsa daha iyi olur demekle olmuyor malesef..gönül bu zorlama sevemiyor..
anladığım kadarıyla sende aslında musa ayşeyi seviyor zeynebi yıllar sonra gördükten sonra kafası karıştı diyenlerdensin ama kabul edin artık..

musanın zeynebi sevdiğini anlamak için daha ne yapması gerekiyor..tmm bu aralar asyşenin doğacak olan bebeği nedeniyle onları beraber göremiyoreuz musanın aşkını hissetmeye hiç zaman kalmıyor ama adam ağzıyla söledi ben onu sevmeyi hiç bırakmadım die daha napsın..

:):):)

esmer_-ezel
25-12-07, 12:30
sana katılıyorum icom_ musa zeynebı sevdığını kendı ağzıyla söyledi daha ne kurcalıyorsunuz belkı de musa ayşe onun kendısını sevdığını sansın diye okadar mutlu davranıyordur biliyorsunuz ayşe aksı takdırde çocuğu doğurmayacak musa da çocuğun doğması için böyle davranıyor neyse fazla saçmalamadan başka bır konuya geçeyım zeynep fragmanda goncaya musayı artık sevmediğini söylüyordu acaba nıye böyle birşey yaptı birde sanırım düğünde birşeyler olacak gibi bakalım izleyip göreceğiz

ozi75
25-12-07, 13:49
aklımda kalanları yazayım,
gonca acaba aysenin geçmişinde bişey bulup babamın evlenmesine engel olabilirmiyim diyordu.
musanın kardeşi karısına ne yapıyor ise karısı bana sakın dokunma diordu
gnca annesine babamı sevmiyor musun diye sordu
oda seviyorum diyordu.
musa kardeşine zeyneple ilgili bişeyler diyordu.
bir iki replik daha vardı ama hatırlayamadım

scog
25-12-07, 14:04
Annem Dizisi 14.Bölüm Sesli Fragmanı

.........................Bloğum................... .......... (http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=34942)

Diğer video sitesinden izlemek isterseniz yukarıda bloğuma tıklayıp izleyebilirsiniz.

bitanem_61
25-12-07, 14:32
fragman için teşkkürler scog

Ayşe niye kendini suçlu hissediyor acaba kesin bebeği bilmeden ultrasona girdiği içindir zeynep için üzülecek hali yokya

gonca annesiyle kalıyor olmalı musa düğünü haber verdiğine göre zaten pazarın ordan bir geçişi varki goncanın sinirden deli olmuş gibi

gelen her halde üçünçü kardeş emine annenin yanında var gibi geldi bana
zehra sonunda ibrahime karşı gelmiş bunca zaman sustuğu hataydı da orası annesinin evi yine bu adamda hiç utanmada kalmamış annesinin evinde karısına bağırıyor

zeynep kızına musayı sevmediğini söylüyor bu goncayı dahada sinirlendirir sevdiğini bile bile böyle söylemesini anlıycanı sanmam

sırf inat olsun diye zeynep aliyle evlenmeye kalmasa bari

icom_
25-12-07, 14:53
öncelikle sesli fragman için çok teşekkür ederim scog..,

fragmanda yine alışılagelmiş bir pişmanlık bildrisi var..bu seferde kafrdeşine pişmanlığını bildiriyor musa..

''' dönerdim dönmezmiydim, ben çok pişmanım biliyormusuın....'''

Artık biliyoıruz musa ya yeter pişmansın...o kadar çok gözümüze sokulduki bu baydı yani...Zaten sadece pişmanlığını görüyoruz musanın inşallah yakında aşkını sevgisinide izliyebiliceğiz..

ayşe kendini suçlu hissediiyormuş..bebeiği bilmeden ultrosana girdiği için herhalde..gerçi kendini suçlu hissetmesi için daha mantıklı ve daha çok sebeğler var ya neyseee...

gonca çıldırmış fragmanın başında siz birbirinize hala aşıksınız derken çok sinirli gibiydi..ÇOk da haklı birbirlerine hala aşıklar ama neyseeee...???

birde atağa geçmiş gponca hanım ayşenin zayıf ve kötü bir anını yakalayıp babasına söleyecek ve evlenmekten vazgeçirtecek babasını..

ahh ahhh yapsan ne güsel olurdu aslında gonca..:):)

En sonunda sevmiyorum lafını duyduk zeynepten..Valla iiyi böyle musa evlenirken hala seviyorum itiradfı yapsa bu sefer deli olurdum yane..

biras daha musa pişman dolşasın bakalım nereye kadar gidicek...

yalnız musa goncaqyı arayıp ben yarın evleniyorum dediğinde ne kadar mutsuz üzgün..Goncanın şerrinden korktuğu için mi yoksa zeynepi kaybetmeye daha çok yaklaştığı içinmi bilinmez ..yada hepsi:..

yane cidden evleneceklermi bunlar yaaa..:(:(:(:

deren1970
25-12-07, 15:47
Merhaba Arkadaşlar
Bende sesli fragmanı seyrettim:img-yes: Bence Zeynep Gonca'nın babasıyla ilgili sorusu üzerine sevmiyorum demiştir öyle söylüyerek kızının ikisinin bir arada olma hayalini sürdürmesini önlemek için yapıyordur bunu. Zaten babası ona evlenme teklifini telefonla bildirdiğinde Gonca sinirle hemen annesinin yanına gidiyor ve evin dışındayken siz hala birbirinize aşıksınız diyor annesine. Sonra evin içinde annesiyle konuşurken daha bir yatışmış bir hatasını bulursam belki babam evlenmez diyor, Zeynep'te baban hiç geçmişini bilmediği biriyle beraber olur mu? diyor:img-yes:Fragman sıralı sahnelerle oluşmamış kafa karışıklığı yapmışlar:img-yes:
Vallahi en beğendiğim sahne İbrahim'in karısının karşısındaki o şoka girmiş haliydi:P Adamcağız ne de korkmş çataldan yahu öyle:img-grin2 Eee adam hiç alışık değil, karşısında sinmiş bir kadın vardı bak şimdi eşi hem boşanma davasını açtı hemde aslan kesildi İbrahim'e karşı. Ay hala gülüyorum nasılda korkmuş öyle o sahneleri dört gözle bekliyorum vallahi.
Neyse daha sonra tekrar görüşene kadar kendinize iyi bakın
Sevgilerbye

lety_ayse
25-12-07, 17:07
sesli fragman için tşkr
bence ayşenin pişmanlığı goncayı evden kaçırtmış olabilir o yüzden pişman bence
azım açık kaldı ibo süt dökmüş kedi gibiydi zehranın yanında yani korkulmayacak gibide değil
ya şu adam belki zehranın kardeşidir zehranın yüzündeki ifadeden yola çıkıyorum ama hayırlısı
musa gıcıklığım sürüyo insan alır kızı karşısına ben evleniyorum der ne böyle
gonca annesi ve babasın pişmalığını görüyo ve onlar duygularını bastırmaya çalısıyo goncada bir bakıma onlara yardımcı oluyo

LoveGE
25-12-07, 18:42
Scog tessekkur ederim sesli fragman için :) sayende izleyebildim fragmani :)

Gonca
"Belki cok kotu bir geçmisi vardir, babamin onun hakkinda bimedigi birseyler olabilir..
öyle birseyler bulurumda belki babam onun'la evlenmekten vazgeçer.
Zeynep geçmisini bilmedigi biriyle biriyle evlenir mi?"

Evet evlenir, Hatirlarsaniz Ayse bikeresinde Annesini arayip,
"babam hala eski esiyle ve cocugu ile görüsüyormu" demisti!
ama o geçmisi Musa, bilmiyor ki...Aysenin geçmisini hiç kimse bilmiyor!
belkide Gonca sayesinde neler olup bittigini Musa ögrenecek...
Fragman'i izledigimde ilk bu aklima geldi:img-yes:
Bence Gonca sayesinde Ayse'nin geçmisini ögrenecez!

medsul
25-12-07, 19:50
sesli frgaman için şule abla cok sagol:good:

fragmanda ayşenın pişmanlıgı bence musadan habersiz korunmayı bıraktıgı için olabilri hanı benım yüzünden kendine söylemeden
onu böylesine bir cok verdiği için olabilir:img-yes:

nurcugum valla pişmanlik konusunda sonuna denk katılıyorum
yeter artık aşkını izlemek istiyorum aşkınıııııııı:img-blush

birde gelen kişi kesin musanın kaerdeşi huseyın düğün için geliyordur
direnk annesinin evine geliyor
belkide huseyine söylemediler ibonun ayrıldıgını
neyse ibo kesin ondan geliyor emine annenın evine:icon_whis
zehranın artık sesini cıkarmasına cok sevindim
yetti gayrııı ibooo
zeynepin sevmiyorum deyişinie ayrıca sevindim hayır ne yapacak
evet aşiğim baabana diyecek haliyokyaa
herkese karşi güçlü durmak zorundaa zeynep
düğün oluyor offff offff:icon_sorr

icom_
25-12-07, 20:08
sesli frgaman için şule abla cok sagol:good:

fragmanda ayşenın pişmanlıgı bence musadan habersiz korunmayı bıraktıgı için olabilri hanı benım yüzünden kendine söylemeden
onu böylesine bir cok verdiği için olabilir:img-yes:

nurcugum valla pişmanlik konusunda sonuna denk katılıyorum
yeter artık aşkını izlemek istiyorum aşkınıııııııı:img-blush

birde gelen kişi kesin musanın kaerdeşi huseyın düğün için geliyordur
direnk annesinin evine geliyor
belkide huseyine söylemediler ibonun ayrıldıgını
neyse ibo kesin ondan geliyor emine annenın evine:icon_whis
zehranın artık sesini cıkarmasına cok sevindim
yetti gayrııı ibooo
zeynepin sevmiyorum deyişinie ayrıca sevindim hayır ne yapacak
evet aşiğim baabana diyecek haliyokyaa
herkese karşi güçlü durmak zorundaa zeynep
düğün oluyor offff offff:icon_sorr

ben bu düğünün gerçekleşeceğini sanmıyorum..öle bildiğim bişeyden deil ama ama içimde öle bir his varki evliliğin kıyısına kadar gelecekler ama evlenemicekler gibi sankii..

Aslında bir bakımada evlenseler ii olur..kendimle çelişmiyorum hemen nedenini açıklayayım..sonuçta bu bebek var olduğu sürece evlenselerde evlenmeselerde musa ve zeynep arasında şu aralar bir aşk yakınlaşma beklemiyorum..Bir imzanında pek önemi kalmıyor haliyele..
Ama şu şekilde olabilir..El birliğiyle bizde ekran başında af çıkmasını bekliyoruz..Zeynebin kendine güveninin artmasını yükselmesini sağlıck olan o affı bekliyoruz..Bir an önce çıksın die bekliyorum ben şahsen ..

zeynep okulu bitirdiğinde zehra ile iş yapmaya başlıcak..Belkide kurackları ve yapacakları iş musa ile dip dipe çalışmayı gerektirecek..Ee tabi o sıralar halen ayşe ile evli olan musa nın da içi içini yiyecek..zeynep le yakınlaşamamk ona dokunamamak içini kemirecek tabi..
hele birde şöle yakışıklı biri daha çok çok yakından zeynepğle ilgilenmeye başlayınca bizimkinde kıskançlık çanları çalmaya başlıcak...koskoca bakaın kıskançlıktan kendini yiyip bitirdiği zeynep ile o malum beyefendiği yan yana herhan gi bişi için bile olsa gördüğü zaman yüzün alacağı şekli çok merak ediyorum...
zeynep elbetteki böle kalmıcak..
bbaşta çok güsel ve akıllı bir kadın ..kendini geliştirdiğinde bir de saç baş kıyafete dahada özen gössterdimmi hem aklıyla hemde güslliğiyle çok dikkat çekecek tabiki..

Ahhh ahh musa daha çokk delirecek..şimdi ali beyden kıskanıyor ama o zamn sadece ali bey olmucak kıskanacağı kişi malesef....

işte o nedenle şimdiki bölümlerde ayşe ve musa birlilktelkiğine sabretmeye çalışıyorum sonunda göreceklerimiz için...:::::::):):)

pas.si.on79
25-12-07, 22:07
işte ısrarlar sölenen sözlerden birisi daha..Arkadaşım öle ali bey le olsa daha iyi olur demekle olmuyor malesef..gönül bu zorlama sevemiyor..
anladığım kadarıyla sende aslında musa ayşeyi seviyor zeynebi yıllar sonra gördükten sonra kafası karıştı diyenlerdensin ama kabul edin artık..

musanın zeynebi sevdiğini anlamak için daha ne yapması gerekiyor..tmm bu aralar asyşenin doğacak olan bebeği nedeniyle onları beraber göremiyoreuz musanın aşkını hissetmeye hiç zaman kalmıyor ama adam ağzıyla söledi ben onu sevmeyi hiç bırakmadım die daha napsın..

:):):)

valla kimler ısrar ediyor bilmiyorum ama kendi hislerimi düşüncelerimi söyledim.

Musa Bey ile Zeynep in biraya gelmesini elbette isterim. Ancak o kadar zaman geçmiş.Bu zaman içerisinde her iki taraftan da yani karşılıklı olarak birbirlerine karşı ilgisizlikleri söz konusu. Zeynep hamile olduğu halde Musanın ihanetini afetmemiş.DAha sonra yıllar geçmiş çocuğunu söyleyemeyecek kadar Musadan uzak kalmış. Zeynep bencil bir karakter değil;ama çocuğunu babasız bırakarak ve Musa Beyi çocuğu olduğunu söylemeyecek kadar gururunu korumuş... Hani dediğin gibi "gönül zorla sevmiyor" ancak aşk bunları afedecek kadar büyükse Musa'yı afederdi..

Musa Bey için de aynı şey geçerli.. Sonuçta senin eşin. Ayrıldıktan sonra ne yer ne içer,nerde kalır.Hiç arayıp sorulmaz mı.. İşleri yoğun gibi olaylara hiç girmeyin insanlar sevdiklerine zaman ayırır.Özellikle çok sevdiğin eşin arada belki de yanlış anlaşılma bunu düzeltmek adına biraya gelmiyorsun,Takip etmiyorsun..İlgilenmiyorsun.. Onun yerine kendine başka biriyle yeni bir hayat kuruyorsun.. Sonra bir kızın olduğunu öğreniyorsun.
Tabiki eski eşini tamamen unutması değil; kafasının duygularının karışacağı beklenir.

Ayrılıklarda yani zaman insanları yakınlaştırır ya da git gide uzaklaştırır. Yaşananlar,paylaşımlar sevgiyi güçlendirir,aşkı pekiştirir.Bunlara rağmen aralarında birşeyler olmuyorsa hayatlarına yeni yön verebiliniyorsa demek ki sorun yok.. Yani ayrılıkmakta doğru karar vermişsin...

Eğer afetme ya da karşı tarafı dinlememe ve ilgilenmeme takip etmeme olayı olsaydı şimdiye kadar hiçbir evlilik olmazdı..Herkes boşanmıştı..

Birini kollarken diğerlerini nasıl görmezden gelebilirsiniz? Ben de bunu anlayamıyorum. Ayşe karakteri soğuk dış görünümünün altında yüreğinde sevgi dolu olduğunu anne olabileceğini öğrendikten sonra kendine ve çevresindekilere davranışlarıyla gösterdi. DAha doğmamış hatta özürlü olabilme ihtimali olan çocuğa nasıl şefkatle büyütmek istediğini anlattılar..

Ayrıca Zeynep yokken Musa ile birlikteliği olan birbirlerini seven bir çift. Nasıl olurda kendine yeni bir hayat kurmuş olan Zeynep ve Musanın bu ilişkilerine ayırmasını bu kadar kolay beklersiniz... Ayşenin bir kadınlık gururu yok mu?
Musa "ben eski eşimi seviyormuşum,unutamamışım " deyip Ayşeyi silip atmasını mı istersiniz. Peki ne olacak Ayşe karakterinin duyguları.. Hiçkimse böyle bir şeyi haketmiyor. HEm erkekler hem kadınlar için.. Ayşe de bu durumu haketmedi..

ÜStelik bir anne adayı...Onu da mı yalrız bıraksın.. BAbasız büyümesini bu çocuğunda mı küçüklüğünü görmesin.. Ben Musanın Zeynep i gördükten sonra Ayşeye olan davranışlarında Ayşeyi sevdiğini de hissettim.. Kesinlikle çocuk olmasa da Onu bırakmazdı.. Bu şekilde bırakmasını da istemem... Belki Ayşenin Zeynep e benzemesinden dolayı ilk başlarda etkilenmiş olabilir;ama zamanla hayatına katacağı karım diyecek kadar sevdiği de belli.

Onca geçen zamanda ilişkilerini iyileştirmek adına öyle senaryolar yazılır ki bu durum kimseyi üzmeden kimsenin gururlarıyla oynamadan Musa ve Zeynep birleştirilebilir.Yoksa şu durumda birleştirmeleri bu bakımdan pek doğru olmaz...

Ali karakteri çok iyi biri.. Oğluna hem anne hem baba olarak Onu okutmak iyi bir evlat olarak yetiştirmek için didinen bir baba.. Zeynep i de seviyor..Amacı herhangi bir kadınla evlenmek olsaydı..Başka birisiyle çoktan evlenirdi..
Ayrıca İlhan Şeşen i çok seviyorum.Dizilere o sevimli,iyi yürekli,babacan tavırlarıyla yakışıyor,oyunculuk da çok başarılı.. Eğer dizinin hikayesi bu şekilde olursa memnun olacağımı söylemek istedim.

Ama Musa Bey ile ZEynep birleştirilirse gerçekten doğru senaryolarla yapılması gerekli..
Benim söylemek istediğim bunlar.. Bakacağız hikayemize.....

icom_
26-12-07, 00:43
herkese MErhabalar..passion79 un yazdıklarını görünce bende bir iki bişi yazmak istedim..

aslında birçok konuda hemfikiriz.mesela musa ve zeynebin arasına giren soğukluk konusunda..Asla musa için işleri yoğundu yok şöleydi böleydi diyerek bunca zaman zeynebi aramamasını haklı çıkartamayız..Üstelik onuun bakan olduğunuda hesaba katarsak bir bakanın isteyipte bulamayacağı hiç bişi yoktu isteseydi elbetteki bulurdu..

ayşe ilede birbirlerini sevmişler diyorsun..Ama sende söledin zeynep yoktu o sıralar musanın hayatında
..musada bunu bir sözü ile özetlewdi zten yıllar sonra bana zeynep gibi bakan bir kadın..Aslında ufak ama altında çok derin anlamlar yatan bir söz..

yıllar sonra zeynebin şevkatini hoşgörüsünü kimi zaman anaç tavır lar ile musaya yakllaşmasını ayşede bulmuş musa..

bunu çoğu zamanda gördük zaten..herkese karşı cadı olan zeynebin söçz konusu musa olunca nasıl melekleştiğini nasıl iyimser insan haline dönüşltüğünüde gördük..eğer birliktelikleri boyunca böle davrandıysa uzun bir süre mutlu bir bereberlik yaşamaalrı çok doğal..

ama her ne olursa olsun ayşede o aşkı bulamadı musa...

:Elbetteki tmm artık zeynep çıktı ortaya bıraksın ayşeyi hoopp tekrar beraber olsunlar demiyoruz..sonuçta karakteri ne olurs olsun ayşede bir anne adayı ve sö konusu çocuğu olunca ne tür duygular beslediğini gördük...

Çocuk olmasa dahi bu kadar senelik beraberlikten soonra zeynep gedli hadi sana bye bye denemezde..

Ama benimö anlamadım ortada yıllara inat hala devam eden inatla bitmek tükenmek bilmeyen bölesine bir aşk varken ali zeynebi seviyor Die ayşeninde çocuğu var die görmezden gelinemez veya ali zeynepğe musa da ayşeye uyuo ne güsel anlaşıyolr dieyerek kestirip atılamaz..

ayşenin çocuğudamı babaısz büyüsün demişsin..bu işler sadece bir imsa ilemi oluyor yani..İmza artıldıktan sonra onlar evlendikten sonramu bablı büyüyor çocuk..
pekala evlenmeden de ana lı bablı büyütülebiliyor evlatlar..

evlenme boyutu faso fiso esasında..o nedenle hiçbir sorumluluk tek bir imzaya yüklenemez...

Birini kollarken diğerlerini nasıl görmezden gelebilirsiniz? Ben de bunu anlayamıyorum. Ayşe karakteri soğuk dış görünümünün altında yüreğinde sevgi dolu olduğunu anne olabileceğini öğrendikten sonra kendine ve çevresindekilere davranışlarıyla gösterdi. DAha doğmamış hatta özürlü olabilme ihtimali olan çocuğa nasıl şefkatle büyütmek istediğini anlattılar..

Ayrıca Zeynep yokken Musa ile birlikteliği olan birbirlerini seven bir çift. Nasıl olurda kendine yeni bir hayat kurmuş olan Zeynep ve Musanın bu ilişkilerine ayırmasını bu kadar kolay beklersiniz... Ayşenin bir kadınlık gururu yok mu?
Musa "ben eski eşimi seviyormuşum,unutamamışım " deyip Ayşeyi silip atmasını mı istersiniz. Peki ne olacak Ayşe karakterinin duyguları.. Hiçkimse böyle bir şeyi haketmiyor. HEm erkekler hem kadınlar için.. Ayşe de bu durumu haketmedi..

burada yazdığın sebepler bir işikinin devam etmesi için yeterlimi..iyi anlaşıyor olmaları veya hamile kaldığında birden bire annelik duygularının kabarması aşkı görmezden gelmek için yterli sebeplermi..
.asla diğer tarafı görmzden gelmiyoruz...yeri geldiğindede svdiğim dediğim karakteri sonuna kadar eleştiriyorum..tıpkı geçen bölüm ayşeye yaptığım gibi..

ama diğer tarafı kollarken bile ben musa ve zeynep in arasındaki o büyük şeyi görmzden gelemiyorum..

aslında bunu tartışlmakda yersiz..musayı ayşeye zeynebide ali polise aşık etmicekleri bilinen bir gerçek...

Herneyse dediğin gibi izleyip göreceğiz...

sihir
26-12-07, 12:18
ayşenin çevresine kaba davranışları olduğu dönem bana çok itici geliyordu. ancak yine de sevdiğim bir karakter oldu. zeynep ilk baştan beridir zaman zaman suçladığım ancak zaman zaman da anlamaya çalıştığım bir karakter oldu. bir yandan, bir çocuğu babasından nasıl saklar diye kızdım, bir yandan da çocuğunu kaybetmekten korkttu diye düşünerek anlamaya çalıştım.
ama yine de goncaya ve musaya büyük bir kötülük yaptı zeynep. üstelik musa ya da musanın ailesi zeynebin elinden çocuk alacak insanlar da değil. neyse...

esas konu;
ayşenin hamileliğ sonrasındaki değişiklik çok hoş. duygusallaşması ve yumuşaması, bebeğine bağlanması çok güzel. ama özürlü doğacak olsa da doğurmaya kararlı olmasını anlamak güç. ne de olsa bu ayşenin son çocuğu olmayacak. yaşı da küçük. üstelik son şansı bile olsa, dünyaya bile bile hastalıklı bir birey getirmek bence suç. ve bence bu anneye ve de babaya bırakılacak bir karar olmamalı. çocuk yetişip özürlü doğduktan sonra elbette o çocuk için canını verir aile ama bile bile de dünyaya böyle bir çocuk getirmez. ayşe ve musa belki kendilerini bu çocuğa adayacaklarına dair söz verebilirler ve buna hazırlanabilirler ama düşünmeleri gereken bir de çocuğun o haliyle hayatta yaşayacakları var. ben, "özürlü de olsa doğacak" mantığını anlayamıyorum. bu büyük bir bencillik.

bitanem_61
26-12-07, 13:32
[QUOTE=sihir;

esas konu;
ayşenin hamileliğ sonrasındaki değişiklik çok hoş. duygusallaşması ve yumuşaması, bebeğine bağlanması çok güzel. ama özürlü doğacak olsa da doğurmaya kararlı olmasını anlamak güç. ne de olsa bu ayşenin son çocuğu olmayacak. yaşı da küçük. üstelik son şansı bile olsa, dünyaya bile bile hastalıklı bir birey getirmek bence suç. ve bence bu anneye ve de babaya bırakılacak bir karar olmamalı. çocuk yetişip özürlü doğduktan sonra elbette o çocuk için canını verir aile ama bile bile de dünyaya böyle bir çocuk getirmez. ayşe ve musa belki kendilerini bu çocuğa adayacaklarına dair söz verebilirler ve buna hazırlanabilirler ama düşünmeleri gereken bir de çocuğun o haliyle hayatta yaşayacakları var. ben, "özürlü de olsa doğacak" mantığını anlayamıyorum. bu büyük bir bencillik.[/QUOTE]

Benim de anlamadığım sağlam bir çocuğunuz olucaksa anne ve babasınızda her hangi bir özürü olunca annelik olmuyormu.Bir çocuğun özürlü olduğunu 3 yada 4 ayda anlaşılıyor yanılmıyorsam .Bazen 6 aylık da oluyor bu zamanda çocuğun herşeyi tamamlanmıyormu.bu bir insan öldürmek değilmi,benim gözümde bile isteye insan öldürmektir

Doğan çocuğun ailesi önemli onunla ne kadar ilgilendiği önemli , hoş özürlü yada değil bir anne baba çocuğuyla iyi ilgilenirse o çocuk dünyaya karamsar bakmaz bir özürü varsa bile görmez

dünyaya gelince yaşıyca zorluklar bu zorlukları onlara bizler yaşatıyoruz hani her şeyimiz tam ya dünya bizim etrafımızda dönüyorya onlara hak tanımadığımız için oluyor.

baris[a]rock
26-12-07, 14:59
2 haftadır izleyemiyordum allahtan bir hafta önce tekrarına denk geldim bu hafta zaten yoktu bakalım bekliyorum yeni bölümünü çok uzak kaldım annemden:D

sihir
26-12-07, 15:30
Benim de anlamadığım sağlam bir çocuğunuz olucaksa anne ve babasınızda her hangi bir özürü olunca annelik olmuyormu.Bir çocuğun özürlü olduğunu 3 yada 4 ayda anlaşılıyor yanılmıyorsam .Bazen 6 aylık da oluyor bu zamanda çocuğun herşeyi tamamlanmıyormu.bu bir insan öldürmek değilmi,benim gözümde bile isteye insan öldürmektir

Doğan çocuğun ailesi önemli onunla ne kadar ilgilendiği önemli , hoş özürlü yada değil bir anne baba çocuğuyla iyi ilgilenirse o çocuk dünyaya karamsar bakmaz bir özürü varsa bile görmez

dünyaya gelince yaşıyca zorluklar bu zorlukları onlara bizler yaşatıyoruz hani her şeyimiz tam ya dünya bizim etrafımızda dönüyorya onlara hak tanımadığımız için oluyor.

çok hassas bir konu tabii...hamileliğin çeşitli aylarında testler yapılır ve çocuğun sağlığı kontrol edilir. ayşenin bebeği henüz oluşmamaış bir canlı. bu tüm dünyada böyledir. ilk aylarda gerekli testler yapılır ve sağlıksız bebeklerin doğmasına izin verilemez. çünkü dünyaya hasta bir birey getirmeye kimsenin hakkı yoktur. hatta bazı ülkelerde doğurmanın yasak olduğunu biliyorum bu tip durumlarda. anne ve babanın çekeceği zahmetdeğil söz konusu olan. çünkü bebek eğer yetişip de doğarsa, anne ve babanın gözü bebeklerinden başka hiçbirşeyi görmez.ama o çocuk birçok şeyden mahum kalacak. her ne kadar iyi bakılırsa bakılsın.
ama elbette bebeğin sağlıklı ya da sağlıksız olması anne ve babalığın derecesini düşürmez.

bitanem_61
26-12-07, 16:09
çok hassas bir konu tabii...hamileliğin çeşitli aylarında testler yapılır ve çocuğun sağlığı kontrol edilir. ayşenin bebeği henüz oluşmamaış bir canlı. bu tüm dünyada böyledir. ilk aylarda gerekli testler yapılır ve sağlıksız bebeklerin doğmasına izin verilemez. çünkü dünyaya hasta bir birey getirmeye kimsenin hakkı yoktur. hatta bazı ülkelerde doğurmanın yasak olduğunu biliyorum bu tip durumlarda. anne ve babanın çekeceği zahmetdeğil söz konusu olan. çünkü bebek eğer yetişip de doğarsa, anne ve babanın gözü bebeklerinden başka hiçbirşeyi görmez.ama o çocuk birçok şeyden mahum kalacak. her ne kadar iyi bakılırsa bakılsın.
ama elbette bebeğin sağlıklı ya da sağlıksız olması anne ve babalığın derecesini düşürmez.

Gerçekten bu çok hassas bir konu son zamanlarda herkesle konuşup tartıştığım bir konu herkesin düşüncesi tabiki kendini ilgilendirir ama ben ne olursa olsun hiç bir şekilde çocuğumu ÖLDÜRMEM

özür nedir sizce

şöyle bir şey söyleyeyim kendi düşüncem tabi

benim allaha çok şükür ellerim var düşünebiliyorum ve gzlerimde görüyor ama bir resim çizemiyorum o kadar kabiliyetsizim cin ali dahil

bazen televizyonda özürlü dediğimiz (kimse yanlış anlamz umarım ) insanlar çıkıyor kiminin elleri yok ama ayaklarıyla çok güzel resimler yapıyor
yada görmüyor süper el işleri yapılıyor

şimdi bu insanlar mı özürlü ben mi hep düşünüyorum yada onların özürlü olduğunu söyleyip yaşam haklarını elinden alanlarmı

dürr-efşan
26-12-07, 17:32
Musa Bey ile Zeynep in biraya gelmesini elbette isterim. Ancak o kadar zaman geçmiş.Bu zaman içerisinde her iki taraftan da yani karşılıklı olarak birbirlerine karşı ilgisizlikleri söz konusu. Zeynep hamile olduğu halde Musanın ihanetini afetmemiş.DAha sonra yıllar geçmiş çocuğunu söyleyemeyecek kadar Musadan uzak kalmış. Zeynep bencil bir karakter değil;ama çocuğunu babasız bırakarak ve Musa Beyi çocuğu olduğunu söylemeyecek kadar gururunu korumuş... Hani dediğin gibi "gönül zorla sevmiyor" ancak aşk bunları afedecek kadar büyükse Musa'yı afederdi.. .
ben mesajın geneline değil de şu noktaya birşey demek istiyorum.. aşk bunları affedecek kadar büyükse zeynep affederdi demişsin.. Peki musa af dilemiş miydi ki zeynep afetsin.. Aşk ne kadar büyük olursa olsun hiç gereksiz de afetmez.. Karşınızda affedilmeye layık birini bulmanız gerekir.. en azından özür dileyen ve bunları hareketleri ile gösteren.. biz ki bunu şimdi bile musa da görmüyoruz.. Yani biz musa şunla bunla konuşurken pişmanım lafları falan duyuyoruz ama bizim değil zeynebin duyması lazım...

hatta bu konuda zeynepte demişti.. bunca yıl nefret ediyorum dediğim adamın bir özrüne onu affedecekmişimdi diye....

musa ayşeyi bırakmasın ama kalbinin bir yerlerinde de zeynebin özel yerinin korunduğunu görelim... yani memede dediği gibi yerini hiç bir kadın dolduramadı dediği yeri görmek istiyoruz.. Ama biz mutlu mesut bir musa görüyoruz.. Öyle eski karısını görünce bir kaç bakış atan aşık adam tipleri bizi kesmez.. Mdem büyük bir aşk...

asum
26-12-07, 21:11
[Gerçekten bu çok hassas bir konu son zamanlarda herkesle konuşup tartıştığım bir konu herkesin düşüncesi tabiki kendini ilgilendirir ama ben ne olursa olsun hiç bir şekilde çocuğumu ÖLDÜRMEM

özür nedir sizce

şöyle bir şey söyleyeyim kendi düşüncem tabi

benim allaha çok şükür ellerim var düşünebiliyorum ve gzlerimde görüyor ama bir resim çizemiyorum o kadar kabiliyetsizim cin ali dahil

bazen televizyonda özürlü dediğimiz (kimse yanlış anlamz umarım ) insanlar çıkıyor kiminin elleri yok ama ayaklarıyla çok güzel resimler yapıyor
yada görmüyor süper el işleri yapılıyor

şimdi bu insanlar mı özürlü ben mi hep düşünüyorum yada onların özürlü olduğunu söyleyip yaşam haklarını elinden alanlarmı

yazdıklarına katılıyorum ama sanırım bu olaydaki özrü kaçırmışsın.down sendromu bahsedilen özür.yani beyin özürlülüğü.ve bu kadar test zeka özürü nedeni ile yapılıyor ve bu konuda öyle çocuklara sahip olan ebeveynlerin nasıl korkunç zorluklarla karşılaştıklarını anlatan kitapları var.beyin özrü başka bir özüre benzermiyor çünkü.o nedenle böyle bir çocuğu doğurmamak en soğrusu.sevgilerimle.

Müge
26-12-07, 22:08
Herkese merhabalar… Birkaç gün aradan sonra yeniden yazıyorum…Sesli fragmanı izledim…

Evet Ayşe’nin down sendromlu bebeğinden söz edilmiş….Doğurup ,doğurmamakla…Ben yorum yapamıyorum bu konuda ..Sevgili Gamze hanımın böyle bir senaryo yazmasını istemezdim…Bu bebek için ileride daha çok konuşacağız ve üzüleceğiz ..Ben isterdim ki bebek sağlıklı doğsun…Musa bebeğini gülerek büyütsün….

Fragmandaki diğer bir sahnede….Gonca’nın annesi ile konuşurken….Babamı seviyormusun diyordu…Zeynep’te hayır sevmiyorum dedi…Ama sevdiği ve hala aşık olduğu öyle bir anlaşılıyor ki gözlerinden…Acı çektiği ….

icom_
27-12-07, 00:05
yazdıklarına katılıyorum ama sanırım bu olaydaki özrü kaçırmışsın.down sendromu bahsedilen özür.yani beyin özürlülüğü.ve bu kadar test zeka özürü nedeni ile yapılıyor ve bu konuda öyle çocuklara sahip olan ebeveynlerin nasıl korkunç zorluklarla karşılaştıklarını anlatan kitapları var.beyin özrü başka bir özüre benzermiyor çünkü.o nedenle böyle bir çocuğu doğurmamak en soğrusu.sevgilerimle.
(asum)

ben mesajın geneline değil de şu noktaya birşey demek istiyorum.. aşk bunları affedecek kadar büyükse zeynep affederdi demişsin.. Peki musa af dilemiş miydi ki zeynep afetsin.. Aşk ne kadar büyük olursa olsun hiç gereksiz de afetmez.. Karşınızda affedilmeye layık birini bulmanız gerekir.. en azından özür dileyen ve bunları hareketleri ile gösteren.. biz ki bunu şimdi bile musa da görmüyoruz.. Yani biz musa şunla bunla konuşurken pişmanım lafları falan duyuyoruz ama bizim değil zeynebin duyması lazım...
(dürr-efşan)

bu iki yorumuda kopyalamak ve birde teşekkür etmek istedim arkadaşlar. ne düşünüyorsam ne hissediyorsam birerbir yansıtmışsınız...

ilk önce daha doğmadan büyük olaylara ve konuşmalara sebep olan bebkten başlayalım..
ayşe genç bir kadın..üstelik bu onun daha ilk hamileliği...Son olmuş olsa bu bebği aldırdığında birdaha gebe kalamıcak olsa bile bile dünyasya downsendromlu bu çocuğu getirmesini anlayışla karşılıyabilirdim..

ama bu noktada bu doğacak olan çocuğa yapılan büyük bir haksızlıktır..Anne ve babnın çocuğu elbetteki canı ondan gelen hertürlü şeye katlanırlar peki ya doğucak olan bu çocuk.Olaylara onun açısından bakıldığında konunun yönü değşşiyor ne yazıkkki..

peki ya bu çocuğun yaşayacağı zorluklar ...Bunlar hiç düşünülmüyor..üstelik zamanında da teshiş yapılmışken ayşenin bu bbeği neden doğurmakta bu kadar ısrar ettiğini anlamıyorum..Tamam anne yüreği elbetteki aldırmak bir cana son vermek kolay değil..Ama bildiğim kadarıyla o daha henüz oluşmadı bile..
aldırabileceği bir dönemde..

İŞte bu noktada acaba musa dan doğurabileceği son bebek olduğu içinmi bu kadar ısrarlı diye düşünmeden edemiyorum malesef...

Ve gelelim tartışa tartışa birtürlü itiremediğimiz diğer bir mevzuya..
Bu bölüme kadar musa nın pişmanlığını açıklamasdığı kimse kalmadı..özrünü bildirmediği de...
peki bu zamana kadar neden zeynebin karşısına çıkıp birtek özür dilemedi..

gerçekten konuşması gereken kişiyle iki çift laf etmiş değil..
aşk herşeyi halletseydi zeynep musayı affederdi demişsin..
musa koskaca bir bakan tek sözü ile ulamayacağı yer yok kimse yok...

peki ne yapmalıydı zeynep..
musa onu aldatmöış bir de o kadar şeyn üstüne musayı bulup hadi çıktım ortaya özür dilede benden seni affedim mi demeliydi..
yapmayın allah aşkına..sırf ayşe hamile olunca iki güler yüz iki masumiyet gösterdi diye geçmişi de silip atmayın..
İYi valla ya kadın hem aldatlsın hem bir kerecik bile özür dilenmesin..sonra suçlu..
yada aşk herşeyi halletseydi zeynep affederdi demeye kalkışıyorsunuz...
Hiç bişi bulamasanızda goncayı babasına göstermedi fln filan..

kadın aldatılmış zaten..karnındaki çocuğu koz olarak kullanmak istemöedi..
o kadarda gurulu biri zeynep..
kocası bakan olduğu halde dönüp tye bir yardım istemedi..
Tmm belki herşeye rağman kızını baasından ayırmaması gerekiyordu..ama bunun özrünüde diledi..ona buna değil yalnız direk musaya...
Musa ise hala gitsin derdini başkasına anlatsın ..Böle giderse oooo.......????

lazkizz
27-12-07, 00:29
Bence musa kafasina takmis durumda ve Ayselen
evlenmekle kararli, Zynep nekdar hayir desede Musayi
seviyor Musada zaten belli oda Zeynebi seviyor.
Bakalim evlenince neolacak. Ins Gonca istemezde
ki istemiyor, Ve musa evlenmekten vazgecer.

icom_
27-12-07, 17:13
Yeni bölüme saatler kaldı..
acaba musa ve zeynep yakınlaşması görecekmiyiz..Hoş bu aşamada çoookk zor ama en azından musadan bişi gelecekmi..

Goncanın yapacaklarını merakla bekliyorum..
Tıpkı ayşenin musa ya taşındıktan sonra yapacaklarını merak ettiğim gibi..

o gelen adam kim...Zehra nasıl korkuymuş ibrihimi öle ..O sahn eyide sabırsızlıkla bekliyorum..

geçen hafta verilomeyince ndaha da bir özledim çok merak ediyorum..

Şimdiden hepinize İyi seyirler diliyorum...

Not..( musa nın zeynepe aşkını görmek istiyoruz diyenler, inşallah bu bölüm bitipte koltuklartımızdan kalktığımızda biras olsun yüzümüz güler..;)))))

bye

medsul
27-12-07, 17:47
Yeni bölüme saatler kaldı..
acaba musa ve zeynep yakınlaşması görecekmiyiz..Hoş bu aşamada çoookk zor ama en azından musadan bişi gelecekmi..

Goncanın yapacaklarını merakla bekliyorum..
Tıpkı ayşenin musa ya taşındıktan sonra yapacaklarını merak ettiğim gibi..

o gelen adam kim...Zehra nasıl korkuymuş ibrihimi öle ..O sahn eyide sabırsızlıkla bekliyorum..

geçen hafta verilomeyince ndaha da bir özledim çok merak ediyorum..

Şimdiden hepinize İyi seyirler diliyorum...

Not..( musa nın zeynepe aşkını görmek istiyoruz diyenler, inşallah bu bölüm bitipte koltuklartımızdan kalktığımızda biras olsun yüzümüz güler..;)))))

bye

ah be nurcugum bunu ne kadar cok istiyorum birbilseniz:icon_whis
ama dogrusu pek ümidim yok yine pişmanın felan diyecek
bu bölüm bol bol ayşe&musa sahneleri izliyeceğiz kesin:icon_sorr
cok sıkıcı vallla
birde bebek konusunda bende birşeyler söylemek istiyorum
bence herne olursa olsun bebek aldırmak hiçde hoş birşey degil
ben doggurması taraftarıyım

pas.si.on79
27-12-07, 18:12
Ben Musa ve Zeynep in biraraya gelmelerini elbette istiyorum.Ancak sizin de dediğiniz gibi Musa pişmanlıklarını,hislerini anlatmamış,yıllarca kendine bile anlatamadıklarını şimdilerde birilerine anlatmaya başlamış.

Musa Zeynepten özür dilemesi hususu yanlış anlaşılmış,Ben şimdi değil;ihanetin olduğu sıralarda aylar,yıllar geçirmeden dilemesinden bahsetmiştim.YOksa şimdi neyin özrünü dileyecek..

Ben kesinlikle tek tarafı suçlamıyorum. İki tarafta hatalı...Yalnız hatalarını telafi etmek için ilgiyi iki tarafta göstermemiş..
Musa Zeynep i aramayarak Onu ihmal etmiş.Zeynep de çocuğunu söylemeyerek hem Musaya hem de Goncaya haksızlık etmiş.. Aşklarını da zaman denen neyin ne zaman,kiminle ne olacağı belli olmayan bilinmezliğe savurmuşlar.

Bir de özürlü bebek olayı var ki gerçekten benim de bu konu hiç aklımdan çıkmıyor..Birçoğunuz bu şekilde düşünmenize sevindim.El gibi dizisinde de benzer durum söz konusu.Gerçi orada biraz durum farklı... Ama neyse sonuçta tıp ilerledi.. Çocuğunuzun sağlıklı olup olmadığını doktorlar söylüyor.. Belki yüzdelerle ifade ediliyor ki %1 ihtimal bile olsa insanlar için karar vermek çok zor.. Ama yinede çocuğun özürlü doğabilme ihtimali varsa o çocuğun doğmasına kesinlikle karşıyım. Zihinsel özürlü olmak çocuk içinde çok zordur.. Düşünsenize zihinsel özürlüğü olanları görüyorsunuz;istermesiniz öyle bir durum da doğmak,yaşamak... Ben istemezdim.. Ayrıca yanlış bilinen bir konu daha var.. Zİhinsel özürlü çocuk bizim yazgımız demek..Veya zihinsel çocuğa bakmak .Tabi özürü doğmadan bilinmiyorsa bakmak kutsal birşey.. .O zaman elbette İlgileneceksin sonuna kadar. O şekilde çocuklarına yetiştiren anneler veya aileler gibisi yoktur. ÇOk kutsal çok önemli insanlardır.. Ama özürü bilinmeden doğmuşsa...

Tabi olayın bir boyuta da acaba tıbba ne kadar güvenebiliriz.Tıbtan ziyade hemşilere doktorlara acaba bir yerlerde bir yanlışlık yapıldı mı? bu olayı tamamen bunun dışında bırakarak söylüyorum.

Annelerin babaların bu konuda bilinçlenmesi gerekir. Eğer çocuk doğmadan önce özürünü bilip de doğurursanız bu çocuğa eziyet olur.

icom_
27-12-07, 18:25
ah be nurcugum bunu ne kadar cok istiyorum birbilseniz:icon_whis
ama dogrusu pek ümidim yok yine pişmanın felan diyecek
bu bölüm bol bol ayşe&musa sahneleri izliyeceğiz kesin:icon_sorr
cok sıkıcı vallla
birde bebek konusunda bende birşeyler söylemek istiyorum
bence herne olursa olsun bebek aldırmak hiçde hoş birşey degil
ben doggurması taraftarıyım

Hümeyracım aynen bende o nedenle yorumun sonunda bü dilekte bulundum zaten..Fragmana bakılırsa ayşe musa sahneleri bol bol maşallah..Bizimkiler yan yana gelmeyi bırak iki çift laf etmiyolar bile..

Hiç olmazsa musa kendi kıendine iken tek başınayken zeynebi düşünsede bizde ne hissetiğini anlasak dioruz ama nerde..Mesela yatakta ayşe musanın yüzünü okşarken musa karşısında ayşe yerine zeynebin yüzünü görse...Eskilerden bişi hatırlasa falan..fenamı olur yaaa... ;);)

Ahh ahh senarist ben olcktımki.Bol bol güldürürdüm yüzünü hümeyracım :D:D

icom_
27-12-07, 18:31
Ben Musa ve Zeynep in biraraya gelmelerini elbette istiyorum.Ancak sizin de dediğiniz gibi Musa pişmanlıklarını,hislerini anlatmamış,yıllarca kendine bile anlatamadıklarını şimdilerde birilerine anlatmaya başlamış.

Musa Zeynepten özür dilemesi hususu yanlış anlaşılmış,Ben şimdi değil;ihanetin olduğu sıralarda aylar,yıllar geçirmeden dilemesinden bahsetmiştim.YOksa şimdi neyin özrünü dileyecek..

Ben kesinlikle tek tarafı suçlamıyorum. İki tarafta hatalı...Yalnız hatalarını telafi etmek için ilgiyi iki tarafta göstermemiş..
Musa Zeynep i aramayarak Onu ihmal etmiş.Zeynep de çocuğunu söylemeyerek hem Musaya hem de Goncaya haksızlık etmiş.. Aşklarını da zaman denen neyin ne zaman,kiminle ne olacağı belli olmayan bilinmezliğe savurmuşlar.

Bir de özürlü bebek olayı var ki gerçekten benim de bu konu hiç aklımdan çıkmıyor..Birçoğunuz bu şekilde düşünmenize sevindim.El gibi dizisinde de benzer durum söz konusu.Gerçi orada biraz durum farklı... Ama neyse sonuçta tıb ilerledi.. Çocuğunuzun sağlıklı olup olmadığını doktorlar söylüyor.. Belki yüzdelerle ifade ediliyor ki %1 ihtimal bile olsa insanlar için karar vermek çok zor.. Ama yinede çocuğun özürlü doğabilme ihtimali varsa o çocuğun doğmasına kesinlikle karşıyım. Zihinsel özürlü olmak çocuk içinde çok zordur.. Düşünsenize zihinsel özürlüğü olanları görüyorsunuz;istermesiniz öyle bir durum da doğmak,yaşamak... Ben istemezdim.. Ayrıca yanlış bilinen bir konu daha var.. Zİhinsel özürlü çocuk bizim yazgımız demek..Veya zihinsel çocuğa bakmak tabi özürü doğmadan bilinmiyorsa kutsal birşey.. .O zaman elbette İlgileneceksin sonuna kadar. O şekilde çocuklarına yetiştiren anneler veya aileler gibisi yoktur. ÇOk kutsal çok önemli insanlardır.. Ama özürü bilinmeden doğmuşsa...

Tabi olayın bir boyuta da acaba tıbba ne kadar güvenebiliriz.Tıbtan ziyade hemşilere doktorlara acaba bir yerlerde bir yanlışlık yapıldı mı? bu olayı tamamen bunun dışında bırakarak söylüyorum.

Annelerin babaların bu konuda bilinçlenmesi gerekir. Eğer çocuk doğmadan önce özürünü bilip de doğurursanız bu çocuğa eziyet olur.

bebek olayında sana sonuna kadar katılıyorum..Tıp artık çok ilerledi..daha çok yeni iken hamilelik bebğin sağlını herşekilde öğrenebiliyorsun..üstelik hiç bişi geç değiljken tam da zamanında öğrendi ayşe bebğinin downsendromlu olacağını..
daha öçncede söledim tmm anna yüreği kolayca söküp atamıyor bebğini içinden ama bebk açısından hiç düşümüyorlar..ayşey aldı bir heyecan bebği büyüteceğim die hiç bişiyi görmüyor gözü..

üstelik bo onun daha ilk hamileliği, çokda genç..Nie bu kadar ısrar ediyor doğurmek konsunda anlamıyorum..
çocuk dünyaya geldikten sonra anlasalardı herşeyi amenna..
annesi ve babası tabiki sonuna kadar bakacak koruyup kollayacaklar..
ama bu artık bebeğede yapılan bir haksızlık..

Umarım ayşenin niyeti musadan doğurabileceği son çocuk diye böle yapmak değildir..
umarım ilerleyen zamanlrda işin bu boyutunuda görmek zorunda kalmayız...

scog
27-12-07, 20:56
Hiç düşünmez mi anne baba çocuğunm geleceği ne olcak diye.Evet anne baba sağ iken onu herşekilde koruyup kollarlar .Anne baba daima çocuğun başında değil.Ya öldükten sonra ne olacak.Kim bakacak ona.El adamı başkasının özürlü çocuğuna ne kadar bakar.Zaman zaman anne baba bile yorup yıldığı zaman olmuyor mu? Ya peki o zaman çocuk ne olacak.Devletin şemsiyesi altında bir çok özürlü çocuk arasında ne kadar sevgi görüp kollanabilecek.Maddi imkanları sağlasanız özel bakım sağlansa bile başkası özürlü çocuğa bir yere kadar bakar,dediğim gibi baksa bile ona sevgi ne kadar olur.Anne babasının sevgisini verebilir mi? Yazık değil mi o zaman o çocuğa....Neden anne babalar hep kendilerini düşünürler....Ben kendim olsam öyle bir durumda seçim hakkım olsaydı o şeklide yaşamayı tercih etmezdim sanırım.Ölmeyi tercih ederdim.Şu an sağlıklı bir yaşam sahip olmamıza rağmen bile yaşamda zorluk çekerken o şeklide bir yaşamda hayatla mücadele konusu düşününemiyorum bile....Ama tabi bu benim fikrim.Her insanın yaşama hakkı var,bir canı almak tabiki cinayet,ama ömür boyu özürlü yaşamak yaşam mı......Bu söylediklerim bedenen özürlü insalar için değil,ama zihin özürlü insanlar gerçekten yaşamı yaşayabiliyorlar mı???

medsul
27-12-07, 21:25
goncanın yaptiği şeyler bence falasıyla gereksız:img-yes:
şimdi canım tamam musa ya biz gıcık oluyoruzda
gonca yok bana hesap verecekmiş hadi canım ordan sonucta o adam babası
sana nereye gideceğinin tek tek hesabını verecek degil
daha dogrusu o kadar uzun boynu degil gonca hanım
izlerken goncanın gereksiz inadi ve tavri hiç hoşuma gitmedi
tamam alişma isteme ama bu kadarıda fazla

medsul
27-12-07, 21:28
Hümeyracım aynen bende o nedenle yorumun sonunda bü dilekte bulundum zaten..Fragmana bakılırsa ayşe musa sahneleri bol bol maşallah..Bizimkiler yan yana gelmeyi bırak iki çift laf etmiyolar bile..

Hiç olmazsa musa kendi kıendine iken tek başınayken zeynebi düşünsede bizde ne hissetiğini anlasak dioruz ama nerde..Mesela yatakta ayşe musanın yüzünü okşarken musa karşısında ayşe yerine zeynebin yüzünü görse...Eskilerden bişi hatırlasa falan..fenamı olur yaaa... ;);)

Ahh ahh senarist ben olcktımki.Bol bol güldürürdüm yüzünü hümeyracım :D:D

ah benurcugum vallla biz senarit ekiminden olsak süper biz aşk
hikayesi yazardır:img-grin2
vallaaa süper bir seneryo yazmişsın ahhhh nerdeee öyle sahneler izlesek
süper olurduu:happy0064
olsun nurcugum yorumunu okuyuncada yüzüm gülüyor:img-grin2

deryacik
27-12-07, 21:53
Ya arkadaslar, Annem bu aksam Euro D de cikacak mi?
Bir bilginiz var mi?

LİSA
27-12-07, 21:53
aslında dünyaya özürlü bir cocuk getirmek cok zor bir durum.buna karar veren anne ve babaların ruh hallaeri ne durumdadır ama ben bunu bile düşünmeye dayanamazken onlar iyi kötü bir karar vermek zorundalar.dünyaya gelse anne baba yaşadığı sürece cok iyi baksa tamam peki anne baba öldükden sonraki durum?
dünyaya getirmeme kararı ise ayrı bir durum bazen yanılma payları olabiliyor ve özürlü olabilecek bir çocuk cok sağlıklı olabiliyor.ve bile bile onun anne karnında ölümüne izin vermek benim için bir cinayetten farksız.bu durum her iki durumdada anne ve baba için kaldırılması güç bir durum.

LoveGE
27-12-07, 22:01
Ben izleyemiyorum arkadaslar diziyi :(
avrupa yayininda göstermiyorlar?...saçma sapan bir yarisma var onun yerine..
sebebini bilen varmi?...netteki yayindanda izleyemiyorum..
kiniyorum kanal D yi, yetkililere duyrulur!!

deryacik
27-12-07, 22:03
Ben izleyemiyorum arkadaslar diziyi :(
avrupa yayininda göstermiyorlar?...saçma sapan bir yarisma var onun yerine..
sebebini bilen varmi?...netteki yayindanda izleyemiyorum..
kiniyorum kanal D yi, yetkililere duyrulur!!
Cnm, belki yarismadan sonra cikabilir..
Ben fragmanini Euro D de görmedim, ama gec Saatte koyabilirler...
Bekleyelim bakalim...

medsul
27-12-07, 22:11
bak bak ibo yaaa nlerde bilirmiş
aglarmiştaa yaw daha dur bakalım ibo bu kadar kolay degil
size birşey söyliyeyim mi vallaa ibo bile cok güzel acıkladi duygularını
hanı musandan böyle şey görmedim
ayrıcaa gıcık musaaaaa

LoveGE
27-12-07, 22:14
Cnm, belki yarismadan sonra cikabilir..
Ben fragmanini Euro D de görmedim, ama gec Saatte koyabilirler...
Bekleyelim bakalim...

Saol canim ya, sanirim öyle önce kavak yellerindede öyle yapmislardi...
yine bu saçma yarismayi koymuslardi, ama anlamiyorum neden en sevilen iki dizinin zamaninda koyuyorlar...çok saçma yani:img-yes:

medsul
27-12-07, 22:19
yahu musaymiş ibo muş bahane ben bu hüseyini cok ama cok sevdim
kanım ısındı valllaa hemen :img-grin2
musaaa yine gıcık oldum pişman pişman allaaaah alllahhhhaaa
hiç belli olmuyor sadece sözde pişmanlik yok yok ben msaya bayyagı gıcık oldum:dito:icon_evil

medsul
27-12-07, 23:02
abow yeni bölüm fragmanıda neyın nesiyli öylee vallaa yazacaklarımı unuttum kesin bebek düşüyor acaba evlendilermiii yaaa
ay yazık valaaa yaşeye vallaa üzüldüm tamda düğünde bebek düştü
acaba ne olduda böyle birşey olduyaaa:icon_sorr

bu bölüm hakkında düşüncelerime gelirsek musaya gercekten gıcık oldum
dayanamiyorum yaaa zeynep heran egcmişi hatırlarken musayı aşik olugu bu kadar belli ederken bu kadar üzülürken musanın ne düşündüğünü hiç bilmemek
zeynepe olan aşkını(ki artık şüpeliyim)izliyememek ve sadece gonca için üzüldüğünü bellei edip devamli pişmannım lafını kullanmasından
son derece sılıkdıl gercekten artık sinir bozucu olmaya başladı
snki musa&zeynep aşkı degil sadece zeynepin aşkını izliyoruz:icon_sorr

birde hüseyin&zeynep sahnesi için cok daha güzel ssamimi ve içten bir sahne beklemiştim ama sadece bir ara gösterdiler okadar en azından iki muhabbet etselerdi ama nerdeee
sonunc itibari ile belki inamiyacaksınız ama en cok beyendiğim sahne
ibonun tüm sahneleri ve eymen gonca zeynep buşuşması
haaa birde tabi hüseyının ilk geldiği andaki sahne
gerisi boşdu vallaa

icom_
27-12-07, 23:02
Nasıl bir bölüm bu ya..Yuh diorum başka bişi demiyorum..Allahım musa beyin zeynebin yanından bi geçişi var yüzüne bile bakmıyor..Evlenicek üzgün ama tek sıkıntısı kızının düğüne gelmicek olması gibi davranıyoo..
Hayır anlamıyorumki bu zeynebi sevmiyormu yaaa..
Alla alla hiç beğenmedim ben bu bölümü yaa..
hüseyine bayıldım yalnız orası ayrı..Allahım çok şeker bişimiş karısıda oda..neşeli tipler dizinn hüznün azcık komedi getirdiler ne güsell..

birde ibrahim var tabi..bak sen ağlamayıda bilirmiş bizimkisi..Ama sen dur sen daha çok ağlıcaksın..Ohh canıma değsin yaa senden nefret ediyorum dedi ya zehra valla içimin yağları eridi..Axcık acı çeksin bakalım...
yalnız pişmanlığını itiraf ederken bile iyidi musadan..kaç bölümdür izliyoruz böle samimi pişmanlık duymadıkki beyefendiden..

herrnekadar hala sevmesemde ohh olsun desemde çok innandırıcı buldum itirafını..

neden herşeyin değerini kaybettikten sonra anlarlar anlamamki...

icom_
27-12-07, 23:06
yalnız yeni bölümün fragmanı neydi öle yaaa..bebek düşüyor orası kesin...Aslında üzüldüm ayşeye yaaa...bölelikle düğün ertelenir..Sonrada iptal zaten gidişattan bellii..

acayip heycanlı bir bölüm olacağa benziyor...

gelelim bu günkü bölüme...Musa evleniyor yatakta ağlayan zeynep..yaşadıklarını hatırlayan musa yı düşnen zeynep..ne diim yaa...Bunları düşünmesi gerken zeyneple ettiği dansı zeynebi düşünmesi gerken kişi bu aşamada musa yanlışmıyım arkadaşlar yaaa..
Artık zeynebin aşkını izlemekten sıkıldım..tek aşığın zeynep olarak gösterilmesinden bbunun yanında musada en ufak bir hareket gelmemesinde sıkıldım..!!!!!!!

medsul
27-12-07, 23:08
ahhh nurcum sormaa deli oldum resmen ayyy
bzaen okadar sinirleniyorumki yaa bırak zeynep git ali ile evlen diyorum
ooo kadar yanı offf canım cok sıkıldı vallaaaa
aman ne sinir bir bölümdü eminimki bir dahaki bölümde aynı gıcıklıkta devam ederi

medsul
27-12-07, 23:10
yalnız yeni bölümün fragmanı neydi öle yaaa..bebek düşüyor orası kesin...Aslında üzüldüm ayşeye yaaa...bölelikle düğün ertelenir..Sonrada iptal zaten gidişattan bellii..

acayip heycanlı bir bölüm olacağa benziyor...

gelelim bu günkü bölüme...Musa evleniyor yatakta ağlayan zeynep..yaşadıklarını hatırlayan musa yı düşnen zeynep..ne diim yaa...Bunları düşünmesi gerken zeyneple ettiği dansı zeynebi düşünmesi gerken kişi bu aşamada musa yanlışmıyım arkadaşlar yaaa..
Artık zeynebin aşkını izlemekten sıkıldım..tek aşığın zeynep olarak gösterilmesinden bbunun yanında musada en ufak bir hareket gelmemesinde sıkıldım..!!!!!!!

bilmem söylememe gerek varmı nurcugum aynen tamamiyle sonuna denk katılıyorum zaten senle hemen hemen aynı cümlelerle özetliyoruz vallaa
cok sinir bozucuuu cooooookkkk

icom_
27-12-07, 23:13
ahhh nurcum sormaa deli oldum resmen ayyy
bzaen okadar sinirleniyorumki yaa bırak zeynep git ali ile evlen diyorum
ooo kadar yanı offf canım cok sıkıldı vallaaaa
aman ne sinir bir bölümdü eminimki bir dahaki bölümde aynı gıcıklıkta devam ederi

aynen hümeyracım ya her an bişi olcak zeynep musa ile karşılaşıcak yok konuşucak die bekledim durudm..Koskaca 2 saatlik bölümde 2 saniye yan yana gelseler die bekledim yok..
hayır zeynep ağlıyo zeynep üzülüyo musa da tık yok..o kadar sıkıldımki bu bölümü izlerken, bu seferde ibrahime '2ben çok pişmanım biliyomsun..'' bilse ne yazar..zeynep bilmedikten sonra ne önemi varki..

ayşeye gülüyo onla konuşuyo ya tmm bıraksın vazgeçsin dien yokda en azından zeynebin yaşadıklarını ona yaşatsalar diyorum hani..Sonuçta evlenevcek yatğında oda zeynep gibi düşünse zeynebi hatırlasa kötümü olurdu...
Biryadan zeynep ağlarken diğer yandan musa ğlasa mesela yada oda düşünse eski evli olduğu günleri yada uzun zaman karşılaştıktan sonra yaşadıklarını..

ayyy valla deli olucam...:(

icom_
27-12-07, 23:18
bilmem söylememe gerek varmı nurcugum aynen tamamiyle sonuna denk katılıyorum zaten senle hemen hemen aynı cümlelerle özetliyoruz vallaa
cok sinir bozucuuu cooooookkkk

Eee aklın yolu birdir canım yaa...:):) Valla sinirlen sinirlen nereye kadar hadi biraz polyanacılık yapalım..
hani şimdi ayşe hastaneye kaldırılıyo yaa..zeynepta musaya destek için yanına gitse..

konuşsalar falan..zeynep üzgünlüğünü belirtse..Sonra sandalyede beklerken yada odada herneyse beraber öle uyuya kalsalar..Zeynep musanın omzunda falan...

Çok mu abarttım..OLmaz dimi..
yalnız yine zeynepten bir atak senaryosu yazdım..O,fff..Ahh musa ahh...:icon_sorr

gülendam83
27-12-07, 23:28
arkadaşlar siz neler düşünüyosunuz bilmiyorum ama ben bu akşam ibrahimli sahneleri çok sevdim. tabiki yaptıklarını affetmek çok zor neler etti zehraya orası ayrı. ama bugün o kaçamak bakışları çekingenliği pişmanlığı ne bileyim işte hareketleri hoşuma gitti yahu. yanlış anlaşılması ibo affedilmedi tabiki ama bu akşam bi hoştu canım..:img-wink:

scog
27-12-07, 23:30
Şuan Euro Kanal D deAnnem dizisi oynuyor reklam arası girdi.İzleyemeyenlere duyurulur.

icom_
27-12-07, 23:31
arkadaşlar siz neler düşünüyosunuz bilmiyorum ama ben bu akşam ibrahimli sahneleri çok sevdim. tabiki yaptıklarını affetmek çok zor neler etti zehraya orası ayrı. ama bugün o kaçamak bakışları çekingenliği pişmanlığı ne bileyim işte hareketleri hoşuma gitti yahu. yanlış anlaşılması ibo affedilmedi tabiki ama bu akşam bi hoştu canım..:img-wink:

Valla aynen bizde öle düşünüyoruz..Tabiki hala affedilmedi..uzunca birsüre affedilmezde..Ama ağlarkende pişmanlığını dile getirikende çok samimi geldi bana..musa dan daha gerçekçiydi en azından..Zehraya kaçamak bakışlar atması ona dokunmak istemesi..Hayır anlamıyorum Biz musadan böle şeyler İstiyoruz İbrahimde görüyoruz..İleti yanlış yönemi gidiyor nee...:img-yes::img-yes:

gülendam83
27-12-07, 23:34
Valla aynen bizde öle düşünüyoruz..Tabiki hala affedilmedi..uzunca birsüre affedilmezde..Ama ağlarkende pişmanlığını dile getirikende çok samimi geldi bana..musa dan daha gerçekçiydi en azından..Zehraya kaçamak bakışlar atması ona dokunmak istemesi..Hayır anlamıyorum Biz musadan böle şeyler İstiyoruz İbrahimde görüyoruz..İleti yanlış yönemi gidiyor nee...:img-yes::img-yes:

ben musadan yavaş yavaş umudumu kesmeye başladım. bizde tabi sizin de dediğiniz gibi musadan göremediğimiz sıcaklığı ibrahimden görünce etkilendik. ama ibrahimde bu akşam çok iyiydi. yaşadı resmen. ben hissettim gerçekten.
ben musayı anlamadım. zeynebe nasıl aşık. yani tamam ayşeyle evlenmek zorunda ama musa bana duygusal olarak gelmiyor. yani içinde yaşayan bir tip yada. mantık abidesi mübarek. zeynebe dönerim filan demese hayatta anlamam ayşeye aşık derim...

icom_
27-12-07, 23:55
yalnız fragmanda anlamadığım bişi var..Zeynep ile ali telaşlı telaşlı kimi aryıyorlar..Ee hadi goncayı desek oda aynı şekilde eymenle biryerlere girip çıkıyorlar.onlarda birini arıyo gibi..Valla çıkmadım ben bu işin içinden..

Bİr fikri olan varmı acaba..???

gülendam83
27-12-07, 23:57
yalnız fragmanda anlamadığım bişi var..Zeynep ile ali telaşlı telaşlı kimi aryıyorlar..Ee hadi goncayı desek oda aynı şekilde eymenle biryerlere girip çıkıyorlar.onlarda birini arıyo gibi..Valla çıkmadım ben bu işin içinden..

Bİr fikri olan varmı acaba..???

bana sanki zeyneple ali dediğin gibi goncayı arıyor gibi geldi. bence gonca da o esnada dışarda eymeni aradı eymen geldi.yani gonca gece evden gidiyor gibi... belki eymen eve git filan diyodur ona. öyle bir hava sezinledim ama yanılıyor da olabilirim..

icom_
28-12-07, 00:28
bana sanki zeyneple ali dediğin gibi goncayı arıyor gibi geldi. bence gonca da o esnada dışarda eymeni aradı eymen geldi.yani gonca gece evden gidiyor gibi... belki eymen eve git filan diyodur ona. öyle bir hava sezinledim ama yanılıyor da olabilirim..

yinemi ya..gonca eğer yine evden kaçıyorsa artık kabak tadı vermeye başlar..konumu kalmadıda senaryoyu yenilicekler sanmam..başka bişi var ama ne..?

gülendam83
28-12-07, 00:32
yinemi ya..gonca eğer yine evden kaçıyorsa artık kabak tadı vermeye başlar..konumu kalmadıda senaryoyu yenilicekler sanmam..başka bişi var ama ne..?

evet aynı şeyin tekrar olması bencede mantıksız ama bilemiyorum aklıma bişi gelmedi. birde birşey diycem hani zeynep her gece tüpü çıkarıyo ya dışarı ben bu tüpten bir olay bekliyorum arkadaşlar. niye gösterilsinki yoksa bu kadar üstüne basa basa bide..

icom_
28-12-07, 00:36
evet aynı şeyin tekrar olması bencede mantıksız ama bilemiyorum aklıma bişi gelmedi. birde birşey diycem hani zeynep her gece tüpü çıkarıyo ya dışarı ben bu tüpten bir olay bekliyorum arkadaşlar. niye gösterilsinki yoksa bu kadar üstüne basa basa bide..

Valla olurmu olur..Ama tüp olay çıkarırsa patlama falan ağır olur yaaa..
yinede şüphelenmiyor deyilim..

bu arada bu bebk düşmesi olayından sora musanın dahada çok ilgilenmesi gerekicek ayşeyel..
desenize musa ve zeynebi yanyana görmeye baya var..:(:(

scog
28-12-07, 01:19
Annem Dizisi 15.Bölüm Fragmanı

.....................Bloğum....................... . (http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=34942)

İzlemek isterseniz yukarıda bloğumdan veya sitenin videolar bölümünde izleyebilirsiniz.

deren1970
28-12-07, 08:41
Günaydın Arkadaşlar
Dün akşamki bölüm nasıl derler beni hayal kırıklığına uğrattı maalesef:icon_sorr Bende sizlerin yorumlarına katılıyorum Musa hakkında söylediklerinize yani:img-yes:
Gonca'nın tepkileri çok sivriydi ve saçmaydı işin açıkçası. Bu adam senin baban, telefonuna çıkmaman sorunu çözer mi? Konuşarak anlaşılır böyle triplerle değil. İşin açıkçası dün annem Zeynep'e kızdı biliyor musunuz? Neden kızına böyle davranıyor diye. Bende Zeynep'in sözlerini hatırlattım anneme Mehmet ve Süheylaya dedi ya yok soğuk diyecek, yok oda isteyecek filan diye. Annemde aynen şöyle dedi ne olmuş canım '' bu kız bunlardan eğer şikayet ederse o zaman babasının evine kendi zaten gider dedi'' efendim böyle bir görüşüde hemen ileterek devam edeyim:P
Özeti ben mi yanlış yorumladım diyeceğim ama yok sanmam ne diyordu özette Musa nikah yaklaştıkça Zeynep'e olan aşkıyla kısaca iki ara bir derede kalacak gibi bir şeydi sanırım. Valla ben hiçte öyle Musa'nın nikah yaklaştıkça artık Zeynep'i tamamen kaybediyorum tavrını göremedim hatta Ayşe'yle evlendiğine bile memnundu. Bu durumda en çok üzülen Zeynep'ti, onun yatakta ağlaması beni bile çok kötü etkiledi.
Neyse yorumlara daha sonra devam, şimdilik hoşçakalınbye

GULBEYAZ76
28-12-07, 08:59
Goncanın kaprisleri beni sıktı.Evde annesi ve babasına tavrı annesi ile evde konuşmadan milletin içinde annesine söyledikleri hiç hoş değildi.Elalemin Zeynebin gizli gizli ağladığını öğrenmesimi gerekiyordu yani.Çok kızdım Goncaya.

bitanem_61
28-12-07, 10:15
Bol itiraflı bir bölüm oldu sanırsam

İbrahim gerçekten zeynepe sırnaşmış hemde abisi askredeyken neyseki mehmet anlamışta güzelce dövmüş.İbrahim sonunda yola gelmeye başladı ama çok geç zehrenın onu kolay affetmiyce belli

yinede o aile yemeğinin daha güzel geçmesini isterdim özellikle kızlarının tartışmalarını duymasını hiç istemedim nasılda amcasının kucağına sindi

gelen kardeşe ve eşine hiç ısınamadım daha farklı hayal etmiştim ondan olsa gerek

Goncaya hem kızdım hem hak verdim.Aile içinde olanları öyle ortada bağırarak çözemessin yada babanın telefonlarına çıkmayarak hem kardeşim hastaymış banane gibi düşünceside hoş değildi

haklıydı o her ayşe deyişinde annesi ayşe hanım diye düzeltiyor.Gonca gerçekten musanın kızımı diye soran birine niye illede hanım diyor anlamadım musayla evlenecek diyeyse saçma ( ayşe işte ) herkes hak ettiğini duyar

Musa ve zeynep goncaya ne yapmak istediğini yada nerde kalmak istediğini sormuyor,babana git gonca ,arkadaşlarınla görüşma gonca ,onu yap bunu yap bir yere kadar bunca zaman sakin kalması beni şaşırtmıştı .Ayşeyle aynı evde kalma fikrine alışmıyca belliydi

Ayşe bir hamilelik bukadarmı insanı değiştiri sekreterine davetiye verdi , musanın kızıyla arası açık diye üzülüyor , emine annelere yememğe davet edildiğinde nazikçe kabul etti pek alışık olduğumuz ayşe değildi hadi hayırlısı

tiyatroda karşılaşmaları iyi oldu bir ara çekilen o görüntülerle ilgili bier şeyler çıkar dedim neyseki öyle bir şey olmadı

Ayşe düğnden sonra taşınmıycakmıydı benmi yanlış anladım hemen taşındı acaba düğün olduda bizmi kaçırdık dedim

İbrahim hayatımdan 100 lerce kadın geçti hiç birisi zehra gibi değildi.Yok ateşlenmişte hastaneye o yetiştirmişte ona iyi bakmış da .Her kes musa bayrinin kardeşi diye gösterirmide bir zehra yapmammışmışmış iyide ne battı sana da ALDATTIN yoksa otelin mal mülk elden gidecek diyemi korktun

musa _zeynep
ibrahim _zehra
hüseyin_zeliha gelinlerin isimleri ne kadar uyumlu böyle

LİSA
28-12-07, 10:16
zeynep ve musa aşkını bekledikçe izleyiciler dizinin geleceği açısından senarist hanım işi ağırdan alıyor ama izleyicininde sabrı olduğunu unutuyor.musa zeynep i seviyorum demişti ama hiç sevgi görüntüleri görmedik ayşe ile canım cicim.tamam bebek beklediği için ona ilgi gösteriyor ama kalp başka yerde mantık başka yerde olmaz.
ibrahimin ağlayan yüzünüde gördük.bu adamda duygu denen şey kalmış demekki?????
daha cok ıstırap ceker.zehra yı bu kadar seviyordun madem neden kadını yüzlerce kez aldattın.ne istedin o zaman
gelecek bölümde bebek düşerse eğer bu evlilik vicdan azabı gibi bir şey olacak her iki taraf için

bitanem_61
28-12-07, 10:20
Gelelim fragmana

Gonca tepkisini evden kaçarak gösteriyor sanırsam ,ali zeynep birlikte aramaya çıkmışlar
eymenle alinin oğluda birlikte ama goncayı buluyorlar bir şey olmadan

Düğün olmasın dedik şimdilik pek olacak gibi görünmüyor ayşe rahatsızlanmış hastaneye götürülüyor peki ne oldu ayşeye her şey yolunda giderken

musanın herkesi yukardan izlemesi güzel sanırım pişmanlıkları o an izliycez

emine anne ağlıyrdu acaba bebeğe bişeymi oluyor
ve gonca babasının evinde hemde dayısı getiriyor asi kızımız biraz sakinleşecek herhade

bitanem_61
28-12-07, 10:40
[QUOTE=medsul;5659067]

birde hüseyin&zeynep sahnesi için cok daha güzel ssamimi ve içten bir sahne beklemiştim ama sadece bir ara gösterdiler okadar en azından iki muhabbet etselerdi ama nerdeee

hüseyinle zeynep karşılaştımı ben kaçırmışım orayı tüh be o kadarda beklemiştim

SeLim-EsMa(ArHaN)
28-12-07, 12:04
bence gonca nin tepkileri gayet dogal di , sonucta o da hakli , üvey annesiyle ayni evde yasamak zorunda degil ..Ayse ye tiyatro da sinir oldum ,gonca iyki ona selam vermedi ..!!Nedense o olay medya ya henüz yansimadi hrlde sonra patlar :D

Euro D 'yi siddetle kinniyorum , Annem i dün aksam saat 21.00 da yayinlicaken ,saat 23.00 de yeni bölüm basladi ..!!

lety_ayse
28-12-07, 13:00
nedense bana bu bölüm sıkıcı geldi ama izlerken en çok hüseyinli sahneler hoşuma gitti ben zeynele falan konuşmalrını duymak istiyodum mesela bir birlerine abla kardeş kadar yakınmış eskilerden konusabilirlerdi.
emine annedeki şansa bak ya bütün gelinlerin adı zeyle başlıyo
zeynep-musa kendi içlerinde birbirlerine aşk yaşayan bir çift
zehra-ibrahim ibonun hataları yüzünden ayrılan çift
zeliha-hüseyin matrak bir çift

evet gonca babasına ve annesine çok sert davrandı.annesinin bütün gerçeklerini ortaya çıkardı(ağlama falan)
musaya herkes gibi bende sinir oldum
emine annem çok sevimliydi oğlu gelecek diye önceden böğrekler çöğrekler hazırlamış
ibrahimin zeynebe karşı gıcıklığını anladık....elbet birgün musa bunu duycak ve sonunu düşünemiyorum.......neyse ama pişmanlğını anladık zehrayı seviyomuş
zehrada ne güzel çıkıştı deryayada üzüldüm
ama küçük amca hüsyine bayıldım karısı zelihaya musayla konuşurlarken gülmekten gözlerim yaşardı
tiyatrodan sonra ayse musaya işte goncalarla an görüştük der zannetim ama olmadı

ne olursa olsun en büyük acıyı kavgaları falan cocuklar duyuor ve acı çekiyor

lety_ayse
28-12-07, 13:05
fragmanın yorumunu yapıyım

yazık ya bebek düşüyooo
bence kesin gonca eymen ömer bir bara gidiyolar zeynepler ondan telaşlı
yaa bence orda düğünde ayşenin öyle yürüyüşü tuaf geldiii????havalı mı desem sinirli mi desem so sahne goncanın eve gitmesi güzeldi

medsul
28-12-07, 13:30
[QUOTE=medsul;5659067]

hüseyinle zeynep karşılaştımı ben kaçırmışım orayı tüh be o kadarda beklemiştim

pek karşilaştılarda denmes aslında sadece bir ara yemek yerken göründüler
arada müzik çaliyordu yanı konuşma sahnesi felan olmadi
halbuki husenıyı öyle bir anlattılarki dedim heralde şöyle güzel bir sahne olur
ama olmadiii:icon_sorr

Eee aklın yolu birdir canım yaa...:):) Valla sinirlen sinirlen nereye kadar hadi biraz polyanacılık yapalım..
hani şimdi ayşe hastaneye kaldırılıyo yaa..zeynepta musaya destek için yanına gitse..

konuşsalar falan..zeynep üzgünlüğünü belirtse..Sonra sandalyede beklerken yada odada herneyse beraber öle uyuya kalsalar..Zeynep musanın omzunda falan...

Çok mu abarttım..OLmaz dimi..
yalnız yine zeynepten bir atak senaryosu yazdım..O,fff..Ahh musa ahh...:icon_sorr

yok be nurcugum ben istemem zeynep bunca olanlardan sonra musanın yanında
oturmasın yeter artık birazda musanın aşkını izliyelim cinir olmaya başladım
şimdi ne olacak biliyormusunuz zeynep hep üzzülecek
hep hatırlayacak ama musa sadece sözde olacak yanı tıpkı şuanda oldugu gibi
şimdi zaten musa evlenmesede ayşeyı bırakmaz
belki ayşe anlar ve artık pes edip musayı bırakırsa musada zeynepe dönmek ister hiç böyle olmasını istemiyorum
musada bu aşk için bir şeyler yapmali pişman olmakdatan daha fazla birley

medsul
28-12-07, 13:41
dunki bölümü beyenmedim bircok kişide beyenmemiş sanırımki buda reytıglere
yansıyor malesef:icon_sorr
artık musanın aşkında izlemek istiyoruz:happy0064
yoksa cok zor vallaaa
aslında dun hemen bölümüm ardından yazmiştim neler düşündüğümü şimdi
tekrar etmekte istemiyorum:icon_sorr
musa benı deli etti
gonca fazlasıyla şimarik ti gereksiz ve sacma sapan şeylerle dik başlilik yapıyor
ibo nun oldugu tüm sahneleri cok beyendim
sanırım ibo zeynepe bir ara takilmiş ama artık bundan sonra tekarra
gündeme geleceğini sanamm aman olmasında zten

bitanem_61
28-12-07, 14:01
Evet ya ibrahimin zeynepe sardığını mümkünse kimse duymasın bu herkesin hayatını iyice karıştırır

musa kardeşine artık ne gözle bakar
zehra bunu duysa bir daha yüzüne bakarmı o kenenin
emine anneyi hiç düşünemiyorum kesin kalpten gider

deren1970
28-12-07, 14:50
Tekrar merhabalar
Bende izninizle şu İbrahim konusunda birkaç şey söylemek istiyorum:img-yes:İşin açıkçası ağbisiyle Musa'yla yaptığı konuşma ve gözyaşları işin açıkçası bana hiç inandırıcı gelmedi. kısacası ben o gözyaşlarına ''Timsah Gözyaşları'' diyorum:icon_evil Madem bir pişmanlık vardı İbrahim bey tarafından bu şimdi mi böyle seyircinin gözüne sokulur, ondan önce otel odasında keyfi gıcırdı hatta Çağla hanım ona dedi karına dön, seni başka kimse çekmez diye. O konuşmada bile hala burnundan kıl aldırmaz bir tavırdaydı beyefendi:icon_sad: ne oldu içki mi çözdü yani dilini, neymiş Zehra'nın onu sevmesini sevmiş, inşallah Zehra onun hakkından öyle bir gelir ki bizde en azından ben dört köşe seyrederim bu olanları:img-yes:
Kısacası İbrahim'in şu an döktüğü gözyaşlarına ben hiç mi hiç inanmadım benim buna inanmam için daha çok burnunun sürttüğü durumları görmem lazım
Sevgiler

pinar_1
28-12-07, 15:01
Tekrar merhabalar
Bende izninizle şu İbrahim konusunda birkaç şey söylemek istiyorum:img-yes:İşin açıkçası ağbisiyle Musa'yla yaptığı konuşma ve gözyaşları işin açıkçası bana hiç inandırıcı gelmedi. kısacası ben o gözyaşlarına ''Timsah Gözyaşları'' diyorum:icon_evil Madem bir pişmanlık vardı İbrahim bey tarafından bu şimdi mi böyle seyircinin gözüne sokulur, ondan önce otel odasında keyfi gıcırdı hatta Çağla hanım ona dedi karına dön, seni başka kimse çekmez diye. O konuşmada bile hala burnundan kıl aldırmaz bir tavırdaydı beyefendi:icon_sad: ne oldu içki mi çözdü yani dilini, neymiş Zehra'nın onu sevmesini sevmiş, inşallah Zehra onun hakkından öyle bir gelir ki bizde en azından ben dört köşe seyrederim bu olanları:img-yes:
Kısacası İbrahim'in şu an döktüğü gözyaşlarına ben hiç mi hiç inanmadım benim buna inanmam için daha çok burnunun sürttüğü durumları görmem lazım
Sevgiler

Yazdiklarina aynen katiliyorum...adam 20 yil karisini yüzlerce kez aldatmis cikmis seninde dedigin gibi timsah gözyaslari döküyor...yaaa eltisi Zeliha,nin dedigi akilllara zarar ..neymis efendin dönüp dölasip gelecegi yer yine Zehra,nin yaniymis sakin bosanmasinmis....yokkk devenin nali... ne yazikki iste böyle düsünen cahil kadinlar da var.. :img-cool2

medsul
28-12-07, 15:26
Evet ya ibrahimin zeynepe sardığını mümkünse kimse duymasın bu herkesin hayatını iyice karıştırır

musa kardeşine artık ne gözle bakar
zehra bunu duysa bir daha yüzüne bakarmı o kenenin
emine anneyi hiç düşünemiyorum kesin kalpten gider

acaba olaylar nasıl gelişti
cok merak ettim şimdi bencede duyulmasın ama şimdi durduk yere koşulması
ilerki bölümlerde cıkarmı acabaa:icon_whis
ibo nun sahnelerini beyendim daha cooookk cekecek bu kadar koly degil
ama TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜDUGUNUDE düşünmüyorum

medsul
28-12-07, 15:28
buarada ANNEM adlı bir grup var
grupa girerseniz sevinirim

scog
28-12-07, 15:54
Olacağı buydu zaten haftalardır Ayşe'nin hamileliği Musa'nın Zeyne'pe olan ama bir tülü göremediğimiz aşkı.İnsanlar sevgiyi sözlerde değil gözlerde ve ruhta arıyor.Yapay sevgiler oluncada insanlara bu sıkıcı gelmeye başladı.Zeten yeni başlayan dizi oldukça güçlü bir diziydi.Söylemiştim bayramda ara vermemeleri gerekiyordu.Tam bizim ara verdiğimizde,boşta kalan insanlar yeni diziyi izlemeye başadı.Yeni başladığı için insanlar baştan izlemeye başlayınca devamını getirip izlemeyi sürdürdürler.Ellerinde muhakka bir kaç haftalık bölüm vardı onları kullanmalı diğer dizi bir kaç haftalık olunca araya kolaj bir bölüm koyarak bayram haftasını telafi edebilirdi.Sandılarki hiç birşey olmaz.Ama öyle olmuyor işte.Totalda altıncı olmuşuz.Her ikisinde de diğer dizi bizim önümüze geçmiş.Daha sağlam seneryo ve tekrara düşmeyecek şeklide hemen toparlamaları lazım yoksa seyriciyi diğer diziyi kaptırdıktan sonra ne yapsan boş.Konu değişmeli biraz Zeynep'in okuma meselesi veya Zehrayla işlerin başına geçeme meselesini ele alıp,Musanın Zeynep'in aşkından deliye döndüğü sahneler artık yavaş yavaş işlenmeli.Seyirci Musa'nın Ayşe'yle mutlu günlerini görmekten bıktı.Tabiki hemen Musa'yla Zeynep'in birleşmesini beklemiyoruz o zaman dizi biter.Ama aralarındaki gerçek sevgiyi gösterebilirlerdi.Musa bana çok yapay geliyor.Sinir olmaya başladım.Seviyormuş.Allah Allah bu sevgiyi bir biz göremiyoruz her halde.Bu bölümde Zeynep'e sevgiyle dolu bir bakış dahi görmedim.Tam aksine Gonca'ya olan hırsını Zeynep'ten çıkarır gibiydi....Bu aklıma şunu getirmiyor değil.Hani aralarında soğukluk vardı deniyordu ya onun içinmidir nedir hiç frekansları uyuşmamaya başladı.Seyircide bunu hissetmeye başladı.İnşallah öyle olmaz.......Bu kadar kaliteli oyuncu ve güzel bir hikaye yakaldıktan sonra inşallah sonucu kötüye gitmez..........Şimdilik ratingler belki çok kötü değil ama bu bir ders olup konuyu toparlama konusunda belki senaristlerin ve yapımcıların aklını başına getirir...
Fragmanda durumlar değişiyor gibi ama değim gibi geçen haftalar gibi Musayı Ayşe'yele mutlu görmeye ve sevgisini sözlerde duymaya devam ettikçe kan kaybetmeye devam edecek..............

........Türk halkı aile kavramına çok önem verir.Zeynep ve Musa bir aileydi bir zamanlar ve halk onların bir araya gekmesini istiyor.Sevgileri yürekten yaşamalarını bekliyor.(Zeynep için öyle ama).Sevenlerden birini bir başkasıyla mutlu mesut gördükçe,özlellikle bu bölümdeki yataktaki sahnelerdeki gibi gördükçe(bir birini çok seven çiftler gibiydi Ayşeyle Musa)hayal kırıklığına uğruyor.Kendini aldatılmmış hissediyor.............

esmer_-ezel
28-12-07, 16:05
açıkçası bu bölüm fena sayılmazdı ibolu sahneler bu bölüm güzeldi açıkçası ben bölüm boyu hüseyin ile zeynep sahnesı bekledım ama sadece bir ara göstermeyı tercıh ettıler açıkçası hüseyin ile eşınıçok beğendım ve sanırım hüseyın ıle eşı ayşeeyi pek sevmedı yanı bende öyle bir his uyandı ayrıca yeni bölümde ayşe hastaneye kaldırılıyor musa ayşe evlenmesı olmuyor:happy0064:happy0064ayşeye üzüldüm ama evlenme olmadığı için sevindım sanırım ayşe yenı bölümde musa nın hala zeynebi sevdiğini anlıyor galiba

icom_
28-12-07, 16:13
Olacağı bydu zaten..
başladığı günmden itibaran 2 cilik ve 3 lükten düşmöeyen annem dizisi totalde 6 tıncı..

musanın aşkını biraz daha sözlerde görmeye devam edewrsek gittikçe düşeceğiz..
ayşeye mutlu mesut durumları devam ederse gittikçe kan kaybedeceğiz..

hem bayramda yeni bölüm verme hemde zeynep musa sahnleri hiç olmasın bu sonuçlar iyi bile..
Acilen senaryo toparlanmazsa Parmaklıklar ardında nın gölgesinde kalıcaz..
yetkililere duyrulur..!!!!!!!!!

Müge
28-12-07, 16:44
buarada ANNEM adlı bir grup var
grupa girerseniz sevinirim

Hümerya’cım ben bulamadım grubu özel mesaj aracılığı ile mail atabilir misin canım…?

Olacağı bydu zaten..
başladığı günmden itibaran 2 cilik ve 3 lükten düşmöeyen annem dizisi totalde 6 tıncı..

musanın aşkını biraz daha sözlerde görmeye devam edewrsek gittikçe düşeceğiz..
ayşeye mutlu mesut durumları devam ederse gittikçe kan kaybedeceğiz..

hem bayramda yeni bölüm verme hemde zeynep musa sahnleri hiç olmasın bu sonuçlar iyi bile..
Acilen senaryo toparlanmazsa Parmaklıklar ardında nın gölgesinde kalıcaz..
yetkililere duyrulur..!!!!!!!!!

Şimdi bende baktım gözlerime inanamadım…Nur’cum çok üzüldüm ya…Neden böyle oldu…?Ben anladım ama söylemeyeceğim diğer kanalda başlayan dizicik …Neyse…

Biz gelelim Musa’ya uzun ve detaylı yazmadan önce..Nur’cum ne güzel söyledin….Bu şekilde giderse maalesef bir şey değişmeyecek…Bayramda olmaması da diğer dizinin başlaması da bu etken…Şimdi ne olacak…?

Senaryo kendini tekrarlamasın…Evet….Nur’cum…Bak sen direk ismini söylemişsin canım :)Parmaklar arkasında kalacağız..:(

Arkadaşlar dizimizi kaldırırlarsa ben o zaman çok sinir olurum….Ayda yılda bir severek dizi izliyorum…O da giderse psikopatlaşırım ben size söyleyeyim….El ele verip Kanal d mail atalım…Ne dersiniz….?

cimcime_7297
28-12-07, 16:57
Hümerya’cım ben bulamadım grubu özel mesaj aracılığı ile mail atabilir misin canım…?

Şimdi bende baktım gözlerime inanamadım…Nur’cum çok üzüldüm ya…Neden böyle oldu…?Ben anladım ama söylemeyeceğim diğer kanalda başlayan dizicik …Neyse…

Biz gelelim Musa’ya uzun ve detaylı yazmadan önce..Nur’cum ne güzel söyledin….Bu şekilde giderse maalesef bir şey değişmeyecek…Bayramda olmaması da diğer dizinin başlaması da bu etken…Şimdi ne olacak…?

Senaryo kendini tekrarlamasın…Evet….Nur’cum…Bak sen direk ismini söylemişsin canım :)Parmaklar arkasında kalacağız..:(

Arkadaşlar dizimizi kaldırırlarsa ben o zaman çok sinir olurum….Ayda yılda bir severek dizi izliyorum…O da giderse psikopatlaşırım ben size söyleyeyim….El ele verip Kanal d mail atalım…Ne dersiniz….?

bana güleceksiniz ama kanald ne yapmaya çalışıyor.zk da kaldırılacakmış annemde duyduğuma göre ne lacak böyle ne yapmak istiyor bu kanal yani izleyicilere hiç mi saygıları yok bunların ya bu kadarda olmaz artık.....

hayri94
28-12-07, 17:03
slm arkilerim...
gerçektenn izlediğim bir diziydi ama son bölmlerini nedense kaçırıyorum...
nazar deydi galiba...
ama ne yapalım televizyonda daha bir sürü dizi var...
ben bunların çoğunu izliyorum...
ama ne olursa olsun genellikle iki aile dizisine bakıyorum...
hem çok güzel hem çok komik hemde çok eylendirici...
size teklifim onu da izleyebilirsiniz...

hoşçakalın...byebyebye

Gülşah&yeom-jan
28-12-07, 17:11
Arkadaşlar şu dizinin kaldırılma konusu nereden çıktı, herhangi bir dayanağınız var mı yoksa varsayımlar üzerine mi konuşuyorsunuz? :img-huh:Bir baktım herkes aynı şeyden söz ediyor, endişelendim açıkçası, ama kanal dnin böyle bir hata yapacağını zannetmiyorum eğer öyle olursa kavak yellerini de kaldırması gerekir, ondada da düşüş var ama takdir edersiniz ki böyle olması çok normal çünkü eklenen diziler elbette listeyi etkileyecektir.Ben umutsuzluğa kapılmayalım derim, iyi akşamlar herkese :img-wink:bye

medsul
28-12-07, 20:40
Olacağı buydu zaten haftalardır Ayşe'nin hamileliği Musa'nın Zeyne'pe olan ama bir tülü göremediğimiz aşkı.İnsanlar sevgiyi sözlerde değil gözlerde ve ruhta arıyor.Yapay sevgiler oluncada insanlara bu sıkıcı gelmeye başladı.Zeten yeni başlayan dizi oldukça güçlü bir diziydi.Söylemiştim bayramda ara vermemeleri gerekiyordu.Tam bizim ara verdiğimizde,boşta kalan insanlar yeni diziyi izlemeye başadı.Yeni başladığı için insanlar baştan izlemeye başlayınca devamını getirip izlemeyi sürdürdürler.Ellerinde muhakka bir kaç haftalık bölüm vardı onları kullanmalı diğer dizi bir kaç haftalık olunca araya kolaj bir bölüm koyarak bayram haftasını telafi edebilirdi.Sandılarki hiç birşey olmaz.Ama öyle olmuyor işte.Totalda altıncı olmuşuz.Her ikisinde de diğer dizi bizim önümüze geçmiş.Daha sağlam seneryo ve tekrara düşmeyecek şeklide hemen toparlamaları lazım yoksa seyriciyi diğer diziyi kaptırdıktan sonra ne yapsan boş.Konu değişmeli biraz Zeynep'in okuma meselesi veya Zehrayla işlerin başına geçeme meselesini ele alıp, Zeynep'in birleşmesini beklemiyoruz o zaman dizi biter.Ama aralarındaki gerçek sevgiyi gösterebilirlerdi.Musa bana çok yapay geliyor.Sinir olmaya başladım.Seviyormuş.Allah Allah bu sevgiyi bir biz göremiyoruz her halde.Bu bölümde Zeynep'e sevgiyle dolu bir bakış dahi görmedim.Tam aksine Gonca'ya olan hırsını Zeynep'ten çıkarır gibiydi....Bu aklıma şunu getirmiyor değil.Hani aralarında soğukluk vardı deniyordu ya onun içinmidir nedir hiç frekansları uyuşmamaya başladı.Seyircide bunu hissetmeye başladı.İnşallah öyle olmaz.......Bu kadar kaliteli oyuncu ve güzel bir hikaye yakaldıktan sonra inşallah sonucu kötüye gitmez..........Şimdilik ratingler belki çok kötü değil ama bu bir ders olup konuyu toparlama konusunda belki senaristlerin ve yapımcıların aklını başına getirir...
Fragmanda durumlar değişiyor gibi ama değim gibi geçen haftalar gibi Musayı Ayşe'yele mutlu görmeye ve sevgisini sözlerde duymaya devam ettikçe kan kaybetmeye devam edecek..............

........Türk halkı aile kavramına çok önem verir.Zeynep ve Musa bir aileydi bir zamanlar ve halk onların bir araya gekmesini istiyor.Sevgileri yürekten yaşamalarını bekliyor.(Zeynep için öyle ama).Sevenlerden birini bir başkasıyla mutlu mesut gördükçe,özlellikle bu bölümdeki yataktaki sahnelerdeki gibi gördükçe(bir birini çok seven çiftler gibiydi Ayşeyle Musa)hayal kırıklığına uğruyor.Kendini aldatılmmış hissediyor.............

şule ablaa söylediklerini sonun kadar katılıyorum
cok güzel özetlemişsın bencede artık bir an önce senaryo toparlanmalı
buda musanın aşkını öne cıkararak yapilmaliki
izleyici bu aşka inansın be bu ailenın tekrar bir araya gelmesini istesin
ö<ellikle kalın yaptiğim yere bayıldım bayıldım

cimcime_7297
28-12-07, 20:43
şule ablaa söylediklerini sonun kadar katılıyorum
cok güzel özetlemişsın bencede artık bir an önce senaryo toparlanmalı
buda musanın aşkını öne cıkararak yapilmaliki
izleyici bu aşka inansın be bu ailenın tekrar bir araya gelmesini istesin

evet canım bu aile bir araya gelecek ama baya zaman alacak galiba....akşamki fragmanda ayşeye bişey oluyordu.herhalde bebekle ilgili birşey belkide evlenmekten vazgeçerler bebeğe birşey olursa....

medsul
28-12-07, 20:58

davatiye gönderdim müge'ciğim:img-wink:
evet reytıgler kötü geldi bunun artık bir an önce toparlanmaları lazım
ama meail göndermek için henüz erken
bence yeni dizi başladiği için oldu şimdi herkes meraktan diziyi izledi
beyendiler ve devam ederseler kötü yok izleyip tercihini yine annemden yan kullanırsalar cok iyi
bekleyip göreceğiz

medsul
28-12-07, 21:02
evet canım bu aile bir araya gelecek ama baya zaman alacak galiba....akşamki fragmanda ayşeye bişey oluyordu.herhalde bebekle ilgili birşey belkide evlenmekten vazgeçerler bebeğe birşey olursa....

ben bir araya gelmeden önce musanın zeynepın aşkından deliye döndüğü sahneleri izlemek stiyorum yoksa aaa ayşe ile evlenmedi hanı tekrar birlikte olalim olayı olmasını hiç istemem o zaman musanın aşkına inanamam buda bir aile olsaarda ianadiriciliktan cok uzak olur

icom_
28-12-07, 23:07
ben bir araya gelmeden önce musanın zeynepın aşkından deliye döndüğü sahneleri izlemek stiyorum yoksa aaa ayşe ile evlenmedi hanı tekrar birlikte olalim olayı olmasını hiç istemem o zaman musanın aşkına inanamam buda bir aile olsaarda ianadiriciliktan cok uzak olur
yazmama gerek varmı canım bilmem ama aynı şeykleri düşünüyoruz..
hümeyracım ne bu senaristlerden çektiğimiz yaa..
valla kanal d yi basıp siz durun ben yazıcam bu olayları dicem o kadar sıkılkdım artık yani..
Benim derdim kesinlikle musa nın ayşeden ayrılıp zeyneple birlikte olması flan değil..En azından şimdilik değil..
musa ayşe ile birlikte olsun..Hatta bu bebk düşme olayından sonra sonra zaten uzun bir süre ayşeden ayrılmıcak aksine dahada çok yanında olacaktır..Zaten ayşe ile ayrılıp hopp ben boş kaldım hadi zeynep beraber olalımmdermişçesine birleişmelerini hiç istemem..

benim derdim ayşe ile birlikte olurken zeynebi özlesin..zeynebin yanında olmasını istesin..
ne bilim zeyneple yan yana çalışsalar falan yanında ama dokunamıyosun yakınlaşacaksın ama cesaretin yok falan ..

ayşe yanında olabilir bir süreliğine sorun yok yani..
yeterki ayşe ile beraberliğininn zorunda olduğu için devam ettiğini bilelim..
aşık olduğu kişi zeynep olmasına rağmen sadece mecburiyetten ayşenin yanında olduğunu bilelim..
ayyhhh yeter bıktım yazmaktan yaaa..
kırk kere yazdım aynı şeyi herhalde..
çokmu şey istioz yaa...

Müge
29-12-07, 00:17
davatiye gönderdim müge'ciğim:img-wink:
evet reytıgler kötü geldi bunun artık bir an önce toparlanmaları lazım
ama meail göndermek için henüz erken
bence yeni dizi başladiği için oldu şimdi herkes meraktan diziyi izledi
beyendiler ve devam ederseler kötü yok izleyip tercihini yine annemden yan kullanırsalar cok iyi
bekleyip göreceğiz

Geldi canım çok sağol….Ratingler kötü gidiyor diye tabi ki diziyi kaldırmak gibi bir yetkisi olamaz Kanal D’nin…. Toparlanmak derken evet..Biraz hareket lazım…Aksiyon lazım…Çok rutin ,çok ağır sahneler var…Merak uyandıracak sahneler olması gerekiyor....Ne biliyim aklıma da bir şey gelmiyor ama..Ayşe kaçırılırsa ratingler artar mı acaba…? :)

Bu diziye bir şey olursa gerçekten psikopat Müge olurum….Saygılar..:img-hi:

icom_
29-12-07, 00:33
Geldi canım çok sağol….Ratingler kötü gidiyor diye tabi ki diziyi kaldırmak gibi bir yetkisi olamaz Kanal D’nin…. Toparlanmak derken evet..Biraz hareket lazım…Aksiyon lazım…Çok rutin ,çok ağır sahneler var…Merak uyandıracak sahneler olması gerekiyor....Ne biliyim aklıma da bir şey gelmiyor ama..Ayşe kaçırılırsa ratingler artar mı acaba…? :)

Yok mügecim düşüncesi bile kötü yahh...Allah korusun olmaz böle bişi..
artık o kadar çetinleştiki dizi piyasası sıralamadaki düşüş o yüsden..
share lara bakılınca da anlaşılıyor fazla bir düşüş yok..
Ama fazla yok sonuçta var bir düşüş..
bayramda yeni bölüm verilmedi dizi çok rutin ilerliyor dediğin gibi..

tv izleyicisi nankördür.( kendimde dahil olmak üzere..) aniden geçiveriri bağımlısı oluveriri başka dizinin..)
bu nedenle daha önceden yazdım bir daha tekrarlamak istemiyorum öle sahnler gelmediği sürece mu sa hep başkalarına anlattığı zeynep ağladı musa güldüğü sürece bu tekne böle yürümez..
batması an meselesi..

hareket lazım zeynebin okluuydu zehrayla beraber yapacağı iş falan girdimiydi herşey yoluna gircek ama nerde..
yok ayşe hamile ..yok ayşe ile musa evleniyıor..

zeynep aşık musada tık yok..
ohhhooo...

ggnibsgk
29-12-07, 12:45
Selammlarr:)

Yaa ben bölümü izleyemedim ne yazık kii...Sadece başını görebildimm,ilk reklam arasına kadar...Hayır benim sınavım yoktu,kardeşimin sınavı vardıı:img-hyste Ne alaka demeyin,derin bilgilerimle ders çalıştırdım onaa,bilenler bilir ne kadar uçsuuuzz bucaksız bi bilgi birikimim olduğunu:img-hyste

Neyse efendimm,gördüğüm yere kadar olan kısımda pek hoşuma giden bi sahne olmadı açıkçası...Sizin yorumlarınızı da okudum bütün bölüm çok da farklı geçmemiş anlaşılan...Bölümün geri kalanını izleme şevkimi kırıyosunuz ama aa!...Ben İbrahim'i izlemek için izleyemem ki diziyii:img-hyste

Beni şevklendirmek için söyleyebileceğiniz bişeyler yok mu arakadaşlar yaww???O kadar mı umutsuzz yanii???

Neyse canlarım hepinize iyi yorumlar görüşürüzzbye

e-ser
29-12-07, 16:10
bence musa ve ayşe evlenmesin çünkü ayşenin üstündeki gelinliği ve makyajını görünce diyeck başka bir şey bulamadım o ne biçim makyaj gelinlik hiç yakışmamış.

icom_
29-12-07, 16:48
Selammlarr:)

Yaa ben bölümü izleyemedim ne yazık kii...Sadece başını görebildimm,ilk reklam arasına kadar...Hayır benim sınavım yoktu,kardeşimin sınavı vardıı:img-hyste Ne alaka demeyin,derin bilgilerimle ders çalıştırdım onaa,bilenler bilir ne kadar uçsuuuzz bucaksız bi bilgi birikimim olduğunu:img-hyste

Neyse efendimm,gördüğüm yere kadar olan kısımda pek hoşuma giden bi sahne olmadı açıkçası...Sizin yorumlarınızı da okudum bütün bölüm çok da farklı geçmemiş anlaşılan...Bölümün geri kalanını izleme şevkimi kırıyosunuz ama aa!...Ben İbrahim'i izlemek için izleyemem ki diziyii:img-hyste

Beni şevklendirmek için söyleyebileceğiniz bişeyler yok mu arakadaşlar yaww???O kadar mı umutsuzz yanii???

Neyse canlarım hepinize iyi yorumlar görüşürüzzbye

nuraycım bende hiç zahmet etme canım..hani şevklendirmek için birşeyler varmı demişisn ya..iyiki izlememişsin..hiçde çaba sarfetme izlemek için..ne gerek var..

musayı her gördüğünde boğmak ayşeyi gördüğünde saçını başını yolmak , heleki yatak sahnesinde ayşe musanın yüzünü okşaren şöle ekrandan fırlayıp ortada ne var ne yok dağıtmak isticeksin..
zeyneep orda musa ile yaşadıkşlarını hatırlayıp ağlerken musa neşeli ve mutlu ya işta o zaman televizyona bişiler fırlatma düşüncesi geçcek içnden ..
o yüsden canım benim hiççç zahmet etmeee..!!!!!

merve_ko
29-12-07, 17:10
arkadaşlar nereden çıkardınız diziniz kaldırılacağını filan.. normalde bir dizinin reyting sıralaması 20den daha düşük değilse, o dizi kaldırılamaz.. annemin reytingleri geçen haftalarınkine oranla çok da düşmemiş. şu an yapacağımız tek şey kanaldye diziyi ne kadar çok sevdiğimizi gösteren mailler atmak...bye

medsul
29-12-07, 18:03
yazmama gerek varmı canım bilmem ama aynı şeykleri düşünüyoruz..
hümeyracım ne bu senaristlerden çektiğimiz yaa..
valla kanal d yi basıp siz durun ben yazıcam bu olayları dicem o kadar sıkılkdım artık yani..
Benim derdim kesinlikle musa nın ayşeden ayrılıp zeyneple birlikte olması flan değil..En azından şimdilik değil..
musa ayşe ile birlikte olsun..Hatta bu bebk düşme olayından sonra sonra zaten uzun bir süre ayşeden ayrılmıcak aksine dahada çok yanında olacaktır..Zaten ayşe ile ayrılıp hopp ben boş kaldım hadi zeynep beraber olalımmdermişçesine birleişmelerini hiç istemem..

benim derdim ayşe ile birlikte olurken zeynebi özlesin..zeynebin yanında olmasını istesin..
ne bilim zeyneple yan yana çalışsalar falan yanında ama dokunamıyosun yakınlaşacaksın ama cesaretin yok falan ..

ayşe yanında olabilir bir süreliğine sorun yok yani..
yeterki ayşe ile beraberliğininn zorunda olduğu için devam ettiğini bilelim..
aşık olduğu kişi zeynep olmasına rağmen sadece mecburiyetten ayşenin yanında olduğunu bilelim..
ayyhhh yeter bıktım yazmaktan yaaa..
kırk kere yazdım aynı şeyi herhalde..
çokmu şey istioz yaa...

bilmezmiyim canım sonucta hepimiz musa&zeynep aşkını izlemek istiyor
zeynepin aşkını degil:img-grin2
yahu bizde zaten imkansız yada sacma birşeyler istemiyorumki
ben demiyorumki musa ayşe ile evlenmesin onu tek başina bıraksın gitsin zeynepin peşinden koşsun sadece aşkını belli etsin yater
bilelimki musa herne olursaa olsun zeynepe aşik
zeynepe yazılan sahnelerın musaya da yazılmasını istiyorum okadar
yoksa hemen evlensinler demiyoruz

bende senın yanındayım mugeciğim vallaa bizi pisikoya bağlamasınlar cok kötü oluruz:img-grin2 korksunlar bizden bu kadar iyi reytg alan bir diziyi
eger reytıgleri düşürür ve yayından kaldırırlarsa pes diyorum
halbuki daha ilk sezon işliyecek o kadar cok konu varki birazcık daha özenli sahneler yazsalar süper olacak :happy0064
aman allah korusun mugeceiğim ayşe kacırılırsaa artık musaa deli deli ortada dolanır yine aynı şeyleri izleriz illaa birisi kacırılacaksaaa zeynep kacirilsın
bizim musada zeynepi kaymetbenım korkusu ile aşkını ve özlemini korkusunu izleriz fena mı olur nede olsa insan sevdiği kişiyi kaymedince anlıyor

bengysue
29-12-07, 18:38
bncede kacırılcksa zeynp kacırılsn kı musa degerını anlasn..=)] bn bu diziyi her hafta isleyemiorm ama dha sonra intten izliorm bnce güzl bi dizi..

icom_
29-12-07, 18:41
bilmezmiyim canım sonucta hepimiz musa&zeynep aşkını izlemek istiyor
zeynepin aşkını degil:img-grin2
yahu bizde zaten imkansız yada sacma birşeyler istemiyorumki
ben demiyorumki musa ayşe ile evlenmesin onu tek başina bıraksın gitsin zeynepin peşinden koşsun sadece aşkını belli etsin yater
bilelimki musa herne olursaa olsun zeynepe aşik
zeynepe yazılan sahnelerın musaya da yazılmasını istiyorum okadar
yoksa hemen evlensinler demiyoruz
bende senın yanındayım mugeciğim vallaa bizi pisikoya bağlamasınlar cok kötü oluruz:img-grin2 korksunlar bizden bu kadar iyi reytg alan bir diziyi
halbuki daha ilk sezon işliyecek o kadar cok konu varki birazcık daha özenli sahneler yazsalar süper olacak :happy0064
aman allah korusun mugeceiğim ayşe kacırılırsaa artık musaa deli deli ortada dolanır yine aynı şeyleri izleriz illaa birisi kacırılacaksaaa zeynep kacirilsın
bizim musada zeynepi kaymetbenım korkusu ile aşkını ve özlemini korkusunu izleriz fena mı olur nede olsa insan sevdiği kişiyi kaymedince anlıyor

söleme gerek yok heralde bende yanınızdayım.
valla mügecimn ayşe kaçırılmasın yeter artık tüm konuların bu kadıın üzerine işlendiği dimi hümeyraa..
seninde dediğin gibi zeynep kaçırılsın..musa da o korkuyla zeynevbi nasıl arar neler itiraf eder düşünü..
insan keybedince anlıyo aklına dank ediyo yaa.
belki öle bişi olabilir..
sonunda zeynebe zarar gelmiceğini bildiğ-im herşeey varım..
mesela bir arkadaş demişti neden tüpün her akşam dışarı çıkarılma sahnesini gösteriyoalr bu tüple ilgili bişi olck die..
bende kuşkulandım..
mesela ufak çapta bir yangın çıkabiklir..
bizim musa hemen vıınnn zeynebin evine tabi..
yada bir dakka yangına atsın kendini musa zeynebi o çıkrsın yangından.ç.( zeynebin burnunu bile k kanaması şartıyla yani..

yaa ne hallere düşütk zeynep ile musa yan yana gelsin die yazmadığımzı senaryo kalmadı artık..
pöööfff....!!!

medsul
29-12-07, 19:48
söleme gerek yok heralde bende yanınızdayım.
valla mügecimn ayşe kaçırılmasın yeter artık tüm konuların bu kadıın üzerine işlendiği dimi hümeyraa..
seninde dediğin gibi zeynep kaçırılsın..musa da o korkuyla zeynevbi nasıl arar neler itiraf eder düşünü..
insan keybedince anlıyo aklına dank ediyo yaa.
belki öle bişi olabilir..
sonunda zeynebe zarar gelmiceğini bildiğ-im herşeey varım..
mesela bir arkadaş demişti neden tüpün her akşam dışarı çıkarılma sahnesini gösteriyoalr bu tüple ilgili bişi olck die..
bende kuşkulandım..
mesela ufak çapta bir yangın çıkabiklir..
bizim musa hemen vıınnn zeynebin evine tabi..
yada bir dakka yangına atsın kendini musa zeynebi o çıkrsın yangından.ç.( zeynebin burnunu bile k kanaması şartıyla yani..

yaa ne hallere düşütk zeynep ile musa yan yana gelsin die yazmadığımzı senaryo kalmadı artık..
pöööfff....!!!

valllaa canım alllah için güzel seneryolar yazıyoruz haa:img-grin2:img-grin2
böyle sahneler olsa kim tutar biziii:happy0064
tüp patlaması dogrusu hiç aklıma gelmedi:icon_whis
ama olabilir valllaa musanın aşkını anlaması için sanki birşey bir olay
tetiklemesi lazım gibi geliyor:icon_whis
bundan sonra ayşe ile evlenmesede böylesine kötü bir durumda ayrılma ihtimali yok ayyy birde ne biliyormusnuz istermisiniz bu işin sonunda
ayşe musanın zeynepe olan aşkını anliyacak(hoş biz anlamadık onasıl anliyacaksaa) ve aradan cekilip buyukluk yapacak amam diyi alllah korusun
eger bu aşk olacaksa musa bu aşk için savaşmali şavaşmaliki bir kıymetı olsun

lety_ayse
29-12-07, 19:58
arkadaşlar bendende hep detek tam destek bunu unutmayın

arkadaşlar yakında senarist olucaz ya benimde aklıma tüple ilgili şu geldi
zeynep tüpten zehirlensin herkes zeynebi arasın musada meraktan zeynebin evine gitsin yerde yattını görsün kapıyı kırsın alıp çıkarsın zeynebi ağlasın bile:img-wink: alide orda olsun aliyle kavga etsinler

katılıyorum:good: medsulcum musa zeynebi kazanmak istiyosa savaşmalı okadar kolay değil zeynep okulu bitirsede kendi ayaklarının üstünde dursa (zaten duruyoda musanın ve ayşenin karsısında okumuş olarak)
bana kalırsa zeynep hüseyinin otelinde yapım olarak çalışçak :icon_whis:icon_whis

icom_
29-12-07, 20:17
arkadaşlar bendende hep detek tam destek bunu unutmayın

arkadaşlar yakında senarist olucaz ya benimde aklıma tüple ilgili şu geldi
zeynep tüpten zehirlensin herkes zeynebi arasın musada meraktan zeynebin evine gitsin yerde yattını görsün kapıyı kırsın alıp çıkarsın zeynebi ağlasın bile:img-wink: alide orda olsun aliyle kavga etsinler

katılıyorum:good: medsulcum musa zeynebi kazanmak istiyosa savaşmalı okadar kolay değil zeynep okulu bitirsede kendi ayaklarının üstünde dursa (zaten duruyoda musanın ve ayşenin karsısında okumuş olarak)
bana kalırsa zeynep hüseyinin otelinde yapım olarak çalışçak :icon_whis:icon_whis

senarist bizi musa ayşe sahneleri ile çıldırttıkça böle harika senaryolarda geliyo işteee..
valla çok beğendim ben bunu..aslında tüple ilgili olarak yangın düşünmüştüm ama zehirlenmede olabilir..

dediğin gibi musa kızını annesinin evine bırakmak için getiri..
kapıyı çalarlar kimse açmaz..

sonra ali polise flanda sorar gonca ama oda bugün görmnediğini söler..
bu durumdan çok kıllanır musada..kırar kapıyı..zeynebi yerde yatarken görürü..

ee çok korkar dediğin gibi..ağlamaya baişlşar..Direk alır zeynebi kucağına atar arabaya hastaneye yetiştirmeye çalışır..
tüm gece başında bekler..

zeynepğten habersiz elini falan tutar o kendine gelene kadar..
offf offf..keşkee..:D:D:D

lety_ayse
29-12-07, 20:59
senarist bizi musa ayşe sahneleri ile çıldırttıkça böle harika senaryolarda geliyo işteee..
valla çok beğendim ben bunu..aslında tüple ilgili olarak yangın düşünmüştüm ama zehirlenmede olabilir..

dediğin gibi musa kızını annesinin evine bırakmak için getiri..
kapıyı çalarlar kimse açmaz..

sonra ali polise flanda sorar gonca ama oda bugün görmnediğini söler..
bu durumdan çok kıllanır musada..kırar kapıyı..zeynebi yerde yatarken görürü..

ee çok korkar dediğin gibi..ağlamaya baişlşar..Direk alır zeynebi kucağına atar arabaya hastaneye yetiştirmeye çalışır..
tüm gece başında bekler..

zeynepğten habersiz elini falan tutar o kendine gelene kadar..
offf offf..keşkee..:D:D:D

varya harika falan olmuş
bence musa goncayla gelse goncada anahtar var o yüzden kapıyı kırmaya gerek kalmaz yerde yattını görünce birden panik olur
elini tutar sonra geçmiinde yine nasıl bir pişmanlık yaşadığını anlatır yada nasıl bir birlerine aşık, olduklarını anlatır,komik hatıraları....
bu sayede bizde öğrenmiş oluruz nasıl aşık olduklarını

Müge
29-12-07, 22:41
Yok mügecim düşüncesi bile kötü yahh...Allah korusun olmaz böle bişi..
artık o kadar çetinleştiki dizi piyasası sıralamadaki düşüş o yüsden..
share lara bakılınca da anlaşılıyor fazla bir düşüş yok..
Ama fazla yok sonuçta var bir düşüş..
bayramda yeni bölüm verilmedi dizi çok rutin ilerliyor dediğin gibi..

tv izleyicisi nankördür.( kendimde dahil olmak üzere..) aniden geçiveriri bağımlısı oluveriri başka dizinin..)
bu nedenle daha önceden yazdım bir daha tekrarlamak istemiyorum öle sahnler gelmediği sürece mu sa hep başkalarına anlattığı zeynep ağladı musa güldüğü sürece bu tekne böle yürümez..
batması an meselesi..

hareket lazım zeynebin okluuydu zehrayla beraber yapacağı iş falan girdimiydi herşey yoluna gircek ama nerde..
yok ayşe hamile ..yok ayşe ile musa evleniyıor..

zeynep aşık musada tık yok..
ohhhooo...

Valla Nur’cum hiç belli olmaz…Allah korusun diyelim….Bugün Milliyet gazetesinin ekinde yılın kaldırılan dizileri yazılıyordu….13.,16. bölümden sonra kaldırılan diziler var….Kanallar sapıtıyor bazen….İşte korkuyorum bu yüzden….Yemin ederim Kanal D’de Bir Dilim Aşk dizisinden sonra hiçbir diziye bağlanmayacağım demiştim çok sinirlenmiştim bu kanala…Ama büyük konuşmamak gerekirmiş….(Bknz) Sonuçlar ortada…:P

Evet dizideki konulara gelirsek….Evet dediğinde haklısın canım….Sahnelerde hareket yok..Zeynep hep aynı..Musa’ya aşık ama yok illa Ayşe ile evlenmesine razı….Gidip seni seviyorum Musa dese ya…Bak o zaman Musa nasılda Zeynep’e dönecek….Ayşe’de evlenmek için can atıyor zaten….Bebeği konusunda Sevgili Gamze hanıma kızgınım….Bebeğin down sendromlu olması açıkçası beni sinir etti…Allah korusun kimsenin başına vermesin ama..Bu bebeğe üzülemezi istiyor sanırım….Ben hem üzülüyorum hem de böyle bir senaryoya gerek yokmuş gibi diyorum….Neyse…

Umarım senaryo kendini toparlar….Bu hafta dikkat etimde Gonca’nın arkadaşları yoktu….Pazar yeri donuktu….Özlediğim yol yoktu…Acaba diyorum diziye yeni yüzler girse nasıl olurdu…?Hazır 13 bölümü geride bırakmışken….

arkadaşlar nereden çıkardınız diziniz kaldırılacağını filan.. normalde bir dizinin reyting sıralaması 20den daha düşük değilse, o dizi kaldırılamaz.. annemin reytingleri geçen haftalarınkine oranla çok da düşmemiş. şu an yapacağımız tek şey kanaldye diziyi ne kadar çok sevdiğimizi gösteren mailler atmak...bye

Merve’cim Nur’a söylemiştim belli olmaz…Kanallar akıllarına gelen her şeyi yapıyorlar….Ellerine yeni bir proje gelirse o zaman yayın akışlarındaki dizileri kaldırıyorlar…Buna en iyi örnek benim yıllar önceki yukarda söz ettiğim dizi…Bir dilim aşk…. 18 bölüm oynadı…Ama Yabancı Damat dizisi başlamıştı 17 bölümden sonra…Bir dilim aşkın günü değişti sonra hop kaldırıldı…:bilmim

..Dizinin kaldırılacak diye bir şey yok ortada tabi….Fikir benden çıkmadı ama büyüten benim….:img-blush

Müge
29-12-07, 23:21

Çok sağol Hümeyra’cım…Evet kötü olur….Ben direk gider Seda Sayan’ınprogramına giderim yardım isteyen acı çeken kadın kılığına girerim….Alırım mikrofonu elime…Seda Sayan’da benden ne yardım isteyecek gibi bakarken ben…ANNEM dizisini geri istiyoruz….İstiyorum diye bağırırım…Sonra kanaldan atılırım ama görevimi yerine getirmiş bulunurum…..:)

Yok canım Allah korusun tabi ki kaçırmasınlar…Zaten Şehrezat’ı kaçırmışlar…:) Sonra Ferhunde’yi de….:)Bizim dizide de bir kaçırma olayı olmasın o dizilere benzemesin aman….Zeynep’i de kaçırmasınlar Allah korusun…Ama Musa’ya iyi bir ders vermek için bir süre ortalarda görünmesin…Tatile gitsin….Yerini bir tek Mehmet bilsin…Neyse..O zaman Musa senin de dediğin gibi Zeynep’in kıymetini anlayacak…:img-yes:.

icom_
30-12-07, 01:08
Valla Nur’cum hiç belli olmaz…Allah korusun diyelim….Bugün Milliyet gazetesinin ekinde yılın kaldırılan dizileri yazılıyordu….13.,16. bölümden sonra kaldırılan diziler var….Kanallar sapıtıyor bazen….İşte korkuyorum bu yüzden….Yemin ederim Kanal D’de Bir Dilim Aşk dizisinden sonra hiçbir diziye bağlanmayacağım demiştim çok sinirlenmiştim bu kanala…Ama büyük konuşmamak gerekirmiş….(Bknz) Sonuçlar ortada…:P
Evet dizideki konulara gelirsek….Evet dediğinde haklısın canım….Sahnelerde hareket yok..Zeynep hep aynı..Musa’ya aşık ama yok illa Ayşe ile evlenmesine razı….Gidip seni seviyorum Musa dese ya…Bak o zaman Musa nasılda Zeynep’e dönecek….Ayşe’de evlenmek için can atıyor zaten….Bebeği konusunda Sevgili Gamze hanıma kızgınım….Bebeğin down sendromlu olması açıkçası beni sinir etti…Allah korusun kimsenin başına vermesin ama..Bu bebeğe üzülemezi istiyor sanırım….Ben hem üzülüyorum hem de böyle bir senaryoya gerek yokmuş gibi diyorum….Neyse…
Umarım senaryo kendini toparlar….Bu hafta dikkat etimde Gonca’nın arkadaşları yoktu….Pazar yeri donuktu….Özlediğim yol yoktu…Acaba diyorum diziye yeni yüzler girse nasıl olurdu…?Hazır 13 bölümü geride bırakmışken…
Merve’cim Nur’a söylemiştim belli olmaz…Kanallar akıllarına gelen her şeyi yapıyorlar….Ellerine yeni bir proje gelirse o zaman yayın akışlarındaki dizileri kaldırıyorlar…Buna en iyi örnek benim yıllar önceki yukarda söz ettiğim dizi…Bir dilim aşk…. 18 bölüm oynadı…Ama Yabancı Damat dizisi başlamıştı 17 bölümden sonra…Bir dilim aşkın günü değişti sonra hop kaldırıldı…:bilmim

..Dizinin kaldırılacak diye bir şey yok ortada tabi….Fikir benden çıkmadı ama büyüten benim….:img-blush

mügecim bu konuda sana katılamıyorum malesef.
hani demişisn ya zeynep herşeye razı gitse seni seviyorum dese diye

ben böle birşeyi kesinlikle istemiyorum..tabiki bizde biliyoruz musanın zeynebi sevdiğini zeynep gel dese (ve bebk olmasa tabi) 2 dk beklemez koşar hemen teredddüt bile etmez..

ama bu kadar yapılandan sonra o büyük atağın zeynepten gelmesini hiç istemem..
bugün daha önce izlemediğim 5.bölümü izledim..
vefarkettim zeynep musa ile yeterince belli etmiş ilgilendiğini..ister istemez..yüksek tansiyonu olduğu için hastaneye onla birlikte gidiyo tansiyonunu itinmi hapını alıyomusun die soruyoo..
bunlar bir kadın için helede mağrur olan bir kadın için zaten yeterince büyük ataklar..
zeynebin içinde yaşattıklarına şahit oluyoruz bölümlerdir..
ağlıyo üzülüyo geçmişi hatırlıyo yapması gerkeen taraf o olmaması gerektiğine rağmen hemde..
musa da tık yok dioruz hep..
Bilmiyorum belli bir bölümden sonra bu aşık misyonu musaya yüklenecekmi..
zeynep yeterince atağa geçti deyip artık musa nın aşkını izleyebilecekmiyiz..

bana Zor olan herşey daha güsel gelir..
şimdi tmm deseler mutlu mesut birleşseler bilmiyorum aynı tat ve aynı heyecanla izlermiyim..
galiba izleyemem.insanların ruhundada var aslında kavuşamayınca aşk olur sözü burdan geliyor olsa gerek..
Tamam kavuşmasınlar diye bir beklentimiz yok geç kavuşmada olabilir onlarınki..
yeterki ulaşamamanın verdiği sıkıntıyı görelim..
aşkın gözlerde yaşandığı dönem olsun..(müge diğer diziden çok iyi bilrsin..)

birinn değerini ya kaybedince anlarsın yada onu senin elinden bir başkası almak üzereyken..
işte bu yüsden benim zeynebin hayatına biri girsin isteğim..musa nın kafasın artık bişilerin dank etmesi için şart...
tahsilini bitirince birde hafif bakım yaptımıydı ..oohooo..görün siz ondan sonra zeynebi..tahsilli işi olan bir kadın..musa ile dip dibe çalışıyorlar..her an her dk birlikteler..
bakışmalar sölenen imalı sözler musanın zeynepe dokunmaya yaklaşmaya çalışması..
sonra yakışıklı bir adam..Zeynebe tutulduğu belli..Zeynep anlamıyo ama hemcinsinin niyetini hemen anlıyor musa..
belliki bu adam zeynepe aşık..ee bizimki kıskançlıktan deliye dönüyor tabi..
zeynepte bu arada arkadaş oluyor iice ilerletiyor arkadaşlığı..sadece dost olma yolun da tabi..
ama musa yanlış anlıyor..
zeynep ve bu x beyin beraber konuyşması beraber çıkması deli ediyor..

eee gerisinide sizin hafızalarınıza bırakıyorum..
ben yazarken ve aynı anda hayal ederken çok zevk aldım..Bilmiyorum canlandırabildinizmi..:D:D

lety_ayse
30-12-07, 06:43
hatırlarsanız arkadaşlar gonca birkaç bölüm önce kardeşi olmasaylı babannemle elele verip ayşeyi babasından ayıracağını söyelmişti anlaşılıyorki bebek düştüğüne göre :icon_whis

evet gelelim diğer senaryomuza

musayla zeynep gene kavga etmişlerdir emine annede kalan gonca babaannesi,deryayla bir plan düzenler.bu plan şöyledir babaannesin hasta olduğunu derya söyleyecek ve amcasını çağıracaktır;goncada aynı şekilde annesini çağıracaklardır o sırada ikisi birden gelip olayı anlacak , sonra gonca hakında bir odaya girecekler ve ses duyulmasın diye kapıyı kapatacaklardır ama çıkmak istediğinde kapı açılmayacaktır daha sonra bu gonca ve emine annenin işine girecektir çilingir çağırmayacaktır sonra o gece boyunca geçmişten konuşup aşkları tekrar avlevnecek hatta birkere gençken aynı olay oldunu anımsayıp konuşacaklardır bütün gece yorgun düşen çifter aynı yatakta uykuya daldıklarında birbirine sarmaşacaktır kapı açıldığında bunları böyle gören emine anne bireşey demiyecektir.....musa ve zeynep böyle olduklarına utanıp birbirinin yüzüne bakamacaktır