Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 5)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

bukalemun
21-11-07, 21:12
sevgili bimkolik'in eklediği fotolara bakarken birşey dikkatimi çekti. ama yanlış olabilirim. şu meşhur efsane olmaya aday son sahnenin fragmandaki fotolarıyla dizide yayınlanan fotoları arasında bir fark var( yani sahneler arasındaki fark) yani o sahne çok defa çekilmiş olabilir ama daha iyi olmuş ezo kadimin dudaklarına dokunup yüzünü okşuyo ve "sus,korkiim" diyo ya işte tam da orada ikisi de birbirine kenetlenmiş ama fragmandakinde o el orda değil. aynı kare bence. doğaçlama olmuşsa bence gayet iyi olmuş:D

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=13043&page=50

sprıng
21-11-07, 21:24
Kadim panikle odaya giriyor ne şeker adam o noktada bile Elçin Anneyi korudu ya, " sana dedikleri için çok üzgün. Sakinleştiremiyoruz." YALAN, adamın ömrü başkalarını savunmakla geçiyor.

gizemzem
21-11-07, 21:24
yok estağfurullaf ne içerlemesi olur mu öyle şey demek istediğim o kadar kafama takılmıştı ki son sahnenin hatırına bile unutamadım sonra sanırım kimse etkisinden kurtulamadı ki son sahnenin kimse bundan bahsetmedi ben ondan öyle dediydim:img-yes:

bir de şu sondaki 89'u kullanmasınız da olur garip geliyo da direkt ismimi yazınca kabul etmediler de ondan onu sıkıştırmıştım:img-grin2

Arkadaşlar sözünü ettiğiniz sahneyi ben tamamen farklı bir şekilde algıladım. Şöyle ki; bana Ballı Ağa onları TV'yi izlettirmek için oturttu gibi gelmedi. O "televizyona bakalım," sözü de öylesine söylenmiş bir söz gibi geldi bana. Erkan'ı da cd'deki görüntüsünden biliyordur zaten. TV'ye çıkınca esas Meryem kendini belli etti zaten; Ezo da onun suratından, tavrından filan anladı TV'deki adamla ilgili bir durum olduğunu. Sonradan da Meryem "konuşamadım dimi," diye bağırmaya başladı kendinden geçip. Yani burada Ballı Ağa'nın nasıl neyi çözdüğüyle ilgili bir mantık hatası var bu durumda? Bana yok gibi geldi; hatta bana alakası yok gibi geldi...
Ama onun dışında bir arkadaş yazmıştı Kadim'in içtiği sahnede böyle bir flulaşmayla Ezo'nun gözlerinin fotoğrafına (mı posterine mi artık neyse) yakın çekim vardı; orda bir ışık değişti, bir bir şeyler oldu ama neydi amaçlanan inanın anlayamadım ben de...

lorelai13
21-11-07, 21:29
dediğiniz gibi son sahnenen güzelliğine diyecek yok
ama o son sahnenin abartısız hoşluğunun yanında dün nedim ve süreyya bana bi battı bi battı. çok abartılı geldiler. nedim de hakikaten çocuk yani. hem saf hem salak. çok sinir oldum bu bölüm. gitsin kızlarıyla oynasın o. ancak o yakışır:happy0064

esen_89
21-11-07, 21:34
ya şimdi son sahneyi bir daha izliyordum da bir şey dikkatimi çekti yanılıyor da olabilirim kadimin ben de aramayınca meraklandık sözü var ya sanki o sahne sırasında meraklandım diyo ama dublajda meraklandık diye söylemiş

son sahneyi izleme imkanı olanlar bakabilir mi oraya

esen_89
21-11-07, 21:37
Arkadaşlar sözünü ettiğiniz sahneyi ben tamamen farklı bir şekilde algıladım. Şöyle ki; bana Ballı Ağa onları TV'yi izlettirmek için oturttu gibi gelmedi. O "televizyona bakalım," sözü de öylesine söylenmiş bir söz gibi geldi bana. Erkan'ı da cd'deki görüntüsünden biliyordur zaten. TV'ye çıkınca esas Meryem kendini belli etti zaten; Ezo da onun suratından, tavrından filan anladı TV'deki adamla ilgili bir durum olduğunu. Sonradan da Meryem "konuşamadım dimi," diye bağırmaya başladı kendinden geçip. Yani burada Ballı Ağa'nın nasıl neyi çözdüğüyle ilgili bir mantık hatası var bu durumda? Bana yok gibi geldi; hatta bana alakası yok gibi geldi...
Ama onun dışında bir arkadaş yazmıştı Kadim'in içtiği sahnede böyle bir flulaşmayla Ezo'nun gözlerinin fotoğrafına (mı posterine mi artık neyse) yakın çekim vardı; orda bir ışık değişti, bir bir şeyler oldu ama neydi amaçlanan inanın anlayamadım ben de...

orada farkındaysan meryem yatsın artık dediklerinde ballı ağa engelledi durun şu haberler bitsin öyle yatar dedi.bilmese niye illa meryem haberleri izlesin diye tuttursun bence biliyordu ballı direkt sorsa inkar edebilirdi bilerek o haberi görmesini ve meryemin tepki vermesini bekledi..ben böyle düşünüyorum yanılıyor da olabilirim tabi

gamze_yy
21-11-07, 21:38
ya şimdi son sahneyi bir daha izliyordum da bir şey dikkatimi çekti yanılıyor da olabilirim kadimin ben de aramayınca meraklandık sözü var ya sanki o sahne sırasında meraklandım diyo ama dublajda meraklandık diye söylemiş

O sahne bana hiç garip gelmedi aslında. Sanki ben meraklandım demeye cesaret edememişte ben meraklandık diye lafı çevirmiş gibi geldi. Ses tonundan öyle bir durum sezdim. Hiç de tuhaf gelmedi bana.

gizemzem
21-11-07, 21:40

Evet öyle. Ben de fark ettim onu. Hem de birkaç defa geri geldim özellikle dikkat ettim. "Meraklandım" diyor fakat dublajda "Meraklandık," demiş. Bir de farkındaysan dublajda zorlanmamak için oyuncular biraz ağızlarının içinde yani çok da ağız oynatmadan konuşmaya çalışıyorlar, minimal haraketlerle; o yüzden iyice belli olmuş o sahnede "Meraklandım," dediği.

esen_89
21-11-07, 21:42
O sahne bana hiç garip gelmedi aslında. Sanki ben meraklandım demeye cesaret edememişte ben meraklandık diye lafı çevirmiş gibi geldi. Ses tonundan öyle bir durum sezdim. Hiç de tuhaf gelmedi bana.

yok tuhaf gelmesinden değil bana da tuhaf gelmemişti zaten ama ben ağzını okumaya çalıştım da bana öyle söylüyo gibi geldi

gizemzem
21-11-07, 21:43
orada farkındaysan meryem yatsın artık dediklerinde ballı ağa engelledi durun şu haberler bitsin öyle yatar dedi.bilmese niye illa meryem haberleri izlesin diye tuttursun bence biliyordu ballı direkt sorsa inkar edebilirdi bilerek o haberi görmesini ve meryemin tepki vermesini bekledi..ben böyle düşünüyorum yanılıyor da olabilirim tabi

Bilmem ki, yani birkaç kişi bu sahnenin üzerinde bu biçimde durduğunuz için olabilir gibi de geliyor şimdi ama TV'de izlerken hiç öyle gelmemişti. Belki de dikkat etmedim yeterince. İki türlü de düşünmek mümkün esasında... Çünkü öylesine bir laf olarak değerlendirip izlersen o zaman bir abukluk olmuyor sahnede. Esas onu takip eden sahnede Ezo'nun vurulmasındaki replikleri ve Meryem'in tepkisi çok abartılı değil mi?

esen_89
21-11-07, 21:44
Evet öyle. Ben de fark ettim onu. Hem de birkaç defa geri geldim özellikle dikkat ettim. "Meraklandım" diyor fakat dublajda "Meraklandık," demiş. Bir de farkındaysan dublajda zorlanmamak için oyuncular biraz ağızlarının içinde yani çok da ağız oynatmadan konuşmaya çalışıyorlar, minimal haraketlerle; o yüzden iyice belli olmuş o sahnede "Meraklandım," dediği.

bir tek ben öyle sanmamışım yani iyi
yalnız o kadar kendimden geçerek izliyormuşum ki ancak 20. izleyişimde farkedebildim bravo bana:icon_whis

esen_89
21-11-07, 21:47
Bilmem ki, yani birkaç kişi bu sahnenin üzerinde bu biçimde durduğunuz için olabilir gibi de geliyor şimdi ama TV'de izlerken hiç öyle gelmemişti. Belki de dikkat etmedim yeterince. İki türlü de düşünmek mümkün esasında... Çünkü öylesine bir laf olarak değerlendirip izlersen o zaman bir abukluk olmuyor sahnede. Esas onu takip eden sahnede Ezo'nun vurulmasındaki replikleri ve Meryem'in tepkisi çok abartılı değil mi?

belki meryeminki değil az kalsın vuruluyordu ama bu sefer de ezonun vurulmasına neden olmuştu şok geçiriyordu davranışı normal olabilir ama ezonunki gerçekten abartılı geldi hatta o sırada kendimi tutamayıp güldüm yani

bimkolik
21-11-07, 21:49
.

Edit: bu arada Kadim'in içtiği sahnede kol düğmeleri de konuşuyor.:good:

Yanlız kol düğmelerimi? O mavi gömlekte, Kadimde yıkılıyor o sahnede. resimlerini şimdi ekledim o sahnenin de bende çok beğendim gömleği.
Bu arada önümüzdeki bölüm Kadim siyah boğazlı kazak giyebilir mi? Lütfen..rica etsem..:img-in_lo

gizemzem
21-11-07, 21:50
belki meryeminki değil az kalsın vuruluyordu ama bu sefer de ezonun vurulmasına neden olmuştu şok geçiriyordu davranışı normal olabilir ama ezonunki gerçekten abartılı geldi hatta o sırada kendimi tutamayıp güldüm yani

Ben de aynen işte. Güldüm ve hani öyle bir sahnede gülünmemesi gerekiyordu normalde. Ama ben epey güldüm yani, n'oluyor buna be, filan dedim kendi kendime. Herhalde bir komedi unsuru olarak düşünülmemiştir o gerçi ama...:img-pilot:img-cool2

gamze_yy
21-11-07, 21:52
Yanlız kol düğmelerimi? O mavi gömlekte, Kadimde yıkılıyor o sahnede. resimlerini şimdi ekledim o sahnenin de bende çok beğendim gömleği.
Bu arada önümüzdeki bölüm Kadim siyah boğazlı kazak giyebilir mi? Lütfen..rica etsem..:img-in_lo

Yapma rica etme kalbimiz dayanmaz:img-in_lo Zaten şoku hala atlatamadım:) Ben hiçbir dizide böyle sahne görmedim. Hani ezo içmeden sarhoş olayım dedi ya galiba bizim içinde dua etti:)

gizemzem
21-11-07, 21:53

Hay aklınla bin yaşa! Siyah boğazlı kazak gerçekten önemli bir giysi bence; hem erkekler hem kadınlar için ama özellikle erkekler için. :img-icecr Madem Kadim'i her bölümde iki dirhem bir çekirdek görüyoruz o zaman hazır kış bölümlerine gelmişken:img-yes: bir siyah boğazlı kazak harika olur!:img-yes::good::img-icecr

Gökgöz
21-11-07, 22:36
bir tek ben öyle sanmamışım yani iyi
yalnız o kadar kendimden geçerek izliyormuşum ki ancak 20. izleyişimde farkedebildim bravo bana:icon_whis

Bende tekrar izlediğimde dikkat ettimde evet Kadim in dudakları meraklandım diyor. Ama dublajda meraklandık çıkıyor söz. Ben iyi dudak okurum ama o sahneyi izlerken o kadar kendimden geçmişim ki siz söylemeseniz farketmeyecektim bile. Olsun ya çokta önemli değil zaten. Tekrar izlediğimde yine farkettim süper bir itiraf olmuş yaaa. Ben en az 10 kere daha izlerim bu sahneyi ve sonunda çalan müziği........

Ellerine sağlık bu sahnede emeği geçen herkesin. En baştada dev iki oyuncumuz Serhat ve Nurgül ün. :happy0064:happy0064:happy0064

Ö.Dilek
21-11-07, 23:13
bugün pek girip okuyamadım sayfalar almış başını gitmiş ne güzel keşke bizi hep böyle güzel bölümlerle çoştursalar...:happy0064
o kadar güzel sahneler vardı ki vcdim bozulacak o sahnelere sarıp sarıp izlemekden ...:icon_sorr
ne güzelde filinta kadim ezosunu ararken şekilden şekile giriyor hele arabada
doktor Emre… doktor Emre hı… ya neler düşünüyorum ben ya kendine sinirlenerek demesi, ezosunu kıskanması...:img-blush
bir insana sinirlilik,kıskançlık ve gülmek bu kadarmı yakışır :icon_whis

sprıng
21-11-07, 23:15

kesinlikle canım, Kadim gömleklerinde 1. Eflatun 2. Çizgili mavi 3. Beyaz 4. mavi tonları , bu liste böyle sürer gider, :img-in_lo:img-in_lo kısaca ne giyse çok güzel taşıyor. her renk boğazlı kazak benim kabulumdur.:good:

bimkolik
21-11-07, 23:25
Yapma rica etme kalbimiz dayanmaz:img-in_lo Zaten şoku hala atlatamadım:) Ben hiçbir dizide böyle sahne görmedim. Hani ezo içmeden sarhoş olayım dedi ya galiba bizim içinde dua etti:)

Yok canım biz dün akşam ölmedik ya, daha bir şey olmaz..
ben şimdiden başlayayım siyah kazak istemeye, yeni bölüme kadar 40 kere söylerim olur belki..
Bu arada 41. bölüm adı gibi 41 kere maaşallah..:img-yes:

sprıng
21-11-07, 23:51
Yalnız mesafe değil içimdeki karanlıkta büyüyor
Birine birşeye tutunmak istiyorum
Olmuyor
Hiç kimse tanıdık gelmiyor, yaşadığıma tanıklık edecek biri, gerçek sahici biri

35.bölümde Kadim doktoruna böyle söylüyor, ne kadar umutsuz ve mutsuz bir halde,
şu an ise ,
bu dünyada sen olmasaydın, yaşamanın hiçbir anlamı kalmazdı benim için diyebiliyor.
Aşk gerçekten nelere merhem oluyor, gerçek biri ruhundaki karanlığı kısmen temizlediği gibi tutanacak bir dal da vermiş oldu.

Edit: Kış güneşi Kadim artık korkmuyor yaz mevsiminden....

sude9
22-11-07, 00:05
mevzu kadim ve gömlekleri...mavi,mor,beyaz ve yeşil..şuan ki favorilerim arasında..ama dediğiniz gibi ne giyse yakışıyor...saça gelince Söğüt'ün dediği gibi kısa saç yüzünün güzelliğini ortaya çıkarıyor ama her saç şekli ile,uzunluğu ya da kısalığı ile şahane duruyor

ezo ve ezo ile bütünleşen sargı bezleri
ezo'nun elinde ki sargı bezi için neler söyledik,çıkarılması yönünde dilekler temenniler kampanyalar yürüttük..tam çıktı derken elindeki sargı koluna geçti..bakalım bu sargının ömrü nekadar olacak

Kayıp aranıyor
Doktor Emre bir yerlere saklandı bulunmayı bekliyor anlaşılan:)ama müdavimleride var onları düşünüp ortaya çıksa iyi olacak..üstelik ezo işine devam ediyorsa ve kadim korkma ben senin canını yakmam diyorsa ezo'ya bunda doktorun payı büyük..kaldı ki ezo'yu kendisini sorgulasın diye kendin için mi ağlıyorsun yoksa kadim bey için mi diye sağlam soruları var...güzel bir kısmet bulup onuda başgöz ettirip o hallerini de izlettirsinler..hakediyor..

pelin-ce
22-11-07, 08:16

Siyah boğazlı kazak:icon_whis
Harika olur eğer bu durum için sponsor bulunamadıysa müracaat bana yapılabilir!
Filinta Kadim için her hafta yeni biz kazak itina ile örülür efendim.
Gerçi şahane mor-eflatun gömlekler gibi olmaz ama:img-hyste:img-hyste

sinope
22-11-07, 08:55
Siyah boğazlı kazak:icon_whis
Harika olur eğer bu durum için sponsor bulunamadıysa müracaat bana yapılabilir!
Filinta Kadim için her hafta yeni biz kazak itina ile örülür efendim.
Gerçi şahane mor gömlekler gibi olmaz ama:img-hyste:img-hyste

Gunaydinlar
Ezo&Filinta Kadim severler kogusu
Pelinim bacim
Siyah bogazli bir kazakmi dediniz?
Mimmmmmm
Harika olur derim,Hem kis geldi artik oyle incecik gomleklerle olmaz.
Sporsonluguda sen ustune aldiysan
Benden derimki
Siyah bogazli kazagin ustune pardesu(kisa manto):img-cool2
Demek bacim sen bu orgu isinden anliyorsun:good:
Kazaklar senden ,giymeside bizim Filintadan derim bende
Locaya selamlar ve gunaydinlar efem
Banum,Cevamgunaydinlar bacilarim:img-wink:
Ozet insallah bugun gelir diyorum.
Sevgilerimle

sinope
22-11-07, 09:00
Yazmayi unutmusum
gecen sezon yayinlanan Ezo gelinin eski bolumleri dun gece Show turk te
tekrar yayinlaniyordu(izlemek istenlere duyrulur bacilarim)

Ezomuzu unttuk bacim yahu
Kizcagiz tiril tiril elbiselerle kisda geldi kapiya dayandi( bizim Filinta Kadimin ezomuzun Gardorubuna aldigi giysilerin icinde mutlaka kislik soyle hos kazaklarda vardir degilmi)?
Vardir Vardir
diyorum( AMA insallah yemenilerini almayi unutmustur diyorum):img-ok:
Deee Haydin bakem toplanin artik:img-yes:
Sevgilerimle

Ceva
22-11-07, 09:02
Senaristlere sitemim var!

Şurda bir haftadır, Ezo deniz kenarına gitsin, ufka dalsın "beni yenemeyeceksin İstanbul" ya da türevlerini söylesin dedim durdu. Bakın hatrım kalır da dedim. Sonra Ezo'yu, deniz kenarında gördüğüm zaman işte benim sahnem geliyor diye o kadar da sevindim.. ne vardı Bahattin'le o sahneden sonra karşılaşsaydı.Demek sizde hiç hatrım yok.:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Bu arada eski mahalleyi özlemişiz gerçekten de. Onlar sayesinde dizi eski sıcaklığını hissettirdi. Özellikle Havva'nın kızlarına bayıldım. Yakışıklı Doktor..Kadim için söylenen kasıntı kelimesi..çok tatlılar. Süreyya'dan, Nedim'den, Meryem'den daha çok sahneleri olsa keşke..

Sinopem günaydın..

Pelin, tamam kazakları sen örersin. Malum her hafta yeni kazak yetiştirmek zor olacak, sahibine ulaştırmak için senin zamanın olmaz. Bu konuda yardım lazım sana:icon_whis

pelin-ce
22-11-07, 09:07
Gunaydinlar
Ezo&Filinta Kadim severler kogusu
Pelinim bacim
Siyah bogazli bir kazakmi dediniz?
Mimmmmmm
Harika olur derim,Hem kis geldi artik oyle incecik gomleklerle olmaz.
Sporsonluguda sen ustune aldiysan
Benden derimki
Siyah bogazli kazagin ustune pardesu(kisa manto):img-cool2
Demek bacim sen bu orgu isinden anliyorsun:good:
Kazaklar senden ,giymeside bizim Filintadan derim bende
Locaya selamlar ve gunaydinlar efem
Banum,Cevamgunaydinlar bacilarim:img-wink:
Ozet insallah bugun gelir diyorum.
Sevgilerimle

Günaydınlar...
Sinopem... Hayatım...
Filinta Kadim'imizi incecik ama şahane mor-eflatun-pembe gömlekler üşütüp hasta etmeden bu işe bir el atayım dedim. Yani hepimizin isteği bu değilmi?
Sponsorda bulunamamıştır henüz, eh bende az buçuk anlarım ama Filinta Kadim hasta olmasın diye işin inceliklerinide öğreniriz.:img-wink:

Özet bugün gelmez gibi geliyor bana ama,
Söğütümüz konuya bir el atarda sevgili özetçisini çağırırsa belki...

Loca selamlar, sevgilerbye

sinope
22-11-07, 09:18

Şurda bir haftadır, Ezo deniz kenarına gitsin, ufka dalsın "beni yenemeyeceksin İstanbul" ya da türevlerini söylesin dedim durdu. Bakın hatrım kalır da dedim. Sonra Ezo'yu, deniz kenarında gördüğüm zaman işte benim sahnem geliyor diye o kadar da sevindim.. ne vardı Bahattin'le o sahneden sonra karşılaşsaydı.Demek sizde hiç hatrım yok.:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Bu arada eski mahalleyi özlemişiz gerçekten de. Onlar sayesinde dizi eski sıcaklığını hissettirdi. Özellikle Havva'nın kızlarına bayıldım. Yakışıklı Doktor..Kadim için söylenen kasıntı kelimesi..çok tatlılar. Süreyya'dan, Nedim'den, Meryem'den daha çok sahneleri olsa keşke..

Sinopem günaydın..

Pelin, tamam kazakları sen örersin. Malum her hafta yeni kazak yetiştirmek zor olacak, sahibine ulaştırmak için senin zamanın olmaz. Bu konuda yardım lazım sana:icon_whis
Cevam bacim :img-in_lo
Bacim simdilik boyle idare dediler,ama sen hazirlikli ol,Illahi Ezomuz kendi basina deniz kenarina tekrar gidecek
Bu sefer icinde Kadime karsi olan duygularini Filintanin yuzune soyleyemesede, denize anlatacak
Denizde diyecekki eeee bana ne anlatiyorsunki
Al karsina
sen onun konusmamasi icin parmaginla dudagini tutmustun
O SANA NASIL ASKI ILAN ETTIYSE SENDE ONA ANLAT DIYIVERECEK
ezomada :img-blush

Hem o zaman tam anlamiyla seninde hatrin kalmaz degilmi bacim:img-wink:
bU HAFTADA INSALLAH DIZIMIZ KALDIGI YERDEN DEVAM EDECEK :img-icecr
Eski mahalle daha guzeldi be bacim
Simsicacik bir dostluk,insanlik,acikcasi daha anlamliydi:img-yes:
Keske eski mahallelide dizimide tam kadro olarak devam etselerdi.(zekinin annesin izlemektense eski mahalleliyi izlemeyi tercih ederim).:good:

Banum can bacim
Kayip Araniyor diye yazdigin mesajini okudum bacim
Gercektende Doktor Civanimiz Emre kayip( o kadar bos sahneleri doldurana kadar Emreyi gormek daha iyi olur diyorum bende):img-yes:
[BCevam
Pelinim bacimB] bu ise gonullu talip olduysa illa yetistirir(kendine guveniyor ki yola ciktin degilmi bacim):img-wink:
Sevgilerimle

sinope
22-11-07, 09:25
Günaydınlar...
Sinopem... Hayatım...
Filinta Kadim'imizi incecik ama şahane mor-eflatun-pembe gömlekler üşütüp hasta etmeden bu işe bir el atayım dedim. Yani hepimizin isteği bu değilmi?
Sponsorda bulunamamıştır henüz, eh bende az buçuk anlarım ama Filinta Kadim hasta olmasın diye işin inceliklerinide öğreniriz.:img-wink:

Özet bugün gelmez gibi geliyor bana ama,
Söğütümüz konuya bir el atarda sevgili özetçisini çağırırsa belki...

Loca selamlar, sevgilerbye

pelinim canimmm
Iyi etmissin:good:
Tabiki Filinta Kadimin usutupte hasta olmasini forumcak hic istermiyiz?
ASLA:img-yes: istemeyiz:img-yes:
Soyle deniz Mavisi bir bogazli kazak oruver bacim(tam gozlerinin biraz koyu tonu olsun ama):img-cool2
Anammmm ozet gelmezmi diyorsun:sad53:
Araniyor,KAYIP
sogutum nerdesin?
De haydin gel gayri dayanamam hasretine
Gelde
cagir Ozetci basini (bizi dinlemiyor biliyorsun):img-yes:
Sayet burada yok isen bana emanet ettigin Cim makasiyla cimliyecem onu:img-icecr
Bari ozetle biraz kendimize gelelim.:img-wink:
Locaya selamlar efembye
Sevgilerimle

Ceva
22-11-07, 09:28
Cevam bacim :img-in_lo
Bacim simdilik boyle idare dediler,ama sen hazirlikli ol,Illahi Ezomuz kendi basina deniz kenarina tekrar gidecek
Bu sefer icinde Kadime karsi olan duygularini Filintanin yuzune soyleyemesede, denize anlatacak
Denizde diyecekki eeee bana ne anlatiyorsunki
Al karsina
sen onun konusmamasi icin parmaginla dudagini tutmustun
O SANA NASIL ASKI ILAN ETTIYSE SENDE ONA ANLAT DIYIVERECEK
ezomada :img-blush

Hem o zaman tam anlamiyla seninde hatrin kalmaz degilmi bacim:img-wink:

Sevgilerimle

İzlerttirsinler öyle bir sahne hatır falan kalmaz :) Öyle bir sahnenin bu diziye ihtiyacı var o bakımdan..Bize öyle bir sahne izlettirirler mi dersin? Ezo'nun, duygularını ben henüz pek çözebilmiş değilim de. Gözlerinde de, hareketlerinde de daha çok görmek istiyorum duygularını..

Eski mahalle tekrar jeneriğe girmiş Sinopem. Bu demektir ki onları görmeye devam edeceğiz.

Elçin anne ve Ezo'nun ev değişikliği iyi olmuş. Yeni evin dış görünüşü de eski evlerine benziyor. Diğer ev bana çok soğuk geliyordu. Keza mahalle de öyle.

pelin-ce
22-11-07, 09:28

Sinopem günaydın..

Ceva... Canım...
Kargo görevini üstlenmişsin. Tamam olur güzel olur da yanında bende gelirim şindi kazak olur, olmaz bol gelir falan hani son rütuşları hallederim. Başladığım işi bitirmek için yani yoksa başka bir derdim yok:icon_whis

Bende çok sevindim eski mahallenin sıcaklığı hissedildi hemen görünce...
Bölüm renklendi. Umarım kalıcı olurlar...

Kırçiçeğim anket beklemekteyiz...

banubanu
22-11-07, 09:37
Ay bacılaaar.... geldiniz mi? He şöyle toplaşalım Ezo'nun yamacına.. konuşalım, açılalım..
Ceva'cım bak şimdi bu yapımcılar senaristler şöyle dediler bu bölümde... bakın şu an yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır...
son sahnede şarkıyı duyunca ben eşime "bak bak... ben istedim, biz istedik koymuşlar... aaaa... olamaz.. valla yapmışlar " diye böyle kesik ve anlamsız cümleler kurdum.. adam bana tuhaf tuhaf baktı...
ama onun bana yaptığını size şikayet edeyim bacılar...
tam bir haftadır ne bir haftası aylardır beklediğimiz tam o sahne sırasında bana ettiği ezaları anlatayım da görün.. bana acıyın...

tam Kadim Ezo'ya "sen olmasaydın bu dünyada yaşayamazdım ben" flan cümleler kuruyor..
ben dalmış gitmişim.. eşim
"banuuuuuu..... ağlıyon mu banuuuuu.."
ya sus ....
"ya öpüşçekler bitçek işte ne seyrediyon"
ya sussana be adamcağız
"ya hayatım bi şey söylicem sana"
sonra söyle
"yok hayat memat meselesi"
ya sahne kaçıyo sussanaaa
"bak şimdi sen beni dinlemiyosun öyle mi? çok önemli diyorum bak"
tamam söyle ama sonra sus (bundan sonrası benim yaptığım bir hatanın sonucu.. ben elveda rumeliyi seyrederken aleks ile kaymakamın gerçek hayatta kardeş olduklarını eşime bi 5, 6 kere söylemişim. farkında değilim. e anladık 10 kere söyleme dediydi..)
"ya bu aleks ve kaymakam var ya... kardeşmişler"
hayatım ne olur sonra konuş
"ya tamam ne dedim ki.. bak zaten sahne bitti"

Allahtan tekrarı vardı da bir aile faciası önlenmiş oldu..
Ya bacılar filintacım da demiş, hatta ona şah-ru denen anarşik arkadaşımız fikir vermiş, ben de yazdım bu gün.. şu milliyet tv nin okur köşesine yazsak ya.. Ezo gelin çok kaliteli oldu, eski köy dizilerinden değil artık.. falan diye..
e-maili... mtelevizyon@milliyet.com.tr

sinope
22-11-07, 09:39
İzlerttirsinler öyle bir sahne hatır falan kalmaz :) Öyle bir sahnenin bu diziye ihtiyacı var o bakımdan..Bize öyle bir sahne izlettirirler mi dersin? Ezo'nun, duygularını ben henüz pek çözebilmiş değilim de. Gözlerinde de, hareketlerinde de daha çok görmek istiyorum duygularını..

Eski mahalle tekrar jeneriğe girmiş Sinopem. Bu demektir ki onları görmeye devam edeceğiz.

Elçin anne ve Ezo'nun ev değişikliği iyi olmuş. Yeni evin dış görünüşü de eski evlerine benziyor. Diğer ev bana çok soğuk geliyordu. Keza mahalle de öyle.

Cevam bacim
Ezom aslinda yasadiklarina hala inanamiyor
Tam bazi seylerin adini koyacak iken karsisina bir sey cikiyor(Bakiniz en son olay Elcin annenin laf kakitmasi):icon_whis
Ve kendini hep frenliyor
Ezonun kafasi bu hafta itibariyle tam anlamiyla allak bullak oldu:img-yes:
Gidip Eylule bunu anlatamiyacagina gore
elcin anneyede soyleyemeyecigine gore
Meryem desen zaten iyice akli dengesi yerinde degil
EEEEEEEEEEEE
bu kiz kime derdini ,icini dokecek
Buyuk ihtimalle deniz kenarina gidecek
ben derdimi hangi daga
Yuregimi hangi suya vereyim
sen benimsin bahar gozlum
diye bir turku esliginde icindekileri dokuverecek(ben boyle bir sahne beklentisi icerisindeyim) tabiii sarki isin espirisi
Ama gercektende boyle bir beklentim var.
Demek bizim eski mahalle jenerikte yer aliyorlar(inanki buna hic dikkat etmemistim,aama cok sevindim):happy0064:happy0064
Yeni ev konusunda haklisin bacim cok soguk bir yerdi(eski mahallenin camdan cama konusmalari bile bize nese kaynagi oluyorlardi)

Bu arada Elcin anne karakterinin Kutsal ustaya ne zaman aski ilan edecegini dusunmeye basladim(ahanda buraya yaziyorum)
Kutsal ustada bu utangaclik var iken:img-in_lo
Teklif Elcin anneden Kutsal ustaya gidecek:img-in_lo
Sevgilerimle

Ceva
22-11-07, 09:40
Ceva... Canım...
Kargo görevini üstlenmişsin. Tamam olur güzel olur da yanında bende gelirim şindi kazak olur, olmaz bol gelir falan hani son rütuşları hallederim. Başladığım işi bitirmek için yani yoksa başka bir derdim yok:icon_whis

Bende çok sevindim eski mahallenin sıcaklığı hissedildi hemen görünce...
Bölüm renklendi. Umarım kalıcı olurlar...

Yok üstlenmedim ama seni mi kırıcam gideriz tabi beraber. Seni yalnız bırakmam :img-hyste:img-hyste

FilintaKadim, Emre ile konuştuktan sonra öyle oh demişki..

Kanepede uyuyan Ballı ağa'nın, Nur uyandırdıktan söylediği bir söz varki bayıldım. Replik tam aklımda değil ama şöyle birşeydi. "doktorun verdiği haplardan aldım. Boğayı deviriymiş..iki saat uyudum":img-hyste:img-hyste:img-hyste harikasınız Ahmet Mümtaz Taylan

Ceva
22-11-07, 09:52
Ay bacılaaar.... geldiniz mi? He şöyle toplaşalım Ezo'nun yamacına.. konuşalım, açılalım..
Ceva'cım bak şimdi bu yapımcılar senaristler şöyle dediler bu bölümde... bakın şu an yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır...
son sahnede şarkıyı duyunca ben eşime "bak bak... ben istedim, biz istedik koymuşlar... aaaa... olamaz.. valla yapmışlar " diye böyle kesik ve anlamsız cümleler kurdum.. adam bana tuhaf tuhaf baktı...
ama onun bana yaptığını size şikayet edeyim bacılar...
tam bir haftadır ne bir haftası aylardır beklediğimiz tam o sahne sırasında bana ettiği ezaları anlatayım da görün.. bana acıyın...

tam Kadim Ezo'ya "sen olmasaydın bu dünyada yaşayamazdım ben" flan cümleler kuruyor..
ben dalmış gitmişim.. eşim
"banuuuuuu..... ağlıyon mu banuuuuu.."
ya sus ....
"ya öpüşçekler bitçek işte ne seyrediyon"
ya sussana be adamcağız
"ya hayatım bi şey söylicem sana"
sonra söyle
"yok hayat memat meselesi"
ya sahne kaçıyo sussanaaa
"bak şimdi sen beni dinlemiyosun öyle mi? çok önemli diyorum bak"
tamam söyle ama sonra sus (bundan sonrası benim yaptığım bir hatanın sonucu.. ben elveda rumeliyi seyrederken aleks ile kaymakamın gerçek hayatta kardeş olduklarını eşime bi 5, 6 kere söylemişim. farkında değilim. e anladık 10 kere söyleme dediydi..)
"ya bu aleks ve kaymakam var ya... kardeşmişler"
hayatım ne olur sonra konuş
"ya tamam ne dedim ki.. bak zaten sahne bitti"

Allahtan tekrarı vardı da bir aile faciası önlenmiş oldu..
Ya bacılar filintacım da demiş, hatta ona şah-ru denen anarşik arkadaşımız fikir vermiş, ben de yazdım bu gün.. şu milliyet tv nin okur köşesine yazsak ya.. Ezo gelin çok kaliteli oldu, eski köy dizilerinden değil artık.. falan diye..

Doğruyu söyle ağladın mı yoksa:img-hyste:img-hyste:img-hyste

E sen sabırlıymışsın, iyi dayanmışsın. En güzel sahnede resmen işkence yapmış..Yoksa sen maddeleri uygulamadın mı? hani dizi başlamadan alınacak tedbirlerle ilgili hazırladığın yazından bahsediyorum.:) Bu sahnenin bir devamı gelecek elbet..sen o günler için şimdiden tedbirini al bence..yoksa facia yakın gibi:)

FilintaKadim'in, şişede balık kıvamında olduğu sahne de yeni müzik duyamayınca, yapmamışlar demekki diye düşündüm. Son sahnenin bitiminde müziği duyunca bende senin dediklerine benzer şeyleri söyledim. :img-hyste Ayrıca belirteyim ilk defa dizi bittikten sonra jenerik akarken kanalı değiştirmedim. Bolahenk e bir kez daha teşekkür edelim.

Diziye dikkat çekmek gerek doğru..ama işin garibi kiminle konuşsam herkes zaten bu diziyi izlediğini söylüyor.:img-yes:

Ceva
22-11-07, 09:54
Bu arada Elcin anne karakterinin Kutsal ustaya ne zaman aski ilan edecegini dusunmeye basladim(ahanda buraya yaziyorum)
Kutsal ustada bu utangaclik var iken:img-in_lo
Teklif Elcin anneden Kutsal ustaya gidecek:img-in_lo
Sevgilerimle

Elçin anne mi isteyecek:img-hyste yapar mı yapar. Hem bu bizimde işimize gelir. Kadim&Ezo ikilisiyle uğraşmak yerine yeni kızının aşk hayatıyla ilgilenir. Onun durumu vahim.

sprıng
22-11-07, 10:05
herkeslere günaydınlar , bakıyorum bir hazırlıkdır gidiyor, yeter ki onlar kazak istesin biz alırız şişleri elimize en güzel yünlerden yumuşacık kazaklar öreriz hiç merak etmesinler, bu arada gözümüzün nuru gömlek sponsorumuz Cahit İlbaylı 'yı küstürmeyelim. Hepsinin yeri ayrı gönlümüzde. Kargo ne demek yeterki istesinler elden teslim yaparız valla.
Ah banubanucuğum halin gözlerimin önüne geldi de pek üzüldüm, çok güzel bir sabır örneği göstermişsin eşine karşı, tebrik ederim , benim şu ana kadar öyle bir başarım olmadı , krtik anlarda müdahale kaldıramıyorum maalesef.
Ezo'yu deniz kenarına gönderip aşkını balıklara, kuşlara anlattırmak istiyorsunuz arkadaşlar , şöyle iyice paltosuna da sarılsın malum içinde incecik bir elbise , ammavelakin bundan da iyisi bence koğuşa gelsin biz onu dinleriz seve seve hatta taktikler bile veririz, bundan sonrası için. her ne kadar gardrobunu yenilemesi Kadim'e yakışır ama imaj danışmanlığını da yaparız hiç problem değil. Biliyorum Kadim ona bu haliyle aşık oldu ama biraz değişikliğin zararı olmaz diye düşünüyorum.

banubanu
22-11-07, 10:08
Doğruyu söyle ağladın mı yoksa:img-hyste:img-hyste:img-hyste

E sen sabırlıymışsın, iyi dayanmışsın. En güzel sahnede resmen işkence yapmış..Yoksa sen maddeleri uygulamadın mı? hani dizi başlamadan alınacak tedbirlerle ilgili hazırladığın yazından bahsediyorum.:) Bu sahnenin bir devamı gelecek elbet..sen o günler için şimdiden tedbirini al bence..yoksa facia yakın gibi:)

FilintaKadim'in, şişede balık kıvamında olduğu sahne de yeni müzik duyamayınca, yapmamışlar demekki diye düşündüm. Son sahnenin bitiminde müziği duyunca bende senin dediklerine benzer şeyleri söyledim. :img-hyste Ayrıca belirteyim ilk defa dizi bittikten sonra jenerik akarken kanalı değiştirmedim. Bolahenk e bir kez daha teşekkür edelim.

Diziye dikkat çekmek gerek doğru..ama işin garibi kiminle konuşsam herkes zaten bu diziyi izlediğini söylüyor.:img-yes:

Ağlayacaktım da bırakmadılar ki karrdeşim.. şöyle canlanalım değil mi? hehehe.. :img-yes:
Ahmet Mümtaz Taylan'a bu bölümde bayılmayan yok.. bence bölümün yıldızı oydu..
şu hele telefonla konuşurkenki halleri
- He bi de kafa çekiisiniz öylemi, al da gel onları al da gel..... he tamam yiyin öyle gelin... ezo hanım mı? .... onu da al gel onu da..
ama seyretmeyen, dikkat etmeyen o sahnelere varsa lütfen tekrar seyretsin.. beni anlayacaksınız..
ya taktikleri uyguladım da Cevacım, babam ve çocukların işi tamamdı.. Eşim de ne güzel kitap okuyodu... o da seviyor özellikle ballı ağa sahnelerini o yüzden seyrediyordu arada benimle... son sahneye gelince işte birden -hissi kablel vuku . neyse...
Bana da öyle diyorlar .... herkes Ezo'yu izliyor.. iyi de öbür diziyi izleyenler kim o zaman karrdeşim..
biz gene de sesimizi çıkaralım bacılar

:img-polic:img-yes:

bimkolik
22-11-07, 10:14

Aslında ben ratinglerin böyle orta şekerli gitmesinden yanayım. Genellikle birincilikler, senaristleri bir rehavete sokuyor, daha bir özensiz yazmaya başlıyorlar. hatta bu tüm ekibe yansıyor ve bir anda o herkesi büyüleyen dizi kan kaybetmeye insanı sinir etmeye başlıyor. Böyle olunca en azından daha iyisini yapma gayreti oluyor, bir hedef oluyor önlerinde. Ben Ezo Gelini bu sene izlemeye başladığım için geçmiş sezon hakkında fazla yorum yapamıyorum ama anladığım kadarıyla Kadim bir girmiş pir girmiş..:img-hyste iyiki de girmiş, yoksa hayatta bu diziye takılı kalmazdım. :img-yes:

Not: siyah boğazlı kazak demeyi unutmuşumm
Siyah boğazlı kazak diyorum , başka da bir şey demiyorum..
Salıya kadar 40 kere söyleyeceğim..:img-yes:

Ceva
22-11-07, 10:29
Ahmet Mümtaz Taylan'a bu bölümde bayılmayan yok.. bence bölümün yıldızı oydu..
şu hele telefonla konuşurkenki halleri
- He bi de kafa çekiisiniz öylemi, al da gel onları al da gel..... he tamam yiyin öyle gelin... ezo hanım mı? .... onu da al gel onu da..
ama seyretmeyen, dikkat etmeyen o sahnelere varsa lütfen tekrar seyretsin.. beni anlayacaksınız..
ya taktikleri uyguladım da Cevacım, babam ve çocukların işi tamamdı.. Eşim de ne güzel kitap okuyodu... o da seviyor özellikle ballı ağa sahnelerini o yüzden seyrediyordu arada benimle... son sahneye gelince işte birden -hissi kablel vuku . neyse...

Ahmet Mümtaz Taylan vazgeçilmezimiz. Özellikle iki haftadır hayran olmamak mümkün değil..senin bahsettiğin sahnede ve tek başına cam kenarında oturduğu, Nur ve Ezo'yla konuştuğu, Kadim'le konuştuğu..bütün sahneleri sayacağım bu gidişle :) harikaydı. O kadar doğal ki..onu izlerken tek gördüğüm Ballı ağa

sude9
22-11-07, 10:29
Merhaba sevgili koğuş sakinlerim...

Banubanu..ne diyim allah kolaylık versin sana:)sana, forumun evli tüm bayanlarına ve eşlerine...size kıyamam ..ezo varken ses çıkmaması lazım haklısınız ama eşlerinize de yazık yahu..adamlar dertlerini anlatacak imkan bulamıyor:)..

Sinope bacım...Kutsal ustanın utangaçlığı beni geçti:)elçin anne ezo yanlız kadın diye cümleye başlayıp meseleyi kendisine getirdi ya üstelik kutsal usta da kızarıp durmaya devam etti..artık bu işi çözse çözse dediğin gibi elçin çözer...yeter be adam aaa o kadar işve cilve yapıyorum lafı döndürüp döndürüp bize getiriyorum sende hala tık yok...sen şimdi benimle evleniyormusun bakim..diye atlaması yakındır gibi görünüyor:):)..hem bu sayede çeyizinin derdine düşer,yatak odası şu renk,oturma gurubu şu şekil,duvarları şu renge boyayalım...birde gelinlik nişanlık nikah davetiyeleri derken..ki bunları muhakkak yaptırır:) ezo ve Kadim'e bulaşmaya fırsat bulamaz...ondan sonra evli evine köylü köyüne:)

Siyah boğazlı kazak ve Kadim..hem kulağa hem göze oldukça hoş geliyor..örgü işinden anlamasamda gider öğrenir size seve seve yardımcı olurum...şövalyemiz üşütmesin yeter

söğüt
22-11-07, 10:35
özetçiiiiiiiiiiiiimmmmmm..
huuuuuuuuuuuuu..
özetçiiiiimmmm..
canıııııııııııııımmmmmm,
tatlııııııııııımmmmmmmm
gülüüüüüüüüüüüümmmm

hadi bi özet gönderiver hadiii amaaa üzme benii..
ben seni kadimden bile nasılllarım çok severim..
eğer yalan söylüyosam tee büüüle olam ...valla bakl..:img-wink::img-hyste:img-hyste

KIRÇİÇEĞİ
22-11-07, 10:45
Merhabalar Ezo Gelin Koğuşundaki arkadaşlarım :img-in_lo

Geldim Pelince'm geldim :img-icecr

Lafımı, sözümü uzatmadan (gerçi bişi yazmamışım ama :) ) anket sorularımıza geçiyorum;

1) Bölümü son sahnenin etkisinden sıyrılarak objektif olarak değerlendirince, bölümden memnun kaldınız mı?

2) Bölümde en beğendiğiniz sahne hangisi?

3) Bölümde beğenmediğiniz yada gereksiz bulduğunuz sahne hangisi?

4) Aklınıza kazınan replik varsa bizimle paylaşır mısınız?

5) Bu hafta en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz performanslar kimlere ait?

6) Kadim'in insanı etkisi altına alan, bi nevi uyuşturan ve hayal alemine daldıran itirafı size göre erken miydi, değil miydi?

(Bu soruda kendime torpil geçtim:) Çünkü Kadim itiraf ederken hayallere dalmıştım bilenem sizde öyle olmuşsunuzdur eminim:img-blush)

7) Ezo'nun Kadim'in sözlerine karşılık vereceğini düşünüyor musunuz? Gelecek bölümde Ezo'nun ilk tepkisi sizce ne olacak?

8) Bölümün son sahnesinin ''rüya'', ''hayal'' olma olasılığı sizce kaç? :icon_whis

9) Elçin hanımdaki değişikliğe nasıl bakıyorsunuz? Sizin de sinirlerinizi hoplatmadı mı bu bölümde?

10) Nedim&Eylül ikilisi kankalıktan aşka doğru ne vakit geçerler sizce? Bu ikili hakkında neler düşünüyorsunuz?

Anket sorularımız bitmiştir. Bu aralar soru sayısını abartmaya başladım hayırlısı olsun :img-blush Anketimize cevap verecek olanlara kolay gelsin :img-kiss: , anketimizi cevaplamayacak olanların da canı sağolsun...

Sevgilerimle bye

h23
22-11-07, 10:48
Ahmet Mümtaz Taylan vazgeçilmezimiz. Özellikle iki haftadır hayran olmamak mümkün değil..senin bahsettiğin sahnede ve tek başına cam kenarında oturduğu, Nur ve Ezo'yla konuştuğu, Kadim'le konuştuğu..bütün sahneleri sayacağım bu gidişle :) harikaydı. O kadar doğal ki..onu izlerken tek gördüğüm Ballı ağa

gercekten ballı aga mukemmel otesi bi oyuncu, gozumun onunde gitmiyor hiç nuru kolundan cekip seyitin mekanından aldıgı, birde giderken seyitin gözlerinin icine bakarark
"şimdi nedir, vuracaksan ikimizi de vuracaksın" mukemmeldi :good:
birde recebin oldugu bolumde ezonun omzuna koydugu sahne mukemmeldi dizinin basından beri belki de en cok agladıgım sahnedir :good:

sinope
22-11-07, 10:54
Elçin anne mi isteyecek:img-hyste yapar mı yapar. Hem bu bizimde işimize gelir. Kadim&Ezo ikilisiyle uğraşmak yerine yeni kızının aşk hayatıyla ilgilenir. Onun durumu vahim.

Cevacigim bacim
Kutsal Ustam bu isin altindan kalkamiyacak gordugum kadariyla eeee
ozamanda is elcinanneye dusecek

Sinope bacım...Kutsal ustanın utangaçlığı beni geçtielçin anne ezo yanlız kadın diye cümleye başlayıp meseleyi kendisine getirdi ya üstelik kutsal usta da kızarıp durmaya devam etti..artık bu işi çözse çözse dediğin gibi elçin çözer...yeter be adam aaa o kadar işve cilve yapıyorum lafı döndürüp döndürüp bize getiriyorum sende hala tık yok...sen şimdi benimle evleniyormusun bakim..diye atlaması yakındır gibi görünüyor:.hem bu sayede çeyizinin derdine düşer,yatak odası şu renk,oturma gurubu şu şekil,duvarları şu renge boyayalım...birde gelinlik nişanlık nikah davetiyeleri derken..ki bunları muhakkak yaptırır:) ezo ve Kadim'e bulaşmaya fırsat bulamaz...ondan sonra evli evine köylü köyüne:)

nSudecigim gunaydinlar bacim
Kutsal ustam kendini ifade eedene kadar oooo
koprunun altindan cok sular gelipte gecer.:icon_whis
Elcin anneden Atak bekliyorum (Ne yani hep erkeklerimi evlenme teklifi yapacaklar)
Ne olmus sanki
Elcin annemiz yapiversin:img-in_lo
Bacim valla tez zamanda elcin annemizin basinin baglanmasi sart oldu. Hem Cevaminda dedigi gibi Eylulde zaten bir boslukta ha bire yalnis seyler yapiyor,en azindan Eylulede sahip cikarda(eylulde arada laf tasima firsati bulamaz):img-yes:
Bacim evlensinler,Bizim isimize gelir acikmisiz zaten sicacik ekmegin icine yag surecesine,makbule gecer:img-icecr
Ezonunda basini,Filinta kadiminde baslarini biraz basibos birakiverir:img-in_lo
Banum bacim
Her konuda oldugu gibi hazir ve nazir asker konumundayim:img-polic
Uzerime,uzerimize dusen neyse olur.:img-polic
sevgilerimle

h23
anket icin sagol canım , ben hemen cevaplıyayım

1) Bölümü son sahnenin etkisinden sıyrılarak objektif olarak değerlendirince, bölümden memnun kaldınız mı?
son sahnenin etkisinde degildim zaten :img-blush, begenmedim,

sanırım kadimin eski mahalledeki sahneleriydi, şengulun yakısıklı dedigi ve kasıntı dedigi bolumdu..

tüm bolumler- (gerekli bikaç bolum)

yok desem :img-blush, haa kadimin ne oluyo oglum sana, ve ballıya kızım kardeşim diye bagırması

en begendigim meryem acaip guzel psikopatı oynadı, nur hanım da favorimdi, nurgul hanım vurulurken mukemmeldi trajikomedi dedikleri bu olsa gerek

6) Kadim'in insanı etkisi altına alan, bi nevi uyuşturan ve hayal alemine daldıran itirafı size göre erken miydi, değil miydi?
Kadim'in insanı etkisi altına alan, bi nevi uyuşturan ve hayal alemine daldıran itirafı bi kere oyle bi itiraf oldugunu dusunmuyordum, ve cok erkendi

(Bu soruda kendime torpil geçtim Çünkü Kadim itiraf ederken hayallere dalmıştım bilenem sizde öyle olmuşsunuzdur eminim)
maalesef olmadı :sad53:

7) Ezo'nun Kadim'in sözlerine karşılık vereceğini düşünüyor musunuz? Gelecek bölümde Ezo'nun ilk tepkisi sizce ne olacak?
elini yuzune atması yanagını oksaması uzerine artık mantıklı hiç bişey dusunemiyorum..

8) Bölümün son sahnesinin ''rüya'', ''hayal'' olma olasılığı sizce kaç?
keske olsa ama %1

9) Elçin hanımdaki değişikliğe nasıl bakıyorsunuz? Sizin de sinirlerinizi hoplatmadı mı bu bölümde?
ask kadimi nasıl yumusattıysa, elcini de sertleştirdi galiba :icon_whis

10) Nedim&Eylül ikilisi kankalıktan aşka doğru ne vakit geçerler sizce? Bu ikili hakkında neler düşünüyorsunuz?
düşünmesem..
okuduktan sonra farkettim de ne kadar olumsuz cumle sarfetmişim

RebeCa

Lafımı, sözümü uzatmadan (gerçi bişi yazmamışım ama :) ) anket sorularımıza geçiyorum;

kesinlikle evet.

kadım elını ezo'nun yanagına koyunca ezo teredüt etti sonrada yanagını teslım ettı elıne.

eylülve deli bilmem nenın sahnesı

son sahnenın tümü

en begendıgım serhat ve nurgül.en begenmediğim yok

tam yerindeydi bence

(Bu soruda kendime torpil geçtim:) Çünkü Kadim itiraf ederken hayallere dalmıştım bilenem sizde öyle olmuşsunuzdur eminim:img-blush)

no idea

8) Bölümün son sahnesinin ''rüya'', ''hayal'' olma olasılığı sizce kaç? :icon_whis

hayal ve rüya ise seti basarsanzı habr verin .
temennım olmaması içimden gecense olmadığı.

hemde ne hoplatma

torik cinsınden saf olan eylülılkonce anlayacak olayları sonrasında ıse nedımı peşinden koşturacak

Anket sorularımız bitmiştir. Bu aralar soru sayısını abartmaya başladım hayırlısı olsun :img-blush Anketimize cevap verecek olanlara kolay gelsin :img-kiss: , anketimizi cevaplamayacak olanların da canı sağolsun...

Sevgilerimle bye

teşekkürler kırçiçeği

KARAMAY
22-11-07, 11:00
Siyah boğazlı kazak ... öylemi ???

eeee ben yerimi hazırlatayım barii... haftaya komaya falan gireriz herhal...

lütfen forumdaşlarımızın sağlıgını düşünelim... :icon_whis:icon_whis:icon_whis

iç ses : Acaba diyorum şöyle koyu yeşil gölzerinin rengini iyice belli edicek bişeyler nasıl gider..

siyah....

baştan aşşagı siyah bi takim ....

:sad53::sad53::sad53::sad53:

sude9
22-11-07, 11:01
gereksiz bulduğum kısımlar oldu evet onları da dile getirdim ama bölümden memnunum..

beğenmek ne kelime nutkum tutuldu son sahnede..boyut değiştirdim resmen..ezo'nun dediği gibi içmeden sarhoş olduk..elimde çay bardağı elim havada kala kaldım:)reklama girdi hala elimde..sonra bıraktımda geri kalan kısmı izledim..o sahnenin arasına reklam mı konurmuş o zaman sinir oldum işte

Efe Şerife'nin lüzumsuz kızgınlığını ve repliklerini izlemek
yeni saf eylül'ün melül melül Nedim'e bakışlarını ve hallerini izlemek

Kadim: Ballı Ağa ne oldu Ezo’ya söylesene kardeşim

Kadim: sana bir şey olsaydı yaşamanın hiçbir anlamı kalmazdı benim için

KADİM:şimdi beni susturma. Bırak kendime itiraf ettiğim şeyleri sanada söyleyim. seni çok ama okadar çok

Ezo: söyleme korkiyim

Kadim: doktor Emre… doktor Emre hı…:)

Beğendiğim hayran kaldığım:Serhat tutumluer:good:
beğenmediğim:efe şerife

bir gün boyunca sevdiği kadından haber alamamış,gittiğini ve bu yüzden kaybettiğini düşünen,buluncada yaralı olduğunu gören birinin bu itirafı zamanında ve yerindeydi..bunlar olmasaydı daha beklerdik biz:)..kesinlikle zamanı gelmişti..arkadaş muhabbetini baştan beri sevmemiştim

hayallere dalmayan mı var..bu gidişle sebebimiz olacak kadim avşar

Elçin'in sözlerinden sonra üstelik aradaki uçurumu dile getiren biri kendisini hemen teslim etmeyecek direnecektir..korkmakta haklı..Kadim'den değil ona yetememekten korkuyor.

böyle bir ihtimali kesinlikle reddediyorum...o sahneler rüya olarak geçiştirilemez..eğer öyle yaparlarsa demediğimi bırakmam senaristlere haberleri olsun

ezo'yu krallara bile layık göremeyen,kızı gibi sevdiği birine mevzu Kadim olunca düşünceleri değişen bir Elçin'i sevmedim..sinirimi bozdu..

geçer mi bilmem ama geçse de benim için hiç bir değeri yok

esen_89
22-11-07, 11:04
anketimiz gelmiş kırçiçeği ellerine sağlık:happy0064

son sahne ve kadimin olduğu sahneler dışında eh işte dediğim bir bölümdü

tabiki son sahne ve onun öncesindeki kadim-ballı konuşması

nedim ve süreyyanın olduğu bütün sahneler

sana birşey olsaydı yaşamamın hiçbir anlamı kalmazdı benim için

Ahmet Mümtaz Taylan ve tabiki Serhat tutumluer
beğenmediğim yok

bu konuda kararsızım ama sezonun uzun olduğunu düşünürsek galiba erkendi

evet kendini geri çekecek gibi siz patronsunuz ben işçi münasip olmaz diyecek

%0

hem de nasıl hoplattı!!!

ikisi de safın önde gideni tencere-kapak misali..gerçi bazen nedim saf mı yoksa uyanık mı anlamıyorum ama

gamze_yy
22-11-07, 11:06
Ben kendi adıma memnun kaldım. Kadimin ezoyu arama sahnesi çok ama çok güzeldi.

Bu sorunun cevabı kesin son sahne olacak. Hiç lafı kıvırmama gerek yok:)

Elçin annenin huysuz kaynanalar gibi kadime ağladığı sahnede çok üzüldüm. Kadimin konuşması gerekli, elçin annenin ki gereksizdi:)

Aklımızdan çıkıyor mu diye sorsana:img-in_lo
Ezo: ne
Kadim: sana dedim bişey olsaydı yani bu dünyada sen olmasaydın yaşamanın hiçbir anlamı kalmazdı benim için
Ezo: neler diysiniz Gadim Bey
Kadim: yakışmıyo değilmi ağzıma. kibirli mendebur herife
Ezo: yok estafurullah
----------
Kadim: akıl var mantık var dedin değil mi… haklısın… bütün ömrümce akılla mantıkla yaşadım ben… sonu hep acı oldu… beni tanımıyosun bile dedin ya… kendimi daha az tanır oldum artık…ama seni tanıdıkca kendimlede buluşmaya başladım ben. Kim olduğumu, bütün yaptıklarımı neden yaptığımı sorgulamaya başladım. Mutluluk hemen yanımdayken neden başka yerlere bakıp durduğumu… şimdi beni susturma. Bırak kendime itiraf ettiğim şeyleri sanada söyleyim.
Ezo: Gadim bey
Kadim: seni çok ama okadar çok (allahım o bakış nedir öyle)
Ezo: şişt parmağıyla kadimin dudağını kapatır ama yanağınıda okşayarak

Nurgül ve Serhat inanılmaz güzel performans sergilediler. Ahmet Mümtaz Taylan yine harikaydı. Herkes güzeldi ya fazla gözüme batan olmadı nedense:icon_whis

Aslında forumda hep bunun hayalini kurduğumuz için erken değildi. Şaşkınlık yapmasının nedeni beklemediğimiz içindi. Yoksa bence erken değildi.

Biraz süründürecektir bence senaristler e tabi ki de ezo kendini geri çeker bu durumda. Ama buna nasıl dayanır onu bilemem:img-in_lo

%50 rüya, %50 gerçek diye düşünüyorum. Şuan ikisi de eşit durumda bende.

Daha önce de dediğim gibi huysuz kaynanalar gibi davranması beni üzdü. Kızı gibi gördüğü ezo eve gelmemiş merak bile etmedi. Kadime ve ezoya manevi baskı yapıyor. Hele yanlış anlama işine karışmak gibi bir niyetim yok deyip herşeye karışmıyor mu deli oluyorum:img-pilot

Eylül saf saf bir süre devam eder. Sonra gerçeği bir şekilde duyar. Nedime ağzının payını verir. (İş işten geçtikten sonra tabi:img-pilot) Tabi Nedim de çoktan eylüle aşık olmuş olur. Bu sefer de Nedim eylülün peşinden koşar. Tabi eylül saf ya affeder biraz süründürdükten sonra. (O kadar emin yazdım ki sanki onların ilişkisini ben kaleme alıyorum:))

Bence gayet dozunda olmuş. Bu bölümün anketi de azıcık şaşalı olmalı değil mi ama:) Anket için çok teşekkürler KIRÇİÇEĞİ

EDİT:Ya olamaz yine reklam almışım.

simser
22-11-07, 11:14
uzun bi aradan sonra tekrar selamlar herkese.......
uzun süredir giremiyodum maalesef foruma:(
neyse döndüm işde burdayım:img-icecr
kırçiçeğim saolsun anket hzırlamış yine, e şimdi cevaplamamak ayıp olur:img-icecr

objektif olmak mı??:icon_whis
bi deneyelim bakalım
hmmm......evet evet beğendim
kadimin deli gibi ezoyu araması flnnn.... çok güzeldi çokkkk:img-wink:

fazla klişe olcak ama son sahne:img-in_lo

elçin annenin kadim beni azarlıyomusun diye zırlaması......

son sahneler(kalbim sıkıştı yine:))
bi de ezonun otelden çıkınca söylenmesi
evde yoklar kadim bey diye telefonu meşgule düşürmesi
nedimin hadi dedikodu yapalım demesi:)

her zamanki gibi
1-kadim
2-ezo
3-ballı ağa
bu liste pek değişmiyo genelde

gerçek hayatta olsa erken olduğunu düşünürdüm, ama sonuçta bu bir dizi, bazı şeylerin daha hızlı gelişmesi normal, üstelik ezo kendini o kadar yanlız hissederken, elçin anne bile öyle davranmışken söylemese belki de ezoyla ilişkileri eskisi gibi bile devam edemezdi, ezo araya kocaman duvarlar örerdi....

7) Ezo'nun Kadim'in sözlerine karşılık vereceğini düşünüyor musunuz?
bilmiyorum, dizi yine pat diye alakasız bi sahneden başlamasın da......

rüya ya da hayal olucağını pek sanmıyorum açıkçası

elçin annedeki bu değişikliğe bakmak istemiyorum:icon_whis
oğlu gibi gördüğü birini korumaya çalışması normal tabi, ama abarttı sanki, ezoya o kadar sert davranması gerekmiyodu, hem gidip kutsal ustaya ezo çok yanlız fln diyo:hıh

geçmeye başladılar bile, ama nedim fena çarpılıcak eylüle, eylül de umarım sürüm sürüm süründürür onu:img-polic
umarım nedim denen o yılan eylüle fazla zarar vemez

elmass
22-11-07, 11:18
Gecikmiş bölüm yorumu;

Yine yönetmenin gazabına bolca uğramış bir bölümdü. Kadim'in kendiyle hesaplaştığı gece, o kadar kötü çekilmişti ki, sonrasında gelen 'itiraf' bazılarımıza damdan düşer gibi geldi. O sahnede ki replikler bence olması gerektiği gibiydi, daha romantik-şiirsel olsaydı, yapay kalabilirdi.

Oyunculara şapka çıkarıyorum, bu kadar olumsuzluğa rağmen (senarist değiminden kaynaklanan) çok iyi performanslar sergiliyorlar.

Ezo'nun vurulduğu sahnede Ezo'nun tepkisi olması gerektiği gibiydi, Karakterin daha önce bu gibi durumlarda verdiği tepkiler ortada. Böyle bir durumda daha az yaygara yapması beklenemezdi. (ama yine yönetmen :img-blush takdım ben yönetmene kabul ediyorum).

Elçin anne, hanım, abla'nın Ezo'ya karşı tutumu tartışılırken, benim orda dikkatimi çeken şu oldu; Ezo'ya diyor ki; Kadim senden çok etkileniyor, AMA SEN BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN, NASIL OLACAKSIN Kİ. Daha önce Ezo'yla aşk üzerine konuşmaları var, Dr. Emre'yi istememesinin nedenini biliyor. Kadim'e layık görmemesimi tek sebebi bu konuşmanın, yoksa Ezo'nun Kadim'e birşey hissetmediğini düşünmesimi. (Bu sadece benim hüsnükuruntum da olabilir). Zaten aşk yüzünden darbe almış biricik oğlunun, bir de Ezo yüzünden üzülmemesini istiyor olabilir mi (çok iyi niyetli gördüm kendimi)

Eski mahalleye dönülmesi güzel olmuş, Ev değişikliği için bir ön hazırlık yapılsaymış daha iyi olurdu. Evler o kadar farklı ki, gözümüzden kaçması imkansız. (bu durum dizide ki gerçeklik duygusunu çok zedeliyor.)

PS: Çok yoğunum o yüzden iki arada bir derede yazıyorum, Kadim boğazlı siyah kazak kampanyasına tam destek veriyorum.

EDIT: Anarşik arkadaşlara not: Geçen gün Burhan Ayeri seyircilerden gelen ve genelde aynı metnin gönderildiği Mailleri dikkate almadığını, çünkü bunları genelde yapımcı firmaların organize ettiğini yazmış. O yüzden ortak bir metni değil herkes kendi uslubuyla yazarsa beğenilerini, daha etkili olabilir.

Sevgiler, Saygılar...

simser
22-11-07, 11:26
siyah kazak kampanyasına benden de tam destekk:happy0064

ya benim aklıma takılan birşey var, şimdi bu süreyya nedime, kadime aşık olduğunu mu ima etti, nedimi elde etmeye çalıştığını mı, biz hangisini anlıycaktık burdan ben anlamadım:img-blush

seyit de ne yüzsüzmüş yaa, adam ne halde hala gitmiş artistlik yapıyo millete:img-cool2

meryemin içindeki canavar da uyandı arkadaşlar, ilerde bizi bile korkutur bu kız, görürsünüz:icon_whis

ulkuk
22-11-07, 11:28
Gereksiz sahneler vardı. Bunu yazmazsak torpil geçmiş oluruz. Ama bu bölümden hoşnut kaldım... Evet son sahne biraz abartılmış gibi geliyor. Ama bir çoğumuzz böyle bir sahne bekliyorduk. Niye memnun kalmayayım ki?

En beğendiğim sahne tabiki son sahne.... Ahmet Mümtaz Taylan'ın da Kadim ile olan sahnesini çok beğendim..

Nedim ve Eylül sahnesi...

Kadim: Ballı Ağa ne oldu Ezo?ya söylesene kardeşim

KADİM:şimdi beni susturma. Bırak kendime itiraf ettiğim şeyleri sanada söyleyim. seni çok ama okadar çok

Beğendiğim hayran kaldığım:Serhat tutumluer, Ahmet Mümta Taylan
beğenmediğim:efe şerife

Yukarıda da yazdığı gibi son sahne birazz abartılmış gibi görünsede, hemen hemen hepimiz böyle bir sahne hayal ediyorduk. Erken olabilir. Ama senaristimizin böyle bir sahne hazırlamasının muhakkak bir açıklaması vardır. Çünkü bu ikinci bölümü kendisi için... bu yüzden kendini ateşe atmaz.

Umarım rüya olmaz... Yoksa seyretttiğim o şeyler benim için hüsran olacak..

Ben kendini hemen Kadim'in sözlerine karşılık teslim edeceğini düşünmüyorum. Direnecektir. Hatta kendini geri çekecektir. Tabiki Elçin anne yüzünden. Belki de Kadim ile görüşmemeyi bile düşünecektir.

İnşallah böyle birşey olmaz. Ama içimden bir ses rüya gibi diyor. Oran %50'ye çıktı bende. Çünkü Ezo'nun Meryem'e "bu ilaçlar beni sürekli uyutuyor" demesi boşuna değildir herhalde...

Elçin anne beni çok şaşırttı. Acayip sinirlendirdi.

Valla Eylül ve Nedim'i birarada düşünemiyorum. Eylül'ün bu salaklığını da babası hürmetine görmezden gelmeye çalışıyorum....

Ceva
22-11-07, 11:32
Merhabalar Ezo Gelin Koğuşundaki arkadaşlarım

Merhaba

Hoşgeldin:)

E ama olmadı ki şimdi...son sahnenin etkisinden sıyrıl diyorsun. Yok ben sıyrılamıyorum son sahnenin etkisinden, ne olacak?..hmm ilk 40 dakika haricinde fena değildi. Ama bak son sahneyi saymadım ona göre..onu sayarsak değişir.

Sayfanın tamamıyla aynı fikirdeyim. Yani son sahne..

Nedim&Eylül, Nedim&Süreyya sahneleri.

Editttt: unutmuşum. Ezo'nun vurulduğu sahne bana abartılı geldi. Birde yanlış hatırlamıyorsam hani tüyo getiren bir arkadaş vardı ya...o bu bölümdeki bir sahnede ekibin ağladığından bahsetmişti..gülmekten mi ağlamışlardı acaba:icon_whis

Yine sayfanın geneliyle aynı ama özellikle..
"şimdi beni susturma..bırak kendime itiraf ettiğim şeyleri sana da söyleyeyim..Seni çok ama o kadar çok"...FilintaKadim.

"Doktorun verdiği haplardan aldım. Boğayı deviriymiş..iki saat uyudum" Ballı ağa (tam replik bu olmayabilir:img-blush ama bayıldım.)

Serhat Tutumluer, Ahmet Mümtaz Taylan, Nurgül Yeşilçay

yine editttt: Özgür Özberk..hep aynı mimikler

Eğri oturup, doğru konuşalım diyorsun..Peki..Sezon başından beri bize izletilen aşk gayet yavaş, derinden ama bir o kadarda sağlam şekilde ilerlerken gösterildi. Hatta bir ara derinlik mesafesini o kadar abartılarki bulana aşkolsun:img-blush (neyseki bu yanlıştan çabuk döndüler.) Biz daha bunların yalnız kaldıklarında birbirlerini düşünmelerini, gereksizde olsa birbirlerini kıskanmalarını, duygularını tartmalarını, sorgulamalarını, bütün bunlar olurkende izlemeyi bekliyor ve istiyorduk. Sonra sıra itiraflara gelecekti..

Aslında bu itirafın zamanı yaklaşmıştı ama bu bölümde beklemiyordum işin açıkçası. Fragmanda gördüğümüzde de "benim için çok önemlisin" tarzında şeyler beklediğimi de yazmıştım. Beklemediğin taş, baş yarar misali şiddeti bu kadar fazla oldu ya..neyse hızlı oldu ama güzel oldu mu? şimdilik etraf toz pembe. Gelsin özet, fragman erken olup olmadığını o zaman anlayacağız.

Senarist arkadaşlarımız yine karakter sapması yaşatmazlarsa Ezo, Elçin anneninde katkısıyla, bu aşkın olmazlığı, kaşılaşacağı sorunlar konusunda bir iki kelam edip geri çekecektir kendini diye düşünüyorum. Ama yine özellikle belirtiyorum..karakter sapması olmazsa..ha olurda senaristler karşılık verdirirlerse yok demem :img-blush ama Ezo karakteride değişmiş derim. Zira kendini geri çeken Ezo'nun da kabul aşaması gelecek ve oda çok güzel olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada ikisi arasında yaşanacaklar da cabası..

%0...ama olursa bu senaristler açısından hiç iyi olmaz.

İyi bakıyorum :img-hyste

Sadece şunu demek istiyorum senaristlere..her anne kötü kaynana değildir. Sadece çocuklarının mutluluğunu düşünenler de vardır. Bu dizide buna hiç ama hiç gerek yok. Elçin anne onları desteklediği zamanda onların yeterince sorunları olacak. Bu konuda zorluk çekmezsiniz. İkisinin ilişkisini sınıf farkı olarak görecek bir çevreye zaten sahipler. Bence konuyu burdan devam ettirin. Elçin anneyi geri verin. Ballı ağa'dan uzak durun..zira tehlike çanları onun içinde çalıyor gibi.

Ballı ağa'nın sarhoş bir insana silah doğrultmasını geçtim, birde ateş ettirdiniz ya ne diyeyim ben size..getirisine bayıldım diye başlangıcını tasvip ediyorum anlamına gelmesin.

Umrumda olmadıklarını..

Bölümlerden uzak, birbirlerine yakın olmalarını...

Bizce sakıncası yok..teşekkür ederim kırçiçeğim..:good:

simser
22-11-07, 12:01
özetçiiiiiii..........
canım kardeşim, bak söğüt seni ne kadar seviyo, daha ne kadar bekleticeksin onu.......
yani kendim için istiyosam özeti noliym:icon_whis

elmass
22-11-07, 12:02
Genel anlamda evet, ama detaylarda bir sürü cık cık, bu ne şimdi var.

Ballı Ağa - Kadim sahnesi (tamam son sahne de var)

Bahattin'in balıkları mangalda pişirme sahnesi (tamam inandık, tutunuz, pişirdiniz ve gerçekten yediniz, afiyet olsun :img-yes:)

Bir de tabi Deli Şerife-Eylül mutfak sahnesi.

Kadim: akıl var mantık var dedin değil mi… haklısın… bütün ömrümce akılla mantıkla yaşadım ben… sonu hep acı oldu… beni tanımıyosun bile dedin ya… kendimi daha az tanır oldum artık…ama seni tanıdıkca kendimlede buluşmaya başladım ben. Kim olduğumu, bütün yaptıklarımı neden yaptığımı sorgulamaya başladım. Mutluluk hemen yanımdayken neden başka yerlere bakıp durduğumu… şimdi beni susturma. Bırak kendime itiraf ettiğim şeyleri sanada söyleyim.
(Repliğin tamamı için Ö.Dilek 'e teşekkürler.)

Beğendilerim, Ahmet Mümtaz Taylan , Serhat Tutumluer

Erken değil di, ama açıkcası bu kadar kesin net bir çıkış beklemiyordum. Bende rüya diye düşünüyordum, bölüm bittiğinde, Ezo Ballı'dan Kadim'in geleceğini öğrendi, ama o ara uykuya daldı. Kapı yenide vurulacak uyanacak ve hepsi rüyaymış diyecek...

İlla sözle derseniz, hayır, ama yaptığı hareketle zaten vermiş olmadı mı?

%50 - % 50 diyorum.

Bu konuda ki fikirlerimi daha önce yazdım. Kendimden alıntı yapayım;
Elçin anne, hanım, abla'nın Ezo'ya karşı tutumu tartışılırken, benim orda dikkatimi çeken şu oldu; Ezo'ya diyor ki; Kadim senden çok etkileniyor, AMA SEN BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN, NASIL OLACAKSIN Kİ. Daha önce Ezo'yla aşk üzerine konuşmaları var, Dr. Emre'yi istememesinin nedenini biliyor. Kadim'e layık görmemesimi tek sebebi bu konuşmanın, yoksa Ezo'nun Kadim'e birşey hissetmediğini düşünmesimi. (Bu sadece benim hüsnükuruntum da olabilir). Zaten aşk yüzünden darbe almış biricik oğlunun, bir de Ezo yüzünden üzülmemesini istiyor olabilir mi (çok iyi niyetli gördüm kendim)

Çok uzun sürer, ayrıca aşka geçmelerini ben hiç doğru bulmuyorum, Şöyle iyisinden helal süt emmiş:) başka bir talip çıksa Eylül'e. Daha iyi olur. Her aşkın karşılığı gerçekleşecek diye bir şey yok hayatta. Ayrıca Eylül sadece hayranlık duyuyor Nedim'e. Onu tanıdıkça aşık olmadığını anlasın istiyorum.

pelin-ce
22-11-07, 12:03

Merhaba Kırçiçeğim....
Gözüm yollardaydı çok bekletmeden forumu canlandırıcı etkiye sahip bal kaymak sorularla gelmişsin.
Çok teşekkürler canım...
Bizde hemen başlayalım...

Aslında hoş bölümdü. Eski mahalle sahneleri eğlenceliydi. Filinta Kadim'in çaresiz halleri Ezo'yu arama çabaları muhteşemdi.

Filinta Kadim'in Ballı'nın evine geldiği andan jenerik sonuna kadar ben benden geçip başka boyutlara erdim. Bitince de inecek pist bulamadım kule çökmüştü.(sanırım en uygun cevap budur:))

Aslında olması gereken sahne ama fazla abartılı bulduğum ve beğenmediğim için Ezo'nun vurulduğunda verdiği tepki diyebilirim.

Kadim: Ballı Ağa ne oldu Ezo'ya söylesene kardeşim!
Kadim: Sana bir şey olsaydı, yaşamanın hiçbir anlamı kalmazdı benim için...
Kadim:Seni çok ama o kadar çok...

Beğendiklerim: Serhat Tutumluer, Ahmet Mümtaz Taylan
Beğenmediğim kimse yok sanırım...

Bana göre sorarsan geç bile kaldılar ya ama dizinin gidişatına göre erkendi çünkü her şey damdan düşer gibi pat diye oluverdi. Biz bile şoke olduk...

Gönül ister ki Kadim'i üzmesin ama Ezo Elçin annenin de söylediklerini düşünerek kendini geri çekecektir...

% koca bir 0! Bu hem çok mantıksız olur, hemde tüm ekip için pek hayırlı sonuçlar meydana getirmez:img-cool2

Kötü kötü bakıyorum desem. Ben eski Elçin annemi 42. bölümde yeniden görmek istiyorum. Onu nereye gönderdilerse geri getirsinler.:icon_sorr

Bu buluşmalar gerçekleşip Nedim Eylül'ün saf yüreğine tanık oldukça yakındır bu aşkın güne çıkması ama Nedim için hayırlı olur mu orası bir muamma:icon_whis

gamze_yy
22-11-07, 12:05
özetçiiiiiii..........
canım kardeşim, bak söğüt seni ne kadar seviyo, daha ne kadar bekleticeksin onu.......
yani kendim için istiyosam özeti noliym:icon_whis

Dimi adaşım kendimiz için istemiyoruz:icon_whis Meryem sahneleri yine çok galiba. Nerden anladığımı sorarsanız e özette yine meryem sahneleri olur. Meryem sahneleri kısa olsaydı şuan özet gelmiş olurdu. Özetçi uzun yazmaya başladı ama GEREKSİZ kısımları da yazıyor artık. Değişen birşey yok benim için. Ben fragmanı daha çok merak ediyorum. Geçen haftaki özet faciasından sonra:icon_whis

papatya363
22-11-07, 12:05
anketimiz gelmiş kırçiçeği teşekkürler

bakıyorum siyah kazak muhabbeti çıkmış bende sizle aynı görüşteyim kadime siyah kazak çok yakışır bide boğazlı olunca süper olur neyse ankete geçiyim ben

orta derecedeydi bence yani düşünün koca bi bölümde sadece ezo ile kadimin birlikte bulunduğu sadece bi sahne vardı oda son sahne gerçi o sahne hepsine değdi:)ama genede güzel bi bölümdü kadimin ezoyu ararkenki halleri çok hoştu

tabiki son sahne bu soruya başka bi cevap verecek arkadaş olacağınıda sanmıyorum:)harika bi sahneydi gerçi biraz erken oldu pat diye ama çok güzeldi(hala etkisindeyim)

süreyya ve seyitin olduğu sahne ve tabi nedim eylül ikilisini unutmamak lazım

sana bişey olsaydı yaşamanın anlamı kalmazdı benim için
sanırım çoğumuzun aklında kalan replik bu

serhatın performansı muhteşemdi harika ötesiydi nurgülde aynı şekilde aslında meryemi sevmiyoruz ama hakkını vermek lazım bence oda rolünü güzel yapıyor ve ballı ağayı unutmamak lazım

ben eylülün performansını beğenmedim yapmacık geliyo bana

bence erkendi aslında hep bu sahneyi bekledik artık arkadaş olmasınlar birbirlerine hislerini açsınlar dedik ama ben bu kadar erken beklemiyodum sadece belli ederler sanıyodum itirafı duyunca şaşırdım

ya tam o atmosferin içinde karşılık verebilir ama bunun engelleneceğini düşünüyorum yani odaya pat diye biri girer ve konuşamazlar diye düşünüyorum

kesinlikle rüya olduğunu sanmıyorum öyle bişe olursa büyük hayal kırıklığı olur forumca seti basarız ona göre:) (hem buraya gelip tüyo veren bi arkadaşımız bu sahnenin rüya olmadığını söylemişti)

hoplatmaz olurmu hemde nasıl hoplattı:dito karakterde birden bu kadar değişiklik olması hiçde iyi değil nerde o eski sıcak canayakın sınıf farkı görmeyen ezoyla kadim bir aradayken mutlu olan elçin anne

elçin annemizi geri istiyoruz

tek düşündüğüm şey ikisinin bi arada olduğu sahneleri izlemek istemiyorum eylülü başlarda seviyodum ama çok gözüme batmaya başladı bi insan bu kadar saf olur heralde umarım bize bu ikilinin sahnelerini çok izletmezler

sude9
22-11-07, 12:13
kampanyalarımıza her geçen gün yenisi eklenecek anlaşılan..şimdiki kampanya Elçin anneyi geri isteriz kampanyası olarak start aldı:)..madem okunuyor ve gözetleniyoruz.sık sık dile getirmekte fayda var..bir mesajı gözden kaçırılarsa diğerlerini okurlar

Akdeniz karadeniz
eski elçin'i isteriz
eski elçin'i vermezlerse
seti basmaya gideriz..

yeterince korkutucu oldum mu dersiniz:)

h23
22-11-07, 12:16
kampanyalarımıza her geçen gün yenisi eklenecek anlaşılan..şimdiki kampanya Elçin anneyi geri isteriz kampanyası olarak start aldı:)..madem okunuyor ve gözetleniyoruz.sık sık dile getirmekte fayda var..bir mesajı gözden kaçırılarsa diğerlerini okurlar

Akdeniz karadeniz
eski elçin'i isteriz
eski elçin'i vermezlerse
seti basmaya gideriz..

sayfaların ne kadar hızlı ilerledigini ve ne kadar kalablaık oldugumuzu dusunursek yeterince korkutucu olur :img-wink:

Ö.Dilek
22-11-07, 12:17
merhabalar ezo gelin koğuşu...
kırçiçeği teşekkürlerrr ellerine sağlık her hafta olduğu gibi gene döktürmüşsün... :good:

baştan biraz sıkıldım bu bir gerçek ama keşke o kadimin arayışlarını içki içip düşünüşünü biraz başlara serpiştirselerdi daha iyi olurdu gibime geliyor.:icon_whis

En beğendiğim sahne filinta kadimin tırım tırım ezoyu ararkenki halleri ve son sahne.:img-yes:

gereksiz değilde ezo'nun vuruluş sahnesini biraz abartmışlar

Ezo: Gadim bey
Kadim: seni çok ama okadar çok (allahım o bakış nedir öyle)
Ezo: şişt parmağıyla kadimin dudağını kapatır ama yanağınıda okşayarak

veee

kadimin arabada
Kadim: doktor Emre… doktor Emre hı… ya neler düşünüyorum ben ya

Beğendiğim Serhat tutumluer, Ahmet Mümtaz Taylan, Nurgül Yeşilçay

eğer bu sene bu dizi bitecekse bence normal bari doya doya tabiki senaristler izi ve verirse ezo kadim sahneleri izleyelim

senaristlerin hemen teslim edeceklerini sanmıyorum. ama ben kendi namına artık ezo'da da aşkı görmek istiyorum kadim'deki gibi

bu kadar ayrıntılı bir rüya olamaz ballının kadim'i araması, ezoyla konuşması, ballının kadim'le konuşması
eğer rüyaysa da pes doğrusu

elçin anne dırıdırcı kaynanalara döndü. eski elçin anneyi geri istiyorum
kendinim kutsal ustaya ezo'yu çekiştirip olayı kendine döndürmesine sinir oldum

eylül beklediğimden de saf çıktı ona inanamıyorum. Nedim'in aşık olmasına daha var gibi geliyor.

efseran
22-11-07, 12:17
Bölümün son sahnesini izlemişim ben bu haldeyim :img-in_lo şimdi nasıl objektif olayım ki :icon_whis

Kadim'in Ezo'ya ilanı aşkı

Malum kişiler onlar kendilerini biliyorlar :img-beee:

Korkiyim :)

Serhat bey,Ahmet bey (ezo'dan özür dilerken suçlu çocuk gibi gözlerini kaçırması,hal ve hareketleri çok şekerdi) ve Nurgül hn :good:

Daha önce kıpırtılarını gördüğümüz için erken gelmedi.Bide kaybetme korkusunu yaşayınca ALLAH deyip döküverdi içindekileri çok da güzel oldu.

versin yoksa nice olur ekran başındaki halimiz ama sonra geri çekilebilir ama olsun önemli olan ilk hamle e Aşk sınır tanımaz değil :img-in_lo

rüyamı sakin öyle birşey düşünmesinler :img-banne

sanıyorum evrim geçiriyor anlamış değilim :bilmim

valla pek umrumda değiller hiç bir şey düşünemiyorum.

canım sevgilerimle.

söğüt
22-11-07, 12:19
Gecikmiş bölüm yorumu;

Yine yönetmenin gazabına bolca uğramış bir bölümdü. Kadim'in kendiyle hesaplaştığı gece, o kadar kötü çekilmişti ki, sonrasında gelen 'itiraf' bazılarımıza damdan düşer gibi geldi. O sahnede ki replikler bence olması gerektiği gibiydi, daha romantik-şiirsel olsaydı, yapay kalabilirdi.

Oyunculara şapka çıkarıyorum, bu kadar olumsuzluğa rağmen (senarist değiminden kaynaklanan) çok iyi performanslar sergiliyorlar.

Ezo'nun vurulduğu sahnede Ezo'nun tepkisi olması gerektiği gibiydi, Karakterin daha önce bu gibi durumlarda verdiği tepkiler ortada. Böyle bir durumda daha az yaygara yapması beklenemezdi. (ama yine yönetmen :img-blush takdım ben yönetmene kabul ediyorum).

Elçin anne, hanım, abla'nın Ezo'ya karşı tutumu tartışılırken, benim orda dikkatimi çeken şu oldu; Ezo'ya diyor ki; Kadim senden çok etkileniyor, AMA SEN BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN, NASIL OLACAKSIN Kİ. Daha önce Ezo'yla aşk üzerine konuşmaları var, Dr. Emre'yi istememesinin nedenini biliyor. Kadim'e layık görmemesimi tek sebebi bu konuşmanın, yoksa Ezo'nun Kadim'e birşey hissetmediğini düşünmesimi. (Bu sadece benim hüsnükuruntum da olabilir). Zaten aşk yüzünden darbe almış biricik oğlunun, bir de Ezo yüzünden üzülmemesini istiyor olabilir mi (çok iyi niyetli gördüm kendimi)

Eski mahalleye dönülmesi güzel olmuş, Ev değişikliği için bir ön hazırlık yapılsaymış daha iyi olurdu. Evler o kadar farklı ki, gözümüzden kaçması imkansız. (bu durum dizide ki gerçeklik duygusunu çok zedeliyor.)

PS: Çok yoğunum o yüzden iki arada bir derede yazıyorum, Kadim boğazlı siyah kazak kampanyasına tam destek veriyorum.

EDIT: Anarşik arkadaşlara not: Geçen gün Burhan Ayeri seyircilerden gelen ve genelde aynı metnin gönderildiği Mailleri dikkate almadığını, çünkü bunları genelde yapımcı firmaların organize ettiğini yazmış. O yüzden ortak bir metni değil herkes kendi uslubuyla yazarsa beğenilerini, daha etkili olabilir.

Sevgiler, Saygılar...

sevgili elmas,
yorumu okudum, bir çoğumuzun ortak derdini kaleme almışsın..
evet sorun yönetmende..
amacı nedir bilemiyorum..
sorunu zamansızlık mı, para mı ...yoksa beceri ile ilgili bişey mi..
yönetmenin kaçıncı projesi bu, onu da bilemiyorum..ama şurası gerçekki, oyuncular dışında diziyi hazırlayanlarda bir adam sendecilik var maalesef var ve biz bunu görüyoruz, anlıyoruz ve üzülüyoruz..
izleyici nazarında sahneler arasındaki bağlantı, ,devamlılık, inandırıcılık
çok çok önemlidir..
şimdi gelelim bölümle ilgili yorumlara
gecesinde kadimin ezonun yokluğu yüzünden deli divane içtiğini,
çok üzüldüğünü gördük..zaten kadim-ezo ilk karşılaştıkları andan
itibaren kadimin ezoya tutkuyla bağlandığını hepimiz anlamıştık..
otelde ilk karşılaşma, asansör kapısında bekleyiş, asansördeki konuşmalar
"sende beni o günden beri aklında tutmuşsun ama gerek yok nasıl olsa bir daha karşılaşmayız" lafını kadim söyledi
oteldeki tıp gecesi için ezoya sinirli sitemli "nedim bey ve ben de orda olacağız.. yakın bir ilişki kurmasak iyi olur" cümlesinde ezoyu kırıp döküp,
harab ederken aslında kendi canının ne kadar yandığını anladık..
gecede ezoyu her anında takip edip, yanına gelip yakınlaşmaya konuşmaya çalışan kadimdi..
ezonun gidişini anlayıp, buna da çok memnun olup, emreye hava atan yine kadimdi..
ustaca bir manevra ile ezoyu el masajı yapmaya mecbur eden de kadimdi..
ya debbyi bahane ederek, ezoyu o kadar işinin içinde emreden çalması
ve bunu zafer kazanmış gibi emreye bakışına ne demeli...
bir sabah ezoyu beklerken debbynin kadimin fotoğrafını çektiği
"istersen hemen atma debby üzülmesin / veya o anlama gelen bir cümle ile "resmim sende kalsın, ona bak..beni hatırla, beni düşün..çünki ben seni düşünüyorum" anlamına gelmiyor muydu..
zaten havvanın üç küçük tatlı cadısı bile anlamışlar kadimin ahvalini...cadılar birde emre daha yakışıklı demezler mi..:img-hyste
işte kadimin kalbinde biriktirdikleri...
hangi birini sayalım,
kadim aşık..tutkun..düşkün.. kara sevda adına ne denilirse...
ezonun kadimi beğendiğini anlatan iki -üç sahne var;
biri
"hani size gülmekten ölidi" sahnesi
servis tabağının kapağına bakıp, yanağını pembeleştirmeye çalıştığı sahne..
belki birde debby ile fotoğraf çektirdikleri gece hatırlama sahnesi..

kadimin bu çıkışını anlıyorum..ezonun kolundan sıyırmış bile olsa vurulması, onu bir anda radikal bir karara sürüklemiştir..anlayabiliyorum ve kabul ediyorum..
belki ezo vurulmasaydı bile, kadim yine ezoyu geri döndürmek için artık onsuz olmayacağını söyleyecekti..
süslü lafları oldum bittim sevmem..adam derdini direkt anlattı..kıvırmadı.."sen ölseydin, hayatımın anlamı kalmazdı.." işte budur..
ezonun tavrı....biraz tartışmalıydı...sonlarda toparladı biraz...
ezo karakterinde tartıştığım nokta, ezonun kadimin aşkına cevap vermesi veya vermemesi anlamında değil...
kendisine verilen bir mesaj var..direkt kendisi ile ilgili..hiç ummadığı bir anda, hatta çok üzgün çok kırılmış olduğu biranda, belkide ümitsiz olduğu bir anda hoşlandığı/ sevdiği/ aşık olduğu erkek karşısına çıkmış ona "sen olmasaydın hayatımın anlamı kalmazdı" diyor, ezo da tepki sadece
-ne..ne diisiz gadim bey...
burdan otobüs geçer mi demiyor heralde ezocum..:icon_whis
sözler önemli değil benim için yanlış anlaşılmasın amacım..
tepki önemli..
heyecan yok, şaşkınlık yok, sevinç yok, tedirginlik yok..mimik yok...
inanamadım ben..allah allah dedim..
kadimi konuşturmamasını anlıyorum; elçin hanım vizesi var..çünki kadın kadim sana yasak demek istedii..
ama insan hiç mi heyecanlanmaz, sıkılmaz, sevinmez, eli kolu titremez..
be kadın hiç bişi bilmiyosan
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu deseydin ..:img-hyste
biz anlardık :img-hyste
neyse sonradan biraz toparladı gibi ama ben ezodan duygu alamadım..
işin gerçeği bu..gerçi sıcasıcağına hemen ertesi günde yazmıştım ama bir kaç gündür tekrar tekrar izledim o sahneyi..evet hakikaten ezo karakteri duygu aktarımında yetersiz kalıyor..

şimdi nedir;
bizim amacımız mafya dizisi izlemek değil, silah, ölmek öldürmek görmek değil
öyle bir amacımız olsa direkt o tür dizileri oturur izleriz ..
bizim bu diziden beklentimiz; 30. bölümden itibaren tatlı-sert, romantik komedi tarzında bir ezo gelin dizisi izlemek..30-31-32-33. bölümlerde bunları gördüğüm için takip ettim ben bu diziyi..
kadim nedim arasındaki o çok anlamlı savaşı anlayabilirim..
hadi bir şekilde nedimin abisine ihanetini de anlayabilirim
ama işi eli kanlı adamlara kadar götürmelerini istemiyorum...:icon_sorr

gamze_yy
22-11-07, 12:19

Akdeniz karadeniz
eski elçin'i isteriz
eski elçin'i vermezlerse
seti basmaya gideriz..

Ya yanımızda yer alsın ya da Kutsal ustasıyla mutlu olsun. Kadim ve ezoyla uğraşmasın. Bende şaşırmıştım bu zamana kadar elçin anne neden ikisinin ilişkisini farkedip olaya müdahale etmedi, bizim yanımızda yer almadı diye. Meğer herşeyin farkındaymış da planları başkaymış:img-pilot Bizim elçin anneyle ilgili ne güzel hayallerimiz vardı. Şimdi elçin anne düzelse bile içimdeki her an çarkedebilir şüphesi kaybolmayacak:img-cool2

sinope
22-11-07, 12:22
Kircicegim hos geldin sefalar getirdin:img-in_lo
anket icin cok saolasin canim,hemen cevapliyayim

son sahnenin etkisinden kurtulduktan sonra yinede guzel bir bolumdu diyorum.

En begendigim sahnemi?
Himmm eski mahalleyi ve o sevecen kisileri gormek beni cok mutlu etti

Deli serifenin hali hec hosuma gitmiyor( gereksiz cikislarda bulunuyor)
Ama yalnis anlasilmasin karakteri canlandiran bayani sevmiyorum
anlamina gelmesin sivesini cok seviyorum)
ama gereksiz

replikler su an aklimda degil
ama Filinta Kadimin Balli agaya kardesim sozunu kullanmasina bayildim(bunlar ikiside yakinda kanki olmaya kesinlikle adaylar)

en begendigim Balli aga
Nur bu bolum cok soguk kanli davrandigi icin benden arti puan almistir.

Valla simdi ne diyim
Bende acikcasi ,bir seyler bekliyorduk
Ama gel gorki bizim Filintanin kalbi bizimle beraber oldugu icin dayanamadi ve duygularini aciga dokuverdigi icin Resmen soka girdim(ama boyle soka can kurban be bacim):img-in_lo

Biraz daha kadimin o buyulu,hos guzel sozlerini dinlerken paaaat diye biri odaya dalacak
Ve bir sey demeye kalmadan sozler yarim kalacak

Kircicegim
can bacim dur hele bana boyle soru soram kalbim dayanmaz(valla seti basarim)
Ihtimal 0
Cevam zaten beni bekliyor(ihtimal falan yok,agzimizdaki 1 kasik bali almalarina asla musade etmeyiz)

Elcin anneyi taniyamiyorum
Nerde o eski annemiz nerde simdiki annemiz?
Ama elcin annemiz en kisa surede cark edecek diye dusunuyorum(teaz eldende Kutsal ustamla basinin baglanmasi rica olunur)

Nedim ve Eylul
Ayy dusunmesi bile beni urkutuyor
Eylul gibi daha gozu acilmamis bir kizcagiz
Ve Nedim gibi J.R
Mumkunu varsa boyle bir ask olmasin
Hatta eylul Nedimin ic yuzunu ogrendikten sonra semtine ugramak degil.
Nedimi kendi hava sahasina bile sokmasin.

[B]Kircicegim
anket icin tekrar tskler bacim:img-in_lo

Arkadaslar pc de bir sorun var
tum yazilar blod yazi oldu(modum ozur dilerim simdiden)
Elimde olmayan bir nedenden dolayi olusmustur.

klgçaglar
22-11-07, 12:25

o son sahnenin etkisinden kurtulamıyorum ama ben nedimin olduğu sahneleri pek sevmiyorum diğer sahneler hepsi çok güzeldi hele hele ezonun sen beni öldürdün ağam diye ağlaması zavallı nur kime bakacağınıda şaşırdı son sahnenin güzelliğinden bahsetmeye gerek yok sanırsam:img-wink:

tabiiki ve yine tabiki son sahne internetten kaç kez tekrarını izlediğimi hatırlamıyorum:img-in_lo

nedim olduğu her sahne

son sahnenin tüm replikleri ama illede birini istiyorsanız
kadim:seni çok ama o kadar çok..
ezo:şiştt..söyleme korkiyim:img-in_lo

Serhat Tutumluer, Nurgül Yeşilçay

bence tam sırasıydı ama yani o tatlı atışmaları devam etmezse diye üzülüyorum
ama gerçekten tam sırasıydı bence

kadimin yanağını okşadığına kadar karşı çıkıcağını düşünüyordum rüyasında ömeri görmeside tuz biber olur diyordum ama kadimin yanağını okşadıktan sonra o kadar güzel baktıki yani bence okşaması yeter yani kabul edeceğinin düşünüyorum ama elçin anne diyemiyorum artık ezoya yaptıklarından sonra elçin hanımdan gizli diyim ben en iyisi:img-yes:

yok ya olmaz yok yok olmaz ya da ben olmamasını istiyorum:icon_sorr ama öyle bişey olursa yani kendilerine ederler ama ben hayal olmasını ne istiyorum nede hayal olacağını düşünüyorum ama birde şurdan bakınca eğer bu hayal olursa büyük ihtimalle kadim görür kadim ezoya açılmak ister bir düşünsenize kadim ezonun karşısında kıpkırmızı olmuş nasıl itiraf ediceğini düşünür dr.emre söz konusu olunca eski kıskançlığı 2 katına çıkıyor hoş olmazmı sizce

ya hoplatmek ne kelime inme inecekti yani o nedenle elçin anne belleğimden silindi ben bir tek elçin hanımı tanırım hatasını anlayıp ezodan özür dileyene kadar

ya nedimi sevmiyorum ama yiğidi vur öldür hakkını yeme ço yakışıklı bence eylülüde güzel bulmuyorum açıkçası fiziken yakışmıyolar zaten aşkta söz konusu olamaz nedim eylülü resmen kullanıyor

herhalde anketi kırçiçeğim adlı üye yapmış çok teşekkür ederim yanıtlaması çok zevkli bir anketti:img-wink:

Şah-Rû
22-11-07, 12:26
Bugün nerden söz verdiysem (elim kırılaydı) arkadaşın tekini memnun etmeye yönelik davranacağım. Dolayısıyla çok iğnelendiğim bi konuda destek olaraktan bi zorunlu hizmete katkıda bulunuyorum. (zorunlu hizmetten kasıt Banu Sultan' ın gönlünü yapmak, ankete lafımız yoktur)
Son sahne dahil çokta memnun olmadım. Un var, şeker var, yağ var ama helva yok. Bu ne iştir anlamadım. Değişiklikler bir yana sahne arası kopukluklar kurgu hataları vs. olmuyor olmuyooor. Kaş göz de bi yere kadar ama.
Ballı Ağa’ nın Kadim ile konuşması. Özellikle Ezo’ nun vurulduğunu söylerkenki rahat ne olmuş yani ifadesine bayıldım.
İlk geldiğinde hoşuma gitmişti ama Deli Efe fazla deli olmaya başladı. Ezo gibi hazırcevaplığıyla kalsa daha iyi ama sürekli bi şiddet tavrı var.
Bi de anladık yan karakterleri de birbirine bağlama çabası var. Hadi Kadim ile Ballı Ağa kaynaştırıldı peki Süreyya ile Seyit’ i bir araya getirmek için neden bu kadar kasılmış anlayamıyorum. Türkiyede Seyit’ ten ve Hüseyin Abisinden gayrı mafya yok yani öyle mi.
”He bi de üstüne kafayı çekiiisiniz eyle mi?”
Ahmet Mümtaz Taylan bu işin hakkını veriyor gerçekten.
Aslında hepsi çok iyi sevilmesi gerekenler sevdiriyorlar kızılması gerekenler kızdırıyorlar.
Doğan slx ten Ferrari ye geçmiş kadar. Evet kaybetme korkusu ağırdır insanı afallatır da yine de bu Ezo’ yu ilk kaybetme ihtimali değildi niye daha önce dank edilmedi de birden jet hızına ulaşıldı?
Ezo dan ziyade Kadim’ in tepkisini merak ediyorum. Arkadaş sabaha kadar skoç landı. Şimdi de “Ezo ben sana bunları dedim ama benim de kafa kıyaktı ayıptır söylemesi, sen benim kanka olarak kalmaya devam et” (bu benim tarzım genelde, Kadim bu cümleleri kullanmaz tabi nazik adam ne de olsa) der mi acep? Ezo ise büyük ihtimal kendini geri çekecektir.
Ben bu konuyla ilgili Banu arkadaşımıza minikten bi senaryo yazdıydım ama onu buraya da yazarsam beni öldürür diriltir sonra size teslim eder sizlerde birer kere öldürün diye. Ve bu sonsuza kadar böyle devam edebilir. Bu kısır döngüye düşmemek için bu sahnenin rüya olması çok klişe olurdu deyip geçmeyi daha sağlıklı buluyorum.
Kötü bakıyorum. Önceki bölümleri izleyince fark daha açık anlaşılıyor yani kimse aslında şu nedenden dolayı kasıtlı olarak öyle gösteriyoruz falan demesin.
Fazla sürmez. Nedim aslında Kadim’ in de dediği gibi çok yalnız. Berrak bence Nedim’ e ilgi duymamıştır bi sebepten kullanmıştır onu. Yani gerçek anlamda aşık olmamıştır Nedim Efendi. Şimdi ilk kez kendisiyle gerçekten ilgilenen onun için hiç bi çıkarı olmaksızın endişelenen birini gördükçe cıvataları gevşemeye başlayacaktır.
Sorular için nicki nin zarifliğini çok sevdiğim KIRÇİÇEĞİ ne teşekkürler.
Kampanya kelimesi ilk kez yerinde kullanılmış birinin kulakları neyse sözümüz var. Buna da destek olmak gerekirse haki renk boğazlı kazak tavsiye edebilirim.

Ö.Dilek
22-11-07, 12:30

Akdeniz karadeniz
eski elçin'i isteriz
eski elçin'i vermezlerse
seti basmaya gideriz..

evet evet
isteriz isteriz :happy0064:happy0064

sude9
22-11-07, 12:32
kadimin bu çıkışını anlıyorum..ezonun kolundan sıyırmış bile olsa vurulması, onu bir anda radikal bir karara sürüklemiştir..anlayabiliyorum ve kabul ediyorum..
belki ezo vurulmasaydı bile, kadim yine ezoyu geri döndürmek için artık onsuz olmayacağını söyleyecekti..
süslü lafları oldum bittim sevmem..adam derdini direkt anlattı..kıvırmadı.."sen ölseydin, hayatımın anlamı kalmazdı.." işte budur..

ezonun tavrı....biraz tartışmalıydı...sonlarda toparladı biraz...

..hiç ummadığı bir anda, hatta çok üzgün çok kırılmış olduğu biranda, belkide ümitsiz olduğu bir anda hoşlandığı/ sevdiği/ aşık olduğu erkek karşısına çıkmış ona "sen olmasaydın hayatımın anlamı kalmazdı" diyor, ezo da tepki sadece
-ne..ne diisiz gadim bey...
sözler önemli değil benim için yanlış anlaşılmasın amacım..
tepki önemli..
heyecan yok, şaşkınlık yok, sevinç yok, tedirginlik yok..mimik yok...
inanamadım ben..allah allah dedim..
kadimi konuşturmamasını anlıyorum; elçin hanım vizesi var..çünki kadın kadim sana yasak demek istedii..
ama insan hiç mi heyecanlanmaz, sıkılmaz, sevinmez, eli kolu titremez..
be kadın hiç bişi bilmiyosan
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu deseydin ..:img-hyste
biz anlardık :img-hyste
...

sevgili söğüt,dediğin
uuuuuuuuuuu lardan biz çok çektik ..ezo da çekse anlardık..ne de olsa aynı derdi çeekn insanlar birbirini daha iyi anlar:)..kadim için yazdıkların konusunda aynı fikirdeyim...kaybetme korkusu tetikledi..lafı evirip çevirmeden söyledi..en iyisini yaptı

Ezo'ya gelince...Kadim yüzünü oksadığı zaman gözlerini kapatıp yüzünü kadim'in avuçları arasında kaydırması ve heyecandan titreyen sesi ile gadim bey deyişi ile toparladı..baştaki ruhiyetini de şaşkınlığına acemiliğine verelim:)ömer böyle sözler sözylememiştir herhalde:)izleyenler daha iyi bilir ben izlemedim zira ..2.sezonun ilk bölümdeki Ömer karakterine bakıyorumda mümkünü yok kadim gibi konuşamaz diyorum:)alışık olmayan ezo da kala kaldı öyle ne yapsın:)

sycamore
22-11-07, 12:35
Bende gecikmiş olan yorumumu naçizane bir şekilde yazayım...

Son sahneden başlasam yok olmaz o zaman eleştirilerimi yazamam içimde kalır,dert olur.:icon_whis:icon_whis:icon_whis

Elçin anne karakteri bu bölümde bitti benim için.Özür dilese de toplayamaz.Bu yaşa gelmiş olan insanların hayat tecrübesinin fazla,taşların yerine oturmuş ve bir lafı sadece söylemiş olmak için değil onu gerçekten inanarak,dokuz düşünüp bir konuşarak sarfetmeleri gerekir.

O tavır,gereksiz davranışlar,içi boş cümleler,havada kalan laflar...İlk bölümlerde krala layık Ezo diyen Elçin anne ağız değiştirdi ve davul bile dengi dengine sözünü başka kelimelerle söyledi.Hemde en çirkin şekliyle " beni yanlış anlama olurmu" diyerek.Fakat yine ne çelişkidir ki kendisi manevi oğlunun otelinde çalışan bir aşçıya gönlünü kaptırdı.Dibinden ayrılmıyor,biz bu durumda ne yorum yapmalıyız Elçin anne.

Tabi bu suç yazanların kesinlikle.Devamlılık hala yok.İki bölüm önceki yazdıklarını bu bölüm unutarak yada dikkate almayarak oyuncuları farklı karakterlere büründürüyorlar.Daha sonraları melek Elçin anne Seyitle işbirliği yaparsa şaşırmayalım.

banubanu
22-11-07, 12:39
Arkadaşlar şimdi ben de pencere boyamaya gidiyorum... Pencere demirlerini de eklerseniz bu işe bir iki saat yokum..

Boğazlı kazak her ne kadar sevmesem de hadi kampanyaya katılayım.. hepimiz birimiz için, birimiz kim için?
aynı şekilde yazılan mailler değil de ayrı ayrı yazalım özellikle şu milliyet tv okur köşesi cumartesi en çok okunan dergilerden...

Kadim Dostum Şah-ruya bu gün kahrımı çektiği için teşekürler...

sinope
22-11-07, 12:43
sevgili söğüt,dediğin
uuuuuuuuuuu lardan biz çok çektik ..ezo da çekse anlardık..ne de olsa aynı derdi çeekn insanlar birbirini daha iyi anlar:)..kadim için yazdıkların konusunda aynı fikirdeyim...kaybetme korkusu tetikledi..lafı evirip çevirmeden söyledi..en iyisini yaptı

Ezo'ya gelince...Kadim yüzünü oksadığı zaman gözlerini kapatıp yüzünü kadim'in avuçları arasında kaydırması ve heyecandan titreyen sesi ile gadim bey deyişi ile toparladı..baştaki ruhiyetini de şaşkınlığına acemiliğine verelim:)ömer böyle sözler sözylememiştir herhalde:)izleyenler daha iyi bilir ben izlemedim zira ..2.sezonun ilk bölümdeki Ömer karakterine bakıyorumda mümkünü yok kadim gibi konuşamaz diyorum:)alışık olmayan ezo da kala kaldı öyle ne yapsın:)

Sudecigim
ahh o uuuuuuu lardan halada cekmeye devam ediyoruzda:img-wink:
valla onun bunu bilmem ben
Adam gordu,tanidi,sevdi
bakti diger hatunlar gibi degil ozu,sozu bir,dobra,sus bebegi Barbie degil ve askini sozlere doktu bu kadar iste:img-in_lo
Otesi berisi yok bu isin:good:
bacim sistttt aman onun adini bile agzimiza almayalim.
Bosuna Kalas demiyordum degilmi?
Sevgilerimle

sycamore
22-11-07, 12:45
Vurulma sahnesinde Ezonun bağırışından kesin dedim gerçekten ölüyor meğerse sıyırıp geçmiş.Birde böbrek,ciğere gelseydi nasıl yaygara olurdu düşünemiyorum bile.

Sadece Ezo-Kadim aşk itirafı sahnesi içinmi vuruldu diye merak ediyorum.Çünkü diğer türlü anlamsız geliyor.Ballı ağa o cd geldiğinde bile böyle bir şeye teşebbüs etmedi sarhoş bir ağızdan çıkan,güya dolduruşa getiren o tekerleme misali sözlerle vurması akla sadece Kadimin aşk itirafı içindi diye düşündürüyor.

patasana dilek
22-11-07, 12:46
ezo gelini geçen sezon ilk bölümlerini izlemiştim daha sonra izlememiştim taki bu sezon serhat tutumluer'in girdiği bölümlerden itibaren ezoyu kaçırmaz oldum salı gününün dumur etkisinden yeni çıktığım için şuan işyerinden yazıyorum gerçekten serhat tutumluer kadar oyunculuğunu hissettiğim başka aktör yok
not:başta izlememiş olmam beni burdan afaroz etmenizi gerektirmez değil mi:icon_sorr

sude9
22-11-07, 12:53
Sudecigim
ahh o uuuuuuu lardan halada cekmeye devam ediyoruzda:img-wink:
valla onun bunu bilmem ben
Adam gordu,tanidi,sevdi
bakti diger hatunlar gibi degil ozu,sozu bir,dobra,sus bebegi Barbie degil ve askini sozlere doktu bu kadar iste:img-in_lo
Otesi berisi yok bu isin:good:
bacim sistttt aman onun adini bile agzimiza almayalim.
Bosuna Kalas demiyordum degilmi?
Sevgilerimle

sinope bacım...sen diyorsan vardır bir hikmeti...üstelik bu hikmetin gerçekliğide kanıtlanmış ve onaylanmış (hikmet isminde kişiyi yadediyor gibi durdu cümle:) ).....ilk sezon izlemedim ama izleyenlerden bilgi sahibi oldum..
2.sezon gördüğüm izlediğim zat-ı muhterem yetti de arttı bana,fazlasına lüzum yok..yeri gelmişken ezo'nun onu hatırlatması konuşması sinirimi bozdu...

asnim
22-11-07, 12:55
Bu bölümü izlemeye başladığımda biraz canım sıkılmıştı...Kadimi nerdeyse dogru dusgun hiç göstermedi(başlarda)...Ama son sahneyi izledikten sonra...evin için de Kadim Kadim tezarruhatlarıyla dolaştıktan sonra değmiş diyorum başlarda az göstermelerine :)...Çok güzel bir bölümdü...Nurgulum vurulma,öncesi ve sonrasındaki oyunculuğu çok iyiydi...Kendim vurulmus gibi hissettim bir an...Son sahneye yorum yağpmıycam...Ruya gibiydi...

h23
22-11-07, 12:56
bu arada hiç deginilmemiş ama ezo hasta yatagındayken uyanıyo yanında meryem ruyamda omeri gordum aglıyordu dedi,
orda aklıma gelen ilk şey ezo-kadim aşkına aglıyor olması yani ezomu kaybettim diye onu son sahne icin bi ipucu olarak degerlendirdim sizde de oldu mu,
ezo bu sozleri sarfedince yoksa o bekledigimiz sahnede bi ilanı ask mı olacak dedim kendi kendime ve oldu hiç beklenmedik bi şekilde sizce ??

_Jade_
22-11-07, 13:03
elçin annedeki değişimi bende sizler gibi hayretle izliyorum..bikaç bölümde neydi ne oldu kadın...yakında bu değişim kaynana semra karakterine doğru giderse hiç şaşırmam...

elçin anne ve kutsal usta sahnesini çok gereksiz buldum..ne oldu şimdi o sahnede??...neydi anlatılmak istenen?..kutsal usta ezoyu merak etmiş, eylülüde almış elçin annelere gitmiş..elçin anne de ezo çok yalnız falan deyince, hah sonunda suçunu anlamış diyecektimki, lafına bekar bi kadın gibi bişeylerle devam edip ordan da lafı kendine getirmeyi başardı ya diyecek sözüm yok artık...bi yandan da eylül geliyor mu diye onu gözetlemesi daha da itici kıldı elçin anneyi...elçin anne-kutsal usta arasındaki de artık her neyse çok sevimsiz bi hal almaya başladı bence..

ayrıca kadim elçin anneyi aradığında kadimin söylediklerinden sonra ağlayıp bir de telefonu pat diye kapatması ayrı bi saçmalıktı...biliyorum fazla yüklendim elçin anneye ama ilk bölümlerdeki melek gibi kadının şimdi bukadar duyarsız, sadece kendini düşünen, herşeye karışan biri haline gelmesi çok göze batmaya başladı...

sudenaz
22-11-07, 13:07
Sinope bacim ,cevacigim,rozicigim,banumbanum,kircicegim,sudecig im,h23,sögüt ,asia cigim,ö.dilek ve ismini sayamayacagim kadar cok olan kogus arkadaslarim hepinize tünaydin der,özete siper almis hazirolda beklerken kendime de sabir dilerim.

Geneline, hayir hicte memnun kalmadim.O kadar ki bir ara baskahramanlarimizin varligini unutup ya bu nedimle süreyya ve komedi dans üclüsünün dizisimi diye sordum kendime.Bir baktim anakarakterlerden baska herkes minumun 5 dakika göründü .Adi yan rol ne yaparsiniz.

En begendigim sahne (Son sahneyi saymayacagim )Kadimin önce selehattin bey deyip ,ardindan balli aga diye diklenisi.

Nedim,eylül ikilisinin sahte bir o kadarda saf asiri derecede gereksiz sahnesi ,ve elcin anneyle kutsal ustanin ezo hakkinda kon