Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 5)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11

söğüt
30-11-07, 10:28
Dimi ama ya mesela daha yeni elamanın ne amaçla alındığını bilmeden patronunun odasına çıkıp karşısına dikilen Ezo'ya ne denilebilir...
Dizilerde böyle hatunlara güçlü kadın deniyor ama bence haddini bilmemezlik :img-wink:

Kadim aslında düşüncelerini çok kolay dile getiren birisi aşk konusunda çok çekmiş , annesinin başka adamla gidişi de var o sebeple temkinli davranıyor aşk meşk konularında ee buda çok doğal değilmi ;)

Kadim & Ballı forever :good:
özellikle son bölümlerde başka bişey yok bu dizide bye

evet benim lügatımda münasebetsizlik diye geçer ezonun yaptıkları, kendini bilmezliktir..ama senaryo gereği kadim ile ezo arasında yakınlaşma sağlanacak vs. diye yuttuk..yutmadık ama yuttuk...:img-yes:
bak çok haklısın..senaristlerin moda edindiği (yaptığı demiyorum çünki tutmuyor), her senaristin kullandığı artık izleyiciye böö getirten karakter tiplemesi; güçlü kadın...ama bir ters orantı var çünki güçlü kadın olarak ortaya koydukları tiplemeler ucubeden ötreye gidemiyor..:icon_sorr
zeki oldukları asla söylenemez, el attıkları işleri hep felaketle sonuçlanır, oratadaki güzel duyguları hep fedakarlık bahanesi ile tırpanlarlar, bu arada kendilerine aşık olan adamlar, bu tırpandan ne kadar yara almışsa birde hala o kadının peşinden gidiyorsa, biz adamın aşkının o kadar büyük olduğunu anlamak zorundayız.kabul etmek zorundayız..vay be ne aşk... neler çekti hala vaz geçmedi demeliyiz..
yok yok beklediğim, özlediğim, cana yoldaş olabilecek kadınım bu değil benim...:icon_sorr

kadim üzerine bu hayatta bir dağ devrilmemiş, o eksik kalmış..
adamdaki çileye bak..anne bırakıp sevgilisine kaçmış, nişanlısı kardeşi ile kırıştırmış, despot bir baba,hain bir erkek kardeş, köylücek bir kadın, ne sevdiği belli ne sevmediği..valla iyi duruyor ayakta..tam küçük emrah, hikayesi...ama yinede yüzü gülümsüyor..yinede sevebiliyor, yinede insana insan gibi değer veriyor..daha ne olsun..her eve bir kadim lazım..:happy0064

oinone
30-11-07, 10:29
ha ezo durmadan ev değiştiriyor fark ettinizmi?

evet farketmemmi iyi ya işte hazırlık yapıyor.517 ye yerleşecek ya :)) ondandır:). elçin anne denilen zat-ı muhterem safını belli edince ezoya ordan ayrılmak düşer.aksi halde aralarında meydana gelen sürtüşmeden dolayı kadiminde olaya karışacağı ve kimin safında yer alacagı belli önceki bölümden.ezo akıllı kadın bu durumlara meydan vermemek için şimdiden hazırlıgını yapıyor olabilir.kimbilebilir. tabi bu durum gelen arzu hanımada bağlı pek tabe ... seyredip göreceğiz
amanın ne oluyor bana nerden neler çıkardım.:)

crowe
30-11-07, 10:35
Aaa bak işte tutku dedin miydi orada akan sular duriy..
Mesela şöyle bir sahne olsa fena mı olurdu?
Şimdi Ezo kaçmaya başladı ya, Kadimim de uzun bacak :img-hyste hemen ona yetişseydi kapıdan çıkmadan (lütfen gözünüzde canlandırmaya çalışın). Ama kapı açık ..Son anda Kadim Ezoyu kolundan yakalayıp kollarıyla sımsıkı sararken biryandan da ayağıyla kapıyı örtüyor(ağır çekim hayal edin).
İçerde kapanmış oda kapısının önünde, Ezoya öyle sıkı sarılmış saçlarına öpücükler konduran Kadim..:img-in_lo( her soluğunda, çek beni içine orda kalayım cinsinden).
Sonra iki eliyle Ezonun yüzünü kavramış dokunmaya kıyamayan Kadim bakışı ve muhteşem kısık bir sesle bir yandan Ezonun gözündeki yaşları öpmeye başlıyor vee.. ' İlk gördüğüm anda beni büyüleyen bu gözlerde yaş görmeye dayanamam Ezo..hele ki sebebi bensem hiç dayanamam yaralı güvercinim...' :img-hyste sonra o yüzündeki göz yaşlarını silme öpücükleri bitince Ezonun bakışlarındaki tutkudan cesaret alıp dudaklardaki yaşlarıda silmek üzere ikisinin dudakları birbirine kenetlenir..::happy0064
Bu arada forumdaki Ezo Gelin koğuşu toptan ruhuna el fatiha..

Kadim Ezoyu öpsün de tüm hastaneler feda olsun koğuşzedelere..

benm kafamda hemen de canlandı neden senaristlerinkinde canlanmıyo ne var yani amaç reytingse bu da reyting:) yok ama süründürmeden olmaz metodu biz bekleyelim sonunda nihayet diyebileceğimiz kıvama gelince olur belki:)
özetçi bile o kıvama gelmeden olmuyo. özetçi demişken gelmedi bizimki:icon_sorr

deryadil
30-11-07, 10:41
evet benim lügatımda münasebetsizlik diye geçer ezonun yaptıkları, kendini bilmezliktir..ama senaryo gereği kadim ile ezo arasında yakınlaşma sağlanacak vs. diye yuttuk..yutmadık ama yuttuk...:img-yes:
bak çok haklısın..senaristlerin moda edindiği (yaptığı demiyorum çünki tutmuyor), her senaristin kullandığı artık izleyiciye böö getirten karakter tiplemesi; güçlü kadın...ama bir ters orantı var çünki güçlü kadın olarak ortaya koydukları tiplemeler ucubeden ötreye gidemiyor..:icon_sorr
zeki oldukları asla söylenemez, el attıkları işleri hep felaketle sonuçlanır, oratadaki güzel duyguları hep fedakarlık bahanesi ile tırpanlarlar, bu arada kendilerine aşık olan adamlar, bu tırpandan ne kadar yara almışsa birde hala o kadının peşinden gidiyorsa, biz adamın aşkının o kadar büyük olduğunu anlamak zorundayız.kabul etmek zorundayız..vay be ne aşk... neler çekti hala vaz geçmedi demeliyiz..
yok yok beklediğim, özlediğim, cana yoldaş olabilecek kadınım bu değil benim...:icon_sorr

adamdaki çileye bak..anne bırakıp sevgilisine kaçmış, nişanlısı kardeşi ile kırıştırmış, despot bir baba,hain bir erkek kardeş, köylücek bir kadın, ne sevdiği belli ne sevmediği..valla iyi duruyor ayakta..tam küçük emrah, hikayesi...ama yinede yüzü gülümsüyor..yinede sevebiliyor, yinede insana insan gibi değer veriyor..daha ne olsun..her eve bir kadim lazım..:happy0064

Afedersin Söğüt ne dediğini anlamadım. Biraz daha aşağı düzeyden anlatabilir misin? Mesela örnek falan versen. Ezo karakteri iyi mi diyon kötü mü, güçlü kadından kastın ne? Nasıl bir karakter olmalıydı gibi sorularım var. Bir tek ben mi anlamadım öyleyse ben bir kahve daha :kahveiçiyim Ama gerçekten anlamak isterim ne dediğini çünkü bana ilginç geldi yazdıkların (ne dediğini anlamadan nasıl oluyosa diyceksin ama işte öyle:img-blush)

thegobetween
30-11-07, 10:49
tartışmalar-fikir teatileri son süratle giderken küçük bir hatırlatma molası: özetçiiiiiiiiii nerdesin, ayh hiç böyle merakla beklememiştim daha önce, egof mu oldum nedir :img-blush

Şah-Rû
30-11-07, 10:51
Ya bu dizi Ezo Gelin değil mi? Yani Ezo adında bir kadının hikayesini izliyoruz biz değil mi? Yani öyle olması gerek ama maalesef. Mahalle dizisi olsa anlarım o zaman mahalledeki esnafın, komşuların, sokaktan geçen dilencinin hayatlarından kesitler sunulabilir. Ama bu bir mahalle dizisi değil bir kişinin hayat hikayesi. Onunla yolu kesişenlerin de hayatlarına yer verilebilir tabi ki ama bunlar Ezonun kendi hikayesinin önüne geçmemeli. Ondan sonra diyoruz hepimiz Ezo şu sahnede donuktu aktaramadı falan filan çünkü Ezoyu tanımıyoruz neye nasıl tepki verir bilmiyoruz. Bunları izlememiz lazım, Ezonun kendisiyle hesaplaşmalarını iç dünyasını görmemiz tepkilerini bilmemiz lazım. Kadimi bile Ezodan iyi tanıyoruz bunlar yanlış işler. Önplanda olması gereken Ezodur.
Zaman zaman oyuncuların da ne yapacaklarını şaşırdıklarını düşünüyorum. Neyi oynayacaklarından hangi duyguyu yansıtacaklarından emin değillermiş gibi. Oyuncuların arasında uyumsuzluk var sanki hadi daha da direk yazayım Serhat Tutumluer ve Nurgül Yeşilçay arasında ilk zamanlardaki kimya mıdır nedir o yok artık. Ayrıca bariz bi isteksizlik, bi sıkılmışlık varki ekrandan taşıp evin içine doluyor.
Elçin Hanımın her şeyiyle değişmesi, karakteri değişir evi değişir. Gereksiz karakterlerin fazlalığı, başlarda sevimli olan sonra cozutan Deli Efe, şimdi ortaya çıkan baklavacı, çoğunlukla sahne ziyanı Meryem ve onun yüzünden muhatap olduklarımız, yan karakterlerin sülaleleri. Daha bir sürü ıvır zıvır ufakta olsa mide bulandırıyor. Ne oluyorda sürekli bi karasızlık bi reytinge oynama izleyicinin kuklası olmaya yönelik hareketler sergileniyor anlamıyorum. Bi çaba vardı bişeyleri toparlamaya yönelik, özen vardı ama her geçen gün iyileşeceğine kötüleşiyor.
Bişey iyi güzel dediğimizde bu hemen büyütülüyor. Ballı süper dendi ki hakkaten öyle bu bölüm hemen abartılmış. Böyle anlık hesaplarla nereye kadar? Sürekli bi top çevirme var. Birkaç bölümde her şey ne kadar değişti nereye gitti o özen o karşılıklı çaba? Mutfakta neler oluyor demek istiyorum. İnsan niye bindiği dalı keser? Malum diziye kafa tutabilecek ve çok daha güzel olabilecek bir diziyi niye ziyan eder.
Son bi kaç bölümdür hep son 5 dakikanın hatırına katlanıyoruz tüm bölüm süren sıkıntıya.. Yazmıyorsun diyorsunuz ahanda yazdım, üzülüyorum her şeyden önce burada tanıştığım değerli arkadaşlar için üzülüyorum. Çok daha iyisi olabilecekken un şeker yağ ziyan ediliyor.

oinone
30-11-07, 10:55

canım söğütcüm zaten ezonun bu tavırlarının sebebi kadim değilmi?ezoyla girdiği laf atışmalarında ezo vuruyor o diğer yanagını çeviriyordu.zaten ilk andan itibaren zaafı vardı bizimkine kadimciğimizin.patron oldugunu öğrendikten sonra nasılda utanmıştı.özür dilemişti araya mesafe koymak için amma ne yaptı kadim.üstüne gitti.damarına bastı ezoda lafı yapıştırınca keyiflendi yüz veren bizimki hata kimde romantik şovalyede ...kadimin aradıgı kadın ümit yaşar ın 15.mektubu geliyor.

gülendam83
30-11-07, 10:57
Afedersin Söğüt ne dediğini anlamadım. Biraz daha aşağı düzeyden anlatabilir misin? Mesela örnek falan versen. Ezo karakteri iyi mi diyon kötü mü, güçlü kadından kastın ne? Nasıl bir karakter olmalıydı gibi sorularım var. Bir tek ben mi anlamadım öyleyse ben bir kahve daha :kahveiçiyim Ama gerçekten anlamak isterim ne dediğini çünkü bana ilginç geldi yazdıkların (ne dediğini anlamadan nasıl oluyosa diyceksin ama işte öyle:img-blush)

:img-hyste:img-hyste:img-hysteben bu sahneyi bir yerden hatırlıyorum galiba.. söğüt bir mesaj yazıyor arkadan açıklama yazmak zorunda kalıyor..:img-hyste
arkadaşlar nolmuş size böyle bir kaç saat yoktum geceden sabaha yani. benim için bu saatler sabah oluyor..:icon_whis:img-blushherkeste bir çöküntü... dizide olumsuzluklar saçmalıklar var. aynen katılıyorum ama ne kadar olumsuz konuşursak o kadar geriliriz. dizi izliyoruz sonuçta gerilmeyelim, gerek yok..
bu arada arzu konusunda sizleri rahatlatmaya çalıştım ama birden bir his doğdu içime arzu biraz gıcık mı olacak diye? aslında arzu birkaç bölüm önce çıksaydı piyasaya iyi olacağını düşünüyodum ama olaylar öyle bir boyuta geldiki.. şimdi endişeliyim.
eleştirilerinizdede kesinlikle haklısınız..tutarsızlık her bölüm artmaya başladı. biran önce toparlanmaları lazım. yoksa bir daha zor toparlanır. kim oynayacak? ne şekilde oynayacak? nasıl biri bunlar kesin belli olmalı. iyi biri sonradan pat diye kötü yapılmamalı mesela....:img-pilot

rozi
30-11-07, 10:58
yettim koğuşum açılın ben geldim deli rozi:img-hyste

sabahtan beri aradım taradım ama ezo nun kitaplarının ne olduğunu bulamadım (hep kadimin o bakışları yüzünden dikkatimi dağıtıyor:img-in_lo)

bütün yeni çıkan kitaplara baktım arkadaşlar baya önemli kitaplar olmalılar ki kimlikleri gizleniyor:img-hyste

ben de bu işi sonraya bırakıp parfümlere sardım çok zorda olsa birin kimliğini açığa çıkarmayı başardım sıkı durun açıklıyorum:img-hyste

arkadaşın türü avon adı surrender her eau de toılette canlarım ama bu ismi girdiğiniz zaman karşınıza aynı kişinin başka türü çıkıyor parfüm aynı ama renk farklı evet benden bu kadar şimdi hemen bir pisikiyatırla konuşmam gerekiyor:img-hyste:img-hyste:img-hyste

oinone
30-11-07, 10:59
Gözlerine baktığım zaman susmanın bir sebebi olmalı.Bana kendini anlat. Korkularını, dileklerini söyle bana.Aşktan ne bekilyorsun? Dostluk mu? Al, istediğin kadar...Yüreğimi apaçık önüne seriyorum işte! Orada sevdiğin,
istediğin ne varsa al, senin olsun. Sana arzularımın ötesinden sesleniyorum.

Aydınlık! Sen en güzel aydınlık! Bizi bırakma.Kalplerimizde girmediğin köşe kalmasın. Çek,kurtar bizi insan yaradılışımızın korkunç karanlığından. İçimizde, tâ derinlerde kükreyen o vahşi hayvanı sustur. Düşüncemizi tırmalayan
o kanlı pençelerden kurtar bizi. Unutulmuşların dünyasında biz unutmak istemiyoruz.

Hadi sevdiğim sen de aç yüreğini. Dostluğun o ölümsüz ışığı dolsun içine. Saçlarımı okşadığın zaman, annemin eli sanmalıyım ellerini. Dudaklarından yalnız aşkın hazzını değil, dostluğun doyulmaz içkisini de içmeliyim. Bana önce insanlığımı öğret, bana unutmamayı öğret. Seni hiç unutmak istemiyorum. Bilinmeyen içkilerin en zevk dolu sarhoşluğunda yaşayalım seninle.
Kurtulalım bu korkulardan, bu çaresizliklerden.

Beni hiç unutmayacaksan sev, usanmayacaksan sev.Birlikte yaşayacağımız her dakika ömrümüzün bir yılına bedel olmalı. O dakikaları, hatıraların sonsuz
mezarlığına gömeceksek hiç yaşamayalım.Önce zamandan kurtulmalıyız öyleyse, önce zamandan kurtulmalıyız. Birbirini yenilemeli saatlerimiz.
Yarın, bu günü aratmamalı. Yerçekiminden kurtulurcasına aşmalıyız zamanı seninle. O dost zamanı, o dostça zamanları.

Bana "gel" dediğin an; mesafeler de anlamını kaybetmeli.Yolları dakikalarla, günleri kilometrelerle ölçmemeliyiz.Beraberliğimiz, bütünlüğümüz hiç bitmemeli.
O hiç sönmeyen dostluk ateşinin çevresinde hep böyle elele, dizdize olalım. Ne yağmur söndürmeli o ateşi ne rüzgâr. Yüreklerimiz hep böyle ışıl ışık olmalı alevlerinde.Hadi sevdiğim, sen de aç yüreğini.Bana kendinden bahset. Hep ben ol, durmadan ben ol istiyorum. Dudaklarım kurudu bak! Bir yudum su ver güzelliğinin pınarından. Acıktım dersem iyiliğinle doyur beni. Üşüyorsam;
yalnız dostluğunun ateşinde ısınsın ellerim.

Benim olma demiyorum. Ama önce ben ol.İnan, ben hep senin olacağım,
baştanbaşa sen olduğum için.

Aşkta kaybettiklerimizi dostlukla tamamlayalım.
Gel, aydınlık bizi bekliyor!

Ceva
30-11-07, 10:59
kadimi sevemediğimden değil kadimi seviyorum karizmatik bir adam olarak ama karakteri yeterince işlenmiyo yani tutarsızlıklar oluyo bu adam gerçekten mendebur diyosun bi bölüm sonra ilanı aşk ediyo önünde eğilip sevdiğinden haberi bile olmadığını düşündüğümüz adam yani kendine itiraf edemediğini düşündüğümüz adam- ben seni çok ama çok... diyen bi adam. senaryo haifi kalıyo biraz belki de
kadim böyle daha sevilesi o ayrı ama çok hızlı gelişiyo bazı şeyler ve anlayamıyorum ballı ağa kadar derin işlenmiyo bence ezo ve kadim
biz onlaırn aşkını izlemek istiyoruz en azından ben onlar için izliyorum

serhatın oyun gücü zaten malum ama kadim tek başına zaten etkileyici bi adam ezo gibi ezik yanları yok gayet tapılası bir karaketer. belkide ezoyu hor gördüren budur:img-yes:

kısacası ben senaryodan memnun değilim ezo ve kadim üzerine yeterince düşünüldüğünü sanmıyorum yazılırken. anlamadığım şeyi yanlış teşhis etmiş olabileceğimi söylemiştim zaten. ben ezoyu da bazen anlayamayabiliyorum ama ezo hep ezo gibi her tepkisi ezoca. o yüzden nurgülü daha başarılı buluyorum açıkçası ve tabiki ahmet mümtaz taylanı da inanılmaz bir karakter oyuncusu bence

"sevdiğinden haberi bile olmadığını düşündüğümüz adam"

Madem FilintaKadim'in, ilan-ı aşktan önce Ezo'yu sevdiğinden emin olamayan izleyicisi var. O zaman kendi adıma ben FilintaKadim'in Ezo'yu sevdiğini o yatağın önüne diz çökmeden ve "ben seni çok ama o kadar çok" demeden çok önce anladığımı söyleyeyim.

Ben bunu Kadim'in, her mimiğinde, her ses tonunda hissettim. İlk oteldeki odasına yemeğini getirdiği andan başladı ilgisi ama özellikle bunu en güzel 37. bölümde Feray'e ile yaptığı konuşmada anlattı bana..(o sahne benim favori sahnemdir.Henüz geçen olmadı.) Hatta bunu Ezo bile anladı..geçmişe küçük bir yolculuk yapmaya hazır mıyız?....Yeni evi için boya yapmaya gideceğini ve Dr. Emre'nin onun için nöbetini değiştirdiğinden bahseden Ezo'ya, Debbie ye durumu açıklamak için "Çok sevgili bir arkadaşının seni beklediğini söyledim" diyerek kıskançlığını onada hissettiriyor. Burada Ezo hanımın bakışına dikkat etmişsindir mutlaka..bakışlarından sana bu kadar çok şey anlatan Ezo sanada orda anlamış gibi gelmedi mi? Ezo'nun gözler bana öyle söyledi de..Balo sahnesini, 37.bölümdeki Ballı ağa ile otel önündeki karşılaşmasından sonra yaşadığı ve yaşattığı "Psikiyatır arkadaş, kapıdan alan lüks arabalar, ağa kılıklı adamlar" kıskançlık krizini saymıyorum bile..

Yine mini minnacık bir örnek..hediye ile ilgili olarak otel önünde yapılan konuşmada Ezo, "Bizim Entep'te nazik beyler, hediye alınca gendileri verirler." diyor. Sonra bir bakıyoruz FilintaKadim şöyle bir laf ediyor..dolap kapısını açıp, içindeki kıyafetleri göstererek "bu defa kendim seçmeye çalıştım" bu tıpkı..okuyanlar bilirler..Aşk ve Gurur kitabında ki Elizabeth'in Darcy nin de olduğu bir konuşmada "bir insanın sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız" sorusuna "dans ederek" diye cevap vermesi ve Darcy'nin bir sonraki balo da onu dansa davet etmesiyle aynı kapıya çıkıyor..

serhatın oyun gücü zaten malum ama kadim tek başına zaten etkileyici bi adam ezo gibi ezik yanları yok

Daha ne olsun derim bende o zaman..en yakını annesi tarafından terk edilmiş.. bu da yetmemiş, hayatta ikinci ihaneti, en yakını iki insan tarafından tatmış..yok bu da yetmemiş..onun kullandığı arabada nişanlısı ölmüş..ama yeter mi? yetmez kardeşi yüzüne gülüp, arkasından iş çevirmeye devam etmiş..evet bence de hiç ezik değil..

Ama bak bunların hepsi bir yana sana katıldığım bir nokta varki..bende senaryodan memnun değilim. Bende ikisini izlemek istiyorum.

deryadil
30-11-07, 11:08
Bişey iyi güzel dediğimizde bu hemen büyütülüyor. Ballı süper dendi ki hakkaten öyle bu bölüm hemen abartılmış. Böyle anlık hesaplarla nereye kadar? Sürekli bi top çevirme var. Birkaç bölümde her şey ne kadar değişti nereye gitti o özen o karşılıklı çaba? Mutfakta neler oluyor demek istiyorum. İnsan niye bindiği dalı keser? Malum diziye kafa tutabilecek ve çok daha güzel olabilecek bir diziyi niye ziyan eder.
Son bi kaç bölümdür hep son 5 dakikanın hatırına katlanıyoruz tüm bölüm süren sıkıntıya.. Yazmıyorsun diyorsunuz ahanda yazdım, üzülüyorum her şeyden önce burada tanıştığım değerli arkadaşlar için üzülüyorum. Çok daha iyisi olabilecekken un şeker yağ ziyan ediliyor.

Ben aslında son beş dakikaların da çok daha iyi olabileceğine inanıyorum, ama en belirgin faktör sanki bizi istek parça yapan izleyici durumuna sokmaları. Biz bir şeyi beğenebiliriz ama onun abartılmasını istemiyoruz, gelecek bölüm hep bizim beklediklerimiz olursa izlemenin ne heyecanı olur? Bunu da demeye korkuyorum zira birden ani değişiklikler yapıyorlar. Şaşırtmadan kasdımız evler insanların bir görünüp bir yok olması değil. Sadece daha derinlikli işlenen karakterler ve olayların akışında tutarlılık. Şah_Ru bu açıdan pek çok noktada sana katılıyorum. Yalnız Gülendam'ın dediği gibi, en nihayetinde hızla kotarılan bir dizi. Artık çok da bir şey beklemiyorum. Bekledikçe daha kötü oluyor zira. Ama dediğin gibi dizi biterse buradaki arkadaşları özlerim diye benim de içimde bir endişe oluşmaya başladı.
not:Gülendamcım sana bir şey soracam söğüt'ün mesajını bir ben mi anlamadım, bu durumu kompleks yapmak üzereyim.:icon_sorr

crowe
30-11-07, 11:08
Ya bu dizi Ezo Gelin değil mi? Yani Ezo adında bir kadının hikayesini izliyoruz biz değil mi? Yani öyle olması gerek ama maalesef. Mahalle dizisi olsa anlarım o zaman mahalledeki esnafın, komşuların, sokaktan geçen dilencinin hayatlarından kesitler sunulabilir. Ama bu bir mahalle dizisi değil bir kişinin hayat hikayesi. Onunla yolu kesişenlerin de hayatlarına yer verilebilir tabi ki ama bunlar Ezonun kendi hikayesinin önüne geçmemeli. Ondan sonra diyoruz hepimiz Ezo şu sahnede donuktu aktaramadı falan filan çünkü Ezoyu tanımıyoruz neye nasıl tepki verir bilmiyoruz. Bunları izlememiz lazım, Ezonun kendisiyle hesaplaşmalarını iç dünyasını görmemiz tepkilerini bilmemiz lazım. Kadimi bile Ezodan iyi tanıyoruz bunlar yanlış işler. Önplanda olması gereken Ezodur.
Zaman zaman oyuncuların da ne yapacaklarını şaşırdıklarını düşünüyorum. Neyi oynayacaklarından hangi duyguyu yansıtacaklarından emin değillermiş gibi. Oyuncuların arasında uyumsuzluk var sanki hadi daha da direk yazayım Serhat Tutumluer ve Nurgül Yeşilçay arasında ilk zamanlardaki kimya mıdır nedir o yok artık. Ayrıca bariz bi isteksizlik, bi sıkılmışlık varki ekrandan taşıp evin içine doluyor.
Elçin Hanımın her şeyiyle değişmesi, karakteri değişir evi değişir. Gereksiz karakterlerin fazlalığı, başlarda sevimli olan sonra cozutan Deli Efe, şimdi ortaya çıkan baklavacı, çoğunlukla sahne ziyanı Meryem ve onun yüzünden muhatap olduklarımız, yan karakterlerin sülaleleri. Daha bir sürü ıvır zıvır ufakta olsa mide bulandırıyor. Ne oluyorda sürekli bi karasızlık bi reytinge oynama izleyicinin kuklası olmaya yönelik hareketler sergileniyor anlamıyorum. Bi çaba vardı bişeyleri toparlamaya yönelik, özen vardı ama her geçen gün iyileşeceğine kötüleşiyor.

hemen hemen aynı düşüncedeyim senin kadar doğru anlatamasam da budur.çok ince hesaplar yapılıyo yani bi iş bu kadar ticari olmalı mı tamam dizi sanat değildir ama niye çok ince hesaplar yapılır
ballı ağa evet süper ben de söyledim defalarca ama sırf bunu kör göze parmak misali sokmak için bu kadar gereksiz sahne niye. neden ezo kadim aşkına hizemet etmiyo olaylar. bi son sahne izliyoruz olayı çözüyoruz .
diyorum ya ezo neden daha derin işlenmiyo. ezo sadece pek çekici bi yanı olmayan sadece güzel suratlı(nurgül sağolsun) ve de çok dayananıklı bir kaıdn. yani nurgülün yorumu güçlü ama senaryoda kız ne görüyosa onu vermeye çalışıyo senaryoda ezo üzeine klenecek hiç bişey olmadığı için yani hiç bişey yok-heralde geçen sezon yeterince ezo ilzeidler biliyolardır mantığıyla yapılıyo- ama ezo geçen sezon daha farklıydı
ezo neden bu kadar ezik ama güçlü bir karakter. söğüte orda katılıyorum. tamam anadolu kadını has ama senaryoda ezonun çekici yanları hiç yok çok yüzeysel kalıyo bazı şeyler karakter olarak bir ezo var ama nurgül sayesinde o da... senaryo da ezoyu sevdiren bişey yok yapılmıyo.
serhatla nurgülün ekurisi çok iyi bence ama biz bunların doğru dürüst sahneleirni de izleyemez olduk artık o kadar gerekszi şeyler giriyoki araya oldukları sahnelerde hop hemenoldu bitti ye getiriliyo bi sahnede çok fazla şey değişmiş oluyo ama biz öncesini asla bilemiyoruz.
neyse dizide senaryoda acayip sorunlar var
ben artık ezo-kadim in karakter olarak doyurucu olmasını istiyorum. biz bunlar birbirine aşık olurken nelerine aşık olduğunu bilelim. ezo su gibi ceylan gibi kadim aşık oldu kadim yakışıklı mendebur ama iyi yürekli ezo da aşık oldu.bu kadar yüzeysel kalmasın bi iki sahneyle sadec onu vermeye çalışıyolar. serhatın aşık bakışlarına sığınıyolar ama derinlği yok ki
bence kabak tadı verdi artık ballı ağadan bile sıkıldım ben artık ezo-kadimciler olacağımıza ballıcı olacağız.

eidt: ezo ezik ve güçlü derken yani çekicilik anlamında doğulu bir kadın bir erkekten daha az çekicidir değil mi-kaba saba kadın- ezonun karakteri işlenmiyo. ezo cilveli mi nazlı mı oturtulmuyo nurgül bir karakter oluşturmuş senaryo nurgüle bırakılmış ezonun kimliğini görebileceğin sahneler yazılmıyo.kadim ezik değil eğitimli paralı kültürlü bi adam yaşadığı olaylar için kullanmadım ezik kelimesini.

gamze_yy
30-11-07, 11:10
Ne arzuymuş yav. Terlik konusunu bile geçmiş:) Özette Arzu şöyledir böyledir diye yazmayacağına göre (fragmanları biliyoruz oradan arzunun karakterini çıkarmak çok zor) bölüme kadar arzu kızın niyeti anlaşılamayacaktır. Bu demek oluyor ki bölüme kadar bir numaralı gündem maddesi olarak kalacaktır.
Bu kızı elçin anne yetiştirmiş diye rahatlama çabaları ama aslında rahatlayamama durumları okudum. Şöyle bir durum var ortada. Kadim'i de elçin anne yetiştirmiş Nedim'i de. Başka birşey dememe gerek var mı?:img-polic
Özet demişken söğüt nerde kaldı bu özetçi? Yine ne yaptın ona söyle:)

Bimkolik haklısın doktor emre bize lazımdı. Ne diye ortadan yok ettiler. Hadi emre yurt dışına gitti diyelim. Ballı ağada selimi öğrendi. Meryem konusunda nasihat etti. Bu böyledir şöyledir diye o da tabanları yağladı diyelim:) 2-3 satır bunlar şu nedenle yoktur merak etmeyiniz diye iliştiriverselerdi senaryoya. Baklava konusundan daha iyi tiraj yapardı bence:img-icecr
Baklavacının dengesiz olması da ayrı bir konu. Madem siz karakterlerin dengesiz olmasından yakınıyorsunuz alın size dikkatini dağıtacak bir dengesiz daha. Üstelik bunun dengesiz olduğunu açık açık söylüyoruz araştırmanıza gerek yok diye bir mesaj algıladım orada.

Ezo'nun yatak odasını çok kıskandım. Şovalye gelecek prensesi öpecek uyandıracak masallara uygun olsun diye öyle bir değişikliğe gitmiş olabilirler. Bu durumda hoş görebiliriz sorun yok:)

Bu arzu kız meselesinde kilit yine elçin hanımda (!) Onun tavrı herşeyi değiştirebilir. Elçin hanımın yine elçin anne olması için bundan iyi fırsat olamaz duyrulur:icon_whis

vallahi ne bileyim benimde görünce direkt o hal geldi..
Kadim'i yice hanımların arasına almaya başladılar zaten..

ama şaka bir tarafa; terlik ayrıntısından ciddi bir yorum çıkarayım dedim de:)
şimdi bu ayrıntıyı yokuş aşağıya hızla giderken yönetmen nasılsa..!!!fark etmiş..
bütün dizilerde neredeyse.. yurdum insanının hepsi evinde ayakkabıyla arz-ı endam ederken gösterirler..:
sanki bu çok gerçeği gösterirmiş gibi!
ya da hemen insanlar birbirlerine susadın mı? derler.. içecek sert bir şeyler yok mu muhabbeti ve hemen hali hazırda bulunan viski kadehleri peydah olur.. sonra da fon dip!
işte bu yüzden terlik sahnesin de iyi olmuş yahu.. Anadolu'm un insanı tabii filinta Kadim.. miss gibi giymiş terlikleri.. e tabii diğerleride....

Kadim'in sırtına yüklenen misyon (Nirvana ya erdireceğiz elbirliğiyle ) acaba kime yükleniyor?. böyle karakter yarim demiş.. vazcayar mı? never! never!
şimdi şovalye dedik.. bilge dedik.. gönül adamı dedik.. her şeyi dedik... bu Arzu gelse kaç yazar....
Kadim çok kereler görmüş Arzu'yu bam teli titremiş mi?.. sol yanı şöyle bir ezilmiş mi?
Kadim çoktan etkilenirdi ve eskiden beri tanıdığı bu kızın meziyetlerinin farkına varırdı.. elcağızına kalbini bırakıverirdi yani..

tehlike sadece ve sadece Arzu yönünden olur tahminim benimde..
mikser olabilir demiştim..
yani seni ellere yar etmem.. abim değil... sevgilim ol! MALISIN!! derse patlak verir herşey...
e o kadar da olacak nasıl uzayacak dizi?
ama Kadim'den yana rahat olalım.. derim ben..
taBii şu sarhoş edip konuyu sulandırma muhabbetlerine falan girişirlerse.. klişe ötesi olur... onun vebalini de yönetmen çeksin derim ben...
tabiii olursa..

Terlik konusu aslında hoş bir detay. Daha önce kadim elçin annenin evine geldiğinde ayakkabı ile girerdi. Ezo ayakkabılarını çıkarırdı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili bir mevzuda vardı. Değişen kadimi bundan güzel anlatamazlardı. O artık evliliğe hazır bir aile babası imajı:)

Arzu konusundaki düşüncelerinde haklısın. Daha önce kadim bu kıza yan gözle bile bakmamıştır. Sonuçta kardeş gibi büyümüşler. Hem ne malum arzu kızın yanında bir amerikalı getirmeyeceği. Belki o da gelen de ezoya aşık olur ne dersiniz:). Kadimi sarhoş etmek kolay değil asiacım. Her bölüm deviriyor viskileri. Epey uğraşması gerekecek:img-pilot

biodleju yorumuna bayıldım. Büyük bir keyifle okudum. Özellikle her fırsatta abi- kardeş viski istemeleri benimde dikkatimi çekiyor. Özellikle abisi konuştuktan sonra nedimin viskiyi içememesi pek bir hoşuma gitti. (takıldığım noktaya bakar mısınız)

Söğüt, kadim karakterini çok güzel tanımlamışsın. Üstüne diyecek birşey kalmamış. Başından beri belli bir karakter çizdi. Ezoyla didiştiğinde bile nasıl sıcak bir karakter olduğunu görüyorduk. Zaten tanıyanlar asla soğuk bir insan olmadığını görüyorlardı. Kadim karakteri gayet düzgün.
Ezo'nun patavatsız, kendini bilmez olduğu doğrudur. Onunda doğası öyledir. Bu durumda kadimin yumuşak kalpli olduğunu söylemek bile mümkündür. Kadimde hafif bir mazoşistlik seziyorum:icon_whis

RebeCa
30-11-07, 11:14
kım ne derse desin bu arzuyu pat dıye dızıye boşu boşuna sokmazlar.

sebeplerıne gelınce
1-nıye daha evvelden sokmadıalr
2-ezo ıle elçın annenın arası zaten lımoni bakmayınson bolumde canım cıcım hallerıne
3-ezo ıle kadımın arası ıyı olacakkı elçın bunu hazmedemeyecek ve ezonun gıtmesını ısteyecek.tabıı yalnız kalacak hooop arzu gelecek.

valla bu arzu ortalığıkarıştıracak dıyorum başkada bırsey demıyorum.

söğüt
30-11-07, 11:24

sevgili deryadil,
senin daha aşağı düzeye ihtiyacın yoktur eminim.ben düşüncelerimi ifade etmekte yetersiz kalmış olabilirim ...
ezo karakteri iyi mi kötü mü?
iyi nasıl oluyor kötü nasıl oluyor..bunlar bir yerde insandan insana değişen göreceli kavramlardır..ben ezoya iyi veya kötü olarak bakmadım..
yani bu dizede kötü olan süreyya ise - ki onunda kendisine göre haklı yanları vardır - ama biz gıcık olduğumuz için kötü dedik..o halde ezo iyi karakter oluyor..yani kimsenin kuyusunu kazmıyor, birilerinden intikam almak gibi bir zorunluluğu yok..
güçlü kadından bahsederken; son dönemlerde yayımlanan dizilerde , bizlere dayatılan güçlü kadın karakterlerine kısaca göz attım..en azından izlediğim dizilerde anlatılan güçlü kadın karakteri güçten ziyade düşüncesiz kadın resmi çiziyordu.
ezoya gelince..
ezo güçlü kadın değil..
ezo güçsüz kadın da değil..
normal bir kadın..
şansı yaver gittiği için koca istanbulda sığınacak bir iş ve bir ev bulmuş,
çenesi çok, her olaya müdahale etmek gereği duyan bir kadın..
hiç hayat mücadelesi vermedi mesela..aç kalmadı, açıkta kalmadı..çabalamadı..
bir kaç gün iş aradı, elçin annenin sayesinde otelde iş buldu..
işe yeni girmiş, tek başına bilmediği bir şehirde yaşam savaşı veren bir kadın tasviri çıkmadı hiç ortaya..otelin müşterisine kaç işçi dövecek gibi laf konuşabilir..işten atarlarsa atsınmış..yok tatlım..o düşüncedeki kadınların hayatı çoook ama çook çetrefilli geçer..bu güçlü kadın değil, olsa olsa düşüncesiz- fikirsiz kadındır..
ha şimdi her olaya dedim de olaylar senaryo gereği genellikle kadimin etrafında gelişti, ezo da kendisini geri çekmedi..bir zorunluluğu var mıydı ...tartışılabilir, aşıksa evet..değilse ..gereği yoktu..
ballı ağanın kanunsuz adam olduğunu, kadimin ise kanunsuz iş yapmadığını heralde bilmiyor değildi..
hele kadimin "adamlar mafya .." lafına ""ama parası var" dediği anda ben haaa dedim..demekki bu kadın karakter paranın nerden geldiğine değil, miktarına önem veriyor...bu kadın, güçlü kadın olamaaaazzzz....
bu olayda da ezo hem haddini aşan, hem düşüncesizce davranan taraf oldu..
kadim mi..
kadim zaten aşık, üstelik illede birine tutunmak ihtiyacında bir adam..ezo kırılmasın küsmesin diye dalıyor işlerin içine..sevgiyle kal...:img-yes:

deryadil
30-11-07, 11:24
Ya arkadaşlar bence Ezo ezik değil aslında hala ama senaryo o şekle dönüşmesin diyorum ben. Bir de senaryodan kaynaklanan bazı değişimlerin Nurgül Yeşilçay'ın aklına ve gönlüne yatmadığını, olayların daha yavaş gelişmesinin daha inandırıcı olacağını düşündüğünü sanıyorum. (Bayağı spekülasyon oldu bu dediklerim) Bir de Ezo'nun dizinin odağından Şah_Ru nun da dediği gibi çıktığını düşünüyorum.

crowe
30-11-07, 11:27
:img-hyste:img-hyste:img-hysteben bu sahneyi bir yerden hatırlıyorum galiba.. söğüt bir mesaj yazıyor arkadan açıklama yazmak zorunda kalıyor..:img-hyste
arkadaşlar nolmuş size böyle bir kaç saat yoktum geceden sabaha yani. benim için bu saatler sabah oluyor..:icon_whis:img-blushherkeste bir çöküntü... dizide olumsuzluklar saçmalıklar var. aynen katılıyorum ama ne kadar olumsuz konuşursak o kadar geriliriz. dizi izliyoruz sonuçta gerilmeyelim, gerek yok..
bu arada arzu konusunda sizleri rahatlatmaya çalıştım ama birden bir his doğdu içime arzu biraz gıcık mı olacak diye? aslında arzu birkaç bölüm önce çıksaydı piyasaya iyi olacağını düşünüyodum ama olaylar öyle bir boyuta geldiki.. şimdi endişeliyim.
eleştirilerinizdede kesinlikle haklısınız..tutarsızlık her bölüm artmaya başladı. biran önce toparlanmaları lazım. yoksa bir daha zor toparlanır. kim oynayacak? ne şekilde oynayacak? nasıl biri bunlar kesin belli olmalı. iyi biri sonradan pat diye kötü yapılmamalı mesela....:img-pilot

o da doğru yani bi şeyleri sevip ona tuutnup diziyi izliyoruz. ama diziye hizmet etmiyo ki hiç bişey daha çok o bölümü kotarmak için bişeyler oluyo gibi geliyo bana.
ballı süper matrak oldu devam ona ...ezo ne oldu bilen var mı ezodan bişeyler bekleniyo hep . bir ezo var ama sadece bildiklerimizden hakkında söylenenlerden oluşan bir ezo. ezoyla ilgili iyi bişey yapılmıyo senaryo da. daha çok bölüme hizmet. son sahneyi iyi çıkaralım biraz ballı bu bölüm bak sevmiş millet. he tamam oldu galiba. montaj dediğin böyle olur.:img-pilot
durum vasat olsa da izliyoruz postmodern bir aşk hikayesi izliyoruz :img-yes:hatırlatalım diyorum kadim ve ezo baş kahramanlardır. unutuluyo gibi de sanki. ama nedir olay yapımcıdadır. bu kadar iyi senaristleri etkileyen bişey var o da yapımcı. bu dizinin yapımcısı kötü bence

patasana dilek
30-11-07, 11:29
kım ne derse desin bu arzuyu pat dıye dızıye boşu boşuna sokmazlar.

sebeplerıne gelınce
1-nıye daha evvelden sokmadıalr
2-ezo ıle elçın annenın arası zaten lımoni bakmayınson bolumde canım cıcım hallerıne
3-ezo ıle kadımın arası ıyı olacakkı elçın bunu hazmedemeyecek ve ezonun gıtmesını ısteyecek.tabıı yalnız kalacak hooop arzu gelecek.

valla bu arzu ortalığıkarıştıracak dıyorum başkada bırsey demıyorum.

diziyi serhat tutumluer girdiğinden beri hiç kaçırmadan izliyorum bu sebepten bazı isimimlere yabancıyım arzuda bu smlerden ama forumda yabancıymış mantıklı düşünüldüğünde yen bir karater girme sebebleri bana ezo-kadim yaklaşmasının engel arzu olabilir gibi geliyor ama kadimin ezoya sevgisi tam bunu izleyici olarak hissediyorum şüphem yok ezoya gelince elçin anne arzunun kadimi küçüklüğünden beri sevdiğini söylerse ezoda burdan kendine pay çıkartabilir ama umarım üçüncü şahısların gireceği bir aşk izlemeyiz :icon_whis

h23
30-11-07, 11:31
oncelikle rozi gorevini tam yapmamıssın hiç beklemezdim senin gibi gozlere sahip birinden :img-pilot arzu kız konusunda cok da emin degilim, yeterince kotu karakter varken belki de iyi bi karakter koyarlar.
simdi arzu kızımıza oncelikle hak verelim eger kadime asık olursa, nedir bu forumda bunca kızın yurecigini yakmıs bir sovalyeden bahsediyoruz..
basta biraz bi gonul kayması olur sonra ise bakar kadimin gozu var ezo da ezoyu hazırlar benim dusundugum bu yani senerist olsam oytle yapardım :D

deryadil
30-11-07, 11:34
sevgili deryadil,
senin daha aşağı düzeye ihtiyacın yoktur eminim.ben düşüncelerimi ifade etmekte yetersiz kalmış olabilirim ...
ezo karakteri iyi mi kötü mü?
iyi nasıl oluyor kötü nasıl oluyor..bunlar bir yerde insandan insana değişen göreceli kavramlardır..ben ezoya iyi veya kötü olarak bakmadım..
yani bu dizede kötü olan süreyya ise - ki onunda kendisine göre haklı yanları vardır - ama biz gıcık olduğumuz için kötü dedik..o halde ezo iyi karakter oluyor..yani kimsenin kuyusunu kazmıyor, birilerinden intikam almak gibi bir zorunluluğu yok..
güçlü kadından bahsederken; son dönemlerde yayımlanan dizilerde , bizlere dayatılan güçlü kadın karakterlerine kısaca göz attım..en azından izlediğim dizilerde anlatılan güçlü kadın karakteri güçten ziyade düşüncesiz kadın resmi çiziyordu.
ezoya gelince..
ezo güçlü kadın değil..
ezo güçsüz kadın da değil..
normal bir kadın..
şansı yaver gittiği için koca istanbulda sığınacak bir iş ve bir ev bulmuş,
çenesi çok, her olaya müdahale etmek gereği duyan bir kadın..
hiç hayat mücadelesi vermedi mesela..aç kalmadı, açıkta kalmadı..çabalamadı..
bir kaç gün iş aradı, elçin annenin sayesinde otelde iş buldu..
işe yeni girmiş, tek başına bilmediği bir şehirde yaşam savaşı veren bir kadın tasviri çıkmadı hiç ortaya..otelin müşterisine kaç işçi dövecek gibi laf konuşabilir..işten atarlarsa atsınmış..yok tatlım..o düşüncedeki kadınların hayatı çoook ama çook çetrefilli geçer..bu güçlü kadın değil, olsa olsa düşüncesiz- fikirsiz kadındır..
ha şimdi her olaya dedim de olaylar senaryo gereği genellikle kadimin etrafında gelişti, ezo da kendisini geri çekmedi..bir zorunluluğu var mıydı ...tartışılabilir, aşıksa evet..değilse ..gereği yoktu..
ballı ağanın kanunsuz adam olduğunu, kadimin ise kanunsuz iş yapmadığını heralde bilmiyor değildi..
hele kadimin "adamlar mafya .." lafına ""ama parası var" dediği anda ben haaa dedim..demekki bu kadın karakter paranın nerden geldiğine değil, miktarına önem veriyor...bu kadın, güçlü kadın olamaaaazzzz....
bu olayda da ezo hem haddini aşan, hem düşüncesizce davranan taraf oldu..
kadim mi..
kadim zaten aşık, üstelik illede birine tutunmak ihtiyacında bir adam..ezo kırılmasın küsmesin diye dalıyor işlerin içine..sevgiyle kal...:img-yes:

Sevgili Söğüt deştiğim kadar varmış. Ben anladım zaten bunun altında maden olduğunu. Ve tesbitlerine aynen katılıyorum, daha önce böyle açık görmemiştim. Biliyor musunuz hep edebiyat veya sinema alanında çözümlemeler yapmak isterdim. Bu sitede farketmediğim öyle şeyler görüyorsunuz ki ben bunları okuyunca çok seviniyorum,zenginleşiyorum. İşte bu yüzden Ezo Gelin dizisi gelişerek hep sürsün istiyorum.

gülendam83
30-11-07, 11:38
1) Bu haftaki bölümü beğendiniz mi?

genel olarak beğendim. güzeldi bence.

2) En beğendiğiniz sahne hangisi?

tabiki son sahne. bence çok güzeldi. hele ezo dediya sizde hiç insaf yokmu kadim bey diye. ardından o yeşil gözlerden akan gözyaşları. içimden koptu bişeyler.of ki of...:icon_sorr

3) Beğenmediğiniz yada gereksiz bulduğunuz sahne hangisi?

beğenmemek demeyelimde ben meryemli sahneleri çok gereksiz buluyorum. bir çoğunu. seyit ve süreyya hakkındaki düşüncelerimi de söylemeye gerek yok belli zaten ama bulundukları sahneler gereksiz değil. olaylar onlara da bağlı oluyor çünkü..:img-wink:

4) Aklınızda kalan repliği bizimle paylaşır mısınız?

aslında ezonun kadime dedikleri tabi en sonda en beğendiğim repliklerdi ama aklımda kalan replik. tabi bir çoğu kaldı. öyle bir izliyorumki televizyona yapışıp kalmaması mümkün değil. ezo hatırlamaya çalıştı filan ya. sonra kadim çıkarken hatırlamaya çalış dedi. orda ezonun dediği çok içtendi. kolaydı hatırlamak sonra biraz durdu kolaydı unutmak... manalıydı...:img-in_lo

5) Dizide bir görülüp, bir kaybolan karakterler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce diziye olumlu mu yoksa olumsuz mu etkisi var bu durumun?

valla her bölüm her karakter oynayacak diye birşey yok ama hiç bir gidiş olayı olmadan mesela doktor emre pat diye ortadan kaybolursa ki denilene göre kaybolmuş bu hiç hoşuma gitmedi. ayrıca benim onun hakkında planlarım vardı. tam işe yarıyacağı zaman olmadı böyle. şimdi o gittiyse selime nolcak bunu da anlamadım.meryemle aşıklardı malum... bide eski mahalledekiler bir var bir yok. sonra baklavacı amca çıktı bide.. yani bu durum iyi olmuyor. fazla söze gerek yok. konu bütünlüğü bozuluyor. bişeyler havada kalıyor. ve en önemlisi bu durum diğer karakterleri de etkiliyor...:img-pilot

6) Forumda Kadim'e ''şövalye'' dendiğini hepimiz biliyoruz bölümde ''şövalye'' sözcüğünün Nedim'e söylenmesini nasıl karşıladınız? Bu sözcüğü duyunca tepkiniz ne oldu ve ne yönde oldu?

şimdi arasında çok önemli bir fark var. bu da şudurki.. kadime şovalye diyen kim? tabiki biz.. arkasında koskaca bir koğuş var ama nedime diyen kim? süreyya..:blink: yani sözlerinin hiç bir değeri olmayan biri.:hıh kadim bizim gönüllerimizin şovalyesi oldu.. tabi o andan o sözü duyunca aklıma direk forum geldi.. ve burda yapılacak yorumlar. nitekim de gerçekleşti düşüncem...:img-wink:

7) Ezo ve Kadim arasındaki kaçma kovalamaca bittiği anda ''aşk'' durumları ne şekilde olacak sizce? İtiraflar gelmesine geldi ama ne şekilde devam edicekler yaşantılarına?

bu kaçma kovalamaca bu gidişle tam olarak bitecek gibi görünmüyor... fakat ben onlardan çok güzel sahneler bekliyorum.:img-blush:img-in_lo:love01: hepimizi burda galeyana getirecek sahneler.. kadim bir sıyrığa ambulans çağırdı bize hastane kapatması lazım bunu da belirteyim.. bu soruya cevap vermek zor aslında. yani belli olmuyorki. karakterler üzerinde çok oynama yapıyorlar. kadim şimdi dediği dedik kararlı duruyor ama nerden bileyim hep böyle bırakacaklarını. böyle yaptıkları için karakterleri tam olarak tanıyamıyoruz yorum yapmak ta zor oluyor...

8) İleride Nedim-Kadim beraberliği bekliyor musunuz?

kesinlikle bekliyorum. böylede olacak ve olmalı.. kadim nedime çok sabretti ve bütün kapıları da açık bıraktı. yani nedim geri dönmek istese dönmemesi için bir neden yok kadim hep onun arkasında, yanında.. hatasını anlayacak mutlaka. zaten bunun sinyalleri bu bölümde çok fazla verildi...:img-wink:

9) Elçin hanumefendünün kızı Arzu kızın dizideki rolü ne olacak? Arzu hakkındaki düşünceleriniz iyi yönde mi yoksa kötü yönde mi?

valla bu konuya hiç girmesem iyi... girince çıkamıyorum. korkmuyor değilim ama şimdilik içimi ferah tutmaya çalışıyorum.. ortaya çıksın bakalım. ak mı kara mı belli olur...:img-pilot

10) Bu hafta en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz performanslar kimlere ait?

en beğendiğim bu hafta için nurgül hanım.. yani bir kişi seçmek gerekirse o... şunu beğenmedim diyemem. herkes eline verileni elinden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyor çünkü...

kırçiçeğime sevgilerle...

papatya363
30-11-07, 11:53
anam gece gece nede konuşmuşsunuz arzudan:)
siz yazınca tuğçe koçağı google dan aradım resmini görünce başımdan kaynar sular döküldü sanki allahım dedim biz buna nasıl tahammül edeceğiz dizide sevimli bi kız bulsalarmış bari

ama gülendam fırtınalı aşkta oynuyan başroldeki kız diyince yüreğime su serpildi o kız şirin bi kızdı güzeldide

ama ben onun yerinde olsam hemen o resimi imha ederim zira insanda şok etkisi yaratıyor:blink::blink:

söğütcüm bu yazdıklarını okuyunca aklıma acaba ilerde kadimin annesini diziye dahil ederlermi diye düşündüm hani aniden dönerler sonra kendilerini affettirmeye çalışırlarya

nerden geldiyse aklıma, ama böylede olursa çok klişe olur

edit:gerçi bunları yazarken tereddüt etmedim değil, yazmakla yazmamak arasında kaldım çünkü bu forumu okuyosalar hemen böyle bi fikir gelebilir akıllarına

gerçi o kadar şey yazıyoruz yapmıyorlarda bunumu hemen yapıcaklar

crowe
30-11-07, 11:56

yeniden alıntıladım ama
bişey daha
ezonun kendini geliştirme değişitirme kendini çözmesini işlemek kadar mantıklı bişey olamaz bu dizide.adı üstünde "ezo gelin" şah- rünün dediği gibi. kadimin de hikayesini işleyeceğiz ballının da ama ezo niye işlenmiyo hiç.
ezo etrafındaki kaıdnları incelemek istemiyo hiç biz böyle sahnelr asla izleyemiyoruz ballı seyit izleyeceğiz ya ya da kuru asi meryem kuru iyi nur kuru kötü süreyya izleyeceğiz ya ezo da kuru kalsın hem de hem de kupkuru nurgülün yarattığıyla kalsın. ezoya bişey eklemekten korkuyolar galiba . böyle sığ bir karakter olarak devam etsin .yaptıkları bu
ben olsam ezonun eksik yanları her belirdiğinde ezonun bunla ilgili bişeyler yapmasını işlerdim.kadim ezonun yanlışını "konsantrasyon" diye düzelttiğinde nurgül o an zaten havalara bakarak alındığını mimikleiryle anlatıyo. senaryoda tabiki ezo burda böyel yapsın diye bişey yok. yokki . niye yok peki. neden ezo her ona tip tip bakan biirleirni gördüğünde saçını açık aynaya bakıp değişebileceğini hissettirmiyo. bir anda olucak çünkü bi bölümde ezo değişicek bu gidişle. valla ezoya nurgülden başka bişey ekleyen yok bunu biliyorum görüyorum kadın paso doğaçlıyo.
bişeyler yapılsın diye yazıyoruz biz de hepimiz daha iyi olamsını istiyoruz.

rozi
30-11-07, 11:57
canlarım çok şey kaçırmışım yine :icon_sorr

forumuzda meydana gelen du gergin havadan pek memnun deyilim ama söyledilkerinizde çok haklısınız:icon_sorr

dizinizde yolında gitmeyen çok şey var senaryodan tutunda oyunculara kadar bizim yapabişleceğimiz nedir onu düşünelim ne yapabılırız bu kötü gidişe dur diye biliriz ben bu forumun gücüne güveniyorum el birliği yapıb sesimizi duyuralım sallayalım ortalığı dizimizi kurtaralım :img-clapp bu dizi biterse beni en çok silerden ayrılmak üzer buna dayanamam:img-cray::img-cray:

hergün burada yüzlerce mesaj yazıyoruz her hafta yeni başlık açtırıyoruz biz güçküyüz bu azmi şimdide kanalın sitesinde yapalım bıktıralım onları ben başlıyorum canlarım dizimizi ya düzelticekler yada düzelticekler:good:

mesajlarınızın aktına terlik ve siyah kazak kampanyamızı eklemeyi unutmayın:img-in_lo

klgçaglar
30-11-07, 12:03
herkese selamlar..özetçi gelmedimi hala ya kaç gün geçti uff..neyseki fragman yarın gelcek çok merak ediyorum eminim güzel bir bölüm olucak ama şu ezo-kadim ilişkiside olucaksa olsun
ya forumda ezo ezik diye bir şeyler dolanıyor heralde bence ezo ezik değil ama senaristlerin ezik göstermeye çalıştığını düşünüyorum :img-wink:

papatya363
30-11-07, 12:03

forumuzda meydana gelen du gergin havadan pek memnun deyilim ama söyledilkerinizde çok haklısınız:icon_sorr

dizinizde yolında gitmeyen çok şey var senaryodan tutunda oyunculara kadar bizim yapabişleceğimiz nedir onu düşünelim ne yapabılırız bu kötü gidişe dur diye biliriz ben bu forumun gücüne güveniyorum el birliği yapıb sesimizi duyuralım sallayalım ortalığı dizimizi kurtaralım :img-clapp bu dizi biterse beni en çok silerden ayrılmak üzer buna dayanamam:img-cray::img-cray:

hergün burada yüzlerce mesaj yazıyoruz her hafta yeni başlık açtırıyoruz biz güçküyüz bu azmi şimdide kanalın sitesinde yapalım bıktıralım onları ben başlıyorum canlarım dizimizi ya düzelticekler yada düzelticekler:good:

mesajlarınızın aktına terlik ve siyah kazak kampanyamızı eklemeyi unutmayın:img-in_lo

evet rozicim çok haklısın sesimizi duyurmanın en güzel yolu kanalın sitesinde isteklerimizi yazmaktır hep birlikte yapmalarını istediğimiz şeyleri yazarsak bakarsınız isteklerimize yer verirler ve yaptıkları hataları düzeltmeye başlarlar

herkesten destek bekliyoruz

kanalın sitesini e-mail bombardımanına tutalım

gamze_yy
30-11-07, 12:06

Rozicim sen üzülme. Arada böyle gergin havalar olur. Mevsimler de öyle değil mi? Bir bakarsın yağmur yağar sonra güneş açar. (Ne diyorum ben ya:))

İşi sürekli espiriye vurarak anlatmaya çalışıyoruz. Bu demek değil ki aksaklıkları görmemezlikten geliyoruz. Arada ciddileşmek iyidir. Birilerine örnek olsak bari:icon_whis Ama yine de durum o kadar vahim değil şuanda. Bazı şeyler rayına oturmamış olabilir. Sonuçta bir dizide 30. bölümden itibaren köklü değişiklikler oldu. Biz de gördüklerimizi yazıp, madem okuyorlar harekete geçsinler diye yazıyoruz. Sonuçta hepsi sevdiğimizden.

Bende diziyi bitirirler diye bir korku olmadı hiç. Bunca zaman süregelmiş kendi çapında sıkı bir izleyici kitlesi olan bir dizi. Kolay kolay gözden çıkaramazlar.
Özet gelse de şu hava dağılsa diyeceğim ama daha beter olmasından korkuyorum:img-pilot

ozzlem_zenan
30-11-07, 12:07
oof ya ben çatlamak üzereyim fragmanı da özeti de sabırsızlıkla bekliyorum, umarım bu bölümde ezo-kadim arasında herşey birazcık da olsa yoluna girer. bakalım bekleyip görücez :icon_whis:icon_sorr

deryadil
30-11-07, 12:09
evet rozicim çok haklısın sesimizi duyurmanın en güzel yolu kanalın sitesinde isteklerimizi yazmaktır hep birlikte yapmalarını istediğimiz şeyleri yazarsak bakarsınız isteklerimize yer verirler ve yaptıkları hataları düzeltmeye başlarlar

herkesten destek bekliyoruz

kanalın sitesini e-mail bombardımanına tutalım

Ben bu sefer de iyice paniklerler diye korkuyorum. Bir süre sakin gitsek bu arada o reyting cihazlı tv'lerden alsak. :img-wink:Barış abi bu arada diziye bir ısınsa. Ben Barış abi diziye ısındıkça daha iyi şeyler yapılacak diye umuyorum. Kanal da Ezo gelinin arkasında durursa reytingler düşüyor diye yayından keseriz baskısı yapmazlarsa her şey daha iyi olur. Biz zaten söyleyeceğimizi söyledik.

thegobetween
30-11-07, 12:15
inanılmaz burası, karakter analizleri - gelecek bölüm tahminleri - istekler - ayrıntılara had safhada dikkat...merak ediyorum barış bey bu kadar oturup düşünüyor mu (merak sadece :icon_whis )
o değil de bi özetçi vardı sahi, noldu ona?

vankedisi
30-11-07, 12:16
"sevdiğinden haberi bile olmadığını düşündüğümüz adam"

Madem FilintaKadim'in, ilan-ı aşktan önce Ezo'yu sevdiğinden emin olamayan izleyicisi var. O zaman kendi adıma ben FilintaKadim'in Ezo'yu sevdiğini o yatağın önüne diz çökmeden ve "ben seni çok ama o kadar çok" demeden çok önce anladığımı söyleyeyim.

Ben bunu Kadim'in, her mimiğinde, her ses tonunda hissettim. İlk oteldeki odasına yemeğini getirdiği andan başladı ilgisi ama özellikle bunu en güzel 37. bölümde Feray'e ile yaptığı konuşmada anlattı bana..(o sahne benim favori sahnemdir.Henüz geçen olmadı.) Hatta bunu Ezo bile anladı..geçmişe küçük bir yolculuk yapmaya hazır mıyız?....Yeni evi için boya yapmaya gideceğini ve Dr. Emre'nin onun için nöbetini değiştirdiğinden bahseden Ezo'ya, Debbie ye durumu açıklamak için "Çok sevgili bir arkadaşının seni beklediğini söyledim" diyerek kıskançlığını onada hissettiriyor. Burada Ezo hanımın bakışına dikkat etmişsindir mutlaka..bakışlarından sana bu kadar çok şey anlatan Ezo sanada orda anlamış gibi gelmedi mi? Ezo'nun gözler bana öyle söyledi de..Balo sahnesini, 37.bölümdeki Ballı ağa ile otel önündeki karşılaşmasından sonra yaşadığı ve yaşattığı "Psikiyatır arkadaş, kapıdan alan lüks arabalar, ağa kılıklı adamlar" kıskançlık krizini saymıyorum bile..

Yine mini minnacık bir örnek..hediye ile ilgili olarak otel önünde yapılan konuşmada Ezo, "Bizim Entep'te nazik beyler, hediye alınca gendileri verirler." diyor. Sonra bir bakıyoruz FilintaKadim şöyle bir laf ediyor..dolap kapısını açıp, içindeki kıyafetleri göstererek "bu defa kendim seçmeye çalıştım" bu tıpkı..okuyanlar bilirler..Aşk ve Gurur kitabında ki Elizabeth'in Darcy nin de olduğu bir konuşmada "bir insanın sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız" sorusuna "dans ederek" diye cevap vermesi ve Darcy'nin bir sonraki balo da onu dansa davet etmesiyle aynı kapıya çıkıyor..

serhatın oyun gücü zaten malum ama kadim tek başına zaten etkileyici bi adam ezo gibi ezik yanları yok

Daha ne olsun derim bende o zaman..en yakını annesi tarafından terk edilmiş.. bu da yetmemiş, hayatta ikinci ihaneti, en yakını iki insan tarafından tatmış..yok bu da yetmemiş..onun kullandığı arabada nişanlısı ölmüş..ama yeter mi? yetmez kardeşi yüzüne gülüp, arkasından iş çevirmeye devam etmiş..evet bence de hiç ezik değil..

Ama bak bunların hepsi bir yana sana katıldığım bir nokta varki..bende senaryodan memnun değilim. Bende ikisini izlemek istiyorum.

Canım ben de sana katılıyorum.Kadim rolünün hakkını veriyor.Özellikle mimikleriyle hiç bir zaman duygularını yansıtamıyor diyemez kimse.Zaten şimdiye kadar sadece Serhat'ta gördüm ben hissettiklerini yansıtabilen.Ama ben de herkesin hemfikir olduğu Ezo-Kadim'in dizide daha fazla ön planda olması gerektiği.Diğerlerini atsınlar demiyorum ama biraz daha az yapsınlar.
Ceva Ne güzel eskiden kareler yazmışsın çok hoşuma gitti.Birden eski videoları izleyesim geldi.Ellerine sağlık.:happy0064

ezo-kadim
30-11-07, 12:19
tugce kocagi bende inceledim o hanimi atvde pembe dizi vardi ordan hatirladim oldukca suh kendini begenmis kibirli biriydi nisanlisi baska bir kiza meyilliydi o kizda ahci gibi birseydi onunla baya bir ugrasmisti yani bizim ezomuzlada ugrasabilir,sanki öylede olacak gibi ama boyu kisa KADIMIME hic yakismaz ben söyle endamli birinin girmesini isterdim örnegin Özlem Conker gibi yani Ezonun kiskanmaya degmesi lazimdi o kizin neyini kiskanacak hem bizim sovalyemiz öyle kizlarla ne yapsin canim (Ben burda kendimi yiyorum kiskancliktan) bu kadar arastima sagliga zararli ROZIM senide otele güvenlik sefi yapsak nasil olur,hem Kadim Beyin yakin korumasi hemde güvenlikle ilgilensen yakisir balima yakisir sevgiyle ve SERHAT'la kalin byebye

crowe
30-11-07, 12:22
Ben bu sefer de iyice paniklerler diye korkuyorum. Bir süre sakin gitsek bu arada o reyting cihazlı tv'lerden alsak. :img-wink:Barış abi bu arada diziye bir ısınsa. Ben Barış abi diziye ısındıkça daha iyi şeyler yapılacak diye umuyorum. Kanal da Ezo gelinin arkasında durursa reytingler düşüyor diye yayından keseriz baskısı yapmazlarsa her şey daha iyi olur. Biz zaten söyleyeceğimizi söyledik.

pastel yapım bilmiyolar işi bence :icon_whis
ince hesaplarla olmaz bu işler
ilk sezon mahinur ergun yazıyodu senaryoyu,yazıyodu da ne oluyodu kaıdn asayıyolardı burda.ben bu kadına güveniyorum diyodum başka bişey olmalı ,yani sanki kendi kontrolü dışında birileri onu engelliyo. şu da yap bunu çıkar bunu koyma gibiisnden ya da o yazdıktan sonra baya oynuyolardı üzerinde ,böyle de olabilir.nurgülün geçen seneki performansı çok daha üstündü . diziyi tek başına götürüyodu oyunculuğuyla ve yüzde 50 doğaçlama oynuyodu. şimdi ezolu sahneler bile gereksiz. ezo gelin hikayesi işlenmiyo. ne vardı ezonun eksikliklerinin üzerinde ilerleyerek kadimle aşkını işleselerdi. ne gerek var entrikaya aksiyona kabadayılara.
ince hesaplar bunlar,bu işler böyle yürümez bence
yazıyoruz diye kızmayın ortam gerilmesin ama sorunu ancak konıuşarak bulabilirz. başta oyuncular mı diyoruz hemen.öndeler ya her şeyi onlara atmak aklımıza geliyo. benmde geliyo. kadım diyoruma ma serhatı biliyorum serhat napsın "seni çok ama çok..." diyen bi kadim çıkıyo birden bi bölümde.
bir sahnede olayı bitirmelerinden rahatsız oluyorum.

bimkolik
30-11-07, 12:23
asia cnm yanlış anlamışsın :) uykumuz geldi normaldir :)

bimkolik'e cevaben şöyle yazmıştım(bu arada bimkolik cvp veriniz:) )"ee peki Arzu'nun gözü, Kadim'den başkasını görmezse:icon_whis ve Kadim için,herşeyi yapmayı göze alırsa ne olacak ? bak yine içim karardı,bayılmama az kaldı" :img-swoon

tehlike sade ve sadece Arzu'dan olur..Güzel gözlüüümde tehlike yooooook :img-wink:
Kusura bakma dün gece 2.30 da pes etmişim cevap veremedim. Ben her sabah 6 da okula çocuk yolluyorum da..Siz sabahlara kadar beni ayakta tutiniz, dengem bozuldu vallaha..
Şimdi Arzu kızımız istediği kadar Kadim'e taksın, ıhıh işlemez..Kadim'in insanların ona yaklaşmasını istemediğinde asla yaklaştırmadığını biliyoruz. hem o kadar sütü bozuk bir tip değil Kadim. Ne oluyor öyle senelerce dur dur birini tam sevdiğini anla pat Arzu gelsin ondan etkilen.. Yok böyle bir şey olursa saçmalığın daniskası olur..Her türlü Arzu hamlesini güzel bir şekilde savuşturacağına inanıyorum Kadimin..

[QUOTE=elmass;5443267]

elmascım,
ballı ağa, ezoyu otele ortak etmeyi babasının hayrına düşünmüyor.ezo kanunlar karşısında temiz isim.kazanç yine ballı ağanın olacak ama resmi evraklarda ezonun adı kullanılacak..bankada, vergi dairesinde, noterde, tapuda vs. yerlerdeki resmi işlemler ezonun kimliği ile yapılacak...kağıt üzerinde ortak yani..e tabiii bal tutan parmağını yalar hesabı ezoyada uygun bir ücret ödeyecekti..
Bir de tabii Ezo otelden ayrılsa bile imza bahaneleriyle otele gelip Kadimi görmek durumunda kalacak o bakımdan şey ettirdiler herhalde..

Not: İmzamın ve avatarımın kusuruna bakmayın Sılada çok tahrik oldum da..

rozi
30-11-07, 12:24
tesadüfmü bilemem ama her özet haftasında böyle karamsar oluyoruz canlarım hep eniştem yüzünden her hafta stephan king gibi özet yazıyor moralımızı bozuyor :icon_sorr

ama bu hal bize yakışmıyor e tabi sorunlar çok büyük bunun kunuşulması lazım benim dikatimi çeken bir şey var bazen sorunları dile getirirken sanki bir birinizle tartışıyormuşsunuz gibi bir hava oluşuyor yada ben öyle hisediyorum :icon_sorr

bakın siz neşeleniz diye sabahtan beri kitap ve parfüm peşinde koşuyorum 00517 sizin için çalışıyor ama h23 de dediği gibi görevimi tam yapamadım kitaplar çok inatçı çıktılar elçin annenin evinin önünde ağaç oldum ama çıkmadılar dişarı ama parfümmü çözdüm bizim kız fransız malı kullanıyor neden acep:)

ama pes etmek yok canlarım şimdi yeni görevim kanalın mesaj kutusunu çökertmek çok kızdım elimden kurtulamazlar

ezo-kadim
30-11-07, 12:31
canım o dizide tuğçe koçak olan nişanlısı başka birine giden değil. bariz başka biri..:img-yes: yani ahçı olan kişi..:img-wink:

gülendam esmer olani yani öyleyse o kiz cok sekerdi valla ezonun isi var desene ben o kizi begenmistim cok masumdu bende sarisin olani sandim neyse tesekkürler düzelttigin icin sevgiyle ve SERHAT'la kalin bye bye

ahesti
30-11-07, 12:38
gülendam esmer olani yani öyleyse o kiz cok sekerdi valla ezonun isi var desene ben o kizi begenmistim cok masumdu bende sarisin olani sandim neyse tesekkürler düzelttigin icin sevgiyle ve SERHAT'la kalin bye bye

evet o diziyi bende izlerdim tv larda başka bır dızı olmayınca.neyse cok guzel masum ve saftirik bir kızdı tamda elçinin kızı diyebileceğimiz şirin bir kız .zaten yüz ifadesiyle kötü biri olcagını sanmıyorum ezoyla ıyı ılıskı kuracaktır.hemide kadım onun abisi yaşında ona ancak o gözle bakabilir .belkı bu bölüm emre ortaya cıkar aralarında bisi olabilr .yada nedımı sevebilir aynı yaş grubu nasıl olsa....

Ceva
30-11-07, 12:38
ama pes etmek yok canlarım şimdi yeni görevim kanalın mesaj kutusunu çökertmek çok kızdım elimden kurtulamazlar

Kanal niye? saati yüzünden mi? eğer dizinin gidişatı ile ilgiliyse yanlış mesaj kutusunu çökertiyorsun. Pastel'e atman gerekiyor.

Bu arada ben bu yeni saati beğendim mi? beğenmedim mi? bir türlü karar veremedim..dizi beğenmemiş onu anladık, özellikle de bu haftaki reytınglerden..

Saat 22:00 olması iyi çünkü hemen arkasından 5 dakika da dizinin en çok beklenen bölümlerinin tamamını izleyebiliyoruz. Kötü çünkü o saate kadar ne yapacağıma karar veremiyorum. Uyusam, uyandıktan sonra uyku sersemi diziyi nasıl izlediğimi anlamam..kitap okusam, kitaba dalıp, nasıl olsa beş dakikayla yetineceğim.Özeti izlesem yeter deme olasılığım oldukça fazla..başka kanalı açsam..malum dizinin karşısına diğer kanallar dizi koymaya korktukları için izleyecek birşey bulamıyorum. O diziyi de en son sezon sonuna 2 kala bırakmıştım. Geçen hafta baktığımda aynı yerde sayıyordu. Ve ben hala karar verebilmiş değilim. İyi mi oldu? Kötü mü?

elmass
30-11-07, 12:41
pastel yapım bilmiyolar işi bence :icon_whis
ince hesaplarla olmaz bu işler, ilk sezon mahinur ergun yazıyodu senaryoyu,yazıyodu da ne oluyodu

Geçen sezon Mahinur Ergun mu? yazıyordu. Demek ki bu dizinin sorunu gerçekten, Yapımcı Firma. Mahinur Ergun, Oya Yüce ve şimdi de Barış Pirhasan Türkiye'de dizi yazan en ehil senaristler. Oyunculara bakıyorsunuz, geçen sezon Ruhi Sarı da varmış, içlerinde 1-2 kişi dışında kendini kanıtlamış, güzel işlere imza atmış oyuncular. Ben diyorum bu dizinin, yönetmeni iyi değil, planlar bazen o kadar özensiz ki, oyunculara yazık oluyor. Peki neden durmadan senaristler ve oyuncular değişiyor?

Başrol oyuncusu ki, bu durumda Nurgül Yeşilçay kimseyle anlaşamıyor, kapris yapıyor, diyeceğiz değil. Bunun öyle olmadığı gün gibi ortada. Eeeee o zaman yapımcıyla anlaşamıyorlar. Para meseleleri var ortada. Ama yapımcı güvenilmez olsa giden iyi oyuncuların yerine gelen isimler ortada, onlar niye çalışmak istesin bu ekiple.

Biz bu kadar olumsuzluğa rağmen niye seyrediyoruz? Ben kendi hesabıma oyunculuklardan büyük zevk alıyorum ve genelde replikler dolu dolu yazılıyor. O zaman aksayan taraf yönetmen sonucunu çıkarıyorum bu durumda. Fotoğrafın tamamını birleştirip, hikayeyi doğru yerleştiremiyor sanki. Son 5-10 dk yerine Ezo-Kadim sahnelerini dağıtsa bölüm içine daha memnun kalacağız hepimiz.

ezo gelin hikayesi işlenmiyo. ne vardı ezonun eksikliklerinin üzerinde ilerleyerek kadimle aşkını işleselerdi. ne gerek var entrikaya aksiyona kabadayılara. ince hesaplar bunlar,bu işler böyle yürümez bence.

Benimde tüm beklentim bu yönde. Eleştiriler sadece daha iyi olması için. Sanırım burdaki herkes bu konuda hemfikir. Güzellikleri yazdık, ama aksayan yanlarını da paylaşmamız lazım.

ayşenurr
30-11-07, 12:52
Serhat'ı ilk Arzum Onan ile çift olarak gördüm.birbirlerine çok yakışmış
ve uyumlulardı.verdikleri duyguları çok güzel izleyenine geçiriyorlardı.
Ezo dizisindede Serhat ile Nurgül çiftindede aynı duyguları alabiliyorum.
şuan için dizilerin içinde tek beğendiğim çift diyebilirim.dizide Ezo&Kadim'e
daha çok öncelik vermeleri gerekir.yan karakterleride beğeniyoruz ama
biraz fazla oluyor.genel izleyeni sıkabilir.Arzu bence iyi karakter
olarak diziye girecektir.Ezo'nun değişim geçirmesi lazım,buda Arzu sayesinde
olacaktır.nereye kadar Ezo'yu bu şive ve kıyafetleriyle izleyecez.
geçen seneki sezonu izlemedim ama araştırdığıma göre köyde hayatı geçmiş.
bu sezonda ise İstanbul'da yavaş yavaş ortama ayak uydurmalı Ezo hanım.

vankedisi
30-11-07, 13:07
Bence de Arzu karakteri iyi olarak girsin diziye.Ne olur bu aşıkın arasına kara kediler girmesin ne olur ya.
Hem ben bir şeyi farkettim.Ezo ile Kadim arasındaki aşka Şebnem Ferah'ın Sil Baştan şarkısı ve Leman Sam'ın Gönül'ü çok güzel yakışıyor.O şarkıları dinlerken kolayca Ezo Kadim aklıma gelebiliyor.

crowe
30-11-07, 13:15
Geçen sezon Mahinur Ergun mu? yazıyordu. Demek ki bu dizinin sorunu gerçekten, Yapımcı Firma. Mahinur Ergun, Oya Yüce ve şimdi de Barış Pirhasan Türkiye'de dizi yazan en ehil senaristler. Oyunculara bakıyorsunuz, geçen sezon Ruhi Sarı da varmış, içlerinde 1-2 kişi dışında kendini kanıtlamış, güzel işlere imza atmış oyuncular. Ben diyorum bu dizinin, yönetmeni iyi değil, planlar bazen o kadar özensiz ki, oyunculara yazık oluyor. Peki neden durmadan senaristler ve oyuncular değişiyor?

Başrol oyuncusu ki, bu durumda Nurgül Yeşilçay kimseyle anlaşamıyor, kapris yapıyor, diyeceğiz değil. Bunun öyle olmadığı gün gibi ortada. Eeeee o zaman yapımcıyla anlaşamıyorlar. Para meseleleri var ortada. Ama yapımcı güvenilmez olsa giden iyi oyuncuların yerine gelen isimler ortada, onlar niye çalışmak istesin bu ekiple.

Biz bu kadar olumsuzluğa rağmen niye seyrediyoruz? Ben kendi hesabıma oyunculuklardan büyük zevk alıyorum ve genelde replikler dolu dolu yazılıyor. O zaman aksayan taraf yönetmen sonucunu çıkarıyorum bu durumda. Fotoğrafın tamamını birleştirip, hikayeyi doğru yerleştiremiyor sanki. Son 5-10 dk yerine Ezo-Kadim sahnelerini dağıtsa bölüm içine daha memnun kalacağız hepimiz.

Benimde tüm beklentim bu yönde. Eleştiriler sadece daha iyi olması için. Sanırım burdaki herkes bu konuda hemfikir. Güzellikleri yazdık, ama aksayan yanlarını da paylaşmamız lazım.

mahinur ergun hayatında o kadar kötü bir senaryo yazmak zorunda kalmamıştır sanırım.o kadar sıkıcıydı ki anlatamam.mahinur ergundan nasıl çıkar bu senaryo diye diye izlemedim nurgüle rağmen çalıştım izlemeye ama berbattı hele erkan sever bu kadar mı abartılı bir oyunculuk olur.nurgül yine döktüüryodu arada ahmet mumtaz taylanla birlikte döktürüyolardı. ruhi sarı hayatının en kötü oyununu çıkarmıştır bence ki ben çok yetenekli buluyorum kendisini.onur ünsal vardı nurgülle onun sahneleri süper oloyodu .çocuk çıktı nurgül çıkmak istedi ikna etmişler falan zaten nurgül çıkarsa herkes işsiz kalıcak hesabı devam etti. sonra yapımcı karar almış sağolsun serhat tuutmluer gibi bir adamı da ikna etmiş. bu adam böyle isimleri ikna edebildiğine göre zeki adam ne diyim.

şu an sorun ezo-kadim karakterlerinin işlenmemesi başka başka şeylere kaıyoyo konular tamamen bölüm kurtarmaya çalışılıyo . biraz vakitleri olsa toparlasalar dicem çünkü bu saatten sonra çok büyük bi değişiklik olmaz. ezo karakteri işlenmeli kesinlikle dizide. ezonun bir hikayesi olmalı.ezo dışında herkes bir yol alıyo. ezonun eksiklikleri bi güzle vurgulansın ama ezo bunun için bişeyler yapsın. çok mu zor ya o kadar gerekzi sahneler var ballının mutfaktaki sahneleri baklavacı muhabbeti mafya kılıklı adamların hikayesi intikmları var.ezo istanbulun ortasında etrafındaki kimseden etkilenmiyo. otelde çalışıyo eve gidiyo otelden eve. arada kadime aşkını itiraf ediyo.bu kadar sığ olursa olacağı bu.

Serhat'ın uzun boylu olduğuyla ilgili genel bir kanı var. Özlem Conker felan demişsiniz. Ama bana minyon gibi geliyor kendisi. Nurgül Yeşilçay mesela bayağı minyon benim bildiğim, Serhat da yanında biraz uzun gibi duryor. Sizce boyu kaç cm?

genelde göründükleri gibi olmuyolar çünkü yakın kadraj çok giirldiği için koca koca kafalar izliyoruz hep
nurgülü "sen olmasaydın" oyununun matinesinde izlemiştim bir arkadaş gurubuyla birlikte. nurgül sahneye çıktığı gibi herkesin ağzı bir karış açık kalmıştı.tabi benim de-nurgül meğer gerçek bir komedyenmiş diyip oyunculuğuyla zaten yeterinde büyülerken güzelliğine de hayran oluyosunuz..minicik suratında kocaman gözleri elmacık kemikleri o dudaklar nasıl sığmış hepsi çıkık çıkık.biblo gibi mubarek- .o kadar çıtı pıtı minyon beklemiyodum.çok zayıftı yeni doğum yapmasına rağmen. 1.65 den fazla değil kısa değil boyu ama ufak tefek fiziği çocuk gibi gerçi dizide çiçekli basmaları tulbentiyle bi 10 yaş büyük duruyo ama normalde yaşından baya ufak kız çocuğu gibi .gözümle görmesem inanmazdım. serhatın da iri uzun olmadığına inanırım bu durumda.
bir de serhatın saçı uzunken çok büüyk durduğunu düşünüyodum yaşından kısalınca yaşı gibi olmuş tam 35 lerde.saç kıyafet makyaj çok değiştiriyo.
bir de pudrayı basıyolar suratlarına ,geçen bölüm seyitin yüzü kireç gibiydi.

esen_89
30-11-07, 13:23
selamlar ezo gelin koğuşu gerginiz biraz bakıyorum

hem özet gelmedi hem de arzu muhabbeti tam gaz devam ediyo.gerçekten dizide kötü sayısı o kadar fazla ki arzunun da kötü çıkmasını hiç istemiyorum.ama arzunun adının geçtiği ilk bölümden beri aklımda hep kötü bir senaryo dolaşıyo.acaba bu arzu genç kızlığında kadimden hoşlanıyordu.ama bunu kadim hiç farketmedi fakat elçin anne arzudaki bu ilgiyi anladı onunla konuştu ama arzu bu sevdadan vazgeçmedi.en sonunda elçin anne kızı bu sevdadan vazgeçsin diye yurtdışına yolladı.kadim de hiçbir şey farketmediği için eğitim masraflarını üstlendi.elçin anne de arzunun kadimi unuttuğundan emin oldu.ee eğitim de bitti. vee arzu dönüyo..fakındayım çok kötü bir düşünce ama ne yapayım hep aklımda bu var yanılmayı nasıl isterim bilemezsiniz

bu arada özetçiii nerdesin?????hepimiz seni çok özledik ama en çok söğüt özledi bizi düşünmüyorsan onu düşün hadi bekliyoruzbye

deryadil
30-11-07, 13:37
mahinur ergun hayatında o kadar kötü bir senaryo yazmak zorunda kalmamıştır sanırım.o kadar sıkıcıydı ki anlatamam.mahinur ergundan nasıl çıkar bu senaryo diye diye izlemedim nurgüle rağmen çalıştım izlemeye ama berbattı hele erkan sever bu kadar mı abartılı bir oyunculuk olur.nurgül yine döktüüryodu arada ahmet mumtaz taylanla birlikte döktürüyolardı. ruhi sarı hayatının en kötü oyununu çıkarmıştır bence ki ben çok yetenekli buluyorum kendisini.onur ünsal vardı nurgülle onun sahneleri süper oloyodu .çocuk çıktı nurgül çıkmak istedi ikna etmişler falan zaten nurgül çıkarsa herkes işsiz kalıcak hesabı devam etti. sonra yapımcı karar almış sağolsun serhat tuutmluer gibi bir adamı da ikna etmiş. bu adam böyle isimleri ikna edebildiğine göre zeki adam ne diyim

Sevgili Crowe,
Diziyle ilgili bir sürü merak ettiğim şey öğrendim, sağolasın. O zaman fazla yüklenmeyelim pastel yapıma da. Söylediklerimiz zaten yapılabilecek şeyler,biraz sakin olalım, keyfimize bakalım derim. Yine de artık özet gelse iyi olacak.:img-help:

Ö.Dilek
30-11-07, 13:44
dizide baya bir aksaklık var bunun sebebinin büyük bir çoğunluğuda yönetmen ve yapımcıdan kaynaklanıyor.senaristler birşey diyemiyorum çünkü yeniler. bilmiyorum hiç pastel filmin sitesine girdinizmi.diziler bölmünde ezo gelin için ne bu seneyi anlatan doğru düzgün resim , konu nede oyuncuların ismi var. bu sene diziye giren oyuncuların hiçbirinin ismi yok.nede dizinin sitesinde doğru düzgün birşey var. özet bile geçen senede takılı kalmış. bizlerin bu diziye önem verdiğimizin binde birini bile vermiyorlar. biraz daha dikkat istiyoruz çok şeymi istiyoruz.:icon_whis

gülendam83
30-11-07, 13:55
sevgili özetçim allah muhammet aşkına, benim seni düşündüğüm kadar sen de bu formu düşün ..öldürecek senin bu nazın tozun beni..:icon_sorr:img-hyste
ay pardon bu yanlış oldu sevgili özetçim gülmeyecektim;
:img-cray::img-cray::img-cray: senin için kaç mendil çürüdü gözyaşlarımla...

:img-hyste:img-hyste:img-hyste
ya hakkaten özet gelse iyi olur. ortam gerildi iyice doğal olarak. irdeledikçe de geriliyor.. herkeste haklı ayrıca.. ben her zaman bir dizi yazılıyorsa bunun hikayesinin baştan yazılması taraftarıyım. yani sonradan izleyici isteğine göre hareket etcez diye abartıyorlar olayı. denge kurmakta zorlanılıyor. hikaye belli olmalı oyuncular okuyup ona göre başlamalılar ve dizinin ortasında hiç bir oyuncu bırakıp çıkmamalı. konu bu durumdan etkilenmemeli. bu dediğim sadece bizim dizi için geçerli değil. dizilerin genelde sorun yaşamalarının ve izleyici şikayetlerinin kökeninin bu olduğunu düşünüyorum...

rozi
30-11-07, 13:56
dizide baya bir aksaklık var bunun sebebinin büyük bir çoğunluğuda yönetmen ve yapımcıdan kaynaklanıyor.senaristler birşey diyemiyorum çünkü yeniler. bilmiyorum hiç pastel filmin sitesine girdinizmi.diziler bölmünde ezo gelin için ne bu seneyi anlatan doğru düzgün resim , konu nede oyuncuların ismi var. bu sene diziye giren oyuncuların hiçbirinin ismi yok.nede dizinin sitesinde doğru düzgün birşey var. özet bile geçen senede takılı kalmış. bizlerin bu diziye önem verdiğimizin binde birini bile vermiyorlar. biraz daha dikkat istiyoruz çok şeymi istiyoruz.:icon_whis

benim bildiğim kadarıyla kanal dizilerine yeteri kadar para vermiyormuş özellikle ezo gelin ve kurtlar v sine ben öyle duydum nedenide daha az paraya mal olacak diziler çekeceklermiş eski zamanlara ayıt yapılan filmler elveda rumeli gibi dizilerin maliyeti bu dizilerin çok altındaymış izleyenler kurtlar v disi zamanında en çok para harcanan dizilerdendi ama şimdi yönetmen bile isyan etmiş durumda benim duyduğum bu:icon_sorr

tabi ezo gelinde bir unsur daha var yönetmen çok kötü hiç savunmasını bile yapmıycam bu kunuda ve senaryo da öyle tamam yazan çok iyi olabılır ama insan bi önce iyice tanır karakterleri sanki sıfırdan başlamış gibi yaparsan herşey bir birine karışır böyle sen ne kadar iyi karakter varsa çıkar önüne gelen deliyi al kadroya olmaz böyle :icon_sorr

oyuncularımızdan bir şikayetim yok evet ilk bölümlere oranla birz deyişim var ama oda diziden kaynaklanıyor diye düşünüyorum :img-blush

bak benim de içimdeki karamsar canavarı uyandırdınız bir daha karamsarlık yapan seyid gibi olsun:img-hyste

asia
30-11-07, 13:58
Arzu konusundaki düşüncelerinde haklısın. Daha önce kadim bu kıza yan gözle bile bakmamıştır. Sonuçta kardeş gibi büyümüşler. Hem ne malum arzu kızın yanında bir amerikalı getirmeyeceği. Belki o da gelen de ezoya aşık olur ne dersiniz:). Kadimi sarhoş etmek kolay değil asiacım. Her bölüm deviriyor viskileri. Epey uğraşması gerekecek:img-pilot

Sağol Gamzecim..
adaş..:img-wink:
teşekkür ederim ya, anlamışsın demek istediğimi.. bazen kırk yıllık kani olurmu yani? hesabından kendimizi ifade etmek mi gerekiyor diye düşünüyorum!..:icon_whis

Kadim'in sarhoş olması haklısın çok olası! böyle giderse memlekette skoç stokları filan eriyip,tükenecek!
o zaman hep söylediğimiz klişe! senaryolar devreye girebilir tabii...
kimse alınıp darılmasın forumlar, çeşitli fikirlerle var... var olmalıdır ya da....
dizi yokuş aşağı gidiyor dedim.. arkasındayım..
maksat eğlenceli hale getirip buradaki dostlarımla birlikte olmak!:img-yes:
artık sadece anketler için Salı günleri bölüm yorumları için gireceğim zamanlar geldi kendim adına....
heyecanın azalması söz konusu biraz..
fakat, mavi gözlü güzel bakışlı adam ve Ezo için takip edeceğim birde dostlarımın sevdiğim yorumları için....

herkese sevgiler..

crowe
30-11-07, 14:01
konuıştukça bulduk sorunu aslında yapımcı bence en öçnemli etken tabi bu da başka şeyleri etkiliyo .domino taşları gibi. dizinin adı ezo gelin ama ezo herkes kadar diizde yer edinemiyo. suçlusu nurgül değil tabiki. bölümü izletmek için cinlikler yapıyolar ama işt ellerine yüzlerine bulaşıyo

ben şunu demek istemiştim
asmalı konak da seymen ağayı serhat tuutmluer oynasaydı. yer yüzünde bu kadar çok yakışan çift var mı diye gezinicektik tabiki. çünkü yakışıyolar
şimdi nurgüle imaj yakıştırmak için fransalara giidp marion cotillardın sofiası yapmaya gerek yok bahar da sofia gibi bişeydi. nasılda seviyoduk baharı. seymen mi ben sevmedim ama secen vardı. yinede dizide en çok bahar sevildi .düşünsenize serhatın seymen ağa olduğunu. hem özcan denizden kurtulmuş olurduk hem serhatı daha erken keşfetmiş olurduk hem de birbirine en yakışan çifti daha önce farketmiş olurduk. şimdi nurgüel yakışan derken nurgül zoru seçtiği için ezo arzu gibi rolleri oynuyo yakıştırıyo da ama dizilerde daha çok karizmatik cool zeki aynı zamanda karakterler iş görüyo. bir bahar bir nurgül yeşilçay oyunculuk tarzı herkesçe taklit ediliyo ve davm ediliyo. başka adlar altında bahrlar izliyoruz. bunu erol avcı söylemişti hatta buna benzer bişey. karakterlerin hayran olunma katsaysının fazlallığı önemli.
ne diyoduk he ezoyu daha çok işlemezseniz bn seti basıcam yeri de öğrendim merter greenparkmış bizim semtteymiş haberimiz yokmuş. hatta dizinin 3 aylık ömrü kaldığını bile öğrendim de zaten biliyoduk. 6 aylık anlaşmaları varmış 3 ayları kalmış. bu sezon biter de güzel bitsin istiyoruz

söğüt
30-11-07, 14:10
rozi bogacagım seniiiiii....
özetçime yazdığım şiirlerimi deşifre mi ediyosun seeeennnn..
ne kadar gizli gizli yazmıştım, ay karanlıklardayken kız kulesinden okumuştum ben bu şiiri özetçimeeee...:img-hyste
eğer o özetçi kadınsa yine bogacam seniii haberin olaaaa:img-hyste:img-hyste:img-hyste

rozi
30-11-07, 14:14
tatli benim acaba sögütün enisteye ettigi sözlemi yoksa senin Kadimin gözünün icine bakarak söylemek istedigin sözlermi bunlar bilmiyorum ama yüregine saglik bak Kadime söylerken zorlanirsa beni cagir sana yardim ederim heyecandan unutursa bir köseye saklanir sen okurken takilirsan sana tiyo veririm korumam benim sevgiyle ve Serhatla kalin özet gelmediya cildirdik iste na yapalim :img-icecr :img-yes: :sad53:

bu sözleri kadimin gözlerine bakarak söylemekmi:img-in_lo:img-in_lo:

offffffffffffffffff diyorum canım anladın sen beni:img-in_lo:img-in_lo:

canlarım bir şey sorucam özet gelince heme ekleniyor deyilmi yanı sonra çıkarda unuturlarmı acaba diye düşündüm

crowe canım demek 3 ay kaldı o zaman bizde bundan sonra hem forumun hem de dizimizin tadını çıkaralım bu siteye ve herkese ezo gelin koğuşunu unuturmayalım ve hemen zirveye imzamızı atalım canlarım :happy0064:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

crowe canım bilgi için saol:good:

gülendam83
30-11-07, 14:16
rozi bogacagım seniiiiii....
özetçime yazdığım şiirlerimi deşifre mi ediyosun seeeennnn..
ne kadar gizli gizli yazmıştım, ay karanlıklardayken kız kulesinden okumuştum ben bu şiiri özetçimeeee...:img-hyste
eğer o özetçi kadınsa yine bogacam seniii haberin olaaaa:img-hyste:img-hyste:img-hyste

gidişat kötü. millet yavaştan kafayı... neyse.. halinize dayanamadım en iyisi ben bir özet yazayım.. hayali..:img-blush

''ezo ve kadim herşeyi unutmuş koştururlarken karşılarına ballı ağa çıkar. bianda ne diyeceklerini şaşırırlar. birşeyler olduğunu farkeden ballı ağa üstelemez..

nedim kadimin söylediklerini düşünmeye başlamıştır. şaka ile başladığı eylülle ilişkisi farklı bir şekilde ilerleyecektir artık...

kadim ezoya bir sürpriz hazırlar.. ve bu sürpriz öyle bir noktaya gelirki.. artık duygular ortadadır..:img-in_lo

seyit ve süreyya cephesi ise herkesi derinden sarsacak bir plan içindedir..

valla şimdi uydurdum napim.. idare edin artık...:img-wink:

mavi deniz
30-11-07, 14:21
ömzte bakın ya neler oluyo ay ay ah ah demeli yada ah üylül olan opna olucak oh be en iyi olan şey ezonun kadim ilişkisine sıcak bakması ve güzel bi gece geçirmeleri:)

rozi
30-11-07, 14:23
43.Bölüm Özeti...

Kadim’in aşkını itiraf etmesinden sonra kendini tutamayan ve tıpkı Kadim gibi duygularını dile getiren Ezo, Kadim’in konuşmasına fırsat vermeden odadan kaçar. Kadim, Ezo’nun peşinden gitse de Ballı Ağa karşılarına çıkınca durmak zorunda kalır. Ezo, Kadim’e karşı olan aşkının iç muhasebesine düşmüşken Kadim, Seyit tarafından tehdit edilir. Oldukça tedirgin olan Kadim, neler olup bittiğini anlamak için hemen Nedim’in yanına gider. Bu sefer iki kardeş arasındaki tüm kartlar açılır ve yumruk yumruğa girmeleri bile ortamı sakinleştirmez. Kadim, Berrak’la olan ilişkisini bildiğini söyler Nedim’e. Koşarak evden kaçan Nedim, hıncını önce Süreyya’dan çıkarmak ister, başarılı olamayınca Eylül’e de beklenmedik bir gece yaşatır. Nihayet iç hesaplaşmasını biraz olsun tamamlayan Ezo’ysa, aşk için Kadim’den biraz zaman ister. Ballı Ağa’ysa, Nur’a evlenme teklif eder. Akşam yemeği için Elçin Anne’de bir araya gelen Kadim ve Ezo, evdeki kalabalıkla güzel bir gece geçirirken Nedim, Seyit tarafından kaçırılır. Ezo, tatlıcı Mehmet’e ortaklık teklif eder.

michelle teşekkürler...

şok tayım biri beni uyandırsın:img-fear2

kadim nedimi dövüyor allahım rüyalarım gerçek oldu :happy0064

o yaratık kadimi nasıl tehdit eder öldürecem onu:mad72:

ezo kadim aşkı çok yakın:img-in_lo:img-in_lo

arzu yok özette:happy0064

ben gidip bir su içim yoksa boğulacam:sad53:

d!dar
30-11-07, 14:24
teşekkürler özet için

şükür özet geldide bu nasıl özet ya ezo kaçırılıcak derken nedim kaçırılıyo iyi valla

amanın iki kardeşte yumruk yumruğa çok hareketli bir bölüm olacak

allah bize sabır versin fragmanaı şimdi daha çok merak ettim

crowe
işte tam da beklenildiği gibi hayal kırıklığı bi özet.yok ya en iyisi fragmanı beklemek yine de pek fazla bişey beklemiyorum ben artık. güzel bişey olunca şaşırmak daha güzel oluyo.:sad53:

oinone
Sonunda özet geldi ohhh be yine muhteşem bir bölüm bizi bekliyor.kadim nedim bir temiz dövsün bende rahatlayayım hatta seyit ortadan kaldırsın onu yüzünü görünce midem kalkıyor .Böyle bir kardeşi düşmanımın başına vermesin Rabbim.
bu arada ezo iş kadınlıgına soyunuyor hımm hemde kendi çabalarıyla offf o kadar çok konu varki şimdi nerden başlayacağımı şaşırdım ama önce
KADİME UZANAN ELLER KIRILSIN KADİME UZANAN ELLER KIRILSIN.......

XCrabX
30-11-07, 14:27
ben Serhat Tutumluer le dizi çekiminde tanışmıştım..ara verdiklerinde yönetmen yan masamdaydı ve senariste veryansın ediyordu..bölüme çok sahnemi koyuyormuş ne,şunu ilk başlarda aza indirge sonra yine çoğaltırsın diyorum ama nerde vs diyordu? 3 gündür bittim vs diyordu..bu sebepten dolayı bırakmayı bile düşünüyorum demişti..sanırım sorunlar baya arttı ki senarist değişikliğine gidildi..yönetmen hanım isyanlardaydı yani :) bizde senin yüzünden isyanlardayız yönetmen hanım :icon_whis

ballı ağa yönetmenin isteği üzerine otele yerleşmiştir :img-beee:onun yüzünden,ezo kadim otelde rahat edemeyecek :love01:

Ö.Dilek
30-11-07, 14:29
allahım bu özet ne böyle :bilmim özetci kendini aştı son zamanlarda destan yazıyor.
kadim'in nedim'le yüzleşmesi iyi oldu artık kartlarını açık oynayacaklar.
seyit kadim'ede bulaştı sonunda.
eylül artık belki akıllanır
aşk yakınlarda ama bizim aşıklara huzur yok güzel bir gece gene bölünüyor.
olan bize oluyor nedir bu kaderimiz:icon_whis

söğüt
30-11-07, 14:30
eveeett, özet gelmiş..
özet gelince nedim süreyyanın oyununa geldiğini anlamıştır artık.
aslanım seyit beee..süreyyadan iyi emir alıyor, aldığı emri de pek bi güzel uyguluyor..ne güzel demek nedimi kaçırmış..aman aman onun olsun ..

rozi
30-11-07, 14:31
ben Serhat Tutumluer le dizi çekiminde tanışmıştım..ara verdiklerinde yönetmen yan masamdaydı ve senariste veryansın ediyordu..bölüme çok sahnemi koyuyormuş ne,şunu ilk başlarda aza indirge sonra yine çoğaltırsın diyorum ama nerde vs diyordu? 3 gündür bittim vs diyordu..bu sebepten dolayı bırakmayı bile düşünüyorum demişti..sanırım sorunlar baya arttı ki senarist değişikliğine gidildi..yönetmen hanım isyanlardaydı yani :) bizde senin yüzünden isyanlardayız yönetmen hanım :icon_whis

ballı ağa yönetmenin isteği üzerine otele yerleşmiştir :img-beee:onun yüzünden,ezo kadim otelde rahat edemeyecek :love01:

bunu şimdimi söylüyorsun ceza sana bana tüm ayrınyıları anlatıp özelden yolla bakem yoksa yerim seni çobuk bekliyorum:img-polic

demek yönetmen hanım da senarıstlerden dertli bizim kadar deyil herhelde biz ikisindende dertliyız:icon_sorr

deryadil
30-11-07, 14:34
crowe canım demek 3 ay kaldı o zaman bizde bundan sonra hem forumun hem de dizimizin tadını çıkaralım bu siteye ve herkese ezo gelin koğuşunu unuturmayalım ve hemen zirveye imzamızı atalım canlarım :happy0064:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

crowe canım bilgi için saol:good:

Sağol Gamzecim..

o zaman hep söylediğimiz klişe! senaryolar devreye girebilir tabii...
kimse alınıp darılmasın forumlar, çeşitli fikirlerle var... var olmalıdır ya da....
dizi yokuş aşağı gidiyor dedim.. arkasındayım..
maksat eğlenceli hale getirip buradaki dostlarımla birlikte olmak!:img-yes:
artık sadece anketler için Salı günleri bölüm yorumları için gireceğim zamanlar geldi kendim adına....
heyecanın azalması söz konusu biraz..
fakat, mavi gözlü güzel bakışlı adam ve Ezo için takip edeceğim birde dostlarımın sevdiğim yorumları için....

herkese sevgiler..

Ya arkadaşlar ne oluyo ya, ne 3 ayı ne altı ayı, kanser hastası gibi ettiniz dizimizi. Ölücem ben, ne demek artık bitiyo falan. Allahım yok ki bi yapımcı olcek paramız. Böyle mi olurdu ben yapımcı olsaydım. Kendime gelemiyorum. Ciddi misiniz siz?
Gülendam'cım çok sağol özet için, birazdan bilgisayar kardeşliğime gece geç saatlere kadar fasıla vericem. Önceden öğrendim özeti iyi oldu.
:img-cray:

hewal
30-11-07, 14:35
Vay anam vay demek Ezo baklavacıya ortak oluyor...Biz belki çalışır derken ortak oluyor e iyiymiş...Acep sermayenin kaynağı açıklanacakmı :icon_whis :icon_whis :icon_whis

Yeni bir Aliye , Gümüş doğuyor...

Mükemmel kadınlarımız silsilesine bir yenisi ekleniyor mübarek olsun....

filinta
30-11-07, 14:36
bu nasıl bir özet..yada senaryo nereye gidiyor..

kalacak evi bulamayan ezo gömümü bulduda baklavacı ile ortak oluyor..deli olmak işten değil..:dito:dito

kadim nedim hesaplaşmasını bekliyoduk..nedim temiz bir dayağı hakketmişti..eylül'ede geçmiş olsun bu arada:)niyazi oluyomuş:)

allhım çok sinirliyim çoookk ne hale geldi dizi dallasmı bu ya..seyit nedim'i niye kaçırıyor ki..nedim süreyyanın adamı değilmi..:img-help:

nerden tutsan elinde kalıyo insanın:icon_evil

oinone
43.Bölüm Özeti...
Akşam yemeği için Elçin Anne’de bir araya gelen Kadim ve Ezo, evdeki kalabalıkla güzel bir gece geçirirken Nedim, Seyit tarafından kaçırılır. :img-yes:

şimdi elçin annedeki yemekte kimler var:ezo kadim elçin ok başka kimler var acaba kalabalıkmış nedimin olmadıgı kesin çünkü kaçırılmış demekki yemekte kaçırıldıgı haberi gelebilir ,gelmemesini yeğlerim mümkünse hiç haber alınamasın berrakın yanına gitsin.ayrıca seyite tşk edeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama yinede erken den demiyeyim bekleyeyim bakalım ne yapcak nedime:D

RebeCa
Nedim sonunda alacagınbı alıyor vekaçıtılıyor ondan evvel bır guzel mazrız yıyor Kadım2den daha ne olsun?

ezo-kadım aşkı yakındır diyorum .

maalesef bu hafta ızleyemeyecegım belkı sonlarına yetışırım daha evvelden belırttıgım gıbı.

ay ay şimdı gel fragman gel.

sycamore
30-11-07, 14:37
Özet için teşekkürler...

Ezo muhasebe derdine düşmüş illa hesaplı kitaplı yaşayacak.Ömeri hesap ettin de ne oldu adam paranın sesini duyunca fizana kadar gitti.Sende hesaplarınla bi başına kaldın.

Kadim Nedim yumruk yumruğa.Şimdi bizim Kadimin vicdanı burda da rahat etmez yer yumrukları.Ama sevindim nihayet bildiğini açıklayacakmış.Bakalım Nedimin zaten garip olan mimikleri daha ne kadar garip hallere gelecek bu itiraf karşısında.

Nedim Eylüle beklenmedik gece yaşatacakmış.Ben biraz fesatım belki ama aklıma gelen durumsa bu Eylülün beklemediği birşeymi kız ölüyor Nedim diye.Yanlış yazılmış olmasın özetin doğrusu Nedimin başına bir kaza gelir Eylül tarafındanmıydı acaba.Hadi diyelim de bu değil de farklı birşey.Eylül zaten Nedimin manik hallerinden haberdar.O yüzden bu da beklenmedik değil.Nedir peki_?

Ezo hanım zaman istemişler.İlla 18 lik çıtır bayan hallerine sokacaklar.Naz,işve,cilve biri bin para.Adam kendi içinde meseleyi halletmiş,egolarını yenmiş,gelmiş diz çökmüş bu ne demek yani herşeye eyvallah demek.Çıkacak bütün engellere,zorluklara hazırım demek.Kadim Ezoya sende beklenmedik bir gece yaşatırmısın lütfen.Yanlış anlamayın canım,tutmasın fesatlığınız.Hani şöyle sert çıksın anlamında dedim.

Yine Ezo hanım ortak olacakmış.Nasıl olacak bu iş,sermaye nerden geliyor.Daha düne kadar kapkaça uprayınca avans isteyen hatun bugün ortaklık teklif ediyor.Eee tüm garipliklere garip bi açıklama bulan senaristler buna da bir gariplik bulurlar elbet.

mavi deniz
30-11-07, 14:38

kalacak evi bulamayan ezo gömümü bulduda baklavacı ile ortak oluyor..deli olmak işten değil..:dito:dito

kadim nedim hesaplaşmasını bekliyoduk..nedim temiz bir dayağı hakketmişti..eylül'ede geçmiş olsun bu arada:)niyazi oluyomuş:)

allhım çok sinirliyim çoookk ne hale geldi dizi dallasmı bu ya..seyit nedim'i niye kaçırıyor ki..nedim süreyyanın adamı değilmi..:img-help:

canım belki ezo sermaye koymuycak yani o emegini adamda parasını koycak kesin barış bey bişey düşünmüştür yani beklemek lazım :)

rozi
30-11-07, 14:38
Nedim, Seyit tarafından kaçırılır.

su haberin güzeliğine bakın bilgisayarı penbe görmeye başladım

ama niye nedimi kaçırıyor acaba ezo yu kaçırmak istedi de bizim mafya bozuntusu nedimi ezo mu sandı ne alaka diyceksiniz bu cevap üzerinde düşünün bulursunuz(ne dediğimi ben bile bilmiyorum çok mutluyum çok:img-hyste:img-hyste

Ezo, tatlıcı Mehmet’e ortaklık teklif eder.

bu iyi haberin üzerine kötü haber olmadan olmaz demi:icon_sorr şimdi ne bu ezo hanım otele sığamadımı çok saçma olmuş bu ben o adamı hiç sevmedim bu ortaklığa karşıyım :sad53:

oinone
30-11-07, 14:39

nedim süreyyanın adamı ama bunu seyit bilmiyor tabiki seyit için nedim kadimin kardeşi ve otelin ortagı dolayısıyla otelde söz sahibi ve oteli yöneten kadim olduguna göre istediğini bu şekilde elde etmeye çalışacaktır.bence başarılıda olacaktır.çünkü kadim kardeşini o çaputçuya bırakmaz bakarsınız bu sayede iki kardeşin arası düzelir kim bilebilir

first lady
30-11-07, 14:40
oy oy oy oyyyyy...sonunda dualarım kabul oldu.şu nedim insanı cezasını buldu.gerçi kaçırılınca kadim üzülücek yine ama dinsizin hakkından imansız gelir.seyitle uğraşsın bakim nedim efendiiii:dito.ha bide kadim de dövüymuş kendilerini.ohhh canım benim ellerine sağlık:img-clapp:img-clapp.bi tanede benim için vur:img-black

umarım bu bölüm yine kaçan kovalayan bi kadim&ezo ikilisi görmeyiz.bu olaylar onları iyice yakınlaştırsın dilerim:love05:

tutkum
30-11-07, 14:41
iki dakka önce baktım bişey yoktu bi baktım özet gelmiş... Bu bölüm biraz heycanlı geçicek sanırım sonunda kardeşler arası hesaplaşmayı tam anlamıyla öğrenicez imalar değilde yumruklar konuşuyormuş... Ama özette sanki çok fazla aşk sahnesi göremiycez gibi bi hava vardı... Gene 5 dakkalara kalmayalım...

Gökgöz
30-11-07, 14:41
Özet için gülendam83 arkadaşım çok teşekkür ederim.

Ya sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben bu özeti çok sevdim. Tek sevmediğim kısım Ezo nun tatlıcıyla ortaklığa girecek olması. Yani geçen bölüm ki tahminim doğru çıktı. O baklavacıyı boşa göstermediklerini düşünmüştüm.

Ama Ezo-Kadim ve Kadim-Nedim ilişkileri açısından güzel bir özet. Ezo hayır demedi hatta aşkına sahip çıkmayada çalışacakmış. Bence bu yüzden Kadim le arasındaki patron-işçi ilişkisini bitirmek istiyor. Daha eşit koşullarda olmak istiyor. Kendi açısından haklı olabilir ama ben hiç istemiyorum otelden ayrılmasını. Yoksa ikilimizi nasıl sıksık beraber göeceğiz.:icon_whis:icon_whis:icon_whis

Kadim-Nedim yumruk yumruğa birbirlerine giriyorlar ve nihayet Kadim içindeki bütün herşeyi Nedim e kusuyor. Ehh taş olsa çatlardı zaten. İçini bir güzel döksün. Hatta ipler kopsun. Artık Kadim tamamen uzak dursun Nedim den ama bu olamayacak bence ünkü Seyir Nedim in kaçıracakmış ve Kadim de dayanamayacak yine. Tek kardeşi nede olsa ne yaparsa yapsın Kadim onu atamaz.

Ama Ezo yerine Nedim in kaçırılması hoşuma gitti benim. İnşallah bu olay Nedim inde kendisini toplamasına yardımcı olur.

Pislik Seyit şövalyemizi tehdit ediyor. Allah seni süründürsün Seyit. Teneşirlere gelesin.:img-polic

Ben şu kısmı anlamadım. Eylül e ne yapacak Nedim. Merak ettim. Belki böylece onunda aklı başına gelir.

Ballı ağam nihayet Nur a evlenme teklif ediyor. Ne güzel.:happy0064:happy0064:happy0064 Evlensinler tabi. Düğünü otelde yapsınlar. Hatta bebişleri bile olsun.

Evet özette Arzu yok ama belli olmaz. Bakalım ne zaman gelecek bu Arzu?

Ben bu bölümden ümitliyim arkadaşlar. Şimdi sabırsızlıkla fragmanı bekliyorum...byebyebye

deryadil
30-11-07, 14:42

Günün en iyi haberi: Nedim kaçırılıyo:happy0064
Günün en kötü haberi: Ezo baklavacıya ortak oluyo:icon_sorr
Baklavayı sevmem baklavacıdan da hiç hazetmedim.

NuRenNuR
30-11-07, 14:44
Özette en beğendiğim ve merak ettiğim kadim ve Nedim'in kavga ettiği sahne.
Umarım Kadim iyi bi benzetir Nedim'i:img-yes:
Gelelim Ezo'ya hadi baklavacıya işçi olarak girdi dese anlicam da ortaklık nerden çıktı.

hewal
30-11-07, 14:44
Nedim Eylüle beklenmedik gece yaşatacakmış.Ben biraz fesatım belki ama aklıma gelen durumsa bu Eylülün beklemediği birşeymi kız ölüyor Nedim diye.Yanlış yazılmış olmasın özetin doğrusu Nedimin başına bir kaza gelir Eylül tarafındanmıydı acaba.Hadi diyelim de bu değil de farklı birşey.Eylül zaten Nedimin manik hallerinden haberdar.O yüzden bu da beklenmedik değil.Nedir peki_?

Bencede o gece yaşanacakjlar tahmin ettiğimiz şey ise Eylül çoktan beridir bekliyordu..Ne de olsa Nedim ona aşık bu durumda Kutsal Usta ne yapacak acaba...Derhal bir çözüm düşünür...

Nedim kaçırılacakmış bak sen şu işe Ezo'nun kaçırılması gerekli hani onların bile elinden kurtulacak kahraman akdın olacak ya yada yada Gadim kurtaracak şövalyelik ünvanını tam hak edecekti ama olmadı Nedim kaçıırlıyormuş bakalım belki Eylül bir kahramanlık yapar ...

sessizperi
30-11-07, 14:45
Özet için teşekkürler... :P

Sanırım bazı şeyler yerine oturacak umarım tabii ki....
Yaşasın Nedim güzel bir abi dayağı yiyecek :happy0064 zamanı gelmişti artık geç bile kalındı bence.. aslan Kadim kim tutar seni :img-yes:

özetten anladığım kadarıyla Ezo-Kadim'in olduğu sahneler yine az her zaman ki gibi :img-blush off offf :icon_sorr

Umarım fragman bizi yanıltır.

Elçin annenin evinde ne kutlaması var acaba yoksam Arzu mu geliyor yok yok gelmiyor :icon_whis

şimdi Nedim kaçırılıyormuş sağolsun Seyit'e valla bu konuda aferin ona.

ama umarım Nedim kaçırılınca Elçin anne kötü tarafını Ezo ya göstermez. Ezoyu suçlayabilir çünkü nedimin yaptıklarında haberdar edilmezse böle düşüncek ve bizim Ezoyu üzecek.

bu kaçırılma olayı Ezo ile Kadim'in arasını açmasın da. Zati aralarındaki duygusallığı son sahnelerde gösteriyorlar. sonra ayıkla pirincin taşını :img-pilot

sycamore
30-11-07, 14:46
Vay anam vay demek Ezo baklavacıya ortak oluyor...Biz belki çalışır derken ortak oluyor e iyiymiş...Acep sermayenin kaynağı açıklanacakmı :icon_whis :icon_whis :icon_whis

Şehrazat doğmasın da Aliyeyle Gümüşe razıyım ben...

Niye mutfakta çalışırken aşk yaşayamazmıydı Kadimle.Zaten o şekliyle görüp,beğenip aşık oldu Kadim.İlla denkleştirecekler maddi olarak peki diğer farklar ne olacak...

SUEDA40
30-11-07, 14:46
gülendam83
özet için teşekkürler.
ben süreyya kadimi kaçırsın derken seyit nedimi kaçırdı her nedense hep ıskalıyorum.
ballı ağanın otele yerleşmesi iyi olmadı.çok ayak altında geziniyor kadimle ezo rahat rahat koşamıyor yakalanıyor.
süreyya kirli emellerine ulaşmak için nedimi yem olarak kullanacak.nedim kolay lokma.fazla uzatmasa kadime benim gönlüm sende sen gel nedimi serbest bırakayım der.
belkide ortaklık teklif eder kadime.niyetini bi öğrenebilsek.
ezo hemen kadimin kucağına atlamadı kadın biraz sevdiğini süründürmeliki kıymeti bilinsin.

oinone
30-11-07, 14:48
son bölümde baklavacı ile tanıklarında baklavacı beni kahveden beklerler deyip çıkıp giderken ne demişti beter kumarbazdır demişlerdi.acaba kumar borcundan filan mı ortak olma durumu olacak

Fettan
30-11-07, 14:50

Haklısın hewal'im bu dizilerdeki hatunlar ne çabuk yükseliyor dimi iş hayatında..

Sermayenin kaynağı demişsin harbiden açıklanacakmı bu kaynak yoksam Ballı ağanın poşetle göndermeyi teklif ettiği paralardan örtülü ödenekmi kullanacak :icon_whis :icon_whis :icon_whis

filinta
30-11-07, 14:50

ağzına sağlık hewal'im :good: diğer mükemmel kadınlardan ezonun eksiği ne dimi ama..troest

burayı takip eden güzel kardeşim..sezon başından beri boşuna mı konuşuyoruz biz klişe istemiyoruz..silah şiddet istemiyoruz diye..aklı başında yazsanızda bizde deli olmasak...

sezonun başında ezo iş ararken bütün entep yemeklerini bilirim ama baklava açmasını bilmem dememişmiydi biz görmeden ezo ne zman baklava gurmesi olup ustalık payesi aldı..bu ne yaman çelişki anneeeeeee...

hadi onu geçtim ezo nasıl ortak oluyo sermaye olarak tülbentlerinimi satacak ..eğer öyle olursa sesim çıkmaz kabul...:)

bir dizi de daha enayi yerine koyulmaktan bööğğğ geldi..ne güzel gidiyodu dizi bu kadar saçmalamanın manası neydi barış hoocaaa

ezo-kadim
30-11-07, 14:52
[QUOTE=NuRenNuR;5448100]43.Bölüm Özeti...

Kadim’in aşkını itiraf etmesinden sonra kendini tutamayan ve tıpkı Kadim gibi duygularını dile getiren Ezo, Kadim’in konuşmasına fırsat vermeden odadan kaçar. Kadim, Ezo’nun peşinden gitse de Ballı Ağa karşılarına çıkınca durmak zorunda kalır. Ezo, Kadim’e karşı olan aşkının iç muhasebesine düşmüşken Kadim, Seyit tarafından tehdit edilir. Oldukça tedirgin olan Kadim, neler olup bittiğini anlamak için hemen Nedim’in yanına gider. Bu sefer iki kardeş arasındaki tüm kartlar açılır ve yumruk yumruğa girmeleri bile ortamı sakinleştirmez. Kadim, Berrak’la olan ilişkisini bildiğini söyler Nedim’e. Koşarak evden kaçan Nedim, hıncını önce Süreyya’dan çıkarmak ister, başarılı olamayınca Eylül’e de beklenmedik bir gece yaşatır. Nihayet iç hesaplaşmasını biraz olsun tamamlayan Ezo’ysa, aşk için Kadim’den biraz zaman ister. Ballı Ağa’ysa, Nur’a evlenme teklif eder. Akşam yemeği için Elçin Anne’de bir araya gelen Kadim ve Ezo, evdeki kalabalıkla güzel bir gece geçirirken Nedim, Seyit tarafından kaçırılır. Ezo, tatlıcı Mehmet’e ortaklık teklif eder.

özet için michelle çok teşekkürler

nihayet dileklerim kabul oldu SUDE9 sana demistim benim dualarim kabul olur diye MOR GÖMLEKLERIN HATRINA SU NEDIMIN GÖZÜNÜ MORART demistim nihayet hesaplassinda bitsin bu kin nefret belki sonlari belli olur yani bu bölümde cok is var acaba Eylüle ne yapacak bizim yavru aga ,EZOMUZ nihayet kabul etmek icin süre istemis buda cok büyük bir baslangic yürü EZOM seni kim tutar,Dügün var dostlar yani bu demek oluyorki otelde büyük bir dügün olacak EZOYU o *** kostümlü haliyle bir daha görme sansimiz cok yüksek yine mahalleli hep beraber yemek yiyeceklermis,aman yesinler ne yapalim bu arada EZO KADIME sarki söylesin hani tarik akanla emel sayinin mavi boncuk filmi vardi yemekte tarik akanin gözlerine baka baka söylemistiya sarkiyi aynen öyle bir sahne istiyorum...
EZO sarkiya baslar
Kapat gözlerini kimse görmesin
yalniz benim icin bak yesil yesil
gözlerin kimseye ümit vermesin
gözlerin kimseye ümit vermesin
seni öyle sevdim ölürcesine
tanrinin yazdigi siircesine
icimden geceni bilircesine
neyse sarki fasli bittikten sonrada imali bakislar bekliyoruz ELCIN CADISINDAN
birde su baklavacilik beni hic acmadi ne öyle yani illaki antepli oldugunu böylemi belli edecek cok cokukca düsünülmüs bir senaryo bak biz gönüllüyüz diyoruz anlayan yok su BARIS bey Merve hanimi atsin bizi alsin yanina baksin senaryo nasil olurmus neyse güzel bir bölüm olur insaallah iyi yazmalar sevgiyle ve SERHAT'la kalin :good: bye

söğüt
30-11-07, 14:53
Bencede o gece yaşanacakjlar tahmin ettiğimiz şey ise Eylül çoktan beridir bekliyordu..Ne de olsa Nedim ona aşık bu durumda Kutsal Usta ne yapacak acaba...Derhal bir çözüm düşünür...

Nedim kaçırılacakmış bak sen şu işe Ezo'nun kaçırılması gerekli hani onların bile elinden kurtulacak kahraman akdın olacak ya yada yada Gadim kurtaracak şövalyelik ünvanını tam hak edecekti ama olmadı Nedim kaçıırlıyormuş bakalım belki Eylül bir kahramanlık yapar ...

valla kim kaçırılırsa kaçırılsın, sonuçta kadimim kahraman olacak..başka kahraman başka şovalye tanımaml..eylül beni hiiiç ilgilendirmiyor da ezo çok ilgilendiriyor:img-hyste:img-hyste
ezo ortak olacakmış...peeeehhhhh (burada lütfen bir sürahi hanım sahnesi flashback)
vallahi hayırlı uğurlu olsun..benim kafam basmadı bu ortaklık meselesine..
her önüne gelen ezo ile ortak olma çabasında..
ballı ağa, baklavacı..
kardeşim iş kurmak, ortak olmak meğerse ne kolay şeymiş..piyasada onca baklavacı ustası var, adamlar onun bunun yanında, üç beş kuruş için canla başla çalışıyor, yıllarını veriyor ama ortak olamıyorlar ..hııım demekki piyasadakilerin bilmediği ama ezonun bildiği bir şey var..şimdi kalkıp bişey anlamadık bu yazından demeyin.çünki ben de bilmiyom, ezonun bildiği bizim bilmediğimiz ne var:img-hyste

XCrabX
30-11-07, 14:54
bunu şimdimi söylüyorsun ceza sana bana tüm ayrınyıları anlatıp özelden yolla bakem yoksa yerim seni çobuk bekliyorum:img-polic

demek yönetmen hanım da senarıstlerden dertli bizim kadar deyil herhelde biz ikisindende dertliyız:icon_sorr

tamam cnm özelden ince ayrıntıya varana kadar anlatayım :) kızma yaw yeni yeni açılıyorum işte :icon_whis

özel msj a doğru yol alıyorum kızma :icon_whis :)

bu arada özet nasıl öyle yaa..yüzleşmeler,yumruklar,kaçırılmalar

nedimin dayak yemesine sevindim:icon_whis

Ezo Kadim ilişkisi olumlu yönde ilerliyor gibi..oo birde patron olacak..durum eşitleniyomu be :)

hewal
30-11-07, 14:56
ağzına sağlık hewal'im :good: diğer mükemmel kadınlardan ezonun eksiği ne dimi ama..troest

burayı takip eden güzel kardeşim..sezon başından beri boşuna mı konuşuyoruz biz klişe istemiyoruz..silah şiddet istemiyoruz diye..aklı başında yazsanızda bizde deli olmasak...

sezonun başında ezo iş ararken bütün entep yemeklerini bilirim ama baklava açmasını bilmem dememişmiydi biz görmeden ezo ne zman baklava gurmesi olup ustalık payesi aldı..bu ne yaman çelişki anneeeeeee...

hadi onu geçtim ezo nasıl ortak oluyo sermaye olarak tülbentlerinimi satacak ..eğer öyle olursa sesim çıkmaz kabul...:)

bir dizi de daha enayi yerine koyulmaktan bööğğğ geldi..ne güzel gidiyodu dizi bu kadar saçmalamanın manası neydi barış hoocaaa

Seninde klavyene sağlık filintam ...Bizim kadar bu detaylara dikakt etmiyor herhalde yapım / senaryo ekibi...

Ve Barış Hoca demişken biz ondan farklı ve özgün şeyler bekliyoruz henüz göremedik lütfen bizi sükut-u hayale uğratmasın VE BİRAN EVVEL KONUYU TOPARLASIN

ahesti
30-11-07, 14:57
ayayayayyyyyyy bu nasıl bir özet valla bugune kadar okudugum en guzel ozettır ne meryem var nede nur araya giriyor.
allahım nedım kacırılıyormus guzellllll kardes dayanısması olcak...bu arada artık kdım ıcındekılerı doktugune gore basagrısı falan kalmamıstır rahatlamıstır sımda basagrısı nedımde.galıba bu kavgadan sonra nedımın sureyyaya gıtme sahnesı hanı 42 bolum fragmanında sureyyayla seyıt zıplıyoduya bence o sahne nedım ortaklıgı bıtırmek ıstıycek
aferın ezo sozumuzu dınle bu verdı zaman suresınce kadı ezoya askını ıspatlamaya calscak umarım bol bol ramantık bolumler ızlerız mısal romantık bır aksam yemegı yada vapurda bogaz turu kadım ezoya istanbulu gezdırebılır gıbı...
kuytlam arzu gelmsse olur ıyı gectıysse kadım herseyı soyledıgı ıcın huzurlu ve galıba ezo mutlu oldugu ucun arzuyla ıyı anlasmıslar demektır ama bu gecenın ıcıne turp sıkan seyıt olcaktır.
sonunda evlılk teklıfı aldı hele sukur

elmass
30-11-07, 14:57
Kadim’in aşkını itiraf etmesinden sonra kendini tutamayan ve tıpkı Kadim gibi duygularını dile getiren Ezo, Kadim’in konuşmasına fırsat vermeden odadan kaçar. Kadim, Ezo’nun peşinden gitse de Ballı Ağa karşılarına çıkınca durmak zorunda kalır.
Sayın Özetçi biz bu kısmı zaten gördük, bu satırlar bende şu soruyu sorma ihtiyacı hissettirdi, - Özetçi uyuyor mu?

Ezo, Kadim’e karşı olan aşkının iç muhasebesine düşmüşken Kadim, Seyit tarafından tehdit edilir. Oldukça tedirgin olan Kadim, neler olup bittiğini anlamak için hemen Nedim’in yanına gider. Bu sefer iki kardeş arasındaki tüm kartlar açılır ve yumruk yumruğa girmeleri bile ortamı sakinleştirmez.
Kadim'in yumruk yumruğa girmesi mi? O'nu hiç öyle düşünemiyorum, hele kardeşini yumruklarken.

Kadim, Berrak’la olan ilişkisini bildiğini söyler Nedim’e. Koşarak evden kaçan Nedim, hıncını önce Süreyya’dan çıkarmak ister, başarılı olamayınca Eylül’e de beklenmedik bir gece yaşatır.
Süreyya dan tekme yemesi yakındır diye bekliyordum. Olacağı buydu.

Asıl mesele Eylül'e nasıl bir 'BEKLENMEDİK' gece geçirtiyor bu Nedim.:img-blush (Umarım sarhoş Nedim, genç, saf aşık Eylül'le fiziksel birliktelik olayı değildir.)
Nedim Bütün yaptıklarını itiraf edip, Eyül'ün dizlerinde ağlayacak mı? Ben ne kadar kötüyüm, diye. Eylül için 'Beklenmedik' olacak, bu durum. Yada Eylül'ün olaylar karşısındaki tepkisi mi, Nedim'e karşı beklenmedik olacak. Bizim için çok 'BEKLENMEDİK' mi, olacak bu durum, Bekliyoruz bakalım...

Nihayet iç hesaplaşmasını biraz olsun tamamlayan Ezo’ysa, aşk için Kadim’den biraz zaman ister.
Zaman zaman, işte o zaman (Bülent Ortaçgil şarkısı'nın girişi), bu aşama da herşey ortada zaten. Zaman istese ne? istemese ne? Bence zamanı senaristler bizlerden istiyor? Sabredin diyorlar bize?

Ballı Ağa’ysa, Nur’a evlenme teklif eder.
:happy0064:happy0064:happy0064 E iyi eder...

Akşam yemeği için Elçin Anne’de bir araya gelen Kadim ve Ezo, evdeki kalabalıkla güzel bir gece geçirirken Nedim, Seyit tarafından kaçırılır.
Şimdi Elçin Hn. evinde Kadim ve Ezo güzel bir fikirde, bu kalabalık da neyin nesi, eski mahalleli, yeni baklavacı, hatta mutfak tayfası cümbür cemaat ordalar bu durumda. Kadim-Ezo yakınlaşmalarına sadece Elçin Hn. engel olamıyor, gücü yetmiyor, tüm ekibi toplamış o yüzden herhalde. Ya da saygıdeğer özetçi süpriz olsun diye ba