Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - Senaryolar
GULBEYAZ76 14-11-07, 06:57 Küçük bir kıskançlık senaryosu
Demir ofisindedir Aside sabah Demirin çiftliğindedir.Asi bir bakar yemler çok azalmıştır.Hemen sipariş vermeli diye düşünür çünkü hazırda olmuyor özel siparişle geliyordur.Hemen ordaki ayakçılardan birine söyler.Adı Osman olsun.
Asi:Osman yem siparişi vermemiz lazım.
Osm:Ben vereyim acil miydi.
Asi:Heralde acil bitmek üzere neden dikkat etmediniz.
Osm:Hiçbirşey yerli yerine oturmadı daha.
Asi:İşimiz var desene.Beni çarşıya bırak.
Osm:Tamam gidelim.
Yol bıyunca pek birşey konuşmazlar.Osman Asiye ineceği yeri sorar.
Osm:Yemcidemi durayım.
Asi:Yok Osman başka işimde var en son uğrarım oraya.İneyim ben.
Osm:Tamam ben bekliyorum park edip.
Asi:Bekleme ben gelirim işim bitince.
Osm:İyi adem.
Asi 1-2 özel işini halleder daha sonra yem almaya gider.Yem satan çocukta yıllardır Asiden hoşlanan ama açılmaya cesaret edemeyen bir çocuk adı da Yağız.
Yğz:Hoşgeldiniz Asi hanım.
Asi:Hoşbulduk.Ben ...... yem siparişi verecektim.
Yğz:Elimizde var desem.
Asi:Hadi canım özel siparişle getiriyordunuz.
Yğz:Evet ama bir müşteri iptal etti 2 çuval var işinizi görürse.
Asi:Şimdilik yeter çok iyi oldu ama ben arabayla gelmedim.
Yğz:Ben bırakırım.
Asi:Zahmet olmasın sizede.
Yğz:Yok canım ne zahmeti yalnız dükkana birini bulmam lazım iki dakka çay ısmarlasam size.
Asi:Aslında ben çiftlikten birini çağırsaydım.
Yğz:Gerek yok benimde o tarafta işim vardı zaten.Söylüyorum çayı şöyle dışarıya buyrun açık havada içelim.Ben bir kahveye kadar bakıyım burada birini bırakmalıyım.
Bu yem dükkanı tamda Demirin ofisin karşısı tesadüf bu ya.Asi sandalyenin tekine oturur ve çayını yudumlar Demir bunu camdam izliyordur.Bu sırada Yağızda birini alıp gelmiştir onlar çuvalları dışarı çıkarır Yağızda iki dakka Asinin yanına oturarak çayını içer ve ikisi kalkar Demirin ateş burun deliklerini yakmaktadır artık.
Merdivenlerden ne zaman indiğini kendisi bile anlamadan dikilmiştir Asi ve Yağızın karşısına.
GULBEYAZ76 14-11-07, 08:31 Bu yem dükkanı tamda Demirin ofisin karşısı tesadüf bu ya.Asi sandalyenin tekine oturur ve çayını yudumlar Demir bunu camdam izliyordur.Bu sırada Yağızda birini alıp gelmiştir onlar çuvalları dışarı çıkarır Yağızda iki dakka Asinin yanına oturarak çayını içer ve ikisi kalkar Demirin ateş burun deliklerini yakmaktadır artık.
Merdivenlerden ne zaman indiğini kendisi bile anlamadan dikilmiştir Asi ve Yağızın karşısına.
Dem:Merhaba.
Yğz:Merhaba.
Asi:Merhaba Demir bey.
Dem:Hayırdır bu satte burda.
Asi:Yem bitmek üzere onun için geldim.
Dem:Osmanı yollasaydın.
Asi:Ben gelmek istedim özel işlerimde vardı.Bu arada siz tanışmıyorsunuz sanırım Demir bey bu beyde dükkanın sahibi Yağız bey.
Yğz:Memnun oldum.
Dem:Bende.troest
Yğz:Artık gitsek Asi hanım.
Dem:Pardon nereye.
Asi:Çiftliğe dönüyorum.
Dem:Osman nerde?
Asi:Çiftlikte yemi sipariş vermek için gelmiştim ama hazır bulunca kaçırmıyım dedim.Yağız bey sağolsun bırakacak.
Dem:Siz yemi benim arabaya yükleyin Yağız bey.
Yğz:Benim için sorun değil Demir bey arabanız kokmasın.
Dem:Kokmaz koksada araba benim yem benim.....Asi sende bin arabaya ofisten birşey alıp geliyorum.
Asi:Emredersiniz Demir bey.Kusura bakma Yağız yardımın için sağol.
Yğz:Ne yaptım ki.İyi günler.
Demir ofise gidip telini alıp gelmiştir Aside bu arada arka koltuğa yerleşmiştir.
Dem:Asi hanım sizin özel şöförünüz yok burda öne gelin.
Asi iner ön tarafa geçer ama tek kelime konuşmaz Demir laf sokmak için adeta fırsat kollamaktadır.
Dem:Madem yem alacan neden Osmanla gelmedin.Tabi başka bir niyetin yokduysa.
Asi:Size deminde söyledim Osmanla geldim ama sadece sipariş vereceğim için onu yolladım yem olduğunu bilmiyordum.Başka ne niyetim olacak.
Dem:Bilemem artık orasını.
Asi:Estağfurullah sizin bilmediğiniz birşey mi var.
Dem:Yem alsanda almasanda çiftliğe dönecektin nasıl gitmeyi düşünüyordun?
Asi:Ben buraya dün taşınmadım nasıl istersem dönerim.Hem döneceğim kişiler beni yol ortasında bırakmıyacak kadar inceler.
Dem:Ne yani sen bana kaba mı demek istiyorsun?
Asi:O gün için evet böyle düşünüyordum ama daha fazlasını gördükten sonra bunada şükür.
Dem:Hiç unutmuyacaksın dimi?
Asi:Daha bunamadım bana yapılan iyiliğide kötülüğü de unutmam.
Dem:Yeri geldimi lafıda sokarım diyorsun yani.
Asi:......................................çıt yok.
Dem:Eğer bir daha böyle bir durum olursa çiftlikten adam çağır.
Asi:Gerek olsa çağırırdım ama Yağız bırakıyım diyince gerek duymadım.
Dem:Her siparişi dükkan sahibi mi bırakıyor?
Asi:Tabiki hayır sadece benim arkadaşım olduğu için bırakacaktı.
Dem:Sende gidecektin yani.
Asi:Gitmemem için neden mi var sizi duyanda tatile gidiyorum sanır.
Dem:Önemli olan nereye gittiğin değil kiminle gittiğin.
Asi:Lütfen sözlerinize dikkat edin.
Dem:Ne dedim ben şimdi.
Asi:Daha ne diyeceğiniz ben şimdiye kadar ne yaptığımı bildim bundan sonrada bilirim.Sizin derdiniz ne?
Dem:Ne derdim olacak sadece yanımda çalışanların başkasından yardım almasına kızarım kaldıki çiftlikte bu işler için 2 araba var.
Asi:Ben Yağızı sizi tanıdığımdan çok daha uzun süredir tanıyorum merak etmeyin.Drdiniz çalışanlarınızın hareketleri ise benim hakkımda kimse bir tek laf söyleyemez.Kim olursa olsunnnnnnnnnn.
SENARYOOOOMM
1.BÖLÜM
asi nehrin kenarında yürüyordu..birazdan yanına defne geldi..
d:asii.
s:efendiim.
d:iyi misin
a:evet niçin
d:ne zamandır seni arıyorum da..
a: burdayım işte her zaman ki gibi..
d:istanbuldan yeni kişiler gelmiş duydun mu
a:yoo..niye gelmişler..
d:satılık çiftlik varya onun için gelmişler..
a:yaa..
d:eveeet..hadi gidelim.
a:nereyeeeeee..
d:babamın yanınaaa.
a:nedeen..
d:babamda onların yanında
a:inanmıyorum niye gittiki..
d:bilmem yardım etmeye gitti heralde..
a:hııı
d:hadi asiii
a:tamam geldiim..
(asi ve defne satılık çiftliğe giderler..babaları da ordadır..)
a:meraba baba..
i:asiii.
d:meraba baba..
i:hoşgeldiniz kızlar..
d&a:hoşbuldduuk..
d:noldu çiftlik işi baba..
i:demir aldı...
a:demir...o kim..
(arkasından demir geliir.ve sesleniir.)
d:benim
(asi arkasını döner..)
d:memnun oldum asi.
GULBEYAZ76 29-11-07, 12:39 Cemal cenazeye gelmiş artık dönme vaktidir.
Cem:Biz gidiyoruz Demir bey allah sabırlar versin.
Dem:Siz?
Cem:Asi ve ben.
Dem:Siz gidin Asi kalsın.
Cem:Neden?Asi hoca mevlüt okuyacak benim mi haberim yok.
Dem:Yok yemek yapacak.
Cem:Yemek için bırakmam helva kavursa neyse.
Dem:Ne helvası.
Cem:Mahmutun helvası.
Dem:Onu teyzem kavursun canım Asinin işi mi bu?
Cem:Olsun canım eline mi yapışır.Hazır eli değmişken Süheylanın helvayı da çıkarır aradan.
Biri beni durdursunnnnnnn.
GULBEYAZ76 29-11-07, 16:39 Asi İstanbula gitmem lazım diye 1 gün izin alsın Demirden.
Asi:Demir bey benim İstanbula gitmem lazım.
Dem:Ne zaman?
Asi:Yarından sonra.
Dem:İyide çiftlik ne olacak?
Asi:İşleri ona göre ayarlarım kahyaya yapılacakları tembih ederim.
Dem:Çok önemli galiba.
Asi:Evet.
Dem:Tamam ama diğerlerini bilgilendir.
Demir izin vermiştir vermesine de Asinin İstanbulda ne işi vardır?
Önemli demiştir yoksa erkek arkadaşını mı görmeye gidecektir?
Açık açık sormada soramaz.Yarın olsa ağzından laf alabilsem diye düşünür.
Sabah işe çok neşeli gelir Asi.Demir daha da kıl olur.
Asi:Günaydın Demir bey.
Dem:Günaydın.Cennette yerini mi gördün?
Asi:Oda ne demek?
Dem:Ne bileyim yüzün gülüyorda.
Asi:Bu dünyada da yüzümü güldüren ......şeyler oluyor.
Dem:Bunun yarınla ilgisi varmı?
Asi:Kısmen.
Dem:Yarın gidiyorsun dimi.
Asi:Proğramımı yaptım bir aksilik yok dimi.
Dem:Yok.Yarın bende gidecem beraber gidebiliriz.
Asi:1 Hafta daha burdaydınız ne oldu?
Dem:Şirketten çağırdılar.Atladığım bir görüşme varmış.
Asi:Anladım.
Dem:Gelicekmisin benimle?
Asi:Yok ayrı gitsek iyi olur.
Dem:Ne o yalnız gelmeye mi korkuyorsun?
Asi:Neden korkacam ama uygun olmaz.
Dem:Afedersin İskenderuna geldin diye mahsuru olmaz diye düşünmüştüm.
Asi:O başka ama şimdi olmaz burası küçük yer şimdi yanlış anlaşılır.
Dem:Beraber çalışıyoruz zaten koca gün aynı ortamdayız neyi yanlış anlıyacaklar?
Asi:Ben yalnız gitmeliyim kusura bakmayın.
Dem:Demek özel işin var?
Asi:Oldukça özel o yüzden daha fazla konuşamıyacam.
GULBEYAZ76 30-11-07, 07:15 Sabahı sabah eden Demir bir gram uyuyamamıştır ama bu huzursuzluğunu ve merakını da anlayabilmiş değildir.
Asi çok heyecanlıdır.İstanbula gideceği ve kuzeni Yağızın kız arkadaşıyla tanışacağı için çok mutludur.Yağızla her zaman çok iyi anlaşmıştırlar.Hatta Yağız üniversiteye giderken Asilerde kalmıştır.
Demir hava yollarını arar ve Asinin gideceğinden emin olduğu uçakta yer ayırtır.
Asi ise İstanbula gidecek olduğundan lastik çizmelerini çıkarmış kat kat kıyafetlerini çıkarmak :img-wink:ise neredeyse yarım saatini almıştır.Soyunma işi bittiğinde Asi 2 beden kadar incelmiştir.:img-wink:
Asi sonunda dar bir kot pantolon,gözleriyle aynı renk bir body giymiştir.Üzerine çok şık kısa bir mont giyecektir ama en önemli detay ayağına ne giyecektir.:img-yes:Deri binici çizmelerini giyer pantolon paçaları dışarıdadır çizmelerin ayak kısmı görünüyordur.Tam evden çıkarken telefonunu arar ama bulamaz çaldırmaya karar verir.Telefon Demirin çiftliğinde kalmıştır.Rapor vermeye gittiğinde Demirin odasında unutmuştur.Demir telefon sesine gider ve ev yazısını görünce açar.
Dem:Alo.
Asi:Ben Asi Demir bey siz misiniz?
Dem:Evet burda unuttun sanırım telefonunu.
Asi:Bende bulamıyınca çaldırayım dedim.Yola çıkacaktım almaya uğrarım.
Dem:Tamam ben çıkıyorum aşağıya bırakırım.
Asi:Teşekkürler.
Demir hava alanına gitmek için yola çııkar.Asi ile aynı uçağa binmeyi garantilemiştir ama bununla yetinmeye niyeti yoktur.Şimdi Asiyi beklese ve alana beraber gitmeyi teklif etse o inatçı keçi reddeder.Demir alana onunla girmek ister.
GULBEYAZ76 30-11-07, 07:29 Asi İhsanın tüm alana bırakma ısrarına rağmen araçlardan birini alarak yalnız başına yola çıkar.Demirin çiftliğe uğrar telini alır ve yapılacakları tekrar hatırlatır.
Demir ise en son Asiyle gitmenin yolunu kendince bulur.Arabayı kenara çekip durdurur ve kaputu açarak Asinin gelişini bekler.
Asi uzaktan aracı fark eder yanına gelince durur.
Asi:Hayırdır.
Dem:Bende anlamadım birden durdu.
Asi:Ben bir baksam mı ki.
Dem:Bu işten de anlarım deme düşer bayılırım.
Asi:Az buçuk anlarım da vaktim yok uçağa yetişmeliyim.
Dem:Benimde yetişmem lazım uçağa.
Asi:Araba ne olacak?
Dem:Haber verdim gelip bakacaklar.
Asi:İsterseniz buyrun beraber gidelim.
Dem:Rahatsızlık vermiyim yani dün..
Asi:Yolda kaldınız kim olsa alırdım zaten.
Dem:Sana özel bir durum değil diyorsun yani.
Bu arada Asinin telefonu çalar Asi telefonla konuşurken anca aklı başına gelen Demir Asiyi ve kuyafetlerini incelemeye başlar.Ta ki canım lafını duyana kadar.
Asi:Günaydın canım.Ne yapayım en erken uçak bu.Şimdi alana gidiyorum.Saat 11 gibi alırsın.Akşam uçağıyla dönecem.Tamam canım zahmet olacak sana da.Öpüyorum.
Demir taş kesilmiştir.2 gündür aklından gitmeyen şey başına mı gelmektedir.
Asi:Hadi Demir bey geldik inelim.
Dem:Sen in ben park ederim aracı.
Asi:Ben hallederim.
Dem:Şimdi bir sürü kişi vardır:img-wink: sen girme kalabalığa geç içeri.
Asi:Tamam.Teşekkürler.
Ne kadar REP o kadar replik.:img-wink:
GULBEYAZ76 30-11-07, 12:09 Asi:Hadi Demir bey geldik inelim.
Dem:Sen in ben park ederim aracı.
Asi:Ben hallederim.
Dem:Şimdi bir sürü kişi vardır:img-wink: sen girme kalabalığa geç içeri.
Asi:Tamam.Teşekkürler.
Ne kadar REP o kadar replik.:img-wink:
Rep veren arkadaşlara hediye ediyorum.:img-wink:
Asi içeri girer arabayı park eden Demirde peşinden gider arabanın anahtarlarını Asiye verir.
Dem:Buyur.
Asi:Teşekkürler zahmet oldu.
Dem:Önemli değil.
Bu arada anons yapılır ve bizimkiler uçağa geçerler.Demir aynı uçakta gitmeyi garantilemiştir ama Asinin yanındaki koltuğu isteyememiştir.Malum onun eline koz vermek istemez.:img-wink:Demirin koltuğu karşı koridordadır ve Asiyi görüyordur.
Demirin yanındaki koltuk boştur.Asinin yanındaki koltuk ise oldukça düzgün giyimli ve eğitimli olduğu her halinden belli bir beye aittir ve yerini almak üzeredir.
Demir Asiye yaklaşan beye dikkat kesilir.Zaten Asi bugün çok farklı bir güzeldir.Hoş o her zaman güzel der içinden.
Asinin koltuk komşusu Cemdir.
Cem:Merhaba.
Asi:Merhaba.
Cem:Tanışabilirmiyiz?
Asi:Asi.
Cem:Bende Cem memnun oldum.Çenem biraz düşüktür umarım sizi sıkmam.
Asi gülümsemekle yetinir.Demir pençelerini çıkarmış göz kırpmadan A&C ikilisine bakıyordur.
Cem:Buradamı ikamet ediyorsunuz?
Asi:Evet yeni taşındık.Siz?
Cem:Ben İstanbulda yaşıyorum.Akraba ziyaretinden dönüyorum.
Asi:NAsıl buldunuz buraları?
Cem:Aslında ilk gelişim değil her defasında hayranlığım artıyor.Siz okuyormusunuz.?
Asi:Yok canım okul biteli baya oldu.
Cem:Hangi okul?
Asi:Veterinerlik.
Demir daha fazla bu muhabbete dayanamaz ve kalkarak Asinin yanına gider.
Dem:Asi yanıma gelirmisin?
Asi:İyimisiniz birşey mi oldu?
Demir içinden gelmezsen olacak der.
Dem:İyiyim de seninle konuşmam lazım.
Cem:Merhaba ben Cem.Umarım benden rahatsız olmadınız?
Dem:Bunuda nerden çıkardınız?
Cem:Erkekçe bir his diyelim.
Cem bu sefer Asiye döner.
Cem:Benden hoşlanmadı sanırım arkadaşınız mı?
Asi:Hayır sadece patronum.
Cem:Denetim sıkı desene.
Dem:Hadi Asi bekliyorum farkındaysan.
Asi:Gelmek istersem gelirim.Mesele ne?
Dem:Mesele yok iş konuşacam.
Asi:Pardon Cem bey ben biraz geçeyim.Görüşürüz.
Cem:Görüşürüz.
GULBEYAZ76 30-11-07, 14:23 Cem bu sefer Asiye döner.
Cem:Benden hoşlanmadı sanırım arkadaşınız mı?
Asi:Hayır sadece patronum.
Cem:Denetim sıkı desene.
Dem:Hadi Asi bekliyorum farkındaysan.
Asi:Gelmek istersem gelirim.Mesele ne?
Dem:Mesele yok iş konuşacam.
Asi:Pardon Cem bey ben biraz geçeyim.Görüşürüz.
Cem:Görüşürüz.
Asi kalkar Demir cam tarafını işaret eder.
Dem:Cam kenarına sen geç.
Asi:Siz geçin yerime geçerken rahatsız etmiyim.
Dem:Geç sen yerine de biraz zor geçersin.:img-wink:
Asi:O ne demek.
Dem:Konuşmamız uzun sürer demek.:img-wink:
Asi:Başlayın o zaman.Güya izinliyim.
Dem:Muhabbetini böldüm sanırım.
Asi:Ne muhabbeti?
Dem:Cem midir nedir tanıyormusun onu?
Asi:Yok neden sordunuz yeni tanıştık.
Dem:Bana öyle gelmedi de.
Asi:Size nasıl geldiği sizin sorununuz.İş konusuna geçelim.
Dem:Yok öyle bir konu.
Asi:Öyle dediniz ya.
Dem:Ben adam seni rahatsız ediyor diye buraya getirdim.
Asi:Ne rahatsızlığı canım onuda nerden çıkardınız?
Dem:Afedersin demek halinden memnundun.
Asi:Evet gayet memnundum.Medenice selamlaştık hem ben bunu size neden anlatıyorum ki.Ne sıfatla bana hesap soruyorsunuz?
Dem:Sıfatımı demin sen telafuz ettin unuttunmu.Sadece patronunmuşum.
Asi:Bak ne güzel söylemişim ağzıma sağlık.Siz patronsunuz ben çalışanınızım daha sı bugün izinliyim.Değişik insanlar görmek istiyorum.
Dem:Orasını anladık zaten değişiklik için günübirlik İstanbula gitmeyi göze almandan.
Asi:Yok oraya değişik yüz için değil özlem duyduğum yüzü görmeye gidiyorum.
Dizi ile ilgili kendi senaryolarınızı bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Lütfen bu başlıkta yorum yazmayınız.
GULBEYAZ76 01-12-07, 13:05 Dem:Demin ne yapmaya çalıştın?
Süh:Senin o kızla ne işin var?
Dem:Çalışanım anlamıyormusun çalışanımmmmm
Süh:Belli belli el ele göz göze.
Dem:Ne elelesi?
Süh:Gözüme mi inanayım sanamı?
Dem:Kızın saç tokasını veriyordum sanırım yalnış anladın?
Süh:Sanene onun tokasından?Sanane?:img-polic
Dem:Ne demek sanene ya saçları bizim sütlere falan düşerse?Midem bulanır sonra senin bulanmaz mı?:img-hyste
Süh:Benim midem gördüğüm her Kozcuoğluna bulanıyor.troest
Dem:Acaba miden mi rahatsız teyze seni doktora götürelim.:mad72:
Süh:Beni çıldırtma Demir ben ne diyorum sen ne diyorsun?:fighting2
Dem:Temiz hava bol gıda gibisi yok.Burası yarar sana.:img-hyste
Süh:Oğlum kendine gel annen gibi bende Asiden atlıyacam şimdi.:img-swoon
Dem:Boşuna atlama su eskisi kadar derin değil zaten.:dance:
Süh:Sen nerden biliyorsun aman Allahım yoksa sendemi atladın.
Dem:Yok teyze tahmin ettiğin şeyi yapmadım.Sadece Asiyi kurtarmak için atladım.
Süh:Sen o Kozcuoğlu için canını tehlikeye mi attın?
Dem:Yok canım iyi yüzerim bilmiyormusun?Centilmenlik yaptım birde mecburen suni tenefüs.
Süh:Ay fena oluyorum.
Dem:Fena olacak ne var canım korkma kurtardım onu.
Süh:Mahmut beni de al yanına.Yalvarıyorum.....
AMİNNNNNNNN
(7. bölüm:img-icecr)
(Demir asiye acı dolu bakar ..ve biraz hiddetle ..)
Demir; öğrenmek istiyormusun
Asi ; (sinirli )evet , her şeyi öğrenmek istiyorum..teyzenin bu kinini, senin buraya niçin gelip, hayatımızı neden mahvetmeye çalıştığını öğrenmek istiyorum !!!
(Demir asinin kolundan tutar)
Demir ; gel benimle!
( kulundan tuttuğu gibi arabaya doğru götürür.. tabi ağıra götürdüğü sahnedeki hırçınlığıyla diil :img-icecr)
Asi ;(ne olduğunu anlamadan) nereye..
( arabada ikiside birbirine bir şey sormaz..,köprünün önüne gelirler, demir arabdan iner ve tam köprünün ortasına gelir..)
Demir; (dalgın dalgın köprüye bakarken aside arabadan inip ne olduğunu anlamadan demirin yanına doğru yürür)bu köprüyü görüyormusun asi !!!…bu duru gözüken azgın suyun içinde bir canın gözlerimin önünde ölüme gittiğini biliyomusun !!!
Asi ; demir ne diyorsun sen (?)
Demir ; ( demirin sesindeki haykırış, yavaş yavaş azalır ve küçük bir çocuucğun yüreğindeki acılı sesle çıkar ) küçük bir çocuk, küçüçük kız çocuğu ve insafsızca iftirya uğrayan bir anne…( yere çömelir,oturur sonra aside yanına oturur ve asiye bakar ) benim annem bu suyun içine öldü asi !!çaresizçe !! bizide yanında götürmek istedi…,çok cabaladım melek kurtuldu ama annemi kurtaramadım.. suyun içinde kaybolup gitti( gözünen bir damla yaş düşer), teyzemin gözlerinin önünde kardeşi öldü:!, bize o sahip çıktı ve ömrünü bizi büyütmeye, bakmaya adadı ..çok küçüktüm ama her şeyi hatırlıyorum asi , herşeyi….annemin ölümünü.. niye ölmek istediğini, döktüğü gözyaşları,çektiği acıları ve aneme ! bize! yaşattıklarını!(bunu söylerken gözleri kinle bakar.. çok şey söylemek ister ama gcü kalmaz ve susar)
Asi ;(asi çok büyük bir şok yaşamıştır, duydukları onu mahveder ve demire o kadar çok üzülürki , ona sımsıkı sarılmak ister ama yapamaz…onunda gözünden bir damla yaş akar ,sadece ) demir….( diyebilmiştir..)
Demir; (bitkin asi nehrine bakar) çok özledim onu çokkk…
(ikiside birşey demez , çünkü ne demirin asiye " herşeyin sebebi kozcuoğulları" diyebilicek cesareti vardır..ne de asinin sorulara verilecek cevablara cesareti vardır ..asinin aklında “ insafsızca iftiraya uğrayan bir anne” sözü kalır…onun için her şey alt üst olmuştur ... oturduğu yerden kalkar ve yavaş yavaş oradan uzaklaşır dönüp bi kere demire bakar ve yine önüne dönerek yürüyüp gider....demir ise gün batana kadar orada oturur..)
(çok heyecanlı bitti ..bölüm biter bitmez , demir asiye köprünün orda herşeyi açıklasa dedim.. ama tabi böyle bişey olamaz şimdi daha erken,, onun için aklımdan geçenleri seneryolaştırdım :img-icecr, asiye şimdi söylerse işler çok karışır ama bilmiyorum herşeyi anlatabilir de..)
gerçek_aşk86 02-12-07, 00:18 7. bölüm at senaryosu:)(Öylesine yazdım:img-icecrDizide olayların bu kadar çabuk gelişmesini istemem:img-yes:)
Asi'nin soruları karşısında zor durumda kalan Demir gerçekleri daha fazla saklayamayacağından herşeyi anlatır.Asi duydukların inanamaz ve bunların doğruluğunu öğrenmek için babasına sorar.İhsan Beyde durumu doğrular fakat bu olanlarda asıl suçlunun dedesi olduğunu ona söyler.Asi Demir'in annesine çok üzülmüştür fakat Demir ve teyzesinin,olanlarda suçu olmayan kendisi ve ailesini cezalandırmak istemesine bir anlam veremez.Bu yüzden Demir'e kızgındır ve işi bırakır.Demir Asi'nin işe gelmemesine çok bozulur.Sürekli onu düşünüyor,onu görmek istiyor ama bunu neden istediğini çözemiyor.Kafası karmakarışık tek bildiği daha önce hiç böyle hissetmediği.Bütün gece düşünür bir yolu olmalı..Asi ile görüşmenin bir yolu olmalı..Ve buluyor.Asi'nin işe gelmemesini bahane ederek onun atına el koyuyor böylece Asi çok sevdiği atını görebilmek için mecburen onun çiftliğine gelecekti.Ama işler onun planladığı gibi gitmez.Asi'nin atı ondan aldığının ertesi günü kaybolmuştur.Bunun üzerine Demir ve Asi atı aramak için yola koyulurlar.Yol boyunca konuşmayan çiftimizin arasında buz gibi rüzgarlar esmekteydi..Bu sessizlik fırtına öncesi sessizlikten başka ne olabilirdi ki?İkisinden biri buna son vermeliydi ve sonunda Asi dayanamadı;
Asi:Atımı alman çok mu lazımdı?
Demir:Asi üzgünüm böyle olacağını tahmin edemezdim.Seninle konuşmam gerekiyor.
Asi:Konuşacak birşey yok Demir!Buraya geldiğinden beri anlayamadığım bir şekilde benimle ve ailemle uğraşıyorsun.Sonra öğreniyorumki biz dümanmışız!Sen ve teyzen ailemden intikam almak için gelmişsiniz.Daha ne konuşmak istiyorsun işte herşey ortada..
Demir:Yaşadıklarımızı,neler çektiklerimizi bilmiyorsun Asi..Anlamıyorsun..
Asi:Bilmem gerekeni biliorum Demir!Geçmişte yaşananlar yüzünden suçumuz yokken bana ve aileme zarar vermek istemenizi anlamamı bekleme Demir,bunu kabul edemem.
Demir:Herşey bu kadar basit değil Asi.Buraya geldiğimde tek amacım annemi çaresiz durumda bırakan,onu bizden alan aileden hesap sormaktı ama şu anda...
Demir o anda tarifsiz duygular içindedir.Asi'nin gözlerine uzun uzun bakar.Artık kendiside duygularının farkındadır.Asiye aşık olmuştur.Fakat bunu ona itiraf etmek onun için kolay değildir.Asi'ye söylerse onun inanmayacağını ve onu intikam için kullandığını düşüneceğini bildiğinden bunu yapmaz.Ama o gözler..Ah o gözler,Demir Asi'nin gözlerine adeta büyülenmiş gibi bakakalmıştır..
Asi:Evet şu anda ne Demir,söylesene!
Demir:Şu anda..sanırım..kaybolduk!
Asi:Ne demek kaybolduk..Dalga mı geçiyorsun benimle Demir!Yoksa bu da intikamının bir parçasımı?Allah bilir atımı da bilerek sen kaçırttırmışsındır sırf bana eziyet olsun diye!
(Demir Asi'nin kolunu tutar)
Demir:İleri gidiyorsun Asi..Biraz fazla olmadı mı?
Asi:Bırak kolumu..Ah unutmuşum sen eleştiriye gelemiyordun.Ne o yoksa yine vuracak mısın?Ama susmayacağım,korkmuyorum senden!
Demir:Hiçbirşeyi de unutmuyorsun.Sence ben öyle bir adam mıyım?
(Demir Asiyi daha da kendine çeker,aralarındaki mesafe iyice azalmıştır,dip dibedirler ve Asi Demir'in gözlerine hiddetle bakarak ve sesini daha da yükselterek sözlerine devam eder)
Asi:Bıraksana kolumu..Kabasın işte kabul et.Hiç tanımadığın bir insana el kaldırıyorsun hem de bir baya..
(Demir aralarındaki çekime daha fazla dayanamaz ve Asi lafını bitirmeden onu öper)
Asi hiç beklemediği anda gelen bu hareket karşısında heyecandan bütün kuvvetini yitirmişti,Demiri itmeye bile gücü yetmemişti.O anda tek hissettiği hızlı hızlı çarpan kalp atışları ve ardından midesinde birden oluşan o korkunç ağrı..Neydi onu bu derece sarsan,düşmanının dudaklarından onun kalbine akan oradan da midesine geçen bu kramp'ın adı AŞK olmasın?)
Olmaz olamaz,bu Asi için kabul edilebilir bir durum değil..Asi ilk şoku atlattıktan sonra gücü yerine gelmiştir ve Demir'e sıkı bir tokat atar.Demir'in yanağı tıpkı bir zamanlar Asi'nin yanağının olduğu gibi kıpkırmızı olmuştur.
Asi:(yüksek sesle)Ne yaptığını sanıyorsun sen?Bu,bu ne demek?
Demir:(kısık sesle)Ne yaptım ben!
Asi:Ne düşünüyordun Demir,bunu nasıl yaparsın!
Demir:(sesini her zamankinden daha da yükselterek)İlk defa oluyor bu tamam mı?(sesini alçaltarak devam eder)Ben ilk defa böyle hissediyorum kendimi tuhaf,çaresiz..Ben,ben kendimi kaybediyorum,kontrolümü yitiriyorum senin yanında..İlk defa birine el kaldırdım,hem de bir bayana..belki geç oldu ama bunun için senden özür dilerim..Sen beni affetsende,affetmesende ben bunun için kendimi hiç affetmeyeceğim..Sana zarar vermeyi hiç düşünmedim..
Asi:Demir..
Demir:Ssstt sözümü kesme..bırak devam edeyim.Evet buraya ailenden hesap sormaya geldim ama hiç hesapta yokken sen çıktın karşıma işçi bir kız olarak..keşke gerçekten öyle olsaydın,niyetim ailenin canını yakmaktı ama seni tanımadan önce hissetmediğim,hiç inanmadığım duygular şu anda benim canımı yakıyor.
Demir cocukken yasadigi olaylarin etkisini iliklerine kadar hissediyordu hala annesinin kendini kurtulus icin asiye atmasina bir anlam veremiyordu olanca seyleri sadece cocuk akliyla tartabiliyordu ,dogdugu topraklara geri dönerken icindeki kinini ve nefretini yanina hatta gözlerine yerlestirerek gelmisti nerden bile bilirdiki bu olagan disi duygu ve düsüncelerinin yine burda cözülecegini,taki ASIyla karsilasana kadar,Asinin gözlerine baktiginda duygulari degisiyor ve belkide icindeki duygulari kovmak istesede bunlar üstüne geliyordu ama bunun adini koyamiyordu belkide hic böyle seyler yasamamisti icinde ama o gözler her an aklinda olan gözler.
Demir teyzesinin kinini ve nefretinin sebebini anlamiyordu tamam olan seylerden haberdardi ama hikayenin tamamini bilmedigindende cok celiskiler yasiyordu .
simdi son kalan yere atifta bulunarak birseyler yazmak istiyorum
SÜHEYLA:demirin yaninda asiyi görür ve cilgina döner cünkü az önce yavrusunun kozcuogullari tarafindan elinden alindigini ve hangi tasi kaldirsa onlarin ciktigini biliyordur,bir hisimla demire yaklasir ,senin bunun yaninda ne isin var sana bunlarla samimiyet kurulmayacak demedimmi aramizdaki husumeti bilmiyormusun demir söyle bana
DEMIR:neye ugradigini sasirir ve teyzesine ben senden böyle bir uslupta konusma duymadim teyze kendine gel neler oluyor sana?seni anlamiyorum
ASI:bütün olanlardan habersiz neye ugradigini sasirir ne kini ne nefreti bunlar nelerden bahsediyorlardi,demire dönerek neler oldugunu ve olanlardan birsey anlamadigini söyler
süheyle o kadar kizgindirki dinginlemek cok zor olur asiye olanca kizginligiyla bagirir birdaha seni demirin yakininda görmek istemiyorum der
ASI:gözyaslarina bogulur oysaki kendine bile itiraf etmese bile demirle güzel bir gün gecirmis ufak tatli-sert atismalar onu memnun etmisti,yani güzel bir günün ardindan yasanan bu sok neyin nesiydi
oradan bir hisimla ayrilir gözyaslari dinmiyordur babasina bunun ne oldugunu sormak icin kendini yollara vurur
DEMIR:teyze sen ne yaptiginin farkindamisin ne demek simdi bunlar asinin sucu neydi anlamadim cok ayip ettin teyze cok
SÜHEYLA:ne ayibindan bahsediyorsun onlarin yillar önce bana ve annene ettiklerinin yaninda bunlar hic sayilir yok hesabim daha bitmedi cok ugrasacagim onlarla daha dur sen
Demir teyzesini hic böyle görmemisti sevkat dolu teyzesi gidip yerine sanki baskasi gelmisti
DEMIR:teyze olanlari banada anlatacakmisin yoksa bu böyle sürüp gidecekmi
SÜHEYLA:demir bak canim benim cocugumu asinin dedesi ortadan kaldirmis yeni ögrendim belkide benim kuzum yasiyor bunu bilmiyorum ama sonu nereye varirsa varsin onu bulacagim,kuzeniniz belkide sag anliyormusun beni Demir anliyormusun
kisa süreli bir sokun ardindan Demir ne yapacagini sasirmis vaziyette ortada kalmisti,bir yanda teyzesi bir yandada icinde kendine dahi itiraf edemedigi o duygulari yasatan orman gözlü güzel kiz duruyordu
DEMIR:Allah'im ben simdi ne yapacagim Asi cok kirildi bunu nasil telafi edebilirim simdi bilemiyorum
Demir düsünceler icinde arabasina bindi ve dogru ciftligin yolunu tuttu
Asi olanca hismiyla eve gelmisti,babasina bakti etrafta görünmüyordu,en son odasina bakmaya gitti
ASI:baba baba nerdesin?
IHSAN BEY:Asinin telasli halini görmüstü ne var kizin neler oldu sen agliyorsun
ASI:evet baba agliyorum yalvaririm bana seninle yada dedemle bu Süheyla hanimla aranizda ne var bana anlat baba ama lütfen dogrulari anlat
IHSAN BEY:yok birsey Asi ne olabilir kizim ben onlari ilk defa görüyorum
ASI:yalan konusma baba lütfen bak Süheyla hanim cok kin dolu bugün bana kinini kustu anliyormusun
IHSAN BEY:ne ?ne demek yani senin gözündeki yaslar bu yüzdenmi?
Ihsan Asiyi bile dinlemeden odadan hisimla cikti Demirin ciftligine dogru hizli adimlarla ilerliyordu,ciftlige gelmis ve kapisinda bir soluklanmisti ,yillar sonra Süheylayla karsi karsiya gelecek belkide eteklerindeki taslar ilk defa ortaya atilacakti
DEMIR:Ihsan bey buyrun sizi burda görmek ne seref
IHSANemir benim teyzenle konusacaklarim var evdemi?
DEMIR:bakin Ihsan bey ager olanlari konusacaksaniz yanlis anlama ben teyzemle konusur hallederim
IHSAN:hayir benim teyzenle özel konusacaklarim var lütfen cagirirmisin
Demir aradaki gerginligin farkindadir iceri girerek teyzesine haber veriri,teyzesi görüsmeyi kabul eder
Süheyla ve Ihsan uzun yillarin verdigi ayriligin ardindan ilk kez bu kadar yakin oluyorlardi,Süheylanin yillardir icinde biriktirdigi kin gözlerinden okunuyordu ama Ihsan Süheylaya sanki ilk karsilasmalarindaki gibi asik gözlerle süzüyordu
IHSAN:icinden Allah'im ayni durus ayni asalet,hic degismemissin demeyi aklindan gecirir ama...Süheyla Hanim bakin benim kizlarim yani ailem benim icin cok degerlidirler sen benim kizima nasi hakaret edersin ve aglatirsin hangi hakla bana söylermisin
SÜHEYLA:ne sen ne hakkindan bahsediyorsun bunun hesabini en son sen sorarsin bana sana ve ailene olan öfkem hic dinmedi bunu biliyormusun Ihsan Kozcuoglu
IHSAN:senin meselen benimle ne söyleyeceksen bana söyle anladinmi bana?
SÜHEYLA:ah Ihsan Bey ah biliyormusun senin karsinda yillar önceki saf kiz yok benim hayatimi mahvettin ben sana ne yapmistim sevmek sucmuydu ben seni sadece sevdim bunu biliyorsun degilmi?oysa sen bana ne yaptin hem sevgimi hemde yavrumu elimden aldin daha ne olsun
IHSAN:dogru seni cok sevdim ama
SÜHEYLA:ama sen anli sanli kozcuoglu bense isci Süheyla tabi evin hanimi olamazdim onun icin tezgahlar kuruldu ve sen Neriman zengin kiziyla evlendin olansa bana oldu ,hem yavrumun yoklugu hem senin eger Mahmut olmasaydi ne yapardim ben bunu hic düsündünmü ha düsündünmü?vicdanin sizladimi ?Ihsan bey söyle
bütün bu konusmalari demir duymustu ve sok üstüne sok yasiyordu Allah'im bu nedir simdi teyzem ve Ihsan Bey olamaz ,ciftligin yolunu tutan Demir yana yakila Asiyi aramaktadir ,Asi ise kendini herzamanki kuytu kösesine cekmis olanca güzellikler icinde icindeki seyleri sorguluyordu
Demir nihayet Asinin mekanini hatirlayip oraya gelmisti cok üzgün olan Asinin yanina usulca yaklasti
DEMIR:Asi seni buldum nihayet,öldüm meraktan teyzem adina senden özür dilemeye geldim ne olur affet
ASIemir Bey lütfen beni yalniz birakin yalniz kalmak istiyorum lütfen
günes batmak üzereydi manzara o kadar güzeldiki Demir hem günesin hemde Asinin güzelligi karsisinda sanki kitlenmisti
DEMIR:Asi senden özür dilerim bana bak lütfen yüzüme bak ben ilk defa böyle bir duygu yasiyorum sana yalan söyleyemem seni ilk gördügüm andan beri aklimdan atamadim anliyormusun beni,lütfen gözlerime bak sana nasil baktiklarina bakarsan beni anlarsin,ben öyle duygularini bir anda aciga vuran biri degilim ilk defa senin yaninda dilim cözüldü desem inanirmisin
Asi yasadiklarina inanamiyordu onunda duygulari cok karisikti ama ne yapabilirdi
ASI:etraf engellerle doluyken senin bana söylediklerine bakarmisin,sen ne yapmaya calisiyorsun lütfen benimle oynama
DEMIR:Asi sen ne diyorsun seninle oynamakmi bu aklimin kösesinden bile gecmemisti,hani seninle gün dogumuna sahit olmustukya aynen gün batiminada sahitlik ediyorum aynen o zaman dedigim gibi zamani durdura bilsek keske
ASI:zaman daima akip gider ama akip giden zamanin icinde yok olmamak önemli
Demir Asiyi sevdigini anlamisti dünyanin en güzel gözleri ona bakiyordu icindeki duygularina engel olamadi usulca yaklasti elini beline doladi ve sefkat dolu bir kucaklamayla kendine dogru cekti iste zaman o an ikisininde gözlerinde durmustu
umarim begenirsiniz sevgiyle kalin bende dizinin kadim izleyicisiyim
GULBEYAZ76 03-12-07, 12:26 Son sahneden sonra Asi ne Demirin arabasına biner nede çalışmak için çiftliğine gider.Soluğu İhsanın yanında alır İhsan detaya girmeden onların düşmanlık sebeplerinin babası Yusuf ağa olduğunu Asiye anlatır.
Asi:Şimdi ne olacak baba?
İhs:Kızım bizim yapacağımız birşey yok.Geçmişi geri getiremeyiz.
Asi:Senetler ne olacak?
İhs:Umurumda mı sanıyorsun?Önemli olan ailem sizlersiniz.Ben çiftlik olmadan da yaşarım ama siz olmadan yaşayamam.
Asi:Demirin yanında çalışmıyacakmıyım?
İhs:Hayır ben kızımın bir damla gözyaşına dünyayı değişmem Demir isterse gelir herşeyimizi alır ama bizi bizden alamaz.
Tamam babacım kararın ne olursa arkandayım her zaman.
Demir teyzesine çok kızmıştır.Üstelik Asi düşmanlık bombasından sonra arabasına bile binmemiştir.Asi yanından uzaklaştıkça teyzesi nedeniyle ateş saçan gözleri ve bedeni yerini buz gibi bir soğukluğa bırakmıştır.Asi her fırsatta babasına verdiği değerden bahsetmiş onun için bu teklifi kabul ettiğini mecbur olmasa 1 dk bile burada kalmam demişken şimdi tekrar çiftliğe gelirmiydi ki?İhsan Süheylanın bu tavrından sonra kıymetli kızını yollarmıydı?Belliki İhsan kızına çok düşkün bir babaydı bunu görmemek için kör olmalıydı insan.Yollamaz ama onu yanımda tutmanın bir yolunu bulmalıyım diyordu için için.
Aradan 3 gün geçmiş Asinin çiftlikte çalışmasını bırakın yüzünü bile görememiştir Demir ve iyice Asabi olmaya başlar.Ofise gittiğinde Kerimle sudan sebepten tartışır ve oradan çıkar.Aklındaki tek şey Asidir.Ondan ne kadar uzak kalsa o kadar canı yanmakta ve Kozcuoğullarının canını da o kadar yakmak istemektedir.
İhsan ise Asiyle birlikte çarşıya hem kafa dağıtmaya hemde yemeğe gelmiştir.Dışarıdan onları gören Demirde tesadüf edasıyla aynı yere yemeğe girer.
Dem:Merhaba.
Asi&İhs:Merhaba.
Dem:Oturabilirmiyim?
İhs:Kızımla özel bir mesele için konuşmaya gelmiştik.
Dem:Fazla vaktinizi almam 5 dakika.
İhs:Buyrun.
Dem:Asi ile bir anlaşma yapmıştık.
İhs:Hiçbir anlaşma ailemden önemli değil.
Asi:Bende hayatımdaki en önemli varlığın babam olduğundan bahsetmiştim.Babamın kararına uyuyorum bu iş bitti.
Dem:Anlıyorum kızgınsınız teyzem adına özür diliyorum.İnanın bende çok mahcubum.
İhs:Teyzeniz açık açık düşmanlığını ilan etmiş.Taktir ettim doğrusu herkes onun kadar açık oynamıyor kartlarını.
Dem:Ne demek istiyorsunuz İhsan bey?
İhs:Demem şu ki el altından senetlerimi alarak çiftliğinizde kızımı çalıştırmak istemenizden daha dürüstçe buluyorum Süheyla hanımın tavrını.
Dem:Amacım size zarar vermek olsaydı inanın bu halde olmazdınız.
İhs:İnsan en fazla zararı kendine verirmiş bu durumda olmamız benim ticari hatam ama sizin düşmanlığınızın kaynağı babam.Bu olaylarda siz ne kadar masumsanız benim eşim ve kızlarımda o kadar masum.
GULBEYAZ76 03-12-07, 13:43 Dem:Anlıyorum kızgınsınız teyzem adına özür diliyorum.İnanın bende çok mahcubum.
İhs:Teyzeniz açık açık düşmanlığını ilan etmiş.Taktir ettim doğrusu herkes onun kadar açık oynamıyor kartlarını.
Dem:Ne demek istiyorsunuz İhsan bey?
İhs:Demem şu ki el altından senetlerimi alarak çiftliğinizde kızımı çalıştırmak istemenizden daha dürüstçe buluyorum Süheyla hanımın tavrını.
Dem:Amacım size zarar vermek olsaydı inanın bu halde olmazdınız.
İhs:İnsan en fazla zararı kendine verirmiş bu durumda olmamız benim ticari hatam ama sizin düşmanlığınızın kaynağı babam.Bu olaylarda siz ne kadar masumsanız benim eşim ve kızlarımda o kadar masum.
Baba kızın kararlılığını gören Demir ne yapacağını şaşırır.Asiye uzak kalmak iyice sinirlerini bozmuştur.
Dem:Madem öyle bende sizinle dürüstçe konuşayım.Ya Asi yeniden çalışmaya devam eder yada atlarınızdan birini senetlerinizden ilkine karşılık bana yollarsınız.
İhs:Senedin karşılığı para olur sen neden para değil at istiyorsun?
Dem:Demek ki derdim para değil.
Asi:Anlamıyormusun baba beyefendi bende para çok diyor.Öyle ise benim atım verilecek.
İhs:Hayır kızım.
Asi:Evet baba lütfen.
Dem:Ben İhsan beyin atını istiyorum.
Asi:Ya benim atım yada hiçbir şey.Kanuni yoldan alacağınızı tahsil edersiniz?
Dem:Tamam o halde kalan için yine görüşürüz.
İhsan ve Asi eve dönerler.Asi atıyla vedalaşır ve Aslan ile Demirin çiftliğine yollar odasına gider ve yalnızken ağlar.Babasının gözyaşlarını görüp üzülmesini istemez.
Demirin kahya atı teslim alır ve Demire haber verir.Ahıra giden Demir at ile konuşmaya başlar.
Dem:Demek yeni evine geldin.Bakalım sende sahibin gibi inatçı ve dik başlımısın?Sahibini ben dize getiremiyorum ama bakalım seni özleyince ne yapacak.Seni görmeden duramaz.Duramazsada bize katlanmak zorunda kalır.
At huysuzlanmaya ve kişnemeye başlar.Demir ise buda sahibine çekmiş diye güler.
Sabah olmuştur ahıra giden Kahya atı göremez.Hemen Demire haber verir.Demir ise atı Kozcuoğullarının almış olduğunu düşünerek onların çiftliğe gider.İhsan kahvaltısını edip tarlaya gitmiştir.Aslan malzeme almak için çarşıya inmiştir.
Dem:Asi.Asiiiii
Asi:Ne var ne oldu.
Dem:Siz ticaret ahlakı diye birşey duymadınız mı?
Asi:Neden bahsediyorsun sabah sabah.
Dem:Sizinle anlaşma yapılmazmış onu diyorum.Sadık kalmanızı beklemek saçmalıkmış.
Asi:Biz anlaşmaya uyduk.
Dem:Belli atı dün gönderdin gece geri mi aldın?
Asi:Ben öyle birşey yapmadım.Nerde atım?
Dem:Bende onu soruyorum ya nerde?
Asi:Çiftlikte onca adam var buhar mı oldu at?
Dem:Öğrendiğim gibi buraya geldim.
Asi:Sen burada yaşamayı ve kuralları öğrenemiyeceksin orası belli de daha fazla uğraştırmadan bizi ufak ufak İstanbul yolunu tutsan.
Dem:Ben hiçbir yere gitmiyorum küçük hanım.
Asi:Eğer atımın başına birşey gelirse kendine kaçacak yer ara.
Dem:Çok korktum.
Asi:Anne ben atımı aramaya gidiyorum.
Ner:İyide Demir beyin çiftliğinde değil mi o.
Asi:Tutmayı becerseler öyle olacaktı ama ortada yok.
Ner:Kızım babana haber ver yalnız gidemezsin.
Dem:Ben giderim birlikte.
Asi:İstemez.
Ner:Kızım Aslan gelmek üzere birlikte ararsınız bekle ne olur.
Asi:Bekleyemem anne çocukmuyum ben.
Dem:Bekle dedim sana dağda bayırda kız başına ne işin var?Keçiiiiii
Asi:Bak ne güzel dedin keçiyim ben keçi bu yolları ben bilirim.Burada büyüyen benim ve yalnız gidecem.
Dem:Olmaz.
Asi:Banane be seninlemi uğraşacam.
atın kactıgını fark eden demir,atına atladıgı gibi son sürat asilerin ciftliğine gider..tesadüf o sırada asi pencereden bakmaktadır,uyku tutmamıstır cnkü demir'in ciftliğine verdiği atını merak etmektedir..
demir evin etrafını pencerelere bakarak söyle bir turlar;asi onu görünce penceresini acar:demir;bu saatte burda ne işin var?brşey mi oldu?
demir:asi atın...
asi:bekle asagı geleyim.
asi üstüne bir şal alarak demir'in yanına koşar:demir atıma bişey mi oldu?
demir:ne atı?
asi:attan bahsediyordun ya,bişey mi oldu atıma?
demir:bırak simdi atı,sen cizmelerini ne yaptın onu söyle?
asi:ne cizmesi ,ne alaka şimdi yaa?
demir:ben yatagına da cizmelerinle gireceğini düşünmüştüm de ondan birazcık sasırdım:)
asi::dito
patasana dilek 08-12-07, 10:34 neriman:hoşgeldiniz kenan bey
kenan bey:hoşbulduk
ailecek yemek yenir sohbet edilir,sabah olunca çiftlikte rutin işler yapılır kenan bunlardan çok hoşlanır yıllarca yurtdışında kalmış olmak şehirin koşuşturması iş yaşantısının stresi derken bu çiftlik hayatı çok hoşuna gitmiştir kenanın buray geliş aslında bu değildir ama neden olmasın der kendi kendine
kenan:neriman yenge sizinle bir konu hakkında konuşmak istiyordum izninizle
neriman:tabii konuşalım
kenan:biliyorsun uzun yıllardır almanyada yaşıyorum buraya gelince memlektimi ne kadar çok özlediğimi farkettim burası çok güzel daha yeni tanıştık cüreti bağışlayın ama ben kendime uygun bir eş arıyorum sizin aile hayatınız tam benim yıllardır hayalini kurduğum aile ortam
neriman:tabii ne kadar zor olmuştur gurbet ellerde yaşamak
kenan:ben özendiğim bu aile yaşamı için sizin kızınız defneye talibim çok güzel yetiştirmişsiniz çok naif bir kız önce sizinle konuşmak istedim siz uygun görürseniz ihsan beyle konuşacağım önce sizin onayınızı almak istedim
neriman:şey kenancım beni çok şaşırttınız kızım defne hakkında söylediğiniz güzel şeyler beni çok mutlu etti ama defnemin başı bağlıdır ama asimin sizin için uygun eş olabileceğini düşünüyorum
kenan:asi mi şey o biraz adı gibi hırçın bir kız onu hiç düşünmemiştim
neriman:asim hırçın gibi görünür ama aslında çok naif biridir çok çalışkandır fedakardır
kenan:siz kızınızı daha iyi tanırsınız siz öyle diyorsanız doğrudur
neriman:ben önce ihsanla konuşayım gerçi ihsanın en değerlisi asidir bakalım nasıl ikna edeceğim allah yardımcım olsun
bir kaç saat sonra neriman ihsanın çalışma odasının kapısında içeri girmeden önce "allahım yardım et evimizi kurtarmak için hemde kenan gibi avrupa görmüş akıllı kültürlü zengin bir kısmet varken ihsanın buna karşı çıkmasına izin verme sen bana yardım et" der ve içeri girer
neriman:ihsan canım çok çalışıyorsun çok yoruluyorsun hepsi bizim için aalh seni başımızdan eksik etmesin
ihsan:hayırdır neriman bu güzel sözlerinin sebebi nedir yine ne eksiğin var benden ne için para isteyeceksin
neriman:aşkolsun ihsan nerden çıkarıyorsun bunu
ihsan:neriman
neriman:şey bir şey istemek değilde kenan benimle birşey konuştu bana göre güzel bir teklifte bulundu ama hemen dinlemeden olmaz deme
ihsan:olmayacak birşey demek ki bunu söylüyorsun
neriman:öyle deme konu kızlarla ilgili
ihsan:kızlarla ilgilimi hangisiyle
neriman:asiyle
ihsan:ne asiye ne olmuş
neriman:birşey olduğu yok başına kısmet kuşu kondu
ihsan:neriman şunu doğru dürüst anlat bilmemece gibi konuşma de açıkça
neriman:şimdi bu kenan var ya aile hayatına yıllarca özenmiş bunun özlemini çekmiş buraya gelip şu iki gün içinde bizim aile hayatımız onun yıllardır özendiği aile hayatını ona tekrar hatırlatmış sende uygun görürsen asiye talip
ihsan:ne demek bu asiye nasıl talip olurmuş o
neriman:kenanın nesi var okumuş kültürlü yakışıklı zengin
ihsan:sence bunlar yetermi ben asimin istemediği sevmediği birine vereceğimi nerden çıkarttın
neriman:ihsan biliyorsun zor durumdayız demirin çiftliğinde asi yıllarca bu evin borcunu ödemek için çalışacak bunun seni ne kadar üzdüğünü görüyorum
ihsan:bu söz konusu bile olamaz asla böyle bir şeyi kabul etmem bendaha ölmedim ben sağ olduğum müddetçe buna izin vermem
neriman:ama ihsana
ihsan:neriman konu kapanmıştır dedim
tartışmalar gelen kızlar çalışma odasının kapısındayken birden ihsanın bir hışımla açtığı kapıdan çıkmasını izlediler ve doğruca odaya girdiler
ilk senaryo dememdir umarım beğenirsiniz
love&pride 08-12-07, 20:56 1.bölüm
demir annesi öldükten sonra kardeşinin sorumluluğunu üstlenmeye karar vermişti..ünivesite yıllarında kardeşi için bir abi değil bir baba olmuştu..teyzesi süheylenın yardımıyla kardeşine de iyi bakabilmişti..şimdi büyümüştü...ama hala annesinin ölümüden sonra kozcuoğlullarına karşı içinde bir kin besliyordu...sonunda okulu bitti ve tekrar küçüklüğünde ki gibi antakya ya geldi...
sabah antakyaya varmışlardı...
arabadan iniyorlardı
d=melek bavulları bırak sen ben taşırım
m=olmaz abi bende taıyabilirim
d=melek kolunu acıtacaksın yine
m=off abi tamam
melek eve girmişti demir arabdan bavulları indiriyordu..eve girdi
d=melek ben çıkıyorum sen evde dur
m=abi bende gelicem
d=sen kal dedim
m=o zaman bende yanda ki eve gidicem..nasıl olsa komşumuz
d=peki hadi akşam görüşürüz
m=tamam abi
demir çıkmış etrafta dolaşıyordu..melek ise yan komşuya gitmişti..kapı açılmış melek içeri de bekliyordu..içeri ilk asi girdi...
a=meraba
m=meraba biz yanda ki eve taşındıkta ben komşu ziyareti için gelmiştim..
asi öle bakıyordu
m=şey yanlış bişey mi yaptım
a=yook hoşgeldin..ben asi
m=bende melek..ismin çok ilginç
a=aslında asiye fakat kısaltılmış
m=niçin
a=bilmem asi olduğum için olabilir..
m=memnun oldum asi
a=bende...ee gezdin mi etrafı..buralar çok güzeldir
m=hayır..malesef
a=seni gezdirmemi ister misin
m=oluur
melek ve asi gezmek için dışarı çıkmışlardı asi meleğe önce çiftliklerini göstermişti daha sonrada etrafta gezintiye çıkmışlardı..tam o sırada demiri gördüler.
m=abi
d=melek
m=efendiim..
d=burada ne işin var
m=asiyle geldik.
d=asi mi...
dönüp asiye baktı..
bölüm sonu...inşallah beyenirsiniz..devamını beyenirseniz getiricem arkadaşlar ...
love&pride 10-12-07, 20:04 2.bölüm
a=meraba ben asi yan komşunuzum..
d=meraba bende demir
m=şey abi yan komşuya gidicem demiştim ya işte orada asi ile tanıştım
d=tamam melek hadi eve gidelim
m=abi biz asiyel geziyoruz o buraları iyi biliyor..
d=öyle mi
a=evet burda doğdum burda büyüdüm
m=lütfen...
d=peki siz gezin
m=sen niçin gelmiyorsun
d=işlerim var ben daha sonra gezerim
m=abi ne güzel rehber bulmuşuz gel işte..dimi asi
a=siz bilirsiniz
demir asinin gözlerinin içine bakarak gülümsedi
d=peki
hep beraber etrafı geziyorlardı..asi nehrinin önünde durdular..
a=en sevdiğim yer burası...nehir...harika bir nehir bence çokda sevimli
m=evet güzel bir nehir
d=bence hiçte öyle değil...bu nehir bir can bile alabilir..o kadar asi ki
a=yooo aslında göründüğü kadar korkutucu bir nehir değildir.
d=siz nerden bileceksiniz ki...burda yaşamış eski insanlar var...bu nehrin içinde hataları kaybetmişler..
a=pardon anlamadım
d=nehirde boğulmuşlar asi hanım...anladınız mı şimdi
a=kusura bakamyın ama eğer burda bir insan boğulmşsa yada ölmüşsü bu benim yüzümden olmadı...suçlu benmişim gibi davranmanızın sebebini anlamıyorum.
m=abi biraz sakin olsan
d=kusura bakamyın sinirliyim de biraz.ben gidiyorum melek gezmen bitince eve dönersin
m=abii...peki...asi iyi misin
a=evet iyiyim.
m=abim adına senden özür dilerim..biraz sinirli galiba bugün..
a=önemli değil hadi gezmeye devam edelim..daha sana göstereceğim çook yer vaar..
bölüm sonu
inşallah beyenirsiniz..
bir deniyelim dedik bakalım nolcak..minnacık bir devam senaryosu..
Gerçi devamının bu şekilde olucağına inanmasamda..gönül ister boyle olsun...
Demir:Asi ben çok üzgünüm...(asi bu sırada kalkar atının yanına gidip okşamaya devam eder)..gerçekten..böyle olucağını bilebilseydim...
Asi: (demir'i pek dinlemez bir modda)Hepsi benim suçum...onu burda tek başına bırakmam gerekirdi...
(Demir Arif kahya'ya dönerek)
Demir:Al bunu(tüfek) git...Evdekilere olanları anlat ama buraya gelmesinler..
Arif Kahya: Peki Demir Bey..Sen nasıl istersen...(Asiye üzgün bir şekilde bakıp ne diceğini bilemeden uzaklaşır yanlarından)
(Asi bu sırada hala atıyla konusuyo)
Asi:Senin yanında kalmalıyım kızım...Benim hatam..
(Demir gelip Asinin yanına oturur)
Demir:Asii...(der ve Asinin atı seven elini tutar)...O benim içinde gerçekten önemliydi..Değerliydi..
Asi: (Başta hiç kıpırdamaz)...Babam onu getirdiğinde küçücüktü...Onunla hiç ayrılmadık biz...Sırf onu görmek için her akşam çiftliğe gelirdim...(hafif hafif Asinin sesi kısılır...boğuklaşır)Şimdi..
(Demir Asi anlatırken diğer kolunu Asinin sırtına getirip onu rahatlatmaya çalışır...biraz da kendine çevirip Asinin ona bakmasını sağlar)
Demir:Asi....(der ve sarılır)
yardımı için Melikecüğüme sonsuz teşekkür :)
love&pride 11-12-07, 20:41 3.bölüm
asi ve melek etrafta dolaşırlarken yanlarına defne gelir
d=meraba kızlar
m=meraba
a=melek defne benim bir büyüğüm
m=memnun oldum bende melek
d=bende memnun oldum
a=defne bu da melek yan komşumuz yeni taşınmışlar..
d=ya ne güzel...gezdirdin mi heryeri
a=geziyoruz işte...
m=buralar gerçkten harika
d=öyledir...neyse hadi görüşürüz
defne gider...asi ve melek biraz daha gezerler ve akşam olur.melek eve gider
m=abii
d=efnedim
m=nerdesin
d=odamdayım.
melek demirin yanına gider.
m=abi iyi misin
d=evet gayet iyiym.
m=fakat niçin bugün asiye o kadar sert davrandın
d=sert falan değildim
m=ama şimdide bağırıyorsun abi sen iyi değilsin
d=iyiyim meleğiim..merak etme
m=ama abi asiye çok kötü davrandım çok üzüldü
d=üzüldü mü
m=evet yeni tanıştık senin sert çıkmn onu üzdü
d=üzüldü demek
m=neyse abicim iyi geceler ben odama gidiyorum
d=iyi geceler meleğim....iyi uykulaar..
melek yatmıştı demir düşünüyordu..biraz ilerde asiyi gördü ilerliyordu koşa koşa arkasondan gitti..asi yine gizli yerine gelmişti..oturuyordu..
d=meraba asi
a=a korkuttunuz beni
d=kusura bakma korkutmak istememiştim.
a=önemli değil...buyrun ne dicektiniz.
d=şey asi ben
a=evet.
d=geçen gün ki tavrım için özür dilerim
a=hangi tavrın demir
d=nehrin oarda ki seni suçlama tavrım
a=önemli değil..fakat niçin o nehre o kadar kin duyduğunu öğrenmek istiyorum
d=benim kinim nehre değil...asi...başka bir durum var
a=ne peki demir ...
d=boşver
asi ayağa kalktı
a=demir lütfen söyle ne o şey ne o sebeb...
beyenirseniz devamını getiricem...
GULBEYAZ76 13-12-07, 07:24 Kişiler:İhsan,Süheyla
Mekan:Müze
Konu:Havadan sudan.
Zaman:Geçen bölümde at mefta olmadan önce:img-wink:sadece akıllı olanlar gördü.:img-wink:
İhs:Merhaba.
Süh:Merhaba İhsan.
İhs:Neden burada buluşmak istedin?
Süh:Yalnış soru.Doğru soru neden buluşmak istedin olmalıydı.
İhs:Konuya gir bir an önce.
Süh:Konu yıllar önce senden bebeğim olmaması.
İhs:Bunun içinde mi beni suçluyorsun.
Süh:Ya kimi suçlayacam ben elimden geleni yaptım ama sen beni görmezden geldin.:img-cool2
İhs:Üzgünüm Süheyla o zaman bende katarakt varmış bende bilmiyordum.:img-hyste
Süh:Ya şimdi nasılsın geçtimi kataraktın?Geçmediyse söyle para senin köpeğin olsun İhsan.Mahmutun serveti sana sponsor olur.:img-icecr
İhs:Ben senin bildiğin adamlardan değilim Süheyla :icon_sorrhala anlamadın mı?Neden burada buluştuk diye sormuştum.:img-yes:
Süh:Buluşmamızın sanatsal bir değeri olsun istedim İhsan.:img-pilot
İhs:Bırak bu ayakları Süheyla biz müzelik olmuşuz bu saatten sonra birde sanatlamı uğraşacam.
GULBEYAZ76 13-12-07, 15:34 Süh:Müzelik olmuşuz ne demek canım?
İhs:Artık genç değiliz demek.
Süh:Rica ederim İhsan neyimiz var Allah aşkına?
İhs:Vallahi seni bilemem ama benim tansiyorum,ara sıra tekleyen bir kalbim birde siyatik ağrılarım var.
Süh:Hadi canım hiç öyle görünmüyor.
İhs:Oradan nasıl görünüyor?
Süh:Taş gibisin taş.
İhs:Rica ederim Süheyla doğru konuş biri duyacak.
Süh:Kim duyarsa duysun umrumda değil 20 yıldır bekliyorum ben bu anı.
İhs:Bu anı mı?
Süh:Yok bundan biraz daha fazlasını.
İhs:Süheyla ben evli bir erkeğim ve bu söylemlerin beni şaşkına çeviriyor.
Süh:Gördük karını merak etme.O nar ekşisiyle,dolmayla uğraşırken biz işi pişiririz.
İhs:Ben seninle ekmek bile pişirmem.
Süh:Çok safsın ayol artık ekmeği ben pişirmiyorum.O işlere Cevriye bakıyor.Yani nasıl desem mercimeği fırına veririz diyorum.
İhs:O işe beni hiç bulaştırma hiç anlamam mercimekten.
Süh:Belli anlamadığın 4 çocuk nasıl oldu?
İhs:Bunlar ulu orta konuşulacak konular değil.Sana inanamıyorum resmen azgın teke olmuşsun.Uzak dur benden.
Süh:Mümkün değil istediğimi almadan şurdan şuraya gitmem.
İhs:Demir sana söylmedimi Allah aşkına ben herşeyimi kaybettim.Sana istediğini veremem.
Süh:Yok canım maddesel birşey değil.Duygusal bir paylaşım ve ıngaaaaa.
İhs:Aman Allahım ne ıngası?
Süh:Bizim bebeğimizin ıngası.
İhs:Sen çıldırmışsın şimdi imdat diye bağıracam.
Süh:İstediğin kadar bağır hayatım müze görevlilerine 3-5 kuruş verdim.Artık bu müzede sadece ikimiz varız ve kaçacak yerin yok.
İhs:Hay Allahım.Ne bitmez çilem varmış.Çek çek bitmiyor.Ben evliyim ve dede olacak yaştayım kendine gel.
Süh:Unut o işi.
İhs:Hangi işi?
Süh:Dede olma işini.
İhs:Nedenmiş birinden olmasa birinden mutlaka dede olurum.Allahın hakkı dört.
Süh:Havada bulut sen torunu unut.
İhs:Nedenmiş o?
Süh:Çünkü ben 7 ceddinize beddua ettim.
İhs:Tutarmı ki?
Süh:Tutar tutar.
İhs:O zaman havada bulut sen benden çocuğu unut Süheyla.
Repleri ve yorumları ile beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma armağan ediyorum.Umarım sizi bir parça gülümsetebilmişimdir.
aslan: durun şu demir beyi öldüriyim geleyim
ihsan:dur aslan yapma değmez
ökkeş:oğlum bırak sen onu
aslan:baba bana oğlum dediin
suheyla:hayır sen benim oğlumsun
demir:benim böyle bi kuzenim olamaz
beni öldürecekmiş hıh. eniştemin
mirasından yok sana hiç bişii
aslan:durun şunu ben öldüreyim yaa
demir:gelsene gel erkesen bırak bıçağı öyle gel
kenan:yaa asi nerde acaba
aslan:sanane be sanane
bz ikimiz burda kavga ederken
sen asiye yakın olamazsın
demir:haklısın teyzeoğlu gelsene sen şöyle kenan
suheyla:size ne asiden???
demir:teyze bizimle böyle konuşmana alışık değiliz
aslan:hadi sen alışık değilsin ya ben hiç mi hiç alışık değilim
neriman:ahh ahh defne ile kerimi evlendirebilseydim
neriman hanımın turşu kızları diyen olmazdı o zaman
ihsan:NERİMANnnnnnn
neriman:efendim ihsan
bende yazdım işte bişiler olmasa da pekk hihi:img-wink::img-wink::img-wink:
9. bölümün başı (gökyüzünden:)uctum da biraz:D) :
demir asi'ye bir adım yaklaşarak:önce beni dinle.
asi: kararımı söylemem gerek.
demir: tamam söylersin ama önce benim söylemek istediklerim var.
asi: tamam siz söyleyin ne de olsa patron sizsiniz,konusma hakkı
ilk size aittir.
demir: asi...bunun patronlukla falan ilgisi yok.sadece
cesaretimi toplamışken söylemek istiyorum.
asi: neyi?ne söyleyeceksin demir?bunu söylemek için cesarete mi
ihtiyacın var yani?
demir: evet asi..cünkü hiç tatmadıgım duyguların içindeyim.
seninle karsılastıgımdan ilk günden beri;buraya gelmeden önceki
demir değilim ben.
asi şaşkınlıkla demir'İn gözlerinin içine bakar..demir,asi'nin
yanağını okşayarak :melek de fark etti bu değişimi...hatta
''bakısların bile değişmiş abi'' dedi......asi......bu değişimin sebebi..
asi geri cekilerek demir'in sözünü keser :bu değişimin
sebebi,kozcuogulları'ndan intikam alma yolunda zafere gitmen
değil mi??
demir: asi!..
asi:atım da bu yüzden öldü,sözünüzde durmadıgınız için.
niye istedin onu demiR?ona ihtiyacın yoktu.!!,sırf canımızı;
benim canımı yakmak için aldın ,öyle değil mi?!!
demir: asi,bildiğin gibi değil...
asi: tabi!görünenin ardına bakman lazım demiştin,
bakıyorum ama nefretten başka birşey göremiyorum!
demir asi'ye cevap vermez,arkasını döner ve yavaşça uzaklaşır.
(böyle baglamayacaktım ben yaa:icon_sorr neyse umarım begenirsiniz:img-wink:)
love&pride 17-12-07, 19:36 3.bölüm
asi ve melek etrafta dolaşırlarken yanlarına defne gelir
d=meraba kızlar
m=meraba
a=melek defne benim bir büyüğüm
m=memnun oldum bende melek
d=bende memnun oldum
a=defne bu da melek yan komşumuz yeni taşınmışlar..
d=ya ne güzel...gezdirdin mi heryeri
a=geziyoruz işte...
m=buralar gerçkten harika
d=öyledir...neyse hadi görüşürüz
defne gider...asi ve melek biraz daha gezerler ve akşam olur.melek eve gider
m=abii
d=efnedim
m=nerdesin
d=odamdayım.
melek demirin yanına gider.
m=abi iyi misin
d=evet gayet iyiym.
m=fakat niçin bugün asiye o kadar sert davrandın
d=sert falan değildim
m=ama şimdide bağırıyorsun abi sen iyi değilsin
d=iyiyim meleğiim..merak etme
m=ama abi asiye çok kötü davrandım çok üzüldü
d=üzüldü mü
m=evet yeni tanıştık senin sert çıkmn onu üzdü
d=üzüldü demek
m=neyse abicim iyi geceler ben odama gidiyorum
d=iyi geceler meleğim....iyi uykulaar..
melek yatmıştı demir düşünüyordu..biraz ilerde asiyi gördü ilerliyordu koşa koşa arkasondan gitti..asi yine gizli yerine gelmişti..oturuyordu..
d=meraba asi
a=a korkuttunuz beni
d=kusura bakma korkutmak istememiştim.
a=önemli değil...buyrun ne dicektiniz.
d=şey asi ben
a=evet.
d=geçen gün ki tavrım için özür dilerim
a=hangi tavrın demir
d=nehrin oarda ki seni suçlama tavrım
a=önemli değil..fakat niçin o nehre o kadar kin duyduğunu öğrenmek istiyorum
d=benim kinim nehre değil...asi...başka bir durum var
a=ne peki demir ...
d=boşver
asi ayağa kalktı
a=demir lütfen söyle ne o şey ne o sebeb...
beyenirseniz devamını getiricem...
4.bölüm
d=benim kinimin ne olduğunu kimse bilmedi sende bilmiceksin
a=demiir
d=ısrar etme asi annem ile ilgili yani özel
a=sen bilirsin demir bana bu kadar bağırmanın arkasında nasıl bir kin yattığını çok merak ediyordum..
d=merak her zaman iyi değildir
a=öğütün için çok saol yaa
d=asii
a=sende olmasan nasıl yaşarım ben
d=öğüt iyi birşeydir bildiklerini diğerleriyle paylaşmak
a=yaaa bu da bir öğüt sanırım
d=annem her zaman bildiklerini bilmeyenlere anlatta herkez öğrensin derdi...
a=yaa demek burada bilmeyen ben oluyorum
d=hayır ben öle bişey demedim
a=ben anladım demir çok saol
d=asi
a=tabi sen çok biliyorsun mükmmel insan
d=hiçbir insan mükemmel değildir
a=senin öğütlerin ile harcıak vaktim yok özür dilemeye gelmiştin meğer çok güzel bir özür oldu hayatımda hiç böyle bir özür konuşması duymamıştım
d=ilk oldu işte fenamı ilkleri yaşamak iyidir
a=offf yeter demir bilmiş bilmiş konuşma ben gidiyorum
asi gidiyordu
d=asi
a=gelme peşimden
d=asi dur dedim
a=ne var
demir kolundan tutup çekti
d=anlamıyosun
a=neyi
d=küçük bir şey için kırılıyorsun
a=onun için kırılmadım
d=belli..anlatıyım annem çalıştığı evde iftiraya uğramış ve iki çocupğu ile birlikte asi nehrine atlamış melek ile ikimiz kurtulmuşuz fakat annem ölmüş anladın mı şimdi asi nehrine olan kinimi
asi öyle bakıyordu
d=anladın mı şimidi söylememe neden mi
a=demir ben
d=iyi günler asi
a=demir duur özür dilerim..
d=iyi akşamlar
dedi ve gitti
a=offff
9. bölümün son sahnesi hakkındaki tahminim:)(uçmasyon:))
demir'ler ve asi'ler konsere giderler.asi ,demir'İn koltugunun önündekinin yanındaki koltukta oturmaktadır(yani birbirlerini kasmadan görebilirler:D)demir'İn önündeki&asi'nin yanındaki koltukta ise Kenan oturmuştur.Konser esnasında,
Demir Asi'yi seyrederken,Kenan'ın Asi'yle konustugunu ve gülüştüklerini görür.
Kenan'a kafa atmamak için kendini zor tutmustur.konserde biraz ara vrilir,
Asi lavaboya gitmek için koltugundan kalkar.Demir de biraz hava almak istediğni söyleyerek,Asi'nin ardından cıkar.Birazdan koridorda karsılasırlar:
Demir: konseri nasıl buldun.
Asi: cok güzel,Türk Sanat Müzğini severim.
Demir: Yanındaki bey de seviyor muymus?
Asi: Kenan Bey?Evet.
Demir: Bence hayır.sevse seninle konusacagına konseri dinlerdi.
Asi: sadece birşey sormustu.
Demir: komik bişeydi herhalde,agzın kulaklarındaydı da.
Asi: of demir,sen bizi mi izliyorsun konseri mi?
Demir: Konseri izleyecegim ama dikkatimi dagıtıyorsunuz.
Lütfen ,bundan sonraki bölümde sessiz olun.konusmayın.hatta yer değişin.
sen Kerim'İn yerine gel(demir'İn yanı:D),Kerim senin yerine gecsin,hem defne'nin yanına oturmus olur.
Asi: demir iyice sacmaladın,babam bundan hiç hoşlanmaz biliyorsun.
Demir: ben de o adamla olan samimiyetinden hiç hoşlanmadım,asi.
Asi: ne demek istiyorsun.
Demir: mesafeli ol demek istiyorum.
Asi: iyice sacmaladın.sen bana karısamazsın tamam mı?
Demir: karısırım,karısıyorum işte..ağır ol biraz,cilvelenir gibi gülme(son kelimeyi tamamalayamadan.....)
Asi: çaatttttroest
Demir:..................(asi'ye saskınlıkla bakar)vee.......... onu kendine cekerek :love04: :D
9. bölüm sonu:img-hi:
ASİ&DEMİR FOREVER:cheer:
GULBEYAZ76 29-12-07, 15:09 Demir uykudan bağırarak uyanır.
Dem:Hayırrrrrrrrrrrr
Süh:Ne oldu Demir iyi misin?
Dem:Yok birşey kabus gördüm.
Süh:Hayır olsun ne gördün?Annenin olayını mı gördün.
Dem:Hayır teyze yat artık sende.
Süh:Anlat Demir rahatlarsın.
Dem:Peki teyze sen istedin.Asiyi gördüm.
Süh:Nihayet kabus olarak görebildin.Ben gündüz vakti gözlerim açıkken görüyorum o kabusu.
Dem:O kıvırcıkla evlenmişti.
Süh:Oda kim?
Dem:Kim olacak yokmu uzaktan akrabaları yılışık bir tip Almanyadan gelen.
Süh:Ne yılışıklığını gördün ki adamın.
Dem:Meleğe bile çiçek verdi.
Süh:Öylesine kibar denir benim bildiğim.
Dem:Erken gelmiş olsam yedirirdim ben ona o çiçeği kibar kibar ama yetişemedim.
Süh:Devam et.
Dem:O yılışıkla evlenmişti Asi.
Süh:İnşallah.
Dem:Allah korusun teyze saçmalama gece gece.Onunla evlenmişler el ele tutuşup bana doğru geliyorlardı.
Süh:Kes Demir asıl bana geliyorlar soldan soldan.
Dem:O kadar olsa iyi adamın bir elinde benim Asimin eli diğer elinde de kendisi gibi kıvırcık bir erkek çocuğu.
Süh:Oh anlat anlat vallahi çok mutlu oldum.
Dem:Senin mutlu olduğun şeylere bakınca neden bu kadar mutsuz olduğuna şaşırmamak lazım.
Süh:Ben senin iyiliğin için diyorum oğlum sonunda bitti heralde kabusun.
Dem:Nerde...
Süh:Dahası da mı var?
Dem:Olmaz olaydı.Asinin karnı burnunda ikinci çocuk yolda.Allaha şükür delirmeden uyandım.
Süh:Seni bilmem Demircim ama ben sevinçten deliye döndüm.Hadi sana Allah rahatlık versin.
Dem:Seninde Allah cezanı versin.Vermiş vermesine ama yetmemiş.
13.bölüm
ASİ:Nereye gidiyorsun demir
DEMİR:___________
ASİ:söylemezsen kenanla evlenicem :img-cool2hem o faturamızı ödedi bi de avukat tuttu yaaaaa
DEMİR:avukatı ben tuttum bi kere elektriği de ben ödedim ayrıca o kadar fatura ihsan iyi dayanmış valla
ASİ:oh my god
demire koşarak sarılır
ASİ:ben anlamıştım zaten o çulsuz kenan ödeyemezdi zaten
KENAN:şimdi evleniyoz mu evlenmiyoz mu
DEMİR:neeeeeeeeeee
KENAN:zönk
demir kenana bi tane indirir
D:oh be rahatladım yaaaawwww
demir bülenti bulup getirmiştir ihsan hapisten çıkmıştır
SÜHEYLA:ihsan sana sülemem gereken bişi
İHSAN:he gülüm söle
BİTTİ
life_prenses 21-01-08, 17:41 13. Bölüm
Asi: Demir...
Demir arkasına bakmaksızın arabaya bindi ve bir süre sonra arabalar gözden kayboldu. Asi Demir'in ne demek istediğini anlamaya çalışırken, diğer yandan da Kenan'ın az önce söylediklerini düşünüyordu. Kafası karmakarışık olmuştu. "Sen hala benim tanıdığım gururlu kız mısın?"
Kenan:Asi? Hala bir cevap vermeyecek misin?
Asi yavaşça Kenan'a döndü. Bir süre aklı Demir'de kaldı ve sonra ağır ağır Kenan'ın yanından yürüyerek evin kapısına doğru geldi. Kenan'a dönmeden:
Asi:Biraz zamana ihtiyacım var Kenan. İyi akşamlar.
Kenan bir süre etrafa bakındı. Asi'nin birden bire Demir'in yanına inmesiyle hava da kalan sorusu şimdi geleceğe ertelenmiş ve o gelecek karanlık kocaman bir odaya düşen bir iki ışık huzmesi gibi etkisiz kalmıştı. Oysa Kenan Asi'nin gözlerinde biraz da olsa umut ve mutluluk görmek istemişti ama şimdi... Böylesine tepkisiz kalması...
Asi, odasına çıkıp yatağına uzandı. Gözleri tavanda dalıp gitmişti. "Bekle beni Asi"...
-Neden?,dedi fısıltıyla... Ben beklesem sonucunda ne olacak Demir? Neden böylesine tereddüt ediyorum. Babamı kurtarma fırsatım varken sen...
Sustu. Kendi kendini yargılama sürecine koyulmuştu. Babasını kurtarmak için ne olursa yapabileceğini söylerken bu aklına gelmiş miydi hiç? Hayır... Eğer babasını kurtarması için bu gerekiyorsa ki şu halde başka bir yol yok gibiydi bunu da yapabilir miydi? O zaman Asi'liğinin ne anlamı kalırdı ki. Eğer kendine güvenen o Asi, babasının kızı olan gururlu Asi'de böyle bir hata yapacaksa kendine saygı duyabilecek kadar güçlü müydü bu teklifi kabul ettiğinde? Bunları düşünürken uyuyakalmıştı.
Kerim: Demir iyi misin? Asi ile ne konuştunuz?
Demir arabanın camından dışarıya bakıyordu. Gözleri sisli, Asi'nin onu beklemesini umut etmekten başka hiçbir şey umrunda değildi. Kerim yavaşça omzuna dokundu.
-Demir?
Demir başını Kerim'e çevirmeden bir şeyler anlatmaya başladı...
-Bilmiyorum Kerim. İyi miyim bilmiyorum.
Kerim, Demir'in az önce Asi ile yaptığı konuşmanın çokta iyi geçmediğini anladı. Demir öylesine dalmıştı ki geçmişe... Asi'nin ailesi için yaptığı fedakarlıkları, göze aldığı zorlukları ve savaşmasını, çabalamasını düşünüyordu.
-Ya kabul ederse,dedi Kerim bilmeyerekte olsa Demir'in fikirlerinin ortasına düşerken.
-Beklemeli,dedi Demir birden bire gözlerini yoldan ayırıp Kerim'e dönerken.
-İyi ama...Kerim sustu.
Zamanlamanın doğru olmadığını anladı. Demir'in gözlerinde gördüğü öfke öylesine yeniydi ki belki de biraz daha beklemeliydi bu konuyu konuşmak için. Demir yeniden pencereden gördüğü o küçücük dünyayı izlemeye koyuldu.
Asi çalan telefonla uyandı. Oda kapkaranlıktı.
-Alo Defne?
-Asi nerdesin sen? Bu kaçıncı arayışım haberin var mı?
-Uyuya kalmışım Defne. Bir şey mi oldu?
-Konuştunuz mu diye soracaktım ama sesin iyi gelmiyor. Belli ki...
-Bir haber var mı Defne? Siz nasılsınız?
Defne konuyu uzatmadı. Belli ki oldukça karışmıştı kafası. Üstelik koskoca konakta tek başına kalmıştı gene.
-Asi en azından bugün bari burada kal.
-Yapamam Defne.
-Asi...
-Defne lütfen.
Defne, daha fazla ısrarcı olmadı.
-Peki. Yarın görüşürüz öyleyse.
-Görüşürüz.
Neriman Defne'nin vereceği cevabı bekliyordu.
-Eee... Kızım ne olmuş söylesene? Ne demiş Kenan'a?
-Bilmiyorum ki anne. Konuşmak istemedi.
-Zaten belliydi. Surat bir karış geldi Kenan.
-İyi geceler annecim. Ben yatıyorum.
-Tamam kızım. İyi geceler.
Asi odadan çıkıp mutfağa indi. Sabahtan beri doğru düzgün bir şey yememiş ve artık iyice acıkmıştı.
-Asi... Uyandın mı sen? Acıkmışsındır şimdi. Sen içeri geç ben sana bir şeyler hazırlıyım tamam mı?
-Çok iyi olur.
Asi küçük salona geldi. Odaya bakınırken geçmiş geldi gözünün önüne. Buraya geldikleri ilk gün.. Annesinin verdiği dikiş nakış dersleri.. Babasının gittikçe karanlığa boğulan bakışları... Birçoğumuzun kapıldığı gibi "umut" o gece... Yani babasının tutuklandığı gece yavaş yavaş tersine akan Asi'nin sularına boğulmuştu. Babasını küçücük bir odada tek başına otururken hayal etti. Çevresini saran o dört duvarın babasını nasıl da sıkıştırdığını, nasıl da yavaş yavaş silmeye başladığını düşündü. Bu kötü düşünceleri kafasından atmaya çalıştı.
-Asi... Kızım... Hazırladım hadi biraz atıştır sen.
-Teşekkür ederim.
-Life-
(NOT: Umarım beğenirsiniz birazcık yazmak istedim.)
life_prenses 21-01-08, 19:38 13. Bölüm part 2
-Alo Kerim?
-Defne...
Defne'nin sesi titriyordu.
-Nerdesiniz şimdi?
-Ben iyiyim Defne. Merak etme bir iki gün sonra geleceğim.
-Peki ama...
Sesi gittikçe daha da bulutlandı ve en sonunda...
-Kerim ne olur dikkat et kendine!
-Defne sakin ol ne olur! Ağlama Defne... Lütfen...
Defne kendini toparlamaya çalıştı, gözlerini sildi ve derin bir nefes aldı.
-Geleceğin güne kadar aydınlığımda, rüyalarımda sensin. Benim için güneş senle doğup, senle batacak buralarda. Kendine dikkat et! İyi yolculuklar...
-Sende kendine dikkat et canım. Sende...
Defne telefonu kapattı ve yatağına oturup ağlamaya başladı. Hiçbir zaman kaybolmayan o pastel güzelliği gözyaşlarını bile ona özel yapıyordu. Kızarmış gözleri, titreyen sesiyle fısıltı halinde dualar ediyordu. Bir yandan yüreğinin bir köşesinde sıkıca sarıp sarmaladığı babası için, diğer yandan içine düştüğü günden beri içinde bulunduğu durgun denizleri dalgalandıran Kerim için... Yüreğini ikiye bölmüş ve bir yanıyla babasına olan tertemiz, çocuk sevgisiyle ve masumiyetiyle umut ediyordu babasının kurtulmasını. Karmakarışık olmuş geceye akıyordu hıçkırıkları.
-Defne miydi?
Kerim dalmıştı. Demir'in seslenmesinden sonra kendini toparladı biraz.
-Evet.
-Ne diyor?
-İyi yolculuklar diliyor.
-Seni bu işe hiç bulaştırmamalıydım Kerim.
-Saçmalama Demir. Herhangi birinden bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz kişi Defne'nin babası...
Demir zoraki bir şekilde gülümsedi. Kerim başını yeniden camdan dışarıya çevirdi. Dışarda yaşam yok gibiydi. Renkler kaybolmuş, doğa derin bir karanlığa gömülmüştü. Kerim elini cebine attı ve bir kolye çıkarttı.
-Defne'nin kolyesi mi?,dedi Demir Kerim'e gülümseyerek.
-Evet. Yola çıkmadan önce vermişti.
Demir yeniden Asi'yi hatırlamıştı. Gerçi unuttu denilemezdi ama yeniden düştü Asi'nin büyük sokaklarda kaybolmuş küçük iki çocuğa benzeyen bakışları. "Bekle beni Asi" diye geçirdi içinden. "Bekle beni..." Kerim elindeki kolyeyi avuçlarının içine almıştı. Sanki avuçlarında taşıdığı camdan bir kalp gibi özen gösteriyordu. Kırılmaması için savaş veriyordu. Kolyeyi Kerim için bu kadar değerli kılan kolyeye yüklediği böylesine derin Defne kokularıydı. Aşk biraz defne kokuyordu onun için... Avuç avuç defne doğuyordu geceye... Defne renk veriyordu... Kerim avuçları açıp içindeki kolyeye baktı ve gülümsedi. "Geleceğim Defne..."
-Life-
nasildelioldum 22-01-08, 07:16 Bekle beni asi...
Beni bekle...
Beni bekle...
Demir bunları söyleyip hızla arabaya binip uzaklaştı.Asi Demir in arkasından bakakaldı.Bekle beni.. ne demekti şimdi bu,neyi bekleyecekti,neden bekleyecekti..Aklında bir sürü soru işaretiyle kalakalmıştı.Onu bu hayal aleminden uyandıran Kenan oldu.Kenan böylesi bir tekliften sonra Asi nin tavrına,Demir le konuşmaya öncelik vermesine çok kızmıştı.Asi nin kolundan sıkıca tuttu.
-Asi,sırasımıydı şimdi Demir bey le konuşmanın,sana çok önemli bir soru sordum,önce bana cevabını vermen gerekmezmiydi?
-Kenan,bak.Teklifin için teşekkür ederim.Eğer başka şartlarda ve karşılıksız olarak yapılmış bir teklif olsaydı düşünmek için senden izin isterdim..Ancak anlıyorum ki sen evliliğimizi şartlara bağlamış durumdasın.Buda benim için kararımı vermeme yeterince yardımcı oldu.Ben seni bu hayatta mutlu edecek son kadınım,sende beni mutlu edecek son erkek..Son sözüm budur,seninle evlenemem..
Asi son cümlesini bitirir bitirmez Kenan ın yeni birşeyler söylemesine fırsat vermeden koşarak eve girdi.Son bir kaç dakikada olanları düşündü,çaresizlikten ağlamaktan başka birşey gelmiyordu elinden.Bu çıkarcı evlilik teklifini kabul edemezdi,peki şimdi ne olacak diye düşündü.Babamı kim kurtaracak?Birden düşündü,Aslan ın söyledikleri geldi aklına.İlk duyduğunda mantıklı gelmemişti ama şimdi aklına yatmaya başlamıştı.Koşarak çıktı odasından Aslan ı buldu.
Aslan ın kendisine teslim ettiği parayı geri verdi.
-Aslan,sen haklıydın.Bir şekilde Bülent i bulmamız lazım.Tek yolumuz bu.Başka türlü babamı kurtarma imkanımız yok.Dedemde yardım etmeyecek anladım artık.Ne zaman gidebiliriz?
-Sen gelemezsin Asi!Ben herşeyi ayarladım.Sen burda bekleyeceksin.Bu para yetmez ama ben biraz daha bulurum.
-Nasıl bulacaksın,nasıl?
-Sen orasını karıştırma ben hallederim.Sen sadece buraları sahipsiz bırakma ve herkese dikkat et.Biliyorsun sen ve benden başka bunu yapabilcek kimse yok Asi..
-Peki nasıl olucak Aslan,ne zaman gideceksin?
-Hemen bu gece.Ben bir arkadaşı ayarladım.Sınırı geçmemize yardım edecek adamlarla konuşuyoruz.Sen düşünme bunları hadi bekle sadece,bekle..
Bunu diyerek hızla uzaklaştı Asi nin yanından.Asi şaşkın kalakaldı.Neden herkes bekle diyip duruyordu,neden bu kadar çaresizdi.Tekrar odasına çıktı.Düşünmemek için uyumaktan başka çaresi yoktu.
Demir yol boyunca hiç konuşmamıştı.Kerim onun bu halinden endişe etmeye başlamıştı.
-Neler düşünüyorsun Demir,neden hiç konuşmuyorsun?
-Bilmiyorum Kerim.Bir aksilik çıkmadan Bülent i bulmak istiyorum o kadar...
-Daha yolumuz var biraz uyumaya çalışsan,çok halsiz görünüyorsun bu halde nasıl düşeriz Bülent in peşine?
-Haklısın biraz uyumaya çalışsam iyi olacak.
Demir bir an başını pencereye yasladı.O kadar yorgun ve uykusuzduki dalması kısa sürdü.
Demir bir nişan törenindeydi.Tanıdığı hiçbir yüz yoktu ortada.Ben nerdeyim diye düşünürken,Asi nin karşıdan ağlayarak kendisine geldiğini gördü.Birden kalbi hızla atmaya başlamıştı.Asi karşısında hiçbirşey söylemeden kendisine bakıyordu.
-Asi,ne işin var burda,neden ağlıyorsun?
-....
-Asi,beni bekliyorsun değil mi?Herşey yoluna girecek.
Tam bunu söylediği sırada Kenan yanlarında belirdi.Asi yi kolundan tuttu sıkıca ve Demir in yanından ayırdı.Demir şaşkın bakakaldı.
Kenan ın cebinden çıkardığı yüzüğü Asi nin parmağına taktığını gördü.Asi yalvaran gözlerle Demir e bakıyordu.
Demir tam bu sırada uyandı uykusundan. Ne kadar gerçekçi bir kabustu.Kerim farketti Demir deki hali.
-Demir ne oldu?
-Hiç,rüya..
-Geldik sayılır
-Geldik mi,iyi.
Asi yatağında uzanmış düşünüyordu.Uyku tutmamıştı bir türlü.Nasıl uyuyabilirdi ki zaten..Babasını,Demir i,Aslan ı düşünüyordu.Aslan az önce ayrılmıştı çiftlikten.Demir ise saatler önce.Nereye gitmişti,neden bekle demişti bilmiyordu.Aklından savuşturmaya çalıştığı anılar üşüştü birden üzerine.Demir i ilk gördüğü an,onu boğulmaktan kurtardığı anlar geldi aklına.Sonrasında çiftlikte çalışırkenki birbirlerine diklenmeleri,Demir in bakışları...Neden düşünüyorum bunları diye düşünüp kızdı kendine.Babasını düşünmeye zorladı kendisini...
Demir ve Kerim yanlarındaki adamlar sayesinde sınırı geçmişti.Bülent i bulmak için sabahı beklemeleri gerekiyordu.Yerini biliyorlardı zaten sadece zamanını beklemek gerekiyordu.Aldıkları haberlere göre Bülent çok iyi korunuyordu.
nasildelioldum 22-01-08, 07:59 Sabaha kadar ne Demir nede Kerim uyuyamadı.Kerim sevdiği kızın babasını kurtarmak için burdaydı ya Demir...Kerim bunu düşünerek kendi kendine gülümsedi.Evet Demir aşık diye geçirdi içinden.Bu iş bitsinde hatırlatayım bunu kendisine...
Yanlarında kendilerine yardımcı olan adamlarla birlikte Bülent in olduğu yere geldiler.Orda onları büyük bir sürpriz bekliyordu.Demir Aslan ı karşısında görünce çok şaşırdı.
-Aslan senin ne işin var burda?
-Asıl senin ne işin var Demir efendi?
-Bülent in yerini bulduk,İhsan Bey in kurtulabilmesi için burdayız
-O zaman amacımız aynı..
Demir hala şaşkınlığını üzerinden atamamıştı.Nasıl olmuştuda Aslan buralara kadar gelebilmişti.Sonra düşününce Aslan bu,tam bu işlerin adamı diye düşündü,sorgulamadı.
Sınırdan geçmelerine ve Bülent i bulmalarına yardım eden adamların başı gelmişti Demir in yanına;
-Demir bey,vakit tamamdır.Baştan söylemem lazım tehlikeli olacak.Alın şu silahı.
Demir kendisine uzatılan silah a baktı.Birden aklına Asi nin atını vurmak zorunda olduğu gece geldi.Silahı aldı.
-Buna gerek olacak mı?
-Ne olur ne olmaz ne ile karşılaşağız bilmiyoruz,Kerim Bey ede verdim,zaten sizi biz koruyacağız ancak önlem almaktan zarar gelmez.
-Tamam teşekkür ederim.Şurdaki çocuk Aslan,onada silah verin lütfen,aynı amaç için burdayız
-Tamam Demir bey ayarlarız şimdi.
Aslan a da bir silah verildi.Buna şaşıran Aslan Demir in yanına geldi
-Sağol da benim silaha ihtiyacım olmaz,evelallah doğrarım hepsini.. cebinden bıçağını bir hışım çekip çıkardı.
-Ona ne şüphe Aslan,bilmezmiyim.Ama bu durum ciddi,bıçak seni korumayabilir tamam mı?Bulunsun yanında
-E öyle olsun bakalım.
-Yanımızdanda ayrılma,madem aynı amaç için burdayız
-Tamam öyle olsun bakalım,hala neden burdasın anlamadım ya neyse...
Artık harekete geçmeleri gerekiyordu.Bülent in adamları saklandıkları evden çıkmış etrafı kontrol ediyorlardı.Az sonra kapıda Bülent göründü.Aslan birden atıldı aceleci tavrıyla iki taraf arasında çatışma başladı.Demir Aslan ı korumak için atıldı.Demir i hedefleyen kurşun Aslan ın kendisini Demir in önüne atmasıyla Aslan a isabet etmişti.Kanlar içinde yere yığıldı.Demir Aslan la ilgilenirken adamlar Bülent ve adamlarını etkisiz hale getirmişti.Hemen polise haber verdiler.Aslan omzundan vurulmuştu.Kan kaybediyordu.Kerim de hemen yanlarına geldi.Polisler gelip Bülent ve adamlarını topladıktan sonra Aslan ında hastaneye gönderilmesi sağlandı.Demir ve Kerim de polislerle birlikte gitti.
Asi sabaha kadar gözünü kırpmamıştı.Bir kaç defa Demir i aradı ama telefonuna ulaşılamıyordu.Endişesi gittikçe artmaya başlamıştı.Aslan dan da haber alamamıştı zaten.Bu bekleyiş çok zordu..
nasildelioldum 22-01-08, 08:15 Aslan hastanede hemen tedavi altına alınırken poliste Bülent i sorgulamaya başlamıştı bile.Saatler süren sorgudan sonra Bülent İhsan ın suçsuz olduğunu itiraf etmişti.Yavaş yavaş yoluna giriyordu birşeyler.Demir ve Kerim Aslan ı ziyarete gittiler.Gerekli müdahale yapılmıştı.Doktorundan izin alıp Aslan ı hastaneden çıkardılar.Kurşun sıyırıp geçtiği için şanslıydılar.Artık geri dönme vakti gemişti.Bülent ve adamları türk polisine teslim edilmişti.Antakya ya götürüleceklerdi.
Aslan ıda yanlarına alarak üçü yola koyuldu.Aslan ı bırakmak için çiftliğe uğradılar.Asi çiftliğin bahçesinde sabırsızca dolanıp duruyordu.Birden Aslan ın Demir ve Kerim in yardımıyla yürüdüğünü görünce yüreğine indiğini sandı.Telaş içinde üçünün yanına koştu;
-Demir,ne oldu Aslan a?Hem siz nasıl berabersiniz?Neler oldu?
-Sakin ol Asi,herşeyi anlatıcaz,önce Aslan ı rahat ettirmemiz lazım,uzun yoldan geldik,yarası var.
-Tamam,gelin hemen yatıralım odasına.
Aslan ın annesi,babası oğullarını hemen odasına yatırdılar,Demir den önemli bir yara olmadığını öğrenincede biraz rahatladılar.
Kerim Asi ve Demir i başbaşa bırakabilmek için Defne yi görmek bahanesiyle ayrıldı yanlarından.
Asi şaşkın Demir e bakıyordu.Demir ona kısa bir açıklama yaptı.
Aslan ın Bülent i bulmak uğruna yaralandığını ama sonuçta Bülent in yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini,kendi payından bahsetmeden anlattı.Asi nin kendisine minnettar olmasını istemiyordu.Asi o kadar şaşkındıki senin orda ne işin vardı diye bile sormadı.Babası kurtulacağı için sevinçten deliye dönmüştü.Demir in bundaki payını sorgulamamıştı bile.
-Demir,ben Aslan a bakmak istiyorum.Teşekkür ederim onu getirdiğin için.
Koşarak uzaklaştı Demir in yanından..Demir arkasından uzunca bir zaman baktı.Hayal ettiği teşekkür bu değildi ama Asi den daha fazlasını beklemiyordu şu anda.Kendi yaptıklarını bir bir anlatsa Asi nin ne tepki vereceğini bilmiyordu.Çiftliğine gitmek istemedi.Asi nin gizli yerine gitmeye karar verdi...
On dakika sonrasında Asi Aslan dan herşeyi öğrenmişti.Babasını kurtarmak için yaptıklarını,kendisini nasıl bir tehlikeye attığını öğrenmişti.Çok şaşkındı,utanmıştı.Kuru bir teşekkür ettim sadece diye düşündü.Bir an önce Demir i bulmam lazım diye düşünerek koşarak çiftlikten ayrıldı.
nasildelioldum 22-01-08, 08:28 Demir in gidebileceği yerlere baktı.Çiftlikte olmadığını kahya dan öğrendi,köprüdede yoktu.En sonunda bu şekilde bulamayacağını anlayınca sakin kafayla düşünebilmek için kendi gizli yerine gitti.Demir i orda tek başına dalgın düşünürken bulunca çok şaşırdı.
-Demir?
-Asi
Demir de ayağa kalkmıştı.Her zaman ki kadar güzel bakıyordu Asi ye.Asi yse utancından yüzüne bakamıyordu.
-Demir sana nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum.Beni çok şaşırttın.Nasıl bu kadar büyük tehlikeye atıldın?Ya sana birşey olsaydı?
-Üzülürmüydün bana birşey olsaydı?
Asi nin çenesinden tutup yüzüne bakmasını sağladı.Asi gözlerini kaçırarak;
-Üzülürdüm tabiiki,ben bir insana zarar gelmesinden sevinç duyacak biri değilim Demir.
Son cümleyle beraber yine hırçınlaşmıştı.Demir alışkın olduğu Asi yi yine karşısında görünce gülümsedi,işte normale dönüyoruz diye geçirdi içinden.
Asi duygularını belli etmemek için yine asileşmişti.
-Hem sen neden böyle birşey yaptın ki?Bülenti Aslan bulacaktı,sen neden karıştın bu işe?Eğer babamı kurtardığında çiftliğe döneceğim sanıyorsan yanılıyorsun.Hayatta dönmem çiftliğine!
-Bunun için yapmadım tabiiki.Sadece İhsan Bey in uğradığı haksızlığı düzeltmek istedim.Birde..
-Bir de,ne?
- .....
-Konuşsana Demir,yine mi içinden konuşmayı tercih ediyorsun?
-Asi bırak şimdi bunları.Kenan a ne cevap verdin?Ondan gelecek karşılıklı yardımı kabul etmedin değil mi?
-Kenan a vermem gereken cevabı verdim.
Demir umutla baktı gözlerine..
-Kabul ettim evlenme teklifini.Bence Kenan çok hoş biri.Onunla çok mutlu olacağıma eminim.
Demir dehşete düşmüştü.Kocaman olmuş gözleriyle Asi ye bakakldı.
Asi onun bu halini görünce gülmeye başladı.
-Sana söylemiştim,benim hakkımda en ufak bir fikrin yok!Beni tanıyor olsaydın böyle çıkarcı bir teklifi asla kabul etmeyeceğimi bilirdin.
Demir müthiş derecede rahatlamıştı.İşte benim Asi m diye düşündü.İkiside birbirine gülümsüyordu şimdi,bakışları birbirine kenetlenmişti.
Sonunda Asi elini uzattı.Demir de şaşkın elini tuttu.
-Çok teşekkür ederim Demir,bunu neden yaptığını hala anlayamamış olsamda teşekkür ederim.
Bunu söyleyerek elini Demir in elinden çekip hızla uzaklaştı.Demir arkasından allak bullak kaldı...
nasildelioldum 22-01-08, 08:56 Asi babasını görmek için gittiğinde kapıda avukatla karşılaştı.Avukat son durumu kısaca Asi ye anlattı.Babası kurtulacaktı.
-Avukat Bey size ne kadar teşekkür etsek az,siz olmasanız ne yapardık biz?
-Asi Hanım,ben görevimi yaptım.Bence asıl teşekkür edilmesi gereken Demir beydir.
Avukat bunu söylediği anda çoktan pişman olmuştu bile..
-Ne?Demir Bey le ne ilgisi var
-Asi Hanım benim gitmem gerek babanızın çıkışı için bazı işlemleri halletmem gerek.
-Durun,Demir Bey le ne ilginiz olduğunu anlatmadan bırakmam!
Asi çok kararlı bakıyordu,avukat pes etti
-Asi Hanım ben çok büyük bir hata yaptım,bunu size söylememi Demir Bey kesinlikle istemiyordu.Beni çağıran bu davaya bakmamı sağlayan Demir Bey dir.
Asi şok olmuştu,ne diyeceğini bilemiyordu.
Avukat onun bu dalgınlık halinden faydalandı ve kaçarcasına uzaklaştı yanından..
Asi nin kendine gelmesi bir kaç dakikasını aldı.Hemen telefonuna sarıldı.Kerim i aradı.
-Kerim merhaba
-Merhaba Asi,senin telaşlı geliyor kötü birşey yok ya?
-Kerim sana bir soru soracağım,lütfen bana lafı dolandırmadan cevap ver
-Seni dinliyorum Asi,tabiki cevap verebileceğim bir soruysa bu..
-Evet cevap verebileceğin bir soru.Çiftliğin elektrik borcunu ödeyen Demir miydi?
-Şey,sen nerden çıkardın...
-Kerim lütfen,avukatı Demir in tuttuğunu biliyorum.Elektriğide o mu ödedi?
-Şey,evet Asi.Demir beni öldürecek.Kesinlikle bilmeni istemiyordu.
-Kerim çok teşekkür ederim bunu bilmem gerekiyordu.Hoşçakal.
Asi çok şaşkındı,kızgındı.Hızla dedesinin konağına gitti.Kenan ın karşısına dikilmişti bir kaç dakika sonra.
-Kenan?
-Ne oldu Asi,ne diye karşımdasın?Konuşacak birşeyimizmi kaldı ki?
-Kenan bana doğru cevap ver,avukatı sen mi tuttun?
-Şeyy,tabii evet
-Yalan söyleme,son kez soruyorum sen mi tuttun?
-Eeh hayır,ufacık bir dava için dünyanın parasını istedi.
-Demek öyle,peki elektrik borcunu sen mi ödedin?
-Benim öyle birşeyden haberim yok
-Peki neden ben sana teşekkür ettiğimde ben yapmadım demedin,neden bu iyilikleri üstlendin?
- ...........
-Sana inanamıyorum Kenan...Bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum.
-Görmeyeceksin zaten Almanya ya işimin başına dönüyorum.
-İsabet olur.
Hızla ayrıldı Kenan ın yanından.Defne nin yanına koştu.Defne ye olan biteni ağlayarak anlattı.Defne hiç şaşırmamıştı.Kardeşinin saçlarını okşayarak onu sakinleştirmeye çalışarak dinledi anlattıklarını.Asi bitirdikten sonra başını kaldırdı Defne ye baktı.
-Ne kadar aptalmışım Defne,gururum gözümü kör etmiş.Nasılda yanlış değerlendirmişim Demir i...Ben ne yapacağım şimdi..
-Üzülme Asi,herşey yoluna girecek.Demir sana olan sevgisinden yapmış olmalı bunları.Başka açıklaması yok bütün bu olanların...
-Bilmiyorum Defne aklım çok karışık...
Demir artık çiftliğe dönmüştü.Şu geçen iki gün ona iki yıl gibi uzun gelmişti.Ama içi rahattı.Avukattan aldığı bilgiye göre yarın mahkemede İhsan Beyi bırakacaklardı.Asi nin ne kadar sevineceğini düşünerek içi rahatladı.Bu düşünceler içinde uyuya kaldı...
Asi bütün gece Demir i düşünmekten kendini alamadı.Kendisini nasıl affettireceğini bilemiyordu.Ne kadar ağır sözler sarfetmişti.Nasıl geri alacaktı şimdi o sözleri.Sabaha karşı gün daha doğmadan çıktı çiftlikten.Köprüye doğru yürümeye başladı.Demir de çok erken uyanmış camdan bakıyordu.Asi yi görünce hemen onun ardından gitmek için evden çıktı.Asi köprünün kenarına oturmuş asi nehrini izliyordu.Arkası Demir e dönük olduğu için geldiğini farketmedi.Demir sessizce yanına oturdu.Asi birden yanında Demir i görünce irkildi.Demir dikkatle yüzüne bakıyordu;
-Asi,iyimisin?Solgun görünüyorsun.Uyku tutmadı beni..
-Benide..
-Çok üzgün görünüyorsun,birşey mi oldu?Artık üzülme bak babana kavuşmana saatler kaldı..
-Demir..
-?
-Ben sana nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum.
-Teşekkür edilecek birşey mi var Asi?
-Demir,ben herşeyi biliyorum.Sen öğrenmemi istemedin ama ben tesadüfler sonucu öğrendim.Bizim için yaptığın iyiliklerin hepsini öğrendim.
Demir çok şaşırmıştı.
-Unut bunları Asi.Bozduğum bir durumu düzelttim diyelim ve unutalım.Bunu öğrenmeni hiç istemezdim ama olmuş bir kere.Bana kendini borçlu hissetme olur mu?Amacım seni kendime borçlu çıkarmak değildi.Hadi hava çok soğuk hasta olacaksın seni eve bırakıyım..
Asi uslu bir çocuk gibi itaat etti.Yanyana Asi lerin çiftliğe kadar konuşmadan geldiler.Demir tam Asi yi bırakmış geri dönmüş yürüyordu ki,Asi arkasından koştu.Demir in kolundan tuttu.Demir Asi ye dönmüştü;
-Ne oldu Asi?
-Demir..
Demir in şaşkın bakışları arasında kollarını boynuna doladı.Bir anlık şaşkınlıktan sonra Demir de Asi ye sıkıca sarıldı.Bir süre öyle kaldılar.İkiside o kısacık zamanda mutluluklarını kendi içlerinde yaşadılar.Sonra Asi Demir in gözlerinin içine baktı ve kollarından sıyrılarak eve doğru koştu.
Demir arkasından bir süre bakakaldı.İçindeki mutluluk tarif edilemeyecek kadar büyüktü.
Islık çalarak çiftliğine doğru yürümeye başladı...
Aklıma esti yazıyim dedim umarım begenirsiniz :)
İhsan&Demir 14.Bölüm konusma
ihsan:Demir senden Asiy'le evlenmeni istiyorum....
Demir:(şok olmus bir vaziyette)ne diyorsun sen İhsan Bey ?
İhsanAsi'yi sevmiyormusun yani..Niye o zmn bana avukat tuttun niye canını tehlikeye attın sanki bnm icin yaptın :)
Demir:evt dogru hepsini Asi icin yaptım var mı ? (Asi'ye döner) Asiii ben sana asıgımmmmm !!!
ihsan:Süheyla gel sana cocuğna ne oldugunu söylicem gel sen (tabi koşa koşa gider :D )
Melek:Bende Leyla'yı oyalıyim o zmn :)
Asi:Demir sen ne dediginin farkındamısın ?
Demir:evt farkındayım hiç bu kadar farkında olamıstım !!Peki ya sen sen de seviyor musun ?
Asi:Evtt evtt evtttt (der ve uzunca bir sarılısın ardından)
Demir:Asi ben seni kaybetmek isemiyorum...
Asi:Bende seni Demir'immmm :D
Demir:Hemen evlenelim o zmn boy boy cocuklarımız olsunn....
Asi:Olsunn walla :)
The End
nasildelioldum 27-01-08, 00:50 ..........
-Demir,çiftliğinde çalışmama izin vermeni istiyorum senden.
-?!?
-Yaptığın bunca iyilikten sonra senden bir istekte daha bulunmak benim için kolay değil ama sana bu son olaylarla beraber borcum ödenemeyecek duruma geldi
-İhsan Bey,son yaşananları borç olarak düşünmeyin.Ben sadece haksızlığa uğradığınız için ve bundan kendimide sorumlu tuttuğum için yaptım bunu.
-Demir,izin ver.Çiftlik işlerinden iyi anlarım.Kısa sürede toparlarım.
-İhsan Bey,ailenizin ve çiftliğinizin size çok ihtiyacı var.Şimdi sıfırdan başlamak zorunda kalıcaksınız,siz olmadan olmaz.Ama...
-Evet?
-Asi evlenecek olmasaydı tekrar onunla çalışmak isterdim,kısa sürede çiftliğe can verdi.
-Evlenmek mi?
-Sizin haberiniz yok herhalde,şu Almanyalı,Kenan,Asi teklifini kabul etmeseydi parayı yatırmaya kalkmazdı.
-İlk gördüğüm günden beri gözüm tutmamıştı onu..Asi yi tanımamışsın daha..O benim kızım,sevmediği bir adamdan evlilik karşılığında böyle bir yardım kabul etmez..Kenan teklifini kabul etmek zorunda kalsın diye yapmış bunu..
-Yani Asi kabul etmemiş mi?
-Hayır benim kızım böyle bir teklife asla evet demez.Neyse bırakalım şimdi bunları.Asiyle konuşmam gerek,onun rızası olmadan ben Asi nin burda çalışmasına izin veremem.
-Tabii,tabii ben cevabınızı bekleyeceğim o zaman.Bu arada 500.000 ytl yi iade ettim İhsan Bey,ikinci senede karşı verdiğiniz parayı..
-Tamam,ben senedi iade ederim sana Demir.
-Bunca yaşanandan sonra artık aramızda güvensizlik olmaz değil mi İhsan Bey,sizde kalabilir.Bir şekilde kendi aramızda hallederiz.Borcunuza sadık kalacağınızı biliyorum.
-Sağol delikanlı,biz artık gidelim,vaktini aldık.
-Haber bekleyeceğim sizden.
-Eğer kabul ederse yarın sabah çiftlikte görürsün zaten onu,erkenden koşar işinin başına,huyu böyle..
-Tamam,iyi günler İhsan Bey
-İyi günler Demir.
Onları uzaktan şaşkın izleyen hanımlara dönerler.İhsan Bey Asiyi bir bakışıyla yanına çağırır.Asi Melek ve Süheyla Hanıma iyi günler dileyerek babasının yanına koşar.Demir in yanından geçerken bir an gözgöze gelirler.Demir hala şaşkın ve duyduklarından memnun bakar ardından...
İhsan Bey Asi ile beraber çalışma odasına girer.
-Otur kızım,seninle konuşacaklarım var.
-Ne oldu baba,ne konuştunuz Demir le?
-Borcumuza karşılık çiftliğinde çalışmayı teklif ettim.
-Baba,nasıl yaparsın bunu?Sen,İhsan Kozcuoğlu nasıl bir başkasının çiftliğinde işçi gibi çalışırsın?
-Dur kızım,celallenme hemen.Demir i çok yanlış değerlendirmişim.O delikanlı sağlam biri.Onun çiftliğini yola getirmek için işçi olarak çalışmak bu saatten sonra beni üzmez.Ama kabul etmedi zaten..
-İsabet olmuş baba,olacak şey değildi zaten.Sensiz ne yaparız biz çiftlikte?Sıfırdan başlamamız gerekecek..
-Demir e haksızlık etme Asi,şu anda karşılıklı oturup konuşabiliyorsak bu onun sayesinde oldu.
-Peki şimdi ne olacak baba,ben senin o çiftlikte çalışmana dayanamam,bırak ben gidiyim yine..
-Demir de zaten bunu istedi Asi,ben sana sormadan cevap vermek istemedim kızım.Senden böyle bir fedakarlık isteyemem ama sormam şarttı,benden cevap bekliyor.
-Tamam baba,madem beni işçi olarak istiyor,tamam..Çiftlik nasıl idare edilirmiş gösterelim bakalım.Zaten başladığım işi yarım bırakmayı sevmem biliyorsun,tamamlayalım yarım bıraktığımız işi.
-O zaman haber verelim mi?
-Gerek yok baba,yarın sabahtan başlarım işe ben.
-Asi,eminmisin kızım?İstemediğin bir şeyi zorla yapmanı istemiyorum.
-İstiyorum baba,başka çaremiz yok ki zaten,borcumuzu ödemek için en iyi yol bu..
Demir o gece hiç uyuyamadı.Asi nin gelip gelmeyeceğini çok merak ediyordu.Keşke dinleseydim onu,keşke hemen o kadar ağır konuşmasaydım diye geçirdi içinden ama artık olan olmuştu.Bu düşüncelerle,Asiyle ilk karşılaştığında söyleyeceği sözleri düşünerek sabahı sabah etti.
Asi de gece boyunca uyuyamamıştı.İçinde garip bir heyecan vardı.Yarın sabah kalkıp çiftliğe gittiğinde neler olacağını merak ediyordu.Demir e kırgındı,hiç dinlememişti Asi yi.Haklı olduğu yönlerde vardı tamam,beklemesini söylemişti,Asi beklemeye tahammül edememişti.Söz konusu olan babasıydı.Nerden bilebilirdi Demir in böyle bir fedakarlık yapacağını...
Sabah hiç uyumamış olan Asi Demir in çiftliğinin yolunu tuttu.Önce hayvanların yanına gitti.Hepsini tek tek kontrol etti.Hepsi iyiydi.Salgın ın sorunsuz atlatılmasına sevinmişti.Sonrasında kahya ile beraber ekilecek alanlara gittiler.Asi işçileri toplattı,beraberce toprağı çapalamaya başladılar.
Demir giyindi,tam ofise gitmek için evden çıkmış arabasına binecekken uzaktan Asi yi gördü.Kalbi birden hızla çarpmaya başladı.Asi nin yanına gitti.Karşıdan Demir in geldiğini gören Asi onunla başbaşa kalmamak için hemen işçilerin yanına yaklaştı.Demir de işçilerin yanında fazla birşey söyleyemedi.
-Merhaba Asi,kolay gelsin.
-Teşekkür ederiz.
-Hemen başlamışsın işe?
-İşimin başına geçmek istedim hemen , yapacak çok işimiz var.
Bunları söylerken Asi,Demir in yüzüne hiç bakmıyordu.Demir cezalandırıyor beni keçi diye düşündü.Yüzünde hafif bir tebessümle ofise gitmek üzere ayrıldı Asi nin yanından.
nasildelioldum 27-01-08, 12:46 İhsan Bey Neriman a bir açıklama borçlu olduğunu biliyordu.Gece tüm olanları anlattı karısına.Süheyla nın kayıp çocuğunun yerini öğrenmek için çırpındığını anlattı.Neriman çok şaşırmıştı.
-Peki İhsan seninle ne ilgisi var bunun?Sen nereden bileceksin ki onun çocuğunun nerde olduğunu?
-Etraftan duydukları var bana inanmıyor,çocuğunun hala yaşadığını düşünüyor.Beni ziyarete gelmesinin tek nedeni bu,birşeyler bilip bilmediğimi sormak için.
-Ben ne kadar üzüldüm biliyormusun İhsan?Benden bile önce o kadının seni görmesi çok içime dokundu.
-Biliyorum Neriman bende zaten onu ilk gördüğümde şaşırdım,sizi bekliyorken Süheyla yı göreceğimi bende bilmiyordum.Sen artık bunları düşünme,aklına kötü şeyler getirme.
Neriman şimdilik konuyu kapatmaya karar verdi ve daha fazla soru sormadı.Ama bu açıklamalar onu tatmin etmemişti.İhsan daha fazla üzülmesin diye tavır almaktan vazgeçti..
Asi o gece yorgunluktan hemen uyudu.Bütün gün çalışmıştı.Hırs yapmıştı,mutlaka bu çalışması karşılığında Demir in çiftlikten gelir elde etmesini sağlayacak ve borçlarını ödeyecekti.Artık tek düşüncesi buydu.Ama içindede garip bir eziklik vardı,gün içinde Demir i hep görmezden gelmişti.Onunla tek kalmamak için elinden geleni yapmıştı.Nereye kadar ondan kaçabilecekti...
Sonraki günler Defne ve Kerim in nişan hazırlıkları yüzünden çok hareketli geçmişti.Asi Demir in çiftliğine çalışmaya gidiyor,geri kalanlar hazırlık yapıyorlardı.Asi sürekli Demir den kaçıyordu,hiç yalnız kalamamışlardı.Demir nişan gününü sabırsızlıkla bekliyordu.O gece bu yanlış anlamaları düzeltmek için büyük fırsat olacaktı..
Nişan günü...
O sabah çiftlikte müthiş bir koşuşturmaca vardı.Herkes giyeceklerini son bir kez kontrol ederken bir yandanda davet için evde düzenlemeler yapılıyor,son kez herşey kontrol ediliyordu.Kızlar birbirinden güzel olmuştu.Hele Defne bembeyaz elbisesinin içinde gelin gibi olmuştu.Asi bütün itirazlarına rağmen siyah güzel bir gece elbisesinin içinde buldu kendisini.Yapılan makyajında sonunda nerdeyse tanınmaz hal gelmişti.Bu durumdan hiç hoşnut değildi ama annesi sonuçtan memnun gülümsedi;
-Eee Kenan ı reddettin,bu akşam bu güzellikle sende bir nişanlı adayı bulamazsan bende Neriman değilim
-Off anne tamam istediğin oldu işte,böyle konuşma.
Asi yi bu halde gören İhsan Bey büyülenmişti adeta
-Kızım bu ne güzellik,bu akşam senimi nişanlıyoruz Defne yimi bilemedim
-Ya babacım çok rahatsız hissediyorum kendimi.Hem sende çok yakışıklı olmuşsun,dur kravatını düzeltiyim
-Düzelt bakalım,zor bir gece benim için.Kızlarımdan birini kaybediyorum
-Böyle düşünme babacım,ben hep senin yanında kalacağım söz veriyorum
-Dur bakalım,böyle erken sözler verme,pişman olursun.Seninde kalbini çalacak biri,sende uçup gideceksin yuvadan..
-Tamam baba,konuşmayalım şimdi bunları üzülüyorum
-Hadi geçelim içeride bakalım eksik birşey varmı?
Artık herşey hazırdı.Davetlileri Asi karşılayacaktı.Zaten gelmelerinede çok az kalmıştı.Aile arasında olmasını istemişlerdi.Kerim in yakın akrabalarıda gelecekti.Asi bahçede kendi kendine dolaşıyordu.Sanki midesi kasılıyor gibi oldu birden.Asi kendine bile itiraf edemesede bunun nedenini çok iyi biliyordu.Nedeni şimdi arabasıyla çiftliğe gelen Demir di.Demir Leyla,Süheyla Hanım ve Melek le birlikte gelmişti.Leyla çok alımlı olmuştu.Demir şaşkınlıkla Asi ye bakakalmıştı,o kadar farklıydı ki bu gece.Demir onu ilk gördüğü andan beri çok beğenmişti ama bu gece farklıydı.
Arabadan indi,Asi ye doğru yürüdü.Asi ye elini uzattı,Asi de biraz tereddüt ettikten sonra elini uzattı;
-Hoşgeldiniz Demir Bey.
-Hoşbulduk Asi,bu akşam çok farklısın
-Evet,geçici bir durum
Demir hafif gülümsedi,yine bakışları birbirine kilitlenmişti.Bu durumu bozan Leyla oldu.Yüzünde her zaman ki alaycı tebessümü ile Asi nin elini sıktı.Süheyla Hanımda aynı şekilde iyi akşamlar diledi Asi ye.Melek le sarmaş dolaş oldular.Onların bu halini Demir memnuniyetle izledi.Aralarının bu kadar iyi olması onu mutlu ediyordu.Melek;
-Asi,inanamıyorum gözlerime ne kadar güzelsin.Hep güzelsin zaten ama bu akşam başka.
-Sağol Melek cim,o senin güzelliğin.Hadi gir canım içeri üşüme
-Sen gelmiyormusun?
-Benim misafirlerimizi karşılamam gerek,bu görev bana verildi.Herkes gelsin bende geleceğim,içerde görüşürüz
-Görüşürüz Asi.
Demir hala aynı yerde duruyordu.Tam Asi ye birşey söyleyecektiki Leyla seslendi.O da içeri girmek zorunda kaldı.Asi nin canı sıkıldı.Nedense Leyla ya katlanamıyordu.Bana ne zararı var diye düşündü,sonra Demir yüzünden olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.
Az sonra Kerim de yakın akrabalarla beraber gelmişti.Asi lerinde birkaç yakın akraba ve aile dostu geldi.Artık herkes gelmişti.Asi de en son gelenlerle beraber içeri girdi.
Herkes koyu bir sohbete dalmıştı bile.Hafif bir müzik vardı.Müzik seçimini Ceylan yapmıştı.Herkes korktu nasıl olacak diye ama seçimleri çok iyiydi.
Açık büfe tarzında bir çok yemek vardı.Çok modern düzenlenmişti ev.
Nişan merasimi yapıldı,yüzükler takıldı.Defne de Kerim de havalarda uçuyorlardı sanki.Asi biricik ablasının,en yakın arkadaşının nişanlanmasına hem çok seviniyor hemde burukluk hissediyordu.Evliliğe büyük bir adım atmıştı.Yakında ayrılacaklardı belkide...
Dans etmeye başladı çiftler.Neriman ve İhsan Bey de dansa kalkmıştı.Onları mutlulukla izleyen Asi az sonra Demir in Leyla yı dansa kaldırdığını gördü.İçi kıskançlıkla ezildi.Onları o kadar yakın görmeye uzun zaman tahammül edemedi ve bahçeye çıkmaya karar verdi.
Hızla dışarı çıktığını Demir farketti ama birşey yapamadı.Leyla yla dansı bittikten sonra Asi ye bakınmaya başladı ama yoktu.Farkettirmeden oda dışarı çıktı.
Asiyi bulması biraz zaman aldı.Karanlık bir köşede tek başına oturuyordu
-Asi,ne yapıyorsun burda tek başına?
-Hiç,sıkıldım yalnız kalmak istiyorum.
-Rahatsızmı ediyorum seni?
-Evet ediyorsun,sen içeri gidip Leyla ile dans etsene,ne işin var benim yanımda.
Demir gülmeye başlamıştı.
-Asi,yanlışmı anladım sanki bir kıskançlık sezdim sesinde?
-Tuhaf tuhaf konuşma seni neden kısakanacakmışım?
-Bilmem neden kıskanır bir insan başkasını?
-Tamam Demir yine kelime oyunları yapmaya başlama,hadi git
-Gitmiyorum,konuşmamız gerek.
-Konuşacak birşey yok,unuttunmu biz ayrı yerlerdeyiz?Hem benim gibi kendini satan biriyle senin konuşacak neyin olabilir ki?
Asi bunu söyleyip hışımla kalktı yerinden,ama Demir kolundan yakaladı onu.
-Bırak kolumu Demir,hep aynı zorbalık.Beni çekiştirmeyi bırak artık
-O zaman senden insan gibi dur şöylede konuşalım.
Asi kolunu kurtarmaya çalıştı ama çabası sonuçsuz kaldı.Demir in gözlerindeki kararlılığı gördü.Teslim oldu mecbur.
-Konuş bakalım seni dinliyorum ama önce kolumu bırak..
nasildelioldum 27-01-08, 16:33 Arkadaşlar beğendiyseniz ne mutlu bana çok teşekkür ederim :)
Devam...
Demir yavaşça Asi nin kolunu bırakır,yanyana sessizce otururlar bir süre.Sessizliği Asi bozar;
-Seni dinliyorum Demir,konuşacak bir şeyimiz diyerek kestirip atan sendin,benden ne istiyorsun anlamıyorum
-Biliyorum Asi,ama bana hak vermen gerek.Sana bekle dedim,ben gelmeden bir şey yapma dedim.Aradım yine bekle dedim,bu kadar çok bekle diyorsam bir anlamı olmalı değil mi?
-Aradığında sesin bana hiç gelmedi Demir,ne dediğini duymadım bile.Tamam bekle dedin ama neyi bekle!Babam benim için çok değerli,onun için canımı bile düşünmeden veririm.
-Biliyorum,biliyorum.Ama birde benim açımdan bak bekle dediğin sana güvenmemiş.Gururlu sandığın kız savaşmak yerine çok kolay bir yol seçmiş.Sen olsan ne tepki verirsin?
-Ben olsam önce dinlerdim Demir.Yüzüme bile bakmadın,söylediğin sözlerin beni ne kadar üzeceğini düşünmedin bile..Yargıladın,kararını verdin ve kendimi savunmama bile izin vermedin..Üstelik ben yinede gururumu çiğneyip seni görmeye geldim bana Leyla ile haber gönderdin,kapıya gelmeye bile tenezzül etmedin.Ne istiyorsun benden?
-Benim bundan haberim yok?Leyla bana birşey söylemedi.Seni gördüm ama yürüyüşe çıktığını düşündüm.
-Hayır seni görmeye gelmiştim ama Leyla bana müsait olmadığını,görüşmek istemediğini söyledi.
-.....
-Leyla bana ne kadar yakın olduğunuzu bir kere daha göstermek istedi sanırım,sana fikrini bile sormadan ne düşündüğünü bilmiş olmalı ki bana bunları söyledi..
-Leyla benim için Melek'ten farksızdır Asi.Biz onunla kardeş gibi bir arada büyüdük.
-Neyse bunlar benim umrumda bile değil.Yanlış anlamaları düzelttiğimize göre artık patron işçi ilişkisine geri dönersek sevinirim.
Asi ayağa kalktı gidecekken yine Demir kolundan tuttu,artık bağırmaya başlamıştı;
-Daha konuşacaklarımız bitmedi Asi,nereye gittiğini sanıyorsun.Ne kadar inatçısın.
-Bana bağırma tamam mı?Nerden çıktın sen ya,nerden girdin hayatıma.İstemiyorum seni görmeyi,seninle konuşmayı,bırak şu kolumu!
-Hayır bırakmıyorum,bu gece konuşulmayan hiçbirşey kalmayacak.
Demir Asi nin diğer kolunuda sıkıca kavramıştı.Şimdi nerdeyse nefesleri birbirine karışıyordu.İkisininde gözleri alev alevdi.Asi çırpınıyor kollarını kurtarmaya çalışıyordu ama Demir in bırakmaya niyeti yoktu.
nasildelioldum 27-01-08, 17:49 -Neden bu kadar dikbaşlısın,seninle konuşmak için hep zor kullanmak zorunda kalıyorum,beni ne kadar değiştirdin Asi,ben böyle bir adam değildim,kendimi tanıyamıyorum artık,bana neler yaptığının farkındamısın sen?
-Ne yapmışım ben sana?Bırak beni artık,gitmek istiyorum.
Asi nin son sözleriyle çileden çıkan Demir Asi'yi zorla öper.Asi o kadar şaşırmıştır ki direnmez bile.Demir birden ne yaptığının farkına varır ve Asi yi bırakıp bir adım geriler.Öfkeyle attığı bu adımdan pişman olmuştur bile.Asi nin vereceği tepkiyi korkuyla bekler.Asi hala şaşkın,bir o kadarda alt üst olmuş bir şekilde bakar Demir e.Demir tekrar yaklaşır;
-Asi,çok özür dilerim,nasıl yaptım bunu bilmiyorum.Bir anda oldu,anlamadım nasıl olduğunu.
-...
-Asi,birşey söyle.Bağır,çağır gerekirse,bir tepki ver lütfen,özür dilerim
-Demir,ben içeri giriyorum.
-Asi
-Tamam Demir,yokluğumu farketmişlerdir gitmem gerek.
Asi yavaş adımlarla uzaklaşırken Demir şaşkın arkasından bakakaldı.Bir tokadı hakettiğini düşündü,ama Asi nin tepkisizliği en büyük tokat olmuştu.
ASİ : demir babamın avukatını tutan kenan değilmiş senmişsin neden sölemedin böle bişeyi
DEMİR : eğer söleseydim yardımımı kabul etmicektiniz hem...
ASİ :evet hem dedin
DEMİR : hem avukatı kenanın tuttuğunu sanmıştın böle bişeyle de hayıra vesile oldum evlenmeniz için bi neden daha oluştu
ASİ :demir ne diyosun
DEMİR : öyle değil mi asi kenanın yardımlarından dolayı bu hale gelmedin mi ?parası için teklifini kabul etmedin mi onun?
ASİ : demir öyle bişey yok ...
DEMİR : ama beni beklemedin gittiğimde kefalet hemen kenan tarafından verilmişti
ASİ :demir ama o zaman sadece babamın hapisten çıkmasını düşünüyodum
DEMİR :bunun için de kenanla evlenmeyi göze aldın dimi
ASİ :yok öyle bişey demir kabul etmedim
DEMİR : anlıcaz bakalım bikaç gün sonra sakın düğününe çağırmayı unutma ortada dans edicem
ASİ :demir yapma evlenmicem ben kenanla falan nasıl kanıtlayabilirim sana evlenmicemizi
DEMİR : bi kanıt yolu var
ASİ :neymiş o sölede yapiyim
DEMİR : kenanı buraya getir konuşalım bakalım o ne dicek
ASİ :: tamam bekle telefon açiyim
DEMİR :demek telefon numarasını da aldın nişan işlerinde lazım olur iyi yapmışsın bana da vermeyi unutma belki nikah salonunu bulamam ararım onu
ASİ : demirrrrrrr
ASİ : kenan buraya gelebilir misin çok önemli bişey hakkında konuşucam seninle
kenan : tabi asi hemen geliyorum
DEMİR : geliyo mu senin ki
ASİ : benim ki falan değil o evet geliyo
kenan : benimle yalnız konuşmicak mısın asi demirin ne işi var burda
ASİ : kenan ben seninle evlenmeyi kabul ettim mi ? bunu için söz verdim mi sana
kenan : bunu demirin yanında konuşmiyalim asi
ASİ : hayır zaten bunun için çağırdım seni
kenan : olmaz asi bu bizim özelimiz gidiyorum ben
DEMİR : gördün mü konuşmuyo bakalım nasıl kanıtlıcaksın kabul etmediğini
ASİ : kanıtlıcam sana ama nasıll???
DEMİR : bekliyorum
ASİ : düşünüyorum
DEMİR : sen düşün bişey bulunca bana haber verirsin
ASİ : demirr nereyeee ?
DEMİR : gülerr ve el sallar
ASİ : ben kenanla evlenmicem die bağırır
DEMİR : demir de mutluluk gülücükleri atar çünkü asi teklifi gerçekten kabul etmemiştir buna inandığını asiye sölemez çünkü kenanın kefaleti yatırdığını öğrenince o da böle deli olmuştur
bakalım bizim aşık 2 inatçı keçi ne zaman yüzleşicekler?
nasildelioldum 27-01-08, 19:36 Asi hiçbirşey olmamış gibi kalabalığın arasına karıştı.Kimse yokluğunu farketmemiş gibiydi.Sessizce bir köşeye sindi.Kalbi hızla çarpıyordu.Dakikalar geçmişti ama hala normale dönememişti.Onun bu halini farkeden Defne hemen kardeşinin yanına geldi;
-Asi,neyin var canım,alı al moru mor olmuşsun?
-Yok birşeyim Defne,sıcakladım galiba.İyimisin sen?
-Nasıl iyi olmam Asi,uçuyorum sanki.O kadar mutluyum ki,sende böyle sevsen birini,senide böyle mutlu görsem.
-Sen mutlu olda şimdilik bu bize yeter
Gülerek kardeşine sarılır.Tam Defne ye sarıldığı sırada karşıdan Kenan ın gülümseyerek kendisine geldiğini farkeder,telaşla;
-Defne Kenan geliyor,kurtar beni
-Nasıl,ne yapsam?
-Bilmiyorum bir şeyler yap
K-Asi,Defne nasılsınız bakalım?
D-İyiyiz Kenan Bey sizi sormalı?
K-İyiyim,teşekkür ederim.Hayırlı olsun Defne.Darısı başımıza,değil mi Asi?
Demir uzun süre dışarıda kaldıktan sonra içeri girmişti.Birden Kenan ı Asi ve Defne yle konuşurken görünce deli oldu.Farkettirmeden yakınlarına geçti konuşmalarını duyabilmek için.
A-Kenan sen ne diyorsun?Darısı başımıza ne demek?Bizim aramızda evlilik olamayacağını ben sana daha öncede söylemedim mi?
K-Evet ama kesin bir şekilde hayır demedin Asi,ben sana zaman vermiştim en son.Yanlış mı hatırlıyorum.
A-Kenan ben seni kırmamak için sessiz kaldım ama cevabım netti,hayır seninle evlenemem.
K-Defne bizi yalnız bırakırmısın lütfen?
Defne soran gözlerle Asi ye bakıyordu.
A-Tamam Defne ben hallederim sen Kerim i yalnız bırakma daha fazla.
D-Peki canım sen öyle diyorsan,görüşürüz Kenan Bey
Demir kendini zor tutuyordu.Ama bu akşam yeterince fevri davranmıştı zaten,dinlemeye devam etti.
demir asinin teklifi kabul etmediğini öğrenmiş ve pişmandır. ama hala kızgındır. aynı duygular asi içinde geçerlidir..kerim ve defne nin nişanında hala asi ve demir birbirlerinin yüzlerine bakmaz ve konuşmazlar.. bu durumdan rahatsız olan kerim ve defne, asiyle demir i barıştırmaya kararlıdır.
kerim: demir ben bi leyla ya bakacağım ortalarda göremedim de bi süreliğine defneyle sen dans etsen. gittiğimi anlarsa kızar şimdi hemen dönücem.
demir: tamam ama çabuk ol.
kerim tabikide yalan sölemiştir ve bütün olanlardan defneninde haberi vardır. defne ve demir dans ederken kerim asinin yanına gider
kerim: asi bu gece çok sessizsin bi sorunmu var?
asi: hayır. sadece kendimi biraz yorgun hissediorum siz beni düşünmeyin.
kerim: defne seni böle gördükçe üzülüyor hadi kalk bakalımç
asi: nereye?
kerim: e dans edicez
asi hafifçe gülümser ve zoraki kalkar. tabi demir olanları farketmiştir. ama asiyle konuşması gerektiği için farketmemiş gibi davranır bu sırada kerim ve asi, defne ve demir in yanına gelir
kerim: defne birazda nişanlınla dans etmek istemezmisin?
defne gülümser ve kerimle dans etmeye başlar asi ve demir ortada öylece kalmıştır ikiside ilk adımı diğerinin atmasını ister asi demir in yüzüne bakmaz ve demir asiye bi adım yaklaşır. ama asi arkasını döner ve bahçeye çıkar bunu gören demir sinirlenir peşinden gider. sonunda asi yi bahçede görür.asi de demir i görür.
asi: beni mi takip ediyorsun?
demir: sadece neden kaçtığını öğrenmek istiyorum.
asi: kaçmadım!
asi inatla demir in yüzüne bakmaz demir sinirlenmiştir asi gitmek ister ama demir önünü keser.
demir: neden yüzüme bakmıyosun?
asi: biz farklı yerlerde duruyoruz unuttunmu!
demir: asi tamam bak özür dilerim bi anda kendimi kaybettim ama o adam kefaleti ödemeye çalıştığında sen onu durdurmadın yani o anda ona hayır diyebilirdin. bana gerçekten güvenseydin derdin!
asi: babam için herşeyi yaparım demir! ve sen bana nereye gittiğini niye gittiğini sölemedin sadece "bekle beni" dedin ve gittin. ve ben kenan a bi kere hayır dedim ama düşünmem için ısrar etti. ve kefaleti ödemek istedi.
demir bişi demeden arkasını döner gitmeye kalkar
asi: daha söliceklerim bitmedi.
demir geri döner.
asi: avukatı tuttuğunu neden sölemedin? neden yaptığın bütün o şeyleri kenan ın sahiplenmesine izin verdin?
demir: sen.. kenanın yaptıığından o kadar emindinki.. bana inanmazdın..
asi:işte beni tanıyamadığını bi kez daha gösterdin! aslında bütün bunların suçlusu sensin! bulunduğumuz bu noktaya senin yüzünden geldik! eğer sen yaptığın herşeyi söleseydin ben kenan a karşı kendimi borçlu hissetmezdim ve bütün bunlarda yaşanmazdı..
demir başını öne eğer asi bi an duraksar.
asi: bak tamam bunları sadece bizim iyiliğimizi istediğin iiçn yaptığını biliyorum ve herşeye rağmen teşekkür ederim.
demir şaşkındır asi önce ona bağırmış sonrada teşekkür etmiştir. demir hafifçe sırıtır. asi de öle..
sonunda ikiside sakinleşmiştir..
asi: sonunda herşeyin normale döndüğüne inanamıyorum
demir kaşlarını kaldırrıp asi ye bakar
asi: hemen hemen herşeyin
ve kayanın üstüne oturup gökyüzüne bakarlar asi üşümüştür demir ceketini çıkartıp asi ye verir ve gülümser..
demir: yıldız kaydı bi dilek tut.
asi: sende
ikiside zamanın orda durmasını dilerler.
asi: ne diledin?
demir: zamanın burda ve şu anda durmasını..
asi: zamanı durduramayacağımızı sana daha önce söylemiştm..
demir: peki sen ne diledin
asi başını öne eğip gülümser
demir (şirin bi şekilde): nee?
asi: zamanın burda ve şu anda durmasını..
demir asi ye bakar ve gülümser asi de öyle..
-- bu muhteşem anı bozacak bişi olmalı ama bulamadım onu siz bulun-
nasildelioldum 27-01-08, 21:53 K-Asi bak daha öncede söyledim,biz çok mutlu olacağız bu içime doğuyor.Bana bir fırsat ver
A-Üzgünüm Kenan,bende daha önce söylemiştim hatırlarsan sen benim için ancak bir akraba bir kardeşsin,sana farklı gözle bakamam.
K-Hadi dans edelim,gel
A-Kenan istemiyorum lütfen yalnız bırak beni
K-Hadi Asi,kırma beni
A-Yeter ama Kenan hayır dedim değil mi?
Asi bunu söyleyerek Kenan a tekrar konuşma fırsatı vermeden hızla uzaklaştı yanından.
Kenan hiç bozuntuya vermeden peşinden gidecekti ki Demir karşısına dikildi.
D-Kenan konuşalım mı biraz?
K-Ne hakkında Demir Bey?
D-Asi hakkında,dışarı çıkalım mı?
K-Hay hay çıkalım tabii
Demir burnundan soluduğunu belli etmemek için üstün bir çaba harcıyordu.Asi ikisinin yanyana dışarı çıktığını son anda farketti,endişelendi ama peşlerinden gitmeyede cesaret edemedi.
Demir Kenan la birlikte bahçeye çıktı
D-Kenan senin amcın ne ben merak ediyorum?Asi seni istemediği halde bu ısrar nedendir?Altında başka birşey var sanki?
K-İyide bundan sanane?Seni neden ilgilendiriyor ben anlamadım
D-Beni neden ilgilendiriyor,güzel soru..Beni ilgilendiriyor çünkü senden hoşlanmıyorum Kenan efendi
K-Sen benden hoşlansan ne olur,hoşlanmasan ne olur Demir Bey
D-Asi den uzak duracaksın,seni bir daha onun yanında görmeyeceğim
K-Hadi ya,buna sen mi karar vereceksin?Ne sıfatla,sen kimsin?
D-Benim kim olduğumun bir önemi yok şu anda,önemli olan senin Asi ve ailesinden uzak durman
K-Bak sen karışma tamam mı?Bizim Cemal Ağayla yaptığımız bir anlaşma var
D-Ne anlaşması?
K-Ailevi meseleler bunlar sen karışma
D-Kenan sabrımı taşırmaya başladın artık,ne işler çeviriyorsun?
K-Sabrın taşarsa ne olacakmış,beni dövecekmisin yoksa?
Kenan ın yüzündeki alaycı ifade Demir in yine parlamasına neden olur.Kendine hakim olamayarak Kenan ın yüzüne yumruk atar.Neye uğradığını şaşıran Kenan tam Demir e hamle edecekken Asi yetişir.
A-Ne yapıyorsunuz siz?Demir ne yaptın sen?
D-Sen karışma Asi
A-Ne demek sen karışma Demir,ne bu haliniz,Kenan ne oldu?
K-Yok birşey Asi,şehir eşkiyaları sarmış burayı baksana.Konuşmayı değil dövüşmeyi tercihn ediyor Demir Bey
A-Demir cevap ver,ne oldu diyorum neden vurdun Kenan a
D-Asi senin arkandan iş çeviren bir adamı sakın koruma bana,sakın!
A-İşmi çevirmiş?Ne demek istiyorsun Demir açık konuşsana
D-Seninle evlenebilmek için dedenle bir pazarlık yaptığından söz etti bu adam
A-Ne pazarlığı?Kenan?
D-Belliki seninle evlenebilmek için dedenle bir anlaşma yapmış Asi.
A-Kenan doğrumu bunlar?
K-Özür dilerim Asi,doğru,öğrenmeni istemezdim.
A-İnanamıyorum,ne kadar aptalım.Ben seni kırmamak için didinirken sen nelerin peşindesin.Kenan bizden uzak dur,seni görmek istemiyorum artık.
Kenan hiçbirşey söylemeden uzaklaştı.Demir de Asi de bir süre konuşmadılar.Sonra Asi Demir in elinin kanadığını farketti.
-Demir,elin kanıyor
-Önemli değil,küçük bir sıyrık
-Kenan a vurduğunda oldu herhalde,gel temizleyelim
-Gerek yok Asi,önemli bir şey değil
-Gel dedim sana Demir,temizleyelim şunu.Babamın odasında bir ilkyardım çantası olacaktı,gel.
Demir daha fazla inatlaşmamak için Asi nin peşinden İhsan Bey in çalışma odasına doğru yürümeye başladı.
nasildelioldum 28-01-08, 00:19 Asi Demir i oturtup ilkyardım çantasını aramaya koyulur.Demir ilgiyle izler Asi yi.Fırtınadan önceki sessizlik gibidir Asi nin tavırları.Sanki bu akşam aralarında tatsız hiçbirşey geçmemiş gibi...
-Demir,duymuyormusun beni?
-Ne oldu?
-Üçtür sesleniyorum sana boş boş bakıyorsun,korkuttun beni,elini uzat diyorum
-Dalmışım bir an
-Belli oluyor,Kenan a nasıl vurduğunumu düşünüyordun
İkiside gülmeye başlar.
-Haketti ama,yüzsüzlüğü beni çıldırttı bir an,kendime engel olamadım.
-Evet bu akşam hakimiyetini yitirmiş gibisin,farkettim.
Demir Asi nin gözlerine bakar.Kızıp kızmadığını anlamak için.Asi nin her zamankinden rahat halleri umutlanmasına sebep olur.Kendine bile itiraf edemediği duyguları alıp götürür Demir i.
-Demiiir daldın yine.Tamam bitti,geçmiş olsun.Acıyor mu?
-Ne,yok hayır acımıyor merak etme
-İçeri geçelim mi artık,yokluğumuzu farketmişlerdir mutlaka
-Tamam girelim
İkiside ayrı ayrı salona girer.Leyla kıskanç bakışlarla süzer Asi yi.Hemen arkasından Demir in girdiğini görünce iyice yüzü asılır.
-Leyla,ne bu surat
-Nerdeydin Demir,yoksun hiç ortalarda.Sıkıntıdan patladım burda.
-Biraz hava aldım Leyla,bunalmıştım.Geldim işte.
-Dans edelimmi çok sıkıldım,hadi kırma beni
-Tamam,edelim tabii
Demir in Leyla ile dans ettiğini gören Asi içinin yine kıskançlıkla ezildiğini hisseder.Defne Asi nin yüzünü asık görünce kıyamaz.Kerim i Asi nin yanına gönderir.
-Asi,benimle dans edermisin?
-Tabii,şeref duyarım
-Peki öyleyse güzel baldız |