Tüm Versiyonu Göster : Nefes
Başrolde Mehmetcik
Terör örgütüylea mücadele eden bir komando timinin öyküsünü anlatan “Nefes” filminin çekimlerine başladı. Filmin kadrosunda hiç yıldız oyuncu yok.
Ön hazırlıkları 1.5 yıl süren, kadrosunda yıldız oyuncu bulunmayan filmde, askeri eğitim görmüş 40 genç rol alıyor.
Sınır karakolu inşa edildi
Bugüne kadar birçok büyük firmaya reklam filmi çeken Levent Semerci'nin yönettiği "Nefes"in senaryosu, Hakan Evrensel’in “Güneydoğu'dan Öyküler” adlı kitabından yola çıkılarak kaleme alındı. Film için Niğde Aladağlar’da 120 kişilik bir sınır karakolu inşa edildi. Özel efektlere yer verilen ve savaş sahneleri Hollywood normlarında çekilen filmde tam 12 kamera kullanılıyor.
Öykü gerçeklere dayanıyor
Medyavizyon'un dağıtımcılığını üstlendiği film hakkında Semerci şu açıklamayı yaptı: "Bize göre o bölge ne Vietnam’dır ne de en taze örneği ile Irak... Kendine özgü dinamikleri olan, üç-beş kelimeyle açıklanmayacak bir dönem yaşanmıştır, yaşanmaktadır. İnanılmayacak olayların yaşandığı bir dönemin hikayesini tüm gerçekliğiyle beyaz perdeye aktarıyoruz."
Film için Uzakdoğu’dan, özel olarak üretilen demo silahlar ithal edildi. Filmde rol alan, çoğu konservatuvarda okuyan 40 genç oyuncu, bir ay askeri eğitim aldı ve dağda konakladı. Filmin bazı sahneleri, nefesfilm.net adlı adresten izlenebiliyor.
kaynak:hürriyet gazetesi
http://img80.imageshack.us/img80/5494/nefesgu8.jpg (http://imageshack.us)
cok güzel bir film olcagini düsünüyorum
bu sene süper filmler geliyor masaallah
Filmin resmi sitesinde fragmanını izledim. Görüntüler güzel olmuş. Merakla bekliyorum...
Bir Güneydoğu hikayesi; Nefes
Terör örgütü ile mücadele eden bir komando timinin öyküsünü anlatan "Nefes" filminin çekimlerine başladı. Filmin kadrosunda hiç yıldız oyuncu yok.
Konu: “Nefes” bir yüzbaşının komuta ettiği 40 kişilik bir timin hikâyesidir. 2365 metre yükseklikteki “Karabal” tepesinde bulunan bir röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bu 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatıyor.
Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yapacağı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarını konu alan ''Nefes'' isimli sinema filmi, Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda çekilecek.
Yarı belgesel, yarı drama özelliği taşıyan film için ekibin Tahtalı Dağı'nı tercih etmesinin nedeni ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile jeopolitik olarak benzer yapıya sahip olması.
Şehit olan askerlerin hikâyesinin anlatılacağı filmin öyküsü, Güneydoğu'daki bir sınır karakolunda geçiyor. Bu nedenle çekimlerin yapılacağı Tahtalı Dağı'na bir karakol kurulacak. Karakolu koruyacak olan 40 kişiyi oynayacak oyuncular ise Türkiye'nin farklı illerindeki konservatuarlarda okuyan öğrencilerinin arasından seçilmiş.
Bu oyuncular emekli subaylardan 1 ay süreyle eğitim almışlar. Bütçesi 2 milyon dolar olan filmin sonunda ise terör örgütü PKK'ya yapılan baskın var.
Film ekibi, şehit çocuklarının sinema bölümü okumaları ve yaşadıklarını yaptıkları filmlerinde yansıtmalarını istiyor. Bu nedenle filmin gişe gelirlerini bölgede şehit olan askerlerin çocuklarına burs olarak verecek
Hakan Evrensel
1967’de Ankara’da doğdu. Askeri okulları bitirdikten sonra Güneydoğu'da çeşitli yerlerde görev aldı. Bir süre sonra askerliğin kendisini tatmin edemeyeceğini hissetti ve ordudan ayrıldı; gazetecilik ve kitap yazarlığı yapmaya başladı.
Yazdığı “Güneydoğudan Öyküler” de Güneydoğu'daki terör sorununu insanlara anlatmaya çalıştı. Kitaplarında devletin sadece terörist ile mücadele ettiğini terörle mücadele adına ise hiçbir şey yapmadığını söyledi. Yöre insanın sıkıntılarını, devlete olan güvensizliğini, PKK'nın halk üzerinde oluşturduğu korkuyu aynı zamanda cahillik yüzünden geri kalmışlığını anlattı. Ayrıca Türk askerinin hangi zor şartlarda görev yaptığını ve buna rağmen nasıl başarılı olduğunu anlattı. Terör örgütünü destekleyen yabancı devletlerin o topraklar üzerindeki çıkarlarına da değindi. Son çıkan kitabı “Yer Eksi İki” yazarın ilk romanıdır
Levent Semerci
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra Almanya'ya giden Levent Semerci, burada birçok kabareye imza attı. Türkiye'ye dönüşünde reklam filmi ve klip yönetmenliğine başladı.
Ford, Garanti Bankası, Zorlu Holding, Pamukbank, Aygaz, Aria, Akbank, Anadolu Hayat ve İş Bankası gibi birçok firma ile ürün reklamlarının yanı sıra; Meltem Cumbul, Özlem Tekin, Sezen Aksu ve Şebnem Ferah'ın kliplerine de imza attı.
Şehitlerin dramı beyazperdeye taşınıyor
http://img247.imageshack.us/img247/8052/9408cd857c388e4abcaf0e1pl2.jpg (http://imageshack.us)
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadele 'Nefes' adlı sinema filmine ilham kaynağı oldu..
Ülkemizde yaşanan terör ilk kez sinema filmi oluyor. Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarını konu alan 'Nefes'in çekimleri sürüyor. Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda çekilen film, 2 bin 365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi'nde bulunan bir istasyonu korumakla görevlendirilen 40 komandonun görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatacak.
KARAKOL KURULDU
'Nefes', Güneydoğu'daki bir sınır karakolunda geçiyor. Bu nedenle çekimlerin yapıldığı Tahtalı Dağı'na bir karakol kuruldu.
ÜNLÜ YOK
Oyuncularının ünlü isimler yerine konservatuvar öğrencileri arasından seçildiği filmin efekt uzmanı da yurtdışından getirildi. Filmde kanlı sahnelerin bol olması nedeniyle üzerinde titizlikle durulan bir diğer konu da makyaj. Yönetmen Semerci, efekt ve makyaj kalitesinin 'Er Ryan'ı Kurtarmak' adlı filmdeki çıkarma sahnesinde kullanılan efekt ve makyaj tekniğiyle aynı olduğunun altını çiziyor. Silahlı çatışma sahnelerinde askerlerin şehit düşme görüntülerinin de yer aldığı filmin şubat ayında tamamlanması planlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadele 'Nefes' adlı sinema filmine ilham kaynağı oldu
'Nefes'in oyuncuları askeri eğitimden geçtikten sonra dağa çıktı
Çekimleri süren 'Nefes' 40 kişilik bir timin hikayesini anlatıyor.
İSTANBUL - 25 yılı aşkın süredir Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen, yaklaşık 30 bin kişinin yaşamına mal olan, binlerce kişinin sakat, yetim kalmasına yol açan Güneydoğu'daki terör, askerlerin gözünden beyazperdeye taşınıyor. 'Nefes' adlı film, tanınmış reklam yönetmeni Levent Semerci filmi şu sıralar Antalya Kemer'deki Tahtalı Dağı'nda çekiliyor. 'Nefes', bir yüzbaşının komuta ettiği 2 bin 365 metre yükseklikteki bir tepede bulunan bir role istasyonunu korumakla görevli 40 kişilik timin hikâyesini, bu 40 askerin görevlerini yerine getirirken yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatıyor.
Dört ayda tamamlanacak
Güneydoğu'nun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra ordudan ayrılan Hakan Evrensel'in yazdığı 'Güneydoğu'dan Öyküler' kitabından uyarlanan 'Nefes' için oyunculara önce askeri eğitim verildi. Ağırlıklı olarak askerlik çağındaki konservatuar öğrencilerinden oluşan oyuncular bir buçuk ay boyunca Halkalı'da kurulan bir kampta tam teçhizatlı asker gibi yaşadı. Askerlerin eğitim sahneleri de burada çekildi. Filmin şu sıralar Tahtalı Dağı'nda süren çekimleri Türkiye'nin muhtelif yerlerinde dört ayda tamamlanacak.
Reklam filmi ve klip çekti
'Nefes'in yönetmeni Levent Semerci Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra Almanya'ya gitti ve burada birçok kabareye imza attı. Türkiye'ye dönüşünde reklam filmi ve klip yönetmenliğine başlayan Semerci Ford, Garanti Bankası, Zorlu Holding, Pamukbank, Aygaz, Aria, Akbank, Anadolu Hayat ve İş Bankası gibi birçok firma ile ürün reklamlarının yanı sıra Meltem Cumbul, Özlem Tekin, Sezen Aksu ve Şebnem Ferah'ın kliplerine de imza attı.
Filmin resmi web sitesinde izledim,fragman muhteşem.Çekim kalitesi falan harika filmin mutlaka gideceğim
fragmanı gerçekten çok etkileyici
vizyona girmesini merakla bekleyenlerden biri de benim
fragman sonunda 2008 de sinemalarda diyor ama kesin bi tarih varmı
Levent Semerci’nin yönettiği Nefes, 20 Şubat 2009′da Medyavizyon Film dağıtımıyla Creavidi Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.