Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - (Arşiv 4)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
Asi'nin Bir Günü Nasıl Geçer
Asi için gün, sabah 5'te henüz horozlar bile ötmeden başlar. Asi yataktan fırlar, dolabını açar ve şok olur. Dolabı birbirinden güzel giysilerle doludur. Asi gözlerini ovuşturur ve o anda acı gerçeği anlar. Bu dolap Asi'nin değil, Defne'nin dolabıdır. Asi hayalkırıklığıyla Defne'nin dolabını kapatır ve içinde sadece 3 çift giysi olan kendi dolabını açar. Asi'nin hayalkırıklığı bir anda sevince döner, "eğer Defne kadar çok giysim olsaydı, yarım saatte ne giyeceğime karar veremezdim, ama sadece üç çift giysim olduğu için hemen ne giyeceğime karar verebiliyorum" der ve hemen gri eteğiyle, kahverengi uzun yeleğini dolaptan alıp giyer.Giyindikten sonra Asi ayakkabı olarak ne giyeceğini düşünür, sonra da gülmeye başlar "zaten bir çift çizmem var, başka ne giyebilirim ki?" Asi yeşil çizmelerini de ayağına geçirdikten sonra zorlu bir güne başlamaya hazırdır.
Asi giyindikten sonra hemen tavuk kümesine koşar, sabah kahvaltısında ailesi taze yumurtalar yiyebilsin diye, yumurtaları toplar, ardından hemen ahıra koşar ve yine sabah kahvaltısı için süt sağar.
Asi bir yandan mutfakta sütü kaynatırken, diğer yandan da sabah kahvaltısı için köy ekmeği yoğurur. Biraz kanaviçe işler.
Ekmeği fırına attıktan sonra, Asi atına atlar ve tarlaları dolaşır, herhangi bir sorun var mı diye kontrol eder, hava durumuna göre o gün yapılacak işleri belirler.
Eve geri döndükten sonra, hayvanların yemlerini verir, suluklarını doldurur. Biraz kanaviçe işler.
Ev halkı henüz uyanmadan Asi odasına döner ve saçlarını örer. Asi'nin saçlarının yapımı da yaklaşık olarak yarım saat sürer, bu arada da ev halkı uyanır.
Asi ailesiyle birlikte kahvaltısını ettikten sonra, koştura koştura Demir'in çiftliğine doğru yola koyulur.
Bu sırada, Demir'in de gözü yolda, kafasında şu soruyla "Acaba Asi bugün gelecek mi?"içi içini yer.
Demir bir saate bir yola bakarken, Asi Demir'in kendisini beklediğini bilerek, önce Demir'in tüm tarlalarını gezer, Demir ateş püskürmeye başlamışken, Asi çiftliğe gelir, demir henüz "Gelmeyeceksin sandım" diyemeden Demir'e ağzının payını verir.
Öğle tatiline kadar, Asi birkaç yüz dönüm tarla sürer, hayvanlarla ilgilenir, Süheyla'nın kaprislerini çeker, Melek'le arkadaşlık eder, Arif kahyanın gözünde kahramanlaşır, birkaç kez Demir'le karşılaşıp Demir'i hem şaşırtır, hem de durup dururken azarlar. Derken öğlen olur.
Asi öğle tatilinde koştura koştura Kozcuoğlu çiftliğine gelir, tabi ki Asi çiftliğe yemek yemek için gelmemiştir, hemen külüstür traktörlerine atlar 50 dönüm tarla sürer, birkaç inek sağar, çünkü Asi bir saniyesini bile boş geçirmez.
Öğle tatili bitince Asi tekrar Demir'in çiftliğine döner. Öğleden sonrası da sabahı gibi çok yoğun geçer. Yine Süheyla'nın iğnelemerine ve aşağılamalarına katlanır, Demir'in çiftliğinde ağırladığı misafirlerinin yanında Demir'i küçük düşürür, üstünü başını kirletir, Melek'in kıyafet verme teklifini Süheyla'nın aşağılamasıyla reddeder ve üstünü değiştirmek için Kozcuoğlu çiftliğine döner.
Asi üstünü başını aslında bilerek kirletmektedir, bu bahaneyle Kozcuoğlu çiftliğine giderek birkaç inek daha sağar. Biraz kanaviçe işler.
Asi Demir'in çiftliğine döndüğünde akşamüstü olmuştur, bütün gün iki çiftlik arasında koşturan ve yüzlerce iş yapan Asi'nin de sinirleri gerilmiştir, işte tam bu sırada Demir Asi'nin karşısına çıkma hatasını yapar. Asi Demir'e akşam fırçasını da çektikten sonra gönül rahatlığıyla evine döner.
Demir'in "ben seni eve bırakayım, hava kararmadı ama ben seni yine de merak ederim" teklifini reddeder, Asi gururlu bir kızdır, yürüye yürüye evine dönmek onun en doğal hakkıdır, Asi başı dik bir halde evine doğru yola koyulurken, Demir arkasından boynu bükük bir şekilde bakakalır.
Asi Kozcuoğlu çiftliğine gelir, ilk iş olarak babasının odasına gider, babasının günlük sızlanmalarını ve çiftlikle ilgili sorunlarını dinler, babasının dertlerine derman olmaya çalışır. Akşam yemeği hazır olana kadar, kanaviçe işler.
Hep birlikte yenen akşam yemeğinden sonra, Asi annesinin günlük sızlanmalarını dinler, annesinin de dertlerine derman olur.
Ardından ailecek Ceylan'ın gitar serenadlarını dinlerler, Asi bu sırada da boş durmaz kanaviçe işler.
Sonunda yatma vakti gelmiştir, ama Asi'nin sorumlulukları hala bitmemiştir. Asi Defne ile birlikte odalarına çekilir, ve Defne'nin o gün Kerim ile yaşadıklarını dinler. Ardından Defne'nin Kerim ile ilgili hayallerini dinler. Bu hayallerin içinde, Kerim ve Defne'nin evlendikten sonra otuaracakları evin kapı kollarının ne renk olması gerektiğiyle ilgili ince detaylarda saklıdır.
Defne'nin o günlük hayalleri bittikten sonra, nihayet gece saat 2'de Asi uykuya dalar. Asi'nin yeni ve yorucu bir güne hazır olmak için sadece 3 saati vardır. Ama zaten Asi'ye göre, uykuda vakit kaybıdır, ne kadar az olsa o kadar iyidir.
Süper ötesi bir yazi:good::happy0064Acilarin kizi ASI;Zavalli ASI.Dertlerin ablasi ASI ABLA,Böyle fazla dayanamazda ne yapalim Bizim Asiye? klonlayalimmi yoksa Terminatörmü yapalim .:icon_sorr:
Ben de fragmanı şimdi gördüm. Etkileyici bir bölüm bizi bekliyor özellikle süheyla ve ihsan'ın müzedeki sahnlerini merak ediyorum... 1 gün kaldı diziye...
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 09:01 Sevgili Fatma muhteşem bir bölüm yorumu..Ellerine sağlık..Bölümü tekrar izlemiş kadar oldum..
Sevgili Alexia Asi'nin 1 günü anca böyle yazılır..Kopardın beni..Daha öncede sevgili Hasancım Defne'nin 1 gününü yazmıştı benim için sağolsun..Okumak cidden çok eğlenceli..Artık devamı gelir inşallah..:)
Sevgili Neslihan17 oyunculuk üzerine 1-2 kelam etmiş tamamiyle katılıyorum.
Bana izlettiriyor ya aynen gerisi tırı vırı..Sen anladın onu Neslihan17 :)
Eleştiri yapmanında bir adabı var değil mi yaa..:img-yes:
Cuma geceleri saat 20:00 de koltuklarımıza yerleşip bu diziyi izleyip birde üzerine gelip burada sayfalarca yorum yapıyorsak daha neyi konuşuyoruz..:)
Güzel bir gün dileğiyle..
8. Bölüm
Asi, Demir’i affetmiyor
Asi’nin atının ölümü iki ailede de büyük bir üzüntüye yol açar. Cemal Ağa, Demir’in çiftliğine gelerek Süheyla ve Demir’i tehdit eder. Süheyla korkuya kapılır ve Cemal Ağa’yla işbirliği yapmak konusunda istekli olduğunu söyler.
bir atın ölümü bütün oyuncuları değiştirmiş..kız sabahtan akşama kadar Demir'in çiftliğinde sürünüyordu..o halde kimseden tek kelime duymadık..şimdi atın ölümü ve Asi'nin üzüntüsüyle herkes yıkılmışş...ilginçç..Süheyla teyze nasıl da insafa gelmiş hayrett.....Süheyla nasıl olmuşta geri adım atmış..
Asi’ye atının ölümünden sonra Demir’in çiftliğinde çalışmak daha da zor gelmeye başlamıştır. Demir, Asi’ye kendini affettirmek ister ancak Asi, Demir’den uzak durmaya başlar.
Asi Demir'in çiftliğinde çalışmak mi zor geliyor?..
Demir'i görmek mi zor geliyor?
Asi Demir'e yakın mıydı?..şimdi yakınlık kuramıyor?..:img-blush
Bu sırada İhsan ve Süheyla ilk kez başbaşa buluşur ve geçmişten sırlar birbir ortaya dökülmeye başlar.
o sergi sarayında buluşmak bakışlar ilginçç...:icon_whis
mağdur Asi
yas tutan Asi...
çalışkan Asi
Af dilenen Asi
ayağına gidilen Asi
özür dilenen kişi Asi...
bir atın ölümü herkesi değiştirmişş... :icon_whis:icon_whis
yaa arkdslar inanmıyorum az önce sesli fregmanı gördüm
ne zaman çıktı yaa
zaten o heyecandan ne olduğunu da kavrayamadım
acaba dün çıktı da ben mi görmedim
heyecandan bölüm yorumlarına bakmamışım evet fregman dün çıkmış
aslında biraz karışık gibi
ama ortalığın da bayağı karışacağı ortada
cemal ağa zaten deliye dönmüş durumdaydı süheylanın tırsması normal :img-hyste
e aslan desen o zaten her daim hazır
bakalım bizi cuma GÜNÜ daha neler bekliyo
siyah-beyaz 13-12-07, 09:33 Günaydınlar...
Dün fragmanı izledim.Demir teyzesine *bu yolda devam* derken bence onun bu hırsıyla alay etti.*Hala bu olanlara rağmen devam edeceğiz değil mi teyze* diyor gibi geldi.Kin gütmeye devam etmekten bahsederken...Sanki Demir pes etmek istedi teyze karşı çıktı o da bunları söyledi gibi...Sanki kızgındı...
Tuba'nın oyunculuğunu bazı sahnelerde ben de zayıf buluyorum .Bakışlarından ne demek istediğini anlamıyorum.Çok güzel bir kız,gözleri çok güzel bu yönünü geliştirmelii.Bir de sorum var,ses kendi sesi mi???
fragmanı şimdi izledim biraz daha bişeyler anlaşılıyor. son sözleri demir asiye söylese çok güzel olurdu ama kerime mi söyleyecek acaba diye de düşünüyorum. asiye söylese asi etkilenebilirdi. çok güzel bir bölüm bizi bekliyor. sabırsızlanıyorum. demir istemiyor artık intikam filan ama teyzesi rahat bırakmıyorki. onlar senin anneni iki çocukla ortada bıraktı diyor. iyi de onlar kim asi mi? defne mi? kim bıraktıysa o dur. bütün sülaleyi ne diye katıyosun işin içine.. demire iyice üzülmeye başladım valla..:icon_sorr
aaaaa ayol bu ne ....cemal ağada ne oluyor... bilmiyor mu acaba, yusuf ağa emri ve ihsanın girişimleri ile demirin annesinin ölümünü..can alanın canı alınırmış..e tamam öyle ise kozcuoğulları bir can almışlardı, atlarının canını diyet verdiler diyecem ama midem kaldırmıyor..
demirin intikam hırsı sadece annesine olan sevgisi ile orantılı..yani kötü kalpli gözü doymaz, hırslı bir adam olduğundan değil...asi hanım, o kadar yaygara yaptıki yaşlı atı için, demir asinin ailesini en az zararla kurtarmak için atı aldığına bin pişman oldu...boşuna dememişler iyilikten maraz doğar...
asinin şu ruh hali ile demirin söyleyeceği hiç bişeyi algılaması mümkün görünmüyor..zengin kaprisi bu olsa gerek..:img-yes:
Gec oldu ama kusura bakmayin:img-wink:
Ilk sahnede Asi ve Demirin diyaloglari:
Asi:“buraya neden geldin?bu öfkenin bir aciklamasi olmali ,bize neden düsmansiniz?“
Demir:„herseyin sorumlusu bu sehir ,ailene dönde bir bak,öfkemin nedeni sizlersiniz,ailen
Asi:„ailem size ne yapmis olabilir ki?
Demir:“bunu babana soracaksin?”
Asi:“babam kimseye kötülük yapmaz,yapamaz”
Demir:“sen o ugrastigin hayvanlari, ekinleri,topragi birakip etrafina bak istersen belki o zaman insanlari dünyayi daha farkli görürsün,senin kafandaki adaletle benimki cok farkli”
Bu konusmada Demiri yadirgadim gecmiste olan bir olay yüzünden o olayla hicbir ilgisi olmayan bir kizin adalet anlayisini nasil ve ne hakla kücümseyebilirsin ki
Sevgili Fatma abla,
çok güzel yazmışsın..
Demir her defasında Asi'yibabasına yönlendirmesi beni sıkıyor...:img-yes:
Demir teyzesine „Teyze „kimdi sana bunu yapan,seni hamile birakan,ihsan kozcuoglu mu?“ diye sordugunda cevap olarak „evet“ cevabini bekliyordu ama teyzesi „hayir o degildi onunla hicbir ilgisi yok“ deyince rahatladi sanki [U]ama Demir „kimdi peki teyze,madem Ihsan bey degil neden ondan ve ailesinden intikam almami bukadar fazla istiyorsun?bana gercekleri artik tam olarak anlatma zamani geldi“,demiyor
evet ablacım..
Teyze ile konuşması bence yarım kaldı...
Kimden hamile kaldın?bunu sana yapan kimdi diye sormalıydı?
Asi'yi görünce herşeyi unuttu belkide Demir'cik..:img-wink:
Asinin ati üzerinde Demirin ciftligine gelerek,Demire seslenmesi ve ona "insan verdigi sözü tutmali,ben sözümü tuttum o artik senin,benim can yoldasima paranla sahip oldun ama unutma benim atim parayla degil sevgiyle yasar hic kimsenin onu benim sevdigim kadar sevemeyecegini o da biliyor ve bunu sana gösterecek" deyisi ve kosar adimlarla oradan ayrilmasi,agladigi sahne,cok duyguluydu,Tuba Büyüküstün´ün oradaki performansi cok güzeldi.
Gururlu Asi herşeyi yapar,canından çok sevdiği atını senetler karşılığı Demir'e verir..o sahne güzeldi..bence sabah gün ışığı ile verseydi ya...neydi ki o acele..atın gece hırçınlaşıp ölmesi mi gerekiyordu?:img-wink:
Demirin Asiyi almaya geldiginde ve „ihsan bey lütfen izin verin,onu götürmem gerek"dedigine pismanligi hem bakislarindan okunuyor,hem sesinin titrekliginden anlasiliyordu,herkes atin basina kötü birsey geldigini anlamisti.
Demir İhsan beyden izin istedi ama o sırada Asi çoktan harekete geçmişti..baya dönüp izin almak Asi'ye tersti...Demir ile Asi aynı ata çok yakıştı...:happy0064:happy0064
[B]Fatma abla;
öyle güzel betimlemeler yapmışınız ki?..okumaya kesmeye yorumlamaya doyamadım....:img-yes::img-yes:
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 09:36 Acıların kadını unvanını çok sevgili Bergen'den alıp Asiye vermek lazım. "Acıların kadını Asi" :good:
"Acıların Kadını" Bergen halinden şikayetçi..Ama Asi değil..Zira tercihi bu..
Bergen'den bahsettiğimize göre tevellüt eski..:)
Burada yazan pek çok arkadaşın Bergen'i bildiğini sanmıyorum..
Her ne ise...Eleştiri yapmanıza kimsenin sözü olacağını sanmıyorum..Eleştiri pozitifte olabilir negatifte..Siz fikrinizi söylediniz..Diğer arkadaşlarda kendi fikirlerini söylediler..Olay bundan ibarettir...
gozwem:)sen dahada uyumadinmi:)
hyr ya dedenin orda ihsana soyliyecegini sanmiyorum baska birseydir...
cunku onu dedigi sahne cemal aganin demire kizdigi sahne olacak..
ayrica:)kerimle demir nasil firliyor
Evt bizim teyze cocuklari birbirine gircek birsey degil:)
Demir cook gozel bakiyor evt:img-in_lo baa da oyle bahsin:img-blush:img-in_lo:)
Merwoşum:)
fragman çok karışık,sahneler çok hızlı akıyor
ondan ben öyle anlamışım heralde:)
evet,kerimle demir nası fırlıyor ya yerlerinden,cemal
ağa da bi hayli kızmış bir şekilde geliyor ama...:icon_whis:img-yes:
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 09:58 Merwoşum:)
fragman çok karışık,sahneler çok hızlı akıyor
ondan ben öyle anlamışım heralde:)
evet,kerimle demir nası fırlıyor ya yerlerinden,cemal
ağa da bi hayli kızmış bir şekilde geliyor ama...:icon_whis:img-yes:
Olayın başlıca sorumlusu Cemal Ağa olmasına rağmen kızgınlığını anlamak mümkün değil.Bu adam hiç oturup vicdan muhasebesi yapmaz sanırım..
Şahsi kanaatim bu konuda söz söyleyebilecek en son kişi o dur.
Kuyruk acısı var tabi araziler elinde patladı paracıkları gitti..Hemde sorumlusu kim!! Mayın tarlasına süreceği eşşeği dahi olamayacağını düşündüğü Demir.
Maskesinin düşeceği anı 4 gözle bekliyorum sevgili Cemal Ağamızın..:)
özeti yeni okudum
asi kızgın demire haklı ama demirde onların en az zararla kurtulmaları için böyle bir yol secti ama olan ata oldu.atı vurmayabilirlerdi asi veteriner değilmi kırılmış ayağına sarabilir ve iyileştirebilirlerdi eskisi gibi koşmasada an azından yaşardı
cemal ağa nın tehdidi süheyla yı korkuttuğuna göre bu kadında bir şeyler var ve demirden sakladığı aşikar.demir artık intikam istemesede teyze bozuntusu bozuyor her şeyi zaten allah onun başına aslan gibi bir bela verecek sonunda
geçmişteki sırlardan birazını bu hafta öğreneceğiz.acaba ihsan ile süheyla arasında bir şeylermi oldu geçmişte????????
Olayın başlıca sorumlusu Cemal Ağa olmasına rağmen kızgınlığını anlamak mümkün değil.Bu adam hiç oturup vicdan muhasebesi yapmaz sanırım..
Şahsi kanaatim bu konuda söz söyleyebilecek en son kişi o dur.
Kuyruk acısı var tabi araziler elinde patladı paracıkları gitti..Hemde sorumlusu kim!! Mayın tarlasına süreceği eşşeği dahi olamayacağını düşündüğü Demir.
Maskesinin düşeceği anı 4 gözle bekliyorum sevgili Cemal Ağamızın..:)
Böcücüm,
adamın derdi maydonoz olmak..yoksa Asi'ye destek için yanında olması bana da inandırıcı gelmiyor...:img-in_lo
Demir'e çiftliğini satarken İhsan damadının zarar görmesini isteyen o değil miydi?..babanın zarar görmesi demek kızlarına da pay vermek demek değil mi?
dizinin sonuna kadar kurt dede Cemal ağa işi götürür bence..:icon_whis
hüznün geceleri 13-12-07, 10:05 henüz izlemedik ama yine şimdi ben demire yükleneceğim,affınıza sığınarak.fragmanda demir teyzesine başka türlü konuşuyor,hala intikamdan bahsediyor ama asiye olan bakışları,ifadeleri başka söylüyor.neden bu kadar ikileme arasında kalıyor.elbet kolay değil onun içinde ama bu demirin gel gitleri çok sıktı.sadece bi sözün arkasında kalsın.hem teyzeye hem asiye farklı davranmasın.biraz olduğu gibi kalsın.belki bu düşüncelere erken kapıldım ama bu fragmanda bunu gördüm.
aslan yine ne için çırpınır.
Demir teyzesine „Teyze „kimdi sana bunu yapan,seni hamile birakan,ihsan kozcuoglu mu?“ diye sordugunda cevap olarak „evet“ cevabini bekliyordu ama teyzesi „hayir o degildi onunla hicbir ilgisi yok“ deyince rahatladi sanki [u]ama Demir „kimdi peki teyze,madem Ihsan bey degil neden ondan ve ailesinden intikam almami bukadar fazla istiyorsun?bana gercekleri artik tam olarak anlatma zamani geldi“,demiyor
Zaten bu konusmadan sonra DEMIR %180 derece degıstı.Zaten askı ıle ıntıkamı arasında sıkısıp kalan DEMIR ,fıkırlerı degıstı.
Yanlıs kısı ve kısılere acı cektırdıgını anladıgını sanıyorum.
Ama tabııkı su anda dede oldugu ıcın butun oklar onlara yonelmıs olsada DEMIR'ın kozcuogullarından az zararla zıyan yapacak olan atı ıstedı.
Teyzeye kalsa herseyı darmadagın edecek sınır katsayısına sahıp.Teyzeyı durdurmanın tek yolu buydu.Ası'yı daha fazla uzmeden halledecektı.Ama at oldu.
Bu kımsenın sucu degıl.Cıftlıge alınması evet Demırın sucu.Ama kacması ve olmesı dusunulemezdı.
Ası.bıraz gozunu acsa demırın ne yapmaya calıstıgını anlayacak.Aslında teyzeden ayrı bır stratejı uyguluyor.Su anda anlaması mumkun degıl cunku cok uzgun.Ama demır de cok uzgun.Yaptıgına pısman.
Hersey ortaya cıkacaktır yakında
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 10:13 özeti yeni okudum
asi kızgın demire haklı ama demirde onların en az zararla kurtulmaları için böyle bir yol secti ama olan ata oldu.atı vurmayabilirlerdi asi veteriner değilmi kırılmış ayağına sarabilir ve iyileştirebilirlerdi eskisi gibi koşmasada an azından yaşardı
cemal ağa nın tehdidi süheyla yı korkuttuğuna göre bu kadında bir şeyler var ve demirden sakladığı aşikar.demir artık intikam istemesede teyze bozuntusu bozuyor her şeyi zaten allah onun başına aslan gibi bir bela verecek sonunda
geçmişteki sırlardan birazını bu hafta öğreneceğiz.acaba ihsan ile süheyla arasında bir şeylermi oldu geçmişte????????
Sevgili arkadaşım daha öncede yazmıştım gerçi ama okumamışın sanırım..:)
Atların bacaklarının kırılması zaten ölmeleri demek..Atlar yatar pozisyonda uzun süre kalamazlar..İskelet yapıları zayıf..Yatar pozisyonda organları eziliyor ve nefes almalarını engelliyormuş..Yani acı çekmesini engellemek için atlar vurulur..Asi'nin veterinerliğine burada laf etmeyelim:)
İhsan-Süheyla arasında birşeyler olmuş geçmişte aşikar ama derecesini bilemiyoruz.İhsan Neriman'ı sevmiş ..Öyle diyor Cemal Ağa'ya ama kafamı kurcalayan şey Cemal Ağa'nın kızıyla evlensin diye İhsan'a da yalvarması..
Fakat zamanlamalarda öyle ciddi hatalar varki oraya koyuyorum olmuyor buraya koyuyorum hiç olmuyor..Şayet İhsan ve Süheyla arasında birşeyler vardıysa bunun Neriman'dan önce olmuş olması gerekir gibi geliyor ama bu durumda Defne'yi Melek'ten küçük yapıyor..Çık işin içinden çıkabilirsen..Anlayan varsa izah etsin bende anlayayım şu işi..
Sevgili Fatma abla,
Çetin T. ile Murat Y. kıyaslanmaz..ama ben genç Murat'ı daha başarılı buluyorum..Çetin T. çoğunlukla tiyatro oynuyormuş hissi alıyorum..gözlerini öyle bir noktaya takıp replikleri ezberliyor gibi geldi bana...:icon_whis
-gurulu İhsann.....::img-wink::img-wink:
Demir daha hisli,bakışları, mimikleri daha etkili bence...:img-yes:
dünyayi daha farkli görürsün,senin kafandaki adaletle benimki cok farkli”
Bu konusmada Demiri yadirgadim gecmiste olan bir olay yüzünden o olayla hicbir ilgisi olmayan bir kizin adalet anlayisini nasil ve ne hakla kücümseyebilirsin ki?
Kiz dogdugu günden beri babasini dogru yolda giden,iyi kalpli biri olarak tanidi ,sen ise icine düstügü caresizlik yüzünden kendiyle beraber iki cocugunun da canina kiymaya calisan bir annenin oglusun,senin yasadiklarin yüzünden intikam atesiyle yetismene ragmen sana tüm gercekleri söylemeyen tuhaf bir teyzenin de yegeni,bildigin yarim yamalak gerceklerle “kurunun yaninda yasi da yakmak” yaklasimiyla intikam almaya kalkmak adalet mi?Eger öyleyse ben almayayim:hıh
Asi den „o zaman bizi artik rahat birak“ cevabini aldi.Bu cevap kisaydi ama verdigi mesaj acikti,aileme verecegin zarar beni öldürür,diyordu Asi.[/B]
Kozcuogullari verdigi sözü tutar Demir bey ,ben babamin borcunu ödüyorum anlasmamiz aynen devam ediyor“ cevabi Demiri bir defa daha vurdu.[/U]Bu sözleri her duydugunda Demir sarsiliyor,cünkü kendisi Asi´nin yaninda olmasindan hoslaniyor,onu her an yaninda,yakininda görsün istiyor,Asi´nin ise sadece mecburiyetten yaninda oldugunu duyunca üzülüyor Demir bey ve iyiki de üzülüyor cünkü bu üzüntüyü cok güzel yansitiyor.
Demir Asiyi yaninda istiyor ve bir bahaneyle atini,onun bir parcasini almis oldu,Ihsan Kozcuoglunu da yaralamis oldu tabii ama asil darbeyi Asi aldi.Demirin asil niyeti onu yaralamak degil ona ve ailesi disinda bagli oldugu herseye yakin olmak ve onun da kendisine baglanmasini saglamak ama bunu nasil yapacagini da bilemiyor.[/B]
diyet sadece bu degil Demir bey,aci cektirecegim diye yola ciktin ama en az cektirdigin ve cektirecegin kadar da cekeceksin" diyerek yorumumu bitiriyorum.[/B]
ellerine yüreğine sağlık yorumun herzaman ki gibi çok güzel ve etkileyici olmuş canım..özellikle alıntıladığım kısımlarda seninle hemfikirim..
Demir alelacele bir karar verdi ,dediğin gibi niyeti Asi'yi bu denli üzmek değildi ama buna mani olamadı..bu yüzden asi kadar kendiside acı çekti ve çekecek gibi görünüyor
Tuba B.nin bu dizideki perfonmansını genelde beğeniyorum..:img-yes:
Sıla'da bulduğum eksik yönler Asi'de mevcut..veteriner, becerikli,çalışkan,köyde yaşıyor köy işi yapıyor..ata biniyor,seviyor ,ilgileniyor..Tuba B. diğer dizilerinden kendini sıyırdı, ispatladı bence.:img-yes:..oyuncu her rolü oynamaksa Tuba B: bunu başardı bence....
Cansu Dere ile kıyaslıyorum..Sıla daha at,toprak bilmiyor..konakta yaşadı dışardan ilgisi olmadı..töre töre diyip durdular...:img-wink:
kumralim19 13-12-07, 11:05 ellerine yüreğine sağlık yorumun herzaman ki gibi çok güzel ve etkileyici olmuş canım..özellikle alıntıladığım kısımlarda seninle hemfikirim..
Demir alelacele bir karar verdi ,dediğin gibi niyeti Asi'yi bu denli üzmek değildi ama buna mani olamadı..bu yüzden asi kadar kendiside acı çekti ve çekecek gibi görünüyor
evet demir asinin yanina olmasini istiyor ama biliyorsunuz ki demir
asiye iyilik yapmak istedi sirf teyzesine senetleri vermemek icin
böyle bir yalan uydurdu ve bu yalanida gerceklestirmesi gerekiyordu
niyeti kozcuogullarini teyzesinin eline düsürmemekti cünkü demir asiyi
seviyor ve ona zarar vermek istemiyor teyzeside zaten bunu anladi
ve demire böyle kolay bir yol buldun bir düsün dedi zaten
ama iste hersey demirin istedigi gibi olmasi at öldü ve asi üzüldü
asiyi o halde gördügündeki demirin acisi gözlerinden okunuyordu zaten
iyilik yapayim derken kötülük yapmis oldu istemesede
ben en cok fragmandaki asi demir sahnesini merak ediyorum
bakalim ne olacak ve tabi asi bir karar vermis
demire sen kazandin dedigine göre karari ciftlikte calismamakmi
forever_bim 13-12-07, 11:07 Asi'nin Bir Günü Nasıl Geçer
Asi için gün, sabah 5'te henüz horozlar bile ötmeden başlar. Asi yataktan fırlar, dolabını açar ve şok olur. Dolabı birbirinden güzel giysilerle doludur. Asi gözlerini ovuşturur ve o anda acı gerçeği anlar. Bu dolap Asi'nin değil, Defne'nin dolabıdır. Asi hayalkırıklığıyla Defne'nin dolabını kapatır ve içinde sadece 3 çift giysi olan kendi dolabını açar. Asi'nin hayalkırıklığı bir anda sevince döner, "eğer Defne kadar çok giysim olsaydı, yarım saatte ne giyeceğime karar veremezdim, ama sadece üç çift giysim olduğu için hemen ne giyeceğime karar verebiliyorum" der ve hemen gri eteğiyle, kahverengi uzun yeleğini dolaptan alıp giyer. Giyindikten sonra Asi ayakkabı olarak ne giyeceğini düşünür, sonra da gülmeye başlar "zaten bir çift çizmem var, başka ne giyebilirim ki?" Asi yeşil çizmelerini de ayağına geçirdikten sonra zorlu bir güne başlamaya hazırdır.
Asi giyindikten sonra hemen tavuk kümesine koşar, sabah kahvaltısında ailesi taze yumurtalar yiyebilsin diye, yumurtaları toplar, ardından hemen ahıra koşar ve yine sabah kahvaltısı için süt sağar.
Asi bir yandan mutfakta sütü kaynatırken, diğer yandan da sabah kahvaltısı için köy ekmeği yoğurur. Biraz kanaviçe işler.
Ekmeği fırına attıktan sonra, Asi atına atlar ve tarlaları dolaşır, herhangi bir sorun var mı diye kontrol eder, hava durumuna göre o gün yapılacak işleri belirler.
Eve geri döndükten sonra, hayvanların yemlerini verir, suluklarını doldurur. Biraz kanaviçe işler.
Ev halkı henüz uyanmadan Asi odasına döner ve saçlarını örer. Asi'nin saçlarının yapımı da yaklaşık olarak yarım saat sürer, bu arada da ev halkı uyanır.
Asi ailesiyle birlikte kahvaltısını ettikten sonra, koştura koştura Demir'in çiftliğine doğru yola koyulur.
Bu sırada, Demir'in de gözü yolda, kafasında şu soruyla "Acaba Asi bugün gelecek mi?"içi içini yer.
Demir bir saate bir yola bakarken, Asi Demir'in kendisini beklediğini bilerek, önce Demir'in tüm tarlalarını gezer, Demir ateş püskürmeye başlamışken, Asi çiftliğe gelir, Demir henüz "Gelmeyeceksin sandım" diyemeden Asi Demir'e ağzının payını verir.
Öğle tatiline kadar, Asi birkaç yüz dönüm tarla sürer, hayvanlarla ilgilenir, Süheyla'nın kaprislerini çeker, Melek'le arkadaşlık eder, Arif kahyanın gözünde kahramanlaşır, birkaç kez Demir'le karşılaşıp Demir'i hem şaşırtır, hem de durup dururken azarlar. Derken öğlen olur.
Asi öğle tatilinde koştura koştura Kozcuoğlu çiftliğine gelir, tabi ki Asi çiftliğe yemek yemek için gelmemiştir, hemen külüstür traktörlerine atlar 50 dönüm tarla sürer, birkaç inek sağar, çünkü Asi bir saniyesini bile boş geçirmez.
Öğle tatili bitince Asi tekrar Demir'in çiftliğine döner. Öğleden sonrası da sabahı gibi çok yoğun geçer. Yine Süheyla'nın iğnelemerine ve aşağılamalarına katlanır, Demir'in çiftliğinde ağırladığı misafirlerinin yanında Demir'i küçük düşürür, üstünü başını kirletir, Melek'in kıyafet verme teklifini Süheyla'nın aşağılamasıyla reddeder ve üstünü değiştirmek için Kozcuoğlu çiftliğine döner.
Asi üstünü başını aslında bilerek kirletmektedir, bu bahaneyle Kozcuoğlu çiftliğine giderek birkaç inek daha sağar. Biraz kanaviçe işler.
Asi Demir'in çiftliğine döndüğünde akşamüstü olmuştur, bütün gün iki çiftlik arasında koşturan ve yüzlerce iş yapan Asi'nin de sinirleri gerilmiştir, işte tam bu sırada Demir Asi'nin karşısına çıkma hatasını yapar. Asi Demir'e akşam fırçasını da çektikten sonra gönül rahatlığıyla evine döner.
Demir'in "ben seni eve bırakayım, hava kararmadı ama ben seni yine de merak ederim" teklifini reddeder, Asi gururlu bir kızdır, yürüye yürüye evine dönmek onun en doğal hakkıdır, Asi başı dik bir halde evine doğru yola koyulurken, Demir arkasından boynu bükük bir şekilde bakakalır.
Asi Kozcuoğlu çiftliğine gelir, ilk iş olarak babasının odasına gider, babasının günlük sızlanmalarını ve çiftlikle ilgili sorunlarını dinler, babasının dertlerine derman olmaya çalışır. Akşam yemeği hazır olana kadar, kanaviçe işler.
Hep birlikte yenen akşam yemeğinden sonra, Asi annesinin günlük sızlanmalarını dinler, annesinin de dertlerine derman olur.
Ardından ailecek Ceylan'ın gitar serenadlarını dinlerler, Asi bu sırada da boş durmaz kanaviçe işler.
Sonunda yatma vakti gelmiştir, ama Asi'nin sorumlulukları hala bitmemiştir. Asi Defne ile birlikte odalarına çekilir, ve Defne'nin o gün Kerim ile yaşadıklarını dinler. Ardından Defne'nin Kerim ile ilgili hayallerini dinler. Bu hayallerin içinde, Kerim ve Defne'nin evlendikten sonra oturacakları evin kapı kollarının ne renk olması gerektiğiyle ilgili ince detaylarda bulunmaktadır.
Defne'nin o günlük hayalleri bittikten sonra, nihayet gece saat 2'de Asi uykuya dalar. Asi'nin yeni ve yorucu bir güne hazır olmak için sadece 3 saati vardır. Ama zaten Asi'ye göre, uykuda vakit kaybıdır, ne kadar az olsa o kadar iyidir.
Alexia
Allah iyiliğini versin. Bu nasıl bir yazıdır. Koptum ya. :good: Ben de bir ara Demir'in bir gününü yazayım. Nihayetinde adımız Demirci'ye çıkacak az kaldı :img-pilot
İhsan ve Süheyla...
bu ikili arasında geçmişte birşeyler yaşandığına ihtimal vermiyorum..kaldı ki İhsan günü birlik ilişkiler yaşayacak biri değil,duruşu ile saygınlık kazanmış,ismi bile bir çok kapıyı açtırabiliyor..bu sadece zengin olduğu için olmasa gerek..Süheyla ile ilişkisi olsaydı onu gerçekten sevmiş olduğu için olurdu ve onu yarı yolda bırakmazdı..bu nedenle kesinlikle süheyla ile sevgili mahiyetinde bir yakınlığı olmamıştır..
tek hatası vardır ,o da kabul etmektedir babasının bu kardeşlere yaptıklarına engel olamamaktır..babasına karşı koyamadığı için doğanları göndermek zorunda kalmıştır..buna rağmen işlerini görsün diye Süheyla'ya para yardımında bulunmuştur(bana kalırsa bundan babasının haberi yoktur)..fakat yaşanılanlar oldukça ağır sonuçlar doğurmuştur ve İhsan bu vicdani ezikliği hala yaşamaktadır..şu an yapması gereken tek şey var o da biliyorsa(ki biliyordur) Süheyla'ya çocuğunun yerini söylemek..
Demir öfkesini biraz dizginleyebilirse İhsan ile benzer olduğunu görecek..zamanında İhsan babasının isteklerine boyun eğmiş sesini çıkaramamış şimdi de kendisi teyzesinin isteklerine boyun eğmektedir,hem kozcuoğullarına hem kendisine zarar vermektedir..kaldı ki Süheyla'nın tüm gerçeği Demir'e anlattığını düşünmüyorum,daha bilmediği çok şey var Demir'in...misal.yıllardır soramadığı soruyu daha yeni sormuş onda da sorumlunun İhsan olmadığını öğrenmiş biraz rahatlamıştır ama zarar verenin kim olduğunu daha bilmemektedir
evet demir asinin yanina olmasini istiyor ama biliyorsunuz ki demir
asiye iyilik yapmak istedi sirf teyzesine senetleri vermemek icin
böyle bir yalan uydurdu ve bu yalanida gerceklestirmesi gerekiyordu
niyeti kozcuogullarini teyzesinin eline düsürmemekti cünkü demir asiyi
seviyor ve ona zarar vermek istemiyor teyzeside zaten bunu anladi
ve demire böyle kolay bir yol buldun bir düsün dedi zaten
ama iste hersey demirin istedigi gibi olmasi at öldü ve asi üzüldü
asiyi o halde gördügündeki demirin acisi gözlerinden okunuyordu zaten
iyilik yapayim derken kötülük yapmis oldu istemesede
ben en cok fragmandaki asi demir sahnesini merak ediyorum
bakalim ne olacak ve tabi asi bir karar vermis
demire sen kazandin dedigine göre karari ciftlikte calismamakmi
Asi'nin çiftlikte çalışması daha da zor olacak diye bir ifade vardı özette..ayrılırmı..belki ama hala 2 senet varken buna kalkışmaz gibi geliyor...evet karar verdi yine ve verdiği karar hep kendisini yaraladı bu güne kadar,bakalım bu sefer ne olacak..demir'e kazandın diyor o sahnede arkasını dönerken Demir'in başı yerde ,ikisi içinde üzücü bir an olacak gibi..
: Ben de bir ara Demir'in bir gününü yazayım. Nihayetinde adımız Demirci'ye çıkacak az kaldı :img-pilot
ilk işi asiyi her sabah gözleri arar bulamayınca Arif'e çabuk git çağır gelsin diyerek çıkışır,sesini yükseltir sonra bir öğrenir ki Asi tavuklar kalkmadan işe başlamış,kendisi bu kadar erken kalkıp çalışamadığı için mahçup olur demeyi de ihmal etme:):)
kumralim19 13-12-07, 11:33 Asi'nin çiftlikte çalışması daha da zor olacak diye bir ifade vardı özette..ayrılırmı..belki ama hala 2 senet varken buna kalkışmaz gibi geliyor...evet karar verdi yine ve verdiği karar hep kendisini yaraladı bu güne kadar,bakalım bu sefer ne olacak..demir'e kazandın diyor o sahnede arkasını dönerken Demir'in başı yerde ,ikisi içinde üzücü bir an olacak gibi..
ilk işi asiyi her sabah gözleri arar bulamayınca Arif'e çabuk git çağır gelsin diyerek çıkışır,sesini yükseltir sonra bir öğrenir ki Asi tavuklar kalkmadan işe başlamış,kendisi bu kadar erken kalkıp çalışamadığı için mahçup olur demeyi de ihmal etme:):)
özete daha demin okudum
ciflikte calismasi tabide zorlasacak sonuncta suan
demirin yüzünü bile görmek istemiyor eminin demirde kendini
affettirmek icin asinin pesinde olacak ama olaylar daha cok taze
oldugu icin asi demiri suan affedemez cünkü demirin ona ve
ailesin bu sekilde aci cektirtmek istedigini düsünüyor bilmiyorki
demir teyzesi yüzünden bunlari yapti sirf koscuogullarini teyzesinden kurtarmak icin
demirin günleri galiba hep böyle gececek asi geldimi gelmedimi
yani asinin kör olmasi gerekiyor demirin ona nekadar asik oldugunu görmüyorsa
ama aside henüz birsey göremiyorum ben sadece kerimin ablasindan kiskanmisti
ama tabi aside bunun farkina varamadi tabi defnede yani demiri ilk gördügünde
gözlerindeki hüznü okuyabilen kiz nasil olurda asinin demire karsi birsey hissetigini anliyamiyor
siyah-beyaz 13-12-07, 11:33 Şayet İhsan ve Süheyla arasında birşeyler vardıysa bunun Neriman'dan önce olmuş olması gerekir gibi geliyor ama bu durumda Defne'yi Melek'ten küçük yapıyor..Çık işin içinden çıkabilirsen..Anlayan varsa izah etsin bende anlayayım şu işi..
Benim anladığım Süheyla platonik olarak seviyordu İhsan beyin çevresinde dolanıp duran bir kızdı.Belki İhsan bey bu ilgiden hoşnuttu hani kardeş gibi ama Süheyla yanlış yorumluyordu......Derken bir gün İhsan'ın babası canavarlaştı ve olan oldu...Nasıl yazdım ama???
forever_bim 13-12-07, 11:44 Asi'deki evlat ayrımcılığı ciddi anlamda asap bozuyor. Özellikle de Defne'nin Kerim'le olan arkadaşlığı ortaya çıkar çıkmaz İhsan'ın itici hal ve tavırları oldukça iritre edici. Kızını azarlamak haricinde konuşmuyor bile nerdeyse.
Yaprak Dökümü'nde de bir baba ve beş evladı var. Orda da Fikret'in yeri, Ali Rıza Bey için farklı ama paso hata yapan Leyla'yı doğru yola getirmek için adamın verdiği sevgi harcadığı emek dizide nakış gibi işlenmekte. Ayrıca yine büyük bir hata yapan Necla'yı da uzaktan uzağa korumaya çalışması çok hoşuma gidiyor. Hem Leyla ve Necla'nın yaptığı hatalar Defne'nin masum aşkıyla karşılaştırılamaz bile.
İhsan Beyefendi, "Sadece seni yetiştirmekle gurur duydum" diyor. Ali Rıza Bey "Gül fidanı nerde yetişirse yetişsin gül fidanıdır" diyor. Eve ilk sezon boyunca parayı Şevket ve Fikret getirdi ama Ali Rıza Bey onları Necla ve Leyla'dan kati surette üstün tutmadı. Burda Asi eve büyük katkı sağlıyor olabilir ve bu konudaki emeği de yadsınamaz ama bu öteki evlatları değersiz kılmamalı.
Fragmanda İhsan Bey Demir'e çemkiriyordu. Çok merak ediyorum Sultancığımın da dediği gibi tefeciden senetleri Demir almasaydı İhsan Beyefendinin hali ne olurdu? Sakın Neriman Hanım'ın gümüşleri satılmak zorunda kalmasındı?
forever_bim 13-12-07, 11:59 Sevgili Fatma Abla;
Murat Yıldırım'ı asla Çetin Tekindor'la karşılaştıramayız zaten. Dizideki genç kadrodan kimse Çetin Tekindor, Nur Sürer hele hele de Tuncel Kurtiz'le yarışacak konumda değil. Benim kendi adıma demek istediğim onların karşısında da ezilmeden oynayabildiğiydi Murat Yıldırım'ın. Genç bir oyuncu olmasına rağmen. :good:
demirin günleri galiba hep böyle gececek asi geldimi gelmedimi
yani asinin kör olmasi gerekiyor demirin ona nekadar asik oldugunu görmüyorsa
ama aside henüz birsey göremiyorum ben sadece kerimin ablasindan kiskanmisti
ama tabi aside bunun farkina varamadi tabi defnede yani demiri ilk gördügünde
gözlerindeki hüznü okuyabilen kiz nasil olurda asinin demire karsi birsey hissetigini anliyamiyor
Asi Demir'in yaklaşımının farkında..seni kaybetmek istemiyorum,ölmeni istemiyorum,merak ederim,kalplerimiz ufalanıp dökülmeden burda şu anda zamanı durdurabilirmiyiz diyen Demir...kaldı ki bu sözleri tavırları ile de tasdik etti..ama Asi kolay yaklaşamaz..tefeciye düştüğü an kozcuoğulları vakit kaybetmeden senetleri aldı,karşılığında Asi'yi yanında çalışmaya zorladı,birbirleri ile didiştikleri vu bunun tokat olarak tezahür ettiği zamanlarda var..teyzesi açık açık düşmanlığı ilan etmiş Demir bunu itiraf edip geliş sebebinin bu olduğunu söylemiş ve kozcuoğullarını affetmeyeceğini gerekirse geçmişte yaşayacağını kabul etmiş..şimdi bu koşullarda Asi'nin Demir'e yaklaşması elbette kolay olmaz,Demir'in halinin farkında olsa da şüpheler ve tereddütler kafasında olacaktır hep,acaba bu yaklaşımı da intikamın parçası mı diye...ve bunları aşmadan Asi kendiside sevmesine rağmen bunu ifade etmez
Asi'deki evlat ayrımcılığı ciddi anlamda asap bozuyor. Özellikle de Defne'nin Kerim'le olan arkadaşlığı ortaya çıkar çıkmaz İhsan'ın itici hal ve tavırları oldukça iritre edici. Kızını azarlamak haricinde konuşmuyor bile nerdeyse.
Yaprak Dökümü'nde de bir baba ve beş evladı var. Orda da Fikret'in yeri, Ali Rıza Bey için farklı ama paso hata yapan Leyla'yı doğru yola getirmek için adamın verdiği sevgi harcadığı emek dizide nakış gibi işlenmekte. Ayrıca yine büyük bir hata yapan Necla'yı da uzaktan uzağa korumaya çalışması çok hoşuma gidiyor. Hem Leyla ve Necla'nın yaptığı hatalar Defne'nin masum aşkıyla karşılaştırılamaz bile.
İhsan Beyefendi, "Sadece seni yetiştirmekle gurur duydum" diyor. Ali Rıza Bey "Gül fidanı nerde yetişirse yetişsin gül fidanıdır" diyor. Eve ilk sezon boyunca parayı Şevket ve Fikret getirdi ama Ali Rıza Bey onları Necla ve Leyla'dan kati surette üstün tutmadı. Burda Asi eve büyük katkı sağlıyor olabilir ve bu konudaki emeği de yadsınamaz ama bu öteki evlatları değersiz kılmamalı.
evlat ayırımı...
İhsan'ın böyle bir ayrım yaptığını düşünmüyorum..Asi diğerlerine nazaran aynı zamanda babasının işini de yüklenen ona yardımcı olan tek kızı..paylaşımları ortak değerleri,daha fazla..bu nedenle diğerlerine kıyasla daha ön planda ama bu evlat ayırımı yaptığının göstergesi değildir..kaldı ki tüm kızlarına karşı sevecen ve anlayışlı..
gurur duyma meselesi..dört kız sahibi ihsan ama Asi dışında diğer kızlarını istediği gibi şekillendirememiş,Neriman diğerlerine kendi isteği doğrultusunda yetiştirmiş,biçimlendirmiş,İhsan'ın kendi değerleri doğrultusunda yetiştirebildiği tek çocuğu Asi..sadece bunu başarabildiğini ve bu nedenle gurur duyduğunu ifade ediyor ama bu demek değil ki diğer kızları ile gururlanmıyor..derece farkı vardır sadece ,o kadarı da olsun artık...
fatma-1721 13-12-07, 12:11 Asi'deki evlat ayrımcılığı ciddi anlamda asap bozuyor. Özellikle de Defne'nin Kerim'le olan arkadaşlığı ortaya çıkar çıkmaz İhsan'ın itici hal ve tavırları oldukça iritre edici. Kızını azarlamak haricinde konuşmuyor bile nerdeyse.
Fragmanda İhsan Bey Demir'e çemkiriyordu. Çok merak ediyorum Sultancığımın da dediği gibi tefeciden senetleri Demir almasaydı İhsan Beyefendinin hali ne olurdu? Sakın Neriman Hanım'ın gümüşleri satılmak zorunda kalmasındı?
Sevgili hasan yazdiklarinda gercek payi var ama bana Ihsan beye biraz haksizlik ediyorsun gibi geliyor.
Ben Ihsan beyin kizlari arasinda ayrim yaptigini düsünmüyorum,kizlarinin Asi haric hepsi annelerine benziyor,Asi ise tüm yönleriyle kendisine benziyor,bu da onlarin daha yakin bir iliski kurmalarina sebep oluyor,birde gecmiste Ihsanin babasina karsi koyamamasi yüzünden Asinin Demir icin calisiyor olmasi gercegi var.
Öteki kizlar da zamanla degisecektir ve giyecekleri elbiseler disinda seylerle de ilgilenecektir,babalariyla iliskileri derinlesecektir,insallah.
Ihsan beyin hem Kerimle hem Demirle benzestigi taraflari var,o da Kerimin Defnenin sadeligine,safligina tutuldugu gibi,zamaninda kizinin benzedigi annesine tutulmustu.
Kerimde begenmedigi,Nerimana siraladigi özelliklerin tersi,yani bir damatta begenebilecegi özellikler ise Demirde mevcut,sorunlar ortadan kalktiginda damatlariyla cok yakisan,uyumlu bir kayinpeder olacaktir Ihsan.
Ayrica fragmanda Ihsan beyin Demire cikis cikmasi da cok yerinde ve dogruydu bence,ben sizlerin tersine Cemal aganin nekadar kötü olursa olsun,kizina,torunlarina Demir ve ailesi kadar zarar verebilecegini düsünmüyorum,kahvede Ihsan icin ileri geri konusan Aslani nasil rezil ettigini hatirlatirim ama kas yapayim derken anlamadan göz cikartir o ayri mesele.
İhsan ve Süheyla...
bu ikili arasında geçmişte birşeyler yaşandığına ihtimal vermiyorum..kaldı ki İhsan günü birlik ilişkiler yaşayacak biri değil,duruşu ile saygınlık kazanmış,ismi bile bir çok kapıyı açtırabiliyor..bu sadece zengin olduğu için olmasa gerek..Süheyla ile ilişkisi olsaydı onu gerçekten sevmiş olduğu için olurdu ve onu yarı yolda bırakmazdı..bu nedenle kesinlikle süheyla ile sevgili mahiyetinde bir yakınlığı olmamıştır..
Ihsan Beyin sayginligi ve zenginligi babadan kalma :)
Babasi ölmüs, Ihsan Bey sira ile ne varsa kaybediyor....
Ismi ile bazi kapilar acilabilir, ama onlarda yakinda kapanicaktir, yaptigi "serbest bölge" isi ile.
Bankanin kapilari kapanip, tefecinin kapisi acildigi gibi.
tek hatası vardır ,o da kabul etmektedir babasının bu kardeşlere yaptıklarına engel olamamaktır..babasına karşı koyamadığı için doğanları göndermek zorunda kalmıştır..buna rağmen işlerini görsün diye Süheyla'ya para yardımında bulunmuştur(bana kalırsa bundan babasının haberi yoktur)..fakat yaşanılanlar oldukça ağır sonuçlar doğurmuştur ve İhsan bu vicdani ezikliği hala yaşamaktadır..şu an yapması gereken tek şey var o da biliyorsa(ki biliyordur) Süheyla'ya çocuğunun yerini söylemek....
Daha Ihsan Bey ne yapmis, ne yapmamis bilmiyoruz ki.
tahmin edebiliyoruz sadece; Eger Süheyla´nin cocugunu alindigindan haberi varsa hatta birebir gözyumdu ise, ve Ökkese büyütmek icin verdiyse, bu zaten artik hata degil, suc oluyor :img-yes:
yeterince büyük bir suc:img-icecr
Demir öfkesini biraz dizginleyebilirse İhsan ile benzer olduğunu görecek..zamanında İhsan babasının isteklerine boyun eğmiş sesini çıkaramamış şimdi de kendisi teyzesinin isteklerine boyun eğmektedir,hem kozcuoğullarına hem kendisine zarar vermektedir..kaldı ki Süheyla'nın tüm gerçeği Demir'e anlattığını düşünmüyorum,daha bilmediği çok şey var Demir'in...misal.yıllardır soramadığı soruyu daha yeni sormuş onda da sorumlunun İhsan olmadığını öğrenmiş biraz rahatlamıştır ama zarar verenin kim olduğunu daha bilmemektedir
Demir ve Ihsan karsilastirilamaz.
Ihsan, babadan kalan mal varligini eritmekte ve bitirmekte.
Demir, öksüz ve yetim kalmis, acilar cekmis, Annesinin ölmek isteyisini ve öldügünü gözleri ile cocuk iken görmüs birisi olarak, bilek hakki ve calisarak bu zenginlige, zenginlik kazandirmis birisi.
Teyzesinin istegini yerine getirseydi, ciftlik elden giderdi :img-blush
Demir kendi bildigini okuyor, ve hata yaptiysa onu bunu suclamiyacak kadar dürüst. Süheyla nin birsey anlatmasina zaten gerek yok, Demir bazi olaylara birebir sahit olmus birisi.
Buna ayriyeten değinmek istedim:)
İhsan: Biriktirip bütün kinini gelip kapıma dayandın..yetti mi devam edecekmisin..
İhsan'ın Demir'e çıkışırken ki sözleri bunlar ..takdir edersiniz ki sadece at olayına bağlanılamaz bu çıkışı..senetle konusunda İhsan Demir'in karşısına dikilip kendisi çalışmayı kabul etti hem de 1 sene daha çok..bir anlamda Demir'in kendisine yapacaklarını kabullendi istediği tek şey var ihsan'ın ailesini bunun dışında tutmak,,daha önce Ökkeş ile konuşmasında da bunu dile getirmişti..yapabileceği başka birşey olsa yapardı İhsan ama yok birşey vardı sadece onu da Demir kabullenmedi..Demir Asi'nin ve diğerlerinin olanlarla hiçbir ilgisi olmadığını bilen ve kabullenen biri buna rağmen kurunun yanında yaşı da yakıyor..çaresiz kalan İhsan kızının bu acıları çekmesine daha fazla tahammül edemedi ve çıkıştı demir'e..haklıdır da..
Demir de tefeci gibi gidip alsaysdı malı mülkü içine yerleşseydi Kozcuoğullarını da gönderseydi..şimdi bu yaptıkları ile tefeciye göre daha anlayışlı ve düşünceli mi oldu..tefeci bu kadar zarar vermezdi..tamam tamamen iyi niyetli Demir işin buralara varacağını bilemezdi orta yol bulmaya çalıştı ama hesabı tutmadı..ama bunlar kozcuoğullarına yaşattıklarını değiştirmez
Neden cemkiriyordu acaba ?
cok merak ettim :img-icecr
Tefeciden senetleri Demir almasaydi, Dedemiz alicakti :img-blush
onada sonunda diz cökerdi herhalde.
Neriman Hanimin gümüsleri zaten Ihsandan gizli sakli satilmis birkere.
Dedemiz ama geri almis, ve kizi üzülmesin diye yeniden verdi.
Allahtan, senetleri Demir almis; cemkirilecek, bicak cekilecek, cana karsi can istenilecek birisi bulundu.
Yeniden diyorum, karsilarinda basit birisi yok; Demir cok akilli birisi, hepsine cevap vericeginden ve gene ters köse yapicagindan eminim.
ben ihsanın yerinde olsam kızımı düşmanların yanında o demirle sühonun yanında calıstıracagıma gider cemal aganın önünde dizde cökerdim ayaklarınada kapanırdım... alırdım parayı borcları kapatırdım...
napalım canım gururum kızımdan önemli mi yanii....
yani gercek hayatta olsa herkes böyle yapardı bence....
ama bu bir dizi oldugu için demirin yanında calıstırdılar işte asiyi napacann...
fatma-1721 13-12-07, 12:29 Sevgili Fatma Abla;
Murat Yıldırım'ı asla Çetin Tekindor'la karşılaştıramayız zaten. Dizideki genç kadrodan kimse Çetin Tekindor, Nur Sürer hele hele de Tuncel Kurtiz'le yarışacak konumda değil. Benim kendi adıma demek istediğim onların karşısında da ezilmeden oynayabildiğiydi Murat Yıldırım'ın. Genç bir oyuncu olmasına rağmen. :good:
Bu dogru,katiliyorum,bunu bende yazdim zaten.
Ismi ile bazi kapilar acilabilir, ama onlarda yakinda kapanicaktir, yaptigi "serbest bölge" isi ile.
Bu Ihsan beyin basarisiz biri oldugunu göstermez,onun basina gelener herkesin basina gelebilirdi ve gelebilir.
tahmin edebiliyoruz sadece; Eger Süheyla´nin cocugunu alindigindan haberi varsa hatta birebir gözyumdu ise, ve Ökkese büyütmek icin verdiyse, bu zaten artik hata degil, suc oluyor :img-yes:
Ihsan bey kendi kendisiyle konusurken"ben ne yaptim,hicbirsey,büyüklerin günahini cekiyorum ve kizim da cekiyor"diyor,eger isledigi bir suc olsa kendi kendisine o anda söyledigi seyler,tepkisi cok daha farkli olurdu.
Demir, öksüz ve yetim kalmis, acilar cekmis, Annesinin ölmek isteyisini ve öldügünü gözleri ile cocuk iken görmüs birisi olarak, bilek hakki ve calisarak bu zenginlige, zenginlik kazandirmis birisi.
Demir kendi bildigini okuyor, ve hata yaptiysa onu bunu suclamiyacak kadar dürüst. Süheyla nin birsey anlatmasina zaten gerek yok, Demir bazi olaylara birebir sahit olmus birisi.
Demirla Ihsan karsilastirilamaz ama Ihsan beyin batiyor olmasi daha önce de yazdigim gibi basarisiz olusundan degil,ayrica bu Demirin de basina gelebilir,baskasinin da.
Süheylanin anlatmasi gereken cok sey var,"o ciftlikte hamile kaldim ama Ihsan beyle hicbir ilgisi yok ama onlardan intikam alacaksin"diyor,o zaman gercekleri tüm ciplakligiyla da anlatmak zorunda,kimden hamile kaldi,o yüzden mi Demirin annesi ciftlikten kovuldu,Ihsan bu olaylarin neresinde,nekadarini biliyor?
Ihsan Nerimani seviyordu,bu onunla gecmisle ilgili konusurken ki hallerinden belli oluyordu,Süheyla ise Demire
"Ihsan´in bunlarla hicbir ilgisi yok" derken ki bakislari ve sesi onu bir zamanlar sevmis oldugunu ele veriyordu,tek tarafli bir askti bu bence.
forever_bim 13-12-07, 12:29 Sevgili hasan yazdiklarinda gercek payi var ama bana Ihsan beye biraz haksizlik ediyorsun gibi geliyor.
Ben Ihsan beyin kizlari arasinda ayrim yaptigini düsünmüyorum,kizlarinin Asi haric hepsi annelerine benziyor,Asi ise tüm yönleriyle kendisine benziyor,bu da onlarin daha yakin bir iliski kurmalarina sebep oluyor,birde gecmiste Ihsanin babasina karsi koyamamasi yüzünden Asinin Demir icin calisiyor olmasi gercegi var.
Öteki kizlar da zamanla degisecektir ve giyecekleri elbiseler disinda seylerle de ilgilenecektir,babalariyla iliskileri derinlesecektir,insallah.
Ihsan beyin hem Kerimle hem Demirle benzestigi taraflari var,o da Kerimin Defnenin sadeligine,safligina tutuldugu gibi,zamaninda kizinin benzedigi annesine tutulmustu.
Kerimde begenmedigi,Nerimana siraladigi özelliklerin tersi,yani bir damatta begenebilecegi özellikler ise Demirde mevcut,sorunlar ortadan kalktiginda damatlariyla cok yakisan,uyumlu bir kayinpeder olacaktir Ihsan.
Ayrica fragmanda Ihsan beyin Demire cikis cikmasi da cok yerinde ve dogruydu bence,ben sizlerin tersine Cemal aganin nekadar kötü olursa olsun,kizina,torunlarina Demir ve ailesi kadar zarar verebilecegini düsünmüyorum,kahvede Ihsan icin ileri geri konusan Aslani nasil rezil ettigini hatirlatirim ama kas yapayim derken anlamadan göz cikartir o ayri mesele.
İhsan'a haksızlık ettiğimi düşünmüyorum. İhsan'ın Defne Kerim ilişkisini öğrendikten sonra Defne'ye çok afedersiniz köpeğine bağırır gibi, "gir içeri" diye bağırmasını haksızlık olarak görüyorum.
Öteki kızlarıyla da iletişim kurması harika olur İhsan'ın. Aksi takdirde bu tek boyutuyla dizinin ilerleme şansı çok yok gibi. Yan öyküler dengeleyici ve besleyicidir. Diziyi uzatmak adına da kullanılmalıdır.
Dizide öyle abartılı bir Asi çizilmiş ki, kardeşleri ailede sırf maddi yük gibi gösteriliyor. Bu da gerçeklik boyutunu alıp götürüyor dizinin.
iyide bu adam mezun olduğundan beri bu işi yapıyor,ailesini bu iş sayesinde geçindiriyor..hatta geçen sene arkadaşını iflastan kurtarmış demek ki o zaman daha iyi durumdaymış..herkesin iyi ve kötü zamanları olur İhsan da şu an kötü zamanlarını yaşıyor ve dediğin gibi herşeyini kaybetme yolunda ilerliyor..ve bu yanlış yapmasına de neden oluyor..saygınlık para ile kazanılmaz,yüzüne biraz gülerler ,istediklerini yapar görünürler ama arkanı dönünce sana farklı muamele ederler..ve bu durum uzun sürmez..şu an borç batağında olmasına ve bu bilinmesine rağmen hala ismi ile kapılar açılıyorsa babadan kalma zenginlikten değildir bu
.
ya bu hatasını suçunu anlayıp yanlış olduğuna karar verdiğinde çocuğu söylemek için harekete geçtiyse ve Süheyla'yı bulamadıysa..Süheyla yeğenlerini aldı gitti ve nerde oldukları bilinmiyordu..İhsan böyle bir girişimde bulundu ve sonuç alamadıysa..dediğin gibi bilmiyoruz herşeyi tahmin ediyoruz..
Demir'in yaşadıkları elbette kolay ve tahammül edilecek şeyler değil ama babasının baskısı korkusu altında silik bir hayat yaşamak,istediği yaşam biçimini sürememek kolay olmasa gerek ..mukayese etmiyorum ama iki yaşamında zor olduğu ortada..Demir yoktan var etmiş bu takdir edilecek birşey ama dediğim gibi insan ın iyi ve kötü halleri de olur..bu başarıyı elde etmiş Demir ihsan'ın yaşına geldiğinde aynı başarıyı gösterecekmi bilemeyiz...
Demir'in yaşadıkları hafızasında..ama bu olayları neden yaşadığı Süheyla'nın anlattıklarında..kovulduklarını biliyor annesi ile suya atladığını..geri kalan tüm bildikleri Süheyla'nın öğrettikleri,onun şekillendirdiği..onlarında ne kadar doğru ve tam anlatıldığı meçhul..
Bu Ihsan beyin basarisiz biri oldugunu göstermez,onun basina gelener herkesin basina gelebilirdi ve gelebilir.
Ihsan bey kendi kendisiyle konusurken"ben ne yaptim,hicbirsey,büyüklerin günahini cekiyorum ve kizim da cekiyor"diyor,eger isledigi bir suc olsa kendi kendisine o anda söyledigi seyler,tepkisi cok daha farkli olurdu.
Demirla Ihsan karsilastirilamaz ama Ihsan beyin batiyor olmasi daha önce de yazdigim gibi basarisiz olusundan degil,bu Demirin de basina gelebilir,baskasinin da.
Ben Ihsan Beyin basarisiz oldugunu elestirmiyorumki, tabiki herkesin basina gelebilir, sonucta topragin ne zaman ne verecegi hic belli olmaz.
ikisinin arasindaki farki yaziyorum.
Yani birisi babasindan kalma bir zenginlik, birisi bilek hakki ile kazanilmis bir zenginlik :)
aslinda daha ince düsünürsek, babasindan kalan bir parayi tefeciye kaptiran, ve sonunda kurtulusu " serbest bölge islerinde" gören birisi.
Öbür tarafta , tefeci bir enisteyi karanlik isten cekip, dürüst islerle nasil basarili olunur diye gösteren birisi.
gecmisi karistirmadan (cünkü ne oldugunu sadece tahmin ediyoruz), simdiki durumu degerlendiriyorum.
Edit: Ihsan Beyin ismi ile hangi kapilarin acildigini da bilmiyoruz :) Bankalarin kapandigini gördük;
evlat ayırımı...
İhsan'ın böyle bir ayrım yaptığını düşünmüyorum..Asi diğerlerine nazaran aynı zamanda babasının işini de yüklenen ona yardımcı olan tek kızı..paylaşımları ortak değerleri,daha fazla..bu nedenle diğerlerine kıyasla daha ön planda ama bu evlat ayırımı yaptığının göstergesi değildir..kaldı ki tüm kızlarına karşı sevecen ve anlayışlı..
gurur duyma meselesi..dört kız sahibi ihsan ama Asi dışında diğer kızlarını istediği gibi şekillendirememiş,Neriman diğerlerine kendi isteği doğrultusunda yetiştirmiş,biçimlendirmiş,İhsan'ın kendi değerleri doğrultusunda yetiştirebildiği tek çocuğu Asi..sadece bunu başarabildiğini ve bu nedenle gurur duyduğunu ifade ediyor ama bu demek değil ki diğer kızları ile gururlanmıyor..derece farkı vardır sadece ,o kadarı da olsun artık...
katılıyorum,
ben de ihsanın evlat ayırımı yaptığını düşünmüyorum
diğer kızlar babalarına bu kadar çok yardım etmiyor işte çalışırken sadece
tüm kızlarını ne kadar çok sevdiğini de pek çok aile sahnesinde görüyoruz zaten:img-yes:
asiyle gurur duyduğunu söylemesi de
asinin ihsana bu kadar çok yardımcı olması,ev hayatıyla beraber iş hayatını da
paylaşmalarından kaynaklanıyor,bu yüzden de diğer kızlardan farklı bir yeri var babasında...ki bu da çok doğal....asi nin ailesi için yaptıkları küçümsencek türden şeyler değil...
forever_bim 13-12-07, 12:46 ben ihsanın yerinde olsam kızımı düşmanların yanında o demirle sühonun yanında calıstıracagıma gider cemal aganın önünde dizde cökerdim ayaklarınada kapanırdım... alırdım parayı borcları kapatırdım...
napalım canım gururum kızımdan önemli mi yanii....
yani gercek hayatta olsa herkes böyle yapardı bence....
ama bu bir dizi oldugu için demirin yanında calıstırdılar işte asiyi napacann...
Aslında haklısın pek çok anne baba evladı için kendini ateşe atmakta beis görmez. İhsan da Asi'nin yerine çalışmayı önerdi Demir'e ama Demir kabul etmedi. Annesinin ve teyzesinin Kozcuoğlu Ailesi tarafından düşürüldüğü zorluğu zor durumu yaşadıklarını hazmedemedi besbelli. Canını yakanların canını yakmak istiyor. Demir haksız değil. İntikam planlarının sağlam bir alt yapısı ve dayandığı sağlam temeller mevcut nihayetinde.
Edit: Ihsan Beyin ismi ile hangi kapilarin acildigini da bilmiyoruz :) Bankalarin kapandigini gördük;
İyi de bankalar bunlara bakmıyor ki:)ödeme durumun olurmu,teminat vereceğin birşeylar var mı bankalar onun peşinde:)
hangi kapı bilmiyoruz tamam ama ihsan'ın kısa da olsa arkadaşları ile toplantılarını da gördük..arkadaşlarının ona üzüldüğünü yardım etmeye çalıştığını hatta birinin ilaçlama uçağı gönderip İhsan'ı şaşırttığını da gördük..şimdi bunları görmezden gelemeyiz değil mi
forever_bim 13-12-07, 12:49 katılıyorum,
ben de ihsanın evlat ayırımı yaptığını düşünmüyorum
diğer kızlar babalarına bu kadar çok yardım etmiyor işte çalışırken sadece
tüm kızlarını ne kadar çok sevdiğini de pek çok aile sahnesinde görüyoruz zaten:img-yes:
asiyle gurur duyduğunu söylemesi de
asinin ihsana bu kadar çok yardımcı olması,ev hayatıyla beraber iş hayatını da
paylaşmalarından kaynaklanıyor,bu yüzden de diğer kızlardan farklı bir yeri var babasında...ki bu da çok doğal....asi nin ailesi için yaptıkları küçümsencek türden şeyler değil...
Bir evladın değeri;
Evladın eve sağladığı maddi getiriyle ölçülmez. Defne Gonca ve Ceylan pek iş yapmıyor olabilirler ama ailenin sadece Asi ile gurur duymasını gerektirecek kadar pespaye kişilikte insanlar değiller. Belki bir evlat daha fazla sevilir ama dizideki anlatım tarzı çok abartı bence.
Evlat kendi kanını, kendi canını taşıdığı için sevilir. Sadece azarlanmak söz konusu olduğunda konuşulmaz o evlatla.
fatma-1721 13-12-07, 12:50 İhsan'a haksızlık ettiğimi düşünmüyorum. İhsan'ın Defne Kerim ilişkisini öğrendikten sonra Defne'ye çok afedersiniz köpeğine bağırır gibi, "gir içeri" diye bağırmasını haksızlık olarak görüyorum.
Öteki kızlarıyla da iletişim kurması harika olur İhsan'ın. Aksi takdirde bu tek boyutuyla dizinin ilerleme şansı çok yok gibi. Yan öyküler dengeleyici ve besleyicidir. Diziyi uzatmak adına da kullanılmalıdır.
Dizide öyle abartılı bir Asi çizilmiş ki, kardeşleri ailede sırf maddi yük gibi gösteriliyor. Bu da gerçeklik boyutunu alıp götürüyor dizinin.
Hangi baba kizina bagirmiyor ki?Asi´yi de azarlayacaktir,gercekten azarlamadi mi hic simdiye kadar?
Sabir Hasan,mutlaka diger kizlara da el atilacaktir ve babalariyla iliskileri yansitilacaktir.
Asi daha gercekci,digerleri henüz rüya aleminde ama uyanacaklardir merak etme.
Ihsan beye de hak verelim biraz adam kalkiyor sabah sabah "buluzum nerde,etegimi im giydi"sözlerini duyuyor kizlarindan,dogal olarak onlara bu sacmaliklara degil de kullarina önem vermelerini söylüyor.Asi´yle böyle sorunlar yasamadi hic.
Sevgili sultan hepimiz tahmin yürütüyoruz zaten,benim tahminim de Ihsan beyin kendi kendisiyle hesaplastigi o sahneye de dayanarak sadece babasinin kurbani olusu,babasinin emriyle onlara gitme emrini vermek disinda bir suc islemis oldugunu sanmiyorum.
Evlat ayirimi ile ilgili bende birsey yazayim :img-icecr
4 kizi var; hepsi birbirinden seker, birbirinden degisik karakter.
gayet dogal, sonucta 5 parmagin besi bir degil.
4 evladin arasindan elbette birisi en basarilisi olucak, eve daha büyük katkida bulunacak, hemen hemen her isten anliyacak, daha girgin olucak.
buraya kadar tamam. Hatta kari koca konusurken bile, ya Neriman, 4 kizimiz var, ama Asi olmasaydi bana kim yardim edebilirdi, benim islerimle kim ugrasirdi diye dertlesseydi gene birsey demezdim.
Ama benim hosuma gitmeyen, Asi´ye bunu söylemesi; tek gurur duydugum evladim sensin ne demek ?
benim babam bunu bana söyleseydi, acayip rahatsiz olurdum.
Yani evlat ayirimi demiyeyim, ama Asi ye böyle demesi beni rahatsiz etti.
Hatta Cemal Aga´nin verdigi aksam yemeginde ,tefeciden söz edilince, Nerimanin hakli sert cikisi ( karisi nede olsa), ve Asi´nin " Anne yeter artik, Babamin ne cektigini biliyormusun " demeside cok rahatsiz etti beni.
Annesi ve Babasi tartisiyor, kiz Annesini susturuyor :img-cool2
Hangi baba kizina bagirmiyor ki?Asi´yi de azarlayacaktir,gercekten azarlamadi mi hic simdiye kadar?
Sabir Hasan,mutlaka diger kizlara da el atilacaktir ve babalariyla iliskileri yansitilacaktir.
Asi daha gercekci,digerleri henüz rüya aleminde ama uyanacaklardir merak etme.
Sevgili sultan hepimiz tahmin yürütüyoruz zaten,benim tahminim de Ihsan beyin kendi kendisiyle hesaplastigi o sahneye de dayanarak sadece babasinin kurbani olusu,babasinin emriyle onlara gitme emrini vermek disinda bir suc islemis oldugunu sanmiyorum.
kesinlikle..misal birkaç gün önce bilgisayar yüzünden babam bağırıyordu bana:)
Asi.eevt başrol olma sebebiyle bazı meziyetleri abartılmış(hepsi değil ) ama gerçekçi diğerleri ise durumun vahametinin tam anlamıyla farkında değil..olsa idi mesela defne çalışmak bana göre değil demesine rağmen babasına yardımcı olmak adına bir işin ucundan tutar olmadı işe girer çalışırdı neriman tasarruflu ve ölçülü olur eşine destek verirdi..ama yok sorunu gören,iyi de olsa kötü de olsa uğraş veren tek kişi sadece Asi...
Sevgili fatma bende seninle aynı fikirdeyim,ihsan'ı olaylara neden olan kişi olarak görmüyorum,babsına karşı çıkamaması dışında
fatma-1721 13-12-07, 12:59 Ama benim hosuma gitmeyen, Asi´ye bunu söylemesi; tek gurur duydugum evladim sensin ne demek ?
benim babam bunu bana söyleseydi, acayip rahatsiz olurdum.
Yani evlat ayirimi demiyeyim, ama Asi ye böyle demesi beni rahatsiz etti.
:img-cool2
O replik gercekten can alici bir replik ama sonucta babasi,ailesi icin düsman ciftliginde calisiyor Asi,bu sözleri Ihsan beye söyleten bu durum bence.Kizlarinin hepsini sevdigini,onlar arasinda ayirim yapmadigini, ilerki bölümlerde bunu hep birlikte izleyecegimizi düsünüyorum.
İyi de bankalar bunlara bakmıyor ki:)ödeme durumun olurmu,teminat vereceğin birşeylar var mı bankalar onun peşinde:)
hangi kapı bilmiyoruz tamam ama ihsan'ın kısa da olsa arkadaşları ile toplantılarını da gördük..arkadaşlarının ona üzüldüğünü yardım etmeye çalıştığını hatta birinin ilaçlama uçağı gönderip İhsan'ı şaşırttığını da gördük..şimdi bunları görmezden gelemeyiz değil mi
sevgili sude9,
hep senin msj alintiliyorum, ama foruma yazilan bütün msj lari okuyorum, yanlis anlasilmasin :img-blush
simdi sana cevabim böyle olabilirmi ?
Kaz gelicek yerden, ördek esirgenmez ? ilaclama ucagi, serbest bölge isi icin gönderilmis olmasin ?
Arkadaslari tabiki üzülecek duruma, gayet normal, ama ayni arkadaslari eminim önümüzdeki günler Ihsan Beyi tanimiyacaklar.
sevgili Fatma-1721,
sucu hic kimse kabul etmez, her zaman kendimizi hakli görürüz :)
Ihsan Beyimiz, sütten cikmis ak kasik degil;
Ökkes ile dertlesirken, yüz ifadesi cok güzel;
kendisini kandirabilir belki, ama Ökkesin yaninda :icon_whis
Cemal Aga, neden bu kadar nefret ediyor damadindan?
neden yalvarmis acaba, kizimla evlen diye ?
yani hic birsey bilmiyoruz.
Zaten hikayeyi cok sevdim, hersey gizli sakli, kim ne, nerde, neden, ne olucak merakla bekliyoruz.
Benim dizideki favorim, gitar calan kiz, ismi simdi aklima gelmiyor :img-icecr
ve tabiki Cemal Aga :img-in_lo
EDIT VE DIPNOT :
Arkadaslar,
dün uyari yazdim, sanirim aramizda okumayan arkadaslar olmus.
Tekrarliyorum, lütfen buraya dizi hakkinda yorumlarinizi paylasin.
Baska dizi isimleri, kim daha iyi, kim daha güzel yorumlari ve gerginlik yaratacak mesajlarin bu sayfada yeri yoktur.
Saygilarimla,
Bir evladın değeri;
Evladın eve sağladığı maddi getiriyle ölçülmez. Defne Gonca ve Ceylan pek iş yapmıyor olabilirler ama ailenin sadece Asi ile gurur duymasını gerektirecek kadar pespaye kişilikte insanlar değiller. Belki bir evlat daha fazla sevilir ama dizideki anlatım tarzı çok abartı bence.
Evlat kendi kanını, kendi canını taşıdığı için sevilir. Sadece azarlanmak söz konusu olduğunda konuşulmaz o evlatla.
Gurur duyuyorum demesinin,evladın değeriyle ilgisi olduğunu zannetmiyorum ben,ihsan beyin gözünde tüm evlatları değerli
kaldı ki ihsan bey kerim yüzünden defneye ne kadar kızıyorsa
asiye de demir yüzünden o kadar kızdı
o sabun gününden sonra ne kadar sinirlendi,asiyle konuşmadı bile...
bu yüzden bu konuda evlat ayırımı yaptığını düşünmüyorum:img-yes:
azarlanmak söz konusu olduğunda konuştuğu evladı da yok,ailece yemek masasındaki sohbetleri veya beraber terasta şarkı söyledikleri zamanlarda ihsan bi tek asiyle konuşmadı....
asi diğer kızlardan daha farklı olduğu için,diğerleri gibi evde oturup dikiş nakış yapmayıp,babasıyla çalıştığı hatta babasını borçlarından kurtardığı için ihsan ona farklı davranıyor sadece,
ama sevgi açısından hiç bir ayrım yok....
kaldı ki hikayenin başındayız daha...ilerde diğer kızların da hikayeleri olcak
ve aynı şekilde onların babalarıyla dertleşmeleri yansıtılcaktır diziye...:img-yes:
sevgili sude9,
hep senin msj alintiliyorum, ama foruma yazilan bütün msj lari okuyorum, yanlis anlasilmasin :img-blush
simdi sana cevabim böyle olabilirmi ?
Kaz gelicek yerden, ördek esirgenmez ? ilaclama ucagi, serbest bölge isi icin gönderilmis olmasin ?
Arkadaslari tabiki üzülecek duruma, gayet normal, ama ayni arkadaslari eminim önümüzdeki günler Ihsan Beyi tanimiyacaklar.
sevgili Fatma-1721,
Zaten hikayeyi cok sevdim, hersey gizli sakli, kim ne, nerde, neden, ne olucak merakla bekliyoruz.
kendi adıma söyleyeyim ben bu durumdan gayet memnunum:img-wink:
uçağın o niyetle gönderildiğini düşünmüyorum..hem bu zat ile İhsan uzun yıllardır samimi arkadaş,ona dayanarak bu teklif ile geldi ihsan'a..dediğin gibi arkadaşları öyle yaparsa şuna daha çok inanacağım(hoş inanmaktayım)paran varsa insansın,çevren sevenin çok olur paran yoksa değersizsin,ne soranın ne arayanın olur..yazık olur o zaman ihsan amcama:(..(saygı duymak bunu dışında ,hala saygınlığın para ile kazanılamayacağını düşünüyorum)
cemal ağa'nın husumetine gelince..temeli olan bir düşmanlığa sahip olduğunu zannetmiyorum..İhsan bu işi kendisi değil neriman'ın da isteği ile yapmış,ne diyordu neriman ihsan'ın atrafından çok kışi vardı..şimdi bu neriman ihsan'ı kaptırmamak için bile bile lades demiş..eğer kızacaksa ikisine kızmalı cemal ,sadece ihsan'a kızıyorsa haksızdır..başka husumetleri varmı göreceğiz ama şu anda verilen neden dayanıksız
fatma-1721 13-12-07, 13:14 Gurur duyuyorum demesinin,evladın değeriyle ilgisi olduğunu zannetmiyorum ben,ihsan beyin gözünde tüm evlatları değerli
azarlanmak söz konusu olduğunda konuştuğu evladı da yok,ailece yemek masasındaki sohbetleri veya beraber terasta şarkı söyledikleri zamanlarda ihsan bi tek asiyle konuşmadı....
asi diğer kızlardan daha farklı olduğu için,diğerleri gibi evde oturup dikiş nakış yapmayıp,babasıyla çalıştığı hatta babasını borçlarından kurtardığı için ihsan ona farklı davranıyor sadece,
ve aynı şekilde onların babalarıyla dertleşmeleri yansıtılcaktır diziye...:img-yes:
yazdiklarina aynen katiliyorum:good:
sevgili sude9,
sevgili Fatma-1721,
Sucu kimse kabullenmez,bu dogrudur ama kendi kendine kaldiginda,kendine söylediklerin,bakislarin seni ele verir,ben Ihsan da suc isleyen bir adam göremedim.
Ökkes ile dertlesirken ise babasinin yaptiklarini az cok bilen bir adam olarak endiseliydi,üzüntülüydü.Süheyla ya haber gönderen ve ne istiyorsa benden istesin diyen de Ihsan beydi,suc isleyen bir adamin hareketleri,sözleri degil bunlar,bekleyip görecegiz.
Cemal agayi bende seviyorum.
forever_bim 13-12-07, 13:15 Gurur duyuyorum demesinin,evladın değeriyle ilgisi olduğunu zannetmiyorum ben,ihsan beyin gözünde tüm evlatları değerli
Asi'ye aslında ilerde daha da fazla kızması gerekecek bence. Demir'e aşık oldu Asi ve intikam peşinde olan Kerim değil. Demir!
Gözde Asi'ye haksızlık etme. Diğer kızlardan daha iyi dikiş nakış işlemekten kendisi. Başarılı bir mimar, veteriner, kanaviçe işleme uzmanı, çoban, işçi aynı zamanda patron, ziraat mühendisi ve at binicisidir. İlerleyen zamanda giyim zevkini(!) takiben moda desinatörlüğü yapmasını da bekliyorum. Hepimiz Asi'yiz....:happy0064
fatma-1721 13-12-07, 13:22 İlerleyen zamanda giyim zevkini(!) takiben moda desinatörlüğü yapmasını da bekliyorum. Hepimiz Asi'yiz....:happy0064
Keske yapsa böyle birseyi ama su anki giyim zevkinin degismesi kosuluyla,nerde o günler,ben son iki bölümdür giydiklerine de yarabbi sükür dedim.
Sevgili Hasan Asi-Demir arasinda henüz birsey yok,yani Ihsan bey öyle biliyor,hele bir ögrensin oldugunu sen o zaman gör tepkiyi.
kız güzel ne giyse yakışıyor dedikleri için tufaf tuhaf giydiriyorlar kızı herhalde:)(bir iki kıyafeti yakışmıştı sadece) biraz özen ile çok daha güzel olacak..hepsinden vazgeçtim şu şalları almasın artık üstüne,ninelerim kullanmıyor artık onları gencecik kıza revamı şimdi bu:)
uçağın o niyetle gönderildiğini düşünmüyorum..hem bu zat ile İhsan uzun yıllardır samimi arkadaş,ona dayanarak bu teklif ile geldi ihsan'a..dediğin gibi arkadaşları öyle yaparsa şuna daha çok inanacağım(hoş inanmaktayım)paran varsa insansın,çevren sevenin çok olur paran yoksa değersizsin,ne soranın ne arayanın olur..yazık olur o zaman ihsan amcama:(..(saygı duymak bunu dışında ,hala saygınlığın para ile kazanılamayacağını düşünüyorum)
ama zaten temel konu bu degilmi ?
Paran varsa insansin, cevren sevenin cok olur. ama paran yoksa, bir marabasin, isinden oldugun zaman, caresizlikten neler yaparsin....
Simdi Ihsan parasal bakimdan zor durumda, ve durum ortada.
Inaniyorum, cok kötü duruma düsünce, sözde arkadaslarida yanliz birakinca, Ihsani kurtaran Demir olucak.
Cünkü yokluguda bilen ve yasayan, asla Paraya önem vermez.
Ihsan ve Demirin arasinda bir farki daha buldum :)
Ihsanin Arkadaslari ve Demirin arkadasi Kerem :img-blush
Asi'ye aslında ilerde daha da fazla kızması gerekecek bence. Demir'e aşık oldu Asi ve intikam peşinde olan Kerim değil. Demir!
Gözde Asi'ye haksızlık etme. Diğer kızlardan daha iyi dikiş nakış işlemekten kendisi. Başarılı bir mimar, veteriner, kanaviçe işleme uzmanı, çoban, işçi aynı zamanda patron, ziraat mühendisi ve at binicisidir. İlerleyen zamanda giyim zevkini(!) takiben moda desinatörlüğü yapmasını da bekliyorum. Hepimiz Asi'yiz....:happy0064
ileride ne olacağını biz bilemeyiz
kaldı ki ihsan bey demir konusunda hala asiye karşı tam yumuşamış durumda değil,ileride demirle asi arasında birşeyler olursa da ihsan aynı şekilde büyük bir tepki verecektir zaten asiye
hele de bu son olanlardan sonra....
asinin bu kadar çok şeyi başarıyla yapmasının ben de senaryoda abartıldığını
düşünüyorum,ama senaristler yazıyorsa vardır bir bildikleri:img-yes:kaldı ki
daha da abartacaklarını zannetmiyorum,asi veterinerlik mezunu olmuş birisi,ama küçüklükten beri toprağa bağlı olduğu için toprak işerinden iyi anlayabiliyor
mimarlık konusunda da,asi kendi gitmek istemedi mimarla görüşmeye
demir onu götürdü
o yörenin koşullarını iyi bilen birisi olarak,yapılacak proje hakkında yorum yapmak ve eleştirilerini söylemek en doğal hakkıydı bence....
ama zaten temel konu bu degilmi ?
Paran varsa insansin, cevren sevenin cok olur. ama paran yoksa, bir marabasin, isinden oldugun zaman, caresizlikten neler yaparsin....
Simdi Ihsan parasal bakimdan zor durumda, ve durum ortada.
Inaniyorum, cok kötü duruma düsünce, sözde arkadaslarida yanliz birakinca, Ihsani kurtaran Demir olucak.
Cünkü yokluguda bilen ve yasayan, asla Paraya önem vermez.
Ihsan ve Demirin arasinda bir farki daha buldum :)
Isanin Arkadaslari ve Demirin arkadasi Kerem :img-blush
Demir'in arkadaşı gibi birini kaçımız gördük ki acaba ihsan da görsün:)
sırtını dönenler olacağı gibi gerçekten arkadaşı olduğu için yanında olanlarda olacaktır İhsan'ın..ama o arkadaşları İhsan'ın sıkıntısını gideremeyebilir mali olarak,manevi olarak destekçisi olurlar bu da yeterli ve önemli
Demir'in kurtarma meselesine gelince..işin o raddeye gideceğini bende düşünmekteyim,Demir bunu gizli yapacak ama İhsan haberdar olmaz Asi de..böyle bir teklifte bulunduğunda kabul görmeyeceğini bilir Demir..gizli gizli yapar.
forever_bim 13-12-07, 13:37 Demir Doğan'ın Bir Günü
Demir Asi'den farklı olarak horoz ötmeden değil horozun ötmesi ile uyanır. Kahvaltı hazırlatır. Asi'yi davet etse de Asi gelmez. Kerim ise kazların sesi ile uyanır. Kalkar kalkmaz giyinir ama odadan çıkmaz. Yarım saat sadece Defne'yi düşünür. Aksiliğe bakın ki simetrik olarak da Defne Kerim'i düşünememektedir çünkü halen kendisi uykudadır. Anca rüyasında dans etmektedir Kerim ile. Neyse Demir'e dönelim. Demir'cim üzerinde kırmızı şarap rengi gömleği altında sade ama şık kot pantolonu ve siyah ceketi ile gayet sade ama şık görünmektedir. Kerim'in gelişi ile kahvaltıya otururlar. Kerim Defne üzerine felsefik bir konuşmaya girmeye çalışırken Demir "Sakın gördüğün sığlık olmasın" der. Kerim anında "bla bla bla" diye Demir'e girişir. Trip üstüne trip yapar. Ama bu daha Demir için başlangıçtır. Asi'nin çiftliğe geciktiğini sanar Demir. Oysa ki Asi yeni alınan atıyla şöyle bir Demir Bey'in tarlalarını dolaşmakta eski atına duyduğu özlemi yeni atı üzerinde dörtnala gitmeye çalışırken Leman Sam'dan "Anladım ki, hiçkimse hiçkimse sen değil" şarkısını "Anladım ki hiç bir at, hiç bir at sen değil" şeklinde cover yaparak söyleyerek dile getirmektedir. Demir Asi geciktiği için ona çıkışmaya hazırlanır. Tam Asi'ye geç kaldın diyecekken Asi yanıt verir. "Hop Demir Bey. Haddinizi bilin. Sabah sizden erken kalktım tarlaları dolaştım hayvanlarınızı sağdım. Bu toprağı çitle ayıramazsınız. Rengi ile ayırabilirsiniz. Gidin siz yüksek gökdelenlerinizde (Antakya'da gökdelen var mıydı?) nescafe yudumlayın" der. Demir tam bişey diyecekken Asi lafını kesip "Kimsin sen? Neden buraya geldin? Ailemden ne istiyorsun? Babama neden kızgınsın? Sen kimsin? Ben kimim? Burası neresi?" şeklinde sorular sorarak günün ilk fırçasını atar. Demir "Şoförümü bekliyorum" demeye çalışır ama Asi "Bana öyle bakmayın. Ben araba değil traktör kullanırım ancak" der.
Asi gün boyunca iki çiftlik arası koşuşturup tüm işleri yaparken Demir de Cemal Ağa, İhsan Bey, Süheyla ve Kerim dörtgeninde takılır. Cemal Ağa'nın gayet kinayeli ve sinir bozucu uslubu ile, İhsan'ın hönkürmeleri ile, Süheyla'nın fişteklemeleri, Kerim'in sitem dolu laflarıyla uğraşmak zorunda kalır. Günü son fırçasını da Asi'den yedikten sonra "Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık" diyerek Ceylan'ın solo gitar performansı eşliğinde derin ve mutsuz bir uykuya dalar.:img-cool2:sad53:
siyah-beyaz 13-12-07, 13:38 Asi'deki evlat ayrımcılığı ciddi anlamda asap bozuyor. Özellikle de Defne'nin Kerim'le olan arkadaşlığı ortaya çıkar çıkmaz İhsan'ın itici hal ve tavırları oldukça iritre edici. Kızını azarlamak haricinde konuşmuyor bile nerdeyse.
Çok haklısın.Ama diğer kızlar bu ayırımdan rahatsız değiller,bizim kadar.Ve kıskanmıyorlar da..Asi'ye söylediği sözler (gurulanmasıyla ilgili),yanlış zamanda söylenmiş sözler olarak alıyorum.Hani Asi bir burs kazanır,bir yarışmada dereceye filan girer,ya da Türkiye çapında biriş başarır söylenmesini anlarım.Ama bir baba olarak istediği yolda babasının istediği gibi bir evlat oldu diye bu sözler sarfedilmez.Ya tiyatrocu olsaydı acaba en olurdu?Şaka şaka
AZÖNCE DE sordum YİNELİYORUM,lütfedip cevaplarsanız sevinirim.Tuba'nın sesi kendi sesi mi,ilk kez izliyorum onu....
forever_bim 13-12-07, 13:41 Çok haklısın.Ama diğer kızlar bu ayırımdan rahatsız değiller,bizim kadar.Ve kıskanmıyorlar da..Asi'ye söylediği sözler (gurulanmasıyla ilgili),yanlış zamanda söylenmiş sözler olarak alıyorum.Hani Asi bir burs kazanır,bir yarışmada dereceye filan girer,ya da Türkiye çapında biriş başarır söylenmesini anlarım.Ama bir baba olarak istediği yolda babasının istediği gibi bir evlat oldu diye bu sözler sarfedilmez.Ya tiyatrocu olsaydı acaba en olurdu?Şaka şaka
AZÖNCE DE sordum YİNELİYORUM,lütfedip cevaplarsanız sevinirim.Tuba'nın sesi kendi sesi mi,ilk kez izliyorum onu....
Kendi sesi. Ihlamurla Altında'nın ilk 39 bölümünde Yonca Cevher seslendirmişti. Sonraki 41 bölümde ve bu dizide kendi sesi ile oynamakta.
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 13:46 Evlat ayırımı üzerine 1-2 kelam da ben edeyim..:)
Ya dizideki durum enteresan ya benim çevrem enteresan siz söyleyin..Ailelerde genelde daha kırılgan daha başarısız çocuklar ebeveynler tarafından korunur kollanır..Güçlü olana güven zaten sonsuzdur..Çünkü onlar başlarının çarelerine bakabilirler.Hatta bu bazı bazı güçlü çocukta ihmal edilmişlik duygusu dahi uyandırır. Bunlar benim gözlemlerim tabiki..Dizide ise olay tam tersi.Tabi burada suç birazda senaristlerde..Diğer 3 kızkardeş çok pasifize edilmiş.Sanki konu mankeni gibi duruşları var..Hasan'a bu bağlamda katılıyorum..Onların bakış açılarındanda küçük ve keyifli hikayeler üretilebilir..Hele 3 no.lu kardeş ne diye var kimse anlayamadı.En küçüğün kulaklara zarar bir müzik becerisi var anladık.:)
İhsan Asi'ye Neriman Defne'ye yakın..
İhsan'ın Asi'ye yaptığı bahsi geçen o itiraf (gururla alakalı) bendede bir rahatsızlık azda olsa uyandırdı..Diğer çocukları ne yapmışta gururunu ayaklar altına almışki...Abartmış..
Efendim Demir'de olacağına tefecide kalsaydı senetler daha az zarar görürdü aile diyenler olmuş..E haklılar :) Direkt topuklarına sıkılırdı ödeyemeselerdi senetleri..Yada biri canından olurdu..Ama atımız yaşardı..:)Demir'e haksızlık etmeyelim..İntikam peşinde olabilir ama sınırları var.."Herşeye rağmen" dediğini görmedik..Ayrıca şu ana kadar aileye verdiği bir zarar da yok..Asi'nin çalışması karşılığı senetleri geri vereceğini deklare etmiş çocuk daha ne yapsın..
Israrla söylüyorum Cemal Ağa şu ana kadar aileye Demir'den çok daha fazla zarar verdi..Bunu yaparkende belden aşağı vurdu..Hoşgörmem mümkün değil.
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 13:52 Demir Doğan'ın Bir Günü
Demir Asi'den farklı olarak horoz ötmeden değil horozun ötmesi ile uyanır. Kahvaltı hazırlatır. Asi'yi davet etse de Asi gelmez. Kerim ise kazların sesi ile uyanır. Kalkar kalkmaz giyinir ama odadan çıkmaz. Yarım saat sadece Defne'yi düşünür. Aksiliğe bakın ki simetrik olarak da Defne Kerim'i düşünememektedir çünkü halen kendisi uykudadır. Anca rüyasında dans etmektedir Kerim ile. Neyse Demir'e dönelim. Demir'cim üzerinde kırmızı şarap rengi gömleği altında sade ama şık kot pantolonu ve siyah ceketi ile gayet sade ama şık görünmektedir. Kerim'in gelişi ile kahvaltıya otururlar. Kerim Defne üzerine felsefik bir konuşmaya girmeye çalışırken Demir "Sakın gördüğün sığlık olmasın" der. Kerim anında "bla bla bla" diye Demir'e girişir. Trip üstüne trip yapar. Ama bu daha Demir için başlangıçtır. Asi'nin çiftliğe geciktiğini sanar Demir. Oysa ki Asi yeni alınan atıyla şöyle bir Demir Bey'in tarlalarını dolaşmakta eski atına duyduğu özlemi yeni atı üzerinde dörtnala gitmeye çalışırken Leman Sam'dan "Anladım ki, hiçkimse hiçkimse sen değil" şarkısını "Anladım ki hiç bir at, hiç bir at sen değil" şeklinde cover yaparak söyleyerek dile getirmektedir. Demir Asi geciktiği için ona çıkışmaya hazırlanır. Tam Asi'ye geç kaldın diyecekken Asi yanıt verir. "Hop Demir Bey. Haddinizi bilin. Sabah sizden erken kalktım tarlaları dolaştım hayvanlarınızı sağdım. Bu toprağı çitle ayıramazsınız. Rengi ile ayırabilirsiniz. Gidin siz yüksek gökdelenlerinizde (Antakya'da gökdelen var mıydı?) nescafe yudumlayın" der. Demir tam bişey diyecekken Asi lafını kesip "Kimsin sen? Neden buraya geldin? Ailemden ne istiyorsun? Babama neden kızgınsın? Sen kimsin? Ben kimim? Burası neresi?" şeklinde sorular sorarak günün ilk fırçasını atar. Demir "Şoförümü bekliyorum" demeye çalışır ama Asi "Bana öyle bakmayın. Ben araba değil traktör kullanırım ancak" der.
Asi gün boyunca iki çiftlik arası koşuşturup tüm işleri yaparken Demir de Cemal Ağa, İhsan Bey, Süheyla ve Kerim dörtgeninde takılır. Cemal Ağa'nın gayet kinayeli ve sinir bozucu uslubu ile, İhsan'ın hönkürmeleri ile, Süheyla'nın fişteklemeleri, Kerim'in sitem dolu laflarıyla uğraşmak zorunda kalır. Günü son fırçasını da Asi'den yedikten sonra "Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık" diyerek Ceylan'ın solo gitar performansı eşliğinde derin ve mutsuz bir uykuya dalar.:img-cool2:sad53:
Kihkihhhh..Süpper olmuş Hasanım.Ne olacak bu Demir'in hali yahuuu..
Demir'in elinde ne çok nescafe görüyoz değilmi..Bu defa senaristler biraz işi biliyo..Anladılar bu kız Türk kahvesi yapamaz kolayına kaçmışlar hani ilerde olmaz ya olduğunu varsayalım kahve yapma ihtiyacı doğar bi önceki partneri iyice madar etmeyelim demişler..:)
Asi'deki de ne enerji harbi 2 koca çiftliği nasıl beceriyle idare ediyor ama..
Diğer kızlara ne ihtiyaç var!!
fatma-1721 13-12-07, 14:18 Kerim´in Melekle konusurken yanlarina dogru gelen Süheyla teyzeye bakarak “Defnenin babasinin huzuruna cikacagim bugün,büyüklerimize saygimiz sonsuz ama saygi diyerek de kendi mutlulugumuzdan vazgecmek aptallik olur degil mi?” demesi cok güzel ve dogruydu,Süheyla´ya cok güzel bir mesaj vermis oldu Kerim bu sözleriyle.
Kerim Kozcuogullarina gittiginde görücüye cikacak kizlar gibi heycanliydi,
Ökkesin karisinin“ye oglum ye de ferahla,heycanini alir rahatlarsin sözleri de tam oturdu.
Ihsan beyin Nerimana “yapisti kaldi bu oglan,sevimsizde,ne diye bukadar önemsediniz bunu,ne o öyle saclar firca gibi,suratinda da devamli yilisik bir ifade....
cenesi de düsük mü ne,bana bak benimle sohbet etmeye kalkarsa agzimi acmam ona göre”deyisi ve
Neriman´in “iki cümle etsen ne var ki,gencecik cocuk öcü degil ya,canim sende az mi bekledin beni duvar diplerinde,bi rahat verdi mi babamlar,hatirlasana”dediginde Ihsan amcanin yüzündeki,gözlerindeki ifade,gülüsü cok güzel ve hostu,o gözler karisini daha o zamanlardan beri cok sevdigini söylüyordu.
Nerimanin tavsiyesiyle Ceylani Defne ve Kerimin yanina katmalari ve Ceylanla yanliz kalmalari icin Kerimin yaptigi pazarlik da hostu ama evdeki hesap carsiya uymadi ve dede Cemal aga yakaladi Ceylani,dolayisiyla da Kerimi ve Defneyi.Hele Kerim Cemal aganin ismarladigini yedigi ve “gül suyu,nefret ederim”,o sirada calan kilisenin canlari icin “bu seste kafama vurur gibi dang dang”dedigi sahne de güldüren hos bir sahneydi.
Cemal aga “yemedi o istanbullu velet haytaliyi,onunkini de ben yedim,gül suyu dokundu galiba”dediginde ki o sahnede karnima gülmekten agrilar girdi,kizamiyorum ben bu adama.
Birde Nerimana “deyus tam arayacak zamani buldu,dogru dürüst türkce konussa derdini anlatabilecek,bir cümlede dört tane onkel cemal,onkel cemal,cikaramadim,kimsin de diyemedim,adi kenan mi,kemal mi,buraya gelecekmis,gelmisken aile topraklarina da bakariz dedi de nereden bahsediyor anlayamadim”dedigi sahnede de harikaydi Cemal aga.
Bu gelecek olan kisiyi de cok merak ediyorum:icon_whis
Cemal aga Süheylaya Demirin elinde Ihsan beyin senetlerinin oldugunu neden söyledi anlayamadim ama kizina ve torunlarina zarar vermek icin ugrastigini düsünmüyorum,belki senetler karsiliginda cocugunun yerini ögrenir ve böylece senetler yine Ihsan beye gecer ve Asi de Demirle calismaktan kurtulur diye düsünmüs olabilir.
Ihsani kendisine yalvartmak isteyebilir ama Aslani kahvede Ihsan hakkinda ileri geri konusurken nasil rezil ettigini de hatirliyorum.
Nerimanin Süheylanin kendini begenmis tavirlarina nispet hicbir sey yokmus gibi davranmasi,hatta yemege davet edilmedikleri,deyim yerindeyse kovulduklari halde,yemegin tadina bakmasi gercekten bircok kisinin,bende dahil kesinlikle yapabilecegi bir davranis bicimi degil ama Süheylanin yaptiklarina aldirmamis gibi davranmasi da Süheylayi küplere bindirdi,hele “esinize sorun”diyen Süheylaya “bildigi birsey varsa Ihsan bana bunu mutlaka söyler,merak etmeyin”deyisi de harikaydi.
Babasini Süheyla denilen cadidan korumak icin de madamla is birligi yapip lokantaya gitmeleri de bana iste Neriman dedirtti,kavgasiz,gürültüsüz kendi yöntemleriyle islerini,her tarafi idare etmeye calisiyor,beceriyor da.
Neriman-Ihsan sahnelerine de bayildim,camurlu ayaklariyla Ihsani disarda beklettigi sahnede,Ihsanla Kerim hakkinda konusurken harikaydilar.Asinin babasina “gercekleri annemin de bilmeye hakki var”demesi ve Ihsanin gecmisi Nerimana anlatmasi da güzel düsünülmüs bir sahneydi.
Aslanin Ihsani uyarmasi da güzeldi,iyi taraflari da varmis.
Ihsan aga insallah bu ortakliktan zarar almadan siyrilabilir.
Ihsan beyin odasinda kendisine “yeter ,ne yaptim ben,ne yaptim da bana bu dünyada cehennemin bütün azaplarini cektiriyorsun,günahkar babalar,kurban evlatlar,peki benim günahim ne,kizimin günahi ne,gururlu Ihsan,nerde gururun,gururumu caldilar,Asími caldilar” deyisi,aglamasi ...o sahne harikaydi,o sahnede cok duygulandim.
Bitti.....:img-tomat
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 14:23 Ellerine sağlık Fatmacım..
Neriman hakkında düşündüklerine tamamiyle katılıyorum..Saf görünebilir ama kolay yutulur bir lokma olmayacaktır.Genetik mirası kimden hepimiz biliyoruz değil mi?!! :) Onunda patilerinin arasından tırnaklarını göstereceği sahneler olacaktır diyorum.
forever_bim ellerine düşüncene sağlık:img-hyste:img-hyste..okuldaki stresden sonra sonra gülme krizine girdim...harika yazmışsın, yorum bile yapamıyorum...asinin bir gününe çok gülmüştüm..meğer demir'in bir gün daha güzelmiş:blink::img-hystealıntı yapıcak biryer bile bulamadım mesajında ,çünkü ben her cümleye güldüm...çok teşekkürler ,kendime geldim(stres gitti:img-icecr)
forumu hergün takip ediyorum,yazılanlar çok hoşuma gidiyor..asi hakındada çok güşündürüyor..bak bu böyle demiş doğru aslında, o öyle yazmış bence öyle değildir diyip duruyorum..ama bi türlü buraya yazamıyorum..forumda yorum yapamıyorum...asiyi izlerken dilim damağım kuruyo,ellerim titriyor,heyecandan kalp krizi geçirtiyor(bu yaşta:img-icecr)heral de o yüzden bu da foruma yansıyo.. tam bi mesaj yazıcam, bi kaç cümle yazıyorum ,sonra silip yokya yazmicam diyorum..bu böyle 5 bölümdür sürüyor:D:img-icecr.. aslında en büyük nedenide forumlara artık yazmamaya karar vermemdi(okul sağolsun herşeyi engelliyor) ama asi başladı başlayalı ben zaten en az 1 saatimi forumda geçiriyorum..e bari boşa değilde forumda bişeyler yazarak geçirim artık dedim..yani çok fazla uzatmadan ,bol yorumlu, hipotezli,teorili,nerdeyse bütün modların buluştuğu(:D)sıcacık asi ailesine benide alırsanız sevinirim:img-icecr
gelelim oyunculara; ben murat yıldırımın bu kadar şahane muhteşem bir oyuncu olduğunu tahmin etmemiştim.. bana çok sempatik gelirdi(fırtınadan) ama karakteri oynamak yerine yaşatan biri olduğunu bilmiyordum..hele o gözleri.. bakışıı:img-blush, gerçekten çok ewtkileyici,resmen bakışlarıyla eritiyor insanı, ben ses tonunada bayılıyorum..kendi sesini kullanmasaydı bu kadar etkileyebilirmiydi bilmiyorum ama her halukarda muhteşem..
tubayı çgo da çok çok beğenirdim, o zaman ünlü değildi,annem bu güzlelikle mutlaka çok ii bir oyuncu olur ve ünlenir demişti, öyle de oldu..IA 'yı izlemedim ama oyunculuğunu beyinirdim.. asiye gelince,güzel oynuyor ama biraz daha zaman gerekli diye düşünüyorum..çünkü asi karakteri sıradan bi karakter değil..tubaya oturması ve tubanın onu tam olarak kavrayabilmesi zaman alabilir ve şöyle birşey var aslında, murat yıldırım çok şahane oynadığı için tubanın oyunculuğunu o yüzden yetersiz görebiiliriz:img-yes:aslında iyi oyunuyor..
çetin tekindor gerçekten şahane oynuyor,oda çokj etkileyici..karakterini yaşatıyor resmen.. 3.bölümdü galiba ,asiyle bi sahneleri vardı. orda inanılmaz etkileyiciydi...
hmm birde bana seneryoda başilarda değişiklik olduğunu daha doğrusu kararterlerde acayiplik olduğunu düşünüyorum ,özelliklikle ilk beş bölümde karakterlerin ne olduğunu , kişiliklerini kavrayamadım.. bilmiyorum ya belki bana öyle geliyordur..
asiyi bitti anda haftayı sabırlıkla bekliyorum, ve gerçekten çok güçlü bir yapım..herşeyiyle..
Çok haklısın.Ama diğer kızlar bu ayırımdan rahatsız değiller,bizim kadar.Ve kıskanmıyorlar da..Asi'ye söylediği sözler (gurulanmasıyla ilgili),yanlış zamanda söylenmiş sözler olarak alıyorum.Hani Asi bir burs kazanır,bir yarışmada dereceye filan girer,ya da Türkiye çapında biriş başarır söylenmesini anlarım.Ama bir baba olarak istediği yolda babasının istediği gibi bir evlat oldu diye bu sözler sarfedilmez.Ya tiyatrocu olsaydı acaba en olurdu?Şaka şaka
sevgili siyah_beyaz soruna cevap almadıysan,tuba ablanın kendi sesi.
ayrımcılık hakkında;göze carpar bir durum sezmedim ,diğer kızlar, batıyorlar umurularında değil ,asi cabalayıp duruyor,babasından manevi olarak destek alsın bi zahmet..:)
yorumları okuyorum,forever_bim demir'in bir gününü süper yazmıssın koptum hele asi'nin fırcaları harika.tebrikler arkadasım:good:
ben okumaya devam edeyim:img-wink:
Efendim Demir'de olacağına tefecide kalsaydı senetler daha az zarar görürdü aile diyenler olmuş..E haklılar :) Direkt topuklarına sıkılırdı ödeyemeselerdi senetleri..Yada biri canından olurdu..Ama atımız yaşardı..:)Demir'e haksızlık etmeyelim..İntikam peşinde olabilir ama sınırları var.."Herşeye rağmen" dediğini görmedik..Ayrıca şu ana kadar aileye verdiği bir zarar da yok..Asi'nin çalışması karşılığı senetleri geri vereceğini deklare etmiş çocuk daha ne yapsın..
Israrla söylüyorum Cemal Ağa şu ana kadar aileye Demir'den çok daha fazla zarar verdi..Bunu yaparkende belden aşağı vurdu..Hoşgörmem mümkün değil.
o sözü söyleyen kişi olarak şöyle diyeyim..her senet işi topuğa sıkılarak giderilir tezine katılmıyorum,olmuyor mu oluyor tabi ama yeşilçam vari bir yaklaşım olmuş daha çok:)zamanı geçtiği için gözlerinin yaşına bakmaz kozcuoğullarını hemencecik kovardı,çiftlik var toprak var,arabaları hayvanları var ..üstüne otururdu niye vursun şimdi tefeci İhsan amcayı:)hiç bir mülkü olmasa hadi tamam diyeceğim:)
Demir'i seviyorum,anlıyorum,intikam almasını da anlıyorum haklı da görüyorum ama bu demek değil ki hata yapmıyor .. kurunun yanında yaşıda yakıyor(tamam böyle olsun istemiyor arada sıkışmış kalmış,bu durum onuda üzüyor,sınırları elbette var,acımasız ve zalim biri değil,sevgi dolu bir yüreği de var,anlayışlı ve nazikte)..böylede bir gerçek var ve bu görmezden gelinemez..
Cemal ağa Süheyla dan bile ürkütücü ve zarar verici..bu konuda kimse eline su dökemez
Hasan ellerine sağlık çok hoş olmuş...Neriman ve Cemal'e de bi el atın lütfen:)
Ihsan´in bunlarla hicbir ilgisi yok" derken ki bakislari ve sesi onu bir zamanlar sevmis oldugunu ele veriyordu,tek tarafli bir askti bu bence.
Yanı aslında keske ondan olsaydı gıbı baktı ve soyledı.
Suheyla'nın,Ihsan ısmı adı gecer gecmez suratından bır hafıf dalga gecıyor.Bakısları farklılasıyor ve degısıyor.Hatta ses tonu bıle degısıyor.Ama sonucta onun canını acıtan onun aılesı oldugu ve tek yasayan gorgu tanıgı Ihsan oldugu ıcın dırekt nefretını ona kusturuyor (Kendısı yapmıyor.Demıre yaptırıyor)
Neden bencıl davranıyorsun Suheyla hanım.Sen kendın yapmazsan sucsuzmu olacaksın.Ha demır ha sen ne farkederkı.Sonucta kabak yıne sana patlayacak.
Gercekler bır bır ortaya cıkacak.Bakalım ne yapacaksın.Demırıde bulamayacaksın artık masa olarak kullanmak ıcın.
Demır senı ,Ası'ye asık oldugunu farkettıgı anda terkettı ve terkedecek.
Ruhu,bedenı,ayakları herseyı ıle Ası ıcın yasıyor.Pekı bu ask karsılıgı buldugunda ne yapacaksın.Acımasız mı davranacaksın.Sende asık oldun.Belkıde umarsızca sevıyorsun.Cunku bakıslar onu gosterıyor.
Aska engel olamazsın.Ask affeder,ask acı cektırır.Ama engel olunamaz.
tubayı televizyon hayatına girdiğinden beri takip ediyor ve seviyorum.önce gülizarda izledim ve çok iyiydi .conra cgo da izledim daha da iyiyidi.sonra da ıa da izledim ve süperdi.şimdi asi de süper hele demirle bakışmaları ve bence murat yıldırımla çok yakışmışlar.ve tubamın her sahnesi harika.ayrıca tuba nın giyimi ve saç şekli değişsin.sonuçta okumuş kız.
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 14:45 o sözü söyleyen kişi olarak şöyle diyeyim..her senet işi topuğa sıkılarak giderilir tezine katılmıyorum,olmuyor mu oluyor tabi ama yeşilçam vari bir yaklaşım olmuş daha çok:)zamanı geçtiği için gözlerinin yaşına bakmaz kozcuoğullarını hemencecik kovardı,çiftlik var toprak var,arabaları hayvanları var ..üstüne otururdu niye vursun şimdi tefeci İhsan amcayı:)hiç bir mülkü olmasa hadi tamam diyeceğim:)
Topuklara sıkmayı bir kenara bırakalım öyleyse..Alıntıladığım bölümde zaten Demir'in ne denli erdem sahibi olduğunu gösteriyor..Senetlerin vakti geçmesine rağmen İhsan hala başımı sokacağım bir ev geçimimi sağlayabileceğim bir arazim var diyebiliyorsa bu da Demir'in sayesinde..Sadece tefeci-Demir farkını yazmak istemiştim sevgili sude9
Topuklara sıkmayı bir kenara bırakalım öyleyse..Alıntıladığım bölümde zaten Demir'in ne denli erdem sahibi olduğunu gösteriyor..Senetlerin vakti geçmesine rağmen İhsan hala başımı sokacağım bir ev geçimimi sağlayabileceğim bir arazim diyebiliyorsa Bu da Demir'in sayesinde..Sadece tefeci-Demir farkını yazmak istemiştim sevgili sude9
Süheyla'nın isteği üzerine hemen karar verdi demir..maksadı teyzesinin eline düşürmemekti..kozcuoğlunun işine yaradı bu bir nebze Süheyla'nın da ama ne ettiyse kendisine ve Asi'ye etti..bu yüzden kızıyorum Demir'e..Asi'nin geçmiş ile hiçbir alakası olmadığını biliyor teyzemin derdi seninle değil diyor Asi'ye ama intikam için hep Asi'ye zarar veriyor,onu eziyor..bu huyu ve yaklaşımı da beni sinir ediyor..manevi zararın telafisi zordur ama maddi zararın telafisi mümkün ve kolaydır,daha az canın yanar
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 14:53 Süheyla'nın isteği üzerine hemen karar verdi demir..maksadı teyzesinin eline düşürmemekti..kozcuoğlunun işine yaradı bu bir nebze Süheyla'nın da ama ne ettiyse kendisine ve Asi'ye etti..bu yüzden kızıyorum Demir'e..Asi'nin geçmiş ile hiçbir alakası olmadığını biliyor teyzemin derdi seninle değil diyor Asi'ye ama intikam için hep Asi'ye zarar veriyor,onu eziyor..bu huyu ve yaklaşımı da beni sinir ediyor..manevi zararın telafisi zordur ama maddi zararın telafisi mümkün ve kolaydır,daha az canın yanar
Acilen almak zorunda olduğu bir karardı..Niyetide kötü değildi..O yüzden Demir'e bu konuda kızmıyorum..Atın başına geleceği nereden bilsin..Üstelik Asi bütün gün çiftliğinde çalışıyor yani atından ayrılmış olmayacaktı..Tabi asi atıyla ahırda yatıyorsa bak ona bişe diyemiycem :)
merhaba
diziyi son iki bölümdür seyrediyorum eskilerede ucundan azıcık baktım ama ne yazıkki demirin hikayesini tam öğrenemedim yani asinin babası demirin annesine ne yaptı yada teyzesine anlamadım
bide şu aslan sanki süheylanın oğlu gibi geldi bana öylemi acaba onun gibi dik kafalı ya o yüzden düşündüm
bu bölümde de demir artık galiba zırhlarını bir kenara bırakıp asiye olan duygularına hakim olamıyor gibi
neyse bana demirin hikayesini lütfen anlatınn :sad53:
Acilen almak zorunda olduğu bir karardı..Niyetide kötü değildi..O yüzden Demir'e bu konuda kızmıyorum..Atın başına geleceği nereden bilsin..Üstelik Asi bütün gün çiftliğinde çalışıyor yani atından ayrılmış olmayacaktı..Tabi asi atıyla ahırda yatıyorsa bak ona bişe diyemiycem :)
evet niyeti kötü değildi,öleceğini de bilemezdi ama kalkıpta Asi'nin sevdiğini bile bile atı istiyorsa kızarım ben:)olanlardan da sorumlu tutarım..karşılıksız almadı tabi kozcuoğullarının işi ufakta olsa görüldü zira demir için önemli olan para değil kendisininde dediği gibi ama sonuç ortada..kendiside yanlış olduğunu biliyor bu yüzden teklif ederken Asi'nin yüzüne bakamıyor,bu benim diyetim diyor,bulduğu çözümün yanlış olduğunu bildiği için İhsan çıkışırken sesini çıkaramıyor başını eğip dinliyor...Demir de farkında ama iş işten geçti bir kere..neyse şu muhteşem bakışlarından birini atar en kısa zamanda affettirir kendisini asi'ye:)
edit:fragmanda asi çubuğu arkasında gezdiriyor,çocukluğum geldi aklıma:)köye gittiğimizde aynı eylemi yapardım,sanki kaybolmamak için işaret bırakıyorum gibi:)
merhaba
diziyi son iki bölümdür seyrediyorum eskilerede ucundan azıcık baktım ama ne yazıkki demirin hikayesini tam öğrenemedim yani asinin babası demirin annesine ne yaptı yada teyzesine anlamadım
bide şu aslan sanki süheylanın oğlu gibi geldi bana öylemi acaba onun gibi dik kafalı ya o yüzden düşündüm
bu bölümde de demir artık galiba zırhlarını bir kenara bırakıp asiye olan duygularına hakim olamıyor gibi
neyse bana demirin hikayesini lütfen anlatınn :sad53:
h.g. arkadasım,
demirimin hikayesini anlatayım hemen:) demir'İn annesi ve teyzesi asi'nin rahmetli dedsinin çiftliğinde işçi olarak calısıyorlarmıs.demir'İn annesi asi'nin dedesi tarafından hırsızlıkla suclanmıs,ordan uzaklastırılmak istenmişler..bunu kaldıramayan anne nehre atlayıp intihar etmiş...demir'İn teyzesi süheyla da o sırada gebeymiş..snra bebeği dogmus ama öldü demişler...demirler de ordan gitmişler snra zaten..
ama dönüşü muhtesem oldu:)
aslan konusunda biz de öyle düşündük.ip uçlarından yola cıkarak iki psiko aslanla süho ana-oğul diyoruz :img-yes:
not:cok mu kısa bir özet oldu,anladın mı?
Ağustos Böcüğü 13-12-07, 15:08 evet niyeti kötü değildi,öleceğini de bilemezdi ama kalkıpta Asi'nin sevdiğini bile bile atı istiyorsa kızarım ben:)olanlardan da sorumlu tutarım..karşılıksız almadı tabi kozcuoğullarının işi ufakta olsa görüldü zira demir için önemli olan para değil kendisininde dediği gibi ama sonuç ortada..kendiside yanlış olduğunu biliyor bu yüzden teklif ederken Asi'nin yüzüne bakamıyor,bu benim diyetim diyor,bulduğu çözümün yanlış olduğunu bildiği için İhsan çıkışırken sesini çıkaramıyor başını eğip dinliyor...Demir de farkında ama iş işten geçti bir kere..neyse şu muhteşem bakışlarından birini atar en kısa zamanda affettirir kendisini asi'ye:)
edit:fragmanda asi çubuğu arkasında gezdiriyor,çocukluğum geldi aklıma:)köye gittiğimizde aynı eylemi yapardım,sanki kaybolmamak için işaret bırakıyorum gibi:)
:) Asi affedermi affetmezmi bilemem ama ben affettim gitti..O bakışlara 20 tane at feda..:icon_whis
Not: Yanlış anlama olmasın atları çok severim..Cumartesi günlerim onlarla geçiyor..O kadar yani..Latife yapıyoz..:)
love&pride 13-12-07, 15:12 slm kzılar ben geldiiim
bence demir haklı çünkü onun bir suuçu yok
onu da anlamaları gerekiyor çünkü annesi ölmüş
hiç birşey yapmadan da duramazdı yani
belki intikm için küçük birşey yapmış olabilir bu suç değil
ayrıca teyzesinin zoruyla yptı yaptığı şey için de göbek atmadı
gayet üzgündü asinin üzülmesi onu da üzüyordu
ama mecburdu yoksa teyzesi başından ayrılmaz dı
ayrıca hala asiye değil ama kozcuoğullarına(yusuf ağaya)
karşı bir kinleri var onun suçlanması aisin ondan
uzaklaşması çoık kötü oldu atı alması neyse de
atın ölmesi asiyi sarstı ve çok bitkin duruyordu fragmanda
neyse inş. bizi güzel ve mutlu bir bölüm karşılar üzülmek istemiyorum..
Arkadaşlar ellerinize ve yüreğinize sağlık. Forumda, dizide şahane:img-yes:
Demir'in, geçmişin intikamını almak istediğini hatta bilendiğini biliyoruz. Çok akıllı, dürüst, başarılı bir DEMİR ADAM:img-in_lo
Sizin nasıl açıkladığınızı, düşüncelerinizi çok merak ediyorum, hem de yeni bir tartışma konusu açılsın diye sorayım dedim.
-Demir niçin taaa en başından intikam planları içine Asi'yi dahil etti?
-Eğer amacı sadece intikam almaksa neden İhsan Bey'i değilde Asi'yi yanında çalıştırıyor? (İhsan'ın yanında işçi olarak çalışması daha çok dedikoduya neden olrdu herhalde)
-Bunun sadece intikam almak istemesiyle mi bir ilgisi var?
-Demir'in aşık olduğunu. her ne kadar kendisine itiraf ettiğini görmesek de Demir Asi'ye aşık olduğunun farkında mı Sizce?
bye
:) Asi affedermi affetmezmi bilemem ama ben affettim gitti..O bakışlara 20 tane at feda..:icon_whis
Not: Yanlış anlama olmasın atları çok severim..Cumartesi günlerim onlarla geçiyor..O kadar yani..Latife yapıyoz..:)
affeder ama zaman lazım:)kız ne hallere düştü,kıyamam:(..ama yine bir karar aldı bu beni korkutuyor işte,bu kız bir karar alsa sonunda üzülen kendisi oluyor,bu sefer yüzü gülsün bari...ve şu ahıldaki karşılıklı sahne..hayırlara vesile olsun diyelim:)ne de olsa kenan geliyor,Demir elini çabuk tutsa iyi olur
h.g. arkadasım,
demirimin hikayesini anlatayım hemen:) demir'İn annesi ve teyzesi asi'nin rahmetli dedsinin çiftliğinde işçi olarak calısıyorlarmıs.demir'İn annesi asi'nin dedesi tarafından hırsızlıkla suclanmıs,ordan uzaklastırılmak istenmişler..bunu kaldıramayan anne nehre atlayıp intihar etmiş...demir'İn teyzesi süheyla da o sırada gebeymiş..snra bebeği dogmus ama öldü demişler...demirler de ordan gitmişler snra zaten..
ama dönüşü muhtesem oldu:)
aslan konusunda biz de öyle düşündük.ip uçlarından yola cıkarak iki psiko aslanla süho ana-oğul diyoruz :img-yes:
not:cok mu kısa bir özet oldu,anladın mı?
sağol anlattığın için
ama bu anlattıklarına göre asinin babasının suçu yok suç dedenin olmuyo mu tabi adam ortada olmadığı için intikamı ondan alıyo ee peki süheyla kimden hamile neden onun bebeğini öldü deme ihtiyacı duydular ayy çok mu oldum ama merak ediyorum
love&pride 13-12-07, 15:21 Arkadaşlar ellerinize ve yüreğinize sağlık. Forumda, dizide şahane:img-yes:
Demir'in, geçmişin intikamını almak istediğini hatta bilendiğini biliyoruz. Çok akıllı, dürüst, başarılı bir DEMİR ADAM:img-in_lo
Sizin nasıl açıkladığınızı, düşüncelerinizi çok merak ediyorum, hem de yeni bir tartışma konusu açılsın diye sorayım dedim.
-Eğer amacı sadece intikam almaksa neden İhsan Bey'i değilde Asi'yi yanında çalıştırıyor? (İhsan'ın yanında işçi olarak çalışması daha çok dedikoduya neden olrdu herhalde)
-Demir'in aşık olduğunu. her ne kadar kendisine itiraf ettiğini görmesek de Demir Asi'ye aşık olduğunun farkında mı Sizce?
bye
sorularına cevap vermemin bir mahsuru yoktur inşallah cnm..
1)demir bence intikam için asiyi yanında çalışıtrmıyordu..asiden hoşlanmış olabilir
2)dediğim gibi ihsana değil:) asiye aşık bu yüzden de ihsanı çalışltırmak istemiyor :)dedikodu muu oo boşver dedikoduyu yaa
3)bence değil
4)bence kendisi de bilmiyor...ama hissetmeye başladı.çünkü ölmeni istemiyorum falan demişti ya...yakında seni seviyorum da der:):):)
sağol anlattığın için
ama bu anlattıklarına göre asinin babasının suçu yok suç dedenin olmuyo mu tabi adam ortada olmadığı için intikamı ondan alıyo ee peki süheyla kimden hamile neden onun bebeğini öldü deme ihtiyacı duydular ayy çok mu oldum ama merak ediyorum
yusuf aga yni ihsan'ın babası demir'leri uzaklastırmak istiyor ve bunu nedense ogluna yaptırıyor.yani ihsan babasının emri üzerine onları uzaklastırıyor. demir bu yüzden ihsan'ı sucsuz görmüyor..süheyla kimden hamileydi?? ben ve genelimiz sanırım yusuf agadan tecavüz sonucu hmle old. düşünüyoruz..farklı fikirler de mevcut tabi.
Arkadaşlar ellerinize ve yüreğinize sağlık. Forumda, dizide şahane:img-yes:
bye
demirciim için yazdıkların da şahane canımcım:)
demir asi'yi intikamın içine dahil etmek istemedi ,hersey kendiliğinden gelişti.dans sahnesinde asi'ye calsma teklif etmesinin intikamla değil,asi'yi yanında tutmasıyla ilgisi vardı bence:)tabi bunu neden yaptıgını muhtemelen demir de bilmiyordu..ama belki de hem asi'ye yakın olmak hem de ihsan'ın canını bu sekilde acıtmak istedi..(bunlar ilk 3 sorunun cevabı olsun:img-wink:)
son olarak...demir şimdiye kadar farkında değildi ama süho'nun atla ilgili konusmasında demir'İ dürtmesiyle farkına varır gibi oldu bence ki bu bölümde daha cok anlayacak sanırsam:)
sorular için tesekkürler cnm..
slm kzılar ben geldiiim
bence demir haklı çünkü onun bir suuçu yok
onu da anlamaları gerekiyor çünkü annesi ölmüş
hiç birşey yapmadan da duramazdı yani
belki intikm için küçük birşey yapmış olabilir bu suç değil
ayrıca teyzesinin zoruyla yptı yaptığı şey için de göbek atmadı
gayet üzgündü asinin üzülmesi onu da üzüyordu
ama mecburdu yoksa teyzesi başından ayrılmaz dı
ayrıca hala asiye değil ama kozcuoğullarına(yusuf ağaya)
karşı bir kinleri var onun suçlanması aisin ondan
uzaklaşması çoık kötü oldu atı alması neyse de
atın ölmesi asiyi sarstı ve çok bitkin duruyordu fragmanda
neyse inş. bizi güzel ve mutlu bir bölüm karşılar üzülmek istemiyorum..
gözdecim hoş geldin..güzel bir yorumla geldin:)ben de üzülmek istemiyorum:icon_sorr tatlı tatlı atıssınlar ama kırgınlık olmasın:icon_whis
demir asiye diyo ya kaçıcak yerim kalmadı die onu samanlıkta konuşurken mi diyo yoksa başka bi sahne de mi onu anlayamadım bi de aslan nasıl da sahip çıkıyo kozcuoğullarına onu bu sefer tuttum bu sefer nie öle oldu 3 fragman birden anlayamadım bu sonuncusunda müzikten fazla ses var ilkinde tam tersiydi :D:D
demir asiye diyo ya kaçıcak yerim kalmadı die onu samanlıkta konuşurken mi diyo yoksa başka bi sahne de mi onu anlayamadım bi de aslan nasıl da sahip çıkıyo kozcuoğullarına onu bu sefer tuttum bu sefer nie öle oldu 3 fragman birden anlayamadım bu sonuncusunda müzikten fazla ses var ilkinde tam tersiydi :D:D
bence asi'yle konustugu sahnede söylenmiyor o szler...ne bileim ben bir alaka kuramadım..demir o sözleri ya baska bi zaman asi'ye ya da baska birine söylüyor bence....
Eger at ölmeseydi, Cemal aga demirin yanina gidip bagirip cagirirmiydi?
Sen nasil oluyorda benim torunumun en degerli atini aldin diye
love&pride 13-12-07, 15:31 gözdecim hoş geldin..güzel bir yorumla geldin:)ben de üzülmek istemiyorum:icon_sorr tatlı tatlı atıssınlar ama kırgınlık olmasın:icon_whis
hoşbulduk cnm..atışmaları hoş oluyor tabi ama dediğin gibi tatlı atışmalar olsun ilerisi yok...üzmesinler bizi..ayrıca saol cnm...yorumumu beyenmene sevindim..senin fikrin ne bu konuyla ilgili demirin suçlu olduğunu mu düşünüyorsun yoksa benden misin..
not:cnm ismini öğrenebilirmiyim sakınca |