Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 6)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
11
Bolumun basindaki Kadimin tavirlarini ve fotograf cekimindeki Ezodan laf alma cabalarin izlerken ben eski Kadimi, korunakli Kadimi, soguk Kadimi gordum, o kadar ozlemissimki.. Asik halleride cok guzel, ama arada eskiye donmekte bi baska oluyor..
Arzu'nun Kadimden yardim istemesini ben hic uygunsuz, yada tuhaf bulmadim.. Kadim onun en yakini, derdini bilen, ona destek cikan ve herseyi paylasabilicegi tek yakini.. Elcin anneyle paylasmasini bekliyemesiz, kadinin kalbine iner, Nedim dese baska havalardaki buna Arzuda sahit oldu.. Illa baska arkadaslar vardir, ama kac yildir kiz Isvicrede, arkadasi her ne kadar olmus olursa olsun, guvenebilicegi tarzda bi arkadasi oldugunu sanmiyorum.. Kadimin erkek olmasindan bahsedilmis, bu durum aslinda banada ters geliyor, ama diyorumya Isvicrede cok uzun yillar kalmis biri olarak bu ters degildir, cunki Yurt Disinda bu durumlar inanin cok farkli, ha diyorsunuzki Kadim bizden, o neden kabul etti.. E napsin, kardesi kadar yakin bi insana sirtmi cevirsin.. Kadimden bunu beklermiyizki, ben sahsen sirt cevirmis olsa kizardim ona..
Kadim biliyormuydu Arzunun hamile oldugunu, yoksa bilmiyormuydu anliyamadim, "neden bana soylemedin" dedi ama bunun hamileligemi dedi, yoksa aldirmak istediginemi anliyamadim.. Aslinda hamile oldugunu bilmis olsa ben sanmiyorumki gecen bolumde patavatsiz bi sekilde "as erme" kelimesini kullansin Arzuya karsi.. Bence bilmiyordu..
Kadimin cocuga sahip cikmasindan bahsedilmis, Allah askiniza boyle dusunmeyin, cunki deyim vardir iyi dusun iyi olsun, kotu dusun kotu olsun.. Boyle dusunursek boyle olmasindan inaninki cok korkuyorum cunki bi Senden Baska faciasina daha yuregim dayanmaz.. Zaten o dizideki basrolu oyniyan Tolga Futaci'yi Serhat'ada benzetiyorumya neyse.. Boyle bisey olmaz, olmamali.. Ezo Gelin diger dizileren farkli basladi ve farkli devam edicegini umuyorum ben, eger senaristler boyle bi hataya duserlerse iste o zaman cok kotu olur!
Ezo - Meryem - Nur uclusunu tuttum ben, kesinlikle doga ustu bi guce sahip olduklarini kanaat getirdim.. Yok yani olmasa, 10 tepsi baklavayi 10 dakikada hazirliyamazlar, yani imkansiz bu.. Kesinlikle bi gucleri var, hem demisti Meryemin baklavarla arasinin cok iyi oldugunu, belki onun vardirda bi sihir yapip 10 tepsiyi birden acmistir.. Eger yoksa boyle bisey o zaman ben senaristlere bu hamleleri icin izninizle bi "yuh" cekiyorum.. Cunki boyuyle bi hatayada dusulmezki be abicim!
kumralim19 26-12-07, 15:44 arkadaslar bir kac soru hazirladim ilk defa böyle birsey yaptim umarim begenirsiniz, sorularimi cevaplarsaniz sevinirim
1. Bu bölümü nasil buldunuz?
2. En cok hangi sahneyi begendiniz?
3. Hangi sahneyi gereksiz buldunuz?
4. Ezonun ve diger antepli hanimlarin jet hizini nasil buldunuz ?
5. Ezo, kadim sahnelerini nasil buldunuz(bana kalirsa hic yoktu ama neyse)?
6. Ezonun baklavalari bitirdigindeki sahnede, ezonun "sevgilim" olacak galiba dedigi sahnede, ezo nedemek istedi?
7. Bu bölüm hangi oyuncunun performansini begendiniz?
8. Son sahnede ezo sizce ne hissetti?
9. Arzuyu bu bölümde nasil buldunuz ve tabi bu hamileligi ezo kadim askini etkilermi?
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler olmasini istersiniz?
11. Nedim bu bölümden sonra akillanacakmi sizce?
12. Elcin anne kadim - ezo askina karsi cikacakmi ilerleyen bölümlerde?
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?
üff ben arzuya sinir üstüne sinir oldum.
arzu hiç bir şey söylemeyip kadim bir şeyler olduğunu fark etseydim ve o sarılma öyle gerçekleşseydi gerçekten çok üzülür ve arzuyu samimi bulurdum.
ama öyle daaan diye kapıyı nerdeyse kırarak içere girip ölmek istiyorum ölmek istiyorum demesi ço sinir bozucuydu.
hiç samimi değildi bence. ben bu kıza çok sinir oldum.
ayrıca baklavacıda annesi ballı ağaya soğuk durdu diye kendisinin de öyle davranmasına ayrıca sinir oldum.sonuçta kendisi bu konuyla ilgili hiçbir şey bilmiyor. tam tersine annesinin soğukluğunu kapamak için sıcak davranması gerekirdi.sanki çok şey biliyormuş gibi bir soğukluk bir soğukluk.
ayrıca çocuğu aldırmaya karar vermesine rağmen içki içmemeliydi bence. yani bebeği istemese bile şu anda içinde onu hissediyorsun, varlığını biliyorsun ama gene de şamyaları içiyorsun. yani kısaca ben arzuya bu bölüm iyice sinir oldum ve içki içmesine de ayrıca iğrendim.
ballının meryem ve seyfo şartları konuşup gittikten sonra gülmesine bayıldım.
sekretern hanım not alayor musunuz a ayrıca bayıldım.
kadim ve ezoya zaten diyecek bir şey yok. kadimin ezonun fotoğrafını çekerkenki gülümsemesi her şeyi anlatıyor zaten.
yalnız ezodan bir şikayetim var. ya bu ezo niye aşkıma sevgilime kafayı takmış. durup durup kadime bir gün sevgilim aşkıml deme hayalleri kuruyor. hiç bir özelliği olmayan kelimelir bıdık ve pırtığı tercih ederim yani. en azından bir anlamı var.
Yazılanlar o kadar ilerlemiş ki okurken şaşı olacağım, son sahneyle ilgili şu aklıma geldi, Ezo zaten Kadimle ders konusunda randevulaşmıştı. Mutfakta çalışırken birden aşkı depreşip Kadimi göreyim demedi ki, ya da yemek de getirmiyordu, bu yüzden Ezo'nun gördüğü manzaradan kıskançlık gibi bir duygu çıkarmaması gerekir. Kadimden bağımsız gidip onu odada biriyle yakalamış durumu olamaz demek istiyorum.Belli ki olağanüstü bir durum var.
Bu gün kelimeleri toparlamakta zorluk çekiyorum, kopukluk veya mana kayması oluyorsa kusura bakmayın.:icon_sorr
eylulhazanı 26-12-07, 16:02 AŞŞK..AŞŞK ..AŞŞKK..
nerdesin ey aşk..
arkadaşlar aşk nasıl bişeydir, bi bakalım mı ne olduğuna..
yakışmayanı bile yakıştırır, çirkini güzelleştirir, başıboşluğu anlamlaştırır, sıradanlığı kıymetlendirir, güç verir kudret katar insanın canına, dağları deldirir..huysuzu ehilleştirir...yani aşkta keramet üstüne keramet vardır..
süreyya ile seyit sahnesine bakıyorum..
(ki ikisini ben teee en baştan beri çok yakıştırırdımm..)
güzel alımlı bakımlı genç bir kadın karşısında seyit coşkun çaylar gibi çağlıyordu..belliki hoşlanmış...
nur ve ballı ağanın görsel uyumsuzluklarının bertaraf eden o sıcak, can alıcı sevgileri..ne kadar özel duygular yaşadıklarını aktarıyor izleyiciye..bayıldım ben...
arzu sabri efendi (!?) ile telefon konuşmasını izliyorum..yıkılmış bir kadın..böyle bir kadın, niçin bu kadar yıkılabilir..aşk yüzünden diyebildim...
sonra dönüyorum ezo ile kadime
aşk gören var mı bilemiyorum ama ben aşk göremiyorum..
ne görüyorum, diyorumki bence bu ezo,zamanında kadimin askerlik arkadaşıydı,bu hale geldi kadime de söyleyemiyo o nedenle bu kadar kasılıyor..
şaka tabii..tamam kabul kötü bir espri..ezo-kadim aşkı/aşksızlığı kadar kötü bir espri..
olmuyor...elimizdeki ezo karakteri aşk yaşayamıyor...karaktermi değişmeli oyuncu mu değişmeli bilmiyorum ama kadında zerafet olmayınca aşk aşk olamıyor..:icon_sorr:sad53:
sorun oyuncudan mı kaynaklanıyor, karakterden mi tartışılır ama
kadim aşk için, aşkı için çırpınan, aşk için caiz olan tatlı hainlikleri hiç kaçırmayan bir adamken ezoda olan biten nedir..kompleks mi, beceriksizlik mi..:img-cool2:img-pilot
Söğüt arkadaşım ne kadar güzel tarif etmişsin aşkı!
Aşk saf bişey! Ama içinde tüm duyguları ve olguları barındıran bişey. 7 rengin arka arkaya gelmesiyle beyaz renk ortaya çıkar. Beyaz saflıktır çoğumuza göre. 7 ayrı hissi arka arkaya getirin ve işte karşınızda aşk!!! ( Kalp çarpıntısı, yüksek bir yerden zemine çakılmak gibi, hava boşluğu gibi, heyecan gibi, terleme gibi, konuşamama gibi, alınma gibi herkes kendi olgusunu oluşturabilir bu 7'nin içine) AŞK işte!
Ballı-Nur aşkı, nasılda tamamlıyorlar birbirlerini. Eksilerini görüp değer katıyorlar birbirlerine.
Arzu-Sabri aşkı, kadını kadın yapan en büyük olgu, annelik duygusunun (hemde jinekolog olarak) sevdiği adam tarafından elinden alınması ve yıkılmış bir enkazın içinde çırpınan bir kadın!
Ezo-Kadim aşı ise başlarda ne kadar güzellikler ve görsellikler barındırıyordu içinde. Bu aşkı kendilerine itiraf edemedikleri zamanlarda bizlere daha net yansımıştı. Sanki o gizli, sözlere dökülmemiş hali daha gerçek geliyordu. Gizem-merak ilişkisi uyandırıyordu bende. Ezo'nun tavrı ve replikleri de pek oturmuyor açıkcası. Hele bu bölüm. "Sevgilim" demesi ve "İçim söylüyor ama eh dilimde alışacak" tarzında bişeyler çıktı ağzından. Kabalık var dilinde. Dediğin gibi zarafet eksikliği olabilir diyorum. Tabi yanlış anlaşılmasın. İzlediklerimden çıkardığım bu. Ben artık arada uçuşan kıvılcımları göremiyorum.
1. Bu bölümü nasil buldunuz?[B]
güzel bi bölümdü
[B]2. En cok hangi sahneyi begendiniz?
ballı ağa sahnelerini beğendim gerçekten hayran kaldım
baklavacı sahnelerini gereğinden fazla uzattılar
valla ben de anlamadım zaten geçen bölümde jet kahveyi anlamadım
fena deildi hiç olmazsa geçen haftadan daha etkileyiciydi şahsım adına konuştum
6. Ezonun baklavalari bitirdigindeki sahnede, ezonun "sevgilim" olacak galiba dedigi sahnede, ezo nedemek istedi?
bu sorunu anlamadım.......
ahmet mümtaz taylan ve ümit çırak
bilemiyorum ama heralde aralarında bişi olacağını düşünmemiştir yine
9. Arzuyu bu bölümde nasil buldunuz ve tabi bu hamileligi ezo kadim askini etkilermi?
arzu ii bi kız etkileyeceğini pek fazla sanmıyorum
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler olmasini istersiniz?
neler olmamasısını isteemki:happy0064:happy0064:happy0064
hiç sanmıyorum
ilk başlarda tepkisini koyar ama sonra o da yumuşar
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?
eğer bu son sahne olan sarılmayı yanlış anlarsa zaten ortada ders mers kalmıyacak eee ezo ne yapacak biraz para bulduktan sonra tutacak diye tahmin ediyorum
..........inşallah yanlış anlar da tutar kadimin kıskanmalarını özlemişim güzel olur:happy0064:happy0064
forgetmenot 26-12-07, 16:09 Şimdi bu Arzu'nun sorunu 'kürtaj mıymış??Ben de o doktor arkadaşının odası,o ciddi tavırları, yüz hali(tamam kürtajı küçümsemiyorum o da çok kötü bir durum ama)ni görünce, Allah göstermesin Arzu 'göğüs veya rahim kanseri' oldu sandım.Hele doktor arkadaşı ona sarılıp bu durumda moral çok önemli filan deyince tamam dedim Arzu yolun sonunda'!Gerçi dün akşam Ezo Gelin'i tam manasıyla seyretmedim,artık beni Ezo-Kadim sahneleri de kesmiyor,kumanda 'Sessiz Fırtına'ya da kaydı açıkcası.Hele Ballı ve şurekası,Ümit Çırak'ın müthiş oyunculuğu bile beni bu diziye % 100 bağlamıyor.Dizinin kötü adamları beni hiç heyecanlandırmıyor!Serhat bey kusura bakma da dizinin kredisi galiba ben de doluyor.Nasıl Yetkin bey faktörüne rağmen Eşref Saati'ni artık seyretmiyorum,sıra Ezo Gelin'de sanırım!:icon_whis
kumralim19 26-12-07, 16:11 1. Bu bölümü nasil buldunuz?[B]
güzel bi bölümdü
[B]2. En cok hangi sahneyi begendiniz?
ballı ağa sahnelerini beğendim gerçekten hayran kaldım
baklavacı sahnelerini gereğinden fazla uzattılar
valla ben de anlamadım zaten geçen bölümde jet kahveyi anlamadım
fena deildi hiç olmazsa geçen haftadan daha etkileyiciydi şahsım adına konuştum
bu sorunu anlamadım.......
ahmet mümtaz taylan ve ümit çırak
bilemiyorum ama heralde aralarında bişi olacağını düşünmemiştir yine
arzu ii bi kız etkileyeceğini pek fazla sanmıyorum
neler olmamasısını isteemki:happy0064:happy0064:happy0064
hiç sanmıyorum
ilk başlarda tepkisini koyar ama sonra o da yumuşar
eğer bu son sahne olan sarılmayı yanlış anlarsa zaten ortada ders mers kalmıyacak eee ezo ne yapacak biraz para bulduktan sonra tutacak diye tahmin ediyorum
..........inşallah yanlış anlar da tutar kadimin kıskanmalarını özlemişim güzel olur:happy0064:happy0064
hani ezo ve diger hanimlar jet hiziyla baklava yaptiktan sonra kadim mutfaga geldi ve ezoyla konustular kadim giderken ezo arkasindan sevgilim dedi spring arkadasta yazmis yani neden ezo illa kadime sevgilim askim demek zorunda birde olacak galiba diyor yani sevgilim diyebilecem manasinda yani kadime asik olmak icin kendinimi zorluyor bu senarist ne yazacagini sasirdi
hadi artık olumsuzlukları erteleyelim ve bu güzel günün tadını çıkaralım sizleri seviyorum:img-in_lo
açıkcası kadim ve ezonun yalnızkalammalarına ve az görülmelerine bozuldum
ama güzel bir bölümdü ballı ağam kurtardı bu bölümü:img-clapp
en çok ballı ağamın nedime ve sekreterine verdiği dersi beğendim
baklavacının olduğu her sahne çok ama çok gereksiz:img-beee:
acep bu diziyi heroes den m esinleniyolar oyuncuların bir anda kaybolması karakterlerin evrim geçirmesi ezo nun ve ekibini inanılmaz hızı ne diyim bizim ülkemizi ancak böyle olağan ustu insanlar kurtarır:good:
aynen canım hiç yoktu bir hafızamı zorlayım bakayım( resim çekilirkenki halleri çok güzeldi ya şunları allah rızası için yalnız birakın lütfen:icon_sorr
inanın o sahneyi duymadım oylemi dedi peki şimdi ne o zaman yok bak kadimi istemiyorsa sevgili olarak ben adayım:img-in_lo ya ben annem yüzünden hiç bişey anlamıyorum yine kaçırmışım
ballı ağam yani ahmet mümtaz taylan ve ümit çırak:her ne kadar görünmeselerde serhat ve nurgül
bilmiyorum ama benim kadar kötü hissedemez canlarım son ana kadar umut vardı içimde:icon_sorr
bu çocuk kadimin başına kalırda ezoyla arlarına girerse ben bu ülkeyi terk ederim kendimi tibetli rahiplerin olduğu bir tapınağa kapatırım :img-cray:
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde
neler olur, neler olmasini istersiniz?
inan tek umudum bu keşke olsa çok güzel sahneler izlicez bende ders almak istim bende öğrenciyem banada lütfen:img-in_lo
yok ben akıllanmasını daha fazla bekleyemicem tez elden bulanık berrak hanfendiye katılsın ben hala bu konuda gönüllüyüm:mad72:
valla artık azıyla kuş tutsa yok düştü gözümden ona onane canım koskoca insanlar elçinden mi izin alıcaklar
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü
param olursa ögretmen tutarim demisti)?[[/B]
azına acı biber sürerim ezo kadimden daha yakışıklısımı var yok bu kızın bir göz doktoruna iktiyacı var:img-blush
kumralım anket için çok teşekkür ederim:img-in_lo
hani ezo ve diger hanimlar jet hiziyla baklava yaptiktan sonra kadim mutfaga geldi ve ezoyla konustular kadim giderken ezo arkasindan sevgilim dedi spring arkadasta yazmis yani neden ezo illa kadime sevgilim askim demek zorunda birde olacak galiba diyor yani sevgilim diyebilecem manasinda yani kadime asik olmak icin kendinimi zorluyor bu senarist ne yazacagini sasirdi
açıkladığın için saol canım bence sevgili mevgilim demesin zaten bi bölümde bi aşkım diyişi vardı gülmekten ölecektim. zaten ezo söylemesin çok yapay durur
first lady 26-12-07, 16:20 1. Bu bölümü nasil buldunuz?
beğendim,beğendim.
bu hafta ballı ağanın tüm sahnelerini beğendim.bide kadimin araba sahnesiyle baklavacıdaki halleri veeee fotoğraf çekimi sırasındaki halleri:img-in_lo
meryem&seyfo konuşması,seyitli sahneler ve gereksiz uzatılan mahalleli sahneleri:dito.
ben şahsen kendilerinin doğa üstü bi güce sahip olduklarını düşünüyorum.hatta meryem&nur ikilisinin ilerleyen bölümlerde ''heroes'' dizisinde oynamaları gerektiği inanındayımmmmm:img-clapp
bende senle aynı fikirdeyim.anca olan sahnelerle yetiniyoruz.o sahnelerde iyiydi işte...
bence ezo bile zorlanıyo kadimi sevgilisi olarak görmekte.arada öyle büyük uçurumlar varki.şimdi tamam içi sevgilim diyo ama hepimizde bilirizki bişeyi dillendirmek çokkkkkk daha zordur:img-yes:
ahmet mümtaz taylan ve serhat tutumluer:good::good:
ay kesin kıskanmıştır o:img-beee:
umarım etkilemezzzzz.bi engel daha mı.nayır nolamazzzz:img-swoon
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eğer calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler olmasini istersiniz?
ilerleyen bölümlerde çalışabilirler.olamsını dilediğim tek şey doğru düzgün bir aşkkkk:love05:
aman yok akıllanmaz o.süreyya kandırır onu.ona herşey müstehaktroest
çıkabilir kanımca.kadını gittikçe gıcık bişeye dönüştürdüler zaten.ama sert bişeyler yapacağını sanmıyorum.yada suzan hanımı o kadar seviyorumki yakıştırmaıyorum:icon_whis
valla kadimde yakışıklısını bulursa hiç durmasın tutsun.tabii bulabilirse.şu dünyada varmı bi tane daha 517 arkadaşlar.kimi tutuarsa tutsun kadimden yakışıklı olamaz nasılsa:img-hyste
arkadaslar bir kac soru hazirladim ilk defa böyle birsey yaptim umarim begenirsiniz, sorularimi cevaplarsaniz sevinirim
evet cok begendim, güldüm,sıcak ve samimi bi bolumdu, aşk pek yoktu ama olsun onu istemiyordum zaten
ballı-nedim-sureyya-birgun nedimli sureyyalı sahneyi tekrar tekrar izleyecegim hiç aklıma gelmezdi :icon_whis
kadimin fotograf cekimi de guzeldi, fotografcıyla anlasmıs, çakal kadim, flaş sesleri arasında kaynayacagını dusundu kadim iyi fikir :D
baklavacıya ilgili sahneler uzatılmıstı onun dısında gece de yazdım nedense pek diğer karakterler batmadı,
meryem-seyfo konusması da gereksizdi, ama seyfonun tepkileri icin degerdi, hay Allahım bana sabır ver:img-pilot
kötü bi niyet sezmiyorum espri amaclı konuldugunu dusunuyorum,
eskiden sayardım kac tane var diye bu bolum ballıdan sayamadım, ama nedir guzel oldu :img-icecr
kadim-ezo daha guzeldi, eskiye hafiften bi donus sezdim,
bolumun basında yok olmaz bu iş diye dusundu ya yatakta, kadimin bu samimiyeti uzerine inancı guvenci geldi ilişkisi konusunda
BALLIIIIIIII, VONTED BALLI
kadim de bayagı iyiydi, ezo da aynı sekilde eskisine dönmüşler gibi gordum..
kıskanclık yok, birde arzu yenilienirim belki o zmna kadar dediginden sonra o sahneyle ezo tahmin bile etmiş olabilir, şahsen ben arzunun o sözü üzerine direk aha da kurtaj dedim ezo haydi haydi anlar :D
beraber cozmeye calısırlar, ciddi bi konu olacagını sanmıyorum-debbie meselesi gibi yakınlasmak icin vesile diye dusunuyorum,
arzu iyi gibi ya, ama acıdım ne yalan soyliim
calısmaları mantıksız bence, 40ına gelmiş lise dersi püff dedim ama gelecek gunler guzelse cekilen cile kutsaldır, show tvnin fragman cılgınlıgı sayesinde tum dizilerine asinayız :icon_whis
barış beye sormak lazım:img-pilot, sanmıyorum acıkcası artık donulmez aksamın ufkunda vakit cok gectir nedim icin.. ben artık bu olayın koptugunu dusunuyorum
turpp sıkarım onun karsı cıkısına,
aman bu kız okumaz gözü işte eli oynasta bkz. baklavacı dukkanı tepsi onlerinde kadimle olan konusma ve sevglim lafı :img-pilot
sorular icin teşekkurler kumralim19
ancak en onemli soru yok
aklınızda kalan replikler :img-piloto kadar cokki,
kayıkcı kavgası, habil-kabil, ceza-ödül, ahh ezo ahh iççekişi :img-in_lo, yazdın mı sekreter hanım, tum gunahlarım affolsa seyfoyu evlendirme gunahım affolmaz, yere ne inmiş de yer kabul etmemiş :good:, ve VONTED,
kumralim19 26-12-07, 16:23 rozicim rica ederim, o kadimin arkasindan sevgilim dedikten sonra olcak galiba dedigi sahnede bozuldum sanki zorla asik olmaya calisiyor senariste saygisiz dedigin mesajda cok az bile söylemissin bu sahneyi izlemeni tavsiye ederim neyse bende sorularim yanitliyim
iyiydi ama söyledigim gibi ezo kadim sahnesi cok azdi
balli aganin not aldinmi sekreter hanim sahnesini muhtesemdi
baklavacinin oldugu her sahneyi
alistim artik diyebilirim
fotoraf sahnesi ve sana ceza bana ödül sahnesini
yani resmen sinir oldum sanki zorla asik olmaya calisiyor
Ahmet Mümtaz Taylanin
cok saskindi umarim bir kiskanclik krizine tutulmaz
cok sinir oldum hamileyken birde icki iciyor ve kadime sarilma seklini cok abartili buldum
sanki ezo son sahneyi görmemis gibi yapip ders calismak istemiyecek
hic sanmiyorum
bu bölümde biraz iyiydi ama senariste güvenmiyorum
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?[/QUOTE]
dogru söylüyorsunuz kadimden yakisiklisini nerden bulcak
ama kadim yinede kiskanir ballidan bile kiskanmisti hatirlatirim
Beğenmedim.
Ballı Ağalı sahneler güzeldi.
Meryem ve baklavacı ile ilgili sahneler bana göre gereksiz.
Sihirli Ezo diyorum başka da bir şey demiyorum.
Bana kalırsa da hiç yoktu. Kadim'i beğendim duygularını çok iyi yansıtıyor ancak Ezo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
6. Ezonun baklavalari bitirdigindeki sahnede, ezonun "sevgilim" olacak galiba dedigi sahnede, ezo ne demek istedi?
Ben bu sahneyi çok yadırgadım Ezo'nun aşık değil asker arkadaşı modunda konuştuğu bir sahneydi.
Ahmet Mümtaz Taylan ve Serhat Tutumluer
Arzu adına kaygılandığını düşünüyorum, umarım yanılmam kıskançlık krizine girerse çok klişe olacaktır.
Ben Arzu'yu baştan itibaren sevdim, Kadim ile Ezo ilişkisini olumsuz değil olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.
Çalışırlar en azından ilkini bize de gösterirler. Tatlı didişmelerini izlemek zevkli olabilir.
Zannetmiyorum.
Karşı çıksa da pek etkili olacağını düşünmüyorum.
Tutmaz Kadim'den daha iyi öğretmen mi bulacak.
güzel ama eskisi gibi değil..
Ballı'nın Nedim ve Süreyya'ya baskın yaptığı sahne
Ballı'nın Elçin'i bozduğu sahne
Kadim ve ezo'nun ördek başındaki muhabbeti
en yakın zamanda kendilerinden ders almayı planlıyor ve ebni öğrencileri olarak yanlarına almalarını ümit ediyorum:)
Kutsal ustanın çekimi esnasındaki sahne güzel hoş gerisi boş...
bilmem..ne demek istedi ki:):)
Ballı ağa süperdi..Kadim
iç ses:Gadimin odasından ses geli,ne oliyki..aha Arzunun sesi,e ne diye öyle diyiki ya Gadim o ne söyli dur içeri girem..içeri girer manzarayı görünce şok olur..iç ses:aha ne oli,bu ne,anlamadım ki,niye öyle sarılı,uhumu döküldü üzerlerine,e ben niye hareketsiz kaldım şimdi:):)....şaşırdı kızcağız..
yeşilçamlar geliyor üzerime:)
Kadim:Elçin anne biz Arzu ile evleniyoruz
Elçin:ah oğlum bilirsin seni oğlum gibi severim nasıl sevindim bilemezsin
Arzu:teşekkürler Kadim ama bu çocuk işine kılıf uydurmak lazım,inanmalılar
Kadim:erken doğum yapmış olursun arzu başka seçenek yok
Kadim:Ezo kusura bakma Arzu ya aşığım ben
Ezo:böyle olacağını biliydim zaten davul bilem dengi dengine..hem kıyafet ve tülbent yetiştiremezdim seninle gezmeler,bütçeme ağır gelirdi..
Ezo:ey istanbul goca şehir beni de yedin bende seni bırakıp gidiyim,memleketime dönüyom,sende rahat et emi
biri beni durdursun:):)
ilk ders: sarılma sahnesi:)
kadim: bak ezo şimdi bu cümlede anlatılmak istenen ne?
cümle:yıllar önce çekip giden sevgili sessiz sedasız geri geldi
Ezo: Arzu ile arana girip beklediğin anı bölmeyeyim ben çekileyim en iyisi..:)
yani,,umuyorum..ama önce sekreterinin not aldıklarını gözden geçirmesi lazım
onaylamıyordu nasılsa..onu da beklerim
baklavalar sayesinde değil öğretmen tutmak kendisine özel şöför,pilot ,modacı vs..tutar
kumralim19 26-12-07, 16:25 sorular icin teşekkurler kumralim19
ancak en onemli soru yok
aklınızda kalan replikler :img-piloto kadar cokki,
kayıkcı kavgası, habil-kabil, ceza-ödül, ahh ezo ahh iççekişi :img-in_lo, yazdın mı sekreter hanım, tum gunahlarım affolsa seyfoyu evlendirme gunahım affolmaz, yere ne inmiş de yer kabul etmemiş :good:, ve VONTED,
rica ederim evet unutmusum o soruyu ama sen hatirlatmis oldun tesekkürler
en begendiginiz sahne sorusuna repliklerde yazilabilir
cidden yazdigin replikler harikaydi yani bu kadar hata yapan senaristin
bu replikleri yazmasi hayret dogrusu
Şimdi bu Arzu'nun sorunu 'kürtaj mıymış??Ben de o doktor arkadaşının odası,o ciddi tavırları, yüz hali(tamam kürtajı küçümsemiyorum o da çok kötü bir durum ama)ni görünce, Allah göstermesin Arzu 'göğüs veya rahim kanseri' oldu sandım.Hele doktor arkadaşı ona sarılıp bu durumda moral çok önemli filan deyince tamam dedim Arzu yolun sonunda'!Gerçi dün akşam Ezo Gelin'i tam manasıyla seyretmedim,artık beni Ezo-Kadim sahneleri de kesmiyor,kumanda 'Sessiz Fırtına'ya da kaydı açıkcası.Hele Ballı ve şurekası,Ümit Çırak'ın müthiş oyunculuğu bile beni bu diziye % 100 bağlamıyor.Dizinin kötü adamları beni hiç heyecanlandırmıyor!Serhat bey kusura bakma da dizinin kredisi galiba ben de doluyor.Nasıl Yetkin bey faktörüne rağmen Eşref Saati'ni artık seyretmiyorum,sıra Ezo Gelin'de sanırım!:icon_whis
Simdi yazicaklarima lutfen kimse alinmasin, ama icimdekileri paylasmak istiyorum bu konu hakkinda, ama su kesinlikle bilinsinki, dusuncelerinize saygim sonsuz'dur, ayrica bu yazdigim sadece sana degil boyle dusunen herkese..
Benim cidden anlamakta zorlandigim bi durum bu.. Nasil cok sevdigin bi diziyi bi cirpida silip atabiliyorsun? Sorun bendemi bilmiyorum, ama ben Ezo Gelin kadar sevdigim bi diziyi, bi kac bolumunu begenmedim diye bitiremem, bitirmem.. Belki ben cok fazla seviyorum bu diziyi, ama ne bilim bana yanlis geliyor bu durum.. Mesela hatirliyorum Ezo Gelin basligi ben ilk yazmaya basladigimda civil civildi, ama o zamanki arkadaslarin bi ceyregi simdi burda degil.. Iste neden ben bunu anlamakta zorluk cekiyorum.. Her dizi basladigi gibi gitmiyebilir, hatta su dizi dunyasinda bi tane basta neyse oyle giden bi dizi bulamassin, cunki kanunu buymus gibi her dizide bu var.. Pek neden birakmak yerine, sevdiginiz diziye sahip cikmayi denemiyorsunuz..? Bu dizi bizim destegimizle daha iyi yerlere gelicek.. Baris beye dogrusu kizamiyorum cunki iki kez senaristi degismis bi dizinin devamini yaziyor, bu cok zor.. Bi onceki senaristimizin isi Baris bey kadar zor diildir, cunki o yepyeni bi dizi yazdi sayilir, Serhat Beyin roportajindada soyledigi gibi bu sezon yeni bi dizi basladi, sadece Ezo Gelin ismi ayni.. Ama Baris ben yazilan yeni dizinin ortasinda basladiki, bu hic kolay olmassa gerek.. Herneyse biliyorum cok fazla uzattim, ama ciddi derecede uzuluyorum bu duruma..
deryadil, sinope, sycamore, banubanu, Ceva, gizemzem, KIRCICEGI, sudenaz, tubi - Arkadaslar nerelerdesiniz..????? Eger okursaniz bu yazdigimi, lutfen bu dizi hakkinda bi kez daha dusunun.. Oyle birakip gitmekle olmaz :icon_sorr:icon_sorr
Kusura bakmayin arkadaslar, azcik doluyumda bu konuda.. :icon_sorr
Ben tüm aksaklıklarına rağmen bu diziyi seviyorum.Her bölümünü beğenerek izlediğim gibi bu bölümde güzeldi.
Ezo –Kadim fotograf çekimi ve öncesi konuşmaları, Ballı Ağa’nın olduğu sahnelerin hepsi
Ben bütün sahneleri keyifle izledim.
Ezo tek başına baklava yapıp,pişirip, şurubunu döküp, ikram etmişti.Bir elin nesi var üç elin doğa üstü yetenekleri var.Arada bize de uğrasalar fena olmaz diye düşünüyorum.
Ben şu anda büyük bir aşk olduğunu düşünmüyor ikili arasında.Bence sıcak,hoş ve keyifliydi.Bana göre romantik sahnelere biraz daha var.Sabır diyorum.
Ezo daha kafasında Kadim’i tam bir yere oturtamamış.Ama yüreği farklı söylemeye başlamış.Mantık ve duyguları arasında gidip geliyor.Biliyoruz ki onun kalbi MÜHÜRLÜYDÜ.
Ahmet Mümtaz Taylan ve Serhat Tutumluer
8. Son sahnede ezo ne hissetti?
Şaşkınlık ve merak olduğunu düşünüyorum.
Bu bölümde Arzu karakteri kafamda daha da netleşti.Ben onun kötü biri olacağını düşünmemiştim zaten.Ezo Kadim ilişkisine destek olacak bence.
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler
olmasini istersiniz?
Vallahi bizim Ezo her konuda jet hızına sahip olduğu için belki bir bölüm birkaç kare gösterip Ezo’nun liseden mezun olduğunu görürüz.(Annem ilk sezon izleyen biri olarak Ezo’nun ilkokul mezunu olduğunu söyledi.Hatta forumdan bir arkadaşta böyle birşey belirtmişti.)Ortaokul’u bitirdiğini görmediğimizden liseyide göremeyebiliriz.
Bir süre daha akılacağını sanmıyorum.Ancak ya kendinin ya da sevdiği birisinin (adını söylemek istemiyorum.K..) başına Seyit veya Süreyya yüzünden bir şey gelirse belki o zaman dank eder yaptıkları.Bence Nedim’in travması da annesi bırakıp gittiği için.
Çıksa kaç yazar.Buna Kadim’in çok önem vereceğini düşünmüyorum.Bir de istese de istemese de bu ortamı hazırlayan Elçin Hanım’ın kendisi değil mi?
Kadim’den daha yakışıklısını bulamayacağı için zannetmem.
Şimdilik sevgiyle ve hoşçakalın...bye
eylulhazanı 26-12-07, 16:41 1. Bu bölümü nasil buldunuz?
Birbirini takip eden bölümler iyiydi. Ama yine de eksiklik halen devam ediyor.
Ballı Ağa'nın tüm sahneleri süperdi. Benim gözümde Kadim karakterinden öne geçmeye başladı bile diyebilirim.
Baklavacının olduğu sahneler kısaltılabilirdi.(konu bulunamadı galiba uzattıkça uzattılar.Hele Elçin-Arzu ve Kadim üçlüsünü bırakıp mutfakta baklava açmaları anlamsızdı.)
Şöyle söyliyim biz her bayram babannemle baklava açarız evde. (Babannem ve bayram gelenekleri)Ama hamurunun beklemesi lazım ki güzel açılsın. 2 tepsi baklavayı 1 saatte açabiliyoruz.Hamurun bekleme süresi hariç. Kıskandım ve özendim açıkcası.Ne diyebilirim Kadim'den ders almak istiyordum ama şimdi bir de Ezo'dan baklava dersi alacağım galiba:icon_whis
Dergi için fotoğraf çekimi sahneleri çok hoşuma gitti.
Diğer sahne ise Kadim'le Ezo'nun kapıdaki bölümleri...
O repliği şöyle açıklayayım. Hani Ezo sıklıkla kendi kendine konuşuyor ya! Burda da oyle bişey yapmaya çalışmışlar ama söz bulamamışlar ve "Sevgilim" kelimesini söyletmişler. Ezo'nun kalbi söylüyor ama dili alışamamış yazık. Acaba bizim senaristimiz aşkı nasıl tanımlıyor.Ya da biliyor mu?
Ahmet Mümtaz Taylan namıdiyer Ballı Ağa karakteri izlemeye başladığım 30.bölümden itibaren hiçbir değişikliğe uğramadı ve duruşunu değiştirmedi.(Burda senariste tebriklerimi sunuyorum.)
Kötüye yormak istemiyorum her bölüm kıskançlıklarla geçiştirilemez çünkü. Bir derdi olduğunu biliyordu zaten ama tahmininden büyük bişeyler olduğunu anladı galiba...
Arzu karakteri diziye yeni dahil edildi ama hayata farklı yönlerden bakmayı bilen, kalbi kırık ve annelik hevesi elinden alınacak bir kadının kırılgan ve umutsuz halini gayet başarılı bir şekilde gösterdi. Eski yeşilçam filmlerini ve günümüzdeki birkaç diziyi dikkate alırsak eğer etkiler gibi bir sonuç çıkıyor.
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde
neler olur, neler olmasini istersiniz?
Kadim sözünden dönecek bir karakter olmadığı için evet dersler başlayacak. Bu sahnelerde sadece ve sadece eğitim olacak. (Tabii Kadim aşk sözcükleri hakkında da kısa eğitimler verir diye umuyorum ama senaristimizi çözemediğim için susuyorum.)
Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur. Hayır akıllanmayacak. Nedim'in düşünce şekline göre (Hani Ballı demişti ya otelden ve parasından vazgeçti senin için kılına zarar gelmesin diye) Kadim'in tavırlarını yeni bir kahramanlık olarak görüp kıskanacak...
Elçin Hanım direk olarak göstermiyecek. Sadece satır aralarında ve kaçamak keskin bakışlarında yakalayacağız karşı çıkışlarını.(Kadim gereken konuşmayı yapmıştı çünkü)
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü
param olursa ögretmen tutarim demisti)?[
Hayır tutmayacak. Kadim'e güvenmeyi öğrenecek.Ama ders çalışma zamanlarını çok nadir görürüz gibi geliyor bana konu bulunamadığı durumlarda bu sahnelerle geçiştirilecek...
Kumralım anket için teşekkürler...
1. Bu bölümü nasil buldunuz?[/B]
İyi...
Kutsal Usta'nın foto çekimi ve ezonun o sahnedeki replikeleri...
3ü de birbirinden hamarat ne diyelim.ezo ve meryemi biliyorduk da önceden nur şaırttı beni:D
Gayet yerinde,olması gerektiği gibi...
Kendince mutlu oluyo söyleyip işte yakında inş yüzüne karşı sölicek kadimin...
Nurgül Yeşilçay...
Yine hayal kırıklığı yine hüzün...
Şirin,bi kız...ezonun kankisi olmasını temenni ederim..nur gibi...meryem zaten 45 bölümlük kankisi onu söylememe gerek yok yani:D
Çalışırlarsa ii olur vala:D
11. Nedim bu bölümden sonra akillana
cakmi sizce?
İnş...
İNş karşı çıkmaz...ama sınıf farklılığı olarak düşünüyo bence...
Tutsun,Tutsun da Kadim kıskançlıktan çatlasın...
söğütün söylediğine kesinlikle katılıyorum bir kere karakterlerde özellikle ezo karakternde büyük bii saçmalık var.senaryoda ezo aşkını yaşayabilecek bir kadın gibi yazılmıyo. söğüt haklısn daha önce asmalı konağı izlemediysen nurgül yeşilçayın aşkı tutkuyu nasıl kafalara kazıdığını bilemezsin. kesinlikle sorun nerde diye düşündürüyo bu ama ezo karakterinde olduğunu anlamak için nurgülün belki de aşık kadını en iyi oynamış üzerine henüz oynanmamış tek kaıdn oyuncu olduğunu görmüş olmak gerekir. asmalı da nerdeyse tek başına o tutukuyu ateşi her nefesinde hissettiriyodu.çünkü bahar sahiciydi has bir karakterdi. deliydi aşkını da delicesine yaşıyodu. nerde asmlaıdaki bahar nerde aşkını yaşamaktan aciz ezo. senaryodaki karakter böyle yazılıyo ona eminim ben
bir tv eleştirmeni geçen aylarda yazmış
Takvim/ Nilgün K. Tahmaz/27.09.2007 (http://nurgul-yesilcay.net/forum/index.php?topic=350.msg3851#msg3851)
'En iyi'yle 'Nurgül'ü arar oldum
Gözlerim bu kadar oyuncu içinde Nurgül Yeşilçay'ı arıyor. Siz şimdi "Nurgül zaten ekranda, Ezo Gelin'de oynuyor" diyeceksiniz; ama aradığım farklı bir şey. Çünkü 'İkinci Bahar'dan bu yana yaptığı işleri yakından takip eden biri olarak, onu çok daha güçlü bir senaryonun içinde görmek istiyorum. Tıpkı 'Asmalı Konak'ta can verdiği 'Bahar' karakteri gibi... O, çılgınca aşık kadını nasıl oynamıştı? Deli deli bakan gözleri, kendisini kaybetmesi ve sonra yeniden bulması... Bütün birikimine karşı kalbine ve ihtirasına yenik düşmesi. Ben gerçekten Nurgül'ü çok özledim. 'Ezo Gelin', ne senaryosuyla ne de kadrosuyla bence Nurgül'ün kendisini gösterebildiği bir yapım değil. Türk televizyon tarihinde gerçekten ciddi yere sahip bir diziden sonra Nurgül hak ettiğini bulamadı. Ne yazık ki, 'en iyi'ye imza atanların yaşadığı zorluğa yenik düştü. Umarım önümüzdeki aylarda hakkını verebileceği, güzelliğini ve oyunculuğunu gösterebileceği çok daha kuvvetli bir prodüksiyonla karşımıza çıkar. Biz de televizyonda gerçekten zevkle izleyeceğimiz birini buluruz.
Takvim Gazetesi / Nilgün K. Tahmaz / 27.09.2007
http://www.takvim.com.tr/yaz1709-3140-128.html (http://"http://www.takvim.com.tr/yaz1709-3140-128.html")
------------------------------------------------------------------------
ezo başından beri böyle aslında yani aşk kadını gibi yazılmadı hiç.nurgül olağanca doğallığıyla oynuyo yine bu anadolu kadınını ama üzgünüm onun yapabileceği bişey yok. senaryoda bunu bu saatten sonra bişeyler yapacaklarına yazdıkları diyaloglarla iyice batırıyolar bence,söylediklerinize üzülerek katılıyorum
nurgül hangi rol olursa olsun onu yaşayarak oynayan bir oyuncu .bu kadar kısa zamanda sinemada deliden anarşistine fahişesinden taşralısına en zıt rollerde mukemmel oyunculuklar çıkardı .izleyen varsa zaten bilir
ben de züülüyorum böyle karton rollerde onu izlerken ama ona rağmen bir an bile rol yaptığını hissetirmeyecek kaadr doğal olmayı başarabiliyo. sadece bu yüzden bile alkışı hakediyo benm gözümde
bu dizinin kadrosuna baktıkça insanın içi acıyo ya.sinemada bile böyle bir kadroyu zor biraraya geitirirler. nurgül yeşilçayı serhat tutumlueri bir araya getirip bu kadar sığ yapay değişken roller hikayeler nasıl anlatılır .ben yapımcı olsam acırım kendime.nasıl dğerlendiremiyolar böyle oyuncuları. bir kere senaryo grubu olmalı bir kişi 90 dklık senaryuyu her hafta yetiştiremez hele ki diziye sonradan girmişse. tmc dizilerinde mesela en az 4 kişi yazıyolar bazen daha fazla ve senaryo dixi başlamadan aylar önce yazılmaya başlanıyo. bzimkiler son dklarra oynuyo. yok ya tam komedi
neyse ortamı yine bozdum tutamıyorum kendimi. bu dizi için en yapabilirler bilmiyorum artık 6 ayları var. bu böyle gitmez yani. aşk hikayesi anlatıcaklarsa adam gibi karakterleri anlatsınlar önce bize aşık olabilir karakterler yazsınlar madem aşk olacaksa.,
forgetmenot 26-12-07, 16:53 Alıntı;Simdi yazicaklarima lutfen kimse alinmasin, ama icimdekileri paylasmak istiyorum bu konu hakkinda, ama su kesinlikle bilinsinki, dusuncelerinize saygim sonsuz'dur, ayrica bu yazdigim sadece sana degil boyle dusunen herkese..
Benim cidden anlamakta zorlandigim bi durum bu.. Nasil cok sevdigin bi diziyi bi cirpida silip atabiliyorsun? Sorun bendemi bilmiyorum, ama ben Ezo Gelin kadar sevdigim bi diziyi, bi kac bolumunu begenmedim diye bitiremem, bitirmem.. Belki ben cok fazla seviyorum bu diziyi, ama ne bilim bana yanlis geliyor bu durum.. Mesela hatirliyorum Ezo Gelin basligi ben ilk yazmaya basladigimda civil civildi, ama o zamanki arkadaslarin bi ceyregi simdi burda degil.. Iste neden ben bunu anlamakta zorluk cekiyorum.. Her dizi basladigi gibi gitmiyebilir, hatta su dizi dunyasinda bi tane basta neyse oyle giden bi dizi bulamassin, cunki kanunu buymus gibi her dizide bu var.. Pek neden birakmak yerine, sevdiginiz diziye sahip cikmayi denemiyorsunuz..? Bu dizi bizim destegimizle daha iyi yerlere gelicek.. Baris beye dogrusu kizamiyorum cunki iki kez senaristi degismis bi dizinin devamini yaziyor, bu cok zor.. Bi onceki senaristimizin isi Baris bey kadar zor diildir, cunki o yepyeni bi dizi yazdi sayilir, Serhat Beyin roportajindada soyledigi gibi bu sezon yeni bi dizi basladi, sadece Ezo Gelin ismi ayni.. Ama Baris ben yazilan yeni dizinin ortasinda basladiki, bu hic kolay olmassa gerek.. Herneyse biliyorum cok fazla uzattim, ama ciddi derecede uzuluyorum bu duruma..
***Şimdi ben de kendimi sorguladım da,asla kendini savunmak anlamında değil ama ben bu konuya bir kaç sebep gösterebilirim.(Gerçi bendeki tövbeler de yamalı,vazgeçip vazgeçip yine de Salı akşamları seyrediyorum.Sanırım,Serhat bey faktörü çok kuvvetli ve Nurgül hanımın beni her geçen gün daha da çok şaşırtan, kendine bağlayan yeteneği)Şimdi Tv seyircisi bence seyredebileceği çok fazla alternatif olduğu için yapısı gereği ,sabırsız ve hazırlopçu.En ufak bir aksaklıkta hooop başka TV kanalı.Yani bu işin doğası gereği böyle.Bu durumun bir başka sebebi,çoğu insan bu dizileri kafalarını boşaltmak,stress atmak,kendi sorunlarından uzaklaşmak,neşeli şeyler seyretmek için tercih ediyor.Bir de çok ve kesin şekilde değişen dizi konuları onları rahatsız ediyor.En ufak iç karartıcı sahne, hoop TV kumandası.Yoksa ben bir TV dizisine bağlanmayı,karakterlerini gerçek sanma boyutuna kadar uçlarda yaşamayı iyi bilirim.Gözyaşı Çetesi vakasını dibine kadar yaşamış birisiyim sonunda.Belki de 'aynı acıları yaşamamak adına 'kendini savunma' refleksidir benim ki.Yaşlı yüreğim, acılara,ayrılıklara, vedalara dayanamadığı için, hiç bir diziye dibine kadar bağlanmıyorum artık!!Alternatifli çalışıyorum,bir gün gelir de pat diye ayrılmak zorunda kalırım diye..(Ahh çok ajite gördüm kendimi!:icon_sorr)
*Neyse Ezo Gelin daha iyiye gider,senaryo toparlanır,mutlu anları bol bir dizi olarak Haziran ayına gireriz inşallah!Kendi adıma rahatsızlık vermediğimi,derdimi ifade edebildiğimi umarım
ben bazı yanları haricinde güzel buldum.
pişememiş ördeğin başındaki sahne
elçin annelerin ballı larla tatlıcıda karşılarmalarının bulunduğu sahne.
sormayın yorum yok:img-pilot
öredek başındaki güzeldi diğerlerini beğenmedim.
en azından güle güle derken sevgili diyebelecem yakında diye düşündü.
ballı ağamın
8. Son sahnede ezo sizce ne hissetti?ne desem yalan olur.:icon_whis
9. Arzuyu bu bölümde nasil buldunuz ve tabi bu hamileligi ezo kadim askini ]etkilermi?
bence etkilemeyecek.kız çok kötü durumda.sadece sığınacak liman arıyor o da kadimi yakıngördü o kadar.
11. Nedim bu bölümden sonra akillanacakmi sizce?bilmiyorum artık.belli olmuyor iyi mi kötü mü tarafa gittiği.
karşı çıkacak gibi gelmiyor.en azından fazla sorun çıkarmaz bana göre.
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?[/QUOTE][/B]
bilmiyorum yorum yok.
canım anket için teşekkrler elimden geldiğince yazmaya çalıştım.:good:
Azcik anket cevaplimda, keyfim yerine gelsin.. kumralim19 anket sorulari icin tesekkurler :img-wink:
Guzel bi bolumdu, dizi gittikce kendini cok guzel bi sekilde toparliyor.. Biraz oncede yazdim, bize dusen dizimizin arkasinda durmaktirki daha guzel yerlere gelsin, ve o eski gunlerdeki gibi forumumuz civil civil olsun..
Fotograf cekimindeki Ezo ve Kadim hallerini.. Ballinin Nedim ve Sureyyaya bi guzel "Balli aga'ca" haddini bildirmesi..
Mahallenin cig koftecide toplanip Ezo hakkinda konustuklarini, sykildim o kisimdan..
Bi yorumumda yazmistim, kesinlikle o uclunun doga ustu guclere sahip olduguna inaniyorum ben, eger boyle bi guce sahip degillerse o zaman cok sacma otesi buldum..
5. Ezo, kadim sahnelerini nasil buldunuz?
Guzeldiler, cok az sahneleri vardi, kanimca senaristler bi onceki bolumde cok Ezo ve Kadim sahnesi koyduklarini "dusunduler" ve bu bolum yan karakteri izlememizi uygun buldular, ama ilk defa bundan sykayeti degilim, Balli agam sayesinde..
Hicccc bisey, sadece zaman istediya bi kac bolum once, yani zamani dolduktan sonra, Kadime "sevgilim" demeye baslicak, gerci Ezonun yanlis anlamalarindan bu biraz zor ama kanimca oyle demek istedi Ezo'muz..
Ahmet Mumtaz Taylan'i tek gecerim! :good:
ve Serhat Tutumluer, bu adamin bakisi bile yetiyor.. :img-in_lo
Umit Cirak - Kotu motu ama cidden iyi oyuncu! :img-polic
Ben o son sahnedeki Ezoyu cozemedim, tekrar tekrar izliyorum ama yok anliyamiyorum, kiskanclikmi, saskinlikmi, uzgunlukmu bilemedim.. Fakat gozlerinde ne yalan soylim, bende kiskanclik goremedim, belki yansitmaya calismis olabilir, ama beceremedi.. Ben daha cok "acaba neyi var bu kizin" bakisini gordum.. Insallah yanilmam..
Arzu kizi sevdim ben, cici bi kiz.. Rahmetli Elcin anneye yakisir bi kiz.. Ama simdiki Elcin annenin tam tersi gibi geldi.. Bana kalirsa simdi her ne kadar yanlis anlasilmalar olsada onun yuzunden, gelicekte Ezo ve Kadim iliskisinde cok yardimi dokuncak (insallah).. Hamileligine gelirsek tek dilegim, bi Senden Baska faciasi daha izlemiyelim..! Ezo ve Kadimin haklarinda ne hayirliysa Arzunun cocuguna o olsun (cok duaci gordum kendimi :icon_whis)
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eger calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler olmasini istersiniz?
Guzel bi soru, bence gelicek bolum onlari ders calisirken goremicez ama eninde sonunda Ezo cezasini odicekmis gibi geliyor, hem ceza bu eli mahkum :icon_whis
Ama eger bana sorarsaniz, ben derimki Kadim 2 bolum ders versin, bol bol "ders calismassinlar" ama Kadim Ezoyu izlemekten ogretmenligini yerine getiremesin, ve Ezo kendine "yakisikli, erkek" bi ogretmen tutsun, azcikta Kadimi kiskanc gorelim, onun kiskancligi daha bi guzel oluyor :img-in_lo
Sureyya'ya bakisindan ben bunu anladim, bence akillanicak (su orumcek yine sokmassa tabi) ve abisinden af dilicek, yani Ballinin dediklerini uygilicak, ama sonra iddia ediyorum Sureyya basina bela olucak, bos yere o igrenc sahneyi izlettirmediler bize, bence "hamile" kalicak, yada "hamile" kalmis numarasi yapicakki, bu Sureyya tarzina daha uygun.. Benim tek dilegim ucu insallah sadece Nedime dokunur, Kadimide bulastirmasinda bu isin icine, Nedime ne yaparsa yapsin, hakketi o!
Kisa ve oz CI-KA-CAK!
13. Ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi?
Oyy insallah, bunun o kadar cok olmasini istiyorumki anlatamam, ama once Kadimin ogretmenligini bi izliyelim diyorum, sonrasi Allah kerimdir.. Hem Kadimden daha yakisiklisini bulabilicegini sanmiyorum ama, Kadimi kiskandircak biri olsun bana yeter.. :icon_whis
Not: Hala fragman yok demi..? Bu Show'u napmali, tez elden asmali!
Simdi yazicaklarima lutfen kimse alinmasin, ama icimdekileri paylasmak istiyorum bu konu hakkinda, ama su kesinlikle bilinsinki, dusuncelerinize saygim sonsuz'dur, ayrica bu yazdigim sadece sana degil boyle dusunen herkese..
deryadil, sinope, sycamore, banubanu, Ceva, gizemzem, KIRCICEGI, sudenaz, tubi - Arkadaslar nerelerdesiniz..????? Eger okursaniz bu yazdigimi, lutfen bu dizi hakkinda bi kez daha dusunun.. Oyle birakip gitmekle olmaz :icon_sorr:icon_sorr
Sana teşekkür ederim xKubrax.O kadar güzel yazmışsın ki bayıldım.Çünkü ben de bu diziyi ikinci sezon izlemeye başlayan bir izleyiciğim.Sadece diziyi izlerken değil buradaki yazıları okurken de inanılmaz keyif alıyordum.Şimdi yazılanların çoğuna katılsamda dizimi bir kalemde silmek yanlış geliyor.Tekrar tekrar yazmıyacağım sen yazmışsın zatenolumsuzlukları.Bu kadar olumsuzluklara rağmen BEN BU DİZİYİ SEVEREK İZLİYORUM.( oyuncularını da seviyorum.)
Buradaki eski havayıda çok özledim.Ben çok geç katıldım.Şimd işim olsa dahi bilgisayarım her an açık.Acaba şimdi nasıl yorum yaptı arkadaşlar diye merak ediyorum.Hastayken bile aklım buradaydı.
Dizimizin konusunun toparlanacağını ve çok daha güzel olacağına inanıyor ve ümit ediyorum.Çok daha güzel sahneler izleyeceğiz.Ben sonuna kadar bu dizinin arkasındayım.
Tabiki herkes seçimlerinde özgürdür.
Şimdilik sevgiyle ve hoşçakalın...bye
Not: Bu arada bana geçmiş olsun dileklerini ileten bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimle:img-yes::img-yes:
merhaba arkadaşlar
öğlen girdim bir de şimdi ama sohbet epey ilerlemiş sıkı eleştrilerde başlamış.bari ben de sıkı bir eleştiri yapayım kendimce.
şu son bölümlerdE birbirine aşık iki çift göz göremiyorum.ilk on bölümde o aşık gözleri çok yakından hemde çok yakından görebiliyorduk.ama şimdi sanki aşklarını birbilerine itiraf edince büyü mü bozuldu.neden kaçamak bakışlar yok artık içimizi gıcıklayan.ha?
itiraf etmeliyim kadim artık daha yakışıklı.Ezoya da çok çapkın bakmaya başladı.ama yukarıda bahsettiğim şey o değil.aynı ortamda bulunup da birbilerine kaçamak bakışlar atmıyorlar.mesela bu bölümde buna müsait bir sahne vardı.elçin annne ballı onlardan korkuyorlar.ama birbilerine de bakamadan edemiyorlar gibi baksalardı keşke.ben daha mest olurdum.
beğendim
nedim-süreyya-ballı sahnesini
çekim sırasındaki ezo-kadim diyaloglarını
seyfo-meryem konuşması
hiç şaşırmadım.geçen hafta da ezo yarım dakikada kahve yapmıştı.var bunlarda bir şey:img-pilot
elle tutulur bir tek çekim sırasındaki konuşma vardı ve güzeldi
önce bir kadim desin de sevgilim eksik kalsın:icon_whis
Ahmet Mümtaz Taylan
şaşkınlık , merak, olanları anlamaya çalışma. böyle ortaya karışık
samimi biri.kendi yaşadıkları etrafında hissedilmesin diye fazla neşeli göründü.etkilemez senaristler o kadar abartmazlar umarım
o günleri görebilecek miyiz bakalım.
ballının dediklerinden etkilendi ama ben kadimin berrakla ilişkisini bildiğini öğrendiğinde de akıllanır sanmıştım yanıldım o yüzden ballı ağa da fayda etmez
daha şimdiden karşı nasıl düzelir bilinmez
tutmaz. tutmasın da zaten kadimden daha iyi öğretmen bulunur mu ya:icon_whis
kumralım19 sorular için teşekkür ederimbye
***Şimdi ben de kendimi sorguladım da,asla kendini savunmak anlamında değil ama ben bu konuya bir kaç sebep gösterebilirim.(Gerçi bendeki tövbeler de yamalı,vazgeçip vazgeçip yine de Salı akşamları seyrediyorum.Sanırım,Serhat bey faktörü çok kuvvetli ve Nurgül hanımın beni her geçen gün daha da çok şaşırtan, kendine bağlayan yeteneği)Şimdi Tv seyircisi bence seyredebileceği çok fazla alternatif olduğu için yapısı gereği ,sabırsız ve hazırlopçu.En ufak bir aksaklıkta hooop başka TV kanalı.Yani bu işin doğası gereği böyle.Bu durumun bir başka sebebi,çoğu insan bu dizileri kafalarını boşaltmak,stress atmak,kendi sorunlarından uzaklaşmak,neşeli şeyler seyretmek için tercih ediyor.Bir de çok ve kesin şekilde değişen dizi konuları onları rahatsız ediyor.En ufak iç karartıcı sahne, hoop TV kumandası.Yoksa ben bir TV dizisine bağlanmayı,karakterlerini gerçek sanma boyutuna kadar uçlarda yaşamayı iyi bilirim.Gözyaşı Çetesi vakasını dibine kadar yaşamış birisiyim sonunda.Belki de 'aynı acıları yaşamamak adına 'kendini savunma' refleksidir benim ki.Yaşlı yüreğim, acılara,ayrılıklara, vedalara dayanamadığı için, hiç bir diziye dibine kadar bağlanmıyorum artık!!Alternatifli çalışıyorum,bir gün gelir de pat diye ayrılmak zorunda kalırım diye..(Ahh çok ajite gördüm kendimi!:icon_sorr)
*Neyse Ezo Gelin daha iyiye gider,senaryo toparlanır,mutlu anları bol bir dizi olarak Haziran ayına gireriz inşallah!Kendi adıma rahatsızlık vermediğimi,derdimi ifade edebildiğimi umarım
Eger bu diziye baglanmadiysan bi cogumuz gibi o zaman anlarim.. Cunki benimde "oylesine" "zaman gecsin diye" "stres atmak icin" izledigim bi cok dizi var, eger begenmemeye basliyorsam o halde silip atabilirim.. Ornekse Binbir Gece, onceden severdim, ama ne zamanki Ezo Gelinin ne kadar izlenmeye deger oldugunu gorunce hemen biraktim.. Fakat dedigim gibi gercekten sevdigim bi diziyse bu dizi (bakiniz Ezo Gelin), ben ister senaryo cigrindan ciksin, ister istediklerimizi gormiyelim izlemeye kesinlikle devam ederim, ama elestiririmde, cunki biliyorumki takip ediliyoruz, ve bizim yazdiklarimiz senaristler, yapimci icin cok onemli, kaale aliyorlar.. Almassalar bizden zaman isteyip daha guzel yerlere getirmeye koyulmazlardi diziyi.. Iste diyorumki madem dikkate aliniyoruz, o halde nedir bu cekip gitmek, ne olursa olsun dizimizin arkasinda durup, daha iyi yerlere gelmesi icin caba sarfedelimki, dizimizi kaybetmiyelim.. Ciddi soyluyorum ben boyle biseye dayanamam..
Lutfen oyle dusunenler bi kez daha dusunsun.. Bu dizi gercekten cok iyi yerlere gelicegine inaniyorum..
Not: floraaa asil ben tesekkur ediyorum.. Bana katildigin, destek ciktigin icin.. Birilerininde benim gibi dusundugunu bilmek, yanliz olmadigimi bilmek guzel bisey :good:
seni sonuna kadar destekliyorum.bu işlerin kolay olmadığını anlamamız lazım.bu kadar şeylere rağman devm eden bu diziyi izlerim.ben bu diziyi her şeye rağmen izleyecem.senaristn bu güçlüklere rağmen toparlamsı benden alkış alır.:happy0064
benim savunduğum bir şey var.bu dizi de hiç şarkıcı kılıklı kimse yok.galiba ve yanlış bilmiyorsam bu dizi de herkes eğitimli kişiler.yani sadece çok güzel olukları için ya da çok yakışıklı oldukları için bu dizide oynamıyor kimse.herkes işini iyi yapmaya çalışanlardan oluşuyor.
ben bu diziyi yapanlardan sadece fazla klişelere düşmesinler ve fragmanlara daha bir özen göstersinler.:good:
Alıntı;Simdi yazicaklarima lutfen kimse alinmasin, ama icimdekileri paylasmak istiyorum bu konu hakkinda, ama su kesinlikle bilinsinki, dusuncelerinize saygim sonsuz'dur, ayrica bu yazdigim sadece sana degil boyle dusunen herkese..
daha iyi olması dizinin daha dolu olması...bunu o kadar içten istiyoruz ki. düşünüyorum da çok trajik birşey bu. sevdiğin hayran olduğun neler yapabileceğini gördüğün sınırsız bir yeteneğe sahip olduğuna inandığın oyuncu böyle dengesiz ne yaptığı belli olmayan bir rolde bir senaryo da . anlatmak istedikleri bir hikaye var mı merak ediyo insan. sadece bölüm yetiştirmeye çalışıyolar sanki.ben serhat tutumlueri pek tanımazdım anladım ki
gözleriyle aşkı anlatabilen samimi veçok karizmatik bir oyuncu.nurgülün aşık kadını nasıl oynadığını asmalı konak izleyicileri bilir öyleki nerdeyse tüm dizlerde bir bahar karakteri yaratılmaya çalışıldı ama hiç biri sevdiği adama onun gibi bakamadı. gerçekten deli gibi aşık olduğuna hem de özcan denize inandırıyodu ki set aralarında askerlik arkadaşı muhabbetindeydiler "haksızmıyım dostum..." dediğini bile hatırlıyorum.sadece aşkı değil aşksızlığı da çareszliği de anarşisti .... "bir kadına tutkuyla bakıp onu tutkuyla öpebilen" bir kaıdnı bile oynayabilen inanılmaz bir yetenek.limiti olmayan bir yetenek.
şimdi böyle ah vahla bu iş olmuyo deidğin gibi. ben bırakmış falan değilim. gayet heyecanla bu bölüm az daha olsun toparlanmış olabileceğini umut ederek izliyorum ama köklü değişiklikler lazım
.bunun için birşeyler yapmaya hazırım. ben bu diziyi izliyorum izlemek için yeterli sebebim var ama beğenmek için olamıyo işte. ne yapabilirz bunun için. hepimzi dizide beğenmediğimiz şeyleri burada konuşup ortak olanları kendi üslubumuzla yazsak etkili olabilir mi.(mail yoluyla kanala iletsek)dizi daha iyi olacaksa elimden geleni yapmya hazırım
"beğenmiyosan izleme " lafına ben de katılmıyorum. ben birilerine inanıp onlar için ziliyosam bu diziyi sonuna kadar inanırım onun dışında gelişen tüm aksilikleri de görebilirm ondan kaynaklanmadığı sürece de sonuna kadar takip ederim. şimdi yaptığım gibi
sessizperi 26-12-07, 17:16 Bu anket sorularını hazırladığın için teşekkürler kumralim19 arkadaşım :P
1.Bu bölümü nasıl buldunuz?
Evet beğendim. Bu bölümde sahneler de bir yavaşlama vardı. Hızlı geçişler azdı. Sahnelerde işlenen olaylar daha sakin bir şekilde bizlere yansıtıldı. Bir de bu bölümde çok güldüm.
2. En çok hangi sahneyi beğendiniz?
Birden çok beğendiğim sahne var.
--- Kapı sahnesinde; Kadim Ezo’ya kendisini müdafaya geçeceğini beklerken Kadim ‘’ Şu bıdıkla pırtık meselesini anlatırım bir gün gülersin. Dinlemek istersen tabii? ’’ dedi ve kapıdan ayrılıp arabasına doğru yürüdü ve ben orda gerçekten şaşırdım. Beklemiyordum ve orda eski Kadim’i gördüm ve çok hoşuma gitti. Özlemişim eski Kadim’i...
--- Otelde fotoğraf çekiminin olduğu sahnede; Kadim’in Ezo’nun yanına geliş şekli, Ezo’nun suçlu gibi davranması, kimseye duyurmayacak şekilde ikisinin konuşmaya çalışması, Ezo’nun suçluluk hissiyle utanması, Kadim’in ona ceza vermesi (keşke her ceza böyle olsa) ‘’sana ceza bana ödül’’ lafı... çok güzeldi çok...Fotoğraf çekiminde Kadim’in her fırsatta Ezo’nun fotoğrafını çekmesi güzeldi...
--- Ballı Ağa’nın bulunduğu her sahne..... :img-hyste
Örneğin; ‘’geç geç'' ''dilini kısa tut'' ''bir kah...nin sözüne güvenerek'' ''sekreterin not alıyor'' ''yani seninkisi çerez'' ''yazıyın mı'' '''yazdın mı sekreter hanım''
Bah..o kahpe bir itle anlaşmış, bir mafya bozuntusuyla..ya bacım, ben sağa çık dedim..ağzımızı boziyk sağa da ayıp oliy..
İşte eyi sekreter böyle gece gündüz not alıcik kardeşim..
Sen niye alındın bacım, sen sekretersin, sekreterliğini bil
..kafana giren örümceği de çıkart at..yani koynuna girmiş olsa da at..Yazdın mı sekreter hanım?..
--- Ezo’nun yatakta kendisiyle konuşma sahnesini gereksiz buldum. Belki o sahne gerekli idi ama cümleleri daha farklı olabilirdi.
--- Eylül’ün bulunduğu sahne,
--- Süreyya’nın sahneleri :hıh (ama Ballı Ağa’ya figüranlık yaptığı sahneyi bunun dışında tutuyorum :) )
--- Baklava ustasının bulunduğu sahneler gereksiz bence ama işte....
4. Ezonun ve diğer antepli hanımların jet hızını nasıl buldunuz ?
Ne diyim tüh tüh maşallah nazar değmesin inşallah demekten başka bir şey diyesim yok :img-hyste
5. Ezo, Kadim sahnelerini nasıl buldunuz (bana kalırsa hiç yoktu ama neyse)?
Evet bu bölüm bizim ikilinin sahneleri azdı ama bulundukları sahnelere bakarsak yine güzel sahneler oldu. Özellikle çekimin yapıldığı gün ikilinin halleri çok güzeldi. Kadim’in gözü sürekli Ezo’nun üzerinde başka bir yere baktığı yok ama çok güzel bakıyor orası doğru.
Ama baklava dükkanında diğerleri konuşurken onun hep sırıtma pozisyonunda durması fazla abartı geldi bu benim düşüncem tabii. :icon_whis
6. Ezonun baklavaları bitirdiğindeki sahnede, ezonun "sevgilim" olacak galiba dediği sahnede, ezo ne demek istedi?
Kendisini hala alıştırmaya çalışıyor sanırsam; Kadim’le sevgili olma yolunda ilerleme göstermesi (tabii kendince ben hala o ışığı göremesem de) gittikçe hoşuna gidiyor ve içinden ‘’sevgilim’’ provası yapıyor, daha ne kadar yapması gerekiyorsa artık..
7. Bu bölüm hangi oyuncunun performansını beğendiniz?
Valla bu sefer ilk sırayı Ahmet Mümtaz Taylan yani Ballı Ağa (WANTED) aldı harikaların harikasıydı.:good:
Serhat Tutumluer yani Kadim, Nurgül Yeşilçay yani Ezo....:img-pilot
8. Son sahnede Ezo ne hissetti?
Valla yüz ifadesinden kızgınlık yok gibiydi daha çok durumu anlamaya çalışma ifadesi vardı. Umarım bu yüzü değişmez değişebilir de kaldığı yerden başladığında fikirleri değişmişte olabilir yazanların... off ya offf
9. Arzuyu bu bölümde nasıl buldunuz ve tabi bu hamileliği Ezo kadim aşkını etkiler mi?
Ben de anlamdım ki Arzu Hanımı. Kimi davranışlarını beğendiğim yerler oldu kimi de beğenmediğim yerlerde oldu. İleriki bölümde görücez.
Hamilelik umarım Kadim’in başına kalmaz. Kalırsa valla ben artık diziyi izleyemem ki kalbim dayanmaz bundan sonraki gelişecek olaylara...:img-cray:
10. Ezo ve kadim ders çalışabilecek mi ve tabi eyer çalışırlarsa bu sahnelerde neler olur, neler olmasını istersiniz?
Umarım çalışabilirler, madem böyle bir fikir atıldı ortaya, diğer bölüm bunu atlamazlar.
İnşallah son sahne bu olaya engel olmaz ve ders çalışırlarken tatlı tatlı didişmelerini izlemek zevkli olacak.
11. Nedim bu bölümden sonra akıllanacak mı sizce?
Kesinlikle akıllanmayacak...
12. Elçin anne kadim –Ezo aşkına karşı çıkacak mı ilerleyen bölümlerde?
Ne yazık ki evet, gelişmeler onu gösteriyor...:img-cray:
13. Ve ilerleyen bölümlerde Ezo kendine yakışıklı bir öğretmen tutar mı ( çünkü param olursa öğretmen tutarım demişti)?
Valla tutmasına gerek yok ki en yakışıklı hocasını buldu. Kadim’den başkasını mı bulacak...:img-in_lo
gamze_yy arkadasimizin gozlerine saglik, iyi dikkatini cekmis su fragmanda olan ama 45 bolumde goremedigim sahneyi..
Goremiyenler icin resmini ekliyorum..
Fragmandaki "goremedigimiz" sahne..
http://img172.imageshack.us/img172/1406/40258011rl3.jpg
Bolumdeki o sahneye en yakin sahne, ama cekete dikkat..
http://img152.imageshack.us/img152/6682/59060619ve9.jpg
Bu ne demek oluyor sizce? Yine bi yanlislikmi soz konusu, yoksa tam tersi bize bi isaretmi.. Eger gelicek bolumden bi sahneyse, durumlar iyi, en azindan o sahneye bakilirsa.. Gerci 2 saniyelik bi sahneden ne kadar umitli olunursa :icon_sorr
Not: Gerci gomlekler ayni ama :icon_whis
Eh işte, fena değildi.
Kadim'in Ezo'ya ders çalıştırmayı teklif ettiği sahne.
Ezo-Kadim sahnesi dışındaki (akşamki) baklavacı sahnelerini. Ahmet Mümtaz Taylan'ı izlemek keyifli de olsa kahveye gidip poker oynandığı sahne hele gereksizin gereksiziydi. Nedim-Arzu-Elçin sahnesi de gereksizdi. Bu bölümde çok fazla gereksiz sahne vardı; çok şişirme bir bölümdü.
Dikkatimi çekti. O anda da gözüme battı ama şimdi... Gülüyorum.sofa
Onların sahneleri güzeldi. Baklavacıdaki eğretiydi ama bölüm başındaki ve özellikle çekim esnasındaki konuşma-fotoğraf çekme sahnelerini beğendim. Ve evet acayip azdı ikisinin bir arada olduğu sahne sayısı. Başrol oyuncularımızın yoğunlukları bu haftaya patlamış gibi geldi bana.
Valla, ne dediyse o, işte. Ne kadar bana sevimsiz gelse de Ezo resmen alıştırmaya çalışıyor kendini Kadim'in sevgilisi olması fikrine. Hayır ne gereği var anlamadım ben. Zaten gayet alışkın Kadim'e ve bence aşık da. En azından öyle olmalı. Ya da belki de aşık değil de boş da değil. Evet evet. Senaryonun bize vermeye çalıştığı fikir bu bence. Bu kadar rezalet Ezo replikleri duyacağımı bilseydim hayatta istemezdim bunların aşkının başlamasını. Resmen mantık evliliği tadında bir ilişki yaşanıyor Ezo tarafından. Nerede Kadim "...2 saate çıkar..." dedikten sonra ağzını gülmekten toplayamayan Ezo, nerde baklavacıdaki, Kadim'in aşkına alıştırma yapan Ezo. Anlamadım gitti, bu kadını...:img-cool2
Ahmet Mümtaz Taylan. Nurgül Yeşilçay bazı sahnelerde çok iyiydi bazı sahnelerde fazla vasat. Dedim ya, ben anlayamadım gitti bu kadını.
Hiçbir şey. Belki şaşkınlık?
Arzu karakteri iyi niyetli, biraz sorunlu. (Bu arada Arzu'yu canlandıran oyuncu fena iş çıkarmadı bu bölümde.) Ezo-Kadim aşkını ilk etapta kötü etkiler gibi olsa da uzun vadede iyi etkileyecktir gibi geliyor bana. Hamileliği, Ezo öğrenmezse kötü etkiler ama öğrenirse Ezo'yu hem Arzu'ya hem de Kadim'e yaklaştırır.
Yok canım.
Karşı çıksa n'olur? Kendi çapında öyle karşı çıktığıyla kalır. Ateş olsa cürmü kadar yer yakar.:icon_whis
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi (cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?
Hayır. O kadar parası olacağı bölümler göreceğimizi sanmam.
kumralım19 anket için teşekkürler...bye
ama ben aşk göremiyorum..
ne görüyorum, diyorumki bence bu ezo,zamanında kadimin askerlik arkadaşıydı,bu hale geldi kadime de söyleyemiyo o nedenle bu kadar kasılıyor..
şaka tabii..tamam kabul kötü bir espri..olmuyor...elimizdeki ezo karakteri aşk yaşayamıyor...karaktermi değişmeli oyuncu mu değişmeli bilmiyorum ama kadında zerafet olmayınca aşk aşk olamıyor..:icon_sorr:sad53:
sorun oyuncudan mı kaynaklanıyor, karakterden mi tartışılır ama
kadim aşk için, aşkı için çırpınan, aşk için caiz olan tatlı hainlikleri hiç kaçırmayan bir adamken ezoda olan biten nedir..kompleks mi, beceriksizlik mi..:img-cool2:img-pilot
ya allah aşkına ezoyu bu aptal tiplemeden kurtarın ..etmeyin eylemeyin..
bu kadına biraz his verin, biraz içtenlik katın..kimse sizden doğa üstü güçleri olan bir ezo istemiyor..sıcak, sevecen, duygulu, alımlı bir kadın bekliyor????????
Haklısın söğütcüğüm, Ezo'nun tez elden bu cinsiyetsizliğinin kalkması lazım.
Ezo Kadim'e aşık ya da hoşlanan kadından çok annesi , asker arkadaşı , küçük kız kardeşi gibi..Bir de artık dizide kimse başını bağlamazken ısrarla başını bağlatarak bu durumun üstüne tüy diktiriyorlar..:img-hyste
İsterse tablo gibi yüzü olsun, sütun gibi vücudu, Ezo'nun bu hali hiç bir erkeğin duygularını harekete geçirmez, olanını yok eder maazallah..Zaten bu yüzden Kadimin o aşık halleri sırıttı tekne gününde..
Kadın değil testesteron katili mübarek Ezo ..:img-hyste
.
Biraz içinizi karartmış olabilirim ama hep Serhata üzüldüğümden böyle bir yetenekle nasıl bir hengamenin içine düştü. Ballı ağayla ikisi diziyi sırtladılar taşımaya çalışıyorlar.Çünkü ikisinin performanları da olmasa dizinin hiç çekilir yanı yok.Vah Serhatım vah çoktan pişman olmuştur da elden birşey gelmiyor.
Öncelikle koğuşa hoşgeldin,
Ben oyuncuların pişman olduklarını düşünmüyorum çünkü onların bu dizilerde olmasının tek amacı var , o da maddi. Neticede hayatlarını kazandıkları mesleklerinde bir tek televizyon dizilerinden para kazanabiliyorlar, asıl zevk aldıkları işleri tiyatro..herkes para kazanmak için ne kadar zor şartlar altında ne işler yapmak zorunda kalıyor yeri gelince..Bu da öyle bir şey..Burada para kazanıp tiyatroda orgazm oluyorlar..Hatta bir çok insana göre şanslılar en azından zevk aldıkları şeyden de az çok para kazanabiliyorlar..
gamze_yy arkadasimizin gozlerine saglik, iyi dikkatini cekmis su fragmanda olan ama 45 bolumde goremedigim sahneyi..
Fragmandaki "goremedigimiz" sahne..
http://img172.imageshack.us/img172/1406/40258011rl3.jpg
Bolumdeki o sahneye en yakin sahne, ama cekete dikkat..
http://img152.imageshack.us/img152/6682/59060619ve9.jpg
Bu ne demek oluyor sizce? Yine bi yanlislikmi soz konusu, yoksa tam tersi bize bi isaretmi.. Eger gelicek bolumden bi sahneyse, durumlar iyi, en azindan o sahneye bakilirsa.. Gerci 2 saniyelik bi sahneden ne kadar umitli olunursa :icon_sorr
Bu demek oluyor ki, bunlar yanlış ceketle yaptıkları çekimi fragmana yanlışlıkla dahil etmişler. Buna da şükür. Allah'tan bölüme değil, fragmana dahil etmişler. Yoksa bir de bölüm sonunda "A, Kadim acaba hangi ara eve gidip kendi ceketini giydi?" der dururduk. Tövbe...:img-cool2
Ben anlamadım siz acaba başka fragman mı seyrettiniz, çünkü benim eklediğim fragman resimleriyle bölüm başındaki araba sahnesi aynı .. Bu fragmanı nereden buldunuz?
Multimedyaya bakarsan fragman resimleriyle bölüm aynı..allah allah..
showtürk mü farklı yayınladı fragmanları..
Bendekiler tıpatıp aynı..
daha iyi olması dizinin daha dolu olması...bunu o kadar içten istiyoruz ki. düşünüyorum da çok trajik birşey bu. sevdiğin hayran olduğun neler yapabileceğini gördüğün sınırsız bir yeteneğe sahip olduğuna inandığın oyuncu böyle dengesiz ne yaptığı belli olmayan bir rolde bir senaryo da . anlatmak istedikleri bir hikaye var mı merak ediyo insan. sadece bölüm yetiştirmeye çalışıyolar sanki.ben serhat tutumlueri pek tanımazdım anladım ki
gözleriyle aşkı anlatabilen samimi veçok karizmatik bir oyuncu.nurgülün aşık kadını nasıl oynadığını asmalı konak izleyicileri bilir öyleki nerdeyse tüm dizlerde bir bahar karakteri yaratılmaya çalışıldı ama hiç biri sevdiği adama onun gibi bakamadı. gerçekten deli gibi aşık olduğuna hem de özcan denize inandırıyodu ki set aralarında askerlik arkadaşı muhabbetindeydiler "haksızmıyım dostum..." dediğini bile hatırlıyorum.sadece aşkı değil aşksızlığı da çareszliği de anarşisti .... "bir kadına tutkuyla bakıp onu tutkuyla öpebilen" bir kaıdnı bile oynayabilen inanılmaz bir yetenek.limiti olmayan bir yetenek.
şimdi böyle ah vahla bu iş olmuyo deidğin gibi. ben bırakmış falan değilim. gayet heyecanla bu bölüm az daha olsun toparlanmış olabileceğini umut ederek izliyorum ama köklü değişiklikler lazım
.bunun için birşeyler yapmaya hazırım. ben bu diziyi izliyorum izlemek için yeterli sebebim var ama beğenmek için olamıyo işte. ne yapabilirz bunun için. hepimzi dizide beğenmediğimiz şeyleri burada konuşup ortak olanları kendi üslubumuzla yazsak etkili olabilir mi.(mail yoluyla kanala iletsek)dizi daha iyi olacaksa elimden geleni yapmya hazırım
"beğenmiyosan izleme " lafına ben de katılmıyorum. ben birilerine inanıp onlar için ziliyosam bu diziyi sonuna kadar inanırım onun dışında gelişen tüm aksilikleri de görebilirm ondan kaynaklanmadığı sürece de sonuna kadar takip ederim. şimdi yaptığım gibi
Bence iyi fikir, ama bi kac bolum beklenmeli.. En azindan gelicek bolume bakalim.. Eger bi ilerleme yoksa, bi kampanya baslatalim.. Dedigin gibi isteklerimizi yazalim, sykayeti olduklarimizi yazalim.. Ama sunu onceden belirteyimki, ben senaristlerin bize yazdiklarini izlemek istiyorum.. Yani senaryoya asla yon vermek istemiyorum.. Bunuda belitmemiz lazim yazicagimiz metinde (eger yazarsak tabi, umarim gerek kalmaz)..
Not: Arkadaslar, resim alinti yapmak "yasak"'mis, bi daha uyari yemiyelim, iyisimi siz yazini editleyinde su resimleri kaldirin..Gerci benim yaptigimda yasakya, neyse birazdan kaldiririm.. :img-yes:
kumralim19 26-12-07, 17:39 hazirlamis oldugum anketi cevaplayan herkeze cok tesekkür ediyorum
bu bölümde ezo kadim sahnesi vardi ama iste yoktu anlatmak istedigim
yani birtürlü yalnis kalip söyle dogru dürüst konusamadilar bile
ama kadimin sana ceza bana ödül dedigindeki bakislari felan cok güzeldi
yani kadim bu kadar caba gösteriyor askinida cok güzel yansitiyor ama
ben ezoda bunlari göremiyorum hep kendini zorluyormus gibi görünüyor
sanki kadim askini ilan etmis te oda onu kirmak istemedigi icin ona alismaya calisiyor tamam hemen güvensin demiyorum ama sonucta kadimde kimseye güvenemiyordu o tüm duvarlarini ezo icin yikti artik ezoda kendi duvarlarini yikmali bence su arzunun hamileligi devam edecekse aldirmayacaksa ezodan gizlenmesin ezoya söylesinler birlikte bir cözüm bulsunlar
Ben anlamadım siz acaba başka fragman mı seyrettiniz, çünkü benim eklediğim fragman resimleriyle bölüm başındaki araba sahnesi aynı .. Bu fragmanı nereden buldunuz?
Multimedyaya bakarsan fragman resimleriyle bölüm aynı..allah allah..
showtürk mü farklı yayınladı fragmanları..
Bendekiler tıpatıp aynı..
Hoppalaaaaaaaa, resmen sok olmus vaziyetteyim suanda :blink:
Senin eklediginle, bu eklemis oldugum resimdeki farkli, ve evet kesinlikle senin dedigin gibi.. Senin ekledigin Show Tv'nin yayinladigi fragman, benim eklemis oldugum ise Show Turk'un yayinladigi fragman..
Ay yok ciddi soyluyorum, ben ilk defa boyle biseye rastladim.. Ozelliklemi yapiyorlar, yanlisliklami cozemedim, ama bu durumun ciddi derecede asabimi bozdugunu soylemem lazim! :img-black
*Ayrica yazmayi unutmussum, ekledigim "bolum" resimide Show Tv'den.. Simdi biseyi merak ettim, acaba Show Turk'teki bolumun o sahnesinde fragmandaki ceketmi var, maalesef hatirliyamiyorum.. Eger oyleyse YUHHHH!
yapmayın böyle arkadaşlar benim bugün moral çok kötüydü.belki neşem yerine gelir diye buraya geldim ama fayda etmedi.bu tür tartışmalara hep pazartesi günleri girerdik.çünkü özet ve fragman tartışmALarı biter heyecandan böyle konuşurduk.ama ne oldu ilk günden sizlere?ben kendi düşüncemi söylüyorum.
dizinin üzerine fazla ağır eleştriler yapmıyor muyuz?yani bize ilk başlarda yani (iki bölüm öncesi bile dahil)çok güzel anlar yaşattılar.bir kaç aksilk yüzünden diziye fazla yükleniyorsunuz.
BEN BU DİZİYİ ÇOK SEVİYORUM.İZLEMEYEDE DEVAM EDECEM.ben de başka yazılarımda belirtim isteklerimi ama ben nice böyle arlarda kötü gitmişama 9 sezon süren diziler gördüm hatta birini izledim bile(the x-files)bu dizi o kadar uzun sürmeyecek.bu kadar da sorun yapmayalım.
tamam anlıyorum çok daha güzel şeyler istiyorsunuz.ama ne yapalım bu kadar.
benim moral daha çok bozuldu ben çıkıyorum.herkese iyi akşamlar.
ezo-kadim aşkında; ezo ile kadimin aşkı nasıl yaşadıklarına, aşktan ne anladıklarına, aşkın bünyelerinde meydana getirdiği değişikliklere, etkilere bakmaya çalıştım..(elimden kurtulamazlar, taktım bi kere)
kadim ezoyu havvalara bırakıyor; bahçe kapısında ezo kıskançlık krizleri geçiriyor..kıskançlık..kıskançlık..düşünüyorumda ezo ne hissetmiştir..aşık olduğu adama birden bire ortaya çıkan bir kadın pırtık diyor..sarmaş dolaş samimi...oofff..insanın içinin yağı erir..kalbi sıkışır.."ben neciyim peki burda, bu adam neden bu kadınla bu kadar samimi..hemde benim olduğu yerde..ikisini de aslında paralayabilecek güçteyim..ne yapsam, saldırsam mı..hıı..sıcağı sıcağına ikisinide haklasam................ben neler düşünüyorum yav ...??????!!!!!!!! "
gibi düşünceler uçuşur kafasında keşke bunları bize aktarabilselerdi...
velhasıl ezo buna yakın duygular içerisindeydi..
kadim, aşkta kıskançlığın ne demek olduğunu en acı hali ile yaşamış bir adam..
ezonun halini anladı anlamasına da; yinede bu kıskançlık konusunda ne kadar tecrübeli olursa olsun insan halini arzetmekte zorlanır..kadimde bunu biraz reste rest yöntemi ile atlatmaya çalıştı..başarılıda oldu..ezo kendi kendisine kızdı, mahçup oldu..iyi bir taktik..:happy0064
kadimin arabadaki hali...
yıllar sonra aşk ile barışmaya çalışan adam kadim...
kıskanılmak hangi durumda hoşa gidebilir????
önem verilen biri kıskanmışsa, dozu da yerinde ise keyifli olabilir..
ezonun kendisini kıskanması kadimi mutlu etti.."kıskandı..düpedüz kıskandı..arzudan kıskanması eğlendiricili.."....
kadiiimmmm şansını fazla zorlama bence....:img-hyste:img-hyste
Senin eklediginle, bu eklemis oldugum resimdeki farkli, ve evet kesinlikle senin dedigin gibi.. Senin ekledigin Show Tv'nin yayinladigi fragman, benim eklemis oldugum ise Show Turk'un yayinladigi fragman..
Ay yok ciddi soyluyorum, ben ilk defa boyle biseye rastladim.. Ozelliklemi yapiyorlar, yanlisliklami cozemedim, ama bu durumun ciddi derecede asabimi bozdugunu soylemem lazim! :img-black
İyide xkubrax cım bendeki fragman showun fragmanı. Üstelik her hafta olduğu gibi bimkoliğin eklediği fragmanı indirdim. O kısımda da ceket değişik. Resim eklemek yasak olduğu için ekleyemiyorum ama öyle. Kadim en son o ceket ve gömleği 44. bölümde Arzu geldiği zaman giymiş. Sadece gündüz giyebilmiş. Akşam arzu tarafından ceket değiştirilmiş ve bir daha kadimin üzerinden çıkmamış.
44. bölümün sessiz fragmanında ezonun kanepe de düşündüğü sahne var. 45. bölümün fragmanında da arziyelerin evinde düşündüğü sahne var. Acaba diyorum karıştı mı? Yoksa daha önce başımıza gelen gibi gelecek bölümün sahnesi mi? E kadim 44 te giydiklerini bir daha niye giysin bu durumda? Ya da geçen bölüm o sahne kesildi ama yanlışlıkla fragmana koyuldu.
Kusura bakmayın sadece okumakla yetiniyorum malum hastayım. Toparlandığımda bende yorumumu yazacağım. Sen nasıl hastasın hala fragman incelemesi yapıyorsun dediğinizi duyar gibiyim:)
*Ayrica yazmayi unutmussum, ekledigim "bolum" resimide Show Tv'den.. Simdi biseyi merak ettim, acaba Show Turk'teki bolumun o sahnesinde fragmandaki ceketmi var, maalesef hatirliyamiyorum.. Eger oyleyse YUHHHH!
Ya arkadaslar cidden kafam karisti.. Demin yanlis yazdim..
Ekledigim bolum resmi Show Turk'ten, Fragman Show Tv'den..
Tamam simdi oldu :img-blush
*Gamzecim simdi oldumu? Sey bide ben senin mesaji okuyunca, kafam dahada karisti.. Ay benim kafa su genc yasta calismaz oldu, hep bu dizinin yuzunden :icon_whis
Ya arkadaslar cidden kafam karisti.. Demin yanlis yazdim..
Ekledigim bolum resmi Show Turk'ten, Fragman Show Tv'den..
Tamam simdi oldu :img-blush
*Gamzecim simdi oldumu? Sey bide ben senin mesaji okuyunca, kafam dahada karisti.. Ay benim kafa su genc yasta calismaz oldu, hep bu dizinin yuzunden :icon_whis
İşte bunlar bimkoliğin eklediği indirdiğim fragmandaki resimler
http://img241.imageshack.us/img241/6461/ezo45fragman0010001da6.jpg (http://imageshack.us)
http://img241.imageshack.us/img241/2800/81030231yg2.jpg (http://imageshack.us)
Benimde kafam çok karıştı. Ya dediğim gibi ezonun iki düşünme sahnesinin devamını karıştırdılar ki kadimin bölümde böyle bir sahnesi yoktu. Ya kesilmiş bir kısmı fragmana eklediler. Ya da o sahne gelecek bölümden. Ya da ve hatta ya da kadim 44 te giydiklerini bir daha giyecek. Son bir ya da daha böyle hatalarda olan bizim beyinlere oluyor.
Ben pes ettim su fragman, ve ceket ile ilgili konusmaya.. Fotograf cekiminden konuscam birazda.. :img-in_lo
Simdi izliyorumda o sahneyi, hani su fotografcinin Kutsali cektigi, Kadiminde Ezoyu cektigi kisim varya burdan belli oluyor bunun Ezoya hazirlanan bi surpriz oldugu.. Neden derseniz, Fotografci Ezoyu tam Kutsal ustanin sol tarafina gectirdiki, Kadimde Ezoya veya hic kimseye belli etmeden Ezoyu cekebilsin, yani Kutsal ustayi cekermis gibi Ezoyu cekti aslinda.., ve sonrada goruldugu uzere fotografci gozleriyle Ezoya isaret ederek "oldumu" dercesine bi hareket ediyor, sonrasi zaten malum, belli ederek cekiyor, aslinda bi celiski var ama cozemedim.. (Ay bu anlatmaya calismaktan fenalik geldi, su dilim donmuyorki :icon_sorr)
1. Bu bölümü nasil buldunuz? bu bolum genel olarak guzeldı fazlaca hata arayarak ızlemedım umutluda degıldım fakat keyıf aldım
2. En cok hangi sahneyi begendiniz? bırcok sahneyı begendım en cok cekım sahnesı guzeldı ballının butun sahnelerını cok begendım
3. Hangi sahneyi gereksiz buldunuz? fazlaca gereksız sahne yoktu
4. Ezonun ve diger antepli hanimlarin jet hizini nasil buldunuz ? dızı ıste ne dıyebılırım
5. Ezo, kadim sahnelerini nasil buldunuz(bana kalirsa hic yoktu ama neyse)? cok fazla heyecan verıcı sahnelerı yoktu bu bolumde sankı daha pasıftıler
6. Ezonun baklavalari bitirdigindeki sahnede, ezonun "sevgilim" olacak galiba dedigi sahnede, ezo nedemek istedi? hala kendısını alıstıramamıs gıbı geldı bana
7. Bu bölüm hangi oyuncunun performansini begendiniz? KUSKUSUZ AHMET MUMTAZ TAYLAN COK IYIYDI
8. Son sahnede ezo sizce ne hissetti? saskınlık ve merak hıssettırdı kesınlıkle kızgınlık degıl
9. Arzuyu bu bölümde nasil buldunuz ve tabi bu hamileligi ezo kadim askini etkilermi? etkılemez etkılerse dızı cekılmez bır hal alır
10. Ezo ve kadim ders calisabilecekmi ve tabi eyer calisirlarsa bu sahnlerde neler olur, neler olmasini istersiniz? calısırlarsada bız goremeyecegız galıba gerebılırsek ezo yıne zekasını konusturacak kadımde hayra hayran bakacaktır ama ben busahneden hıc zevk almacagım cunku ezonun becerısı zekası hızlı cevap hallerı sıktı artık
11. Nedim bu bölümden sonra akillanacakmi sizce? o akıllanacak ama ben delırecegım onun bu saftırık hallerıne
12. Elcin anne kadim - ezo askina karsi cikacakmi ilerleyen bölümlerde? cıkacak ama guclu bır askın karsısında kım durabılırkı
13. Ve ilerleyen bölümlerde ezo kendine yakisikli bir ögretmen tutarmi ( cünkü param olursa ögretmen tutarim demisti)?[/QUOTE] tutarsa guzel sahneler ızleyebılırız tutarsa gunlerın 26 saat olması gerekır cunku herseye maydonoz ezonun derslere zamanı yok zannedıyorum:happy0064:happy0064:happy0064
bir şey sormak istiyorum gerçi hiçbiriniz birşey yazmadığına göre önemli birşey olmamış ama seyit ile süreyyanın yemek sahnesini izleyemedim odadan çıkmam gerekti önemli birşey konuştular mı?
esen arkadasım onemlı nokta seyıt sureyaya kadıme saldırmakansa ballıya saldırmanın akılıca olacagını cunku kadımın saygın bır ısadamı oldugunu ona saldırılırsa dıkkat cekecegını soyledı sureyada ballının uzerıne gıdılmesı konusunda onay verdı
baya bir gerilerden alıntı yapmak zorunda kaldım çünkü yazdıklarınızı yeni yeni okuyabiliyorum. senin dediklerine harfiyen katılıyorum canım çok güzel anlatmışsın.
bu dizi benim için çok şey ifade ediyor bakıyorumda hiç bir diziye bağlanmadığım kadar bu diziye bağlanmışım. kendime inanamıyorum bu siteye bile bayadır üye olmama rağmen bu diziyle bir şeyler yazmaya başladım. iyiki de başlamışım bu sayede sizlerle tanışmış oldum. bir kere ne kadar aksaklıklar olsada belki polyanna gibi olacak ama düzeleceğine inanıyorum. hangi dizide aksaklıklar olmuyor ki. sonuna kadarda bu oyuncular için izlemeye devam edeceğim. :img-wink:
Dün akşam kısa kısa bölüm yorumu yapmıştım ama şimdi de detaylı olarak yapayım…
1. Bölümün başı kapı sahnesi
Açıkçası burada ben Kadim in böyle bir çıkış yapmasını beklemiyordum. Geçen bölümün sonunda Ezo, Kadim e o kadar kızmıştı ki yine onu bastırır ve Kadim de zavallım onu ikna etmeye çalışır diye düşünmüştüm. Ama senaristimiz bizi burada terk köşe yaptı. Yine de ben bu durumdan hiç rahatsız olmadım. Bana sanki eski Kadim bize göz kırpmış gibi geldi. Kadim in Arzu nun kardeşi olduğunu söylemesi, sevgilisinden ayrıldığı için mutsuz olduğunu, onun çılgın olduğuna bakmamak gerektiğini aslında bunalımda olduğunu Kadim in sözlerinden anladık. Daha sonra Kadim Ezo nun rahatsız olduğu Pırtık ve Bıdık muhabbetini bir ara isterse anlatabileceğini söyleyerek, Ezo ya postasını koyarak ve onu konuşturmadan çekip gitmiştir. Bu sözlerden sonra Ezo kendine gelir. Yaptığı kıskançlığın yersiz olduğunu anlar. Kadim in arabaya binerken ellerini havaya kaldırması. Ah Ezo ya neler düşünüyorsun der gibi bir hava yarattı. Sonra arabada kendi kendine düşünmesi ve Ezo nun kıskanmasından duyduğu memnuniyet yüzünden belli oluyordu. Bu sırada Osman abi ile Arzu hakkında yaptıkları konuşmada Arzu yu tanımamız açısından isabetliydi. En azından çok inatçı olduğunu ve kafasına bir şey koydumu yapacağını öğrenmiş olduk. Umarım bu durum bizim lehimize işler.
2. Ezo nun üzerini çıkarıp yatmaya hazırlanması
Bu sahnede Ezo nun kendi kendine söylenmesi güzeldi. Hatta Havva nın kızlarından biri uyuyordu ama onu uyandırabileceğini bile düşünmeden söylenmeye devam etti. Yalnız bu sahnedeki replikler pek hoşuma gitmedi. Özellikle de artık Kadim beyle çıkıyosun gibi bir laf etti. Oldum olası bu söz bana saçma gelmiştir. Çıkmak ne demek? Görüşüyorsun yada sevgili oldun gibi bir söz söylenebilirdi. Lise talebesi mi canım bunlar. Koskoca insanlar. Birde Ezo nun artık hergün farklı elbise giymesi gerektiği konusuna katılmıyorum. Ne yani Kadim le birliktesin diye sürekli kıyafet mi değiştireceksin? Kadim böyle şeyleri takmıyor ki. Hatta bazen kendi bile doğru düzgün kıyafet değiştirmiyor. Önemli olan kendine yakışanı bilmek. Elinde olanlarla da pekala güzel bir kombinasyon yaratabilirsin. Bence önce kafandakini yok etmekle başlasan iyi olur. Neyse ama bu sahnede 43.bölümün sonunda yapılan yanlıştan dönüldüğünü gördüm. En azından baklavacıyla ortak olup ta hemen ev alınamayacağını öğrenmiş oldu. Keşke o kazanacağı paralarla ev yada kıyafet almayı düşüneceğine kendine öğretmen tutmayı düşünse. Sadece kıyafetlerle Kadim in yanında olmanın değilde eğitimli ve görgülü bir bayan olarak Kadim in yanında olmanın mantıklı olduğunu düşünse.
Akabinde küçük kıza yakalanması ve kızın Ezo ile Kadim arasında bir şeyler olduğunu anlaması güzeldi. Ama Ezo utandı ve geçiştirmeye çalıştı. Tabi çekiniyor birilerinin öğrenmesinden. Eee küçük kızların ağzında da pek bakla ıslanmıyor hani…
3. Seyfo ve Meryem in bahçedeki konuşması
Burada Seyfo Meryem in ne bela olduğunu ve bu durumdan pek memnun olmadığını belli etti. Daha şimdiden birbirlerini yemeleri güzeldi. Özellikle de Seyfo nun “tövbe estafurullah Allahım sen bana sabır ver” demesi hoştu. Ahh Seyfo ah bakalım Ballı ağanın bile başedemediği hanımağa Meryem le sen nasıl baş edeceksin. İzleyip göreceğiz. Bende şimdiden diyorum Allah sana yardım etsin. Bu kız seninde başını yemez umarım.
4. Kadim in otel yetkilisiyle görüşmesi
Eşek repliğinden dolayı çok rahatsız olduğumu defalarca dile getirmiştim. Bu sahne olunca açıkçası bir umut doğdu içimde. Yaptıkları hatayı telafi edecekler sanmıştım ama nafile. Hem yaptıkları hatayı telafi etmediler hemde Kadim e “eşeklik etmesinler” gibi bir söz söylediler. Ben bu konunun burada kapanacağını düşünüyorum. Yani ben boşa bekliyorum. Br özür gelmeyecek artık. Halbuki Kadim her iki personelle de görüşüp, personel şefinin halkla ilişkiler görevlisi bayandan özür dilemesini sağlasaydı hoş bir durum olurdu. En azından rahatsız olan bizler bir oh çekerdik. Olmadı birde üstüne üstlük Kadim Ezo nun yaptığından tatlı-sert memnun olmamış bir hava hissettirdi. Tabi Ezo ortalığı karıştırdı nede olsa…
5. Sabah Ezo ve baklavacı muhabbeti
Bu baklavacı tuhaf bir adam. Ne istediğini bilmiyor. Ezo yu bir kovuyor bir istediklerini yerine getiriyor. Bir karar ver be adam. Neden itici olmak için bu kadar uğraşıyor anlamadım. Zaten bu sahne gereğinden fazla uzundu. Açıkçası ben çok sıkıldım. Ama ortak oldukları bu kısımda belli edilmiş oldu.
6. Elçin hanım ve Arzu nun muhabbeti
Elçin hanım ve Arzu burada ana-kız dertleşiyorlar. Burada en azından öğrendik Arzu nun derdinin Sabri olduğunu. Elçin hanımda biliyor ama detayını bilmiyor. Ama buradaki bir replik beni rahatsız etti. “Bir kızım iki oğlum var” dedi. Hani Ezo da onun kızıydı. Ne oldu burada direk Ezo yu satış olayına girdi. Tam Arzu Ezo ile Kadim in arasında olanları fark ettiğini söylediğinde Nedim geldi. Nedim in adam olmamış olduğunu birkez daha gözümüze soktular. Adam Kadim in adını duyar duymaz çıldırdı ya. Yok ne anlattı benim hakkımda yok sizi doldurmuş falan. Be aptal çocuk Kadim senin hakkında en ufak kötü bir yorum yapmıyor ki. Hatta hiç kimseye açmıyor bile senin yaptıklarını. Bu ne düşmanlıktır çözemedim gitti. Böyle bir kardeş varmıdır dünyada? Hem neden bu kadar düşman Kadim e? Altı boş bir konu. Hani Kadim yapsa bu düşmanlığı haklı yani ama Nedim inki düpedüz hainlik. Birde burada Nedim in Ezo yu köylü kadın diye küçümsemesi hiç hoş değildi. Arzu bile şaşırdı ne olmuş bu Nedim e böyle diye. Yalnız ben Arzu yu takdir ettim. Ezo yu koruması laf söyletmemesi güzeldi. Nede olsa pek tanımıyor Ezo yu. Ona yakınlık duyması ve Kadim e yakıştırmasıda güzeldi. Nedim kızıp gittikten sonra elçin hanımın Arzu ya herşeyi anlatması ve Arzu nun şaşırması çok normal. Ben görmeyeli neler olmuş diye düşündü sanırım. Daha sonra öğrendik ki elçin hanım Ezo yu Kadim e yakıştıramıyormuş. Önceden kralları bile layık gören elçin hanım otel sahibi Kadim i Ezo ya yakıştıramıyor. Artık iyice anladım ki eski Elçin hanım ölmüştür. Hayırlı olsun yenisi. Bu sahnede hani Arzu dedi ya Ezo ve Kadim ilişkisi için “nasılsa kısa sürecek, bırakalımda yaşasınlar” Açıkçası ben pek rahatsız olmadım bu sözden. Çünkü Arzu nun kalbi kırık, hayata küsmüş, büyük bir hayal kırıklığına uğramış, hayattan beklentilerini en aza indirmiş. Kendi yaşadığı hayal kırıklığını herkesin yaşayabileceğini düşünmesi normal. Çünkü ben bile yaşadığım kötü bir olaydan sonra öyle karamsar bir ruh haline bürünüyorum ki. Sanki hayatta hiç iyi şeyler olmuyor gibi düşünüyorum. Arzu da böyle düşündü. Her güzel başlangıcın bir sonu vardır diye düşündü sanırım. İçinde bulunduğu ruh hali bunu dedirttirdi ona. Yoksa kötü bir niyetle söylediğni düşünmüyorum. Eğer öyle olsaydı Elçin hanıma karşı Ezo yu müdafa etmezdi.
7. Ballı ağanın Meryem ve Seyfo yu karşısına alıp konuşması
Zaten bu bölümün yıldızı Ballı ağa oldu. Benimde favorim Ballı ağa olmuştur. Meryem ve Seyfo yla konuşması. Onların cevaplarından sonra dalga geçer gibi siz çok akıllı konuşuyorsunuz demesi, sonra Seyfo ya her günahı ödeyebilirim ama sana şu yaptığımın günahını ödeyemem demesi içinde bulunduğu ruh halini çok güzel yansıtıyordu. Haklısın ağam ama elden ne gelir. Bakarsın iyi şeyler olur seninde dediğin gibi birbirlerine ısınırlar ve hem sen Meryem den kurtulursun hemde Seyfo katil olmaktan.
8. Oteldeki fotoğraf çekimi
Öncesinde Ezo Kutsal ustayla baklavacı meselesini konuştu. Bende bu konuşmada dokuz doğurdum. Çünkü çok korktum Ezo nun otelden ayrılacağım gibi bir şey söylemesinden ama korktuğum başıma gelmedi. Ezo hem otelde çalışacak hemde baklavacıda. Kutsal ustada bir iş bölümü yapıp Ezo ya bu konuda yardımcı olacak. Doğru bir seçim yapılmış. Hem otelden ayrılmasın zati. Zaten doğru düzgün Ezo ile Kadim i yan yana göremiyoruz hiç olmazsa otelde görüşsünler.
Gelelim Kadim le Ezo ya. Kadim in fotoğrafçıyı Kutsal ustayla tanıştırırken arada Ezo ya göz atması. Ezo nunda suçlu suçlu gözlerini kaçırması çok güzeldi. Daha sonra Kadim in Ezo nun yanına gelmesi ve herkesten çekine çekine konuşmaları benim en beğendiğim sahneydi. Kadim akşamdan bozuktu zaten Ezo ya. Ezo da yaptığı hatanın farkında Kadim in hiçbir sözüne terslenmedi. Aksine bu sefer alttan alan Ezo ydu. Çokta iyi yaptı. Bu kadar aradan sonra eski Kadim e kavuşmuş olduk bizde. Fazla saf aşık hallerini sevmiyorum Kadim in. Ne kadar severse sevsin rahatsız olduğu durumlarda Ezo ya karşı çıksın ki bizde dörtköşe olalım dimi ama.
Kadim: günaydın
Ezo: günaydın
Kadim: ortalığı birbirine katmışsın
Ezo: e sayenizde
Kadim: bir fikirdi sadece. Olmaz desen yeterdi
Ezo: olmaz dedim zaten. Eşek muhabbetini açan ben değelim.
Kadim: her şeyi çok büyütmüyor musun?
Ezo: büyütmezsem görülmiyi. Ne edeyim büyüteyim bende mikroskob gibin
Kadim: peki yanlış şeyleri büyüttüğün olmuyor mu?
Ezo: oliy
Kadim: hı
Ezo: mesela
Kadim: hı
Ezo: dün gece için özür dilerim
Kadim: ne oldu ki dün gece
Ezo: ya işte yapma beyle anladın illa atlı atınca söyletecen mi?
Kadim: evet kalın kafalıyım ben adlı adınca söylenmezse anlamam
Ezo: hırs yaptım ya. Hani sende dedin bi gün anlatırım
Kadim: neydi o
Ezo: ya hani anlamadım şu pırtık ayımıdır senmisin
Kadim: ikisi de. Ama sen niye kızdın ki?
Ezo: eyi tamam sen kazandın. Bir sıfır cezam neyse kes razıyım
Kadim: güzel... Cezanı söylüyorum. Günde bir saat ders
Ezo: hay hay çalışırım ama hoca tutdurmam param olunca kendim tutacam söz
Kadim: hı ben iyi bir öğrenciydim. İyi bir hoca olabilirim. İstersen
Ezo: istersem. İsdemem mi ama senin vakdın kıymetli şimdi. Hergün hergün
Kadim: sana ceza, bana ödül. Bir yanlış daha yaparsan iki saate çıkar. Sen bilirsin
Ne diyeyim süperdi bu konuşma. Özellikle sana ceza bana ödül kısmına bayıldım. Bu konuşmanın akabinde Kadim in bahaneyle Ezo nun resimlerini çekmesi süperdi. Yalnız burada anlamadığım bir şey var. Kadim le fotoğrafçı birbirlerine bakıp gözkırptılar ya nedendir acep? Daha sonra bu sahnenin altından bişeyler çıkacak sanırım. Belkide fotoğraf çekimi bir bahaneydi. Maksat Kadim in Ezo nun fotoğraflarını çekmesiydi. Kimbilir. Belki dergide bu fotoğraflarda yayınlanır. Bu arada Kadim in fotoğraflarını çektiğini gören Ezo nun sırıtması. Bu durumdan hoşnut olduğunu gösteriyordu. Tepki vermedi bu kez. Tabi canım Kadim artık sevgilisi çeksin tabi. Neden kızsın ki artık…
Şimdilik bu kadar. Devam edeceğim… :img-yes::img-yes::img-yes:
ellerine saglık Gökgöz cok guzel yorumlamıssın, kıyafet konusunda bende hoslanmadım ayrıca su da var ki kadimin tenine yapısana kadar aynı gomlekle gezdigine şahidizdir :img-pilot kadim düşünsün asıl ezoyla geziyorum artık sıksık elbisemi değiştireyim diye :img-haha:
kumralim19 biraz geç kaldım ama yeni cevaplandırabiliyorum anket için teşekkürler.
ben beğendim. keyif alarak izledim
kadim ezo fotoğraf çekiminde ki konuşmaları.
ballı nedim süreyya konuşması en çok beğendiklerimin arasın da.
eşşek konusunu fazla uzatmayacaklardı ve senaristimiz işini bilir ama ben kadim'in personel müdürünün işine son vermesini beklerdim:icon_whis
tü tü maşallah her baklavacıya bu üçlüden lazım:img-wink:
bana çok az geldi keşke uzun uzun onları verselerdi.
orda ezo kadim'e sevgilim olarak hitap etme provası yapıyordu. ben bunda bir gariplik göremedim. :img-hyste inşallah oda olacak
Ahmet Mümtaz Taylan Serhat Tutumluer Nurgül Yeşilçay
bence şaşırdı.kadim'in dediklerinden sonra kıskanmaz heralde. hem kadim'inde dediği gibi bir yanlışta daha dersler iki saate çıkacak. keşke çıksa:img-wink:
iyi gibi ama bu konuda temkinliyim. ee elçin hanım'ı gördükten sonra
merakla bekliyorum. birbirlerine bakmaktan ders çalışıp anlayabilecekler mi acaba
hiç sanmıyorum nerde o günler
görünen köy kılavuz istemez.
kadim'den daha yakışıklısını mı bulacak. inanmam
gökgöz bölüm tahlilin çok güzel olmuş.
hele o kıyafet konusunda haklısın kadim her haliyle ezoyu beğeniyor zaten bu kadar kendini kasmasına gerek yok. bencede ezo artık kendini geliştirmeye çalışmalı. başka konularda hırs yaptığı gibi bunda da yapsa ne güzel olur.:img-wink:
Öncelikle bu bölüm, “kadim-ezo” sahneleri beni pek tatmin etmemekle birlikte-ki ben onları birlikte daha fazla görmek arzusundaydım- geçmiş bölümlere oranla daha derli toplu bir bölümdü…!
Efendim söze, günlerdir merakla beklediğimiz, o kadar çırpınmamıza rağmen asla tahmin edemediğimiz-yazık bize- son sahneyle başlamak istiyorum yüksek müsadenizle …:img-wink:
Son sahnede benim naçizane fikrim, ezo kıskançlık triplerine girmeyecek… çünkü geçen haftadan sabıkalı…ve ne olursa olsun aynı hatayı 2.defa yapacak kadar EŞŞEK değil:img-yes:…aslında düşündüm de hani“bir hata daha yaparsa cezası 2 saate çıkacak ya”yaparsa da fena olmaz hani…böyle cezaya da can kurban…(e ceza veren kadim olunca) insanı kışkırtan bir yanı var…ezoyu da bundan sonra “sürekli” hata yaparken görürseniz sakın şaşırmayın…!!!:happy0064
Şimdi nedir… ezo kapıda konuşmaların bir kısmını duydu…ben içeri gireceğini ve olaya müdahale edeceğini düşünüyorum…ve kesinlikle arzuyu kürtaj fikrinden vazgeçirecekler…
Arkadaşlar, bana, bu dizilerde “evlilik dışı çocuk” ve başkasının çocuğuna babalık yapan fedakar(!) adam trendinden gına geldi… biz klişe olmasın dedikçe tam tersini yapıyorlar:icon_evil…zaten “kadim”in de çocuklara zaafı var…eyvah ki eyvah…valla söylemeye korkuyorum…en iyisi susayım…!!!
Ben, bu “nur’um güzelim” i her hafta biraz daha fazla seviyorum!...bu kadına “erkekleri idare etme sanatı”diye bir kitap yazdırmalı…maşallah, kadın “ballı ağa” gibi bir saatli bombayı bile etkisiz hale getiriyor ya…helal olsun…!arkadaşlar valla bu kadından öğrenecek çok şeyimiz var…!:img-blush
Dizideki "zaman tutarsızlığı" bu bölümde –diğer bölümlere göre azalsa da- devam etti…ben sadece ezonun biyonik kadın olduğunu zannediyordum…maşallah nur ve meryemin de ondan aşağı kalır yanı yokmuş…o ne hız ya…10 dakkada kaç tepsi baklava açtılar…ben sayamadım bile…onlar bu hamaratlığı yaparken “kadim, elçin anne ve arzu içerde neyle iştigal ettiler anlayabilmiş değilim…(bölümde en gereksiz bulduğum sahne buydu)bu sahnede “kadim”in çok sessiz, dolayısıyla çok etkisiz kaldığını düşünüyorum…dekordan farkı yoktu…sahnenin sonundaki “sevgilim” faciasını ise duymamazlıktan geliyorum!...
“Meryem ve seyfo”nun düğünü büyük olaylara sahne olacak gibi…bütün kozlar p |