Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

**özge**
08-03-08, 22:55
evet çok kötü oldu ama dizilerde de hep son dakikada kurtulma falan olunca daha saçma oluyor... arkadaşlar normalde daha iğrenç şeyler oluyor...

hekimoglu64
08-03-08, 22:56
ekranlarin en dramatik dizisi
bunun üstüne baska dram dizisi varmi ya
ama bu ay yapim hem drama yaziyor örn yprak dökümü
dudaktan kalbe ve menekse ile halil sonucta senaristler ayni
ama en drama yazdiklari menekse ile halil bence:img-yes:yaprak dökümünden
daha dramatik:icon_sorrüzücü bir bölümmüs menekseye acidim
bu kiz artik iyice hasta oldu iyilesmesi güc.......

Lal_derin
08-03-08, 22:56
arkadaşlar bence bu aşka birşey olmadı. olan sadece menekşeye oldu. halil böyle bir durumda giderse aşk zaten yoktur. ama menekşeye sahip çıkarsa-ki öyle olacak bence- o zaman aşkları sapa sağlam yerinde duruyor. menekşenin ne kabahati varki aşkları zarar görsün. klişlere takılmadığı, bambaşka bir dizi yaptıkları için kutluyorum ben..

evet çok kötü oldu ama dizilerde de hep son dakikada kurtulma falan olunca daha saçma oluyor... arkadaşlar normalde daha iğrenç şeyler oluyor...

kesinlikle katılıyorum. böyle şeyler gerçek hayattada yaşanıyor. herşey dizilerdeki gibi değil, iyi kahramanlar hep son anda kurtulmuyor ne yazık ki bu dünyada.. ortada var olan bir şey varsa o da bu dizi çok GERÇEK.

çınarkolik
08-03-08, 23:00
ayyy gercekten şimdi bu dizin fanları için allhım ne kötü bir şey yarabbim
yazıklar olsun pes
alllahım birisi bana bunun mantıklı tek acıklamasını yapsın
ben sadece arada sırada izliyen birisi olarak bile bu haldeysem bu diziyi hafttalardır izleyen kitleye yazık saygısızlık terbiyesizlik
yazıklarolsun gercekten bunu o kadar samimi söylüyorumki....yazıklar olsun size:img-tomat:img-tomat:img-tomat
bence bir kampanya düzelyenın arkadaşlar bu saygızlıgın hesamnı soralim ben varım...

Ben bu diziyi ilk bölümüden beri izliyorum.Tek bir bölümünü bile kaçırmadım... Ama şu saatten sonra bilemiyorum. Şoktayım... Bazı arkadaşlar gerçek aşk şimdi başlıyor diyorlar. Ben en başından beri onların aşkından zaten hiç şüphe etmemiştim ki. Buna ne gerek vardı? Neyi ispatladınız? Mustafanın erkekliğini mi?
YAZIKLAR OLSUN ÇOOOK YAZIK ÇOOKK...

hekimoglu64
08-03-08, 23:00
Gerçek hayatta ne kadar Menekşe vardır kimbilir? İçim ezildi. Üzerime fil otursa bu kadar kötü olmazdım....

katiliyorum gercek hayatta daha cok vardir
gercekten cok zor bir durum,keleimelerin yetmedigi yer
konuculacak yorum yapacak hal bile kalmiyor insanda
sonucta bir dizi ama cok gercekci ki gercek hayattada var böyle
olaylra zorla evlenenler kücük yasta evlendireilenler
zor ya biz bir bay olarak bile bu kadar duygulandiysak hanimlari düsünemiyorum

medsul
08-03-08, 23:01
arkadaşlar bence bu aşka birşey olmadı. olan sadece menekşeye oldu. halil böyle bir durumda giderse aşk zaten yoktur. ama menekşeye sahip çıkarsa-ki öyle olacak bence- o zaman aşkları sapa sağlam yerinde duruyor. menekşenin ne kabahati varki aşkları zarar görsün. klişlere takılmadığı, bambaşka bir dizi yaptıkları için kutluyorum ben..

tabiki aşka bir şey olmadı tabiki halil aşkına sahip cikacak..
ama bunca bolum sonrasında bu yapılırmı be kardeşim bu kadarda olmazki yahu
bunca eziyeti bunca cileyi sonu böyle olsun diyemi cektiler
sapık mustafa bundan sonra bolunsa ölse ne olacak
benım kendi adıma derdim bu..
en azından sonu böyle olmamamliydi hayı yaaa bunu haketmediler..
ama gercekten ne aşk ama inanın aglıyorum şu anda..
cok üzüldüm cokk resmen içime oturdu yaaa:icon_sorr
halil kanı görünce nasılda agladı dayanamıyorum yaaa:icon_sorr
halil helal olsun sana bee helal olsun:happy0064

Bitanem70
08-03-08, 23:03
bizde Menekse ile Haliliz Bitanem... Askimiza Tutunacaz iste bu.. dizi asil simdi basliyor.. gercek ask mi aralarindaki simdi belli olacak arkadaslar.. olmasa iyiydi ama oldu bi kere.. yoksa dizi nasil gercek amacina ulasirdi...

ebrucu_ze
08-03-08, 23:05
yuh diyorum başka bişey demiyorum yaa.yemin ederim ben bundan daha acımasız bi dizi görmedim.nasıl yaparlar böyle bişey anlamıyrm valla..perişan oldum ben tv nin karşısında.bundan sonra mümkün değil menekşenin düzelmesi.eğer düzelirse şenşakrak olursada hiç inandırıcı olmaz saçmalarlar..off yaa.unutalım artık mutlu günleri

_keremcemim_
of valla demin agladim ya :(
ya of halilin o halleri meneksenin :( o direnisi
mustafadan nefret ediyorum onu öldürmek lazim
hele o emineyi o ucurumdan firlatmak lazim ikisi bir birini bulmus
of ya böyle birsey olurmu ya bukadar berabt bir bölüm olurmu ya...
icim karardi aglamaktan gözerim sisti artik y:(
ya of öyle birsey hic olmicakti ya olmicakti :(

Didem09
bu bölümde göz yaslarima hakim olamadim
bizde halil ile menekseyiz bitanem askimiza tutunacaz :(
bu lafi beni yiktii

bence ask simdi baslior birbirlerine destek
yani halilin menekseye destegi
kizi mahvetti pislik mahvetti
Yakinda emineyide gebertir pislik herif

hekimoglu64
arkadaslar haala ne gercek aski mi diyorsunuz
ilk bölümlerde halilmeneksesi icin canini ortaya koymadimi
halil taa o zaman ispatladi askini lütfen ama......

Ceren53
08-03-08, 23:06
menekse hastane odasinda asklarini okadar güzel özetledi bu herseyi herkese anlatiyor bence. Ask sevgi budur istee. Iyiki bu dizinin faniyim iyiki izlemisim standartlardan öte bir dizi mi h.

sena-haticee
08-03-08, 23:07
cani mustafa allah bildigi gibi yapsin seni senaristlere de fena halde kizdim nasil yaparlar bunu menekkse ile halil in askina nasil yaa:(
burda aglamaktan icim gitti cok aciydi ya insanin tüg leri diken diken oluyo offffffffff offffffffff ama menekse ile halil aski asil simdi baslio onlar asil simdi menekse ile halil dizi kesin ucurumun orda biter yapmayin bunu bize senaristler bari bunu yapmayinnn ne olurr
halil menekseyi engellesin mustafaya da hak ettigi cezayi versinnnn hadi kactim kacirmiyim diziyibye

özlem34
08-03-08, 23:07
vallahi suan agliyorum bu nasil bir sevgi nasil ask allahim kalbim dayanmiyor sanki yaaa. m

aynen..:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
dedigim gibi, bu diziyi ara sira izleyen biriyim, ama o kadar üzüldümki..
aglaya aglaya maff oldum,...olamaz böyle bisiiii HAKSIZLIK bu!!!!!!!!!!
Bu aska, bu cifte bu yapilirmi yaaa...inanamiyorum,..
sinirlerim bozuldu yaa... simdi git ay yapima, senaristlerin sacini basini yol..

FEL!ADE
08-03-08, 23:08
menekse ve halil askinin gücünü en agir ve aci bir konuyla sinamalari gercekten insafsizca..
menekse'nin halil ile hayatini kurmakta cektigi güclükleri izledik.
ailelerin adaletsiz, berbat geleneklere bagliliginin cocuklarini nasil mutsuz ettigine sahit olduk.

dizinin konseptine, anlatigi hikayeye aykiri bir konu olmadigini düsünüyorum.
yutulmasi zor bir aci lokma, kaldirmasi güc bir konu islendi..
ancak menekse ile halil birbirini seviyor; tek avuntum bu : )

ilk bölümde hissetiklerimin benzerini hisettiriyorsa menekse ile halil benim icin dogru yoldadir.
zoru secen senaristleri bundan sonra konuda nasil bir yol izleyeceklerini merak ediyorum.
mithat ' in halil ' in babasi olusu, menekse' nin durumu diziye yani acilimlar kazandirdi.
mustafa'nin menekseyi öldürmeyecegini tahmin ediyorudm, menekse'yi kaybedecek gücü yoktu onun.
onun derdi saplantili sahiplenme icgüdüsüyle onun hayatini karartmakti ve malesef basardi.

Ceren53
08-03-08, 23:09
bu bölümde göz yaslarima hakim olamadim
bizde halil ile menekseyiz bitanem askimiza tutunacaz :(
bu lafi beni yiktii

bence ask simdi baslior birbirlerine destek
yani halilin menekseye destegi
kizi mahvetti pislik mahvetti
Yakinda emineyide gebertir pislik herif

aynen katiliyorum didemcim sana benim yazmak istedigimi yazdin. Halilime helal olsun. Ask zeten vardi ama simdi ask icin mücadele baslar aski ipatlama zamani heleki böyle bir durumda. Dikkkatinizi cekerim herkesin midesi kaldirmaz bunu. Ama iste senaristlerin anlatmak istediklerini anlayin iste.

61MERVE61
08-03-08, 23:09
euro d reklama girdi...
elim ayagim kesildi kanim beynime SICRADI...gozlerim sisti aglamaktan.
bi oyuncu bukadar iyi oynar yah kivanc tatlitug yu ve sedef avci ve dizide rol alan herkezi tebrik ederim...cook iyi is basardilar.
mustafa olayi beni hic sasirmadi...pislik....icimden neler demiyorum.....
reklama girmeden onceki sahne superdi halilin meneksenin odasina girip "biz menekse ile haliliz"demesi onemli olan askimiz demesi:icon_sorr:icon_cry::img-cray::img-bye2:

Arkadaslar hayata daha neler oluyor..nicin yaziklar olsun diyorsunuzki..Gercek hayaatta yasanan seyleri yansitigi icinmi..kesinlikle yaziklar olsun demiyorum....menekse ile halilin askinin buyuklugunu bundan snra gorucegiz..

Bu bolum cook iyi bi reytingi haketiyor..ayrica dizi felan bitmiyor degilmi:icon_sorr

aslanselda
08-03-08, 23:10
bu baba böyle bir baba işte, biz böyle bir zihniyete sahibiz, herşey belden aşağı ile orantılı değil mi,

önce kendi nefsin için para için, kızını pisliğin birine sat, sonra genç aşıkların peşine düş, namussuzlar diye, öldürmeye kalk,

sonra o namussuz, şerefsiz diye demediğini bırakmadığın öldürmek için öz evlatlarını peşine taktığın adamı damadın yap, hatta ona bile kızını veriyorsun diye pay almaya kalk utanmadan,

ardından kızıma sahip çıkamadı diye demediğini bırakma,

kızın kirlendi diye de boşatmaya kalk

TÜH SENİN KALIBINA, SENİN GİBİ ERKEK MÜSVETTELERİNİNDE GELMİŞİNİNDE GEÇMİŞİNİNDE, KÖKÜNE KİBRİT SUYU

kusura bakmayın ama şu anda sakin olmama imkan yok, ağzımdan iyi şeyler çıkamıyor.

insanlık, namus, vicdan insanın neresindedir? belden aşağıda mı, yoksa beyinde mi, kalpte mi??

bunun tartışmasını, ayrımını yapamayan tüm geri zihniyetlere sesleniyorum bu vesileyle

hepinize lanet olsun.

medsul
08-03-08, 23:10

kesinlikle haklısın zaten menekşe6halil gercek aşkı bunca zaman defalarca göstermişlerdir..defalarcaa...
şimdi bu olacak şey mı bunca şey yaşadılar en azından ilk gelerini birlikte gecirme hayallerini bile ellerinden aldılar yazık yaaa.
tamam herşeye ragmen aşkları devam edecek..birlikte bununda altından kalkacaklar ama buna ne gerek vardı anlamıyorum mustafanın istediği şeye sahip olmasına izin vermemın ne anlamı vardı anlamıyorum...
yazıklar olsun yazıklar solun

Figan
08-03-08, 23:11
Cok GERCEKCi bir dizi sahidende.. Basindan beri boyle.. ilk bölümlerden beri ilgiyle izliyorum.. Meneksenin sacinin teline bile kiyamayan, onu koklamaya bile kiyamayan Halil`e bu yapilmayacakti.. !

Cok üzüldüm izlerken,cok agladim.. :icon_sorr Cok gercekci..

Halil`in anlattigi hikaye ne güzeldi.. ASKIMIZA tutunucaz.. Allahim bu cocuk ne güzel rol yapiyor böyle.. Hayran oldum resmen...

n.serra
08-03-08, 23:12
ya bu nasıl bir senaryodur? bunca zamandır menekşe sini bekleyen zavallı halil e reva mıdır bu? zaten çok içten ağlıyor,bukadar ağlatılırmı ya? ben bu senaryodan kesinlikle memnun değilim!! tamam kaçırması falan neyse diziye bi heyecan kattı ama mustafanın menekşeye tecavüz etmesi çok acı verici,nasıl şimdi bu diziyi izliycem hiç bilmiyorum... okadar üzüldümki anlatamam..:(:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

forcible
08-03-08, 23:14
Dizinin senaristlerini kınıyorum...

Bu kadar da olmaz dedirtiyorlar...

Hem de böyle özel bir günde... Zaten başından beri kızın çekmediği kalmadı....

Yazıklar olsun....

burju1907
08-03-08, 23:14
çok üzüldüm ya dizide böyle bişi yapmalarını beklemezdim menekşe ile halile yazık olduu walla izlerken ağladım çok gerçekçiydi...
bence bunu yapmayacaklardı halil menekşeye dokunamıordu bile neden bunu yaptılar çok üzüldüm bnce bunu yapmamalılardı :sad53:....çok kötü oldum.... çok üzüldümm:(

forever_bim
08-03-08, 23:15
ya bu nasıl bir senaryodur? bunca zamandır menekşe sini bekleyen zavallı halil e reva mıdır bu? zaten çok içten ağlıyor,bukadar ağlatılırmı ya? ben bu senaryodan kesinlikle memnun değilim!! tamam kaçırması falan neyse diziye bi heyecan kattı ama mustafanın menekşeye tecavüz etmesi çok acı verici,nasıl şimdi bu diziyi izliycem hiç bilmiyorum... okadar üzüldümki anlatamam..:(:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:
Halil'e reva değil elbette. Ama asıl felaketi Menekşe yaşadı. Nasıl unutacak bunu. Ya da unutabilecek mi? Gözlerinin feri sönmüş Menekşe'nin. Çok feci bir travma. Allah kimseyi böyle birşeyle imtihan etmesin...

medsul
08-03-08, 23:15

euro d reklama girdi...
elim ayagim kesildi kanim beynime SICRADI...gozlerim sisti aglamaktan.
bi oyuncu bukadar iyi oynar yah kivanc tatlitug yu ve sedef avci ve dizide rol alan herkezi tebrik ederim...cook iyi is basardilar.
mustafa olayi beni hic sasirmadi...pislik....icimden neler demiyorum.....
reklama girmeden onceki sahne superdi halilin meneksenin odasina girip "biz menekse ile haliliz"demesi onemli olan askimiz demesi:icon_sorr:icon_cry::img-cray::img-bye2:

Arkadaslar hayata daha neler oluyor..nicin yaziklar olsun diyorsunuzki..Gercek hayaatta yasanan seyleri yansitigi icinmi..kesinlikle yaziklar olsun demiyorum....menekse ile halilin askinin buyuklugunu bundan snra gorucegiz..

Bu bolum cook iyi bi reytingi haketiyor..ayrica dizi felan bitmiyor degilmi:icon_sorr

neden yazıklar olsun bu harika muhteşem aşkı bunu reva gördükleri için sapık mustafanın istediği şeyı elde etmesine izin verdilkleri için yazıklar olsun
yok yaa gercekten yazıklar olsun

eSzra_
08-03-08, 23:16
Arkadaslar aglamaktan bir hal oldum bu bölum basladigindan beri gözlerim dinmedi halilin hali meneksenin çaresiziligi uff Wallaha böyle asklar varmi daha bu dunyada:icon_sorr..Hele halilllll offfffffffff

Lal_derin
08-03-08, 23:17
bende üzüldüm ama gerçekleri yansıttığı için tebrik ediyorum. esas sınav bundan sonra başlıyor. çünkü artık somut nedenler değil çok daha derin çok daha can acıtıcı sonrunları olacak bu güzel aşıkların. menekşe konuşmuyor bile nasıl kendine gelecek. ben kınamıyorum senaristleri bunu yaşayan binlerce kız var ve son anda kurtulamıyorlar maalesef.

Pamir
08-03-08, 23:18

bence de böyle birşeye gerek yoktu... onlarınki de leyla ile mecnun hikayes gibi efsaneleşmişti bile!!! senaristlerin piskopatlığından kaynaklanıyor... insanları ağlatalım diye ölümleri, tecavüzleri,sapıkları koyup duruyorlar sadistlik remsen... tamam dizi kahramanı bunlar ama gerçek kişi değiller diye de bu kadar sapıklığa maruz bırakmak ne derece sağlıklı??
niye herşeye rağmen birlikte olduklarını göstermeye çalışıyorsunuz?? bu pisliğe rağmen birlikte olacak kadar değil tertemiz hislerinin hiç kirlenmediği bir aşk görmek istiyoruz... böylesi efsaneleşir... aksisi mustafa rağmen beraber olan aşk demek.. mustafa demek pislik demek, çamur demek yani menekşe kirlenmemiş olösa bile bu aşk kirlendi eski saflğı kalmadı demek.. pisliklerin kazandığı bir hikaye de efsaneleşemez, senaryosu tekdir edilmez edilmemeli..izleyiciler de ''bak herşeye rağmen birlikteler'' ile yetinmesin bunca zaman izlediklerinn hakkını istesinler... bana göre bu aşk kirlenmiştir arkadaşlar mustafanın kazanması ile kirlenmiştir (menekşe değil aşkları kirlenmiştir diyorum aradaki farkı anlamışsınızdır umarım

Lal_derin
08-03-08, 23:21
neden herkes güzelim aşkı mahvettiler diyor anlamıyorum. aşka ne oldu nereye saklandı, sadece menekşenin psikolojisi mahvoldu. insanların eşleri böyle durumda birbirine destek olmayacakta ne zaman olacak. halil e helal olsun diyorum. menekşeyi HER DURUMDA bağrına basabildiği için.

karamursel
08-03-08, 23:22
ayyyy buraya pek yazmıyorum ama dızının takıpcısıyım
ne kasvetlı bır bolum bu ya ıcım daralıyor koca bır tası koydular kalbımın ustune yerımde duramadım
bu kadar gercekcı oynamıslarkı bunun dızı oldugunu bıle bıle ............
mukemmel baska kelıme bulamıyorum

eSzra_
08-03-08, 23:24
neden herkes güzelim aşkı mahvettiler diyor anlamıyorum. aşka ne oldu nereye saklandı, sadece menekşenin psikolojisi mahvoldu. insanların eşleri böyle durumda birbirine destek olmayacakta ne zaman olacak. halil e helal olsun diyorum. menekşeyi HER DURUMDA bağrına basabildiği için.
Tamamen sana katiliyorum cnm:happy0064

bu bölum bu en az birinci bölum kadar etkiliyicidi çok agladim hala elim ayagam titriyor muhtesem bir bölumdu ama yanliz arkadaslar Halil bu bölum çok iyidi Herzamanki gibi Gözlerim Kipkirmizi....onu Görunce aglamasini görunce bende atomatik gözlerimden yas akti okadar iyi oynadi Hele menekse uff çirpinisi Aglmasi çaresiziligii Ufff uffff:icon_sorr

Didem09
08-03-08, 23:25
atlamadi! daha yer vardi orda
sadece bayildi ! Bence baska birsey yapmadi..
eger atlarsa halilde atlar onunla beraber fakat
ben cok eminim ki atlamadi !

_keremcemim_
08-03-08, 23:25
Bitti sinriden catliyorum....
of of ne berbat bir bölümdü demek mithatta halilin babasiymis...
Bu arada bence atlamadi :( atlayamaz menekse
ozaman dizi biter :(:( of opf bundan sonra hersey cok degisik olur
menekse halilin sesini duyunca bile kokruyor :( ooooffff yapilirmi
bu böyle güzel bir aska yapilirmi bu halile
Halil menekseyi sevmeye bile kiyamiyordu :( of of Musatafayui öldürmek istiyorum :(

Bitanem70
08-03-08, 23:26
biittiii tabiki atlamamistir cünkü atlamasi icin daha bi kac adim vardi menekse oldugu yere cökmüstür büyük bir ihtimalle..
Super bir bölümdü yeni bölüm fragmanini cok merak ediyorum
yazik oldu Meneksemize ama asklari daha güclenecek..
O hasanida gebertebilirim baba olacak bide baslarina.. yakinde Emineninde ölüm haberini hayirlisiyla aliriz insallh :)

3z3_fr
oofff inanmioruumm yhaaa inanmiorummmmmm !!!!!!!
elim ayagim titriooo yhaa kendimi s!ka s!ka bi hal oldum agliya agliyaaa gozlerim sisti oofff nolcak simsi yhaaaaaaaa !!!!!!! ayhh bittim ben bitiim yhaaa :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

ahh ruyam ahhh yha ben yhaa ben titremekten yazamiorumm yhaaa bu kadarda olmaz yhaa olmaz!!!!! yha nasil yaparlar bole biseyi yhaaaa !!!! olmaz yhaaa olmaz istee !!!!

baharG90
bu bölüm ilk bölüm kadar güzeldi ilk bölümde birde bu bölümde o kadar cok agladim allahsiz mustafa mahvetti kizi ruh hastasi pislik insallah menekseye birsey olmamaistirr insallahhh hala elim ayagim titriyor

Rüya
08-03-08, 23:27
Allahim.. Allahim ben hiç bukadar heycan yapmamistim!!
Aman tanrim inanamiyorum.. Bu bölümü aslinda çok begenmedim çünkü
çokkk fazla Mustafali ve igrenç sahneler vardi!! Yarisindan çogunu izlemedim bu
yüzden.. Ama sonlara dogru müthisti..

Elim ayagim titriyor suan ne yazicagimi bilemiyorum bi kendime gelim :icon_sorr

Ceren53
08-03-08, 23:28
atlamadi! daha yer vardi orda
sadece bayildi ! Bence baska birsey yapmadi..
eger atlarsa halilde atlar onunla beraber fakat
ben cok eminim ki atlamadi !

didem sen benim ruh ikizim filan olabilirmisin hep benim demek istediklerimi yaziyorsun tam yazacak oluyorum birde bakiyorumki didem yazmis bile...
Harika bir bölüm izledim ayni ilk günkü bölümdeki heycanim vardi süper ötesiydi herkesi tebrik ediyorum... YIne görüyorumki dizide dogru secim yapmisim....

Ask zoru sever daha zor günler bekliyor onlari ama ben halilime güveniyorum.

**özge**
08-03-08, 23:29
arkadaşlar ne diyorsunuz yaa!!!
ortada nefret ettiği adam tarafından tecavüze uğrayan bir kadın var....
siz de kalkmış aşk zarar gördü falan diyorsunuz...
evet ikisi de sarsılcaklar ama bu nasıl aşkı zedeleyebilir menekşenin rızasında değildi ki....

berivan_
Tu tu tuuuu masallah nazar degmesin,amada cok kisiyiz simdi sayfada,eee okadar kisi görunce haliyle mutlu oluyor insan,herkesin o guzelim yorumlarini okumayi sabirsizlikla bekliyorum:happy0064

Kivanc ilk saniyelerden beri harikalar yaratti,o nasil bir oyunculuktur,yani masallah kendine vurmasi,odayi dagitmasi,Mithat'a nasil derler aval aval?bakmasi,sahaneydi gercekten:good: Mithat'in kosaraktan Halil'in odasina girmesi,onu sakinlestirmeye calistiginda onu sarsmasi ve ona "oglum"demesi.Ilk kez Mithat'in agzindan cikan "oglum"kelimesini yurekten buldum...demek ki "uveyogluna"ve "oglu"sandigi kisiye o sözu farkli bir sekilde söyliyebiliyormus...

Kadir Halil'den telefonu alinca firladi gitti,ve daha sonra nine Hasan!diye seslenince odadan hem Hasan hemide Suheyla teyzem cikti...sincik Suheyla teyzem kocasini hangi arada derede ona yaptigi hersey icin affetti ve onu yine yanina odasina aldi coook merak ediyorum:img-pilot Suheyla teyzemin bir anne olarak komserin yakasina yapismasi ve "kizimi bulun bana,öldurucek onu"demesini hem izlerken hemde duyarken cok kötu oldum:sad53 kimsenin basina gelmesin bu tur durumlar:img-yes:

Hem Emine hanimda amada bilgiliymis ki kafasin kullanmayi beceremiyen Mustafa'ya "anaceddeden gitm,mobisi kamerami nedir onlardan var,cekerler seni sonra"ögutleri veriyor:img-hyste zaten Emos ve onun akli ve planlari olmasaydi Mistik'in Menekse'yi kacirma isi nanay olurdu:img-yes:

MM01
Bu Bölüm en heycanli Bölümdü bence!
Ah Mustafa ah! Allah seni bildig gibi yapsin,acimadi kiza.
Eminede hak ettd Mustafann böyle davranmasina.

Bence Menekse atlamadi cünkü cok adim vardi orda,bayilmisdr yine.Zaten Kadirin bakisndanda belli atlamadig.
Haydi smd gelde gelecek Cumartesiyi bekle :S

Arkadaslar Yeni Fragmani gördünüz mü???

n.serra
08-03-08, 23:30
Halil'e reva değil elbette. Ama asıl felaketi Menekşe yaşadı. Nasıl unutacak bunu. Ya da unutabilecek mi? Gözlerinin feri sönmüş Menekşe'nin. Çok feci bir travma. Allah kimseyi böyle birşeyle imtihan etmesin...

tabiki menekşe felaketi yaşadı,onu yazmayı unutmuşum.. böyle bişeyi nasıl atlatıcak nasıl hayatına devam edicek? evet allah kimseyi böyle bişeyle imtihan etmesin.. şimdi çok güçlü bir senaryo lazımki menekşeyle halilin arası düzelsin.. şimdi eminimki menekşe sürekli boşanmak istiycek.. vede umarım bu senaristler menkeşeyi hamile bırakmazlar.. böyle bişeyle karşı karşıya kalmayız...:img-fie::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::icon_cry::icon_cry:

Didem09
didem sen benim ruh ikizim filan olabilirmisin hep benim demek istediklerimi yaziyorsun tam yazacak oluyorum birde bakiyorumki didem yazmis bile...
Harika bir bölüm izledim ayni ilk günkü bölümdeki heycanim vardi süper ötesiydi herkesi tebrik ediyorum... YIne görüyorumki dizide dogru secim yapmisim....

Ask zoru sever daha zor günler bekliyor onlari ama ben halilime güveniyorum.

ccanim vallaha sende benim yazmak istedigimi yazmissin

Gercekten Ilk bölüm gibi heycanliydi bu bölüm
agzim acik izledim ilk bölümdeki gibi
olmaz böyle sey ya
Mahvetti kizi ruh hastasi yapti
hem bedensel hemde beyinsel gitti kiz
ama buna en derinden inaniyorum ki
asklari bunuda asicak

medsul
yenı bölüm fragmanı verdiler menekşeye bir şey olmuyor(hoş daha ne olsun)
halil sanırım sapıgın yerını buluyor silah dogrultuyor ama kime olsugu belli degil..,gebersen ne olacak oda ayrı bir şey gerci..

asicik
08-03-08, 23:31
ilk defa bu m&h nin forumuna yaziyorum...genellikle takip ettigim bir dizi...

bastan söyleyeyim sonunda bence menekse sadece bayildi...

bu bölüm olanlar icimi burktu...cok kötü oldum ya...
beni ilk bölüme götürdü...halinin berlin sokaklarinda kosup aglamasi....ve simdiki caresizligi....ilk bölümü izlerken aglamistim...tekrarinin netten izleyip aglamistim...sonra gece düsünürken aglamistim....sonra tvde tekrari cikmisti gene aglamistim...
bugün aglamamak icin kendimi zor tuttum...ev kalabalikti...ama cok kötü oldum...senaristlere birsey demeyecegim...gercek hayattada olan seyler, dizide niye olmasin diyorum...amaaaa...cok kötü oldu...M&H o kadar emek verdiler, aci cektiler bu ask ugrunda...sonunda o mikrobun amacina ulasmasi yanlis....olmamasi gerkirdi...
cok aci birsey...bundan sonra bu yarali askin yaralarini sarmak icin yürüdükleri yolda M&H dahada yorulacaklar, ama pes etmeyecekler...en cok da Halil...onun bakislari bile Menekseye kiyamaz...

tubi
menekşe bayıldı. zaten fragmanda da gösterdiler. kaldı ki o travmanın ortasında bayılması kadar normal bir şey yok.. fragman da mustafa polis arabasının önündeydi. hatta halil zevkle silahı doğrultmuştu.. acep yakalanıyor mudur nedir ??

acaba fragmanda yusuf abiyi mi gördüm bana mı öyle geldi ? zaten bütün bunlar olurken adının bile geçmemesi sinir bozucu.

ben hasan a diyecek laf bulamıyorum. bu kadar sığ ama bu kadar da midesi geniş bir herif olamaz. hem göz göre göre para için kızını sattı, hem mustafa kızı kaçırdı die halil e yüklendi bi de utanmadan menekşe kirlendi die resmen boşanmaktan bahsetti.. gerçekten kimbilir kaç tane menekşe ve kaç tane hasan var içimizde ? biz onlarla yaşıyoruz. şimdi dizi için üzülüp kendimizi yıpratıyoruz. oysa bunları yaşayan insanlar ?? .. ne yazık.. elden hiç bir şey gelmiyor.

halil zaten aşkının ne kadar büyük olduğunu kanıtlamıştı zira menekşe de.. ama en büyük engel şimdi geldi. menekşenin bu durumu atlatması çok zor olacak. bazen sevmek yetmiyor diye boşa demiyorlar. gerçi tüm yaraların sarılması da ancak sevgiyle olur. ama her yara kapanmadan verilen ilaç yarayı önce çok acıtır. önemli olan o acıya da göğüs germektir..

velhasıl kelam bir dizi için yapılabilecek yine kendi çapımda uzun yorumlardan birini yaptım. bu arada senaristlere laf söylemeyin arkadaşlar. bundan daha iyi bir iş kesinlikle çıkaramazlardı..

3z3_fr
yhaa canalr bu arada kesinikle atladigina inanmiorum ben bayildi o dideminde dedigi gibi daha yer var ora hem fragmanda çikmis iste olmedii ama onemli olan bu deil yane tartismamiz gereken bu senaristlerin bize yaptigi yhaa hayir yhaa bu kadarini beklemzdim yhaaa :icon_sorr:icon_sorr

gizemyd
Bu bölüm beni acayip etkiledi.Benim içimdeki ses dizinin bundan sonra daha çok izleneceğine dair.Bencede dizi bundan sonra daha çok izlencek..:img-yes:

Harika bi bölümdü..Menekşe'ye çok üzüldüm gerçekten...Kıvanç Tatlıtuğ ile Sedef Avcı çok güzel oynamışlar gerçekten...:good:

Bugün diziyi izlerken resmen heyecandan ölücektim..:sad53:

Aslında herkes kendine göre çok haklı...Menekşe,Halil,Hasan....:icon_sorr

Bazı arkadaşlar dizinin yazık olduğunu söylüyo.Ancak ben buna karşıyım..Sanki dizi bundan sonra daha güzelleşcek..Umarım yanılmam..:icon_sorr

Çok heyecanlı bir yerde bitti gerçekten...Bi an dedim Menekşe gerçekten kendini attımı die..Ama olamaz dedim tabi..:img-yes:

Zaten arkasındanda fragman çıktı...Haftaya da çok güzel bi bölüm bizleri bekliyor bence..Menekşe bu suskunluğunu bozcak hem..Mustafa'yı da sanırım Halil yakalıcak..Halil'in o pisliği tek kurşunla can çektirmeden öldürmesini istemiyorum ya..:img-pilot O ölmeden önce tüm öldürdüğü kişilere yaptığı acımasızlığı,kendisi çekmeli..:img-cool2

Yine söylüyorum bu bölümü çok beğendim diye..Ve yarın ki reytingleri de iyi bekliyorum gerçekten..Umarım daha iyi gelir reytingler..bye

Hatiies
SUPER bir bolumdu benimde elim ayagim hala titriyor.

Arkadaslar bu baslikta olan üye sayisina bakin!!!!!!! Ailemiz bayagi bi buyumus Yaklasik 100 üye var bu baslikta

Bu harika birsey Allahim fazla birsey yazamiyorum heyecandan aklima hicbirsey gelmiyor sadece soktayim inanmiyorum Menekse dusmus olamaz o denize. Kesin bayilmistir orda!!! Ay

hewal
Türk dizilerinde alışageldik bir konu değildi bu akşam izlediklerimiz ben dizide emeği geçen herkesi taebrik ediyorum..Çok acı ama böyle şeyler gerçek malesef...
Burada saf bir aşk hikayesi ile yola çıklıdı ve biz masum aşkın masum devam etmesini istiyoruz ama bir sürü kadın işe okula eve gidip gelirken kaçırılıp bu olay başına geliyor...Ondan sonrasında neler yaşanıyor hiç bir yerde değinilmedi bugüne kadar..Başat Halil olmak üzere Menekşe'nin yakınlarının davranışları bundan sonrasında çok öenmli..Gördük Hasan haal aynı zihniyette kirlenmiş kızı geri verebilirsin diyor..Senarsitlerin bu sahneyi reyting yada gözyaşı için yazdığını düşünmüyorum baştan beri saf bir aşk analtılırken KADIN merkezli senaryodan hiç ödün vermediler...

Rüya
Bu bölüm bas'dan sona kadar çok heycanliydi!! Resmen nefessiz kaldim izlerken..
Hala elim ayagim titriyor ya nasil bi dizidir bu böyle!! Mustafadan igrendim ama
yinede kopamadim dizimden.. Sloganimizda artik tamamen uymustur!!

Kavusmak için ayriliyorlar..

Ve malesef baya bi ayri kalicaklar :icon_sorr:icon_sorr
Menekse ile Halilede bizlerede çok sabir lazim..

Ama sonuna kadar Menekse ile Halil diyorum :img-in_lo Ask kazansin nolur

NAZAR
08-03-08, 23:32
fragman geldi mi..

allahım ne bölümdü acayip gerildim.. ağla ağla içim dışıma cıktı yahu....

uyuzz babasıı ya sardı pisliği başlarına şimdide hasta numarasında gebersin gitsin...

61MERVE61
08-03-08, 23:32
bu bölüm ilk bölüm kadar güzeldi ilk bölümde birde bu bölümde o kadar cok agladim allahsiz mustafa mahvetti kizi ruh hastasi pislik insallah menekseye birsey olmamaistirr insallahhh hala elim ayagim titriyor

:icon_sorr:img-cray:
Inanmiyorum yah...gozlerim sisti aglamaktan..elerim titriyor cook heyecan yaptim,kalbim kutkut..Ne diyecegimi bilmiyorum
baharG90 kesinlikle katiliyorum menekse ile halilin en guzel bolumlerinden biriydi 1inci bolum kadar guzeldi..mustafa muradina erdi diye degil...

Ayrica meneksenin atladigini sanmiyorum zaten cook belli bayildi herhalde...:icon_sorr

ooff yahh..

3z3_fr
08-03-08, 23:33
yhaa bu arada ammma millet var bu aksam demmeki baya izlendi ins reytingler super gelcek gibime gelio !!!
yhaaa o flash backlar bitirdi beni yhaaa hele o iklk bolumunkiler :sad53:

Menekse.Halil
ne söyleyeceimi sasirdim :icon_sorryaa of ne bölum du ilk defa hungur hungur agladim bu bölumde yaa ellerim titriyooor!!!!!!! :icon_sorr:icon_sorrdondum kaldim..:icon_sorr

aman allahim.....

yaa arakdaslar ne olursun eger yeni fragmani bulursaniz ne olursun ekleyin yaaa ... :icon_sorr

mustafaya ne diyecami sasirdim valla... offf.. :icon_sorr

baharG90
umarim mithat halilden öänce bulur mustafayi yoksa halil katil olur zehir etti ikisininde hayati hasta ruhlu artik hic birsey eskisi gibi olmuyacak menekse ölmeyecekmis cok sevindim cok heyecanli bir bölümdü bu bölüm insallah fragman bir an önce yayinlanir

eSzra_
08-03-08, 23:34
BU BÖLUM HERKES AGLAMIS ANLASILAN......
Arkadaslar lutfen birisi Fragmani bulunca Ekleye bilirmi video Bölumune..
çunku Normal Olarak burda çatlamak uzereyim:img-blush..
Lutfen bulursaniz ekleyin lutfen:img-yes:

Lal_derin
arkadaşlar ilk kez girdiğim için bilmiyorum bu başlık hep böyle kalabalık mı olur ben bunu yazarken 65 üye 49 misafir var. bencede dizi bundan sonra daha fazla izlenecek çünkü ezber bozdu..

_NEVZAT_
MENEkSE BENCE BAYILDIIII....
arkadaslar neydi o yaaa...:(
BEn cok kötü oldum...bu bölümde hep agladim.
Ayni 1. bölümü hatirlatti bana :(
Hala agliyorum ......o pislik Mustafa allahindan bulsun insaLLaH....
Halilim cnm bnm...Menekse de yazik....ikisi de cok büyük darbe yedi :(:(

songül_kıvanç
08-03-08, 23:35
ya bu nasıl bır bolumdu? valla menekse ıle halıl agladıkca ben delırdım fenalastım:sad53: offf cok kotu bır olay!! menekseye asırı uzuldum ama aynı asırılıkta halılede uzuldum.onunda hıc kabahatı yok:sad53: bır arkadas yazmıs (okudum ama adını unuttm kusura bakmasın) menekse hamıle kalırsa fln dıye. arkadaslar sanırım oyle kotu bır olay olcak.:sad53::sad53: umarım ben yanılıyorumdur...

ayrıca, son sahnede meneksenın atlamadıgı cok bellıydı. menekse oldugu yerde dustu. menekseyı gostermeyıp sadece halılı gosterseydıler. cok kucucuk bır ıhtımal olsa bıle atladı mı dıye dusunurduk. gercı basrol oyuncusu oldugu ıcın ben o kotu olayın bıle basına gelmeyecegını fln dusundum ama malesef...

gizemyd
08-03-08, 23:35
Inanmiyorum yah...gozlerim sisti aglamaktan..elerim titriyor cook heyecan yaptim,kalbim kutkut..Ne diyecegimi bilmiyorum
baharG90 kesinlikle katiliyorum menekse ile halilin en guzel bolumlerinden biriydi 1inci bolum kadar guzeldi..mustafa muradina erdi diye degil...

Ayrica meneksenin atladigini sanmiyorum zaten cook belli bayildi herhalde...:icon_sorr

ooff yahh..

Evt bende bu bölümü gerçekten ilk bölümler kdr beğendim..
Hem orda menekşe atlamadı bence,sadece bayıldı..
Zaten fragmanda çıktı.Orda da Halil Menekşeyi yakalamış galiba..

Ya gerçekten hala çok heyecanlıyım ben..Nasıl bi bölümdü böle ya..:sad53:

Rüya
08-03-08, 23:36
Yakinda Eminenin cesedi biyerlerde bulunursa hiç sasmayin..
Bu piskopat herif herseyi yapar.. Bana öyle geliyorki Emineyide öldürcek..
Allahim bu iki sahsiyet tamamen diziden ayrilsinlar nolur!! Bizi zaten yeterince
zorluk bekliyor.. Bide Zeyneple vs.'de ugrasmayalim lütfen..

*KeReMcEmCi*
bi yandan cok güzel bir bölümdü menekse ile halil ilk bölümlerdeki diziye dönüyor :D ..
cok heycanli bir bölümdü..o mustafa pisligi yok mu ya.. bitirdi kizi..onun o suratini gördükce sesini duydukca ben kötü oldum :S ..
artik 1 hafta nasil dayanacam bilemiyorum..

vasfiyee
ilk defa yazıyorum böyle bir bölümün üzerine ztn bişey yazmasam çatlardım..şuan kendimde değilim..nasıl bir bölümdü böyle ya ? öncelikle kıvanç tatlıtuğ'yu üstün performansından dolayı kutlaamak gerek..

ilk sahnede halilin o delirmiş hali bize çok çok iyi yansıtıldı..ztn bölüm boyunca ağladım..ve şok geçirdim..böle bişeyi nasıl yaptılar ?mustafa istediğini yaptı..inanamıyorum ya..bu dizi artık nasıl mutlu sonla bitecek ? bitemez..bi kadın böyle bir şeyi hayatı boyunca unutamaz.. senaristler nasıl böyle bir noktaya getirdiler işi ? halil ile menekşe nasıl mutlu olucaklar merk ediyorum !! nasıl bir adalet bu ya ? mustafa yine elini kolunu sallaya sallaya gitti..olan menekşeye oldu..halile oldu..dilerim mustafa yaptıklarının bedelini en ağır şekilde öder..hele o emine..nasıl bir kadın ? nasıl bir anne ? hadi kendin pisliğe bulaştın .. evladınıda yanına nasıl çekersin ? onuda bu pisliğe nasıl bulaştırırsın ? sana anne bile denmez be..

neyse ben daha fazla yazmayayım elim ayağım titriyor valla..inanılmaz bir bölümdü..ama yinede çok heyecanlıydı..umarım reytinglerde bu kez hakettiğimiz oranları alırız..

KübraYasemin
Arkadaslar bana kalIrsa Menekse bayIldI.

Zaten yeni Bölüm fragmanide görenler olmus.

Benim simdi anlayamadIgIm.

Arkadaslar ya bu dizi Menekse ile Halil.

Eeee simdi neden Mustafaya intikam almasI icin imkan oldu bunu anlamadIm.

Menekse resmen bozuldu ruhen ya.

kIzz gercekden cöktü.

Halilde ne yapsIn önun ile bir yIkIldI cocuk ya.

özlem34
08-03-08, 23:37
biittiii tabiki atlamamistir cünkü atlamasi icin daha bi kac adim vardi menekse oldugu yere cökmüstür büyük bir ihtimalle..
Super bir bölümdü yeni bölüm fragmanini cok merak ediyorum
yazik oldu Meneksemize ama asklari daha güclenecek..
O hasanida gebertebilirim baba olacak bide baslarina.. yakinde Emineninde ölüm haberini hayirlisiyla aliriz insallh :)

Euro-D'de fragman henüz cikmadi, yada ben göremedim,
ama görmedigim halde eminimki Menekse atlamadi,
sana katiliyorum, dizi bittiginde ayni sey benimde aklima geldi,
kesin yere cökmüstür!!!!!

Bravo
08-03-08, 23:37
iyi geceler arkadaşlar!!
ben bu başlığa ilkez yazıyorummm, hep yorumlarınızı takip ediyordun ama bu blm sonra dayanamadım.ben Kıvanç T. ve Sedef A ayakta alkışlyorummmm:happy0064:happy0064:happy0064:happy 0064:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064rolar. okadar içten canlandırdlarki başka söz bulamyorum süper ve tabiki tüm ekibe teşekkürler ediyorummm güzel bi blm için! ne yalan söyleyım bu blmu çok çoooook begendim:happy0064 iste gerçek Aşk buna diyorummm Haliin AŞKINA:img-in_lo

KübraYasemin
08-03-08, 23:38
Birde arkiller simdi benim korktugum bir yanI daha var.

Menekse simdi ucurumdan gendini atmadI hadi bu tamam.

Bana kalIrsa hamile kalacak durum olurmu diye düsünüyorum birde simdi.

size sormak istedim.

Kimler hamile kalIr diyor kimler kalmaz diyor???

Ceren53
08-03-08, 23:38
he bu arada mithatta insafa geldi oglum dedi agladi. Ve sonund zeynep hanim acikladi oglun dedi bunu halil duyunca ne hale gelir acaba? birde bu sorun var kendi öz babasindan nefret ediyor...
searistleri tebrik ediyorum gercektende ilki yaptilar ve ilk defa böyle bir konuislendi... Helal olsun size

Yarinki reytinglerde kendimizi 1. görüyorum kesin 1. yiz kesin...Bizim dizimiz bunu hak ediyor kesinlikle

Rüya
08-03-08, 23:39
KübraYasemin ; Evet büyük bir ihtimalle öyle oldu..
Simdi tam anlamiyla Menekse ile Halil ayri :( Aralari zor düzelir..
Piskolojisi zor düzelir. .Daha öncede yazdigim gibi hepimiz sabirli olucaz..
çok zor ve üzücü bölümler bizi bekliyor..

Ama lütfen simdiden senaristlere sesleniyorum..

Dizinin sonunda ASK kazansin :icon_sorr

Hatiies
Ezelcim kafayi yicem burdaaa fragmani gören oldumu canim bence Menekse Bayildiiiiii kesin bayildi orda!!!!!!!! Ordan düsse ölür dimi? Menekse ölürse dizi biter. Yani kesin bayildi. Of Allahim izledigim ennnnnnnnnnnnnnnn iyi bölum. 1inci bölümden sonraki en iyi bolum!!!!!!!!!!!!!!

Reyting kesin iyi gelicek. Cunku bugun baslik baya bi kalabalik bir arkadasin dedigi gibi demekki cok kisi izledi bu aksam diziyi!!!!!!!!!!!! Harikaydi mukkemeldi sahaneydi cok guzeldi cok heyecanliydi hala soktayim sizin gibi benimde ellerim ayagim titriyor ne diyecegimi bilemiyorummmmmmmmm

gÜmÜs_mEhmEt
merhaba, bölüm süper oyuncular cok iyidi tebrik ediyorum herkesi.Kivanc ve Sedef muhtesemdi, kivanc aglaya agalya o mavis gözleri kip kirmizi ve sismisti. artik oyuncalara iltifat edecek kelime bulamiyorum, yani benim lugartim yada türkcem yetmiyor. ama herkesin ellerine ve emegine tesekkür ediyorum. hergün yaklasik 16 saat calismalara ragmen cok iyi is cikartiyorlar.

bölüm yorumum:
cok heycanli ve cok duygu yükülü bölümdü. mithat halilin babasi oldugunu süphelendinden beri, halile yakinlik göstetiyordu. bu bölümde sonunda netlesiti, ama bu zeynep hersey yapabilir.belkide düsmanligi bitsin diye yalan söyleye bilirde bilemiyorum.
emine salak ne demeli, kizim da kizim. ya menekse o da annesinin,babasinin ve ninesinin kizi degilmi? neden bu egoistlik. manyak kadin bakkaldayken arasaydi belki sucu hafiflerdi,ama menekse yinede tecavüz edilirdi. mustafanin zaten menekseyi sevdigni anlamistik ve öldüremecegini.en kötüsünü yapti ve menekseyi "kirleti" ki, bu halilin hic umrunda degil olmamalida.
menekse baylip düsüyor, fazla birsey yemedigi icin tansiyonu düsüyordur.

gelecek haftanin fragmanida verildi:
-menekse bayiliyor, kadir ve halil basinda.
-menekse yatakda yatiyor, halil yaninda sandelyede oturuyor ve agliyor
-lale ve yusuf abi dönüyor sanirim, cünkü süheylanin elini bir kadin öpüyordu, tam cikardamadim
-zeynep mithatla konusuyordu sanirim, ve anladim kadariyla halilin babasi diyordu herhalde
-emine sacini kestirmis, kaciyordu sanki
-mustafa: *polis arabasin önünde duyordu,sanirim araba carpti
*sanki meneksenin kapsinin önünde duruyordu
*ve emine kaciyordu, ve sonunda halil silahi elinde mustafanin karsinda duroyrdu

hatiladigim kadariyla bu kadar fragman, bir iki saat sonra fragman tube eklenir

hks iyi geceler

baharG90

ooff yahh..

bencede bayildi mustafanin menekseye bakislari bir acayipti adam kafayi yemis tamamen hasta mithat kesin bulur mustafayi halilinde oglu oldugunu ögrendi ki artik halil korumada ama halilde mahvoldu zavalli bu olaylarin üstüne birde mithattin babasi oldugunu ögrenirse eyvah ki ne eyvah ben en cok halilin o perisan durumunu görünce agliyorum birde menekse dayak yediginde ama en cok bu günkü geri mustafanin o ogrenc sahnesinde agladimm hemde cokkk agladim gözlerin sisti elim ayagim titriyordu emine gelsin kurtarsin dedim eminenin kizi cikti dedim o bodrum kata iner insallah oda olmadi:sad53:

_NEVZAT_
08-03-08, 23:40
ya yorumlari okuyamiyorum bile...baslik o kadar hizli ilerliyor ki...ne güZeL.

Reklamlarda birimiz ya tuvalete aglamaya kostu .....annem telefonu eline alip arkadaslarini aradi, ya bu nasil bir bölümdü böyle ???
KIVANC TATLITUG'ya söylenecek bir sey bulamiyorum....tebrik ediyorum askimi.
Ne güzel oynuyor...ama hepsi bi ayri güzel oynuyor.
Performanslari harika....bu dizi hic bitmemeli

Insallah yakinda fragmani bizde görürüz...malum EURO D'de hic göstermiyorlar

ay çarpması
08-03-08, 23:40
Tokat gibi bir bölümdü:happy0064 herkesi tebrik ederim. Özellikle senaristleri.
Televizyon karşısında kuduran, senaristlere ateş püsküren arkadaşlara, gözlerini bilgisayarlarından veya televizyon ekranlarından biraz hayata doğru çevirmelerini tavsiye ediyorum.
Şu anda klavyeye vurduğunuz her tuşta ya bir kadının ırzına geçiliyor, ya bir kadın dövülüyor veya bir insan ölüyor.. Hayat bu kadar acımsız işte. Hiç bir şey filmlerdeki kadar romantik değil. Bu gerçek hayat.

Bence çok yürekli bir iş yapmışlar. Yürekten kutluyorum.. Bu sadece "sen bana kurban ben sana hayran" bir aşk dizisi değil. Bu gerçek, bu duygular gerçek. Eğer bizler aynı gerçeklikle izlerken karakterlerin yaşadıklarını yaşayabiliyorsak böyle üzülüp sinirlenip heyecanlanabiliyorsak doğru yapmışlar demektir...:happy0064

İlk kez bu kadar değerli ve önemli bir şey tartışılıyor. Şimdilerde genellikle uzun ilişkilerin bir mevsim bile sürmediğini dikkate alırsak, aşkı birliteliği birini gerçekten sevip güvenmeyi - her güçlüğe rağmen- sorgulayan bir dizi yapılabiliyorsa bence herkesi yürekten kutlamak gerekir.

Ellerinize sağlık.. Bu işe yazıklar olsun diyenlere yazıklar olsun ve gözlerinizi açın gerçek dünyaya bakın diyorum.

Pamir
08-03-08, 23:41

kusura bakma arkadaşım ama ben senin gibi düşünmüyorum... aşk hiç bir yere gitmedi tabi... herşeye rağmen birarada olmaları da güzel ama ne gerek vardı??? böyle bir teste gerek var mıydı...
sadece menekşenin psikolojisi bozuldu ya hiç katılmıyorum ve tam olarak bunu kastetmediğini ümit ediyorum.. ne demek sadece psikolojisi bozuldu!!! kız tecavüze uğradı bu kadar aşşağılık bir muamele sadece psikolojisini mi bozar?? sadece????
kadınlara böyle bir muamele yapılıyor kocası helal olsun buna rağmen onunyanında kadının psikolojisi mahvolur amakocası destek olur geçer..... olur mu ya€!!!!
hem siz niye aşklarının büyüklüğüne takmış durumdasınız?? mustafa ne olacak???? sırf o herifin kazanması bile bu kadar tekiye yeter... o pisliğin nefesi bile kirletirken herşeyi.. menekşe ile halil hiçbirşey yapmamışken niye böyle birşeye maruz kalsınlar... niye safça yaşamasınlar aşklarını??? niye elele tutuşmaktan bile çekinen bir kız böyle birşeye maruz kalsın... dahası evet gerçekte böyleşeyler oluyor ama biz niye bunkardan biraz olsun uzaklaşıp güzel şeyler, kazanan aşıkları göremiyoruz.... niye mustafa gibi pislikler çamurunu bulaştırdıktan sonra bir defada cazasını çekerken menekşe ve halil yapmadıkları birşeyin cezasını bir ömür boyu çeksinler??? ben bunu anlamıyorum anlamak da istemiyorum.

ilerde bu diziyi hatırlarken ''tecavüz olaya rağmen birarada kaldılar ne güzel aşk hikayesi yerine'' ''azmettiler, ayrı kaldılar ama sonunda mutlu oldular, aralarına hçkimse giremedi'' diye hatırlamayı tercih ederim...
ben bu diziyi sürekli izlemiyorum ama böyle bir olaya tahammül edemiyorum.... devamlı izleyicilerin de bu kadarla yetinmemesini istiyorum...

Rüya
Birde arkiller simdi benim korktugum bir yanI daha var.

Menekse simdi ucurumdan gendini atmadI hadi bu tamam.

Bana kalIrsa hamile kalacak durum olurmu diye düsünüyorum birde simdi.

size sormak istedim.

Kimler hamile kalIr diyor kimler kalmaz diyor???

OFff benimde aklimdan geçti vallah :(
Insallah hamile kalmaz.. Yani birde hamile kalirsa tamamen dagilirlar!!
Ve birdaha zor toparlarlar diziyi.. O andan sonra birçok seyirci s!k!lir diye düsünüyorum..
Ama ben sonuna kadar Menekse&Halil diyorum!! Ve açikcasi senaristlerin
biraz mantigi varsa hamile birakmazlar..

Bu tecavüz olayi bile çok zor zaten :( Bare hamile kalmasin nolur

songül_kıvanç
ben üzülerek hamile diyenlerdenim ama tekrar edıyorum ıns. ben yanılıyorumdur!

ayrıca KIVANC TATLITUG'UN çıldırma anlarını ayakta alkısladım yanı spr bır performans sergıledı!!!

forever_bim
08-03-08, 23:42
tabiki menekşe felaketi yaşadı,onu yazmayı unutmuşum.. böyle bişeyi nasıl atlatıcak nasıl hayatına devam edicek? evet allah kimseyi böyle bişeyle imtihan etmesin.. şimdi çok güçlü bir senaryo lazımki menekşeyle halilin arası düzelsin.. şimdi eminimki menekşe sürekli boşanmak istiycek.. vede umarım bu senaristler menkeşeyi hamile bırakmazlar.. böyle bişeyle karşı karşıya kalmayız...:img-fie::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::icon_cry::icon_cry:

Aman canım arkadaşım ağzından yel alsın. Bir de hamilelik olmasın...

Arkadaşlar Ece Hanım ve Melek Hanım en iyi yazan yazarlardan zaten Yaprak Dökümü Dudaktan Kalbe de bu kadar başarılı zaten...

Daha iyisini bence de senarist ekip yazamazdı. Menekşe için asıl sınav bundan sonra başlıyor. İzlerken yutkunamadım bişeyler boğazımda düğüm oldu, yumruk oldu ama geçen hafta daha sapık herif Mustafa eve girdiğinde olay bana malum olmuştu. Kesin bu sefer tecavüz edecek demiştim fragmandan sonra da annemle baktık birbirimize hiç konuşmadan anlamıştık Menekşe'nin bunu yaşayacağını....Bekliyordum sürpriz olmadı. Ama erkek olarak şimdi hemcinsim olacak bu tarz eylemleri gerçekleştiren pisliklerden iğreniyorum. Tiksiniyorum.

En çok da bana dokunan kötünün kazanması oldu. Evet bu dizi töreyi anlatmakta. Çok da realist bir şekilde anlatıyor. Türkiye'de binlerce, milyonlarca Menekşe'ler, Güldünya'lar ve de Ünzile'ler mevcut. Tecavüz bir yerde öyküde yer edecekti kendine başından beri bu belliydi. Silahlar da çok yoğun bir şekilde yer buluyordu kadrajda. Ama Menekşe'yi, onu masumca seven Halil'i, yaşadıklarını/yaşayacaklarını düşündükçe heba oldum ister istemez etkilendim. Kötü kazanmamalı Mustafa amacına ulaşamamalıydı.

3z3_fr
08-03-08, 23:42
Ezelcim kafayi yicem burdaaa fragmani gören oldumu canim bence Menekse Bayildiiiiii kesin bayildi orda!!!!!!!! Ordan düsse ölür dimi? Menekse ölürse dizi biter. Yani kesin bayildi. Of Allahim izledigim ennnnnnnnnnnnnnnn iyi bölum. 1inci bölümden sonraki en iyi bolum!!!!!!!!!!!!!!

Reyting kesin iyi gelicek. Cunku bugun baslik baya bi kalabalik bir arkadasin dedigi gibi demekki cok kisi izledi bu aksam diziyi!!!!!!!!!!!! Harikaydi mukkemeldi sahaneydi cok guzeldi cok heyecanliydi hala soktayim sizin gibi benimde ellerim ayagim titriyor ne diyecegimi bilemiyorummmmmmmmm

ooff haticeem off bazi arkadaslar fragmani gormus ama ben gormedim cnm yhaaa hemen buraya kostumm ayhh haticeee yhaa halil aglarken ilk bolume falshblack yaptilar ooff bittim ben yhaa agla agla bi hal oldumm !!! seni de biliorum !!!

kıvanç_sedef
08-03-08, 23:43
ya superdı yıne heyecan doluydu ama mustafa pslıgı......:icon_sorr:img-cray: mahvettı kızın psıkolojısını bnce bu dızıye yakısmadı ask konusundan dııl halıl menekseyı ole bısı olsada bırakmazdı yanı bırakmadı bılıoduk bunu ama mstafa pslıgının amacına ulasması kzdırdı bnı ne bılım emıne felan gelebılırdı heyecan ıcn bnlara grk yktu..tmm ne kdr halıl menekseyı bole seler ıcn sewmemıs olsa bıle yanı artık bole bıseyı meneksenın unutması cogg zor yanı sonucta ıstemedıgı halde kndısıne bı zorla yanı bısey uygulandı we bu cog fecıydı sncta hıc bı kadın bunu kaldıramaz...ıste menekse&halılın askı btmedı asLa btmez halıl nolursa olsn bunu bole btrmez o aptal hasana da soledı menekse de bole bısı yuzunden halılı terk etmez sadece psıkolojık sorunlar yasar....ama o slk emıne de gorucek gununu mstafa pslıgıde emıne ypmasydı bnları hıc bırı olmıcaktı ama .....konusmıım dha fzla kndımı kaybedıcem cnku.....

fragmanı grdm.........coooggg fecııı menekse sanırım hayal felan gormeye baslıo smdık bı ara mstıkı goruyodu ama sanırım hayal felan mstık yenıden gelmeye cesaret edemez dıe dusunuorm....emıneye gelınce hapse grıcek we cocuguna km bakıcak gorcek gununu blkı de menekseye felan werır....suheylanın elını open kmdı lale mı yusuf abımız gerı mı dndu dızıye coogg mrk edıorm menekse sanırım psıkologa gıdıor we ayrıca halıl mstıka sılah cekıo hpsının ayrıntılı cvbı hftaya ynı bolmde hpınıze ııı yorumlar ııı aksamlar....

ayrıca o mstıkın aynen sole gozunu morartmak ıstıorm kafasına kafasına vrmak ıstıorm...:img-black:icon_mad::fighting2

ama dedıgınız gbı asıl sınaw smdı baslıo onların askları ıcın eft menekse tecavuze ugramıs olabılır we kımılerıne gore bu ask KIRLENMIS olabılır ama bnce kırlenmedı grck hytta da oluyo bole seler yanı bn yıne hr zmnkı gbı kndı fıkrımı soluorm blkıde bu onların askı ıcn en buyuk sınawdı ama btmedı ıste onların askı nolursa olsn en kotu ıhtımalde bıle ısteseydı menekse bosanırdı ısteseydı halıl terkederdı ama olmadı bnlar olmadı ıste...daha ne ıstıyoruz kı bnce senarstler psıkopat dııL sadece grck hyttan alıntı yapıolar eer menekse ordan hcbısey olmadan krtulsaydı bu tamamen sans olurdu ama smdı ole dııl meneksenın de basına bısey gldı we bu bı sans weya mucıze dııldı ama eer meneksenın basına bısı gelmeden krtulsaydı dızının dwm etmesı ıcın bı etken kalmıcaktı menekse askı ıcın bole bı yukun altına grmıcektı felan ıste..

hrksee ııı geceler ıı yorumlarrrbye

KübraYasemin
08-03-08, 23:43
KübraYasemin ; Evet büyük bir ihtimalle öyle oldu..
Simdi tam anlamiyla Menekse ile Halil ayri :( Aralari zor düzelir..
Piskolojisi zor düzelir. .Daha öncede yazdigim gibi hepimiz sabirli olucaz..
çok zor ve üzücü bölümler bizi bekliyor..

Ama lütfen simdiden senaristlere sesleniyorum..

Dizinin sonunda ASK kazansin :icon_sorr
Cnm benim.

Vallaha sana aynan katIlIyorum.

Bende dizinin sonunda askIn kazanmasInI istiyorum.

Tamam MustafanIn yaptIgI sey cok kötü ve zor birsey.

Menekse uzun bir süre bu pisgologie altIndan cIkmasI zor olacak gibi.

Ama yinede bende ask kazansIn isterim.

OnlarIn askI cok saf ve temiz ya...

*KeReMcEmCi*
08-03-08, 23:44
Katiliyorum size..
Kivanc Tatlitug okadar iyi oynadi ki o cildirma sahnelerini fln..hayran kaldim resmen..
insan bukadar mi kaptirir kendini rolüne.. buarada fragman özeti icin cok tskler..

esra2
08-03-08, 23:44
ben size demistim, t... edecek demistim, tygar beyde demisti anlayin diye, malesef oldu, kirlendi menekse ve halilin aski, bundan sora nasil bir bolum olcak ck merak ediorum..
fragman gelmis, gelse bile neye yararki guzelim ask zedelendikten sora, igrenc ya, serefisz adi pislik mustafa, eger burda musait olsaydi agzimdan cikan butun kufurleri ederdim sana, adi herif.. ya gerizekali, uckuruna dusuk pislik...

61MERVE61
08-03-08, 23:45
Firat tanis yani yusuf nerde..??!!

gercekten arkadaslar nerde yusuf onca sey olmus adamin haberi yok
1.menekse kacirilmis.
2.babasi kalp krizi gecirmis.
3.menekse perisan..
4.aile yikilmis..

bu durumda en buyuk abinin yani yusufun onlarin yaninda olmasi gerekmiyormu..toptan mi cikti bu cocuk.

Rüya
Aleynacim ben Rüya canim tanidinmi? hehe..
Fragman özeti için çok sagol.. Demek Halil Mustafayi silahi dayamis öylemi?
Off. Insallah öldürmez olay dahada zorlasmasin nolur :icon_sorr

Eger dedigin gibi Yusuf abimiz gerçekten dönüyorsa oley be demek istiyorum :happy0064
Bare birtane pozitif olay olsun.. Onu çok özledik.. Gelisiyle derman bulmasakta
yinede iyi gelicektir hepimize.. Yusuf abimiz nolur dön :)

KübraYasemin
Aman canım arkadaşım ağzından yel alsın. Bir de hamilelik olmasın...

Arkadaşlar Ece Hanım ve Melek Hanım en iyi yazan yazarlardan zaten Yaprak Dökümü Dudaktan Kalbe de bu kadar başarılı zaten...

Daha iyisini bence de senarist ekip yazamazdı. Menekşe için asıl sınav bundan sonra başlıyor. İzlerken yutkunamadım bişeyler boğazımda düğüm oldu, yumruk oldu ama geçen hafta daha sapık herif Mustafa eve girdiğinde olay bana malum olmuştu. Kesin bu sefer tecavüz edecek demiştim fragmandan sonra da annemle baktık birbirimize hiç konuşmadan anlamıştık Menekşe'nin bunu yaşayacağını....Bekliyordum sürpriz olmadı. Ama erkek olarak şimdi hemcinsim olacak bu tarz eylemleri gerçekleştiren pisliklerden iğreniyorum. Tiksiniyorum.

En çok da bana dokunan kötünün kazanması oldu. Evet bu dizi töreyi anlatmakta. Çok da realist bir şekilde anlatıyor. Türkiye'de binlerce, milyonlarca Menekşe'ler, Güldünya'lar ve de Ünzile'ler mevcut. Tecavüz bir yerde öyküde yer edecekti kendine başından beri bu belliydi. Silahlar da çok yoğun bir şekilde yer buluyordu kadrajda. Ama Menekşe'yi, onu masumca seven Halil'i, yaşadıklarını/yaşayacaklarını düşündükçe heba oldum ister istemez etkilendim. Kötü kazanmamalı Mustafa amacına ulaşamamalıydı.

Son cümlelerine okadar katIliyorum ki bir bilsen.

Seninde dedigin gibi keske birsey cIksa idi de Mustafa yapamasaydI.

Ama gercek hayatada böyle degilmi zaten.

Herzaman kötüller kazanIyor.

Iyiler hicbirzaman kazanamaz ki. Bu yüzdende zaten hem ülkemizde hemde dünyada iyilerden daha cok kötü var.

Neden sIrf bu kazanc yüzünden.

Lal_derin
kusura bakma arkadaşım ama ben senin gibi düşünmüyorum... aşk hiç bir yere gitmedi tabi... herşeye rağmen birarada olmaları da güzel ama ne gerek vardı??? böyle bir teste gerek var mıydı...
sadece menekşenin psikolojisi bozuldu ya hiç katılmıyorum ve tam olarak bunu kastetmediğini ümit ediyorum.. ne demek sadece psikolojisi bozuldu!!! kız tecavüze uğradı bu kadar aşşağılık bir muamele sadece psikolojisini mi bozar?? sadece????
kadınlara böyle bir muamele yapılıyor kocası helal olsun buna rağmen onunyanında kadının psikolojisi mahvolur amakocası destek olur geçer..... olur mu ya€!!!!
hem siz niye aşklarının büyüklüğüne takmış durumdasınız?? mustafa ne olacak???? sırf o herifin kazanması bile bu kadar tekiye yeter... o pisliğin nefesi bile kirletirken herşeyi.. menekşe ile halil hiçbirşey yapmamışken niye böyle birşeye maruz kalsınlar... niye safça yaşamasınlar aşklarını??? niye elele tutuşmaktan bile çekinen bir kız böyle birşeye maruz kalsın... dahası evet gerçekte böyleşeyler oluyor ama biz niye bunkardan biraz olsun uzaklaşıp güzel şeyler, kazanan aşıkları göremiyoruz.... niye mustafa gibi pislikler çamurunu bulaştırdıktan sonra bir defada cazasını çekerken menekşe ve halil yapmadıkları birşeyin cezasını bir ömür boyu çeksinler??? ben bunu anlamıyorum anlamak da istemiyorum.

ilerde bu diziyi hatırlarken ''tecavüz olaya rağmen birarada kaldılar ne güzel aşk hikayesi yerine'' ''azmettiler, ayrı kaldılar ama sonunda mutlu oldular, aralarına hçkimse giremedi'' diye hatırlamayı tercih ederim...
ben bu diziyi sürekli izlemiyorum ama böyle bir olaya tahammül edemiyorum.... devamlı izleyicilerin de bu kadarla yetinmemesini istiyorum...

tabiki sadece psikolojisi bozuldu derken olayı hafife almadım. ilk yazdığım mesajlardada menekşenin yaşadığının bir insanın başına gelebilecek en iğrenç şey olduğunu söylemiştim. ama yazık oldu bu aşka denmesi saçma oluyor. ne yapacak halil. menekşenin HİÇBİR suçu olmadığı bir iğrençlik yüzünden ona olan sevgisi mi azalacak, kirlendi mi yani sana göre menekşe? mustafa ve onun gibi insanlar için ne diyebilirim en acı biçimde cezasını görmesini dilerim ancak. ama bu aşka yazık oldu türünden cümlelere katılmıyorum menekşenin esas şimdi halil'in aşkına ihtiyacı var.

3z3_fr
08-03-08, 23:46
ahhh tugbam yha geldinmiii ooff cnm yha sendemi hamilee diosun yhaa korkutuosunuz benii hamile olsa bu kadar doktor bir suru test belli olmaziydi ???

CEYLANGOZLUM
ILK DEFA BU KADAR ICTEN AGLADIM COOOOK AMA COK UZULDUM !!!!!
ilk bolumden beri bakaiyom bu hafta bakmak ve bakmaka arasinda kaldim
kendimi kne kadar siktiysam kemilerim agriyor yaaa cok uzuldum hala agrorum boyle olmammaliydin SENARISTLERI KINIYORUM reyting yapacaz diye bu kadar olmaz yani
vallaha o kadar kizdimki halil mustafanin bende senaristlerin olacagim yakinda!!!!!!!!!!

Cigdem_18
vay vayy vayy 60 üye 43 misafir masallah

bu bölüm icin ne desem bilmiyorum halen agliyorum etkisinden kurtulamadim
allah eminenin mustafanin cezasini versin allah belalarini versin

ahh halilim nasilda agladi öyle cok kötüyüm yaa artik bu gece bana uyku yok
bence menekse bayildi atlamadi ordan
fragmani anlatan arkadaslara cok tesekkürler

gzn
ben menekşe ile halil'İ daha önce hiç izlememiştim sadece ilk bölümünü ve son ili bölümünü izledim ama konusu biliyorum..geçen hafta izledm bu haftada fragmanı görünce merak ettm neler olacağını..aman tanrım ağla ağla ağla göz pınarlarım kurudu öncelikle sedef ve kıvanç olağan üstü bir oyunculuk sergilemişler hele menekşeee..çokk çookk güzel oynadı ya..o mustafanın sevgilisinn adı neydi o salak kadın yaa sevdiğim adam çocğm babsı olck fln diye nelere yol açtı .. yeni bölüm fragmanında mustafa kaçamamştı tekrar menekşenin karşısına çktı ayrıca halilde ona silah çekiyrdu..o manyk kadın yüzünden olan küçük çocuğa olcak.halilin babasıınn da ne zmn istersen boşanablrsn konuşması bu yaşananlardan bir ders almadığını gösterdi bana yuh dedm birde diyorki sana mahçupuz flln ayy delrdm..kısacaası oyuncu performansları bakımından çok gzl bir bölümdü.tabi duygusal anlamda kötü br bölmdü çok acıklı :( bu dizinin vereceği msj namusun sadece zardan ibaret olmayacağı yönelik olack ... çok başarılı bir dizi bundan sonra devmlı izleyecğm:happy0064:happy0064

90_SANEM_90
ALLAHim bu nasil bölümdü böyle hala sokundayim .... bölüm basladiyi andan beri hep mustafa menekseye dokunmasin diyip durdum ama olmadi...benim gözlerim yaslar akmadi diyemem ....hele halil menekseyi bulunca ....
mustafa yi öldüresim geliyo yaa.....
bencede bayildi menekse .....insallah hamile falanda kalmaz ....
Allahim hala gözlerim dolu dolu yaziyorum buraya ....lanet olsun mustafa ya
ya ben emine yetisir sanmistim oda olmadi....
süper bir bölümdü sedef avci ve kivanc tatlitug ikiside harikaydi .....muhtesem bir ikili ...

NeCRiS
Menekşe atlamadı, fragmanda belli ettiler. Mustafa yakalanıyor galiba. Polis arabasının önüne düşüyor. Ayrıca Menekşe'nin annesinin elini birisi öpüyor. Orayı tam çıkaramadım.

_keremcemim_
belkide simdi aylar felaN gecicek :(
insallah Menekse Düzelir ya of Menekseyi yine eskisi gibi görmek istiyoruz :(
Mustafayla Emineden bahsetmek istemyiorum bile

berivan_
08-03-08, 23:47
Sapik Mistik'in sonunda hikayesinide ögrenmis olduk...adam meyersem Kadir ile askerlik yaparken Menekse'yi "kendisinin"bellemis:icon_evil Kadir onca zaman gecirmedimi bu herifle askerlikte,yani adamin psikopat tarafini görseymis keskem teee ozamanlar:img-yes:

Emine'de sasti kaldi kapinin arkasindan Mistik'in Menekse'ye söylediklerini dinlerken..eeee adam seni kandirmis iste kizim ne ediceksin demeden edemedim...

Mistik'in Menekse'ye olan duygularini anlatirken,yani Menekse'nin o haline kendimi koymama calistim,ama ne care,yani tuyler urpertici birsey bu...yani karsinda bir psikopat,elin kolun bagli ve agzinda bant var,hareket edemez bir halde ve okadar savunmasizken karsindaki sana herseyi yapabilir,ama sen karsi koyamazsin acizsin diye...of of offfffffffffffffffffffffff:sad53:

Madem ki psikopat Mistik Menekse'yi okadar cok seviyormus,adam Menekse'ye neden ilk bastan beri iyi davranmadi cook merak ediyorum.Yani seven adam evlendigi kadin onunla birlikte olmak istemedigi icin kadinin elini kesermi?seven insanin sevdigi kisinin kilina bilem zarar gelmesini istemez,öyle degilmi:img-yes:

Mistik nasil Menekse'ye vurdu öyleeee,elleri kirilasica:icon_evil
guya Menekse beyefendinin o cok guzel suratina bakipta ona aciyormus diye kac tane indirdi kiza...kim ne yapsin onun o meymenetsiz suratini yaw:icon_whis

gizemyd
08-03-08, 23:47
Firat tanis yani yusuf nerde..??!!

gercekten arkadaslar nerde yusuf onca sey olmus adamin haberi yok
1.menekse kacirilmis.
2.babasi kalp krizi gecirmis.
3.menekse perisan..
4.aile yikilmis..

bu durumda en buyuk abinin yani yusufun onlarin yaninda olmasi gerekmiyormu..toptan mi cikti bu cocuk.

Eğer doğru gördüysem ben bu yeni çkan fragmanda Lale'yi gördümm..Birinin elini öpüyodu..Tabi doğru gördüysem..Şu fragman bi nete çıksa süper olcak ama..:img-cool2

eSzra_
08-03-08, 23:48
Ben aslinda Tec.... olmaz diye dusunmustum hata bunu okadar çok söylemistim ki baslikta olmaz mustafa birsey yapamaz emine izin veremez diye Ama Sonra izlerken Resmen yikildim Orda gözlerimden yaslar dinmedi O sahneyi Görunce içimden dedimki Neolur simdi Birsey olsun Emine gelsin mustafa yere yikilip gebersin, vazgeçsin Ama olmadi iste yapti yapacagini Ama Bu bölumden sonra menekse ile halili kötu gunler bekliyor hemde çok zor gunler ama Birseyden Eminim halil menekseden asla vazgeçmes aslaa ve bu onlarin asklarini iste bukadar güzel yapiyor,, menekse Artik Kirili olsada bu önemli degil(onemli tabi ama) menekse ile halilin asklarini yipratacak kadar degil:icon_sorr

robertapardo
08-03-08, 23:48
Annem izlerken bende izledim... ilk defa yazıyorum ve müthiş bir bölümdü...
çok kötü oldum bir insan bu kadar mı iğrenç olabilir ya hayatında olumsuzluklar olabilir kötü olabilir ama bu kadar adi olabileceğini düşünemedim...
çok kötü bir dururm zaman geçsede unutulmaz :( kıvanç tatlıtuğ çok güzel oynadı canım öyle ağladıki tutamadım bende kendimi zaten menekşeyi gördüğü anda sarsıldı bide onu görünce ben bakamadım zaten orda:(
umarım herşey düzelir herşeyin sonu aşk olsun

Hatiies
08-03-08, 23:49
ooff haticeem off bazi arkadaslar fragmani gormus ama ben gormedim cnm yhaaa hemen buraya kostumm ayhh haticeee yhaa halil aglarken ilk bolume falshblack yaptilar ooff bittim ben yhaa agla agla bi hal oldumm !!! seni de biliorum !!!

Canim ben cok kötüyüm. Cokkk duygulandim o sahnelerde!!!!!!!!! Halil aglarken odasinda. Aklima 1 inci bölümdeki o agladigi sahne geldi.. Hani dügünden sonraki sahne:icon_sorr Off canim basligi goruyormussun??? COk sevindim baksana nekadar kalabalik!! Ilk defa, yaklasik 100 üye var su an burda!!!!!!Harika birsey bu yaaaa. Ekibi, Menekse ile Halildeki oynayan herkezi tebrik ediyorum. Bu aksam herkezi aglattilar. Herkez hala sokta sanki dizi izlemis degilde bir haber izlemis gibi olduk bu bölüm UNUTULMAZZZZ!!!!!!!!!!!!! :img-wink: Ezelcim fragmani góren arkadaslar ne görmüsler?? Anlatsana biraz:icon_sorr

özlem34
OFff benimde aklimdan geçti vallah :(
Insallah hamile kalmaz.. Yani birde hamile kalirsa tamamen dagilirlar!!
Ve birdaha zor toparlarlar diziyi.. O andan sonra birçok seyirci s!k!lir diye düsünüyorum..
Ama ben sonuna kadar Menekse&Halil diyorum!! Ve açikcasi senaristlerin
biraz mantigi varsa hamile birakmazlar..

Bu tecavüz olayi bile çok zor zaten :( Bare hamile kalmasin nolur

Hamile kalacagini hic sanmiyorm, hastanede onu düsünmüslerdir,
ve gerekeni yapmislardir, yoksa cok sacma olur...... bi o eksikti,...

KübraYasemin
ahhh tugbam yha geldinmiii ooff cnm yha sendemi hamilee diosun yhaa korkutuosunuz benii hamile olsa bu kadar doktor bir suru test belli olmaziydi ???

Evet canIm Doktorlar test filan yaptI burda haklIsIn.

Ama DoktorlarIn yaptIgI testler Menekse nin saglIk durumu icinde.

Simdi kacIrma filan oldu ya testler sIrf bu yüzden yapIldI.

Ama daha bir gün icinde Hamile olup olmadIgI sap diye belli olmaz ki.

Bunun icin bence en az 2 3 hafta beklemek gerek.

Ceren53
08-03-08, 23:50
hamile isi olucagini sanmiyorum okadarda yapmazlar gerci bu olduktan sonra oda olurda olursa kesin aldirirlar. ya fragmani göremedim ben siteye eklenmismidr acaba.

Didem09
kivanca bukadarmi yakisir aglamak ya
allahim yarabbim ya nekadar
etkiliyecii :(
gümüstete aglatiordu
burdada aglatioor
olamaz böyle sey cok etkiliyeci
insani alip götürüyor uzaklara :(

meneksenin babasini yaptigi yetmiyormus gibi
bosanmaki sityorsan tutmayalimd iyor ya
bukadarmi olur insan kizima destek ver nolursun diyecegine
hala kizini daha cok ucuruma tepiyor :(
ama halilin cevabi süperdi of allahim
fragmani sabirsizlikla bekliyorum
bu bölüm bir tokat gibiydi yapisti kaldi vallaha ilk bölüm gibi etkiledi
uzaklara götürdü beni

songül_kıvanç
ya su yusuf olayı cıdden ılgınc!!

yusuf anıden gıttı! gıdıs o gıdıs bır daha goren olmadı! nasıl iş bu anlamadım. senarıstlere seslenıyorm yusuf'u gerı getırınnnn!!!!!

Rüya
08-03-08, 23:51
Ben aslinda Tec.... olmaz diye dusunmustum hata bunu okadar çok söylemistim ki baslikta olmaz mustafa birsey yapamaz emine izin veremez diye Ama Sonra izlerken Resmen yikildim Orda gözlerimden yaslar dinmedi O sahneyi Görunce içimden dedimki Neolur simdi Birsey olsun Emine gelsin mustafa yere yikilip gebersin, vazgeçsin Ama olmadi iste yapti yapacagini Ama Bu bölumden sonra menekse ile halili kötu gunler bekliyor hemde çok zor gunler ama Birseyden Eminim halil menekseden asla vazgeçmes aslaa ve bu onlarin asklarini iste bukadar güzel yapiyor,, menekse Artik Kirili olsada bu önemli degil(onemli tabi ama) menekse ile halilin asklarini yipratacak kadar degil:icon_sorr

Evet canim yorumlarini okumustum bende tecavüz etmez demistin :)
Bende tam tersini düsünüyordum hep.. Hep içimde kötü bir his vardi :icon_sorr
ve oldu malesef.. Menekse ile Halilin aski yipranmaz demissin.. Hakli olabilirsin cnm..
Ama çooook beklemeliyiz diye düsünüyorum.. Halil Menekseden kesinlikle
vazgeçmez.. Ama Meneksenin suan piskolojisi tamamen bozuldu.. Dogru
kararlar veremiyor, mantikli hareket edemiyor.. Bnu zaten son sahnede gördük..
Içindeki Halil aski hala çok büyük.. Ama bunu Mustafa olan nefreti ve kini malesef
örtüyor suan.. Yani bizi çok zor bölümler bekliyor :icon_sorr

edayd
Ben bu gece iLk defa diziyi doğru dürüst izLedm ve çok etkiLendiğimi itiraf etmek istiyorum .. annem her hafta tutkuyLa izLiodu bu diziyi .. ben açıkcası pek tv Le aLakam yok yd bittiğinden beri ama bgun menekşe iLe haLiL (yani sizin diziniz!) beni tv'ye bağLadı! Çok acayip bi bLmdü yaa! .. Çok büyük bi beğeniyLe izLeDm! .. Hatta nerdeyse gözyaşLarıma hakim oLamıodumm! (Bu bnde normaLde yd haricinde imkansızdır!) .. Bncde bayıLdı ya yoksa atLars öLüür hiç bi şekiLde kurtuLamaz yani .. ve dizi biter bu da oLmaz çünkü çok büyük bi beğeniyLe izLeniLen bir dizi! .. Ama dizinin iLk bşLarında böLe bi oLay beni gerçekten hayretLere uğrattı! Hiç bkLemezdim yani .. sonuçta yeni evLiLer fLn.. ama gerçekten HARİKAYDI:good:

(umarım sizi heranki bi şekiLde kızdırcak bşi söLemedim diziniz hakkında kötü bi yorumda buLunmadımm .. ben normaLde izLeyicisi oLmadığım için bi yorumda buLunmak istedm ..:img-blush )

*KeReMcEmCi*
senaristler iyi toparladilar diziyi..
cok kisi son bölümleri sikici bulup birakmisti diziyi.. ama bu bölümle herkez yine baglanmadiysa diziye ne oliim :D:D

gÜmÜs_mEhmEt
Aleynacim ben Rüya canim tanidinmi? hehe..
Fragman özeti için çok sagol.. Demek Halil Mustafayi silahi dayamis öylemi?
Off. Insallah öldürmez olay dahada zorlasmasin nolur :icon_sorr

Eger dedigin gibi Yusuf abimiz gerçekten dönüyorsa oley be demek istiyorum :happy0064
Bare birtane pozitif olay olsun.. Onu çok özledik.. Gelisiyle derman bulmasakta
yinede iyi gelicektir hepimize.. Yusuf abimiz nolur dön :)

merhaba canim, tanimaz olurmuyum, pek yazmiyorum diye unutum sanma arkadaslarim. malum is güc ve en önemlisi 7aya kadar en 6tane büyük sinavlarim var ve günde en fazla 1saat ayra biliyorum bilgisayar islerine.

valla fragmanda öyle gözüküyordu, hata halil kuvaliyordu mustafa ve emineyi. trenlerin aralarindaydi. ha unutumadan halil ellinde silahi var ve offisinde koltukta oturuyordu.

fragmanda pek gözükmüyor ama sanirmi bu olaylar sonra yusuf abimizin gelmesi sart oldu. ve geldide.

bu arada FORUMDA SU AN 118 KISI VAR. yani reytingler süper olacak

özznur
08-03-08, 23:53
tek keLimeyLe muhteşem bi böLümdü...haLiL ağLarken aiLecek bizde ona eşLik ettikkk...aiLecek mustafayı katLetmeyide düsenmediğimiz oLmadı değiL....haLiLin ağLaması çığLık atması çaresiz kaLması ve uçurumun kenarında çırpınışLarı beni inanıLmaz etkiLedi...bu böLümde hepsi çok iyi roL yaptıLar...şunuda söyLemeden edemiycem kıvanç başLadığı günden bu güne inanıLmaz yoL katetti...nayse daha fazLa konusamıycam...moraLim çok bozuLdu......:sad53:

esra2
08-03-08, 23:53
iyi artik birde hamile kalsin, valla arkadaslar abartmayin...
bayilma sebebi bu olmaz bence, valla benimde icime kurt dusurdunuz ya..

buarada ilkdefa bu kadar cok uye gorurm burda, msllh, allah artirsin

gÜmÜs_mEhmEt
08-03-08, 23:55
gelecek haftanin fragmanida verildi:
-menekse bayiliyor, kadir ve halil basinda.
-menekse yatakda yatiyor, halil yaninda sandelyede oturuyor ve agliyor
-lale ve yusuf abi dönüyor sanirim, cünkü süheylanin elini bir kadin öpüyordu, tam cikardamadim
-zeynep mithatla konusuyordu sanirim, ve anladim kadariyla halilin babasi diyordu herhalde
-emine sacini kestirmis, kaciyordu sanki
-mustafa: *polis arabasin önünde duyordu,sanirim araba carpti
*sanki meneksenin kapsinin önünde duruyordu
*ve emine kaciyordu, ve sonunda halil silahi elinde mustafanin karsinda duroyrdu

hatiladigim kadariyla bu kadar fragman, bir iki saat sonra fragman tube eklenir

FEL!ADE
Televizyon karşısında kuduran, senaristlere ateş püsküren arkadaşlara, gözlerini bilgisayarlarından veya televizyon ekranlarından biraz hayata doğru çevirmelerini tavsiye ediyorum.
Şu anda klavyeye vurduğunuz her tuşta ya bir kadının ırzına geçiliyor, ya bir kadın dövülüyor veya bir insan ölüyor.. Hayat bu kadar acımsız işte. Hiç bir şey filmlerdeki kadar romantik değil. Bu gerçek hayat.

Bence çok yürekli bir iş yapmışlar. Yürekten kutluyorum.. Bu sadece "sen bana kurban ben sana hayran" bir aşk dizisi değil. Bu gerçek, bu duygular gerçek. Eğer bizler aynı gerçeklikle izlerken karakterlerin yaşadıklarını yaşayabiliyorsak böyle üzülüp sinirlenip heyecanlanabiliyorsak doğru yapmışlar demektir...:happy0064

İlk kez bu kadar değerli ve önemli bir şey tartışılıyor. Şimdilerde genellikle uzun ilişkilerin bir mevsim bile sürmediğini dikkate alırsak, aşkı birliteliği birini gerçekten sevip güvenmeyi - her güçlüğe rağmen- sorgulayan bir dizi yapılabiliyorsa bence herkesi yürekten kutlamak gerekir.Ellerinize sağlık.. Bu işe yazıklar olsun diyenlere yazıklar olsun ve gözlerinizi açın gerçek dünyaya bakın diyorum.

yerinde tespitler..
bu bizim izledigimiz dizinin konusu, hic degismedi.. bölümlerdir izledigimiz, endise ettigimiz gerceklesti tipki gercek hayata olabilecegi gibi.

menekse'nin hayatindaki dram ile halil'in dramini izliyoruz.. her zaman en samimi en olabilir ve hep en sicak saf duygularla yansitilan bir aska taniklik ettik.

bölümlerdir iletilen soru isaretlerinin gösterdigi istikamet buydu ve olmasani tahamül etmekte güclük cektigimiz tecavüz gerceklesti.
hasan gibilerin, bir evliligi sadece namus cercevesinde görenlerle, aska deger verip her türlü mücadeleyi göze alanlari izlemeye devam edecegiz.

bencede senaristler ( ana hikayenin elif safak oldugunu yine hatirlatmakta fayda var ;) ) aci lokmayi yutup yazmislar..!
izlemesi ve anlamasi güc bir dizi oldugunu hep savunmustum.

ve menekse halil türkiye gündemine yine oturdu.: )
bende yüreklerini koyarak emeklerini esirgemeyen tüm ekibi tebrik ediyorum :good:

eSzra_
AMANNNN YUSUF ABIMIZ DONDUMUUU???????
bazi arkadaslar fragmani görmus ve lale geldi filan dediler
aii insallah yusuf abimizi çok üzledik :img-blush...Buarda
Arkadaslar Reytengler Super gelecek bu kesin kesin kesin:happy0064

_NEVZAT_
08-03-08, 23:56
yooook cnm...o kadar cabuk da olmaZ herhalde.
Yok yaa....hmmm, yok yok öyle bisey olamazzzz ben kndimi atarim biryerden.
allah allah bide hamile mi kalacak o sapiktan

songül_kıvanç
08-03-08, 23:56
iyi artik birde hamile kalsin, valla arkadaslar abartmayin...
bayilma sebebi bu olmaz bence, valla benimde icime kurt dusurdunuz ya..

buarada ilkdefa bu kadar cok uye gorurm burda, msllh, allah artirsin
ya hamıle olabılır ama o yuzden bayılmadı!!!! orda bayılması yasadıkları fln ıste hepsını topladı ıcınde sonra pat! yere dustu bence. su test olayı bır arkadasımızında yazdıgı gıbı ılk gunden bellı olmaz bencede...

KübraYasemin
08-03-08, 23:57
Benim anlayamadIm biryer daha var.

Bunca olaydan sonra herkesinde dedigi gibi nerde bu Yusuf.

Insallah gelir ya.

BaksanIza ayla dagIldI yIkIldI nerdeyse.

Ama Yusuf abimizde tIk yok.

Insallah gelir ya bu bölümde.

61MERVE61
08-03-08, 23:57
Mustafanin te....... edecegi kafamda imkansizdi..ozeti okudugumda cook emindim mustafa birsey yapmicak diyordum..emine engelicek diyordum ama emine anca kendi derdinde mustafayi kizina baba yapacak gore..yaa anlamiyorum bu emineninde ruh sagligi bozuk herhalde menekse ona yapma bu adam pisligin teki dedi kac insan oldurdu dedi ama emine hicc...kizim kafayimi yedin ya bu adam katil....Emine birsey yapacak dedim yine hayal kirikligina ugradim..t......sahnesinde tuylerim dikendiken oldu gozlerimin yasindan ekrani goremedim..ooff hic beklemiyordum..ama oluncada ragzi gelmekten baska insanin eline birsey gecmiyor..en cook mustafanin soyledikleri koydu bana"artik neyaparsan yap menekse halile her baktiginda oleceksin":icon_sorr demesi yikti benim gicik oldum.....piskolojim bozuldu resmen.
ahh menekse ahh yasadiklari cook zor birsey...halil ---->kivanc tatlitug helal olsun :good: turkiyenin en iyi erkek oyuncusu kadar var artik..agladigi sahneden tut mimiklerine harika..cook basarili cook yetenekli..super..:good:

Fragman euro d de verilmedi malesef verilseydi cooktan burda olurdu..eminim fragmanci arkadaslarimiz cekmistir:img-wink:

ay çarpması
08-03-08, 23:58
Halilin anlattığı hikayeye dikkatinizi çekerim.. Bosnada yaşanan aşk hikayesini anlattı senaristler.. Bununla da bence savaş sırasında yaşanan acılara ve onlarca tecavüze dikkat çektiler.. O insanlar da birilerinin karısı, kız kardeşi veya kızıydı..

Çok çok çarpıcıydı.. Hala etkisindeyim:happy0064

esra2
ya hamıle olabılır ama o yuzden bayılmadı!!!! orda bayılması yasadıkları fln ıste hepsını topladı ıcınde sonra pat! yere dustu bence. su test olayı bır arkadasımızında yazdıgı gıbı ılk gunden bellı olmaz bencede...

evet belki belli olmaz ama, yokya senaristler bize bu hainligi yapamazlar, hadi tecavuzsahnesini uyguladilar, eger birde hamile kalirsa, izlemem diziyi, zaten sinirlerim iyice gerildi, bu dizi yuzunden, asklarini ziyan ettiler...

gÜmÜs_mEhmEt

selam canim, ilaki hamile olmamali bayilmak icin. dogru düzgün birsey yemiyordu menekse. ve tanisiyonu felan düsmüs olabilir.
ve bende korkuyorum meneksenin hamile olmasindan,ama bu cok klasik olur ve bu nedenle senaristler birde bebek cikarmatsinlar. yeter sinandi bu ask bence.

90_SANEM_90
08-03-08, 23:59
insallahhhhhhhhhh hamile kalmz o pislikten....ya meneksen en yakin zamanda düzelir insallah yine .... mustafayi sanki halil kendi elleriyle öldürecek gibi geliyor bana....

gÜmÜs_mEhmEt
09-03-08, 00:00
gumus_mehmet cnm özet için çok saol yhaaa
valla bende biri ozet yazdi ama bulamiorum diodum !! :img-wink:

birsey degil canim, zaten ondan ekledim. masallah ben bile bu yogun tempoma ragmen,cünkü su an oturup sinava calismam lazim, kimse dayanamamis ve foruma gelmis. herkes hosgelsin diyorum.

gelecek bölüm mustafanin kirli saklai olacak ve eminenin kisa saclari, aklarinca yeni image yapmislar, ama neye yarar HALILIMIZ onlari bulup hesaplasacak ve en azindan isteyecek...

KübraYasemin
09-03-08, 00:00

Aynan cnm dedim zaten bende.

Öyle hamile olsa ilk günden belli olmaz diye.

Tamam hamile diye bende büyük imkan vermiyorum ama yinede.

Öyle Doktorlar test falan yaptI deniyor.

Ynai tIbben bence yanlIs ya öyle sap diye belli olmaz bir kanInIn ilk geceden hamile oldugu veya olmadIgI.

Bunun icin dedigim gibi en yaz 2 - 3 hafta gerekli.

vasfiyee
09-03-08, 00:01
yok ya hamile kalmaz..daha neler ? senaristler asla olayı böyle dönülmez bir noktya getirmezler..böyle bişey olsa menekşe&halil diye bişey kalmaz..menekşe direk kendini öldürür heralde..off içim sıkıldı ben nasıl uyuyacam ya..ne kdr iğrenç, kötü,acımasızca bişey ya..bi kadının başına gelebilecek en acı şey..allah belanı versin mustafa..dilerim bunun bin kat fazlasını çekersin..dilerim acıların en büyüğünü çekerek geberirsin..ya ellerim titriyor artık..o mustafa denen şahsiyeti tvden çıkarıp öldürmek istedim..

ay çarpması
09-03-08, 00:01
kesinlikle hamile kalmaz. bu kadar titiz yazılan bir senaryoda bu saçmalığı yapmazlar. çünkü tecavüzden sonra hastaneye geldiğinde kurbana mutlaka bir işlem yapılır.

eSzra_
09-03-08, 00:02
insallahhhhhhhhhh hamile kalmz o pislikten....ya meneksen en yakin zamanda düzelir insallah yine .... mustafayi sanki halil kendi elleriyle öldürecek gibi geliyor bana....
bu saten sonra halil mustafayi oldurmeyip te ne yapsin??
Sadece Hapisaneye girip halilin içindeki Aci Gidecekmi?
tamam Anladik ölduruncede Gitmez Bu aci Nede Olsu
Salak Mistik yapti yapacagini ama yinede halil kafasina Koydu
Bikere Oldurcek mistiki:icon_sorr...Umarim Mithatin adamlarindan biri Vurur mistiki En azindan halil birsey yapmamis olur ve de mistik gebermis olur:P
BUarda arkadaslar halil mithatin öglu dusune biliyormusunuz:icon_whis

n.serra
ya bu mustafa ve onun gibileri bulup varya sadece birkere öldürmekle yetinmeyip aynı şekilde daha feci işkenceler yapmalı benceee!!!!!! öldürmek istiyorum şu an o adamı yaaa!!! iğrenççç olmamlıydı ya olmamalıydı bizim dizimize bu yakışmadı,keşke bi şekilde engel olunsaydı,ya şebnem gelseydi kapıya ya emine yani bişeyler olmalıydı,düşünüyorum düşünüyorum çözüm yolu bulamıyorum nolucak menekşe nin hali arkadaşlarrr???:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray:

3z3_fr
canlarim yha bu bolum ztn butun anlamlari tasiodu !!! yane bosna anlatildi sonra menekse gibi nice tecavuze ugrayan kizlar goz onunde bulundulruldu !! sonra halilin meneksemi hiç bise kirletemz degisi !!! ayni zmnda bu bolumde hasanin dusuncelerinin hala ve hala degismedigi de gosterildi !!
ve en onemlisi halilin mithatin oglu oldugu kesinlestiii

gs-tugba93
o ne bölümdü ya cok kötü oldum pis mustafa
bir tarafim menekse hamile kalabilir diyor bir
tarafimda böyle birsey olamaz diyor offff

Apple101
09-03-08, 00:03
diziyi uzun zamandir izliyorum ama ilk defa buraya yorum yapacagim..

bu bölüm gercekten cok heyecanliydi..bir an olsun gözlerimi tv'den ayiramadim..
Kivanc Tatlitug ve Sedef Avci'nin performanslari muhtesemdi..Menekse ve Halil'in duygulari ancak bu kadar iyi yansitilabilirdi..tebrik ediyorum onlari :img-yes:

bölüme gelince..Mustafa'ya hic bir sey diyemiyorum..sonunda muradina erdi pislik!
Emine'yi zaten anlamak mümkün degil..Menekse o kadar yalvardi..hatta bir an Emine yumusuyor sandim..ama hic bir sey yapmadi! Menekse'nin dedigi gibi hapise girince kizi ne olacak peki madem onu bu kadar düsünüyor?

herkes yikildi..Menekse'nin intihar etmeye kalkisacagi belliydi..son sahne de bayildigini düsünüyorum ama..atlar gibi durmuyordu düstügü sahnede..

Menekse hamile kalir mi diye düsünmüssünüz.. bende bunu düsünmedim degil..ama eger hamileyse piskolojisinin düzelmesi cok zor olacaktir :icon_sorr

gÜmÜs_mEhmEt
09-03-08, 00:04
Aynan cnm dedim zaten bende.

Öyle hamile olsa ilk günden belli olmaz diye.

Tamam hamile diye bende büyük imkan vermiyorum ama yinede.

Öyle Doktorlar test falan yaptI deniyor.

Ynai tIbben bence yanlIs ya öyle sap diye belli olmaz bir kanInIn ilk geceden hamile oldugu veya olmadIgI.

Bunun icin dedigim gibi en yaz 2 - 3 hafta gerekli.

arkadasim benim bildigim kadariyla 2-3 hafta gerekmiyor, 3-4 gün sonra bile kadin hamile olup olmadigini bile biliyormus.yani en azindan biz okulda öyle ögrenmistik, bir kan testiyle ve kadinin vücüt isislya ilgili beli oluyormus.su anda tam hatirlayamadim.

61MERVE61
09-03-08, 00:04
Arkadaslar ne alaka hamile felan daha neler yah..
bi insan her bayildiginda hamile mi demek...meneksenin piskolojisi bozuk..yemek yemiyor konusmuyor..stresin biyerde toplanmasi sonucunda bayilmis olabilir..veyata ne bileyim birsuru neden var ama niye "hamileliik"diyorsunuz..yemedigi icin tansiyonu felan cikmistir//dusmustur..basi donmustur yukseklikten..

Fettan
09-03-08, 00:05

İlk kez bu kadar değerli ve önemli bir şey tartışılıyor. Şimdilerde genellikle uzun ilişkilerin bir mevsim bile sürmediğini dikkate alırsak, aşkı birliteliği birini gerçekten sevip güvenmeyi - her güçlüğe rağmen- sorgulayan bir dizi yapılabiliyorsa bence herkesi yürekten kutlamak gerekir.

Ellerinize sağlık.. Bu işe yazıklar olsun diyenlere yazıklar olsun ve gözlerinizi açın gerçek dünyaya bakın diyorum.

Yazmak isteyipte toparlayamadıklarımı yazmışsın...Bu dizide şimdiye kadar izlediğimiz hiç bir sahne abartılı değildi ama o kadar çok balon aşklar dizilerde büyük aşk gibi lanse ediliyorki taş gibi acı gerçekleri izlemek ağır geliyor sanırım...

ben size demistim, t... edecek demistim, tygar beyde demisti anlayin diye, malesef oldu, kirlendi menekse ve halilin aski, bundan sora nasil bir bolum olcak ck merak ediorum..
fragman gelmis, gelse bile neye yararki guzelim ask zedelendikten sora, igrenc ya, serefisz adi pislik mustafa, eger burda musait olsaydi agzimdan cikan butun kufurleri ederdim sana, adi herif.. ya gerizekali, uckuruna dusuk pislik...

Ne gerek vardı diyorsunuz ama bu olay onlarca kadının başına farklı biçimde gelen bir olay...Sanki hiç yokmuşcasına es geçilen bir konunun üstüne gidildi bence çok da iyi oldu...Okmeydanı hastanesinde çalışan bir hemşire nöbetten dönerken otoban kenarında tecavüze uğradı bu sadece aklımda kalanlardan biri...

Mustafa artık kaybedecek birşeyi olmayan herşeyi göze almış biriydi amacına o kadar yaklaşmışken utopik bir biçimde yine basiretin bağlanması yada Emine'nin Mustafa korkusuna rağmen polisleri toplamasımı bekleniyordu..görünen oki bekleniyormuş

songül_kıvanç
09-03-08, 00:05
Bikere Oldurcek mistiki:icon_sorr...Umarim Mithatin adamlarindan biri Vurur mistiki En azindan halil birsey yapmamis olur ve de mistik gebermis olur:P
cıdden yaa halıl ve mıthat ne kadar zıt karakterler bırısı yakısıklı:) bırısı neyse :) bırısı ıyı kalplı dıerı kotu kalplı pıs ısler yapan adamın tekı! zeynep senın oglun olabılır demıstı ya gecen bolum ıste o bolumden berı mıthat asırı deıstı :) özel ucak ayarlamalar halılle ılgılenmeler adamlara mustafayı öldüremediniz diye fırca atmalar v.s. ne dersınız halıl mıthatı adam eder mı?:):)

KübraYasemin
09-03-08, 00:06
Arkadaslar fragman daha nete gelmedigi herhalde degilmi.

Ay bencede hamile kalmaz ya arkiller.

Böye seylerde demeyelim ya daha.

Zaten Mustafa birkere kazandI.

Menekse ile Halil askInI nasIlda dagtIllar ya.

kIz bir yandan durgun erkek bir yandan durgun ya...

Onlar üzüldükce bizde üzülüyoruz ya.

lazkizii
09-03-08, 00:06
Kivanc ve Sedefion performansi suoerdi bu aksammm bukadar mi gercekci olunur yani... Ama bence Menekse bayildi amaaa bunlarin ikisini cok zor gunler bekliyor.. artik kavussanlar ama yaa 25 bolum oldu yani....

berivan_
09-03-08, 00:08
Suheyla teyzeminde bedduasi amada tutuyormus,yaw kocasina dedigini birakmadi ve sonunda "Allah'indan bul"dedi ve Hasan gittiiii,beter olasica:icon_evil Hasan nasil utanmadan Halil'e camur atti birde yani,resmen hayretler icinde izledim...yani bir insan nasil kizinin basina belayi sardiktan sonra birde utanmadana temiz ve sucu olmiyan birine laflar eder aklim almiyor.

Emine Menekse'ye nasilda psikopat gibi gelipte diyebiliyor,sen hayatimizdan yok olursan eger biz mutlu olucagiz...yani birinin katili olarakmi mutlu yasiyacaksin be kadin?!?

Ben sizlerden baya arkadan geliyor herzaman oldugu gibi:img-blush neten izlerken yorum yapmak istedimde:icon_whis

Ama masallah site bugun dolu,eee heyecanli bir bölum olunca herkes buraya akin ettii:img-hyste okadar kisi olmamiza cok sevindim,yani herkesin yorumlarini ve dusuncelerini okumak cok guzel:happy0064 ama tek sikayetim,sayfalar okadar cabuk ileriyor ki nasil yetisicegim diye sasiriyorum :img-blush

KübraYasemin
09-03-08, 00:08
arkadasim benim bildigim kadariyla 2-3 hafta gerekmiyor, 3-4 gün sonra bile kadin hamile olup olmadigini bile biliyormus.yani en azindan biz okulda öyle ögrenmistik, bir kan testiyle ve kadinin vücüt isislya ilgili beli oluyormus.su anda tam hatirlayamadim.

Benimde bilgiim en az bak az deniyor 10 gün.

BagzIn kadInlarda dahada uzun sürebiliyormus.

Sen haberi nerden aldIn bilmem ama ben o olanda bir bucuk sene okudum.

Bu yüzdenbiraz net konusdum.

Yoksa öyle kafamdan attIgImdan degil.

Dersini görmüslügümde var.

Ama yinede bu konuyu uzatmayalIm bosverin ya.

Menekse hamile kalma durumu zaten olmayacakmis gibi geliyor bana.

Zaten öyle birsey söz konusu olursa cok seyirci kaybedeceklerini anlamasI lazIm senaristler.

_NEVZAT_
09-03-08, 00:09
bu bölümü izlemeden önce youtube'da 25. bölümün fragmanin altindaki yorumlari okudum.
Bazilari eger Mustafa t****** ederse artik diziyi izlemem falan yazmislar.
Ama böyle bisey günde bilmem kac kadinin basina geliyor.
Böyle bir darbeyle insanlar yasamaya calisiyorlar...belki basta herkes Meneksemiz gibi canina kiymak istiyor...ama onlar MENEKSE ILE HALIL asklariyla basaracaklar...bunun üstesinden gelecekler....buna inaniyorum!!!!

vasfiyee

ha bide o var..halil ztn yıkılmış,perişan,kendinde değil .. bide tam bu olayların üstüne bu gerçek ortaya çıkarsa :icon_whis nasıl atlatır ya !! bunca zamandır nefret ettiği bir insana nasıl baba der ? nasıl baba olarak görür ? yapamaz..
babasını aldattığı,kendisii ve babasını hep kandırdığı için annesinden kimbilir ne kdr nefret eder !! gerçekten inanılmaz zor bir durum !!

kökten çözüm olarak direk herkesi öldürsünler daha iyi valla..bunca olayı insan nasıl atlatabilir ? menekşe hayatı boyunca unutamaz..unutulacak bişey değil çünkü..halil hep yanında olacak,aşkları ile ayakta kalacaklar ama asla unutmayacaklar..

gÜmÜs_mEhmEt
cıdden yaa halıl ve mıthat ne kadar zıt karakterler bırısı yakısıklı:) bırısı neyse :) bırısı ıyı kalplı dıerı kotu kalplı pıs ısler yapan adamın tekı! zeynep senın oglun olabılır demıstı ya gecen bolum ıste o bolumden berı mıthat asırı deıstı :) özel ucak ayarlamalar halılle ılgılenmeler adamlara mustafayı öldüremediniz diye fırca atmalar v.s. ne dersınız halıl mıthatı adam eder mı?:):)

bende aslinda sanmiyorum mithatain halilin babasi oldugna, ama hayat süprizlerle dolu.
güzel bir söz vardir, ALIMDAN ZALIM,ZALIMDEN ALIM dogar diye.
simdi gercekten mithat babasisiyla, ne alakasi var, insan ilaki kötü olmak zorundami babasi kötü diye, hayir dimi. aslinda mithat ve halil benziyor bir birilerine, ikiside burunlarindan kil aldirmiyorlar, inatcilar ve dedim dedik.

*mine*
Öncelikle acayip bir bölümdü :(
Kivanc bu bölüm muhtesemdi.Oyunuculugu b bölüm cok etkileyicidi.
Tebrik ediyorum kendisini.
--
Mustafa'nin bunu yapacagini beklemiyordum acikcasi .
Sanki emine onu engeleyecekti ama masallah emine üstün zekali cikti.
Bugün Menekse'ye bunu yapan yarin ona ve kizina neler yapar.
Menekse bunu bayaga zor atlaticaktir:S
Aslinda cok sansli Halil kadar anlayisli olmayan insanlar var ..
Halil'in Mustafa ile hesaplasacagi bölümü sabirsizlikla bekliyorum
Meneksenin cektiklerinin binkatini ceker insallah

SNT
09-03-08, 00:10
Uzun zaman oldu buraya yorum yazmayalı,öncelikle ilk bölümdeki gibi heyecanı,aşkı,sevgiyi korkuyu kızgınlığı ve üzüntüyü bize yeniden yaşattıkları için tüm dizi ekibini tebrik ediyorum.

Bende böyle bir olay hiç beklimiyordum gerçekten.Ama böyle bir durumda gerçek sevgi ,gerçe aşk nasıl olur tüm diziyi seyredenlere gösterildiği içinde ayrıca mutlu oldum.

Menekşe yıkılmıştı,Halil yıkılmıştı. Halil yıkıldığını belli etmeden sevgiyle sevdiğine sahip çıktı.Zaman herşeyin ilacı denir,Halil ve Menekşe burda zamanla birlikte sevgininde ilaç olacağını tüm izleyenlere gösterecekler..

Dizi gerçekten tam kıvamında ilerlemeye başladı.Fragmanda da gördüm böylede gidecek ilerki bölümlerde umarım.

Not:Kıvanç Tatlıtuğ'u(Yani AĞIR ABİM SENİ:img-wink:)tüm kalbimle tebrik ediyorum.İlk defa Halil'le birlikte bende ağladım.Bunu oyunculuğunla bize yansıttı.Daha ne diyeyim helal olsun..

songül_kıvanç
09-03-08, 00:11
hamıle oldugu ıcın bayıldı kım yazdı ??? yanlıs anlasılmasın ben dıorum kı hamıle olabılır. bırde baska turlu dusunelım mustafa kacıcak kacıcak kacıcak sonunda yakalanıp ölcek dımı hatta onumuzdekı hafta bıle ölebılır bu. pekı sonrasında?? bu dısı mustafayla basladı arkadaşlar. evet mustafanın izi hep kalcak ölse bile... ama eger menekse hamıle kalırsa senarıstler en az 2 bolum kazanırlar bu da onlar ıcın onemlı.yınede inş. HAMILE DEILDIR!!!! tekrar edıyorum hamıle olsa bıle ucurumun kenarınde HAMILE DIYE BAYILMADI!! yanı yok boyle bırsey!! bu bolumden hamıle dıyemeyız. ama olabılır dıyebılırız... tabı kı ben ve bnm gıbı dusunen arkadaslarımızda HAMILE OLMASIN!! dıyor...

gÜmÜs_mEhmEt
09-03-08, 00:13
Benimde bilgiim en az bak az deniyor 10 gün.

BagzIn kadInlarda dahada uzun sürebiliyormus.

Sen haberi nerden aldIn bilmem ama ben o olanda bir bucuk sene okudum.

Bu yüzdenbiraz net konusdum.

Yoksa öyle kafamdan attIgImdan degil.

Dersini görmüslügümde var.

Ama yinede bu konuyu uzatmayalIm bosverin ya.

Menekse hamile kalma durumu zaten olmayacakmis gibi geliyor bana.

Zaten öyle birsey söz konusu olursa cok seyirci kaybedeceklerini anlamasI lazIm senaristler.

eger sen egtimini aldiysan haklisindir. ben sadece bunu okulda bioloji dersinde böyle ögrendimi hatirliyorum, yani yanliyor olabilirdim.sadece duydumuzda sinifta herkes sasirmisti o kadar cabuk felan diye.neyse sen en az 10gün diyorsan öyledir.

Bende diyorum uyan yilani uyandirmaylim, simdi senaristler okur eder buralarida, akilandirda olmaya senaryoyu yazarlar.
Bir an önce HAMILELIK MEVZUSUNU KAPATALIM.
HALIL VE MENESKE bundan sonra neler bekliyor onlari konusalim.

karalimm
09-03-08, 00:13
ya ark
bencede asla olmaz hamile
nasil oldu kiz bi kac saattee olnuyomu anlamıyorum
hamile oldugu icin bayilmadi ya

izlemiceklermi
ben bu bölümü cok sevdim artik kacirmicam hicc
bazen izleyemyiordum ama simdiden sonra izlicem cok güzeldi ya

xKubrax
09-03-08, 00:16
Ellerim hala titriyor, engel olamiyorum.. Allah kahretsinki tahmin cikti, Mustafa iti gosterdi o igrenc yuzunu.. Senaristlere ates puskurulmus ama bence haksizlik yapmayin arkadaslar, sonucta malzeme lazim, ve asil Menekse ve Halil bundan sonra basliyor, onlarin asklarini asil simdi izlicez, beraber savasip beraber direnicekler, ve o buyuk asklari bununda ustesinden gelicek, sakin olalim..

Aslinda bu dizi'de o kadar fazla klise varki, hatta klise uzerine kurulu ama farkli bisey var, bu dizi izleniliyor ve acik soylemek gerekirse bu dizideki kliseler hic gozume batmiyor.. Ablamla izlerken senaryoyu sanki bizler yaziyormusuz gibi sahnelerin devamini sahneyi izlemeden paylasiyoruz ve 90% dogru cikti, o igrenclikten sonra ilk dedigim sey "bide hamile kalmasin", insallah bunda yanilirim, cunki bu cok fazla olur, ne Menekse ve Halil kaldirabilir nede bizler..

Beni bu bolumde performanslarina hayran birakan tum oyunculari tebrik ediyorum, tabi basta Kivanc Tatlitug olmak uzere, o agladikca akan gozyaslarini yuregimde hissediyorum, o uzulunce ayni aciyi bende hissediyorum..

Ask guzeldir, ama guzel oldugu kadarda can yakicidir bunu bi kez daha anladim, bu dizi sayesinde..

Fragman cikmis sanirim, umarim birileri cekmis ve ekliceklerdir siteye.. O kadar merak ediyorumki..

Hatiies
09-03-08, 00:16
vay be tugbam vallahi super yazmissin kesinlikle katiliorum sana
yha ne demek diziyi bi daha izlemem asil simdi daha çok baglandim !!!!

Bende valla, bende daha cok baglandim. Kardesim de ilk defa diziyi izledi bugun. Ve oda gözlerini inanamadi. Cocuk soka girdi :img-hyste "Vay bee diziye bak, gercekten süper bir diziymis yaa" dedi resmen :img-yes: Oda yeni bölümü heyecanla bekliyor. Ve Menekse hamile degil!!!!! Kesinlikle degildir!!!!! Ne cabuk hamile oldu ozaman kiz cagizi kac saat sonra hastaneye kaldirdilar. Doktorlar herhalde bbir kac tedavi yapmislardir bunun icin.... Kesinlikle onun icin bayilmamistir! Hamile degil! Yorgunluktan, bir arkadasin dedigi gibi yemek yemedigi icin tansiyonu düsmüstür. Orasi bayagi bi yüksekti. Ondanda olabilir:img-wink: MENEKSE BAYILMISTIR ama hamile felan degil!!!!!!!!!!:img-wink:

forever_bim
09-03-08, 00:17
MENEKŞE HAMİLE KALMAZ KOLAY KOLAY.

Bilgidir. Okursanız sevinirim.
Anestezist arkadaşım söylemişti. Net bilgidir. Tecavüze uğrayan kadın aynı gün içinde doktora giderse 24 saat sonrası hapı verilir. Ve bu haptan sonra 72 saat içinde 3 hap daha verilir. Böylece istenmeyen gebeliğe karşı yüzde 70 korunmuş olur kurban.

eSzra_
09-03-08, 00:19

Anestezist arkadaşım söylemişti. Net bilgidir. Tecavüze uğrayan kadın aynı gün içinde doktora giderse 24 saat sonrası hapı verilir. Ve bu haptan sonra 72 saat içinde 3 hap daha verilir. Böylece istenmeyen gebeliğe karşı yüzde 70 korunmuş olur kurban.
hmmm zaten böyle birsey yapmazlar senaristler çok fazla olur
hem zaten menekse tec.... oldu bu bizim için zaten felaket bir durum
bide menekse hamile kalirsa ice Halil ve menekse kafayi yerrr

Fettan
09-03-08, 00:19
Hamile olup olmaığı hemen anlaşılmaz..Ama kaç gün oldu oraya geldikleri bilmiyoruz sürekli dr.kontrolünde hamilelik olma olasılığını yok sayıyorum şimdilik...

Fragmanda Lale el öpüyor ama ben Yusuf abiyi görmedim...

Mustafa ve Emine imaj değiştiriyor bakalım ne zamana kadar kaçabilecek.

Sedef hiç konuşmadan bakışlarıyla oynadığı sahnelerde çok çok iyiydi...

Kıvanç yine öyle çok iyiyidi...Sinir krizi geçirdiği anlarda ,eve gelip odaları dolaştığı sahnede,Hasan'a ağzının payını verdiği ve Menekşe'ye Bosna'nın Leyla ile Mecnunun anlattığı sahnede...

3z3_fr
09-03-08, 00:20

alin iste size bi sebep daha hamile deill olamaz !!!
himm bu arada haticecim evet kesinlkle bence bu bolumde kim izlemiosa izlemeye baslamistir bizim dizmizi hehh !! yane senarist öyle bise yazdi ki artik keslikle baglanmamak elde deil !!! :img-wink:

KübraYasemin
09-03-08, 00:21
eger sen egtimini aldiysan haklisindir. ben sadece bunu okulda bioloji dersinde böyle ögrendimi hatirliyorum, yani yanliyor olabilirdim.sadece duydumuzda sinifta herkes sasirmisti o kadar cabuk felan diye.neyse sen en az 10gün diyorsan öyledir.

Bende diyorum uyan yilani uyandirmaylim, simdi senaristler okur eder buralarida, akilandirda olmaya senaryoyu yazarlar.
Bir an önce HAMILELIK MEVZUSUNU KAPATALIM.
HALIL VE MENESKE bundan sonra neler bekliyor onlari konusalim.

Vallaha hamile birde kalirsa Menekse cok üzülecez hepimiz.

Ve bana kalIrsa diziyi bIrakan insanlar cok olur.

Zaten bu Mustafa Menekse olayIndan sonrada bIrakan belide olacakdIr.

Ama birde hamile durumu cIkarsa bIrakanlardan biride ben olancam kesin.

Ceren53
09-03-08, 00:22

Dogru bilgi haklisin benim aklimdan cikmis bu ama tamamen dogru. Bu detayli gözden kaciripda böyle bir sacmalik yapmazlar heralde....
neyse arkadaslar ben yatar herkese hayirli geceler...
inanirmisiniz bilmiyorum ama uyumaya korkuyorum o mustafa pisligini görmiyeyim rüyamda....

ssvshy
09-03-08, 00:24
Muhtesemdi ilk sahne tek kelimeyle muhtesemdi neyi yorumlasam bilmiyorum halilin(kıvancın) verdigi o muhtesem tepkileremi acı ceken oglunu görùnce onla birlikte acı ceken gözleri dolan mithatami ninemin menekşenin kaçırıldığını duyunca attıgı cıglıgami fondaki mùzigemi tek kelimeyle muhtesemdi emegi gecen herkesi tebrik ediyorum sahneyi abartısız yerinde tepkilerle yaptıkları icin tecavùz sahnesi icin yorum yapacagım aklima gelmezdi sahne o kadar yalin ve vermesi gereken duyguyu abartisz anlattıki hele