Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

betush
09-03-08, 12:49
uzun zaman sonra MIH'e dün baktim acayip bi bölümdü ya... ilk bölümleri kadar heycanliydi insallah bu heycan hep olur ... daha cok seredesi geliyo insanin...
mustafa neyken ne olmus hesabi yani... halil her zamanki gibi muhtesem askina sevgisine sahip cikiyo... helal olsun:img-yes:

MiSz_CaniSi
09-03-08, 12:52
Evet herkez daha etkisinde gece uyuyamayanlar arasindayim eyer tec... 1.bolumde olsaydi belki bukadar etkilenmezdim mustafa nin menekseyle davasi sonucta bitti ama o mustafa belki hep duslerinde cikacak

_artvin_
09-03-08, 12:54
[QUOTE=ülker;6340357]Sevgili Belgin ablacığım benim Hlilin aşkına sözüm yok.Saygıyla ve özenle karşılıyorum.Benim kabullenemediğim Menekşeye yapılan aşağılayıcı onur kırıcı zulüm.

Menekşe bu olayı yaşadı bitti.Peki bundan sonrası.Menekşe bi defa kendine güvenini insanlara güvenini kaybedecek.Kendinin hiçbir suçu olmadığı halde kendini suçlu ve aşağılık biri olarak görecek.
Evlendikleri gece yaşayamadıkları bberaberliğin acısı geçmemişken şimdi en kötüsünü yaşamış...
Halile bakamıyacak ki bakamadı da...Yaşadığı bu travmayı uzun zaman atlatımıyacak.

Aslında esas sorun Menekşenin almış olduğu hayat felsefesi.Belki böyle şiddet dolu bağnaz bir ailenin içinde değilde daha hoş görülü kendine güvenen bir ailede büyümüş olsaydı yaşadığı bu olayı daha kolay atlatabilirdi...

Sizlerin hepinize katılıyorum.Halilin sınırsız sevgisi ve sabrıyla atlatırlar.Ancak çok uzun zaman alır gibime geliyor buda tamamen Menekşenin geçmişte yaşadığı psikolojik durumuyla ve şimdi yaşadığı en kötü olayla alakalı[/QU
----------------------------------------------------------------
menekşe içine kapanık namusun bir zar olduğunu düşünenler tarfından büyütülmüş tam bir türk kızı bu yüzden geçirdiği bu depresyonu atlatması çok zor belki imkansız çünkü insanalr dokunmadan evlenip evliliğin ne olduğunu bilmeden içine giriyorlar menekşenin yaşadıklarını anadoluda çoğu kadın ilk gecelerinde yaşıyorlar bu yüzdendirki bu bölümü düşününce bende daha sevdim ilk çok üzülsemde iyi ya iştE bakalım bu çevreden gelse bile bir insna bu travmalardan nasıl geçecek yAda geçebilecek mi umarım bunu bize senarisler çok güzel anlatırlar ismim bilgen belgin değil:img-hyste ben yinede birşey anlatan bir diiz izlediğim için kendimi sanslı ama bu kadar üzdüğü içinde şansız hissediyoourm bakalım bize birşeyler öğretmye devam mı edecek yoksa olmasaydımı dedirtecek
SENARİSLERİ HERŞEYE RAĞMEN SEVMEYECEĞİM

^^özge^^
09-03-08, 12:56
uzun zaman sonra ilk defa izledim bölümü fragman heyecanlı geldi ama mustafanın böyle birşey yapabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi:(
dehşet içinde izledim... esasında dizi çok güzel ilerliyor ben son dakikada bir kurtulma olsaydı daha saçma olacağını düşünüyorum böyle şeyler dizilerin kalitesini düşürüyor... ayrıca kıvanç tatlıtuğ gün be gün oyunculuğunu geliştiriyor tebrik ederim.... ve ayrıca menekşe rolüne sedef avcıdan başkası olmazdı çok güzel oturmuş o da...

ülker
09-03-08, 13:19
Bugün uzun zamandır yazmadığım kadar yorum yazdım.Bazı yorumlarda okuduğum kadarıyla birçok kişi bu aşkın kirletildiğini yazmış.

Kirlenen ne aşk nede Menekşe.Yaşanan sadece ve sadece aynı şeyleri yazacak olsamda yine söylüyorum bir kadının başına gelebilecek yaşayabileceği en kötü olaylardan biri...

Menekşenin aşağılanması onuruyla oynanması .Dünya birçok kişi için lay lay lom değil.Birçok kişiye hayat gümüş tepsiyle sunulmuş olsada ne acı ki bir çoğunada bu tafarı sunulmuş.
Bence dün akşam ki bölüm herşeyiyle güzeldi gerçekle birebirdi ve çok ACIYDI.

İzleyen herkesi düşündürdükleri için,yanı başımızda dünyada bu ve bunun gibi birçok acıyı yaşayan kadınları bizlere sıcak evlerimizde keyifli sohbetlerimizde hatırlattıkları için senaristlere teşekkürler..

eliiff
09-03-08, 13:29
arkadaşlar menekşe ile halil benim tek filimim.bu günde burayı böle görünce yorum yazmadan geçemedim.ben hiç bu kadar ağlamamıştım.böyle bişiyi hiç beklemiyodum.cnm menekşem beni öldür deyince koptum zaten.cnm ya böle güzel bi aşka böle kötülük nasıl yapılabilir.onlar birbirlerine tekrar nasıl bakıcaklar.o adam menekşeyi öldürmekten beter etti.gerçekten gelecek bölümleri çok merak ediyorum:(

H-Y-F-N
09-03-08, 13:30
evet tekrarı veriliyor ama bi yndan dün gece yaşadıklarımı yaşamk istemiyorum bi ayndnda onları bi köşde bırkp birdha izlemek istiyorm.[deli msutafa menekşeye barıyor.]

Halilin dediği gbi polslerdede suç var ya.

eSzra_
09-03-08, 13:34
evet tekrarı veriliyor ama bi yndan dün gece yaşadıklarımı yaşamk istemiyorum bi ayndnda onları bi köşde bırkp birdha izlemek istiyorm.[deli msutafa menekşeye barıyor.]

Halilin dediği gbi polslerdede suç var ya.
ben bugun netten izlemistim ve aglamistim yine
Simdi yine izlemek istiyorum ama aglamak istemiyorum
ama olsun ben yinede izlicem:icon_sorr

H-Y-F-N
09-03-08, 13:36
ben bugun netten izlemistim ve aglamistim yine
Simdi yine izlemek istiyorum ama aglamak istemiyorum
ama olsun ben yinede izlicem:icon_sorr

Evet bende izlemeye karar verdim bi kezdaha izlmektn bşi çıkmaz yne ağlarım..
Şimdi düşünüyorumda bunu izlemekten hiçç ama hiç bıkmam..

vasfiyee
09-03-08, 13:40
ya allah kahretsin ya nasıl bir bölüm bu..yüreğim dayanmıyor ama izlemdende duramıyorum..mustafa gerçekten kafayı yemiş..yok benm olacaktın yok senin olacaktım..zorla olurmu böyle şeyler ya !! nasıl tokatladı menekşeyi:icon_sorr offf içim sıkıldı..başka hangi dizide başrol oyuncusuna te..ediliyor..keşke böyle birşey yapmasalardı..atlatamazlar arkadaşlar..menekşe hayat boyu bunu unutamaz..bu dizi mutlu sonla bitemez artık..biterse saçma olur..yıllarda geçse unutulacak bişey değil..peki mustaffa ? hapise atmışlar,öldürmüşler ne farkeder ki ? adam amacına ulaştı..ilk defa bir dizide kötüler kazandı..ne diyim !!

ilkay_33
09-03-08, 13:41
arkadaşlar yorumlarınızın bir kısmını okudum

menekşe ile halili ilk bölümünden itibaren hiç kaçırmadan seyrediyorum ,

ben çok çabuk etkilenirim herşeyden en son barış akarsu öldüğünde böyle olmuştum

ve senaristleri tebrik ediyorum diğer dizilerden farklı bir yol çizdiler

ve menekşe ile halilin farkı ortaya çıktı işte

ama bu daha başka bir yolla olsaydı daha iyi olurdu o ayrı bir mesele

menekşenin hali gözümün önünden gitmiyor halil ona bakmaya öpmeye koklamaya kıyamazken o hayvan tokatladı kızı mahvetti

canım benim inşallah atlamamıştır

ben hala şoktayım arkadaşlar :icon_sorr:sad53:

ilkay_33
09-03-08, 13:46
:icon_sorrBugün uzun zamandır yazmadığım kadar yorum yazdım.Bazı yorumlarda okuduğum kadarıyla birçok kişi bu aşkın kirletildiğini yazmış.

Kirlenen ne aşk nede Menekşe.Yaşanan sadece ve sadece aynı şeyleri yazacak olsamda yine söylüyorum bir kadının başına gelebilecek yaşayabileceği en kötü olaylardan biri...

Menekşenin aşağılanması onuruyla oynanması .Dünya birçok kişi için lay lay lom değil.Birçok kişiye hayat gümüş tepsiyle sunulmuş olsada ne acı ki bir çoğunada bu tafarı sunulmuş.

İzleyen herkesi düşündürdükleri için,yanı başımızda dünyada bu ve bunun gibi birçok acıyı yaşayan kadınları bizlere sıcak evlerimizde keyifli sohbetlerimizde hatırlattıkları için senaristlere teşekkürler..

çok güzel bir yorum
baştan sona kadar katılıyorum
bene hepimizin şükretmesi lazım

umarım menekşe en kısa zamanda iyileşir

benim şu anda korktuğum tek şey umarım hamile kalmaz menekşe ya uff çok kötü olur o zaman herşey iyice kötü olur

batuhan_gumus
09-03-08, 13:46
evet ya dünkü bölüün tekrari var:(
bnde izlicem ah ah yine desenize huzun :(
nese ya neseleninn ratingler cok guzel gelmis
genco yu gecmis sharelerde:D
dünki bölümde cok üzüldüm ya uff hic böle bilmiyorum hic bu kdr huzun bir bölüm izlememistim:(
annem ler dün dediki bu dizi cok sacmaladi
bnde dedim zevkler ve renkler tartisilmaz:img-yes:
tabii annem kizdi icin dedi cünki mustafaya sasirdilar
cok :( uf uf arkiler
umarim meneksemizin pskiyolojisi düzelir :icon_sorr

[.:Leyla:.]
09-03-08, 13:50
Parmaklarım tutumuyor yazmaya desem yerdiri.Dün akşam okadar çok ağladımki göz pınarlarım kurudu desem yeridir.Kıvanç'ıda Sedef'ide tebrik ediyorum.Müthiş performanslar gösterdiler.Çok güzel ama yanı zamanda çok duygusal bir bölümdü.Halil ağladı ben ağladım,Manakşa ağladı ben ağladım.

Öncelikle Halil'in nasıl adam gibi bir adam olduğunun kanıtı olan bir sözü yazmak istiyorum.Bu sözleri söylerken hıçkıra hıçkıra ağladım."Menkeş'yi hiçbirşey kirletemez.Beni hiçbir güç ondan ayıramaz.Ben onu ölümüne sevdim".Çok güzeldi bu sözler çok duygulandırdı beni.Halil'in Menekşe'nin elbisesinin üzerindeki kanı görünceki çığlığı bitirdi beni.Aklıma Halil'in "ben ona bakmaya kıyamadım" sözü geldi.Halil Menekşe'ye bakmaya kıyamadım ama o adi Mustafa Menekşemizi mahfetti.Halil'in hastanede Menekşe ile konuşmasıda çok güzeldi.Saraybosna soykırımına değinirler mi diye merak ediyordum.Çok ucundanda olsa değinmeleri yerinde birşeydi.Sonuçta bu dizi sadece "aşk" anlatan bir dizi değil.

Tecavüz sahnesi çok feciydi.Çok gerçekçiydi,bukadar tranvatik bir sahne beklemiyordum.Baya etkiledi beni.Dizi bittikten sonrada ağlamaya devam ettim hatta.
Mithat,Halil'in oğlu olduğunu öğrendi artık yaptıklarına çok pişman bu rakamların sırrı olayıda bir neci kapandı.Halil'in davası bitti diye düşünüyorum.Artık Menekşe'nin bunalımından ve aşkları için savaşlarından söz edilecek.Dizi bir anda çok farklı bir atmosferde ilerlemeye başladı.Tahmin ettiğimdendne farklı ilerleyecek anladığım.

Birde bu bölümde verilmek istenen msj bana Zülfi Livaneli'nin aynı adlı romanından sinemaya aktarılan "Mutluluk" filmini çağrıştırdı.Cemal akrakteri tecavüze uğramış Meryem için "Meryem Kirli" dediğinde,Talat Bulut "ne kirlisi o hepimizden daha temiz" diyordu.Halil'de "Menekşe'yi hiçbirşey kirletemez" derken bunu kastediyordu.Halil Menekşe'nin masumluğuna,saflığın hayran.Ve Mustafa pisliği bile Menekşe'yi kirletemez.Menekşe hala temiz arkadaşlar.Biliyorum hepiniizn bu olayla bu aşkın büyüsünün yok olduğunu düşünüyorsunuz ama bence yok olmadı.Menekşe o yüreği,okarakteri taşıdığı sürece hala temiz ve Halil'in masum aşkı,masum sevgilisi.Bunu Mustafa pisliği bile değiştiremez!!

ilkay_33
09-03-08, 13:59
;6341263']

Birde bu bölümde verilmek istenen msj bana Zülfi Livaneli'nin aynı adlı romanından sinemaya aktarılan "Mutluluk" filmini çağrıştırdı.Cemal akrakteri tecavüze uğramış Meryem için "Meryem Kirli" dediğinde,Talat Bulut "ne kirlisi o hepimizden daha temiz" diyordu.Halil'de "Menekşe'yi hiçbirşey kirletemez" derken bunu kastediyordu.Halil Menekşe'nin masumluğuna,saflığın hayran.Ve Mustafa pisliği bile Menekşe'yi kirletemez.Menekşe hala temiz arkadaşlar.Biliyorum hepiniizn bu olayla bu aşkın büyüsünün yok olduğunu düşünüyorsunuz ama bence yok olmadı.Menekşe o yüreği,okarakteri taşıdığı sürece hala temiz ve Halil'in masum aşkı,masum sevgilisi.Bunu Mustafa pisliği bile değiştiremez!!

verdiğin örnek çok güzel ama kendi adıma konuşmak gerekirse ben öyle düşünmüyorum düşünenler varsa onları bilemem

ama bir insan diğerini ilk önce yüreğinin temizliği için sever
halilimizde menekşemizi yüreğinin güzelliğinin yüzünün güzelliğini sevdi

ne olursa olsun hiç bir şey onun menekşeye olan sevgisinin azaltamaz
aksine halil onu daha çok sevdi
daha da çok sevecek...

SNT
09-03-08, 14:00
Bugün uzun zamandır yazmadığım kadar yorum yazdım.Bazı yorumlarda okuduğum kadarıyla birçok kişi bu aşkın kirletildiğini yazmış.

Sevgili Ülker sana kesinlikle katılıyorum.Böyle bir olaydan aşk kirlenmez.Buna sevgi ve aşk sınanması denir belki.(kİ buda basit kalır bence)Halil Menekşe'nin babasına verdiği cevap yeterince açıktı.Menekşe kirlenmedi,hiç birşey menekşeyi kirletemez derken orada sadece Menekşe'den bahsetmiyordu.
Sevgilerinden ve aşklarından da bahsediyordu.Herkese gerçek sevgi nasıl olur gösterdi.
Bence aşk kirlenmesi her iki taraftan birinin yada ikisinin ihaneti,sadakatsizliği ile olur.İşte gerçekten aşk kirlenmiş olur o zaman..

Birde başka bir gerçek yansıtıldı ,hatırlatıldı demek daha doğru olur sanırım.Halil hastane odasında Menekşe'ye anlattığı o aşk hikayesi BOSNA'DA ne yazıkki bir çok insanın gerçek hayatta yaşadığı olayları hatırlattı. O hikayeyi anlatırken bu tür insanlık dışı olaylara maruz kalmış onlarca kadın aklıma gelince daha da kötü oldum.

09-03-08, 14:01
verdiğin örnek çok güzel ama kendi adıma konuşmak gerekirse ben öyle düşünmüyorum düşünenler varsa onları bilemem

ama bir insan diğerini ilk önce yüreğinin temizliği için sever
halilimizde menekşemizi yüreğinin güzelliğinin yüzünün güzelliğini sevdi

ne olursa olsun hiç bir şey onun menekşeye olan sevgisinin azaltamaz
aksine halil onu daha çok sevdi
daha da çok sevecek...

Bende bundna söz ettim canım.Eğer bir kere daha dikkatlice okursan anlarsın.Halil menekşenini masumluğunu sevdi,içini sevdi.mustafa menekşenin masumluğuna zarar veremez.Bu yüzdende halil için menekşe hala tertemiz.

Birde başka bir gerçek yansıtıldı ,hatırlatıldı demek daha doğru olur sanırım.Halil hastane odasında Menekşe'ye anlattığı o aşk hikayesi BOSNA'DA ne yazıkki bir çok insanın gerçek hayatta yaşadığı olayları hatırlattı. O hikayeyi anlatırken bu tür insanlık dışı olaylara maruz kalmış onlarca kadın aklıma gelince daha da kötü oldum.

Aslında bu Bosna olayına değinmelerini bu bölüme denk gelmesininde bir msja hizmet ettiğini düşünüyorum.Bosna'da yüzbinlerce kadın o vahşi kaliamda tecavüze uğradı.

Hep diyorum bu dizinin her bölümü,her sahnesi,her repliğiyle insan kendini ahlak felsefesi yaparken buluyor.Gerçekten Etik kelmisini her boyutuyla,her karakter üzerinde her sahnede tartışıyorlar bir nevi.Zaten karakter betimlemeleride çok başarılı.

ilkay_33
09-03-08, 14:07
;6341432']Bende bundna söz ettim canım.Eğer bir kere daha dikkatlice okursan anlarsın.Halil menekşenini masumluğunu sevdi,içini sevdi.mustafa menekşenin masumluğuna zarar veremez.Bu yüzdende halil için menekşe hala tertemiz.

yok biliyorum canım öyle dediğini şu lafına katılmıyorum dedim kusura bakma belirtmedim

Biliyorum hepiniizn bu olayla bu aşkın büyüsünün yok olduğunu düşünüyorsunuz
demişsin ya ona dedim ben

09-03-08, 14:12
yok biliyorum canım öyle dediğini şu lafına katılmıyorum dedim kusura bakma belirtmedim

Biliyorum hepiniizn bu olayla bu aşkın büyüsünün yok olduğunu düşünüyorsunuz
demişsin ya ona dedim ben

Yok canım ne kusura:)Bende ilk böyle düşündüm.Bitti işte dedim.Bütün büyü gitti.Menekşe bir tek halil'indi ama şimdi Mustafa onu kirletti.Menekşe asla toparlanmaz.Halilla araları asla düzelmez dedim.İlk böyle düşündüm.Ama bölüm bittiğinde ilk yazdığım yorumdaki gibi düşündüm.Menekşe'nin hala tertemiz olduğunu Halil'in sözleriyle anladım.

Bu arada fragmanda Lale Yusuf'un annesinin elini öpüyordu.Bence bu olayında bu bölüme denk gelmesinin sebbei bu.Menekşe'in tecavüz olayııyla kirlenmediği,Lale'nin hayat kadınlığını bırakığ,kocasıan sadakat göstermesiyle,yüreğini temizlemesiylede temizlendiğinin.Menkşe'nin anneside anlamıştır heralde."o" şekildede tertemiz olunabileceğinin.

arzu__55
09-03-08, 14:15
bu bi genc kizin basina gecek en ama en kötü bi olay...
gecen hafta frgamanda gördügm halde inanmak istemedim ve dün aksam o sahenenenin sadedece montajli omasini diledim.. ama olmadi
simdi en cok mrk edigim sey iliskileri nasil dvm edicek
edicek diyorum cünkü edicek halil onu cok seviyor ve hic birzaman geride vermez.. ama neoucak simdi??asklari nasil dvm edicek??
menekse napicak??
dünkü böüm beni okadar etkilediki gece rüyama girdi:s
ben menekse ile halilin askina inaniyorum ve ehrzaman heryerde en güzel dizi askinini menekse ile halil yansitiyor..
ilerliye bölümlerde görürcez bakalim neler olucak

bastille
09-03-08, 14:16
Mustafa nın bu yaptığını ne hapis nede ölüm temizler arkadaşlar..Bence onun yaptığına eş değerde birşey yapılmalı..İşte radikal bir çözüm..Bence Mustafa nında ırzına geçilmeli..Etik metik bırakın bi tarafa...Tecavüzün cinsiyeti yok benim gözümde..Mustafa ya da bir erkek tecavüz etmeliki oda hayatının sonuna kadar bu utançla yaşasın..Madem Menekşe Halil in her bakışında Mustafa yı hatırlayacakmış oda her kadınla beraber olduğunda böyle bir utancı yaşamalıki en azından bir adalet olsun..

Bu dediğim senaryoyu işleyen bir dizide Türkiye de radikal anlamda bir çığır açmış olur ve bendenizin muazzam takdirini kazanır..

SONAY T.
09-03-08, 14:18
Merhabalar,

Diziyi izliyorum ama foruma yazmamıyorum uzun süredir..

Akşam resmen bittim,Kıvaç T. bu acıdolu bakışları, çağresizliğine bittim...Osapık, sapkın Mustafa ve mustafa giblilerine lanet olsun...
Şimdi de tv de veriyor ama izlemeye içim elvermedi....

MUSTAFA VE MUSTAFA GİBİLERİNE LANET OLSUN..
MENEKŞE & HALİL FOREWER........

arzu__55
09-03-08, 14:21
Mustafa nın bu yaptığını ne hapis nede ölüm temizler arkadaşlar..Bence onun yaptığına eş değerde birşey yapılmalı..İşte radikal bir çözüm..Bence Mustafa nında ırzına geçilmeli..Etik metik bırakın bi tarafa...Tecavüzün cinsiyeti yok benim gözümde..Mustafa ya da bir erkek tecavüz etmeliki oda hayatının sonuna kadar bu utançla yaşasın..Madem Menekşe Halil in her bakışında Mustafa yı hatırlayacakmış oda her kadınla beraber olduğunda böyle bir utancı yaşamalıki en azından bir adalet olsun..

Bu dediğim senaryoyu işleyen bir dizide Türkiye de radikal anlamda bir çığır açmış olur ve bendenizin muazzam takdirini kazanır..

off off offf cokigrenc gercektende mustafa anca bunu hakkeder...köpekk adam ya herkesi sinirendirdii dün aksam
gercek hayata gördügümde suratina bile tüküre bilirim ama buda onun nekadar iyi oyncu oldugnu gösteriyro ama yiende sinir adam ya

SONAY T.
09-03-08, 14:24
Çok üzgünüm menekşe & halil aşkı yara aldı..:love04::love04:
Çok üzgünüm bir genç kızın başına gelebilecek en kötü , en iğrenç acı olaydır..
Çok üzgünüm halil ile gerdek bile yapamamışlardı....:icon_whis
Çok üzgünüm.. içim acıdı...............:img-in_lo

Mustafa iğrenç emeline ulaştıktan sonra menekşe'yi gönderdiğine şaşırdım, ben fidye talep eder diye düşündüm..6 aydır altınlar altınlar diyip durdu......:icon_whis

ilkay_33
09-03-08, 14:25
;6341580']Yok canım ne kusura:)Bende ilk böyle düşündüm.Bitti işte dedim.Bütün büyü gitti.Menekşe bir tek halil'indi ama şimdi Mustafa onu kirletti.Menekşe asla toparlanmaz.Halilla araları asla düzelmez dedim.İlk böyle düşündüm.Ama bölüm bittiğinde ilk yazdığım yorumdaki gibi düşündüm.Menekşe'nin hala tertemiz olduğunu Halil'in sözleriyle anladım.

Bu arada fragmanda Lale Yusuf'un annesinin elini öpüyordu.Bence bu olayında bu bölüme denk gelmesinin sebbei bu.Menekşe'in tecavüz olayııyla kirlenmediği,Lale'nin hayat kadınlığını bırakığ,kocasıan sadakat göstermesiyle,yüreğini temizlemesiylede temizlendiğinin.Menkşe'nin anneside anlamıştır heralde."o" şekildede tertemiz olunabileceğinin.

evet bende şimdi izledim bence lale menekşeye çok iyi gelecek onu bu konuda ikna edecektir

önemli olan yürektir iç güzelliktir

aslında babasına herşey müstahak sırf dostuyla rahat edebilmek için menekşeyi başlık parasıyla o pisliğe verdi
herşeyin sorumlusu o

09-03-08, 14:29
evet bende şimdi izledim bence lale menekşeye çok iyi gelecek onu bu konuda ikna edecektir

önemli olan yürektir iç güzelliktir

aslında babasına herşey müstahak sırf dostuyla rahat edebilmek için menekşeyi başlık parasıyla o pisliğe verdi
herşeyin sorumlusu o

Evet haklısın Menekşe'nin babsı çok suçlu.Hatta en büyük suç onun.ama oda bir baba ve kızının başına gelenler onu herkesten çok üzdü.Kalp krizi geçirdi hatta.

Aslında zamanında Mustafa'ya bukadar kükremiyceklerdi.Ezik,salak bir adamı bir canavara çevirenlerde onlar.Menekşe'ni bekareti ilk ortaya çıktığında çok sevindim "al Mustaf'a sana kapak" dedim:)Ama şimdi düşünüyorumda keşke hiç ortaya çıkmasaydıda Mustafa erkeklik onuuruna zarar geldiği için,erkekliğini ispat için Menekşe'ye bunu yapmasaydı.Ama olan oldu.Mustaf'a Menekşe'in kabuslarına girecek bir süre belki ama Halil ile arasına giremiyecek.

ilkay_33
09-03-08, 14:33
ne kadar bir süre desekde o pislik hep onların arasında olacak

menekşe gözlerini her kapattığında o an gözlerinin önüne gelecek
kimin gelmezki
bir bayanın başına gelebilecek en kötü şey en berbat şey
allahım kimseye yaşatmasın

askhumbrad
09-03-08, 14:34
Allah'ım nasıl bir bölümdü bu izlerken kalpten gidiyodum neredeyse:(
Pislik Mustafa bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir???Hala aklım almıyo yaa:(
Halil'in boncuk gözlerinden nasıl dökülüyodu yaşlar valla içim sızladı kıyamam ben ona yaa:(
Menekşe'ye de çok yazık oldu of yha o bunları hakediyo muydu?
Nedir bu iki gencin hayattan çektikleri
Halil'i çok takdir ettim işte gerçek bir aşık ne olursa olsun bırakmadı sevdiğini:)
Menekşe'ye büyük ihtimalle bişi olmadı Halil kurtarır onu büyük ihtimal o düşme sahnesinde bayılmıştır bence o ölürse dizi bitmeli.
inşallah bundan sonra herşey onların gönlünce olur
Halil'in bizim aşkımızı hiçbir şey kirletemez sözüne bittim zaten:Dharikaydı
Yeni bölümü çok merak ediyorum...

aygülen
09-03-08, 14:36
Dünden beri kafama defalarca balyozla vurulmuş gibiyim, evet hayatın gerçeğini bu şekilde beynimize kazımak istediler ve başardılar.Kıvanç kardeşim neden bu kadar gerçek oynadın, rol yaptığını düşündürecek birşeyler yapsaydın niye bu kadar gerçekti gerçekleri görmek izlemek bu kadar acı verirmi oysa biz sadece bir dizinin bir sahnesini izlemiştik ya bunu gerçekten yaşayanlar onlar için ne diyeceğiz birşeyler yapacakmıyız yapabilecekmiyiz? yoksa biz kadınlar hemcinslerimiz için birer Eminemiyiz onları kurtarabilecekken uçurumun kenarında bir de biz mi vuruyoruz aslında.

SONAY T.
09-03-08, 14:40
:img-yes:bu bi genc kizin basina gecek en ama en kötü bi olay...
gecen hafta frgamanda gördügm halde inanmak istemedim ve dün aksam o sahenenenin sadedece montajli omasini diledim.. ama olmadi
simdi en cok mrk edigim sey iliskileri nasil dvm edicek
edicek diyorum cünkü edicek halil onu cok seviyor ve hic birzaman geride vermez.. ama neoucak simdi??asklari nasil dvm edicek??
menekse napicak??
dünkü böüm beni okadar etkilediki gece rüyama girdi:s
ben menekse ile halilin askina inaniyorum ve ehrzaman heryerde en güzel dizi askinini menekse ile halil yansitiyor..
ilerliye bölümlerde görürcez bakalim neler olucakArkadaşım ben de olmamıştır diye bekledim..Ama ormanlık arazideki görüntüde halil ile ben de bittim....
Aynen sabah özümü açtım Mustafa ve iğrenç eylemi hala aklımdaydı..

Senaristler bu t...z olayını neden kurşun gibi yüreğimize işlediler...:icon_whis:icon_whis..ne gerek vardı...:i:icon_whis.
Sonrasındaki tranvaları da daha acı olur...

menekşenin babası ne olursa olsun düzeliyor sinir oluyorum....:img-in_lo

09-03-08, 14:42

Biz sabahtan beri ne diyoruz sen ne diyorsun.Bu dizinin etik kavramını nasıl tartıştığını.Çarpıtılmış veya unutulmuş namus,şeref kavramını nasıl rayına oturttuğundan söz ediyoruz sen ne diyorsun.Senin söylediğin radikallik değil iğrenç birşey.Eğer Mustafa'ya bu yapılırsa onların Mustafa'dan ne farkı kalır.Hadi bunu yaptılar diyelim.Kim yapacvak bunu.Halil mi,yusuf mu,kadir miPKim Mustafa'yı kirletmek için kendini kirletecek.Mustafa zaten yeterince kirli.Onu krletmelerine gerek yok!!!

Hem senaristler yeterince radikal bir karar almışlar.Diğer dizilerde başrollerin başına gelmeyen bir şey geldi Menekşe'nin başına.Bu yeterince radikal bir karardı.Bukadar radikallik yeter bence.Fazlası bu ülke için gerçekten fazla!!

ilkay_33
09-03-08, 14:43
yeni bölüm fragmanında menekşe iyi yani fiziksel olarak

gözüme bir şey çarptı mustafa tekrar mı geliyor onun yanına sanki karşılaşıyorlar gibi birşey :icon_sorr

izleyenler cevaplayabilirlermi?

ssvshy
09-03-08, 14:43
yorumları okumayı bitiremedim
bölüm tekrarı var başta kaçırdığım yerler olmuştur diye izliyim dedim ama çokta dayanamıycam
mısıtkın menekşeyle geçmişi hakkında yaptığı konuşma mıstıkın hastalıklı bir ruha sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı hayatı boyunca horlanmış kendine ait hiçbirşeye sahip olmamış ve sahip olduğunu zannettiği şeyi elinden kaçırdığı için bunda herkesi suçlamış ve buna intikam yemini etmiş hastalıklı bir ruh
ne kadar hastalıklı olduğu sadece menekşeye değil şebneme davranışlarından bile belliydi ona babalık[bu kelime ona hiç yakışmıyor ]yaparak hiç sahip olmadığı aile duygusunu yaşarken bir yandanda ona bağırarak zamanında onu horlamış insanlara bağırır gibiydi
kadınlara düşmanlığıda onu horlayan halalarından yengelerinden
kendisinden alınan herşeyin intikamını alıyor mesela gerdek gecesi erkekliğini kaybetti bunun intikamını hayat kadınından aldı
kadınları aşağılayan onları horgören yolda laf attığında suçu kadına atan dişi köpek kuyruk sallamasaydı mantığıyla yaşayan erkekleri anlayamıyorum onları doğuranda büyütende bir kadın başka kadınlara yaptıkları herşeyi kendi analarına kız kardeşlerinede yaptıklarının farkında değiller
mutluluğu izlemiştim meryem ben hiç günah yapmadım derkenki sahnede çok kötü oldum kendisine yapılandan ötürü günahkar ilan edilen ve o kötülüğü yapanı hatırlamayan biriydi

bu bölümün kadınlar gününe denk getiirlmesi bosna olayından bahsedilmesi olaya ayrı bir anlam kattı
aynı şekilde gelecek bölümde lalenin gelmesi menekşe laleden çok büyük destek alacaktır
zeynepin söylediği söz güzeldi oğlun değilse yine düşmanmı olacaksın halilin mihatın oğlu çıkması ya bu öyle bir şeyki anlatılan öyle bir şeyki hiç kimse bilerek kötü olmaz sonradan olur der gibi bişey murat daltaban mithat karakterinin duygularını gelgitlerini o kadar muhteşem yansıtıyoki mithatın babalık duygularını gerçekçi kılıyor tüm kötülüklerini unutturuyor tebrikler
dizinin yeni dediğim müziği dudaktan kalbede kullanılan müzik sanırım

özznur
09-03-08, 14:45

gözüme bir şey çarptı mustafa tekrar mı geliyor onun yanına sanki karşılaşıyorlar gibi birşey :icon_sorr

ewet cnm fragmanda tekrar yanına geliyordu.menekşe tekrar ağlamaya başlıyodu bi sonraki sahnede halilde ona sarıLıyodu..ayrıca mustafa tip değişikliğinede uğramıştı...(odunu ne kadar yontarsan yont odun yine odundur...)

09-03-08, 14:46
Dünden beri kafama defalarca balyozla vurulmuş gibiyim, evet hayatın gerçeğini bu şekilde beynimize kazımak istediler ve başardılar.Kıvanç kardeşim neden bu kadar gerçek oynadın, rol yaptığını düşündürecek birşeyler yapsaydın niye bu kadar gerçekti gerçekleri görmek izlemek bu kadar acı verirmi oysa biz sadece bir dizinin bir sahnesini izlemiştik ya bunu gerçekten yaşayanlar onlar için ne diyeceğiz birşeyler yapacakmıyız yapabilecekmiyiz? yoksa biz kadınlar hemcinslerimiz için birer Eminemiyiz onları kurtarabilecekken uçurumun kenarında bir de biz mi vuruyoruz aslında.

çok iyi bir açıdan yaklamış ve çok iyi bir tespit yapmışsın.Acı ama gerçek.çoğu bayan bir Emie profili çiziyor benim gözümde.

Ama bence Emine tecavüz olayında evde olsydı buna müsade etmezdi.

Ceren53
09-03-08, 14:48
Slm arkadaslar

Simdi söyle düsünün haberlerde diyorlarki bi kadin soygun icin evine giren hirsizin tecavüzüne ugradi diye bir haber veriliyor. Ne diyoruz yazik deriz, allah cezasini versin deriz. ve iki dakikda sonra baska habere gectimi biz bunu unutr gideriz.
Bizim dizimiz bunu yapti iste dediki durun bakin bu nasil bir faciya. Böyle olaylardan sonraki durumu gösterdi daha neler görücez neler... Söyle bir oturup düsünmemizi sagladi. Yani ben kendi adima konusayim ben artik öyle bir haber cikinca neler hissediklerini hic degilse daha iyi anlicam...
Reytingler iyi süper ama daha iyi olmasini bekliyordum ben hic degilse ilk3e gireriz diye bekliyordum ama eminim bu bölümden sonra oda olacak...

Ben fragmani izledim ama gözden kacirdim heralde lale yusuf sahnesini durun hele birdaha izliyeyim.

Leylacim bizim haydarlar o pisligi fayda etmedi. Ama dün izlerken elime verseydileri katil olurdum heralde...

H-Y-F-N
09-03-08, 14:49

ben izledim fakat çok çbuk ilerlyrdu pek fzla bişi anlamadm,menekşe tam kapıyı açıyr karşna mustafa çıkyr sanıırm..Birde emine ve mustafa saçlarna kestrmşler snaıırm.

__THALIA__
09-03-08, 14:52
Dünkü bölümü izlerken sinirimden çatladım desem yeridir.O Mustafa'yı elime geçirseydim boğabilirdim.:) Umarım yakalanır ve cezasını bulur.Halil Menekşe'yi herşeyden çok seviyor.Bu birkez daha belli oldu.

09-03-08, 14:57
Slm arkadaslar

Simdi söyle düsünün haberlerde diyorlarki bi kadin soygun icin evine giren hirsizin tecavüzüne ugradi diye bir haber veriliyor. Ne diyoruz yazik deriz, allah cezasini versin deriz. ve iki dakikda sonra baska habere gectimi biz bunu unutr gideriz.
Bizim dizimiz bunu yapti iste dediki durun bakin bu nasil bir faciya. Böyle olaylardan sonraki durumu gösterdi daha neler görücez neler... Söyle bir oturup düsünmemizi sagladi. Yani ben kendi adima konusayim ben artik öyle bir haber cikinca neler hissediklerini hic degilse daha iyi anlicam...
Reytingler iyi süper ama daha iyi olmasini bekliyordum ben hic degilse ilk3e gireriz diye bekliyordum ama eminim bu bölümden sonra oda olacak...

Ben fragmani izledim ama gözden kacirdim heralde lale yusuf sahnesini durun hele birdaha izliyeyim.

Leylacim bizim haydarlar o pisligi fayda etmedi. Ama dün izlerken elime verseydileri katil olurdum heralde...

Bizim haydarlar fayda etmediysede Halil'in haydarı fayda eder cerenim heralde.Halil bir güzel eşşek suan gelinceye kadar mustafayı döver,sonra eşşği suya birdaha yollar dönene kadar bir daha döver inşallah:img-hyste

Canım Lale'nin sahnesi çok kısa.Menekşe'nin annesinin eliin öperken böyle.Hatta sadece saçları görünüyor.Ben çok dikkatliyimdir fragman izleme konusunda.:)Hiçbirşeyi kaçırmam.Hatta ragman izlerken gelecek bölümün yarısını çözerim yane.O derece iyimdir o konuda:img-pilot

Bu arada Menekşe'nin kapıyı açtığında Mustafa'yı gördüğü kıayfeti ve mekanla,Halil'e endişeli bir şekilde biryeri gösterip bişiyler söylediği sahnedeki kıyafeti ve mekan aynı.Yani Mustfa Menekşe'nin karşısına çıkmayacak bence birdaha.O sadece Menekşe'nin gördüğü bir halisilasyon olabilir bence.

turkish_baby
09-03-08, 14:58
merhaba arkadaslar ben betul araniza yeni katildim.dunku bolum sinirlerimi alt ust etti o mustiyi oldurmek istiyorum.inanin hala aklima geldikce kotu oluyorum.te......z bir insanin basina gelebilec en kotu sey allahim kimseye gostermesin.

(not:benide araniza kabul ederseniz sevinirim)

Ceren53
09-03-08, 14:58
Bende fragmani tekrar izledim evet lale el öpüyordu ama arkadaki hasan ya yusuf abimiz yine yok ortalikta heralde diziden ciktii. Bare yerine bi abi bulsalar böyle bir olaydan sonra abisi gelmesse asil sacmalik olur...
Birde kadir mithatin yakasina sariliyordu neden acaba?
Menekse iyi görünüyordu bir kisim haric herlade sinir krizi mi geciyor ne barip cagiryordu halilde onu tutuyordu...
Ya nasil beklicem ben simdi cumartesiyi yine safak sayicaz herlade

Basladik safak 6

Ceren53
09-03-08, 15:01
;6342147']Bizim haydarlar fayda etmediysede Halil'in haydarı fayda eder cerenim heralde.Halil bir güzel eşşek suan gelinceye kadar mustafayı döver,sonra eşşği suya birdaha yollar dönene kadar bir daha döver inşallah:img-hyste

Canım Lale'nin sahnesi çok kısa.Menekşe'nin annesinin eliin öperken böyle.Hatta sadece saçları görünüyor.Ben çok dikkatliyimdir fragman izleme konusunda.:)Hiçbirşeyi kaçırmam.Hatta ragman izlerken gelecek bölümün yarısını çözerim yane.O derece iyimdir o konuda:img-pilot

Bu arada Menekşe'nin kapıyı açtığında Mustafa'yı gördüğü kıayfeti ve mekanla,Halil'e endişeli bir şekilde biryeri gösterip bişiyler söylediği sahnedeki kıyafeti ve mekan aynı.Yani Mustfa Menekşe'nin karşısına çıkmayacak bence birdaha.O sadece Menekşe'nin gördüğü bir halisilasyon olabilir bence.

Evet canim haklisin onun hakkindan ancak halil gelir aman elini kana bulamasinda birde prangalar girmesin aralarina kaldiramam okadear ayriligi ben...

Demek dizinin yarisini cözersin? ozaman bölüm özetini senden alayim bekletme beni :)

semma
09-03-08, 15:02
bu menekşenin başına gelenleri sanki biraz da şunun için yaptılar: menekşenin başına ne gelirse gelsin ne olursa olsun Halil ondan vazgeçmeyecek, Halil onu inanılmaz derecede seviyor diye yaptılar. menekşe ile Halil in aşkı bu olayların da üstesinden gelebilir diye yaptılar bence ama keşke olmasaydı ya.son ana kadar bu olayın gerçekleşeceğine inanmadım.ama oldu...

Ceren53
09-03-08, 15:08
Hosgeldin betül... Menekse ile Halil ailesi sicak bir ortamdir cabuk ayak uydurursun :)

Semma bizim senaristlerin vardir bir bildikleri basindan beri cok güzel islenmis bir konu büyük bir kesimin kanayan yarasidir bu baba kizina danismadan az bir paraya olsa kizini zorla evlendirme durumu...
Bu durumda cok kadin var... Böyle yazildiysa vardir bir bildikleri ben senaristlere güveniyorum... Ve cokda güzel mesajlar veriyorlar... En basiti sevginin dokunmadan olabilecegini gösteriyorlar yane cikarsiz bir ask... Tertemiz artik günümüzde pek böylesi kalmadi ama yinede böyle herseye ragmen sevenler vardir...

turkish_baby
09-03-08, 15:18
Hosgeldin betül... Menekse ile Halil ailesi sicak bir ortamdir cabuk ayak uydurursun :)

Semma bizim senaristlerin vardir bir bildikleri basindan beri cok güzel islenmis bir konu büyük bir kesimin kanayan yarasidir bu baba kizina danismadan az bir paraya olsa kizini zorla evlendirme durumu...
Bu durumda cok kadin var... Böyle yazildiysa vardir bir bildikleri ben senaristlere güveniyorum... Ve cokda güzel mesajlar veriyorlar... En basiti sevginin dokunmadan olabilecegini gösteriyorlar yane cikarsiz bir ask... Tertemiz artik günümüzde pek böylesi kalmadi ama yinede böyle herseye ragmen sevenler vardir...

aynen katiliyorum arkadasim gunumuzde fazla kalmadi boyle gercekten seven dokunmadan sadece gozleriyle.zaten beni bu diziyeceken sebepte buydu.

gumus-mehmet
09-03-08, 15:29
Herkese slm,

Ben bu basliga ilk kez yaziyorum yeni sayilirim yani, ama Menekse ile Halili severek izliyorum..:img-yes:. Bu bölüm biraz sinir bozucuydu yani Mustafa'yi kastediyorum NEFRET ediyorum onu, pisligi bi yakalayamadilar bundan sonra da biraz zor gibi görünüyor..

Menekse' ye gelelim iyilesmesi biraz uzun sürecek gibi. Halilin Meneksenin babasina verdigi cevap süperdi yani "Menekse'yi HIC birsey kirletemez"

Bide son sahnede Menekse ucurumdan yuvarlanmamistir diye düsünüyorum..
Ama Haliliin gözlerini büyütmesi güzeldi gözünün güzelligi bidaha ortaya cikmis oldu..O sahneden bi avatar yapan olmustur umarim..:img-in_lo

Gelecek haftayi 4 gözle bekliyorum.

xKubrax
09-03-08, 15:32
Biraz once tekrari vardi dunki bolumun ama icim el vermedi bi daha izlemeye, o sahneyi bi daha gormek, Halil ve Meneksenin caresizligine bi daha sahit olmak istemiyorum, dunun etkisinden hala cikamamisken fazlasina dayanamam..

Bu bi dizi sonucta, gercek degil hayal urunu, lakin dunyada hergun bunu yasiyan o kadar genc kiz, o kadar aile, o kadar seven varki, bunu bu diziden sonra bi kez daha anladim.. Ve bence bu dizi hayal urunu degil, hayatin ta gercegi :icon_sorr

Betul aramiza hosgeldin :img-wink:

byuzax
09-03-08, 15:33
foruma bodoşlama bir atlayış olacak ama tahminim şudur ki menekşe hamile kalmıştır çocuk olur halil o çocuğu da kabullenir falan fişmekan ... ama inşallah olmaz yani ne denir ki ...

eleftheros
09-03-08, 15:43
menekşenin hamile olması olayına ihtimal vermiyorum..
tamam senaristler abartıp menekşeyi ne halere düşürdüler, bizide mahfettier. ancak heralde buna dur derler artık.. zaten son bölümün o malum sahnenin etkisinden çoğu arkadaşımız gibi bende çıkamadım, artık daha fazlasını kaldıramayız. dayanamayıp azönce yine izledim tekrarda. hayatımda ilk kez bukadar çokk etkileniyorum bir diziden. olayın etkisiyle ruh gibiyim,

yani hamilelik olayı olmaz eğer olursada bakalım biz noluruz!!

sudemnaz
09-03-08, 15:44
ilk bölümkü kadar heyecanlı ve duygusaldı...
oyuncular mükemmeldi mustafa dahil herkes öyle inandırıcıydıki ağlamaktan gözlerim şişti...
mustafa menekşeye dokunmamalıydı evet:( ama dizi böyle başka bir noktaya taşındı...
Aşklarına daha bi inandım halilin gözyaşları menekşenin babasına cevabı bakışları mükemmeldi...
menekşe canım benim senin yüzün hiç mi gülmeyecek:(
yaralarını halille saracaksın ve çok mutlu olacaksın yani inş. buna inanmak istiyorum...
halil menekşeye dokunmaya kıyamazken adi mustafa menekşeyi incitti:(
menekşe bunları hak etmiyor:(

mustafa menekşeye bir şey yaparsa diziyi izlemem diyordum ama mücadelerini izlemek güzel olacak...
aşlarına sahip çıkışlarını görmek istiyorum dahası mustafanın yok oluşunu zevkle izlicem...
reytingler ii gelmiş....

idilLAMİN
09-03-08, 15:45
menekşenin hamile olması olayına ihtimal vermiyorum..
tamam senaristler abartıp menekşeyi ne halere düşürdüler, bizide mahfettier. ancak heralde buna dur derler artık.. zaten son bölümün o malum sahnenin etkisinden çoğu arkadaşımız gibi bende çıkamadım, artık daha fazlasını kaldıramayız. dayanamayıp azönce yine izledim tekrarda. hayatımda ilk kez bukadar çokk etkileniyorum bir diziden. olayın etkisiyle ruh gibiyim,

yani hamilelik olayı olmaz eğer olursada bakalım biz noluruz!!

kesinlikle bende böyle bişiye ihtimal vermiyorum.kesinlikle hamile kalmaz.bu kızı boşuna mı hastaneye götürdüler.bu işin hastanede uygulanan bir prosedürü vardır.

berivan_
09-03-08, 15:48
turkish_baby,aramiza hosgeldin canim,bu arada seninle adas ciktik:img-wink:

Halil'in hastane yatagindaki Menekse'ye anlatigi ask hikayesi cok guzeldi,ve Halil cok hakli Menekse ile Halil asklari icin okadar savas vermisler,yani bir pisligin yaptigi igrenc birsey yuzunden bitmemeli evlilikleri...

Hasan Halil'e bosanma konusunu actiginda cok kizdim ona (zaten hic sevmem:icon_evil) ama aslinda Hasan'a bir yandanda hak verdim.Yani her erkek her nekadar karisini deliler gibi sevsede ve asklarina emek vermisede kabulenemez esinin tec...ugramasini (bu benim dusuncem) ama Halil yaniltmadi beni söyledikleri ile.Halil askinin nekadar buyuk oldugunu bir kez daha ispatlamis oldu Hasan pisligine:happy0064 Allah kimsenin basina Menekse'nin basina gelenleri vermesin,ama nekadar cok erkek vardir ki böyle bir durumu kabulenebilen ve herseye ragmen karisinin yaninda durabilen?

Emine igrencini ise tiksintiyle izledim,yani kadin kendi arasinda herhalde Mistik'in Menekse'nin isini bitirdigini saniyordur ama bir ögrense Mistik'in Menekse'ye yaptigini,yani umarim ögrenir ve vicdan azabi ceker cunku Menekse'nin basina gelenlerin icinde onunda Mistik kadar payi var,hatta daha cok cunkum butun isi o tezgahladi...

Kadir'in hastanede aglayipta annesi ve ninesine Mistik'in Menekse'ye yaptiklarini anlatiginda ise her ucundende igrendim,yani sonucta Menekse'nin basina gelenlerde onlarinda cok buyuk paylari var.Anne ve nine zamaninda ellerinden ne gelirse gelsin Menekse'nin basinda durmalari lazimdi herseye ragmen ve onun Mistik'a verilmesine engel olmalari lazimdi:img-yes:

Dun birde bukadar aci seyin icinde Halil'in haline guldum,yani takmis tabancayi beline ama tabanca dusucek diye fukarem yururken ve kosarken elini hep mecburen belinde tuttu:img-hyste

Kivanc'i dunki performansi yuzunden tekradana kutlarim,yani aglamalari,mimikleri ve hareketleri superdi:good: Sedef'te öyleydi,yani Menekse'nin duydugu acinin hepsini cok guzel bir sekilde aktardi bizlere:good:

Yine diyorum,Mistik tez zamanda eceli ile kavusun ve merhametsiz ve bencil Emine'nin elindende kizi tez zamanda alinsin,anne olmayi hic hakketmiyor:img-yes: hem Hasan'a hemde Emine'ye koca bir tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

gumus-mehmet
09-03-08, 15:52
Fragman cikmis arkadaslar bu ne hiz yaa, bu Mustafadan kurtulus YOK mu ya yine Meneksenin karsisina cikiyo bu pislik, ama Halil silahini Mustafa'ya dogru yöneltio insALLAH vurur da onlarda bizde kurtuluz..:img-blush

_mervevrem_
09-03-08, 15:57
foruma bodoşlama bir atlayış olacak ama tahminim şudur ki menekşe hamile kalmıştır çocuk olur halil o çocuğu da kabullenir falan fişmekan ... ama inşallah olmaz yani ne denir ki ...

Ben Menekşein hamile kalacağını sanmıyorum.
Düştüğünü de sanmıyorum .
Sanırım orada bayıldı üzüntüden:icon_whis

MiSz_CaniSi
09-03-08, 15:58
yarim saat bi saat once tv karistiyordum bide ne gorim sanki kanald inadina yapiyormus gibi tekrarini verdi yeniden izleyemedim bolumu baska kanali actim yuregim yine ciz etti ayakta duramadim ayagim titredi off menekse acaba ne zaman gucku kadin olacak ne zaman iyilesecek menekse buna dayanamaz ama dayanmak zorunda pes etmemeli forum da baya cosmus yazdiklariniza yetisemedim

batuhan_gumus
09-03-08, 16:03
demin tkr ni izledim yine ayyay dedim icimden cok kötüydü ya meneksemin hali gözümden gitmiyor nasil bagirdi öyle tecavüz sahnesinde:icon_sorr
halile aferim ya menekseye sahip cikti
yeminki arkadaslar sonucta bir dizi ama icimden cikmiyor :icon_sorr:icon_sorr
sedefin hali esas gibiydi ya cnm cok guzel yapti rolunu

batuhan_gumus
09-03-08, 16:07

yokya menekse hamile kalmaz inanamam
kalirsada cok kotu olurr
ya zaten ölye bisey ciksa yani hamile oldu filan
ozmn menekse kürtajla aldirir yani kesin
forum cosmus masallah nazar degmesin:D

turkish_baby
09-03-08, 16:14
ben hamile kalacagina ihtimal bile vermiyorum eger oyle bisey olursahic izlemem bu diziyi.ayyy hemde mustinin cocugu dusunmsi bile kotu.halile bunu yapamazlar

_songülöden_
09-03-08, 16:17
Dünkü bölüm çok kötüydü ya:icon_sad:.Bu senaristlerin amacı ne güzelim kız perişan oldu içim cız etti valla.Menekşe biran önce iyileşsMutlu olsalar.Halil'i taktir ettim eşine sahip çıktı.Bence Menekşe atlamadı bayıldı.Tek isteğim biran önce herşey yoluna girsin.Duyun sesimi senaristler:icon_evil

MiSz_CaniSi
09-03-08, 16:17
Menekse ile halil zaten bir dram aslinda dizinin gercegi asil simdi basliyo askin gucu ilerleyen bolumlerde gelecek nasil direnis olduugnu gorecegiz bende istemezdim ama boyle olmasi gerekiyordu aci da olsa keske ilk once halil dokunsaydi ama iste dedim ya sonucta bir dram /aile dizisi

yeliz123
09-03-08, 16:34
bencee dusmedii bayildii..
yani dusse garanti olur ve dizi biter yani olaz...

bence hamile de olmazzz...olsa bile cocugu aldirirr dusumednnn !!
yanii uzulmeyinn

birdeee meneksenin babasi halile "mahcubuz ne zman istersen bosanabilriz"" dedigii annn sinirlerim bozuldu sanki kiz istedii..salaklarr...ah halil ben olcammmm o an o adami tutupoldururdumm..mahcupmusss!!!

nehir_yaso
09-03-08, 16:37
hayatımda unutmayacağım tek bölüm bu bölüm olcak heralde.halili ağzım açık izledim.adam delirdi resmen.bu bölümde hep dudaktan kalbenin müzikleri çaldı.bu arada menekşe bayıldı.ne güzel 2 haftadır dizi biter bitmez yeni bölüm fragmanını veriyolar.orda gördüm.mustafa yine menekşenin karşısına çıkıyo.allahın belası bırakmıyoki aşıkları

eSzra_
09-03-08, 16:54
Aramiza Yeni katilan Arkadaslar Varmis ilk önce onlara Hosgeldin Diyorum:img-in_lo..
Simdi 1 Bence menekse Kesinlikle Hamile Kalmaz Eger kalirsa çok abartili olur Zaten Onca Dert Varkene Bide Bu Gelirse çok fazla Fazla Olur:img-yes:
o yuzden olacagina inanmiyorum hem Bide halilin kutu Sirri var oda çok problem Olacak gibi Gözukuyor uff Arkadaslar menekse ile halili çok zor gunler Bekliyor Ama Ikiside Sabir edercekler...ilk önce menekse biraz kendine gelsinde halilin yuzune bakip seni seviyorum desinde yani onlar ikisi Birlikte olsunlarda ne olursa olsun Safasirlar Yeterki Hep Birlikte olsunlar:img-yes:

kıvanç_sedef
09-03-08, 16:58
arkadaslar bazı arkadaslarımız sunlardan soz etmıs ısımlerını hatırlayamıorm ksra bkmasınlar::

1).Menekse hamıle olabılır mı??
bence asla olamaz cnku menekse hıc ıstemedıgı bı adamdan sanırım cocuk sahıbı olmaz olamaz senarıstler en azından bıze bunu ypmazlar ortaya bı de cocuk koyarlarsa nolur menekse dayanamaz cdden ıntıhar olumle sonuclanr yanı bu kadar olmaz sanırım

2).Menekse dustu mu bayıldı mı??
sızınde dedıgınız gbı BUYUK IHTIMALLE bayıldı cnku dusse nereye tutuncak ayrıca fragmanda halılle menekse sarılıyomuydu ya da halıl onu tutuyodu sanırım...yanı sedef olse sanırım halılsız bı menekse olamıcana gore dırek bıterdı dızı eer son blm felan olsaydı aa hanı oluyo heralde derdık ama ole bısı olmadıgına gore menekse olemez kı herkes bu kanıda:img-yes:

ya bı de tkrar syrettm bazı kacırdıgım yerler wardı mesela mstafa dedı kı yok ben senı askerdeyken sewıodm eer sewseydın ewlendıgınızın ılk gnu snınle bısey yapmak ıstemedıgı halde kızı zorlamazdın weya kızın elını kesmezdın ya da tkrar menekse mstıkın tecavuzune maruz kalmstı ama halıl krtarmstı 3.bölm felandı halıl yan odadaydı eer sewseydı o zmnda mnkse ıstemedıgı halde yapmamalıydı neden yptı pekı srf ıcındekı seytanı dınlemek ıcn....mstıkın bu yptıgı asla affedılemez bn mnksenın yerınde olsaydım eer kadırı sanırım cok zor affederdım yanı o kdr kolay olmazdı herkesın ıcnde kızı dwduler asagıladılar ama o abııı dedı hala ınatla ben bu kadar dusuncelı olmazdım weya bu kadar wefalı olmazdım meneksenın burda bıze anlatılmak ıstenen cok yonu war aslında menekse soru ısaretlerının arasında kalmıs bı karakter cnku meneksenın ılk baslarda sewdıgı ınsandan bıle korkusu wardı cnku elıne o zmna kdr erkek elı degmemıstı sewdıgı adamdan ayrıldı hıc ıstemedıgı bı adamla ewlendı ondan cesıtlı seylere maruz kaldı menekse bunları cok kolay atlattı hele o babası once halılımı scladı sora da yok bız sana mahcup olduk hıkayesı hasan efendı uyan kızını sen bu hale goturdun dıorm ekrandan ama halılcım bı caksa suratının ortasına...yanı menekse dedıgım gbı soru ısaretlerı arasında kalmıs bı karakter yerı geldıgınde en cok sewdıgı ınsandan bıle korkabılen bı karakter ama yıne dedıgım gbı menekse & halilin aşkını kmse ama hıc kmse bıtıremez asla btmez mstafa psLıgı bıLem....!!!!:icon_sorr

eleftheros
09-03-08, 17:10
ne güzel yazmışsın.. kelimesi kelimesine katılıyorum.. mustafa askerdeyken menekşeyi seviyomuş yok resmiyle uyuyomuş falan. hepsi saçmalık,, seven insan sevdiğine böylemi yapar. onu bukadarmı aşşağılar.
mustafa zaten psikolojik sorunları olan biri. küçüklükten gelen. bence o sevme hikayesinide uyduruyo yada gerçekten sevmekten Hiç anlamıyo..

kıvanç_sedef
09-03-08, 17:18
ne güzel yazmışsın.. kelimesi kelimesine katılıyorum.. mustafa askerdeyken menekşeyi seviyomuş yok resmiyle uyuyomuş falan. hepsi saçmalık,, seven insan sevdiğine böylemi yapar. onu bukadarmı aşşağılar.
mustafa zaten psikolojik sorunları olan biri. küçüklükten gelen. bence o sevme hikayesinide uyduruyo yada gerçekten sevmekten Hiç anlamıyo..

oncelıkle bana katıldıgın ıcn cok tskkr ederım arkadasım:img-wink:
tmm blkı mstafa sewmıs olabılır ama 3.bır sahıs olarak bence aradan cekılmesı buyuklugunu gstermıs olurdu ama o SEWMEDI sewmenın anlamını bıLmıo menekseye ıstedıgını yaptı tmm blkı kırlettı onu (bu laf cok ıgrenc ama bsı solıcem ıcn kullanıorm tabıkı mnkse asla kırlenmedı..!) ama yuregını kırletebıldı mı??HAYIR asla yapamaz cnku bunu ne kadar ıstesede mnksenın klbındekı her zmn we hep halil olucak bunu hc kmse deıstıremez bu bole gdıcek elbette yanı mstık onu kırlettgını we halılın her defa ona baktıgında olucegını zannedıo eft ılk basta bole olabılır ama sonradan bole olmıcak halıl bole selere onem weren bı erkek dııl mstık gbı dııl asla olamaz hc bı zmn halıl menekseyle bole seler ıcn konusmadı ama mstık her defasında yuzune vrdu kzn......o yzden mstık smdık marıfet yaptıgını znnedıo ama dııl hc bı zmnda olmıcak

sarıseren
09-03-08, 17:19
Dün bölüm yorumu yazamadım:icon_sorrÖf ya ne biçim bölümdü:icon_neutYani bu tecavüz olayını keşke yapmasalardı.Diziyi ilerletmek amaçlı bir şey miydi bilmiyorum ama olmasaydı böyle bir sahne ya:icon_mad:O Mustafa'yı nasıl lazımsa öyle olsun inş. biri onu vurur da ölür:img-cool2Hasan vursun hem normalde de bir şeye yaramıyor en azından kızı için böyle bir şey yapsın.Mustafa'yı oynayan oyuncuyu da tebrik etmek lazım aslında yani rol kötü ama oyunculuk iyi:img-yes:Ayrıca Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğu süperdi.Kendini çok eskiye oranla acayip geliştirdiğini düşünüyorum:img-wink:

eleftheros
09-03-08, 17:28
fragmanda sanki lale yi gördüm.. yanlış görmüş olabilirim heycanla ama o gibiydi. acaba gerimi geliyolar.
belki bir bölüm için olabilir.

kıvanç_sedef
09-03-08, 17:33
Dün bölüm yorumu yazamadım:icon_sorrÖf ya ne biçim bölümdü:icon_neutYani bu tecavüz olayını keşke yapmasalardı.Diziyi ilerletmek amaçlı bir şey miydi bilmiyorum ama olmasaydı böyle bir sahne ya:icon_mad:O Mustafa'yı nasıl lazımsa öyle olsun inş. biri onu vurur da ölür:img-cool2Hasan vursun hem normalde de bir şeye yaramıyor en azından kızı için böyle bir şey yapsın.Mustafa'yı oynayan oyuncuyu da tebrik etmek lazım aslında yani rol kötü ama oyunculuk iyi:img-yes:Ayrıca Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğu süperdi.Kendini çok eskiye oranla acayip geliştirdiğini düşünüyorum:img-wink:

arkadasım cok hklısın aslında bu tecavuz olayı olmamalıydı ama menekse olemeyecegıne gore ya da hemen bulunamayacagına gore mecburen bu ıhtımalı goz onunde bulundurmalıydık ben ztn anlamstım sılahla meneksenın elbısesınn altına doru bısıler yapıodu pslıkk allahın belası bn anlamstım ztn ama hem kıvanc hm sedef hmde mstık cdden rollerını coogg gsl yapıolar sana katılıorm....:img-wink:

burju1907
09-03-08, 17:41
ben hala mustafanın böle yaptığına inanamıorum halile çok haksızlık oluodu menekşeye dokunmaya bile kıamıyordu..senaristler nasıl böle bişi yaptılar yaaa...:( takraraını izledim yine çok kötü oldum yaaa...:(

batuhan_gumus
09-03-08, 17:44

ayhnen insan sevdigine böyle mi yapar
hepsi sacma hic biseye inanmiyorum bn mustafanin dediklerine
cünki oo cok ne dim ya pisikopat birisi
ha sonunda ne olucak emine hanimda vurulucak ve ölecek
bosu bosuna hayatini maaf etti emine:icon_whis

batuhan_gumus
09-03-08, 17:48

evet bncede hasan vursun hic olmasa bi ise yarar beyfendi
oyunculuga gelirsek sedef avci ve kivanc tatlitug yu tebrik etmek istiyorum
süper bi cikardilar dün hakikaten süperdi
ben im bidenem onlar ya
sedefi 6 ay oldu taniyali ama kivanc abimi zaten 3 yildir taniyorum
ve zaten oo bnm gümüste hayranim olmustu songülde simdi birde sedefim geldüüü:happy0064

Rüya
09-03-08, 17:50
Birisi galiba Mustafa hakkinda ''bu nasil sevgi'' demis sevmiyor fln yazmissiniz :)
Bence içinde gerçekten bir sevgi var.. Ama adam ruh hastasi!! Böyle seyleri baska
dizilerdede zaman zaman görüyoruz.. Mustafa çünkü sadece kötü biri degil
Adam piskopat..

<GüMüŞ>
09-03-08, 17:55
herkese merhabalar...
uzun zamandır buraya qelip yorum yazmamıştım...ama dünkü bölümü izleyince menekşe ile halil dizisi hayranı olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim...
hanqi konudan başlayacaqımı bilemiyorum...dizinin kalitesindemi bahsedeyim...oyuncuların mükemmel oyunculuklarındannmı bahsedeyim yoksa qünümüz qerçeklerine dizinin nasıl deqindiqindenmi...
dünkü bölüm benim için diqer bölümlerinden daha ayrı bir yer bıraktı...dizinin ne kadar kaliteli bir yapım olduqunu bir kez daha anlamamı saqladı...oyuncuların özellikle kıvanç tatlıtuğ ve sedef avcının oyunculuklarına bir kez daha hayran kaldım...mankenden oyuncu olurmu sorusuna bu bölüm tokat qibi bir cevap oldu bence...
qelelim işlenilen konuya 'tecavüz'e...qünümüzün ve ülkemizin acı qerçeqi olan bu konunun böylesi kaliteli bir yapımda konu olarak işlenmesi beni çok mutlu etti...bu qerçekle bir kez daha yüzyüze qeldik...umarım insanlarımız bu bölümde tecavüzün ne kadar iqrenç ve acımasız bir durum olduqunu anlamışlardır...kadınlarımızın tecavüz sonrası yaşadıkları durumu qörmüşler,böylece bu konunun ne kadar önemli ve acı qerçek olduqunu bir kez daha anlamışlardır...bu konunun üstünde daha fazla durulur...tek ümidim bu...
dizide anlamsız bulduqum üç nokta vardı,bunları sizlerle paylaşmak istiyorum...bunlardan birincisi halilin daha 2 qünlük evliyken ve başlarında mustafa belası varken iş için ankaraya qitmesi...
ikincisi menekşeden intikam almak için yanıp tutuşan mustafaya karşı sadece şişman,pısırık bir güvenlik qörevlinin konulması...
üçüncüsü ise tanımadıkları ve bilmedikleri emineyi iş yerine almaları hatta eve qirmesi...eminenin duyqu sömürüsüne ne kadar iyilikle yaklaşsalarda mustafa belası varken daha temhinli olmalılar ve emineyi araştırmaları lazımdı bence...bunlar bana matık hataları olarak qeldi...umarım sizlerde hak verirsiniz bana...
kısacası bölüm çok qüzeldi..anlamlıydı...oyuncular ve konu ile bir bütün oluşturdu...bu dizinin hayranı olduqum için çok mutlu oldum...
qörüşmek üzere...sevqiyle kalın...

betüs
09-03-08, 17:58
fragmanda sanki lale yi gördüm.. yanlış görmüş olabilirim heycanla ama o gibiydi. acaba gerimi geliyolar.
belki bir bölüm için olabilir.

evet canim bende fragmanda laleyi gördüm,tr ye geri dönüyolar galiba.ayrica,arkiler sizlere katiliyorum menekse hamile kalmicak(YANI UMARIM ama SENARISTLERE KALINIRSA HIC BELLI OLMAZ!),halil bunu gercekten hak etmemisti!bu senaristler nasil bunu yapabildiler yaa!umarim en kisa zamanda hersey yoluna girer.sedef avciyla kivanc tatlizug yu bende tebrik ediyorum rollerini cok iyi oynuyolar dünki bölümde hele mükemmellerdi!bence dünki bölüm 1.bölümden biraz daha duygusaldi.

kıvanç_sedef
09-03-08, 18:11
ya menekse bnce de hamıle kalmaz eer senarıstler bole bı durum eklerlerse menekse heralde dızı ıcabında ıntıhar felan eder yanı cddden olmeyı dusunur cnku eer menekse hamıle kalırsa kı bnce asla olmaz ama eer olursa o zmn bebegı aldırır ya da ne bılım hıc ıstemedıgı we blkıde dunyada en son kalan ınsan o olsa bıle ıstemeyecegı ınsandan hamıle kalms olur yanı bu dha da fecı bı psıkolojı olur bnce dızı senarıstlerının bunu dusunmesı lzm ayrıca halıl bunu hakeden bı ınsan dııl yapmazlar ıns..

*yildiz*
09-03-08, 18:11
tüm Menekse ile Halil hayrani arkadaslara,

hala düsüncelerimi nasil ifade edebilecegimi bilemiyorum
hala sokdayim ve inanamiyorum :img-fear2
Menekse gibi biri icin Mustafa'nin yaptigi en büyük kötülük
o olayi nasil unutabilecek düsünemiyorum

bu arada Menekse olsun, Halil olsun üstelik Mustafa bile
cok güzel performans sergilediler
ücünüde tebrik ederim :img-yes:
özellikle Kivanc Tatlitug kendini cok gelistirdi
Menekse'nin Mustafa'nin elinde oldugunu ögrendi sahneler muhtesemdi :good:

batuhan_gumus
09-03-08, 18:14
çok teşekkür ederim cnm...
benimle aynı fikirde olan ve bana katılan arkadaşların olduqunu qörmek beni çok mutlu etti...:img-wink:

önemli deil
dogru olanin her zaman arkasindayim
dünki bölüm cok güzeldi ama tecavüzün olmamasi gerekti
sonucta genel izleyici
bunu kucuk cocuklarda izliyor

kıvanç is love
09-03-08, 18:19
öncelikle herkeze mrblar...anca toparlandım ve bişiler bende yazmak istiyorum.Öncelikle Kıvanç ı ayakta alkışlıyorum o kadar güzel oynuyor ki o duyguları hissetmemk mümkün değil çok çok iyi bir oyuncu oldu artık kıvanç çok fazla başarılı ve melek yüzlü güzel Sedef oda çok başarılı o kadar güzel anlattıkı o yaşadıkları insanın ağlamaması tepkisiz kalması imkansız...
Dün akşam diziyi izlerken buz kestim mustafayla ilgili tüm düşüncelerinize %100 katılıyorum bu kadar canii olunmaz ...
diziyi ağlayarak ve dizlerimiz titreyerek izledim içimizi acıtan bi bölüm oldu ama halilin dediği gibi onlar menekşe ve halil birbirlerine olan sevgileriylede bunu aşarlar..Tabi menekşe psikolojik olarak çok kötü durumda nasıl toparlanır orası soru işareti ama benm(z) içimizi çok fazla acıtan bi durum oldu...

sanırım fragmanda yusuf ve lale dönüyor bu güzel bi durum onların gelmesi pozitif çünkü buna ihtiyaç var menekşe ve haliil aşkına fazlasıyla emeği geçen bi karakter..
Arkadaşlar birde bu hamilelik durumu can sıkıcı bi durum olsada böyle bi ihtimal ileride olabilir yoksa bile dizidir bu ihtimali yaratırlar ama bölüm sonunda menekşenin bayılması hamile olduğu anlamına gelmez diye düşünüyorum sonçta gebelik iki üç günde olucak birşey değil umarım bu mantığı göz önünde bulundururlar senaristler Hiç değilse bu kötülük inş seyirciye yapılmaz öyle diliyorum...

Hasan hakkında ne desem azz cahillik mi desem bilmiyorum canilikk mi desem yine bilmiyorum böyle bir baba olamaz ve biliyoruz böyle karakterler böyle insanlar bu ülkede de yaşıyor arkadaşlar kızını dostuna yada vs sebeblerle satan cani babalar ki Baba vasfını kirleten layık olmayan insanlar...böyle insanlara ne denilse az...

Ve ben tüm Menekşe & halil ekibine sonsuz tşk ediyorum böyle gerçekçi bi bölüm bize yaşattıkları için çok fazla kötü bir bölümdü ama Türkiyede belki de üstü örtpas edilen bi durum bi kadına yapılacak en kötü şeyi tüm gerçekçiliği ile insanlara anlattıkları için sonsuz tşkler...

SAĞLICAKLA KALIN

reyhan69
09-03-08, 18:25
herkese merhabalar...
uzun zamandır buraya qelip yorum yazmamıştım...ama dünkü bölümü izleyince menekşe ile halil dizisi hayranı olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim...
hanqi konudan başlayacaqımı bilemiyorum...dizinin kalitesindemi bahsedeyim...oyuncuların mükemmel oyunculuklarındannmı bahsedeyim yoksa qünümüz qerçeklerine dizinin nasıl deqindiqindenmi...
dünkü bölüm benim için diqer bölümlerinden daha ayrı bir yer bıraktı...dizinin ne kadar kaliteli bir yapım olduqunu bir kez daha anlamamı saqladı...oyuncuların özellikle kıvanç tatlıtuğ ve sedef avcının oyunculuklarına bir kez daha hayran kaldım...mankenden oyuncu olurmu sorusuna bu bölüm tokat qibi bir cevap oldu bence...
qelelim işlenilen konuya 'tecavüz'e...qünümüzün ve ülkemizin acı qerçeqi olan bu konunun böylesi kaliteli bir yapımda konu olarak işlenmesi beni çok mutlu etti...bu qerçekle bir kez daha yüzyüze qeldik...umarım insanlarımız bu bölümde tecavüzün ne kadar iqrenç ve acımasız bir durum olduqunu anlamışlardır...kadınlarımızın tecavüz sonrası yaşadıkları durumu qörmüşler,böylece bu konunun ne kadar önemli ve acı qerçek olduqunu bir kez daha anlamışlardır...bu konunun üstünde daha fazla durulur...tek ümidim bu...
dizide anlamsız bulduqum üç nokta vardı,bunları sizlerle paylaşmak istiyorum...bunlardan birincisi halilin daha 2 qünlük evliyken ve başlarında mustafa belası varken iş için ankaraya qitmesi...
ikincisi menekşeden intikam almak için yanıp tutuşan mustafaya karşı sadece şişman,pısırık bir güvenlik qörevlinin konulması...
üçüncüsü ise tanımadıkları ve bilmedikleri emineyi iş yerine almaları hatta eve qirmesi...eminenin duyqu sömürüsüne ne kadar iyilikle yaklaşsalarda mustafa belası varken daha temhinli olmalılar ve emineyi araştırmaları lazımdı bence...bunlar bana matık hataları olarak qeldi...umarım sizlerde hak verirsiniz bana...
kısacası bölüm çok qüzeldi..anlamlıydı...oyuncular ve konu ile bir bütün oluşturdu...bu dizinin hayranı olduqum için çok mutlu oldum...
qörüşmek üzere...sevqiyle kalın...

merhabalar bende uzun zamandan beri yorum yazmamisdim, ama diziyi herzaman takip ediyorum. Bu dizi cok üzücüydü Menekse hic tecavüze ugramasaydi,Halile de cok zor oldu. Zavalilar hic saatedetlerine kavusamadilar.Tam anlaminda ...beraber olamadilar.Benim icin cok üzücü bir olaydi. Ama "Tecavüz" konuya degdikleri icin,bravo. Böyle konular Tabulasmamasi lazim. Hele o sinir babasinin demesi " Halil bosanmak istiyorsan, biz kizimizi geri aliriz" Yaa, hangi zamanda yasiyoruz, sanki zevkle yapilmis bir is...SINIR
"Gümüs" arkadasa katiliyorum. Hem de o ücüncü konuda tam yazmis yani bilmedigi tanimadigi bir insanin yaninda herseyi konusuyorlar ve ne kadar cok cabuk adapta oldu emine, aileye. Nerde görülmüs böyle hareketler.

reyhan69
09-03-08, 18:32
Benim birde sasirdigim sey, Yusuf abisi nerde ne dügüne geldi, en sevdigi abisi, ve neden ona haber vermediler??? Belki gelecek bölümde gelir.
Sakin hamilelik girmesin, Menekseyle Halil ne zaman bir rahat nefes alacakler. Yeni bölümde Menekse kapiyi aciyor ve Sapik Mustafa önünde oluyor.Ay sakin olmasin. Biraz nefes alsin kizcagiz....cok üzücü ya. Baktigimda icim gitti. Allah kimselere götermesin....Dizilerde tek olmuyor böyle seyler....üzgünüm ama hayattan alinma seyler....Gazetler dolu böyle sapik hareketlerden.
Fragmandan yine kovalamaklar var ama insallah Menekseye Halil biraz kendileri icin zaman bulurlar...
Oyuncular rollerini fevkalade oynuyorlar.

kıvanç_sedef
09-03-08, 18:32
öncelikle herkeze mrblar...anca toparlandım ve bişiler bende yazmak istiyorum.Öncelikle Kıvanç ı ayakta alkışlıyorum o kadar güzel oynuyor ki o duyguları hissetmemk mümkün değil çok çok iyi bir oyuncu oldu artık kıvanç çok fazla başarılı ve melek yüzlü güzel Sedef oda çok başarılı o kadar güzel anlattıkı o yaşadıkları insanın ağlamaması tepkisiz kalması imkansız...
Dün akşam diziyi izlerken buz kestim mustafayla ilgili tüm düşüncelerinize %100 katılıyorum bu kadar canii olunmaz ...
diziyi ağlayarak ve dizlerimiz titreyerek izledim içimizi acıtan bi bölüm oldu ama halilin dediği gibi onlar menekşe ve halil birbirlerine olan sevgileriylede bunu aşarlar..Tabi menekşe psikolojik olarak çok kötü durumda nasıl toparlanır orası soru işareti ama benm(z) içimizi çok fazla acıtan bi durum oldu...

sanırım fragmanda yusuf ve lale dönüyor bu güzel bi durum onların gelmesi pozitif çünkü buna ihtiyaç var menekşe ve haliil aşkına fazlasıyla emeği geçen bi karakter..
Arkadaşlar birde bu hamilelik durumu can sıkıcı bi durum olsada böyle bi ihtimal ileride olabilir yoksa bile dizidir bu ihtimali yaratırlar ama bölüm sonunda menekşenin bayılması hamile olduğu anlamına gelmez diye düşünüyorum sonçta gebelik iki üç günde olucak birşey değil umarım bu mantığı göz önünde bulundururlar senaristler Hiç değilse bu kötülük inş seyirciye yapılmaz öyle diliyorum...

Hasan hakkında ne desem azz cahillik mi desem bilmiyorum canilikk mi desem yine bilmiyorum böyle bir baba olamaz ve biliyoruz böyle karakterler böyle insanlar bu ülkede de yaşıyor arkadaşlar kızını dostuna yada vs sebeblerle satan cani babalar ki Baba vasfını kirleten layık olmayan insanlar...böyle insanlara ne denilse az...

Ve ben tüm Menekşe & halil ekibine sonsuz tşk ediyorum böyle gerçekçi bi bölüm bize yaşattıkları için çok fazla kötü bir bölümdü ama Türkiyede belki de üstü örtpas edilen bi durum bi kadına yapılacak en kötü şeyi tüm gerçekçiliği ile insanlara anlattıkları için sonsuz tşkler...

SAĞLICAKLA KALIN

canm arkadasım aynen sana katılıyorum cok haklısın kelımesı kelımesıne sana katılıyorum ama hamılelık ckmaz sanırım cnku bole bı kotulugu ne bıze ne de halıle yapmazlar ıns yapmazlar tbıkı ama ypmasalar dha ııı olucak ısthee........

reyhan69
09-03-08, 18:38
evet bncede hasan vursun hic olmasa bi ise yarar beyfendi
oyunculuga gelirsek sedef avci ve kivanc tatlitug yu tebrik etmek istiyorum
süper bi cikardilar dün hakikaten süperdi
ben im bidenem onlar ya
sedefi 6 ay oldu taniyali ama kivanc abimi zaten 3 yildir taniyorum
ve zaten oo bnm gümüste hayranim olmustu songülde simdi birde sedefim geldüüü:happy0064

Bende size katiliyorum, bastan beri zaten baba Hasan da suc o Menekseyi zorla evlendirmeseydi böyle olmazdi. Kizlar güzel bir fikir , Halilin eli kana boyanmasin...Hasan sapik Mustafayi öldürsün.

mirus
09-03-08, 18:41

Kesinlikle katılıyorum,başka türlü hiç bir intikam ceza hiç bir şeyi hafifletmez,ölüm en kolayı olur.Böyle senaryoyu mahveden senaristler bir radikal davranış daha bekliyoruz.

Ceren53
09-03-08, 18:41
Bende size katiliyorum, bastan beri zaten baba Hasan da suc o Menekseyi zorla evlendirmeseydi böyle olmazdi. Kizlar güzel bir fikir , Halilin eli kana boyanmasin...Hasan sapik Mustafayi öldürsün.

Evet kesinlikle haklisiniz hasan vursun. Namus namus diye kuduryordu menekseyi o yüzden öldürmeye kalkti. Simdi mustafa pisligi kizini kirletti gitsin öldürsün madem. Hic degilse busefer dogru bisey yapar. Ama o hasan efendi adammiki bunu yapsin...

<GüMüŞ>
09-03-08, 18:43
merhabalar bende uzun zamandan beri yorum yazmamisdim, ama diziyi herzaman takip ediyorum. Bu dizi cok üzücüydü Menekse hic tecavüze ugramasaydi,Halile de cok zor oldu. Zavalilar hic saatedetlerine kavusamadilar.Tam anlaminda ...beraber olamadilar.Benim icin cok üzücü bir olaydi. Ama "Tecavüz" konuya degdikleri icin,bravo. Böyle konular Tabulasmamasi lazim. Hele o sinir babasinin demesi " Halil bosanmak istiyorsan, biz kizimizi geri aliriz" Yaa, hangi zamanda yasiyoruz, sanki zevkle yapilmis bir is...SINIR
"Gümüs" arkadasa katiliyorum. Hem de o ücüncü konuda tam yazmis yani bilmedigi tanimadigi bir insanin yaninda herseyi konusuyorlar ve ne kadar cok cabuk adapta oldu emine, aileye. Nerde görülmüs böyle hareketler.

cnm düşüncelerime katılmana çok sevindim...aslında dünkü bölümde deqinilecek çok konu var dediqim ama bahsetmediqim bir konuyada sen deqinmişsin,teşekkürler...
menekşenin babasının halile'halil boşanmak istiyorsan boşanabilirsin'demeside qününümüz qerçeklerinden deqilmi...ben burada erkeklerimizin tecavüze uqratılan kadınları ne kadar deqersiz qördüklerini bir kez daha anlıyorum...hiç düşünmüyorlar bu kadın ne yaşadı,isteyerekmi tecavüze uqradı diye... tecavüze uqrayanlara daha çok önem ve ilqi qösterilmesi qerekirken bazı qeri kafalı diyorum kusura bakmayın cahil insanlar (dizideki menekşenin babası qibi) tecavüze uqrayan kadınların deqersiz bir insan olduqunu düşünüyorlar ve artık qözlerinde o kadının hiç bir deqer ve anlamı kalmıyor...bence bu kesinlikle bir cahillik ve acı bir durumdur...insanlarımız bunu artık anlamalılarki tecavüze uqrayan kadınların bu olayda hiçbir suçu yoktur ve bu talihsiz olay her kadının başına qelebilir...eqer herkes böyle düşünürse ben inanıyorumki bu acı durum tüm zorluklarıyla atlatılır...
dizinin en duyqusal sahneleri ise halilin menekşe ile qeçen qüzel ve eski anlıarı hatırlaması...
ayrıca menekşenin babasına boşanma konusunda tokat qibi cevabıydı...burada ne kadar büyük bir aşk olduqunu anladık...
dizimizin her deqindiqi konu ayrı qüzeldi bu yüzden tüm dizi ekibini,senaryo yazarımızı ve tüm oyunculukları kutluyorum...

ayrıca <GüMüŞ> arkadasım aramıza hos geldın tkrardan..:img-wink:

teşekkür ederim cnm...hoşbulduk...sizlerin yorumunuzu ve kendim burada yorum yapmayı özlemişim...benide aranıza tekrar aldıqınız için saqolun...

batuhan_gumus
09-03-08, 18:47
dünki bölüm muhtesemdi bunu belki 1000 dedim
ama cok güzeldi bayildim tabii birde sedefim tecavüze ugramsaydi
daha güzel olcakti ya nese
ama yinede senaristlerimizi yapimcimizi hepsünüüüü kutluyorumm....:good:

kıvanç_sedef
09-03-08, 18:49
bastille arkadasım cnm spr bı fıkır yha buuu yanı coooggg gldum accaıp oldm gulmekten oldum kırıldım yhaaa:D:Dfecı bı fıkır cok gsl bncede ancak bu temızler mstıkın yaptıklarını adı herıf dusundukce ınanasım gelmıooo ama grck ıste napalım.....hala meneksenın mstıkın kurbanı olduguna ınanamıorm ama.....

Ceren53
09-03-08, 18:50
Kesinlikle katılıyorum,başka türlü hiç bir intikam ceza hiç bir şeyi hafifletmez,ölüm en kolayı olur.Böyle senaryoyu mahveden senaristler bir radikal davranış daha bekliyoruz.

Yok canim okadari asla olmaz rtük denen bisey var bukadarina müsade etmezler kesinlikle... Menekseye yapilani insanin migdesi kaldirmiyor. Oda olursa türk halki ayaklanir artik dizi tecavüzler üzerine kurulu diye. Aslinda o mustafaya iyi olurdu ama.:icon_whis

batuhan_gumus
09-03-08, 18:52
bastille arkadasım cnm spr bı fıkır yha buuu yanı coooggg gldum accaıp oldm gulmekten oldum kırıldım yhaaa:D:Dfecı bı fıkır cok gsl bncede ancak bu temızler mstıkın yaptıklarını adı herıf dusundukce ınanasım gelmıooo ama grck ıste napalım.....hala meneksenın mstıkın kurbanı olduguna ınanamıorm ama.....

bnde mitsikin menekseye yaptiklarina inanamiyorum ya
ama nese bakalim halil nasil menekseyi yola getircek
ha birde arkadaslar fragmanda menekse kapiyi aciyor mustafa oluyor önünde galiba oo halil ama menekse onu mustafa olarak görüyor
yoksa bnmi yalnis anladim:):D

batuhan_gumus
09-03-08, 18:54

EVET saol bana hak verdin icin cünki hasan kizi icin hic birsey
yapti hatta daha dün dizide halili sucluyor beyefendi
sinir oldum ya sen ne yaptin ki kizin icin sanki
kendi si kizini satti 3 kurus para icin
ama o günleri unuttu
hmde helga hanim icin pehh nedim pess dogrusu :img-yes:

eleftheros
09-03-08, 18:55
mustafaya ne yapsalar az geliyo bana.. yani menekşeye yaptığının aynısını bir başkası ona yapsa yinede yetmez daha kötü bişey yapılmalı..
mesela tüm bilinen işkence yöntemleri denenebilir ancak öldürülmicek.. yıllarca sürdürülebilir. abarttım belki biraz ama içimden g:blink::blink::blink:eldi.. bu mustafa ruh sağlığımı bozmaya başladı ya. kendimde değilim.

kıvanç_sedef
09-03-08, 19:01
bnde mitsikin menekseye yaptiklarina inanamiyorum ya
ama nese bakalim halil nasil menekseyi yola getircek
ha birde arkadaslar fragmanda menekse kapiyi aciyor mustafa oluyor önünde galiba oo halil ama menekse onu mustafa olarak görüyor
yoksa bnmi yalnis anladim:):D

ya bnce o ksnlıkle mstık deıldırcnku mstık oraya kadar gelecek gucu bulamaz eer bulsa da polıse yakalanacağını bılır olmaz yanı ole bsı......

menekse halılı mstıka benzetıordur ama sonunda halıl mstıka sılah cekıo pekı bu grckmı anlamadım..

batuhan_gumus
09-03-08, 19:05
ya bnce o ksnlıkle mstık deıldırcnku mstık oraya kadar gelecek gucu bulamaz eer bulsa da polıse yakalanacağını bılır olmaz yanı ole bsı......

menekse halılı mstıka benzetıordur ama sonunda halıl mstıka sılah cekıo pekı bu grckmı anlamadım..

bak bnce silah sahnesi gercek cünki artik bir intikam zamani geldi
bnce 10 bölümden fazla oldu mistik bey daha yakalanamadi
nese inşallah ratingler haftaya iyi gelirde dizimiz m2 sezonda devam eder
nese bn kctum saat 22 gibi tkr gelirim burda olun lütfen :img-wink:

kıvanç_sedef
09-03-08, 19:33
bak bnce silah sahnesi gercek cünki artik bir intikam zamani geldi
bnce 10 bölümden fazla oldu mistik bey daha yakalanamadi
nese inşallah ratingler haftaya iyi gelirde dizimiz m2 sezonda devam eder
nese bn kctum saat 22 gibi tkr gelirim burda olun lütfen :img-wink:

ya dwm eder dızı emınım bıde halıl nası da mthatın oglu cktıı ayy bnce cok ıyı bı ınsan aslında mthat yha baba&oğul hesabı=)=)cog ıyı bı baba oğul olurlar bnce halil&mithat.....cok sheker...o mstıkı bn grsem sokakta suratına tükürcem ama nerdee....?!!!!

3z3_fr
09-03-08, 19:37
ooff yhaa canalr yhaa ben hala etkisindeyim yhaa bolum bugun eurod de yine vardi yine baktim ve yine o kadar agladim offf!!!! simdi ben herseyden geçiorum yhaa mithatin ogluymus filan ama !!! yhaa halill çok kotu menekse onunla konusmuo !!! hiç kimseyle konusmuo !! yhaa kiz mahf oldu yhaaaa !!! off çok kotu çok allahim nolur bir an once duzelsin yhaa ne bilim senaristler 1-2 ay sonra yazsin ve menekse duzelmis olsun !! ama simid diceksiniz 1-2 ayda geçcek seymi !! tabi haklisiniz geçicek sey deil off!! off :icon_sorr :icon_sorr

^^özge^^
09-03-08, 19:42
mustafa ruh hastası pek te normal şeyler yapmasını bekleyemeyiz ondan...
takıntılı bir adam; ayseli öldüremiyecekti ama sırf aysel eline silah yakışmıyor dedi diye şak diye vurdu onu; menekşe ile de benzer bir durum var adam gerdek gecesini kafaya taktı, menekşe onunla dalga geçiyor sandı ve bekledi bekledi yaptı yapacağını.... kendiyle inanılmaz bir güven sorunu var; onunki sevgi falan değil bariz takıntı...
ama benim bu bölümde en fazla sinir olduğum şey menekşenin babasının sözleri ve tavrıydı; adam kızını mal gibi görüyor bunu biliyorduk ama beni sarsan sözü sana mahcubuz ne zaman istersen boşan biz hazırız; adam senin kızın tecavüze uğradı, korkunç bir travma yaşıyor ama sen neyin derdindesin; nasıl bir baba bu anlayamıyorum...mahcubuz dedi ya pes yani...

3z3_fr
09-03-08, 19:45
canlarim aklima bise geldi sizle paylasmak istedim :img-yes:
bence herseyi anlatio :

bir biz degil alem size hayran diye sevdik
canimizin da içinde canan gibi sevdik :img-wink:

kıvanç_sedef
09-03-08, 19:47
ya menekse ne zmn kndını toparlıcak acaba???bıran once duzelse dıe dua edıorm ama olmaz olamaz ılk basta hıc aklıma glmzdı bu pslık mstıkın msnksye tecavuz felan edecegı ama yptı ıste napalım meneksemın kaderı boleymıs ama hala ınanamıorm o shneyı her gordugumde ıcımden bıssuru kufur etmek ıstıorm o mstafaya bı de o shnelerı halılınkılerle bırlestırıyolar yha bu kz bı kere dha tecavuze ugrayacaktı ama esıgınden dondu 1 kere gerdek gecesınde olcaktı olmadı ama mıstk Allah'ın hakkı 3 tür dedı we 3 kez hmde savunmasızken meneksye bunu yptı..yaptı yapmasına ama o erkeklıgınden utanmalı asıl o bole bı vahsettekı ılk karakter oldugu ıcn kndınden utanmalı bnce hıc ole gogsunu gere gere ortada gezemez...tmm yaptı yapmasına ama ne deıstı sadece meneksenın bakırelıgı gttı o kdr ask sadece bakırelıkten ıbarek olsaydı menekse smdı dha beter olrdu cnku halıl onu eer ask sadece bakırelık anlamına glsydı bırakırdo ya da halılde bakırelıge weya bole selere onem weren bı adam olsaydı eer menekse smdıden yalnız kalmstı bılem....

bole selerı meneksenın salak babası we mstık harıc hıc kmse dusunumuo.... Yusuf abının bnce artık gelme waktı geldı kardesının basına neler gldı ama o ortada yhok bnce hemen cıkıp gelmelı bı kaac bolum beklemede hemen hemen hemen gelmelı bnce kı ıns gelır....

ama yaptıklarından utanacak bırı warsa eer bu ne halıl ne de menekse sadece MUSTAFA...savunmasız bı kadına tecavuz edıp sonra kendını adam sayan adamdan ne beklenırkı ztn...ınsanllıgı coktan olmus onun ıcındekı ıyılıge aıt ne warsa sonmus artık daha ne denırkı bole bı ınsana blmem azıma gelen hsryeı soledm heraldee:icon_sorr

ilke22
09-03-08, 19:50
Daha önce bu basliga hic yazmadim cünkü bu diziyi bir hafta öncesine kadar izlemiyordum ve bu bir hafta icinde nasil yaptim bilmiyorum ama bölümlerin hepsini izledim. Dün yayinlanan bölümü daha bugün izleyebildim ve aglamaktan gözlerim sisti.Izledigim en gercekci bölümdü ve bir kadina yapilabilen en büyük kötülügü konu yapip dünya kadinlar günüde bu bölümü yayinlamari cok iyi oldu.Bu dünyada milyonlarca Menekse var ve malesef cogunlugu dizideki Menekse kadar sansli degil cünkü bu Menekseyi gercekten seven,deger veren,onu her ne olsada kabullenen sevmeye devam eden bir insan var.Halil modeli erkek ne yazik ki cok az bulunur, en iyi örnek Meneksenin babasi.O bile sanki kizinin degeri düsmüs gibi davraniyor.Menekse ölmedi, kendisini su an öyle hisetsede.Halilin daha önce dedigi gibi Menekse yaralandi, zaten yaraliydi ve bu yara bir sapik yüzünden daha da büyüdü ama ölmedi.Sevdiklerinin yardimiyla tekrar normal bir hayata dönebilir, tabi en büyük destegi esinden görmesi lazim ki Halil elinden gelen herseyi yapiyor ve yapmaya devam edecektir.
Oyunculari da tebrik etmek lazim, bu bölüm hepsi birbirinden iyi oynadi.Kivanc ve Sedef süper bir performans sergilediler, yani ben kendi adima iki karakterinde cektigi acilari hisettim.

zeliham
09-03-08, 19:56
bu diziyi fragmanlarından takip ediyordum (ne kadar edilirse işte:( )
çünkü o saatte hatırla sevgili vardı ve ben hatırla sevgilinin sıkı takipçilerindenim
eşim menekşe ile halili izlemeyi istiyordu ki eşimin dizi izleme merakı da yoktur sadeve elveda rumeliyi kaçırmadan izler
neyse uzun lafın kısası ; dizi cumartesiye alındı ve harika oldu şimdi benim gibi hatırla sevgiliyi izleyenler artık cumartesileri menekşe ile halili izleyebilecek:)
vee gelelim son izlediğimiz bölüme
resmen ağladım içim yandı yazık yaa ah senaristler neden mustafaya kurban ettiniz menekşenin bekaretini:(
kız zaten travma yaşıyordu ama ben mustafadan çok emineye hınçlıyım çok acımasızca davrandı bu kadın..
bu arada toplumumuzda abartıldığı kadar büyük bir sorun olmamalı bu bekaret olayı yaa
doğuda da böyle ..kadın tecavüğze uğrayınca kocası onu boşuyor:( ne kadar saçma ve acımasızca bir ceza
veya kız bekarsa tecavüze uğradığında tecavüzcüsüyle evlendiriliyor:(
o zaman da bir kıızı sevip alamayan tecavüz ediyor alıyor kolaylıkla:(
ya da bir kadını kocasından ayırmak isteyen alıyor altına tecavüz ediyor ve boşatıyor
bu nasıl bir racondur yaa nefret ediyorum böyle kurallardan bir de bunun adı gelenek mi oluyor görenek mi :(
offfffffffffffffffffffffffffff

havinim_baranım
09-03-08, 20:22
SLMLAR ya akşam berbat oldum ben ya o mustafayı öldürcem ben ya menekşeme nasıl yapar bunu ya pislik hep Emine denen o kadından olsu yardım etti ya gıcık ama onun sonu dahada kötü olacak,Halilim desen perişan oldu ya:(
Bence sonunda menekşe bayıldı orda ya:(

kalanlar
09-03-08, 20:26
psikoloji olarak çok da sağlıklı değilim.ne diyeceğimi bilemiyorum.hala etkisi üzerimde son bölümün.mustafadan tiksiniyorum.ama gerçekten senaristler çok acımasızlar.ağlamaktan izleyemedim nerdeyse bu bölümü:icon_sorr

menekşe çok zor düzelir artık:icon_sorr

MiSz_CaniSi
09-03-08, 20:29
Arkadaslar bende hala berbat durumdayim ya keske bu bolumu izlemez olsaydim hala cok kotu etkisindeyim zamanin su gibi akmasini 4-5 bolum ileride olsaydik menekse ile halil tekrar mutlu ve o ... sahnesinin hic hatirlanmadiig bolumler istiyorum halili merak ediyom menekseyi nasil yola getirecek cok guc olacak aile destegi lazim cok sarf etmeleriler halil den cok sey bekliyom mustafyi kim yola getirecek umarim herkezden once semih bulur biraz hirpalasin istiyom eziyet etsinler halilin onune yem olarak versinler tek temellim yoksa intikam alinmazzsa hirs kopu oluruz hepiniz biran once yakalansin

caglar2000
09-03-08, 22:05
oncelikle herkese iyi aksamlar cok uzun zamandir bir dizi icin yorum yapmiyorum ama bugun tekrarinida izledikten sonra yazmaya karar verdim bana gore menekseye yapilmamasi gereken biseydi tecavuz senaristler 3 dizi yazdiklari icin ayni anda menekse ile halilin hikayesini bence cok dikkate alarak yazmiyolar cok gereksiz bi sahneydi diyorum ve izlerken bile mustafayi bi elime gecirsem bogarim diye dusundum butun gun boyunca bir cogunuz belki kizabilir ama zaten dususe gecti dizi kendi adima soyluyorum ben ilk bolumlerdeki safligi bulamadigim icin izlemedim bi muddet ama dun aksam izledim bence kan kaybeden diziye daha buyuk bi kan kaybi oldu menekse belki duzelir duzelicekte ama yani ne gerek vardi bide bu kadar seyin ustune menekse hamile kalirsa artik temelli sacmaliyo diycem senaristlere yani niye iyi baslayan bi senaryoyu elleriyle ucuruma yitiyolar ben bu diziyi ilk izledigimde boyle bi dizi hic olmadi ne guzel sevinmistim ama suan sukutu hayal icerisindeyim yani nerde o ilk bolumun kalitesi nerde dun aksam ki bolum ya ben cok buyuk beklentiler icindeydim yada ilk bolum yaniltma bolumuydu ilk bolumden sonra zaten bidaha hic ratingler 1 olmadi bence senaristlerin acilen degismesi yada kan yenilemesi lazim yazdiklari diger dizileri bi kenara birakacaklar bu dizinin senaryosu yazlirken sonucta onlar gibi bu dizide ekrana cikiyo amatorce is yapmasinlar

berivan_
09-03-08, 23:04
Okudugum tek tuk yorumlardan anladim ki Menekse'nin hamile olabilme ihtimali tartisilmis ve bence birseyler sulemek istedim:img-blush

Menekse hamile kalabilirmi Mistik tarafindan?hmm cok merak edilicek bir soru,ama ben sanmiyorum öyle bir ihtimalin olucagini (yani umuyorum ki olmazzz).Ama simdi itiraf ediyim ki turk dizilerine fazla bakmamain ne buyuk nedeni dizilerin hepsinin birbirlerine benzemesi,hem konu hemde icerik olarak.Ama Menekse ile Halil ilk bölumde beni fett etti,ki zati tesadufen bakmaya baslamistim,ve senaryoyu cok guzel bir sekilde yaziyorlar,yani herzaman tahmin edemiyor insan olucaklari önceden,ki cogu turk dizilerinde malesef öylee:icon_sorr

Dun Kivanc ve Sedef'in harika performanslarindan öturu Mistik'i oynuyan kisiyide tebrik etmek istiyorum.Yani psikopat rolunun fazlasiyla hakkini verdi.Menekse'ye bagirmasi ve sonradan ona tokat atmasi ve kizin önune emekleyipte gelmesi,yani o sahnleri izlerken tuylerim resmen diken diken oldu,okadar gercekciydi ki o sahne:img-yes:

Emine hanim gazetede kendi resmini görunce felegini sasirmis bir hale geldi,ki böyle birseyin olucagini önceden tahmin etmesi gerekti:img-yes: ama Mistik hangi arada derede o teknedeki kaptani ayarladi cok merak ediyorum,yani silahida bir guzelce dayamis yasli amcaya:img-pilot

Halil'in son sahnedeki perisan hali ve Menekse'ye elini uzatmasi ise beni resmen bitirdi....yani Menekse'ye birsey olsa Halil'de yasiyamaz bunu dahada iyi anlamis oldum:img-yes:

Bu bölumde Semih'ide cok az göstermelerine ise uzulmedim desem yalan olur yani:img-in_lo

Hepsinizi öptum,iyi yorumlar ve iyi gecelerbyebye

suri06
09-03-08, 23:38
içimden hiç yorum yapmak gelmiyo :(
şu şöyledi bu böyledi diyecek halim yok
tek söyleyebileceğim cok kötü bir bölümdü kendimi sıkmaktan başka bişey olmadı
gercektem o mustafanın sırıtışları rüyalarıma kadar girdi

Ben bile hala atlatamadım izlediklerimin tranvasını
menekşe hiç atlatamaz kolay kolay

o mustafa cezasını halilden bulcak gibi ama ya ben mithatla semihden bulmasını istiyorum onlar daha cok acı cektirerek öldürürler belki

pembeinci
09-03-08, 23:53
Çok severek izlemeye başladığım bir diziydi sonra giderek azaldı denk gelirse izlemeye başladım ve ilk defa yazıyorum.

Bu son bölüm bence çok kötü bir bölümdü. Yani seyrettiklerim beni heycanlandırmadı sadece diğer arkadaşlar gibi travmatik bir etki yarattı.
uamrım senaryoyu daha güzel hale getirirle de reytingler de düzelir bizim gibi yarım bırakanlarda diziye geri dönerler.

lal03
10-03-08, 00:34
Ben bu dizinin ilk üç bölümüne biraz bakmıştım. Birde dün akşamki bölümün fragmanı dikkatimi çektiği için bakmak istedim ve izlerken çok etkilendim. Dün akşamki bölümün iki farklı yönü vardı: Herşey çok gerçekçi geldi bana. Bu kadar gerçek gözümüze sokulunca daraldım sanırım. Biiyoruzki şu dünyada bir sürü Menekşe var. Zorla evlendirilme, tecavüz, sonra babanın damadına istersen boşayabilirsin demesi. Of of... Bu Mustafa öldürülse ne olacak? Menekşe'ye yaptığı iğrençliği Menekşe bir ömür boyu unutabilecek mi? Tabiki hayır...Bu açıdan senaristleri Türk televeizyonlarında bir ezberi bozdukları için kutluyorum. Ama biliyorumki bu dizinin sevenleri var onlar için bu olay dahada katlanılımaz çünkü onlar aylarca Menekşe ile Halil'in aylardır kavuşmasını bekliyorlar. Bu açıdan bakınca onlarda haklı...Şimdi asıl soru şu? Dün akşam dizi bitince düşündüm. Dünyada kaç tane Halil vardır acaba? Böyle bir olaydan sonra hemen sevdiğinin yanına koşabilen. Şu dünyada bir tanede olsa Halil olduğuna inanmak istiyor insan.

Umarım Menekşe hamile kalmaz:sad53:

havinim_baranım
10-03-08, 08:01
Evet ya umrım hamile kalmaz menekşe,gerçi ben tecavüz edeceğinede inanmıyoduM ama yaptı mustafa denen sinir ya:(:icon_sorr
Gerçekten çok zzor psikolojisi berbat menekşenin,bide hamilE olursa ayy düşünemiyorum inaşallah böyle bişey olmaz ya:(
Cidden ya Kıvanç ve Sedef çok iyi performans düzenlediler helal olsun sanki izlediklerim bi dizi değilde gerçekmiş gibi geldi tebrşk ederim ikisinide çok seviyorum hayatlarında başarılar..

yesilimim
10-03-08, 08:14
Greçekten .ık etkileyiciydi.Menkeşeyede halile de çok üzüldüm.Kcabç at sedef te harikaydı menekşe o adamdsm hamie kalrsa buna ne halil ne de menekşe dyanamaz gibi geliyor bana

wyand0tte
10-03-08, 08:16
günaydın arkiler çok fazla psikolojimi bozacak bir nölümdü içim acıdı ağladım..menekşe bu dünyada yaşayan bnilerce kızın çektiğine bir örnek oldu birçpk babaya ibret olması gerekir..bölüm hakkında çok şey yazmıcam çünkü çok kızgınım ve çok üzügnüm gerçekten..
ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUYUN FRAGMANDA gördüğüm birşeyi dikkatimi çekti..
yeni bölüm frgmanında kimse fark etmemiş galiba halil silah doğrultyo ama o sahneden hemen önce mustafa ve mustafanın eli birsinin ağzında sanki, menkşe gibi dakkatli izleyin bir arkadaşlar umarım yanılıyorumdur ama sanki mustafa menekeşin ağzını eliyle kapatıyo..

rut
10-03-08, 09:40
tek diyebileceğim brawo bir aşk dizisi ancak bu kadar rezil edilebilir. Bir senaryo ancak bu kadar basitleştirilir.Bu saatten sonra halil mustafayı öldürsede mithatla semih süründürsede herşey nafilee birşeyler geri gelicekmi?

Ben bir daha izlemeyeceğim çünkü inandırıcı olucak bir aşk kalmadı ortada..

siyah-beyaz
10-03-08, 10:08
Ben dizinin rezil edildiği kanısında değilim.Evet izlerken içim acıdı ,üzüldüm hele bir kız çocuk annesi olarak...Mustafa ya öldürecekti ya da böyle birşey yapacaktı.Halil açısından,aileleri açısından, ölmüş bir Menekşe mi daha iyi;Yoksa herşeye rağmen yaşayan bir Menekşe mi?Bunlar hayatın gerçekleri,bizi rahatsız etti diye görmezden gelemeyiz.Önemli olan bu durumlarda olması gereken,verilmesi gereken mesajlar.Herşey pespembe değil arkadaşlar.Asıl kızdığım burada Mustafa'ya yardım eden geri zekalıdır,en büyük suçlu o dur...Halil, ilk dersi babasına verdi Menekşe'nin..Sanırım gerisi gelecektir,zor ama ,başaracaklar....

BU ARADA öbür ağabeye ne oldu,ortalarda yok????

ilkay_33
10-03-08, 11:57
ben de dizinin rezil edildiğini düşünmüyorum

evet biziim için kötü oldu ama diğer diziler gibi yapılsaydı o zaman menekşe ile halil farkı nasıl çıkardı ortaya

gelenekselleşmiş olan dizi kavramını ortadan kaldırdı senaristlerimiz

evet hala şoktayım hala gözlerimin önünden gitmiyor menekşenin hali ama bu dizinin sloganı neydi?
kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın?

bu iki genç birbirine öyle bir bağla bağlılar ki hiç bir kuvvet onları ayıramaz bunu bizlere göstermek için böyle bir olay yaşattılar menekşemize

hala gözlerimin önünde canım yaa :icon_sorr:sad53:

Fr3cH
10-03-08, 12:09
arkadaslar bende menekse o ucurumdan düsmedi ya bayildi yada ayagi kaydi bi yerlerden tutuyordur

cünkü menekse basrollerde diye biliyorum ve bisey olmaz :)

ilkay_33
10-03-08, 12:21
arkadaslar bende menekse o ucurumdan düsmedi ya bayildi yada ayagi kaydi bi yerlerden tutuyordur

cünkü menekse basrollerde diye biliyorum ve bisey olmaz :)

zaten yeni bölüm fragmanınında var menekşe
hemde evet başrol oyuncusu öldürmezler o yüzden hiç tereddütüm yoktu
ama yinede fragmanı izleyince rahat ettim

*yildiz*
10-03-08, 13:25
Ben dizinin rezil edildiği kanısında değilim.Evet izlerken içim acıdı ,üzüldüm hele bir kız çocuk annesi olarak...Mustafa ya öldürecekti ya da böyle birşey yapacaktı.Halil açısından,aileleri açısından, ölmüş bir Menekşe mi daha iyi;Yoksa herşeye rağmen yaşayan bir Menekşe mi?Bunlar hayatın gerçekleri,bizi rahatsız etti diye görmezden gelemeyiz.Önemli olan bu durumlarda olması gereken,verilmesi gereken mesajlar.Herşey pespembe değil arkadaşlar.Asıl kızdığım burada Mustafa'ya yardım eden geri zekalıdır,en büyük suçlu o dur...Halil, ilk dersi babasına verdi Menekşe'nin..Sanırım gerisi gelecektir,zor ama ,başaracaklar....

BU ARADA öbür ağabeye ne oldu,ortalarda yok????

sana tamamen katiliyorum
malesef gercek hayatta böyle seyler yasaniyor
ve malesef herkez Halil'in gibi davranmiyor - yani bir cok erkek belkide bosanmak isterdi.

Cogu zaman tecavüz'den sonra kadinlar suclaniyor
böyle yapmasaydin, burada gezmeseydin, sunu giymeseydin
bu duruma düsmezdin diye.
Bence bu cok önemli bir konu ve bu dizide yer aldigina cok sevindim.

Ayrica Menekse bu sefer'de Mustafa'nin elinden sag olarak kurtulsaydi
bence dizi inandiriciligini kaybederdi.

suri06
10-03-08, 13:49
abisi lale ile evlenmek istedi anneside kabul etmeyip zorluk çıkarınca almanya ya yerleştiler

evet almanya ya gittiler
ama fragmanı dikkatlice izledinizmi
lale gelmiş meneşkenin annesinin elini öpüyodu acaba gerimi geldiler
dizi başlarken hep Fırat tanışın adına bakıyorum yazmıyo galiba temelli cıktı diye düşünüyodum
sonra fragmanda laleyi görünce belkli fırat tanış ta geri girmiştir diziye eğer Fırat Tanış yoksa yerine yeni birimi girecek acaba
geri dönüşte menekşenin başına gelenleri duyup gelmiş olabilirler

wyand0tte
10-03-08, 14:04
arkadaşlar fragmanda mustafa birisinin ağzını kapatıo sanırım menekşe aynı onun saçları gibi hemn o sahnenin arkasında halil silah doğrultuyo o anda..

asu
10-03-08, 14:16
Bu Emine ne kadar gurursuz onursuz yaratıkmış ya. İnanamıyorum. Kadın demeye dilim varmıyor hala da aklım almıyor. Kendisi de bir kadın hem de ezilmişinden. Bir de kızı var sözüm ona kendisi de anne. Menekşenin yerine ne kendisini koydu anlamak için ne de onun annesinin neler hissedebileceğini düşündü. Oysa ki yanıbaşında hemen küçücük kızı duruyordu. Aynı şeylerin ona yapılması durumunda acaba o beyinsiz kafasından geçen şeyler neler olurdu? Sırf kızı baba dedi diye 3 kişinin katiliyle gelecek hayali kurabilen bir kadın, başkasının yavrusuna ne kadar kolay kıyabiliyor.:sad53:
En çok bu tip insanlardan korkarım ve rahatsız olurum zaten. Başkası üzerinden ahkam kesmek kolay gelir onlara. Zor olan şeylerden kendilerini ve çocuklarını uzak tutup başkalarının çocuklarını ne güzel yakınınına koyarlar ne kadar güzel hariçten gazel okurlar?:icon_whis

rockbr
10-03-08, 14:17
merhaba arkdşlar..

aslına bakarsanız diziyi annem izliyo.hiç kaçırmaz.geçen gün bölümün son yarısını beraber izledik.ama izlemez olaydım.bi gecede psikolojim bozuldu ya.nası bi bölümdü o öyle.valla kaldıramadm,izledm ama mahfoldum yani.yazık o kıza nasıl içim acıdı.mustafaya daha saymadığımı bırakmadm.hatta abarttım senariste de bi güzl döktürdüm.

bırakın allah aşkına ya,bazıları dizi rezil edildi gibi şeyler söylemiş.kesinlikle katılmıyrm.emeği geçen herkese helal olsun.tabi yüreği kaldırıp izleyenlere de.ben belki de yaşadığm kötü dönemden dolayı çok etkilendim.
oy oyy,neydi o ya,nasıl bir dram nasıl bir intikam.o kızın psikolojisi hayatta düzelmez normalde de,tabi dizi bu mecbur düzeltcekler.

halil e de yazık,çocuk mahfldu resmen.iyki bi aşık olmş yani.bölüm boyunca ağladı garibim,o ağladı ben ağladım.bitirdi beni bi gecede.

hatta öyle ki,halil in menekşeyi bulduktan snra kucağna yatırıp eski türk filmleri misali kafayı kaldırıp 'menekşeeeeee' diye yankı yapıcak şekilde bağırmasını bile,gözmezlikten geldim.cidden saçma olmştu.ama o kızın yaşadkları dizideki her türlü saçmalığı ezip geçicek cinsten.

he bide şu mithat meselesi.cnm bnm ya ona da üzüldm,oğlunun yannda olmaya çalışıyo.o kötü adam nasılda gerçkleri öğrenince süt dökmş kediye döndü.baba olmak başka bişey heralde.yazık.. inş halil de gerçkleri öğrenip babasını affeder.

nyse,fazla meşgul etmiyrm,içimde kalmasın diye yaziym dedm.dizi gerçekten çok güzl.ama bi daha katiyen izlemem.bukdr çok ağlamak bana iyi gelmiyo.dengem bozuldu iki gündür aklıma geldkçe gözlerm doluyo ya..

keyifli forumlarbye

edit:bide unutmadan o emine midir nedir,uyuz kadın.delirtti beni,hem ağlıyo hem adama yardım ediyo ya.kaç tane cinayet işlemiş adamdan baba mı olur koca mı olur.sanırım kızı onu babası sandı diye böyle yaptı,snra da aşık oldu falan.ama ne aşk ne de çocuk için böyle bişey yapılmaz.cinayet işlemiş adam ya basit mi yani.sersem valla o emine den bişey olmaz.hatta mustafayla fazla yaşamaz gibime geliyo.yakında mustafa ona da yapar yapıcağnı.pis herif..

ay üf,coştum yine,sinirden ağlicm şmdi..

sudemnaz
10-03-08, 14:25
menekşe&halil aşkını kirletmeye mustafanın gücü yetmez
mustafanın da akıldan yoksun eminenin de yaptıkları yanlarına kalmaz ikisininde sürünmesini acı çekmelerini görmek istiiyorum...

menekşe&halil...:good:

*yildiz*
10-03-08, 14:37
Bu Emine ne kadar gurursuz onursuz yaratıkmış ya. İnanamıyorum. Kadın demeye dilim varmıyor hala da aklım almıyor. Kendisi de bir kadın hem de ezilmişinden. Bir de kızı var sözüm ona kendisi de anne. Menekşenin yerine ne kendisini koydu anlamak için ne de onun annesinin neler hissedebileceğini düşündü. Oysa ki yanıbaşında hemen küçücük kızı duruyordu. Aynı şeylerin ona yapılması durumunda acaba o beyinsiz kafasından geçen şeyler neler olurdu? Sırf kızı baba dedi diye 3 kişinin katiliyle gelecek hayali kurabilen bir kadın, başkasının yavrusuna ne kadar kolay kıyabiliyor.:sad53:
En çok bu tip insanlardan korkarım ve rahatsız olurum zaten. Başkası üzerinden ahkam kesmek kolay gelir onlara. Zor olan şeylerden kendilerini ve çocuklarını uzak tutup başkalarının çocuklarını ne güzel yakınınına koyarlar ne kadar güzel hariçten gazel okurlar?:icon_whis

bu son kacirma olayinda bence en suclu Emine
Mustafa zaten tam bir piskopat, ondan hersey beklenir
ama Emine gibi bir kadin, hemde bir anne
böyle birsey yapabilecegini kimse düsünemezdi herhalde
gercek hayattada acaba böyle kadinlar varmidir ??

H-Y-F-N
10-03-08, 14:43
bu son kacirma olayinda bence en suclu Emine
Mustafa zaten tam bir piskopat, ondan hersey beklenir
ama Emine gibi bir kadin, hemde bir anne
böyle birsey yapabilecegini kimse düsünemezdi herhalde
gercek hayattada acaba böyle kadinlar varmidir ??

GerçeKtende kaçırma oLayında KesinLiKLe emine suçLu o oLmasaydı mustafaya yardım etmeseydi oLayLar bu Kadar çabuK iLerLemezdi sanıırım..Bence gerçeK hayatta bunun gibiLeri vardır Kendi çıKarLarı için başKaLarına zarar veriyor ,çoK benciL acımasız,anLamıyorum ya bunun gibiLerini,insanın vicdanı eL vermez biKere..

*yildiz*
10-03-08, 14:47
GerçeKtende kaçırma oLayında KesinLiKLe emine suçLu o oLmasaydı mustafaya yardım etmeseydi oLayLar bu Kadar çabuK iLerLemezdi sanıırım..Bence gerçeK hayatta bunun gibiLeri vardır Kendi çıKarLarı için başKaLarına zarar veriyor ,çoK benciL acımasız,anLamıyorum ya bunun gibiLerini,insanın vicdanı eL vermez biKere..

dogru bulmuyorum ama kendi cikari icin herseye göze alan insanlari biraz olsun anliyorum ama Emine bir akli'ni kullansaydi anliyacaktiki
Mustafa'dan hayir gelmez - sonucta o bir katil
ve bunu'da Emine basindan beri biliyordu
Emine ona para karsiligi yardim etseydi daha iyi anlardim dogrusu

_ilayda_
10-03-08, 15:00
maalesef korktuğumuz başımıza geldi ama yinede menekşe halil aşık bitmez bitemez zaten halil bu konudaki tavrını ortaya koydu(çok takdir ettim) menekşenin atlamadığı da fragmanda belli oldu halilin yüz ifadesinin de yanıltmaca olduğu belli ama bn ilerki bölümlerde menekşenin boşanmak isteyeceğini düşünüyorum bn seni mutu edemem halil falan dicektir halil tabiki kabul etmez ama o gerginlik bile bize yeter neyse hep beraber izleyip göreceğiz

H-Y-F-N
10-03-08, 15:04
dogru bulmuyorum ama kendi cikari icin herseye göze alan insanlari biraz olsun anliyorum ama Emine bir akli'ni kullansaydi anliyacaktiki
Mustafa'dan hayir gelmez - sonucta o bir katil
ve bunu'da Emine basindan beri biliyordu
Emine ona para karsiligi yardim etseydi daha iyi anlardim dogrusu
[B]KeşKe para karşıLığı yardım etseydi ama maLesef eTmedi,,ama sanırım eminede mustafadan hayır geLmiceğini birazZ oLsun anLamışTır

*yildiz*
10-03-08, 15:11
maalesef korktuğumuz başımıza geldi ama yinede menekşe halil aşık bitmez bitemez zaten halil bu konudaki tavrını ortaya koydu(çok takdir ettim) menekşenin atlamadığı da fragmanda belli oldu halilin yüz ifadesinin de yanıltmaca olduğu belli ama bn ilerki bölümlerde menekşenin boşanmak isteyeceğini düşünüyorum bn seni mutu edemem halil falan dicektir halil tabiki kabul etmez ama o gerginlik bile bize yeter neyse hep beraber izleyip göreceğiz

bu konuda bende senin gibi düsünüyorum
Menekse kesin Halil'i kendinden uzak tutmak isteyecektir
hatta bosanmak bile isteyecektir
bu durum asklari icin cok büyük bir imtan
ama ben onlarin gercekten birbirlerini sevdiklerinden süphe duymuyorum

PERİİ
10-03-08, 15:57
merhaba
diziyi ara ara seyreden biriyim ne olduysa bu hafta izlemek istedim fragmanı felanda görmemiştim sadece özette yazan bir iki cümle o kadar ama inanın seyrettiğime seyretceğime pişman oldum burda ilk başta mustafa karakterini oynayan oyuncuyu tebrik ediyorum ki kendisinden nefret ettim dizide tabi diycem o an karşıma gelse :icon_whis neyse ben ummadım böyle bişey olabileceğini ağzım açık kaldı aa inanmıyorum aaa diye seyrettim bir an şok oldum gerçek hayatta da okuyoruz nice kızlarımız maruz kalıyo t...v olayına kiminin sesi çıkıyo kimi korkudan susuyo ama burda en önemli verilen mesajdı sonuçta menekşeninde bunu yaşıyan insanlarında hiç bir suçu yok suç o sapık ruhlu insan bile diyemediğim varlıklarda allah herkesi herkesin evladınıda böyle sapıklardan korusun

bir erkek için katlanılması zor bir durum halilin yaşadığı ama menekşeyi o ölümüne seviyor ona dokunmasada onun olmasada seviyor nerde böyle aşklar nerde böyle sevdalar artık herşey cinsellikle bitiyor halil mustafanın umduğu gibi davranmıyacağından mustafa biraz hayal kırıklığı yaşıycak bence ıyy keşke denize düşüp boğulsaydı eminesiyle küçük kızıda menekşe sahiplenseydi malum burda en masum olan o

zaten ilk başta emineyi yok edeceksin böyle bir kadın ben bilmiyorum adam katil potansiyel sapık kızında tehlikede hala adamla birlik oluyosun yazık sana be emine yazık menekşeyi öldürdü sandı mustafa o kadar salak mı kimle dans ettiğini yakında öğrenir hanfendi öğrendiğinde zevkle izliyeceğim

not : menekşe'de dayak yiye yiye fena olacak yazık kızın dizi yüzünden pisikolojisi bozulacak

midwifeyasemin
10-03-08, 16:20
Bölüm hakkında yorum yapacak gücü anca bulabildim...
o olaydan bahsetmicem bile siz söylenmesi gereken herşeyi söylemişsiniz... yazarken hatırlıyorum da bazı şeyleri; ellerim titriyo, ne yazacağımı şaşırıyorum, sanırım toparlıyamamışm kendimi hala.
Özellikle Halilin Menekşe'yi yerde bulduğu sahne ve o olayı anladığında ki tepkisi gözümün önünden gitmiyo:img-cray: ve sonrasında ki menekşeye sahip çıkışı, ona bosnadaki aşıkların hikayesini anlatışı....:img-sorry Bu bölüm kıvanç tatlıtuğ ve sedef avcı o kadar güzel oynadılar ki olayın dizi olduğunu izlerken unuttum.
Mithat artık emin halilin kendisinn oğlu oduğundan.. Acaba sır sadece halilin mithatın oğlu olması mı?? başka şeyler de olmalı. ve ben hala anlamadım neden halilin annesi mithatla evliyken; gerçeği mithata söylememiş, umarım bunu da öğreniriz.:img-cool2

KeReMcEmLoVeRiN
10-03-08, 16:49
slm arkadaslar
ben uzun zamandir giremiyordum firsati bulunca hemen bu bölümle ilgili yorumumu yazmak istedim...
gerci ne yazacagimida bilemiyorum...simdiye kadar izledigim en kötü ve en acikli bölümdü..hala etkisi altindayim cogumuzun oldugu gibi...böyle olmamaliydi bence...neyse bölye yazmislar degistirmek imkansiz...ama bence onlarin aski bununda üstesinden gelicek...ikiside o kadar inandirici oynuyorlarki sanke gercekten Menekse ile Halil onlarmis gibi...Menekse`nin bu durumu kabullenmesi cok zor olucak piskolojisi iyice bozuldu ama insallah Halil`in yardimiyla bununda üstesinden gelcek...ve yeni fragmani gördüm ve sok oldum...yine önüne cikiyor resmen Mustafa yaa ... gicik oldum.kizin zaten onun yüzünden hayati magaf oldu o yine geliyor ya:icon_sorr
ama insallah Halil vurur onu öyle bir pislikten ancak öyle kurtulabilirler...

eSzra_
10-03-08, 16:52
Arkadaslar aklima ne geldi Simdi..
Hani fragmanda halilin elinde silah mustafaya dogrutuyorya..
iste ben orda Mustafanin erkekli yerini vurmasini okadar çok isiyorumki
Bidaha Yapamasin birsey hiç kimseyle Ne demek istedigimi anladiniz herhalde:dito

aşk_ve_grur
10-03-08, 17:08
evet aradan 3 gün geçti ama ben hala kendime gelemedimmm
yani bu bölümü izlerken bana bişey olmadı ya bidaha hiç bi bölümde olmaz herhalde ya bu nedir ya bu ne biçim bi senaryodur ne biçim bi dizidir nasıl bir bölümdür nasıl bi oyunculuktur?????
ilk oyunculuktan başlayayım bu bölüm tüm oyuncular oyunculuğun hakkın verdiler bence ama halil,menekşe hatta mustfa bile haliln bağırmaları,çıldırmış hali,ağlaması,sağ solu tekmelemesi harika bi oyunuculuk
mustafa ile menekşe sahneleride ne kadar kötü anlamlı sahneler olsada görmek istemedğimiz sahneler olsada her ikisininde oyunculukları harikaydı bence
sonra senaryoya gelelim biz mutlu olduk evlendiler diye sonra bölümün sonunda şok olduk dedik ki psikolağa gidecek ve zamnla unutuacak geçmişteki kötü anları yine sevindik bölüm sonunda yine şok olduk bu bölümde dua ettik o kdar umarız mustafa bi pislik yapmaz veya emine imana gelir diye ikiside pisikopatlaştılar
nedir bu ya ben anlamadım ne saçmalıktır yani herşey yoluna girmişkin byle bi senorya yazılmazki yani bölümdeki herşey tamamda mustafanın menekşeye yaptığı o iğrençliğe ne gerek vardı kız bişey olmadığı halde o aptalı unutamadı şimdi herşey olmuşken ve evliyken nasıl unutacak onu çook merak ediyorum bu duruma nasıl bişey yazacaklar çok merak ediyorum ama yine sylüyorum o sahneye hiççç gerek yokkkkkkktuuuuuuuu
yani bunu diziyi uzatalım,işte dizini akışı değişsin diye yapmış olsalar bile ben kabul etmiyorum etmicemde o olaydan snra menekşe ile halilin onca kaçmaları,savaş vermelrinin hiçbir anlamı kalmadığını düşünüyorummmmm:icon_mad::icon_mad:
fargmanda da gördüğümüz kadarıyla aradan günler veya haftalar geçmiş sanırım ve menekşe hala olayın etkisnden kurtulmuş değil halil ne kadarda aşkımız herşeyden önemli desede o da çok üzülüyo ve menekşe kendini halilden uzat tutarsa -ki öyle olacak- halil iyice yıkılacak.
ben bundan eminim çnkü byle bi bölümden byle alakasız ve saçma bi senaryodan snra bude beklenirrr hatta boşanırlar bile:icon_mad::icon_mad:

midwifeyasemin
10-03-08, 17:55
Bencede ya sadece omuydu sır başKa bişiLer de vardır kesin,varsa ney acaba çook merk ediyorum ya cumartsne kadr patLrm ben..

[B]bi de o anahtar ne olabilir ki? neyin anahtarı acaba? bi sandık,oda,ev veya bi kutu anahtarı mı? banka anahtarına pek benzemiyodu sanki.:img-pilot

eSzra_
10-03-08, 17:58
bi de o anahtar ne olabilir ki? neyin anahtarı acaba? bi sandık,oda,ev veya bi kutu anahtarı mı? banka anahtarına pek benzemiyodu sanki.:img-pilot
Bir evin anahtari olabilir yada bir kutu gibi birseyin
yanliz bu kutunun sirri varya oda ortaligi karistircakmis gibi gözukuyor:img-yes:
Yanliz neyin oldugunu hala ögrenemedik ama kötu birseyse lutfen simdi ögrenmek istemiyorum Suan meneksenin ve halilin Durumu Benim için yeterli:icon_sorr

biCiRik46
10-03-08, 18:12
slm arkadaslar ja ben sok oldum inanamadim bu nedir ya ? bu seneristier cok abartdi bence keske mustafa ona el sürmeden önce emine arkadas gelseydi ve birseyler yapsaydi veya ne bilim ama cok feci oldu bu bölüm acayip etkilendim ... bu olay hersyi maf etdi simdi halil gidip musta