Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 51. Bölüm Yorumları - 2

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

nslmia
08-12-07, 00:59

Sevgili Arkadaşlar

Yorumlarınıza bu başlık altından devam edebilirsiniz. Tek cümlelik mesajlar ile bölüm yorumu içermeyen mesajlar silinecektir.

Ayrıca oyuncuların ya da kişilerin özel hayatlarını tartışmak, eleştirmek, yermek kesinlikle yasaktır, bu tür mesajlar uyarılmadan silinecektir.

Herkese iyi yorumlar...

mause
08-12-07, 01:03
Allahım neydi bu Boran kulunun günahı?
Sen aylarca karından güzel sözler bekle tam bunları duymuşken hafızanı yitir ve gözünü aç yanında gördüğün kadına "sen de kimsin"de.:icon_sorr:icon_sorr
Garibim Sıla'da hafızan yerine gelsin diye bölümler boyu bu sözleri söylemeye devam etsin.
Ne büyük bir ceza tanrım.:img-pilot
Belki psikoterapist değil fizyoterapistdir.
Hiç olmazsa kötünün iyisi olur.:icon_sorr

seyşelll
08-12-07, 01:04
Boran Ağa'ya terapi yapacak

İpek Tanrıyar, evlendikten sonra ara verdiği oyunculuğa atv'nin izlenme rekortmeni dizisi 'Sıla' ile döneceğini söyledi. Boran Ağa'nın psikoterapisti rolünü üstleneceğini belirten Tanrıyar, "Canlandıracağım karakterin adı Dr. Zeynep olacak. Bu projede yer alacağım için çok heyecanlıyım" dedi.

http://www.sabah.com.tr/gny/haber,61...CA8C1DAF5.html

Hoppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
Psikoterapist.:img-hyste
Yani ne kadar fayda ederki? Hasarsız halini de biliyoruz.:img-wink:
Üstelik bu bölüm fazlasıyla itip kaktılar hödükümü..:sad53:
Dee hadi kalk da psikoterapiye git.
Yalnız ailecek gitseler fena olmaz hani. Bedir bile sayelerinde depresif 1 bebek.:img-pilotZaman zaman değişik bakışlar atıyor.

erale
08-12-07, 01:05
Sıla Borana hayat öpüçüğü verene kadar , Boran daha uyanmamış gözüksün :love09::love09:
Boran artık birazçık naz yapsın :good:
Merak ediyorum Sıla elleri ile borana corba içireçekmi.? Onun üzerini giydirecekmi?:icon_whis
Borana iyileşinceye kadar nasıl hizmet edecek ?:icon_whis

BERFİN
08-12-07, 01:11
Herkese iyi geceler;

Bütün yorumları okudum ve çoğuna da aynen katılıyorum. Sönmezler, Sıla ve Firuz ile Kevser'de ki rahatlık bütün bölüm boyunca saç baş yoldurtacak cinstendi.:fighting2

Son sahneye gelecek olursak evet güzeldi ama;

1. Neden Sıla saçını, başını Boran'ın omuzuna koyacağı yöne doğru topladı.:icon_sorr (Aklıma bilmem kaçıncı bölümdeki el ele tutuşup odaya giderlerken ki halleri geldi. Kamera biraz uzaklaşıca eller de birbirinden ayrılmıştı hani.) Bu da onun gibi bir his yarattı ben de malesef.:icon_sorr Çiçeğim hatta bu sahneye baya sinir olmuştu.:icon_sorr

2. Neden Sıla'nın eli Boran'ın göğsünde yumru şeklinde, dokunup dokunmamak arası duruyor ki.:icon_sorr

Neyse bunları düşünüp kafaya taktıkça ikisi arasındaki -zaten az olan- aşka inancım iyice sıfırlanıyor.:icon_sorr

Günışığ'm, canım ablam basından haberler bölümündeki son haberi gördün mü? Hani sen içini ferah tut demiştin bana. Ben tuttum ama Gül Oğuz rahat durmadı yine.:icon_sorr Of ya piskoterapist nerden çıktı şimdi. İşte korktuğum oldu. Boran bir süre eski Boran olmayacak sanırım. Delirttiler el birliğiyle sonunda adamı.:sad53:

Odile'm:img-kiss:

Mutlu kalın...

cookie
08-12-07, 01:14
[B][I]Boran Ağa'ya terapi yapacak

İpek Tanrıyar, evlendikten sonra ara verdiği oyunculuğa atv'nin izlenme rekortmeni dizisi 'Sıla' ile döneceğini söyledi. Boran Ağa'nın psikoterapisti rolünü üstleneceğini belirten Tanrıyar, "Canlandıracağım karakterin adı Dr. Zeynep olacak. Bu projede yer alacağım için çok heyecanlıyım" dedi.

Bence Hande Subaşı işi yaş.. İpek Tanrıyar'ın da Cansu yanında esamesi okunmaz. Bu nedenle gizem 2 vakası yaşanmayacak. esasında yaşansaydı ben Handeyide Emre'ye münasıp bulmuştum ama olsun Zeynep var Emre'ye Zeynep vericiiz artık:img-in_lo Hem biri Sıla'nın şirketlerini kaybeder biri Boran' ağanın kısıtlı beyin fonksiyonlarını kaybeder gül gibi geçinip giderler..

Evet evet Zeynep'i bekliyoruz.. Boran elinde bıçak Emre'yi kovalamaya başlamadan Zeynep gelsin..:img-yes:

Korkucak bişi yok.. Hala terapi yapılacak psiko durum mevcut. Bu durumda rahat rahat uyuyabilirizzz:img-in_lo

oslo
08-12-07, 01:15
Sevgili mause;

BoranSıla'yı duyuyor,yanına gelince anlıyor.Hemşire öyle dedi.Onun için gelen fizyoterabisttir.Oynayacak oyuncu kim ?Onu tanımıyorum.

Bu bölümde de Emir'i çok taktir ettim.Devamlı kendisine argo sözlerle hitap eden,çocuğun isteklerini anlamadan dinlemeden karşı olan bir anne babaya rağmen,yine de temiz kalmış ve o anne,babadan çok daha akıllı ve mantıklı.

GünIşığım;Ellerine sağlık.Öyle sahne dizi bitene kadar bir daha gelir mi bilemem.Onun için döner döner bakarım.

Reyting kokulu son sahneleri yapmaları biliyorlar da dizi içeriğinde ortaya koydukları saçmalıkları göremiyorlar mı? Biraz daha özen;biraz daha mantık onlara birşey kaybettirmez, kazandırır..

zeynepsudem
08-12-07, 01:21
Yeni Başlığımız Hayırlı Uğurlu Olsun:img-yes:

İT diziye psikoterapist olarak dahil olacağına göre.. uyandıktan sonra Boranımın psikolojisi bozuk olacak sanırım:img-cray: Sıla hayatında ilk defa Boran' a ne güzel de sözler söylemişti. Boran bu sözleri duydu da gözlerini açtı:img-in_lo ama tamamen uyandıktan sonra hatırlayacak mı? merak ediyorum:icon_sorr Boran hafızasını yitirmemiştir İnşallah:img-wink:

Boran ayağa kalktığında... uzun süre vurulduğu günün şokunu üzerinden atamadığı, rahat uyuyamadığı için psikotedavi görecek olabilir:img-wink:

Psikoterapistin adı Zeynep olacakmış, adaşım olur kendisi:img-yes: Benimle aynı ismi taşıyan bir karekteri; Boran' la ilgileniyorken görmek Beni rahatsız etmeyecek:img-wink: fakat adaşım Boran' a aşık olursa külahları değişeceğiz:hıh

Yeniden iyi geceler dilerimbye
Sevgiyle kalın

mause
08-12-07, 01:25
Sevgili mause;

BoranSıla'yı duyuyor,yanına gelince anlıyor.Hemşire öyle dedi.Onun için gelen fizyoterabisttir.Oynayacak oyuncu kim ?Onu tanımıyorum.

İpek Tanrıyar ile ilgili bilgiye
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=29884 burdan ulaşabilirsin oslom.:img-in_lo

Bedarlar İstanbul'a geldi Dilan yok demişsiniz.:img-wink:
Sıla Bedoş dolayısı ile İsveç'e gidemedi ama bir bakmışsınız Dilan gitmiş okumaya.:icon_whis
Ya da şiir yarışmasında 1.olmuş ödül almaya gitmiştir.:img-pilot

Narin Azad flashbackleri mi?
Son sahne için bile çekilmezdi o sahneler.:img-fie:

özgün
08-12-07, 01:30
İpek Tanrıyar mı? Hande Subaşı mı?

Bu haberin doğruluğu kanıtlanana kadar ya da dizide görene kadar bu iki karakterden birinin diziye dahil olacağı ihtimalini önemsemiyorum.

Boran'ın hafızasını kaybedeceğini düşünmüyorum. Başlarına gelmeyen bir bu kalmıştı. Mümkünse böyle bir durum olmasın.

Son sahnede bağ evinde yaşadıkları anın hatırlatılması vardı. Daha önce ki bölümlerin bazılarında da bu hatırlatılmaya yer verilmişti ama bu sahneye gelene kadar ki kısım veriliyordu. Şimdi bu sahne anımsatılınca acaba Cansu Dere kuralından vazgeçti mi? diye de düşünmeden edemedim.:img-wink:

İyi geceler.

asumanoz
08-12-07, 01:52
iyi geceler

yeni sayfa hayırlı olsun

HS nin yerine İpek Tanrıyar geliyormuş acaba boran hafızasını kısmenmi kaybettiki yeni fizyoterapist gelecek diziye

bu bölüm yine marabalardan kimse hastaneye boranı ziyarete gelmemişlerdi?
acaba kimse boran ağayı sevmiyormuydu diye aklımdan geçirmekteyim
aslında Boran İstanbul'a sevk edilirken ben orada Kevser anayı ve Firuz ağayı görmek isterdim (herne kadar sıla siz gelmeyin desede onların oğullarını yolcu etmesini bekledim ama konaktan çıkamadılar bir türlü)
sılanın boransız okulu ziyaret etmesini beğenmedim aslında boran sıla elele gitmeleri gerekiyordu ama boran ağa hastanedeydi üzüldüm

asumanoz
08-12-07, 01:56
Sıla Borana hayat öpüçüğü verene kadar , Boran daha uyanmamış gözüksün :love09::love09:
Boran artık birazçık naz yapsın :good:
Merak ediyorum Sıla elleri ile borana corba içireçekmi.? Onun üzerini giydirecekmi?:icon_whis
Borana iyileşinceye kadar nasıl hizmet edecek ?:icon_whis

evet Boran naz yapsın ama daha sonra Sıla yine Borandan acısını çıkartır
Boran hemen uyanmayacak gibi diziye fizyoterapist geldiğine göre onun fazla eziyet çekmesini istemem ben biran önce iyileşsin

d.nehir
08-12-07, 03:48
iyi sabahlar...
bu bölümü tam olarak izleyemedim ama izledigim kadarıyla yorumliyim.
Sıla nın Boran la konuştugu sahneleri soluksuz izledim.Nabız hızlanması da çok güzel düşünülmüş:img-in_lo:happy0064
Boran İstanbul a sevk edilirken Şivan ın konuşması çok güzeldi.Nasıl etkileyiciydi ses tonu.
Sonunda Abay ve Gizem kavuşcak gibi:happy0064
Sıla nın aklı nerdeydi bu zaman kadar agama bu kadar güzel sözler söylemek için uyuması mı lazım?Senaristler sagolsun sonunda Emre ve Sıla nın yollarını ayırabildiler:happy0064
Çogunlugunda belirttigi gibi Firuz ve Kevser neden konaktan çıkmıyor anlayamadım.Hep o odada öylece oturuyorlar.
Bedar Emir i özlemiş ben mi yanlış hatırlıyorum Dilan diye bir kızları oldugunu unuttular mı:icon_whis
Tetikçi konusuna deginmeden edemiycem.2 bölüm boyunca ayakkabılarını ezberledigim ceketinin kol dikişlerini tek tek sayabilecegim hain bu muydu:img-grin2
İ.T diziye katılıyormuş.Yandık umarım Yabancı Damat dizisine dönmeyiz.:icon_whis
başta söyledigim gibi tam izleyemedim.Eger yanlış bi yorum varsa affola:img-wink:

figan1973
08-12-07, 08:08
alev'im öyle aşağılarda boş boş durma ninem hani kahvaltı.....:img-wink:
ayrıca dün gece gerek rep'le gerek tell. ile *gözün aydın* diyenlere teşşekkür..
evet son sahnede bende *aç o güzel gözlerini AŞKIM BENİM diyerekten bağırmışım...ananem *bu kız şirazeden çıktı* deyip okudu ve püf diye üfledi..
her nedense go'muz bir açılış yapıyo bi kapanış arası *ucuz sandviç gibi* yok..
çirt kaşarlı olmuyo yani..yine de abay&lüsin sahnesi çok güzeldi..tayanç çok iyiydi ve lüsin'i oynıyan hanım da çok başarılı idi..ama ben LÜSİN'i o ağır,depresif halini çok beğeniyorum...*esma*'yı oynıyan sanatçıyı da çok beğeniyorum açıkçası....
sevgili günışığı *son sahne için :img-kiss:

metes
08-12-07, 08:27
Günaydın canlarım,

Gece erken yattım,yeni haberlerle baya sevindirik olmuşsunuz.İpek Tanrıyar giriyormuş diziye...Vall Sılayı sevesim geldi:img-wink:

Okul sahnesini harcadılarya,ne desem bilemiyorum.Borana çok gördüler böyle bir sevinci...Her aşamasında bulun,ne açılışına gidebildi,nede sevincini yaşayabildi:icon_sorr

Nihz'im Odile'im ,avatar kardeşlerim,inşallah başarılı oluruz:icon_sorr Hem Rhett'imin bizlere absürt senaryo borcu var,gelip onu yazacak:img-in_lo:img-yes:

Söndürürleri neden sevmediğimi dün birkere daha anladım.Çıkarcı insanlar...

de-rin
08-12-07, 08:30
günaydınklar herkese, düngece çok çalışılmış sayfalar kapanmış sayfalar açılmış:img-wink:

hiç bu kadar üzülerek bir bölüm izlememiştim sönmezler sayesinde hasta oldum..neydi onlar allah aşkınıza her yere konuştular

AHHHHH KEVSER HANIM ahh siz bu sönmezlere az bile yaptınız eliniz ağzınız dert görmesin çok öper çokda sarılırım size:good::good:
dizi bitimine doğru sinir ve üzüntüden sesim gitti boğazımda sızlıyor:icon_sorr

son sahneye sıkıştırılmış aşk ve sevgi sözcükleri neye yararki ..onca dakika sönmezleri dinledikten sonra insan öylece kala kalıyor ...............
çok sinirliyim yazacak sönmezlere çemkirecek çok şeyim var ........

O SEVİMSİZ YALIYIDA SÖNMEZLERİDE GÖRMEK İSTEMİYORUM :img-blush:img-blush:img-blush:img-blush

SAYIN GO düngeceki eserinden memnun mu? çok merak ediyorum....

aleveylül
08-12-07, 08:59
Figanım geldim geldim hemen kahvaltıyı hazırlayayım DORAYımada sözüm vardı...

SILA BEN SENİN KOCANI YERİM YERİM….(dün gece 22:00 sonra bu kelimeyi kaç kere kullandım hatırlamıyorum)

Dün akşam o sahneyi izledikten sonra ağzım kapanmıyor BORAN FOREVER yani… son sahne çok hoşuma gitti sılanın sözleri boranın gözlerini açması o insana yaşama sevinci veren nefesi süperdi ya… boran sen bitanesin her şeye değersin…

Trafik yüzünden 20:50 de ekran başına oturup diziyi izlemeyen biri olarak o son sahneler yüzünden bayıldım bu bölüme….

İlk önce şey demek istiyorum yolda kalmışım canım çıkıyor resmen MAABELİME mesaj gönderdim "yolda kaldım" diye sağolsun arkadaşım canım dostum mesajıma cevap vermiş ama koptum "boran izci sözü" verdi sözüne özelikle… hem komik geldi çocuklarmı bunlar hemde şimdi ne şekerdir o sahnedir diye içim burkuldu…canım maabelim çok öpüyorum seni… ben dün akşam dıııııııııııııııt dıııııııııııııtttttttttttttttttt sahneyi de kaçırdım ooof ooof

yok abay olmasa boran için ağlayan ….abayın sözleri mahvettin beni... boranın hayatında herkes yalan tek ABAY gerçek bence…gizemi hiç umursamadım bile abayın gözyaşları içinde söylediği sözlere konsantre oldum..

Doktor konuşun deyince sıladan çok abayın konuşmasını merakla bekledim gelip konuşacak zannettim… sabırsızlıkla hadi abaya hadi abay dedim …

Sıla eski yalısını burhana kaptırdığından bu köşke yerleşmiş erkan beyinde kaç tane evi bir arada kullanıyor acaba… aylara göre evleremi yerleşiyor… şubatta burası güzel haziran ayında boğazdaki yalı güzel öyle bir yerleşimi var istanbulda sanki adamın…

İstanbulla gitmeyi bu kadar hızlı hızlı geçiştirirken SILA (bilmiyorum bunu söylemesem içim rahatlamıyor sanırım) ve GO bir sürü beddua ettim annem neden ediyon dedi “ anne ya ne zorları var hemen bir bahane bulup istanbula kaçtılar mardinin suyumu çıktı “ baya kötü hissettim kendimi ne gereği vardı ki sanki …

Bedar ve celilin istanbula gelmelerinin çok saçma olduğunu düşünmüştüm üstüne birde bedarın kılık kıyafetten söz açması İstanbul sevdasından olduğunu ve ben hep bedarın boranı sevmediğini düşünürdüm buda kanıtı oldu bence…damadın orada can çekişiyor düşünlerine bak ya varmı bundan büyük saçmalık…

Fatoş ablacığım İT diziye katılması hafızasıyla ilgili bir şey olacağını düşünmüyorum çünkü boran sılayı hissedince kalbi hızlı çarpıyordu tabi bunu öğrendiğim anda senin o hızlı çarpan kalbine kurban olurum diye haykırışım vardı ama size söylemicem… bence boran bir süre hareket edemicek kendini çaresiz ele muhtaç görücek psikolojisi bozulacak hayata küsücek bundan dolayı olabilir gibi geliyor….

İpek Tanrıyarı oyuncu olarak severim sempatim var ama çokta değil hep küçük kız çocuğu gibi gelmiştir Zeynep ismini kullanması zeynepsudemimi aklıma getirdi ... gözün aydın canım borana yakın biri olucak zeynep diye inşallah borana aşık felan olmaz…İT ile ilgili tek bildiğim
Evinde birgün röportaj yapılmıştı aşırı Galatasaray fanatiği olduğunu söylemişti…

muhabir bu evde en değerli eşyanız ne diye sordu … İT ta oda yatak odasına girip dolabından bir şey çıkardı arkası dönüktü önüne döndüğü an elinde HAGİNİN 10 forması elindeydi ve sallıyordu şok olmuştum … haginin futbola veda ettiği son gs maçından sonra almış terli terli formayı saklamış tabi ben o an hüngür hüngür ağlamıştım…çünkü HAGİye olan sevgimi anlatamam veda ettiği zaman nasıl ağladığımı üzüldüğümü ben bilirim halende çok seviyorum…

hem kıskanmıştım hemde sevinmiştim... ama boranımada aynı sevgiyi beslemez umarım hiç çekemem onu kocacığına şikayet edip diziden çıkarttırırım

erale
08-12-07, 09:06
GÜNAYDINLAR;
Şöyle ağız tadı ile bir İstanbula gelmelrini izleyemedik.
Mutlaka ki Sıla Boran ya küs olacaklar , ya Sıla kaçacak , yada birisi hasta olacak .
Boranı vurdurması dışında GO nun aklına başka bir senaryo gelmedimi.?
Boran Sılanın şirketlerine Dilaverin ortak olmasını gurur yapmalı ve Sılaya bu işde senin yanındayım ,İstanbula gidelim ve babanın sana güvenerek emanet ettiği şirkete birlikte sahip çıkalım , baban şirketi Burhanlara kalmasını istemiş olsa idi mirastan onlarada pay bırakırdı , seni buğünlere getiren , sana anne ve bablık yapan kişilerin sana güvenini boşa çıkarmayalım ..............diyip , Boran Sıla el ele ,mutlu şekilde İstanbula gidemezlermiydi ?
Bedarlar geleceksede ,gögüsündeki kitle nedeniyle İstanbula gelmiş olurlardı ,Kevser, Füruz Bedirhanı özledik , torunumuza dayanamıyoruz diyerekten İstanbula gelirdi .Abay zaten Boranın sağ kolu , oda o nedenle gelmiş olurdu .Dilaver şirketin ortağı, Zinarda Dilaver fazla ileriye gitmesin diye ,yada hastalığı nedeniyle İstanbuyla set taşına bilirdi .
Sılayı kıskandırmak için araya bir doktor koymayı düşünüyorlardı ise Bedarın doktorlarından biri olabilirdi.

BORANIN PSİKOLOJİSİ BOZULACAK;

Dahadamı bozulmasın .Boran bir andaki kızğınlığı nedeniyle canından çok sevdiği oğlunun da hayatını tehlikeye atmış oldu .
Borana isabet eden kurşunlardan birisi Bedirhanada isabet edebilirdi .
Boran uyanınca bunları düşünecek ve oğlunu ne tehlikeye attığı aklına geldikce bana göre psikolojisi bozulacak ve bunun etkisinden kurtulamayacaktır.
Sıla ise Borana bu durumda bir yardım için doktor görüşmesi sağlayacaktır.
Boran şimdide bu kıskançlıkla uğraşacak . Vay Boran vay:icon_whis
Daha iyileşmeden şimdiden Sılanın kıskançlığına ne yapacaksın onu düşünmeye başladım :icon_whis

aynurhay
08-12-07, 09:50
dün akşam duygusallığım tavan yapmıştı çünkü özlemiştim sılanın sevilebilir hallerini ne bileyim hoşuma gitti işte geçde olsa boranın kıymetini bilmesini boranın özelliklerini saydıktan sonra bu adam benim kocam arkadaşım sevgilim demesi ne kadar mükemmel bir şeye sahipmişim der gibiydi...bu bana yeter artık finale kadar.....boran duymuşmudur sılanın dediklerini tamam hissediyordu varlığını ama duydu mu ... narkozdan uyunma ile aynı şey mi komadan çıkma acaba çünkü ben duymuştum narkoz altında iken tüm konuşulanları..

boranın terapiye neden ihtiyacı olacak bu her komadan uyananlar için rutin bir uygulamamı yoksa boran sılaya karşı soğuk mu davranacak bu hep aklıma geliyor böyle bir savunmamı geliştirecek boran artık sana eskisi gibi teslim olmam hayatımı sana odaklamam gibi düşünceler mi geçecek aklından...

geçen sene bolca boran-sıla emre üçgeni izlemiştik bu sene istanbulda tersi bir üçgen yaşatacaklar galiba...

sılanın firuzla kevseri istanbula götürmeyişini hatta narinle manalı bakışlar yaparak vazgeçirmelerini hiç anlamadım ..mardinde kalanlar elbet bi şekilde istanbula gelecek ama lütfen şivanda gelsin..

yine de bu sene istanbula geçiş bölümü beni hiç germedi...

geçen sene ki geçişten sonra çok sevdiğim ş.f.ın hoşçakal şarkısını her duyduğumda boranın halleri aklıma geliyordu hep.....

diyar 80
08-12-07, 09:55
Bu bölüm Emir e pek sinir olmadım ben. Boran' ın hastalığı karşısında "gerektiği gibi" davranan ender kişilerdendi. Emir' e önyargılı olmasam misket sahnesi bana çok dokunabilirdi.

Misket sahnesi bence de güzeldi;hatta ben çok şaşırdım Bedarın o misketler konusunda Emiri azarlamamasına...:icon_roll
Ben bu bölüm Emir’in konuşmalarını hiç saçma ve gereksiz bulmadım.O çocuğu çok kötü harcıyor zaten ailesi,sonunda psikopat olup çıkacak bu sevgisiz ve saygısız ortamda...Dün bir ara Bedar Emir’e “akıllıdır benim sıpam,cin gibidir o” dedi de,bir an hayret ettim:blink:,yanlış mı duydum diye;Bedar yine Sıladan bahsediyor sandım...:)

Günışığı ablacığıma:img-in_lo teşekkür edeyim;son sahne için...Ben ilk izlediğimde “bu kadar sevecen” kısmındaki flashbackin 28. bölümdeki hastane sahnesine olduğunu sanmıştım mesela;Bedirhanın doğduğu günkü hastane sahnesinde Boranın Bedişi öptüğü anmış o,2. izleyişimde farkettim...:img-yes:

İpek Tanrıyar konusunda kötümser değilim ben...İpek de Hande gibi “arabozucu,fitne-fücur,cazgır kız” rolü oynayamaz bence...Zeynebim canım “adaşım Borana aşık olursa külahları değişiriz” demiş ama öyle birşey olursa ben hiç kızmam.Doktor Zeynep,Sıla ve Boranın aralarını bozmak gibi girişimlerde bulunmadığı sürece Boranı istediği kadar sevebilir;hatta çok sevsin,Boran bunu hakediyor çünkü:img-in_lo(ama kıza acırım,ümitsiz aşkın pençesinde kıvrandığı için:icon_sorr)...Aşk insanın elinde değildir,bu yüzden evli bir erkeğe de aşık olabilir,aşkını uzaktan yaşayıp Sıla Boran evliliğine zarar vermediği sürece bence dizi için mahsuru yok...Aslında Sıla da bu durumu o muhteşem sezileriyle hissetse mesela;Boran “karısına aşık olan bir Emre” gerçeğiyle başetmeye çalışırlen;Sıla da “kocasına aşık olan bir Zeynep” gerçeğiyle baş etmeye çalışsa:img-icecr...Ama Boran dünyanın en sadık erkeği olsa;Zeynep’e gözünün ucuyla bile bakmasa;Sıladan başkasını hiçbir zaman gözü görmese(zavallı Boran:icon_sorr)...:img-yes:

maabel
08-12-07, 10:32
Boranı uyanmış ,Dizisine İT girmiş arkadaşlarım iyi günler..:img-wink:
Bugün tatil misler gibi uyudum Boranım gözlerini açmış daha ne isterim diyordimki basında çıkan haberler başlıgını okuma gafletinde bulundum..
Ne psikoterapisi Boranıma ne oluyormuş...:icon_whis:icon_sorr
Boran kimseleri hatırlamıyormuymuş....
Boranın hafızasını kaybetmesini istiyorum ama sadece Sılayı hatırlamasın..Boranın psikoterapistinin olmasında sakınca yokta Sılanın fedakar eş pozlarına sinir oluyorum...:icon_sorr
Psikoterapistin tek ismini sevdim ZEYNEP isminde biri hiç kötü olurmu...:img-in_lo
ZEYNEBİM Boranın agzından ZEYNEP ismini duymak çok güzel olur degil..:img-in_lo

Boranın gözlerini açtıgı sahneye kilitlendim kaç defa seyrettim bilmiyorum...:img-in_lo

Dikkatinizden kaçmamıştır ama söyleyeyim Boran Mardindeyken sakalları daha uzun degilmiydi...:img-wink:

DİYARIM en sonunda avatar yaptım ....:img-in_lo

Bu akşam Best Model yarışması var simokinli yakışıklıyı şüri koltugunda görebilirmiyiz ne dersiniz..DERİNİM görürmüyüz...:img-wink:
ALEVİM Cimbom inşallah Boran gibi yüzümüzü güldürü...:happy0064
Annem sesleniyor Boran gözünü açtı hadi temizlige diye..
Gideyim çok işim var...
İyi günler..bye

seyşelll
08-12-07, 10:39
Metanet..Umut..
Bu dizi kurgusunu düzenleyenler bana bildiğim bazı kavramlar üzerinde ciddi şüpheler yaşatıyorlar. ‘Aşk, sevgi, güven, güçlü durmak, 2 kişi yan yana durmak’ gibi kavramlardan sonra metanet ve umuta olan bakışlarını da son derece basit sundular.

1 insan düşünün, kocası komada, belki yarın belki de hiç uyanmayacağı söyleniyor.:bırr
Olaylara iyi yönünden bakabilirsiniz, iyi olacağını düşünebilirsiniz, hatta bununla ilgili hayaller kurup ruhuyla iç içe geçebilirsiniz, o kadar üzgünsünüzdürki ondan olan şeylere daha sıkı sarılabilirsiniz.
Ama umut ederken insanın içinde 1 burukluk, canının orda savaş verdiği düşüncesinin ürpertisi olmaz mı?
Ben dün gece Sıla karakterinde içi buruk, güçlü ama umutlu kadından çok; kocasını kesmiş evde parti veren şen dul karakterini izledim.:img-cold:
O kadar mutluyduki, nerdeyse içine ‘hödüktür, ona acımıyorum’ diyen seyşelll kaçmış sandım. Ülen benle sen 1 misin, hee? 1 mi? O senin kocan, ruhu 2 taraf arasında sıkışmış, gelmiş sana son ziyaretini yapıyor belki. Ama sen koştura koştura okula gidiyorsun.:img-clapp
Neden?
Çünkü ertesi gün İstanbul’a dönecek olan Gül Oğuz ve ekibi yaptıkları en güzel şeyi dizide sırıtsa da izlemeyen kaldıysa diye insanların gözüne sokmak istiyor. Bunun yolu bu mudur? Anlatım bu mudur?

Siz Sönmezlere kızıyorsunuz ama asıl canı kanı 1 olan ailesi, Gencolara ne demeli? Hiç1inin yatacak yeri var mı? Böyle mi sahip çıkar 1 aile oğluna. Böyle mi kardeş olunur, böyle mi ana baba olunur?

Baştan sona fiyasko.
Son sahneyi ben hiç beğenmedim, çünkü baştan savma düzenlenmiş, üstelik doğallığı olmayan 1 sahneydi. Aşırı romantik 1i bile bilirki adamın uyanacağı varsa da 3 5 flashback in kulağına fısıldanmasıyla uyanacak kadar tesadüf olması doğallık değildir. Ben kurgusunu sevmedim, yeni olan hiç 1 şey yoktu o sahnede. 2sinin birbirine olan sevgisine inanmadığım gibi söylenen laflar da gerçek gelmedi, olmayan saçmalıkların dile getirilişi.. Sevgiyi hissedemediğim 50 bölüm sonrasında dile gelse nolur?:bilmim
İlk sahne ise ışığın, güvercinin, Mehmet’in, Cansu’nun ve bebeğin güzel yüzleri dışında içeriksiz ve anlamsız geldi bana.

Bana ne işte. Tümüyle al çöpe at.:img-beee: 1 saat seyirciye işkence çektirdikten sonra ağza tıkılan sevgi kumkumalığına ve fasafisolara hayır!:icon_evil

Herkese iyi günler..
bye

aleveylül
08-12-07, 10:47
Dizinin artık istanbulda olması ne kadar istemesemde boranın istanbulda olmasından bu şarkı geliyor aklıma... müziğide biraz hareketli gözlerini son sahnede açmasından sevinçten bu şarkıyı söyler oldum…

Yeditepe dar gelir
Sen gittin gideli
Yüzüm gülmez oldu
Hadi dön geri

Kara sevdalandığım
Hasretinle yandığım
Can beni terk etmeden
Yetiş cennet saydığım

Gönül yarası bu ilacı yoktur
Senden gayrı dilberim

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum boran ambulansa bindikten sonra abayın bakışlarına gördünüz mü? ambulans kapası kapanana kadar borana baktı çok etkiledi beni… sıla etrafıyla ilgilenirken abay kapı kapandığında bile ambulanslarda olan buzlu camın ortasındaki düz camdan boranı görmek için çabalıyordu iç çekimde daha da fark ediliyor… o bakış ben sıladan beklerdim ama kimin için kim daha çok önem taşıdığını belli ediyor bence…abayım kekom bitanesin

Sılanın anlamsız gülüşlerine uyuz oldum boran bu kadar basit bir insan değildi bence cihanlı ümmü sahneleriyle karşılaştırınca dağlar kadar fark var…ümmü yaşayacak diyordu ama gülmüyordu…

Boranın anne babası nasıl içleri rahat bir şekilde mardinde durdu hayretim şaştı… firuz bende gidicem dediğinde ohh be dedim ama anında ikna edildi…aynurhaycığım bende narin ve sılanın anlamsız bakışmlarının nedenini merak ediyorum bir şey anlamadım…

Boranın her sahneside başka bir güzellikti onuda belirtmek lazım … zeynebim boranın dudaklarını farketmemek mümkünmü:img-in_lo

Sılanın elbiselerini görünce Allaha şükrettim "allahım bana böyle bir zevk vermediğin için binlerce şükürler olsun" … bir insan bu kadar giyinme özürlüsü olurmu…

Sıla o topuklular ne işi vardı oralarda boy gösterisi yapar gibi …anlamadığım neden özellikle İstanbul sahnelerinde topuklu mardinde düz ayakkabı sadece mahkeme sahnesinde topuklu giymişti… İstanbulda topuklu giymek şart diye bir yerlerde yazı varda benmi görmüyorum …

Giy kot pantolon üstüne kazak takıl spor ayakkabıya hastane orası o kadar koşuşturma var ne zorluyorsun ki kendini 2,15 cm topluklarla yürümeye…

Arkadaşlar 50 bölümdür sılanın yürüyüşüne takmıştım ben hep yola, topuklu ayakkabıya yada olaylara bağlıyordum sılanın yürüşüyünü ama yok sıla yani CD hakkaten çok kötü yürüyor… teyyare teyyara iki kolu bir tuhafa tuhaf sallayışı bacaklarını bir araya toplamak için dizlerini tuhaf bir kırışı var sahnelere olan tüm konsantremi bozuyor… gizem ve abayın olduğu sılanında yanlarına geliş sahnesinde resmen konsantrem yerlere serildi gülmekten …

maabelim inşallah

metesim bende aynısını hissediyorum sana karşı çok öptüm

fatoş7373
08-12-07, 10:55
herkese selamlar

bır anne ve baba nasıl olurda evladının yanında bulunmaz anlamak mumkun değil..hangı anne yada baba oğlu ölumun pencesınde yaşama sarılmaya çalışırken konakta oturupta bekler anlamak mumkun değil..ne yazıkkı bunun hiç bir mantığı yoktur....kevser hanımın oğlunun başında konuşması söyleyemedıklerını söylemesı hatta gelınını oğlundan kıskandığı için hırçınlıklar yaptığını anlatması seyırcının gönlunde guzel etkı yapardı ve tum bu konuşmaları sıla dınlıyor olsaydı...doğunun yaşam koşulları nedenı ile bırbırı ile hasır neşir olamayan sevgısını paylaşamayan baba oğluna olan sevgısını baş ucunda elını tutarken anlatsa gösterseydı seyırcının yureğine dokunulurdu..o kadar güzellıkler varken neden es geçiliyor anlamıyorum..

emre ve sılanın yollarını ayırdı senarıst bence yollarını ayırmak ne kadar doğru ıdı tartışılır...yıllarca sıla ıle aynı ortamda bulunmuş aynı iş yerınde çalışmış şirketlerın tum işlerıyle ilgilenmış tek guvenebıleceği ınsanla yollarını ayırmış olması çok doğru değil bence..yollar ayrılmadanda sadece işsel anlamda bır harmanlama yapılabılırdı...sılanın başında bır suru sorun varken ve etrafında guvenebıleceği çok nadır ınsan varken şirket ve şirketlerın sorunu ile nasıl uğraşacak anlamak mumkun değil..diğer taratan boranı zor gunler beklıyor beklemesıne ama sılayı çok daha zor gunler beklıyor..neden mı boranın hayata donmesının ardından ortaya çıkacak olan bedarın kanser olma durumu...sıla bırde bunun acısını yaşayacak..ve olay yıne toreden uzaklaştı gundelık olaylara ve aşka kaydı..tore unutuldu hukum unutuldu berdel unutuldu kışisel çıkarlar kişisel savaşlar gurur ınat dışlanan ınsanların hırsları onplana çıktı..geçişiçin kullanılan boranın vurulması ve devam edıp etmeyeceği konudakı kararsız ve boran kıtlesının baskı netıcesınde devam kararı alınması ve yıne yaşanılan kopukluklar her bölume damgasını vurmuş...

gizem abay yenı tanışmış ıkı karakter gıbı bırbırı ile hem mesafelı hem yakın..kararsızlık söz konusu..halbukı gızem abay bu evrelerı geçen dönem aşmışlardı..araya mesafelerın gırmesı ınsanları uzaklaştırmaz bırbırınden ..tam tersı duygu analızı yaptıracağı için daha fazla yakınlaştırır..ılışkı hakkında henuz karar verılmemış bence...ve yıne bana göre gızem çıkıcak yerını ipek hanım alıcak..sonuçta turk suryanı evlılığı mumkun değilmiş...abay lusın dıyaloğu hoştu..en azından lusın yureğini açtı abaya..abayın performası yerınde idi çok olmamakla bırlıkte...

dılaver esma bırlıkteliği hoş karşılanır bır durum değil gerçek yaşamda boyle bermuda uçgenlerı çok fazla olmakla bırlıkte dızıde olmasa yerınde olurdu...çıkara dayalı kabullenmışlık bır kadının soyadı için böyle kuçulmuş olması hoş değil..esma ile sıla konuşturulmalı..esma sılayı anlamalı... sılaya artık karşısına gelenı dınleme özellığı verılmelı...dınlemeyı once öğrenmesı gerekır..''Öfke ile kalkan zararla oturur'' sıla buna defalarca şahıt olduğu halde neden hala aynı tavırlar içinde..

haramikedi
08-12-07, 11:01
Son sahne, Sılanın bize 2 kez dinlettirilen mektubu gibi birşeydi aslında. Boranın gözlerinin içine bakıp yüzüne söylemediği ve ilişkilerine katkısı olmayacak duygulu ve güzel sözler...Sanırım Sılanın evrimini tamamladığını anlamamız içindi. Zaten ikinci dönemde, Sıla katı halden direk gaz hale geçti. Bir nevi süblimleşme yani. Umarım bundan sonra aynı güzel duygularla yaşarlar ilişkilerini.
Şeyşonun da dediği gibi, sözler gayet "zekiceydi." Hem "Sıla oldu" denilebilir... hem de maraba,ailesi ve akrabaları tarafından feci halde boşlanan Boranın "fedakar,sadık,çekici ve sevecen" olduğu vurgulanarak pansuman yapılmış olur...

Bölümün en güzel sahnesidir belki ama bunları da düşündürdü.

ilkbahar
08-12-07, 11:07
Günaydın herkese;

Abay-Lusin sahnesi ve son sohnede Boran'ın sonunda dünyaya dönmesi haricinde, bölüm bence de güzel değildi. Ama ne yapalım elimizdeki yönetmen, senarist,yapımcı bu. Malzeme bol, ancak onları biraraya getirecek aşçı yok.

seyşelll: [/COLOR]"Metanet..Umut..
Bu dizi kurgusunu düzenleyenler bana bildiğim bazı kavramlar üzerinde ciddi şüpheler yaşatıyorlar. ‘Aşk, sevgi, güven, güçlü durmak, 2 kişi yan yana durmak’ gibi kavramlardan sonra metanet ve umuta olan bakışlarını da son derece basit sundular.

1 insan düşünün, kocası komada, belki yarın belki de hiç uyanmayacağı söyleniyor.
Olaylara iyi yönünden bakabilirsiniz, iyi olacağını düşünebilirsiniz, hatta bununla ilgili hayaller kurup ruhuyla iç içe geçebilirsiniz, o kadar üzgünsünüzdürki ondan olan şeylere daha sıkı sarılabilirsiniz.
Ama umut ederken insanın içinde 1 burukluk, canının orda savaş verdiği düşüncesinin ürpertisi olmaz mı?
Ben dün gece Sıla karakterinde içi buruk, güçlü ama umutlu kadından çok; kocasını kesmiş evde parti veren şen dul karakterini izledim.
O kadar mutluyduki, nerdeyse içine ‘hödüktür, ona acımıyorum’ diyen seyşelll kaçmış sandım. Ülen benle sen 1 misin, hee? 1 mi? O senin kocan, ruhu 2 taraf arasında sıkışmış, gelmiş sana son ziyaretini yapıyor belki. Ama sen koştura koştura okula gidiyorsun.
Neden?
Çünkü ertesi gün İstanbul’a dönecek olan Gül Oğuz ve ekibi yaptıkları en güzel şeyi dizide sırıtsa da izlemeyen kaldıysa diye insanların gözüne sokmak istiyor. Bunun yolu bu mudur? Anlatım bu mudur?" :good::happy0064
Beni yazmaktan kurtardın seyşelll'cim. Eline sağlık.

Son sahnede, bu forumun çoğunluğunun aylardır Boran karakteri için yazdıklarını Sıla seslendiriyormuş gibi geldi bana. Bir önceki sahnelerde, bir ara "sen ilgiden hoşlanmazsın Boran" dedi. Ne zaman ilgi gördü ki hoşlanmasın çocukcağız. Baksana 2 güzel lafta nabzı yükseliyor, koma hallerinden dünyaya dönüyor.
Bedar'ın hastalığı hakkında kötü bir şey demek istemiyorum. Dizilerde bile bu hastalığın adını duymak istemiyorum. Ancak yazmadan duramayacağım. Ne demeye bu sahneleri bu bölüme sıkıştırıp durdular.

Boran'ın anne ve babasının hakkı idi İstanbula'a gelmek. Narin kalsaydı kendi kayınvalideleriyle Mardin'de. Mardin sahnelerinden birinde Menderes Samancılar'ı çok beğenmiştim, yazacaktım ama neresi oldugunu unuttum. Demek ki beğenmişim ama hatırlayacak kadar da etkilenmemişim.

Elbiseli Ali ağa neredeydi? Peki yeni ağaların ağası nerde? Koca Mardin'de hastaneden Boran'ı geçirmeye neden kimseler gelmemiş? Sıla'nın yeni evi, bana müze gibi geldi? Ev sıcaklığı yok. Hele o yatak odası nedir öyle? Ev; duvardaki tablolar ve dışarıdan görünen ihtişamıyla müze gibi, ancak her odası farklı renk. Bedar ile Celil'in köşede oturdukları 2 berjeri görünce "acaba Sıla ve Boran ellerine içeceklerini alıp, burada tatlı tatlı sohbet eder mi" diye düşündüm. İnşallah bu şekilde de bir kaç sahne görürüz.

Yeni girecek kişi de fettan kadın olacak tip yok. Bir yarışmayı sunarken izlemiştim kendisini. Boran'ı istediği kadar içinden sevebilir. G.O., Boran'a ters bir şey yaptırıp, gözümüzden düşürmeye kalkmasın da. Sıla'nın söylediği cümleler arasında "sadıksın" olduğu için, sanki bizi o yöne 180 derece döndürecek diye sinirleniyorum şimdiden.

Hafta sonu tatiliniz çok güzel geçsin.

[COLOR="red"]CİMBOM'uma başarılar.

aynurhay
08-12-07, 11:09
emre ve sılanın yollarını ayırdı senarıst bence yollarını ayırmak ne kadar doğru ıdı tartışılır...yıllarca sıla ıle aynı ortamda bulunmuş aynı iş yerınde çalışmış şirketlerın tum işlerıyle ilgilenmış tek guvenebıleceği ınsanla yollarını ayırmış olması çok doğru değil bence..yollar ayrılmadanda sadece işsel anlamda bır harmanlama yapılabılırdı...sılanın başında bır suru sorun varken ve etrafında guvenebıleceği çok nadır ınsan varken şirket ve şirketlerın sorunu ile nasıl uğraşacak anlamak mumkun değil..diğer taratan boranı zor gunler beklıyor beklemesıne ama sılayı çok daha zor gunler beklıyor.

aslında orada ki emrenin ben hiçbir zaman iş ilişkisi olarak yanında olmadım demesi de artık sılayı bu karara zorladı....kocam evliliğim ne hale geldi iş için bile yanımda olmanı tercih temiyorum artık manası vardı sanki böyle bişeyler de dedi yani boran ve evliliği için emreyle tüm bağlarını koparmayı göze alabildi

sılanın bana göre düzelen tavırlarının değişmemesi dileğiyle.....ne kadar sürer muamma tabii.......

nihz
08-12-07, 11:12
Günaydınlar efemmm...
Canımın içi kabinemgilleri ve paspas forumumu peşin peşin öpesim var:img-yes:

Dizimize H.S değil, İ.T katılıyormuş...Hiç hoşuma gitmedi...İ.T. şeker kız candy edasında biri oysa ben Sıla tarafından zor algılanacak birini istiyordum... Mesafeli ama içten bir görüntüsü olan, gözlerinde gizem taşıyan H.S. çok daha mantıklı bir seçim olurdu.

İ.T. gelince dizideki sevimsizlik dalgasını sevimliliği ile bir nebze kapatır inşallah... Keza yüreğim bu kadar angut ile haşır neşir olmayı kaldıramayacak.

Biricik yönetmenime bir şarkı armağan edesim var. O Boran'a uygun bir şarkı konumlandıramadı ama ben meseleli, efsanevi aşk dizisine cukdananak oturacak bir şarkı buldum:img-blush

zor zor işlermiş
zar bir bir gelmiş
tan ağarırken ten ister seni

biz gelince hep burdayız
adı kaybedenler kulübü
tıklım tıklım ağzına kadar
dolu kaybedenler kulubü
dur bekle bekçi baba beni
bu aldığımız hava
adem döndü sonra havaya ''hm.. ne güzel bu elma''adem bir müddet düşündü sonra elma değil bu yediğimz galiba...ayvaaaaaaaaaaaa

ey aşk nerdesin?
güzel yerdesin...
sen heryerdesin...
tamam da nerdesin?

fatoş7373
08-12-07, 11:13
boranın elınden ağalık alındıktan sonra ne ağalık meclısı toplandı nede her olayda ortaya çıkan Ali ağa ortalara çıkıp boy gösterır oldu..her ne kadar aşiretten atılmış dahı olsa Boran ağanın eskı bır ağanın vurulmuş olması çok basıt bır olay mıdır kı ağalar ses çıkarmadı boy göstermedı...artı eskı ağaya aşiret liderlerının bırakın vefa borcunu saygısıda mı kalmadı kı böyle onemlı bır olayda ne hastaneye nede konağa gıden olmadı ağalar meclısınden...cıhan gıbı kotu bır karakterın her yaptığında toplanan aşiret olayı abartıp kadınların beş çayları halıne donuşturmuşken olayı boranın vurulmasında nerdeler...boranın durumu ağır iken nerdeler..Ahmet ağanın yaptıklarını sağır sultan duymuşken nerdeler...ağalık kişiye özel işleyen bir durum mudur?aşiret kişilere göre işleyen bır durum mudur?her başa geçen aşireti vede torelerı kendı çıkarları doğrultusunda kullanabılır mı?kullanıldığını görduk bız..ve aşiret böyle onemlı bır konuda ortalarda yok..uzucu hemde çok uzucu...

erale
08-12-07, 11:17
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum boran ambulansa bindikten sonra abayın bakışlarına gördünüz mü? ambulans kapası kapanana kadar borana baktı çok etkiledi beni… sıla etrafıyla ilgilenirken abay kapı kapandığında bile ambulanslarda olan buzlu camın ortasındaki düz camdan boranı görmek için çabalıyordu iç çekimde daha da fark ediliyor… o bakış ben sıladan beklerdim ama kimin için kim daha çok önem taşıdığını belli ediyor bence…abayım kekom bitanesin

Sılanın anlamsız gülüşlerine uyuz oldum boran bu kadar basit bir insan değildi bence cihanlı ümmü sahneleriyle karşılaştırınca dağlar kadar fark var…ümmü yaşayacak diyordu ama gülmüyordu…

Boranın anne babası nasıl içleri rahat bir şekilde mardinde durdu hayretim şaştı… firuz bende gidicem dediğinde ohh be dedim ama anında ikna edildi…aynurhaycığım bende narin ve sılanın anlamsız bakışmlarının nedenini merak ediyorum bir şey anl

Boran vurulduktan sonra Sılanın bazı sahneleri hariç Abaydan başkası hiç üzülmedi .
Abay Şivandan aldığı telden beri hep Borana olan sevgisini , onu kaybetme korkusunu bana hep hissetirdi. Abay karekterini Boran vurulduktan sonra daha fazla sevdim.:good::good:
Sılanın 50. bölümdeki ilk sahnelerine zaten uyuz olmuş vaziyetteyim . Bedirhanla gülüşmeleri , Narinle Yaren muhabetleri beni fazlaca uyuz etmiştir. Kevsere Bedirhanı emanet ederken dahi uyuz uyuz gülmesine kıl oldum .
Boranın Sılanın kaybolmasındaki halerini beğenmemiş , Bedirhanla gece uyumasını açıkca ben yadırgamıştım . O zaman Boran geceyi evde geçirdiği halde Sıla gibi ortalıklarda gülüçük dağıtarak gezmemişti.
Boranın ambulansa bindirilme esnasında Sılanın herkesle kuçaklaşmasına anlam veremedim . Tatile gidiyormuş gibi.:icon_whis
Narini hiç söylemeyin ........ Narin Boran vuruıldu vurulalı mutlu mesut geziyor . :icon_mad:
Füruz gelini yanlız bırakmayayım bende gideyim dediği zaman ohhhhhhhhhhhh demiştim . Füruzda gidecek . neredeeeeeeeeeeeeeeee
Yazık Boran yazık sana , seni bizden başka bir Abay düşünüyor.:icon_whis
O köşküde hiç sevmedim . Bana çok sevimsiz geldi .
Boran hastaneden çıkınca inşalah oraya gitmez.
Esmanın evini çok beğendim.:good:

figan1973
08-12-07, 11:20
bu go'nun yüzünden bi OH dememize imkan yok...şimdide başımıza
psikoterapist çıkmış...dizi dizi değil de kasnak...doğru yazıp yazmadığımı bilmiyorum..hani iki halka iç içe geçer arasına işlenilecek bez gerilir işte bu dizi ondan(el işlerinden hiç anlamam,dikiş nakış hak getire)...oldu olacak
sılayada bir psikyatrist bulsunlar ...boranım belkide *hafıza kaybı* geçirecek ...acaba YEZDA da kalmış olabilir mi...sıla unutulmuş...istanbullarda
yezda ,boran aşkı yaşamayalım da .....sıla'ya üzülmiyelim...:img-in_lo

legends_of
08-12-07, 11:22
50. bölüm yorumuma başlayım o kadar çok şey varki bu bölüm eleştirilecek..:icon_shad

Bana göre en önemlisi Kevser Firuz ......
Zavallı kevser zavallı Firuz...Siz de anne baba mısınız ....Oğlun ölüm döşeklerinde yatsın siz hastaneye gitmediğiniz gibi İstanbula da gitmeyin onun peşinden....
Ne işi var Beder in Celil in İstanbul da Sıla hanım onların gitmesine ses bile çıkarmazken Firuz ve Kevser in gelmesini istemiyor....Yok ya ...Nerde eski Kevser Firuz nerde... Sıla karakteri hiç bu bölüm olduğu kadar itici gelmemişti bana..Sıla gelmeyin diyosa :

Sana ne oluyor kızım o bizim oğlumuz Canımızın parçası demiyorlar....

Boran ın ne annesi ne kardeşi ne babası hiç biri yok yanında....:img-cray:...

Neden çok sayın GO diziyi Mardin den İstanbul a taşıyacak ya o yüzden...:img-swoon:img-beee:

Ah Cihan ah nerelerdesin....:icon_whis
--------Gitti ağalar paşalar gelinlere kaldı baş köşeler......:img-hyste

haramikedi
08-12-07, 11:24
Ben dün gece Sıla karakterinde içi buruk, güçlü ama umutlu kadından çok; kocasını kesmiş evde parti veren şen dul karakterini izledim.:img-cold:

Umut etmekle sevinç aynı şey mi? Pozitif düşüncenin de suyunu çıkardılar.
Sılanın iyi enerjisinin Boranı nasıl uyandırdığını gören hasta sahipleri, hastane koridorlarında karaoke yapsınlar bari, boş durmasınlar.http://img454.imageshack.us/img454/1766/avatar4604818wsls5.gif

Şahika ellerini çırparak Burhanı motive diyodu ya...:img-hyste
Sıla da ellerini çırpa çırpa "kop Boran kop Boran kop kop kop!!" deseydi tam olacaktı. Sırıtmazdı yani böyle bi sahne.:img-hyste

fatoş7373
08-12-07, 11:31
aslında orada ki emrenin ben hiçbir zaman iş ilişkisi olarak yanında olmadım demesi de artık sılayı bu karara zorladı....kocam evliliğim ne hale geldi iş için bile yanımda olmanı tercih temiyorum artık manası vardı sanki böyle bişeyler de dedi yani boran ve evliliği için emreyle tüm bağlarını koparmayı göze alabildi

sılanın bana göre düzelen tavırlarının değişmemesi dileğiyle.....ne kadar sürer muamma tabii.......

Sevgili aynurhay
sıla ile emre arasındakı aşk ilişkisi torpulenebılırdı...dızgınlenebılırdı..hem kenan amcanın hemde Emrenın sılayı terketmesı hoş olmadı...şirkete hakım ıkı karakterdı baştan berı çizilen..şimdi kalkıpta sılanın hele hele işten guçten tıcaretten anlamazken yanlız bırakılması emrenın gerı çekılmesı hoş olmadı...Emre sılanın aşkını anlayabılırdı..evlılığıne saygı duyabılır yıne onun yanında tamamen iş ile alakalı yer alabılırdı..hatta Emrenın hayatına bır kadın gırebilir evlendırılebılırdı bile..sorun yaratmak yerıne sorunlar çözumlenebılırdı..tamam sıla kocası için hem servetınden hemde emreden vazgeçti anladık..ustune basa basa vurgulandı ama sıla öyle bır karakter kı yarın boran ayaklansa ve ınatlaşmalar yaşansa sıla yıne bıldığı ınandığı dopruların ardından gıdecek bır karakter..aşkını sevdasını bir kenara bırakıp yıne mucadelesını verecek bır karakter...yanı değişen bır şey olmaz emrenın aradan çekılmesı ile yok edılmesıyle...

newat
08-12-07, 11:36
İlkbaharım Celil Bedar'a bizimde gitmemiz gerkerir, hem senin tetkiklerini yaptırırız hemde kızımızın yanında oluruz dedi.O sahneyimi beğendin?
Celil Bedar'ı dinlemeyip gitmek, kızının yanında olmak istedi.Doğru olanı yaptı.
Firuz'da kimseyi dinlemeyip uçağa atlayıp gitmeliydi hemde aynı gün.
Nasılki Boran'a kızıp kimseye haber vermeden İstanbul'a gelmişti.:img-yes:

Ben en çok müze gibi evde hazır bekleyen Bedirhan'ın sepet yatağına şaşırdım.
O karışıklıkta Mardin'den getirebildilermi?Yoksa Bedirhan'ın geleceğini bilen birisi hazırlıkmı yaptı?

Köşk Neşe Hanımın annesine aitmiş.O zaman Neşe Hanım'da çok zengin olmalı.
Neşe Hanım'ın vasiyetinden bahsedilmişmiydi?Neşe Hanım'ın mirasçısı varmı?
Ölüm saati çok önemli Neşe Hanım ile Erkan Beyin ölüm sıraları mirasın dağılımı açısından önemli bir unsurdur.:img-yes:

Erale bencede Boran Bedirhan konusunda kendini suçlayacak,seninle aynı fikirdeyim.
Esma'nın evi Sıla'nın anneannesinin evinden bin kat daha güzel.

Esma'nın evide kendisi gibi modern.:img-yes:

legends_of
08-12-07, 11:39
Sıla Boran sedye ile ambulansa taşınırken sarsmayın diyor ya orda pek bi güldüm yani...:img-hyste:img-haha:....Ne kadar gereksiz bir repliktir o ya...Adamlar yıllardır bu işi yapan kişiler ve bizim Sıla kızımız yine bilmişliğini konuşturdu...

Abay ....:good:...Gerçek bir dost arkadaş kardeş....Boran ı içlerinde en çok seven oymuş...Yazdıkları senaryo ya göre...:img-ok:..Senaryonun tek açık vermeyen noktası da bu zaten Abay karakteri....

Bence Boran Sıla nın meşhur...[B]beni sev...sev bizi..her gece sev..[B]
ile başlayan ve biten sözleri sayesin de uyanmamıştır...Dostu için uyanmıştır Oğlu için ...Öyle olsa iyi olur ...Çünkü diğerleri tam bir hayal kırıklığıydı....

Bir de......
Nabız arttığı sahneler.....:img-hyste...Boran seni seviyorum...Bende seni seviyorum Sıla.....:img-haha:....Ve nabız..87 oldu bir saniyede helal olsun ne deyim başka...
Sakın Boran bu kadın şimdi bana bir şeyler yapar diye korktuğu için nabzı yükselmiş olmasın........(her gece sev gündüz sev beni hep sev bizi sev.....sev ...sev........:love04:)...

fatoş7373
08-12-07, 11:40
Tore dızısı bu dızı
berdel dizisi bu dizi
aşiret dizisi bu dizi
ağalık dızısı bu dizi

sen nasılda olayın merkezi olan BORANI yatırırsın haftalardır..sen nasıl olurda bır suru konu çözum beklerken boşa harcarsın ıkı haftayı...mağdem sen sılayı konuşturmak ıstıyorsun neden bu konuşturmaları ya telefonlarda yada bırı hasta iken diğeri vurulmuşken yaptırıyorsun..ıkı sevdalıyı ıkı aşığı oturtup uzun uzun karşılıklı gözlerının ıçıne baka baka başbaşa bır yerlere gonderıpte yaptırmıyorsun...bırını one çıkartmaya çalışırken diğerını refuze ediyorsun...ıkı ana karakterı aynı anda dengelı tutmuyorsun..ıkı ana karakter bırgun olsun başbaşa bır yerlere gidip hayatlarını aşklarını kendılerını konuşmadılar..ıkı ana karakter ya hastalandı ya vuruldu ya kaçırıldı aşkları sevdaları o zaman akıllarına geldı onun dışında daimi olarak kavga eden kusen tavır alan oldular bırbırlerıne böyle aşk mı olur boyle sevdamı olur boyle tutku mu olur..dahasıda ölumsuz aşk böyle mı olur...

ilk gördüğün an sana aşık olmuştum boran
savaşım meğer kendımleymış boran
ben senı çok sevıyorum boran

kelımeler sözcukler aşkı anlatmayada yaşatmayada yetmez..aşk adına ne yaşattın kı kelımelere dokuyorsun..bırbırıne yurekten sarılan bır sevgılı mı gordukkı
aşk adına tutku ıle bırbırıne bakan ıkı aşık mı görduk kı

dızının bundan sonrakı yonu hastalıklar
terapıler
kanserle mucadele
kışılere yonelık çıkar çatışmaları
guç savaşı
onde olma duygusu

hadı hayırlısı bakalım...

diyar 80
08-12-07, 11:43
Doktorlar ne bahane ile Boran'ı İstanbul'a götürdüler?İstanbul'da Boran'a ekstra bir şey mi yapıldı?

Zinar ve Diloş'dan yorumlarınızda bahsedilmediğine göre bu bölümde görülmediler demek ki?

İstanbul üniversitesinde "çok meşhur ve de çok meşgul" bir profesör varmış Fatoş ablacım;rica-minnet ekibiyle gelebilirmiş Mardine:icon_whis...O profesör amca geldi baktı;"gereken herşey yapılmış" dedi ama yine de Boranı İstanbula götürdüler niyeyse...Birde,o profesör Ankara’da olamaz,illa İstanbul'da olacak,dizinin İstanbula gitmesi gerek ya,ne uyduruk bir çözüm bulmuşlar:icon_whis...

Zinarı bu bölüm gördük mü?Dilaverle telefonda konuştular,değil?Dilaver babasına “Ahmet ağayı polislerden önce ben elime geçirirsem...” diye atıp tutuyordu;ne severmiş emmoğlunu da belli etmezmiş,vurulunca kıymete bindi...:img-cool2

Boranın İstanbula getirildiğini duyan Ahmet ağanın “cehenneme gitsem arkamdan gelecek” demesine de çok güldüm:).Bu arada hiç değilse Ahmet sevimsizinden kurtulduk...

Dilaver-Esma konuşmasında,Dilaverin Sıladan “gelinağamız asabidir biraz” diye bahsetmesi hoştu(gerçi ben “ne birazı” dedim içimden);Esma “istersen bütün şirketleri alabilirsin dedi bana” diye Sılayı şikayet ederken,Dilaverin pişmiş pişmiş gülerek “o zaman biz de onun isteğini yerine getiririz” demesine de “Allah korusun” diyorum:img-fie:...Dilaver ve Esma Sılanın bütün şirketlerini ele geçirseler nolur düşünmek istemiyorum.Sıla şimdi üzgün ve endişeli diye şirketler umurunda değilmiş gibi davranıyor(güya kocası için üzülüp endişeleniyor ya:img-bored)...Boran bugün iyileşse,Sıla "gel-git aklının ve gel-git aşkının" sonucu olarak,“hepsi senin suçun Boran;bi vuruldun,bütün işlerimi alt-üst ettin;senin yüzünden şirketlerimi kaybettim;Emrenin kalbini kırdım;komaya girmenin sırası mıydı?Dokunma bana,sakın bana dokunma...” diye başlayabilir yine...:img-lazy:

fatoş7373
08-12-07, 11:52
sıla mırassız kalmaz merak etme dıyar80
erkan beyın mırası bıter neşe hanımın yada neşe hanımın anneannesınden kalan mıras ortaya çıkar ve sıla bır turlu fakır bır kadın olmayı başaramaz..allah onun hep zengın olmasını ıstemiştır ya..oyuzden değişen bışey olmaz yanı bakalım kımın mırası daha fazla imiş goreceğiz ınşallah

aleveylül
08-12-07, 11:55
1 insan düşünün, kocası komada, belki yarın belki de hiç uyanmayacağı söyleniyor.:bırr
O kadar mutluyduki, nerdeyse içine ‘hödüktür, ona acımıyorum’ diyen seyşelll kaçmış sandım. Ülen benle sen 1 misin, hee? 1 mi? O senin kocan, ruhu 2 taraf arasında sıkışmış, gelmiş sana son ziyaretini yapıyor belki. Ama sen koştura koştura okula gidiyorsun.:img-clapp
Neden?
Çünkü ertesi gün İstanbul’a dönecek olan Gül Oğuz ve ekibi yaptıkları en güzel şeyi dizide sırıtsa da izlemeyen kaldıysa diye insanların gözüne sokmak istiyor. Bunun yolu bu mudur? Anlatım bu mudur?

Seysell senin gibi düşünüyorum…

ya ben mi çok duygusalım yoksa bu sıladamı tuhaflık var… benim canım orada o şekilde olucak benim yüzüm gülecek okullara trellla trellla gidicem.. içimden bir şey gelmez ki ya gittiğin yerlerden gelirken boranı yerinde bulamazsan düşüncesi beni yer bitirir …sıla nasıl böyle rahat içindeki umut nasıl bu düşüncelere yol açıyor... boranın yatağını boş görse içindeki umuttan dolayı yürümüş odasına gitmiş olarak mı düşünecek …

bence çok saçmaydı sılanın o davranışı rüyasında izci sözünü duymuş derlerseler affınıza sığınarak yemişim rüyasındaki izci sözünü…

sıla bu kadar rüyalardan umut alıyorsa karnındaki bebeği kız görmüştü… kız diye inat etti ama erkek oldu…

bir rüyasında boranı bırakıp gittiğini gördü boranın üzüldüğünü gördü ertesinde kaçıp giderken boranın “rüyamda boran üzüldü gitmemeliyim” dedi mi hayır…

insanın içinde ne kadar umut varsa umudun arkasına sakladığı kocaman bir umutsuzluk vardır…sıla bunu yansıtmadı…

hem emrenin hasteneye gelmesine gerekte yoktu bence telefonda konuşabilir…

Erale abayda olmasa boranı düşünen yok…

dehen
08-12-07, 12:05
Diziyi Boranın Sılaya gül verdiği andan itibaren izlememe rağmen buraya sefte (ER'den) yazıyorum.Umarım forumda bana da yer vardır , zaten çok fırsat bulduğum söylenemez arada bir ceee yapar giderim .Başladığından beri çok sevdiğim Beşiktaşımın bile cumaya denk gelen maçlarını sırf Sıla araya gitmesin diye reklam arasında izleyen bir Sıla sever olarak ( yanlış olmasın diziyi kastediyorum , şahsı değil ) GO sağolsun beni bile soğutacak diye korkuyorum .

Önceki sayfaların tamamını okuyabilmiş değilim , tekrara düşersem affola .Aslında bölüm yorumu mu yapmalı bilmiyorum , yeni olduğuma göre genel bir yoruma da sevgili modumuz izin verebilir sanıyorum .

Daha önce yaşanılanların ardından bu bölümdeki Sıla bana hiç inandırıcı gelmedi .Bazıları "daha ne yapsın kız" diyebilirler.Neler mi yapabilirdi aşkına inanmamız için ? Öyle basit şeylerdi ki beklentilerim ; sabah kocasını işe yollarken "seni yine çok özleyeceğim" demek çok mu zor ya da akşam Boranın dönüşünü oğluyla beraber terasta bekleyen bir Sıla ? Üstelik GO a da ek bir masrafı yoktu bu çekimlerin , ne figüran gerekliydi ne de kostüm .Ama ne zaman ki Boran uzakta Sıla dile geliyor ,sev beni , çek beni ...Gerçekte böyle ağdalı sözleri kim söyler ki

Neyse daha ilk mesajda sizleri bıktırmayım, ama gitmeden bir çift sözüm de sönmezlere .Bu aileyi sevemedim bir türlü , acılarını da hissedemiyorum içimde .Bedarın çok bilmiş hallerini son derece yapay ve başarısız senaryoculuk olarak görüyorum .İyi kötü mürekkep yalamışlığımız ve tıbbi bilgimiz varken ,benim mememdeki kitle araştırılırken ne eşim ne de ben Sönmezlerin duruşunu sergileyememiştik .Umarım sadece fibrokist çıkar da bir de Bedar'ın kanser süreciyle uğraşmayız .Aminnnn.

aynurhay
08-12-07, 12:12
boran belki sılanın okuduğu mektubu son sahne yaptığı konuşmayı duydu belki de bilincinin derinliklerindeki sıla sevgisi sıla konuşunca nabız artışına neden oldu....ama....

boran uyanırken sılaya sunduğu sonsuz krediyi beklemeye alacak gibi bir his uyandırdı bende...aynı şeyi o kadar çok yaşadı ki tahammülü kalmamış gibi izler bıraktı nefesinin sesi..

haramikedi
08-12-07, 12:13
İzci sözü... :)
"Tanrıya ve vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik ilkelerine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine and içerim." :)

Neyse olsun...milletvekili yemininden daha güvenilir olduğu kesin.:img-hyste

Emirin gözlerinden Boranı dinlemeyi sevdim. Anne babasından ve Narinden daha hassastı bu konuda.:img-in_lo
Narinin Azadı hatırladığı sahnede, iyi ki sahnenin devamı olan uçan yorganı göstermediler. Bu da bişeydir.:img-haha:

nihz
08-12-07, 12:17
Olası bir Seyman ağa tribi hiç çekilmez...Boran'ın üstünede biçilemez...

Tetikçiyi gördünüz mü? Her ortama ayrı gardrobu var. Mardin'de ki takım elbiseli katil gitmiş yerine sportif katil gelmiş. Her ortama ayak uyduran katil...:img-pilot

Bu bölüm ve saçmalıkları yaraşır bir söz;

''Yalnızlığına kaç dostum: görüyorum ki her yerini ağılı sinekler sokmuş. Sert ve sağlam bir havanın estiği yere kaç!.
Yalnızlığına kaç!. Sen küçük ve acınacak kişilere pek yakın yaşadın.Onların göze görünmez Öclerinden kaç!.. Artık el kaldırma onlara! Sayısızdır onlar, hem senin yazgın sinek kovmak değil ki!...'' Nietzsche

Dizinin genel durumunu özetleyen harika bir söz:img-blush

Bir kurbanın yoldaşı o kurbandan daha çok acı çeker.Nietzsche

:img-punk:Boran Forver!Çünkü Öyle!:img-punk:

figan1973
08-12-07, 12:24
hoş geldin ey gonca dehen nick'in anlamı bu sanırım..güya boranımı istanbullara taşıdılar da ne oldu..evde ağlaması kesilmeğen ama araba ile hastaneye götürülürken mışıl,mışıl uyuyuveren bebeler gibi boranım *hemencecik* gözlerini açıverdi....kısacası dizi istanbula göçtü...diğer döküntüler ardından gelir...amanın sılanın anneannesinin köşkü ne öyle..köşkmü
saray yavrusumu..müze gibi mübarek ev değil...yinede BORANIM'IN o görkemli merdivenleri inip çıkmasını istiyom ...yakışır boranıma.....:icon_whis

aleveylül
08-12-07, 12:30
zeynebim boranla ilgili repine cevap :img-in_lo:img-blush
Gönül gözüm kapalı
Bilerek sana yazılıyorum
A penceresi aralı
Her yerine bayılıyorum
Yavrum baban nereli
Nereden bu kaşın gözün temeli
Sana neler demeli
Ay seni çıtır çıtır yemeli

Anam babam aman, kaçın kurası bu
Ne baş belası bu, gönül kirası
Anam babam aman, kaçın kurası bu
Ne baş belası bu, gönül kirası ah...

Aman bize nasip olur inşallah
Boyuna da posuna da bin maşallah
Senden gelecek cefalara, nazlara,
Sözlere, sazlara eyvallah

nızhım :img-in_lo katili görünce bu kadarmıydı dedim tüm hayallerim yıkıldı bir anda ... ne umduk ne bulduk... adamı takdir ettim yakalattı :icon_whis ahmet ağayı... zeki çıktı katil pardon pardon tetikçi (:img-in_lo)

buda günün anlam ve önemi yorumum: esma karakteri eski mankenlerden sılada yani CD şuan en popüler mankenlerden biri .. siz ne düşünürsünüz bilemiyorum ama esma o kadar zayıf olmayabilir ama dik duruşu bile CD satın alır... hastane sahnesinde esmanın cd den uzun olduğunu farkettim hatta esmada az topuk vardı sılada 2,15 cmlik topuklu vardı...

aynurhay
08-12-07, 12:36
Olası bir Seyman ağa tribi hiç çekilmez...Boran'ın üstünede biçilemez...

nizh, seymen boranın yanından bile geçemez diyeceğim şimdi seymeni severek izleyenler kızacak....

orada karısının çılgınlıklarına anında misliyle yanıt veren biri vardı ama boran

sılanın yaşadıklarını hep sabırla ,olgunlukla,sevecen bir şekilde bekledi...onun için biraz tavır alması kaçınılmaz olabilir artık...olsun hem biraz sıla anlasın neymiş sevdiğinin tavır alması....uzun sürmesin ama.

newat
08-12-07, 12:37
Ahmet Ağa'nın Mardin'de değilde İstanbul'da yakalanması ile verilmek istenen mesaj neydi?
Mardin'de Ağalar ne yaparlarsa yapsınlar,ellerini kollarını sallayarak dolaşırlarmıydı?

Ne olurdu Ahmet Ağa kaçamadan Mardin'de yakalansaydı da.:img-yes:
Bizde umutlansaydık bazı şeyler değişecek diye.Çok mu zordu?
Ağmet Ağa'nın işi bitti.Dava aşamalarını izleyemeyeceğiz.
Çünkü suç mahallinin Mardin olması nedeni ile davanın Mardin'de görülmesi gerekir.Sırf bu sahneler için Mardin'e gidilirmi?Dilerim GO beni utandırır.:img-yes:

fatoş7373
08-12-07, 12:39
bedar kendını bu sefer ıstanbul usulu konağa yakıştırmadı..oysa geçen donem çıftık evınde kalırken bu tarz rahatsızlıkları hiç olmamıştı...herkes bızı kabul etse bu ev bızı kabul etmez celıl....onemlı değil bedar ana senın hastalıkla boğuşmaktan gıyıme kuşama vaktın kalmıcak nasılsa....gerçi acı patlıcağını kırağı çalmaz....buda geçer..yanlız dızı baştan sona problemler dizisi halıne geldı artık...

şivan varsa sınar yok
esma varsa ummu yok
ahmet ağa varsa ali ağa ve aşiret liderleri yok
ıstanbul zaten fıruz ve kevsere yasak..kevser ve fıruz mardının demırbaş taşınmazları konumunda...lusın yıne saf dışı ama zaten karabatak gıbı her zaman ortalarda gezen bırı değildi..oysa lusın sevıncıde huznude ıyı yansıtanlardan bırı...

bırde taktığım kısımlardan bırıde şu oldu
gonlum ısterdıkı borana ''Yaren'' mujdesını Narin versın....

abısıne sevınçlerını huzunlerını anlatsın..abısını Azadın yerıne koysun konuşsun..abısıyle dertleşsın içindekı fırtınaları anlatsın...çocukluklarından bahsetsın kadersızlıklerınden bahsetsın yanlızlıklarından bahsetsın...

ve yıne o kadar bekledım ne olurdu kı bır ruya sahnesı ile suslenseydı boranın yatak halleri...

gencolarda dayanışma yok sonuç ağalık aile içi dayanışmaya engel
marabada dayanışma var fakırlık aile ilişkilerını güçlendırıyor
gencolarda ana babanın evlat acısı oturduğu yerde dovunmekle kalıyor
maraba evlat kendı canlarından önce gelıyor kendılerını parcalıyorlar...
gencoları ölum bıle bır araya getırmeye yetmıyor
ama marabalar bırının başı ağrısa koordıne oluyor bırlık beraberlık dayanışma içinde oluyor..

verılen mesajlar sağlam....aldım ben yıne kendı payıma düşeni...

ama ısrarla şunu söyluyorum...boranı yatırmakla sılayı yukseltemezsınde yuceltemezsınde..sunı yağmurla sel yapamadığın gıbı
sunı sevgı sözcuklerıyle tutkulu aşkta yapamazsın...

tore savaşları duzen savaşları kışılerı değil toplumları ılgılendırır...ama nedense bız toplumu etkıleyen yada etkıleyecek olayların çoğunun kışıselleştırıldığını gorduk...Ahmet ağa olayı bıle ne yazıkkı kışıselleştirildi..halbukı bu toplumu mardını mardın halkını ilgilendıren olaylara neden olmuştu...Ahmet ağa boranı dıskalıfıye etmış bır kızın olmesıne neden olmuş kışılerın elınden toprağını almış boran yanlısı olanlara ezıyet etmıştı...gönul ısterdıkı meclıs toplansın aşiret liderlerı oturup bunu konuşsun kendı içlerınde olan kurtları ya toplan kaldırsın yada kendı bozuk kurallarını gözler onune serıp çıkış yolu arasın...halktan şikayetcı olanlar olsun gıtsın derdını hoşgoru temsılcısı olan Ali ağaya anlatsın ve bu anlamda temelı etkıleyen konular işlensın çözumler o ölçüde bulunsun....ama nerde..her olay kişisel..her savaş kişisel her ölum kişisel...

Steella
08-12-07, 13:06
Herkese Merhabalar,

Yorumlar ilerlemiş yetişmek mümkün olmuyor. Fatoş73 aramıza tekrar hoş geldin. Akşam diziyi bir Asi bir Sıla olarak izledim. Ama hiçbir sahnesini kaçırmadım. Bence fena bir bölüm değildi.:img-yes::img-yes:

Forumdaki çoğu arkadaşın beklediği ve bence memnun olacakları sahne sonunda gerçekleşti. Sıla sonunda Emreye karşı net bir tavır gerçekleştirdi. Ne yalan söyliyim. Emre karekterini hep sevdim ve en fazla bu olaylardan zarar gören kişi olarak gördüm. Sonunda onurunu koruyarak çekilmeyi kabul etti. Bu da benim beklediğim davranıştı.:img-yes:

Boran'ın en sonunda Sıla yanındayken gözlerini açması çok hoştu. Sıla'nın Borana karşı duyduğu aşkın gücünden bir gün bile şüphe duymamış biri olarak bu bölümde de her davranışını çok içten buldum. Ayrıca Sıla kendi ailesini ne çabuk affetti asıl suçlu onlar diyen arkadaşlar için,

SILA o kadar iyi bir kalbe sahipki kim kendisine kötülük yaparsa herkesi çok kolay affediyor diyorum. Kevser ve Firuza karşı olan davranışları da bunu doğruluyor. Narinin Mardinde kalmasına çok sevindim. Bence hiç de dönmeyebilir.

Boran'a psikoterapi mi gerekicekmiş çok güldüm buna yani.:happy0064 O da SILA kadar güçlü olmayı niye deneyemiyor.:img-yes: Valla demek ki bu Sıla'nın yaşadıklarını Boran yaşasaydı kendisini çoktan Bakırköy'de (Ruh ve sinir hastlaıkları hastanesinde)ziyarete giderdik. Kendi vicdanıyla hesaplaşacak ve heralde biraz kafayı yiyecek diye düşünüyorum.
-Sılaya güvenmediği için.
-Emreye karşı son derece saygısızca bir tavır sergilediği için.
-Karısını haksız yere suçlayıp ezdiği için.
-Öfkesine yenik düşüp herkesi merakta bıraktığı için.
-Küçücük çocuğunu da öfkesine kurban edip hayatını tehlkikeye attığı için.

Herkese sevgiler.

dehen
08-12-07, 13:08
Hoşbuldum Figancığım; nickim senin dediğin şekilde kullanılıyor ,farsçada da ağız demekmiş ama ben çok sevdiğim bir arkadaşımın adı olduğu için kullandım ,kulağa da hoş geliyor gibi sanki ....

Terapistimiz geliyormuş dizimize , buyursun gelsin biz burdayız .Dişi Emre olmaz umarım . Yanlış anlamayın sevsin , sevsin de yüzsüzlüğün boyutlarını zorlamasın . Biz biliyoruz ki zaten Boran'ı herkes sevebilir .Hatırla Sevgili dizisinde Ahmet kızına kendini sevdireceğini anlatırken Yasemin "seni sevmekten kolay ne var "demişti , bence Boran için de geçerli .Hem baksanıza Sıla da ilk gördüğü an sevmiş yani bu demek oluyor ki ağamızın sevilebilirliği tescilli .Öyle ki ağamızın tüm gözümüzden düşürülme çabalarına rağmen hala tavan yapan onun gözünü açtığı sahne , gerisi boşluk doldurmak gibi bişey işte ...

nihz
08-12-07, 13:10
nizh, seymen boranın yanından bile geçemez diyeceğim şimdi seymeni severek izleyenler kızacak....

orada karısının çılgınlıklarına anında misliyle yanıt veren biri vardı ama boran

sılanın yaşadıklarını hep sabırla ,olgunlukla,sevecen bir şekilde bekledi...onun için biraz tavır alması kaçınılmaz olabilir artık...olsun hem biraz sıla anlasın neymiş sevdiğinin tavır alması....uzun sürmesin ama.

Sevgili aynuhay, olası bir Seymen ve Boran karşılaştırmasında farklı kulvarlarda olmayız...
Boran başka bir alem:img-in_lo... Seymen'le hiçbir özelliğini mukayese etmem...Hani Boran'a biçilen benim asla kabul etmediğim hödüklük mevcuttu Seymen'de...Hoyrat bir aşıktı Seymen...Oysa Boran'ım hem insan olarak hem aşık olarak incelikli bir adam...Sevişine kurban olunacak cinsten:img-yes: Hazır bir şeylerine kurban olmaya başlamışken sevdiğinin sesine komadayken bile cevap veren ruhuna kurban olayım:img-in_lo

Ben sadece ölüm ile yaşam arasında kaldıktan sonra Boran'ını Seymen'leştireceklerse, tıpkı onun mayın sonrası girdiği triplere sokacaksalar(gerçi o hep bi tripti ama neyse) almayayım demek istedim. Olmaz olabilemez...:img-wink:

fatoş7373 hoşgelmişsin ama gelir gelmez nefessiz kaldın...bi dur, soluklan:img-yes:

:img-punk:Boran Forver!Çünkü Öyle!:img-punk:

legends_of
08-12-07, 13:17

:good:...Bende aynı fikirdeyim değil Seymen kimse Boran Ağa gibi olamaz onun kadar sabırlı ..anlayışlı ..fedakar..merhametli..:img-in_lo:img-blush..Daha saysam sabaha kadar sayarım...:img-blush....

Psikoterapi uygun görüldüğüne göre...Sanırım Boran ın bir şeyleri hatırlama gibi sorunları olabilir ...Adaptasyon sorunu falan filan işte...
Zeynep hanım da bu konuda ona yardım edecek...Bizim Sıla hanım kadını parçalamazsa tabiiiii...:img-haha:.....Oh iyi oldu.... HS den iyi oldu ...Yaşasın ....İpek Tanrıyar....:img-cool2.

Sıla kızımız görsün bakalım dünyanın kaç bucak olduğunu ... Sevdiğinin kıymetini zamanında anlamazsan : buna tanıdık bir şiirle cevap veriyorum......

Bir zamanlar anlamadan yasadigin sey, cok sonra degerini kazanir.
Yoklugu derin ve surekli bir sizi halini alir.
Oysa yapacak hicbir sey kalmamistir artik
Mutluluk gecip gitmistir yaninizdan
Her seye iyi gelen zaman sizi kanatir

Daha çok acılar çekilecek çok pişmanlıklar çok ayrılıklar yaşanacak bu dizide.....:dance::img-beee:

zeynepsudem
08-12-07, 13:18
Selamlar...Sevgili Arkadaşlarım:img-in_lo

Ben abay olmasa boran için ağlayan ….abayın sözleri mahvettin beni... boranın hayatında herkes yalan tek ABAY gerçek bence…gizemi hiç umursamadım bile abayın gözyaşları içinde söylediği sözlere konsantre oldum..

İpek Tanrıyarı oyuncu olarak severim sempatim var ama çokta değil hep küçük kız çocuğu gibi gelmiştir Zeynep ismini kullanması zeynepsudemimi aklıma getirdi ... gözün aydın canım borana yakın biri olucak zeynep diye inşallah borana aşık felan olmaz…

Alevcim, Abay Gizem' e.... Boran' la kankardeşi, kardeşten öte arkadaş olduklarını, o içeri de uyurken kendisinin eli kolu bağlı olduğunu, Boran' ın tek kötü huyunun inatçılığı olduğunu anlatırken ağladığında çook duygulandım:icon_sorr Gizem' de duygulandı, Abay' a bakışları değişti, Abay İstanbul' a giderken; Lusin' i alnından öperken de; Gizem' in O' na çok sevecen baktığını farkettim..Bence Gizem yurtdışından gelen iş teklifini Abay' a olan sevgisi, ilgisi nedeniyle kabul etmedi:img-yes: mutlu olmak Abay' ında hakkı, Gizem Abay' dan hoşlanmaya başladı, varsın ikisi de mutlu olsunlar artık.

Alevcim:img-in_lo Maabelim:img-in_lo Boran' ı tedavi edecek psikoterapistin isminin Zeynep olmasına çok sevindim. Boran Zeynep ismini söylerken, ismimin dudaklarından çıkışına:img-blush özelikle dikkat edicem..

Diyarım:img-in_lo İpek Tanrıyar' ı en son Erkan Petekkaya' nın Japon Gelin isimli filminde izledim. Japon gelinin salaş, sevimli, şirin, hiç bir şeyi kafaya takmayan bir arkadaşını oynuyordu..Bende O' ndan arabozucu, fücur.... bir rol beklemiyorum ama senarist faktörünü düşünmek gerekiyor...Dr. Zeynep' in..Boran' a melankoli, saplantılı bir şekilde aşık olmasını, Sıla ile Boran' ın evliliğine zarar verdiğini görmek istemem:img-cool2 fakat Boran' ı kendi içinde en temiz duygularıyla sevmesinde bir sakınca görmüyorum:img-wink: ama dediğin gibi kıza da üzülüyorum... ikinci bir Lusin vakası daha olmasın:img-yes: Boran...Lusin' in kendisini sevdiğini bilmesine rağmen Sıla hayatına girmeden öncede Lusin' e kardeş gözüyle baktığı için; Şimdi de Boran' ın... Dr. Zeynep' in duygularını hissetse de veya kız itiraf etse de karşılık vermeyeceğine inanıyorum:img-yes: Ama kadınlık içgüdüsüyle Sıla; kızın duygularını farketsin, Boran' ı O' na kaptırmamak için; mücadele etsin isterim:happy0064

dehen
08-12-07, 13:21
Steella yazınca aklıma geldi . Sıla'nın yaşadığı onca travmatik olaydan sonra hiç tedaviye ihtiyaç duymayıp hala dimdik ayakta olması , yaşının tecrübesizliğne rağmen ,çocuk , koca ,şirket vs. hepsinin altından kalkabilmesi ilerde Boranın birşeyler yaşadığındaki tutumu düşünülerek kurgulanmış değildir umarım.Yok böyle düşündürüp Sılayı 1-0 öne geçirmeyi düşünüyorsa GO hata eder , biz birlikte ne yapabileceklerini görmek istiyoruz çünkü .Ben de neler düşünüyorum değil mi , bizim dizimizin senaryosu akşamdan sabaha yazılıyor . Unutmuşum ... Aksi olsaydı ne Azat ne de Cihan mefta olmazdı .

fatoş7373
08-12-07, 13:23
terapistin hafıza kaybı ile alakası yoktur..ama şu olabılır...boran belkı bır daha bedırhana dokunamayabılır..kendını bu olaydan suçlu hıssedeceği için belkı bedırhana bakacak yuzu kalmayabılır...kımseyı korumayamama kollayamama pozısyonuna gırdiği için bır bunalım yaşayabılır ve bu durum içinde sıla bır terapistte başvurabılır borana yardımcı olması için...ama ben bu terapist bayanın abay ile dıyaloga gıreceğini duşunuyor ha kıskançlık olmaz mı olur elbette ama dozu kaçar mı kaçmaz mı bılmıcem artık

Steella
08-12-07, 13:25
Boran Sla'nın kendisini tercih ettiğinden emin, kendisiyle aynı konakta hatta kayınvalidesi, kayınpederi ve oğlu Bedirhan bile yanlarında olmasına rağmen Emre olayını o denli büyütüp tripler yaptıysa şimdi eğer bu psikoterapist ve Boran birbirlerine çok yakın olurlarsa aynı triplerin 5 katını Sıla'dan bekliyorum.:img-yes:

Benim sevdiğim adama kimse bakamaz, kimse onunla konuşamaz, kimse onunla görüşmek isteyemez şeklinde Boran'a çok ciddi kurallar koysun.

Görsün bakalım o zaman Boran karısına güvenmeyip onun sevgisinden şüphe etmek nasıl oluyormuş. SILA da bunları doğal olarak sadece kocasını sevdiği için yapıcak. Aynı Boran'ın ona yaptığı gibi.:happy0064

gülkurusu
08-12-07, 13:33
Dünkü bölümün son sahnesi hariç diğer zamanlarını izleyemedim. Ben geçen haftayı da bölük pörçük izleyebilmiştim.Bu bölümlere ait izlediklerim bile yetmedi,kandırılmışlığımı gidermeye..:img-yes:

Öykü yazarı GO,
Yönetmen GO,:img-blush

Sağol ya,siz safsınız, ne hazırlarsam izlersiniz,bildiklerinizi ,beklentilerinizi alt -üst ederim ,Ama siz izlemeye devam edersiniz diyorsun .Haklısın belki de .Reytinglerin alt kırınımlarını sen bizden daha iyi gözlemliyorsun ki,okul açılışını gördüm.Kendi adıma belirtebilirim ki seninle ve yaptığın işlerle ilgim bitmiştir , bu sadece benim üzüntümdür.

Neyse dizi bahane,forum şahane diyenlerden olan ben geçtiğimiz günlerde forumda okuduklarımla da kendi kendimi kandırdığımı hissettim. Burada bulunmamı sağlayan his, dizideki kandırılmışlıkla birleşince fazla geldi,ve uzaklaştım, bu mesleki bir alınganlık belkide.Kendime yakıştıramadım.Uzak kalmak istedim,hepinize teşekkür ederim.:img-in_lo Huysuzluk ettim.Ama biliyorum ki siz beni anlarsınız.Anlarsınız dimi?:img-kiss:

Son sahnede izlediğim Sıla niye sevinçliydi ki.Yaşasın İstanbul'a geldik, diye düşündüğü için mi?O sahnedeki Sıla tralla,tralla diyerek seke seke dolaşan çizgi karakter Heidi yi hatırlattı bana.

Sevgilerimle.:img-in_lo
Son sahneyi ekleyip izlememi sağlayan Günışığı'ma teşekkür ederim.

De-rin'im:img-in_lo ,evlilik ve yaşıyabiliyorsan aşk,sevgi öyle bir duygu , inanç ve güvendir ki, yaşam senin-benim ayırımı yapılmadan sürdürülebilir.Bu kadar kızma lütfen bu ev olayına,kocanın evi,karının evi,bizi çarşafta bekaret kanı bekleyenlerin yanına savurur,bitanem. Biz kadınlar bunu aşabilmeliyiz önce ,değil mi?Evi yapı ve dekarasyon nedeniyle beğenmediysen ona tamam.

de-rin
08-12-07, 13:34
Ahmet Ağa'nın Mardin'de değilde İstanbul'da yakalanması ile verilmek istenen mesaj neydi?
Mardin'de Ağalar ne yaparlarsa yapsınlar,ellerini kollarını sallayarak dolaşırlarmıydı?

Ne olurdu Ahmet Ağa kaçamadan Mardin'de yakalansaydı da.:img-yes:
Çünkü suç mahallinin Mardin olması nedeni ile davanın Mardin'de görülmesi gerekir.Sırf bu sahneler için Mardin'e gidilirmi?Dilerim GO beni utandırır.:img-yes:

sevgili!..... sevgilim!..... sevgilim..............:img-cool2:img-cool2

boran bak senin için makyaj yaptım:P

boran- dıttttttttttt dııttttttttttttttt:img-in_lo

merhabalar herkese, hala çok hastayım ve misafirde var:icon_sorr:icon_sorr

newat abla bende çok merk ettim ahmetin orada yakalanmasındaki amaç neydi diye bir anlam veremedim...aptalığının kurbanı oldu madem adamın telefonu cevap vermedi sende bas gaza git değil mi??ama yok kurbanlık kayun gbi bekledi keklik oldu kekelik:img-blush
bu mezarlık sahnesi BEDAR için olsun çok istiyorum çok anlatamam adağım var yani üçgün göbek atacağım....

sılanın sevimsiz yalısınıda sönmezleride görmek istemiyorum!!!!.....

ömrümde böyle kötü bir seçim görmedimki izlemediğim dizi yoktur yanı..heleki sılanın odası hizmetçi odası gibi küçük ve sevimsizdi..birde bedirhan için bir sepet hazırlanmış ne yapım ne masraf ama şahane....bedarların odasını merak ediyorum nasıl diye...

şimdi BORAN IN İÇGÜVEYSİ OLUP O YALIYA MI? GETİRECEKLER......NE HALE GELDİ KOCA BORAN AĞA YAKINDA SILANIN İŞ YERİNİN TENÖİZLİĞİNİNDE YAPAR ARTIK

birde emre kısaca SILA ya ***ben seni seviyorum sende beni seviyorsun** mu? dedi ben yanlış anlamadım değil mi??? öyle demk istedi dimi:img-blush

esmanında ne yapmak istediğine bir anlam veremedim..madem vicdanın bu kadar çabuk sızlıyor o halde hak etmediği mirasa neden dilaveri ortak eti ki..madem vicdanı var o halde burhandan kalma ne varsa sılaya teslim etsin..kadın ha bire yemek yiyor maşallah kiloda almış..narin ile yastıkları aynı

GünIşığı
08-12-07, 13:35
Canım Kabinemgil, çok sevgili paspas forum merhaba,

Önce ratinglere baktım. Geçen hafta ile aynı durumdayız. A/B de 2. totalde ise 1.:img-yes:

Bugün yapılan yorumların tamamını okuyamadım ama İpek Tanrıyar' ın dizimize "psikoterapist" olarak dahil olacağını duyunca iki satır yazmadan duramadım. İ.T son derece sevimli, pozitif enerjisi yüksek olan bir oyuncu, canlandıracağı karakterin kişiliğinden çok uzak olması da mümkün gelmiyor bana. İ.T ınBoran ve Sıla nın arasına gireceğine hiç ihtimal vermiyorum, başka bir oyuncu da olsa yine düşüncem değişmeyecekti. İyi ya da kötü niyetli bir kadın ya da Erkek onların arasına giremez. Yanlış anlaşılmalar, kıskançlıklar olabilir ama ne Sıla nın gözleri bir başkasını görür ne de Boran' ın. Bu nedenle İ.T karakterinin Boran' a aşık olması ihtimali de beni fazla ilgilendirmiyor. Ben "psikoterapist" olmasına takmış durumdayım. Nisan ayında Mardin' e döneceğimizi düşünürsek (döneriz değil mi? Yani böyle bir öykü başladığı yerde bitmeli değil mi:img-in_lo) Arada 1-2 kolaj bölümü olsa en az 14 bölüm İstanbul da geçecek. İ.T nin de 1-2 bölüm için gelmeyecek olduğunu düşünürsek, en az 8-10 bölüm boyunca Boran' ın psikolojik yardım alması demek :img-fie:, bu da "hepimiz sinir hastası olacağız" demektir. Psikolojisi bozuk bir Boran çekemem ben. Boran ın "tanımına", "işlevine", "özüne" bu dizideki "konumuna" aykırı bir durum bu. Buradan GO ya sesleniyorum: Canım yönetmenim, öykücüm, dizimizin herbirşeyi, "Titre ve kendine gel!" , "Sıla yı etkili hale getirmek için izlenecek en berbat yol Boran' ı edilgen kılmaktır". :dito

Son sahne için duygu ve düşüncelerim hala aynı. Çok beğendim çok:img-in_lo

Edit : İlk yazdığımda İpek Tanrıyar yerine İpek Tuzcuoğlu yazmışım:img-fie: İpek Tuzcuoğlu için "sevimli, enerjisi yüksek" sözlerini yanlışlıkla bile olsa söylemiş olmaktan hicap duydum (Kelebeğim:img-in_lo)

ifrit
08-12-07, 13:39
gecikmelide olsa bölüm değerlendirmesi yapayım..rüyada yanılmamışız...ağa sözü isteyen sıla sen değil misin ağalığı en çok eleştiren şimde ne oluyor bu söz..:icon_whis
olmadı izci sözü...:img-hyste

narini sevmiyordum ama sılayla konuşmasında çıldırdım..bu sıla gerçekten çok sabırlı..ben olsam varya onu orda bir güzel benzetirdim..en çok canı yanan sıladır o durumda..tamam narinde kardeş fakat boran uyanmasa olan en fazla sılaya olacak...

bütün bölüm boyunca şu ağamın kalp atışlarını bi göreyim dedim bekledim..
ne yalan söyleyeyim en kötüye hazırlamıştım kendimi..nihayet gördüm..söz konusu sayın G.O olunca ezberim bozuluyorda benim..

sılaya kızdım..neden kevserle firuzun istanbula gitmelerini istemedi..benim annem olsa orda kızım senin anan doğurmadı onu ben doğurdum der oğlunun peşinden giderdi..firuzla kevsere üzüldüm..yazık...

sönmezlere sinir oldum..hele eve girdikten sonraki durumları..tü...damadim damadimm der biri diğeri oğlum oğlum der ama..oğlum dedeği ölümle pençeleşiyor..o kendine çekidüzen vermekten bahsediyor...elime verselerde ben sana bi düzen versem..bak nasıl oluyor...:img-hyste
aslında kendine düzen vermişti mavi hırkasını çıkarmıştı..:img-hyste
bu bedar diğer evde neden kendini değiştirmek istemedide bu evde değiştirmek istedi..orda güzel beyaz donuyla dolaşıyordu..hatta o donla nereleri dolaştı istanbulda..

sılanın yatak odasını hiç beğenmedim..hatta odada hiç birşey göremedim..öyle bir evin sahibinin odası o mudur??
yatakta yatan ana-oğulu beğendim..yanlarında bide ağamı görsem ne güzel olurdu..şöyle 3 beraber uyurken bi göremedik..

allahım yaren ve bedoş kardeşmiş...ben aldım mesajı hemen..sonrada dedim ki sayın G.O; o çocuklar töreye göre potansiyel eştir...

aşk ey aşk sen nelere kadirsin...bak sılanın ''seni ilk gördüğümde sevdim'' sözüne ağam gözünü açtı..:img-hyste
sıla sonunda itiraf etti...demek ağamın bu duruma gelmesi gerekiyormuş..onun itiraf etmesi için..(daha önce söylemişmiydi hatırlamıyorum..mazur görün)
herşeye rağmen içimde bir yerlere dokundu son sahne..bende itiraf edeyim...oh rahatladım..:img-hyste

aman diziye kimler giriyormuş..fizyoterapistler..falan..adı Dr.zeynep olmasın..başka ne olursa olsun..:img-hyste
ben ağamın terapi görmesini isterdim de belki bel ağrısından..:img-hyste

neyse ben gidiyorum.. sevgiyle kalın..gününüz güzel geçsin..bye

aleveylül
08-12-07, 13:41
Boran başka bir alem:img-in_lo... Seymen'le hiçbir özelliğini mukayese etmem...Hani Boran'a biçilen benim asla kabul etmediğim hödüklük mevcuttu Seymen'de...Hoyrat bir aşıktı Seymen...Oysa Boran'ım hem insan olarak hem aşık olarak incelikli bir adam...Sevişine kurban olunacak cinsten:img-yes: Hazır bir şeylerine kurban olmaya başlamışken sevdiğinin sesine komadayken bile cevap veren ruhuna kurban olayım:img-in_lo]

Canım kurban olma varken arada bende sıkışayım sevdiği yanına geldiğinde hissedip hızlı çarpan kalbine kurban olayım:img-in_lo:img-blush

Ben sadece ölüm ile yaşam arasında kaldıktan sonra Boran'ını Seymen'leştireceklerse, tıpkı onun mayın sonrası girdiği triplere sokacaksalar(gerçi o hep bi tripti ama neyse) almayayım demek istedim. Olmaz olabilemez...:img-wink: ]

NIHZIM seymen zaten kasıntıydı hep triplerdeydi pabucumuzun ağa bozuntusu… ayyy hatırlıyomda nasıl burnunu çekişi vardı ama ayyyy kıl olurdum.….ama boran öyle allahım özenmişte yaratmış hiçte kasıntı değil..herşey doğal herşey özel:img-in_lo

Bölüm yorumudur : boranı b bölümde yine çokk beğendim çok güzel uyudu … uyuyarakta oyunculuğunu gösterdi … cihandan bozma dilaverin oyunculuğu iğrençti…

arkadaşlarım canlarım ben artık kaçayım iyi hafta sonları kendinize iyi bakın

çok öptüm çok sarıldım

boran forever
en büyük cimbom... yürekten başarılar:happy0064

KIRÇİÇEĞİ
08-12-07, 13:44
Merhabalar,

Ben abay olmasa boran için ağlayan ….abayın sözleri mahvettin beni... boranın hayatında herkes yalan tek ABAY gerçek bence…gizemi hiç umursamadım bile abayın gözyaşları içinde söylediği sözlere konsantre oldum..

AlevEylül'üm,

Hakikaten dizide Abay olmasaydı bizler Boran'ın yaşamla ölüm arasında savaş verdiğini unutacaktık. Abay'ı çok seviyorum tıpkı Boran gibi gerçek anlamda ''insan gibi insan'' olduğu için, karşısında kim olursa olsun saygısını bozmadığı için, duygularıyla hareket edip bu duygularını çok güzel ifade edebildiği için, kalbinde kötülükten eser olmadığı için, yüreğindeki sevginin de üzüntünün de yüzüne yansıdığı için vs. diye uzar gider. :img-in_lo

Abay'ın da Boran'ın gözlerini açacağına dair inancı vardı, içinde umudu vardı ama Abay hem umudunu hem de acısını yansıtabildi. Umutluyum deyip etrafa gülücükler saçmadı, gereksiz yere sırıtmadı. Akşam en çok etkilendiğim ve gözlerimin dolmasına sebep olan replik Abay'dan geldi. Yanındaki buzdolabı Gizem'e rağmen bütün hislerini anlayabildim Abay'ın. ''Kalk diyorsun kalkmıyor, uyan diyorsun uyanmıyor'' bu replik beni benden alan replikti işte. Tayanç'ın vurgusu, gözlerinin dolması ve yanında herhangi birisi olduğuna aldırmadan dudaklarını büzüp, gözlerinden süzülen yaşı saklamadan konuşması muhteşemdi. :img-in_lo Hep söylerim erkeklerin ağlamasına dayanamam ben sanırım erkekleri ağlarken pek görmediğim için ve biz bayanlar gibi herşeye ağlamadıkları için onların gözyaşları daha bir anlamlı geliyor bana. Abay'ın o sahnede sesinin titremesi, var olan umudunu yitirmemeye çalışarak ama korkusunu da belli ederek ''Kalk diyorsun kalkmıyor'' demesi çok ama çok duyguluydu.

Buzdolabı ile olan diğer sahnesinde ise Gizem'in iş teklifi aldım bıdı bıdısına üzülmesine rağmen Boran'ın durumunun daha önemli olduğunu hissettirmesi de çok güzeldi. Gizem kendi hayatından bahsedip aklı sıra Abay'ın umurunda olup olmadığını öğrenmeye çalışıyordu ama Abay Gizem'i dinledikten sonra kısa ve öz cevap verip yeniden yaşadığı acısına geri döndü...

Abay'ın Lucine ile olan sahnesinde de çok duygulandım ben. Lucine'in endişelerini anladıktan sonra kız kardeşine sarılıp ''Ben büyüğüm diye sana ihtiyacım yok sanıyorsun, yanılıyorsun sen benim kardeşimsin, canımın parçasısın. Ben seni bırakıp giderim sanıyorsun?'' demesinin ardından Lucine'nin ''Gitmezsin'' cevabına ''Cııkkk gitmem'' demesi çok şekerdi. Zaten Abay'ın ''Cıııkk'' cevabına bayıldığımı önceden de söylemiştim. Abay cıık derken yüzü çok sevimli bi hal alıyor ve bayılıyorum O'nun şeker hallerine :img-in_lo O sahnede bi yandan kardeşini yalnız bırakmayacağına inandırmaya çalışırken diğer yandan da Gizemle aralarında herhangi bişey olmayacağını söylemeye çalışıyordu. Buzdolabı Gizemden cacık olmaz, zaten Abay gibi birini de hak etmiyor :hıh

Dizimize İpek Tanrıyar girecekmiş. Ben sevindim bu habere çünkü İpek'i severim ben. Çok sevimli, şeker bi yüzü var bizim diziye belki biraz şekerlilik getirir. Biz O'nu Boran'a yakıştırmışız ama belki Abay için de gelmiş olabilir. Abayla çok şeker çift olurlar. Abay zaten şeker, üstüne İpek'in de şekerliliği eklenince çok şekerli bir çift olurlar :img-nyam:

Belki Hande Subaşı da girecektir diziye O da Boran&Sıla için girer. Belki ikisi birden girer diziye. Malum töre fosladı olayı aşka ve Boran'ın sağlık durumuna çevirdiler. Bu durumda aşk konusuna Hande'yi, sağlık konusuna da İpek'i getirebilirler. Bence mahsuru yok diğer ciddiyetsizleri izlemektense İpek'i ve Hande'yi izlemek daha az hasar verici olur:img-pilot

Sevgilerimle...

legends_of
08-12-07, 13:50
esmanında ne yapmak istediğine bir anlam veremedim..madem vicdanın bu kadar çabuk sızlıyor o halde hak etmediği mirasa neden dilaveri ortak eti ki..madem vicdanı var o halde burhandan kalma ne varsa sılaya teslim etsin..kadın ha bire yemek yiyor maşallah kiloda almış..narin ile yastıkları aynı

Sengili der-inim canım.....O sahne tamamen düzmece idi...Yani hatırlarsan Emre demişti zaten Esma ya Sıla nın haberi yok bu konuşmadan diye Esma da benim muhattabım sen değilsin deyip gitmişti....
Sıla nın yanına geldi ve Emre nin arkasından iş çevirdiğini onun yüzüne vurmak ve onu aşağılamak tı amacı....
Sıla ile anlaşmak falan değildi yani...
Anlıycan Esma yine aynı Esma........
Ben Dişloşa değinmeden geçemem olmaz ayıp olur......:icon_twis

Geçen bölüm melek olan bi kanatları eksikti...Diloş yine gerçek benliğine kavuştu...:img-punk:...

GünIşığı
08-12-07, 13:53
Birşey daha yazıp gideceğim. Dilaver' in Sıla nın şirketine ortak olması Esma nın Sıla ya düşmanlığının katmerlenmesini sağlayacak gelişmeler, Dilaver' in Boran için "yaşasın tabi başka türlü ortaklığın ne tadı çıkar" gibi bir cümle kurması ile GO tüm İstanbul bölümleri boyunca "çarpık töre" izleyeceğimiz müjdesi verdi. Anlaşılan çilelerin kadını töre mağduru Sıla İstanbul da bir yandan kafadan ve belki de bedenden "sakat" ağa eskisi bir koca, kanserli ana, minicik bir bebek ile birlikte Esma nın lüzumsuz düşmanlığı ve "yeni töre Dilaver" ile uğraşacak. Bu arada akıllarına estikçe birkaç kız kaçıp gelecek ve Dilaver' in ağına düşecek. Sıla bir yandan kendisinden yardım isteyen töre mağdurlarını ve baba emanetlerini törenin elinden kurtarmak için mücadale ederken diğer yandan edilgen kocasının sorunları ile uğraşacak. Kıskançlık ta hepsinin üstüne "tüy" dikecek. http://img233.imageshack.us/img233/8978/sick0025nv9.gif

Steella
08-12-07, 14:00
Umarım diziye yeni girecek karekterden birisi ABAY içindir. Şimdiye kadar mutlu olmayı çoktan hak eden ama iyi yürekliliği yüzünden kendi hayatını yaşayamıyan bir karekter. Kardeşi Lusin her zaman bencilce tavrıyla hareket ediyor, Gizem de zaten buzdolabı ondan fazla birşey beklemek, yapısına aykırı olur. İpek Tanrıyar'ı severim. Belki psikoterapist olarak Borana çok yakın olan Abaylada konuşur ve yakınlaşır. Hande Subaşı her ne rolde olursa olsun katlanabileceğimi zannetmiyorum. Heralde diziyi izlemeyi bırakırım o girerse.:happy0064

Şimdi de Boran'ın psikolojik bozukluklarını mı izleyeceğiz. AŞK görmek yine başka bahara kaldı sanırım. İstanbul'a gelindiğine göre TÖRe konusu rafa kaldırıldı. Ara sıra Mardinden töre yüzünden kaçıp gelenler olur bence. Şimdi kıskanmalar ve yanlış anlamalar gündemde olacaktır. geçen yılki İstanbul bölümlerini hatırlayınca acaba bol bol resim yırtma da görür müyüz diyorum. Boğazın kenarında düşünen Boran sahneleri de unutulmaz heralde.:img-yes:

mause
08-12-07, 14:00
Canım kabinemgil ve sevgili forum:img-wink:
Diziyi Boranın Sılaya gül verdiği andan itibaren izlememe rağmen buraya sefte (ER'den) yazıyorum.
Hoş geldin sevgili dehen.:happy0064

Tetikçiyi gördünüz mü? Her ortama ayrı gardrobu var. Mardin'de ki takım elbiseli katil gitmiş yerine sportif katil gelmiş. Her ortama ayak uyduran katil..
Tetikçiyi gördüm Hilom ve şok oldum.
MFÖ'nün müziği eşliğinde Ali Desidero.:img-hyste

Bir kurbanın yoldaşı o kurbandan daha çok acı çeker.Nietzsche

:img-clapp:img-ok:

buda günün anlam ve önemi yorumum: esma karakteri eski mankenlerden sılada yani CD şuan en popüler mankenlerden biri .. siz ne düşünürsünüz bilemiyorum ama esma o kadar zayıf olmayabilir ama dik duruşu bile CD satın alır... hastane sahnesinde esmanın cd den uzun olduğunu farkettim hatta esmada az topuk vardı sılada 2,15 cmlik topuklu vardı...
Alevim,CD'yi göremedik ama Gökçen Hanım'ı yakinen gördük ve muhabbet ettik.Zayıf uzun boylu çok güzel bir hanım ve çok güzeryüzlü,sıcakkanlı.:img-wink:

Ne olurdu Ahmet Ağa kaçamadan Mardin'de yakalansaydı da.
Çünkü suç mahallinin Mardin olması nedeni ile davanın Mardin'de görülmesi gerekir.Sırf bu sahneler için Mardin'e gidilirmi?Dilerim GO beni utandırır.
Bence de işi bitti Newatım ama ben farklı bir kurgu düşünüyorum.
Ahmet ağa hapiste şişlenecek.Mahkeme yüzü bile göremeyecek.:img-wink:

GünümünIşığı,İpek Tanrıyar,Tuzcuoğlu değil.:img-wink:
Doktor Zeynep karakterinin dizide kıskançlık yaratacak bir karakter olarak bulunacağını düşünmüyorum.
Haaa Sıla ille de kıskanacağım derse kendi bileceği iş.:img-beee:

Abay ve Gizem'in sadece hastahane içinde Gizem'e gelen iş teklifi ile ilgili konuştukları sahneyi izledim.Bir lokma tost bile yiyemedi Abay.:icon_sorr
Gizem'e gitme demedi ama söylediği sözler o anlama çıkıyordu.Gizem karakterini sevmesem de Abay mutlu olsun diye kalmasını isterim.

Hepinizi çok öptüm çok sarıldım.:img-in_lo

zeynepsudem
08-12-07, 14:11
Boran Sla'nın kendisini tercih ettiğinden emin, kendisiyle aynı konakta hatta kayınvalidesi, kayınpederi ve oğlu Bedirhan bile yanlarında olmasına rağmen Emre olayını o denli büyütüp tripler yaptıysa şimdi eğer bu psikoterapist ve Boran birbirlerine çok yakın olurlarsa aynı triplerin 5 katını Sıla'dan bekliyorum.

Benim sevdiğim adama kimse bakamaz, kimse onunla konuşamaz, kimse onunla görüşmek isteyemez şeklinde Boran'a çok ciddi kurallar koysun.

Görsün bakalım o zaman Boran karısına güvenmeyip onun sevgisinden şüphe etmek nasıl oluyormuş. SILA da bunları doğal olarak sadece kocasını sevdiği için yapıcak. Aynı Boran'ın ona yaptığı gibi.

Sevgili Stella, Boran' ın psikoterapistiyle, çok yakın olacağını sanmıyorum. seanslar sırasında kadın Boran' ın içdünyasını öğrenecek.. Boran Sıla' yla ilgili neler anlatacak? Azad' ın ölümünden Sıla' nın takındığı davranışlardan ne kadar incindiğini de:img-in_lo anlatacak mı? merak ediyorum:img-wink: Sıla O' nların arasındaki doktor hasta yakınlığından işkillenirse '' Benim sevdiğim adama kimse bakamaz, konuşamaz...... '' derse Bende sevinirim:img-yes: Ama 34. bölümden sonra Sıla psikolojik olarak zor günler yaşadığında; kocasını kendisinden uzak tuttuğu zamanlar da bile; Boranım O' na tavır almamıştı, nazik ve içten davranışlarına devam etmiş, mum ışığında, tango eşliğinde yemek bilem yedirmişti:img-icecr Canım Benim romantik erkekim:img-in_lo Dün gece Sıla o kadar çekici, o kadar sadık, o kadar sevecen derken; keşke bir de o kadar romantik deseydi de; Boran' ın sayısız defa Sıla' ya çiçek verdiği sahnelerden birine flasback yapsalardı.. 29. bölümde Sıla' nın odasına tv koyduklarında; Boran' ın Sıla' ya çiçek verdiği sonra da yatakta kucaklaşıp yattıkları sahneyi tek geçerim:good: o sahnede ikiside çok tatlılardı:img-in_lo

Sabah gazetesinin ekinde... Boran' ın iyileştikten sonra psikolojik sorunlar yaşayacağı yazıyor.. Benimde aklıma Boran vurulduğum gün; ya Bedirhan' a da birşey olsaydı... diye düşünürek bunu büyüteceğini, içine kapanacağını, suçluluk duygusuna kapılacağını düşünüyorum:icon_sorr

Sıla' nın Boran' a destek olacağını, Dr. Zeynep' i de Sıla' nın bulacağını, tedavilerde Boran' ı yalnız bırakmayacağını düşünüyorum.
Dilerim Boran bu sorunu çabuk atlatır.. Yatak odalarını falan ayırdıklarını görmek istemiyorum:img-cool2 Geçen sezon Sıla' ya birşeyleri ima etmek için; Boran fesleğenle flört etmişti.. Bu sezonda Sıla evdeki bitkilerden biriyle; Boran' a ima da bulunmak için nispet yapar mı ki?:img-hyste töbe yarabbim Ben neler diyorum:img-blush

Edit: Gülkurusu Ablacım:img-kiss: Hoşgeldin.

newat
08-12-07, 14:14
Gizem Almanya meselesini Boran'la 10 gün önce konuşmuş.
Boran'ın en yakın arkadaşına bu konuyu anlatması gerekmezmiydi?:icon_whis
Gizem'in Mardin'e ilk gelişi üzerinden 10 gün geçmedi değilmi?Çünkü Emre'de aynı gün geldi.Sıla ertesi gün İstanbul'a gitti.
Kafam karıştı.
O geldiğinde Abay'a neden bahsetmediki?
Ya da Boran Gizem'i, Abay'ı görüp öyle karar versin diyemi Mardin'e davet etmiş.
Bana Boran'ın bu kadar önemli meseleyi Abay'a anlatmaması garip geldi.:img-yes:
Senarist grubu senaryoyu birlikte kontrol etmiyorlarmı?Buradaki kurgu hiç olmamış.:img-yes:

seyşelll
08-12-07, 14:16
İpek Tanrıyar, dünya tatlısı olsa ne yazar? Oyuncu dediğin gerektiğinde kendinden en uzak rolün içine girip onu doğallaştıran değil midir? Bu anlamda bence İpek'e bu kadar pozitif yaklaşmak gereksiz.

Yeni 1 karakter diziye neden girer? Hele böyle 1, aslında konu ve karakter cümbüşü olan, ama yazarları tarafından konu kıtlığı çekiyormuş gibi abuk sabuk konulara kayılan 1 diziye? Tabiki anlamsız kıskançlık hareketlerini göze sokmak için.

Neyi doğru işlediler? Varolan konuları mı? Töre mi doğru işlenen aşk mı tutku mu dostluk mu yoksa kıskançlık mı?
Bu konuda baştan önyargılıyım; yeni 1 karakter girmesi senaryonun becerisini ortaya koyuyor. O kadar yetersizlerki. Yahu senin rengarenk karakterlerin var; Esması, Dilaveri, Abay var Abay; süryani müslüman aşkını aç göster.
Ne iş yani konu kıtlığındaymış gibi yepyeni 1 karakter. Sen eldekilerin kıymetini bildin yenilerini sok.:good:

Neyin bildinki kıymetini bunun bileceksin GO? hııı?

metes
08-12-07, 14:16
************************************************** ************************************************** ****************

Ben aylar önce size demişltim dimi,birgün herkes Borancı olacak diye:img-wink:

Sılada sonunda anladı ama çok güvenmiyorum Sılaya...Nede olsa gelgitlerle dolu bir karakter:img-yes: Unutmayalımki Sıla kişisi Limonata=Tecavüz denklemini kurabilmiş,nadide bir insandır:icon_whis

Gülkuru'm özlemişiz seni:img-wink:

Sevgili Dehen hoşgeldin aramıza:img-wink:

Abisi yoğun bakımdayken,ölmüş kocasıyla yaşadığı Aşk:img-hyste dolu günleri aklına getirip ,gözyaşı döken Narin karakterinden nefret ediyorum:icon_evil Böyle bir sahneyi çekenlerede :dito

Şimdi de Boran'ın psikolojik bozukluklarını mı izleyeceğiz.

50 bölümdür gelgit akıllı Sılayı izliyoruz,50 bölümde psikolojisi bozuk Boranı izleyiveririz:img-wink:

seyşelll
08-12-07, 14:25
Aslında iğrenç Narin abisi ölüm döşeğindeyken Azadla Yaren'in oluş gecesine gitti ya, Sıla'nın havaleli halleri az bile Boran'a.

Boran, Narin için kaç defa canını ortaya döktü. O bile minnetini böyle gösteriyorsa, bizim saçmasapan umut fışkırığı Sıla'nın şalalalaaaa halleri az sayılır. Altı üstü Boran bu diye de düşünmüş olabilir.:img-in_lo
Boran sana çok bile.http://img337.imageshack.us/img337/6697/avatar4604818wsua3.gif
Ölüp gitmiş olsaydın ardında bıraktığın hödükçe 1 veda olacaktı. Canından çok sevip kıskançlıktan delirdiğin için hırpaladığın 1 Sıla, sütanne köşelerinde kalmış 1 velet.

Anası babası kardeşi beri dururken Sıla'nın Boran'ın elinden tutuşu, zavallı hödüğün çöp köşelerinde ölü bulunmasını engelledi en azından, hıı? 1de bu yönden bakmak gerek.;) Haybeye görülen halüsinasyonlar bile kâfi neden olrak sayılabilir bu hallere..:img-cool2

bye

Steella
08-12-07, 14:28
Sevgili Stella, Boran' ın psikoterapistiyle, çok yakın olacağını sanmıyorum. seanslar sırasında kadın Boran' ın içdünyasını öğrenecek.. Boran Sıla' yla ilgili neler anlatacak? Azad' ın ölümünden Sıla' nın takındığı davranışlardan ne kadar incindiğini de:img-in_lo anlatacak mı? merak ediyorum:img-wink: Sıla O' nların arasındaki doktor hasta yakınlığından işkillenirse '' Benim sevdiğim adama kimse bakamaz, konuşamaz...... '' derse Bende sevinirim:img-yes: Ama 34. bölümden sonra Sıla psikolojik olarak zor günler yaşadığında; kocasını kendisinden uzak tuttuğu zamanlar da bile; Boranım O' na tavır almamıştı, nazik ve içten davranışlarına devam etmiş, mum ışığında, tango eşliğinde yemek bilem yedirmişti:img-icecr Canım Benim romantik erkekim:img-in_lo Dün gece Sıla o kadar çekici, o kadar sadık, o kadar sevecen derken; keşke bir de o kadar romantik deseydi de; Boran' ın sayısız defa Sıla' ya çiçek verdiği sahnelerden birine flasback yapsalardı.. 29. bölümde Sıla' nın odasına tv koyduklarında; Boran' ın Sıla' ya çiçek verdiği sonra da yatakta kucaklaşıp yattıkları sahneyi tek geçerim:good: o sahnede ikiside çok tatlılardı:img-in_lo

Sabah gazetesinin ekinde... Boran' ın iyileştikten sonra psikolojik sorunlar yaşayacağı yazıyor.. Benimde aklıma Boran vurulduğum gün; ya Bedirhan' a da birşey olsaydı... diye düşünürek bunu büyüteceğini, içine kapanacağını, suçluluk duygusuna kapılacağını düşünüyorum:icon_sorr

Sıla' nın Boran' a destek olacağını, Dr. Zeynep' i de Sıla' nın bulacağını, tedavilerde Boran' ı yalnız bırakmayacağını düşünüyorum.
Dilerim Boran bu sorunu çabuk atlatır.. Yatak odalarını falan ayırdıklarını görmek istemiyorum:img-cool2 Geçen sezon Sıla' ya birşeyleri ima etmek için; Boran fesleğenle flört etmişti.. Bu sezonda Sıla evdeki bitkilerden biriyle; Boran' a ima da bulunmak için nispet yapar mı ki?:img-hyste töbe yarabbim Ben neler diyorum:img-blush

Edit: Gülkurusu Ablacım:img-kiss: Hoşgeldin.

Segili Zeynepsuden

Yorumuna aynen katılıyorum. Doğru tesbitler yapmışsın. Azad'ın ölümünden sonra SILA bence kendi içinde çelişkiler yaşadı. Kendi ailesi ve abisi maraba, kocası ve ailesi ise AĞA ailesiydi. Ağa da Boran olduğu için doğal olarak onu da kısmen bu olanlardan sorumlu gördü. Sonuçta Azad'ın kardeşi Sıla'nın maddi gücü çok fazla da olsa kendisine maraba gözüyle bakılıp küçümsendiği için sınıf atlamasına asla izin verilmedi. ve sonunda Cihan tarafından sen de kimsin ki bana kafa tutyorsun şeklinde uçurumdan aşağıya atıldı. Sıla daha ilk anda onun öldürüldüğünü anladı. Boran her zaman Sılanın ailesine destek olmuş, yardım etmişti. Sıla o anki psikolojiyle heralde biraz Boran'ın bu tarz düşünüp marabaları küçümseyen insan topluluğu aşiretin başında bulunmasından dolayı rahatsızlık duydu. Açıkçası ben de acısını Boranla paylaşmasını çok istemiştim.

Son paragrafına bütünüyle katılıyorum. Flört konusunda da neden olmasın diyorum. yalnız bu sefer çok etkili olsun.[B] Birşeyleri rüyalarında yaşamak yerine gerçekte yaşasınlar da bizler de bu tarz sahneleri sadece hayal veya rüya olarak izlemekten kurtulalım.

ye_şil
08-12-07, 14:37
Birşey daha yazıp gideceğim. Dilaver' in Sıla nın şirketine ortak olması Esma nın Sıla ya düşmanlığının katmerlenmesini sağlayacak gelişmeler, Dilaver' in Boran için "yaşasın tabi başka türlü ortaklığın ne tadı çıkar" gibi bir cümle kurması ile GO tüm İstanbul bölümleri boyunca "çarpık töre" izleyeceğimiz müjdesi verdi. Anlaşılan çilelerin kadını töre mağduru Sıla İstanbul da bir yandan kafadan ve belki de bedenden "sakat" ağa eskisi bir koca, kanserli ana, minicik bir bebek ile birlikte Esma nın lüzumsuz düşmanlığı ve "yeni töre Dilaver" ile uğraşacak. Bu arada akıllarına estikçe birkaç kız kaçıp gelecek ve Dilaver' in ağına düşecek. Sıla bir yandan kendisinden yardım isteyen töre mağdurlarını ve baba emanetlerini törenin elinden kurtarmak için mücadale ederken diğer yandan edilgen kocasının sorunları ile uğraşacak. Kıskançlık ta hepsinin üstüne "tüy" dikecek.

Aman ablacım şu olasılıkları okurken bile benim içim şişti.Sen nasıl tahammül edip yazdın.Geçen seneki dedektifli saçmalıkları bana kalırsa çok arıycaz.Sen GO ile empati yapabildğine göre kesin biz buna benzer şeyler izliycez.:img-icecr

Dilaverin abisine özenip Sılanın başına bu kadar bela olacağını çok da tahmin etmemiştim.Yani böylesi hani planlar ona göre değildi.O kadar zeki değildi çünkü.Ama şimdi tam tersi biçimde Cihandan bile daha çok zararı dokunuyor Sılaya, bir de üstüne şirketlere ortak olması Sıla ve Boranın onunla ve Esmayla sürekli olarak muhatab olması demek ki buna nasıl tahammül edicez bilmiyorum. :img-swoonBir de senin de yazdığın gibi töre mağdurlarıyla ilgilenmek var ki,buna aklını yitirmiş bir Boranla Sıla nasıl mücadele edicek anlamak mümkün değil.Boran ne olursa olsun kendine gelmeli ve bu durumdan bir an önce çıkarılmalı ama işte o zaman da GO bizi nasıl elinde tutacak değil?:dito

Sabah gazetesinin ekinde... Boran' ın iyileştikten sonra psikolojik sorunlar yaşayacağı yazıyor.. Benimde aklıma Boran vurulduğum gün; ya Bedirhan' a da birşey olsaydı... diye düşünürek bunu büyüteceğini, içine kapanacağını, suçluluk duygusuna kapılacağını düşünüyorum.

Etme Zeynep'im ben boranın psikolojik olarak yıpranmış ve belki de karısını oğlunu tanımayacak şekilde gösterilmesini hazmedemem.:img-cray:Tıpkı Emirin de dediği gibi kocaman dağ gibi adamı aciz göstermenin de çok fazla acıtasyon olacağını düşünüyorum.Dahası Boranı o halde görmek beni ciddi anlamda üzer.Düşünsene Bedirhan yüzünden böyle filmlerdeki gibi içine kapandığını vallahi buna yüreğim dayanmaz,yapmasınlar böyle bişey....:img-cray:

Boran Sla'nın kendisini tercih ettiğinden emin, kendisiyle aynı konakta hatta kayınvalidesi, kayınpederi ve oğlu Bedirhan bile yanlarında olmasına rağmen Emre olayını o denli büyütüp tripler yaptıysa şimdi eğer bu psikoterapist ve Boran birbirlerine çok yakın olurlarsa aynı triplerin 5 katını Sıla'dan bekliyorum.

Görsün bakalım o zaman Boran karısına güvenmeyip onun sevgisinden şüphe etmek nasıl oluyormuş. SILA da bunları doğal olarak sadece kocasını sevdiği için yapıcak. Aynı Boran'ın ona yaptığı gibi.

Ne çok sevinirsin böyle olsa değil mi? Steella:), ama işte benim Boranım Zeynep'cimin dediği gibi canım benim romantik erkekim öyle şeyler yapmaz.Zaten Boran yanı başındaki kadının kendisine ilgisi olduğunu anladığı an bu olayı kökten çözer.Öyle diğer dizilerdeki gibi aptal ve saf başrol erkekleri gibi olmaz Boran.çünkü Borana bu tavırlar yakışmaz bunu herkes biliyor.Bizi bunca zamandır bu diziye bağlayan Boranın o tertemiz ve karşılıksız iyi niyetli aşkıdır.:img-in_loBuna zarar verdikleri an hiç kimsenin Boran olsa dahil bu diziye devam ediceğini sanmıyorum.:icon_whis

Ama Sılanın Borana sahip çıkması onu kıskanması Boran gibi höd höd:img-in_lo olarak Borana seni benden başkası sevemez özliyebilemez hatta görmek isteyebilemez derse itirazım olmaz. :img-yes:Bence Boranında itirazı olmaz.Öyle bişey söylerse Sıla ben Boranın yerinde olsam; tamam karıcım hadi şömineyi yakalım sen bana biraz daha höd hödlenirken bende azıcık vampirleşiyim :img-hystederim.Kıskançlık aşkı körükledikçe sorun olmaz.Yeterki her iki tarafı da yıpratmasın.Boranım Sıla öyle ona çekişirken benim dediğimi yapsın bakalım Sıla hala kıskanmaya devam edicek mi?:img-hyste

Steella
08-12-07, 14:42
[COLOR="Magentaaramıza:img-wink:

50 bölümdür gelgit akıllı Sılayı izliyoruz,50 bölümde psikolojisi bozuk Boranı izleyiveririz:img-wink:

Sevgili Metes,

Haklısın 50 bölümdür,

-hayatının gerçek ailesi tarafından satıldığını öğrenen,
-sonra ailesi tarafından kandırılarak evlendirilen,
-İstanbul'da yaşadığı son derece modern bir hayattan sonra Mardin'de törelerin, aşiretin kucağına düşerek bir konağa hapsedilen
-şimdiye kadar gerçek ailesi bildiği insanları kaybeden,onlara karşı son görevini bile yapamayıp cenazeleirne dahi katılamayan,
-evlendiği kocası tarafından tecavüze uğrayan
-Kendisi karar vermeden bir hamilelik yaşayan,
-kardeşi Azad'ı kaybeden,
-defalarca hayati tehlike atlatan, üzerinde ölüm hükmü olan,
-kaçma ve kaçırılmalar sonrasında hayatına devam edebilen,
-törelerle mücadeleyi kendisine hedef edinmiş
-kendisine güvenmeyen kocası tarafından haksız yere suçlanan,

ve tüm bu olanlar karşısında dimdik ayakta duran, hiçbir psikolojik destek almayan ama zaman zaman doğal olarak gel gitler yaşayan SILA'yı izledik.
:img-yes:

Şimdi bütün bunların üstüne Boran'a ne oldu da psikoljisi bozuldu. Kendisine günde 3 ölçek SILA tavsiye edeceğim izninizle. Kocası komadayken dahi hayta sıkı sıkı bağlanıp bir an bile ümidini yitirmeyen Sıla. Kocasını da hayata tekrardan bağlar diye düşünüyorum.
:happy0064:happy0064

metes
08-12-07, 14:56
ve tüm bu olanlar karşısında dimdik ayakta duran, hiçbir psikolojik destek almayan ama zaman zaman doğal olarak gel gitler yaşayan SILA'yı izledik.
:img-yes:

Akşama misafirim var,benimde dolayısıyla işlerim var.Şimdi çıkmam gerekiyor ama misafirler gittikten sonra bu konuyu detaylıca konuşmak isterim:img-wink:

Sıla psikolojik destek almak istedide bizmi vermedik...Bence çoktan böyle bir yardım almalıydı,belki alsaydı her olayın suçlusu olarak Boranı görmezdi,dahasevimli,daha çekilebilir bir karakter olurdu:img-yes:

GO ne yapmak istiyor,bak Sıla neler atlattı,dimdik ayakta,Boran güçsüzemi getiriyor...De get GO:dito

Sıla sizin yazdığınız acıları yaşarken,Boran güllük gülistanlık bir ortamdamı yaşıyordu?...Devamı sonra...bye

zeynepsudem
08-12-07, 15:15
Aslında iğrenç Narin abisi ölüm döşeğindeyken Azadla Yaren'in oluş gecesine gitti ya, Sıla'nın havaleli halleri az bile Boran'a.

Anası babası kardeşi beri dururken Sıla'nın Boran'ın elinden tutuşu, zavallı hödüğün çöp köşelerinde ölü bulunmasını engelledi en azından, hıı? 1de bu yönden bakmak gerek.;) Haybeye görülen halüsinasyonlar bile kâfi neden olrak sayılabilir bu hallere..

Şeyselim, Narin ultrosondan çıkıpta, Azad' ın Yaren ismini ilk söylediği; gece de yaşadıklarını hatırlayınca; Bende isyan ettim:img-pilot Öncelerden de Fikirsiz Narin' e fena halde kızıyordum ama abisi içeri de canıyla uğraşırken; dışarı da oturup da hayallere dalarak öyle ayıp şeyler düşünmesini O' na hiç ama hiç yakıştıramadım:dito

Boran yoğun bakımdayken Sıla Boran' la güzel ilgilendi inkar edemem:img-yes: ama Sıla olmasaydı... Kevser ve Firuz da Boran' la ilgilenirlerdi.. maddi imkanlarıda var Allaha şükür, oğullarını tedavi için İstanbul' la da götürürlerdi Bence:img-yes: Firuz ve Kevser oğulları ile İstanbul' a gitmek istediler, Sıla' nın O' nlara engel olmasına çook kızdım:butch: Boran' ı dünyaya getiren iki insanın oğullarının sağlığında da, kötü gününde yanında olmak istemeleri O' nların en doğal hakkıydı. Boran uyandığında annesini, babasını da yanında görmek isteyecektir. ( Sıla Boran' a; O' nlar gelecekti de Ben engel oldum mu?:img-pilot diyecek)
Sıla' nın '' Siz burada kalsanız daha iyi olur '' demesini... Firuz' un da hemen kabullenmesini yadırgadım.. başka bir baba olsaydı, gelinini kaile almaz, ilk uçakla gider hastane köşelerinde, oğlunun uyanmasını beklerdi:img-yes:

Haybeden görülen halüsinasyonlara gelince; Sıla kimin kızı:img-wink: Altıncı hisleri pek bir kuvvetli Bedar Hanımefendinin kızı:img-yes:
Ha aklıma gelmişkene; Bedar biyopsi olduğunda.. Celil dediki; yav Bedar miyopsiden kötü birşey çıkacak olsaydı Sen hissederdin değil mi?:img-hyste Celil' de Bedar' ın altıncı hissine çoook güveniyor:img-icecr

siyah-beyaz
08-12-07, 15:22
Tektük gördüğüm sahneler için yorum yapabilir miyim abaca????

Lusin ve Abay'ın kardeş kardeş konuştuları sahneyi beğendim.Lusin'in gözyaşları dokundu bana ve bırakıp gideceğinden korktuğunu anladık.Zaten ben anlamıştım ama Abay da anladı....Hele karşılıklı *Cık*lı cevaplar nekadar sade ve doğaldı.Nihayet duydum böyle replikler..

Beni rahatsız eden Sıla'nın zayıflığı ve kıyafeti...Hastahanedeki siyah tayt ve üstündeki gri tüniği ile çok çirkin geldi gözüme,bu zayıflığını kamufle edecek giysiler giydiremezler mi????

Yoğunbakımda yatan hastaları traş mı ediyorlar,Boran'ın sakalları uzamıyor....

Bedar-Celil sırf biyopsi için mi taaa İstanbullara geldiler???

Gizem'in sorunlu bir cildi vardı düzelmiş güzelleşmiş...

arzum3
08-12-07, 15:32
Dün akşamki bölümü beğendim mi bazı sahneler hariç evet... Borannnnnn ya bir insan bu kadar karizma olur ya yatakta yatışı son sahnede nefes verişi gözlerini yavaşça açması bende akşam bi daha anladımki uzunnnnn zamandır sadece onun için izliyormuşum.

Sılanın okula ziyareti güzeldi ama bende orada bir çoğunuz gibi sıla değil cansu dereyi gördüm. Borana okuldakileri anlatırken daha yakın olabilirdi. Ama tensel temasa gerek yok akşam anladıkkı sılanın o odada olması bile ağamın nabzının yükselmesine sebep oluyorrrrrrrrr..

Rüya sahnesinde sadece boranın özlemini gördüm sıla bana o özlemi yansıtamadı..

Narinin kızı olduğunu öğrendiğindeki duygularını iyi yansıttı güzeldi ....

Abay ah abay ah bu dizide borandan sonra en duygusalımız en sevdiğimiz lusinle sahnelerinde gözyaşlarımı tutamadımmmmmmmmm o nasıl ağlamaktır nasıl hissetmektir iyiki varsınnnnnnnnnn...

Son final sahnesi güzeldi sıla itirafını yaptı duygularını güzel yansıttı....

Bir çok kişi boranın hafıza kaybı yaşayacağını birşeyleri hatırlayamayacağını söylüyor iyide baksanıza adam sıla odaya girdiğinde bile nabzı değişiyor nasıl hatırlamaz onu....

de-rin
08-12-07, 15:57
Beni rahatsız eden Sıla'nın zayıflığı ve kıyafeti...Hastahanedeki siyah tayt ve üstündeki gri tüniği ile çok çirkin geldi gözüme,bu zayıflığını kamufle edecek giysiler giydiremezler mi????

Yoğunbakımda yatan hastaları traş mı ediyorlar,Boran'ın sakalları uzamıyor....

Bedar-Celil sırf biyopsi için mi taaa İstanbullara geldiler???

Gizem'in sorunlu bir cildi vardı düzelmiş güzelleşmiş...

siyah beyaz abla neden öyle söylüyonki mühim bir şahsiyet bedar kadın tabiki biyopsi için geldiler..üstelikte hemen nasıl randevu aldılar doktoru nasıl kendi başlarına ayarladılar parayı nerden buldular yolu izi nasıl sorup öğrendiler düşündükçe hayretim şaşıyor yani...
karı koca bi dakka damatlarının durumunu konuşmadılar ,üzüntü duymadılar...
bedar çekeliyerek NARİN i ultrasyona götürüken narin abim yatarken gidemem diyor bedarda ne olacaki öylece yatıyor hadi hadi hadi diyip güle oynaya kontrole gidip güle oynaya geliyorlar..boranlı tüm hastane görüntülerinde mardindeki sönmezler çok gülectiler , boran ÖLSE ZİL TAKIP OYNAYACAKLARDI ..

KEVSER ve FİRUZ ağayı dizi boyunca çocuk gibi azarlayıp konağa hapsetiler.adamxcağız ne zaman ağzını açıp oğlunu yanına gitmek istese fazlalıkmış gibi adamcağızı azarlayıp yerine oturttular:img-blush

şimdi en kısa zamanda İSTANBUL bölümlerinde FİRUZ VE KEVSERİ KENDİ EVLERİNDE görmek istiyorum..

sıanın sevimsiz ruhsuz evi sönmezlerin olsun...
çok merak ediyordum o evi ama görünce tüüü öğğğğğğğğğ oldum ...bir sıcak aile ortamı geçirelecek güzellikte gelmedi bana..tam sönmezlere göre ruhsuz:img-blush:img-blush

--gizem hanım ın cildi düzelmiş mi? yoksa fondeteni kat kat mı? sürülmüştü...ay oda beni sinir etti..sözde ABAY dan hoşlanıyor ve ABAY dan bir teklif bekliyor:img-blush..gitsin gitsin Almanyalara çalışmaya gitsin..
hem yeni gelecek Zeynep hanım tam ABAY a göre:good:

--SILA nın kıyafetleri beni de çok rahatsız etti.:img-blushşimdiye kadarki dizilerde oyuncular dizide oynadıkları karakterlere göre giyiniyordu ama şimdi bizim SILA mız yanı CANSUMUZ sıla olarak değilde CANSU olarak giyiyordu..çok rahatsız oldum o tayttan da diğer kıyafetlerindende....

--bende boranın traşlı haline şaşırdım doğrusu ama tırnakları uzamıştı:P...
birde sıla İstanbulda BORAN ın odasından çıkıyorya hani hastabakıcı yanılmıyorsam yatağını mı? ne düzeltti ..ne dedim şimdi neden çıktı odadanki boran sılanın sevgili kocası yatağı değişirken neden yanından ayrılma gereği duydu anlıyamadım.....

--birde boran mardindeki hastanede kolunda kan torbası varmıydı ben mi? farketmedim ama anbulansdan inerken İstanbulda kolunda kan serumu vardı.........

SÖNMEZLER ÖLSÜN

zeynepsudem
08-12-07, 16:32
sılanın sevimsiz ruhsuz evi sönmezlerin olsun...
çok merak ediyordum o evi ama görünce tüüü öğğğğğğğğğ oldum ...bir sıcak aile ortamı geçirelecek güzellikte gelmedi bana..tam sönmezlere göre ruhsuz:img-blush

--birde boran mardindeki hastanede kolunda kan torbası varmıydı ben mi? farketmedim ama anbulansdan ine