Tüm Versiyonu Göster : Recep İvedik
ashlı_emre 10-12-07, 04:32 Açık büfeyi masasına taşıdı turistler aç kaldı!
Senaryosunu kendisinin yazdığı 'Recep İvedik' filminin çekimleri için Antalya'da bulunan Şahan Gökbakar, otelde çekilen açık büfe sahnelerinde turistleri aç bıraktı
http://www.sabah.com.tr//2007/12/10/gny/im/A623F289037A0845AC693B33y.jpg http://www.sabah.com.tr//2007/12/10/gny/im/35D7557D36E47D4691C0AA72y.jpg
Yaptığı televizyon şovlarında çok beğenilen 'Recep İvedik' karakterini sinemaya taşıyan komedyen Şahan Gökbakar, çekimlerin sürdüğü Antalya'da şimdi de turistleri aç bıraktı! Tuluğ Çizgen, Hakan Bilgin, Fatma Topbaş gibi ünlü oyuncuların yer aldığı film ekibi önceki gün setin bulunduğu otelde son derece eğlenceli bir sahneyi çekti: Revep İvedik açık büfeden istediği kadar yiyecek alabileceğini öğrenip, büfedeki tüm yemekleri servis tabaklarıyla masasına taşıdı. Aç kalan turistler ise İvedik'in masasının önünde sıraya girmek zorunda kaldı.
22 ŞUBAT'TA VİZYONDA
Çekimler sırasında oteldeki müşterilerin kendisine gösterdiği ilgiden çok memnun olan Şahan Gökbakar hala vücudüna yapıştırılan kıllara alışamadı. Bir ay önce filmin çekimlerine başlayan Gökbakar, yapıştırılan kıllar yüzünden asetonla yıkanmaktan da sıkıldığını söyledi. Yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın üstlendiği filmin 22 Şubat 2008'de vizyona girmesi planlanıyor.
Filmin konusu
Biri yolda bulduğu cüzdanı alacakken, Recep İvedik onu engeller. Recep İvedik, cüzdanını düşüren adamı bulur. Cüzdanı sahibine vermek üzere Antalya'ya yola çıkar. Yol boyunca Recep İvedik'in başına birbirinden komik olaylar gelir. Recep İvedik, cüzdanı sahibine teslim eder. Zengin işadamının tüm ısrarlarına rağmen Recep İvedik, ne para almayı kabul eder ne de otelde kalmayı. Fakat tam otelden tam ayrılacakken fikrini değiştirir...
Kaynak:10 Aralık 2007 Sabah/Günaydın
Recep İvedik Film Oluyor
Video paylaşım sitesi youtube'da en çok izlenenler listesinde olan Recep İvedik'in komik tatil maceralarının anlatılacağı filmin yapımcılığını Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan ve Ayşe Germen üstlendi. Toğan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, Şahan Gökbakar'ın yanı sıra Fatma Toptaş, Tuluğ Çizgen ve Hakan Bilgin başrolde. Antalya'da çekimlerine başlanan "Recep İvedik"in senaryosunu ise Şahan Gökbakar kaleme aldı.
Hürriyet
ashlı_emre 11-01-08, 10:22 Filmin Fragmanı çıkmış ;)
22 şubatta gösterimde
Şahan çok komik :)
Fragmanı;
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2793
Süper bi film olucak bence.Kesin giderim bu filme.
Fragman bile çok komik..Acaba film nasıl ? :happy0064
merve_polat 17-01-08, 13:17 feciii komik bir filim fragmanını izlerken bile kopuyorum
muhakkak sinemada izliyicem...
immortalf1 22-01-08, 23:17 Bu film iş yapar diyorum benn frangmanı izledim ve öldüm gülmekten resmenn:):):) Süper iş çıkarmış Gökbakar kardeşler...Bu arada Togan'ında 2.uzun metrajlı film denemesi uamrım istediği gişeyi yapar:):)
filmin 2.cisi ve 3.cusude olcakmis sanirim recek ivedik okulda veya recek ivedik brezilya gibilerinden :D tabi film tutarsa ki ben tutacagini dusunuyorum umarim bizim burayada gelir gelemzsede izlicem artik bir sekilde :D
Ben de fragmanını izledim.Acayip komik ya.Kaçırılmaz bence bu film.
Fragmanda biLe güLmekten kırıLdım :D
çıktığı gün gitmei düşünüorum waLLa..
şahan her zamanki gibi çok komik!
fragmandan bile ne kadar komik olduğu belli oluyo süper yaa
vizyona girdiği gün izliycem ;)
elif salihoğlu 26-01-08, 01:54 bu filme kesin gitmem lazım fragmanını izlerken bile gülmektn koptm filmi izlerken ne olurr acaba?
Özet
Adamın biri yolda cüzdanını düşürür, sokaklarda yaşayan başka bir adam tam cüzdanı kapıp kaçacakken Recep İvedik onunla mücadeleye girer. Sonunda, sahibine teslim etmek üzere, evsiz adamın elinden cüzdanı almayı başaran Recep İvedik kafasını çevirdiği anda cüzdan sahibinin çoktan gittiğini farkeder. Akşam evinde televizyon seyreden Recep İvedik, cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince arabasına atlar ve güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep İvedik en sonunda Antalya’ya varmayı başarır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey’e teslim eder. İş adamının ısrarlarına rağmen Recep İvedik ne para almayı kabul eder ne de otelde kalmayı... Fakat tam otelden ayrılacakken çocukluk aşkı Sibel’in bir tur otobüsünden indiğini farkeder. Artık Recep İvedik’in tek bir amacı vardır; kendisini tanımayan, hatta hatırlamayan Sibel’e kendini beğendirmek...
Recep İvedik’in asıl keyifli tatil macerası bundan sonra başlayacaktır.
Kaynak:sinemalar///
Arkadaşlar recep ivedik'in resmi fan site açılmış.Bilmeyenlere duyrulur.
Zaten o sitede filmle ilgili herşey var!!:img-wink:
En basitinden kendi sınıfımı örnek gösteriorum.. Bizimkiler tapıolar ztn Şahana.. Fragman telefonlarda dolaşıo o derece.. Videolardaki replikleri ezberlemişler.. Şahan fanlarının ne kadar çok olduğunu bilioruz, sadece onlar gitse bile film nerdeyse gişe rekorları kıracak hale gelir :P :img-hyste
ayhh fragmanı komedi yhaa..öldüm gülemkten harikaa:happy0064
bir an önce girsin vizyona gidicem vallaa:img-cool2
robertapardo 29-01-08, 14:49 süper manyak şahanım ya:D öldürdü beni:img-hyste
rock'ın coke gibisin çadır kurmak istiyorum:img-hyste
replikler süper:img-hyste
bide facebook olayı var... salih abi sen facebook'a üye misin diye soruyo...
değilim ama iyi bişeyse olabilirm diyo adam...
şahan:boşver abi hiç bulaşma zaten artık çok a*ele kaynıyo bende çıkmayı düşünüyorum diyo:img-hyste:img-hyste
süper gerçektenn:happy0064
ayy tam komedi bu film ya :img-hyste
her fragmanı izleyişimde yerlere yatıyorum :D
ne kokuyo burası dedigi sahne++otobüste cama yapıstıgı sahne,bikaç sahne daa var yazamıscam smdi burda :D tam kopmalık..cıksın hemen gidicem bu filme ;)
http://www.resimekle.gen.tr/files/3tjzeuxj8fngc5fopaix.jpg
İvedik kırdı geçirdi.
Şahan Gökbakar'ın 22 Şubatta gösterime girecek olan "Recep İvedik" filminin fragmanı internette büyük ilgi görüyor.
sabah//
dizicibonus 01-02-08, 20:03 yav harika çıkar çıkmaz kuzen ve ablamla gitcem.
Rockın coke gibisin çadır kurmak istiyorum ve kapı benim kapıı olduğundan bi problem yok süper replikler koptum:img-pilot:dito:img-hyste
Arkadaşlar recep ivedik'in resmi fan site açılmış.Bilmeyenlere duyrulur.
Zaten o sitede filmle ilgili herşey var!!:img-wink:
Resmi fan site nasıl oluyor? Onun yerine resmi sitesi var. Henüz açılmadı. Ancak yakında açılır. Resmi fan site diye bir şey yoktur arkadaşım. Onlar öyle yazarlar, maksat insanın aklını çelip üye olmasını sağlamak.
Fan site vardır, ancak resmi fan site yoktur.
Aslında hepimizin içinde biraz vardır “kaptan mağara adamı” halleri. Kimilerimiz bu duyguları bastırır içine atar, kimileri ise zamanla şekillendirir kendi tarzını oluşturur, kimileri ise hiç dokunmaz “beni böyle sev seveceksen” şekliyle çıkar karşımıza.
Şahan Gökbakar komedi dünyamıza adımını attığında ismi pek bilinmese de en sonunda eline geçen fırsatı tv8 de değerlendirmiş, üç isme sıkışan mizahı biraz olsun özgürleştirmişti. Özgürleştirmişti diyorum çünkü herkesin kendinde bir şeyler bulduğu karakterler öyle bir anda silinip atılıp cinsten değildi. Belki de en cinsi olan Recep İvedik’ti.
“Ne var yani iki birada bize çekse nolurdu komşuluk hakkı” ile dünyamıza giren Recep İvedik, “gonuşmaaaa leeeyyyyyn” ile bildiğimiz yarışma kültürümüzü bile bir anda ters düz etmiş, rejideki Salih abisi sayesinde b şıkkını c ye, c şıkkını da b ye değiştirirken bizleri de çoktan gülme krizlerine sokmuştu.
İşte o Recep İvedik 28 şubatta beyaz perdede seyircisi ile buluşacak. Yine agresif yine kompleksli yine sigara külü omzunda.
Gülmek için, hayatın keşmekeşinden stresinden biraz olsun uzaklaşmak için ve eğlenmek için güzel bir film olmuş gibi duruyor. Sinemanın büyüsünü değil de mizahın ve doğallığın eğlenceli kısmını ve hayatta her an karşımızda olan bu tip karakterlerin yaşamına yolculuk çok eğlenceli olacaktır. Belki de 2008 “Recep İvedik” yılı olur belli olur…
!! Elyf !! 03-02-08, 01:17 Komedi filmleri yeniden revaçta
Komedi filmleri patladı! 'Kutsal Damacana' ve 'Maskeli Beşler' izleyici kırıp geçirirken 'A.R.O.G', 'Osmanlı Cumhuriyeti' ve 'Recep İvedik' filmlerinin fragmanları bile salonlarda kahkaha tufanı yaşattı
Türk sineması son zamanlarda komedi filmleriyle atakta. Arka arkaya çekilen komedi filmleri izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Çekim aşamasındaki 'A.R.O.G' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin fragmanları herkesi meraklı bir bekleyişe soktu. İnternet sitesi www.barbuni.com da son yıllarda gişede Hollywood filmlerine nal toplatan Türk komedi filmlerini derledi.
Recep İvedik
Televizyon şovlarındaki skeçleriyle izleyicinin kalbini fetheden Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik'te bu karakterlerden birini oynuyor. Recep İvedik'in oldukça komik tatil macerasının anlatıldığı filmin yapımcılığını Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan ve Ayşe Germen üstleniyor. Togan Gökbakar tarafından çekilen film, 22 Şubat 2008'de gösterime girecek.
Kaynak : Sabah Gazetesi
MoOnDaNcE-11 03-02-08, 04:09 Recep Ivedik aslinda bizim faso diye tabir ettigimiz bir turk sosyolojik sinifinin tam da yansimasi . Bu karakteri izlerken nerdeyse gercegi gordugum icin de ilk dakikadan isinmistim .
Fragman harika olmus . Espriler komik , film de iyi olacaga benziyor . Tesekkurler sahan :img-wink:
eminim film süper olacak ve replikleri herkesin agzında olacak...
Resmi fan site nasıl oluyor? Onun yerine resmi sitesi var. Henüz açılmadı. Ancak yakında açılır. Resmi fan site diye bir şey yoktur arkadaşım. Onlar öyle yazarlar, maksat insanın aklını çelip üye olmasını sağlamak.
Fan site vardır, ancak resmi fan site yoktur.
Valla arkadaşım bende normal nette gezinirken gördüm,onu söyledim sadece.
Yani yalan,yanlış söylenmiş bişi yok.Çnkü gördüm yani.Sitede de resmi fan sitesi yazıyordu.Ondan dedim.
aslı_ela_zynp 04-02-08, 23:39 ReceP:Adın ne?
Murat:Murat
GeRiSi Çk kOmİkTi bUrAnIn:img-hyste
yalcinersonmez 06-02-08, 23:27 fragmanı ilk çıktığı zaman izlemiştim izlerken gülmekten ikiye yarıldım:) yani bu kadsrda olmaz dedirttirecek türden...:) espriler süper hele konuşma tarzı muhteşem. frag.ı izledikten sonra 2 ay nası geçicek die düşünüodum neyseki çoğu gitti azı kaldı:) 22 şubatı sabırsızlıkla bekliyorum mutlaka ama mutlaka gidicem bu filme...:)
http://img146.imageshack.us/img146/6762/r1zz5.jpg (http://imageshack.us)
http://img508.imageshack.us/img508/2017/r1xd5.th.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=r1xd5.jpg)
hazalım_gizem 10-02-08, 14:00 kesinlikle izlenmeye değer bir film.işin içinde şahan olunca bir başka oluyo tabi.kesinlikle izliycem.fragmanında bile koptum yani:)
[rock'n coke gibisin çadır kurmak istiyorum]:img-hyste:img-hyste
Zaten Şahanın bu tiplemesine bayılıyorum. Fragmanını izledim çok komikti. Gazetede bu film ile ilgili röportaj vardı. Abisi yönetmenliğini yapmış. Kıllarla olmak çok zormuş:)Sürekli asetonla kılları çıkarıp yapıştırıcıyla yapıştırıyorlarmış. Aseton kokusundan kafası bir hoş oluyormuş. Filmin çok başarılı olacağından eminim. Kesinlikle gidicem.
andreasfbi 12-02-08, 19:54 ReceP:Adın ne?
Murat:Murat
GeRiSi Çk kOmİkTi bUrAnIn:img-hyste
yok o discodaydı oğlan geliyordu merhaba ben murat diyordu o da cevap veriyordu :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste orası çok komikti gerçekten:happy0064
*asi*melek* 12-02-08, 20:16 recep:adın ne?
murat:murat
recep:koyim de tur at:img-hyste
hayvanın kuruksokumuyLa gerdan yağından yaptırdm:img-hyste
aşmış bu adam yaa:img-hyste
şahan; FestivaL gibisin katıLmak istiyorum, rock'n coke gibisin çadır kurmak istiyorum:img-hyste:img-hyste
elturko195 13-02-08, 23:37 Recep İvedik filminde İsmail Hakkı da oynamışşşşşş
Kendisi Gazi dizisinde Yüzsaşı Ahmet rolünde ve son derece başarılı bi oyuncu :happy0064:happy0064
4 gozle beklyorum recep ivediki :happy0064
işte fotografı
şahan cok komiksin ya senin gibi var mı acaba revep ivedikte tanıtımdan gördüüm kadarıyla cok süper olcak her sahnesinde gülcez yane:D şahandan hep böyle filmler istiyoruz başarılarının devamını dilerim filmi sabırsızlıkla bekliomm!!buyrun komik sahnelerden birkaçı:D:D:img-hyste:img-hyste
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/recepivedik001_0001dfs.jpg
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/fgvfb.jpg
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/fgvfb.jpg
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/ghgc.jpg
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/recepivedik001_0001fesf.jpg
http://i260.photobucket.com/albums/ii26/vasfiyee/recepivedik001_0001dsf.jpg
princessstyle 15-02-08, 16:11 ayyyyyy buuu filim cok komik....sahan gibisi yok beeeee hadee hrkese ii gnler
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Recep İvedik'in İlk Röportajı
Basın bülteni ilk elimize ulaştığında, kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyen, tüylü bir adam görünüyordu sadece fotoğraflarda. Şahan Gökbakar’ın televizyonda ilgiyle izlenen Recep İvedik karakterini sinemaya taşıyacağı haberini hemen duyurmuştuk ancak bu boyutta bir ilgi beklemiyorduk, açık konuşmak gerekirse. Ne olduysa filmin fragmanı internette yayınlanmaya başlayınca oldu ve Türk halkı yeni bir yıldız kazandı: “Recep İvedik”. Fragmanı Sinemalar.com’da izlenme rekorları kıran “Recep İvedik”i bu kadar popüler yapan neydi? Onu görür görmez gülmeye başlamamız normal miydi? Bu soruların cevabını ancak ‘Recep İvedik’ karakterinin yaratıcısı Şahan Gökbakar verebilirdi. Yeni başlayan televizyon programı ve “Recep İvedik” filminin tanıtım çalışmaları nedeniyle hareketli günler geçiren Şahan, kendisinden daha ünlü olmayı başaran “Recep İvedik”i ilk kez Sinemalar’a anlattı. Bu özel röportaj için kendisine teşekkür ediyor ve 22 Şubat’ta vizyona girecek filmi için başarılar diliyoruz, pek ihtiyacı yok gibi görünse de…
“Recep İvedik” filminin fragmanının bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydun?
Şahan Gökbakar: Aslında beklediğim bir ilgiydi çünkü diğer skeçler de son derece iyi oranlarda izlenmişti. Ama tabii bir rekor kırması çok hoş. Şu an internette 3 haftada 5 milyon kez izlendi. Sinemalar.com’da da rekor kırmış duyduğum kadarıyla…
Neden skeçlerinde canlandırdığın diğer karakterler değil de, Recep İvedik üzerinden bir film yapmayı tercih ettin?
Şahan: Geri dönüşü en çok bu tipten aldım.
Aslında sokakta binlerce Recep İvedik ile karşılaşıyoruz her gün… Bu karaktere neden bu kadar çok gülüyoruz peki?
Şahan:Bence çok bizden bir karakter de o yüzden. Herkes biraz Recep İvedik aslında.
Recep İvedik’in fragmanının gördüğü ilgi üzerine, hiç ortada yokken, birden “AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”nin tanıtım filmlerinin yayınlanması, filminin başarısını gölgelemek için yapılan kasıtlı bir hareket olabilir mi?
Şahan: Eğer filminiz başarılıysa bence hiçbir kuvvet bunu engelleyemez. Ama bilinçli bir hareket olduğu çok açık. Bu da beni çok mutlu etti. Demek ki çok ciddi ve ses getiren bir iş yapmışım.
“AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”, “Recep İvedik’e zarar verebilir mi? Ya da tam aksi, “Recep İvedik”ten çok mu korktu acaba diğer komedyenler?
Şahan: Bu iki film de neredeyse bir sene sonra vizyona girecek. O yüzden kimse kimseye zarar veremez.
Skeçleri ve fragmanı oldukça ilgi gören “Recep İvedik”in filminin de aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyor musun?
Şahan: Bence film benzer bir başarıyı yakalayacak ama ne kadar gişe yapar bilemem. Tek istediğim insanları güldürmek.
Skeçlerinde canlandırdığın karakterler içinde filme dönüştürmeyi düşündüğün başka kahramanlar var mı?
Şahan: Tam olarak düşünmedim, sanırım var. Mesela “İşin Aslı” skecindeki Kayhan çok sevdiğim bir karakter. Onun üzerine çalışabilirim.
Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi komedyenleri kendine rakip görüyor musun? Şahan Gökbakar’ın ne gibi ayrıcalıkları var seyircisine sunduğu?
Şahan: Seyircime sunduğum ayrıcalık, sauna ve masaj ücretsiz bizde. Ayrıca ömür boyu üyeliklerde yüzde yirmi iskonto yapıyoruz.
Ben de ne zaman espri yapacaksın diye bekliyordum. Çekimler ve skeçler dışında da, her daim komik misin? En çok nelere gülersin?
Şahan: En çok saçma sapan olaylara gülerim. Bazen kimse gülmez ben gülerim ya da herkes güler ben gülmem.
İstanbul’a geldiğin ilk yıl evden dışarı adım atmadığını okumuştum bir röportajında… Kabuğunu kırmayı nasıl başardın?
Şahan: Ben genelde düşünürüm zaten. Bu sayede hayatımda baya birşeyi çözdüm.
Filmin tanıtımında internetin rolü ortada… Şahan Gökbakar nasıl bir internet kullanıcısı? Web sitelerinde yayınlanan, filminle veya kendinle ilgili yorumları, haberleri takip ediyor musun?
Şahan: Internet benim için üç işe yarar: 1: seyahat ve organizasyon 2: mail 3: yemek siparişi
Sinemalar
elif salihoğlu 16-02-08, 12:51 dün gazatede okudum yoğun istek üzerine bilet satışları başlamış...:happy0064
!! Elyf !! 20-02-08, 00:53 Halk kahramanı Recep İvedik sinemada
Öner ÖNGÜN
Şahan Gökbakar'ın ilk sinema filmi 'Recep İvedik'in galası önceki gün yapıldı. Galaya katılım yoğun olurken; Gökbakar, Recep İvedik karakterini kendisiyle özdeşleştirdiğini söyledi..
Şahan Gökbakar'ın çok sevilen 'Recep İvedik' karakteri artık beyazperdede. Komedi tarzındaki filmin galası önceki akşam İstinye Park'ta gerçekleştirildi. Filmin senaryosunu yazan ve başrolünde oynayan Şahan Gökbakar galaya sevgilisi Doğa Rutkay ve filmin yönetmenliğini de üstlenen kardeşi Togan Gökbakar ile geldi.
Alın size malzeme
Togan Gökbakar, kardeşinin oyunculuk anlamında hiç kapris yapmadığının altını çizerken, "Belki başka bir yönetmen olsa kapris yapardı. Ağabey-kardeş olmamız başarılı olmamızı etkiledi" diye konuştu. Kardeşinin bu sözleri üzerine Şahan Gökbakar, "Keşke kapris olayını söylemeseydin. Kardeş olmamız tabii ki etkili. Ne de olsa 25 yıldır tanıyorum seni" dedikten sonra da basın mensuplarına "Alın size malzeme'' diyerek sevgilisi Doğa Rutkay'ı yanağından öptü. 'Bir Halk Kahramanı' olarak tanımladığı Recep İvedik karakterini çok sevdiğini anlatan Şahan Gökbakar şunları söyledi: "Recep İvedik gibi kendimle barışık bir insanım. Ben de onun gibi yaşamayı seviyorum. O da sonuçta benden çıkan bir karakter. Mr. Bean gibi bizler de Recep İvedik'in devamını getireceğiz." Hava şartlarının kötü olmasına rağmen galaya katılım yoğun oldu. Recep İvedik adlı dürüst karakterin tatil maceralarının anlatıldığı film, 22 Şubat'ta 230 kopya ile vizyona girecek.
Kaynak : Sabah Gazetesi
!! Elyf !! 20-02-08, 00:56 Göbeğini kaşıyan adam: Recep İvedik
Siyasi bir sembol haline gelen "göbeğini kaşıyan adam" sonunda beyaz perdede ete kemiğe büründü. Şahan Gökbakar'ın televizyon tiplemesi Recep İvedik'in film versiyonunu keyifle izledim. Eğer yüksek beklentilerinizi fuayede bırakıp, sadece eğlenmek üzere salona girerseniz, kahkaha dolu iki saat geçirebilirsiniz. Salondan çıkarken filmden beyninizde hiçbir tortu kalmıyor. Sanki gri hücrelerinizi deterjanlı su dolu bir kavanozda şöyle bir çalkalayıp, tekrar kafatasınıza yerleştirmiş gibi hissediyorsunuz. Şahan-Togan Gökbakar kardeşler tıpkı Gen'deki gibi tahmin edilenin üzerinde bir başarı yakalamışlar. Recep İvedik, "Gülün, eğlenin, detayları da fazla düşünmeyin" tarzı, sabun köpüğü filmlerden... Ekibe bir televizyon tiplemesini filme dönüştürme cesaretini veren ise Borat karakterinin tüm dünyada elde ettiği başarı olmalı. Ancak Borat ile Recep İvedik'in tarzı birbirinden çok farklı. Bizim Recep güldürmek için bazen "geriden salınan doğal gazla bira şişesi devirme yarışı" gibi espri sığlıklarında karaya oturuyor mesela... Ülkemizde mizah anlayışı; "durum komedisinden", "karakter komedisine" doğru hızlı bir değişim geçiriyor. Bunun en tipik örneği ise Avrupa Yakası... Daha önce durum çelişkileri üzerine kurulan senaryo, giderek Burhan Altıntop, Şahika ve Makbule'nin sırtına bindirildi. Recep İvedik de durumlar yerine "tiplemeye" gülünen bir TV parodileri derlemesi gibi... Film, Türk işi senaryoların kronik rahatsızlığı olan "final" kabızlığına yakalanmış. Beni rahatsız eden bir başka konu ise magandalığın, kaba sabalığın ve kural tanımazlığın "sempatik" gösterilmeye çalışılması. Recep İvedik, sanki biraz King Kong'a ya da Aslan Adam'a benzetilmiş. "Yaratıklar da sever" klişesi, filmin neredeyse her karesine kalın beton çivileriyle çakılmış. Yine de Recep İvedik'in kahkaha servisinden nasibini almak isteyenlere filmi tavsiye ediyorum. Ve filmin, beklenenin çok üzerinde bir gişe yakalayacağını iddia ediyorum.
Kaynak : Sabah Gazetesi - Yüksel Aytuğ
!! Elyf !! 20-02-08, 01:07 Recep İvedik beyaz perdede
Cenker TEZEL
Şahan Gökbakar'ın çok sevilen "Recep İvedik" karakteri, televizyon skeçlerinden sonra şimdi de beyaz perdede...
22 Şubat'ta 230 kopya ile vizyona girecek olan filmin galası, önceki akşam İstinye Park AFM Sinemaları'nda yapıldı.Şahan Gökbakar'ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünü oynadığı "Recep İvedik" filmi, önceki gün izleyici ile buluştu. İstinye Park'ta düzenlenen galaya, olumsuz hava şartlarına rağmen katılım hayli yüksekti. Nilay Dorsa, Begüm Kütük, Eva Maya, Murat Kekilli, Yaşar, Sinemis Candemir, Özgün ve Neşe Erberk, filmi ilk izleyenler arasındaydı."Recep İvedik"in fragmanının Youtube'da aşırı ilgi görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Gökbakar, "29 gün süren çekimler boyunca biz çok eğlendik. İnşallah filmimiz youtube'ta gördüğü ilgiyi sinemada da
görür. Ben halkın beğeneceğini düşünüyorum. Recep İvedik, devamı gelecek bir film" dedi. Ünlü oyuncu, Cem Yılmaz'ın "A.R.O.G" ve Ata Demirer'in "Osmanlı Cumhuriyeti" filmleri içinse şunları söyledi: "Tanıtım filmlerimi izledim, çok beğendim. İnşallah onlar da gişede güzel sonuçlar elde ederler. Bunu gönülden isterim.
Çirkinin yanına güzel gerek
Filmde Recep İvedik'in çocukluk aşkı Sibel'i canlandıran Fatma Toptaş, galada Cavalli marka derin sırt dekolteli kıyafeti ile dikkatleri çekti. Film setinde keyifli anlar yaşadığını belirten Toptaş, "Recep İvedik bence çok sevimli biri... Böyle bir adamla gerçek hayatta aşk yaşayabilirim. Kıllar da problem değil, laser epilasyon denen bir şey var" diye konuştu.
Bu arada Şahan Gökbakar, Fatma Toptaş'ın filmin afişindeki bikinili fotoğrafına takılmadan edemedi. Onun "Filmimizde rol alan Tuluğ Çizgen'in de bikinili fotoğrafını koyacaktık ama yaş sınırı gelir diye koymadık" esprisi herkesi güldürdü. Çizgen bu esprinin altında kalmadı ve afişte Toptaş'ın yanında mayolu halde görünen Gökbakar'a "Bir çirkinin yanına Fatma gibi fevkalade güzel bir kızın fotoğrafını koymak gerekiyordu" diye karşılık verdi.
Şahan iyi iş çıkarmış
Galaya katılanlar arasında yer alan Doğa Rutkay, filmi izledikten sonra sevgilisi Şahan Gökbakar'a övgüler yağdırdı. Rutkay, "Ben filmi çok beğendim. Recep İvedik çok tatlı bir karakter. Filmde en çok beğendiğim sahne, Recep İvedik'in diskoda Michael Jackson'ınkilere benzer dans figürleri sergilemesiydi. O tipte bir insanın bu şekilde dans etmesi beni çok güldürdü. şahan çok başarılı bir iş çıkarmış" dedi.
Kaynak : Hürriyet Gazetesi
!! Elyf !! 20-02-08, 01:09 Galadan goruntuler..
http://aycu22.webshots.com/image/46221/2000510183153031602_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000510183153031602)
http://aycu21.webshots.com/image/46460/2000523205522441920_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000523205522441920)
http://aycu21.webshots.com/image/46460/2000557411227973676_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000557411227973676)
http://aycu12.webshots.com/image/44171/2000585233171537259_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000585233171537259)
http://aycu12.webshots.com/image/44171/2000595100248857433_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000595100248857433)
http://aycu10.webshots.com/image/43809/2000581796197028651_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000581796197028651)
http://aycu38.webshots.com/image/42877/2000574378019910079_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000574378019910079)
http://aycu18.webshots.com/image/44617/2000507798882325056_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000507798882325056)
http://aycu29.webshots.com/image/45228/2000563872785299404_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000563872785299404)
http://aycu28.webshots.com/image/45067/2000527674232294661_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000527674232294661)
umarım fragmanlarında göründüğü kadar güzel bir film olur.
!! Elyf !! 21-02-08, 02:14 Recep İvedik'in devamı gelecek!
"Recep İvedik" karakterini beyazperdeye taşıyan Şahan Gökbakar, "Mr. Bean karakteri gibi Recep İvedik'in de devamı gelecek" dedi
ABDULLAH MALKOÇ
Tahan Gökbakar'ın TV şovlarında kullandığı "Recep İvedik" karakteri beyazperdede. "Recep İvedik" filminin galası önceki akşam İstinye Park AFM Sinemaları'nda yapıldı. Kötü hava şartlarına rağmen galaya ilgi büyüktü. Şahan Gökbakar'ın senaryosunu yazıp başrolünü oynadığı filmde Fatma Toptaş, Tuluğ Çizgen, Hakan Bilgin, Nedim Doğan, Vural Buldu, Hakan Akın da rol aldı.
Film 22 Şubat'ta 230 kopya ile vizyona girecek. Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi www.youtube.com'da yaklaşık beş milyon defa izlenen fragmanı, filmin sinemaseverler tarafından heyecanla beklendiğini gösterdi.
Filmin fragmanının youtube'da aşırı ilgi görmesinin kendisini çok memnun ettiğini belirten Şahan Gökbakar, "Valla Recep İvedik karakteri önceden skeçlerde beş dakikalık bir roldü. Ama 29 gün süren çekimler boyunca biz çok eğlendik. İnşallah youtube'ta gördüğü ilgiyi sinemada da görür. Recep İvedik karakteri birdenbire ortaya çıktı. Aynanın karşısında kendime makyaj yaparken çıktı ortaya. Halkın beğeneceğini düşünüyorum" dedi.
Ben de Recep gibiyim
Gökbakar, "Recep İvedik gibiyim ben de. Kendimle barışık bir insanım. Ben de onun gibi yaşamayı seviyorum. Tabii o kadar da rahat değil yani. Ben de çok dürüst bir insanım. Haksızlığa gelemem" diye konuştu.
Cem Yılmaz'ın "A.R.O.G" ve Ata Demirer'in "Osmanlı Cumhuriyeti" filmlerinin fragmanlarını izlediğini söyleyen Gökbakar, "Ben çok beğendim. İnşallah onlar da gişede güzel sonuçlar elde ederler" diye konuştu.
Böyle bir adamla aşk yaşayabilirdim
Filmde "Recep İvedik"in çocukluk aşkı "Sibel"i canlandıran Fatma Toptaş galada Cavalli marka derin sırt dekolteli kıyafeti ile bakışları üzerinde topladı. Sette keyifli anlar yaşadığını belirten Toptaş, "Recep İvedik bence çok sevimli bir insan. Böyle bir adamla gerçek hayatta tabii ki aşk yaşayabilirim. Eğer fazla kıllar problem ise artık lazer epilasyon diye bir şey var. Eminim içimizde böyle insanlar vardır" dedi.
Afiş'te yaş sınırı!
Filmin afişinde Şahan Gökbakar ile Fatma Toptaş'ın bikinili fotoğrafı yer alıyor. Afişe esprili bir şekilde yaklaşan Gökbakar, "Tuluğ Çizgen'in de bikinili fotoğrafını koyacaktık ama yaş sınırı gelir diye koymadık" dedi. Çizgen ise "Bir çirkinin yanında Fatma gibi güzel bir kızın fotoğrafını koymak gerekiyordu" dedi.
Doğa'dan övgü yağmuru
Filmden sonra nişanlısı Şahan Gökbakar'a övgüler yağdıran Doğa Rutkay, "Ben filmi çok beğendim. Recep İvedik çok tatlı bir karakter. Filmde en çok beğendiğim sahne Recep İvedik'in diskodaki Michael Jackson'ın dansına benzer figürler sergilemesiydi. O tipte bir insanın bu şekilde dans etmesi beni çok güldürdü. Şahan çok başarılı bir iş çıkardı" diye konuştu.
Kaynak : Milliyet Gazetesi
ashlı_emre 22-02-08, 23:26 filme bu akşam gittim zar zor yer bulduk :P
güzel filmdi baya da merak edenler varmış demkki her yastan insan vardı salonda:)
öncelikle sahanı tebrik etmek gerek
gerçekten gülmek istiyorsanız filmi öneririm ;)
filmin devamı da olucakmış süper
tek kötü yanı filmin sonuydu bakalım sibel napıcak :P azcık ipucu verselerdi :img-hyste
recep'in dans pistindeki showuna tüm salon tezahurat ediyordu
açıkçası ben memnun kaldm filmden :img-hyste
andreasfbi 23-02-08, 10:25 filme dün akşam gittim gerçekten çok kalabalıktı zor yer bulduk çok eğlenceliydi herkes gülmekten yıkıldı diyebilirim :happy0064 bu arada rekor kırabileceğini düşünüyorum :img-yes:
kıvanckerocu 23-02-08, 10:45 pzt günü gidicem inş biletler hazır.....yorumlarınızı yazdığınız için teşekkrüler...şahan zaten favorimdir ii iş yapacağını biliyorum....devamıda varmış çok sevindim...
filmi dün akşam izledim.
zorda olsa yer bulabildik:)
gerçekten çok komik olmuş:img-hyste
baya bi eğlendim yani:happy0064
sonunu kötü bitirdiler ama diğer filme devamı herhalde...:):)
onu da merakla bekliyorum:img-wink:
deniz_merve 23-02-08, 17:01 Buqün arkadasLa beraber qittik yeR zor buLduk :) Heryer tıkLım tıkLımdı :)
Süper bi komedi ya tekrar qitmek isteRim kRize qiRdik kac kere muhahah süpeRdi süpEr :) Sahan spEr hepsi MükemmeLdi :) :) İnsaLLah dewamı qeLir muhaha :) :)
KesKe kavusabiLseLerdi üzüLdüqüm teK yeRdi..:icon_sorr
ben de bugün gittim filme arkadaşlarımla..sinema en büyük salonu vermişti filme..ve full doluydu salon..
çok komikti film..çok güleceğiniz hatta herksin gülme seslerinden filmdeki sesi duyamayacağınız sahneler olabilir:):)
ama ya çok çok komikti ya da saçma yerler vardı..ortası yok gibiydi:)
biraz da terbiyesiz sahneler mevcuttu..hem hareketler hem sözler olarak..yerinde yapılan şeyler de çok komik oluyor tabii..
__yalnız küçük çocuklar çok fazla old. için gerekli gereksiz her yere gülüp uğultu yapıyolardı sinir oldum:):)__
evet bugün bende gittim bu filme sanırım bu heryerde böyle yer bulmak gerçekten zor geleyim filme filmde bazı kesimlerden tepki alabilir kamyoncular ve müdürlerden özellikle dokunmuşlar biraz onlara film genel olarak komikti eğlenceliydi:)rahatsız edicek boyutta davranışlar ve sözler yok zaten büyükler çocuklarını da getirmişlerdi yanlarında:)
Filme bugün gittimm..Harikaydı çok sefdim.:img-hyste
Şahan süper oynamış..Yani hayran kaldım..Filmin başlayıp,bittiği zamana kdr hiç gülmediğim bir sahne yoktu..:img-hyste
Recep'in tüm yaptığı hareketler,mimikler,konuşmaları süperdi..:img-hyste
Tüm sahneler çok komikti ama benim için en komik sahnelerden bazıları:
Recep'in katıldığı yarışmada yani kuru fasulye yemek için gittği yerde olan yarışma süperdi ya..:img-hyste Ayrıca banyoda uyuduğu sahne..:img-hyste
Fotoğraf çektirdiği sahne :):img-hyste Ve daha bir sürü sahneler..
Sonunu çok merak ettim gerçekten..Yani ben sonunu böle beklemiyordum..:img-yes: Ama devamıda olcakmış..O zmn süper olur kesin..:happy0064
ebru_kıvançkolik 25-02-08, 11:05 cumartesi izledim filmi çok beğendim tek kelimeyle süperdi..şahan fanları ve eğlenmek isteyenler için ideal bir film..şahanın programlarını takip eden herkes çok eğlenir..mükemmel olmuş film tüm oyuncuların emeğine sağlık..
ya hayatımda bi filmde bu kadar çok gülüğümü hatırlamıyorumm...
cuma günü vizyona gitti ben gittim tıklım tıklım doluydu. bu cumartesi tekrar gideceğiz arkadaşlarla ama 2 kere izlenmeye değer film çok komik :happy0064
şiddetle tavsiye ediyorum:img-pilot
immortalf1 25-02-08, 13:24 Bende dün gittim filme komiklik açısından gayet komik ama filme eğer bir sanatsal faaliyet olsun diye giderseniz hiç bişi alamazsınız..Çünkü yönetmen koltuğunda çokda başarılı bir isim yok açıkçası hatta fazlaca çekim hatası da var dikkat ederseniz ama gülmek ve sadece strest atmak istiyorsanız filme gidin derim...Filmde belden aşağı espri çok fazla ama sonuçta Recep İvedik karakteride tipiyle bile belden aşağı bir karakter o yüzden bunlara film içinde pek takılmıyorsunuz...Şimdi den herkeze iyi seyirler gülmeye doyacaksınız emin olun...:img-hyste:img-hyste
jetgiltooh 25-02-08, 14:01 Recep İvedik filmini çok beyendim.Film çok komik ve çok güzeldi.Filmdeki Recep İvedik rolünü oynayan Şahan Gökbakar'ı öncellikle tebrik edip, kutluyorum.Umarım ileride Şahan Gökbakar gibi bir komedyen olurum
C.tesi günü gittim bilet bulmak çok zordu.Ama film çok süperdi.Özellikle filmdeki ''animasyon gecesi'' sahnesine bayıldım :D
cyprus_hsn 25-02-08, 15:35 Normalde bırakın sinemaya gidip izlemeyi, tv de yayınlansa bile oturup izleyeceğim bir film değildir bu film. Hem Şahan'ı tanıdım tanıyalı antipatik ve itici bulduğumdan hem de filmde canlandırdığı Recep İvedik modelindeki, medeniyetten, hoşgörüden uzak, nerde nasıl davranmasını bilmeyen insanlardan nefret etmem buna sebeptir sanırım...
Neyse bunlar bir kenara geçtiğimiz c.tesi akşamı arkadaşların ısrarıyla kendimi sinema salonunda buldum. Salon, tıklım tıklım dolu. "bu adamda ne buluyorlar" diye bir düşündüm önce :)
Fimle ilgili detaylara geçicek olursam;
Evet komik sahnelerde vardı ama tv'de yayınlanan skeçlerin devamı niteliğindeydi bana kalırsa. Tek farkı; Şahan'ın RTÜK korkusu olmadan rahatça küfredebilmesiydi :)
Filmin belirli bir konusu yok, görsügüsüz ve nerde ne yapması gerektiği bilmeyen bir adamın, elit kesim tarafından tercih edilen lüx bir hotelde yaptığı rezillikler anlatılıyordu sadece.
Ayrıca Recep İvedik karakterinin bu kadar ilgi çekmesi ve sıradışı karşılanması beni daha çok şaşırttı. :)
Kısacası; Recep İvedik = Kötü bir insan modeli :img-pilot
Ben de Recep İvedik tiplerini sevmem ama komedi olduğu için kafa dağıtmak adına gitmeyi istiyorum
bu perşembeye kadar tüm seanslar dolu
biz de dershane arkadaşlarımla toplu bir şekilde gitmeyi düşünüyoruz
kısmet olursa bu pazar gideceğiz
bakalım gittiğime pişman mı olcam yoksa memnun mu kalcam???
theroseberry 25-02-08, 17:59 Bu film hakkında bazı kriterleri göz önünde bulundurarak, öyle derin, entel dantel yorumlar yapmaya gerek yok bence. Komedi filmlerinin sinema değeri bir yere kadardır zaten. Bana göre, çok ama çok eğlenceli bir filmdi. Önceden Recep İvedik tiplemesini sevenler, mutlaka gitsin filme. Kesinlikle pişman olmazlar. Abartmıyorum, hayatımda bu kadar eğlendiğim bir film daha izlediğimi hatırlamıyorum:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
apple-core 25-02-08, 20:26 arkadaşlar filme gittiniz mi bilmiyorum ama eğer gitmediyseniz şiddetle tavsiye ederim!!! brn hiç bir filmde bu kdr ard arda güldüğümü hatırlamıyorum. tam bir karakter komedisi ya esprilere gülmeseniz bile tipine ve hareketlerine gülüyorsunuz...bu cuma girdi gösterime dün tüm beyoğlunu gezdim hiç bir yerde bilet kalmamıştı...sinemalar önünde kuyruklar oluşmuştu ve kuyruğu görenler "bu recep ivedik kuyruğu mu?" diyordu en sonunda bir yerde bilet buldum ve izledim...gülmem seslerinden duyamadım fikmi resmen sinemadaki herkes koptu....hakaretler çok orjinaldi ya "kıvırcık vampirella, ağzı yamuk pirhana" gibi o facabook esprisi fln recep ivedik 2 filmindenmiş yani bu filmde yoktu. sonunda gösterdiler...2. filmde recep motel açıyor recep ivedik .ok güzeldi ya bi daha izleyesim var...normalde "dikkat şahan çıkabilir"i de çok seviyordum tv8 de yayınlanan bölümlerinden beri izlyiordum...her ne kdr benim favorim sinan sağıroğlu olsa da recep ivedik tiplemesi de çok güsel olmuş...inşallah 2. filmde sinan sağıroğluna da(cevizkırandaki prof) yer verir...
cyprus_hsn 26-02-08, 00:16 Nası oldu anlamadım ama bazı arkadaşlar benim yapmış olduğum yorumu üstü kapalı eleştirmiş. Yaptığım yorumun entellikle ne ilgisi var?
Şahan'ı, onun canlandırdığı karakteri veya çekmiş olduğu bir filmi sevmek, beğenmek zorunda mıyım? veya bu başlık altında salt pohpohlamak mı gerekiyor şahısları veya projeleri?
Ben absürd komedi sevmiyorum, durum komedisi seviyorum. Mesela; Münir Özkul'lu Adile Naşit'li Gülen Gözler, mesela; Vizontele mesela; Elveda Rumeli...
Bazı sahnelerde gülsem de; bu film bana göre değil, beğenmedim, abartılı buldum. Olay bu kadar basit...
Konuyla ilgili yorum yapın ya, başkalarının yaptığı yoruma eleştiri değil...
filmin ilk 3 gün izleyici sayısı 791.536 kişi. çok manyak bir rakam Türkiye için zannedersem kurtlar vadisinden sonraki en iyi rakam bu. bakalım sonu nereye varacak.
Sadece filmi seyretmek için hiç yapmadığımı yapıp, 3 ayrı sinema salonunda bilet için sıraya bekledim. gülmekten her tarafıma kramlaplar girdi. süper bir film.
Çeşitli erkeklerlerin bileşimi sonucu ortaya çıkmış nadide bir eser :img-hyste:img-hyste. Kesinlikle devamı çekilmeli
ben daha filmi izlemeyemedim ama en yakin zamanda izlemeyi dusunuyorum
bu arada bir sorum olacakti merhaba ben murat dyen kisinin gercek adini bilen varmi acaba :D kendisi dikkat sahan cikabilirdede oynuyodu
slmlşar arkadaşlar filmi ancak bugün izleyebildimmm süperdi:img-hyste:happy0064
zaten şahanın programlarını da izliodum çok eğlenceliler di ama en çok halıme yi tekrar etmiş ti onda çok güldümm orası çok orjinal olmuştu
:happy0064:img-hyste:good:
gercekten komikti ve güsel di bnce ikiside çekilmeli ve sanırım da çekilecek çünkü konuyu yarm bıraktılar bir an önce iki gelsede izlesekk:img-pilot
bu arada gitmeyen arkadaşlara öneririm ama komedi sevenleree
!! Elyf !! 28-02-08, 00:32 Recep İvedik G.O.R.A'yı geçti
Şahan Gökbakar'ın başrol oynadığı "Recep İvedik" filmi, üç günde 791 bin 514 kişi tarafından izlendi.
Bu sonuçla da 2004'te vizyona giren ve üç günde 716 bin 965 kişiye ulaşan "G.O.R.A"yı tahtından edip, "ilk üç gün" listesinde ikinci sıraya yerleşti.
İkinci sırada artık o var
Yapımcılığını Faruk Aksoy'un yaptığı, Togan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği "Recep İvedik", 22 Şubat'ta vizyona girdi. Filme ilgi çok büyük oldu, hatta İvedik hayranları günlerce salonlarda yer bulamadı. Bu ilgi, hasılat listesine de yansıdı. Şahan Gökbakar'ın başrol oynadığı film, ilk üç günde ulaştığı 791 bin 514'lük izleyici sayısıyla Cem Yılmaz'ın "G.O.R.A"sını geride bıraktı.
Kurtlar Vadisi'nin peşinde
"Recep İvedik" şimdi "ilk üç gün" listesinde, 1 milyon 99 bin 219 seyirciyle birinci sırada bulunan "Kurtlar Vadisi Irak"ın hemen ardından geliyor. Yıllar sonra sıralamayı değiştiren bu filmin, vizyonda kaldığı süre içinde 4 milyon 256 bin 567 kişi tarafından izlenen "Kurtlar Vadisi Irak" ve 4 milyon 001 bin 711 kişi tarafından izlenen "G.O.R.A"yı geçip geçemeyeceği ise merak konusu.
İşte ilk üç gün listesi
1- Kurtlar Vadisi Irak 1.099.219
2- Recep İvedik 791.514
3- G.O.R.A. 716.965
4- Asmalı Konak: Hayat 663.273
5- Organize İşler 583.870
6- Vizontele Tuuba 504.219
7- Hababam Sınıfı Üçbuçuk 450.783
8- Hababam Sınıfı Askerde 406.065
9- Vizontele 367.255
10- Keloğlan Kara Prens'e Karşı 312.000
11- Hırsız Var! 304.419
!! Elyf !! 28-02-08, 00:37 http://aycu18.webshots.com/image/43497/2002578002845749024_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002578002845749024)
http://aycu40.webshots.com/image/46719/2002564983168770296_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002564983168770296)
http://aycu11.webshots.com/image/44250/2002569584355700402_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002569584355700402)
http://aycu26.webshots.com/image/46705/2002581616839623139_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002581616839623139)
http://aycu22.webshots.com/image/45301/2002538815072004636_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002538815072004636)
http://aycu15.webshots.com/image/44174/2002531183314095031_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002531183314095031)
http://aycu33.webshots.com/image/44832/2002545099085535302_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002545099085535302)
http://aycu27.webshots.com/image/45586/2002568826151509301_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002568826151509301)
http://aycu10.webshots.com/image/44369/2002597189619321983_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2002597189619321983)
kübranejat 28-02-08, 13:16 22 Şubat'ta (ilk gün) gittim. Harikaydı ! Yeniden gideceğim hatta :)
Şahan a zaten bayılıyorum, aşırı seviyorum :)
Togan'la da biraraya gelince harika birşey ortaya çıkarmışlar. Acayip komikti. Zaten seviyordum Recep İvedik tiplemesini. SÜper olmuş.
Gerçekten de agresif, gompleksli ama perdelerini kaldırdığında kedi gibi bir insann :)
Çok şeker çok tatlı bir karakter ya bence :)
o haberi bende okudum ve çok şaşırdım
herkes olumsuz şekilde eleştiri yapmasın rağmen gittim
ve o kadar güldüm ki gözlerimden yaşlar aktı resmen
olumsuz yorum yapanlara ise şunu diyorum filmi gidin tekra izleyin çünkü gerçekten çok eğlenceli:img-hyste:img-hyste
haber ve resimler için saol bu haber ülkemizde bir rekoru getirebilir dikkatli olun bence:good:
ayshe_yeshil 28-02-08, 17:21 filmi bugüb izledim. şahanı daha önce izleyip hayranı olan biri değilim. hatta filme çok istekli girdim diyemem
söyleyebileceğim pek birşey yok aslında amacınız biraz olsun gülüp sorunlarınızdan kurtulmaksa mutlaka gidin
tipik yurdum insanını çok hüzel anlatıyor
gülmekten gözyaşlarım aktı doğrusu
salon tıka basa doluydu. pek çok espriyi gülme seslerinden ve gülmekten kaçırdığımıza eminim. amacınız güzel vakit geçirip bol bol gülmekse mutlaka gidin.
nar cicegi 28-02-08, 19:30 Bende filmi bugün izledim.Reklam ve arkadaş kurbanı oldum.Çok basit buldum filmi.Bazı sahnelerde gülsemde bunlar anlık gülümsemelerdi.1,5 saat iyi vakit geçirmek,kafa dağıtmak için güzel ama bana sadece gülmek yetmez diyorsanız bir daha düşünün.
Bende dün gittim filme ilk 20 dakikası o kadar komik değildi sonra film bir hızlandı kahkaha bombaları patlamaya başladı Şahan çok başarılı bir iş çıkartmış Bravo :img-yes:
ben filme dün gidebildim.
çok begendim bence süper bir film..
filmin başından sonuna kadar guldum.:D salon tıka basa doluydu.
komedı fılmı sevenler kesinlikle gitsin diyorum:)
bende dün gece gittim ama zor yer buldum gece bile full doluydu
harika olmuş film, zaten şahanın programındada çok seviyodum ivedik tiplemesini beklediğim gibiydi yani
yine çok güldüm komedi sevenler kaçırmasın bence
lady croft 01-03-08, 11:11 FİLMDEN RESİMLER...!
http://img212.imageshack.us/img212/3616/recepivedikcp2.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/6363/recepivedik1nl7.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/2695/recepivedik2iq9.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/1686/recepivedik4gg0.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/2442/recepivedik5sp9.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/7726/recepivedik6jl4.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/1962/recepivedik7pr8.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/8687/recepivedik8ou0.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/8817/recepivedik9gz6.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/4306/recepivedik10wb3.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/1702/recepivedik11ch7.jpg (http://imageshack.us)
lady croft 01-03-08, 11:13 http://img175.imageshack.us/img175/3248/recepivedik12na0.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/9488/recepivedik13xp7.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/420/recepivedik14iw1.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/595/recepivedik15ik9.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/2469/recepivedik16dw0.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/6588/recepivedik17ja1.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/2723/recepivedik18vu7.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/1109/recepivedik19oz3.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/6350/recepivedik20xl0.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/9083/recepivedik21jf8.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/5467/recepivedik22qb9.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/1688/recepivedik23dh9.jpg (http://imageshack.us)
lady croft 01-03-08, 11:15 http://img175.imageshack.us/img175/966/recepivedik24gp3.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/1991/recepivedik25qm5.jpg (http://imageshack.us)
http://img175.imageshack.us/img175/8871/recepivedik26fz8.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/5173/recepivedik27nt0.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/926/recepivedik28ki9.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/6545/recepivedik29ge5.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/8505/recepivedik30db4.jpg (http://imageshack.us)
http://img89.imageshack.us/img89/1738/recepivedik31cv5.jpg (http://imageshack.us)
http://img89.imageshack.us/img89/887/recepivedik32qd0.jpg (http://imageshack.us)
http://img240.imageshack.us/img240/3654/recepivedik33cx8.jpg (http://imageshack.us)
lady croft 01-03-08, 11:16 http://img89.imageshack.us/img89/9479/recepivedik34tz4.jpg (http://imageshack.us)
http://img127.imageshack.us/img127/204/recepivedik35gp8.jpg (http://imageshack.us)
http://img89.imageshack.us/img89/9796/recepivedik36jy0.jpg (http://imageshack.us)
http://img89.imageshack.us/img89/4361/recepivedik37hy1.jpg (http://imageshack.us)
http://img89.imageshack.us/img89/5379/recepivedik38zo4.jpg (http://imageshack.us)
http://img240.imageshack.us/img240/2749/recepivedik39wf3.jpg (http://imageshack.us)
http://img240.imageshack.us/img240/4903/recepivedik40hy2.jpg (http://imageshack.us)
:happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064
Filmi izlemedim bu konuda önyargılıyım.Çünkü televizyondaki halini bildiğim için az çok ne göreceğimi tahmin ediyorum.Bence çok saçma ve tipiyle , hareketleriyle , replikleriyle hiç hoş bir örnek değil.
Zaten Şahan ı yetenekli de bulmuyorum.Birçok komedyen gibi argoyla , belden aşağı esprilerle güldürmeye çalışıyor.Ki bence öyle sözler komik değil aksine iğrenç buluyorum.
Bir de böyle bir filmin en çok izlenenlere girmesi gerçekten düşündürücü ve hazin.
bende izledim bugün...
walla şahan cok tatlıydı,filmde cok komikti,bol bol güldüm...
gülmek ve kafa dagıtmak isteyenler icin ideal bir film...
tavsiye ederim:img-wink:
batuhan_gumus 02-03-08, 11:58 Recep İvedik (film)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
→Bu maddede Recep İvedik adlı film anlatılmıştır. Filmin baş karakteri için Recep İvedik (hayali karakter) maddesine bakınız.
Recep İvedik
"Bir halk kahramanı: Recep İvedik"
Yönetmen Togan Gökbakar
Yapımcı Faruk Aksoy
Mehmet Soyarslan
Senaryo yazarı Şahan Gökbakar
Sekan Altuniğne
Ayşe Germen
Raif İnan
Oyuncular Şahan Gökbakar
Hakan Bilgin
Fatma Toptaş
Tuluğ Çizgen
Nedim Doğan
Hakan Akın
İsmail Hakkı
Volkan Can
Yapım yılı, ülkesi 2008, Türkiye
Dağıtım şirketi Özen Film
Süre 90 dakika
Dil Türkçe
Cins Sinema filmi
Tür Komedi
Renk Renkli
Gösterim tarihi 22 Şubat 2008
[Filmin Resmi Sitesi Resmî sitesi]
Sinema.com sayfası
Sinemalar.com sayfası
Recep İvedik, 22 Şubat 2008'de vizyona giren, Şahan Gökbakar'ın oynadığı sinema filmi.
Film, Recep İvedik karakterinin TV'de tutmasının üzerine çekilmiştir. Fragmanı, YouTube adlı video paylaşım sitesinde yaklaşık 5 milyon 750 bin kez izlenen film, topladığı büyük ilginin ardından 22 Şubat 2008'de 230 kopyayla vizyona girmiştir. İlk üç gününde 791.536 kişi tarafından izlenen Recep İvedik, Türkiye'de ilk 3 gününde en çok izlenen filmler sıralamasında ikinci sıraya yerleşmiştir.[1]
Konusu [değiştir]
Uyarı: Yazının devamı, eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir.
Recep İvedik sokakta bulduğu bir cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep sonunda Antalya'ya varır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey'e teslim eder. Muhsin Bey ona para ile otelinde kalmasını teklif eder. Recep bunu kabul etmez ve tam giderken eski sevgilisi Sibel'i görür ona kendini beğendirmeye çalışır.
ya süper bi film almanya ya gelsin hemen gidicem:happy0064
recep ivedike gittim.ve gerçekten çok güldüm.çok güzel bi iş yapmış şahan ve yogan gökbakar.eğlenmek istiyorsanız mutlaka izleyin derim:)
GaMzE_BiLqE 02-03-08, 14:15 dün izlemeye gttikk ilk iki seansı kçrdık diğer iki seansda doluydu inanlmz ilgi vrr bu filme artık haftaya gdip izlycm merktn ölüyorum ztn ama süper bi film olduğundn kuşkum yokk!
yalcinersonmez 02-03-08, 15:07 Mrblar...Filme Pzartesi günü gittim.2 aydır bekliyodum vizyona girmesini sonunda gisip izleyebildim.Film başlı başına komedi zaten.fragmanlarındanda anlaşılıyo...Filmin tamamında gülmediğim süreyi toplasam 4 dk. bile etmez..Yani nerdeyse gülmediğimiz bi sahne yok...Bu kadar komik bir filmin Bir daha Türkiye'de yapılacağına hiç inanmıyorum.Tabiki Recep İvedik'in ilerki serileri hariç...
Gelelim filme...
Dediğim gibi her sahnesi başlı başına güzeldi eğer beğendiğim sahneleri buraya yazarsam zaten filmin tamamını yazmış olurum: Onun için hiç bahsetmiyim Sahnelerden...:) Bu kadar güzel bir Filme (Komedi filmine) gittiğimi hatırlamıyorum.Bir dahada gitmeyeceğime eminim(serileri hariç:))
2 Kelime İle Anlatmak Gerekirse; MÜKEMMEL ÖTESİYDİ!!!:)
...gamze!... 02-03-08, 15:48 bende ilk çıktığı zaman gitmiştim bu filime çok komikti salon gülmekten koptu halkın kahramını recep ivedik çok komik sahneler vardı helal olsun diyorum başkada bişey demiyorum SÜPER bir FİLM di...:good::good::good::good:
''gonuşma lan''
''kapı benim kapı olduğundan bir problem yok''
:happy0064:happy0064
yer bulamıyorum yha bulsam bende gitcektim ama bilmıiyorm
Bide beğenenler var ama beğenmeyenlerde var anlayamadım :icon_whis güzel mi değil mi
filmi az önce izledim.
gerçekten güzel ve komik bir film:)
Filmi izleme şansını anca bugun bulabildim.Uzun zamandır gülmeye ihtiyacım vardı.Allah şahandan razı olsun.Hep bu filmle kendini eleştirenlere kocaman bi cevap verdi hemde onu sevenleri bir kez daha krize soktu.İnanın filmi izlediğim salondaki insanlar gülmekten dizlerini parçaladı özellikle erkekler cok güldü.
Ben Kara ambarcılar derneğine üye olmak için girdikleri yarışa cok güldüm ya o şişeleri uçurtma yarışı felaket komikti,sonra o üzerine giydiği pempe kıyafete asonsördeki kadının kahkahalarla gülmesinde recep'in kadına bakışı beni öldürmüştü..
masaj sahnesi ve balon patlatma yarışlarına komikti anlayacağınız gülmediğim sahneler 5 dakkayı geçmez..
gülmeyi özleyenlere tavsiyem Recep İvedik..
Kısmetse prş günü gidicem.. bakalım nasılmış,söylenenler kadar var mı.. Bugün film 1 saat arayla birkaç salonda vardı diyebilirim.. bilet sırasıı baya uzundu fln bakalIm sonuç nasıl olucak..??
Kısmetse prş günü gidicem.. bakalım nasılmış,söylenenler kadar var mı.. Bugün film 1 saat arayla birkaç salonda vardı diyebilirim.. bilet sırasıı baya uzundu fln bakalIm sonuç nasıl olucak..??
insallah bi aksilik olmazda gidersin cünkü benim öyle olmuştu anca bugun gidebildim.
emin ol cok beğeneceksin..
İyi Seyirler sana..bye
GAZEL_KEREMCEM 03-03-08, 22:33 bence verdiğiniz paraya yazık olcak.sadece fragmanı izlemek bu filmi anlamak içib yeterli..tamam komik ama abartılan gibi değil bence...
bence verdiğiniz paraya yazık olcak.sadece fragmanı izlemek bu filmi anlamak içib yeterli..tamam komik ama abartılan gibi değil bence...
yanlış düşünüyorsun bence fragmandan eğer filmi değerlendirecek olursan gerçekten hata yaparsın bence..
abartılacak birşey olmasa kapalı gişe oynamazdı sanırım değil mi ..
o kadar insan yanlış düşünüyorda bir siz mi doğru düşünüyorsunuz acaba..
öncelikle film çok komikti ...krize girdim izlerken..ya bu filmi eleştirenleri anlamıyorum boyuna gülünonuz daha ne istiyonuz ya allah aşkına.zaten filmin türü komedi bu tarz filmleri sevmeyen zaten gitmez.şahanı çok severim..recep ivedik tiplemesi beni gülmekten yerlere yatırıyodu vallahi inşallah ilerde pala remzi kermes tiplemesinede bi, film çekerde kahkahalarımız 2 katı olur ki zaten bu filmin devamı gelicek..
en çok güldüğüm sahneler..:img-hyste:img-hyste
*Kara ambarcılar derneğine üye olması ve ordaki yarış..:img-hyste
(bu nası bi kelimedir ya hangi adamın aklına gelir ödül vercem şahana beni öldürdü gülmekten)....:img-hyste
*Bi tane daha yarış vardı balon patlatma sandalye kırıldı krize girdim..:img-hyste
*Tuvalatinin geldiğini ve masaj salonundaki kıza söylediği kelimeler..:img-hyste
*sabah sporuna giderken giydiği o pembe kıyafeti ..(sonra asansördeki kadınnın kahkahalarla gülmesi..:img-hyste
*discodaki dans sahnesi..(çok komikti)
vallahi gülmek isteyen gitsin derim..:good::good:
lady croft 04-03-08, 17:37 http://img209.imageshack.us/img209/8522/bjvg4.jpg (http://imageshack.us)
Buyrun arkadaşlar..
http://www.resimekle.gen.tr/files/q9m0dxe6bps3rvwf6obu.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/hg5n7uqzz20rbw2pohhl.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/1dlvm2r23u9pdp71rrkb.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/f99l7fy2i3mcagu3lmew.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/oqyjif5ke5up7hc9g30l.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/etniu0icwwd0hzacfrxi.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/ypeztu4y7ou8eur98gkh.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/xpeycqusnid6pcajlu2m.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/da6a7tgnowrbwsnpa3hw.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/gv0jz8wiseajrf8m0407.jpg
ang€l_girl 05-03-08, 01:30 ya ben filmi ilk gösterim günü izledim sanırım diğer arkadaşlarım ve okuduğum kadarıyla kimse bilet bulamamış benimde şansım işte.
İnanın hiç pişman değilim,,şu eleştirenleride hiç anlamış değilim anlayamadığım nokta yani ne bekliyolardı afedersiniz millet altınımı doldursaydı..
ben her karesinde ayrı zevk aldım bence cok doyurucuydu..
tugbacım eklediğin resimlere bakınca film aklıma geldi ya saol.......
GAZEL_KEREMCEM 05-03-08, 02:17 yanlış düşünüyorsun bence fragmandan eğer filmi değerlendirecek olursan gerçekten hata yaparsın bence..
abartılacak birşey olmasa kapalı gişe oynamazdı sanırım değil mi ..
o kadar insan yanlış düşünüyorda bir siz mi doğru düşünüyorsunuz acaba..
filmi fragmana bakarak değerlendirmedim filmi izledim ve abartılacak kadar güsel olmadığını düşündüm ve yorumumu yazdım bence her eleştriye de böyle davranmak doğru değil.
Şahan Gökbakar, "Recep İvedik" filmini eleştiren köşe yazarlarına yanıt verdi.
Şahan Gökbakar, "Recep İvedik" filmi için "İşin kolayına kaçmış. Film skeç tadında olmuş" diyen köşe yazarları ve eleştirmenlere yanıt verdi: "Popcorn bir film yaptık. Sanatsal da olsa, popcorn da olsa herkes para kazanmak için bu işi yapıyor. 'Pembe Panter', 'Rocky', 'Matrix' serileri var. Bu filmleri yapanların hepsi kolaya mı kaçmış oldu? Köşe yazarlarını ve sinema eleştirmenlerini ciddiye almıyorum."
Kaynak:hurriyet.com.tr
bende pek beğenmedim.çoğu esprisi zaten programlarındada vardı.aynı şeyleri tekrar edip durmuşlar diye düşünüyorum...
Bu insanlar Recep İvedik'e neden gülüyor?
http://img.sabah.com.tr/2008/03/06/gny/im/1BB29198216D9E42A6483ADDy.jpg
Recep İvedik'in nasıl olup da bu kadar iyi gişe hasılatı elde ettiğine şaşıranlara asıl ben şaşıyorum! Üniversiteleri bu konuda araştırma yapmaya çağıranlar bile var. Yahu bu kadar açık ve net bir konu için akademisyenlerin zamanını, üniversitelerin araştırma bütçelerini harcamaya ne gerek var? Recep İvedik filmi henüz vizyona girmeden (20 Şubat 2008) bu sütunlarda yazdım. Dedim ki; "Siyasi bir sembol haline gelen 'göbeğini kaşıyan adam' sonunda beyaz perdede ete kemiğe büründü. Salondan çıkarken filmden beyninizde hiçbir tortu kalmıyor. Sanki gri hücrelerinizi deterjanlı su dolu bir kavanozda şöyle bir çalkalayıp, tekrar kafatasınıza yerleştirmiş gibi hissediyorsunuz. Ülkemizde mizah anlayışı; durum komedisinden, karakter komedisine doğru hızlı bir değişim geçiriyor. Bunun en tipik örneği ise Avrupa Yakası... Daha önce durum çelişkileri üzerine kurulan senaryo, giderek Burhan Altıntop, Şahika ve Makbule'nin sırtına bindirildi. Recep İvedik de durumlar yerine 'tiplemeye' gülünen bir TV parodileri derlemesi gibi... Recep İvedik, sanki biraz King Kong'a ya da Aslan Adam'a benzetilmiş. 'Yaratıklar da sever' klişesi, filmin neredeyse her karesine kalın beton çivileriyle çakılmış. Yine de Recep İvedik'in kahkaha servisinden nasibini almak isteyenlere filmi tavsiye ediyorum..." Ve yazıyı şu cümle ile bağlamıştım: "Filmin, beklenenin çok üzerinde bir gişe yakalayacağını iddia ediyorum." Kahin miyim? Hayır. Sinema eleştirmeni miyim? Estağfurullah! Sosyolog muyum? Nerdeee? Sadece televizyon ekranını bir laboratuar gibi kullanmayı, bu yöntemle toplumun kodlarını çözmeyi öğrendim, hepsi bu. Peki insanımız, Recep İvedik'e neden katıla katıla gülüyor, neden salonların önünde kuyruk oluyor? 1. Hepimiz birer potansiyel Recep İvedik'iz. En entelinden, en danteline kadar çoğumuz bir odada yalnız kaldığımızda ilk olarak ya geğirir, ya aşağıdan gaz çıkarır ya da burnumuzu karıştırırız. Recep İvedik, bu ülkede yaşayan gizli ve açık magandaların "içimizden fışkıran" halidir. Ona gülmek, onunla dalga geçmek aslında yüreğimizi soğutmanın bir yöntemidir. Bakar, güler ve günah çıkartırız. 2. Recep İvedik'in ağzı çok bozukmuş. Sorarım size: "A..na koyayım"ın kelimeler arasında virgül olarak kullanıldığı başka bir ülke biliyor musunuz? 3. Evet, espriler kaba-saba. Hatta "Senin adın Murat, k.yayım da tur at" düzeyindeymiş. Peki ilkokulda bunu söylemeden, ya da arkadaşından işitmeden büyüyen kaç çocuk var? 4. El şakaları, espri kategorisine girmezmiş. Doğru. Ama burası, iki lastik tamircisinden birinin, şaka yapayım derken, hava üfleyen kompresör borusunu arkadaşının makatına sokarak mesanesini patlattığı ülke değil mi? Peki takımınız galip geldiğinde niye balkona çıkamıyorsunuz? Çünkü elin Fransız'ı galibiyette şampanya patlatır, bizim fanatik ise 14'lüyü, değil mi? 5. Recep İvedik, poposundan gaz çıkartarak bira şişesi deviriyor. Buna da herkes gülüyor. Evet, espri yöntemi iğrenç... Ama bir de beni dinleyin: Dünyada gelişmişliğin ölçütü; kişi başına düşen elektrik ve tuvalet kağıdı miktarıdır. Ben ise kaldırımlara bakarım. Bir ülkenin gelişmişlik derecesini kaldırımdaki balgam miktarıyla ölçerim. Var mı kaldırımlarda serçe gibi sekmeden yürüyeniniz? O halde böyle başa böyle tarak! 6. Ve son olarak: Şahan bu Recep İvedik'i teleskopla Mars'ı gözleyerek yazmadı. Bir gazete haberini okuyunca yazdı. Neydi o haber? Adam, üst kat komşusunun, ucuna sepet bağlayıp, bakkala sallandırdığı ipi şaka olsun diye hızla çekmiş. Kadın üçüncü kattan düşüp, ağır yaralanmış. Eee? Ne duruyorsunuz, gülsenize!..
Yüksel Aytuğ/Sabah
Bugün izleme fırsatı buldum.. Açkcası hoşuma gitti.. Bazı sahneler abartılmış ve gereksiz olsa da yer yer içten güldüğüm sahnelerde vardı.. Program da izlediğimiz karakterii sinema da bizlerle buluşturdu Şahan kötü mü oldu bence hayır.. Sırf film olsun diye yapılan o kadar çok yapım var ki bu filmin üstüne çok gitmemek lazım.. Sonunu her ne kdr beğenmesem de güzeldi.. Sankii devamı gelicek.. ;)
Bu insanlar Recep İvedik'e neden gülüyor?
http://img.sabah.com.tr/2008/03/06/gny/im/1BB29198216D9E42A6483ADDy.jpg
Recep İvedik'in nasıl olup da bu kadar iyi gişe hasılatı elde ettiğine şaşıranlara asıl ben şaşıyorum! Üniversiteleri bu konuda araştırma yapmaya çağıranlar bile var. Yahu bu kadar açık ve net bir konu için akademisyenlerin zamanını, üniversitelerin araştırma bütçelerini harcamaya ne gerek var? Recep İvedik filmi henüz vizyona girmeden (20 Şubat 2008) bu sütunlarda yazdım. Dedim ki; "Siyasi bir sembol haline gelen 'göbeğini kaşıyan adam' sonunda beyaz perdede ete kemiğe büründü. Salondan çıkarken filmden beyninizde hiçbir tortu kalmıyor. Sanki gri hücrelerinizi deterjanlı su dolu bir kavanozda şöyle bir çalkalayıp, tekrar kafatasınıza yerleştirmiş gibi hissediyorsunuz. Ülkemizde mizah anlayışı; durum komedisinden, karakter komedisine doğru hızlı bir değişim geçiriyor. Bunun en tipik örneği ise Avrupa Yakası... Daha önce durum çelişkileri üzerine kurulan senaryo, giderek Burhan Altıntop, Şahika ve Makbule'nin sırtına bindirildi. Recep İvedik de durumlar yerine 'tiplemeye' gülünen bir TV parodileri derlemesi gibi... Recep İvedik, sanki biraz King Kong'a ya da Aslan Adam'a benzetilmiş. 'Yaratıklar da sever' klişesi, filmin neredeyse her karesine kalın beton çivileriyle çakılmış. Yine de Recep İvedik'in kahkaha servisinden nasibini almak isteyenlere filmi tavsiye ediyorum..." Ve yazıyı şu cümle ile bağlamıştım: "Filmin, beklenenin çok üzerinde bir gişe yakalayacağını iddia ediyorum." Kahin miyim? Hayır. Sinema eleştirmeni miyim? Estağfurullah! Sosyolog muyum? Nerdeee? Sadece televizyon ekranını bir laboratuar gibi kullanmayı, bu yöntemle toplumun kodlarını çözmeyi öğrendim, hepsi bu. Peki insanımız, Recep İvedik'e neden katıla katıla gülüyor, neden salonların önünde kuyruk oluyor? 1. Hepimiz birer potansiyel Recep İvedik'iz. En entelinden, en danteline kadar çoğumuz bir odada yalnız kaldığımızda ilk olarak ya geğirir, ya aşağıdan gaz çıkarır ya da burnumuzu karıştırırız. Recep İvedik, bu ülkede yaşayan gizli ve açık magandaların "içimizden fışkıran" halidir. Ona gülmek, onunla dalga geçmek aslında yüreğimizi soğutmanın bir yöntemidir. Bakar, güler ve günah çıkartırız. 2. Recep İvedik'in ağzı çok bozukmuş. Sorarım size: "A..na koyayım"ın kelimeler arasında virgül olarak kullanıldığı başka bir ülke biliyor musunuz? 3. Evet, espriler kaba-saba. Hatta "Senin adın Murat, k.yayım da tur at" düzeyindeymiş. Peki ilkokulda bunu söylemeden, ya da arkadaşından işitmeden büyüyen kaç çocuk var? 4. El şakaları, espri kategorisine girmezmiş. Doğru. Ama burası, iki lastik tamircisinden birinin, şaka yapayım derken, hava üfleyen kompresör borusunu arkadaşının makatına sokarak mesanesini patlattığı ülke değil mi? Peki takımınız galip geldiğinde niye balkona çıkamıyorsunuz? Çünkü elin Fransız'ı galibiyette şampanya patlatır, bizim fanatik ise 14'lüyü, değil mi? 5. Recep İvedik, poposundan gaz çıkartarak bira şişesi deviriyor. Buna da herkes gülüyor. Evet, espri yöntemi iğrenç... Ama bir de beni dinleyin: Dünyada gelişmişliğin ölçütü; kişi başına düşen elektrik ve tuvalet kağıdı miktarıdır. Ben ise kaldırımlara bakarım. Bir ülkenin gelişmişlik derecesini kaldırımdaki balgam miktarıyla ölçerim. Var mı kaldırımlarda serçe gibi sekmeden yürüyeniniz? O halde böyle başa böyle tarak! 6. Ve son olarak: Şahan bu Recep İvedik'i teleskopla Mars'ı gözleyerek yazmadı. Bir gazete haberini okuyunca yazdı. Neydi o haber? Adam, üst kat komşusunun, ucuna sepet bağlayıp, bakkala sallandırdığı ipi şaka olsun diye hızla çekmiş. Kadın üçüncü kattan düşüp, ağır yaralanmış. Eee? Ne duruyorsunuz, gülsenize!..
Yüksel Aytuğ/Sabah
gerçekten filmi anlamayanlara koca bi cevap daha kabası olursa eger Kapak..
adamı eleştirenlere soruyorum bu türkiye ye başka ne çeşit komedi filmi yakışırdı,yollarda seke seke yürüyoruz gerçektende adam gözlemlediklerini sergilemiş başka bişey beklenemezdi olan neyse Şahan onu yapmış..
filmi fragmana bakarak değerlendirmedim filmi izledim ve abartılacak kadar güsel olmadığını düşündüm ve yorumumu yazdım bence her eleştriye de böyle davranmak doğru değil.
O zaman fragmanını izlemek bu filmi anlamak için yeterli diyeceğine bu filmi izledim abartılacak birşey yoktu yazabilirdin..
Bence eleştirilerde kabul edilir cinste olursa doğru davranılır..
Yok değilse kusura bakma..
- Recep İvedik, nasıl oldu da bir film kahramanı haline geldi?
Aslında Recep İvedik, televizyon programımda sürekli yaptığım tiplemelerden biri değildi. Onu sadece bir kez canlandırmıştım. Ama çok beğenildi. Beğenilince de skeçlerime dahil ettim ve onunla “Kim 500 bin istemez ki”yi çektim. Bu skecin yayınlanmasıyla birlikte bizim İvedik bir anda internet kahramanı oldu. Ben zaten bu yaz bir film çekecektim. Hatta elimde de üç farklı senaryo vardı. Fakat Recep İvedik bir anda şöhretli olunca hiç düşünmeden onu film yapmaya karar verdim. Bir de ben Kemal Sunal’ın Şaban’ serileriyle büyüdüm. Seri filmi yapmak ve öyle bir karakter yaratmak hoşuma gitti. Çünkü bugüne kadar Şaban gibi ikinci bir karakter Türk sinemasına gelmedi. Yeni kuşağa böyle bir şey kazandırmak geldi içimden ve hemen İvedik’in üzerine gittik.
- Yani yeni neslin Şaban’ı Recep İvedik, Kemal Sunal’ı da siz mi olacaksınız?
Mantalite olarak öyle diyebiliriz. Ama Kemal Sunal’ın yerini ne şimdi ne de ileride doldurmak mümkün değil. O bir fenomen ve çok önemli bir Türk… İnşallah, bundan seneler sonra da Recep İvedik serileri aynı keyifle izlenir; benim de öyle seri filmlerim olur.
- Kafanızda kaç filmlik bir seri var?
İvedik çok dişi bir karakter. O bir kayak merkezinde de olur, bir üniversite öğrencisi de… Onu da Şaban gibi her türlü forma sokabilirsiniz, garip durmaz. Şaban kadar uzun seriler yapabilir miyim bilmiyorum ama her şey iyi giderse 3 film yapmak isterim.
- Recep İvedik’i şekillendirirken bir rol modeliniz var mıydı?Hayır yoktu. Ben tamamen her şeye karşıt duruşlu bir adam oluşturdum. Toplumda herkesin birbirine karşı bir fikri vardır ama kimse bu fikrini dile getirmez. Getirirse problem olur. O yüzden de dedikodu kazanları kaynar. Ama Recep İvedik öyle biri değil. Düşündüğünü söyleyen bir karakter. Onun bu kadar sevilmesinin nedeni de sanırım bu. O yüzden bu adam doğulu mu, batılı mı, kıro mu hiçbir şeyi önemli değil. O Facebook’u da bilen, MSN’i de bilen, her konuda fikri olan biri. Böyle tipler içimizde çoktur.
- Neden bu kadar kıllı peki?
Bu karakteri yazarken gözümde öyle biri canlandı. Ama keşke bu kadar kıllı olmasaydı. Çünkü çok zorluk çektim. Televizyonda yapmak ile sinemada yapmak aynı değilmiş. Her gün o kıllar tek tek yapıştırıldı. Sonra o kılların sökülmesi için neredeyse asetonla yıkanmak zorunda kaldım. 20 kilo aseton harcamışız çekimler boyunca. Bir kadın hayatı boyunca o kadar aseton kullanamaz yeni. Bir ay boyunca kafam güzel bir şekilde dolaştım. Balici oldum valla…
- Belki Bay İvedik ileride metroseksüel olabilir…
Kıllarını aldırır mı diyorsunuz? Ama yok, sanmıyorum. Çünkü o tam bir maço.
- Gönlünüzden geçen gişe sayısı nedir?
Tabii ki gönlümden geçen bir rakam var, ama uğuru kaçar diye söylemek istemiyorum. Bir de gişeden önce benim en büyük isteğim bu filme çok gülünmesi. Öyle olursa film gişe de yapar zaten… Recep İvedik’in fragmanı Youtube’da, sekiz günde 1 milyonun üzerinde izlenmiş. Bu bir rekor. Bu rakamın ne kadarı gişeye yansır, bilmiyorum. Umarım hepsi yansır. Ama ben seyircimin samimi olduğuna inanıyorum. Benim onlarla kurduğum iletişim gerçekten farklı.
- Filmin bütçesi nedir?
Çok bilmiyorum ama sanırım milyon doları geçti. Recep İvedik güzel bir film oldu. Senaryo açısından bu filme çok kafa yorduk. Görüntüler de öyle. Çok kaliteli, lezzetli bir film. Ben keyif aldım izlerken, umarım seyirci de alır.
- Eleştiriler de olacak. Size göre bu filme nasıl bir eleştiri gelir, tahmin yürütebilir misiniz?
Hemen söyleyeyim, “Skeç skeç olmuş. Arka arkaya gelen skeçlerin toplamı film olmuş. Hiç film gibi değil” diyecekler. Çünkü GORA’da Cem Yılmaz’a da bu eleştiri gelmişti, ki ben katılmıyorum. Senaryoyu yazarken, Bilgi Üniversitesi’nin sinema-televizyon hocalarından yardım aldık. Bu senaryo 4 kez yazıldı. İlk yazılmış hali hakikaten skeç skeçti, ama şimdi öyle değil. Filmin eli yüzü düzgün, bir başı, gelişmesi, sonucu, dramatik bir akışı var. Bir de “Tipleme yaparak işin kolayına kaçmış” da diyenler olabilir. İyi de işin zoru ne? Eğer işin kolayı buysa, ben zorunu düşünemiyorum bile. Tabii ki sanatsal film yapmadık. Popcorn bir film. Ama sanatsal da olsa, popcorn da olsa herkes para kazanmak için bu işi yapıyor. Şimdi dünyada Pembe Panter, Rocky, Baba, Matrix serileri var. Bu filmleri yapanların hepsi kolaya mı kaçmış oldu? Bence kolaya kaçtı demek, gerçekte “Ben neden yapamıyorum” kompleksidir. Ekşi Sözlük’ün genel hastalığı da budur. “Ben neden başarısızım, o başarılı? Ben ona bir bok atayım da o da başarısız olsun” demektir bu.
- Bu eleştirileri yapacak olanlar ya köşe yazarları, ya sinema eleştirmenleri ya da meslektaşlarınızdır…
Dediğim gibi bunu bir meslektaşım söylerse, kompleksinden söyler. Ayrıca ben köşe yazarlarını, sinema eleştirmenlerini ciddiye almıyorum. Türkiye’de bir konuyu eleştirebilecek donanımda çok az insan var. Şimdi televizyon eleştirmeni bütün programları eleştiriyor, fakat televizyonda kendi programı var ve rezalet, onu eleştirmiyor! Demek ki doğru, samimi değil. Belli maksatla bunu yapıyorsa, ben de onu ciddiye almam. Daha doğrusu ben, işimle ilgili kendimden başka kimseyi ciddiye almam. Biri komikliğimle ilgili bir eleştiri yapmışsa, hiç ilgilenmem. O eleştiriyi ciddiye almam için, eleştiriyi yapanın da benim kadar komik olması gerekir.
- Bu senenin en komik filmi Recep İvedik mi olacak?
Bunu ancak senenin sonunda söyleyebilirim. Ama bu film çok güldürecek, o anlamda iddialıyım.
- Yani diyorsunuz ki, iyi bir televizyoncuyum, iyi bir oyuncuyum, iyi bir şovmenim ve iyi bir komedyenim…
İyi bir komedi oyuncusu olduğumu düşünüyorum, kimseyle bunun tartışmasına dahi girmem. Yerimi ve bulunduğum yerde neler yapabileceğimi de biliyorum. Onun dışında başka iddialarım yok. Kimse kusura bakmasın ama bu konuda mütevazı olamayacağım. Evet, iyi bir oyuncuyum, iyi bir komedyenim, yetenekliyim ve komiğim.
- Recep İvedik sizin profesyonel anlamda ilk filminiz. Mahsun Kırmızıgül ilk filminde güzel bir gişe yaptı. Umarım onun kadar başarılı olursunuz. “Beyaz Melek”i izlediniz mi?
Hayır, izleyemedim, çünkü kendi filmimle ilgileniyordum. “Beyaz Melek”in böyle bir sonuç alması beni hiç şaşırtmadı. Mahsun Kırmızıgül’le, Sinan Çetin’in “New York’ta Beş Minare” isimli projesinde bir araya gelmiştim. Mahsun, insanların gözünde, özellikle de entelektüel kesimde nasıl bir resme sahip bilemem ama bana göre o tanıdığım bütün entelektüellere taş çıkartacak bakış açısına sahip biri. Sohbeti, konuşması zevkli, vizyonu müthiş. Yaptığı iş de ortada. Yönetmenliği ilk defa deneyen bir adamın bu kadar güzel resimler yakalaması acayip bir durum. Hem onu hem de görüntü yönetmenini yürekten tebrik ederim. Fragmanını izlediğim an, “Bu film iş yapar” demiştim. Doğru çıktı. Şimdi Recep İvedik için de içimde aynı his var. Bu film iyi iş yapacak!
filmi beğenen olabilir beğenmeyende olabilir...ben beğenmedim benim gibi düşünenlerde var...herkes beğenecek diye bişi yok zaten.lütfen yorumlara ve eleştirilere saygılı olalım...
zehr-i_zakkum 06-03-08, 21:03 Avrupa Yakası'nın bir bölümü bile Recep İvedik'in önünde yer alır.. Espriler oldukça ucuz,recep kalkıyor seyirci gülüyor,oturuyor gülüyor. Biz bu kadar mı düşük seviyede bir seyirci olduk... Tamamen ticari amaçla yapılmış bir film.. Eğer kendinize kültürel manada bir şeyler katacaksanız, 120 ye gidin. En azından tarihiniz hakkında bir şeyler öğrenmiş olursunuz..
Filmi beğenmeyenler gişe rekorlarına baksın bi zahmet.Ben bugün gittim kişilik salon full doluydu her sahnesinde millet kahkaya tutuldu bence süper film türk filmlerine tam destek.
tatli_kizim 07-03-08, 10:07 13. mart'aa Avrupadaa recepp ivediik..:):)
gidecemm bu filme..=)
eliffpolattt 07-03-08, 14:01 Dün gece izledim filmi ...Salon full doluydu yıkıldı gülmekten insanlar mütişti yani ..Yok sanatsal değil , yok bilmem ne sanatsal film arayanlar Recep İvedik'i aklından geçirmesin ama gülmek istiyorum diyenler hiç düşünmeden gitmeli ben çok güldüm :img-hyste stres attım daha ne olsun yahuu:img-hyste
Süperdi bence çok eğlendim ...:img-hyste
Ben de nihayet dün gidebildm.Aynen dediğin gibi bütün salon yıkılıyodu ya :img-hyste Ama gerçekten süper, çok komik bir film.Şahan'ı severdm zaten film bu kadar komk olacağını tahmin etmemiştm. 1.'si böyle ise 2.'si kimbilir nasıl olur :D Mutlaka herkesin gitmesini tavsiye ediyorum tabi anlayana....
Recep dış görünüş olarak iğrenç biri ama çok akıllı ve çok dürüst biri =)
zehr-i_zakkum 08-03-08, 21:44 Filmi beğenmeyenler gişe rekorlarına baksın bi zahmet.Ben bugün gittim kişilik salon full doluydu her sahnesinde millet kahkaya tutuldu bence süper film türk filmlerine tam destek.
bir filmin iyi veya kötü olduğunu gişe sonuçları belirlemez.. Keşke belirlese...O zaman böyle bir tabloyla karşılaşmazdık..
Ya Lütfen eleştirilere saygılı olalım veya eleştirilere açık olalım gibi cümleler kullanmayalım cünkü daha film cekim asamalarındayken eleştirildi ve yorumlandı.Yani eleştirilmeyen bi film değil.
Bu tarz cümlelere ve yorumlara karşı değiliz demek istediğim ..
sadece siz eleştirensiniz bizde beğenen ki bu cok doğal.Herkesin farklı bir penceresi var,sen gülersin ben gulmem,sen gulmezsin ben gülmekten dizlerimi parcalarım.Bunu burda abartmakta istemiyorum ki burası Recep ivedik başlığı ve takdir edersinizki sevenler ve beğenenler yorumlarını yazıyorlar,beğenmeyenlerinde cokta işinin olmadığını düşünüyorum.
izledim ve hoşnut olamadım yazılabilir ama genellikle Akıl verir gibi hiçte hoş olmayan seyler görüyorum.
sen beğenemezsin ben cok beğenirim yani ne kadar normal ve doğal bişey,fazlada dallanıp budaklandırmayalım arkadaşlar..
Avrupada yaşayanlara müjdeli haber ..
Rcep İvedikk .. 13 Mart''ta sinemalarda !! :img-wink:
Bugün gittim.Gayet güzel bir filmdi.Recep İvedik 'in karakteri görünüş dışında bence de iyi.En çok güldüğüm sahneler; Kara Ambar derneğine üye olmak için girdiği yarıştaki en sonuncu bölüm(şişe devirdiği):D ve yanlışlıkla şişme bota binip suyun üzerindeki gezintisiydi:img-hysteFilme gitmeden birçok yerde okumuştum.Çok küfürlü falan diye ama hani abartılacak kadar da değildi bence.Ara ara abartılı sahnelerin olduğu da söylenebilir tabi:icon_whis
!! Elyf !! 10-03-08, 00:57 Sanatsal Recep İvedik nasıl olurdu acaba?
Recep İvedik'le ilgili günlerdir süren tartışmalara en güzel yorumu cumartesi günü Tuna Kiremitçi yaptı: "İki filme isyan ediyor herkes: 'Recep İvedik'e bol seyirci çektiği, 'Yumurta'ya da çok ödül aldığı için. Bu kadar tepki gördüklerine göre ikisinde de cevher var demektir. Malum, biz cevher gördük mü üstüne kusmak isteriz..." Süper tespit, süper özet! Bir avuç insan 'o çok sanat filmi, diğeri çok maganda işi' diye birbirini yiyip dursun, halk Recep İvedik'e resmen 'koşuyor.' Bütün tartışmalara, eleştirilere rağmen 'Recep İvedik' 14 günde tam 2 milyon 664.957 bin kişi tarafından izlendi. Üstelik henüz Avrupa'da gösterime girmeden bu rakama ulaştı. Bu bir rekordur! Ve elbette incelenmesi gereken sosyolojik bir durumdur, o ayrı. Bir de filmle ilgili geleceği göremeyenler var ki; başlarını duvarlara vuruyorlar şimdi. Bunlardan biri Energy Yapım'ın patroniçesi Selay Tozkoparan diğeri BKM'nin patronlarından Necati Akpınar. Cuma günü atv'ye gelmiş, bizi de es geçmemiş sağolsun, uğradı. Yeni projelerden bahsederken, söz döndü dolaştı Recep İvedik'e geldi. "Ne diyorsun bu işe" der demez "İnanamıyorum" dedi. "Yazma sakın" diye de ekledi ama ben duramadım affet Necati Abi! Aynen şöyle dedi: "Filmi çekmemiz için teklif geldiğinde oralı olmadım. 12 haftada ancak 800 bin falan yapar demiştim. Kızım geçen gün 'Baba Recep İvedik'i izlemeye gidelim' dedi, 'Kızım sakın bana Recep İvedik deme' dedim." Sordum: "Yani pişman mı oldun?" "Sorma! Gerçi ben yapsam, o küfürlerin yarısını koydurmazdım. Sanatsal Recep İvedik yapardık biz" dedi kahkahalar atarak... Şaka yollu Şahan Gökbakar'a da sitem etmiş rastladığında "Sen bu karakterin bu kadar fenomen olduğunu niye söylemedin kardeşim?" diye... Filmin ortakları Aksoy Film'den Faruk Aksoy ve Ayşe Germen, Özen Film'den Mehmet Soyarslan, Kirli Kedi'den Raif İnan'ı tebrik etmek lazım, ne de olsa rekora koşuyorlar.
Kaynak : Sabah Gazetesi - ŞİRİN SEVER
bende cumartesi izledim ve salon full doluydu- kahkahalarda öyle.. yer yer ya bu ne böle dedirten bir film olsada genel anlamda güldüm şahsen, uzun zamandır bütün salon kahkahalarla güldüğüm film olmamıştı.. aşırı derecede bi beklentiyle gidilmediği sürece bende eğlenelicek bi film.. :img-icecr
paçiii_melos 11-03-08, 10:51 Böyle bir film nasıl rekora koşuyor hayretler içerisindeyim. Yazık ki ne yazık.....
'''İnsanlarımızın birazcıkta gülmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum...
bırakında istendiği kadar izlensin'''..
havinim_baranım 13-03-08, 14:48 Tek kelimeyle haikaydı ya:)
Valla ağladım filmde tabi gülmekten her sahnesi ayrı komedi ya recep aslında çok temizkalpli biri valla sinemalr hergün full dolu oluyo ya:)Bi kere giden bi daha gidiyor:)
Valla emeği geçen herkese çok tşkler eleştirilere aldırmıyorum valla mükkemmel bir komedi dizisi:):)
bazen insanlar bizim gülmeyede ihtiyacımızın olduğunu unutabiliyorlar ..birşey diyemeyeceğim..
Ama olayı her alandan değerlendirek lazım diye düşünüyorum..
Bırakında herkez tercihini kendisi yapsın..
Ben cook beğendim cokta güldüm Doydum filme..
herkese tavsiye ederim..
çok güzel bi film herkese tavsiye ederim
insanları biraz olsun hayatın sıkıntılarından alıkoyuyor
gülmek sıkıntılarını unutmak isteyenler için ideal bi film
!! Elyf !! 14-03-08, 04:58 Recep İvedik'in başarısı
Recep İvedik'in beklenmedik başarısı ve ağız sulandıran gişesi, Hamdi Alkan'ın TV'de yarattığı 'Gazman' tiplemesini sinemaya taşıyamamasının verdiği pişmanlık, 'Yumurta'nın Sİ- YAD'dan aldığı sekiz ödül, moda dehası Karl Lagerfeld'in yaşam öyküsünü sinemaya aktaran film derken; hayatımız sinema oldu. Şu ödül dağıtımları konusundaki tartışmalara girmek istemiyorum. Ne Mahsun Kırmızıgül'e ödül verilmemesinden söz edeceğim, ne de 35 bin kişinin izlediği 'Yumurta'ya onca ödül verilmesinden... Türkiye'de Türk filmleri Amerikan sinemasına karşı zafer ilan etmiş durumda. Üç beş yıl öncesine kadar 'öldü' diye anılan Türk Sineması dirilişte; çarklar dönüyor ve asıl önemlisi de bu. Eskiden sinema emekçileri Yeşilçam sokaklarında iş beklerlerdi sabahtan akşama. Şimdi TV sektörünün de canlanmasıyla ekip bulmakta zorlanıyor yapımcılar. Yani bir sektör aslında ölümün kıyısından döndü. Hem anlayış hem de adres olarak Yeşilçam'ın dışına taşınan Türk Sineması için dilerim günün birinde başka şeyler de telaffuz ederiz. Şöyle Hollywoodvari bir şeyler örneğin... Hollywood dedim de... Birkaç gün önce Hollywood'un bir yıllık bilançosu ortaya kondu. 2 Ocak 2007 ile 2 Ocak 2008 tarihleri arasında 630 uzun metrajlı film gösterime girmiş ve 9.6 milyar dolar hasılat elde edilmiş. Birinci sırada 336.5 milyon dolar hasılatla 'Spider Man' var. 30'uncu sıradaki 'Norbit'in gişe hasılatı ise 95.7 milyon dolar. Türkiye'de ise 2007'de 209'u yabancı, 51'i yerli olmak üzere toplam 260 film izleyici ile buluşmuş ve gişe hasılatı 242 milyon 281 bin YTL olmuş. Hollywood her şeyiyle bir rüya. Yukarıdaki rakamlardan gördüğünüz gibi, aramızda uçurumlar var. Ama 10 yıl önce de hiç kimse Türk Sineması'ndan bu paraların kazanılacağını, filmlerin milyonlar tarafından izleneceğini tahmin edemezdi. Bu yükseliş artarak devam edecek. Yeter ki; daha en başından birbirimizi baltalamayalım, yapılan işleri alkışlayalım.
Kaynak : Sabah Gazetesi - Şengül Balıksırtı
batuhan_gumus 15-03-08, 20:17 su an sinemadan geliyorum süperdi ya
bayildim bnce 1 numara simdiye kadar izledimm
en komik film süperdi
umarim recep ivedik 2 cikar
iple cekiyorum recep ivedik 2 yi......:happy0064
Filme gitmedim, gitmiş kadar oldum ama :img-yes: Daha sonra dvd'sini alıp izlemeyi düşünüorum.. Herkesin dilinde espirileri, bilmediğim bi bölüm kaldı mı bilemiorum.. Uzun bi süre de dolanır dillerde, herkes Recep İvedik gibi gülüo, durmadan "Konusma laan" we o "Murat" muhabbeti.. :img-hyste Bayılazaaam artıkk :img-hyste
su an sinemadan geliyorum süperdi ya
bayildim bnce 1 numara simdiye kadar izledimm
en komik film süperdi
umarim recep ivedik 2 cikar
iple cekiyorum recep ivedik 2 yi......:happy0064
canım zaten film ses getireceği için baştan seri film olarak düşünüldü..
gerisi gelecek merak etme..:img-yes:
Şahsen süper olur........:img-hyste
!! Elyf !! 16-03-08, 00:55 Yönetmenler, "Recep İvedik"i eleştirdi
DHA
Sinema yönetmenleri Ezel Akay ve Ömer Uğur, Şahan Gökbakar'ın gişe rekorlarını alt üst eden 'Recep İvedik' filmini eleştirdi.
Ezel Akay, "Recep İvedik karakteri bize müstehak bir karakter" derken, Ömer Uğur "Poposuyla bira üflüyor ve 3 milyon insan izlemeye gidiyor. Burada bizim anlamadığımız bir şey var" diye tepkisini dile getirdi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Halkevleri'nce düzenlenen 'Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri kapsamında ünlü yönetmenler öğrencilerle buluştu.
Ezel Akay, Ömer Uğur, Aydın Sayman ve Ahmet Keskin, etkinlik kapsamında düzenlenen panele katıldı. Panelde en çok 'Recep İvedik' filmi tartışıldı.
'Hemşo' ve 'Eve Dönüş' filminin yönetmeni Ömer Uğur, Recep İvedik filmini insanların neden izlediğini gerçekten çok merak ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Ortada sosyolojik bir durum var. Bu kadar insan bu filmde ne buluyor, ya da bizim beceremediğimiz ne. Buradan da dönüp kendimizi sorgulamamız lazım.
Burada insanların Recep İvedik'te buldukları ne. Bir adam saçını, yüzünü kıllıyor, vücudunu kıllıyor, kaşlarını kıllıyor, sonra da poposuyla bira üflüyor ve 3 milyon insan izlemeye gidiyor. Burada bizim anlamadığımız bir şey var."
Ezel Akay, "Recep İvedik"i eleştirdi
'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' ve 'Neredesin Firuze' gibi filmlerin yönetmeni Ezel Akay ise filmi sert bir dille eleştirerek, "Recep İvedik karakteri bize müstehak bir karakter. Yaptığı her şeyle bizim adab- ı muaşeret diye bildiğimiz her şeyi o büyük ideolojiyi sarsıcı bir etki yapıyor" dedi.
Recep İvedik'i iyi çekilmemiş bir film olarak da nitelendiren Akay, şöyle devam etti:
"Bugün Borat, böyle nasıl rahatsız edici, üstüne düşülmesi gereken bir etki yarattıysa, Recep İvedik de bir başka açıdan bakılmayı hak ediyor.
Türk insanı nefret ettiği her şeyi orada gördü. 'Allah'a şükür ben böyle değilim' diyenler sevdiler veya gıcık oldukları bütün elit ve sosyetik şeylerle dalga geçtiği için sevdiler, bunu unutmamak lazım.
Herhangi bir karakter değil o, saldırgan bir karakter. Bizim iyi, güzel, hoş bulduğumuz her şeye saldırıyor bu karakter."
batuhan_gumus 16-03-08, 08:52 cook sacma bu haber cünki
recep ivedik muhtesem bir film su ana kadar 6.000.000 milyon izliyecesi
oldu daha da cok olacak eminim avrupaya daha yeni geldi
Recep Ivedik!!!:happy0064
crazygirl7500 16-03-08, 09:01 filmin sonu nasıl bitti biri bana açıklayabilirmi
bizim burdaki sinema son 15 dakikasını kesmiş.
sibel eline gülleri aldı ve bittti burada?:icon_whis
filmin sonu nasıl bitti biri bana açıklayabilirmi
bizim burdaki sinema son 15 dakikasını kesmiş.
sibel eline gülleri aldı ve bittti burada?:icon_whis
canım recepin yanındaki cocuk misketleri sibele yetiştirmek için havaalanına acele bir sekilde gitti tam ucak kalkmak üzereydi sibele dediki recep abim bunları sana vermemi istedi.
sibel misketlere baktı ve recep in bir zamanlar ki küçüklük arkadaşı olduğunu anladı..
ve Recep dedi bitti..
devamı olacak ....
!! Elyf !! 17-03-08, 00:42 Gala'da izdiham
İzlenme rekorları kıran ‘Recep İvedik’in Almanya galasında da izdiham oldu.
Vizyona girdiği günden itibaren izlenme rekorları kıran ‘Recep İvedik’in Almanya galasında da izdiham oldu.
Avrupa’da 80 sinemada vizyonda olan Recep İvedik, yurtdışında da yoğun ilgiyle karşılanıyor. Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan, Fatma Toptaş ve Ayşe Germen’in katıldığı galada tüm film ekibi kırmızı halıdan geçerek sinema solonuna girdi. Halkın ve gazetecilerin çok büyük ilgi gösterdiği galada 1200 kişilik salonun tamamı doldu. Stutgart’ta yapılan galanın ardından ekip pazartesi günü Türkiye’ye dönecek…
---
Filmin bitisinden de goruldugu gibi bu maceranin devami daha gelicek..
Seve seve bekleriz.. :img-hyste
Avrupa Yakası'nın bir bölümü bile Recep İvedik'in önünde yer alır.. Espriler oldukça ucuz,recep kalkıyor seyirci gülüyor,oturuyor gülüyor. Biz bu kadar mı düşük seviyede bir seyirci olduk... Tamamen ticari amaçla yapılmış bir film.. Eğer kendinize kültürel manada bir şeyler katacaksanız, 120 ye gidin. En azından tarihiniz hakkında bir şeyler öğrenmiş olursunuz..
Bu yorumda bu filmi beğenen ve film boyunca gülen bizlerede hakaret etmiş oluyorsun ''Biz bu kadar mı düşük seviyede bir seyirci olduk...'' derken. Ben filme kültürel aktivite olsun fln diye gitmedim açıkçası gülmek için gittim zaten gülmek için yapılmış bir film, türü komedi. Avrupa Yakası'nıda beğenen birisi değilim artık karakterler sıktı hep aynı şeyler buysa bir sinema sıkmıyor tadında kalıyor... Esprinin ucuzu pahalısıda mı varmış? katılmıyorum. İzlediğim salonda herkes gülmekten kırıldı. Çevremde izlemiş olupta yorum yapanlarda gülmekten öldüklerini söylediler hatta birden fazla gideni de var filme... Söyleyin bana istediğimiz filme gidip istediğimiz sahnede güldüğümüz için seviyemiz düşük mü oluyor?
----
Filme dün gittim harikaydı gülmekten öldüm:img-hyste Özelliklede bot sahnesi bütün salonun en çok güldüğü sahne oydu:img-hyste Tek kelimeyle harikaydı bana kalırsa. Hiçbir komedi filminde bu kadar gülmemiştim hatta hiç gülmezdim ama bu beni fazlasıyla güldürdü.. Recep İvedik karakterini zaten hep komik bulmuşumdur Şahan'ıda severim filmide harikaydı bana göre ve gereken başarıyı da yakaladı...
Bu yorumda bu filmi beğenen ve film boyunca gülen bizlerede hakaret etmiş oluyorsun ''Biz bu kadar mı düşük seviyede bir seyirci olduk...'' derken. Ben filme kültürel aktivite olsun fln diye gitmedim açıkçası gülmek için gittim zaten gülmek için yapılmış bir film, türü komedi. Avrupa Yakası'nıda beğenen birisi değilim artık karakterler sıktı hep aynı şeyler buysa bir sinema sıkmıyor tadında kalıyor... Esprinin ucuzu pahalısıda mı varmış? katılmıyorum. İzlediğim salonda herkes gülmekten kırıldı. Çevremde izlemiş olupta yorum yapanlarda gülmekten öldüklerini söylediler hatta birden fazla gideni de var filme... Söyleyin bana istediğimiz filme gidip istediğimiz sahnede güldüğümüz için seviyemiz düşük mü oluyor?
----
Filme dün gittim harikaydı gülmekten öldüm:img-hyste Özelliklede bot sahnesi bütün salonun en çok güldüğü sahne oydu:img-hyste Tek kelimeyle harikaydı bana kalırsa. Hiçbir komedi filminde bu kadar gülmemiştim hatta hiç gülmezdim ama bu beni fazlasıyla güldürdü.. Recep İvedik karakterini zaten hep komik bulmuşumdur Şahan'ıda severim filmide harikaydı bana göre ve gereken başarıyı da yakaladı...
Süper anlatmışsın canım bence insanlar akıl dağıtacağına kendi seviyelerini yükseltme cabasına girmeliler ..
Yok film seviyesizmiş yok küfürlüymüş yok ucuzmuş..
Zaten bi filmin güzel olması için illaha açık sahne olması gerekiyor veya başka türlü işlerin olması gerekiyor değil mi..?
arkadaşlar Allah aşkına bırakın bu işleri ya her film güzeldir sadece insanların pencereleri farklır.Siz hala neyi eleştiriyorsunuz..
Filmi 10 kere bile izleyebilirim
!! Elyf !! 18-03-08, 23:48 Dikkat ‘polinik’ çıkabilir!
http://img403.imageshack.us/img403/6493/sgoy1.jpg (http://imageshack.us)
BİR PORTRE - Asu Maro / Fotoğraf: OZAN GÜZELCE
‘Dikkat Şahan çıkabilir’ programıyla tanınan, ‘Recep İvedik’ tiplemesini yaratan Şahan Gökbakar’ın ‘başarısı’ ile ‘mütevazılığı’ ters orantılı olarak ilerliyor. Eleştirilere sert tepki veren Gökbakar, kendi deyimiyle ‘poliniğe’, yani polemiğe girmekten asla kaçınmıyor
2003’ü 2004’e bağlayan gece, TV8 ekranlarında Zıbın diye bir program yayımlanır. Adı sanı duyulmamış genç bir komedyenin hazırlayıp sunduğu şov hiç beğenilmez ve ömrü tek bölümle sınırlı kalır. Şahan Gökbakar adlı genç komedyenin de TV8’deki son günü olur bu. Çok kısa bir süre sonra geri dönecek, bir daha da hayatımızdan hiç eksik olmayacaktır...
Küçük yaştan bellidir ama böyle olacağı. İki çocuklu Gökbakar ailesinin büyük oğlu Şahan, 22 Ekim 1980’de İzmir’de dünyaya gelir. İsmini, Bekir Yıldız’ın “Kaçakçı Şahan” öyküsünden alır. Babasının işinden dolayı dört yaşına kadar Suudi Arabistan’da yaşar, sonra Ankara’ya yerleşirler. Evin komik ve yaramaz çocuğudur. Sekiz yaşındayken babasını trafik kazasında kaybetmesi, bu yönünü daha da besler, ortama neşe getirmek gibi bir sorumluluk hisseder kendinde.
Hedefi şov dünyasıydı
İlkokulu, orta ve liseyi ODTÜ Koleji’nde tamamlayan Gökbakar’ın öğretmenlerini bezdiren enerjisi arkadaşları arasında popüler biri yapar onu. Komşuları olan oyuncu Gülseren Gültunca’dan da etkilenerek tiyatro okumaya karar verir. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne girer ama ilk iki yılında ‘anlaşılamaz’ bir röportajında anlattığına göre:
“Bundan bir şey olmaz, saçma sapan bir adam, yetenekli ama tembel” derler... Üçüncü ve dördüncü sınıf, iyi roller ve bol aferin aldığı yıllar olur ama. “Sürekli doğal oynamanın kavgasını verdim” dediği okulda, Zurap Sikharulidze en iyi anlaştığı, ufkunu açan hocasıdır.
2002’de mezun olup İstanbul’a gelir. Sahne değil şov dünyasıdır hedefi. Katıldığı reklam seçmelerinde aldığı cevap hep “Biz sizi arayacağız” olur. Ünlü olduğunda sürekli hatırlatacağı gibi, “Hâlâ arayacaklardır... ” Zaten vakti zamanında onu anlamadığını düşündüğü insanları, yeteneksiz olduğunu yazan televizyon eleştirmenlerini anmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz...
Çocukluğundan beri günde neredeyse 12 saat televizyon izleyen, orada gördüğü ‘saçmalıkları’ arkadaşlarına oynayan Şahan Gökbakar, yıllarca ileride kendi şovunu hazırlayacağını söyleyip durmuştur.
Aradığı fikir aklına bir gün takside giderken geliverir: Skeçlerden oluşan bir ‘anti-medya’ şov. Ama projeyi hiçbir yere kabul ettiremez. Bunun üzerine TV8’de çalışmaya başlar ve orada, yılbaşı gecesi seyirci karşısına çıkarma fırsatı bulur ‘Zıbın’ını. Sonuç, 2004’e işsiz olarak girer.
Beş hafta kadar TRT’de 7. Gün adlı eğlence programını sunar ama ikinci işinden de ‘teşekkür edilerek’ yollanır. ‘Sabit bir noktaya bakarak’ geçirdiği yazın sonunda TV8 Genel Müdürü Ender Bölükbaşı’ndan Şahan’ı Şahan yapacak teklif gelir:
‘Çaktırmadan kazandıran yarışma programı’ Zoka’nın sunuculuğu...
İlk 13 bölümünü Kamil Güler’in sunduğu Zoka, bütün kariyerini üzerine inşa edeceği doğaçlama yeteneğini göstermesi için müthiş bir fırsattır. 13 hafta sonra program noktalanırken, ‘o eleştirmenler’ onun ne kadar yetenekli olduğunu yazıyordur şimdi...
Müdavimler yarattı
Sırada Zıbın’da niyet ettiği şeyi hayata geçirmek vardır: Alper Mestçi ile birlikte hazırladığı Dikkat Şahan Çıkabilir, TV8’de kısa sürede müdavimler yaratır. “Artık insanlar Türkiye’de cinnet geçirme noktasına geldiler komedi konusunda.
Yıllardır ekmek kaç para esprileri, mesaj veren skeçler, üç yıl boyunca o....rak uçan bir kahraman var” diyen Şahan Gökbakar, malzemesini televizyonun kendisinden alır. En sevilen tiplemeleri Küçük Oskar, popçu Berkut ve asabi anchorman Engin Jurnal olur. Bir de ‘agresif ve kompleksli’ Recep İvedik tabii...
Ortaokul yıllarındaki ‘idolü’ Cem Yılmaz da ilk bölümlerden birinde rol alarak destek olur genç komedyene. Ama bu, iki yıl sonra Şahan’ın meşhur sözüyle ‘poliniğe girmelerine’ mani olmayacaktır. 15 yaşındayken “Merhaba abi, seni çok seviyorum, bana bir hatıra verir misin?” dediği ve peçeteye çizdiği karikatürü çerçeveletip sakladığı Cem Yılmaz bir gün “Artık Şahan”a gülmüyorum” der ve alır ağzının payını:
“Komiklik kimsenin tekelinde değil!”dir. Eğer “Gülben Ergen, Hülya Avşar, Demet Akalın gibi birbirleriyle polemik yaratan insanlar haline geleceklerse, o da armut toplamıyordur, o kadar zekası vardır” öyle der. Üstelik Yılmaz’ın çıkışını, birlikte oynadıkları skece bağlar:
“Cem o sıralar bizim sete gelip giderdi, izleyip gülerdi. Bu ziyaretlerden birinde ‘Ben de oynayayım’ dedi. Oynamaması gerektiğini söyledim. O Cem Yılmaz, ben ise yeni çıkan bir çocuk. O dönem Ekşi Sözlük’te şöyle şeyler yazılmıştı; ‘Şahan, Cem’i ezdi geçti.’ Bunları ciddiye alırsan, tehlikeli boyutlara ulaşır.”
TV8 macerası, 2005’in mayıs ayında, bu kez kendi isteğiyle sona erer. “Orada prodüksiyon açısından kısıtlanıyordur” ve onu fena halde sahiplenen seyircisinin endişeli bakışları altında atv’ye geçer. TV8’in ‘incisi’ olan programın büyük kanalda harcanacağından korkan izleyici haksız çıkmaz ama. Sık sık yayın saati değiştirilen program, “çıkabilme ihtimali” beklenen eski bir dosta dönüşür ve 26 bölüm dolmadan sona erer.
2006’nın son günlerinde Kime Diyorum Ben adlı programla NTV ekranlarında boy gösterir bu kez. Programın aynı ilgiyi görmemesini “Türkiye’deki seyircinin yeniliğe açık olmamasına” bağlar.
İlk sinema macerası
Sinema macerası ise aynı yıl kardeşi Togan Gökbakar’ın çektiği korku filmi “Gen”de konuk oyuncu olarak başlar.
Başrolde kız arkadaşı Doğa Rutkay vardır. Film orta halli bir ilgiyle karşılanır. İki kardeşin sinemada asıl bombayı patlatmaları için tam iki yıl beklemeleri gerekecektir.
Fragmanı internete düşer düşmez bir haftada 1 milyon 300 bin kişi tarafından izlendiğinde anlaşılır işin rengi: Ekrana sığmayıp beyazperdeye zıplayan Recep İvedik bir fenomen olacaktır. Kahramanımızın ilk macerasıdır ve belli ki devamı gelecektir. Gökbakar, “Tipleme yaparak işin kolayına kaçmış, film skeç tadında olmuş” eleştirilerini gayet sert karşılar. İşin kolayı buysa, zorunu düşünemiyordur bile. “Dünyada Pembe Panter, Rocky, Baba, Matrix serileri var. Bu filmleri yapanların hepsi kolaya mı kaçmış oldu?” diye sorar.
Öteden beri hoşlanmadığı eleştiri müessesesini ise yerden yere vurur. “İşimle ilgili kendimden başka hiç kimseyi ciddiye almam” der, “Meslektaşım söylerse, kompleksinden söyler. Ayrıca ben köşe yazarlarını, sinema eleştirmenlerini ciddiye almıyorum.”
Ödüllü filme dayanamaz!
Ve tabii bu fikirleri paylaştığı diğer isimler gibi o da “Sanat filmlerine hiç dayanamaz. Cannes ödüllü filmlere, hiç..”
Şahan’ın televizyona yaptığı son iş, Uğur Yücel yönetimindeki “Kolay Gelsin” adlı doğaçlama sit-com olur. Aylardır röportajlarında bu programı duyuran Gökbakar, beşinci bölümde ayrılıverir “Kolay Gelsin”den.
Bu gidiş Recep İvedik’in 3 milyonu geçen seyirci sayısına bağlanırken, kendisi zaten konuk oyuncu olarak dört bölümlük anlaşması olduğunu söyler. Neden bunun ayrılma anında ortaya çıktığı ise bilinmez...
Görünüşe göre Şahan Gökbakar’ın ‘başarısı’ ile ‘mütevazılığı’ biraz ters orantılı olarak ilerlemekte.
Çabuk tüketilmeye niyeti olmadığını, hayattan tek isteğinin ‘saygınlık’ olduğunu söyleyen bir genç oyuncunun “Bilkent’te okudum, Uğur Yücel’le master’ımı yapıyorum” dediği bir ustayla yan yana durduğu projede daha istikrarlı olması beklenirdi belki... Ve eleştiriler karşısında daha tahammüllü, olur olmaz ‘poliniklere’ girerken daha dikkatli...
*KeReMcEmCi* 19-03-08, 02:39 bende daha bugün izleme firsati buldum..
film okadar süper bir film degildi..
yani tamam bazi sahneleri komikti ama öyle abarti güzel birsey olmamis..
Filmi 2 hafta kadar önce izledim.
Ve insanların neye güldüğüne filmin nesini beğendiklerine anlam veremedim.
Senaryosu, ses sistemi, görüntü düzeni ve aklma gelmeyen onca şey...hepsi iğrençti.
_keremcemim_ 22-03-08, 00:13 Valla ben Filmi cok begendim cokta güldüm :)
Herkeze tavsiye ederim :D
Ayrica zaten bu Filme herkez gülmek icin gidiyor :)
Maksat gülmek yani gülmek isteyen tüm Arkadaslara duyurlur
Gidin bu filme :)
http://img524.imageshack.us/img524/3969/adszmg4.th.jpg (http://img524.imageshack.us/my.php?image=adszmg4.jpg)
http://img205.imageshack.us/img205/6263/adsz00fl2.th.jpg (http://img205.imageshack.us/my.php?image=adsz00fl2.jpg)
http://img524.imageshack.us/img524/6038/adszpikm1.th.jpg (http://img524.imageshack.us/my.php?image=adszpikm1.jpg)
http://img187.imageshack.us/img187/2069/recepng9.th.jpg (http://img187.imageshack.us/my.php?image=recepng9.jpg)
BUNLERDA BENDEN OLSUN TÜM ARKADAŞLARA :img-yes::happy0064
Tek isteğim Gora'nın rekorunu kırması Onu da yapacak inşallah :) Daha Avrupada yeni gösterilmeye başladı
dizi_maniac 22-03-08, 11:08 Recep İvedik, iyi bir film midir?
Hayır.
Güldürüyormu? Evet.
Bana her filmde sosyal içerikli, entelektüel veya siyasi dayatmalı mesajlar verilmek zorunda değildir. Ayrıca, kültür dağarcığımı geliştirmek zorunda değilim her gittiğim film ile.
Bu filme neden bu kadar yükleniliyor, anlayamıyorum?
Şahan, para kazanmak ve kazanırken de insanları güldürmek istemiş. Bunu açıkca da söylüyor.
Parada kazandı, hedeflediği kitleyi de güldürdü.
E bunda yanlış ne var ki?
Zaten kendisinin ilk komedi filmi. İlerde daha iyilerini yapmayacağını nereden biliyoruz?
Bu ülkede topu topu bir kaç tane komedyen var zaten. Şahan'da bunların arasında zekası ve yaratıcılığı ile hak ettiği bir noktada duruyor.
Öte yandan Recep İvedik iyi bir film midir?
Kesinlikle : hayır.
Hedeflediği kitleyi güldürüyormu?
Evet.
E peki, sorun nerede?
Ben göremiyorum...?
Bağrımıza bastığımız ve göklere çıkardığımız rahmetli Kemal Sunal'ın / Şaban'ın ilk filmlerine bakarsanız, Şahan Gökbakar'da ondan daha az komik değil.
Recep İvedik tiplemesi ile ilerde "Şaban" gibi türk sinemasına bir "komedi figürü" kazandırma amacında olduğu gayet açık.
Yapsın.
Kötü mü olur? Sinemamız adına bir zenginlik değilmidir?
Şahsen filmi sevdimmi veya beni güldürebildimi? Hayır.
Ama ben sevmedim veya ben gülmedim diye, başkaları sevemez veya gülemez diye bir yargıdan yola çıkarak bir filmin bu kadar da üzerine gidilmez yahu!
Zaten topluca "tuhaf" bir milletizdir. Eğlenmeye gittiğimiz yerde, ağlayarak eğlenen belki de tek toplumuz? Uzun hava dinlerken boğazlarımızda yumruk oluşur, içli türkülerde gözlerimiz dolar ... 2 saniye sonrada kalkar oyun havasında göbek atarız.
Böyle bir toplum kendi içinden hep "önce düşündüren" komedyenler üretmiştir.
Bırakın Recep İvedik, böyle olmasın.
Deriiiin manalı espriler sunmasın.
Bırakın amacı insanları sadece eğlendirmek olsun.
Bunda yanlış ne var?
Go on Şahan... kim tutar seni?!!:img-cool2
Ama filmini sevmedim abi... o başka!:img-wink:
yaptıım calısmalar
http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1461.png
http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1470.png http://www.hizliresim.com/2008/3/22/1473.png
cok güzel calisman ellerine saglik bende bir imza yaptim ayrica söylemek istedim cok güzel bi filmdi yanii komiktii tavsiye ederim herkese=)
http://img179.imageshack.us/img179/1939/30344318xk9.jpg
mavigece07 23-03-08, 09:08 aslında gitmeyi düşünüyorum ama...vizeler bitince inşallah :)
cok güzel calisman ellerine saglik bende bir imza yaptim ayrica söylemek istedim cok güzel bi filmdi yanii komiktii tavsiye ederim herkese=)
canım cok beğendim kullanıyorum hemen ..
Şahan sen bizim herşeyimizsin..:happy0064
Bugün teyzemler sinemaya gitmeye karar vermişler
dedimki recep ivediğe gidin süper,oda dediki ben o adamı sevmiyom gülmüyorum felan..
geldiler demim ki hangi filme gittiniz dedi ki recep ivediğe ay az gülmemişler bende pişman olmayacaksın dmiştim ona.....:img-yes:
cok güzel bir filimdi ama hayal etdigim kadar komik degildi
annemle birlikde girmisdim filime ay birkactane sahneler var salondakinler gülme kirizine girdiler dalma sahnesi mesela ok demesi yok mu
Harika bir filmdi ya gecen aksam arkadaslarla gittik.
Agresifim komplekliyimm :) Sahan cok iyi rol yapmis oyunculugu harika.
O kadar komik olmayabilir ama durusu bile bir acayip gülesi geliyor insanin :)
Filmi sevmeyenler madem sevmediniz neden gidiyorsunuz filime.Benim bildiğim filme gitmeden önce fragmana bakılır ve ordan gidilp gidilmiyeceğine karar verilir hoşunuza gitmişki filmi izlemeye gitmişsniz.Ayrıca böyle bir filmi yabancılar yapsaydı seve seve giderdiniz deyilmi? Neden olsa türk filmlerini sevmiyorsunuz türk sinemasına destek vermeye karşısınız.Gişe rekorları herşeyi ortaya koyuyor zaten çatlasanızda patlasanızda recep ivedik en çok izlenen komedi filmlerinin arasına girmeyi başardı ve milyonlarca hayranı var
Ayrıca internet sitelerinde bazı arkadaşlar recep ivedik tiplemesinin avr |