Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/3
Sayfalar :
1
[ 2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dediğin çok zor be Doray'ım hele Müslümanlar ve Hristiyanlar gırtlak gırtlağa gelmişken..
Tekra izliyorum.Tepsi Münevver ile Fatma hanım kocalarınan konuşuyorlardı.Sanırım Tepsinin ki çapkınmış.*Sen de biliyorsun nasıl öldüğünü* dedi..Ben de pis bir izleyici olarak merak ettim nasıl ölmüş be more...
Pis izleyiciye cevap:Tepsi Münevver'in oğlunun kime benzediği belli oldu.Münevver'in kocası Sevgilisinin yatağında ölü bulunmuş....:img-hyste:img-hysteDediğim tabiki çok zor,eskiden böyle evlenmiş birileri varmış ve kızın babasının sokakta yüzüne tükürürmüşler,adam şehri terk etmek zorunda kalmış..Bu durumları bilenler seçimlerini ona göre yapacaklardır..:img-yes:
[QUOTE=ZeRReN;5560041]Vahide yani Berrak hala kendini kasmayı bırakamadı,doğru.Sinirlendiği zaman verdiği tepkiler çok keskin,hem ses hem de jest olarak...Ama diğer sahnelerde çok sırıtmıyor açıkçası.Ben giderek rolüne daha oturduğunu,ekibin ruhuna uyduğunu düşünüyorum.Birden tepeden gelip,en zorlu sahnelerle başladı rolüne,bu çok kasılmasına neden oldu bence.Ben aslında ondan bu kadar ilerleme bile beklemiyordum.''Affedilmeyen'' diye bir dizide izlemeye çalışmış ve tahammül ötesi bulmuştum.Şimdi burda en azından tahammül edilesi ve role uygun duruyor.Gerisi zamanla gelecek ama sıkı bir duygu eğitimi ve dramaturji çalışması gerek ustalarla...Çok şanslı çünkü ekipte bunu ona sağlayabilecek insanlar var.Neden böyle rollere deneyimsizler seçilir tartışmasına ise hiç girmeyeceğim ama en azından hem Vahide hem de Mustafa rollerine oturdular artık.
zaten şahsm adına söylemem gerekirse bu tür tartışmalara girecek olursak ya da ben o gözle bakmaya başlarsam dizi benim için izlenesi olmaktan çıkar. o yüzden insan bazen görmek istemediği şeyi yok sayarmış ya ben de öyle yapıyorum. aslında dün de mamba açıklamış ya benimkisi sadece yorgana kılıf bulmak diye, bu anlamda enteresan da oluyor. herkes kendi vahidesini oluşturuyor. burada şunu yaptı şu yüzden olsa gerek diye fikir yürütme tartışmaları yapıyoruz.
arkadaşlar isteyim bişi soram size...bu abdülhamit han hazretlerini canlandıran kim bilirmisiniz? ben asana benzettım da.....
Düşünüyorum düşünüyorum Aleks-Zarife'ye çözüm bulamıyorum.Doluya koysam dolmuyor,boşa koysam almıyor...Sofi ile evlenmesi hata olur...Zarife ile kaçması da hata...Din değiştirmeleri kolay değil...Zarife ile evlenmesi çoook zor...Alsın Zarife'yi istanbul'a gitse diyorum,sanki İstanbul farklı mı??O da olmuyor...Bekar yaşlanacaklar kedi ciğere bakar gibi bir bu oluyor....
Evet çok haklısın...Onlar da, -kurguyu gerçek sanmaya başlayan- bizler de çok acı çekeceğiz maalesef...tek dileğim sonunun iyi olması...geç olsun da tek sonu iyi olsun...ama bunu söylerken de korkuyorum..tecrübeli izleyici olarak biliyorum ki kavuşma olayı çok uzayınca tadı kaçıyor ve büyüsü kayboluyor...benim bu dizide en çok sevdiğim ve bozulmasından korktuğum özellik bu zaten...hala ilk bölümlerdeki tadı alıyorum, doğallığı bozulmadı ilişkilerin...hiç bozulmasın olmaz mı...? :icon_sorr
Tuğba editi: E sabah şeriflerin hayrolsun çocugim...Abdülhamit Han Hazretleri bizim Asan'ın ta kendisidir more...burnu bağırıp durmuştur "ben asan'ım.." diye, tüm sahne boyunca...:img-hyste
arkadaşlar isteyim bişi soram size...bu abdülhamit han hazretlerini canlandıran kim bilirmisiniz? ben asana benzettım da.....
hasandı zaten, hatta güldümm kendi kendime, eski filmlerde bir karakterin babasını yine karakterinn beyaz saçlısı oynardı diye...ama o burun her yerde kendini belli ediyor, ben asanım diye bağırıyor:)
hasandı zaten...ama o burun her yerde kendini belli ediyor, ben asanım diye bağırıyor:)
ya ben bilmiyordum demek gerçekten asan :)...hakikatten yaa o burun kendini hemn gösteriyor...:img-icecr yakında başka birileri olarak gelmesin bu asan...:icon_whis
tolgahan sayismani bi dizide cok tatli ve dogal buluyorum:happy0064. harika oynuyor bence. uztelikte berakla cok yakisiyorlar dizide
ahh ahhh!..bide bana sor. tolgahan sayışmanı :img-in_lo izlediğim her bölümden sonra bizede naaamik gelsin demekden alamıyorum kendimi
:img-in_lo izlediğim her bölümden sonra bizede naaamik gelsin demekden alamıyorum kendimi
ıhmmm hangi namık bizim ispanak namık mı?....yoksa şu yalancı namık mı?..arkadaşlar yalancı namık ismini geri istiyor bangır bangır baaarıyo vaaideye :)...ben mustafayım die:img-icecr:happy0064 isteyim naaamık demeyin ona :)
Tuğba editi: E sabah şeriflerin hayrolsun çocugim...Abdülhamit Han Hazretleri bizim Asan'ın ta kendisidir more...burnu bağırıp durmuştur "ben asan'ım.." diye, tüm sahne boyunca...:img-hyste
peki bu abdülün babası paşa da cezmi komutan mı
fazlsıyla benzettim de:img-cool2
tuna orhanın abdülhamit hanı oynadığını forumda öğreniyorum valla
acayip dikkatli bir izleyiciyim değil mi
bu arada aklıma geldi
elveda rumeliyle ilgili ilk izlenimim neydi bilirmisimiz korkunç vallahi korkunç:img-pilot
geçen sezon oyuncu kadrosu ve güzel hikayesi ndeniyle severek izlediğim geniş zamanlarımın yönetmeni serdar akar
makedonyada bir dizi çekmek için diziden ayrılınca çok gıcık olmuştum hem çekeceği diziye hemde kendisine
ama nerden bileyim o dizinin bu dizi olacağını değil mi:icon_whis
harikaa bir dizi ilk başlardaki bütün düşüncelerimi geri alayım mı alıyorum alıyorum aldım:img-hyste
Arkadaslar bende Elveda Rumeli'yi Cumartese günleri tekrardan takip edebiliyorum
Gercekten muhtesem bir dizi
Oyuncu kadrosu olsun,dizinin konusu olsun tek kelimeyle mükemmel.
Bugün yine tekrari izledim Namik'e bayildim ya..
Gülme krizine girdim resmen..
Hele Erdal Özyagcilar'in oyunculugu gercekten cok iyi yillarin ustasi..
Hele o aksentleri zaten kirip geciriyor beni.
Umarim dizi cizgisini bozmadan böyle gider
:happy0064:happy0064:happy0064
Arkadaslar bende Elveda Rumeli'yi Cumartese günleri tekrardan takip edebiliyorum
Gercekten muhtesem bir dizi
Oyuncu kadrosu olsun,dizinin konusu olsun tek kelimeyle mükemmel.
Bugün yine tekrari izledim Namik'e bayildim ya..
Gülme krizine girdim resmen..
Hele Erdal Özyagcilar'in oyunculugu gercekten cok iyi yillarin ustasi..
Hele o aksentleri zaten kirip geciriyor beni.
Umarim dizi cizgisini bozmadan böyle gider
:happy0064:happy0064:happy0064
sanırım ilk mesajınız foruma
hoşgeldiniz elveda rumeli ailesine
ilk değilse de özür diliym şimdiden:img-cool2
dizimiz inşallah hep muhteşem olacak ve efsane olarak yerini alacak benim şüphem yok bu konuda
bu arada bu bölüm yorumuma ilaveten
randevu istemem sırasında erdal özyağccıların performansı sadece ve fazlasıyla etkileyici tekrarı da izleyince belirgin olarak o güzel oyunu farkettim
sanırım ilk mesajınız foruma
hoşgeldiniz elveda rumeli ailesine
ilk değilse de özür diliym şimdiden:img-cool2
dizimiz inşallah hep muhteşem olacak ve efsane olarak yerini alacak benim şüphem yok bu konuda
bu arada bu bölüm yorumuma ilaveten
randevu istemem sırasında erdal özyağccıların performansı sadece ve fazlasıyla etkileyici tekrarı da izleyince belirgin olarak o güzel oyunu farkettim
evet cnm foruma ilk kez yazdim:img-yes:
O yüzden bi yanlislik yok:img-wink:
Gercekten o sahnede süperdi
''E o zaman ben onda(randevu) aliyim:)''
hani bizim bi istek listemiz vardı.isteklerin coguda oldu.bende buna güvenerek bi istekte buluncagim .isteym isteym bölüm sonunda cekim hatalarını da versinler .:icon_sorr
hani bizim bi istek listemiz vardı.isteklerin coguda oldu.bende buna güvenerek bi istekte buluncagim .isteym isteym bölüm sonunda cekim hatalarını da versinler .:icon_sorr
ewet ya cok komik olur öyle bisiy aksent konusurken filan hata yapiyorlardir güzel olur :happy0064
Hasan, Ramiz, Mustafa ve Dilaver icerlerken Hasan gercekten cok komikti ya
Graibim Yalanci Namikanlatcam diye bi hal oldu Hasan'a:)
Aa! Gerçekten! Şöyle komik sahnelerin çekim hatalarını verseler ne ka güzel olur. :img-yes: Çok iyi düşünmüşsün hemşire.:good: Bunu da istek listesine ekleyelim bence. Galiba onca istekten, Fatma Ana'mızın türkü sülemesi(1) ile Suna Pekuysal ve Günay Karaca'nın dizimize gelmesi(2), yani en büyük taleplerimiz kaldı. Allah'ın hakkı üçtür. Bunu da ekleyelım.:img-pilot İsteyiz çekim hatalarını isteyizz. :)
Az önce 2.fragmanı gördüm .. :icon_sorr
Ramiz baba Zarife'yi salıncakta sallıyo alexin evlendiğini sölüyo zarife hem şaşkın hemde üzülerek ona bakıyo daha sonra ramiza baba zarife ye sarılmış unutacaksın onu dio zarife de ağlıyo :icon_sorr
Sonra Alex ve Zarife görüşüyo alexin ne dediğini hatırlamıyorum ama Zarive mutlu olmanı isityiim gibi bişey dio valla frgmanın üzüntüsünden çoğunu unuttum .. :icon_sorr
Daha sonra Vahide yine bişeyler diodu .. Dilaver ve Mustafa'yı gösteriyolardı öle işte .. hatırladıkalrım bu kadar .. :icon_sorr
Ramiz baba Zarife'yi salıncakta sallıyo alexin evlendiğini sölüyo zarife hem şaşkın hemde üzülerek ona bakıyo daha sonra ramiza baba zarife ye sarılmış unutacaksın onu dio zarife de ağlıyo :icon_sorr
Sonra Alex ve Zarife görüşüyo alexin ne dediğini hatırlamıyorum ama Zarive mutlu olmanı isityiim gibi bişey dio valla frgmanın üzüntüsünden çoğunu unuttum .. :icon_sorr
Daha sonra Vahide yine bişeyler diodu .. Dilaver ve Mustafa'yı gösteriyolardı öle işte .. hatırladıkalrım bu kadar .. :icon_sorr
Yine ufunet bastırıcı bir fragman anlaşılan.. :icon_sorr Zarife'ye ailesinin destek olduğunu görmek beni mutlu ediyor ama.. En azından katı davranmıyorlar.. (Her kötü olayın içinde iyi bir şeyler aramak lazım.=))
Alex & Zarife görüşüyor mu!? Mutlu olmanı isteyim mi diyor?? Zarife de saçmalamış yani.. Alex onsuz mutlu olabilir mi?? Şöyle güzel düşünülmüş etkileyici bir sahne bekleyim. Beraber az görüyoruz onları, az olsun ama en azından öz olsun..:img-yes:
ben zannetmiyorum evlendiklerini, yani ramiz efendi bir hafta önce kilisede duyduğu haberi iletiyordur zarieye. yani öyle umuyorum.fragmanlar biliyorsunuz yanlış anlamaya çok müsait oluyor. gerçi ben görmedim fragmanı ama...
fragmanı anlattığın için çok teşekkürler hp_23
neeeeeee maryi ben ne okudim " alexin evlendiğini sölüyo ":blink::blink::img-fie::img-cray: ne demek evlilik ramiz baba sen ne dedın zarifeyi salıncaktan mı düşürecen ne isteysın kızı üldüresın... ama zarifeye sarılıp unutacaksın diye teskin etmesi çok hoşuma gitti ne ka sevey kumrisini babam azıcıkta sevsede sevdiğine verse
alex zarifenin mutlu olsun diye evleniyosa:img-swoon:img-swoon olayı bitirmiş
alex beni bitirdin bu sözden sonra inşallah zarife şöle okkalı bi tokat çakar da sana aklın başına gelir...
ne ufunet fragmanmışta seyretmedimde ama te be seyretmesemmi anlamsız fragmanı bilmek daha mı iyi?
bilgilenmek isteyen seyirci editi:düğünlere giden baloncu simitçiler nezaman çıkıyo yada macuncuda olabilir.:img-cool2 bide arapsaçi otli macun tarifi bilen?
ATV'yi açtım fragman bekleyim, şimdi alttan küçük fragmanı verdiler, büyük ihtimal ilk reklam arasında gösterecekler. Okuduklarım çok canımı sıktı:icon_sorr, ama olsun yine de merak edeyim..
Şu gazete işi ne olacak acaba? Kolay iş değil.. Mustafa'nın kendini ele vermemesi lazım, onu geçtim devlet onlara karşıyken çok çok zor..
Geri Sayım: 45 sa 20 dk
bilseydim burda oturacağıma gider fragmanı beklerdim gerçi fragman da fragman hani ha:img-cray::img-cray: zarife geçen hafta kendi kendine daha doğrusu rabbinle konuşurken de çok mutlu olsun isteyim demişti:img-cray::img-cray:ama buluşmaları da güzel bişey:icon_cry: salıncak alex evelenmiş sarılmış offf ufunet bastı bana da ben de fragman nöbetine yatcam:icon_cry:
Teee!! O ka bekledım bekledım vere vere verdıler eski fragmani! :icon_sorr
Artık 1 saat daha bekleyeceğim. :icon_sorr
Şu Alex & Zarife görüşmesine çok takıldım ben.. Sizce nasıl olacak??
fragmanı anlattığın için çok teşekkürler hp_23
neeeeeee maryi ben ne okudim " alexin evlendiğini sölüyo ":blink::blink::img-fie::img-cray: ne demek evlilik ramiz baba sen ne dedın zarifeyi salıncaktan mı düşürecen ne isteysın kızı üldüresın... ama zarifeye sarılıp unutacaksın diye teskin etmesi çok hoşuma gitti ne ka sevey kumrisini babam azıcıkta sevsede sevdiğine verse
alex zarifenin mutlu olsun diye evleniyosa:img-swoon:img-swoon olayı bitirmiş
alex beni bitirdin bu sözden sonra inşallah zarife şöle okkalı bi tokat çakar da sana aklın başına gelir...
ne ufunet fragmanmışta seyretmedimde ama te be seyretmesemmi anlamsız fragmanı bilmek daha mı iyi?
bilgilenmek isteyen seyirci editi:düğünlere giden baloncu simitçiler nezaman çıkıyo yada macuncuda olabilir.:img-cool2 bide arapsaçi otli macun tarifi bilen?
Bak bak.. Ramiz baba fatma ananın keçilerini savuşturmuş,Zarife'yi salıncakta sallandırmış, bir de müjdeli haberi vermiş..Ey ,Ey ..kızın yüreğine indirm,ştir.Zarife Alex ile beraberliklerine karşı çıkanların isteği doğrultusunda hareket ediyor demek ki...Kız daha uyanamamış..Ama biz ne kaa mutlu sahneler görmeyi istesekte normalde olması gereken bu sahneler..birbirlerinin duygularını ölçmeliler ve birbirlerini görerek ama birbirlerinin yanlarında olmadan,dokunamadan, yaşayıp yaşayamayacaklarını tartmalarının zamanıdır şimdi..İlerleyen bölümlerde bu konu açıklık kazanacakatır da bizim sabrımızda açıklıklar oluşabilir..Daha fazlasına arap saçı otu lazım gelebilir,midede ki şişkinliklere ,bağırsak gazlarına iyi gelir..Alex Sofi ile zoraki evlenmeye papazın önüne kaa gelir ama asla evet demez,yeter ki Zarife'den bir umut görsün..:icon_sorr
Bilgi isteyen mysterys'me abla editi:Ne vakit Vahide Abdül ile evlenir o vakit o saydıklarının hepiciğini ben bulup sana getireceğim,tamam mı canım..:img-in_lobye
Teee!! O ka bekledım bekledım vere vere verdıler eski fragmani! :icon_sorr
Artık 1 saat daha bekleyeceğim. :icon_sorr
Şu Alex & Zarife görüşmesine çok takıldım ben.. Sizce nasıl olacak??
ya bende nöbetteydım ama patlamışım eski fragmanı görmeye valla merakımdan patlıcam alex zarife sahnesini görmek isteyim demes alex sen mutlu oldiye evlendım pztesine ta kaç saat var...
ufunet fragman bölümün ilk sahnelerinden oluşuyo genellikle ilk sahnelerinde büle ise alex evlenmemiştir... umudum üle ki evlenmeden önce zarifeyi görmek aklına kim getirdiyse (arapsaçi oti gördüm sanki) neyse iyi olmuş zarifeyi gürsün de aklı başına gelsin...
doray ablacıgım'a tez vakitte istek editi: isteyim ben o macunu egerki alex ile sufi evlenmeye kalkaışırsa lazımdır bi macuncu şerbetci:icon_whis suficim içsın diye (arapsaçi oti esanslı ama çok mu kaçmış ne:icon_whis )isteyim geç olmadan kurtaralım alexi :img-wink:
ya bende nöbetteydım ama patlamışım eski fragmanı görmeye valla merakımdan patlıcam alex zarife sahnesini görmek isteyim demes alex sen mutlu oldiye evlendım pztesine ta kaç saat var...
ufunet fragman bölümün ilk sahnelerinden oluşuyo genellikle ilk sahnelerinde büle ise alex evlenmemiştir... umudum üle ki evlenmeden önce zarifeyi görmek aklına kim getirdiyse (arapsaçi oti gördüm sanki) neyse iyi olmuş zarifeyi gürsün de aklı başına gelsin...
doray ablacıgım'a tez vakitte istek editi: isteyim ben o macunu egerki alex ile sufi evlenmeye kalkaışırsa lazımdır bi macuncu şerbetci:icon_whis suficim içsın diye (arapsaçi oti esanslı ama çok mu kaçmış ne:icon_whis )isteyim geç olmadan kurtaralım alexi :img-wink:
Zarife Alex'e "evlen mutlu ol" dediyse,çocuğun birazcık kalan aklıda uçup gitmiştir.Teee o kaa kızayım ,kimse bu çocuga yardımcı olmay,sırtını sıvazlamay,derdini dinlemey,,Ne dertliymiş bu kızancık more..
Tez vakite tez cevap editi:Mysterys'im sofi Alex ile evlenirse macuncu şerbeti değil,akıl kaçırtan şerbeti yapacam,en iyisinden sen de servis yapacan,te o kaaa..Sufi aklını bizde Zarife ile Alex'i kaçıraciz ,Stanbol'a ..:icon_whis
Fragmanı gürdüm. :icon_sorr
Ramiz "Alex evleneyi, lazım unutasin oni" diyor.
Alex "Yapmak zorunda kaldım" gibi bir şeyler söylüyor.(Elinde çanta var ve koşuşturan çocuklar var yanlarında) Zarife de "Mutlu ol isteyim" mi ne öyle bir şey söylüyor ve arkasını dönüp gidiyor.
Vahide Abdül'e feci bir tokat yapıştırıyor.
Dilaver "Yarından tezi yok Selanik'e gidiyoruz." diyor.
2. Fragman çıktı
Sütçü Ramiz Zarifeyi salıncakta sallarken Alex evleniyor diyor.
Zarife babasına sarılıp ağlıyor.
Zarife ve Alex'in karşılıklı sahneleri var sanki Zarifelerin bahçesindeler.
Vahide Abdül'ü tokatlıyor.Çekil be diyor.
Vahide Mustafaya madem buralar çok iyi çok güzel neden dağda eşkiya var diyor.
Kızan Kaymakam yüzü aydınlanmış bir şekilde selanik'e gidiyoruz diyor.
Çetecileri de gösterdiler ama o sahneyi göremedim.
demek yeni fragmanda zarife ve alex biraz önplanda
yine duygusal bir bölüm izlicez bu çift arasında
evlenmesi sufiyle alex yaa:img-cool2 :icon_sorr
bitanem_61 16-12-07, 00:05 Evlenmek olmaz üle şey evlenemez izin vermem yani evlenmemiştir ne ka çabuk hani eski güzel adetler git gel iste düşüniyim verdim verecem
Alexle zarife karşılaşsım dedim konuşsun dedimde ayrılsınmı dedim yazdıklarınızdan sonra ufunet basmaya başladı bide alex evlenmişse :img-swoon:img-swoon
Vahide abdüşe tokat atmış :img-hyste:img-hyste paşa ogli başına daha neler gelecek farkında değil vahide mustafayı sevdiği halde neler ediyor abdüşe süründürür
~*~NaR-ı GüL~*~ 16-12-07, 00:10 2. Fragman çıktı
Sütçü Ramiz Zarifeyi salıncakta sallarken Alex evleniyor diyor.
Zarife babasına sarılıp ağlıyor.
Zarife ve Alex'in karşılıklı sahneleri var sanki Zarifelerin bahçesindeler.
Vahide Abdül'ü tokatlıyor.Çekil be diyor.
Vahide Mustafaya madem buralar çok iyi çok güzel neden dağda eşkiya var diyor.
Kızan Kaymakam yüzü aydınlanmış bir şekilde selanik'e gidiyoruz diyor.
Çetecileri de gösterdiler ama o sahneyi göremedim.
Fragman anlatimi icin tesekkürler sayin mause
Su zarife ve alexe cok aciyorum vallahi ama suc alex te yahu madem seviyosun zarifeyi ne diye evlenmeye kalkarsin o sofi cadisiyla yaaa al onu karsina "ben seni sevmeym ben zarifeyi seveym benden sana hayir gelmez sofi bunu artik kafana sokkkk!" de anlayana kadar söyle ama yok alex napiyo hemen teslim oluyor sevmek öyle aglamakla icmekle olmuyor agirligini ortaya koyacaksin!!
Ohhh yassayasin be vahidem bitanede benim icin patlat o abdül denen herife!!!:happy0064
O cetecilerin topusunun cani cehenneme ama bana kalirsa fazla kalmayacaklar kodeste mazhar pasa onlari saliverecek gibime geliyo :img-cool2
bitanem_61 16-12-07, 00:15 Fragman gören arkadaşlar evlendiklerine eminmisiniz sofiyi hiç göstermedimi belkim gelmemiştir
Ne umutlarım vardı sofinin ailesi karşı çıkacaktı bu evliliğe istemeyecekler alexde vaz geçecekti:img-cray::img-cray::img-cray:
Fragman gören arkadaşlar evlendiklerine eminmisiniz sofiyi hiç göstermedimi belkim gelmemiştir
Ne umutlarım vardı sofinin ailesi karşı çıkacaktı bu evliliğe istemeyecekler alexde vaz geçecekti:img-cray::img-cray::img-cray:
Fragmanda evlendikleri ile ilgili bişey yok ki.:img-wink:
Ramiz baba ağaca kurulu ip salıncakta Zarife'yi sallarken "Alex evleniyor" diye haberi söylüyor sadece.:icon_sorr
Sonra Zarife babasına sarılmış ağlıyor.:icon_sorr
Sofi yoktu fragmanda.
Ohhh yassayasin be vahidem bitanede benim icin patlat o abdül denen herife!!!:happy0064
O cetecilerin topusunun cani cehenneme ama bana kalirsa fazla kalmayacaklar kodeste mazhar pasa onlari saliverecek gibime geliyo :img-cool2
Valla vahidenin ellerine saglik iyi ediyor.:happy0064 Eli her zaman Mustafaya kalkacak degilya birazda Abdule kalksin. Abdulde hak ediyor o tokadi, Vahidenin yanigina dokunmak icin elini uzatiyor. Asker kizimiza dokunmak istersen beskardesi yanaginda hisedersin Abdul efendi.
Bence o ceteciler serbest birakilacak. Ama bence bunda Vali yardimcisi Stefan'in etkisi olacak. Zannedersem bu yeni bolumde gelir ve Mazhar pasayla bir takim konusmalari olur ve bu konusmalar ustune Mazhar pasa cetecleri serbest birakir.
Elveda Rumeli 13.bölüm 2.fragmanı. Başından 1-2 saniye eksik. Eksik kısımda Ramiz Efendi "Alex evleniy" diyor. İyi seyirler.
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2175
absolutelycandy 16-12-07, 00:40 Fragmandaki Zarife&Ramiz Baba sahnesi çok duygulandırdı beni. Zaten kızların babalarıyla olan ilişkilerini, bağlarını, diyaloglarını ve haliyle birlikte sahnelerini çok seviyorum.
Ramiz Baba geçtiğimiz bölüm Alex'in evleneceğini öğrenmişti. Ee Zarife'de köye döndü. Almış kumrisini yanına, oturtmuş salıncağa. Minik bir kız çocuğu gibi sallıyor. Haberi kızına ilk ağızdan kendisi veriyor. Zarife ağlıyor, O da kızı için ağlıyor. Sarılıyor baba-kız birbirine. Gerçekten çok güzel bir sahne :img-cray:
Ayrıca Alex&Zarife sahnesi de var. Alex'in gözü yaşlı, Zarife'nin gözü yaşlı. Bu da yine çok duygusal bir sahne. İzlerken içimizi acıtacak. Ama ikisini günler sonra aynı karede göreceğimiz için çok mutluyum :happy0064
Vahide, ZPO Abdül'e yapıştırıyor tokatı :img-icecr
Mustafa'ya da "buranın insanları çok şirindir, anlayışlıdır. Öyleyse niçin dağda eşkıya var..." gibi birşey söylüyor. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını dile getiriyor hem üzgün hem yaşanana öfkeli. Ama sanki yine Namık'a kızıyor gibi. Hani sanki O yapmış bunları gibi :img-cool2
Eskinin hekim&kaymakamı yeni gazeteci adayları Karakalpaklı Mustafa Namıkla aşık Dilaver'in yüzlerindeki mutlulukta çok hoş.
Volvox, fragman için teşekkürler ;)
~*~NaR-ı GüL~*~ 16-12-07, 00:52 Valla vahidenin ellerine saglik iyi ediyor. Eli her zaman Mustafaya kalkacak degilya birazda Abdule kalksin.
Bence o ceteciler serbest birakilacak. Ama bence bunda Vali yardimcisi Stefan'in etkisi olacak. Zannedersem bu yeni bolumde gelir ve Mazhar pasayla bir takim konusmalari olur ve bu konusmalar ustune Mazhar pasa cetecleri serbest birakir.
Kalksin arkadasim kalksin asil hakedene kalksin o el :img-yes:
Arkadasim stefan efendi neden istesin onlarin serbest kalmasini? Sanirim sen petrus efendiyle karistirdin stefan efendiyi :img-yes:
Fragmanda evlendikleri ile ilgili bişey yok ki.:img-wink:
Ramiz baba ağaca kurulu ip salıncakta Zarife'yi sallarken "Alex evleniyor" diye haberi söylüyor sadece.:icon_sorr
Sonra Zarife babasına sarılmış ağlıyor.:icon_sorr
Sofi yoktu fragmanda.
Mausem sevgili canım modum,haber verdiğin için teşekkür ederim..volvox sevgili modum,sanada teşekkür edriz.Hizmet buna denir..:happy0064
ÜHüüü Alex'te ağlay,Zarife'de ağlay,bende ağlayım..Bu ne kaderdir yarab..Ne zaman gülecek yüzümüz more..:icon_sorr
Sofi'yi kuşlar gagalasın,gelinliğini hazırlaydır..:dito
Foruma şikayet editi:Duyduk duymadık demeyin Mambacıgım,sofi'ye yardıma gitmiştir.Te te büle büle..Ramiz babayada zarife'ye Alex'in Sofi ile evleneceğini mambacıgım sületmiştir.Zorlen..Te te büle büle..Haberiniz olsun,benden sülemesi..:img-cool2
Arkadasim stefan efendi neden istesin onlarin serbest kalmasini? Sanirim sen petrus efendiyle karistirdin stefan efendiyi :img-yes:
Gelecek olan vali yardimcisinin adi Stefan Kristovic ve bulgar. Bu Stefan Pursicandaki esnaf Stefan degil baska biri.
Benim de Stefandan kastim bu gelecek olan vali yardimcisi.
fragman için çoook teşekürler volvox
ne ka güzel bir sahne ramiz babam kuziciğini almış avutayyy usulüylen söyleyy kızına içim paramparça ben gene başladım ağlamaya fragmanla:icon_cry::img-cray:
nekadar zor bir durumdur allah kimsenin başına vermesin bence zarife babasına inanamıyor alex yalanlıyacak idiye bekliyo...
ama alex zarifenin mutluluğu :blink: için "başka yol bırakmayiler" diyerek açıklama yapay ama bu zarifenin mutluluğunu perçinlemiyo
alexima büyü mü yaptılar... zarifenin tüm umudunu yıkıyo alex belki yalandır diye alexe gidiyor... okul bahçesindeler galiba alexin çıkmazınıda görüyo ama bence zarife alex geri dönsede kafasına dank etsede alexi zor affeder
filiz ahmet çok başarılıya nasıl içini çekerek hıçkıra hıçkıra ağlamak o bayıldım süper yaaaa...
vahide ellerina sağlık ilk defa attığın tokatı ayakta alkışladım...:happy0064
acaba noluyoda atıyo o tokatı zevzek artı sarkıntılık mı yapıyo bu paşa oğli kolağası abdüş
işgillendim editi:doray abliçkom çok dogri dedin te bak işte gene tutti kısmen nostradamus mamba ablamın kehanetleri...süt ineciğini satmış amca mı verey bu bilgileri anlamayım bu sefer de küpe aramaya mı gitmişti. te ne yapacak o küpeleri bilmim artıkın:img-cool2... yinge nerdesın?:img-help: alex elden gideyyy
doray abliçkom sen şerbeti hazırla!!! sufinin eli kulağındadır...:icon_twis
~*~NaR-ı GüL~*~ 16-12-07, 01:15 Bende izledim fragmani, tesekkürler volvox
Ay ne kaa güzel sallay ramiz baba zarifeyi üle bide su kütü haberi pat diye vermeseydi taada iyi olacakidi ama :icon_sorr
Zarife ve alex sahneleri hüzünlü olacak bu bölüm bu belli....baska yol birakmaylar diyo alex...e be alex e be cocugim yol var var ama sen isteymeysin kabul edeysin teslim olaysin...
Vahidemin tukadi neydi üle abdüle yildizlari saydiracak :img-hyste :good:
Dimitri ne zulmünden bahsediii?Asil zulümü yapan unlardir bea!
Dilaver ne kaa güzel "yarindan tezi yok selanige gidiyoruz" diii üle...yulunuz acik ulsun kizan kaymakam....:happy0064
Ben ne kaaa güzel kunusurum makedon sivesini büle....ic bilmeydim bea :D:D
işgillendim editi:doray abliçkom çok dogri dedin te bak işte gene tutti kısmen nostradamus mamba ablamın kehanetleri...süt ineciğini satmış amca mı verey bu bilgileri anlamayım bu sefer de küpe aramaya mı gitmişti. te ne yapacak o küpeleri bilmim artıkın:img-cool2... yinge nerdesın?:img-help: alex elden gideyyy
doray abliçkom sen şerbeti hazırla!!! sufinin eli kulağındadır...:icon_twis
kumrume cevap editi:Nostardamus mamba,dimitriyi sevey..siz bilmeysizniz ben size dogrisini anlatam..Dimitri ipten kurtulmak için mambacıgımi "gel sana küpe alacam "diye kandırmış..tee büle iken büle büle..Şimdi o küpeleri Sofi'ye takacakmış nostradamus mamba..Alex'i çok sevey ya,sağdıç olacakmış....:icon_sorr
şantaj editi:Yinge çok mesaj yazaysın ama o mesajlar buraya gelmey,karışmam..Abdül tokadı yedi,seni şikayet edersem ceza ağır,ben seni tanımam.:img-pilot
uuuyyy 2. fragaman gelmiş...gittim bi koşu izledim..volvox çok teşeürler...ben kendi adıma hakkını nasıl öderim bilmem ...çogu fragamanı sayende izledim:good:
1.fragamanda aklım zarife ve alekste kalmıştı...ama 2. fragamanda da bu yapılmazki....:icon_sorr zarife aleksin evlenecegini ögreniyor...aleks zarifeye başka yol bırakmadılar diyor.zarife mutluluklar diliyor:icon_cry:
istedim( istedik) ama böylesini de istememiştik :icon_sorr.
bunları yazarken gönlüm yok bu dügün olmayacak diyor...ama aklım;bu bir dizi konuyu uzatmak için olması gereken bişey diyor...:icon_sorr..
senaristlere hu hu hu ...........
aleks evlenirse eminim ki çogu izleyici(bence hepimiz :img-wink:) bu dizideki o güçlü sevgi baglarına inancımız kalmayacak...alekse güvenimiz kalmayacak...dizimizin en as aşık adamına güvenmememizi istemezsiniz dimi :icon_whis..
alekse güvenmemek=ER aşkına güvenmemek:img-cray:
:)
volvox fragman için teşekkürler...
ama fragmanmı ölüm fermanımı anlamadım...kalbimede midemede kramplar girdi...içim tuhaf oldu...beynim döndü...bu nasıl fragmandır bu nasıl senaryodur...:img-banne
ben bu senaryoyu kabul etmiyim..ben kendi senaryomu yazmıştım...
alex sofi gurursuzuyla son anda evlenmeyecek...nayır nolamaz ben zarifeyi istiyim diyecek ...
sonrasında daha önceden yazdığım senaryonun görüntüleri olacak...
(sufi sende git hakiki ıspanak namıkla evlen..sende namıkta evlilik meraklısısınız zaten...
hem bak namık sana bol bol ıspanak yedirtir...eline yüzüne renk gelir..saçların ahenkle dans eder...hemide sana saksıyla çiçekler verir...sen alekse sarıldığında karşılığınıda göremedin ya..namık sana bol bol sarılır...hevesin kursağında kalmaz yani...pis sufi ..gurursuz sufi ...:fighting2)
alexle zarifede gizli gizli buluşacak başlarda kimse bilmeyecek...
alex sonra üsküpe gidecek...zarifeye diyecek...ben orda işe başlıyım..yaşayacağımız evi ayarlıyım..gelip seni alırım diyecek...
diyecek ama uzun ayrılığa dayanamayacak..hafta sonu tatillerinde gelip zarifesini görecek geri dönecek...
dizinin senaryocusu huuu sen istediğin kadar alexle zarifeyi ayır...
sen senaryocuysan bende izleyiciyim..kariyerde yaparım...kendi senaryomuda yazarım...te o kaaaaaaaa...bye bye
Volvox ve...sevgili meslektaşım Mause'm...çok teşekkürler :img-in_lo
Fragmanı izledim izlemesine de...ben beklenmedik bir durum görmedim kızanlar...kumriler... Zaten Zarife döndüğü için, muştulu haberi ilk fırsatta duyması kaçınılmazdı. Ama Ramiz babam yine ne kadar ince düşünceli olduğunu gösteriyor...Eşeğine saygı duyup, onun ana dilinde sohbet eden adam elbet kızını da bebek gibi sallayıp...ardından sımsıkı sararak acısını hafifletmeye çalışacaktır...Bu gün bile, öyle bir durumda evladı ile gözyaşı dökecek baba azdır derim...helal olsun Ramiz babama derim..başka birşey demem...
Gelelim soya fasülyesinin faydalarına...pardon..."saçlarını kuşlar gagalayası" Sufi'ye...Ben hala ümitliyim, o uğursuz evlilik olmayacak, olmamalı...! Ayrı kalsınlar, görüşmesinler ama başkasının da olmasınlar... Çünkü o zaman aşklarına başkasının gölgesi düşecek...büyü bozulacak...büyü bozulunca, ben de bozulacağım...bozulunca huysuz olacağım...sonuç olarak herkes için sıkıcı ve üzücü bir durum yani...Anlatabildim mi derdimi bilmem..? :icon_whis
Can içın gelen edit: Kızanım, Geniş Zamanları ben de izliyordum...Hani belediye başkanı da hemşerim olur...ve tıpkı senin gibi, çok bozulmuştum Serdar Akar'a...Yapılan iş yarım bırakılır mı...diye pek bi söylenmiştim...Madem sen itiraf ettin, ben de edeyim...çok pişmanım Serdar Bey, tüm sözlerimi geri alıyorum...iyi ki Urumeli'ne geldiniz...:good:
Mamba içın gelen edit: Şimdi onu satmak vardı ama yinge yüreği işte, dayanamam kuzucigime...! Onun kahinliği temiz kalbinden geliyor, setten değil :img-yes: Gerçi nereden geldiği de beni ilgilendirmiyor...ben bundan sonra ki kehanetleri dikkatle takip edeceğim te o kaa...! Hımm...gelsin de sülesin bakayım, içıne nasıl doğuyor...uğursuz düğün olacak mı...olmayacak mı...! Sufi Doray'ın yeni ve duyulmamış beddularına mazhar olacak mı...olmayacak mı...!:icon_whis
Gece,TV'de izledim ikinci fragmanı,Genco'mu feda edip hakkaret kanalda nöbet tutaraktan ama o ne!Te ulmaz büle şey;Alex'im aglii,Zarife'm babacigina sarılmiş aglii,ben agliiim...:icon_cry: Kapattım TV'yi yattım valla,ufunet basınca.Sabah kalkar kalkmaz,baktım siteye eklenmiş fragman,hemen arka arkaya izlemeye başladım.Yine ufunet basti tabii...Teşekkürler Volvox,fragman için. Korkarım Alex evlenecek o sümsük Sufi ile.:icon_conf Üsküp yoluna çıkıp,sümsük Sufi'nin yoluna pusu kurmayı düşünmekteyim..:icon_evil Arabasını devirecem sıkı bir Kurtlar Vadisi izleyicisi olarak...Te bu kızi üldürmezsek Alex gitti gider.:img-cray:
bitanem_61 16-12-07, 10:38 Fragmandan sonra aklımda sorular uçuyor
Vahide abdüşe tokatı indirdi (ellerin dert görmesin) ama bu tokat ne zaman etılıyor asker kıyafetleri dikilip verildikten sonramı yoksa öncemi abdüş acaba tokattan sonra vaz geçebilirmi bizimkilerin yüzündeki mutluluğa gölge düşermi
Belkim vahideye yakın olmak adına sonra yapacağı kötülükler için tokatı şimdilik sineye cekebilir ama
Görevden attırdığı kaymakamın ramizin amcasının kaymakamı olduğunu öğrenirse dilaverin o ailede sevilen ve saydı duyulan biri olduğunu anladığında ne ler olur :icon_whis:icon_whis
Zarife ağlamaktan gözünde yaş kalmıycak :img-cray::img-cray: ne zaman düzelip eski haline döner sanki alex biraz toplamış kendisini yinede zarifeyle konuşurken ağlay:img-cray::img-cray::img-cray: ahh sofi ahh inşallah alexle zarifenin gözyaşlarında boğulursun
acık sözlü 16-12-07, 10:59 uzun bir zamandır yorum yazammaışdım..bu 2 .fregmanla beraber yazayım bişeyler istedim..bence alexle sofi evlenmycekler ama evlenmeleri bence dizye ayrı bi cekicilik katar ...vahidenin mustafa ya söledikleri zaten mustafanın ona daha cok öneceleri sölediği sözlerdi ,o lafları mustafaya anlatamaya çalışıyo sanki çocuk suçlu,kurtarmadğı adam kalmadı ,yazık ağzını bile açmıyo...
bide bence son lafı mustafanın dilever sölediği; osmanlının istiklal ateşi yakında makedonyada yanacak sen ve bende 2 kıvılcımı olucaz ...haydarinna rinnanay :) hastayım bu tıbbiyeli mustafa karakterine yahu...osmanlının deliyüreği ...
Harika Pazar'da az önce,Gümüş Gerdan Eleftiri ve hanimolmayan kizlarini üfleyen erkekleri fecaat durumlarin bekledıgıni dediler.Neyse ATV Rumeli'nin tanıtımına önem vermeye başladı.Programda epey bi propagandasını yaptılar,birinci olmasını vurguladılar ve 12. bölümü en komik sahneleri ile özetlediler 2 kısımda...İspanak Naaamik'li kısımları ve Eleftiri bölümlerini izlerken yine çok güldüm ya...
Fragmandan sonra aklımda sorular uçuyor
Vahide abdüşe tokatı indirdi (ellerin dert görmesin) ama bu tokat ne zaman etılıyor asker kıyafetleri dikilip verildikten sonramı yoksa öncemi abdüş acaba tokattan sonra vaz geçebilirmi bizimkilerin yüzündeki mutluluğa gölge düşermi
Görevden attırdığı kaymakamın ramizin amcasının kaymakamı olduğunu öğrenirse dilaverin o ailede sevilen ve saydı duyulan biri olduğunu anladığında ne ler olur...
Zarife ağlamaktan gözünde yaş kalmıycak :img-cray::img-cray: ne zaman düzelip eski haline döner sanki alex biraz toplamış kendisini yinede zarifeyle konuşurken ağlay:img-cray::img-cray: ahh sofi ahh inşallah alexle zarifenin gözyaşlarında boğulursun
Günaydın Urumeli ahalisi.... bye
Bitanemcanım, ben daha önce yazmıştım...Kılçık Abdül'den gelecek hayır, Allah'dan gelsin diye...o adamın elinden kazanacakları paradan da hayır gelmez zaten :hıh Senaristim, nerede Vahide'nin kazandığı altınlar more...? Abdül'e ihtiyacımız yok...bizim bir kese altınımız var...dı...???? Uğruna asker kızımızın vurulduğu altınlarımızı isteyiz...isteyiz de isteyiz....:img-pilot
Canım ya...o ne güzel beddua üle..."Saçlarını kuşlar gagalayasıca Sufi...Alex ile Zarife'nin gözyaşlarında boğulasın...!" şeklinde küçük bir düzeltme yaptım..Maksat etkisi artsın yani...Bu forumun kızları, beddua üretiminde süper...:good:
Evvelki hafta ne düşündüm biliyor musunuz...? TV izlediğimi görmeden (gerçi görse de aynı ya..) ben Urumeli'ni izlerken, birisi de beni izlese, deli olduğumu düşünür herhalde :icon_whis Sahne 1: Oturduğu koltuğa büzülmüş, ağlayıp, habire burnunu silen, zavallı bir yinge...Sahne 2: Oturduğu koltuğa, kahkahaları sığmadığı için yerlerde tepinerek gülen, kendinden geçmiş bir yinge...!!! İki sahnenin arasında saniyeler var sadece...yani ben böyle birini görsem hakkında pek de iyi düşünmem doğrusu :img-hyste Sonuç olarak, bu dizi beni depresyon ile mani arasında dolaştırıyor...Bu haftada aynı olacak gibi...ne dersiniz....?
Zeren'cim, ATV zahmet etmiş, dizi kendi kendini izletti bugüne kadar. Bölüm tekrarlarını bile ya gecenin yarısında...ya da tatil sabahının, en erken saatinde verdiler :hıh Şimdi artık, izlenme oranlarında 1. olduktan sonra, tanıtım yapsa ne olur...yapmasa ne olur...!
ERMANkolik 16-12-07, 11:49 dobro utro kızçalar kızancıklar...
yahu bu abdül yapıştı vahidenin yakasına düşmey birtürli :icon_sorr
vahidenin altınları vardı ne çabuk hacadı büle kalmadı mi iç altın more:icon_sorr
terzi ailesi oldular be
terzi ramiz ailesi :D
sütçinin degıl terzinin kızi :happy0064:img-pilot
dobro utro kızçalar kızancıklar...
yahu bu abdül yapıştı vahidenin yakasına düşmey birtürli :icon_sorr
ben demiştim o abdülün gözü göz değil...kıza saldırıyormu ne?....:icon_sorrgerçi saldırsa ne olcak cürmü kadr yer yakar :):img-icecr
yaaaa benim aleximi gördnzmü nasıl ağlay,zarifemle.....ama iyi oldu birbirlerini görmeleri ...alex zor durmda kaldı ...başka şans vermediler zarife...:sad53:
ERMANkolik 16-12-07, 12:19 ben demiştim o abdülün gözü göz değil...kıza saldırıyormu ne?....:icon_sorrgerçi saldırsa ne olcak cürmü kadr yer yakar :):img-icecr
yaaaa benim aleximi gördnzmü nasıl ağlay,zarifemle.....ama iyi oldu birbirlerini görmeleri ...alex zor durmda kaldı ...başka şans vermediler zarife...:sad53:
doğru deysın de şimdi paşaoğluya hani bu kendini bişey zanneder bence
hani ben ben paşaoğluyum vahide kollarıma atlar die düşünüodur bence
evet atlar ama mustafa na atlar nakavtt :D :D
evet atlar ama mustafa na atlar nakavtt :D :D
bence tokattan sonra istediğim kadın tarzı işte budur diyecek daha çok aşık olacak bizim asker kıza...eğer mustafanın ona aşık olduğunu anlamazsa sorun olmaz paşa oğli paşa...fakat öğrenirse korkarım kötü bişiyler yapar....eee mustafa ne yapar onu kestiremiyorum :):happy0064
Zeren'cim, ATV zahmet etmiş, dizi kendi kendini izletti bugüne kadar. Bölüm tekrarlarını bile ya gecenin yarısında...ya da tatil sabahının, en erken saatinde verdiler :hıh Şimdi artık, izlenme oranlarında 1. olduktan sonra, tanıtım yapsa ne olur...yapmasa ne olur...!
Aslında onlar kendi reklamlarını yaparlar elbette bu saatten sonra,dizinin birinciliği ile!:img-cool2 Ama en azından,o sözü ettiğim hakkaret magazin programının yapacağı tanıtım totale etki eder zannımca...:icon_roll
Bi de,Ramiz aga ve avenesinin hatunların elinden kolay kurtulamayacaklarının altını çizdiler,bu benim dikkatimi çekti asıl.:icon_twis Fragmanlarda olmayan bir ayrıntı!
Paşa ogli paşa'nın yedigi tokatta esaslıydı haa...:)
bence tokattan sonra istediğim kadın tarzı işte budur diyecek daha çok aşık olacak bizim asker kıza...eğer mustafanın ona aşık olduğunu anlamazsa sorun olmaz paşa oğli paşa...fakat öğrenirse korkarım kötü bişiyler yapar....eee mustafa ne yapar onu kestiremiyorum :):happy0064
Bence de bu tokat hoşuna gidecek Abdül'ün...Mustafa olayını pek farkedemez çünkü Mustafa herkesin önünde bunu belli edemez ama Karakalpakli bela olacak Abdül'ün başına bence...Mustafa'nın intikamını Karakalpakli alır daha sonra.Hem Mustafa Selanik'e gideceğine göre bu son gelişmeleri epey sonra öğrenecektir.
siyah-beyaz 16-12-07, 12:41 1: Oturduğu koltuğa büzülmüş, ağlayıp, habire burnunu silen, zavallı bir yinge...Sahne 2: Oturduğu koltuğa, kahkahaları sığmadığı için yerlerde tepinerek gülen, kendinden geçmiş bir yinge...!!!
Ben de şaşırıyorum.Hem nasıl bu kadar duygulu ve gözyaşlarıyla izleyip hem nasıl kahkaha atabildiğime...Her iki duyguyu da içten ve samimi veiryorlar ve aradaki dengeyi bozmuyorlar,aşırıya kaçmıyorlar. Oyuncuların kişisel payı da fazla,sanırım gene bir teşekkürü hakettiler...Sağolasınız,varolasınız tüm ekip...
bitanem_61 16-12-07, 13:21 Dönüp dolaşıp alex sofi evliliğine geliyorum evlenmezler diyoruz ama senaristin kalemi şaşırdı ve evlendiler düşünüyorumda ben en çok neye kızacam bu durumda
Sadece evlenelim sofi dedi pişmiş kelle gibi sırıtmaya başladı ağzı kulaklarında gülmeler bana ufunet bastı o düldü ben sinirlendim :dito:dito:dito:dito
Bide evlenseler herkes mutsuzken onun güldüğünü görünce direk tımarhanelik olacam bi şeyde yapamıycaz burdan oraya :icon_evil:icon_evil:icon_evil
Acaba diyorum alex evlendikten sonra sofiye bu bildiğin gibi bir evlilik olmıycak sadece kağıt üzerinde evli olucaz dermi desin de o suratındaki gülümseme azıcık gitsin biz gülelim:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Baytar efendi, çurbacı dede, sofi isminide söylüyor ama ben anlamıyorum bilen ismini yazabilirmi:img-yes::img-yes:
Acaba diyorum alex evlendikten sonra sofiye bu bildiğin gibi bir evlilik olmıycak sadece kağıt üzerinde evli olucaz dermi desin de o suratındaki gülümseme azıcık gitsin biz gülelim:img-hyste:img-hyste:img-hyste
ama evlilikleri kağıt üzerindede olmiyacak...o zamanlar varmıydı resmi nikah allahın huzrnda oluyordu nikahlar...burada alex sofye bu evlilik insanlara göstermelik bi evliliktir diyebilir :)....
ama bence sofyle olmayacak.....:img-yes: alex en sonunda çark edecek ;)
Yok öyle göstermelik olacak diyeceğini sanmam. zaten Sufi de ilk başlarda ona soğuk davranacağını, onu karısı olarak benimseyemeyeceğini tahmin ediyordur.(Tabi büle bır şey zaten hiç bir zaman olamaz ya neyse=)) O ka salak olamaz herhalde..
Ben asıl Alex onu reddettiğinde, evlenmeye hayır dediğinde yüzünün alacağı ifadeyi merak edeyim. O sahneler benim en çok zevk alacağım sahneler olacak. O sinir bozucu sırıtışının birden yok olmasını bir an önce gürmek isteyim.:img-pilot
Ramiz & Zarife sahnelerini de sabırsızlıkla bekleyim. Fatma & Zarife'den de daha etkileyici olacak galiba. Zarife çok daha üzgün olacak çünkü.. Ramiz'in onu küçük bir kızmış gibi sallamasını da izlemek güzel olacak..
Off yarın bir an önce gelse.. Akşam da yetişebilir miyim bilmiyorum ki.. 7'de çıkacağım, eve 8de yetişmek için bayağı koşturmam gerekecek.:icon_sorr
ceylan korkmaz 16-12-07, 15:12 2.Fragmanı izlediğimden beri başımdan dumanlar çıkıyor.Niye ayrıyorsunuz Alex ve Zarifeyi fragmandaki o halleri beni çok üzdü.Bir araya gelsinler.
Alex ve Zarife birleşsin isterim.
Gıcık Sofi buraları terketsin isterim.
Sevenler ayrılmasın isterim. :)
Ağlamak istiyorum..Alex köydeki çocuklara ders vermeye mi başlıyor yoksa? :img-cray: Umarım yanılmam bölümü izleyince..Sonunda yani sonunda,kaç haftadır bunu bekliyordum ben de :happy0064 Bana kalırsa bu Alex'in kendini toparlayacağına dair bir işarettir ki Sufi'yle de evlenmesinin ne kadar yanlış bir karar olduğunu anlayacaktır..Umarım yani :img-wink:
Zarife de garibim Ramiz Amca'nın göğsüne yaşlanmış nasıl da ağlıyordu öyle içli içli :sad53: Baya duygusal sahneleri var anlaşılan yine Zarife'nin (önceden bolca da güldürürdü,umarım o da artık kendini toparlar yavaştan)..Zarife_Alex ikilisini karşılıklı izlemeyi de özlemiştim baya :img-in_lo :icon_sorr
Dilaver'le Mustafa gazeteyi çıkartmak da son sürat ilerliyorlar,bakalım isteklerine kavuşacaklar mı kazasız belasız..
İlk fragmandaki terzi sahneleri de çok hoştu,Sütçü Ramiz olmuş Terzi Ramiz :) Yalnız geçen bölümün son sahnesiyle ilgili bir şey yoktu,acaba erkekler o durumu nasıl açıklayacaklar? :) Bir tek Ramiz Amca'nın Fatma Ana'dan korunmak için kızçelerinin arasına saklanması vardı sanırım o meseleyle alakalı :)
Bu haftaki bölümü,geçen haftaki bölüme göre daha çok beğeneceğimi umuyorum..Umarım yanılmam :img-icecr
teomanresat 16-12-07, 15:18 Selamlar Rumeli ahalisi:img-wink:
2.fragmanı izledim.Teşekkürler Volvox:good:
Alex'in nişanlı olduğunu ilk Ramiz amca süülemişti,Şimdi evlenecek olmasını da ilk Ramiz amca süüüler.Zarife'm nasılda şaşırdı,üzüldü,agladı:icon_sorr
Bu haberi aldıklatn sonra büyk itimal Alex'in yanına Mektebe gidiyor,ona mutluluk dilemek için.O sırada da Alex mecbur bıraktılar diyor harhalde.Zarife'de mutluluklar deyip gidiyor.Bu sahne ve sonrasında Alex ve Zarife aglayacak bizde aglayacaz.:icon_sorr
Vahide Paşa oglu Abdül'e tokat atıyor ve makamında.Acaba Vahide Abdül'ün makamına niçün gidiyor?Üniformalar için olabilirmi?Bize ekmek kapısı atın teşekkür mahiyetinde:img-fie:O sırada da Abdül Frgamnadada belli oluyor Vahide'nin yanağını okşayacak herhalde O sıradada Vahide tokatı yapıştırıyor:good:
Mustafa ve Dilaver'in Selanik'e giderken gösteriyorlar.Ellerinde valiz.Onun öncesinde karar aşamasını gösteriyorlar.
Gerdanı gümüşlü Hanım ve kızlarını ve erkeklerin kadınların hışımından nasıl kurtuldukları iki fragmandada yok.Neden acaba.?Yoksa hemen geçiştirilecekmi o görüntüler?:bilmim
Off yeter yaa ne bu Alex'Le Zarife'nin çektiği... Her böLüm onLara ağLıyorum zatii. AbLamLa ben Sufi'yi tenhada kıstırıcaz bu gidişLe. :icon_whis Kız zebellah gibi çöktü resmen üstLerine ya. Yazık Zarife nası üzüldü yaa içim parçalandı valla. :img-cray: :img-cray:
Vahide iyi vurdu Paşa ogLi paşaya. Aştı o da sınırı ha. Ne yapışkanmış bee. Sufi gibi bişey. Sufi'yle daha çok yakışır o Paşazade onLa evlensin.
Amcasının kaymakamı :img-blush Oda Mustafa'yla SeLanik'e gidiyolar sanırım. İnşallah işleri ras gider. :happy0064
Bu arada Sütçi Ramiz nası açıkLadı gerdanı gümüşlü hanım durumunu acaba? Onuda merakLa bekliyorum. :img-icecr
dizide haftalık bölümlerde 1-2 günlük yaşananlar veriliyor genelde...yani alexin düğünü 2 hafta sonra olur olacaksada...ama o zamana kadar alexte değişim olacağını düşünüyorum...
hatta inşallah aklı başına gelirde nişan olayını anlatmaya eve geldiği gibi cama taş atarak evlenmeyeceni zarifeye söylemeye gelir...
hayret ya...tanıdımız kararlı alex gitti...akıntıya kapılmış bi alex geldi...bu çocuğa naptılarsa..başkaları ne derse onu yapar oldu...
huuuuu alex kendine gellllllll....
Ben de şaşırıyorum.Hem nasıl bu kadar duygulu ve gözyaşlarıyla izleyip hem nasıl kahkaha atabildiğime...Her iki duyguyu da içten ve samimi veiryorlar ve aradaki dengeyi bozmuyorlar,aşırıya kaçmıyorlar. Oyuncuların kişisel payı da fazla,sanırım gene bir teşekkürü hakettiler...Sağolasınız,varolasınız tüm ekip...
Bak nasıl konuşay..De maşallah de,vur tahtalara ,ısır dilini ..Nazar değmesin de,süle bir şeyler..ER seyretmeden önce herkes üç kere ekrana tükürsün,nazar değmesin diye..Tamam mi??:icon_whis
Mamba içın gelen edit: Şimdi onu satmak vardı ama yinge yüreği işte, dayanamam kuzucigime...! Onun kahinliği temiz kalbinden geliyor, setten değil Gerçi nereden geldiği de beni ilgilendirmiyor...ben bundan sonra ki kehanetleri dikkatle takip edeceğim te o kaa...! Hımm...gelsin de sülesin bakayım, içıne nasıl doğuyor...uğursuz düğün olacak mı...olmayacak mı...! Sufi Doray'ın yeni ve duyulmamış beddularına mazhar olacak mı...olmayacak mı...!
Yinge uzaylıların işimi vardı,sen buradasın,hayrola ??Mambacıgımi sorma,çok kızgınım ona..Hem tutmay onun hiçbir kehaneti,sözünde de durmay..Fatma ana Ramiz'i af ederse ,te büle büle dedi....Dedi ama fatma anaya kıyamay..Kıydı Alex ile Zarife'ye..Hem ben bilim onun içine nasıl doğay bu kehanetler ,akşamları cinler ile konuşay,cin var onda cinn..Cinci Mamba:img-in_lo
2.Fragmanı izlediğimden beri başımdan dumanlar çıkıyor.Niye ayrıyorsunuz Alex ve Zarifeyi fragmandaki o halleri beni çok üzdü.Bir araya gelsinler.
Alex ve Zarife birleşsin isterim.
Gıcık Sofi buraları terketsin isterim.
Sevenler ayrılmasın isterim. :)
Sofi'mi dedin,kalbimi feth ettin..Kendisine yeni güzellikler düşinirım,hele bir yarın akşam olsun,duruma göre döşeyeceğim iyi dileklerimi..:img-music
Mazoşist seyirci editi:Volvox'un eklediğ fragmanda belli olmuyor ama Zarife konuşurken Alex'in gözünden damlayan yaşı gördünüzmü?Ve ve yüzündeki hüznü,Bir erkeğe ağlamak bu kaa mı?yakışiii..Tü Tü maşallah
2.fragmanı da izledim televizyondan.Bu fragman ötekine göre daha hüzünlü. Hele ki ramiz baba-zarife-alex üçlüsü bizi daha baya üzecek gibi gözüküyor.Ramiz baba zarifeye alexin evleneceğini söylediği sahnede ve alexle zarifenin konuştuğu, zarifenin mutluluklar dilediği sahnede epey ağlayacağız. Bir de neden bu oyuncularımız bu kaa başarılılar ki?:):)Onlar rollerini fevkaledenin fevkinde oynayınca biz daha da çok havaya giri daha da çok üzülüyoruz.
Bu arada dünkü tekrarı izlerken şunu anladım ki Tuna Orhan gerçekten de çok iyi bir oyuncu. Erdal Özyağcılar,Şebnem Sönmez gibi oyuncuları daha önce başka yapımlarda izlemiş ve ne yetenekli oyuncular olduklarını zaten görmüştük. Ama en azından benim tuna orhanı izlediğim ilk proje bu ve çok kısa zamanda onun da ne kaa başarılı bir oyuncu olduğunu gördüm. Tabi ki diğer genç oyuncuların hakkını yememeliyim ama dün izlerken bu düşünceler geçti aklımdan da forumumla paylaşayım dedim.:)
Vahide ZPO'ya tokadı iyi yapıştırıyor. Öfkesini hep haketmeyen mustafadan mı çıkaracak?Biraz da ZPO alsın nasibini. Ama o şimdi bu yüzsüzlükle "Sert kızlara bayılırım." der.:hıh:hıh
Ümmü Yingem merhabalar...Nasılsın?bye
ERMANkolik 16-12-07, 18:38 Mazoşist seyirci editi:Volvox'un eklediğ fragmanda belli olmuyor ama Zarife konuşurken Alex'in gözünden damlayan yaşı gördünüzmü?Ve ve yüzündeki hüznü,Bir erkeğe ağlamak bu kaa mı?yakışiii..Tü Tü maşallah
aynen katılmakla beraber yönetmenlerimie teşekkür ederim :D
edit: volvox sayın modum kullandığım yabancı kelimeler
dobro utro:günaydın
zdravo:merhaba
kızçeler kızancıklar : bayanlar baylar
anlamına gelmektedir...
:img-yes:
merhabalar... uzun bir sürenin ardından yine burdayım. :)
iki fragmanı da gördüm ikisi de birbirinden güzel birbirnden komik ve hüzünlüydü. alex ve zarifeye çok üzülüyorum yaa. inşallah alex sofiyle evlenmez. sizi evlenmez falan diyorsunuz ama bütün hikayeler güzel bitecek değil ya:sad53:
bence fatma anneni kızçelerin araya girmesiyle barışırlar diye düşünüyorum çünkü fragmanda ''koskoca ramiz efendi iki kızçenin arkasında saklaniyi'' diye bişe duymuştum... yani kızçelerin etkisi %45 olur. :img-wink:
en çok sevindiğim böyle rahatladığım sahne vahidenin abdüle tokat attığı sahneydi. izlerken üstümden büyük bir yük kalktı. siz bu tokadı ne zaman attı diye tartışmışsınız ama benim için ne zaman atmış nasıl atmış heççç önemli değil. vahide o tokatı attı ya. benim en büyük sevinç ve neşe kaynağım bu.
bu arada fragmanlarda ispanak pehlivan namiiki göremiyorum. acaba bir dahaki bölümlerde olmayacak mı? olmazsa çok ayıp olur. çünkü herkes namik karakterini sevmiş öyle ki harika pazar namiik karakteri için özel bir dosya açmış dizide geçen her bölümünü vermiş. bence namik ramizlerin evlerine gelsin
:img-yes:
siyah-beyaz 16-12-07, 19:11 Bak nasıl konuşay..De maşallah de,vur tahtalara ,ısır dilini ..Nazar değmesin de,süle bir şeyler..ER seyretmeden önce herkes üç kere ekrana tükürsün,nazar değmesin diye..Tamam mi??:icon_whis
Nazardan mı korkaysın be more?Tersınelik etmiyem diyeyim Maşallah...Oldi????
Ay biz nasıl düzeleceğiz acaba,tedavisi var mı bunun???
Aleks'e gerçekten ağlamak yakışıyor, daha fazla ağlatmasınlar çocugumi....Kıyamam ...
mavigece07 16-12-07, 19:17 2. Fragmanı izledim(geç oldu biliyorum :))...Mustafa ve Dilaver Selanik e gidiyorlar...İyi de iş kurmayacaklarmıydı...Neyse izleyipte anlamak en güseli..
Vahideden bi tokatta abdül yiyo e hadi hayırlısı :D
Alex ve Zarife de yine hüzün vardı.. :icon_sorr ...offf of..
Yarını bekliyorum diyemeyim...salı günü sabahın ilk saatleri **tube dan takip edicem artık.. :icon_sorr..
birinci fragman görüntülerinde mustafa hiç yok..demekki o görüntüler mustafalar selaniğe gittikten sonra oldu....
vahide tokatı yapıştırdı ama inşallah o abdül mustafaya musallat olmaz...
Mavigece mustafayla dilaver gazeteyi kurmak için para arıyor. Bu nedenle de selanikteki ittihatçılardan yardım istemeye karar vermişlerdi geçen bölümde. Muhtemelen o amaçla gidiyorlardır.
Hakiki Namik'ı ben de çok sevmiştim. Zarifeyle çok hoş ve uyumlu(!) bir çift(!) olmuşlardı. Testi münevverin en kısa zamanda bir işinin çıkmasını, oğlunu yanlız bırakamayacağı için de ramiz babalara emanet etmesini temenni ediyorum.Bol bol ıspanak yesin de güçlensin bu arada.:)
ZPO Abdül muhtemelen çıkan gazete yüzünden Mustafayla dilavere zorluk çıkaracaktır. Zaten dilaverle arası iyi değil. Mustafayla vahideyi de yakın bir şekilde görürse(hele ki bedianın gördüğü gibi) ona da çok pis takar kafayı vallahi. Ondan sonra seyreyleyin cümbüşü.:img-wink:
ERMANkolik 16-12-07, 19:27 2. Fragmanı izledim(geç oldu biliyorum :))...Mustafa ve Dilaver Selanik e gidiyorlar...İyi de iş kurmayacaklarmıydı...Neyse izleyipte anlamak en güseli..
Vahideden bi tokatta abdül yiyo e hadi hayırlısı :D
Alex ve Zarife de yine hüzün vardı.. :icon_sorr ...offf of..
Yarını bekliyorum diyemeyim...salı günü sabahın ilk saatleri **tube dan takip edicem artık.. :icon_sorr..
ayşegülcüm izleyemeyecek olman kötü :icon_sorr
ama bu selanik olayı belki vahideye ders olur
hiç sanmam ama :icon_sorr
Alex in karakterini çok değiştirdiler bence çok güçlü bi karakterdi başta herkese kafa tutuyodu şimdi başkaları istemiyo diye aşkından vazgeçiyo inş evlenmez Sofiyle ya yazık artık ağlatmasınlar aşıkları yürek dayanmıyo :icon_cry:
Alex in karakterini çok değiştirdiler bence çok güçlü bi karakterdi başta herkese kafa tutuyodu şimdi başkaları istemiyo diye aşkından vazgeçiyo inş evlenmez Sofiyle ya yazık artık ağlatmasınlar aşıkları yürek dayanmıyo :icon_cry:
Alex aslında zayıflık göstermiyor.Beraber olsalar bundan en çok Zarife ve onun ailesinin zarar göreceğini bilerek kendini feda ediyor.Çünkü din farklılığı olduğu sürece evlenemezler.Kaçsalar,Zarife bir kadın olarak damga yiyecek ve ailesi de dışlanacaklar.Alex bunu Zarife'nin intihar girişimi ve dedesinin suçlamaları ile iyice anladı.Olay bu bence....
siyah-beyaz 16-12-07, 21:02 Evet Zerrenciğim,Aleks Zarife'nin intahara teşebbüsüyle bu kararı verdi.Zarife'nin kendisini unutması için yaptı...Ona zarar verdiğinin farkına vararak...
Vahide'den Abdül'e bir tepme isteyim..Büüle en sıkısından...Mustafa da topallıyan Vahidezede Abdül'ü görünce şıp diye anlasın durumu ...
eski bölümleri seyrettim sonra ufunet fragmanı seyrettim dün geceden beri kaçkere oldu bilmem fragmanı seyredip seyredip üzülim...
nerden nereye aşık güçlü güleryüzlü alex gitti yılgın zayif üzgün alex geldi zarifede ise enkaz halinde toparlanmaya başalrken bide alexten darbe yedi te be aferin be more dede aferin yedin çocuglarin başıni te be artıkın başın göge deydi mı ehtiyar:icon_evil?
doray ablacıgımın kem gözlere şiş editi:Mary ablacıgım isteyim tükürelim okuyalım üfleyelım olsun te bu sefer totalde de birinci amiiiiiiiiiin.....
te yingemin dediği gibi bi anda ağlarken daha gözümün yaşı kurumadan gülmeye başlayiiiiim te şimdı tükürürsem :img-pilot bizimkiler ne der
olsun olsun şifa niyeti 3 kere:):img-lock:
bu arada ramiz babamda çok iyi okuyup üfürüyo(gerdanı gümişli elefteriye )geçende de okudiği dua(fatma anamın sefte duyduğu) da pek bi tesirliydi ...te be fatme annem ve kızçaleri de tükürecektır bol bol... e bizim neyimiz eksik bizde tükürelim ama ramiz babama değil onun suçi yok isteydı yardım etsın düşmişe darda kalana sanayım fatma annemde ramiz babamın kötü bi niyeti olmadığını anlayacaktır
ama ben denk getirecem birilerina tü yazıklar olsun manasında :img-beee::icon_evil
Vahide'den Abdül'e bir tepme isteyim..Büüle en sıkısından...Mustafa da topallıyan Vahidezede Abdül'ü görünce şıp diye anlasın durumu ...
Hehe,çok iyi olur vallaa...:icon_twis
mysterys,isteriz totalde birinciligi de,evet...Amiiin derim bende...
Ayrıca,bazı istekler okudum ve farkettim ki bunları ben de istiiim:
-Kamera arkası görüntüleri
-Şebnem Sönmez'den türkü
-Filiz Ahmet'in foruma gelmesi
beni şu an tek dileğim namiik in gelmesi. başka da birşey istemiyorum şu an için. :img-yes: alexin yürek burkan hikayesini hiç dile getirmek istemiyorum zati. bu sıralar dizimizde hüzünlü birşeyler görmek hiç istemiyorum. o yüzden asanın dediği gibi herşey tatliliktan hallolsun :img-wink:
ve keşke abdüle tokat atan vahide değil dse ben olsaydım fena olmazdı hani:)
frragmanı ben henüz göremedim ama fragman fotolarını volvox sayesinde görebildim. hemen farkettim ki alexin elinde muallim çantası, yanında çocuklar...demek alex öğretmen olduğunu anımsadı:)
artık iyice fragman uzmanı oldum, daha fragmanı görmeden ramiz babanın kilisede duyduğu haberi uçurduğunu anladım zarifeye, yoksa alex gerçekten evlenir mi hiç???
bitanem_61 16-12-07, 22:56 Uzun zamandır bedia görünmüyor paşa ogli vahideyi istemek için bediadan yardım alırmı yoksa direk paşa babasınımı çağırtır
Anaaaaa bu abdüş vahideden hoşlandı emme acaba onunla evlenmekmi istey yoksa başka bişeymi düşiniy
ya ben diziye neden bu kadar kanım ısındı diyordum
baba tarafımın bir kısmı selanikli çıktı
babam öyle diyor ama ben inanamıyorum nedense şuan
elveda rumeliye olan ilgimden dolayı bir kinaye mi yaptı acaba:icon_whis
bu arada çapa da (hastane olanı)caner özyurtlu(ıspanak-hakiki-deli her ne olursa namiiik)yu görmüş annem henüz söyledi yahu
ama 3 hafta önce mi ne ne zaman ben bilmem şuan
ama geçmiş olsun dileklerimi ileteyim dedim:img-cool2
evet bedıaya ne oldu bende cok merak edıyım ...
terzı asanın işleri açılmış sonunda hayırlı olsun (ama gene ramiz baba sayesinde)tabi asan bunuda kendine yontar özenle
alexle zarife karşılaşması cok duygusal alex ne kadar solgun gözukuyordu.
teomanresat 17-12-07, 07:53 Vahide'den Abdül'e bir tepme isteyim..Büüle en sıkısından...Mustafa da topallıyan Vahidezede Abdül'ü görünce şıp diye anlasın durumu ...
Günaydınlar Rumeli ahalisi:img-wink:
Sabah şerifleriniz Ayırlı olsun:img-yes:
Te te Ne güzzel bir dilek bu more...Agzından bal damlıyor Siyah-beyazcım.:happy0064
Bende isteyim Vahide Abdül'ü tepsin.Büüllee en sıkısından.Ama lazımdır Mustafa'Yı teptiği gibi tepsin.Mustafa nasılda topallamıştı.
Abdül'de üllee topallasın Mustafa Naaamıkk 'ta durumu anlasın:img-icecr
Bak nasıl konuşay..De maşallah de,vur tahtalara ,ısır dilini ..Nazar değmesin de,süle bir şeyler..ER seyretmeden önce herkes üç kere ekrana tükürsün,nazar değmesin diye..Tamam mi??:icon_whis
Mazoşist seyirci editi:Volvox'un eklediğ fragmanda belli olmuyor ama Zarife konuşurken Alex'in gözünden damlayan yaşı gördünüzmü?Ve ve yüzündeki hüznü,Bir erkeğe ağlamak bu kaa mı?yakışiii..Tü Tü maşallah
Doraycım hepimiz forumcak Lazımdır tahtalara vuralım,dilimizi ısıralım.:img-in_lo ER tam başlarken şüülee 3 kere tv ekranına vuralım sonrada 3 kere tükürelüm maşallh nazar degmesın diye:img-yes:
Mazoşist seyirci editine cevap editi;Alex'in güzünden damlayan yaşı görmedim ama yüzündeki Hüznü gördüm.Zarife'yle aşklarının imkansızlığını ve olan olaylardan sonra her daim o hüznü,o güzyaşını görürüm be More.Görürkende içim sızlar ,güzlerım dolar be more..
Bir erkeğe ağlamak bu kaaa yakışırmış Dorayım.Tütü tü Maşallah:img-blush
rhetbutler 17-12-07, 07:55 Günaydınlar,
Bu ikinci fragman ne kaa fena büle.:img-cray:O kaa dedik Alex, Zarife'yi görünce kendine gelecek, bu kararından vazgeçecek ama nafileymiş.
Bu işin içinden nasıl çıkılacak çok merak edeyim.Aklıma gelen tek şey hanımolan,gururlu mu gururlu, sevımli mi sevımli, saçları sankim Mos kuaförden çıkmışcasına güzel Sofie kıza, Üsküp havasının yaraması ve salim kafayla düşününce, başkasını seven bir adamla evlenemeyeceğini kavrayabilmesi.Tek çıkar yol bu gibi.Yalvaralım bu kıza etmesin büle bi fenalık.:img-yes:((H)erşey Alex-Zarife için...:icon_sorrKader de Sofi'ye yalvarmakta var imiş...:sad53:)
Ramiz Babiçkonun Zarife'ye haberi aktarışı...Nasıl da yufka yürekli...Ama hala şiytan güzlü deyişini unutamayim...:icon_sorr
Civcivlerin ardına saklanan Ramiz Babiçkonun Fatma Yengenin zulmünden nasıl kurtulacağını merak edeyim.Çekirge RAmiz 1 sıçradı (Zarife olayında.) 2 sıçradı (Eleftiri olayında.) 3.sü gelecek mi acaba?
Dilaver ve Mustafa, Selanik yolunda...(H)ayırlara vesile olur inşallah...Başlarına birşey gelmeden geri dönseler bari.
Vahide'nin tokadının tadına Abdül de bakıyor...Acaba niçin atay bu tokadı?Ne dedi yada ne yapti Kılçık?
Off çok fena olacak Zarife-Alex sahneleri...İkisininde içi kurudu ağlamaktan.Yaş kalmadı güzlerinde...:icon_sorrAlex'e ağlamak çok yakışayii ama yeter bizde kuruduk...:icon_sorr(Ertan Saban ve Filiz Ahmet kısacık fragmanlarda bile tüm duyguları bize geçiriyor...Harikalar...)
Günaydınlar..
Kızan kaymakam Abdül'ü azarladı diye, kaymakamı makamından eden kolağası abdül paşa ,ki o fatma ananın paşa oğlu paşası Vahide'den yediği tokatın intikamını almak isteyebülür mü??:img-pilotAlırsa alsın,ellerine sağlık Vahidecıgımin..:icon_whis
Doraycım hepimiz forumcak Lazımdır tahtalara vuralım,dilimizi ısıralım.:img-in_lo ER tam başlarken şüülee 3 kere tv ekranına vuralım sonrada 3 kere tükürelüm maşallh nazar degmesın diye:img-yes:
Mazoşist seyirci editine cevap editi;Alex'in güzünden damlayan yaşı görmedim ama yüzündeki Hüznü gördüm.Zarife'yle aşklarının imkansızlığını ve olan olaylardan sonra her daim o hüznü,o güzyaşını görürüm be More.Görürkende içim sızlar ,güzlerım dolar be more..
Bir erkeğe ağlamak bu kaaa yakışırmış Dorayım.Tütü tü Maşallah:img-blush
Tülayım,senede mi begendin Alex'in ifadesini,ne güsel kalp kalbe karşıyimiş be more..:img-kiss:
Nazardan korkan seyirci editi:Tükürürken tv'lere dikkat...kazaya sebebiyet vermeyelim..Bide şey diyelim elemtere fiş,kem gözlere şiş..:img-hyste
Günaydın herkese,
Büyük gün!Akşamı nasıl edeceğiz bilmem...
Alex'in o bir damla yaşını cumartesi gecesi fragmanı ilk izlediğimde farkettim ve dağıldım zaten.:icon_cry: O kırık ses tonuyla;''Başka yol bırakmayılar''demesi...Öldürdü resmen.Zarife'm de nasıl acıklı mutluluk diliyo,te üüüle...:img-cray:
doray,tahtaya vurmayı ve tükürürken dikkat etmeyi unutmayacağım,emin olabilirsin.:img-yes:
Herkese merhaba.
Elveda Rumeli dizisi, severek ve beğenerek izlediğimiz bir dizi oldu.
Dizi her bölümde farklı olaylarla gelişerek ilerliyor.
Dizide emeği geçen herkese teşekkürler.
Saygılarımla.
bitanem_61 17-12-07, 09:49 Alexs le zarifenin şimdi olmasada ilerde mutlu olacağına kendimi o kadar inandıdımki üzülmelerini bile seviyorum.Alexsin cadı sofiyle evlenmiycene eminim niye bilmiyorum ama bu konuda çok rahatım şimdi aşkın acı halini yaşıyorlar onlarda kendine gelicek özellikle alex başkasıyla evlenmenin sevdiğine bir faydası olmadığını anlıycaktır umarım yanılmam
Asıl tehlike abdüş şimdilik aileye yardımda bulunmuş gibi olsada aba altından sopa göstereceği kesin vahidenin attığı tokattan sonra ben sert kızlardan hoşlanırım diyebilir ama hiç kimse fark etmeden ailenin daha zor duruma düşürebilir o nede olsa paşa ogli paşa kım karşı çıkabilir
Vahidenin mustafaya attığı tekme,tokat,yumruk geri dönmezdi. Bakınız terliği getir dedi mustafa getirdi kaç erkek bunu yapardı hiç. Mustafa evdekileride seviyor du vahideyide.O yüzden bu tokatın pahalıya patlamasından korkuyorum
Dimitrinin asılmıyca kesin bir şekilde ordan kaçacaktır tabiki onu o raya atanlardan intikam alacak ilk iş olarak abdüşün alnına bir nar çiçeği açsa nesıl olur
Sadistmi oluyorum ne
absolutelycandy 17-12-07, 10:22 Asıl tehlike abdüş şimdilik aileye yardımda bulunmuş gibi olsada aba altından sopa göstereceği kesin vahidenin attığı tokattan sonra ben sert kızlardan hoşlanırım diyebilir ama hiç kimse fark etmeden ailenin daha zor duruma düşürebilir o nede olsa paşa ogli paşa kım karşı çıkabilir
Mustafa evdekileride seviyor du vahideyide.O yüzden bu tokatın pahalıya patlamasından korkuyorum.
Bana Abdüş kısa vadede zararlı olacakmış gibi gelmiyor. Ayakları yere sağlam basan, dediğim dedik ve kendine güvenen biri değil. Daha çok babasının mevkisinden faydalanan, görüntüsünün aksine biraz mızmız, güveni gelişmemiş biri gibi. Kendinden emin değil. Ve zevzek paşa oğlu adını layıkıyla taşıyor :img-heh:
Demek istediğim "ben paşa oğlu paşayım, istediğimi alırım"dan ziyade 'ne yapsam ne etsem de hangi imkanımı seferber etsem de Vahide'yi kazanabilsem' diye düşünecek sanki. Bu düşünceyle de aileye olumlu dönecek adımları olur. Hele bir de Fatma Anne'den olumlu bir sinyal alsın, yapışır iyice :img-fie:
Aileyi zor duruma düşürmesi kendini iyi göstermek adına olabilir. Önce onların olacak bir işini gizliden bozdurur. Sonra kendini göstere göstere günü kurtaran olur. Bir dolu puan toplar sevimsiz şey :img-beee:
Gerçek anlamda başlarına bela olması "bizim sana verecek kızımız yok" sözünü takiben gerçekleşir.
Yalnız o tokattan sonra Abdüş'den kendi kendine "bunu ödeyeceksin,göreceksin benim olacaksın Vahide türü bir söz bekliyorum.
bitanem_61 17-12-07, 11:34 Bana Abdüş kısa vadede zararlı olacakmış gibi gelmiyor. Ayakları yere sağlam basan, dediğim dedik ve kendine güvenen biri değil. Daha çok babasının mevkisinden faydalanan, görüntüsünün aksine biraz mızmız, güveni gelişmemiş biri gibi. Kendinden emin değil. Ve zevzek paşa oğlu adını layıkıyla taşıyor :img-heh:
Demek istediğim "ben paşa oğlu paşayım, istediğimi alırım"dan ziyade 'ne yapsam ne etsem de hangi imkanımı seferber etsem de Vahide'yi kazanabilsem' diye düşünecek sanki. Bu düşünceyle de aileye olumlu dönecek adımları olur. Hele bir de Fatma Anne'den olumlu bir sinyal alsın, yapışır iyice :img-fie:
Aileyi zor duruma düşürmesi kendini iyi göstermek adına olabilir. Önce onların olacak bir işini gizliden bozdurur. Sonra kendini göstere göstere günü kurtaran olur. Bir dolu puan toplar sevimsiz şey :img-beee:
Gerçek anlamda başlarına bela olması "bizim sana verecek kızımız yok" sözünü takiben gerçekleşir.
Yalnız o tokattan sonra Abdüş'den kendi kendine "bunu ödeyeceksin,göreceksin benim olacaksın Vahide türü bir söz bekliyorum.
Tam olarak bende bunu kastetmiştim arkadaşım içimdekilere tercüman olmuşsun
Fatmanın vahideyi abdüşün istediğini anladığında ilşk tepkisini az çok hepimiz biliyoruz. Helede gizliden işlerini bozup yüzlerine karşı iyi olursa beni evdekilerin tavrı düşündürür
Mustafanın ki belli zaten bu akşam görelim bakalım ne yapacak kılçık abdüş
Arkadaşlar eklediğim fragmanla ilgili teknik bir yorumda bulunayım. Alex'in gözünden düşen damla fragmanda belli olmuyor yazmışsınız açıklama yapma gereği hissettim. Benim kaydettiğim çözünürlük 640x480 yani fotoları eklediğim netlikte fragman.Ancak youtube'e eklediğimde kendisi otomatik olarak çözünürlüğü 320x240 a düşürüyor. Bu nedenle de youtube'te görünmüyor kalite düştüğü için. Şuan için elimdeki imkan budur. Açıklamak istedim.
Ne zamandır görmek istediğimiz muallim Alex'i bu bölümde seyredebileceğiz mi acaba? Zarife'yle o konuşmayı yaptıkları yer sanki mektebin bahçesi gibi geldi bana da. "Umarım hayatında çok mutlu olursun " diyor ya Zarife,Alex sensiz biz sizi birarada görmezsek nasıl mutlu olalım.
Bizim buraların insanı sevimlidir, anlayışlıdır. Üleyse niçın dagda eşkiya var? Niçın öldüreyler birbirlerini. Aradan yüzlerce yıl geçse de oynanan oyunlar aynı be more..
13.bölümü merakla beklemekteyim.
Sevgilerimle
teomanresat 17-12-07, 12:19 Günaydınlar..
Kızan kaymakam Abdül'ü azarladı diye, kaymakamı makamından eden kolağası abdül paşa ,ki o fatma ananın paşa oğlu paşası Vahide'den yediği tokatın intikamını almak isteyebülür mü??:img-pilotAlırsa alsın,ellerine sağlık Vahidecıgımin..:icon_whis
Tülayım,senede mi begendin Alex'in ifadesini,ne güsel kalp kalbe karşıyimiş be more..:img-kiss:
Nazardan korkan seyirci editi:Tükürürken tv'lere dikkat...kazaya sebebiyet vermeyelim..Bide şey diyelim elemtere fiş,kem gözlere şiş..:img-hyste
Tekrar selamlar Rumeli ahalisi:img-wink:Doray'cım Fatma annenin paşa oglu paşası kolağası Abdül eğerki o tokatı başka birinden yeseydi bu kadın erkek farketmez intikam alabilirdi.
Amma velakin bu kişi çok güzelsiniz dediği Vahide:img-wink:Vahideye ilk etapta tepki verecektir.Sanmam ilk etapta vahide tokatı yapıştırınca senden gelene Amenna desin.Ama bu intikam boyutunda olmaz.Hatta ve hatta Vahide gittikten sonra Elini yanağına götürüp tokat yediği anı mest bir şekilde hatırlayabülüü:icon_whis:img-pilot
Doray'cım iki dizidede ikimizin kalbi birbirine karşı be more:img-kiss:
Nazardan korkan seyirci editine cevap editi;Lazımdır demek ER başlamadan tvye elemterefiş kem güzlere şiş:img-yes:Mesaj alındı be more
Bizim buraların insanı sevimlidir, anlayışlıdır. Üleyse niçın dagda eşkiya var? Niçın öldüreyler birbirlerini. Aradan yüzlerce yıl geçse de oynanan oyunlar aynı be more..
Dimitri ve digerleri, hikayenin devamı için bir sekilde kaçacak diyoruz ya; ister misiniz onları yeni Bulgar vali yardımcısı bir sekilde serbest bıraksın?:icon_whis O zamanlarda böyle "eve dönüs" ya da "genel af" benzeri zımbırtılar var mıdır acaba? İçimden bir ses yeni arastırma konumu buldugumu söylüyor.:P
Sevgilerimle.bye
Adios Rumelia 17-12-07, 13:36 Umarım Dimitri ve saz arkaşlarını serberst bırakma gibi saçma bişi yapmaz o Bulgar Valii.(Ama içimden bi ses öle olma ihtimali var diyo:icon_sorr)
Şu paşaya gıcık oluorum Mahsar Paşa'nın oğlu Abdül.Tamam Vahide güzel ama bi de onun açından baksana be.İşte erkek di mi güzel gördümü duygularına hakimiyet kuramıo(Bu Mustafa için de geçerli:img-yes:) Vahide herhal ya Abdül'ün yaptıı eziyete boyun eğecek ya da bir kurşunla öldürecek.
Zarifeciime de artıkın bişi diemecem.Yazık ihmitali küçük bir aşka kapıldı ama Alex'de sofiyle evlenme kararından emin diil gibi.Sofiyle bence evlenmeecek.Çünkü o zarifeye deliler gibi aşık.nasıl olur da sofiyle evlenir.Ben olsaydım müslüman olmayı tercih ederdim.bülece mutlu ve mesut yaşardık!!
Rumelide hala yıl 1896 mı.Ne zaman Atamızla karşılaşcaz?Merak etmek elimde değil.
Bi de birinci dünya savaşını bu dizi gösterecek mi? Bilen arkadaşlarımıza duylrulur.
Hepinize Mutlu bir Elveda Rumeli izlemek nasip etsin(Elektrikler kesilmez inşallah:img-cool2)
Dimitri ve digerleri, hikayenin devamı için bir sekilde kaçacak diyoruz ya; ister misiniz onları yeni Bulgar vali yardımcısı bir sekilde serbest bıraksın?:icon_whis O zamanlarda böyle "eve dönüs" ya da "genel af" benzeri zımbırtılar var mıdır acaba? İçimden bir ses yeni arastırma konumu buldugumu söylüyor.:P
Sevgilerimle.bye
Kesin bir bahane bulurlar.Bulamazlarsa uydururlar.Ama Dimitri mutlaka serbest kalacak ve milletin başına bela olacak.Ben de yeni vali yardımcısının serbest bıraktıracağını düşünüyorum.
yeni 3. fragman verildi..gören oldumu..ben sonlarını görebildim..alex sınıfta dünyanın güneş etrafında dönüşünü anlatıyordu vede mutluydu gülümsüyordu..aynı dersi zarifeyede anlatmıştı belkide aklına o geldi...
vahidenin abdülle konuşması ve tokatı verildi...kaymakamlıktan çıkarken söylene söylene çıkıyordu vahide...yine bunu dikiz aynası olan bedia hanım tiyze gördü....koyunlu sahne vardı 2. fragmanda ordada ramis baba ve hasan gidiyorken çekilmiş..ramis baba ben dikiş dikemem diye bağırıyordu...
aklımda kalanlar bunlar...bu daha neşeli bir fragmandı...inşallah kaydeden biri olmuştur...
yani volvox desem daha doğru olur...
olleey 2. frgmanıda gördm sonunda :)...çok tatlı bi muallim olmuş bizim alex ...dünya ne yapaymış döniymiş :)....çok güzel yaa...:happy0064
olleey 2. frgmanıda gördm sonunda :)...çok tatlı bi muallim olmuş bizim alex ...dünya ne yapaymış döniymiş :)....çok güzel yaa...:happy0064
tuğba bu 3. fragman oldu...vede çok neşeli ve uzun bir fragmandı...zarifeyle alex konuşması verildimi..ben başlarını kaçırdım
tuğba bu 3. fragman oldu...vede çok neşeli ve uzun bir fragmandı...zarifeyle alex konuşması verildimi..ben başlarını kaçırdım
evet hlkısın 3. oldu bu....ben başından izledim.....:img-wink:
hiç zarifeyle alex yok sadece alexin okul bölmünü gösterdi o kaa...ötekilerdede hasanın kumaşlarla baş etmelerini gösterdi..sonra mustafa vaiideye okuma yzma ben sana öğretirim diyordu :) (keşke alex te..:icon_sorr)...abdül vaideye sulanıyordu falan işte ..he bide ramizi ikna etmeye çalışıyorlar terzilik için :)
vilayet nizamnamesi ve ecnebi atamaları ile ilgili araştırma yaptım ama pek kapsamlı olmadı şu gayri müslim vali yardımcıları hakkında bilgi pek yok!
İdarede yapılan düzenlemeler olumlu sonuç vermeyince, Ali ve Fuat Paşalar yeni arayışlara yöneldiler. Mithat Paşanın Niş Eyaletindeki uygulamalarını esas alarak yeni bir vilayet idaresi ortaya koymak için 1864 yılında Silistre, Vidin, Niş eyaletleri birleştirilerek, büyük ölçüde günümüz Bulgaristan’ı sınırları içine alan “Tuna Vilayeti” adında yeni bir birim oluşturuldu. 1864 yılında hazırlanan Tuna Vilayet Nizamnamesi ve aynı tarihli Vilayet Nizamnamesi, birbirinin benzeri ayrı nizamnameler olarak yürürlüğe girmişti.
1871 yılında İdare-i Umumiye-i Vilayet Nizamnamesinin çıkarılmasıyla yeni Vilayet Sistemi ülke geneline yayıldı. Böylece Rumeli’de 10 vilayet 44 sancak, Anadolu’da 16 vilayet 74 sancak, Afrika’da 1 vilayet 5 sancak yeni dü-zende örgütlendi. Bu arada Evliye-i Gayrı Mülhaka denen bazı livalar (sancak-lar) bağımsız olarak doğrudan İstanbul’a bağlandı. Bu dönemde Osmanlı İdaresi vilayet, liva, kaza, nahiye ve köy olarak beş kademeli şekilde örgütlenmişti. Yine bu dönemde sancaklar liva olarak adlandırılmış ve vilayetlerde vali yardımcılığı kadrosu oluşturulmuştu.
U]Teşkili vilayet nizamnamesiyle mülki idarenin her kademesinde üyelerinin bir kısmının seçimle iş başına geldiği, idare meclisleri ortaya çıkmıştır. Bu dönemde vilayetler için iki türlü meclisler oluşturulmuştur. Birincisi “vilayet idare meclisi”, ikincisi ise “vilayet umumi meclisi”(il genel meclisi)’dir[/U]Meclis il’e bağlı her sancaktan seçilip gönderilen ikisi Müslüman ikisi de gayri Müslim dörder üyenin katılımıyla oluşmuştur. Üyeleri bir yıl için seçilen bu meclise valinin başkanlık edeceği ikinci başkanının da vali tarafından memurlar arasından atanacağı hükmü vardırVilayeti umumi meclisi incelediği konularda sadece görüş bildirmiş. Yürütücü nitelikte karar alamamıştır. Meclis kararlarının yürütücü nitelik kazanabilmesi, kararların bağlı olduğundan yürütme yetkisi tamamen merkeze ait olmuştur
(prof. Dr Ahmet Ulusoy mahalli idareler sf.161)
1871 yılında İdare-i Umumiye-i Vilayet Nizamnamesinin 43–49. maddeleri kaza idaresi, dolayısıyla kaymakamların görev ve yetkileriyle ilgilidir. Kırk üçüncü maddede;
“Kaza Kaymakamları umuru mülkiye, maliye ve zaptiyenin idaresine ve ilâmatın mezuniyeti nizamiyesi dairesinde icraatına memur olup 35 ve 36ncı maddelerde Mutasarrıflar hakkında muayyen olan vezâifin idareyi kazaya taalluk eden kısmı kaymakamlara aittir”, denilmekteydi.
1876 yılında çıkarılan Kanun-ı Esasi’nin 108–112. maddelerinde yer alan vilayet bölümünde, vilayet idaresinin yetki genişliği (tevsi-i mezuniyet) ve görev ayrılığı (tefrik-i vezaif) esasına uygun olarak yürütüleceği belirtilmekteydi. 1877 yılında Osmanlı Meclis-i Mebûsânı 101 maddelik yeni Vilâyet Nizâmnamesi Tasarısını Mecliste görüşmüş, ancak meclis fesh edildiği için bu tasarı yasalaşmamıştı. Yine 1876 yılında Nevâhi Nizamnamesi çıkarılarak nahiyelerin durumu açıklığa kavuşturulmuştu.
Osmanlının hızla toprak kaybetmesi ve bağımsızlık hareketleri nedeniyle vilayet sisteminde çeşitli istisnalar oluşmaya başlamıştı. Örneğin, 1878’de imzalanan Berlin Antlaşmasıyla Balkanların güneyinde Şarkı Rumeli adında yeni bir vilayet oluşturulacak ve bu vilayet idari bakımdan bağımsız olacaktı. Bu maksatla 1879’da Şarkı Rumeli Nizamnamesi yürürlüğe konulmuştu.
Alıntıhttp://www.icisleri.gov.tr/_icisleri/TurkIdareDergisi/UpLoadedFiles/189-206.adnan%20%C3%A7imen.docTürk idare dergisi-
1840-60 arasında Osmanlı adli yapılanmasının taşra örgütlenmesinde oluşturulan
muhassıllık, memleket ve eyalet meclisleri, bunların içinden çıkan cinayet
meclislerinin ceza davalarında yetkilendirilmesi ve bu yetkinin kullandırılmasında
genel bir kanunnameye dayanılması, sivil azaların da bulunduğu bu
meclislerde hükmün oy çokluğu ile verilmesi ve suçlardan bazılarının (öldürme,
sirkat gibi) merkezdeki Vala-yı Ahkam-ı Adliyenin ceza onayına sunulması
zorunluluğunun getirilmesi, ehl-i örfün keyfi uygulamalarını önleme ve birey
hakkını korumaya yönelikti.
“1865 ... tarihli nizamname ile her kaza merkezinde
bir ‘Deavi Meclisi’, sancak merkezlerinde biri hukuk, diğer ceza işlerine
bakmak üzere ‘Meclisi Temyizi Hukuk’ ve ‘Meclisi Cinayet’, bu mahkemelerin
yükseği olarak vilayet merkezlerinde ‘Meclisi Temyizi Hukuk’ ve ‘Meclisi Kebiri
Cinayet’ adlarıyla istinaf mahkemeleri teşkil olundu”. Daha sonra vilayetlerdeki
iki mahkeme “Divanı Temyiz” adı altında birleştirildi. Bu mahkemeler
karma hakim usulüyle kadıların başkanlığında devletin azası ve halkın seçtiği
azalardan oluşuyordu. Deavi Meclisinin 4 azası, Divanı temyizin 6 azasının yarısı
gayrimüslimdi.
Hukuk mahkemeleri bir hakim (kadı ya da molla), bir müfti,
bir naib, bir ayak naibi ve bir başkatipten oluşurdu. Karar yalnızca hakim tarafından verilirdi. Taraflara davayı daha yüksek mahkemeye götürme hakkı tanınmıştı.
Eyaletlerdeki hukuk mahkemeleri, liva yöneticisinin ve meclis üyelerinin
katılımıyla ceza mahkemesine dönüşürdü. Yöneticinin başkanlığında maliyeden
bir temsilci, bölgedeki Hıristiyan papazı, Hıristiyan belediyelikleri adına
hocabaşı ve eyalette oturanlar tarafından belirlenen asiller (vücuh) meclisi oluştururdu.
Bu mahkeme meclisi ölüm cezasından daha hafif cezalandırmayı gerektirecek
ceza davalarında kesin kararlar verir ve kararın uygulanmasını üstlenirdi.
Ölüm cezasını gerektiren davalar başkentteki yüksek mahkemenin incelenmesine havale edilirdi.
Vilayet nizamnamesiyle (1867) kurulan İdare Meclisleri ve Vilayet Umum
Meclisleri’nin kuruluş ve çalışma sistemleri temsil ve seçim esaslarına dayanıyordu.65 Vilayet Nizamnamesi’ne göre, her vilayette valinin başkanlığında Müslümanve gayrimüslimlerden ikişer üyenin katılımıyla bir meclis-i umumi bulunacaktı.
Bu tarz idare meclisleri sancak ve kazalarda da oluşturulacaklardı. Böylece
Müslüman ve gayrimüslimlerin idareye katılımları sağlanarak devlete bağlılıkları
artırılmaya, büyük devletlerin müdahale gerekçeleri bertaraf edilmeye
çalışılıyordu, çünkü Avrupalı devletler imparatorluğun Avrupa eyaletlerinde
uluslararası bir komisyonca inceleme istemişlerdi (1859). Bu inceleme isteği
gayrimüslimlerin Müslümanların yönetimleri altında ezildikleri tezine dayanıyor
ve gayrimüslimlerin yönetime eşit olarak katılımlarını sağlamayı amaçlıyordu.
Vilayet Nizamnamesi ile Osmanlı Mülkiye örgütünün yeniden düzenlenmesine
koşut olarak Nizamiye Mahkemelerinin örgütlenişi de yeniden şekillendirildi.
Buna göre; kazalarda Meclis-i Deavi, sancaklarda Meclis-i Temyiz ve
vilayetlerde Divan-ı Temyiz oluşturuldu. Bu meclislerin başkanlığını yerel
mülki idarenin başında bulunan kişi yapacaktı. Nizamiye mahkemelerinin yapı
ve işleyişi Mehakim Nizamnamesi ile yeniden düzenlendi. Bu nizamnameye
göre; “nahiyelerde imam veya papaz başkanlığında en az üç, en çok on iki üyeden
oluşan İhtiyar Meclisleri, kazalarda kadının başkanlığında 3 Müslüman, 3
gayrimüslimden oluşan Meclis-i Deavi, sancaklarda ise hukuk ve ceza mahkemeleri
oluştu”. Bu mahkemelere kadı başkanlık edecek, 3 Müslüman, 3 gayrimüslim
üyeye ilaveten bir üye devlet tarafından atanacaktı. Vilayetlerde ise,
ağır ceza davalarını görmek için ceza ve hukuk mahkemeleri üyeleri arasından
seçilen kişilerden “Meclis-i Cinayet” kuruldu. Bu mahkemelerin tamamında
kadı ve devletin atadıkları dışındaki bütün üyeler iki yıl için yerel halk tarafından
seçiliyordu. Mahkemelerin kararları yerel mülki amir tarafından uygulanıyordu.
Bu mahkemeler şer’i, ticari ve konsolosluk yargı örgütlerinin yetki alanları
dışındaki davalarda Müslüman ve gayrimüslim ayrımı yapmadan yargılamada
bulunacaklardı. Böylece Nizamiye Mahkemeleri’nin kuruluşu gerçekleşmiş
oluyordu. Gayrimüslimlerin hukuk sistemine dahil edilişi İmparatorluğun
bütünlüğü ve geleceği açısından beklenen yararları sağlayamadı. Avrupa
devletlerinin ekonomik ve teknolojik alandaki üstünlükleri, Osmanlının farklı
topluluklar üzerinde uzun süreli denetim elde ederek siyasal bütünlüğünü yeniden
kurmasına engeldi.
TÜRKiYAT ARASTIRMALARI DERGiSi
Not: Makedonya’da muhtelit unsurların çarpışmalarından meydana gelen zaruretle 1902′de Selanik, Manastır ve Kosova vilayetlerinde “Rumeli Vilayeti Selalesi Umumi Müfettişliği ” adı altında özel bir idare kurulmuş ve bu idarede büyük devletlerin kontrolleriyle ecnebi jandarmasının bulunması da kabul edilmiştir.
2.fragamnı bende gördüm brz geç oldu ama neyse .. :icon_whis sanırım 3.sü bile çıkmış henüz görmedim ama nasılsa akşama diziimizz var :img-wink:
O nasıl bi frgmndır öle ya :icon_sorr alex ve zarife arasında daha da üzücü şeyler oluyor .. umarım alex o sufiyle evlenemz .. :icon_sorr ama içimden bi ses snki tam evlencekleri zmn bişey olacağını sölüyor inşallh olur da evlenemezler .. alex de hatasını anlar ve bu işten vazgeçer .. :icon_sorr
Vahide'yi gerçekten kutluyorum hayret ilk defa mustafa dışında birine tokat atıyor .. :icon_whis valla mustafanın bu abdül den kesinlke haberi olmaması gerekiyo yoksa neler yapar bilemiyorum .. :icon_whis aslında bişey yapmayıp vahidenin ona davrandğı gibi davransa ne güzel olur ama yüreği el vermez .. :img-icecr
Valla en çok ramiz babanın fatma anneye o muhteşem son sahneden sonra ne gibi bi açıklama yapacağını çok merak ediyorummm =))
evet hlkısın 3. oldu bu....ben başından izledim.....:img-wink:
hiç zarifeyle alex yok sadece alexin okul bölmünü gösterdi o kaa...ötekilerdede hasanın kumaşlarla baş etmelerini gösterdi..sonra mustafa vaiideye okuma yzma ben sana öğretirim diyordu :) (keşke alex te..:icon_sorr)...abdül vaideye sulanıyordu falan işte ..he bide ramizi ikna etmeye çalışıyorlar terzilik için :)
az önce tekrar verildi..alex sınıfta ders veriyor...dünya güneş olayını anlatıyor..vede gözleri prıl pırıl parlıyor..çok mutlu görünüyordu...zarifede 1. fragman görüntülerinde olduğu gibi çıkmış..gayet neşeliydi..dikiş dikiyorlardı...vahideye cezmi komutan yukarı bişiy atıyor..vahidede onu vuruyor...sanırsam bu abdüle gözdağı oluyor..cezmi komutanda baya baya iyi adam oldu...
musrafa vahideye sana okuma yazma öğreteyim diyor...bu bölümde hasan baya komik görüntüler verecek gibi..
bakalım hayırlısı olsun...iyi seyirler..
bende 3.fragmanı gördüm
aleksin gözleri nasıl da parıldıyrdu
hele şükür yaa:P
İnek gibi borçlandık eşşek gibi ödeyecez :img-hyste
Ramiz aga istediği kadar dirensin..Eski sütçü yeni terzi olacak..Yani fragmandan anladığım kadarıyla..Mustafa ve Dilaver'de pürsıçanın yeni gazetecileri olucak hadi hayırlısı diyelim..
Bölüm resimlerini resimler başlığına ekliyorum haberiniz olsun.. :img-yes:
allahım bu nedir yaa,bu nedir?ne kastınız var gözlerime,kan oturttunuz...
senin adın olsa olsa zarife olurdu...
bu sahnede kimin eli,emeği varsa alnından öpmek suretiyle,alkışlıyorum... en ufacık bir ajitasyona,saçmasapan kıskançlık gerilimlerine,bağırış çağırış ve yalvarışa ihtiyaç duymadan sessiz gözyaşları eşliğinde buruk gülüşler...helal olsun!!!
oyunculuklara şapka çıkartıyorum (mümkün olsa sufinin şapkasını -tabi saçıyla beraber- :) )
oy oy oy oy.
Gelin sevgili Alex ve Zarife üpücem sizi.
Bu kaaa güzel oyunculuğunuz için,yüreciğiniz için.:happy0064
O sahne neydi öyle?
En kalpsizleri bile ağlattınız eminim.
Ayırmasınlar Alex ile Zarife'yi.:icon_sorr
absolutelycandy 17-12-07, 19:57 Filiz Ahmet&Ertan Saban muhteşemsiniz :img-clapp:img-clapp:img-clapp
Gerçekten dört dörtlük bir oyunculuk. Bu denli yoğun duygular ancak bu kadar doğal aktarılır. Hem bireysel olarak hem de bir çift olarak inanılmazlar. Umarım onları ülkemizde izlemöe şansı elde ederiz :happy0064
Dizi izlerken duygulandıkça sıklıkla ağlarım. Ama bir aşk beni ilk kez ağlatıyor. İçim çıktı :icon_cry:
Harika bir sahneydi :img-in_lo
bu sahnede kimin eli,emeği varsa alnından öpmek suretiyle,alkışlıyorum... en ufacık bir ajitasyona,saçmasapan kıskançlık gerilimlerine,bağırış çağırış ve yalvarışa ihtiyaç duymadan sessiz gözyaşları eşliğinde buruk gülüşler...helal olsun!!!
oyunculuklara şapka çıkartıyorum (mümkün olsa sufinin şapkasını -tabi saçıyla beraber- :) )
İnsanın Türk Dizi tarihinde böyle bir sahnenin çekilmiş olabileceğine inanası gelmiyor....
Bir erkek bu kadar mı güzel ağlar. İki aşk yürek böylemi güzel anlaşır... Başlangıç noktasındaki bitiş mi diye düşünsem yoksa bu yeni bir başlangıç mı olacak desem karar veremedim...
iştipliyiz 17-12-07, 19:57 of yaa o ne yogun duygusallık,geriye dönüşler .sevdiğinin mutluluğunu içten dileyiş... o sahneler neydi ya Alex ve Zarife döktürdüler yine. Ağlamaktan perişan oldum resmen
Suraya gelip sorayım istedim, ben mi yaşlandım bu dizide devamlı ağlıyorum, benden başka böyle hisseden varmı diyecektim ki, nilim nilsam benim düşündüklerimi yazmış...
Biz bu yüzden "birdik" değil mi???:img-yes:
Bu diziyi hayatıma katanlara, emek verenlere birkez daha teşekkürler...
Bu arada Bedia enazından bir "ceeee" dedi, çok şükür...
absolutelycandy 17-12-07, 20:00 İnsanın Türk Dizi tarihinde böyle bir sahnenin çekilmiş olabileceğine inanası gelmiyor....
Kesinlikle öyle. Adeta (bizde hiç başarılamayan :img-pilot) bir sezon finali gibiydi.
Bizde genelde bombalar patlar, kazalar olur yahut hemen bir düğün tertiplenir finallerde. Ama asla bu etki elde edilmez.
Muhteşem bir sahne olmuş (çekimiyle, repliğiyle). Ve gerçekten dört dörtlük oynanmış. Oyuncuyum diyen herkes izlemeli bu sahneyi.
Bu arada Ramiz Babickom deja vu yaşıyor :img-hyste
İnsanın Türk Dizi tarihinde böyle bir sahnenin çekilmiş olabileceğine inanası gelmiyor....
Bir erkek bu kadar mı güzel ağlar. İki aşk yürek böylemi güzel anlaşır... Başlangıç noktasındaki bitiş mi diye düşünsem yoksa bu yeni bir başlangıç mı olacak desem karar veremedim...
Duarcım oynayanlarda o yürek olunca, oynadıkları rolü böyle sahiplenebilince işte böyle muhteşem sahneler çekiliyor...
O nasıl sahneydi canlarım benim ya ikiside o kaaa tatlılardıkii izlerken gözlerim doldu..:img-cray:
Ben bileyim senin adın olsa olsa Zarife olur..Nerden bildın? Çok zarifsinde te ondan.. :img-in_lo
İşte Zarife ve Alex'in farkı ikiside kabullendiler..Ama ben ayrılmalarını istemiyorum..
Öldürcem o Sofia'yı çiroz ne olucak :icon_evil
tek kelimeyle muhteşem bi sahneydi...allahmm onlar ağladı bende onlarla ağladım:icon_cry: filiz ahmet ve ertan saban' a tek kelimeyle bravo diyorum:happy0064:happy0064
Araya 2 reklam girdi,ben daha kendime gelemedim.Ben uzun süredir bu kadar yalın ve duyarlı ama bu kadar da etkileyici oyunculuk izlememiştim.Teşekkürler Filiz Ahmet,teşekkürler Ertan Saban.Daha fazla söze gerek bile duymuyorum.
takken kalsın be hasan kardaşım :img-hyste
şükür yahu hasan erdi murada,artık 100 esvabın 50 si bitti sayılır,merak etmeyin hasan kardaşımda bu ivme oldukça :img-hyste
terzi hasan oldu,pür neşe hasan :)
absolutelycandy 17-12-07, 20:24 Aticem bana mı büle büle yaparsın :img-heh:
Ee Asan odada başkası var mı ki :img-hyste
Hasan'ın o yürüyüş o koşuş (Tuna Orhan yine muhteşem) :img-hyste Hatice'nin aynada kendine bakışı :img-in_lo
Ve Meryem'in ikisine bakışı :img-pilot
tek kelimeyle süper bir dizi
geç farkettim ona üzülüyorum oyunculuklar süper çok doğal
çok sıcak
alex ve zarife sahnesi benide ağlattı
iki oyuncuda harikaydı
Bir dizide bir oyuncu bile mi sırıtmaz?:img-in_lo
Bütün ekip ellerinize yüreğinize sağlık.:happy0064:good::img-in_lo
Reklam öncesi Alex ve Zarife ile ağladık reklam sonrası (H)asan ile beraber sevindik.:icon_whis
Vahide kızımız da Mustafa ile bağırmadan konuşabiliyormuş demek ki?
Bulgar Vali Yardımcısı nefretlik bir karakter.
Çeteciler çıkacaklar şimdi dışarı.:icon_sorr
Normalde dizi aralarında foruma gelmek ve izlediğim sahne ile ilgili yorum yapmak adetim değildir ama Alex&Zarife için değer sanıyorum :img-in_lo
Gözlerim hala dolu dolu ve hala nemli... Bi sahne bu kadar mı içten, bu kadar mı duygusal, bu kadar mı etkili oynanır? Filiz Ahmet'i ve Ertan Saban'ı kutluyorum :img-in_lo :img-clapp
''Söyleyeyim mi senin adın ne?'' Tanıştıkları gibi bitirdiler sanıyorum ikilinin hikayesini :icon_sorr Aşkları bitmeyecektir ama ne bileyim çıkar yol aklıma gelmiyor şuan için :icon_sorr
Şuandaki hallerini izlerken, birden geçmişe dönünce mendil filan kar etmedi yani :img-in_lo Ahh ahh aklım hala Alex ve Zarife'de olduğu için diğer sahnelere odaklanamıyorum :img-blush
Çekenin de, oynayanın da, yazanın da ellerine sağlık :img-clapp
Sevgilerimle...
alexle zarife görüntülerini çeken bi arkadaş gece bitmeden video olarak yapsada bir kez daha izlesem..ne kadar güzel görüntü...kalpler bir sözler bir...
ne kadar güzel bir çift...ama ne yazıkki bugün finali kondu...zarifede alex te durumu kabullendi..geriye dönüşün olacağını sanmıyorum...
zarife alexe o kadar çok güvenmişki sen böyle bir karar vermişsen doğru olanı yapmışsındır sana hiç bir kırgınlığım yok...çok isterim mutlu olmanı...
ne güzeldi ya....
evet finali tanıştıkları gibi yaptılar...
herkes gibi ben de aynı sahneden çok etkilendimm. O kadar saf ve doğal bi kabullenme ki gerçekten güzel yazılmış ve çekilmiş.. Ama ayrılmalarını istemiorumm... ikisinin de başkalarıyla evlenip hayatlarını mahvetmelerini değil bence savaşıp aşklarını kabul ettirmelerini çok isterimm:img-wink:
Bu arada Zarife'nin "Bi an sandım ki ıspanakçı namık geldi çok korktum." demesi öldürdü beni yaa...:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064
ah ben tahmin etmiştim
abdülün bu kadar pislik olacağını düşünmüştüm
yazık ramiz babama asana diğerlerine ya
hiç mi acıması yok bu kılpaçinonun:icon_sorr
evet finali tanıştıkları gibi yaptılar...
yaa final demeyin yaaa lütfen bence bu büyük bi bşlangıç oldu...zaten bi hafta doldu...artık alex zarifeyi kaçırsın..çünküm dmitri ve çetesi artık daha baskın olacak,abdül zatn kene....ee istanbula göç yakın bunun öncesinde alex yapsın bunu isteyim :)
absolutelycandy 17-12-07, 20:51 ZPO Abdül :icon_evil:icon_evil:fighting2
Vahide'yi ayağına kadar getirtip al dedirtecek herhalde. Dahası onu kabul etmesini bekleyecek. Planı bu :icon_evil
Yoksa sadece intikam almak mı derdi.
Ne olacak tüm ailenin hali. Borç aldı başını gitti :icon_sorr
Dikiş dikerken ne tatlılardı. Orada onlarla olmak istedim :img-icecr
Dizi bitti oğluşumun söylediği laf "ne şerefsiz adam":img-yes:
Kötü kalpli Abdül haketti bunu.
Tokatı yedikten sonraki sahnedeki bakışından belliydi bir pislik olduğu.:icon_sorr
Ne yapacak şimdi bizim gariban Sütçi Ramiz baba ve ailesi.
Kaldı elde 100 takım asker kıyafeti.:icon_sorr
Yorum yapmaya geldim, randevu almak gerekir mi?:)
Çok beğendim çok. Pehlivan Naamik'ın eksikliğini hissettim. Yine biryerlerden çıkıp gelicek diye bekledim ama gelmedi.:)
Alex ile Zarife yine içimi dağladı. Gözlerinde ki yaşlarla gülümsemeye çalışmaları, hüzünlü olmalarına rağmen eskiyi anarak mutlu gibi görünmek istemeleri ne kadar da duygusal ve güzeldi. İçimde hissettim ayrılık acısı ile kavrulan Alex ve Zarifeyi.
İkiyüzlü, ahlaksız, sinir bozucu, utanmaz Abdül'den böyle bir tepki bekliyordum. Kıyafetleri almak için Vahide ile ilgili bir şart sunacak gibi geliyor bana.
bir şeyler oluyor görüyoruz,ama niye oluyor bilmiyoruz...
yüzyıllar geçiyor ama hala aynı cümleleri kullandıracak tarih tekerrürleri yaşıyoruz maalesef...
vahideyle mustafanın ilk konuşmasında vahideden beklemediğim cevapları vermişti,onun gibi zeki ve çağının hemcinsleri gibi davranmayan birine uymamıştı,kızmıştım...ama akşam ki konuşmayla tamam işte vahidenin olması gereken tepkisi dedim...
ailece terzilik macerası oldukça keyifliydi ama tabi işin sonunda bir çapanoğlu (pardon valioğlu :) )çıkacağı belliydi...
veee asıl meseleye geliyoruz yavaş yavaş,yani rumeliye veda vaktine,vali yardımcısı ilk icraatını tahmin ettiğimiz gibi çeteciler lehine yaptı...
yine keyif aldığım,iyi ki izliyorum dediğim bir bölümdü...
Bende sizler gibi öyle tahmin etmiştim..Kesin bir pislik yapar şimdi dedim..:img-yes: Ama ben kesin parayı vermez diye düşündüm almaktan vazgeçtim dedi..:icon_evil Bodur bacaksız pacumun paşası.. :icon_evil
yaa final demeyin yaaa lütfen bence bu büyük bi bşlangıç oldu...zaten bi hafta doldu...artık alex zarifeyi kaçırsın..çünküm dmitri ve çetesi artık daha baskın olacak,abdül zatn kene....ee istanbula göç yakın bunun öncesinde alex yapsın bunu isteyim :)
ah tuğba bende isterimki birleşsinler ayrılmasınlar..ama hiç umudum yok..tek umudum kaldı..oda alex bazı olaylarda geçmişi anımsamaya başladı...
inşallah düğün öncesinde zarifeye verdiği söz aklına gelir..."ben senden vazgeçmem artık zarife "
gelirmi gelmezmi bilmem...ama harika bir çift oluşturmuşlar..onlarla bizi tanıştırana ikili olarak karşımıza çıkaranlara ve oyunculara teşekkürler...
abdül vahideden öcünü aldı...vahide baştan demişti..mustafayla konuşurken benim ona güvenim yok diye...aklımada gelmedi değil..ya parayı vermez yada pislik çıkartrı dedim..ve gördük sonucu...
başlıktada gördüğüm gibi bu bölümün favori sahnesi alex zarife karşılaşması idi.
hakikaten allak bullak etti o sahne beni
çok duygulandım
ağlamaklı halle sahneyi tekrar edişleri zaten mahvetti
ve gelelim devamına
asanın hocalığı tüm ailenin seferber olup terzilik yapması güzel ahrektlerdi
fatma annenin eline batan iğnenin acısına ramiz babamızın öpiym de geçsin demesi ve aticeninde kıskanması bu durumu:icon_whis
vahide iş isterken yine nişancılığını gösterdi ama abdül gösterdi gerçek yüzünü
çeteciler de serbest kaldı
aksiyon biraz daha hızlanacak ama eller ayaklar bağlanmış durumda artık
bedia kayboldu söylemleri vardı ce ee dedi bize ama vahide duyamadı
ramiz ababnın çoban ve kalaycı ile olan iş çabaları ve kalaycının bir kasabaya bir kalaycı yeter gözdağı vermesi
alex in ders anlatırken ki gözlerindeki parıltı
vahidenin akşam mustafayla konuştuğu bu gazeteyi çıkarmalısın demesi
çok güzel bir sahe ve müthiş bir bölüm izledik
ama o final çok kötü oldu yaa
bu aile o borçları nasıl ödeyecek yazık yaa
O günden bu güne ne kadar az şeyin değişmiş olduğunu da gördük böylece!O zamanlar,paşa çocukları paşa-müsvette kaymakam vekili oluyormuş,şimdilerde gemicik sahibi oluyorlar!Ama halâ yetkiyi kişisel çıkarlar için kullanma gırla!Kukla yöneticiler,suça kılıf bulma,düz ovada siyaset,zalime mazlum rolü biçme,yabancı devletlere göre politika belirleme ve halâ bir avuç insanın halkı eğitme çabası!Hayatını emeği ile kazanmak isteyeni ezme,kadına taciz ve hep kırılan umutlar...
Zaten Zarife-Alex sahnelerinden sonra toparlanamadım;sonrasında tüm nefis espirilere rağmen iyice karamsarlaştım.Ve final de tam beklediğim gibi gerçekleşti...
Ama helal valla,Berrak ve Tolgahan,çok iyiydiniz bu gece siz de...Gecenin yıldızları Filiz Ahmet,Ertan Saban,Tuna Orhan ama herkes müthişti elbette.Teşekkürler ER ekibi.Emeğinize,yüreğinize sağlık,iyi ki varsınız...
Belki daha sonra yazılacak çok şey var ama şu anki duygular öyle yoğun ki ...
Bir erkeğe ağlamak bu kadar mı yakışır , bu kadar mı güzel ağlanırmış . Zarife ile Aleks ağlarken pıtır pıtır iniverdi yaşlarım , daha ne olduğunu anlamadan gülerken buldum ardından kendimi . Yorumlar biliyorum hep bu yönde olacak , teşekkür etmekten başka diyeceğim yok her zaman olduğu gibi .
Emeği geçen herkese , yüreğini koyan herkese teşekkürler ....
evet yaa böyle yapçağı belliydi o suratsızın:icon_mad:yazık fatma anaya,ramiz babaya kızlara,kızçelere hepsine okadar umut içinde halbuki beraber olup emek verdiler...ne kadar şekerdi ordaki halleri:img-icecrokadar da borca girdiler nasıl kapatıcaklar bakalım:sad53::sad53:
bu arada isteyim bir eleştiri yapayım
eleftiri hanımefendielrin bu kaa sessiz gnderilmesine üzüldüm
biraz gırgır basılma sahnesi olsaydı ve sonradan anlaşılsaydı hiç fena olmazdı
vee ramiz ababnın fatma anneye süt inecigiyle kamuşu açıkladığı sahnede duyguları kontrol etme sözü
erdal özyacıların mimikleri ve ramiz babanın klasik yüz hali çok güzeldi
ama eleftiri hanımlar acık kalaydı
bu arada bu bölümde sufi yoktu degilmi:img-cool2
ah tuğba bende isterimki birleşsinler ayrılmasınlar..ama hiç umudum yok..tek umudum kaldı..oda alex bazı olaylarda geçmişi anımsamaya başladı...
inşallah düğün öncesinde zarifeye verdiği söz aklına gelir..."ben senden vazgeçmem artık zarife "
gelirmi gelmezmi bilmem...ama harika bir çift oluşturmuşlar..onlarla bizi tanıştırana ikili olarak karşımıza çıkaranlara ve oyunculara teşekkürler...
abdül vahideden öcünü aldı...vahide baştan demişti..mustafayla konuşurken benim ona güvenim yok diye...aklımada gelmedi değil..ya parayı vermez yada pislik çıkartrı dedim..ve gördük sonucu...
haklısın gerçekten müthiş bi oyunculuk öyle sevdirdilerki ben g.yaşlarına boğuldum(ki ben 0 duyguyumdur :)) allh ayırmasın onları...dediğin gibi eskiyi hatırladı hatta baya bi hatırladı bence ,en eskiden yeniye doğru glirken çark edecek :)....zarfeyle olmiycaksada hiç değilse evlenmesin ...:icon_sorr sofyden eş olmaz :img-yes: ne güzel dedi çocklara alx malesefki evleniyorum :)
ben abdülün gözlerinin göz olmadığını ismini duyduğumda anlamıştım....ama bu kadarda aşağı olacağını hiç düşünmemiştim...bıyu posu devrilsin...(oda yokki :))
bu arada bu bölümde sufi yoktu degilmi:img-cool2
yoktu uyuz ailesini almaya gittiydi ya...zoraki gelin :(....mor gözlü cnavar....bogacaim oni...:img-black
ben HP mden sonra hiçbir dizideki aşk sahnesinin beni bukadar etkileyecegini düşünmemiştim...:img-cray:
bir aşk ancak bukadar güzel ifade edilebilirdi..
bir aşk bir çıkmazda oldugunu bukadar anlatabilirdi...
bir aşk sen imkansızsın sensizlik imkansızı bu kadar güzel ifade edebilirdi..
bir aşk ancak bu kadar güzel olabilirdi..
evlensin hiç önemli degil.....evet bu sahneden sonra aleks evlensin hiiiiiççççç önemli degil...
hem aleksle evlenen sofi düşünsün artık...zarifemin gönlü rahat :)
sofinin (h)asan dan daha vahim durumda olacagı aşıkar.....hangi konuda mı vuslat :img-hyste
DİZİ DEDİGİN BÜLE OLUR.TEEEE OO KAAAAA :good: :img-ok::cheer::img-clapp:happy0064:img-hi:
O günden bu güne ne kadar az şeyin değişmiş olduğunu da gördük böylece!O zamanlar,paşa çocukları paşa-müsvette kaymakam vekili oluyormuş,şimdilerde gemicik sahibi oluyorlar!Ama halâ yetkiyi kişisel çıkarlar için kullanma gırla!Kukla yöneticiler,suça kılıf bulma,düz ovada siyaset,zalime mazlum rolü biçme,yabancı devletlere göre politika belirleme ve halâ bir avuç insanın halkı eğitme çabası!Hayatını emeği ile kazanmak isteyeni ezme,kadına taciz ve hep kırılan umutlar...
Zaten Zarife-Alex sahnelerinden sonra toparlanamadım;sonrasında tüm nefis espirilere rağmen iyice karamsarlaştım.Ve final de tam beklediğim gibi gerçekleşti...
Ama helal valla,Berrak ve Tolgahan,çok iyiydiniz bu gece siz de...Gecenin yıldızları Filiz Ahmet,Ertan Saban,Tuna Orhan ama herkes müthişti elbette.Teşekkürler ER ekibi.Emeğinize,yüreğinize sağlık,iyi ki varsınız...
devlet-i ali'nin selameti !!! için atılan adımlarla,evine,yurduna elveda diyenlerin hikayesi...
evet dediğin gibi bir adım bile ileri gidememişiz...
teomanresat 17-12-07, 21:05 İyi geceler Rumeli ahalisi:img-wink:
Ağladık,güldük,sinir olduk bir rumeli gecesinide bitirdik.:img-yes:
Baştan Ramiz babişkomun ve terzi,damat (H)Asan'ın bayılam numaralarına :img-heh:
Ardından Zarife ve Ramiz babişkomun babakız sarılma sahnelerine:img-cold:
Daha sonra Zarife ve Alex karşılaşmalarına ve ilk karşılaştıkları zamana gitmelerine ve öyle ayrılmalarına:img-cold:Bu kaaa güzel mi oynanır,bu kaaa güzel mi ağlanır ..
Filiz Ahmet ve Ertan Saban muhteşemsiniz:good:
Ardından Vahide ve Abdül sahnelerinde Vahide'ye :good::happy0064
Sonracıma (H)Asan ve (H)atice muratlarına erme sahnelerine ve Eski Sütçi yeni terzi Ramiz babişkomun sahnelerine ve Terzi,Damat ve şimdide hoca (H)Asan sahnelerine ve Treziliğin incelerini anlatma sahnelerinde:img-hyste
Ve son sahne Abdülü elime geçirsem Bogacam:icon_evil:dito
Tüm Elveda Rumeli ekibin ellerine sağlık ve -15 derece soğukta bizleri sımsıcak ısıtmalarına çok teşekkür ederim.:happy0064Yine çok güzeldi çok keyif aldım.
.......
Alex ile Zarife yine içimi dağladı. Gözlerinde ki yaşlarla gülümsemeye çalışmaları, hüzünlü olmalarına rağmen eskiyi anarak mutlu gibi görünmek i |