Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/3

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

rhetbutler
08-01-08, 12:23
Reytinglerin bu kadar güzel gelmesine çok sevindim.Hatta durup durup sıralamaya bakıyorum.Total de 3.lüğe de yükseldik.Her geçen hafta daha da iyiyiz.Tüü tüü tüü maşallah diyeyim.

MCD'ye sorum var.Dün Pürsıçan da iki bayan salınıyordu.Agop Efendiyle karşılaştılar.Biri yeşil etekli diğeri morumsu etekli.Yinge hangisiydi?Bir de yeşil eşarplı vardı.Eşiyle oturuyordu çayırda.Ben ondan şüpheleneyim.

Volvox, haberleri kaydetmiş...1 -2 saate ekleyecek sanırım.Süre daha kısa olabilir.

Pamir
08-01-08, 12:27
arkadaşlar ben geçen hafta izleyemedim diziyi.. bu hafta başta verilen özeti de kaçırdım.. biri bana anlatabilir mi alex'in babasının hikayesi ne???

lyon69
08-01-08, 12:31
Yine birinciyiz...yine yine yeniden....:happy0064 İzlemesem de olur...Sonra izlesem nolur...Elveda Rumeli hep birinci olur....:happy0064

Nazara geleceğiz...Allah kem gözlerden saklasın...41 kere Maşalllah....13.30 rating mi olurmuş....:img-icecr

Akşama kaa herkes yorumuna bir Maşallah eklerse...41'i bulur muyuz...:img-wink:

Aman yingem sen dersin de eklemez miyiz ?
Maaşallah, maaşallah.
Elemterefiş kem gözlere şiş. Sonra :
Gözü olanın gözü çıksın.
Hepsi alın teri.
Nazar etme ne olur, çalış senin de olur (üstüne alınan başka dizilere gönderme olarak)...

Gerçekten tüm dizi ekibine sonsuz teşekkürler, sevgiler, selamlar, saygılar.

ZeRReN
08-01-08, 12:33
arkadaşlar ben geçen hafta izleyemedim diziyi.. bu hafta başta verilen özeti de kaçırdım.. biri bana anlatabilir mi alex'in babasının hikayesi ne???

Alex'in babası da Müslüman bir kıza aşık olmuş ve kaçmışlar ama köylü peşlerinden gitmiş,kızı öldürmüşler,baba yaralı kurtulmuş.Dede'de alkolle teselli bulmaya çalışan oğlu avunsun diye sevmediği biri ile evlendirmiş(Alex'in annesi!).Ama babası alkol yüzünden genç yaşta ölmüş.

doray
08-01-08, 12:44
Reytinglerin bu kadar güzel gelmesine çok sevindim.Hatta durup durup sıralamaya bakıyorum.Total de 3.lüğe de yükseldik.Her geçen hafta daha da iyiyiz.Tüü tüü tüü maşallah diyeyim.

MCD'ye sorum var.Dün Pürsıçan da iki bayan salınıyordu.Agop Efendiyle karşılaştılar.Biri yeşil etekli diğeri morumsu etekli.Yinge hangisiydi?Bir de yeşil eşarplı vardı.Eşiyle oturuyordu çayırda.Ben ondan şüpheleneyim.

Volvox, haberleri kaydetmiş...1 -2 saate ekleyecek sanırım.Süre daha kısa olabilir.
Onlar Sofi'nin yingeleri ..Zarife'yi kaçırmayı planlıyorlarmış.Pürsıçan'da turluyorlarmış...Bizde şimdi yola çıktık,Sofi'yi ve babasının yollarını kesme görevi bana D,Alex ile Zarife'yi kaçırma görevi M ile C' ye Baytar dede ile Ramiz babayı avutma işi de Ak Ümmü Yingemin..Haftaya izleyin anacım..:img-hyste
Aman yingem sen dersin de eklemez miyiz ?
Maaşallah, maaşallah.
Elemterefiş kem gözlere şiş. Sonra :
Gözü olanın gözü çıksın.
Hepsi alın teri.
Nazar etme ne olur, çalış senin de olur (üstüne alınan başka dizilere gönderme olarak)...

TV'ye tükürmeyi de unutmayalım..Hatta mümkünse bir de çevşen asalım..Ne olur ne olmaz demeyelim, işi sağlama bağlayalım..:img-hyste

Pamir
08-01-08, 12:48
Alex'in babası da Müslüman bir kıza aşık olmuş ve kaçmışlar ama köylü peşlerinden gitmiş,kızı öldürmüşler,baba yaralı kurtulmuş.Dede'de alkolle teselli bulmaya çalışan oğlu avunsun diye sevmediği biri ile evlendirmiş(Alex'in annesi!).Ama babası alkol yüzünden genç yaşta ölmüş.

çok teşekkür ederim.. ben de anlatılanlardan müslüman kıza aşık olduğunu anladım da babası nasıl ölmüş ve kıza ne olmuş anlayamadım...
zarife&alex olayı öğrenildiğinde köylünün tepkisi çok kötü olmamıştı.. yani ramiz den süt almadılar olmaz falan dediler ama çok aşırı bir sert tepki görmemiştim..
yazık ya...

teomanresat
08-01-08, 12:58
OF OF Reytingler süper hatta süper ötesi:happy0064
Tü tü tü maşallah diyelim de nazar değmesin:img-in_lo
Böyle bir diziye büleee güzel reytingler yakışır değilmi Rumeli ahalisi:img-wink:

Ben akşam yanlız Mustafa Vahide sarılmasını kaçırdım.Telefonun çalacağı tuttu:icon_sorrGüzel sarılmışlar anladığım kadarıyla.:img-in_lo

Yinge sen reytingler düşmesin diyemi izlemedin ay kıyamam sana ben.:love09:
Artık kemikleşmeiş bir seyirci kitlesi olduğunun kanısındayım.Yani Dizi bozulmadıkça reytingler düşmez sanırsam.Yinge sen günü gününe izle canım:img-yes:

Fatma yenge Bedia'ya, Vahide Mustafa'ya helal süt emmiş bir kız bulalım dedi deyince Bedia hanımın suratı nasılda afalladı.Vahide dedi diye şaşırdı:img-wink:

Bedia hanım belki bu ikilinin arasındaki sevdayı ortaya çıkarabilir ama nasıl?Sorarım size nasıl?:bilmim

ébruli
08-01-08, 13:00
zarifenin ağacı belki 100 yıl sonra dilek ağacı olmuştur...

bende düşündüm bunu belkide dilek ağaçlarının başlamasına bi işarettir diyede düşündüm
gerçekten çok güzel bi anlatımla anlatıldı
ben çok sevmem aşk sahnelerini ufunet basar ama alexle zarifede izlemeye doyamıyorum cok naif anlatılıyo anlatılmak istenen herşey
tabi korkumda var bu konuda uzatıp sünger gibi çekilmesi yada hızlandırıp konunun tüketilmesini istemem:icon_sorr

reytingler çok güzel ak ümmi yengenin dediği gibi maşallah yazalım hepimiz:good:

volvoxa ne kadar teşekür etsek azdır dunden beri arıyoruz tarıyoruz umudum kesilmiştiki yinge haber getirdi

rhett-butler8/1
08-01-08, 13:05
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
7 OCAK 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 13,30 28,90
TELE - BAROMETRE
7 OCAK 2008 PAZARTESİ

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)

1 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 8,50 21,30
2 ARKA SOKAKLAR (TKR.) [NET] KAND 8,40 18,30
3 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 8,00 17,50

41 kere maşallah bende diyeyim....:good:
Kışa kara soğuğa rağmen....izleyicisini izlerken ısıtabilen nadir bir dizi Elveda Rumeli....:img-yes:

Yapılan işi önemsemek böyle olsa gerek...
Umarım ki çizgisini hiç bozmaz...her bölümleri ilk bölümleri kadar zevkle izlenir....

ve sizler gibi bende alex 'in ağlamasına çok içleniyorum...ağlamak çok yakışıyor ...evet bunu fazlasıyla gördük ....birazda güldürün şu makedonu...

yalnız şöyle bir eksiklik var...alex ile mustafanın ilişkileri bir anda kesildi...tamam kara kalpaklının başında bir sürü musibet dolaşıyor...herşeye anca yetişiyor... emme...alexin nasıl olduğunu merak etmesine engel değildir sanırım..

üçünü yanyana görmeyi istiyorum birde..alex...mustafa....dilaver (dilaver dünyanın en temiz yüzlü insanı seçilmeli...bu kadarmı şeffaf bir görünüş olur..)
ve hadi onu da alalım...hasan....
işte böyle bir dörtlüye rumeli dayanabilirmi....:img-wink:

ZeRReN
08-01-08, 13:07
Şu Nevreste'yi merak ettim,hani Kalbur Nazım...Yok Nalbur Kazım'ın kızını...Hani,bi bölümde,Vahide Meyrem'e kahve içmeye gitmişti de,tombik yanaklı bi kız sormuştu Namık'ı...Sakın o olmasın Nevreste?!Bi de yakışırlar ki Mustafa ile... :img-hyste

Bi şey değil,Pamir.Yalnız bizimkilerin hikayesi en başta keşfedildi,az buçuk kaçamağa bile hemen tepki geldi...İleri gitselerdi neler olacaktı kim bilir?!Hem Hristiyan gençler de Alex'e tepki verdiler...

doray'cım,buldum bi cevşen valla!:img-wink:

bitanem_61
08-01-08, 13:39
[QUOTE=ZeRReN;5753225]Şu Nevreste'yi merak ettim,hani Kalbur Nazım...Yok Nalbur Kazım'ın kızını...Hani,bi bölümde,Vahide Meyrem'e kahve içmeye gitmişti de,tombik yanaklı bi kız sormuştu Namık'ı...Sakın o olmasın Nevreste?!Bi de yakışırlar ki Mustafa ile... :img-hyste

Bende nevresteyi merak ediyorum laftamı kalacak yoksa dizimize bir hanfendi daha katılacakmı ve ve vahidenin ona olan davranışları nasıl olurki :img-black:img-black
meryemin orda kahve içen kızlara ne ka kızmıştı bu kıza direk dalar bizde çok eğleniriz

reytinglerimiz iyi gelmiş maşallah maşallah elemter fiş kem güzlere şiş

ZeRReN
08-01-08, 13:47
Bende nevresteyi merak ediyorum laftamı kalacak yoksa dizimize bir hanfendi daha katılacakmı ve ve vahidenin ona olan davranışları nasıl olurki :img-black:img-black
meryemin orda kahve içen kızlara ne ka kızmıştı bu kıza direk dalar bizde çok eğleniriz

reytinglerimiz iyi gelmiş maşallah maşallah elemter fiş kem güzlere şiş

Bence lafta kalmayacak ve ortamı daha eğlenceli kılmak için bir hanfendi teşrif edecekler...Biz de Vahide'nin ailesi karşısında yaşayacağı krizlere epey güleceğiz sanırım,yalnız artık Mustafa'yı fazla kıskanacağını sanmam.Nevreste'ye ise dalar bi şekilde herhalde!Sonunda Bedia yardım edecek Vahide ile Mustafa'ya,kanımca...

Bu arada Vahide dün gece çok tatlıydı özellikle ahır sahnesinde çok şirindiler...

teomanresat
08-01-08, 14:07
.

yalnız şöyle bir eksiklik var...alex ile mustafanın ilişkileri bir anda kesildi...tamam kara kalpaklının başında bir sürü musibet dolaşıyor...herşeye anca yetişiyor... emme...alexin nasıl olduğunu merak etmesine engel değildir sanırım..

Rhett selam arkadaşım.:img-wink:Evet bende Mustafa Alex sahnelerinin kesilmesinden yana dertliyim.Karakalpaklının bir sürü derdi var tamam ama gece var,Gündüz Mustafa gece kara kalpaklı.Gündüz pek ala görüşebilirler.O kaa olay oldu Mustafa bir gidip Alex'le konuşmadı.:icon_sorr
Ben bekleyim Alex Mustafa dertleşmesini:img-yes:

weasleys
08-01-08, 14:14
alexin mustafa'yı bırakın dünyayla alakası kesildi. ama artık dizi ekibimizin buna bir dur demesi lazım...alex-zarife olayları çabuk başladı çabuk bitti. bu yüzden yepyeni bir açılıma ihtiyaçları var...

dün en güldüğüm sahne. vahidenin dimitri peşinden koştuğu sahneydi...elinde tüfek, yakışmıyor da eline.hakiaten iğne deliğinden bile ateş eden usta nişancı çolak dimitriyi nasıl ıskaladı?

ZeRReN
08-01-08, 14:19
elinde tüfek, yakışmıyor da eline.hakiaten iğne deliğinden bile ateş eden usta nişancı çolak dimitriyi nasıl ıskaladı?
Heyecan yaptı kızcağız...Ortada sevgilisi kabak gibi kalmış boy hedefi olaraktan.Korktu zavallim ve ıskaladı!
:icon_twis

handeci
08-01-08, 14:28
reytingler süper.ab de yine birinci dizi.totalde üçüncü.yalnız tekrar bölümü olmasına rağmen arka sokakların arka sokakları geçememiş dizi.neyse.şebnem sönmez ve erdal özyağcılar süper ikililer ya.bir zamanlar komedide hande ataizi ile cem davran gibi.bence dizi bu sezon böyle gider.ama bıçak sırtı da çok güzel ikisi arasında zap yapmak çok yorucu.

volvox
08-01-08, 14:33
Arkadaşlar atv ana haberin Elveda Rumeli'yle ilgili kısmını videolar bölümüne yükledim. İyi seyirler dilerim.

http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2729

handeci
08-01-08, 14:52
son anları çakışıyor dizilerin.her hafta olmuyor ama son haftalarda diziyi uzattılar iyice.bu kadar uzun dizi olur mu.bütün diziler öyle.bıçak sırtı çok güzel ayrıca.müziği süper.kaçırmak istemem.özetini bile kaçırmak istemem.

cann2366
08-01-08, 14:57
merhabalar
güzel bir bölümü daha bitirdik
gerçi ben sınav çalıştığım için daha çok sesleri duydum
neyse hasan altınları kurtardı da bizimkiler battıkça batmadı
reytingler harika
bu arada nevreste mi gelecek kadroya
no name yada ünlü bir isimmi olur
berraktan daha güzelmiş bi de:icon_whis
kara kalpaklı napacak çıkaracak mı yüzündsekini
ben sanmıyorum bişeyler olurr

bu arada handeci bıçak sırtıyla ilgili yorumlarını bıçak sırtı dizisinin başlığında yaparsan sevinirim:img-yes:

killer50
08-01-08, 15:54
byeselamlar,

arkadaslar kusurabakmayin hic birinizin yorumunu okumadim...:img-polic

resmen tükürdügümü son damlasina kadar yaladim.bi önceki yorumu olmaz dedigim erbisey oldu...:icon_whis

mustafa ve vahide sahneleri müthisdi.ama sonu yakti beni:icon_sorr:happy0064:P:good::img-pilot

alex ve zarife icimizi gene acitti.
damdaki namik cabuk gitti daha karpuz kesecektik.
ya asan ah be asan yazik sana

gaddar ramiz kuyucu ramiz süperdi hadi byeee

briTugba
08-01-08, 17:27
Arkadaşlar ben Cabbar'dan ümidi kemiştim,kesin inecigi kesti demiştim...ama bana kapak yaptı Cabbar Amca:icon_sorr

Eeee Sufi'cik te gelinliksiz kaldı kim dikecek ona gelinlik...gelsin bana ben ona yaparım gelinlik,hem gelinliğini yaparım hemda yuvasını:icon_twis:fighting2....bu dedecikte çok kötü yaa gitti ikna etti geldi...:icon_sorr

olimbera
08-01-08, 17:44
Arkadaşlar atv ana haberin Elveda Rumeli'yle ilgili kısmını videolar bölümüne yükledim. İyi seyirler dilerim.

http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=2729

volvox müthişsin!:happy0064 İzleyemedim diye çok üzülüyordum. Sayende izleyebileceğim şimdi olmasa da.:) Fatma Ana'mız ve Hatice'miz canlı yayındayken ben yolda öndeki arabalara saydırmakla meşguldum. Elveda Rumeli'ye de zor yetiştim zaten.:icon_sorr

Bu arada reytingler yine muhteşem! Total'de de 3. olmuşuz çok sevindim.:happy0064

Bölüme gelince, çok güzeldi yine..:img-in_lo Vahide & Mustafa'nın konuşması dışında her karesini izledim.(Onu da izledim ama ses vardı odada hiç bir şey anlamadım:)) Bugün yine alkışlamak istiyorum Ertan Saban ile Filiz Ahmet'i.. İnsan nasıl bu ka güzel oynayabilir? Böyle zor rolleri gerçek(miş gibi demek istemiyorum, zira sayelerinde gerçek olduğunu düşünmeye başladım:icon_whis) canlandırmak gerçekten çok çok büyük bir başarı.

Alex'in mezar başında ağlaması o kadar etkiledi ki beni.. Çok şükür annem ve babam sağ, ama arada düşünürüm "Ya onlara bir şey olursa..." diye. Özellikle eskiden o ka büyüktü ki bu korku, daha küçük bir çocukken bile bu konuda gördüğüm kabuslar hala aklımdadır. "Kalk!" diye isyan ettiğinde de bende film koptu artık.. Gerçekten çok kötü oldum..:icon_sorr

Zarife'nin ağaçla konuşması da öyle duyguluydu ki.. "Babam ben doğduğumda ömrüm ağaç gibi olsun, mutlu olayım diye dikmiş seni, ama ben mutlu değilim..." Yazmasını bağlayışı, eve döndüğünde Ramiz'le konuşması...

Ramiz'in Rabb'ime konuşması da çok duygulandırdı beni. Bir baba o da sonuçta. Kızını böyle görmek onu mahvediyor. :icon_sorr

Offf.. ufunet bastı büle hüzünlü sahnelerden bahsettikçe...

YoShUn
08-01-08, 18:15
1. olmuşuz çok sevindim :bella:cheer:

bu bölüm asan çok komikti yaa tuna orhan çok başarılıydı (gerçi her zamanki hali ama neyse...):)

mustafa- vahide ahırda oturdukları kısım çok güzeldi.
sonu çok kötü oldu yaa vahide tüfekle koşuyodu acaba o bişeyler yapcak mı yada yetişebilcek mi...

zarifeme çok üzüldüm yemenisini her gün ağaca bağlıyo cm benm yaa:sad53:
aleximde kaderine boyun eğmiş sofiyle evleniyo...:sad53:

bu vahideyle mustafa evlenmek istediklerini nasıl sülicekler :) acaba ramizle fatmaya.

Visual Design
08-01-08, 18:44
Çok eğlenerek izledim her zamanki gibi bu bölümü :) Ehehe :) Çook harika bir dizi ya :) Diziden önce Ana Haber Bülteni'nde türkü söylediler :) O da çok güzeldi :)

bonita
08-01-08, 18:47
41 kere maşallah valla reytinglere bakın süper harika tabi inş totalde de 1. oluruz:img-icecr aman nazar değmesin

dün izlediğim bölüm olağanüstüydü reklam aralarında bile kalkamadım tv başından:img-blush
hangisinden başlasam bilemeyim asandan olsun bari
:img-hysteağlama sahnesinde aticeylen birlikte beni de bitirdi:img-hyste harika bi oyunculuktu her sahnesi:good:bütün gün aklıma geldikçe kendi kendime sırıttım:)
alex-zarife'ye her hafta aynı üzülmekten isyan etmekten biz yorgun düştük senaristler daha nasıl ayırsak diye bakıyolar:icon_sorr (fatmaanne haberlerde de söylemedi hiçbişey zaten (ama dizide olmasa da türkü süledi :img-icecr) )
mezar taşı ve ağaca yemeni bağlama sahnesi replikleriyle harikaydı her ikisini de tebrik ederim
mustafa-vahideye dün akşam güldüğüm kadar hiç gülmemiştim:img-hyste kim bu nevreste ya yandı gülüm keten helva umarım korktuğum gibi kız mustafa naamikiilk görüşte vurulup iki ayda evlenelim demez
vahidenin nevreste adını duyduğundaki tepkisine bayıldım deli kız ya:img-grin2
tabi bunların devam edebilmesi için mustafanın o cendereden sağ salim kim olduğunu belli etmeden çıkması gerekiyo umarım vahide yetişir (niyeyse dün geceden beri içimde düşündükçe saçma gelenihtimali %1bile olmayan bir kanı var. saçma ama ana hep öyle olacakmış gibi geliyo: cezmi komutan geleyi aklıma hayırdır inş)
ramzi amca fatma anne yine harikalar yarattılar 'bunama' diyaloğu çok güzeldi fatma anne herşeye çok net ve katı cevaplar veriyo aklına hiç eski arkadaşı ayşe gelmiyo heralde kızına da aynı şey olacağından korkuyo evet ama onu söylemesini en aaından ramise söylemesini beklerdim:icon_sorr

ramizamca editi: dün akşamın fotoğrafı benim için ramiz amcanın vahide taklidiydi her sahnenin yariayrı ama dün akşam kendime onu seçtim:)

emrecetin
08-01-08, 20:32
Ben de Mustafa'nın elinde birşey var zannediyorum. Elindeki sayesinde kurtulacak gibime geliyor. El bombası vardı galiba o vakıt. Belki öyle tehdit edebilir. Ya da peçesiyle Vahide gelir iste size Mrs. Kara Kalpaklı. Ya da halk ayaklanır "Karakalpaklı bizi kurtardı" diye. Dilaver veya Cezmi'nin gelmesi ise düşük ihtimal. Dimitrinin kim bizden habersiz köy basar deyip gelmesi de zor, daha eski güçlerinde değiller.

Ama şuraya yazıyorum, Abdül mutlaka Dimitri tarafından vurulacak. İsteyerek ya da istemeyerek bu olacak. O paşa da saldığı çetecilerin oğlunu vurduğunu duyacak ve kahrolacak.

Geçen yazdığım az farkla olsa da tuttu, bakalım bu tutacak mı?

ceyceylan
08-01-08, 21:00
cok güzel bir bölümün ardından reytnglerin bu denli yuksek olmasına cok sevndim..
dizi iyice soru işaretleri ile dolmay başladı..
ben dünkü mustafa-vahide sahnelerine bayıldım ...ikiside aslında sert işte attığını vuran ,korkusuz cesur karakterler ama birbirleri ile iki çocuk gibiler ,birbirlerine sarılmaları gülmeleri cok hoşuma gitti...helede devamında mustafanın da vahideninde anne ve babalarına acılamayışları çokda komikdi..
bu sefer karakalpaklı ile ilgili nlur bilemiyorum ama bence bi şekilde kurtulacak ama o abdul onun elinden nasıl kurtulacak onu bilemiyorum ...

gercek14
08-01-08, 21:27
geçen gün dizimizin kamera arkası fotoğraflarına bakıyordum...ekibin kalabalıklığını vede çekimlere hazırlık fotoğraflarını ayrıntılı olarak inceledim..vede ne kadar büyük emekler verildiğini gördüm...
birde hava şartları eklendi ...dünkü bölümde alexin elleri nasılda renk değiştirdi… dizi ekibimizi(oyuncular-kamera önü-arklası emek veren herkes)emeklerinden dolayı kutlarım..emek veren herkese binlerce teşekkür ederim...

dizimizin dünkü bölümünde hasan ve ramiz ikilisi muhteşemdi...birbirini tamamlayan iki partner gibi oldular...ikiside çok başarılı oyuncular...onların beraber yer aldığı her kare beni çok keyiflendiriyor...ramiz baba gitti kuyucu gaddar ramiz geldi karşımıza....

ramiz baba hayatımda gördüğüm en güzel babalardan biri...kızlarıyla eşiyle iletişimi çok güzel...vahideyede çok benziyormuş hani bunuda söylemeden geçmiyim...:img-wink: (bölümde bana kahkaha attıran o kareyi bin defa izlesem yine gülümseyerek izlerim)

Fatma anam evlilik dersini haticesine ne kadarda güzel özetledi..”ayıkla pirincin taşını “…eeeeeeee haticehanım bekarken elinde ayna ile dolaşıyordun nasılmış evlilik….

vahide ;şu ana kadar izlerken oldu işte budur dediğim en iyi performansını verdi dün geceki bölümünde..içime sinerek izledim...izlerken gergin olmayan sesini yükseltmeden kendini kasmadan oynayan bir berrak izledim dün gece...mimiklerini kullanan ses tonunu kullanan bir berrak izledim...aferin berrak hep böyle devam et....

kızçelerimi öpüyorum..çok şekerler...dizide varlıklarını iyice hissetmeye başladım...onları izlerken yanımdalarmış gibi seviyorum …

alex ile zarifem... özeti okuduğumdan beridir beni üzen sofi olayı...ve dün geceki alexin ve zarifenin görüntüleri... mezarlık ve ağaç başındaki dertleşmelerini izlediğimden beridir başım ağrıyor...ağlaya ağlaya bi hal oldum...
filiz ahmet ve ertan saban..ikiside muhteşem oyuncu....bi dizi için ağlıyorsam buda onların başarılı performanslarından dolayıdır...ikisinide kutluyorum...
ama ben artık ağlamak ve sonundada baş ağrısı yaşamak istemiyorum....zarifeyle alexi ağlayarak görmek istemiyorum..eğerki ağlayacaklarsa mutluluk gözyaşları olsun....

zarifem artık alexin evlenme olayını iyice kabullendi vede hayatını ona göre çizmeye başladı...
alex son görüntüde ne kadarda sakindi...sanki hayatına bi yol çizmiş ve yaşayacağı olaylar onu hiç ilgilendirmiyor gibi bir görüntü verdi...ve alex bence düğün günü veya öncesi gidecek..bekliyorki sofi gelsin babası gelsin...başkaları istiyor diye ben sofiyle evlenmeyecem deyip gidecek..inşallah giderkende zarifesinide yanında götürecek....

yaşına hürmeten demiyim dedim ama dayanamadım..be baytar dede sendede ne yüz varmış...gidip zarifenin eniştesine sofi için gelinlik teklifinde bulunuyorsun...hadi senin alex için endişelerini anlıyorum ama yüzsüzlüğün bu kadarıda olmaz yani...

kızçelerin hatice ablalarına hakiki namığın zarifeyi öptüğü haberini verdiği gibi alexede söyleyecekler diye dizi boyunca bekledim...alex duyunca ne yapardı acaba diye geçti içimden hep...:img-in_lo

dimitri…dizimizin kötü oyuncusu bile olsa başarısını söylemeden geçemeyecem…rolünü çok güzel yapıyor…

Cezmi komutan Karakalpaklının Namık olduğunu çeteye pusu kurmaya giderken , namıkla dilaverin köşedeki konuşmasından sonra dilaverin “ orda yalnız olmayacaz “ demesinden sonra anlamıştı…sonrasındada dimitrinin ağaç köküne bağlandını gördüklerinde dilaverin “ Karakalpaklı yaptı “ demesinden sonra iyice emin olmuştu…en sonundada abdülün vahideye yaptıklarının üzerine dayak yemesi tuzu biberi oldu…Cezmi komutanda ne kadar değişti…oda anladı Osmanlıda dönen olayları…yanlışlıkları…

tüm oyuncular rollerine ne kadar güzel oturmuş..hepside üzerine düşen görevi en iyi performansla bizlere sergiliyorlar...
dün gece dizimizi izlerken çok gurur duydum...dizi değilde mahallemizde yaşanmış olayları izler gibi geliyor artık bana...

dizi özeti vede fragman verilmedi diye dizideki hataları yazmıştım..tübe bidaha yazmayacam..bu kadar zor şartlarda bize mükemmel denilecek görüntüler veren emek veren dizi ekibini bana anca kutlamak düşermiş ..hepsini ayakta alkışlıyorum…ve başarılarının devamını diliyorum…:happy0064

birinciliğimiz bu haftada devam etmiş…maşallahhhhhhhhhhhhhhhhh…allahım nazarlardan vede kem gözlerden korusun….:happy0064:good:

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 00:14
Cok güzel, komik ve bir okadarda hüzünlü bir bölümdü yine...

Namikin ölmemesi iyi oldu...cok üzülürdüm valla...."yok biseyim bak ne kaa kuvvetleyem" :) helal olsun namik ispatladin sonunda ne kaaa kuvvetli oldugunu :img-wink:

Vahideyle mustafanin kacan dimitriyi onca kursun atmalarina ragmen vuramamalari garipti dogrusu ve beni deli etti...yahu bi kursunda mi isabet etmez o namerde....!!!Kafayi yedim ekran basinda!!!

Zarife ve alexime gelince...nasil icim aciyor nasil yüregim yaniyor onlar icin anlatmama...alexin babasinin mezari basinda gözlerinde yine yaslar aglamasi: "baba beni bir tek sen anlaysin baba...kalk baba kalk" demesi beni mahvetti...zarife ona keza..."alexi sevdigim her gün buraya bir yemeni baglaycam"

Hatta babam da bu sahnelerde cok etkilendi: "NE ASK BE!" dedi :img-yes:

Vahideyle mustafanin birbirlerine ilan-i ask etmeleri cok güzeldi cok hostu...ama vahide kas yapayim derken göz cikardi hani....

Vahide: bizim mustafayi söyle eli yüzü düzgün helal süt emmis yigit bir kizla evlendirelim deym

Fatma ana: ben buldum...nevreste...kalbur nazimin...yok...nalbur kazimin kizi....:img-hyste

Mustafa elden gitmese bari...bedia da lafin tam üstüne geldi uyuz kadin ya...:img-cool2
--------------------------------

Baytar dede sofisiz dönünce..."aha sofiye bisey oldu yasasinnnn alex evlenmiyorrr" dedim ki, baytar dede sevincimi kursagimda birakti! Annesi babasinida alip pürsicana gelcekmis...gelmez olsun insallah!!!
--------------------------------

Hasanin altin kesesini kuyuya düsürmesi daha sonra kuyuda: "bulamaaaaym...bulamaaaaym" diye bagirmasi...ramiz babanin: "altinlari bulmadan o kuyudan cikmaycak!!" diye resti cekmesi harikaydi!! :img-hyste

Sonra herkes sofradayken "bulduuuum...bulduuum" demesi kizcelnin: asan enistem bu...ramiz babanin: "asan bu kosuuuuun!" demesi müthisti :img-hyste

Akabinde hastalanip yatmasi...dakkada bir haticeyi cagirmasi...kizanciklara konusmasi...

Hasan: haciali, ben öleym...

Hatice: Allah kurusun Asan ne bicim konusaysin üle

Hasan: evet evet ben öleym...haciali benden sonra bu aile sana emanet...bu ikisi bana bakmayler...sanada bakmazlar.... koptuk ailecek :img-hyste

Ramiz babanin süt inecigi ve kamusla olan bulusmasinda cok duygulandim...ramiz babanin onlara insan gözüyle bakmasi, hayvanciklarin da insan gibi tepki vermeleri cok hostu...:img-yes:

Cabbar efendiye helal olsun...süzünü tuttu emanete hiyanet etmedi...bravo :good:

Kil abdülün planida cok zekiceydi...pekmezi akasica herif....babasininda asagi kalir yani yok...pasa olmus ama insan olamamis!!!

insallah kara kalpakli mustafa bu tuzaktan kurtulur...ki mutlaka kurtulmali!

MarilynMonroe
09-01-08, 00:35
Harika bir bölümdü.Bugun annem izleyemediği için youtube'dan tekrar izledik tum bölümü onunla beraber ailecek,ve okadar guzeldiki..

Aman dedim daha guzel bağlayamazlardı Ispanak Namık'ın vurulma olayını,gerçekten vurulmadığı öyle iyi olduki ve bunuda hoş bir tebessumle kapattılar,kutlarım..

Tuna Orhan,bence bu Hasan rolu ile yeni Şener Şen gibi,özellikle Hatice ile evlenmeden önceki hallerinde aklıma Munir Özkul'dan kızını isteyen Şener Şen gelirdi,şimdi arasıra Sütçü Ramiz ile ters düşmüyorlar mı,işte yine aklıma getirtiyor ve bu benzetme ile ne denli iyi bir oyuncu olduğunu tekrar anlıyorum..Bu bölüm Hasan ve Hatice'ye bayıldım,Meryem'e bayıldım, hepsi çok tatlıydı ve kocaman bir gulumseme getirdiler yuzumuze:happy0064

ve ve ve en sevdiğim sahneler Vahide ve Mustafa'dan geldi..Berrak t.'ı bir kez daha kutluyorum,özellikle o "evlilik" fikrine sevindiği hali okadar içtendi ki,utandı ama istediğini de söyledi.:happy0064 Mustafa özellikle şu son bölümlerde acayip bir karizmayla dolanmakta,gerçekten okadar yakıştıki rol,oynuyormuş gibi gelmiyor bana,bence yavaş yavaş daha da ön plana çıkartıyor iyi oyunculuğu,umarım böylede devam eder.Bahtsız kız Vahide ise şu lafıyla öldürdü beni "tüfek tutayim diye kimseyi sevemem saniyler,kimse bakmıyıki bana,görsunler Mustafa'yi sevirem" :happy0064:happy0064 Evin guzel Asker Kızı,umarım onların kavuşması tez olur..

Alex ve Zarife..Ah ah kimbilir kaç kişiyi ekran başında salya sümük yaptılar.Hele Alex,dahası Ertan Saban'ın oyunculuğu doruk yaptı,o nasıl ağlamaktı,ses titremesiydi, "kalk" diye yalvarmaktı mezardaki babasına ,nasılda aşıklar..Zarife zaten eski şen şakrak Zarife değil,Alex gibi çocuk perperişan,gerçekten hallerine üzülmemek elde değil..Ama beni sevindiren bir nokta ne mutluki Ramiz gibi iyi yurekli,katı olmayan,sevgiden,aşktan anlayan bir babaya sahip ki Zarife,enazından ona destek olmaya çalışıyorlar.En çokta tanrı ile bu konuyu dertleşiyor ya Ramiz baba,işte oraları çok seviyorum..doğru işte hristiyanıda sen yarattın,müslümanıda,bir ağız,iki göz,bir burun te te o ka:img-wink:.. Bence Rumeli'ye "elveda" demedikçe bu aşk çıkmazda..

Kızçeler bitane valla onlar daha çok lafa karışsın istiyoruz,daha da konuşsunlar,helede Namık'ı anlatırlarken biri "ıspanak" öteki "pehlivan" demez mi..bayıldım..:happy0064 Ama Meryem'in kizanciklarını da unutmadan söyleyeyim,çok tatlılar onlarıda daha çok görmek istiyoruz..:happy0064

Cezmi Komutan'ın içindeki uzlaşmacı ve iyi tarafını çıkarması çok hoşuma gitti zaten oda kötu olsaydı vay haline vaydı Mustafa ve dolayısı ile Ramiz'in..

Kaymakar Dilaver çok azda olsa görundu buna çok sevindim,kaymakamlıktan alındığı için Onu çok az göruyoruz ama tam tersi hep görmeyi diliyoruz:img-blush

Ve son bölüm..kafamı kurcalamıyor değil..hani diyorum taa evelki bölümlerden Dimitri alnına dayamıştıda silahı "tamam" demiştik "nasıl kurtulacak bu çocuk?" diye ama o zaman bile kurtulmuştu ki bu durumdanda kurtulur.Bana peşinden giden Vahide sayesinde kurtulacakmış gibi geliyor ama hadi hayırlısı bakalım,umarım karakalpaklının Mustafa/Namık olduğu öğrenilmez,işler sarpa sarar Ramiz içinde..

Gelecek haftayı iple çekiyorum,oh raitinglerde çok iyiymiş zaten..:good:

ébruli
09-01-08, 01:06
tüm fragman özet sıkıntılarına ragmen cok dengeli ve çok formunda bi bölüm izledik :good:

nilberfu bu ismin hakkını foruma teslim et bayıldım izlerkende aklıma sen geldin:img-hyste
mr and mrs kara kalpaklı özellikle dimitri sahnesi çok tuhaftı mantık hatalarınada yazılmış zaten dünya kurşun sıkıldı ortada burnu kanayan bile yok
birçok yerde silahın altı patlar oldugu ve mermi değiştirme sahnesinin olmadığı yazılmıs ama benim takıntım mustafa keklik gibi o kayadan o kayaya zıplıyo dimitri ya gerçekten çok kötü atıcı yada çakma eşkiya :img-haha:
ya vahide ne diyelim te ülee bakıyo mahsun mahsun
kesinlikle paşanın oglunu atlatır benim bildiğim şanslı mr karakalpaklı:img-pilot

ramiz aganın vahideyi köyün girişine bırakma sahneside bana pek inandırıcı gelmedi nereye bırakıyorsun o soğukta elinde bi saçmayla o soğukta

zavallı vahide bu bölüm hep ona oldu olanlar:icon_sad:
Sormak isterim kalbur Nazım, pardon nalbur Kazım'ın kızının yiğitliği neymiş? Pürsıçan'da senin asker kızından başka yiğit kız var mıdır Fatma Ana? Nerden çıktı o Nevreste?

nilberfucum bence nevreste büle kocaman bi hatun çıkıcak büle mustafadan uzun hem enine hem boyuna bi hatun şöyle vurdumu devirsin yıksın ortalığı
lafı dolandırmasaydıda süleseydi doğru dogru dosdogru:img-fie:

Evliliğin çileli yüzünü Atice'ye gösterdi.:img-pilotAtice kocası kuyudayken ne kaa güzel tripler attı öyle annesine.

atice kızsada dellensede hasanı çok seviyo ne yaparsa yapsın bi duruyo düşünüyo ama genede başına birangi şey gelincede kocasını yalnız bırakmıyo tıpkı kuyudaki kocasını beklerken verdiği tepki gibi
fatma annenin haticeyle evlilik muhabbeti çok tatlıydı fatma anne tam bir hayat gurusu

hasanı cok seveyım ama hastalığıda çekilmezmiş hasan yaptıgı şapşallıkları çok ağır ödüyo ama yapmaya devam etsin

tekrardan volvox cok teşekkürler haberler için :happy0064
not:süt ineciği ve kamuşu bize cevap olarak mı gösterdiler acaba:img-grin2
not 2: bedia yı gördük testi münevveri gördük isterim hiç gitmesinler
testi münevverin repliklerini eklemeye çalıştım nacizhane:img-bye2:
not 3:ispanak namik her bölüm gelsin hatta isteyim hiç gitmesin
not 4:dizinin altı şarkısını bı albumde topladım ve fakat nasıl veririm size bilmeyim cok sıkıntı yaşıyorum genede sansını denemek isteyn olursa bana ömden ulaşsın

bitanem_61
09-01-08, 10:34
Zarife ömrüm yettiğince ağaca her gün bir yazma takacam dedi o ka fakirlerki her gün takacak yazmayı nerden bulacak keşke bir yama parçası taksaymış

Bedia vahidenin mustafayı evlendirelim dediğini öğrenince çok şaşırdı hatta çıkarken sanki fatmaya söyliycekti ama oda vazgeçti

vazgeçme sebebi önce mustafayla konuşmakmı yoksa ortalığı karıştırıp iki aşıkın aşklarını belli etmekmi

karakalpaklının ordan kurtulacağı kesin yüzünü açması çok saçma olur herkes kimliğini öğrenirki buda şu an olmaması gereken birşey
1: vahide gelecek
2:cezmi gelecek

her yazıya başladığımda yazacak unutuyorum erken bunama

volvok fragmanlar, klipler,kaçırdığımız haberler için sana çok amam çok teşekkürler sevgili modum sen olmasan biz ne yapardık bir tanesin ellerine sağlık kılavyen zarar gürmez ihşallah

ZeRReN
09-01-08, 10:44
Zarife ömrüm yettiğince ağaca her gün bir yazma takacam dedi o ka fakirlerki her gün takacak yazmayı nerden bulacak keşke bir yama parçası taksaymış

Son taktığı kırmızı bir tül parçasıydı diye gördüm.Yazma değildi...Yoksa para yetmez ona yani...Çaput bağlasa yeter...

lyon69
09-01-08, 11:34
Son taktığı kırmızı bir tül parçasıydı diye gördüm.Yazma değildi...Yoksa para yetmez ona yani...Çaput bağlasa yeter...

Zerren'cim mor uzun fular gibi görünüyordu ama bez parçası da olabilir ama kırmızı değildi.

Sevgiyle,

İLK AŞKIM_MERVE
09-01-08, 13:48
hairka bir dizi..

süper kaliteli..reytingleri de çok ii aman allah bozmasın...:img-yes:

ALEX VE ZARİFE ÇİFTİ FAVORİM..

naaaaaaaamııkk çok komikkk.:img-hyste

mathılda
09-01-08, 14:55

parayı değilde babasının tepkisini düşünerek yemeni baglamaktan vazgecmiş olabilir..o sahnede kendimi "bir kere daha bagla" derken buldum ..uçmasın Zarifemin yüreği..hep sakladıgı yerde kalsın..

@ly
09-01-08, 15:19
Arkadaşlar netten binbir çile ile diziyi izledim. Hepiniz zaten muhteşem olan sahneleri yazmışsınız. Ben azcık huysuzluk yapıp, dikkatimi çeken eksikleri, hataları yazayım mı…? Eh…aslında seçme şansınız da yok galiba…tuttu inadım yazacam….:hıh

İlk sahnede, Mustafa'nın hemen Dimitri'nin peşine düşmesi bana tuhaf geldi...Naamik gözleri kapalı yerde yatarken Mustafa hiç duraksamadan Dimitri'nin peşine düştü..Oysa bir doktor olarak ilk yapması gereken Naamik'ın durumunu kontrol etmek olmalıydı...Ancak onun iyi olduğundan emin olduktan sonra kovalamacaya başlamalıydı...Gerçi O; pis Naamik, yalancı Naamik, şapşal Naamik ama...ıspanaktan da olsa...o da bi insan değil mi...? :icon_whis

Fatma annenin, o kaa uzun yoldan gelmiş olan Münevver'i; "hoşgeldiiin...saglıkla gidesiin..." diye hemen göndermesi de olmamış . Gelen kişi karşı komşu değil ki, bizimkiler giderken saatlerce yürümediler mi, tepeler aşmadılar mı..? Şimdi kar diz boyu iken, hani misafirperverlik...? Ne olursa olsun, silahlar da patlamış olsa, uzun yoldan gelmiş bir misafir, en azından bir yorgunluk kahvesi ikram edilmeden, gönderilir mi hiç...! Hem de gördüğümüz göreceğimiz tek akrabaları Münevver teyzem iken...! Bana Ispanak Naamik sahnesi, tiyatrodaymışım hissi verdi. Oynadı ve sahne kapandı… Daha doğal olabilirdi diye düşünüyorum, bilmem siz ne dersiniz..

Alex ile Zarife sahnesi çok dokunaklıydı…Aşk budur işte, onları hiç kimse…hiçbir kuvvet ayıramaz dedirtti bana…Diğerleri olsa olsa başarılı olduklarını sanacaklar ama başaramayacaklar…o iki yüreğin birbiri için çarpmasını engelleyemeyecekler…Alex’in “ ölene kadar yalnız Zarife’yi sevecem baba..!” dediği andaki kararlılığı o kadar açıktı ki… Alex uykudan uyandı…

O sahnede dikkatimi çeken tek şey şu oldu; dedesi Alex’e, "sen doğduktan hemen sonra babanı kaybettik" demişti. Oysa Alex babasına "çocukken bana ne dediğini hatırlar mısın" dedi. Babası ne zaman ölmüş anlayamadım…:bilmim

Müzik editi: Altınların kuyuyu ziyarete gittiği anda ve şuşlak Abdüş-Agop sahnesinde kullanılan bir efekt var...çizgi film gibi, zaten o iki sahnede öyle ya :img-wink: Bayıldım o efekte...:img-yes:

Senaristime sorayım: Fatma annemin komşusu doğurdu mu, kızı oldu mu, adı kondu mu..??? (Vallahi billahi merak, elimde değil...) :icon_whis

Huysuz muyum neyim bugün…:img-wink:

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 15:33
Arkadaşlar netten binbir çile ile diziyi izledim. Hepiniz zaten muhteşem olan sahneleri yazmışsınız. Ben azcık huysuzluk yapıp, dikkatimi çeken eksikleri, hataları yazayım mı…? Eh…aslında seçme şansınız da yok galiba…tuttu inadım yazacam….:hıh

İlk sahnede, Mustafa'nın hemen Dimitri'nin peşine düşmesi bana tuhaf geldi...Naamik gözleri kapalı yerde yatarken Mustafa hiç duraksamadan Dimitri'nin peşine düştü..Oysa bir doktor olarak ilk yapması gereken Naamik'ın durumunu kontrol etmek olmalıydı...Ancak onun iyi olduğundan emin olduktan sonra kovalamacaya başlamalıydı...Gerçi O; pis Naamik, yalancı Naamik, şapşal Naamik ama...ıspanaktan da olsa...o da bi insan değil mi...? :icon_whis

Fatma annenin, o kaa uzun yoldan gelmiş olan Münevver'i; "hoşgeldiiin...saglıkla gidesiin..." diye hemen göndermesi de olmamış . Gelen kişi karşı komşu değil ki, bizimkiler giderken saatlerce yürümediler mi, tepeler aşmadılar mı..? Şimdi kar diz boyu iken, hani misafirperverlik...? Ne olursa olsun, silahlar da patlamış olsa, uzun yoldan gelmiş bir misafir, en azından bir yorgunluk kahvesi ikram edilmeden, gönderilir mi hiç...! Hem de gördüğümüz göreceğimiz tek akrabaları Münevver teyzem iken...! Bana Ispanak Naamik sahnesi, tiyatrodaymışım hissi verdi. Oynadı ve sahne kapandı… Daha doğal olabilirdi diye düşünüyorum, bilmem siz ne dersiniz..

Alex ile Zarife sahnesi çok dokunaklıydı…Aşk budur işte, onları hiç kimse…hiçbir kuvvet ayıramaz dedirtti bana…Diğerleri olsa olsa başarılı olduklarını sanacaklar ama başaramayacaklar…o iki yüreğin birbiri için çarpmasını engelleyemeyecekler…Alex’in “ ölene kadar yalnız Zarife’yi sevecem baba..!” dediği andaki kararlılığı o kadar açıktı ki… Alex uykudan uyandı…

O sahnede dikkatimi çeken tek şey şu oldu; dedesi Alex’e, "sen doğduktan hemen sonra babanı kaybettik" demişti. Oysa Alex babasına "çocukken bana ne dediğini hatırlar mısın" dedi. Babası ne zaman ölmüş anlayamadım…:bilmim

Müzik editi: Altınların kuyuyu ziyarete gittiği anda ve şuşlak Abdüş-Agop sahnesinde kullanılan bir efekt var...çizgi film gibi, zaten o iki sahnede öyle ya :img-wink: Bayıldım o efekte...:img-yes:

Senaristime sorayım: Fatma annemin komşusu doğurdu mu, kızı oldu mu, adı kondu mu..??? (Vallahi billahi merak, elimde değil...) :icon_whis

Yazdiklarinizin hepsine katiliyorum aly_73 bide mustafanin o kadar kursun atmasina ragmen dimitriyi vuramamasida sizce de garip degilmiydi? O kadar kursun atti bi tanesi bile namerd dimitriye isabet etmedi halbuki karsi karsiyaydilar görüs mesafeside iyidi bu kadar keskin nisanci olan, kara kalpakli diye nam salan mustafanin o kadarcik mesafeden dimitriyi vuramamasi cok garipti dogrusu

@ly
09-01-08, 15:37
Yazdiklarinizin hepsine katiliyorum aly_73 bide mustafanin o kadar kursun atmasina ragmen dimitriyi vuramamasida sizce de garip degilmiydi? O kadar kursun atti bi tanesi bile namerd dimitriye isabet etmedi halbuki karsi karsiyaydilar görüs mesafeside iyidi bu kadar keskin nisanci olan, kara kalpakli diye nam salan mustafanin o kadarcik mesafeden dimitriyi vuramamasi cok garipti dogrusu

Eyyy ben size deyim, bu Dimitri senaryodan efsunlu siz bana inanmayısiniz. Atış yarışması birincisi Vahide, o kaa küçücük odada beceremedi vurmayı...Açık alanda adam tek kolla ateş ediyor, bizimkiler dört kolla vurmayı beceremediler...normal değil bu durum...o adam efsunluuu....:img-yes:

İsteyim soram...

1- Altınlar nerede...?
2- Mustafa'nın kimliği nerede...?
3- Zarife o paltoyu nasıl giydi...?
4- Fatma annenin şalı nasıl yoktan var oldu...?
5- Hasan, Alex'den önce nasıl gitti Ramiz babanın evine...?
6- Alex Sufi'den ayrılalı 3 ay mı oldu 6 ay mı...?
7- Kara kalpaklı, atını nereden buldu ve nerede saklıyor...?
8- Fatma annenin komşusu doğurdu mu, kızı oldu mu, adı kondu mu...?
9- Babası öldüğünde Alex kaç yaşındaydı...?

İsteyim cevapları duyam...

saso
09-01-08, 15:50
şuan fox tv de şebnem kısaparmak rumeli türküleri adı altında programına başladı.
seyircilerine rumelili olan varmı dedi..şivesini ögrenmek istiyormuş.
konuk sanatcılardan bir ELVEDA RUMELİ yi izleyin..şive ögrenirsiniz dedi..
tabi sonra ER nin çok güzel bir dizi oldugundan bahsettiler....
şebnem hanım konuk sanatcısına seyirciler sizden istekte bulunurken ..şu şarkı ya da RAMİZ den bir tane diyemi istekte bulunuyorlar dedi.(buradaki RAMİZ in bizim ramiz amcayla ne ka ilgisi var anlamadım :) )

son olarak ta sunucu bayan bugun rumeli türküleriyle çok güzel bir program olacak te o ka dedi ...:P

dizimiz reytinglerde hak ettigi yere kavuştugu gibi halk arasında ve tv programlarında da kendinden bahsettirmeye başladı..
ilk bölümlerdeki dualarımız kabul oldu...

YOLUN HEP AÇIK OLSUN ELVEDA RUMELİ:happy0064

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 15:54
Eyyy ben size deyim, bu Dimitri senaryodan efsunlu siz bana inanmayısiniz. Atış yarışması birincisi Vahide, o kaa küçücük odada beceremedi vurmayı...Açık alanda adam tek kolla ateş ediyor, bizimkiler dört kolla vurmayı beceremediler...normal değil bu durum...o adam efsunluuu....:img-yes:

İsteyim soram...

1- Altınlar nerede...?

Yok efsunlu degil dokuz canli deyyus :img-yes:

Ama aly_73 sizde ahiret sualleri soruyosunuz...detaylari bu kadar didik didik etmeyin lütfden senaristler köseye sıkısıyor vallaha...:D

Ben bir kac soruya cevap vereyim isterseniz...

1- Ramiz baba altinlari bozdurup borclarini ödedi :img-yes:
2- Istanbuldan pür sicana giderken kaybetmis olabilir mi?:icon_whis
3- Bu soruyu tam olarak anlayamadim ama herhalde evde kis günleri icin sakladigi bir palto vardi
4- O sal da evde vardi herhalde soguk diye takti fatma ana
5- Alex neden ramiz babanin evine gidiyor onu anlamadim?
6- Kac ay oldu bilemiyorum ama bir ömür boyu ayrilsalar bayram edicem :happy0064
7- Güzel bir soru digerine gecelim :D
8- Fatma annenin komsusu hamileydi dimi valla ne bileym dogurmustur canim bu kadar zaman gecti :)
9- Henüz bunu bilmiyoruz alexin babasi öldügünde kac yasinda oldugunu...sanirim buda ileriki bölümlerde islenir herhalde...

Umarim yardimci olabilmisimdir :)

@ly
09-01-08, 16:11
Ama aly sizde ahiret sualleri soruyosunuz...detaylari bu kadar didik didik etmeyin lütfden senaristler köseye sıkısıyor vallaha...

Ben bir kac soruya cevap vereyim isterseniz...

1- Ramiz baba altinlari bozdurup borclarini ödedi
2- Istanbuldan pür sicana giderken kaybetmis olabilir mi?
3- Bu soruyu tam olarak anlayamadim ama herhalde evde kis günleri icin sakladigi bir palto vardi
4- O sal da evde vardi herhalde soguk diye takti fatma ana
5- Alex neden ramiz babanin evine gidiyor onu anlamadim?
6- Kac ay oldu bilemiyorum ama bir ömür boyu ayrilsalar bayram edicem
7- Güzel bir soru digerine gecelim :D
8- Fatma annenin komsusu hamileydi dimi valla ne bileym dogurmustur canim bu kadar zaman gecti :)
9- Henüz bunu bilmiyoruz alexin babasi öldügünde kac yasinda oldugunu...sanirim buda ileriki bölümlerde islenir herhalde...

1- Bahsettiğim altınlar Vahide'nin atış yarışmasında kazandığı altınlardır...Son olarak bozdurulan altınlar değil...
2- Mustafa Pürsıçan'a geldiğinde, arabadan inerken kimliğini düşürdü ve kamera da bize "hımmm..." dedirtecek şekilde düşen kimliğe zoom yaptı...Madem devamı yok, niçın bizi endişelendirdiler...:hıh
3- Alex'in Zarife'yi öptüğü ve anne-babaya yakalandıkları sahnede, Zarife'nin üzerinde aniden Alex'in paltosu belirdi...Ben isteyim o sahneyi izliyem...yok izletmeyeceklerse isteyim soram, ne zaman giymiştir o paltoyu...(huysuzum işte...:hıh)
4- Şal zaten Fatma annenin şalı ama senin şalın omzunda değilken; hiç uçarak omzuna kondu mu...hiç yoktan var oldu mu...? :icon_whis
5- Hasan Alex'e, Zarife'nin intihara kalkıştığını söyler ve Alex koşarak Ramiz babanın evine gider. Sonraki sahnede Hasan'ı, Zarife ve annesini Münevver teyzemin evine uğurlarken görürüz. Alex ise yetişemez Zarife'ye...Kuzum adam koşuyordu yetişemedi...Hasan nasıl yetişti peki...uçtu mu...?
6- Bir sahnede 3 ay, diğerinde 6 ay. Olmaz büle, ben Başak burcu ailesine mensup bir insanım, mantık araayım, netlik isteeyim...te o kaa...!!!
7- Peki diğer soruya geçelim...:icon_whis
8- Varsayım istemeyim, madem hamile idi, ben bebeği görmek isteyim...adını merak edeyim...
9- Yine çelişki...dedesi der sen doğduktan hemen sonra öldü....Alex der, baba hatırlar mısın bana ne sülediğini...netlik isteeyim...mantık isteeyim...

NOT: Acaba niçın büle huysuzum...acaba niçın birangi eksiklik batar güzüme...iç ama iç bilmeyım niçın büle olmuşum...:img-icecr

İsteyim soram...
1- Altınlar nerede...?

ZeRReN
09-01-08, 16:22
Testi Münevver'in apar topar yollanması bana da ters geldiği gibi Dede ve Alex'in,babanın ölümündeki zaman çelişkisi de battı ama Dr.Mustafa'nın yaralıyı terkedip,Dimitri'nin peşinden koşmasını o an için algılayamamıştım ama şimdi siz söyleyince ters geldi aly_73,gerçekten hekim için uygun davranış olmamış!

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 16:35
1- Bahsettiğim altınlar Vahide'nin atış yarışmasında kazandığı altınlardır...Son olarak bozdurulan altınlar değil...
2- Mustafa Pürsıçan'a geldiğinde, arabadan inerken kimliğini düşürdü ve kamera da bize "hımmm..." dedirtecek şekilde düşen kimliğe zoom yaptı...Madem devamı yok, niçın bizi endişelendirdiler...:hıh
3- Alex'in Zarife'yi öptüğü ve anne-babaya yakalandıkları sahnede, Zarife'nin üzerinde aniden Alex'in paltosu belirdi...Ben isteyim o sahneyi izliyem...yok izletmeyeceklerse isteyim soram, ne zaman giymiştir o paltoyu...(huysuzum işte...:hıh)
4- Şal zaten Fatma annenin şalı ama senin şalın omzunda değilken; hiç uçarak omzuna kondu mu...hiç yoktan var oldu mu...? :icon_whis
5- Hasan Alex'e, Zarife'nin intihara kalkıştığını söyler ve Alex koşarak Ramiz babanın evine gider. Sonraki sahnede Hasan'ı, Zarife ve annesini Münevver teyzemin evine uğurlarken görürüz. Alex ise yetişemez Zarife'ye...Kuzum adam koşuyordu yetişemedi...Hasan nasıl yetişti peki...uçtu mu...?
6- Bir sahnede 3 ay, diğerinde 6 ay. Olmaz büle, ben Başak burcu ailesine mensup bir insanım, mantık araayım, netlik isteeyim...te o kaa...!!!
7- Peki diğer soruya geçelim...:icon_whis
8- Varsayım istemeyim, madem hamile idi, ben bebeği görmek isteyim...adını merak edeyim...
9- Yine çelişki...dedesi der sen doğduktan hemen sonra öldü....Alex der, baba hatırlar mısın bana ne sülediğini...netlik isteeyim...mantık isteeyim...

NOT: Acaba niçın büle huysuzum...acaba niçın birangi eksiklik batar güzüme...iç ama iç bilmeyım niçın büle olmuşum...:img-icecr

İsteyim soram...
1- Altınlar nerede...?

Siz "Altinlar nerede" diye sorunca dünkü altinlari sordugunuzu sandim "Vahide'nin atis yarisinda kazandigi altinlar nerede" diye sorsaydiniz anlardim :img-yes:

Valla aly_73 cok güzel sorular soruyosunuz ancak bunlari benim cevaplamam imkansiz herhalde senaristler bu kadar detaya dikkat etmediler ancak sizin cok dikkatli bir izleyici oldugunuz belli

ZeRReN
09-01-08, 16:49
Zerren'cim mor uzun fular gibi görünüyordu ama bez parçası da olabilir ama kırmızı değildi.

Sevgiyle,
Olabilir sevgili lyon69,rengini yanlış hatırlamışımdır ama epey uzun ve ince bir parçaydı.Pek işe yarayacak bi şey değildi gibi..Böylesi daha iyi zaten...

parayı değilde babasının tepkisini düşünerek yemeni baglamaktan vazgecmiş olabilir..o sahnede kendimi "bir kere daha bagla" derken buldum ..uçmasın Zarifemin yüreği..hep sakladıgı yerde kalsın..

Babası üzülmesin ve dikkat çekmesin fazla diye olabilir elbette...Zaten eylemin kendisi yeterince üzücü,ille yemeniye gerek yok...:img-sorry

@ly
09-01-08, 16:54
Siz "Altinlar nerede" diye sorunca dünkü altinlari sordugunuzu sandim "Vahide'nin atis yarisinda kazandigi altinlar nerede" diye sorsaydiniz anlardim :img-yes:

Valla aly_73 cok güzel sorular soruyosunuz ancak bunlari benim cevaplamam imkansiz herhalde senaristler bu kadar detaya dikkat etmediler ancak sizin cok dikkatli bir izleyici oldugunuz belli

Dikkatli miyim...kızgın mıyım...küsmüyüm bilmem...!!! Hepsini ben bulmadım...Bu 9 madde bölüm sonrası yorumlardan çıkardığım bir özet. Tüm forumun katkısı var yani (özellikle Mamba'cıgımın...) Ufak hataları yazmadım tabii...:img-wink:

Korkmuş edit: Dizi ekibinden şöyle bir mesaj gelecek diye korkuyorum...:img-in_lo

Sen Amerika'da mı yaşıyorsun? -Türkiye'de yaşıyorsun
Bu dizi yabancı bir dizi midir? -Türk dizisidir. Sen de onun izleyicisi...
Kendın istedın sen izleyesın... Şimdı kır agzinı otur aşagı haydee...:icon_sorr

edit: En son sahnede, Abdüş ile Mustafa Naamik baskına hazırlanırken çalan müzik yeni midir...? Hani vokalli olan ezgi...? Yoksa ben bunamaya mı başladım kızlar (ve Cann tabii ki...:))...?

~*~NaR-ı GüL~*~
09-01-08, 17:06
Dikkatli miyim...kızgın mıyım...küsmüyüm bilmem...!!! Hepsini ben bulmadım...Bu 9 madde bölüm sonrası yorumlardan çıkardığım bir özet. Tüm forumun katkısı var yani (özellikle Mamba'cıgımın...) Ufak hataları yazmadım tabii...:img-wink:

Korkmuş edit: Dizi ekibinden şöyle bir mesaj gelecek diye korkuyorum...:img-in_lo

Sen Amerika'da mı yaşıyorsun? -Türkiye'de yaşıyorsun
Bu dizi yabancı bir dizi midir? -Türk dizisidir. Sen de onun izleyicisi...
Kendın istedın sen izleyesın... Şimdı kır agzinı otur aşagı haydee...:icon_sorr

Anladim katkisi olanlarada bravo dogrusu...güzel detaylar yakalamissiniz hep birlikte...:good:

E bencede valla yazarlarsa da haklilar birazcikin bu kadar kurcalamamak en iyisi :D

Gerci bende bazi hatalar buldum mu yaziyorum ama....sofa

cann2366
09-01-08, 17:15
yingem gözüne batan çapakları çıkarmaya çalışay demek
hoş güzel ne kaa hoş bir konuya değinmişiniz
fatma anne daha dogrisi senaryocular fatma annemizi antievsahibi yaptılar
fatma annenin tükürügi kuruyana kaa özür dilemeliler
bi de ben dedim vahide öldürür dimitriyi
sadece sevgülüsünü kurtardı:icon_whis

mavigece07
09-01-08, 17:24
ayyyyyyy mustafayla vahide sahneleri müthisti .hele o evlilik teklifinden sonra,yoksa istimiyomusun deyince vahidenin ben üle bisey demedim derkenki ifadesi müthisti, mustafayla vahideye rol yapamiyor,yapmacik oynuyor,soguk oynuyor diyenlere duyurulur:img-cool2:img-cool2
insallah en kisa sürede evlenirler bide junior kizcelierle kizanciklari olur,
ya bunlar evlenirse nerde yasiyacak ahirdami???

gerçekten onlar evlenince nerde yaşaycaklar :)...Mustafa sürekli ahırda yatıyo kalkıyo...

Bu arada Mustafanın dün en son sıkıştırılacağı sahnede bi müzik çalıyodu :icon_sorr ..süper bişeydi ama...hüzün veren türden bi fon müziği ve çok başarılı hazırlanmış :good:.... müzik ekibimz süper :good:

@ly
09-01-08, 17:30
gerçekten onlar evlenince nerde yaşaycaklar :)...Mustafa sürekli ahırda yatıyo kalkıyo...

Mavi gecelerin Ayşegül'ü, sen üzme tatlı canını. Mustafa Naamik içgüveysi olur...Kızçeler Zarife ile uyurlar, onların odası da Vahide ile Mustafa Naamik'ın olur. :img-wink:

Bu arada Mustafanın dün en son sıkıştırılacağı sahnede bi müzik çalıyodu :icon_sorr ..süper bişeydi ama...hüzün veren türden bi fon müziği ve çok başarılı hazırlanmış :good:.... müzik ekibimz süper :good:

Te işte o müzikten bahsedeyim. Yeni değil mi...? Ben de çok beğendim :good:
Müzik ekibimize sevgiler...emeklerine sağlık...Allah devamını dinlemeyi de nasip etsin. Elveda Rumeli albümünün satış rekorları kırdığını da görelim inşallah...:img-clapp

cann2366
09-01-08, 17:38
edit: En son sahnede, Abdüş ile Mustafa Naamik baskına hazırlanırken çalan müzik yeni midir...? Hani vokalli olan ezgi...? Yoksa ben bunamaya mı başladım kızlar (ve Cann tabii ki...:))...?

bu parantez için teşekkür ediym mi
forumdaki ezici bayan nüfusu yüzünden başlıklarda hitap tarzı böyle oluyorda
inceliğin için tişikkirler yinge

yaa elveda rumelinin albümü çıksa keşke
koşa koşa alırım:img-icecr

mavigece07
09-01-08, 17:43
Mavi gecelerin Ayşegül'ü, sen üzme tatlı canını. Mustafa Naamik içgüveysi olur...Kızçeler Zarife ile uyurlar, onların odası da Vahide ile Mustafa Naamik'ın olur. :img-wink:

hmm üst katta yatak odası ve kızların hepsinin kaldığı bi oda var...başka bi oda daha varmıydı o evde yaf :icon_whis..neyse yingem sen bilırsın :img-yes:..

zarife de kavuşsun ama alexine...kızçelerle uyumasın alexle uyusun :) :img-blush

cann2366
09-01-08, 17:45
hmm üst katta yatak odası ve kızların hepsinin kaldığı bi oda var...başka bi oda daha varmıydı o evde yaf :icon_whis..neyse yingem sen bilırsın :img-yes:..

zarife de kavuşsun ama alexine...kızçelerle uyumasın alexle uyusun :) :img-blush

bencede evlenecek yaşa kaa kızçelerle sonra daaa alexle uyuyacak elbet
yoksa fatma evde bırakıp turşusunu mu kuracak:icon_whis

@ly
09-01-08, 17:45
bu parantez için teşekkür ediym mi
forumdaki ezici bayan nüfusu yüzünden başlıklarda hitap tarzı böyle oluyorda
inceliğin için tişikkirler yinge

yaa elveda rumelinin albümü çıksa keşke
koşa koşa alırım:img-icecr

Can, ezici bayan nüfusu var ama sen de forumun tek erkeğisin (En azından aktif yazan üyeler grubunda..) Bizim için özelsin yani, tadını çıkar kızanım :)

Umarım sezon sonunda albüm de çıkar. Hatırla Sevgili albümü satış rekorları kırdı. Şimdi Yemin albümü çıkıyor.(Sanırım Pazartesi günü...) Darısı Elveda Rumeli'nin başına. Ben de hemen alırım, çünkü mp3 ile orjinal albüm arasında kalite açısından dağlar kaa fark var.

Yatak odası editi: Ayşegülü'm, ben kızçeleri o odada uyurken hiç görmedim. Doğal olarak başka bir oda daha olduğunu varsaydım...Aslında varsaymaktan nefret ederim ama çaresiz...:img-wink:

cann2366
09-01-08, 17:49
Can, ezici bayan nüfusu var ama sen de forumun tek erkeğisin (En azından aktif yazan üyeler grubunda..) Bizim için özelsin yani, tadını çıkar kızanım :)

Umarım sezon sonunda albüm de çıkar. Hatırla Sevgili albümü satış rekorları kırdı. Şimdi Yemin albümü çıkıyor.(Sanırım Pazartesi günü...) Darısı Elveda Rumeli'nin başına :img-wink: Ben de hemen alırım, çünkü mp3 ile orjinal albüm arasında kalite açısından dağlar kaa fark var. :img-yes:

evet tabii büle güzellikleri de var
bencede her zaman orjinali destekliyorum
mp3 kullanıyorum tamam ama orjinali almaya değerse ben gidip alırım
elveda rumeli tam almaya değer:happy0064

iştipliyiz
09-01-08, 18:07

Hani Zarife ikinci kez kızçelere ders vermişti aşk kötü birşey diye.Sonra Hacı Alli'nin dedikodusunu yaptılar kızçeler ki demişti Hristiyanlar Allah'a inanmaz,Zarife cevap vermişti Hacı Ali yanlış biliy diye.Hah işte o muhabbeti kızçelerin odada yaptılar.Orada bir beşik, sanki pencere kenarında da bez bebek vardı.:))

emrecetin
09-01-08, 18:23
Son müzik bence de güzeldi, içine işliyordu insanın resmen.

Albüm çıksın ben de direk alacağım. İyi satacağını da düşünüyorum.

Yüzsüzlük gibi olacak ama yarın özet verilir mi acaba?

hemsire
09-01-08, 18:25

mavi gece benimde aklıma geldi mustfayla vahide evlenince nerde kalırlar diye heralde ahırda yatarlar nasıl olsa kamusla süt inecigide yok .genis ,genis ...:img-hyste

cann2366
09-01-08, 18:26
mavi gece benimde aklıma geldi mustfayla vahide evlenince nerde kalırlar diye heralde ahırda yatarlar nasıl olsa kamusla süt inecigide yok .genis ,genis ...:img-hyste

ahırı kendilerine ev yaparlar:img-pilot
ama onlar evlenene kadar stanbola göç olur:img-yes:

YoShYÖzGe
09-01-08, 18:32
Alex&Zarife bu bölüm yan yana gelmedi:sad53:
Çok seviyorum ben onları:img-in_lo
Kavuşamadılar bir ya:sad53:

hemsire
09-01-08, 18:40

benimde bu elestirilere ek olarak bir elestirim olacak hasanın bu karılar bana bakmıyo sanada bakmaz haci ali dedigi sahne karsısındaki yetiskin biri olsa anlıcam ama cocuk ve onkadınlardan biride annesi cocuga bu karılar diye solemesi cok itici geldi bana . koylu birinden cok düzgün kibar konusmasını beklemiyorum ama karsıdaki cocuk ona da bu karilar bana bakmıyo buyugunce sanada bakmaz dememeliydi .

@ly
09-01-08, 19:10
Arkadaşlar, az önce konuştuğumuz, hani son sahnede çalan ezgi; Deryalar'ın yavaşlatılıp, ağıt haline dönüştürülmüş şekliymiş. Kemal Sahir Gürel'e teşekkürler, muhteşem olmuş...:img-yes: Şimdi tekrar dinledim de...başlangıçta anlamadığım için, şahsen kendi şahsımdan utandım :icon_sorr

Çok huysuzum...elimde değil: Hüseyin abi, utandığım için defalarca dinledim de...isteyim bişey süliyem...müzik çalarken, tam Mustafa'nın ahırdan, Abdüş'ün de odadan çıktığı anda, bi atlama var gibime geldi sanki...:icon_whis Kır agzinı, otur yerine demicen değil mi...? :icon_whis

Son müzik bence de güzeldi, içine işliyordu insanın resmen.

Albüm çıksın ben de direk alacağım. İyi satacağını da düşünüyorum.

Yüzsüzlük gibi olacak ama yarın özet verilir mi acaba?

Ne kaa şakacısın...Özet mi :img-hyste

Şaka yaptın değil mi...? Hiç üle bi iyilik yaparlar mı, bizi ağlatmadan özet ve fragman verirler mi..? Vermezleeerr :icon_sorr

bitanem_61
09-01-08, 19:34
Yanlış hatırkamıyorsam alex ramizden babasıyla ilgili gerçeği öğrenip dedesiyle konuşurken babam hep içiydi niye içiydi anlat bana dedi yani alex babasıyla bir şeyler yaşamış baytarın dediği gibi alex doğduktan hemen sonra ölmemiş

baytar dedem işine geleni hatırlay işine gelmeyeni hatırlamay bu da gelmemiştir

Fatmanın testi münevveri hemen göndermesini yadırgamadım yinge niye dersen ıspanakçığın gelme sebebi belli zarife iki arada da olsa bir buse almıştır zarifeden unutmayalım ve evlenmek istediğinide belirtmiştir yüz vermeye gerek yok sonra astarınıda ister turp namık hiç yoktan kaza kurşununada gidiyordu fatma anne öldüğünü sandığı zaman ne dedi ne diycem ben münevver şimdi

bazı yerleri ben gürmezden geliyorum mustafayla vahide dimitriye ateş edip ıskalayınca yada başka şeyler olunca ilk aklıma gelen bunun bir dizi olduğu senarist isterse isabet eder ,ölürler ,hasta olurlar, iki günde gidilen yol iki saniyede tamamlanır izlediğimiz bu hayatlar senaristin kalemi uçunda fazla düşünüp kendimize dert aramayalım

bu akşam atv avrupada tekrarı var

weasleys
09-01-08, 20:12
Testi Münevver'in apar topar yollanması bana da ters geldiği gibi Dede ve Alex'in,babanın ölümündeki zaman çelişkisi de battı ama Dr.Mustafa'nın yaralıyı terkedip,Dimitri'nin peşinden koşmasını o an için algılayamamıştım ama şimdi siz söyleyince ters geldi aly_73,gerçekten hekim için uygun davranış olmamış!

bana da tuhaf gelmişti...mezun olmadı yeminini etmedi ya ona bağladım. bir de artık karakalpaklı olmayı hücrelerine kadar sindirniş olsa gerek...yoksa bir hekim abdül ble olsa yaralı yardım etmelidir.

testi münevverin postalanışı da misafire karşı ayıp olmuş. kaç saatlik yoldan gelmiş kadıncağız.

sonra agop eşkıya haberini yayarken iki kadına söyldi. onlardan biri testi münevver rolü için acayip uygundu:)

mathılda
09-01-08, 20:13
Alexin nasıl bir karar aldıgını merak ediyorum ..

Baytar dedem,çorbacı dedem,aklı gel gitli dedem "yakında düğünü yapacaz Alex "dediğinde pek güzel kafa sallayıp "güzel" dedi..

sanki "tabi tabi,görecez bakalım" der gibiydi..

Baytar dedemin bile gözleri cıkacaktı şaşkınlıktan..ne planlar kurdun kafanda aşkzede Alexim..pek bi merak edeyim..

alisercan
09-01-08, 20:34
Arkadaşlar, az önce konuştuğumuz, hani son sahnede çalan ezgi; Deryalar'ın yavaşlatılıp, ağıt haline dönüştürülmüş şekliymiş. Kemal Sahir Gürel'e teşekkürler, muhteşem olmuş...:img-yes: Şimdi tekrar dinledim de...başlangıçta anlamadığım için, şahsen kendi şahsımdan utandım :icon_sorr

Çok huysuzum...elimde değil: Hüseyin abi, utandığım için defalarca dinledim de...isteyim bişey süliyem...müzik çalarken, tam Mustafa'nın ahırdan, Abdüş'ün de odadan çıktığı anda, bi atlama var gibime geldi sanki...:icon_whis Kır agzinı, otur yerine demicen değil mi...? :icon_whis

Ne kaa şakacısın...Özet mi :img-hyste

Şaka yaptın değil mi...? Hiç üle bi iyilik yaparlar mı, bizi ağlatmadan özet ve fragman verirler mi..? Vermezleeerr :icon_sorr

Aliye ne kadar, pardon yanlış oldu düzeltiyorum, ne kaa dikkatlisin üle. Nerden kaptın bu eleştiri mantığını kutluyorum. Evet o ezgide ufak bir edit hatası var. Bu da muhtemelen mixde askerlerin üzerine düşen görüntüde coşkuyu artırmak için kesme yapılmış ki müziğin yükselen yeri oraya düşsün. Biraz sıradışı bir edit olmuş. kesmek yerine geriye çekilse daha iyi olurdu. Ama teşekkürler ben müziğin, oyunun, yazılanların bu kadar dikkatle irdelenebileceğini doğrusu tahmin etmiyordum. Yanılmışım... Unutulanların hesabını alican ve ekibinden sormaya başlamışsın. Ama onları da iyi tanıdığımdan söyleyeyim. Böyle bir şeyi atlayacaklarını sanmıyorum. Olsa olsa ya henüz yeri gelmemiştir, ya da yazılmıştır. Yazılmışsa iki olasılık yine var arkadaşlar ya çekimde elenebilir (süre kıtlığı gibi v.b. sebebler) ya da çekildikten sonra kurgudan eleme yapılmış olabilir.
Sen ve buradaki kızcelerden korkmaya başladım. Sonumuz hayrolsun diyorum...:good:

nilberfu
09-01-08, 21:05
"Benim bir Zarifem var, aynı senin Ayşen gibi... Şimdi Zarifemi elimden alıyorlar, hiçbir şey yapamıyorum." :img-cray::img-cray::img-cray:
İki gündür bu sözler aklımda, fena oluyorum. Her ne kadar bu bölümde:
1 - Alex dayak yememiş,
2 - Kendini içkiye vermemiş, olması gibi iki olumlu gelişmeyi yaşamış olsak da, bir de şu ağlama sorununa çözüm bulunduğunda, artık eskisi gibi Alex&Zarife sahnelerini tekrar tekrar izleyebileceğim, ben şu son zamanlardaki bunalım Alex&Zarife sahnelerini yeniden izlemeye dayanamıyorum çünkü, pazartesi günü özet verilirken bile kanal değiştirdim.

ahırı kendilerine ev yaparlar:img-pilot

Kalp kalbe karşı bu forumda:img-yes: Aynı şeyleri düşünmediysem Abdül'ün yeni gözdesi olayım. Düşündüm, Mustafa'yla Vahide evlenince, kızların şimdiki odasına yerleşirler, Zarife de gelin olarak Alex'in evine gider tabii ki...

Kamuş'la süt ineceğine yeni ahır yapılsın. Şu anda hayvanlardan yoksun olan Mustafa'nın ikamet ettiği ahır, artık Ramiz'in ve Kara Kalpaklı'nın ortaklaşa kullandıkları "OFİS"leri olmuştur. Farkındaysanız, Ramiz'e konuşalım dediğinde birisi veya Ramiz birisiyle konuşmak istediğinde hemen ofise geçiliyor.

nilberfu bu ismin hakkını foruma teslim et bayıldım izlerkende aklıma sen geldin:img-hyste
mr and mrs kara kalpaklı
süt ineciği ve kamuşu bize cevap olarak mı gösterdiler acaba:img-grin2

Arkadaşım, süt ineciği ve Kamuş'u, but, sucuk derken akıbetleri konusunda endişelenen biz forumdaşlar için gösterdiler tabii, hatta Yingemiz, Tayyar konusunda da endişelenmişti hatırlarsanız, kendisi bu bölümde gözümüze bol bol sokuldu, evin kralı gibi nasıl tünemişti öyle artık neresiyse o musalla taşına benzeyen yere, evlerden dışarı...
Benden gelen sizlerindir canım, Mr. ve Mrs. Kalpaklı isminin hakkı tabii ki forumundur:img-yes:

bazi arkadaslar namikin hemen gitmesinden siykayetci olmus!!!
HAKLILAR!!!bende sikayetciyim,o ne öle önce cocuk iyimi iyice anlayin,belki o bayginlik halinde ödü koptu,belki psiiikolojisi bozuldu:icon_sorr,ve daha birsürü belkiler.

İspanak pehlivan Namık'ın psikolojisi bozulmuş olabilir diyorsun yani? Emin misin? Zaten had safhada bozuk olan birşeyin daha fazla bozulmuş olması mümkün müdür ki?
Arada kaçsın gelsin İspanak, renk versin, ama çok kalması Zarifecik için hayırlı olmaz. Yine de ben Alex'le Namık'ın karşılaşmasını görmeyi çok isterim.

ZeRReN
09-01-08, 21:11
aly,valla helal...2 gündür düşüniydim,düşüniydim,bulamiydim...Bildigim bi türkü diyim ama yok çıkaramiydim...Deryalar tabii...:img-blush

Hüseyin Bey,şahsınızda tüm müzik ekibine teşekkürler,hem ER müzikleri hem de HS için...Umarım dizimizin müzikleri de en kısa zamanda albüm olarak çıkar da doyasıya dinleriz...

bitanem_61
09-01-08, 21:15
Ahırın ikinci bir oturma odası olarak kullanıldığını yazmıştım yakında süt ineciğiyle kamuşun geleceğini düşünürsek bizimkiler konuşmak için nereyi kullanacaklar acaba

mustafanın ahırda yatmaktan kolay kurtulacağını sanmam kendileri daha ramiz ve fatmaya açılacak da onlar evet diycekte düğün olacakta ooohhhooo ölme kamuşum ölme hem daha nevresteyle tanışmadık vahideyi izlemedik kıskanclıklarını :img-hyste:img-hyste:img-hyste

forever ertan
09-01-08, 21:17
Şu anda atv avrupada tekrarı var Er'in.İzlemek isteyenler için.Ben şahsen tekrar tekrar izlesem bıkmam.

@ly
09-01-08, 23:14
Aliye ne kadar, pardon yanlış oldu düzeltiyorum, ne kaa dikkatlisin üle. Nerden kaptın bu eleştiri mantığını kutluyorum. Evet o ezgide ufak bir edit hatası var. Bu da muhtemelen mixde askerlerin üzerine düşen görüntüde coşkuyu artırmak için kesme yapılmış ki müziğin yükselen yeri oraya düşsün. Biraz sıradışı bir edit olmuş. kesmek yerine geriye çekilse daha iyi olurdu. Ama teşekkürler ben müziğin, oyunun, yazılanların bu kadar dikkatle irdelenebileceğini doğrusu tahmin etmiyordum. Yanılmışım... Unutulanların hesabını alican ve ekibinden sormaya başlamışsın. Ama onları da iyi tanıdığımdan söyleyeyim. Böyle bir şeyi atlayacaklarını sanmıyorum. Olsa olsa ya henüz yeri gelmemiştir, ya da yazılmıştır. Yazılmışsa iki olasılık yine var arkadaşlar ya çekimde elenebilir (süre kıtlığı gibi v.b. sebebler) ya da çekildikten sonra kurgudan eleme yapılmış olabilir.
Sen ve buradaki kızcelerden korkmaya başladım. Sonumuz hayrolsun diyorum...:good:

Abicigim; müzik hocam sensin. Dikkatli dinlemeyi olsa olsa senden öğrenmişimdir :img-wink:.. ki Deryalar olduğunu farkedemediğim için şahsen kendi şahsımdan utanmaktayım. Bu arada itiraf ediyorum, ben ezginin bu halini daha çok sevdim.

Senaryo konusunda umarım haklısındır.Sitem sevgiden doğar diyor şarkı...İstiyoruz ki; her konuda dizimiz birinci olsun, hiçbir eksiği olmasın te o kaa...Yoksa üle Fatma annem türkü sülememişş...fragman geç girmişş...özet yayınlanmamışş (sanki roman yazıyorlar :hıh)....bizim sitemlerimizin, sorularımızın bunlarla hiç alakası yok...:icon_whis

Zerren'cim; bana helal deme. Ben bulamadım ki, öğrendim sadece.

Bitanemcanım; baytar dedenin gel git aklını kabul ederim. Hemen sonra derken, babasının, Alex çocukken öldüğünü kastetmiş olabilir...Amaa amaa, testi Münevver teyzeme çok ayıp oldu vallahi...! Biz yakın bir mesafeden bahsetmiyoruz ki, tee 6 saatlik yoldan bahsediyoruz. Beni bu konuda ikna etmen imkansız.

Nilberfu'cum; hayvancıkların iyi olduğunu görünce ben de rahatladım. Bak gördün mü, "set baytarı olayım...yok efendim baytar efendiye asistan olayım " diye konuşmaktan vazgeçince, hayvancıklar geri döndü. Ne yapalım kader de yokmuş. Yeter ki onlar iyi olsun, ben vazgeçtim hayalimden.

Mr. and Mrs. Kalpaklı....:img-heh: Dizide de "Mustafa Naamik" demeye başlamışlar. Geçen haftanın özetinde de Baytar efendiden "baytar dede" olarak bahsediliyordu. Geriye kaldı, Abdül'e "şuşlak Abdüş" diyecek bir yiğidin çıkması. O lafı da sülese sülese Agop süler :img-heh:

Mambam gelmişşş :happy0064

Oda editi: Pürsıçan'ın, pürdikkat izleyicilerinden Mamba ve İştipliyiz der ki; kızçelerin odası vardır...Artık, bay ve bayan Kalpaklı için ahırdan oda yapma çabalarınızdan vazgeçin...Yakında ahırın asıl sahipleri de gelecek zaten...!

BlackMamba
09-01-08, 23:38
Abicigim; tek müzik hocam sensin. Dikkatli dinlemeyi olsa olsa senden öğrenmişimdir :img-wink:.. ki Deryalar olduğunu farkedemediğim için hala kendi şahsımdan utanmaktayım ama itiraf ediyorum, ben ezginin bu halini daha çok sevdim.

Senaryo konusunda umarım haklısındır.Sitem sevgiden doğar diyor şarkı...İstiyoruz ki; her konuda dizimiz birinci olsun, hiçbir eksiği olmasın te o kaa...Yoksa üle Fatma annem türkü sülememişş...fragman geç girmişş...özet yayınlanmamışş (sanki roman yazıyorlar :hıh)....bizim sitemlerimizin, sorularımızın bunlarla hiç alakası yok...:icon_whis

Bitanemcanım; baytar dedenin gel git aklını kabul ederim. Hemen sonra derken, belki de çocukken öldüğünü kastetmiş olabilir...Amaa ama, testi Münevver teyzeme çok ayıp oldu vallahi...! Biz yakın bir mesafeden bahsetmiyoruz ki, tee 6 saatlik yoldan bahsediyoruz. Beni bu konuda ikna etmen imkansız.

Mambam gelmişşş :happy0064

aliye abla super yorumlarla teşrif etmişsin,hoşgelmişsin..sana forumda denk gelmek dimitriye kurşun denk gelmesi kadar zorlaştı..özlettirdin kendini..:img-in_lo
müzikle ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler ama ben damat halayınıda tanıyamamıştım,deryaları da tanıyamadım..:icon_whis
fatma anne de söylerse tanıyamazsam diye endişeleniyorum..:icon_sorr

zaten artık ben fatma anneyi de tanıyamıyorum..testi münevveri nasıl yolladı öyle?!!:img-cray:münevverde ne kaa gururlu ne kaa kuvvetli kadınmış,kovmaktan beter edildi ağzını açıp bir şey demedi..:img-yes:
o kaa yol yürümüş yanına yolluk bir tas su bile vermediler!
(ilk vukuat bu değil tabii daha önce alex vahide'ye geçmiş olsuna gelmişti fatma anne onu da kovmuştu..:img-tomat 9
yakışmıyor bizim ailemize,görmek istemeyim böyle şeyler..:hıh

forumun yingesine not: sorulara devam..:good:

@ly
09-01-08, 23:55
sana forumda denk gelmek dimitriye kurşun denk gelmesi kadar zorlaştı..özlettirdin kendini..:img-in_lo
müzikle ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler ama ben damat halayınıda tanıyamamıştım,deryaları da tanıyamadım..

Mambam benim, sen bana taş atmışsın amma ben iyi tarafından bakıyorum ve senin de Dimitri'nin efsunlu olduğunu farkettiğini vurgulamak için büle yazdığını kabul ediyorum :img-wink:

Müzikler konusunda hiç farkımız yok üzülme...Ben Hüseyin abinin yüzkarasıyım...O parçanın Deryalar olduğunu söyleyince...ne kaa utandım bilemezsin.! Hem Fatma anne için endişe etmene de gerek yok...nasılsa söyletmiyorlar anneme...

zaten artık ben fatma anneyi de tanıyamıyorum..testi münevveri nasıl yolladı öyle?!!:img-cray:münevverde ne kaa gururlu ne kaa kuvvetli kadınmış,kovmaktan beter edildi ağzını açıp bir şey demedi..o kaa yol yürümüş yanına yolluk bir tas su bile vermediler!
(ilk vukuat bu değil tabii daha önce alex vahide'ye geçmiş olsuna gelmişti fatma anne onu da kovmuştu..
yakışmıyor bizim ailemize,görmek istemeyim böyle şeyler..

Haklıyım değil mi...? Ben de abarttım mı diye endişelendim. Öte yandan, 2008 de bile büle bişi yapılmaz iken, o vakitlerde hiiç yapılmamalıydı...ama suç davet etmeyende değil ettirmeyende...!!!

Benim için bir zevk...pardon görev bu. Sen hiç merak etme...:img-blush

İsteyim soram...

1- Vahide'nin altınları nerede...?
4- Hasan, Alex'den önce nasıl gitti Ramiz babanın evine...?
5- Kara kalpaklı, atını nereden buldu ve nerede saklıyor...?

edit: Bazı arkadaşlarımın insaflı ol, ricaları üzerine eleme yaptım...Bu arada, imzana bayıldım...:img-heh:

alisercan
10-01-08, 00:02
aly,valla helal...2 gündür düşüniydim,düşüniydim,bulamiydim...Bildigim bi türkü diyim ama yok çıkaramiydim...Deryalar tabii...:img-blush

Hüseyin Bey,şahsınızda tüm müzik ekibine teşekkürler,hem ER müzikleri hem de HS için...Umarım dizimizin müzikleri de en kısa zamanda albüm olarak çıkar da doyasıya dinleriz...

Bizden de size teşekkürler. En çok da bu teşekkürü aramıza yeni katılan iki arkadaşımız hakediyor. İrşad Aydın ki müzik eşlemesi ona emanet ve Ayşe Önder. ki (ikinci kez ki yi vurgu anlamında zorunlu kullanıyorum kusura kalmayın. :img-yes: ) Ayşe sizin sevdiğiniz bir çok ezgide kimi zaman beste kimi zaman aranje katkılarıyla harikalar yarattı.
Aliye bugün beni aramış abi bu ezgi çok tanıdık. Dedim biraz ümmü yengenize takılayım da yorgunluğu atayım. Benim ezgimdir diyecektim. Sonrasında vazgeçtim dogrusunu söyledim. Evet ezgi deryalar. Ki onun orijinal halini de dinleyeceksiniz. Ama kemal bunu ağıt gibi düzenledi ve sevgili Yasemin Göksu o muhteşem yorumuyla vokal yaptı. Güzel oldu.
Sonrasında da aliye illa eleştirecek ya, bir kere başlamış eleştirmeye (haklı da takılıyorum sadece) artık editleme işlemine bile takmaya başladı. Helal olsun ne diyelim, bunu anlamak iyiye işaret. Bu sayfada da, bu formada da iyiye işaret. Dolayısıyla siz her zaman güzel şeylere layıksınız.

@ly
10-01-08, 00:51
Bizden de size teşekkürler. En çok da bu teşekkürü aramıza yeni katılan iki arkadaşımız hakediyor. İrşad Aydın ki müzik eşlemesi ona emanet ve Ayşe Önder. ki (ikinci kez ki yi vurgu anlamında zorunlu kullanıyorum kusura kalmayın. :img-yes: ) Ayşe sizin sevdiğiniz bir çok ezgide kimi zaman beste kimi zaman aranje katkılarıyla harikalar yarattı.
Aliye bugün beni aramış abi bu ezgi çok tanıdık. Dedim biraz ümmü yengenize takılayım da yorgunluğu atayım. Benim ezgimdir diyecektim. Sonrasında vazgeçtim dogrusunu söyledim. Evet ezgi deryalar. Ki onun orijinal halini de dinleyeceksiniz. Ama kemal bunu ağıt gibi düzenledi ve sevgili Yasemin Göksu o muhteşem yorumuyla vokal yaptı. Güzel oldu.
Sonrasında da aliye illa eleştirecek ya, bir kere başlamış eleştirmeye (haklı da takılıyorum sadece) artık editleme işlemine bile takmaya başladı. Helal olsun ne diyelim, bunu anlamak iyiye işaret. Bu sayfada da, bu formada da iyiye işaret. Dolayısıyla siz her zaman güzel şeylere layıksınız.

Yani hem tespitim doğru...hem de kızmadın üle mi...:happy0064
Hüseyin abi; şimdi dinlerken nasıl tanıyamadım diyorum ama inan ki seni aradığımda benim ezgim deseydin inanırdım...:img-yes:
Elveda Rumeli forumundan da; İrşad Aydın ve Ayşe Önder'e çok teşekkürler...:img-yes:

Eleştirmelerim gelmişken, albüm isteğimizi de listeye eklesem mi diyorum...İnşallah kampanyalara gerek kalmadan çıkar albümümüz...:img-yes:

- AMON -
10-01-08, 01:14
Forum üyeleri merhaba,

Elveda Rumeli dizisi, artık tarihimizi düzgün bir şekilde yansıtmamaya başladı.

Osmanlı subayları ve askerleri sürekli kötü insan olarak gösteriliyor.

Abdül bey ve Vahide sahnesi, bana Türkiye'yi kötülemek için çevrilmiş

propaganda filmi Ararat'ta gösterilen Türk subayının bir kıza taciz sahnesini

hatırlattı.

Aynı zamanda dönemin Padişahı da, sürekli kötüleniyor, bu vatana sanki iyi

hiçbir şey yapmamış gibi, bu yüzden Elveda Rumeli dizisini 15. bölümden sonra

izlemek içimden gelmiyor ama, yinede izlemeye devam edeceğim.

Saygılarımla.

cann2366
10-01-08, 06:20
herkes padişah kötüleniyor diyor yahu ben dha düzgün bir sahnesini izleyemedim çıktı da ben mi kaçırdım naptım
bir de kötü gösterilen subaylar vs abdülse eğer o ayrı bi nokta o paşa ogli paşa
ayrıca dünyada herkes iyi olsaydı dünyaya dünya demezdik
adam subay diye iyilik melakesi mi olacak içinde kötülük var belki:img-yes:

senaristlerin yazarken hiç bu şekilde yorum yapılacağını düşündüklerini de sanmıyorum :icon_whis

ZeRReN
10-01-08, 06:31
Sayın AMON,unutmayınız ki Osmanlı iyi yönetilseydi yıkılmazdı kolayca...Tabii derin analize giremeyiz ama...Özellikle yerel yöneticilerin zaafları her zaman tarih yazıcıları tarafından söylenegelmiştir...Abdülhamit'in beğendiğimiz yanlarının çok oluşu ciddi hatalarının da olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Padişah da,tıpkı diğer yenilikçi padişahlar ve çağdaşı aydınlar hatta İttihatcı'lar gibi sadece üstyapıyı düzenleyecek reformlar yapabilmiş ve asıl yıkılmayı önleyici devrim niteliğinde kararlar alamayarak-ki mutlakîyetci bakış açısı zaten buna engeldi-yıkılışı yavaşlatmanın ötesinde birşey yapamamıştır.Dönemi için yaptığı iyi şeylerin ise küçük bir köye yansıması olamazdı.Örneğin,gelip de Pürsıçan'a bir yatılı kız okulu açamazlar değil mi?Üstyapıya yönelik reform ve dönüşümlerin hissedilmesi uzun vadede gerçekleşir.Hem merkezi yönetimlerde,merkezden uzaklaştıkça,reformların etkileri daha da azalır ve yönetsel başarılar yerelleşir,kişiselleşir.Ama fatura merkeze kesilir!Ayrıca,ekonomik ve yönetimsel olarak ise zaten kalıcı ve başarılı adımlar atılabilse,oralar elden gitmezdi...Ak ya da kara değil de gri çerçeveden bakılırsa daha net görülecektir olgular.

Abdülhamit'i apak,İttihatcı'ları kötü olarak görmenin de tek yanlı olacağı açıktır.Bu hareket durup dururken doğmadı sanırım!

Sevgili aly,tam senin yazdıklarını okuduğumda 15.bölümü yeniden izlemeyi bitirmiş,içimden bir türlü adı ve diğer sözleri aklıma gelmeyen türkünün ''Biz delikanlıyız...''kısmını yineleyip gerisini ve ismini hatırlamaya çalışıyordum...O sırada senin ''Deryalar'' yazdığını görmemle jetonun düşme sesi duyulunca gerisini tam anlayarak okumadan tekrar dizinin o kısmına baktım ve öyle anlamışım işte...Olsun,sen yazmasan ben daha 40 saat takılacaktım üle...

İrşad Aydın ve Ayşe Önder'e de çok teşekkürler.Tüm ekibe teşekkürler...Çok sevdiğim,dinlemeye doyamadığım Yasemin Göksu'ya da özel teşekkür...

lyon69
10-01-08, 07:43

Mavigecem kızçelerin bir odası var, daha önceki bölümlerin birinde (galiba Zarife'nin kendini kitlediği sahnede, odalarının kapısından başlarını uzatıp bakmışlardı) odanın kapısını görmüştük. Eeee el birliği ile bir gelin odası hazırlarız di mi forumdaşlar !
(bu şekilde hitap oldu mu Cann'cım ?)

Sevgiyle,

mavigece07
10-01-08, 08:44
Mavigecem kızçelerin bir odası var, daha önceki bölümlerin birinde (galiba Zarife'nin kendini kitlediği sahnede, odalarının kapısından başlarını uzatıp bakmışlardı) odanın kapısını görmüştük. Eeee el birliği ile bir gelin odası hazırlarız di mi forumdaşlar !
(bu şekilde hitap oldu mu Cann'cım ?)

Sevgiyle,

Gelin odasını hazırlayalım bencede evet :good:..Ama önce nevreste ve abdüş engellerini bi aşalımda :)..
Ya şu nevreste inşallah ispanak gibi tanıdık simalardan biri olur...sıradan biri olmaz inş sofi gibi :icon_whis

doray
10-01-08, 09:08
Abicigim; müzik hocam sensin. Dikkatli dinlemeyi olsa olsa senden öğrenmişimdir :img-wink:.. ki Deryalar olduğunu farkedemediğim için şahsen kendi şahsımdan utanmaktayım. Bu arada itiraf ediyorum, ben ezginin bu halini daha çok sevdim.

Bitanemcanım; baytar dedenin gel git aklını kabul ederim. Hemen sonra derken, babasının, Alex çocukken öldüğünü kastetmiş olabilir...Amaa amaa, testi Münevver teyzeme çok ayıp oldu vallahi...! Biz yakın bir mesafeden bahsetmiyoruz ki, tee 6 saatlik yoldan bahsediyoruz. Beni bu konuda ikna etmen imkansız....!
Yingecim,Deryaların bu hali Arif Şentürk'ün söyleminden çok farklı..Kim daha güzel yorumlamış dersen Hüseyin abinin ekibini tek geçerim..İrşad Aydın, Ayşe Önder ve Yasemin Göksu'ya teşekkürler..

Misafirliğin kısa olanı makbul..Fatma anamın elbet vardır bir bildiği..Misafir ,misafir gibi değil ki,bir geldi pir geldi..Zaten Namıkcıgın yarım aklı var bir de vurulduğunu görünce Münevver'in bir tanesine bir şey olmasın sağ salim evine gitsin diye düşünmüştür..Üstelik Pelivan Namık'ın biriicik kızı Zarife'ye aşık olduğunu duyan Fatma annem gönderme de haklı..:img-yes:
aliye abla super yorumlarla teşrif etmişsin,hoşgelmişsin..sana forumda denk gelmek dimitriye kurşun denk gelmesi kadar zorlaştı..özlettirdin kendini..:img-in_lo
müzikle ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler ama ben damat halayınıda tanıyamamıştım,deryaları da tanıyamadım..:icon_whis

zaten artık ben fatma anneyi de tanıyamıyorum..testi münevveri nasıl yolladı öyle?!!:img-cray:münevverde ne kaa gururlu ne kaa kuvvetli kadınmış,kovmaktan beter edildi ağzını açıp bir şey demedi..:img-yes:
o kaa yol yürümüş yanına yolluk bir tas su bile vermediler!
(ilk vukuat bu değil tabii daha önce alex vahide'ye geçmiş olsuna gelmişti fatma anne onu da kovmuştu..:img-tomat 9
yakışmıyor bizim ailemize,görmek istemeyim böyle şeyler..:hıh

Sen hiç konuşma Mambacıgım.Baytar dedemin Alex'in babasının ölüm tarihinindeki yanlış anlamaya benzedi..Kendin buralarda çok yazaysında yinge'ye hoş geldin diyeysın..Esas sen hoşgeldin..:icon_sorr

Fatma anamın aklı başından gitmişti suyu düşünecek halimi vardı,bilmeymısın silahtan çok korkay..Yoksam misafiri çok sever..Bakınız:Meryem ve çocukları hep oradalar..Hasan ile Hatice'yi saymıyorum bile.Daha hiç evlerinde yemek pişirip annesini,kızçeleri davet bile etmedi,beyaz kız..Hatta ailecek kendi evlerinde yemek bile yemediler..Ramiz babamın o kaa borcuna ve parasızlığına rağmen bir tas prinç dahi getirmişliği yok..Hem bu beyaz kız biraz tembel galiba.Fatma ana iyi yetiştirememiş bu kızını..Hasan'ın sızlanmalarına nasıl da isyan etti hemencecik.Hasanımı yatakta bıraktı,soluğu annesinin evinde aldı..Pürsıçan'da yeni gelin zırt pırt anne evine gelmez...Orası Rumeli değil mi yoksa:blink:

BlackMamba
10-01-08, 09:42
Sen hiç konuşma Mambacıgım.Baytar dedemin Alex'in babasının ölüm tarihinindeki yanlış anlamaya benzedi..Kendin buralarda çok yazaysında yinge'ye hoş geldin diyeysın..Esas sen hoşgeldin..:icon_sorr

Fatma anamın aklı başından gitmişti suyu düşünecek halimi vardı,bilmeymısın silahtan çok korkay..Yoksam misafiri çok sever..Bakınız:Meryem ve çocukları hep oradalar..Hasan ile Hatice'yi saymıyorum bile.Daha hiç evlerinde yemek pişirip annesini,kızçeleri davet bile etmedi,beyaz kız..Hatta ailecek kendi evlerinde yemek bile yemediler..Ramiz babamın o kaa borcuna ve parasızlığına rağmen bir tas prinç dahi getirmişliği yok..Hem bu beyaz kız biraz tembel galiba.Fatma ana iyi yetiştirememiş bu kızını..Hasan'ın sızlanmalarına nasıl da isyan etti hemencecik.Hasanımı yatakta bıraktı,soluğu annesinin evinde aldı..Pürsıçan'da yeni gelin zırt pırt anne evine gelmez...Orası Rumeli değil mi yoksa:blink:
hatice fatma ananın kızı değil o babasının kumrisi..fatma ananın kızı zarifesi,zaten varsa yoksa zarife..vahide gözünün önünde aşık olduğunu,evlenmek istediğini söylemeye çalışıyor ama o anlamıyor..
mustafa pansuman yaparken göz açtırmayan fatma annenin o zaman ki sezgileri sanırım soğuktan dondu,hissetmiyor ve görmüyor artık gözünün önünde olanları..
eski cin fatma olsa vahide'yi kızdırmak için nevreste'yi ortaya atardı,kızını itirafa zorlardı..:icon_sorryok eski fatma anne yok!!:img-cray:

hoşgeldin notu: ben hep buradayım,aliye abla yok..ayrıca verdiği bilgilerden sonra hala pürsıçan'da olmadığını iddia ediyor ya inanamıyorum..candy'de ortadan kayboldu ve bu hafta dizi de birden iki tane abla peydah oldu..no comment!!:img-cool2

nevreste editi:kalburüstü gelin adayımızın isminin anlamı "Yeni yetişmiş, genç, taze" demekmiş..
rolü oynayacak oyuncu için tek isteğim Demet Evgar oynasın!!!:good:

absolutelycandy
10-01-08, 09:52
Hem bu beyaz kız biraz tembel galiba.Fatma ana iyi yetiştirememiş bu kızını..Hasan'ın sızlanmalarına nasıl da isyan etti hemencecik.

Valla Hatice zaten baba evinde elini sıcak sudan soğuk suya vurmuyordu. Giyinip süslenip bir köşede oturuyordu. Evlendi, tek değişen beyaz kız artık camın kenarında değil, odadaki divanın ortasında süzüleyi. Ben ne görsem Meryem çalışıyor. Hatice de bir icraat yok. Asan'ın psikolojisini de pek önemsemiyor zaten :( Asan'ın herşey benden ötüri diye gözüne uyku girmezken, bizim beyaz kız vurup kafayı uyuyor.

MCD editi: Mambicko sen deysin? Ben ER için o kaa fedakarlık yapam, kar demeden kış demeden Ak Ümmü Yengemiz'i kaçıram, rakipleri ardımızda bırakacak raytingi toplayana dek esir tutam... sonra senden bunları işitem :icon_sorr

doray
10-01-08, 10:06
:icon_sorrhatice fatma ananın kızı değil o babasının kumrisi..fatma ananın kızı zarifesi,zaten varsa yoksa zarife..vahide gözünün önünde aşık olduğunu,evlenmek istediğini söylemeye çalışıyor ama o anlamıyor..
mustafa pansuman yaparken göz açtırmayan fatma annenin o zaman ki sezgileri sanırım soğuktan dondu,hissetmiyor ve görmüyor artık gözünün önünde olanları..
eski cin fatma olsa vahide'yi kızdırmak için nevreste'yi ortaya atardı,kızını itirafa zorlardı..:icon_sorryok eski fatma anne yok!!:img-cray:

hoşgeldin notu: ben hep buradayım,aliye abla yok..ayrıca verdiği bilgilerden sonra hala pürsıçan'da olmadığını iddia ediyor ya inanamıyorum..candy'de ortadan kayboldu ve bu hafta dizi de birden iki tane abla peydah oldu..no comment!!:img-cool2
Fatma anamın o kaa çok şey geldiki başına, fikri şaştı kadının..Fatma anam kızlarına güveney.. di??..Biliydi ki Vahide sevey Hasan'ı ..Zarife kendi gibi uyanık ,akıllı (aşk kapıyı ne zaman çalar belli değil ,te onu bilemedi),Vahide'yi babası bile koca bulamayacağını sanay dı,"hiç kimseyi beğenmez onu begenecek erkek varmı,dik başlı ,kocasını koyar kapı önüne erkekler korkar ondan" demedimi?Babasından daha iyi bilecek değilim ki ben..:icon_whis

Hem bence Fatma ana da yaşlanay,kaynan oldu artık.Hasan ugursuz mu diye düşünmeye başaldım..Vahide Nevreste'ye hayır dua edecek bence,sülemedi deme .. te buraya yazayımm...:img-artis
Hep görmek isterim notu:Ben seni burada görmek isteyem.İstemeym ayaklarının izini ..:blush:
Arkadan vurulan can editi:Lyon'um olmasa olayın farkına varamayacaktım..Allahtan Agop'un konuştuğu kadınları gördünmü dedi de farkı fark ettim..Bugünleri de mi görecektim??..Aman bre deryaları süleyesim var..:img-musicimgdrag

BlackMamba
10-01-08, 10:09
Valla Hatice zaten baba evinde elini sıcak sudan soğuk suya vurmuyordu. Giyinip süslenip bir köşede oturuyordu. Evlendi, tek değişen beyaz kız artık camın kenarında değil, odadaki divanın ortasında süzüleyi. Ben ne görsem Meryem çalışıyor. Hatice de bir icraat yok. Asan'ın psikolojisini de pek önemsemiyor zaten :( Asan'ın herşey benden ötüri diye gözüne uyku girmezken, bizim beyaz kız vurup kafayı uyuyor.

MCD editi: Mambicko sen deysin? Ben ER için o kaa fedakarlık yapam, kar demeden kış demeden Ak Ümmü Yengemiz'i kaçıram, rakipleri ardımızda bırakacak raytingi toplayana dek esir tutam... sonra senden bunları işitem :icon_sorr

hasan istediğini istemiy,istemediğini istey bırakmıyor rahat nefes alsın beyaz kız..hatice alışık değil bu kadar işe..babasının kumrisi o..hasan bilerek aldı..yapmaın şimdi tersenalık!:img-cool2
çamaşırada fatma anne koşturuyor,yemekleri de o yapıyor..5 tane kız var evde bütün iş fatma anneye bakıyor..kabahat kimde kızlarına iş yaptırmayan fatma annede mi annelerine daha fazla yardım etmeyen kızlarda mı bilemedim?:icon_whis
ramiz şımartıyor bu kızları!:img-yes:

MCD editi:candy'ciğim birlikte oynadığınız için reytingler artmış olmasın?:img-wink:

qsawe
10-01-08, 10:23
Yingecim,Deryaların bu hali Arif Şentürk'ün söyleminden çok farklı..Kim daha güzel yorumlamış dersen Hüseyin abinin ekibini tek geçerim..İrşad Aydın, Ayşe Önder ve Yasemin Göksu'ya teşekkürler..

Misafirliğin kısa olanı makbul..Fatma anamın elbet vardır bir bildiği..Misafir ,misafir gibi değil ki,bir geldi pir geldi..Zaten Namıkcıgın yarım aklı var bir de vurulduğunu görünce Münevver'in bir tanesine bir şey olmasın sağ salim evine gitsin diye düşünmüştür..Üstelik Pelivan Namık'ın biriicik kızı Zarife'ye aşık olduğunu duyan Fatma annem gönderme de haklı..:img-yes:

O evin bereketi var... prinç bitti bulgur bitti diyorlar ama, bereketli ev herşeyleri yerine konuyor...ee zaten artık borçlarında büyük bölümü ödendi, esnaf yine veresiye mal verir...

Sütçü nün bu inadı neden anlayamadım... Al süt ineciğini geri... kazan para, öde... ne bu inat...

Hasan'ın kaprisi çekilir kaprismiydi yahu??? O nu getir... bunu götür... elimi tut... konuş.... otur... çorba getir... ay iyi tahammül etmiş... Bu arada, azıcık üşütünce, bu kadar kapris yapan erkek milletinin, kendi komik hallerini de yüzlerine vurdu ama.... anlayana:icon_whis:icon_whis:icon_whis

Fatma ana, hakikaten kötü ev sahipliği yaptı ama, haklı sebeplerle... Namık başa bela, Kızına aşık olmasını mı kabullensin, gelir gelmez vurulmasını mı... Damdaki Namık.... en kestirme yoldan defledi... :img-wink:

Bu arada, Vahide talim yapmıyor, eli, melekesini kaybetmiş... attığını vuran kız, nereye kaybolmuş... Neyse aşktan eli ayağı titriyor ondan vuramıyor diyelim bari...........................

doray
10-01-08, 10:24
hasan istediğini istemiy,istemediğini istey bırakmıyor rahat nefes alsın beyaz kız..hatice alışık değil bu kadar işe..babasının kumrisi o..hasan bilerek aldı..yapmaın şimdi tersenalık!:img-cool2
çamaşırada fatma anne koşturuyor,yemekleri de o yapıyor..5 tane kız var evde bütün iş fatma anneye bakıyor..kabahat kimde kızlarına iş yaptırmayan fatma annede mi annelerine daha fazla yardım etmeyen kızlarda mı bilemedim?:icon_whis
ramiz şımartıyor bu kızları!:img-yes:

MCD editi:candy'ciğim birlikte oynadığınız için reytingler artmış olmasın?:img-wink:

Beyaz kız ne sanaydı evliliği??Hasan da sonradan gösterdi dişlerini..tabi büle yapsa vermezdi Ramiz baba ,sultan kızıını....Fatma ana anladı Hatice'yi de onun için vermek istemeydi...hissleri kuvvetli gören kadın..:img-cool2
Fatma anam iş yaptıraydı bu kız uyanıktı,ne yapsın..Fatma anam çok güzel felsefe dersi verey,daha ne yapsın..Bu kızın gözleri körmüş,yoksa Hasan'ın fark ederdi..:img-book:

Ramiz baba,Mustafa Namıka'a da çok yüz verey..korkarım bir tek Alex'ten hayr gürecek..:img-yes:

Reyting notu:Demek o iki güzel zarif ve narin bayanlar sizdiniz??:img-blushhavasından mı suyundan mı nedir?maşallahı var Pürsıçan kadınlarının,Muzaffer Kuşhanlık hepiciği..:img-hyste

MCD'nin M editi:Bakayım Hasan birliğimizi de bozay,ugursuz bu Hasan M'nin imzası ne oliy,bize ne hasan'ın kuyuda çektiği cefadan,tee te hiç anlamaym..Burada neler oliy..Yinge,yetiş..:img-help:

İyi insan editi: yingem canum benüm..:img-in_lo

@ly
10-01-08, 11:11
Beyaz kız ne sanaydı evliliği??Hasan da sonradan gösterdi dişlerini..tabi büle yapsa vermezdi Ramiz baba ,sultan kızıını....Fatma ana anladı Hatice'yi de onun için vermek istemeydi...hissleri kuvvetli gören kadın..:img-cool2
Fatma anam iş yaptıraydı bu kız uyanıktı,ne yapsın..Fatma anam çok güzel felsefe dersi verey,daha ne yapsın..Bu kızın gözleri körmüş,yoksa Hasan'ın fark ederdi..

Reyting notu:Demek o iki güzel zarif ve narin bayanlar sizdiniz??:img-blushhavasından mı suyundan mı nedir?maşallahı var Pürsıçan kadınlarının....

MCD'nin M editi:Bakayım Hasan birliğimizi de bozay,ugursuz bu Hasan M'nin imzası ne oliy,bize ne hasan'ın kuyuda çektiği cefadan,tee te hiç anlamaym..Burada neler oliy..Yinge,yetiş..:img-help:

İyi insan editi: yingem canum benüm..:img-in_lo

:img-in_lo Merhaba Rumeli ahalisi ve yine mixer formuna dönüşmüş olan MCD ekibi...Önce sataşmalara cevap yazacaktım ama siz zaten birbirinize girmeye başlamışsınız...! Anladım ki pek yakında, iç karışıklıklar ile MCD kendi içinden dağılacak, dış mihrakların müdahelesine gerek yok...:img-heh:

Hasan ile Hatice birbirlerine çok uygunlar kanımca...Hasan dişlerini sonradan gösterdi ama beyaz kızımızda az değil...Takkeli zifaf öncesi, nasıl kapris yapılırmış güsterdi bize :icon_whis

Doraycanım, Fatma annem ile Zarife'nin Ispanak Naamik günlerinde, Ramiz babam Hatice'nin evinde yemek yemiş idi...Ailece sofraya oturduklarını gördük yani...Ama ben isteyim ki birkaç Rumeli yemeği adı ügrenem...Fatma annem hep ocak başındadır ama hiç gürmeyiz yöresel yemekler...Bunların hepsi masraflı yemekler midir ki, iç pişirmezler....? Adı geçse yeter biz tarifini bulur burada yayınlardık...:icon_whis

şal editi: Fatma anne şalım bitmiştir. Övünmek gibi olmasın pek güzel oldu canııım...rengi bile aynı....:img-icecr

hamiş: Şimdi çıkmam gerekiyor...bir saat sonra buradayım..ortadan kaybolmayın, dedikodumu yapmayın...tuu...te kuruyana kaa gelirim...bye

doray
10-01-08, 11:24
:img-in_lo Merhaba Rumeli ahalisi ve yine mixer formuna dönüşmüş olan MCD ekibi...Önce sataşmalara cevap yazacaktım ama gördüm ki siz zaten birbirinize girmeye başlamışsınız...! Anladım ki pek yakında, iç karışıklıklar ile MCD kendi içinden dağılacak, dış mihrakların müdahelesine gerek yok...:img-heh:

Hasan ile Hatice birbirlerine çok uygunlar kanımca...Hasan dişlerini sonradan gösterdi ama beyaz kızımızda az değil...Takkeli zifaf öncesi, nasıl kapris yapılırmış güsterdi bize :icon_whis

Doraycanım, Fatma annem ile Zarife'nin Ispanak Naamik günlerinde, Ramiz babam Hatice'nin evinde yemek yemiş idi...Ailece sofraya oturduklarını gördük yani...Ama ben isteyim ki birkaç Rumeli yemeği adı ügrenem...Fatma annem hep ocak başındadır ama hiç gürmeyiz yöresel yemekler...Bunların hepsi masraflı yemekler midir ki, iç pişirmezler....? Adı geçse yeter biz tarifini bulur burada yayınlardık...:icon_whis

şal editi: Fatma anne şalım bitmiştir. Övünmek gibi olmasın pek güzel oldu canııım...rengi bile aynı....:img-icecr
Yo,,bu ithamları kabul etmeyim,biz şakalaşıydık,sen yanlış anlamışsın..:icon_whisHem bakalım dedik kim bizim dagılmamızı 4 gözle istey,oltaya kim takılacak?Fatma anacıklık yapaydık.Bakınız:Nevreste olayı..

Yingecanım,onlar sayılmaz..Beyaz kız Anne ve babasını adettendir yemeğe çağırmalıydı,sofralar kurmalıydı,ufunet basıp soluğu anasının sedirinde almamlı,genç kızlara örnek olmalı..Bu kız tam Cabbar efendilikmiş..Hasan'da bu kızı rahat ettiremeyecek gibi,hiç işe gitmey..Hem bu aile hiç börek,tatlı(Kaymakçina) yapmay..Hamur işi çok olur oralarda ..Hep bulgur ve tarhana ve kurufasulye pişey,sanki fatma ananın yemek bilgisi yok gibi ,içime öyle bir hissi doğay....:icon_whis

Şal editi:nispet giibi oluyor ama ,iyi günlerde kullan..Yinge yigenlerine bu şaldan hediye etmek istersen büyük olarak benden başlayabilirisin,:img-in_lorengini sen bilirisn..:img-blush

lyon69
10-01-08, 11:31
:img-in_lo Merhaba Rumeli ahalisi ve yine mixer formuna dönüşmüş olan MCD ekibi...Önce sataşmalara cevap yazacaktım ama siz zaten birbirinize girmeye başlamışsınız...! Anladım ki pek yakında, iç karışıklıklar ile MCD kendi içinden dağılacak, dış mihrakların müdahelesine gerek yok...:img-heh:

hamiş: Şimdi çıkmam gerekiyor...bir saat sonra buradayım..ortadan kaybolmayın, dedikodumu yapmayın...tuu...te kuruyana kaa gelirim...bye

Alycim sen urumeli yemegi iste, ellerimle pişirip yediririm sana ! Gerçekten bizim ellerin yemek isim ve hatta yapılışlarını dahi ögrenmek istersen sana birkaç adres verebilirim, hatta kitaplar önerebilirim (başka isteyene de tabii).

Evet Ramiz baba Fatma anne yok iken yemiştir beyaz kızın evinde yemek ve hatta oturmak istememiştir (H)asan ile aynı sofraya ama Meyrem "sen gelmezsen kızanlarda yemeyecek Ramiz aga" diyerek kendisini sofraya oturtmuştur, ben bileyim, gürdüm. Ama Fatma anne henüz kızında bir lokma yememiştir bunu da bileyim.

Doraycanım editi : Sen merak etme, arkandayım, yalnız bırakmam seni.

Sevgiyle bye,

BlackMamba
10-01-08, 11:35
Yo,,bu ithamları kabul etmeyim,biz şakalaşıydık,sen yanlış anlamışsın..:icon_whisHem bakalım dedik kim bizim dagılmamızı 4 gözle istey,oltaya kim takılacak?Fatma anacıklık yapaydık.Bakınız:Nevreste olayı..

Yingecanım,onlar sayılmaz..Beyaz kız Anne ve babasını adettendir yemeğe çağırmalıydı,sofralar kurmalıydı,ufunet basıp soluğu anasının sedirinde almamlı,genç kızlara örnek olmalı..Bu kız tam Cabbar efendilikmiş..Hasan'da bu kızı rahat ettiremeyecek gibi,hiç işe gitmey..Hem bu aile hiç börek,tatlı(Kaymakçina) yapmay..Hamur işi çok olur oralarda ..Hep bulgur ve tarhana ve kurufasulye pişey,sanki fatma ananın yemek bilgisi yok gibi ,içime öyle bir hissi doğay....:icon_whis

Şal editi:nispet giibi oluyor ama ,iyi günlerde kullan..Yinge yigenlerine bu şaldan hediye etmek istersen büyük olarak benden başlayabilirisin,:img-in_lorengini sen bilirisn..:img-blush

kızlar evlenemeden pürsıçan teyzeleri gibi şişer hamur işi yaparlarsa..ondan yapmıyor olabilirler..:img-wink:
başta ramizin kazağında yama vardı ben artık göremeyim,zarife'nin çorapları delikti şimdi ağaca her gün yazma başlayacak kadar nereden geldiği belli olmayan yazma sahibi,mustafanın şalvarbank'ı var sanırım elini cebine attıkça para çıkıyor,kasabanın en güzel giyinen adamı oldu çıktı,bu çeşmenin suyu nereden akıyor..:icon_whis

mcd notu:forever MCD!abla candy'e guvenin artsın,butun sırlarını paylas diye arkadan vurmus gibi yapıyoruz niçin anlamak istemeysin?:img-wink:

ardaer
10-01-08, 11:38
Merhabalar hepinize,
Siz beni tanımazsınız şimdi ama ben hepinizi evimden birileri gibi tanıyorum. Bu yüzden tanışma kısmını uzatmayalım. Zaten moralim çok bozuk, bu gece uzun yola çıkıyorum, ayaklarım geri geri gidiyor. Ayrıca klavye özürlüyüm ki, bu en kötüsü…

Bütün bu olumsuzluklara rağmen yazmaya karar verdim, çünkü siz bu kadar dikkatli olunca, korkmaya başladım. Caanım dizim, elden gitmesin dedim. Başka neyim var hayatta? Hemen aklıma geldiği kadarıyla, biraz da aceleyle (yola çıkıyorum dedim ya), savunmaya geçeyim:

1- En son demişler ki, benim Karam, Kalpaklım, Tıbbiyelim, neden Ispanak’a bakmak yerine Dimitri’nin peşinden gitti?

El insaf! Biraz vicdan! Biraz mantık! Çokça da Kalpaklı sevgisi…
Tabii siz askere gitmediniz… Bütün aile orta yerde. Hiçbirinin silahı yok. Silahlı biri, ya da birileri ateş ediyor. Siz kim olduklarını, kaç kişi olduklarını, ne kadar kurşunları olduğunu bilmiyorsunuz. Allah için söyleyin, herkesin teker teker ölmesini beklemek için silaha sarılıp tehlikeyi uzaklaştırmadan, yaralıları tedavi mi edersiniz? Adam bir kere ateş edip kaçmayacak herhalde. Kimsenin silahı yok. Sabah normal selamlaşma anı. Herkes birer birer ölebilir de. Adamın niyeti bozuk zaten. Ki kovalamasalardı, yapacağı da oydu.

Ayrıca, bu kovalamacayı Kalpaklım yapmasa, evin asker kızı yapmaya kalkardı ki, bu Tıbbiyelim için daha kabullenilemez bir şey olurdu.
Bakın bu biiiiirrrr..

İki: Benim Karam, benim Tıbbiyelim, bence Dimitri’yi tak diye öldürme niyetinde değil esasen. Bunu yapma imkanı olduğu zaman yapmadı, önce bir kazığa, sonra adalete teslim etti. Hoş, diyeceksiniz ki adaletin olmadığını gördü, e siz de bundan sonrasına bakın derim ben de…

2- Kalpaklımın atı ne olmuşmuş. . Yine el insaf… Sizin hiç atınız olmadı mı? Kediniz de mi olmadı? Hayvan bu. Nereye götürürsen götür, o sahibine geri döner. Atı nerden aldıydı? Çeteden. O halde at nereye gitt? Çeteye…. Eeeee? Daha ne?

3- Gelelim Vahide’nin ev mekanında ve merkeze indiğinde değişen küpelerine… Bir kere bu dizi tarihi bir dizi. Belli ki sizin de hiç tarih bilginiz yok. Okuyun da öğrenin bari…

Türkler, tarih boyunca engebeli arazilerde yerleşmişler, farklı mekanlar arasında gidiş gelişler için de pek çok köprüler yaptırmışlardır. Ve her Türk boyunun uygun köprüsünün uygun bir de Dumrul’u vardır. Bunlar farklı köprüler üzerinde hüküm sürüp farklı icraatlerle iştigal eylerler ki, tarihte bunlara “Deli Dumrul” denir.
İşte bizim dizideki köyle şehir meydanı arasındaki bu köprüde mekan tutan malum şahıs da, köprüden geçenlere “küpelerini değiştirme” yaptırımı uyguluyor. Bu kadar basit…

Hem siz, altı üstü bir tanecik ineciğin, bitin ailenin süt, yoğurt, peynir, yağ ihtiyacını gördüğü gibi, ayrıca her sabah 4-5 koca gügüm süt vermesini görmediniz de, (ki ailenin besin sağlayacakları bağı, bahçesi, tarlası da yok ayrıca, üç beş tavuk, bir Tayyar…) benim asker kızımın küpelerini mi gördünüz? Pes… (Hi? Ben yanlış bir şey mi söyledim acaba?)

4- Misafirliğe gelince… Yine pes. Kadının evinde kaçak biri var… Peşlerinde silahlı adamlar… Az önce baskına uğramışlar. Misafirliğin sırası mı? Hadi kendileri razı oldular çaresiz de, başka birinin hayatına sebep olmak istemezler değil mi? Hele Fatma Ana….

5- En acımasızı da, Kalpaklımın, kendince, ahırında, güya ters yönde yazdığı mektup hakkındaki yorumlar… Caniler, insafsızlar, çocuğun mektup yazdığını kim söyledi? Kim gördü? Siz mektubunuzu ajandanıza mı yazarsınız? O mektup yazamayacağını gayet iyi biliyor. Yazsa, gönderse, kendini ele vermiş olmaz mı? O, o sırada, keşke yazabilseydim, bunları yazardım, diye düşünürken, öylesine kalemle çiziktiriyor. O çizdiği de, resim. Geldiği yollar, yaşadığı ev falan… Ayrıca yine “ajandaya, kaleme” dikkat etmeden kelam etmeniz çok manidar…

Ve ayrıca, benim Kalpaklım Tıbbiyeli. Tıbbiyede yabancı dil öğrenmiyorlar mı sanırsınız? Yazık yazık…Ben size ne diyeyim…

NETİCE-İ TALEP: İşbu nedenlerden dolayı, karşı tarafın öne sürdüğü bütün iddiaların mesnetsiz olduğu aşikar olup bundan böyle, benzer iddiaların ileri sürülürken biraz daha dikkatli olunması gerektiği açık olduğundan, bu tip icraatlere ihtiyati tedbir konulup benzer durumların vukuu halinde daha sert, utandırıcı, caydırıcı cezai işleme gidilmesini, en iyisi “Karadır, Kalpaklıdır, Mustafadır, Namıktır, Tıbbiyelidir, bizimdir, ne söylese iyidir, ne yapsa yeridir” ilkesinin bir an önce benimsetilmesini, bilvekale arz ve talep ederiz…

“te o kaa…”

doray
10-01-08, 12:01
NETİCE-İ TALEP: İşbu nedenlerden dolayı, karşı tarafın öne sürdüğü bütün iddiaların mesnetsiz olduğu aşikar olup bundan böyle, benzer iddiaların ileri sürülürken biraz daha dikkatli olunması gerektiği açık olduğundan, bu tip icraatlere ihtiyati tedbir konulup benzer durumların vukuu halinde daha sert, utandırıcı, caydırıcı cezai işleme gidilmesini, en iyisi “Karadır, Kalpaklıdır, Mustafadır, Namıktır, Tıbbiyelidir, bizimdir, ne söylese iyidir, ne yapsa yeridir” ilkesinin bir an önce benimsetilmesini, bilvekale arz ve talep ederiz…

“te o kaa…”

Anacım bize Avrupa insan haklarından avukat göndermişler..Tübbeler ossun..Ne kaa çok kabahatimiz olmuş Sevgili Ardaer,affımız olabülü mü??:icon_sorr

Forumca editi:Yoksa yol stresi diyebilirmiyiz.:icon_whis.Karakalpaklı Namık, Fatma anamın dediği gibi iyi çocuktur hoş çocuktur,Vahide'de cici kızdır..Aman yola çıkacaksın ,sinirlerine hakim ol,yol dönüşü forumumuza bekleriz,,tanışalım bir acı kahve içelim,sen yaz biz okuyalım,biz yazalım sen bizi mahkemeye verme..:img-cool2Te büle tatli tatli konuşalım..Hürmetler...İyi yolculuklar..Selametle git,selametle gel..bye(Yoksam yine kızdın mi?)..

- AMON -
10-01-08, 12:09

“te o kaa…”

Sayın Ardaer,

Mesajınızı birçok yönden haklı bulmakla beraber, neden bu kadar

alıngan, savunmacı ve birazda asabi bir ifadeyle yazdığınızı anlayamadım.

Bilmenizi isterimki bu forum özgür bir ortamdır ve Elveda Rumeli dizisiyle

ilgili, herkes hakaret ve tartışma olmadan istediği fikri savunarak ifade edebilir.

Saygılarımla.

BlackMamba
10-01-08, 12:15
1-Siz kim olduklarını, kaç kişi olduklarını, ne kadar kurşunları olduğunu bilmiyorsunuz.
tüm aileyi savunmasız,tek silahlı kişi olarak orada bırakıp gidiyorsunuz..:img-blush
kimsenin mustafanıza toz kondurduğu falan yok..bu kadarcık soylemiş arkadaslar refleks olarak en azından nabzı atıyormu diye bakabilirdi demişler neden bırakıp gitti peşinden dememişler..
2- Kalpaklımın atı ne olmuşmuş. . Yine el insaf… Sizin hiç atınız olmadı mı? Kediniz de mi olmadı? Hayvan bu. Nereye götürürsen götür, o sahibine geri döner. Atı nerden aldıydı? Çeteden. O halde at nereye gitt? Çeteye…. Eeeee? Daha ne?
namık'ın ihtiyacı olduğunda da kendiliğinden çetenin yanından ayrılıp namık'a geliyordur herhalde..