ehlocan
11-12-07, 15:05
Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar...
Sevgiler
Ehlocan
Sevgiler
Ehlocan
|
Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/3 ehlocan 11-12-07, 15:05 Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar... Sevgiler Ehlocan siyah-beyaz 11-12-07, 15:10 İnanmıyorum ilkdefa setfe yapacağım...Hayırlara vesile olması dileğiyle... Aleks'in gözyaşlarına ben de kıyamıyorum..Garibim sanırım anasız babasız büyümüş dedesinin yanında(nasıl yazdım), çok içlendiği de olmuştur,çok gözyaşı dökmüştür belki bu yüzden .Şimdi de bu sebepten..Yazık ya.. ağyar 11-12-07, 15:12 Hüznün ve eğlencenin mükemmel derecede harmanlandığı fevkalade güzel bir dizi. Uzun zamandır böyle dört dörtlük bir dizi izlememiştim. Yönetmeninden, oyuncusuna, senaristinden, müziklerini yapanlara, hatta setteki işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum, o buz gibi soğukta çalışıp bizlere ailecek güzel vakit geçirttikleri için. :good::img-yes: Reytingler ise gayet iyi:good: ama böyle bir dizi çok çok daha iyisini hakediyor. Bazı ne idüğü belirsiz, amaçsız, insanın vaktini çalan diziler reytingin kaymağını yerken Elveda Rumeli nin de hakettiği yer daha yukarıları olmalı kesinlikle. Ama yine de "aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz" mantığıyla buna da şükür diyorum.bye ehlocan 11-12-07, 15:12 Bende yorum öncesi emeği geçen herkese teşekkürlerimi göndereyim ;) Zarife Fatma ana sahnesi ile Alex - Sofi - Baytar efendi sahnesi ile dağılan bünye Vahide'nin Mustafa'ya attığı tedbir tekmesi ile az biraz yerine geldi...Hele Hasan ile Ramiz Vahide ile Mustafa'ya olanları anlatırken Vahide'nin durum anlaşıldı dedikten sonraki babaa deyişi :img-hyste :img-hyste :img-hyste Bıyıklı kedi ve pis sarhoş bu sıfatlar Hasan'a cuk oturdu :img-wink: :img-wink: Ama bir sıfat daha Hasan’a pek uygun olur "vurdumduymaz Hasan" düğün borçları bir tek Ramiz'i ilgilendiriyor sanki tabi birde her olan bitenin Alex'in suçu olması durumu varki Mustafa'da aynı şeyi düşünüyor hiç yakıştıramadım Mustafa'ya :hıh Alex bir kez nişan atmış tekrar aynısını yaparmı acaba ?? Kasap efendi Kamuş’la süt ineciğini neden muayene ettirmek istedi ?? Sofi kadar gıcık bir başka karakter olamaz derken Abdül’ünde ondan aşağı kalır yanı yok…Müstakbel kayınvalidesi ve baldızına karşı pek kibardı…Tek orada işe yaradı Ispanak Namik'dan kaçmalarına vesile oldu... Fatma ana ve ekibinin ağır çekim eşliğinde gelişleri ve Ramiz babamın Eleftirinin Gümüş gerdanına düşen başı önümüzdeki bölüm erkeklerin işinin hiçde kolay olmayacağının göstergesi ;) cann2366 11-12-07, 15:13 yeni başlığımız hayırlı olsun 3 ay oldu sanırsam dizi başlayalı ilk kez birincilik koltuğuna oturmanın verdiği mutlulukla yazıyorum gerçekten dünkü harika bölüm -ki aklıma geldike gülüyorum - bu birinciliği haketmişti emeği geçen herkese teşekkürler bu arada geçen başlıklarda berrak ve tolgahanın oyunculuğu ile ilgili yorumlar vardı sanırım belki tam kıvamında değiller ama hiç sırıtmıyorlar ki anlaşılmaz bişey ama tabiiki gülçinin filizin yanında performansları az sayılır bir de şu var diziye gelen mankenlere ya gökten zembille yetenek yağıyor yada içlerindeki cevher ortaya çıkıyor bu da elveda rumelinin kudreti işte:img-hyste metes 11-12-07, 15:17 Yeni başlığımız açılmış,Siyah Beyazım sefte yapmış,güzel güzel yorumlar yapalım inşallah:happy0064 Zaten bu diziye kötü bir yorum yapmanın imkanı yok:img-yes: Amcasının kaymakamına çok üzüldüm,ıspanak Namık harikaydı...Diziye ayrı bir renk kattı hakiki Namık:img-wink: Alexle Zarifem:img-in_lo daha fazla ayrı kalmasın.İkisinide mutlu görmek istiyorum:icon_sorr Bide en önemlisi Sofimidir,Sufimidir neyse,Dimitriyle evlensin,gün yüzü görmesin...Amin:good::happy0064 prenzez 11-12-07, 15:47 Atv'nin son zamnlarda dizi politikalarına bakacak olursak en iyi kararı Elveda Rumeli'yi 20.00 seansına almak:img-yes:(öğrencileri,12'ye kadar oturamayanları da düşünen oldu sonunda:good:) Alex:icon_whisAilecek bu çocuğa nasıl içimiz parçalanıyor bilemezsiniz:img-cool2Nasıl üzülüyor nasıl acı çekiyor,tabi burda oyuncunun da hakkını vermek lazım. Gerçek Namık gerçekten de dizi için güzel bir tip oldu.Mustafa ve Zarife'nin barışması yada ona yakın gelişmelerin olması haftalardır süren yanlış anlaşılmayı bitirdi sonunda.O kaldıkları yerde konuştuktan sonra nasıl uyuduklarını falan görmedik nedense,fesatlığımdan değil de göze batıcı bence:img-yes: Paşa mahdumu sinir ötesi!Vahide'ye de taktı şimdi kafayı Mustafa'yla uğraşır durur...Gazetede çıkıyor hazır,bahanesi de hazır. Dilaver kaymakam annemin babamın paraya ihtiyacı var deyip İstanbul'a gitmeyi planlıyordu,sonra Mustafa gazete çıkartalım dedi ellerinde zaten sermaye olmadığı için yine Dilaver'in annesine babasına para gitmeyecek,gazete satarak o dönemde para kazanmak zor yani..Bu bir çelişki midir:img-polic siyah-beyaz 11-12-07, 15:56 Önceleri yazmıştım,istermisiniz Abdül(ozamanlar ismini bilmiyordum,gıcık biri demiş idim)Allahın emri ile Vahide'yi istesin ve de kızlarını iyi yere vermek isteyen Fatma hanım kabul etsin...Diye demiştim...Yine bir tahmin..İstermisiniz Abdül'e versinler inatçı Vahide deMustafa'ya inat kabul etsin...Ama Kalpaklı Vahide'yi kaçırsın...HII????ÇOk mu uçtum???? volvox 11-12-07, 16:06 Ben de geç de olsa bölüm yorumumu yazayım istedim.Gerçi herşey yazılmış. Yinelememek adına kısa tutuyorum. Zarife ile Fatma Anne sahnesi ve Alex'in olduğu tüm sahneler bünyemi fazlasıyla dağıtsa da genel olarak oldukça komik bir bölümdü. Hasan'a geçen bölüm bizim aşık Alex'imize "sarhoş" dediği için çok kızmış idim. Vahide sağolsun bu bölüm aynı lafı Hasan için kullandı. İçimize de bi nebze su serptin "sagolasın arabacı" pardon Vahide :) Hasan ve Ramiz Efendi'nin eve alınmadığı sahne de Vahide'nin " baba buni senden hiç beklemezdim deyince bıyıklı kedi Hasan " e Ramiz Baba'dan beklemeydin benden mi bekleydin Vahide" demesi , Vahide'nin de "Seni tanımayım o ka . Ama şimdi anlaşıldi. Babamı da tanımaymışım" dediği sahne de çok güzeldi. Öz hakiki Namık, pehlivan Namık ıspanağın faydalarından bahsetti durdu. Zeki olmasa da çevik ve atılgan Namık'ın Zarife'nin peşinden koştuğu sahnelerde sandalyeden düşüyordum az daha. Abdül'le karşılaşmasalardı yakalamasına ramak kalmıştı da. Mustafa Namık bu arabuluculuk işini meslek haline getirecek yakında. Ama pek başarılı olduğu söylenemez bu konuda. Zavallı atılan terlikleri bile toplar hale geldi :) Dilaver kaymakam Meryem aşkı bakalım nasıl işlenecek. Meyrem'de var 5 tane kızancık. Bir de kayıp koca. Herşey yoluna girince umarım şu gidip de dönmeyen kocanın dönecegi tutmaz. Dimitri'de de ne göz varmış. Ne ka dikkatliymiş öyle. O kargaşada ZPO Abdül'ün Vahide'ye vurulduğunu farketmiş. Gerdanı gümüşlü hanımdan pek hazzetmedim. Zaten o ka sorun var ki bir de o ve hanımolmayan kızlarına ihtiyaç var mıydı? Bölüm sonu çok komikti ama Fatma Ana'nın ve kızların erkek tarafına çektireceklerinden korkmaya başladım. İsteyim 13.bölümde Zarife'm ve Alex'im bir şekilde karşılaşsınlar artık. İkisini birlikte görmeyi çok özledim. Sofi'nin de gittiği Üsküp'ten dönmemesini isteyim. Olmazsa olmaz seyirci istekleri Şebnem Sönmez türkü söylesin. Filiz Ahmet foruma gelip bize ce desin. Suna Pekuysal'ı o şartlarda zorlamamak adına şimdilik onunla ilgili isteğimi erteliyorum. Kamera arkası görüntülerini de görmek isteyiz. Son olarak bu güzel ekibin ellerine, emeğine, yüreğine sağlık der, çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Sevgilerimle ~*~NaR-ı GüL~*~ 11-12-07, 16:39 Müthis bir bölümdü yine...acilarin cocugu oldu artik alex... O güzel gözlerinin kan canagina dönüpte baytar efendiye: "sen bana sen imkansizi isteysin demistin dede, simdi sen benden imkansizi isteysin....ben zarifesiz yapamam dede!" demesi icimi parcaladi....ne ask Allahim dedim....:icon_sorr Ispanak namiga ne demeli...saf maf ama zarifeye takti kafayi...merdivenin arasindan nasilda öptü onu..:D:D "ispanak...cok faydali!" ye sen ispanagini namik ye...:) Dilavere üzüldüm vallaha...nolacak meryemle durumlar...?Ama gitmeyipte kalmasi dogru bir karardi...gazete olayina gelince güzel bir fikir ama ya okuma yazma bilmeyenler...muallim alex o sofi denen gicikla evlenip hayatini karartracagina millete okuma yazma ögretsin...degil mi ama! Son sahnede koptum...koptum koptum....elefteri: ve fatma anneyle zarife karsilarinda.... ramiz baba "fatmaaaaaa :img-swoon" :img-hyste :img-hyste Haftaya cümbüs var...:) fatma anne ramiz babayi yolacak....:img-hyste Bu arada unutuyodum az kalsin...abdülhamit han'i da tuna orhan canlandirdi degil mi....yani asan oldu abdülamit! cok sasirdim dogrusu abdülhamiti oynayan oyuncuya noldu ki...? briTugba 11-12-07, 16:50 Müthis bir bölümdü yine...acilarin cocugu oldu artik alex... O güzel gözlerinin kan canagina dönüpte baytar efendiye: "sen bana sen imkansizi isteysin demistin dede, simdi sen benden imkansizi isteysin....ben zarifesiz yapamam dede!" demesi icimi parcaladi....ne ask Allahim dedim....:icon_sorr evet arkadaşım yaa bende oturup onunla ağlıyacaktım :(...o elleri gördün mü mosmor ...canm benim içini dışarıya vuramadığı için oldu hep:(:icon_sorr iştipliyiz 11-12-07, 17:37 Zarife'yi Bulgar çociklerının elinden kurtaran kim? ALEX Mustafa'yı Cezmi'nin elinden kurtaran kim? ALEX Atış yarışmasında Vahide'ye yaptığı haksızlık için Dimitri'ye kafa tutan kim? ALEX Günah keçisi kim? ALEX ! olurmu beya büle bi haksızlık.İçim parçalanıyor.Hadi kızını sevdi diye hakaret ettin de Ramiz Baba, bari yukardakiler için bi teşekkür de etsene yaa! nilberfu 11-12-07, 17:42 Demek ki saat değişikliği işe yaradı. Dizimiz 1. oldu, zaten hakkı olanı aldı:happy0064 Daha da iyi olacak eminim. Diğer (eski/yeni) dizilere şöyle bir bakıyorum da bölümler geçtikçe klişeler falan başlıyor, dizi kuvvetinden kaybediyor. Ama bizim dizimiz tam aksi istikamette. Her bölüm daha da güzelleşiyor, daha izlenesi oluyor. Emeği geçen herkesi tekrar tekrar bol bol kutlarım, senaristleri, mükemmel ötesi oyuncuları… Sufi, gidişin hepimize hayırlı olsun, dönüşün olmasın. Bu kız hiç “gerçekten” bakmıyor mu Alex’e veya Alex’ten geriye ne kaldıysa ona. Hayır, aşkın gözü bu kadar kör olamaz. Alex’in halini gördükçe hakkında yorum yapmak daha da zorlaşıyor her hafta. Şimdi ben şunu diyeyim ilk önce; Gülmek çoook yakışıyor Alex’e.Demiştik de ağlamak, hüzün çok yakışır Alex’e daha önceden, senaristler biraz abarttı işi. Alex iyice dağıldı, depresyona girdi, dalıp dalıp duruyor. Şöyle bir silkelenip kendine gelmesi lazım. O ilk bölümlerde tanıdığımız Alex olsun. Biliriz Zarife’yi istiyor, biz de onları tez zamanda birlikte görmek istiyoruz, ama böyle içerek, ağlayarak kavuşamaz ki Zarife’ye. Aşk hep kadınlarla anılan bir şeydir, ama erkek aşık olursa gerçekten, çok daha deli aşık olur ya, Alex’de gördük bunu. Birlikteyken çoook daha iyi olacaklar Zarife’yle, mutlu bir Alex&Zarife çifti izlemek apayrı bir zevk olacak. Ama Alex’in sahnelerinin “Ben Zarife’yi istiyorum” diye sonlanması bazı şeylerin göstergesi olabilir belki. Baytar Efendi de o son sahnede bu sefer daha az zorlayıcıydı son bölümlerde her göründüğü zamanların aksine. Ben en kısa zamanda erkeklerin (ekmek&yumurta&soğan menüsüyle + arapsaçı yemeği) o çilinir sofralarında Alex’i de görmek isteyim; Alex’e daha fazla sahne isteyim te o kaa! Bu arada o evliliğin olmayacağını ben kesin bilirim de nasıl olmayacağını merak etmekteyim, Alex’in de Zarife’yi kaçırmasını istemiyorum, herkes için daha olumlu olacak bir çözüm bulsunlar. Zarife’nin duası: “madem ki canımı almadın, onu al benden”… Senaristler Alex&Zarife aşkına çok sade ama çoook vurucu cümleler yazıyorlar. Hala aklımda “ne güzel bakıyorsun bana” deyişi Alex’in. Böyle çok cümleler var. Çok iddialı değil belki, sade ama çok yoğun. Daha çok Zarife&Alex sahnesi isteyim, kimse görmeden onlar birbirlerini görsün isteyim. Pehlivan müsveddesi, ıspanak, Temel Reis, turp, tası atmış, Hakiki Namık… Her sahnesiyle beni öldürdü gülmekten… Asker onu kovalarken güya gücünü göstermek için kolunu göstermesi… Yaa aslında acıdım biraz da “Zarife, Zarife” diye bağırmasına… Zarife eğer evlenirse Namık’la Alex’i hiç düşünmeye vakit bulamaz. Namık bir şekilde bayağı meşgul ediyor herkesi. Osmanlı’da balenin bulunuşu… Osmanlı tokadı… ve şimdi de belki Osmanlı’da gazetelere kişisel ilanların verilişinin galasıydı Hasan’ın Hatice’ye “ayı”lı geceyi gazete aracılığıyla anlatmak isteği… Eğer yeni çıkacak gazetemizde hakikaten “kişisel ilan” köşesi yapılırsa bizim ailemizden çoook müşteri çıkar oraya… Zira herkesin anlatacak bir meramı var. Ben Dilaver İstanbul’a gidecek, ve biz onu İstanbul sahneleriyle takip edeceğiz zannetmiştim ailemiz oralara göçene kadar. Meryem’le mektuplaşmaları da anlam kazanmıştı böylece. Ama gazete çıkarmak çok akıllıca bir çözüm oldu. Artık okuyamayan ama hisseden Ramiz Ağa da gazeteci olacak, kızançıklarla beraber. Zaten kimse süt almıyor sütçüden. Belki Alex’e de daha az kızar. Dilaver de daha çok görünecek herhalde bu gazete sayesinde ( Bu arada bana mı öyle geldi, yoksa Cezmi Komutan ağlamaklı mı oldu Kaymakamla konuşurken?) Düşünüyorum da Pürsıçan’a üç adam, Mustafa, Dilaver, Alex geldi aynı günlerde ve Ramiz’le ailesinin hayatı kökten değişti. Ben Mustafa’nın halinin (yakalanıp, asılma tehlikesi dışında) hep en kolayı olduğunu sanırdım, ama o en zor kıza denk gelmiş. Mustafa gibi bir adamı ne hale getirdi Vahide. Ama Mustafa hala bildiğimiz Mustafa. Herkese yardım ediyor, kibar, çalışkan,vb. Ben anlamıyorum Vahide ne istiyor. Bu arada gazeteci de olursa tam olacak Superman/Clark Kent. Fatma Anamızın Abdül’ün karşısında “Paşam” diyerek hazır ola geçmesi süperdi. Bu Abdül çok pis işler açacak bizimkilerin başına bilirim (Dmitri vursun Abdül’ü geri dönsün de bir şekilde) Fatma Anamız yine beni öldürdü kızlar Ramiz ve Hasan’ın maceralarını anlatınca aldığı tavır ve bakışlarıyla. O ağır çekim kadınların yürüyüşü. Adamlar da ne kadar meraklıymış üflemeye. Hepsi üf üf üflüyordu be. Bu arada Zabitle Katibe de bir lafım vardır: İyi hoş siz girdiniz içeri, anlarım da, niye diğer askeri dışarıda bıraktınız. Garibin suçu neydi. Sap gibi kaldı dışarıda, onu da alaydınız yanınıza keşke. İstanbul’daki padişah Tuna Orhan mıdır? Eğer oysa oradan bir şey mi çıkacak ileriki bölümlerde, Hasan’ın padişahla karıştırılması gibi? Annem ER’nin arkası yarın gibi her gün olmasını ister, babam dün akşam dizi bitince keşke sabaha kadar sürse der, ben hayatımı cuma (Perşembe?) 1. fragman, pazartesi (pazar?) 2. fragman, pazartesi 20:00 dizi diye yaşamaya başladım, ayrıca ER’yi izlediğimden beri ikişer Türk&yabancı dizimi izlemeyi de bıraktım, dayanamıyorum izlemeye başka dizileri ER ‘yi izledikten sonra. Allah sonumuzu hayır etsin. Dj_saRiLaCi 11-12-07, 17:47 Zarife'yi Bulgar çociklerının elinden kurtaran kim? ALEX Mustafa'yı Cezmi'nin elinden kurtaran kim? ALEX Atış yarışmasında Vahide'ye yaptığı haksızlık için Dimitri'ye kafa tutan kim? ALEX Günah keçisi kim? ALEX ! olurmu beya büle bi haksızlık.İçim parçalanıyor.Hadi kızını sevdi diye hakaret ettin de Ramiz Baba, bari yukardakiler için bi teşekkür de etsene yaa! sonuna kaa haklisin...gelen vuray giden vuray alexime.... zorla evlendirecekler unutsun diye...bi insan baska biriyle evlenerek sevdigi insni nasil unutur...yaziktir günahtir sevenleri ayirmak diye düsünen yok...ama bence evlenmicek baytar efendi sonunda hak vericek torununa evlenme dicek:img-yes:(yani ins böyle olur) ben simdiye kaa coktan demistim evlenme diye...kim dayana bilirki alexin aglamasina her seferinde icim parcalaniyo:icon_sorr..simdi lazimdir pazartesiye kaa bekliyem...nasi gececek o ka gün:icon_sorr iştipliyiz 11-12-07, 18:13 ..simdi lazimdir pazartesiye kaa bekliyem...nasi gececek o ka gün:icon_sorr HAKLISIN DJ SARİLACİ pazartesi nasil gelecek :icon_sorr olimbera 11-12-07, 18:20 Teeee.. Ne ka güzel reytingler bunlar! :happy0064 Bileydim ben bu saatin dizimize eyi gelecegini. :cheer: Şimdi pek vaktim olmadığından geniş yorum yapamaycağım, ama şunu söyleyebilirim ki Elveda Rumeli eski formuna bu bölümde geri döndü güldürü bakımından. :happy0064 Alex'in bütün sahneleri ve Zarife'nin ağlama sahneleri dışında hiç üzüldüğüm sahne olmadı. :) Bölümün sonu da çok komikti. Özellikle ailemizin kadınlarının karanlıkta yüzlerinde o ciddi ifadeyle yürümelerinde ve Ramiz'in kafasını Elefteri'nin göğsüne gömmesinde ben gülmekten yerlerdeydim. :img-hyste Alex & Sufi evliliğinin gerçekleşeceğini pek sanmayim. Bence tam papaz ona soruyu sorduğu anda vazgeçecek. Niçın? Çünkü Zarife de oraya gelmiş ve gizlice izliyor olacak. Alex onu görecek ve vazgeçecek. (Bkz. tam olmasa da Gülbeyaz/ Gülbeyaz tam başkasıyla evlenecekken, nikah masasında Kadir'i karşısında görüyor ve vazgeçiyor) merwe's 11-12-07, 18:22 ben geç de olsa yorumumu yapayım deiştim ama görüyorum ki herkes en ufak ayrıntıya kaa girmiş. yalnız şunu söyleyeblirim ki bu bölüm çok ama çok güldüm. özellikle namiik bölümleri çok hoştu ve ayrıca fatma annenin abdülü tanıştırırken paşa oğlu paşa demesi çok hoşuma gitti... alexe çok acıyorum yhaa... acıların çocuğu olmuş. ama evlenmez diye umut ediyorum. yoksa zarife alexe kızıp namiikle evlenir ve bunu kimse istemez:img-yes: reytingler çok güzel ama dah iyi olabilirdi. ben 20:00 a aldıkları için birincilik falan bekliyodum. çok mu şey istedim yhaa! reyting a/b de çok iyi ama totalde iyi. inşallah 1. oluruz...:img-yes: merwe's 11-12-07, 18:28 Teeee.. Ne ka güzel reytingler bunlar! :happy0064 Bileydim ben bu saatin dizimize eyi gelecegini. :cheer: Şimdi pek vaktim olmadığından geniş yorum yapamaycağım, ama şunu söyleyebilirim ki Elveda Rumeli eski formuna bu bölümde geri döndü güldürü bakımından. :happy0064 Alex'in bütün sahneleri ve Zarife'nin ağlama sahneleri dışında hiç üzüldüğüm sahne olmadı. :) Bölümün sonu da çok komikti. Özellikle ailemizin kadınlarının karanlıkta yüzlerinde o ciddi ifadeyle yürümelerinde ve Ramiz'in kafasını Elefteri'nin göğsüne gömmesinde ben gülmekten yerlerdeydim. :img-hyste Alex & Sufi evliliğinin gerçekleşeceğini pek sanmayim. Bence tam papaz ona soruyu sorduğu anda vazgeçecek. Niçın? Çünkü Zarife de oraya gelmiş ve gizlice izliyor olacak. Alex onu görecek ve vazgeçecek. (Bkz. tam olmasa da Gülbeyaz/ Gülbeyaz tam başkasıyla evlenecekken, nikah masasında Kadir'i karşısında görüyor ve vazgeçiyor) aaa bak ailenin kadınlarının yürüyüşünü dillendirmemişim ben yha. bundan sonra fatma ne yapar bilmiyorum... fatma anne de ramizleri dışarı atarlarsa erkekler nereye gider bilmiyorum... ama belki emekli kaymakamımız olayı halleder ama o da biraz zor yaa... alexin olaylı bir düğünü olacağı kesin zaten...:img-yes: Dj_saRiLaCi 11-12-07, 18:54 Alex & Sufi evliliğinin gerçekleşeceğini pek sanmayim. Bence tam papaz ona soruyu sorduğu anda vazgeçecek. Niçın? Çünkü Zarife de oraya gelmiş ve gizlice izliyor olacak. Alex onu görecek ve vazgeçecek. (Bkz. tam olmasa da Gülbeyaz/ Gülbeyaz tam başkasıyla evlenecekken, nikah masasında Kadir'i karşısında görüyor ve vazgeçiyor) bende hic sanmiyorum...hatta is papaza kdr gitmesin dügün günü gelmeden olsun birseyler...ama aslinda zarifeyi gördügü anda vazgecmeside ayri bi gzl olur...ins büle olur... ps:ya bizim senaryolar bölümünde niye hic senaryo yazanimiz yok....bombos...ben isteyim bari burda gzl alex&zarife konusmalari olsun mutli olsunlar...dizide olmalairni beklersek brz gec olucak gibi...:icon_sorr doray 11-12-07, 19:05 Saba:Buraya kaçıp gelen Sılacı arkadaşlarıma bir selam vereyim.. Diğer arkadaşlara da, diziniz hiç bozulmadan ilerlesin diyorum. Hepinize sevgiler Hiii,kim delmiş,kimmm delmişşş??..Sabacım sen mi geldin??Yine gel...:img-in_loYine o güzel yorumlarını yaz..Burada yönetmen farklı... İşine sonuna kadar sahip çıkan ve yaptığı işe "rezil "demeyecek kadar da yürekli biri olduğunu sanıyorum yönetmenimizin Sabacım,inşallah dizimiz hiççç bozulmaz.. Olimberacım,papazın önünde oturmaya gerek kalmadan evlilik gibi bir saçmalığın gerçekleşmeyeceğini sanıyorum...Bak üzüldüm şimdi,Suficigimin elinde kalacak saçları...Korkarım unutturamayacak Alex'in başına Zarife'den ötürü gelenleri..:happy0064 cann2366 11-12-07, 19:05 son sahneyi tekrar izliyorum slov mation hiçbir sahneye bu kadar yakışmamıştı tekrar tekrar izliyorum ya eyşan özhim çok başarılı bu arada valla bravo eyşan özhimi severim biraz ama bu kadar performans beklemiyordum açıkçası özellikle ramiz babaya bakıp valizi yere atışı çok komik bu son sahnede yönetmenler bizi güldürmekten bayıltmaya çalıuştı sanırım müthiş ya:img-icecr merwe's 11-12-07, 19:28 e papazın önünde oturunca bence herşey için geç kalmış olcek... en iyisi evlenmeden zarife evden kaçıp konuşsa alexle sonra alex dedesine ben birazdan gelcem falan diycek. baytar efendiyle sufi önden gidcek. misafirler gelcek papaz gelcek ama damat ortalıkta yok... ondan sonra herkes dağılacak baytar efendi eve gelcek. alexi masanın üstünde sızmış olarak bulcek... ve böylece alex ve sufi macerası yaşanmadan bitcek... :) saçmaladım... aycan90 11-12-07, 19:43 Elveda rumeliyi ailecek seyrediyoruz.her sahnesinde gülüyoruz... günün sitresini attırıyor.konuşmaları çok hoşuma gidiyor... umarım bitmez.böyle dizilere ihtiyacımız var.hem tarihi konular anlatılıyor hemde yaşamı komik yönüyle gösteriyor... merveve 11-12-07, 19:52 şampiyon dizimiz...umarım hep 1.ci oluruz.. her sey vahide ve mustafa acısından ne güzel başlamışdı ama gene araları bozuldu yahu ..ne olcak bu msutafanın şansızlığı ..kıyafetlerini agop sarhoşu çaldı... bu arada mustafa ii buldu bu gazete fikririn bölece kankası dilaverde kalıcak pürsıçanda...zaten gitmeye hazrlandığı sahne bölümün en acıklı sahnesiydi.. bide fina ne öle...of anam yandı bizmkiler ..hele hele mustafa yandı..artık hayatta affetmez vahide bu tablodan sonra ERMANkolik 11-12-07, 20:20 bu bölümü pek beenmedim desem yalan olmaz :( :icon_sorr son sahneye çok sinir oldum mustafa nasıl da eğiliodu kızların üstüne :( mavigece07 11-12-07, 20:22 şampiyon dizimiz...umarım hep 1.ci oluruz.. her sey vahide ve mustafa acısından ne güzel başlamışdı ama gene araları bozuldu yahu ..ne olcak bu msutafanın şansızlığı ..kıyafetlerini agop sarhoşu çaldı... bu arada mustafa ii buldu bu gazete fikririn bölece kankası dilaverde kalıcak pürsıçanda...zaten gitmeye hazrlandığı sahne bölümün en acıklı sahnesiydi.. bide fina ne öle...of anam yandı bizmkiler ..hele hele mustafa yandı..artık hayatta affetmez vahide bu tablodan sonra şşt kopyala yapıştır yapmak yasak :) Dizimizin birinci olmasına çoooooooook sevindim... :happy0064...Bence hakettiği yere artık geliyo.. Herkes bu diziyi çok seviyo ...Bakalım haftaya ne olacak...Fatma anneyle Ramiz baba yine kavga edecek ama yaaa :( sofinin ailesini görücez :P Mustafam yine burnunun ortasına yumrukmu yiyecek :icon_sorr...O kızın vuruşu bi enteresan yalnız....daaank diye :P .. bonita 11-12-07, 20:23 geç de olsa bu kaa güzel bi bölüme yorum yapmadan olmaz:img-icecr öncelikle asanın olduğu her sahnede koptum:img-hyste (camdan eve girişi sarh oluşu,ramiz babayla olan konuşmaları,yemekteyken mustafa namik kızan kaymakamla olan halleri:img-hyste) aklıma geldikçe güleyim hala son sahne herkes gibi benide gülmekten öldürdü yani zarie hariç herşesin sevdiği kocası aşkı orda geçmiş eleftelya ve kızlarını üflemekle meşgüller sanırım yine asan,ramiz baba ve mustafa namika gün yüzü yok:img-hyste hele kibi ara mustafanın yannda 3 kız falan gördüm iyice içlerine gömülmüştü vahide onu o halde yakaladıysa vah mustafa namikin haline artık bacağından mı olur burnundan mı bilemoorum:img-hyste:img-hyste alex içimi parçaladı bu bölümde nasıl da ruh gibi dolaşay o üle o ağlar zarife ağlar ben ağlarım:img-cray: sevgili senaristler nolur üzmeyin bu kaa şu sevenleri, bizi:icon_cry: çoğumuzun anladığıgibi çurbacı dedeinsafa gelmiş olsun:icon_cry: zaten ramiz baba da sevmedibu işi değinmeden geçemeyeceğim bi konu da ispanak naamik:img-hystebirkarakter bu kadar mı sivri olur gerçekten tebrik ediyorum kendisini çok içim ısındı hani birgün olur daalex ve zarife eskisi gibi olursa alexin ispanak naamikla olan diyaloglarını merakla bekleyim:img-hyste:img-hyste olimbera 11-12-07, 20:28 Bu bölüm Rusya'nın azınlıkları bahane ederek içişlerimize karışmasını göstermeleri çok hoşuma gitti. Böyle olaylara daha çok yer vermeye başlamaları çok iyi.:img-yes: Daha neler neler göreceğimizi düşündükçe içim kararıyor. :icon_sorr Çok kötü olaylar olacak. Bu arada Atatürk'ü Balkan Savaşları'nda göreceğiz galiba. :img-yes: Kimin oynayacağını çok merak ediyorum. Elveda Rumeli ekibine güveniyorum, eminim ki çok iyi oynayacak birini bulurlar. :img-yes: ozenccc 11-12-07, 20:36 Yeni Başlığımız Hayırlı Uğurlu Olsun :happy0064 Şimdi gelelim yorumumuzaaaa Şimdi mustafayı kınadım hele ramiz hasan evliler bide fatma ana ne yapsa yeridir kızmam yardımcı olurum zaten meryemin durumu feci aşk başlamadan bitti vahide ve mustafanınkide yeni yeşilleniyordu Teee eger akillanmassa bu erkekler dövcem onları teee böle mosmor olucaklar :img-black ceyceylan 11-12-07, 20:50 yahu bizmkilerin bi kabahatı yokki kadınlar yaralanmış onedene yardım ediyolardı :)...en cok da kız mustafnın başında toplanmışdı.yazık vahide onu parçalycak..bu arada vahide ile mustafa gercekten birbirlerine cok yakışıyolar :):)..isterim mutlu sona ulaşsınlar ...(gündemede düşen aşk haberleride doğrudur :img-in_lo inşalah)... spdr 11-12-07, 21:03 herkese iyi akşamlaar... bu hafta er nin birinciliğe oturmasına çok sevindim... umarım aynı kalitede devam eder de ilerde de herkesin aklında iz bırakan yapımlardan olur:good: son sayfadaki yorumlara bir göz attım daa.. ben alex in sofi ile evleneceğini düşünmüştüm gerçekten de:img-pilot hani belki fazla karamsar olacak belki ama,evlenmese,son anda zarife gelse,hatta kaçsalar ne olacak..kurtuluş var mı kii:icon_sorr ben de isteyim mutlu olsunlar....ama gerçekten de en zoru onlarınki:icon_sorr vahide mustafa ilişkisi de daha çiçeği burnunda iken sekteye uğradıı:icon_whis bence vahide kendini evin erkek çocuğu gibi gördüğünden(oyuncunun kendi tanımlamasına göre) bir ilişkiye girmek tuhaf geldi...başta yaptığı naz bundandı..ama tıbbiyeli miz kalpağı gösteremeyince üzülen yine vahide oldu kanımca:icon_sorr bundan sonra gazetecilik işi sütçü ramizi,dilaveri geçindirebilir mi;daha daa önemlisi o o devirde anlatılan durumda bir gazete nasıl tutunur....meraklaa beklemekteyim... ama bizimkilerin de arkasında nüfuslu birilerinin olması gerekmez mi tüm bunlar için diye de düşünmekten alamıyorum kendimi...:img-yes: orjinal namık da renk katmış idi..sanırım bir süre daha görücez onu..zarifenin peşini kolay kolay bırakacağa benzemiyor... ER de emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim...böyle kaliteli yapımlarla çıtamızı yükselttikleri içinn:img-yes: iyi yorumlar sizlereebye briTugba 11-12-07, 21:08 arkadaşlar şu gazete olayına aşkım aleximde ortak olsa süper olmaz mı?....ya onuda yapsınlar istiyim..muallim degilmi oda okumayı ögrtir oradaki kızancıklara :) doray 11-12-07, 21:30 arkadaşlar şu gazete olayına aşkım aleximde ortak olsa süper olmaz mı?....ya onuda yapsınlar istiyim..muallim degilmi oda okumayı ögrtir oradaki kızancıklara :) Valla çok şey isteysın..:icon_whisÖnce Alex ile Zarife birleşsin..Hem gazetede ramiz baba var,şu an Alex'e gıcık.Büyük ihtimal bundan sonra gıcıklığı daha da artacak..Gazeteyi (H)asan ,kızan kayamakam ve Mustafa Namikkk çıkartacaklar..Kızancıkların hamisi bundan sonra ex kaymakam..okumayı da her bişeyi de cici babalarından öğrenirler.. ébruli 11-12-07, 21:46 bu hafta herkes bir yana ıspanak namık bir yana sabah sabah fatma anneyle diyologları beni tüketti ıspanak lazım yesin\bak ne kaa güçlüyüm \turp değil ıspanak :img-hyste:img-hyste zarifede biraz fazla korktu ıspanak namıktan neden bu kaa korktu anlamadım zarife fatma anneye eşyaları kalıplaydım bitti yanımda dedi ve akabinde kapı açıldı ben bile tırstım o müzik neydi:img-cold: birde zarifeye gündüz [zarife gel seninlen pehlivanlık yapalım demezmi ıspanak namık bence zarife en cok ondan korktu:img-haha: keşke tepsi münevverden kaçıp düşse gene zarifenin peşine ben çok özlicem ıspanak namığı tez zamanda kavuşmak umuduyla:img-cray: benim favori çiftim asan ve atice ama aticemi sefte görüyoruz evlendiğinden beri (yada bana üle geli) aralarada şaşkınlıklarının arasına serpiliyo kumrim asanın kafasına nasıl da sert vurdu asker kız zavallı asan ramiz aga kızlara hesap sormaya gideceği zaman gitme ramiz baba orası çok tehlikeli bi yer kızanlara iş düşündüğündede hepsi terzi olamazya kızan kaymakam işsiz kaldıgında allahtan ben terziyim:img-hyste:img-hyste şimdi sorun gazete çıkarken başlarına ne belalar gelecek mustafanın deşifre olmaması lazım ama bu abdul çok fena ramiz aga cok şanslı bence abdulede arası vahide sayesinde iyi olacak (tabi abdul çirkefe yatmazsa) not: isterim bişey süleyem herkes isteklerini yazıyo bende yazıyım candycigim bize özet yazsın eskiden ne kaa güzel yazardı burayıda mahrum etmesin zaten gelen özetler kuş ka bişey zeytine-35 11-12-07, 21:53 bu bölümü pek beenmedim desem yalan olmaz :( :icon_sorr son sahneye çok sinir oldum mustafa nasıl da eğiliodu kızların üstüne :( bende tam bu konudan bahsedecektim ki sen demişsin bile ramiz babayı diğer damatları anladım masumca yaralara pansuman yapıyorlardı ama mustafanın hali neydi sorarım size pansuman yapıyor da kızın boynuna sokulmalar neydi öyle ya diğer yanında başını okşayan kız:icon_whis böyle tedavi görülmüş değildir benim gördüklerimi vahide görmüş olsaydı arksında tüfekle vahide mustafa koşma rekorlarını altüst ederek pürsiçanı terk ederdi. alex ve zarifenin göz yaşları bu bölümü ıslatmasaydı ne ka güzel olurdu :icon_sorr ~*~NaR-ı GüL~*~ 11-12-07, 22:18 evet arkadaşım yaa bende oturup onunla ağlıyacaktım :(...o elleri gördün mü mosmor ...canm benim içini dışarıya vuramadığı için oldu hep:(:icon_sorr Gördüm tugbacim evet mosmordu...yazik günah ya...hristiyan diye..tamam anliyorum ramiz abba ve fatma anneyi...hristiyan damat biraz ters durum yaratiyo ama ne bileyim ya cok acidim alexe bide kizdimda ne diye kabul etti evlenmeyi o sofi denen yaratikla.... Hem sofi nasil mutlu olacak ki alexle...onu sevmeyen her an baskasini düsünen biriyle nasil mutlu olacak nasil kocasi olmasini bekleyecek ondan??? siyah-beyaz 11-12-07, 22:21 Aleks muaallim değilmiydi?Neden gitttiği bir okul yok???Derdini çocuklarla oyalanırken unuturdu biraz..Yoksa bölüm sömestir tatilindeyken mi geçiyor? ébruli 11-12-07, 22:30 Aleks muaallim değilmiydi?Neden gitttiği bir okul yok???Derdini çocuklarla oyalanırken unuturdu biraz..Yoksa bölüm sömestir tatilindeyken mi geçiyor? okul var ama biz okulu bir kez gördük oda alex kapıdan çıkarken papaz efendiye bide seninle papaz olmıyalım dediğinde evet herkesin genel isteği alex okuluna dönsün çok güzel ağlıyo ertan sabah bir dönem cerene derdim şimdi alexe diyorum çok güzel ağlıyo insanın gözlerini dolduruyo içini parçalıyo ama birdek dede hüzünlenmiyo bu duruma mysterys 11-12-07, 23:08 not: isterim bişey süleyem herkes isteklerini yazıyo bende yazıyım candycigim bize özet yazsın eskiden ne kaa güzel yazardı burayıda mahrum etmesin zaten gelen özetler kuş ka bişey ebrucukum kumrim kumrim ne ka guzel bi istek büle bende isteyim candyden özet senaryo nasıl güzel oluyodu nadıl keyifliydi candy nin özetleri... hakkaret kanalın hakkaret özetçisi cumaya ka bekletirdi...candy'nin özetleri hem bir sayfaya yakın hemde tatmin ediciydi :good: evet evet candy özet yazsın :happy0064... Hasan Paşaya kızdım ben kaymakama neler dedi içkilide olsa kaymakamlık meslek değilmiş onun terzilik mesleği varmış:img-beee: napsaydı kaymakam hem kaymakamlık hem başka iş mi? sanki kaymakamlıktan boş işler müdürüymüş gibi sözedildi... :img-cool2 üzüldüm şahsen yönetmekte bir sanattır... ve oda altın bileziktir... ittihat terrakkinin yanlış politikalar ve beceriksiz yöneticilerin ülkeyi çıkmazlara götürdüğünden söz ettiklerini ne çabuk unuttular... :mad72::blink: zeynepsudem 11-12-07, 23:08 Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun:img-yes: Reytinglerde A/B gurubunda birinci olduğumuza çok sevindim:happy0064 umarım dizimiz aynı kalitede devam eder.. Dilaver, Ramiz Babalar gazete basmaya karar verdiler, finansal destek bulabilirse; matbaa açacaklar. Hasan' ın kızancıkları matbaacı olacaklar:img-yes: Hasan' ın '' gazeteye yazsam bülee bülee bülee Aticem Ben Seni aldatmadım, ayıdan korktuğum için, o eve girdim.. Aticem inanır Bana belki de.. '' dediği sahne de komikti:img-hyste Gerdanı gümüşlü kadın ve kızlarının bindikleri payton devrilince... tesadüfen de olsa Ramiz Babanın evine gelmeleri; Ramiz Baba kadına üf üf üf yaparken Fatma anneye yakalandı, kızlarda Asan ile Mustafa' yı yakaladı haftaya cümbüş var:img-hyste Fatma anne artıkım evden de hiç bir yere gitmez.. Ramiz babaya dünyayı dar eder değil mi?:img-wink: Sofi' nin Pürsiçan' dan gittiği sahneyi kaçırmışım. Sofi' nin gittiğine çok sevindim:img-clapp Alex' le Zarife yeniden gizli gizli görüşmeye başlasalar iyi olur değil mi?:img-yes: Herkese iyi geceler dilerimbye Sevgiyle kalın. ébruli 11-12-07, 23:24 ebrucukum kumrim kumrim ne ka guzel bi istek büle bende isteyim candyden özet senaryo nasıl güzel oluyodu nadıl keyifliydi candy nin özetleri... hakkaret kanalın hakkaret özetçisi cumaya ka bekletirdi...candy'nin özetleri hem bir sayfaya yakın hemde tatmin ediciydi :good: evet evet candy özet yazsın : evet ya bugun çok gözümde tüttü sanki bgnin gözümde tutmediği zaman var bg demek benim için forum ,forumda candy demek oldugundan çok özledim özetlerini:img-in_lo hala bu hakkanet kanaldayız( atv yaptıgı işleri çok seveyim ) kumrim takıldık ayrılamıyoruz burdada gelen özetler kısacık en son özet hakıkaten kuş kadardı:icon_whis gerci ozetın kanalla baglantısı yok senarıstler yazıyor olsun biz isteyiz:img-in_lo nilberfu 12-12-07, 00:41 Dinlenmeye çekilmeden önce isteyim birşeyler daha yazayım. Son bölümlerde beni rahatsız eden birşey vardı sanki ama adını koyamıyordum. Biraz önce tekrar izledim son bölümü ve anladım ve isterim sizinle de paylaşayım, öğreneyim siz ne düşünürsünüz. Mustafa dersem aklınıza ne gelir? Bayağı birşey gelir değil mi? Devrimci, hekim, Kara Kalpaklı (kaç tane hayat kurtardı Pürsıçan'a geleli), şimdi de gazete, vb... Sürüsüyle şey. Vahide onun hayatındaki şeylerden sadece birisi, her ne kadar o da çok önemli olsa da. Peki ya Terzi Hasan? Onunla da ilgili birçok sahne gelir aklınıza sırf Hatice ile ilgili olmayan. Peki ya Alex? Onunla ilgili Zarife'yle ilgili olmayan kaç sahne hatırlıyorsunuz? Son bölümlerde biz Alex'i sadece Zarife'yi düşünüp ağlarken gördük. Şimdi bu romantik taraf hoş tabii, ben çoook seviyorum romantik Alex'i, ama artık şu Zarife'yle durumlar düzelse de, artık nasıl düzelecekse, Alex'in karakteri daha bir derinlik kazansa dizide. Oysa ilk başlarda benim için çok şey ifade etmişti Alex'in karakteri. Dimitri'yi tanıması, onlarla gerekirse, kendi doğruları için dövüşmesi, ne bileyim okumuş akıllı bir adam olması... Daha ön planda olacak diye ummuştum. Hiç derinliği kalmadı Alex'in karakterinin. Ya ağlıyor, ya sarhoş, ya da dedesinin güzelce ifade ettiği gibi "yine mi dövüştün?". Kızancıklar bile gazeteci oluyor yaa! Belki onun için senaristlerin ileriye dönük planları vardır, ama karakter tekrara düşmeden tez elden birşeyler düşünsünler. Dediğim gibi karakter çok iyi, verimli işlenebilecek bir karakter, aktör de dizideki en iyi aktörlerden biri. O kadar iyi bir oyuncunun dizide daha çok dakika alması lazım. bitanem_61 12-12-07, 08:22 nilberfu Alexs ko0nısunda bir kaç gündür çok rahatın diyceksin niçin ben diyim sana niçin Sofinin ailesinin gelmesini bekliyorum nedense onların bu evliliğe izin vereceğini düşünmüyorum belki birşey söylemiycekler, hal ve tavırlarıyla yaptıkları her hengi birşey hem alexsin hemde baytar efendinin aklını başına getirecektir .Biz deeski alexsimize kzvuşacaz .Alexsin mutlu olması demek bir şekilde zarifenin mutlu olması demek, belki yine arkadaşça kalabilirler İyimser seyirçi Fatmanın o gelişinden sonra evdedki manzarayı görünce kızlarla beraber evin erkeklerini parçalayacağını düşünüyoruz bende üle düşünüyom Ama fatma yaralı kadınları görüp onlara acıyabilirmi bütün erkekleri bir knara dizip kızlara yardım edip evden öylece gönderirmi doray 12-12-07, 08:32 Günaydınlar.. Nilberfucum,Alex konusundaki isteklerinde haklısın ama konunun bu şekilde ilerlemesi gerekiyor,şimdilik..Çünkü biz Alex'i Zarife'ye olan aşkı ile tanıdık.Dimitri'yi tanımış bile olsa bu konuda bir şey yapamaz.O'nun rolü bu dizide imkansız aşkı için mücadele etmek..Zarife ile yolu muhakkak kesişecek.İşte bu bağlamda senaristlere iş düşüyor..Bakalım Alex ve Zarife aşkını nasıl işleycekler.. Dizinin işleyişine bakılırsa burada esas karakter Mustafa Namık ile Vahide gibi duruyor.Hem sahneleri çok ,hem dizi içinde yaşayacakları olaylar çok..Terzi Hasan ile Hatice yan karakter olarak devam edecektirler.Ama Mustafa ve Vahide'nin özellikle Mustafa'nın Pürsıçan'a ne için geldiğini düşünürsek yapacağı daha çok şeyleri olacaktır..Alex ve Zarife sahnelerinin sürelerinin az olması istemiyoruz.(gerçek hikayede sahneleri az olsada)..Kendilerini daha çok görmek istiyoruz..:img-yes: mavigece07 12-12-07, 08:38 Dizinin işleyişine bakılırsa burada esas karakter Mustafa Namık ile Vahide gibi duruyor.Hem sahneleri çok ,hem dizi içinde yaşayacakları olaylar çok..Terzi Hasan ile Hatice yan karakter olarak devam edecektirler.Ama Mustafa ve Vahide'nin özellikle Mustafa'nın Pürsıçan'a ne için geldiğini düşünürsek yapacağı daha çok şeyleri olacaktır.. evet bencede :img-yes:.. Pürsiçanda daha yapması gereken çok şey var..O yüzden genelde mustafa ağırlıklı sahneler izlicez diye düşünüyorum :happy0064... Ve kaymakamı da artık daha çok görücez sanki..Gazeteci kızan kaymakam :icon_whis KIRÇİÇEĞİ 12-12-07, 09:44 Hiç derinliği kalmadı Alex'in karakterinin. Ya ağlıyor, ya sarhoş, ya da dedesinin güzelce ifade ettiği gibi "yine mi dövüştün?". Kızancıklar bile gazeteci oluyor yaa! Belki onun için senaristlerin ileriye dönük planları vardır, ama karakter tekrara düşmeden tez elden birşeyler düşünsünler. Dediğim gibi karakter çok iyi, verimli işlenebilecek bir karakter, aktör de dizideki en iyi aktörlerden biri. O kadar iyi bir oyuncunun dizide daha çok dakika alması lazım. Sevgili Nilberfu, Çok haklısın bu düşüncelerinde benim de endişelerim başladı Alex konusunda ama en çok 2 bölüm daha Alex'i böyle ağlarken yada içerken göreceğimizi düşünüyorum:icon_sorr Alex şuanda dipsiz kuyuda kaldı. Çıkışı yok yada var ama göremiyor. Önce acısını yaşaması ve dibe vurması lazım. Ki dibe vuralı çok oldu bizde onunla birlikte dibe vurduk :img-cray: Yeni bi karar aldı Sofi ile evleneceğini açıkladı. Daha bu kararın ne kadar ciddi olduğunun farkında değil. O şuanda Zarifesiz yaşayamayacağını düşünüyor. Ne zaman gurursuz Sofi ailesini alıp gelicek o zaman Alex de bişiler dank edicek! Dank ettikten sonra da çareyi Sofi ile evlenmekte bulmayacaktır, belki ayağa kalkar ve silkelenir ve öğrencilerine vakit ayırır. Yani hayata yavaş yavaş geri dönecek. Hayata kaldığı yerden devam etmesi çok zor ama kaldığı yere yaklaştığı zaman Zarife ile birlikte olabilmek için daha sağlıklı kararlar almaya çalışacaktır. Önce olayların dinmesi ve yaşanılması gereken acıların yaşanması gerekiyor. Ondan sonra Alex'e gereken derinliğin yeniden kazandırılacağına inanıyorum ben. Umarım senaristlerimiz beni hayal kırıklığına uğratmazlar :img-in_lo Bide gelecek bölümle ilgili aklıma gelen bişi var. Hepimiz Vahide'nin sinirlenince gözünün kimseyi görmediğini biliyoruz. Acaba diyorum son sahnede gördüğü Mustafa Namikk'ı öldürme girişimlerine girdiği sırada Ona olan sevgisini belli eder mi? Belli ederse ev halkı öğrenir mi? Ev halkı öğrenirse kavgayı bırakıp Mustafa Namikk ve Vahide'ye odaklanırlar mı? :icon_whis Açığa çıkmayan aşk onlarınkisi kaldı, onların da aşkı açığa çıksın! Eşitlik isteyim :img-pilot Bu arada reytinglerimizi görünce havaya uçtum :dance: Hep böyle devam eder inşallah... AMİN :img-in_lo Sevgilerimle... doray 12-12-07, 10:28 Bide gelecek bölümle ilgili aklıma gelen bişi var. Hepimiz Vahide'nin sinirlenince gözünün kimseyi görmediğini biliyoruz. Acaba diyorum son sahnede gördüğü Mustafa Namikk'ı öldürme girişimlerine girdiği sırada Ona olan sevgisini belli eder mi? Belli ederse ev halkı öğrenir mi? Ev halkı öğrenirse kavgayı bırakıp Mustafa Namikk ve Vahide'ye odaklanırlar mı? Açığa çıkmayan aşk onlarınkisi kaldı, onların da aşkı açığa çıksın! Eşitlik isteyim Sanmıyorum çiçeğim..Mustafa ile Vahide'nin aşklarının biraz daha toparlanmaya ihtiyacı var.Mesela Vahide Mustafa'nın kara kalpaklı olduğundan emin olmalı.Buda nasıl olabilir?Kolağası Abdül'ün Vahide'ye göstereceği ilgi Mustafa'yı Abdül'e karşı sivriltebilir.Mesela Abdül bundan sonra Vahide'nin peşini bırakacak gibi durmuyor.Özellikle babasından Pürsıçan'ı vekaleten yönetmeyi istedi.Fatma ana da istekli görünüyor.Ne de olsa kızına zengin kısmet var.İşte burada Vahide rengini belli edecek...özellikle Vahide'nin hislerini biraz daha belli etmesi gerekli ki bu aşk yol alsın....Mustafa Pürsıçan'da çıkacak belki başka bir olaya sırasında kara kalpaklı olduğunu ispat etmek durumda kalacaktır..Ve belki de Mustafa'nın Vahide'yi ,Vahide'nin de Mustafa'yı kaybetme düşüncesi ailelerin bu ikilinin ilişkisini öğrenmesine vesile olacaktır ,diyorum.. Haklı seyirci editi:Reytingler hakkımızdı,hakkımız olanı aldık,hakkımızla 1.yiz..:img-yes: neville 12-12-07, 10:42 Dinlenmeye çekilmeden önce isteyim birşeyler daha yazayım. Son bölümlerde beni rahatsız eden birşey vardı sanki ama adını koyamıyordum. Biraz önce tekrar izledim son bölümü ve anladım ve isterim sizinle de paylaşayım, öğreneyim siz ne düşünürsünüz. Mustafa dersem aklınıza ne gelir? Bayağı birşey gelir değil mi? Devrimci, hekim, Kara Kalpaklı (kaç tane hayat kurtardı Pürsıçan'a geleli), şimdi de gazete, vb... Sürüsüyle şey. Vahide onun hayatındaki şeylerden sadece birisi, her ne kadar o da çok önemli olsa da. Peki ya Terzi Hasan? Onunla da ilgili birçok sahne gelir aklınıza sırf Hatice ile ilgili olmayan. Peki ya Alex? Onunla ilgili Zarife'yle ilgili olmayan kaç sahne hatırlıyorsunuz? Son bölümlerde biz Alex'i sadece Zarife'yi düşünüp ağlarken gördük. Şimdi bu romantik taraf hoş tabii, ben çoook seviyorum romantik Alex'i, ama artık şu Zarife'yle durumlar düzelse de, artık nasıl düzelecekse, Alex'in karakteri daha bir derinlik kazansa dizide. Oysa ilk başlarda benim için çok şey ifade etmişti Alex'in karakteri. Dimitri'yi tanıması, onlarla gerekirse, kendi doğruları için dövüşmesi, ne bileyim okumuş akıllı bir adam olması... Daha ön planda olacak diye ummuştum. Hiç derinliği kalmadı Alex'in karakterinin. Ya ağlıyor, ya sarhoş, ya da dedesinin güzelce ifade ettiği gibi "yine mi dövüştün?". Kızancıklar bile gazeteci oluyor yaa! Belki onun için senaristlerin ileriye dönük planları vardır, ama karakter tekrara düşmeden tez elden birşeyler düşünsünler. Dediğim gibi karakter çok iyi, verimli işlenebilecek bir karakter, aktör de dizideki en iyi aktörlerden biri. O kadar iyi bir oyuncunun dizide daha çok dakika alması lazım. sen çok yaşa nilberfu, aslına bakarsan bu mevzuyu ertan saban başlığında sevgili volvox açmış cropsy'ciğim ilavelerde bulunmuş ve ben de katılmıştım.(katılmak da önemli bir görev ama) aşık aleks, mecnun aleks ve berduş aleks olmak çok yakışıyor bizim alekse. ama o hem bir muallim, hem dedesiyle beraber makedon halkının yegane temsicileri (papaz efendi ve stefan efendi de var ama çok etkin değiller, of evet bir de sofi var ama onun bir misyonu var zaten-yeni misyona ihtiyacı yok), hem de karakter olarak da dürüst, cesur vs. bir de ertan sabanın muhteşem oyunculuğu. şu aşamada en azından kendisini muallim olarak görebilsek, çocuklarla alakasını, biz de memnun kalırız. fakat bunun için önce o attırmayın makedonun kafasını derken ki kendine güveni var ya onu geri kazanması lazım. bunu hem zarifesi için yapmalı hem de kendisi için. yoksa aleks o sufiyle evlenirse, aleksi değil muallim olarak görmek, sufinin babasının çırağı, mecnun, ayyaş, bedbin,vs olarak görürüz. velhasılı kelam biz güçlü, ayakları yere basan, zarife seni asla bırakmam diyen aynı zamanda da sosyal yönlerini olan bir aleks istiyoruz. damdaki kemancı örneğini de aslında bunun için vermiştim, hiç endişelenmeyelim chava ile fyedka bir araya geliyorlar ailelerini karşılarına almak pahasına da olsa diye , ama anlaşılan senaryoda da farklılıklar başlamış şayet aleks sofi ile evlenirse... son bölüme gelecek olursak ne yalan söyleyeyim geçtiğim 12 bölüm sanırım aldığım keyfi alamadım. aslında dizilerle ilgili genel problemim benim bu. şöyle ki bir filmin olsun, dizinin ya da kitabın her zaman başları daha fazla ilgimi çekmiştir. çoğu insana kitapların ilk 50 sayfası sıkıcı gelir, tasvirlerle doludur. ben ise daha fazla karakter analize, çevre tasviri yapılsın isterim. özellikle dizilerde ne zamanki olaylar başlar ben eski tadı alamaz olurum. özellikle olaylara yanlış anlamalar girerse. mesela elefteri midir ismini de tam anımsayamadım onunla ramiz ve hasan arasında olanlar, ayı meselesi sonraki olaylar hakikaten çok komikti...ama ben çok hoşlanmadım bahsettiğim sebepten dolayı.sonra şu valinin oğlunun gelmesi içimi bulandırdı. şimdi o dert olacak ya bana stres bastı. o yüzden ilk defa bir diğer bölümü dört gözle beklemez oldum.ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, hanımlar ordusu muhteşemdi. fatma anne önderliğinde... kırçiçeğim senin vahide- berrak tüzünataç yorumuna da fazlasıyla katılıyorum. aslında handeli vahide sert görünümlü fakat sinirli, ağzından ateş çıkan bir karakter değildi.(ben o vahideyi yani duvarları olan vahideyi tercih ederim) hislerini belli etmeyen bir karakterdi. şimdiki mazallah sinirinden patlayacak bir karakter görünümde. kıskançlığı had safhada, ve çok belli ediyor. bir de ses tonunu ayarlayamayınca, sürekli bağıran bir vahide. ayrıca elinde sürekli tüfek olması, sürekli ben korurum ben yaparım ben evin erkeğiyim diye cırlamasını da pek lüzumlu görmüyorum, ya da benim hayalimdeki vahideyle pek örtüşmüyor. meryem dilaver ikilisini seviyorum ben, dilaverin bakışlarını meryemim mahçupluğunu da seviyorum. onların aşkını dört gözle bekliyorum. ama çabuk kavuşmasınlar, büyüsü olsun... rhetbutler 12-12-07, 10:43 Sevgili nilberfu, Alex konusunda yazdıklarında çok haklısın. Ben bu hafta hristiyanların yönetime katılması hakkında Pürsıçan'a yazı geldiğinde Alex'in yaşanan gelişmelerde rolünün artacağını düşündüm.Sonuçta tahsilli bir hristiyan.Herkesten daha kolay biryerlere gelme ihtimali var.Eğer yönetimde olursa fikirlerini, tutumunu, derinliğini anlayabiliriz.Hee yönetimde olmazsa da okulda öğrencilerine neler anlatıyor ve hangi pencereden anlatıyor, bunlar bize gösterilmeli. Karakterler çok dolu, Alex'e ayrılan süre az.Olayları ilerki bölümlerde geliştireceklerdir diye umut ediyorum. cimcime_7297 12-12-07, 11:02 slm, birşey sormak istiyorum biri bana sorucağım sorunun cevabını verirse çok sevinirim o dönemlerde kulak deldirmek ya da küpe takmak var mıydı sizce mysterys 12-12-07, 11:46 Sevgili Nilberfu, Bide gelecek bölümle ilgili aklıma gelen bişi var. Hepimiz Vahide'nin sinirlenince gözünün kimseyi görmediğini biliyoruz. Acaba diyorum son sahnede gördüğü Mustafa Namikk'ı öldürme girişimlerine girdiği sırada Ona olan sevgisini belli eder mi? Belli ederse ev halkı öğrenir mi? Ev halkı öğrenirse kavgayı bırakıp Mustafa Namikk ve Vahide'ye odaklanırlar mı? :icon_whis Açığa çıkmayan aşk onlarınkisi kaldı, onların da aşkı açığa çıksın! Eşitlik isteyim :img-pilot Sevgilerimle... kırçiçeğim dediklerine harfiyen katılıyorum sonuçta pataklanacak kişiler içinde mustafa da var yani şimdi hekim bile olsa üflemez heralde ben hekimim diye karşı çıkmaya çalışsa vahide gözlerini kısar ve mustafayı evden kovar çağkın namık yalancı namık der bide bi güzel döğer orda bile olmasada doray ın dediği gibi fatma annenin zengin paşa oğlu paşa abdül kolağası paşaya:img-beee: verme çalışmalarında -hani fatma anne demişti vahidem hiç karşı çıkmaz babası ona ayırlı bi kısmet bulduğunda "çıkarım ana" dediği gibi karşı çıkacağı aşikar- hadi oda olmadı bi şekilde bedia anımda mustafaya kız bulmadın mı sorusuna vereceği erhangi bir yanıt pek bi manidar olur eralde... rhetbutler tarafından gönderildi Sevgili nilberfu, Alex konusunda yazdıklarında çok haklısın. Ben bu hafta hristiyanların yönetime katılması hakkında Pürsıçan'a yazı geldiğinde Alex'in yaşanan gelişmelerde rolünün artacağını düşündüm.Sonuçta tahsilli bir hristiyan.Herkesten daha kolay biryerlere gelme ihtimali var.Eğer yönetimde olursa fikirlerini, tutumunu, derinliğini anlayabiliriz.Hee yönetimde olmazsa da okulda öğrencilerine neler anlatıyor ve hangi pencereden anlatıyor, bunlar bize gösterilmeli. Karakterler çok dolu, Alex'e ayrılan süre az.Olayları ilerki bölümlerde geliştireceklerdir diye umut ediyorum. alex hristiyan tebada eğitimli kesimden ama o öyle yerlere daha çok tütün tüccarları yada ona yakın adamları atıyorlar ama bu kurulacak -bkz ermeni yerel meclisleri- %10 gayri müslimlerin temsil edildiği bir kurul var burda temsil eden kişiler ve başlarında görmek istedikleri kişiler arasında müslüman bir kızı sevmiş hristiyan olmaz heralde ... seçecekleri kişiler arasında tüccar erbapları ve rusya'nın belirlediği kişiler olur. alex okuldaki eğitimini gösterirlerse bencede çok iyi olur orda en azından kardeşlikten kültürlerin yüzyıllarca bir arada mutlu yaşadıklarından bahseder gibi... ama daha biz okulun kapısını ve bahçesini gördük içeri giremedikki:img-cool2 te bide erangi bişey isteyim, isteyim yazayım suna pekuysal ve günay karaca gelsin alexle zarife karşılaşsın, kavuşsun allahıma bin şükür sufi gitti bi daha gelmesın Candy bize şöyle doyurucu uzun bi özet yazsın isteyim te emide çok isteyim bu günde çarşamba eski dizide bu günler özet olurdu ama:icon_whis:img-wink: NOT:ufak bir ricam tek cümlelik yazılara dikkat edelim arkadaşlar BlackMamba 12-12-07, 11:49 yorumlayacak pek bir sey yok..zaten bu forumun en guzel yanı herkesin aynı fikirleri ve aynı begenileri olması.. kafama takılan bir iki sey var onları paylasayım..yingemle polemik cıksın diye ugrasıyorum..:icon_whis daha once alex'in cok ictigini soyledigimde aksini soylemişti yingem ve yandasları ama gorduk ki alex'in alkol problemi var..:icon_whis içiyor da içiyor..ayık kalsa saglıklı dusunecek ve sufiyle evlenme kararı almayacaktı..şeytan güzli alex zarife'yi yaktı simdi de sufi'yi yakacak.. bir de baytar-zarife karsılasması isteym..baytar efendi yaptıgının manzarasını gorsun de sufi ısrarından vazgecsin..(gerci oz torununun yasadıklarını gormuyorsa zarifenin durumunu nereden anlayacak benimki de istek işte!:icon_sorr) fatma annenin rahibe olmayan yaralı kızlara sahip cıkacagını,onlara evinin kapılarını acacagını ama aynı sefkati ramiz'e gostermeyecegini dusunuyorum. ramiz'in amcasının kalpaklısı ile ahırda yatırılmasını eve sokulmamasını isteym.. önce ayıltıp sonra bogmasını izleyecegimiz sahneleri merakla bekliyim..:img-pilot (cok mu acımasız oldu ki more?:icon_whis) son olarak hasan'a sinir olmaya basladım..borcların mevzuusu ne zaman acılsa hep ramizin borcu diyor..vuslata eremedigi için borcları sahiplenmiyor mu ne?:img-polic ben işgillendim millette işgillensin editi:forumun yingesi testi munevver diziye girdiginden beri ortalıkta gorunmemekte..:img-pilot bu bir tesadufmudur?:icon_whis siyah-beyaz 12-12-07, 11:52 slm, birşey sormak istiyorum biri bana sorucağım sorunun cevabını verirse çok sevinirim o dönemlerde kulak deldirmek ya da küpe takmak var mıydı sizce Yavuz Sultan Selim'in kulağı küpeli portresi vardır... absolutelycandy 12-12-07, 11:52 Peki ya Alex? Onunla ilgili Zarife'yle ilgili olmayan kaç sahne hatırlıyorsunuz? Son bölümlerde biz Alex'i sadece Zarife'yi düşünüp ağlarken gördük. Şimdi bu romantik taraf hoş tabii, ben çoook seviyorum romantik Alex'i, ama artık şu Zarife'yle durumlar düzelse de, artık nasıl düzelecekse, Alex'in karakteri daha bir derinlik kazansa dizide. Oysa ilk başlarda benim için çok şey ifade etmişti Alex'in karakteri. Nilberfu, Alex'i bireysel olarakta izlemek isteyenlerden biri de benim. Zarife&Alex'i gerçekten çok seviyorum :img-in_lo ama Alex'in bir başına da varolmasını istiyorum. Karakterin altyapısı sağlam oluşturuldu. Yeterli derinliği de var aslında. Zaten bu sebeplerledir ki onu seviyoruz ve daha fazla yer bulsun istiyoruz. Sorun Alex'in diziye yalnızca aşk hikayesiyle bağlı olması. Bu da onu yalnızca Zarife'nin sevdiği yapıyor. Ve ilişkiye bağlı olarak, ilişkinin durumuna göre yer bulmasını gerektiriyor. Başka birşeyle daha bağlanması gerek. Ancak tabi dizinin merkezinden bağımsız olacak şekilde değil. Pekçok karakterin olduğu bir hikayede her karakter bir de kendi içinde alt dallara ayrılırsa bu defa konu dağılır. Aksine iki kolla gövdeye bağlanmalı, merkeze yaklaşmalı. Örneğin; Kızan Kaymakam'ın yolu gazete vasıtasıyla açılacak. Hem anakarakterlerle sürekli bağı sağlanacak ve temel hikayede daha aktif bir rolü olacak hem de Meryemle ilişkisine de yardımcı olacak bu iş. Mesela Hasan'ın yolu Ramiz Babayla olan baba-oğul ilişkisi ile açıldı. Hatice'den bağımsız. Mustafa, Vahide aşkı dışında zaten temelde başkaca bir varlığa sahip. İşte lazım Alex'e de büle bişey. Eğreti durmayan yahut izlediğimizde "ee bu sahnenin ne gereği vardı" demeyeceğimiz. Örneğin; Alex'i öğrencileriyle göstermek o öğrenciler ailedense ve başka birşeylere vasıta olacaksa anlam kazanır. Yoksa bütünlük içinde kopuk bir sahne olarak kalır. Ne bileyim mesela gazetede yazıları olabilir Alex'in. Gazete ile anlatılmak istenen hikayede O'nun da bir payı olur. Gidip geldikçe Ramiz Baba ile arasında bir diyalog kurulur. Birbirlerini tanıma fırsatı bulurlar. Hem Zarife'den haberdar olma vesilesi olur... vb. Biz de böylece hem aşık hem de öteki Alex'i görmüş oluruz :img-icecr lyon69 12-12-07, 12:11 bir de baytar-zarife karsılasması isteym..baytar efendi yaptıgının manzarasını gorsun de sufi ısrarından vazgecsin..(gerci oz torununun yasadıklarını gormuyorsa zarifenin durumunu nereden anlayacak benimki de istek işte!:icon_sorr) fatma annenin rahibe olmayan yaralı kızlara sahip cıkacagını,onlara evinin kapılarını acacagını ama aynı sefkati ramiz'e gostermeyecegini dusunuyorum. ramiz'in amcasının kalpaklısı ile ahırda yatırılmasını eve sokulmamasını isteym.. önce ayıltıp sonra bogmasını izleyecegimiz sahneleri merakla bekliyim..:img-pilot (cok mu acımasız oldu ki more?:icon_whis) son olarak hasan'a sinir olmaya basladım..borcların mevzuusu ne zaman acılsa hep ramizin borcu diyor..vuslata eremedigi için borcları sahiplenmiyor mu ne?:img-polic ben işgillendim millette işgillensin editi:forumun yingesi testi munevver diziye girdiginden beri ortalıkta gorunmemekte..:img-pilot bu bir tesadufmudur?:icon_whis Mambacım bence baytar dedem Alex ben Zarife'siz yaşayamam deyip içmeye devam etmek istediğinde anladı, aslında zaten anlıyordu gençleri ama daha önce büle birşey yaşanmadığından, hep "olmaz" diye bildiğinden ve aslında herkesi olabilecek tüm olumsuzluklardan korumak için bu kaa direndi. Ben kendisinden, birden değil elbette ama, yavaş yavaş hatta sancılı bir süreç sonrasında bu aşkı desteklemesini bekliyorum. Fatme annenin kızların tedavisi bittikten sonra onları evden kapı eşiğinde dikilip "aydeee, aydeee" diye göndermesini bekliyorum ve bu aşamadan sonra vay Ramiz efendinin haline diyebiliyorum... Ama Mambacım (H)asan tüm birikmiş parasını vermemiş miydi Ramiz agaya ? 2 akçesi varmış onları da verdi ya ! (H)em düşünme işi ona ait değil ki onun içındır (h)iç sorumluluk hissetmey herhalde... Yinge kayıp ! Acaba elektriği mi kesik ? Bağlantısı mı kopuk ? Yine para kazanma derdinde mi ? Pürsıçan'da mı ? Ben bilmeyim artık. Başına bir hangi şey mi geldi ? Aman Allah korusun. Bu arada Cezmi komutandan bizim takıma kesinlikle yardım bekliyorum. Görev adamı komutan, doğrudan yana olacaktır. Dikkatinizi çekti mi bilmem ama vali paşa gelen emre çok şaşırdı ve aslında çok içerledi gibi ! Onun da saf değiştirmesi biraz fazla iyimserlik hatta naiflik olur, zaten olmasın kötüler de lazımdır bu diziye... Sevgiyle bye, rhetbutler 12-12-07, 12:23 Nilberfu, İşte lazım Alex'e de büle bişey. Eğreti durmayan yahut izlediğimizde "ee bu sahnenin ne gereği vardı" demeyeceğimiz. Örneğin; Alex'i öğrencileriyle göstermek o öğrenciler ailedense ve başka birşeylere vasıta olacaksa anlam kazanır. Yoksa bütünlük içinde kopuk bir sahne olarak kalır. Ne bileyim mesela gazetede yazıları olabilir Alex'in. Gazete ile anlatılmak istenen hikayede O'nun da bir payı olur. Gidip geldikçe Ramiz Baba ile arasında bir diyalog kurulur. Birbirlerini tanıma fırsatı bulurlar. Hem Zarife'den haberdar olma vesilesi olur... vb. Biz de böylece hem aşık hem de öteki Alex'i görmüş oluruz :img-icecr Kızan ve kızçelerin okulda olması imkansız gibi gözüküyor.O okul galiba hristiyan okulu.Ama Mustafa yada Zarife(seçenekler çoğaltılabilir), Alex'i okulda görmeye gidebilir.Ders anlatan Alex'i görme fırsatımızda olur. Gazetede ona da bir imkan verilmesi fikrine bayıldım Candyciğim.Çok mantıklı.Hem aileyle hemde Zarifeyle yakın olurlar. Bir de gazeteyi nerde çıkaracakları konusu var.Gazeteyi Pürsıçanda bir yerde mi yoksa hazır kamuşla süt ineciği ahırı boşaltmışken ahırda mı çıkartacaklar diye meraklanmaya başladım. Mamba, imzana bayıldım.:img-pilot Yandaş Editi: Senin güzlerinde gürmeyi (h)aberin olsun...Ne isteysin Alex'imizden...(tee alex'i çıkarsınlar şu durumdan daha savunacak birşey kalmadı elimizde...lazım kurtulalım mamba'nın dilinden...) BlackMamba 12-12-07, 12:24 Fatme annenin kızların tedavisi bittikten sonra onları evden kapı eşiğinde dikilip "aydeee, aydeee" diye göndermesini bekliyorum ve bu aşamadan sonra vay Ramiz efendinin haline diyebiliyorum... Ama Mambacım (H)asan tüm birikmiş parasını vermemiş miydi Ramiz agaya ? 2 akçesi varmış onları da verdi ya ! (H)em düşünme işi ona ait değil ki onun içındır (h)iç sorumluluk hissetmey herhalde... Yinge kayıp ! Acaba elektriği mi kesik ? Bağlantısı mı kopuk ? Yine para kazanma derdinde mi ? Pürsıçan'da mı ? Ben bilmeyim artık. Başına bir hangi şey mi geldi ? Aman Allah korusun. Bu arada Cezmi komutandan bizim takıma kesinlikle yardım bekliyorum. Görev adamı komutan, doğrudan yana olacaktır. Dikkatinizi çekti mi bilmem ama vali paşa gelen emre çok şaşırdı ve aslında çok içerledi gibi ! Onun da saf değiştirmesi biraz fazla iyimserlik hatta naiflik olur, zaten olmasın kötüler de lazımdır bu diziye... Sevgiyle bye, sevgili lyon69, fatme anne misafirperverdir yaralı kızları kapı onune koymaz!:img-yes: dusunsene butun kızlar evde karakalpaklı ve ramiz ahırda yatıyor..vahideyide kapıya nobete diksinler..:img-hyste :img-hyste ikinci alternatifim ise her nerede kavga cıksa orada biten zabitanlar ve cezmi komutan gelirse kızları onlara teslim edebilir..:icon_whis ramiz ve hasan'ın yanlıslıkla eve gittiği gece gerdanı gumuslu hanımımız abdul'un gelecegini biliyordu..abdül'den pürsıçan'da kalmak için izni koparacaktır..boylece kızlar evlerine donebilir..:img-wink: hasan'a gelince..bir arkadas yazmıstı calısmıyor mu diye..hasan mustafaya calısıyor galiba..ilk geldiginde bir kasket ve uzerindekilerden baska bir sey yoktu yanlıs hatırlamıyorsam ama simdi masallah her bolum baska baska giyiniyor mustafa.. yingeme gelince..bu kadar uzun bir elektrik kesintisi olsa ankara'da haberlere cıkardı..her gun gelip beni diziye alın diye yazmıyor artık diziye aldılar da ondan mı mesajlar kesildi diye dusunuyorum..fesatmıyım ne?:img-blush Mamba, imzana bayıldım.:img-pilot Yandaş Editi: Senin güzlerinde gürmeyi (h)aberin olsun...Ne isteysin Alex'imizden...(tee alex'i çıkarsınlar şu durumdan daha savunacak birşey kalmadı elimizde...lazım kurtulalım mamba'nın dilinden...) nasıl savunacaksın?:blink:içiyor işte kendide soyluyor sabaha kadar içtim ölene kadar içeceğim diye!!sufi ile evlenmesi şartmıydı alsaydı bavulunu gitseydi.altın bileziği var nereye gitse öğretmenlik yapabilir..unutamamış sufi'yi..baytar bahane..:img-hyste (allahım yarappim sen beni alexci kızcelerin gazabından koru yarabbim..polemik çıksın diye yazdıklarım bana fena donecek hissediyim..:icon_whis) doray 12-12-07, 12:37 Hiiii,Kim delmiş,kimmmm..Güzlerim yollarda,ellerim bağrımda beklerdim ,duam kabul oldu..Çok şükür rabbim..:img-blush Neden yorumlanacak bir şey yokmuş.çokk şey var yazılacak,işkilli mamba??:img-in_lo Hem herkes aynı fikirde değil,mahsus üle konuşuyoruz,sesizlik olsun,yaramazlık yapmayalım yingem kızmasın ,sen üzülmeyesin diye....Bundan sonra Aykırı fikirlerimi yazacağım.Ahanda başladım.. _Alex sarfoş değildir.Üzüntüden içimiştir.Zarife'sine kavuşsun ,gürürsün nasıl domakin bir erkek olacaktır.. -Sufi ile evlenme hilesi yapamaktadır ,üle bi şey olmayacaktır..Zarife'yi güremedi şaşırdı..Hele Sufi'yi gelinlikle gürse ,tamamen şaşıracak ,allahım ben ne yapam,Diyecek kaçacak.. (sufinin saçını ben taradım bir görseniz ne kaa güsel oldu) -Baytar önce önündeki enkazı görsün,sonra Zarife'nin elini üpsün ,af dilesin,belkim af ederim..Baykuş besleyicisi baytar dede... -Zarife yandıysa Alex'te yandı,ikiside birbirlerine yanay,sana noliy be .. -Fatma ana ,ramiz babayı afetmesin ..gerdanı gümüşlü elefteriye evi süpürtsün,rahibelere ot yoldursun sonra ahırı temizletsin hatta abdül'le kaymakamlığa göndersin.. -Hatice kedi bıyıklı hasan'ı af etsin,borçları ödemek şartı ile.. Bak hiçde aynı fikirde değiliz..Oh rahatladım,baskı altındaydım..Şimdi Yingem gelsin işgil editini cevaplasın...:img-in_lo İtiraf editi:yingem ıspanak namıkı çok begenmiş,birisi için düşüniy,kim bilin..Kısmetttt..:icon_whis BlackMamba 12-12-07, 12:54 Hiiii,Kim delmiş,kimmmm..Güzlerim yollarda,ellerim bağrımda beklerdim ,duam kabul oldu..Çok şükür rabbim..:img-blush Neden yorumlanacak bir şey yokmuş.çokk şey var yazılacak,işkilli mamba??:img-in_lo Hem herkes aynı fikirde değil,mahsus üle konuşuyoruz,sesizlik olsun,yaramazlık yapmayalım yingem kızmasın ,sen üzülmeyesin diye....Bundan sonra Aykırı fikirlerimi yazacağım.Ahanda başladım.. _Alex sarfoş değildir.Üzüntüden içimiştir.Zarife'sine kavuşsun ,gürürsün nasıl domakin bir erkek olacaktır.. -Sufi ile evlenme hilesi yapamaktadır ,üle bi şey olmayacaktır..Zarife'yi güremedi şaşırdı..Hele Sufi'yi gelinlikle gürse ,tamamen şaşıracak ,allahım ben ne yapam,Diyecek kaçacak.. (sufinin saçını ben taradım bir görseniz ne kaa güsel oldu) -Baytar önce önündeki enkazı görsün,sonra Zarife'nin elini üpsün ,af dilesin,belkim af ederim..Baykuş besleyicisi baytar dede... -Zarife yandıysa Alex'te yandı,ikiside birbirlerine yanay,sana noliy be .. -Fatma ana ,ramiz babayı afetmesin ..gerdanı gümüşlü elefteriye evi süpürtsün,rahibelere ot yoldursun sonra ahırı temizletsin hatta abdül'le kaymakamlığa göndersin.. -Hatice kedi bıyıklı hasan'ı af etsin,borçları ödemek şartı ile.. Bak hiçde aynı fikirde değiliz..Oh rahatladım,baskı altındaydım..Şimdi Yingem gelsin işgil editini cevaplasın...:img-in_lo İtiraf editi:yingem ıspanak namıkı çok begenmiş,birisi için düşüniy,kim bilin..Kısmetttt..:icon_whis dorayım karsılama için tesekkurler.:img-in_lo aykırı fikirlerine bayıldım..bunları dokulmek için beni beklemene de ayrıca tesekkur ederim..:img-hyste fatma anne bu haftada ramizi affederse lazım değil bir daha izleym ben bu diziyi..o evi dar etmezse ramiz efendiye,evde krallığını ilan etmezse te te bir daha zor izlerim more..zaten turku soylettiremedik :icon_sorr işgil editi: şimdi ben işgillendim..sen isteysin beni uyandırasın ama ben anlamadım ıspanak namık'ı kime dusunmus ki?:blink: :blink: doray'a soru:şimdi bizim kızımız zarife alex&sufi evliliğini kimden duyacak?düğüne gidip en arkada oturup izler mi?:img-pilot ne deysin dorayım?yoksa daha once alex'e bir kova su dokup uyandıracak biri bulunur mu? ALIMLIveCEKICI 12-12-07, 13:04 ben zarife'ile alex'i birbirine yakistirmiyorum, ayrica oteki kizada yakistirmiyorum. nasil olucak bu merak ediyorum ben bi izleyici olarak istemiyorum ama cocukcagizda az aci cekmiyor zarife icin yani tipki mecnun gibi diyorum, yazzyk bu askin sonunuda merak ediyorum yeni bi zarife gelmiceginie gore bunlarin birlesmesi lazim ama henuz degil. karakalpakli mustafa oda mecnun gibi geziyor ortalikta:happy0064 ama cok dogal kerata cok ama cok tatli konusmasi. ya daha once vahide rolunde baska birisi vardi ismini simdi hatirlayamiyorum, onun gitmesi ii oldu cunku berrak daha ii oynuyor bu rolu..ustelikte cok yakisiyor bizim naaamika:happy0064 ay80 12-12-07, 13:11 Aslında Ben Alex'in karekterin daha ilk bölümden itibaren iyi yansıtıldığını düşünüyorum.Müslüman kızı çetecilerden koruyarak,Zarifenin bunlar senden ne istiyor diye sorduğunda "ben barış,onlar savaş "diyor diyerek daha sonra olayların içinde üstleneceği rolün ip uçları olduğunu düşünüyorum.Öğretmenlik durumunu öğrencilerle görmedik ama Zarifeye mevsimlerin nasıl oluştuğu,coğrafya ,pi sayısı vs. gördük.Alex bilgili,kendi doğruları olduğunda dövüşmekten çekinmeyecek kadar cesur,barış yanlısı biri olarak gösterildi bize.Eee böyle bir karekterde daha iki yıl sürecek bir dizide sadece Zarife aşkıyla sınırlı kalmaz kalmamalı. Şimdiki hali sevdiği insandan ayrıldı.İçmesi ,kendini kaybetmesi,hayata küsmesi normal.Bir iki bölüm içinde ben Alex'in kendine geleceğini düşünüyorum. Alex Baytar Efendi ile konuşurken ağladığı ben zarifesiz yaşayamam dediği sahnede Baytar Efendinin yumuşadığını bakışlarından hissettiğimi daha önce söylemiştim.Bende Baytar Efendinin bu ilişkiye destek olacağını,destek olmasa bile köstek te olmayacağını düşünüyorum nzlhan 12-12-07, 13:15 Makedonya Tarihi Yugoslavya, Arnavutluk, Yunanistan ve Bulgaristan arasında yer alan ve denize ulaşımı olmayan bir kara devleti olan Makedonya, Orta Vardar adı verilen vadinin iki yakasında uzanır. Nüfusunun % 60'ı şehirlerde yaşamaktadır. 1990'a kadar Yugoslavya'ya bağlı özerk bir cumhuriyet statüsü taşıyan Makedonya, bağımsızlığını bu tarihte kazandı. Ancak Yunanistan'ın karşı çıkması yüzünden adının BM tarafından tescil edilmesi 3 yıl zaman aldı. Makedonya denilen coğrafya, bugün üzerinde Makedonya Cumhuriyeti'nin kurulu bulunduğu coğrafya ile sınırlı değildir. Tarihî Makedonya topraklarının 34.177 km2'lik parçası bugün Yunanistan sınırları içindedir. Bu topraklarda 2 milyonu aşkın Makedon yaşamaktadır. Makedonyalılar ile Yunanlıların aynı kökten geldiği, genelde kabul edilen görüş olmakla birlikte; bazı tarihçiler Makedonların, Bulgarlarla irkî bağı olduğunu kaydetmektedirler. Makedonya'da bilinen ilk hakimiyeti M.Ö. 725'de Argead Hanedanından Birinci Perdikas kurdu. Böylece Makedonya Krallığı'nın temelini atan bu hanedan, Yunan asıllı değildir. Bölge, Milattan önce 513'ten MÖ. 479'a kadar Perslarin işgalinde kaldı. Milattan önce İkinci Filip'in kral olmasıyla Makedonya güçlenmeye başladı. İkinci Filip'ten sonra, 334-323 yılları arasında Makedonya Kralı olan Büyük İskender döneminde ülke sınırlarına Yunanistan, Anadolu, İran, Suriye ve Mısır katıldı. İskender, Türkistan ve Hindistan'a da girdi. Büyük İskender'in yerine MÖ. 323'te kral olan IV. İskender'i öldüren kumandan Antigonos Kiklons, Makedonya Krallığı'na geçerek yeni bir hanedanı başlattı. Roma İmparatorluğu'na MÖ. 168'de yenilen Makedonya, bu imparatorluğun hakimiyetine girdi. Roma egemenliğinden sonra Miladî 9'uncu yüzyılın birinci yarısında Slav istilasına uğradı. Bunu Bulgar istilası takip etti. 1014'de Bizans tarafından yıkılan Bulgar İmparatorluğu ile birlikte Makedonya da Bizans İmparatorluğu'nun egemenliğine girdi. Bu durum, Müslüman Türkler Balkanlara gelinceye kadar devam etti. Makedonlar, 867-1057 yılları arasında Bizans Devleti'ne sekiz imparator ve iki imparatoriçe verdi. Dördüncü Haçlı seferi sırasında, 1204-1224 yılları arasında Makedonya'da Latin Krallığı kuruldu. Fakat ülke 1230'da Bulgarların, 1280'de de Sırpların egemenliğine geçti. Başkent Üsküp dışında Manastır, Kalkandelen, Prilep, Resne, Ohri, Kumanova ve Struga gibi şehirleri olan Makedonya, tarihte önemini hiç yitirmemiş bir coğrafya üzerinde bulunmaktadır. Osmanlı devleti, ilk defa Orhan Gazi döneminde Rumeli'ye ayak bastı. Makedonya'ya ilk Osmanlı akını 1324'te yapıldı. Şehzâde Süleyman Paşa komutasındaki akıncılar, aralıksız yaptıkları akınlarla Selanik'e kadar ilerlediler. Sultan I. Murat, 1362'de Edirne'yi ele geçirip Osmanlı devletinin başkenti yaptıktan sonra Macar Kralı I. Layoş komutasındaki birleşik Balkan ordusuna karşı 1364'de kazanılan Sırpsındığı savaşının ardından Türklerin Balkanlardaki varlığı tescillenmiş oldu. Sırp-Bulgar güçlerine karşı 1371'de kazanılan Samaku savaşının ardından bir yıl sonra Makedonya ve Sırbistan hükümdarlarına karşı kazanılan Çirmen savaşından sonra Yanbolu, İslimye, Samaku, İhtiman, Karınova, Aydos, Burgaz, İskeçe, Drama, Kavala, Serez, Avrathisarı, Vardar Yenicesi gibi şehirlerin fethiyle 1373'te Rumeli Beylerbeyliği kuruldu. 1389'da Sırp Kralı I. Lazar'a karşı kazanılan Kosova Savaşı'ndan sonra Balkanlar tümüyle Türk egemenliğine girmiş oldu. Sınırları Tuna nehri kıyılarına dayanan Osmanlı devleti karşısında Balkanlarda kafa tutan tek güç olarak Macaristan kaldı. Türklerin Balkanlardaki varlığını pekiştiren savaş ise 1396'daki Niğbolu savaşı idi. Ankara savaşının ardından başlayan Fetret Devri'nde, Makedonya'nın kimi şehirleri Osmanlı'nın elinden çıkarken ülkenin birliğini yeniden sağlayan Sultan I. Mehmed (Çelebi) döneminde buralar geri alındı. Balkanların tamamen Türk egemenliğine girmesi ise 1448'de Haçlı Ordusu'na karşı kazanılan II. Kosova savaşı ile oldu. Bundan sonra elde edilen topraklara süratle Türk nüfus göç ettirilmeye başlandı. Zaman içinde o hale geldi ki, Makedon nüfusu göçmen Türklerin altına düştü. Makedonya ismi siyaset alanına 1876'da İstanbul Konferansı'nda imzalanan anlaşmayla isminden bahsedilmeden girdi. Avrupa ülkelerinin Rumeli için öngördükleri reform programı Makedonya'yı da kapsıyordu. Selanik, Manastır ve Kosova'ya atfen Vilayet-i Selase adı da verilen Makedonya, reform yapılması şartıyla Türk egemenliğinde bırakıldı. Çözüm gibi görünen bu durum vaziyeti iyice karmaşıklaştırdı. Bir yandan Bulgarlar, bir yandan Sırplar, bir yandan da Yunanlılar Makedonya'yı parçalamak için bekliyordu. Bulgarlar, Ege denizine çıkmak için, Sırplar Selanik'i işgal etmek için ve Yunanlılar sınırlarını daha da kuzeye çıkartmak için Makedonya'yı istiyordu. Dolayısıyla bu ülkelerin üçü de Mekadonların kendilerine akraba olduğunu savunuyorlardı. Bu yüzden bölge, 1901'e kadar tam bir komitacılar arenasına döndü. Osmanlı'nın kurduğu iç örgütle Bulgar, Sırp ve Yunan komitacılar çarpışıyor, bunlar ayrıca birbirleriyle kapışıyordu. Sultan II. Abdülhamit tarafından Rumeli Vilayetleri Hakkında Talimat başlığıyla hazırlanan reform planı, hem Bulgaristan, hem de Avusturya-Macaristan ve Rusya İmparatorluğu'nu rahatsız etti. 1903 yazında Makedonya kanlı bir ayaklanmaya sahne oldu. Ayaklanma bastırıldı ama Makedonya'nın Osmanlı'dan kopartılması için de her türlü girişim başlatıldı. Yürürlüğe konulan reform programının takibi, Alman, Fransız, İtalyan, İngiliz ve Rus müfettişlere bırakılırken vergi toplama işi de Osmanlı Bankası'na terkedildi. II. Abdülhamit'in baskılarına boyun eğmesine itiraz eden İttihat ve Terakki Cemiyeti, Sultanı vatana ihanetle suçladı. Genç subaylardan Koloğası (Resneli) Niyazi ve Binbaşı Enver dağa çıkıp çetecilik faaliyetine başladı. İttihat ve Terakki Cemiyeti denetimindeki Manastır Ordusu ayaklandı. Karışıklıklar öylesine yaygınlaştı ki, II. Abdülhamit 23 Temmuz 1908'de II. Meşrutiyet'i de kabul etmek zorunda kaldı. Bir yandan Arnavutluk, diğer yandan Trablusgarp ayaklanmasıyla uğraşan Osmanlı Devleti, Birinci Balkan Savaşı sırasında Yunan, Sırp, Bulgar ve Karadağ kuvvetlerinin istilasına uğrayan Makedonya'yı tamamen elinden çıkarttı.Birinci Balkan Savaşı'ndan sonra ele geçirdikleri Makedonya topraklarını paylaşma konusunda anlaşamayan Balkan devletleri birbirleriyle savaştılar. 1913'teki II. Balkan Savaşı'nın ardından 10 Ağustos 1913'te imzalanan Bükreş Anlaşması'yla Makedonya'nın Selanik dahil kıyı bölgesi Yunanistan'a, iç bölgesi Sırbistan'a katıldı. İkinci Balkan Savaşı'ndan yenik çıkan Bulgaristan Strumica vadisini aldı. 1941 yılında Almanya'nın yanında yer alan Bulgaristan, Makedonya'nın Yugoslav ve Yunan bölgelerini topraklarına kattı. Savaştan sonra ise aldıklarının hepsini geri verdi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Yugoslavya Federasyonu içinde özerk Makedonya Cumhuriyeti kuruldu. 1990 yılına kadar Özerk bir cumhuriyet olarak Yugoslavya Federasyonu çatısı altında yer alan Makedonya, Tito'nun ölümünün ardından parçalanma sürecine giren Yugoslavya ile yollarını ayırdı. Topraklarında yaşayan Arnavut ve Sırplara rağmen bağımsızlık kararı için 8 Eylül 1991'de referanduma giden Makedonya, % 90 halk desteği ile bu kararı onayladı. Aynı yıl 16 partinin katılımıyla seçim yapıldı. % 27.5 oyla Makedonya Milliyetçi Partisi birinci çıkarken cumhurbaşkanlığına da Kiro Gligorov seçildi. Makedonya'nın nüfusunun % 67'sini Makedonlar, % 19.8'ini Arnavutlar, % 4.5'ini Türkler, % 2.3'ünü Sırplar, % 2.3'ünü Çingeneler, % 2.1'ini Boşnaklar ve % 2'sini diğer etnik gruplar oluşturuyor. Ancak resmî rakamların Türk nüfusunu 80 bin civarında göstermesine karşılık Türk topluluğu önderleri bu rakamın 150-200 bin dolayında olduğunu belirtiyor. Ülke halkının çoğunluğu Hristiyan olmakla birlikte Makedonya'da çok sayıda Müslüman ve küçük bir Yahudi cemaati bulunuyor. Kaynak: http://www.turktarih.net/t-1132-makedonya.html teomanresat 12-12-07, 14:28 Selamlar Rumeli ahalisi:img-wink: nzlhan Makedonya ile ilgili yazdığın bilgilere teşekkürler:good: Benim aklımı kurcalayan bir şey var.Lazımdır sizinle paylaşam size soram? Alex ve Mustafa iyi dost oldular.Mustafa'dan ,Alex Zarife'ye sofi'nin eski nişanlısı olduğunu kanıtlamak için yardım istedi.Mustafa'da koşulsuz kabul etti. Şimdi O kaa olay oldu,Zarife intihara kalkıştı,ev halkı alabora oldi,Ramiz amca ve fatma anne kavga etti,Fatma anne evden kaçti,Zarife'yi Pehlivan ıspanak Naamikk Turp gibilere götürdüler...Mustafa namiik bunların hepsine şahit oldi.Zarife ve Sütçiler cephesinde olan olayları bizzat gördü. Lazımdır size soram bunca olaydan sonra Mustafa Namiikk, Niçün gidip Alex'le konuşmadı,Onun halini gürmedi,onu dinlemedi.Ramiz amca Sütineciği ve kamuşu sattığını öğrendiğinde üstüne üstlük Alex yüzünden dime dedi. Niçün Alex'in yanına gitmedi.Ben bu olaylar esnasında Mustafa ve Alex'in ortak bir sahnesi olsun isterdim.:img-yes: Belki bundan sonra olur:img-wink: KIRÇİÇEĞİ 12-12-07, 14:58 Canım Doray ablacım ve Sevgili Mysterys'm, İkinizde Vahide ve Mustafa Namikk aşkının ZPO Abdül sayesinde ortaya çıkacağını yazmışsınız. Olabülür mantıklı ama ben şimdi olsun istiyordum. Biraz da Vahide ve Mustafa Namiikk dil döksünler aşkları için, hep Alex mi dil dökecek millete :icon_sorr daha once alex'in cok ictigini soyledigimde aksini soylemişti yingem ve yandasları ama gorduk ki alex'in alkol problemi var..içiyor da içiyor..ayık kalsa saglıklı dusunecek ve sufiyle evlenme kararı almayacaktı..şeytan güzli alex zarife'yi yaktı simdi de sufi'yi yakacak.. Alex'e ''Şeytan gözlü'' ve ''Pis sarhoş'' diyenlerin sonunu gördük Mambacığım hani diyorum forumu birbirine katmaya çalışırken ve de bunu Alex üzerinden denemeye çalışırken dikkatli ol :icon_whis Heran arkanda birileri belirebilir ve ne olduğunu anlamadan Alex'in düştüğü duruma düşebilirsin :icon_twis Hem Sofi'nin yanmasında ben bi sakınca göremiyorum. Sofi'nin başına gelecek her kötülük mubahtır :img-icecr ben işgillendim millette işgillensin editi:forumun yingesi testi munevver diziye girdiginden beri ortalıkta gorunmemekte.. bu bir tesadufmudur? Milleti işkillendireceğim derken bi gün kazaya kurban gidicen haberin olsun:)Hakkaret, pehlivan, ispanak, turp Namikkk mı desem, ZPO Abdül mü desem ne desem bilemedim: ) Önceden Seni,Aly ablamın elinden kurtarmaya çalışıyordum ama heran düşüncelerim yer değiştirebilir, Aly ablamın yanında da olabilirim : ) Ne bileyim mesela gazetede yazıları olabilir Alex'in. Gazete ile anlatılmak istenen hikayede O'nun da bir payı olur. Gidip geldikçe Ramiz Baba ile arasında bir diyalog kurulur. Birbirlerini tanıma fırsatı bulurlar. Hem Zarife'den haberdar olma vesilesi olur... vb. Biz de böylece hem aşık hem de öteki Alex'i görmüş oluruz Ben çok sevdim bu fikri Canım ablişkocuğum : ) Evet evet Alex de katılsın gazeteci gruba, hem Zarifesine daha yakın olur hem de herkese kucak açan Ramiz amca Alexe de kucak açabilir :img-pilot doray'a soru:şimdi bizim kızımız zarife alex&sufi evliliğini kimden duyacak?düğüne gidip en arkada oturup izler mi? ne deysin dorayım?yoksa daha once alex'e bir kova su dokup uyandıracak biri bulunur mu? Doray ablama sormuşsun ama ben de cevap vermek istiyorum :img-blush Bu konuda en tecrübeli kişi Ramiz amca. Nasıl da patt diye söylemişti Alex'in nişanlı olduğunu :img-pilot Bu kez de öyle söyleyecektir. Zarife'nin yüreğine iner mi bilemem tabi :icon_sorr Ben Sofi&Alex evliliğinin kiliseye kadar gideceğini düşünmüyorum. Sofi'nin ailesi bi arıza çıkaracakmış gibi geliyor. Ne kadarı tutar bilemem... Ama istemediğim bişeyi yazayım; eğer bu olay kiliseye kadar uzanırsa Zarife'nin gidip de kapıdan izlemesini ve gözlerinde yaşlarla sevdiğinin evlendiğine şahit olmasını istemem. Bu kadarı fazla olur :img-cray: Lazımdır size soram bunca olaydan sonra Mustafa Namiikk, Niçün gidip Alex'le konuşmadı,Onun halini gürmedi,onu dinlemedi Onu kimse anlamadı Tülay ablacığım. Ben de bekliyordum Mustafa Namiik gitsin Alex'i dinlesin, dert ortağı olsun ama yapmadı. Yapmadığı gibi bi de Alex'i suçladı :icon_twis Nazlıhan'cığım eklediğin bilgiler için sağol Canım :img-in_lo Sevgilerimle... cinar337 12-12-07, 15:19 bölüm güzel ratingler güzel daha ne olsun güzel olmayan tek şey aleksin gözyaşları ve abdül belası. son ksısm harikaydı bakalım enler yapıcak bizim fatmanın melekleri pürsıçan erkeklerine briTugba 12-12-07, 15:39 Gördüm tugbacim evet mosmordu...yazik günah ya...hristiyan diye..tamam anliyorum ramiz abba ve fatma anneyi...hristiyan damat biraz ters durum yaratiyo ama ne bileyim ya cok acidim alexe bide kizdimda ne diye kabul etti evlenmeyi o sofi denen yaratikla.... Hem sofi nasil mutlu olacak ki alexle...onu sevmeyen her an baskasini düsünen biriyle nasil mutlu olacak nasil kocasi olmasini bekleyecek ondan??? cnm arkadaşım seni burda görmek çok güzel onu söyliyeyim ilk önce ve şunu diyim... evet yaa tmm çock ırıstiyan tmm o zaman bu olaylar imkansız fakat bi insanada bu kadar baskı yapılmazki ...çocuk resmen karantinada kimse onunla dertleşmiyor bi more dedsi var onada allh vicdan were:(...o sofy var ya yemn ediyorum elmde kalacak...:(... ne olur biri alexle konuşsun çocuk içini dışını bi döksün :( ~*~NaR-ı GüL~*~ 12-12-07, 15:44 cnm arkadaşım seni burda görmek çok güzel onu söyliyeyim ilk önce ve şunu diyim... evet yaa tmm çock ırıstiyan tmm o zaman bu olaylar imkansız fakat bi insanada bu kadar baskı yapılmazki ...çocuk resmen karantinada kimse onunla dertleşmiyor bi more dedsi var onada allh vicdan were:(...o sofy var ya yemn ediyorum elmde kalacak...:(... ne olur biri alexle konuşsun çocuk içini dışını bi döksün :( Canim benim cok sagol bende seni burda gördügüme cok sevindim :img-wink: Evet alexin dertlesecegi hic kimse yok cocuk yapayalniz derdini acisini icine akitiyor dedeside ayri telden caliyor vallahi cok aciyorum cok üzülüyorum haline...senden önce ben geberticem o sofiyi zaten acayip gicik bir kiz!!! Bu arada alex pür sicandan ayrildimi cünkü sofiyle gitti...? mysterys 12-12-07, 15:45 BlackMamba tarafından gönderildi doray'a soru:şimdi bizim kızımız zarife alex&sufi evliliğini kimden duyacak?düğüne gidip en arkada oturup izler mi? ne deysin dorayım?yoksa daha once alex'e bir kova su dokup uyandıracak biri bulunur mu? Doray ablama sormuşsun ama ben de cevap vermek istiyorum Bu konuda en tecrübeli kişi Ramiz amca. Nasıl da patt diye söylemişti Alex'in nişanlı olduğunu Bu kez de öyle söyleyecektir. Zarife'nin yüreğine iner mi bilemem tabi mambanın doray'a sorusuna öyle bi yanıt vermişsinki benim yüreğime inecekti. ne deysin mazallah üle bişey yapmaz ramiz babam yaparda yapar ama bence o ka acımasız değildir.bari tıbbıyeli oralarda biyerlerde olsun ... ay dermi acaba " üzülme kumrim kurtuliysın alexten sufi'nen evlenecek şiytan güzli" belki ters tepki yapar, inanmaz böylece baytar efendinin evine gider ve alexi görür...:img-in_lo alex inşallah bu sefer sözünde dururda "bundan sonra seni hiç bırakmıcam demişti bkz:mektup olayından sonra " lafına refenansla zarifeyi kaçırır. ordan geçen hasanın yiğenleri koşa koşa ramiz babaya "alex zarifeyi kaçirdi" "alex zarifeyi kaçirdi" derlerse... büle bişe olur mi inanayım mi yok bu ka polyannaya gerek! mamba ablacımm işgillenidireyim derken Aly yengem gözükmediğine seni çatmasın ıspanak namık oğluna valla alex'in ahını alanları görüyoz *şitan gözli dedi ramiz baba hiç suçu yokken kızlarla basıldı hemide 2 kere hemde gerdanı gümüşliylenki kendisi kızların başları *mustafa namık alex yüzünden dedi abdül belası geldi *Asan sarhoş alex dedi sarhoş olup kızları üfürükledi 2 kere basildi vuslat unutsin allah vere de aly yengem testi münevver olmaya... :img-pilot briTugba 12-12-07, 15:48 Bu arada alex pür sicandan ayrildimi cünkü sofiyle gitti...? yok arkadaşım o zoraki gelini yola kadar getirdi..ailesini alacakmış uyuz :(.....bırak alexim yolda bulgar çeteleri yesin onu :(...hatta gelirken arbası devrilsin altnda kalsın:img-yes: Valla çok şey isteysın..:icon_whisÖnce Alex ile Zarife birleşsin..Hem gazetede ramiz baba var,şu an Alex'e gıcık.Büyük ihtimal bundan sonra gıcıklığı daha da artacak..Gazeteyi (H)asan ,kızan kayamakam ve Mustafa Namikkk çıkartacaklar..Kızancıkların hamisi bundan sonra ex kaymakam..okumayı da her bişeyi de cici babalarından öğrenirler.. Asan ne dedi o kaymakam onu başka mesleği olamaz...çocuklara ögretmenlik yapamaz:)...ben alexi isteyim...çock yanlızları oynuyor bu ne yaa ...ya içiyor ya ağlıyor ya da bir yerleri yumrkluyor:(...ben bu bölmde alexin aklının başına,mustafnında yanına gelmesini istiyorum..(aşıkın hlinden aşık anlar :img-in_lo) nzlhan 12-12-07, 16:06 Reca ederim arkedesler.:) 12. Bölüm Tekrarı 16 Aralık Pazar 14:10'da Bilginize...:img-wink: - AMON - 12-12-07, 16:09 __________________________________________________ _______________ Elveda Rumeli bir önceki başlığın, 123. sayfasından alıntıdır. Weasleys yazmış. yorumlarınızı okudum, nerdeyse hepsini. çıkardığım sonuç tüm dizi ekibini oyunculukları için, mustafa ve vahideyi her geçen gün kendilerini geliştirdikleri için tebrik etmişsiniz. burada bir çelişki söz konusu, bir şeyler eksik. her geçen gün kendilerini geliştiren oyuncular ve aşmış oyuncular var dizimizde. bu anlamda dizinin başrollerinden iki tanesi için de aşmış oyuncu bulunamaz mıydı?ve ikincisi biz neden memnun kalıyoruz bu oyuncular kendilerini geliştirdikleri için?neden onları terik ediyoruz?neden diğer oyuncular bu mesleğe yıllarını vermişken biz hepsini aynı kefeye koyuyoruz?inanın onları tbrik etmek diğer oyuncuları hakaret etmek gibi geliyor?anlıyorum sizler bardağın dolu tarafını görüyorsunuz bense boş tarafını görüyorum ama diğer oyuncuların bardaları taşmışken ben bu oyuncuların iki damlasını göremiyorum. __________________________________________________ _______________ Sayın Weasleys, Sayın Tolgahan Sayışman ve Sayın Berrak Tüzünataç' a yönelik acımasız eleştirilerinizi haksız ve yanlış buluyorum. Bakış açınız hatalı, Tolgahan Sayışman ve Berrak Tüzünataç tüm dizi ekibiyle uyumlu, yetenekli ve başarılı bir oyunculuk sergiliyorlar. Performanslarında herhangi bir acemilik veya uyumsuzluk göstergesi yok. Siz tecrübeli oyuncuları överken onlara haksızlık etmeyin, lütfen daha objektif ve tarafsız olun. Kendilerini ve oyunculuklarını beğenmeyebilirsiniz ama yaptıkları işe ve emeklerine saygı duymalısınız. Ben, Sayın Tolgahan Sayışman ve Sayın Berrak Tüzünataç' ın ileride çok daha üst yerlerde olacaklarına inanıyorum. Sonsuz başarılar ikisininde yanında olsun. Saygılarımla. __________ cann2366 12-12-07, 16:49 yaa ben avrupa yaaksında buhranın o kaa dediğini duymuyordum bugün dikkatle inceledim evet söylüyor ama çok kaba söylüyor:icon_whiso sevimli şivesiyle sülese ya:icon_whis nazlıhan makedonya dersi için teşekkürler:P doray 12-12-07, 16:58 işgil editi: şimdi ben işgillendim..sen isteysin beni uyandırasın ama ben anlamadım ıspanak namık'ı kime dusunmus ki? doray'a soru:şimdi bizim kızımız zarife alex&sufi evliliğini kimden duyacak?düğüne gidip en arkada oturup izler mi? ne deysin dorayım?yoksa daha once alex'e bir kova su dokup uyandıracak biri bulunur mu? Ne demek canım ,biz sevdik mi sonuna kaaa..Hem yokluğun çok hissediliyor...:img-in_lo işgal editine cevap:İşgillenirsin tabiii.Alma mazlum Alex'in ağını işte tee büle çıkar ..Yinge en çok kimi sevey..Seniii..Kimin mutlu olmasını istey..Senin...Cevabi buldun mu?mambacıgım...:icon_whis Dorayın mambacıgına cevabı:Zarife Alex'in mutlu olmasını ister.Düğüne gidip Sofi'ye trabzon bileziği takmak ta ister.Amma Alex Sofi ile evlenmek ister mi??işte bütün sorun burada..:PAlex zaten uyanık be mambam,Zarife'yi birr görse,sorun halledilecek.De bu ikili nasıl bir araya gelir??Ramiz babanın durumu içler acısı,Alex aklına bile gelmez..Hasan'ın dilinde bakla ıslanmaz diyeceğim ama haberi yok..Mustafa Vahide'nin oyuncağı olmuş durumda,daha kara kalpaklı olduğunu bile ispat edemedi,onunuda haberi yok..Hiiii Baytar birşeyler yapabilir mi??Alex'in durumuna üzülüp ,bir şeyler yapmak isteyebilir mi??Kader ağlarını örmeli ve bu ikili agacın orada karşılaşmalı..:cheer: Niçün Alex'in yanına gitmedi.Ben bu olaylar esnasında Mustafa ve Alex'in ortak bir sahnesi olsun isterdim. Tülaycım ,Alex'in bu acıları Mustafa'nında karakalpaklı olduğunu Vahide'ye söylemesi lazımdı..Alex kendi içine kapandı.Mustafa'nında kendi işleri halolduğuna göre bu bölümden sonra Mustafa ile Alex'i bir arada görebiliriz.Alex'e birinin yardım etmesi lazım..:img-yes: Nazlıhancım biligiler için teşekkürler..İyiki varsın..:good: Arkadaşlar mystersy arkadaşımızın Alex ile Zarife'nin unutulmaz sahneleri eşlinde hazırlanmış çok güzel klipler çalışmaları var.Kendi bloğunda...Ellerine sağlık mystersycim..:happy0064 BlackMamba 12-12-07, 17:16 Ne demek canım ,biz sevdik mi sonuna kaaa..Hem yokluğun çok hissediliyor...:img-in_lo işgal editine cevap:İşgillenirsin tabiii.Alma mazlum Alex'in ağını işte tee büle çıkar ..Yinge en çok kimi sevey..Seniii..Kimin mutlu olmasını istey..Senin...Cevabi buldun mu?mambacıgım... Dorayın mambacıgına cevabı:Zarife Alex'in mutlu olmasını ister.Düğüne gidip Sofi'ye trabzon bileziği takmak ta ister.Amma Alex Sofi ile evlenmek ister mi??işte bütün sorun burada..:PAlex zaten uyanık be mambam,Zarife'yi birr görse,sorun halledilecek.De bu ikili nasıl bir araya gelir??Ramiz babanın durumu içler acısı,Alex aklına bile gelmez..Hasan'ın dilinde bakla ıslanmaz diyeceğim ama haberi yok..Mustafa Vahide'nin oyuncağı olmuş durumda,daha kara kalpaklı olduğunu bile ispat edemedi,onunuda haberi yok..Hiiii Baytar birşeyler yapabilir mi??Alex'in durumuna üzülüp ,bir şeyler yapmak isteyebilir mi??Kader ağlarını örmeli ve bu ikili agacın orada karşılaşmalı..:cheer: Tülaycım ,Alex'in bu acıları Mustafa'nında karakalpaklı olduğunu Vahide'ye söylemesi lazımdı..Alex kendi içine kapandı.Mustafa'nında kendi işleri halolduğuna göre bu bölümden sonra Mustafa ile Alex'i bir arada görebiliriz.Alex'e birinin yardım etmesi lazım..:img-yes: Nazlıhancım biligiler için teşekkürler..İyiki varsın..:good: Arkadaşlar mystersy arkadaşımızın Alex ile Zarife'nin unutulmaz sahneleri eşlinde hazırlanmış çok güzel klipler çalışmaları var.Kendi bloğunda...Ellerine sağlık mystersycim..:happy0064 korkmiyim basıma geleceklerden kormiyim te o kaa..yinge nerdedir?sanki tum emellerine ulaşmış gibi neden forumda istek yapmaktan vazgecmiştir acıklama isteyim..:img-pilot(imza:eceline susamıs forum uyesi..:img-hyste) sevgili doray işin şakası bir tarafa da alex ve zarife aşkının ilk ve en buyuk destekcisi fatma anne olmalı diye dusunuyorum..hani dedi ya "sen ne yasarsan biz onu yasarız"bu lafının arkasında durmasını bekliyorum..:img-yes: zaten pürsıçan'ın en cok skandallara maruz kalan ailesi olmaya alıstılar..adları da cıktı cıkacagı kadar..kimse sut almiy,ramiz baba oturak alemlerinde zabitanlara yakalaniy daha ne olsun ne rezilliği kaldı ki?kavustursunlar asıkları!!:good:(hayır birsey degil alex ölene kadar içeceğim dedi amacına ulaşmasına az kaldı:icon_whis) fatma anne kıymetlisine,zarifesine destek olacaktır..(olmayacaksa da senaristlere duyurulur fatma anne destek olsun te o kaa!!):img-yes: ~*~NaR-ı GüL~*~ 12-12-07, 17:29 yok arkadaşım o zoraki gelini yola kadar getirdi..ailesini alacakmış uyuz :(.....bırak alexim yolda bulgar çeteleri yesin onu :(...hatta gelirken arbası devrilsin altnda kalsın:img-yes: Heee anladim sagol canim :img-wink: ictenlike aaaamiiiiiiin diyorum insallah varamaz gidecegi yere :) cropsy 12-12-07, 17:37 sen çok yaşa nilberfu, aslına bakarsan bu mevzuyu ertan saban başlığında sevgili volvox açmış cropsy'ciğim ilavelerde bulunmuş ve ben de katılmıştım.(katılmak da önemli bir görev ama) aşık aleks, mecnun aleks ve berduş aleks olmak çok yakışıyor bizim alekse. ama o hem bir muallim, hem dedesiyle beraber makedon halkının yegane temsicileri (papaz efendi ve stefan efendi de var ama çok etkin değiller, of evet bir de sofi var ama onun bir misyonu var zaten-yeni misyona ihtiyacı yok), hem de karakter olarak da dürüst, cesur vs. bir de ertan sabanın muhteşem oyunculuğu. şu aşamada en azından kendisini muallim olarak görebilsek, çocuklarla alakasını, biz de memnun kalırız. fakat bunun için önce o attırmayın makedonun kafasını derken ki kendine güveni var ya onu geri kazanması lazım. bunu hem zarifesi için yapmalı hem de kendisi için. yoksa aleks o sufiyle evlenirse, aleksi değil muallim olarak görmek, sufinin babasının çırağı, mecnun, ayyaş, bedbin,vs olarak görürüz. velhasılı kelam biz güçlü, ayakları yere basan, zarife seni asla bırakmam diyen aynı zamanda da sosyal yönlerini olan bir aleks istiyoruz. Nevillecim (:img-wink:) her zamanki gibi aynı paralelde düşünüyoruz seninle..Pazartesi sabahı ikinci yayınlanan fragmanı gördüğümde de buraya yazmıştım,önceden Ertan Saban başlığında da yazmıştım ''ben sadece aşık bir Alex istemiyorum'' diye..Önceden böyle değildi,Zarife'yle o ormanda buluştukları zaman yaptığı konuşmalar,keza Dimitri'yle olan kavgalarında,halkın terzinin dükkanını bastığındaki savunmasıyla,vs..;ben bunlarla da sevdim Alex'i..Yoksa evet aşık adam olarak da çok seviyorum ama böyle sürekli sarhoş gibi gezinip Sufi'yle evlenirse Alex'in hiç de görmediğimiz bir yüzüyle karşılaşmış olacağız ki bu beni üzer..Aşk tabii ki olacak (ki ben Zarife_Alex aşkını seviyorum) ama sadece onunla da olmaz..En kısa zamanda Alex'in kendini toparlayıp köydeki çocuklara muallimelik yapmasını diliyorum..Sufi'siz tabii ki..:icon_whis Bu haftaki bölümü ben de o kadar beğenmedim maalesef,tüm bölümler arasında en hoşuma gitmeyen bölümdü diyebilirim..Reytinglerinin yükselmesine sevindim ama senaryodaki bazı şeyler beni sıkmaya başladı..Daha doğrusu senaryoda Elveda Rumeli'den beklemediğim şeyler gördüm,umarım bu durum düzelir.. Tabii bununla birlikte çok beğendiğim sahneler de olmadı değil..İlk aklıma gelenler de;bölüm başındaki Fatma Ana'yla Zarife'nin yataktaki konuşmaları ve ağlamaları.Şebnem Sönmez'le Filiz Ahmet döktürdüler resmen o sahnede,sanki gerçek ana kız gibilerdi orada..İkisini de tebrik ederim üstün performanslarından ötürü :good: Bir de Fatma Ana'nın Ramiz Baba'nın zamparalık yaptığını öğrendiğindeki donup kalması ve kızların kafalarını eğip gözlerinin içine bakmasıyla hepsinin çete halinde yürüyerek eve yol almarına çok güldüm:img-hyste Çok doğal bir sahneydi o da.. Elveda Rumeli'yi seviyorum ben,genel anlamda oyunculuklar sade ve doğal,yönetmen ve müzikleri güzel ama dediğim bu bölüm çok da istediğim gibi geçmedi..Umarım bundan sonraki bölümlerde böyle hissetmem..:img-wink: ERMANkolik 12-12-07, 17:50 güzel cevap amon... tolgahan sayışman ve berrak tüzünataç'ı anlamaya çalışsak çok saha iyi olur neyse artık :) neville 12-12-07, 18:34 Nevillecim (:img-wink:) her zamanki gibi aynı paralelde düşünüyoruz seninle..Pazartesi sabahı ikinci yayınlanan fragmanı gördüğümde de buraya yazmıştım,önceden Ertan Saban başlığında da yazmıştım ''ben sadece aşık bir Alex istemiyorum'' diye..Önceden böyle değildi,Zarife'yle o ormanda buluştukları zaman yaptığı konuşmalar,keza Dimitri'yle olan kavgalarında,halkın terzinin dükkanını bastığındaki savunmasıyla,vs..;ben bunlarla da sevdim Alex'i..Yoksa evet aşık adam olarak da çok seviyorum ama böyle sürekli sarhoş gibi gezinip Sufi'yle evlenirse Alex'in hiç de görmediğimiz bir yüzüyle karşılaşmış olacağız ki bu beni üzer..Aşk tabii ki olacak (ki ben Zarife_Alex aşkını seviyorum) ama sadece onunla da olmaz..En kısa zamanda Alex'in kendini toparlayıp köydeki çocuklara muallimelik yapmasını diliyorum..Sufi'siz tabii ki..:icon_whis Bu haftaki bölümü ben de o kadar beğenmedim maalesef,tüm bölümler arasında en hoşuma gitmeyen bölümdü diyebilirim..Reytinglerinin yükselmesine sevindim ama senaryodaki bazı şeyler beni sıkmaya başladı..Daha doğrusu senaryoda Elveda Rumeli'den beklemediğim şeyler gördüm,umarım bu durum düzelir.. Tabii bununla birlikte çok beğendiğim sahneler de olmadı değil..İlk aklıma gelenler de;bölüm başındaki Fatma Ana'yla Zarife'nin yataktaki konuşmaları ve ağlamaları.Şebnem Sönmez'le Filiz Ahmet döktürdüler resmen o sahnede,sanki gerçek ana kız gibilerdi orada..İkisini de tebrik ederim üstün performanslarından ötürü :good: Bir de Fatma Ana'nın Ramiz Baba'nın zamparalık yaptığını öğrendiğindeki donup kalması ve kızların kafalarını eğip gözlerinin içine bakmasıyla hepsinin çete halinde yürüyerek eve yol almarına çok güldüm:img-hyste Çok doğal bir sahneydi o da.. Elveda Rumeli'yi seviyorum ben,genel anlamda oyunculuklar sade ve doğal,yönetmen ve müzikleri güzel ama dediğim bu bölüm çok da istediğim gibi geçmedi..Umarım bundan sonraki bölümlerde böyle hissetmem..:img-wink: açıkçası benden başka da bu bölümü izlerken daha önceki bölümlerden aldığı keyfi alamayan birisinin olmasına sevindim. fakat bu birisinin de cropsy olmasına hiç ama hiç şaşırmadım:) (paralelliğe devam) hatta acaba saat değişti de o yüzden mi ben de aynı etkiyi yaratmadı diye düşündüm. ayrıca hatırlatman da iyi olmuş, bölüm başındaki fatma anne zarife sahnesini. bazı oyuncular var, hem çok komik olabiliyorlar (ki kadın oyuncular da bu sayı daha da az) fakat nadiren duygusal olup da hüzünlü sahnelerde oynadıklarında ayrı bir döktürüyorlar. şebnem sönmez de sanırım o oyunculardan bir tanesi. çoğu zaman güldürmüştür bizi bu dizide. ama o sahnede ağlattı. hem filiz ahmet hem de şebnem hanım çok çok başarılı idiler.tebriklerimizi ayrıca sunarız... weasleys 12-12-07, 19:06 __________________________________________________ _______________ Elveda Rumeli bir önceki başlığın, 123. sayfasından alıntıdır. Weasleys yazmış. yorumlarınızı okudum, nerdeyse hepsini. çıkardığım sonuç tüm dizi ekibini oyunculukları için, mustafa ve vahideyi her geçen gün kendilerini geliştirdikleri için tebrik etmişsiniz. burada bir çelişki söz konusu, bir şeyler eksik. her geçen gün kendilerini geliştiren oyuncular ve aşmış oyuncular var dizimizde. bu anlamda dizinin başrollerinden iki tanesi için de aşmış oyuncu bulunamaz mıydı?ve ikincisi biz neden memnun kalıyoruz bu oyuncular kendilerini geliştirdikleri için?neden onları terik ediyoruz?neden diğer oyuncular bu mesleğe yıllarını vermişken biz hepsini aynı kefeye koyuyoruz?inanın onları tbrik etmek diğer oyuncuları hakaret etmek gibi geliyor?anlıyorum sizler bardağın dolu tarafını görüyorsunuz bense boş tarafını görüyorum ama diğer oyuncuların bardaları taşmışken ben bu oyuncuların iki damlasını göremiyorum. __________________________________________________ _______________ Sayın Weasleys, Sayın Tolgahan Sayışman ve Sayın Berrak Tüzünataç' a yönelik acımasız eleştirilerinizi haksız ve yanlış buluyorum. Bakış açınız hatalı, Tolgahan Sayışman ve Berrak Tüzünataç tüm dizi ekibiyle uyumlu, yetenekli ve başarılı bir oyunculuk sergiliyorlar. Performanslarında herhangi bir acemilik veya uyumsuzluk göstergesi yok. Siz tecrübeli oyuncuları överken onlara haksızlık etmeyin, lütfen daha objektif ve tarafsız olun. Kendilerini ve oyunculuklarını beğenmeyebilirsiniz ama yaptıkları işe ve emeklerine saygı duymalısınız. Ben, Sayın Tolgahan Sayışman ve Sayın Berrak Tüzünataç' ın ileride çok daha üst yerlerde olacaklarına inanıyorum. Sonsuz başarılar ikisininde yanında olsun. Saygılarımla. __________ bu konu ile alakalı ortak bir payda da buluşamayacağımız aşikar. fakat açık ve net bir biçimde tekrar özetleyeyim düşüncülerimi. bu düşüncelerimin hedefi de özellikle berrak tüzünataçtır. ben zaten diğer oyuncuların ve özellikle nerdeyse aynı dönemden olan filiz ahmet, ertan ve erman saban'ın emeklerine saygı duyduğum için bahsi geçen isimlere saygı duymuyorum. siz de zaten o isimlrin o noktaya gelebilmek için harcadıkları emekleri bilseniz, bence biraz da olsa eleştirirsiniz bu isimleri. ertan saban daha önce bir dizide sadece palyoça rolündeydi bu işin okulunu bitirmesine rağmen, filiz ahmetin ödülleri var?şayet berrak tüzünataç bu dizide nina rolünde olsa idi, mari rolünde olsa idi, mustafanın kardeşi rolünde olsa idi saygı duyardım. oyuncu olmak istiyor madem, usta isimlerle bir karede bulunarak kendini geliştiriyor. böyle böyle de tecrübe edinir ve sonunda hakettiğini alırdı. ben bu rolü hakettiğine inanmıyorum.inanmadığım için emeğine saygı duymuyorum. hiç tahammül edemediğim şey ise, sanki dünyada o rolü oynaycak hiç kimse kalmamış da birtek berrak varmış gibi, aa kız eğitimsiz hem de tecrübesiz ama hiç de sırıtmıyor diye takdir etmeniz. hakikaten dünyada gerekli eğitime ya da tecrübeye sahip bbaşka biri olmasa, berrak t.de büyük külfet altına girip bu rolü oynasa ben de takdir ederdim... ERMANkolik 12-12-07, 19:33 elbetteki kişisel yorumlara saygı vardır ama insanlara haksızlık yapılmaması şartıyla ! siyah-beyaz 12-12-07, 19:56 Lazımdır size soram bunca olaydan sonra Mustafa Namiikk, Niçün gidip Alex'le konuşmadı,Onun halini gürmedi,onu dinlemedi.Ramiz amca Sütineciği ve kamuşu sattığını öğrendiğinde üstüne üstlük Alex yüzünden dime dedi. Niçün Alex'in yanına gitmedi.Ben bu olaylar esnasında Mustafa ve Alex'in ortak bir sahnesi olsun isterdim.:img-yes: Bir kere Mustafa Hasan-Hatice'lerin evi ile Ramiz efendinin evi arası koşup gelmekten,arada kalpaklı olmaktan arada da Vahide ile didişmekten vakit mi buluyor ki? Ama Aleks'in gerçekten yardıma ihtiyacı var ve bu yardım Mustafa ye da kaymakamdan gelebilir.... ERMANkolik 12-12-07, 20:02 bence alexe en iyi mustafa yardım edebilir.. aynı durumda sayılırlar briTugba 12-12-07, 20:03 bence alexe en iyi mustafa yardım edebilir.. aynı durumda sayılırlar bende aynısını düşünüyorum ....biri aleximle dertleşmeli bunuda en iyi mustafa yapar;) spdr 12-12-07, 20:16 sevgili weasleys..yorumuna katılıyorum:good: ---- alex i son bölümlerde sürekli derbeder görme sebebimiz de birkaç bölüm içinde köklü kararlar verecek olmasıdır belki....yoksa daha kaç bölüm bu şekilde devam edebilir kii:img-pilot burada da yazılıyordu bir ara..alex ve zarife hakkında herşey çok çabuk gerçekleşti diye..belki de senaristlerin bize olayı göstermek istediği açı farklıdır ve şimdi ona hazırlık yapıyorlardırr:bilmim birkaç sayfa önce..sanırım ''neville'' in bir yorumunda,yanlış anlamaların vs nin bunalttığını okudumm..buna da aynen katılıyorum...:icon_whisyanlış anlamalar,uzayan ve uzadıkça -benim için komik değil-dramatize olan sahneler bunaltıyor beni..:img-yes: bu arada her mesajıma yazmaktan esef duyuyorum:icon_whisfakat gazeteyi çıkardıktan sonra nasıl tutunabilecek bizimkiler???mevcut durumda-önemli olan mustafanın açığa çıkması ya da gizlenmesi değil-muhalif bir gazeteyi çıkarmaları çok zor.. çıkarmaya devam edebilseler dahi uzun süre okuyucu bulmaları zor görünmüyor mu??? ramiz amca kendisinin de,birçok kişinin de okuma bilmediğini söyleyince ilk önce bu işe el atarlar gibi gelmişti ama..yorumlar pek o yönde değil anlaşılan:icon_whis ERMANkolik 12-12-07, 20:22 gazete çıkarma işi bence yatar çok zor çünkü baskı makinesidir kağıdıdır hadi onları geçtim ihtilal var mustafa saklanmalı deşifre olmamalı.. bunlar bir arada zor yürür eğer olursa da ex kaymakamımıza çok iş düşer bence :img-pilot olimbera 12-12-07, 20:25 Arkadaşlar tek cümlelik mesajlar atmasak? Forumumuz temiz kalsın değil mi? Berrak Tüzünataç - Tolgahan Sayışman tartışması tekrar başlamış gördüğüm kadarıyla. Çalışan insanları takdir gayet normal bence, ne de olsa kendini geliştirebilmek de büyük başarıdır. Tabii ki onları yılların tiyatrocularıyla kıyaslamıyoruz asla böyle bir şey söz konusu değil, ama çok çalıştıkları aşikar ve dizi ekibindeki tiyatrocular da onları takdir ediyor.(Erdal Özyağcılar Berrak Tüzünataç hakkında çok olumlu konuşmuştu örneğin) Bu bölümün o muhteşem sonundan sonra neler olacak gerçekten çok merak ediyorum. Şu fragman(ve özet) gelse de en azından işkencelerin bir kısmını görebilsek. Fatma Komutan önderliğinde çok büyük bir savaş yaşanacak evde. İzlemek için gerçekten sabırsızlanıyorum... Son sahne demişken, en çok Dilaver'e oldu olan. Ramiz'le Hasan'ın başı zaten yanmıştı, Mustafa zaten Vahide ile bir türlü barışamıyor, ama Dilaver'le Meryem'in arası gayet iyiydi. Yazık olacak Dilaver'e... Zaten bir tek ona üzülüyorum çünkü (özellikle)Ramiz & Fatma, Hasan & Hatice ve Mustafa & Vahide kavgalarına bayılıyorum. ERMANkolik 12-12-07, 20:31 Arkadaşlar tek cümlelik mesajlar atmasak? Forumumuz temiz kalsın değil mi? Berrak Tüzünataç - Tolgahan Sayışman tartışması tekrar başlamış gördüğüm kadarıyla. Çalışan insanları takdir gayet normal bence, ne de olsa kendini geliştirebilmek de büyük başarıdır. Tabii ki onları yılların tiyatrocularıyla kıyaslamıyoruz asla böyle bir şey söz konusu değil, ama çok çalıştıkları aşikar ve dizi ekibindeki tiyatrocular da onları takdir ediyor.(Erdal Özyağcılar Berrak Tüzünataç hakkında çok olumlu konuşmuştu örneğin) Bu bölümün o muhteşem sonundan sonra neler olacak gerçekten çok merak ediyorum. Şu fragman(ve özet) gelse de en azından işkencelerin bir kısmını görebilsek. Fatma Komutan önderliğinde çok büyük bir savaş yaşanacak evde. İzlemek için gerçekten sabırsızlanıyorum... Son sahne demişken, en çok Dilaver'e oldu olan. Ramiz'le Hasan'ın başı zaten yanmıştı, Mustafa zaten Vahide ile bir türlü barışamıyor, ama Dilaver'le Meryem'in arası gayet iyiydi. Yazık olacak Dilaver'e... Zaten bir tek ona üzülüyorum çünkü (özellikle)Ramiz & Fatma, Hasan & Hatice ve Mustafa & Vahide kavgalarına bayılıyorum. kavgalara bayılıyormusun :D aslında öyle bir dizi ki kavgaları bile komik ben özellikle ramiz vs fatma düellosunu çok merak ediyorum :D :img-pilot mustafa ile vahideye alıştık zaten:img-pilot briTugba 12-12-07, 20:38 arkadaşlar bizim koskoca paşa ogli paşayı nasıl buldunuz ...valla kız tarafına pek bi nazik bu şımarık paşa...:img-icecr yanlız bu kibarlığın altından kötü şeyler çıkar gibi gliyor bana:(...ne dersiniz bizim vaide mustafa yı çatlatmak için bu paşayı kullanır mı?:icon_whis ERMANkolik 12-12-07, 20:44 güzel bir noktaya değindin arkadaşım paşa oğlunun bakışları hiç hoşuma gitmedi:icon_sorr vahideyi yiyecek gibi bakıyor :icon_sorr bide babası paşa olduğu için vahidenin onunla evleneceğini sanıyordur ama vahidenin gönlü mustafada.. birde belli etse ne güzel olur didişmeseler pff :icon_sorr:img-pilot briTugba 12-12-07, 20:47 arkadaşım didişmek onlara çok yakışıyor:img-icecr didişmeyi onlardan ayrı düşünemiyorum:)...fakat htırlarsan geçen tartışmalarında mustafayı kızdırmak için ben kalpaklıyı beğeniyorum demişti....bu sefer paşayı derse....:icon_sorrhele bide ona ykın davranırsa vaaiiidenin işi harap olur:( siyah-beyaz 12-12-07, 20:48 Aslında bu dizideki 2 damat aday adayları eğitimliler,hatta 3..ex kaymakamı da sayarsak......E Hasan da meslek sahibi...Hatta bir aday daha var Abdüll o da paşa oğlu paşa..Kızlar şanslı,hem okuma bile bilmiyorlar,hem de tahsilli adamların gönüllerini çaldılar... Hızlandırılmış okuma yazma kurslarına başlasalar...Hatta Alex seferber olsa böyle birşey için... Vahide Mustafa'yı kıskandırmak için kullanmaz.Mert birkız, yalanla dolanla entrikayla işi yok onun...Gerçi Kalpaklıyı kullandı ama,Abdül'ün ne bela biri olduğunu sanırım anladı... icegirl1907 12-12-07, 20:51 arkadaşlar öncelikle dizinin son bölümü gerçekten muhteşemdi çok hoştu ve çok komikti.mazhar paşa nın oğlunun pürsicanda ne yapacağını çok merak ediyorum.hatta ve hatta mustafanın bunu duyunca ne yapacağını daha da çok merak ediyorum :) ama en en çok merak ettiğim sey fatmanın evi bastığı zaman raaamize ne yapacağı :) bence bu bölümde de çok güleceğiz gibi duruyor :) televizyonda önemli olan oyunculuk değil öyle olsaydı karayılanın da mahşerin de reytingleri çok daha iyi olurdu! ayrıca bu diziyi ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım başta tolgahan için izliyoruz ! saso 12-12-07, 21:20 Aslında bu dizideki 2 damat aday adayları eğitimliler,hatta 3..ex kaymakamı da sayarsak......E Hasan da meslek sahibi...Hatta bir aday daha var Abdüll o da paşa oğlu paşa..Kızlar şanslı,hem okuma bile bilmiyorlar,hem de tahsilli adamların gönüllerini çaldılar... Hızlandırılmış okuma yazma kurslarına başlasalar...Hatta Alex seferber olsa böyle birşey için... ... dereden tepeden toplayarak yapamadıgım iki haftanın bölüm yorumunu yapacaktım ama siyah beyaz ın bu mesajını görünce aklım karıştı...bizim kızlar okuma yazma bilmiyorlarmı :icon_roll yani bilip bilmediklerini ben bilmiyorum da sizlere bir sorayım dedim... eger ki zarife ve diger kızlar okuma yazma bilmiyorlarsa aleks o güzelim mektubu neden yazdı ki :icon_sorr.. senaristlerimiz koca bir mantık hatasımı yaptılar...:img-help: siyah-beyaz 12-12-07, 21:24 dereden tepeden toplayarak yapamadıgım iki haftanın bölüm yorumunu yapacaktım ama siyah beyaz ın bu mesajını görünce aklım karıştı...bizim kızlar okuma yazma bilmiyorlarmı :icon_roll yani bilip bilmediklerini ben bilmiyorum da sizlere bir sorayım dedim... eger ki zarife ve diger kızlar okuma yazma bilmiyorlarsa aleks o güzelim mektubu neden yazdı ki :icon_sorr.. senaristlerimiz koca bir mantık hatasımı yaptılar...:img-help: Doğru,öyle olmasa yazmazdı mektbu, belki biliyorlar.Neyse biliyorlarsa biraz tahsillilermiş:P Ama cahil oldukları kesin.Aleks ne güssel bilgiler veriyordu Zarife'ye volvox 12-12-07, 21:28 Mantık hatası değil. Çünkü Alex mektubu uzattığında Zarife "ben okuma yazma bilmem.Beni Sufi'yle karıştırdın herhalde" demişti. weasleys 12-12-07, 21:29 televizyonda önemli olan oyunculuk değil öyle olsaydı karayılanın da mahşerin de reytingleri çok daha iyi olurdu! ayrıca bu diziyi ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarım başta tolgahan için izliyoruz ! [/QUOTE] çok çok doğru br tespit, bunu yazdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. maalesef unutuyorum televizyonun eğitim aracı olmaktan ziyade sadece eğlence unsuru, vakit geçirmek için kullanılan bir oyuncak olduğunu. o yüzden sanatçıların çoğu aslında dizi izlemediklerini söylüyorlar ya, başta dizimizin oyuncusu şebnem sönmez olmak üzere. elbette televizyon dizilerinden sanat şahaseri olmalarını beklemiyorum, beklediğim zaman da işte unutup birçok insan için dizi izleme sebebi olan yakışıklı erkek güzel kızları eleştiriyorum ya, ama bir parça da olsa hakkaniyet beklemekten de kendimi alamıyorum. (ayrıca karayılan dizissini reytingi ne olursa olsun takdir ediyorum, ne bir manken ne bir ex sevgili içermediği için- aslında eğitimsiz ya da tecrübesiz manken ya da ex sevgili diyelim, eğer sırf bu yüzden de tutmadıysa bu dizi bırakalım tutmasın, dizi yapımcıları da bundan gurur duysunlar) ne diyebilirim hala en prestijli gazetelerin arka sayfalarında hiç haber değeri olmayan fotoğraflar varsa, resimsiz gazeteler tirajı en düşük gazeteler ise bırakalımm bu dizide böyle olsun. sen mağazanı en kaliteli mallarla doldur ama vitrini yoksa, ya da vitrini dikkat çekmiyorsa nasıl sıyrılacaksın aradan. ben buradan berrak tüzünataça teşekkürleri ileteyim o halde, dizimizin reytingleri ondan sonra arttı... saso 12-12-07, 21:37 Mantık hatası değil. Çünkü Alex mektubu uzattığında Zarife "ben okuma yazma bilmem.Beni Sufi'yle karıştırdın herhalde" demişti. o halde aleks o mektubu hala oraya bırakıyorsa yine mantıksızlık var... evin yetişkin kızlarından en küçügü olan zarife de okuma bilmiyorsa...hatice ve vahide de bilmiyordur...o halde kim okuyacaktı bu mektubu dimi.... uyyyy benim jeton da asanın jetonunu geçti.....:blink:o bölümde anlamalıydım bu mektubun okuma bilmeyen zarifenin başına bela olacagını.... absolutelycandy 12-12-07, 21:41 bizim kızlar okuma yazma bilmiyorlarmı :icon_roll yani bilip bilmediklerin |