ays
08-05-06, 17:55
Çagatay Tosun genç yönetmenlerimizden biri olup,şu sıralar Kırık Kanatlar dizisini yönetmektedir.Daha önce Seher Vakti dizisini yönetmiştir..
|
Tüm Versiyonu Göster : Çagatay Tosun ays 08-05-06, 17:55 Çagatay Tosun genç yönetmenlerimizden biri olup,şu sıralar Kırık Kanatlar dizisini yönetmektedir.Daha önce Seher Vakti dizisini yönetmiştir.. Kurt_Memati 08-05-06, 18:09 Çağatay Tosun gerçekten çok iyi bir yönetmen. Kırık Kanatlarda kullandığı çekim teknikleri ile bizlere her hafta sinema tadında bir dizi izlettiriyor. ays 08-05-06, 18:32 http://i56.photobucket.com/albums/g200/ayselll/ads305zyyyy.jpg adoniss 08-05-06, 19:04 kırık kanatlar gibi özgün bir yapıma onun gibi özgün bir yönetmen çok yakıştı.daha 28 yaşında çok genç.yaptığı bu iş yapacaklarının teminatı eminim.kırık kanatlar dizisini sevmemizde onun farklı ve genç bakış açısı hepimizi etkiledi.onunla tanışma şerefine erdiğim için çok mutluyum.çok samimi,çok sempatik aynı zamanda da karizmatik,güzel insan.seni daha nice başarılarda,ödüllerde alkışlıyor olacağız.seni izlemeye devam ediyoruz.allah senide başımızdan eksik etmesin. irene 08-05-06, 19:13 bence ıyı bır yonetmen ama bazı eksıklerı var gıbı mesela kırık kanatlar dızısınde cok mantık hatası var ama zamanla ıyı yonetmenlerımız arasında olacaktır bencede!!!! İZMİR'İN KAVAKLARI 08-05-06, 21:46 çağatay tosun u genç yaşına rağmen KK gibi bir dizi de yönetmenlik koltuğuna oturmuş olmasından dolayı tebrik ediyorum ve daha da iyi işlerde yer alacağınna inanıyorum mademoiselle 08-05-06, 21:54 ilk defa kırık kanatlar dizisiyle tanıdım. bu diziyi bize armağan edenlerden biri olduğu için teşekkür ediyorum.. Defne16 09-05-06, 19:54 çok basarili bir yönetmen...KK'da onun sayesinde sinema tadinda bir dizi izliyoruz...Bu genç yasta bu kadar basariliysa,deneyim kazandim kimbilir ne kadar güzel diziler,filmler çekecek... adoniss 09-05-06, 20:10 iki üç sezon sonra kırık kanatların çağatay tosun imzası taşıyan sinema filmini görmeyi çok isterim.birde çağatay tosunu dünya çapında aldığı ödüllerle görmek için dua ediyorum.bu olacak göreceksiniz. ays 12-05-06, 07:43 Kırık Kanatlar'la yollarını ayırdıgını duyduk;umarım yanlış bir duyumdur;öyle olsa bile bugüne kadar Kırık Kanatlara verdiği emekler için ,bize bu kadar güzel bir dizi segrettirdiği için sonsuz teşekkürler.Tanışmasakta kendisinin ne kadar yüce bir insan oldugunu arkadaşlardan ögrendik.Umarım en kısa zamanda tv de yada sinemada kendisinin yapımlarını tekrar görebiliriz.Çagatay Tosun seni çok seviyoruz.... Defne16 13-05-06, 12:33 Duyum dogruymus,Cagatay Tosun'un gitmesine tepki olarak,teknik ekipten büyük bir grupta diziden ayrilmis. Messa 17-05-06, 09:28 Kendisini ilk defa Kırık Kanatlar'da tanıdım daha önce seher vaktini'de tönetmiş onuda izlemiştim ama farkedememiştim. genç yeteneklerden birisi ve favori yönetmenlerimden... adoniss 21-05-06, 08:46 en yakın zaman da yeni projelerle aramıza dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.yolu ve bahtı açık olsun. ays 21-05-06, 12:18 adonnis avatarından ve imzandan anlaşılıyorki sende Çagatay Tosun'un resimleri var setten bunları bizimlede burdaa paylaşsan ne kadar iyi olur... prazzl 24-05-06, 17:06 Bu gün izleyeceğimiz KKların 17. bölümüyle sevgili yönetmenimiz Çağatay Tosun'a ve teknik ekibine veda ediyoruz.Çağatay bey ve onun yönetimindeki kamaera arkası teknik ekip bu akşamı da sayarsak 17 bölümdür bizlere görsel bir şölen,bir sinema resitali tadında bölümler izleti.Benim bu diziyi sevmemdeki enbüyük sebeplerden biride izlediğim bu görsel showdu.Malesef bu bölümle kendisine ve ekibine veda edeceğiz.Bunun için son derece üzgünüm.Kendisine ve ekibine bundan sonraki projelerde başarılar diliyor,en kısa zamanda yeni bir yapımla ekranlara geri dönmesini canı gönülden diliyorum.Yolun açık olsun sevgili yönetmenimiz,kendini fazla özletme olur mu?Çünkü senin gibi genç ve başarılı yeteneklere Türk sinemasının ihtiyacı var.:img-meeti adoniss 27-05-06, 00:08 23 II 1978 İZMİR de doğdu.ilkokulu müdafa-i hukuk,ortaokulu güzelyalı,liseyi selma yiğitalp lisesinde okudu.üniversiteye ege üni.iletişim fak.radyo tv sinema bölümünde başladı.1 yıl sonra yatay geçiş ile istanbul üni.geçti.halenkültür üni.sanat tasarım fak.sinema tv.bölümünde yüksek lisans yapmaktadır.nihat durak,ümmü burhan,ömür atay,yağmur-durul taylan,yusuf kurçenli gibi yönetmenlerimize asistanlık yapmıştır.2003yılında kutsal yol adlı bir drama belgesel çekmiştir.mezar ve tavşan çukuru adında iki kısa filmi vardır.ilk dizi yönetmenliği seher vakti dizisiyle başlamıştır.geçen yaz atv için aşk yolu adında bir tv filmi çekmiştir.türk milletinin büyük bir beğeniyle seyrettiği ve sahip çıktığı kırık kanatlar dizisinde de yönetmen olarak onun imzası vardır.genç,özgün bakış açısı ile fark yaratan tarzıyla,günümüz dizilerine yeni bir soluk ve anlayış getirmiştir. prazzl 27-05-06, 21:59 adonis Çağatay Tosun ile ilgili bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım.Sayende hakkında daha çok bilgi sahibi oldum.Böyle yetenekli bir yönetmenin elinden 17 bölüm izledik emeklerine yüreklerine sağlık ÇAĞATAY beyin,çok güzeldi.Kullandığı özel ve farklı çekim tekniğiyle Kırk yıllık sinema filimlerine taş çıkardı.Sinema tadında bir dizi seyrettirdi.Onun en büyük hayranlarından biriyim....Yolu açık olsun.en kısa zamn da yeni bir projeyle karşımızda olur inşallah... sibelll 29-05-06, 11:52 bende üzüldüm "kırık kanatlar" gibi iyi giden bir diziden ayrılmasına.... hayatta herkesin bir duruşu vardır... onun için en hayırlısı....daha iyi projelerle görmek dileğiyle.... "çağatay sen bizim herşeyimizsin" sizin gibi farklı bakışlı yönetmenlere ihtiyacı var türk sinemasının.... sizinleyiz.... bye bye bye Messa 30-05-06, 08:41 Kendisini ilk defa Kırık Kanatlarla tanıdım. Çok başarılı bir yönetmen genç yaşına rağmen usta yönetmenler kadar iyi diyebilirim. Kırık Kanatlardan ayrılmasına cok uzuldum umarım kendısını yeni projelerde görme fırsatı yakalrız... tuche 30-05-06, 20:31 Kendisini bilmeden ilk seher vaktinde tanımısım. Cok beğendiğim,izlerken mutlu olduğum gerek hikayesiyle gerek çekimiyle gerekse tarihi şehrin dokusuyla ve tabiki oyuncularıyla izlediğim en güzel dizilerden biriydi. Begüm Birgören'in oyunculuğuyla tanıstığım da diziydi. Reyting denilen anlamsız bir seye kurban gidip yayından kaldırılınca cok üzülmüştüm. Sonra kırık kanatları izlemeye basladım. Simdi anlıyorum nerden hatırlıyorum bu cekimi diye. Meğerse yönetmeni aynıymıs. Kendisi bu dizide de harikalar yarattı. Kamera oyunlarını,mekanı,küçücük bir yeri bile devasa göstererek yeteneğini cok iyi gösterdi. Elindeki taşı toprağı bile cok iyi kullandı. Ancak en olmaması gereken sekilde diziden ayrılmak zorunda kaldı. 17 bölüm çalışıp bir yerlere getirdiği emeğini bırakıp gitmek zorunda kaldı. Biz bu diziyi kendisiyle sewdik. 17 bölüm boyunca verdiği emeğin karsılığını bizler tarafından aldığına inanıyorum. En azından ben gerek Seher Vakti gerekse özellikle de Kırık Kanatlarda kendisini kanıtladığına inanıyorum. Türk sinema ve dizi sektörü ileride daha da basarılı olucak genç,azimli,hakkını yedirmeyen,gururlu ve basarılı bir yönetmen kazandı. Sevgili yönetmenimiz en yakın zamanda aynı güzellikte bir projede tekrar görüşmek üzere.. Bizler hep senin arkandayız.. tuche 01-06-06, 20:20 Ah yönetmenim ah... Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki çoğu seyin değeri onu kaybedince anlasılıyor gerci bizim durumumuzda bu sözü daha da iyi anlasılıyor diye değiştirmek gerekiyor belki de... Sizin bakış açınız,dokunuşlarınız,yorumunuz,yönlendirmeniz,çek im tekniğiniz olamadan,"Çağatay Tosun" olmadan ilk bölümümüzü geride bıraktık. Keşke bırakmaz olaydık.. Bu bölüm öyle bir bölümdü ki yeri göğü inletmesi gereken,işte bir dizi böyle olmalı dedirten bir bölüm olmalıydı. Dile kolay televizyon tarihinde Mustafa Kemal Atatürk bir dizide canlandırılıcaktı. Her şey titizlikle hazırlanmalıydı. Senaryosundan oyuncusuna,oyuncusundan figüranına,figüranından kameramanına,kameramanından da yönetmenine.. Malesef koca bir hayal kırıklığı oldu benim için. Mustafa Kemal'in anlattıkları ve söyledikleri dışında ışığı,görüntüsü,yorumu,sesi o kadar basitti ki.. İşte o zaman dedim nerde ilk bölümlerdeki savaş sahnelerinde bizi yerimize mıhlayan görüntüler nerde bu Mustafa Kemal Paşa'yı sarılıklı gibi gösteren ruhsuz çekim. Bu bölümde siz olmalıydınız o koltukta. Sizin çekim tarzınızla,prazzl arkadasımızın da dediği gibi sinema tarzındaki çekim tarzınızla izlemeliydik bu bölümü.. Gerek bölümün açılış sahnesinde gerekse Mustafa Kemal Paşa'nın gelişinden konusmasına o kadar aradı ki gözlerimiz sizi.. Dilerdim ki bölüm sonunda sizi ayrı bir yere koyup yeni ekiple sizinle eş kalitede bölümler izliyeceğimin rahatlığını duyayım.. Ama sanırım her bölüm sonunda bir "Ah Çağatay Tosun ah.." çekmek düşecek bana.. Saygılar.. prazzl 01-06-06, 20:34 Dün akaşam, sevgili Çağatay Tosun'suz bir kırık kanatlar izledik.Çağatay beyin 17 bölümdür bize yaşattığı sinema tadında ki çekim tekniğinden eser yoktu.Tek düze,kameranın devamlı hareket ettiği,farklı açılar yerine tek boyut,tek açının kullanıldığı monoton bir çekimdi. Halbuki Çağatay bey KKlarda bir çığır açtı.Sinemayı diziye uyarladı.Çağatay bey aldığı eğitimi çok güzel KKlarda uyguladı ve her sahneye yansıttı. İlk bölümlerdeki savaş sahnelerinde ustalıkla kullandığı olağanüstü çekim tekniğiyle bombaları yanı başımızda patlıyormuş gibi hissettirmesi,2.bölümdeki düşman karargahına baskın anını bizide ekran başında bu baskına ortak etmesi,10.bölümdeki kızların taşlanma sahnesinde o taşların sanki bize atılıyormuşcasına hissettirmesi,13. bölümde nevzatın vurulması,askerin eşkiya takibi sırasında her kareyi bizzat bizerinde ekranda yaşaması,16. bölümde ayşenin sevimli eşkiya şeref tarafından kaçırılırken yerde sürüklenmesine ekran başlarında bizimde eşlik etmemiz Çağatay beyin KKlarda kullandığı sihirin ,büyünün eseriydi.Bu eser bizleri sinema tadında ki çekim tekniğiyle KKlara bağladı,koşulsuz destekçisi yaptı.Dün akşam bunları görememek üzdü beni.Çağatay beysiz KKlar öksüz kalmış biri,Kanatlarımızdan biri kopmuş kuş gibiydi... Sizi açıkçası dünkü bölümde ben çok aradım çağatay bey.Her sahneyi ekran başında yaşamak istedim ama malesef yaşıyamadım.En kısa zamanda bomba gibi bir projeyle karşımızda olmanız dileğiyle.... adoniss 01-06-06, 22:32 çağatay tosun a nasıl haksızlık yapıldığını kırıkkanatkar 18.bölümü seyredince herkes anlamıştır artık.o diziden ayrılmak zorunda bırakılınca nasıl kızmıştım onu buna mecbur edenlere.nasıl 17 bölüm emek verdiği eseri elinden alınıp başkasına emanet edilebilirdi.ama şimdi anladık. ona hakkını vermek lazım.ilk günlerdeki milli mücadele gölgesindeki aşk konseptinden uzaklaşan senaryo ne hallere geldi.nerde kaldı destansı hikaye ,nerde sinema tadındaki çekimler.özelliklede atamıza gereken saygının gösterilmemesi çok üzücüydü çok.oysa biz onu dizimizde göreceğimiz günü nasılda heyecanla bekliyorduk.sonuç büyük hayalkırıklığı ve haksızlık.bu bölümü tümden özgür bırakılarak çağatay tosun çekseydi muhteşem bir şölen olurdu kuşkusuz.ama öyle olmadı.çağatay tosuna istediği özgürlük verilmedi.ayrılmak zorunda bırakıldı. ataya yapılan bu saygısızlığın altında imzası olmamasını ben doğru buluyorum.bu özensiz bölümde en azından onun adı geçmiyor.ilk kez ,tv tarihinde ilk defa atamız bir türk dizisinde yer alacaktı böyle olmamalıydı.prensiplerine ters düşen,içine sinmeyen,özgür ve özgün bırakılmadığı bir işten ayrılmak zorunda kalmak onun hatası değildir.o 17 bölüm çektiği krıkkanatlar dizisinin hakkını fazlasıyla vermiştir.teşekkürler çağatay tosun en yakın zamanda bomba gibi yeni bir projede tekrar bırarada olmak dıleğiyle... _egyptolog_ 02-06-06, 07:28 zaten tönetmenin değiştiği her halinden belli hayatımda gördüğüm en başarılı yönetmen çağatay tosun du yeni yönetmenimiz faruk teber e gelince 18. bölümü berbat çekmişti saolsun :icon_cry: :icon_cry: Kurt_Memati 02-06-06, 23:03 Arkadaşlar ön yargılardan kurtulamayıp böyle yazılar yazmayın. Faruk Teber ağzıyla kuş tutsa yaranamaz artık. Çağatay Tosunda iyi bie yönetmendi. ama olmadı diziden ayrıldı. İnşallah başka projelerde başarılı olur. canser 03-06-06, 06:27 Ben kırık kanatları sinemanın büyülü dünyasını diziye başarıla uygulayan Çağatay Tosun için izlemeye başladım.Sonra Çağatay Tosun'un büyüsüne kapıldım bir kırık kanatlarkolik oldum.Türk tv lerinde bu sene izlediğim tek dizi Kırık kanatlar.Bu dizi Çağatay beyin elindeyken son zamanlarda senaryonun saçmalıkları bile gözüme batmıyordu.Çünkü sağolsun Çağatay bey dizide sanatını konuşturuyordu.16-17.bölümde rıza tevfik beyi faytondan indirirken kulandığı olağanüstü teknikle adamı okadar ihtişamlı,heybetli gösterdiki o anın etkisini gelecek bölüme kadar yaşadım.Ama bu haftaki bölümde Atatürk geldi,yeni yönetmen Atamızın heybetini,görünüşünde ki asaleti,ihtişamı gösteremediği gibi,diğer sahnelerde de kamerayla fazla oynayarak görüntülerle izleyiciyi ekran karşısında yormuştur.Bu yüzden yeni yönetmenin çekim tekniği çağatay beyin 1. bölümde elinde doğan büyüyen ve 17 bölüme uluşan görsel sinema şölenine yakışmamıştır.Yukarda ki prazzl arkadaşıma katılıyorum,Kırık Kanatlar çağatay beyi kaybederek bir kanadı kırılmış kuş gibiydi dün akşam.Hemde öyle bir kuş ki çok büyük kan kaybetmiş,Kırık Kanatların büyüsü de san ki Çağatay beyle gitmiş gibiydi. Bütün bunları Engin_1989 un dediği gibi bir önyargıyla değil,genç bir son sınıf sinema öğrencisi ve kaliteli dizi izleyicisi olarak yazıyorum.Annem,babam bana her zaman yiğidi öldür ama hakkını yeme demiştir.Bende bunu yapıyorum.Çağatay bey Kırık kanatlar defterini kapattı ama kırık kanatları efsane dizi yapan oyuncuları seveceğimiz şekilde ekrana taşıyan Çağatay Tosun'du.Dizide oynamak tiyatroda (er meydanında oynamaya benzemez)Dizide herkes oynayabilir.Yeter ellerinde iyi bir yönetmen olsun.Oyuncuyu oynatan yönetmendir.Ama tiyatro sahnesinde iş farklıdır.Orası ermeydanıdır ve orda ki başarının %90ı oyuncunun kendi performansına bağlıdır.Tüm bunların bilinciyle Çağatay Tosuna Kırık kanatlarda tam 17 bölüm boyunca bana ve yönetmenden,oyuncudan ve kaliteden anlıyan gerçek TV izleyicileri adına kendisine şükranlarımı sunuyor yeni projesini sabırsızlıkla beklediğimi belirtmek istiyorum...Saygılarımla... tuche 03-06-06, 23:53 Canser öncelikle merhaba, Bizim gibi bu işe amatörce bakan kişilerin yanında sizin gibi bilgili ve işin ocağında pişmekte olan ve bizlerle aynı görüşte olan,daha doğrusu Çağatay Bey'i anlayan,hakkını veren,değerini bilen birisinden bunları duymak çok güzel.. Bir kez daha ne kadar doğru kişilerin arkasında durduğumuzu görmüş oldum.. Engin üstteki yazımda da göreceğin gibi bu işin önyargı olmadığını anlatmaya calıstım..Ama bunları bir kez daha açıklayıp işi diyaloga dökmek istemiyorum sonucta burası Çağatay Tosun'un sayfası,Faruk Teber'in değil...Ve buna da gerekli saygıyı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.. Kurt_Memati 04-06-06, 02:24 Benim bu sayfadaki ilk mesajımı okursanız Çağatay Tosun karşıtı olmadığmı anlarsınız. "Yiğidi Öldür Hakkını ver" doğru bir söz. Çağatay Tosun genç farklı teknikler kullanan bir yönetmendi. Bu yöndende diğer yönetmenlerden farkını belli etti zaten. Ama her yönetmenin kendi çekim tekniği ve tarzı vardır. Çağtay Tosun'un çekim tekniğine alışıldığı için. yeni yönetmen faruk Teber'in tekniklerine alışılması zaman alacaktır. canser 04-06-06, 12:37 Tuche sözleriniz için teşekkür ederim.Evet ben bu işin eğitimini alıyorum.Kimbilir bu sene okul bitice çağatay beyle yan yana çalışma imkanı bile bulabilirim.Bu benim en büyük idealim.Çağatay Tosun ve Çağan Irmak genç nesil yönetmenlerden Tvlarına ve sinema sektörüne yeni bir soluk,yeni bir bakış açısı getirdi.Sinemayı dizlere başarıyla uyguladı.Ben bunu belirtmek ve KKlarda 17 bölüm bana yaşattığı santsal alanda ki tüm güzellikler adına teşekkür etmek istedim. Bu arada Engin_1989 dikkat ederseniz ben üstteki yazımda yeni yönetmenin ismini zikretmedim.Sadece tekniğini beğenmediğimi KKların ruhuna uymadığını belirttim.Sizin burda Çağatay beyin sayfasında yeni yönetmene şans vern demeye hakkınız yok.Bu hakkı yalnız yeni yönetmenin sayfasında istiyebilirsiniz.Çünkü burası beni KKlarla kendisine hayran bırakan Çağatay Tosunun sayfasıdır.Buranın amacı Çağatay beye destek ve sevgimizi varsa yanlışlarını iletmemiz için mesaj yazmamızdır.Sizin yaptığınız gibi burda ki ÇAğatay Tosun hayranlarından yeni yönetmen için şans isteme sayfası değildir. adoniss 07-06-06, 08:45 Kirik Kanatlar seti; http://img332.imageshack.us/img332/4360/cagatay7rs.png http://img332.imageshack.us/img332/950/cagatay23sa.png http://img475.imageshack.us/img475/1204/set26sc.png http://img405.imageshack.us/img405/3899/519200013go.jpg http://img19.imageshack.us/img19/7626/519200030dh.jpg http://img19.imageshack.us/img19/3645/cagataysami4og.png http://img19.imageshack.us/img19/2342/cagataysami27zt.png http://img19.imageshack.us/img19/1950/cagataysami35ve.png http://img19.imageshack.us/img19/8875/maataytosun4rs.jpg http://img112.imageshack.us/img112/7774/set0rd.png adoniss 17-06-06, 10:56 işte beklediğimiz haber geldi.çağatay tosun bomba gibi bir projeyle tekrar karşımızda.bugünkü milliyet tv ekinde geniş açıklamaları bulunan projenin adı KOD ADI yönetmenliğini çağatay tosun un yapacağı dizinin yapımcısı serap sağlar.fikri sağlar ın kod adı susurluk kitabından yola çıkılarak hazırlanan dizide televizyonla halka yaşadıkları olayların nedenlerini göstermek hedefleniyor.kanal d de eylül ayında başlayacak olan türkiye gerçeklerini anlatan kurmaca polisiye dizinin direktörü eski kültür bakanlarımızdan fikri sağlar.milliyet gazetesi yazarı derya sazak konsept danışmanlığı yapacak.gazeteci yazar emin özgün proje danışmanı.serap sağlar ve nuri gökaşan sanatsal danışman.senaryo gürdal ateşoğlu.ve... süpervizör çağan ırmak.çağatay tosun un çok sahiplendiği bu projede serap ve fikri sağlar çok başarılı bir iş çıkacağından emin olduklarını söylüyorlar.dizinin başrollerinde hepimizin bildiği ama sanatsal yönü ağırlıklı oyunculuğu güçlü insanlar olacakmış.fikri sağlar ın kızı gerçek sağlar bu dizide gazeteci deniz rolüyle karşımızda...hayırlı uğurlu olmasını diliyor,en yakın zamanda televizyonda seyretmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz..allah kolaylıklıklar versin sevgili çağatay tosun.dualarımız seninle... Kurt_Memati 17-06-06, 20:14 Bu arada Engin_1989 dikkat ederseniz ben üstteki yazımda yeni yönetmenin ismini zikretmedim.Sadece tekniğini beğenmediğimi KKların ruhuna uymadığını belirttim. İyi söyle o zaman Kırık Kanatlar ruhuna hangi yönetmen uyyorsa hemen ayarlayalım. Yeterki siz isteyin. Çağatay Tosun Kod Adı Susurluk dizisine yönetmen olacağını gördüm. Dizi sevdiğim bir türde. Dizide yönetmen iyi iş çıkarır İnşallah. tuche 18-06-06, 18:05 Ve sonunda doğru,gerçek ve sevindirici haber her zamanki gibi adonissden geldi.. Sevgili Adoniss, öncelikle bizlere bu güzel haberi,doğru zamanda ve her zamanki gibi doğru bir şekilde verdiğiniz için size tesekkür ederiz.. Evet arkadaslar, Seher Vakti,Kırık Kanatlar derken televizyon dünyasına farklı bir soluk getiren,kullandığı çekim tekniğiyle izleyicinin olayları sanki oradaymış gibi yaşamasını sağlayan,genç yaşına rağmen sanki yılların deneyimine,birikimine sahipmiş gibi senaryoyu kavrayıp sonra aklındakileri bulunduğu mekanla zenginleştirip ve karşısındaki oyuncunun oyunculuğuyla harmanlayıp bizlere sunan yönetmen Çağatay Tosun, oldukça ses getirecek,konusuyla birçok olaya değinen ve tartışmalara neden olacak hikayesi ile bir sonraki hafta ne olacağını merakla bekleyeceğimiz yepyeni bir projeyle dönüyor.. Kadrosunda olan oyuncuların çogunun tiyatro kökenli olması dolayısıyla gerçek oyunculuk izleyeceğimiz yepyeni,taptaze,sapasağlam ve bomba gibi bir proje geliyor.. Umarım her şey yolunda gider ve herkes bu dizinin gerçekten ne anlatmak istediğini anlayıp,ona sahip çıkar.. Keyifle izleyeceğimiz bu yeni dizinin başlamasına 2.5 ay kaldı.. Başarılar Çağatay Tosun.. sefertasi 21-06-06, 17:42 Nitelikli bir diziyle Çağatay Tosun geri dönüyor. Ne mutlu bize. Dizinin ekibi gencecik, başarılı olmakta iddialı. Deneyimli ve genç bir yapım grubu ve reji ekibi bu işi yürütecek. Senaristlerin de çok genç insanlar olduğu konuşuluyor. İşin başında da Fikri Sağlar gibi bir isim olunca e yönetmen de Çağatay Tosun olunca bu projenin eline bu sezon hiç bir iş su dökemez gibi geliyor. Göreceğiz bakalım. sefertasi 07-07-06, 12:38 Çağatay Tosun'un yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Özge Yoldaş ve Gürdal Merve Karaoğlu'nun yazdığı Kod Adı'nın çekimleri 15 Temmuz'da Ankara'da başlıyor. Fikri Sağlar ve Emin Özdemir'in senaryo danışmanlığını yaptığı dizi Dikmen'de ve Gölbaşında çekilecek. Kaynak: Hürriyet Ankara Haydi hayırlısı olsun. Müthiş bir dizi olacak bence! sibelll 07-07-06, 14:32 Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve Gazeteci Emin Özgönül'ün senaryo danışmanlığını üstlendiği, ''Kod Adı'' adlı televizyon dizisinin çekimleri 15 Temmuz günü, Ankara'da başlıyor.. -------------------------------------------------------------------------------- Polisiye kurmaca biçimindeki dizide yaşanmış olaylardan yola çıkılıyor. Büyük bölümü Devlet tiyatrosu sanatçılarından oluşan dizi oyuncularının canlandıracağı karakterler arasında, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasiler de var. Ayrıca bu dizide ilk kez aktif politikanın içinde bulunan bir siyasetçi, TBMM Susurluk Komisyonu eski Başkanı AKP Nevşehir milletvekili Mehmet Elkatmış da rol alacak. Asmalı Konak ve Babam ve Oğlum başta olmak üzere çok sayıda önemli projeye imza atan Çağan Irmak'ın, süpervizör olarak görev aldığı dizinin yönetmenliğini ise, Kırık Kanatlar ve Seher Vakti isimli dizilerin yönetmeni Çağatay Tosun yapacak. Kanal D'de Eylül ayından itibaren yayınlanmaya başlanacak olan dizinin senaryosunu da, Gürdal ve Merve Karaoğlu ile Özge Yoldaş yazdı. Elkatmış ve Uca ''Derin ilişkileri'' polisiye kurmaca biçiminde ekrana getirecek olan dizide birçok ünlü sanatçının yanı sıra, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevinde bulunan ve geçmişte de TBMM Susurluk Araştırma komisyonu Başkanlığı yapan Nevşehir milletvekili Mehmet Elkatmış da gerçek hayattaki gibi, komisyon başkanı olarak rol alacak. Dizide Çetin Öner, Halil Ergün ve Gerçek Sağlar gibi sanatçıların yanı sıra, Arif Sağ gibi bazı sanatçılar da misafir oyuncu olarak bölümlerde görev yapacak. Pişti proğramından olaylı biçimde ayrılan ve halen Pasaparola adlı yapımda görev alan Metin Uca da dizinin bir bölümünde Cumhuriyet Savcısı rolü ile ekrana çıkacak… bilgi haber türk SELXX 08-07-06, 23:48 Çok iyi bir yönetmen, genç yaşına rağmen çok iyi işler çıkardı şimdiye kadar. Kırık Kanatlar'da çok başarılıydı. Yeni dizisinde de çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum. -s_e yaren- 11-07-06, 15:00 Gelecek vadeden çok iyi yönetmenlerden biri.Genç yaşına rağmen gercekten çok iyi işler ortaya çıkardı.Kırık Kanatlar'ı en iyi biçimde yönetiyor. İleride daha da iyi olacağına eminim. Başarılarının devamını dilerim. prazzl 13-07-06, 13:55 'Derin devlet gerçeğini Kod Adı aralayacak' EVRİN GÜVENDİK'Kod Adı', derin devleti, silahı kutsayan Kurtlar Vadisi'ne tokat olacak"...Bu sözler, Çağatay Tosun'a ait...Eylül ayında yayına girecek dizide derin devlet kavramına jârklı bir bakış açısı getiriliyor. "Babam ve Oğlum" jîlminin yönetmeni Çağan Irmak dizinin süpervizörlüğünü yapacak. Susurluk'tan Türkbank'a, Şemdinli' den, Cumhurbaşkanlığı seçimine ne ararsanız "Kod Adı'nda. Dizinin genç yönetmeni, Birgün'ün sorularını yanıtladı. » Çağatay Tosun kimdir? Bugüne kadar hangi projelere imza attı? 1978 doğumluyum ve 10 yıldır piyasadayım. İlk projem 'Seher Vakti' oldu. Alevi- Sünni aşkını konu alıyordu. İkinci projem de Kanal D'de yayınlanan 'Kırık Kanatlar'dı. Her iki dizide de etnik çeşitliliği sergilemeye çalıştık » TV'lerde gösterilen birçok dizinin içeriğinin boş olması daha sistematik düşünülemez mi?Bu bir politika, Hollywood politikası gibi. Hollywood sineması, sanatsal açıdan değil ama sanayi açısından dünyaya egemen. Türkiye'de de şu an televizyon, yönetenlerin ve devletin en iyi silahı. » Peki Kod Adı sizin için nasıl bir proje? Kod Adı'yla kendi bakış açımı, kendi yaşam biçimimi ortaya koyacağım. Bunu seçme şansım vardı ve seçtim. İnsanlara en kolay ulaşabileceğim araç televizyon. Ehil olduğum iş yönetmenlik ve bu projeyle insanlara doğru mesaj verebilirim. Türkiye'de unutturulmaya çalışılan bir durum var; Susurluk. Susurluğun baş aktörleri bugün Türkiye'de oy potansiyeli olarak müthiş bir ivme kazanmış durumda. Birilerinin bir şey yapması lazım.İşte hepimizin kafasında bu cümle var. O zaman ne yapacağız? Kod Adı'nı çekeceğiz 'Bir derdimiz var arkadaşlar, bir durun bakalım' diyeceğiz. »Bir yönetmen olarak siz Susurluk'a ne kadar vakıfsınız?Teknik olarak Susurluk benim için sadece bir kavram. Derdimiz Susurluk dizisi değil, derdimiz derin devlet ve devletin kurumlarındaki iş-lemezliği anlatmak Susurluk'tan çok devlete ve insana bakmaya çalışıyoruz. Dizi Ömer Lütfi Topal'ın vurulmasıyla başlasa da Türkbank ihaleleri de olacak, hortumlanan bankalar da. Yani her şey yer alacak. » Şemdinli de olacak mı? Elbette. Biz Susurluk'un olduğu tarihi yani 1996'yı çekmiyoruz. Susurluk dönem olarak geçecek. Biz 2006'yı çekiyoruz. Susurluk simü-lasyonla anlatılacak ama ilerleyen bölümlerde Şemdinli de senaryoya dahil edilecek. Zamanı yaklaştıkça cumhurbaşkanlığı seçimi diziye girecek, yeni genelkurmay başkanının atanması yer alacak. » Kod Adı, farklı bir bakış açısıyla Kurtlar Vadi-si'ne yanıt olacak diyebilir miyiz? Evet, üstelik Kod Adı'nın Kurtiar Vadisi'ne bir tokat gibi gelmesi gerekiyor. Kurtlar Vadisi, derin devletin varlık olarak, kavram olarak daha kutsal olduğunu anlatan, silahı kutsayan, devlet için adam öldürmenin meşru olduğunu anlatan bir diziydi. Ama bizim kutsamamız gereken bir silah yok. Bizim kutsamamız gereken bir devlet yapısı yok. Dolayısıyla Kurtlar Vadi-si'yle ters bir noktamız var. Biz başka bir kulvardayız, bambaşka bir yerdeyiz'. » Kurtlar Vadisi'ne hangi mesajlarla yanıt verilecek?Örneğin dizide ölen bir karakter için bu millet cenaze namazı kıldı. Biz ise cenaze namazı kılan bir millete 'durun bir dakika, siz ne yapıyorsunuz, Çakır kötü bir adamdır' diyeceğiz. » Derin devlet gibi bir konuda önünüze engeller çıkmayacak mı? Çıkacak tabii ki. Yapımcımızın Fikri Sağlar olması bizim dizimizin içeriğinin boşaltılamaya-cağınm garantisi. Ama yayından kaldırılabilir, onu da bilemem. Benim için önemli olan bu değil, 3 bölüm de olsa 300 bölüm de olsa Kod Adı'nda bir gerçekten bahsedeceğim. » Biraz da teknik detayları anlatır mısınız? Kimler yer alacak dizide?Babam ve Oğlum filminin yönetmeni Çağan Irmak bize destek verecek, dizinin sü-pervizörlüğünü yapacak. Dizi Ankara'da çekilecek ve 17 Temmuz'da motor diyecek. Bildiğimiz anlamda projenin bir starı yok. Çünkü projenin kendisi star. Sadece emniyet teşkilatı için plato kurduk, onun dışında Ankara'nın her yeri bizim çekim alanımız olacak. 4 EylüPde de, Kanal D'ye yayınlanmaya başlanacak. » Kod Adı'na polisiye demek doğru olur mu? Dizi tekniği açısından evet. MİT varsa ki (dizide UHAT olarak yer alacak), emniyet varsa, uyuşturucu varsa, mafya varsa, polis varsa bu dizi polisiye dizidir. » 'Silahı kutsamayacağız' dediniz ama örneğin çatışma sahnelerini nasıl vereceksiniz? Silah karakterlerle kutsanır. Örneğin Yılmaz Güney de silah tutardı. Ama İdeolojik olarak öyle olmadığını biliyorduk. Bizim kutsamamız gereken bir silah yok derken şunu söylemek istiyorum; mesela iki tane polis bir suçlunun peşinde koşuyorlar, polislerden birisi silahını çekiyor, ateş edecek diğeri onun elini tutuyor 'dur sen ne yapıyorsun' diyor. 'Hırsız da olsa katil de olsa ateş edemezsin' diyor. Biz o karaktere ateş ettirmeyeceğiz. Kaynak: www.birgun.net nur-gulll 04-08-06, 19:06 http://img455.imageshack.us/img455/8080/sanstitrenm3.png prazzl 21-08-06, 11:16 ekşi sözlükte söylenene göre..."kod adı" nın yönetmenliğini bırakmış :img-sorry :img-sorry :img-sorry :img-sorry :img-sorry Anlaşılan haber çabuk yayılmış.Malesef sibell arkadaşım KKlarda kendisine hayran olduğum ve fragmandanda gördüğüm kadarıyla olağan üstü insanı içine çeken çekim yöntemi kullanan sevgili yönetmenimiz Çağatay Tosun Kod adından ayrılmış.Burda önemli olan acaba neden ayrıldı?.Malum dizi senaryosunun içeriği dolayısıyla dış etkilere oldukça açık bir dizi.Ve Çağatay beyde KKlardan tanıdığımız kadarıyla senaryonun saptırılmasına ve işine müdahale edilmesine izin vermeyen,özgür çalışma olanağı isteyen bir yönetmen.Özgürlüğüne ve çalışma ortamına müdahale oluncada ,prensiplerinden vazgeçmemek için şapkasını alıp gitmesini bilen karakter sahibi başarılı bir yönetmen.Bundan önce çekimlerini yaptığı KKları 17 bölüm sonunda işte bu ve benzer sebeplerden dolayı bırakması bunun göstergesidir.Bence büyük olasılıkla bu diziyi bu sebeplerden dolayı bıraktı.Çünkü dizi çekimleri başlamadan yptığı röportajlarda bu projeye nekadar güvendiğini ve sabırsızlandığını anlatmıştı Çağatay bey.Şimdi ayrıldıysa büyük ihtimalle senaryoya ve çalışma şartlarına dıştan bir müdahale vardır.Tabi bu sadece ve sadece benim kendi bağımsız düşüncem.Bana göre bu dizi Çağatay bey gibi başarılı bir yönetmeni kaybederek aynı KK da olduğu gibi kod adı dizisinde de büyük bir yara almıştır.Bunu eğer temmuzun 20 sinde başlayan çağatay bey yönetimindeki 4 eylül gecesi yayınlanacak bölümlerin çekimiyle, yeni yönetmen göreve başlayınca yapılacak çekimlere bakarak rahatlıkla anlayabilirsiniz.Aradaki farkı dikkatli seyrederseniz bariz şekilde göreceksiniz. Son olarak Çağatay beye bundan sonraki çalışma hayatında başarılar ,prensiplerine bağlı olduğu için sevgi ve saygılarımı sunarım. adoniss 21-08-06, 20:44 çağatay tosun kod adı dizisinin ilk bölümünü çekip diziden ayrılmıştır.ayrılma sebebi produksiyon bozukluğudur.ayrıca onunla yapılan röportajın yarısı onun cevapları değildir.kod adının kurtlar vadisine tokat olacağını söylememiştir.onun ne kadar prensip sahibi ve işine saygılı biri olduğunu hepimiz gördük.bütün başarılı işlere ve emeğe her zaman aynı saygıyı göstermiştir.kırıkkanatlardan ayrılırkenki mütevaziliği,hepimizin desteklemeye devam etmemiz yolundaki çabalarını unutmuş değiliz.özellikle o zamanlar hepimizin takdirini kazanmıştı.bu tavrı onu daha iyi tanımamıza ve sevmemize sebeb olmuştu.bizlerin bu kadar takdirini kazanan,işinin ehli genç yönetmenimizin her zaman doğru projelerle karşımıza çıkacağından eminiz.biz her zaman onu desteklemeye devam edeceğiz.yeni projesini merakla bekliyoruz. sibelll 22-08-06, 07:37 herşeyin iyisini istemek hakkı... boş işler yapmamaya çalışıyor... bizde bu titizliğinden dolayı onu tebrik ediyoruz... teşekkürler çağatay... sana inanıyoruz... ve seni sevenler olarak herzaman yanındayız.... sibelll 25-09-06, 13:52 kısa bir süre sonra türkiye'nin kendinden en çok söz ettiren yönetmeni olacak kişi. algısı, hissedişi ve yaptıklarıyla bu adam yönetmen olmak için doğmuş dedirtir. hırçın bir tabiatı olduğu kanılarının aksine aslında çok sakin bir kişidir. sadece aptallığa dayanamadığı için ve etrafta çok fazla aptal olduğu için asabiyetli görünmektedir. seher vakti, kırık kanatlar, kod adı şimdilik bu üç projede çalışmış ama her birinde de şaşkın türk seyircisine dizi çekilirse böyle çekilir demiş kişidir. (gimli, 20.09.2006 12:06) handeMveÖ 30-09-06, 15:07 bende bugün milliyet tv ekindeki haberden duydum.kod adından ayrılmış ve daha önce şerif görenin yönetmenliğini yaptığı şuan ayrıldığı ah istanbul isimli dizide yönetmenlik yapıcak denmiş haberde.haber doğrulanmış buradada ztn.ama ç.tosun nerde olursa olsun çok ii işler çıkarabilen bi yönetmen.olan geride bıraktıklarına oluo.bu yönetmeni kaçıran KK nın akıbetine daha öncede şahit olduk.umarım aynı şeyler her ne kadar izlemio olsamda kod adı dizisinin başına gelmez. averaj 11-10-06, 18:59 valla kk dayken bakışları yakalama şekli ve ifadeleri en doğru biçimde vermesi çok etkileyici idi.eminim önü çok açık.ama kk ekibiyle bi gün tekrar buluşsa ne güzel olur di mi? adoniss 15-10-06, 22:47 ah istanbul dizisini 4. bölümden itibaren çağatay tosun çekmeye başlamış.tekrar aramıza hoşgeldin diyor,başarılar diliyoruz. sibelll 04-12-06, 12:50 Türk Sineması'nın Ünlü İsmi Fatma Girik, Yepyeni Bir Dizi ile Ekrana Dönüyor. Çağatay Tosun'un Çekeceği Dizide Girik, Bir İftira Yüzünden Suriye'de Tek Kişilik Bir Hücrede 30 Yıl Hapis Yatan Bir Kadını Canlandıracak. Gurbet Kadını adlı diziden sonra dinlenmeye çekilen beyazperdenin ünlü ismi Fatma Girik, yeni bir dizi projesiyle ekrana dönüyor... Büyük bir bölümü Suriye'nin başkenti Şam'da çekilecek olan dizide Girik, iftira yüzünden hapse düşen ve 30 yıl boyunca tek kişilik bir hücrede intikam için yaşayan Süreyya adında bir kadını canlandıracak. Cezaevi sahnelerinin bir ay boyunca Şam'da çekileceği diziye, Şam Belediyesi de büyük destek veriyor. kasım ayı haberi..... yeni yani...... hadi bakalım. fawwka 24-01-07, 09:17 Çağatay Tosun Köprü dizisinin yönetmeni.... "KÖPRÜ" dizisini heyecanla izliyorum. Bu dizinin tutmasında bir yönetmen farkı ortaya çıkıyor. Sadullah Şentürk. "Ekmek Teknesi"ni de o çekmişti. "Kurtlar Vadisi"nde de yardımcı yönetmen olarak çalışmıştı. Yeni bölümleri çekilecek olan bu dizinin yapımcıları Sadullah Şentürk'ü ekiplerine katmışlar bile. "Köprü"nün yeni yönetmeni Çağatay Tosun. "Kod Adı"nın ilk bölümlerini çekmişti Tosun. "Köprü"nün bu haftaki bölümünü o çekti. Şimdilik iyi gidiyor. Sina KOLOĞLU-Milliyet 24.01.2007 Kurt_Memati 25-01-07, 23:01 Umarım bu diziyi sonuna kadar götürür. Diğer dizileri malum değişik sebeplerden tamamlayamamıştı. d.cansel 09-02-07, 18:22 [B]Muhteşem bir yönetmen Kırık Kanatlar sayesinde tanıdım ama benim tek favori yönetmenim oldu ardından Reha Erdem ve N.Bilge Ceylan...Bu sene ÖsS'de Sinema TV bölümünü kazanırsam kendime hep onu örnek alacağım.En kısa zamanda bir sinema filmi bekliyorum ondan sabırsızlıkla muhteşem şeyler çıkaracağından eminim averaj 09-02-07, 18:32 Muhteşem bir yönetmen Kırık Kanatlar sayesinde tanıdım ama benim tek favori yönetmenim oldu ardından Reha Erdem ve N.Bilge Ceylan...Bu sene ÖsS'de Sinema TV bölümünü kazanırsam kendime hep onu örnek alacağım.En kısa zamanda bir sinema filmi bekliyorum ondan sabırsızlıkla muhteşem şeyler çıkaracağından eminim bence de sinemaya yeni bir bakış açısı getireceğine eminim...çekeceği filmlerde kk oyuncularının en azından bir kısmını bir araya getirse ne de hoş olur... sibelll 13-02-07, 12:00 evet görmek isteriz... mesela çağan ırmakın asları şerif sezer ve fikret kuşkan... çok iyi iletişimleri ki o bizede yansıyor... yani iyi güzel projelerde görmek isteriz sevdiğimiz oyuncu ve yönetmenleri.... başarılarla... ne varsa bu yönetmenlerde var.... bizi türk sinemasını ileriye götürecek.... şölee keyifle çağatayında bir sinema filmini izlemek isteriz en kısa zamanda inşallah :img-in_lo gnchk 14-02-07, 10:00 evet çagatay tosunu bende kırık kanatlar izleyicisi olarak ilk defa orda gördüm ve begendim ama kırık kanatlar ekibiyle çalışması uzun sürmedi :( |