MaviKuş
08-05-06, 19:48
Türk sinemasının en iyi kadın yönetmenlerinden Türkan Derya hakkındaki görüş ve düşüncelerimizi burada paylaşalım.
|
Tüm Versiyonu Göster : Türkan Derya Güven MaviKuş 08-05-06, 19:48 Türk sinemasının en iyi kadın yönetmenlerinden Türkan Derya hakkındaki görüş ve düşüncelerimizi burada paylaşalım. MaviKuş 08-05-06, 19:50 Filmleri - Yönetmen (8 Film) Hırsız Polis 2005 İstanbul Şahidimdir 2004 Unutma Beni 2002 Biz Size Aşık Olduk 2002 Yeditepe İstanbul 2001 İkinci Bahar 1999 Kara Melek 1996 Sevda Kondu 1996 MaviKuş 08-05-06, 19:51 Altı ay önceydi. Gazetelerde Ozan Güven’in Türkan Derya (35) isimli bir yönetmenle ‘gizlice’ evlendiği yolunda haberler çıktı. Ve millet onu bu evlilikle fark etti. Oysa Türkan Derya, pek çok başarılı olmuş dizinin yönetmeniydi ve televizyon piyasasında da oldukça meşhurdu: İkinci Bahar, Yedi Tepe İstanbul, Kara Melek, Sevdakondu, Unutma Beni ve Biz Size Aşık Olduk. Ama o bu durumdan hiç gocunmuyor. ‘Ortada abartılacak bir durum yok, bundan doğal ne var, Ozan popüler bir oyuncu’ deyip geçiyor. Herkesin özel hayatlarını merak etmesine de yavaş yavaş alışıyor. ‘Bodrum’da denize girerken bikinili fotoğrafımı çekmek için uğraşmalarını hiç anlamıyorum. Ama evet, ben şu anda popüler bir adamın karısıyım. Ne yazık ki böyle’ diyor. ‘Hayatı da dizileriniz kadar güzel yönetiyor musunuz?’ diye soruyorum. ‘Mutluyum. Eskiden hayatı çok vıdıklayan, her şeyin daha iyisini isteyen biriydim. Ozan benim hayatımı kolaylaştırdı, hafifleştirdi. Oğlumuz Ali Ateş gelince de harika oldu’ diyor. Ne zaman bir haberiniz çıksa üzerinizde kot ceket ve balıkçı yaka bir kazakla aynı fotoğraf. - Dünyanın en iğrenç fotoğrafı o. O fotoğrafı gören herkes, dünya yakışıklısı bir adam bula bula bunu mu bulmuş, bu salakla mı evlenmiş diyordur. Medyatik olmaktan nefret ediyorsunuz. Birlikte röportaj vermiyorsunuz, ailecek fotoğraf çektirmiyorsunuz, nikah fotoğraflarınız basına sızmadı... - 5 yıldır Ozan’la beraberiz, hiçbir yerde bir kare fotoğrafımız yayınlanmadı. Çünkü fotoğrafımızın çekileceği yerlere hiç gitmedik. Çok basit, çok sade bir hayat yaşıyoruz. Akşamüzeri Hisar’da bebeğimizi gezdiriyoruz, kitap okuyoruz, sinemaya gidiyoruz. Gazetelerin birinci sayfasında ‘Gizlice Evlendiler’ haberlerini okuyunca bizden bahsettiklerine inanamadık. Biz gittik imza attık, evimize geldik. Kimseden bir şey gizlemedik. Ben şimdi karnım burnumda, kocamla elele pozlar verseydim, onun canlandırdığı role kim ne kadar inanırdı? Ozan daha çok uzun süre oyunculuk yapacak. Hayattaki duruşunu insanlara deklare etmesi gerekmiyor. Bir yönetmen olarak ben kendi setimde çalışan oyuncuların da buna dikkat etmesini istiyorum. Çok popüler bir adamla evlendiniz. Kocanıza kadınlar hayran. Ve bu hayranların bir kısmı sizin Ozan Güven’i kafeslediğinizi düşünüyor. - Düşünsünler. Bu adam benim 5 yıl önce aşık olduğum adam. Kadınların Ozan’a aşık olması bana gurur verir. Problem çıkacak nokta şu: Ya Ozan da bu kadınlardan birine aşık olursa? Bunun endişesini yaşıyor musunuz? - Asla. Niye yaşayayım? Bunun endişesini kendine güvenmeyen insanlar yaşar. Biz birbirini çok seven ve birbirine aşık bir çiftiz. Türk insanı çok enteresan. Alışverişe gidiyorum tezgahtar kız bana net bir şekilde ‘Ben sizin kocanıza aşığım’ diyor. ‘Ne güzel’ diyorum. ‘Sakın yanlış anlamayın, ben evliyim’ diyor. Bunlardan dolayı problem çıkartılır mı Allah aşkına? Siz tanıştığınızda Ozan Güven’in oynadığı bir dizinin yönetmeniydiniz? Bu bir daha olur mu? - Bir defa dizi sürerken birlikte değildik. Dizi bittikten sonra birbirimize açılabildik. Dizi sürerken iş ahlakından dolayı ikimiz de duygularımızı içimize attık. Kuzguna yavrusu şahin görünür derler ama Ozan Güven nasıl bir oyuncu? - Bazı oyuncuların içinde hayvan vardır. Rol onun gözünden fışkırır ve ona reji vermeye doyamazsınız. İnsanın iştahını kabartır. Ozan öyle bir oyuncudur. Ozan’la çalışmayı çok özledim. Öyle oyuncu çok fazla yok. Ozan, hakkında yorum yapılabilme safhasını çoktan aşmış bir oyuncu. Bence dramatik sahnelerde daha başarılı. Ertesi gün çok önemli bir rol çıkarması gerekiyor. Akşam karşınıza geçip prova yapar mı? - Yok canım. Öyle şeyler filmlerde olur. Sadece akşam yayınlanan bölümde çok önemsediği bir sahne vardır, ‘İzle bi göz at, ne yapmışım?’ der. Ben de hiçbir zaman onun yaptığını beğenmem. İzlerken sürekli bir kusur bulurum. Kötü polis misiniz siz? - Ben her şeyin daha da iyisinin olacağını düşünürüm. Takıntılı bir yönetmenim. Bir gün film çekecek misiniz? - İstiyorum. Ama film yapmam lazım diye tutturmuyorum. Çok basit, çok sıradan bir aşk hikayesi çekmek istiyorum. Hayatı da dizilerdeki gibi güzel yönetebiliyor musunuz? - Mutluyum. Huzurlu ve keyifliyim. Ozan hayatıma girdikten sonra işler düzeldi. Eskiden hayatı çok vıdıklayan biriydim. Şimdi çok yoğun bir hayatım var. Çekimler, bebek, kocam, ailem. Hayata 5.5 gibi başlıyorum. 9’da sette oluyorum. Siz nasıl bir çiftsiniz? Ruh ikizi misiniz? - Kesinlikle hayır. Ozan’la ben gece ile gündüz gibiyiz. O gece yaşar, ben sabah erken kalkarım. O daha sosyal, ben daha evcimenim. Aslında yavaş yavaş birbirimize dönüşüyoruz. Artık ben daha hafife alıyorum, o daha ciddiye alıyor. İstanbul’da doğdu. İzmir’de büyüdü. 9 Eylül, Güzel Sanatlar Sinema Televizyon’u bitirdi. Her tatilde İstanbul’a gelip çalıştı. Okullu olması kimsenin umurunda değildi. Onu manava domates almaya gönderiyorlar, arkasından da ‘En iyisini al, yoksa dayak yersin’ diye bağırıyorlardı. Yönetmen olma hayali yoktu. Resimle ilgileniyor, bütün sergileri geziyor, fotoğraf çekiyordu. Uzun yıllar yardımcı yönetmendi. Kara Melek’te de. O dizinin yönetmeni istifa edince yapımcılar ona ‘Yeni yönetmen sensin’ dedi. 116 bölüm Kara Melek çekti. Ve ardından İkinci Bahar’ın yönetmenliği geldi. n İkinci Bahar yönetmenlik hayatınızın dönüm noktası mıydı? - Tabii. İkinci Bahar hayatımın değiştiği noktadır. Aslında ben İkinci Bahar’ı yapmak istememiştim. Kara Melek’ten sonra dizi yönetmenliği işinden vazgeçmiştim. Kaş’a gidip dalış hocası olacaktım. Ama gidemedim. Diziyi kabul ettim. Hayatımın ne olduğuna bir bakın. Bu dizi yüzünden evlendim ve çoluk çocuğa bile karıştım. Sizi kim ikna etti? - Yavuz Abi (Turgul). Bana ‘Gel bu işi yap, hayatında tadamayacağın yönetmenlik duygusunu sana vaat ediyorum’ dedi ve haklı çıktı. İkinci Bahar’dan sonra bir sürü iş yaptım ama hiçbirinde İkinci Bahar’dan aldığım hazzı alamadım. Biz Size Aşık Olduk adlı diziden sonra bir süre ara verdiniz. Neden? - Doymuştum. Daha doğrusu canımdan bezmiştim. Dizi çek dedikleri zaman tüylerim diken diken oluyordu. Bu durum başka bir şeye vesile oldu. Hamile kaldım çocuk doğurdum. İstanbul Şahidimdir’i kabul etmenizdeki en önemli neden neydi? - Meral Okay. Çünkü senaryo onun imzasını taşıyor. Onda ölüm, ayrılık, hasret gibi birçok duyguyu bir arada yaşamış olmanın getirdiği bir doygunluk var. Ve ne marifettir ki o doygunluğu aynı yoğunlukta kağıda aktarabiliyor. Yönetmeninin diziye kattığı en önemli şey nedir? - Benim şöyle bir sıralamam var. Önce senaryo, sonra oyuncular, sonra kanal ve kanalın tutumu, sonra yapımcı ve bütçe ve en son yönetmen. Bu saydıklarımın hepsi doğru ilerlerse ve yönetmen de işini iyi yaparsa sonuç iyi olur. Oyuncuların gözünde siz nasıl bir yönetmensiniz? - İlk haftalar çok sinirli olduğumu düşünürler. Deli herhalde falan derler. Beynimde oluşan sahneyi olduruncaya kadar oyuncuları zorluyorum. Canlarını çıkartıyorum. Önce nefret ediyorlar, birinci bölümü izledikten sonra ise bana hayran oluyorlar. Hiç oyuncu ağlattığınız oldu mu? - Oldu. Oyuncuların çok hassas olduğunu ve kalplerinin çok camdan olduğunu bilirim. Kırmamaya özen gösteririm. Oyuncular ilk haftalarda deli olduğumu düşünür ...alıntıdır. MaviKuş 13-05-06, 17:05 Akvaryum boşalmıştı ve balıkların vücudu seğirip duruyordu. Bütün iyi niyetimle, hemen alıp suya koymuşlardır derken, bir de ne göreyim! Adamın birinin ayağı altında eziliyor turuncu balık... Sevişme özürlü kızımız Mavi'ye rağmen, onun o su gibi güzelliği, senaryosu, iyi oyunculukları, nispeten estetik düzeyi yüksek olması nedeniyle seyretmeye devam ettiğim 'Hırsız Polis' dizisinin son bölümünde, Mavi'nin evini basan mafya kılıklıların akvaryumu silah yağmuruna tutup, balıkları ayakları altına alıp da ezmelerini nasıl hazmedeceğimi bilmiyorum. Gerçekten de inanamadım. Gerçek miydi? Akvaryum boşalmıştı ve balıkların vücudu seğirip duruyordu. Bütün iyi niyetimle, hemen alıp suya koymuşlardır derken, bir de ne göreyim. Adamın birinin ayağı altında eziliyor turuncu balık. Bir an kapatsam mı, oldum. Ama devamını da merak ediyordum açıkçası. Ve de nihayetinde, jenerik akarken "Hayvanlara eziyet edilmemiştir" gibi bir ibare olabilirdi. Yani ne bileyim belki o ezilen balık bir butafordu (yapma balık), hani benim içim de rahat ederdi filan. Yönetmen öldürür mü? Daha vejetaryen olmadığım zamanlarda, Bakırköy sahilinden geçerken bir gün, -bir sürü balık tutan adam vardı-, önlerindeki kovalardaki sularda seğiren balıklara bakıp üzüldüğümde, kardeşim balıkların sinir sistemi olmadığını, bu yüzden de acı çekmediklerini söylemişti. Peki o seğirme ne içindi o zaman? Hem sen daha önceki hayatında balık mıydın da acı çekmediklerini biliyordun? Tabii ki bir kediyi boğazlayamazdınız kamera önünde ya da bir köpeği. Allaha şükür o kadar bilinçlendi "halkımız". Ama küçük bir turuncu balığın ne önemi var değil mi? Hem insanlar henüz küçücük bir turuncu balık için pek o kadar bilinçlenmemişlerdir, hem de zaten "balıkların sinir sistemleri yoktur". Lars Von Trier, son filmi 'Manderlay' mi neydi, onun çekimleri sırasında bir eşeği veteriner kontrolünde öldürtmüş. Sonra da işine yaramadığı için kullanmamış o bölümleri filminde. Büyük yönetmen diye buna derim ben. Her şey onun hizmetinde. Hele ki eşekler. Kim sorar onların hesabını büyük yönetmenden. Nasıl olsa vebalini veterinere yüklemiş. Sizin de Allah rızası için bir veterineriniz var mıydı sayın Türkan Derya Güven? Hani balıkçıklar acı çekiyor mu filan diye kontrol etmek için? Yoksa siz de bir önceki hayatınızda balık mıydınız, onların sinir sistemi olmadığından acı çekmediklerine inanmak için? Ama belki de balıklar düşünmeye bile boş vermişlerdir. Çünkü belki de onlar zaten her şeyi biliyorlardır. ALINTIDIR.... ozzde 14-05-06, 19:15 Çok beğenirim Türkan Derya'yı...Bütün yapımlarını izledim.İkinci Bahar ve Yeditepe İstanbul favorilerimdi zaten... :icon_whis britneysinem 15-06-06, 10:01 hep severek izlediğim dizilerin yönetmeni hele ikinci baharda ve hırsız-polisde harikaydı valla Melal 16-06-06, 10:26 neredeyse bütün dizileri seyrettiğim bir yönetmen türkan derya ama en güzel dizisi bence ikinci bahar hatta ben ikinci bahar'ı çift dikiş izleyenlerdenim en iyi ikinic dizi ise kesinlikle hırsız-polistir bence ben türkan deyayı bir sinema filminde yönetmen koltuğunda da görmek isterim yakışır bence:) EL DESDİCADO 16-06-06, 21:26 genç kızların büyük nefretini kazanan biridir.kaptı ellerinden ozanı:) şaka bir yana,genç ,yetenekli, gelecekte çok daha iyi olacak bir insan.çok beğeniyorum kendisini zined 16-06-06, 21:30 çok iyi bir yönetmen en iyiyim diyenlere taş çıkartır.. eee ne de olsa kadın (((o da bizden:img-grin2 )) mns 20-06-06, 11:28 Arkadalar biriniz fotosunu ekleyebilirmisiniz acaba? Yönetmen Türkan Derya Fotolar Hırsız Polis dizisiniz resimler bölümünden alınmıştır. Ekleyen arkadaşlara teşekkürler SELXX 08-07-06, 23:44 Gerçekten çok iyi bir yönetmen. Hırsız Polis'te de yine çok iyi bir iş çıkarıyor. nur33 09-07-06, 01:25 Türkan Derya Güven benim aklımda en çok yer eden, en beğendiğim, her bölümünü defalarca izlemekten bıkmadığım 3 dizinin de yönetmenidir. Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ile resmen sinema filmi tadı veren ve beni en çok etkileyen Hırsız Polis! Yukarıda yazdığım diziler, Türkan Derya Güven özgeçmişinde TDG'yi bana tanıtan, sevdiren-yaptığı işlere güvenmemi sağlayan, benim bildiğim ve en bilinen 3 dizidir elbette. Ama aslında benim sayabileceğim 4 TDG dizisi vardır. Benim bildiğim-takip ettiğim ve beğendiğim 4. dizisi “İstanbul Şahidimdir”! İstanbul Şahidimdir; Türkan Derya Güven isminin yanısıra Meral Okay'dan dolayı da yine çok güvendiğim, konusunun kökenine istinaden birazda bölgeciliğin vermiş olduğu merakla her bölümünü merakla beklediğim, beğeniyle-ilgiyle izlediğim TDG'nin 4. dizisi idi. Ama ne yazıkki; İstanbul Şahidimdir de sözü edilen diğer 3 dizi gibi muhteşem diziler arasında sözü edilebilecekken Kurtlar Vadisi gibi popüler-en çok izlenen bir dizinin karşısına konularak KV ratingine kurban edilen, dolayısıyla yayın süresi çok kısa süren, o dizi için sarfedilen onca emeğe çoook yazık olan, kaliteli yapımların rating sistemine kurban edilmesine en fazla isyan edilen çok kaliteli TDG dizilerinden biridir!!! Neyse... Yukarıda bahsettiğim ve izlediğim 4 TDG dizisinin en bilinen 3'ü bugün en güzel övgülerle söz edilmekte... Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ve Hırsız Polis! Bu bir tesadüf müdür? diye kendime de sordum elbette. Ama kendimce de verdiğim cevap sanırım büyük çoğunluğun verdiği cevapla da aynıdır. Kalite=Türkan Derya Güven!!! Benim Tv’de gördüğüm ve en beğendiğim bu 4 güzel iş sonucunda da artık iyice anladım ki; Türkan Derya Güven ismi bundan sonraki yıllarda izleyeceğim dizilerde benim için teminat mektubu mahiyetinde olacaktır. Yaptığı ve benim gördüğüm işler içinde/sonucunda ben de şu an sınırsız kredisi bulunmaktadır… TDG'nin başarılarının ve bu seçiliğinin-kalitesinin devamlılığıyla beraber, oğlu ile birlikte Ozan Güven'le sağlıklı-mutlu-başarılı uzun bir yaşam diliyorum…. sevim1967 09-07-06, 11:39 Tadi halen damagimda kalan IKINCI BAHAR,YEDITEPE ISTANBUL,simdi ise HIRSIZ_POLIS gibi harika proje lere imza atan Türkan hanima tesekkür etmek istiyorum.Ellerinize saglik,yüreginize saglik.Özel hayatinizda mutluluklar,is hayatinizda basarilar.Umarim böyle kaliteli yapimlarla hep hayatimizda olursunuz. gizem_89 09-07-06, 14:43 bize ikinci bahar istanbul sahidimdir bir istanbul masalI ve en sevdigim HIRSIZ POLiS gibi yap1mlar kazandIrdIgI iÇiN binlerce kez tesekkürler...... bora.asli 25-07-06, 00:02 Türkan Derya Güven benim aklımda en çok yer eden, en beğendiğim, her bölümünü defalarca izlemekten bıkmadığım 3 dizinin de yönetmenidir. Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ile resmen sinema filmi tadı veren ve beni en çok etkileyen Hırsız Polis! Yukarıda yazdığım diziler, Türkan Derya Güven özgeçmişinde TDG'yi bana tanıtan, sevdiren-yaptığı işlere güvenmemi sağlayan, benim bildiğim ve en bilinen 3 dizidir elbette. Ama aslında benim sayabileceğim 4 TDG dizisi vardır. Benim bildiğim-takip ettiğim ve beğendiğim 4. dizisi “İstanbul Şahidimdir”! İstanbul Şahidimdir; Türkan Derya Güven isminin yanısıra Meral Okay'dan dolayı da yine çok güvendiğim, konusunun kökenine istinaden birazda bölgeciliğin vermiş olduğu merakla her bölümünü merakla beklediğim, beğeniyle-ilgiyle izlediğim TDG'nin 4. dizisi idi. Ama ne yazıkki; İstanbul Şahidimdir de sözü edilen diğer 3 dizi gibi muhteşem diziler arasında sözü edilebilecekken Kurtlar Vadisi gibi popüler-en çok izlenen bir dizinin karşısına konularak KV ratingine kurban edilen, dolayısıyla yayın süresi çok kısa süren, o dizi için sarfedilen onca emeğe çoook yazık olan, kaliteli yapımların rating sistemine kurban edilmesine en fazla isyan edilen çok kaliteli TDG dizilerinden biridir!!! Neyse... Yukarıda bahsettiğim ve izlediğim 4 TDG dizisinin en bilinen 3'ü bugün en güzel övgülerle söz edilmekte... Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ve Hırsız Polis! Bu bir tesadüf müdür? diye kendime de sordum elbette. Ama kendimce de verdiğim cevap sanırım büyük çoğunluğun verdiği cevapla da aynıdır. Kalite=Türkan Derya Güven!!! Benim Tv’de gördüğüm ve en beğendiğim bu 4 güzel iş sonucunda da artık iyice anladım ki; Türkan Derya Güven ismi bundan sonraki yıllarda izleyeceğim dizilerde benim için teminat mektubu mahiyetinde olacaktır. Yaptığı ve benim gördüğüm işler içinde/sonucunda ben de şu an sınırsız kredisi bulunmaktadır… TDG'nin başarılarının ve bu seçiliğinin-kalitesinin devamlılığıyla beraber, oğlu ile birlikte Ozan Güven'le sağlıklı-mutlu-başarılı uzun bir yaşam diliyorum…. NUR 33 tamamen benim türkan derya ile ilgili hislerime tecüman olmuşsun..inan ki düşüncelerimiz birebir ötüşüyor..ben zaten gerçek anlamda topu topu 5 dizi izledim hayatımda..bunların 3 ü türkan derya imzasını taşıyor..kadın gerçekten kaliteli ve başarının kokusunu alıyor sanırım.. izin verirsen yazdıklarının altına imzamı atmak isterim.. ama bir tek şey eklemek istiyorum..öpüşme sahneleri beni çok rahatsız ediyor..oyuncularda maalesef duygusal sahnelerde gördüğümüz samimiyeti öpüşme sahnelerinde alamıyorum..yanlış anlaşılmasın, sadece eğreti durduğunu düşünüyorum..bence bu da yönetmenden kaynaklanıyor..bu konudaki çekimserliğini de anlayabilmiş değilim..belki de set ortamında oyuncuları daha da germek istemiyordur..ama bu konu dizinin bütünlüğü açısından tekrar ele alınmalı ALEV87 25-07-06, 00:06 http://www.sabah.com.tr/2004/03/18/im/DD6D24E0D415C34FB79A6B11b.jpg başarılı bir yönetmen umarım sinemada iyi işler yapar sayesinde ozanıda hırsız poliste gördük :) nur33 26-07-06, 21:45 ................ama bir tek şey eklemek istiyorum..öpüşme sahneleri beni çok rahatsız ediyor..oyuncularda maalesef duygusal sahnelerde gördüğümüz samimiyeti öpüşme sahnelerinde alamıyorum..yanlış anlaşılmasın, sadece eğreti durduğunu düşünüyorum..bence bu da yönetmenden kaynaklanıyor..bu konudaki çekimserliğini de anlayabilmiş değilim..belki de set ortamında oyuncuları daha da germek istemiyordur..ama bu konu dizinin bütünlüğü açısından tekrar ele alınmalı Aslıcım, Kesinlikle bu konudaki düşüncelerine ben de katılıyorum. Umarım bu siteden, kendi başlığından haberdar olup yapılan bu saptamaları da okur. Bu yazdıklarının doğruluğu zaten çektiği diğer dizilerinde de görüldü. Çektiği diziler içerisinde en tutkulu öpüşme sahnesi olan “Dayanamıyorum” sahnesi de bu anlamda TDG için sanırım “devrim” niteliğindedir. :) bora.asli 28-07-06, 11:17 Çektiği diziler içerisinde en tutkulu öpüşme sahnesi olan “Dayanamıyorum” sahnesi de bu anlamda TDG için sanırım “devrim” niteliğindedir. :) Bir de buna ilave olarak benim aklıma gelen ikinci baharda, son bölümlerdi sanırım, tan sağtürk ve nurgül yeşilçayın bir öpüşme sahnesi vardı..tim yani tan amerikaya dönecekti ve veda ediyorlardı sanırım..tam olayın nasıl cereyan ettiğini hatırlamıyorum..bu sahne de belki bu kategoriye alınabilir..böyle düşününce de sorun acaba oyunculardan mı kaynaklanıyor diye düşünmeden edemiyorum şimdi..ya da diziden diziye mi değişiyor..neyse hp nin 2. sezonunda anlarız neler olup bittiğini..umarım yönetmen müdahalesidir ve yeni bölümlerde T.Deryayı daha kararları net görürüz bu konuda..bir öyle bir böyle olmuyor çünkü..:img-grin2 missryan 07-08-06, 12:05 çok başarılı......dizilerinin hepsi birbirinden güzel....kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum....:img-clapp: simla73 20-09-06, 12:48 Bence çok başarılı bir yönetmen. Hırsız polis dizisini onun gözüyle ve zevkle izliyoruz. Umarım hep başarılı ve güzel yapımlara imza atmaya devam eder. Başarılar. xKubrax 20-09-06, 18:11 Hirsiz Polis gibi bi dizi yapmis ben ne diyebilirimki, cok basarili hatta bana gore en basarili yonetmen kendisi cok iyi isler cikarmis cok begenilen bi insan, tek takip ettigim yonetmen diyebilirim .. abuksabuk1film 18-10-06, 13:07 bunca başarılı dizinin ardından hala neden bir uzun metrajlı film yönetmediğine şaşırdığım bir kişilik... işini iyi yapan bir ünsüz... hep ünsüz kalması dileğiyle... ierem 29-10-06, 10:35 çok başarılı bir yönetmen olmasına karşı çok mükemmel bir kocayada(ozan güven) sahip olan şanslı kişilik.insanda böyle şans olucak köşeyi döner... kaporta 09-11-06, 12:37 etrafımdaki herkesin bir dizisi olduğunu keşfettiğim ve kendimi eksik hissettiğim :img-grin2 günlerde istanbul şahidimdir ve alacakaranlık'ı izlemeye yeltenen biri olarak ki, istanbul şahidimdir deki başrol oyuncusuna tahammülüm yoktur sadece meral okay için başladığım bir dizidir, malum sonları biraz çabuk geldi. tdg ve ugur yücel ikilisine uğursuz geldiğimi düşünerek hp yi seyretmeye hiç yeltenmedim, nasılsa ben seyretmeye başladıktan sonra dizi yayından kalkar ,benim de hevesim kursağımda kalmasın istedim.tam da dizinin yayından kalkma söylentileri gazetelerde yer aldı, tamam dedim benim bir suçum yok, artık diziye bir göz atabilirim. derken o 19.bölüm fragmanının sonundaki komiserin yerde yattığı sahneyi gördüm ve neler kaçırdığımı o gün anladım.:dito tdg sizi tebrik ediyor hpnin sinema filmini sizden en kısa zamanda bekliyoruz.bekliyoruz ki; sinema filminin izlenme rekoru şu andaki yayınlandığı kanala (burada daha amiyane bir kelime kullanmak isterdim ama onu ben içimden siz de okurken dışınızdan telaffuz edin k.... ile başlar k ile biter) ders olsun.... cristal 11-11-06, 09:05 Hayattaki en büyük idealim film yönetmeni olmaktı.Ama şartlar hiç de sizin düşündüğünüz gibi olmuyor başka bir mesleğim oldu onu yaptım ama idealimi hiç unutmadım.Bu sene plato film okulunda film yönetmenliği okuyacaktım bir şanssızlık oldu inşallah seneye.Okuku bitirip Türkan hanımla tanışmak,öyle karşısına çıkmak isterim.Örnek aldığım taktir ettiğim birkaç kişiden biri.Onun setinde çırak olarak çalışıp birşeyler öğrenmek bile benim için ulaşılamaz bir duygu.Belki hayat bir gün bizi karşı karşıya getirir.Başarılarının devamı dileğiyle. Yagmur_ask 23-12-06, 00:47 Genç yaşına rağmen elde ettiği başarı bence çok büyük. Çok başarılı bir yönetmen. Bayan olması benim için ayrı bir gurur çünkü ülkemizde yönetmenlerin büyük bir bölümü erkek. Başarılarının devamını diliyorum. saXas 23-12-06, 09:59 eger yanlis hatirlamiyorsam yedi tepe istanbulu turkan hanim yönetmisti.. cok ama cok guzel bir diziydi oda.. sonra ikinci bahar klasikler arasinda.. ve hirsiz polis.. simdi tv de izledigim iki yapimdan birisi.. bu uc dizi benim vazgecilmezim ve altindaki imza turkan deryanin.. Allah yolunu acik etsin.. She7a 21-01-07, 18:00 Turkiye'de en begendigim sevdigim kadın yonetmendir kendisi. :) umarım ulkemizde kadınlar yonetmenler daha da artar. ;) berencik_15 23-02-07, 09:53 ah türkan derya güven sen bize böyle baştan sahma yan rollerin 2. ayında birlikte oldukları gibi bir sahne izleticek yönetmenmiydin değildin ama öyle oldun akşamki bölüm bence HP tarihinin en baştan sahma bölümüydü keşke gülayla arsen kadar değer verseydiniz mavi & çınara tabi senaristlerin payını unutmamak lazım:sad53: :sad53: :icon_sorr MAVİ83 28-02-07, 09:31 karekter olarak bana pek yakın gelmesede en sevdiğim dizinin yönetmeni olma özelliği taşımaktadır kendisi.genelde geçmişine bakıldığında gayet başarılı işler çıkarmış ve yaptığı diziler hep tutulmuştur o yüzden de takdir edilmesi gereken bi yönetmendir ve bayan yönetmenler arasında adı başlarda yazılanlardan dır.ama ben kendisini artık aşması gerektiğini düşünmekteyim mesala bi sinema filmi çeksin bakalım orda nasıl bir performan sergilicek dimi. başarılar dilerim... krnca_ 17-03-07, 17:15 Kendi gibi Dünyalar tatlısı bir çocuğa sahip, Hırsız-Polis'in son bölümünde önünde saygıyla eğildiğim yönetmenimiz............ gizem_89 17-03-07, 22:52 Üstat ya T.D.G en sevdiğim oyunculardan ozan güvenin biricik eşidir ayrıca özlemin kucağında gördüğünüz üzre dünyalar tatlısı bir çocukları var çok iyi bir yönetmen hırsız polis için ona binlerce kez teşekkür etsek azdır. She7a 18-03-07, 04:20 ben yazdıktan sonra herkes yazmıs sevindim. :) gizemcim bim ve ikinci baharı da unutmamak lazım onlarda da oldukca basarılıydı. ayrıca 6 bolum ile final yapsalar da Emre Kınay'ın oynadıgı istanbul sahidimdir'i de yonetti. aslında dur aklıma gelen digerlerini de yazayım ben en iyisi. kara melek, yeditepe istanbul, sevdakondu, nejat uygur neci, karanlıkta kosanlar, alacakaranlık dizilerinin yonetmeni.:happy0064 gunesce 05-04-07, 08:25 zevkle izledigim, dört dörtluk buldugum iki dizi oldu haytimda.ikinci bahar ve hirsiz polis.insallah ucuncusude ondan gelir.onu hirsiz polisle tanidim.aralarda gördugum 2-3 kare resmine ve 32. gun deki konusmalarina daynarak ,ekibine o sicakligi kendisinin yaydigini dusunuyorum.onunla calismanin rahatligi altinda bu basariyi elde ettiklerini dusunuyorum.öyle sicak ve pozitif duruyor ki insan onunla calisirken devleserbilir bence.icindeki butun kesfedilmemis yeteneklerini özgurce salabilir.belki özlem duvencioglu nda da böyle olmustur.hic egitimi olmadigi halde bu kadar basarili olmasinin altinda turkan derya nin rolu buyuk olmali.ona hirsiz polis icin tesekkur etmek istiyorum.basarilarinin daha da yukselerek devamini diliyorum.sevgiler ÇİĞDEMMM 27-04-07, 13:52 cok ıyı bır yonetmen asla unutamadıgım bır projesıde İKİNCİ BAHAR dır gercekten cok guzeldi. . .tabii arkasından gelenlerde oyle ama onun yerı bende apayrı cok ama cok guzeldı kendısını tebrık etmek ısterdım acıkcası hem de cok. . .:img-wink: beyaz beyincik 26-08-07, 15:01 ozan güvenle mutlu bi beraberliği olan aşk hayatıyla değil de işleriyle gündeme gelen en iyi kadın yönetmenlerimizden biri dizici_manyak 23-09-07, 14:02 türkan derya güven böyle şeker gibi bi yönetmen o kadar iyi bi gözlemci ki hayran oluyorum ona onun gibi olmak için istemek yetmiyor insanı duyguları öyle rahatça veriyor ki insana şaşırıyosun ikinci bahar bence gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biriydi yönetmenlik açısından tabi ki sulhi dölek'in senaryosu unutulmaz kara melektede yedi tepe istanbuldada hırsız polistede çok çok iyiydi böyle sade hayat yaşayan insanlar benim için bir numaradır:good: gunesce 11-04-08, 23:23 Hirsiz Polis icin bir kere daha tesekkür ederim. izledigim guzel yapimdi.gördügüm en muhtesem finaldi. henuz üstüne gececek bir dizi görmedim.görmemde cok zor olacak.... Keske o kadar cabuk bitmeseydi... Tesekkürler Türkan Derya Güven..... dilekce 21-04-08, 14:01 Nerdesin ey Türkan! Çık ortaya dönsün devran Başka yönetmenlerle srünürken Seni mumla ararım dön Türkan! Bitti bu sezon kabul ettim Bir dahaki seneye sabrettim Bilmem ki daha ne diyeyim İyi dinlendin dön Türkan! Kış bitti yaz geldi Hp nin finaline yıldönümü geldi Bekleye bekleye dişime ağrı geldi Önümüzde ki sözona dön Türkan! Hp senin eserin Odalar senin emeğin O nefesleri bize sen verdin Bu heyacanla dön Türkan! Lucyka 16-06-08, 02:37 http://img401.imageshack.us/img401/9026/turkanozan3vc3.png (http://imageshack.us) http://img401.imageshack.us/img401/1239/turkanozan1gc4.png (http://imageshack.us) http://img401.imageshack.us/img401/4795/turkanozan2uy3.png (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/1238/turkanozanry5.png (http://imageshack.us) Baris Dincel'in dugununden...Cok tatli cikmis Turkan Derya'miz,esi Ozan Guven ve cocuguyla.Hirsiz-Polisciler,Mavi'nin kucagindaki cocuk buyumus koca delikanli olmus.Bu arada Mavi ile Cinar'in bebekleri ne kadarlik olmustur?:)Bir sure oncesine kadar bazi arkadaslarimiz cok guzel hesap kitap yapiyorlardi final bolumunden gunumuze dogru:(.Simdi hesaplar sasti.Ahhhh HP ahhhh yok onun gibi bir dizi yoookk.Bu arada gozler Timucin Esen'i aradi dugunde ama maalesef yoook burada da yoookkk,offff.Eger sevgili Turkan Derya bu sayfalari okuyorsa,kendisinden cok rica ediyoruz Timucin Esen'le yine birlikte bir projede yer almalarini.Cok ozledik Timucin'i cok:img-cray: dilekce 16-06-08, 08:55 Türkan DErya Güven anladım ki sen artık hayatım da bir ekolsün...Senin yaptığın, senin isminin geçtiği hiç bir şey boşa değildir...Eğer bir işin yarım kalıyorsa da bu senden kaynaklanmıyordur, buna artık kesinlikle inanıyorum. Her halinle seviyorum seni. Resimlerde de ne kadar sempatik görünüyorsun...Annelik insana ancak bu kadar pozitiflik katabilir...Baba kişisine de değinmek isterim ama yani bilmem ki değinsem mi değinmesem mi, değineyim :img-hyste Ne sakal yaptın sen Ozan böyle:img-hyste.. Hani yeni bir film mi var yoksa yeni bir diziye ön hazırlık mı? Hülasi kelam aile olmak güzel bişey hele ki annelik:good: maviözlem 16-06-08, 17:39 Ayy cok tuhaf oldum, bilmiyorum neden...Ciddi anlamda nefesim tikandi, kendimi cok kötü hissettim...Özlem duygusu mu yoksa baska birsey mi bilemedim... Türkan hanimi öyle kanli canli bir sekilde görünce ve son projesini animsayinca:img-cray: ve son karede Mavinin kucaginda ki cocugun nasilda büyümüs olduguna sahit olunca...:img-cray:... Bilmiyorum neden ama kendimi cok kötü hissettim...Bögrüme bir agirlik cöktü, cok fena... Lucyka 29-06-08, 01:47 Turkan Derya'yi cok begeniyorum yonetmen olarak.Saniyorum kendi sicakligini yonettigi dizilere de yansitiyor.Yoksa onun yonettigi 3 dizide de insani icine ceken ordaymissin hissini uyandirmasi tesadufi degil.TDG'in bu sayfasi da biraz daha fazla ilgiyi hakkediyor. ALINTI: Türkiyenin en iyi kadın yönetmenidir Türkan Derya Güven benim aklımda en çok yer eden, en beğendiğim, her bölümünü defalarca izlemekten bıkmadığım 3 dizinin de yönetmenidir. Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ile resmen sinema filmi tadı veren ve beni en çok etkileyen Hırsız Polis! Yukarıda yazdığım diziler, Türkan Derya Güven özgeçmişinde TDG'yi bana tanıtan, sevdiren-yaptığı işlere güvenmemi sağlayan, benim bildiğim ve en bilinen 3 dizidir elbette. Ama aslında benim sayabileceğim 4 TDG dizisi vardır. Benim bildiğim-takip ettiğim ve beğendiğim 4. dizisi “İstanbul Şahidimdir”! İstanbul Şahidimdir; Türkan Derya Güven isminin yanısıra Meral Okay'dan dolayı da yine çok güvendiğim, konusunun kökenine istinaden birazda bölgeciliğin vermiş olduğu merakla her bölümünü merakla beklediğim, beğeniyle-ilgiyle izlediğim TDG'nin 4. dizisi idi. Ama ne yazıkki; İstanbul Şahidimdir de sözü edilen diğer 3 dizi gibi muhteşem diziler arasında sözü edilebilecekken Kurtlar Vadisi gibi popüler-en çok izlenen bir dizinin karşısına konularak KV ratingine kurban edilen, dolayısıyla yayın süresi çok kısa süren, o dizi için sarfedilen onca emeğe çoook yazık olan, kaliteli yapımların rating sistemine kurban edilmesine en fazla isyan edilen çok kaliteli TDG dizilerinden biridir!!! Neyse... Yukarıda bahsettiğim ve izlediğim 4 TDG dizisinin en bilinen 3'ü bugün en güzel övgülerle söz edilmekte... Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar ve Hırsız Polis! Bu bir tesadüf müdür? diye kendime de sordum elbette. Ama kendimce de verdiğim cevap sanırım büyük çoğunluğun verdiği cevapla da aynıdır. Kalite=Türkan Derya Güven!!! Benim Tv’de gördüğüm ve en beğendiğim bu 4 güzel iş sonucunda da artık iyice anladım ki; Türkan Derya Güven ismi bundan sonraki yıllarda izleyeceğim dizilerde benim için teminat mektubu mahiyetinde olacaktır. Yaptığı ve benim gördüğüm işler içinde/sonucunda ben de şu an sınırsız kredisi bulunmaktadır… TDG'nin başarılarının ve bu seçiliğinin-kalitesinin devamlılığıyla beraber, oğlu ile birlikte Ozan Güven'le sağlıklı-mutlu-başarılı uzun bir yaşam diliyorum…. Filmleri - Yönetmen (8 Film) Hırsız Polis 2005-2007 İstanbul Şahidimdir 2004 Unutma Beni 2002 Biz Size Aşık Olduk 2002 Yeditepe İstanbul 2001 İkinci Bahar 1999 Kara Melek 1996 Lucyka 12-07-08, 21:31 Turkan Derya Guven'le yapilmis eski bir roportaj; hosuma gitti,cok guzel seyler soylemis eklemek istedim.Hirsiz Polis projesinden once oldugu anlasiliyor:img-wink: Altı ay önceydi. Gazetelerde Ozan Güven’in Türkan Derya (35) isimli bir yönetmenle ‘gizlice’ evlendiği yolunda haberler çıktı. Ve millet onu bu evlilikle fark etti. Oysa Türkan Derya, pek çok başarılı olmuş dizinin yönetmeniydi ve televizyon piyasasında da oldukça meşhurdu: İkinci Bahar, Yedi Tepe İstanbul, Kara Melek, Sevdakondu, Unutma Beni ve Biz Size Aşık Olduk. Ama o bu durumdan hiç gocunmuyor. ‘Ortada abartılacak bir durum yok, bundan doğal ne var, Ozan popüler bir oyuncu’ deyip geçiyor. Herkesin özel hayatlarını merak etmesine de yavaş yavaş alışıyor. ‘Bodrum’da denize girerken bikinili fotoğrafımı çekmek için uğraşmalarını hiç anlamıyorum. Ama evet, ben şu anda popüler bir adamın karısıyım. Ne yazık ki böyle’ diyor. ‘Hayatı da dizileriniz kadar güzel yönetiyor musunuz?’ diye soruyorum. ‘Mutluyum. Eskiden hayatı çok vıdıklayan, her şeyin daha iyisini isteyen biriydim. Ozan benim hayatımı kolaylaştırdı, hafifleştirdi. Oğlumuz Ali Ateş gelince de harika oldu’ diyor. Ne zaman bir haberiniz çıksa üzerinizde kot ceket ve balıkçı yaka bir kazakla aynı fotoğraf. - Dünyanın en iğrenç fotoğrafı o. O fotoğrafı gören herkes, dünya yakışıklısı bir adam bula bula bunu mu bulmuş, bu salakla mı evlenmiş diyordur. Medyatik olmaktan nefret ediyorsunuz. Birlikte röportaj vermiyorsunuz, ailecek fotoğraf çektirmiyorsunuz, nikah fotoğraflarınız basına sızmadı... - 5 yıldır Ozan’la beraberiz, hiçbir yerde bir kare fotoğrafımız yayınlanmadı. Çünkü fotoğrafımızın çekileceği yerlere hiç gitmedik. Çok basit, çok sade bir hayat yaşıyoruz. Akşamüzeri Hisar’da bebeğimizi gezdiriyoruz, kitap okuyoruz, sinemaya gidiyoruz. Gazetelerin birinci sayfasında ‘Gizlice Evlendiler’ haberlerini okuyunca bizden bahsettiklerine inanamadık. Biz gittik imza attık, evimize geldik. Kimseden bir şey gizlemedik. Ben şimdi karnım burnumda, kocamla elele pozlar verseydim, onun canlandırdığı role kim ne kadar inanırdı? Ozan daha çok uzun süre oyunculuk yapacak. Hayattaki duruşunu insanlara deklare etmesi gerekmiyor. Bir yönetmen olarak ben kendi setimde çalışan oyuncuların da buna dikkat etmesini istiyorum. Çok popüler bir adamla evlendiniz. Kocanıza kadınlar hayran. Ve bu hayranların bir kısmı sizin Ozan Güven’i kafeslediğinizi düşünüyor. - Düşünsünler. Bu adam benim 5 yıl önce aşık olduğum adam. Kadınların Ozan’a aşık olması bana gurur verir. Problem çıkacak nokta şu: Ya Ozan da bu kadınlardan birine aşık olursa? Bunun endişesini yaşıyor musunuz? - Asla. Niye yaşayayım? Bunun endişesini kendine güvenmeyen insanlar yaşar. Biz birbirini çok seven ve birbirine aşık bir çiftiz. Türk insanı çok enteresan. Alışverişe gidiyorum tezgahtar kız bana net bir şekilde ‘Ben sizin kocanıza aşığım’ diyor. ‘Ne güzel’ diyorum. ‘Sakın yanlış anlamayın, ben evliyim’ diyor. Bunlardan dolayı problem çıkartılır mı Allah aşkına? Siz tanıştığınızda Ozan Güven’in oynadığı bir dizinin yönetmeniydiniz? Bu bir daha olur mu? - Bir defa dizi sürerken birlikte değildik. Dizi bittikten sonra birbirimize açılabildik. Dizi sürerken iş ahlakından dolayı ikimiz de duygularımızı içimize attık. Kuzguna yavrusu şahin görünür derler ama Ozan Güven nasıl bir oyuncu? - Bazı oyuncuların içinde hayvan vardır. Rol onun gözünden fışkırır ve ona reji vermeye doyamazsınız. İnsanın iştahını kabartır. Ozan öyle bir oyuncudur. Ozan’la çalışmayı çok özledim. Öyle oyuncu çok fazla yok. Ozan, hakkında yorum yapılabilme safhasını çoktan aşmış bir oyuncu. Bence dramatik sahnelerde daha başarılı. Ertesi gün çok önemli bir rol çıkarması gerekiyor. Akşam karşınıza geçip prova yapar mı? - Yok canım. Öyle şeyler filmlerde olur. Sadece akşam yayınlanan bölümde çok önemsediği bir sahne vardır, ‘İzle bi göz at, ne yapmışım?’ der. Ben de hiçbir zaman onun yaptığını beğenmem. İzlerken sürekli bir kusur bulurum. Kötü polis misiniz siz? - Ben her şeyin daha da iyisinin olacağını düşünürüm. Takıntılı bir yönetmenim. Bir gün film çekecek misiniz? - İstiyorum. Ama film yapmam lazım diye tutturmuyorum. Çok basit, çok sıradan bir aşk hikayesi çekmek istiyorum. Hayatı da dizilerdeki gibi güzel yönetebiliyor musunuz? - Mutluyum. Huzurlu ve keyifliyim. Ozan hayatıma girdikten sonra işler düzeldi. Eskiden hayatı çok vıdıklayan biriydim. Şimdi çok yoğun bir hayatım var. Çekimler, bebek, kocam, ailem. Hayata 5.5 gibi başlıyorum. 9’da sette oluyorum. Siz nasıl bir çiftsiniz? Ruh ikizi misiniz? - Kesinlikle hayır. Ozan’la ben gece ile gündüz gibiyiz. O gece yaşar, ben sabah erken kalkarım. O daha sosyal, ben daha evcimenim. Aslında yavaş yavaş birbirimize dönüşüyoruz. Artık ben daha hafife alıyorum, o daha ciddiye alıyor. İstanbul’da doğdu. İzmir’de büyüdü. 9 Eylül, Güzel Sanatlar Sinema Televizyon’u bitirdi. Her tatilde İstanbul’a gelip çalıştı. Okullu olması kimsenin umurunda değildi. Onu manava domates almaya gönderiyorlar, arkasından da ‘En iyisini al, yoksa dayak yersin’ diye bağırıyorlardı. Yönetmen olma hayali yoktu. Resimle ilgileniyor, bütün sergileri geziyor, fotoğraf çekiyordu. Uzun yıllar yardımcı yönetmendi. Kara Melek’te de. O dizinin yönetmeni istifa edince yapımcılar ona ‘Yeni yönetmen sensin’ dedi. 116 bölüm Kara Melek çekti. Ve ardından İkinci Bahar’ın yönetmenliği geldi. n İkinci Bahar yönetmenlik hayatınızın dönüm noktası mıydı? - Tabii. İkinci Bahar hayatımın değiştiği noktadır. Aslında ben İkinci Bahar’ı yapmak istememiştim. Kara Melek’ten sonra dizi yönetmenliği işinden vazgeçmiştim. Kaş’a gidip dalış hocası olacaktım. Ama gidemedim. Diziyi kabul ettim. Hayatımın ne olduğuna bir bakın. Bu dizi yüzünden evlendim ve çoluk çocuğa bile karıştım. Sizi kim ikna etti? - Yavuz Abi (Turgul). Bana ‘Gel bu işi yap, hayatında tadamayacağın yönetmenlik duygusunu sana vaat ediyorum’ dedi ve haklı çıktı. İkinci Bahar’dan sonra bir sürü iş yaptım ama hiçbirinde İkinci Bahar’dan aldığım hazzı alamadım. Biz Size Aşık Olduk adlı diziden sonra bir süre ara verdiniz. Neden? - Doymuştum. Daha doğrusu canımdan bezmiştim. Dizi çek dedikleri zaman tüylerim diken diken oluyordu. Bu durum başka bir şeye vesile oldu. Hamile kaldım çocuk doğurdum. İstanbul Şahidimdir’i kabul etmenizdeki en önemli neden neydi? - Meral Okay. Çünkü senaryo onun imzasını taşıyor. Onda ölüm, ayrılık, hasret gibi birçok duyguyu bir arada yaşamış olmanın getirdiği bir doygunluk var. Ve ne marifettir ki o doygunluğu aynı yoğunlukta kağıda aktarabiliyor. Yönetmeninin diziye kattığı en önemli şey nedir? - Benim şöyle bir sıralamam var. Önce senaryo, sonra oyuncular, sonra kanal ve kanalın tutumu, sonra yapımcı ve bütçe ve en son yönetmen. Bu saydıklarımın hepsi doğru ilerlerse ve yönetmen de işini iyi yaparsa sonuç iyi olur. Oyuncuların gözünde siz nasıl bir yönetmensiniz? - İlk haftalar çok sinirli olduğumu düşünürler. Deli herhalde falan derler. Beynimde oluşan sahneyi olduruncaya kadar oyuncuları zorluyorum. Canlarını çıkartıyorum. Önce nefret ediyorlar, birinci bölümü izledikten sonra ise bana hayran oluyorlar. Hiç oyuncu ağlattığınız oldu mu? - Oldu. Oyuncuların çok hassas olduğunu ve kalplerinin çok camdan olduğunu bilirim. Kırmamaya özen gösteririm. Oyuncular ilk haftalarda deli olduğumu düşünür. http://img329.imageshack.us/img329/6973/turkanderyadi5.jpg (http://imageshack.us) maria clara 19-07-08, 15:49 en son yönettiği dizisi çok ünlü olunca kendisini tekrar hatırladık kendisini ilk ikinci bahar dizisi ile hatırlıyoruz ve de kara melek dizisi ile ayrıca da ki ünlü olmasına asıl neden olan şey ozan güven ile yaptığı evlilik. maviözlem 05-08-08, 08:23 en son yönettiği dizisi çok ünlü olunca kendisini tekrar hatırladık kendisini ilk ikinci bahar dizisi ile hatırlıyoruz ve de kara melek dizisi ile ayrıca da ki ünlü olmasına asıl neden olan şey ozan güven ile yaptığı evlilik. O beni benden almış bir hikaye yi benimle buluşturmuş bir kadın...Hala oyuncu sayfalarına giripte artık sadece maziye ait olan Mavi&Çınar resimlerini görüpte tüylerimin diken diken olmasını engelleyemeyip ve bir ürpertinin beni sardığı ve dayanamayıp resimlere odaklanamayıp çareyi ordan uzaklaşmakta bulduğum yegane hikayenin baş "kahramanlarından" biri o... Keşke HIRSIZ-POLİS onlar içinde özel olsaydı, keşke onlar icinde apayrı bir dünya olsaydı HIRSIZ-POLİS...ama biliyorum çok şey istiyorum...zavallılığımın farkındayım ve inanın uzun süredir farkındayım... Eğer gerçekten size ayrılmış bu çok özel sayfayı takip ediyorsanız bunu bilin; Hırsız-Polis özel bir yapımdı, onun öncesinde insanlara yaşatılmış olanlar eksik ve sonrasında yaşatılmış ve hala yaşatılanlar ise hep yarım kalacaktır...HP sadece hayatın gerçeği değil HAYAT demekti, aşkların en güzeli ve en yalını idi... İki oyuncunun ekran elektiriğinin bizi başka alemlere taşıdığı yegane bir hikaye idi...BİZİMDİ...ve hep öyle kalacaktı... Yine yeni ve yeniden hatırladığında kalp ağrısı çektiğim ve her an akmaya hazırlanan gözyaşlarımı teselli etttiğim bir hikaye idi Hırsız-Polis... COK ÖZLEDİM...Dayanamayacak kadar... Bir kez, sadece bir kez! Dile getirebilseydiniz özelliğini, farklılığını....Hiç kimselere benzemiyeşini....ama ne yazık ki duymadım okumadım görmedim...ne yazık ki ... Halbuki o zaman bir rüyada olmadığımı kendime itiraf edebilirdim, bomboş hayali sokaklarda amacsız dolaşmadığımı...herseyin, yaşanılan herseyin bir nedeni olduğuna inanırdım...ve mutlu olurdum... Sitem etmiyorum artık sadece şunu bilmenizi istiyorum; Tesekkürler.....Teşekkürler.. meline 05-08-08, 09:49 Türkan Derya'nın hiçbir işini,, izlenmiş, görülmüş, bitmiş, tükenmiş olarak göremiyorum..Zihnimde hep bi yerlerde yaşayan,,yaşanan ,devam eden hikayeler olarak iz bırakan projeler onlar... HP hayatımı değiştirmiş,, bambaşka bir şey..sadece bir dizi değil benim için..düzenimi bozup, sonra tekrar kurup, tekrar savurup , toparlayan garip bişey..bu bana özel ,,bende yarattığı etki tabii...TDG'nin hayatında kimbilir nelere sebep olmuştur..o da onun özeli beni çok da fazla ilgilendirmiyor açıkçası... İkinci Bahar izlediğim ilk dizi,,sonrasından yapılan tv programlarını bile soluksuz takip ettiğim ilk delilik derecesi bağlandığım hikaye.... İstanbul Şahidimdir.. bir parça balın çalınıp sonra arılarının bile yok olmasıyla hüsrana uğradığım ..bir dizi için forumlarda yazmalara geldiğim ilk noktadır...doyamadığım..hep hüzünle andığım zorunlu bir ayrılık gibi... Biz size aşık olduk.. süper eğlendiğim.sımsıcak..gencecik..yumuşacık bir iştir ki onu da hiç unutamadım.. Diyeceğim o ki..onun tarafından kurgulanan sahnelerdeki karakterler başkalarınca yaratılmış olsalar dahi, benim için o kadar kalıcı etkileri olan karakterler ki..sanki hep İstanbul'un bir köşesinde kendi hayatlarını yaşamaya devam eden gerçek insanlarmış gibi,, zaman zaman üzerlerinde düşündüğüm ,, akıbetlerini merak ettiğim sonlanmamış öykülerin kahramanlarıdır onlar... Gerçekçilik ,, bence çok iyi yakalayabildiği bir olgudur Türkan Derya'nın işlerinde...ya da ben hayale çok yakın yaşamayı seviyorum..:img-wink: NIGHT 05-08-08, 12:10 Başlık açılalı onca zaman olmuş ama nedendir elim yazmaya gidememiş... TV de izlediğin gerek oyuncularından gerekse senaryosundan bir bütün olarak etkilendiğim dizilerin yönetmeni TÜRKAN DERYA GÜVEN... İkinci Bahar , Bir İstanbul Masalı , İstanbul Şahidimdir ve tabiki hayatımın düzenimi ilgi alanımı kısaca yaşamımı bir çok anlamda etkileyen o unutulmaz , hala tekrarlarını izledikçe aynı keyifi aldığım HIRSIZ-POLİS....Öyle bir yaşadık ki bu aşk bizi bambaşka diyarlara götürdü... İnsanın aklına takılmıyor değil...Bİr röportajında herşeyin en iyisini yapmaya çalıştığından bahsetmiş...En iyisi olana kadarda sahneleri tekrarlatırmış... Benimde aklıma doğal olarak Hırsız-Polis'te Mavi&Çınar sahnelerinden hangisini ya da hangilerini tekrarlattığı sorusu geliyor... Keşke merakımı giderecek cevabı alma imkanım olsaydı... İlerki hayatında iş ve özel yaşantısında kendisine mutluluklar... Başarılarının devamını diliyorum... |