Tüm Versiyonu Göster : Yasak Krallık (The Forbidden Kingdom) 2008


ecr
22-12-07, 12:23
Yapım : 2008, ABD
Tür : Aksiyon
Yönetmen : Rob Minkoff
Senaryo : John Fusco
Oyuncular : Jet Li, Jackie Chan, Michael Angarano, Collin Chou, Yifei Liu, Bingbing Li, Morgan Benoit
Yapımcı : Ryan Kavanaugh, Casey Silver

Filmle ilgili bir haber:

Jackie Chan ve Jet Li aynı filmde

Son yılların en iddialı Kungu Fu filmi iki ünlü yıldızı bir araya getiriyor. Kung Fu filmlerinin iki usta oyuncusu Jackie Chan ve Jet Li bu filmde karşılıklı oynayacaklar

İki ünlü oyuncu, Çin’de Hollywood yapımı "Yasak Krallık" (The Forbidden Kingdom) filminin dövüş sahnelerini çekiyorlar.

Chan, Çince internet günlüğünde, "Nihayet Li ile bugün ’dövüştüm’. Uzun yıllardır birbirimizi tanımamıza rağmen daha önce asla dövüşmemiştik" dedi. Bir tam gün sürmesi beklenen çekimleri birkaç saat içinde tamamladıklarını belirten Chan, Li ile çektikleri dövüş sahneleriyle ilgili duygularını ise şöyle anlatıyor:

"Aynı dövüş sanatları okulundan bir kardeşimle kavga etmek gibiydi. Birkaç hareketten oluşan kısa çekim çok rahat geçti. İster bakış, ister bir ifade, isterse bir dönüş olsun, çok iyi koordine olduk. Şahaneydi" dedi. Chan, kendisi ve Li’nin koreografı Yuen Woo-pin’le de "sorunsuz biçimde çalıştıklarını" kaydetti. Yuen "Matrix" üçlemesinin hareketli sahnelerini tasarlamıştı.

Chan, İngilizce internet günlüğünde ise film ekibinin Gobi çölündeki çekimleri tamamladığını ve Çin’in doğu eyaleti Fujian’daki Wuyi dağlarına hareket ettiğini yazdı.

"Yasak Krallık", Amerikalı bir çocuğun, mitolojik bir Maymun Kral’ı kurtarmak için Antik Çin’e yaptığı fantastik yolculuğun öyküsünü anlatıyor. Film, klasik Çin romanı "Batıya Yolculuk"tan esinlendi. Batıya Yolculuk romanında, bir Maymun Kral, bir Domuz Adam ve bir keşişin dinsel metinleri arayan bir Budist rahibe yardım etmeleri anlatılıyor.

Yasak Krallık filminde ise Jet Li Maymun Kral’ı ve sessiz bir rahibi oynarken, Chan, T’sa-Ho adlı başka bir rahibi canlandıracak.

Gösterim yılı 2008.

omayra73
05-02-08, 15:10
http://img412.imageshack.us/img412/9785/64904808xo7.jpg (http://imageshack.us)

http://img412.imageshack.us/img412/9479/20542396il7.jpg (http://imageshack.us)

http://img231.imageshack.us/img231/9755/27710269eq0.jpg (http://imageshack.us)

omayra73
05-02-08, 15:22
http://img207.imageshack.us/img207/2384/99323783do5.jpg (http://imageshack.us)

http://img514.imageshack.us/img514/2166/93736992mt4.jpg (http://imageshack.us)

omayra73
05-02-08, 15:24
http://img524.imageshack.us/img524/3537/19731050fv6.jpg (http://imageshack.us)

http://img514.imageshack.us/img514/2078/18574917gg0.jpg (http://imageshack.us)

omayra73
05-02-08, 15:25
http://img524.imageshack.us/img524/2526/73911259zf7.jpg (http://imageshack.us)

http://img530.imageshack.us/img530/1513/53961752je7.th.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=53961752je7.jpg)

M@vİ_M€Lek
11-02-08, 00:44
hallmark channel versiyonunu izlemiştim maymun kralın ama daha iyi oyuncular ve daha yüksek bütçeyle çekilmiş bu filmide merak ettim doğrusu..fantastik filmleri severim..

Kurt_Memati
09-03-08, 16:11
Jackie Chan ve Jet Li gibi iyi usta oyuncunun bir filmde yer alması çok güzel bir haber. 2008 yılı usta oyuncuların birlikte rol aldığı filmlerin yılı olacak bence. merakla bekliyorum Filmi.

sweet10
07-05-08, 20:46
resimler için çok teşekkürler. filmi sabırsızlıkla bekliyorum...

Jackie ve jet in aynı filmde oynaması çok güzel bence. vizyona girsede izlesek.

angel_timuçin
09-05-08, 15:56
yasak krallık süper bir filme benziyor en kısa zamanda gitmm dileğiyle. ;););)

Jackie Chan ve Jet Li böyle usta iki oyuncunun filmi süper olur zaten.ikisinide çok seviyorum zaten
iyikide aynı filmde oynadılar :img-wink:

resimler için ayrıca teşekkürler.;)

Jet Li
a
c
k
i
e

C
h
a
n

guilty
09-05-08, 20:34
Bu filmi heyecanla bekliyorum yaaa accayip merak ettim. Hele ki Jackie Chan ve Jet Li varsa bu film ne olur yaaa yıla damgasını vurur dermişim.:)

deadly_angel
10-05-08, 23:59
Yasak Krallık

Yasak Krallık, doğu mitolojisiyle batı hikaye anlatımını, dövüş sanatı filmleriyle Yüzüklerin Kralı tarzı modern fantastik sinema stilini bir araya getiriyor. Olabilecek en geniş seyirci kitlesini çekmek için elinden geleni ardına koymadığı ve yaratıcı bir ekibin elinden çıkma bir sinema yapımından çok, her adımı dikkatle pazarlanmış bir fabrika ürününü hatırlattığı kesin. Fakat aynı zamanda bir kaç bariz kusura sahip olsa da hem dövüş sanatları seyircisini, hem de fantastik film hayranlarını eğlendirecek bir ürün Yasak Krallık.

İtiraf etmeliyim ki, Yasak Krallık'ın ilk on dakikası daha eğlenceli, daha yaşam dolu bir erken gençlik filmini (12-14 yaş arası gençlere hitap edecek türden) vaad ediyor. Kung-Fu filmleri hayranı Boston’lu Jason (Michael Angarano), kabadayıların zoruyla favori Kung-Fu dükkanını soymaya koyulur. Her adımı yanlış giden soygunun sonucunda Jason, tam kabadayılar tarafından öldürülecekken, elinde bulunan sihirli bir asa sayesinde bir anda kendini eski Çin’e benzeyen fantastik bir diyarda bulur.

Jason, binlerce doğu mitoloji efsanesinin bir arada yaşadığı bu fantastik dünyada neye uğradığını şaşırır. Eve dönmesinin tek yolu ise sarhoş bir ölümsüz (Jackie Chan) ve beklenmedik bir espri anlayışına sahip bir keşişin (Jet Li) yardımıyla asayı Maymun Kral’a (Bir daha Jet Li) götürmek ve bu sayede Jade Kralı’nın kötülük dolu yönetimini sona erdirmektir.

12-14 yaş arası erkek çocukların kişisel bir bağ kurabileceği, kendileriyle aynı yaşlarda “inek” bir gencin macera ve beklenmedik sürprizlerle dolu bir dünyaya atılmasını ve içine girdiği heyecan verici ve zorlu maceralar sonucu bir erkeğe dönüşmesini anlatan hikayeleri her zaman sevmişimdir. Bitmeyen Öykü ve Son Kahraman türün en favori filmleri arasında benim için.

Jason, kendini bol bol wire-fu (İplerin bilgisayarla sonradan silindiği, kahramanların uçarak dövüştüğü türe verilen ad) ve harikülade doğa manzaraları ile dolu dünyada bulduğu anda, Hollywood klişe mekanizması devreye giriyor ve Yasak Krallık, fazla orjinalliğe başvurmadan gayet beklendik bir yolda ilerliyor.

Her ne kadar ustalıkla elden geçirilmiş uzun dövüş sahnelerini zevkle izlesek de, hikaye bir süre sonra otopilota geçip arka planda kalıyor. Jason‘un bin türlü Kung Fu klişeleriyle dolu fantastik dünyada o klişeleri yüzeye çıkarıp ti'ye alması eğlenceli olabilirdi mesela, Son Kahraman’daki çocuğun yaptığı gibi. Mesela Jason‘un iki montaj sahnesiyle Kung Fu öğrendikten sonra yılların disipliniyle öğrenilecek ustalığa bir iki ayda nasıl ulaştığına dair bir diyalog komik ve orjinal olurdu. Bu montajlar akla Team America’nın montaj şarkısını akla getirmedi değil. (“Ne zaman kısa sürede acemiden ustaya geçmek istiyorsan, montaja ihtiyacın var”)

Filmin bir diğer sorunu yapımcıların dil problemini çözememesi. Amerikalı Jason‘un sihirli dünyada Çinli karakterlerin nasıl birden İngilizce konuştuğu açıklanmadan es geçiliyor. Tamam diyelim ki bundan böyle bütün diyalogları Jason‘ın kulağından İngilizce duyacağız. Fakat durum böyleyse karakterlerin ara sıra Çince konuşmalarına ne demeli? Animasyon dünyasından gelen Rob Minkoff (Aslan Kral), diyalogların ya hep İngilizce, ya da hep Çince olmasına karar verseymiş, hikayenin içinde kaybolmamız kolaylaşabilirdi.

Yasak Krallık, her adımı beklendik bir yolda ilerlese de tipik olmasına rağmen eğlenceli ve dinamik bir üçüncü perde sunuyor. Filmin günümüzde geçen son sahnesinde de heyecanlanmadım desem yalan olur. Orta okuldayken Jason‘un filmin sonunda kabadayılara yaptığı hareketleri yapmak istediğim bir kaç kişi aklıma geliyor hemen. Neyse ki onların şansına o dönemlerde sihirli bir asa ile karşılaşmadım.

Kaynak: Beyazperde