Tüm Versiyonu Göster : Sizce Dizilerde Dublaj Kullanilmasi Ne Kadar Gerekli ?

Rose
11-05-06, 01:07
Merhaba Arkadaslar

Sizce Dizilerde dublaj kullanilmasi ne kadar gerekli?

Yani oyuncular kendi seslerini , kötü dahi olsa kullanmalimi yoksa sesi kulaga daha güzel gelen bir dublajci tarafindanmi seslendirilmeli?

Bu konu hakkinda yorularinizi bekliyorum.

Saygilarimla
[Adn.Rose]

mydestiny
11-05-06, 08:23
Ben dublajı oyuncunun sesi kötü olduğu zaman kullanılması gerekli diye düşünüyorum.Oyunculukta seste çok önemli ne de olsa.

purna
11-05-06, 12:23
dublaja hiç gerek yok

wwfetr
11-05-06, 13:00
bencede dublaja hiç gerek yok o zaman verilen duygu tam olarak ortaya çıkmıyor.o yüzden sesli çekim en iyisi

Ay90
11-05-06, 13:16
bence oyuncular kendi sesleriyle oynamalılar bu daha cok inandırıcı geliyor. Ayrıca oyuncuların da o sahne de tam ne hissetiklerini kendi sesleriyle daha cok anlaşılıyor.

oslemm
11-05-06, 15:44
oyuncular kesinlikle kendi seslerini kullanmalılar zaten iyi bi oyuncu olunması için ses çok önemli yoksa her güsel yüzlü oyuncu olurdu ki ülkemizde oluyolar

FBuse
11-05-06, 15:46
bence kesinlikle Dublaj OLMAMALI!
oyuncusa bence ses gerekli!

LİBRA
11-05-06, 16:49
sesli çekim bana daha samimi geliyor

hilary38
11-05-06, 17:26
Bence kesinlikle kendi seslerini kullanmalılarr..Bir insan oyuncuysa kendi sesini kullanmalı aksi takdirde bence gerçek oyuncu sayılmz(sesi her ne kadar kötü olursa)...Çünkü insan ne hissettiğini ses tonuyla da anlatır:)):icon_ange

asi melek
11-05-06, 18:06
sesi iyi olan birine değilde kötü olan birine gerekli diye düşünüyorum

Flora
11-05-06, 19:15
Bence de dublaj olmamalı.Başta bu konuda farklı düşünüyordum ama artık fikir değiştirdim.İnsanlar televizyonda kendi seslerini istedikleri kadar kullanmasınlar asıl oyunculukları sahnede yani tiyatroda anlaşılır.Orda da dublaj kullanamayacaklarına göre...
Oyunculukta seste çok önemli bir faktör diye düşünüyorum.Bu yüzden bence dublaj olmamalı.

_free_
11-05-06, 19:36
şu an dizilerde neredeyse hiç kullanılmayan bi teknik ama bence en iyisi sesli çekim...

Medea
12-05-06, 00:38
Yurt dışında bulunmuş bu nedenle de türkçesi bozuk bir kişiyse bu oyuncu, o zaman belki bir süre en azından türkçesi düzelene kadar belki dublaj olabilir.Onun dışında asla dublaj olmamalı.Her oyuncunun sesi harika olacak diye birşey yok düzgün telaffuz etsin yeter kelimeleri.Büyük birçok sanatçının sesi aslında çok da harika değildir önemli olan ifade etme şekilleri ve düzgün konuşmalarıdır.

Kurt_Memati
12-05-06, 01:14
Bir oyuncu mutlaka kendi sesini kullanmalı kendi sesinin kullandığı zaman daha güzel oluyor. Ama bazı yerli oyuncular küçükken yurt dışına gitmiş oluyorlar. Dolayısı ile aksan olarak biraz bozukluk oluyor. Bu bu aksan bozukluğu düzeltilene kadar dublaj yapılabilir.

yılmaz
12-05-06, 08:23
ben her ne olursa olsun sesli çekimi tercih ediyorum ben anın hiç bir şekilde birdaha yakalanabildiğine inanmıyorum & bence geçerli bir sebebi yoksa gerçek sesini kullanmayan oyuncu gerçek oyuncu değildir...!

beyonce_lili
12-05-06, 09:17
bencede kendi seslerini kullanmalilar ya ne o yoksa kullandiklari dublajdaki sesin sahibi butun dizilerde sesi kotu olan oyuncularin yerine konusyo...hepsi de ayni oluyo ozaman...

ersa1
12-05-06, 09:36
Dublaj hiç kullanılmamalı. Kullananlar ortada, ses farkı şey söylüyor, görüntü farklı şey söylüyor, herkeste aynı ses. Görüntü ve ses bir bütündür, dublaj ilavesi ile hiç inandırıcı olmuyor, dublaj iyi olsa bile aval aval bakışlarla, garip yüz mimikleriyle izleyeni sıkıyor. Görüntüsü ile oynayan seslendirmelide rölünü tam oynamalı. Herkes oyuncu olmak zorunda mı sesi kötü ise yapmasın bu işi.

SÜRMELI
12-05-06, 14:47
oyuncunun sesi kötü bile olsa sesli çekimi tercih ediyorum

doc_girl
12-05-06, 14:50
Eger oyuncunun sesi uymuyorsa dublyaj olmali bence.Bazen cok gereke biliyor.

keremcem d
12-05-06, 16:05
DUBLAJA GEREK YOKKKKKKKKKKKKKKKKKK

aische_41
12-05-06, 16:16
bence ne olursa olsun bi oyuncunun kendi sesini kullanması gerekir boylesi daha samimi duruyo:)

N€££Y
12-05-06, 18:30
ya bence gerçek sesleri insanları daha çokkk etkiliyo yani ben öyle düşünüom.bazen bazı oyuncuları yönetmenleri zorluyo bu da hiç hoş diil :icon_evil kendi sesleri olunca daha güsel ;)

gülpembe
12-05-06, 19:17
Bence kendi seslerini kullanmalılar.Tabi arkadaşlarında dediği gibi eğer oyuncunu aksanı bozuksa dublaj olmalı en azından türkçesi düzelene kadar.

AASLI
12-05-06, 20:20
bencede Sesli cekimi tercih ediyorum daha iyi veriyorlar o duyguyu

EdaNY
12-05-06, 23:47
Kendi sesini kullanmali,
ee oyuncuysan zaten oyunculuk onla baslamiyormu?
sonuncta konusuyosun, o duyguyu hissetirmen lazim.

izlem_91
13-05-06, 14:57
Ben de oyuncuların kendi sesiyle seslendirmesini daha iyi buluyorum. Ancak oyuncunun sesi kendini rahatsız ediyorsa dublaj yapılmalı diye düşünüyorum. Çünkü oyuncu istemeyerek kendi seslendiriyorsa yine duyguyu yeterince veremez diye düşünüyorum. Aksanı bozuk olanlarda kullanmalılar. Ancak aksanını bir an önce düzeltmeye baksınlar.

Nebula
13-05-06, 16:04
tabiki kendi seslerini kullanarak oynayan oyuncular rolün hakkını daha ii veriyolar... fakat oyuncunun sesi kulağı tırmalıyorsa çok güzel bir rol bile güme gidebilir.tabi dublajı yapan kişilere de bağlı... eğer oyuncunun kendi sesi kötüyse dublaj kesinlikle gerekli derim ben... :) :) :)

sedefHP
13-05-06, 17:37
Kesinlikle kendi seslerini kullanmalılar.Sesli çekim olmalı...Dublaja karşıyım çünkü dublaj olunca çok ruhsuz oluyor..Bide o oyuncuların gerçek seslerini duyunca itici geliyor insana bu benim alıştığım oyuncu diil diye..Yadırgıyosun biraz...Eğer dublaj çok gerekli olsaydı ilk olarak sanem çeliğe konulmalıydı diye düşünüyorum..
Mesela keremcem ve yasemin ergenenin dublaja hiç ihitiyacı yok..Türkücülerede dublaj yapılınca inanılmaz komik oluyor!!Neyse bence dublaja hiç gerek yok sanatçı kendi sesiyle meşhur olmalı..Her dizide farklı sesle olmuyor valla...

OXFORD
13-05-06, 18:00
evet bir oyuncu kendi sesini kullansa çok daha inandırıcı ve samimi olur.ama eğer oynadığı role sesi uymuyorsa kulak zevkini bozmaması açısından dublaj gerekir.

dalya
14-05-06, 06:31
Sesi cirkin olsa, evet. Ama sesli cekimleri pek begenmiyorum, cünkü kalitesiz dizi havasi veriyorlar bence. Birde müzikli yerlerde cekildiginde, müzik bir yerde duruyor baska bir yerde devam ediyor (bilmem anlata bildimmi :D))

seherim
14-05-06, 13:12
Bnce oyuncunun sesi kötüuse kullanabilir.Ama tabi kendi sesini kullanırsa daha orjinal olur.

parlakz güneş
14-05-06, 14:07
olmalı ama hep aynı sesler oluyo bazen bi garip oluyorum

chaylack
14-05-06, 15:59
bence her oyuncu kendi sesini kullanmalı dublajını da kendisi yapmalı başka birisi seslendirdiği zaman garip oluyo aynı sesler farklı farklı dizilerde duyuyoruz çünkü:)

GeLiNcIk88
14-05-06, 16:01
bence problem yok dublaj ses kullanmakta eger sesi kotuyse oyuncunun kullansin...

bone88
14-05-06, 16:50
çok saçma herkes oyuncu olmak zorunda deil oyunculuk sadece dış görünüşle olmaz sesten mimiğe kadar oyuncu olursun ...

konuşamıyosan manken kal ya da sevgilinin parasıyla geçin!!!!!

mrs_dudidu
14-05-06, 21:01
valla bence kendi sesi çok önemli ama eğer sesi çok kötü ise ki bu bir çok şeyi bozuyor ben o zaman da duygu falan alamıyorum.o zaman dublaj kullanılmalı kesinlikle.

MerYem_Ce
14-05-06, 21:24
bence dublaj kullanilmali ama sadece eger ki oyuncunun sesi oynadigi karaktere uymuyorsa yoksa bence sesi kotu olsa bile gereksiz

justin_girl
15-05-06, 09:58
Oyunculuktaki,karakterlerdeki samimiyetin ilk önce kendi sesini kullanmaktan geçtiğine inanıyorum...projelerde ilk aradığım karakterlerde samimiyet,gerçekçilik,kalite olduğunu için oyunucunun kendi sesi benim için çok önemli...

zinednah
15-05-06, 16:39
Dublaja ve Korsana HAYIR.....

sevgiler......

http://img215.imageshack.us/img215/8743/zinednah4ly.jpg

diziküpü
15-05-06, 18:18
eğer oyuncunun sesi kötüyse kullanabilir

gümüs_merve
15-05-06, 21:49
bence kendi seslerini kullansinlar ama sesi çok kötü ise o zaman kullanir {ama kivançin kullanmasina gerek yoktu} (biliyorum siz simdi diyeceksiniz ne alaka kivançla)

bone88
16-05-06, 00:18
eğer oyuncunun sesi kötüyse kullanabilir

işte olmaz ki oyuncunun sesi kötü olmaz... zaten dublaj kullananlar manken -şarkıcı çıkışlılar ya da yönetmenlerin sevgilileri onların da sesi kötü olanları oynamıyıversin 70 000 000 insan oyuncu olmak zorunda mı herkes kendi işini yapsın!!!

J.Lo fan
16-05-06, 07:52
Bence oyuncunun sesi kotuyse kullanilmali,meselen kivanch tatlitug,keremcem ve ozcan denizin neden dublaj kullandigini anlayamiyorum,cunki bence kendi sesleri de guzeldi.Ama polat alemdara gelince,hayatda aksanla konusuyor ve bence filmde dublaj olunmasi cok iiydi.

ersa1
16-05-06, 08:30
işte olmaz ki oyuncunun sesi kötü olmaz... zaten dublaj kullananlar manken -şarkıcı çıkışlılar ya da yönetmenlerin sevgilileri onların da sesi kötü olanları oynamıyıversin 70 000 000 insan oyuncu olmak zorunda mı herkes kendi işini yapsın!!!
Kesinlikle sana katılıyorum..

Sesi kötü olan, diksiyonu kötü olan, yapmasın bu işi.

Sonradan oyuncu olunmuyor, oyuncu doğuluyor, yetenek varsa var, yoksa yok, zorlamanın manası yok..

Sesi kötü olanlar başka işler arasın kendilerine..

tender
16-05-06, 14:21
kendi sesleriyle oynasinlar

gulseven
16-05-06, 20:14
tüm dizilerde aynı sesi duymak hoşuma gitmiyor.
oyuncu sesiyle, diksiyonuyla,rol yeteneğiyle oyuncu olur.
yoksa işte tipi yerinde birazda pohpohlarız e dublajda olur denilerek ortaya çıkarılanlar belli.
gerçekten de oyuncunun sesinin kötü olması diye bişeyi ben kabul etmiyorum

monçiçi
17-05-06, 13:01
bence sesi kötü olan oyuncular dublaj yapabilmeliler dublaj yapıp oynayan oyuncuların dizilerinide seyredip bir numara yapmadıkmı.

bone88
17-05-06, 20:08
Kesinlikle sana katılıyorum..

Sesi kötü olan, diksiyonu kötü olan, yapmasın bu işi.

Sonradan oyuncu olunmuyor, oyuncu doğuluyor, yetenek varsa var, yoksa yok, zorlamanın manası yok..

Sesi kötü olanlar başka işler arasın kendilerine..

çok doğru ... diyorum ya o kadar meslek var... dublaj kullananlar da aciz insanlar değil ya fakir değil ya... sinema-tv sektörünün pastasından da pay almayıversinler... manken de kazanıyo bu memlekette heryerden fazla ; şarkıcı-türkücü de kazanıyo ...

5 000 harcıyacaklarına 2000 harcasınlar işin emekcilerini dublör yapmasınlar!!!

Irmak007
18-05-06, 14:16
bence oyuncunu sesi közü olsa bile dublaj olmamali cünkü o azman ses bi tuhaf cikyio
mesela ask oyununda yasemin ergennin sesinde hep nefes alip vermelerde tuhaf tuhaf sesler cikiyor
ya da oyuncu ve ses birbirine yakismyior (mesela mahsun kirmizigül ve ya beren saat)
dublaj olacaksa eger ses oyuncuya yakismali
bu benim fikrim.

Aygin
20-05-06, 17:45
Kişiler dublaj yapabilmeleri için belli bir eğitimden geçmeliler ülkemizde bu eğitimi alan çok az sanatçı kaldı bu yüzden biran önce yeni yüzlerin bu eğitimden geçmeleri lazım:img-sorry

ersa1
20-05-06, 18:07
Bu forum ile ilgili; dün akşam CINE-5'te başka yerde yok programına konuk dublaj sanatçıları vardı.. Bey şuan Mahsun KIRMIZIGÜL'ü seslendiriyormuş, Bayan 26 yıldır bu işi yapıyormuş en son Arza AKIN´ı seslendirmiş. Da Vinci Şirfesi sinema filminin Türkçe dublajını yapmışlar.

Tüm sorularımıza cevap verdiler.. İzleyen olmuştur. Kayıt eden varsa ekleyebilir mi..

efsanem
20-05-06, 21:10
Ben sesli cekimden yanayim ama sesinin kotu oldugunu dusunuyorsa dublaj olabilir

ONUR_EBRU_SAN
22-05-06, 14:03
ya arkadaslar eger oyuncusuysa bende kendi sesiyle yapmasi lazim tamam bazi dublajilar bunun icin egitliyor ama kendi sesleini noyunculuk icin egitmeleri lazim

zbs
23-05-06, 09:17
Dublaj gerekli değil ama eğer sesi kötü bir oyuncu varsa bir dizide olsa daha iyi olur...

SiLArA
29-05-06, 12:13
ben kendi sesleri ile daha samimi daha doğal olduklarını düşünüyorum.oyuncunun zaten sesinin de nasıl olduğu öçnemli çünkü ses çok etkili..fakat kesinlikle dublaj olmamalı da diyemem.adamın her şeyi iyi de sesi kötüyse ne yapalım dublaj olsun.tabi dublaj kullanılsa da çok güzel olan filmleri/dizileri unutmamak lazım ;)

£c£
02-06-06, 13:32
Eğer oyuncunu sesi o anki sahnenin anlam ve önemini veremiyosa veya oyuncu yeterince ii seslendirme yapamıyosa yapılmalı.çünkü ses de mimiklerin ii olması kadar önemli bişey.
Ne kadar ii oyuncu olursan ol duygularını sesinle ii yansıtamıyosan bütün iş bitmiştir.:fighting2

:img-sorry benim bu konuda tek bi favorim var. o da SERHAT TUTUMLUER ya adam kör bi insanı bile sesiyle etkileyebiliyo ya

ES_RA
03-06-06, 09:51
Eğer oyuncunun aksanı bozuksa yada sese tonu rolüne gitmiyorsa mutlaka kullanmalı...ama kendi sesiyle olması bence daha etkileyici olur...

Dizi KoliK.
03-06-06, 10:32
Bence dublaja gerek yok oyuncunun sesi çook kötüyse mecbur kalınırsa yapılmalı

mavirüya
03-06-06, 16:42
Aslında sesli çekimden yanayım ama oyuncunun sesi kötü ise dublaj olmali. mesela özlem düvencioğlu. kızın aksanı var. alman aksanlı mavi olur mu:) olmaaazzz:)

kissorkill
03-06-06, 16:55
oyuncuunu sesi çok kötüyse kullanılmalı

SAHRA_IRMAK
07-06-06, 18:20
bence gereksız cunku seyırcı gercek sesını duyunca hayal kırıklıgına ugruyo

Aslı_01
07-06-06, 18:43
bnce sesi kötü ise dublaj olmali

Meryemce90
07-06-06, 20:24
bence de dublaj a hic gerek yok herkesin sessi güzeldir derim ben

meryemce84
10-06-06, 22:04
Oyunucunun sesi kötü ise dublaj yapılmalı...
Ama her dizideki baş karakteride aynı kişi seslendirmemeli..:)

deli92
11-06-06, 18:27
Oyuncu bence kendi sesini kullanmalı...
Sonra gerçek sesi duyulduğunda hayal kırıklığı olabiliyor.:img-grin2

sevdam
11-06-06, 20:37
bence oyuncu dedigin...kendi sesini kullanmali...

gzm
11-06-06, 23:35
bence bazı oyuncualrın gercek seside güzel dublaj gereksiz oluyor eger siveli bir konusması varsa karakterde bunun tam tersiyse dublaj yapılmalı

Ay90
13-06-06, 23:55
bence sesi kötüyse eğer dublaj olmalı ama bazen boşu boşuna dublaj kullanıyorlar cok sinir oluyorum her erkek başrolu hep aynı kişi seslendiriyor.

mini
21-06-06, 15:22
Ben kendi sesini kullanamayan kişiye oyuncu demem. Fotokopi gibi gerçek olmayan bir rol. Bakınız Sanem Çelik ne kadar bet bir sesi olduğu halde hiç de gocunmuyor. Kendine oyunculuğuna güvenen insan kendi sesini kullanır.

SAHRA_IRMAK
22-06-06, 22:00
keremcemın sesı dublaj mı? bılen var mı?

koyu mavi
23-06-06, 09:12
bence tüm oyuncular iyi kötü kendi seslerini kullanmalı ama türkçesi iyi olmayan uzun süre yurtdışına yaşamış türkçesi bozuk olan oyuncuların dublaj yapmasında bir sorun yok örenğin özlem düvencioğlu gibi:img-kiss: :love05:

misterio--señora--
25-06-06, 13:55
bence oyuncu dedigin...kendi sesini kullanmali...
katılıyorum:img-yes:

özzz
26-06-06, 01:07
Sesli cekimi tercih ediyorum:img-nyam:

sude-elvin
01-07-06, 00:33
eger oyuncunun sesi kötüyse kullanilmali bence bazi oyuncularda görüldügü gibi dublaj cok fark ediyor bence.

*arife*
01-07-06, 08:19
bence ses dublajı olmalı çünkü adam çok karizmatik ve rolüde hem biraz romantik hemde biraz ağar agi ama böyle bir kişiliğe tiz bir ses gitmez örneğin necati şaşmaz namı diar polat alemdarın gerçek sesi çok ince rolüne uymuyo ama dublaj sayesinde bu açık kapanıyo

hilal-44
01-07-06, 15:23
Gerektiğinde Kullanilmali

..gizzem..
04-07-06, 15:39
ya arkadaşlar her insanın sesi kendi üzerinde güzeldir bence dublajda da kendi sesleri kullanılmalı insanlara alakasız sesleri uyduruyorlar...iğrenç oluyo..

krnca_
09-07-06, 21:29
Sesli çekimden yanayım zaten genellikle konservatuar mezunu olanlar kendi seslerini kullanıyor ama aksanlı-şiveli konuşanlar yada diksiyonu iyi olmayanlara dublaj yapılıyor.

xKubrax
09-07-06, 21:49
Ben dublore kesinlikle karsi bi insanim bunu once bi belirtim, ama egerki gecerli bi sebebi var ise olabilir mesela Tuba buyukustun ve Ozlem duvencioglunu ornek gostericem ..
Tuba buyusutun yani Ihlamurlar altindanin guzel filizi dublor kullaniyorun bence hic bi geregi yok, TV makinasina konuk olmustu ve ben orda sesini duymustum bence kendi sesi dublor olarak kullandigi sesten bin kat daha guzel ve daha dogal bence kesinlikle dublor kullanmamasi lazim, ona kendi dogalli daha cok yakisir..

Ozlem duvenciogluna gelince oda dublor kullaniyor ama sunuda goz onunde bulunduralimki ilk oyunculuk deneyimi, birden normla birisiyken kendini Mavi olarak bulmus Hirsiz Poliste, Almanyada buyumus ordada dogmus galiba emin diil tam ama ve turkcesi bozuk her kelimenin anlamlarini bilmiyor, ve dublor olarak kullandigi ses ben hic kimsede duymadim taninmis, populer bi ses tonu olmadigi icin sorun yok, bunlara ragmen bence Ozlem bi cok oyuncuyum diye gecinenlere tas cikaritcak gibi iyi oynuyor ve cok iyi yerlere geliceginden eminim..

_Aysegül_
12-07-06, 15:10
eger kendi sesi karakterine uymuyorsa kullanmali..ama sesi karakterine uyyorsa neden kullansinki?...mesela bizim yaso´muz yani yasemin ergene dizide olgun bi kadin ama gercek hayatta daha cok genc 21 yasinda seside bence karakterine uymuor kendi sesini kullanmamasi daha iyi:)...

cyda_gkn
15-07-06, 18:30
bence dublaj hic bi zaman kullanilmamali yani ses cok kötü degilse oyuncular kendi seslerini tercih etmeliler.mesela özcan deniz sarkici ama haziran gecesinde asmali konakta falan hep baskasinin sesini kullandi bnce hic iii olmadi kendi sesi cok daha güzel:img-grin2

Flora
15-07-06, 19:38
Önceden daha farklı düşünüyordum ama şimdi daha değişik.Kullanılmamalı ama tabiki bazen gerekli durumlar oluyor.Bazı oyuncular uzun yıllar yurtdışında yaşamış olabiliyor ve bunun etkisiyle de konuşmaları daha farklı oluyor.Bu gibi durumlarda kullanılabilir ama sesi kötü diye olmaz.Bence oyunculuktaki en önemli faktörlerden biri ses.

timuçin hayranı
16-07-06, 15:35
bende eskiden kullanılmaması taraftarıydım fakat sarışında demiş bazı oyuncuların dilleri pek iyidığı için kullanılmasını normal görüyorum

!!!cakkıdı!!!
16-07-06, 16:16
Oyuncunun sesi kötü ise dublaj olmalı...

EL DESDİCADO
16-07-06, 16:18
dizler de benim için farketmiyor.nasıl güzel oluyorsa öyle olsun.alacağım keyfe bakarım ben

sinema da iş değişir tabi

*özgürkız*
17-07-06, 11:05
ses aksan bu konuda çok önemli örnek Azra Akın yağmur zamanında dublaj yaptı çünkü aksanı kötü Örnek Katerina Mutsatsos (yabancı damatdaki stella)
çok izlemedim ama yeni dizisi tutkunum sana da dublaj kullanmış çünkü kız yunan doğal olarak aksanı bozuk....

duygu408
17-07-06, 12:25
Önceden daha farklı düşünüyordum ama şimdi daha değişik.Kullanılmamalı ama tabiki bazen gerekli durumlar oluyor.Bazı oyuncular uzun yıllar yurtdışında yaşamış olabiliyor ve bunun etkisiyle de konuşmaları daha farklı oluyor.Bu gibi durumlarda kullanılabilir ama sesi kötü diye olmaz.Bence oyunculuktaki en önemli faktörlerden biri ses.
ben de senin gibi düşünüyorum.örneğin mavi rolündeki özlem düvencioğlu yıllarca almanyada yaşamış,doğal olarak türkçesi bozuk,alman aksanıyla türkçe konuşuyor,e durum böyle olunca mecburen dublaj yapılıyor.yani bu gibi durumları düşününce kesinlikle dublaj yapılmamalı diyemiyorum.

Flora
17-07-06, 12:34
ben de senin gibi düşünüyorum.örneğin mavi rolündeki özlem düvencioğlu yıllarca almanyada yaşamış,doğal olarak türkçesi bozuk,alman aksanıyla türkçe konuşuyor,e durum böyle olunca mecburen dublaj yapılıyor.yani bu gibi durumları düşününce kesinlikle dublaj yapılmamalı diyemiyorum.
Evet,yine aynı Şekilde Cansel Elçin de öyle.Onlardan bizler gibi Türkçe konuşmalarını bekleyemeyiz.Yaşadıkları ülkenin diline daha yatkın konuşuyorlar.
Onun dışında oyuncuların sesi kötü diye kendi seslerini kullanmamalarına bende sinir oluyorum.O zaman oyuncu olmasınlar.Zaten asıl oyuncu kimmiş tiyatro da belli oluyor.

handeMveÖ
17-07-06, 12:36
ses önemli nede olsa oyunculukta sonuçta sadece sesini duupda çok etkilendiğimiz oyuncular bile oluodur zaman zaman.eğer oyuncunun sesi seslendiremicek kadar kötüyse dublaj kullanmalı tabi

mentifecal
18-07-06, 15:15
Bence oyuncunun sesi kötü olduğu zaman dublaj kullanılmalı

zinednah
18-07-06, 15:46
Mahsun Kırmıgül ve
Özcan Deniz kesinlikle dublaj kullanmalı bence
yani gerekli olduğunda kullanılabilir...

birde aynı ses çok fazla farklı karakteri seslendirmemeli diye düşünüyoruz biz Pesu_35 ile birlikte....

Sevgilerimle...

-özgü_namal-
18-07-06, 16:09
kesi kötüyse dublaj kullanmalı

pesu_35
19-07-06, 10:17
oyuncunun sesi kötüyse mutlaka kullanılmalı diye düşünüyorm..
bir de zinednah'ın dediği gbi farklı oyuncularda aynı ses kullanılmamalı..
ve mümkünse oyuncuların oynadıkları dizilerde aynı sesleri kullanmaları daha ii olur bnce...:img-yes:

chaylack
19-07-06, 10:41
bencede farkılı oyuncularda aynı ses kullanılmamalı1 kişi aynı dönemde farklı dizilerde aynı kişi seslendiriyo tv ye bakmasam sanki aynı adam 3-4 dizide birden başrol oynuyormuş gibi garip:)

sda
19-07-06, 10:51
ya şimdi mahsunun emrahın mehmetin polatın sarpın hepsının sesı aynı acıkcası cok rahatsızlık verıcı bı durum dublaj gerekıyosa yapılmalı mesela
polatı düşünelm o ince sesiyle nasıl mafya olabilirdiki ses ona cok yakıstı
gerrci o ses hepsine çok yakışıo ama mesela sarp ve mehmetin başka seste kullansalar olurdu yanii zengin çocuunu oynuolar ne de olsa
ne vbilim işte her yerde aynı sesı duymak sıkıcı

cerenimo
19-07-06, 18:59
bence sesli cekim en iisi.hangi diziye baksan hep aynı ses.bi sure sonra baya yapmacık gelmeye baslıo.bence herkes kendi sesiyle cekim yapmalı
:)

mozist
20-07-06, 14:16
dublajın çekimleri kolaylaştırdıı bi gerçek :)

_camil_
20-07-06, 16:38
dublajın çekimleri kolaylaştırdıı bi gerçek :)

sana katılıyorum:img-grin2 :img-grin2

AASLI
21-07-06, 23:00
Oyuncunun sesi kötü ise dublaj olmali

gül_ecem
22-07-06, 21:59
oyuncunun sesi kötüyse değil ancak ve ancak çok kötüyse kurtarılamayacak durumdaysa olmalı.dublaja çok karşıyım ben.dublör kullanıyorlar sesi iyi olsa bile iki kaş kaldırıyorlar birşeyler yapıyorlar türkiyenin en iyi oyuncusu diye çıkıyorlar çünkü.bir de artık bu dublaj yüzünden artık dizi izleyemiyorum.çok rahatsız edici.her yerde aynı ses.bir de iyi olsun derken basbayağı kötü bir ses seçenler var.onlara hiç katlanamıyorum.

ALEV87
22-07-06, 22:01
ya öyle dublajlar oluyor ki hiç oyuncuya yakışmıyor ses yapılıyorsada dikkat edilmeli kanal 1 de asmalı konak ı izliyordum birden nurgül yeşilçay ın sesi değişti yani diziyi izleme isteğim kayboldu ses önemli dikkat edilmeli yapılıyorsa da böyle hatalara dikkat edilmeli

yagmur94
22-07-06, 22:22
oyuncunun sesi kötüyse dublaj olmalı

sisley
24-07-06, 03:21
Oyuncunun sesi kötüyse ve gerektiği gibi
kullanamıyorsa dublaj olmalı.

karbeyaZ
24-07-06, 03:58
bence sesi kötü de olsa dublaj olmamalı cünkü dublaj oyunculara her zaman bi numara büyük geliyor.. kendi sesleriyle cok daha iyi olur..