Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
11
fundapehlivan 11-12-06, 11:47 Birde cansele galiba fazla elini kolunu yaseminin yüzüne götürme demişler.(Galiba bu onda baya bir alışkanlık olmuş...) Fark ettiniz mi bilmiyorum barıştıkları yerde benimle gelir misin dediği yerde elini kızın yüzüne götürecek gibi yapıyor sonra hemen elini omzuna koyuyor ama orada iki kere filan yüzüne götürmek istiyor...
Bence de bazen el kol hareketleri abartı olabiliyor ama benim gözüme batmıyor onu çok sevdiğimden olsa gerek...
Daha hala 4 gün var... Acaba salı filan tekrarı yok mu? O sırada fragmanını verirdi...
arzu-başak 11-12-06, 13:02 Birde cansele galiba fazla elini kolunu yaseminin yüzüne götürme demişler.(Galiba bu onda baya bir alışkanlık olmuş...) Fark ettiniz mi bilmiyorum barıştıkları yerde benimle gelir misin dediği yerde elini kızın yüzüne götürecek gibi yapıyor sonra hemen elini omzuna koyuyor ama orada iki kere filan yüzüne götürmek istiyor...
Bence de bazen el kol hareketleri abartı olabiliyor ama benim gözüme batmıyor onu çok sevdiğimden olsa gerek...
Daha hala 4 gün var... Acaba salı filan tekrarı yok mu? O sırada fragmanını verirdi...
fundapehlivan çok güldüm ya...yalnız cansel fan clube geldiğinde(bu el kol hareketleri varya,hani hiç yerinde durmayan eller ve kollar)kendiside bunun farkında olduğunu düzeltemeye çalıştığını söylemişti...ama nedense banada abartı gelmiyor..sesninle aynı nedenden olabilmi acaba....
Size Bu hafta aylanın aktif bir rol üstleneceğini yazdım. Bakın size internetten bulduğum bir yazıdan alıntı veriyorum.
"*Tahkikat Komisyonu gazetelere ve matbaalara el koymak yetkisine sahipti. Ayrıca Komisyon, kararlarına karşı çıkan kişileri hiçbir yargılamaya tabi tutmadan 3 yıla kadar tutuklamak gibi çok tehlikeli yetkilerle donatılmıştı. 19 Nisan 1960'ta yaptığı bir konuşma nedeniyle İnönü'ye 12 oturum Meclis'ten çıkarılma cezası verildi.
Bu durumlar, İstanbul ve Ankara Üniversitesi öğrencilerini harekete geçirdi.
27 Nisan 1960 günü, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği'nin Beyazıt Beyaz Saray Salonu'nda yapılan kongresi polisler tarafından basıldı, öğrenciler dövüldü. [/U][/B]
O gece 27 Nisan 1960, İstanbul'daki bütün öğrenci yurtlarında şu haber sonsuz bir acelecilikle bütün öğrenciler arasında yayılıyordu. ''Yarın üniversite bahçesinde 9-13 arasında bir miting yapılacak''. Bu yalın cümleye başka bir ilave yapılmıyor, ne gel diye bir ikaz var ne de bir yorum; sadece olay duyuruluyor o kadar... 28 Nisan 1960. I. sınıf anfisinde kurulan Tahkikat Komisyonu'na gönderme yapıp, ''Hukukun bittiği yerde hukuk okunmaz'' diyerek ateşli bir konuşma yapan hukuk öğrencisi rahmetli Nuri Yazıcı kürsüden iniyor, binlerce öğrenci yürüyerek orta bahçeye çıkıyor.
Orta bahçe tıklım tıklım dolu, heykelin önünde İstiklal Marşı söyleyen gençlerin üzerine, polis cipi hışım gibi sürülüyor.
**Eli tabancalı polisler büyük hukuk âlimi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddık Sami Onar 'ı tartaklıyorlar ve yerlerde sürüklüyorlar. Polis saldırıları yoğunlaştı. Polisin attığı gaz bombaları, daha patlamadan alınıyor ve polise gönderiliyordu. Beyazıt Meydanı'nda atlı polisler gençlere karşı saldırmaya başladı.
**Bu arada Malatya doğumlu Orman Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Turan Emeksiz kurşunlara hedef olarak devrim şehidi oldu. Yüzlerce üniversiteli genç yaralandı. Hukuk Fakültesi öğrencisi Hüseyin Onur , Tıp Fakültesi'nden Mevlüt Kurtoğlu , Hukuk Fakültesi'nden Cengiz Ballıkaya, Kenan Özten, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi öğrencisi Hüseyin Irmak ağır yaralılar arasındaydı. Haseki Hastanesi'ne getirilen Hüseyin Onur'un sol kasığından oluk gibi kan fışkırıyordu. Kurşun damarı delmişti. Onur, kanının üçte ikisini kaybetmişti. Hüseyin Onur, sol bacağı dipten kesilerek yaşama döndürülebildi. Kenan Özten'in, ayağı tankın paletleri arasında ezilmişti, ölümden zor kurtuldu. Bütün gençlik ''Hürriyet-hürriyet'' diye bağırıyordu.
Gençlik olayları, 29 Nisan 1960 günü Ankara'ya sıçradı. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri zulme karşı başkaldırıyordu. Fakülte binası polis kurşunlarıyla taranıyordu. İstanbul'daki bütün öğrenciler, gemilere ve trenlere bindirilerek ailelerinin yanına gönderildi. Ama gösteriler İstanbul ve Ankara'da 26 Mayıs'a kadar kesilmeden sürdü. Gençliğin hareketleri toplum içinde de yankılarını buluyordu."
hakikaten çok çarpıcı.. zaten geçenlerde bi arkadaş okullarının olduğu yerde çekimlerin yapıldığını herkesin özgürlük adına bağırıp çağırdığını ve aylanın da olayların göbeğinde kaldığını yazmıştı ve yanlış hatırlamıyosam o arkadaş i.ü. beyazıt kampüsündendi...
eğer darbe bu bölümde olacaksa, evet bu bölümde nişanlanacaklardır... ama darbenin bu bölümde olması pek akla yakın gelmiyo gerçi Aktüel'de öle yazıomuş ama ne bilim o kadar çok şey olacak ki o arada umarım hepsini gerçekten de hızlıca geçmezler..
Bildiğim kadarıyla Ahmet ve Yaseminin nişanı olmuyo .Çünkü darbe olcak ve yaseminin babası tutuklancak. ahmet ve yasemin ayrılacaklar (yasemin hamile kalacak) ahmet terzi bayanın kızı ile yaseminse nejdetle evlenecek ( bu arada ahmetin evlendiği kız doktor olucak ve ahmetin hiç çocuğu olmayacak)
alisercan arkadaşım aylanın olayların ortasında kalması gayet mantıklı olurdu hatta öğrenci hareketinin merkezinde de yer alabilir ama şimdiye kadar aylayı hiç siyasi konularla ilgili konuşurken görmedik gerçi diğer konularda da pek konuşmuyo ama öğrenci olayları içinde yer alacaksa ankaraya gidecekse en azından biraz siyasetle ilgili göstermeye çalışabilirlerdi şimdi pat diye olayların içinde yer alırsa mantıksızlık olacaktır
Cuma günü oynayacak bölüm aslında her şeyin başlangıcı olacak.Şu anda düşünürken bile o anları hissedebiliyorum.Yani yaşanan olayların da aktarılması gerek dizide ki bizler Beyazıt'taki çekimlerden öğrenci olaylarına da yer verileceğini biliyoruz.Bir yandan Necdet-Ahmet-Yasemin diğer yandan Rıza-Keriman-Nezahet olayları,bir yandan öğrenci olayları,bir yandan Ahmet&Yasemin'in ailelerine bu aşkı kabul ettirme çabaları,ailelerin şiddetle karşı çıkışı...
Geçen bölümde Ahmet'in Necdet'e "Yakın zamanda senden yardım isteyebilirim." sözü boşa değildi gibi geliyor bana.Bu adaya gidiş belki de ailelerden bir kaçış olabilir.Ahmet'in Yasemin'e "Benimle gelirsin değil mi?" sözüden çıkarttığım bu.O kurgu boşa olmamalı...
Benim merak ettiğim darbeyle Ahmet-Yasemin ilişkisi çalışacak mı?Yani onların birlikte olduklarının sabahında mı darbe olur yoksa aradan zaman geçer mi...???
fundapehlivan 11-12-06, 15:32 Bence bu bölümde özellikle ahmet "ya yasemini kabul edersiniz ya da beni kaybedeceksiniz" der aile kabullenmek zorunda kalır. Yasemin de ailesine çok ciddi olduğunu gösterir ama nasıl işte onu bilemiyorum.
Hala zaten hapisten çıktı iyileşir bu bölümde...
Tamam aileler anlaştı, hala iyileşti ama mendersin nişanı takması var o nasıl olacak anlamadım. Yani Şevket bey nasıl bunu kabul edecek o hala muamma. Ama belki de kardeşini dışarı çıkardı ya geçen bölüm yumuşamamış gibiydi bu olayldan ama bu bölüm yumuşayacak demek ki...
O zaman nişanı hızla yapacaklar ve bunlar adaya gidecek, birlikte olacaklar ve darbe olacak... Öyle de biter zaten... Yani herhalde...
öğrenci olaylarının dizide mutlaka yansıtılması şart zaten şimdiye kadar nedense sadece basına uygulanan yasaklar gösterildi basın özgürlüğü denilip duruldu o dönemde halkın gitgide fakirleşmesi olayı dizinin gündeminde hiç olmadı halktan birilerinin bakış açısı verilmedi o nedenle en azından öğrenci olaylarına değinilmeli.biraz önca de söylediğim gibi bunu ayla üzerinden vermeleri mantıksızlık olur.bence öğrenci hareketiyle birlikte yeni karakterler ortaya çıkacak belki berk hakman da bunlardan biri olabilir eğer dediğim çıkarsa berk hakman kesinlikle öğrenci hareketinin merkezi olmalı hatta belki de polisin öldürdüğü öğrencinin arkadaşı bile olabilir.
Bence Ayla öğrenci olaylarının ortasında kalır.Yani Ayla'nın şimdiye kadar siyasetle ilgili konuştuğunu görmedik.Bu sebeple siyasetle alakası/ilgisi olduğunu sanmıyorum.Bu öğrenci olayları tıp fakültesinde başlamış,Ayla da bu olayların arasonda kalacak sanırım ...
Bildiğim kadarıyla Ahmet ve Yaseminin nişanı olmuyo .Çünkü darbe olcak ve yaseminin babası tutuklancak. ahmet ve yasemin ayrılacaklar (yasemin hamile kalacak) ahmet terzi bayanın kızı ile yaseminse nejdetle evlenecek ( bu arada ahmetin evlendiği kız doktor olucak ve ahmetin hiç çocuğu olmayacak)
'Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar.' Dizinin genel özetinde böyle yazıyo multimedia bölümünden okuyabilirsin...
Ahmet'le Yasemin kesin nişanlanıyor ancak benim anlamadığım bu kadar olayı bir bölüme nasıl sığdıracakları...
Yani ailelerle çatışma biraz daha devam edecek bu Aktüel'deki repliklerden belli sonra ikna olucaklar nişan yüzüklerini Adnan Menderes takacak.
Necdet hastaneye gidecek iyileşecek,Sevim iyileşecek.Rıza Bey-Keriman-Nezahat Hanım cephesinde olaylar olacak,Ayla öğrenci olaylarına karışacak,Ahmet'le Yasemin adada birlikte olacaklar sonunda da darbe.Ya bunlar bir bölümde olmayacak ya da biz soluksuz bir bölüm izleyeceğiz...
Fragman Salı ya da Çarşamba çıkar bence ama böyle bir bölüm için bence şimdiden fragman çıkmalı ....
fundapehlivan 11-12-06, 16:28 Bence de Cansel burada da çok yakışıklı... Yani ben özellikle otel odası sahnelerinde giyindiği siyah takım elbisesiyle o haline bitmiştim mesela... Acayip yakışmıştı. Yani Billurcum yalnız değilsin. Anladığım kadarıyla sen de benim kadar cansel hayranısın neyse...
Belki ayla ile öğrenci olaylarını gösterir gerçekten ama bunu darbe olmadan önce göstermeliydi yani bölümlere yaymalıydı. Şimdi hemen öğrenciler ayaklanacak ve hemen darbe mi olacak? Öyle olmamış ki... Yani bu olayları daha önceden göstermeye başlamalıydı bence...
Ya berk harman nasıl ortaya çıkacak gerçekten deniz mi olacak merak ediyorum.
GüLpArE_YeŞiM 11-12-06, 16:29 çokm acele davranıyorlar nişanlanmakta bu işin sonu kötü olabilir hala yaseminin babası ve ahmetin babası kinler bu iş nasıl oluyor anlamadımm nasıl izin verdiler yoksa habersizmi yapıyorlarrr
Cansel hayrani falan degilim ama kirli sakal kendisine cok yakisiyor demeden gecemeyecegim.
Yasemin ve Ahmet nisanlanacak diye birsey okudum daha demin (üstteki üyelerden birisi yazmis) aileler nasil razi olacak.
Son bölümde birsey kafama takildi. Ahmet Necdet'in Yasemin'i sevdigini bilmiyor mu? Biliyor da niye bukadar kolay onunla Yasemin hakkinda konusuyor? Insan ilk basta sorar onun icin sorun varmi diye falan.. Ya ben dikkatli izlemiyorum ya da bu bir mantik hatasi.
Vee bu dizinin ömrü fazla uzun gözükmüyor.. Reytingler nedeniyle.. Insallah bir an önce reytingler düzelir. AB reytingleri herzaman iyi ama Total'de cokdüsük.
şu denizin berk hakman olacağı nerden çıktı allah aşkına öyle bi duyum mu aldınız ben mi bişey kaçırdım.benim senaryoma göre berk çok farklı bir karakter olarak bir öğrenci lideri olarak ortaya çıkabilir hatta aylanın ya da lalenin de üniversteden arkadaşı olabilir
yaw arkadaşlar bu Aktüel'de diziyle ilgili tam olarak ne yazıyor.. merak ettim eğer elinde olan varsa kısaca ekleyebilir mi????
şu denizin berk hakman olacağı nerden çıktı allah aşkına öyle bi duyum mu aldınız ben mi bişey kaçırdım.benim senaryoma göre berk çok farklı bir karakter olarak bir öğrenci lideri olarak ortaya çıkabilir hatta aylanın ya da lalenin de üniversteden arkadaşı olabilir
berk hakmanın denizin büyüklük hali olduğu söylenmişti daha önce.. doğruluğu kesin midir bilemiyorum ama...
Bence de Cansel burada da çok yakışıklı... Yani ben özellikle otel odası sahnelerinde giyindiği siyah takım elbisesiyle o haline bitmiştim mesela... Acayip yakışmıştı. Yani Billurcum yalnız değilsin. Anladığım kadarıyla sen de benim kadar cansel hayranısın neyse...
Belki ayla ile öğrenci olaylarını gösterir gerçekten ama bunu darbe olmadan önce göstermeliydi yani bölümlere yaymalıydı. Şimdi hemen öğrenciler ayaklanacak ve hemen darbe mi olacak? Öyle olmamış ki... Yani bu olayları daha önceden göstermeye başlamalıydı bence...
Ya berk harman nasıl ortaya çıkacak gerçekten deniz mi olacak merak ediyorum.
En az senin kadar Cansel'ciyim Funda'cığım.Ve haksız yere eleştirilmesine ya da saçma yorumlara marus kalmasına dayanamıyorum.Belki abartıyorum bilmiyorum ama Cansel o kadar içten ve bizden ki ona laf söylendiğinde bana söylenmişten çok kızıyorum.Yani bilmiyorum bu başlıkta durup dururken Cansel'in yakışıklılığını konuşmak ne kadar doğru?Benim arkadaşlarımın %50si Cansel'in karizmasından bahsediyorlar Hatırla Sevgili dendiğinde,KK'da bir yüzbaşı havası vardı şimdi başka bir karakter ve başka bir hava var ...
Bu konuyu uzatmak mantıksız olduğundan daha fazla konuşmuyorum.Onları uyarırken ben konuşmuş oluyorum çünkü:)
Durumlar hızlı ilerlemek zorunda darbeden sonra zaten baya yavaşlayacak emin olun.1 bölüm daha sabır ;)
Ahmet Necdet'in Yasemin'i sevdiğinden habersiz elbette.Bilse ne onla arkadaş olur ne de dert yanar.Hatta Yasemin'in Lale'lerde olmasına da karşı çıkardı...Kıskançlık ;) Öğrendiğinde zaten büyük bir darbe alacak ...
Reyting konusunun da artık açılmasını istemiyorum açıkçası...Atv kaldırmayacağız diyor daha ötesi var mı?
fundapehlivan 11-12-06, 18:01 Cansel hayrani falan degilim ama kirli sakal kendisine cok yakisiyor demeden gecemeyecegim.
Yasemin ve Ahmet nisanlanacak diye birsey okudum daha demin (üstteki üyelerden birisi yazmis) aileler nasil razi olacak.
Son bölümde birsey kafama takildi. Ahmet Necdet'in Yasemin'i sevdigini bilmiyor mu? Biliyor da niye bukadar kolay onunla Yasemin hakkinda konusuyor? Insan ilk basta sorar onun icin sorun varmi diye falan.. Ya ben dikkatli izlemiyorum ya da bu bir mantik hatasi.
Vee bu dizinin ömrü fazla uzun gözükmüyor.. Reytingler nedeniyle.. Insallah bir an önce reytingler düzelir. AB reytingleri herzaman iyi ama Total'de cokdüsük.
Yok canım Ahmet Necdetin yasemini sevdiğini bilmiyor. Öyle olsa Ahmet yasemini Necdetten uzaklaştırmaya çalışır aksine pastaneye götürmezdi. Hem de aşkını ona anlatmazdı.
Ayrıca reyting konusunda sana katılmıyorum. Zaten bu dönemi kesin tamamlayacaklarmış... Ayrıca ab nin reytingi çok güzül geldi. Ve darbeyle çok daha yükselecek bence...
fundapehlivan 11-12-06, 18:03 arkadaşlar siz bilio musun bilemem ama.bu hatırla sevgilide darbe çıkması lasım..adnan menderes ölüo ya ordan aklıma geldi....o yüzden ahmetide götürürler askerler....
ayyyyyyyy yaseminle ahmet böle mi ayrılcak yaniii
Arkadaşım sen genel özeti okumadın galiba. Zaten senin ismini de burada ilk defa görüyorum. Ahmeti askerler filan götürmeyecek çünlü Ahmetin menderesle bir alakası yok. O ne yaptı ki, askerler Rıza yı götürecekler ve bu da Ahmet ve Yaseminin arasını bozacak...
darbe sırasında siyasi işlerle bağlantısı olaran kişiler soruşturmaya çekilir..ahmet o dönemde savcı yardımcısı olcak..soruşturma yapılacak kişiler mahkemeye çıktığında ahmet de babasına yardım edicek...ahmetin askerler tarafından götürülmesi gibi birşey söz konusu olamaz.çünkü asker ve hukuk yan yana darbe zamanında
Birde Menderes Hemen Asilmiyor Benim Bildiğim Gerçekte Alti Ay Yassiadada Hapi Yatiyor Dizide Böyle Bir Atlama Yapacaklar Mi Acaba???
Yassi Ada Ahmet Ve Yaseminin Yaşadiği Ada Mi?
onlar büyükada da yaşamıyolar mıydı ben öyle biliyodum ya.
Evet arkadasim ama simdi kis geldigi icin Istanbul'a tasindilar;) Yani yazin adaya kisin Istanbul'a gidiyorlar.
Birde Menderes Hemen Asilmiyor Benim Bildiğim Gerçekte Alti Ay Yassiadada Hapi Yatiyor Dizide Böyle Bir Atlama Yapacaklar Mi Acaba???
Yassi Ada Ahmet Ve Yaseminin Yaşadiği Ada Mi?
Adnan Menderes hemen idam edilmiyor zaten.O aşamalar normal hızla yaşanacaktır elbette.Nasılsa bu bölüm sonunda istedikleri noktaya gelmiş olacaklar hızlı ilerlemeleri için bir sebepleri kalmayacağından onun için ayrı bir zaman atlaması olmaz bence ...
psikopat90 11-12-06, 20:02 bence orayı geçerler ama gazzetelerle geçerler.yani öyle olursa mesela daha ertkili olur.menderes ilk defa adalatin önünde şu bu idam edildi şu hakimin karşısına çıktı gibi manşetleri gösterir falan diye düşünüyorum.yani öyle olursa tam süper olur aslında
fundapehlivan 11-12-06, 20:12 Bence de haberlerden de görüntüler gösterebilirler, ya da dediğiniz gibi manşetlerden gazetelerden yani yazıları göstererek geçirir o süreleri...
Ya bu fragman yarın çıkar mı acaba, ne dersiniz?
istnbl_esra 11-12-06, 20:21 selamlar dizinin çekimleri nerde bilen var mı diye soracaktım yani ada dışındaki ben üsküdar ve unkapanı diye okudum ama tam olarak yerini bilen var mı ? üsküdarda oturuyorum ve hergün unkapanında sayılırım eğer mümkün olsada çekimlerini görebilsem çok sevinecem..
Ozet gelsede farketmez sanirim. Ne de olsa ilk 6 bolumun toptan ozeti var elimizde:) Asil benim merak ettigim Ahmet ve Yasemin ayrildiktan sonra Ahmet'in Ayla ile Yasmein'inse Necdet ile evlenmeleri ve daha sonraki hayatlari. Ufff bir gunluk ayrilliga bile zor dayanan Ahmet ne yapacak bakalim! Yazik ya hergun kesin gidip izliyordur Yasemin'i. Bu arada cocuklari oldugunda simdi bunu Ahmet Necdet'ten zannedecek:(
mili_gkhnözen1905 11-12-06, 21:29 gecen cuma bakamistim ama cumartesi tekrarina baktim
basini kacirdim ama
ahmetle yaseminin kavgayi göremedim yaa...
güzel bölümdü en sevdigim yerde ahmetin telefonda yaseminin
sesini dinlemesi bulusmalari idi...
nejdete acidim ya kazik kadar adam olmus halen emir aliyor
babasindan yaa...
ve birsey bilmek istiyorum
yasemin nejdetle ahmet baskasiylami evlencek
nedenki neden ayriliyorlar ve kacinci bölüm olcak bu???
cumayı iple çekiorm!!kesinmi 6.bölümde darbe olucağı ya nasıl sığdırcaklar okadar konuyu anlamadım ben!!çok fazla zaman atlamasıda iyi olmuyo bence ya!!neyse hiç farketmez sabırsızlıkla bekliyorum cumayı!!
Hatırla Sevgili
Hatırlamak bazen pek de rahat vermez insana. Sanırım bu yüzden çabucak unutmayı tercih ediyor insan kalbi...
Doğum ağrısını, ayrılık acısını unuttuğu gibi...
Unutmak iyi midir diye de düşünmekteyim kimi zaman da... Unutmasa nasıl dayanacak insan o kederle yaşamaya?
Unuttuğu için belki de patinaj çekmekte aynı insani hatalar üzerinde.
Cuma gecesi “Hatırla Sevgili” yi izlerken, çok çok iyi yazılmış, çok çok iyi çekilmiş ve çok çok iyi oynanmış bir projenin de varlığını görmek iyi geldi bana...
Zira (hiç seyretmedim sakın yanlış anlaşılmasın) bir kadının kaç paraya yatabileceğini sorgulatan bir başka güçlü projenin gölgesinde “hatırlanması gerekenler” yok sayılabilirdi...
“Sağcı solcu şeyi aman boş ver” diyen bir genç kuşak izleyici için yabancı dursa da o sağcı solcu şeylerinin bu ülkede neleri tepetaklak ettiğini anımsamak irkiltebilir belki birilerini... Sanmıyorum ama belki...
Bugünkü gazete başlıklarına bakarsak Türkiye iki uç noktada durmakta sanki.
Töre cinayetiyle, televizyon programlarındaki çürümüş modellerin delilikleri arasında bir boşluk var sanki.
Sanki artık ailelerin çocuklarını büyütürken yaşadıkları sorunlar, siyasetin ulusal ekonomiye, ulusal ekonominin aile bütçesine ettiklerinin hiçbir önemi yok.
Bir şeye inanmanın, bir taraf olmanın sorumluluğu, vatandaşlık bilinci, adalet ve aidiyet duygusu yok...
Üstelik bunların yeni günlük yaşam içinde bir anlamı da yok...
“Hatırla Sevgili” Cuma akşamı 1959 yılını anlatırken usul usul 1970’lerin sonu, 1980’lerin başları geldi aklıma...
Sokak çatışmalarının içinde saklambaç oynarken, “bir kadın 150 bin dolara bedenini satar mı?” durağına geldik...
Bu yazıyı rol aldığım dizinin setinde yazıyorum. İzleyicilerin Ferit oda diye bildikleri tavan arasında, pencereden bakarken az önce Asu Maralman geldi yanıma. “Sonbaharı mı seyrediyorsun?” diye sordu. “Evet” dedim... “Şu yaprakların uçuşuna bak...”
“Eeee” dedi “Her şey mutlak bitmeye mahkumdur. Bitecek ki her defasında yeni bir şey başlasın.”
Her şey hızla anı oluyor evet...
Az sonra bu yazıyı bitirecek ve aşağı ineceğim. Aşağıda beni yeni, heyecanlı ve belki de çok iyi bir iş devralmış olmanın ürkekliği içinde bir ekip karşılayacak. Makaralar dönecek. Kasetler bitecek. Zaman geçecek... Yine birarada günler ve geceler geçireceğiz.
Bir gün gelecek biz de tükeneceğiz...
Yeni şeyler başlayacak... Başlayacak her yeni günü sevinçle karşılayabilme gücü olmayacak içimizde her zaman.
Ama hiç unutmaycağız; her bitiş yeni bir başlangıçtır!
Pazar ekinde gidenlere güle güle demiştim...
Buradan da kapımızı henüz çalanlara merhaba demek isterim...
Hoşgeldiniz...
selamlar dizinin çekimleri nerde bilen var mı diye soracaktım yani ada dışındaki ben üsküdar ve unkapanı diye okudum ama tam olarak yerini bilen var mı ? üsküdarda oturuyorum ve hergün unkapanında sayılırım eğer mümkün olsada çekimlerini görebilsem çok sevinecem..
valla tam olarak bilemiyorum ben de yani unkapanı ve üsküdarda nerde olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama geçenlerde ist üni beyazıt kampüsünde bir bölümü çekiliyor diye bir arkadaş yazmıştı.. ayrıca yaseminin ailesinin evi olarak kullanılan ev tarabyada onu biliyorum.. bir de karaköy ve sirkecide fln tarihi binalarda çekimler oluyor.. yolun düşerse görebilirsin belki.. pek yardımcı olamadım sanırım ama:( benden bu kadar..
6. Bölüm'ün sonuna doğru darbe olacaktır diye düşünüyorum.
Ve 7. bölümde de darbe sonrasını izleriz.Yassıada davaları ve o süreç mutlaka işlenecektir.
Ama ayrıntılara girileceğini sanmıyorum.Benim asıl merak ettiğim Menderes'in idamı
Gösterileceğini sanmıyorum.Arkadaşlar 6. bölümün tadını çıkaralım derim.
Çünkü sonrasında ayrılıklar,dramlar,gözyaşları bizi bekliyor olacak.:img-yes:
askasürgün,valla buaralar bu forum böyle..niye anlamadım....önceden yorumları okumaya yetişemiyordum..ama şimdi...sanırım genel olarak böyle diğer sayfalara bakmadım ama.....
bence bos olma nedenı enazından bellı biyere kadar ne oldugunu bılmemız... sıla nın gecen bolumunde sıla kactımı kacamadımı dıye sayfalarca yazı yazılmıstı hemde ne fragmanda nede ozette bıle kacıp kacamadıgına daır ıpucu bıle vermedıler bolumu seyredene kadar sayfalarca yazı yazıldı bununla ılgılı... ama bız ahmetle yasemın kusmusken bıle acaba barısıcaklarmı demedık cunkı bılıyoruzkı nısanlanıcaklar!!! bunlar yapımın kanalın co buyuk dezavanytajı bence...
Şahsi fikrim darbenin 6. bölümde olmayacağı yönünde.
Yani belki bir yanlış anlama olmuştur bölümün numarasıyla ilgili.
Zira aynı bölümde nasıl herşey olabilir ki? Yani daha darbeye kadar olacakları düşününce:
-Sevim'in mahkemesi
-Mahkeme sonucunda Ahmet'in ailesiyle tekrar konuşması
-Ailelerin ikna edilmesi
-Nişan hazırlıkları
-Menderes'in yüzüğü takması
-Nişan dönemi ve malum ada olayı
en son da darbe...
Ya bu bölümde sürekli zaman atlatacaklar (5 ay sonra vs gibi) ya da bu iş en az 8. bölümde olur diyorum ben..
arzu-başak 12-12-06, 13:03 arkadaşalr forumda resim bölümüne baktınızmı..iki tane resim eklenmiş...(yaseminin üzerinde mavi elbise kırmıız bir hırka var)birinde yasemin ayakta ahmet eğilmiş biriyle konuşuyor..ikisininde suratında mutsuz bir ifade var..diğerinde ahmet ayakta sanki gidiyor....acaba orda ahmet kiminle konuşuyor..o sahnede ne oluyor merak ettim ya..acaba ahmet yaseminin babasıyla konuşuyor olabilirmi...
Arzu-Başak, bu resimler 4. bölüme ait. Deniz kaybolmuştu ve Ahmet ile Yasemin Işık ve defne ile konuşuyorlardı bu sahneden. Ahmet eğilmiş ufaklılardan birşeyler öğrenmeye çalışıyordu. Yeni değil yani
arkdslar ben ısleyemedımm cuma gunku bolumu pazarda tekrarını vermıs ama bı daha tekrar vercekmı bılıomusnz??:icon_sorr
6. Bölüm'ün sonuna doğru darbe olacaktır diye düşünüyorum.
Ve 7. bölümde de darbe sonrasını izleriz.Yassıada davaları ve o süreç mutlaka işlenecektir.
Ama ayrıntılara girileceğini sanmıyorum.Benim asıl merak ettiğim Menderes'in idamı
Gösterileceğini sanmıyorum.Arkadaşlar 6. bölümün tadını çıkaralım derim.
Çünkü sonrasında ayrılıklar,dramlar,gözyaşları bizi bekliyor olacak.:img-yes:
dizinin senaristi aktüel dergisinde altıncı bölümde darbe olacak demiş.menderes'in idamında belgesel görüntülerini kullanabiliriz demiş kesin olmamakla birlikte.dönem dizisi çekiyorsun ama belgesel görüntülerini kullanarak kolaya kaçıyorsun.tamam o sahnenin çekimi çok zordur ve ne kadar doğru yansılabilirsin ama bence çekmeliler o sahneyi.Türkiye'de bu bir ilk olurdu ve iyi çekersen de o derece diziye ve de bu dönemi bilmeyen gençlere katkın olurdu.
KemanciMemo 12-12-06, 14:15 Bence de idam sahnesini dizideki karakterlerle cekmeliler. Yoksa dizinin ne orjinalligi kalir ne de inandiriciligi. Bu diziyi izleyen herkes Adnan Menderes'in neden ve nasil idam edildigini biliyor. Kendisi hakkinda onlarca belgesel filmler cekildi. Eger dizinin icerisine orjinal goruntulerden bir demet te olsa yerlestirirlerse ciddi manada bir kopukluk olur diye dusunuyorum. Ellerindeki mevcut oyuncularla anlatmak istedikleri her konuyu cekebilmeliler. Eger cekmek istemiyorlarsa gercek hayattan kesitlerde sunmamalilar, olayi akisina birakip sozlu olarak konuyu aciklamalilar. Bunun disindaki bir gayret bana gore izleyiciyle kafa bulmak demektir. Inandirici olsun derken, cok komik olursunuz, bundan da haberiniz olmaz.
Bence kesinlikle her turlu sahneyi mevcut kadro ile cekmelidirler.
Bir varmis bir yokmus :img-yes: Aslicigim ne verse versinler dogru durust versinlerde baska bir sey istmem canim... Hadi bakalim bu hafta bizi hareketli sahneler bekliyor, kan kaybindan hastanelik olan Necdet gibi...
Artik Ahmet'e kendine gelsede bende seyretmekten zevk almaya baslasam sumsuk sumsuk durmakten vazgecse :img-blush
KemanciMemo tabii inandiricilik acisindan yazdiklarin dogru ama ben boyle bir sahne seyredebilecegimi sanmiyorum, gercekler acidir ama seyretmek daha da acidir benim icin, konuyu dogru durus kurgulasinlar yeterli...
Bir varmis bir yokmus :img-yes: Aslicigim ne verse versinler dogru durust versinlerde baska bir sey istmem canim... Hadi bakalim bu hafta bizi hareketli sahneler bekliyor, kan kaybindan hastanelik olan Necdet gibi...
Artik Ahmet'e kendine gelsede bende seyretmekten zevk almaya baslasam sumsuk sumsuk durmakten vazgecse :img-blush
kale'ciğim merhaba.evet bu hafta çok hareketli olacak gibi.bakalım hızlarına yetişebilecekmiyiz.:img-blush
evet katılıyorum ahmet kendine gel artık.şöyle bir silkelen.yoksa bilmiyorum yani.troest :img-grin2
bu arada özet niye gelmedi yahu.geçen hafta pazartesi okumuştuk.:img-yes:
evet ya ahmeti daha on plana koymalari lazim
Aslinda on planda ama sanki bir sis perdesi var uzerinde bir turlu netlesemedi... Net Ahmet istiyorum ben, ey senaristler duyun sesimi... Savci adayi Ahmet sis perdesini artik aralasada biz de tv karsisinda mest olsak... Sevgilisinin eteginden ayrilsa belki karekteri daha cok netlesir :img-blush
KemanciMemo 12-12-06, 14:25 Her ne kadar ACI olsa da diziye orjinal bir hava ve kesinlikle huzunlu bir hava katacaktir diye dusunuyor kale arkadasim. Zaten dizinin varmak istedigi yer de HUZUN, UZUNTU, KEDER, ACI ve HASRET. Butun bunlarla birlikte degerlendirmek gerekirse o idam sahnesinin ve tabiki bu karar etrafinda sekillenen diger olaylarin yansitilmasi son derece carpici ve otantik olabilir diye dusunuyorum. Bakalim bizi neler bekliyor.....
KemanciMemo hak veriyorum, madem bu ise soyundular dogru durust islesinler... Ama ben hala o sahneleri seyredebilecegimi dusunemiyorum... En cok darbenin nasil islenecegini merakla bekliyorum ki ona az kaldi 6.bolum kapimizda, hizli hizli gecilirse iste o zaman deli olurum...
Aslicigim bu Ahmet var ya, hala avukat olduguna inanasim gelmiyor, avukat dediginde inandirma gucu olmasi gerek ama bizimkinde ooo bu da yok :img-pilot sozu gecmiyor gibi boyle savci mi olunur canim...
Her ne kadar ACI olsa da diziye orjinal bir hava ve kesinlikle huzunlu bir hava katacaktir diye dusunuyor kale arkadasim. Zaten dizinin varmak istedigi yer de HUZUN, UZUNTU, KEDER, ACI ve HASRET. Butun bunlarla birlikte degerlendirmek gerekirse o idam sahnesinin ve tabiki bu karar etrafinda sekillenen diger olaylarin yansitilmasi son derece carpici ve otantik olabilir diye dusunuyorum. Bakalim bizi neler bekliyor.....
kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.bu sahneyi mutlaka çekmeliler.ama çekmeyi beceremezlerse de çok tepki alırlar.belki bu yüzden cesaret edemiyorlardır.biraz kolaya kaçıyorlar gibime geliyor.
psikopat90 12-12-06, 14:37 ya bu bölüm gerçekten de çok yoğun olacak ya.ağır sahneler falan var üstüne yaseminle ahmetin ayrılığı nasıl olcak ya düşündükçe içim kan ağlıyor
KemanciMemo hak veriyorum, madem bu ise soyundular dogru durust islesinler... Ama ben hala o sahneleri seyredebilecegimi dusunemiyorum... En cok darbenin nasil islenecegini merakla bekliyorum ki ona az kaldi 6.bolum kapimizda, hizli hizli gecilirse iste o zaman deli olurum...
Aslicigim bu Ahmet var ya, hala avukat olduguna inanasim gelmiyor, avukat dediginde inandirma gucu olmasi gerek ama bizimkinde ooo bu da yok :img-pilot sozu gecmiyor gibi boyle savci mi olunur canim...
evet bu sahneyi seyretmek çok hüzünlü olacak.hızlı geçecekler gibi kale hazırlıklı ol.:img-hyste
evet benim de inanasım gelmiyor.bir de işsizken baktım 'anne ben adliyeye gidiyorum' dedi bu hafta.ne ara adliyelere düştü yolun.iş arıyordu hani.babasına yardım ediyordur ama bize o geçişi gösteremediler.
KemanciMemo 12-12-06, 14:43 Dizinin ilk zor sahnesi olan ucak kazasina ne kadar cok calistiklarini Can Dundar yazmisti. Menderes'in idam sahnesinin bu sahneden daha zor oldugunu dusunmuyorum. O ucak sahnesini ceken, bu olayi haydi haydi cekebilir. Bunun haricinde Ahmet ile Yasemin'in ayriliklarinin bu sefer cok daha agir bir sebepten kaynaklanacagini dusunuyorum. Oyle zannediyorum ki Ahmet karakteri yine Lozanda kendisine empoze edilen nezaket ve nezahat ozurlu dusuncelerini veya davranislarini aciga vuracak ve bunun akabinde Yaseminden yine ayni sertlikte cok esasli bir muhalefet gorecek. Bu olayin tam olarak ne olacagini inanin ben de cok merak ediyorum. Umarim Ahmet beni yailtir da, biraz olsun empati yetenegini yerli yerinde kullanir.
psikopat90 12-12-06, 14:43 aa arkadaşlar siz de her sahneyi ayrıntılı olarak istemeyin cnm ohoo herşeyi gösterseler dizi 10 saat sürerdi yani.5. bölümün başında sevimin tutuklanmasından sonraki bir kaç gün anlatılıyodu zaten.bulmuş olamaz mı yane?
hızlı geçecekler gibi kale hazırlıklı ol.:img-hyste
evet benim de inanasım gelmiyor.bir de işsizken baktım 'anne ben adliyeye gidiyorum' dedi bu hafta.ne ara adliyelere düştü yolun.iş arıyordu hani.babasına yardım ediyordur ama bize o geçişi gösteremediler.
Hee hee, gozlerimi acip kapayana kadar oldu bitti masallah olursa vay halime :img-hyste Yok yani ben kurulurken burda heyt bizim dizide kalite var bizim dizide kast var,bizim dizide neler neler var derken beni soke ederlerse iste benim bittigim an o an olacak Aslicigim...
Ahmet'in ben ofise gidecegim dediginde aferim cekmistim, ne de olsa isik hizi ile kapmislar avukat beyi... Yok ama boyle sumsuk avukat olursa butun davalari duser demem o ki babasinin golgesinde kalmasin bizim Ahmet...
KemanciMemo, him iste buldum ben bu Ahmet'in soguklugunu tabii ya su yurt disi meselesi, adam nerdeyse duygusuz biri gibi donmustu hatta soguktu bille... Yeni yeni belki kendine gelmeye baslar ama ben daha net bir davranis goremedim kendisinden... Yasemin'e de babasi icin yaptigi yorumlar bence biraz asiriydi aile icinde boyle tartismalar girmek gereksiz, hele de sevdigin kizin babasi icin hakli olsan bille gorgu kurallari sana bunu yasaklar ama ogrenecek, dogru durust davranmayi :img-yes: ...
aa arkadaşlar siz de her sahneyi ayrıntılı olarak istemeyin cnm ohoo herşeyi gösterseler dizi 10 saat sürerdi yani.5. bölümün başında sevimin tutuklanmasından sonraki bir kaç gün anlatılıyodu zaten.bulmuş olamaz mı yane?
valla böyle istiyoruz napalım isteyenin bir yüzü, göstermeyenin iki yüzü kara.:img-hyste
iş bulmuş olabilir tabi de bizim de onun kimimle çalıştığı,nerde,nasıl,ne şartlarda,maaşı iyi mi,kötü mü bilmeye hakkımız var değil mi?:img-hyste
Dizinin ilk zor sahnesi olan ucak kazasina ne kadar cok calistiklarini Can Dundar yazmisti. Menderes'in idam sahnesinin bu sahneden daha zor oldugunu dusunmuyorum. O ucak sahnesini ceken, bu olayi haydi haydi cekebilir. Bunun haricinde Ahmet ile Yasemin'in ayriliklarinin bu sefer cok daha agir bir sebepten kaynaklanacagini dusunuyorum. Oyle zannediyorum ki Ahmet karakteri yine Lozanda kendisine empoze edilen nezaket ve nezahat ozurlu dusuncelerini veya davranislarini aciga vuracak ve bunun akabinde Yaseminden yine ayni sertlikte cok esasli bir muhalefet gorecek. Bu olayin tam olarak ne olacagini inanin ben de cok merak ediyorum. Umarim Ahmet beni yailtir da, biraz olsun empati yetenegini yerli yerinde kullanir.
memo arkadaşım, o sahne çok ömemli,hiç kimseden çekinmeden,korkmadan, belkide epkileri göze alarak ayrıntısıyla çekmeliler o sahneyi.duyguyu,dramı vermek başka türlü mümkün değil.amaa aileden izin alsalar iyi olur.onlar tamam derse,hiç bir sorun yok.onlar karşı çıkarsa,tabi yapacak bir şey yok.
dün haberlerde gösterdi.menderes'in ve karısının ziynet eşyaları açık arttırmayla satılacakmış.ailede anlaşmazlık varmış.çocuklarının biri satılmasını istiyormuş diğeri satılmasın demiş.çok yazık valla.fiyatları da o kadar çok değildi.açık arttırmayla ne olur bilmiyorum tabi.
KemanciMemo 12-12-06, 15:03 KemanciMemo, him iste buldum ben bu Ahmet'in soguklugunu tabii ya su yurt disi meselesi, adam nerdeyse duygusuz biri gibi donmustu hatta soguktu bille... Yeni yeni belki kendine gelmeye baslar ama ben daha net bir davranis goremedim kendisinden... Yasemin'e de babasi icin yaptigi yorumlar bence biraz asiriydi aile icinde boyle tartismalar girmek gereksiz, hele de sevdigin kizin babasi icin hakli olsan bille gorgu kurallari sana bunu yasaklar ama ogrenecek, dogru durust davranmayi :img-yes: ...
valla isine gelirse Ahmet beyin :) Yoksa ne Yasemini gorebilir bir daha ne de o cok buyuk oldugunu fisildayip durdugu ASKinin ASK olduguna inandirabilir bizleri. Evet bende Ahmet'in cok ciddi olarak genel ahlak kaidelerinin kendi memleketinde Lozandan cok farkli oldugunu anlayabilmesi icin zamana ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Ilk cikan tartismada Ahmet tavrini net olarak ortaya koydu ve cevabini da aldi, akillanip akillamadigini hep birlikte gorecegiz...
memo arkadaşım, o sahne çok ömemli,hiç kimseden çekinmeden,korkmadan, belkide epkileri göze alarak ayrıntısıyla çekmeliler o sahneyi.duyguyu,dramı vermek başka türlü mümkün değil.amaa aileden izin alsalar iyi olur.onlar tamam derse,hiç bir sorun yok.onlar karşı çıkarsa,tabi yapacak bir şey yok.
Evet bu cok onemli RODYA arkadasim, ama eminim bu izni coktan almislardir Menderes ailesinden. Daha bu diziye baslamadan kendilerini basvurmuslardir diye dusunuyorum. Zaten gecen hafta Abbas Guclunun programina katilan Aydin Menderes de bu konu hakkinda herhangi bir rahatsizliginin oldugunu soylemedi. Dolayisiyla o bakimdan bir sorun olacagini sanmiyorum.
fundapehlivan 12-12-06, 15:13 Hala ahmet ve yasemin aşkına inanamadınız mı? 5. Bölüm onların aşkını çok inandırıcı yaptı bence. Yani aşkları sınandı, birbirlerine ne kadar bağlılar, ayrı yapabiliyorlar mı, bunlar gösterildi. Sanırım herkes Yaseminin sevgisinden emindi ama Ahmetin ki hızlı olduğundan emin değildi ama şu son bölümde Ahmette sevgisini kanıtlamadı mı? bence bundan iyi kanıtlayamazdı.
Gelecek bölümde, ya yasemini kabul edersiniz ya da beni kaybedersiniz, gibi bir söz bekliyorum ahmetten yani eğer karşı çıkmaya devam ederlerse...
Ahmet yakında sevgilisinin eteklerinden ayrılacak canlarım sabredin biraz. O zaman istediğiniz kadar Ahmetin karakterini görebileceksiniz ama bu sefer de ah o günler ne güzeldi, ikisi de mutluydu, birliktelerdi diye ağıt yakmayın ona göre... Ahhh ahh ben şimdiden ağıt yakmaya başladım bile ya neyse...
fundapehlivan 12-12-06, 15:15 Bence bu bölümde pek Necdete yer verilmez. Yani işte hastaneye götürürler, iyileşir. Babasıyla arasında bir konuşma geçer o kadar...
Yani yoksa darbe 6. bölümün sonuna bile yetişemez. O kadar çok olay olacak ki... Ayrıyetten ben artık sıkıldım biraz bu Necdetten biraz daha Ahmete yoğunluk istiyorum ya... Romeomuzun üzerine biraz daha düşülmeli artık...
valla değişmez.uyumlu olduklarını da düşünmüyorum.demekki değiller almamışlar listeye.:cheer:
Yasal uyari!!! :img-hyste
1. Forumda acik secik boyle beyanatlarda bulunmak yasaktir...
2. Ahmet Yasemin'i sevmektedir...
3. Uyumlular olene kadar...
Nayir nolamaz lutfen uyarilari dikkate alin...
Ahmet yarin oburgun cat kapi Yasemin'i istemeye gitmesin, ey ask sen nelere kadirsin! derim :img-yes:
Siz hala Ahmet'in hızındasınız değil mi:img-polic Yasemin'in aşkını inandırıcı bulmadığınızı sanmıyorum yani kız yıllarca Ahmet'i uzaktan sevmiş,defterler tüketmiş.Ona bu kadar uzakken asla sevmekten vazgeçmemiş!
Ahmet'in aşkını hızlı bulmuyor değildim elbette ama geçen bölümde Ahmet 2-3 günlük ayrılıkta ne hale geldi...Yani siz hiç mi yıldırım aşkı diye bir şey duymadınız.İnsanlar yıldırım aşkıyla aşık olup bir ömür boyu mutlu olabiliyorlar :img-wink:
Ben o ankette olmadığımıza çok mutlu oldum kendi adıma.O ankette olsak üzülürdüm.Siz ne zaman bir dönem dizisi karakterlerini böyle bir ankette gördünüz Allah aşkına?Orada isimlere bakmadım ama eminim ki gündemde olan hatta aslında uyumdan söz edilemeyecek çiftler vardır orada.Hem daha Yasemin&Ahmet aşkı yeni....Böyle saçma anketlere,magazin programlarına,dedikodu haberlerine karışmadıkları için çok mutluyum kendi adıma.Bu bana kaliteli bir yapım izlediğimi hatırlatıyor!
Yasal uyari!!! :img-hyste
1. Forumda acik secik boyle beyanatlarda bulunmak yasaktir...
2. Ahmet Yasemin'i sevmektedir...
3. Uyumlular olene kadar...
Nayir nolamaz lutfen uyarilari dikkate alin...
Ahmet yarin oburgun cat kapi Yasemin'i istemeye gitmesin, ey ask sen nelere kadirsin! derim :img-yes:
yasal uyarıya cevap.
1.:img-yes:
2.:dito
3.:img-gun:
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
fundapehlivan ama ama Ahmet'le Lale konusmasaydi bu zaati muhterem pek Yasemin'in ayaklarina kapanacagi benzemiyordu, yani Lale'nin parmagi buyuk rol oynadi ne dersin?
Ayrica ask mesk indandirici gelmeyebilir ama yine de samimi bir seyler var artik Cansel'den mi kaynaklaniyor yoksa benim iyi niyetim mi henuz cozmus degilim :img-hyste
yasal uyarıya cevap.
1.:img-yes:
2.:dito
3.:img-gun:
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
:img-hyste yani yine kendini tutamamissin... Yazi yok ama ben bu isi bir sekilde yine resme dokerim demissin :icon_whis mesaj alindi yasasin kotuluk!
Hadi el ele verelim bu diziyi ayaga kaldiralim bu ask benim gozumu kor etti, ben boyle ask mesk gormedim, bakislarin basladigi yerde sozler yetersiz...
:Hadi el ele verelim bu diziyi ayaga kaldiralim bu ask benim gozumu kor etti, ben boyle ask mesk gormedim, bakislarin basladigi yerde sozler yetersiz...
evet evet.öyle yapalım.:cheer: bu aşk benim gözümü kör etmedi ama umutluyum.çok güzel olacak.:good: şu ahmet bir savcı olsaydı.bizim gözümüz de ne kadar yükseklerdeymiş.:img-hyste
Ya ben 5. bölümü izleyememiştim..Ahmet le lale ne konuştu_??
simdi nerden baslasam ki bu bizim ciftler malum aileleri hakkinda ileri geri konusmus bulundular, gel zaman git zaman bu ciflerin arasina Riza bey girdi tabii sozlu olarak adam kilini bille kipirdatmadi oysa... Bizim Ahmet genc oglan edalarinda Yasemin kizimiz bir guzel haslandi, zavalli kiz domates gibi kizardi sinirden... Bu darginliga on ayak olan Lale ara bulucusu cikti meydana bir guzel nasihat etti bizim Ahmet'e, bizim esas oglan gercekten mi diyerek iki sozu ile hemen gemileri suya indirdi :icon_whis replikleri hatirlamiyorum ama genel kurgu bu yani :img-pilot
fundapehlivan 12-12-06, 15:57 fundapehlivan ama ama Ahmet'le Lale konusmasaydi bu zaati muhterem pek Yasemin'in ayaklarina kapanacagi benzemiyordu, yani Lale'nin parmagi buyuk rol oynadi ne dersin?
Ayrica ask mesk indandirici gelmeyebilir ama yine de samimi bir seyler var artik Cansel'den mi kaynaklaniyor yoksa benim iyi niyetim mi henuz cozmus degilim :img-hyste
Aslında Ahmet yasemini hiç tanımıyor. Yani aslında çok üzüldüğünü tahmin etmesi gerekirdi kendine olan askını biliyor... Ama insan aşıkken çok duygusal olur her şeye bozulurmuş. Yani ben yadırgamadım onun için...
Sen Canseli samimi bulmuyorsan buna bir şey diyemem. Adamın bakışı, gülüşü o kadar doğal güzel ve samimi geliyor ki bana hayran kalıyorum... Tabii bu benim fikrim
Sen Canseli samimi bulmuyorsan buna bir şey diyemem. Adamın bakışı, gülüşü o kadar doğal güzel ve samimi geliyor ki bana hayran kalıyorum... Tabii bu benim fikrim
Yok canim, Cansel bir tane, ona sozum yok... Benim takildigim Ahmet canavari... evet Ahmet Yasemin'i tanimiyor ama cabada mi sarf etmiyor bana oyle bir sey varmis gibi geliyor... ama dikkat edersen Yasemin'de Ahmet'e kavga sirasinda seni taniyamamisim gibi bir kelimecik soyledi... Daha yolun basindalar bakalim daha neler gorecegiz...
ya bugün bi arkadaşla bu konuda konuştuk da acaba ahmet ve yaseminin çocukları kız mı olacak erkek mi?? yani ben bugün arkadaşıma genel özeti anlatırken nedense 'Ahmet oğlu olduğunu çook sonra öğrenicekmiş' deyiverdim.. bilinçaltıma öle yerleşmiş demekki.. yani bence erkek olur kız olma ihtimali az gibi sanki...
Yok canim, Cansel bir tane, ona sozum yok... Benim takildigim Ahmet canavari... evet Ahmet Yasemin'i tanimiyor ama cabada mi sarf etmiyor bana oyle bir sey varmis gibi geliyor... ama dikkat edersen Yasemin'de Ahmet'e kavga sirasinda seni taniyamamisim gibi bir kelimecik soyledi... Daha yolun basindalar bakalim daha neler gorecegiz...
ahmet lale'ye yasemin gerçekten üzgün mü diye sorması ve onay alması çok çocukçaydı dimi.valla lale bu ikisinden çok daha olgun.o da çok iyi oyuncu.hakkını veriyor rolün.ahmet yasemin'i tanıyamadı tabi.dün bir bugün iki.öpüşüp koklaşmakta başka birşey yaptıkları yokki tanısınlar birbirlerini.:img-hyste
'Ahmet oğlu olduğunu çook sonra öğrenicekmiş' deyiverdim.. bilinçaltıma öle yerleşmiş demekki.. yani bence erkek olur kız olma ihtimali az gibi sanki...
him bizde oglan bebek istiyoruz, tabii biz siparisi verdik ama ne cikarsa bahtimiza, simdi isim arama pesine dustuk, ben kiz olmasini istemiyorum acikcasi nedenide Necdet'in uvey baba olmasinda kaynaklaniyor bir de erkekler kizlara gore daha yavas kabuleniyorlar, bence oglan olsun adida Ahmetcik olsun...
him bizde oglan bebek istiyoruz, tabii biz siparisi verdik ama ne cikarsa bahtimiza, simdi isim arama pesine dustuk, ben kiz olmasini istemiyorum acikcasi nedenide Necdet'in uvey baba olmasinda kaynaklaniyor bir de erkekler kizlara gore daha yavas kabuleniyorlar, bence oglan olsun adida Ahmetcik olsun...
walla harika olurdu ama yaseminin ahmet ismini koyacağına pek ihtimal vermiyorum.. hele de bu çocuğa necdet babalık yapıcaksa bu düşük bi ihtimal gibi geliyo bana...
walla harika olurdu ama yaseminin ahmet ismini koyacağına pek ihtimal vermiyorum.. hele de bu çocuğa necdet babalık yapıcaksa bu düşük bi ihtimal gibi geliyo bana...
yasemin bu napacağı belli olmaz.necdet de her şeyi bilerek evleniyor zaten.anlayışla karşılayabilir.ne de olsa kendi çocuğu değil.:img-blush
valla isine gelirse Ahmet beyin :) Yoksa ne Yasemini gorebilir bir daha ne de o cok buyuk oldugunu fisildayip durdugu ASKinin ASK olduguna inandirabilir bizleri. Evet bende Ahmet'in cok ciddi olarak genel ahlak kaidelerinin kendi memleketinde Lozandan cok farkli oldugunu anlayabilmesi icin zamana ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Ilk cikan tartismada Ahmet tavrini net olarak ortaya koydu ve cevabini da aldi, akillanip akillamadigini hep birlikte gorecegiz...
Evet bu cok onemli RODYA arkadasim, ama eminim bu izni coktan almislardir Menderes ailesinden. Daha bu diziye baslamadan kendilerini basvurmuslardir diye dusunuyorum. Zaten gecen hafta Abbas Guclunun programina katilan Aydin Menderes de bu konu hakkinda herhangi bir rahatsizliginin oldugunu soylemedi. Dolayisiyla o bakimdan bir sorun olacagini sanmiyorum.
evet memocum,mesela demirkırat belgeselinde,o acı anın resimlerini göstermişlerdi.eski tarih,ama hatıerlayabildiğim kadarıyla,aile, rahatsız olmadıklarını belirtmişti.
:img-hyste :img-hyste bence de erkek olsun ama yasemin ahmet ismini koymaz..
Yasemin halt yemis o koymasin ben koyarim gobek adi Ahmetcik :img-hyste yok otesi... Necdet'e artik midesi nasil kalkmazsa tartisilir, herseyde gozlerinin onunde gelisiyor genis mideli ya... Bu kadar da melek rolune girmek beni bozar :img-pilot Necdet seni takdir edecegimi saniyorsan yaniliyorsun...
Kale Abla bence kız olsun :) Böyle Ahmet'in görünce içi erisin filan Yasemin'e benzesin...Bizim de böyle bir kızımız olabilirdi diye geçsin aklından ... kızlar candan olurlar babaya düşkün olurlar.Ahmet'e kanı kaynasın hemencik :)
arkadaşlar kim ne derse desin,necdet karakteri çok çok güzel işleniyor dizide.sanırım çoğunuzda çokseviyorsunuz.okan yalabıkta bu rol için biçilmiş kaftan. naif,iyi yürekli fedakar..ilerde yapacağı fedakarlığıda unutmayalım.aşk oyunundaki gıcık kenanla karşılaştırılamaz bile.o densiz babadan böyle evlat.
bir_demet_sevgi 12-12-06, 16:36 Yasemin halt yemis o koymasin ben koyarim gobek adi Ahmetcik :img-hyste yok otesi... Necdet'e artik midesi nasil kalkmazsa tartisilir, herseyde gozlerinin onunde gelisiyor genis mideli ya... Bu kadar da melek rolune girmek beni bozar :img-pilot Necdet seni takdir edecegimi saniyorsan yaniliyorsun...
:img-hyste :img-hyste doğru söylüyorsun aslında necdet de amma geniş midel!...Bütün bu olanları nasıl kaldırıyor anlayamıyorum..
Billur oyle mi dersin canim, iste kiz olunca da problem, cok cabuk afediyorlar zaten iki kizimiz var bir Defne bir de ay unutum, bence oglan olacak... Ben oglan olsun diyorum ki biraz kafa tutsun...
Yasemin halt yemis o koymasin ben koyarim gobek adi Ahmetcik :img-hyste yok otesi...
yasemin de kim dimi.:img-hyste biz isim anneleriyiz.:img-icecr başka çıkar yolu yok yasemin'in.ahmetçik dedik mi ahmetçiktir adı.o kadar.:img-gun:
Kale Abla bence kız olsun :) Böyle Ahmet'in görünce içi erisin filan Yasemin'e benzesin...Bizim de böyle bir kızımız olabilirdi diye geçsin aklından ... kızlar candan olurlar babaya düşkün olurlar.Ahmet'e kanı kaynasın hemencik :)
billurcum selam.ne haber?evet billur,kız olsun.kız çoçukları daha yetenekli oluyor.daha tatlı oluyor.ao daki bu husutaki hayal kırıklığoını hatırlayınca,ısrarla kız istiyoruz değil mi?:img-wink:
Bana göre de adnan menderesin idamı çekilmeli... Ayrıca ben Adnan Menderesin nişan yüzüklerini falan takacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Yani bizim dizinin de gizemleri var. Ve Eğer ahmet ile yasemin darbeye kadar bir arada kalmazlarsa ne zaman hamile kalacak o bile muamma. Çünkü bu hafta darbe olacak. Yoğun bir hafta. Bunlardan biri necdetin yoğunluğu, ikincisi öğrenci olaylarının menderes iktidarının son günlerini hızlandırması, ayrıca yine aylanın tıbbiyeli olarak aktif olması. Bütün bunlar darbeye kadar bu iki kişiyi yalnız bırakacak sahneyi yaratmaz. Ben bundan dolayı ahmet ile yaseminin de birlikte olacaklarını sanmıyorum.
genel özetten anladığımız kadarıyla birliktelik olacak arkadaşım. zaten o olaylar 1 ay içinde patlıyor.nisan-mayıs.bir ara duruluyor. fırtına öncesi sessizlik.ve darbe..
billurcum selam.ne haber?evet billur,kız olsun.kız çoçukları daha yetenekli oluyor.daha tatlı oluyor.ao daki bu husutaki hayal kırıklığoını hatırlayınca,ısrarla kız istiyoruz değil mi?:img-wink:
Selam Serkan Abi :) Ben iyiyim asıl seni sormalı :icon_whis
Kız olsun hatta benim bir bıcırık vardı hatırlar mısın bilmem ...Yağmur muydu neydi adı :icon_whis Onun gibi olsun bir de :)
Ama burada Kenan gibi bir karakter yok,yani Necdet'e de kıyamam.Kız olsun.Oğlan olursa kesin Ahmet'e benzer.Necdet her gün onu görecek,Ahmet'in kopyası gibi...En iyisi kız,kızım diye söylemiyorum :img-wink:
yasemin de kim dimi.:img-hyste biz isim anneleriyiz.:img-icecr başka çıkar yolu yok yasemin'in.ahmetçik dedik mi ahmetçiktir adı.o kadar.:img-hyste
Dimi ama ne oyle herseyimizi ellimizden almaya calismalar zaten Ahmet'i oyuncak etti ona o cocugu koklatirsak :img-hyste ayrica Yasemin Necdet'in teklifini kabul etmekle kendi ioini cekmistir...
Billur oyle mi dersin canim, iste kiz olunca da problem, cok cabuk afediyorlar zaten iki kizimiz var bir Defne bir de ay unutum, bence oglan olacak... Ben oglan olsun diyorum ki biraz kafa tutsun...
Işık var Kale Abla'cığım şu Yasemin'in kardeşi onu diyorsun sanırım :)
Gel sen beni dinle kız olsun.Kızlar babalarına düşkün okurlar.Ahmet'e dolayısıyla Cansel'e düşkün bıcır bir kız olsa fena mı olur :img-wink:
Selam Serkan Abi :) Ben iyiyim asıl seni sormalı :icon_whis
Kız olsun hatta benim bir bıcırık vardı hatırlar mısın bilmem ...Yağmur muydu neydi adı :icon_whis Onun gibi olsun bir de :)
Ama burada Kenan gibi bir karakter yok,yani Necdet'e de kıyamam.Kız olsun.Oğlan olursa kesin Ahmet'e benzer.Necdet her gün onu görecek,Ahmet'in kopyası gibi...En iyisi kız,kızım diye söylemiyorum :img-wink:
unutur muyuz hiç billur.ahh ne günlerdi:( her neyse.evet necdet melek gibi çoçuk. yazık,üzülüyorum ona.o baba ona dert olarak yeter.son bölümde öyle sinir oldum ki,ona:icon_evil .ilerde necdetin yapacağı kahramanlık zaten mürhiş.kenan takıntı ve saplantıdan dolayı bu fedaakrlığı kabul etmişti. necdet ise yüce gönüllüğünden ,gerçekten aşık odluğundan dolayı böyle bir şeyi üstleniyor.gerçekler açığa çıktığında,ahmet ve yaseminin kavuşması için zorluk çıkaracağını da sanmıyorum.
Dimi ama ne oyle herseyimizi ellimizden almaya calismalar zaten Ahmet'i oyuncak etti ona o cocugu koklatirsak :img-hyste ayrica Yasemin Necdet'in teklifini kabul etmekle kendi ioini cekmistir...
:img-hyste evet yasemin o çocuğu haketmiyor.babasından ayırdı bir kere.inat kız nolacak.şımarık.:img-beee:
gecen bölümü büyük bir zevkle seyrettim ama yorum yazmak bugüne kısmet oldu.bu diziye gittikçe dahada bağlanıyorum.özellikle son sohnede necdetin kolu kanadığında benim içim acıdı.nasıl bir baba ya bir kaç gün daha sabret oğluna güvenmeyi denesene.
ahmet ve yasemin aşkı kısa bir küskünlük yaşasada her ikiside kendi açısından haklı barışmayı başardılar.yalnız aileleri nasıl ikna edecekler bilemiyorum belkide cocukları hatırına katlanacaklar birbirlerine.
halaya cok üzüldüm umarım ilerde daha ciddileşmez durumu ben onu binbaşıya layık görüyorum ikiside yakışıyo birbirlerine.
bugün okuduğum yorumlarda çocuk kızmı erkek mi olsun diye tartışılmış.bana göre tatlı bir kız çocuğu olsun annesine benzeyen.
gecen bölümün reytingleride cok iyi 4. lüğe yükselmişiz.atv biraz daha erken başlattığında dahada iyi olacaktır.
bu arada orda calan bir melodiyi nerde bulabilir.hani bir kadının vokal yaptığı çok içten ve sıcak bir melodi.bilen arkadaşlar bana özel mesajla atsınlar lütfen nerden bulabileceğimi.
unutur muyuz hiç billur.ahh ne günlerdi:( her neyse.evet necdet melek gibi çoçuk. yazık,üzülüyorum ona.o baba ona dert olarak yeter.son bölümde öyle sinir oldum ki,ona:icon_evil .ilerde necdetin yapacağı kahramanlık zaten mürhiş.kenan takıntı ve saplantıdan dolayı bu fedaakrlığı kabul etmişti. necdet ise yüce gönüllüğünden ,gerçekten aşık odluğundan dolayı böyle bir şeyi üstleniyor.gerçekler açığa çıktığında,ahmet ve yaseminin kavuşması için zorluk çıkaracağını da sanmıyorum.
Buradan eskiden Okan'ın antikarakter olacağını düşünenlere duyurulur :icon_whis
Necdet gerçekten iyi bir karakter.Yani Kenan örneğinde olduğu gibi değil.Yasemin'e iyi görünmek değil amacı.O gerçekten iyi.Çok iyi bir dost,kocaman bir yüreği ve hala sahip olduğu bir insalığı var.Teo'ya "Hayalimdeki kızı kaybetmiş olabilirim ama ben arkadaşım olan Yasemin'i kaybetmek istemiyorum." sözü bile yeter bunu anlamak için.Ben anlamıyorum öyle bir adamdan nasıl böyle bir çocuk olmuş ...
fundapehlivan 12-12-06, 17:31 bencede erkek olur kiz olma ihtimali bencede az
Niye ki... Bence siz erkek olsun da Ahmete benzesin istiyorsunuz, haksız mıyım?
Ama ben kızı olsun isterim. Düşünsenize onun kucağında küçük bir kız... Ayy ne tatlı olurdu. Böyle zıtlıklar daha çok hoşuma gidiyor benim...
fundapehlivan 12-12-06, 17:36 Tabii canım Necdet çok iyi bir karakter hatta o kadar iyi ki gıcık oldum:img-hyste
Bu arada sohbet Yasemine çocuğunu göstermeyelime kadar ilerlemiş, durun bakalım daha bu konu üzerine alay etmek için bile erken!!
Gerçi bende kız olsun diye yorum yaptım ama neyse...
gerçi darbe olacağına göre çocuklarının olmasına da az kladı demektir..
Niye ki... Bence siz erkek olsun da Ahmete benzesin istiyorsunuz, haksız mıyım?
Ama ben kızı olsun isterim. Düşünsenize onun kucağında küçük bir kız... Ayy ne tatlı olurdu. Böyle zıtlıklar daha çok hoşuma gidiyor benim...
Ben de böyle düşünüyorum Funda.Hele Defne'yle güzel diyaloglarını gördükten sonra onun kucağına bir kız çocuğun ne kadar yakışacağı düşüncesi geliyor aklıma.O dönem çocuğu olarak yetişmiş,annesi gibi güzel,babası gibi derin bakışlı...Ancak babasını Necdet bilip öyle büyümenin etkisiyle Necdet gibi de iyi niyetli ve dost canlısı ...Çok şeker bir kız olurdu.Hatta adı da o kadar özel bir ad olmalı ki...Aslında Yasemin'le Ahmet için çok özel ama Necdet bundan habersiz...Tam Türk filmi oldu :)
fundapehlivan 12-12-06, 17:46 Billurcuğum sana katılıyorum. Ahmet harika bir baba olur gerçekten... Çok anlayışlı, sevecen... Ahh ahhh
Necdette tabii iyi baba olur da... da işte...
Yasemin necdetten çocuk yapmaya kalkmaz inşallah!!
Buradan eskiden Okan'ın antikarakter olacağını düşünenlere duyurulur :icon_whis
Necdet gerçekten iyi bir karakter.Yani Kenan örneğinde olduğu gibi değil.Yasemin'e iyi görünmek değil amacı.O gerçekten iyi.Çok iyi bir dost,kocaman bir yüreği ve hala sahip olduğu bir insalığı var.Teo'ya "Hayalimdeki kızı kaybetmiş olabilirim ama ben arkadaşım olan Yasemin'i kaybetmek istemiyorum." sözü bile yeter bunu anlamak için.Ben anlamıyorum öyle bir adamdan nasıl böyle bir çocuk olmuş ...
çok haklısın necdet gercekten iyi bir insan ve bu yüzünede yansımış.ama senaristlerin bize ne getireceği belli olma.ama ben necdeti seviyorum
Billurcuğum sana katılıyorum. Ahmet harika bir baba olur gerçekten... Çok anlayışlı, sevecen... Ahh ahhh
Necdette tabii iyi baba olur da... da işte...
Yasemin necdetten çocuk yapmaya kalkmaz inşallah!!
Yok canım daha neler ...Türk filmlerine aykırı bu bi kere :) Olamaz olamaz hayatta izin vermem diyormuşum :)
Bilmiyorum ve sanmıyorum desem daha mantıklı olur :)
billurcum sende mi bilmiosun cekim yerini yaa
Canım Unkapını ve Üsküdar gibi bir şeyler duymuştum canım.Bir ara Beyazıt'ta İstanbuk Üniversite'sinin kampüsünde çekim vardı.Ayla vardı sadece ama Cansel de gelir diyorlardı bir ara Beyoğlunda çekim oldu kesin bir yer yok sanırım ...
askasurguncu 12-12-06, 18:25 Niye ki... Bence siz erkek olsun da Ahmete benzesin istiyorsunuz, haksız mıyım?
yokya ahmete benzesin diye degil içime dogdu kiz olsa daha sevinirim kucuk yasmin onun gibi guzelde olsa tamamdir
avni yalçın'ı (ahmetin babası) şu anda star tv'deki "hababam sınıfı"nda izleyebilirsiniz... gençlik yıllarındaki hali,edebiyat öğretmeni rolünde...
Şanaristim inanmıyorum.. ne zamandır bakıyordum yoktun yazmıyordun..bende sadece takiple yetiniyordum..
Bakarmısın yine ilgi çekici bir nüans yakalamışsın ''Avni Yalçın'' ve edebiyat öğretmeni meselesi...
iyiki ortaya çıkmışsın bizleri sensiz bırakma arkadaşım Şanaristim..:img-yes:
Şanaristim inanmıyorum.. ne zamandır bakıyordum yoktun yazmıyordun..bende sadece takiple yetiniyordum..
Bakarmısın yine ilgi çekici bir nüans yakalamışsın ''Avni Yalçın'' ve edebiyat öğretmeni meselesi...
iyiki ortaya çıkmışsın bizleri sensiz bırakma arkadaşım Şanaristim..:img-yes:
asiacım böyle arada bir güzel şeyler yakalayınca paylaşıyorum :) avni yalçın'ın oyunculuğunu, ses tonunu çok beğenirim,özellikle dediğim gibi ses tonu harika... hatırla sevgiliyi izlerken de aynı etkiyi gösteriyor üzerimde... şimdi hababam sınıfını izliyordum görünce paylaşmak istedim :) yine nostalji yine ben ;) ne kadar harika yapıtlar bırakmışlar , kaç kere izlersem izleyeyim bıkmıyorum, aynı zevkle izliyorum
Evet Yurinucum bende nostalji denince duruyorum bir kere... biliyorsun, bu arada söz Hatırla Sevgili den açılmışken, bende benzer şeyleri Hüseyin Avni Danyal için düşünüyorum, geçen seneden beri izlediğim yapımlara bakıyorumda kendisinin yer aldığı.. hepside birbirinden farklı ve canlandırılan karakterler ilginç... kendisini tekrar etmiyor yani.. tabii Adnan Menderes için bir şey diyemiyorum görmediğimiz için bilenler nasıl değerlendiriyor aslında öğrenmek isterdim...
sevgiler..
Uzun zaman sonra bir diziyi bu kadar severek izliyorum.
Yalnız diziye siyaset bulaşması beni diziden soğutmaya başladı yavaş yavaş. Özellikle ölmüş bir insanın ardından onun dönemini karalayıcı işler yapılması hiç hoş değil.
Bunun dışında herşeyin çok hızlı gelişmesinin yanında gerçekten güzel bir dizi.
purple_dream 12-12-06, 19:51 umarım dizi hep böyle kaliteli bir şekilde devam eder senaryosundan ödün vermez. İleriki bölümlerde neler olacak acaba ?
Evet Yurinucum bende nostalji denince duruyorum bir kere... biliyorsun, bu arada söz Hatırla Sevgili den açılmışken, bende benzer şeyleri Hüseyin Avni Danyal için düşünüyorum, geçen seneden beri izlediğim yapımlara bakıyorumda kendisinin yer aldığı.. hepside birbirinden farklı ve canlandırılan karakterler ilginç... kendisini tekrar etmiyor yani.. tabii Adnan Menderes için bir şey diyemiyorum görmediğimiz için bilenler nasıl değerlendiriyor aslında öğrenmek isterdim...
sevgiler..
1920,1960,1980... bu dönemleri işleyen yapımları zevkle izledim :) hatta buna 1550 'yi de katalım "hürrem sultan"...o yapımı da zevkle izlemiştim...ve evet asiacım hatırla sevgili'nin oyuncu kadrosu harika... :good: bakalım dizide özellikle bu bölümde neler olacak, dolu dolu bir bölüm olacak galiba... sevgiler...bye
daniel-pınar 12-12-06, 20:49 walla dizide siyasetin olması bni daha çk sewindirioo o dönemn özellklerini biliozzz,okuma alışkanlıgı az oln bi millt oldugmz içn böyle dizilerin olması ii bence. bu arada dizi özeti ne zmn glrr?
fundapehlivan 12-12-06, 21:05 Uzun zaman sonra bir diziyi bu kadar severek izliyorum.
Yalnız diziye siyaset bulaşması beni diziden soğutmaya başladı yavaş yavaş. Özellikle ölmüş bir insanın ardından onun dönemini karalayıcı işler yapılması hiç hoş değil.
Bunun dışında herşeyin çok hızlı gelişmesinin yanında gerçekten güzel bir dizi.
Diğer dizilere bir bakarsan hepsi zaten aşkı işliyor. Onun için hatırla sevgilnin bir artısı bu bence, yani siyasetin olması... Hem ölmüş bir adamın dönemini karalamıyor ki ne olduysa onu işliyor. Zaten karalamak için kötü bir şey yapamaz yoksa çok kötü tepkiler alır sevenlerinden, gazeticilerden... Zaten bu o kadar uzak tarihte değil, çoğumuzun akrabaları da o dönemi yaşamış... Onun için tam tersi siyasete bu bölüm daha ağırlık verilmesi benim hoşuma gitti. Aşk da siyasette dengede tutulmalı bence...
daniel-pınar 12-12-06, 21:10 Diğer dizilere bir bakarsan hepsi zaten aşkı işliyor. Onun için hatırla sevgilnin bir artısı bu bence, yani siyasetin olması... Hem ölmüş bir adamın dönemini karalamıyor ki ne olduysa onu işliyor. Zaten karalamak için kötü bir şey yapamaz yoksa çok kötü tepkiler alır sevenlerinden, gazeticilerden... Zaten bu o kadar uzak tarihte değil, çoğumuzun akrabaları da o dönemi yaşamış... Onun için tam tersi siyasete bu bölüm daha ağırlık verilmesi benim hoşuma gitti. Aşk da siyasette dengede tutulmalı bence...
eftt dogru anlatmıssn simdiki dizlerde hep ask baska değisk bişe yok
bi süre snra yeni nesilede kötü örnk oluo bu asklı dizilrr,brz gerçkleri görmemiz gerekio tarihimizi fln ögrenioz fena mıı
İşte bir çoğumuz tarihi o diziden öğreniyoruz.
Peki doğru anlattıkları ne malum?
Bir dönemi yeni nesillere öğretmek için o dönemdekilerin neler yaptıklarını, ne için askerin tepkisini çektiklerini ve de neden öldürüldüklerini anlatması lazım..
Ama benim dizide şimdiye kadar gördüğüm o dönemin bir şekilde kötülenmesi.
Eğer bir nesil bu diziden öğrenecekse tarihi dizinin yapımcılarının tarafsız olmaları gerekir.
Siyaset olmasına karşı değilim ama karalamaya da evet diyemem.
Not: Ben de o dönemi bilmiyorum. Kimse Adnan Menderes'i seviyorum da savunuyorum sanmasın çünkü ben de tanımıyorum Adnan Menderes'i.
Saygılar..
İşte bir çoğumuz tarihi o diziden öğreniyoruz.
Peki doğru anlattıkları ne malum?
Bir dönemi yeni nesillere öğretmek için o dönemdekilerin neler yaptıklarını, ne için askerin tepkisini çektiklerini ve de neden öldürüldüklerini anlatması lazım..
Ama benim dizide şimdiye kadar gördüğüm o dönemin bir şekilde kötülenmesi.
Eğer bir nesil bu diziden öğrenecekse tarihi dizinin yapımcılarının tarafsız olmaları gerekir.
Siyaset olmasına karşı değilim ama karalamaya da evet diyemem.
Not: Ben de o dönemi bilmiyorum. Kimse Adnan Menderes'i seviyorum da savunuyorum sanmasın çünkü ben de tanımıyorum Adnan Menderes'i.
Saygılar..
meraba herkese.o dönemde yaşamadığımız için bilmememiz gayet normal ama dedemlerden dinlediğime göre gerçekten kötü yıllarmış.ülke çok kötü borçlanmış 2.dünya savaşı döneminde hazine altınla dolmuş ama adnan menderes hükümeti bir şekilde hazineyi boşalttıktan sonra amerikaya da bi güzel borçlanmış.günümüzde amerikadan izin almadan bişey yapamamamızın altında da bu dönem yatmakta ne yazık ki.dizide kesinlikle olaylara yanlı yaklaşılmıyo yani bence her iki tarafın da masum olmadığı bi şekilde vurgulanıyor ama ne yazık ki dönemin çok iyi yansıtıldığını düşünmüyorum tamam o dönem insanların giyim kuşamı konuşmasını yansıtmada çok başarılı.fakat halkın durumunu neler çektiğini daha göremedik belki ilerleyen bölümlerde görürüz.dizi devam etsin de biz de o günleri görelim.
Veya başka bir anlatımla dönem dizilerinin bize kazandırdığı tarih öğretmek değil tabi sevgili yavuz, bizi o döneme yönlendirmek olmalı. Yoksa tabi ki haklısın insanlar dizilere tarih öğreniyoruz diye bakarsa çok yanılır. Çünkü her şey senaristin yazdığını seyirciye aktaran kameranın görüş açısındadır. Yani her şey onun tarafsızlığında ya da onun ahlaki yaklaşımındadır.
Kısaca dönem dizileri bize merak uyandırsın yeter.
Pekala sevgili rodya. Ben de tam bu sürece adnan menderesin nişan yüzüklerini sığdıracaklarını sanmıyorum. Çünkü bu bölümde darbe var. Ve bu kadar olay bir saatte işlenemez. Yani dizi film mantığına aykırı olur gibime geliyor. Gelin isterseniz bunu konuşalım. Ben bu bölümde adnan menderesin bu nişan merasimini gercekleştiremeyeceğini söylüyorum. Bakalım cuma gününü bekliyelim.
Bir önemli kısım da. Bunlar kış geldi ve adaya gittiler. Ağustos ve eylül aylarının başıydı. Eğer bir kar yağsaydı mekan uyusmazlığı gibi bir illet ile karşılaşacaklardı. Yani gerçekten zor şartlarda soguklarda yazlık elbiselerle çalıştılar. Şapka çıkartmak lazım. Şimdi bir zorluk da burada. Neden mi Mayısda darbe oluyor ve yeniden yaz geliyor. Ya kar yağarsa bunlar diziyi de çekemeyecek veya tamamen iç mekanlara geçecekler. Zor iş...
valla arkadaşım haklısın bu kadar olay bi bölüme nasıl sığdırılır bilmiyorum.şöyle olabilir bölümün başında necdet hastaneye götürülür bi süre hastanede kalır bu arada hala hastaneden çıkar ve bişekilde aileler ikna edilir burda yapılan hazırlıklarla ilgili müzik altında görüntüler kısaca verilir sonra nişana geçilir nişanlanırlar sonra yine müzik altında bizimkilerin adaya gitmeleri falan gösterilir belki orda görüntüleri biraz uzun tutabilirler bu arada altta bir yazı beş ay sonra ve darbe görüntüleri ya da alpaslan türkeşin radyodaki sesiyle bölüm sona erer öğrenci olaylarını falan ne ara gösterirler ya da gösterirler mi bilemiyorum
alisercan arkadaşım gerçekten o dönemleri anlatmak bütün yönleriyle anlatmak çok zor bir diziye ya da filme sığmaz.nedense kimse de çıkıp anlatmaya bi şekilde halkı aydınlatmaya cesaret edemiyor zaten bence adnan menderesten önce inönü dönemi de büyük bir muallakta o dönemi de çok merak ediyorum araştırmaya çalıştım ama çok karanlık bir dönem çok fazla daçalışma yapılmamış o dönemle ilgili
alisercan ben de dün o yazınla ilgili bişeyler yazmıştım ayla olaylarda aktif rol oynamaz da ordan geçerken olayların içinde kalabilir öğrenci hareketine aktif olarak katılması mantıksız olur.kız siyasetle filan ilgilenmiyor zaten.dün de yazmıştım öğrenci olayları ile ilgili yeni karakterler girebilir diziye hatta berk hakman öğrenci lideri olsa güzel de olur.belki aylanın arkadaşı olabilir.
ayla şimdiye kadar yaşananlarla ilgili tek kelam etmedi siyasetle ilgili ettiği tek kelam yasemin ve laleyi görünce menderesi mi karşılamaya gidiyosunuz demesiydi.bu nedenle olayların içinde aktif olarak rol alması çok mantıksız geliyor bana ama senin de dediğin gibi bu bölümde onu okulda olaylarla ilgilenirken gösterirlerse olur tabi.yine de olayların ortasında kalsa daha gerçekçi olur
berk hakmanın 68 kuşağından olması iyi olur da dizi o güne kadar gelebilse keşke ama o dönemdeki öğrenci hareketinin içinde aktif rol oynaması da güzel olur bence.neyse bekleyip görelim hep birlikte
nasıl sığdırırlar bilmiyorum bu bahsettiklerimizden bazılarını mutlaka atlarlar.ya da şöyle bi üzerinden geçerler.keşke her şeyi anlatabilseler de biz de doya doya izleyebilsek
fundapehlivan 12-12-06, 22:41 Ya daha önce de yazmıştım zaman olsaydı da daha çok dönemin karmaşasını bize gösterebilselerdi. Yani şimdi darbe olacak hemen ama onların bize gösterdiği tek şey medyaya kıstlama getirdikleri, tamam menderes istediği kişiyi içeri attırıyor, adalet yok. Bunu anladık ama o halkın kaynamasını vermediler. Öğrenciler arasında yaşananlar filan. Yani tabii uzun uzun buna yer verilemez belgesel değil ama her bölüm belki 5 dk. gösterebilirlerdi bir şeyler.
Ya bir de bu darbe belki 7. bölümde oluyordur. Bunu söyleyen belki bölümü karıştırmıştır. Her ne kadar zayıf bir ihtimalde olsa... Yani o kadar hızlı geçecekler ki bir şey anlamıycaz yoksa...
Özet geldi mi arkadaşlar?
6. bölümde sanırım darbe bölüm sonlarına doğru olacak gibime geliyor.
Bence 6. bölümün tadını çıkararak izliyelim.Çünkü sonraki bölümler bizi hüzünlendirecek.:icon_sorr
allah alla, reyting tavanlarda rekora dogru maraton kosusu var hadi arkadaslar bizde katilalim :img-hyste
dun bilgi alisverisinde bulunmussunuz kacirdim yahu, neys simdi bu bolum oyle bir gececek ki ben bir sey anlamayacagimdan korkmaya basladim nisan,darbe,Necdet ohh ohh konu kalabalikligi var...
allah alla, reyting tavanlarda rekora dogru maraton kosusu var hadi arkadaslar bizde katilalim :img-hyste
dun bilgi alisverisinde bulunmussunuz kacirdim yahu, neys simdi bu bolum oyle bir gececek ki ben bir sey anlamayacagimdan korkmaya basladim nisan,darbe,Necdet ohh ohh konu kalabalikligi var...
valla pes diyorum bu nasıl reytingler böyle ya heralde malum dizinin reytinglerinden bahsediyosun.aman allah korusun yanlışlıkla izleme gafletinde bile bulunmadım daha.
özet de gelmedi fragmanda biz de öyle can sıkıntısından atıp tutuyoz ne kadarı çıkar bilmiyorum ama bu kadar olay bu bölüme nasıl sığar.mümkünü yok sığmaz büyük ihtimal mutlaka bizim olacağını umduğumuz bazı şeylere dokunmazlar bile
vega58. ben seyrediyorum :img-hyste , ozet gelir bugun her halde...
bakiniz bu Ahmet bir an once bir teklifte bulunmali Yasemin'e yoksa bizim reyting almamiz mumkun degil :img-pilot saka saka almayalim biz... Vallahi bazen yapimcilara sasiriyorum ne diye boyle riskli islere girerler al iste sira disi bir konuyu evir cevir sun millete seyretsin...
allah yazdıysa bozsun kale.ben izlemeyi bırakırım o zaman zaten ahmette nerde o para adam daha okulunu yeni bitirmiş işe başladımı başlamadı mı o bile belli değil
kahretsin be yine silinecek bizim mesajlar neyse hemen bizim diziye dönelim bu bölüm gerçekten darbe olacak mı çok merak ediyorum.bi de atvnin yayın akışında yine yine 22.40 yazıyor saati niye zırt pırt değiştiriyolar anlamıyorum.valla atv ne yapıp edip dizinin arkasında durmalı zayen ab kitlesi yeterli diğer izliyecilerin izlemeyeceği de malum
fundapehlivan 13-12-06, 12:09 Hadi ya yine mi 22 45 de verecekmiş... Sen de tam admını buldun atv mi dizinin arkasında duracak!! Şunun şurasında 2 gün kalmış diziye ortada ne fragman var ne de özet... Gerekli gereksiz dizilerin özeti her reklam arasında verilir insanları bayarlar ama iş hs gelince tık yok!!
Ne yapalim benim yazdiklarimin yarasi siliniyor ama benimde her konuda bir fikrim oldugu icin yazamadan olamiyorum yani senin anlayacagin ben de varim meselesi :img-hyste Ayrica reyting beklemeyelim biz Kinali Kuzular birden dusus yasamis, biz bu konularla reyting meyting almayiz... Neyse canim ila cesur yapimcilar cikar ortaya bu kadar gizlenmekte iyi degil...
askasurguncu 13-12-06, 12:14 Hadi ya yine mi 22 45 de verecekmiş... Sen de tam admını buldun atv mi dizinin arkasında duracak!! Şunun şurasında 2 gün kalmış diziye ortada ne fragman var ne de özet... Gerekli gereksiz dizilerin özeti her reklam arasında verilir insanları bayarlar ama iş hs gelince tık yok!!
haklisin ben atv avrupada persembe aksamlari fragmana rasliyorum bide bi dizisi var atvyyenin cuma gunleri haberlerde hep gosteriyo tabiki insan merak edip izler bizim diziyide haberlerde gosterse insanlar merak edip izler ama nerde atv hiç onemsemiyo baksaniza saati yine 22.40yapmis koysa diziyi 20.00ye bak o zaman reytinglere
evet ya kınalı kuzuların reytingleri düşmüş oysaki dünkü bölümü çok beğendim ben yaayınlananlar arasında en iyisiydi
haklısın bu konular bayyo heralde bizim insanımızı.onlar da haklı kan yok gözyaşı yok ihtiraas dedikodu gelin kaynana kavgası yok hatta fragmanda içli şiirler okuyan jönler yok.hepi topu türkiyenin en karanlık dönemini anlatıyo dizi niye oturup izlesinler canım
haklisin ben atv avrupada persembe aksamlari fragmana rasliyorum bide bi dizisi var atvyyenin cuma gunleri haberlerde hep gosteriyo tabiki insan merak edip izler bizim diziyide haberlerde gosterse insanlar merak edip izler ama nerde atv hiç onemsemiyo baksaniza saati yine 22.40yapmis koysa diziyi 20.00ye bak o zaman reytinglere
canım sekize de koysalar karşısında iddaalı bir yapım olmasa de izlemez bizim halkımız çemberimde gül oyada da öyle olmuştu yayınlandığında kimse izlemedi bittikten sonra olay oldu herkesin dizisi oldu nasıl olduysa
arzu-başak 13-12-06, 13:05 Merhaba arkadaşlar...yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla daha ne özet gelmiş nede fragman...yani fragmanı nasıl göstermezler anlamıyorum...iki gün kalmış şunun şurasınsa..artık heralde ya akşam gösteririler ya da yarın......dizi yine 22:20 deymiş galiba..artık öyle olur..demekki daha erken başlatılabiliyormuş....
CicimBenim 13-12-06, 13:08 Ahmet Ayla ile ve Yasemin Necdet ile evlenecekmis. Yasemin Hamile. Bunlar dogrumu? Nerden biliyorsunuz? Neden baskalariyla evleniyorlar. Biri bana anlatirmi lutfen
Ahmet Ayla ile ve Yasemin Necdet ile evlenecekmis. Yasemin Hamile. Bunlar dogrumu? Nerden biliyorsunuz? Neden baskalariyla evleniyorlar. Biri bana anlatirmi lutfen
Cnm bende okumustum bunlari gecenlerde.
Bir arkadasimiz arastirmis ve bizimle paylasti.
Simdi Yasemin hamile, babalarin arasindaki kavgadan dolayi yaseminle ahmet ayriliyorlar.
Sonra yasemin necdete herseyi anlatiyor(hamile oldugunu), onunla evleniyor, ahmet ayla`yla evleniyor.
Ondan sonnrada yillar sonra yaseminin ondan bir cocugu oldugunu ögreniyor.
Benim bildigi bu kadar.
__dimple__ 13-12-06, 13:25 Cnm bende okumustum bunlari gecenlerde.
Simdi Yasemin hamile, babalarin arasindaki kavgadan dolayi yaseminle ahmet ayriliyorlar.
Sonra yasemin necdete herseyi anlatiyor(hamile oldugunu), onunla evleniyor, ahmet ayla`yla evleniyor.
Benim bildigi bu kadar.
Deryacım biraz eksik anlattın Ahmet ve Yasemin ihtilal döneminde ayrılıyorlar,nedi ise Ahmet'in babasının ihtilal döneminde Yasemin'in babasını yargılaması.
CicimBenim 13-12-06, 13:28 Cnm bende okumustum bunlari gecenlerde.
Benim bildigi bu kadar.
Sagol.
Hmmm benim bildigim, buyuk ve gercek asklar herseye goz yumar. Demekki Yaseminin ve Ahmetin aski dedikleri gibi 'platonik bir ask hikayesi' degil. Eger buyuk bir ask olsaydi asklarini hic kimse ellerinden alamazdi. Ama maalesef alindi. Yasemin hamile, bu yuzden Necdetle evleniyor. Anlamadigim Ahmet neden Ayla'la evleniyor. Yasemine gicik vermek icinmi? Intikam icinmi? Demek Ayla Ahmet olan askini itiraf ediyor. Acaba Yasemin Necdetle evlenince, Necdetin kendisine asik oldugunu biliyormu.
Boyle olacagi basindan belliydi. Simdilik Necdet ve Ayla iyi ama Ahmetle Yaseminin bir birlerinden hala vazgecemediklerini gorunce hersey degisecek. Onlari kaybetmemek icin kim bilir neler yapacaklar. Ilginc
ama necdet çok iyi biri gerçekten.başkası bunu yapmaz.ama yinede ahmetle beraber olmasını isterdim.demek uzun yıllar ayrı kalacaklar.
Sagol.
Hmmm benim bildigim, buyuk ve gercek asklar herseye goz yumar. Demekki Yaseminin ve Ahmetin aski dedikleri gibi 'platonik bir ask hikayesi' degil. Eger buyuk bir ask olsaydi asklarini hic kimse ellerinden alamazdi. Ama maalesef alindi. Yasemin hamile, bu yuzden Necdetle evleniyor. Anlamadigim Ahmet neden Ayla'la evleniyor. Yasemine gicik vermek icinmi? Intikam icinmi? Demek Ayla Ahmet olan askini itiraf ediyor. Acaba Yasemin Necdetle evlenince, Necdetin kendisine asik oldugunu biliyormu.
Boyle olacagi basindan belliydi. Simdilik Necdet ve Ayla iyi ama Ahmetle Yaseminin bir birlerinden hala vazgecemediklerini gorunce hersey degisecek. Onlari kaybetmemek icin kim bilir neler yapacaklar. Ilginc
Evet Ahmet neden ayla`yla evleniyor orasini bende anlamadim.
Büyük ihtimalle Ask Oyununa benzer olacaktir arkadaslar.
Ilerde yasemin yine Ahmet`edönmek isteyecek ama Necdet ben babalik yaptim diyecek.
Ayla`yla ahmet`in arasi iyice acilacak.
Necdet yasemini birakmayacak..... ......
CicimBenim 13-12-06, 13:33 Ya nezaman Ahmetle oluyor bu kiz ya. Boyle olmasini istemezdim. Ahmet neden boyle birseye izin vedi ya!
Acaba bunlar Necdetle ve Aylala gercek bir evlilik yapacaklarmi? Bence Yasemin yapmaz ama Ahmetle Aylayi bilemem.
Necdetle yaseminin gercek bir evlilik yapacaklarini bende sanmiyorum.
Ilerki bölümlerde beraber olurlar(ahmetle yasemin).
Ben Yasemininböyle bir hata yaptigina inanamiyorum.
Ailerlerin böyle iliskilerine karsi ciktigini bile bile.
Ya nezaman Ahmetle oluyor bu kiz ya. Boyle olmasini istemezdim. Ahmet neden boyle birseye izin vedi ya!
Acaba bunlar Necdetle ve Aylala gercek bir evlilik yapacaklarmi? Bence Yasemin yapmaz ama Ahmetle Aylayi bilemem.
Herkes ayni soku yasayinca bana gulme krizi geliyor :img-hyste afedersin ama gercekten ilk okudugumda aha dedim her halde bu bir farklilik kes yapistir Yesilcam klasigi... Neyse artik seyretmis bulundugum icin katlanacagiz ama her arkadasin ilk duydugu tepki beni gulduruyor :icon_whis
tabiki nikah yaparlar. ;)
Tabi ikiside nikah yapar ama ben gercek evlilik derken yani yasemin asla necdet le birlikte olmaz demeye getirmistim.
ilk duyduğumda banada çok komik gelmişti.ama şimdi biraz daha normal geliyor.ama keşke senaryoyu daha farklı yazsaydılar diye düşünüyorum.
orasını bilemem.sonuçta evlenecek onunla.keşke böyle olmasaydı ya.
Tabi ikiside nikah yapar ama ben gercek evlilik derken yani yasemin asla necdet le birlikte olmaz demeye getirmistim.
Iste burda bir perde var ama biliyoruz ki Yasemin bir konusuyor farkli hareket ediyor o bakimdan benim suphelerim var bir de soyle bir sey var Ahmet ve Yasemin bu ayriliktan sonra tekrar beraber olacaklar mi eger olmayacaklarsa Yasemin neden gercek bir evlilik yapmasin ki bence gemiler suya inecek gibi...
Ahmetle kavusurlar mi orasini bilemiyorum, ama bana sanki yasemin yinede gercek evlilik yapmaz gibi geliyor.
asli30, allah korusun cnm.
Insallah degistirmezler.
arzu-başak 13-12-06, 13:48 özet gelmemiş daha.aynı gün oynayan sılanın özeti dün geldi galiba.acaba gününü değiştirecekler de onun için mi vermiyorlar özeti.:icon_whis
aslıcım çok sağol yani....içime bir kurt düşürdün..yok ya artık gününü değiştirmezler bence..ay nerden geldi aklına bu....
aslıcım çok sağol yani....içime bir kurt düşürdün..yok ya artık gününü değiştirmezler bence..ay nerden geldi aklına bu....
teşekkür ederim canım.:img-hyste nerden aklıma geldi.bilmemki birden geldi.:img-hyste ama geçen hafta pazartesi gelmişti özet çarşamba oldu yok.:img-yes:siz yine de aklınıza getirmeyin.:icon_whis ama atv ye de güvenilmez.:img-yes:
arzu-başak 13-12-06, 13:54 gununu degistirmezler hatirla sevgili sitesinde admin soylemisti yani oyle birsey soz konusu degil
evet biliyorum ama yinede ne bilim atv ye pek güvenemiyorum...ya ben anladım biz hiç bir kanala güvenemicez bu gidişle ..önceden kanal d şimdidie atv....bakalım daha neler görücez...
arzu-başak 13-12-06, 14:01 teşekkür ederim canım.:img-hyste nerden aklıma geldi.bilmemki birden geldi.:img-hyste ama geçen hafta pazartesi gelmişti özet çarşamba oldu yok.:img-yes:siz yine de aklınıza getirmeyin.:icon_whis ama atv ye de güvenilmez.:img-yes:
hı sen hem aklımıza sok hemde aklınıza getirmeyin de....valla benim içime kurt düşürdün bikere nasıl yapıcaz bilmiyorum yani...söz konusu atv oluncada insanın içine kurt düşmesi çokda zor olmuyor zaten...
Anlaşılan ne özet var ne de fragman...Atv ne yapmak istiyor anlamadım...Böyle heyecanlı bir bölümün fragmanı pazartesi gününden ihtibaren verilmeye başlanmalıydı.Çarşamba olmuş özet yok ortada...Olsa da farketmiyor bizim sorularımızla dolu oluyor genellikle..
ya alla alla bakmadığım yer kalmadı yeni bölümle ilgili tek bir ipucu bile bulamadım.. ne fragman var ne özet nerdeyse cuma geldi hayret bişe yaa... dizi başlamadan önce reklamı dakika başı vere vere adamı sıkarlar, reklam beklerken ortada hiçbişe olmaz. atv'de takmıyo mu artık diziyi ne...
Arkadaslar ben simdi baktim.... ozet gelmis....
Galiba Yaseminle Ahmet kacicaklar.....
Ama beklenmedik gelisme ne olabilirki?
mavisu_deniz 13-12-06, 15:39 cnm özet için cok saol gene süper bi bölüm olacaa benzio inş..
bence darbe gibime gelio sanki darbe haberi gelir ve bölüm biter gibi ama yaseminin babası napcak onu cok merak ettim sizce napar?????
bu arada umarım necdetin babası artık tavırlarında değişikliğe gider. en azından bu olayın üzerine necdetin ne kadar ciddi olduğunu anlar..
Necdetim ne yapmis kendine oyle ya :(
Yasemin herhalde babasi ile tartisirken babasinin damarina basti oda tokat atmistir darbe bu bolumde olacaksa o yuzden beklenmedik gelismede o olabilir
özet de gelmiş.yalnız nerden buldunuz özeti.atv'nin sitesinde yok henüz.yasemin'in babası ona tokat atar büyük ihtimalle.necdet kötü yaralandı demek.babası umarım biraz değişir bu olaydan sonra.radikal çözüm herhalde birlikte olmaları.ne çözüm ama.:icon_whisbeklenmedik gelişme de darbedir.
ayshe_yeshil 13-12-06, 16:02 özet gelmiş
anlaşıldığı gibi
diken üstünde izleyeceğimiz bölümler bizi bekliyo
sular durulmayaxcak gibi
bulunan şu radikal çözüm
acaba nedir bi fikri olan var mı??
fundapehlivan 13-12-06, 17:07 Mutlaka kaçmaya karar vermiş bunlar. zaten ahmet aileler karşı çıkarsa seni götüreceğim demişti ama siz yanılıyorsunuz çünkü nişanlandıktan sonra bunlar beraber oluyor ve zaten adada beraber oluyorlar. Eh ahmet kızı kaçıra kaçıra adaya kaçırmaz herhalde. Orada elleriyle koydukları gibi bulurlar onları. Daha nişanları olacak. Yok ya bence bu bölüm darbe olmayacak. Yani hani nişan!!
gÜmÜs_mEhmEt 13-12-06, 17:27 Iyi aksamlar arkadaslar, hatirla sevigli yi ilk bölümden beri takip etmeye calisiyorum,malum gec vakite veriliyor. Özeti okudum ve yorumlarinizi takip etmeye calisoyrum. Eda`nin ekledi resimleri i dikkatlice bakinca arkadaslar,özelikle 3 resimde (kalabalik arasinda yasemin ve ahmetin oldu resim) karsida bir kadin var. Biraz zoomlayin o kadin HALA oldu farkedersiniz. Birde riza ve dostu olan resimde rizanin gözleri yasli gibi,herhalde vedalasiyorlar veya riza evli barkli oldugunu söylüyor. Nejdete cok aciyorum,yazik tek tarafli masum bir asik,babasinda daima "beceriksiz" oglan mumale görmesi cok aciyorum yaa. bu hafta herhalde adaya kacacaklar ve olmak üzreler ama birseyler olacak o beli... hadi hayirlisi, herkese iyi yorumlar ve iyi seyirler
aleyna
arzu-başak 13-12-06, 17:41 Arkadaşlar özeti okudum....valla bu bölüm nasıl olucak bilemiyorum..ama bu bölümde darbe olmayacağı kesin yani...ahmetle yasemin kaçmaya yeltenicek bence ama son anda beklenmedik bişey olucak ve kaçamıcaklar gibime geliyor......bence bunda nejdetin durmunun kritik olmasıda yatabilir.....(birde özette nejdetle ilgili bu kazanın sonucu herkesi ilgilendiecek etkisi dalga dalga büyüyecek falan diyo)yani özetin bu kısmını okunca ahmetle yaseminin son anda kaçamaması nejdetin durumuyla ilgilidir gibime geldi.....rıza bey yasemien tokat atıyor kesin...neyse benim çıkmam laızm yarın devam ederim...size iyi sohbetler....
arkadaşlar darbe nn tam tarihi 27 mayıs 1960 yni mantık olarak darbe şu an olamaz ki. okullar yeni açılıcağına göre eylül başı falandr bi anda da kaç ay birden atlamazlar o arada ne olaylar olmştr böle büyük bi hata yapmazlar ...
arzu-başak 13-12-06, 18:56 Deli olucam ya...avrupa y.izliyorum altta hatırla sevgili yeni bölümü 22:20 de yazıyor ama geçen haftanın frgamanını gösteriyorlar....bu kadar olur ya....demekki hala fragman hazır değil...artık diyecek laf bulamıyorum....neyse ebnim şimdi çıkmama lazım zaten kaçak girdim kardeşimden....
fundapehlivan 13-12-06, 19:00 Belki de fragmanını göstermeyerek bizi heyecanlandırmak istiyorlardır. Ama ben de bu bölüm darbe olmayacağını düşünüyorum. O kadar atlarsa mantıksız olur ya ben bu bölümleri tadını çıkararak izlemek istiyorum. Bakalım neler olacak? Bu bölüm nişanlanmayacaklar herhalde 7. bölümün sonunda olur herhalde darbe... Yani bu da en hızlısı...
fundapehlivan 13-12-06, 19:10 Yasemin ahmete kendini bild bileli aşık... Ahmette doktorasını bitirdi ve adaya geldi. Yasemin baya heyecanlanıyordu onu görünce filan. Ama 2. bölümde onun fransız sevgilisi olduğunu öğrendi. Bu arada Yasemin hatıra defterini tutuyor, sürekli ahmeti anlatıyor hatta resmini çiziyor filan. Bir gün yasemin o defterini düşürüyor ve Michele buldu. Okudu tabii, ismini yazmadığından ahmet olduğunu anlamadı ahmete çok güzel bir aşk filan deyince ahmette okudu. Resmide kendine benzetti ve olayları da birbirine bağlayınca kendi olduğunu anladı. Sonra bunlar parti verdiler. Yasemin acayip güzeldi ahmetin dikkatini çekti filan. Sonra o gece ahmet bir defter bulduğunu söyledi yasemin ona defter benim dedi. Bu arada menderes ahmeti çok beğenmişti iş teklifinde bulundu. Ahmet onunla buluşmaya yasemin de güzel sanatlara yazılmaya istanbula geçecekti. İskelede karşılaştılar. Dönüşte ahmet beraber dönelim dedi ama sis sebebiyle dönemediler ve aynı otelde kaldılar. Akşam da birlikte yemek yiyip tango yaptılar. gerisini biliyorsun...
fundapehlivan 13-12-06, 19:12 Bu arada Necdette yasemine aşık defterin yasemine olduğunu biliyor ve kendine aşık olduğunu sanıyordu. Neyse ki o itiraf etmeden yasemin ahmete aşık olduğunu söyledi.
Ahmetin halası var, gazeteci... Biraz fazla açık makaleler yazıyor. Zaten tutuklandı en son gördün zaten...
fundapehlivan 13-12-06, 19:16 Bende ki de laf... İlk geçen hafta seyrettiğine göre...
devamı şöyle... Yasemin ahmetin odasına girdi seninle kalabilir miyim diye... Bunlar gece yan yana uyudu. Tabii sonuç ahmet aşık oldu. Michele ahmeti yaseminle görmüştü, michele ayrılalım dedi ve o fransaya döndü. yaseminle ahmet kaçamak görüşmeye başladılar ama sonunda ailelerimize söyleyelim dediler ve ahmet evlenme teklif etti(Tam teklif sayılmasada) tabii aileler karşı çıktı ve en son hala tutuklandı...
Biraz karışık oldu ama idare et...
Bence Ahmet ve Yasemin'i engelleyen kritik olay darbe olabilir. Zira 6. bölümde darbe olacağı yanlış değilse, büyük ihtimalle öyledir. Ahmet ve Yasemin'in buldukları radikal çözüm Adnan Menderes'ten yardım istemek falan olabilir mi diye düşündüm; ama Ahmet'in düşüncelerini düşündükten sonra bu radikal çözüm büyük ihtimalle kaçma, başka bir ülkeye yerleşme planıdır diye düşünüyorum.
fundapehlivan 13-12-06, 20:33 Menderesten yarın isteme mi? Ahmet kendini öldürür de bunu istemez? Zaten adamı sevmiyor... Ki bu ailelerin arasını daha da karıştırır. şevket bey de oğlunu öldürür herhalde, ondan nasıl yardım istersin diye... Ama nişan olmayacakmış gibi özete göre.. O zaman darbe de olmayacak. Olmasın ya! Daha değil...
bencede darbe için bi iki bölüm fln daha gecsin
ayrıca bende fundapehlivana katılıoum ahmet menderesten yardım istemez
zaten halası yüzünden pek sevmio
Menderesten yarın isteme mi? Ahmet kendini öldürür de bunu istemez? Zaten adamı sevmiyor... Ki bu ailelerin arasını daha da karıştırır. şevket bey de oğlunu öldürür herhalde, ondan nasıl yardım istersin diye... Ama nişan olmayacakmış gibi özete göre.. O zaman darbe de olmayacak. Olmasın ya! Daha değil...
Bence de darbe daha olmasın, zira ben de sindire sindire yaşanmasını isterim olayların. Ancak parçaları birleştirirsek mümkün değilmiş gibi de görünmüyor. Ahmet'in politik görüşleri Adnan Menderes'ten yana değil, hatta halasıyla ilgili olaylar sebebiyle Adnan Menderes'e karşı kin duygusu bile ortaya çıkmıştır belki onda. Fakat şunu da unutmamak lazım, denize düşen yılana sarılır. Ülkedeki en nüfuzlu insan Adnan Menderes ve genel özeti hatırlayamıyorum tam olarak, ama nişan yüzüklerini Adnan Menderes'in takacağı söyleniyor. Yani bu mantıkla bakarsak, Ahmet'in nişan yüzüklerini Adnan Menderes'in takması fikrine de soğuk bakması gerekiyor. Bir de eğer darbe 6. bölümde oalcaksa nişanın önceden yapılması gerekir, bu yüzden de nişan yüzüklerini Adnan Menderes'e taktırıp nişanlanmak da bir fikir olabilir. Ahmet'in babası buna çok sinirlenir belki, fakat fikirlerini de uluorta söyleyemez, belki aile meclisinde bire bir dile getirebilir. Bu açıdan iki aileden kimsenin karşı çıkamayacağı bir çözüm olurdu.
*~*RaiNBoW*~* 13-12-06, 20:43 Özeti okudum ve sizin de düşşündüklerinize katılıyorum.Darbe bu bölüm olmaz.Belki darbenin hazırlığı olabilir,fakat öyle 3-4 bölüm de beklemeyiz darbe için...Özette Necdet olayı bayağı yer tutmuş,ben bu olayı hemen geçiştireceklerini düşünmüştüm.Hayret!Belki gaddar babasının aklı başına gelir de Necdet'e bir şans verir...
Bu arada ilginç olan bir konudur ki fragman hala çıkmış değil.Cuma günü yayınlanan diğer dizilerin fragmanları dönüyor ama bizim ki yok.
meraba!ya ben kaç gündür uğrayamadım-bi zahmet özette neler olduğunu yazsanız harika olacak-fazla zamanım yok arka sayfalara bakmak için de ondan istiyorumbye
Necdet’in öfkesinin etkisiyle yaşanan beklenmedik kaza herkesi telaşlandırır. Önemli bir damarı kesilen Necdet, hayati tehlike içindedir. Bu kazanın sonuçları herkesi ilgilendirecek, etkisi dalga dalga büyüyecektir. Babası ve Yasemin arasında bardağı taşıran son damla Rıza’yı pişman olacağı bir davranışa sürükler. Aileler, Yasemin ve Ahmet’in ilişkisine şiddetle karşı çıkmaya devam ederler. Aşıklar da imkansız birlikteliklerini sürdürebilmek için buldukları radikal çözümü devreye sokarlar. Ancak Ahmet ve Yasemin’i yollarından alıkoyan beklenmedik bir gelişme beklemektedir. :good:
Hatırladım haklısın oradaki de ironi. Yani tepki gösteriyor gibi anlamıştım ben. Menderesi mi karşılamaya gidiyorsunuz başka işiniz yok mu gibilerinden. Fakat yine de haklı olabilirsin. Çünkü ben nisan ve mayıs arasındaki olayları okuyunca senaryoyu yeniden kurmakta uçmuşta olabilim.:img-yes:
Sevgili vega58 ne diyelim bekleyelim bakalım. Bu senin dediğin gibi de olabilir. Ama bu bölüme nejdetin durumu, pastanenin işleri, öğrenci olayları ve ardından darbe girecekse menderesin bu nisanı kıyması imkansız.
Çünkü aileleri ikna edecek sahneleri yazacaksın, sonra menderesi şevket bey ve sevim hanımın olduğu yere getirmeye ikna edeceksin, ardından nişan kıyacaksın. Bunun için en az 20 dakikalık bir çekime ihtiyac var derim. Bakalım :img-yes:
Ben de bu bölümde nişan olmayacağını düşünüyorum. Hatta ikisinin de kaçmaya teşebbüs edeceğini. çünkü başka yolları yok. Ama bana öyle geliyor ki bunlar kaçmaya 26 mayıs gecesi karar verirler. eğer böyleyse malasef 27 mayısta darbe onları ayırır. Çünkü sokağa çıkma yasağı hesaba katılacak....
Necdet’in öfkesinin etkisiyle yaşanan beklenmedik kaza herkesi telaşlandırır. Önemli bir damarı kesilen Necdet, hayati tehlike içindedir. Bu kazanın sonuçları herkesi ilgilendirecek, etkisi dalga dalga büyüyecektir. Babası ve Yasemin arasında bardağı taşıran son damla Rıza’yı pişman olacağı bir davranışa sürükler. Aileler, Yasemin ve Ahmet’in ilişkisine şiddetle karşı çıkmaya devam ederler. Aşıklar da imkansız birlikteliklerini sürdürebilmek için buldukları radikal çözümü devreye sokarlar. Ancak Ahmet ve Yasemin’i yollarından alıkoyan beklenmedik bir gelişme beklemektedir. :good:
çook teşekkürler ama pek açıklayıcı bişi yok gibi demi:img-yes: bu arada son yazılardan fragmanın yayınlanmadığını okudumda şaştım kaldım:img-pilot anlamadımki bizmi öğreticez insanlara bi dizinin reklamı nasıl yapılır edilir diye:img-cool2 yani diziye 2gün kala da gösterilmezse olmaskiii:img-yes: onu biz düşünüyoz,diziyi biz izliyoz,ertesi gün oturup iki saat arkadaşlara bahsediyoruz:happy0064 izleyiciyede bu kadar yüklenilmezki canııım:good: :happy0064 :img-pilot
izledim fragmanı sonunda.yasemin babasından okkalı bir tokat yiyor daha öncede konuştuğumuz gibi ayla üniversitedeki olayların ortasında kalıyor tahminlerimizden biri tuttu yani yaseminle ahmet kaçmaya teşebbüs ediyolar fakat askerler arabayı durduruyor
hatırladıklarımı kısa kısa yazayım.rıza beyle o şarkıcının aşna fişne durumu devam ediyor nezahat hanım ağlıyor.ahmetle babası da tartışıyolar heralde yasemin bir arabaya biniyor ahmet arkasından bakakalıyor.necdeti hastaneye götürüyolar taş kalpli babası başında ağlıyor
fragmanı izledim demin ne biçim tokat attı rıza bey öyle yasemine!!ayla nın etrafındada dönmeye başlıyor olaylar!ahmet bi mektup buluyor sanırım ama tam olarak anlayamadım ne mektubu!necdet hastanede babası çok üzgün gözüküyordu!çok çabuk geçti sanki fragman..ama güzel bir bölüm olucağı kesin!
şule ablacım sağol ellerin dert görmesin
fragmandan anladığım kadarıyla bu bölüm nişan falan yok dolayısıyla darbe de yok ki inşallah öyledir
Şule'cim fragman için çok teşekkürler canım:)
İyi ki varsın...:)
Özette darbe falan geçmiyor.Darbe 6. bölümde olmayacak mı ki?
ya altıncı bölüm darbe için çok erken değil mi.. hem mevsim koşullarından dolayı fln hızlı gidildi hem de 5 aylık bir zaman atlamasına rağmen 5 bölümde ancak şubattan eylüle geldi dizi.. şimdidi pat diye nasıl mayısa geçilecek.. hadi geçildi o zaman bir zaman atlaması daha yapıp mevsime dönmek için bir anda bir sene geçirmeleri gerekecek.. off ya ben anlamadım bu işi ya hadi bakalım artık cuma akşam görürürz..
Şule'cim fragman için çok teşekkürler canım:)
İyi ki varsın...:)
Özette darbe falan geçmiyor.Darbe 6. bölümde olmayacak mı ki?
Melalciğim aşkolsun! bölüm özetinde geçen "...Yasemin ve Ahmet'in yolunu engelleyen.." cümle ile fragmandaki en son sahneden -askerler arabayı durduruyor ya- anlayamadın mı yani... sanırım bölümün sonlarında darbe olacak... yani 7. bölüme darbe ile uyanacağız:img-yes:
evvet arkadaşlar fragmanı gordum ve izlenimlerim aynen şunlar neceddet çok kotu yarlanmış tır ve hayatı tehlıkesı var dır babsı çok pimandır ancak çok geçtir yasemın ve ahmet ise yasemının ahmete yazdıgı bir mektup ortalıgı karıştırı ve yaseınle ahmet kaçmaya karaqr verırı çünkü yasemının babasının atytığı tokart son ddarbe olmuştur onlar için iki ailede bu durumdan çok rahatsız dır tabı bırde bunlar yetmezmiş gibi üniversiteler ayaklanır ve olaylar bır anda çıkılmaz hale gelır bu hem bir son hemde yeni bir geçişin başlanngıcı olacaktır yasemın ve ahmet kaçmak için hazırlarnnır lar ancak onnları bekelyen çok kotu bır süpriz vardır o da DARBE üniversitelerin de ayaklanması bu olayın hızlanmasını sağlamış ve yasemınle ahmedın ayrılmalrına neden olacaktır ... devamı sonraaa
fundapehlivan 14-12-06, 08:18 Fragmanı ekleyen arkadaşa çoook teşekkürler...
Aslında pek de aydınlatıcı bir fragman değil. Belki de senaryoyu değiştirmişlerdir. Yani askerler durduruyor ya arabayı... Daha bunlar ne nişanlandılar, ne birlikte oldular... Ama o araba acaba ahmetlerin arabası mıydı? Ve o askerler darbe oldu da ondan mı orada? Belki de alakası yoktur... Eğer darbe olmuşsa senaryo değişmiş demektir. Belki de değişse daha iyi olur. Ne olacağını bilmesek ve şaşırsak...
Bu arada Rıza efendi de ağlıyordu, acaba Nezahat hanım öğrendiğini filan mı söyledi. Aman o adam ondan ağlayacak bir insan değil ama...
Hala da iyileşmiş...
bakalım neler olacak??
Sulecigim fragman icin tesekkurler canim,
fragmanda anladigim kadari ile Ayla hanim ogrenci hareketlerin icine giriyor, ilginctir bu karekterden simdiye dek her hangi bir siyasi yorum duymamamizdir allah alla ben bir seyler kacirmadim degil mi? Ayla'yi bu bolumde sık sık gorecegize benzer.
Yasemin sanirim gene cocukca davranmaya devam ediyor, evi terk ettigine gore buyuk olasillikla Ahmet'in bundan sonra haberi oluyor, mektup okuma sahnesi var sanirim Yasemin orda kacacigini bildiriyor her halde adada bulusmalarini isteyecek...
Darbenin bu bolumde acik acik geldigini goruyoruz, zemin hazirlandi 7.bolumde daha da ayrintili gorecegiz...
Daha bunlar ne nişanlandılar, ne birlikte oldular... Ama o araba acaba ahmetlerin arabası mıydı? Ve o askerler darbe oldu da ondan mı orada? Belki de alakası yoktur... Eğer darbe olmuşsa senaryo değişmiş demektir. Belki de değişse daha iyi olur. Ne olacağını bilmesek ve şaşırsak...
Darbe olacak Riza bey tutuklanacak yani biraz zaman var bu zaman icinde nisanlanirlar, ayrica Riza beyin tutuklanmasi ile ayrilik olacak, Ahmet davasinda savci olarak gorev almasina karar verilmesi sanirim daha 2.bolume yayilir bu sure...
Necdet bir kac bolumdur on planda seyretik bu bolumde duran bir karekter olacak, yavas yavas Ahmet ve Ayla'ya uzerine yogunlasmaya baslandi...
Bir de Riza beyin aglamasi Yasemin yuzunden bence, evi terk ettigini ogrenince yikilacak ve bu birliktilige onay cikacak... Ama Ahmet cephesinde durum nasil yumsar onu cozemedim her halde halanin parmagi olacak...
ya yoksa bunlar yasemının kaçtıgı içinmi yolda askerler var hanı bıldırdıler yasemını arıyolar belkıde nede olsa vekil kızı
Yok degil bence Sevket beyin ellinde ki gazetede soyle bir manset var '' Beyazit Meydani'nda yapilan gosteriler sirasinda Orman Fakultesi ogrencisi Turan Emeksiz oldu'' iste bu manset acikliyor o askerlerin neden cevirme yaptigini, Yasemin'le ilgisi yok bunun... Riza bey de cok perisan ama aldatma ile ilgisi var mi billemem, bence yok gibi...
''Bu arada Malatya doğumlu Orman Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Turan Emeksiz kurşunlara hedef olarak devrim şehidi oldu. Yüzlerce üniversiteli genç yaralandı. Hukuk Fakültesi öğrencisi Hüseyin Onur , Tıp Fakültesi'nden Mevlüt Kurtoğlu , Hukuk Fakültesi'nden Cengiz Ballıkaya, Kenan Özten, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi öğrencisi Hüseyin Irmak ağır yaralılar arasındaydı. Haseki Hastanesi'ne getirilen Hüseyin Onur'un sol kasığından oluk gibi kan fışkırıyordu. Kurşun damarı delmişti. Onur, kanının üçte ikisini kaybetmişti. Hüseyin Onur, sol bacağı dipten kesilerek yaşama döndürülebildi. Kenan Özten'in, ayağı tankın paletleri arasında ezilmişti, ölümden zor kurtuldu. Bütün gençlik ''Hürriyet-hürriyet'' diye bağırıyordu.''
kaynagi vermeye unutmusum: http://www.cumok.org/html/koseyazilari/040527acoskun_1.htm
askasurguncu 14-12-06, 10:07 ya arlkadaslar ordu arabayi durduruyo ama o arabada kim var belli degilki ve yasemin bence tokat yuzunden evi terk etti bence kacmayacak ahmetlen
ya arlkadaslar ordu arabayi durduruyo ama o arabada kim var belli degilki ve yasemin bence tokat yuzunden evi terk etti bence kacmayacak ahmetlen
Bence arabayi kullanan Ahmet canim, bana o gibi geldi... Yasemin tokat yuzunden evi terk ittigini bende katiliyorum adaya gidecek bence...
Ayla da bir acildi pir acildi,sesiz sesiz duruyordu vallahi Ahmet ondan etkilenecek gibi geliyor bana...
arzu-başak 14-12-06, 10:16 Merhaba arkadaşlar fragmanı |