Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
fundapehlivan 04-12-06, 11:39 [QUOTE=kale;1748661]fundapehlivan tabii tabii hisler girdi mi araya mantik kalmamasi, yarini dusunmemen dogal oldugunu kabul ediyorum basimdan gecti ama ama ama ben baskasi ile evlenmeye dusunen birine bu kadar cabuk kendimi teslim etmezdim... Biraz hislerinden emin olacak sonra bunlari bana hissetricek,tabii ki insaniz hatta yapabiliriz ama bunu hakli cikarmak hos degil... Yasemin en buyuk hatasi kendi hislerinden emin olmasina ragmen karsi tarafa dusunme zamani vermedi, biraz zaman tanimaliydi :img-pilot[/QUOT
Yasemin odaya giderken bence pek de Ahmetin duygularını önemsemiyordu. Bu bence karşı tarafa da teslim olmak değil. Zaten oraya kendisi için gidiyor. Onunla olmak istediği için, sevdiği için...
fundapehlivan 04-12-06, 11:40 delice birşey evet.şimdi birlikte olmuyor ama ilerde o deliliği sayesinde hamile kalınca bunun bedelini çok güzel ödüyor.bir de çocuğuna bir başkasını baba seçerek.:img-pilot
Yok canım ileri de birlikte oluyor ama bu delilik sayılmaz çünkü o sırada nişanlılar zaten evlenecekler... garibimin hiç aklına gelir miydi darbe olacak ve ayrılmak zorunda kalacaklar...
Yok canım ileri de birlikte oluyor ama bu delilik sayılmaz çünkü o sırada nişanlılar zaten evlenecekler... garibimin hiç aklına gelir miydi darbe olacak ve ayrılmak zorunda kalacaklar...
bence delilik.evleneceğinin ne garantisi var.zaten evlenemiyorlar.yasemin'e ısınamamızın nedeni de bu delilikleri,düşüncesizliği ve bize ters gelen davranışları.bize demeyeyim de bana.:img-yes:
fundapehlivan 04-12-06, 11:44 Evet arzu-başak arkadaşım bunlar bayağı derin mevzular... Dediğin gibi insan o anını sadece düşüneyim derken geleceğini da yakabilir... Neyse...
Bu arada burada bir necdet hayranlığı sarmış galiba ortalığı... Yani karakteri itibariyle çok sevmişsiniz. Ben de çok seviyorum aslında Okan da çok iyi bir oyuncuymuş onun daha önce dizisini seyretmemiştim... O ileri de kesinlikle lokantalar zinciri filan açacK GİBİ geliyor bana...
Neyse acaba yeni fragman ne zaman çıkar?
Yasemin odaya giderken bence pek de Ahmetin duygularını önemsemiyordu. Bu bence karşı tarafa da teslim olmak değil. Zaten oraya kendisi için gidiyor. Onunla olmak istediği için, sevdiği için...
arzu-başak asik ol sonra duygularini aliriz canim :img-in_lo
evet kendisi icin gidiyor ama insan sevmekten cok sevilmekten hoslanir gibime geliyor... Seni sevdigini emin olmadigin birinin kapisina gitmek dogru degil bu manada... Ayrica Yasemin seviyor tamam ama sevilmek istemiyor mu,bence bu daha cok aci verir...
fundapehlivan 04-12-06, 11:46 bence delilik.evleneceğinin ne garantisi var.zaten evlenemiyorlar.yasemin'e ısınamamızın nedeni de bu delilikleri,düşüncesizliği ve bize ters gelen davranışları.bize demeyeyim de bana.:img-yes:
Anladım canım... Zaten bu konu karışık... Herkes farklı düşünüyor... Özellikle ben bu konuda çok genişim galiba... Necdet ne diyordu aşk için her şey yapılır... Bundan dolayı o insanı suçlayamazsın... Bence de haklıydı bu sözlerde...
fundapehlivan 04-12-06, 11:49 arzu-başak asik ol sonra duygularini aliriz canim :img-in_lo
evet kendisi icin gidiyor ama insan sevmekten cok sevilmekten hoslanir gibime geliyor... Seni sevdigini emin olmadigin birinin kapisina gitmek dogru degil bu manada... Ayrica Yasemin seviyor tamam ama sevilmek istemiyor mu,bence bu daha cok aci verir...
Sevilmek istemez mi kızcağızın en büyük hayali de buymuş... Ama unutmayalım ki bu sayede Ahmetin aşkını kazandı... Biz olsak belki gitmezdik ve Ahmetin sevgisini de kazanamazdık... Ben böyle diyorum da ben de odasına gidemezdim...
Anladım canım... Zaten bu konu karışık... Herkes farklı düşünüyor... Özellikle ben bu konuda çok genişim galiba... Necdet ne diyordu aşk için her şey yapılır... Bundan dolayı o insanı suçlayamazsın... Bence de haklıydı bu sözlerde...
evet konu karışık.herkesin bakış açısı farklı.:img-yes: ama bu diziyi bize sevdirmek zorundalar ve başroldeki bayan oyuncunun itici davranışları diziye eksi puan kazandırıyor bence.:img-yes:
HEDEF KİTLE : A/B
15 HATIRLA SEVGILI (TKR) [NET] ATV 3,90 14,20
22 HATIRLA SEVGILI (TKR) [NET] ATV 3,40 10,80
tekrar iyi reyting almis :good:
arzu-başak 04-12-06, 11:52 Buarada arkadaşlar bana sadece arzu diyebilirsiniz....acaba önümüzdeki bölüm neler olucak..ahmetin halası tutuklandı ya acaba bu bölümde hemen çıkarmı....çıkarsada bu nasıl olur....heralde ahmette adnan mendersele bu bölüm konuşur iş hakkında.....e bizim çifte kumrular ne yapıcaklar ailleleri ziin vermedi şimdi herkesin gözü onların üzerinde..artık rahata rahat görüşemezlerde....eeeeeee nejdette var tabi..acaba o yasemine olan aşkı için bişeyler yapıcakmı yoksa kendini işinemi vericek....
HEDEF KİTLE : A/B
15 HATIRLA SEVGILI (TKR) [NET] ATV 3,90 14,20
22 HATIRLA SEVGILI (TKR) [NET] ATV 3,40 10,80
tekrar iyi reyting almi :good:
evet güzel reyting almış.herkesin evde olduğu bir günde ve saatte verdi.cumartesi kızmıştık vermedi diye ama iyi yapmış atv vermemekle.daha çok kişi farkında olmuştur dizinin.:good:
Sevilmek istemez mi kızcağızın en büyük hayali de buymuş... Ama unutmayalım ki bu sayede Ahmetin aşkını kazandı... Biz olsak belki gitmezdik ve Ahmetin sevgisini de kazanamazdık... Ben böyle diyorum da ben de odasına gidemezdim...
Hayal bu ya oldu ya :img-in_lo odasina gitmekten baska yollarda var ama ogrencim olmasi gerek :img-hyste tamam kabul ediyorum sevgilisi var diye susacak degilim ama bu yol yalnis :img-pilot
fundapehlivan 04-12-06, 11:57 Necdet kendini işine verecek kesinlikle. Zaten ne için mücadele edecek ki Yasemin başkasını seviyor.
Halası umarım bırakılır ama tutukladıklarına göre zor bırakırlar...
Bence bu bölüm de aileler karşı çıkmaya devam eder. belki yasemini eve filan kapatırlar ya da yalnız dışarı çıkarmazlar. Zaten yaseminin babası ahmeti haşlayacak herhalde...
bu bölümün yorumunu doğru düzgün yapamdım.
2 gündür moralim bozuktu valla foruma bile girmek istemedi canım.
Neyse geleyim sadete:)
Ahmet ve Yasemin sahnelerini gösterirken zaman atlatmaları iyi ve inandırıcı oldu.
Artık daha fazla siyasi olaylara girilmeye başlanılan bir bölümdü.
Necdet bu bölüm boynu bükükleri oynadı.Acıdım valla,Yasemin'i kaybetmenin hırsıyla,
işe verdi kendini,hemde ne vermek.Büyük bir pastaneci olacak kesin bu Necdet.:)
arzucum mu degelim :img-in_lo ,
ne aklima geldi Ahmet Yasemin'in dogum gununde gittiginde Yasemin Michelle den haberi oldu diyorum ki Yasemin'in minigi olunca onun dogum gununde Ahmet cocugundan haberi olmasin, Necdet yine pastayi kendi elleri ile yapmis olsun... Yasemin Michelle soku yasamisti Ahmet'de cocuk soku :img-pilot
bence bu bölümde ailelerin baskısı artacak .ama yasemin gibi bir kız asla bu baskılara göz yummaz.Ahmet'te asla ailesinin baskısına boyun eğmez hem bence de ahmet'in ailesi yasemin 'in ailesiniden daha anlayışlı inşallah halası bırakılır da ahmet'e destek olur .reytinglerin düzelmesine çok sevindim. cuma günleri dizi iyice oturursa daha da düzeleceğine inanıyorum.
Tv de arayıp da bulamadım kalitede bi dizi.Oyunculuklar,senaryo,yönetmenlik bi dizi için fazla bile kaliteli.Dizide tek aksak olan şey beren saat[şirinlik muskası] in yapmacık denecek kadar kötü oyunculuğu, donuk bakışları yapmacık jest ve mimikleri,dizinin kalitesini zedeleyen tek şey ama o kadar güzel şey varken cansel elçin okan yalabık gibi genç yetenekler doğal oyunculuklarıyla büyülerken o kadar da olsun diyebilrim. Ylu açık olsun yayın saati de oturursa daha güzel olucak...bye
arzu-başak 04-12-06, 12:12 arzucum mu degelim :img-in_lo ,
ne aklima geldi Ahmet Yasemin'in dogum gununde gittiginde Yasemin Michelle den haberi oldu diyorum ki Yasemin'in minigi olunca onun dogum gununde Ahmet cocugundan haberi olmasin, Necdet yine pastayi kendi elleri ile yapmis olsun... Yasemin Michelle soku yasamisti Ahmet'de cocuk soku :img-pilot
nasıl istesen öyle söyle kalecim.....bak olabilir valla...ay ne kötü olucak ahmetim için....ya valla gelecek bölümleri düşününce çok canım sıkılıyor...birkere yasemn nejdetle evlenince ahmet ne yapıcak ya...üf çok merak ediyorum....
arzucum mu degelim :img-in_lo ,
valla çok gülerim böyle olursa.:img-hyste ahmet'e de yazık be.hem yasemin'in çocuğu ya ahmet'e benzerse.ahmet bence şüphelenir yasemin'e bunu söyler o da hep inkar eder.hep böyle olur ya.:icon_whis
Menderes'in sevgilisi gosterildi ya da perde arkasinda gizlendi demek daha dogru olur bir de esini gosterseler beni ihla ederler...
ilerde darbe olacagina gore ben bu tur yazilar okuyorum,sizinle de paylasayim :img-pilot
DARBE HAKKINDA BİR YAZI
BÜYÜK GÜN (Çetin Altan-27 Mayıs 1960-Milliyet )
BÜTÜN Türk vatanperverleri bu muazzam ve şanlı günün sevinci ve heyecanı içindedirler.
Çürümüş, sufli politik tertiplerinin şahsi ihtiraslarla Türkiye'yi en tehlikeli badirelere, kardeş kavgalarına sürüklemek üzere olduğu bir sırada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin medeni bir şekilde devlet idaresine el koymaları ve memleketi karanlık bir akibetten kurtarmaları, tarihimizin büyüklüğüne yakışan mutlu bir hareket olarak, Milletimize hür ve insan haklarına uygun yeni ufuklar açmaktadır.
Kara ve şüpheli günler selamete ermiş ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şahsında mukedderatına hakim olmuştur.
Silahlı Kuvvetlerimizi tam zamanında ve üstün bir anlayışla, Milletin kaderini, gitmekte olduğu kötü yoldan bir anda aydınlığa çıkarmıştır.
Her türlü yalan, baskı ve küçük oyunlardan uzak olarak, Kurucu Meclis'in koyacağı demokratik prensipler çerçevesinde, yakında serbest seçimlere gidilecektir.
Vatandaşların vakur bir anlayışla aynı milletin çocukları olduklarını hatırlamaları, Hukuk ve İnsan Haklarının koyduğu esaslar içinde, hür bir memlekette yaşayabilmek için birbirlerine kardeşce davranmaları bugün her zamandan ziyade milli bir vazife olmuştur.
Artık hiçbir partinin rozeti kanun dışı bir imtiyazın sembolü olmayacaktır. Güzel vatanımızda eşit ve hür olarak insanca yaşamanın saadetini paylaşacağımız dakikalar yakındır.
Kinsiz, baskısız ve zindansız kardeşce bir sevginin memleket üzerinde esas saadetini duyuyor ve bu büyük günü candan alkışlıyoruz.
Nefretlerin, kıskançlıkların ve ahlaksızlıkların uğursuz bulutları dağılmaktadır. Bütün vatandaşların bu yeni devrin kapısından bir tek vücut halinde girmeleri ve her türlü şahsi duyguların üzerinde, memleket menfaatlerini düşünmeleri en kutsal vazife olmuştur.
Hakiki hürriyetin saati çalmıştır. Atatürk'ün inkilaplarına bağlı olarak demokratik bir memlekette Türklüğün şerefine yakışan bir nizamın temelleri atılmaktadır.
Yaşasın Türk milleti yaşasın Türk Ordusu...
Melal umarim daha once eklememissindir...
Tv de arayıp da bulamadım kalitede bi dizi.Oyunculuklar,senaryo,yönetmenlik bi dizi için fazla bile kaliteli.Dizide tek aksak olan şey beren saat[şirinlik muskası] in yapmacık denecek kadar kötü oyunculuğu, donuk bakışları yapmacık jest ve mimikleri,dizinin kalitesini zedeleyen tek şey ama o kadar güzel şey varken cansel elçin okan yalabık gibi genç yetenekler doğal oyunculuklarıyla büyülerken o kadar da olsun diyebilrim. Ylu açık olsun yayın saati de oturursa daha güzel olucak...bye
ne güzel anlatmışsın yasemin kısımlarını.:img-grin2 napalım cansel elçin ve diğer oyuncular var.onlardan çok şey öğrenmesi lazım.:img-yes:
arzu-başak 04-12-06, 12:22 Onu ayla avutacak canım sen merak etme...
ya öyle deme...ben o kızı hiç sevemedim..çok antipatik biri...üf inşallh diznin sonunda ahmele yasemin tekrar beraber olurlar yoksa çok kötü olur....
Kalecim darbe ile ilgili yazı için çok teşekkürler.....
fundapehlivan 04-12-06, 12:26 Evet ben de aylaya sinir oldum ama kız iyi biri aslında. Hiç bir kötülüğünü de görmedim. bana ark niyetli gelmişti ama kızda bir çekingenlik var sanırım bana onun için ark niyetli gelmiş... Ahmetle ileride evlenecek diye sinir oluyorum ama... Aylanın amcası ileride ahmetin başına bela olacak. Para ister, kumar borcu için filan... yandı ahmet...
Kale'cim eklememiştim o yazıyı canım:)
Önümüzdeki haftaki bölümü merakla bekliyorum.
Heyecan yükseliyor.Ahmet'in halasının tutuklanmasından sonra,bu ilişki
iyice zora girecek.Aileler onay vermiyor zaten,iyice düğümlenecek.
Merak ediyorum,nasıl onaylıyorlar ve nişan oluyor.:)
otel sahnesi çok romantik olmuş tabi romantik olan ahmet bakışları neydi öyle eridim valla yaseminin de savunulacak bir yanı kalmamış abartmış yani adam engellemese neler yapacak ama nedense yine de gözüme batmadı
otel sahnesi çok romantik olmuş tabi romantik olan ahmet bakışları neydi öyle eridim valla yaseminin de savunulacak bir yanı kalmamış abartmış yani adam engellemese neler yapacak ama nedense yine de gözüme batmadı
sevindim senin adina, cok romantik ustellik gozlerini bille kirpmadi ama kim daha asik anlamadim Yasemin olmasi gerekti ama... sanirim Yasemin'in hareketleri cok cocuksu olmasinin nedeni ilerde kendine guvenen,olgun bir rolle burunmesi olabilir mi? farki anlamamiz acisinda simdi boyle simarik :img-pilot
fundapehlivan 04-12-06, 12:34 Bu arada nişan yüzüklerini takan da menderes olacak. Aileler kabul ettiler diyelim ama ahmetin babası menderesi nasıl kabul edecek anlamadım.
Ah ah Ahmetin o bakışları... Zaten insanı tam kalbinden vuruyor. Şimdiye kadar en çok etkilendiğim sahne oldu o otel sahnesi... Yaseminin bütün gece seni seyerederim demesi filan da çok masumdu... Tabii seyreden ahmet oldu o başka...
siz nsl dusunurseniz dusunun benim bu diziyi izleme sebebim beren saatir ve bence rolunu cok guzel yapiyor
Beren'in rol yapmasinda problem yok ki,problem karekteri cok cocuk, yoksa Beren'e ne soyleniyorsa onu yapiyordur, eminim yani... Ilerde umarim olgun bir hanimefendi olur, ayrica kabul ediyorum sirinmi sirin,sevimli ama romantik sahnelerde cocuk yani :img-pilot
fundapehlivan 04-12-06, 12:38 Bence de kalecim... İleri de Beren olgun bir hanımefendi olacak... Ben bir resim görmüştüm mesela... Kıyafeti filan çok güzel bir kadın olmuştu ama Berene bu çocukluklar çok yakışmış. zaten Beren 22 yaşında bildiğim kadarıyla...
arzu-başak 04-12-06, 12:39 Bu arada nişan yüzüklerini takan da menderes olacak. Aileler kabul ettiler diyelim ama ahmetin babası menderesi nasıl kabul edecek anlamadım.
Ah ah Ahmetin o bakışları... Zaten insanı tam kalbinden vuruyor. Şimdiye kadar en çok etkilendiğim sahne oldu o otel sahnesi... Yaseminin bütün gece seni seyerederim demesi filan da çok masumdu... Tabii seyreden ahmet oldu o başka...
evet ya orda yaseminde çok masumdu aslında....hemen gelip ahmetin göğsüne başını koyması...sonra bari yanında uyuyayım seni seyredeim falan demesi çok güzeldi...ya dediğiniz gibi ahmet michelle evlenme teklif etmeseydi sadece sevgili olsalardı bu durum o kadar göze batmazdı...ama şimdi haliyle batıyor...ama bana ahmet ve yasemin aşkı inandırıcı geliyor...ne bilim güzel yani...zaten ahmetin aşkını göstermesi için bişeyler sölemesine gerek yok..baksın yeter..........
arzu-başak 04-12-06, 12:53 ya arkadaşlar hani ahmmetle yaseminşn babasının bir resmi vardı ya..sanki orda yaseminin babası kızgın bakıyordu ahmete..acaba orda rıza bey ahmeti azarlıyor olabilirmi yasemin yüzünden....buarada önümüzdeki bölüm yeseminin babasının ahmeti ilk gördüğünde nasıl tepki vereceğini merak ediyorum..tabi ahmetin ailesininde yasemini görünce ne yapacaklarını...birde geçen bölümde yaseminin annesi çok komikti ya..dediya a yoksa michelle ayrılmasının seninle bir ilgisimi var...neler oluyomuşta bizim haberimiz yok falan dediya....zaten lale mansur çok iyi bir oyuncu..ordaki ses tonu,yüz ifadeside çok güzeldi..bir anda gülmekten alamadım kendimi...
fundapehlivan 04-12-06, 12:55 Evet ARZUCUM BEN DE orada günaydın dedim. İki ailee Michelenin gitmesinin sebebinin yasemin olduğunu biliyorlar ben de yeni bölümün nasıl devam edeceğini merak ediyorum. İki aile birbirine mi girecek ne olacak... Fragman gelseydi...
Evet ben de aylaya sinir oldum ama kız iyi biri aslında. Hiç bir kötülüğünü de görmedim. bana ark niyetli gelmişti ama kızda bir çekingenlik var sanırım bana onun için ark niyetli gelmiş... Ahmetle ileride evlenecek diye sinir oluyorum ama... Aylanın amcası ileride ahmetin başına bela olacak. Para ister, kumar borcu için filan... yandı ahmet...
Arkadaşlar yayyınlanmaya başladığından beri dizinin her bölümü beni ayrı ayrı çok etkiledi. Bu bölüm de beklentilerimi azlatmadı aksine artırdı. Reyting meselesi aslında herkesin beklediği gibi. Kaliteli şeyler bu ülkede asla reyting rekoru kırmaz. Bizim dizimiz de reyting anlamında "yüksek" kalitesine denk düşen bir reyting aralığında.:good:
Bu bölümün bana düşündürdükleri ve hissettirdiklerine gelince;
Diziyi takip etme konusundaki kararlılığımın en başlıca sebebi olan senaryoda güvenimi katlayıcı birçok şey oldu bu bölümde: Bi kere size Yasemin'in tavrı (Ahmet in odasına geldikten sonra Ahmet in asil tavrı karşısında "niye" diye sorması)şaşırtıcı gelse de ben şaşırmadım zira daha önce de yazdığım gibi bence meydan okumayı seven bi karaktere sahip. Hem düşünsenize gözü o kadar kararmamış olsa, sınırı geçtiğini düşünmüyor olsa zaten nişanlı olduğunu bildiği(evlenmek üzere) bir adamdan başta kendini biraz çekerdi. Yasemin o anda -benzetmede kusur olmasın- tam bendini yıkmış sel durumundaydı. Tam bu noktada Ahmet 'in tavrı gerçekten taktir edilesiydi. (Ne yalan söyleyeyim ben ekran başında etkilendim:img-blush ) ve yine şimdiye kadar çizilen karakterden bekleneni yaptı; tutarsızlık yoktu.
Michelle açıkcası çok yerinde davrandı. Diğer dizilerden aşina olduğumuz, şirret, "bana ne bana ne , beni al" tavrını sergilemedi. Gayet asil davrandı. Bence ,gözden kaçmış olabilir ama Türk dizi tarihinde bir ilk yaşanmış olabilir(Yanılıyorsam düzeltin) . Yani ben ilk defa aradan her hangi bir ayak oyununa başvurmadan, üzüldüğü halde "böylesi daha iyi oldu" diyerek çekilebilen bir karakter gördüm ve ne yalan söyleyeyim alkışladım.Çok onurlu ve asil bir tavırdı.
Nejdet karakteri iyice derinleşti. Oldukça mantıklı ve akıcı bir şekilde verdiler. Ne yalan söyleyim ben Nejdet için de -bundan sonra senaristler taraf tutumaya başlamazlarsa şayet- büyük bir sempati besliyorum. Zaten öyle de gitmesi daha gerçekçi ve güzel olmaz mı? Yani hayatta da seçenekler, seçim yapmamızı kolaylaştıracak şekilde değildirler. Mutlaka her birinin dejavantajları ve avantajları vardır. Yani Nejdet tipik silik, araya giren kötü karakter olsa bu dizinin diğerlerinden ne farkı kalırdı?
Ayla konusuna gelince ben Fundapehlivan la aynı şeyleri hissediyorum. Kızın bir falsosu yok. Ama çok sessiz olması beni ürkütüyor. Yani Yasemin in yerinde olsam Ayla gibi bir rakiptense Michelle gibi bir rakibi tercih ederdim.
Şimdilik bu kadar, bi ara diğer karakterlerle ilgili görüşlerimi de paylaşırım bye
askasurguncu 04-12-06, 12:59 evet ya simdi hepsi yasemin sucluyacak yaseminin annesi bile yoksa senin yuzundenmi ayrildilar dedi ya
en cok guldugum sahne defne deniz isikin protestosuydu :img-hyste
aslı30 ooo tebrik ederim seni :happy0064 , ne bu hiz gozlerim yasardi yaa...
bu bolum cok daha hareketli geliyor, Riza bey kosede resmen, Necdet'in de islerin tam tersi gitmesine sasirdim,toz pembe gibi gelmisti oysa bana :img-pilot
fundapehlivan 04-12-06, 13:10 Michele gerçekten asildi kızmadı Ahmete tam tersine gerçek aşkı yakaldı iyi oldu dedi. Bunu kim diyebilir ki... Bravo yani...
Yeni bölümde ahmet ve yasemini pek bir arada göremeyeceğiz anlaşılan ve iyasette artmış gibi... Ailelerin kabullenmesi düşündüğümüz kadar çabuk olmayacak galiba...
mersi kale'ciğim.:img-icecr özet yoktur ama bir bakim dedim sürpriz çıktı.:img-grin2
hala biraz tutuklu kalacak gibi.nezahat hanım öğreniyormuş.bakalım tepkisi nasıl olacak.süründürsün biraz adamı.ama o devirde hep göz yummuşlar kocalarına.necdet'in işleri kötü gidiyormuş.ne çabuk açtı da işler kötüye gitti.:icon_whis
oo Aslı Hanım çok hızlısınız.:)
Özet gelmiş ama pek iç açıcı bir özet değil,baksanıza Ahmet ve Yasemin'in aşkları imkansızlaşıyor diyor.
Anlaşılan güzel ve belki de acıklı bir bölüm olacak 5. Bölüm:)
Hala ve binbasi Mehmet arasinda bir seyler olabilir mi? Teo'dan ben Ayla'ya karsi bir seyler sezdim ama baska fark eden var mi? bir de Necdet'e Ahmet tarafindan beklenmeyen bir olay gelir mi diye dusundum, Ahmet ortaklik teklif edermis :)
fundapehlivan 04-12-06, 13:18 Geçen pazar özetini verdi ama atv ye belli olmuyor kesin bir günü yok.
Belki necdet dükkanı açarken bir sorun yaşıyordur... Ahmetler kaçak olarak bulaşabilecek mi merak ediyorum...
fundapehlivan 04-12-06, 13:20 Hala ve binbasi Mehmet arasinda bir seyler olabilir mi? Teo'dan ben Ayla'ya karsi bir seyler sezdim ama baska fark eden var mi? bir de Necdet'e Ahmet tarafindan beklenmeyen bir olay gelir mi diye dusundum, Ahmet ortaklik teklif edermis :)
Teo aylaya değilde laleye bir ilgi gördüm ben... Baygın baygın bakıyordu laleye... Adını karıştırmış olabilir misin? Ahmet ortaklık teklif etmez sanmıyorum. Hem biri savcı biri pastacı nasıl bir ortaklık olabilir ki aralarında...
Hala ve binbasi Mehmet arasinda bir seyler olabilir mi? Teo'dan ben Ayla'ya karsi bir seyler sezdim ama baska fark eden var mi? bir de Necdet'e Ahmet tarafindan beklenmeyen bir olay gelir mi diye dusundum, Ahmet ortaklik teklif edermis :)
Teo'dan Ayla'ya karşı değilde,ben Lale'ye karşı birşeyler hissettim.
Yada bana öyle geldi.Yok eğer senin dediğin gibi Teo Ayla'ya aşıksa,
bu seferde kaybeden Teo olacak:):)
ASLICIM, özet için teşekküler....anlaşılan bu bölüm ahmetle yasemin buluşmalara ara verecek ..hadi şimdi ahmedin kapısına onu görmek için dayansında görelim ..ahmedin halasınıda sanırım menderes araya girip hapisten kurtaracak abisinin gücünün yetmeyeceğine göre. böylelikle iki aile arasında buzlarda az da olsa eriyecek menderesin araya girmesiyle nişanlanacaklar herhalde , ahmedin babası kız kardeşinin hapisten çıkmasına yardımcı olduğu için yaseminin babasıda aynı partiye mensup menderesin bu isteğine boyun eğecekler ki öyle nişan olsun yoksa bu şartlarda çok zor..
Ahmetler kaçak olarak bulaşabilecek mi merak ediyorum...
Bence bulusurlar nasilsa Yasemin okula baslamasi gerekiyor, Ahmet kimseden izin almasina gerek yok nasilsa ama huzunlu gunler yaklasiyor gibi...
Sevim hala tutuklanir ama o Riza beyin kizi hakkinda on yargili degil him burasi ilginc... Sevim hanimi zor sartlar bekliyor, binbasi bu tutuklanmayi duyunca endiselenir gibi geliyor bana :img-pilot
arzu-başak 04-12-06, 13:22 Aslı30 özet için çok teşekkürler...valla benimde gözlerim yaşardı önceden özti dizinin başlamasını 1-2 gün kala görebiliyorduk...acaba nejdetin başına ne gelicek...evet bu bölüm ahmet ve yasemin sahnesi pek göremicez galiba...oh be nihayet yaseminn annesi öğreniyor eşinin kensini aladattığını..bakalım ne olucak..bu bölüm çok hareketliye benziyor....
hala ve mehmet arasında kesin birşeyler olur.teo lale'yi seviyor kesin.çok hayran hayran baktı giderken.ahmet pastaneci mi olacak.yok yok o gitsin savcılığını yapsın beni de sinir etmesin.:img-black
Evet isimler yer degistirmis Teo ve Lale ama ilginctir ben Ayla'yi bas goz etmisim bille, icten ice :img-hyste binbasi da uniforma ile karizmatik hani Ahmet olsaydi keske demeden edemeyecegim :good:
teonun aylaya karşı ilgisi var hatta necdet teonun aylanın arkasından alık alık bakarken yakalıyo ve gözüyle işaret ediyo ne iş , ne oluyo der gibi..
hala ile binbaşını hiç yakıştıramadım nedense.illa aralarında bişey olması mı gerekli ki olmasa bence daha iyi olur dizi de herkesin eşleşmesi ya da birbirine aşık olması nedense bana diğer nadide ve kaliteli türk dizilerini hatırlatıyor.
Evet isimler yer degistirmis Teo ve Lale ama ilginctir ben Ayla'yi bas goz etmisim bille, icten ice :img-hyste binbasi da uniforma ile karizmatik hani Ahmet olsaydi keske demeden edemeyecegim :good:
evet kalecim ne tesadüf aynı şeyleri bende düşündüm ,ah keşke ahmet giyseydi şu binbaşı üniformasını nede yakışırdı diye içimden ahhh çekerek geçirmiştim..
ben de sana uymuşum teo'yla ayla yazmışım.:img-hyste
üniforma dimi.ne yakışırdı ama.:img-blush
istnbl_esra 04-12-06, 13:32 herkese selam hatırla sevgilinin en güzel bölümüydü tekrarını bile izledim yine olsa izlerim herhalde ..tekrarların reytingleri iyi sayılır atv nin yerinde olsam bunun üstüne bide 4 bölümden oluşan özel bölüm hazırlar herkesin izleyeceği bi saate koyardım tabi sonra da yeni bölümü erken bi saatte verirdim çok şey istemiş mi olurum acaba ben hatırlıyorumda sılanın çok özel bölümü verildi hemde erken satlerde belki de o nedenle izleyeni arttı hatırla sevgili de farkedilmeyecek bir dizi değil yeterki erken satte verilsin (mümkünse karşısında bbg olmasın) neyse herkese iyi yorumlar ..
herkese selamlar:happy0064 :happy0064
buda demek oluyorki belkide bu hafta nişan tüzükleri takılır ve junior ahmet yola çıkabilir :img-hyste 6 veya 7. bölümdede darbe başlar ne dersiniz:img-help:
herkese selamlar:happy0064 :happy0064
buda demek oluyorki belkide bu hafta nişan tüzükleri takılır ve junior ahmet yola çıkabilir :img-hyste 6 veya 7. bölümdede darbe başlar ne dersiniz:img-help:
selam milet :happy0064 :happy0064 :happy0064
valla aylin ablam ben sana hem katılıyorum hem katılmıyorum
çünkümsü nişan olur şimdi sonra bunlar ayrılır darbeye yakın ahnet junior olur :img-wink: bence yoksam zevki çıkmaz nejdetciğimiz de gözyaşlarını siler kötü durumdaki yasemine ve ehmet juniora kol kanat gerer :img-hyste
darbe için de yavaş olbakam yahu
daha 30 ağustos yeni geçti
27 mayıs nere 30 ağustoz nere???
ya dizi eğer bu kadar hızlı ilerlerse 1 sezonda bizler 70 ve 80 darbesini de görürüz gibime geliyor.
Eee o zaman bundan ne anlaşıyor dizi 3 değil 1 sezonda bitecek.
istnbl_esra 04-12-06, 13:43 darbe yakındır diyoruz da şimdi darbe 27 mayıs 1960 da olacak biz eylül 1959 dayız menderesin idamı (17 eylül 1961)yada yaseminin babasının hapis cezası alması hemen olmayacaktır eğer yasemin şimdiden hamile kalırsa zaten ahmet anlar herşeyi bu nedenle daha çok vakit var ya zamanı çok çabuk geçirecekler ya da daha beklicez
ya dizi eğer bu kadar hızlı ilerlerse 1 sezonda bizler 70 ve 80 darbesini de görürüz gibime geliyor.
Eee o zaman bundan ne anlaşıyor dizi 3 değil 1 sezonda bitecek.
3 sezon sürmesi saçma olur bence gümüşe döner mazalah insanlar asıl o zaman sıkılır en iyisi bir buçuk iki sezon sürmesi.hızlı gittiğini nerden çıkardınız anlamadım bence çok iyi en azından bazı dizilerdeki gibi 20 30 bölüm boyunca birbirine açılamayan çiftler yok dizide
3 sezon sürmesi saçma olur bence gümüşe döner mazalah insanlar asıl o zaman sıkılır en iyisi bir buçuk iki sezon sürmesi.hızlı gittiğini nerden çıkardınız anlamadım bence çok iyi en azından bazı dizilerdeki gibi 20 30 bölüm boyunca birbirine açılamayan çiftler yok dizide
Ben hızlı gidiyor demiyorum.Sadece eğer hızlı gider diyorum.
Ama bencede 1,5-2 sezon falan sürsün,tadı damağımızda kalsın.:)
Bu dizi bu sezon 68 in en hızlı dönemleri ile sezon finalini yapar. Yani 12 mart muhtırasını bile göremeyebilir. Önümüzdeki yıl 74 affına kadar giden yolu izleriz. Belki biraz daha sonrasını.
Bu arada 78 lere Ahmet ve Yaseminin çocuğu dahil olur ya da edilebilir. Çünkü 78 de 18-19 unda bir genç oluyor.
Trajedi bu ailenin pesini birakmayacak gibi gozukuyor o zaman uzuntumden olurum ben, :icon_sorr 2 sezon bizleri neler bekliyor bilinmez ama bunlara yer verirseler cok sevinecegim... Ki 60'larda nisan olsa 61'de cocuk dunyaya gelir ki 78 yilinda 17-18 yasinda olur ama Necdet siyasete uzak bunu nasil baglarlar merakla bekliyorum...
Ben hızlı gidiyor demiyorum.Sadece eğer hızlı gider diyorum.
Ama bencede 1,5-2 sezon falan sürsün,tadı damağımızda kalsın.:)
bence de adamaakıllı bir bir sezon izlesek yeter karşılaştırmak yersiz ama çemberimde gül oya da bir sezon sürmüştü ve tadı damağımızda kalmıştı
bencede sana katılıyorum 1 sezon yeter valla yoksa suyu çıkar gibime geliyor:icon_whis
tamam darbe mayısta olacakta biz eylüldeyiz ama tarih atlatabilirler geçen haftada ufaktan atlattılar tarih bence tarih atlatırlar bir an evvel darbeye gelmeli diye düşünüyorum esas o vakit daha güzelleşecek dizimiz:happy0064
bencede sana katılıyorum 1 sezon yeter valla yoksa suyu çıkar gibime geliyor:icon_whis
tamam darbe mayısta olacakta biz eylüldeyiz ama tarih atlatabilirler geçen haftada ufaktan atlattılar tarih bence tarih atlatırlar bir an evvel darbeye gelmeli diye düşünüyorum esas o vakit daha güzelleşecek dizimiz:happy0064
Bencede darbenin olduğu bölüm ve ilerleyen zamanlar şahane olacak.
Yasemin'in babası tutuklanacak.Yassıada davaları başlayacak.
Yasemin ve Ahmet ayrılığın eşiğine gelecekler.Ve sanırım bizlerde biraz ağlayacağız.:icon_sorr
selam milet :happy0064 :happy0064 :happy0064
valla aylin ablam ben sana hem katılıyorum hem katılmıyorum
çünkümsü nişan olur şimdi sonra bunlar ayrılır darbeye yakın ahnet junior olur :img-wink: bence yoksam zevki çıkmaz nejdetciğimiz de gözyaşlarını siler kötü durumdaki yasemine ve ehmet juniora kol kanat gerer :img-hyste
darbe için de yavaş olbakam yahu
daha 30 ağustos yeni geçti
27 mayıs nere 30 ağustoz nere???
şimdi nişan olacak sonra yasemin junior ahmete hamile kalacak sonra ayrılacaklar ondan sonrada nejdetcim yasemine kol kanat gerecek işte:happy0064
Alisercan 6. bölümde darbe olacağını sanmıyorum.Ama askerin ayak sesleri iyicene duyulacak.
Halkta belki kıpırdanmalar başlayacak.
7. veya 8. bölümde olur gibime geliyor darbe
Sevgili Kale üzüntüden ölmezsin. Ama hüzün bu dizide hep var. Yani hüzünsüz bir drama zor. Her şey 4. Bölümde toz pempeyken 5. bölümde toz duman olacaktır diye düşünüyorum. Ben de 6. bölümde darbe bekliyorum. Yani dizinin tansiyonunun yükseltilmesinden belli. Bu acelecilik değil hiç kuşkusuz, bu ülkenin de hızlı akışında var. Çünkü 60 larda genç subayların örgütlenmesini biliyorsun. Şayet darbeyi genç subaylar hareketi yapsaydı ülke çok daha farklı yollara sürüklenmişti. Bu yüzden buna olanak vermemek için biraz da zorunlu darbe geldi. Bu sahneyi 4 subayın konuşmasında gördük ve sahnenin bitirilişi de muhteşemdi, kamera binbaşı dayımızın yüzünden aldı karşısındaki sırtı dönük binbaşının apoletinde bitirdi.
kesinlikle 6 .bölümde darbe olur bu gidişle çünkü gerçekten hızla ilerliyorlar bencede 1 sezon sürsün kaliteli sürsün ve tadı damagımızda kalsın uzatıcaz diye saçmalamaya başlıyorlar ve insanları sıkıyor diye düşünüyorum tabiki bu benim fikrim:icon_whis
Bencede darbenin olduğu bölüm ve ilerleyen zamanlar şahane olacak.
Yasemin'in babası tutuklanacak.Yassıada davaları başlayacak.
Yasemin ve Ahmet ayrılığın eşiğine gelecekler.Ve sanırım bizlerde biraz ağlayacağız.:icon_sorr
ayy evet yaa bundan sonra çok gözyaşı olurda ben mişeli merak ediyorum kız konuk oyuncu degil ilerde nasıl bir yol izletecekler acaba ayyyy ben mişele çok üzülüyorum yaaaa bak mişeli yasemin yüzünden terk etti evlenmedi kalacak aylaya keşke mişelle ayrılmasaydı yasemin için o vakit mişelle evlenirdi tüh yazık olacak ahmete:icon_whis
Çünkü 60 larda genç subayların örgütlenmesini biliyorsun. Şayet darbeyi genç subaylar hareketi yapsaydı ülke çok daha farklı yollara sürüklenmişti. Bu yüzden buna olanak vermemek için biraz da zorunlu darbe geldi. Bu sahneyi 4 subayın konuşmasında gördük ve sahnenin bitirilişi de muhteşemdi, kamera binbaşı dayımızın yüzünden aldı karşısındaki sırtı dönük binbaşının apoletinde bitirdi.
Evet ben apoletlerin zumlanmasi ve bende ki etkisini hissetim Faruk Teber dogru zaman da gucu vurguladi, en sevdigim,etkilendigim sahne benim... Trajedi var ama ben seyrederken uzuntumun cok cok artacagini hissediyorum... Deniz'in rolunu buyuk ihtimale Berk Hakman oynayacak ben 6.bolumde darbe bekliyorum ama merak ettigim zaman atlamasi yapilir mi?
Sevgili Kale; bir de nejdet siyasete uzak değil dönemin tarafsız (yani chp li ve dp li olmayan) siyasi... Ve çok önemli tespitleri var.
Evet ama aile icinde fazla tasimaz gibime geliyor gerci yaniliyor da olabilirim, Yasemin'in basina gelecekler malum, boyle huzunlu olaylardan sonra siyasetin tartisilacagini sanmiyorum aile icinde en azindan... Buyuk suprizler var demislerdi ilerki bolumlerde vallahi merakla bekliyorum...
Evet ben apoletlerin zumlanmasi ve bende ki etkisini hissetim Faruk Teber dogru zaman da gucu vurguladi, en sevdigim,etkilendigim sahne benim... Trajedi var ama ben seyrederken uzuntumun cok cok artacagini hissediyorum... Deniz'in rolunu buyuk ihtimale Berk Hakman oynayacak ben 6.bolumde darbe bekliyorum ama merak ettigim zaman atlamasi yapilir mi?
ayyy bende ço ketkilendim o sahnede valla:icon_sorr bence berk hakman yok gibime geliyor hiç fragmandada dönmüyor resmi belkide vazgeçmişlerdir :icon_sorr
bence zaman atlaması yapacaklar :img-yes:
Darbenin olduğu gün çok zor olacak. Çok da hüzünlü. Sıraya bakarsak...
Askerler darbeyi yaptığı için sevinçli.... Dolayısıyla Binbaşı dayımız da öyle ama bir de müthiş çelişkisi olacak Eniştesi Rıza
Ablasının yanında yaşayacağı o hüzün çok ağır olacak...
Şevket ve Yaşıyorsa sevim sevinçli olacak... Ama yine de arkadaşı Rızanın yargılanması onda ve Ahmette hüzüne dönecek... Üstelik darbe günü subaylar rızayı almaya geldiğinde bu hüzün herkeste doruğa ulaşacak. Ama istanbuldaki evleri karşılıklı mı bilmiyorum. Çünkü mayısda adada olmayacaklar.
Yaseminin açmazları ve çelişkileri yoğunlaşacak...
Kesimlikle çok hüzünlü bir bölüm olacak.Kimileri sevinecek,kimileri üzülecek.
Rıza Bey tutuklanarak evindne götürülecek.Büyük ihtimal darbe gecesi tutuklanır.
Tutuklamaya Mehmet gelebilir ve belki de ablasının ona yalvarışını bile izleyebiliriz.
Yasemin'in gözyaşları,Ahmet'in burukluğu,Ahmet'in babası eğer çocukluk arkadaşının
tutuklanıp götürülüşünü görürse,darbeye sevinemeyebilir bile,acı bir bölüm olacak.
Şu hayatta her zaman bir sevinen,birde üzülen taraf olmak zorunda mı yaa:icon_sorr
evet binbasi Mehmet'in karekteri daha da on plana konuldu bu bolumde, darbe sirasinda cok celiski icinde bulacak kendi, korkarim ki ablasi ile anlasmazliga dusebilirler, Yasemin'in tepkisi elbet belli ama hangi tarafa siginmasi gerektigini, dayisina karsi nasil duygular besledigini ya ne cok olay var aslinda 3 sezona ancak sigar yani...
Sanirim Ahmet'in cocugu Deniz'den etkilenebilir ne de olsa Necdet'en siyasi konulara girmesini beklemiyorum... Defne de var tabii kucuk oyuncularin gorevleri de siyaset ile ice ice bir hayat, aslinda ister istemez onlari bekliyor...
Şevket Bey bu bölüm sinir etti beni zaten,gül gibi karısını aldatıyor.
Tamam aldattığı kadın daha genç,güzel ama akıl edemiyor o kadının ona mevkii ve parası için geldiğini,
halbuki karısı onu taa berber'kenden sevmiş.
evet binbasi Mehmet'in karekteri daha da on plana konuldu bu bolumde, darbe sirasinda cok celiski icinde bulacak kendi, korkarim ki ablasi ile anlasmazliga dusebilirler, Yasemin'in tepkisi elbet belli ama hangi tarafa siginmasi gerektigini, dayisina karsi nasil duygular besledigini ya ne cok olay var aslinda 3 sezona ancak sigar yani...
canım bence de senorya saçmalamadığı sürece üç sezon sürmesinde hiç bir sakınca yok ben izlerim ama bilirsin bizim izleyicilerimiz herşeyden çok çabuk sıkılıyor yani şöyle ağalı mafyalı bir dzi olsa sıkılmazlar da böyle dönem dizilerinden pek hazetmiyolar nedense sadece bizle iş bitmiyo ne yazıkki
Sanirim Ahmet'in cocugu Deniz'den etkilenebilir ne de olsa Necdet'en siyasi konulara girmesini beklemiyorum... Defne de var tabii kucuk oyuncularin gorevleri de siyaset ile ice ice bir hayat, aslinda ister istemez onlari bekliyor...
Bana öyle geliyor ki Defne ve Deniz büyüdüklerinde iki sevgili olabilirler.
Eğer aynı üniversiteye giderlerse,olayların içinde birlikte omuz omuza olabilirler.
Ahmet'in çocuğunu belki 80 darbesindeki olayların içinde görebiliriz.
60 Darbesinde Ahmet ve Yasemin
70 Darbesinde Deniz ve Ahmet'in kardeşi Defne
80 Darbesinde Ahmet'in çocuğu
valla gayet mantıklı geldi bana
Mesela 80 darbesi ile ilgili şöyle bri senaryo geldi aklıma
Ahmet 80 darbesinde yaşlanmıştır.Ve tanınmış bir savcıdır mesela,oğlu tutuklanmıştır.
Ve belki de oğlunu yargılayacaktır.O tanımadığı çocuğun babası olduğunu,Yasemin söyleyecektir.
İdam etmemesi için yaa çok trajik oldu bu yaa:icon_sorr
Riza beyin Sevim hanim icin girisimleri Sevket beyi yumsatabilir ama aileler arasinda gerginligin tamamen bitecegine inanmiyorum... Riza bey buyuk olasilkla, Menderes'ten yardim almaz yani almaya calissa bille basarili olmasi cok dusuk ihtimal... Menderesin yuzukleri takma mevzusu da var tabii ben bu olayi hala cozmus degilim, Sevket beyin tutumu belli ama buna musade etmesi de cok dusuk ihtimal... Sevim hanim olecegini inanmiyorum ama ciddi sekilde hasta olabilir... Sevim hanim ne kadar ceza alir?
Melalcigim evet 60 yillar Ahmet ve Yasemin, 70 Defne ve Deniz, 80'de Ahmet'in cocugu (dikkat et Yasemin'in cocugu degil Ahmet'in) rol alirlar ki bu 3 sezon rahat eder... Sanirim dizinin zaman cizelgesini oturtuk...
Melalcigim evet 60 yillar Ahmet ve Yasemin, 70 Defne ve Deniz, 80'de Ahmet'in cocugu (dikkat et Yasemin'in cocgu degil Ahmet'in) rol alirlar ki bu 3 sezon rahat eder... Sanirim dizinin zaman cizelgesini oturtuk...
biz böyle oturttuk ta senaristlerin kafasında ne var bilmiyoruz tabii.
Eğer bu dediğimiz gibi olursa şahane olur bence:)
Şevket Bey bu bölüm sinir etti beni zaten,gül gibi karısını aldatıyor.
Tamam aldattığı kadın daha genç,güzel ama akıl edemiyor o kadının ona mevkii ve parası için geldiğini,
halbuki karısı onu taa berber'kenden sevmiş.
karısını aldatan rıza bey değilmiydi?ona ben de sinir oldum.karısını burunlayıp beğenmiyordu.demekki gözü dışardaymış.çoook pişman olur da iş işten geçer.
zaman atlaması nerden çıktı.bununla ilgili bir tüyo mu var?hem daha olaylar çözümlenmeden nasıl zaman atlayacaklar.zaman atlaması olursa yasemini ahmeti ve diğer oyuncuları da yaşlandıracaklar o zaman.yasemini de olgun bir hanım olarak görürüz o zaman. aslında başında kavak yelleri esen genç kız rolü ona çok yakışıyordu.
ayrıca iki küçük kız büyüdükleri zaman denizi paylaşamayacaklar gibime geliyor.
alisercan, Necdet him Yasemin'e yaklasmasi, aslinda Necdet'in fikri ortada ask icin her yol denenmeli ama bir problem var Necdet sevgisinin karsiliksiz oldugunu biliyor ve tabii Ahmet ve Yasemin arasinda aileleri disinda bir problem yok, en azindan bir birilerine karsi sevgileri oldugu surece Necdet'in Yasemin'e farkli acidan yaklasmasini beklemiyorum ama aglayan bir erkek gerektiginde cok tehlikeli olabilir, pes etmez ama zaman bu zaman degil... Islerin ben iyi gidecegini dusundum ama uzun surmedi ozete oyle demiyor... Necdet oyle bir heves ve enerji ile ise atildi ki bu heyecan bana da gecti basariz olacagini tahmin edemedim... Okan iyi is cikardi :good: acaba Yasemin mi ona supriz yapar :img-pilot
pardon Rıza Bey yazacaktım yanlış oldu.
Hayırdır bugün forumda isimleri yanlış yazan yazanayız.:)
yaaa necdetin yeni pastanesinde işleri iyi gitmiyomuş çok üzüldüm şimdi babası ezip durucak çocuğu :(
yaaa necdetin yeni pastanesinde işleri iyi gitmiyomuş çok üzüldüm şimdi babası ezip durucak çocuğu :(
Sansiziliklar Necdet'e basladi aslinda ilk, baba ile problem, sevgisine karsilik gormedi ki cok umutluydu... Yasemin ve Ahmet icin ise daha yeni sansizliklar gelmeye baslayacak... Necdet elbet son gulen iyi guler siralamasini dogru sekilde yer aliyor... Ahmet icin hersey toz pembeyken sartlar degisecek...
Melalcigim icimiz temiz bizim :img-pilot
Sansiziliklar Necdet'e basladi aslinda ilk, baba ile problem, sevgisine karsilik gormedi ki cok umutluydu... Yasemin ve Ahmet icin ise daha yeni sansizliklar gelmeye baslayacak... Necdet elbet son gulen iyi guler siralamasini dogru sekilde yer aliyor... Ahmet icin hersey toz pembeyken sartlar degisecek...
Melalcigim icimiz temiz bizim :img-pilot
necdet şimdi pastanede problemler yaşayacak ama ilerde durumu çok iyi olacak.bu durum da tabi yasemin'e yaklaşması açısından ona yarayacak.mesela yasemin'in babası hapse girer ve durumları kötüleşirse yasemin maddi durumlarından dolayı necdet'in evlenme teklifini kabul edebilir mi.evlendikten sonra da hamile olduğunu anlar ve necdet'e söylemez.ne dersiniz.:img-yes:
bölümü izledim sonunda yorumlara geçeyim hemen.öncelikle çok güzel bir bölüm olmuş yüzümde bir sırıtmayla izledim desem yerinde olur m-özellikle ahmetleyaseminin sahnelerini.evlenme teklifi oteldeki sahneler çok romantikti bizimki tam bir romeo oldu bile
evliliklerini açıkladıkları sahne de cuk oturmuş iki ailenin de karşı çıkması normal ama bir yere kadar sonuçta ahmet okumuş mesleğini eline almış olgun denilebilecek biri ama nedense kendini demokrat olarak niteleyen babası ve annesi her işine karışıyor.iş teklifinde de ahmetin ne düşündüğünü önemsemeyip fikirlerini bile doğru düzgün dinlemediler.bu konuda dizi tam bir tarafsızlık göstermiş ilk başlarda biraz chpli aileye torpil geçildiğini düşünmüştüm ama onların tavırlarını gördükçe eleştirdikleri demokrat partililerden pek de farkları olmadığını düşünmeye başladım.demokratız diyolar ama olaylara sadece demokrat parti chp çekişmesi olarak bakıyolar.tabi ahmetin halası babasına göre biraz daha demokrat hakkını yemeyelim.bu konuda necdete hak vermemek elde değil yani al birisini vur ötekisine
mişele ve necdete de bu kadar acıyacağım aklıma gelmezdi özellikle de mişelin gidişinde nerdeyse ağlayacaktım yasemindeki rahatlık da şaşılacak derecedeydi
necdete acıdım hem yaseminden hemde babasından darbe yedi zavallım.kırık kanatlarda dizinin şamar oğlanı cemaldi bunda da necdet kuvvetli bir aday olarak görülüyor.bu arada necdeti bekleyen süpriz ne olabilir.benim aklıma ilk babasının ölmesi geldi nedense.ölmesini istediğimden midir ne.adamın ismi jenerikte geçmiyo o da heralde gidici gibi.
necdet şimdi pastanede problemler yaşayacak ama ilerde durumu çok iyi olacak.bu durum da tabi yasemin'e yaklaşması açısından ona yarayacak.mesela yasemin'in babası hapse girer ve durumları kötüleşirse yasemin maddi durumlarından dolayı necdet'in evlenme teklifini kabul edebilir mi.evlendikten sonra da hamile olduğunu anlar ve necdet'e söylemez.ne dersiniz.:img-yes:
olabilir Aslı'cım Necdet belki kendi çocuğu zanneder.
Çocuk 7 aylık doğdu derler.Ama sanmıyorum ya Necdet Yasemin'i zor durumda bırakmamak için evlenecek.
Ve belkide eli eline değmeyecek.Yok artık dimi:)
Çoğunuzun bunları bildiğine hatta önceden bu yazının eklendiğine eminim ama daha önce okuyamayan ya da darbeyle ilgili pek bilgisi olmayan arkadaşlar olabilir.Bu yüzden kısa bir özet ekliyorum.[alıntırdır]
27 Mayıs 1960 Darbesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Demokrat Parti hükûmetini görevden uzatlaştırıp, Meclis'i lağvettiği askeri müdahale.
Silahlı Kuvvetler adına ülke yönetimini Milli Birlik Komitesi üstlendi. Orgeneral Cemal Gürsel Milli Birlik Komitesi'nin başına getirildi. Milli Birlik Komitesi ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve hükümeti fesh etti ve her türlü siyasi faaliyeti yasakladı.
Emir komuta zinciri içinde yapılmayan ve küçük rütbeli subayların etkin olduğu 27 Mayıs 1960 Darbesi ardından başlatılan Yassıada duruşmalarında, başbakan Adnan Menderes, maliye bakanı Hasan Polatkan ve dışişleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu idama mahkûm edildiler ve Marmara Denizi'ndeki İmralı Adası'nda asılarak idam edildiler. Yassıada duruşmalarında çok sayıda hapis cezası da verildi.
fundapehlivan 04-12-06, 17:01 Yahu daha geçen bir arkadaş atv yetkilisiyle konuşmuş hs yi kaldırmaları gibi bir şey söz konusu değilmiş.
Ben darbenin 7 ve ya 8. bölümde olmasını bekliyorum. Bir kere 5. bölümün sonunda bile zor ailelerin kabullenmeleri özete göre... Zaten hala da kurtarılamayacak. hala kurtarılmadan da aileler yasemin ve ahmete izin vermezler... En iyi ihtimalle ben 6. bölümde nişan hazırlıkları olur diyorum ve 7. bölüm de filan da darbe olur... Ya da 6. bölümün sonunda... On da da bakalım hemen kopacaklar mı birbirlerinden... Bu darbeyle birlikte biz hem ahmete hem yasemine çok üzüleceğiz....
Bölümün üstünden kac gün gecti ama daha yeni yorum yazabiliyorum :) Gercekten mükemmel bir bölümdü.Dizi her bölüm biraz daha güzellesiyor.Bu bölümde beni en cok etkileyen son sahne :( Sanirim Ahmetin halasi gözaltinda cok kötü seyler yasiyacak ve epey üzülecegiz.Cünkü böbrek hastasi oldugunun ve igneye ihtiyac duydugunun üzerinde cok durdular.Mutlaka bir dram cikartacaklardir.Menderes döneminde basin özgürlügünün sifira indigi gercegini cok cok güzel yansitmislar.Eminim diziyi izleyenler 1961 askeri müdahalesinin ne kadar gerekli oldugunu anlamistir.Ahmet & Yasemin aski hikayeye cok güzel yerlestirilmis.Bu iki karakterin Ayla ve Necdetle nasil evleneceginide güzel baglayacaklardir.Reyting konusuna gelirsek; saat 23:00 da yayinlanmis olmasina ragmen ab grubunda 20 izlenme payi (share) alarak cok büyük bir basari yakalamis oldugunu düsünüyorum.Zaten son 3-4 yillik reytinglere baktigimizda 23:00 te yayina girip 20 share alabilen dizilerin sayisi bir elin parmaklarini gecmez...
MasalTeam,aslında sana katılıyorum.Dizimiz geç saatte yayınlanmasına rağmen sanırım A/Bdeydi tam olarak emin değil ama 7. olmuş Pazar günkü tekrarı 15. olmuş neredeyse yeni bölüm kadar reyting almış tekrar olmasına rağmen ve gündüz kuşağında oynamasına rağmen...Gün değişikliğinin de olumlu bir etkisi olacaktır ne de olsa Cumartesi tatil günü Cuma akşam insanlar geç saatlere kadar televizyon izliyorlar(Ertesi gün çalışanlar ve kursu olan öğrencileri saymıyorum.)
Bu arada özet çok üstü kapalı verilmiş.Sanki özellikle seyirci meraklandırmaya çalışılmış aslında bu çok iyi ama keşke en başta bu kadar geniş bir genel özet verilmeseydi.İnsan ilk önce olaylardan haberdar olmaktan mutlu oluyor ama sonra aslında diziyi izlerken belirli yerlerde heyecanını yitirdiğini fark ediyor.Sonunu ya da bazı olayları bilmeden izlemek daha güzel oluyor...Genel özetten habersiz izleyici kitlesini meraklandırsalar da yeter ...:)
d.cansel[adın dilekti sanırım emin değilim ayıp olmasın dedim :D ] fragmanı görmedim ben yok sanırım,zaten erken...Yarın akşam olmadı Çarşamba günü çıkar ancak fragman ...
evet adım dilek:img-yes: canım sağol ya offf özette pek net değil ki...Ahmet ve Yasemine ilk tehlike görüldü,daha ne öçok şey olacak kim bilir,Sevim gözaltındaykern filan ölmez tabi işkence falan yapmazlarsa ki ozamanda böyle şeylerin pek olduğunu sanmıyorum...Bence Şevket Rıza'dan yardım isteyecek Rıza biraz mırın kırın etsede yardım eder diye düşünüyorum
fundapehlivan 04-12-06, 18:29 Ya ahmetin halasının hastalığı hiç açıklanmadı. yani böbreklerinden hasta ama o kadar. Çok mu ciddi acaba? Ağrı için sürekli iğne filan oluyor ama... Neyi var acaba?
fundapehlivan 04-12-06, 18:33 Bu arada neden Ahmetin halasının öleceğini düşünüyorsunuz ki... Ben halasını çok sevdim ya... Gümüşten sanırım bu dizi için çıkmış... Çok iyi bir oyuncu, çok doğal... Böyle düşünceli, korkusuz bir gazeteci, aşka saygılı karakterde çok güzel oturmuş...
ahmetin halası ölecek mi?!bende çok seviyorum.düşünceleri bana benziyor.çok tatlı bi kadın. :)
fundapehlivan 04-12-06, 19:08 necdetin pastanesiyle ilgili bir sorun çıkacakmış ve ilginç bir olay yaşayacakmış. Bunu ahmetten iş teklifi mi var diye yorum yapanlar oldu.
Ama ben sanmıyorum işlerinin hiç bir benzerliği yok çünkü...
Hs özeti burayada eklenmişti. Geriye sayfalara bakman lazım ama çok geride olmaması lazım...
necdetin pastanesiyle ilgili bir sorun çıkacakmış ve ilginç bir olay yaşayacakmış. Bunu ahmetten iş teklifi mi var diye yorum yapanlar oldu.
Ama ben sanmıyorum işlerinin hiç bir benzerliği yok çünkü...
Hs özeti burayada eklenmişti. Geriye sayfalara bakman lazım ama çok geride olmaması lazım...
gecen bölümde ahmet necdetin siyasi görüşlerinden cok etkilenmişti belki o tip bişey olabilir :icon_whis
atv'nin Hatırla Sevgili dizisi , salı günü güçlü rakibi Binbir Gece karşısında direnemeyince cumaya alındı.Ne varki cuma günü aldığı reytinkler pek parlak değil.Öyle ya cuma da zorlı bir gün.Malum;aynı kanaldaki Sıla,Kanal d'deki Yabancı Damat ve Ihlamırlar altında kemikleşmiş izleyicisi olan yapımlar.Umarım Hatırla Sevgilimin sonu hüsran olmaz.Bu naif dizi,günümüz insan ilişkilerini yeniden gözden geçirmek için bir fırsat oysa.Öyle ya;anlattığı dönemdeki ilişkilerdeki nezaket,masumiyet,saygı gibi kavramları özlüyoruz.Bence Hatırla Sevgili bu duyguları bize yaşattığı için ekranda kalmalı.Sizce?
Gül Özgüven Posta gazetesi 04.12.2006
Meryemce90 04-12-06, 19:48 bence günü süper saati de iyi bana sorursaniz... ha buarada dizi bence kalkmaz insallah, cünkü güzel bi dizi hem bu hafta reytingleri iyi olur herkes sasirmistir yayin günü degisti diye simdi herkes biliyo ki cuma günü diye onun icin izlenir....
bencede ekranda kalmalı
bu arada türkce tv de müzik kanalı HS klibi dönmeye basladı jenerik farklı bir klip degil ama görünce cok sasırdım hic degilse müzigi ön plana cıksın bence saati 10 yaparlarsa cok daha iyi olur
ya nezahat hiçbişi yapmıycakmı keriman konusunda-gazetedeki fotoğrafı gördü ama yardımcısına bile bişi söylemedi bence gazetede rızanın fotolarının yayınlanması büyük bi olay hem siyasi hayatı hem ailesi-çevresi için...yoksa benmi yanlış gördüm gazetede değilmiydi o foto?
Kadın lisanında aldatma
Kadınların dünyasını anlamak çok zor. Yıllardır filozofların, bilim adamlarının, aşk gurmelerinin harcadıkları mesaiye karşın, kadınların kalpleriyle beyinleri arasındaki o gizemli yolun haritası asla çizilemedi. Bunları düşünmeme neden olan atv'de yayınlanan Hatırla Sevgili dizisindeki bir diyalogdu. Ahmet, evlenmeye hazırlandığı Fransız sevgilisi Michelle'den vazgeçmek üzereydi. Zira gönlünü komşu kızına kaptırmıştı. Michelle onları el ele yürürken de görmüştü. Ahmet ile Michelle o malum "son konuşmayı" yapıyorlardı. Michelle sordu: "Gece beraber mi kaldınız?" Ahmet yanıtladı: "Evet ama bir şey olmadı. Sadece yan yana uyuduk..." Michelle o ana kadar koruduğu soğukkanlılığını yitirdi. Yüzü düştü. Çehresini sonsuz bir umutsuzluk kapladı: "Bu daha kötü... Çünkü çok romantik. Ben bir şey olmasını tercih ederdim. Şimdi ayrılalım ve bu mesele bitsin!.." İşte aldatmaya "en kadınsı" yorum... Var mı daha ötesi?..
Kadın lisanında aldatma
Ahmet ile Michelle o malum "son konuşmayı" yapıyorlardı. Michelle sordu: "Gece beraber mi kaldınız?" Ahmet yanıtladı: "Evet ama bir şey olmadı. Sadece yan yana uyuduk..." Michelle o ana kadar koruduğu soğukkanlılığını yitirdi. Yüzü düştü. Çehresini sonsuz bir umutsuzluk kapladı: "Bu daha kötü... Çünkü çok romantik. Ben bir şey olmasını tercih ederdim. Şimdi ayrılalım ve bu mesele bitsin!.." İşte aldatmaya "en kadınsı" yorum... Var mı daha ötesi?..
Yüksel Aytuğ'un bu işten fazla anlamadığı kesin.Michelle'in tepkisi çok normaldi. Gece birlikte olmuş olsalardı da yine ayrılacaklardı. Ama geceyi birbirine bakarak geçiren bir çiftin aşkı onu daha çok incitti. Cinsellik olmaması, Ahmet'in Yasemin'e verdiği değeri daha iyi anlattı Michelle'e.
delfin23 haberi ekledigin icin tesekkurler canim :img-in_lo
Yüksel Aytuğ yazisinda Michelle Ahmet ve Yasemin'i el ele gordugunu yazmis ama ben boyle bir sahne hatirlamiyorum, sadece konusurken gormustu Yuksel bey karistirdi her halde, eh normal bu kadar dizi icinde insanin akli karismamasi imkansiz...
black--mamba-- 05-12-06, 11:08 valla kendim için istiyorsam namerdim allah anneme ahmet gibi damat versin(amiin) bu adamın ne kadar eşsiz bir karakteri varmışta hebrimiz yokmuş.birde çapkın mapkın diye haksızlık ettik adama.asıl çapkın yaseminmiş meğer!hanımkızımız(!!!!!)niyeti bozmuş bir şekilde esas oğlanın kapısına gidiyor esas oğlanda'daha ileri gidemeyiz meleğim'diyor.başkası olsa örneğin necdet,kızın üzerine atlardı!ama ahmet o kadar özel bir adamki'bu kız bana aşık nasıl olsa dur şundan yararlanayım'demiyor.delikanlı çocukmuş helal olsun valla:good: yalnız orda ahmet'o kadar safsınki....'ile başlayan bir cümle kurdu ya koptuğum andır o!ne safı be ahmetim o kız adamı suya götürür susuz getirir.asıl saf sensin galiba ahmetim necdetin yasemine yazıldığına ne zaman ayıkacaksın yasemin necdetle evlendiğindemi!
sevemiyorum!gerçekten uğraşıyorum ama yasemini sevemiyorum!galiba bunun nedeni ayakları yere basan güçlü karakterli kızları sevmem(benim gibi ehe ehe:img-blush )ama yasemin denen hanımkızımız(!!)anca dudaklarını öne doğru büzerek son derece yapmacık bir şekilde konuşmasını biliyor!orda tatlı göründüğünümü sanıyo anlamadımki:img-hyste (ama tabi suç berenin değil senaristlerin.böye bir karakter çizmeyi uygun görmüşler demekki!)örneğin evlenmek istediğini ailesine açıklarken mıchelli ahmetten ayırmaktaki kararlılığını göremedim yasemin hanımda!babasınada ahmete dediği gibi'ahmeti seviyorum.onla olmassa kimseyle olmaz'falan demesini beklerdim.ama kızımız şımarık küçük kızlar gibi sulu zırtlar bir şekilde ağlaya ağlaya odasına çıktı anca!ama mıchelle başka.gururlu kızmış hakkaten helal olsun!mıchelle dedimde aklıma geldi.siz hiç michelle-ahmet çifti kadar tatlı ayrılan bir çift gördünüzmü?üstelik partnerlerden biri ihanet ediyor!normal şartlarda kanın gövdeyi götürmesi gereken bir durum!ama onlar sarıldılar...onlar sarılınca içim acıdı mıchelle...neyse efendim sonuçta yasemin adlı hanımkızımızın(!)ahmeti tavlamak için çevirdiği kumpaslar başarıyla sonuçlandı.ahmet artık onun...ahmet-yasemin sahnelerini zevkle izledim ama bu aşk hala inandırıcı gelmiyor bana.ve çevremden biliyorum çoğu kimseye!birde aşk dörtgenimi başgenimi anlamadım hah işte onun sonuncu üyesi ayla var.acıyorum ben o kıza ya.cansel benimde karşıma geçip o insanın içini eriten bakışıyla'elin çok hafif..ben çocukken nerdeydin'dese bende aşık olurum adama:img-in_lo ah ahh ela gözlerinden sen sorumlusun..neyse konuya dönelim:img-blush
yasemin-ahmet aşkına iki ailede karşı çıktı ama ahmetin ailesinin tapkisi daha sertti.ahmet yaseminle evleneceğini söylediğinde odada o kadar gergin bir hava estiki ahmetin dünyalar tatlısı halasının şen kahkahaları bile ortamı yumuşatamadı.ama yaseminin ailesi ikna olmaya hazır.anne zaten notr durumda.babada ahmetten iyi damat bulamayacağının farkında.ahmetin babası demişken(kusura bakmayın forum ahalisi böyle daldan dala atlar gibi konudan konuya atlıyorum ama napiim aklıma geldikçe yazıyorum işte)kadar sonradan görme yontulmamış bir adam olamaz:dito iki gün önce o makale olayı patlak verdiğinde şevket ve ahmetin halasına(sahi ya ne o kadının adı)'komşuluk hatrı'başlığı altında nutuk çeken adam iki gün sonra komşusunu polisler götürürken arsız arsız sırıtıyor!:icon_evil ahmetin halası'izlemek zevkli galiba ama yakında izleyen biz olacağız'dedi ama ben eminimki rıza hapse girdiğinde o kadın öyle iğrenç iğrenç sırıtmayacak!neyse ya sinirlendim bak gene.relax olayım biraz komik şeylerden bahsedeyim.hah ahmet halasına'ben yaseminle evleneceğim rıza amcayla değil'dedi ya çok komikti dimi ya:img-hyste :img-hyste
benim kadar hızlı konudan konuya atlayan azdır.şimdide aklıma o üç çocuğun'köpekleri öldürmeyin aşılayın!'eylemi geldi.şevketinde dediği gibi bu çocukları dikkatle incelemekte fayda var.zira geleceğin DENİZ GEZMİŞleri olma potansiyelleri var:img-yes: aferin yaseminin kardeşine.ablasına çekmemiş.büyüyünce bilinçli bir genç olacak!ama onları senaryo oralara gelince konuşuruz...
son olarak bizim geçen çevirdiğimiz geyiği aktarayım.efendim biz KAYBOLAN YILLARdaki EZELin hs ye transfer olmasını yaseminide ESMERE 'bak işte senin ezon bu'bak bak valla bu.hem gözleride aynı küçük ezo':img-hyste diye kakalamayı planlıyoruz:icon_twis hayin planımız sonucunda dünyalar güzeli ezo ahmetin olacak.ama esmerede yazık ya...napsak
fundapehlivan 05-12-06, 11:35 Black---mamba arkadaşım yaseminin babasının daha az sert çıktığını nasıl düşünebildin yani kabul etmeye hazır olduğunu... Adam kükredi resmen... Ahmetin babası daha az sert çıkması bence... Ahmetin babası odayı terk etti o şekilde gösterdi tepkisini... Yaseminin babası da unut bu işi dedi daha ne desin... Yaseminin babası da ahmetin babası kadar itiraz etti bence... Aslında bunların ititrazı sadece anne babalara...
Rıza beyin hayatını ahmet kurtardı onu yere göğe sığdıramıyordu..
Şevket beyde yasemin yüzme yarışındayken kaldı mı böyle genler demişti...
Yaseminin babasına olan tavrı da bence normaldi. Birbirimizi seviyoruz dedi kız işte ne desin. Ahmette zaten yasemin olmazsa ölürüm dememişti...
Neyse cumacım gel gel...
fundapehlivan 05-12-06, 11:37 hs nin klibi çıkmış öyle mi şaşırdım... Seryretmeye çalışacağım...
Bu arada cinemacosp ta cansel röportajı varmış hem de sayfalar ayırmışlar ben bu gün alacağım. Duymayan var sa haber vereyim dedim...
black--mamba-- 05-12-06, 11:40 hmmm sen öyle düşünüyorsun demek??saygı duyarım:)ahmetin yasemin olmassa ölürüm demesine gerek yokki bakışlarıyla bu iş olacak hiç itiraz etmeyin dedi zaten..cinemascop haftalık dergi dimi?uf her yerdede bulunmazki!neyse saol haber verdiğin için..
benim kadar hızlı konudan konuya atlayan azdır.şimdide aklıma o üç çocuğun'köpekleri öldürmeyin aşılayın!'eylemi geldi.şevketinde dediği gibi bu çocukları dikkatle incelemekte fayda var.zira geleceğin DENİZ GEZMİŞleri olma potansiyelleri var:img-yes:
Yaprakcigim yine dokturmussun, Deniz'i cozemedim ama Deniz Gezmis olma ihtimali sanirim cok dusuk,ustellik bu kadar danisman varken boyle hatalar yapmamalari gerek... Deniz Gezmis Ankara dogumluydu sanirim oysa bizim Deniz Ankara'yi goremedigini soylemisti bu noktada benim ipler kopuyor tabii tek orta nokta sanirim Istanbul'da okumalari...
Yaprakcigim yine dokturmussun, Deniz'i cozemedim ama Deniz Gezmis olma ihtimali sanirim cok dusuk,ustellik bu kadar danisman varken boyle hatalar yapmamalari gerek... Deniz Gezmis Ankara dogumluydu sanirim oysa bizim Deniz Ankara'yi goremedigini soylemisti bu noktada benim ipler kopuyor tabii tek orta nokta sanirim Istanbul'da okumalari...
aynı mevzuyu bende daha önce söylemiştim ama pek ihtimal verilmemişti. bi insan bazen doğdugu yeri hiç görmeyebilir sonuçta babası asker belki bi dönem ankarada görev yaptı ve deniz orda doğdu kim bilebilir
black--mamba-- 05-12-06, 11:49 Yaprakcigim yine dokturmussun, Deniz'i cozemedim ama Deniz Gezmis olma ihtimali sanirim cok dusuk,ustellik bu kadar danisman varken boyle hatalar yapmamalari gerek... Deniz Gezmis Ankara dogumluydu sanirim oysa bizim Deniz Ankara'yi goremedigini soylemisti bu noktada benim ipler kopuyor tabii tek orta nokta sanirim Istanbul'da okumalari...
kale ablacım allah napmasın seni yaa:img-hyste ben lafın gelişi dedim.mecaz-ı mürsel yaptım yani...onun gibi olacak demek istedim:img-blush
aynı mevzuyu bende daha önce söylemiştim ama pek ihtimal verilmemişti. bi insan bazen doğdugu yeri hiç görmeyebilir sonuçta babası asker belki bi dönem ankarada görev yaptı ve deniz orda doğdu kim bilebilir
Ama Deniz Gezmis'in anne ve babasi ogretmen oysa bizim Deniz'in annesi rahmetli sanirim, babasi ise binbasi kesin o Deniz bu Deniz degil bariz hatta olur bu...Dizinin danismanlari oldugunu biliyoruz ustellik... 1962'de Istanbul'a gelmis Deniz Gezmis oysa biz simdi dizide 59-60 yillardayiz yani bizim Deniz cok farkli...
he Yaprak oyle mi dedin canim ozur...
arzu-başak 05-12-06, 12:09 cok komik ya bu atv hatirla sevgili 22.45 sin yerine 22.40 ka alinmis yoladigimiz msjlar ise yaradi 5 dakika erken izliyecegiz:img-hyste
Merhaba arkadaşlar....inanmıyorum ya nerden öğrendim canım saat 22:40 da olduğunu..valla lütfetmişler 5 dk erken başlatıyorlar...o zaman biz devam edelim mail atmaya her defasında 5 dk indirseler 10.bölümde falan saat 22:10 da falan izleyebilirz....
arzu-başak 05-12-06, 12:28 Arkadaşlar Canselin resmi sitesine eklemişler cinemascope taki ropörtajı...üç sayfa ve resimleri çok tatlı kırık kanatlardaki resimlerinide koymuşlar çok güzel..yalnız yazılar okunmuyor....biri bizim o yazıları okuyabileceğimiz bir hale getirebilirmi.....
Ne o Yaprak Cemal'i unutamamis gordum seni?
Ahmet karekteri ilerde kendi sevdirecek canim merak etme, ezme simdi Ahmet'i... Yasemin celdi aklini ama cabuk toparlar kendini, ne de olsa yuregi temiz...
eva-zk, Küçük Deniz, Deniz Gezmiş değil, Kale'nin de dediği gibi babası asker değil öğretmen... ismi Cemil... Aslen Erzurumlu Deniz...12 mart muhtırası doğrudan '68 kuşağının Türkiye'deki temsilcilerine yönelik yapılan bir darbe. Bunun için kesin işlenecek, ama Deniz Gezmişlerin konusu belgesel niteliğinde geçer bence... Birebir Deniz Gezmiş'i anlatan bir karakter olarak değil de simgesel olarak konulmuş bir karakter sanırım... diğer bir deyişle gönderme yapılmak üzere...
black--mamba-- 05-12-06, 12:43 Ne o Yaprak Cemal'i unutamamis gordum seni?
Ahmet karekteri ilerde kendi sevdirecek canim merak etme, ezme simdi Ahmet'i... Yasemin celdi aklini ama cabuk toparlar kendini, ne de olsa yuregi temiz...
sorma kale ablacım cemal aşkım arada depreşiyo işte idare ediceniz.ama napiim bu kalp onu unuturmu:img-in_lo :img-in_lo ahmet inşallah toparlar ama bence iyice dağıtacak.acıların çocuğu olmasa barii..:img-hyste
ahmet inşallah toparlar ama bence iyice dağıtacak.acıların çocuğu olmasa barii..:img-hyste
Yok canim dagitmaz baksana ucuncuye evlenme teklifi ediyor, 3'te tam oluyor ve evleniyor... Ozet geldi de bolumler hareketleniyor canim, aksam dvd seyretim cok guzel romantik-komedi erkek gizemli cok yakisikli,estetik ve ince ruhlu adamin takma ismi ne biliyormusun Kederli Gozler :img-in_lo gozlerinde hep huzun var sanirim Ahmet'e boyle olacak demek istiyorsun :img-blush yok ama Ahmet'e bu kadar huzunlu olmasin gerci o gozlerle baksada hayir demem ama...
fundapehlivan 05-12-06, 12:58 Ahmet başlarda dağıtır ama sonra Ayla kendini toparlatır... Belki de Ahmet aylaya evlenme teklif etmeyecektir. Yani artık 3. kere ahmette pek öyle sürpriz bir şekilde evlenem teklif edecek hal kalacağını sanmıyorum. Hele başkasını severken... Öylesine işte yalnız kalmamak, yanında bir dert ortağı hayat arkadaşı olsun diye yapılan bir evlilik olur. Ama sonra yeniden yaseminlerle karşılaşmalar başlayınca neler olacak bakalım... Ama ayla da bence ahmeti sıkıştırmaz bu konuda belki ahmet seviyor diye esnek bile olabilir sonuçta sevdiğini bilerek evlenecek. Ben Aylanında öyle kötü biri olmadığından eminim... necdet desen o da iyi ama çok kıskanacağı kesin gerçi ayla da kıskanır ya... Aman neyse daha o bölümlere çok var... mı acaba?
black--mamba-- 05-12-06, 13:03 KALE ablacım aslında ahmet dağıtsa depresyonlara girse saçı sakalı birbirine karışsa alkole falan verse kendini ağlasa sürekli dizi rating rekorları kırar!!o kadar eminimki bundan.çünkü bende dahil olmak üzere bizim halkın mazoşist bir tarafı var.örneğin benim hatırla sevgiliden başka düzenli takip ettiğim dizi yok ama canım sıkkınken falan ağlamak istediğimde özellikle acı hayatı izliyorum.dalga geçtiğim zannedilmesin çokta severek izliyorum.ağlıyorum sulu zırtlar bi şekilde deşarj oluyorum valla:)acı hayatın ratingleride ortada:good: hatırla sevgili yayından kalkma tehlikesine girerse hemen ahmetiii depresyona soksunlar:img-yes:
mesajıma bir şarkıyla son veriyorum hadee son ki üç
:klme :klme :bella alışamaaadıım ben bu derdeeeeee alışamadıım yasemine!!!
(sevmiyorum ya zorlamı)
klip ne zaman çıkmış nerde bula bilirim acaba çabuk cevap yazarsanız seviniriim yasemini bu kadar şımarık ve küçük göstermelerinin sebebi zaman atlaması olacağı içindir zamanla olgunlaşacaktır
Yaprakcigim :img-yes: haklisin zaten Ahmet'e huzun iyi yakisir, gozleri hep dalip gider,Necdet agladi bizim ne eksigimiz var degip goz yaslari sel olana kadar aglayabilir ki ben bir bayan olarak erkeklerin eregip bitmesinde zevkle seyrederim :img-pilot Alkol bizi bozar deyip, sisenin dibinide gorene kadar icebilir mi bilmem ama sanirim bu yonu yok ne de olsa Yasemin ortada... Ahmet Michelle gitmesine bille sadece arkasindan baka kaldi sonra cabuk toparladi kendini ki Michelle uzun sure beraberdi, Yasemin'de de acaba ne hisseder merakla bekliyorum aglak,zirtlak olmasin karizma gider, gozyasi damlatmadan da huzunu yansitabilir Faruk Teber'e soyleyilimde yuzdeki,gozler de ki mimikleri kacirmasin...
Yaprakcigim :img-yes: haklisin zaten Ahmet'e huzun iyi yakisir, gozleri hep dalip gider,Necdet agladi bizim ne eksigimiz var degip goz yaslari sel olana kadar aglayabilir ki ben bir bayan olarak erkeklerin eregip bitmesinde zevkle seyrederim :img-pilot Alkol bizi bozar deyip, sisenin dibinide gorene kadar icebilir mi bilmem ama sanirim bu yonu yok ne de olsa Yasemin ortada... Ahmet Michelle gitmesine bille sadece arkasindan baka kaldi sonra cabuk toparladi kendini ki Michelle uzun sure beraberdi, Yasemin'de de acaba ne hisseder merakla bekliyorum aglak,zirtlak olmasin karizma gider, gozyasi damlatmadan da huzunu yansitabilir Faruk Teber'e soyleyilimde yuzdeki,gozler de ki mimikleri kacirmasin...
yok kale ağlamasın ahmet şöyle kıskansın,hüzünlensin,kin duysun falan işte.aman biz mi öğreteceğiz bu senaristlere.yazsınlar şöyle güzel sahneler.:img-book: ahmet'te ne cevherler var ama ortaya çıkaramadılar.:img-yes:ahmet mıchel'i unuttu ama yasemin'i bu kadar çabuk unutmaz.yıldırım aşkı ne de olsa.:icon_whis
Haklısın kale, deniz gezmiş olmaz zaten. Eğitimci ve Erzurumlu bir babanın oğlu Deniz Gezmiş. Ankara 27/02/1947 doğumlu. Buradaki ise binbaşının oğlu. Ama bu deniz o denize öykünecek. Onu çağrıştıracak.
Evet Deniz Gezmis degil fakat o yonu dedigin gibi takip edecek bizim Deniz, ayrica Mehmet karekteri dizide ne kadar uzun omurlu bilemiyorum ama o da Deniz'in klavuzu... Riza beyin ailesi icinde baya bir degisim olacak gibi farkli sesler yukseliyor... Sevket beyler de ise durum tam tersi herkes ayni fikirde gerci Ahmet sinyaler verdi ama...
arzu-başak 05-12-06, 13:18 Ahmet Michelle gitmesine bille sadece arkasindan baka kaldi sonra cabuk toparladi kendini ki Michelle uzun sure beraberdi, Yasemin'de de acaba ne hisseder merakla bekliyorum aglak,zirtlak olmasin karizma gider, gozyasi damlatmadan da huzunu yansitabilir Faruk Teber'e soyleyilimde yuzdeki,gozler de ki mimikleri kacirmasin...
slm kalecim....ya niye öyle diyosun bence ahmet ağlasa fenada olmaz yani..ağlasa derken öyle çok değilde..gözlerinden şöyle iki üç damla yaş gelse...fena olmaz..hoş cansel o sahneyi öyle oynarki biz tv karşısında ağlamaktan helak olabiliriz....bencede o sahnede gözlere dikkat lütfen faruk bey........
aslı30 :img-yes: evet canim aglamasin ama ben erkekleri de huzunlu gormeye bekliyorum yani, her dizide kadin aglak,zirtlak oluyor bir kerede erkek bitmis tukenmis olsun degil mi ama ayrica Yasemin bu goz yaslarini ilk bolumlerde gosterdi... Ahmet karekteri gulmeyen biri de olmasin tabii ama dogru zamanda o gozlerinde ki kederi gormek istiyorum :img-pilot
Arzucum aglamasina ben hazir degilim canim, Cemal bir kere agladi o da arkadasi yuzunden ama sevdigi kiz icin goz yasi dokmedi... Yani Ahmet Yasemin icin aglamasin zaten oyuncuda cevher var sadece onu ekrana tasimakta kaliyor Faruk amca elleriden oper... Bazen bir gozyasidan cok bir bakis bir durus her seyi ifade etmeye yeter...
arzu-başak 05-12-06, 13:30 aslı30 :img-yes: evet canim aglamasin ama ben erkekleri de huzunlu gormeye bekliyorum yani, her dizide kadin aglak,zirtlak oluyor bir kerede erkek bitmis tukenmis olsun degil mi ama ayrica Yasemin bu goz yaslarini ilk bolumlerde gosterdi... Ahmet karekteri gulmeyen biri de olmasin tabii ama dogru zamanda o gozlerinde ki kederi gormek istiyorum :img-pilot
hı evet ya...öyle bir baksınki içimiz erisin yani....hoş hep öyle bakıyo ahmet ama...birde neden bilmem ama ben erkekler ağlayınca dayamanıyorum ya çok üzülüyorum...bana hep eğer bir erkek ağlıyorsa gerçekten çok üzülmüştür çok canı yanmıştır gibi geliyo...hani erkek adam ağlamaz derler ya....ağlayınca hakikaten çok kötü bir durumda gibi geliyor.....kalecim sen ne düşünüyosun bu konuda..........
alisercan him bizim sevgili moderatorlerimiz her tarafa yetisemiyor ama ozellikle cok yazilan forumlar mesela bizim forum,dizi baslamadan 3 sayfa kapati ki, moderatorler fazla ziyaret edilen forumlari duzenlemeye tercih ediyorlar sanirim... mesajlar icin uyari aliyorlarsa ozellikle oralara yoneliyorlar... Genellikle sorulara cevap veriyorlar ama benimde cogu zaman cevap alamadigim konular oluyor moderatorler yogun sanirim... Mesela en son KK forumunu sikayet ettim ne cevap alabldim ne de gereksiz mesajlar silinmis bazen onlarin kriterlerinide anlamiyorum kisaca...
Bir de Ezo Gelin forumda resimlerin olmasinin sebebi multimedya bolumleri acilmamis,yeni dizi ya reytinglere bagli olarak multimedya kismi aciliyor bizde o formu 40dil dokerek actirmistik...
Arzucum erkekler aglar tabii de Ahmet aglamasin canim, aslinda aglarsa icim parcalanir ama ben Yasemin'e sevgisini bu sekilde aktarmasini istemiyorum o gozyaslarini cocugunu ogrendigi zaman icin saklasin... Mesela her Yasemin'in ismi gectiginde gozleri dolsun ama kesinlikle aglamasin...
arzu-başak 05-12-06, 13:51 Arzucum erkekler aglar tabii de Ahmet aglamasin canim, aslinda aglarsa icim parcalanir ama ben Yasemin'e sevgisini bu sekilde aktarmasini istemiyorum o gozyaslarini cocugunu ogrendigi zaman icin saklasin... Mesela her Yasemin'in ismi gectiginde gozleri dolsun ama kesinlikle aglamasin...
Evet haklısın böyle daha inandırıcı ve etkileyici olur...bencede çocuğunu öğrendiğinde ağlasın...ama yaseminlede ayrılırken şöyle ufacık kenardan bir damla düşse bişey olmaz dimi...(ay bende illa ağlatıcam..ama bu ağlamak değilki)
Kale açıklamaların için teşekkürler. Bu haftanın sürprizi ne olaki diye düşündüğümde, sürprizler ahmet ve yaseminin ayrılığı, nejdetin başına iyi veya kötü bir şey gelmesi diyebilir miyiz.
him Necdet'in ilginc gelismeleri dedigin gibi Yasemin ve Ahmet cephesinden olabilir mi? ama daha iki haftadir beraberler hemen bir ayrilik olabilir mi? Necdet aslinda her olaydan cabuk etkilenebilir,kendine pay cikarmak isteyecektir tabii acaba Teo ve Lale arasinda bir seyler mi gelisecek? veya Ayla'nin duygulari mi one cikarilir? him ne cok soru zinciri oldu boyle... Sevim ve Mehmet kesin bir sekilde yakinlasir yani ben de bekliyorum boyle bir sey ama Ahmet o zaman ilerde bu iliski sayesinde Yasemin'den devamli haberler alabilir tabii Sevim hanim boyle bir iliski yasarsa... Sevket bey boyle bir durum icin ne dusunur? cok karisik oldu yani ben biraz kararsizim hersey olabilir...
arzu-başak 05-12-06, 13:58 arzu'cuğum tamam senin için bir damla gözyaşı döksün.seni mi kıracak canım.:img-cray: :img-grin2
oh be sonunda sesimi duyan oldu..çok sağol aslıcım...ben diğer isteklerimide sana sonra sölerim..bir zahmet onlarıda yapıversinler.......
oh be sonunda sesimi duyan oldu..çok sağol aslıcım...ben diğer isteklerimide sana sonra sölerim..bir zahmet onlarıda yapıversinler.......
Tamam aglasin zaten biz ekran basin da cok gozyasi dokecegiz gibi, o da insan tas degil ya isyan edecek tabii :img-in_lo Zaten son isiltili gunleri doya doya gezsinler,tozsunlar... Ahmet karekteri savci olacagina gore biraz duygularini arka plana atacakmis gibi geliyor bana bir de tabii Ayla var...
tamam canım sen bana bildir ben birşeyler ayarlarım.ağla dersen ağlar,gül dersen güler merak etme sen.:img-hyste
Tamam aglasin zaten biz ekran basin da cok gozyasi dokecegiz gibi, o da insan tas degil ya isyan edecek tabii :img-in_lo Zaten son isiltili gunleri doya doya gezsinler,tozsunlar... Ahmet karekteri savci olacagina gore biraz duygularini arka plana atacakmis gibi geliyor bana bir de tabii Ayla var...
ister istemez atacak tabi.mesleğini çok seven bir karakter çizerlerse duygularını göstermez.gidip ayla''da teselli bulucak herhalde.bu kız nasıl onunla evlenmeyi başarıyor çok merak ediyorum.:img-pilot
askasurguncu 05-12-06, 14:09 hatirla sevgili sitesine hucum:happy0064 anket var hatirla sevgili saati için
adminden msj hatirla sevgili sitesinden alintidir
Sevgili Üyelerimiz;
ATV ile az önce tekrar bir görüşme yaptım. Yayın gününün değiştirilmesi ile ilgili bir düşünce ve çalışma olmadığı bilgisini kendilerinden aldım. Saatinin daha erkene alınması talebimizi kendilerine ilettim. Ayrıca bu anketin sonuçlarını ATV yönetimi ile paylaşacağım. Ankete katılımızını bekliyoruz.
Saygılarımla
ister istemez atacak tabi.mesleğini çok seven bir karakter çizerlerse duygularını göstermez.gidip ayla''da teselli bulucak herhalde.bu kız nasıl onunla evlenmeyi başarıyor çok merak ediyorum.:img-pilot
Sabreden dervis muradina erer canim, alem eder kalem eder Ayla yolu bulur... Sen aslinda Necdet nasil evlenir diye merak etmek gerek cunku bayanlar bu konularda daha cok taviz verir Ayla gibi... Necdet'in bu kadar cok seye katlanmasina inan ben pek inanisim gelmiyor iyi cocuk,temiz cocuk ama kor degil bille bille boyle bir yolla bas koymak ne bu simdi? ayrica Necdet Yasemin'in sevgisi disinda Ahmet'in kariyerinide kisakanacak gibime geliyor...Yani Yasemin'i elde ettigi zaman Ahmet'in butun hayatini almis gibi hissedecek kendini belki bu duygular Yasemin'e olan sevgisinindeb bille ondedir...
Sabreden dervis muradina erer canim, alem eder kalem eder Ayla yolu bulur... Sen aslinda Necdet nasil evlenir diye merak etmek gerek cunku bayanlar bu konularda daha cok taviz verir Ayla gibi... Necdet'in bu kadar cok seye katlanmasina inan ben pek inanisim gelmiyor iyi cocuk,temiz cocuk ama kor degil bille bille boyle bir yolla bas koymak ne bu simdi? ayrica Necdet Yasemin'in sevgisi disinda Ahmet'in kariyerinide kisakanacak gibime geliyor...Yani Yasemin'i elde ettigi zaman Ahmet'in butun hayatini almis gibi hissedecek kendini belki bu duygular Yasemin'e olan sevgisinindeb bille ondedir...
belli canım ayla hep izlemede.demekki ilerde bir fırsat çıkıyor ve bunu değerlendiriyor.necdet çok seviyor napsın.hesapsız kitapsız bir sevgi onunkisi.necdet'in ahmet'i kariyeri açısından kıskanacağını sanmıyorum sadece yasemin yüzünden ona kin ve kıskançlık duyar.:img-yes:
arzu-başak 05-12-06, 14:31 ayrica Necdet Yasemin'in sevgisi disinda Ahmet'in kariyerinide kisakanacak gibime geliyor...Yani Yasemin'i elde ettigi zaman Ahmet'in butun hayatini almis gibi hissedecek kendini belki bu duygular Yasemin'e olan sevgisinindeb bille ondedir...
kalecim bence çok doğru bir tespit böyle olmaması için bir neden yok...bence nejdet şimdiden kendini kötü hissetmeye başladı bile ahmete karşı...babasına bu kadar zaman karşı çıkmamasının ve tamda yaseminin sevdiği kişinin ahmet olduğunu öğrendiği zaman babasına karşı çıkması ...beni okuldan aldın falan demesi....bana böyle hissettirmişti....yani dediklerin çok mantıklı....
arzu-başak 05-12-06, 14:42 Arzucum Asli oyle degil diyor ama icten ice bunun payi var bencede... yarin aksama tekrari var o zaman yeni fragmani verirler, gozlerimizi dort acalim :img-pilot
a evet ben unutmuşum ya..yarın tekrarı var dimi..ben pazar günü verilen tekrarıda izledim yarında izlerim...oh oh kesin yeni bölüm fargmanını gösteririler....valla banada saygısızlık olur bu diziden başka bir dizi daha seyrediyorum o da komedi...
Biraz önce HS resimler bölümünde Kale'nin koyduğu resimleri gördüm. Pc biraz yavaş açtı resimleri... açılana kadar dedim ki; kesin Kale Yasemin'le olan bazı sahneleri sansürlemiştir:) açıldı bir de baktım yok.. hepsini koymuş...troesthııı o zaman kale bu diziyi her yönüyle kabullemiş dedim:img-yes: ... darısı kabullenemeyen (bazı şeyleri tabi ki) diğer arkadaşların başına...troest
Aslina Arzucum bende seyrediyorum da devamli degil,tek kacirmadigim bolumler bu dizinin, simdi ben bu dizi icin tv basina geciyorsam o zaman kalkarsa ben de tv falan acmam :img-blush ayrica ben romantik filmler seyrediyorum son zamanlarda cok agliyorum o bakimdan bu dizi icin kendimi hazirliyorum :img-in_lo
arzu-başak 05-12-06, 14:58 Aslina Arzucum bende seyrediyorum da devamli degil,tek kacirmadigim bolumler bu dizinin, simdi ben bu dizi icin tv basina geciyorsam o zaman kalkarsa ben de tv falan acmam :img-blush ayrica ben romantik filmler seyrediyorum son zamanlarda cok agliyorum o bakimdan bu dizi icin kendimi hazirliyorum :img-in_lo
benimde bölümünü kaçırmadan...olduğu günü iple çektiğim tek dizi bu...ya bu işkenceyi neden yapıyorsun kendine kalecim...aslında bende ronamtik filmleri çok seviyorum...ve hemen ağlıyorum...eski türk filmlerini izlerken bile nasıl ağlıyorum görmen lazım....ennem bana sulu göz diyor...hele sen sen beni çgo dizisini izlerken görücektin...of of efkarlandım ağlayasım geldi....
bahar_can ablacigim, sayin buyugum evet ne yapalim Ahmet begenmis,sevmis insan mecbur kaliyor benimsemeye, eh baska sansimiz da yok nereye baksak Yasemin :img-blush gozlerimiz alisiyor artik ama bu aliskanlik uzun surmeyecek gibi... Ayrica ben Ahmet sahnelerini eklemeye dusunuyordum ama arkadaslar istedi mecbur ekledim :img-in_lo ama bu dizide ki ask guzel oyle veya boyle dogrusun ablacigim...
Merhaba arkadaşlar ...
Okuldan geldim hemen bilgisayarı açtım bir gelişme var mı diye.Fragman gelmemiştir kesin ama ben bir sorayım yine de formaliteden geldi mi fragman :)
Ayrıca hayırsever bir HS izleyici bana pm'le Hatırla Sevgilinin sitesini atabilir mi :D
ay başıma taş düştü birden.:img-black ablacığım kabulleniyoruz yavaş yavaş.bünye alışıyor gitgide.cansel var sonuçta.:img-in_lo
Canım benim umarım bir yerin acımamıştır:img-hyste Seni çok seviyorum üzülmeni istemem:love05: ... güçlü bir karakter çizemedi evet Ahmet (Yasemin'i tanıyana kadar çizdi:good: ) böyle bir iş başına gelen hangi erkek karizmasını (bu kelimeyi hiç sevmem ama bu forumda çok kullanılanılıyor anlatmak istediğimi rahat anlatıyor diye kullandım) koruyabilir ki; Cansel Elçin'de işte bu zayıf, güçsüz, karizma yok edici durumu çok çok iyi yansıttı ki herkes güçlü bir karakter olmadığıdan şikayetçi... olması gereken karakter çok iyi anlatılıyor da görmek istemeyenler görmüyor. Aslıcığım Tomris Giritli oğluna Cansel Elçin aşk projesi tam sizlerin görmek istediği (asker değil ama) güçlü, karizmatik karakter çerçevesinde olacak. Ve arada hiç kimse olmadan bunlar birbirlerine aşık olacaklar canım... o gün yazamadım kusura bakma... konuyu da yakın bir zamanda yazacağım hoşçakal...
bahar_can ablacigim, sayin buyugum evet ne yapalim Ahmet begenmis,sevmis insan mecbur kaliyor benimsemeye, eh baska sansimiz da yok nereye baksak Yasemin :img-blush gozlerimiz alisiyor artik ama bu aliskanlik uzun surmeyecek gibi... Ayrica ben Ahmet sahnelerini eklemeye dusunuyordum ama arkadaslar istedi mecbur ekledim :img-in_lo ama bu dizide ki ask guzel oyle veya boyle dogrusun ablacigim...
Evet canım, bence de güzel bir aşk... Yasemin karakteri kendini rahat ifade eden ama çocukluktan da kurtulamamış hafif şımarık bir tip... Beren Saat bazı yerlerde yapmacığa kaçsa da genel de hakkını veriyor çizilen karakterin... Ahmet'in iki birlikteliğine dikkat edin bence... Michelle'ye bakışı, dokunuşu, öpüşü ile Yasemin'e olan tavırları ne kadar farklı O gerçekten de aşık... Yasemin beklediğim romantikliği gösteremedi... bence çok güzel gidiyor dizi... umarım başına umulmadık bir şey gelmez...
Canım benim umarım bir yerin acımamıştır:img-hyste Seni çok seviyorum üzülmeni istemem:love05: ... güçlü bir karakter çizemedi evet Ahmet (Yasemin'i tanıyana kadar çizdi:good: ) böyle bir iş başına gelen hangi erkek karizmasını (bu kelimeyi hiç sevmem ama bu forumda çok kullanılanılıyor anlatmak istediğimi rahat anlatıyor diye kullandım) koruyabilir ki; Cansel Elçin'de işte bu zayıf, güçsüz, karizma yok edici durumu çok çok iyi yansıttı ki herkes güçlü bir karakter olmadığıdan şikayetçi... olması gereken karakter çok iyi anlatılıyor da görmek istemeyenler görmüyor. Aslıcığım Tomris Giritli oğluna Cansel Elçin aşk projesi tam sizlerin görmek istediği (asker değil ama) güçlü, karizmatik karakter çerçevesinde olacak. Ve arada hiç kimse olmadan bunlar birbirlerine aşık olacaklar canım... o gün yazamadım kusura bakma... konuyu da yakın bir zamanda yazacağım hoşçakal...
yok yok acımadı.:img-hyste sağol ablacığım duygular karşılıklı.:img-kiss: ben de onu diyorum uçağa binerken ve uçaktaki sahneler çok iyiydi.öyle devam etseydi biz de mızmızlanmazdık dimi.:img-grin2 :img-icecr
senin projende istediklerimiz var mı abla.:img-grin2 hani belki seninkini çekerler.:img-blush:icon_whis
_yorumsuz_ 05-12-06, 16:11 dizinin son bölümü çok güzeldi
michelle giderken içim sızladı:(
bölümün özetini okudum necdetin yeni patahanesinde işler iyi gitmicekmiş:img-cool2
şehnaz çakıralp rolünde çok başarılı
fundapehlivan 05-12-06, 16:37 Kale açıklamaların için teşekkürler. Bu haftanın sürprizi ne olaki diye düşündüğümde, sürprizler ahmet ve yaseminin ayrılığı, nejdetin başına iyi veya kötü bir şey gelmesi diyebilir miyiz. Çünkü sevimin rahatsızlığı falan tabi ki olacak ama onun ölümü çok erken olduğundan ondan bir sürpriz beklemiyorum. Hatta ben de diğerleri gibi onunla binbaşı arasında aşk başlayabilir miyi düşünmüyor değilim.
Bu hafta ahmet ve yasemin kesinlikle daha ayrılmaz. Daha aileler kabul etmiyor. Hadi ettiler diyelim hemen nişan olacak, adaya gidecekler filan. Tüm bunlar bir bölüme sığmaz. Hala ölecek mi ki:sad53: Nereden duydunuz ki bunu? Hastalığının ne olduğunu söylemediler ki... Yani böbreklerinden hasta o kadar... Ben binbaşı ile onun bir şey yaşayacağını sanmıyorum. Sadece fikirleri görüşleri aynı o kadar. Ya binbaşı kadının yanında çok genç kalır...
fundapehlivan 05-12-06, 16:42 Ben Ahmetin karakterinin zayıf olduğunu düşünmüyorum. Hem ona zayıf demek için daha zaman geçmesi gerek. Onun güçlü olup olmadığını ileri ki olaylarda anlayacağız bence... Hem aşık oldu yani nasıl ondan güçlü olmasını beklersiniz ki... Bu çok normal bir şey... Şu an çok duygusal olduğundan biraz zayıf... Özellikle işe başladıktan sonra onun karakterini tam anlamıyla görürüz... Hele şu darbe dönemleri bir gelsin...
arkadaşlar yarın tekrar var...bunu arada yazalım b öyle görmeyen arkadaşlarımız d a görsünler...
karakterler hakkında birşey söylemek için erken bence.özellikle ahmet için.cansel elçin bir röp.da ahmet karakterinin sonradan belli olcağını karakter oturmasının daha sonra gerçekleşçeğini söylemişti.
evanescencefreak 05-12-06, 17:16 Ben diziyi cok begendim. Beren'i aslinda cok simarik buluyorum ama bu diziye iyi oturmus. Tam simarik, zengin aile kizi gibi.
Ahmet'e bayildim. Sesi zaten yeter, geriside eklenince ortaya mükemmel bir görün'tü geliyor.
Kirik Kanatlar dizisindede onu zaten cok begemistim, simdi hayranligim daha da artti.
Cuma gunune alinmasi beni uzdu dogrusu. Cuma gunu sadece kanal D izliyorum. Ihlamurlar Altinda bitene kadar onu izleyemem.
Keske pazartesi gunune alinsa.
ee yarın tekrar varsa fragman %100 gelir diyorum ben
şöle yok acaba gün mü değiştircekler derdine girmiyorum:img-hyste :img-hyste nasıl olsa burdakiler her gün ve saatte izliyo yeterkine oynasın dimi ay cansel gelmiş bugün ilk defa kaçırdım bende sorular sorcaktımm yaaa:happy0064 :img-blush :img-blush :img-blush :img-blush
Evet bonita bak ben bunu düşünmemiştim kesin yarın akşam tekrarın arasında fragman çıkar,zaten izleyecektim [bu bölüm süperdi kaçar mı:D] fragman da çıkar kesin izliyorum ne olursa olsun :)
Cansel geldi evet ben de ilk defa yakaladım :)
Yarın olacak tekrar çok iyi oldu Burcu gibi izleyemeyen çok arkadaş var onlar izleme fırsatı bulacak.Bu arada dikkat ettiğim iki nokta var.
1.Atv HS'yi izletmek için her hafta bir hafta sonu bir hafta için tekrar vermeye başladı.Bu çok iyi bence...
2.Yarın HS tam KK'nın karşısında olacak.Yani Cansel yeni dizisinin tekrar bölümüyle eski dizisinin karşısında olacağı gibi Tomris Hanım da eskiden proje tasarımcısı olduğu KK'nın karşısında olacak ...
Evet,bölümü indirdiğimden beri en çok izlediğim sahne ilk 5-6 dakikalik o otel kısmı.Konuşmaları,halleri gerçekten çok güzel.Özellikle kahvaltıda Yasemin'in "Benim için değişen bir şey yok hayatı değişen sensin!" dediği sahne her seferinde aptal bir gülümseme kaplıyor yüzümü...
arkadaşlar atv erkekler ağlamazı reytingleri düşük diye bitirmiş aynı son hatırla sevgilinin de başına gelir diye çok korkuyorum:icon_sorr
Kesinlikle öyle bir şey olacağını sanmıyorum.Yani hem biz izin vermeyiz böyle bir şeye daha önce KK'yı kurtardık,hem de Atv'nin böyle bir düşüncesi olmadığını 1.ağızdan Atv'nin kendisinden biliyoruz ama Atv belli olmuyor ...
Arkadaşlar bu akşam Kanal D'de Abbas Güçlü İle Genç Bakış programına
Aydın Menderes konuk oluyormuş,biraz geç başlıyor 24:00te ama seyredebilecek olanlar seyretsin derim.
arkadaşlar atv erkekler ağlamazı reytingleri düşük diye bitirmiş aynı son hatırla sevgilinin de başına gelir diye çok korkuyorum:icon_sorr
korkma canım bu dizi kolay kolay bitmez güven bana:img-yes:mesela binbir geceyi izleyen arkadaşlarımın çoğu günü değişince hs yi de izlemeye başladılar-tabi benim arkadaşlarımla bitmiyor iş:img-blush de özelden genele düşünürsek dizinin saati ve günü tam bir düzene oturunca reytingler diziyi sadece yayından kaldırılmaktan kurtarmayacak;sıralamada ilk3e girmesini sağlayacak:good: relax
angelstone505 05-12-06, 22:32 A T V Hatırla Sevgiliyide kaldırmaya kalkarsa kanalı kapatıyor demektir :img-help: yayınlıycak dizisimi kalır ozaman ,bence bunu düşünmüyordur bile .....
Kendimi bir böcek gibi hissediyorum!
atv'nin dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'nin başrolündeki Beren Saat oyunculuğunu bu haftaki Aktüel'e anlattı: Yabancı bir film izlediğimde kendimi böcek gibi hissediyorum. Öyle senaryolar yazıp öyle oynuyor ve öyle bir film çekiyorlar ki....
* 'Hatırla Sevgili'de oynadığınız 'Yasemin' karakteri başrol. Sizce neden bu rol size verildi?
Tomris Giritlioğlu ile hem işte hem de manevi olarak bir birlikteliğimiz var. Birbirimize güveniyoruz. İşimin sadece para kazandırmaya ve egomu tatmin etmeye yaradığını anladığım gün başka iş yapmak isterim. Davası olan bir işin içinde olmak her zaman tercihim. Bu noktada da Tomris Hanım'la anlaşıyoruz.
* Dizide 50 yıl öncesine ait bir aşkı anlatıyorsunuz. Günümüz aşklarıyla fark var mı? 'Yasemin'in 'Ahmet'e olan platonik aşkı bugün yaşanabilir mi?
Bugün böyle bir şey yaşamayı kimse tercih etmiyor. Platonik aşk yaşı, 12-13'e indi. Eskiden işin içinde biraz hayal gücü varmış. Birbirlerine bakıp azıcık konuşarak hayal kuruyorlarmış. Bakışmak yerine oturup bir kahve içseler, belki de şimdi olduğu gibi bütün büyü dağılacaktı. Yine de günümüzde de çok saf ve temiz şeyler yaşanabiliyor. Ben yaşadım mesela. Bu, zamandan ziyade insanın yapısıyla ilgili bir durum bence.
Ben de platonik aşk yaşadım
* 'Yasemin' gibi platonik aşık mıydınız?
Evet, 12-13 yaşlarındaydım ve yıllarca sürdü. Çok saf ve büyülüydü. Benden büyüktü. Yakışıklı ve çok popülerdi... Ben de 'Yasemin' gibi bir şey yapamıyordum, karşıdan seyrediyordum. Duygularımı simgelerden oluşturduğum bir alfabeyle günlüğüme yazıyordum. Yıllar sonra o günlüğü buldum ama ben bile çözemedim ne yazdığımı.
* Konservatuvar okumadığınız ve bir yarışmayla tanındığınız için eleştiri aldınız mı?
Tabii. Yarışmadayken jürimiz Ali Hakan "Sadece güzel olduğun için buradasın" diyordu. O zaman çok üzülüyordum ama zamanla eleştirilerin de, şovun bir parçası olduğunu anladım.
Erkekleri izleyip besleniyorum
* Şu an nasıl tepkiler alıyorsunuz?
İnsanların 'Bambaşka bir şeyi oynuyorsun' demesi beni çok mutlu ediyor. Bir diziyi bitirdim, o karakteri gömdüm ve yeni bir şey açtım. Aslında o kadar sanal zaferler ki elimizdekiler. Yabancı bir film izlediğimde kendimi böcek gibi hissediyorum. İnsanlar öyle senaryolar yazıp öyle oynuyor ve öyle bir film çekiyorlar ki...
* Mesela...
Mesela Sean Penn'i izlerken... Erkekleri izlerken daha fazla besleniyorum. Bir şeyi uzun süre izleyince konuşmalarını da, oyunlarını da çok çabuk kapıyorum. Kaptım da...
* Kimden ne kaptınız?
Çok fazla kafasını sallayan bir kadın oyuncuydu. Birkaç hafta üst üste izledim sonra bir anda oynarken kafamı sallamaya başladığımı fark ettim.
'60 İhtilali'ni öğrendim
"Menderes dönemine ve 60 İhtilali sırasında yaşananlara ilişkin Can Dündar'ın 'Demirkırat' kitabını okudum. Başbakanını asan bir ülkede yaşamak korkunç! İki ihtilal de ben doğmadan önce oldukları ve barbarca davranışlar içerdikleri için bana uzak geliyordu. Ama anneannem üzerinde 27 Mayıs 60 yazan gümüş bir alyans verdi; dedeminmiş. Devletin altın alyansları topladığını söyledi. Onunla konuştukça aslında ne kadar yakın bir dönem olduğunu anladım. Bu kadar yakın olması, beynime bir kurşun sıktı!
http://www.sabah.com.tr/gny/gny101-20061206-200.html
Sabah Gazetesinden alintidir. Esasi Aktuel dergisindeymis
artık hatırla sevgili gibi bir diziyide kaldırmazlar herhalde erkekler ağlamazı nie kaldırıyolar anlamdım hala retınglerini bilmiorum ama hatırla sevgili kaldırısa arkadaşımın dediği gibi kanalı kapatıyor demektir bende o son bölümünn ilk sahnesinde baya bir etkilendim :)çok güzeldi frangmanına gelince geçen haftada ben taa perşembe günü gördğüm fragmanı
fundapehlivan 06-12-06, 11:39 hs kaldırmaları için her şeyi denemiş ama reytingleri arttıramamış olmları lazım... Şu dizinin saatini bir 20 00 ye alsa görecek nasıl reytinglerin arttığını ama... 4. Bölümün de bu 4. tekrarı galiba... Ama ben seyredemeyeceğim... Eğer fragmanı görürseniz hs özel sitesine eklersiniz di mi?
ben sevime ne olacak onu merak ediyorum.inşallah kadıncağız orda fenalaşmaz,yazık ona.necdete de çok üzülüyorum.yıkıldı resmen. :(
arzu-başak 06-12-06, 12:47 Ya acaba bu hafta ne olucak çok merak ediyorum...fragmanı görseydik tahmin yapabilirdik ama nerde...artık yarın bol bol tahmin yaparız...a ikigün kaldı valla diziye...bu hafta çabukmu geçti yoksa banamı öyle geldi....
hs kaldırmaları için her şeyi denemiş ama reytingleri arttıramamış olmları lazım... Şu dizinin saatini bir 20 00 ye alsa görecek nasıl reytinglerin arttığını ama... 4. Bölümün de bu 4. tekrarı galiba... Ama ben seyredemeyeceğim... Eğer fragmanı görürseniz hs özel sitesine eklersiniz di mi?
bu başlıga pek ugrayamadım bu gunlerde..erkekler aglamaz ve gülparenin bitti bitiyor vb.mesajlarını görmekten dolayı :( hatırla sevgilinin de gidişatı iyi degil..ben tabii ki sizler gibi yayın saatinin degişmesini ve reytinglerin artmasını istiyorum..atv ve show tv gibi kanallarda bu dizilerin işi zor ne yazık ki..
ya bugün hatırla sevgilinin bazı sahneleri bizim okulun orda çekildi ama cansel yoktu:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
bu arada aylayı oynayan oyuncu yakından biraz iri ama yüzü hiç ekrandan göründüğü gibi değil gerçekten güzel....
bu arada bazı sahneler yine bizim orda çekilicekmiş. görevliler canselde gelir dedi:img-wink: :img-wink: :img-wink:
bu başlıga pek ugrayamadım bu gunlerde..erkekler aglamaz ve gülparenin bitti bitiyor vb.mesajlarını görmekten dolayı :( hatırla sevgilinin de gidişatı iyi degil..ben tabii ki sizler gibi yayın saatinin degişmesini ve reytinglerin artmasını istiyorum..atv ve show tv gibi kanallarda bu dizilerin işi zor ne yazık ki..
neden atv ve show da yayınlanan dizilerin işi zor deniyor.unutmayınki unutulmayan dizilerin coğu atv de yayınlandı.ben diğer kanaldan bir tek kurtlar vadıisini hatırlıyorum.kanald bu sene atak yapmış olabilir ama eskiden dizilerin tutmadığı kanaldı.bu sene biraz hareketlenme var ama sedece bana kalırsa 1001 gece yüksek reyting aldı.bence her kanalda dizilerin şansı eşit önemli olan iyi bir strateji ile ekrana sürmek.bence hatırla sevgili ekranın en prestijliş işlerinden ve kanalıda onun arkasında duracaktır.herkesin konuştuğu bir dizi ve reytingleri zamanla yükselecektir
acaba beren okula başlayacaktı yani yasemin ordamı okul cekimlerini yapıyorlar acaba
bu bir eylem sahnesiydi ama ben hala aylanın niye orda olduğunu anlamadm:icon_whis :icon_whis :icon_whis
bizim kampüsün arka sokakları tarihi yerler olduğu için orda birçok çekim olcakmış ama yaseminin okul sahneleri ordamı olur bilemem ama inşallah orda oluro zaman ahmet çıkışa almaya gelir heralde
(eeeeeeee kibar çocuk nede olsa )
istanbul üniversitesinde canm beyazıt kampüsünde
ayyy keşke avcılar kampüsü olsaydı :icon_sorr istanbul üniversitesini okuyunca allahhh dedim ama beyazıt kampüsüymüş:icon_sorr ama senin adına çok sevindim canım!! inşallah görebilirsin,tedbirli ol! başka kimler vardı acaba? ayla ordaymış..başka gördün mü birilerini,ona göre senaryo oluşturucam kafamda :img-wink:
ayyy keşke avcılar kampüsü olsaydı :icon_sorr istanbul üniversitesini okuyunca allahhh dedim ama beyazıt kampüsüymüş:icon_sorr ama senin adına çok sevindim canım!! inşallah görebilirsin,tedbirli ol! başka kimler vardı acaba? ayla ordaymış..başka gördün mü birilerini,ona göre senaryo oluşturucam kafamda :img-wink:
20-30 tane genç vardı bağımsız türkiye diye bağırıyolardı biyerde en baslarında ayla vardı işte (eylemin ortasında doktor kızın ne işi varsa:icon_whis :icon_whis :icon_whis )ama belki başkalarıda vardır ben kalabalığa fazla dikkat edemedim........ lanet olası labaratuara yetişmem gerekiyodu:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
fundapehlivan 06-12-06, 19:05 Ay ne güzel ya! Evet orası kesin Yasemiin okulu olacak! Başka niye okulda çekim olsun ki!! Fragmanı da verseler artık... Fragmanı hs sitesine ekleyin olur mu? Ben seyredemeyeceğim tekrarını yani fragmanı da göremeyeceğim herhalde...
belki de okul aylanın okuludur... baksanıza mitingin ortasın düşmüş olduğuna göre... hatta mitingi yapanlar da üniversiteli gençlerdir belki de...
arkadaşlar daha fragman yayınlanmadı...emoş istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünde okuymuş,hs nin çekimleri de orda yapılmış,onu anlatıyordu..fragman değil yani sakin olun :img-wink: ama tekrarda % 100 verileceğini düşünüyorum,gözümüzü 4 açalım :img-yes:
Fragmanı gördüm ve şaşkınım.Geçen bölüm fragmanı ne kadar Ahmet ve Yasemin aşkıyla doluysa bunda o kadar ayrı gibiydiler.Sonunda Yasemin'in dayısı "Eğer gerçekten birbirinizi seviyorsanız sizi hiçbir güç ayıramaz." dedi o sıradaki görüntü Yasemin'le Ahmet bir tepe gibi bir yerdeler Yasemin ağlayarak uzaklaşmaya çalışıyor gibi Ahmet Yasemin'in kolundan tutup durduruyor...Neler oluyor ya çatlayacağım...Bavullar,toplanmalar,Sanırım Sevim hanım baya rahatsızlanıyor...
arkadaşlar siteye ancak girdim ve mesajlarınızı yeni okudum.. canım sizi üzmek gibi olmasın ama yaseminin okulunun ist üni olucağını pek sanmıyorum... çünkü yasemin akademiye gidicek(devlet güzel sanatlar akademisi-yani şu anki mimar sinan üniversitesi..)yani güzel sanatların kendi binası da tarihi olduğu için ist üni de yaseminin okuyacağını sanmıyorum.. ama eyleme fln gelsinler yaa.. belki lale ordadır..
melal fragmanı da sabırsızlıkla bekliyorum.. yurtta tv olmadığı için maalesef izleyemiyorum.. allahtan cumaya alındı da eve gidip rahatça izleyebileceğim..
Ya arkadaşlar fragmanın başlarında Necdet Teo'ya "Defteri sen de gördün her satırı ahmet için yazılmış." diyordu Necdet'le Teo Yasemin2in defterini nereden görmüş olabilirler?
evet ya fragmanda necdet ve yasemin sürekli beraber...
ama sonunda ahmet, yasemini elinden tutuyo...
of of cuma akşamı bir an önce gelse...
Fragmanı 3.kez izledim :) Necdet'le Yasemin konuşuyorlardı,Necdet "Bende mükemmel bir kıza aşık oldum." diyordu sonra sanki Yasemin Nevdet'i avutmak ister gibi elini tutmuştu,sonra aynı sahnenin devamı olmalı Yasemin'in elinde mendil ağlıyordu sanırım tam emin değilim mendille yüzünü kapatıyordu çünkü o zaman da Necdet Yasemin'i teselli ediyor gibiydi.Necdet Yasemin'e değil de Ahmet'e kızgın.Yasemin'in aşkına saygısı var gibi ...
Bir de Nevdet,Lale ve Yasemin bir yerden çıkıyorlardı baya iyi giyinmişlerdi.Ahmet'te elinde çiçek geliyordu.Yasemin'i görüp dondu neden anlamadım ...
fragmanın sonunda ayrılıyorlar gibiydi ahmet yaseminin kolunu tutuyordu fragman orda bitti!sanırım bu bölümde istanbula gidiyorlar..
fragmanın sonunda ayrılıyorlar gibiydi ahmet yaseminin kolunu tutuyordu fragman orda bitti!sanırım bu bölümde istanbula gidiyorlar..
yok yok canım hiç ayrılacak gibi değildiler sanki aralarında biraz kırğınlık olmuşda sonra barışacaklar gibiydiler:img-hyste
yok yok canım hiç ayrılacak gibi değildiler sanki aralarında biraz kırğınlık olmuşda sonra barışacaklar gibiydiler:img-hyste
evet bir kırgınlık var gibiydi sonra sarılıcaklar sanırım öyle bir izlenim yarattı bende son sahne!!
fundapehlivan 06-12-06, 22:27 Bence de Ahmet Yasemini bir konuda kırmış gibiydi ben öyle algıladım. Çiçekle gelmeler filan ama sonra telefon ediyor Ahmet am |