Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-2
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Ayrıca sevgili Vega58 Ben bu dizide bir çok iddaada bulundum biliyorsun. Geçen hafta senaryo yazmada uçtum. Menderesin nişanlarını takmayacaklarını (Bunların gerekçelerini yazdım.) Aylanın aktivitesinin artacağını (Tarihte tıbbiyelilerin rolunden) Aralarında bir birlikteliğin bu hafta olamıyacağını (yani çocuk için henüz erken) yazdım. Bakalım bekleyelim görelim. Darbe neleri getirecek....
dediklerin gayet mantıklı ama senaryoda ortada.senaryoyu değiştirirlerse söylediklerin olur zaten senin senaryoların bence senaristlerinkinden daha iyi.
psikopat90 15-12-06, 17:40 ya en azından bir bölüm ayrılık için üzülmemize gerek yok ya. o yüzden ben şimdilik onu düşünmüyorum.benim asıl derdim necdetin hali ne olcak?ya çok üzülüyorum ben onun için.çocuğun zaten aşktan yana şansı yok bi de bunun üstüne babası acayip sinir bir durum ya
psikopat90 15-12-06, 17:42 Genel özetini okuyunca ben de bir hayal kırıklılığı yaşamıştım. Eski türk filmi gibi konusu... Ama dizi başlayınca ne kadar güzel işlediklerini her şeyi bir mantığa oturttuklarını gördüm. O zaman korkum kalmadı, eminim ayrılık kısımlarını da güzel bir mantığa oturtacaklardır ve hiç birimiz eski türk filmi gibi olmuş diyemeyeceğiz...
bende diziden böyle bir şey bekliyorum zaten ve beklentilerimin boş çıkmayacağını biliyorum.senaryo grubu neylerse güzel eyler zaten.konusu belki biraz azıcık benziyo olabilir yeşilçam filmlerine ama işleniş bakımından gerçekten de çok farklı ve zevkli olacak
yasemin ve ahmetin ayrılık durumunu... :(
Hmm...Derin bir mevzu.Darbe kaçıncı bölümde olacak acaba darbe ...Bu bölümde ilginç olacak bakalım ...
Herkese merhabalar ...
Geçmiş yorumlarınızı okuyamadım direkt sorayım yeni bir bilgi filan var mı ve ne konuşuyorsunuz acaba?
aynen son durum ne hiç bir fikrim yok o kadar hızlısınızki maşallah
şimcik benım soracaklarım var bunlar diziyi istanbulun neresinde çekiyorlar sete giden yada çevresinden geçen varmı ?
işin özü tüyo var mıdır ? var ise paylaşmanız mümkünmüdür. şuan acep hangi bölüm çekiliyor . ne çok soru var.
Mehmetin adresini bilen hala yokmu?
sizce bu gazeteci Ahmetin halası ve mehmet evlenirmi?:img-help: ilerleyen bölümlerde ( ne bilim içime kurt düştü . daha önce olmaz diyodum artık diyemiyorum )
arzu-başak 15-12-06, 19:37 iyi aksamlar arzu_basak ben burdayım canım dert etme fragmanda neler oldu acaba hiç göremedim okulda ondan bir yorumda yapamıyorum:img-wink:
ay canım senmi burdaydın şimdi gördüm seni....canım çok bişey kaçırmamışsın zaten fargmanı izleyememekle biz izledikte ne oldu daha çok soru işaretiyle doldu kafamız......
ayshe_yeshil 15-12-06, 21:54 ya ben gün geçtikçe
yaseminin babasına daha çok sinir oluyorum
hem karısını aldatıyor
hem saçma sapan sebeplerden kızına acı çektiriyor
Gerçekten bu sezon yayına giren en güzel dizi umarım biran önce anasayfadaki sabit dizi forumları arasındaki yerini alır.
Herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü ve dikkat edildiği yakın tarihimize ışık tutacak harika bir öykü Çemberimde Gül Oya ile bereber bu konuda hak ettiği yeri alacaktır sanırım.
Tabii en büyük özelliği senaryoyu Gaye Boralıoğlu Neşe Şen ikilisi yazmıyor yani içiniz rahat olsun dizinin asla saçmalayacağını zannetmiyorum:good:
noldu ya darbe oldu hemen.hani menderes bunların nişan yüzüklerini takacaktı.çok hızlı geçtiler.senaryo değişmiş.
ya darbe oldu yaseminle ahmet buluşacaklar herhalde eve dönemeyecekler
necdete çok üzüldüm kendi ellerimle yasemini bırakacam dedi ya içim yandı vah zavallım vah belki darbeye en çok necdet sevinir
spiker konuştu, türkeş konuştu bitirdi ve harbiye marşı girdi. Cumhuriyet Tarihimizin ilk askeri darbesi gerçekleşti. Şimdi genç subayların (vega58 bunlardan söz etmişti) menderese ve diğerlerine yapacağı lakayt hareketleri göreceğiz. Bunlara niye müsade edildiği veya niye müdahale edilmediği gerek mehmet altan gerekse ali gevgillinin de değindiği gibi ülkemizdeki askeri müdahalelerin ardında gerçekten kötü yönetilen bir ülkenin iktidarını zorla mı ele geçirmek (Halk için de olsa) yoksa başka çıkarlara mı hizmet bugün bile muamma....
noldu ya darbe oldu hemen.hani menderes bunların nişan yüzüklerini takacaktı.çok hızlı geçtiler.senaryo değişmiş.
ya nasıl menderes yüzükleri takacak o bizim yürüttüğümüz fikirlerdi hatta bu fikri ben sölemiştim
Ya ben mi kaçırdım anlamadım ne zaman Mayıs ayına geçtiler acaba?
Bu arada anlaşılan senaryo değişmiş biraz.Yani darbenin daha sonra olması gerekiyordu noluyoruz yahu ...
yaaaa arkadaşlar bunlar darbeden önce nişanlanmayacaklar mıydı? adada birlikte olmayacaklar mıydı? ve yasemin hamile kalmayacak mıydı? senaryo mu değişti anlamadım...
Şaşkınım şu anda.Fakat benim emin olmadığım bir konu var bilgisi olan biri varsa lütfen cevap versin.Yasaktan habersiz olup o anda dışarıda olanlar tutuklanıyor mu yoksa evinize gidin diye uyarılıyor mu?
fundapehlivan 15-12-06, 22:32 YAŞASIN! Senaryo değişmiş!! Valla bu benim çok hoşuma gitti. Artık ne olacağını hiiiç tahmin edemeyeceğimden acaba ne olacak diyebileceğim...
Nişanlanamadılar, birlikte de olamadılar. Ama darbe oldu. Acaba bundan sonra hemen ayrılacaklar mı? Ben hiç sanmıyorum. Neler olacak hiç bir fikrim yok...
Şaşkınım şu anda.Fakat benim emin olmadığım bir konu var bilgisi olan biri varsa lütfen cevap versin.Yasaktan habersiz olup o anda dışarıda olanlar tutuklanıyor mu yoksa evinize gidin diye uyarılıyor mu?
evinize gidin diye uyarılıyordur tabiki.tutuklama olmaz.çünkü habersiz olan çok kişi vardır hepsini tutuklayamazlar.
bence çok güzel bi bölümdü tiyatroya girerken hemen babasını gösterince dedim kesin bunlar tiyatroda karşılaşırlar ama olmadı yasemininde ahmeti öpeceği tuttu
dinime küfür eden müslüman olsa bari babası evli barklı boyu kadar kızı var çapkınlık yapıyo karısına almadığı kürkleri sevgilisine alıyo onu görmüyo gencecikkızı aşık olmuş bunu kabul etmiyo
aslında babasının dediği gibi istenmeyen bir aileye gelin gitme kaygısıda var
fundapehlivan 15-12-06, 22:34 Bence evlenecek olarak bildiklerimiz yine evlenir. Yani senaryoyu değiştirmiş olabilirler ama genel olarak konusunu değiştirmemişlerdir. Yani bunlar ayrılmak zorunda... Hem belki yine de çocuk yapacak vakitleri olur:img-in_lo
Aslında senaryo değişmesi beni mutlu etti.Yani sonuç olarak artık olaylar iyice kıızıştı,merak arttı.Şu an heyecan içindeyim mesela.Bilmiyorum çünkü ne olacağını ama anlattığım arkadaşlar ne oldu ya darbe oldu hemen diyecekler yarın :)
slm arkadaşlar
ya bi değişiklik var galiba senaryoda.Atv özetinde nişanlanma,Büyükada olayı,menderesin yüzük takması geçiyodu.hiç biri olmadan darbe oldu.şaşırdım kaldım resmen.acaba diziyi toparlayıp bitirmeyi mi düşünüyolar?öyleyse yazık olur.çünkü bence bu sezonun en iyi dizisi.binbir gece filan hikaye yanında.ama malesef insanlar kaliteli diziden pek anlamıyolar.:icon_sorr yinede eninde sonunda başlıycaklar izlemeye.:good:
sanırım senaryo değişti :?
genel özetde böyle yazıyo çünkü..eğer değişitiyse daha iyi olmuş bence ama..
"Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar. İki genç arkadaşlarıyla bir haftasonu Ada’ya gider ve bu gezide birlikte olurlar. Türkiye 27 Mayıs sabahı bambaşka bir güne uyanır. Demokrat Parti iktidardan indirilmiştir. "
fundapehlivan 15-12-06, 22:36 Rıza beye üzüleceğim aklıma gelmezdi ama yasemine vurduktan sonra ki ağlaması filan söyledikleri içime oturdu. Yani öyle kaba saba biri hiç olmazsa babalık yönünden duyarlıymış bunu gördüm. Çok üzüldü adamcağız...
Ya Aylayı da baya anlattı bu bölüm... Kız neydi öyle ortalara atılıp bağrışmalar filan...
ahmet bu bölümde de yasemin'in peşinde.kale bak gördün mü yine gitti karizma.:img-hyste hastanede necdet ölüm kalım savaşı veriyor orada bile rahat durmadılar.pes yani.:icon_twis offff bu yasemin'i sevemiyorum sevemiyorummmm.baygın baygın konuşmaları yok mu.:img-tomat
YAŞASIN! Senaryo değişmiş!! Valla bu benim çok hoşuma gitti. Artık ne olacağını hiiiç tahmin edemeyeceğimden acaba ne olacak diyebileceğim...
Nişanlanamadılar, birlikte de olamadılar. Ama darbe oldu. Acaba bundan sonra hemen ayrılacaklar mı? Ben hiç sanmıyorum. Neler olacak hiç bir fikrim yok...
ya arkadaşlar senaryonun değiştiğ yok bunlar nerden çıktı anlamıyorum darbe oldu tamam bunları aşkınada hemen darbe vurulmayacak herhalde sonuçta 1 gün sokağa çıkma yasağı var bunlar kaç ay yargılanıyo
fundapehlivan 15-12-06, 22:38 Aslında senaryo değişmesi beni mutlu etti.Yani sonuç olarak artık olaylar iyice kıızıştı,merak arttı.Şu an heyecan içindeyim mesela.Bilmiyorum çünkü ne olacağını ama anlattığım arkadaşlar ne oldu ya darbe oldu hemen diyecekler yarın :)
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Böylesi daha iyi oldu. Ya biz çok şey biliyorduk, şimdi hiç bir şey bilmiyoruz. iyi oldu...
Ama ben toparlayıp bitireceklerine dair bir işaret olarak görmüyorum bunu. Belki bu şekilde daha dikkat çekici olduğunu düşündüler, ya da biz çok şey biliyoruz onun için... Ya da senaryoyu çok türk filmi buldular... Sebep ararsan çokkk..
Arkadaşlar benim kafam karıştı.....yardımmmmmmmmmm
:img-help: :img-help: :img-help: :img-help: :img-help:
Şimdi hani bunlar nişanlanıyorlardı ve nişan yüzüklerini adnan menderes takıyordu....
Ama ihtilal oldu...menderes tutuklandı...yakında yargılanıp asılacak.... ama bunlar nişanlanmadıki....
Ayrıca şu adaya gidip hamile kalınacak sahneler nezaman olacak kii....
fundapehlivan 15-12-06, 22:41 Zaten ben de genel senaryonun aynı kalacağını düşünüyorum.
Ama işte içimden geçen tüm senaryonun değişmesi aslında...
Yine ayrılacaklar mutlaka ama şimdi hemen menderes ve rızayı askerler götürmez mi? Baş suçlu olarak göreceklerinden ilk menderes ardından sağ kolu rıza... Yani kızcağız babasına düşkün, babasının başına ne gelecek asılacak mı, ne ceza alacak? Tüm bunların yanında gidip ahmetle mi beraber olacak? Bu bana mantıksız geldi...
fundapehlivan 15-12-06, 22:43 Arkadaşlar benim kafam karıştı.....yardımmmmmmmmmm
:img-help: :img-help: :img-help: :img-help: :img-help:
Şimdi hani bunlar nişanlanıyorlardı ve nişan yüzüklerini adnan menderes takıyordu....
Ama ihtilal oldu...menderes tutuklandı...yakında yargılanıp asılacak.... ama bunlar nişanlanmadıki....
Ayrıca şu adaya gidip hamile kalınacak sahneler nezaman olacak kii....
Artık hiç birimiz bu konuda bir şey söyleyemez ancak tahminlerimiz olabilir. Çünkü genel özette yazılanlar olmadı, değiştirdiler senaryoyu yani...
fundapehlivan 15-12-06, 22:45 Bu arada ahmetin de yaseminin de babası ne kadar saygılılar aslında. Şevketi anlıyorum da , Rızanın öyle olması şaşırtıcı. Hem de o sinire rağmen...
Hastanede ahmet ve yasemini gördükten sonra ahmete filan bir şey söylememesini diyorum. Eve gidince kızıyla hesaplaştı yani başkası olsa o an ahmete ağzına geleni söyleyebilirdi.
çok güzel bir bölümdü yine!senaryo değişmiş çok mutlu oldum artık ne olucağını bilerek izlemicem sanırım buarada aileler hiç kabul edicekmiş gibi gözükmüyor nasıl nişalanıcaklar?yüzüğüde adnan menderes takamicak artık!ayla nın sessizliği sonunda çıktı ortaya..birdahaki bölümde neler olucak tahmin edemiyorum!
Artık hiç birimiz bu konuda bir şey söyleyemez ancak tahminlerimiz olabilir. Çünkü genel özette yazılanlar olmadı, değiştirdiler senaryoyu yani...
Sanırım senaristler.....insanlar olacakları önceden bilince dizinin merakı kalmadığını anladılar ensonunda...
böylesi daha iyi oldu... kimse ne olacağını bilmezse diziyi daha iyi takip eder...
ama yinede ahmet ve yasemin babaları yüzünden ayrılacaklar..
ama yasemin necdetle evlenirmi...
ahmet diğer kızla evlenirmi....
yasemin ahmetten hamile kalırmı...
işte onlar bilinmezse dizi daha heyecanlı olacaktır...
fundapehlivan 15-12-06, 22:49 Necdete de çok üzüldüm. Bir de parise giderken onların şöforlüğünü yapacaktı. İyi dayanıyor valla çocuk...
Ahmet yasemine tek çare kaldı deyince kaçacaklım diyecek sandım ama evlenelim dedi. Gerçi parise gitmek bir nevi kaçmak ama...
Ahmet bu bölüm ailesine karşı daha bir sertti sanki. Babası ahmetle konuştu ya orada öylesine dinledi. Ahmetin umurunda değil yani,ailesini kaybetmeyi basbaya göze almış durumda... Yasemin de babasına karşı daha kararlıydı...
fundapehlivan 15-12-06, 22:51 Şimdi herkes evlerine dağılınca Yasemin eve bavulla geri dönmek zorunda kalacak ve kaçtığı anlaşılacak, ahmette aynı şekilde... Yine babalarından ağır laflar işitirler. Rıza filan şok olur askeri darbeyle...
Zaten 7. bölüm tamamen siyasi olur herhalde... Evden bile çıkamayacaklar, belki de Rızayı askerler götürür...
ben bu bölümü pek beğenmedim.çok hızlı geçti.heyecanlı değildi.buna bir çare bulmaları gerek.yoksa çok zor.
iyi geceler herkese
dizi bitti ben aynen sunu söyledim tam zamanını buldular kacmanın ya ne güzel Paris'e gidiyolardı rgelelim bu bölüme Rızadan gün gectikce nefret ediyorum ya bu ne böyle hem karını aldat hem kızını hapset eve nezahat ama tam bir anne kocasının kendisini aldattığını biliyor ama ses cıkarmıyor bide kızıyla konusurken dalıp gitmedi mi yazık kadına :icon_sorr
bu bölümle ilgili olarak aylaya cok sasırdım ya o da mitinglere falan katılırmıs ben de aylayı kendi halinde bir kız sanırdım :img-blush
fundapehlivan 15-12-06, 22:54 İlk başlarda çok oradan oraya atladılar gibi geldi bana... Biraz kopukluk vardı sanki... Ama ikinci yarısı daha iyiydi gibi geldi bana...
Ahmet evi aradı da annesi açtı ya telefonu orası da çok güzeldi. Kadın ahmet olduğunu anlayıp telefonu yasemine verdi ya... Ahmet rezil oldum filan dedi.
Ya bu Nezahat kızının aşkını anlayabiliyor, ama yazık ya aldatılmayı hak etmiyor o kadın. Yasemine velilik hakkında konuşurken kendi evliliğini anlatıyordu sanki...
fundapehlivan 15-12-06, 22:56 Aylayı herkes kendi halinde sanıyormuş ki binaşı filan da şaşırdı.
Bu arada Yaseminin ahmete aldığı hediyeyi anlayan var mı?
Bu arada Yaseminin ahmete aldığı hediyeyi anlayan var mı?
valla onu bile anlayamadık o kadar hızlılarki.kol düğmesiydi galiba.
valla onu bile anlayamadık o kadar hızlılarki.kol düğmesiydi galiba.
Kol düğmesiydi canım.O kadar küçük ve bir erkeğin kullanabileceği tek şey kol düğmesidir.Bir çift bir şeydi ancak kol düğmesi olabilir...
fundapehlivan 15-12-06, 23:04 hmmm kol düğmesi yani...
Bu arada Ahmetin doğum günü de güme gitti. Yani önce ailesi ve sonradan yaseminin ağlamasını görmesi filan...
Ahmet'e bu bölümden biraz sinir oldum.Yasemin babasının karşısında aşkını savunurken Ahmet ne annesine ne babasına karşı tek kelime etmiyor.Tek söylemesi gereken ondan asla vazgeçmeyeceğim bu kadar ama yok!Aklımdan Cemal olsa neler neler demişti oldu ilk defa ...
evet simdi bitti dizi ..
Aslinda aklimda bahsetmek istedigim cok sey vardi ama unuttum..
Necdetin hastaneye kaldirdiklari anda ben yaseminden iki uc damla gozyasi beklerdim biraz daha uzulmesini yuzundeki ifadede biraz aci huzun olmasini beklerdim..
Ama yasemin odun gibiydi.
Her firsaatta kendi cikarlari icin necdete kosan ahmet ve yaseminin o gece necdet hastane odasinda baygin baygin yatarken opusmeleri el ele tutusmalari gulusmeleri cok yalnis bir durumdu.. evet babasi hakliydi yasemin ne icin hastanede kalmisti?
Bence Sevgilisi ile bir gece daha gecirebilmek icindi..
Bu bolumde babalarin evlatlarina yaptiklari yalnistan sonra nasil aci cektiklerini gorduk..
Necdetin babasinin ve Rizanin cocuklarina yaptiklari yalnis yuzunden cektikleri aci gercektende huzunlendirdi beni..
Necdetin islerinin iyiye gitmesinin ve yuzunde kucuk bir gulumseme gormek beni cok mutlu etti.
Bir insan bukadarmi iyi bukadarmi fedakar olur..
Sevdigi kizi.. evlenmeye gitmesi icin kendi elleri ile goturecekti.. evet pastanedeki bakislarinda cektigi aci yuzunden belli idi helede gozlerinden.
Necdet yasemin ile birlikte 2. kez sabahladi bu sefer yaninda yasemin yoktu belki ama aklinda kalbinde hayalinde ve dusuncelerinde o gece o koltukta sabaha dek dusundu aci cekti..
Yaseminin annesinin kizina guvenmesi onu dusunmesi ve ask hakkindaki dusunceleride cok hostu..
Bence aylayi birden bire boyle pat diye ortaya cikaracaklarina yavas yavas yapabilirlerdi..
Aylanin sakinliginden sonra birden bire seslenmesi annesine cikisi pek hosuma gitmedi..
simdilik bukadar sonra aklima gelince yine yazarim :)
bnm dikkatimi çeken şey hastanede üzerlerindeki kan lekeleri oldu her seferinde farklı yoğunluktaydı kan lekeleri sürekli uçuyodu sanırım:D:Dnecdet için ne kadar zor bir durumdu öyle sewdiğini kendi elleriyle hawa alanına götürmesi dayanılacak türden birşey değil ................
askasurguncu 15-12-06, 23:26 arkadaslar birsey soracam atv turkiyede dizi saat kacta basladi
bende gittikce yaseminin babasina sinir oluyorum yasemine helal olsun askinin arkasindanasilda duruyor
Güzel bölümdü.
Anlaşılan ana özeti değiştirdiler.Ne nişan var.Nede birliktelik,ee nolcek şincik:)
Paris'e gidecek zamanı buldular.Yazık ya hele Necdet zavallım:icon_sorr
Haftaya oldukça hararetli bir bölüm olacak.Bakalım bizim aşıklar ne yapacak.
Sanırım senaristler.....insanlar olacakları önceden bilince dizinin merakı kalmadığını anladılar ensonunda...
böylesi daha iyi oldu... kimse ne olacağını bilmezse diziyi daha iyi takip eder...
ama yinede ahmet ve yasemin babaları yüzünden ayrılacaklar..
ama yasemin necdetle evlenirmi...
ahmet diğer kızla evlenirmi....
yasemin ahmetten hamile kalırmı...
işte onlar bilinmezse dizi daha heyecanlı olacaktır...
yaa ben de şok oldum birden hani dedim ki belki sokağa çıkma yasağı konulmuştur sadece baktım yok ama yaseminin necdetle evlenebilmesi için gerçekten ciddi bi sebep olması lazım yoksa yasemin dediğim dedik bi kız bu konuda hayatının sonuna kadar yalnız kalır evlenmez yine de kafam çok karıştı yaaa
Evet biraz cabuk gecistirdiler. Ama bu dizinin formati sahane. Ozellikle de aslina riayet ederek o yillari yeniden canlandirmalari. Ne de olsa danismanlar arasinda Yilmaz Karakoyunlu da var
dünkü bölüm iyiydi güzeldi kısaca..ama evet özet değiştirilmiş..ya da verilen özet yanlış..çünkü asla böyle olmaması gerekiyor...
dün zaten genelde dizi yasemin ve babasıüzerine kuruluydu..böyle olcağı da belliydi...
necdetin babası da artık bir daha oğluna o şekilde davranmaz güzel korkmuştur..necdetten bayağı kan aktı çünkü..yüzü falan çok kötüydü...okan yalabık o sahneleri de çok iyi oynamış.
cansel abi gene süperdi..her ne kadar saç modelini pek yakıştırmasam da:)ya gözüm alıştı ya da dün hoşuma gitti...dün beğendim o modeli...
beren saat geçen haftaki ağlama bölümlerine göre çok daha iyiydi..babası tokat atınca ki yüz ifadesi biraz komikti ama dün diğer bölümlere göre ben daha çok beğendim.
inş reytingler iyi gelir..bölüm hakkında söylencek pek söz de yok..
Çok Güzel Bir Bölümdü.
Yaseminin Babasına Çok Sinirlenmeye Basladım.Ve Heran Annesi Babasına Patlayacak Diye Bekledim.
Reytingleri Çok Merak Ediyorum.Kesinlikle Yükselmesi Lazım..
Ya Şu Necdetle Evlenme İşi Doğru Mu ?? Çok Saçma Olur Ya..
Yazdiklarinizi okumak istemistim ama tembellik var bugun biraz uzerimde, merak ediyorum aslinda yorumlarinizi bir ara goz atarim...
Aksam ki bolumde tek aklimda kalan Ahmet'in sarf ettigi ''bazen zehir gibi oluyorsun'' demesi annesine karsi, bu cumle aslinda karekterin kisiligini gosteriyor ama ben hala karar veremedim iyi yonde mi,kotu yonde mi degerlendirmem gerektigini... Ahmet'le ne alip veremidigim varsa artik bu zaati muhterem bu bolumde de Yasemin'in eteginden ayrilmadi evladim senin isin gucun, Yasemin disinda yaptigin bir icrat, bir fikrin yok mu? diye bolum boyunca kendimi yedim bitirdim... Buyuk ask tamam ama insanin bir kapasitesi var hele de ben ekran basinda, karnima acayip kramplar girdi yani beni de dusunun canim... Saniye de bir iki mucuk mucuk, doneme bak yaptiklarina bak akil fikir versin bana da sabir...
Hadi bunlar tamam bir baktim ihtilal ya ne ara oldu bu, atlamalar mi vardi yani ben pek ne ara ne oldu anlamadim da, bir kere daha oturup seyretmem gerek ancak hazmederim ben... Riza bey de cok komik ya, sevgilisine alirken hoop esinde de hediyeler bonkor adam ya, daha dogrusu piskinlik... Binbasi Mehmet'in uyarilarina da iyi,guzel cevap verdi de bu hizli gecisler bana acaba ana ozetin disinda mi olaylarin gelesecegini dusundurdu, alnim acik falan, yargilanmam icin bir iste bulunmadim...
Ahmet'in cozumu yani Paris olayi, bir garip insandir bu, nere Paris nere Istanbul evlenme dairesi akil mantik mi gerek... Al iste sokaga cikma yasagi var simde o parlak fikirini de calistirda biz de ekran basinda kivranmayalim daha fazla...
Ayla bu da cok hos bir karekter olmaya,gozumuze sokulmaya baslandi Necdet kadar severmiyiz acep? Ayla ve Necdet iyi iyi yakastirmaya basladim ben onlari... Ayla'nin gizli isler cevirmesi de cok hostu, Ankara beni bekler ey koca dunya :icon_whis Sakin durmasina bakmayin propagandaya bille soyunacak kadar curetkar, simdi bu karekterin Ahmet icin yapamayacagi sey yoktur diye de emin oldum ayrica... Genel ozete sanirim goz onune alinmayacak, bu bolum o kadar hizliydi ki merak olayi bu bolumden sonra daha fazla oldu bende tabii ozette sadik kalinirsa bilemiyorum...
Avrupa'da okumuş yazmış yakışıklı çocuk
Ahmet (Cansel Elçin)
Sosyalist bir savcının oğlu olan Ahmet, yedi yıl İsviçre'nin Lozan kentinde okumuş. Üç dil biliyor. Cansel Elçin, "Dönemin siyasi yapısı içinde Türkiye'ye biraz daha objektif bakabilen bir karakter," diyor Ahmet için. Ahmet Fransa'da okurken Michelle adlı bir sevgili edinmiş kendisine. Türkiye'ye dönüşünde Michelle de peşinden geliyor ve nişanlanıyorlar. Ailesi de bu ilişkiden son derece memnun. Fakat Ahmet'in, yıllardır büyük bir aşkla kendisini bekleyen Yasemin'e gönlünü kaptırmasıyla işler değişiyor. Çünkü Yasemin Demokrat Partili bir milletvekilinin kızı. Çocukluk yıllarından itibaren Fransa'da yaşayan ve Türkiye'ye geçen yıl dönen Cansel Elçin, Ahmet'in karakter olarak kendisine yakın bir tip olduğunu belirtiyor ve "O da benim gibi yurtdışında kalmış bir süre. Dizide Fransızca ve İngilizce de konuşuyorum. Bunlar benim için büyük zevk," diyor. Elçin ayrıca, Fransa'da Charles de Gaulle ile ilgili bir dizi yapılsa ülkede olay olacağını, Türkiye'deki bu ilgisizliği ise anlayamadığını söylüyor.
Babasının cici kızı âşık olunca...
Yasemin (Beren Saat)
Demokrat Partili, Menderes'e çok yakın bir milletvekilinin kızı olan Yasemin 18 yaşında. Liseyi yeni bitirmiş ve güzel sanatlar okuyacak. Yüzücü olmasının yanı sıra sosyal hayatı da son derece aktif. Hikayenin başında Ahmet'e yıllardır duyduğu platonik aşkıyla tanıyoruz onu. Fakat daha sonra ne yapıp edip Ahmet'in kalbine giriyor ve böylece tutkulu olduğu kadar zorlu bir aşk hikâyesi başlıyor. Yasemin de tıpkı Ahmet gibi, aşkları başladıktan sonra memleket meselelerine daha bir objektif gözle bakmaya başlıyor ve gerektiği zaman da babasını eleştirebiliyor. Beren Saat, oynadığı karakterle ilgili olarak "Biraz şımarık da bir kız çünkü pek bir şey görmemiş hayatta. Babasına düşkün cici bir kız," diyor ve ekliyor "Ahmet'le birbirlerini çok seviyorlar ama ülke öyle bir durumda ki, herkes gibi onlar da bir darbenin rüzgârıyla savruluyorlar..."
'Her eve bir Nezahat lazım'
Nezahat (Lale Mansur)
Yasemin'in annesi olan ve son bölümlerde kocası tarafından aldatılan Nezahat'in politikayla hiçbir ilgisi yok. "O, aman tatsızlık çıkmasın, herkes mutlu olsun, hastalık filan olmasın derdinde bir kadıncağız. Her eve bir Nezahat lazım yani," diyor Lale Mansur, çok sevdiği bir karakter olan Nezahat için. Fakat bu kendi halindeki kadının 'şimdilik' böyle olduğunu da söylemeden edemiyor. "Çünkü şu an kocasının kanatları altında. Ama kocası Yassıada'ya düştükten sonra olaylar değişecek," diyen Mansur, dizideki saçlarını da çok enteresan buluyor. Hatta kendisinden 20 yaş büyük olan ağabeyinin nişan fotoğraflarında, yengesinin saçları, Nezahat'in saçlarıyla tıpatıp aynıymış.
Necdet isyan bayrağını açtı
Necdet (Okan Yalabık)
Necdet Heybeliada'da ailesiyle birlikte pastane işleten sessiz sakin bir genç adam. Ama bu sessizliğin arkasında Yasemin'e deli divane aşık. Tam Yasemin'e açılacağı gün, Ahmet'le ilişkilerini öğreniyor ve bu onun patlama noktası oluyor. Bir akşam eve sarhoş döndüğü sırada, bir tokat yemek pahasına babasına isyan ediyor ve bavulunu toplayıp İstanbul'a, yeni bir pastane açmaya gidiyor. Okan Yalabık, rolüne hazırlanırken tarihi gerçekliğe bağlı kalabilmek için, dönemin gazete kupürlerini ve çeşitli kitapları incelemiş ve Menderes dönemine ilişkin çok şey öğrenmiş. Necdet'in Yasemin'e olan aşkı içinse "Aşk varsa kolay kolay bitmez," diyor.
'Menderes'in hitabet yeteneği güçlüydü'
Adnan Menderes (Hüseyin Avni Danyal)
Dizide sağlam bir makyajla Adnan Menderes'i canlandıran Hüseyin Avni Danyal, "Benim için bu rolün zorluğu herkes tarafından bilinen biri olması. Dolayısıyla gerçeğe çok yakın oynamak zorundayım," diyor. "Menderes'i siyasi bir bakış açısından ya da Menderes'in durduğu noktadan değil de Hüseyin Avni Danyal olarak onu izleyicisine nasıl inandırabilirim, üzerinden gittim," diyen Danyal, Can Dündar'ın Demir Kırat belgeselinden yararlanarak Menderes'in tavırlarını, yürüyüşünü, bakışlarını öğrenmiş. Usta oyuncu ayrıca Menderes'in konuşarak etkileme gücünün çok yüksek olduğunu belirtiyor.
alisercan arkadaşım dediklerin birbir çıktı.valla senden şüphelenmeye başladım dizinin senaryo ekibinden falan mısın senaryonun değişeceğini bile bildin helal olsun
ben de atıp tutuyorum yok nişanlanacaklar menderes kesin yüzükleri takacak falan diye hiçbir tahminim tutmadı adamlar senaryoyu değiştirmişler.herşey çok hızlı gelişti ama nedense ahmetle yaseminin evlenmeden beraber olması hiç iyi bir fikir değildi inşallah bu olay da gerçekleşmez zaten gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor
fundapehlivan 16-12-06, 08:12 Kalecim ben de diziyi izlerken Ahmet yaseminle buluşmaktan başka bir şey yapmıyor mu dedim kendi kendime, işe filan başladı mutlaka bir faaliyetleri vardır ama sadece yasemin ile buluşacağı zamanı çekiyor bunlar, iş kısmını filan bu kısım da önemsiz bulmuşlar bu dönemde...
Bu arada annesine zehir gibisin, kelimesi ilginçti. Ne demişti ki ya o kadar. Yok benim de tekrar seyretmem lazım...
fundapehlivan canim iste Ahmet karekterini ben cozemedim, zehir falan... Isi gucu Yasemin ama benim karnima kramplar girdi resmen... Senaryo sanirim baya bir degisecek reyting icin yapiliyor sanirim iyi yonde olsunda baska bir sey istemem dedigime bakmayin Ahmet'in adam akili toparlanmasini istiyorum, nerdeyse liseli asik gibi davraniyor bir de haberileri ekleyen arkadasa tesekkurler, 3 dil falan biliyor, 7 yil egitim almis ama goren duyan yok...
Ha bir de hastane sahnesi var ki allah alla dedirti bana gece yarisi, hastane yani orasi pastane degil, koklasmanin ne sirasi ne de normali... Bence Yasemin tokatla az bille kaldi da gerci o sonradan atildi... Riza beyi bir ara pek bitkin gordum kalbim bir garip oldu, insanim iste hemen af edebiliyorum ama Nezahat hanim ne eder bilemem, roportajda ezik bir karekter oldugu yazilmis demek ki sonrada o da hayat mucadelesine giriyor...
Merhaba arkadaslar;
Biri bana dünkü bölümü özetleyebilir mi? Daha dizi baslamadan yine bir yerlerde sızıp kalmısım da.:img-hyste Diyorum iste, bu dizi ya erken yayınlansın ya da o saate kadar izleyebilecegim baska dogru dürüst bir yapım olsun da ona bakıp zaman geçireyim.:img-yes:
hastane sahnesi postane sahnesi hatta tiyatro sahnesi allahım bu kadar beceriksiz şanssız aşıkları ilk defa görüyorum heryerde kızın babasına yakalandılar gizlice buluşmayı bitürlü beceremediler.ama unuttum evin arkasında yeterinnce buluşup koklaştılar dimi.kızın babasına da şaşıyorum doğrusu kızın elin adamıyla evinin dibinde gizli gizli buluşsun sen uyu ama nerde görülmeyecek yer var orda gör.şaka bir yana babanın kızına olan tepkisi çok ilginç.günümüzde olsa sadece bir tokatla kalmaz iş heralde gerçi bazıları anlayışla karşılar ama bir kesim de daha büyük bir tepki verir.
Merhaba arkadaslar;
Biri bana dünkü bölümü özetleyebilir mi? Daha dizi baslamadan yine bir yerlerde sızıp kalmısım da.:img-hyste Diyorum iste, bu dizi ya erken yayınlansın ya da o saate kadar izleyebilecegim baska dogru dürüst bir yapım olsun da ona bakıp zaman geçireyim.:img-yes:
canım bölüm o kadar hızlı geliştiki biz bile ne olduğunu anlamadık sonuçta darbe oldu bu bölüm ve bizim şaşkın aşıklar tam parise kaçacakken darbeyi yapan şahıslar onlara engel olmuş oldu
ahmet bu bölümde de yasemin'in peşinde.kale bak gördün mü yine gitti karizma.:img-hyste hastanede necdet ölüm kalım savaşı veriyor orada bile rahat durmadılar.pes yani.:icon_twis offff bu yasemin'i sevemiyorum sevemiyorummmm.baygın baygın konuşmaları yok mu.:img-tomat
:icon_whis ah canim mesajini simdi gordum, pes ki ne pes Ahmet'i nerde diye sorarsam? hemen cevap verebiliriz Yasemin'in eteginin altinda :icon_whis ne bicim sumsuk karekter bu yaaa... Avukat mi yoksa cocuk bakicisi mi anlamis,cozmus degilim... Hastene olayina bende takmis durumdayim, bu ikisi resmen duygusuz, arkadaslari icerde bunlar kendi benciliklerinde, su isi bir oturdamadilar... Madem olaylar onlarin etrafinda gelisecek mucuktan baska ortak nokta da gorelim bir araya geldiklerinde elleri,kollari rahat durmuyor, sevgi bu mu?paylasim bu mu? bu kadar bos olunur yani :hıh
Merhaba arkadaslar;
aman birak seyretsem pisman seyretmesem pisman, bende daha dizi icin ne hissetigimi cozmus degilim, cok kaliteli,konu guzel ama askta bir yapmaciklik var iste beni bu bitiriyor... Ihtilal oldu ana ozet komple cope gitti... Faruk Teber son sahnesi cok ilgincti Ahmet.Yasemin ve Necdet'in saskin bakislari ile bitirdi bir karede ucunu birlestirmis bizim calismalara benzemiz :img-yes:
Aldatan bir es, aski onaylamayan aileler ve tabii ki darbe ana tema buydu...
Faruk Teber (Yönetmen)
'Sağa dönüyorsun klima, yukarı bakıyorsun anten'
"Hatırla Sevgili'nin bence en büyük özelliği, yakın tarihimizle ilgili olması. Tarihten ders almak lafının altında sorgulanacak çok şey var. Apolitize olmuş gençler hiç olmazsa biraz bilgilenir bu şekilde diye düşünüyorum. Aşk filan var ama 'Bu arada bir başabakan asılmış!' gibi mesajlar vermeye çalışan bir dizi olduğu için çok seviyorum. Yani bu dizinin bir görevi var. Orta yaş grubunun üzerindekiler de biraz nostalji yapıyor. Adada çekim yaparken yanımıza gelip, 'Aynı benim gençliğim,' ya da 'O dans öyle edilmez böyle edilir,' diyenler oldu. Çekimler ağır ve yoğun geçiyor. Çünkü 1959'un İstanbulundan resim yakalamak zor. Mahalle boşalt, sokak yap vs. Adada daha iyiydi ama İstanbul'da boğuluyoruz, kamera kıpırdayamıyor. Biraz kaldırsanız çanak anten, biraz sağa kaysanız klimalar var."
son sahne süperdi.öyle üçünün yüzünü birleştirdiler.hehe :) rızaya çok sinir oluyorum ya.nezahatte hiç sesini çıkarmıyor.evet bende yasemini pek sevemedim.
canım bölüm o kadar hızlı geliştiki biz bile ne olduğunu anlamadık sonuçta darbe oldu bu bölüm ve bizim şaşkın aşıklar tam parise kaçacakken darbeyi yapan şahıslar onlara engel olmuş oldu
Bu dizi baslamadan genel özet verildiginde sinir olmustum, hem özetin içerigine hem de bütün olayların bir bir anlatılmasına... Belki gelismeleri bilmeseydik böyle olmayacaktık. Özetten sonra bir sonraki adımı tahmin edebiliyoruz. Ne yalan söyleyim, ÇGO'yı da izliyordum, onda da darbe olacagını biliyordum ama konular hiç bu kadar salas degildi. Bir ayarı tuttturamadılar gitti. Eger merakımı tam olarak canlı tutabilselerdi inanın gece 00.00'da da yayınlansa izlerdim.
Bir de dizi basladıgından beri ben hep söyle bir ruh halindeydim: Daha ilk bölümden "Hani bunlar ne zaman sevgili olacak, Yasemin ne zaman hamile kalacak, ne zaman ve nasıl darbe olacak, vb. ?" sorular sorup durdum. Ben böyle konustukça ablam sinir oluyordu... "Dur daha birinci bölümdeyiz" demisti. :) Yani ben konuyu bildigimden acele ediyordum ama bu senaristlerdeki acele ne onu anlayamadım. Bir de Yasemin haftaya hamile kalıyormus. Belki bu ikisine kasla göz arasında bir sey yaptırmıslardır da, hızlı geçen sahnelerde bizim gözümüzden kaçmıstır.:img-hyste Ne var, olamaz mı yani? :img-pilot
yönetmene hak verdim.ne kadar zor günümüz istanbulunda o yılları anlatmak altyapı üstyapı birbirine girmiş.dün dikkatimi çekti adam hep aynı yerleri çekip duruyor bi geniş çekim göremedik çekimi ya kapalı alanlarda yapıyo ya da yaseminin evinin arkasını çekip duruyor.adam haklı napsın bütün binaların yüzünde doğalgaz kutusu borusu.zaten çekim yapılan bazı yerlerde dekor gibi mesela necdetin pastanesinin önü göstericilerin gösteri yaptıkları yer falan hiç gerçekmiş gibi durmuyor
nazlıhan hamile olması nişanlanmaları falan atlandı heralde bize verilen genel senaryoda bazı değişikliklere gidildi.şimdi ne olacağını hiç birimiz tahmin edemiyoruz yasemin hamile kalacak mı kalmayacak mı belli değil.böyle olması nedense benim hoşuma gitti ama olaylar gerçekten hızlı gelişti bu bölüm
aman birak seyretsem pisman seyretmesem pisman, bende daha dizi icin ne hissetigimi cozmus degilim, cok kaliteli,konu guzel ama askta bir yapmaciklik var iste beni bu bitiriyor... Ihtilal oldu ana ozet komple cope gitti... Faruk Teber son sahnesi cok ilgincti Ahmet.Yasemin ve Necdet'in saskin bakislari ile bitirdi bir karede ucunu birlestirmis bizim calismalara benzemiz :img-yes:
Aldatan bir es, aski onaylamayan aileler ve tabii ki darbe ana tema buydu...
Ya ben politik konuların da zayıf işlenmeye başladığını düşünüyorum.. Ahmet- Yasemin aşkı zaten bir felaket... Ya seyretmeyi istiyorum, seyrediyorum sonra sinir olup yatıyorum...
Biz bu yönetmenle az alay etmedik ya KK dayken...
Şİmdi de büfenin rafından bize Asker Mehmet, ve Ablasını gösterdi bravo yani...
Nedense bu adamın kahramanları hep cansızlar, başrolde hep vazolar, büfeler ve bazen de canlılar var ama dört ayaklılar...
son sahneyi üçe bölseydi daha iyi değil miydi, o kopya yapıştırma görüntüler neydi öyle...
Cansel Elçin gün geçtikçe açılıyor da adamcağız Beren'in o "ben genç kızım, şımarığım, hem de süper güzelim" tavırlarını gözümüze sokmasından rolünü hakkıyla gösteremiyor ki..
Hayal Kırıklığı....
Kalecim yazmayacaktım ama dayanamadım... çok sevdiğim bi oyuncunun bu şekilde harcanması gıcığıma gidiyor...
vega58 tamam ona hak verdikte su Ahmet'in elli koluna sahip olamamasina nasil aciklama getiririz merak konum benim, yok efendim arka bahcede bulusmalar hic bir allahin kulu yok mu bunlari goren... Bu ikili beni ciddi ciddi hayal kirikligina ugrati, zaten Nazahat,Riza,Necdet,Binbasi Mehmet,Sevim,Ayla karekteri olmazsa bu ikisi isin suyunu cikarmis olacaklar gozumde...
vega58 tamam ona hak verdikte su Ahmet'in elli koluna sahip olamamasina nasil aciklama getiririz merak konum benim, yok efendim arka bahcede bulusmalar hic bir allahin kulu yok mu bunlari goren... Bu ikili beni ciddi ciddi hayal kirikligina ugrati, zaten Nazahat,Riza,Necdet,Binbasi Mehmet,Sevim,Ayla karekteri olmazsa bu ikisi isin suyunu cikarmis olacaklar gozumde...
evet haklısın.bu karakterler benim daha çok ilgimi çekiyor zaten.şevket ve eşini de unutmayalım ama. :img-wink:
ne o aylayı sevmeye mi başladın yoksa cidden kız bir açıldı pir açıldı.ahmetin eline koluna bişey diyemeyeceğim adama ne deniyosa onu yapıyodur yani onu çözmek yönetmene senariste düşer tabi akıllarına gelirse nedense beni hiç rahatsız etmiyor bu görüntüler.ama cansel beyin aşık rolüne çok fazla kaptırdığı ortada adam mübarek rol yapmıyor yaşıyor yalnız yanındaki kızımız biraz acemi o bozuyor
PAMUK_MELEGIM 16-12-06, 09:17 dunki bolum guzeldi ama yasemin le ahmet bukadar cabuk evlenmesini isemiyorumm dun aksam 12e dogru reklam girdi devamina bakmadim reklam tam yasemin babasi ozur diledi ve kapidan cikti sonra birseyler oldu mu yoksa ordada bittimi?
Sorma Banucum, Menderes'i goruyorduk bir ara onu da gormez olduk :icon_whis ne ozel hayatini ne icratlarini gorebildik bu yonde zayif kaldigina bende inaniyorum canim... Vallahi Cansel bana gore de bu dizi de harcaniyor gibi geldi Yasemin karekterinde duzelme yok umut ederek beklmistim oysa bir kadin gibi dusunmeye baslayacak,cocukluktan siyrilacak diye ama bosuna mi ne? Karekteri oturmadigini dusunuyorum bir turlu varsa yoksa isi ask,mesk... Cansel iyi oynuyor ama malesef golgede kaldigini dusunuyorum, Lale Mansur mesela harika ya ona bakarken icim burkuluyor su oyuncular olmazsa resmen koca bir hic... Beren Saat malesef zayif kalmakta....
vega58cim kotunun iyisini aramak gerek ise Ayla karekteri Yasemin'den cok cok saglam ve akili... Ayla karekterini henuz sevmedim ama zemin uzerinde calisiliyor :img-hyste zaten ben ilk tanitim fragmanlarinda onu gordugumde Cansel'e yakistigini dusunmustum...
son sahnede neler olduğunu biri anlatabilir mi?? ben son reklam arasından sonrasını hatırlamıyorum..!!!:img-help: :img-help: ihtilal mi oldu?? lütfen cevap yazın..!!:img-help:
Evet canim ben bille anlamadan ihtilal oldu, ne bir nisan ne bir yuzuk takma meselesi :img-pilot yeni yeni yazilmaya baslanmis senaryo sanirim ama ana temayi bozmazlar gibi geliyor hamilelik ve ayrilamayi degistirmezler...
kale yapma ya onu mu yakıştırdın canselimize yasemin bile ondan çok yakışıyor.gerçi adamın ışığı yeter.ben size katılmıyorum yani canselin berenin yanında sönük kaldığına katılmıyorum bence cansel olmasa o kızın hataları daha çok göze batar o var da işi kurtarıyor
özge özberkten başka kimse bu kadar yakışamaz bence.aylada yaseminde onun yanında olmuyor.onların ikili sahnleri beni biraz sıkıyor.ama diğer sahneler gayet iyi.
arkadaşlar sonunu eklemiş bende yazının başını ekliyorum...
http://www.sabah.com.tr/2006/12/16/cpsabah/im/FF6554B0072E504393CC497Db.jpg
Bizimkisi bir aşk hikâyesi
atv'nin Hatırla Sevgili adlı dizisinde, Menderes dönemini tutkulu bir aşk öyküsü çerçevesinde izliyoruz. Sette ekiple konuştuk.
O zamanlar her şey farklıydı, aşklar da...
atv'nin, Adnan Menderes dönemini bir aşk hikâyesiyle anlatan dizisi Hatırla Sevgili,12 Eylül ile sona erecek. Bu dönem dizisine, kamera önündeki ve arkasındaki ekibiyle birlikte göz attık.
Nilgün Öneş (Senarist)
'Âşıklar yan yana uyudular sadece'
"Tomris Giritlioğlu 60'larla ilgili bir iş yapmak istediğini söylediğinde, önce o dönemde geçen kısa bir hikaye düşündüm ve diğer iki senarist arkadaşım Şebnem Çıtak ve Aylin Alıberen'le paylaştım. Geçen şubat başladık çalışmaya. Tabii işin içine tarih çalışmak gibi önemli bir durum girdi. Bu, ne kadar biliyor olduğunuzu düşünseniz de çok farklı bir dönem. Kaçırmamak gereken bir sürü detay var. Sonra bize kocaman bir doküman verdiler. Gün gün 59 yılını yaşamaya başladık. Sonra kendimiz de çok kitap bulduk döneme ilişkin. Biz bu dizide o dönemde geçen bir aşk hikayesi anlatıyoruz. Ve bu aşk hikayesi doğrudan dönemin siyasetiyle ilişkili. O zamanlar her şey farklıydı, aşklar da farklıydı. Bizim kahramanlarımız yan yana uyudular sadece. Bu çok romantik, çok naif gelebilir ama öyleydi."
Nilüfer Ayşe Çamur (Sanat yönetmeni)
'Yalnızlar Rıhtımı'nı defalarca izledim'
"Sahaflardan bulduğum o yılların Hayat dergileri, bilginin yanı sıra sosyal hayatı anlatan çok önemli görsel malzemeyi de sağladı bize. Ayrıca o dönemi yaşayan bir sürü insan hala hayatta. Babamdan bile birtakım detayları öğrendim. Varlık dergilerinin yıllıkları vardı. 1959, 1960 yıllıklarını inceledim. Ara Güler'in o dönem çekilmiş İstanbul fotoğrafları da işime yaradı. Kostümler özel olarak tasarlanıp dikildi. O dönem çekilmiş filmleri izledik. Yalnızlar Rıhtımı'nı kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. Bazen 'O dönemde şu renk giyilir miydi, şu model var mıydı?' diye soruyorlar. Vardı, çünkü her şeyi görsel bir kaynaktan yararlanarak yapıyorum."
sabah gazetesi
kale yapma ya onu mu yakıştırdın canselimize yasemin bile ondan çok yakışıyor.gerçi adamın ışığı yeter.ben size katılmıyorum yani canselin berenin yanında sönük kaldığına katılmıyorum bence cansel olmasa o kızın hataları daha çok göze batar o var da işi kurtarıyor
Bende Cansel'in iyi oynadigina katiliyorum da bir tutarsizlik, aralarinda ki kimya eksik yaa... Nasil desem ki, soyle ki Ahmet karekteri biraz don gibi Yasemin'de cok civik simdi bunlari ikisini birlestirince yapmacik oluyor iste boyle bir sey... Ama ben tanitim fragmanlarinda cok begenmistim Ayla'yi daha bir olgun, daha bir makyajli o acindan yani :icon_whis
özge özberkten başka kimse bu kadar yakışamaz bence.aylada yaseminde onun yanında olmuyor.onların ikili sahnleri beni biraz sıkıyor.ama diğer sahneler gayet iyi.
Yok canim Ozge'nin de artik yakismadigini dusunuyorum ben, o KK'da kaldi... Burda ki sorun karekteri pek iyi yazamalarindan kaynaklaniyor bana gore, iki koklasma iyi seyirciyi uyuturuz olmadi,yakismadi seyirci yutmaz, oyunculardan ne istenirse onu oynarlar bence senaryoyu yazan kalemler zayif bu iki karekter konusunda...
Senaryoda da bir problem var... Ayla ne zaman öyle olaylara karıştı? Doktor hanımın asisranlığını yparken mi bu düşüncelere sahip oldu? Hani daha önceden bazı imalar olsaydı bu konuda daha iyi olurdu.
Bence de Lale Mansur harika.... Zaten seviyordum bu dizide o kırılmışlık, mecburiyet, muhteşem bir oyunculuk....
Ahmet'in annesine o kadar sert çıkışı da nerden çıktı; "kızınca zehir gibi oluyorsun"... hoopp... yavaş, anneyle öyle mi konuşulur?
Annesinin öyle bir huyu olduğu da burda çıktı...
Bir eskiklik var ama ne bu filmde?
Senaryoda da bir problem var... Ayla ne zaman öyle olaylara karıştı? Doktor hanımın asisranlığını yparken mi bu düşüncelere sahip oldu? Hani daha önceden bazı imalar olsaydı bu konuda daha iyi olurdu.
Bence de Lale Mansur harika.... Zaten seviyordum bu dizide o kırılmışlık, mecburiyet, muhteşem bir oyunculuk....
Ahmet'in annesine o kadar sert çıkışı da nerden çıktı; "kızınca zehir gibi oluyorsun"... hoopp... yavaş, anneyle öyle mi konuşulur?
Annesinin öyle bir huyu olduğu da burda çıktı...
Bir eskiklik var ama ne bu filmde?
banucum bana da başlarda saçma geldi ama bi şekilde bi karakterden hareketle o olayları yansıtmak zorundalar en uygun kişi de aylaydı daha önce siyasi konularda konuşurken görmediğimiz için garip geldi biraz ama zaten bir gruba gizliden üyeymiş kimsenin haberi yokmuş.bu dizide özellikle vurgulandı ortaya çıkan çelişkiyi bu şekide ekarte etmeye çalıştılar
Demek bir benim gozume batmamis bu durum, bence gereksiz bir cumleydi bu sadece Ahmet'e karsi antipati olustu bende ne bu canim 1.Michelle 2.Yasemin 3.Necdet 4.Aile v.s. gibi ne varsa sanki bu karekteri baltalamak icin yazilmis... Yok efendim ask hikayesimis de ama eksik ya ben simdi aski cikarinda diger olaylar beni daha cok sariyor sanki ama ana tema ask eee peki nasil oluyor da oluyor?
Arkadaşlar Beren'in iyi olmadığını yazmışsınız. bence Beren burda çok başarılı. Aşka sürgündeki halini hatırlıyorum. Burdaki haliyle hiçbir benzerlik yok.Bize onu unutturmuş .Diğerini tamamen yok etmiş. demekki rolünü güzel yapıyor. Bana kalırsa bu da onun başarısını gösteriyor.
onu izlemediğim için bilmiyorum ama.demekki biraz ilerlemiş.hala yapması gerekenler var.bu kadar kişi beğenmediğine göre. ;)
Arkadaşlar Beren'in iyi olmadığını yazmışsınız. bence Beren burda çok başarılı. Aşka sürgündeki halini hatırlıyorum. Burdaki haliyle hiçbir benzerlik yok.Bize onu unutturmuş .Diğerini tamamen yok etmiş. demekki rolünü güzel yapıyor. Bana kalırsa bu da onun başarısını gösteriyor.
ben de olur olmaz şeyler yazdım ama bu konuda pek de ciddi değilim gerçekten ben berenden böyle bir performans beklemiyordum adını ilk duyduğumda olamaz demiştim ama hiç de fena değil kıvırdı bence.ufak tefek hataları yok değil ama ilk dizisine göre kendini geliştirdiği de bir gerçek
Valla bana samimi gelmesi gerekirken ben ondan daha cok daha cok uzaklasiyorum bir bakmisism dunyanin obur ucundayim... Beren'de mi eksiklik yoksa karekterinde ki samimiyetsizlik mi cozmus degilim... Saclarini saga sola savurmaktan, Ahmet'le bulusmaktan baska bir icratini gorsek belki severiz ama iste olmuyor,olmuyor haaa bir ara bir resim cizerken gosterdiler Riza beyi ciziyordu her :img-hyste halde kara kalem calismasi olani diyorum...
Arkadaşlar tabii sizler de haklısınız. Kırık Kanatlar'da Özge Özberk- Cansel Elçin ikilisine alışmışsınız ve Hatırla Sevgili'de Beren Saat- Cansel Elçin ikilisi sizlere yabancı geliyor. Ben de mesela aynı neden ötürü Kırık Kanatlar'da Cansel Elçin- Özge Özberk ikilisini birbirine uyduramamış, o yüzden dizinin birkaç bölümünü izledikten sonra, sonraki bölümleri izlemekten vazgeçmiştim. Zira ben Çemberimde Gül Oya'da Özge Özberk- Mehmet Ali Nuroğlu ikilisine alışmıştım. Ancak şu darbe olayından sonra bence bu ikili yerine oturacak gibi geliyor bana. Ayrıca Cansel Elçin ve Beren Saat, geçen yıl başka dizilerde başrol oynuyorlardı. Bu yüzden seyircinin karşısına bu kadar kısa bir aradan sonra farklı rollerde çıkmaları izleyicinin gözüne biraz yabancı gelebilir. O durumu da yavaş yavaş atlatıyorlar derim ben.
Beren Saat henüz çok genç bir oyuncu adayı ve belli başlı ruh hallerini güzel yansıtamıyor. Zaten ondan daha çoğunu beklemek de yanlış olur kanaatindeyim. O da kendini geliştirmeye çalışıyor. Mesela ağlamaları bana hala inandırıcı gelmese de, bu bölümde geçen bölüme göre bu konuda ilerleme kat ettiğini söylemeliyim:) Bir de onun hareketlerinin çocukça olmasının en büyük nedeni zaten karakteri. Karakterinin çocukça tavırları olduğu için o da bunu yansıtmaya çalışıyor. Bu tip tavırlar da herkesin hoşuna gitmeyebiliyor tabii, ama Yasemin'in karakteri bu. Bence Ahmet- Yasemin ikilisi de çok iyi bir ikili ve dizinin ilerleyen bölümlerinde daha sağlam bir ikili olacağına kuşkum yok. Yasemin karakterinde ise masumiyetin bozulmasını, kararlı bir genç bayana dönüşmesini dizi devam ettikçe adım adım izleyeceğiz gibime geliyor. Genel özete bakılırsa, babasının idamından sonra kendisini Ahmet'ten ayrılmak zorunda hissedeceğini okumuştuk. Sırf bu davranışı bile çocukluktan kurtulmaya başlayacağının işaretidir. Hatta ileride içine kapanık bir karakter bile olabilir, kendini sanatına verir falan:)
Ayla'ya gelince, direniş hareketlerinde bulunmasına ben de şaşkınlıkla baktım. Mehmet'in de dediği gibi, o kadar halim selim görünüyor ki:) Ancak yine de Ayla'nın bu tip direniş hareketlerinde olması, onun atılımcı, kararlı ve girişken bir yapısının olduğunu göstermez.Bilinçli olan ve üniversite okuyan her gencin yapacağını yapıyor o dönemde. Ben, Ahmet ve Ayla evlendikleri zaman, Ayla'nın yine pasif hareketlerde bulunacağını seziyorum. Yani Rıza'nın yanında Nezahat nasıl suskun, boynu bükük kalıyorsa Ayla da Ahmet'in yanında öyle kalacaktır.
Ayrıca birde eksiklik olduğunu yazmışsınız dizide.
Ben ise dün akşam izlerken dizide tertemizlik hissettim.
Silah yok. Birbirine küfür eden yok.
Atılan bir tokata son derece üzülen birileri.
Kızına destek olan anlayışlı bir anne.
Sevimli, aşkının peşinden koşan bir genç kız.
Dizinin seviyesine o kadar alışmışız ki Ahmetin annesine söylediği kızınca zehir gibi oluyorsun dediği içinde küfür olmayan bir cümle bile rahatsız etmiş sizi
Benim televizyonum akşam kirlenmemişti.
Ben eksiklik değil bunları hissettim.
zeynepyy bizde onu diyoruz dizi tema olarak guzel ama bu iki cift beni bitiriyor... Bunu da duzeltseler sorun yok... Bir de ben askin saf falan oldugundan cok ikisi arasinda ki iliskiyi begenmiyorum, hic bir paylasim yok bu kadar da olmaz ki canim...
zeynep sana katılıyorum gerçekten dizi çok temiz su gibi akıyor.dünkü bölüm biraz hızlıydı ama genel olarak türk dizilerine baktığımda dizi o kadar kaliteli geliyor ki.eksiklik hissetmiyorum seyredeken ufak tefek hatalar mutlaka olacaktır.bu kalitede gitmesini temenni ediyorum.muvaffakiyetler diliyorum
fundapehlivan 16-12-06, 09:57 Siyasi konuda, mendersin filan geriye atıldığını yeterince anlatıldığına bende katılıyorum
Arkadaşlar zıt kutuplar birbirini çekermiş. Biri olgun diğeri cıvıl cıvıl ise bunlar birbirini tamamlar. Yasemin ve Ahmet arasında ki ilişki de ben hiç bir sahtelik görmedim. Ama bir tek onlar için değil dizide ki tüm ilişkiler çok samimi geliyor bana. Bir soğukluk yok.
Bir arkadaş(Sanırım kale idi) arka bahçe de buluşuyorlar da kimse görmüyor demişti. Onlar gece yani yaseminin anne ve babasının uyumasından sonra bunlar buluşuyorlar. Onun için kimsenin görmemesini de normal buluyorum.
Yani aşklarında şunu dediğim oldu. Yok artık!! Özellikle hastanede... Her an biri geçebilir ki zaten Yaseminin babası gördü. Ama onu da o aşk ateşine bağladım.
Dizinin son karesi de gayet güzeldi. Üçünün şaşkınlığını bir karede vermek istemiş... Abes bulmadım yani...
Galiba ben yine bu sitenin en olumlu düşünen üyesi olmaya devam ediyorum...
fundapehlivan 16-12-06, 10:00 zeynepyy bizde onu diyoruz dizi tema olarak guzel ama bu iki cift beni bitiriyor... Bunu da duzeltseler sorun yok... Bir de ben askin saf falan oldugundan cok ikisi arasinda ki iliskiyi begenmiyorum, hic bir paylasim yok bu kadar da olmaz ki canim...
Paylaşım mutlaka ki var. Hala tutuklandığında filan da Yasemin ahmete az destek vermemişti. Ama diyorum ya asıl konu ayrılık olduğundan buraları hızla geçiyorlar. Aşk göstermesi gerektiğinde de sarılmalarını filan gösteriyor. Çünkü bunların konuşmalarını göstermeye zamanları yok. Yani Ahmet de 18 yaşlarında bir delikanlı olsa konuşmadan sadece cilveleşerek beraber olabileceklerini düşünebilirdim ama 28 yaşında koca adam... Buada sorun bence zaman yetersizliği...
zeynepyy bizde onu diyoruz dizi tema olarak guzel ama bu iki cift beni bitiriyor... Bunu da duzeltseler sorun yok... Bir de ben askin saf falan oldugundan cok ikisi arasinda ki iliskiyi begenmiyorum, hic bir paylasim yok bu kadar da olmaz ki canim...
Ben bu konuda farklı düşünüyorum. ikisi birbirine çok yakışıyor.
Olmayan tek şey ilk başta Ahmet daha karizmatik olarak tanıtılmıştı bize. (Yurtdışından gelmesi. Menderesi kurtarması. Eğitimini tamamlaması. Aldığı iş teklifi.vs.Daha güçlü biri olarak bize hissettirilmişti.) Yani ailesine karşı daha güçlü olacak aşkını koruyabilecek gibi.
Son birkaç bölümde ise daha çok liseli bir aşık gibi görünüyor. Ama ben bu hallerini sevdim.
Ayrıca dün akşamki hastanedeki halleri de çok olağan onlar Necdet tehlikede iken değil. Tehlikeyi atlattıktan sonra yanyana geldiler. Buda çok olağan.Onlar aşık.
dünkü bölümde daha çok öğrenci olaylarına ağırlık verildi.öğrencilerin 555 parolasını kullanmaları sonra marş okumaları gibi yaşanmış olayların yansıtılması çok hoştu biraz daha ayrıntılı durulabilirdi tabi ama bu da bir dizi belgesel değil bu nedenle eleştiremiyorum.ama gelecek bölüm darbe üzerinde ne kadar duracaklar onu merak ediyorum özellikle askerlerin yapmış oldukları utanç verici hareketle yer verilecek mi onu merak ediyorum
fundapehlivan 16-12-06, 10:04 Şimdi genel senaryo da ki değişim benim hoşuma gitti. Ben açıkçası diğer bölümlerden daha çok merak ediyorum bir daha ki bölümü...
Bu arada Yasemin ahmete babam ankarada rahat görüşürüz diyor ya ay orada gülümsedim valla... Sonra babasına yakalanıyorlar tabi...
Bu Rıza yada hiç üzüleceğim aklıma gelmezdi. belki kötü bir eş, biraz diktatör bir baba da olabilir ama yine de duyarlıymış. Kızına vurduktan sonra o eline bakışı, ağlayışı sözleri filan... İçime dokundu...
oh ne güzel akşam izlediniz tabi güzel güzel yorum yaparsınız ya bu garip arkadaşınız ne yapsın izleyemedim tabi tekrarda yok galiba ee ben nasıl yorumlar yapıp katılıcam aranıza
genel özetle bölümü anlatan ıoldumu belki okursam birşeyleri anlarda bölüm analizi yapabilirim yoksa artık bu gidişle hiç aranızda olamıycam...:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
yazık sana neden izleyemedin ki.bence genel özetten çıkrımlar yapmaya kalkışma çünkü orda yazılanların hiç biri olmadı ne nişanlandılar ne beraber oldular ne de kızımız hamile kaldı sadece darbe olacağı tuttu.darbe olduğu için bizimkiler kaçamadı.darbeyle bölüm bitti.
fundapehlivan 16-12-06, 10:09 Ben bu konuda farklı düşünüyorum. ikisi birbirine çok yakışıyor.
Olmayan tek şey ilk başta Ahmet daha karizmatik olarak tanıtılmıştı bize. (Yurtdışından gelmesi. Menderesi kurtarması. Eğitimini tamamlaması. Aldığı iş teklifi.vs.Daha güçlü biri olarak bize hissettirilmişti.) Yani ailesine karşı daha güçlü olacak aşkını koruyabilecek gibi.
Son birkaç bölümde ise daha çok liseli bir aşık gibi görünüyor. Ama ben bu hallerini sevdim.
Ayrıca dün akşamki hastanedeki halleri de çok olağan onlar Necdet tehlikede iken değil. Tehlikeyi atlattıktan sonra yanyana geldiler. Buda çok olağan.Onlar aşık.
Ahmet daha aşkıyla olan kararlılığını nasıl anlatabilir ki... Ailesine çok bağlı olmasına rağmen ailesine kaybetmeyi çoktan göze almış hem de hiç düşünmeden... Babası bizi kaybedeceksin ona göre filan derken Ahmetin bir bakışı vardı. Sanki umurumda değil der gibi... Ben geçen bölüme göre Ahmeti daha bir kararlı gördüm.
Bir dediğine de katılıyorum. Bize daha güçlü, işinde çok başarılı olarak tanıttılar ahmeti... Ama bize bunu şimdilik gösteremediler. Ben gösteremediler diyorum çünkü ahmetin o karakteri var ve ileri ki zamanlarda çıkacak... Şunlar bir ayrılırlarsa Ahmeti aşktan başka şeyler de göstermeye başlayacaklar. O zaman biz de neyin ne olduğunu anlayacağız...
Ya reyting durumları nasıl?
Iyi iyi siz kilifina uyduruyorsunuz isi :img-hyste bende sizin taraftayim da gozume batiyor bazi olaylar, yazamadan olamiyorum iste... Ayrilsalarda kurtulsak bille diyorum :icon_whis madem karekterler sonrada kendilerini gosterecek...
Ahmet'in annesine zehir gibisin demesi, bence fazla bir tepkiydi canim, ozellikle de konu 3 bir sahisa, yalnis... Kufur,falan olmasi zaten soz konusu degil ama unutmamak gerek Ahmet annesine 3.sahis icin bu tabiri kullaniyorsa o anne hic bir zaman Yasemin'i kabul etmez, simdiden savas actigina eminim ben...
fundapehlivan 16-12-06, 10:16 Sonra bir şey olmadı zaten. Üçünü de durdular yani evlerine geri postalayacaklar. Kadere bak, bir gün önce çıksalar evlenebileceklerdi... Daha doğrusu şu senaristlerin işine bak...
Ya Ahmetin annesine o sözü söylemesinin sebebi neydi ki... Ne diyordu annesi orada. Yasemine mi bir şey söylüyordu. Hatırlamıyorum valla...
Ya Ahmetin annesine o sözü söylemesinin sebebi neydi ki... Ne diyordu annesi orada. Yasemine mi bir şey söylüyordu. Hatırlamıyorum valla...
Bir sey demedi kadin,sadece esine destek oldu ama Ahmet'in dogum gunu zehir oldu bana gore oyle demek istemis olmasin :img-hyste Ahmet'cigim aileni karsina alarak bir yere gidemezsin, hep isin ters gider ahini alirsan vahi ile kalirsin o derece :icon_whis bolye bir yuvadan kimseye yarar gelmez, problemler cok cok artar ki onlarin aski yaz aski :icon_whis
Sonra bir şey olmadı zaten. Üçünü de durdular yani evlerine geri postalayacaklar. Kadere bak, bir gün önce çıksalar evlenebileceklerdi... Daha doğrusu şu senaristlerin işine bak...
Annelerin tipik bir şeyi ima etmeye çalışmaları; çocuğun da bunu anlaması sonucu "Ben ne dedim ki, bunu sen söylüyorsun!" diye kendilerini savunmaları tarzı davranışları herkesin sabrı taşıyor. Ahmet de bundan dolayı bunu yaptı. Ama ben de annesi ona neyi ima etmeye çalışmıştı onu unuttum:)
Bir sey demedi kadin,sadece esine destek oldu ama Ahmet'in dogum gunu zehir oldu bana gore oyle demek istemis olmasin :img-hyste Ahmet'cigim aileni karsina alarak bir yere gidemezsin, hep isin ters gider ahini alirsan vahi ile kalirsin o derece :icon_whis bolye bir yuvadan kimseye yarar gelmez, problemler cok cok artar ki onlarin aski yaz aski :icon_whis
kale senden şüphelenmeye başladım yoksa ahmetin annesimisin resmen gelinini istemeyen kaynana gibi konuştun anladık tamam sen bu ilişkiye taktın kafayı
fundapehlivan 16-12-06, 10:23 Yine de annesine o kelimeyi kullanması ne bileyim biraz ağırdı, zehir gibisin!
Annesi nasıl öyle bozulmadı onu anlamadım ama gerçekten ahmetçiğimin doğum günü de mahvoldu. Sonradan yaseminin ağlaması filan...
fundapehlivan 16-12-06, 10:26 Ya aslında istenmeyen gelin damat yok ortada. Yani Rıza ne dedi ben Ahmeti severim eh Şevkette görmemiştir Yaseminin kötü bir yanını... O da seviyordu aslında yasemini... En azından iyi bir genç kız diyordu.
Burada istenmeyen daha ziyade aileler... Ama daha ziyade Ahmetin ailesi çok tepkili...
benim dikkatimi çeken annesine zehir gibi oluyosun demesi olmadı.asıl babasının sen o ailenin yetiştirdiği bir kızla mutlu olamazsın demesi dikkat çekiciydi.ne alaka anlamadım sanki kız çok cahil biri.acaba orda onların gösteriş düşkünü olduğunu mu kastetti.babasının o lafı üzerine ahmetin bakışı neydi öyle adam konuşmadan bir sürü şey anlattı
kale senden şüphelenmeye başladım yoksa ahmetin annesimisin resmen gelinini istemeyen kaynana gibi konuştun anladık tamam sen bu ilişkiye taktın kafayı
heheh suphe etme canim ben dag olur,siper olur bu diziye kimseye cignetmem o derece sahiplenir ama elestirimi de geriye,yana,saga,sola,asagaya birakmam birakamam ben mukemmel olmasini istiyorum, beni rahatsiz eden yonlerin daha fazla onem verilmesini istiyorum :icon_whis
Vallah gelin-kaynan olmayacaklar ama dusunmesi bille Ahmet'in annesini deli ediyor simdi bu anne rahat durur mu sana gore :img-pilot iliskiye takmazmiyim ana tema bu diye avaz avaz bagriyorlar biraz daha onem verilse problem kalmayacak...
fundapehlivan 16-12-06, 10:29 benim dikkatimi çeken annesine zehir gibi oluyosun demesi olmadı.asıl babasının sen o ailenin yetiştirdiği bir kızla mutlu olamazsın demesi dikkat çekiciydi.ne alaka anlamadım sanki kız çok cahil biri.acaba orda onların gösteriş düşkünü olduğunu mu kastetti.babasının o lafı üzerine ahmetin bakışı neydi öyle adam konuşmadan bir sürü şey anlattı
Yok bence gösteriş ya da cahil demek istemedi. Demokrat bir babanın yetiştirdiği bir kız... Yani o da demokratların fikrini savunacak, o da onlar gibi... Sen cumhuriyetçisin, sürekli ülke olaylarında, adalette, hukukla ilgili şeylerde kavga edersiniz. mutlu olamzsın... demek istedi bence...
benim dikkatimi çeken annesine zehir gibi oluyosun demesi olmadı.asıl babasının sen o ailenin yetiştirdiği bir kızla mutlu olamazsın demesi dikkat çekiciydi.ne alaka anlamadım sanki kız çok cahil biri.acaba orda onların gösteriş düşkünü olduğunu mu kastetti.babasının o lafı üzerine ahmetin bakışı neydi öyle adam konuşmadan bir sürü şey anlattı
Orada bence daha ziyade iki ailenin çocuklarını yetiştirme biçimlerinin çok farklı olduğunu anlatmaya çalışıyor. İleride Yasemin daha muhafazakar bir tutum içinde olacakken, Ahmet biraz daha serbest bakabilir her şeye. Hem, ailelerinden ötürü de hep tartışma ihtimalleri olacak. Bu açıdan Şevket Bey kısmen haklı. Ama bence gerçek aşkın önünde hiçbir şey durmamalı:)
fundapehlivan 16-12-06, 10:31 Evet, binbaşı ne güzel söyledi. Eğer gerçekten birbirinizi seviyorsanız önünüzde hiç bir şey duramaz. Aslında öylede olurdu... Ah şu darbe... Yazık olacak...
özgenuroğlu 16-12-06, 10:32 bilmiyorum biraz geç kaldım yorumlarda ama hepinizin yorumunu tek tek okudum
seneryo değişmiş bence çokda iyi olmuş...
ancak bu bölümü geçen haftakine nazaran pek beğenmedim sadece darbe bölümü iyiydi..
bu bölümde zaman atlamaları çokdu ve siyasi olayları aylanın üzerinde atlamışlar biraz hızlıydı atlamalar...
bu bölüm ben yasemin-ahmet ilişkisinden bıktım desem yerdir,liseli aşıklar gibi buluşup duruyorlardı evet evlenme kararı vermelerei çok ciddi bir olay buda onların ciddiyetini gösterir ama ben ahmette michelle yaşadığı o güzel ilişkiyi bulamıyorum sanırım birisi söylemiş paylaştıkları hiç birşey yokdu(gerçi kendinde okadar küçük bir insanla ne paylaşırsın diceğim ama kız 18 yaşında artık birşeylerin bilincine varması onlar hakkında fikir sahibi olması gerekir diye düşünüyorum) ilk kez ahmet yasemin sahnelerinde bu kadar sıkılıdım..
cansel elçine böyle politik karakterlerin çok yakıştığını düşünüyorum ama ahmet karakterini beğenmeme rağmen yaseminle birlikte olduğu zamnları sevmiyorum...
beren saate gelince kız daha oyunculukda yeni,belkide şu anda küçücük bir kızı canlandırdığı için böyle ama o tokat sahnesini hiç beğenmedim yinede geçen haftaya oranla daha iyi ağladı...
yasemin karakterine gelince çok iyi aşık oluyor çok iyi arkadaş oluyor ama bana her zamn birşeyler eksikmiş gibi geliyor o karakterde...çok iyi aşık olmasına rağmen hem sevgili olarak hemde bilinçli biri olarak eksiklikleri olduğunu düşünüyorum..
okan yalabık bence bu filmde çok başka bir profil çizdi her zaman haşarı sevimli ve umursamaz bir karakteri oynarken bu defa çok farklıydı alçakgönüllü ağırbaşlı saygılı ve belkide ilk defa bu kadar aşık..ben açıkcası cansele politik bir karakteri yakıştırdığım kadar okana da bu karakteri yakıştırdım necdet hakkında söyleyeceğim pek bir şey yok çünkü başkası olsa şimdiye arkadan işler karıştırmışdı ama ne kadar acı çeksede belkide kendi elleriyle hava alanına götürcekti vede harika bir aşık olmasına rağmen harika bir arkadaş ki bence bu tarafı daha ağır basıyor...
dizi hakknda söyleceği bazı sahneler var necdet orada ağır yaralı ve bizim ikilimiz hiç birşey umursamıyorlar çok şaşırtıcı...
darbe sahnesini çok beğendim yani necdetin evden çıktığı sahneden itibaren..
birde yaseminin ailesşyle ahmetin ailesinin verdiği tepki arasında dağlar kadar fark var bence,yaseminin ailesi(daha doğrusu babası) kendini yiyip bitiriyor herşeyi dosdoğru söylüyor ki ahmetin ailesiyle herşeyi iğneleyici "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında" ki böylesi insanı daha çok yiyip bitiriyor vede daha çok pişmanlık duyduruyor vallahi helal olsun ne yapması gerektiğini iyi biliyorlar
sanırım söylüceklerim bu kadar biraz fazla oldu ama..
Evet, binbaşı ne güzel söyledi. Eğer gerçekten birbirinizi seviyorsanız önünüzde hiç bir şey duramaz. Aslında öylede olurdu... Ah şu darbe... Yazık olacak...
Kime yazik olacak onalara mi bana mi :icon_whis Ahmet neden hep cozumleri disarda aradigina aklim ermiyor, pek ala bu isi Istanbul icinde de bitirebilirdi hep kacmak, problemleri geriye birakmak bize tanitilan karekterle ortusmuyor malesef... Bir karar versinler, guclu mu bu karekter, yoksa her daim kolay yollu mu tercih mi ediyor... Iste tam bu noktada benim ipler kopuyor :img-pilot
fundapehlivan 16-12-06, 10:39 Hastane konusunda haklısın. ben de orada yok artık dedim ama benim sebebim arkadaşınız içeride yaralı diye değildi. Çünkü necdet zaten iyi olmuştu o sırada... Düzeleceğini filan da söylemişlerdi. Ben daha ziyade her an birinin anne ve ya babası gelebilir diye öyle dedim ama aşkın ne yeri ne de zamanı varmış. Mantık zaten aranmaz, onun için ben normal de görüyorum yani...
Bu arada necdetin pastanesi de nihayet düzeldi, yetişemiyorlar müşteriye... Yani işin sırrı tanıtımdaymış...
fundapehlivan 16-12-06, 10:42 Kime yazik olacak onalara mi bana mi :icon_whis Ahmet neden hep cozumleri disarda aradigina aklim ermiyor, pek ala bu isi Istanbul icinde de bitirebilirdi hep kacmak, problemleri geriye birakmak bize tanitilan karekterle ortusmuyor malesef... Bir karar versinler, guclu mu bu karekter, yoksa her daim kolay yollu mu tercih mi ediyor... Iste tam bu noktada benim ipler kopuyor :img-pilot
Neden paris ben de anlamadım, belki İstanbulda yakalanırız mı dediler bilmiyorum ama kaçmak değil aslında bu. Çünkü ertesi gün geri geleceklerlerdi. Ahmet öyle demişti sonra hemen geri döneriz o zaman bize kimse karışamaz. Yani sorundan kaçmıyorlar, zaten yapacakları başka ne kaldı ki evlenmekten başka... Ahmet okul bitince evlenmek istiyordu aile farkında olmadan bu süreyi geriye çekti...
Bir de bizim Ahmet'in sapsal olduguna karar verdim aksam, telefonla Yasemin'leri aradiginda sesini cikarmamasi, pes ettim ben o sahnede bakiniz simdi aklima geldi bu sahne :icon_whis Yahu bu karekterin ciddi olarak sorunlari var... Yasemin cevabi ise bosver :img-hyste
fundapehlivan 16-12-06, 10:45 Ya valla ben de orada koptum ve aslında acıdım biraz Ahmete ama şapşal olarak düşünmemiştim. Yani aileler o kadar karşı çıkıyor düşünsene, okula bile şoförle gidiyor. Şimdi nasıl ben ahmet, yaseminle konuşabilir miyim, desin. Karşıda ki telefonu yüzüne mi kapayacak, yoksa hakaret mi işetecek, orası muamma... Aslında Nezahat hanım acayip tatlı bir kadın onları ondan duyamaz da...
Kadının tepkisi de çok güzeldi sessizlik olunca yasemin telefon sana...
Orda koptum zaten...
Aşk doktor, avukat, savcı dinlemiyor maalesef... Herkesi bu hale getiriyor..
Ya ben kendimi çok ahmetin avukatı gördüm bu arada:img-hyste
askasurguncu 16-12-06, 10:53 senaryoyu degistirmeleri cok guzel olmus artik bunlar ne zaman nisanlanacaklar ayrilacaklar diye beklemeyiz
ben ahmet karekterini yetersiz buluyorum babasi sevdigi kiz için o kadar sey soyledi o hiç cevap vermedi korumadi yasemini ama yasemin onun ugruna babasiyla tartisti bide ahmet karekterini artik biraz daha cok on plana koysalar iyi olacak
fundapehlivan 16-12-06, 10:59 senaryoyu degistirmeleri cok guzel olmus artik bunlar ne zaman nisanlanacaklar ayrilacaklar diye beklemeyiz
ben ahmet karekterini yetersiz buluyorum babasi sevdigi kiz için o kadar sey soyledi o hiç cevap vermedi korumadi yasemini ama yasemin onun ugruna babasiyla tartisti bide ahmet karekterini artik biraz daha cok on plana koysalar iyi olacak
Babası yasemin için hiç kötü bir şey söylemedi ki... Sadece onunla mutlu olamazsın dedi. Ahmet zaten bence artık babasına bir şey söylemeye gerek görmüyor. Çünkü fikirlerini değiştiremeyeceğini anladı.
Ya bu arada gerçekten ahmet karakteri daha ön plana çıkarılmalı..
toplamda
TELE - BAROMETRE
15 ARALIK 2006 CUMA
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 SILA [NET] ATV 17,30 39,90
2 IHLAMURLAR ALTINDA [NET] KAND 9,30 24,60
3 YABANCI DAMAT [NET] KAND 7,80 17,90
4 YABANCI DAMAT (OZET) [NET] KAND 7,10 18,50
5 JONNY IBRAMOV-SELCUK AYDIN [NET] STAR 5,90 14,60
6 ATV SPOR HABERLERI ATV 5,80 15,20
7 YABANCI DAMAT (TKR) [NET] KAND 5,70 19,40
8 DOMENICO SPADA-MUSTAFA KARAGOLLU [NET] STAR 5,70 16,10
9 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,70 15,90
10 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,50 15,20
11 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,30 14,60
12 SABANOGLU SABAN (T.S) [NET] STAR 5,00 11,60
13 PEDRO CARRION-GORAN GOGIC [NET] STAR 4,90 11,10
14 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,80 13,20
15 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 4,50 14,30
A/B de
HEDEF KİTLE : A/B
15 ARALIK 2006 CUMA
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 SILA [NET] ATV 15,40 42,50
2 IHLAMURLAR ALTINDA [NET] KAND 9,80 27,60
3 YABANCI DAMAT [NET] KAND 7,70 21,30
4 YABANCI DAMAT (OZET) [NET] KAND 6,50 21,40
5 ATV SPOR HABERLERI ATV 6,00 19,90
6 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 5,80 18,50
Anlaşılan senaristler dizinin senaryosunu biraz değiştirmişler.
Okuduğumuz ana özette nişan olayı falan vardı.Artık olmadığını anladık.
Yasemin ve Ahmet birlikte olacaklardı ki,hala olabilirler.Junior olayı her an olabilir.:)
Dün akşam ki bölüm güzeldi ama Ahmet biraz donuk geldi.
Önümüzdeki hafta Rıza bey'in tutuklanmasını,Yasemin'in gözyaşlarını, ve benzeri bir dolu olayı seyredeceğiz.
Senaryo biraz değiştirilmiş olabilir; ama hamilelik olayına kesinlikle dokunmayacaklar bence. Bu arada reytinglerde sıralama olarak biraz düşük olabiliriz, ancak önceki haftaya göre oran olarak daha çok arttığını hatırlıyorum. Zaten yayın saati 00:30 gibi bir zamanda biten dizinin reytinginden çok fazla bir şey beklenmemesi lazım. Saat 10'da başlatıldığı takdirde dizinin daha yüksek reytingler alacağını düşünüyorum.
vocinglero 16-12-06, 11:16 arkadaşlar az önce gazetede okudum hatırla sevgili 12 eylülle sona erecek diyodu.. çok üzüldüm bu dizinin değeri gerçekten bilinmiyor insanlar aynı konular hakkındaki dizileri izleyip izleyip duruyor ve bu kadar kaliteli ve üstelik yakın tarihimizle ilgili de bilgi veren bu dizi malsef reyting kurbanı oluyor!
arkadaşlar az önce gazetede okudum hatırla sevgili 12 eylülle sona erecek diyodu.. çok üzüldüm bu dizinin değeri gerçekten bilinmiyor insanlar aynı konular hakkındaki dizileri izleyip izleyip duruyor ve bu kadar kaliteli ve üstelik yakın tarihimizle ilgili de bilgi veren bu dizi malsef reyting kurbanı oluyor!
Eee neden üzülüyorsun ki 12 Eylül'de sona erecek diye,gazetenin demek istediği 12 eylül darbesi ile sona erecektir.
12 eylül darbesi 1980'de oldu yani 20 yıl var burdan şunu çıkarabiliriz.
Dizi devam ediyor.:)
reytingleri takip eden arkadşlar varsa bu haftanın sonuçlarını bir değerlendirebilirlerse çok sevinicem.
ya ben gittikçe necdete hayran olmaya başlıyorum.dünki bölümde gözünü ilk açtığında yasemini görnce ben cennettemiyim?diye sorması,sonra gece boyu onları nasıl havaalanına götürceğğini düşünmesi falan herikaydı.okan yalabık harika bir karakter çiziyo.hs gibi bir dramda esas oğlanın rakibini bu kadar sevmemiz normal mi,yoksa hs bu yönüyle de mi farklılık çizmeye çalışıyo?çünkü necdet koskoca avukat ahmetten daha oturaklı bir karakter diye düşnüyorum.necdeti çok seviyorum:good:
arzu-başak 16-12-06, 11:21 herkese merhaba...ben geldim anca yorumları okudum..valla bende yorum yapıcam ama pek bişey hatırlamıyorumki sizinde dediğiniz gibi benim bu bölümü bir kere daha izlemem gerekiyor..ama haftasonu yok sanırım yayın akışına baktım..inşallh haftaiçi veririler....kalecim valla senin ahmetle yasemin ilişkisine olan tepkin gün geçtikçe artıyor...inşallh ilerleyen bölümlerde bu tepkin azalır..e bu da senarist bayan ve baylara düşüyor tabi....fundapehlivan bende senin gibi düşünüyorum aslında bir çok şeyde...bende hastanedeki o hallerine biraz tepki gösterdim ama seninle aynı nedenden dolayı...e telefon olayındada bişey diyemezdi ki ahmet yani yasemini istemesi biraz abest olurdu şu durumda.....bende herkes gibi dumur oldum ahmetin annesine söylediği o söz üzerine..bence bu ölesine söylenmiş bir söz değil bunun sinyallerini önümüzdeki bölümlerde alırız gib geliyor bana....buaraad şimdi reytingleri gördüm..yorum yok artık halim kalmadı zaten yorum yapmaya..sadece şimdi atv ye çok güzel bir mail atmayı planlıyorum o kadar..birde canselin ropörtajını okudum üzülmesin sadece o değil bizde akıl sır erdiremiyoruz insanların bu konuya olan ilgisizliğine......
Reytingler:
15 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 4,50 14,30
AB: 6 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 5,80 18,50
bu ne ya tam de yorum yapmaya geldim reytinglere bak aman allahım da moralimi bozmak istemiyorum :icon_whis :icon_whis
dünkü bölümün sonn sahnesine bayıldım öyle biticeğini yani ekranda üçünü göreceğimizi tahmin etmiştim öylede oldu çok etkilendim:img-polic :img-polic
kaçma ve evlenme konsunda gerçeklten başka çareleri yoktu ikisinine ama maalesef kaçamıycaklar :icon_sorr
necdeti bütün bölüm boyunca kocaman bir sevgiyle izledim çok çok iyi bi karakter:img-blush
nezehat hanım melek mübarek kızı için herşeyi göze alıyo:img-angel
ahmetin ailesine söylicek sözüm yok hepdsini çok seviyorum ama tepkileri çok fazla hele ki babasının ahmete dedikleri:icon_evil
yaseminin babasına hiçbişey diyemiyorum yalancı mı desem iki yüzlü mü desem:dito ama iyi oluyo nezahat hanımın herşeyin farkında olması ne zaman patlıycak acaba
ayla tahminler gibi bu olaylarda aktif birisi çıktı onu da beğendim dün akşam binbaşıyla konuşmaları falan güzeldi
ayy kim kaldı başka.. galiba aklımdakiler bunlar şimdilik onra devamı gelecek:img-wink: :img-wink: :img-wink:
Birkaç ekşisözlük yorumu:)
senaryo,makyaj,dekor ve genel anlamda oyunculuk bakımından son yıllarda çekilmiş en iyi yerli dizilerden biri, belki de birincisi. rating canavarına kurban gitmesi en büyük korkumuz. ee tabii mafyalar,baronlar,serseriler, sevgisini bile aşkının ağzına silah dayayarak ilan eden psikopatlar ve bol skandallı mankenler olmadığı için günün en çok izlenen programı olmaması şaşılacak bir şey değil maalesef.
6. bölüm itibariyle kişisel olarak deja vu hissi yarattı bende. siyasi konjonktürü konudan ayrı tutuyorum ama nerdeyse 50 yıl sonra bile benzer aile yapıları içinde, benzer diyaloglar yaşanmışsa ve yaşanıyorsa bu gerçekten çok acı. her bölümü izledikçe içim burkuluyor...
tahminimce maalesef kısa tutulacak dizidir. olaylar çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı, yani; adadan döndük eylülde, ne çabuk geldik ihtilale
00:30 gibi biten dizi.
buradan yetkililere yuh demek istiyorum.
su sıra televizyonda izlenmeye deger tek diziyken yayın saati yüzünden bir cok kişinin izlemedigi ve benim ertesi günü iş yerinde anlatmak zorunda kaldıgım insanın icini bi tuhaf eden dizi.
salak dizilerin arasında kendisine yer bulması zor olan bir dönem dizisidir. üstelik enikonu da ayrıntılara dikkat de edilmiştir. (yani var hatalar ama yine de genel anlamda diğerlerine göre daha iyi düşünülmüş) ancak bana ilginç gelen odur ki dizinin yeni bölümü pazar öğleden sonra yayınlanırken bunun tekrarı yeni bölüm adı altında cuma günü 22'de çıkmaktadır. nasıl iştir anlayamamışımdır.
yayın saatine sinir olduğum dizi. oysa bu sezonun en iyi dizisi.
dili tüm dizilerden farklı bir biçimde kullanıyor
dönem dizisi olduğu için mekanlar kostümler için bile seyredilir.
içinde aşk , aldatma,politika var
ama naiflikler de var. eee daha ne olsun
yayın saati bu kadar kötü seçilmiş olmasa çok daha geniş bir kitleye hitap edecek dizi.
Eee neden üzülüyorsun ki 12 Eylül'de sona erecek diye,gazetenin demek istediği 12 eylül darbesi ile sona erecektir.
12 eylül darbesi 1980'de oldu yani 20 yıl var burdan şunu çıkarabiliriz.
Dizi devam ediyor.:)evet daha 20 yıl var darbeye ama.dizi yaklaşık altı ayı,üstelik hiç kış sahnesi göstermeden,bir bölümde bu kadar hızlı geçerse,her iki bölümde bir sene geçerki bu hesapla dizi 40 bölüm daha sürecek demektir.ama umarım dah hızlı gidipte her bölümde birik sene falan geçmeye başlamazlar:img-wink:
Dün akşam Nezahat Hanım'ın Yasemin'e evlilik ile ilgili nasihatı ne kadar güzeldi.
Tabii Yasemin annesi nedne böyle konuştu anlamadı.Babasının annesini aldattığını bilmiyor.
Rıza Bey tutuklandıktan sonra o kürk aldığını,plağını doldurttuğu kadın ziyaretine bile gelmeyecek.
Pişman olacak Rıza Bey:)
evet daha 20 yıl var darbeye ama.dizi yaklaşık altı ayı,üstelik hiç kış sahnesi göstermeden,bir bölümde bu kadar hızlı geçerse,her iki bölümde bir sene geçerki bu hesapla dizi 40 bölüm daha sürecek demektir.ama umarım dah hızlı gidipte her bölümde birik sene falan geçmeye başlamazlar:img-wink:
En azından mayıs ayını görür bu dizi diye düşünüyorum.
Malum mayıs-haziran ayları dizilerin sona erdiği aylar,1 sezonda olsa seyredebilsek iyidir.
Eğer kanal ve yapımcı firma diziyi mayıs ayına kadar devam ettirmeyi düşünüyorsa,demekki reytinglere pek takmıyorlar demektir.
cok guzel bı boumdu de...benım kafama sey takıldı ya yasemınle ahmet darbe olmadan once nısanlanacak ve bular hatta bırlıklte olmayacak mıydı????? sonra da yasemın hamıle kalcak ama darbeden dolayı daha dogrusu yasemının babasının yargılanmasından dolayı ayrılmıolar mıydı???? yoka senaryoyu mu degıstırdıler anlamadım ben yaw....:img-help: :img-help: :img-help:
askasurguncu 16-12-06, 11:29 Dün akşam Nezahat Hanım'ın Yasemin'e evlilik ile ilgili nasihatı ne kadar güzeldi.
Tabii Yasemin annesi nedne böyle konuştu anlamadı.Babasının annesini aldattığını bilmiyor.
Rıza Bey tutuklandıktan sonra o kürk aldığını,plağını doldurttuğu kadın ziyaretine bile gelmeyecek.
Pişman olacak Rıza Bey:)
evet yaseminin annesinin nasihati cok guzeldi
bencede riza bey cook pisman olacak
vocinglero 16-12-06, 11:30 evet ya takmasınlar ztn reytinglerii:) dizinin sonuçta izleyici kitlesi de var ve ben inanıyorum ki tıpkı bazı dizilerde olduğu gibi bu da sonradan reyting almaya başlayacaktır!!
askasurguncu 16-12-06, 11:32 evet ya takmasınlar ztn reytinglerii:) dizinin sonuçta izleyici kitlesi de var ve ben inanıyorum ki tıpkı bazı dizilerde olduğu gibi bu da sonradan reyting almaya başlayacaktır!!
reyting almaya baslamasi içn saatini biraz erkene almalilar atv avrupada saat 22.00de basladi oysa normalde 21.00de baslamasi gerekiyordu bence dizinin reytingleri artmasi içn saat 20.00 olmasi gerekiyo
Acaba senaristler başka nelerde değişiklik yaptı.
Merak ettim açıkcası:)Dün Necdet'e bir kez daha acıdım.
Duyguları ile dostlukları arasında kaldı.Ama sonunda dostluğu tercih etti.
Ne olacak bu çocuğun hali yazıkk:)
Dünkü bölüm cok güzeldii:)Babası Yasemine cok sert davrandı ve tokat attı:( Cok üzüldüm kız bi asık oldu diye babasının yapmadığı sey yokk...
Oysaki kendisi evli olmasına rağmen neler yapıoyoo:icon_sorr
Nectede cok üzülüyorum ama yapcak bir sey yok Yasemin kaç yııldır asık olduğu ve onunla birlikte olduğunu sadece rüyasında görebileceğini düsündüğü birisini alde etmişken Yasemine hak vermesi lazımm:img-yes:
Bence evlenme kararları cok doğru bir karardı ama yanliş bir günde aldılar kararlarını...
Valla HS saatine rağmen yine reytingleri iyi sayılır.
Erken saatte bile yayınlanan birçok dizi iyi reyting alamıyor.
Mesela Hülya Avşar'ın dizisi Kadın Severse bile iyi reyting almadı.
Dizide iki ünlü isim var.Zaten Hülya Avaşar başlı başına sansasyonel bir isim:)
Yani biz bu kadar reytinglere takmayalım diyorum.A/B'de 6. olmak kötü değil.
Çok Pollyanna gördüm kendimi canımm:)
dunku bolum gıne harıkaydı ama reytıngler nıe dusuk bı anlam veremedım hatırla sevgılı bundan c0k daha fazlasını hak edıo
Eee dizimizde manken yok.Sansasyon yok.Çok tanınmış oyuncu yok.
Teminde dediğim gibi tanınmış oyuncuların,sansasyonel ünlülerin bile dizileri tutmazken,bizim dizimiz yine iyi valla umutlu olalım arkadaşlar:)
artis var ama yetmiyor ilk 5e girmesi gerekiyor ya anlamiyorum boyle guzel bir dizi nasil izlenmez
Kesinlike katılıyorum:icon_sorr İnsanlar konusu bile olmayan dizileri izlemekten hoşlanıyorlar , konusu olan ve cok güzel olan dizilere bakmıyorlar bile.Zaten coğu kaldırılan dizilerin coğunluğu bence güzel dizilerdi:icon_sorr Ben hala inanıyorum bu dizi hakettiği yere gelicek:img-yes:
Örneğin cumartesi yayımlanan bir dizi ilk 10 a bile giremezken şimdi günü değiştirilip persembe gününe alınınca reyting rekorları kırabiliyor diyebiliriz:img-yes:
Acaba senaristler başka nelerde değişiklik yaptı.
Merak ettim açıkcası:)Dün Necdet'e bir kez daha acıdım.
Duyguları ile dostlukları arasında kaldı.Ama sonunda dostluğu tercih etti.
Ne olacak bu çocuğun hali yazıkk:)
evet kesinlikle aynı fikirdeyim..necdet karakteri için ilk başlarda aralarına giren kötü bir karakter olur diye düşünüyordu herkes..ama öyle değil..olmucak da...diğer özetten bir yorum yapıcam ama diğer özetnin de doğruluğu artık pek güvenilir değil:)
Ya Melal o imzanda ki bakis ne oyle, minik Cansel pek seker bakmis :img-in_lo Reytingler iyi bence bu bolumden sonra zaten bir hareket gelecek, acele etmeyelim daha iyi sonuclar o zaman aliriz, zaten gunu daha iki hafata oldu degistigi, duymayan,gormeyen varsa onlarin kesfetmesini bekleyecegiz :img-blush
Ya Melal o imzanda ki bakis ne oyle, minik Cansel pek seker bakmis :img-in_lo Reytingler iyi bence bu bolumden sonra zaten bir hareket gelecek, acele etmeyelim daha iyi sonuclar o zaman aliriz, zaten gunu daha iki hafata oldu degistigi, duymayan,gormeyen varsa onlarin kesfetmesini bekleyecegiz :img-blush
Öyledir Cansel şeker bakar canımm:):)
İnşallah keşfederler şu diziyi:)
Özge'cim valla dizi başlamadan biz Necdet'i kara kedi ilan etmiştik.
Ama çocukcağız öyle çıkmadı.:)
Öyledir Cansel şeker bakar canımm:):)
Mahsun bir hava gordum canim, pek alisik degilim ben onu bu tarz gormeye :img-hyste Ayla hanimlar da Istanbul'a tasimis onu da kacirmisim ben, acaba kendi evleri mi? ne de olsa adada ki evi satmislardir... Ahmet ve Yasemin haftaya bulusamayacakalarina gore daha heyecanli bir bolum bekliyorum ben...Ayrica Necdet'in arabasini da gormus olduk cok seker canim, kendi gibi :icon_whis
Mahsun bir hava gordum canim, pek alisik degilim ben onu bu tarz gormeye :img-hyste Ayla hanimlar da Istanbul'a tasimis onu da kacirmisim ben, acaba kendi evleri mi? ne de olsa adada ki evi satmislardir... Ahmet ve Yasemin haftaya bulusamayacakalarina gore daha heyecanli bir bolum bekliyorum ben...Ayrica Necdet'in arabasini da gormus olduk cok seker canim, kendi gibi :icon_whis
Öyle valla yakıyor bakarken değil mi:):)
Ayla'da neler varmış ta haberimiz yokmuş.Kız sessiz,sakin dedik ama neler çıktı.
Ummadık taş baş yarar misali:)Tam Ahmet'in ailesine göre bir gelin:)
7. bölümde Ahmet ve Yasemin'i fazla birlikte göremeyeceğiz.Yani snaırım:)
Necdet'in arabası gerçekten çok şirindi.:)
Merhabalar.
Dün dizi cok gec bittigi icin girp yorum yazamamistim.
Genel olarak bölümü cok begendim.
Yaseminle Ahmet`in aralarinin iyi olamsina bende cok seviniyorum ama bir yandanda Necdet`e cok üzülüyorum.
Bu arada Reytingler gecen haftaya göre daha iyi.
Bu cok güzel.Insallah giderek dahada iyi olur.
ben 00.00'a kadar izleyebildim ama yrn tekrarını izlicem çok güsel bi bölümdü acaip beendim ama bölümün başlarında kötü oldum.gerçekten de çok kan aktı.
fundapehlivan 16-12-06, 12:33 Bence haftaya reytingler çok artacak çünkü darbe oldu ve öyle bitti. Şimdi bu da insanların dikkatini çekmezse yuhhh derim. Yani en azından a/b de daha artacağını düşünüyorum.
Pazar günü tekrarı olacak mı acaba?
Bence haftaya reytingler çok artacak çünkü darbe oldu ve öyle bitti. Şimdi bu da insanların dikkatini çekmezse yuhhh derim. Yani en azından a/b de daha artacağını düşünüyorum.
Pazar günü tekrarı olacak mı acaba?
Darbe ilgilerini çekmezse bende yuhh derim Funda'cım:)
Gerçi bizim insanımız geçmişe dair şeyleri seyretmeyi pek sevmiyorlar.
Şeytan diyor.Ev ev gez zorla bu diziyi izlettir.:):)
Gerçi bizim insanımız geçmişe dair şeyleri seyretmeyi pek sevmiyorlar.
Şeytan diyor.Ev ev gez zorla bu diziyi izlettir.:):)
Aslında bizim insanımız diye genellememek lazım olayı. Sadece şu 2500 kişi arasında dizinin çok fazla fanı yok desek daha doğru olur galiba:) Zira şu reyting ölçümüne tabi tutulmayan; ama diziyi izleyen insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Ancak ne yazık ki o 2500 kişinin tercihi daha önemli:)
Kotu olan ki darbe sonda oldu,bu ne demek bir cok insan ekran basinda uyuya kaldigi saat demek, forumda da anladigim kadariyla bir cok arkadas sonuna kadar dayanamadan ruya alemine dalmis, ancak tekrarlarda fark ederse bu yuce topluluk o zaman haftaya iyi sonuc aliriz :img-pilot Paris olayi bence heyecan katti, biraz da heyecani elden birakmamak gerek... Nasil bir bolumde soru isaretlerimiz artik bu genel ozetti zaten hic dikkate almasalar minetar kalirim...
Demin tekrar izledim dunki bolumu ve tekrar sinir oldum..
Ahmet ve Yasemin karakteri nasil bukadar bencil ve cikarci olur!
Ozelikle ahmet!! Her firsaatta kendi cikari icin Necdete ko$an ikiLi ve her firsatta ondan yardim isteyen iki Hastanede, arkadasim arkadasim dediklerinde Necdet baygin baygin yatarken orada nasil flirt edersiniz .
Oh oldu diyorum yasemine gaddarca olabilir belki ama yasemin suanda karsimda olsa ona soracagim tek soru.. " Sen Hastanede neden kaldin yasemin?" olurdu..
Ben cevabi biliyorum gerci ama ;)
Demin tekrar izledim dunki bolumu ve tekrar sinir oldum..
Ahmet ve Yasemin karakteri nasil bukadar bencil ve cikarci olur!
Ozelikle ahmet!! Her firsaatta kendi cikari icin Necdete ko$an ikiLi ve her firsatta ondan yardim isteyen iki Hastanede, arkadasim arkadasim dediklerinde Necdet baygin baygin yatarken orada nasil flirt edersiniz .
Oh oldu diyorum yasemine gaddarca olabilir belki ama yasemin suanda karsimda olsa ona soracagim tek soru.. " Sen Hastanede neden kaldin yasemin?" olurdu..
Ben cevabi biliyorum gerci ama ;)
Yaa ama onlar hastane köşelerinde aşk sahneleri yaşarken, Necdet'in durumunun iyi olduğunu öğrenmişlerdi:) Yani Necdet hastaneye kaldırıldıktan sonra herkes çok telaşlıydı, ama doktor "Şimdilik durum kontrol altında" dedikten sonra herkes rahatladı tabii. Haliyle onlar da rahatladı, hatta biraz fazla rahatladı:) Ayrıca Yasemin ve Ahmet, Necdet'ten hep bir şeyler istemiyorlar ki... Mesela Yasemin de pastane konusunda Necdet'e çok yardım ediyor. Ayrıca arkadaşlar arasında böyle yardımların lafı mı olur canım:) O durumda onlara yardım edebilecek, güvenebilecekleri tek kişi Necdet ve onlar da Necdet'e güvendiler hepsi bu:)
Arkadasim kusra bakma ama benim arkadasim Hastanede kosesinde baygin bir durumda yatiyor olsa gozum o an sevgili mevgili gormezdi.
Sonucta onlar orda opusurken Necdet henuz kendine gelmemisti.
Ben Yaseminden iki damla gozyasi yuzunde aci bir ifade beklerdim ama daha oncede belirttigim gibi odun gibi durdu kendisi oraya.
Ve sen ailene lalenin yaninda kalacagim diyorsan Necdetin odasinin onunde sevgilinle gulusup eglenmezsin.
Resmen gulduler yok ikinci gecemiz yok bu bana gore bu terstir..
Daha sonraya birakamiyormusunuz?
Ve evet her firsatta Ahmet kosuyor iliskisi ile ilgili Necdete gidiyor.
Caeye gidip de yaseminle gorusemiyoruz dediginde oldugu gibi.
Simdide onlari havalanina birakmasi gibi..
yıldız kız 16-12-06, 13:24 dünkü bölüm genel olarak güzeldi ama bende gitgide ahmetle yasemini birbirine yakıştırmadığımı belirtmek istiyorum yani birbirlerinden o kadar farklılar ki nesine aşık olmuş bunlar birbirlerinin diye düşünüyorum hehe aşk zaten bu dediğinizi duyar gibi ama katılmıyorum bence necdetle yasemin birbirlerine daha çok uyacaktır...bu arada izlerken gördüm de aylinde liseli bir öğrenci yaseminde öyle aralarındaki olgunluk farkı dikkatinizi çekmiştir herhalde ahmetede aylin yaraşır bence genel özet bayağı iyi düşünülmüş:)of tam kötü kedi oldum biliyorum ama ilk bölümde birbirlerini çok yakıştırmama rağmen gitgide soğuyorum bu çiftten ayrıca dakka bri arka bahçede buluşup her buluşmalarında aynı tepkileri vermeleri sıkıcıydı bence...ya da zamanlama yanlış tam gençlerin yürüyüşünü kavgalarını veriyorlar vay be ne gençler varmış diyosun sora bunlar gene birbirlerine kaçıolar bütün etki sönüyor...yani katılmadığınızı biliyorum şahsi fikrim
ay hep kötü hep kötü mü ahmet yasemin birbirlerine duydukları aşkı sahiplenmeleri ailelerine karşı gelmeleri çok hoştu ama aklıma bir soru daha takıldı yasemin ahmete nasıl bu kadar güvenebiliyor kendisi için kaç senelik nişanlısını bıraktı pekala hayatlarına girecek bir başka kız içinde kendisini bırakabilir bunun da tek bir cevabı var heralde gerçekten aşık!!!
gelelim rıza beye o benim gözüme gözükmese iyi olur hani ahmetle yasemini tiyatronun girişinde gördü ya aslında asıl onu görmesi gereken yasemindi keşek yasemin görseydide babasının ne haltlar karıştırdığını anlasaydı ahhh ah rıza beyin eşi ise tam bir eş tam bir anne yani mihenk taşı olsa çatlar bu ney ya
nejdetin pastanesinin tanıtımını çocukların yaptığı sahne çok güzeldi maşallah üçüde dünya tatlısı zaten müşterileri kafeye çeken biraz da o oldu bence nejdetin babasının ise hala çözebilmiş değilim bir iyi oluyor bir kötü hadi hayırlısı...
ve son sahne bölümün belkide en güzel yeriydi yani benim en merak ettiğim yer darbe bakalım neler olacak merakla bekliyorum cumayı....
askasurguncu 16-12-06, 13:24 Arkadasim kusra bakma ama benim arkadasim Hastanede kosesinde baygin bir durumda yatiyor olsa gozum o an sevgili mevgili gormezdi.
Sonucta onlar orda opusurken Necdet henuz kendine gelmemisti.
Ben Yaseminden iki damla gozyasi yuzunde aci bir ifade beklerdim ama daha oncede belirttigim gibi odun gibi durdu kendisi oraya.
Ve sen ailene lalenin yaninda kalacagim diyorsan Necdetin odasinin onunde sevgilinle gulusup eglenmezsin.
Resmen gulduler yok ikinci gecemiz yok bu bana gore bu terstir..
Daha sonraya birakamiyormusunuz?
Ve evet her firsatta Ahmet kosuyor iliskisi ile ilgili Necdete gidiyor.
Caeye gidip de yaseminle gorusemiyoruz dediginde oldugu gibi.
Simdide onlari havalanina birakmasi gibi..
ya pusmedilerki sadece ahmet yaseminin ellini tutup optu hem ikisininde nejdetin yasemini sevdigini bilmiyor o da ahmet gibi cesaretli olup yasemine askini soyleseydi ahmet yasemin ugruna nisanlisindan ve ailesini karsisina aldi nejdet tamam seviyor ama cesaretti yok soyleseydi yasemine asik oldugunu
Askasurguncu,
Tamam belki dudak dudaga opusmediler :)
Ama yaptiklari yinede saygisizlikti.. Gulustuler yok ikinci gecemiz diye yorumlarda bulundular.
Necdete cesaretsiz derken kendini hic onun yerine koyuyormusun ben bunu merak ediyorum dogrusu.?
Necdet askini tam itiraf edecegi anda Yasemin ona Ahmetle ilgili iliskisini belirtti..
Necdet Ahmet ve Yaseminin dostlugunu kaybetmemek icin belkide sevdigi kizin mutlulugu icin sustu.
Askini kendi icinde yasadi.
Ben zaten Ahmetin askina inanmiyorum.
Bir defteri okudu diye korkutuk asik oluyor her bulusmada elleri yaseminin yuzunde ikisinin suratindada acaip bir bakis.
Necdet senelerdir asik..
Hani dondurma yerken hepsi Yaseminin ask hakkindaki dusunceleri vardi ya.
Aynen oyle Necdette ;)
Artık bundan sonra biraz zor görürüz.
Ahmet ve Yasemin'i öpüşüp,koklaşırken,darbe oldu.
Onların hayatlarını derindne etkileyecek bir darbe bu,7 bölümü düşününce içim burkuluyor.:icon_sorr
özgenuroğlu 16-12-06, 13:34 ya pusmedilerki sadece ahmet yaseminin ellini tutup optu hem ikisininde nejdetin yasemini sevdigini bilmiyor o da ahmet gibi cesaretli olup yasemine askini soyleseydi ahmet yasemin ugruna nisanlisindan ve ailesini karsisina aldi nejdet tamam seviyor ama cesaretti yok soyleseydi yasemine asik oldugunu
açıkcası orda öpüşmelerini çok yanlış buldum tabii merhemcim benden daha fazla kızmış bu duruma ondan tepkisi böyle..
daha öncede belirttiğim gibi bende çoğu kişi gibi gittikçe daha çok uzaklaşıyorum ahmet yasemin çiftinden sen olsan söyleyebilirmiydin cesaretli değil tabii...ayrıca tam söylücekken ahmeti sevdiğini öğreniyor daha önce söylesedi de arkadaşlıkları bozulacaktı...
önceki yorumumda da belirttiğim gibi;ahmetle yaseminin paylaşacak pek birşeyleri yok gibime geliyor
merhemin dediği gibi belki kızlandırmak için yaptılar ama bir defteri okuyup bunları yaşamak bana çok uzak geliyor...
yine de ahmet yasemin çiftini seviyordum son bölümde onlarda iyice uzaklaştığımı düşünüyorum...çoğu insan yaşamış bu forumda bunları zaten çünkü geldiğimden beri nerdeyse yorum okuyorum
özgenuroğlu 16-12-06, 13:39 Artık bundan sonra biraz zor görürüz.
Ahmet ve Yasemin'i öpüşüp,koklaşırken,darbe oldu.
Onların hayatlarını derindne etkileyecek bir darbe bu,7 bölümü düşününce içim burkuluyor.:icon_sorr
gerçekdende bayağı bir etkilicek ama darce sahnesini çok beğendim:):)
darbe olduğuuna göre menderesin asılması yakındır
Bende nekadarda Necdetci olsam Ahmet ve Yasemin ciftine saygim vardi..
Evet bende saygi vardi
Ama onlarda Necdete karsi saygi yok.
gerçekdende bayağı bir etkilicek ama darce sahnesini çok beğendim:):)
darbe olduğuuna göre menderesin asılması yakındır
Darbeden 1 sene sonra Menderes 17 eylül 1961'de idam edildi.
Asılana kadar Yassıada davaları sürdü.DP'li milletvekilleri ile beraber,bu davalarda Yasemin'in babasıda yargılanacak.
6 DP'li Yassıada'da öldü
Yassıada Mahkemeleri'nde 14 DP'li idama mahkum edildi. İdama mahkum edilenler, Celal Bayar, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, Refik Koraltan, Agah Erozan, İbrahim Kirazoğlu, Hamdi Sancar, Nusret Kirişcioğlu, Bahadır Dülger, Emin Kalafat, Baha Akşit, OsmanKavrakoğlu, Zeki Erataman idi. Bu cezalardan sadece Adnan Menderes, Fatin Rüşdü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın cezaları infaz edildi. Diğer ölüm cezaları Milli Birlik Komitesi'nce müebbet hapis cezasına çevirildi. 47 DP'li milletvekili beraat etti. 143 DP'li 4 yıl 2 ay, 117 kişi 5 yıl, 15 kişi 6 yıl, 6 kişi 7 yıl, 2 kişi 8 yıl, 17 kişi 10 yıl, 3 kişi 15 yıl, l kişi 20 yıl, 30 kişi müebbet hapse mahkum edildi. 6 DP'li ise karardan önce öldükleri için haklarındaki dava düşürüldü. Yassıada'da ölen DP'lilerin isimleri şöyle: Yusuf Salman, Lütfü Kırdar, Gazi Yiğitbaşı, Yümni Üresin, Nuri Yamut ve Kenan Yılmaz. Konya eski Valisi Cemil Keleşoğlu da Yassıada'da intihar ederek yaşama veda etti.
farkındayım baya...a bi uzun oldu ama...:icon_whis ztn burda pek yazmıyrm...idare edin artık...
ımm valla ben artık reytinglere yorum yapmıyorum...reyting uzmanımıyız izleyicimiyiz anlamış değilim...bilenler yapsın...iyidir umarım...
dünkü bölüme gelirsek...o kadar hızlı geldi geçtiki olayları idrak etmekte zorlandım...ztn o dönem için yabancı kalıyorum ekran karşısında bide böle hızlı geçince hiçbişi anlamadım..
bu neden kaylanıyo...senaryonun dönemi anlatmadaki yetersiziliğindenmi...yoksa reyting içinmi???...
bilemiyorum şimdilik ama dönem hakkında hiç bi bilgim olmamasına rağmen
bnm bile dikkatimi çekmişse bi tutarsızlık var demektir...
bölümle ilgili necdetle başlarsam...bu karakteri her geçen bölüm daha çok seviyorum...hele dün bitirdi beni resmen..
bu nasıl bi fadakarlıktır anlayamıyorum...böle biri olabilirmiki die düşünüyorum ama olmaz heralde... arkadan kırk türlü iş çevirmesini beklerken gayet olgun herşeyi kabullenebiliyo...pastanede işlerinin iyi gitmesiyle yüzünde gördüğüm küçük bi tebessüm bile beni çok mutlu ediyo...
bu dizide masumiyetine inandığım tek karakter diyebilirim...
ahmete gelirsek....ben artık ahmetten öle oturaklı olmasını fln beklemiyorum...hele mantıklı hareket hiç beklemiyorum...demekki böle...değişmicek...
bi arkadaşta demişki ben cansel elçini politik karakterlerde daha çok bepeniyorum...valla görsem bende beğenecem ama ahmetin şuan hiçbi politik tarafı yok bana göre...gitgide soğuyorum bu karakterden maalesef...çünkü ne zaman görsem yaseminin dibinde...umarım düzelir dicem ama yok ümit etmemek en iyisi sanırım...:icon_sorr
cansel elçin aslında iyi oynuyo ama bi eksik var anlayamadım...çözemedim bi türlü...şimdi karşılaştırma gibi algılanmasın ama dha önce izlerken hiçbişeye takılmazdım...su gibi oynuyo bu adam derdim...gerçektende su gibi oynardı ama burdaki eksiği çözemedim...
yasemini ztn sevmiyodum...daha doğrusu karakterini beğenmiyorum diyeyim...hep aynı hareketler tavırlar mimiklerr..hep aynı baygın bakışlar...:img-in_lo onu izlerken sıkılıyorum...belki dedim..
babası tokatı atınca şöle bi silkinip kendine gelir diye ama...nerde...gene aynı gene aynı...bu kızın ilerde şöle ayakları ciddi anlamda yere basan oturaklı mantıklı güçlü bi kadın olabilceğine ihtimal veremiyorum...beren saate yorum yok...sadece geçen haftaya göre daha iyiydi diebilirim...
yalnız yazılanları az çok okumaya çalıştım glb yine yasemin -ahmet çifti hakkında konuşulmuş...
az önce cansel elçin hakkında yazdığım şeyler belkide bununla alakalı...aslında bayan başrol hakkında yorum yapmıcaktım ama şuan kıyısındanköşesinden azçok geçmek mecburiyetindeyim maalesef..:icon_whis
şimdi elektiriklermi uyuşmadı desem..yoksa başka bişimi vardır :icon_whis
amabence bi oyuncuyu partneride büyük ölçüde etkiler...belkide performansını tam anlamıyla bu yüzden gösteremiyo cansel elçin...yani bi çifti izlerken partnerlerden birinin alıp götürmesi gerekir...ama burda götüren taraf hep c.e. oluyo...karşı taraf için iyi bi durum çünkü karşı taraf alıcı durumda ama hep verici olmak bi oyuncunun performansını etkileyebilir bence...karşısında oyun olarak onu besleyebilecek güçte bi oyuncu yok çünkü...
bölüme gelirsek dediğim gibi ben bu bölümde en çok nezahat hanımı yani lale mansuru beğendim...diziyi götürenlerden kendisi...harika bi oyuncu gerçekten...bu dizinin izlenilebilirliğini artırdığını düşünüyorum...
darbeye gelicek olursak ben 50lidönemlerreçokyabancıyım ama bnm için bileçok hızlı geçildiğini fark etmemek imkansızdı..o yüzden tam olarak
bişi anladığım sölenemez...ama menderesi daha çok görmek isterdim...tabi darbeyle bitmesi bölümün gelecek haftanın daha politik siyasi ağırlıklı ve menderesli olmasının işareti...umarım haftaya darbeyi çok çok iyi anlatmış bi bölüm izleriz...
askasurguncu 16-12-06, 13:48 Bende nekadarda Necdetci olsam Ahmet ve Yasemin ciftine saygim vardi..
Evet bende saygi vardi
Ama onlarda Necdete karsi saygi yok.
arkadaslar ben ahmetci degilim sadece o hastene sahnesinde ben pek abartilacak birsey olmadigini soyluyorum gelelim nejdete bende nejdetin rolunu daha cok begeniyorum hani cesaretli olup herseye ragmen soyleseydi yasemine askini yasemin anlardi sanirim nejdeti cunku o da ayni duygulari yasadi bende nejdete cok uzuluyorum ama ahmet ve yasemin ayrilirlarsa daha cok uzulurum cunku gercekten birbirleriini cok seviyorlar
sonunda bekledıgım darbe oldu...bu darbeyı nasıl ıslıcekler gercekten cok merak edıyorum...ahmet yasemın ıcın ayrılık gozukuyor gene..en ıyı sekılde ıslıceklerdır bu doenmlerı emınıkı..
ahmete kızgınım suan..yanı ailesı okadar laf soyluyorlar yasemıne tek kelıme edemıyor..yasemın nede guzel savundu ama askını babasına karsı..kı babası yuzunden ayrılmıstı bıle ahmetten...ahmetı cok pasıf buluyorum acıkcası bu konuda..
bu ask ıkısınıde bıraz fazla kör yaptı..tamam bırırıı cok seıvyorlar ama en azından ortalık yatısana kadar gormeyın bır ıkı gun bırbırınızı..boyle yaparak ıslerını dahada zora sokuyorlarkı soktular bıle..bakalım bu evlılık sevdası ne olacak???evlenemeyecekler o bellı..acaba hapısten nasıl kurtulacaklar???
Askasurguncu deminde belirttigim gibi egerki Necdet Yasemine anlatsaydi durumunu, sonuc neolurdu ben sana soylemek istiyorum
1: Yasemin Necdetle eskisi gibi samimi olmazdi
2: Ondan uzak durmaya calisirdi
3: Eger Ahmet duysaydi oda herhalde Yasemini Necdetten uzak ttmaya calisirdi
4: Ahmet ve Necdet dostlugu son bulurdu
handecım sonuna kadar katılıyorum sana..benı bu dızıye baglayan nejdet..oakadr guzel bır karakterı varkı..duygularını okadar ıyı yansıtıorkı en cokda ona uzuluyorum..kesınlıkle nejdet yasemın olmalıydı ama...ahmetı ben hıc sevemedım |