Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 7)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
11
Fragmani izliyorumda yine, ciddi soyluyorum su 24 ve 26 saniye beni deli edicek, bu kadarda olmaz dedirtiyor bana her izledigimde..
Dun yazmistim bi arkasalar gunes vuruyor onun icin sari gozukuyor saclari ve buluzu, saclari tulbentiden cikan bi kac tel demisti.. Ama kesinlikle boyle bisey olamaz, gunes ne kadar guclu olursa olsun Ezoyu bu sekilde degistirmesi cok zor.. Ayrica saclarinin cikmis olmasida imkansiz cunki 26'inci saniyede tulebtinden tek bi sac teli cikmis degildi, e nasil oluyor bu o halde?
Kübra'cım o görünen sarı saçlar Ezo'ya ait canım dikkat edersen üzerinde ki kıyafetler aynı ama sarı saçlardan hemen önce Ballı ağa görünüyor sanırım arabada önce Kadim ve Ezo'yu izliyoruz (orda Ezo'nun saçları dağılmamış) sonra bir şekilde Ballı ağa'da biniyor aynı araca güneşin etkisi ilede Ezo'nun saçları sarı görünüyor (Bu sahnede de saçları dağılmış)
Canım programı pek izlemediğimden bilgim fazla yok eğer diğer günlerde de özet veriliyorduysa o zaman belkide kaldırılmıştır umarım dediğin gibi olur...
Kübra'cım o görünen sarı saçlar Ezo'ya ait canım dikkat edersen üzerinde ki kıyafetler aynı ama sarı saçlardan hemen önce Ballı ağa görünüyor sanırım arabada önce Kadim ve Ezo'yu izliyoruz (orda Ezo'nun saçları dağılmamış) sonra bir şekilde Ballı ağa'da biniyor aynı araca güneşin etkisi ilede Ezo'nun saçları sarı görünüyor (Bu sahnede de saçları dağılmış)
Canım programı pek izlemediğimden bilgim fazla yok eğer diğer günlerde de özet veriliyorduysa o zaman belkide kaldırılmıştır umarım dediğin gibi olur...
Insallah dedigin gibi olur canim, sadece fragmanda siralamasi bizi yantilmistir cunki eger montaj hatasiysa, cidden cok ozensizce bi hata olur.. :img-yes:
Ama dedigin cidden mantikli, olsa olsa anca boyle bisey olur, 85% boyle olucak bence :)
canlarım neler luyor sayfalar hepsini o9kuyyamadım çok gerideyim:icon_sorr
sanırım ezonun o saç olayı incelemeye alınmış:img-blush
benimde dikkatimi çekmişti orası acba hatamı yapıldı diyorudum galiba sizain görüşlerinize bakılırsa öyle :img-blush
sizlere kadimin fragmanda kadife ceketliyken diğer firagmanda siyah ceketli bölümü hatırklatırım bu ilk olmuyor:img-blush
bence sayfa yine hata verdi:icon_whis
merhaba arkadaşlar şu facebook meselesi nedir?
ben üye değilim olmayı da düşünmüyorum yalnız sadece resim kısmını merak ettim, resimleri görme şansımız varmı yada albmüne ekleyen yada gruba vs. ekleyen arkadaşlar üzerinden görebilir miyim var mı böyle bi arkadaş??
papatya363 28-01-08, 19:35 merhaba arkadaşlar şu facebook meselesi nedir?
ben üye değilim olmayı da düşünmüyorum yalnız sadece resim kısmını merak ettim, resimleri görme şansımız varmı yada albmüne ekleyen yada gruba vs. ekleyen arkadaşlar üzerinden görebilir miyim var mı böyle bi arkadaş??
tubacım pastel yapımdan olan bazı kişiler ezogelin diye bi grup açmış.tuğtekin yeşilçay ve nesrin akdağ falanda giriyormuş.crowede orda set fotoğrafçısıyla tanışmış.diyorki eğer isterseniz oaraya üye olup eleştirilerimizi yazalım bizi daha çok dikkate alırlar.
bide set fotoğrafçısı resim falan ekliyecekmiş facebook'a.
bu siteyede üye olup burayada ekliyecekmiş
benim bildiğim bu kadar
hayal perdesi 28-01-08, 19:38 tebrik ediyorum seni ezo elinde silahla çatışmada
kadimse dışarda ambulans çağırmak için mi bekliyor pes yaniiii
oldu olacak ballı ağanın yerine de meryem çatışsın malum meryemin eli bu işlere daha yatkın
eeeee bizim dizinin erkekleri de evde oturup altın günü falan yapsınlar bari kadimi baklavacı yaparız ballı ağaya da tubacım karar versin
Bu işin şakası tatlım. Elbette Ezo çatışıp Kadim de dışarıda beklemez. Ezo Hanım son zamanlarda her işe burnunu sokuyor diye öyle dedim. Malum Kadim'in ambulans tutkusuna da takmış durumdayım. Ciddiye alacağını düşünmedim...
Ah şu fragmanın son sahnesi... Seyrede seyrede komalık olacağım:img-in_lo
Bu işin şakası tatlım. Elbette Ezo çatışıp Kadim de dışarıda beklemez. Ezo Hanım son zamanlarda her işe burnunu sokuyor diye öyle dedim. Malum Kadim'in ambulans tutkusuna da takmış durumdayım. Ciddiye alacağını düşünmedim...
Ah şu fragmanın son sahnesi... Seyrede seyrede komalık olacağım:img-in_lo
öncelikle iyi geceler :img-hyste sen anladın onu :img-wink:
kadimin ambulans meselesine bende fena halde takanlardanım
istediğimiz tutkuydu ama ezo-kadim arasında bir tutku, onlar ise kadim-ambulans arasında bi tutku oluşturdular,
gelelim neşe'ye: ballı'nın ne olacağına ben karar verecekmişim,
efendim ballı ağamız bence nasreddin hoca gibi olabilir, cemaati toplasın dersler versin gerektiğinde kulağını ceksin kimle konussa iflah olur zatii :)
tesbihleri zaten hazır di mi :img-icecr
Onur Aykutlu
Today at 8:57pm
Report Message:)
teşekkür ediyorum yorumlar için.. birazdan uye olmayı deneyecegım. suan 49. bolumun (daha once de soyledıgım gıbı) fınal sahnesını cekıyoruz, bır balo durumu soz konusu ama detayları soylemıcem :)
neyse merakla beklesın herkes. ha bu arada sımdıden belırteyım ezogelın gecenın prensesı elbettekı..
makınamın harddıskı sımdıden doldu dıyebılırım yanı :)
yorumlar ve ılgınız ıcın ayrıca tesekkurler, hep belırttıgım gıbı henuz fotograf olmasa da sıtemde ve ezogelın grubunda, su ınternet sorununu astıgımda elımden geldıgınce aktıf tutmaya calısacagım, ayrıca suan setten yazdıgımı dusunursek ekıpten bazı arkadaslarda bu mesajını gorunce oldukca mutlu oldular dıyebılırım :)
sımdılık yenıden fotograf cekmeye doneyım, su uyelık ıslemını de bır deneyelım bakalım oluyormuy mus :)
balo var balo:)))
onur ... geliyo sıra sizde valla...
onur a. büyüksün nediyim:)
selamlar ezo gelin fanları..
pastel film tarafından yapılan ezo gelin dizisinin set fotoğrafçılığını yapmaktayım. bir arkadaşımızın önerisi üzerine buraya da üye olarak bilgi edinmek istediğiniz konularda mümkün mertebe birinci ağızdan size bilgi aktarabilmeyi dilerim..
attığım mesajlar gördüğüm kadarıyla burda zaten yayınlanmış, dolayısıyla yeni bir şey söylememe pek gerek yok. yönlendirmek gibi olacak belki bilemiyorum ancak, ezo gelin başladığından bu yana zaten kişisel web sitemde set fotoğrafları mevcuttu (set arkası dahil) ancak şu an yenileme yapılmakta, sonrasında bölüm bölüm detaylı fotoğraflara yer vermeye çalışacağım, veya bu sitenin galerisinden sizlerle paylaşacağım :)
şu an Internetle ilgili sorun yaşamamdan dolayı, fotoğrafların önümüzdeki haftaya ancak yüklenebileceğini belirtmek isterim.
bir sorusu olanlar mail yoluyla vs bana ulaşabilirler, çünkü bu kadar yoğun olan bir başlıkta eminim ki gelen sorulara anında cvp vermem imkansız gibi olacaktır..
ancak şunu belirtmek isterim ki, ezo gelin sürprizlerle karşınızda olacak..
saygılar
pastel film tarafından yapılan ezo gelin dizisinin set fotoğrafçılığını yapmaktayım. bir arkadaşımızın önerisi üzerine buraya da üye olarak bilgi edinmek istediğiniz konularda mümkün mertebe birinci ağızdan size bilgi aktarabilmeyi dilerim..
attığım mesajlar gördüğüm kadarıyla burda zaten yayınlanmış, dolayısıyla yeni bir şey söylememe pek gerek yok. yönlendirmek gibi olacak belki bilemiyorum ancak, ezo gelin başladığından bu yana zaten kişisel web sitemde set fotoğrafları mevcuttu (set arkası dahil) ancak şu an yenileme yapılmakta, sonrasında bölüm bölüm detaylı fotoğraflara yer vermeye çalışacağım, veya bu sitenin galerisinden sizlerle paylaşacağım :)
şu an Internetle ilgili sorun yaşamamdan dolayı, fotoğrafların önümüzdeki haftaya ancak yüklenebileceğini belirtmek isterim.
bir sorusu olanlar mail yoluyla vs bana ulaşabilirler, çünkü bu kadar yoğun olan bir başlıkta eminim ki gelen sorulara anında cvp vermem imkansız gibi olacaktır..
saygılar
Öncelikle hoşgeldiniz çok güzel haberler getirmişsiniz bizlere. Kendi adıma çok teşekkür ediyorum verdiğiniz güzel haberler için...
Özellikle de 49.bölümde olacağını söylediğiniz balo sahnesini ve Ezo nun orda gecenin prensesi olmasını çok merak ediyorum. Böyle bir sahneyi aylardır bekliyoruz özellikle de Ezo ve Kadim in dans etmelerini çok istiyorduk. Daha fazla tüyo olmayacak sanırım ama umarım Ezo ve Kadim bu baloda dans ederler :)))
ya geldiğin için çok sağol özellikle balodan fotolar bekliyoruz senden
senarist çok sık değişince bir ara çuvalladılar ama toparlanıyo ve biz eskisi gibi heyecanla buraya yorum yazabileceğiz:)
büyüksün ya
setten herkese slm
tülbent olayı devlet sorununa döndü burda inş ezonun tepesindeki düğüm de çözülür.
saygılar
Oncellikle hosgeldin sefalar getirdin, ne guzel setten birilerinin burda bizimle olmasi :)
Bana ne oldugu bilmiyorum ama cenesi dusuk bendenizin aklina suan sorucak hic bisey gelmiyor, ama emin ol yarin benim sorular bir bir dolmeye baslar, umarim elinden geldikce cevaplamaya calisirsin :good:
Bi an once internetinin hallolmasi dilegi ile..
Ama sunu sormadan edemicem, set fotograflarini gormek icin haftayi nasil edicegimi bilmiyorum, acaba diyorum baska internet sahibi bi arkadas yokmu, yada ne bilim internet kafe filan, yani cok degil ama en azindan 1 kac tane bu sekilde ekliyemezmisin siteye (umarim ukalalik etmis olmamissimdir ama ne zamandir yeni biseyler gormuyoruz EG ile ilgili :img-blush)
Cevabini beklicem..
Sevgilerimle
papatya363 28-01-08, 20:22 selamlar ezo gelin fanları..
saygılar
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, aramıza hoşgeldiniz.inanın biz burada günlerce hep bi küçük haber, bi fotoğraf, bi tüyo bekliyoruz.sizin sayenizde bundan sonra sanırım bol bol haberlerimiz ve fotoğraflarımız olacak.şimdiden çok teşekkür ediyorum(z).
onur herkesi kaçırdın:)
heyecan yaptık sanırım
ya biz aslında bi aydır dizi yayınlanmadı sonra bi kaç(daha fazlada olabilir::)) bölüm ezo-kadim arasında aşkı görmedik diye ümitsizliğe kapılmıştık yorumlardan da belli zaten ama şimdi ....
bu haberler çok iyi geldi
senin fotolarını merakla bekliyoruz ,nurgülün ve serhatın gözlerinden öpüyorum-yanaktan da olabilir ( araya sıkıştırayım dedim)
tekrar tşkrüler
kekibec verdiğin bilgiler için çooook teşekkürler.:img-yes:
umarım çok yakında set fotoğraflarından da eklersin...:icon_whis
balo demişsin... biz çoktandır böyle bir sahne bekliyoruz. inşallah ezo ve kadim'den bir dans sahnesi görürüz.
veeee yakın zamanda ezo şu başındaki tülbenti çıkartır,çantayı da öyle tutmayı bırakır.:img-wink:
fınal sahnesını cekıyoruz, bır balo durumu soz konusu ama detayları soylemıcem :)
neyse merakla beklesın herkes. ha bu arada sımdıden belırteyım ezogelın gecenın prensesı elbettekı..
:)
Ezo&Kadim dans mı edecekmiş??:bella:bella
Bu güzel haber için önce sevgili crowe'a sonra da aramıza yeni katılan kekibec'e çok teşekkürler..
Sevgili kekibec, ben bimkolik, ben de bu sayfanın fotoğrafçısıyım, memnun oldum..:img-yes:
Acaba Ezo'nun başörtüsünden kurtulacak mıyız? Bu konuda bir gelişme var mı*
Ben de tam memleketin gündemindeki konuya el attım ama n'aapıyım çok sinir oluyorum bu başörtüsüne Ezonun..
papatya363 28-01-08, 20:31 demek balo olacak ilerleyen bölümlerde.bu süper bi haber:happy0064:happy0064
oya yüce yazım grubunu yazdığı balo sahnesi çok güzeldi.umarım yeni gelen senaristte bize güzel bir balo yaşatır.
bu balonun önceki balodan farkı başka senaristin yazması vede ezoyla kadimin artık birbirlerini sevdiğini bilmesi:)
yani o çok istediğimiz ezo-kadim dans etsin sahnesi büyük ihtimalle olacaktır.ay şimdiden heyecanlandım ben.
ama aklıma takılan birşey var.bu balo nerden çıkacak.yani ne balosu, kim yapacak onu merak ettim.
acep doktor emre ayağının tozuyla, diziye döner dönmez balomu düzenleyecek:img-hyste
tabi diziye dönmüşse...
edit:deryacım epey bi süredir yoktun, seni gördüğüme sevindim.hoşgeldin.
st-papatya 28-01-08, 20:38 Arkadaşlar güzel haberlerin ardından biraz moral bozmak gibi olacak ama Ezo Gelin'in yayınlanma saati ile ilgili atılan mailler (bende bugün hem Show, hemde Rtük'e mail attım) pek işe yaramamış gibi. Az önce Doktorlar dizisi oynarken alt kısmında Ezo Gelin'in bölüm fragmanını veriyordu ve başlama saati 22:30 yazdı.???
papatya363 28-01-08, 20:50 Arkadaşlar güzel haberlerin ardından biraz moral bozmak gibi olacak ama Ezo Gelin'in yayınlanma saati ile ilgili atılan mailler (bende bugün hem Show, hemde Rtük'e mail attım) pek işe yaramamış gibi. Az önce Doktorlar dizisi oynarken alt kısmında Ezo Gelin'in bölüm fragmanını veriyordu ve başlama saati 22:30 yazdı.???
hadi yaa gerçektenmi?
ya insan hiçmi dikkate almaz bizi.o kadar mail gönderdik.biz ne dersek tersini yapıyorlar.
yarışma uzun sürsün, sabahlara kadar sürsün.izle, izle doymuyorum.hatta hiç ara vermeyin orada yatıp kalksınlar.böyle söyliyeceğizki tersi olsun.
saçmaladığımın farkındayım.sinirlerim zıpladıda gene:dito:dito:dito
hem bunlar 22:30 yazıyorsa kesin yarışma 23:30'da biter.malum 10 yazıp 11'de veriyorlar.10:30 yazıncada 11:30'da anca verirler.
offf offf
desenizya reytingler gene kötü gelecek:(
merhaba,
bir kac haftadir ezo gelin forumunu burdan takip ediyorum.ama simdiye kadar yazma geregi görmedim.
bende ezo geline ikinci sezondan itibaren bakanlardayim. serhat tutumluerin gelisi diziye yeni kan getirdi. ilerleyen bölümlerde heyecanli olucagina dagir duyumlar beni cok sevindiriyor.
gelelim yazma geregime:
burda bir kac arkadas ezo'nun basindaki yazmasindan rahatsiz olmus. ya da diyelim artik cikarsin diyenler var en azindan.
öncelikle sorum sudur: simdi mi basindaki yazma sorun oldu? önceden niye bu konuda, yani diyelim ezo gelinin ilk bölümlerinden beri, bir rahatsizlik yoktu? belkide vardi ben bilmiyorum.ilk bastan beri buraya yazan arkadaslar beni bu konuda aydinlatirsa sevinirim...
bana sorarsaniz ezo'nun yazmasini simdi cikarmasi cok sacma olur. hem istanbullu bir sevgilisi var diye, ezo geldigi yeri, simdiye kadar benimsedigi hayatini, giyim kusamini degistirmesi mi gerekir illa? sirf kadimin karsisinda ezik durmamasi icin mi bu degisim gerekli? böyle olursa ezo kendi kisiligine ters düsmez mi?
ben kesinlikle böyle bir sey istemem izleyici olarak. Ezo kendini degistirmeyi zaten kafasina koymustur. bunu okulu disaridan bitirmesi istegiyle gördük. ama bunu kadim icin (zaten o siralar ask durumlari yoktu aralarinda), istanbulda yasadigi icin degil, sadece bundan sonra hayatini kendi istedigi gibi yasamak ve kendi kararlarini kendi basina vermesi icin yapti. bunu becermek icinde egitimin ne kadar önemli oldugunu anladi.
bana göre zaten ömer'le yasadigi hayal kirikligi onu dahada güclü kilmis, bundan sonra herkese, kadere inat, tek basina hayatini sürdürmek istemis, ona göre planlar yapmistir. bu planlarin icinde kesinlikle asik olmak o siralar yoktu.
bugün ezo ne kadar istanbulda yasiyor olsada, hala gaziantepli ezo'dur. orda dogmus büyümüstür. sivesi degismemistir. yani ezo daki degisim hala bitmemistir. tabiiki istanbula yeni gelen ezoyla ve simdiki ezo arasinda fark var. yinede hala eski sevdigimiz ezodur.
ezonun basindaki yazma zaten dini duygularla takilmadigi apacik ortada. geldigi yerde öyle görmüs, gelenek görenek diye disariya ciktiginda takiyor. zaten evin icinde, kadim geldiginde bile o yazmayi takmiyor ezo.
merak etdigim, eger o yazma cikicaksa, bu cok büyük bir ihtimal, bunu senaristlerin nasil yapicagini. cünkü o yazma giderse karsimizda yep yeni bir ezo olucaktir. ben böyle düsünüyorum. yani eski ezodan eser kalmamasi gerek. sivesi, konusmasi, giyim kusami, durusu bile degistirilmeli o zaman. böylesi büyük bir degisimi hangi sebeple dogru kilicaklarini cok merak ediyorum.ilerleyen bölümlerde bizi belkide bu konuda bile sürpriz olucak gelismeler bekliyor olabilir.
kimseyle polemige girmek icin yazilmamistir bu yorum. sadece bir baska acidan konuyu görmenizi saglamak istedim. umarim basarabilmisimdir.
Sevgiler
mrb
çok doğru söylediğin ama bizim istediğimiz ezonun kendini geliştirmeye çalışması zaten
okul bitirme çabaları dilini düzeltme çalışmaları( çok sevimliydi) ....
ezo antepteyken ilk bölümlerde tülbent kullanmıyordu ,yani ezo tülbent takmadığında saçlaırna fön çekip gezmiyo ki... gene bir kezbanlık söz konusu:) ama bağlama şekli temizlik yapan kadınlar gibi tabi tülbente ek olarak karakterin de kabalaşması bunu 2 kat çekilmez hale getiriyo. 2. seozn başları ezo o tülbentle ileriye dönük sürekli kendini yenileme çabasında bir kız imajı çiziyordu. ama sonra hepsi güme gitti senarist değişiklikleir yüzünden. oyuncular bile karaktererin ne olduklarına karar veremiyolar :)
ezo "tülbenti"ni kendini geliştirme çabasının bir eklentisi gibi görecek yani görmeli o yüzden o tülbent çıkmalı:) yoksa kadime yaraşır bir yar olabilmek için değil kendisi için .istanbulda yaşayan kendini yenileme derdi olan biri olarak. ezonun da bir ikayesi var sadece kadimin aşkı olmamalı.( yok yani o da var:) kim ölcekse dizide ölsün de başrollere ağırlık verilse
kadim ve ezo daha içselleşse bu aşk daha çarpıcı olabilr
balo sahnesine kadar dizinin ne hale gireceği yeni senaristin rengi belli olacak.
47 son sahnesi için( sanırım yarıısnı yeni ekip çekmiş:)izlenmeye değer
yeniden merhabalar,
balo sahnesi halen devam ediyor ve ben fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum sizlere..
açıkçası balo nun ne balosu olduğunu söylemek istemem, dolayısıyla sizleri şok edecek bir 48. bölüm finali ve 49. bölüm finali bekliyor olacak :)
ya da duruma göre belki önümüzdeki günlerde söyleme gereği duyabilirim, bu da benim üsttekilerden alacağım izinlere bağlı (no spy:) )
ancak tülbent, çanta vs gibi konularla ilgili yorumlarınıza anlam veremedim, sonuç itibariyle memleketin geleneklerini taşımazsa ezogelin ezogelin olmazdı ki. haliyle baklava da usta olması, antep yemeklerinde, oldu olacak şive de değişsin bari :)
dolayısıyla zaman içerisinde bunu beklemenizi öneririm (senaristler arasında yönetmeninde olduğun dile getirirsem sanırım az çok bağlantılı bir şeyler olacağını anlarsınız..)
ancak asıl büyük ve kaçırılmaması gereken bölümün 53. bölüm olduğunu öğrendim az önce yönetmenimizden, yani sizleri neredeyse tüm ekip biliyor ve dolaylı olaraj (benim aracılığımla da olsa) selamlarını iletiyorlar..
dans sanesi var mı bilmiyorum şu an çekimdeler, ancak küçük bir buse bile yetecektir size bence :)
bazı çatışma sahneleri de cabası olacak bu arada, yaralananlar, ölenler bile olacak.. yani kadim kadim diyorsunuz ama çok büyük bir sürprizde yaşayabilirsiniz :)
bilmece gibi konuştuğumu biliyorum ancak sizin daha heyecanlı olmanız inanın dizi içinde, ekip içinde daha çok heyecan demektir. dolayısıyla her söylediğime de aldanmayın derim (çabuk ısındım sanırım buraya)
set fotoğraflarına gelince şahsi sitem şuan bakımda, bittiğinde her bölüme ait özel kareler sizlerle olacak.
kadim karakterinin çektiği göz fotoğrafları da benim makinamdan çıktığı için isteyenler bu fotoğraflarında orijinal hallerine siteden veya facebook üzerindeki "ezo gelin" grubundan sahip olabilecek..
internet sorununa gelince, kusura bakmayın fotoğrafların her biri telif hakkıyla pastel film ltd. şti ne aittir, dolayısıyla bu fotoğrafları her hafta ayıklayarak show tv ye göndermekteyim. dolayısıyla buradaki galeride yer alan fotoğraflar o ayıklanıp gönderilen set fotoğraflarından başka bir şey değil. ama facebook kullananlar sıcağı sıcağına kekibec isimli grup içerisinde mahalle yangın sahnesinde çekilmiş kadim&ezo kamera arkası bir fotoğrafa rastlayabilirler :)
diğerleri artık internet sorunum çözümlendiğinde, hem dizinin prodüksiyon ekibine de teşekkür etmek lazım, burdan size mesaj atabilmem için internet bağlantısı, lap top vs sağladıkları için :)
Demek 53.bölüm bomba olacak:DBence de Ezo tülbentini birden çıkarmasın,Ezo İstanbul'da doğup,büyümedi.Antep'te doğru ve bu yaşına kadar orda yaşadı..Birden bu konuda değişmesi anlamsız olur...
Senaristler arasında yönetmenimizin de olmasına ayrı bi sevindim.Bu durum daha iyi oldu bence...
Tekrar teşekkürler...kekibec:good:
öncelikle teşekürler haberler için :happy0064 :happy0064
yani doğru mu anladın 48 çekildi bitiyor ellerinde 5 bölümün senaryosu mu var
yeni senaristimiz bayabi hızlı ozaman :good: :img-pilot
nedir
yönetmen aynı zamanda senaristtir( 10 numara bir haber)
kadim vurulabilirdir( bu da ezonun göremediğimiz aşkını görmek açısından iştah kabartıcı bir haber:)
kadim ve ezo sonunda el ele tutuşmaktan öpüşmeye terfi edebilecekler:)( bu forum için tehlike çanları demek:)
ezo tulbentinin düğümü çok sıkıdır gevşetmek farzdır şaka bir yana ezonun bize 2. seozn başında gösterilen kendini geliştirme çabalarını izlemek bile yeterlidir,ona da göz kırpıcaz diyorsun inansak mı???
onur iyiki varsın ( bu forum için umut ışığı demek:)
fotoları bekliyoruz,tekrar teşekkürler
selamlarımla
saygılar
öncelikle hoşgeldiniz.aramıza katılıp bize bilgiler vermenize çok sevindim.kocaman bir teşekkürler size.:good::happy0064bye
balo mu balo mu?vay be dizi kendini aşmaya başladı.yoksa eski günlerine mi dönüyor?
burasını az boş bırakıyorum neler olmuş yahu.
arkadaşlar evet maalesef birileri vuruluyor, birileri de ölüyor ama bunların fotoğraflarını haftasonuna kadar koyduğumda bile o bölümün yayınlanmamış olduğunu düşünürsek karlı çıkmış olacaksınız :) azcık sabır..
şimdi 49.bölüm final sahnesi için balo salonuna geçmem gerektiğinden pc başından kalkıyorum bir daha hafta içerisinde mümkün mertebe yazmaya çalışacağım, ama biliyorum ki yorumlarınız sayfalar dolusu olacağından yetişmem zor olacak..
sanırım bir forumda kendi siteme açsam fena olmayacak galiba :\
neyse tülbent ve çanta konusunu en azından uzunca bir süre (en az 5-6 bölüm) bir kenara bırakmanızı önerebilirim şimdiden..
dip not: elimizde 5-6 senaryo yok, sadece olayın gidişatının verdiği bilgiler diyelim ama sizler bu hafta yanılmıyorsam (biz ekipçe pek takip edemesekte :( )
47. bölümü izlerken biz şu an 49 daysak sanırım sizin içinde iyi olacak demektir. :)
saygılar ve en kısa zaman içinde görüşmek dileğiyle..
kekibec verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...
biraz kafamız karıştı ama neyse.:icon_sorr
yalnız dizi çok geç başlıyor ve bu da haliyle reytingleri etkiliyor. pastel film bunun için bir şeyler yapamıyormu. hem geç başlamasından hem de bir aylık aradan sonra dizinin reytingleri düştü.:icon_whis
edit:salı günleri diziyi beklerken resmen işgence çekiyoruz...:img-pilot
evet ama bu sanırım reytinglerle alakalı olsa gerek :)
eğer daha çok fan, daha çok insan izlerse, daha çok kişi show tv yi mail bombardımanına tutarsa sanırım o zaman erken saate alınabilir diye düşünüyorum :)
4 hafta boyunca sebep bile göstermeden diziyi yayınlamazlarsa sürekli senarist değiştirilirse doğru dürüst fragman bile dönmezse ratingler haliyle düşer
onların politikasıyla ilgili bu:)
hiç çaba harcamadan ratingi onlara o yarışma getiriyo ve olan ezo geline oluyo
eğer daha çok fan, daha çok insan izlerse, daha çok kişi show tv yi mail bombardımanına tutarsa sanırım o zaman erken saate alınabilir diye düşünüyorum :)
ooo biz dizi için neler yapmıyoruz ki :img-wink:
show tv ye mailler o da yetmedi rtük' e mail. inşallah dikkate alınırız.
daha henüz bir cevap alamasakta biz egoflar sabırlıyız... yakında derviş mertebesine geçeceğiz...:img-yes:
kekibec aramıza hoşgeldin ve crowe sanada çok teşekkür ederim:img-yes:
kekibec foruma bir geldin pir geldin..verdiğin tüyolar için teşekkürler..
balo sahnesi var..nihayet beklediğimiz romantik anlar geliyor mu acaba :img-in_lo
birileri yaralanıyor,birileri ölüyor demişsin..neyse kalan sağlar bizimdir :)
benim sorum şu olacak..
Ömer ve Arzu kesin olarak gidiyor değil mi? bize en son gideceği söylenmişti..yeni senarist ve yönetmen de onları yollayacak dimi:img-pilot
senarist ve yönetmen değişikliğinden Serhat ve Nurgül memnun mudur acaba? mutlularmı,isteyerek ve severek rollerine bürünüyorlar mı? senin izlenimlerin nedir?
şimdilik bu kadar :)
Editim var: bedavaya reklam almam :) kekibec, 53.bölüm hakkında biraz tüyo versen nasıl olur acaba :img-icecr
[B]birileri yaralanıyor,birileri ölüyor demişsin..neyse kalan sağlar bizimdir :)
benim sorum şu olacak..
Ömer ve Arzu kesin olarak gidiyor değil mi? bize en son gideceği söylenmişti..yeni senarist ve yönetmen de onları yollayacak dimi:img-pilot
Ömer daha yeni geldi, o gitmez..
Arzu ve Seyit gidiyor galiba..
aisha_nena 28-01-08, 23:43 arzu gidebilir. benim fikrim meryemin yaratcağı kargaşanın kendi sonunu hazırlayacağı.yada baklavacının başına patlayacak bazı şeyler.:img-policçatışmanın yerininde baklavacı olması çok muhtemel.ya seyit meryemi yada meryem seyiti bitirecek..yada kafamızı karıştırmak için sağlam hazırlanmış kurgular.48. bölüm çatışma sahnesiyle bitecek bütün hafta kim vuruldu diye bekliyeceğiz 49. bölüm başladığında asıl şok yaşanacak ya da yaşanmayacak (böylesi çok muhtemel)
kekibec hoşgeldin foruma:img-wink:
Seyiti haklamak Ballıya yakışır.
Hem Kadime hem Nur hanıma, hem Nedime herkese kötülüğü oldu.
Artık Ballı onun icabına baksın..
Şimdi bu çatışmada Ezoya da bir şey olursa, tam cümbüş olur, Seyiti Ballının elinden kimse alamaz..
Seyiti haklamak Ballıya yakışır.
Hem Kadime hem Nur hanıma, hem Nedime herkese kötülüğü oldu.
Artık Ballı onun icabına baksın..
Şimdi bu çatışmada Ezoya da bir şey olursa, tam cümbüş olur, Seyiti Ballının elinden kimse alamaz..
bencede en çok Ballı ya yakışır..de hayde şahadet getir deyip kafaya sıktımı iş tamam dır :img-gun:
Ammaa eğer Ezoya bir şey olursa,bence bu sefer Seyiti, Kadimin elinden kimse alamaz:img-pilot
ne oluyor o 53. bölümdeeeeeeeee
ama şimdi ellerinde o kadar senaryo yok da bu olayların gelişimine bağlı bir tahminse o zaman 53 den daha geç de mi olabilir yani.
ama 53 zaten çok geç
nasıl dayanacağız ya
bu 53 ü sevdim. şöleeeee güzel tüllü duvaklı olayların başlangıcıdır inşallah
hayal perdesi 29-01-08, 03:56 öncelikle iyi geceler :img-hyste sen anladın onu :img-wink:
kadimin ambulans meselesine bende fena halde takanlardanım
istediğimiz tutkuydu ama ezo-kadim arasında bir tutku, onlar ise kadim-ambulans arasında bi tutku oluşturdular,
gelelim neşe'ye: ballı'nın ne olacağına ben karar verecekmişim,
efendim ballı ağamız bence nasreddin hoca gibi olabilir, cemaati toplasın dersler versin gerektiğinde kulağını ceksin kimle konussa iflah olur zatii :)
tesbihleri zaten hazır di mi :img-icecr
Tubacım canım, iyi geceler sana da:img-hyste
Kadim-ambulans tutkusu hıı... Harikasın, ama ben şöyle en güzelinden bir ambulans sahnesi bekliyorum : Mesela Ezo azıcık ayağını burkmuş olsun, Kadim de ambulans çağırıp Ezo'yu eve götürsün:img-hyste
Haklısın Ballıcığının tespihi de hazır, tam Nasreddin Hoca havası var vallahi kendisinde, hem komik, hem az ve öz konuşur, iyi öğüt verir... E daha ne olsun... Ballı Tuba'nın olsun...:img-icecr
Kekibec forumumuza hoş geldin... Çok güzel haberler getirmişsin, teşekkür ederiz. Beni şimdiden şu balo sahnesinin, bir de 53. bölümün heyecanı sardı... Yönetmenimizin de senarist olması ayrıca çok sevindirici bir haber...
Bizlerle set fotoğraflarını paylaşacağını söylemişsin, heyecanla bekliyorum(z). Ezo Gelin dizisiyle ilgili yeni bir şeyler görmeyeli epey zaman olmuştu... Tekrar hoş geldin ve iyi ki geldin diyorum...
Arkadaşlar bu arada kampanyamıza katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İnşallah şu dizi vaktinde yayınlanır... 10:30 olsun razıyım, yeter ki gece yarısına kaymasın...
Bu arada yeni gelen arkadaşlarım, hepiniz hoşgeldiniz...bye
günaydın arkadaşlar,
gerçi nasıl bir gün olacak bilmiyorum akşamı bekliyorum,kanala ne desem bilmiyorum perşembeden beri fragman gösteriliyor 1 gün kalmış yayın saaatine 22.30 diyorlar bu nasıl bir saçmalıktır,saygısızlıktır kanala mesajlar gönderdim biliyorum başka insanlarda gönderdi ama dediğim dedik bir kanal var karşımızda bir yarışmadır gidiyor tuttuysa izleniyorsa hangi saat olursa izlenecek o zaman değiştirin ezo gelinle saatleri,dün akşam 22.30 ibaresini görünce varya yarışmaya beddua ettim.
bizim diziye denk geldiği için ve geyik muhabbetleriyle uzattıkları için,artık 22.30 demelerine inanmıyorum 23.00 de yayınlarlar,bende o zamana kadar başka kanalda dönem filmi var onu izlerim.hayır kanal 22.30 da yayınlanacak yada 23.00 da yayınlanacak diye devamlı yazsa sabit olsa anlayıp o saati bekleyeceğim ve sinirlenmiyeceğim biliyorum ki saati belli ama yok onlar 22.00 de deyip sonra devamlı değiştiriyorlar.
arkadaşlar bu yapılana kayıtsız kalmam ve bugün kanalı arayıp yayın saatleri konusunda konuşup ezo gelinin bugün yayınlanacak bölümünün en son kaçta yayınlanacağı ile ilgili bilgi alıp tepkimi göstereceğim.
sizlerden katkıda bulunmak isteyen insanlardan bugün 14.00 da kanalı aramaları ve ezo gelin dizisinin izleyicilerinin telefon yağmurundan bıkkınlık getirene kadar aramalarını rica ederim.
bu yazıdan dolayı kimse kusura bakmasın,herkese şimdiden teşekkürler...
Laltul sana sonuna kadar katılmıyorum.
Bu yapılan resmen terbiyesizlik, saygısızlık. Bizleri ciddiye almıyorlar sanırım. Ezo gelinin çok sevip izleyen arkadaşım artık izlemiyor yayın saatinden dolayı. Zaten gösterimden kalktığını sanıyordu, benden öğrendi yayından kalkmadığını. Ben şahidim kaç kişinin izlemeyi bıraktığına. Resmen yıldırma politikası izliyor bu show tv. Bu akşamki bölüm yine 23.00'de galiba.O uyuz yarışma uzadıkça uzar artık. İnsanı zorla soğutuyorlar ya......... yeter artık!
herkese günaydınlar,
tüyo veren setten gelen arkadaş-onur bey-a teşekkurler,
ancak net ortamı olduğu için yine de tereddutlu yaklaşıyorum bu söylemlere, ne yaparsınız egofluk bizi aşırı şüpheci yaptılar o kadar çileden sonra kimseye güvenemez olduk :icon_sorr
gelelim tiyolara: öncelikle vurulma ölmelerden bahsedilmiş, bu çook muhtemel ve istenmez duruma ne yazıkki ben heyecan duymuyorum, neden derseniz ne böyle bir durum olmasını isterm ne de çatışma ve de ölenlerin olması beni heyecanlandırır- bi kişi hariç tabi, onun daha toplayacağı çook cemaat vardı, Ballı Hocamızdan bahsediim :img-in_lo-
diğer bir tiyo ise baloymuş amann ne yaratıcı bir diğer fikir daha, şimdi senaristin 53.ü nasıl yazdığı belli oluyor, koy silahları arada romantizm olsun diye yap 1-2 balo gelsin 50ler 60lar,
susmam gereken yerde mi konuştum yoksa onuşmam gereken yer miydi bilemedim, hepinizi seviyorum :img-in_lo
*Esra_Yalın* 29-01-08, 10:26 akşamı sabırszlıkla bekliyorum ya
yine gzl bi o kadar da heyecanlı bi bölüm bizi bekliyor
umarım ezo ve kadim ayrılmazlar ya :(
o Ömerde nerden çıktı geldi delirdim zaten :icon_evil
akşam yine 22:30 yazıyor 22:45 i bulur bu kanalın bu huyundn bktım ya hep geç saatte veriyorlar yine bitmesi 1 i bulur herkes 1 e kadar beklemek zornda kalıyor umarım buna bi çare bulurlar da bizde rahat rahat izleriz okullar açılnca çoğumuz izleyemeyiz gibime geliyor :sad53:
Kekibeç arkadaşa verdikleri bilgiler ve o bu konuda yardımları bulunan crowe teşekkürler..
Yine de tüyo olayına her zaman karşı bir insan olarak yeni gelen tüyoları malesef okumuş bulunuyorum. Daha 47. bölümünde neler olacağını bilmeden gelen 48-49. bölümün sonları ve bahsedilen balo olayının beni heyecanlandırması gerekir sanırım ama hayır iş öyle değil.
Aksine belki bölümü merakla izleyecek, bölüm sonunda ne olabilir diye düşüneceksem bile artık böyle birşey olmayacak çünkü izleyeceğim bölüm boyunca, sonunu bilmenin verdiği rahatsızlıkla bölümü izyeceğim ya da izleme gereği duymayacağım. (Tüyonun böyle bir ters tepkisi de oluyor ve tabii malum sabırla 48.bölümü bekliyoruz.) Sizlerden ricam tüyo olayını foruma yazılacaksa bile spoiler şeklinde yazılması olsa forumu germiş olur muyum?:)
kadim&neşe 29-01-08, 10:40 yaaa onur gelsede setten haberler getirse ne güzel olur:img-blush
şu ölecekler hakkında tahminde bulunayım:
1-seyitin yanındaki adam ölebilir nedir o adamın suyu çoktan ısınmıştı
2-arzunun bebeği olabilir
3-seyit olabilir:happy0064 ballı ağamızın elinden ayyy ne güzel olur çok sevinirim o derece yani
4-zeynel demicem ama seyfo da bir ihtimal
tamam ölülerin tahmini bu kadardı:)) gelelim yarlılar listesine:
1-ezo olabilir ki bu en büyük ihtimal çünkü her şeye atlıyo ne işine yarıyosa artık anlamadım gitti:bilmim
2-kadimde olabilir hani çömez ya o bakıma
3-seyfo olabilir çatışmanın şiddetinden dolayı(zeynel kısmına hiç girmicem o zaten hastanede unutulan bir karakter:img-hyste dilşat beni öldürücek:img-black)
balo meselesi ise o çok karışık bi konu hiç açmayayım en iyisi hadi bu kadar yeter egoflar kendinize iyi bakın yarın sizi tam kadro forumda bekliyorum akşam egof acil servisine diziden sonra bi bakarım artık kim ölmüş kim kalmış o el tutuşma sahnesinden sonra:img-hi::img-fear2
şu balo salonu meselesi meryemin düğünü olabilir ve herkes orada olur,ölen kişinin seyit olduğunu düşünüyorum,ömerin gelişi biraz karışıklık yapabilir ama bişey değiştirmez bu saatten sonra,arzunun sabri ile evleneceğini sanmıyorum bulunan çözüm başka birşey bence,şimdilik bu kadar...
iyi günler egoflar
öncelikle kekibec forumumuza hoşgeldin.getirdiğin bilgiler için teşekkür ederim(z).söylediklerinle ilgili hiçbir fikir yürütemiyorum çünkü kafam iyice karıştı.biz romantik komedi tarzında gitmesini isterken dizi iyice aksiyon türünde devam edecek galiba çatışma,ölenler, yaralananlar vs...Ve arkasından balo sahnesi çok enteresan geldi bana bilmiyorum:icon_whis
belki tam tersi de olabilir önce balo sonra çatışma şimdi aklıma geldi bu daha mantıklı evet...neyse dedim ya kafam iyice karıştı
bugün dizimiz var...tek istediğim kanalı diziyi vaktinde başlatması biz bunun için ne kadar çabalarsak kanal sanki tam tersini yapmak için uğraşıyor:icon_whis.artık ne desem bilemedim.kanala burdan en derin sevgilerimi gönderiyorum.
keyifli yorumlar herkesebye
İki gün bırakmaya gelmiyorsunuz. Çoşmuşsunuz da çoşmuşsunuz. Yien havadisler var herhalde. Ben biraz geriden geldiğim için saf durumuna düşüyorum bu lafımla galiba:) Kübracım gördüğün gibi tatilde bile yetişirim ben size:)
Bir pazar gecesi, insanı bir şey dürter de forumda Zeynel'i arattırırsa, vardır bunda bir şey, anladım. Dizideki bahsettiğiniz şahısla Zeynel arasında hiç bir ilişki olamayacağınız söylemiştim. Daha önce beni teskin eden bazı arkadaşların yine tansiyon zıplatma çalışmalarına girmiş olduklarını üzülerek öğrendim. Yalnız anlamadığım Zeynel niye ötenazi yapsın? Ben kaçırırsam tabi ki böyle bir şey olamaz, başka şeyler olur:love05: Topuklu ayakkabı giyince Zeynel'le boyum boyuna, huyum huyuna, gözüm gözüne uyuyor. Yalnız benim gözlerimin kurukları yere doğru bakmıyor, hafif yukarı doğru düzümsü bir vaziyette (lateral-apikal). Reca ediyorum olasılık dahilinde bile o iki ismi yanyana getirmeyin, uyuyan senaristi uyandırmayın. Dizi bir egof kaybeder, zaten son bir ayda döküle döküle kaç kişi kaldık şunun şurasında.
Bu arada hatırlatırım Zeynel Ballı'nın evinde yatıyor artık,M biraz zor girer oraya ...
Tabi bütün bu Zeynel'i dile getirişlerinizin olumlu bir etkisi olacak. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, forumda Zeynel çok reyting olmaya başladı, bunun sonucunda da daha çok ve iyi rollerde göreceğiz kendisini:img-clapp:king:
Deryadilcim ben hiç sana kıyar mıyım?Hem Zeynel hiç bakar mı Meryem'e? Hastaneye geldiğinde hiç yüz verdi mi?Meryem ancak kendi kendine gelin güvey olur. Zeynel senindir senin kalacak. Bari sen sevdiğine kavuş:)
benim de kafama takıldı bu sahne ve gece yarısı uyandım..
Kesinlikle haklısın. O silahı alan el Ezo'nun değil..
Tamamen fragman hilesi.. Arka arkaya montajlamışlar..
Bambaşka biri o silahı alan..
Sarışın bir kadın..Berrak olmasın dermişim..:img-pilot Kadim i kıskanıp Ezo'yu öldürmeye gelmişmiş.. Ya da Ezo kabus görüyormuş..
yok yok Kadim kabus görüyormuş mesela..Silahlara alışık olmadığından garibim
olayın akşamında kabus görmüşmüş..
Rüyasında Berrak gelip Ezonun kafasına silah dayayıp, kaçırıyormuş mesela..
Kadim de bir türlü yetişemiyormuşş...
Ezo'yu kaybetme korkusundan sabah sabah kendini doğru baklavacı dükkanına atıp, fragmandaki meşhur sahne yaşanıyormuş..Şimdi bana biryerlerin açıkta kalmış diyeceksiniz ama, valla daha uyumamıştım
Yalnız şundan eminim. Fragmanda silahı tutan kesin Ezo değil..Sarışın bir kadın.
Bimkolik sen de mi?:blink: O güneş ben eminim. Daha ilk izlediğimde farkettim. Güneş vuruyor ezoya. (Ama ne güneşmiş:)) Saçlarında arka kısmı gözüktüğü için sanki dağnık gibi duruyor.
Benim aklıma birşey takıldı. Özette Ömer'in gelmesinden falan bahsedilmiyor. Halbuki önemli bir konu. Sanki özet de yarım bırakılmış gibi. Bana göre Özette yazan kısım eski senariste ait. Yani çatışma,arzuya bulunan çözüm. Ömer'in gelmesi de yeni senariste ait. Bunu beni çok korkutuyor. Eski senaristin arzu konusundaki çözümünü duymak istemiyorum.Artık senarist değiştiğine göre özetlerimiz de daha mantıklı gelmeye başlar herhalde.
Bende aynen böyle düşünüyorum. Özet ondan tuhaf geldi bize. Zaten Ömer'in geleceğinden bahsedilmemesi de ayrı tuhaf. Demek ki meşhur plan eski senariste ait:img-fie:
Türkiye'nin doğusundaki kar yağışlarından illallah demiş insanlara nisbet yaparcasına sabahtan beri gözlerimi cama çevirmiş bana kar yağışını bekleten meteoroloji'ye teessüflerimi iletip, fragmandaki el tutma sahnesini çok ama çok beğendiğimi söyleyeyim. Ama tek teessüfüm meteorolojiye değil size de geliyor senaristim..siz daha önceki bölümleri izlediniz mi bilmiyorum ama biz bu ikiliyi daha bir çift olarak göremedik. Bırak çift olarak görmeyi birbirlerine bakışlarında daha aşkı göremedik. Tam evet bu bakış o bakış diyeceğimiz bir sahnede Ömer'i getirip, tuz biber ektiniz bir gıdımcık zevkimize..
Bu arada fragmandaki montaj hatasını herhalde bölümde görmeyiz..Şu saç meselesinden bahsediyorum. Gördüğünüz gibi gayet pozitifim.
Bu kar meselesi bizim diziye benzedi. Yayınlanacak yayınlanmayacak? Yağacak yağmayacak? Sürekli ertelemeler.... En sonunda yağar ama bu sefer de gönlündeki istekleri karşılamaz.
Demek ki kadim ve ezonun romantik olmaları için bir yerlerden ömer çıkması lazım diyorum bende. Çünkü bundan sonra her sahneye limon sıkacaktır:img-pilot
De haydi devamı diğer mesaja
Kekibeç arkadaşa verdikleri bilgiler ve o bu konuda yardımları bulunan crowe teşekkürler..
Yine de tüyo olayına her zaman karşı bir insan olarak yeni gelen tüyoları malesef okumuş bulunuyorum. Daha 47. bölümünde neler olacağını bilmeden gelen 48-49. bölümün sonları ve bahsedilen balo olayının beni heyecanlandırması gerekir sanırım ama hayır iş öyle değil.
Aksine belki bölümü merakla izleyecek, bölüm sonunda ne olabilir diye düşüneceksem bile artık böyle birşey olmayacak çünkü izleyeceğim bölüm boyunca, sonunu bilmenin verdiği rahatsızlıkla bölümü izyeceğim ya da izleme gereği duymayacağım. (Tüyonun böyle bir ters tepkisi de oluyor ve tabii malum sabırla 48.bölümü bekliyoruz.) Sizlerden ricam tüyo olayını foruma yazılacaksa bile spoiler şeklinde yazılması olsa forumu germiş olur muyum?:)
Cevacım ben de hoşlamıyorum tiyo olaylarından, sürpriz olsun istiyorum herşey. Tabi bu sürprizlerin hoş olması tercih nedenimdir. Balo sahnesi şimdi bana kel alaka dedirtiyor mesela, doğada yürüyüşler vs çok daha heyecan verici olabilir bu dizinin formatıyla. Vur deyince öldürdüler, Ezo biraz giyimine çeki düzen versin dediysek ortalıkta kabarık eteklerle dolaşsın demedik. Biraz dizinin konusuyla ve geçtiği yer ve zamanla da ilişkili olmasını isterim. Ama bunlar boş tabi, senaryo rastgele akla gelen sahnelerin yine rastgele birleştirilmesiyle oluşturuluyor sanırsam. Çok postmodern görüyorum dizimizi bu açıdan.Seyirciye çok iş düşüyor, kendine göre bir mantık kurabilmesi için.
Kadim-Neşe sen endişelenme kardeş, hergün foruma ve gruba girmeden önce meditasyon yapıyor ve de jenerik ismi vermiyim bir sakinleştirici kokteyli yapıyorum. Yoksa öyle senaryolar yazılıyor ki Zeynel'im için yürek dayanmaz yani...:img-swoon
(Tüyonun böyle bir ters tepkisi de oluyor ve tabii malum sabırla 48.bölümü bekliyoruz.) Sizlerden ricam tüyo olayını foruma yazılacaksa bile spoiler şeklinde yazılması olsa forumu germiş olur muyum?:)
En mantiklisi gizli bir sekilde verilmesi veya yeni bir baslik acamak tuyolar ile ilgili cok daha iyi olur gibime geliyor.:icon_whis Cunku gelen tuyoyu yorumlamak gerekiyor ve yine birsekilde ogrenmis oluyoruz néler olacagini yada bu kadar detayli anlatilmasaydi.:icon_sorr
Ben simdiden 53 bolumu merak etmeye basladim acaba neler olacak demekki, bu senariste bizden Baris bey gibi bir sure istiyor ve oda sanirimsam 53 bolume kadar olan bolumlerdir.:icon_whis.Sezon basinda beri yaptigimiz gibi bize yine beklemek dusuyor arkadaslar ya sabir ceke ceke bir hal oldu bizde hadi neyse :icon_sorr
kekibeç verdiğin bilgiler için tesekkürler...forumada hoşgeldin..
demek dizimizin gelecek bölümlerinde balo sahnesi olacak. umarım beklenen sahnelere gebe bir balo olur.
dün akşam gördüğüm fragmanda baslama saati 22:30 yazıyordu. bu da yine 23e kadar beklicez demek oluyor gibi geldi bana. o kadar e-maile karşılık bunu bulmamız çok hoş insanın seyretme sevkini arttırıyor. nediyim...
ahh ahh serhat tutumluer ve artık seyfo siz olmasanız izlenilir gibi değil bu dizi artık ama sizide baska projelerde göremiyoruz ki.
bu bölüm yeni ekibin cektiği bir bölüm olacak. o yüzden yine sabırla bekliyeceğim umarım beklediğim standartlarda bir dizi sunarlar bize. artık serhat tutumluer hatrı bile kalmicak bende. nasıl sıkıldıysam bu durumdan artık..
söylenerekde olsa salı günü geldi. heyecan basladı. dizimizin baslamasına saatler kaldı. inanılır gibi değil ama iki hafta üst üste dizimiz yayımlanıyor. sanırım gözlerim doldu. kendimi tutamayıp ağlayabilirim bile...
gamze arkadasimizin ekledigi fragmanda gördüm o sahneyi..birisiyle karsilikli birseyler yerken bir yandan da bir yere yada birisine bakiyor..ben mekani ezonun baklava dükkani olarak düsündüm ve baktigi kisininde ezo olabilecegini..belkide yaniliyorumdur ama öyle bir sahne var..izlersen eger hak vereceksin..
tamamda benim bildigim bir sesli fragman var oda bimkoligin ekledigi ..birde gamzenin ekledigi o sessiz fragman..yoksa benim bilmedigim baska bir ikinci sesli fragman mi var....?
Benim eklediğim fragman sesli ama sessiz:) Netten çektiğim nette ses yoktu. Ömer sahnesinde sanki ballı ağa ömeri yemeğe götürmüş gibi. Zaten Ömer ilk önce ballı ağayla görüşmese ezonun baklavacı dükkanını nerden bulsun? Ömerin gelmesi kesin son sahne. Böyle altın bir fırsat ellerindeyken (ah eller:img-in_lo) hiç kaçırır mı onlar?
Arkadaşlar güzel haberlerin ardından biraz moral bozmak gibi olacak ama Ezo Gelin'in yayınlanma saati ile ilgili atılan mailler (bende bugün hem Show, hemde Rtük'e mail attım) pek işe yaramamış gibi. Az önce Doktorlar dizisi oynarken alt kısmında Ezo Gelin'in bölüm fragmanını veriyordu ve başlama saati 22:30 yazdı.???
En azından belki bu sefer sözlerinde dururlar ve saatinde başlatırlar belki. 22:00 deyip sonra sürekli ertelemelerindense gerçekten verdikleri saatte başlatmalarını tercih ederim. Yine polyannacalık gibi oldu ama:img-blush
merhaba,
bir kac haftadir ezo gelin forumunu burdan takip ediyorum.ama simdiye kadar yazma geregi görmedim.
bende ezo geline ikinci sezondan itibaren bakanlardayim. serhat tutumluerin gelisi diziye yeni kan getirdi. ilerleyen bölümlerde heyecanli olucagina dagir duyumlar beni cok sevindiriyor.
gelelim yazma geregime:
burda bir kac arkadas ezo'nun basindaki yazmasindan rahatsiz olmus. ya da diyelim artik cikarsin diyenler var en azindan.
öncelikle sorum sudur: simdi mi basindaki yazma sorun oldu? önceden niye bu konuda, yani diyelim ezo gelinin ilk bölümlerinden beri, bir rahatsizlik yoktu? belkide vardi ben bilmiyorum.ilk bastan beri buraya yazan arkadaslar beni bu konuda aydinlatirsa sevinirim...
bana sorarsaniz ezo'nun yazmasini simdi cikarmasi cok sacma olur. hem istanbullu bir sevgilisi var diye, ezo geldigi yeri, simdiye kadar benimsedigi hayatini, giyim kusamini degistirmesi mi gerekir illa? sirf kadimin karsisinda ezik durmamasi icin mi bu degisim gerekli? böyle olursa ezo kendi kisiligine ters düsmez mi?
ben kesinlikle böyle bir sey istemem izleyici olarak. Ezo kendini degistirmeyi zaten kafasina koymustur. bunu okulu disaridan bitirmesi istegiyle gördük. ama bunu kadim icin (zaten o siralar ask durumlari yoktu aralarinda), istanbulda yasadigi icin degil, sadece bundan sonra hayatini kendi istedigi gibi yasamak ve kendi kararlarini kendi basina vermesi icin yapti. bunu becermek icinde egitimin ne kadar önemli oldugunu anladi.
bana göre zaten ömer'le yasadigi hayal kirikligi onu dahada güclü kilmis, bundan sonra herkese, kadere inat, tek basina hayatini sürdürmek istemis, ona göre planlar yapmistir. bu planlarin icinde kesinlikle asik olmak o siralar yoktu.
bugün ezo ne kadar istanbulda yasiyor olsada, hala gaziantepli ezo'dur. orda dogmus büyümüstür. sivesi degismemistir. yani ezo daki degisim hala bitmemistir. tabiiki istanbula yeni gelen ezoyla ve simdiki ezo arasinda fark var. yinede hala eski sevdigimiz ezodur.
ezonun basindaki yazma zaten dini duygularla takilmadigi apacik ortada. geldigi yerde öyle görmüs, gelenek görenek diye disariya ciktiginda takiyor. zaten evin icinde, kadim geldiginde bile o yazmayi takmiyor ezo.
merak etdigim, eger o yazma cikicaksa, bu cok büyük bir ihtimal, bunu senaristlerin nasil yapicagini. cünkü o yazma giderse karsimizda yep yeni bir ezo olucaktir. ben böyle düsünüyorum. yani eski ezodan eser kalmamasi gerek. sivesi, konusmasi, giyim kusami, durusu bile degistirilmeli o zaman. böylesi büyük bir degisimi hangi sebeple dogru kilicaklarini cok merak ediyorum.ilerleyen bölümlerde bizi belkide bu konuda bile sürpriz olucak gelismeler bekliyor olabilir.
kimseyle polemige girmek icin yazilmamistir bu yorum. sadece bir baska acidan konuyu görmenizi saglamak istedim. umarim basarabilmisimdir.
Sevgiler
Düşüncelerinizi gayet güzel ifade etmişsiniz. Ben kendi adıma ezonun başörtüsünü kafasında olmasından çok bağlama şekline takmış durumdayım. Daha güzel bir şekilde bağlayabilir. Bu da bizi yani en azından beni buı kadar rahatsız etmez. Zaten gereken yerlerde başını da açıyor. Şivesi de gayet hoş. Ama birazcık düzelmeler olabilir. Bir ara ezonun şivesini düzeltme çabası vardı çok tatlıydı. Yine böyle birşey olabilir. Bizim ezodan istediğimiz biraz daha zarif olması. Dan dun konuşmaması. Yoksa gaziantepli olmasından, başını örtmesinden,şivesinden kesinlikle rahatsız değiliz. En azından kendi adıma ben böyle düşünüyorum.
Tüyo,balo,silah,öldü ölmedi neler oluyor? En iyisi başka bir mesajda değinmek bütün bunlara:img-pilot
birileri vurulacak ve ölecek...ama biz bunların kim olduğunu bilmiyoruz neden heyecanımız yitsin???zaten bitikti dibe vurmamışmıydık
ironico deryam haklısın aksiyon falan istemiyoruz aşk istiyoruz sahici bir aşk ama postmodern olayına katılmıyorum çünkü bence zaten bu ilişkki gayet postmodern ilgi çekici olan bu da:) ve o balo olayı bana o kadar da boş gelmedi:)
bekleyip göreceğiz
ya beni en çok umutkandıran senaristlerden birinin diziyi yönetmesi oldu, yani olaya hakim olacak...başkasının yazdığı şeyi çekmekten daha iyidir bir yönetmen için bu.
dizi hala ölmediyse bence kurtarıcı yönetmen ve senarşsttir zaten:)
yanlız bu buse işi baloda olacak herakde onurun dediğine göre
bu arada vurulacak kişi-lerden biri de kadim galiba..
benm de kafam karıştı zaten amaç bu muydu:)
derya bi daha düşün bak onur ,zeynelin de fotolarını çekmiş kendi grubunda gördüm:) iyi görünüyo:)))
attığım mesajlar gördüğüm kadarıyla burda zaten yayınlanmış, dolayısıyla yeni bir şey söylememe pek gerek yok. yönlendirmek gibi olacak belki bilemiyorum ancak, ezo gelin başladığından bu yana zaten kişisel web sitemde set fotoğrafları mevcuttu (set arkası dahil) ancak şu an yenileme yapılmakta, sonrasında bölüm bölüm detaylı fotoğraflara yer vermeye çalışacağım, veya bu sitenin galerisinden sizlerle paylaşacağım
saygılar
Öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum.
yeniden merhabalar,
balo sahnesi halen devam ediyor ve ben fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum sizlere..
açıkçası balo nun ne balosu olduğunu söylemek istemem, dolayısıyla sizleri şok edecek bir 48. bölüm finali ve 49. bölüm finali bekliyor olacak :)
ya da duruma göre belki önümüzdeki günlerde söyleme gereği duyabilirim, bu da benim üsttekilerden alacağım izinlere bağlı
ancak tülbent, çanta vs gibi konularla ilgili yorumlarınıza anlam veremedim, sonuç itibariyle memleketin geleneklerini taşımazsa ezogelin ezogelin olmazdı ki. haliyle baklava da usta olması, antep yemeklerinde, oldu olacak şive de değişsin bari
dolayısıyla zaman içerisinde bunu beklemenizi öneririm (senaristler arasında yönetmeninde olduğun dile getirirsem sanırım az çok bağlantılı bir şeyler olacağını anlarsınız..)
ancak asıl büyük ve kaçırılmaması gereken bölümün 53. bölüm olduğunu öğrendim az önce yönetmenimizden, yani sizleri neredeyse tüm ekip biliyor ve dolaylı olaraj (benim aracılığımla da olsa) selamlarını iletiyorlar..
dans sanesi var mı bilmiyorum şu an çekimdeler, ancak küçük bir buse bile yetecektir size bence
bazı çatışma sahneleri de cabası olacak bu arada, yaralananlar, ölenler bile olacak.. yani kadim kadim diyorsunuz ama çok büyük bir sürprizde yaşayabilirsiniz
bilmece gibi konuştuğumu biliyorum ancak sizin daha heyecanlı olmanız inanın dizi içinde, ekip içinde daha çok heyecan demektir. dolayısıyla her söylediğime de aldanmayın derim (çabuk ısındım sanırım buraya)
set fotoğraflarına gelince şahsi sitem şuan bakımda, bittiğinde her bölüme ait özel kareler sizlerle olacak.
kadim karakterinin çektiği göz fotoğrafları da benim makinamdan çıktığı için isteyenler bu fotoğraflarında orijinal hallerine siteden veya facebook üzerindeki "ezo gelin" grubundan sahip olabilecek..
internet sorununa gelince, kusura bakmayın fotoğrafların her biri telif hakkıyla pastel film ltd. şti ne aittir, dolayısıyla bu fotoğrafları her hafta ayıklayarak show tv ye göndermekteyim. dolayısıyla buradaki galeride yer alan fotoğraflar o ayıklanıp gönderilen set fotoğraflarından başka bir şey değil. ama facebook kullananlar sıcağı sıcağına kekibec isimli grup içerisinde mahalle yangın sahnesinde çekilmiş kadim&ezo kamera arkası bir fotoğrafa rastlayabilirler :)
diğerleri artık internet sorunum çözümlendiğinde, hem dizinin prodüksiyon ekibine de teşekkür etmek lazım, burdan size mesaj atabilmem için internet bağlantısı, lap top vs sağladıkları için :)
Balo,çatışma,53 kafam çok fazla karıştı. Ömer geldikten sonra balonun olması bana mantıksız geldi. Anlaşılan bu bölümdeki çatışma sahnesi ileride olacak çatışmanın yanında hafif kalacak. 53 olayını pek anlayamadım ben. Daha doğrusu ne anladın ki diye sorsanız daha doğru olur. Daha onca bölüm var 53'ün finali mi belli?O zaman gerçekten bravo demek düşer bize.
Birileri ölecek kim belli değil öyle mi?Vur deyince öldürmek böyle birşey herhalde:) Kadimin vurulacağına kesinleşmiş gözüyle bakıyorum nedense:icon_whis
arkadaşlar evet maalesef birileri vuruluyor, birileri de ölüyor ama bunların fotoğraflarını haftasonuna kadar koyduğumda bile o bölümün yayınlanmamış olduğunu düşünürsek karlı çıkmış olacaksınız :) azcık sabır..
şimdi 49.bölüm final sahnesi için balo salonuna geçmem gerektiğinden pc başından kalkıyorum bir daha hafta içerisinde mümkün mertebe yazmaya çalışacağım, ama biliyorum ki yorumlarınız sayfalar dolusu olacağından yetişmem zor olacak..
sanırım bir forumda kendi siteme açsam fena olmayacak galiba :\
neyse tülbent ve çanta konusunu en azından uzunca bir süre (en az 5-6 bölüm) bir kenara bırakmanızı önerebilirim şimdiden..
dip not: elimizde 5-6 senaryo yok, sadece olayın gidişatının verdiği bilgiler diyelim ama sizler bu hafta yanılmıyorsam (biz ekipçe pek takip edemesekte :( )
47. bölümü izlerken biz şu an 49 daysak sanırım sizin içinde iyi olacak demektir. :)
saygılar ve en kısa zaman içinde görüşmek dileğiyle..
İnanın bu dediğinizi de anlamadım. Bende bir gariplik var sanırsam:icon_whis Show tv olan fanları da bu şekilde yıldırmaya çalışıyor zaten bizim demek istediğimiz bu. Bombardıman da işlemiyor artık bu kanala. Biz ne yaparsak yapalım kafasına göre takılıyor. Daha çok kişinin izlemesi de bu şekilde engelleniyor işte.
Cevacım tüyo konusunda çok haklısın. Ben sıf bu yüzden asi forumuna girmiyorum. Tüyo çok dikkatli verilmesi gereken birşey. Eğer dozunda olmazsa bütün heyecanı öldürüyor. Bazı şeyler bekliyorsun ister istemez tüyo geldiğinde. Beklediğin gibi gerçekleşmeyince de hayal kırıklığı oluşuyor. Yine de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Biz böyle bir forumuz işte naparsınız:)
arkadaşlar merhaba,
12.39 da kanalı aradım yaklaşık 9 dakkika konuştum oradan hilal hanımla dizinin yayın
saatinde değişimlerle ilgili ve geçen hafta yapılanları konuştuk,kendilerine bu yapılanın
seyirciye bir saygısızlık olduğunu hafta boyunca verilen fragmanlarda 22.oo deyip son 1
gün kala saatinin değişmesi ve uzamasının açıklamasını istedim ve bu akşam da aynı şeyler
olacakmı dedim çünkü geçen hafta dizi 22.51 de yayına girdi.yarışmanın bu kadar sarkmasına reytinglerin yüksek olup getirisi fazla olabilir dedim ama bir de seyirci var bunları hak etmiyoruz herşey para değil dedim birde kanal prestiji vardır fazla diziniz yok bu dizide bir prestijdir bunları hak etmiyor.o zaman yayından kaldırılsın insanlar da ekran başında sinirlenmez dedim ve yarışmanın reytingi iyiyse ezo gelin eski saatine gelsin dedim çünkü binbir gece dizisiyle yayınlandığı zaman reytingi daha yüksekti ilk 5 in içindeydi ve o
diziyle ciddi baş ediyordu ,bütün bunları not aldı hilal hanım dizinin bu akşam
22.00 da yayınlanması için gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi,bende kendilerine bu konuda hassasiyetle davranacağınıza,yardım olacağınızı söyledim.adımı soyadımı verdim,bu akşam yayın tam saatinde olursa kendilerine teşekkür için telefon açacağımı da söyledim.
eğer bu akşam aksilik olursa çarşamba günü genel müdür saner ayarla konuşacağım bağlamaya mecburlar ben seyirciyim o yüzden bir endişem yok.
sizden de bir 10 kişi telefon açarsa bugün gerçekten yayınlanacak dizi 22.00 da
tel:355 01 01
arkadaşlar merhaba,
12.39 da kanalı aradım yaklaşık 9 dakkika konuştum oradan hilal hanımla dizinin yayın
saatinde değişimlerle ilgili ve geçen hafta yapılanları konuştuk,kendilerine bu yapılanın
seyirciye bir saygısızlık olduğunu hafta boyunca verilen fragmanlarda 22.oo deyip son 1
gün kala saatinin değişmesi ve uzamasının açıklamasını istedim ve bu akşam da aynı şeyler
olacakmı dedim çünkü geçen hafta dizi 22.51 de yayına girdi.yarışmanın bu kadar sarkmasına reytinglerin yüksek olup getirisi fazla olabilir dedim ama bir de seyirci var bunları hak etmiyoruz herşey para değil dedim birde kanal prestiji vardır fazla diziniz yok bu dizide bir prestijdir bunları hak etmiyor.o zaman yayından kaldırılsın insanlar da ekran başında sinirlenmez dedim ve yarışmanın reytingi iyiyse ezo gelin eski saatine gelsin dedim çünkü binbir gece dizisiyle yayınlandığı zaman reytingi daha yüksekti ilk 5 in içindeydi ve o
diziyle ciddi baş ediyordu ,bütün bunları not aldı hilal hanım dizinin bu akşam
22.00 da yayınlanması için gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi,bende kendilerine bu konuda hassasiyetle davranacağınıza,yardım olacağınızı söyledim.adımı soyadımı verdim,bu akşam yayın tam saatinde olursa kendilerine teşekkür için telefon açacağımı da söyledim.
eğer bu akşam aksilik olursa çarşamba günü genel müdür saner ayarla konuşacağım bağlamaya mecburlar ben seyirciyim o yüzden bir endişem yok.
sizden de bir 10 kişi telefon açarsa bugün gerçekten yayınlanacak dizi 22.00 da
tel:355 01 01
birileri vurulacak ve ölecek...ama biz bunların kim olduğunu bilmiyoruz neden heyecanımız yitsin???zaten bitikti dibe vurmamışmıydık
İşte tamda bu sebeble heyecanımız gidiyor. Çünkü söylenen sadece çatışma olacağı değil. Gerçi ben onu da bilmemeyi tercih ederdim. Çünkü benim henüz izlemediğim ama fragmanından anladığıma göre çatışma bu bölüm bitiyor. Gelen tüyo ya göre Seyit yine kurtulmuş. kurtulmakla da kalmamış yeni bir çatışma ortamı daha yaratmış. Yetmemiş büyük bir ihtimalle ölmüş (Süreyya olmasını tercih ederim ya neyse) birileri de yaralanmış. Yaralan içinse herkesin aklına gelen kişi aynı..tabi birde buse olayı varki hiç girmek istemiyorum. Eğer bu söylenmemiş olsaydı 41.bölümdeki itiraf sahnesi kadar büyük etki yaratırdı.
Heyecanımızın bittiği konusunda ise tamamen haklısın ama yine de yeni gelen senaristle, yönetmenle ilgili olarak iyi niyetimiz devam ediyor ve sabırla tamamen onlara ait olan bölümleri bekliyoruz. Bu kadar güzel bölümler hazırladıklarını söyledikten ve bizi merakta bırakacaklarından onlar bu kadar eminken ve belki de bizde istedikleri etkiyi bırakacaklarken ben daha şimdiden tüyoları öğrenmek istemiyorum.
Arkadaşlar güzel haberlerin ardından biraz moral bozmak gibi olacak ama Ezo Gelin'in yayınlanma saati ile ilgili atılan mailler (bende bugün hem Show, hemde Rtük'e mail attım) pek işe yaramamış gibi. Az önce Doktorlar dizisi oynarken alt kısmında Ezo Gelin'in bölüm fragmanını veriyordu ve başlama saati 22:30 yazdı.???
aman ne hoş ...22.30 demek..
bu demektir ki 23.00 de başlayacak..
o da paşa gönülleri isterse..
valla o saatte vakit ayırıp da izleyenlere hakikaten şükran borçlu olacak show tv.
ben bundan sonra izlemeyi düşünmüyorum.
zaten diziyi rezil ettiler, izlenecek, hevesle beklenecek bir yanı da kalmadı..
ezo gelinin izlenebilmesi için nurgül yeşilçayın ağzı ile kuş tutması bile yetmez artık..
alsınlar başlarına çalsınlar ezolarını:img-pilot:img-pilot
aman ne hoş ...22.30 demek..
bu demektir ki 23.00 de başlayacak..
o da paşa gönülleri isterse..
valla o saatte vakit ayırıp da izleyenlere hakikaten şükran borçlu olacak show tv.
ben bundan sonra izlemeyi düşünmüyorum.
zaten diziyi rezil ettiler, izlenecek, hevesle beklenecek bir yanı da kalmadı..
ezo gelinin izlenebilmesi için nurgül yeşilçayın ağzı ile kuş tutması bile yetmez artık..
alsınlar başlarına çalsınlar ezolarını:img-pilot:img-pilot
ezo mu o da kim :happy0064 boşversene ezoyu buranın tadını cıkar diziyi salla :img-wink:
saat içinse şunu düşünüyorum en azından 22:00 nin çok abes bi saat olduğunu farkettiler bu öynden takdir ediyorum bu kanalı..
bu akşam dizinin 22.00 da yayınlanması için direktif verilecek,inşallh doğrudur.
bu akşam dizinin 22.00 da yayınlanması için direktif verilecek,inşallh doğrudur.
güzel Laltul'um kendini yorma,
canları isterse,
izleyici sayısı bi yarıyarıya düşsün de
akılları o zaman başlarına gelir,
reytingleri zaten yerlerde sürünen bir diziyi hangi embesil gece yarısı yayınlamayı düşünüyorsa ceremesini de çeker..zarar onların zararı..:img-cool2
ezo mu o da kim :happy0064 boşversene ezoyu buranın tadını cıkar diziyi salla :img-wink:
saat içinse şunu düşünüyorum en azından 22:00 nin çok abes bi saat olduğunu farkettiler bu öynden takdir ediyorum bu kanalı..
izlemediğim dizi için buraya gelip de ne yazabilirim ki sevgili h23,
halbuki 30. bölümden sonra bir kaç bölüm ne harikaydı..destan bile yazardım bir sahnesi için..şimdide busahnenin anlamı neydi diye uğraş dur işin yoksa..
gerizekalı iki karakter yarattılar..
güzel Laltul'um kendini yorma,
canları isterse,
izleyici sayısı bi yarıyarıya düşsün de
akılları o zaman başlarına gelir,
reytingleri zaten yerlerde sürünen bir diziyi hangi embesil gece yarısı yayınlamayı düşünüyorsa ceremesini de çeker..zarar onların zararı..:img-cool2
Show tv nin bu aralar tek kurtarıcısı şu yarışma ve bütün programlar ona göre hazırlanıyor. Yani seyirciye saygıdan mı bahsediyoruz?
Laltul, Show a güvenilmez, dizi 23:00 den önce yayınlanmaz. En iyisi rakip kanalları izleyin. Saat 23:00 açarsınız yeterli olur. En azından sinirleriniz yıpranmaz. Gereksiz geyik muhabbeti dinlememiş, yirmiden geriye doğru sayabilir miyiz? sorusunu bilmem kaç defa duymamış olursunuz.
İşte tamda bu sebeble heyecanımız gidiyor. Çünkü söylenen sadece çatışma olacağı değil. Gerçi ben onu da bilmemeyi tercih ederdim. Çünkü benim henüz izlemediğim ama fragmanından anladığıma göre çatışma bu bölüm bitiyor. Gelen tüyo ya göre Seyit yine kurtulmuş. kurtulmakla da kalmamış yeni bir çatışma ortamı daha yaratmış. Yetmemiş büyük bir ihtimalle ölmüş (Süreyya olmasını tercih ederim ya neyse) birileri de yaralanmış. Yaralan içinse herkesin aklına gelen kişi aynı..tabi birde buse olayı varki hiç girmek istemiyorum. Eğer bu söylenmemiş olsaydı 41.bölümdeki itiraf sahnesi kadar büyük etki yaratırdı.
Heyecanımızın bittiği konusunda ise tamamen haklısın ama yine de yeni gelen senaristle, yönetmenle ilgili olarak iyi niyetimiz devam ediyor ve sabırla tamamen onlara ait olan bölümleri bekliyoruz. Bu kadar güzel bölümler hazırladıklarını söyledikten ve bizi merakta bırakacaklarından onlar bu kadar eminken ve belki de bizde istedikleri etkiyi bırakacaklarken ben daha şimdiden tüyoları öğrenmek istemiyorum.
Ben bu önceden bilmek istememe konusunda o kadar ileri gittim ki, artık fragmanları bile izlemiyorum. Gerçi bu sefer izlemememde bahsedilen bir sahnenin etkisi olmadığını söyleyemem ama fragmanları izleyince dizilerin heyecanı kalmıyor. Misal yaprak dökümünü seyrederdim, ama artık fragmandan gelişmeleri takip edebildiğim için seyretmiyorum.
Bizde diziler genellikle hızlı ilerleyen olaylar dizisi şeklinde oluyor. Yavaş gelişen ama derinliğine işlenmiş konular olmadığından fragmanı izlemek çoğu zaman kafi oluyor. Ezo benim için bu bakımdan farklıydı. Ama artık o da daha çok bir aksiyon dizisi oldu. Arada Serhat'in derinleştirme çabaları var ama şimdiye kadar olmadı istediğim gibi. Neyse belki bundan sonra diyorum, umutla bekliyorum. Umarım daha incelikli ve derinlikli anlatımlar olur, görüntüler daha iyi çekilir. Örneğin taktı demeyin ama Zeynel'e daha güzel bir pijama giydirirler:img-hyste:img-hyste
Yav arkadaşlar çok kereler söyledik... Lütfen tüyoları spoiler kutucuğu içinde yazın diye..
Nedir bu anlamadım ki. ben gelecek bölümlerle ilgili bir şey duymak okumak istemiyorum.
Burda bölüm yorumları gibi şeyler okumak istiyorum.
Yav arkadaşlar çok kereler söyledik... Lütfen tüyoları spoiler kutucuğu içinde yazın diye..
Nedir bu anlamadım ki. ben gelecek bölümlerle ilgili bir şey duymak okumak istemiyorum.
Burda bölüm yorumları gibi şeyler okumak istiyorum.
son bölümler için soylenecek bişey olmadıgından gelecek bolumler hakkında yorum yapılıyor :icon_sorr
[QUOTE=kekibec;5946442]yeniden merhabalar,
ancak tülbent, çanta vs gibi konularla ilgili yorumlarınıza anlam veremedim, sonuç itibariyle memleketin geleneklerini taşımazsa ezogelin ezogelin olmazdı ki. haliyle baklava da usta olması, antep yemeklerinde, oldu olacak şive de değişsin bari :)
bence sen bizim ne anlatmak istediğimizi biraz tersinden anlamışsın..
tülbentle, çantayla değil bizim derdimiz..
tülbenti bi köylü hanım o şekilde kullanmaz, şaşkın şaşkın yazmayın buralara.. uklalığın lüzümu yok..:icon_evil
hem memleketin geleneğini falan taşıdığı, yansıttığı da yok...
zaten anadoluda 10 dakkada 10 çuval unu baklava yapacak bi babayiğit de yok..ezonun üstünlüğü burdaysa benim boynum kıldan ince..:icon_evil
ortaokul mezunu bir kız şivesini pekala düzeltebilir, gerizekalı gibi ısrar etmenin de anlamı yok..niçin böyle yazabiliyorum çünki;biz de köylüyüz, bizim annemizde tülbent, eşarp örtüyor.tülbent ve şive gibi detayları köylülerimizden, akrabalarımızdan görüyoruz.kimse ezo kadar ısrarcı değil..üstelik ezonun yaptığı şive değil, varoşlarda konuşulan karışık bişey..
ben antep şivesini bilirim..ballı ağa da şive ile konuşuyor, nezir de ama kulağı tırmalamıyor..
ezo 30. bölümde köyden daha yeni geldiğinde bile daha açık fikirli, daha akıllı, daha bilinçliydi..
şimdi ne durumda, ağzı bi dolu laf yapan 5 dakkada baklavayı beşiktaş yapan sevimsiz, bencil, uyduruk, anlayışsız bir karakter..
bizi isyan ettiren bu...
gördüğün gibi çantayla tülbente gelene kadar o kadar saçmalıklar varki ..çanta ve tülbent teferrutta kaldı.:blink:
başındaki tülbentin ne kültürle ne de dini hiçbi manası yokki?
eğildiğinde manyak dekolte veriyor, canı isteyince 18lik aşkıyla dısarıda başını acıyor ama otelden cıkarken illa da örtüsü var ne bu şimdi samimiyetsizlik tutarsızlık başka da bişey değil...
Tülbent sadece bir alışkanlık arkadaşlar.Diğer dediklerinize katılıyorum,ama tülbent inançtan filan gelen bir şey değil.Bağlama şeklinden bile anlaşılıyor bu.Ezo'nun tülbentten önce kendini şehre adapte etmesi lazım.Şivesi düzelecek,çatal-kaşık tutmayı öğrenecek de oturup kendisi diyecek "Bu tülbentin kafamdaki anlamı ne?Neden takıyorum bunu?" diye.Ama daha oralara çok var...
şöööyle bir göz gezdirdim sayfalara neler gördüm neler..önce kekibec'e verdiği tiyolar için teşekkürler böylece ekiple daha çok iç içe hissediyorum ben kendimi şahsen aramızda sürekli bi bilgi akışı olması bence çok hoş..zaten verdiği tiyolar çok açık değil yani tam olarak ne olduğunu ya da olucağını söylemiyor kendisi zaten yazamsa da bunlar burda konuşuluyor şöyle olur böyle biter diye ve genelde de çıkıyor bu yüzden ben bi sakınca görmüyorum şahsen ve tekrar teşekkür ediyorum..
efendim merhabalar..foruma yazmayalı uzun zaman oldu ,son bölümü de izlemeyince haliyle yazılmıyor zira sonra konu dışı diye siliniyor mesajlar..bu mesajları neden alıntıladığıma gelince e tabi katıldığım için:)diziden soğudum tuhaflaşan konu uzun aralar buna sebep ama forum şahane..nadir bulunur böyle forum:good:
tülbent konusu gündemde...yazılmış yazılanlar gerçi ama eklemeden geçmeyeyim..ezo'nun tülbent takma nedeni stili vs..herneyse artık
geleneklerle örtüşen bir durum olmadığı muhakkak..
fragman var hepsini izleyemedim ama sonuna yetiştim ezo kadim ile bakışıyor el ele tutuşuyor Ömer geliyor ..bu sefer değişik bakmış kadim'e ama devamı gelir mi bilinmez..Ömer'in de o ana dahil edilmesi ezo'nun ikilimlerine tanık olmak için olsa gerek..
sözün kısası...diziden inanılmaz boyutta soğudum..kara Yılan izliyorum fırsatını bulduğumda netten izlemeyi düşünüyorum Ezo'yu...
edit:mesajı bu kadar uzatma nedenim konu dahilinde içinde sözler olsun boşa gitmesin amacı taşımaktadır:)
kadim&neşe 29-01-08, 14:09 offfffff offfffffffffff bu salı günü geldimi de geçmek bilmiyor önceden okul vardı hiç değilse zaman geçiyodu ama şimdi öyle mi yok üstüne hem okul yok ,hem tatil,hem de zaman geçmek bilmiyor geç 8 saat ki ezo gelin başlasın da kadimimi göreyim:sad53::img-polic dilşatcım zeynele güzel bi pijama istemişsin:img-hyste olmadı ben zeynele gaffur pijaması gönderirimsofa(bu sefer bittim bensofa)hem ona çok yakışır:img-hyste:img-clapp:img-ok::img-dirolbye
bence kekibec şunu demek istiyor kısaca "ezonun özü bu"..tamam artık şehirde ama dediği gibi şiveden tutup da kıyafetine kadar yılların getirmiş olduğu bi alışkanlık var ve sanırım ezoyu bu şekilde vermek istiyorlar. tıpkı şehirden bir insanın anadoluya gidip bir anda şive ve kıyafetini benimseyemiyceği gibi..aksi olsa klasik bi şekilde eğitim veren bi hoca buldurup adab-ı muaşeret kurallarını öğretip salarlardı istanbul ortamına ama olmadı ezo eski ezo ve bu şekilde devam ettrmek istiyolar kanımca ki ben de böyle olmasını isterim.. yani ezoyu böyle sevdik o konuşması iğneli lafları herşeyiyle böyle gördük ve sevdik bunu bozmak istemiyor senarist bence..
Tülbent sadece bir alışkanlık arkadaşlar.Diğer dediklerinize katılıyorum,ama tülbent inançtan filan gelen bir şey değil.Bağlama şeklinden bile anlaşılıyor bu.Ezo'nun tülbentten önce kendini şehre adapte etmesi lazım.Şivesi düzelecek,çatal-kaşık tutmayı öğrenecek de oturup kendisi diyecek "Bu tülbentin kafamdaki anlamı ne?Neden takıyorum bunu?" diye.Ama daha oralara çok var...
sevgili billush, tülbentte örtsün..hepimiz biliyoruz, geleneksel örtüdür tülbent ..dindarlıkla falan zaten karıştıran yok.
geleneklerden bahsediyoruz ama allah aşkına bu ayazda soğukta hangi anadolu kadını kulaklarını dışarda bırakarak tülbent örter, dışarı çıkar..
hem ezonun tülbentini bağladığı şekilde anadolu kadını ancak evinde temizlik yaparken bağlar .dışarı asla o şekilde çıkmaz.
sanki biz marsta yaşıyoruz da bilmiyoruz anadolu geleneğini..birileri çıkıp bize ders vermeye kalkıyor..asıl geleneği bilmeyen dizinin bilirkişileri.:niçin bu kadar çuvalladıklarına şaşmamak lazım..:img-pilot
merhaba arkadaşlar
bu akşam dizimiz var.inşallah güzeldir bu bölüm.fragmana bakılırsa güzele benziyor.ne zamandır buraya yazamıyordum.çok özlemişim yazılarınızı okudum.
bilmiyorum benim için çok güzel haberler var yazılarınızda.örneğin;balo...yani yavaş yavaş diziden soğumaya başlamışken güzel şeylerin haberini almak çok iyi geldi.benim için sonraki bölümlerin bilgilerini vermesi onurun çok sevindirici.tabii önceden okumak istemiyenlerin için spohiler adı altında gizlemeliler.
bence kekibec şunu demek istiyor kısaca "ezonun özü bu"..tamam artık şehirde ama dediği gibi şiveden tutup da kıyafetine kadar yılların getirmiş olduğu bi alışkanlık var ve sanırım ezoyu bu şekilde vermek istiyorlar. tıpkı şehirden bir insanın anadoluya gidip bir anda şive ve kıyafetini benimseyemiyceği gibi..aksi olsa klasik bi şekilde eğitim veren bi hoca buldurup adab-ı muaşeret kurallarını öğretip salarlardı istanbul ortamına ama olmadı ezo eski ezo ve bu şekilde devam ettrmek istiyolar kanımca ki ben de böyle olmasını isterim.. yani ezoyu böyle sevdik o konuşması iğneli lafları herşeyiyle böyle gördük ve sevdik bunu bozmak istemiyor senarist bence..
sahracım, ezonun stili falan yok..ben göremedim..kulakları dışında sımsıkı beslemeler gibi bi tülbent örtme stilse, iyi tamam..ama anadolu kadının geleneği bu şekilde değil..
şiveye gelince, ben ezonun şivesinden hakikaten çok rahatsızım..
dediğim gibi antep şivesini konuşan insanlar var çevremde duyuyorum, biliyorum ve diyorumki ezonunki antep şivesi değil varoşlardaki şivelerin karışımından oluşmuş uydurukça bi garip bişey..
üstelik meryemin, ballı ağanın, nezirin şivesi rahatsız etmiyor ezonun ki komik oluyor..fazla zorlamışlar, kasmışlar..ben ezoyu böyle sevemedim..dan dan insanın kafasına bişey vurur gibi konuşmaları, papuçtan büyük dili, ukalalığı...
bu ne yaa..
bozsun allah billah aşkına, eğer gerektiği gibi canlandırılamıyorsa bu karakter tez elden bozsun ve düzeltme yoluna gidilsin..
dağdan inmiş hörül hörül bir kadının aşkın inceliklerinden anlamasını kaç bölüm bekleyeceğiz ...
sahracım, ezonun stili falan yok..ben göremedim..kulakları dışında sımsıkı beslemeler gibi bi tülbent örtme stilse, iyi tamam..ama anadolu kadının geleneği bu şekilde değil..
şiveye gelince, ben ezonun şivesinden hakikaten çok rahatsızım..
dediğim gibi antep şivesini konuşan insanlar var çevremde duyuyorum, biliyorum ve diyorumki ezonunki antep şivesi değil varoşlardaki şivelerin karışımından oluşmuş uydurukça bi garip bişey..
üstelik meryemin, ballı ağanın, nezirin şivesi rahatsız etmiyor ezonun ki komik oluyor..fazla zorlamışlar, kasmışlar..ben ezoyu böyle sevemedim..dan dan insanın kafasına bişey vurur gibi konuşmaları, papuçtan büyük dili, ukalalığı...
bu ne yaa..
bozsun allah billah aşkına, eğer gerektiği gibi canlandırılamıyorsa bu karakter tez elden bozsun ve düzeltme yoluna gidilsin..
dağdan inmiş hörül hörül bir kadının aşkın inceliklerinden anlamasını kaç bölüm bekleyeceğiz ...
ben hiç bi antepliyle karşılaşmadım yani şivelerini çok net bilmem ama yine de idare eder be söğüt.. öyle de olsa ballı ağa gibi cıklı cikli konuşsa daha çok sırıtır mesela kadimin yanında. belki o zaman daha çok rahtsız edici olur konuşması kulağımızda gerçi ballı ağayla hemşeri olmalarına rağmen haklısın aynı konuşmuyolar ballı ağanın ki daha bi yöresel ağız herhalde ama ben o kadar takılmadım konuşma tarzına bilmiyorum geçen dönem de böyle mi konuşuyodu öyleyse bozmak istemiyolar herhalde..
sahracım, ezonun stili falan yok.....
Bencede asıl problem bu zaten. Ezo'nun tülbent takıyor olması değil, tülbenti bağlayış şekli, bazen takmaması, bazen takması, kıyafetlerde öyle; ilk bölümlerdeki basma entarileri bile, şimdiki kıyafetlerinden daha güzel (bide bunları kadim almıştı, dimi.) Dekolteler zaten ortada; böyle olunca karakter sahiciliğini kaybediyor. Tülbenti şimdiye kadar hiç çıkarmamış olsaydı, anlamlı olurdu, onu hala kullanması, ama Kadim'le dışarıda buluştukları gün çıkarmıştı, bu saatten sonra tekrar takması, çok manasız.
Konuşma tarzını beğenmeyip, düzeltmeye çalışması, hatta çok hızlı bir şekilde düzelttiği, bölümleri izledikten sonra birden bire; sanki bunlar hiç olmamış gibi, yeniden tamamen o şiveye dönmesi. İnsan istese bile bunu yapamaz, kendince çok düzgün Türkçe konuşan insanlar bile, şiveli konuşanlardan bir kaç kelime kapıp, en azından onunla konuşurken, kullanırlar. Ezo da o kadar düzeltmeye çalıştıktan sonra konuşmasını neden son bölümlerde hiç düzgün 1-2 kelime dahi etmedi?
Arkadaşlığın, dostluğun hatta AŞK'ın ne demek olduğunu bilen biri, neden hiç bunları bilmiyor, anlamıyor gibi davranıyor? Kadim Arzu için kardeşim diyor, Ezo onu kıskanıyor, KADİM seni seviyorum diyor, Ezo -Sen de yalnızsın diyor? Tek derdi yalnız olmasıysa; Ballı Ağa'nın apaçık teklifini niye kabul etmedi o zaman.
Yani nereden baksak karakter tutarsız, büyük kabahat Senaristte ve Yönetmende evet ama; Nurgül Hn.'ın da durun ya bu kadın neden böyle davranıyor demesi gerekmez mi?
Bütün bunlar beni rahatsız ediyor, en başından beri belli bir tutarlılığı olsaydı, yazılan ve oynanan karakterin kimse eşarbına -hatta çantasına :img-wink:- bu kadar takılmazdı sanıyorum.
sevgili billush, tülbentte örtsün..hepimiz biliyoruz, geleneksel örtüdür tülbent ..dindarlıkla falan zaten karıştıran yok.
geleneklerden bahsediyoruz ama allah aşkına bu ayazda soğukta hangi anadolu kadını kulaklarını dışarda bırakarak tülbent örter, dışarı çıkar..
hem ezonun tülbentini bağladığı şekilde anadolu kadını ancak evinde temizlik yaparken bağlar .dışarı asla o şekilde çıkmaz.
sanki biz marsta yaşıyoruz da bilmiyoruz anadolu geleneğini..birileri çıkıp bize ders vermeye kalkıyor..asıl geleneği bilmeyen dizinin bilirkişileri.:niçin bu kadar çuvalladıklarına şaşmamak lazım..:img-pilot
Sevgili Söğüt,elbette biliyoruz tülbentin geleneksel bir örtü olduğunu,Anadolu kadınının bunu bir inançtan çok alışkanlıktan,görmüşlükten taktığını.Takış biçimi olarak kesinlikle katılıyorum.Benim bildiğim dışarı çıkarken çene altından bağlama şekli vardır.Ezo'nun takış biçimi dediğin gibi (benim bildiğim kadarıla) evde,iş filan yaparken yapılır.
Çok bilgi sahibi olduğumdan değil,sadece gördüklerimden bildiklerim bunlar.Ama o kadar sırıtmıyor.Aslına bakarsan Ezo'nun nasıl bağladığına da o kadar dikkat etmedim.Ama şöyle bir şey var ki tülbenti takıyorsan hep takarsın,takmıyorsan takmazsın.Ezo'da bu yok...
[QUOTE]
bence sen bizim ne anlatmak istediğimizi biraz tersinden anlamışsın..
tülbentle, çantayla değil bizim derdimiz..
tülbenti bi köylü hanım o şekilde kullanmaz, şaşkın şaşkın yazmayın buralara.. uklalığın lüzümu yok..:icon_evil
hem memleketin geleneğini falan taşıdığı, yansıttığı da yok...
zaten anadoluda 10 dakkada 10 çuval unu baklava yapacak bi babayiğit de yok..ezonun üstünlüğü burdaysa benim boynum kıldan ince..:icon_evil
ortaokul mezunu bir kız şivesini pekala düzeltebilir, gerizekalı gibi ısrar etmenin de anlamı yok..niçin böyle yazabiliyorum çünki;biz de köylüyüz, bizim annemizde tülbent, eşarp örtüyor.tülbent ve şive gibi detayları köylülerimizden, akrabalarımızdan görüyoruz.kimse ezo kadar ısrarcı değil..üstelik ezonun yaptığı şive değil, varoşlarda konuşulan karışık bişey..
ben antep şivesini bilirim..ballı ağa da şive ile konuşuyor, nezir de ama kulağı tırmalamıyor..
ezo 30. bölümde köyden daha yeni geldiğinde bile daha açık fikirli, daha akıllı, daha bilinçliydi..
şimdi ne durumda, ağzı bi dolu laf yapan 5 dakkada baklavayı beşiktaş yapan sevimsiz, bencil, uyduruk, anlayışsız bir karakter..
bizi isyan ettiren bu...
gördüğün gibi çantayla tülbente gelene kadar o kadar saçmalıklar varki ..çanta ve tülbent teferrutta kaldı.:blink:
Selam Kogusumun guzel bacilari
sogutum bacim
Musadenle yazdiklarinin altina imzami atmak istiyorum.
Ezonun 5 dakkada baklava yapmasi( jet hizimi bu ezo) Allah askina yahu yapmayin etmeyin.
Zaten bizi diziden soguttunuz( o eski gunlerimizi cok ozluyorum inannin bacilarim,sen sakrak gunlerimizi)
Senarist degismis
Rekor sayida senarist degistiren dizi Odulunu Ezo Gelin dizisine verilmesi icin gereken yerlere e mail atmayi dusunuyorum.:img-polic
Veeeeee
Fragmani izlemedim( cunku icimde eskisi kadar merak,heyecan kalmadigi icin)
Neyleyim ki sabah ise gelirken tam sonuna denk geldim.
Ve kimi goreyim karsimda
Omer nami deger Kalas omer( yalnis anlasilmasin Erkan beyin oyunculuguna saygi duyuyorum)
Omerin o kukremesi ne?
Bacilarim benim umitler yavastan nakauttttt olma asamasinda( ki hayatta hic bir sey icin kolay kolay pes etmeyi sevmeyen bir karakterim) Ama benim bu diziden umidim yavastan yavasa kesilmeye basladi.
Yolun sonu karanlikmi Acep?
Sevgilerimle
Bencede asıl problem bu zaten. Ezo'nun tülbent takıyor olması değil, tülbenti bağlayış şekli, bazen takmaması, bazen takması, kıyafetlerde öyle; ilk bölümlerdeki basma entarileri bile, şimdiki kıyafetlerinden daha güzel (bide bunları kadim almıştı, dimi.) Dekolteler zaten ortada; böyle olunca karakter sahiciliğini kaybediyor. Tülbenti şimdiye kadar hiç çıkarmamış olsaydı, anlamlı olurdu, onu hala kullanması, ama Kadim'le dışarıda buluştukları gün çıkarmıştı, bu saatten sonra tekrar takması, çok manasız.
Konuşma tarzını beğenmeyip, düzeltmeye çalışması, hatta çok hızlı bir şekilde düzelttiği, bölümleri izledikten sonra birden bire; sanki bunlar hiç olmamış gibi, yeniden tamamen o şiveye dönmesi. İnsan istese bile bunu yapamaz, kendince çok düzgün Türkçe konuşan insanlar bile, şiveli konuşanlardan bir kaç kelime kapıp, en azından onunla konuşurken, kullanırlar. Ezo da o kadar düzeltmeye çalıştıktan sonra konuşmasını neden son bölümlerde hiç düzgün 1-2 kelime dahi etmedi?
Arkadaşlığın, dostluğun hatta AŞK'ın ne demek olduğunu bilen biri, neden hiç bunları bilmiyor, anlamıyor gibi davranıyor? Kadim Arzu için kardeşim diyor, Ezo onu kıskanıyor, KADİM seni seviyorum diyor, Ezo -Sen de yalnızsın diyor? Tek derdi yalnız olmasıysa; Ballı Ağa'nın apaçık teklifini niye kabul etmedi o zaman.
Yani nereden baksak karakter tutarsız, büyük kabahat Senaristte ve Yönetmende evet ama; Nurgül Hn.'ın da durun ya bu kadın neden böyle davranıyor demesi gerekmez mi?
Bütün bunlar beni rahatsız ediyor, en başından beri belli bir tutarlılığı olsaydı, yazılan ve oynanan karakterin kimse eşarbına -hatta çantasına :img-wink:- bu kadar takılmazdı sanıyorum.
evet sevgili elmas,
ezo karakteri ile olan tutarlızlıkları sen güzel toparlamışsın..kanala o kadar sinirlendim ki bu gün, çok sinirlenince derdimi anlatamıyorum..
dikkat çektiğin noktalar maalesef karakteri güvenilmez, sevimsiz bir hale getirdi..
nefesimiz yettiğince anlatmaya çalıştık ama onun parası vaaaaaaarrrr...kim dinler bizi:icon_sorr
Selam Arkadaşlar..
ben eski bir ezo gelin izleyicisiyim..2.sezon başladım izlemeye ama kısa sürdü..Ezo gelini çok severek her bölümünü heyecanla bekleyerek izleyen biriydim ama şimdi izlemiyorum..Çünkü izlenecek hali kalmadı gibi geliyor bana.kopukluklar ne bileyim resmen izleyiciyi adam yerine koymayan bir dizi oldu..Bir antepli olarak bende ezonun konuşmasını beğenmiyorum çok kaba hele kafasındaki o şey kabus gibi...
Bu forumu takip ediyorum çok canlıydı burası ama şimdi o canlılık yok..Ne yapsın herkes bıktı..sizler kadar diziye önem veren kimse yok bence..İnşallah dizi eskisi gibi olur diyecem ama pekte ümidim yok..Herkese iyi akşamlarbye
evet sevgili elmas,
ezo karakteri ile olan tutarlızlıkları sen güzel toparlamışsın..kanala o kadar sinirlendim ki bu gün, çok sinirlenince derdimi anlatamıyorum..
dikkat çektiğin noktalar maalesef karakteri güvenilmez, sevimsiz bir hale getirdi..
nefesimiz yettiğince anlatmaya çalıştık ama onun parası vaaaaaaarrrr...kim dinler bizi:icon_sorr
selamlar...
ben diziyi sizler kadar izlemiyorum,ancak reklam aralarında ve fragmanlardan takip edebiliyorum ama şu bir gerçekki ezoyu ne zaman ekranda görsem 'aha diyorum alacak bir yerden odunu girişecek birilerine',ama istisnasız her sahnede bu tutum var,noluyor anlamadımki bizim köylü kadınlarımız ne zaman böyle kaba oldular,tamam yaban çiçeği modu vermek istiyorlar belki ama yanlış oluyor abilerim ablalarım,öyle sürekli bıçkın delikanlı tripleriyle,erkek fatmalıkla,höt höt konuşmakla olmuyor...
bence ezodan çok konuştuk eleştirdik ama kadimde de bi saldım çayıralık var biraz son bikaç bölümdür..yalnız serhat demiyorum dikkat ederseniz "kadim"..başlarda daha karakteristikti belli bi duruşu bi bakışı tavrı filan vardı şimdi daha bi yayılmışlık ne biliyim sanki bişeyi kalmamış ortada oynıycak gibi yani biraz daha toparlasalar kadimi biraz daha bi duruşu filan olsa başlardaki gibi daha güzel olur..fazla açtılar bence kadimi yani o mendebur adam gitti ağzı kulaklarında bi kadim geldi biraz fazla bi değişim gibi geldi bana..tabi ki yaşadıklarına bağlı olarak değişicek illa ki değişicek ama diyorum ya biraz daha karakteristik bişey katmalılar şu aralar gibi geliyo bana..bilmem anlatabilidim mi demek istediğimi ama..
bence ezodan çok konuştuk eleştirdik ama kadimde de bi saldım çayıralık var biraz son bikaç bölümdür..yalnız serhat demiyorum dikkat ederseniz "kadim"..başlarda daha karakteristikti belli bi duruşu bi bakışı tavrı filan vardı şimdi daha bi yayılmışlık ne biliyim sanki bişeyi kalmamış ortada oynıycak gibi yani biraz daha toparlasalar kadimi biraz daha bi duruşu filan olsa başlardaki gibi daha güzel olur..fazla açtılar bence kadimi yani o mendebur adam gitti ağzı kulaklarında bi kadim geldi biraz fazla bi değişim gibi geldi bana..tabi ki yaşadıklarına bağlı olarak değişicek illa ki değişicek ama diyorum ya biraz daha karakteristik bişey katmalılar şu aralar gibi geliyo bana..bilmem anlatabilidim mi demek istediğimi ama..
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Yorumuna gülmedim yanlış anlaşılma olmasın. Dikkat çektiğin noktaya güldüm. İzlediğimiz bir dizi ve karakterleri eleştiriyoruz ama işte bazen karışabiliyor. Konu da hassa olunca ortaya tatsız durumlar çıkıyor haklısın.
Kadim'in şu garip hallerini beğenen olduğunu sanmıyorum. Nerde 37. bölüme kadar olan Kadim, nerde bu sürekli sırıtarak dolaşan Kadim. Konu mankeni edasıyla dolaşıyor ortada.
Oyuncuların, oynadıkları karakterler üzerinde etkileri olmuyor mu? Yani bu karakter bunu yapamaz, söylemez diyemiyorlar mı? Peki biz Ballı Ağa'da niye böyle bir karakter sapması görmedik. Neyi yapacağından, neyi yapmayacağından hep eminiz. Ne güzel tutarlı bir karakter izlemek yahu..
kumralim19 29-01-08, 15:24 evet sevgili elmas,
selam sevgili koguscular,
yani bende söylediklerinize harfiyen katiliyorum,
ezo karakteri iyice bir tuhaf oldu, konusmasi hareketleri hic birine anlam veremiyoru, yani kadim gibi güzel sözler edemiyormus bir de bu cikti simid,
kadim kalbinden gelerek söylüyor, ama ezo sürekli kendini zorluyor gibi görünüyor bu yüzden hic hosuma gitmiyor bu durum,
fragmandaki kadim ezo sahnesine gelirsek hic etkilenmedim,
yani su ezo karakterine öyle bir hale getirdilerki neyapsa begenmiyorum,
yani kadim öyle güzel bakarken ezo bir tuhaf bakiyor, artik bakislarina bir mana veremiyorum, zaten ben bu askin baslangicinida begenmedim, neymis kadimde yalnizmis oda yalnizmis, aynanin önünde sacma sapan askim demeler galiba olcak bu is demeler, sanki kendini kadime asik etmek icin zorluyor ve bunlar cok göze batiyor.........
selamlar...
ben diziyi sizler kadar izlemiyorum,ancak reklam aralarında ve fragmanlardan takip edebiliyorum ama şu bir gerçekki ezoyu ne zaman ekranda görsem 'aha diyorum alacak bir yerden odunu girişecek birilerine',ama istisnasız her sahnede bu tutum var,noluyor anlamadımki bizim köylü kadınlarımız ne zaman böyle kaba oldular,tamam yaban çiçeği modu vermek istiyorlar belki ama yanlış oluyor abilerim ablalarım,öyle sürekli bıçkın delikanlı tripleriyle,erkek fatmalıkla,höt höt konuşmakla olmuyor...
sevgili nilnisam,
öncelikle aramıza hoşgeldin, sefalar getirdin diyeyim ..malum eski yarenimsin.
heh işte tülbentten de öte dertlerimiz var..
sen reklam arası bakıp anlamamışsın ama ben dört gözle izlediğim halde bişi anlamadım..:img-hyste
mesele; senaristlerin nasıl bir ezo tasarladıklarında sanırım...
ezo karakteri hakkında ne düşündüklerinde..
bu diziyi ve bu karakteri yaratmaktaki amaç ne ..ne verilmek isteniyor, ne anlatılmak isteniyor..
olay sadece dağdan inip de ilk gördüğü, bağbana aşık olmak mı..
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Yorumuna gülmedim yanlış anlaşılma olmasın. Dikkat çektiğin noktaya güldüm. İzlediğimiz bir dizi ve karakterleri eleştiriyoruz ama işte bazen karışabiliyor. Konu da hassa olunca ortaya tatsız durumlar çıkıyor haklısın.
Kadim'in şu garip hallerini beğenen olduğunu sanmıyorum. Nerde 37. bölüme kadar olan Kadim, nerde bu sürekli sırıtarak dolaşan Kadim. Konu mankeni edasıyla dolaşıyor ortada.
Oyuncuların, oynadıkları karakterler üzerinde etkileri olmuyor mu? Yani bu karakter bunu yapamaz, söylemez diyemiyorlar mı? Peki biz Ballı Ağa'da niye böyle bir karakter sapması görmedik. Neyi yapacağından, neyi yapmayacağından hep eminiz. Ne güzel tutarlı bir karakter izlemek yahu..
evet böyle belirtmek zorunda kaldım çünkü bu sefer oyuncu eleştirisi sanılıp karışıyo mesele. o yüzden artı parantez belirttim yoksa serhatın nasıl bi oyuncu olduğunu söylememe gerek bile yok yani..
evet haklısın, hem de yeryüzünden gökyüzüne kadar...
kadim insanlıktan çıktı nerdeyse melek olup uçacak. hadi tamam herkes o güne kadar yanlış anlamış, adam aslında sevgi böcüğüymüş ama bu kadar da baydı yaniii..
değişim denilince bizim senaristler karakteri bozmak anlamında algılıyor, bi de bütün değişimler damdan düşüyor önümüze, biz neye uğradığımızı şaşırıyoruz..:img-cool2
sevgili nilnisam,
öncelikle aramıza hoşgeldin, sefalar getirdin diyeyim ..malum eski yarenimsin.
heh işte tülbentten de öte dertlerimiz var..
sen reklam arası bakıp anlamamışsın ama ben dört gözle izlediğim halde bişi anlamadım..:img-hyste
mesele; senaristlerin nasıl bir ezo tasarladıklarında sanırım...
ezo karakteri hakkında ne düşündüklerinde..
bu diziyi ve bu karakteri yaratmaktaki amaç ne ..ne verilmek isteniyor, ne anlatılmak isteniyor..
olay sadece dağdan inip de ilk gördüğü, bağbana aşık olmak mı..
hoşbulduk söğütüm,eski yaren ne demek alınırım :)
karakterin amacı olarak benim bir fikrim var yani aslında bunu demek istemişler olabilirmi diye;
şimdi öncelikle sanırım ezo bir çok güçlük yaşamış,kimsesiz bir kadın anladığım kadarıyla tam dizi senaristlerinin her şekle yoğurabileceği bir hamur,önce eskiden ezik olan bir kadın alırsın sonra onu büyük şehirde büyük mücadelelerin içine atarsın,sonra kadın aniden 3.gözün açılması gibi uyanıverir,elinden her iş gelir,erkek gibi kavga eder,ekmeğini taştan çıkarır ama tabi aynı zamanda o hiç el sürülmemiş saflığı üzerindedir (el sürülmemişten kastım,anlaşılmıştır umarım) bu saflığa,şehirlilere özgü olmayan bu duruluğa, şehirlileri en çok temsil edebilecek başlarda soğuk,ukala,zengin bir adam aşık olur ama tabi kızımız saf olduğu kadar ulaşılmazdır,onun güçlü değerleri vardır o bir bozkır çiçeğidir falandır fişmekandır,yani lafın özü epi topu bir kezban masalıdır bizimki hani şu ecnebilerin sindrella(külkedisi)dediği...başarmışlarmıdır peki? eee bunları tartıştığımıza göre maalesef...
sevgiler,saygılar efem...
sahracı sana katılmamak mümkün değil. kadim dizinin baslarında nasıldı şimdi nasıl?? herkes serhat tutumluerin aşık hallerini begendiğini söylediğinden serhat tutumluer bu yönüyle öne çıkmaya basladıgından olsa gerek diyorum ben. sahra dizisindeki aşık hallerini çok begenen hatta "Allah'ım gerçekten böyle biri varsa nolur çıkar karsıma" diyen biriyim. ama orada beğenildi diye her dizide de adama aşık rolü verilmez ki. mesela kadim karakterinin aşık halleri çok itici hatta sahte duruyor. serhat tutumluere laf etmek haddime değil. ama basta bu kadar despot olan bir insanın kıkırdayan asık hallerini görmek komik geliyor. bu da inandırıcılığı azaltıyor.
ben seni çok iyi anladım ve sonuna kadar arkandayım canım:img-wink::img-wink:
karakterin amacı olarak benim bir fikrim var yani aslında bunu demek istamişler olabilirmi diye;
şimdi öncelikle sanırım ezo bir çok güçlük yaşamış,kimsesiz bir kadın anladığım kadarıyla tam dizi senaristlerinin her şekle yoğurabileceği bir hamur,önce eskiden ezik olan bir kadın alırsın sonra onu büyük şehirde büyük mücadelelerin içine atarsın,sonra kadın aniden 3.gözün açılması gibi uyanıverir,elinden her iş gelir,erkek gibi kavga eder,ekmeğini taştan çıkarır ama tabi aynı zamanda o hiç el sürülmemiş saflığı üzerindedir (el sürülmemişten kastım,anlaşılmıştır umarım) bu saflığa,şehirlilere özgü olmayan bu duruluğa, şehirlileri en çok temsil edebilecek başlarda soğuk,ukala,zengin bir adam aşık olur ama tabi kızımız saf olduğu kadar ulaşılmazdır,onun güçlü değerleri vardır o bir bozkır çiçeğidir falandır fişmekandır,yani lafın özü epi topu bir kezban masalıdır bizimki hani şu ecnebilerin sindrella(külkedisi)dediği...başarmışlarmıdır peki? eee bunları tartıştığımıza göre maalesef...
sen benim eski değil eskimeyen yarenimsin :happy0064:img-angel:love01:
şimdi yorumuna cevap;
heheheheheeeee:img-hyste:img-hyste diyosun ..ve beni gülmekten öldürüyorsun ....:img-hyste:img-hyste:img-hyste
senin bu dediklerin belki ilk 3-4 bölümde verildi ama şu anda bu bahsettiklerinden eser kalmadı..
ezo yoğurulabilecek bir hamur değil yontulmamış bir odun tiplemesine sokuldu..
saflıktan kastını anladık da ama yok be gülüm, kırk yıllık şehirliyi bile solladı ezomuz; para gelsinde mafyadan mı gelir nerden gelir önemli değil onun için.
vel hasıl güçlü değer falan hak getire..
hem öyle çok da ulaşılmaz biri de değildi kızımız, sadece gönlüne göre olmayanları geri çevirdi o kadar...
üstelik kadim, öyle ukala, soğuk, kendini beğenmiş, soğuk falan da olamadı asla..hep sazan modunda gezdi..
karakterin amacı olarak benim bir fikrim var yani aslında bunu demek istemişler olabilirmi diye;
Bi yerde katılmıyorum...Ezo baştan beri güçlü bir kadındı,yani İstanbul'a geldikten sonra güçlü olmadı...Belki sende 1.bölümden beri izlemişsin eğer izleseydin bence böle demezdin...2.SEZON izleyenler 1.sezondan beri izleyenleri çok küçükte olsa biraz onları dikkate alsınlar...Çünkü karakter analizleri 1.bölümden izlenerek en doğru şekilde yapılır...
Saygılarımla...:P
Ezo karakterinde bir gariplik olduğu belli. Ama bunu kelimelere dök desen ifade edemem işte. Beni rahatsız eden kısmı örnek vererek anlatayım o zaman. Ben ezoyu romantik sahnelerde düşünemiyorum mesela. Bu yüzden aradaki aşkı göremiyor,hissedemiyor olabilirim. Bir zamanlar deli efe vardı. Ezo sanki ona benzemeye başladı. Güzel ağlayabilen ezonun nasıl romantik,zarif olamadığı da ayrı bir çelişki. Ezo eskisi kadar sıcak ve samimi değil. Üstelik herkese nasıl davranıyorsa kadime de aynı şekilde davranıyor. Ne farkı kaldı kadimin? Fragmanın son sahnesi gerçekten güzel. Ezo'nun gözlerinde duygular hissedilebiliyor bu sefer. Bilmiyorum bölümü izleyince de böyle düşünür müyüm? Yeni senarist birşeyler katmış gibi görünüyor. Yarısını eski senarist yarısını yeni senarist yazmış bu bölümü bildiğiniz gibi. Aslında aradaki farkı hissetmemiz için iyi bir fırsat bu bölüm.
Ezo karakteri ne kadar kabalaşırsa kadim karakteri de o kadar yumuşuyor. Biraz garip bir tabir oldu ama öyle. Kadimin,gizemini,karizmasını yok ettiler. Nasıl yaptılar ne değişti derseniz ona da cevap veremem. Kelimelere dökemem. Ama değişti ve çözüldü bunu söyleyebilirim. Elbette çözülecekti hep aynı kalmayacaktı ama bu değişim birden bire oldu. İçimize sinecek şekilde işlenmedi. Kadim geçmişini sildi attı.Herşeyi sineye çekmeye başladı. Geri plana atıldı. Yani aslında senaristler ezo kadar kadim karakterini de katlettiler. Yeni senarist toparlayabilir mi bilmiyorum. Ömer'in gelmesi toparlamalarına zemin hazırlayacak gibi bir his var içimde. Umarım yanılmam. Güzel işlerlerse Ömer'in gelmesi,dizinin toparlanması,karakterlerin toparlanması için güzel bir fırsat.
Lafı çok uzattım galiba.Düşündüklerimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama ezonun kıyafetlerine çok takılan bir insan değilim. Ezo karakterini incelikli işleseler kıyafetine bakmak aklımıza bile gelmez. Direkt davranışlarına bakarız. Davranışlar hoşumuza gitmeyince direkt kıyafetlere dalıyoruz. Kadimin terlikleri neden sayfalarca konuşuldu acaba?:icon_whis
Ceva burada çok güzel kar yağıyor?İstanbul ne durumda bilmem. İstersen atla buraya gel:)
Ezo karakterinde bir gariplik olduğu belli. Ama bunu kelimelere dök desen ifade edemem işte. Beni rahatsız eden kısmı örnek vererek anlatayım o zaman. Ben ezoyu romantik sahnelerde düşünemiyorum mesela. Bu yüzden aradaki aşkı göremiyor,hissedemiyor olabilirim. Bir zamanlar deli efe vardı. Ezo sanki ona benzemeye başladı. Güzel ağlayabilen ezonun nasıl romantik,zarif olamadığı da ayrı bir çelişki. Ezo eskisi kadar sıcak ve samimi değil. Üstelik herkese nasıl davranıyorsa kadime de aynı şekilde davranıyor. Ne farkı kaldı kadimin? Fragmanın son sahnesi gerçekten güzel. Ezo'nun gözlerinde duygular hissedilebiliyor bu sefer. Bilmiyorum bölümü izleyince de böyle düşünür müyüm? Yeni senarist birşeyler katmış gibi görünüyor. Yarısını eski senarist yarısını yeni senarist yazmış bu bölümü bildiğiniz gibi. Aslında aradaki farkı hissetmemiz için iyi bir fırsat bu bölüm.
Ezo karakteri ne kadar kabalaşırsa kadim karakteri de o kadar yumuşuyor. Biraz garip bir tabir oldu ama öyle. Kadimin,gizemini,karizmasını yok ettiler. Nasıl yaptılar ne değişti derseniz ona da cevap veremem. Kelimelere dökemem. Ama değişti ve çözüldü bunu söyleyebilirim. Elbette çözülecekti hep aynı kalmayacaktı ama bu değişim birden bire oldu. İçimize sinecek şekilde işlenmedi. Kadim geçmişini sildi attı.Herşeyi sineye çekmeye başladı. Geri plana atıldı. Yani aslında senaristler ezo kadar kadim karakterini de katlettiler. Yeni senarist toparlayabilir mi bilmiyorum. Ömer'in gelmesi toparlamalarına zemin hazırlayacak gibi bir his var içimde. Umarım yanılmam. Güzel işlerlerse Ömer'in gelmesi,dizinin toparlanması,karakterlerin toparlanması için güzel bir fırsat.
Lafı çok uzattım galiba.Düşündüklerimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama ezonun kıyafetlerine çok takılan bir insan değilim. Ezo karakterini incelikli işleseler kıyafetine bakmak aklımıza bile gelmez. Direkt davranışlarına bakarız. Davranışlar hoşumuza gitmeyince direkt kıyafetlere dalıyoruz. Kadimin terlikleri neden sayfalarca konuşuldu acaba?:icon_whis
Ceva burada çok güzel kar yağıyor?İstanbul ne durumda bilmem. İstersen atla buraya gel:)
düşündüklerini tam olarak anlatabildin..hem sadece kendi düşündüklerini değil bir çoğumuzun düşündüklerini de anlatmış oldun.
asıl benim anlatamadıklarımı sen anlatmışsın..
ben bu yorumunu burdan kopyalayıp, kendime imzamı yapsam ne etsem..:icon_whis:img-wink:
22,30 da dizi mi olur. bunların amacı ne bilinmiyor. annem bile aradı kanalı ama baksanıza en erken geçen hafta gibi yayınlarlar bence kanal saçmaladı yine. sonra seyircisdini kaybettiğinde ne olacak bilinmiyor. gecenin 11 de dizi mi olur. burdan anladığım kadar herkez aramış yine kafalarına göre takılmışlar yazık diyorum
başka söylenecek ne var ki...
bunların üzerine tek söz söylemeye bile gerek yok
Tek kelime etmiyor ve altına imzamı atıyorum:good:
ne zamandır foruma uğrayamıyorum, geldiğimde de iki kelime yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum
ama burada düşündüklerime tercuman olan siz sevgili egoflar olduğu sürece içim rahat
ellerine, kalvyene sağlık gamzecim. :good:
sadece altına imzamı atarım:good:
selamlar,
dün geceden bu akşama o kadar çok mesaj yazılmış ki sanıyorum hepsini okuyamadığımı söylersem anlayış gösterirsiniz.
hızlı bir şekilde göz gezdirdiğim mesajlar içerisinde benim şu tülbent yorumum için 2-3 sayfa mesaj yazılmış olması beni açıkçası rahatsız etti..
henüz bu foruma üye değilken burdaki bir arkadaşla facebook üzerinde yazışıyorken demiştim ben sadece setin fotoğrafçısıyım diye, dolayısıyla kişisel yorumlarımı, %100 emin olduğum ve bildiğim konularla karıştırmamanızı şimdiden önermekteyim. yoksa ciddi yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir..
bu akşam yayınlanacak bölümdeki çatışma ufak bir çatışma, yeni yönetmenimiz bu bölüm için ek sahneler çekerek diziye dahil oldu. dolayısıyla yeni yönetmenimizin çıkaracağı asıl bölüm önümüzdeki bölüm olacaktır diyebilirim..
üzgünüm ki yayın saati vs konusunda bir şey demem zor, ancak çalıştığım şirket olan pastel yapım'a bu konuda gerekli bilgiyi vereceğimi belirtmek isterim. aynı zamanda bu konuda yapım şirketiyle ilgili sorunları olanlar burdan yazmak yerine (gözden kaçabilir) özel mesaj yoluyla bana ulaşırlarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım (çünkü öyle bir kaç mesaj aldım ve mesajı gönderenlere soru ve sorunlarını özelden yazdıkları için ayrıca teşekkürler).
ezo gelin dizisine ait elbetteki elimde ilginç, komik ve tuhaf bir çok fotoğraf bulunmakta. bu fotoğraflar yine gazetelerde yayınlanan ezo gelin ve kadim karakterinin sadece yan yana çekilmiş fotoğraflarından çok daha farklı ama eklemeye başladığımda oldukça keyif alacağınızdan eminim..
aynı zamanda setten karelere de elimden geldiğince yer vermeye çalışacağım..
* balo mevzusuna gelince, aslında bu, bir balodan ziyade bir kutlamaydı, dolayısıyla aklınızda balo çağrışımı yapan şeylerden uzakta şeyler düşünmenizi önerebilirim. misal biri evleniyor olabilir, birinin doğum günü olabilir gibisinden..
|