Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 7)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]

kumralim19
30-01-08, 13:47
selam,

öncelikle showa sesleniyorum, diziyi cok erken verdiler, ne gerek vardi,
verseydiler gecenin ikisinde biz sabaha kadar izlerdik....:img-cool2

yani hadi showtürkte gece 12 de bitti, biz yine sansliydik türkiyediki arkadaslar daha cok cektiler, hadi birde buna deyseyi neyse, o catisma sahnesini izlemedim bile iyikide izlemedim, bu ezo ne haddini bilmez bir insan, yani artik bu dobraligi gecti saygisizliga terbiyesizlige döndü, karakolda böylemi davranilir, sanki babasinin yurdu bagrip cagriyor, arabadaki konusmalari anlamadim bile hele ezonun gülmesi allahim cildirdim resmen nurlada konusurken gülüyor bu nedemek neye güldügünü anlayan oldumu arkadaslar,
yani askini anlatirken bile artik böggg geldi bana, ortada ask mask kalmadi,

yani süper ezo yine herseyi halletti, kadimin benzinlikten inip, birden bire arabay binip gitmesi yani burda bir hareket vermek istedilerse cok yanildilar hayatimda bukadar sacma sahneler görmedim ben..... birde ömer pat diye ezoyu buluyor, arkadaslarina ben bir gidip geleyim diyor yani arkadaslarina siz kahveyi nerden bulacaksin diyor kendi istanbulu avcunun ici gibi biliyor ve aramadan sormadan ezo bulunuyor yeni süper güc ömerimiz hayirli olsun

ve o parayi bulduklari sahne yani resmen tvnin önünde cildirdim yani kahkahalarla gülsemmi aglasammi bilemedim hayatimda gördügüm en en sacma sahneyi hele birde ezo geliyorum diye bagirmadimi......

iki haftami artik kac hafta unuttum ezo gelini vermediler, ve güzel bölümler cekiceklerini söylediler bizde bekledik yani resmen bizimle eglenmisler.......

kadim&neşe
30-01-08, 13:47
saol canım..

iyi de bu ballı kumar borcunu ödediği için gitmedimi..ballı ya komutanın parasını veriyo,tacı vermiyo sonra tacın parasını saklıyor..madem parası vardı da niye ballının parasını kabul edip,Irak'a gitti..amannnn beeeee..kafa karıştırmak tan başka bir halt ettiği yok bu dizinin..

aslında tacı da alıyo ballı ağa ama sonra geri veriyo gerçi bu dizi arapsaçına döndü bundan sonra hiç bişey anlamayız:img-pilot

oyasum
30-01-08, 13:50
Billush yazdıklarının hepsine katılırım kadimin ezoyu neden o çatışmanın içine götürmeye kalkmasını hala anlayabilmiş değilim hele o arabadaki ezonun gülme sahnelerini hiç mi hiç anlamadım bunların hepsine katılırım ancak yazdığın bir tek şeye katılmam oda kadimin istanbulu bilmeyen ezoyu benzinlikte bırakmasını eleştirmişsin işte buna katılmıyorum nedenide bir hafta önceye dönersek elçin anneden apar topor çıkan ezonun peşinden koşturup seni gideceğin yere götüreyim diyen kadimi azarlayan ezo yalnış hatırlamıyorsam şöyle demişti ben artık istanbulu öğrendim taksiler vızır vızır işliyor gideceğim yere rahatlıkla gidebilirim benim özel meselem gibi bir şeyler söylemişti

ee kadim kibar adam ne yapsın ezo ne derse dinliyor istanbulu bildiğini düşünmüştür:img-wink:

XCrabX
30-01-08, 13:51
Crabcım emin ol orada başka bir diyalog vardı ama biz anlamadık...Ezo bir şeyler geveledi,sonra Kadim olayı anladı (nasıl anladığını ben anlamadım ama...) sonra Ezo tekrar gülüp "Ben bile varım,Meryem yok..." dedi ve güldü.Ah bir de anlasaydım şu diyalog neydi.İçimde kaldı valla...

canım valla o kadar saçmalıklar silsilesi vardı ki,aptala döndük hepimiz..anlatılmak istenileni alt yazı şeklinde verirlerse çok seviniciik:img-pilot kendini yorma canım,anlayabileceğimiz başka bir diyalog yok orda..kendi aralarında dizinin ne kadar gülünç olduğuna güldüler heralde :img-pilot

kumralim19
30-01-08, 13:54
Crabcım emin ol orada başka bir diyalog vardı ama biz anlamadık...Ezo bir şeyler geveledi,sonra Kadim olayı anladı (nasıl anladığını ben anlamadım ama...) sonra Ezo tekrar gülüp "Ben bile varım,Meryem yok..." dedi ve güldü.Ah bir de anlasaydım şu diyalog neydi.İçimde kaldı valla...

"ben bile varim, meryem yok" dediya ezo, yani meryem bu islerin kadini ya
asil catismada olmasi gereken meryem ama ben varim dedi, yani bunada gülünürmü iste senaristimiz bunlara gülüyor demekki, ya nur hanimla konusurkenki gülmesi, güya kadime olan askini anlatiyor, bence ezo kadime olan askini anlatmasin, mafediyor herseyi

bu bölüm birtek nur balli ciftini begendim yani bu kadin herseyiyle tam bir hanimefendi, balliyi kapida karsilamasi, ballinin eskiya karisi dedi sahnedeki gülmesi felan, yani sürekli sık, sagili ve nerde nasil davranacagini bilen biri,

ve su meryem diziden ciksin yahu birakin balli aga hastaneye yatirsin sunu, nurdan sonra birde ezonun eline verdiler, ezonun sürekli ezo sana kurban olsun demiyormu meryeme gina geldi bana helede masada herkez ezoyu sorgularkenki tutundugu tavir yani ezo karakteri tam bir fiyasko

musu
30-01-08, 13:56
eşim,dün akşam kendisi bilgisayar başında olduğu halde dizinin berbat olduğunu anlamış ve bana "Ayşe inanamıyorum sana,bu diziyi nasıl izliyorsun"dedi..çok utandım o an:img-blush evet insanı,diziyi izlemekten utanır hale getirdiler..Allah tan fazla dizi izlemiyorum..topu topu 3 tane E.G-Bıçak Sırtı ve Gönül salıncağı(gönül salıncağı dizisi kadar olamadılar) neyse ki,diğer 2 diziden yırttım :img-pilot[/QUOTE]

Aha da benim halimden anlayacak birisi. Bende bu durumdan muzdaribim. Benim eşimde önceleri ezo gelini benimle birlikte izlerdi. Ama artık diyorki bu dizinin nesini izliyorsun? Aynen bacım bende utanır oldum. Ne hale getirdiler bizi. Offfff çok dertliyim çoooooook.:icon_sorr

XCrabX
30-01-08, 14:01
Aha da benim halimden anlayacak birisi. Bende bu durumdan muzdaribim. Benim eşimde önceleri ezo gelini benimle birlikte izlerdi. Ama artık diyorki bu dizinin nesini izliyorsun? Aynen bacım bende utanır oldum. Ne hale getirdiler bizi. Offfff çok dertliyim çoooooook.:icon_sorr

aha kader yoldaşım benim :) demek sende aynı durumla karşı karşıya kaldın..çok berbat bi durum..savunmak için,cevap verecek bir tek kelime bile bulamadım:icon_sorr

Billush
30-01-08, 14:13
oyasum Kadim Ezo'nun her lafına inansaydı bugün dengesizlikten intihar etmişti zavallaım :) Ezo bi bu benim özel meselem diyor sonra bakıyoruz Kadim'le Ezo'nun özel meseleleri varmış.Geçen bölüm son sahne "Biz arkadaşız,belki daha da öte." diyor 2 dakika geçmeden "Sana bir şey olursa yaşamanın hiçbir güzelliği kalmaz,benim yerim senin yanın olsun." diyor.Ezo karakterinde var bir dengesizlik.Hem Ezo İstanbul'u biliyor bile olsa,Kadim gibi bir karaktere herhangi bir kadını öyle benzinlikle bırakma sebebi ne olursa olsun yakışmadı bence.En baştan almasaydı arabaya daha mantıklı olurdu...
Crabcım valla ne yaptıysam anlamadım o diyaloğu bundan sonra da anlamaya çalışmayayım en iyisi.Haklısın,herhalde kendi aralarında dizinin ne kadar komik bir hal aldığına gülmüş olacaklar...
kumralim19 bilemiyorum canım,bana o diyalogdan önce de gülünen bir şey var gibi geldi çünkü Kadim Ezo'nun o anlam veremediğim sözleri üzerine felsefik bir şeyler dedi gibi hatırlıyorum...Her neyse.Oyuncular dizinin komik gidişatına ve hallerine güldüler diyip geçelim en iyisi.
Çareyi eski,yarım yamalak izlediğim bölümleri izlemekte buldum.Size de öneririm...

Ceva
30-01-08, 14:16
Ballı Ağa, hasta olabilir mi? Alzheimer gibi? Geçen hafta Kadim'le karşılıklıydı bu hastalık. bu hafta da adamları ile..yoksa bulaşıcı mı?

Ballı Ağa, adamlarına Nedim'e yalnız gideceğini, sonra gerekirse onlarında tepelerine binmelerini söylüyor. Sonraki sahneye bakıyoruz. Adamlar çatışma içinde. Ballı Ağa daha yeni geliyor. O konuşmayı yapanda bendim zaten..

Zaman kavramı zaten bu dizide işlemiyor biliyoruz ama dikkat etseniz diyorum biraz. Kör gözüme parmak da bir yere kadar.

Makyöz arkadaşım bu sözümde size..azaltın şu Ezo'nun makyajını. Yoksa sizde mi bizim gibi Ezo'ya kızgınsınız. O yüzden mi çirkin göstermek için bu kadar uğraşıyorsunuz? Özellikle göz kenarlarını felaket görünüyor. Tabi bunda ışıkçının katkısı inanılmaz.

XCrabX
30-01-08, 14:22
Ballı Ağa, hasta olabilir mi? Alzheimer gibi? Geçen hafta Kadim'le karşılıklıydı bu hastalık. bu hafta da adamları ile..yoksa bulaşıcı mı?

Ballı Ağa, adamlarına Nedim'e yalnız gideceğini, sonra gerekirse onlarında tepelerine binmelerini söylüyor. Sonraki sahneye bakıyoruz. Adamlar çatışma içinde. Ballı Ağa daha yeni geliyor. O konuşmayı yapanda bendim zaten..

Zaman kavramı zaten bu dizide işlemiyor biliyoruz ama dikkat etseniz diyorum biraz. Kör gözüme parmak da bir yere kadar.

Makyöz arkadaşım bu sözümde size..azaltın şu Ezo'nun makyajını. Yoksa sizde mi bizim gibi Ezo'ya kızgınsınız. O yüzden mi çirkin göstermek için bu kadar uğraşıyorsunuz? Özellikle göz kenarlarını felaket görünüyor. Tabi bunda ışıkçının katkısı inanılmaz.

bu saçmalıkların bir tek nedeni var sanırım..oda Barış Bey'in intikam duyguları ile bu senaryoyu katletmesi..başka bir şey aklıma gelmiyor..diğer bölümlerinden bile en en en kötüsüydü..yeni senaristin işi çok zor..bu saçmalıkları nasıl toparlayacak merak ediyorum..

sifa
30-01-08, 14:23
eşim,dün akşam kendisi bilgisayar başında olduğu halde dizinin berbat olduğunu anlamış ve bana "Ayşe inanamıyorum sana,bu diziyi nasıl izliyorsun"dedi..çok utandım o an:img-blush evet insanı,diziyi izlemekten utanır hale getirdiler..Allah tan fazla dizi izlemiyorum..topu topu 3 tane E.G-Bıçak Sırtı ve Gönül salıncağı(gönül salıncağı dizisi kadar olamadılar) neyse ki,diğer 2 diziden yırttım :img-pilot

Aha da benim halimden anlayacak birisi. Bende bu durumdan muzdaribim. Benim eşimde önceleri ezo gelini benimle birlikte izlerdi. Ama artık diyorki bu dizinin nesini izliyorsun? Aynen bacım bende utanır oldum. Ne hale getirdiler bizi. Offfff çok dertliyim çoooooook.:icon_sorr[/QUOTE]

musu arkadasım hıcde yalnız degılsın aynı durum bızım evdede soz konusu bunu ızlıyorsun cok kotu falan dıyor canım sıkılıyor adam haklı ne soyleyecegımı bılemıyorum cevremdende saklıyorum bu nu ızledıgımı ınsanlar tuhaf bakıyorlar acaba herkesın bu dızıyı ızlemeyı tavsıye edebılecegım gun gelecekmı

kadim&neşe
30-01-08, 14:25
Allah yeni senariste sabır ve senaryoyu toparlama gücü versin diyorum

kumralim19
30-01-08, 14:26
kumralim19 bilemiyorum canım,bana o diyalogdan önce de gülünen bir şey var gibi geldi çünkü Kadim Ezo'nun o anlam veremediğim sözleri üzerine felsefik bir şeyler dedi gibi hatırlıyorum...Her neyse.Oyuncular dizinin komik gidişatına ve hallerine güldüler diyip geçelim en iyisi.
Çareyi eski,yarım yamalak izlediğim bölümleri izlemekte buldum.Size de öneririm...

artik neye güldüler bilemiyorum, ama önemli olan seyircinin degil
kadim ve ezonun ne konustuklarini anlamasi degilmi:img-wink:
yani seyirciyi düsünen kim, birde nura ezoa kadimin rüzgarimi ne birsey yapiyormus anlamadim orda nededi nurda öyle ooooo dedi, bu senaristin amaci ne anlamadim yani ezo sürekli güzel laflar etmek zorundami ki etmiyor..... edemiyor.... terbiyeli olsun saygili olsun hanim olsun yeter de artar bile.....

yani süphe ediyorum bazen bu senarist önceki bölümleri yazmis olamaz..

hani elindeki cantasina laf atiyordunuz ya, diziyi izlerken annem buda bu cantayi elinden birakmiyor dedi, aklima siz geldiniz güldüm.....

söğüt
30-01-08, 14:27
arkadaşlar sabahtan beri bi çatışmadan bahsediyorsunuz da,
ne oldu bu meşhur ve illaki olmazsa olmaz çatışmanın neticesi..
hani birileri ölecek deniliyordu tiyolarda kim öldü.. kim yendi kim yenildi?

Ceva
30-01-08, 14:33
bu saçmalıkların bir tek nedeni var sanırım..oda Barış Bey'in intikam duyguları ile bu senaryoyu katletmesi..başka bir şey aklıma gelmiyor..diğer bölümlerinden bile en en en kötüsüydü..yeni senaristin işi çok zor..bu saçmalıkları nasıl toparlayacak merak ediyorum..

Benim toparlanacağına dair umudum yok. Yeni gelen senarist'in daha önceki işlerini biliyorum ama bu kadar karton karakterleri nasıl toparlar ki. Toparlarsa bravo derim bende.

Barış Bey intikam duygularıyla mı bunu yaptı bilmiyorum ama yazdığı bir çok filmi beğeni ile izlemiş biri olarak bu dizi onun için kariyerine yazılacak bir eksidir malesef. Süreklilik sağlayamıyor dizide, konular havada kalıyor. Dizilerle ilgilenmesin, film senaryosu yazsın derim ben.

Billush
30-01-08, 14:34
Allah yeni senariste sabır ve senaryoyu toparlama gücü versin diyorum

Aynen katılıyorum.Tek umudum 48.bölüm.Umarım yeni ekip hayallerimizi yıkmaz...
Allah yeni senaristlerimize sabır versin bir de ilham perilerini eksik etmesin...Nasıl toparlayacaklar,toparlayabilecekler mi merak ediyorum...

XCrabX
30-01-08, 14:34

aa canım daha çatışma bitmedi ki,devamı varr:img-pilot kadim de bizi şaşırtacakmış..

söğüt
30-01-08, 14:38
aa canım daha çatışma bitmedi ki,devamı varr:img-pilot kadim de bizi şaşırtacakmış..

müsadenle konu ile ilgili görüşümü belirteyim;
weeeeeeeeeyyyyyyy:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Ceva
30-01-08, 14:38

O tüyo bu hafta için değildi. Meşhur 48.bölüm içindi.

Bu çatışmanın neticesi yok canım. Her zamanki gibi Seyit kaçtı. Ballı ağa, Kadim ve Ezo karakola gidip ifade verdiler. Soruşturma sürüyor.:)

Nedim'in başı imzaladığı belgelerle ilgili olarak beladaymış ama abisi onu kurtaracakmış.

Az daha unutuyordum. Bizim Kadim'den beklediğimiz Nedim'e dayak olayını Seyit gerçekleştirdi. Gerçi sadece kafa attı ama Nedim bu kafadan sonra beyin travması geçirdi sanırım. Kadim'in odasında toplantı yapılırken bile koltukta istifini bozmadan yattı. Bir ara yanlış görmediysem ayaklarıyla tempo tutuyordu:)

papatya363
30-01-08, 14:41
O tüyo bu hafta için değildi. Meşhur 48.bölüm içindi.

Bu çatışmanın neticesi yok canım. Her zamanki gibi Seyit kaçtı. Ballı ağa, Kadim ve Ezo karakola gidip ifade verdiler. Soruşturma sürüyor.:)

Nedim'in başı imzaladığı belgelerle ilgili olarak beladaymış ama abisi onu kurtaracakmış.

Az daha unutuyordum. Bizim Kadim'den beklediğimiz Nedim'e dayak olayını Seyit gerçekleştirdi. Gerçi sadece kafa attı ama Nedim bu kafadan sonra beyin travması geçirdi sanırım. Kadim'in odasında toplantı yapılırken bile koltukta istifini bozmadan yattı. Bir ara yanlış görmediysem ayaklarıyla tempo tutuyordu:)

demek tempo tutuyordu:img-hyste

ben o kadar üzülerek izlemiştimki hiç bir ayrıntıya dikkat edemedim.sahnelerin çoğunda ne konuşuldu ne oldu hatırlamıyorum bile.

sahi dün akşam dizide ne oldu?

ezo-kadim
30-01-08, 14:47

ah güzel arkadasim sögüt kimin öldügü ortada degilmi dizi ekibi toptan ölmüsler görmedinmi hayatimimda böyle sacma bisey hic izlemedim ama iste ne diyebilirimki yorumum su olacak
ezo:yorum yok...:icon_whis
kadim :bakislarin bile diziyi kurtarmaya yetmiyor malesef sovalyem ...:icon_sorr
balli:kendini cok sey sanmaya basladi...
elcin:yanar döner boncuklar gibi hala anlayamadim
nedim:o bile ne oldugunu cözememis ben nasil cözüyüm
arzu:gitmesede olur zaten zarari yok anlayana
seyit:bu bölümde cok acidim sonu iyi degil ama hüseyinin elinden ...
kutsal usta :tek iyi olan o ve zeki kaldi elimizde
meryem :garibimin destege gercekten ihtiyaci var,balli kabusundan kurtulmasi icin
nur:sonunda onca kacigin arasinda o da nasibini aldi biber yiyerek
mehmet usta ve digerleri bilemiyorum canlar :icon_sorr:icon_sorr
baris bey :kalemin kirilsin emi....
yasemin hanim :cekmem de ...:good:
ömer :niye geldinki ...
sevgiyle ve SERHAT'la kalin :sad53::sad53:

Ceva
30-01-08, 14:47
demek tempo tutuyordu:img-hyste

ben o kadar üzülerek izlemiştimki hiç bir ayrıntıya dikkat edemedim.sahnelerin çoğunda ne konuşuldu ne oldu hatırlamıyorum bile.

sahi dün akşam dizide ne oldu?

Bakma böyle herşeyi hatırlıyorum havalarıma bende çoğunu dinlemedim. İki kanal arasında gidip geldim. Bir ara tamamen Karayılan'a kaptırdım..ki çok güzel ve heyecanlı bir bölümdü. O bitince baktım, bakmaz olaydım ama ne hikmetse baktığım her sahnede aklımda kalmış.:)

Dizide ne mi oldu? Hiç birşey. Ben bu dizide 37.bölümden beri hiç birşey izlemiyorum zaten.

Billush
30-01-08, 14:50
artik neye güldüler bilemiyorum, ama önemli olan seyircinin degil
kadim ve ezonun ne konustuklarini anlamasi degilmi:img-wink:
yani seyirciyi düsünen kim, birde nura ezoa kadimin rüzgarimi ne birsey yapiyormus anlamadim orda nededi nurda öyle ooooo dedi, bu senaristin amaci ne anlamadim yani ezo sürekli güzel laflar etmek zorundami ki etmiyor..... edemiyor.... terbiyeli olsun saygili olsun hanim olsun yeter de artar bile.....

yani süphe ediyorum bazen bu senarist önceki bölümleri yazmis olamaz..

hani elindeki cantasina laf atiyordunuz ya, diziyi izlerken annem buda bu cantayi elinden birakmiyor dedi, aklima siz geldiniz güldüm.....

Aman Kadim'le Ezo diyalog kurmaya başlasın da biz de zamanla anlarız onların dillerinden.Yeter ki adam gibi diyalog kursunlar yani...
Ezo ne zaman güzel laflar söylemeye kalksa ya dediğini biz anlamıyoruz ya da alakasız zamanlarda diyor.Tam zamanını tutturamadılar bi...
Ayrıca ben de inanamıyorum şu an.35.bölümü izliyorum.Bu güzel replikleri,derin karakterleri oluşturan senaristle dün izlediğimiz bölümü yazan senarist yanı kişi olamaz...

Ceva
30-01-08, 14:51
Ayrıca ben de inanamıyorum şu an.35.bölümü izliyorum.Bu güzel replikleri,derin karakterleri oluşturan senaristle dün izlediğimiz bölümü yazan senarist yanı kişi olamaz...

Değil zaten..
O bölümler Oya Yüce Yazım Grubuna ait.
Kalite farkı bariz şekilde belli oluyor.

Billush
30-01-08, 14:58
Değil zaten..
O bölümler Oya Yüce Yazım Grubuna ait.
Kalite farkı bariz şekilde belli oluyor.

İşte bunu bilmiyordum.Şimdi bu bariz farkın sebebini daha iyi anlıyorum.
Barış Bey kaçıncı bölümden ihtibaren senaryoyu yazmaya başladı peki?

papatya363
30-01-08, 15:01
Bakma böyle herşeyi hatırlıyorum havalarıma bende çoğunu dinlemedim. İki kanal arasında gidip geldim. Bir ara tamamen Karayılan'a kaptırdım..ki çok güzel ve heyecanlı bir bölümdü. O bitince baktım, bakmaz olaydım ama ne hikmetse baktığım her sahnede aklımda kalmış.:)

Dizide ne mi oldu? Hiç birşey. Ben bu dizide 37.bölümden beri hiç birşey izlemiyorum zaten.

sen gene iki kanal arasında gidip gelip bu kadar iyi anlamışsın.ben hiç kanalı bile değiştirmedim.

diziyi izlerken tek hatırladığım şey

nolur bari bundan sonraki sahne güzel olsun

o sahne geçiyor gene berbat bir sahne.sonra aynı şeyi tekrarlayıp duruyorum

nolur bari bundan sonraki sahne güzel olsun

sonrada dizi bitti zaten.son sahneden umutluydum ama oda fiyasko çıktı.

ezo-kadim
30-01-08, 15:02
ömer Iraktaydi dimi arkadaslar ordan geldigini farzedersek istanbula güneydogudan gelecekki istanbula öyleyse 37 plakali kastamonu yanilmiyorsam eger yanlissa düzeltin o ilimize ait bir kamyonda ne isi var en azindan yönetmen yasemin hanim egilip su plakaya baksaya Allah'im aksamdan beri cildiriyorum ,ezo catismaya giderken dublör kullandi saclarindan farketmisinizdir ama ortada tehlikemi vardi ,ballinin ilk defa sacmaladigini gördüm onca olumsuzluklara ragmen hic böyle bisey yapmazdi kadime niye sünnetlimisin dedi siz anladinizmi :happy0064:happy0064 ay pardon yalnis ikon neyse olabilir dizimize uygun nede olsa
sevgiyle ve Serhat'la kalin

Billush
30-01-08, 15:04
ömer Iraktaydi dimi arkadaslar ordan geldigini farzedersek istanbula güneydogudan gelecekki istanbula öyleyse 37 plakali kastamonu yanilmiyorsam eger yanlissa düzeltin o ilimize ait bir kamyonda ne isi var en azindan yönetmen yasemin hanim egilip su plakaya baksaya Allah'im aksamdan beri cildiriyorum ,ezo catismaya giderken dublör kullandi saclarindan farketmisinizdir ama ortada tehlikemi vardi ,ballinin ilk defa sacmaladigini gördüm onca olumsuzluklara ragmen hic böyle bisey yapmazdi kadime niye sünnetlimisin dedi siz anladinizmi :happy0064:happy0064 ay pardon yalnis ikon neyse olabilir dizimize uygun nede olsa

O kısmı ben de anlamadım.Yorumları okudukça aslında kendime "Bu bölümden bir şey anladın mı?" diye sormak istiyorum ama cevabım hayır olur diye korkuyorum...

kumralim19
30-01-08, 15:04

bende bilmiyordum, baris bey kac bölüm yazdi merak ettim simdi

birde ezoyla kadim karakoldan cikarken, ezo gazetecilerden kurtulmak
icin önden gitti sonra birden buhar oldu uctu..... acaba nereye gittigini gören oldumu yoksa benmi görmedim.... kadimde sanki yaninda ezo yokmus gibi davranip arabasina binip gitti arabanin icine okadar baktim ezo yoktu....
demek sihirli gücleriyle eve isinlandi....:img-wink:

Ceva
30-01-08, 15:06

40. Bölüm diye hatırlıyorum.
Hatta yeni senarist heyecan gelsin, farkım farkedilsin diye Kadim'i bir gecede aşkından ölecek duruma getirmişti. Bkzn.41.bölüm sonu. Yavaş yavaş ama harika bir şekilde işlenen aşk, jet hızına ulaşmış bütün büyüsünü kaybetmişti.

XCrabX
30-01-08, 15:08
bende bilmiyordum, baris bey kac bölüm yazdi merak ettim simdi

birde ezoyla kadim karakoldan cikarken, ezo gazetecilerden kurtulmak
icin önden gitti sonra birden buhar oldu uctu..... acaba nereye gittigini gören oldumu yoksa benmi görmedim.... kadimde sanki yaninda ezo yokmus gibi davranip arabasina binip gitti arabanin icine okadar baktim ezo yoktu....
demek sihirli gücleriyle eve isinlandi....:img-wink:

ezo hanfendü karakolda,herkes kendi yoluna dedi kadimciğine..kadim de boynu bükük emrah modelinde bindi arabasına bastı gaza:img-pilot ezoda de hayde tabanlara kuvvet deyip başladı koşmaya :img-pilot

gamze_yy
30-01-08, 15:09

Ben 39 diye hatırlıyorum.Hatta çok kötü bir bölümdü.Geçiş bölümü deyip geçiştirmiştik. Kadim ve Ezo dağ evinden dönmüşlerdi. Kadim nedimin hastanede olduğunu öğrenmişti. Falan filan:img-cool2

kumralim19
30-01-08, 15:14
ezo hanfendü karakolda,herkes kendi yoluna dedi kadimciğine..kadim de boynu bükük emrah modelinde bindi arabasına bastı gaza:img-pilot ezoda de hayde tabanlara kuvvet deyip başladı koşmaya :img-pilot

gecenin o saatinde ezo hanim yürüsün, kadim beyde atlasin arabaya gitsin,
yani bu mantiksizlikta ne, ezo buna degil, neden beni benzinlikte birakti diye kizsin yani bu dizide mantik aramak nekadar dogru, benim merak ettigim hadi senaryo geldi, yani oyuncular acaba nedediklerini anladilarmi yani bir kisidemi demedi yönetmene burda bu karakter nedemek istiyor, yani oyuncu anlamazsa rolünü nasil yapacak.....

karamursel
30-01-08, 15:15
yazılabılecek hersey yazılmıs

ama ezodan once kadım beye bakalım kardesın tehlıkede kadım bey ezoyla ask muhabbetınde sonra arabadakı muhabbet oo ıyı
yahu kardesım bu durumda olsa ballıyamı bakarım benzınlıkte bekle demısmıs

arabadakı gulusmeyı mantıklı buldum netıcede seyıtı koseye sıkıstırmıslar
meryem delı gıbı seyıtı arıyo ve ezo kadım nedım ballı herkez var meryem yok
meryem duysa delırır ezo guler tabıkı
meryemı gormedınızmı o kadar vurustunuz bı seyıtı haklayamadınız der gıbı bakıyodu

bimkolik
30-01-08, 15:15
[kadime niye sünnetlimisin dedi siz anladinizmi :happy0064:happy0064 ay pardon yalnis ikon neyse olabilir dizimize uygun nede olsa
Zaten bir Kadim'in sünneti kalmıştı ortaya çıkmayan, onuda sordular bir rahatladım sormayın.:img-hyste
Ama anlamadım Kadim ne cevap verdi? Şey merak ettiydim de..:img-hyste

Bir de gece yolda yürürken Seyit'in telefonundan bile tırsan Kadim nasıl oldu da aldı eline silahı gitti daldı çatışmanın orta yerine.?
Pes dedim..hangi şehirli, Kadim tipinde erkek girer böyle çatışmaya??

h23
30-01-08, 15:16
kadim telaşlı bi şekilde seyit orda vs.. deyince, üstüne ballı da nezarette yatınca ballı bu kadimin bu işlerden gercekten hiç anlamadıgını farketti,
otelde daha cok söz sahibi olması gerekiyordu kararları dogru vermek icin.
bu yuzden dikkat ettiyseniz payda kendisine %49 nezir %2 toplam %51
kadime kalan%49 yani ballının payından daha kucuk . ballının derdi orda para değildi söz sahibi olmaktı cunku kadim pek söz dinlemeden davranıyor olaylara karşı. gelelim sunnet meselesine. kadim icin yav bunlar bu yasa nasıl ulasmıslar gibilerinden bişey demşti öncesinde nezire. ballının gözünde kadim-nedim sut cocugu hiç bi dunya görmemiş insanlar gibi. kadim bu süt cocukluk haliyle sunnet bile olmamıstır gibi anladım ben o sahneyi ve abes gelmedi bana,
ama ballı-baklavacı sahneleri icimi kıydı. zaten baklavacının agzından cıkan kelimeler homurtu seklinde, ezo da gitgide ona benziyor...

papatya363
30-01-08, 15:21
helal olsun sana tuba:happy0064:happy0064

valla senden başka kimse anlamadı o sahnede ne denmek istendiğini.

ee tabi anlıyacaksın.ballıyı bu kadar sev sonra ne dediğini anlama olurmu hiç :img-hyste

XCrabX
30-01-08, 15:22
gecenin o saatinde ezo hanim yürüsün, kadim beyde atlasin arabaya gitsin,
yani bu mantiksizlikta ne, ezo buna degil, neden beni benzinlikte birakti diye kizsin yani bu dizide mantik aramak nekadar dogru, benim merak ettigim hadi senaryo geldi, yani oyuncular acaba nedediklerini anladilarmi yani bir kisidemi demedi yönetmene burda bu karakter nedemek istiyor, yani oyuncu anlamazsa rolünü nasil yapacak.....

bu dediğini bende düşündüm ve oyunculara kızmadım dersem yalan olur..bu oyuncuların fikir beyan etme gibi bir lüksleri yokmu..hey senarist,gel bakim sen şöyle, sen ne diyorsun,olur mu böyle..bu yazılan karaktere çok ters bunu yapmaması gerekiyor..en azından şöyle şöyle yapalım diye fikirdemi vermiyorlar yaa..

bimkolik
30-01-08, 15:24
. kadim bu süt cocukluk haliyle sunnet bile olmamıstır gibi anladım ben o sahneyi ve abes gelmedi bana,
...

Ya da polise haber verdiğini zannedip, bu erkekliğe sığmaz gibilerinden mi dedi acaba?
Ay ne dediyse dedi de, bunu sünnetle bağlamaları garip olmuş.
Herhalde oyuncular bu repliklerle gülme krizine giriyorlardır..
Muhtemelen, Ezo'nun araba sahnesi de öyle olmuştur. Koyalım gitsin demişlerdir..

ezo-kadim
30-01-08, 15:25
kadim telaşlı bi şekilde seyit orda vs.. deyince, üstüne ballı da nezarette yatınca ballı bu kadimin bu işlerden gercekten hiç anlamadıgını farketti,
otelde daha cok söz sahibi olması gerekiyordu kararları dogru vermek icin.
bu yuzden dikkat ettiyseniz payda kendisine %49 nezir %2 toplam %51
kadime kalan%49 yani ballının payından daha kucuk . ballının derdi orda para değildi söz sahibi olmaktı cunku kadim pek söz dinlemeden davranıyor olaylara karşı. gelelim sunnet meselesine. kadim icin yav bunlar bu yasa nasıl ulasmıslar gibilerinden bişey demşti öncesinde nezire. ballının gözünde kadim-nedim sut cocugu hiç bi dunya görmemiş insanlar gibi. kadim bu süt cocukluk haliyle sunnet bile olmamıstır gibi anladım ben o sahneyi ve abes gelmedi bana,
ama ballı-baklavacı sahneleri icimi kıydı. zaten baklavacının agzından cıkan kelimeler homurtu seklinde, ezo da gitgide ona benziyor...

hiii öylemi diyorsun h23 canim benim aydinlattin garip egofu inan anlamamistim ,bimkolik canim kadim sadece güldü cevap vermedi e ne yapsin adam 35 inden sonra bu soruyla karsilasacagi aklina bile gelmemistir rol icabi bile olsa vah kadimim vah sen bu hallere düsecek adammiydin yeni senaryoda biri ölecekmisya lütfen kadimi vursunlar ne olur yalvariyorum tek ben ekranlarda görmemeye raziyim uzaktan haberini aliyim yeter ne olur yeni senaristimiz ne olur :icon_sorr:icon_sorr

Gökgöz
30-01-08, 15:26
Ben 39 diye hatırlıyorum.Hatta çok kötü bir bölümdü.Geçiş bölümü deyip geçiştirmiştik. Kadim ve Ezo dağ evinden dönmüşlerdi. Kadim nedimin hastanede olduğunu öğrenmişti. Falan filan:img-cool2

Evet Gamzecim haklısın. Oya Yüce ekibi 30.bölümden itibaren 9 bölüm yazdılar. Yani son yazdıkları bölüm 38.bölümdeki dağevi bölümüydü. 39.bölümden itibaren Barış bey yazmaya başladı senaryoyu. Ah keşke hiç yazmasaydı...

Bende daha sonra bölüm yorumumu yapacağım. İçimdekileri kusmazsam rahat edemem çünkü...

xKubrax
30-01-08, 15:28
Suan derste oldugum icin yine soylemek istediklerimin hepsini soyliyebilicegimi sanmiyorum, ama en azindan icimi dokucem.. Bi kac yoruma baktim ve hepsi benim dusundugum gibi dusundugunu gordum, ve yanlis dusunmedigime sevindim..

Dunki bolumu nasil sabirsizlikla bekledigimi anlatamam, basladi icimi nasil bi heyecan kapladi onuda anlatamam, dakikalar gecti, 1 saat gecti ben hala bisey olucak diye melul melul televizyona bakiyorum, ama yok dizi nasil basladiysa oyle gitti.. Hani demistimya kesinlikle anlicaz yeni senaristin bolume nerden gecis yaptigini, ama yanilmissim hic bisey anlamadim.. Bolumdeki her sahne, her an birbirinden beterdi..
Gokgoz'un gecen bolumun yorumunu okuyunca "Allah Allah dedim, nasil begenmez bu kadar?" ama dunki bolumu izleyince onun dusundugunun 2 katini dusundum, degil replik aklimda tek bi sahne bile kalmadi dune ait.. Iyikide kalmadi cunki bolum bittigi anda silmek icin cok ugrastim..

Fakat dun bolum boyunca umitliydim, birinci reklam arasi oldu tamam dedim simdi toparlicak kendini, ikinci oldu tamam tamam artik kesin super sahneler gelicek, son reklama geldik ben umidi tamamen kestim sadece son sahnenin beni mutlu etmesi icin bile dua ettim, ama olmadi son sahnede en az digerleri kadar kotu gozuktu gozume..
Fragmanin yarisi o son sahneydi, bolumun ise 1 dakikasi o sahneydi, hic ama hic heyecanlanmadim son kisimda, elleri birbirine degdigi anda bile, birbirlerine baktigi anda bile, Omeri gordugu anda bile hicmi hic heyecanlanmadim..

Bolum bitti ablamla birbirimize baktik ve ayni anda "izledigim en kotu bolumdu" dedik.. Ya bostu resmen, bolum bombostu.. Hic bisey olmadi, Kadimin bile tum tavirlari gozume batti.. Omer'den umutluydum ama oyle bi anda gosterdilerki, oyle bi sekilde gosterdilerki sastim kaldim..

Kusuruma bakmayin arkadaslar ama cidden o kadar uzgunumki, bu yazdiklarim soylemek istediklerimin yarisi bile degil, o kadarki doluyum..

Ama ben yinede umidimi kesmiyorum bu diziden, sayet bi kac bolum daha bu sekilde izlettirlerse ablama izlettirmem bu diziyi.. Pozitif olmaya calisim ve diyimki bu sadece gecis bolumuydu, fazla bisey beklememek lazimdi, haftaya ve ondan sonraki haftalar cok daha guzel olucak (insallah)

Not: Birisi yeni senaristin Mahser dizisinin senaristi oldugunumu soylemisti, bu bolumde mafyayi cok fazla gordumde :icon_whis

rozi
30-01-08, 15:28
canların hepinize merhaba:img-in_lo

Akşam ezo gelini İzilerken inanın hiç bie şey anlamadım bende bir sorun var herhalde dedim yaruşma yüzünden ama herkez aynı durumda:icon_sorr yarışömaya girmek bile istemiyorum.ama anlkadımki kanal ne kadar kötü bölüm olduğunu biliyorr ve ondan geç veriyor.ayıplı mal hesabı:icon_sorr

dizideki bir çok saçma replik bir yana hatalar bir yana birde kv özettisine girmişler.seyfo ve azızın sahneleri bulut ve mematiyi aratmadı bir al gülüm ve gülüm demeleri eksik:icon_whis ömere gelince ya ne diyim gömü bı,ulmasına mi geleyim o türküyemi takayım bilemiyorum adam beni hasta etti.çok saçma çok kötü bir bölümdü 43 den bile kötü 43 için bundan kötüsü olmaz derken büyük konuşmuşuz:icon_sorr şimdi barış beyden kötüsü olmaz derken dilerim bu sözümüzüde yemeyiz:icon_sorr

bu bölüme kadar hiç ezo gözüme bu kadar batmamıştı.o sesi hele kafdim diye bağırması kulaklarımı tıkadım duymamak için.ya ne yaptılar ezoyu böyle insan sevdiği bir karakterden bu kadar soğurmu:icon_sorr ne yazıkkı kadimde benim için aynı artık oda iyice sıkmaya başladı beni. her şeyye evet diyen attığı adımı bile düşünemeyen hani adamı tutmasan uçacak, nerde o zeki kadim nerde o güzel sözleri nerde o eski ezo, bu dizi bitmiş artık uzatmaları oynuyor:icon_sorr

benimde artık umudum azaldı tek dileyim 48 ama bilemiyorum yeni senarıst ve yönetmen nasıl toplıcak diziyi işleri çok zor:icon_sorr

güzel şeyler yamzak isterdim canlarım ama inanın beğeyendiğim tek sahne var ondan bahsedeyim barı

son sahnede kadimin ezoya, ya her şeye cevap yetiştirmek zorundamısın dediği o sanhneyi beyendim. bende içimden aynı şeyi geçiriyordum yeter ezo her şeye cevap yetiştirme sussss:icon_sorr

canlarım hepinizi öpüyorum kusura bakmayın içimi dökeceğim sizden başka kim varkı ki :icon_sorr lütfen biri ezo gelini kurtarsın

ask-I memnun
30-01-08, 15:30
yeni geldigim icin yorumlarinizi okuyamadim bu nedenle kusura bakmazsiniz umarim..
kesik kesik izledim diziyi... ve izledigim yerlerde de herkes gibi bende de hayal kirikligina ugradim..
ne yazik..25 saniye sürecek bir gidim ask icin iki saat iskence cekmeye degmezmis ...ve dizinin bundan sonrasini birak balo yatak odasi bile paklamaz artik...olaylar sacmaliklar aldi basini gitti...ve karakterlerde iyilestirme adina milim bir kipirdama yok..
asil yanarim yanarim karakter sapmasindan balli aga da nasiplenecek..ona yanarim..sagolsunlar simdiden hafiften dokundurmuslar bile ..bir saglam o vardi onuda harcayacaklar cok yakinda...
geriye kim kaldi nur ve bir daha cikmasi muamma olan zeynel..
bari bunlari harcamayin olur mu?..

h23
30-01-08, 15:32
gelelim nur-ballı meselesine ben cok sasırdım ilk başta nurun dediği gibi ne yaptı? diye sordum
nur gibi narin eşine destek veren yumusak narin bi kadın eşi öyle höstler falan,
ezonun soylemedigi yok terbiyesizlikte had safhada ama kadim hala lutfen diyo, allahım aklıma mukayyet ol :))
ama ballının nura kızma sekli haddi aşmak olsa da höstler falan espri bi yere kadar hiç bi kadına oyle denmez. ama dediklerinde bi yerde haklı ballı.
ezo haksız cunku meryemi almakla. ballı kötü bişey yapmıyor ki. onun durumunda birisi icin pskiolojik sorunlar icn hastaneyi dusunmesi bence guzel bi davranıs, ama ezo kahramanlık taslıyor.. ayrıca polise haber vermesi de hoş degildi. polis ne işe yaradı soyler misiniz? ezoyla nurun ballıdan gizli konuşması pek hoş değil gibi.. ama yine de ballının bagırma sekli hoş değil, neyseki kalbini aldı bi biberle :P
gelelim nezarettek kadim ezoya. hep guzel hayaller kurardık ezokadim aşkı nasıl ortaya cıkacak diye. nezaretteymiş nasip. komiser imalı imalı bakıp özle meseleniz demesi hosuma gitti, keşke komiser amcam o sahnede ezo olmasaymıs sadece siz olsaymıssınız...
komiserin ekibe katılması icin kampanya baslatıyorum :P

Billush
Zaten bir Kadim'in sünneti kalmıştı ortaya çıkmayan, onuda sordular bir rahatladım sormayın.:img-hyste
Ama anlamadım Kadim ne cevap verdi? Şey merak ettiydim de..:img-hyste

Bir de gece yolda yürürken Seyit'in telefonundan bile tırsan Kadim nasıl oldu da aldı eline silahı gitti daldı çatışmanın orta yerine.?
Pes dedim..hangi şehirli, Kadim tipinde erkek girer böyle çatışmaya??

Bimkolik o kadar güzel tespitler yapıyorsun ki katılmadan edemiyorum.
Cidden Kadim'in bir sünnet meselesi kaldı bir de Nedim'le aralarındaki durumun başlangıcı. (Yoksa onu da anlattılar da ben mi kaçırdım :))
Kadim'e birden cesaret geldi.Zaten aslında o kaçma sahnesi bana fazla tırsak gelmişti.Cesaretli Kadim'i tercih ederim ama Ezo'yu benzinliklerde bırakmadığı sürece :img-pilot

bimkolik
Aslında dizinin geldiği noktayı düşünürsek, öyle car car konuşan Ezo'ya Kadimden bir tokat gelseydi hiç şaşırmazdım.. Çünkü bir o kaldı Kadim karakterinin iyice rezil olması için. İşte o zamn televizyona bir şey fırlatırdım herhalde..
Ya da güreş tutarlarmış Ezo ve Kadim. Başka bir halt yapamadıklarını düşününce mantıklı geliyor..

Gökgöz
30-01-08, 15:38
Aslında dizinin geldiği noktayı düşünürsek, öyle car car konuşan Ezo'ya Kadimden bir tokat gelseydi hiç şaşırmazdım.. Çünkü bir o kaldı Kadim karakterinin iyice rezil olması için. İşte o zamn televizyona bir şey fırlatırdım herhalde..
Ya da güreş tutarlarmış Ezo ve Kadim. Başka bir halt yapamadıklarını düşününce mantıklı geliyor..

Süpersin Bimkolik süper...

Hatta ben bir ara karakolda Ezo alacak eline bir sopa bir Kadim e birde polis bayana "yer misiniz yemez misiniz" diye girişecek diye düşündüm. O ne sert ve kaba bir tavırdır yarabbim. İnanın kadın olduğumdan utandım ya...

sahracı
30-01-08, 15:51
yani söyliycek pek bişey yok dün için gayet vasat bi bölümdü ve ezo gitgide suratsız bi karakter olmaya gidiyor ya hiç mi yüzü gülmez bi kadının içime sıkıntı bastı onun o asık suratını görmekten 2 saat boyunca..allah aşkına şu kızın yüzüne biraz nur indirin böyle bişey görmedim ben ya..çok gereksiz gördüğüm sahne ve diyaloglar vardı çok başarısızdı yani söylemiyim hangileri olduğunu herkes zaten görmüştür tek tek yazmaya gerek yok..yani sanırım ipini çekiyolar dizinin ben bu gidişattan bunu çıkardım ancak..ömerli sahneler verilen müzikler köyle şehir arasında sıkışmış bi dizi havası verdi bana ki korkunçtu..ya çok şey var eleştirilicek de aslında sayfa yetmez:icon_whis