Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin Bölüm Yorumları (Arşiv 7)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
yani bir diziyi gözden çıkardınsa bu saatte yayınlarsın hatta tamemen kaldırsınlar hersaat varmısın yokmusunu versinler bizde böylelikle showu hiç açmayız...bu ne terbizyesizlik bu ne aklı almaz iş çözemedim sonra diziden para kazanayım de ne bekliyosunki ...ya çok sinilrendim akşam izlemek dahi istemedim yinede keyifsiz bir şekilde izledim
hiç birşey yoktu dizide genel anlamda bakıldığında ezo bol bol ağladı kadimde peşinde.....
müzik çok kötü olmasada bazen konuşmaların üstüne çıkması ve her sahnede aynı müzik verilmesi bu yüzden rahatsız ediyor biraz daha azaltılabilri klarnet hoş olmuş köylü formatına döneceğizya hani:img-wink:
ama devamlılık bu bölümde daha iyiydi sanki özenilmiş gibi geldi yada uzun zamandır izlemiyince hatalarıda gözüme batmadı ........,
meryemin taksici muhabbeti felaketti bu inşallah yaakalnır derken izlerken birde baklavacının evine yerleşti yok biz bu meryemden kurtulamıyacğız anladım ben .....ama aklıma şu geldi ilerki bölümlerde dr. emreyle selim diziye kaltılacaklarsa kaldıkları yerden devam ettirmek için meryemi aklayıp paklayabilrler baklavcıda çalışmaya başlayacak düzene grecek hayatı gibime geliyor belki ozaman gözümüze batmaz.......
ya birde dizide ezo elçin annenin evine geldiğinde kapının ziline bastı tam ordda işte gerçekten bu kızın evi hiç olmadı ortak tutmuşlardı kirayı beraber ödüyolarlar ama oturmak nasıp olmadı ezoya...
biz ezoyu çataçat cevap veren biri olarak tanıdık kadimin karşısında şimdi ağlak biri oldu çıktı mücadele bile vermiyor şunu farkediyorum işte burda senarist devreye giriyor doldurulacak replik bulamıyor bence yazmak çok önemli işte bu yüzden ezonun ve kadimin kişiliği değişiyor ister istemez inşallah aynı şeyleri bu senaritle yaşamayız
hepimize hayırlı olsun en azından tekrar haftaya yorum yaparak girdik buda birşey
söğüt yazdıklarına tamamen katılıyorum önceki yorumları okuyunca acaba ben mi dikkatsiz izledim dedim
bölümü bende beğenmedm çok sıkıcı ve ne bileyim basit geldi özellikle kadim in son sahnede ordan oraya koşuşturması ve ezo nun duygusuz replikleri belki sözler duyguluydu ama ifaade ııhı..... ayrıca kadim direksiyon başına geçmeden telefon ederek ballı ağayı daha hızlı bi şekilde uyarabilirdi...
ayrıca kadim şapşal aşık yerine ağır aşık olsun kampanyası yapalım mı
:happy0064
aklımda kalan hoş bi sahne pek yok....sadece arziyenin " sığılmayan evler büyük olur 5 oda 2 salon" sözü hoşuma gitti....
yaw hakkatten çok duygusuz geldi baba bu bölüm düşünüyorum düşünüyorum aklaıma bişey gelmiyor:icon_sorr
aahhhh evet..kadimin halleri...bilemiyorum hangi kampanya kurtarır kadimi..
ama dediğin gibi ağır bir kadim daha karizma, daha çekici olurdu..
daha doğrusu, bize anlatılan kadimle izlediğimiz kadim birbiri ile örtüşmüyor..
hoş sahne......
yoktu....
ama anlamlı sahnede yoktu..
ezonun kadimi sırf arzuya sarıldığını görüpde kıskanması ve her fırsatta lafı ağzına tıkması kullandığı söz dizimi bakımından belki başarılıdır ama uslup olarak çok itici..
kaldıki ezoda zaman zaman karşıdaki insanın kadın erkek olduğuna bakmaksızın sarılabiliyor..ben bunu eleştirmiyorum ama has arkadaşlığı bilen biri olarak şimdi kapris yapması ...e hadi o da olsun..ama şık olsun, yakışsın dimi...
Dünkü bölümden sonra foruma girip yorum yazmak istedim ancak malum saat o kadar geç olmuştu ki,evdekiler kızmasın diye giremedim :)
Hepiniz gibi ben de Show TV'ye çok kızgınım.Nasıl bir kanal politikasıdır bu hala anlayabilmiş değilim!Bu iş üzerinde mantık yürütmek için müleccim ya da profesör olmaya gerek yok,ama alakalı olduğum,okuduğum bir dal televizyonculuk.Halen mantıklarını anlayamadım.Yahu bu insanların hiç mi tutarlı tarafları yok?Hiç mi izleyiciye,bu diziyi çekenlere,oynayanlara hepsini geçtim kendilerine saygıları yok ya!Diğer kanallar bangır bangır izleyici velinimetimizdir deyip şikayet hatları numaraları,bilmem ne verip duruyor,en dandik programları bile reyting listelerinde üst sıralara çıkmayı başarıyor ama Show nasıl bir gaflete düşüyor anlamıyorum!Bu durumu gören der ki "Herhalde bütün dizileri,programları 1.oluyor reytinglerde!" Ezo Gelin'in reytingleri ortada...Yerel kanalların yapmayacağı acemilikler...Bir yarışma üstünden yayın mı yapılır ya!Burada yorum yazanların %90'ının yarışmaya garezi olmadığınına adım gibi eminim...Ama öyle bir hal aldı ki artık,45 dakika özet mi olur ya!Bu nasıl bir gaflet!Çok sinirliyim Show'a karşı,ama maalesef izlediğim 2 dizi bu kanalda...
Bölüme gelirsek (sonunda geldin diyecek okuyanla,ama ne yapayım çok kızgınım kanala...) genel anlamda kötü bir bölüm değildi.Diğer bölümlere kıyasla iyiydi hatta.Ya da bilemiyorum belki de sizin gibi 1 aylık aradan sonra izleyince bazı kusurları görmemişimdir.Özlem vardı biraz...Hoş bulmadığım 2 sahne vardı.1.si Ezo'nun Arzu'yla Kadim'i sarılırken gördükten sonraki tepkisi.Elbette kıskanabilirdi.Hatta bu gayet normal bir şeydi.Onlar arasındaki kardeşlik bağlarının Ezo'nun bir çırpıda anlaması elbette mümkün değildi ama kendinden geçti resmen.Tabi ki bunla Nurgül Yeşilçay'ın bir alakası yok.O gayet iyi oynadı.Hatta izlediğim en duru ağlama sahnelerini gerçekleştirdi bu bölüm.Ama Ezo'nun Kadim'i gözden çıkartması,eskileri hatırlaması ve özellikle de farkına varmadan ağlamaya başlaması filan...Ne bileyim abartılıydı.Dozunda değildi işte...
Bir de son sahne...Replikler olarak ne kadar hoş olsa da söğüt'e katılıyorum.O an söylenecek şeyler değildi.Ezo'yla Kadim arasındaki elektrik ne kadar hoş olsa da Kadim öyle koştururken Ezo'nun anlayışsızlığı o kadar barizdi ki.Ne sandı acaba?Arzu'ya koştuğunu filan mı?Çok merak ediyorum...Kadim'in 2 kelime edip "Nedim'in hayatı tehlikede!" demesine bile fırsat vermedi.Allah'tan Nedim akıl edip Seyit'lerin konuşmasını dinletti abisine.Yoksa Ezo Hanım hiç bırakmayacaktı Kadim'i.Sonra Kadim'in Ballı Ağa'nın hayatını kurtarmak için hızlı hareket etmesi gereken yerde "Ben de gelicem!" inadı yaptı.Onla zaman kaybettikleri yetmedi tabir-i caizse namüsait bi zamanda ilan-ı aşk etti.Daha hoş,romantik ya da ne bileyim güzel bir an yok muydu da bula bula öyle bir anı buldu Ezo bilemiyorum.Ben o sahneyi fragmanda gördüğümde Kadim Nedim'in yanına gidip döndükten sonra olur diye düşünmüştüm.Bilmem hangisi daha mantıklı olurdu.Böyle bir zamanda söylemesi mi yoksa Kadim'i kaybetmek korkusu yaşayıp söylemesi mi?Siz karar verin...
aferin benim kahraman arkadaşlarım,
adam poligonda atışa gidiyor ya sizde yanıyla gider oralarda piknik yaparsınız..
yahu gideceksinde ne yapabileceksin..mafya "aman bu hanım kız kenarda dursun biz şuracıkta işimizi halledelim mi" diyecek..kadimin gözü önünde sırf kadime kötülük olsun diye yanındaki kadını kaçırmak adamlar için çocuk oyuncağı, hem de bulunmaz fırsat ..kadim veya ballı mafyayla mı uğraşsın, kendilerini mi korusun yoksa ezo hanımı mı korumaya çalışsınlar..ya mafyanın ne olduğunu bilmiyorsunuz ya da çok romantiksiniz...bu durumda ezonun yaptığı sevgi gösterisi olamaz, sadece fikirsizlik olur..
:img-hyste:img-hyste:img-hyste Valla söğütçüm ben romantik oluyorum bu durumda hatta bence Ezo'yu kaçırsalar süper olur, muhteşem malzeme çıkar :) Sahra'yı hatırlarsak, orada da Mithat kaçırılmıştı da ne güzel romantik sahneler izlemiştik, iyi olur valla böyle şeyler dizi için en azından daha çok romantizm soslu aksiyon görürüz, yaa süper düşündün bunu keşke dediğin gibi olsa da Ezo'yu kaçırsalar, mazoşist mi oldum ne :img-hyste:img-hyste:img-hyste
:img-hyste:img-hyste:img-hyste Valla söğütçüm ben romantik oluyorum bu durumda hatta bence Ezo'yu kaçırsalar süper olur, muhteşem malzeme çıkar :) Sahra'yı hatırlarsak, orada da Mithat kaçırılmıştı da ne güzel romantik sahneler izlemiştik, iyi olur valla böyle şeyler dizi için en azından daha çok romantizm soslu aksiyon görürüz, yaa süper düşündün bunu keşke dediğin gibi olsa da Ezo'yu kaçırsalar, mazoşist mi oldum ne :img-hyste:img-hyste:img-hyste
güzel derensim canım derensim,
mayfanın kaçırdığı kadınlara neler yaptığı hakkında ne kadar fikrin var bilemiyorum.ama sanırım bir fikrin olmadığı için bu kadar romantiksin..
ezo o adamların eline düşse ondan sonra kendisine hayrı olmaz kaldıki kadime olsun..
sahra dizisinde seyrettiğimiz şeyleri birde burda seyretmek her gün pilav yemeğe benzer..bide mazaallah gümüş dizisine benzemesi var...kaçırılma sahnesinin..allah yazdıysa bozsun..
zaten bir tane zeyna meryem var, ona zor tahammül ediyoruz ezo eksik kalsın allah aşkınaa....bir diziye bi tane çatlak kiremit yeter..
eğer ezo askerliğini sas -sat komandosu olarak yapmışsa o zaman gitsin bir yardımı dokunur kadime..
ama yardımı dokunmayacağı konuda hiç değilse kendisini korumayı bilsin..otursun oturduğu yerde..
peki kendisi niçin meryemi almaya giderken kadimi yanında istemedi..
gecenin bir vakti tek başına nereye gittiğini bile kadime söylemeden aldı başını çekti gitti...
burda romantik bir sahne olabilirdi..tabii eğer kadimi sevgilisi-sırdaşı olarak görüyor idiyse..ama ne yaptı; kadime çok net bir mesaj verdi..haddini bil, benim işime karışma ....
peki ertesi gün kadimin peşine takılmayı kendisinde nasıl hak görebiliyor...
adamın kardeşinin canı tehlikede..üstüne ballı ağanın canı tehlikede, ezo aşıııkk...demekki neymiş tehlike ve aşk bir arada çok daha tehlikeli oluyomuş...
aferin benim kahraman arkadaşlarım,
adam poligonda atışa gidiyor ya sizde yanıyla gider oralarda piknik yaparsınız..
yahu gideceksinde ne yapabileceksin..mafya "aman bu hanım kız kenarda dursun biz şuracıkta işimizi halledelim mi" diyecek..kadimin gözü önünde sırf kadime kötülük olsun diye yanındaki kadını kaçırmak adamlar için çocuk oyuncağı, hem de bulunmaz fırsat ..kadim veya ballı mafyayla mı uğraşsın, kendilerini mi korusun yoksa ezo hanımı mı korumaya çalışsınlar..ya mafyanın ne olduğunu bilmiyorsunuz ya da çok romantiksiniz...bu durumda ezonun yaptığı sevgi gösterisi olamaz, sadece fikirsizlik olur..
:happy0064:happy0064 harikasın ya öldüm gülmekten valla ne güzel açıklamışsın
bence ezo gitsinki bizler ekşın izlerken (seyidin okadar eline silah verdiler ) kadimde vurulsun kahraman ezoda yanında sana birşey oluyrsa yaşamamın anlamı kalmaz repliğini birkez daha tekrarlasın elini tutarak tabi :) :)
gecenin bir vakti tek başına nereye gittiğini bile kadime söylemeden aldı başını çekti gitti...
burda romantik bir sahne olabilirdi..tabii eğer kadimi sevgilisi-sırdaşı olarak görüyor idiyse..ama ne yaptı; kadime çok net bir mesaj verdi..haddini bil, benim işime karışma ....
adamın kardeşinin canı tehlikede..üstüne ballı ağanın canı tehlikede, ezo aşıııkk...demekki neymiş tehlike ve aşk bir arada çok daha tehlikeli oluyomuş...
Meryem, istememiş ki Kadim'i..hatta senin Kadim'le Ballı Ağa "kanka" olmuşlar gibi bir laf etti yanlış duymadıysam..duymuşta olabilirim. İki kanal arası gezerken.:img-hyste ama bak Kadim'in, Elçin Hanım'ın niye sen götürmedin kızı sözüne "özel işi varmış" derken ki ifadesini beğendim. Özlemişim Kadim'in kıskanç hallerini. Ömer bir işe yarayacak galiba.
Bu arada Meryem'in gözü Zeynel de mi? Ballı ağa hastarneye gidelim dediğinde öyle bir fırladı ki ayağa..(Deryadil sen bu yazıyı okumadın varsay:))
arkadaşlar dünkü bölümün yorumunu yapıyım ben pek yazmıyorum ama dünkü böülüm yüzünden yazmaya karar verdim bende sizin gibi çokkk sinir oldum böyle bişi olamaz yani yarışmayı uzattıkça uzattılar ama ben uyumadım ve yine izledim ne çok kötü nede çok iyi bir bölümdü ortaydı. mam iyide sayılır 3 hafta sonra ezo gelini izlemek ilaç gibi geldi. ben 46. bölüm tahminimi yapıyım kadim vurulabilir. ama benim hayal gücüm o kadar geniş ve saçmaki şöyle bişi de olabilir seyit ballıyı vurmak isterken yanlışlıkla kadimi vurur bunu gören nedimde o noktada kopar eline bi silah alır ve seyiti vurur. neyse benim bu bölüm en çok beğendiğim sahne kadim otelin mutfağına indiğinde kutsal usta baklava işini konuşurken ikisinin karşılıklı konuşması bir harikaydı ben en çok o sahneyi bide son ezo-kadim sahnesini beğendim. bide müzikler değişmiş ya dizi bittiğinde kavallı bi melodi çalındı ama ben bulamadım bir türlü bulan varsa bana ö.m ile yollarmısınız hepinize iyi günler:sad53:
Ezo'nun Meryem'e giderken Kadim'i alma gibi bi durumu olamazdı.Hem arabayla gidilecek bir yer değildi,yakındı hem de Meryem'i açık etmemesi gerekiyordu.Ne de olsa Kadim'le Ballı Ağa ortaklar.Böyle bir durumda yardımlaşırlardı.Hem ben o sahnede Ezo "Özel bir iş." deyince Kadim'in yüz ifadesine bayıldım.Çok fena kıskandı :) Ezo kıskanır da Kadim eksik kalır mı hiç... :)
güzel derensim canım derensim,
mayfanın kaçırdığı kadınlara neler yaptığı hakkında ne kadar fikrin var bilemiyorum.ama sanırım bir fikrin olmadığı için bu kadar romantiksin..
ezo o adamların eline düşse ondan sonra kendisine hayrı olmaz kaldıki kadime olsun..
sahra dizisinde seyrettiğimiz şeyleri birde burda seyretmek her gün pilav yemeğe benzer..bide mazaallah gümüş dizisine benzemesi var...kaçırılma sahnesinin..allah yazdıysa bozsun..
zaten bir tane zeyna meryem var, ona zor tahammül ediyoruz ezo eksik kalsın allah aşkınaa....bir diziye bi tane çatlak kiremit yeter..
eğer ezo askerliğini sas -sat komandosu olarak yapmışsa o zaman gitsin bir yardımı dokunur kadime..
ama yardımı dokunmayacağı konuda hiç değilse kendisini korumayı bilsin..otursun oturduğu yerde..
Ya allah aşkına dizi seyrediyoruz şurda canım mafya Ezo'yu kaçırsa tecavüz edemez korkma sen, o kadar uç şeyler yapamazlar Ezo Gelin dizisinde, herkes ayağa kalkar valla ;)
Bu arada çok detaylı incelemenin dizinin tadını kaçırdığını düşünüyorum, sonuçta seyrettiklerimiz masal ve kendi kendimize beklenti büyütmenin bi manası yok, onun için şurada niye böyle yaptı da burada niye böyle böyle dedilere girmek istemiyorum, son sahneyi ben bayıla bayıla seyrettim hatta durdular durdular ama helal olsun son sahnede beni kalbimden vurdular dedim, tuhaf mantıklar arayıp diziyi kendime zehir etmeye pek niyetim yok açıkçası, dün olabileceğinin en iyisiydi eski ekip için, yeni ekipten daha iyilerini bekliyorum tabi ki ve artık kaçıyorum, finallerim vardı benim, ah Ezo Gelin aahhh :D :D :D
Meryem, istememiş ki Kadim'i..hatta senin Kadim'le Ballı Ağa "kanka" olmuşlar gibi bir laf etti yanlış duymadıysam..duymuşta olabilirim. İki kanal arası gezerken.:img-hyste ama bak Kadim'in, Elçin Hanım'ın niye sen götürmedin kızı sözüne "özel işi varmış" derken ki ifadesini beğendim. Özlemişim Kadim'in kıskanç hallerini. Ömer bir işe yarayacak galiba.
Bu arada Meryem'in gözü Zeynel de mi? Ballı ağa hastarneye gidelim dediğinde öyle bir fırladı ki ayağa..(Deryadil sen bu yazıyı okumadın varsay:))
meryem kadimi istemiyor olabilir, ama ezo kadime karşı sorumluluk taşıyor.eğer sevgililerse tabii..kadime anlatabilir birlikte bir çözüm bulabilirlerdi..
ama aralarında aşk adına bağlılık yok..
aşığım ama bildiğim gibi hareket ederim..
kadim kendi başına, ezo kendi başına bireysel takılsınlar deniliyorsa benim için no problem...::img-pilot:img-pilot:img-pilot
Ya allah aşkına dizi seyrediyoruz şurda canım mafya Ezo'yu kaçırsa tecavüz edemez korkma sen, o kadar uç şeyler yapamazlar Ezo Gelin dizisinde, herkes ayağa kalkar valla ;)
Bu arada çok detaylı incelemenin dizinin tadını kaçırdığını düşünüyorum, sonuçta seyrettiklerimiz masal ve kendi kendimize beklenti büyütmenin bi manası yok, onun için şurada niye böyle yaptı da burada niye böyle böyle dedilere girmek istemiyorum, son sahneyi ben bayıla bayıla seyrettim hatta durdular durdular ama helal olsun son sahnede beni kalbimden vurdular dedim, tuhaf mantıklar arayıp diziyi kendime zehir etmeye pek niyetim yok açıkçası, dün olabileceğinin en iyisiydi eski ekip için, yeni ekipten daha iyilerini bekliyorum tabi ki ve artık kaçıyorum, finallerim vardı benim, ah Ezo Gelin aahhh :D :D :D
oooyy öldüm gülmeten :img-hyste:img-hyste
dizi izliyoruz diye gerçeğe aykırı şeyleri mi izleyelim diyorsun..e peki senin güzel hatrını mı kıralım yanii..hem belki bu ve benzeri dizilerden feyz alıp mafya o kadarda korkulup çekinilecek adamlar olmaktan çıkar böylece ..:img-hyste
tuhaf mantıklar, senin çıtan seviyesinde düşünüp, senaryo yazanlardan çıkıyor, izlediğimiz, gördüğümüz gibi..
ballı ağa kadimin bile gelmesini istemedi. at izi, it izine karışmasın dedi..
adamın bir bildiği var heralde..belki onun mantığıda tuhaftır...
mafya kaçırsa ne yapar ne yapaaarrr...heh buldum ;
ezoya baklava aaaçç -börek aaaççç, baklava aaaaçççç -börek aaaaaççç diyerek göbek attırırlar:img-hyste
meryem kadimi istemiyor olabilir, ama ezo kadime karşı sorumluluk taşıyor.eğer sevgililerse tabii..kadime anlatabilir birlikte bir çözüm bulabilirlerdi..
ama aralarında aşk adına bağlılık yok..
aşığım ama bildiğim gibi hareket ederim..
kadim kendi başına, ezo kendi başına bireysel takılsınlar deniliyorsa benim için no problem...::img-pilot:img-pilot:img-pilot
Ne aşkından, ne sevgilisinden bahsediyorsun ki..anlamadım ben. Var mı öyle birşey? Yine mi birşeyler kaçırdım ben.
Hem Ezo, o zaman triplerden trip beğenmekle meşguldü. Mutfaktaki sahneden sonra biraz yumuşama kıvamına gelmişti ki Elçin Hanım, Arzu küçükken iki şeye aşıktı. Biri ayı pırtık, diğeri Kadim pırtık dedi. Ne var bunda bozulacak Ezo'cum, bende çocukken Erol Evgin'e aşıktım.:img-hyste:img-hyste:img-hyste gerçi benim dönemimin büyük çoğunluğu öyleydi. Yalnız değilim. :) Sonra gerçek aşkı yaşadık Terry ile:img-hyste:img-hyste:img-hyste
devam ediyorum
Kutsal usta :sizin elinizden cikan yemek yigenin midesine oturur
ezo nasil oldu bende bilmiyorum ama seni kizim gibi sevdim oysa yanimda calisanlarla duygusal bag kurmayisa hic sevmem
gözümün önünde nöbetlese aglarsaniz ve ben bunun neden oldugunu bilmezsem insan caresiz hissediyor kendini hadi mars mars mars mars evemi gidersiniz kina gecesinemi nere giderseniz gidin istemiyorum sizi mutfakta
Balli aganin meryeme sen Elaziga gidin hayde demesi süperdi kizdi ballim kizdi [/B
[B]sonra Nur:ona bakilirsa bende mahbul bi kadin degilim senin icin
Balli:bak nur hanim bunu bikere demistin bi daha dersen iyi etmezsin ona bakilirsa bende babanin oglu olamadim zaman kötü nedek eskiler zamana rüzigar demisler ,herkes egilip bükülüyor onun karsisinda farkimiz ne dersen meryemden farkimiz yol yordam bilmek anladin
cok güzeldiler zaten balli agam hep süper burda
kadimle arzununda kir evindeki konusmalari duygu yüklüydü
arzu:gökyüzü gibi bisey cocukluk hic bir yere gitmiyor
arzu:peki ya fotograf
Kadim :a ona devam gözler cekiyordum gözler yalan söylemez diye bir sergi bile acmaya heveslendim
sonra
Arzu:sonra ne oldu
Kadim :sonra biri cikti karsima ,onunda gözlerini cekeyim dedim daha dogrusu öyle karsilastik
Arzu:yaman kiz cok güclü bizden ne kadar farkli
Kadim :evet benim icin ürkütücü olanda bu ,belki cekici olanda bu caresiz kaliyor insan
Arzu:asiksin sen
Kadim :öylemi böyle bisimi
Arzu:hihi berraga asik degildin bence yani bir iliskiydi o
Kadim :simdide bi yara derin ,hic kapanmayacak bi yara oysaki mesala ezo neler neler yasamis
arzu:hic evlenmemismi?
kadim :evlenmis ,hemde ask evliligi! konus anlatir sana benim anlatacagimdan cok daha güzel anlatir sonra bosanmis ,cocuk delisi ama cocugu yok
arzu:iste bunu konusurum onunla
kadim :kumasinin cocuguna bakmis aylarca kuma hapiste eski koca Iraktami ne sürgün gibi bisi yinede benim kadar yarali degil ,duyarsizmi yoo en ince seyleri bile hissettigini biliyorum
Arzu:eyvah
kadim :ne oldu
arzu:bu bizim yakinligimiz burda basbasa falan
kadim :o kardesiz biz ,biliyor bunu
Arzu:eminmisin
kadim :eyvahhh...
ezonun baklavacida kadimle yaptigi telefon konusmasinda yanaklari al al oldu gülmek cok yakisiyor
sonra elcin annedeki mutfaktaki konusmalari eskisi gibi atismaliydi cok hostu
ezo:kolay gelsin elinin hamuruylan
kadim :aslinda yemek erkek isidir ama hii
ezo:ama hergün kim ugrasacak öyle
kadim :neden öyle dedin dersle ilgili
ezo:deyip düsünmesi zor,sizinde isiniz cok benimde
kadim :arzunun sorunlari var ilgilenmek zorundayim,
ezo:e tabi canim ne demek hele bende isleri yoluna koyum calisirik birgün
kadim :ne demek bir gün
ezo :bigün bigün demek iste her seyin bi zamani var
kadim :sanki sitemli konusuyorsun
ezo:sanki siz alingan olmusuz
kadim:yo ben cok acik konusuyorum
ezo:tamam bende kapili konusmiyim sizinde isiniz var e benimde isim var günün birinde biter bunun neresi kapali
kadim :sen kizginsin bana
ezo:yav ne haddime size kizgin olmak böyle üstüste üstüste sorunca
kadim :e sorunca
ezo:herhal bisey olmali kizmami gerektiren öyle degilmi?ama ben size niye kiziyimki?siz baga hep eyi davranisiz yani bi zamandir
kadim :hii bi zamandir demek ondan önce
ezo:Allah vermeye
bu arada pirtik meselesinide ögrendik arzunun ilk aski kadimdi dediginde elcin anne ezo nasilda bozuldu
balli aga her eve lazimmis h 23 duydunmu canim
nediminde yeni hali cok iyi ama hala ürkek canim meraklilarina duyrulur 320 numarali odada kalacak 517 kadar meshur olmasada idare eder
mehmet ustanin ezoya yakistirmalarida hostu yani patavatsiz kiz ,püsküllü ANTEP BELASI;antepli lanet
gördügün kadar hanim evladi dediginde ballinin bakislari kadime hostu
son olarakta sunlari yaziyorum sabirli egoflarim beni okudugunuz icin tesekkür ederim
kadim :ezo ne diyorsam onu yap
ezo:bidakka bidakka biz sey degilmiyik arkadas ...
kadim :otele dön dedim ezo
ezo:belkide daha ilerisi sen tehlikedeyken ben oturup bekleyemem
kadim :ezo nolur dedigimi yap
ezo:yapamamki bak beni almazsan taksiye biner gelirim
Kadim :ya sözümü dinlesene bi kere
ezo:bagirma bi dinle Gadim Bey ne dedidin baga saga birsey olaydi dediydin yalanmiydi yasamanin bir anami kalmazdi dediydin
kadim:ezo
ezo:kadim sana birsey olursa yasamanin hic bir güzelligi kalmaz benim yerim senin yanin olsun daha ne deyim sana.
Elin tutusu ve kadimin ic yakisi bakislariyla 46.bölümü bitirdik hadi hayirlisi sevgiyle ve Serhat'la kalin :good: byebye
papatya363 23-01-08, 13:38 söyle diyim hasretimi giderdiğim ve hoş ayrıntıların olduğu bir bölüm oldu :img-in_lo benim için özellikle elçin hanımın evindeki yemek sahnesinde ezonun tabağındakı çorbayı içine ekmek dorayıp yemesi, bide hem içine ekmek doranmış olmasına ramen elindede ekmek tutması dıkkatımı çekti açlıktan herhalde:img-hysteyalnış anlaşılmasın aç olan benim inanın o kadar etkilendimki aç yattım:img-hyste
oy rozi sen beni öldüreceksin gülmekten:img-hyste:img-hyste
kadimin terliklerinden sonra şimdide ezonun çorbaya ekmek doğraması heralde senden başka kimsenin dikkatini çekmemiştir:img-hyste
demek çorbaya ekmek doğradı ve ayrıyeten elindede ekmek vardı.saırsam kilo almaya çalışıyor bunun başka açıklaması yok:)
durun ben gideyimde gruba ezo çorbalarıyla ilgili bi reklam yapayım:)
ohh dün nihayet kavuştuk diziye, görünce daha bi iyi farkettim özlediğimi..ya benim takıldığım bi nokta var eylül olayını çok çabuk geçiştirdiler kız ne bi bunalıma girdi ne bişey oldu dün yine keyfi yerinde gayet iyi görünüyordu..mesela nedim yavaş yavaş çözülüyor güya eylülden özür dilese bi konuşma yapsa ya öyle geçiştirilicek bişey yapmadı ki nedim resmen bi insanı kullandı çok üstünkörü geçtiler bu konuyu kaç bölümdür..onun dışında ezonun bi öyle bi böyle ruh haline ne denir bilmiyorum bi hüngür hüngür ağlıyo kız kıskançlık krizine girip bi diyo onlar kardeş sonra yine şeytan dürtüyo al başa..arzunun çıkması iyi olmuş gerçekten yoksa bu hep böyle sürer giderdi..gerçi onun yerini bu sefer ömer alıcak ben bunu da pek beğenmedim arzuya kızıyoduk kıskançlık filan klasik şeyler olucak diye şimdi kadim aynı şeyleri ezo için yapıcak çok bişey değişmiycek bence sadece karakterler değişicek ama olay aynı kalıcak gibi..bide son sahnede ay nasıl oyalıyo kadimi kızım bırak tuzak kurmuşlar adamın yetişmesi lazım valla çatladım yani bırak gitsin oyalama demekten :)
Ne aşkından, ne sevgilisinden bahsediyorsun ki..anlamadım ben. Var mı öyle birşey? Yine mi birşeyler kaçırdım ben.
Hem Ezo, o zaman triplerden trip beğenmekle meşguldü. Mutfaktaki sahneden sonra biraz yumuşama kıvamına gelmişti ki Elçin Hanım, Arzu küçükken iki şeye aşıktı. Biri ayı pırtık, diğeri Kadim pırtık dedi. Ne var bunda bozulacak Ezo'cum, bende çocukken Erol Evgin'e aşıktım.:img-hyste:img-hyste:img-hyste gerçi benim dönemimin büyük çoğunluğu öyleydi. Yalnız değilim. :) Sonra gerçek aşkı yaşadık Terry ile:img-hyste:img-hyste:img-hyste
:img-hyste iyiki hatırlattın ..
ben de erol evginin takvim şarkısına hastaydım..
sürekli o şarkıyı çevirip çevirip dinlerdim.
takvimden yaprak yaprak kopardığım ne varsa,
bulur takvimde gönlüm kimi candan ararsa
ondadır dost akraba,
sevilmiş her kim varsaa...
aahhh aahhh.. ne aşktı benimki de :img-hyste:img-hyste:love05:
ne bilim yani aşk denilince; ben güzel şeyler düşünüyorum, hayal ediyorum..
çemkirmeler, hoyratlıklar, ukalalıklar aşkla bağdaşmıyor bende.
*Esra_Yalın* 23-01-08, 13:51 bu hafta sonunda ezo gelin i verdiler :)
bölüme gelince yine süperdi :happy0064
ezonun ağladığı yerlerde çok üzüldüm ya orda kutsal ustada güzel konuştu taktir ettim valla bende duygulandım :icon_sorr
ama bence ezonun meryemi saklamasına biraz kzdım çünkü gerçekten deli gibi davranıo bişeyler yapılması lzımdı
ballı nın nedimin başına bi iş geleceğini anlamasına şaşırdım nasıl da farketti ya
en son final süperdi ezonun kadime söledikleri ahh orda bittim işte :img-blush
umarım bi dahaki haftada filmimizi verirlerde izleriz :)
önemli duyuru:
ezo gelin'in 47.bölümü ve bundan sonra yayınlanacak diğer bölümleri için show tv'ye dizinin erken saatte yayınlanması için saat 22.oo de yada eski saatine alınması için 1 hafta boyunca kanala telefon açalım,mail,fax,vs.gönderelim.
önemli duyuru:
ezo gelin'in 47.bölümü ve bundan sonra yayınlanacak diğer bölümleri için show tv'ye dizinin erken saatte yayınlanması için saat 22.oo de yada eski saatine alınması için 1 hafta boyunca kanala telefon açalım,mail,fax,vs.gönderelim.
valla ben mail attım...
yapalım bişeyler dün akşam sinir ettiler beni..
yarışmayı değil başka kanalda başka diziyi izledim bende..
bu ne sorumsuzluk, ne hakları var saat 22.00 de başlaması gereken bir programın saatini değiştirmek..
oooyy öldüm gülmeten :img-hyste:img-hyste
dizi izliyoruz diye gerçeğe aykırı şeyleri mi izleyelim diyorsun..e peki senin güzel hatrını mı kıralım yanii..hem belki bu ve benzeri dizilerden feyz alıp mafya o kadarda korkulup çekinilecek adamlar olmaktan çıkar böylece ..:img-hyste
tuhaf mantıklar, senin çıtan seviyesinde düşünüp, senaryo yazanlardan çıkıyor, izlediğimiz, gördüğümüz gibi..
ballı ağa kadimin bile gelmesini istemedi. at izi, it izine karışmasın dedi..
adamın bir bildiği var heralde..belki onun mantığıda tuhaftır...
mafya kaçırsa ne yapar ne yapaaarrr...heh buldum ;
ezoya baklava aaaçç -börek aaaççç, baklava aaaaçççç -börek aaaaaççç diyerek göbek attırırlar:img-hyste
senin çıtan vs. ayıp şeyler bunlar söğütçüm, buradaki muhteşem forum ortamını bozmamak için uzun uzun cevap yazmıyorum ama inşallah bir gün seninle aynı şeyleri düşünmeyenlere saygı duymayı öğrenirsin, sevgiler, saygılar canım...
kumralim19 23-01-08, 14:03 Ne aşkından, ne sevgilisinden bahsediyorsun ki..anlamadım ben. Var mı öyle birşey? Yine mi birşeyler kaçırdım ben.
selamlar,
öncelikle senariste bir kez daha sinir oldum bu bölüm,
yani kadim pirtik hikayesini bir gün sanada anlatirim gülersin demisti,
bende bayagi bayagi güzel ve komik bir hikaye bekliyorum,
hic komik degildi ve cok sacmaydi bence tabi, yada benim beklentim fazlaydi,
hayal kirikligina ugradim
önemli duyuru:
ay evet ya ne kadar geç bitti öyle hayret bişey yani o yarışma beni illet ediyo zaten uzadıkça uzuyo 11 de dizi başlar mı ya el insaf bunun okulu var işi var..kim nasıl izlesin..
kumralim19 23-01-08, 14:13 arkadaslar bir anket hazirladim, dilegen cevapliyabilir, unuttugum bir soru varsa, eklersiniz
1. Bu bölümü nasil buldunuz? ( bakin bunu cok merak ediyorum)
acikcasi iki üc sahne haric, bölümü begenmedim, bazi yerlerde kanal degistirdim
2. En begendiginiz sahne?
ezonun özel is dediginde , kadimin kiskanmasi
3. Ezonun kiskanma sahnesimi, kiskanclik krizimi nasil buldunuz?
acikcasi ben cok sacma buldum, yani bakislarinda saskinlik vardi, hadi kiskandi digelim, ama kiskanclik krizi cok sacmaydi, hadi baska bir sekilde yakalasaydi anlardimda.....
4. Dizide gereksiz buldugunuz karakter?
ilki meryem, yahu iste balli aga kapatsaydi deliler hastanesine, bizde kurtulsaydik su meryemden, yani ezonun basinada bela oluyor
5. En gereksiz buldugunuz sahne ve begenmediginiz sahne?
baklavacinin her oldugu sahne gereksiz, begenmedigim sahne seyit ve süreyyanin oldugu her sahne
6. Bu bölüm performanslarini begendiginiz oyuncular?
Ahmet mümtaz taylan ve serhat tutumluer
7. Nedim sonunda akillandimi?
bu gidis onu gösteriyor
8. Aklinizda kalan replik?
benim aklimda replik felan kalmadi
9. Ve dizinin gidisatindan memnunmusunuz?
ben memnun degilim, umarim 48. bölümde düzelir, tek umudum bu
valla ben mail attım...
yapalım bişeyler dün akşam sinir ettiler beni..
yarışmayı değil başka kanalda başka diziyi izledim bende..
bu ne sorumsuzluk, ne hakları var saat 22.00 de başlaması gereken bir programın saatini değiştirmek..
Katılıyorum.Çok büyük bir saygısızlık ve haksızlıktı.O kadar kızdım ki dün kanala,halen geçmedi...Hangi adrese mail atıyorsunuz?Yazarsanız ben de atarım mail...
senin çıtan vs. ayıp şeyler bunlar söğütçüm, buradaki muhteşem forum ortamını bozmamak için uzun uzun cevap yazmıyorum ama inşallah bir gün seninle aynı şeyleri düşünmeyenlere saygı duymayı öğrenirsin, sevgiler, saygılar canım...
haa.. ayıp demek.. o halde ben senden faklı düşündüğüm için benim mantığıma tuhaf mantık demekde ayıp oluyordur değil mi...
sen eğer o saygıyı, muhatap aldığın bir yoruma gösterirsen; emin ol hakettiğin saygıyı da göreceksin..
sevgi ve saygılar karşılıklıdır sevgili derens....
ladyDarbanvile 23-01-08, 14:16 Ben diziyi nihayet doğrudürüst izleyebildim. Şimdi leyla durumlarındayım. Hoşuma gitti. Güzeldi. özellikle geçişleri iyi yapmışlardı(öncekilere göre). Toparlamaları iyiydi. Ya ne diyeyim ki, bundan gerisi can sağlığı. Bence güzeldi:img-yes:
Tabi uzun uzuun yorumlarımı daha sonra paylaşacağım sizlerle:) Ben şu anda üst seviye salgılanmış mutluluk(endorfindi galiba:img-wink:) etkisi altındayım. Kendime gelmeyi bekliyorumbyebye
önemli duyuru:
not:bu konuyla ilgili yapılabilecekler için fikir vermek isteyenlerden de yardım bekliyorum,hadi arkadaşlar dizi önümüzdeki hafta tam saatinde yayınlansın aynı anda hareket ederek yıldıralım kanalı 1 hafta boyunca gerekli tel,fax numaralarını ve yetkili mail adresi bilenler bilmeyenlere göndersin.
ilginize teşekkürler.
1. Bu bölümü nasil buldunuz?
Genelde anlamda iyi bir bölümdü.Bazı ayrıntıları takmazsam(ne de olsa senaristler değişti) son bölümler içinde en iyisiydi sanırım...
Ezo'nun Kadim'e "Özel bir iş" deyince,Kadim'in yüz ifadesi ve kıskanışı.Bir de Kadim'in Arzu'ya Ezo'yu anlatışı...
Kıskançlık krizi daha uygun bi tabir olur sanırım.Bence fazla abartılıydı.Kıskanması gayet normaldi de neden bu kadar abartmışlar onu anlamadım...
Baklavacı amcamız...Çok boş geliyor o karakter bana...
Seyit ve Süreyyanın sahneleri.Aslında onları da gereksiz bulduğum karakterlerden sayabilirim...
Nurgül Yeşilçay(sahneler abartılı olsa da ağlama sahnelerinde çok iyiydi),Ahmet Mümtaz Taylan (zaten her daim beğenirim kendisini) ve Serhat Tutumluer (e bunu açıklamama gerek yok sanırım :))
7. Nedim sonunda akillandi mi?
Öyke görünüyor.İnşallah gene aklı bulanmaz...
Kadim:Ezo bugün dersi erteleyelim,acil bir durum var.Anlatırım sonra.
Ezo:Bu ders işi olmayacak Gadim bey.
Kadim: Neden?
Ezo:Anlatırım sonra...
:)
9. Ve dizinin gidisatindan memnun musunuz?
Bunu şu an yazma gereği duymuyorum.Senaristlerin değiştiği bölümlere bi gelelim öyle cevaplarım...
papatya363 23-01-08, 14:27 sonunda dizimizi izledik.bayağıda özlemişiz:)
bölümü beğendim mi? beğenmedim mi?ilk başladığı sahneleri pek beğenmedim.off hep böylemi sürecek bu bölüm dedim ama allahtan sonra güzelleşti.yani bölümü beğenmişim:)süper bi bölüm değildi ama zaten böyle bi beklentimiz yoktu.
beğenmemin sebebi hala barış pirhasanın yazıyor olması.yani yeni senaristlerin elinden izlesem beğenmezdim.çünkü onlar yazdıktan sonra bölümlerin çok ama çok güzel olacağını düşünüyorum.
inş ezo karakterini tam bir kadın gibi konuşması daha yumuşak, hali hareketi daha düzenli,giyimi değişilmiş tülbentini çıkarılmış, dilini düzelmeye çalışan(ilk bölümlerdeki gibi)bi ezo görürüz.tabi hemen göremeyizde yavaş yavaş başlanmalı.
aynı şekilde kadiminde eski höt höt haline dönmesini istiyorum ve inş. böylede olacak.kendimi çok bekelentilerimi yüksek gördüm:)
bölüm yorumumu dizinin tekrarını izledikten sonra yapacağım.bugünlük kurtuldunuz yorumumu okumaktan:)
Saat 23:00'da başlamasına o kadar çok sinir oldum ki...Önce 22:00,sonra 22:35 en son başlama saati 23:00 olcak iş değil yha...
Annem bile ezo gelini severek izlemesine rağmen yarın işe kalkçak diye başlarken yattı...
Reytinglerde de ilk 20'ye girersek çok sevinicem...
Bölüm yorumlarıma geçeyim...Genel anlamda bu bölümü beğendim...Nurgül gerçekten bu bölüm süperdii...Duygularını çok güzel ifade etti,ağlaması,kadimle geçirdiği zamanı hayal etmesi,mimikleri çok güzeldi...
Arzu-Kadim sahneleri biraz sıktı beni...Meryem de dün bence olağanüstüydü,şöfer ile olan sahnesinde hiçbir kusur yoktu,tonlaması,bakışları süperdi...
Şimdi birşey merak ediyorum...Yeni senaristle olan bölüm 47 mi 48 mi?
selam arkadaşlar,
uzun zamanoldu yazmaylı,açıkçası 1 aydır yayaınlanmayınca forumada gırmedım aynı gün ve saate başak bır dızı var kanal d de onu seyrettım.Reklamlarda çevireyım dedım bır de baktım kı dızı daha başlamadı bile .
varmısın yokmusun zamanında başlamıyorkı gecen programın özetını verıyor sonra başlıyor tabıı araksındakı dızı teklıyor 23.00 te dızı başlar mı düşünün bu dizi eskıden 20 00 de yayınlanıyordu.
bundan sonra herahlde netten takıp ederım vallahi
1ay ara nıye verıldı sevabına bırı açıklasın.
yıne de burda olmak güzeldi.
Söğüt yanlış anlama ama biraz abarttığını düşünüyorum. Tamam haklısın Ezo'nun yaptığı çok doğru birşey değil. Ama eğer Ezo paşa paşa otele dönseydi işte o zaman hem bu zamana kadar çizilmiş ezo karakterine çok ters bir durum olacaktı. Hem de ezo yine kadimi önemsemiyor diye düşünecektik. Bunun adı romantiklikse evet ben romantiğim.Ezo'nun kadimi yalnız bırakmak istememesi çok hoşuma gitti. O son sahne beni mest etti. Ezo'nun kırgınlığına rağmen bu lafları etmesi çok güzeldi. Ezo,Meryem gibi silahı alıp Seyiti vurmaya kalkmazsa ezonun kadimle gitmek istemesinden rahatsız olmayacağım:)
Seyit ezoyu kaçırsa bile ancak kadimi ortaklıktan caydırmak için böyle bir yol seçer. Bu yüzden de ezoya zarar vermez. Bizim kastetdiğimiz bu tür kaçırılma.
Ezo'nun kadime meryemin durumunu açıklamamasının sebebi de kadimin arzunun durumunu açıklamaması diye düşünüyorum. Aksi takdirde ezo meryemi söyleyebilirdi. Sizin sırdaşınız varsa benim de var demeye getirdi. Asıl amacı kadimi meraklandırmak ve kıskandırmaktı çok da güzel başardı.
Öyle abartılacak bariz hatalar yoktu. Masalsı ve romantik bir yönü olabilir. Bu izlediğimiz de dizi olduğuna göre normal diye düşünüyorum.
çok beğenmesemde dizimizi özlemişim kanal izin verseydi ağız tadıyla izleyeblrdik
düşünüyorum varmıydı diye bulamadım açıkçası
ya anlamadığım görüntüyü seyretmesi konuşulanları duymaması ezonun bu yüzden çok saçma ve mantıksız geldi bu kadar abartılacak bir olaymıydı bilemiyorum
tabiki meryem ama oda gitmiyo iyice yerleşti gözümeze batmasında ne yaparsa yapsın
seyitle süreyya sahnesi,meryemin taksiciyle olan sahne
Ahmet Mümtaz Taylan,SErhat Tutumluer
mecburen akıllanacak yoksa ne yaptığı belli olmayan biri gibi ortada geziniyo
hiç yok demekki showa okadar kızmışımki hiç birşey hatırlamıyorum:))))
hayır önümüzdeki bölümlere bakacağız artık
kumralim19anket için teşekkürler
eğer Ezo paşa paşa otele dönseydi işte o zaman hem bu zamana kadar çizilmiş ezo karakterine çok ters bir durum olacaktı. Hem de ezo yine kadimi önemsemiyor diye düşünecektik. Ezo'nun kadimi yalnız bırakmak istememesi çok hoşuma gitti. O son sahne beni mest etti. Ezo'nun kırgınlığına rağmen bu lafları etmesi çok güzeldi.
benim de çok hoşuma gitti o sahne katılıyorum sana ezoya yakışır bi davranıştı bence..hemde arayı düzeltmek adına sıkı bi adım oldu bence:img-wink:
Bravo sizlere Showtv çalışanlarını tebrik etmek istiyorum hepsi zeka seviyesi ve sorumsuzlukta birbirini bulmuşlar.Biri de bu yaptığımız yanlış seyirciye haksızlık ve saygısızlık herşey reyting değildir demiyor.Ama ben neden
bahsediyorum ki işlerini bu sorumsuzlukla yaptıklarına göre ilk başta kendilerine saygı duymuyorlar.Bir de bizi düşünmelerini mi bekleyeceğiz.Yarışma da yarışma olsa insanı hiç zorlamayan , tam kolay para kazanma yolu.
Tam bizim insanımıza göre seyrederken de , kazanırken de kafa yormaya gerek yok.İlla bu kadar uzatacaksan diziden sonra yayınla isteyen sabaha kadar seyretsin.
Neyse dizimiz yine iyi değildi ama en azından yeniler biraz düzenleme yapmış.Sadece eskilerin elinden çıkmış bir iş olsaydı herhalde kimse seyretmeye tahammül edemezdi.En azından derli toplu olmuş o kareden bu kareye atlayan anlamsız sahneler yoktu.Yine Ballı Ağa ve Kadim oyunculukları ile diziyi izlenebilir hale getirdi.
Reytinglere gelince acaba kanal memnun mu yeterince düşük çıkmış mı .Çünkü az izlensin diye ellerinden geleni yapıyorlar.Acaba haksızlık mı yapıyoruz onlara , bakın o kadar yeteneksiz değiller bu istediklerini başardılar işte.
Tekrar tebrik ederim kanalı ilk beşe giren diziyi ondörte düşürdükleri için bunu yapabilmek herkesin harcı değil ...
Bravo sizlere Showtv çalışanlarını tebrik etmek istiyorum hepsi zeka seviyesi ve sorumsuzlukta birbirini bulmuşlar.Biri de bu yaptığımız yanlış seyirciye haksızlık ve saygısızlık herşey reyting değildir demiyor.Ama ben neden
bahsediyorum ki işlerini bu sorumsuzlukla yaptıklarına göre ilk başta kendilerine saygı duymuyorlar.Bir de bizi düşünmelerini mi bekleyeceğiz.Yarışma da yarışma olsa insanı hiç zorlamayan , tam kolay para kazanma yolu.
Tam bizim insanımıza göre seyrederken de , kazanırken de kafa yormaya gerek yok.İlla bu kadar uzatacaksan diziden sonra yayınla isteyen sabaha kadar seyretsin.
Neyse dizimiz yine iyi değildi ama en azından yeniler biraz düzenleme yapmış.Sadece eskilerin elinden çıkmış bir iş olsaydı herhalde kimse seyretmeye tahammül edemezdi.En azından derli toplu olmuş o kareden bu kareye atlayan anlamsız sahneler yoktu.Yine Ballı Ağa ve Kadim oyunculukları ile diziyi izlenebilir hale getirdi.
Reytinglere gelince acaba kanal memnun mu yeterince düşük çıkmış mı .Çünkü az izlensin diye ellerinden geleni yapıyorlar.Acaba haksızlık mı yapıyoruz onlara , bakın o kadar yeteneksiz değiller bu istediklerini başardılar işte.
Tekrar tebrik ederim kanalı ilk beşe giren diziyi ondörte düşürdükleri için bunu yapabilmek herkesin harcı değil ...
şimdi şöyle oluyomuş o yarışma her programda farklı sürelerde çekiliyomuş bazen uzun bazen kısa ve program akışına göre seçiyolarmış içlerinden..bize ne yazık ki uzun süren denk geldi aslında dizilere göre ayarlamaları lazım sonrasında onlar başlıyor çünkü..
ladyDarbanvile 23-01-08, 14:48 Ben yeni müzikleri de beğendim.:img-yes:Güzel olmuş:good: Ne dağlar dağlar gibi ne de gözyaşların gibi iki uçda değil. Tam oturmuş ve klarnetin seside hoş.
Söğüt yanlış anlama ama biraz abarttığını düşünüyorum. Tamam haklısın Ezo'nun yaptığı çok doğru birşey değil. Ama eğer Ezo paşa paşa otele dönseydi işte o zaman hem bu zamana kadar çizilmiş ezo karakterine çok ters bir durum olacaktı. Hem de ezo yine kadimi önemsemiyor diye düşünecektik. Bunun adı romantiklikse evet ben romantiğim.Ezo'nun kadimi yalnız bırakmak istememesi çok hoşuma gitti. O son sahne beni mest etti. Ezo'nun kırgınlığına rağmen bu lafları etmesi çok güzeldi. Ezo,Meryem gibi silahı alıp Seyiti vurmaya kalkmazsa ezonun kadimle gitmek istemesinden rahatsız olmayacağım:)
Seyit ezoyu kaçırsa bile ancak kadimi ortaklıktan caydırmak için böyle bir yol seçer. Bu yüzden de ezoya zarar vermez. Bizim kastetdiğimiz bu tür kaçırılma.
Ezo'nun kadime meryemin durumunu açıklamamasının sebebi de kadimin arzunun durumunu açıklamaması diye düşünüyorum. Aksi takdirde ezo meryemi söyleyebilirdi. Sizin sırdaşınız varsa benim de var demeye getirdi. Asıl amacı kadimi meraklandırmak ve kıskandırmaktı çok da güzel başardı.
Öyle abartılacak bariz hatalar yoktu. Masalsı ve romantik bir yönü olabilir. Bu izlediğimiz de dizi olduğuna göre normal diye düşünüyorum.
gamzecim sana abartı gelebilir ama benim için değil..
görüşlerime katılmıyor olabilirsin ..
herkes aynı konu üzerinde aynı şeyleri düşünmek zorunda değil.
sizin kasteddiğiniz kaçırılma her ne şekilde olursa olsun, ben başından beri dizide mayfa faktörüne karşı olduğum için bana cazip gelmiyor...mafya malzeme olarak kullanılarak gerçekleşecek her tür romantizme de karşıyım.
romantizim en basit bir cümlede ses tonu ile bir bakış ilede de pek güzel anlatılabilinen bir mevzuu..
bana diziyi yeni baştan anlatmana da gerek yok çünki bende izledim..
ezo kadimin sözünü dinleyip geri dönseydi dönerken kadim için çok endişeli olduğunu belli edecek bir yüz ifadesi ezonun duygularını kadime anlatabilirdi ..
benim asıl hoşuma gitmeyen mesele, günümüzün olmazsa olmaz modası;
kadın karakter kriptondan gelmiş gibi süper ötesi gösterilmeye çalışılması..
olur olmaz her işe kendisini atmaya kalkışması..nedir bu ezo bacım süperman mi...neyi çözebilecek, neyi halledebilecek..hiç bişeyiii..bu kadın bir evlilik geçirmiş, köy yerinden gelmiş..iyi kötü bir hayat tecrübesi var 15 yaşındaki toy genç kız gibi düşünmeden olaylara atılması sevimli gelmiyor bana...
ezo karakterine ters düşermiş...
ezo karakteri neekiii
sonuçta "mafya, ama parası vaaarr" diyen kadın değil mi ezo...
ezonun ordaki tavrı kadimi yanlız bırakmamak değildi işte gamzecim...
ayrıldığımız nokta burası...
kadimi elinden kaçırmak korkusu idi..yani bencillikdi..çünki ezo o anda durumun vehametinin farkında değildi..ben asıl bu sahne ile ezonun kadimi değil kendisini düşündüğünü anladım..çünki, ezoda kadimi arzudan koparıp (!?) tekrar kazanmak telaşı vardı....
görüyor ki kadim çok telaşlı, korkulu...demekki korkulacak bir şey var.bu durumda ezo kadimle gitse, ne yapmayı düşünüyor olabilirdi..
bana deki,
ama ezonun şöyle bir özelliği var, bu nedenle kadimi yanlız bırakamazdı..kadimin ezoya bu özelliğinden dolayı ihtiyacı olabilir..
bu kadın da bu adamı sevdiğine göre tabiki yanında olmalıki, sevdiği adama bir yardımı dokunabilsin..
amaaa yooookkkk..
ezoda silahlı adamlarla, veya erkekler arasındaki sert bir kavgada yapabileceği bir şey yoookkkk...senin de yoook benim de yookkk...
kadimle gitse ayakbağı olabileceğini kafası basmıyorsa, ezonun meryemden ne farkı kalır ki....mesele buuu....
şimdi şöyle oluyomuş o yarışma her programda farklı sürelerde çekiliyomuş bazen uzun bazen kısa ve program akışına göre seçiyolarmış içlerinden..bize ne yazık ki uzun süren denk geldi aslında dizilere göre ayarlamaları lazım sonrasında onlar başlıyor çünkü..
o halde diziyi öne alsınlar, yarışmayı sonraya koysunlar iki saat malum sunucunun eeeeee...ıııııııııı....hııııııııı. sını mı bekleyecek izleyiciler..:(((
Sende haklısın söğüt. Söylediklerin mantıklı. Ben dizilerden fazla gerçekçilik beklemiyorum belki de ondan gözüme hoş görünüyor bazı şeyler. Normalde yapamayacağımız ama yapmak istediklerimizi izlemek keyif veriyor. En azından bu benim için öyle. .Bakış açısı farklı olduğu sürece nasılsa bu konuşma bir yere gitmez. Kimsenin kimseyi kırmaması açısından uzatmayalım. Haftaya öğreniriz ezonun orada ne işe yarayacağını:icon_whis
o halde diziyi öne alsınlar, yarışmayı sonraya koysunlar iki saat malum sunucunun eeeeee...ıııııııııı....hııııııııı. sını mı bekleyecek izleyiciler..:(((
hiçççççç...gel de bunu onlara anlat işte..bide özet adı altında 45 dakikalık bişey veriyolar ki allah allah yani..bekle ki bitsin de senin programın başlasın..millet bıksa da şu yarışmadan kısa kesseler ya da geç filan verseler..
Bence eski senarist ve yonetmenin yaptigi en iyi bolumdu.
En begendigim sahne Kadimin kiskanclikla yemek masasina donmesi diye bilirim.
Bilmiyorum yine oyle ayna karsisinda olmasi cok itici olmustu ama mutfaktaki sahneler guzeldi.
Bilmem bir butunluk vardi bu bolum.Tabi SÖGÜTCÜGÜM e gore Ezo karakteri boyle giderse bana gorede o olacak gibi geliyor.
Ezonun o baklavaciyda olan butun halleri ve ben israrla baklavaci ve dukkannin bu diziye uymadigini havada kaliyor.Olmu olmu olmu:icon_sorr
Ahmet Mümtaz Taylan,SErhat Tutumluer
Oyle geliyor sanirsam Balliciigm iyi bir ders verdi.:good:
Bilmem kalmadi kumanda savasi verirken zaten dizinin basini kacirdim bir kere daha izlemem gerekli
Yeni yonetmen ve senaristin bir bolumu gorup oyle karar vereyim simdi oncede konusmak olmaz degilmi:icon_whis
kumralim19anket için teşekkürler[/QUOTE]
Yorum yapasım yok... ama bu forumun hatrına iki satır bende yazam dedim. Güzel şeyler yazmak istiyor insan.
30. bölümden sonrasını arıyor 40. bölüme kadar.. O zamanlar yaptığımız yorumlara bakın, foruma bakın arkadaşlar... O gün seyrettiğimiz diziyi anladık da bu bölümümü anlamadık.. yapmayın allah aşkına..
nerde özgün senaryo, nerde replikler, nerde o naif, içimizi ısıtan romantizm..
şimdi karizmasını tamamen çizdirmiş bir Kadim ve Kasımpaşa spordan transfer bir Ezo var karşımızda..
Senaryo zaten kötü diye burda biz senarist değiştirdik demiyor muydunuz?
O yüzden cidden ben bu bölümü hiç beğenmedim, ama gene de şu 48. bölümü bekliyorum..
neydi o mantık hataları, tekrarlamalar, hızlı geçişler.. basit, yavan, ne versek bu seyirci seyreder mantığı..
beğnememek başka bir şey ama aynı zamanda ben çok da kızgınım... bizi saf yerine koyup böyle bir bölüm izlettirmeyi düşünmeleri bile bana saygısızlık...
Bölümü beğenen arkadaşlara bi şey dediğim yok.. beğenen beğenmeyen olacak tabii..
ancak bir geçmişe bir de şimdiye bakalım... biz böyle kötü bölümlere layık mıyız? sanmıyorum...
Ben de yazdım Show Tv'ye.O kadar sinirliydim ki nasıl yumuşatırım diye düşündüm ama yumuşatabildim mi bilemiyorum.Az,öz ve sitemli oldu.İnşallah bir işe yarar.Allah'ın her günü aynı yarışmayı izlemekten gerçekten sıkıldım artık...
şimdi arkadşlar diziyi saat 20 ye alsalar o saate hem bimbir gecenın tekrarı var hemde baska dızı yok ızlenecek hemıde millet binbir geceden sıkılmıs artık bayoıyo dıolar
sonra saat 22 de ıkı dızı var sessız fırtına ve karayılan kusura bakmayın ama ezonun senaryo gıdısınden daha ıyılar ben ezo kadım sahnelerını ızlıyom sadece sonra bır karayılan bırde sessız fırtınaya bakılyom yanı üç dızı bırden aynı anda ızlıyom...:img-blush
napcaksınız ızleyıp gorcez
kadimin terliklerinden sonra şimdide ezonun çorbaya ekmek doğraması heralde senden başka kimsenin dikkatini çekmemiştir:img-hyste
demek çorbaya ekmek doğradı ve ayrıyeten elindede ekmek vardı.saırsam kilo almaya çalışıyor bunun başka açıklaması yok:)
papatyam haklisin tatlim inan rozi benide öldürecek valla farketmedim tekrar gidip seyrettim cok süper ya bu kiz kesin uzayli burali degil radarlar nasil tariyor sen cok yasa emi rozi iyiki varsin sende olmasan forumun hali harap zaten ya ben bu bölümü begendim belkide özledigim icindir hatta sevdigim repliklerin hepsinide yazdim bundan sonrakilerinde daha iyi olmasi dilegiyle ,müzikte cok hostu klarnet sesi zaten cok etkileyicidir dizinin havasina bu müzik daha uymus sevgiyle ve SERHAT'la kalin bye bye
papatyam haklisin tatlim inan rozi benide öldürecek valla farketmedim tekrar gidip seyrettim cok süper ya bu kiz kesin uzayli burali degil radarlar nasil tariyor sen cok yasa emi rozi iyiki varsin sende olmasan forumun hali harap zaten ya ben bu bölümü begendim belkide özledigim icindir hatta sevdigim repliklerin hepsinide yazdim bundan sonrakilerinde daha iyi olmasi dilegiyle ,müzikte cok hostu klarnet sesi zaten cok etkileyicidir dizinin havasina bu müzik daha uymus sevgiyle ve SERHAT'la kalin bye bye
ya ben muzık duymadım sözlerı nasıl ha bıde eeee ben bıseymı kacırdım ezo corbaya ekmek dogramıs bunun enteresanlıgı nerde bende ekmek dogruyom anlasıldı sızde bır enteresanlık var
önemli duyuru:
not:bu konuyla ilgili yapılabilecekler için fikir vermek isteyenlerden de yardım bekliyorum,hadi arkadaşlar dizi önümüzdeki hafta tam saatinde yayınlansın aynı anda hareket ederek yıldıralım kanalı 1 hafta boyunca gerekli tel,fax numaralarını ve yetkili mail adresi bilenler bilmeyenlere göndersin.
ilginize teşekkürler.
bu durumda yapılcak en akıllıca iş bu..kanala yaptıklarının hiçte hoş olmadığını hatırlatmak...izleyici olarak hakkımız var buna..yapılan saygısızlıktır.hiçe saymaktır.dün geceki sinirim reytingleri görünce daha da arttı.haftanın 4-5 günü yayınlanan tüm prime time ı dolduran sadece gevzelikle zaman geçirmeye dayalı olarak insanları reyting uğrna sömüren bir yarışma haline soktular.buda bizim ülkemize has bişey..illaki kazanç gördüğü şeyi bulduğunda dibine kadar sömürecek..uzattıkça uzat uzat uzat uzat..reyting uğruna seyircisine saygısızlığı göze alabiliyorlar ya helal olsun.olmaz böyle birşey.
Sogut'cum sen haklisin kendi acidan, bizde.. Dedigim gibi herkes ayni dusunmek zorunda degil, zaten boyle olsa o zaman bi tadi olmazdi.. Yazdiklarinda bi bakima haklisin ama bana gore bi bakima degilsin.. Gamzemin dedigi gibi bencede artik uzatmaya gerek yok, yoksa birbirimizi kirmaktan cok korkuyorum heleki bi dizi icin :)
Gelelim dizinin yayin saatini daha erkene alinmasina.. Tamam denemekte fayda var ama bence fazla umite kapilmayin, cunki ben 99.9% eminim Show Tv boyle bi fedakarlik Ezo Gelin icin asla yapmaz.. Cunki bilirki onun aldigi reytingleri almaz, ve onlar duygusal kararlar degil mantikli kararlar veriyor, yani kendilerine en cok para kazandiran yolu seciyorlar, ve biz istedik diye o programi kaldirip Ezo Gelini daha erken yayinlamazlar, buna eminim..
Ama dedigin gibi denemkte yarar var, sadece fazla guvenmeyin derim ben..
bu durumda yapılcak en akıllıca iş bu..kanala yaptıklarının hiçte hoş olmadığını hatırlatmak...izleyici olarak hakkımız var buna..yapılan saygısızlıktır.hiçe saymaktır.dün geceki sinirim reytingleri görünce daha da arttı.haftanın 4-5 günü yayınlanan tüm prime time ı dolduran sadece gevzelikle zaman geçirmeye dayalı olarak insanları reyting uğrna sömüren bir yarışma haline soktular.buda bizim ülkemize has bişey..illaki kazanç gördüğü şeyi bulduğunda dibine kadar sömürecek..uzattıkça uzat uzat uzat uzat..reyting uğruna seyircisine saygısızlığı göze alabiliyorlar ya helal olsun.olmaz böyle birşey.
ee bu yarışma 23.00 de değilde 24.00 de biterse ne olcak..
hadi 01.00 de bitterse ne olacak ..
"diziyi beklediniz ama kusura bakmayın, yarışmamız biliyorsunuz daha önemli olduğu için kesemedik..e bu saatten sonra sizinde uykunuz gelmiştir..bizimde geldi hadiiiiiiiii........":img-pilot:img-pilot mi diyecekler bize...
ozzlem_zenan 23-01-08, 16:39 sayın egoflar okuyamadım yorumlarınızı, yazdınızmı bilmiorum ama kendi görüşlerimi paylaşmak istedim :icon_sorr
öncelikle var mısın yok musun dan bıktım, sonunda YOKUM dicem bırakçam diziyi de kanalı da :img-cool2 nedir bu yaa, 22.15 teki dizi 23.00te oynuo! böle saygısızlık olmas :img-fie: Bu arada bölümü de hiiç mi hiç beğenmedim, 1 ay boşu boşuna mı sancı çekmişiz, bu zaten çekilmiş bölümdü bence hiçbir değişiklik yapılmışa benzemiyordu :icon_sorr kandırıldık mı ne :not_i:
bu bölümün herşeyi gözüme battı, ezonun romantik sözleri bile yersizdi ya, adam aceleyle yetişmeye çalışıo, ezo tutmuş kolundan SEN OLMASAN BENİM İÇİN HAYAT ANLAMSIZ OLURDU falan filan oyalıo , Allahım kusmuk geldi ezonun heryere gitmeye kalkıp ayak bağı olmasından :fighting2 umarım gelecek bölüm ii olur yoksa cidden YOKUM dicem. tek yokum diyenin ben olmayacağımdan da eminim :sad53:
ee bu yarışma 23.00 de değilde 24.00 de biterse ne olcak..
hadi 01.00 de bitterse ne olacak ..
"diziyi beklediniz ama kusura bakmayın, yarışmamız biliyorsunuz daha önemli olduğu için kesemedik..e bu saatten sonra sizinde uykunuz gelmiştir..bizimde geldi hadiiiiiiiii........":img-pilot:img-pilot mi diyecekler bize...
zaten sorunda orda ya, zamanın belirsiz olması..bu yarışmayı ilk yayınlanmaya başladığında izleyenler bilirler,2 saati aşmazdı.mutlaka zamanında biterdi.ne zaman ki reytingler yükseldi, zamanıda uzamaya başladı..kısaca bu yarışmanın bu kadar uzaması reyting getirisi sebebiyle ve doğal olarakta """yarışmanın süresini uzatın"",biraz sohbetler şarkılar türküler şovlar ekleyin ,talimatıyla da işler bu hale geldi.bazen düşünüyorum dışardan birileri yani bizim memleketten olmayan insanlar yarışmayı izlerken ne düşünüyolar diye.epey garip geliyordur onlara eminim.sürekli konuşma,yarışma arası şarkı türkü show... en basiti başta özet bölümü vermeseler zaten 30-40 dakikalık zaman dizinin zamanından alınmamış oluyor..bu kadar basit..showlarından şarkılarından türkülerinden vazgeçemiyorlarsa en azından şu bir gün öncenin özetinden pekala vazgeçebilirler.gereksiz birşey ,sadece süre uzatmanın bir yolu.yani daha ne diyimki?birileri bu gidişe son vermeli diye düşünüyorum.
son kısımlar fenda değildi, son sahneyi kastetmiyorum..
sanırım arzu ve kadimin konustugu sahneler, kadimin ezo hakkında konusması
ve birde kadimin ezoyu düşünürken aynı anda ezonun da kadimin düşünmesi hoştu
korkunstu, zaten ilk yorumum buydu sanırım ezodan soğutmak için kasıtlı yapılmış bi çalışma :P
kadim :P, vallaha meryemi sevmedim dun gece, ezo da baydı beni,
gereksiz olan sahneler galiba çook gereksiz ki aklımda kalmamış :P
ya galiba şey olmuştu ezo gelen müşteriye oturun çay için ben hemen getireyim dedi ya orda off dedim kumandayı Allahtan kasıtlı olarak uzağa koymuştum :img-pilot
Ahmet Mümtaz Taylan, Nurgül Yeşilçay, Aziz(Seyitin arkadaşı pek bi tuttum yeni bir erol taş mı doğuyor :happy0064)
Ballı kulagını çeker de tatlı diliyle konusur da akıllanmaz mı :img-in_lo
yok galiba,, durmadan bişeyler dediler ama :D
sanırım ballının meryem hakkında soyledikleri kaldı sebebi d çift dikiş yapmaları :img-blush
salla diziyi :img-icecr, egofların keyfi yerindeyse benim için yeterli...
kumralim19anket için teşekkürler
İlk defa anket cevaplıyorum, de hayde ;)
Bu ekibin çektiği diğer bölümlere nazaran çok çok iyiydi, ilk reklama kadar sıkıcıydı ama sonra güzel toparlandı.
Son sahnenin son kısmı, Ezo'nun baklavacıdaki telefon konuşması.
Saçmalıktı, o kadar büyük bir tepkiyi hem de adam durumu sana daha yeni anlatmışken nasıl veriyorsun, çok mantıksızdı.
Meryem olabilir bi de Seyit'in aynındaki Aziz midir nedir çok sevimsiz bi şey yaa...
Bilmem, çok gereksizdi diyebileceğim bir şey olmadı galiba, Ezo'nun ağlama sahneleri dışında tabi...
Serhat Tutumluer (o hengamede bile Ezo'ya güzel bakabildiği için) ve Nurgül Yeşilçay( çok güzel ağladığı için ;) )
Akıllanmış olmasını ümit ediyorum ama sütten ağzımız yandı bi kere yoğurdu üfleyerek yemek lazım, çok emin değilim :icon_whis
"Benim yerim senin yanın olsun, daha ne deyim sağa"
:img-in_lo:img-in_lo
Bu soruyu cevaplamasam nasıl olsa 48'de yeni ekip gelecek, o zaman görücez biz de memnun olup olmayacağımızı ;)
kumralim19anket için teşekkürler ;)
Anketimiz eklenmis Kumralim'a tesekkurlerimi iletiyorum.. Detayli bi yoruma gecmeden bunu cevaplamak guzel oldu :)
Begendim.. Ozlemdenmi olsa, yoksa bolumun gercekten toplanmis oldugundanmi olsa bilmiyorum ama bu bolumu gercekten begendim ben..
- Ezo'nun Kadime "ozel bi mesele" dedigi andaki Kadimin surat ifadesi..
- Arzu ve Kadimin 'Ezo' ile ilgili diyaloglari
- Ezonun Kadimi, Kadiminde Ezoyu dusunup, hayallere dalmasi
- Ve tabiki son sahnedeki Kadimin karisik kurusuk mukemmel bakislari
3. Ezonun kiskanma sahnesini, kiskanclik krizini nasil buldunuz?
Fazla abartiydi ama Nurgul Yesilcay gercekten cok iyi oynadi..
Meryem ve Seyitin yanindaki Aziz denilen mafya bozuntusu..
- Ezo'nun baklavacidaki telefon gorusmesi. Boyle olmamaliydi, Ezo oyle bi kizdi, oyle bi agladiki gunun aksaminda bu sekilde Kadimle konusmasini sacma buldum acikcasi, o sekilde konusup o sekilde somurtarak cevap vermemesi gerekirdi bence..
- Mehmet ustanin musteriye o sekilde davranmasini cok sacma buldum, tamam bizlere musterilerin cogaldigini anlatmaya calisiyorlarda, Mehmet ustanin "berbat" bi sekilde konusup musteriyi dukkandan kovmasina cok kizdim..
- Meryemin her saniye erkeklik taslamasini ozellikle taksideki hali, korkmuyormu birileri gorur silahi taksicinin kafasina dayadigini..
- Nedim ve Sureyyanin yatak muhabettlerini (kusunctu)
Her zamanki gibi Serhat Tutumluer, Nurgul Yesilcay, Ahmet Mumtaz Taylan, Umit Cirak
Bu sefer gercekten akillandi gibime geldi, Ballinin soyledikleri bi guzel kulagina kupe oldu (insallah)
Balli: Bunun tek gunahi kiz olmak, erkek olsa yedigimiz ictimiz ayri gitmezdi..
Ezo: Ozel bi mesele
Ezo: Benim yerim senin yanın olsun, daha ne deyim saga
Kadim: Ezo pansuman yapmamiz lazim..
Kadim: Dersi bugunluk ertelesek, onemli bi mesele varsa, sonra anlatirim..
Ezo: Ders isi olmayacak Gadim bey, anlatirim sonra..
Kadim: Hemde ask evliligi..
Arzu: Bence Berraginki ask degildi..
Dahaa cok varda yeterli bu kadar :)
Bir bolumden ne kadar anlasilabilirki dizinin gidisati, en az 49 bolumu izleyip buna cevap vermek dogru olur, ama bolume bakilirsa evet gidisat iyi ilerliyor, yeni senaristlerin gelisiyle dahada ilerlicek diye umuyorum :)
İyi akşamlar
Öncelikle duyarsız tutumu, Ezo Gelin dizisinin izleyicilerini hiç yerine koyma tavrı ve hiçbir kanalın yapmadığı bir saygısızlığı biz seyircilerine yaptığı için show tv yi kınıyorum. Ezo gelin dizisi bittikten sonrada bu kanalın hiçbir yapımını izlemeyi düşünmüyorum. Hatta yakınlarıma bile izletmeyi düşünmüyorum.:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Gelelim bölüm yorumuma…
Beğenen tüm arkadaşlarıma saygı duyarak bu bölümü beğenmediğimi söylemek istiyorum. Aslında olumsuz yorum yapmak istemezdim ama içimdekileri sizlerle de paylaşmazsam rahat edemeyeceğim. Belki de beğenmememin sebebi eski senaristin ve yönetmenin hazırladığı bir bölüm olmasından kaynaklanıyor. Madem bu bölüm çekildi ve yine bu kadar özensiz bir bölüm izleyecektik neden daha önceden izletipte ondan sonra 4 haftalık bir ara vermediler? En azından izleyeceğimiz yeni bölüm çok daha güzel olurdu. Beklentilerimi minimum düzeyde tuttuğum halde bu bölüm beni hayal kırıklığına uğrattı.
Bu bölümü izleyince birkez daha karar verdim ki Barış beyin gitmesi çok isabetli bir karar olmuş. Yeni gelen senarist ne yapar bilemiyorum ama eski senaristimiz sanki dizinin senaryosunu silah zoruyla yazıyormuş ta bunun hıncını çıkarmak içinde diziyi bu hale getirmiş diye düşünmeden edemiyorum. Ya ben aşk istiyorum aşk. Bu kadar zor mu aşkı anlatmak ya. Dizide artık anlatılacak aşk bile göremiyorum ben. Ezo ve Kadim arasındakiler artık etkilemiyor beni. Bu bölümde anladım bunu ne yazık ki. :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Bu bölümde bir şey daha rahatsız etti beni. Kadim in Arzu yla kır evindeki sahnelerindeki hali ve Ezo nun son sahnedeki hali. Bu sahnelerde Serhat beyde Nurgül hanımda çok yorgun ve keyifsiz görünüyorlardı. Türkiye de en beğendiğim iki oyuncu için izlediğim dizide ilk kez bu oyuncuların rol yaptığını hissettim. Yani Ezo ve Kadim değilde Serhat ve Nurgül ü hissettim. Yani o kadar kötü bölümlerde bile bana bunu hissettirmemişlerdi ama üzülerek söylüyorum ki ben bile böyle düşünmeye başladıysam dizinin hiç inandırıcılığı kalmamış. Bence artık senaryodaki saçmalamalardan oyuncular bile sıkılmış ve oyunculuklarına yansımaya başlamış. Bu benim düşüncem tabi. Ama ciddi derecede rahatsız oluyorum bu gidişattan. Bu kadar dağılmış bir diziye yeni gelenler ne kadar faydalı olur orası tartışılır. Umarım iyi olur. Ne olursa olsun sezon sonuna kadar izleyeceğim ama artık bana bu dizi inandırıcı gelmiyor maalesef.
Son sahneyi birçok arkadaş beğenmiş. Ama ben artık uykum geldiğinden midir yoksa replikler beni etkilemediğinden midir nedir son sahneden ne duygu geçişi aldım nede herhangi bir etkilenme.
Bu kadar olumsuzluğun üzerine tek memnun kaldığım noktayı da söyleyeyim. Nedim in artık akıllanmaya başlaması ve insani kıpırtıların onda zuhur etmesi beni mutlu etti. Tek beğendiğim nokta bu. Ama artık Kadim in aşkı bile bana basit geliyor. O bile tatmin edici değil. Ne Ezo nun aşık halleri, ne Kadim in hali, ne Ballı ağa nede diğerleri bu bölümde etkilemedi beni. Replikler o kadar özensizdi ki aklımda ufacık bir cümle bile kalmadı. Senarist sürekli yeni olaylar yaratma telaşından aşkı anlatmaya fırsat bulamıyor ne yazık ki. Yok Meryem in başı belada, yok Ballı ağanın başı belada, yok Nedim in başı belada derken Ezo ve Kadim adındaki karakterlerden ve aralarında güya var olan aşktan bihaber olduk. Ben kendi adıma söyleyeyim senarist bu kadar olay yaratacağına şu 2 karaktere biraz daha kafa yorsaydı ben ve benim gibi düşünen birçok insan daha memnun olurdu.
Neyse herkesten çok özür diliyorum tekrar ama eğer bunları sizlerle paylaşmayıpta beğenmiş gibi yapsaydım ikiyüzlülük yapmış olurdum. Anlayışla karşılanacağımı düşünüyorum. Yeni gelenler diziyi nasıl toparlarlar bilemiyorum ve şimdiden yorum yapmak istemiyorum ama eski senaristin yazdığı ve bana göre en kötü bölüm yorumumu yapmadan edemedim. :sad53::sad53::sad53:
Gokgoz'cum oncellikle hosgeldin, gunlerdir yoksun.. Keske bundan farkli bi yorum okusaydim ama maalesef olmadi.. Sende bu bolumu begenmiyenlerdensi, tabi dedigin gibi herkes ayni dusunmuyor, birisi cok begenmisken digeri hic begenmiyebiliyor..
Son sahne hakkindayi yorumun basta olmak uzere eski senaristin yazdığı ve bana göre en kötü bölüm yorumuna katilmiyorum, bence eski senaristin yazdigi en guzel bolumlerden bitanesiydi, en azindan goze baticak kadar mantik hatasi yoktu.. Ama ben bu diziye, bu kalitedeki oyunculara ve yeni ekibimize tum kalbimle guveniyorum, eminim 48 bolumde hepimiz agzimiz acik izlicez.. :)
Gokgoz'cum oncellikle hosgeldin, gunlerdir yoksun.. Keske bundan farkli bi yorum okusaydim ama maalesef olmadi.. Sende bu bolumu begenmiyenlerdensi, tabi dedigin gibi herkes ayni dusunmuyor, birisi cok begenmisken digeri hic begenmiyebiliyor..
Son sahne hakkindayi yorumun basta olmak uzere eski senaristin yazdığı ve bana göre en kötü bölüm yorumuna katilmiyorum, bence eski senaristin yazdigi en guzel bolumlerden bitanesiydi, en azindan goze baticak kadar mantik hatasi yoktu.. Ama ben bu diziye, bu kalitedeki oyunculara ve yeni ekibimize tum kalbimle guveniyorum, eminim 48 bolumde hepimiz agzimiz acik izlicez.. :)
Kübracım ben zaten en başında söyledim canım. Beğenen herkese sagım var ama ne yapayım ya ben beğenemedim işte. Mantık hatası azdı demişsin ama bence en büyük mantık hatası bu bölümde yapıldı. Elçin hanım anneleri kaçtıktan sonra Kadim ve Nedim e bakmamışmıydı? O sırada Kadim 10 yaşında Nedim de 5 yaşındaydı ama bu bölümde güya Kadim 5 yaşındayken Arzu da daha konuşmayı bile bilmiyorken bakmaya başlamış onlara. Bu büyük bir mantık hatası bence. Çünkü anneleri varken bakmıyormuş Elçin hanım 30 lu bölümlerdeki bir sahnede elçin hanım şöyle demişti. "Kadim 10 Nedim 5 yaşındayken anneleri Hakkı beyin ortağıyla kaçmış. Yalnız o gün ağlamış derler Kadim için. Ben büyüttüm ama ağladığını hiç görmedim." Bu cümleden anlıyoruz ki Elçin hanım anneleri kaçtıktan sonra onlara bakmaya başlamış. Bu hata benim çok gözüme battı mesela.
Evet bu senaristlerin yazdığı bazı bölümlerde benimde beğenmediğim çok sahne oldu ama beğendiğim sahnelerde vardı. Ama ne yazık ki bu bölümde beğendiğim sahne yok. O yüzden bana göre en kötü bölümdü dedim. Bu benim fikrim tabi ki kimse katılmak zorunda değil. Ben sadece paylaşmak istedim. Ama son dileğine bende katılmak istiyorum. Umarım dediğin gibi 48.bölüm çok güzel olurda ağzımız açık vaziyette izleriz. Bende artık gözlerimi kapayamıyorum ama ümit etmekte istiyorum sizler ve dizimiz için...
[QUOTE=aysi;5884652]1. Bu bölümü nasil buldunuz? ( bakin bunu cok merak ediyorum)
İyi bir bölümdü...Ne diğer bölümlerden iyiydi ne de diğerlerinden kötüydü...Orta karda bir bölümdü...Daha iyi bölümler olmuştu...Ama son bölümlere göre güzel...
İlk sahne süperdi,Ezonun Kadim ile Arzu kızımısı izlemesi ve sonra da yaşadığı duygusal anlar...
Çok süperdi...
Süreyya-Baklavacı olabilir...
En azından bu bölüm gereksiz sahne göremedim...
Nurgül Yeşilçay
Nihan Okutucu
Akıllandı gibi geliyor.Ama yine de belli olmaz...
-Aşkın gözü kör derlerdi de inanmazdım...
-Bu ders işi olmucak Kadim Bey...
-Anlatırım sonra...
Bunun kararını 47.bölümde vericem...
Ya arkadaşlarım şu 48. bölümde hepimiz ağzımız açık izleyeceğiz kısmı var ya, diyorum ki biz yine de çok bel bağlamayalım bu bölüme önümüzü kış tutalım da yaz çıkarsa sevinelim, hepimiz şimdi 48. bekliyoruz merakla ve beklentilerimizi çok yüksek tutuyoruz, aman diyim kötü bir bölüm çıkarsa karşımıza sonra çok üzülürüz, onun için temkinli olalım bence, üzülmekten çok korkuyorum ;)
ya ben muzık duymadım sözlerı nasıl ha bıde eeee ben bıseymı kacırdım ezo corbaya ekmek dogramıs bunun enteresanlıgı nerde bende ekmek dogruyom anlasıldı sızde bır enteresanlık var
ahesti canim bende corbama ekmek dograrim enteresanlik ezonun onu yaptiginin farkina varmadik yani rozi ona kadar dikkat etmis diyoruz yoksa herkes corbayi galiba ekmekle yer yoksa salla kasigi salla kasigi kolun yorulur karnin doymaz o yüzden söyledik sevgiyle ve Serhatla kalin bye
Ilk sahne
Benim gozume batan tek bi mantik hatasi oldu bu bolumde oda ilk sahnede, ilk anda gerceklesti, ablamla paylastim bunu ama bana katilmadi, acaba benmi yanlis hatirliyorum dedim ama simdi malum siteden bakinca hakli oldugumu anladim..
Cogunuz giremiyorsunuz siteye ama girebilenler lutfen bi goz atsin..
45 bolumun son sahnesinde Kadim Arzunun yanagindan opuyor ve "tatli bidigim" diyor ama 46 bolumun basinda Kadim tatli bidik degilde tatli guzelim diyor.. O kadar sinir oldumki boyle bi hatanin yapilmis olmasinda.. Ne olurdu bizim dikkatligimizin ceyregi EG ekibinde olmus olsaydi, o zaman suan ben bunu yaziyor olmazdim..
Herneyse mantik hatalarini birakim bi kenara ve begenip begenmedigime gelim.. O sahne bana gorede fazla abartiydi, asansorun ordaki hali, goren sanicakki berbat bi haber aldi ne bilim bi yakini oldu filan sanir, halbuki gordugu tek sey abi kardes gibi yakin iki insanin sarilmasi, nedir bu abarti, sen Fatmayi Omerle gorunce bu kadar aglamadin be Ezo.. Fakat biraz oncede dedigim gibi Nurgul Yesilcay cok guzel oynadi o sahneleri, aglamak ona gercekten gulmekten daha fazla yakisiyor bence :)
Ezo'nun havuc dogramasin gercekten hayran kaldim, yani o sahnede parmagini kesmemis olsaydi cok sacma olurdu, bi insan bakmadan bu kadar hizli bisey dograrsa en ufak bi hasarla siyrilmasi mucize olur herhalde.. Gerci Ezo yine kesmicekti ama Kadimin sesini duyunca ister istemez parmagi gitti..
O sahneye gelmeden once sunuda belirtmem lazimki Ezonun hayal ederkenki surat ifadesine cok guldum, sanki delirmis gibi bakiyordu.. Ama neyseki guzel hayaller ile ortuler bunun uzerini..
Kadimin gelmesiyle birlikte Ezonun parmaginin kesilmesi hostu bence, ama kan icin ketcap kullanmasalardi keske cok katiydi yaw :)
Lavabodaki abartida hat safadaydi, Ezo kurban olim azcik sakin ol, onceki bolumleri izlememis biri olsam, sadece bu bolumu izlemis olsam, senin o aglamalarini gorup icime fenalik gelirdi ve kumandayi aldigim gibi kanali zaplardim, abartiyi kes Allah askina..
Pansuman muhabbetide guzeldi, ozellikle Kadimin yapmak istemesi ama Ezonun izin vermemesi, Kadimin ellerinin Ezonunkine degmesi ama Ezonun her defasinda cekmesi guzeldi guzel..
Ders mevzusuna gelince ben bu konunun daha fazla acilcagini saniyordum ama aksine hic bahsedilmedi.. Umarimki acildigi gibi kapanmaz, ve biz onlari bi masada oturup 'ders calisirken' izliyebiliriz, umarim buda acildigi gibi kapanan konulardan olmaz, cunki asil o zaman fazla ileri gitmis olurlar..
kumralım19 anket için teşekkürler
ben beğendim. o kadar özlemişim ki ilaç gibi geldi.
Kadim'in Ezoyu götürmek istmesi Ezo'nun buna izin vermemesi Kadim'in o mimikleri.
Kadim ve Arzu'nun Ezo hakkındaki sohbetleri.
ikisininde birbirlerini düşündükleri flashbackler
son sahnede ki Ezo'nun endişesi ve Kadim'in surat ifadesi.
3. Ezonun kiskanma sahnesini, kiskanclik krizini nasil buldunuz?
bu kadar abartmaya gerek yoktu. ama sevdiğini o halde gören her kişinin birazcık da olsa içine kuşku girer.
Meryem... her taşın altından o çıkıyor.
Nedim ve Süreyya'nın +18 sohbetleri
Ezo'nun ilk baştaki kriz halleri
Meryem'in ağalık gösterisi.
Serhat Tutumluer, Nurgül Yesilcay, Ahmet Mümtaz Taylan, Ümit Cirak
vallahi Ballı Ağa muma çevirdi. Ağamızdan aynı performansı birde Elçin Hanım için bekliyorum:img-pilot
Ezo: Özel bi iş
Kadim: yok yok naz filan değil... özel bi işi mi ne çıkmış
Arzu: aşıksın sen
Arzu: Berrak’a aşık değildin
Kadim: şimdi de bir yara… Derin hiç kapanmayacak bir yara.
Ezo: Benim yerim senin yanın olsun, daha ne deyim saga
bunun için yeni senaristlerimizi görmek lazım:img-wink:
edit: bu anketede reklam yakışırrr
Kübracım ben zaten en başında söyledim canım. Beğenen herkese sagım var ama ne yapayım ya ben beğenemedim işte. Mantık hatası azdı demişsin ama bence en büyük mantık hatası bu bölümde yapıldı. Elçin hanım anneleri kaçtıktan sonra Kadim ve Nedim e bakmamışmıydı? O sırada Kadim 10 yaşında Nedim de 5 yaşındaydı ama bu bölümde güya Kadim 5 yaşındayken Arzu da daha konuşmayı bile bilmiyorken bakmaya başlamış onlara. Bu büyük bir mantık hatası bence. Çünkü anneleri varken bakmıyormuş Elçin hanım 30 lu bölümlerdeki bir sahnede elçin hanım şöyle demişti. "Kadim 10 Nedim 5 yaşındayken anneleri Hakkı beyin ortağıyla kaçmış. Yalnız o gün ağlamış derler Kadim için. Ben büyüttüm ama ağladığını hiç görmedim." Bu cümleden anlıyoruz ki Elçin hanım anneleri kaçtıktan sonra onlara bakmaya başlamış. Bu hata benim çok gözüme battı mesela.
Evet bu senaristlerin yazdığı bazı bölümlerde benimde beğenmediğim çok sahne oldu ama beğendiğim sahnelerde vardı. Ama ne yazık ki bu bölümde beğendiğim sahne yok. O yüzden bana göre en kötü bölümdü dedim. Bu benim fikrim tabi ki kimse katılmak zorunda değil. Ben sadece paylaşmak istedim. Ama son dileğine bende katılmak istiyorum. Umarım dediğin gibi 48.bölüm çok güzel olurda ağzımız açık vaziyette izleriz. Bende artık gözlerimi kapayamıyorum ama ümit etmekte istiyorum sizler ve dizimiz için...
Iste ben o kadar detayli izlemeyi basaramiyoeum canim, Elcinin onceden ne dedigini boilmiyorum simdiki dediklerine bakarak izliyorum, eger oyle yaparsam o zaman bu dizideki mantik hatalarinin hatalarinin siniri olmaz..
Cidden boyle dusunmene uzuldum, senin boyle yorum yapmana aliskin degilim hem kendim icin hemde senin bu kadar begenememis olmana, ustelik 1 aydir bekledigine degmemis olmamasi dahada uzucu..
Ama dedigim gibi umiti asla kesmez, emin ol cok guzel bolumler bizleri bekliyor..
Derens cidden cok umitliyim, eminimki cok guzel bolumler geliyor, eger icimdeki bu umit olmasaydi ben suan bunlari yaziyor olmazdim, hayal kirikligina ugramaktan cok korkuyorum ama insallah boyle bisey olmaz, olursa asil yorumlari siz o zaman gorursunuz..
Benim simdi cikmam lazim, cok sevdigim Varmisin Yokmusun basladi :img-hyste
Ayrica bugun dunden yarim saat erken basladi, biktim ben bu uvey evlat muamalesinden biktim :icon_sorr
Dün yarışmanın sonu gelmesi için yarışmacının teklife varım diyip erken bitmesini bekledim...Ama malesefff olmadı devam etti,devam edince de uzadı...
refiye nur 23-01-08, 19:45 bende ankete katilayim dedim
bu bölümü bende begenenlerdenim! uzun zamandir özlemistim
son sahne güzeldi , düsündüklerindeki flashbacklerin aralara konulmasi , ezoyu anlatirken kadimin haller birde sonra onunda "EYVAH" demesi
bence normaldi ben olsam bende kiskanirdim ,onlarda amma sarildilar yani
aslinda bence yok bakalvacida iyiydi bu bölüm fazla görünmedide
baklavacinin müsteriyi kovma sahnesi bence gereksizdi
Serhat tutumluer
nurgül yesilcay
balli aga
nedim
akkillandi gibi görünüyor gene korkmazsa tabi!!
en güldügüm Zeki
_ usta discide bende agladim
_ benim yanim senin yanin daha ne diyim sana
_ yüregini actinmi yoooooo daha ne uzatiysin bir varmis bir yokmus
_dengini bul diyidin yüzüne yüzüne aha buldu sevinsene
_istanbulda kuralmi olurmus hersey serbest: söz verip caymak,sevdim deyip ertesi gün unutmak,sonra dönüp aaa hatirladim nerde kalmistik deyivermek
_ ask evliligi yapmis
bence bu bölüm toparlanmis
ama yeni gelenler nasil devam ettirir bilemem
iyi akşamlar
ben beğendim.sıkıldığım bir sahne olmadı
ezo ile kadimin mutfakta konuşması
arzu-kadim ve kutsal usta- kadim sahneleri
son sahne
bir de flashbackler güzeldi
abartılı.tamam o sarılmayı gördükten sonra insan kıskanır da o kadar da olmaz.
mehmet usta
meryemin evden kaçması
seyit-süreyya sahnesi
Ahmet Mümtaz Taylan,Serhat Tutumluer,Nurgül Yeşilçay
bu sefer gerçekten öyle gibi.her eve bir ballı ağa lazım..
-benim yerim senin yanın olsun daha ne diyim sağa
-özel bir iş
48. bölümü bekliyorum ben de
kumralın19 anket için teşekkürlerbye
Evet efendim en baştan başlayalım bakalım neler olmuş ben neler görmüşüm,
Jenerikte isimler sanki daha koyu yazılmış gibi geldi bana, (muhakkak bulacağım ya farklı birşey) bir anda bu resimlerin etrafındaki sisler yeni mi diye düşündüm, eski jeneriğe bakınca değişmediğini , sadece geçen 3 haftada jeneriği unutmuş olduğumu anladım. :img-hyste
İlk sahnede Ezo kapıya yaklaştığında zaten içerdeki ağlama seslerini ve konuşmaları duymuştu , belliydi ki ortada normal olmayan bir durum var, kapıyı açıp da Kadim ve Arzuyu sarmaş dolaş gördü ve meşhur koridora çıkıp ağlamaya başladı.
Arzunun ağlaması ve "beni lütfen yalnız bırakma çok kötüyüm" sözlerini duyduğunu kabul edersek normal olarak bunun Kadimin Arzuyu teselli edici bir durumda olma durumunu farketmesini beklerdim. :icon_whis
Ezo'nun karşısında olan tablo Arzu ağlıyor ve Kadim ona sarılmış , bu noktada ben şahsen kendim direk odaya girer ve ne oldu diye sorardım.:butch:
Tabii ki Ezo ben değil haliyle bu durumu basitce
1. Gitti adam gitti, bak görüyormusun gitti elden, daha Kadim bile dememiştim diye hayıflanırken :img-bye2:
2. diğer yandan da hemen iki günde başka kollarda , güvenilmez bu erkek milletine zaten, benim kaderimde hep aldatılmak mı :hıh diye düşünüp
Kısaca Kadimi Arzuya kaptırmak olarak algıladı, sonuçta onunla bir geçmişi ve paylaşımı var ve onun dengi ya. :img-yes: İki dakika daha fazla kalsaydı zaten devamını da görecekti . Fakat Ezonun anlayışına göre böyle bir sarılma içinde ağlamayı barındırsa da başka anlamlar barındıran bir hareketti ve direk aldatma sınırları içindeydi. :img-polic
Kadim'in Arzuya göstermiş olduğu şefkat ve anlayış :icon_ange, onu sadece dinledi, ne suçladı, ne yargıladı, ne de ne yapması gerektiğini söyledi. :king:
Ben de dertlerimi Kadime anlatmak istiyorum :img-bye2:
Hoşuma giden diyologlar mevcuttur efendim bu sahneden,
"İstersen birlikte sarhoş oluruz, istersen beraber ağlarız "
karşı çıkma yok, ya da dayatma yok "istersen" var
"peki ben anladıklarımı söyleyeyim, yanlış anladıklarımı sen düzelt"
karşısındakini anlatmaya zorlama yok
"Çocukluğumuza dönelim desem"
Yüzündeki sevgi dolu gülümsemeyle
Ezo gördüklerinden sonra ki (sadece bir sarılma gördü, mazallah daha ileri safha birşey görse demekki mefta olacak Kadim ) havuç mu doğruyor Kadimi mi belli değil. :img-fear2 , sanki ufo görmüş bir ifadeyle kıyamam ya , mutfağın hiç tadı tuzu yok zaten, yemeğe ruh katmak gerekir , herkes de bir keder yemekler de muhakkak hüzün koktu. Aslında Ezo atsa kendini bir anda temiz havaya şöyle bir derin nefes alsa açılacak amma velakin görev bekliyor ne çare.:img-cray:
Nurcuk aynı yapıcı , Meryemde anı yıkıcılıkda devam. kahve falında bile durum değişmiyor. Bunlarda da bir ev alma merakı ki aldı yürüdü. Diziden muhakkak birilerini ev sahibi yapacaklar bu gidişle , Meryem Ballının dediklerine itiraz etmese hakkım kalır zaten. Hep itiraz hep itiraz
Ya arkadaşlarım şu 48. bölümde hepimiz ağzımız açık izleyeceğiz kısmı var ya, diyorum ki biz yine de çok bel bağlamayalım bu bölüme önümüzü kış tutalım da yaz çıkarsa sevinelim, hepimiz şimdi 48. bekliyoruz merakla ve beklentilerimizi çok yüksek tutuyoruz, aman diyim kötü bir bölüm çıkarsa karşımıza sonra çok üzülürüz, onun için temkinli olalım bence, üzülmekten çok korkuyorum ;)
Yok canım öyle ağzımız açık izleyeceğimiz falan yok ta, süprizler ve action var. Hatta 47 nin sonu da olabilir..
Eh senarist değişikliği, biraz daha özen bir yerlere getirecektir mutlaka. ama bozulan büyü ne kadar yerine gelir bilemem.
Bu bölüm için eleştiri yapmak istemiyorum, zaten bir beklentim yoktu. Oyuncularla hasret giderme bölümü olarak değerlendirdim ben bu bölümü.. Son 6 bölümü toptan kafamdan silmek istiyorum.
Nedim, yani kardeşim orada tehlikedeyken, Ezo'nun laf salatalarını dinleten senariste ben yuh derim başka bir şey değil.
Ama o sahnedeki Kadim ::img-in_lo
iyi akşamlar
arkadaşlar okuyorum tüm yorumları ama gözümden kaçmış olabilir tam anlayamadım 47. bölüm yeni ekibin elinden mi çıkacak yoksa yine bir bölüm daha eski senarist yönetmenle devammı
yorumlardan 48. bölümde yeni senarist- yönetmen devreye girecek gibi anladım
ona göre sabrediceğim galiba...çünkü herkes diziyi sevmek için ufacık bir nedene bile razı sanırım beğendiğimiz ve güğvendiğim oyuncuların katkısıyla ve başta yarattığpı umutlarla ama ben tutarsız karakter sevdiğim oyuncudan çıksa bile sevemem çünkü bir karakter tutarsız bile olsa bunu biz bilemliyiz yani ne zaman ağlar nasıl ağlar ne zaman kızar bilmeliyiz yok yani bunu bilmemiz için derinlikli bir senaryo laızm ,bekliyorum sabırla
önümüzdeki hafta yeni ekibin girişi olacak bir bölüm daga sabredelim gibi mi düşünüyoruz biir açıklarsa çok mutlu olacağım.. (help)
Yok canım öyle ağzımız açık izleyeceğimiz falan yok ta, süprizler ve action var. Hatta 47 nin sonu da olabilir..
Eh senarist değişikliği, biraz daha özen bir yerlere getirecektir mutlaka. ama bozulan büyü ne kadar yerine gelir bilemem.
Hımm burda birazcık ipucu seziyorum ;) Şu sürprizleri inanılmaz merak ettim şimdi, bi de şu aksiyon birazcık romantizm soslu olsun başka bir şey istemiyorum ;) :D Yine de iyi olacak iyi, hadi bakalım :) :)
Bölüm Yorumu 2
Ezo hipnoz olmuş durumda ocağın başında, bakmadan önündekileri kesme becerisi süperdi, hanesine bunu da eklemek gerekli. :happy0064
Vücut mutfakda fakat ruh almış başına gitmiş, el otomotik olarak çalışıyor. Burada eski sahnelere flashback çok hoşuma gitti, fondaki müzikle pek güzel bir uyum içindeydiler.Baksanıza Ezo bile farkında olmadan istem dışı olarak kafasıyla tempo tutuyordu.:img-punk:
Kadim'in ona Ezo demesiyle elini kesmesi bir oldu. Adam yüreğini kesti o sahneyle elini kesmiş ne ki Ezo'nun . Kızın yüreği kanarken el tabii önemsiz gelir kendisine.
"Ne yaptın" asıl "sen ne yaptın" dermişim Kadime. :img-hyste "İlk yardım çantasını getirin" "çabuk çabuk" derken nasıl otoroiter bir ses .İşte o an kritik an'dır, Kadim Ezo'nun gözünden akan yaşın farkına vardı mı derseniz varamadı derim, çünkü kendisinin biraz kafası karışıktı , olayları anlamlandırmada biraz geç kaldı kendileri, :img-yes: Bu Ezo'da da Nedim'de de böyle oldu.
Tabii anlam veremedi filmin öncesini bilmediği için Ezonun böyle kaçar gibi kesik elle tuvalate kaçmasına, ve Ezo'nun tuvalete girmesiyle fonda çalan müzik çok güzeldi, Ezo'nun kapıya dayandığı an hıçkırığını artık yenemediği an oldu.Bana abartı gelmedi herhalde bende sulu göz bir insan olduğum için:img-cray:
Bir sarılmayla böyle perişan olmuşsa kopkoyu bir sevda denizinde kendisi kaybolmuştur da haberi yoktur. :img-help: Geçmiş olsun.Ah canım benim gene aynalarla konuştu ,diyorum şu kıza bir arkadaş gerekli, derdini paylaşacağı kinmsesi yok, aynada gördüğü kendi yüzünden başka.
Kadim'de şaşkın ördek gibi oldu canım kıyamam. :img-sorry
"Niye böyle davranıyorsun anlamıyorum, pansuman yapmak gerekir diyorum kaçıyorsun"
Sana bir tane Ezo'yu anlama klavuzu gerekli Kadimciğim .
"gerekirse ben yaparım pansuman":fighting2
"ben yapsam ne olur":love04:
"nerde görülmüş canım otel sahibi aşçı yamağına niye pansuman yapi" :bırr
bir an Ezo bütün tanıdıkların ismini sayacak sandım. Allahtan Arzu geldi kurtulduk. Yoksa Ballı var Nur var diye devam edecekti.:img-icecr
Yapılan müdahaleyle Ezo'nun parmağı kurtuldu da ya kanayan kalbi nasıl pansumanlanacak. Bacak da ayağın altına alınmış ve öyle oturulmuş kıyamam ya.
Kadimin "Bugünkü dersi erteleyelim olmaz mı, acil bir durum var da, anlatırım sonra" cümlesini Arzu'nun "ben eşyalarımı alıp geliyorum" cümlesinden önce sarfetmesi gerekirdi .
Bunun içinde gelmişti mutfağa fakat araya kan girince maalesef olamadı.
"Ders işi olmayacak Kadim bey, anlatırım sonra"
cevabını yedi malaesef.
Baktı kaldı arkasından Ezo'nun :img-sorry
iyi akşamlar
arkadaşlar okuyorum tüm yorumları ama gözümden kaçmış olabilir tam anlayamadım 47. bölüm yeni ekibin elinden mi çıkacak yoksa yine bir bölüm daha eski senarist yönetmenle devammı
yorumlardan 48. bölümde yeni senarist- yönetmen devreye girecek gibi anladım
ona göre sabrediceğim galiba...çünkü herkes diziyi sevmek için ufacık bir nedene bile razı sanırım beğendiğimiz ve güğvendiğim oyuncuların katkısıyla ve başta yarattığpı umutlarla ama ben tutarsız karakter sevdiğim oyuncudan çıksa bile sevemem çünkü bir karakter tutarsız bile olsa bunu biz bilemliyiz yani ne zaman ağlar nasıl ağlar ne zaman kızar bilmeliyiz yok yani bunu bilmemiz için derinlikli bir senaryo laızm ,bekliyorum sabırla
önümüzdeki hafta yeni ekibin girişi olacak bir bölüm daga sabredelim gibi mi düşünüyoruz biir açıklarsa çok mutlu olacağım.. (help)
Ben açıklayayım canım yeni ekibin çektiği bölüm 48. bölüm, yani haftaya da eski ekibin çektiği bir bölümü izlicez ama bölüm sonuna doğru sürprizler olabilirmiş.
Ayrıca ben 48 için de çok acele etmemek gerektiğini düşünüyorum sonuçta o da yeni ekibin bir alışma süresidir, çok umduğumuz gibi bir bölüm çıkmayabilir karşımıza belki, hayal kırıklığı yaşamamak için artık beklentilerimizi en alt seviyede tutmaya çalışıyoruz ;) :)
Bölüm Yorumu 3
gerçekten her eve Ballı gerek, :good: ağam benim ya meğer Nedim senin onunla konuşmanı beklermiş de haberimiz yokmuş. Bakın bir gecede akıllandı aman maşallah, Süreyya'nın ben senin gibi pamuklar arasında yetişmedim , istediğimi ne şekilde olursa olsun aldım demesi de onun geçmişine ve bugünkü kimliğine yapılan bir yolculuktu.
Kutsal Usta mutfağa girer ve görür ki Ezo trans halinde başka alemlerle iletişim kurmakla meşgul,Eylül nedim modunda, Zeki her zamanki gibi , demek onlarda "zzzzzt dan var, düşünmesi bile fena " :img-hyste
Yağmurlu bir İstanbul gününde Kadim ve Arzu yoldadırlar. Arzu için fonda çalan parça ise Göksel'den "Depresyondayım aldatıldım, unutuldum" parçasıdır. Bu şarkıya gökten yağan yağmurlar eşlik etmektedir. :img-music
"Sabriden nefret ediyorum"
Babasından nefret ettiği bir çocuğu zaten dünyaya getirmek pek sağlıklı bir durum olmasa gerek .
"Senden tek ricam bu ikimiz arasında kalsın olurmu lütfen"
Kadimin Ezo'ya sonra anlatırım ne olduğunu durumunu çürütmekte maalesef, Arzunun bu isteği karşısında Kadim Ezo'ya söyleyecek mi
"Söz bundan hiç kuşkun olmasın"
Anlatmayacağı anlamına gelmektedir
Seyid her zaman ki gibi formunda , inceliği elden bırakmadan tehdit etme sanatına devam emekte, Hastane ziyaretine çiçek getirmek gibi ayrıntıları hiç atlamıyor. Zeynelde hastanenin demirbaşı gibi oldu. :img-yes:
Ballı çabuk düşünüp çabuk harekete geçti helal derim, ben Zeynele Alo dediği sahnede bunu Seyid duymadı mı diyen arkadaşlara olur böyle hatalar türk polisi yakalar demek istiyorum, takılmayın fazla.:img-hyste
Kır evine geldiklerinde ve Arzu eve girdikten sonra Kadimin eve sevgiyle bir bakışı var ve aklına defnenin gelişi, bir yandan da Arzu girdi mi onu kolluyor .
Yağan yağmur, Kadim ve Defne ::icon_redf
yoklamada eksik var Ezo
"Evham yapısin, Kadim öyle bir insan değil ki hem kızlan da kardeş gibiymiş"
flashback sarılma görüntüsü ve içini kemiren şüphe duygusu , kulaklarınla duyduklarımı , gözüyle gördükleri mi.
Aşkın gözü kör olabilir fakat biraz da salaklık yapıyor yan etki olarak
"Eli elini değmedi sayılır"
flashback gene yalancı çıkardı Ezo'yu
"Elin ele değimesi laf gelişi canım, el ele değmekle ne olurmuş"
bahane bunların hepsi bahane
"Yüreğini açtın mı açmadın "
işte anafikir burda, ona kalbini açan Kadimdi, aşkını açıklayan, içindeki duvarları yıkan ve ona güvenen Kadimdi, o istedi diye ve ona güvendiği için Ballıyla ortaklık kuran Kadimdi, Ezo ona kapılarını açmadı ki hiç , belki azıcık araladı o kadar.
Biliyorum defneye beraber gideceklerdi, olmadı bu ayrı gayrılık fakat, ben defne sahnesine bayıldım. Ezo'nun mutfakta defneyi dikmelerini hayal etmelerini, ve Kadimin bugün büyümüş defneye sevgiyle bakması sahnesine bağlamalarına bayıldım ve fonda çalan müziğe.:img-in_lo
Gözünden pıtır pıtır yaşlar akarken Bir varmış Bir yokmuş demekle bunu yaşamak çok ayrı şeyler
"Eve mi gidesiniz kına gecesin mi gidersiniz , nereye giderseniz gidin"
gözünden de birşey kaçmamış Kutsal Usta'nın. Yüreğindeki sevgiyi çok güzel gösterdi Ustam bu sahnede. Ya Zeki'nin bende dişçide ağladım demesi, maalesef sayılmıyor , aşk acısı gerekli bunun için, başka sefere artık.:img-pilot
merhaba arkadaşlar.
burada bölüm yorumu yazmayı çok özlemişim.bugün hiç giremedim buraya misafirlerim vardı.çok fazla ilerlemiş yazılarınız.ben de sizinkileri okumadan yazayım da öyle okuyayım rahat rahat dedim.
aklımda kaldığınca yorum yapayım şimdi.
genel anlamda ben bu bölümü çok sevdim ve beğendim.özledim de ondan mı yoksa gerçekten mi beğendim hala anlamış değilim.
ezo, kadimleri görünce normal olarak çok sarsıldı(ya ben de olsam yanlış anlardım yani.ne o sarılmak mı bütünleşmek mi belli değil.öpüşüyormuş gibi sarılıyorlardı.)ezo nun tepkisi çok normaldi yani.
kadim e sinirlendi kırıldı ama yine eski günleri aklına getirdi.bu da çok hoştu.en azından ezo nun da bu ilişki konusunda duyguları olduğunu anlamış bulunuyoruz.
kadim ezo nun yaralanan parmağını kontrol ederken ezo ellerini çekti.kadim de yani anla artık.nasıl sözdü hatırlayamadım ama galiba "dağ dağa küsmüş dağın haberi yok"sözü bu konuya cukkkkk oturur.
kadim in kır evine gdince defneyi hatırlaması ve o anki gülümsemesi çok güzeldi.arzu kız da kadimin ağzından iyi laf aldı yani hellal olsun.kadim in ezo hakkındaki düşüncelerini anlamış olduk.
ilk defa meryem seyit olayları bana batmadı.sakin sakin izledim kendime çok şaşırıyorum.diziyi uzun süre vermemeleri beni çok sabırlı yapmış galiba.meryemi saklama anları çok eğlenceliydi.nur hanım çok zeki bir kadın ya.işin içini anladı ve ezo ya para verdi.helal olsun.
nedim olayına gelirsek.sonunda sonsuz köşeli jetonu düşmüş durumda.ama biraz saf yani.onun işten ayrıldığını duyan süreyya hiç boş durur mu?.anlaması lazımdı.
ballı ağam bu bölümde çok harika bir performans sergiledi.sözleri mimikleri muhteşemdi.ağam senin eline kimse su dökemez.
kadim i geçen bölümde çok korkak görmüştük.bunu anladı herhalde benim böyle durduğuma bakma ballı ağa demek gereğini duydu.
ezo da tam zamanında kadimden hesap soruyor ya.ama o sözleri söylemesi iyi oldu.fragmanda söylediği sözler ve ses tonunu hiç beğenmemiştim ama dizi esnasında hiç yadırgamadım.bölümün hatırına herhalde.
şimdi bu bölümde göze batan şeyler:
1)kadim bu bölümde çok yakışıklıydı.göz kamaştırdı.gözleri bir başka parlıyordu.saçları da çok hoştu.takım elbiselerinden bahsetmiyorum bile.
2)ballı ağam yine harikalar sergiledi.anlatmama gerek yok hepiniz gördünüz.
3)ilk defa meryem gözüme batmadı.
4)nedim saflaştı iyileşti.yavaş yavaş abisi.
arkadaşlar çok uzun oldu kusura bakmayın.sevinçten aklıma ne geldiyse yazdım.okuduğunuz için teşekkürler.şimdi o güzel yazılarınızı okuyayım.
gülendam83 23-01-08, 21:51 merhaba arkadaşlar yorumlarınız okumaya henüz fırsat bulamadım ama tabiki okuyacağım. bende bu bölümle ilgili birşeyler yazmak istiyorum.
genel olarak güzel bir bölümdü yani fena değildi. zaten o kadar özlemişimki. insan bir tuhaf oluyor yani. uzun bir aradan sonra dizimize kavuştuk. geç başlaması ayrıca bir sinir konusu tabi. ona değinmiştim. ama saate rağmen reytinglerde iyi bence. bu kadar geç saatte başlatmasalar daha da iyi olabilirdi. neyse...
ezo bu bölüm daha iyiydi. epey kıskandı kadimi. yani haksız da sayılmaz sarmaş dolaş. ağlayarak oradan uzaklaşması, kızgın kızgın eline geçeni kesip doğraması.. kadimi doğruyor gibiydi adeta. sadece eli kesildiğindeki lavabodaki ağlayış sahnesini beğenmedim. abartılı geldi yani bana. tabi bunlar benim görüşüm. kadime kızgınlığına rağmen arzuya kibar davrandı yinede. o kadar kıskanmasına rağmen... masada çocukluk anılarını anlatırkenki tavrı bile nasıldı? kucağına otururdu arzu filan diyor elçin hanım. ezonun yüz ifadesi...:img-hyste nerdeyse çocuklukta yaşanılanları bile kıskanıyor. daha dört beş yaşındaki hallerini..:img-hyste
kadimin tavırları filan çok şirindi. özel bir işi varmış...:img-hyste çok bozuldu. kıskançlık çok yakışıyor kadime...:img-in_lo arzu ile ilgilendi tabi ilgilenmesi lazım. ama ezomuz yanlış anladı. nasıl halledecek bilmem işi zor. kapanmadı bu konu daha...:img-yes:
ballı ağamız...:img-hi: muhteşem gerçekten her konuşması her hali olay bence. işte öyle arada bi yokliylar...:img-hyste meryem için dediği de çok hoştu. bunun suçu kız olmak... :img-hysteerkek olsa yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi...:img-hyste
meryemde nasıl bu kadar gıcık olmayı başarıyor anlamak zor. hakkaten gelip gidiyolar. bir an almanyada tanıdıklarım var diyince. dedim heralde kurtuluyoruz ama yanıldım...:icon_whis
nedim nihayet doğruyu buldu. ballı ağa aslında o kadar kötü biri değilmişte... git abini kucakla demişte.. bak bak bak.. basıyo birşeyler nihayet...
elçin hanım bence düzelme yoluna girdi.
valla yorum yazmaya yazmaya hamlamışım. yazarken bir tuhaf hissediyorum. yavaş yavaş açılcaz artık napalım...:img-blush
ama birşeylerin düzeleceğine dair ümidim var artık. inşallah tekrar hayal kırıklığına uğramam...
sevgilerimle...
Katılıyorum Kübracım. Mükemmel bir bölüm değildi ama öyle abartılacak kadar da hatalar yoktu. Dizi kendini toplamaya başlamıştı ve son sahne gayet hoştu. Ezo da orada söylemesi gerekenleri gayet iyi söyledi. Hiç göze batmadı o sahne bence.Söğüt, Kadim Ballı'yı aramadı demişsin. Nereden biliyoruz aramayacağını. Hem arasa ne olur ki Ballı ağa zaten tuzak kurulduğunun farkında. Hatta Kadim de farkındaydı. Gelen telefonla bir kez daha farkına vardı. Kadim ballı ağanın ne olursa olsun oraya gideceğini biliyor. Yolda arayıp haberdar edebilir. Onun derdi o çatışmada kardeşini kurtarmak. Ben son sahnede senin söylediğin kadar göze batan bir hata görmedim. Sonuçta izlediğimiz dizi. Keyif almak için izliyoruz. Uzun zamandan sonra dizimizi izlemek bana inanılmaz keyif verdi. Oskara da aday değiliz sonuçta. Yapılan hataları bir bölümde düzeltmelerini beklemek biraz fazla hayalperestlik oluyor. Uzun yorumumu ancak akşam yapabilirim. Çünkü 1 saate sığmayacak kadar uzun. Yazmaya yazmaya paslandık. O pası üzerimizden atmak lazım değil mi ama?:)
canım ben de sana katılıyorum.bir bölümde hataların hepsi bir anda çözemezlerdi.ben de çok özlediğim için hatalarını görmezden geldik.bütün söylediklerine katılıyorum.:good:
vallah ben o sahneye hiç dikkat etmemiştim ama ezo ya hak veriyorum çorbaya ekmek doğramak çok hoş oluyor.ben karadenizliyim burda her yemeğe illa ki ekmek doğranır yani en azından bizim buralarda öyle.çok güzel oluyor.bak şimdi ben de acıktım gideyim de bir şeyler yiyeyim çünkü bu yazılar çok uzamış anca okurum
anket için teşekkürler.
ben beğendim ve hiç sıkılmadan izledim.
son sahne,otelin mutfak sahneleri.
kriz daha iyi.
süreyya
beğenmediğim sahne süreyya ve seyit yemek sahnesi.ayrıca gereksiz.
Ahmet mümtaz taylan ve serhat tutumluer,kutsal usta.
yavaş yavaş abisi.:img-blush
son sahnenin replikleri.
bu bölümden sonra biraz umutluyum en azında şimdi mutluyum.
Bölüm Yorumu 4
İşte senaristin bizden intikam aldığı an bu andır, Kır evi ,şömine, Kadim ve yanında Arzu. :img-sorry
son sefer evden ayrılırken örtüleri örtmemişler, koltuklar tozlanacak birşey değil. Hem Kadim nasıl arada kaçıp kaçıp geliyormuş, hiç haberimiz yok.:bilmim
"Bahçıvan amca hayatta mı"
"Hayatta geçenlerde geldik bize kahvaltılar hazırladı."
"annemle mi"
"yok" yakalandın hahahaha:img-hyste (bakışlar nasıl güzel aman allahım):img-help:
"hııııı"
"herşey kaçıyor gözümden prtıkçım gözümden, elimden"
"dur bakalım dur hayatın başındasın daha"
ve teselli öpücüğü alından aman Ezo görmesin , ya bu öpücük alan Ezo olmalıydı. O ne yapıyor, oturmuş Eylülle çay içiyor. Akılsızsın Ezo ahh ahhh:fighting2
Ben Kadimin Arzu'ya gösterdiği tavır karşısında her eve bir Kadim de gerekli diyorum. Bunları ikili paketler halinde satışa çıkarsalar ne güzel olur.
Kadim-Ballı ikisi bir arada.
ah baklavacıda bir yardım eden daha, bu baklava açma işinin de ne kadar çok heveslisi varmış.
Yok Ballı ağa ne demek ya, sen yüreği ipek gibi bir ağasın. Kendine haksızlık etme. Bu sahnede giren türkü formatı nedir aman Allahım, Ballı Ağa ve nur aşkına özel. "eskiler zamana rüzgar demişler, hepimiz eğilip bükülüyor karşısında, farkınız ne dersen, farkınız yol yordam bilmek" gene sözü söyledi Ballı ağam . repliği kapmış bu hafta da.:icon_whis
"hem babanın büyümenin ne demek olduğunu kim bizden iyi bilebilir"
Kadimin annesi gitmişti , babası vardı Arzu ya, babası ölen annesi olan sendin. karıştı biraz hatlar.:img-pilot
Kadimin teselli sarılışı yaparken sizde tutun baklavacının yolunu bakayım Eylülle,sizi baklava açmak paklar.
"gökyüzü gibi bu çocukluk hiçbiryere gitmiyor"
bak bak şiirler de okunurmuş çocukken, ah bunu da duysun Ezo tam olsun,
gözler çekiyordum, sonra onunla karşılaştım burada da flashback güzelliği yaşanırken Kadimin gözlerindeki ifadeye bayıldım tabii ki.:blush:
ve onu tarif ederken kullandığı "benim için ürkütücü olan , belki çekici olan da bu" cümlesi
Arzu da topu alıp kaleye attı, " sen Berrağa aşık değidin, sadece bir ilişkiydi o"
Kadim kalbinde derinlerde geçmeyen yara olarak Berraktan bahsederken Arzu elbette Nedim ve Barrak arasında olanlardan habersiz , top secret bilgi malum bizle Kadim arasında
tabii ki Ezo hakkında ki bu bilgilere nasıl sahip olduğunu bilmiyoruz,
1. Ezo anlattıysa hangi arada ve derede anlattı
2. Acaba dedektif mi tuttu ve geçmişini araştırttı.
ve Kadimciğim eski koca Irakta yakında gelecek maalesef
ve "gene de benim gibi yaralı değil, duyarsız mı yoo değil en ince şeyleri bile hisettiğini biliyorum"
sözleri beni bitirdi, ya bu adam bu kadar duygusal, hassas ve ince ayar cümleler nasıl sarfediyor ve benim feleğimi şaşırtıyor. :img-help:
Ben açıklayayım canım yeni ekibin çektiği bölüm 48. bölüm, yani haftaya da eski ekibin çektiği bir bölümü izlicez ama bölüm sonuna doğru sürprizler olabilirmiş.
Ayrıca ben 48 için de çok acele etmemek gerektiğini düşünüyorum sonuçta o da yeni ekibin bir alışma süresidir, çok umduğumuz gibi bir bölüm çıkmayabilir karşımıza belki, hayal kırıklığı yaşamamak için artık beklentilerimizi en alt seviyede tutmaya çalışıyoruz ;) :)
Çok haklısın arkadaşım, bence de hemen herşey düzelmez. Ama bizi öyle bir terbiye ettiler ki korkumdan olumsuz bir şey söyleyemiyorum. Çok beğendim diyorum. Hem bir kaç dakika Zeynel'i görmüşüm, daha ne isterim:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Çok haklısın arkadaşım, bence de hemen herşey düzelmez. Ama bizi öyle bir terbiye ettiler ki korkumdan olumsuz bir şey söyleyemiyorum. Çok beğendim diyorum. Hem bir kaç dakika Zeynel'i görmüşüm, daha ne isterim:img-hyste:img-hyste:img-hyste
zeyneli her görüşümde sen aklıma geldin deryadilcim
aha zeynel bacagını katladı kendini geliştirmiş, aha bir bacagını yakatan saldı, aha oturur pozisyona gecti aha başını cevireip konustu vs.. diye her anda koptum pür dikkat zeyneli izledim, normal bir oyuncu için pek hareketsizdi ama zeynel dun gece kendi için oldukca hareketliydi :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ben bu bölümü genel olarak beğendim. O kadar özlemiştim ki ilaç gibi geldi bana.:img-wink:
Başta Ezo baya bir abartılı tepki verse de (bilemem belki kendince haklı önce sevmiş ama sevdiği kişi aldatmış üstüne kuma getirmiş) sonradan mutfağa gidip hipnoz olmuş halde havuç doğraması(yani kadim’i doğraması) ve bu andaki flashbackler güzeldi. Hipnozdan elini keserek ve Kadim’in sesiyle uyandı yardım teklifini geri çevirdi ve kendini her zaman ki gibi lavaboya ayna karşısına attı (senaristimizde ayna tutkusu var.) bu sahne daha farklı yapılabilirdi. Keşke peşinden Kadim’de lavaboya girse diye düşündüm.:img-blush
Bu arada Kadim’e teessüflerimi gönderiyorum egoflar burada aylardır defne ziyareti diye beklesin alsın o Arzu’yu götürsün birde bu yetmedi üstüne üstlük şömine sefası yapsın.:img-cray: Olacak iş mi bu.:icon_sorr Arzu’yla Kadim’in sohbeti güzeldi. Baştan beri dediğim şeyi birde onun ağzından duymak güzeldi. Berrağa duyduğu aşk değil. Ezo ve Kadim’in aynı andaki düşünceleri çok güzel kurgulanmıştı. Ezo’nun gözleri yaşlı kendi kendine konuşmasını beğendim. Kutsal ustanın o bakışları ve babacan tavırları harikaydı.:img-yes:
Gene baklavacı sahnesi abartıydı yakında Ezo baklavacılar zinciri kuracak.:img-hyste Ezo ve Kadim’in mutfakta didişmeleri beni eski zamanlara götürdü. Meryem gene Meryem’liğini yaptı Ezo’nun yemekten erken ayrılması “özel bir iş” dediğinde Kadim’in yüz hali mimikleri beni benden aldı.:blink:
Son sahnede Ezo endişelenmese ve merak etmeseydi bence abest kaçardı. Müzikte son sahneye uymuştu ayrı bir duygusallık katmıştı.:img-in_lo
Ballı ağamız gene harikalar yarattı. Bir lafıyla Nedim’i kendi safhına aldı. Ah ağam birde şu Elçin Hanımı döndürsen de egofların hayır dualarını alsan.:img-clapp
Nedir Seyit gene Seyitliğini göstermiştir. Ama onu akıllı sanırdım Zeynel daha akıllı çıktı. Bu pusu ona pahalıya patlayacak gibi ama bakalım. Ballı ağa adı gibi ballı olduğu için ona bir şey olacağını sanmam.:icon_whis
edit: bugün çok popülerim gene reklam aldım:img-blush
zeyneli her görüşümde sen aklıma geldin deryadilcim
aha zeynel bacagını katladı kendini geliştirmiş, aha bir bacagını yakatan saldı, aha oturur pozisyona gecti aha başını cevireip konustu vs.. diye her anda koptum pür dikkat zeyneli izledim, normal bir oyuncu için pek hareketsizdi ama zeynel dun gece kendi için oldukca hareketliydi :img-hyste:img-hyste:img-hyste
Çocuk öyle bir günde yürüyemez ki, yavaş yavaş olacak. Bak ne de güzel cep telefonunu kullanmasını da öğrenmiş. Biraz tasarrufçu, boşuna enerji harcamayı sevmiyor.Tabi yatmaktan biraz kilo almış ama olsun, Ballı ağam koşturur onu umarım. Gözleri pek güzel öyle kuyrukları yere bakıyor ya durmadan, bitiyorum. Yalnız tabi ona bir pijama almak boynumun borcu oldu. Ele güne karşı ayıp oluyor.:img-in_lo Öyle atlet, kıspet vaziyetleri.Ben de ipekli bir pijama almaz mıyım Gadim gibi, hemi de sıcak tutar(mış). İpeğin sıcak tuttuğunu da hiç bilmiyordum, bu dizi sayesinde:img-meeti daha neler öğrenecez bakalım.:img-lady:
Az önce yanlışlıkla yazdıklarımı sildim şimdi baştan yazmam gerekiyor. Arzu'nun ahı tuttu sanırsam.
Jenerik çıkar çıkmaz nasıl garip oldum anlatamam. O kadar uzun zaman olmuş ki izlemeyeli sanki ilk defa diziyi izliyormuş hissine kapıldım. Jenerikte gözüme çok değişik geldi. Her görüntü de acaba diyorum bu görüntü daha önce var mıydı diye? Bir de birşey daha farkettim. Bizim dizide ne çok kişi oynuyormuş. Ezo ve kadim'in sahnesinin az olmasına şaşırmamak lazım.
Gelelim yeni müzikçimiz "Emre Irmak"'a. Biz eski müzikçimiz Bolahenk'ten de memnunduk ama ne yapalım güle güle demekten başka birşey gelmiyor elimizden.Yeni müzikçimiz iyi hoş da müzik işini biraz abartmış sanırsam. Zaten yeni ekibin en büyük sorunu "abartmak" Her sahnede müzik vardı. Bu yüzden çoğu aklımda kalmadı |