Tüm Versiyonu Göster : Cihan Okan
cihan okan savcinin karisi da oynuyor ve harika bir muzisyen
okadar guzel sesi varki super
http://www.savcininkarisi.org/img/top.jpg
http://www.sabah.com.tr/2005/01/23/gny/im/55A16B5248DBA6499B912AA6b.jpg
forever_bim 09-02-05, 22:39 Ya bu adam yıllardır niye oyunculuk yapmadı ki? Ben ilk bölümü izlerken kesin bir 10 yıllık oyunculuğu vardır dedim meğer ilk deneyimmiş evet hem karizmatik hem yetenekli rolüne de çok iyi çalışmış. Başarılar Sayın Savcı.
Hem de en sevdiğim şarkıcılar Sezen Aksu ve Tarkan'la çalışmış. Neyse geç oldu tanımamız ama güç olmadı.
aslında ılk basta cok soguk bırı gelmıstı bana.ama sonra cok cekıcı bırı oldugunu gordum.kaslarının catık durmasında bıle bır havası var.
http://www.sabah.com.tr/2005/01/23/gny/im/3E5B707DEB1E6C46B34DE39Cb.jpg
http://www.diziler.com/diziler/haberresim/savcininkarisi.jpg
bencede çok karizmatik ve yakışıklı.ama ona fazla gülmek yakışmıyor
yani şu yönden.adamın sert duuruşu ve bakışları süper.hafif gülünce tamamda fazla gülünce o güzelim karizma çiziliyor
forever_bim 22-02-05, 22:52 Ya arkadaşlar bence Cihan Okan'ın hem gülümsediği hem de sert baktığı halleri de karizmatik duruyor. Bence bir savcı rolünde de olsa her zaman sert bakmamalı insan...Mesela karısının ve diğer sevdiklerinin yanında gülümsemesi çok hoş...Sert bir işte çalışan bir insanın rahatladığı ortamların da dizide yansıtılması güzel bence...
bence de çooook karizmatik.sert bakması onu daha da karizmatik yapıyor.
çok şaşırdım müzisyen olduğunu duyunca oyuncu sanıyordum.
çok hoş ve çekici bir erkek olduğunu düşünüyorum. duvara karşı'nda icra ettigi ve soundtrackte de bulunan yine mi çiçek adlı şarkıda güzel sesini duymak mümkündür..
forever_bim 14-07-05, 10:51 çok hoş ve çekici bir erkek olduğunu düşünüyorum. duvara karşı'nda icra ettigi ve soundtrackte de bulunan yine mi çiçek adlı şarkıda güzel sesini duymak mümkündür..
Çok güzel çok anlamlı bir şarkıdır yine mi çiçek. Sözleri meral okay'a aittir. sezen aksu vokal yapmıştır. Sadece eğitimli insanlar anlayabilir sözlerindeki derin anlamı vuruculuğu. Cihan Okan dışında iddia ediyorum bu şarkıyı kimse yorumlayamaz. Ama bizim halkımız emeğe itibar etmediği için adam bu yaşına kadar tanınmamıştır pek. Bizim millet acıların çocukları metroseksüel türkücü etnik popçu vesayrelerin dizilerini izler ve onlar sanatçı zanneder maalesef.
Cihan Okan'ı ben de geç tanıdım. Gamze Özçelik'le televizyonun en iyi ikilisi olacakken senarist kurşunuyla diziden gönderilmiş bizi de çok üzmüştür bu durum. Dizi de zaten iki bölüm sonra bitmiştir. Onu görmek istiyorsanız hiçbir sezen aksu ve kenan doğulu konserini kaçırmamanızı öneririm. Çünkü bir vokal kendini ancak bu kadar gösterebilir bir konserde. Ya da benim gibi defalarca yine mi çiçek adlı şarkıyı dinleyin...
susandelgado 15-07-05, 09:29 ya ben adını çok duymuştum ama kendisini hiç görmemiştim. o olduğunu öğrenince çok şaşırdım. albümlerin içinde falan ismini okumuştum. karizmatik bi adam ama gülmemesi lazım.
forever_bim 25-07-05, 09:32 ya ben adını çok duymuştum ama kendisini hiç görmemiştim. o olduğunu öğrenince çok şaşırdım. albümlerin içinde falan ismini okumuştum. karizmatik bi adam ama gülmemesi lazım.
Valla bence de sert bakışlar daha çok yakışıyor. Haklısın arkadaşım. Sahnede şarkı okurken de kaşlar çatık. Yani yapısıyla ilgili bir şey bence.
forever_bim 08-04-06, 13:58 Daha önceden de acılmıs bir baslık vardı onun adına ama sanırım sonradan bir sorun yasandı sayfa yenilenirken. Cihan Okan esasen bir muzisyen olup geride bıraktıgımız 2005 yılında iki dizide rol almıstır. Bunlardan birincisi Atvde 26 bölüm yayınlanan Savcının Karısı ikinicisi ise Kanal Dde yayınlanan ve 4 bölümde yayından kalkan Nehir dizileridir.
Senelerce Sezen Aksu Kenan Dogulu Leman Sam Nilufer Ajda Pekkan gibi isimlerin arkasında perkusyon calıp vokal yapmıstır. Turkiyenin onde gelen muzisyenlerinden olup İstanbul Üniversitesi Turk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Evli ve bir cocuk babasıdır. Rol aldıgı iki dizide iki farklı karakteri basarıyla canlandırıp oyunculukta da iyi oldugunu kanıtlamıs izleyicinin begenisini kazanmıstır.
Dizi muziklerinden Estagfurullah Yokusunun muzikleri ona aittir. Cagan Irmakın Babam ve Oglum filminin sonudaki sarkıyı da o seslendirmistir. Almanya Film Festivalinde Altın Ayı ödülünü kazanan Duvara Karsı filminin sonudtrackinde de Yine mi Cicek adlı sarkıyı seslendirmistir. Simdilik benden bu kadar. Yorumlarınızı bekliyorum...
hic bir projesine bakmadim, birazcik savcinin karisinda görmüstüm iyi bir oyuncuya benziyor kesinde öyledir :icon_ange
çok beğeniyorum cihan okanı,çok tatlı birisi.oynadığı dizileri izleme fırsatım çok olmadı açıkçası.ara ara ya reklamlarında ya da kanal gezerken kendisini sevdiğim için bi kaç sahnesine baktığım olmuştu.gördüğüm kadarıyla iyi oynuyor ama dediğim gibi fazla izleme fırsatm olmadığından çok yorum yapmak istemiyorum.müziği hakkında yorum yapabilirim ama,çok güzel hatta acaip güzel bir sesi var.öyle bir ses ki, levent yükselin uslanmadım şarkısında ona vokal yapmıştır,belli belirsiz hele de sonunda tek başına söylerken kısık sesle de olsa hayran bırakmıştı beni kendisine.şarkıda çok az duyuluyo sesi aslında çok dikkatli dinlerseniz farkediliyor, öyle çok ön plana çıkartmamışlar.her ne kadar sıkı bir levent yüksel hayranı olsamda(fena halde hemde:))o şarkıyı cihan okan içinde dinliyorum diyebilrim.o kadar güzel söylemiş yani ben öyle söyliyeyim:).ayrıca babam ve oğlum filminin sonunda çalan bir şans daha verselerdi şarksını da acaip söylüyo yaf,dinlerken çok ağlamıştım.ama hiç bir yerde bulamadım o şarkıyı.neyse kısaca çok güzel bir sesi var.benm yorumumda daha çok müzik üstüne oldu oyunculuk forumunda ama kusura bakmayın artık:).
forever_bim 19-04-06, 08:09 Eksi sozlukten alintilanmistir. Harika bir yorum ben de paylasayim dedim.
çağan ırmağın babam ve oğlum filmi biterken duymaya başlıyoruz sesini..yine içinin güzelliği yansımış sanki sesine..sert görünüşünün altında dünya tatlısı bi insan saklıyor..hayatımda ilk defa ilk görüşümde bukadar sevdim bir insanı..hep yanıbasında biyerlerde olmak istiyorum.. sevgilim, abicim diyo ona keske gercekten abisi olsaydı hatta keşke benim abim olsaydı..
forever_bim 15-07-06, 08:35 Çok yakında piyasaya DVD olarak çıkacak olan Çağan Irmak imzalı Kabuslar Evi adlı dizide izleme fırsatı olacak kendisini. Sevenlerine takip etmek isteyenlerine duyrulur.
forever_bim 15-07-06, 08:36 Yayından 4 bölümde kalkan Nehir dizisinin ilk bölümünden bir resim..
http://img137.imageshack.us/img137/9821/nehir87ttob5.jpg (http://imageshack.us)
forever_bim 15-07-06, 08:40 http://img145.imageshack.us/img145/2447/nehir91vrpu6.jpg (http://imageshack.us)
forever_bim 15-07-06, 08:45 Bu da Savcının Karısı dizisinden.
http://img132.imageshack.us/img132/6574/savcisf1.jpg (http://imageshack.us)
psikopat rolünü çok ii yaptı 4 bölümde kalkan 5. bölümü kalanın arşivinde olan (ve dmaxte 5. bölüm verilecek umuduyla her hafta takip ettiğim) Nehir dewam etseydi şimdi 2.sezonuna girmiş ve fırtınalar estiren bir dizi olacaktı 4
Şarkıcılığının yanında oyunculuk konusundada çok başarılı bir isim. Savcının Karısında oynarken kendisini kuzenimin düğününde (kuzenim Savcının karısında çalışıyordu) yakından görme imkanım oldu. O mutlu gecemizi çok güzel şarkılarıyulada renklendirdi. Çok kaliteli ve mütevazi bir insan. Televizyonda ve müzik piyasasından daha aktif olarak görmek isterim kendisini.
cihan okancı 13-12-06, 11:26 ya başak ben bu adama 4 sendir aşığım ne olur bana yardı met hakkında ne bilison anlat
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/nehir/4/140x220.jpg
http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/nehir/02.jpg
http://img86.imageshack.us/img86/9140/savcininkarisi4id8.jpg
Kabuslar Evi-Takip filmde oynamis.bende yeni gordum.
http://img243.imageshack.us/img243/3969/26902870245cddd6a8elc8.jpg
cihanın okanın savcının karısındaki fotolarından koyarsanız çk sevinicem
SILA AKKUŞ 29-03-07, 16:35 çok yakışıklı bu adam ya kabuslar evi-takipdede süper oynamış.vede sezen aksunun konserindeki sovlar fln çok güzel ben bi kere konserine gittim sezenin ordada imkansız aşkı solo söyledi süperdi
cihan okancı 15-04-07, 13:37 cihannn aslında haytını tamamen müziğe yönlendirmiş ama gelen teklifleride geri çevirmiyorrr kendisinin gerçek kimliğinide oyuncu olarak görülmesinden pek memnun değiilll cihan okan 4-5 seneye yakın takip ediyorum gerçekten çok ii bi müzisyen ve oyunculuktada çokk başarılı şimdi duvar disinde ali rolünde oynuyoo
_AŞkım_FB_1907_ 16-04-07, 16:31 Oh ya sonunda sayfayı buldum
Vallahi minik serçemizin konseri,ne zaman çıksaa,tvde arıyorum ve bir
yerlerden buluyorum.Ama çok güsel gülümsüyo.
Gülümsemek yakışıyor.
Oyunculukta emin adımlarla,ilerliyorr.şuan duvar adlı dizide oynuoo.her zamanki giiibi süper oynuoo.
Not:Kübracım daha konsere gidemedim.kısmet olursa seneye,seni de alcam:img-grin2
Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir
Oyunculukla işim olmaz dedim oyuncu oldum' diyen Cihan Okan, 'Savcının Karısı'ndaki performansıyla beğeni topluyor. Sezen Aksu'nun vokalisti Okan, "Müzik mi, oyunculuk mu?" dendiğinde "Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir. Ama bu işi şarkıcılık kadar becerebilirsem, bu tercihi o zaman yaparım" diyor.
Cihan Okan aslında bir vokalist, bir müzik adamı... Şimdi ise atv'nin iddialı dizilerindenSavcının Karısı'ndaki karizmatik savcı... Sibel Egemen, Leman San, Ajda Pekkan, Nilüfer, Kenan Doğulu, Sezen Aksu gibi ünlü isimlerin arkasında vokal yapan Okan, artık kendi ismiyle ön planda. Ama müziğiyle değil, oyunculuğuyla. Müzik hayatı devam etse de, Okan oyunculukta da iddialı olduğunu göstermek istiyor. Üstelik ona en büyük desteği Sezen Aksu veriyor. Henüz çok kısa süre oldu ama, herkes onu konuşmaya başladı bile...
* Ünlü isimlerin arkasında vokal yapan, müzikle ilgili olan Cihan Okan'dan bahseder misiniz?
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunuyum. Şu anda Kültür Bakanlığı devlet modern folk müzik topluğunda solist olarak görev yapıyorum. 25 yıldır müziğin içindeyim. 80'li yıllarda Melih Kibar'ın bestesiyle Eurovizyon yarışmasına katıldım. Bu yarışmayla birlikte profesyonel anlamda şarkıcılığa bir geçiş yapmış oldum. 8 yıl Sibel Egemen'in, 8 yıl Leman Sam'ın vokalistliğini yaptım. 8 yıldır da Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapıyorum. Kenan Doğulu ile unplugged çalışmalar yapıyorum. Bunun dışında reklam dublajları, dizi müzikleri yapıyorum. Dizi müziklerinden 'Estağfurullah Yokuşu'nun müziği bana ait.
SEZEN'İN KOMPLEKSLERİ YOKTUR
* Sezen Aksu ile yollarınız nasıl kesişti?
Sezen Hanım'ı 20 yıl önceden tanıyordum. O zaman bizim 'Kim Bunlar' adlı bir vokal grubumuz vardı. Sezen Hanım'ın da 'Kısa dalga' isimli vokal grubu vardı. Bu yüzden birbirimizle çok alakalıydık. Leman'dan ayrıldığımı duyunca onunla çalışmamı istedi. Onunla tanışmak şeref.
* Yıllarca sanatçıların arkasında onlara eşlik ettiniz. Neden albüm çıkarmadınız?
Kendime göre kulvar bulamadım, şarkı ve güzel beste bulamadım. İnsanın yaşı ilerlediği zaman her şeyi daha zor beğeniyor. 30 yaşını geçmiş erkeklerin evlenmesi de zordur. Şarkı beğenme kriterim değişti.
* Sezen Aksu gibi bir beste fabrikatörüyle çalışıp şarkı bulamamanız ilginç değil mi?
Sezen Hanım'ın etrafında o kadar çok insan var ki, onlara dağıtmaktan bana sıra gelmedi. Hâttâ kimi zaman bütün güzel şarkılarını verir ve sonra gelir alır. Sezen Aksu'nun 'Yediveren' albümünde 'Yine mi çiçek' diye şarkı vardı. Sezen beni vokal yapmak için stüdyoya çağırdı. Bunu sen söyleyeceksin dedi. Beni stüdyoya soktu. O şarkıda bana vokal yaptı. Çünkü onun garip kompleksleri yoktur.
* 'Yıldızların Altında' için adınız geçti. Sonra neden sizin yerinize Beyaz tercih edildi?
Orada üç rol var. Benim oynayacağım rol aşık kemancıydı. Beyaz, 'Kayhan Kayar'ı canlandırıyor. Benim olduğum zaman Beyaz'ın adı başka bir rol için geçiyordu. Ben bu müzikal için Mix Müzik'den Atilla Bey ile konuşup kabul ettim. Fakat daha sonra bir takım gelişmeler oldu. Müzikal Fil Yapım'a geçti. Benim haberim olmamıştı. Projenin ertelendiği yazılınca; ben de başka projeler içine girdim.
* Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaparken bir anda 'Savcının Karısı' isimli dizide savcı olarak izleyicinin karşısına çıktınız. Oyunculuğa geçiş nasıl oldu?
BKM'den Necati Akpınar beni Sezen Aksu'nun konserlerinde seyretmiş. Dizi olaylarına nasıl baktığımı sordu. "Deli misin abi, benim alakam olmaz!" dedim. Müzikali bahane edip ikisinin birlikte yürümeyeceğini söyledim. Projenin Fil Yapım'a geçmesiyle oyunculuğa karar verdim.
* Buna Sezen Aksu'nun tepkisi ne oldu?
Destekliyor tabii ki. "Senin içinde oyunculuk var" diyor. Aslında oyunculuk müzikle teknik anlamda kopuk değil. İkisini birbiriyle çok bağdaştırdım. Şarkıyı söyleyeceğiniz zaman o duyguyu hissetmeniz gerekir, canlandırdığınız kişi gibi olmazsanız o rolü canlandıramazsınız. Oyunculuk için Yeşim Ceren Bozoğlu adlı tiyatrocudan ders aldım. Çok iyi bir tiyatrocu. Bana müzikle oyunculuğu nasıl bağdaştırmam gerektiğin anlattı. Yönetmen Aydın Bulut'un da bana çok büyük katkısı var. Tabii bende de yetenek varmış...
* Sezen Aksu sizi oyuncu kimliğinizle nasıl buldu. Eleştirileri nasıl?
Sezen'in bana manen çok büyük bir katkısı var. Ama henüz ağzını açıp tek bir şey söylemiş değil. Çünkü Kars'ta klip çekiminde, belki beni izlememiştir bile. Orada zor şartlarda çekim yapıyorlarmış. Ama bana en baştan beri "Sen bu işi yaparsın cici" diyor.
'Çok iyi şarkı söylediğimi biliyorum'
* Arkada olup vokal yapmak mı, yoksa oyunculuğunuzu sergilemek mi... Size göre hangisi daha zevkli?
Müzikal tatmin anlamında konuşursam vokal yapıp perküsyon çalmak beni daha çok tatmin ediyor. Ama duygusal anlatımımı ortaya koymak istediğimde şarkı söylemek isterim. Müzikle oyunculuğu birbirinden ayırt etmiyorum. İkisini birden yapmak isterim. Ama ben yaptığım şeyi çok iyi yapmak istiyorum. Şarkıcılık konusunda mütevazi değilim. Çünkü çok iyi şarkı söylediğimi biliyorum. Ama oyunculuk konusunda aynı şeyi söyleyemem. Bu çok yeni.
* Müzikte o kadar yetenekliyken neden ilk olarak oyunculuk ile ön plana çıkmayı tercih ettiniz?
Aslında ön plana çıktığımı sanmıyorum. Çıkarsam benim için çok büyük bir avantaj olur. Bundan sonra başlayacağım müzik çalışmasında bir sıfır önde başlarım. İnsanlar beni şarkı söylerken görünce "Aaa savcı şarkı söylüyor" der. Şarkıcılığıma çok güveniyorum. Oyunculuğun ise bana büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum.
* İlk oyunculuk denemenizde kendinizi nasıl buldunuz?
Ben kendimi beğeniyorum. Eleştiriyorum da. Herkes tipe çok oturduğumu söylüyor.
* Oyunculuk ve müzik arasında tercih yapmanız gerekirse hangisini seçersiniz?
Müziği bırakırsam kişiliğim zedelenir. İkisini de beraber götürebilirsem yapacağım. Daha oyuncu değilim. Bu dizi benim için bir deneme. Ben bir şeyleri deniyorum. Şu anda becerebilme aşamasındayım. Bu işi de şarkıcılık kadar becerebilirsem bu tercihi o zaman yaparım.
'Duygu değiştirmekte çok zorlanıyorum'
Oyunculuğu ile çevreden olumlu eleştiriler aldığını söyleyen Cihan Okan, oynarken en çok duygudan duyguya geçmekte zorlandığını söylüyor: "Gülerken bir anda ağlamaya başlıyorlar ya, henüz bunu yapamıyorum."
25 sene durdu, savcı oldu, voleyi vurdu
"Şimdilerde bir saat zamanım yok" diyen Cihan Okan, 'Savcının Karısı' dizisinde şöhreti yakaladı. Sen 25 sene müziğin içinde ol; Ajda'sından Nilüfer'ine, Neco-Leman ikilisinden Sezen Aksu'ya kadar en ünlülere vokal yap, perküsyon çal, Türk pop müziğinde vokal denince ilk akla sen gel, her albüm yapan vokal için önce senin numaranı çevirsin ama 45 yaşında bir anda ünlü ol! Üstelik aklına hayaline gelmeyecek bir işle; oyunculukla....
* 25 senedir müziğin içindesin, şimdi oyunculukla şöhret oldun. Bu mu olacaktı?
Ha ha ha!.. Valla ya bu mu olacaktı. Geçen sene yaz başı Sezen'le Açıkhava konserindeydik. BKM'nin sahibi Necati geldi; "Bu dizi olaylarına nasıl bakarsın" dedi. Ben de "Tabii abi yaparım müziklerini" dedim...
* Aklına hiç oyunculuk gelmedi yani?
Hiç... Sonra Necati "Yok oyunculuk" dedi. "Olmaz" dedim. "Sen bir düşün" dedi, gitti.
* Aklından neler geçti?
'Şaka yapıyor herhalde' dedim. Sahnede beni şarkı söylerken gördü, 'yükseldi' dedim. Benim ne alakam var yani ama çok ısrar etti.
* Peki neden senin oynamanda ısrar etti?
Bir kere yeni yüz arıyorlar. İkincisi özellikle bu savcı rolüne uygun gördü.
ROLE OTURDUM BEN
* Seni ilk kim destekledi?
Karım destekledi. 'Olur, yaparsın' dedi. Yönetmen Aydın Bulut da destekledi. Ben bir kere ezber yapamam...
* Oyunculuğa alıştın mı?
Alıştım sayılır...
* Kendini izlerken en çok nelerinden rahatsız oluyorsun?
Bazen gergin olduğumu hissediyorum. Gülüşümü çok iyi bildiğim için bazı gülümsemelerimde hafif gerginlik seziyorum. Ama gittikçe düşüyor.
* Yani oyunculuğunu beğeniyor musun?
Beğenmek değil de, role oturduğumu düşünüyorum.
* Sokakta tanıyorlar mı?
Geçenlerde biri arabamın camını tıklattı; "Engin Arısoy?" Ben de "Efendim?" dedim. "Aynı mahallede oturuyormuşuz?" "Evet!" (gülüşmeler). Böyle bir konuşma şekli var mı?
* Sen 25 yıl müzik piyasasında çalış, şimdi bir diziyle herkes seni tanısın, bir de 'Engin Arısoy' diye seslensin...
Yaa bu işler böyle işte. Türkiye'de maalesef mutfak hiç tanınmıyor. Arkada çalan kimdir, bu şarkıyı kim yapmış merak edilmiyor...
* Sende fizik tamam, ses tamam ama hiç albüm yapmadın, neden?
Ben mecbur kalmadığım için böyle bir şey yapmadım..
PAVYONDA ÇALIŞTIM
* Albüm yapmak için mecbur mu olmak lazım yani?
Bir kere bu işin okulundan, düğün salonundan, kökünden gelen bir insanım. Pavyonunda da çalıştım... Ama meşhur olmaktan başka şansı olmayan insanlar bu işi acayip zorluyor.
* Sezen Aksu'yla yıllardır çalışıyorsun. O birçok kişiye albüm yaptı. Sana niye yapmadı?
Şey oldu galiba. Beş sene önce Sezen'le bunu konuştuk. Hadi yapalım diye. O arada bizim turneler başladı. Derken Sezen'in hastalığı girdi devreye.
* O arada başka şarkıcılara destek oldu. İçinde kırgınlık doğmadı mı, neden bana yapılmıyor albüm diye?
Bu biraz da şans meselesi. Bir de çok dibinde olmak lazım. Ben iş dışında Sezen'le çok yaşayan biri değilim.
SEZEN DESTEK OLUR
* O, dibinde olmayana albüm yapmaz mı yani?
Açıkçası Sezen bir şarkı söylerken, yanındaki beğenip "Aa ne güzel şarkı" derse, hemen "Al bunu sen yap" deyiverir.
* Sen de biraz tutturacak bir tip değilsin galiba...
Evet ben tutturacak bir tip değilim, doğru. Beklemedim desem yalan olur. Çünkü böyle bir konuşma yaptık. Durup dururken neden gelin güvey olayım... Benim de suçum var. Sana bir şey yapılacaksa, sen de biraz çaba göstereceksin.
* Peki şimdi albüm yapacak mısın?
Bu sefer daha ciddiyim. Bugün yarın Sezen'e gideceğim ciddi ciddi konuşacağım. Sezen'in bana destek olacağına inanıyorum.
Sezen Harley Davidson Kenan ise Kawasaki gibi...
* Bugüne kadar kimlere perküsyon çalıp, vokal yaptın?
Ajda, Nilüfer, Leman-Neco, Sibel Egemen, Sezen, Kenan Doğulu...
* Sezen'e çalmakla Kenan Doğulu'ya çalmak aynı şey mi?
Çok farklı tabii. Beni de çeken o zaten. Sezen; Harley Davidson... Kenan ise Kawasaki... Harley Davidson aceleye gelmez. Öbürüne atlar, uçar gidersin.
* Hangisiyle doyuma ulaşıyorsun?
İkisi de başka. Mesela Drum Circle'a çalarken üç tane tişört değiştiriyorum gecede...
* Peki ya Sezen'le Kenan'ın işleri aynı güne denk gelirse?
Benim iş ahlakım var. Önce Sezen'le çalışmaya başladığım için Kenan hep bilir ki, aynı güne Sezen'in işi varsa Sezen'e giderim. Ama Sezen de bilir ki, ben Kültür Bakanlığı'na bağlı çalışıyorum; oradan bir iş olur da çakışırsa, ben o işe giderim.
* Derler ki Sezen Aksu'yla çalışabilmek için onu çok sevmek gerekir. Bu doğru mu?
Doğrudur. Sezen sevgiyi sever. Biz de zaten seviyoruz. Ama orkestradaki herkesin Sezen'i çok sevdiğini zannetmiyorum. Sezen'i herkes sever de Sezen manyağı değiller. Sezen çok delikanlıdır. Sonuçta iş yaptığı insanlarda profesyonelliği düşünür. Ama hafiften bir kraliçe durumu var.
* Geçenlerde yanındaki birinin Sezen Aksu'nun çayına şeker atıp karıştırdığını gördüm. Sen de o gruba dahil misin?
Hayır hiçbir zaman olmadım. Ama bunun Sezen'le alakası yok. Kimsenin dibinde yaşamam ben.
Artık kendimi mutlu edemiyorum
* 45'inde şöhret nasılmış?
Güzelmiş... Bir saat boş vaktim yok, düşünebiliyor musun...
* Bir günün nasıl geçiyor?
Çok az uyku. 4-5 gün setteyim, bir de dizinin dublajı var. AKM'de Modern Folk Topluluğu'nda çalıyorum ve Drum Circle var...
* Bu yoğun programında neleri özlüyorsun?
Aletlerimi açardım saçma sapan şeyler çalardım. Bir bira koyardım. Televizyon izlerdim, dağlara giderdim. Eskiden kendimi mutlu ederdim...
'Vur kaç' çapkınlık değildir
* Bekar olsan çapkınlık yapar mıydın?
Eh çok azı sekerdi...
* Kenan Doğulu'ya rakip olur muydun yani?
Çocuğun günahını alma. Kenan biriyle beraberse hakikaten onunla beraberdir...
* Aradakileri de duyuyoruz ama...
Ha o küçük şeyleri saymıyorum...
* Hangi küçük şeyler sayılmıyor?
Bizim 'vur-kaç' tabir ettiklerimiz.
* Pardon anlamadım 'vur-kaç' nedir?
Bir gecelik elektrik değerlendirilmesi...
* 'Vur-kaçı' nasıl konuşursunuz?
Bir kız vardı, dün akşam, tam da hatırlamıyorum abi falan.
* Çapkınlığa eşin ne der?
Çeker vurur karım.
Kadından yana şansım hep açıktı *
Eşinde kıskançlık var mı?
Başta biraz tedirgin oldu ama esas, oğlan tedirgin. "Senin karın annem değil mi?" diyor.
* Çevredeki kadınlardan talep var mı?
Tabii ister istemez. Beni zaten biliyorsun, o konuda biraz şansım açıktır.
* Hangi konuda?
Kadınlar konusunda. İlgileri biraz yüksektir bana.
* Sende kadınların ilgisini çeken ne?
Espriliyimdir. Benimle konuşmayı severler.
* Çapkınlık var mı?
E yok artık. Vakit de yok zaten...
* Vakit olduğunda var mı yani?
Yok canım, evlendik barklandık.
* Evlenince hayatından ne gitti?
Özgürlük...
İki şarkıda savcı oluveriyorum
* 'Savcının Karısı'nda hafif soğuk duruyorsun, aslında öyle değilsin. İnsanlar ne soğuk adam diyorlar mı?
Bayağı soğuk duruyorum dizide. Mesela insanlar normalde ünlü birini görünce sevinirler, gülerler ya, bana ters ters ve tedirgin bakıyorlar. Ben gülünce onlar da şaşırıp gülüyorlar. Bazen "Aaa gülüyormuş" diyenler de var.
* O ciddiyete girmek için yaptığın bir şey var mı?
Sezen'in 1945 şarkısını düşünüyorum, o beni ciddi havaya sokuyor. Sonra o ciddiliği hafifleştirmek için içimden "Yarim İstanbul'u mesken mi tuttun"u söylerim. İkisini birden kafamdan geçirdim mi Engin Arısoy oluyorum...
_AŞkım_FB_1907_ 16-04-07, 18:40 _meLİke_ haber için teşekkürlerbye
http://img153.imageshack.us/img153/5198/d3lw7.jpg (http://imageshack.us)
http://img153.imageshack.us/img153/1196/d4lw1.jpg (http://imageshack.us)
cihan okancı 17-04-07, 12:40 melike çok teşekkür ederim bu form ma hareketlenmek yakışıyoooo yukardakii bilgilerin çoğunu hepimiz bilodum ama forumda olması ii olduu çok saollunn özellik melki çok tşk yaa
melike çok teşekkür ederim bu form ma hareketlenmek yakışıyoooo yukardakii bilgilerin çoğunu hepimiz bilodum ama forumda olması ii olduu çok saollunn özellik melki çok tşk yaa
rica ederim ;) devamı gelicek :img-yes:
cihan okancı 17-04-07, 12:54 yardım etmek isterdim ama beceremem ki
http://img151.imageshack.us/img151/2921/c1vt8.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/7268/d077d858d79b49e1f00fae2vw0.jpg (http://imageshack.us)
cihan okancı 17-04-07, 13:11 harikasın melikee
_AŞkım_FB_1907_ 17-04-07, 15:52 http://img151.imageshack.us/img151/2921/c1vt8.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/7268/d077d858d79b49e1f00fae2vw0.jpg (http://imageshack.us)
melike süpersinn :good: çok teşekkür ederimmmmmm:good:
;)
http://img236.imageshack.us/img236/2092/51698213ga7.jpg (http://imageshack.us)
cihan okancı 22-04-07, 11:10 melikecim senden izin almadan gönderdiğin fotolaı imza yaptım kızmassın inşallah:img-in_lo
http://img106.imageshack.us/img106/2237/c1luh1.jpg (http://imageshack.us)
summer___17 05-05-07, 14:01 http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/3-5.jpg http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/2-5.jpg http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/1-6.jpg http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/5-4.jpg http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/4-4.jpg
ben yaptım inş beğenirsiniz birazdan bannerlerinide yapıp eklcem
summer___17 05-05-07, 14:07 http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/6-2.jpg
http://i179.photobucket.com/albums/w287/SuMMeRofSuMMeR/7-2.jpg
inş beğenirsiniz =)
Gerçek hayatta o kadar mülayim ve alçakgönüllüki anlatamam. Savcının Karısında oynarken benim kuzenim yapımda çalışıyordu. Düğününe tüm ekip olarak gelmişlerdi. Yanında eşi ve oğluda vardı. O mutlu gecemize muhteşem sesiyle damgasını vurdu ve inanın bizi bizden aldı. Ferhat Göçerin albümündede koç olarak çalışmış yani emeği çokfazla. On parmağında on marifet diyebiliriz. Keşke sanatçıyım diyen kişiler ondan bir nebze bişeyler kapabilse.
Cihan Okan'ı müzğinden dolayı çok severdim o kendi dalında bir ustadır benim için ama onu Savcının karısında otoriter bir savcı rolünde görmek bambaşkaydı.
O günden beri rol aldığı her yapımı izledim...
Bunlarda benden :)
http://img215.imageshack.us/img215/3482/alipb3.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/6156/ali2my8.jpg
cihan okancı 11-06-07, 19:22 cihan okanı5 senedir mütiş bi şekilde takip ediyorumm ama bunu fazla zamanım olmadığıiiçin nete girip sizler paylaşamıyorumm cihan okan için öyle şeyler yaptıımki inanamazsınızz telefon numarasını nasılbulduğumu nalatmayın bakarsınız okur kötü olurr ama aradım çok sıcak kanlı biri ünlü tavrı koyuptaa konuşmamk istememzlik yapmadı ve beni kırmayıp dinledi seni seviyorum cihannn
cihan okancı 11-06-07, 19:27 bus ıarada rakadaşlar imza yapan arkadaşlarımellerinize sağlık harika olmuşşhepsiher hafta birini kullanıcam tabiizin veririsenizz
yine mi çiçek şarkısını onun kadar iyi yorumlayabilecek birisi var mıdır acaba? muhteşem bir sesi var..
cihan okancı 15-06-07, 08:22 yinemi çiçek değil sadece söylediği bütün şarkılar çok güzelll onun gibi yorumlayacak kimse yok yürekten söylüyo ve duvar dizisindede oldukça başarılı hele o söylediği bana esmeyi anlat şarkısınıda çok güzel söyledi
ewt gercekten de bende katılıorum bu adam bi harikaaa hem karizması olsun hem sesi olsun muhtesem bi adam umarım bi tanısma fırsatım olur ???:img-wink:
bir imza :img-wink:
http://img442.imageshack.us/img442/6872/untitled6fi1.jpg
cihan okancı 16-08-07, 18:09 çok güzel bi imza teşekkürler
Müzisyenlerin rakı-balık sabahlama muhabbetleri
Modern popun Türkiye’deki en önemli isimleri. Yıllardır aynı orkestralarda çalıyorlar. Efsanevi Panik Atak grubunun elemanları. Aykut Gürel (bas), Ozan Doğulu (klavye), Can Şengün (gitar), Murat Yeter (davul) ve aynı zamanda televizyon dizilerinden tanıdığımız perküsyon ustası Cihan Okan. 30 yıl öncesi temelleri atılan dostluk, on yıl önce Can’ın da gruba katılmasıyla, her hafta bir evde devam ediyor. Buluşmalarda asla kendi müziklerinden bahsetmeden rakı ve balık eşliğinde sabahlama muhabbetleri yapıyorlar.
Pazar akşamı kar yağıyor. Aykut Gürel’in Kandilli’deki villasında ufak ufak topluyoruz kankaları; Murat, Can ve Cihan tek tek içeri giriyorlar. Efsane grubun yalnızca Ozan’ı eksik. Modern popun en seçkin isimleri, klasik buluşma hallerinde.
20 yaşında Eurovision orkestrası yönetmiş, İstanbul Gelişim Orkestrası’nda yer yapmış biri olarak Aykut Gürel anlatıyor:
"Sevgililikten beter, sabah kalkınca bir arayıp sesini duymak istemen lazım kankalarının. İnsani bir ihtiyaç aslında, seks gibi."
Grubun ortak noktası müzik + rakı + balık. Bir aradayken kendilerini ve yaptıkları işleri cilalayan muhabbetlere asla girilmiyor.
*
Gece ilerledikçe muhabbetin hızı da artıyor. Dışarıdan katılan birinin kolay kolay anlayamayacağı özel bir jargon giriyor devreye. Grubun nasıl bir enerjiyi paylaştığı o zaman ortaya çıkıyor. Aykut devam ediyor:
"Hayatı yaşanmaya değer kılan üç şey var; sanat, spor ve dostluk. Dünya üzerinde yalnızca bu üçünü yaşamak için menfaatler gözetilmiyor. Bunun dışında yaptığın, yaşadığın her şeyin altında sonunda ’benim elime ne geçecek?’ sorusu var. Her şey müzik değil aslında, iş ve kariyer de değil. Bunu kavradığında daha iyi müzisyen oluyorsun. Kendi çaldığını değil, müziğin tamamını dinlemeye başladığında başlıyor müzisyenlik."
*
Aykut’un gözüyle kankaları: "Ozan, çok sevilecek, bir o kadar da insanı katil edebilecek bir adamdır. Belki de sevilmeyi sevmiyor, kedi gibi. Kendisini sevmeyene karşı çok zariftir. Seveni de horlar. Murat, kendini öyle bir sever ki yüreğinde başka sevgiye yer bulmakta zorlanır. Can, baba olduktan sonra çok değişecek. Ama şimdi bildiğini ve her şeyini kendine sakla prensibiyle yaşıyor. Cihan, cetvel gibi bir adamdır. Sevdiği-sevmediği, her şeyi nettir, yormaz, hafiftir; ağırlaşmaz."
Gelelim Can Şengün’e... Türkiye’nin ilk sponsorlu sanatçısı. Dünyanın en büyük enstrüman üreticisi Yamaha tarafından desteklenen gitar virtüözü. Mazhar Fuat Özkan, Ajda, Nilüfer, Sezen Aksu’ya çalmış. "Canlı müzik" adında kendi CD’si de var. Panik Atak’ın temel taşlarından. Kankalıktaki kıdemi 10 yıl.
"Yemek yiyebileceğin, içki içip kimsenin bozmadığı, sırlarını emanet edebileceğin, arkanı kollamak durumunda olmadığın, gerektiğinde de rahatlıkla ağlayabildiğin arkadaşlarının olması çok önemli.
*
Can’ın gözünden kankaları: "Aykut bir mühendis, başarılı bir müzik adamı, iyi bir aile babası ve iyi bir eş. Asla dolmuşa gelmiyor. Her işe gıpta ettiğim mühendis mantığını dahil ediyor, hayatın her anına. Benim için bir fener. Zaman zaman sevdiğim, bazen kızdığım ama her zaman konuşabildiğim biri. Özetleme konusunda çok başarılı. Murat Yeter, Panik Atak grubunun ismini ondan bulduk, evhamlı biri, gayet çocuksu ve sevecen bir tavırla bazı olaylardan ne kadar korktuğunu veya heyecanlandığını ifade eder rahatlıkla. O bir sırdaştır. Prodüksiyon ve aranje yapabilen, şarkı yazabilen, sound konusunda dünyanın gerisinde kalmayan bir davulcu. Takıntıları var, bazen gülüyorsun onlara. Ozan, benim zaman zaman akıl danıştığım bilgili, paylaşmayı seven, bir müzik işadamı aslında. Yemekten, şaraptan, giyimden iyi anlar. Cihan Okan’ı tanıdığım gün kanım ısındı. Sezen Aksu’nun orkestrasında o mistik vokalleri çıkaran odur. İnsanın gördüğünde yüzünü güldüren bir dostum. Oğluna hasta bir baba."
*
Grubun huysuz çocuğu Murat Yeter, dokuz yaşında ilginç bir tesadüfle davul çalmaya başlıyor. Müzisyen olan abilerinin yanında takılıyor. Kasımpaşa’da Ünal Düğün Salonu’nda Komparsita provası yapılırken ritmi tutturamayan abisi sayesinde davulun başına geçiyor. Murat’ın hayatı Yalçın Ateşle tanışınca değişiyor. Böylelikle 14 yaşında caz dünyasına giriyor. Uzun süre Kerem Görsev’le çalışıyor. Sahneyi paylaştığı diğer ünlülere gelince Ed Howard, Vinnie Knight, David Jones, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, İmer Demirer, Elvan Arıcı. Pat Matheny...
"Sahnede provasız, aynı anda, aynı şeyleri yapabiliyoruz" diyen Murat’ın gözünden kankaları:
"Aykut, çalışkan ve hırslı biri. Grubun sinirli adamı, toparlayıcı. Tuttuğunu koparan, çok çalışkan ve de alıngan. En keyifli çaldığım basçı. Modern adam. Can, kocaman bir pozitif, ritmik hisleri kuvvetli bir adam. Ozan, grubun en sakini, benim tersim. Çok dost adamdır. Dinler. Gerçi hepsi için geçerli bu. Cihan, adam gibi adam. İyi yürekli, onu ulu bir çınara benzetiyorum. Çok sağlam biri. Birbirimize çok bağlıyız bu yüzden. Avrupa çapında en iyi modern pop çalan grubuz."
*
Grubun abisi Cihan Okan "Altı ay görüşmesek bile hemen kaldığımız yerden devam ederiz. Sevgiliyle üç hafta görüşülmezse ortam soğur" diye anlatıyor: "Önemli olan her şeyde olduğu gibi kankalıkta da kat edilen kilometre her şeyi belirliyor. Aynı duyguları paylaşmadığın anda o uyumu sahneye taşımak da zor. Müzisyenlik bireysel olarak da icra edilebiliyor ama hiçbir şey, iyi bir grupla müzik yapmak kadar insanı tatmin etmiyor."
Cihan’ın gözünden kankaları: "Aykut’u pek sevmezler. Kıvırtmadan direk söyler. Özünde çok doğrudur. Onu anlamak lazım. Bir kere sevdin mi hep seversin. Yüzeysel takılırsan es geçersin. Murat’ı biraz hoş tutmak lazım. O da bunu çok sever. Ben de onu hoş tutmayı severim. Kendi doğruları olan biri. Bir şeyi çok sevdi mi yandın. Muhabbetlerdeki gerilim enerjisini biz Murat’tan alıyoruz. Can, takıma sonradan girdi. Yumuşak her şeye uyan bir adamdır. İtiraz etmez. Kıllık kavramı Can’a çok uzaktır. Bir şey söylediğinde bir destek beklersin ya. İşte o Can’dır. Hemen yapalım der. Takımı tamamlayıcıdır. Ozan’ın küçüklüğünü bildiğim için kardeşim gibi görürüm. Ailelerimiz de iç içedir zaten. Çok özellerimizi paylaşırız. Takımın proje üreticisidir. Gerçi ürettikleri Mix projesi elde patladı ama..."
Kim onlar?
Popun Türkiye’deki en önemli isimleri. Yıllardır aynı orkestralarda çalışan, efsanevi Panik Atak grubunun elemanları: Aykut Gürel, Ozan Doğulu, Can Şengün, Murat Yeter ve Cihan Okan
Ne zamandır buluşuyorlar? Dostluğun temelleri 30 yıl önce atılmış, 10 yıldır düzenli buluşuyorlar
Ne sıklıkla?
Her hafta
Nerede?
Birinin evinde
Buluşunca ne yapıyorlar?
Asla birbirlerinin müziğini cilalamadan rakı ve balık eşliğinde sabahlama muhabbetleri yapıyorlar
http://www.resim-yukle.com/img01/15/673639883675.jpg (http://www.resim-yukle.com)
En yukarıdaki Aykut Gürel, sağdaki Can Şengün, sol alttaki Cihan Okan, sağ alttaki Murat Yeter.
4 Ocak 2006
Sebati KARAKURT/Hürriyet
herkese slm arkadaslar baslık uzun süredir boş :img-cool2
cihan okanda pek fazla yok ortalıklarda özletti kendini:img-blush
bayaaa üzücü ama atv avrupada savcının karısı tekrar veriliyor cok sevindim ve kacırmadan izliyorummmm :img-in_locok karizmatik adam yaaa:img-in_lo ama gamze özçelikte bi o kadr güzellll:img-yes:
cihan okan bii ara albüm çıkaracaktı noldu bilen varmı ben hala çıkarmadı die biliorum ama :img-pilot
http://img221.imageshack.us/img221/6126/clipimage002ac0.jpg
ayberkdelisi 07-05-08, 21:06 Cihan okan çok sevdüğim ünlülerden biridir.
Keşke buraya uğrıyabilseydi.Gerçekten harika bir insan.
Geçen günler trtye yayına gitiğimizde görmüştüm AKM'de gerçekten çok harika ve karizmatik bir insan.
Ayrıca 2 iştede çok başarılı bence.
Eklenen herşey için tşk ederim.
Cihan okan çok sevdüğim ünlülerden biridir.
Keşke buraya uğrıyabilseydi.Gerçekten harika bir insan.
Geçen günler trtye yayına gitiğimizde görmüştüm AKM'de gerçekten çok harika ve karizmatik bir insan.
Ayrıca 2 iştede çok başarılı bence.
Eklenen herşey için tşk ederim.
ewt gercekten cok karizma bi:img-in_lo adam ve her iki işinde hakkını veriyorrr:happy0064
ayberkdelisi 09-05-08, 16:47 Birazdan bir aksilik çıkmazsa yaban gülünden resim ekliyecem.
Beklentinin yüksek olması beni kasıyor
12 yıldır Sezen Aksu'nun vokali ve perküsyoncusu olan Cihan Okan 'Savcının Karısı' ile başladığı oyunculuk hayatına 'Yaban Gülü' ile devam ediyor. Okan, eylül ayında Sezen Aksu destekli ilk solo albümünü çıkarmaya hazırlanıyor..
12 yaşında başladığı müzik hayatında 1975'te profesyonelleşen perküsyonist, yorumcu, oyuncu ve vokal koçu Cihan Okan on parmağında on marifet olan bir isim. Bugüne kadar Sibel Egemen, Leman Sam ve son olarak da Sezen Aksu'yla çalışan Okan, bu süre içinde birçok ünlüye de vokal koçluğu yapmış. AKM'de 15 senedir 'Modern Folk Müzik Topluluğu' isimli orkestranın da solisti olan sanatçı, yakında ilk solo albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. 48 yaşındaki Okan, atv'nin sevilen dizisi 'Yaban Gülü'nde de 'Selim' adlı bir işadamını canlandırıyor.
* Senelerce kameraların arkasındayken önüne geçmek nasıl bir duygu?
Sanatın dallarını birbirinden ayırmıyorum. Sanatçı ruhlu insan diğer dallara da yatkın oluyor. Oyunculuk benim için çok büyük renk oldu. 'Savcının Karısı' dizisinden teklif aldığımda beş ay oyuncu koçuyla çalıştım. Dizinin yönetmeni Aydın Bulut'un da çok büyük emeği vardır üstümde.
KOÇUM İĞNEYLE KUYU KAZDI
* Oyuncu koçunuz kimdi?
Yeşim Ceren Bozoğlu diye bir hanım. Çok iyi bir koçtur. İğneyle kuyu kazdı resmen. İki senelik çalışmayı beş ayda yaptık.
* İlk dizinizde başrol oynadınız. Bu sadece şans mı?
Galiba. İyi ki de öyle oldu. Diğer türlü, daha çok kasacaktım kendimi. Anlayamayacaktım, ileride daha iyi bir rol olur mu, diye hep sürüncemede kalacaktım.
KARAKTER BİRAZ ÇAPKIN
* Son diziniz 'Yaban Gülü'nün teklifi nasıl geldi?
Vega Yapım'dan aradılar. Nuran Devres'in senaryosu. Onun senaryoları bana çok uygun oluyor. Kendisi de benimle çalışmak istemiş. İki kişinin üzerine kurulan senaryoları pek sevmiyorum. Birbiriyle girintili çıkıntılı olan ve üç-dört kişinin etrafında dönen rolleri seviyorum ki, ben müzikle de uğraştığım için haftanın altı gününü sette geçiremem. Bu yüzden tam bana uygun oldu. Canlandırdığım 'Selim' karakteri psikolojik olarak enteresan bir tip. Çok başarılı bir işadamı, yatalak bir karısı var, karısını seviyor ama evlilikleri sadece kağıt üzerinde. Adam da genç ve diğer güzel kadınlar ilgisini çekiyor. Sanırım biraz çapkın bir adam.
* Biraz mı?
(Kahkahalar) Biraz ufak kalıyor sanırım. Ben bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Onun yaptıklarında bir kötülük yok. Sekreteriyle uzun süre beraber çalıştıkları için ister istemez bir elektriklenme oluyor aralarında. Ama Laçin onun için çok farklı. Ona aşık oluyor. Görüntüde çapkın, ona buna asılan bir tip olarak gözüküyor. Ama öyle biri değil. Bu özellikleri beni cezbediyor. Bu tarz bir rolü oynamak güzel.
* Selim zengin bir adam olduğu için kadınlar çevresinde olmasın...
Öyle tabii. Adam hem karakter olarak, hem maddi olarak güçlü. Parası olan insanların karakterinde ister istemez bir güç oluyor. Bakışı bile farklı oluyor. Ezici bir gücü var ve ortağı bile ondan korkabiliyor. Ama karısı son zamanlarda, "Senin elinden her şeyini alırım" diye enteresan laflar etmeye başladı. Ben de bilmiyorum ama ileride beş parasız da kalabilirim!
KARIMI HİÇ ALDATMADIM
* Siz hiç karınızı aldattınız mı?
Aldatmadım! Evlilikten önce hareketli yaşadım ama tek evlilik yapmak istedim. Ve tek evlilik de yaptım. 1994'te evlendik. Evlenip ayrılmak bana göre değildi. Tabii ki evlenip ayrılanların kendilerince haklı yanları vardır ama evliliğin özveri gerektirdiğine inananlardanım. 'Her istediğimi yapayım hem de evli olayım'... Böyle bir şey yok! Kadın için de erkek için de bu geçerli. Ben zaman zaman kendimle bile kavga eden bir adamım ki karımla haydi haydi ederim. Ama evlilikte daha temkinli düşünüyorsun her şeyi.
* Setteki diyaloglarınız nasıl? Hatice Şendil de yeni bir oyuncu. Onunla anlaşabiliyor musunuz?
Dışarıdan çok soğuk biri gibi duruyor ama Hatice dünyanın en komik, en şeker, en problemsiz kızı. İşini çok ciddiye alan biri. Hatice dışındaki oyuncular da çok başarılı, ki İpek Tenolcay'ın adını söylememe bile gerek yok.
* Hayal ettiğiniz bir rol var mı?
Aslında ben oynamak istediğim karakteri 'Savcının Karısı' dizisinde bulmuşum. Savcı, tam benim oynamak istediğim bir karakterdi. Ben yine güçlü, otoriter, kararlı, birtakım değerleri olan ve bunlar için ölümü dahi göze alan, iyi niyetli karakterleri seviyorum. Köyde yaşayan bir karakteri de oynayabilirim. Egeli olduğum için o tarafın da diyalektini çok iyi yapabiliyorum. Aslında içimde yatan, bir komedi dizisinde oynamak. Normalde çok komik bir insanım, böyle ciddi durduğuma bakmayın...
* Oyunculuk ve müzisyenliğin benzer tarafları var mı?
İkisi de ne yapacaksan onu özümseyip içine sindirmekle ilgili. Duygularını en iyi şekilde anlatabiliyorsan hem oyunculukta hem şarkıcılıkta başarılı olabiliyorsun zaten. Ayrıca ben vokal koçluğu da yapıyorum. Ferhat Göçer'in, Hande Yener'e hatta Ajda Pekkan'a bile yaptım.
ALBÜM EYLÜL GİBİ ÇIKACAK
* Albüm hazırlıklarına başlamışsınız. 33 senedir müzikle uğraşıyorsunuz. Neden daha önce çıkarmadınız bu albümü?
Müzikte arka tarafı daha çok seviyorum. Orada daha renkli şeyler oluyor. Şarkıcı önde, sadece şarkısını söylüyor. Ama arkada çalmak, vokal yapmak aslında şarkı söylemekten çok daha keyifli. Şarkıcılar bizim aldığımız keyfi yaşayamazlar. Sonuçta şarkı söylemek bir anlatım ve ben de artık bir şeyler söylemek istiyorum. Bu konuda Sezen Hanım'ın da çok baskısı oldu. Hep yan çizdim ama artık kaçmıyorum. Yılların getirdiği bir birikim var ve bunu insanların da duymasını istiyorum.
* Albümünüzün tarzı nasıl olacak?
Moda, popüler, özenti bir tarz olmayacak. Yani on sene sonra da dinleyebileceğiniz şarkılar olacak. Sezen Hanım'ın albümünde 'Yine mi Çiçek' isimli bir parça söylemiştim. Onun orkestrasyonunu düşünürsek; o Arap kemanlar, darbukalar, tefler yok. Melodiler Türk kokacak. Bundan on sene önce de böyle bir müzik olsa dinlersiniz, bundan on sene sonra da... Eylül ayı gibi çıkmasını planlıyoruz.
En çok, keyif yapmayı seviyorum
* Müziğin ve oyunculuğun dışında neler yapıyorsunuz?
Klişe olacak ama ben doğayı çok seviyorum. Boş vaktim olursa hemen Cunda'ya giderim. Orada yazlığım ve küçük bir teknem var, balık tutarım. Ayrıca, arkadaşlarımla mangal yapmayı da çok seviyorum. En çok keyif yapmayı seviyorum. İşim olmasın, ailemle, arkadaşlarımla oturup muhabbet edeyim, keyif yapayım...
* 'ekşi sözlük'te sizin için kızların sizi çok beğendiklerini ve Sezen Aksu konserine bilet alırken, perküsyona yakın bir yerden seçtiklerini söylüyorlar. Eşiniz rahatsız mı bu durumdan?
(Gülüyor) Yan tarafta mı oturuyorlar! Benim eşim aklı başında bir kadın. Beğenilmemden de çok memnun ama bir gün Açıkhava'da bir konsere geldi. Yanında oturan kadın sürekli "Cihan!" diye bağırıyormuş. Orada biraz sinirlenmiş, "Boğacaktım" dedi.
*Herhalde bunca yıl içinde pek çok komik olay yaşamışsınızdır. İlk aklınıza gelen nedir?
Caddebostan Maksim Gazinosu'nda Sibel Egemen ile çalışıyorum. 19-20 yaşlarındayım. Matine-suare arası Sibel Egemen ile oturuyoruz, içinden geldi, eğlence olsun diye, "Gel Cihan, sana bir makyaj yapayım" dedi, kabul ettim. Pırıl pırılım o zaman, sakal filan da yok. Güzel bir makyaj yaptı, saçıma da peruk taktık bir tane, bornoz da giydim; oturuyoruz. Kadroda Fatma Girik de var. Kapı çaldı ve Fatma Girik girdi odaya. Selam verdi, ben kafamı salladım. Sibel de Fatma Hanım'a beni ilerideki gazinoda çalışan biri olarak tanıttı ve ziyarete geldiğimi söyledi. Fatma Hanım, "Memnun oldum" dedi. Yedi yani kadın! Sonra ben yanına yaklaştım ve "Sen ne kadar güzel şeysin böyle!" dedim. Dondu kaldı Fatma Girik. Yerlere yattık gülmekten. O çok güzel bir anıydı bizim için...
Sezen Aksu evliya gibi bir kadın!
* Bunca yıl hiç öne çıkma egonuz olmadı mı?
Benim hiç egom yok ki. Bu kadar olmaması da iyi bir şey değil. Çünkü sanatçılık başka, şarkıcılık başka bir şeydir. Ben şarkıcıyım. Biraz ego istiyor bu işler, öne çıkma dürtüsü olması lazım ki şarkıcı olabilesiniz. Bende o dürtü de yok işte! Nasıl olacak bilmiyorum!
* Şu ana kadar Sibel Egemen, Leman Sam'la ve en son Sezen Aksu'yla çalıştınız. Hangi isimle çalışmak daha kolaydı?
Ben çok şanslı bir insanım. Sibel Egemen, o devrin önemli isimlerinden biriydi. Avrupa tarzı müzik yapan tek kadındı. Neredeyse hiç Türkçe şarkı yoktu repertuvarımızda. Onunla çalışmak başka bir keyifti. Leman dünya iyisi bir kadındır. Onu anlatmama gerek yok, Türkiye biliyor kendisini! Sezen Aksu; evliya olmuş bir kadın. Benim şansıma bakar mısın? Hepsi bir melek. Sibel Egemen'le sekiz sene çalıştım, Leman Sam'la da sekiz sene çalıştım, Sezen Aksu'yla 12 senedir çalışıyoruz.
* Albüm çıkınca Sezen Aksu'nun orkestrasından ayrılacak mısınız?
Kesinlikle hayır. Ben o durumu da hiç anlamıyorum. Albüm çıktı, hadi güle güle! Ben onunla çalışmaya devam edeceğim. Sonuçta kendi işlerimi de ona göre ayarlayacağım. Ha, işler acayip yolunda gider, konserden konsere koşarım, başımı kaşıyacak vaktim bile olmaz, onu o zaman düşünürüz. Konuşur bir formül buluruz.
Meğer ne kadar kabiliyetsizmişim!
* Şarkılar Sezen Aksu'nun mu?
İki tane şarkı Sıla Gençoğlu'na ait. Sezen Hanım'ın şarkıları da var. Benim için yazdığı 'Karım' diye bir şarkı var ki okurken gözlerimden yaş geldi. Çıkış şarkım büyük ihtimalle o olacak. Hem şarkının var oluşu hem bana yapılmış olması hem de beni anlatıyor olması çok güzel bir şey.
* Sezen Aksu'nun vokalisti olup da desteğini alarak albüm çıkaranlar çok başarılı oldu. Bu durum, sizden beklentiyi de yükseltiyor...
Beni kasan zaten o. Ya çok güzel bir şey yapmam ya da hiç yapmamam lazım. 40 yaşından sonra evlenmek, birini beğenmek zordur ya. Benim için de öyle oldu. Çok ince eleyip sık dokuyorum. Dolayısıyla hem şimdiki, hem de ilerisindeki iş benim için zor. Meğer ben ne kabiliyetsizmişim ki on iki senedir hâlâ bir şey yapamadım! (Kahkahalar) Bu işin şakası, ama cidden hayatı biraz akışına bırakmak lazım. İnsanları görüyorum; çok hırslı, çok zengin ama mutsuz. On tane kaset yapmış, herkes tarafından çok seviliyor ama mutsuz. Ama ben çok mutluyum. Karımla en ufak problemim yok, oğlum aslan gibi! Her akşam evime gittiğimde sarmaş dolaş yemeğimizi yiyoruz, tatilimize gidiyoruz. Bundan daha ötesi var mı?
Kaynak:Günaydın/Sabah
Haberin resimleri
http://img207.imageshack.us/img207/3633/37078836nx5.png
http://img524.imageshack.us/img524/6743/38d3161459252c459b2171bci4.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/5851/339f14934cbc6f4d9348ef8sl7.jpg
ayberkdelisi 13-05-08, 13:21 teşekkürler.
cok tessekürlerr ekledikleriniz cok güzel resimlerde harikaa bu adam süperr yaaaa
ayberkdelisi 14-05-08, 21:41 http://img133.imageshack.us/img133/5577/0000000000201047kq5.jpg (http://imageshack.us)
http://img130.imageshack.us/img130/4713/0000000000201048hd3.jpg (http://imageshack.us)[]
http://img130.imageshack.us/img130/7472/0000000000201049az0.jpg (http://imageshack.us)
http://img462.imageshack.us/img462/978/0000000000201464bp2.jpg (http://imageshack.us)
http://img130.imageshack.us/img130/3474/0000000000201462mi5.jpg (http://imageshack.us)
ayberkdelisi 17-05-08, 23:34 http://img217.imageshack.us/img217/6015/gggcopyjf6.jpg http://img213.imageshack.us/img213/4072/gggycopypp4.jpg http://img81.imageshack.us/img81/7555/uuucopycn4.jpg
ayberkdelisi calısmaların cok güsel olmus izin verirsen kullanmak istiyorum
ve ayrıca dün kanal 1 de mucizeler gecesinde cihan okan konuktu cok sasrdım onu gördüğümde ama bi o kadarda cok sevindim bu adam süperr yaaaaa cok seviyorummmmmm !!!!!!!!!!!!
ayberkdelisi 26-05-08, 08:45 ayberkdelisi calısmaların cok güsel olmus izin verirsen kullanmak istiyorum
ve ayrıca dün kanal 1 de mucizeler gecesinde cihan okan konuktu cok sasrdım onu gördüğümde ama bi o kadarda cok sevindim bu adam süperr yaaaaa cok seviyorummmmmm !!!!!!!!!!!!
çok sevinirim kullanabilirsin tabi arkadaşım.
Evet bende gördüm ama unuttum yazmayı.Bir adamlan daha bidonun üstüne çıktılar ya çok komikti.Laçinde yanındaydı:D
evet ayrıca cok da tatlıydı :D
laçin orda cok soğuktu hiç konusmadı falan hoşuma gitmedi yani
ama cihan o süperdiiii :D:D:D
ayberkdelisi 27-05-08, 12:40 evet ayrıca cok da tatlıydı :D
laçin orda cok soğuktu hiç konusmadı falan hoşuma gitmedi yani
ama cihan o süperdiiii :D:D:D
ama o her zaman öyle:):):):):)
ya gerçekten yakındanda gördüm süper bir insan.
ama o her zaman öyle:):):):):)
ya gerçekten yakındanda gördüm süper bir insan.
ahhh ahhh bi ben göremedim cihanımı cok seviyorum bu adamı yaaa:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-cray:
bide bn görebilsem dünde cok tatlıydı bu arada :love05::img-in_lo:img-blush
selam arkadaşlar ben cihan okana savcının karısı dizisinden beri hayranım,,
adam tam bir karizma valla heee:img-wink:
yanlız üzüldüğüm bir konu var,cihan beyi düzgün projelerde ''yada öyle demiyim '' tutan dizi projelerinde görememek beni çok üzüyor,onu kadrosu sağlam ve güzel bir konusu olan,uzun soluklu bir dizide görmeyi ümid ediyorum:img-wink:
sayfada emeği geçen tüm arkadaşların,eline ve güzel gönlüne sağlık byebye
selam arkadaşlar ben cihan okana savcının karısı dizisinden beri hayranım,,
adam tam bir karizma valla heee:img-wink:
yanlız üzüldüğüm bir konu var,cihan beyi düzgün projelerde ''yada öyle demiyim '' tutan dizi projelerinde görememek beni çok üzüyor,onu kadrosu sağlam ve güzel bir konusu olan,uzun soluklu bir dizide görmeyi ümid ediyorum:img-wink:
sayfada emeği geçen tüm arkadaşların,eline ve güzel gönlüne sağlık byebye
evet bencede haklısın tutan dizilerde uzun süren dizilerde görmek bende cok isterim daha cok görmüş olurum hemm :img-in_lo:img-in_lo:love05:
ayrıca ayberkdelisi sen resim ekleyeceğini söylemiştin eğer hala ekleme şansın olursa cok sevinirim :happy0064
ayberkdelisi 29-05-08, 12:11 evet bencede haklısın tutan dizilerde uzun süren dizilerde görmek bende cok isterim daha cok görmüş olurum hemm :img-in_lo:img-in_lo:love05:
ayrıca ayberkdelisi sen resim ekleyeceğini söylemiştin eğer hala ekleme şansın olursa cok sevinirim :happy0064
evet canım ekliyecem unutmadım:)
ama ne zaman eklemeye kalksam imageshack hep bana uyuzluk yapıyor bugün bir sorun çıkarmmassa bir sürü eklerim:)
elimde iki tane yaban gülü bölümü varda.
evet canım ekliyecem unutmadım:)
ama ne zaman eklemeye kalksam imageshack hep bana uyuzluk yapıyor bugün bir sorun çıkarmmassa bir sürü eklerim:)
elimde iki tane yaban gülü bölümü varda.
ya saol şimdididen inş. yapmazz :img-hyste
oo süper yaban gülünden ordacok tatlı cihan okan :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
burcu_esmer 09-06-08, 21:29 slm arkadaşlar ben cihan okanın sadece dizilerini izledim... :) gerçekten ok başarılı ve birazda karizmatik kaşlarına hayranım saçma belki ama öle işte bence çok beşerılı bi oyuncu... yaban gülündede rolü baya zor bi karakter...
kardelen2086 09-06-08, 23:12 http://img118.imageshack.us/img118/1690/img0028ln7.th.jpg (http://img118.imageshack.us/my.php?image=img0028ln7.jpg)
burcu_esmer 10-06-08, 22:10 http://img145.imageshack.us/img145/2447/nehir91vrpu6.jpg (http://imageshack.us)
ben bunu görmemiştim ama çok tatlı çıkmış ikiside ben petek dinçözüde çok severim cihan okanda gerçekten çok karizmatik bi adam çok tatlı çıkmışlar... (:
|
|