Tüm Versiyonu Göster : Sıla - 53 -56. Bölüm Yorumları

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

siyah-beyaz
05-01-08, 17:07
Zeynep'in arkadaşı(Ömer mi adı)neden psiko yaptınız adamı?Erkek olsanız,yanınızda sevgiliniz olduğunu sandığınız kişi başka bir erkeğin içine düşüyorsa ve belki bunu daha önceleri de yaptıysa(fena halde kuşkulanıyorum doktor-hasta kurallarını önceleri de çiğnediğiyle ilgili) neden böyle davranmasın?Tamam medenice değil davranışı ama anlıyabilirim.Herkesin bir bam teli vardır bunun ki de o sırada attı...Tabii ben hem yarım yantalak seyrediyorum hem ahkam kesiyorum belki birşeyle atlamış olabilirim,Ömer hakkında...O zaman da yazdıklarımı geri alırım...

Bir anormallik de benden.Türkiye'nin sayılı işkadınlarından birinin annesi tedavi masraflarını ödeyemiyecek halde.Ne adına yaparlarsa yapsınlar bunu inandırıcı değil...Hele Celil'in önceki paragözlüğünü düşünürsem komik bile....

haramikedi
05-01-08, 17:15
Boranın Sıladan bağımsız varlığını göstermeleri şart. Babalığını, Mardinli kimliğini, büyük bir ailenin parçası olarak sorumluluklarını....Sade ve sadece, Sılayı sevmeye hapsedilemeyecek kadar çok şey vadeden bir karakter Boran.
Dilaver Sılanın şirketine girdi. Boran neden bu konuda Sılayla konuşmasın,neden ikisi birlikte bu konuya yoğunlaşmasınlar? Boran neden bu konuda birşeyler yapmayı düşünmesin?
Boranı neden Bedirhanın yüzüne bile baktırmıyorlar? Bebeğini kucağına alsın, onu merak etsin...onunla gezintiye çıksın, baba o ya. Böyle mi işlenilir baba olmak?
İş yerine gelip Borandan yardım isteyen biri var. "kan davalı mardin kaçağı" demek yeterli oluyor mu? Boran neden bu durum karşısında ciddileşip adamın peşindekileri ve meseleyi araştırmasın da, "ağa değilim ama hadi yapalım bi iyilik" moduna girsin?
Boranın şirketinde hiç mi birşeyler yapılmıyor? Nedir o şirketin işlevi?
Boranın neden ruhu çekilsin? Doğduğu topraklara ait tadı,duruşu neden böyle düşüncesizce katledilsin?
Borana hakkı verilsin. İçi boşaltılmasın. 17 yaşındaki kıza attırılan tafralarla ne töre mahvolur, ne de öyle şirketler döndürülür..bana göre ayrı ayrı insan yaratmak gerek. Sılayı sevmeye ya da sevindirmeye programlanmış bir robot değil, canlı kanlı akıllı dirençli aydınlık bir adam görmek istiyoruz. her İstanbula dönüşte Boranın uyutulmasından nefret ediyoruz.

ceren dilaverin odasına geldiğinde postasını da koyduğunda...dilaverin yüz mimikleri ....ya kalk şu kadını benzet...yada yine kalk şu kadının dudaklarına yapış izlenimi verdi....size ne verdi ?

aşık olduğu sınıf öğretmeni tarafından azarlanmakta olan sınıfın kaka çocuğu tabiki:
-sen buna ödev mi diyosun diloş! "2x2=karasal iklim" yazmışsın. Daha fazla tahammülüm kalmadı artık!
- rencide oldum ama benim oluceksinn:img-cool2

NİHZ GEL BURAYA!http://img124.imageshack.us/img124/3686/kermitcrazyby4.gif

newat
05-01-08, 17:25
Kedim sen üzülme,bence Boran biran önce uyanacak.:img-yes:
Önümüzdeki bölüm Dilan'ı eve Boran'ın getireceğini ümid ediyorum.:img-in_lo
Kendi şirketi ve Özdemir Holdingteki Dilaver etkinliği meselesi ilede yoğunlaşacaktır.
Olması gerektiği gibi.:img-yes:
En önemliside Mardin'de Zinhar amcası ile elele verip Ali Ağa'ya gereken dersi verecektir.:img-in_lo

d.nehir
05-01-08, 17:43
adam çok aklı başında görünüyordu..zeynepde ne diye çekeliyerek onu o yemeğe davet edip götürdü anlıyaadım ....sözde kendini duygularını kamufle etmek için erkeke arkadaşını götürdü ama daha içeri girmeden boran'a müstehçen baygın bakışlarını gönderip durdu...bence Ömer zeynebin hayatından sessizce çekip gidecek:icon_whis
öncelikler herkese iyi akşamlar yazmiyim bugun sadece okiyim dedim zeynep in adı geçince yine tutamadım kendimi:icon_evil
derin bence Ömer öyle sessizce gitmesin alsın Zeynep ide götürsün:happy0064
ayrıca Boran vurulduktan sonra duruldu kabul ama Zeynep in ona bakışlarından tavırlarından anlamıyo mu?Niye Sıla ya herhangi bir açıklama yapma geregi duymuyo gerçi Sanki Sıla soruyoda:icon_whis

son olarak nolur artık şu karekterler otursun nerdeyse dizi biticek hala kim iyi kim kötü bilmiyoruz (ağam hariç:img-in_lo)
Karar verin artık valla başım dönüyor diziyi izlemeyen biri sorsa ne cevap vericem bilmiorum:icon_whis
-Düş nehir bu Zinar iyi mi kötü mü?
-GO henüz karar veremedi:img-hyste

narince
05-01-08, 17:44
ne güzel anlatmışsın narince...dizi artık dikkatle izlediğimiz , merakla beklediğimiz, forumda sayfalar dolusu yorumlar yazdığımız Sıla dizisi değil...dizi artık DİZİMİZ değil....

Farklı bir tasarımla masalsı bir aşk ile ortaya yola çıkmış,senaryonun belkemiğini oluşturan sosyal içerikli konusuyla %44'ün ilgisini ve dikkatini çekebilmiş bir diziydi Sıla dizisi...Masalsı bir aşktı ama o aşkında özünü oluşturan bile sosyal içeriğiydi...Daha da önemlisi, dizinin yönetmeni çıkıp bangır bangır bağırdı...''benim törelerle meselem'' var...bu dizi imece usulü çekiliyor...şarkıları şu..şu..şu...destek olarak , beş kuruş para talep etmeden verdi...farklı alanlarda farklı kişiler şöyle...şöyle...şöyle ...katkıda bulunuyor...bizlerde inandık ne bu kervana katıldık...elimizden geldiğince çorbada tuzumuz olsun diye yazdık çizdik...

gercekten de ilk bolumlerde GO vermek istedigi mesajlari, masalsi ask ile o kadar guzel harmanlayarak veriyordu ki herkesi ekrana baglamayi becermisti. Duygusal bir insan olarak masalsi aski seyretmek icin ekran basina oturan ben ve benim gibi bircok izleyici ayni zamanda toreleri ve tore adi altinda kendi emellerini gerceklestirmek icin zavalli insanlari nasil kullanildiklarini ogrendik (bu diziden once bu konuda hic bir fikri olmayan biriydim). Yani ask isteyene ask (tabii ki bu aski MAA sayesinde yasayarak izledik) , sosyal konulari izlemek isteyene sosyal konular vardi. Herkes kendine gore birseyler buldu. Onun icin izlenme orani yuzde 45lerin uzerindeydi. (Bazi arkadaslar diger dizi asi ile silayi mukayese etmeye calisiyorlar, sila 10.bolumde reytingi yuzde 48 iken asi'nin 10 .bolum reytingi yuzde on bile degil. Bu reytingi de silaya tepkisi olup bu diziye kayanlar sebebiyle almistir diye dusunuyorum.):img-pilot

Ve ne oldu.. go yolundan döndü..ardına bile bakmadan,...kırıp döktüklerine aldırmadan kaçıp gitti... ne kendini kandırabilir, ne de izleyici... go'yu bilen zaten biliyordu...bilmeyen de bu dizi sayesinde ibretle öğrendi...hafızalardan silip atabilir mi, diyorsan...sanmıyorum... ağzıyla kuş tutsa gene silemez... ''okul''lar yaptırtsa, hanlar hamamlar bağışlasa, allame-i cihan olsa bir daha asla kimseyi kandıramaz...o noktalara ulaşamaz...

diziyle ilgili yaptiklari bir yana, yaptigi okul ve sil bastan dizisinden sonra yaptigi kadin siginma evinden dolayi GO yu hep takdir etmisimdir, hatta beni o kadar etkiledi bile taa kanada'lardan ben de nasil oradaki caresiz kadin ve cocuklara ulasabilirim, yardim edebilirim diye cirpindim ve kendime gore birseyler yapabilme yollarini buldum ve bu yuzden cok mutluyum.benim de bu corbada bir tutam tuzum oldu diye.:img-yes:

''töre'' gibi, ''kadın'' gibi sosyal içerikli konulara soyunmak ''ateşten gömlek'' giymeye benzer...ucunda ''yanmak'' vardır... kimse ''ateşten gömlek '', giydikten sonra da ömür boyu taşımak zorunda değildir. isteyen istediği anda üstündekilerini çıkartabilir. Ama, kişilikli , kendine ve ideallerine saygılı insan , giydiği gömleği usulune göre çıkartır... önce hiçbir açıklama getirmeden çarketmek, topluma benimsettiği karakterlerde kişilik değişiklikleri yaptırmak, olmadı kaçmak hiç bir şekilde ahlaka uygun olmaz...ne ahlaka ne de etiğe...

GO baslattigi isi yarim birakma mecburiyetinde kaldigini dusunuyorum.O bolgelerde sozu gecen, buyuk agalardan tehdit aldigini okumustum. eminim bizlere yansitilmayan, bilmedigimiz cok seyler vardir, onun icin sosyal konulardaki sapmalar icin onyargili davranmiyorum cunku tehditlerin olabilecegine inaniyorum. Tehditler yalniz sana olursa belki o kadar dikkate almayabilirsin ama aile ve diger insanlara zarar verilmesi soz konusu olursa durum farkli olabilir.

Korkarım, sayın GO' muhtemelen paniğe kapılıp usulünce dönmeyi aklına getiremedi...belki de aniden hastalandı, yoğun bakıma kaldırıldı, çekimlere katılamadı,.... go hastayken , dizinin geçmişinden ve de dünyadan habersiz öylesine birileri kendi bildiğince çekim yapıyor...dolayısıyla da saçmalıyor...

ah, go ah....sen bu hallere düşermiydin... allah kimsenin başına vermesin...düşmanın bile...tez zamanda acil şifalar diliyorum....

GO'nun hastalanmasi da bence yalniz dizinin gidisati ile olarak yapilan elestiriler degildi, sosyal konular icin yapilan baskilar, oyuncularin problemleri, izleyicilerin isteklerinin yerine getirilmesi icin israrlari, tuyolar yuzunden emeklerin cope atilmasi vs.vs.vs.

Ben de senin gibi GO'ya tez zamanda acil sifalar diliyorum.. ve sadece oldugu gibi diziyi izlemeye ugrasiyorum. Tabii ki tum arkadaslarin yazdiklari elestirileri okuyorum ve katiliyorum ama yine de sonuna kadar bu diziyi izlemekten vazgecmeyecegim.....

hepinizi opuyorum.:img-kiss:

ye_şil
05-01-08, 17:52
Boranın her zaman böyle incelikleri vardı.Sıla ona dünyayı zindan ettiği günlerde bile hoş şeyler hazırlar sılayı mutlu edebilmek için çabalar dururdu.Ama sıladan ibaret bir hayatıda yoktu ki.Boranın kendine has bir dünyası,çok sevdiği toprakları ve bu topraklarda yaşayan insanlar,hayalleri,idealleri ,düzeni değiştirme uğruna karşı duruşlarıda vardı.İstanbul bölümlerinde Boranın bu kadar pasifleştirilmesini beklemiyordum..Elbette ki sılanın işi ,hayatı ,anneliği, evlatlığı anlatılsın ama sıla anlatılırken boranda sadece terapistiyle yemek yerken tedavi olan,karısına hediye alıp öperek veren bir adammış gibi anlatılmasın.İzleyicinin dizinin gidişini beğenmemesi ve hatta kızmaya başlamasıda bununla az çok ilintili gibi geliyor bana en azından ben bu aşırı derecede pasifize edilmiş borandan haz etmedim..

Sevgili Aynurhay sorun da bu zaten.GO Borandan öylesine çok fazla çalıyorki sanki Boran Sıladan başka hiç bişeyle ilgilenmeyen,kendi hayatı ve insanlarının hayatına dair hiç bir eğilimi olmayan adeta asalak biri gibi gösteriliyor.:icon_sorrHatta karısına hediye bile seçemiyor,daha dün tanıdığı arkadaşından rica ediyor.

Boranın geçen sene Cihan için geri plana itilmesinden sonra biraz olsun toparlanmıştı ama şimdi yine İstanbula gelince aynı şey oldu.Bu adamın burda şirketi var,o şirketin başında çalışıyor.Sadece Sıla ihaleler almıyor,onunda şirketi heralde Sılanın şirketi gibi bir takım ihaleler filan alıyordur...
Sonra Boran bir baba niye salt bir baba olarak Boran işlenmiyor,niye onun babalığını biz görmüyoruz.Boranın babalığı gördüğü zaman benim aslan oğlum demek değil heralde.:img-yes:Boran bir birey,dostları olabilir,onlarla birlikte bişeyler yapabilir.Ve en önemlisi hedefleri olan biri,vurulmuş olması onun hedeflerinin geçersiz olduğu anlamına gelmezki.:img-yes:

Boranın görevi Sılayı sevmek ve onu mutlu etmek değil...Oda bir insan sevmek tabi ister ama sevilmek de ister.:img-in_loSılanın sevgisini hissetmeli,Boran Sıladan bağımsız bir birey olduğunu başka bir hayatı olduğunu bize hissettirmeli ama malesef Boranı bize sadece Sılayı sever ve onu mutlu etmek için çabalar,onun görevi bu diyerek gösteriyorlar,en çok buna kızıyorum.:icon_evil

Bugün Fatoş abla ,Fkenan ve pembe siteden bir çok yeni tanıdığım üyelerle buluştum.:img-in_loÇok çok güzel geçen bir sohbetti...Hepsini ayrı ayrı sevdim.Fatoş ablanın ve Fkenanın gelmesine ayrıca çok sevindim,onları tanımayı çok istiyordum.:img-in_lo Fatoş ablanın o meşhur kahkahasını sonunda bende duydum.:img-grin2Bol bol konuştuk,biraz dedikodu yaptık...GO,MAA ve CD'yi bol bol çekiştirdik.:img-hysteŞaka bir yana sanalda başlayıp gerçekte böylesine dostluklar kurmak zor bişey aslında ama biz birbirimizi öyle çok iyi tanıdık ki burda sanki karşılaşınca kırk yıldır tanıdığım insanlarla oturup konuşuyorum sandım.:img-yes:Çok çok güzeldi,inşallah bundan sonra daha çok biraraya gelicez.Ben tekrar hepsini ayrı ayrı çok çok öpüyorum :img-kiss:ve sımsıkı sarılıyorum.:love01:

de-rin
05-01-08, 17:57
Bu arada İstanbul da çekim için mekan bulmak çok sancılı bir süreç, çok iyi biliyorum... hele hele sesli çekim uygulanan yapım için çok daha zor... mekan kiraları inanılmaz boyutlarda... sevgili prodüksüyon nerden bulmuş orayı hiç anlamadım... öyle bir mekana çok sağlam bir kira ödediklerine eminim... kullanılan fazla oda yok gerçi ama yinede günlük olarak ciddi bir rakam olsa gerek... saat ücreti üzerinden anlaştılarsa eğer yazık olmuş hem o ekibe hem bize demekten başka çarem yok... dizideki karmaşanın bin beteri sette vuku bulmaktadır, hiçbir ayrıntıya önem verilmemektedir bu durumda... ne de olsa her geçen dakika para demek :sad53::sad53::sad53:

babyblue aramıza hoş geldini yoksa sizde ekipten misiniz?.
mekanlar pahalı olabilir tabi ama bizler onlar gidin bütün kış için müzeyi kiralayın demedikki...normal bir ev bulsalardı şöyle ev gibi ev kutu gibi derlerya işte öyle sıcak bir ev...evi inceliyecem diye boran ı görürsem inceliyemez oldum yani...
her geçen gün para ise o halde işe daha çok sarılmalı daha düzenli olmalı her bölüm bir mekan görüp hadi buraya uygun bir sahne yazıp çekelim yapmasınlar..bunlar ekip değil mi? senaritler özgür mekan işlerine bakan özgür , çeken özgür mü? ekip olamadılar mı? hala..çeken ben böyle bölye olmasını istiyorumu haftalar önce yazan ekibe bildirmez mi? mekancılarda bu konuşmaya dahil olup ona göre mekan aramaz mı?
anladık sılanın özdemir ailesi çok zenginde illaki köşkte oturması şart değildi...

Edit: En önemli anormalliği unutmuşum çok özür... ağlamayan bir bebek... hayret ki hayret bu bölüm ateşi çıktı ama yine lüzumsuz sakin bebeğimiz fazla gürültü yapmadı... bu anne babadan bu bebek olamaz... ikiside yüksek volüme kişilikler malum... ya da garibim herşeyin farkında bana laf düşmez zaten yeterine sorunumuz var ben susayım diyor :img-pilot

evet bez bebeğimizde bu bölümde bir nebze olsun babası gibi sahneleri çoğalmıştı..gerçi hala babasını kucağında göremedik ama bu bölüm aynı oda içerisinde 2-3dk olsa gördük:img-blush

aynurhay
05-01-08, 18:31
Sıla Bölüm Yorumları adı altında yazdığım son mesajdır bu:img-yes:

ACABA
Yüreğim bilmece
Cevabı olmayan
Yine de sevinçliyim
Burada olmaktan

Hilal ismini biliyorum ama niye gittiğini anlamıyorum...Dersen ki ben çok sıkıldım bu diziden anlarım ama seni bu kadar sevenler için yazmanı umarım! Bende seni seviyorum ve gitmeni hiç istemiyorum hiç olmazsa arada bir gelip;

Boran Forever!Çünkü Öyle :img-punk::img-punk:

diye esmeni bekliyorum! senin gibi yazabildim mi bu çok sevdiğim sloganını.

Sıla kaç yaşına girdi 19 mu? yeni yaşın kutlu olsun sıla.:img-kiss:....

Zeynep durgunlaştı mı biraz ne..sıkı bir aşk acısı çekecek gibi..

babyblue
05-01-08, 19:08
babyblue aramıza hoş geldini yoksa sizde ekipten misiniz?.

Hoşbuldum Derincim :blush:

hayır ekipten değilim sadece bu işlerle uğraşan dostlarım var... onlarla konuştuklarımızdan biliyorum o süreçleri, Sıla dizisi için bende sade bir izleyiciyim... dizi ekibiyle tek paylaşımım dizinin çok başladında, yanlış hatırlamıyorsam onlar 9. bölümü çekerken Mardin de bulunmam ve biraz sette biraz otelde yaptığımız sohbetlerden ibaret... o zamanlarda herşeyin yolunda gittiği zamanlar olduğundan bu tarz eleştirilerde bulunma ihtiyacı hissetmemiştim, ahh bilseydim ahhhh :bilmim:bilmim:bilmim

Konak konusunda hemfikiriz.. çok soğuk ve itici ama şu da var; mekanları sıcak kılan şey içinde yaşananlardır... biz orda cici bir aile görsek eminim ki hiç umrumuzda olmaz o lenduha :img-wink:

Dizi sesli çekildiği için öye fazla şehiriçi ve gündüz çekimleri yapmaları zor... çoğunlukla kapalı mekan ve gece çekimleri kullanılmasınız nedeni bu diye düşünüyorum... İstanbul ne yazık ki çok gürültülü bir şehir, Midyat'ta çocuklara susun diye bağırabiliyorlar ama burada kime sus diyecekler :icon_whis Çekim konusunda kaç bölüm depolu gidiyorlar bilmiyorum... en az 2 bölüm önden gitmek onlara rahat çekim şansı tanır... normalde senarist belirtir yazdığı sahnenin nasıl bir ortamda çekileceğini ama her senaryonun son şekillenişi sette olur, tüm yapımlarda bu kural işler... iş eninde sonunda yönetmene dayanır işte lafın kısası bu :icon_sorr

de-rin
05-01-08, 19:14
Sıla kaç yaşına girdi 19 mu? yeni yaşın kutlu olsun sıla.:img-kiss:.....

işte tam bende bu konuyu düşünüyordum sakın 2-3 yaş birden almasın sıla kız:img-hyste:img-hyste..yeni senristlerden bir atak bekledim ama kimse sılanın yaşını söylemedi neden acaba :img-beee:

narin bu sezon çok yeniledi kendini sürekli süpriz yapıp duruyor sakın YAREN YAREN derken minik azad olmasın gelecek misafiri:img-cool2..

Konak konusunda hemfikiriz.. çok soğuk ve itici ama şu da var; mekanları sıcak kılan şey içinde yaşananlardır... biz orda cici bir aile görsek eminim ki hiç umrumuzda olmaz o lenduha :img-wink:

Dizi sesli çekildiği için öye fazla şehiriçi ve gündüz çekimleri yapmaları zor... çoğunlukla kapalı mekan ve gece çekimleri kullanılmasınız nedeni bu diye düşünüyorum...

bende soruma cevap verdiğini için teşkkür ediyorum:img-wink: demek siz bir zamanlar elektirik akımının fazla hissediliği elektiriğin yeni yeni keşfedildiği zamnalarda olay yerinde durumu gözlerinizle görmüş o tarihe şahitlik yaptınız öyle mi?(ayol cümleyi nasıl bağlıyacam diye göbeğim catladı)ahh ne diyim ben lşimdi bilemedim kim kesti bu elektiriği durup durukende dizi elektiriksiz kaldı..elleri kırılsın emi:img-polic

evet sesli çekimler çok zor bunu bizler izleyici olarak farkındayız mesela bu bölümde bedarın yemek masasından kalkarkenki sandalyenin çıkardığı seten rahatsız oldum ama bedar olduğu için daha çok rahatsız oldum:img-yes:..kalkarken biraz daha özenli kalkabilirdi bir oyuncu olarak..

bazı dizilerde İstanbul'un göbeğinde sesli çekimler yapıyorlar isteyince herşeyin bir kolay yolu var diye düşünüyorum ben..izleyici onu anlayıp o seslerden rahatsız olmuyor, o seleri doğal karşılayabilir...

lavinya
05-01-08, 19:21
Ama geçen bölümden iyiydi, o kadar şişmedim..Tabii sadece biraz daha seyredilebilir olduğunu söylemek istiyorum.

Zeynep le Boran, Sıla ile Boran ın yapması gereken, görmek istediğimiz her şeyi yaptılar..Sahil kenarında sohbet, yemek, gezinti, alışveriş.. Oh maşallah..Yakında sıra öpüşmeye gelecek diye korkuyorum.:img-fie:.Mahsus mu yapıyorlar bilmem..

Boran ın Sıla için söylediklerini beğenmemiş güzel arkadaşlarım.. Ama biraz objektif olun canım.:img-yes:. Tek tek kelimelere bakarsak, çoğu doğruydu.Dır dır etmeme, söylenmeme ve sabırlı olmayı annelik için söyledi gibi geldi bana, ki bize anneliğini göstermemeleri, dizide buna yer ayrılmamasından bence..Hem siz Boran dan iyi mi biliyorsunuz, Boran söyledi bir kere bunları.:img-wink:

Öpücük bekleyip çakılan var mı?:img-blush Ben şahsen beklemiyordum, görüp göreceğimizin 2. fragmandaki kadar olacağından emindim. O kadarını çekmeleri bile ilerleme.. Fakat görüntüyü dondurmalarını ben bile beklemiyordum.:img-yes: Acaba bu işlem, dizilerde, bir aşk sahnesinde ilk defa mı denendi? Hayır, ekran kararması görmüştüm de dondurma ilk oluyor. GO, ilklerin yaratıcısı.:img-hyste.

Sabaçıgım;
Yukarıda yazdığın yoruma katılıyorum . Boranın Sıla ile yapmasını istediğimiz her şeyi Sevgili yönetmenimiz bize inat olsun diye Zeyneple yaptırıyor. Boran Sıla öyle bir alışverişte gerçekten görmek isterdim .
Boranın Sıla için söyledikleri ise bana göre kelimenin tam anlamı ile Sılayı güzel ifade etti .
Sıla fedakar ; evet ne kadar fedakarlık yaptığını bizler görmüyor değiliz. Sönmezler için çok fedakarlıklar yaptı .Boranla Mardinde yaşayarakta İstanbuldaki lüks yaşamından fedakarlık yapmış oldu .
Sıla sevdiği için ölümü göze alır;Almadımı ?Sıla Boranla kalarak ölümü göze almadımı?
Boranın diğer söyledikleri ; Tez canlı olduğunu hepimiz biliyoruz .Aklına koyduğunu hepimiz biliyoruz, iyi yürekli olduğunu hepimiz biliyoruz.( Füruzu biz affetmedik , Boran affetmedi Sıla affeti),Yemek yapmaz iş yapmaz , hepsi doğru . İyi anne evet yönetmenin verdiği kadar iyi annelik yapıyor.Dır dır etmeme, söylenmeme lafları ise , günlük hayatda Sıla dırdır etmiyor . Sıla hiç bir zaman o evde pişen yemek için dırdır etmedi , evin durumuna dırdır etmedi ,Yani kısaçası geçimsiz insan değil . Dır dır etmiyor .Boranın aldığı her hediyeyi çok güzel karşılıyor . Bana göre Boran çok güzel tanıttı.
Öpüşmeye gelirsek ;
Yine bana göre yeterli tutku vardı . Ben gördüm . Bundan fazlası artık abartıya girer. Amerikada dahi aile dizilerine bakarsanız öpüşme yok . Sıla Türkiyede aile dizisi . Bazı zamanlar MAA Cansu birbirlerine bakarken sarılsalar dahi öldüreçek gibi bakıyorlardı . Bu bölümde ben ikisinide tutkulu gördüm .
Cansu , gerçekten ilk bölümlere bakarak kendini çok iyi geliştirdi . Yandım Alideki rolüne bakarak burada çok iyi oynuyor. Diğer dizilerin oyuncularına bakıyorum da Cansu kadar iyi oynuyan göremiyorum .Örnek vereçek olursam ;
Halil ile Menekşedeki kız, Beren Saat, Bergüzar Korel,.......... daha bir çok baş rol oyuncudan çok iyi.
Kendinide Sıla ile muazam geliştirdi . İlk bölümleri ile son bölümleri ve Yandım Ali arasında çok büyük bir değişim var.
AKİF ise Hacıyı seyredenler ne demek istediğimi anlayaçaktır , oyunculuğuna bir şey katmadı . Bunu hep söylüyorum , söyleyeçegim .
Akif HAcıda muhteşem bir perfonmas göstermişti .
Pembe sitede tanıştığım , şu anda ise devamlı görüştüğüm , gözlemlerine çok güvendiğim bir arkadaşım, sürekli bana MAA hayranlığımdan dolayı seninki sadece bakıyor , sıkıyor artık diyordu . Bende ona Hacıyı bir izle diye adeta yalvarıyordum . Oradaki MAA ile buradaki MAA arasındaki farkı göreçeksin , MAA kendini konaktan aşağıyamı atsın , ne yapsın , adama ne veriliyorsa onu oynuyor, burada perfonmasının yarısını görmüyoruz , inşallah diziden ayrılırda perfonmasını göstereceği bir projede görürsün onu diyordum . Sonunda ne oldu ise arkadaşım HAcı dizisini izledi . Bana dediklerinde gerçekten haklıymışsın . MAA orada harika oynamış , Kenan İmirzalioğlundan dahi burada çok daha iyi dedi .
Akif , Sılada harçandı gitti . Ben bu sezon oynamasın diye çok istedim . Keşke bu sezon oynamayıp kendisine gelen Kara Yılan teklifini kabul edip orada oynasa idi . Kara Yılan dizisi çok güzel izliyorum ama içim yanayana . Akif keşke buradaki Kara Yılan olsa idi diye diye.
Bölüm yorumuna geleyim ;
Bu bölüm Sabanındediği gibi diğer bölümlere kıyasla sıkılmadan izledim . Bu bölümü artık senaryonun saçmalıklarına bakmadan , saçma yerlerde bu bizim dizi olur bunda normaldir diyerek sıkılmadan izledim .
Dilanı Ahmet Ağanın yeğeni Ahmet Ağaya karşılık kaçırmış olabilir .
Dizi başlamadan demiştim , Dilaver bu hükmü uyğulamak istemez diye evt haklı çıktım . Babasına ve Boranın ne yapaçagını bile bile artık uyğulamazdı .
Yine Ceren Fragmanda ki görüntüsünden , iyi bir karakter olduğu belli idi .
Zeyneple sevgilisi o yemekteki kavgaları çok saçma idi .
Boran ve Sılanın yemekteki o kadar yakınlaşmaları ise Boran karakterine ters bir durumdu . Yinede orada ikiside çok şekerdi . Dönüp dönüp bakaçagım o sahnelere , orada ikiside çok tutkulu idi.
Füruz Kevser konuşması doğaldı . Abayın Narine danışması saçma idi . Sanki ikisini yakınlaştırıyorlar gibi geldi .
Boranın Sıladan gelen telefona bakmaması çok hatalı idi . Boran çok küçük bir bebek babası . Eşinden ve evden gelen telefona bakmamak çok yanlış .Boranı orada çok hatalı buldum .
Sılayı kişilik olarak anlatması ide yanlış . Sıla ile nasıl tanıştığını anlatsa daha güzel olaçaktı .
Dr. Zeynep Borana fena aşık .
Haraminin ;
dediği gibi , Boranında bir şirketi var . Neden hiç toplantı yapılmıyor . Sanki o şirket Boranın kahvehanesi gibi , orada sürekli kahve içiyor. Hala Dilaverle Sılanın şirketi konusunda bir görüşmedi .:icon_whis
Dilanı kesinlikle Boranın bulmasını istiyorum . :good:
Kusura bakmayın biraz uzun oldu.

ifrit
05-01-08, 19:24
bedoşa bakıcı istiyorum...yavrum ordan oraya...kucaklarda..
bebeklerin ilk yılında annesi ile yogun bir şekilde birlikte olması,besleme,sevgi gibi ihtiyaçlarının anne tarafından karşılanması önemli..ama çalışan anne bukadar vakit ayıramıyor..hele sılam.
iş kadını sıla..
evlat sıla..
abla sıla..
dan anne sıla çok vakit kalmıyor..
bedoşun şöyle sakin,sevimli,huzurlu,dikkatli ve kalıcı bir dadısı olsun isitiyorum..
sıla işteyken bedoşa bakacak düzenli sürekli ilginecek biri..sanırım hamile narin ve hasta bedardan daha iyi bakar...

ya ayşeyi getirsinler bedoşa bakmak için yada dadı istiyorummm..DADI...

-Cansu91-
05-01-08, 19:29
Dans etselerdi iyi olurdu ama;sanmıyorum:img-blush.O ışığa güzel olabilirdi:img-yes::img-yes: GO yapmaz,CD de kabul etmez..Gerzekler.. :img-icecr:img-icecr

-Cansu Derenin geceliğini çözebilen var mı?Ben araştırdım anlayamıyorum.
Madem kuralları var Akifime,o zaman seksi şeyler giymesin :img-yes:

-Sönmez Bedarın beyaz eşarbının sırrını çözebilen var mı?Dizinın başladığı günden bu yana başka eşarp göremedim kendisinin saçında..:img-icecr:img-icecr

-Zeynep'in kırmızı giyinmesinin sebebini çözebilen var mı?Boranım için mi,yoksa sevgilisi için mi kırmızı giyinmiş? :img-polic:img-polic

Sıladan nefret ediyorum..Her daim Boranım..Yiğidim Mertim..Birtanem Boranıım :happy0064:happy0064

de-rin
05-01-08, 19:30
bedoşa bakıcı istiyorum...yavrum ordan oraya...kucaklarda..
bebeklerin ilk yılında annesi ile yogun bir şekilde birlikte olması,besleme,sevgi gibi ihtiyaçlarının anne tarafından karşılanması önemli..ama çalışan anne bukadar vakit ayıramıyor..hele sılam.

ya ayşeyi getirsinler bedoşa bakmak için yada dadı istiyorummm..DADI...

ifritçim sus canım benim şiit birisi duyacak şimdi.... ayşe deme bana ayşeyi görünce aklıma mikrofon geliyor:img-cool2..bir o birde hüseyin kaldı gelmemiş sıra onlarda narin bir süpriz yapıp onlarıda gizlice evlendirip diziye geri getirise hiç şaşırmıyacam..
en güzeli aklı başında 50 yaşlarında bilgili deneyimli bir bakıcı Bedirhan için uygun olabilir..genç olmasınki her gelen boran'a askıntı oluyor baksanıza bir nuran birde ayşe boran a umarsızca aşık olmadı dizide.:img-polic.

narince
05-01-08, 19:44
ifritçim sus canım benim şiit birisi duyacak şimdi.... ayşe deme bana ayşeyi görünce aklıma mikrofon geliyor:img-cool2..bir o birde hüseyin kaldı gelmemiş sıra onlarda narin bir süpriz yapıp onlarıda gizlice evlendirip diziye geri getirise hiç şaşırmıyacam..
en güzeli aklı başında 50 yaşlarında bilgili deneyimli bir bakıcı Bedirhan için uygun olabilir..genç olmasınki her gelen boran'a askıntı oluyor baksanıza bir nuran birde ayşe boran a umarsızca aşık olmadı dizide.:img-polic.

allah askina Ayse deme. :dito son bolumlerde yok diye cok mutluyum.. Derin'in dedigi gibi o mikrofon olayindan sonra benim istenmeyenler listesine girdi.. ne bu dizide gormek istiyorum ne de baska bir dizide.:img-fie:

Ayse ossun....:happy0064

de-rin
05-01-08, 19:54
]

dimi ama cancazım madem kuralların var ne diye giyniyosun hem sırt dekolteli geceliği hemde bacak dekolteli geceliği , giy mis gibi polar pıjamanıda dön totonu uyu değil mi? ama

ama şu son bölümlerdeki fosur fosur uyuyan boran da beni çok güldürüyor doğrusu..sıla kız sabha kadar köşkün tavanlarındaki işlemeleri incelesin sen yat uyu sabahlara kadar rahatça..baba oğulda çok uykucu canım

-Zeynep'in kırmızı giyinmesinin sebebini çözebilen var mı?Boranım için mi,yoksa sevgilisi için mi kırmızı giyinmiş? :img-polic:img-polic

tabi renkli giyinecekti sıla ile pişti olmamk için değil mi? sılanın siyah elbiseyi giyeceğinden emindi nasılsa..
ben kırmızı giyip boran'ın gözüne daha bi hoş görüneyim hemen farkedileyim diye düşünmüş olabilir..

narince bencede ayşe össün ama hiç zannetmiyorum:icon_whis

töreden kaçanlar birer ikişer İstanbul yollarına düştüğüne BORAN ağanın kapısını çalmaya başladığına göre birkaç bölüm sonra sıra AYŞE ve HÜSEYİN de gibi onlarda hüseyini ansından kaçıp gelebilecekmiş gibi:img-yes:

seroz
05-01-08, 20:08
GO baslattigi isi yarim birakma mecburiyetinde kaldigini dusunuyorum.O bolgelerde sozu gecen, buyuk agalardan tehdit aldigini okumustum. eminim bizlere yansitilmayan, bilmedigimiz cok seyler vardir, onun icin sosyal konulardaki sapmalar icin onyargili davranmiyorum cunku tehditlerin olabilecegine inaniyorum. Tehditler yalniz sana olursa belki o kadar dikkate almayabilirsin ama aile ve diger insanlara zarar verilmesi soz konusu olursa durum farkli olabilir. :

Eğer go, aynen senin tahmin ettiğin tarzda tehdit almış olabilir mi ...dersen ( ? )...koşullar pek uygun olmamakla beraber ,...mümkündür...zaman zaman kantarın topuzunu fazlaya kaçırdığı da oldu... uçlarda dolaşmaktan hoşlanan bir kişilik yapısı var... bazen öylesine abartıyor ki kendini bile yalanlar hale gelebiliyor...

ama, hiç bir bahanenin arkasına saklanmaya çalışmasın derim...özürü kabahatinden de büyük olur...sen kalk yola düş, iddialı sözler söyle...sonra...kendi yarattığın karakterlerin kişiliklerini değiştir ve şimdi de bu haliyle sevin de... neden; çünkü paranın tadını aldı, bırakamıyor...

madem olmuyor, diziyi sonlandırabilirdi usulune uygun olarak... zirvede bırakır, ve eğer gerçekten yetenekliyse yepyeni bir yapıma onurlu bir isimle başlangıç yapabilirdi...şimdi ne oldu ... damgayı yedi bir kere...çıkarcı, yalancı, dönek ...daha neler neler... değermiydi...alt tarafı 3 kuruşluk para, 5 metrelik bir bez için...

doray
05-01-08, 20:16
Ben de ASi kıslar gibi huzurlu sakin dizi izleyeceğim..Reklamlarda zaplarken görüşürüz anacığım...
Aman aman sokak kedileri gibi birbirlerine ha tosladı ha toslayacaklar zavallılar.Erkek kendince kıskanır,kız dünyadan bey haber..Hele kızınız ben küçükken bir dizi vardı adı,Pasaklı Sally'di..Çöp toplardı..Asi'yi seyrettikçe "o dizi"aklıma geliyor..Hele saçları ,yanında olsamda Asi kızın saçlarını yıkayıp tarasam diyorum.Bitli o kız ,bitli..:img-hyste
Önce hoşgeldin...
Gerçekten de yazdıklarını hakediyor Sılazedeler...Gerile ,kasıla izlemekten heryanımın ağrıdığını biliyorum dizi bittiğinde..Ama bence bunun için de geç kalındı,inandırıcılığını yitirdi kahramanlarımız...

Hele de o ev..Çok mu aramışlar o korku filmi evi gibi evi? Drakula yaşar o evde. ancak mesut mutlu.....
Asici hanım ne zaman inandırıcılıkları vardı ki onların??O evde Darkula değil de maşacı Söndürüler yaşıyor.Koskoca bahçeyi beğenmediler ,yıkık dökük bahçelerini özlediler..Birde mangal yaktılar,yazık yazık..Her şey Sıla'nın yüzüden.İnsanları bu yaşlarında evlerine hasret bırakıyor..Tripçi Sıla..:img-beee:

Töre için:
"İlle de kızı öldürecekler. Bu aşiret de aklını Sıla yla bozmuş."
Aşk için:
" Bu kız, bu çocuğu niye dudağından öpmüyor ki? Bu işin sırrı dudakta mı?"

Canım Sabam Töre için:bu aşirette Sıla Össün'cüymüş..:img-hyste
Aşk için:Cici Peline Cansu'ya özel mesaj çektirelim..Büleyken büle büle diyelim,Pelin gelen cevabı buraya yazsın..:img-hyste

Çatal bıçak elde bekleyenler : Aynurhay ,Ye_şil , Ayliz, Newat, Teomanresat, Zeynepsudem, maabel, "vuslat böcüğüm":img-in_lo :sad53:
Işığım,Çatal bıçak elde bekleyenlere ne ödül vereceğiz..Ben buldum 41 kere İyiki doğdun Sıla yazsınlar..:img-eat:
ben iyi niyetli izleyici olarak yine tamam der tüm bu çekimlerim o kocamannnn konakta olmasına bile razı olurum... evden herkesi göndermiş telefonlarını kapatmış, güne bebeklerini severek başlamış, cam önünde (asla yatakta değil) kahvaltısını eden, kendileriden konuşan, bebekleriyle ilgilenen, birlikte yemek yapan, sakarlık yapan, gülen hatta kahkaha atan, film izleyen mısır patlatan, sakin ve huzurlu bir çift olarak geceye varan normal insan... güzel dialoglarla süslenmiş bir bölüm... işte umarım bu kadarcıktır... yapması kolaydır... izlemesi güzeldir... sürekli karmaa içinde giden çekimlerinizin bir bölümcük sakinlemesidir... diğer karakterler bile yalnızca bir bölümcük normale dönebilir, hepimizin yaptığı gibi kendileriyle, evleriyle arabalarıyla ilgilenebilirler.. herkes dinlenir... bunu sizlerde bizlerde fazlasıyla hakkettik... sadece kendimizi düşünüyorsam namerdim sizlerinde düşündüğüm aşikardır... umarımı, fikrimi,dileğimi,yakarışımı arz ederim...
Hala ve herşeye rağmen izleyiciniz...
Babyblue çok ayıp :butch:sen GO'nun taktiklerini beğenmiyormusun?Verdiği mesajları ,daha da vereceklerini,hile tekniklerini,fragman taktiklerini..Bu dizi aşk dizisi mi??..Bu dizi Arabistan'da umre ziyareti yapanlara seyrettirilecek bir dizi..Gidenlerin gözleri arkalarında kalmasın diye..Mübarek bir iş yapıyoruz.Türkiye depremlerle salıncak gibi sallanıyor,terör ve töre olayları ile insanlar yaşamın kıyısında dolanıyor senin kurduğun hayallere bak..İşiniz yok mu sizin.Yettiniz beaaaa.:img-hyste.Nedir bu insanların sizden çektikleri ??Ağız tadı ile bir dizi çektirmediniz bea...:kahve

newat
05-01-08, 20:19
ama şu son bölümlerdeki fosur fosur uyuyan boran da beni çok güldürüyor doğrusu..sıla kız sabha kadar köşkün tavanlarındaki işlemeleri incelesin sen yat uyu sabahlara kadar rahatça..baba oğulda çok uykucu canım
Derincim Bu bölüm Boran'n uyurkenki sağ kolunu koyuş şekline dikkat ettinmi?
Çok ilginç.O şekilde nasıl uyuyabiliyorsa?:img-wink:

Boran'ın Sıla'nın telefonuna cevap vermeme gerekçesi hiç inandırıcı değildi.
Ağzından sürprizi kaçırırmış.Bizim tanıdığımız Boran'ın ağzı çok sıkı değilmidir?
Hiç ağzından bişey kaçırdığına tanık oldukmu?
İkinci düğünde bile biraz daha aramasa Sıla neredeyse bankta sabahlayacaktı:img-yes:

-Cansu91-
05-01-08, 20:39
de-rin sanırım Cansu Dere Boranım hariç herkese ne kadar mükemmel bir vucudu olduğunu göstermeyi amaçlıyor.Tebrikler babam bile bakakaldı kızı yaşındaki Sılaya.. :img-yes:

CD yi tebrik etmek lazım..Yönetmen gibi kız mübarek..GO Cansu Derenin kuralları çerçevesinde çekiyor diziyi.Gerçi onun da batırmada üstüne yok,mukemmel beceriyor bu işi Ama hepsi Cansu yüzünden hepsi İstemediği birşeyi yaptıramaması da GO suçu, oyuncu yönetmeni parrmağında oynatıyor Böylesine birşey duymadım ben :img-cool2:img-cool2

narince
05-01-08, 20:40
madem olmuyor, diziyi sonlandırabilirdi usulune uygun olarak... zirvede bırakır, ve eğer gerçekten yetenekliyse yepyeni bir yapıma onurlu bir isimle başlangıç yapabilirdi...şimdi ne oldu ... damgayı yedi bir kere...çıkarcı, yalancı, dönek ...daha neler neler... değermiydi...alt tarafı 3 kuruşluk para, 5 metrelik bir bez için...

diziyi bitirmesin...:img-fie: en azindan sezon sonuna kadar devam etsin....:img-yes: TV basina gecip de kalbimle izledigim tek dizi Sila. baska izledigim diziler de var ama sadece gozlerimle, kalbimle degil... bilmem anlatabiliyorsam...

sonra GO'nun yapim sirketinin su anda yayinda olan tek dizisi bu dizi. digerleri basarili olmadi. bir cok kisi bu dizi sayesinde ekmek yiyor. dizinin bitmesi demek bu insanlarin issiz kalmasi demektir. yazik olmaz mi? sonra ne kadar da sikayet etsek Sila hala daha basarili... ilk siralarda olan bir dizi ne diye bitirsinler? bitireceklerine burada ve diger sitelerde zaman ve emek harcayan arkadaslarimizin yorumlarindan faydalanarak kaliteyi yukseltsinler.:good:

sevgiler...:img-in_lo

ifrit
05-01-08, 20:58
ayy!! ben sizi kırarmıyım...gelmesin ayşe peki...siz yeterki mutlu olun..ama sayın G.O ablam ne yapar onu bilemem..

gelelim sayın G.O'un törede sapmasına..sayın G.O yenimi tehdit almışda töreden uzaklaşmış..yaptığını yaptı zaten..ordaki insanları yeterince rencide etti..kabul böyle yaşayanlar var ama herkesler aynı değil..o herkesi aynı kefeye koyup tarttı..
şimdi hiç tehdit aldım sözlerinin arkasına saklanmasın..eğer hanım efendi tehdit alsaydı..orda öyle rahat hareket edemezdi..kendisine destek veren insanlar var diye duydum bende..tehdit almışsa hala neden sılaya hükmü uygulamaya çalışıyor??
hayır hayır..yaptığı tek şey..hiçbişey bilmeden böyle bir konuya el atmak olmuştur..ne bölgeyi bilir ne insanlarını tanır...duymuş töre..anlatır kendince...
iki kız kurtarmadığı için mi tehdit aldı...:icon_whis o kızları kurtarsaydı kime ne zarar vermiş olacakatı..? sen bu kızları kurtarırsan sana,ailene şu zararı veririz diyen mi oldu??:icon_whis söylense bizi bu kadar kötü gösterme söylenirdi ki, onuda yapabileceğinin en kötüsünü yapmıştır..daha beteri yok..bana göre..o zaman nasıl anlattı...tehdit almadıda...şimdi...

keşke çıktığı yoldan sapmadan devam etseydi..sonunu güzel bişeylere bağlasaydı...türkiye arkasında olurdu..böyle MAA ve CD nin kitlesine kalmazdı..

Saba
05-01-08, 21:06
Merhabalar.. Bu akşam foruma geleyim dedim ama bu sefer de çoğunluk yok..Eskiden böyle miydi..:icon_sorr

Sevgili Erale, uzun değil, hem güzel bir değerlendirme olmuş. Dediğin gibi,Boran ın söylediklerini ayrı ayrı incelersek, şimdi aklımda değil hepsi, fakat dinlediğimde gayet doğru bulmuştum, gerçekçi bir tahlildi bence.. Hem hep iyi yönlerini değil, kötü yönlerini de söyledi.. İnatçı ve tezcanlı olmasını, damarına basılmasına dayanamadığını, aklına eseni yaptığını..İyi anne sözünden sonra dırdır etmediğini söyledi.. Hani bazı kadınlar, bebeğe sadece ben bakıyorum, sen hiç ilgilenmiyorsun derler ya, Sıla böyle demiyor gibi anladım ben.. Neyse zaten Boran aşık değil mi? Abartsa bile gayet doğal bence.:img-yes:.

Burada tuhaf olan bunların Dr. Zeynep e anlatılması.. O da dalga geçermiş gibi ama zorundan konuşarak, her eve Sıla lâzım, diyor. Kaba bir söylemdi bence.. Her eve dikiş makinası der gibi.. Zaten bu sözü Zeynep in söyleyeceğini tahmin etmiştim. Başka kimseye yakışmazdı.

Öpüşme meselesine gelince aslında bizim bu tür bir beklentimiz kalmadı..Bunu yazdık, esasında daha sıcak, samimi sahneler görmek istiyorduk. Şu Zeynep le olanlar gibi... Karı kocanın arasında hep bir mesafe var sanki, bu da öpüşmeyle ilgili değil..Bu bölümde de bu çok değişmedi.. Benim daha rahat seyretme sebebim, 52. bölümü hatırlıyor olmam. Burada baş karakterler biraz daha fazla göründü, yakınlaşmanın daha fazla olmasını beklemedim, sonuçta o sahnelere fena değildi diyebilirim. Ama burada seyirciye başka bir saygısızlık var. Herkes sanki dört göz öpüşme sahnesi bekliyormuş gibi, fragmanda böyle bir görüntü yaratmak, sonra bunun olamayacağını sahneyi dondurarak göstermek, seyirciyi aptal yerine koymaktır..Birbirlerine sarılsalardı çok daha hoş bir sahne olurdu..

Haramikedi ye Boran ın bu bölüm işlevsiz bırakıldığı konusunda katılıyorum. Boran kendine geldikten sonraki durgunluğu hala geçmiş değil. Ben o yüzden Mardin İstanbul ikilemini yazmıştım geçen haftalarda..Buraya gelince Mardin de olan biten her şey ve karakterler orada kalıyor. Zeynep le yakınlığı hiç olacak şey değil. Boran da bir saflık, bir "eğleniyorum ne hoş" havası var ki son derece saçma..Terapiyi ciddiye almıyor zaten, sadece Zeynep le gezmiş oluyor. Arkadaşına ayıp olmasın diye düşünüyor olabilir ama nereye kadar sürebilir ki bu durum.. Yaptıkları terapinin biri sonucu yok gibi..Boran bu bölüm yine eğlence havası içinde, bu sefer Sıla nın doğum günü için uğraştı. Bunun sebebi de iki karakteri ayrı tutmanın reyting düşürdüğü biliniyor, birarada olsunlar, onların üstüne bir hikaye olsun denmiş ve bütün bölüm bununla geçiştirilmiş nerdeyse..

Boran bir de arada şirketine gidiyor.Mardin le olan bağ hatırlansın diye, bu sefer bir kan davalı yardım istedi.. Boran ın ilk lafı yine aynı, "Ben artık ağa değilim ." Bu da Sıla nın hepsi benim yüzümden lafı gibi bir şey.. GO un baştaki amacından tamamen saptığı burada da belli. Doğrusu ben seyrederken, aman ağalıklar yıkılacak, gibi ütopik hayaller kurmuyordum. Ben olaylara insan açısından bakarım, ideolojiler açısından değil.. İnsanlar hakettikleri gibi, insan gibi yaşamalı, mesele bu. Orada ağa olur ya da olmaz, beni ilgilendiren bu değil..Bana göre bir insan kötüyse ağa olduğu için değil, karakteri kötü olduğu için kötü olur.Bu yüzden GO un baş karakteri ağa yapmasını da yadırgamadım önce.. Fakat bu durumu iyi anlatamadı. Ne tarafta duracağını bilemedi. İlk önce kötü karakterler çizdi ve insanları yerin dibine batırdı.Sonra sanırım tepki alınca hepsini birer birer sütten çıkmış ak kaşık yapmaya kalktı. Madem arkasında durmayacaktın, bu şekilde kötü göstermeseydin bazı olayları.. Şimdi ise tuhaflık, sanki Boran ağalıktan güç alıyormuş gibi, ağa olmayınca hiç bir forsu kalmamış gibi anlatılıyor. Ben geçen sezondan beri Boran ın gücü ağalıktan değil karakterindendir diyordum ama Allah yardımcımız olsun sözüyle, tokat yemiş gibi oldum. GO neden günah çıkartır gibi Mardin deki kötüleri aklıyor da bütün şehirlileri duygusuz, ruhsuz, yüzeysel, görgüsüz gösteriyor?( Bkz.bu bölümdeki Ömer)Boran neden kendinden her yardım istemeye gelene, yaş yetmiş, iş bitmtş der gibi,ben artık ağa değilim diyor? Bütün bunlardan sonra töre konusunu açmak için Sıla nın hükmü ortaya atılsa ne olur, atılmasa ne olur.:icon_whis.

Aynı şey Sıla için de geçerli.. Bu savaşı ikisi de kaybetti. Sıla 18 yaşında hiç bir şey bilmeden geldiği Mardin de aşık oldu, oraya bağlandı, iyiniyetiyle oradaki insanlar için bir şeyler yapmak istedi. Ama GO, karakterinin hiç bir şey başarmasını istemedi..Şu anda Sıla nın kocası ve bebeği hayatının odak noktası ki öyle olması gerekir.. Ama bunun dışında töreyle değil de Dilaver ve Esma ya karşı savaş veriyor, şirketi korumak için..Dilaver bu işi töre adına falan yapmadığından bu konunun töreyle de ilgisi yok. Onun Boran a şahsi kini var. Boran ise bunu da bilmiyormuş gibi davranıyor. Esma nın Sıla dan öç alma takıntısı var. Hiç bir şekilde onu haklı görmüyorum.O ve kocasının Sıla ya yapmadıkları kalmadı..Asla haketmediği bir mirasa oturdu. O adamdan boşanacaktı, onu aldatmıştı üstelik, şimdi onun paralarını yiyor. Zaten o miras Burhan ın bile hakkı değildi.Bir de Burhan ı öldürten adamla ortak. Zeki kadın Esma bundan hiç şüphelenmedi mi yani? Sıla nın Esma ya söyledikleri kavgacı tarzda olabilir ama o kadın insanı delirtecek kabiliyette..Şirketin her zamanki yöntemlerini değiştirmeye çalışıyorlar. Esma nın Sıla ya söyledikleri arasında bir tek "Kız çocuğu" olduğu doğru..Sıla taşıyamayacağı bir yükün altında. Ona bu gömleği giydirmeleri de senaryo hatası..Evli, çocuğu var,ailesinin dertleri, hüküm,bir de kendine düşman ortaklara karşı şirket yönetmeye çalışıyor. Sıla nın öncelikle eğitimini tamamlamaya çalışması gerekirdi. Fakat yine onu Esma karşısında kendini güçlü gösterme pozisyonuna soktular. Ayrıca Esma yı bile, Sıla yı sinirli göstererek, haklı duruma sokabiliyor bu senaristler. Gerçi ben geçmişi bile bilmesem, Esma nın hiç bir dediğini haklı bulmam..Çünkü Sıla nın miras sahibi olmasını hazmedemedi ve öcünü alıyor. Her yaptığı da can acıtmak için.. Sıla ya şirket de senin değil, sen sadece bir evlatlıksın,elinden alacağım diyor, Boran içinse, o da senin değil, bu kadın ya da başkası elinden alacak, demeye getiriyor.. Sıla nın hatası, içinde ne varsa dışarıya vuruyor..Yazmıştım, o Esma ile başa çıkabilecek tecrübede değil, kurnaz değil..O yüzden aldırmamazlık edemedi, sinirlendi ve Boran ın arkadaşı derken bile, kuşkulandığını belli etti.. Maalesef Sıla nın artık her şeyi kendi halletme huyundan vazgeçmesi gerek..Tabii bunun için bize, aşkı anlaşmadan,konuşmadan, birbirine açılmadan yaşamak şeklinde devam ettiren bir karı kocadan fazlası lazım..Ve bunu yazabilecek senaristler lazım...

Çok uzattım.. Sonra belki devam ederim.Herkes gene profillerde mi? Nihz de gidiyorum demiş.:icon_sorr. Olmaz ki ama..:img-blush Hadi geri dönün.:img-wink:.

Herkese sevgiler..bye

asumanoz
05-01-08, 22:06
Sevgili Cansummm

....evet genelde açık gecelik giymekte demekki açıklığa kural yok
sadece ööööööö var

-Sönmez Bedarın beyaz eşarbının sırrını çözebilen var mı?Dizinın başladığı günden bu yana başka eşarp göremedim kendisinin saçında..:img-icecr:img-icecr

canımıniçi....beyaz Bedar anaya ait bir sembol olmalı o alacalı bulacalı eşarp takmaz bak yakında o beyaz yemeniyide atacak görürsün canım

yok canım Boranım için giydi ama burnundanda geldi
:P:P:img-pilot

BORAN FOREVER

mause
05-01-08, 22:09
Canım kabinemgil ve sevgili forum:img-wink:

GO baslattigi isi yarim birakma mecburiyetinde kaldigini dusunuyorum.O bolgelerde sozu gecen, buyuk agalardan tehdit aldigini okumustum. eminim bizlere yansitilmayan, bilmedigimiz cok seyler vardir, onun icin sosyal konulardaki sapmalar icin onyargili davranmiyorum cunku tehditlerin olabilecegine inaniyorum. Tehditler yalniz sana olursa belki o kadar dikkate almayabilirsin ama aile ve diger insanlara zarar verilmesi soz konusu olursa durum farkli olabilir.
Sevgili narince,GO nun tehdit aldığını okumuşsun doğru olabilir çünkü uyuyan yılanı uyandırdı ama adama demezler mi madem beceremiyecektin niye bu işe giriştin.
Kendi fikrimce ki bunu birçok defa bu sayfalarda yazdım,GO bu projeyi böyle uzun kurgulamamıştı.Sıla'yı ilk kaçışından sonra ya öldürüp ya da yurt dışına gönderip diziyi bitirecekti.Ama ne oldu baktı dizi çok güzel reyting aldı,paralar bol bol geldi vereceği mesajdan uzaklaştı.Tamam izleyicinin isteklerinden babane benim bir senaryom var ve ben bu yolda ilerliyecem diyebilir ben de sorarım ilk 10-12 bölümde danışmanınız olan töre danışmanını nmeden yanınızda tutamadınız.Çünkü kendi bildiğini okudu sayın GO.
O'nu bile dinlemedi.
Sıla'yı öldürse tatlı reyting geliri gidecekti Sıla'yı yaşattı bu defa da bölgedeki gerçekten töre dramını çeken insanlardan tepki aldı.Binlerce töre mağdurunun suçu Türkiye'nin en zengin kadını olmamaları mı yoksa ağa karısı olmamaları mı?

GO'nun hastalanmasi da bence yalniz dizinin gidisati ile olarak yapilan elestiriler degildi, sosyal konular icin yapilan baskilar, oyuncularin problemleri, izleyicilerin isteklerinin yerine getirilmesi icin israrlari, tuyolar yuzunden emeklerin cope atilmasi vs.vs.vs.
Tüyoları verenler ekipten insanlardı zaten.Önce ekibine sahip çıksaydı.
Dirayetli bir yönetmen ya da yapımcı oyuncusunun elinde oyuncak olmaz.Bilmem kaç bölüm olmayan kurallar birden ortaya çıkınca "dur orda bakalım"der.İlk baştan beri kurallar böyle olsaydı tamam derdik ama magazinel haberlerden sonra değişen kurallar için oyuncuya "de get gari"diyebilmeliydi.
Eğer senaryo sağlam ise izleyicinin istekleri vız gelir tırıs gider.
İzleyiciyi bu hale kim getirdi yine kendisi.
Buraları takip edip diziye yön vermek fikri ne kaa saçma.:img-pilot
İzleyicinin isteğini yaptı da ne oldu?
Boran merdiven indi çıktı,Sıla'nın karnı şişti,bla bla bla.

Eğer ki kendi yaptığı işe saygı duyuyorsa bir sezon Kasımda bir sezon Ocakda aynı karaktere doğum günü yaptırılmaz.
Hadi yaptırdınız bu kişi bu kadar saf mı kendi doğum günü ile ilgili gün içinde hiçbir tedirginlik ya da umutlanma taşımasın.Sıla'ya gün içinde bari bir kez düşündürebilirdi"bu gün de benim doğum günüm ama Boran henüz birşey yapmadı,acaba unuttu mu ya da bir sürpriz hazırlıyor mu"diye.
İzleyicinin istediği at ile deve değil.Her insanın düşündüğü normal şeyler.
Dorayımın:img-in_lo beğenmediği ASİ de dün akşam kısacık bir balkonda dans sahnesi vardı.Öpüşme koklaşma olmadı ama o 1 dakikalık sahnedeki tutku bana yetti.:img-blush

Ben de senin gibi GO'ya tez zamanda acil sifalar diliyorum..
GO'nun yaptığı işe her türlü eleştiriyi yaparız ama geçmiş olsun demeyi de biliriz.:img-wink:

Bugün Fatoş abla ,Fkenan ve pembe siteden bir çok yeni tanıdığım üyelerle buluştum.Çok çok güzel geçen bir sohbetti...Hepsini ayrı ayrı sevdim
Ben de seni sevdim ye_şilim,bu dizinin bana kazandırdığı şeyler;bir ilk 11 bölümdeki güzellikler,iki Mardin ziyaretim,üç ve en önemlisi sanal dünyada birçok arkadaş edinip bunların bir kısmını gerçek hayata taşımam.:img-in_lo

Hilal ismini biliyorum ama niye gittiğini anlamıyorum...Dersen ki ben çok sıkıldım bu diziden anlarım ama seni bu kadar sevenler için yazmanı umarım! Bende seni seviyorum ve gitmeni hiç istemiyorum.
Sıla kaç yaşına girdi 19 mu? yeni yaşın kutlu olsun sıla.

aynurhaycığım,geçen sene 18 bitmişti bu sene de 19 bitmiş olmalı ama bu dizide ne oldu belli olmaz.

Ben de Hiloma,ablişkosunun bir denesine gitme diyorum.:img-in_lo
Bak ben ASİleştim ama forumdan koptum mu?:icon_whis
Öööööle forumu bırakıp gitmek yok.:icon_sorr
Hatta istersen özelden,profilden,repten,msn'den her bir yerden "gitme Hilom"yazayım.
Ve ilk defa Hilom için:happy0064

Boran Forever!Çünkü Öyle :img-punk::img-punk:

maabel
05-01-08, 22:18
İyi geceler arkadaşlarım...:img-in_lo
53 bölümden sonra Sıla için kılımı bile kıpırdatmayacagım ölsün bizde kurtulalım...:happy0064Sılayı görünce kutuptaymışım gibi üşüyorum insan bu kadar soguk bakarmı anlamıyorum..:icon_sorr
Kocası önüne dünları sermiş bakışlar buz gibi..:icon_sorr
Soguk nevale ne olacak..Boranı kutluyorum Sıla yı bile güzel görebildigi için...

Mardinde BORAN ,İstanbulda SILA şahin kesiliyor ..Boranı İstanbulda pasif hallere düşürmelerine çok sinirleniyorum..:icon_sorr

Narin ve Abay yakınlaşmasıda sinirdi devamı gelecekse yazık diyorum...:icon_sorr

Dünkü bölümden sonra bence locada yerimi almak istiyorum ama alışmışım yazmadan duramadım..Diziyi izlemekten vazgeçtimde birde MAA yı izlemekten vazgeçebilsem...:icon_sorr
İyi geceler..bye

lbektas
05-01-08, 22:19
Şöyle bir yorumları okudum,herkes mükemmel bu dizinin bize getirdiği bir tek güzellik varsa oda hepimizi katip,hatip yapmış maşallah yakında dizi yönetmeni bile oluruz,eeee şöyle bir etrafımızdaki yönetmenlere bakılırsa buda hiç mantıksız olmaz,dizideki hataları say say bitmez ama teknik hatalar dan dolayı suçlayacağımız kim, tabiki GO,dizinin sürekliliğindeki bozukluğun sorumlusu kim ,tabiyki GO,düzgün bir senaryo olmayışının sorumlusu kim,tabiyki GO,oyuncuları saçma repliklerle komik durumlara düşmesinin sebebi kim,tabiyki GO,dizisinde manken oynattığını bize kim hatırlatıyor vucud,boy,endam göstererek tabiyki GO,başım çok ağrıyo sorumlusu kim tabiyki GO, O yüzden dizide başların ayak,ayakların baş olması çok doğal.
AZ,zorda bu ailenin kızları topukluyor,eee babası celil olanın kızı SIR olur,oğlu kometyen,hemde en CY dan,şimçek SILA eleştirilmiş,ammavelakin,bu hanım,1,5yıl içinde bir aile değiştirdi,kandırıldı,zorla evlendirildi,aile bildiği insanlar elim bir kaza geçirerek hakkın rahmetine kavuştu,bir konağa hapsedildi,ölüm tehlikesi atlattı,aşık olduğu adamın tecavüzüne uğradı(bunda hata boranın değil,ODA GO kabahatıdır)aşık olduğu adamdan kaçtı bunun vicdan muhasebesi yaptı,tavşan kaç,tazı tut oldu,hamile kaldı istem dışı,kaçırıldı istem dışı ,düşük tehlikesi yaşadı ,yangından kurtarıldı,kardeş acısı yaşadı,yine kaçtı tazı olup,doğum yaptı kocasız,kocası hapse düştü onun yüzünden,hakkında ölüm hükmü vardı,tekrar kaçırıldı ,kafasına silah dayandı,gerçi alışmış olması lazımdı ama ,kocası vuruldu ,eeeeeee şimdi bu kadar olayı yaşayın bakalım ,birde 19 yaşında ama bu yazdığım durumları anlıyamamamızın sebebi kim TABİKİ GO,niçun mi ee bu olaylar dizisindeki vahim durumu bize veremedi ,yani asıl madureyi sunamadı,bunun yerine huysuz,hakkındaki ölüm hükmünü hakeden,kocasını kanser etmeye uyraşan circir böceği bir kadın olarak lanse edildi,doğal olarakda sevilmedi,sorumlusu kim BENCE CYDA,herkesçe GO .
SEVİMLİ,güzel bir çoçuk olan EMİR GO yüzünden gıçık her şeye atlıyan biz molla deriz siz cekirge olarak bildiğiniz böceğe dönüştü,her şeye maydanoz,herkesin huyu değişti onun hala değiştiremedi .
OYYYY,de de dur,bitmez bu dizinin hataları,şimdilik bu ka yeter.

zeynepsudem
05-01-08, 22:39
dimi ama cancazım madem kuralların var ne diye giyniyosun hem sırt dekolteli geceliği hemde bacak dekolteli geceliği , giy mis gibi polar pıjamanıda dön totonu uyu değil mi? ama

ama şu son bölümlerdeki fosur fosur uyuyan boran da beni çok güldürüyor doğrusu..sıla kız sabaha kadar köşkün tavanlarındaki işlemeleri incelesin sen yat uyu sabahlara kadar rahatça..baba oğulda çok uykucu canım

tabi renkli giyinecekti sıla ile pişti olmamk için değil mi? sılanın siyah elbiseyi giyeceğinden emindi nasılsa..
ben kırmızı giyip boran'ın gözüne daha bi hoş görüneyim hemen farkedileyim diye düşünmüş olabilir..

Derin'cim dikkatli Arkadaşım Benim:img-in_lo Sıla' nın geceliği seksiydi:img-wink: camın önünde boş gözlerle dışarıyı seyretmesi falan rüyasında; Zeynep ile Boran' ı görmüş olmasın:img-hyste

CD o kaa cüretkar geceliği giymeye cesaret etmişken; Boran ile Sıla' nın sabah yatakta sarmaş dolaş uyudukları veya uyandıkları bir sahne çekselerdi keşke:img-yes: inan öpüşmemelerine bu kadar takılmazdım.

Sıla ile Boran birlikte alışverişe gitmezler, bebeklerini gezdirmezler, pazar günlerini birlikte geçirmezler:icon_whis
O' nların evli bi çift olduklarını hissettirebilecek sahneler çekseler. Bedirhan ateşlendiği gece durmadan ağlasaydı, Sıla ile Boran telaş etselerdi nerdeee:img-pilot Boran ile Bedirhan gece top atsan duymayacaklar o derece uyuyorlar:img-hyste Sıla Boran' ın gül yüzünü seyrederek sabahı ediyor:img-icecr

Yemek sırasında Sıla ile Boran' ın büyüklerinin yanında koklaşması hoş değildi ama o sahneyle akıllı senaristlerimizin:icon_whis Zeynep' e ve Bizlere mesaj vermek istediklerini düşünüyorum. Zeynep koklaşan çifti görünce kendi kendine; bu adam karısına deli gibi aşık kızım, havanda su dövmeyi bırak, bu adam Sana bakmaz. Bize vermek istedikleri mesaj; Zeynep Boran' a ne kadar yılışırsa yılışsın; Boran' ın Sıla' dan başka bi kadına bakmayacağı... Ben karımdan hiç birşey saklayamam ki..:img-in_lo Boran' ın bu sözleri; Sıla' yı mutlu etti:img-icecr Zeynep'i mors etti.

doray
05-01-08, 22:56
Büyük alışveriş ne için yapılmış Her eve bir Sıla lazım'ın doğum günü içünnn..Peki Boran'ın doğum kutlandı mı hayır;neden?Her eve bir Boran lazım değil mi?sanıyorlar..Bu dizi bu kadar zaman seyredildiyse Boran yüzünden değil midir?Bu gidenler Go ve Sıla'nı saçmalıkları yüzünden diziden gitmemişler midir?Gidenler daha da çok olacaktır.Bu kadar emek verilen bir diziyi seyredilir hale getirseniz günaha mı girersiniz??:img-yes:

Bu dizi töre dizisi mi ,aşk dizisi mi yoksa oyunculardan birini parlatma dizisi midir??Neyi seyredeceğimizi bilsek te ona göre kararımızı versek..Töre desen değil,(şimdiye kadar Sıla'nın ölmüş olması gerekirdi,zira insanlara töreyi değiştirme gibi bir alternatiflerinin olmadığı gösterilmiştir) aşk desen esamesi okunmuyor,( aşık kişilerin davranışları bu şekil olmamalı,kıskançlık salt aşk belirtisi değildir,aşkı tarif eden bir çok seçenek vardır.).geriye bir tek seçenek kalıyor,geçen senenin kötü kül kedisini bu sene Sindirella'ya döndürmektir ki; kuvvetle muhtemelen bu sene bunu görmekteyiz...:img-wink:

Ben bu diziyi çok sevdiğimden(bir zamanlar çok sevmiştim) ya da vaz geçilmezliliğinden seyrediyor değilim.Ben yapmaya inat edilen şeyin her geçen gün nasıl da kötüye gittiğini,alçaldığını ve yok olmaya başladığını seyrediyor ve sonra da çok sevdiğim bu forumda ekran karşısında bizlere yansıttıklarını yazıyorum..Emeği veren siz,karşılığını alamayan yine siz..Ne yazık....:img-nyam:

-Cansu91-
05-01-08, 23:01
Karman Çorman bir yorum atacağım :icon_whis aynı GO un bizi bağımlı yaptığı tesiri altında bıraktığı ve asla kopamadığım Sıla dizisi gibi..:img-yes:

Bu hafta geçen haftaya oranla daha bir güzeldi diyebilirim,Boran sahnelerine daha özen veilmiş.Bunun için teşekkürler ama teşekkürümü lütfen geri aldırtmayın bana.:img-polic
Bu hafta neden dizi izlenilmedi,geçen hafta son sahne anlaşılır değildi,hemencecik anlamsız bir şekilde bitti.:img-yes:
Haftaya iyi rayting alacağız neden ;daha iyi alacağız yani.Bu hafta izleyenler izlemeyenlere söyleyecek.Bu hafta fena değildi diyecek.Daha sonra,herkes tv başına oturacak.Haftaya izlenme oranları artacak.Ama gelecek bölüm güzel olmayacak 2 hafta sonraki raytinglerde vay halımıze olacak..:img-in_lo (kanımca :img-pilot)

seroz
05-01-08, 23:04
diziyi bitirmesin...:img-fie: en azindan sezon sonuna kadar devam etsin....:img-yes: TV basina gecip de kalbimle izledigim tek dizi Sila. baska izledigim diziler de var ama sadece gozlerimle, kalbimle degil... bilmem anlatabiliyorsam...

sonra GO'nun yapim sirketinin su anda yayinda olan tek dizisi bu dizi. digerleri basarili olmadi. bir cok kisi bu dizi sayesinde ekmek yiyor. dizinin bitmesi demek bu insanlarin issiz kalmasi demektir. yazik olmaz mi? sonra ne kadar da sikayet etsek Sila hala daha basarili... ilk siralarda olan bir dizi ne diye bitirsinler? bitireceklerine burada ve diger sitelerde zaman ve emek harcayan arkadaslarimizin yorumlarindan faydalanarak kaliteyi yukseltsinler.:good:

sevgiler...:img-in_lo

Dizi bundan 5 yada 6 hafta önce ''Boranın kafasına torba geçirildiği bölümden'' itibaren bitti sevgili narince...bana kalırsa kimse kendini kandırmasın derim...ne ''töre''kaldı ne de ''masalsı aşk''...o masalsı aşkın temelende yatan ''çağdışı kalmış töre'' olgusuydu. go, o çağdışı olguyu kendi çıkarları için öyle bir hale getirdiki eminim kargalar bile şimdiki haline gülüyordur...masalsı aşkın hali de ortada...Sıla'nın peşinde dolanıp gönlünü hoş etmeye çalışan bir Boran ile CD ve MAA fanlarını daha kaç hafta oyalayabilir dersin...eli mahkum, öpüştürecek...öpüştürdükten sonra da elindeki son kozu tüketecek...çünkü o saatten sonra ''öpüşmenin'' bile cılkını çıkartmış olacak...

raytinglerde üst sıralardaymış, inanıyormusun...bu haftada izleyici kaybetmiş....önümüzdeki kaftada kaybedeceğinden hiç kuşkum yok...güçlü bir dibe vuruş bakalım ne zaman ve nasıl olacak...

yeniden ''töre hükmünü'' hortlatması nedendir dersin...ama artık hiç şansı kalmadı...zannediyormusun ki, bir döneğe bundan böyle gönüllü destek gelir...''ben gittim dizi kan kaybetti, geldim yükselttim'' hayalleri kuruyorsa eğer...aklıma gelen bir atasözünü hatırlatayım...''aç tavuk kendini arpa ambarında sanırmış''....ya da forumda sık kullanılan Anadolumuza özel güzel bir deyiş...''geçti Bor'un pazarı... go, çıkmamış candan umut kesmemeye devam etsin...

ifrit
05-01-08, 23:06
GO'nun hastalanmasi da bence yalniz dizinin gidisati ile olarak yapilan elestiriler degildi, sosyal konular icin yapilan baskilar, oyuncularin problemleri, izleyicilerin isteklerinin yerine getirilmesi icin israrlari, tuyolar yuzunden emeklerin cope atilmasi vs.vs.
sayın G.O bilmiyor muydu oyuncunun kapris yapacağını yada sette çalışan bir işçinin tüyo vereceğini..bu işin yabancısımıydı?? ilk defamı dizi çekiyordu?? sektörün dışındamıydı?? hepsini biliyordu..atıyorum ışıkcı bir tüyo verdi diye mi bize o kadar kopuk saçma sapan sahneler izletti.. bunu yapmasa daha iyi olurdu bence..
sosyal baskıya gelince daha öncede aynı bölgede yine bir dizi çekmişliği vardır..bilir..elbette bazı çevrelerden tepki alacaktı bunu bilerek yola çıktı..hemde ne iddialarla yola çıktı...:icon_whis
iki kız kurtaracağım dedi...gördüklerime duyarsız kalamazdım dedi..sonra biz ne gördük..bana istediği hiçbir şeyi verememiştir kendisi..sadece bir kadın olarak kadınlık camiasına verdiği zarardan dolayı nefretimi kazanmışıtır..
celil efendiyi çark ettirincemi sosyal baskı azaldı..yada firuz ve kevseri...
yada gülizari 3 katına paraya satan babası ilemi sosyal baskı azaldı..yoo yoo..
sayın G.O elinden geleni ardına koymamıştır..herbişeyi gayet güzel yapmıştır..dediğim dedik diyerek..ne izleğini dikkate almıştır..ne yöre halkını..
anlattığınıda tam anlatsa amenna..oda yok..onun düzeni hiçbir yerde yok..

malesef tüm bunları söyleyen kadının para hırsı herşeyin önüne geçmiştir...
maktıklı bir nedenle bir töre kurbanını kurtarsaydı..izleyiciside mutlu olacaktı..töre mağduruna umut olacaktı..sosyal baskısıda azalacaktı...NİYE YAPMADI??

hadi töreden etkilenenleri geçtim..verdiği şehirli, iyi eğitim almış kadınlara bakın..Esma aman allahım nefretlik..zeynep keza yine aynı..bir avukat başlattı işe allasen kim öle bir kızı işe alır..kendi adıma benimle iş görüşmesinde o sözleri sarfeden bir kızı direkt kovarım..ama yine birilerini yere vurmak için..işte dilaver gibi biri ancak bukadar olur..işe alma şeklide budur diyorsa o başka..irdelemiyorum...yoksa her replikten bişeyler çıkarırım..
yani sayın G.O un verdiği modern kadınıda beğenmiyorum..
izlemeyeyim o zaman..doğru..ama beni kimsenin kandırmaya hakkı yok..hele böyle bir konuda..ilgimi çekmeyen bir konu olsa ne G.O tanırım..nede bu kadar zaman harcarım..şu mesajı tek elimle yazmaya çalışıyorum..DERDİM NE PEKİ??
bir kadın para için bukadarını yapmamalıydı...işte hepsi bu...

doray
05-01-08, 23:11
Ama ama Fatoşum bizim dizide de tutkucuk vardı..Sıla'yı görmedin mi nasıl kıskandı Boran'ı?Nasıl yanağına öpücük kondurdu Boran'ın sesi duymadın mı??Sonracıma Boran nasıl omuz öptü,nasıl nergiz buldu getirdi sabahın köründe,kargalar falan fişman ederken..:img-blush

Ben Asi'yi beğenmiyor değilimm.:icon_whisAma Bizim Sıla sizin Asi'yi döver..Sizin kızda oğlanda pek bir bayık..Bizde kız kuru toto,oğlumuz babayiğit,güldümü güller açıyor,konuşmasa da seyrediliyor.:img-nyam:Sizinkiler botoxlu gibi cancazım,iki gözüm mauesemmm..:img-in_lo

-Cansu91-
05-01-08, 23:14
:icon_whis seroz arkadaşım dediklerinin altına tebrikler yazıp bir de imzamı atmak istiyorum tabii iznin olursa..:img-icecr

İnanın surada verdiğim emeği başka hiçbir yerde vermedim,Asmalı Konak gibi esfane bir dizinin bile forumuna girip bu kadar eleştri yazmadım.:icon_sorr Sıla dizisinde yazdım herşeyi gece gündüz çalıştım emek verdim olmasını ıstedim en önemlisi de umut verdim bağlandım.. Ama Akif aşkı her zaman vardı..Her zaman çok beğenerek izlediğim tek kişiydi ama o zamanlar farklıydı bir de şimdiye bakın..:img-pilotBu kadarı olmaz biz ne dediysek Sılacı mısyonundan vazgeçmedi,bu kadar değer verdiysek her zaamn tepti ben artık bunun rezil saçma sapan dizisine ne diyeyim..Cansu Derede görsel birşey görüyorum ama işlev sıfır..BEN NEYAPAYIM :img-blush

HER ZAMAN AKİF FOREVER :happy0064:happy0064

newat
05-01-08, 23:18
Dr Zeynep'in tavsiyelerinden birisini Boran uygulamış.
Hatırlamak için bazı yöntemler vardır koku demiş.
Boran'da Sıla'yı hatıırlamak için onun kokusunu hatırlatan çiçek almış.:img-in_lo

Yalnız İstanbul'da çok kalacaklarsa Sıla kocasına eşofman alsın.
Sabahın köründe yürüyüşe giderken takım elbise biraz komik kaçmış.:img-yes:

Birde mutlu olmak için unutmak gerekirmiş.Dr.Zeynep öyle diyor.
Ben her bölümden sonra mutlu olmak için tutkuyu göremediğimi unutuyorum.
Bu sayedede hala umutla tutku bekliyorum vede diziyi izliyorum.
Günışığım bak ben doğru yoldaymışım.Dr bile söylemiş.
Ben GO'un her bölüm beni yanılttığını unutup mutlu oluyorum.:img-hyste
Ben haftayada elimde çatal bıçak bekleyeceğim.:img-yes:

Dr Zeynep hastasını iki saat hastanede duramaz diye Fenerbahçe burnuna götürmüş.:img-hyste
En az bir dört saat birlikte olmuşlardır diye düşünüyorum.:icon_whis

asumanoz
05-01-08, 23:23
Sevgili newat

Boran'da Sıla'yı hatıırlamak için onun kokusunu hatırlatan çiçek almış.:img-in_lo

işte Boranın aklına ilk gelen Sılanın kokusu oldu dizi başladığından itibaren Boran Sılayı koklaya koklaya bir hal olmuştu

lbektas
05-01-08, 23:27
İFRİT,ayşeyi dadılığa davet etmişsin,boşverr bacım o kalsın okulda mikrofon tutsun bedoşu anası tutarr,yada NURAN tutsun koca konağı çeviriyo,el ka bebemi fazlalık gelecek AYŞE,çevrilebilirse gitsin AROGda oynasın.
CANSUM 91 OLANI ,CDgeceliği hoş hafif teşhirci ama yatak odası mahremiyetine inanan meşhur yönetmenimiz donduruyo,geceliğin devamı anladınız siz onu diyor gaffır misali,HA bu arada SILA gecelik giyse hatta hiç giymese ne yazar gönül yazar,dr zeynep sılaya kople düzenliyo veriyo BORANA uyarıcı ilacı uyuyo paso delukanlu oluyo uyuyan delikanluASUCUĞUM,bederin beyaz örtüsünün sırrı mardinli bayanlar ,köyde yaşayanlar genelde beyaz örtü takıyolar,bunda GO suçu yok yani gelenek.
ERALİM BACIM, demişsin,boranın şirketi, var toplantı yapmıyo,kahve içiyo ama bu BORANIN bide karısı var onunlada toplantı yapmadığı halde bide oğlu var,nasii oluyi bu iş donayi dizideSILAyla toplandı saatleri, teferruata gerek yok GO mevzu bahis olunca,bu bizim firfirlı naciye niçun iki iş bir elbise,neden dizideki elbiseyi AVON tanıtımında kullandı yada neden AVON daki elbiseyi dizide giydi,burda da kimin cimri olduğunu çözemedim,AVONCULARMI,CD,Yoksa mosttun cimrisi GO mu.

-Cansu91-
05-01-08, 23:29
.

newat canım sen şaka mı yapıyorsun, Sıla Boranla bile doğru duzgun ilgilenmezken bir de üstüyle mı ilgilenecek Allahaşkına güldürme beni kahkahalara boğma beni :P:P:P Şaka değil dimi gerçek yani :icon_whis

Sıla ancak ailesinin sorunlarıyla ilgilenir ancak onların derdine deva olur Borana gelince poss buzz :img-cool2 Acaba diyorum Sıla kutuplarda mı yaşasaymış,hanı hem soğuk hem de biraz kabaca ya :happy0064:happy0064
Çok mu ileri gittim ne, artık sıkıntıma verin..

ye_şil
05-01-08, 23:42
Az önce bölümün bazı sahnelerini daha doğrusu Boranlı sahnelerini tekrar izledim,sebebi ise pembiş siteden bir ablam,bu bölüm de Boran niye:img-in_lo dedi duydun mu?Dedi ben de duymadığım için sırf Boranın niyesini duymak için atlaya atlaya izledim.Bu arada bu sefer ki niye öyle uzatarak ve muzipçe söyleniş değil tam tersi endişe ile söylenmiş niye:img-in_lo idi.Her şekliyle güzel di işte...:img-in_lo

Bölüm de hani Zeynep'in sevgilisi olan Ömer var ya Borana diyorki "sık sık böyle davetler verirmisiniz",Boran da "biz zaten İstanbulda oturmuyoruz,mardinde oturuyoruz" dedi.Sonra o yılışık doktorun yılışık sevgilisi de "anlamalıydım" zaten dedi.İşte o sahne de o adamı boğmak geldi elimden.:icon_evilOrdaki aşağılıyıcı bakışları Borana anlamalıydım demesi ne kadar da yüzeysel ve sığ bir insan olduğunu gösteriyor.Boran gerçekten çok temiz yürekli bir insan ben onun yerinde olsam bir güzel benzetirdim heralde ama o çok masumane "daha önce bir mardinli tanıdınız mı?"diye soruyor.Yani tanımadığın insanlar hakkında nasıl bir fikir yürütebiliyorsun demek istiyor ama böyle ince imalardan anlayacak biri yok ki karşısında.Zaten daha içeriye girerken köyü diye ordakileri aşağıladı.Böyle insanlara sinir oluyorum,elimde değil.

Newat'cım ne kadar da ince ruhlu biri değil mi?:img-in_loZeynep ona koku dedi diye gitti karısının kokusunu hatırlatan Nergis aldı ve bu çiçeğin kokusu seni hatırlattı bana dedi.:img-in_loÇok zarif bir adam şu Boran...Yani hala Sıla gibi bir kadının yanında nasıl körelmeden kaldı hayret doğrusu,:img-grin2Sıla insanın duygularını bile yok eder zamanla o ama herşeye inat öylece bütün temizliğini koruyor.:img-in_lo

Ee süpriz yaptı karıcığına canım,o yüzden öyle dedi.Yoksa Boran da bilir heralde yürüyüşe takım elbise ile gidilmeyeceğini.:img-hysteHem öyle bile olsa ona takım elbise sporu bile yakışır.Yapsın ne olacak,eğer olmazsa ben ona alırım birlikte yaparız yürüyüşümüzü,ama sonra onu Sılaya göndermem tabi.:img-hyste

doray
05-01-08, 23:53

Ben her bölümden sonra mutlu olmak için tutkuyu göremediğimi unutuyorum.
Bu sayedede hala umutla tutku bekliyorum vede diziyi izliyorum.
Günışığım bak ben doğru yoldaymışım.Dr bile söylemiş.
Ben GO'un her bölüm beni yanılttığını unutup mutlu oluyorum.:img-hyste
Ben haftayada elimde çatal bıçak bekleyeceğim.:img-yes:

Newatım,Boran kibar adam ,Sıla'dan da aynı nezaketi görsek.:img-wink:Daha ne kocasına jesti var ne de Boran'a hediye almışlığı...Sıla kocasına eşofman alırken annesine de güzel bir çanta alsın.Bedar'ın bej rengi çantasını görünce gülmekten ölüyorum:D

Dr.Zeynep'in sözlerini Boran kaç kere uyguladı??Sıla'nın kaçtığını ,yaptıklarını nasıl da unutmuş..Boran Sıla'yı anlattı ben kahroldum..Ben yanlış diziyi mi seyrettim dedim..:img-hyste

Newatım bildiğin bir şeyler varsa söyle de, Asi'ye zap yapmayalım, bekleyelim bakalım Cansu nasıl kurallarını yıkmak zorunda kalmış ..Belki reytingler yükselir.Hoş dudakları japon yapıştırıcı ile yapışık gezseler kıymeti yok..Biz öpüşme meraklısı değiliz,biz aşık çift görmek istiyorduk ve yeri geldiğinde de aşkın mührü olan küçük bir buse..aşkı bile yansıtamadılar varsın öpüşme onların olsun..GO'nun reytinglerle derdi yok ki?Sıla'yı mı kıracak?isteyen seyretsin, istemeyen seyretmesin.M.A'nın yerinde olsam,inadına bu sefer ben öpüşmezdim..:img-pilot

lavinya
05-01-08, 23:53
İFRİT,ayşeyi dadılığa davet etmişsin,boşverr bacım o kalsın okulda mikrofon tutsun bedoşu anası tutarr,yada NURAN tutsun koca konağı çeviriyo,el ka bebemi fazlalık gelecek AYŞE,çevrilebilirse gitsin AROGda oynasın.
CANSUM 91 OLANI ,CDgeceliği hoş hafif teşhirci ama yatak odası mahremiyetine inanan meşhur yönetmenimiz donduruyo,geceliğin devamı anladınız siz onu diyor gaffır misali,HA bu arada SILA gecelik giyse hatta hiç giymese ne yazar gönül yazar,dr zeynep sılaya kople düzenliyo veriyo BORANA uyarıcı ilacı uyuyo paso delukanlu oluyo uyuyan delikanluASUCUĞUM,bederin beyaz örtüsünün sırrı mardinli bayanlar ,köyde yaşayanlar genelde beyaz örtü takıyolar,bunda GO suçu yok yani gelenek.
ERALİM BACIM, demişsin,boranın şirketi, var toplantı yapmıyo,kahve içiyo ama bu BORANIN bide karısı var onunlada toplantı yapmadığı halde bide oğlu var,nasii oluyi bu iş donayi dizideSILAyla toplandı saatleri, teferruata gerek yok GO mevzu bahis olunca,bu bizim firfirlı naciye niçun iki iş bir elbise,neden dizideki elbiseyi AVON tanıtımında kullandı yada neden AVON daki elbiseyi dizide giydi,burda da kimin cimri olduğunu çözemedim,AVONCULARMI,CD,Yoksa mosttun cimrisi GO mu.
Canım arkadaşım;

Ayşe bencede gitsin Arogda oynasın , artık Cem o kadar yalakaya bir güzelik düşünmüştür Ayşe için.
Sılanın geceliğine laf söylemeyin . 10. bölüm demiydi 11. böölümde miydi ne o radaki giydigi Beyaz Gecelikten sonra en dekolte geceliğini giyinmişti .
Leyla , canım , doğru demiyorum mu ki .. Boran şirketini kavhehane gibi kullanıyor . Orayı kahve çay içmeye kullanıyor . Bir ğün toplantı görmedik , bir gün şirket yetkilileri ile görüşmedi , bu nasıl koca yurt dışı ile iş yapan bir şirket.
Esmanın Sılaya sen hak etmediğin hayatı yaşadın demesine Sılanın sessiz kalışına çok kızdım . Esmaya Sıla orada ağzının payını vermeli idi diyorum . Asıl başka bir adamdan evli iken hamile kalan Esma. Esma ne hakla , kendilerine Burhan ölmeden dahi hak etmedikleri düşünülerek bırakılmamış bir mirası , sonradan Erkan Beyle hiç alakasız bir adamdan hamile kalıyor ve şu an Sılanın o mirası hak etmediğini kendisinin hak ettiğini düşünerek Sılaya sen o hayatı hiç hak etmedin diye çıkışıyor ve Sıla orada susuyor. Esmanın çocugu ne hakla o mirasa sahip olabiliyor.
:icon_sorr

-Cansu91-
05-01-08, 23:55
Acaba diyorum, Sıla ne zaman şu adamcağız birşeyler alacak?
gecen sezonun 10.Bölümünde de aynı takımı almıştı kolye elbise..
Bu senenin de 14.Bölümünde aynı şeyi yaptı..Yanlız dikkatimiçeken birşey var,acaba diyorum Boran sıkılmıyor mu bunları yaparken,gerçi sıkıldığını gösteren hiç bir hal ve davranış göstermedi ama.. Hani diyorum belki olabilir..:img-yes: Gerçi o,Sılasına yaptığı hangi şeyde sıkıldı kı?Her birinden de ayrı zevkler çıkarı :img-yes:

Zinar ağa İstanbula gelse de Dilaveri takdir eder mı acaba?
Ne deolsa bu sefer sözünden çıkmadı.:img-polic

ifrit
05-01-08, 23:55
bu dizinin zararı en çok ona oldu..:img-hyste başka bir dadıda olur canım illa ayşe olsun demedim..ayşenin istanbula geliş nedeni belki budur??

anlamadığım sayın G.O uyuyan devi mi uyandırdıda sosyal baskısı var?? ne vermiş ki...kızları kurtarmayışının nedeni bu mu?? izleğinin baskısı olmuştur..umutlar vererek yanına çektiği kişlerin elbet beklentisi olacak..
ne vermiştir ne?? TÖRE=ÖLÜM

tehdit almışsa neden fikrini değiştirmemiştir..

lbektas
06-01-08, 00:15
Zirvede kalmak zirveye çıkmaktan zordur derler.Zirvede kalmak adına oraya çıkarken verdiğin emekten çok fazlasını verirsin ancak orada kalabilmeyi başarabiliyorsan gerçekten iyisindir.Sema ve Eylem Hn'lar yüreklerimize dokunmayı becermişler ancak dizi uzayınca tutarsızlıklar başgöstermiş, şikayetler artınca da bilinmeyen(en azından ben bilmiyorum) bir sebeple yollarını ayırmışlar.Onlardan sonra ise hafızalarda kalan güzel ne kadar sahne varsa onları çağrıştıran şeyler çekilerek miras sonuna kadar tüketilmiştir.30. bölümün bir kısmı ile 38.bölümlere kadar kimin yazdığı belli olmayan abuk subuk bir senaryo ve gereksiz gerginlikler ile seyircisini kaçırma başarısı gösterilmiştir.Bunun faturası da bizler tarafından başrol oyuncusuna kesilmiştir, sanki kendi yazdı kendi oynadı mübarek.

Geçen haftalar Cuma akşamları 8 tane dizi var diye hesaplamıştım, yayından kalkan var mı bilmiyorum.Geçen sezon kanalarda bu kadar çok dizi yoktu, aynı pastayı daha çok kişi paylaştığı için reytinglerin düşmesi normaldir.İki sene önce olsaydı alternatifi olmayacağı için yine oturur seyrederdik.Şimdi çıta iyice yükselmiş durumda en ufak bir hatanın affı olmayacağının bilincindeyiz.
Dizide çok karakter olmalı ki toplumun bütününe hitap edebilsin.

Kitleler güçsüzdür, liderleri ele geçirirsen kitleleri yönetirsin derler ya.Biri bize gidişatın iyi olduğu gazını verirse iyi hissedip dizimize daha bir sarılır mıyız diyorum:img-pilotSEVGİLİ NADİRE ,dedeğin gibi başarı o başarıyı sürdürmekle başarılır,bu dizi en başta hepimizin hemen hemen bütün ülkenin dikkatini çeken bir konu ile yüreğimize dokunmayı başarmıştı,o iki senarist hanım bunu iyi yansıttı da neden 10 bölümden sonra su kaynatıp hararet yaptırdılar,bunun sebebi neydi bilemedik ,sonunda ekmeklerinden oldular ki vardı bir sebebi yani o hanımların kusuru olmasa gerek yapım şirketi,gerekse yönetmen neden tehlikeye atsın kendini sonuçun şimdiki durum olacağını bile bile,bir dizide sürekli tekrar sıkıcılık varsa bunun faturası ya senaristte ,yada yönetmene kesilir,oyuncular emir kulu sonuçda,biz bu diziye karşı değiliz izliyoruz,bu diziyi bu hale getirene karşıyız ve hala getirmeye devam edene tepkiliyiz,AHHH hangi karekter çokluğu bacım kadın diziye birini alınca birilerine yol veriyo mosttun cimrisi diyoruzda boşamı diyoruz cimri işte almayiii almazda diziye fazla adam,diziye senarist almıyo ki eleman alsın,oyyyy ne kitle kaldıki kimi yönetsin ,gidişat gitmiş gaz versen ne yazar ançak patinaj yaparsın,bize GAZ vereçek tek şey vardı oda bu bölüm dondi,doğal olarak bizde donduk.

dehen
06-01-08, 00:18
Yazılan yorumları okuyorum da nerdeyse tüm arkadaşlarım içindekileri döküp , ohh be deyip gitmiş . Bunlardan en çok nasiplenen de GO tabii ki ve sevgili oyuncusu CD. Mutlu mudurlar acaba diziyi bu duruma düşürmekten ..

GO la yapılan röportajlarda "başarıyı sağlam bir senaryonun getirdiğini , önceliğin senaryoda olduğunu " söylüyor . Kesinlikle doğru bir fikir , kötü bir senaryoyu ne oyuncu ne de yönetmen kurtarabilir .Ama bu dizinin senaryosunun yalpaladığını nasıl olur da görmez proje sahibi , hala nasıl olur da titreyip kendine gelmez .Bizlerin de anlamadığı bu işte ....

Çevresinden örnekler veren arkadaşlarım var . Bir örnek de benden .Kocam ilk günden beri nasıl bir özenle bu diziyi izlediğimi bilir ama artık anlayamıyor . En son dün akşam oturdu " bakalım seninkiler ne yapıyor " dedi . İzlemeye başlamasıyla birlikte " kendinle bunu nasıl bağdaştırıyorsun , sana yakışıyor mu , insan izliyorum demeye utanır , bu adam ne karaktersizmiş (celilden bahsediyor ), bu kötü kim , bunlar önce kötü değil miydi ,aaa herkes bir tuhaf olmuş , niye hepsi değişmiş , kükreyen ağanız bu mu ..." bunlar aklıma ilk gelen söylediklerinden . Başımdan gönderene kadar ne çektim , "oldu bir kere bırakamıyorum işte uğraşma " deyip sıyrıldım .Az önce hala " neydi seninkiler öyle " deyip arsız çocuklar gibi kızdırıp gitti .

Bir diğer örnek de tüm kişiler grubundan . Cumartesileri evime gelen bir yardımcı kızım var . Her geldiğinde çayımızı içerken Sıla Boran muhabbeti yapardık , farklı baksak da aynı diziyi izlerdik . Epeydir zevk almadığını biliyorum son iki haftadır da hiç izlemiyor .O ne yönetmeni bilir ne de sağlam senaryodan anlar ama "kara marsığı " (onun deyimiyle CD) sevmiyor . Ve benden daha kararlı çıktı izlemiyor ne izliyorsun dediğimde , yörüngeme hiç girmeyen kumandamda nerdeyse hiç dokunmadığım kanalları söyledi .

Yani GO ne derse desin AB de de , tüm kişilerde de düşüşü sürüyor .Ama düşüşte istikrarlı kabul edelim ki, eriyerek küçülerek kararlı bir şekilde zirveden iniyor .İyi yolculuklar ....

BERFİN
06-01-08, 00:29
Herkese iyi geceler;

Bölümü henüz izlemiş bulunmaktayım. İtiraf etmek gerekirse en azından geçen haftaki kadar saç baş yolduran cinsten bir bölüm olmamış. Açıkçası geçen hafta diziyi izlerken tam anlamıyla boğulmuştum. Ama tabi bu demek değildir ki bölümü beğendim.:img-wink:

Bölüm hakkında sonra ayrıntılı bir yorum yapacağım ama hemen aklımdayken;

Odile'm hadi yine iyisin. Gel bak seninle anlaşalım.:img-in_lo GO, Boran'a doğumgünü istedin yapmadı. Ancak bu bölümde öğrenmiş olduğumuz üzere Bedirhan diş çıkarıyormuş. Ben de diyorum ki Boran'ın doğum günü deyip paralanacağımıza bundan sonra onun yerine Bedrihan'a diş buğdayı yapmaları için bastıralım.:img-hyste:img-hyste Emin ol GO bizi bu konuda kırmayacaktır.:icon_whis Ne de olsa ne tutku lazım, ne sırnaşmak, ne de öpüşüyormuş gibi yapmak.:img-pilot

Mutlu kalın..bye

dehen
06-01-08, 00:53
Sıla bize ne kaa kötü örnek oldu görüyor musunuz ? Kocamızı uyutup geldik burdayız .Sayın GO yanlış mesaj verdi işte , yanlış işte :happy0064

odile
06-01-08, 02:14
Canımın içi kabinemgiller ve cici forumum iyi geceler hepinizeee
kimsecikler yokkkk ...parti yapardık eskidennnn ...hey gidi günler heyyy...şu an forumda tek ben varım, misafir bile yokk !!! derkeeeeeeeeeeeeenn Oslo'm gelmişşşş ....:happy0064

Herkese iyi geceler;

Odile'm hadi yine iyisin. Gel bak seninle anlaşalım. GO, Boran'a doğumgünü istedin yapmadı. Ancak bu bölümde öğrenmiş olduğumuz üzere Bedirhan diş çıkarıyormuş. Ben de diyorum ki Boran'ın doğum günü deyip paralanacağımıza bundan sonra onun yerine Bedrihan'a diş buğdayı yapmaları için bastıralım. Emin ol GO bizi bu konuda kırmayacaktır. Ne de olsa ne tutku lazım, ne sırnaşmak, ne de öpüşüyormuş gibi yapmak.

berfin'im öncelikle avatarın ve imzan olayı bitirmişş :img-in_lo
diş hediği derler değil mii ?? Bedo biraz erken çıkardı ama osssunn o normal bir bebek değil değil mi ?:img-pilot Anne karnında neler yaşadıı çocukk :icon_whis
benim 7 aylık bir yeğenim varr hala diş çıkarmadıı :) yoksa bizimki mi geç kaldıı !!!
harami canım ne güzel yazmışssın sen:good: ...Boran'ın işlevi sadece Sıla'yı sevmek olmamalı ...bu oldukça sıkıcı ve inandırıcılıktan uzakk bence ...Boran'ı işlevsizleştirerek Sıla'yı sevimli ve çok sevilesi biri haline getiremez GO , Sıla için artık çok geçç :icon_sorr

Dehen izin istemişssin o nasıl söz öyle ...istediğini sor kuşum :img-wink:

cevap vereyim soruna ...yazdıkların izlediğimiz dizinin yanında lezzetli kalır inan ...biz saman gibi bişi yiyoruz şu ann:icon_sorr işin acı veren tarafıı daha önce ziyafet çekerdik en güzelinden, şimdi açlıktan ölüyoruzz !!!...Ahmet Altan'ın çok güzel bir cümlesi geldi aklıma ...çeşmenin yanında susuzluktan ölüyorum herşey var ama GO 'da yatarıcılık yok , oyuncuları kullanma becerisi yok , senarist yok , yok oğlu yokkk !!!

hilomm nereyeee hoooppppp :butch:

saba'cım bölüm yorumun harika ellerine sağlıkk :good:
babyblue hoşgeldinnnn :happy0064

oslo
06-01-08, 02:30
Gece nöbetçiniz geldi;

Ama artık benden ciddi yorum beklemeyin. Önce diziye, sonra da kendime gülüyorum,daha doğrusu sinirden gülüyorum.Bu ikon kendime:dito

Semt pazarına gittiniz.Domates satıcısı en güzel domatesleri öne dizmiş.Ucuz da..alacaksınız( Fragman da gösterilen Sıla ve Boran'ı düşünün).Adam domatesleri önden değil de,arkadan dolduruyor. İkaz ettiniz."Tamam hepsini önden verme,ama arkadakileri de doldurma "." Bak abla ( hoş artık teyze veya anne diyorlar) bu irilerden de koydum." Sevinçle eve geldiniz. Kese kağıdının içi ecüş,büçüş, çürük domateslerle dolu ( Boran,Sıla,Abay,Bedirhan dışındakiler) .

"Neyse ki iriler var, birkaç tane", derken onların da soğuktan donduğunu görüyorsunuz (Önce A.Diji Türk dondu sandım,hep donar da." Tam sırasıydı " derken ,yanıldığımı, çok sevdiğim,taktir ettiğim,tekrar bir dizi çekse de ben de karşısına geçip ,pasiflora içip, ikide bir tansiyonumu ölçsem dediğim G.O. nun tarihe geçecek buluşu olduğunu anladım).:happy0064:dito

Domates satıcısına bir selamla birlikte aldığı paranın helal olmaması için bir dileğinizi yollarsınız (Ben de G.O. a bu dizi için harcadığım zamanı,diziyi seyredebilmek için kurduğum tesisatı,Av.Diji Türk,2.ciTv.
2.ci Video kaydedici almak zorunda kalıp harcadığım parayı helal etmiyorum).:img-tomat

Hoş G.O. da haklı. Benim gibi izleyicilere de yaranamıyor,bir türlü;

İlgili :(Forumları takip edip,not tutup,ekibe duyuran kişi,vallahi emin kaynakdan duydum,varmış.Şu ilgiliyi bir yakalasam.): :dito

Sayın G.O. izleyiciler Boran'a yaşgünü yapmanızı istiyorlar...

G.O.- Oldu,oldu,bu bölüm Sıla'nın yaşgünü var. Onu işleriz susarlar.

İlgili-Ama efendim,Sıla'nın yaşgünü geçmiş...

G.O.-Hadi canım,benden iyi mi bilecekler..Hem yaşgününde öyle şeyler yapacağım ki bir daha yaşgünü falan diyemeyecekler.Söndürürlerin herkesin hayatını nasıl söndürmeye devam ettiklerini görecekler. Hem de Söndürürlerin Dilan'nını karekterini öyle bir değiştireceğim ki Dilan Dilan dediklerine pişman olacaklar..

İlgili-Herkes Boran'nın eskisi gibi kükremesini,uyuşuk uyuşuk oturmamasını istiyorlar. Bir forumda da Boran için "Siniri alınmış çiğ köftelik ete döndü" denmiş
(de-rin sen mi söylemiştin,çok hoşuma gitmişti).

G.O.-CD bozuluyor,biraz da onun kükreyip birşeyler yapmasını göstereceğim. Şirkete bin rica ile getirdiği, babasının eski çalışma arkadaşını ayağına çağıracak, dedektifliğe geçişi gerçekleştirecek.Yoksa İstanbul sahnelerini nasıl sürdürebilirim? Çalışma hayatında hiç bu şekilde kabaca dile getirilmeyecek bir cümleyi "Hepinizi kovarım" diyebilecek.

İlgili- Boran ile Sıla yemeğe gitsin ,istiyorlar.

G.O.- Sinirleniyorum, ama.Tamam gitsinler. Ben de önce Dr.Z.ye telefon ettiririm,sonra Narin arar.Sonra Sıla şoför ve Emir ile telefonda konuşur,Boran ile Sıla'ya konuşma fırsatı kalmaz.Yemek yemek yemek. Görsünler bakalım,yemeği..

Hem bir yemek daha olacak,ama Dr.Z. ve Boran ,başbaşa..hadi bakalım..
Sahi bir yemek daha olacak. Sıla'nın yaşgününde. En ucuza o lokanta ile anlaştık.Masanın biri dikdörtgen,yanına da yuvarlak masa koyacaklar.2 Diktörtgen masa pahallı olurmuş (Mardin de Sıla ile Boran'nın ilk gittiklerinde iki uzun dikdörtgen masayı tren katarları gibi koymuşlardı,çok gülmüştüm. Birbirlerini zor görüp, seslerini duyuramıyorlar ,diye.O masaları koyanlardan özür diliyorum .İstanbul da ki restoranlardan bile daha iyiymiş!!!!Allah Muhammet aşkına o yuvarlak ile dikdörtgeni kim koymuştur? Hadi koydular diyelim, kimse " Bu ne demedi mi?"). Ayrıca saatle kiraladık.Kimse yemek yemeyecek,çünkü pahallı. Onun içinde herkes bir bahane bulup, sırayla masayı terk edecek.

İlgili-Bir de efendim,Sıla'nın gecelikleri ile anneanne geceliği diye dalga geçiyorlar.

G.O.- Bunu söyledikleri için onları pişman edeceğim. Anneanne gecelikleri giygiğinde hiç olmaz ise tutku vs vs görüyorlardı. Şimdi en seksi gecelikleri giyecek, ama yanında Boran baygın uyuyacak. İzleyici benimle dalda geçmenin ne demek olduğunu öğrenecek, burunlarından fitil fitil getireceğim.

İlgili- Dilan'ı çok beğeniyorlardı. Doktor olacaktı vs vs. Bu mesajınızı çok olumlu bulmuşlardı, " Haydi Kızlar Okula " kamanyasına dolaylı yolla mesaj verdiğiniz için.

G.O.-Bak şimdi iyice sinirlendim. Beni taktir etmek onlara mı kalmış. Bu sefer de
kızınızı okutmaya uzağa yollamayın ,yoldan çıkar, evden kaçar, kafelerde erkeklerle dolaşır mesajını vereyim de görsünler.

İlgili-Efendim,Dr.Z.ye çok kızıyorlar.

G.O.- Daha çok kızacaklar. Hele bir erkek arkadaşından ayrılsın, Boran' a ağlayarak telefon açıp " Çok üzgün ve yalnızım,sana ihtiyacım var,evime gelebilir misin?" desin.
Allahın safı haline soktuğum Boran da evine gitsin,Z. en seksi geceliği ile karşılasın,boynuna sarılıp,ağlasın,içki içsinler ve de Refik Amcanın tuttuğu dedektifler Google Earth den bu sahneleri çekip Sıla'ya versin.Hani senin izlediğin forumlarda "Boşansınlar" diyenler var ya,bak o zaman onların yaşayacağı şoku seyret. Bir de habire BORAN FOREVER yazıyorlar ya, Dr.Z. hilesi ile Boran'ı yatağa bile sokabilir, bak o zaman onlardaki şaşkınlığı gözle..
BORAN NEVER yazdırtmaz mıyım ben onlara..Bana karşı ASİ davranmalarını burunlarından fitil fitil getireceğim.

İlgili-Reytingler düşüyor diye seviniyorlar.

G.O.- Sahi ben reytingten anlamam,onu BEYİM M.O. bilir, ona sorun. O da habire "Hanım reyting " falan deyip duruyor, ben anlamam.Ben en büyük yönetmenim.Ayrıntı ile uğraşamam.Düşer ise düşer,bana ne?:icon_whis

İlgili-"Bir daha G.O.nun çektiği ve CD oynayacağı diziyi izlemeyeceğiz " diyenler de var.

G.O.-Zaten ben dizi çekmekten vazgeçtim. Güzel başlayan bir dizinin yerlerde nasıl sürünebileceğini ispatladım.:img-wink: Nankörlere yaranamadım. Klip çekeceğim. CD de CY ile film çekecek,tutkuyu o zaman görürler.

Not:Koyu renk yazamıyorum.İmdat!!!!

Not:Mesajlarınızı aldım.İlk fırsatta cevap yazacağım.

Not: MAA, sana yaşlı bir teyze tavsiyesi. Oğlum, kaç kurtul. Bu dizide biraz daha kalırsan oyunculuk kariyerin başlamadan son bulacak.Bundan sonra anlaşma yaparken de karşındaki bayan oyuncunun kuralları ve yasaları var mı, öğren. Var ise sakın kabul etme. Olan sana oluyor.:img-yes:

Uzun oldu,ama içimde duracağına burada dursun.Belki benim gibi düşünenler vardır.

Hepinize iyi sabahlar:img-yes:bye

lbektas
06-01-08, 02:35
Canım arkadaşım;

Ayşe bencede gitsin Arogda oynasın , artık Cem o kadar yalakaya bir güzelik düşünmüştür Ayşe için.
Sılanın geceliğine laf söylemeyin . 10. bölüm demiydi 11. böölümde miydi ne o radaki giydigi Beyaz Gecelikten sonra en dekolte geceliğini giyinmişti .
Leyla , canım , doğru demiyorum mu ki .. Boran şirketini kavhehane gibi kullanıyor . Orayı kahve çay içmeye kullanıyor . Bir ğün toplantı görmedik , bir gün şirket yetkilileri ile görüşmedi , bu nasıl koca yurt dışı ile iş yapan bir şirket.
Esmanın Sılaya sen hak etmediğin hayatı yaşadın demesine Sılanın sessiz kalışına çok kızdım . Esmaya Sıla orada ağzının payını vermeli idi diyorum . Asıl başka bir adamdan evli iken hamile kalan Esma. Esma ne hakla , kendilerine Burhan ölmeden dahi hak etmedikleri düşünülerek bırakılmamış bir mirası , sonradan Erkan Beyle hiç alakasız bir adamdan hamile kalıyor ve şu an Sılanın o mirası hak etmediğini kendisinin hak ettiğini düşünerek Sılaya sen o hayatı hiç hak etmedin diye çıkışıyor ve Sıla orada susuyor. Esmanın çocugu ne hakla o mirasa sahip olabiliyor.
:icon_sorrERALciğim CİCİM,Ayşeye kim ne düşünürse düşünsün oni geç,sen ne dersin de yanlış olsun doğridir tabi BORAN kahve içmek içun kullanır bacım daha adam kurşun yedim sağ yanımdan olalı iki hafta oldu,toplantı yasak ,hatun yasak dondurur işte GO adamı böle,Bacım sıla ağız payını kime vermişki esmaya versin ,o ançak kevser ve borana pay verir o,sen ne arıyosun bacım karısıyla öpüşen koklaşan adamı sevgulisinden kıskanan bir adamımız eksukti oda geldi şapduk şeker yaptuk dizimizi.... ayyy ben bu yönetmene koca :img-pilot:happy0064

MissPublic
06-01-08, 06:48
anlamadığım bişey daha var benim arkadaşlar..
bizim bedo nasıl diş çıkarıcak..annesi gibi tezcanlı vallahi:img-hyste..zavallım yaff o kadar ağlicak..sıla'ya da kan kusturcak tabe..bedirhan artık büyünce annesine "kızılcık şerbeti içmiştim anne..hani dilan abla beni kaçtığında götürmüştü..işte o zman bana içirdi bana.ımmmm" acıların çocuğu bedo:img-hyste..
yaff şu dilan'ın da saçını başını yolasım geliyo..kır bacağını otur evinde..daha yaşı kaç boyu kaç onun be..bi kere oğuzun aşkı ona XL :img-hyste..benim öle bi ablam ve eniştem olcek varya değil doğumgünü partisine gitmemek,,gece onlarla uyrdum be..uuu abarttım galiba..bu bizim için hiç de iyi olmazdı..uçtum biran pardon :img-grin2

figan1973
06-01-08, 09:07
günaydınlar,günaydınlar….sonunda bölümü izledim..oldukçada beğendim,çokta kötü geğildi..
zilli zeynep'in *erkek arkadaşı* dışında pek de bi abartı yoktu…adamcağız,istemediği bi davete
gitmiş, kız arkadaşı güya hastası olan adamın*karısına olan düşkünlüğüne* bet bet bakıyor
kız arkadaşının hastası da üstelik çok yakışaklı ve paralı..napsın ömer'cik tepe tası attı işte..
sıla kıskançlığını çok güzel idare ediyor,o esma olacağa *sen ne karışıyorsun* deyip tam
yerli yerince ÇEMKİRDİ…tek anlamadığım şey esmanın bu kudurukluğu…ona ne oluyo..
yine anlamadığım bişi de *sılanın hükmü* bu aşiret daha doğrusu şıh bozuntusu ali ağa
sıla'yı öldürünce bi karış boyumu büyüyecek..adam gericinin teki allahın şıh'ının ilerici
olacak hali yok biliyoruz..ama bu kadarda adaletsiz olmak noluyor..o ahmet ağa; diloş'u
vurdurup işi boran'ınma kakalamaya çalıştı,sılayı vurdurmak istedi,tetikçi tutup boran'ımı
vurdurdu, aşirette *kan davası* çıkaçaktı…bunlar ali ağa için *huzursuzluk* olmuyor da
sıla'nın yaşaması mı aşirette huzursuzluk yaratıyor….
aslında ALİ AĞA'yı çok iyi anlıyorum..aşiret huzursuz değil de ali ağa huzursuz..
TÖRE kılı kılına yerine gelmeli ki ŞIH' lık elden gitmeye..yenilikçi ağa'lar marabanın
gözünü açarlarsa ve marabanın üstünde *ölüm korkusu* olmazsa ALİ AĞA nasıl
mürit edinip *gelsin paralar*diyebilir..bu töre ali ağa'nın hem gücü hem parası…
aslında çok oluyo bu GENCO'lar valla!!!! Önce boran'ım, sonra firuz ve zinar en sonda
salakım diloş…..ah CİHAN'IM ah tam ali ağa'ya göre ağa idi de erken gitti CİVAN'ım…..:icon_whis

MissPublic
06-01-08, 09:19
hee bide hüküm..var ddemi..
bu senaristler de işi bozdu hee..diziyi saçma sapan şeylerden devam ettiriyolar..hele ahmet ağanın yeğeni midir nedir..o niye herşeye maydonoz oluyo ki....aaaa kalitemi bozduruyolar benim bee..:img-hyste..hayır yani,,otursa oturduğu yerde şu yeğen bozuntusu..niye durmadan araya giriyo da ali ağa'ya gaz veriyo ki..
ali ağa'da pabucumun ağası yaff..hemen gaza geliyo..ama diloş ii cevap verdi..kaldı pabucumun ağası öle..ama tabe..bizim yiğen bozuntusunda fikirler bitmez..zaten ali ağa demişti "eğer dilaver öldürmesse öldürecek biri bulunur" diye yiğen bozuntusuna bakarak..
benim kafam almıyo yaff..şimdi nasıl bi plan yapıcakla?Sılayı kim kurtarıcak?Sıla'yı kurtarim derken Boran tekrar mı vurulcak(Allah korusun)?
üff yaa kim beklicek yeni bölümü teeyy..daha çok var..

-Cansu91-
06-01-08, 09:36
Heyy gidi günler heeey :happy0064:happy0064 gecen sene böyle miydik?Herkes nickini Sıla-Boran yapardı herkesin avatarında imzasında Sıla-Boran resimleri olurdu..Bir de şimdiye bakın allahınızı severseniz..GO çok yanlış yapıyorsun artık çığrından çıktı dizimiz..Geçen sezon bitirecektin diziyi Cansu Derenin kuralarına istinaden :img-yes: Neden mi?Böyle dizi kimse aramıyor artık,oyuncular bezmiş, Akıf de olmasa hiç ama hiçç çekilmeyecek :img-wink: Neden böyle olduğunu sen araştırıyormuşsun peki neden anlamak istemiyorsun ''OLMUYOR'' :sad53: herkes gitti bir bizler kaldık gurbetten izleyenler kaldı, sen bize şükredeceğine neler yapıyorsun dizinin kalmayan TÖRE sini :img-yes: yeniden gündeme getiriyorsun..

Bu dizi gecen sezondan bitmeliydi..Boran icin izliyorum ama Bedirhanı da görmek istiyorum..Gül Hanım 5 bölümde 5 dakıka ancak izletiyor Bedirhanı bizlere..Gecen sezondan bitmeliydi..Neden mı? En azından adımız kalırdı bir sezon devam etti ama hiçbir zaman birinciliği kimseye kaptırmadı..Her zaman totalde de ab de de birinci oldu..:happy0064 Helal olsun dedirtemedi GO bizlere,derdirtemedii :img-yes: O zaman KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ go ne ettiysen onu bulacaksın :img-yes: Dizimizin adını kötüye çıkartmakta üstüne yok..Sana ne demeli artık hiç bilemiyorum :img-polic

MissPublic
06-01-08, 09:41
Heyy gidi günler heeey :happy0064:happy0064 gecen sene böyle miydik?Herkes nickini Sıla-Boran yapardı herkesin avatarında imzasında Sıla-Boran resimleri olurdu..Bir de şimdiye bakın allahınızı severseniz..GO çok yanlış yapıyorsun artık çığrından çıktı dizimiz..Geçen sezon bitirecektin diziyi Cansu Derenin kuralarına istinaden :img-yes: Neden mi?Böyle dizi kimse aramıyor artık,oyuncular bezmiş, Akıf de olmasa hiç ama hiçç çekilmeyecek :img-wink: Neden böyle olduğunu sen araştırıyormuşsun peki neden anlamak istemiyorsun ''OLMUYOR'' :sad53: herkes gitti bir bizler kaldık gurbetten izleyenler kaldı, sen bize şükredeceğine neler yapıyorsun dizinin kalmayan TÖRE sini :img-yes: yeniden gündeme getiriyorsun..

Bu dizi gecen sezondan bitmeliydi..Boran icin izliyorum ama Bedirhanı da görmek istiyorum..Gül Hanım 5 bölümde 5 dakıka ancak izletiyor Bedirhanı bizlere..Gecen sezondan bitmeliydi..Neden mı? En azından adımız kalırdı bir sezon devam etti ama hiçbir zaman birinciliği kimseye kaptırmadı..Her zaman totalde de ab de de birinci oldu..:happy0064 Helal olsun dedirtemedi GO bizlere,derdirtemedii :img-yes: O zaman KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ go ne ettiysen onu bulacaksın :img-yes: Dizimizin adını kötüye çıkartmakta üstüne yok..Sana ne demeli artık hiç bilemiyorum :img-polic
bravo arkadaşım eline sağlık..süper yazmışsın..
go go duy sesimizi,,bu gelen sılazedelerin ayak sesleri:happy0064

-Cansu91-
06-01-08, 09:57
Mıss publıc ne demek tamamen içimden geleni söyledim.. :img-yes::img-yes:

Akif için izliyorum her zaman da izlemeye devam edeceğim, Ölümüne demedik mı? :happy0064:happy0064

Boran her zaman her daim BORANIM :img-yes::happy0064

SÖNMEZLER de hemen evham yapacak gıcık etmek için elinden geleni ardına koymayan yönetmenimiz, artık yeter.. SÖNMEZLERDEN nefret ediyorum onları görmek istemiyorum..BORAN sahneleri çoğaltılmalı :happy0064:happy0064

MissPublic
06-01-08, 10:16
Mıss publıc ne demek tamamen içimden geleni söyledim.. :img-yes::img-yes:

Akif için izliyorum her zaman da izlemeye devam edeceğim, Ölümüne demedik mı? :happy0064:happy0064

Boran her zaman her daim BORANIM :img-yes::happy0064

SÖNMEZLER de hemen evham yapacak gıcık etmek için elinden geleni ardına koymayan yönetmenimiz, artık yeter.. SÖNMEZLERDEN nefret ediyorum onları görmek istemiyorum..BORAN sahneleri çoğaltılmalı :happy0064:happy0064
haklısın kardeşim..sonuna kadar arkandayım..:img-heh:

seroz
06-01-08, 10:34
Ali Ağa'yı bir zamanlar sempatiyle izlerdim sevgili Figan.

Düzgün insanın dilinden , düzgün insanlar anlar diye düşünürüm. Ali Ağa, Boran'ın aşiretin çürümüş kalıntılarına karşı verdiği sessiz savaşında arkalarda durup pasif destek veren ...verdiği desteği herkesin hissettiği... ama dillendirmeye cesaret edemediği düzgün birine benziyordu. Biraz, muhafazakardı , varolan düzenin öyle birdenbire değişmesine mesafeli olmasına karşılık...yeniliklere ve yenilik yapanlara da pek karşı değil gibiydi.

Yoksa aşiret ağaları neden Boran gibi birini babasının sağlığında durduk yerde genç yaşta aşirete lider yapsınlar. Tek neden ekonomik olabilirdi, aşiretin ekonomik anlamda batıya açılması için Boran çok uygundu. Karakteride güvenilir olunca adamlar rahatlıkla paralarını ve geleceklerini Boran'a teslim etmişler diye düşündüm. Gerçek hayatta da böyle olmaz mı Figan, insanlar inandıkları birini bulunca peşinden gitmezler mi....

Cihan da ağa soyundan geliyordu, eğitimliydi ve aşireti batıya açabilecek özelliklere sahipti. Hata hırslı olmasıyla Boran'a fark bile atardı. Ama aşiret -muhtemelen karakter yapısı nedeniyle - Cihan'ı benimsemedi. Teraziye vurulunca ağırlık hep Boran'dan yanaydı. Bu kafadaki ( parasal nedenlerle de olsa, yeniliğe tamamen sırtlarını dönmedikleri için) bir aşireti değiştirmek hatta gericileştirmek için çok daha makul nedenlerin yaratılması gerekir.

Olaya bu boyuttan bakılınca Ali Ağa üzerinden çok güzel ve anlamlı senaryolar üretilebilirdi. Hem de kimseyi ürkütmeden... ''ŞIH'' meselesi ülkenin bir gerçeği. Varolan gerçeği bu günün koşullarında kötüleyerek bir yerlere varabilmek zor Figan. Yapılabilir ama go bu işin üstesinden gelemez. Ne bilgisi, ne birikimi , ne karakteri, ne de yüreği yeter...

Bence gidip ''ŞIH''lığı yüceltmek adına bir dizi çeksin. Oralara yaranmaya çalışsın, oralardaki duyguları kaşıyıp paraya tahvil etsin... Böylesi inan herkesin iyiliğine olur...Hem MAA'nın , hem GO'nun hem de FM yapımın...hem de bizlerin... kaybedilmiş vakaları tartışıp zanman harcayacağımıza, çıkmamış canlardan umut bekleyeceğimize belki ufkumuzu açacak yeni alternatifler buluruz, enerjimizi oralara sarfederiz...

newat
06-01-08, 10:58
Bugünkü Hürriyet'in Pazar ekinde iki haber beni çok etkiledi.
Kübra isimli,lise 3 öğrencisi Mamak'ta bir gecekonduda yaşıyormuş.
Kızımız satranç şampiyonuymuş ve Teksas Üniversitesi burs teklif etmiş.:img-in_lo Satranç federasyonundan aldığı maaşlada abisini okutuyormuş.

İkincisi Batman'da yaşayan Pembiye.
Pembiye 20 kardeşten biri olarak Batman'da doğmuş ve 14 yaşında evlenmiş
7 çocuk doğurmuş,kayınpederinin tacizine uğramış,boşanmış.Şu andada Öğretmenevinde çalışıyormuş.Lise 2. sıınıf sınavlarına hazırlanıyor ve resim yapıyormuş.Pembiye 32 yaşındaymış ve İngiliz BBC televizyonu onunla ilgili çektiği belgeseli şubatta yayınlayacakmış.Bu arada ikide resim sergisi açmış.
İki aydırda bankaya ayda 50 ytl yatırıyormuş üniversite masrafları için.
Öyle güzel gözleri varki görmenizi isterim.
Yalnız bir şeye çok üzüldüm.Çocuklarının velayeti babadaymış.Hayallerimin içinde çocuklarım yok demiş.:img-yes: Tahmin ediyorumki eşi o şartla boşanmaya razı razı oldu.

Pembiye Mardin'e bir saat mesafede yaşıyor ve gerçek.
Sıla dizisinde görmek istediğimiz mücadeleyi tek başına,parasız,pulsuz başarmış.
Belgesel konusuda yapmaya İngilizler değer bulmuşlar.:img-yes:
Pembiye'nin diziye hiç ihtiyacı olmamış.
Törelerden savcılığa başvurarak,valiye ve kaymakama ulaşarak kurtulmuş.
Aceba GO'da bu haberi okumuşmudur.

MissPublic
06-01-08, 11:04
Bugünkü Hürriyet'in Pazar ekinde iki haber beni çok etkiledi.
Kübra isimli,lise 3 öğrencisi Mamak'ta bir gecekonduda yaşıyormuş.
Kızımız satranç şampiyonuymuş ve Teksas Üniversitesi burs teklif etmiş.:img-in_lo Satranç federasyonundan aldığı maaşlada abisini okutuyormuş.

İkincisi Batman'da yaşayan Pembiye.
Pembiye 20 kardeşten biri olarak Batman'da doğmuş ve 14 yaşında evlenmiş
7 çocuk doğurmuş,kayınpederinin tacizine uğramış,boşanmış.Şu andada Öğretmenevinde çalışıyormuş.Lise 2. sıınıf sınavlarına hazırlanıyor ve resim yapıyormuş.Pembiye 32 yaşındaymış ve İngiliz BBC televizyonu onunla ilgili çektiği belgeseli şubatta yayınlayacakmış.Bu arada ikide resim sergisi açmış.
İki aydırda bankaya ayda 50 ytl yatırıyormuş üniversite masrafları için.
Öyle güzel gözleri varki görmenizi isterim.
Yalnız bir şeye çok üzüldüm.Çocuklarının velayeti babadaymış.Hayallerimin içinde çocuklarım yok demiş.:img-yes: Tahmin ediyorumki eşi o şartla boşanmaya razı razı oldu.

Sıla dizisinde görmek istediğimiz mücadeleyi tek başına,parasız,pulsuz başarmış.
ayy inanamıyorum..ne pislikler varya..14 yaşında kızı evlendirmişler..yani bende 14 yaşındayım..eğer bu yaşta evlendirilsem sinir krizi geçirirdim herhalde..

seroz
06-01-08, 11:24
ayy inanamıyorum..ne pislikler varya..14 yaşında kızı evlendirmişler..yani bende 14 yaşındayım..eğer bu yaşta evlendirilsem sinir krizi geçirirdim herhalde..

Ben benzer bir hayatı 11 yaşında yaşamaya başlamış olanı biliyorum MissPublik... ilginç olan ne bilirmisin...o garibin sinir krizi geçirmek gibi lüksüde olmamış...yemiş dayağı yatmış yatağa...benim tanıdığım örneğin aklı başına geldiğinde 35 yaşındaydı , torun sahibiydi ve 50 yaşında gösteriyordu...bir yandan romatizmal kalp hastalığıyla başetmeye , diğer yandan gündüz merdiven silip gece de evinde tekstilcilere parça başı iş üretip ayakta kalmaya , kızlarını ve oğullarını okutmaya çalışıyordu...

figan1973
06-01-08, 11:28
arkadaşım seroz'cum….yargılarına katılıyorum..ama boran tam bir AĞA'mıydı GERÇEKTE..
masalsıydı bence…ŞIH ALİ ağa da ..olamaz demiyorum ..belki bu tip ağa ve şıh bulunabilir
ancak AĞA'lık ve ŞIH'lık realitede böyle olamaz yahutta *İSTİSNALAR KAİDEĞİ BOZMAZ* diyebilirim
bence go masalsı AĞA boranı yaratıp,ardından *tertemiz müslüman* şıh ali ağa'yı da yaratmıştı sn go...
yanılgısı nasıl boran'ın karşısına GERÇEK AĞA cihanı getirdiyse ,gerçek ŞIH da bulmalıydı ki
mesaj verecekse karşılaştırmalı olsun…ama bi çok şeyi ANLATMADIĞI gibi bunuda ES geçti.
boran ağa'ya *TUTUNAMAZSIN* dedi..ali ağayı da döndürüp sıradan bir ŞIH yapıverdi…
belkide, bence bu dönüş çok da iyi oldu..senin bu fikrime katılmayacağını biliyorum..ama
*şıhlar iyidir,sözlerini dinleyin* mesajı yerine *bakın da görün işte ŞIH * demesi cuk oturdu..
bu işi bilerek mi yaptı yoksa *onore edeyim derken* batırdımı bilemem..ama mesaj *pabucumun sıh'ı*oldu…hem ağa'lığa hem şıh'lığa karşıyım..senin dediğin gibi salt KURUMSAL olsa da….:img-kiss:

de-rin
06-01-08, 11:28
Derincim Bu bölüm Boran'n uyurkenki sağ kolunu koyuş şekline dikkat ettinmi?
Çok ilginç.O şekilde nasıl uyuyabiliyorsa?:img-wink::

newat ablacım dikkat etmez olur muyum bi arra provasını bile yaptım insan o pozisyonda nasıl uyur onu anlıyamadım.hele boran'ın melek gibi o pozisyonda uyuduğunu görünce daha bi hayretim şaşıyor..o yatış tarzıda yaratıcı GO nun icadı olmalı zira çok rahatsız bir yatış tarzı..
ilkdefa Boran'ı o halde MArdinde pembe nevresim takımları içerisinde ama Boran'ın üstü çıplak olarak gördüğümde yine bu nasıl bir yatış demiştim:img-cool2...herhalde o pozisyonda birtek BORAN uyuyordur...

Boran'ın Sıla'nın telefonuna cevap vermeme gerekçesi hiç inandırıcı değildi.
Ağzından sürprizi kaçırırmış.Bizim tanıdığımız Boran'ın ağzı çok sıkı değilmidir?
Hiç ağzından bişey kaçırdığına tanık oldukmu?
İkinci düğünde bile biraz daha aramasa Sıla neredeyse bankta sabahlayacaktı:img-yes:

bencede hiç inandırıcı değildi..hemde hiç......sanki bilmiyoruz Boran'ın ne kadar ketum birisi olduğunu sanki bilmiyoruz da ağzından kaçıracakmış süprizi bab baba baba....yoksa yeni formatlı boran ağzını tuttamıyor mu? tübe tübe....
ama olayın sıla açısından ve zeynep açısından daha fazla uzamasına sılanın kuruntusunu tavan yapmasına zeynebin de nihah haha Boran bana eşine alacağı kıyafeti seçtirdi yaşasın zafer nidaları atmasına izin vermedi boran ağam iyi oldu...

ama benim bir korkum var..hani zeynep hanım boran'ın sözde tedavi ama özde sıla ve boran aşkını inceliklerini öğrendiğindeki boran'ın sıla ile ilgili söylediği***yemek yapmaz ,bilmez*** sözünü zeynep hanım fırsat bilecek ve en kısa zamanda boran'ı bir bahane ile eve davet edip ona MARDİN usulü kaburga dolması yapacakmış gibi geliyor bana...
bu davete sılada çağrılabilir ve zeynep bir bir BORAN ın hangi yemekleri çok sevdiğini boran'a anlatacak ama asıl anlatmak kıskandırmak istediği sıla olacak gibi bir izlennim edindimm:img-icecr

MissPublic
06-01-08, 11:43
Ben benzer bir hayatı 11 yaşında yaşamaya başlamış olanı biliyorum MissPublik... ilginç olan ne bilirmisin...o garibin sinir krizi geçirmek gibi lüksüde olmamış...yemiş dayağı yatmış yatağa...benim tanıdığım örneğin aklı başına geldiğinde 35 yaşındaydı , torun sahibiydi ve 50 yaşında gösteriyordu...bir yandan romatizmal kalp hastalığıyla başetmeye , diğer yandan gündüz merdiven silip gece de evinde tekstilcilere parça başı iş üretip ayakta kalmaya , kızlarını ve oğullarını okutmaya çalışıyordu...

haklısın..ben zaten kendim için sölemiştim..tabiki de onların öle bi şansı yok..ama yani ordaki insanları anlamak gerçekten çok güç..insanları nasıl bi paços gibi görüyolar anlamıyorum..
sölediğin şeye de acayip çok üzüldüm yaaa..zavallım..ağlayasım geldi resmen..bi insanın yüreği o kadar acıya nasıl dayanabiliyo yaa..ordaki insanların koskocaman yüreği var bence ve ordakiler gelip istanbul'da,izmir'de ne bilim ankara'da okusalar kimbilir nasıl işler yapılır??
şans tanınıyo tabiki onlara da ama bazıları onların o şansını teptiriyo..gerçekten Doğu çok eski kafalı...
Bu arada gerçekten bunları okuyunca boran çok uçuk geliyo..yani bi öle bi ağa..olamaz bence

seroz
06-01-08, 11:57
boran ağa'ya *TUTUNAMAZSIN* dedi..ali ağayı da döndürüp sıradan bir ŞIH yapıverdi…
belkide, bence bu dönüş çok da iyi oldu..senin bu fikrime katılmayacağını biliyorum..:

Yalnız Boran veya Ali Ağa'ya ''TUTUNAMAZSIN'' demekle kalmadı sevgili Figan. Sıla'yı da ''TUTUNAMAYANLAR'' arasına koydu. Tutunmaya kalkanları da Dilan veya Dr.Zeynep örneğinde olduğu gibi yerin dibine soktu.

Başarılı olduğu , bana göre dizinin başından beri hissederek çızdiği tek makul ve tutarlı kadın karakteri Esma oldu...TUTUNABİLECEĞİNİ düşündüğü tek karakter ESMA galiba... Erkekler cephesinde ise hepimizin malumu CİHAN değilmiydi...

TUTUNAMAYAN'lara ne oldu dersen. Boran, Sılanın peşinden koşturup Sıla'nın gönlünü hoş eden bir konu mankeni oldu. Aynı go'nun hayallerini süsleyen tipten...Sıla, öylesine güzel ve sözde fedakar ve akıllı kadın...birilerinin ben aslında Sıla'yım, beni anlayın dercesine seyircinin gözünün içine sokulmaya çalışılan tek bildiği çemkirmek ve ağlayıp zırlamak olan ...sıradan dengesiz ıvır-zıvır bir tip......Ali Ağa dersen ne idiğü belirsiz bir ''ŞIH''...

Senaryoda bir bütünlük olsaydı belki ''dönüşüm iyi oldu'' denilebilecek tarzda yorum üretilebilirdi...ama ortada ''niyet'' diye bir şey yok ki ...sadece bizler ''iyi niyetimizi kaybetmemek adına'' bahaneler üretiyoruz gibi geliyor ....bana...:icon_whis

mause
06-01-08, 12:09
Canım kabinemgil ve sevgili forum:img-wink:

Okumuştur kesin newat'ım,hatta kendine pay bile çıkarmış olabilir "sayemde oldu bunlar,ben olmasam olmazdı"diye.

Sezen Aksu'nun "Ünzile"şarkısının üstünden sanırım 20 yıla yakın zaman geçmiştir.20 yılda ne olmuştur?
Hiçççççç.
GO'dan umduk ne bulduk.
Bölümler boyu öğğğğğ dedirten töre sahneleri.Peki ne oldu değişen birşey oldu mu?
Ama pardon unutmuşum "bu bir dizi"di mi?

Sadece Boran'ın okumak için evinden kaçan kızı devlet yardımı ile kurtardığını gördük.Ama bilmiyoruz belki Zinar ağa olunca o hüküm de geri gelmiştir.
Bir de Ayşe boşandı.
Bölüm yorumuna gelirsek:icon_whis
Bedoş'un ne acayip bir bebek olduğu ana karnındayken belliydi,inatla düşmedi.Şimdi de erken diş çıkarıyor.Neden olmasın?
Onun annesi Zeyna Sıla.:img-pilot

Foruma Not.Sevgili nslmia yok ama forum kuralları hala aynı.
Bold karakterlerle mesaj yazmak.
Tek cümlelik mesaj yazmak.
Bölüm yorumu sayfalarında dizideki karakterlerden değil de oyunculardan bahsetmek.
FORUM KURALLARINA AYKIRIDIR.

Hepinize iyi pazarlar.:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

de-rin
06-01-08, 12:30
ayy!! ben sizi kırarmıyım...gelmesin ayşe peki...siz yeterki mutlu olun..ama sayın G.O ablam ne yapar onu bilemem..

gelelim sayın G.O'un törede sapmasına..sayın G.O yenimi tehdit almışda töreden uzaklaşmış..yaptığını yaptı zaten..ordaki insanları yeterince rencide etti..kabul böyle yaşayanlar var ama herkesler aynı değil..o herkesi aynı kefeye koyup tarttı....

ifritçim ayşe gelecektir tabi kambersiz istanbul bölümleri olur mu? hiç olmaz tabi..oda gelecektir aman eksik kalmasın..hemde bu defa hüseyin ile el ele gelecek tabi hüseyin cesaretini toplayıp anasına ayşeyi sevdiğini söyleyebilirse olmazsa anasından gizli kaçıp gelirler...bak bu durumda ayşe ve hüseyini bir *hüküm* bekliyebilir mi? merakte etim şimdi azcık..

aman tehdit almışsada geç bile kalmış aynı sezonda başlıyan dizi ekibi dayak yiyip mekan şehir değiştirip çokdan yayından kaldırılmıştı..bilerek istanbul a gelmenın adı ne zamandan beri tehdit aldık masalı oldu..hem ağalık olayını bu kadar ayaklara düşürüp külah gibi ondan al buna bundan al şuna vermeleri ise sbep çokda haklılar tehdit edenler..
ama ben hiç zannetmiyorum eğer bir tehdit almış olsalardı dizi çokdan biterdi.

Öpüşme meselesine gelince aslında bizim bu tür bir beklentimiz kalmadı..Bunu yazdık, esasında daha sıcak, samimi sahneler görmek istiyorduk. Şu Zeynep le olanlar gibi... Karı kocanın arasında hep bir mesafe var sanki, bu da öpüşmeyle ilgili değil..Bu bölümde de bu çok değişmedi.. Benim daha rahat seyretme sebebim, 52. bölümü hatırlıyor olmam. Burada baş karakterler biraz daha fazla göründü, yakınlaşmanın daha fazla olmasını beklemedim, sonuçta o sahnelere fena değildi diyebilirim. Ama burada seyirciye başka bir saygısızlık var. Herkes sanki dört göz öpüşme sahnesi bekliyormuş gibi, fragmanda böyle bir görüntü yaratmak, sonra bunun olamayacağını sahneyi dondurarak göstermek, seyirciyi aptal yerine koymaktır..Birbirlerine sarılsalardı çok daha hoş bir sahne olurdu..

sabacım tüm yazın çok güzeldi ama bu paragrafını alıntı yapmak istedim.eline sağlık..bizim çekirdek ailemizin ortak yapmasını istediğimiz herşeyi zeynep hanıma yazıp vermiş vede çekmişler .bir Bedirhan'ı alıp boran ile gezdirmediği kaldı tedavini ilerliyen aşamaların lütfen bu seceneğide kulansınlar olmaz mı? zeynebe bakalım annelik yakışacak mı?:img-blush

Derin'cim dikkatli Arkadaşım Benim:img-in_lo Sıla' nın geceliği seksiydi:img-wink: camın önünde boş gözlerle dışarıyı seyretmesi falan rüyasında; Zeynep ile Boran' ı görmüş olmasın:img-hyster

olabilir zeynepçim olabilir..

CD o kaa cüretkar geceliği giymeye cesaret etmişken; Boran ile Sıla' nın sabah yatakta sarmaş dolaş uyudukları veya uyandıkları bir sahne çekselerdi keşke:img-yes: inan öpüşmemelerine bu kadar takılmazdım.

zeynebim nerde bunların sabah beraber uyandıklarını bile görmüyoruz hani olurda sabah sabah bir birlerine günaydın öpücüğü vermemk için sahneler bile öğleden sonrası ile başlıyor baksanıza....
hatta sabah bedirhanında aralarına alıp konuşsalar ama nerde

[

Sıla ile Boran birlikte alışverişe gitmezler, bebeklerini gezdirmezler, pazar günlerini birlikte geçirmezler:icon_whis
O' nların evli bi çift olduklarını hissettirebilecek sahneler çekseler. Bedirhan ateşlendiği gece durmadan ağlasaydı, Sıla ile Boran telaş etselerdi nerdeee:img-pilot Boran ile Bedirhan gece top atsan duymayacaklar o derece uyuyorlar:img-hyste Sıla Boran' ın gül yüzünü seyrederek sabahı ediyor:img-icecr

evet canım bu sahneleri çok bekleriz en güzeli hiç hayal etmemek..
sılanın uykuları daha yeni kaçmaya başladı acaba diyorum sırf zeynepten kurtulmak için boran mardine gidelim diyecek mi? yada ne zaman diyecek onu bekliyorum..
bunlarınbaş başa beraber bir haftasonu geçirdiklerini hiç bilmiyorum ..sahi siz hatırladını mı?..hep iş hep kavga hep küslük..

.

ya evet o sahnede biraz tuhaftı sabah erkenden yürüyüşe gitmiş ama ışıklarda da çiçekciyi görmüş ...sabah sabah çiçekci aradım demiyorda, yürüyüşe gittim diyor..
ama boran daha öncede hava almak için deniz yada tepelik yerlere gidiyordu eğer öyle gidip denizi filan seyretmişse ona mı? yürüyüş dedi anlıyamadım..

newat abla eşofman demişken bende BORAN ın siyah pijama altını merak ediyorum.geçen sezon istanbul bölümlerinde vardı ama bu bölüm hala göremedik kendisini...

:

kendisi öyle yapmıştı kanımca baksanıza nereli olduğunu birden anımsamadı kaç bölüm sonra Mardinli olduğunu ve babasının kan davası yüzünden öldüğünü hatırladı..bu nedenle bu kadar yılışık bu kadar şımarık bu kadar da iş ahlakından uzak nedeni mutlu olmak için unutmak 'ı kendisi hayatında uygulamış olmasıymış..

İlgili-Herkes Boran'nın eskisi gibi kükremesini,uyuşuk uyuşuk oturmamasını istiyorlar. Bir forumda da Boran için "Siniri alınmış çiğ köftelik ete döndü" denmiş
(de-rin sen mi söylemiştin,çok hoşuma gitmişti).

oslo'cum o kişi ben değilim ben vejeteryanım hiç işim olmaz çiğ köfteyle etle mangalla...ama rhett olabilir ben sanki rhett diye anımsıyorum..

BERFİN
06-01-08, 13:17
Selam;

Bu bölüm Dr. Zeynep'i tek sevdiğim sahne Boran onu doğum günü partisine çağırdığında 'Bana kalsa baş başa bir yemeğe çıkın derim' dediği an oldu. Heh dedim bizim deli doktorunun ağzından akıllıca bir laf çıktı.:img-cool2

Berbat bir doğum günü organizasyonuydu.:mad72: Maksat ağzımıza bal çalacaklar ya.:dito Ne oldu yani tüm aile geldi de.:img-beee: Saçma sapan muhabbetler.:icon_sorr

Hem ayrıca Sıla'nın doğum günüydü madem, hani bunun pastası, mumu, 'happy birthday' diye hep beraber şarkı söylemesi.: