Tüm Versiyonu Göster : Özer Kızıltan

chaylack
13-05-06, 18:09
1963 - İstanbul doğumlu
Eğitimi:Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Tv
Filmleri Oyuncu:(3 Film)
Kankardeşi 1992
Ayaşlı ve Kiracıları 1989
Bir Tren Yolculuğu 1988

Filmleri - Yönetmen
Cemile 2006
Yanık Koza 2005
Takva 2005
Müjgan Bey 2004
Yağmur Zamanı 2004
Kurşun Yarası 2003
Gülbeyaz 2002
Zümrüt Gözlerim Aklına Gelirse 2000
Son Kuşlar da Gitti 1994
Gözlerin Yeşilçamın Son Yangını 1993

Filmleri - Senaryo (2 Film)
Son Kuşlar da Gitti 1994
Gözlerin Yeşilçamın Son Yangını 1993

didou_didem
14-05-06, 13:02
çok seviyorum özer kızıltan'ı..gülbeyaz dizisinden beri hayranım..yanlış bilmiyorsam yağmur zamanı'nın da yönetmeniydi galiba..

sisley
20-06-06, 13:50
Gülbeyaz'ın yönetmeni olarak tanıdım ama birçok dizi yönetmiş sonra ,kurşun yarası,yağmur zamanı,müjgan bey.En çok Gülbeyazı sevdim ben.
Başarılarının devamını diliyorum .

-s_e yaren-
10-07-06, 10:56
Bende Gülbeyaz'ın yönetmeni olarak tanıdım.Ama Kurşun Yarası,Yağmur Zamanı,Müjgan Bey gibi kaliteli yapımları da yönetmiş.Ama Gülbeyaz gerçekten çok mükemmeldi.Gülbeyaz dizisiyle beğenimi kazandı zaten.Gülbeyaz gibi çok güzel ve çok kaliteli bir yapımı yönettiği için çok sevdim...

ECE...:)
30-07-06, 16:02
Şİmdi de yalancı yarimi cekio sanırım ..
Bnce de gulbeyaz da iiydi sanırım yönetmenliğe filmlerle baslamıs ama dizilerle devam etmiş ve de hep basarılı yapımları yönetmiş ne diyelim .. basarıların devamını dilerim .. =)=)

seralin
12-09-06, 10:54
ben ilk gülbeyazın yönetmeni olarak tanıdım nejat işler in ünv.arkadaşıymış bu arada:)gülbeyazda çok beğenmiştim ve çok güzel başka dizileri de imzasını attı yağmur zamanı müjgan bey kurşun yarası gibi.şimdi de yalancı yarim yönetiyodu ama şimdi yönetmen yardımcı olan şengül halat atak oldu.özer kızıltan dizilerinde genellikle aynı kadroda çalışıyor gülbeyaz da şengül halat atak sanat yönetmeniydi mesela...

ECE...:)
12-09-06, 19:23
Sanırım bi de limon yapımın dizilerini cekio ..

prenzez
02-12-06, 12:46
Benim bildiğim kadarıyla aynı zamnada şimdi vizyonda olan"Takva" filminin de yönetmeni...

prenzez
02-12-06, 12:48
Takva

Yönetmen Özer Kızıltan
Senaryo Önder Çakar
Oyuncular Erkan Can, Meray Ülgen, Güven Kıraç, Erman Saban, Salaettin Bilal
Filmin Türü Drama
Orijinal Adı Takva
Yapımcı Firma Yeni Sinemacılar-Corazon International
Yapım Yılı 0
Yapım Ülkesi Almanya, Türkiye
Orijinal Dili
Filmin Süresi 96 dakika
Resmi Sitesi http://www.takva.com.tr/
Dağıtıcı Firma Özen Film
Vizyon Tarihi 01.12.2006

Filmin Konusu

Kendi halinde mütevazi biri olan Muharrem, dini inanaçları çok kuvvetli bir insandır. Gece gündüz ibadet ederek nefsi arzulardan uzak, manevi bir yaşam sürmektedir.

Bu özellikleri çevresinde güvenilir bir insan olarak tanınmasına neden olmuştur. Bu durum varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker. Sayısız mülkünün kiralarını toplamak üzere Muharrem'i yanına alır. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Bir yandan modern dünyaya ayak uydurmaya çalışırken bir yandanda bu çarkın dişlileri arasında ezilmeye başlamıştır.

Freddie
14-01-07, 23:14
küçük kıyameti de o yönetti di mi geöenlerde yeni bi projede ismini gördüm ya buydu ya da yeni bir dizi

erten07
20-09-07, 17:52
http://img402.imageshack.us/img402/4280/sarayb13ms6.jpg (http://imageshack.us)

ıslak ıslak
21-09-07, 18:07
http://www.cnnturk.com/images/ks/takvasshbr.jpg

Türkiye adına bu yıl 'Takva' yarışacak

Oscar ödüllerinde 'en iyi yabancı film' dalında, Türkiye adına yarışacak film, belli oldu. Yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı 'Takva', Oscar için aday adayı seçildi.

Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin 13 kişiden oluşan jüri değerlendirmesinde, 'Hokkabaz', 'Mutluluk', 'Kader', 'Beynelmilel' filmleri arasından, ipi göğüsleyen, 'Takva' oldu.

'Takva'nın yönetmeni Özer Kızıltan, filmin ilgi çekeceğini bildiklerini ama buralara kadar geleceğini tahmin etmediklerini belirterek, "Takva, aldı başını gidiyor" dedi.

Yönetmen Özer Kızıltan, filmin hikayesinin nasıl ortaya çıktığını anlattı:

"Aslında anlatmak istediğimiz 4-5 hikaye vardı. Bu onlardan biriydi. Filmin senaryosunu yazan Önder Çakar'ın babasından yola çıkarakoluşturduğumuz bir hikaye. Benim de okuduğum öyküler içinde en çok builgimi çekti. Bunu yapmaya karar verdik. İleride anlatacağımız hikayelervar tabii. Bunu aldık ve yaptık."

Film, katı islami kurallara uygun yaşayan Muharrem'in, dış dünya ile tanışmasını ve çelişkilerini anlatıyor.

Erkan Can'ın rol aldığı 'Takva', Toronto Film Festivali'nde, jüri özel ödülü, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ise, 9 ayrı ödül almıştı.

Oscar için Almanya adına da yönetmen Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' filmi aday adayı oldu.

dizici_manyak
23-09-07, 13:36
takva harika bi filmdi ben özer kızıltanın ilk takvada izlemiş oldum yani ama hayran kaldım tek kelimeyle :good:

*denizce*
30-09-07, 09:22
ilk kez gülbeyazla beraber adını duymuştum
sonradan çektiği dizileri pek takip etmedim ama filmlerinin hepsine gittim..
takva yı özellikle çok beğenmiştim çekimleri ve oyuncularıyla super bi filmdi..kendisini tebrik ediyorum..

efran_albatros
21-10-07, 20:35
takva'yı henüz izleme fırsatı bulamadım ama izlediğim en güzel dizilerden birinin yönetmeni.gülbeyaz gerçekten benim için çok özel bir dizidir ve özer kızıltanıda çok severim.

didou_didem
22-11-07, 11:53
bu arada sessiz fırtına'nın yönetmenliğini mi yapıyor..
ben mi yanlış hatırlıyorum...:)

zeynep.
17-12-07, 15:34
çok iyi yönetmendir.özellikle gülbeyaz dizisi ile hayran bırakımıştı beni
takvayıda izledim süper film olmuş.emeğine sağlık (=
bu arada fotosunu ekleyen arkadaşada çok teşekkürler ilk kez gördüm

erten07
09-07-08, 11:51
Türk filmleri Bükreş'i fethetti

Uluslararası Bükreş Film Festivali'nden 3 birincilik ödülüyle döndük!
Türk filmleri Uluslararası Bükreş Film Festivali'nden de ödülle döndü.

Festivalin Karadeniz Sineması (CineBlackSea) yarışma bölümünde En iyi film ödülünü "Mülteci" adlı filmiyle Reis Çelik aldı.

En İyi İlk Film ödülünü ise "Tavka" filmiyle Özer Kızıltan kazandı.

Kısa film ve belgesel bölümünde ise En İyi Kısa Film ödülü iki film arasında paylaştırıldı. Türk yönetmen Emin Alper, "Rıfat" adlı filmiyle ödülü alan iki yönetmenden biri olurken, diğer yönetmen "Valudi" (Dalgalar) adlı filmi ile Romanyalı Adrian Sitaru oldu.

Festivalin uluslararası yarışma bölümünde ise En İyi Film, En İyi İlk Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini "Little Moth" (Küçük Güve) adlı filmiyle Çinli yönetmen Pen Toa kazandı.