PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

Atrakumas
26-01-08, 11:28
merhaba arkadaşlar

geçen hafta diziyi izleyemedım ama
yorumlardan geçen hafta ne olduğunu anladım

fotoğraflar çok iyi olmuş,şu maçın nasıl olucağını çok merak ediyorum,nisanında tavrının değışeceğını sanmıyorum bu bölümde

,,,,

eylulll
27-01-08, 00:32
yaa bu orhanı arayıp para istemeler orhan gibi bi adamın allahın onuttu yerlere gece gece para götürmesi ardından yatağın bi başında nisan bi başında orhan konuşmalar falan cok komikti ya bu kadar idealı bi dizinin bu kadar saçmalayacagını düşünmemeiştim doğrusu rezillik!!!!

katia
27-01-08, 00:38
ben artık 13. bölümdeki gibi ali-nisan sahneleri istiyorum. Nisanın depresyondaki hali bezdirdi yani. Bence bu bölümde artık nisan yavaş yavaş bu bunalımdan kurtulmaya başlıcak (yani öle umuyorum)...

glhn
27-01-08, 13:19
merhaba arkadaşlar

Acaba bilen var mı bu akşam eurod de bıcak sırtının tekrarı yayınlanıyor mu yayınlanmıyor mu ?

evet yayınlanıyo canım:img-yes:
daha doğrusu tekrar sayılmaz da son bölümü avrupada sağolsunlar(!) anca veriyolar:icon_whis:icon_whis
gerçi isteyen şimdiye kadar çoktan izledi zaten bu gecikmeyi niye yapıyolar hala anlamış değilim:img-cool2

sym_88
27-01-08, 18:25
Bıçaksırtının fragmanının izledim ve acayip sinir oldum ya ali ne kadar bencilmiş nisana dedine bak ya murat sen ve ben aile olacağız diyor vallah çok sinirimi tamam nisanla evlenebilir ama murattı orhandan alması çok sinir bozcu.Nisan iyi dedi ama aferim vallah orhan'na olan saygısını takdir ediyorum.Orhan'nı yoksayamam demesi çok iyi

sorfangirls
27-01-08, 19:37
Şeymacım bencıllık deyınce ılk sırada orhan ve nısan gelır alı de bu kelımenın zerresı yoktur. alı suan bır cıkmazda gıbı goruyor kendını ve ne yapıcagını bılmıyor bır tarafta nısan bır tarafta da oglu var. nısana evlenme teklıf etmesı kı ne oldugunu daha bılmıyoruz fragman aldatmacasıda olabılır bu bunu sadece onu sevdıgı ıcın yapar oglunu almak veya baska bır amac ıcın degıl. cunku bunu ıstese farklı yollardan yapar bunu hepımız bılıyoruz. ayrıca muratı orhandan nıye alsın kı murat zaten alının oglu onun bır parcası ona aıt. burda bencıllık yapan bırılerı varsa bunlar orhan ve nısandır kesınlıkle ali degıl :img-wink:

sym_88
27-01-08, 20:54
Şeymacım bencıllık deyınce ılk sırada orhan ve nısan gelır alı de bu kelımenın zerresı yoktur. alı suan bır cıkmazda gıbı goruyor kendını ve ne yapıcagını bılmıyor bır tarafta nısan bır tarafta da oglu var. nısana evlenme teklıf etmesı kı ne oldugunu daha bılmıyoruz fragman aldatmacasıda olabılır bu bunu sadece onu sevdıgı ıcın yapar oglunu almak veya baska bır amac ıcın degıl. cunku bunu ıstese farklı yollardan yapar bunu hepımız bılıyoruz. ayrıca muratı orhandan nıye alsın kı murat zaten alının oglu onun bır parcası ona aıt. burda bencıllık yapan bırılerı varsa bunlar orhan ve nısandır kesınlıkle ali degıl :img-wink:

Nasıl zerre kadar bencillik yok var bu ne şimdi sence doğrumu oh vallah beyefendinin isteğine bak murattı alalım sende benimle evlen mutlu bir aile olalım olurmu bir kere orhan'nında murattı üstünde çok büyük hakkı vardıronun parçası olabilir ama onu büyüten ve bunca yıl emek veren bir adamı murat silip atamaz.İmkansız ali ne yapalım oğlunu uzaktan sevsin.Ama nisana öyle birşey diyemez.Ali 'nin bencil yanınıda öğrendik diyorum nisan'la öyle konuşması bencillikdir.

Rabish
27-01-08, 23:29
Uzun zamandir birseyler yazmamisim BS basligina, hazir biraz vakit bulmusken dizi hakkinda izlenimlerimi aktariyim dedim.
Dizi genel olarak iyi ilerliyor, tek ve en buyuk puruz Nisan .. Nisan'in gereksiz ve uzayan inadi .. Tamam baslarda tepki gostermesi, inanmamasi normaldi, bir kac ay once hayatina giren bir "yabanci"dan suphelenmesi normaldi, ama o dag evindeki sahnelerden sonra hala "sana guvenmiyorum" diyen bir Nisan izlemek hiç hos degil ..
Neden 15 kusur bolum sonra Turk dizilerindeki esas kizlar sapitiyor :icon_whis afedersiniz baska kelime bulamadim ama durumu en iyi anlatan kelime bu galiba. Bir kere de sapitmasaydi be kardesim. Neyse, henuz herseyi kaybetmis degiliz, hala Nisan'in cok yakinda duzelecegini umut ediyorum.

Hala bekledigim birsey daha var : Mehmet & Gunes'in ayrilmasi. Abi-kardes gibi duran iki insanin viç viç ask sahnelerini izlemek istemiyorum. Yakissalar, birseyler siritmasa izlerim sorun degil ama olmuyor olmuyor olmuyor .. Ozgur çocuk Mehmet'in romantik evlilik teklifi bile hosuma gitmedi, o derece rahatsiz oluyorum .. Tez zamanda Mehmet & Gunes'in ayrilmasini ve Mehmet & Zerafet yakinlasmasini izlemeyi diliyorum .. :img-icecr Kaç bolumdur sahneleri yok zaten, yarin insallah birtanecik olur.

No frost buz dolaplarina rakip olabilicek annemiz hakkinda birseyler soylemeden olur mu ? Hayir ..
Nedir o kadin oyle ya :img-hyste saka gibi .. Gelis sebebi de hareketleri kadar vurucu. Umarim Mehmet onun onunde Gonul'e anne diye hitab eder ya da cok samimi davranir, boylece Zerafetcigimin deyimiyle "Kosem Sultan"i sinirden çatlarken izleriz .. :)

Sarkimiz da gelmis, ben begendim :img-wink: Funda Arar'in cok ozel bir sesi var, cok guzel seslendirmis .. Kulagim henuz alismadi ama eminim yakinda BS-Ask parçasi gibi gunde 15 kere dinlerim ..

edogan1983
28-01-08, 01:14
BS dizimizin izlenim oranının yüksek olması birazda biz seyircilerin elinde diye düşünüyorum tabi medya kadar olamaz. Hiç olmazsa arkadaşlarımızla paylaşarak bs müziklerini telefonumuza kaydederek olmadı müziklerini sürekli birilerini dinleterek yani dizimizin toplum içinde reklamını bizler yapalım. ben şahsen dizinin hiç bir bölümünü kaçırmadan çok severek izliyorum. Telefonumda kayıtlı müzikleri bilgisayarımda kayıtlı ve işyerimdeki bilgisayarda da kayıtlı olup sürekli dinliyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum dizimin yayından kalkmaması için öyle bir şey yok ama bunada meğil vermemek lazım:img-yes:

gamlibaykusss
28-01-08, 11:28
bu bölüme pek uygun olmayabilir ama bugün çok ilginç bir tesadüfe tanık oldum ve yazacak daha uygun bir bölüm bulamadım. ali-nisan ve orhan karakterini canlandıran üç oyuncu daha önce çemberimde gül oya isimli dizinin "küçük karabalık " sahnesinde bir araya gelmişler bu isimle arayarak izleyebilirsiniz.
hele ki ali ve nisan yani nejat işler ve melisa sözen in tanıştığı sahne sanırım pek çok insanın onların ilişkilerinde olmasını istediği gibi bir nisan'ı yansıtıyor, sizlerle paylaşmak istedim...

qsawe
28-01-08, 12:32
Bıçaksırtının fragmanının izledim ve acayip sinir oldum ya ali ne kadar bencilmiş nisana dedine bak ya murat sen ve ben aile olacağız diyor vallah çok sinirimi tamam nisanla evlenebilir ama murattı orhandan alması çok sinir bozcu.Nisan iyi dedi ama aferim vallah orhan'na olan saygısını takdir ediyorum.Orhan'nı yoksayamam demesi çok iyi

Fragman yanıltması olabilir, o konuşmanın öncesini bilemiyoruz... ama ne olursa olsun, Ali, asla bencil değil...sevgisini anlatamamanın sıkıntısını yaşıyor.. Nasıl, o cümleyi bencillik olarak alabildiğine şaştım inan... Orhan, yasal olmayan yollarla evlat edinmiş, öz babası ortaya çıkınca, türlü yollarla kurtulmaya çabalamış, Nisan, oğlundan ayrılmayacağı aşikar olmasına rağmen hala tavır yapmakta... sen Ali bencil diyorsun...

Ali, hiç bir şekilde, oğlunun Orhan'ı görmesini engelleyecek bir davranışta da bulunmaz, şu anki şartlarda... Murat da, her iki babası tarafından sevilerek büyür... Orhan babası olarak rahatça oğlunu severken, öz babanın, bir abi gibi sevmeye çabalaması hiç hoş değil...

Ali, zamanında oğlunu isteyerek vermiş olsaydı, katılacağım bir yoruma... bu yazdığım şartlarda asla katılamam.....Bencillik Ali'nin semtine uğramadı henüz....

Atrakumas
28-01-08, 15:48
Ne yazık ki 17.bölümü dün gece izleyebildim.

Genel olarak iyi bir bölümdü,özellikle orhan-ali sahnesi ve son serra-orhan sahnesi çok dikkatimi çektı,çok titizlikle çekmiş bence selim demirdelen,tebrik ederım.

Sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum bu bölüm beş on dakika kisaydi diğer bölümlerden.

Şantajcının kim olduğunu hala kestirmiş değilim ama bence kesinlikle doktor ya da selinle bir ilgisi yok, nefise hanım biraz benim dikkatimi çektı sizce bu şantajcının nefise hanımla bir alakası olabilir mi ? belkide orhanın kisir olduğunu falan anlamiştır ya da ne biliyim...

Gelelim aliyle nisanın durumuna,nisan bu bölümde biraz yumuşadı geldi bana aliye karşı ama yinede aliye karşı bir duvar örmüş ve bu duvarın yıkılması için bir şey olması gerek bence,ne olur bilmem

Numan beyın durumu biraz bana sıradan geldi,hani senaryoyu doldurmak için yaptılar bence umarım çabuk sonuca bağlanır.

,,,

Atrakumas
28-01-08, 15:51
benim tahminlerim genelde doğru çıkmaz ama...

Orhan Serraya durumu iza etmek zorunda ama bence gerçeğı anlatmicak ,başka bir şey uydurucak sonra da fragmanda olduğu gibi parayi başka turlu vericek

Şantajcı da kolay kolay orhanın yakasını birakmicak
Aynen nefise hanımda kolay kolay pes etmicek
Bunların arasında bir ilişki olabilir mı ?

Ali orhanın murat için bu kadar şey yaptığını ve nisan dan da bir ışık gelmediğini görünce umutsuzluğa kapılıcak gibi geliyor.

Şu maçı çok merak ediyorum murat hangi takım da olucak,bence orhanla bir takımda olur ,ali yle mehmet de öbür takımda

,,,

dizikolikşeker
28-01-08, 19:47
evet benimde herşey bir kenera en çok maçı merak ediyorum... ama muratcım yani batuşcum alinin takımında yani nejatcımın :img-wink::img-wink::img-wink:

nasıl anladın die sorarsanız iki takım rengi var turuncu ve sarı fikret kuşkan yani orhan turuncuyu giymiş murat ve alide sarıyı bu şu demek oluoki murat ve ali yani baba oğul birlikte bir takımda :happy0064:happy0064:happy0064

offf şu saat 22:00 olsada bi batuşumla nejatımı görsem :P:P

sym_88
28-01-08, 20:22
Fragman yanıltması olabilir, o konuşmanın öncesini bilemiyoruz... ama ne olursa olsun, Ali, asla bencil değil...sevgisini anlatamamanın sıkıntısını yaşıyor.. Nasıl, o cümleyi bencillik olarak alabildiğine şaştım inan... Orhan, yasal olmayan yollarla evlat edinmiş, öz babası ortaya çıkınca, türlü yollarla kurtulmaya çabalamış, Nisan, oğlundan ayrılmayacağı aşikar olmasına rağmen hala tavır yapmakta... sen Ali bencil diyorsun...

Ali, hiç bir şekilde, oğlunun Orhan'ı görmesini engelleyecek bir davranışta da bulunmaz, şu anki şartlarda... Murat da, her iki babası tarafından sevilerek büyür... Orhan babası olarak rahatça oğlunu severken, öz babanın, bir abi gibi sevmeye çabalaması hiç hoş değil...

Ali, zamanında oğlunu isteyerek vermiş olsaydı, katılacağım bir yoruma... bu yazdığım şartlarda asla katılamam.....Bencillik Ali'nin semtine uğramadı henüz....

Neyse diziyi bi izliyelim ona göre tartışırız.Bana bencil gelen yanı nisanla evlanmesi değil orhan zaten nisan'nı sevmiyor evlensin nisanla umrumda değil.Benim tek sinirimi bozan.Murattı orhandan hemen alamaz.Bak ama son dediğine katılıyorum murat iki baba tarafındanda sevilebilir bu doğru ama ali nisan'nı ve murattı alıp orhana göstermezse orhan gibi davranmış olur.

dizikolikşeker
28-01-08, 23:54
ilk reklamına girdi şimdilik süper gidio yha kimse öğrenmicek sırrı güya ama farkındaysanır nerdeyse her bölümde biri öğreniyo :happy0064:happy0064 neyse öğrenilsin yine nisanın tavırları hoşuma gitmedi ama genede getiricek muratı mehmetle alinin konuşması süperdi çok hoşuma gitti:D:D enişte damat hesabı neyse şimdilik dizi süper ilerliyo birdahaki reklamda görüşmek üzere byby :P:P:Pbyebye

fanaa
29-01-08, 00:48
Amanın ürktücü ama bir ao kadar sessiz locadakiler yine gelmiş. Allah rızası için bir ses verin. Bir üye olup bir şey yazın. ya insan sizi görünce üsperiyor. Bu kadar çokuz da niye ratinglerde değiliz değilsiniz. Biz kimiz? burası neresi ya???????????????????????????

NiliWerda
29-01-08, 01:04
Kaza geçirceğini tahmin etmiştim.
Öyle baygın baygın bakarak buz dolabı gibi çıkınca herkes tahmin etmiştir kaza geçireceğini:)
Ne söyleyecekti acaba gerçekten merak ettim şimdi,
Buarada ben bu fidye olayını ondan şüpheleniyordum şüphelerim suya düştü :img-hyste

edogan1983
29-01-08, 01:09
Mehmetin annesine çok üzüldüm önümüzdeki hafta artık yok

helal sana ali böyle devam et sürünme sırası nisanda

busegurses001
29-01-08, 01:13
ya ben anlayamıyorum başlığı kaç kişi görüntülüyor harika bölümler yayınlanıyor buna rağmen bu reytingler niye vasat bıçak sırtı çok daha iyilerini hak ediyor yine harika bir bölüm izledik ama reytingleri yarın görmek bile istemiyorum bölüm ne kadar güzel gelirse reytingler o kadar düşük geliyor yani anlayamıyorum izleyenler vardır muhakkak özür dilerim ama acaba binbir gece gibi saçmalamadığımız için bu reytingler böyle geliyor böylesine kaliteli diziler niye izlenmiyor bu işi anlayan varsa nolur açıklasın fragmandan da izlediğimiz kadarıyla haftaya yine harika bir bölüm izlicez merakla bekliyorum valla artık reytingler de umrumda değil nasıl gelirse gelsin bu işin içinde bişey olduğuna nerdeyse artık şüphe duymuyorum bıçak sırtı bizim gönüllerimizin birincisi:img-wink:

bimkolik
29-01-08, 01:13
Serra kimden hamile kaldı?
Demek Orhan kısır değilmiş..
Haftaya çok hareketli bölüm var.. Fragmanı yüklüyorum.Birazdan koyacağım..

Fikret Kuşkan her bölüm kendini aşıyor. İnanılmaz bir performans..:happy0064

kardelen2086
29-01-08, 01:14
arkadaslar fragmanı gordunz mu? biri anlatablrmi basını kacırdm .ama muhtesem bi bolm bizi beklio..

nefisine hanım rahmetli oluyor,nisan ve ali nin duygusal bir konuşması var,sonra son sahnede de galiba mehmet arabasıyla kaza yapıyor,kamyonete çarpıyor...:icon_sorr:icon_sorr

fanaa
29-01-08, 01:16
ya ben anlayamıyorum başlığı kaç kişi görüntülüyor harika bölümler yayınlanıyor buna rağmen bu reytingler niye vasat bıçak sırtı çok daha iyilerini hak ediyor yine harika bir bölüm izledik ama reytingleri yarın görmek bile istemiyorum bölüm ne kadar güzel gelirse reytingler o kadar düşük geliyor yani anlayamıyorum izleyenler vardır muhakkak özür dilerim ama acaba binbir gece gibi saçmalamadığımız için bu reytingler böyle geliyor böylesine kaliteli diziler niye izlenmiyor bu işi anlayan varsa nolur açıklasın fragmandan da izlediğimiz kadarıyla haftaya yine harika bir bölüm izlicez merakla bekliyorum valla artık reytingler de umrumda değil nasıl gelirse gelsin bu işin içinde bişey olduğuna nerdeyse artık şüphe duymuyorum bıçak sırtı bizim gönüllerimizin birincisi:img-wink:

Şu rating tutarsızlığını çözsek elbirliğiyle ama ne mümkün. Yok olmuyor olmuyor? Dizi güzelleştikçe seyirciden uzaklaşıyor. diyorum ya alacakaranlık kuşağı gibi.

busegurses001
29-01-08, 01:17

orhan zaten kısır değildiki canım 1. bölümde nisan doğuramadığım bebekler için çiziyorum bu resimleri demişti:img-wink:serra geç bile kaldı bende şaşırıyordum sonuçta her dizide görmeye alışık olduğumuz bir tablo serra da hamile kaldı sonunda nisan artık aliye nasıl yaklaşacak bakalım

gzn
29-01-08, 01:18
güzel br bölümdü özellkle son sahne helal olsn gzl çekmişler.mehmete yazık ya şimdi annesinin ölümünden kendini sorumlu tutar vicda azabı çeker.

ya şu fityeci kim acaba? dizinin bazı sahneleri onun sayesinde korku filmine döndü valla:happy0064

sleepinsanity
29-01-08, 01:18
Amanın ürktücü ama bir ao kadar sessiz locadakiler yine gelmiş. Allah rızası için bir ses verin. Bir üye olup bir şey yazın. ya insan sizi görünce üsperiyor. Bu kadar çokuz da niye ratinglerde değiliz değilsiniz. Biz kimiz? burası neresi ya???????????????????????????

Gerçekten çok güldüm bu yoruma :D Hakkaten bomboş forumu görüntüleyip yazmayan bu insanlar da kim :bilmim

Genel olarak geçen bölüme kıyasla temposu daha düşük bir bölümdü ama fragmanı izledikten sonra anladım ki bir nevi geçiş bölümü niteliğindeymiş bu bölüm. Fragman acayip etkiledi beni. Nefise Sultan'ın ağzından Mehmet'e söylediği bir söz bile duyamadan otobüsün altında kalmasına mı yansam Nurinisa Yıldırım'ın dizideki misafirliğinin sonuna gelindiğine mi üzülsem bilemedim. Mehmet açısından ise çok büyük bir bunalıma sebebiyet verecek bu. :icon_sorr

Bütün bölüm boyunca, hatta haftalardır bana saç baş yoldurtan Nisan'ın fragmanda çözüldüğünü görmek bilhassa şaşırmama sebep oldu. Ama bu çözülmedeki sebebin, Ali'nin kızgınlığı ve hayata karşı kırgınlığından ötürü kendini geri çekmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Nisan en son marangozhaneye geldiğinde Ali herzamn yaptığı gibi işini yarım bırakıp Nisan'ın yanına gitmedi. Çözülmek, konuşmak için Ali'nin geri çekilmesini bekleyen, yalnız kaldığını düşündüğü için konuşmaya, hissettiklerini söylemeye başlayan bir Nisan göreceğiz sanırım. Nisan karakterini sevmiyorum kısacası.

Numan Abi'ye Leyla Hanım'ın desteği, beraber ev temizlemeleri gene çok hoşuma giden sahneler birkaçı oldular. Yalnız Numan Abi'nin yaşadığı koşulların ve evinin kurum tarafından beğenilmemesi çok üzdü beni. :icon_sorr

dizikolikşeker
29-01-08, 01:19
zaten kısır olan orhan diil nisandı:Pneyse ii işte orhan belli bi zamandan sonra serrayla aile kurar nisan ve muratcımda aliyle:P doğru olanda bu çok seviyorum batuşumla nejatımı dizi süper gidio haftaya bölüm harika :P:P:P

ALİ+NİSAN=AŞK ALİ+MUTAT+NİSAN=MUTLU AİLE

ORHAN:::BÖÖÖÖ :P:P:P:P YHA FİKRET KUŞKANCILAR BANA KIZMAYIN ŞAKA YAPTIM :P:P FİKRET KUŞKANIDA ÇOK SEVİYORUM :P

NiliWerda
29-01-08, 01:20

Ya ben fragmanı izlemeye unuttum :img-hyste
Sıkıntı bastı dizi biter bitmez hemen kapatmış tvyi:)
Koyduktan sonra buraya linkinide eklersen sevinirim :img-in_lo

Demek Serra hamile? :hıh

busegurses001
29-01-08, 01:22
güzel br bölümdü özellkle son sahne helal olsn gzl çekmişler.mehmete yazık ya şimdi annesinin ölümünden kendini sorumlu tutar vicda azabı çeker.

ya şu fityeci kim acaba? dizinin bazı sahneleri onun sayesinde korku filmine döndü valla:happy0064

hiç sorma canım ya o sahnelerde ben de inanılmaz geriliyorum aslında güzel oluyor diziye heyecan kattı bu sahneler ben memnunum bide fidyeciyi öğrensek ama ben başından beri orhanın annesinden şüpheleniyorum:icon_sorrbakacaz artık

bu arada başlık coştu yine ne bu kalabalık aman nazar değmesin:img-wink:

sarıseren
29-01-08, 01:27
Güzel bölümdü:img-yes:Ali'ye çok üzüldüm ya:icon_sorrMurat'ın doğum gününde ne güzel yalnız kalıcaklardı ama olmadı.Ali Orhan'ı çok kıskanıyor doğal olarak...Mehmet'in annesinin o konuşmadan sonra başına bişey geleceği belliydi.İyi oldu ne diyim:icon_whis

Fragmanı çok beğendim.Ali ve Nisan diyologlarını haftaya merakla bekliyorum.Kesin süper bir bölüm olucak.Bir de Serra nasıl hamile ya?Orhan kısır değil miydi?

bimkolik
29-01-08, 01:29
Herzaman kalite ve rating orantılı olmuyor sevgili busegürses biliyorsundur.
Ratingler diziyi devam ettirecek kadar gelsin yeter bence..
resmen her bölüm, her sahne dantel gibi işleniyor. Ne kadar güzel bir dram izliyoruz.. Bütün oyuncular harika, Fikret Kuşkan ise tarifi mümkün değil.
Yalnız oyuncular için bile bu dizi izlenir.. Mehmet Günsur da bu dizide gerçek oyunculuğunu gösteriyor. Çok beğendim bu bölüm onu..:good:
Bu dizide herkesin bir ayrı ayrı dramı var..
Bütün karakterlerin, Ali'nin çırağından, mahalledekilerden tutun Nefise Hanıma kadar ne kadar hüzünlü, dramatik yaşamları var..

sleepinsanity
29-01-08, 01:29
Bazılarımız bilmiyor sanırım. Dizi başlamadan önce gelen genel hikaye özetinde, Orhan kısır olmasına rağmen Nisan kendini kısır sanıyor, yazıyordu.

Orhan donup kalıyor o anda, Serra'nın hamile olduğunu duyunca. Ama sanıyorum ki bu Serra'nın bekletisinden ve bir anlık heyecanından başka bir şey değil. Sonuçta Orhan'ın kısır olduğundan eminiz, Murat'ın alınma hikayesini dinlediğinde bile hiç tepki vermeyecek kadar Orhan'a da aşık ayrıca. Orhan dışında başka biriyle beraber olduğunu da düşünmüyorum, Orhan'ı gerçekten de seviyor çünkü.

Şantajcının kim olduğunu öğrenebilecek miyiz, merak ediyorum...

Katilin duruşması meselesi tamamen kapanmış sanırım, bahsi hiç açılmadı. Aynı şekilde tazminat davasından da ses seda yok. Ertuğrul ailesinde paranın suyu çekiyor anlaşılan, dengelerde bir değişim söz konusu olacak ilerleyen zamanlarda sanırım.

sorfangirls
29-01-08, 01:30
arkadaslar oncelıkle sunu duzeltelım mesajlarda kımın kıısr oldugundan bahsedılmıs kısır olan nisan degıl orhandır serranın hamılelık hıyakesının altından bakalım ne cıkıcak :img-wink:

her bolum sonunda soyledıgımız gıbı yıne guzel bır bolumdu yalnız kösem sultanın bu sekılde aramızdan ayrılması benı cok uzdu daha cozulmeyen bır suru sey vardı bu kadın cocuklarını neden ve nasıl bırakıp gıttı ben bunu ogrenmek ıstıyorum ya ıns bır sekılde ogrenırız en azından sr amcadan ogrenelım. vede sanjatjı hakkında bu bolumde bırsey ogrenememıs olmamıza uzuldum fragmandan anladıgım kadarıyla haftayada bırsey ogrenemıcez sanırım.

zeynep.
29-01-08, 01:32
güzel bir bölümdü :good:
önce bölüm yorumum:melisa sözenin oyunculuğunu çok beğendim bugün taş duvar hesabı ama Ali akıllandı hani.yaa işi çok zor alinin sonuçta orhanda muratın babası sayılır :img-blush
benmi çok duygusalım dizimi öyle bilmiyorum ama bugün benim yine gözüm yaşardı durdu gerek alinin son sahnelerinde gerek numanın sahnelerinde :img-cray:
maç çok güzeldi :img-in_lo ali çok mutluydu ama muratın orhanı araması ali için hüsran oldu :img-cray: nisan hanımda sağolsun izin verdi yani ya anlamıyorum üvey anneden öz baba çocuğunu görmek için zar zor izin alıyo bin defa teşekkür ediyo bide senin üzüldüğünü bildiğim için geldim diyo ama aliyi daha üzcek şeyler söylüyo:img-cool2
ama maç bence herşeye rağmen çok güzeldi....murat aliyi baba gibi olmasada çok seviyo...
fragman yorumuma gelince:nisan hanım aliyede yüreğinede inanıcak artık galiba sağolsun.anlaşılan mehmetin annesi ölüyo.mehmetde kendini suçlu hissedip kamyonla çarpışcak yaa off güneşlede ayrılıyolarmı yaaa birde serra hamileyim galiba dedi orhan muratı unutsun kendi çocuğuna baksın ki nisan ali ve murat bi aile olsun buda kolay görünmüyo şimdilik...
numanın işi zor bidahaki sefere çok üzüldüm yaaa :img-cray:

x sinem x
29-01-08, 01:34
Süper bir bölümdü yine....
En cok begendigim sahne Ali-Mehmet sanesiydi :img-wink::img-wink:
Memo cok sekedi orada :img-blush:img-blush

Sonu gerekten kötü bitti..Ama tahminetmistim O kadiin ezileyecegi.dedim kardesime bak simdi kadin araba carpica diye...ve öylede oldu

Fragman cikmis..eklenmesini bekliyorum
Mehmet vicdan azabi mi cekiyor???
Birde birisi Mehmetde araba kazasi gecirio demisti..yazik ya üzüldüm

Serra hanim hamileymis..öyle dediniz
Ya ben simdi anlamadim..Orhan mi kisir yoksa Nisan mi Kisir???
Kafam karisti:icon_whis:icon_whis

bimkolik
29-01-08, 01:41
arkadaslar oncelıkle sunu duzeltelım mesajlarda kımın kıısr oldugundan bahsedılmıs kısır olan nisan degıl orhandır serranın hamılelık hıyakesının altından bakalım ne cıkıcak :img-wink:
.
Bence Serra yalan söylüyor hamileyim diye.
Orhanın çocuk eksikliği hissettiği izlenimine kapılıp, ya da gerçekten kendine ait çocuğu olacağını öğrenmek Serraya daha yakınlaşmasını sağlar diye böyle bir yalan uyduracak herhalde. Tabii yalanı hemen ortaya çıkacak..

whisper34
29-01-08, 02:05
fragman için çok teşekkürler ben euro d de izledim orada fragman verilmemişti teşekkürler...

son sahne can alıcıydı mehmet'in bakakaldığı an o sahnenin devam çekimini merak ediyorum ve keşke bir mektup bişey bulunsa da kadının ağzından dinlesek neden gittiğini sadece osmanlı hikayesi mi yoksa başka bişey mi ?

Ali ve Orhan sahnelerinde güzel bir bağlama yapmışlar ince bir düşünce Orhan Murat'ın onu en mutlu anında aramasından dolayı çok mutlu bunu Nisan'a anlatırken başka bir karede Murat Ali'nin yanında Orhan'ı özlediği için onu aradığı için Ali mutsuz bunu Nisan'a anlatırken güzel bir düşünce...

Şu şantajcıyı hala öğrenemedik şüphe edilecek pek kimse de yok ama bişeye dikkat ettim adam cd gönderdi Orhan'a cd de sadece bebeklik halleri yoktu dizi başladığı zamanki uçakseven büyümüş Murat halleri de vardı bu adam yakınlarda biri gibi geldi bana belki şöför belki usta belki belki...ve bu adam acaba neden 10 sene bekledi...

Fragmanda görülen o dur ki Nisan daha fazla dayanamaz Ali'ye bırakma beni demesi haftalardır süren suskunluğuna yanıt gibidir ve son sahne Mehmet :( 2 hafta daha hastane izlicez gibi geliyor bana :( :(

iyi geceler:sad53:

glhn
29-01-08, 02:10
yine harika bi bölümdü:img-icecr
baba&oğul maçını izlemek keyifliydi bi de orhan gelmeseymiş:icon_whis aliye çok üzüldüm bu bölüm of niye söz verdiki sanki nisana gerçeği söylemiyeceğine dair:img-cool2
bu arada nisan atölyede aliyle konuşurken 'muratın baba..(burda biraz duraksar) orhanı aradığını bilmiyodum' demesi gözümden kaçmadı:icon_whis:icon_whis
sr bey ve gönül hanım sonunda muratlarına erdiler çok tatlılardı:img-icecr
keza numan ve leylanın ev temizleme sahneleri de öyle:img-yes:
şu şantajcıyı yine öğrenemedik:img-cool2
hani kısır olan orhandı serra nasıl orhandan hamile kalır!!

ve son sahne..
bölümün mehmetle bitmesi ayrı bi keyifti tabi:img-icecr ama pek hoş bitmedi. tam da Nurinisa hanıma alışmıştım o ne güzel oyunculuktu öyle:good: fragmandan anlaşılacağı üzere mehmet kendini suçluyo ve kaza yapıyo acaba orda bilerek mi kamyona çarpıyo yani intihara falan mı kalkışıyo yoksa gerçekten kaza mı yapıyo tam anlayamadım. bu arada galiba bu suçluluk duygusuyla güneşten de uzaklaşıyo:img-blush

glhn
29-01-08, 02:35
demin yazmayı unuttum ali-mehmet sahnelerine bayıldım çok komikti lütfen daha fazla nejo&memo sahnesi olsun:img-icecr:img-icecr
bi de bir ara ikisi durmuş güneşi çekiştiriyolardı, ali: kimse onun kadar inatçı olamaz; mehmet: sen bi de bana sor:img-hyste ayrıca ali mehmeti uyardı ya dillidir hiç susmaz, emin misin? diye işte orda ah dedim mehmet bak abisi de uyarıyo seni, bi kere daha düşün! ama mehmet ne yazık ki eminim dedi:img-cool2
bu bölüme kadar izlediğim en güzel ali-mehmet sahnesiydi umarım devamı gelir:img-wink:

edit:mehmet nisana güneşle evleneceğini söylediğinde nisan bu durumdan pek hoşlanmadı galiba. bilemiyorum belki bana öyle geldi ama ne biliim sanki nisanın yüzünde hoşnutsuzluk belirtisi vardı:icon_whis

ntor
29-01-08, 09:01
Her sahnesi ile muhteşem bir bölümdü.

Aslında uykusuzluktan ölmeme rağmen, diziyi çok geç başlatmalarına rağmen dayandım .Bittiğinde 12,30 a geliyordu.

Ama nedense hiç bir sahnesini kaçırmak istemedim.

Oysa bugünlerde nedense dizi izlemek ğek zevkli gelmiyor.Sıkılyorum. Ama bu dizi beni sıkmıyor. Daha önce defalarca yazdım konular lastik gibi uzamıyor. Akşam gnülle reşat evlenemezler sandım.Pat evlendiler. Harika yani Bir durum oluyor ooooo şimdi biri karşı çıkar diğerini fiştekler sonra kavga ederler derken3 bölüm hatta 30 bölümde aynı konu işleniyor.Belkide bu dizide hissetmediğim budur.

Emeği geçen herkese teşekkürler,aldıkları paralar helal ı hoş olsun

ipekaziz
29-01-08, 10:29
Bence Serra yalan söylüyor hamileyim diye.
Orhanın çocuk eksikliği hissettiği izlenimine kapılıp, ya da gerçekten kendine ait çocuğu olacağını öğrenmek Serraya daha yakınlaşmasını sağlar diye böyle bir yalan uyduracak herhalde. Tabii yalanı hemen ortaya çıkacak..

Sana katılmıyorum bimkolik'cim,
Serra bence böyle ucuz bir numaranın arkasına sığınmaz. Sahiden hamile olabilir gibi geliyor bana. Ama senin için bir açık kapı bırakırım yinede:img-yes::img-wink:

Ben dün akşamki bölümde Ali ile kahroldum, onunla üzüldüm, onunla ağladım:icon_sorr
Murat için yaptıkları, onu mutlu etmek için didinmeleri, onu gördüğü zaman canının parçasına sarılıyormuşcasına oğlunu kollarına alması, hepsi, hepsi çok güzeldi....Tüm bunların ardından Murat'ın Orhan'ı her ne şartta olursa olsun yanında isteyeceğini idrak ettiğinde, sanki kendini kandırmakta olduğu bir rüyadan, ani ve sert bir biçimde ayılmış gibi oldu. Murat'ın, Orhan'ı baba kabul ettiği ve deli gibi sevdiği gerçeği, Ali'nin suratına bir tokat gibi çarptı.

Ve anladı ki kimse haksız değil, kimse suçlu değil, kimsenin kabahati yok. Ama, sadece ve yanlızca en büyük acıyı çekme piyangosu kendisine çıktı:icon_sorr

Orhan, maç yaparken çok sevimli ve tatlıydı. Son derece doğal herkese karşı uyumlu, yanlızca oğluna bir şey hissettirmemek adına değil, kendini o insanların yanında tuhaf bir şekilde mutlu ve huzurlu hissettiği içinde doğaldı.
Sanırım, herşeyin sonunda Ali ile bir biçimde ortak bir noktada buluşup, Murat'ın iyiliği için beraberce davranacaklarının ilk sinyalleriydi bunlar.

Kimbilir, belki Orhan'ın bir çocuğu olur ve Orhan, Ali için Murat'ın tam olarak ne ifade ettiğini bu yolla anlayabilir. Belki o zaman Ali'ye bir anlamda hak verir. Acısını daha gerçek hisseder...

Aslında bu dizide hikaye dönüp dolaşıp aynı soruda kitleniyor : Bir çocuğun babası veya annesi olmak için o çocuğun biyolojik ebeveyni olmak şart mıdır? Yoksa insan evlat edindiği bir çocuğu, kendi kanından, kendi canından doğmuş bir çocuk kadar sevebilir mi?

Ya da başka bir şekilde sormak gerekirse: bir çocuğun babası olmayı onu dünyaya getiren mi hak eder? Yoksa onu emek verip büyüten mi?

rhetbutler
29-01-08, 10:32
Keyifli, güzel bir bölümdü.
Orhan'ın Serra'ya gerçeği anlatmasıyla, sırrı bilenlerin sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.Bir tek köşktekiler kaldı bilmeyen gerçeği.
Şantajcının ortaya çıkmaması iyice paranoyak yaptı hem izleyiciyi hem Orhan'ı.Eğer tadığımız biri değilse neden yüzünü gizlediklerini merak ediyorum.Yüzünü görsekte kim olduğunu anlayamayacağız zaten.Murat'ın şoförü zaten tekrar işe başlayan şoför olduğu için o'nun yapmayacağını düşünüyorum.Ama hem çocukluk fotoğraflarını hem de Murat'ın uçağının kırıldığı anları kaydedebildiğine göre yakınlardan birisi olmalı.O fotoğralara kim, nasıl sahip olabilir?Aileye gönderilmiş fotoğrafları eve giren birisinden başka kim bulabilir?Bir ara aklıma İtalya'ya ya giden Nisan'ın kızkardeşi bile geldi.:icon_whis

Ali'nin Murat'a sürprizi çok güzeldi.Ama sonu Orhan sayesinde hüsran oldu.Murat'ın Orhan'ı da maça çağırması Ali ve Orhan'ı aynı noktada birleştirdi.Ali, bunu gördükten sonra üzülürken Orhan çok mutlu oldu.İşlerin tersine döneceği, gerçeğin Murat tarafından öğrenildikten sonra neler olacağını çok merak ediyorum.

Uzun zamandır Ali'nin laflarını duymak istemeyen Nisan'ın bu hafta kendinin dinlenmemesi hoşuma gitti. Karşısındaki çocuğun babası, seni seven ve seninde sevdiğin adam.Kaprisleri çekilemez seviyeye gelmeye başlamıştı.Ama haftaya artık salya sümük vaziyette Ali'ye gitme demesiyle birlikte yeniden heyecanlandım.Nihayet Nisan'ın içinde yaşadığı aşkı görebileceğiz.

Mehmet ve Ali'nin, Güneş üzerine yaptıkları konuşma çok eğlenceliydi.Bu hafta artık Güneş'e yani Vildan Atasever'e ısınmaya başladığımı söylersem yalan olmaz.

Selim Reşat ve Gönül Hanım'ın nihayet evlenmelerine çok sevindim.İkilinin evlendikten sonra, camın önünde, birbirlerine sarılı bir şekilde yaptıkları konuşma bölümün en iyisiydi.

rhetbutler
29-01-08, 10:46
Gelecek bölümün fragmanı hareketli bir bölümün habercisi.
Nefise Hanım'ın ölümüne üzüldüm.Mehmet'in bu ölümden kendini sorumlu tuturak, dağıtmasına daha da üzüldüm.Mehmet'in yatakta olduğu bir sahne var.İlk defa yatakta görüyoruz Mehmet'i.Mehmet, pişmanlığından ötürü içkiyi biraz fazla kaçırıp, yapmaması gereken birşey yapacakmış gibi.

Nisan ve Ali, sahnesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Serra'nın hamileliği neyin nesi anlamadım.Orhan'ın kısır olduğunu biliyoruz.Serra'nın yapmaya çalıştığı bimkolik'in dediği gibi Orhan'ı kendine bağlamak için bir oyun olabilir.Bir de genel özeti okumayan, diziyi tv den izledikleriyle bilenler, Nisan'ı kısır zannediyor.Onlar için bir bu olay sürpiz bir gelişme.

Numan Abi ve Leyla Hanım'ın tatlılıklarından bahsetmeyi unutmuşum.Beraber oldukları her sahne samimiyet, sıcaklık katıyor diziye.

İpekaziz'in sorusuna;
Eğer Ali, oğlunu evlatlık vermiş biyolojik bir baba olsaydı bu soru sorulabilirdi.Ancak Ali, bir oğlu olduğunu bilmiyordu ve 10 yıl sonra öğrendi.Orhan, Murat'ı sevgiyle büyütmüş bir baba.Ama bir yalanın üstüne kurmuş bu sevgiyi.Ali'nin böyle bir fırsatı hiç olmamış.
Benim için ikisi de Murat'ın babası ve ikiside babalığı hakediyor.

katia
29-01-08, 10:59
dün aksham dizi bitti ve ben gelecek haftayı iple çekmeye başladım bile:img-pilot
açıkcası ben mutlu ali-nisan sahnesi izlemek istiyorum tam nisan açılmaya başladı ama bu seferde Ali girdi depresyona gerçi bu biraz nisan'a müstehak adamı onca bölüm süründürdü. Ama alinin sanki pes etmiş gibi konuşmasına gibi biraz bozuldum sonuçta Murat tabiki şuanda orhanı daha çok seviyor ama bu ilerde gerçeği öğreenince aliyi orhan kadar sewmicek demek diil.:img-in_lo

gamlibaykusss
29-01-08, 11:00
dün gece muhteşemdi, hele aralarda giren o harika müzikler(rana hanım aynaya bakarken, ve ali'nin hüzünlü sahnelerinde), aria'yı tebrik etmek lazım, giderek artan müzik skalası dilerim soundtrack'in habercisidir.

nisan atölyeye gittiğinde sanki bir şeyler söylemeye gitmiş gibiydi,ama fırsat kalmadı ali ilk defa duygularından bagımsız bir tavır sergileyerek ilişkinin geleceği için belki de en önemli şeyi yaptı çünkü yüzyıllardır bilinir ki gönül kaçanı kovalar, sanırım böyle bir değişim en güzeli oldu...
ve fragmandaki izlemeye doyamadığım o sahnede bunun bir kanıtı sanırım.

bence mehmet arabaya çarpmayacak, çünkü fragmandaki bu tarz sahneler genelde gerçek ya da gerçekleşmiş çıkmıyor belki son anda direksiyonu kırar ya da bir hayaldir, en azından dilerim böyledir ...

serra bence de yalan söylemez ama şüphelenince orhan için önemli bir şey oldugunu da bildği için direk hamileliğe yormuştur ama tabiki orhan'dan olması mümkün değil. Bence bu detay orhanın kısırlığının su yüzüne çıkması için bir vesile olacaktır.

çabuk geçecek bir hafta dileğiyle...

ipekaziz
29-01-08, 11:18
..........nisan atölyeye gittiğinde sanki bir şeyler söylemeye gitmiş gibiydi,ama fırsat kalmadı ali ilk defa duygularından bagımsız bir tavır sergileyerek ilişkinin geleceği için belki de en önemli şeyi yaptı çünkü yüzyıllardır bilinir ki gönül kaçanı kovalar, sanırım böyle bir değişim en güzeli oldu...
ve fragmandaki izlemeye doyamadığım o sahnede bunun bir kanıtı sanırım....

Bende sizin gibi düşündüm Sevgili gamlibaykusss;

Nisan , Ali'den değil, gerçeği Orhan'dan öğrendiğinden beri Ali'ye karşı sergilediği katı tutumunda son zamana kadar haklıydı. Aslında yine haklı. Sonuna kadar haklı.

Ama Ali'nin açıklamalarındaki, doğruları söylemesindeki samimiyeti,
Nisan'a bakarken göz bebeklerindeki titremeden ona karşı duyduğun aşkın gerçekliğini,
itiraflarındaki katıksızlığı fark etmiş olmasına rağmen
halen Ali'ye karşı çok sert bir tutum sergilediği için, Nisan'ı son bölümlerde tabiri caizse biraz "anlayışsız" bulmaya başlamıştım....

Ali, son bölümde , duymak istemediği şeyleri söyleyen Nisan'ı kibarca atölyesinden yolcu edince, sanırım Nisan , Ali'ye karşı takındığı haksız tutumun farkına varacak...

Az kalsın unutacaktım. Bu bölüm ilk defa Güneş karakteri gözüme sevimli göründü. Ali'nin, "Mehmet'i arasana" ani çıkışından sonraki eli-ayağına dolaşmış halleri çok doğal ve sahiciydi.
Sadece Mehmet-Ali sahneleri bana biraz hızlandırılmış gibi geldi. Sahne arası geçişlerle ara, ara gösterilen Ali-Mehmet meyhanede sahnelerinde, ilk başlarda Ali'nin neredeyse kaba tavır ve sözleri, Mehmet'in ufak yoklamalar çekişi, ama asla bu ikili arasında elektriğin tam olarak yok olmadığının vurgulanması , sonra bir başka sahneye geçiş ve sonrasında tekrar bu ikiliyi gördüğümüzde birden bire kankalaşmış halleri, bana çok hafifce tuhaf geldi.
Yani söylemek istediğim şu: Ali, Mehmet'in tüm yerinde, doğal ve içten cevaplarına rağmen, silahlarını indirmemeye devam etmişti. Ama sonra ne olduysa, son sahnede bir gördükki Ali, Mehmet'in omuzuna kolunu atacak kadar ısınmış bu adama...

amica
29-01-08, 11:37
Biraz durgun bir bölümdü ama tahminim fırtına öncesi sessizlik bu. Genede çok güzel bir bölümdü. Bu bölümde en çok aklımda kalan sahne maçtı ve sonunda Alinin hüsranı. Nejat çok güzel verdi o duyguyu bize hele 'onlar bir aile baba, anne ve çocuk ben fazlalığım' demedimi ben orda bittim. Alinin trajedisi Orhanın mutluluğu oldu. Mehmetle Alinin muhabbetide çok hoştu. Nisanda bunu çoktan haketmişti .

glsmk
29-01-08, 12:03
merhaba arkadaşlar. dün durgun ama çok güzel bi bölüm seyrettik. fragman şahane. sonunda nisan yola geliyor ve beni bırakma nolur diyor. serranın hamile olduğunu sanmıyorum arkadaşlar. zaten fragmanda da galiba hamileyim diyor. bence üç ihtimal var:
1. orhanın anlattığı ben bi şehzade vermek zorundaydım hikayesinden etkilenerek hamile olduğu yalanını söylüyor.
2. orhanın anlattığı ben bi şehzade vermek zorundaydım hikayesinden psikolojik olarak etkilenerek kendini hamile falan sanıyor.
3. çok düşük bir ihtimalle de gerçekten hamile.
ama dediğim gibi o galiba kelimesi bize açık bir kapı bırakıyor.

OXFORD
29-01-08, 12:15
Evet biraz durgun bir bölümdü..Fakat fragmandan anladığımız kadarıyla bizi bu bölüme oranla daha hareketli bir bölüm bekliyor.

Hemen Nisan'dan başlayayım..Haftalardır sürdürdüğü HAKSIZ(Ali oğlunu uzaktan sevmeyi öğrenicek diyen bir kadını asla haklı bulamam) tutumu bu bölüm yumuşamış gibiydi.
Bu bölümde Murat'ı maça getirmesi taktir edilcek bir davranış değildi.Olması gerekendi..Bunu düşünerek yapması ise bilindik Nisan saçmalığı olmuştu.Ali ona cafede neden istediğini gayet iyi açıkladığı halde(Ne olursa olsun ortada bir gerçek var ve ben onun babasıyım.:img-in_lo)hiçbir şey söylemeden gene çekip gitmesi(En kıl davranışlarından biri.Birine anlatırsın anlatırsın sonra tek kelimelik bir cevap duymak isterken çeker gider sen de istemesen bile içinden defol git dersin ya-Ali demedi ama geneli böyledir bana kalırsa-)sinirlerimi alt üst etmişti..Getirmesi de getirmek için kök söktürmesi de şaşırtıcı olmadı bizler için..
Bu bölüm Nisan&Ali adına beklediğimden iyiydi aslında..Yukardaki fix Nisan davranışını göz önüne almazsak..İlk defa kendilerinden başka birşey paylaştılar çünkü.Cümleleri ikimiz modunu geçip Murat'ı da kapsayacak cümleler haline geldi.."BİZ"kavramını kullandılar..Yani Murat'ı da kendi aşık kişilikleri içine almaya başladılar.Bu Nisan için büyük bir adım.Kendisini yürekten tebrik ediyoruz:img-pilot
Yalnız Allah aşkına şu kadına aşkından ölecekmiş gibi öyle oturup düşünmeler,fotoraflara bakmalar sahneleri yazılmasın..Oğlundan 10 yıl ayrı kalan Ali bile bu kadar çok bakmıyor.:icon_whisAma dünkü Ali'nin de eline başına dayamış hüsran sahnesi ile Nisan birleşince,harika da bir çekim tarzı olunca ve üstüne giderek kabullenmeye başladığım YAN YANA şarkısı gelince hoş bir sahne ortaya çıkmıştı.:img-blush

Maç fikrini fotolardan önce özetten de tahmin etmiştik..Fakat neden böyle bir süprize gerek duyduğunu düşünmemiştik.Murat'ın gerçek doğum günü...:sad53:
Bir insanın doğumunun,iki insanın ölümünün günü...
Ve bu mutlu günde Murat'tan ağır bir darbe geldi bilmeyerek Ali'ye..Benim tahminlerim hep Orhan takip edecek de gelicek şeklinde olmuştu.Fakat Murat'ın onu araması ve bunun Orhan'ın üzerinde olumlu,Ali'nin üzerinde olumsuz etkisi aklıma gelmemişti..
Not:Numan Abi'nin hakemliğine bayıldık:img-icecr ve Nejat İşler Ali'nin o halini muhteşem yansıttı:good:

Ali'nin arabadaki hali ise iç parçalayıcıydı gerçekten..Bir taraftaki mutluluk ile bir taraftaki hüzün..İşin garibi bunu yaşayanların ikisi de baba.Biri bir bencillik uğruna çocuğa sahip olmuş bir baba.Öbürü kendisine babalık hakkı hiç verilmeden,10 yıl sonra böyle bir gerçekle yüzleşmiş baba..Genel özette Ali ve Orhan gibi zıt iki karakterden babalık vs kavramları ortaya çıkacak deniyordu..Senaristlerimiz bu çatışmayı dün çok güzel verdiler.Teşekkür ediyoruz..:img-wink:

Güneş&Mehmet ikisli dün ilk defa gözüme bu kadar iyi göründüler.Vildan da gitgide rolüne iyi bir uyum sağlıyor.Ağlamadığı sürece problem yok gibi:img-icecrFakat Mehmet'ten bür cümle duymak istiyorum..Evdeki bu bunalımlı havadan sıkılmasaydı da gene aynı teklifi Güneş'e yapar mıydı?Bu hep kafamda bir soru işareti..

Serra'nın gerçekleri öğrenmesi ise istediğim gibi ama eksik oldu.Çünkü kısır olma durumunu Orhan Beyimiz gözünü kırpmadan gene yalan bir şekilde söyledi.
Serra'nın bu gerçek karşısında tepkisinin böyle olması bakalım Orhan'ın durumunu öğrendiğinde de devam edecek mi?

Ve herhalde en beğenerek izlediğim sahne Nisan'ın marangozhaneden çıkarılmasıydı..Kaçan Kovalanır anlamını çıkartıcak bir olay oldu.Olması gereken bir sahneydi aslında..Nisan da oraya sdece Ali'ye üzülme vs demek için gelmişti bana kalırsa.Başka ne söylemeye gelmiş olabilir ki?BKZ=Kibarca çıkınca mekandan beni bırakma Ali'lere başlamış:icon_whis

Mehmet ile annesi hanıma gelirsek..Evet sonu ölüm oldu.Ve Mehmet'in kendini suçlu hissetmesi bir dahaki bölümde işlenecek gibi..Keşke konuşsaydı.Kösem Sultan'dan görmediğimiz bir anne kişiliği ile gelmişti bara.Herhalde o çarpmadan sonra olay anında ölür..Mehmet ile aralarında bir konuşma geçmeyecek olması üzücü.

Bu bölümde anlam veremediklerime gelirsek:

1)Ali arabadayken yanında neden Selin vardı?Onun orda olma amacı neydi?Hayır bir söz falan da söylemedi.Yoksa sadece elindeki bira mıydı?
2)Murat'ın doğum günü tamam ama kimse Elif'i hatırlamadı..Ne olursa olsun bir mezarına gidilmesi gerekmez miydi?Veya onu anacak bir söz..
3)Elif için ölüm yıldönümü dendi..Yanlışsa düzeltin lütfen.Çünkü emin değilim.
Ölüm yıldönümü diyince insan fiil olarak "kutlamak"fiilini bekliyorum.Ölümünün 10.vs yılı denmesi gerekmez miydi?Bilmiyorum fakat bana izlerken değişik geldi bu sözün kullanılması.Okullarda falan 10 KASIM'larda hep Atatürk'ün 65.ölüm yılı denir.Hiç yıldönümü kavramını kullanmamıştık.Ondan biraz garipsedim sanırım.

ntor
29-01-08, 13:24
Daha önce de yazmıştım ama sanıyorum bu konuda benimle hemfikir olan fazla yokki yapımcılarda önemsemiyor. Müzik ler bir diziyi ayakta tutan unsanlardan en önemlisidir.

Funda arar ı çok seviyorum ama hep dizilerde o söylediğinden midir nedir. Sıkıcı oldu artık. Farklı kişiler denenmeli. Yeni şarkılar yapılmalı.

Bugüne kadarki yorumlarda herkes orhan ın kısır olduğunu söylüyordu ama gerçekten Nisan kısır mış. ??

Bu tehdit eden kişiyi çok merak ettim aileyi çok iyi bilen birisi sanırım

Nisan artık duygularına hakim olamayacak sanırım

Orhan ın nisan a söylediği kelimaler çok güzeldi." Sana kızdım ama bir önemi kalmadı.sen istediğin yere gidebilirsin ama oğlum beni babasını istedi en mutlu anında bu bana yeter"

allah allah !! Muhteşemdi. Nefesimi tutarak izledim.Hele oğlunu serraya anlatırken harikalar yarattı. Bu adamın bazen gerçek olduğuna inanamıyorum. Oynarken karşısındakini eziyor valla. Aslında hepsi iyi ama Fikret k farklı.

OXFORD
29-01-08, 13:28
Sevgili ntor,kimse kafasından uydurmadı Orhan kısır diye..:icon_whis
Bilmiyorum sen hiç genel özeti okudun mu ama istersen bir daha ekleyebilirim.
Herkes genel özete göre konuşuyor.Ve şu ana kadar giden herşey de genel özete göre gidiyor.
Ayrıca sen nerden vardın bu karara yani Nisan'ın kısır olduğuna...
Serra fragmanda "hamileyim"demiyor.."HAMİLEYİM GALİBA"diyor..
Orhan da şaşırıyor...
Herkes genel özete göre konuşuyor yani.Evet herşey genel özetlere göre belli olmuyor dizilerde ama belli çıtalar,hikayeyi oluştan kemik ögeler aynıdır.Ve Nisan'ın kısır olmadığını öğrenmesi sadece onun için değil herkes için bir dönemeç olacak.:img-yes::img-yes:

Şu şantajcı olayı ne oldu bu arada.O kadar sıktı ki artık.Buna herhalde yeniden dönülür ama reytinglere pek iyi yansımamış:img-pilot

dizikolikşeker
29-01-08, 14:11
yha arkadaşlar kısır olan orhan diil nisan...:icon_sorr anlattıya orhan böl böle diye bence gerçekten hamile serra yha hamilede olsun umarım erkek olur:img-cool2
muratcım yani batuşumda şu şehsadelikten kurtulur:P:P:P nisan ali ve murat bir aile olur... serrayla orhandan ne yaparsa yapsın :D:D:D

bimkolik
29-01-08, 14:18
Sana katılmıyorum bimkolik'cim,
Serra bence böyle ucuz bir numaranın arkasına sığınmaz. Sahiden hamile olabilir gibi geliyor bana. Ama senin için bir açık kapı bırakırım yinede:img-yes::img-wink:

Ben dün akşamki bölümde Ali ile kahroldum, onunla üzüldüm, onunla ağladım:icon_sorr
....Tüm bunların ardından Murat'ın Orhan'ı her ne şartta olursa olsun yanında isteyeceğini idrak ettiğinde, sanki kendini kandırmakta olduğu bir rüyadan, ani ve sert bir biçimde ayılmış gibi oldu. Murat'ın, Orhan'ı baba kabul ettiği ve deli gibi sevdiği gerçeği, Ali'nin suratına bir tokat gibi çarptı.

Ve anladı ki kimse haksız değil, kimse suçlu değil, kimsenin kabahati yok. Ama, sadece ve yanlızca en büyük acıyı çekme piyangosu kendisine çıktı:icon_sorr

Kimbilir, belki Orhan'ın bir çocuğu olur ve Orhan, Ali için Murat'ın tam olarak ne ifade ettiğini bu yolla anlayabilir. Belki o zaman Ali'ye bir anlamda hak verir. Acısını daha gerçek hisseder...

mi?
Ben Serra2nın ucuz numaralara başvurmayacağından o kadar emin değilim ipekazizciğim. Aşık kadından her zaman korkmak gerek.:img-yes:
Ayrıca 'galba hamileyim' lafı da biraz kafa karıştırıyor. Bu hamilelik olayı neden çıkarılmış acaba? Orhanın kısır olduğunu Serra'ya söylemesi için mi? Yoksa Orhan ve Nisanın doktora tekrar gidip hesap sormaları için mi?
Yani bunca çekilen acıyı orhan boşuna yaşamış olmuyor mu kısır olmadığını öğrenince..

Evet, acı çekme piyangosu en günahsız olan Ali'ye çıkmış durumda.
Gerçek acıyı o yaşıyor. Bir evladı olduğunu bilip, onun gözlerinin önünde bir başkasına baba diye sevgiyle sarılmasından daha acı bir şey ancak onu kaybetmek olur herhalde. Zaten Ali'de bütün bu acılara evladını çok sevdiği için katlanıyor. Onun hayatını , ruh sağlığını allak bullak etmeye cesaret edemiyor ve acısını kalbine gömüyor.
Ama ben 'kimse haksız değil, kimse suçsuz değil' diyemiyorum.
Orhan iyi bir babalık yapmış olabilir, belki Murat Ali hapisteyken Güneşe kalmış olsaydı çok daha kötü şartlar altında büyüyecekti ama Ali daha mutlu olacaktı.
Orhan ve Ali kıyaslandığında, Orhan böyle bir sevgiyi haketmiyor bana göre. Sanki Ali'nin hakkı o sevgi dolu 'baba' sözcüğünü işitmek gibi geliyor bana.
Aslında bu gerçeği Murattan saklamak ne kadar doğru orası da tartışılır.
Çünkü Murat'ın gerçek babsı sağ ve o bunu bilmiyor..İlerde öğrenirse çok daha kötü olabilir Ali açısından. Belki bir psikolog'a danışmalarında fayda var. Tamam çocuğun üzülmesini istemiyor olabilirsiniz ama bazı gerçeklerle yüzleşmeyi de öğrenecek insan hayatta. Ne kadar acı verse de gerçekler değişmiyor..Bunu Murata anlatmanın bir yolu olmalı.. ben Ali'nin bu şekilde acı çekmesine daha fazla dayanamayacağımı hissediyorum.Zaten fragmanda Ali de dayanamayıp gitmeye mi karar veriyor ne? Nisan 'Beni bırakma' diyor..

OXFORD
29-01-08, 14:29
Orhan'ın kısır olmadığını sanması bir garip olmaz mı zaten?Bimkolik Abla'nın dediği gibi çektiği ve çektirdiği herşey boşuna yaşanmış olur:img-yes:.10 yıl herkes için boşa geçmiş koca bir zaman dilimi olarak kalır.
Orhan'ı böyle bir yalana sürükleyecek tek ögedir kısır olması..Kısır olmaması -öyle sanıp da olmaması-gibi birşey çok saçma olur.Hiçbir izleyici de aa ne güzel Orhan kısır değilmiş demez,aksine diziyi izlemeyi bırakır salak yerine koyuldukları için:img-pilot

Serra'nın hamileyim lafı kimseyi kandırmak için değildir.Sanmıyorum..Kendisi şu ana kadar zaten Orhan ile bir aile kurayım düşüncesi içine girmedi.Seviyor ve artık Orhan evli olmadığı için bu onu çok da ilgilendirmiyor.Birtakım belirtiler olmuştur o da tahlil yaptırmadan Orhan'a söylemiştir..Kimbilir belki de birşeyleri öğrenmeden bu gerçeğe inanmak istemiştir.Yalan söylemesi kimseye birşey kazandırmaz Serra'nın..

Orhan ve Ali kıyaslandığında, Orhan böyle bir sevgiyi haketmiyor bana göre. Sanki Ali'nin hakkı o sevgi dolu 'baba' sözcüğünü işitmek gibi geliyor bana.

Bu cümleye kesinlikle katılıyorum..:img-yes::img-yes:Ali'ye bu hak hiç tanınmadı çünkü.Kim daha baba sorusunun cevabı şu koşulda hiçbir zaman tam anlamıyla cevap bulmaz herhalde.Çünkü Ali bir babalık görmedi.Dün söylediği gibi belki de onun oğlu hiçbir zaman olmadı..
Eğer Ali oğlunu bilip de reddetseydi,bir başkasının oğlu olmasına göz yumup da yıllar sonra ben babayım diye gelseydi;sonuna kadar Orhan'ı savunurdum bu konuda.Fakat durum bambaşka..Ali'nin bu hakkı bencilce elinden alınıyor.Kimse de gelip buna dur demiyor.Bahane de açık:Aman Murat üzülmesin..
10 yaşındaki bir çocuk kendisine güzelce anlatılıp gereken yapıldığı taktirde herşeyi kabullenir.Eğer şimdi söylenmezse Murat için çok daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkar.Ama gelin görün ki kimse bunu düşünmüyor:img-pilotBir de herkes Murat'ı düşünüyor gibi görünüyor.

glsmk
29-01-08, 14:35
arkadaşlar kısır olan orhan. bunu daha öncede söylemiştim, hatta genel özeti ve bunu anlatan bazı röportajlar eklemiştim. hatırladığım kadarıyla o röportaj basında çıkan haberlerin 10 ya da 11 sayfasındaydı. zaten orhanın kısır olduğu o kadar açıkki. kadına sen kısırsın deyip kusuru onun üstüne atmış ve ondan boşanmayıp muratı getirerk kendi kusurunu ve yalanını gizlemeye çalışmış.

nisanın kısır olmadığını öğrendiği bölümü, yıllarını orhan gibi vicdansız yalanlar söyleyen ve bu yalanı kullanarak, sahiden kusurlu nisanmış gibi davranan orhan beye hesap soracağı bölümü iple çekiyorum. nisan bu bölümde orhanı yok sayamayız demişti. bu gerçeği öğrendiğinde öyle bi yok sayacak ki :) . umarım bu durumu hamile kalarak öğrenir:) tabiki aliden. :img-blush

ipekaziz
29-01-08, 14:44
Sevgili bimkolik'cim, ben nedense dizinin başından beri Serra'nın, Orhan'a karşı duyduğu tutkusal boyuttaki, aşkı, kendimce güçlü buldum.. Ve hiçbir zaman Serra'nın, Orhan'a bilerek ve kasten kötülük yapamayacağını, tuzak kuramayacağını düşündüm. O sebeple şimdi söylediği sözün, yalan olamayacağını hissediyorum. Sadece his....

Ayrıca dizinin senaryo açısından gidişatı için, Orhan'ın kendi kanından ve canından bir çocuk sahibi olmasını sağlayacaklarını ve bu durumun Orhan'ın Ali'yi anlamasını kolaylaştıracağını düşünüyorum.

Nisan'dan tut, Orhan'a kadar, hatta Selim Reşat'a kadar her bir kahramanın şu an tek tek sayamayacağım kabahatleri var. Ama bu kabahatlerinin açıklamasını yapabilecekleri, kendilerince haklı gerekçeleride var. Kimse haksız değilden kastım buydu.

Murat'ın bir uzman eşliğinde, gerekli tüm tedbirlerin alınması ile, gerçek babasının kimliği konusunda aydınlatılması benim içinde ideal sonuçtur. Zannımca sonunda olacak olan da budur.
Hem Murat'ın gerçeği bilmeye, hem Ali'nin oğluna gerçek kimliğiyle sarılmaya hakkı vardır.
Ama tüm bunları söylerkende Orhan'ın Ali'ye duyduğu sevgiyi, onu büyütürken yaptığı fedakarlıkları, Murat'ı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığında her biri bir diğerinden haince kurgulanmış tuzakları, fakat diğer yandan Murat'ı sevmekten hiç bir zaman vazgeçmeyişinide göz ardı edemiyorum.

Nisan, Ali'ye, Murat için hissettiklerini anlatırken, "eti, etime kaynadı" demişti. Benim taa yüreğime dokunan bir replik.
Ben aynı tarzda bir sevgiyi Orhan'ın da Murat'a beslediğinden eminim.

Ama Orhan ile Nisan arasındaki fark, Orhan'ın çocuğunu kaybetmemek için başvurduğu yöntemlerinin çok haince oluşu...

Ancak, sanırım tüm bu olayların ve kişilerin içinde en suçsuzu, ama en fazla yara alanı Ali:icon_sorr

OXFORD
29-01-08, 14:55
umarım bu durumu hamile kalarak öğrenir tabiki aliden.

Ben bunun tam tersini düşünüyorum:img-yes:..Önce hamile olduğunu öğrenmesi.Fakat kendisini kısır sanması..Nisan ne hissedeceğini şaşırır.Bu kadın neler hissettiğini karıştırdığında,şaşkınlığa düştüğünde saçma sapan davranışlarda bulunuyor.Bunu hepimiz gördük..
Nisan gereken herşeyi yaptıktan sonra(malum onun aşkını pek göremiyoruz),Ali ile gerçek bir aile kurabilir.Bu aileyi ikisi de hayatlarında geçmişteki tüm kirlileri silerek kurmalılar.Murat'a(çünkü en büyük ortak paydaları o)güzel,sağlıklı bir aile vermek istiyorlarsa bu böyle olmalı...
Nisan böyle bir sorunu(!)olmadığını hamile kalmadan da öğrenebilir...
Ha %500:icon_whissenin dediğin gibi olacaktır.Ama bu mutluluktan çok kaos yaratır.:img-pilot

rhetbutler
29-01-08, 15:02
İŞTE BIÇAK SIRTI’NIN HİKAYESİ

Selim Reşat, aile mirasını devralmak için kendisine bir torun verilmesi şartını koşar. Soylarının devamını sağlayacak bir “şehzade”nin dünyaya gelmesi onun için her şeyden önemlidir. Ne var ki Orhan kısırdır. Ancak bu gerçeği herkesten gizler. Karısına bile kısır olanın kendisi değil, o olduğunu söyler. Ve bir gün beklediği fırsat karşısına çıkar. Bir doktor arkadaşının yardımıyla, ölmek üzere hastaneye getirilen hamile bir kadının bebeğini alır.

Genel özetin ilgili kısmını ekliyorum sadece.

Orhan, kısır olduğuna göre Serra'nın hamileliği sadece bir histen ibarette olabilir.Serra'nın sevgisinden emin olmakla beraber, sevdiği adamın oğlunun hayatındaki yerini çok iyi bildiğinden, yalan söylüyorda olabilir.Orhan'ın kısır olduğunu bilmiyor sonuçta.
Ben de kısırlık olayının Nisan'ın hamile kalmasıyla ortaya çıkacağını düşünüyorum.Serra'nın kısırlığı öğrenmesi Nisan'ı etkilemez.

Bu kadar az tanıtımla bu kadar reyting bu kanala fazla bile.Haftada yalnızca bölüm sonrasında verilen fragman sayesinde fragman izleyebiliyoruz sonuçta.

first lady
29-01-08, 15:03
son reklam arasında kardeşime:''artık bu nisanı saçından sürükleyip zorla aliye olan aşkını söyleticem''dedim bi baktım yeni bölüm fragmanında nisan hanım aşkını itiraf etmiş sonunda.ohhh yaniii:img-pilot.bence artık nisan&ali aşkı izlememiz lazım.aradaki bozukluk çok uzadı.bide arkadaşlar yazmış nisan kısır olmadığını aliden hamile kalarak öğrensin diye.valla tebrik ediyorum sizi.inşallahhhhhhh senaristlerinde aklına gelirde bu düşünce tam süper olur.ama ben nisanın bunu daha önce öğreneceğini ve bu yüzden orhandan tamamen kopup aliye döneceğini sanıyorum.tabi sizin öneri çok çok çok daha süppermiş:good::good:

OXFORD
29-01-08, 15:20
son reklam arasında kardeşime:''artık bu nisanı saçından sürükleyip zorla aliye olan aşkını söyleticem''dedim bi baktım yeni bölüm fragmanında nisan hanım aşkını itiraf etmiş sonunda.ohhh yaniii

O reklamda bir an dejavu oldum:img-icecr..Bir ara da Ali'ye "sanki yıllardır tanıdığım bir yüz seninki"demişti..:icon_whis
Nisan'ın bu huyu işte saç yoldurtacak cinsten:img-pilot..İlla onu düşündürtmeye,söyleve itecek olaylar olacak..Harekete geçirecek bir eylem bekliyor.Karşısındakinin sevgi dolu sözleri etki etmiyor.
Söylediği Beni Bırakma cümlesinde ben hala ohh be dedirticek birşey göremiyorum.Sahnenin devamı ve öncesi çok farklı da olabilir.
Ve içimden bir his Ali'nin şehri terk etme kararı verdiğini,son bir kez Nisan ve Murat'ı görmeye geldiğini(Nisan eve döndü herhalde)ve Nisan'ın bu cümleleri duyunca böyle sözler sarfettiğini söylüyor:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
29-01-08, 15:33
Durağan ama güzel bir bölümdü:img-yes:
Serra beklediğim gibi hesap sordu herşeyi öğrenmek istedi ve Orhan'da anlatmak "zorunda" kaldı.
Ayrıca Murat'ın aileye girmeside en ince ayrıntısına kadar anlatıldı kafamızda bu konu hakkında hiç bir soru işareti kalmadı.
Bir düğüm daha çözüldü.

Güneş beninde gözüme sevimli gelmeye başladı,özellikle Ali'nin Mehmet'i ara sahnesindeki telaşı afallaması çok iyiydi:good:
Mehmet&Ali sahneleri çok güzeldi..Mehmet'in kıyafet harikaydı yalnız kravat falan..Çok sevimliydiler,aralarındaki buzlar eridi evet evet bu sahnelerden daha çok istiyoruz.

Ali ve Nisan konuşmasına gelelim şu kafedeki konuşma..Geçen bölüm yorumumda yazacaktım unuttum..Dün akşam izlediğimiz sahne geçen bölümün fragmanında vardı,fakat bu bölümde yayınlandı ilginçti o açıdan
Neyse konuşmanın içeriğine girersek Ali çok güzel ifade etti kendini,sağolsun Nisan'ın artık kendisiyle özdeşleşmiş odunsu halleri boş bakışlarıyla Ali'yi dinlemesi bende pek bir "Ali haklı" düşüncesi yaratmadı..
Aksine ben getirmez diye tahmin ediyordum.Özet kafamı karıştırdı bu arada.Hani Ali "Murat'ı görmemi engelleyemezsiniz" gibisinden bir tavır takınıyordu.Nisan'la konuşurken gayet sakindi.

Sonuç olarak Nisan Murat'ı halı sahaya getirdi.Çok güzeldiler her sahnede her anda.İlk yarı sonunda Ali Nisan'ın yanına gittiğinde ki o soluk soluğa hali rol icabı mıydı yoksa gerçekten orada maç mı yapmışlardı sorusun aklıma gelmesine sebep oldu:)
O konuşmada Nisan'da yine bir odunsu tavır,boşuna konuşuyorsun havasında..
Ali'nin söylediklerine gelince "bir aile olma" fikri Ali kendi Nisan'a anlatmaya çabaladığından beri hiç böyle birşey kullanmamıştı.
Nisan yine cevap vermedi:hıhKafede yaptığı gibi
Ve kapıda görünen Orhan Ali'nin bir anda o çöküşü gözlerindeki ifade duruşu
Ben çok kızmıştım böyle birşeyi söylediği için -Murat'ın babası Orhan- dediği için
ama o anda kim olsa aynı şeyi hissederdi herhalde..
Öyle birşey ki bir anda hayal ettiğin herşeyin yalan olduğunu aslında kafanda kurduğun herşeyin hiçbir zaman gerçek olamayacağını anlamasıydı Ali'nin ki
Ve çok etkilendim o halinden
Orhan'a gelince tamamen roller tersine döndü Murat'ın gerçekten babası olduğunu(!) bir kez daha hissetti.
Ama yine Murat gol atınca Ali'ye sarılırken Orhan onları izlemesi Orhan'ın da birşeyler hissetmesine sebep oldu bence..

Ali ve Selin konuşması Ali'nin anlatıp Selin'nin dinlemesi bir garip geldi bana ilginçti.
Sonra o Ali'nin masaya yaslanmış mutsuz,umutsuz,yorgun hali:icon_sorr:icon_sorr ve Nisan'ın resimlere bakarken ki hali..Çok hoştu

Selim Reşat ve Gönül Hanım sonunda erdiler muratlarına..Bu arada yine ters köşe bizde birşey oldu sandık Reşat Bey'e ama Allah'tan turp gibiydi:)

Ya bu Orhan nasıl bir insandır anlamıyorum..Serra'yla halen birlikte ama nikahta Nisan'a davranışları eskisi gibi olma hakkında geveleyip durması gıcık oldum..

Nisan'ın maragozhaneden gönderilmesini atlamışım..Nasıl unuttuysa..Söylemeden geçemeyeceğim o sahnede Melisa Sözen pek şekerdi:)
O sahnede Nisan bence de birşeyler söyleyecekti ama Ali bu izin vermedi :)
Duydu sonunda Ali bizi
Nisan yine bütün laf sokma potansiyelini kullandı orada..Sözde Ali'nin üzgün olabileceğini tahmin ettiği için oraya gitmişti ama Ali'nin zaten konuşurken bile nasıl zorlandığını gördüğü halde habire 10 yıl Orhan baktı ona gibisinden söyledikleri tam Nisan'a yaraşır şekildeydi
Sonuç olarak kibar bir şekilde gönderildi.
Yalnız yine o sahnede Orhan'dan babası sözcüğünü kullanmaktan son anda vazgeçmesi ilginçti.(Aman Allah'ın Nisan Baba Ali'yi kabullenmeye mi başladı:img-fear2)
Ali'nin kuklaları görünce celallenmeside atlamayayım:img-pilot

O kadar kadına saydık ama onunda bir vicdanı olduğunu gördük dün akşam Selim Reşat'ın hastalığını öğrendiğinde özellikle:img-yes:
Ve şu bardaki sahne Nefise Hanım'ın diziden böyle ayrılmasını hiç istemezdim..
Mehmet kendini harap edecek.

ikizlerbur
29-01-08, 15:42
Fragmana gelince
Nefise Hanım ölüyor ve Mehmet'e olan oluyor.
Ayrıca arkasında büyük bir miktar borç bırakıp gidiyor:img-yes:
Serra hamile mi??
Sanmıyorum,ama Serra'nın Orhan'ın kendisine bağlanması için böyle birşey söylediği düşülmüş..
Serra bunu yapmaz bence fragmandaki görüntüde bir yapmacıklık yoktu basbaya seviniyordu.
Ama böyle birşey mümkün değil tabii ki kısır olan Orhan:img-yes::img-yes:

Kaçan kovalanır tam anlamıyla bu oluyor herhalde..
Nisan'nin yaptığı neydi tam kavramayamadım aslında evet çok çok hafifte olsa Ali'nin Murat'ın gerçek babası olduğu gerçeğini kabullenmeye çalışıyor.
Bakalım nasıl bir çözülme izleyeceğiz.Ne diyecek nasıl inanacağız ondaki aşka..

ipekaziz
29-01-08, 15:52
Selim Reşat ve Gönül hanım;
Baştan beri birbirlerine hitap edişlerine, bakışlarına, davranışlarına, birbirlerinin üzerine titreyişlerine hayran olduğum; saygı ve sabır dolu aşk ilişkisinin son örneğini bizlere yaşatan, yansıtan mükemmel çift:img-yes:

Muratlarına erdiler, artık bundan sonra ne kadar ömürleri, ne kadar zamanları kaldıysa, birlikte, tadını çıkara, çıkara yaşasınlar...

Sadece fragmanda Selim Reşat'a bir şey olmuş izlenimi verilen sahne ile bölüm resimlerinde Selim Reşat'a hiçbir şey olmamış olduğunu kolayca anladığımız resim beni rahatsız ediyor.
Yani dizide heyecan unsurunu arttırmak, ne olacak acaba diye merak uyandırmak isteniyorsa, yayınlanacak bölüm fragmanında Gönül hanımın endişeyle "Selim Reşat Bey" diye haykırması gösterilebilinir, bizde izlerken acaba Selim Reşat Beye bir şey mi olacak diye merak, endişe ve heyecan duyabiliriz. Taa ki diziyi seyredip, nikahın sonunu izleyene kadar....

Ama fragmanda o sahneyi izleyip, bölüm resimlerinde nikah masasında sağsalim, mutlu mesut oturan Selim Reşat-Gönül Hanım ikilisini görünce merak ve ya heyecan unsuru kalmıyor....

sorfangirls
29-01-08, 17:06
bu sefer bır degısıklık yapıp mehmetten baslıycam :)

en hosuma gıden sahnesı ali ıle olan sahneydı kı sanırım herkeste aynı seyı dusunuyor. allam takım elbıse kravat ne kadar seker olmus oyle ama cokta komık olmus, guldurdu bızı helal olsun. murat ve mehmet dızının maskotu zaten onlar olmasa bızı kım eglendırırdı bılmıyorum. bana ali bıraz cabuk yumusadı gıbı geldı evlenme meselesınde gecen hafta ne kadar sert bır tutumu vardı bu haftada bırden yumusadı kendı ic dunyasında yasadıgı karamsarlıktanmı kaynaklanıyor aceba bu yoksa mehmetın tatlılıgı karsısında odamı dayanamadı :):) ama benım algıladıgım ve gecen bolumden berıde dusundugum sey mehmet gercekten gunesle evlenmek ıstemıyor henuz buna hazır degıl ali sordugunda bıle ılk once bı durdu sonrasında cevap verdı ve evlenme teklıf ettıgı sahnede de neye ne kadar seye ımza atmam gerekıyorsa razıyım dıye bır cumle kullanmıstı yanlıs hatırlamıyorsam. Razıyım kelımesını kullanması bu evlılıgı sen ıstıyorsun ama ben degıl ben yeterkı senle bırlıkte olayım baska bırsey ıstemıyorum ızlenımını bıraktı bende :icon_whis nıkah sahnesınde ıse yıne ayrı bır havası karızması vardı mehmet beyımızın, yalnız nisan gunesle olan ılıskısını hıcmı bılmıyordu cok sasırdı ve bende sasırdım bu duruma mehmet neden sımdıye kadar ona acmadı aceba bu durumu vede nisanın tepkısını bıraz garıpsedım ki oda bu durumu bıraz garıpsemıs cok bellıydı.

gecen haftakı fragman sahnesınde kı bolumu nıhayet bu hafta ızledık, alinin kendını caresız hıssetmesı benı mahvettı ya kafamda bazı cekıslıler ve sorular vardı bunların son bulmasına da sebep oldu. nisan hanım sende bılıyorsun ki o gun muratın gercek dogum gunu ve alinin hayatının mahvoldugu gun. alinin bu soruyu sormasına bıle gerek olmaması gerekıyordu bence ve bırde ustelık nısan hanımın kararını bekledı zavallı ali. dusundu tasındı en sonunda gotureyım dıye karar verdı hanfendı bakk bakk ne buyuk ıncelık gozlerım yasardı vallahı :icon_sorr ama olan yıne aliye oldu mutlu baslayan gunu hüsranla sona erdı. ve bu durum kendınce bazı kararlar almasına da sebep olucak yenı bolumde bunu gorduk. ali ye bencıl dıyen arkadaslar hala aynı seyımı dusunuyorlar cok merak edıyorum, gorduk kı alı oglunun mutlulugu ıcın bazı seylerden vazgecmeye fedakarlık yapmaya hazır ve yapmaya kalkıcakta bunu. ama orhan yaparmıydı bunu? ali ıcın onemlı olan tek sey var oglu muratın mutlulugu :icon_sorr

veee en hosuma gıden ıcımın yaglarının erıdıgı sahnede alinin nisanı atolyeden kıbarca kovdugu sahneydı :happy0064:happy0064 gorsun bakalım sımdı nısan hanım dunya kac bucak, hep ole canım cıcım yok aferım alı kım tutar senı bole devam et istikrarını koru. caresız oldugu haller benı mahfettı ama nısana karsı tutumuda sevındırdı acıkcası. gercı nısanda bu bolum bıraz yumusama gordum ama kazanda kaynaya kaynayamı o hale geldı cok merak edıyorum. esas yumusama bekledıgımız zamanlarda betonlugundan vazgecmeyen hanfendıye bu bolum noldu bılmıyorum ama hosuma da gıtmedı degıl hanı :img-blush

ve sonunda nıhayet buyuk asıklar bırbırlerıne kavustular. ıns bıraz daha bu mutluluklarını ızlerız hemen husranlı sahneler baslamaz. kösem sultanında bu sekılde ayrılmasını hıc ıstemezdım ya hem hıc bırsey ogrenmedık hakkında hemde ben oyunculuguna daha doyamamıstım bıraz daha ızlemek ısterdım acıksası kendısını. :icon_sorr

sarıgelin
29-01-08, 17:33
çocuk bir şekilde gerçek babasının artık kim oldugunu bilmeli ,bir psikolok tarafındanmı açıklanacak bu ikilem kasmaya başladı

ikizlerbur
29-01-08, 18:04
Bende Murat'ın gerçeği öğrenmesi hakkında fikirlerimi söyleceyecektim unuttum o kadar söylenecek şey vardı ki:)

Düşünsenize doğum gününüz aslında bildiğiniz doğum gününüz değil başka bir günde doğmuş biliyorsunuz kendinizi..
Sizin olmayan bir hayatı yaşıyorsunuz babanız gerçek babanız değil anneniz aslında hiç anneniz olmamış..
Murat'a karşı yapılmış çok büyük bir haksızlık bu..
Bence de bir an önce öğrenmeli yoksa işler daha içinden çıkılmaz bir hale dönüşecek:img-yes:

OXFORD
29-01-08, 18:09
Tabi bu bir de nasıl söylenmeli mevzusu var...:img-yes:
Tabiki herşeyden önce bir pedagoga başvurulmalı.Gelin görün ki bunu dizide sadece Ali yaptı.Nisan ve Orhan'ın bir adım atmaya hiç niyeti yok...:icon_whis:icon_whis
Gerçeğin Murat'a söylenmesi demek herkese söylenmesi demektir.Öyle bir zamanda öyle bir şekilde söylenmeli ki Murat bundan en az şekilde etkilenmeli.
En az diyorum çünkü etkilenmemesi mümkün değil.Bu tarz durumlarda(çocuğun yaşını göz önüne alırsak)önce Ali'ye büyük bir kızgınlık besleyecek,belki de hiç olmadığı kadar babası görecektir Orhan'ı.Fakat herkesin yardımı ile Ali'yi de baba olarak kabullenmesi gerekecektir.Gelin görün ki burda da medet umulması gereken kişi Orhan oluyor.:img-pilot:img-pilotOğlu için herşeyi bırakmayı göze alan Ali'yi izledik dün..Orhan da oğlunun böyle bir durumdan en az şekilde yara alması için Ali'yi kabullenme yolunda bir fedakarlık yapar mı?:icon_whis

kalanlar
29-01-08, 18:11
murat canım yaaa:icon_sorr
en masum olmasına rağmen en ağır darbeyi o alacak sonunda!!!

murat nisana;ali abinin çocuğu olsaydı keşke o çok eğlenceli dediği sahnede çok şekerdi heryerde olduğu gibi:img-icecr

ikizlerbur
29-01-08, 18:19
Murat için zor bir dönem olacağı kesin..
Ama Orhan ve Nisan sanki bu gerçeği hiç söylemeyeceklermiş gibi hayatlarına devam ediyorlar.
İkisininde aklına şu anda bile Murat'a gerçeği söylemek gelmiyor nedense..
Aslında korkuları Murat'ın öğrenmesinde çok ailenin öğrenmesi..
Bir gün aileden birinin çıkacağını hiç akıllarına getirmek istememişler.

Orhan'ın bu durumda Ali'ye destek olacağınıda pek sanmıyorum.Ama zaman gerek galiba hepsi için şu anda Murat'ın gerçeği öğrenmesini Ali'ye baba demesini çok isterim ama Orhan ve Ali birbirlerine bu kadar düşmanken bence bu olmamalı
Gerçeği Murat'a söylemeyi ikisininde isteği doğrultusunda söylememeliler.

merve*mg*
29-01-08, 18:22
bu bölümle ilgili yorumumun çoğu memo hakkında olduğu için oraya yazmıştım fakat buraya da bişiler yazmak istedim...bu arada sarıgelin hoşgeldin...ayrıca sana katılıyorum bence de murat bir an evvel babasının ali olduğunu öğrenmeli...
ali ile mehmetin sahneleri çok güzeldi...birbirlerine yavaş yavaş ısınıyorlar...onlar birbirine ısınsın ama memo vildanla evlenmesin..memo zerafet sahnesi vardı o ikiliyi birbirine çok yakıştırıyorum...
selim reşat ve gönül hanımın evliliğine çok sevindim selim reşat ölecek die çok korkmuştum sen 25 yıl bekle tam kavuşacağın gün olur mu die düşünürken ölmemesi mutlu edici...böle bir aşk keşke hala olsa dedirttiriyor insana ama maalesef günlük hayatımızda pek karşılaşamıyoruz bu denli büyük ve asil sevdalarla...
nefise hanım'a gelince kendisini diziye dahil olduğundan beri pek beenmiyorum ama tip olarak tam da yerini bulmuş (osmanlı sultanı)...mehmetin ona söylediği lafları çok yerinde buluyorum...hepsini de hak etti ama mehmetle konuştuktan sonra ölecek olması mehmet'i çok etkileyecek gibi görünüyor...ayrıca nefise hanımın nisanın annesine karşı tavırlarını da hiç beenmedim küçük dağları ben yarattım havalarıyla başkalarını küçümsemesi çok itici...
gelelim yeni ölüme fragmandan anlaşılacağı üzere nefise hanım ölüyor ve zaten çok borcu varmış gelmeden önce muhtemelen hepsi bizimkilerin başına kalacak...ayrıca serra hamile mi deil mi orhan kısır olduğuna göre deil...ya senaristler hata yaptı ya da gerçekten kısır olan nisan....

nisanın aliyle evlemesi taraftarıyım ama bu da henüz pek imkanlı görünmüyor....ama orhan nisanın evlenmemesi için elinden geleni yapar...kendisi serrayla birlikte olabiliyo evliyken bile ama nisana sürekli bişeyler sölüyo hep nisanı suçlu duruma düşürebiliyo bence nisan bir an evvel kararını versin evlensin yada en azından köşkten ayrılsın...orhanında herşeyi ben bilirim tavırlarından sıkıldım...benden şimdilik bu kadar..söyleyebileceğim son şey

mehmet ölmesin...

merve*mg*
29-01-08, 18:28
Bende Murat'ın gerçeği öğrenmesi hakkında fikirlerimi söyleceyecektim unuttum o kadar söylenecek şey vardı ki:)

Düşünsenize doğum gününüz aslında bildiğiniz doğum gününüz değil başka bir günde doğmuş biliyorsunuz kendinizi..
Sizin olmayan bir hayatı yaşıyorsunuz babanız gerçek babanız değil anneniz aslında hiç anneniz olmamış..
Murat'a karşı yapılmış çok büyük bir haksızlık bu..
Bence de bir an önce öğrenmeli yoksa işler daha içinden çıkılmaz bir hale dönüşecek:img-yes:

sana katılmamak imkansız...bencede bu yapılan haksızlık ve bu iş böle devam ederse öğrendiğinde herkesten nefret edecek...aklıma şimdi bi soru geldi acaba ali murat'a ne isim vermek isterdi?? insanın adının ailesinin doğum günün ve bildiği herşeyin yalan olması çok kötü...:icon_cry: :(

gamlibaykusss
29-01-08, 18:41
bu arada fragmanda nisan'ın ali'ye yalvardığı sahne dikkatli bakınca ali'nin evi gibi gözüküyor . (bkz. arkadaki yeşil yapraklar önceki sahnelerde de var) dolayısıyla birilerinden haber alıp evine kadar gitmiş ki bu nisan için büyük bir olay ...

dizikolikşeker
29-01-08, 18:57
yok yok fragmanı 3 kere isledim o ev nisanın evi ali gidiceğini söylemek için nisanın evine geliyor ve nisanda gitme diye yalvarıyo:happy0064 haktır nisana birazda o yalvarsın hep benim aşkım mı yalvarcak şimdi sıra nisanda eheehe yha bu arada mehmete bişi olmasa bari kamyonun altına girio gözüküodu çok korktum nese bu bölüm harika olcak 4 gözle bekliom :P:P

OXFORD
29-01-08, 19:08
Bana da o ev Nisan'ın evi gibi geldi.Bir de ne alaka bilmem ama ben de uyandırdığı izlenime göre.O saç modeli Nisan'ın ev saçı modeli:):)
Ali eğer bir yerlere gitme kararı aldıysa son bir kez görmek için gelmiş olabilir.:icon_sorr:icon_sorr

dizikolikşeker
29-01-08, 19:15
evt ali öyle bir karar aldı:icon_sorr:icon_sorr dioya zaten nisana sn evine döndün evliliğine döndün mutarında babası var bende artık hayatınıZDAN GİDERİM FALAN DİO galiba sonra nisanda sürünüo beni karanlığa atma gözleri dolu dolu bunu dio :P:P:P yazık nejatcımında GÖZLERİ DOLUYO:img-in_lo

AŞKIM NEJAT İŞLERİM :img-in_lo:img-in_lo

ÇOK SEVİYORUM YHA:happy0064:happy0064

gamlibaykusss
29-01-08, 20:10
mantıkken nisan kendi ayrı evine dönmüş olsa ve bu konuşma orada geçiyor olsa "sen vardın sende evine döndün evliliğine " demezdi bence bu nedenle nisan'ın ali'nin evine geldiğini düşünüyorum.

_evanescence_
29-01-08, 20:14
meraba arkadaşlar ben fragmanda mehmeti çok karamsar gördüm yaa en sonunda da kaza yapıyo hastanelik olucak galiba:( (en azından bu bölümde mehmeti sık sık görücez galiba) güneş ben izin wermem falan dedi ama bişe yapamıycak gibi

nisan sonunda aklıllandı ali yalvarmaktan bi hal olmuştu ya nisandan da şükür bi icraat gördük:D

serraya bişe diyemiyorum yani tahmin ediyodum böyle bişe olcağını belliydi ona da yazık yaa orhan hem seni seviyorum diyo bi yandan da nisanla barışmaya çalışıyo çok değişik bi kişiliğe sahip kendisi halâ çözebilmiş değilim

bence artık orhanın aileye açıklaması lazım ya muratın durumunu bir sürü para sayıyo boşuna yere ve bence bunlada kalmıycak daha çok şey isteyecekler zaten orhan batırdı aileyi çok zorlanıcaklar bi de annesinin borçları çıktı gerçi müstahak ona ama aileye de kıyamıyorum bi orhan yüzünden ne hallere geldiler:D

sorfangirls
29-01-08, 20:21
ben ılk gordugumde fragmanı aklıma gelen alının evı olmustu alı masada oturuyor ortam onun evını andırıyor vede nısan paltosuyla bu durumda buyuk ıhtımalla alının evı. nısan bu bolumde de kendı evıne donmez gıbı gelıyor bana alıyle olan son durumdan sonra buna karar verır artık. nısanı oraya goturen sebebı cok merak ettım. alı artık hayatınızdan cıkıyorum gıbı bırsey soylemısse suankı nısanın bu durum hosuna gıdıyor olması lazım ama alı artık bu sehrı terk edıyorum tamamen gıdıyorum demısse kı buyuk ıhtımalle de oyle heralde nısanın vıcdanı el vermedı bu duruma kı yalvarma af dıleme moduna kendı gectı :icon_whis

badger
29-01-08, 20:35
Daha bölümü netten izleyemedim..:icon_sorr

Ancak Serranın hamileyim, ifadesi kaç zamandır aklıma gelen ancak burada ifade etmediğim bir takım düşüncelerimi hatırlattı:

1- Aslında Orhan da Nisan da kısır değildir..Doktor yanlış rapor vermiştir...Çünkü sperm alerjisi denilen bir olay, Nisanda Orhana karşı bulunabilir...:)

2- Orhan, yeterli sperm sayısına belki büyümesi! erişkinliği ancak olduğu için sonunda çocuk sahibi olabilecek duruma gelmiştir..

Olamaz mı oluuur! Tıpta bunlar mevcuttur...

Bence Serra, hamile kalmış olsun...:img-yes:bknz:Orhan Efendinin o hallerini izlemek çoook keyif verici olacakk:img-icecr

Bir de üstüne Nisan kalırsa....:icon_whis görün bakın evlilik içinde evlilik dışı ilişkilerle meydana gelen nüfus patlamasını...:img-pilot

OXFORD
29-01-08, 20:44
Nisan'ın üzerindeki paltoya hiç dikkat etmedim..Eğer öyleyse durum farklı olabilir.
Ya Nisan Hanım yola gelmiştir.Ali ile konuşmaya gider..
Ya da birinden Ali'nin gideceğini duymuştur.Veya Ali daha önceden söyler(malum fragman sıralamasını bilmiyoruz)O düşünür(ne çok düşünüyor bu kadın ya:icon_whis)ve gitmeye karar verir..

Bir de Nisan ilk defa gidecek sanırım Ali'nin evine.Herhalde birilerine sorar bunu da.Eee artık onun da sevgi sözlerini duyalım bir zahmet..Kaç kaç nereye kadar:icon_whis

sym_88
29-01-08, 21:17
Bıçaksırtı bu bölümde güzeldi.Neyse dünkü izlediğim bölüm için yorum yapmamaya geçim
Nisan'na giderek dahada sinir olmaya başlamıştımki allahtan fragmanı izleyince sinirim geçti.Sonunda ali'nin aşkını anladı.Tabi bu açıdan ali için çok sevindim ama tabi ali'nin murat'la yakınlaşmasını hiç istemiyorum ve sinirimi bozuyor.Maç sahnesi çok güzeldi orhan'nın gelmesi ve ali'nin surat ifadesi çok hoştu ya.:img-hyste:img-hyste Şu murattı çok sevdim babasını maça çağırması ali'ye çok güzel kapak oldu.:happy0064 Şunu anladım murat asla babasından(orhan)'dan vazgeçmez nisan'nın surat ifadeside çok hoştu o sahneye bayıldım.:img-hyste:img-hyste Serra'nın hamile olmasınada sevinmedim değil demek Orhan bence serray'la evlensin en iyisi inşallah çocuğu aldırma olaylarına girmezler.:img-fie: Aliy'lede nisan'nın ilişkisi hiç umrumda değil zaten ne yaparlarsa yapsınlar.Aman murattı orhan'nın elinden almasınlarda gerisi beni ilgilendirmez.En sinir olduğum sahne aliy'le murattıın sahnesi allahtan orhan buna fazla izinvermiyor.

katia
29-01-08, 22:08
bundan sonraki bölümlerde ali nisan'a karşı trip yapabilir diye düşünüyorum hemen affedip gitma kararından döneceğini zannetmiyorum. Daha birkaç bölüm mutlu ali-nisan sahneleri izleyemicez gibime geliyor.

Yinede umarım alinin umutsuz olup nisanın af dilediği sahneleri cok uzatmazlar cunku böle giderse raytingler dususe gecio sanki...

angel78
29-01-08, 23:11
ÖMER HAYYAM'IN DİZELERİ

İNSAN yiyeceksiz, giyeceksiz edemez:
Bunlar için didinmene bir şey denmez.
Ondan ötesi ha olmuş, ha olmamış:
Bu güzelim ömrünü satmaya değmez.

Ailemiz , Yakınlarımız , Sevdiklerimiz , İş arkadaşlarımız , Komşularımız ve Hayatı paylaştıklarımızla birlikte geçirdiğimiz her anı önemsemek ve asla ama asla kalp kırmamak gerek hiç şüphe yok ,Zira Kalp Kırmanın hiç ama hiç Telafisi de yok.Bu güzel sözelr ve dizeler Doğan Cüceloğlu'nun bir söyleşisinden alıntı. Dün Bıçak Sırtı'nı izlerken mütemadiyen bu sözler dolandı beynimin içinde.

Reşat Bey Gönül Hn ile evlendi.Çok da iyi yaptılar.Ömürlerinin son deminde mutluluğu bir ucundan yakalamış oldular.Ama mutlu olabilmeleri için Reşat Bey'in hastalığının mı çıkması gerekiyordu?Biz insanlar ancak sevdiklerimizi kaybetme riski doğunca ya da gerçekten onu kaybedince mi anlayış gösteriyoruz,içimizdeki merhameti,sevgiyi dışarıya vuruyoruz??Reşat Bey'in eski karısı bakışlarıyla,zehirli sözleriyle etrafındaki yaralıyordu.Mağrur tavrıyla Orhan'a ''Herkes yanlız kalmaktan korkar ben gereksiz kalabalıklardan ''derken aslında bu yaptığı hatalarla yüzleşme korkusundan mı söylenmiş sözlerdi.Reşat Bey'in hastalığını Gönül Hn dan öğrendiğinde üzüldü.İçindeki merhamet su yüzüne çıktı.Nikahlarına geldi ve samimi bir şekilde tebrik etti. Ama bunu yapması için Reşat Bey'in hasta olması ve bu hastalığın bilinmesi mi gerekiyordu?

Mehmet annesini dinlemedi bile.Haklıydı.Annesi onun için değil alacağını almak için gelmişti.Üç aylık bebekken sizi bırakan biri.Orhan'ın dediği gibi 3 damla kan ve iki hücre ile anne baba olunmaz. ANNELİK emekdir, sevgidir, uğraştır, şefkattir merhamettir,karşılıksız saf sevgidir.Bu sıfatları hayatın sonuna kadar layıkıyla taşımaktır annelik.Gönül Hn Mehmet'e sarılınca biir tuhaf oldu öz annesi.Bara gitti konuşmaya.İlk defa gözlerinde pişmanlık,çaresizlik gördüm. Adeta ısrarcı tavrıyla yalvardı oğluna.Onun karakterindeki bir kadın için zor olan bir şeyi yaptı.Bardan çıkarken adeta bedeni başka aklı başka yerdeydi.Eğer kza geçirir ve ölürse Mehmet pişman olucak.Keşke onu dinleseydim diyecek.Aslında kendimiz karşımızdakinin yerine koyup bir anlığına onun gözleriyle görmeliyiz hayatı.En azından onların kendilerini ifade etmelerine izin vermeliyiz.Onlara katılmak,onaları affetmek zorunda değiliz sadece dinlemeliyiz.Bırakalım döksünler içlerini ,akıtsınlar içindekileri.Umarım Mehmet ve annesi bunu yapma şansı bulur.Hayatı zaman zaman sıfırlamak lazım. Geçmişdeki kötü izleri silmek lazım ki güzel günlere yer açılsın.Asla hiçbirşey olmamış gibi davranılsın demiyorum.Bu imkansız.Sadece değiştiremeyeceğim şeyler var hayatta.İyi yada kötü birinin çocuğuyuz.Bunu değiştiremiyorsak kabullenelim ve bununla yaşayalım.Saygı duyalım.

Bıçak Sırtı bunları düşündürdü dün gece.Ölüm ,hastalık kapıyı çalmadan yanımızdakileri kırmayalım.Onlar bizi kırsalar ,incitseler bile biz onlara bizlere davrandıkları gibi acımasızca davranmıyalım.Dün geçti,yarın ise bir sır,bugünü olabildiğince sevdiklerimizle pozitif yaşayalım.

OXFORD
29-01-08, 23:21
angel'cim,ellerine sağlık canım..Ömer Hayyam'ın dizelerini de sayende kayıt ettim bir köşeye.Çok teşekkürler..

Ve çok doğru söylemişsin.Yorumumda da belirttim..Keşke dinleseydi Mehmet.Evet sonuna kadar haklı ama keşke o sırada en azından sorgulamadan dinleyebilseydi.Bazen sadece dinlemek çok şey ifade edebiliyor..Maalesef bu şanslarının olacağını sanmam...(olay anında hayatını kaybedecektir büyük olasılıkla.Ve çok acı bir şekilde annesini o halde görecek Mehmet maalesef)
Fakat ha yoğun bakımda ha mezarının başında.Mehmet'in içindeki dökeceği bir sahne mutlaka gelecek.Bir ders de o sahneden çıkarmamız gerekecek...:img-yes:

sorfangirls
29-01-08, 23:58
Serra ben hamıleyım demıyor kı galıba hamıleyım dıyor. yanı ortada bırsey yok sadece o hısse kapılmıs, kendınce oyle tahmın edıyor o kadar. hamıle olamaz ve olmamasıda gerekır bence. yoksa bu dızının mantıgı manası nerde derım. eger orhan kısır degıl bır yanlıslık yapılmıs yada sonradan durumu duzelmıs olsa dıyelım madem oyle nısan neden hamıle kalmadı da pat dıye serra hamıle kalıyor. baska bır kadınmı gerekıyordu yanı bunun ıcın. bu sadece serranın bır aldanması kadın bılmıyor kı boyle bırsey mumkun degıl. bakalım orhanın tepkısı ve etkısı nasıl olucak cok merak edıyorum.

nısanın kısır olmadıgını nasıl ogrenıcek dıye yorumlar yapılmıs bende dusuncelerımı soylıyım madem konu acılmısken. benım en basından berı gonlumden gecen nısanın aliden hamıle kalarak bunu ogrenmesı ama aklımdan ve mantıgımdan gecen bu degıl. bu hem cok basıt bır yontem yolur hemde tam bır kaos olur bence. farklı bır sekılde daha yaratıcı bır yontemle ogrenmesını ısterım dızımız acısından. ama aklıma henuz bırsey gelmıyor. orhanın soyleme ıhtımalı nerdeyse sıfır, baska bır ıhtımal aklıma gelmıyor buyuk olasılıkla dedıgımız gıbı hamıle kalarak ogrenıcek galıba :icon_whis

sorfangirls
30-01-08, 00:02
[B]
Fakat ha yoğun bakımda ha mezarının başında.Mehmet'in içindeki dökeceği bir sahne mutlaka gelecek.Bir ders de o sahneden çıkarmamız gerekecek...:img-yes:

evet canım dedıgın gıbı mutlaka gelıcek olan sahnelerden bırı bu. mehmetın ıcını dokmesı annesıyle vedalasması gereklı kı bunuda yapıcaktır. hatta ben annesınden de bırsey beklıyorum mehmete bırakılmıs bır mektup fotografa bakıyordu mehmet belkı o fotoların arasından baska bırseylede karsılasabılırız.

OXFORD
30-01-08, 11:22
Ayfercim,dediğim gibi çok büyük bir olasılık öyle öğrenir.Fakat bu tam bir klişe..Nisan birtakım sebeplerle hastaneye gidip tahliller yaptırabilir.Bazen kısır olunduğu ona özel tahminlerin haricinde de belli oluyor.Bu nedenle kısır olmadığı da buna benzer tahliller sonucu ortaya çıkabilir.Ha senarist ablalarımız bununla uğraşır mı?Hiç sanmam..:icon_whisKolay yolu var ne de olsa..
O da tam bir kaos yaratacaktır.Söz konusu hanımın Nisan olduğunu da unutmamak lazım.:icon_whis

Nefise Hanım'dan da Mehmet'e birşeyler kalmış olabilir.Evet hoş da olur ama maalesef bu saatten sonra neye yarayacaktır?Mehmet'in kendini uzun bir süre üzgün hissetmesinden sonra hiçbir şeye..
Kimbilir belki Ali bu konuda Mehmet'e destek olabilir.
Çünkü Mehmet kazadan sonra dışarıya çıkıp annesini o halde görebilir.İnsanın böyle yakınını o halde görmesi kadar üzücü,trajik birşey olamaz herhalde..10 yıl önce Ali de eşini evde kanlar içinde görmüştü.Mehmet'i en iyi anlayanlardan biri olabilir.
Böylece o kopuk dediğimiz Ali&Mehmet sahnesi de pekişir..
Hayal kurmak bedava..:img-icecr

glhn
30-01-08, 12:31
Özgecim güzel hayal kurmuşsun:img-icecr
valla ne yalan söyleyeyim ben ali-mehmet sahnelerine doyamadım daha fazla nejo&memo sahnesi istesem çok mu olurum acep:img-blush
bu arada iyiki ali bu bölümde de mehmet için kılkuyruk demedi yoksa fena bozuşacaktık ali efendiyle:icon_whis:icon_whis

nisan konusuna gelirsek aman nolur senaristlerimiz kolay yolu seçmesin:img-pilot
ve son olarak şantaj olayı fazla uzamadı mı?hayır normalde bs'de konular öyle lastik gibi uzamıyo ama nedense bu şantaj olayı uzamaya ve hatta sıkmaya başladı:img-cool2

ikizlerbur
30-01-08, 12:41
Aslında o kadar da hayal değil bence
Fragmandaki Ali Güneş konuşmalarında Ali'nin de bu durumla ilgilendiği belliydi.
Ne var ki Güneş kendine birşey yapmasına izin vermeyeceğim derken Mehmet çoktan arabada hız yapmaya başlamaıştı bile:icon_sorr
Şu ana kadar fragmanlarda verilen çoğu aksiyonlu sahnelelerin rüyadan ibaret olduğunu gördük.
Ama bu sefer pek te öyle değil bence..Üstelik Mehmet'in psikolojisinde olan herkesin yapabileceği birşey.
Lafı çok uzattım eğer Mehmet'e birşey olur da hastaneye kaldırılırsa uyandıktan sonra hastane odasında Ali'nin ona güç vermek için Elif'i gördüğünde neler hissettiğini anlatabileceğini düşünüyorum.Belki de Mehmet'in hayata dönmesinde etkili olacak kişi ALİ olacaktır:img-yes:

OXFORD
30-01-08, 12:49
Evet aslında çok da imkansız değil..Ki ben bu bölümdeki Ali&Mehmet sahnesini de eksik buldum.Başlarda gayet güzeldi..Ataya başka sahneler girdi.Bir baktım kanka konumuna geçmişler sonra.Bilmiyorum..Daha yavaş mı bekliyordum acaba elini omzuna attırcak kadar samimi olmalarını.:img-pilot

Elif,Elif diyoruz ama..Kimse de Elif'in mezarına gitmedi ölüm yılında..Bakın Elif hiç ölmedi,kalbimizde yaşıyor mesajı mı vardı?Ali çıktığından beri hiç gitmedi Elif'in mezarına..Bununla ilgili bir söz beklerdim.Hazır değilim dese bile olurdu ama..Aklına gelmedi herhalde:icon_whis

NiliWerda
30-01-08, 14:19
Yazamadım bi türlü şimdi yazayım bari:)

Gönül Hanım çok güzeldi nikahta,
O yaşına rağmen hemde:)
Sağ salim evlenmelerine sevimdim.

Orhanın annesi (hep ismini unutuyorum şu kadının:)) Selim Reşattan dolayı yumuşadı,
Şaşırdım o haline,
İçinde azda olsa yürek kalmış herhalde:icon_whis
Mehmet keşke dinleseydi onu,
Kaza geçirmesine gerçekten üzüldüm,
Yani kadına gıcığım ama o son dakikada yumuşaması benide ona karşı duygumu yumuşatmıştı:)

Buarada kesin ölmüştür dimi Orhanın annesi?
Kurtulabilme ihtimali olmaz yani?
Yeni Fragmanı izledim Mehmet üzüntülü bayağa tabii pişman oldu anesini dinlemediğine,
Ama belkide Annesi yoğun bakımda olabilirmi?
Özet gelince anlıcaz :img-blush

NiliWerda
30-01-08, 14:23
Tam yazdım özet geldi:D
gamlibaykusss; çok teşekkürler,

Demek ölüyor, bazı sırlar ortaya çıkıyor :img-cool2
Ali'ye gelen güzel sürprizi anlayamadım?:img-blush

OXFORD
30-01-08, 14:35
Özet için çok teşekkürler.:img-wink:

Konuşmayı reddettiği annesinin feci ölümü, Mehmet'i perişan eder. Kazanın şoku ve suçluluk duygusuyla başa çıkamaz. Belki de aynı sonu kendisine hazırlayacak şekilde yaşamaya başlar. Bundan en fazla etkilenen de Güneş olacaktır.
Bu da insanoğlunun en kötü hali herhalde..Kendini suçlayınca kendini aynı sona doğru itmek.İster fiziksel anlamda ister psikolojik anlamda.Mehmet'in bu halini izlemek üzücü olacak.:icon_sorr
Ölüm haberi köşke bomba gibi düşer. Mehmet'in hali bütün ailenin içini parçalarken Selim Reşat'ın oğullarından yıllardır gizlediği bir gerçek, Orhan'ı derinden sarsacaktır. Art arda gelen olaylar nedeniyle köşkten ayrılamayan Nisan içinse artık gitme vakti gelmiştir.
Evet Nisan artık gidiyormuş..Sonunda.Ne olursa olsun desteğini uzaktan verip,o korumalardan kendi kapısının önüne de koyabilirdi.Boşanmış bir kadının hala o evde nasıl bir işlevi vardı hiçbir zaman anlamadım zaten.
Çocuklardan saklanan sır ise bu bölümün gizli sorusu olacak gibi.Şu şantaj olayı çözülse de biz de kafamızı buna versek.Biri bitmeden öbürü geliyor:img-pilot
Murat futbol maçına Orhan'ı çağırdığından beri Ali yıkılmış gibidir. Ne yaparsa yapsın oğlunun gözünde baba olamayacağını, onun Orhan'a duyduğu sevginin önüne geçemeyeceğini düşünmektedir. Zaten Nisan'ı da kaybetmiştir. Çaresizlik içinde aklına geleni yapmaya karar verir. Ama kapısına kadar gelen güzel bir sürpriz, onu bu kararından vazgeçirmeye yetecektir.
Evet..Şimdi çözüldü.Ali gitmek isteyecek,Nisan da evine gelecek.Umarım Nisan bu kararı bilmeden gelir Ali'nin kapısına.İncileri dökülmesin sonra:icon_whis
Birinden duyup de gelmesi(ki kimden duyabilir onu da bilmiyorum.Çünkü Güneş de Mehmet ile ilgileniyor olacak)olanaksız gibi görünüyor.İyi iyi..Nisan'ı da dize getirelim.
---------
"yeterli"kelimesinin kullanılması ise..İlginç bana kalırsa.Nisan'ın her ne söyleyecekse,kullandığı kelimeler baba Ali'yi de etkileyecek gibi.
Yoksa düşünmek istemediğim bir şekilde Aşık Ali'nin kurtartılması onu da kurtarmış mı olacak:img-pilot

rhetbutler
30-01-08, 14:38
Özet için teşekkürler.

Özetteki Mehmet'in belki de aynı sonu kendisine hazırlayacak şekilde yaşamaya başlar cümlesine takıldım.Burda kastedilen annesi gibi trafik kazasında ölmesi mi yoksa sevdiklerinden uzaklaşarak yalnız bir ölümü tercih etmesi mi?Ölüm ve Mehmet kelimelerinin aynı cümlede geçmesi ne kadar kötü.Senaristler Mehmet'in gülen yüzünü de soldurmayı becerdiler.Herkes somurtsun istiyorlar...

Selim Reşat'ın oğullarından yıllardır gizlediği gerçek, Rahmetli Nefise Hanım'la mı ilgili acaba?Orhan'ın bu kadar sarsılması niye ki?Acaba bu çocuklar Nefise Hanım ve Selim Reşat'ın değil mi?Aklıma başka bir fikir gelmiyor maalesef.

Ali'nin kapısına kadar gelen güzel sürprizi fragmanda görememiştik zaten.:img-pilot.Ali biraz Nisan'ın burnunu sürtsün istiyordum.Olmadı yine.Neyse artık şu aşkın tadını çıkarma vakti geçmeye başlamıştı.

glhn
30-01-08, 14:48
gamlibaykusss özet için teşekkür:img-wink:
MEHMET DİPSİZ KUYUNUN İÇİNDE
fragmandan da anlaşılacağı üzere o dipsiz kuyudan kolay çıkamıcak:icon_sorr buarada ilk defa özet başlığında mehmetin adı geçiyo:icon_whis
Konuşmayı reddettiği annesinin feci ölümü, Mehmet'i perişan eder. Kazanın şoku ve suçluluk duygusuyla başa çıkamaz.
hem de ne feci ölüm ama:icon_sorr keşke hemen orda ölmese de hastanede mehmetle son bi kez konuşabilselerdi ama sanmıyorum çok kötü çarptı çünkü. büyük olasılıkla oracıkta can verir. mehmet de annesine konuşma fırsatı vermediği için kendini harap edecek:icon_sorr
Belki de aynı sonu kendisine hazırlayacak şekilde yaşamaya başlar. Bundan en fazla etkilenen de Güneş olacaktır.
ya ben daha önceki mesajımda da yazmıştım 'mehmet gerçekten kaza mı yapıyo yoksa intahara mı kalkışıyo?' diye sormuştum şimdi özeti okuyunca acaba diyorum intihar mı? gerçi mehmet intihara kalkışacak kadar zayıf kişilikli deği ama yaşadığı acıyı düşünürsek kolay atlatılacak bi durum değil..
Ölüm haberi köşke bomba gibi düşer. Mehmet'in hali bütün ailenin içini parçalarken Selim Reşat'ın oğullarından yıllardır gizlediği bir gerçek, Orhan'ı derinden sarsacaktır.
işte yine bi sır:img-cool2
Art arda gelen olaylar nedeniyle köşkten ayrılamayan Nisan içinse artık gitme vakti gelmiştir.
ay nihayet:img-pilot iyiki boşanmış yani! bunca zaman niye kaldıysa..
Murat futbol maçına Orhan'ı çağırdığından beri Ali yıkılmış gibidir. Ne yaparsa yapsın oğlunun gözünde baba olamayacağını, onun Orhan'a duyduğu sevginin önüne geçemeyeceğini düşünmektedir. Zaten Nisan'ı da kaybetmiştir. Çaresizlik içinde aklına geleni yapmaya karar verir. Ama kapısına kadar gelen güzel bir sürpriz, onu bu kararından vazgeçirmeye yetecektir.
evet bu konudaki tahminler sanırım doğru çıktı.ali gitmeye karar verir nisan da bunu öğrenince soluğu alinin yanında alır.bu kadının adım atması için illa bişeyin onu tetiklemesi mi gerekiyo ali gitmeye kalkışmasaydı nolacaktı peki:img-cool2

Atrakumas
30-01-08, 15:47
MEHMET DİPSİZ KUYUNUN İÇİNDE

çok zor bir durum,fragmandada galiba bir kamyona çarpıyor keşke geçen defalar gibi rüya olsa !
Konuşmayı reddettiği annesinin feci ölümü, Mehmet'i perişan eder. Kazanın şoku ve suçluluk duygusuyla başa çıkamaz.
bende gülhana katılıyorum,bence de bir şey söylemeden ölücek
Belki de aynı sonu kendisine hazırlayacak şekilde yaşamaya başlar. Bundan en fazla etkilenen de Güneş olacaktır.
Fragmanda da olduğu gibi güneşi reddediyor ama güneşın onu birakıcağını sanmiyorum
Ölüm haberi köşke bomba gibi düşer. Mehmet'in hali bütün ailenin içini parçalarken Selim Reşat'ın oğullarından yıllardır gizlediği bir gerçek, Orhan'ı derinden sarsacaktır.
Yine bir sır daha ! biktım bu sırlardan
tahmın etmek çok zor ama herhalde selim reşat geçmişte çok kötü bir şey yaptı

Ben bir şeyi anlamadım nisan ali için mi geliyor yoksa onun gitmek istediğini öğrendikten sonra mı geliyor?

çok iyi bir bölüm olucağını düşünüyorum !

,,,

Atrakumas
30-01-08, 15:56
belirtmeden geçemicem
mehmetin son sahnedeki bakişi mühteşem, avatarlara baktığımızda glhn ve oxford da benim gibi düşünüyorlar herhalde !

,,,

OXFORD
30-01-08, 16:04
Bunu ben de merak ediyorum..Nisan Ali'nin kararını öğrendikten sonra mı gidecek,yoksa kendi mi karar verip gidecek.Eğer ikincisi ise yaptıklarının bir kısmını unutabilirim:img-icecr:img-icecr

Atrakumas,aynen öyle..:img-yes::img-yes:Mehmet zaten çok sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncu.Fakat özel bir hayranlığım yoktur.Bu son sahnedeki bakışında duyguyu harika yansıtmış:good:Aslı da bu kadar güzel yapınca,kullanmadan edemedim.:img-blush

glhn
30-01-08, 16:11
hehe aynen Atrakumascım dehşet bi bakış:img-blush

öhöömm neyse konumuza dönelim:icon_whis
Ben bir şeyi anlamadım nisan ali için mi geliyor yoksa onun gitmek istediğini öğrendikten sonra mı geliyor?
bence öğrendikten sonra geliyodur malum nisanın bi adım atması için itici bi güç gerek aksi halde kılı kıpırdamaz:img-pilot yumurta-kapı hesabı son anda:icon_whis

ben bu bölüme mehmetin damga vuracağını sanıyorum bugüne kadar bs'de ona hep havada senaryolar yazıldı işte sevgilisiyle beraberken, abisiyle babasıyla tartışırken falan gördük.. ama şimdi onun asıl oyunculuğunu izleyebilicez gibi geliyo eminim mehmet karakterinin yaşadığı o acı ve pişmanlığı çok güzel yansıtacaktır bizlere her ne kadar üzücü de olsa ben bu sahneleri izlemek için sabırsızlanıyorum:img-icecr

Atrakumas
30-01-08, 16:12
Bunu ben de merak ediyorum..Nisan Ali'nin kararını öğrendikten sonra mı gidecek,yoksa kendi mi karar verip gidecek.Eğer ikincisi ise yaptıklarının bir kısmını unutabilirim:img-icecr:img-icecr

Sana katılıyorum ama ben nisanın kendi kendine geleceni sanmiyorum,Eğer ali gitmeye karar verdiyse kesin murata veda edicek,nisanda öğrendikten sonra aliye gelip ne olur gitme dicek.....
ne yapalım...
kaçan kovalanır

,,,

sorfangirls
30-01-08, 16:23
Mehmetın yasayacagı durumu fragmanda da az cok gorduk zaten. mehmet acısından bu sahnelerı ızlemek bızı ne kadar uzsede mehmet günsür agırlıklı bır bolum olacagından ( oyle tahmın edıyorum ) onun mukemmel oyunculugunu doya doya ızlemekte ayrı bır zevk verecektır, son sahnedekı bakısı gıbı. (ayrıca avatarlarınız gercekten super kızlar vallahı kıskandım bende kullanıcam :) )

ayy her hafta ayrı bır sır perdesı helebı bız oncekılerı cozelım yada cozunde yenısı sonra gelsın dımı :icon_whis nefise sultanla alakalı bırsey oldugu kesınde ama ne belkı buda cozume kavusmayan bır sır olarak kalıcaktır :icon_whis

nisanın zaten hala neden durdugunu anlayamadım kı orda elbettekı gıdıcektı ama bu aceba alının kararından sonra alınmıs bır kararmı :icon_whis

hepımızın tahmın ettıgı durum oldu. alının gıtme kararı aldıgını anlamıstık. bence nısan alının bu kararını ogrendıkten sonra gıtme demeye gelmıstır. alı son kez oglunu ve nısanı gormek ıcın okula gıttıgınde orda ya soylemıstır kararını yada ımalı konusmus nısan bır sekılde etkılenmıstır. ama buyuk olasılıkla artık yokum dıye soylemıstır. yoksa pek ıhtımal vermıyorum nısanın alının kapısına gıdecegını :img-pilot

Atrakumas
30-01-08, 16:28
ben bu bölüme mehmetin damga vuracağını sanıyorum bugüne kadar bs'de ona hep havada senaryolar yazıldı işte sevgilisiyle beraberken, abisiyle babasıyla tartışırken falan gördük.. ama şimdi onun asıl oyunculuğunu izleyebilicez gibi geliyo eminim mehmet karakterinin yaşadığı o acı ve pişmanlığı çok güzel yansıtacaktır bizlere her ne kadar üzücü de olsa ben bu sahneleri izlemek için sabırsızlanıyorum:img-icecr

Arkadaşlar bana Atra diye hıtap ederseniz çok daha iyi ve kolay olur !ben de bir iki bölüm konunun mehmet ve ailesiyle ilişkisi çevresınde olucanı düşünüyorum,bu çok iyi mehmeti başka tür sahnelerde de görmek istiyordum

Özge ve glhn ben başka bir konuya girmek istiyorum,orhan bir miliyon dolar şantajcıya ödedı ve galiba bankada paraları bitti ya da çok az bir miktar kaldı fragmanda da olduğu gibi orhan sevan ustaya paramız bitti dedı
bıldığım kadarıyla çok da fazla maddı desteklerı yok

bu durumu selim reşada nasıl ıza edicek orhan?az para da değıl tam 1 mılıon dolar

,,,

glhn
30-01-08, 17:12
Özge ve glhn ben başka bir konuya girmek istiyorum,orhan bir miliyon dolar şantajcıya ödedı ve galiba bankada paraları bitti ya da çok az bir miktar kaldı fragmanda da olduğu gibi orhan sevan ustaya paramız bitti dedı
bıldığım kadarıyla çok da fazla maddı desteklerı yok

bu durumu selim reşada nasıl ıza edicek orhan?az para da değıl tam 1 mılıon dolar

valla Atra bana öyle geliyoki önümüzdeki günlerde Ertuğrul ailesini ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar bekliyo üstelik nefise hanımın da baya bi borcu varmış bu konularda pek bilgim yok ama şimdi bu borcu ödemek onlara mı kalıyo? gerçi sanmıyorum ama ne biilm aklıma geldi öyle işte:icon_whis

OXFORD
30-01-08, 17:13
Ayfercim,kullan canım tabi..:img-icecr
Bazen senin mesajlarını okurken ben mi yazdım diyorum valla.Kesinlikle katılıyorum sana..:img-yes::img-yes:
Nisan mutlaka bir şekilde öğrenecektir.Neden "beni bırakma"desin diye düşünüyorum öbür türlü..Bir umut işte.:img-blushBelki aklı dış güçler etkilemeden çalışmıştır..:icon_whis

Orhan'ın parasızlığı ise beni hiç alakadar etmiyor.Onu korkuları ve yalanları ile başbaşa bırakıyorum:img-icecrSırf bencilliğinden oğlumu kaybetmek istemiyorum kisvesi altında polise gitmedi.Şantajcı da bir güzel kullandı.:img-icecrBen de Orhan gibi enayi birini bulsam farklı birşey yapar mıydım diye düşünüyorum da:img-pilotŞantajcı kafasıyla düşünürsem tabiki HAYIR!:img-cool2

angel78
30-01-08, 17:36
Mehmet dipsiz kuyunun içinde Bu cümle bitirdi beni.Özetin tamamını okumadan önce bu cümleye kitlenip kaldım.Mehmet haklıydı sonuna kadar.Ama o kadar talihsiz bir durumla karşılaştı ki bu olayın izleri ruhunda kalıcı izler bırakacak.Kader dediğimiz olay öylesi ördü ki ağlarını.Mehmet buhranlar içerisinde kalıcak.Nefise Hn 'ın gözlerinde Mehmet'e bakarken ilk defa merhamet dilenen bir kadın gördüm.Lütfen konuşalım diyordu.Nefise Hn'ın Mehmet'in çalıştığı bara gitmesi onun için büyük bir adımdı.Adeta yalvardı ama o kadar üstüste duygu yoğunluğu yaşadı ki Mehmet affedemedi annesini. Çünkü annesi onun için gelmemişti.Maddi beklentileri vardı.3 aylık çocukken annesi tarafından terkedilen ve yıllar sonra annesini gören biri olarak Mehmet yine de annesine saygısılık yapmadı.Sadece onunla bir bağ kurmak istemedi. Bu konuda onları suçlamamak lazım.Ama ölüm gelince insanın bakış açısı değişiyor.Keşke diyor insan kırgınlık olmasaydı.

Mehmet Günsür bu haftaki bölümde oyunculuğunu daha da gösterecek. Mehmet dram oyunculuğunda da ekranda büyüyecek.İçi gülen gözlerinde derin hüznü göreceğiz.Çok ama çok hüzünleneceğiz.Madalyona bir de diğer açıdan bakacağız.Köprüleri yıkıp atmadan önce bir an olsun empati kurup düşünmek lazım diyeceğiz.

sorfangirls
30-01-08, 17:56
orhan gıbı bırını bulduktan sonra sömür sömürebildıgın kadar. ve bence bunu yapan bırı orhanı tanıyan bırı polıse gıtmıyecegınden o kadar emın olduguna gore orhanın korkularınıda bılıyor olmalı. cd de bıze bır mesajmı verıldı aceba demeden edemedım. eskı fotograflar vıdeo goruntu santajcı bunları nası ele gecırebıldı. hele kı vıdeo goruntu daha onceden planlanmıs gıbı duruyor. adam nıe ceksınkı durduk yere onları. buda aıleye yakın bırı ızlenımını verdı bana. amac sankı orhana acı cektırmek gıbı :icon_whis

Atrakumas
30-01-08, 18:16
rica ederım ayfer,zaten bende öyle olduğunu tahmın ediyordum

ya arkadaşlar bir şeye takıldı kafam,

murat alının surprizinin ne olduğunu bilmiyordu,gittiğinde öğrendi football maçı olduğunu

Murat babasını ne zaman,nerden aradı ?(cep telefonu da yok) adresı nerden biliyordu ?

,,,

OXFORD
30-01-08, 18:19
Bir ara Ali ve Nisan yalnız kalmıştı.Murat birşeyler içmeye gitmişti..O sırada mekanda bulunan telefondan aramış olabilir.Fakat adresi nasıl biliyor onu bilmiyorum.O yaştaki bir çocuğun İstanbul'da mekan tarif etmesi mümkün müdür bilemem:img-cool2Tanıdık bir yerse diye düşünüyorum ama onun tanıdık mekanları da Ali'ye yabancı.:icon_whis

sorfangirls
30-01-08, 18:32
muratın babasını cagırma olayı soru ısaretlerıyle dolu zaten.

murat telefon nerden buldu?
hadı telefonu buldu bır sekılde, babasını ne ara aradı?
hadı babasını bır ara aradı ama adresı nerden bılıyordu?
mac arasında aradı dıyelım o kadar kısa zamanda orhan nası geldı jet hızıyla oyle :)

lawinia
30-01-08, 18:59
Serra ben hamıleyım demıyor kı galıba hamıleyım dıyor. yanı ortada bırsey yok sadece o hısse kapılmıs, kendınce oyle tahmın edıyor o kadar. hamıle olamaz ve olmamasıda gerekır bence. yoksa bu dızının mantıgı manası nerde derım. eger orhan kısır degıl bır yanlıslık yapılmıs yada sonradan durumu duzelmıs olsa dıyelım madem oyle nısan neden hamıle kalmadı da pat dıye serra hamıle kalıyor. baska bır kadınmı gerekıyordu yanı bunun ıcın. bu sadece serranın bır aldanması kadın bılmıyor kı boyle bırsey mumkun degıl. bakalım orhanın tepkısı ve etkısı nasıl olucak cok merak edıyorum.

nısanın kısır olmadıgını nasıl ogrenıcek dıye yorumlar yapılmıs bende dusuncelerımı soylıyım madem konu acılmısken. benım en basından berı gonlumden gecen nısanın aliden hamıle kalarak bunu ogrenmesı ama aklımdan ve mantıgımdan gecen bu degıl. bu hem cok basıt bır yontem yolur hemde tam bır kaos olur bence. farklı bır sekılde daha yaratıcı bır yontemle ogrenmesını ısterım dızımız acısından. ama aklıma henuz bırsey gelmıyor. orhanın soyleme ıhtımalı nerdeyse sıfır, baska bır ıhtımal aklıma gelmıyor buyuk olasılıkla dedıgımız gıbı hamıle kalarak ogrenıcek galıba :icon_whis

ben bastan beri nisanla orhanı her acıdan cok mesafeli ve soguk bir cift olarak gördüm yani nisan kısır oldugunu duyduktan sonra cok iyi bir anne olmus evet ama sanki kadınlıgını yitirmiş gibiydi(kesinlikle nisanı suclamıyorum kendine göre haklı olabilir) tabi Aliden sonra bu anlamda da cok değiştiğini düsünüyorum. bu sebeple orhan düzeldiyse de nisan hamile kalmamıs olabilir de serra hamile kalmıstır. ayrıca bunca sene neden hiç beraber bi doktora gitsek demediler ya da nisan tek basına bir doktora neden gitmedi 10 senede o kadar cok sey değişyo ki anlayamıyorum gercekten ya neyse daha önce bir dizide kısır olan adamın yıllar sonra karısı hamile kalıyordu belki gercekten mümkün olan bir seydir ve serra gercekten hamileyse bu dizinin sonu için yapılmıs bir hazırlık olabilir. nisanla ali, orhanla da serra evlenir bu yeni hamilelik de orhanın murattan vazgecmesini değil ama aliyle yasamasını kabullenmesini sağlar. gerci bu kadar klasik bir son hazırlayacaklarından da emin değilm ya bir fikir sadece.

ben de sizin gibi nisanın hamile kalarak gercekleri ögrenecegini düsündüm hep cünkü orhanın bu gerceği söylemesi nerdeyse imkansız ancak murat ciddi bir hastalıga yakalanacak da doktorlar bir kardesi olursa onun sayesinde iyileşebilir falan diyecek de orhan acıklamak zorunda kalıp nisana siz aliyle bir cocuk yapabilrsiniz diyecek ki bu da zor bir ihtimal.
nisanla alinin fragmanda yer alan sahnesini izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum, fragmandaki kısa hali bile beni cok etkiledi tamamını izlerken kimbilir neler hissedeceğim, bu cift gercekten cok farklı ve cok da özeller benim gözümde.

ikizlerbur
30-01-08, 20:10
Konuşmayı reddettiği annesinin feci ölümü, Mehmet'i perişan eder. Kazanın şoku ve suçluluk duygusuyla başa çıkamaz. Belki de aynı sonu kendisine hazırlayacak şekilde yaşamaya başlar. Bundan en fazla etkilenen de Güneş olacaktır.

Mehmet annesiyle konuşmayıı redderek haklıydı ama o da böyle birşey olabileceğini tahmin etmezdi herhalde.Gerçekten feci bir ölüm oldu acaba orda Nefise Hanım bilerek atladı arabanın önüne yoksa dalgın olmamıydı??
Mehmet'in de aynı şeyi yapmasından bahsediğidiğine göre bir intihar söz konusu umarım Mehmet'de kalıcı hasarlara neden olmaz bu vicdan azabı:icon_sorr

Ölüm haberi köşke bomba gibi düşer. Mehmet'in hali bütün ailenin içini parçalarken Selim Reşat'ın oğullarından yıllardır gizlediği bir gerçek, Orhan'ı derinden sarsacaktır. Art arda gelen olaylar nedeniyle köşkten ayrılamayan Nisan içinse artık gitme vakti gelmiştir.

Sonunda Nisan Hanım hatırladı bir ev olduğunu..Çok saçmaydı gerçekten boşandığı eşiyle aynı evde yaşaması bu durum Orhan'ın ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir işe yaramadı:img-yes: Ve yine bir açık kapı her özette mutlaka bir soru işareti..Daha diğerleri tamamen çözülmeden hemde

Ali gitmeye karar veriyor:icon_sorrYine bir soru işareti Nisan öylesine bir sebep yokken Ali'nin gönlünü almaya mı geliyor yoksa bu sürgünden mi haberi oluyor.
İlkini herkes gibi bende tercih ediyorum ama fragmandaki sözlerinden olaydan haberi olduğu izlenimi doğuyor.Neyse bakalım ne diyecekte ikna edecek Ali'yi
Ali baya kızgındı Nisan'a..Kuklaları bile elleriyle yaktı:img-yes:

sorfangirls
30-01-08, 20:19
lawinia dedıklerın elbettekı mumkun olabılecek seyler gercek hayatta bunu cok goruyoruz ama bunlar hep cıftlerın bellı bır tedavı sonrasında olan seyler kaldı kı orhan ve nısanın boyle bırsey yapmadıklarını sanmıyorum hıı tedavı olmadan kendılıgınden mucıje deyebılecegımız sekılde de olabılır orası ayrmı. orhanın nısana bu durumu nasıl acıkladıgı nısanın da kusura bakmasın ama ben burda ona cok kızıyorum nasıl kabullendıgı bızlere aktarılmamıs. kım bılır orhan ne dolaplar cevırmıstır. ama bır kadın olarak nısanın nasıl bu oyuna geldıgını bu kadar uzun zamandır nasıl bırseyler anlıyamadıgını anlamakta cok zor.

dedıgın gıbı hıkayeye farklı bır boyut getırme acısından serra hamıle olabılır ama o zaman bızlere bastan berı sunulan hıkayenın ana temasını olusturan butun bu ızledıklerımızın sebebı olan orhanın kısırlıgı mevzusu bence bu kadar basite indirgenmemeli. ben bu hamılelık konusunu kısırlık olayının artık cozume baglanmak ıstenmesınden dolayı bır gırıs olarak yaptıklarını dusunuyorum.

OXFORD
30-01-08, 20:47
Ben asla Orhan'ın kısırlık sorununun çözülmesini istemiyorum...:img-yes:
10 yıl boyunca sırf bu yüzden önce kendi çevresini sonra da bilmeden bir başka insanın hayatını kararttı..
10 yıl boyunca bir kadına(hem de Nisan gibi anaç ruhlu bir kadına)söylenen yalan var ortada..
Yalan söylediği yetmediği gibi bunu bir şekilde Nisan'ın yüzüne de vuruyor.:icon_whis
Bir kadına böyle bir yalanın söylenmesini asla kabullenemiyorum...
Orhan'ın kısır olmaması boşa geçen 10 yıl demek.Hatta Serra'nın kendini hamile sanması çok iyi olacak..Karşısındaki insanın bu denli heyecan duyması sonucu Orhan'ın o çaresiz halini görmek hoşuma gidecek:img-pilot.Belki de herkes bir bebek daha beklerken Nisan'ın neler çektiğini anlar.
Serra'ya da asla üzülmüyorum..Son iki bölüme kadar üzülebilirdim ona..Aşkına da her zaman inandım.Hala da inanıyorum...
Fakat o da bazen alevlenen ardından Orhan'ın tek bir sözüne kanıp,tüm söylediklerini unutan zayıf bir kadın..:img-cool2Tüm gerçekleri öğrendiğinde onun Orhan ile ola hesaplaşmasını da keyifle izleyeceğim:img-icecr

sorfangirls
30-01-08, 20:58
Özgecim hissettiklerimi soylemek ıstedıklerımı cok guzel bır sekılde acıklamıssın :img-wink:
bende aslla orhanın kısırlık sorununun duzelmesını cocugu olmasını ıstemıyorum ve senarıstlerımızınde bunu yapıcagını dusunmuyorum. orhan 10 yılın cezasını cok agır bır sekılde cekmelı eger serra hamıle olursa bu orhana bır odul olur bunu asla kabul edemem.

Serranın orhana olan askından asla suphem yok benımde ama serranın bır parlayıp bır yumusaması olayları sineye cekmesı kendını basıtlestırmesı, bır bayan bu kadar acız olamaz, dedıklerının arkasında durmayı oncelıkle kendıne saygılı olmayı ogrenmelı.

Atrakumas
31-01-08, 11:53
Özge ve Ayfer e aynen katılıyorum,orhanın kısırlık problemının bitmesı ona tam bir odul ve bunun olmasını kesınlıkle ıstemıyorum !

,,,

qsawe
31-01-08, 12:40
Günaydın mı desem, Tünaydın mı desem karar veremedim... isteyen beğendiğini alsın:img-wink:

Bu hafta, bölümü çok geç izledim... doğal olarak yorum da gecikti... fragman ve özet geldiği için sizler çoktan yeni konulara yelken açmışsınızdır...

Bu hafta, bölüm bana daha hareketli geldi... bittiği sahne ile başlaması, Serra'nın tepkileri, korkusu, Orhan'ın bana göre aciz hali çok iyi yansıyordu... Serra'ya başlarda tepkiliydim, 2. kadın imajı veren bir hoppalığı vardı... baştan çıkartıcı hareketler falan ne yazık ki böyle düşündürdü... ama şimdi, seven bir kadın görüyorum... bu da hoşuma gidiyor...

Orhan, bencil değil Ali bencil diyen bir arkadaş vardı... hatta bende yanıt yazmıştım... Bu hafta, Orhan'ın bencillik konusunda yüksek ihtisas yapmış olduğu anlaşıldı... oğlu çağırmış, hemen gelmiş.... Orhan bilmiyor mu, Murat'ın gerçek doğum gününü? Ali ile, neden bir arada olduğunu anlamıyor mu? Anlıyor,ama, bunu Murat'ın kendisine ai