Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)
gamlibaykusss
07-02-08, 16:14
arkadaşlar bugün kadıköy belediyesinin Bıçak Sırtı için düzenlediği ödül törenine gittim maalesef ne herhhangi bir oyuncu ne de yönetmen ya da diğer yetkililer gelemedi .Yalnızca TMC iden bir temsilci geldi ve pazartesi günkü bölümü yetiştirmek için sabah 6 ya kadar çalıştıklarını ve oyuncuların uyumaya daha yeni gittiklerini belirtti. Epey tepki aldı salondaki izleyicilerden.
Sizleri bilgilendirmek istedim.
Ayrıca sanırım kanala ve memet güler'e gönderdiğimiz mesajların ilk meyvesini aldık, kanal anasayfaya şimdiden pazartesinin jeneriğini koymuş...
gamlibaykuss sağol canım paylaşımın için.Bende tahmin etmiştim zaten oyuncuların gelemiyeceğini.Çünkü zaman çok kısa.uzun soluklu bir bölümü yetiştirmek için sayılı zamanları var.Eminim TMC yetkilisi doğru söylüyordur.Geç saatlere kadar çalışıyorlar.neyse canım inşallah başka sefere oyuncuları görme şansın olur senin de benim de tüm dileyen arkadaşlarımızında.
Forum çok sessiz kalmış.Neyse şu anda fırsatım varken özete dair yorumlarımı da yapayım.
Nisan köşkten ayrılmaya kararlıdır. Ama bu kez işi daha zordur. Çünkü Orhan, Ali'yle yakınlaştıklarını öğrenir ve onu iyice köşeye sıkıştırmak için elinden geleni yapar. Nisan'ın güvenini yeniden kazanan Ali ise mutludur. Nihayet oğluna ve sevdiği kadına daha yakın olma fırsatı bulur. Olaylar, Rana Sultan'ın da hayatını büsbütün değiştirecek gelişmelere yol açar.
Ali için çok sevindim.Mutluluğu doyasına hakeden biri.O kadar acılar çekti ki sonunda sevdiği kadına ve oğluna daha yakın olucak.Orhan tabii Nisan-Ali yakınlaşmasında iyice gerilecek.Murat'ı kaybetme korkusu sarıcak iyiden iyiye.Ali ile olan ilişkilerinde adil olabilseydi,Ali'ye de hak verip manevş açıdan destek olsaydı herşey daha farklı olabilirdi.Ali'nin gülen yüzünü göreyim de yeter bu hafta:)
Annesinin ölümünden kendini sorumlu tutan Mehmet tam anlamıyla savrulmaktadır. Başını derde sokmak için uğraşır, adeta belayı çağırır. Sonunda başarır da. Güneş ise hem ayrılık acısı hem de sevgilisine yardım edememenin üzüntüsünü çekmektedir. Kardeşinin haline dayanamayan Ali ipleri eline almaya karar verir.
Ali tam mutlu olucak derken şimdi de Güneş için üzülecek.Kızlar Mehmet'i sette ziyarete gittiğinde yüzünde morluklar vardı.Demek ki Ali Mehmet ile konuşmaya gidiyor.Ama Mehmet ters davranınca Ali Mehmet'i dövücek.Özette Mehmet adeta belayı çağırır dediği bu sanırım.Mehmet o kadar ağır vir vicdani sorumluluk taşıyor ki kendine acı vermek için ruhunu çarpıyor duvarlara.Bu hafta Mehmet için içimiz çok ama çok acıyacak.
Öte yandan kendi kızı olsa da olmasa da Ömür'ü evlat edinmek isteyen Numan, Leyla ile nikah masasına oturur.
Numan Abi için hayırlısı olsun.Evlilikde keramet vardır.Bir aşk doğacak yakında.Leyla Hn için ateş bacayı sarmış durumda.Hatta alev alev.Sıra Numan abide:)
Her şeyini kaybeden Orhan yapayalnız kalmıştır. Bir yandan da şantajcıyla boğuşmaktadır. Aklına gelen çılgınca fikir, onu tehlikeli bir yola sürükleyecektir.
Mafya ile mi işbirliği yapacak ya da tefeci ile.Sonuçta orhan battıkça batıyor. Bataklığın içinde çırpınıyor.Bunu Murat'ı ve yıllardır söylediği yalanların ortaya çıkmaması için itibarını korumak için yapıyor.Bu açıdan Orhan'ın içindeki tablo çok acıklı.Ben Orhan gibi değilim ne kadar kızsamda objektif olarak baktığımda onun için de üzülüyorum.
ORHAN ADIM ADIM ÇÖKÜŞE GİDİYOR
bu çöküşü izlemek zevkli olacak:icon_whis
Nisan köşkten ayrılmaya kararlıdır. Ama bu kez işi daha zordur. Çünkü Orhan, Ali'yle yakınlaştıklarını öğrenir ve onu iyice köşeye sıkıştırmak için elinden geleni yapar.
kaç bölümdür özette aynı şey yazılıyo umarım bu bölüm gerçekten ayrılır köşkten.
Nisan'ın güvenini yeniden kazanan Ali ise mutludur. Nihayet oğluna ve sevdiği kadına daha yakın olma fırsatı bulur. Olaylar, Rana Sultan'ın da hayatını büsbütün değiştirecek gelişmelere yol açar.
evet fragmanda gördüğümüz o fırsat alinin ev tutması.. sanırım Rana Sultan'ı etkileyecek kısmı ise onun da o evde yaşayacak olması.
Annesinin ölümünden kendini sorumlu tutan Mehmet tam anlamıyla savrulmaktadır. Başını derde sokmak için uğraşır, adeta belayı çağırır. Sonunda başarır da. Güneş ise hem ayrılık acısı hem de sevgilisine yardım edememenin üzüntüsünü çekmektedir. Kardeşinin haline dayanamayan Ali ipleri eline almaya karar verir.
anlaşılan bi kaç bölüm daha bunalımlı mehmet izlicez:icon_whis alinin bu konuda mehmete destek olmasını isterim şahsen:img-blush ve ali&mehmet sahnelerini izlemek keyifli olacaktır:img-icecr
Öte yandan kendi kızı olsa da olmasa da Ömür'ü evlat edinmek isteyen Numan, Leyla ile nikah masasına oturur.
bakalım bu evlilik numanın ömürü evlat edinmesinde etkili olacak mı? inş etkili olur ama bi de işe yaramıyomuş ve yine numan hayır cevabını alıyomuş leyla hanımla evlendiğiyle kalır valla:img-hyste
Her şeyini kaybeden Orhan yapayalnız kalmıştır. Bir yandan da şantajcıyla boğuşmaktadır. Aklına gelen çılgınca fikir, onu tehlikeli bir yola sürükleyecektir.
ben de şantajcı unutuldu sanıyodum:icon_whis hımm çılgınca fikir ne acaba mafyaya falan mı bulaşacak:img-pilot
Mehmet'i sette ziyarete gittiğinde yüzünde morluklar vardı.Demek ki Ali Mehmet ile konuşmaya gidiyor.Ama Mehmet ters davranınca Ali Mehmet'i dövücek.Özette Mehmet adeta belayı çağırır dediği bu sanırım.
Sevgili Angel78,alının mehmetın dövüceni sanmıyorum,mehmet barda ya da dışarda başına iş açıcak fragmanda da gördüğümüz gibi !
bide ali mehmeti sevdi onun için ona destek olucaktır !byebye
,,,
Atrakumas isimini bilmediğimden nickinle yazdım.Fragmanı izleme fırsatım olmadı daha maalesef.Bende sadece özetten okuduklarımla yorum yaptım.Sen öyle diyorsan öyledir:)
Yeni bölüm fotoları gelmiş..Bu sefer daha nitelikli fotolar geçen haftaya göre..:)
-Orhan,Ali'nin Nisan'a gönderdiği notu bulduğu sırada Nisan odaya geliyor gibi..Sıcağı sıcağına bir hesaplaşma(!)yaşanıcak..Nisan'ın davranışlarını özellikle Orhan konusunda taktir ettiğim için(bunu değiştirecek şeyler de vardı tabi ama genel olarak söylüyorum.Zira boşanma aşamasındaki davranışları olması gerektiği gibiydi.:good:)bu sahneyi merakla bekliyorum...
Ve işte bu sahneden sonra Nisan'ın bavulunu alıp gitmesi gerektiğini düşünüyorm..(gecikmeli olarak:icon_whis)
-Deniz manzaralı sahnede harika Selim Demirdelen çekim tarzı olacak gibi..Denizin olduğu her sahneye aşık biri olarak sahne içeriğini ikinci plana atıyorum.:img-hyste
-Mehmet&Ali fotosu ise özet ve fragmanda bahsedilmeyen bir şekilde geldi.Mehmet'in başı önüne eğik..Ali ne yapacağını bilemiyor.
Ali fevri davranacaktır haklı olarak fakat fiziksel bir darbe uygulayacağı konusunda şüphelerim var.Mehmet'i anlayıp onu bu tutumundan vazgeçirebilcek nadir kişilerden biri Ali bana kalırsa..
Ve özette bahsedilen Mehmet belayı üstüne çeker cümlesi Mehmet'in mor gözünün sahibinin tamamen hikaye dışı bir şekilde varolcağını düşündürüyor..Barda çıkan bir kavga gibi.Ters köşe olmayız umarım.:)
-Numan&Leyla fotosu çok hoş..:img-blushNuman Abi'nin istekli bir "evet"diyişini duyacağız gibi.:img-wink:
yeni bölüm fotoğraflarını gördüm,
özgeye katılıyorum nısanla orhan sahnesini çok merak ediyorum nisan orhana ne cevap vericek acaba?
ali ve nisan birlikte evi donatıyorlar galiba bu da nisanın köşkten ayrıldığını gösteriyor
Bence bu bölüm de nisan annesine aliyi anlatıcak,özette de gördüğümüz gibi
Aliilk önce mehmete destek olucak sonra mehmet ters davranıcak ve alide ona açık kapı bırakmıcak
,,,
orhanın, alinin nisana yazdığı notu bulduğunda nisan odaya geliyor sanırım. artık orhan ne söylüyor nisan da ne cevap veriyor bilemicem ama nisan hemen alinin yanına koşup hayaletler ve kalıntılardan kurtulmak istediğini söylüyor ve aliden yardım istiyor. alide ona kendi mahallesinden bir ev buluyor sanırım.
Biraz geç bir yorum ama hiç yoktan iyidir .Bu bölüm çok vurucu bir bölümdü. Ben Ali Nisan aşkından çok memnunum doğrusu.Sevgiden içi titreyerek ağlayan bir adam sevdiği kadına bundan daha gerçek nasıl bakar bilmiyorum. Valla aynen böyle bakıyorlar(tecrübeyle sabittir). Biri Nejat İşlerin ağlaması çok sahteydi demişte. Ayrıca Alinin Nisanın itirafıyla mutlu olması ona niye çk görülüyor anlamadım. Bukadar felaketler yaşayan bir adamın hiç olmazsa aşkta biraz yüzü gülsün. Bu Muratı unuttuğu anlamına gelmiyor. Adam iki bölümdür oğlu yüzünden perişan durumda. Çekip gitmeyide Murat yüzünden düşündü zaten Nisan için gitmeyi aklına bile getirmemişti sadece bu bile kimin onun için daha önde olduğunu gösteriyor. Ali dibe vurmuştu Nisan onu düştüğü yerden kaldırdı. Ona yeniden başlamak ve vazgeçmemek için umut verdi. Oğluna kavuşmak için Nisanın desteği çok önemli sadece Muratın annesi olduğu için değil sevdiği kadın olduğu için. Hepimiz zor zamanlarımızda sevdiklerimizin yanımızda olmasıyla teselli olur umutlanırız. Bence Alide tam olarak bunu yaşadı. Çok güzel bir aşk ve kavuşma sahnesi seyrettik . Nisan ve Aliyi bir çift olarak seviyorsanız tabi. Alinin aptal aşık haline getirilmeyeceğinden emin olun . Murat onun evladı ve önceliği bunun Aliyle Nisanın her yakınlaşmasında vurgulanması gerekmiyor.
Gelelim Mehmete daha çok başını taşlara vuracak o. Tabiki pişman olacak ama bu sefer karşısında duvar gibi bir Ali bulacak. Her travma sonunda biriyle yatacaksa Güneşin ondan kurtulduğu iyi olmuş. Hayatın ucu çok uzun insan zorluklarla olgunlaşıyor. Alide derdini unutmak için Selinle yatabilirdi. Bu mudur yani? Mehmet bu hikayede dürüstlüğün ve aklın sesiydi. Ama kimse mükemmel değildir bununda altı çizilmiş oldu. Ne kadar hoşumuza gitmesede gerçek bir şey gördük.
Bu akşamı iple çekiyorum. Orhan iyice tehlikeli bir hal almaya başladı hala Nisandan karım diye bahsediyor . Nisan boynuna boşanma ilamını asıpta gezsin bari bir süre belki o zaman dank eder. Bu arada Fikret Kuşkanıda mükemmel oyunu için ayakta alkışlıyorum.
dizikolikşeker
11-02-08, 15:53
Biraz geç bir yorum ama hiç yoktan iyidir .Bu bölüm çok vurucu bir bölümdü. Ben Ali Nisan aşkından çok memnunum doğrusu.Sevgiden içi titreyerek ağlayan bir adam sevdiği kadına bundan daha gerçek nasıl bakar bilmiyorum. Valla aynen böyle bakıyorlar(tecrübeyle sabittir). Biri Nejat İşlerin ağlaması çok sahteydi demişte. Ayrıca Alinin Nisanın itirafıyla mutlu olması ona niye çk görülüyor anlamadım. Bukadar felaketler yaşayan bir adamın hiç olmazsa aşkta biraz yüzü gülsün. Bu Muratı unuttuğu anlamına gelmiyor. Adam iki bölümdür oğlu yüzünden perişan durumda. Çekip gitmeyide Murat yüzünden düşündü zaten Nisan için gitmeyi aklına bile getirmemişti sadece bu bile kimin onun için daha önde olduğunu gösteriyor. Ali dibe vurmuştu Nisan onu düştüğü yerden kaldırdı. Ona yeniden başlamak ve vazgeçmemek için umut verdi. Oğluna kavuşmak için Nisanın desteği çok önemli sadece Muratın annesi olduğu için değil sevdiği kadın olduğu için. Hepimiz zor zamanlarımızda sevdiklerimizin yanımızda olmasıyla teselli olur umutlanırız. Bence Alide tam olarak bunu yaşadı. Çok güzel bir aşk ve kavuşma sahnesi seyrettik . Nisan ve Aliyi bir çift olarak seviyorsanız tabi. Alinin aptal aşık haline getirilmeyeceğinden emin olun . Murat onun evladı ve önceliği bunun Aliyle Nisanın her yakınlaşmasında vurgulanması gerekmiyor.
Gelelim Mehmete daha çok başını taşlara vuracak o. Tabiki pişman olacak ama bu sefer karşısında duvar gibi bir Ali bulacak. Her travma sonunda biriyle yatacaksa Güneşin ondan kurtulduğu iyi olmuş. Hayatın ucu çok uzun insan zorluklarla olgunlaşıyor. Alide derdini unutmak için Selinle yatabilirdi. Bu mudur yani? Mehmet bu hikayede dürüstlüğün ve aklın sesiydi. Ama kimse mükemmel değildir bununda altı çizilmiş oldu. Ne kadar hoşumuza gitmesede gerçek bir şey gördük.
Bu akşamı iple çekiyorum. Orhan iyice tehlikeli bir hal almaya başladı hala Nisandan karım diye bahsediyor . Nisan boynuna boşanma ilamını asıpta gezsin bari bir süre belki o zaman dank eder. Bu arada Fikret Kuşkanıda mükemmel oyunu için ayakta alkışlıyorum.
baştan aşşağıya tüm yorumuna tüm fikrine katılıyorum ali ve nisan sizi çok seviyorum:happy0064:happy0064 küçük bey murata gelince bıcırcım sn harika rol yapıyosun ama acık öz babana pas versende üzülmese o üzülünce bizde üzülüyoruz:sad53::sad53:
Dün akşam fragmanı izledim.Ağır bir hüzün ortamı olucak dizide.Mehmet'in konuşmaları bana bir off dedirtti.Derin bir hüzün havası olucak bu gece.
Bunun yanında bir heyecan fırtınası.Orhan'ın planı ne?Bir silah gördüm fragmanda.Bir ara Ali'yi mafya yoluyla tuzağa düşürmek istemişti.Acaba bu sefer de kim vurduya mı getirecek adamı?Allah korusun ya.Ali tam Nisan ile beraber bir yola girmeye hazırlanırken,tam hayaller kurmaya başlarken bunların elinden alınması feci olur.
Orhan Nisan'a bayağı tehditkar bir şekilde cevap verdi.Bu seferki gidişin diğeri gibi olmayacak derken çok sertti.Hayatta kaybedecek hiçbirşeyi olmayan insandan korkulur derler.Orhan parasını kaybetti,oğlunu ve itibarını kaybetmek istemiyor.Bunun içinde elinden geleni yapıcak.
dizikolikşeker
11-02-08, 18:31
Saatlerinden dolayı pek izleyemiyorum maalesef. Bu bölümün fotoğraflarına baktımda Numan ve Leyla evleniyormuş:) Ne güzel.
EVET ONLARA BENDE ÇOK SEVİNDİM:happy0064:happy0064:happy0064
orhana gelince elinden geleni ardına koymasın valla alime bişi yapmasın bende onu oyarım:img-hyste:img-hyste şaka maka ama cidden bişi yapabilir yha korkuyorum bu arada fikret kuşkanın oyunculuğu 1 numarada adam resmen tüm benliğiyle oynuyo tebrik ederim:happy0064:happy0064:happy0064
muhteşem bir bölümdü, ama bundan soranki bölüm daha bir heyecanlı olacak. sanıyorum tehdit edeni bulacaklar ve buldukları kişi ikisinin de tanıdığı birisi. aklıma mehmet geliyor, acaba o mu . gerçeği açıklasın diye mi yapıyor ??
fragmanlar çok az şeyi anlatıyor. her diziyi izlediğimde anlıyorum k,i fragman sadece bizi meraklandırmak amacıyla yayınlanıyor yoksa işpicu fazla yok
edogan1983
12-02-08, 01:31
dizi her bölümünde olduğu gibi bu bölümde harikaydı.
Dizide merak ettiğim konulardan bir tanesi muratın nisan ali ilişkisini nasıl kabul edeceği. Murat ali abisini çok seviyor ama gerçek olmayan babası yani orhanın doğal olarak yeri bir başka.Orhan gibi kendini nasıl sevdirecek. Doğrusu konu nasıl işlenecek merak ediyorum.
çok güzel bir bölümdü herşey yoluna giriyo Ali içi derken fragman baya heyecanlıydı ne dersiniz Ali ve Orhan kankamı oluyor????
Yorumlarınızı okuyor ve yazdıklarınıza kuşbakışı bakıyor, yazacağım yorumlarla size çok ters düşeceğimi düşünerek, pek yazmamaya , karışmamaya özen gös
teriyordum. Bu akşama kadar... Artık dayanamadım:)
Önce senaristleri candan tebrik ediyor, kucaklıyorum. Neden mi?.... Konu takibi şahane en önemlisi de bu sınıf insanları ve duygularını ifade edebilecek dialoglar olağan üstü.
İkinci ve asıl dayanamayıp yazmama neden olan ise sizin Ali ve Nisan sevginiz. Şahsen ben bu gece artık ikisini de bencilliklerinden dolayı kınadım, ayıpladım.
Bre kadın orhanla beraber bu çocuğu evlat edinmediniz mi? Şimdi gerçek babası nasılsa sevgilim diye, niye çocuğu babasından, alıştığı ortamdan ayırıp babasıyla annesi arasında seçim yapmaya mecbur bırakıyorsun ? Zavallı çocuk evden ayrılırken ne kadar üzüldü, ne fırtınalar yaşadı o küçücük kalbi. Bir yanda annesi, bir yanda babası. Kadın kocasını , annesini, çocuğunu hiç düşünmüyor , iyi bir örnek olmuyor. Varsa yoksa kendi dünyasından olmayan Ali de Ali..
Ya Ali, utanmaz ağlak oldu iyice:) Çocuğu paşalar gibi yaşıyor, iyi okullarda okuyor, bir eli yağda bir eli balda, çocuğun yaşamını bozuyor. Ne için ? Ona baba diyecek. Sırf bencilliğinden.
Gerçek baba Orhandır. Son kuruşuna kadar oğlu için fedakarlıktan kaçınmayan, aynı zamanda klas , Muratı fevkalade yetiştiren, her zaman yanında olacak olan, ve kendinden olmamasına rağmen onu çok seven.
Bizim serseri Ali yine başını derde sokabilir. O öyle biri. Nisanın paşa gönlü bilir yaşasın onla . Çocuğu köşkte bırakmak şartıyla.
Oh söyledim rahatladım:) Şimdi de sıra tebriklerimde....
Bütün oyuncuları, senaryoyu bu derece iyi yorumlayarak, bizlere bu denli etkileyici, duygusal saatler yaşattıkları için kutluyorum.
sorfangirls
12-02-08, 02:42
aslında bu saatte gırıpte yorum yapmıycaktım ama dayanamadım strepsils arkadasın yazdıklarını saskınlıkla okuyunca kendımı bunları yazarken buldum.
sadece sunu soylemek ıstıyorum eksık olan bırseyler var bu bolum bunu fazlasıyla hıssettım gecen bolumde vardı ama bu bolum son safhadaydı bılmıyorum sadece banamı boyle gelıyor ama eskıden aldıgım tadı tam anlamıyla alamadım sahnelerde. artık sahnelerde kı hızlı gecıslerden kopukluklardan mı kaynaklanıyor yoksa yerıne oturmayan bırseylermı var anlamadım ama tek anladıgım bırseylerın eksık oldugu :icon_whis
neyse asıl yorumumu sonra yaparım sımdılık bu kadar zaten bu gece kımsede yok burda neden boyle oldu nazaramı geldık :icon_whis
dün akshamkı bölüm bence çok ii değildi. Nisan çok bi donuktu Aliyle karşılıklı oturup konuştukları sahnelerde ben onun enerjiisini pek alamadım oysaki alinin göz bebeği gülüyordu.
Bide ben bu bölümde şantajcının kim olucağı artık açıklanır die bekliyodum olmadı insallah bi dahaki bölüme öle gibi duruyo fragmandan ama gerçi herşey fragmandaki gibi gelişmiyor.
Umarım haftaya bol kavalamacalı bol heycanlı bir bölüm izleriz:img-wink:
Yorumlarınızı okuyor ve yazdıklarınıza kuşbakışı bakıyor, yazacağım yorumlarla size çok ters düşeceğimi düşünerek, pek yazmamaya , karışmamaya özen gös
Önce senaristleri candan tebrik ediyor, kucaklıyorum. Neden mi?.... Konu takibi şahane en önemlisi de bu sınıf insanları ve duygularını ifade edebilecek dialoglar olağan üstü.
İkinci ve asıl dayanamayıp yazmama neden olan ise sizin Ali ve Nisan sevginiz. Şahsen ben bu gece artık ikisini de bencilliklerinden dolayı kınadım, ayıpladım.
Bre kadın orhanla beraber bu çocuğu evlat edinmediniz mi? Şimdi gerçek babası nasılsa sevgilim diye, niye çocuğu babasından, alıştığı ortamdan ayırıp babasıyla annesi arasında seçim yapmaya mecbur bırakıyorsun ? Zavallı çocuk evden ayrılırken ne kadar üzüldü, ne fırtınalar yaşadı o küçücük kalbi. Bir yanda annesi, bir yanda babası. Kadın kocasını , annesini, çocuğunu hiç düşünmüyor , iyi bir örnek olmuyor. Varsa yoksa kendi dünyasından olmayan Ali de Ali..
Ya Ali, utanmaz ağlak oldu iyice:) Çocuğu paşalar gibi yaşıyor, iyi okullarda okuyor, bir eli yağda bir eli balda, çocuğun yaşamını bozuyor. Ne için ? Ona baba diyecek. Sırf bencilliğinden.
Gerçek baba Orhandır. Son kuruşuna kadar oğlu için fedakarlıktan kaçınmayan, aynı zamanda klas , Muratı fevkalade yetiştiren, her zaman yanında olacak olan, ve kendinden olmamasına rağmen onu çok seven.
Bizim serseri Ali yine başını derde sokabilir. O öyle biri. Nisanın paşa gönlü bilir yaşasın onla . Çocuğu köşkte bırakmak şartıyla.
Bütün oyuncuları, senaryoyu bu derece iyi yorumlayarak, bizlere bu denli etkileyici, duygusal saatler yaşattıkları için kutluyorum.
Bütün söylediklerine aynen katılıyorum. Fakat bir tek şey değil. Bence de Murat ı hakeden Orhan dır ama ne yazııkş Ali yide yok sayamazlar. Zaten ALi kendi isteği ile oğlunu bırakmadı. Ama yine de Murat'ın Orhan dan ayrılmasına çok üzülüirüm.
Ayrıca herkesin dizilerden beklentilerini aşağı yukarı bildiğim için neden memnun olmadıklarını anlıyorum. Bir defa konular uzamıyor. Mesela Mehmet biriyle beraber oldu aklından diyorsunki acaba Güneş nasıl öğrenecek, ne zaman ve ne tepki göstrecek demene kalmadan hemen gerçekleşiyor. Oysa bu konudan 3-4 bölümlük konu çıkar bunun gibi bir çok örnek var. Asıl bende bunun için bu diziyi seviyorum.Tebrikler emeği geçenlere Kaldı:23 bölüm
ayrıca Orhan ı tehdit eden ya Mehmet ya da Numan başka kimse aklıma gelmiyor. fragmandanda görüleceği gibi tanıdık birisi
sadece sunu soylemek ıstıyorum eksık olan bırseyler var bu bolum bunu fazlasıyla hıssettım gecen bolumde vardı ama bu bolum son safhadaydı bılmıyorum sadece banamı boyle gelıyor ama eskıden aldıgım tadı tam anlamıyla alamadım sahnelerde. artık sahnelerde kı hızlı gecıslerden kopukluklardan mı kaynaklanıyor yoksa yerıne oturmayan bırseylermı var anlamadım ama tek anladıgım bırseylerın eksık oldugu :icon_whis
sevgili sorfangirl,
tamamen katılıyorum,seyrettiğim en sıradan ve sıkıcı bölümdü,her bölümde bir sürpriz olurdu ve bu da heyecan yaratırdı ama düngeceki bölüm tam tahmin ettiğim gibi oldu(belki de ben çok bir şey istiyorum,her bölümde heyecan ve sürpriz:img-wink:)
neyse ki fragman biraz işi toparladı,asıl yorumumu sonra yapıcam
bye
,,,
arzu-başak
12-02-08, 09:55
[QUOTE=strepsils;6108598]Yorumlarınızı okuyor ve yazdıklarınıza kuşbakışı bakıyor, yazacağım yorumlarla size çok ters düşeceğimi düşünerek, pek yazmamaya , karışmamaya özen gös
Herkese günaydın...strepsils inan bana sen bu yazılanları nasıl şaşkınlıkla okuduysan bende senin yazdıklarını aynı şaşkınlıkla okudum:icon_whis
Nisan ve Ali sevginizi anlayamıyorum demişsin...Çok basit ikiside birbirini seviyor..bzide onları seviyoruz...sen nasıl orhanı seviyorsan çok fedakar diyorsan...bizde bu çifti seviyoruz...bunda anlaşılmayacak birşey yokki...
ortada bencillik diyede birşey yok...hele bencillik söz konusu olduğunda burda ismi geçmesi gereken son kişi Ali'dir.
Biz seninle aynı diziyi izlemedik sanırım..Nisan evden ayrılırken murata hiç bir şekilde baskı yapmadı tam tersi orhan muratın üstünde çok baskı uyguladı sırf nisan mutsuz olsun diye,sırf murat yanında olsun diye çocuğu nasıl üzdü..nisan annesini,kocasını,muratı hiç düşünmedi demişsin..unutma bu evliliğin bitme sebebi nisan değil,orhan..hatta orhan bu yaptığı hatayı sürdürde ve hala sürdüyor..şimdi kim eşini ve çocuğunu düşünmüyor bir düşün...
Ali'nin babalığı ile ilgili söylediğin şeyleri hakikaten çok büyük şaşkınlıkla okudum...murat zengin keyfi yerinde ne diye bozuyorsun çocuğun düzenini bencil adam diyorsun...bunun için söyleyecek sözüm yok..bu bencillikse evet Ali dünyanın en bencil insanı...ama orhan çok fedekar görüyoruz:img-yes:
Mehmetinde artık kendine gelmesi gerekiyor...birinin onu kendine getirmesi gerekiyor...
buarada dünkü bölümde nisanın annesi beni deli etti..ne kadar çok şikayet ediyor kadın yahu...hiç ağzından olumlu birşey çıkmadı pes yani...
Ali Nisan sahneleri çok güzeldi..çok keyif alıyorum onları izlerken...bakalım önümüzdeki hafta neler olucak...
çıkmam gerek işler beni bekliyor...
size iyi sohbetlerbye.....
günaydın arkadaşlar,benim güzel dizim beni ağır seyrettiği bölümlerde bile mest ediyor:) aslında dün akşamki bölümde çok şey yaşandı..örneğin nisan evden yeniden ayrıldı oğluyla..anneside olaya katıldı ve çok farklı bir yaşama transfer oldular..numan bey evlendi..küçük kızı evine getirdi iyi bir iletişim kuruldu bu sevimli çekirdek aile arasında ..hanımefendinin dediği gibi "asıl ben size teşekkür etmeliyim hepimizi yuva sahibi yaptınız"cümlesi çok naifti.. .tam bu şantajcı nereye kayboldu dediğim anda telefon çaldı şantajcı telefonda:).dedim bravo izleyicinin merakını anında gideren bir dizimiz var...mehmet depresyonun zirvesinde dolaşırken selinin dost tavırları yaklaşımları güzeldi.umarım bu tavırları senaristler selinin ayağına dolandırmazlar..mert kız karakteri seline yakışıyor..
yukardaki yazıyı yazan arkadaşımıza bende kendimce bir yorum yapacağım..eğer diziyi başından itibaren izlediyseniz olaylara orhan ve ali cephesinden ayrı ayrı bakmak gerekir..
orhan asilzade ünvanını doğumundan itibaren taşıyan ,her ne kadar mal varlıklarına el konulmuş olsada zamanında, ciddi anlamda gelir düzeyi yüksek bir yaşamın ferdi..ve kendisi gibi asilzade sınıfından gelen bir hanımla bana göre mantık evliliği yapmş bir adam..tabiki insan olarak sevmişlerdir birbirlerini ama aralarında aşk yaşanmadığı kesin.bir nevi aile kararıyla yapılan bir evlilik..ama sorun şuki bu karı kocanın çocuğu olmuyor.üstelik bunun nedeni nisan değil orhan..ama nisan sorunun kendinden kaynaklandığını düşünmeye zorlanmışmı buna orhan tarafından inandırılmışmı? bu konu yüzeyel geçildi..ama orhan sorunun kendisinden kaynaklandığını çok iyi biliyor..anladığım kadarıyla bu karıkoca o dönem paris'te yaşıyorlar..selim reşat ise istanbul'da..işte o dönem aileye bir veliaht verememenin skıntısını yaşan bu çifte orhanın doktor arkadaşından bir haber geliyor..ve muhtemelen şöyle diyor..bak burda hastahanede bir kadın bıçaklanmış öldü ama kadın 9 aylık hamileymiş çocuğu aldık yaşıyor,kocası öldürmüş kadını..hadi gelin bu çocuğu alın hem siz çocuk sahibi olun hemde çocuk sahipsiz kalmasın..büyük ihtimal böyle diyor..ve karı koca istanbula benim kannatim aileden gizli gelip bebeği alıp direk nüfusa geçirip parise geri dönüyorlar..şimdi burda orhan'ın yanlışı şu..bir sahipsiz çocuğu direk nüfusuna almak yanlış..çünkü ilerde bu çouğun bir şekilde gerçek ebeveynleri ortaya çıkarsa o çocuğu kaybetme riski çok fazla..orhan acele etmeyip bu çocuğu gerçek babasından yani aliden evlatlık alsaydı ve mahkeme kararıyla evlat edinseydi şu an yaşadığı hiç bir sorunu yaşamızdı..o dönem cezaevine gidip bakın siz hapistesiniz ben sizin çocuğunuzu evlat edinmek istiyorum ona şöyle bir hayat sağlayacağım v.s v.s deseydi belkide ali o dönemin acısı ve çaresizliği ile rıza gösterecekti..şimdi hapisten çıktıktan sonrada ali ile orhan arasında daha iyi bir dialog kurulacaktı..belki orhan ali ile oğlu arasındaki ilşkiye daha insalcıl bakacaktı..alide oğlunun iyi şartları karşısında bu ilşkinin arasına kara çalı gibi girmeyip adeta ikinci bir baba gibi sahip çıkacaktı..ha bu arada hukuki bir nüans daha söyleyip evlat edinilmiş çocuğun bir gerçek annesi babası vardır birde evlat edinen aile olarak annesi babası vardır.yani ilerde bu gerçek murata anlayabileceği yaşta onu üzmede kırmadan izah edilebilir çocuğun ruhsal dengesi bozulmadan anlatılabilirdi..ama orhanın yaptığı bu hata ne yazıkki oğlunda derin yaralar bırakabilecek cinsten.şuda var orhan bunu yapmazdı bunu yaparsa babasına çocuğunun olmadığını ve bir çocuğu evlat edindiğini izahh etmek zorunda kalacaktı..ve tabiki büyük ihtimal selim reşat bey osmanoğlu ailesinin kanından gelmeyen bir çocuğa onay vermeyecekti...orhanda naaptı oldu bittiye getirdi..yani hayatında büyük bir sır yarattı.şimdi bunun ne yazıkki acısını çekiyor...
ali karakterine gelince yukardaki alıntı yazıda ali'ye bakış açısına ben hiç katılmıyorum..ali serseri ruhlu bir insan değilki..serseri ruhlu demek bir işte dikiş tutturamıyan ordan oraya macera peşinde koşan bir insan demektir benim için..başını yine derde sokabilir cümlesinide anlayamadım..ali'nin başına gelen olay kendi yarattığı bir olay değilki..ali işinde gücünde orta halli bir yaşam sürerken başına gelen bir felaketin sorumlusu gibi gösterilip iftiraya ve haksızlığa uğramış bir adam..bir evladın doğumunu beklerken hem karısını hemde çocuğunu kaybeden ve kendini cezaevinde bulan,on yol boşu boşuna cezaevinde yatmış hayatının en verimli döneminde bir haksızlığa kurban gitmiş bir adam..hayattan tam on yıllık bir alacağı var..üstelik bütün yaşadıklarına rağmen orhana karşı dava açmayan oğlunun iyi koşullarını bozmamak adına orhandan sadece "hiç birşey istemiyorum oğluma yakın olmak dışında" diyebilen gayet mantıklı bir karaktere sergileyen mert bir adam ali...ve kanunende oğlunun sahibi olması gereken adam..bir davalık işi var.bir dna testine bakar olay..ama ali oğlunun yaşam koşullarnı bozmamak adına sadece yakın olmakla oğlunun "ali ağbisi" olmakla yetinen bir adam..
nisanın ruh halini çok değerlendirdik burda..ben nisan'ın aşkını çok iyi anlıyorum..nisan aşkı tattı..bundan ilerisi varmI?zaten boşandılar mahkeme muratı nisan'a verdi..elbette nisan oğluyla ayrı bir yaşam kuracak..murat'da orhan babasıyla mahkemenin görüş günlerinde görüşecek..nisan murat'la orhan'ın arasını bozacak gaddarlıkta bir kadın değilki.ama artık özgür bir kadın..aşkını doya doya yaşayabilir bana göre..
uzun sözün kısası yasalar kesindir.ama uygulayan insanlar hoşgörüyle,iyiniyetle vede anlayışlı davranarak bu tür olayları fazla yara almadan atlatabilirler..yeterki o olgunluğu ve özveriyi göstersinler..
Bu bölüm beklenen gelişmelerin olduğu daha durağan bir bölümdü ama ben gayet keyifle seyrettim. Bu dizide özen ve kalite var çünkü. Harika çekimler ve nefis bir oyunculuk var. Nedense kimsenin çok tutmadığı Vildan Ataseverde çok iyiydi aşk acısı çeken depresif haliyle. Kızın üzüntüsünü elle tutabilirsiniz yani o kadar. Mehmetin kendini zorla dövdürttüğü sahnede çok etkileyiciydi.
Ali ve Numan arabada pekbi seyirliktiler. Alinin Numanın şaşkın haliyle kafa yapması falan çok eğlenceliydi. Belliki iki kanka olarak kendileride çok eğlendiler o sahnede.
Ve Orhan Nisana nasıl çemkirdi. Nasıl yalnız kaldı sonunda. Kendi etti kendi buldu. Murattan ayrıldığı sahnede acayip oynadı. Son dakikada duygu sömürüsü yapıp Murata beni bırakma dedi ama oğlanın üzüntüsünü görüncede yaptığından utandı. Bi ara Murat kalacak galiba diye bende korktum itiraf edeyim. Nisan Muratı son derece bencillikten uzak seviyor bence kararı ona bıraktı. Velayetin bende benimle geleceksin demedi daha ne yapsın kadın.
Ali ve Nisan şimdilik pek mutlular. Kiraladıkları evde Alinin Nisana sarılması değil öpmesi lazımdı. Etrafı kırk kere kesip sonrada kardeş gibi sarılmakta ne oluyor.Bu insanlar aşıklar ve libido denen bir şey var bu hayatta.Gerçekçi olmamış. Denizkıyısındaki konuşma Alinin heyecanı falan pek hoştu. İncinen bileklerin tedavisinide görmüş olduk.
Gelecek bölüm daha fazla heyecan isteyenlere iyi gelebilir. Benim kendi hesabıma böyle bir beklentim yok. Fakat Aliyle Orhanın arabadaki sahnelerini yüreğim ağzımda bekliyorum. Kimbilir nasıl oynayacaklar? Ağzımız birkarış açık seyredeceğiz gene.
Biraz ağır bir bölümdü:)
Dizideki tek hareketlilik Nisanın yeni eve taşınmasıyla Leyla hanımla Numan beyin evliliği oldu,
Esirgemedeki çocuğu gezdirirkenki sahnelerde duygulandım bayağa.
Hele bide Ömür'ün eve gidelim demesi yokmuydu :sad53:
Mehmet Güneşe karşı yumuşamamı oldu ne pek anlayamadım ama geri dönüşü olmadığını unuttu sanırım :P
Dün akşamki bölüme dair o kadar çok şey biriktirdim ki içimde.Öncelikle sevgili oxford için birşeyler söylemek isterim.İlk bölümlerden beri oxford Nisan karakterinin aslında çok dişli,kendini ezdirmeyen biri olduğunu söylemişti.Beinm fikrim Nisan'ın ezik bir yönü olduğu yönündeydi ama arkadaşım Nisan öyle görünüyor ama değil demişti.Dün Orhan karşısında dikilen kadın olarak Nisan'ı gördüğümde dedim ki oxford yerden göğe kadar tesbitinde haklıymış.Ama şu bir gerçek ki Nisan Orhan karşısında o kadar kararlı ve dik durdu ki helal olsun.Sonuçda sıfırdan başlayacak hayata.
Bir de Orhan'ın lafı geceye damgasını vuran sözdü.Nisan artık aşkının sponsoru olmayacağım. O ne sözdü öyle ya.Orhan aslında haksız da sayılmaz aslında.Rana Sultan içinde söylediklerinde haksız değil.Sonuçda boşandılar.Damadın neden kayınvalidesine yardım etsin ki.Rana Sultan'da kendince görgülü,kültürlü isteseydi zamanında iş hayatına atılabilirdi.Başkasına maddi açıdan bağlı bir hayat yaşamayı tercih etmek işine geldi.Sonuçda eğitimini ve görgüsünü başarılı olabileceği bir işde değerlendirseydi hem kendisi için hem de kızıları için hayat şimdi daha farklı olabilirdi.
Nisan'ın annesine sen benim gönlümün sultanısın demesi de çok manidardı.Rana Sultan'ın hatası Nisan'ın da dediği gibi geçmişde yaşaması.Oysa ki artık saray kalmadı,hükümdarlık ok,saltanat yok.Bunu kabullenmeli ve ailelerinden gelen kültürle,görgüyle,eğitimle kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğrenmeliler.Rana Sultan için geç de sayılmaz.İsterse bu saatten sonra da bir işin ucundan tutabilir.
Şu şantajcıda kimse hakikaten çok adi bir adammış.Para iste iste bitiremedi. Bir de dikkat ederseniz istediği rakamlarda giderek azalmaya başladı.Önce milyon dolardı sanırım şimdilerdeyse 200 bin dolar.yakında 200ytl ya da 100 ytl isterse şaşırmayacağım:) Şaka bir yana her insanın bir dayanma nktası var.Orhan'da tam sınırda.Zaten bir dolmuşluk söz konusu.Orhan geri dönüşü olmayan bir yola girmek üzere.Keşke yakınındakilerden yardım istese.Babası olmaz ama Mehmet ile konuşabilir.Hoş Mehmet de şu sıralar iyi değil ama en azından abisine yardım etmek ile uğraşır ve bu yaşadığı bunalımdan sıyrılır. Orhan aslında Mehmet'den duyacağı sözleri bildiği için kardeşine açılmıyor. Mehmet abi artık yeter git polise diyecek.Orhan'ın da işine gelmiyecek ve kendi bildiğini okumaya devam edicek.Orhan için günler ne göstericek merak ediyorum açıkçası.
Mehmet ile ilgilide yazı yazmak isterim.Mehmet 'in yaşadığı çok zor bir durum. Yıllarca annesi tarafından istenmediğini düşündü.Annesinin öldüğü gece barda onu istemememsi ve bunun sonucunda o elim kaza Mehmet'i derinden yaraladı. Kendine acı çektirmek istedi.Aileye olan inancı sarsıldı.Bu boşlukda ben Güneş'in yeteri kadar Mehmet'e destek olamadığını düşünüyorum.Bazıları bu yoruma kızacak ama bence öyle.Mehmet dürüst biri.Güneş den ayrılmak istedi ve ayrıldılar.Sonrasında bir gece başka biriyle oldu.Yanlıştı ama Mehmet bu yanlışı Güneş'e söyledi.Sonuçda bunu yapmayabilirdi.Mehmet de bu durumda olmak istemiyor.Güneş ne olursa olsun Mehmet sen düştün ama ayağa kalkıcaksın ve yanında ben de olucağım demeliydi.Ne olursa olsun seni bekliyeceğim seni seviyorum demeliydi.Güneş'de üzgün ama kendini bir kenara bırakıp Mehmet'e ne olursa olsun sahip çıkmalıydı.Serra karakterini sevmiyorum ama Orhan'ı ne kadar sevdiğini ve onu bırakmadığını hepimiz gördük.Hatta Orhan'ın çocuğunu bile doğurmak istiyor.Aşk öylesi deli birşey ki siz sevdiğiniz için kendinizden tavizler verirsiniz.Bu doğrudur demiyorum ama Serra Orhan'a böylesi bir durumda sahip çıkıyorsa Orhan'ı arıyorsa Güneş Mehmet'e 10 kere sahip çıkmalı 10 kere aramalı.Bu konuda Nisan'dan yardım isteyebilirdi.Nisan Mehmet ile hep iyi ilişki içerisinde olmuştur.
Bu arada Mehmet bu kadar depresyondayken Gönül Hn neden onun yanında değil?Bunu da yadırgadığımı belirtmek isterim.
Selin'e helal olsun.Mehmet'i arıyor,evine gidip odasında çıkarıp hayata döndürmeye çalışıyor.Gerçek bir dost böylesi bir zamanda belli olur.:img-yes:
Ali -Mehmet diyaloglarında ben Ali'nin daha sevecen ve sıcakkanlı yaklaşmasını beklerdim.Zaten başından beri bu ilişkiyi onaylamıyordu ama olsun Mehmet'i az çok tanıdı.Özünde iyi bir insan olduğunu biliyor.Kendi yaşadıklarından örnekler verip daha yapıcı olabilirdi.Toparlanmasına yardımcı olabilirdi.Mehmet kendimi Güneş'den koruyorum dediğinde bile Güneş'i ne kadar sevdiğini anlatmış oldu.Mehmet'in en kısa zamanda toparlanmasını diliyorum.Sonuçda hayat devam ediyor.Ve yaşananlar onun suçu değil.Sadece bir talihsizlik.Yıllarca arama sorma oğlunu sonra gel oğlunun gözü önünde öl.Bu talihsizlik değil de nedir?
ali ve nisanı bencillikle suçlayan arkadaşlara çok şaşırıyorum doğrusu. karısını aldatan kendisi ama nisanla konuşurken şöförünle kırıştıran sensin gibi şeyler söyleyip terbiyesizce davranan orhandı. hanginiz böyle size karşı böyle cümleler kuran bir adamla yaşamak istersinizki. kaldıki orhan kendi kısırlığını nisanın üzerine atmış biri, bunu bu bölümde fazlasıyla gördük. bu gerçeği bilmesine rağmen hiç mi vicdan azabı duymuyor. hem hayatı kadına zehir ediyor, hem gidiyor piyano hocasıyla aldatıyor,hem de nisanı şöförle kırıştırmakla suçluyor. hem hırsız hem yavuz bu orhan.
son olarak şantajcının numan yada mehmet olduğunu düşünen arkadaşlarımız var. bence bu çok saçma. böyle bir ihtimal bile yok.
bence bu şantajcı ya sadece orhanın tanıdığı biri ya da hiç kimsenin tanımadığı biri. sadece nisan ve orhanın arasında geçmiş bir konuşmayı duymuş ve bunun üzerine gitmiş olan biri olabilir. ama orhanın bu adamı tanıma olasılığı daha yüksek.
Öncelikle şunu belirteyim; ben bu dizide hareket veya heyecan göreceğim diye oturmuyorum ekran karşısına. Kimseyi eleştirmek istemiyorum ama genellikle bir çok bölümden sonra 'Durağan bölümdü' diye başlıyor yorumlar. tabii herkesin beklentisi farklı ama, arkadaşlar bu dizi zaten olayları ağır ağır seyreden, ağdalı bir dram. Ben her bölümde acının, hüznün dirhem dirhem boğazımdan akarken göğsümü kavurduğunu hissediyorum. Muhteşem bir iş başarıyorlar her bölüm.
Eşine ender raslanır kalitede...
strepsil, arkadaşımızın doğru tespitleri olsa da katılmadığım taraflar var.
Bir kere Orhan'ın çok iyi bir baba olması ne kadar tartışılmaz ise, hırsızlığı, çocuk hırsızı olduğu da o kadar tartışılmaz. Her ne kadar Murat'ın hayrına olmuş olsa da bu olay, Ali'nin çocuğunu çaldı Orhan. Amacı bir çocuk sahibi olmak olsaydı gidip evlat edinirdi. Ama değil asıl amacı hanedana velihat vermekti. Bu da tamamen bencilce bir davranış. sonradan tabiiki Muratı çok sevdi, babalık yaptı ama ilk başta yola çıkışı bencilliğin daniskasıydı.
Ali2nin çocuğuna kavuşmak istemesinden daha doğal bir şey düşünemiyorum.
ali'nin serseri olmadığı bu güne kadar Murat'ın iyiliği için gerçek kimliğini ortaya çıkarmamasından belli. Ali duyarsız serserinin teki olsa, çoktan almıştı Murat'ı osmanoğullarından. hatta gazetelere afişe edip bu aileyi para bile kazanabilirdi.
Ali bunların hiç birini yapmadığı gibi hergün oğlunun karşısına şöför olarak çıkmayı göze aldı. Bunun nasıl bir acı olduğunu ancak baba olan anlar herhalde.. Murat'ın iyiliğine mi değil mi orasına Murat büyüyünce karar verebilir.
Genellikle gerçek hayatta terkedilen çocuklar bile yaşadığını öğrendiğinde gerçek anne ve babalarının peşlerine düşüyorlar..acaba neden?
dizi çok güzel.her bölüm heyecan daha da artıyor.ben özellikle nisan ve ali aşkını seviyorum.melisa sözen çok iyi bir oyuncu olduğu kanıtlıyor.fikret kuşkan zaten dizinin en öenmli oyuncusu durumunda.orhan dizinin bence belkemiği.nejat işler aliye den sonra çok farklı bir rolle çıktı karşımıza.hepsi harika.
Bu diziyi çok beğeniyorum nejat işler mehmet günsür sevdiğim oyuncular arasında geliyor...Nisan ve ali sahneleri çok hoş, mehmet ve güneşte yakışıyorlar inşallah araları en kısa zamanda düzelir...fikret kuşkan'ıda unutmamak lazım oda oyunculuğunu konuşturuyor ve tabi bütün oyuncu kadrosu çok iyi...
herkesin zaten bu diziden hoşlanmasını beklemek zor olur. ab grubunda ilk 5 e girse yeter.
zaten sıralamlarda ortalarda yok. birbirinin benzeri şeyleri izlemekten hoşlanmıyorum.
son zamanlarda farkettimki kaçırmadan izlediğim ve kaçırmamak için izledi 2-3 dizi kalmış.
onların en başında da b.s. geliyor.
diğer diziler artık bunalttı. dön dolaş aynı dönmedolap gibi .hiç ilerleme yok.
_evanescence_
12-02-08, 16:09
ayrıca Orhan ı tehdit eden ya Mehmet ya da Numan başka kimse aklıma gelmiyor. fragmandanda görüleceği gibi tanıdık birisi
evet dediğin gibi olabilir ama bence orhanı tehdit eden murat ilk doğduğu yılı yurtdışında kalmışlar oradan da bi tanıdıkları olabilir diye düşünüyorum
gelelim bu bölüme ali ve nisan için sevindim ama arkadaşların dediği kadar olmasa da biraz bencillik ettiler bencede nisanın taşınması iyi oldu ama cankurtatana taşınması da fazlaydı gerçi orhan da duyunca çok aşırı tepki verdi ben taşındıktan sonra nisanın annesinin tavırlarını çok sevdim özellikle orhana gidip konuştuğunda çok takdir ettim:D
mehmet ve güneş bu bölüm çok hüzünlüydü ya onları bir araya getirmeye çalışmaları karşılaşmaları falan çok iyi oynamışlar duyguları çok güzel geçirdi ikisi de bence bu bölüm ama bir şeye değinmeden edemeyeceğim güneşin başka biri mi var dediğinde mehmetin ne farkederki yanıtını hâla unutamadım öyle cevap verilir mi ya içim cız etti bu bölüm onları gördükçe
ayrıca murat çok iyiydi bu orhan ile nisandan çok daha olgundu bence
numan beye sevindim çocuğunu alabilir bu gidişle ama evlendiği kadını(adını hatırlayamadım) biraz kırıcak gibi:icon_whis
merhaba öncelikle dizinin geç başlamasıyla ilgili sitemimi belirtip yorumlarıma öyle başlamak istiyorum.
özette de yazılan orhanın çöküşünü yavaş yavaş izlemeye başlıyoruz. bi silahı eksikti onu da aldı tam oldu. ya nolur bari bu dizide silah falan olmasın:img-pilot şu şantaj olayının da artık bi sonuca bağlanması gerekiyo fazla uzadı sanırım fragmandan anlaşıldığı üzere gelecek bölüm ali ve orhan adamı yakalıyolar hatta yüzündeki bere gibi şeyi çıkartıp kim olduğunu öğreniyolar ama bence gelecek bölüm tam da orda biter biz yine öğrenemeyiz:icon_whis
nisan sonunda ayrıldı köşkten:img-icecr orhanın giderayak murata yaptığı duygusal baskı çok sinir bozucuydu.Allah'tan murat akıllı çocuk 'uzakta olursam annemi nasıl korurum' dedi.
ali ise nisan ve murat için herşeyi yapmaya hazır onlar için ev bile buldu hem de kendi semtinden:img-icecr
numan ve leyla da evlendiler hadi bakalım hayırlısı:img-blush
mehmetin bunalımı daha uzun sürecek gibi tabi kolay atlatılacak bişey değil yaşadığı. güneş de maşallah ne zeki öyle şıpp diye anladı başka biri mi var diye sordu e avukat kız ne de olsa gözünden kaçmaz hiç bişey:icon_whis
ali ve mehmet arasında daha farklı bi konuşma geçer diye hayal etmiştim. en azından aliden mehmete destek beklemiştim ama o 'fikrini değiştirecek olursan kardeşimden uzak dur' diye kestirip attı:img-pilot
Bu bölüm nisan'na karşı iyice nefrettim doğdu.:icon_evil:icon_evil:icon_evilSinir olacağım ya uff dizi iyice saçmaladı.Orhan'nın üstünede bu kadar gelinmezki adam ne yaptıysa alt tarafı hastanede ölen annenin çocuğunu aldı.:icon_sorr Sanki adam öldürmüş yada dah kötü bişey yapmış gibi yok kendi etti kendi buldu deniliyor.Sanki nisan murattın gerçek annesiymiş gibi ali'de onu koruyup kolluyor.Ne bu ya orhan'na yok murattı sana vermem ben nereyi istersem murat orda kalır laflar nisandan gelde sinir olma.O zaman gitsin ali baksın ona orhan çok iyi yaptı vallah ben sizin sponsorunuz değilim dedi.İyi oldu.Herşeyin orhan'nı bulması sinir bozucu.Bu tehditlerden birazda ali'de sorumluluk alması gerekirdi.Nede olsa murattın hayatı söz konusun.Orhan'na bu kadar yüklenilmezki.Yani insan dayanamaz böyle bir yaşantıya arkasındada hiç kimse yok o nankör kardeşsi bile yok.
Neyse fragmanı izledikten sonra azda olsa içim rahatladı orhan'nı tehdit eden şahıs bulundu.Bi oh diyesim geldi vallah yani orhan'nı sömürdüde sömürdü iyi oldu.Ali'ninde orhan'nın hayatını kurtarması iyi oldu.Şimdi o gıcık nisan ali'yi daha çok sevicek tabi gıcık muratta ama olsun.Orhan'nın hayatını kurtardığı sahneyi çok sevdim.:happy0064
fragmanda orhan ve alinin üzerlerinebir araba geliyordu sanırım adamı yakaladılar yüzünü açtılar ya cok merak ediyorum kim acaba kim olabilir en büyük olasılık kimin üzerinde arkadaslar ben acayip merak ediyorum mehmetin olacağını sanmıyorum adam zaten bunalıma girmiş bence o değil numanda olamaz nedense ama kim ya ali ile nisan aşkını bende cok seviyorum melisa sözenin oyunculuğunu izlemek bana keyif veriyor acıkcası bakalım haftaya neler olacak
Bazı arkadaşlar şantajcının mehmet yada numan olduğu tahmininde bulunmuşlar..iyide niye yapsınlar bunu..orda bir suç işleniyor bu iki insanın suç işlemek için ne gibi sebebleri olabilir..biraz mantıklı davransak yorumlarda..olacak şeymi o ikisinin şantajcı olması..??
Dünkü bölümün izlediğim en güzel Bs bölümlerinden biri olduğunu söyleyerek başlayayım..
Çok güzeldi gerçekten..Bir sonraki bölümün habercisi olarak çok güzeldi.
Her karaktere eşit dağılım yapılmıştı(başrol karakter),konular ve karakterler iç içe geçti..Şu ana kadar karakter işlemelerinin güzelliğini vurguladım hep şimdi konu ile birlikte,paralel olarak ilerliyorlar...
Bu bölüm tabiki(yorumlarımı okuyan herkes az çok tahmin etmiştir zaten:))Nisan'ın sözleriydi..Hayır söyledikleri değil söylediklerini bir anda söylemesiydi..Yoksa eninde sonunda Nisan'ın istiyeceğimiz kıvama geleceğini biliyorduk..
Orhan ile konuştuğu sahne..Bölümün en harika sahnelerinden biriydi.Ve tabi oyuncuların uyumu.Çok gariptir ki Melisa Sözen dizinin en genç başrol oyuncusu ve dizinin yaş olarak en büyük başrol oyuncusu ile olan uyumları harika..Fikret&Melisa sahneleri ve buna bağlı olarak karakter&konu Nisan&Orhan sahneleri başından beri sevdiğim sahneler..Zira Nisan'ın en aklı başında olan tavırları..
İşte bana duygu getiren Nisan lugat-sözleri..
Nisan: Orhan,yeter!!Sürekli aynı mazareti öne sürüp durma.Ali'nin böyle bir niyeti olsa çoktan hareket ederdi.Ayrıca ben attığım adımların farkındayım.Kafası karışan varsa o da sensin!Ayrıldığımızı,artık evli olmadığımızı unutuyorsun!
Nisan: O ne sana ne da bana ait..
Ben ağlamayım da kimler ağlasın:img-cray:..Şu sözleri duymak için yırttım kendimi bölümler boyunca.:)
Nisan&Ali sahneleri dünkü bölümde çok hoştu..O sıcaklığı uzun zamandır(geçen bölüm dahil)alamıyordum.Ama dünkü bölüm gayet iyiydi.Bu sefer ortada saklanmayan bir gerçek olduğu için anlamı da tabiki daha fazlaydı..
Nisan'ın evden gitme kararı geçti ama tam tahmin ettiğim ve olması gerektiği gibi Orhan'ın notu bulmasından sonra oldu..Hak etmeyen bir kadına "kırıştırmak"gibi çirkinde bir iftira atmak nasıl bir öküzlüktür.:icon_whisOrhan'ın insanlığından da şüphe duymaya başladım artık..Bir insanun bu denli kör,kafasını kuma gömmüş olabilceğini aklım almıyor..Orhan gibi erkeklerin var olduğunu bilmek ise tek kelimeyle çıldırtıcı..
Mehmet'in durumu kötü..Evet kötü ama geçen haftadan beri hemen hemen herkesin ortak düşündüğü bir konu da var.Ali dile getirdi bu bölüm onları "sevenler birbirinin yanında olmalı"..Gerçek sevgi budur çünkü.
Mehmet ve Güneş hayatlarında ilk defa bu kadar ciddi bir ilişki yaşıyorlar.Güneş ilk defa bir erkeğe bu kadar yakın,Mehmet kadınlara düşkünlüğünü Güneş ile kaldırmış artık hayatını tek bir kadına adamaya hazır(!)erkek..
Onların aşkları öyle çabuk gerçekleşti ki..Ne oldu biz bile anlamadık.Fakat onlar ailelerinin durumlarına rağmen bu ilişkiyi düzgün bir şekilde sürdürdüler..
Güneş karakterini sevmiyorum ama bu konuda haklı buluyorum.Mehmet'in hataları sırf evdeki durumdan dolayı zoraki bir evlilik teklifi yapmakla başladı..Bir kadının yatağında da son buldu.Her başı sıkıştığında kendini bir başka kadının koluna isteyerek ya da istemeyerek atacaksa böyle bir aşk izlemesek de olur yani.Sorun değil..
Mehmet&Güneş olayı çerçevesi içinde dün en beğendiğim karakterlerden biri de Selin oldu.Selin karakteri doğru yerlerde çıktığında sahneye çok anlamlı bir karakter.Onu destek olan arkadaş pozunda görmek sevindirici.:img-wink:
Numan Abi ve Leyla Hanım,formalite bile olsa uyumlu bir evlilik sürdürmaya kararlılar.Hele Ömür de gelince..Çok hoş sahneler bizi bekliyor anlaşılan.O cephede görmek istediğim tek şey mutluluk.Ve Bs bu anlamda da vermesi gerekmediği halde toplumsal bir mesaj da veriyor..Bu çocuklarımıza bir şekilde sahip çıkmalı imkanı olan aileler.Ömür de halinden mutlu..:img-in_loMurat ile ne şeker olur onlar.:) Beraber bisiklet sürerler..Yıllarca babalık duygusundan bir şekilde mahrum kalmış Numan ve Ali de onlar ile hayatlarının en mutlu dakikalarını yaşarlar.:img-in_lo
Bunu başta söylecektim ama Mehmet'in olayı kaynattı..Nisan'ın yeni evi ve yeni bir hayatı..Bunların getirdiği yeni de bir Nisan.Ali'ye yakın olması bu anlamda onun için iyi olacaktır.Sadece Nisan için değil Ali ve Murat'ın birbirlerini baba-oğul gibi sevme aşamasında da çok iyi olacak.Ev işi güzel düşüzülmüş..Tek cepheden bakılmamış.:good:
Rana Sultanımız tepkilerinde haklı..Öyle bir hayattan biraz daha basit bir hayata gitmek kolay olmasa gerek.Ama o da zamanla alışacaktır.Hatta tahminimce bu olanların içinde Leyla Hanım ile iyi bir arkadaş da olabilir.:img-heh:
Gelecek bölümün bu bölümden çok daha iyi olacağını düşünüyorum..Ve merakla bekliyorum.
dün harika bir bölüm izledik:happy0064 ama fragmandan anladığım kadarıyla haftaya çok heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor...
şantajcının kimliği ile ilgili aklıma bir şey geliyor. acaba bu adam muratı orhana veren doktor olabilir mi??:img-pilot
Asıl fragman da gönül orhan a muratın oğlunuz olmadığını ne zaman söyleyeceksiniz diye soruyor. o nerden öğreniyor.
s.reşat a söyleyeceklermi ???
Tehdit eden Mehmet mi ,Numan mı yoksa daha başka birisimi ???
güneş ve mehmet barışacakmı ??
Numan ve Leyla yeni kızlarıyla ne yapacaklar??
Serra Orhan a dönecekmi??
oh oh bayağı sürprizzlerle dolu bir bölüm bekliyorum.
Ayrıca yapımcılardan artık rica ediyorum film müziklerini funda arar ve kıraçl dışında birilerine söyletinç İçime fenalık geldi. Önceleri çok hoşuma gidiyordu ama baydı
forgetmenot
12-02-08, 18:35
Asıl fragman da gönül orhan a muratın oğlunuz olmadığını ne zaman söyleyeceksiniz diye soruyor. o nerden öğreniyor.
s.reşat a söyleyeceklermi ???
Tehdit eden Mehmet mi ,Numan mı yoksa daha başka birisimi ???
Bence, Gönül hanım bir şekilde Murat hakkındaki tüm gerçeği önceden biliyordu.Benim aklıma eğer yakalanan şantajcının yardımcısı olursa asıl şantajcı arabayla kaçmayı başarırsa şu geldi.Gerçek şantajcı para sızdırmak için son çare,Selim Reşat beyi ararsa,gerçek kıyamet o zaman kopabilir.Belki çok güleceksiniz ama şantajcı Mücü olamaz di mi??:img-pilot
*Ne yapalım dizinin bitmesine az bölüm kaldı ama olaylar karman çorman.Aklı karışıyor insanın.Bu arada, Ali'nin Nisan'ı evde kapının girintisine,kapı arkasına çekip sarılması ve saçlarını okşaması ne biliyim o yaş gurubundaki insanlar için bana çok fazla safca ve çocukca geldi.Bunlar ikisi de 'flört fakiri'(Ali erken evlenmiş,Nisan kızların flört etmedikleri sadece yaşları geldiğinde evlendirildikleri bir ortamdan geldiği için) oldukları için ne yapsın garibanlar, bu işleri daha yeni öğreniyorlar haliyle!:img-pilot
Bence, Gönül hanım bir şekilde Murat hakkındaki tüm gerçeği önceden biliyordu.Benim aklıma eğer yakalanan şantajcının yardımcısı olursa asıl şantajcı arabayla kaçmayı başarırsa şu geldi.Gerçek şantajcı para sızdırmak için son çare,Selim Reşat beyi ararsa,gerçek kıyamet o zaman kopabilir.Belki çok güleceksiniz ama şantajcı Mücü olamaz di mi??:img-pilot
*Ne yapalım dizinin bitmesine az bölüm kaldı ama olaylar karman çorman.Aklı karışıyor insanın.Bu arada, Ali'nin Nisan'ı evde kapının girintisine,kapı arkasına çekip sarılması ve saçlarını okşaması ne biliyim o yaş gurubundaki insanlar için bana çok fazla safca ve çocukca geldi.Bunlar ikisi de 'flört fakiri'(Ali erken evlenmiş,Nisan kızların flört etmedikleri sadece yaşları geldiğinde evlendirildikleri bir ortamdan geldiği için) oldukları için ne yapsın garibanlar, bu işleri daha yeni öğreniyorlar haliyle!:img-pilot
Biliyorum bir çok kişi bana kızacak ama bir şey itiraf edecem. Bu dizide benim gitmeyen ve izlerken hiç bir alamadım olay ali-nisan aşkı?? Nedenini bir türlü bulmadım. Ama onları izlerken nedense bana hiç bir his vermiyorlar.S.reşat ve gönül aşkı bile daha muhteşem geliyor. :good:
forgetmenot
12-02-08, 18:56
Biliyorum bir çok kişi bana kızacak ama bir şey itiraf edecem. Bu dizide benim gitmeyen ve izlerken hiç bir alamadım olay ali-nisan aşkı?? Nedenini bir türlü bulmadım. Ama onları izlerken nedense bana hiç bir his vermiyorlar.S.reşat ve gönül aşkı bile daha muhteşem geliyor. :good:
Aynen!İlk başlarda Selin-Ali sevişmesi ne kadar 'gerçekci'ydiyse bana bugün Ali-Nisan aşkı o kadar 'gerçek dışı' geliyor.Romeo-Jüliet desem değil,hah tamam buldum bunların aşkı 'Rapunzel' hikayesi!Sevgilim saçlarını uzat pencerenden.....Ya yeterli replik yazılmıyor ya da biz bu depderin(!) aşkı anlayamayan zavallı fanileriz!!
*Ancak bu konuda da bir korkum var.Aşk iyice anlaşılsın diye Kıraç'a- nasılsa TMC'nin maaşlı bestecisi ya-derhal yeni bir aşk bestesi yaptırılır sonra da malum bayan şarkıcı söyler o şarkıyı, işte oldu da bitti maşallah!:img-yes:
Dün akşamki bölüme dair o kadar çok şey biriktirdim ki içimde.Öncelikle sevgili oxford için birşeyler söylemek isterim.İlk bölümlerden beri oxford Nisan karakterinin aslında çok dişli,kendini ezdirmeyen biri olduğunu söylemişti.Beinm fikrim Nisan'ın ezik bir yönü olduğu yönündeydi ama arkadaşım Nisan öyle görünüyor ama değil demişti.Dün Orhan karşısında dikilen kadın olarak Nisan'ı gördüğümde dedim ki oxford yerden göğe kadar tesbitinde haklıymış.Ama şu bir gerçek ki Nisan Orhan karşısında o kadar kararlı ve dik durdu ki helal olsun.Sonuçda sıfırdan başlayacak hayata.
Angelcim,mesajını şimdi gördüm canım..Biliyordum Nisan konusunda dizinin ortasında birilerinin aklına pat diye düşeceğimi.:img-hyste:img-hysteKabus gibi mi desem bilemedim..:img-icecr
Öncelikle,evet başından beri Nisan'ın güçlü bir kadın olduğunu söyledim..
Yalnız bunun aksini de söylemişliğim var..Nisan güçlü olduğu halde ezik de bir kadın..
Bunu ise şöyle ayırt ediyorum kafama:
Nisan zorlukların karşısında başkalarına karşı güçlü bir kadın..Karşı taraftan(hele de söz konusu Orhan olunca)yaralayıcı bir söz,ona hakaret gibi sözler sonucundaki davranışları ile GÜÇLÜ BİR KADIN..
Ama Nisan'ın kendi yüreğinde,içinde öyle bir yer varki..O kısımda da eziklik var.Bu eziklikler de korkularından kaynaklanıyor.En büyük korkusu Murat'ı birilerinin almasıydı..Dün bu korkusunun yersiz olduğunu sonunda anlayıp dile getirdi.Ezik kısmının bir bölümünü kendince hazmetti..Ve bu Nisan için en doğrusuydu,en iyisiydi..Yeni Nisan'a güç katacak ezik yönünün olmaması...
Ve Nisan bir süre sonra-olayların rotasını belirlemiş olarak söylüyorum.Malum dizilerde süpriz yumurta olayları oluyor-eziklik duygusundan tamamen kurtulacak..Kısır olmadığını öğrendikten sonra asıl güçlü Nisan ortaya çıkacak.
Dünkü bir başlangıçtı..
Allahım Nisan için neler diyorum..:img-hyste:img-hysteŞu sözleri arka arkaya söylemesi onu gözümde yükseltti.Düştüğü yeri hesaba alırsak.:icon_whis
ikizlerbur
12-02-08, 19:21
Bu sefer geçikti bölüm yorumum..Hatta bir ara yazmasam mı diye düşündüm ama yorumlara şöyle bir göz atınca aslında benimde söyleyeceğim çok şey olduğunu farkettim:img-yes:
Güzel bir bölümdü:good:Birkaç sinir olduğumuz bölümün acısı çıkti sanki ben öyle hissettim..
Mehmet'ten başlayacağım bu sefer dizideki en güçlü karakterlerden biriydi Mehmet şu ana kadar,ya da bize öyle gelmişti bir yere kadar bende haklı olduğunu düşünüyorum annesinin ölümünden kendini sorumlu tutuyor ama kendini suçlayarak dibe vurarak nereye kadar gidebilir ki böyle yaşanabilir mi ya da?
Tutunacak tek dalı vardı onu da kendi elleriyle kırdı attı..
Bu noktadan sonra toparlanması gerektiğini düşünüyorum bu söylediğim sadece Güneş'le birleşmeleri konusunda bir toparlanma değil bu saatten sonra Güneş ister mi o da ayrı bir konuya..
Bir de olayın şu açısı var tabi bu nasıl bir aşk nasıl bir sevgiyse benim yanımda olmadan daha mutlu olursun demeyi kaldırabiliyor..
Eğer birkaç bölüm daha Mehmet böyle devam ederse ben sıkılmaya başlayacağım:img-yes:
Diğer bir olayımız Ali ve Nisan:img-in_lo bu ifadeyi bu çift için kullanmayalı uzun zaman oldu..
Nisan'ın Orhan'a söyledikleri özellikle benim Nisan'a ve Nisan Ali çiftine kanımın kaynamasını sağladı malum kaç bölümdür memnun değildim bu ikiliden:img-yes:
Nisan'ın Orhan karşısındaki kararlılığını sağlamlığını bir kez daha gördük ve çok iyiydi gerçekten o sahne..:good:
Orhan her zamanki gibi bütün hıncıyla Nisan'ı sıkıştırmaya çalıştı,hatta adileşti annesini karıştırdı araya bundan önce Nisan'a ilişkisi konusunda demediğini bırakmadı..
Buna karşı Nisan onun ilişkisi hakkında hiçbir fikir belirtmeden Orhan kadar adileşmeden çekti resti çokta iyi yaptı..
Orhan'ın ki de deli cesareti herhalde..Kendisi sütten çıkmış ak kaşık sanki bu kadar rahat konuşabiliyor,"Oğlunun öğretmeniyle 'kırıştıran' başka biriydi sanki"
Ali için gerçekten hayat yoluna giriyor gibi..
Ali Nisan sahnelerinde güzeldi gerçekten Nisan gözüme girdi ya bir güzelleşti sanki bu sahneler:img-icecr
Numan Abi Leyla Hanım da çok tatlı bir çift oldular..Bu evlilik Ali'nin de dediği gibi formaliteden çıkar belki
Şu arabada geçen Numan-Ali sahneleride çok hoştu çok keyifli sahnelerdi özellikle Ali'nin Numan Abi'yi arkaya otur işareti çok güzeldi
Ömür'ü gezdirdikleri sahnelerde ise bir huzur mutluluk vardı çok şeker bir kız:img-yes:
Selin'den bende bahsetmek istiyorum geçen bölüm baya kızmıştım Selin'e ama bu bölüm çok iyiydi Mehmet'le konuşmaları özellikle:good:
Şantajcı arkadaş yine ortaya çıktı üstelik Serra'nın telefonundan aradı:img-yes:
Serra diyince şu çocuk mevzusu geldi aklıma Orhan baya köşeye sıkıştı ama her zaman ki gibi Murat'ı bahane ederek sıyrıldı bu işin içinden de..
Çekirge bir sıçrar iki sıçrar bakalım Orhan daha kaç kere sıçrayacak??
Birde şu silah alma konu var tabi o ayrı bir vaka ya inşallah sonu Orhan için kötü olmaz..
Haftaya daha da güzel bir bölüm izleyeceğimiz kesin gibi artık gerçeği bilmeyen bir tek Murat kalacak galiba,şantajcıyı da öğreniyoruz.
Şu Orhan Ali sahnelerinde oyunculuk konuşucak yine bayadır izlemiyorduk karşılıklı nefret dolu bakışları :img-yes::)
fena bir bölüm değildi ama sürprizsizdi(belki de ben yanlış düşünüyorum dur,bölümlerın çoğunda tahmin etmediğimiz bir şey olurdu ama bu bölümde allaha şükür her şey yolunda gitti !:img-wink:)
mehmetten başlamak istiyorum,aliyle mehmet sahnesi iyiydi repliklerde güzeldi geçen haftaya göre toparlanmış sonunda güneşe dönmeye karar verecektır ama ne zaman bilmem?
gelelim nisana,
nisan karakterının en iyi bölümüydü,orhanla konuşmaları ve söylediği sözler muhteşemdi,hele muart daki sahne orhanın konusmalarından sonra birden ayağa kalkması ve göz göze gelmeleri ..... söylenecek söz bulamıyorum
aliylede durumları iyi gözüküyör hele kahvaltı sahnesi ve aliye güven düyüyorum demesi işleri toparladı
bu bölümde kafama takılanlar :
1,aliyle rana sultanın hiç karşılaşmalası
2,nisan fragmanda nefes alamıyorum orda bir yanda geçmişin hayaletleri bir yanda .... dedi sonra bölümde sadece boğuluyorum dedi,ben mi yanlış duydum?
bye
,,,
arkaaşlar bıçak sırtı kaç bölüm sürecek? bir yerde 46 bölüm diye okumuştum ama az kaldı diyorsunuz...:icon_sorr:sad53:
45 bölüm sürecek. Yani dizi başlamdan evvel söylenen buydu. Sonra yine bu forumda 32 bölüm lafları falan geçti, bir arkadaş öyle bir haber okumuş sanırım bir yerde ama zannetmiyorum doğru olduğunu. En başından beri söylenen dizinin tek sezon 45 bölüm olacağı.
Arkadaşlar bu dün izlediğimiz bölümde Ali'nin kardeşine söyediği söz çok hoşuma gitmişti,
Ama sözü tam olarak hatırlayamıyorum,
Söz şöyle bieydi;
"Geçmişi unutmak, bugüne gelmektir" yani böyle bişeydi,
Aranızdan birisi hatırlıyorsa yazabilirmi çok beğenmiştimde o sözü:)
Az once izledim daha da,birden gulesim geldi:img-wink: Hani nisanla ali eve bakiyolardi,sonra nisan dedi ya artik gercekten yanlizim diye, ali de orda ' degilsin,ben varim' dedi,ben gulmekten yerlere yattim:img-hyste Aklima birden aliye geldi,artik okadar bikkinlik geldi ki bu laftan cok komik geldi bana ya:img-blush:img-hyste
dizikolikşeker
12-02-08, 22:19
45 bölüm sürecek. Yani dizi başlamdan evvel söylenen buydu. Sonra yine bu forumda 32 bölüm lafları falan geçti, bir arkadaş öyle bir haber okumuş sanırım bir yerde ama zannetmiyorum doğru olduğunu. En başından beri söylenen dizinin tek sezon 45 bölüm olacağı.
efet galiba 45 bölüm olucak:img-wink::img-wink:
bu arada dünkü bölüm harika ötesiydi yha bayıldım... murat çok tatlı ali ve nisanada bayılıyorum:happy0064:happy0064
ama arkiler haftaya olucak bölüm süper heycanlı olucak yha:happy0064:happy0064 orhan bey görsün alimi artık bak nasıl yardım edip yakalıyolar ali olmasa orhan o işe cesaret etmezdi:img-hyste:img-hyste
nejat işlerim seni ben çok severim:img-yes::img-yes::img-blush
dizikolikşeker
12-02-08, 22:21
Az once izledim daha da,birden gulesim geldi:img-wink: Hani nisanla ali eve bakiyolardi,sonra nisan dedi ya artik gercekten yanlizim diye, ali de orda ' degilsin,ben varim' dedi,ben gulmekten yerlere yattim:img-hyste Aklima birden aliye geldi,artik okadar bikkinlik geldi ki bu laftan cok komik geldi bana ya:img-blush:img-hyste
niyeki bence harika söyledi laf tam yerine oturdu...cnm sn bıçak sırtını izlerken başka diziler gemesin aklına tamammen bizim diziye ver kendini osaman gerçekten çok duygulanırsın:img-wink::img-wink:
Sorma canım sorma..Tv karşısında kendime gelemedim bir an.Gene mi?Gene mi?
O tarz bir cümle bir daha olmasa..Ben hep yanındayım desin ama "ben varım"demesin..:img-hyste:img-hyste:img-hyste
ikizlerbur
12-02-08, 23:10
Az once izledim daha da,birden gulesim geldi Hani nisanla ali eve bakiyolardi,sonra nisan dedi ya artik gercekten yanlizim diye, ali de orda ' degilsin,ben varim' dedi,ben gulmekten yerlere yattim Aklima birden aliye geldi,artik okadar bikkinlik geldi ki bu laftan cok komik geldi bana ya
Bizde annemle bakıştık bir an birşey söylemedik ama aynı şeyi düşünüyorduk eminim:)Sonra ben dayanamadım gülmeye başladım tamamen koptuk sonra zaten:img-hyste:img-hysteBence de komikti..
Burası yerimi bilmiyorum ama Nejat ne tepki verdi acaba repliğe??
Merhabalar ben epeydir başlığın sessiz takipçisiydim ama bölümlerde heyecan arttıkça ve bu mesajı görünce dayanamadım. Aynen katılıyorum. Neden bilmiyorum Nejat İşler'i duygusal sahnelere yakıştıramıyorum. Aslında Melisa Sözen'i de Nejat İşler'i de çok beğeniyorum ikisi de çok iyi oyuncular ama yan yana geldiklerinde olmayan bir şeyler var sanki. Nejat İşler'in ilk bölümlerdeki sinirli, isyankar hallerini daha çok beğeniyordum.
Önümüzdeki bölüm çok heyecanlı olacak gibi. Bir arkadaş Mücü şantajcı olabilir mi demiş benim de aklıma nedense ilk Mücü gelmişti çok düşük bir ihtimal ama :)
Orhan gerçekten de dibe vurmuş durumda. Bir taraftan düşününce ona hak veriyorum; diğer taraftan da kızıyorum. Sanırım bu çelişkileri ekrana yansıtan Fikret Kuşkan'ın mükemmel oyunculuğu ve replikler.
Genel olarak bu dizi bolluğunun içinde gerçekten kaliteli bir yapım. Emeği geçenlere teşekkürler.
Haftalar sonra ilk defa, sıkıntıya düşmeden, öff pöff demeden nihayet doğru dürüst bir bölüm seyredebildim. Öncelikle sahne dağılımlarının eşit olduğunu gördüm, zira devamlı Nisan- Ali,Nisan -Orhan arasında geçen , gereğinden fazla uzun, ve hep aynı replikleri içeren ( O:konuşmamız lazım...N:Konuşacak bir şey yok) , diyologlar beni fazlasıyla bunaltmıştı, ve Mehmet ve Güneş karakterlerinin zamanından, hikayesinden çalındığını düşünmeye başlamıştım. Ayrıca Mehmet'i bunalıma düşürme taktiği ne kadar da Bir İstanbul Masalıvari bir hikaye gibi gelmişti bana.
Fakat bu bölümde değen sihirli değnek, diziyi eski sağlığına kavuşturmaya başladı bence.Geçen bölüm dağılan konu, bence daha sağlam ve güzel bir zemin altında toplanmaya başladı.Mehmet ve Güneş belki de ilk defa kendilerini bu kadar iyi ifade etme imkanı buldular ki bu da diziyi renklendirdi.
Murat da fazla görünmüyordu uzun zamandır, gerçi bu bölümde de uzun görünmedi. Ama onun için yazılmış kareler çok anlamlıydı, renkliydi."Kızınca çok güzel oluyorsun anne" Bu kadar şeker bir çocuk olabilir mi?
Her zamanki gibi Orhan karakterine acıdım, üzüldüm.En zor mücadele onunkisi,ve çok da yalnız.
Serra'nın Orhan'ı koşulsuz şartsız sevdiğine inanmıyorum, öncelikle kendi isteklerini ön planda tutan biri bence.Daha bir sene dolmadı birlikte olmaya başlayalı, adamcağız o kadar çalkantılı zamanlar yaşadı, sen git çocuk diye tuttur, adam istemediğini belirtince de gönül koy? Hiç düşünmüyor bile sebebini, kendi açısından bakıyor çünkü olaya sadece.
Hazır dizinin bölümlerini yarılamışken bir final tahmini yapalım. Siz ce finalde ne olacak??
Bence Murat Ali yi Orhan dan öğrenecek
Nisan Ali den hamile kalacak
S.Relşat Ölecek
Orhan ve bütün ailesi iflas edecek ,
Tefeciler Ailesinden birisini vuracak
Güneş başka birisiyle evlenecek.
Mehmet hiç evlenmeyecek
Murat aliyi öğrenince nisan ve ali evlenecek
Murat Orhan ı terketmeyecek.Ali yi ede orhan ı da sevecek
Numan ve leyla aşık olacak.
gamlibaykusss
13-02-08, 10:10
Unutmak (fiili),daima şimdiki zamanda çekilir. -bu kısmı dizide yoktu ama başı böyledir-
Unutma bizi şimdiki zamana getirir.
Unutmak (fiili),daima şimdiki zamanda çekilir. -bu kısmı dizide yoktu ama başı böyledir-
Unutma bizi şimdiki zamana getirir.
Çok teşekkür ederim canım,
Bence çok güzel bi söz,
Bazen eskileri unutmak gerekir :img-yes:
Neyse dizi dışına çıkmayayım:)
Hazır dizinin bölümlerini yarılamışken bir final tahmini yapalım. Siz ce finalde ne olacak??
Bence Murat Ali yi Orhan dan öğrenecek
Nisan Ali den hamile kalacak
S.Relşat Ölecek
Orhan ve bütün ailesi iflas edecek ,
Tefeciler Ailesinden birisini vuracak
Güneş başka birisiyle evlenecek.
Mehmet hiç evlenmeyecek
Murat Orhan ı terketmeyecek.Ali yi ede orhan ı da sevecek
Numan ve leyla aşık olacak.
seyirciyi mutlu edecekleri bir final yaşatacakları kesin...
verdiğin seçeneklerden katıldıklarımı sıralıyım..
Bence Murat Ali yi Orhan dan öğrenecek---kesinlikle öyle olmalı..
Nisan Ali den hamile kalacak---büyük olasılıkla..çünkü nisanı kısır olmadığı anca böyle ortaya çıkar.
S.Relşat Ölecek ---ölmeyebilir.yeni eşiyle mutlu mesut devam edebilirler..
Güneş başka birisiyle evlenecek.Mehmet hiç evlenmeyecek--buna kaılmıyorum..eğer öyle olursa seyirciye doğru mesaj verilmemiş olur..
Murat Orhan ı terketmeyecek.Ali yi de orhan ı da sevecek----nisan ve ali mutlaka evlenecek ve muratda yanlarında olacak..ama hoşgörülü iyi niyetli bir mesaj vermek adına bence muratın orhan ve ali ile ilşkileri gayet iyi olacak..her ikisinide baba olarak sevecek..orhanda bu durumu kabullenecek..belki orhanda serra ile evlenir..
Numan ve leyla aşık olacak--bu kesin canım mutlaka:)
verdiğim seçeneklere bir ekleme yapacağım o da S.Reşat ın başka bir çocuğu daha çıkacak diye düşünüyorum. Hani sevda diye bir sevgili vardı ya ondan olabilir.
Serra Orhan la evlenirse çok sevinirim. Serrayı nisan dan dah açok seviyorum.
arkadaşlar size eski sözlükte okuduğum ve alıntı yaptığım bazı yorumları ekliyorum .Çok güzel yorumlar var??
orhan'ın ''aşkınızın sponsoru ben olmıciiim'' repliğiyle yarmış dizi.
spoiler ---
bu haftaki bölümünde orhan ile nisan evden ayrılma konusunda kavga ederken (pardon buna kavga da denmez) orhan kişiliğinin "şöförüyle kırıştırıp evi terkeden sensin" demesine karşılık, nisanın cevap vermeyip kırgın gözlerle odayı terkettiği dizi.
böyle bir durumda orada verilmesi gereken cevap "seni sevgilinle kırıştırırken görmem olmasın evi terketme sebebim" kıvamı birşey olmalıyken (an azından ben olsam oyle diyebilirdim), o orhanın orda saçı başı yolunması gerekirken, nisan cevap bile vermeye tenezzul etmemiştir.
hayır ben dayanamıyorum zaten orhan denen adamın oyle hala hem sevgilimle geziyim egleniyim mutlu olayım hem de nisanın hayatına karışıyım onun aliyle olmasına izin vermiyim asla triplerine (murat ile ilgili babalık konusundak goruslerinde her ne kadar kendisine hak versem de) nisan nasıl bu kadar tepkisiz kalıyor anlamıyorum ve çokça sinirleniyorum.
evet farkındayım, sakinleşmeliyim, bu sadece bi dizi.
dizinin 22/15 yazılıp da 22/30 da başaması biraz komik geliyor bana ama bu galiba bir politika,sessiz fırtına da böyle,neden böyle yapıyorlar anlamıyorum?
,,,
Merhaba ,
sen bu diziyi devamli izlemiyorsun galiba. Nisan Ali ile arasinda birseyler gelismeden önce ayrilma karari almisti. Nisanin evliligi zaten normal bi evlilik degildi ! Kari koca iliskisi sifirdi ! Neredeyse aile ici tartismalarda söz hakki bile yoktu ! Sonrada Orhanin kacamaklarini Nisan sezer oldu. Isyerinde de gözleri ile gördü kocasini Serra ile is pisirirken !!!
Daha oturup evinimi beklesin bu kadin ???
Öyle yazmissinki sanki Nisanin hayatinda hersey güllük gülistanlikti ,
Aliyi tanidi , Muratin gercek babasi oldugunu ögrendi ve ona gitti !
Bu iste ölye degil !
Baba demek ne demektir ? Baba olmak nasil birseydir bilirmisin sen ?
Fazla Arabesk takilmak istemiyorum ama, yasaman lazim anlaman icin !
Onun icin Ali`nin verdigi tepkilerin hepsi dogruydu. Üstelik Ali`nin baska caresi yoktu. Cocuk yurtdisina kacirilmak istendi. Onu geciyorum. Ali`nin cocuguna söfürlük bile edilmesine izin verilmedi. Orhan her firsatta belden asagi vurdu.
Ali ise sabirli davrani. Ben Ali`nin yerinde olsam daha radikal davranirdim. Zaten oda Murat`i düsündgü icin daha fazlasini yapmadi !
Bambaska bir konu bence Santajci Alinin mahalledinden , Nisan`la / Murat`i kacirirken yardimci olan sahis ! Bakalim
Selamlar Demi77
Nisan'ın Orhan gibi bir herif "kırıştırmak"kelimesini kullanırken susmasına anlam verilmemesine de bir anlam veremiyorum..
Gayet açık değil mi sizce bu?Ya da birimizden birinde görme problemi mi var?
Ben de en az herkes kadar orda Nisan'ın Orhan'ın o yalanlara bulanmış suratına,yüreğine en ağır sözlerle darbe indirmesini isterdim..Nisan'ın gözümdeki değerini de kat be kat arttırırdı bu sözler..
Fakat Nisan'ın karşısındakini kırıştırmak gibi çirkin kelimelerle kim olursa olsun yaralayacak,bunu onun yüzüne vuracak(hem de bu şekilde)bir isteği olmaz..Bunu istese Orhan'dan ne farkı kalır ki.İkisi arasındaki fark bu kadar net işte..
Biri gerçekleri göremeyen,hala karısı olduğunu iddia ettiği kişiyi evin şoförü ile kırıştıran kadın olarak tabir eden bir adam..
Diğeri bitmiş bir evliliği artık kabul etmiş ve asla bu evlilikten hiçbir kalıntı istemeyen,fakat ne yazık ki ne olursa olsun Orhan'ın babalığını tanıyıp,onunla bir yola(hem de dönülmesi çok zor)yola girmiş bir kadın..
Orhan&Nisan aslında çok benzer kişilikler..Bunu bir iki bölüm çok net gördük.Eziklikleri fakat yeri geldiğinde de güçlü tavırları..
Ama biri saygılı,öbürü saygısız..Biri karşısındakinin yüzüne çirkince laflar sarfeden var olan değerleri de kendi elleriyle yıkan bir adam,diğeri olanları kabullenmiş ve artık Orhan ile Murat'tan başka bağ istemeyen bir kadın..
Nisan neden mi sustu?Buyrun merak edenlere cevabı..Nisan'ı Orhan karşısında "kötü kadın"olarak görenlere birşey diyemiyorum ben..Kötünün,bencilliğinin,yalanın anlamlarını bilmek lazım.:img-wink:
Ahh Nisan keşke susmasaydı..Keşke..Keşke içindeki zehri tüklürseydi diyeceğim ama içinde Orhan'a karşı artık hiçbir duygu yok.O yapması gerekeni Orhan konusunda doğru yaptı..Dört dörtlük bir kadın asla değil.Onu burda yerden yere vurduğumuz yerler de vardı ama Orhan ile bencillik,kırıştırmak konusunda karşılaştırmak çok komik duruyor..:img-hyste
45 bölüm sürecek olmasına sevindim..:happy0064 o halde dizimiz ya tatile girmeyecek ki hiç sanmıyorum. büyük bir ihtimalle kalan bölümleri yeni sezonda yayınlayıp final yapacaklar...
aydınlattığınız için teşekkür ederim arkadaşlarbye
Orhan hep babası tarafında takdir görmeyi beklemiş bir insan.Onun için babasının gözünde başarılı görülmesi onun hayatının amacı haline gelmiş.Nisan ile evlendi.Babası uygun gördü diye.İyi evlat oldu.Babasının işlerini devraldı. Hayırlı evlat oldu.Hanedanlığa bir şehzade verdi.Baba oldu.
Dışardan bakıldığında iyi bir eş,iyi bir baba,hayırlı bir evlat,saygın bir hayat yaşayan eski saraylı.Ama Orhan tüm bunları mutlu olmak için,kendi için değil özünde babasının gözünde başarılı olmak için yaptı.Eski eşi Nisan'ı piyano hocasıyla aldatması onun evlilik hayatının sonu oldu.Zaten evliliklerinin içi boştu.Yıkıldı yıkılacak bir durumdaydı.Serra rüzgarı bu evliliği yıktı geçti.Orhan saygısızca bitirdi evliliğini.Bu saygısız tavrı hala devam etmekte. Nisan'a yakınlaşmaya çalışırken Serra ile beraberliği devam ediyor.Serra Orhan'dan çocuk sahibi olmayı isteyecek kadar yakın Orhan'a.Orhan Ali'ye karşı kozlarını kaybetmemek için Nisan'ı elimde tutayım ama bir yandan da Serra ile eğleşeyim durumunda.Hanedan mensubu ya soyunda asil saray kanı var ya.Bir dönem padişah dedelerinin haremlerine özeniyor sanırım.Tövbe tövbe kaliteli yorum çizgimden kaydıracak bu Orhan beni:)
Orhan yıllar boyunca sakladığı sırların dayanlmaz ağırlığı içinde savrulucak. Bunalıma girecek.Yıkılıcak.Korkarım ki Orhan'ın sonu yanlızlık içersinde olucak.Orhan bir hırsız.Hem Murat'I Ali'nin elinden çaldı hem de Nisan'ın elinde anne olma hakkını çaldı.Gerçeği söyleseydi belki Nisan buna rağmen Orhan ile evliliğini sürderecekti.Ama olmaz.Orhan kusurlu olamaz.O babasının gözdesi olmalı.Bunun için kusur Nisan'da.Nisan ile evliliğini sürdürerek bağlılık gösteriyor portresi çizdi etrafındakilere.Aynaya nasıl bakıyor anlamıyorum. Aynada gördüğü surete bakarken içi sızlamıyor mu anlamıyorum.Bir insanın kalbi bu kadar kolay karar mı?Nisan hayatının bu döneminde gerçekten aşkı bulmuş.Mutlu.Orhan Nisan'ı saygısızca,hoyratça yaralıyor.Nisan bunları haketmedi.Hiçbir kadın hayatı boyunca böylesi bir yalanla yaşamayı haketmez.
Ali oğlunu brakıp yıllar sonra gelen bir baba değil.Ali oğlu elinden çalınmış,yıllar sonra bu gerçeği öğrenen ve bu gerçekle hayata bağlanan bir baba.Orhan Ali'nin yerine kendini koyabilseydi,bencilce davranmasaydı,Murat'ın sevgisini paylaşmayı öğrenebilseydi ve zamanı geldiğinde bunu Murat'a açıklasaydı çok onurlu bir davranış içerisinde olucaktı.
Doğruları yapmak doğruları kendimize rağmen doğru oldukları için yapmak için güçlü bir vicdan duygusu,sağduyu ve insanı yön gerekir.Orhan bu duyuları körelttiğinden böyle davranmadı.
serencebeyli
13-02-08, 18:57
fragmani izledim sonunda santajci yakalanio.acaba kim? yuzu acildiginda orhan sasirmis gorunmuodu tanimio olabilirler mi?
var mi sizin tahmininiz??bana doktormus gibi gelio ama?
Selam Serencebeyli,
bunu bir kere daha yazmistim. Bence santajci Ali`ye Nisan ve Muarti Taksi ile kacirilmasina yardimci olan adam. Cünkü o adamda bir kriminel enerji oldugu intibasi var bende. Neyse ki görücez haftaya. ..
Selamlar - Demi77 bye
Bu bölümde bazi garibime giden olaylar oldu !
Orhan , Nisan`a artik annen kirasini kendi odesin gibi bir cümlesi oldu !
Ve o cümle karsisinda Nisan`nin saskinligini anlayabilen varmi ???
Ayni , saskinligi Nisan`nin anneside gösterdi !!!
Bunlar ne bekliyorlardi ki ???
Herhalde ayrildigi karisinin annesinin kirasini eski damati devam ödemicek degilmi ???
Bir ikinci garip olay ise Rana hanimin , su düstügümüz hallere bak , geldigimiz mahalleye , girdigimiz ortama bak gibi laflarina cildirdim diyebilirim.
Biri bu kadina 2008 yilinda oldugumuzu , ve Osmanli Devletinin neredeyse 100 evvelinde kaldigini . Köprünün altindan cooook sular aktigini söylesin beyav !!!!
Bir diger sey ise , Orhanin asagilayici cümlelerini Nisan suskunlukla dinlemesi , enteresan vaka daha . . .
Son olarakta bölümün cok yavan bir yerde bittigini söylemek istiyorum.
Selamlar – Demi77bye
bencede şantajcı taksici gibime geliyo
Aslında başından beri Serranın bu işte parmağı olduğunu düşünüyorum.
diğer ihtimalinde taksici olduğu kanaatindeyim.
ama gelecek hafta tam orda biteceğini düşündüğüm için bu merakım bir sonraki haftaya kalacak diye üzülüyorum
Orhan artik her seyi göze almistir. Ucunda ölüm de olsa tehlikeye atilmaktan çekinmez. Santajcinin verdigi adrese bu kez silahli gider. Hayatini kâbusa çevirenin kim oldugunu ögrenmeye kararlidir. Gördükleri karsisinda dehsete kapilir.
Orhan'ın aldığı silah bölüm içerisinde farklı kararların içinden geçecek gibi..Ali,Orhan'ın intihar etme düşüncesi ve şantajcı..
Amacı ilk önce şantajcı olsa bile nasıl ilerleyecek bölüm içinde bu rota merak ediyorum.
Düsmaninin bu kadar yakininda oldugu aklindan bile geçmemistir. Ama biraz sonra olacaklar, asil belanin yeni gelmekte oldugunun habercisidir.
Orhan'ın yakınından biri..Ali'nin çevresinden biri mi diye düşünmüştük ama yanılmışız..Ali'ye yardım eden şoför falan da değil.Orhan cephesinden biri..:img-yes:
Köskün agirligindan kurtulmak, üstelik Ali’nin yaninda olmak Nisan’a iyi gelmistir. Ama Orhan için endiselenmektedir. Murat da yeni hayatindan memnundur.
Yapma artık Nisan..Hani istemiyordun kalıntıları.Orhan'ı Orhan olarak merak etme.İnsanlığını bu hafta susarak ve giderek gösterdin ona.:img-yes:
Rana Sultan için ise Cankurtaran’a alismak hiç kolay degildir.
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ogluyla bolca vakit geçirmeye baslayan Ali, artik Murat’in ona baba demesini istemektedir. Nisan, Ali’nin acisini gördükçe nasil bir çikmazin içinde olduklarini daha iyi anlar. Murat’a gerçegi söylemek, kendi anneligini reddetmek olacaktir.
:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Murat&Ali sahneleri..Evet artık lütfen.İki bölümdür göremiyoruz..Nisan'ın yüreği bu konuda sızlıyor ha.Yavaş yavaş farkına varmaya başladı ve bu yolda bitişe doğru gidiyor.:good:Oysaki onun ne onun anneliği ne de Orhan'ın babalığı elinden alınacak.İstense bile alınamaz.Kendi anneliğini reddetmek sözlerinin altında kısa bir zamanda Nisan'ın kısır olduğunu düşünmesinden dolayı kendi içinde fıtınalar kopacağını düşünüyorum.
Bu arada tam çöküse geçtigi noktada Orhan’in karsisina hiç ummadigi bir firsat çikar. Dört elle sarildigi firsatin, sinsi bir düsman oldugunu bilmemektedir. Üstelik köskte de bambaska bir engelle karsilasacaktir.
Orhan'ın eline fırsat falan çıkmasın artık..:icon_whisElini neyere atarsa kendi elleriyle batırıyor..Köşkteki engelden kasıt Gönül Hanım bence.:img-yes:
ikizlerbur
14-02-08, 19:44
Orhan artik her seyi göze almistir. Ucunda ölüm de olsa tehlikeye atilmaktan çekinmez. Santajcinin verdigi adrese bu kez silahli gider. Hayatini kâbusa çevirenin kim oldugunu ögrenmeye kararlidir. Gördükleri karsisinda dehsete kapilir.
Silahın alınma amacı şantajcıydı ama bu silah amacını aşıyor bana kalırsa:img-yes:
Heyecanlı sahneler izleyecğiz sanki..
Düsmaninin bu kadar yakininda oldugu aklindan bile geçmemistir. Ama biraz sonra olacaklar, asil belanin yeni gelmekte oldugunun habercisidir.
Orhan'ın bir yakını bize Orhan'ın yakını olarak tanıtılan kim vardı bir dostu yoktu gösterilen bildiğim kadarıyla muhtemelen bizim bilmediğimiz bir karakter olacak..
Birazdan olacaklardan kasıt Ali'yle olan o hararetli tartışmaları mı yoksa başka bir olay daha mı olacak??
Köskün agirligindan kurtulmak, üstelik Ali’nin yaninda olmak Nisan’a iyi gelmistir. Ama Orhan için endiselenmektedir. Murat da yeni hayatindan memnundur. Rana Sultan için ise Cankurtaran’a alismak hiç kolay degildir.
Nisan'da bir ortasını tutturamıyor şu işin ya çok bencil kendini düşünüyor,ya da çok yufka yürekli kendine zara vereni bile düşünmekte kendini alamıyor..
Bu nasıl bir hoşgörü anlayamıyorum hiçte haketmiyor bu kadar özeni ama işte..
Murat zaten pamuk gibi çocuk her ortama uyumlu cana yakın:)
Rana Sultan için pek hoş bir durum değil haliyle ama alışacak başka yolu yok..
Ogluyla bolca vakit geçirmeye baslayan Ali, artik Murat’in ona baba demesini istemektedir. Nisan, Ali’nin acisini gördükçe nasil bir çikmazin içinde olduklarini daha iyi anlar. Murat’a gerçegi söylemek, kendi anneligini reddetmek olacaktir.
Sonunda Ali Murat sahneleri yazmayı akıl etmişler:)En doğal hakkı tabi isteyecek..Burada Nisan'a çok iş düşüyor önce bu anneliğini reddetmek olayını aşması lazım bir kere bizim gözümüze giren Nisan bunu da aşar herhalde:img-yes:
Bu arada tam çöküse geçtigi noktada Orhan’in karsisina hiç ummadigi bir firsat çikar. Dört elle sarildigi firsatin, sinsi bir düsman oldugunu bilmemektedir. Üstelik köskte de bambaska bir engelle karsilasacaktir.
Yine bir soru işareti..Ya bu adama neden yardım ediyorlar gerçekten gerçi acınası bir halde ama yaptıkları da bini aştı..
Ama güvendiği dağlara kar yağacak belli kim acaba bu sinsi düşman,şatajcı bitti derken bu çıktı şimdi de..
Köşkteki engel Gönül Hanım'ın gerçekleri bilmesi büyük ihtimalle köşeye sıkıştı Orhan Efendi öyle herkese kendince laf sokması kolay bakalım bunun altından nasıl kurtulacak..
forgetmenot
14-02-08, 20:04
Alıntı:Bu arada tam çöküse geçtigi noktada Orhan’in karsisina hiç ummadigi bir firsat çikar. Dört elle sarildigi firsatin, sinsi bir düsman oldugunu bilmemektedir. Üstelik köskte de bambaska bir engelle karsilasacaktir.
Ben de bu sinsi düşmana kafayı taktım.:img-cool2Orhan para bulmak için yakın çevresinde olan, bizim bilmediğimiz zengin birisinden yardım isteyecek de o kişi mi düşman çıkacak??Yakınında akraba,ya da babasının arkadaşı vs herhangi bir kişi de göstermediler ki??Düşman Levon usta olamaz değil mi??:img-pilot
gamlibaykusss
15-02-08, 09:44
sinsi bir düşman
diye bahsedilen belki de tefecinin adamları olabilir...
arkadaşlar ben şantajcının muratın eski şöförü olabileceğini düşünüyorum. adı mustafamıydı ne.
dizikolikşeker
15-02-08, 13:47
arkadaşlar ben şantajcının muratın eski şöförü olabileceğini düşünüyorum. adı mustafamıydı ne.
evet bende aynısını düşündüm cnm o olabilir:icon_sorr:icon_sorr
ama şu soruya cvp bulamadım o nerden öğrendi eğer oysa kim söyledi??:img-cool2:icon_sorr
SANTAJCI ORTAYA ÇIKIYOR
Orhan artik her seyi göze almistir. Ucunda ölüm de olsa tehlikeye atilmaktan çekinmez. Santajcinin verdigi adrese bu kez silahli gider. Hayatini kâbusa çevirenin kim oldugunu ögrenmeye kararlidir. Gördükleri karsisinda dehsete kapilir. Düsmaninin bu kadar yakininda oldugu aklindan bile geçmemistir. Ama biraz sonra olacaklar, asil belanin yeni gelmekte oldugunun habercisidir.
Ah kim şantajcı???Bu bölüm gerçekten soluk soluğa izlenilecek belli oldu. Aslında şantajcı bana Serra gibi geliyor.Daha öncesinde zengin ailelerin çocuklarına piyano dersi veren bir kadın.Bu ailelerin içerisine giren çıkan,onların güvenini kazanan bir kadın.Bir dedikodu meclisinde falan aile ile ilgili bazı duyumlar almış,bunları araştırmış ve bu gerçeğe ulaşmış olabilir.Orhan ona sevgisini göstermese bile yine de onun peşinden ayrılmıyor.Ya aşkından ya da ona yakın olayımda her hareketini takip edeyim falan diye düşünüyordur.Ya da ben Serra karakterini sevmediğim için bu haince olayda onu suçlu göstermek istiyorum:)
Ama Orhan ve ailesine yakın olabilecek,Orhan'ı şaşırtacak ilk isim Serra geliyor bana.Ya da eskilerde bizim tanımadığımız diziye yeni dahil olacak bir karakter. Kimbilir pazartesi izleyip öğreneceğiz.
Sabır Ali'ciğim.Daha düne kadar şehri terketmeyi düşünen umutsuz Ali Nisan ve oğluna kavuştu.Ama bazı yaşananları zamana yaymak lazım.Bu bir süreç meselesi.Şu anın tadını çıkar.Zamanı gelince Murat gerçekleri öğrenecek nasılsa
Borçları konusunda acaba tefeci yada mafya ile mi karşılaşıcak?Köşk satılmak isteniyor da olabilir?Bu duurmda Selim Reşat orhan'ın karşısında dikilecektir.BU kısımda bir muamma????
bilemiyorum valla ama yerin kulağı vardır. belki nisanla orhan aralarında konuşurlarken falan duymuştur.zaten bunu iştende çıkarmıştı ali gelince iyice kinlenmiştir.ama başka biri de olabilir tabii.
Merhaba , acaba bu şantajcı Orhan a Murat ı bulan doktor olabilir mi? Gerçi neden daha önce çıkmadı sorusu da var...
yok ama bu çok basit kaçar bence başka biri olmalı ama kimm?? ama o doktor olabilir aslında ama o da dediğin gibi bu kadar zaman sonra niye çıksın ki ortaya?
o doktor zaten ortadaydı.. ali hapisten çıktığı zaman bu doktoru bulup yakasına yapışmıştı. hatta sonra doktorla orhan buluşup ne yapacaklarını konuşmuşlardı.. yani doktor ve orhan ali hapisten çıkmadan önce de çıktıktan sonra da görüşüyorlardı.. o yüzden en mantıklı kişi sanırım doktor olur şantajcı için...
slm ben merve
diziyi bikaç bölüm izledim ve çok sevdim
özellikle nejat işler olduğu için baştan beri izlemek istiodum zaten ama okulllar falan derken takip edemedim
dizinin oyuncu kadrosu gerçekten çok iyi
bu da başarılı olmasını sağlıyo
edogan1983
17-02-08, 01:20
şantajcı muratın şöförü olamaz çünkü muratı yasal olmayan yoldan aldıklarında hemen parise gitmişlerdi orda çekilmiş olan fotoğraflarını şantajcı cd yapıp vermişti orhana. Mantıken şöförünün olmaması gerekir. Şu anda aklıma gelen bir isim yok
şantajcı muratın şöförü olamaz çünkü muratı yasal olmayan yoldan aldıklarında hemen parise gitmişlerdi orda çekilmiş olan fotoğraflarını şantajcı cd yapıp vermişti orhana. Mantıken şöförünün olmaması gerekir. Şu anda aklıma gelen bir isim yok
Santajci.Ali soforluk yapmadan once soforluk yapan kisiO olaylari demekki biliyormus veya duymuski ORHANA bu bilgileri verebiliyor
bu akşam büyük bir sürpriz var. ama inşallah sona bırakıp orda bırakmazlar.
Bu diziyi seviyorum farklı olduğu için . Ama artık diğer diziler sıktı. Farkediyorum etrafımdaki bir çok insanda sıkıldıç Farklılıklar aıyorlar. dizilerin dönemi bitti.
Nisan'ın kayıplara karışan kardeşinin parmağı olabilir mi acaba????
Tüm gerçeği zaman içinde öğrenmiş. Herkesin iyiliği için susmuş, artık ablası ve Orhan'ın geldikleri bu durum karşısında Orhan'ı cezalandırmak istemiş olabilir...
dizikolikşeker
18-02-08, 19:03
merhaba arkadaşlar,
bence şantajcı ya muratın eski şöförü ya da orhanın muartdaki yardımcısı !!
,,,
kesinlikle katılıyorum ikisinden başka birisi olamaz!!! acaba tam sonunda bitiriceklermi yha bitirmesinler çünkü çok merak ediyoruz artık biran önce açıklansın şu konu:happy0064:happy0064
dizikolikşeker
18-02-08, 19:42
yha arkadaşlar benim şimdi aklıma bişi geldi belki denmiştir yani biri söylemiştir yukarıda ki yazıdada dediği gibi orhanın sekreter bozuntusu olana bir adam var o olabilir bu kişi çünkü onun öğrenmsei bir şekilden daha kolay çünkü o iş yerinde baya çok konuşulmuştu:img-wink::img-wink:
dizikolikşeker
18-02-08, 22:08
umarim bu aksam santajcinin kim oldugunu gosterir.1 hafta daha beklemek istemiyorum bye
evet aynen kesinlikle bir hafta daha uzarsa cinnet geçiririm tv nin başında zaten ikisi bir yakalıyorlar yani bi bakımdan alicim olmasa orhan bir HİÇ aliye alkış:happy0064:happy0064 orhana:img-tomat:img-tomat:img-tomat
ama fikret abimin oyunculuğu süper ya:happy0064:happy0064
Lütfen Türkçemize ve İmla Hatalarına dikkat edelim.
Dizifilm Mod.
Pinkzone
Bu arada Kanal D Bıçak Sırtı seyircisine terbiyesizlik yapıyor.Saat 22:30 hala yok.Kanal D ye tepkinizi gösterin arkadaşlar.Sonra Bıçak Sırtı yayından kalkarsa şaşmayın
hay Allah resat bey duydu herseyi.. adamcagiz hucceten gidicek..
vayy gonul hanimda az degilmis... vay bee hicte belli etmedi.. boyle bir sirri tutmak hic kolay degil... su serrayidaaaa.. neyse bosverin...
ahh Ali cim inss hayalin gercek olur canim.. ama biraz daha sabretmen gerekiyor..
erkan beyinde keyfine diycek yok.. ama bu evcilik oyunu nereye kadar...
mehmet hakkinda bisey demicem hakketti... simdi kossun bakalim gunesin pesinden...
Arkadaşlar merhaba biraz kaçırdım da maskeli kimmiş acaba bana söyleyebilecek bir yardımsever bıçak sırtı sever var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.
edogan1983
19-02-08, 01:49
Arkadaşlar merhaba biraz kaçırdım da maskeli kimmiş acaba bana söyleyebilecek bir yardımsever bıçak sırtı sever var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.
Gerçek Şantajcı ismi belli değil ama Harun olabilir belki. Diziye yeni katıldı hatta orhana Merkür şirketi olarak tanıttı kendisini. Sözde Merkür şti`nin sahibi olan Şantajcı yardım eden kişi ve para sevkiyatını sağlayan şahıs Muratın şöförü Mustafa
sorfangirls
19-02-08, 02:12
serranın bu ısle alakası oldugunu dusunen varmı yoksa sadece benmı dusunuyorumm bunu yemektekı serra ve adamın bakısmalarından o ızlenımı cıkardım da :icon_whis
Yarın tatil olduğu için rahat rahat seyredebildim diziyi:)
Güzel bölümdü:img-yes:Şantajcı eski çalışanı Mustafa'ymış.Ama tabi Mustafa Orhan'ın yeni ortağına yardım ediyormuş.Bu yeni ortağın Orhan'la ne alıp veremediği var anlayamadım.Serra Harun'un(yani ortağın) yemekteki bakışlarına gelirsek bence Harun Serra'yı etkilemek için öyle bakışlar attı.Orhan'a karşı bişey yapabilir ilerde.
Numan'ın Ömür'ü evlat edinmesine çok sevindim:img-wink:
Ali Murat'ın ona baba demesi çok istiyor ama bu gidişle hiç söyleyemicek:icon_sorr
Selim Reşat'ta Murat'ın öz torunu olmadığını öğrendi.Yeni fragmana bakılırsa Orhan'a gerçekten çok kızıyor.Bir de fragmanda Nisan Ali'ye benim çocuğum olmuyor dedi.Ali gerçeği Nisan'a söyler herhalde.Yani aslında Orhan'ın problemi olduğunu.Bunu öğrenince Nisan ne yapıcak çok merak ediyorum...
forgetmenot
19-02-08, 07:45
Nisan Ali'ye benim çocuğum olmuyor dedi.Ali gerçeği Nisan'a söyler herhalde.Yani aslında Orhan'ın problemi olduğunu.Bunu öğrenince Nisan ne yapıcak çok merak ediyorum...
İyi de, Ali nerden biliyor,Orhan'ın kısır olduğunu veya Nisan'ın çocuk yapabildiğini??:img-pilot Bu durum dizide söylendi mi??Ben diziyi seyrederken Orhan'ın Nisan'a bu konuda, kendi kısırlığını kapamak ve Nisan onu bu sebeple terketmesin diye yalan söylediğini,Nisan da dahil herkesin buna inandığını anladım.
*Şantajcı,Orhan'ın daha doğrusu ailenin en büyük düşmanı olarak 'Mahir Günşiray'ı oynatmaları, fikir olarak çok yerinde olmuş.Sinsi düşmanı ondan iyi canlandırabilecek kişi az bulunur.İnsanlar başka bir çok aktöre 'cool' der, ama gerek tavrı, oyun biçimi gerek 'yanlız' ses tonuyla bu sıfatı gerçekten hakeden Mahir Günşiray'ı henüz tanımamışlardır da ondan!Benim dün akşam anladığım; Harun(M.Günşiray)'un ailesinin Selim Reşat bey veya onun babası(tablo büyük babaya aitti herhalde?) yüzünden çok acı çektiği, asıl intikam almak istediği kişi Selim Reşat bey.(Orhan'a siz Türkiye'de kardeşiniz yurtdışında okudu derken böyle hissettim)Acaba diyorum Harun'un annesi,Selim Reşat beyin basit bir aşk kaçamağı mıydı??Yanlız görünen o ki,adam bu ailenin başına incir ağacı dikmeye yeminli.Mali yönden 'muhtaç' hale getirmek istiyor onları.Arkadaki tabloya nasıl da nefretle bakıyordu??Serra'yı baştan çıkaracak ilerki bölümlerde galiba?
akşam çok güzel bir bölüm izledim. her sahnesi ile çok beğendim. Yanlız Orhan a şantaj yapan Harun un Orhan veya ailesiyle geçmişten gelen bir problemi var sanırım.
Aklıma gelende annesi ile alakası olabilir sanırım. Ama bu adamın ne kadar kin dolu olduğu ve intikam almak istediği şöförü öldürmesinden belli. Bu arada diziye yeni katılan orhan günşıray ı tebrik ediyorum. Yani bu kadar muhteşem oyuncunun yanına da o yakışırdı.
Yapımcıları da tebrik ediyorum seçimlerinden dolayı.
Ama her bölümü bir öncekinden dah agüzel oluyor.TAm daha bir şey kalmadı derken konular çok güzel işleniyor
gamlibaykusss
19-02-08, 09:55
mahir günşıray'ın muhteşem oyunculuğunun yanında sesini hep fikret kuşkan' benzetmişimdir ve bence bu dizide oynadığı rol selim reşat'ın eskiden birlikte olduğu kadından olan çocuğu...
bu kadar özenle , benzer birinin seçilmesi - sima olarak da bence selim reşat a benziyor- kesinlikle bunun içindir....
ve bence de ali'nin asıl sorunun orhan'da olduğundan haberi yok...
bu arada dün gecce nisan sanırım herkesin istediği sözückleri söyledi ve baba ali'yi acısını yerinde olsa neler yapabileceğini söyledi....
mahir günşıray'ın muhteşem oyunculuğunun yanında sesini hep fikret kuşkan' benzetmişimdir ve bence bu dizide oynadığı rol selim reşat'ın eskiden birlikte olduğu kadından olan çocuğu...
bu kadar özenle , benzer birinin seçilmesi - sima olarak da bence selim reşat a benziyor- kesinlikle bunun içindir....
ve bence de ali'nin asıl sorunun orhan'da olduğundan haberi yok...
bu arada dün gecce nisan sanırım herkesin istediği sözückleri söyledi ve baba ali'yi acısını yerinde olsa neler yapabileceğini söyledi....
evet önceki sevgilisi olabilme ihtimali yüksek ama tabiki bir soru var akıllarda neden intikam almak istiyor??sahip çıkmadı diye olabilir?? fakat bu kadar insan öldürecek kadar olabilirmi intikam hırsı?
Asıl Murat ile ilgili soruları akşam ali çok muhteşem cümlelerle iafede etti "Murat ın benim onun babası olduğunu bilmesi ona ne fayda getirecek"
işte bu ? dedim .
BU arada serra yı özellikle gözüne kestirdi harun sanırım.intikam amaçlı olabilir.
Bıçak Sırtı, ağır ve emin adımlarla o kadar güzel bir şekilde ilerliyor ki!
Başta ben olmak üzere bu dizide samimiyet yok diyenleri utandırıyor. Konu gerçekten nakış gibi işlenmiş. İlişikiler arkasından kovalarmışsınız gibi değil, doğru adımlar atılarak ilerliyor!
Oyunculuklar muhteşem :good:
Çok sevdiğim bir oyuncunun diziye giriş yapmış olması beni açıkçası çok sevindirdi. Mahir Günşıray'ın o muhteşem ses tonunu duymak, harika oyunculuğunu izlemek gerçekten keyifliydi. Ona keza Fikret Kuşkan'ın acısını -yani Orhan'ın- iliklerime kadar hissettim. Böyle bir oyunculuk yok cidden kendini role kaptıran ender oyunculardan biri! Bu dizide cidden göze batar bir şekilde kötü oyuncu yok! Çocuk oyuncusundan hizmetlisine kadar hepsi döktürüyorlar!
Dün dizinin sonunu izlerken Renda Güner ismine bir kez daha dikkat çektim!
Buradan bizi okuyorlarsa bu muhteşem castı hazırladıkları için kendilerine teşekkürler!
Neyse bu kadar seremoni yeter sanırım :icon_whis
Konumuza dönersek! Ali'nin Orhan'ın yanına gelmesi resmen falsoydu! Ama buna rağmen Nejat İşler bu yalan senaryoyu o kadar güzel oynadık ki baştan beri böyle yazıldığına beni inandırdı. -ya da yalan demeylim heyecan kapmak için yazılmış diyelim ;)- Şantajcının Mustafa olacağını forumdaki bir kaç arkadaş yazmıştı. Kendilerini tebrik ederim. Gerçekten olayların içinde olmasına karşın Mustafa hep saf temiz bir insan olarak gözüme gözükmüştü. Yediği kaba tüküreceğini düşünmediğimden hep tahminim doktor olduğuydu. Senaristler az da olsa ters köşe yapmışlar bizi :)
Olayların akabinde Nisan'ın Ali'yi araması ise beni çok sinirlendirdi. Aynı Orhan'ın yaşadığı hisleri yaşadım desem yeridir! Aslında bu bana -ne yazık ki genelleme yapacağım- Ali Nisan ilişikisi hakkında da bazı tüyolar verdi. Nisan senelerce aynı yastığa baş koyduğu eşini merak etmiyor ama dün tanıdığı Ali'yi merak ediyor. Çok aşık olabilirsin, çok sevebilirsin ama yine de hayatın gerçeklerini değiştiremezsin. Ne olursa olsun çok yanlış bir davranıştı.
Yaşanan anıları silip atmak bu kadar kolay mı?
Orhan Nisan'ın gözünde ne zaman bu kadar önemsizleşti.
Ve ben bunları düşünürken bir taraftan aşkıyla yanıp tutuşan bir kadın Serra!
Orhan gibi biri gerçekten Serra'yı hakediyor mu diye düşünüyorum! Ne olursa olsun mükemmel bir eş, mükemmel bir sevgili Serra! Onun üzerinden komplo teorileri üretip Harun'la ortak yapmazlarsa dizinin en iflah olmaz aşığıdır kendisi...
Diyorum ki keşke Ali'yi Serra gibi sevecek birileri olsaydı. Çünkü Ali gerçekten böyle bir sevgiyi hakediyor.
Bana göre tutku, heyecan bir yana ilişkilerde en önemli şey fedakarlıktır!
Nisan'da daha bu fedakarlıktan bir nebze görmeedik. Her iki yaşanmışlığında da! Neyseki şengillerin kadın karakterler üzerindeki yazımlarını biliyorum da bu konuda gelişmeleri bekliyorum. :icon_whis
Numan ve Leyla çiftinin Ömürü evlat edinmiş olması dizinin en güzel gelişmelerinden biriydi. Ömür'ün gece gece uyur numarası yapıp uyanması yüreklerimizi hoplattı. Umarım Ömür ev ortamına en kısa sürede alışır ve Numan Abi'nin hayata yeniden dört elle sarılmasını, evde yemek yemek istemesini bla blaa sağlar :img-icecr
Mehmet-Güneş çifti hakkında da bazı düşüncelerim var ama bu ilişkiyi yorum yapmaya bile değer bulmuyorum. Mehmet yazdığı mektupla yaşadığı ve yaşattığı herşeyi umursamadan ilişkiyi çocuk oyuncağına çevirmiştir.
Ama Güneş'te çok mantıklı bir şekilde davrandı helal olsun ona ben o kadarını yapmazdım sanırım :img-blush
Selim Reşat beyin ortaklık konusundaki karakarını kesinlikle katılıyorum. Tabi akabinde gelişen olaylarda maddi sıkıntılar, Mehmet'in babasına kafa tutması falan bunlar bir yana. Orhan'ın Harun bey ile ilgili hiç bir araştırma yapmış olmadan bu ortaklığa evet demesi bana kalırsa da yanlış bir karardı! Maddi sıkıntı var diye her önüne gelenle ortaklık yapması şart değil ;)
Olaylar sonucu yaşananlar gerçekten Ertuğrul ailesini etkileyecek cinsten. Gönül hanımın yıllardır bu sırrı bilip saklaması, Selim beyin bunları duyması iyice ortalığı karıştırdı.
Fragmandan anladığım kadarıyla haftaya işler iyice karışacak
Herkese iyi yorumlar!!
Olayların akabinde Nisan'ın Ali'yi araması ise beni çok sinirlendirdi. Aynı Orhan'ın yaşadığı hisleri yaşadım desem yeridir! Aslında bu bana -ne yazık ki genelleme yapacağım- Ali Nisan ilişikisi hakkında da bazı tüyolar verdi. Nisan senelerce aynı yastığa baş koyduğu eşini merak etmiyor ama dün tanıdığı Ali'yi merak ediyor. Çok aşık olabilirsin, çok sevebilirsin ama yine de hayatın gerçeklerini değiştiremezsin. Ne olursa olsun çok yanlış bir davranıştı.
Yaşanan anıları silip atmak bu kadar kolay mı?
Orhan Nisan'ın gözünde ne zaman bu kadar önemsizleşti.
Ben Nisan'i bu konuda tamamen haksiz bulamiyorum nedense.
Yasanan anilari Orhan Serra'nin iki bakisina silip atti, cok kolayca hemde. Nisan bekarken neden atamasin ? Buyuk konusmak istemem ama ben Nisan gibi aldatilsaydim herhalde Orhan'in yuzune bile bakmazdim.
Sonuçta Nisan kisir oldugunu sanan aldatilmis bir kadin, daha ne kadar onem vermesini bekliyorduk ki Orhan'a ?
Ayrica Nisan koske gittiginde Orhan ona cok soguk davraniyordu Ali yuzunden. (halbuki buna hiç hakki yoktu, kendisi evliyken esini aldatan sonrada mahkemede "soz veriyorum hakim bey, hayatimin geri kalan kismini ailemi bir arada tutmak icin geciricem" diyen ve ustune mahkemeden sonra ex-metresine ve yeni sevgilisine kosan bir adam) ..
Neresine acicaksin Orhan'in ? Hadi biz Orhan'i Murat icin aglarken, uzulurken goruyoruz, aciyoruz, ama bir yandan Nisan'in ilgisizligine uzulurken bir yandan da Serra ile çocuk planlari yapiyor :icon_whis
Mehmet hakkinda soylediklerine katiliyorum ama :hıh Neydi o telefon olayi oyle, hiç yakistiramadim. Iki bolumde kararindan doner gibi oldu.
Mumkun oldugunca uzun bir depresyon suresi & Gunes'ten uzak durma suresi istiyorum mumkunse !
Hoşgeldin Mahir Günşıray, ne kadar kalacak bilmiyorum ama, görünce çok sevindim.
Bu bölüm hakkında; tek eleştirim, Ali'nin Orhan'ı bulma sahnesiyle ilgili, aksiyon sahnelerini çekmeye öyle konsantrasyon sağlıyor ki yönetmen ve senarist, bu sahnelerin öncesi ve sonrası genelde havada kalıyor.
Benim asıl aklıma takılan durum fragmanda yaşandı; Nisan'ın Ali'ye 'Benim çocuğum olmuyor' dediği sahneden sonra, ALi-Nisan ve Orhan-Ali'nın ilişkileri nasıl gelişecek. Ali bu gerçeği nasıl karşılayacak !!!
Orhan'a duyduğu kızgınlığı azaltabilir mi? bu gerçek, sevdiği kadın için çok büyük bir fedakarlık yapmış, seven, sevdiği kadın için fedakarlık yapan Adam konumuna getiriyor bu durum Orhan'ı. Şimdiye kadar Ali kafasında bu durumun Orhan'dan kaynaklandığını düşünüyordu büyük bir ihtimalle.
Bizim zaten bir çocuğumuz var mı? diyecek. Nisan'a; Yoksa; (Numan'la olan evde çocuk süt bekliyor sahnesinde özellikle, hissettirdikleri gibi) Çok şiddetli bir şekilde içinde 'BABA' olma özlemi olduğu için bu durum onu ikilemde bırakacak mı?
dün gece benim icin KAre tamamlandi.
Mahir Günsiray Harun Yilmaz olarak eksik olan köseyi doldurmustur.
Santajcinin büyük boyutlu , gecmisten gelen fakat ileriye dönük bir karekter olarak cikmasi mükemmel düsünülmüs.
Orhan'in tek kaldim, kimsem yok monologlarina ( ki ona cok yakisiyor ) Ona kizmiyorum zaten en sevdigim anladigim karekter Orhan..
Orhan'in kurtarici olarak gördügü Harun'a ilgisi, saygisi gözümden kacmadi.
Adamcagiz son bölümlerde mafyamsi adamlarin camur muhabetlerinden sIKIlmisti, Harun tam onun klasmanindan birisi cikti. Tam Orhan'a giden bir karekter, Harun Ertugrul ailesinin köküne incir agaci dikicek gibi durmasi, arabada isbirlikci adami gözünün yasina bakmadan öldürmesiyle kendisini tehlikeliler kategorisinde üst siralara soktu.. ayrica Evlat edinilen kiz Ömür ' ün aniden gözlerini acmasindanda süphelendim ben :)
Bu yeni iki karekter sagolsunlar Bicak Sirtini iyice gerdiler.
Ask konusunda begenilerimi sonradan yazmak istiyorum fakat bir kac cümlede tutkunun var oldugu ve göze hos gelen Orhan - Serra iliskisinde beni etkileyen sahneden bahsedeyim. Serra'nin Orhan'a bakislarina, cocuk icin onu anlamaya baslamasina ( orhan ona haksizlik ettigi halde ) hayran oldum.. cok güzel seven ve sevgisini belli edebilen birisi..
Serra'nin Orhan'i sadece kendisi oldugu icin sevdigine inaniyorum, Onu beklerken yaptiklari ve geldigindeki koltuk dialoglarindaki tutku, karsisindakini yere göge sigdiramama duygusunu gördüm.. cok begendim iki oyuncuda muhtesemdi. ama Harun'un kötü bakislarindan hoslanmadim, Orhan saskinligindan tavir koyamadi ama Serra'sina böyle bakan bir adama tahamül eder mi orasina cok merak ediyorum.
Nisan' i Ali' ye kaptirdi , Serra yi da Haruna kaptirirsa Orhan dan herseyi beklerim..!
İyi de, Ali nerden biliyor,Orhan'ın kısır olduğunu veya Nisan'ın çocuk yapabildiğini??:img-pilot Bu durum dizide söylendi mi??Ben diziyi seyrederken Orhan'ın Nisan'a bu konuda, kendi kısırlığını kapamak ve Nisan onu bu sebeple terketmesin diye yalan söylediğini,Nisan da dahil herkesin buna inandığını anladım.
Ben Orhan Ali'ye söylemişti diye hatırlıyorum.Belki de ben yanlış anlamışım üzgünüm:icon_sorrYanlış hatırladım herhalde kafam karıştı:bilmim
Numan ın evlatlık aldığı kızın uyur numarası yaparken numan gidince birden gözlerini açması yani numara yapması bu kızın onlara sorunlar yaratacağının habercisi gibiydi
deadly_angel
19-02-08, 13:52
Bıçak Sırtı'nı takip etmeme rağmen buraya daha önce yazmadım.Dün akşam güzel bir bölüm izledik.Yalnız diziyle ilgili iki eleştirim var.Birincisi dizinim müzik konusunda sıkıntı çektiğini düşünüyorum.Daha orjinal parçalar bestelenebilir, müziklerini pek beğenmiyorum.Ayrıca bir diğer eleştirim kostüm sıkıntısı yaşıyor olmaları.Öyle ki Orhan karakteri neredeyse her bölümde siyah üzerine beyaz benekli kravatını takıyor.:)
Şantajcıyı ilk olarak Orhan'ın annesinin bir diğer çocuğu olarak düşünmüştüm.Şimdi bir kez daha düşününce pek mantıklı gelmiyor.Ama aile hakkında pek çok şey bildiğinden eminim.İlerleyen bölümlerde mantıklı bir açıklamasını yaparlar diye umut ediyorum.
Ben dizide en çok Numan ve eşinin olduğu sahneleri seviyorum.Çok keyifli oluyor onları izlemek.Şimdi birde Ömür katıldı aralarına.O çocukta garip birşeyler var yalnız, uyuması, arkasına birdenbide gözlerini açması filan...
sonunda şantajcıyı öğrenebildik ah mustafa insan hiç ekmeğini yediği yere ihanet eder mi:img-cool2
dün Mahir Günşıray'ı görmek süpriz oldu benim için ama bi o kadar da sevindim kendisi çok beğendiğim bi oyuncu:good: umarım rolü kısa değildir tek bi bölümde bile diziye ayrı bi hava kattı yalnız bu canlandırdığı karakter yani harun, orhanın başını pek bi ağrıtacak gibi hele serraya bakışlarını hiç beğenmedim:img-blush
bak şu gönül hanıma meğer herşeyi en başından beri biliyomuş sr bey de öğrendi nihayet ama yalnız bu onun için çok büyük bi yıkım olacak
bazı arkadaşların da yazdığı gibi ömürün o hareketi benim de dikkatimi çekti ilginç bi kız şu ömür hele numan abiye tamam ama ben pilav yemem dediğinde koptum:img-hyste
mehmet de maşallah ne çabuk fikir değiştirdi yine!. Bu çocuğun davranışları ve huyları son zamanlarda hızla değişiyo önce evlilikten uzak bi yapısı vardı sonra güneşe birden evlenme teklifi ediverdi sonra annesinin ölümüyle depresyona girdi ve kendini güneşten uzak tutmaya çalıştı, onu terk etti şimdi yine güneşin peşinde ve kendini affettirme çabalarında:img-cool2 ya bu mehmet eskiden (ilk bölümlerde) daha tutarlı ve mantıklı birisiydi:icon_whis