PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

özlem34
15-04-08, 00:42
Şok,şok,şok:Çocuğun Ali'nin olmadığı raporu geldi.O zaman şöyle bir durum olabilir.Karısı ona musallat olan,hem de katili olan adamın çocuğunu taşıyordu.Adam belki de Ali'nin karısına tecavüz etmişti.Ali'nin hissettiklerini tahmin bile edemez insan!:icon_sorrFragmana göre Harun Serra'da dahil herkese gerçek kimliğini gösteriyor.S.Reşat'a kükrüyor,ben kızarsam çok kötü olur diyor.Güneş'le Mehmet'in aşkını S.Reşat hazretleri tabiiki onaylamıyor,en zayıf halka diye oğlunu küçümsüyor.Ali fragmanın sonunda,babasını şöyle kolundan sertce tutup,bence konuşmak amacıyla kenara çekiyor.Acaba,babaları bunca zamandır oyun mu oynuyordu da Ali bunu anladı??Ali fragmanın sonunda epeyce kızgın!

ay inanmiyorummmm... tam benim tahmin ettigim gibi... cocuk onun degil...:icon_sorr bi an acabami dedim... gercek oldu:blink:
Evet o zaman dedigin gibidir.. Alinin karisina te... etti:icon_sorr ay cok kötü...
dizi euroD'de henüz bitmedi...soktayim yaa

ay tam yolluyodum iki önizle yapmisim:img-grin2 cok üzülmüstüm...
yani simdi Alinin dimii????

forgetmenot
15-04-08, 00:50
Bu arada Güneş'le Mehmet yeni evlerini boyarken, maşallah kameranın boyanın markasını bir zumlamadığı kaldı.Ne yarı açık reklamı?Apaçık boya markası okundu,bunlar giderayak yasakları da deldiler galiba??Orhan'ın Ali'nin kaçırıldığı yere geldiğinde ve sonraki kamera çekimleri,müzikler çok başarılıydı.Diziye serüven,heyecan tadını yavaş yavaş,yedire yedire iyi katıyorlar.Bu konuda da çok profesyoneller!:good:

sleepinsanity
15-04-08, 00:51
Dizinin bitmesine sadece 2 bölüm kaldığına inanmak çok güç. Gerçekten hiç tahmin etmediğim, beklediğim bir şekilde son buldu bu bölüm. Bir sonraki bölümün başında rüşvet olayının iç yüzünün, asıl sonuçların ortaya çıkmasını bekliyorum, ki olmayacak. Yoksa Ali kendini öldürecek, o şekilde bitecek dizi. :blink:
Bir de Murat'ın hala gerçeklerden uzak tutulması, kısacası uyutulması sinirimi bozuyor oldukça. Çevresinde neler neler oluyor ama onun hiçbir şeyden haberi yok, zavallı Murat :icon_sorr
Onun dışında tüm karakterler açısından bir çok şey rayına oturdu, Güneş-Mehmet ilişkisinin ilerlemesini, ortak payda buluşmalarını izlemek keyifliydi ve de Leyla Hanım'ı özleyen bir Numan abi izlemek de... Piknik sahneleri de çok eğlenceliydi. :good:

civik mantar
15-04-08, 01:14
. Yoksa Ali kendini öldürecek, o şekilde bitecek dizi. :blink:

o değil de Ali, S.Reşat'ı kaçırıp türlü türlü sadist işkenceler edip, yavaş yavaş öldürse sonra da hapse girse ve dizi öyle bitse bile beni tatmin eder, Harun'un da elleri dert görmesin S. Reşat'a haddini bildirsin. Biri bu adamı durdurmalı artık!

S. Reşat epeyce küfür yedi bugün tahminimce :)

gozler
15-04-08, 01:16
arkadaslar süper bi bölümdü, bende gercek "sehzadeyi" günes doguracak!!!!!!!!! yani bi düsünün ya olamazmI ???? Selim Resat belki ozaman biraz durulur.... sevgiyle kalIn...:img-hyste

civik mantar
15-04-08, 04:17
Güneş'in şehzade doğuracağını zannetmiyorum. Aklıma 3 değişik final geliyor. 1. seçenekte Murat'ın velayet de Orhan'a verilince Nisan-Ali Murat'a gerçeği açıklarlar ve hep birlikte İstanbul'dan kaçarlar. Ali'nin 120.000YTL duruyor hala. ikinci seçenek Orhan vicdanını dinler (ki vicdanı olmadığını görüyoruz) ve gerçeği mahkemede açıklar ya da daha güzeli Harun herşeyi ortaya çıkartır. Bakalım neler olacak ve 2 bölüm kala hala soru işaretleriyle dolu kafalarımız. Fragmandan bunların hepsini çıkartabiliriz.

Numan: Bu hikayeyi sen yazdın, sen bitireceksin.

Bu lafını ¨Bas git Murat'ı ve Nisan'ı alıp.¨ diye yorumlayabiliriz.

Fakat Güneş-Mehmet ne olur orası karışık.

Ya da 30. bölüm sonrasında HP'de olduğu gibi kime ne oldu gibi bir bölüm koyarak hikayeyi bitirebilirler ancak herşeyin 30. bölümde bir yere bağlanması ve herkese ne oldu gibi bir bölüm olmadan hikayenin bağlanması tercihimdir.

strepsils
15-04-08, 04:42
Herkes niçin Orhan ve babasından bu kadar nefret ediyor hiç anlamıyorum?

Orhan Muratın annesini öldürtüpte çocuğu çalmamışki. Kadın ölmüş o sırada babası hapse tıkıldığı için boşta düşünülüp fırsattan istifade sahiplenilmiş, babası olduğundan bile haberleri yokmuş,üstelikte en iyi tahsiller yaptırılıp, bakımı yapılmış , şevkate boğulmuş bir çocuk. Orhan karekterini gayet iyi anlıyorum. İnsan yıllarca baktığı kediden kopamazken o nasıl uğrunda herşeyine feda edecek kadar benimsediği , oğlum dediği cocuktan vazgeçsin. Bu ailenin şu anda maddi sıkıntı içinde yüzmesi bile Murat için Orhana yapılan şantajlarda paraların gitmesinden değilmi?

Ben dizideki bütün karekterlerin Orhan'a bu kadar yüklenmesini içime sindiremiyorum doğrusu. Heleki Serra.. Adamın ağzından girip burnundan çıktı ayarttı, hatta bir bakıma karısıyla düzeninin bozulmasına ilk o neden oldu. Şimdi yaptığına bak kadının. O üç kaatçı onu kandırıp atsın yatağa da alsın ağzının payını. Dünya böle kötülerin dünyası. Orhan zavallı dikkatini çekmeye çalışıyor, o suratı beş karış tripler yapıyor. Seviyordum kadının karekterini şimdi görünce neler diyorum bir bilseniz:icon_whis:

Babadaki değişiklikte senaristlerin ters köşe meraklarından. Yani Osmanlı hanedanının kişiliklerinin kuvvetini de belirtmek adına hiçte sağlam bir dayanak olmaksızın aniden inandırıcılığı çok tartışılabilecek olaylar zinciri yaratmaya çalışmışlar ama amiyane tabirle YEMEDİK:img-hyste

Alinin babasına gelecek olursak. Benim teyzem aLzaimer keşke bu hastalık hakkında biraz daha ciddi bilgi alsalardı. Öle susup oturmaz sorarda sorar. Bir şeyi söylersin 3 5 dk geçmez yine sorar. Şayet oğlunu tanımadıysa durmadan kimsiniz der burası neresi der. Neyse...

Şayet iki bölüm kaldıysa üzüldüm:icon_sorr

iremm28
15-04-08, 09:55
sabahın bi vakti durmadan gelip gidiyorum başlığa.En sonunda karar verdim.Yok yorum yazmadan duramıcam
Önce son sahneden başlamak istiyorum.Selim Reşat yine yaptı yapacağını.Adam bu aralar boş duramıyo.Sinir oldum adama.Sırf soy için yapmadığı kalmadı.Ama cezasını bulcak o.Harun ona bi iyilik düşünüyo bakalımEee ne demişler dinsizin hakkından imansız gelir.
Harun mevzusuna gelmişken o da kartlarını açık oynamaya başladı artık.Baksana serrraya selim reşata kan kusuyo.Orhanında sonunda aklı başına geldi.Serra ya doğru söylüyo ama bu saatten sonra inanmıyo tabi kadın.Yalancı çoban hesabı.
Ali ye gelince Nejat İşler in mükemmel performansıyla yine zirvedeki karakterlerimden biri Ali oldu.(Zirvedeki karakterim olan Mehmet'i kimse değiştiremez.Mehmet Günsür sağolsun:img-hyste)Piknikteki o mutluluğu,eve geldiğindeki o tavrı kısaca bu bölüm Ali süperdi.:happy0064
Ali-Nisan'a gelirsek bu bölüm daha bi sıcak daha bi içtenlerdi sanki.Gitgide daha da ısınıyorum derken dizi bitti:img-blushAma sonlara doğru Ali'nin Nisan'ın kucağında şımarması süperdi:love05:
Murat canım benim yaa.Hiçbişeyden haberi yok zavallının.Öğrenince kim bilir ne duruma düşcek.Ama piknikteki Ali-Nisan-Murat ın birlikte fotoğraf çektirmeleri süper sahneydi.Kolay kolay unutamıcam:img-in_lo
Numan'ın Leyla'yı özlemesi de çok hoşuma gitti.Ama o Numan'ın kızına alışamdım bi.Sevimsiz duruyo:icon_whis
Son olarak Mehmet-Güneş e gelirsek(Gelmese miydik acaba:icon_whis)Son bi kaç bölümdür ilerlemiyo bu ilişki diyordum.Sürekli Güneş'in kaçması fln fln.Ama bi ilerledi tam ilerledi.Bu da azcık fazla oldu sanki.Boya yaparken bi ara biraz fazla ilerleyince daldılar gidiyolar sandım:img-hysteGelecek bölüm Selim Reşat huzurlarını kaçıracak ama:img-yes:Bölümün sonlarına doğru aha Mehmet kılıbık oldu diyodum.Kahve yapıp getirmesi falan:img-hysteAma sonra vazgeçtim.Neticede birlikte yaşamayı fln o istiyodu.Sonunda istediği oldu mu,oldu:)
Neyse çok uzattım.Bu arada finalle ilgili endişelerim var.Sanki hikaye ya bi yerde yarım ya da kötü bitcekmiş gibi geliyo.Umarım öyle olmaz.Bu dizi güzel ve mutlu bir finali hak ediyor:img-bye2:

kassandra
15-04-08, 10:51
Çok güzel bir bölümdü. Nihayet, dizinin bitmesine ramak kala, yan karakterlerin de hikayeye dahil olması daha bir zevkle zaman geçirtti bana dizinin karşısında.
Hangisinden başlasam?

Selim Reşat tefeciye olan borçlarını bile unutup, karanlık işlere saçıyor parasını. Demek ki Murat onun için herşeyden önce geliyor. Aslında bu noktadada insan kendine sormuyor değil, Murat mı önemli, yoksa itibarının yerle bir olmaması, sıradan gördüğü bir adama yenilmemek mi, onun için. Galiba içiçe geçmiş bütün bunlar.Ama iki şık da çok ağır.

Orhan Alinin babasını getirerek, en akıllı hareketini icra etti doğrusu...Babasına "yalandan yoruldum" dedi.Bu cümle onun yaşadıklarını özetliyordu az çok. Selim Reşat'ın sözleri çok ağırdı gerçekten.

Nisan Orhan'a karşı inanılmaz acımasız..Orhan ona ne yapmış olursa olsun, Alinin bu ani dava açma girişimini engelemeliydi. Orhan çok hatalı bir insan olabilir ama Murat'ı çok seviyor, onu gördüğünde gözleri doluyor, baba olarak mükemmel biri.Bunu ne ALi ne de Nisan yabana atmamalıydı. "Tamam oğlunu kazanacaksın ama önce durumu değerlendirelim, Murat'a durumu nasıl açıklayacağımızı düşünelim" demeliydi Nisan, Alinin mantıkla hareket etmesini beklemiyoruz zaten.

Rana Sultan sonunda pikniklere de gitti. O da büyük bir savaş veriyor asaleti ve şartların getirdikleri arasında. Oyunculuğuna hayran kaldım bu arada Murat'a bakışı ne anaç, ne sevimli bir bakıştı.

Gelelim Mehmet ve Güneşe. Senaristleri öpmek geldi içimden bir de kızmak bu kadar bölümdür nerdeydiniz diye, isteyince ne güzel oluyormuş diye.Onlara biraz daha fazla ağırlık verilmesini arzu ediyordum ve böyle olunca dizi renklendi bence. Uzun süredir ilk defa Numan ve Leyla ikilisini geçtiler,çok şükür. Şimşek hızıyla da olsa çok güzel gelişmeler yaşadı. Evi boyama hikayeleri, Güneş'in "şehzade Mehmet bey" demesi ile Mehmet'in onu kovalaması,Güneş boya yaparken Mehmet'in onu izlemesi, sonra yanına davet edişi,öpüşmeleri ve gerisi.,Mehmet'in uyumadan onu izlemesi, Güneş'in Mehmete sokulması, göğsüne yatırması. Hepsi harika anlardı.İnsana ben de istiyorum dedirten cinstendi hepsi. Sıradan bir birlikte olma sahnesinden çok uzak, orjinal türden sahnelerdi.Yalnız Güneş biraz fazla değişmiş sanki, fazla açıldı eski haline göre, hasrettenmidir, kaybedicem korkusundanmıdır nedir, yoksa yanındaki afetin karşı konulmazlığından mıdır? Kahve sahnesi de çok güzel, çok doğal, insanını gülümseten bir sahneydi.

Vildan Ataseverin yapmacık olduğunu düşünenler bence bu bölümü bir kez daha izlesinler, çok doğal ve çok şekerdi.Piknikteki en güzel kadın Güneşti, ilk defa onu Nisandan daha tatlı buldum.
Benim hangi sahnelerden etkilendiğim, yazdığım yorumdan belli. Bahardan mıdır nedir, içimi kıpır kıpır etti Mehmet ve Güneş.

Dizinin ömrünün 2 bölüm kaldığını düşünmek istemiyorum. Daha izlenebilir , görülebilir çok şey var.Offff!!

kübranejat
15-04-08, 16:07
Şok,şok,şok:Çocuğun Ali'nin olmadığı raporu geldi.O zaman şöyle bir durum olabilir.Karısı ona musallat olan,hem de katili olan adamın çocuğunu taşıyordu.Adam belki de Ali'nin karısına tecavüz etmişti.Ali'nin hissettiklerini tahmin bile edemez insan!:icon_sorrFragmana göre Harun Serra'da dahil herkese gerçek kimliğini gösteriyor.S.Reşat'a kükrüyor,ben kızarsam çok kötü olur diyor.Güneş'le Mehmet'in aşkını S.Reşat hazretleri tabiiki onaylamıyor,en zayıf halka diye oğlunu küçümsüyor.Ali fragmanın sonunda,babasını şöyle kolundan sertce tutup,bence konuşmak amacıyla kenara çekiyor.Acaba,babaları bunca zamandır oyun mu oynuyordu da Ali bunu anladı??Ali fragmanın sonunda epeyce kızgın!

Yalnız fragmanın sonunda gösterilen kişi Ali'nin babası değil...

Bence Selim Reşat o arkadaşından yardım istemesi sonucunda arkadaşı kan tahlillerinin değiştirilmesine sebep olmuş olabilir.

abusra
15-04-08, 16:07
dizinin en başta zaten 30 bölüm olarak planlandığını ama kanal istediği için 45 bölüme çıkartıldığını söyleyen tmc bu yalanının altından kalkamamış

baba yeni ortaya çıkıyor 2 bölümde esrarı çözülecek hatırlarsa geçmişi hatırlayıp aliyi affedecek

murata gerçek söylenecek ki önce dna testinde yapılan sahtekarlık ortaya çıkacak

mehmetle güneşi aileler kabul edecek

harun un kim olduğunu başta selim reşat olmak üzere herkes öğrenecek tabi hikayesinide

ve bunun gibi şeyler bunların hepsi 2 bölümde olacak...
bundan önceki bölümler saat 12 e yakın biterken bu bölüm daha uzun sürdü hikayeyi yetiştirme çabalarından sahnelerde yukarıda görünen mikrofonu kimse fark etmemiş 2 bölümde neler olur bilmiyorum neleri toparlayabilirler onuda bilmiyorum ama tek isteğim alelacele diziyi bitirip zaten hiçbir görüşü önemsenmeyen bizleri yine yüzüstü bırakmasınlar

civik mantar
15-04-08, 16:09
Alinin babasına gelecek olursak. Benim teyzem aLzaimer keşke bu hastalık hakkında biraz daha ciddi bilgi alsalardı. Öle susup oturmaz sorarda sorar. Bir şeyi söylersin 3 5 dk geçmez yine sorar. Şayet oğlunu tanımadıysa durmadan kimsiniz der burası neresi der. Neyse...

Alzaimer olduğu kesin değil, büyük ihtimalle numara yapıyor. Olayları anlamaya çalışıyor yada bilmiyorum gelecek bölüm onu da anlayacağız.

Dahliamb
15-04-08, 16:14
harika bi bölümdü.gözümü kırpmadan izledim..sonunda şok olsamda bölm genel olrk süperdi.özellkle bnm favori çiftm Mehmet-Güneş çifti harikaydı.sonunda onlarla ilgili oldukça fazla sahne izleyebildik.gerçi dizi biticek die herşey hızlı hızlı işlendi ama olsun yeterki Mehmet-Güneş sahnesi olsun:)bölüm boyunca öle tatlılardıki insanı özendiriolar valla:Dbnce gerçek şehzadeyi Güneş doğurucak,ve bu nedenlede Selim Reşt Mehmet-Güneş ilişkisini kabul edicek.bana göre böle olucak.Ama Murat'ın baba sorunu nasıl çözümlenecek bilmiorum.umrm Ali açısndn olumlu bir sonçla dizi sonlanr.aslnda hiç inanamıyorm dizinn biticek olmasına:(ama dünkü bölümü izleyen herks snrm anlamştr dizinn bitiş tarhnn yakın olduğunu:(

OXFORD
15-04-08, 16:39

Orhan Muratın annesini öldürtüpte çocuğu çalmamışki. Kadın ölmüş o sırada babası hapse tıkıldığı için boşta düşünülüp fırsattan istifade sahiplenilmiş, babası olduğundan bile haberleri yokmuş,üstelikte en iyi tahsiller yaptırılıp, bakımı yapılmış , şevkate boğulmuş bir çocuk. Orhan karekterini gayet iyi anlıyorum. İnsan yıllarca baktığı kediden kopamazken o nasıl uğrunda herşeyine feda edecek kadar benimsediği , oğlum dediği cocuktan vazgeçsin. Bu ailenin şu anda maddi sıkıntı içinde yüzmesi bile Murat için Orhana yapılan şantajlarda paraların gitmesinden değilmi?

Bu soruya bayılıyorum :img-hyste
Herkes neden Orhan ve ailesinden bu kadar nefret ediyor?

1)Bir kadını hem de anaç ruhlu bir kadını annelik gibi bir duygudan hayatının sonuna kadar mahrum kalacağını söylediği için nefret ediyor...(BKZ=Nisan,ben değilim..Sen kısırsın sorun sende):img-pilot
2)Yetmezmiş gibi bir süre sonra bunu imalı bir şekilde yüzüne vurduğu için nefret ediyor
3)Karısını aldattığı halde bir tarafta sevgilisine bir tarafta da karısına yağcılık yapan bir adam olduğu için nefret ediyor.(eski bölümlerden)
4)Nisan'a resmen önüne gelen her adamla birlikte oluyormuş gibi Ali'den değil mi çocuk diyip o durumda bile yalanını en yaralayıcı şekilde devam ettirdiği için nefret ediyor :icon_whis

Bunlar Orhan'dan nefret etme nedenleri..
Bu yaptıklarını dün Ali'nin babasını Ali'ye teslim etmesi de aklamıyor..
Ki Orhan'dan nefret etme nedenlerinin hiçbirinde: Aman Orhan Murat'ı seviyor ama Murat Ali'nin çocuğu..Sevmemesi lazım aslında tarzında bir nefret etme yok.
Murat'ı sevdiği,ona babalık yaptığı için kimse Orhan'dan nefret etmiyor..

Orhan'dan hayatındaki önemli insanları sırf kendi zor durumda kalmasın diye yalanlarla sarıp sarmaladığı,kısaca hayatını yalanların üzerine kurduğu ve bu yalanların temelinde de bencilliği olduğu için nefret ediyor..
Böyle insanlar pek sevilmez sanırım :)

Ailesinden neden nefret ediliyor?
Birincisi ailesinin her üyesinden nefret gibi birşey söz konusu değil.Mehmet gayet sevilen bir karakter..Sevilesi bir karakter :img-wink:

Selim Reşat da başlarda masum görünen bir karakter olmasına rağmen son bölümlerde yaptıkları ile nefreti fazlasıyla hak ediyor..
1)Sırf saçma sapan bir soy meselesi için(dikkatinizi çekerim Murat için değil Şehzade Murat için savaşıyor o adam)masum bir insanı tehdit etmek ve kaçırmak...
2)Hala Osmanlı devam ediyormuş gibi sanıp da ona yardım etmeyenlere kırıcı bir şekilde davranmak..(Kendisini 25 yıldır seven Gönül Hanım mesela)
3)Ne yazık ki Orhan'ın bencilliğinin temeli olmak...Kendisi de en az onun kadar bencil çünkü..

Bunlar sanırım sorunun cevabı olmuştur :kahve

Ha unutmadan şantaj meselesinde şantaj yapılan konuya göre fidye istenir ve bu fidye ödenir..
Şantaj konusunda Murat'ı elinden alacağız değil,Murat'ın senin çocuğun olmadığını söyleyeceğiz meselesiydi..
Orda da ailenin soyadı ön plandaydı yani Murat'dan daha çok :img-wink:
Para sevgiden değil isimlerine leke gelecek diye gitti :kahve

Senin sandığı gibi Murat'ı yetiştirdikleri için veya Murat'ı sevdikleri için değil..Murat'ı bencilliklerinin içinde kullandıkları için..
Sevginin içinde bencilliğe yer yoktur çünkü :good:

glhn
15-04-08, 16:44
Ertuğrul ailesi mali kriz içinde değil miydi? Ama bakıyorum da selim reşat bey her yere rüşvet dağıtıyo. Madem parası var oğlunun tefeciye olan borçlarını kapatsa ya:icon_whis Ayrıca bakıyorum da artık orhanın yalanları bitti bu sefer de s.r beyinkiler başladı. Baba-oğul birbirleriyle yarışıyolar maşallah:img-hyste

Ben en çok murata üzülüyorum. Etrafında neler oluyo ne oyunlar ne yalanlar dönüyo o ise garibim hala 'ali abi bana kızdığı için mi gitti' diyo ah yavrucak bi bilse gerçeği:img-cray:

Ayrıca şu piknik sahnesine bayıldım fotoğraf kısmı falan çok hoştu. Nihayet selini de gördük bu piknik olayı sayesinde gerçi sesini hiç duyamadık ama olsun:icon_whis

Bir diğer kayıp gönül hanımı da gördük bu bölüm. Gönül hanım artık yavaş yavaş kocasının gerçek yüzünü görmeye başladı:img-blush

Yalnız bölümü aceleye getirmişler galiba. Sürekli bi yerlerden mikrofon gözüküyodu. Sonra sahneler de biraz hızlı mıydı ne? Mesela mehmet önce elinde boya fırçası güneşi kovalıyodu hemen akabindeki sahnede ise mehmet abisinin yanına gelmiş beraat haberini veriyo. Uçtu mu adam:icon_whis Hayır iki sahne ardarda olunca tuhaf kaçmış. Araya başka sahne koysalarmış keşke:img-blush

glhn
15-04-08, 17:03
Mehmet&güneş hakkında yorum yapmicaktım ama tutamadım çenemi pardon klavyemi:img-hyste

Maşallah güneş kızımız durdu durdu 28.bölümde bir açıldı pir açıldı:icon_whis Önceleri beraber yaşamak bizim oralara ters yapamam diyen güneş, nolduysa birden aynı evde yaşamayı kabul etti. Bu nasıl bi yelkenleri suya indirmektir. Mehmet bile şaşırdı. Yalnız baya rahatladı güneşten olumlu yanıt alınca, artık nasıl bi evlilik fobisi oluştuysa.. Eğer sırf güneş istiyo diye evlenselerdi baya bi mutsuz olacaktı.

Ayrıca koca İstanbul'da başka cafe yok mu? Hep aynı cafede buluşuyolar:img-hyste Duvardaki aynaları görünce 'hah işte yine aynı cafe' dedim. Acaba yeri nerde? Yok yani güzel mekanmış oyüzden soruyorum:icon_whis

Atrakumas
15-04-08, 18:21
28.Bölüm...................Metamorfoz bölümü

İyi bir bölüm olduğunu söyliyemem zaten başlıktan belli,

Güneş / 180 derece değişim...

Dizinin en başından kararlı ve demir gibi karakteriyle dikkat çeken güneş birden 180 derece değişiyor ve mehmetle aynı evde yaşamaya karar veriyor.Mesele aynı evde yaşamak yada yaşamamnın doğru yada yanlış olması değil.Mesele güneşin daha önce bu karara sert ve mantıklı bir tepki vermesi ve sonra aniden kabul etmesi.Güneşten daha acayip alinin bu duruma hiç tepki vermemesi,yani ali en başından böyle bir tipe benzemiyor du ! yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?

Orhan / Sonunda iyi bir hareket

Ben şahsen orhanın kaçırma olayı için babasına karşı çıkmasını bekliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. Zaten aliyle nisan bile bu duruma şaşırdılar ! Serranın orhana verdiği tepkiyi de normal buluyorum ama sonunda harunun iç yüzünü görecek ve orhana hak vericek.

Harun / İç yüzünü göstermeye başladı

Bu bölümde harun da değişmeye başladı.Orhan ve selim reşata karşı sert tavırlar almaya ve iç yüzünü göstermeye başladı.yanlış anlamayın bu değişimi hepimiz bekliyorduk.Geçen hafta size sormuştım acaba harun gerçekten serra aşık olabilir mi diye ama fragmanı gördükten sonra bu tahminin yanlış olduğunu anladım.

Selim Reşat / herkesi şaşıtan değişim

Benim bir şey söylememe gerek yok zaten gönül hanım selim reşatın ne kadar değiştiğini söyledi.

Numan ve Leyla / ...................

Onlar bile değiştiler.Simdi leyla kaçıyor ve leyla kovalıyor !

yine yazarım...

,,,,

Atrakumas
15-04-08, 18:54

Sevgili Özge nin dediklerine tamamen katılıyorum.

Orhan sadece kendini düşünüyor (OSKD) ;

Nisana yalan söyledi çünki (OSKD)

Yasa dışı yollardan bebek aldı çünki (OSKD)

Mehmeti aniden askere yolladı çünki (OSKD)

Muratı aniden parise kaçırdı çünki (OSKD)

Aliyi hapise yeniden hapise yolladı çünki (OSKD)

Serraya yalan söyledi çünki (OSKD)

sanarım bu kadar yeterli...

first lady
15-04-08, 19:00
Ayrıca koca İstanbul'da başka cafe yok mu? Hep aynı cafede buluşuyolar:img-hyste Duvardaki aynaları görünce 'hah işte yine aynı cafe' dedim. Acaba yeri nerde? Yok yani güzel mekanmış oyüzden soruyorum:icon_whis

dizinin %80inin olduğu gibi cafe de cihangir'de ve yeni açıldı yanılmıyorsam:)

geçen bölümden sonra da yazmıştım.bu dizide olan hiç bi kötü olay benim moralimi bozamıyo.çünkü nasılsa saçma sapan yanlış anlamalar olmuyo.yanlış anlama olsa bi en fazla 1 bölüm.sonra herşey halloluyo:good::good:

bide ali&nisan gittikçe daha tatlı bi çift oluyo.Allah bozmasın:)

bir iki şey orhan için yazmazsam içimde kalıcak.orhanı shakespeare oyunlarındaki kötü karakterlere benzetiyorum başından beri.adam doğuştan kötü değil.yaptığı tüm hataların bi sebebi var.bu onu haklı çıkarmasada anlaşılabilir yapıyo.omzuna yüklenen onaca sorumluluk,babasının tavrı,baba olamamanın ezikliği,ataerkil bi toplumun en ataerkil ailesinde yaşayıpta baba olamamak nasıl ezici bişeydir insan anlayabiliyo.e bunların hepsi birleşince onun yaptığı tüm hataların bi sebebi olduğunu anlayabiliyoruz.her ne kadar orhandan hala hoşlanmasamda kızmıyorum ona.en azından selim reşata kızdığım kadar değil:icon_whis

gzn
15-04-08, 23:59
dün güzel bir bölümdü..mehmet ve güneş çok tatlılar.. bir arkadaş her karakter hakkındaki düşüncelerini yazmış ona katılıyorum.

strepsils
16-04-08, 01:05
Sevgili Özge nin dediklerine tamamen katılıyorum.

Orhan sadece kendini düşünüyor (OSKD) ;

Nisana yalan söyledi çünki (OSKD)

Yasa dışı yollardan bebek aldı çünki (OSKD)

Mehmeti aniden askere yolladı çünki (OSKD)

Muratı aniden parise kaçırdı çünki (OSKD)

Aliyi hapise yeniden hapise yolladı çünki (OSKD)

Serraya yalan söyledi çünki (OSKD)

sanarım bu kadar yeterli...

Bir insanın tutkularının peşinden koşmasına, sevdigi oğlu olarak benimsediği birisini kaybetmeme adına parise götürmesine( Dikkat çekerim zindanlara, suidi çöllerine değil) asla kızmıyorum. ve deeeee...

Şayet dönüp yaşamınıza bakarsanız sizlerinde başkaları için değil kendiniz ve istekleriniz için savaş verdiğinize inanıyorum. Tabii kimseye bilerek kötülük yapmamışsınızdır ama mutlaka kendinizi ön plana almışsınızdır(Hiç olmazsa bazı konularda:icon_whis) Sevdiğiniz bir kızı başkasına buyur iyilik yapıyım diye ikram ettiğinizi hiç sanmıyorum mesela. Ya da biriyle çıkarken başkasına da mavi boncuk vermedinizmi hiç? Siz şimdi kötümüsünüz?

Aslında daha da başka bir nokta varki o da Orhanın kendisi ve istekleri yerine , ailesi ve kendinden beklenileni karşılamak adına yaşamından çok ama çok ödün verdiği. Tabii bu her zaman dediğim gibi BENİM FİKRİM .

Kalın sağlıcakla. bye

zeliham
16-04-08, 11:56
ben çok beğendim bu bölümü..güneş ne kadar tatlı yaa mehmete de çok yakışıyor
ben dizimizin biteceğine inanmıyordum ama orhan o iyiliği yapınca yani alinin babasını aliye getirince dedim bitecek bu dizi çünkü orhanın iyilik yapması dizinin bitiş alameti:)
dahası selim reşat ne yaptı öyle yaa anlayamadım murat alinin çocuğu değil gibi bir şey söylendi şoktan anlayamadım:(

civik mantar
17-04-08, 08:22
Bu gece sabahlayıp ilk 7 bölümü izledim ve devam edeceğim sonuna kadar tekrar izlemeye. Bu kadar kaliteli bir dizinin bitecek olması, daha doğrusu apar topar, sanki arkasından atlı kovalıyormuşcasına bitiriliyor olması çok büyük haksızlık. Başroldeki muhteşem oyuncular için, sevgili Batuhan için, set çalışanları için, senaryoyu ilk başından sonuna kadar kurgulamış olan Gaye Boralıoğlu için, müthiş yönetmenimiz Selim Demirdelen için ve biz izleyiciler için. Erol Avcı bir daha ne kadar para dökerse döksün bu kadar kaliteli oyuncuyu bir araya toplayıp dizi çekemez. Sanırım bu oyuncular da bir daha Erol Avcı gibi amatör, amatör diyorum çünkü bu profesyonelliğe sığmaz, yapımcılarla çalışmazlar. Erol Avcı reyting uğruna diziyi bitiriyor. Oyuncular bile dizi devam etsin isterken bu yaptığı saçma. Sonuç olarak dizi bitiyor ve ben çok üzgünüm. Çünkü kalan 2 bölümde ortadaki bu kadar olay nasıl çözülecek bir fikrim yok.

Forumda dizinin bitmesiyle ilgili yazılanları okudum tekrardan, gerçekten yapılan ayıp. Başka birşey değil. Bir daha da Erol Bey bakalım bu kadar ünlü ismi bir arada toplayabilecek mi, toplasa bile bu kadar güzel bir iş çıkacak mı?

Sevgilerle

forgetmenot
17-04-08, 20:00
Aslında Bıçak Sırtı dizisinin neden bittiğine fazla kafa yormaya gerek yok.Ekranlara 3,5 beden büyük geldi.Yapımın çok iyi olması tek başına maalesef yeterli olamıyor.Tutarlı,belirli bir alt yapıya sahip,planlı,emeğe önem veren bir işletim sistemi olmadığı için titri büyük kendi küçük adamlarına,ufak tefek,ucuz ayak oyunlarına,muhtemelen yapımcı aczine kurban gitmiştir.Malum burası Türkiye.Ey seyirci sen daha ne istiyorsun?Sus otur izle işte, 150 bölüm,cadılı,dadılı,askerli,büyülü,olmadı izlerken kanser eden,kahramanlarının 30 kez ayrılıp 60 kez barıştığı ağdalı,belirli bir teması olmayan,seyirciyi aptal yerine koyan, caaanım(!) Türk dizilerini!

strepsils
18-04-08, 00:03
Forget, çok ama çok haklısın. Yorumuna ve anlatımına bayıldım. Aynen katılıyorum.

Bu dizinin bazı seyredenleri bile bu diziyi tam manasıyla anlayamıyorlar, nerde kaldı ki ........ neyse yorumumu silerler o yüzden rahat bir iç bile dökemiyoruz duygularımızı burda bile açıklamamıza müsade yok. Yaşasın DEMOKRASİ:happy0064

kassandra
18-04-08, 10:29
çabuk bitmesi daha iyi değil mi? dizilere zaten ikinci sene yaramıyor. uzayan dizilerin tadı kaçıyor.

İkinci sene devam etmesi gerekmiyor, bu değil ki bizim derdimiz.
Sorun şu; evet çabuk bitiyor ,ve böyle bir dizi bu kadar çabuk bitmeyi hak etmiyor.
Yerinde ve kararında bitmeli, doğru.Ama şu anda o kararda değil ki, daha anlatılabilir , izlenebilir çok konu,çok sahne var. Biz daha "Üff , hep aynı konular, sıktı artık, bitirsinler" demiyoruz ki, diyemiyoruz, her bölüm ayrı bir güzellikte,heyecanda, her oyuncu ayrı bir etkileyicilikte çünkü.Daha sıkılmamıza çok vardı. Ya da alışkanlıktan da değil diziyi izlemek bizim için, hakikaten zevk alıyoruz izlerken hala. İşte bu yüzden en azından 10- 15 bölüm daha fazlasını hak ediyordu bu dizi.
Bakın mesela binbir gecenin sürekli izleyicisi olduğum halde, dizinin bitmesine ses çıkarmam, çünkü kabak tadı veriyor benim için artık. Hakikaten bazı diziler için dediğiniz doğru.Ama bu dizi için şu an çok erken.

Kanal D'den de , TMC den de çok soğudum, güvenimi sarstılar. Bir daha üzülmemek için ikisinin olduğu bir yapıma karşı daha temkinli yaklaşacağım, isterse en hayran olduğum oyuncular olsun içinde.

deadly_angel
20-04-08, 00:35
Aslına bakılırsa dizide pek fazla bir konu yok.Baştan bu yana hep aynı şeyleri izledik.Sanırım yapımcı firmanın beklentileri çokdaha fazlaydı reyting konusunda.Ama oyuncular bir yere kadar yetebiliyor.Erken bitecek olmasını doğru buluyorum ama tabi doğru düzgün bir final yapılacaksa.

maviçınar
20-04-08, 23:34
arkadaşlar dizinin erken bittigi falan yok bu dizisi sadece 1 sezonluktu en başındanda sonu belliymiş finalı nasıl ayparlar bilemem ama inşallah güzel bir final olur

Hirotaro
21-04-08, 02:57
Bıçak Sırtı açıkcası benim hiç izlemediğim bir yapımdı,ama gerek kadro,gerekse senaryo oldukça etkileyici görünmekteydi.
Ama bunlara rağmen benim izlememdeki en büyük sebep "pazartesi saat 22:00 de" tercih yapıyor olmamdı.Sanmasın ki kimse B.Sırtını beğenmedim.Ama eğer 1 diziye başlamışsanız hele hele 1 sezon izlemişseniz,onunla devam ediyorsunuz.
Bıçak Sırtı yayın gününün deyim yerindeyse bana göre en ağır gününe koyulmuştu,ve hala aynı günde gitmekte.
Nejat,Fikret,Vildan,Melisa,Erkan bunlar hep beğendiğim ve yaptıkları işleri iyi yapmaya çalışan insanlar.
Diyeceğim umarım B.Sırtı bitirilmez ve en başta denildiği gibi 45bölüm sürer,ancak bu noktada ufak bir detay hatırlıyorum,yanlışsam düzeltin.
Bildiğim kadarıyla B.Sırtı 45bölüm ve her bölüm ortalama 45-50dk sürecekti,acaba diyorum şu an yayın süresi 65-70dk arası,bu noktayı 30 bölümle mi hesapladılar.
Yanii 45bölümX45dk,yada 30bölümX(ort) 68dk

Atrakumas
21-04-08, 15:36
Diyeceğim umarım B.Sırtı bitirilmez ve en başta denildiği gibi 45bölüm sürer,ancak bu noktada ufak bir detay hatırlıyorum,yanlışsam düzeltin.
Bildiğim kadarıyla B.Sırtı 45bölüm ve her bölüm ortalama 45-50dk sürecekti,acaba diyorum şu an yayın süresi 65-70dk arası,bu noktayı 30 bölümle mi hesapladılar.
Yanii 45bölümX45dk,yada 30bölümX(ort) 68dk

Merhabalar

Her bölümün 45-50dk sürecenin söylendiğini ben sanmıyorum.Eğer ilk başta böyle bir şey söylenseydi ben yada diğer arkadaşlar kesin duyardık.zaten şimdilik 45-50dk lık dizi yapmak büyük kanallarda de imkansız gibi görünüyor !!!

,,,

sleepinsanity
21-04-08, 15:43
Artık varsayımlar, tahminler yapmanın bir anlamı yok sanırım, çekimler bitmiştir büyük ihtimalde. Kalan son 2 bölümümüzün tadını çıkaralım. Mesela bu bölüm Harun karakteri açısından çok vurucu bir bölüm olacak, Selim Reşat'a "baba" dediği sahneyi fragmanda izlediğimden beri çok heyecanlıyım 29. bölüm için. Keşke set fotoları da eklenseydi de bölüm öncesi inceleme şansımız olsaydı. (Başta 60 dakika denmişti bu arada bölüm süreleri için röportajlarda.)

abusra
21-04-08, 15:45
sanırım çekimlerin son günü 20 nisandı yani dün ne diyim akıllarımızda süper bir kadroyla çok güzel bir hikaye bıraktılar

ayrıca bilmiyorum belki bana öyle gelmiştir 28. bölümden önce genelde bölümler saat 12 e gelmeden bitiyordu ama 28. bölüm biraz daha uzun sürdü

civik mantar
21-04-08, 17:12
Fragmanda Harun ¨baba¨ mı diyor? Yeni bir fragman mı çıktı acaba benim izlediğimde ¨Benimle konuşurken dikkatli ol selim reşat bey!¨ diyor.

glhn
21-04-08, 17:50
evet evet fragmanın sonunda harun, sr beye 'baba' diyo hatta o sırada orhan ve mehmet de ordalar. artık ortaya çıkıyo eh sondan bi önceki bölüm ne de olsa:img-cray:

yalnız tam o sahneden sonra frg. bitiyo ya.. işte esnada bi ses duyuluyo ama tam anlamadım bi patlama sesi gibi ama olmayabilir de..:icon_whis neyse akşama öğreniriz:img-blush

ayrıca niye bölüm resimleri gelmedi anlamış değilim hayır yani nasılsa son bölümler diye artık boşluyolar mı:img-tomat

sleepinsanity
21-04-08, 18:54
Evet Mehmet ile Orhan'ın gözü önünde ayakta kafa tutarken "baba" diyor dün izlediğim fragmanda, ilave etmişler bu sahneyi sonuna. Bir de Selim Reşat'ın kendi oğluna "En zayıf halka" demesi çok üzücü. Ben olsam öyle bir babayla bir daha konuşmazdım, babam da olsa. :img-cray: Neyse Selim Reşat'ın hakkından Harun gelicek. :icon_whis Hem Ali'ye de yardımcı olacak.

Bölüm resimlerini de bir süredir boşluyorlar zaten nedense. :icon_whis

sorfangirls
21-04-08, 19:22
cekımler dun bıttı arkadaslar stop deyıp fınalı yaptılar. artık bundan sonra hıc bırsekılde gerı donusu yoktur bu durumun. bızler de sadece uzuldumuzle kaldık ama bu dızı ve bu ekıple de cok sey kazandık.

yenı fragmanı ızlemedım ben eee artık herseyın baglanması gerek bu bolumde olaylar ortaya cıksın kı son bolumde de cozume kavussun. bıldıgım kadarıyla cok guzel bır fınal bızı beklıyormus :img-wink:

felice
22-04-08, 00:32
Çok etkileyici bir bölümdü bu akşamki... Mahir Günşıray mükemmeldi. Tüylerimi diken diken etti resmen. Biter bitmez final bölümünün fragmanını verdiler. Çok çok hüzünlü görünüyordu. Umarım o kadar hüzünlü bitmez. İçim gitti bittiği için. Ama pek çok dizi gibi suyu çıkmadı en azından. Tadında bitecek bence.

hattori ha
Ahhh bilmiyorum ki hangi sahneden, hangi oyuncudan, nereden kimden başlasam...:img-in_lo Öylesine güzel, öylesine dolu dolu, tüm duyguları olabildiğince yaşatan tek kelimeyle harika bir bölümdü. Son bölüme yaklaşıldığından ve herşeyin çözümlenmesi gerektiğinden, soluk kesen bir tempo vardı ve bu bana, oyuncuların da desteğiyle inanılmaz bir keyif yaşattı. Mahir Günşiray, Fikret Kuşkan, Nejat İşler ne diyeyim hepsini ayakta alkışlıyorum. Resmen oyunculuk şov yaptılar ilk bölümden bu yana.Ömür'ün, Numan'a baba dediği sahnede gözyaşlarımı tutamazken, Ali'nin Dna sonucunu aldığı ve lunapark sahnelerini... ise yüzümde kocaman bir gülümsemeyle izledim. Az önce izlediğim son bölüm fragmanı ise çok dokunaklı bir final izleyeceğimizi gösteriyor... Gönül isterdi ki bu keyif daha uzun sürsün. En azından planlandığı zamanda bitseydi. Yine de tüm ekibe bize 30 bölümlük baştan sona buram buram kalite kokan her bölümü sinema filmi tadında bir dizi izlettirdikleri için çok teşekkürler....

ayışıgı
cekımler dun bıttı arkadaslar stop deyıp fınalı yaptılar. artık bundan sonra hıc bırsekılde gerı donusu yoktur bu durumun. bızler de sadece uzuldumuzle kaldık ama bu dızı ve bu ekıple de cok sey kazandık.

yenı fragmanı ızlemedım ben eee artık herseyın baglanması gerek bu bolumde olaylar ortaya cıksın kı son bolumde de cozume kavussun. bıldıgım kadarıyla cok guzel bır fınal bızı beklıyormus :img-wink:
+
Hiçde güzel bi Bölüm Beklemiyo Bizi yeni izledim Gelecek Hafataki Bölümü yani final Bölümü hatta Fragmanı Videoya Aldım Malesef Tms Bu Diziyide Böylelikle Bitirdi arkadaşlar Başımız sağ olsun Dizide Bitti......

Rabish
22-04-08, 00:34
Bu aksamki bolum kesinlikle en heyecanli bolumlerden biriydi. Ozellikle son dakikalari diken ustunde izledim .. Son bolumlerin tadini en iyi sekilde çikarmaya çalistim, ve bu guzel dizinin bittigi için çok uzgunum.
Haftaya yayinlanacak bolumun fragmaninda "final" yazisini gormek beni bu durumu bildigim halde uzdu :img-cray:

Bu bolumun birçok sahnesi çok vurucuydu ama içimden ele almak gelmiyor cunku BS bitiyor :(

Butun ekibe hersey için çok tesekkurler.

kualo
22-04-08, 00:44
ben az önce öğrendim finalmiş haftaya hiç değilse mayıs sonuna dek sürer diyodum cidden çok kaliteli oyunculardan ve öyküden oluşan harika bir dizi :love05:buraya pek yazmadım ama hemen her hafta izledim diziyi ve final olduğunu öğrenince de epey şaşırdım

bu ypımda emeği geçen herkese teşekkürler malu ülkemizde buklada güzel ve seviyeli pek dizi yok

sleepinsanity
22-04-08, 00:52
Ama pek çok dizi gibi suyu çıkmadı en azından. Tadında bitecek bence.

bıldıgım kadarıyla cok guzel bır fınal bızı beklıyormus :img-wink:

Çok güzel bir finalin bizi beklediğinden o kadar emin oldum ki bu gece. Bence de tadında bitiyor kesinlikle.

Baştan sona kadar öyle güzeldi ki bu bölüm. Numan'ın Ömür'ün ağzından baba kelimesi duyduğu andaki ifadesi uzun bir süre gözlerimin önünden gitmeyecek sahnelerden biri oldu. Harun'un hayatı, yaşadıkları seçilen replikler ve Mahir Günşiray'ın oyunculuğuyla bu kadar gerçekçi bir hayat halini alabilirdi bir bölümde. Öte yandan Ali'nin kızgınlığı, duygulanma anları, mutlulukları bu kadar mı hayatından içinden, gerçekçi olabilirdi... Orhan ile Mehmet'in gerçek iki kardeş gibi yanyana durarak birlikte mücadeleleri, gerçeğe adım adım birlikte yaklaşmaları çok güzeldi. Nisan'ın sonunda kendine ait bir yaşam sürmeye başladığını, yalanlardan, sahte hayatlardan tam anlamıyla kurtulduğunu izlemek de çok güzeldi. Her şartta yanyana duran Güneş ve Mehmet de... Resti çekip giden Gönül Hanım ve hırslarına yenik düşen, saltanatın yıllar önce çöküşünü kabul edemeyen aynı koşullarla hayatını sürdürmeye çalışan koca bir adamın çöküşü de...

Ele alacak, üstünde konuşulabilecek öyle çok konu var ki gene dolu dolu geçen bir 29. bölümün ardından...

Tek çekincem Ali'nin herşeyi arkasında bırakarak gidecek olması. Kendi adıma, gönlüm istiyor ki Ali-Murat-Nisan açısından mutlu bir son yaşatsınlar bize... Senaristlerin daha önceki dizilerinin sonlarını mutlu bir sonla bitirdiklerini düşününce içim rahatlar gibi oluyor ama fragmanın üstüne çok da emin olamıyorum. Tek bildiğim Bıçak Sırtı'nın değil sadece TMC'nin, Tv ekranlarının tarihinde en kaliteli dizilerinden biri olduğu... Final bölümü fragmanının üstüne olayı özetleyen repliklerle Erkan Can seslendirmesi de çok yakışmış.

sorfangirls
22-04-08, 01:00
fınal cok guzel suprız olucak dedıler gercektende oyle galıba unutulamıycak muthıs bır fınal bızı beklıyor galıba :( ben fragman aldatmacası dıye dusunuyorum ama dogruda olabılır 1 bolumde toparlayamayız dıyerek onlar ıcın en kestırme yol olan alıyı uzaklastırma sanhesınıde yazmıs olabılırler kı dılerım boyle bırsey olmamıstır.

bolum ıse ızledıgım en muhtesem bolumlerden bırı oldu sona 1 kala muthıs bır sahneyle son buldu buyuk ıhtımalle harun kendısıne ates ettı gıbı gelıyor bana.

Zeynep-
22-04-08, 01:01
Çok güzel bir finalin bizi beklediğinden o kadar emin oldum ki bu gece. Bence de tadında bitiyor kesinlikle.

Baştan sona kadar öyle güzeldi ki bu bölüm. Numan'ın Ömür'ün ağzından baba kelimesi duyduğu andaki ifadesi uzun bir süre gözlerimin önünden gitmeyecek sahnelerden biri oldu. Harun'un hayatı, yaşadıkları seçilen replikler ve Mahir Günşiray'ın oyunculuğuyla bu kadar gerçekçi bir hayat halini alabilirdi bir bölümde. Öte yandan Ali'nin kızgınlığı, duygulanma anları, mutlulukları bu kadar mı hayatından içinden, gerçekçi olabilirdi... Orhan ile Mehmet'in gerçek iki kardeş gibi yanyana durarak birlikte mücadeleleri, gerçeğe adım adım birlikte yaklaşmaları çok güzeldi. Nisan'ın sonunda kendine ait bir yaşam sürmeye başladığını, yalanlardan, sahte hayatlardan tam anlamıyla kurtulduğunu izlemek de çok güzeldi. Her şartta yanyana duran Güneş ve Mehmet de... Resti çekip giden Gönül Hanım ve hırslarına yenik düşen, saltanatın yıllar önce çöküşünü kabul edemeyen aynı koşullarla hayatını sürdürmeye çalışan koca bir adamın çöküşü de...

Ele alacak, üstünde konuşulabilecek öyle çok konu var ki gene dolu dolu geçen bir 29. bölümün ardından...

Tek çekincem Ali'nin herşeyi arkasında bırakarak gidecek olması. Kendi adıma, gönlüm istiyor ki Ali-Murat-Nisan açısından mutlu bir son yaşatsınlar bize... Senaristlerin daha önceki dizilerinin sonlarını mutlu bir sonla bitirdiklerini düşününce içim rahatlar gibi oluyor ama fragmanın üstüne çok da emin olamıyorum. Tek bildiğim Bıçak Sırtı'nın değil sadece TMC'nin, Tv ekranlarının tarihinde en kaliteli dizilerinden biri olduğu... Final bölümü fragmanının üstüne olayı özetleyen repliklerle Erkan Can seslendirmesi de çok yakışmış.

Aysucum katılıyorum yorumuna tamamen:)

final olması kötü ama en azından tadında bitior :img-icecr uzatmanın alemide yoktu zaten :good:

güzel bir final olacak eminm ben :good: gerçekten erkan canın seslendirmesine bayıldım :img-in_lo

Zeynep-
22-04-08, 01:03
fınal cok guzel suprız olucak dedıler gercektende oyle galıba unutulamıycak muthıs bır fınal bızı beklıyor galıba :( ben fragman aldatmacası dıye dusunuyorum ama dogruda olabılır 1 bolumde toparlayamayız dıyerek onlar ıcın en kestırme yol olan alıyı uzaklastırma sanhesınıde yazmıs olabılırler kı dılerım boyle bırsey olmamıstır.

bolum ıse ızledıgım en muhtesem bolumlerden bırı oldu sona 1 kala muthıs bır sahneyle son buldu buyuk ıhtımalle harun kendısıne ates ettı gıbı gelıyor bana.

Ayfercim haklısın :good:

bence fragman aldatmacası :good: finalin bu şekilde ali gidecek ve bitecek olarak düşünmüyorum ben :good: ali hakettiği mutluluğu bir şekilde yaşayacak bence :good:

rain 1907
22-04-08, 01:03
finali görünce şaşırmadım zaten beklenen birşeydi.bence iyi de oldu çünkü bir sezon daha uzasa tadı kaçacaktı.

ama anladığım kadarıyla pek te mutlu bir final olmayacak.ali nisan a mektup bırakıp gidiyor sanırım.bu da demek oluyor ki murat ı alamadı.ama nasıl alamaz onu da merak edyorum:icon_whis

ama bir de şu var Ali murat ı alsa bile murat onu baba gözüyle göremeyecek ki.o orhanı babası biliyor,bunca sene onu baba olarak sevmiş.Ali sadece oğlunu almakla kalcaktı o da kağıt üzerinde.yani bence boşuna bir çırpınıştı onunki.

finalde en merak ettiğim Numan ve Leyla ne olacak ? :) bari onlar mutlu olsun.:img-blush

Zeynep-
22-04-08, 01:05
Bu aksamki bolum kesinlikle en heyecanli bolumlerden biriydi. Ozellikle son dakikalari diken ustunde izledim .. Son bolumlerin tadini en iyi sekilde çikarmaya çalistim, ve bu guzel dizinin bittigi için çok uzgunum.
Haftaya yayinlanacak bolumun fragmaninda "final" yazisini gormek beni bu durumu bildigim halde uzdu :img-cray:

Bu bolumun birçok sahnesi çok vurucuydu ama içimden ele almak gelmiyor cunku BS bitiyor :(

Butun ekibe hersey için çok tesekkurler.

kaliteli bir dizi sundukları için ve bozamadan bitirdikleri için teşekkürler :good

final olmasına hem üzüldüm hem sevindim ama tadında bırakılmasından yanayım :icon_sorr

güzel bir bölümdü :img-in_lo çok keyif alıyorum bu diziyi izlemekten ve harika oyunculukları görmekten :img-icecr

sleepinsanity
22-04-08, 01:09
Benim de kendi tahminim final fragmanının yanıltıcı olduğu, bununla beraber kesinlikle emin olamıyorum, kestiremiyorum sonunu, sadece mutlu bir son arzuluyorum. Her şey olabilir ama gerçekten de. Bir ihtimal, Ali giderken Nisan ve Murat'ın onu bir şekilde bulmaları ve gitmesine engel olmaları.

Rabish
22-04-08, 01:09
Final bolumunu umuyorum ozenle hazirladilar, havada kalan konularla bitmesin dizimiz .. Gerçi fragman baya etkileyici olmus, ayni etkiyi bolumde yaraticak insallah.
Tum karakterlerin durumun ne oldugunu bildigimiz açiklayici ve umarim mutlu bir son olur. (Ve mumkunse bir adet Mehmet&Zerafet sahnesi:img-blush :img-hyste)
Fragmana bakarsak kotu bir son dusunebiliriz ama bence fragmandaki olaylardan sonra zaman atlamasi olabilir veee .. mutlu son :good:

civik mantar
22-04-08, 01:22
--Sadece tahmin ama istemeden spoiler içerebilir--

Felaket tellahlığı yapmak istemem ama mutlu sonla bitmeyecek dizimiz sanırım. Fragmanı internette indirirken mektup geçerken durdurdum gerçekten gideceğini ve oğlunu alamadığını yazmış. Sanırım mahkeme kararı Murat'ın vermesini istiyor ve Ali de buna razı olmuyor, oğlunu mahkemeye sürüklemeyi ve ona kararı 10 yıl önce verilmiş bir soruyu sormayı istemiyor. Belki Nisan Ali giderken onu durduracak Haydarpaşa'da (Ali bir sahnede Haydarpaşa'da bekliyordu.) Ama süprizler de olacaktır. Şu ana kadar yer yer hüzünlü, yer yer mutlu bir dizi izledik. Sonu hüzünlü ve çarpıcı olacak tahminimce.

--Tahmin sonu, spoiler verdiysem özür dilerim.--

Bu akşamki bölüm ise her zamanki gibi mükemmeldi. Sinema filmi tadındaydı gene. Oyunculuklar ayakta alkışlanacak türdendi. Ömür'ü oynayan kızdan Mahir Günşiray'a bütün oyuncular oyunculuklarının zirvesindeydiler. :happy0064:happy0064 alkışlıyorum bütün ekibi...

sleepinsanity
22-04-08, 01:37
civikmantar haklısın gerçekten de. Fragman yanıltıcı olabilir demekle çok iyimser davrandık sanırım. Fragmanı yeniden izleyince, çok özenle hazırlanmış olduğunu farkettim fragmanın. Erkan Can'ın ağzından dinlediğimiz sahne dizinin içindeki sahnelerle birebir örtüşüyor gerçekten de... Ali mahkemeden vazgeçip gidecek gitmesine de gerçekten gidecek mi acaba... :img-cray:

Fragmandaki hikayeyi fragmanı izlemeyenler ve izlemeyecekler için ben de spoiler butonları arasında yazayım:

"Zamanın birinde iki kadın varmış... İkisinin de birer bebeği. (Murat) Birininki ölmüş. Diğer asıl anne uyurken kapmış bebeği, tutmuş bu bebek benim diye. İkisi de ispatlayamıyorlar meseleyi. (Orhan ve Ali) Demişler Süleyman'ın adaleti meşhurdur, ona gidin siz en iyisi. Bunlar da kalkmışlar Süleyman'ın huzuruna varmışlar. Süleyman (mahkeme) duruma bir bakmış şöyle, düşünmüş taşınmış, sonunda demiş ki: "Bana bir balta getirin." Demiş ki Süleyman: "Ben şimdi bu çocuğu baltayla ikiye böleceğim ortadan. İkinizin de isteği olacak böylece." Süleyman almış baltayı kaldırmış havaya, tam indirecekken asıl anne atmış çığlığı işte.. Durun demiş durun. Ben yalan söyledim, kıymayın bebeğe. O bebek benim değil, bu kadının bebeğidir. Anlayacağın asıl anne çocuğu tamamen kaybetmektense ayrı kalmaya razı olmuş. Tıpkı Ali'nin yaptığı gibi..."

Ali'nin kararını anlayabiliyorum. Ama en başından beri söylediğimiz de bir gerçek vardı ortada. Bir insandan hayatıyla, nereden geldiğiyle ilgili tüm gerçeklerin saklanılması o kadar kötü bir şey ki... Ya da bu ne kadar doğru? Kısacası Murat'ın yerinde olmak istemezdim... Ben kendi adıma doğru olanın ne pahasına olursa olsun, getirisi-götürüsü ne olursa olsun, gerçeklerin gerçekleri bilmeyen kişi tarafından öğrenilmesi olduğunu düşünüyorum. Tabi dizinin sonu, ne benim veya bir başkasının doğrularına bakacak, ne de zaten hayat her daim doğru olanların yapıldığı bir yer...

Etkileyici, duygusal, ikilemlerin, kararsızlıkların bol bol yaşandığı unutamayacağımız bir final bölümü izleyeceğiz sanırım gerçekten de...

civik mantar
22-04-08, 03:28
Aslında fragmanda Orhan da ağlıyor. Belki de Ali'nin mektubu ve gidişi Murat'ın kararından öncedir. Çünkü Orhan'ın ağlaması ve Murat'a sarılması daha çok bir veda gibi geldi. Belki de içimden öyle geliyor, öyle olmasını istediğimden. Bilmiyorum. Kafam çok karıştı şimdi ve bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum.

civik mantar
22-04-08, 05:47
--Yine spoiler olabilir--

yeni bir fikir edindim daha doğrusu internette fragmana yorum olarak yazılmış ve bana mantıklı geldi. Murat gara gidecek ve Ali'ye ¨Gitme baba!¨ diyecek, çünkü Ali'yi artık Nisan bile durduramaz. Kalmasını sağlayacak tek kişi Murat.

Şimdi düşünüyorum Ali gidiyorsa Orhan niye ağlıyor? Zil takıp oynaması lazımdı. Demek ki Murat gerçeği öğreniyor ve Ali'nin kalmasını sağlıyor fragman da bizi ters köşeye yatırmak istiyor.

--Tahmin sonu, spoiler verdiysem özür dilerim.--

Ya arkadaşlar benim kafa baya bi karışık. :) Yarın tahminimce forumda bol bol yeni teoriler okuruz... Umarım yani :)

civik mantar
22-04-08, 06:19
Arkadaşlar üşenmedim Ali'nin mektubunun fragmanda gözüken kısmını yazdım. Okunmayan yerlere ...'lar koydum ama büyük bir kısmı okunuyor. Spoiler uyarıları da koydum ki sadece merak edenler baksın. Sonra mesuliyet kabul etmem :)

Çok ciddi spoiler içerir!

Günaydın sevgilim. Sevdiğim. Nisan’ım. Şimdi yazacağım … Daha kolay bir yolu yok. Varsa da ben bilmiyorum. Hepimizin yerine bir karar aldım. Buradan gitmeye karar verdim.

Çünkü benim için bir çözüm yok. Ben artık oğluma uzaktan bakmaya, ona sözde abilik yapmaya dayanamıyorum. Böyle yapamıyorum Nisan. Ama onun dünyasını yerle bir de edemem. Oğlumu kendi ellerimle mahkemee sürükleyip, sen seç babanı diyemem. Koca koca insanların, kanunların çözemediğini ... oğlan mı çözecek?

Çok ciddi spoiler sonu.

ntor
22-04-08, 08:43
Yazıklar olsun, bu kadar güzel bir diziyi 9 bölüm daha yayınlamak varken 5-6 bölüme sığdırlar. bu kadar emek boş. neyseki bitiyor.

demetarss
22-04-08, 09:00
Türkiyenin en başarılı, mesleğini sorumlulukla yapan en gerçek oyuncuları, Türkiyenin en vurucu repliklerini yazan, karakterlerini yaratan, hikayeyi doğru kurmayı başaran senaristleriyle birleşerek bir dizi yarattılar. Ama bu en başarılıların bir araya gelmesi yine birşeylere yetmedi. Sanırım insanlara "fazla"gelen bir dizi olduğu için haftaya final bölümünü izleyeceğiz.

Dün akşamki bölüm yine oyuncuların başarıyla altından kalktığı sinema tadında özel bir bölümdü. Sadece birşeylerin aceleye gelmesiyle sindirilmesi gereken konular hızlı geçilmek zorunda kalıyor..

Fragmanı izledim, yukarıda fragmana ait atladığım ayrıntıları yazan arkadaşları (ki kendilerine spoiler özeni için çok çok teşekkürler) okudum ve görünenin mutlu bir son olmadığı fikrine bende daha yakınım ama burada dizinin en başından beri amaç babalık kavramını incelemekti. Dolayısıyla senaristlerimizin olaya nereden baktıklarını haftaya göreceğiz ve beklenmedik bir sürprizle de karşılaşabiliriz.

Nasıl sonlanırsa sonlansın bu dizi için emek veren tüm ekibe teşekkür etmek lazım. Türkiyede doğru ve kaliteli işlerin yapılabileceğini (reytinge yenik düşsede) bir kez daha kanıtladılar bizlere. İnsanlara beklediklerini vermektense inandıkları için savaşmaya devam eden insanlar oldukça daha güzel noktalara geleceğimize olan inancımı koruyorum..

Keyifli paylaşımlar dilerim...

gamlibaykusss
22-04-08, 09:25
Dizinin mutsuz bir sonla bitmek üzere planlandığı ortada ama beni en çok üzen
sonun neredeyse TMC nin bir diğer dizisinde Nejat İşler'in rol aldığı karakterin gidişiyle aynı olması bir tek fonda " vakit tamam seni terkediyorum..." eksik,
bu yüzden bu h afta boyunca bize hiç kulak vermeyen yapım şirketine bu konudaki tepkimi de dile getireceğim , böyle özenle hazırlanmış diziye böylesi tekrar eden bir final yakışmaz. Belki hiç bir şeye etki edemem ama durumun farkında olduğumu ortaya koyarım. Burada paylaşmamın sebebi benzer düşüncede olanlar varsa yalnız olmadıklarını görüp harekete geçmeleri...

abusra
22-04-08, 10:00
bizde kendi kendimize daha olay muarata söylenecek murat bunu siindirecek falan diyodum hiç aklımıza söylemeyecekleri gelmemişti

peki söylemezlerse 30 bölümde ne oldu
hiççç nisan mutsuz ali mutsuz bitek mehmetle güneş var onlarda olmasalardı daha iyiydi yani

fragman bana göre çok açık mutsuz sonu ilan ediyo ama genede yok bee mutlaka bişeyler olur diyo zihnimce bi ses bari murata ali babası old söyleyemiyorsa nisanla mutlu olsalardıda bi gülen yüz görseydik:icon_sorr

hewal
22-04-08, 11:02
Dizinin mutsuz bir sonla bitmek üzere planlandığı ortada ama beni en çok üzen
sonun neredeyse TMC nin bir diğer dizisinde Nejat İşler'in rol aldığı karakterin gidişiyle aynı olması bir tek fonda " vakit tamam seni terkediyorum..." eksik,
bu yüzden bu h afta boyunca bize hiç kulak vermeyen yapım şirketine bu konudaki tepkimi de dile getireceğim , böyle özenle hazırlanmış diziye böylesi tekrar eden bir final yakışmaz. Belki hiç bir şeye etki edemem ama durumun farkında olduğumu ortaya koyarım. Burada paylaşmamın sebebi benzer düşüncede olanlar varsa yalnız olmadıklarını görüp harekete geçmeleri...

Benimde aklıma ilk gelen bu oldu ama birde Gaye-Neşe hanımların çok iyi bildiğimiz başka huyları gelince aklıma ne kadar tatminkar olmasada son 15 dklık herşeyin tozpmebe olduğu finalleri geldi aklıma ...

Zerda
Bim
Hırsız Polis
finallerini düşünüyorumda dediğim gibi 15 dk.da her KONUYU sözümona mutlu sona bağlarlar...

İLK BÖLÜMLER PÜR DİKKAT DAHA SONRA DENK GELDİKÇE İZLEDİĞİM diziyi ileride düşündüğüm zaman aklıma sadece muhteşem oyuncu kadrosu ve oyunculuklar gelecek senaryomu :img-pilot:img-pilot:img-pilot:img-pilot

NiliWerda
22-04-08, 11:03
Numan beyin anlatacağı hikaye çok acıklı geçekten,
Daha önce okumuştum bu hikayeyi bir kitapta,
Tüylerimi diken edecek bir hikayedir,

Muratın babasının Ali olduğunu bilmeden bu dizi bitecek bu belli oldu bu hikayeyle,
Ama işin en kötü tarafı;
Nisanın Aliyle evlenmesi oldu belkide,
Çünkü şimdi Muratın velayeti Orhana kaldı.

Alide babası olduğunu Murata, Murat büyüyünce söyler :img-wink:

Belki dizinin sonunda büyüüüük bir zaman atlaması yaparlar:)
Ve bizde görmüş olurduk.

Bunu yapabilirlermi acaba? (Tabii benimkisi sadece bir hayaldi:()

sleepinsanity
22-04-08, 12:36
Fragmanda gösterilen final bölümündeki olayların genel hatları ama tabiki de sona giden önemli ayrıntılarda belki de mutlu sona giden bir şeyler saklıdır. Bir de Ali'nin tüm hayatı İstanbul'da değil mi, uzakta bir akraba yakın da görmedik ki hiç. Nereye gidiyor tek başına trenle, nerede kalacak. Belki de Orhan gerçeği anlatıyordur bir ihtimal Murat'a? Ali'nin mahkemedeki babalığından etkilenip kendini sorumlu hissediyordur, malum artık baba baskısı da kalktı üstündeki? Bunun üzerine de Murat'ın gönlü Ali'nin gitmesine el vermez. Murat'ın gerçekleri öğrenmesi lazım ama bir şekilde diye düşünüyorum hala. :icon_sorr
Doğrusu Aliye'nin bir kopyası olmasını da istemiyorum ve bir kopyası olmadığına inanmak istiyorum. Kesinlikle Ali'nin gitmesini engelleyecek tek insan Murat olacak.

civik mantar
22-04-08, 13:10
Numan'ın anlattığı hikayenin bir benzerini internette okudum. O versiyonunda Hakim iki anne adayına diyor ki ¨Çocuğu iki kolundan tutup çekin kimin elinde kalırsa çocuk onundur.¨ İki anne çocuğu karşılıklı çekiyorlar kollarıdan. Çocuğu büyüten anne onun acı çekmesine dayanamıyor ve bırakıyor. Gerçek anne ümitle hakime bakyor ama hakim "çocuğun canının yanmasına dayanamayan kadın onun gerçek annesidir!" diyor.

Bu da bir çok şey anlattı bana düşünecek olursak... Ali, en başından beridir Murat'ın canı yanmasın, o üzülmesin diye uğraşıyor. Bakalım neler olcak.

Bu arada Harun intihar etti yani S.Reşat yaşıyor. Bu durumda Orhan'ın gerçeği açıklama şansı yok Murat'a. S. Reşat mahkemede oturuyor fragmana bakarsanız.

rollick
22-04-08, 15:27
her ne kadar çok acıklı bir final izleyeceğimizi gösteren bir fragman izlemiş olsakta bence dizi mutlu sonla bitecek.Ali nisan murat üçlüsü ayrılmayacaklar son anda bir şekilde bağlarlar mutlu sona.ben öyle düşünüyorum.aliyenin kopyası bir final olmayacaktır yani kimse bir yere gitmeyecek.Tmc böyle ters köşeye yatırmayı sever.Hatırlarsanız aliyenin fnal set fotoları tüm tüyolar aliye ve sinanın yeniden birlikte olacaklarına yönelikti.ama tabii benimkisi tahmin belki yine bir "vakit tamam seni terkediyorum" sahnesi izlicez.bekleyip görelim bakalım

Dahliamb
22-04-08, 15:47
gerçekten harika bi bölümdü.her sahnesinde biticeğini akıllara düşürerek biraz hüzün yaratsada çok hoş bi bölümdü.final bölümünün fragmanındada sanırım Ali gidio:(yani bnm anladğm o.hüzünlü bi final bizi beklio.inş Mehmet ve Güneş çiftinn sonu mutlu mesut biter.onları öle aklımda bırakmak istiom..bitmeyi hak etmeyen bi dizi ama malesf gerçekler acı.

pembeinci
22-04-08, 15:49
Dizi boyunca takip ettim ama yeni üye olduğum için çok da yorum yazamadım.
Ama bu dizi böyle bitmemeliydi başladığı zamanı heyecanımı hatırlıyorum. Şimdi bu kadar sıradan bir diziye dönüşmüş olmasına zaten iannamıyorum o ayrı. bari sinema keyfinde bir final izletselerdi bize. Değişik gerçek güzel bir sonu olsaydı. Vakit atmam seni terk ediyoruma doğru ilerlediği çok açık finalin. yazık oldu bence. TMCnin tipik hareketi olduğuna da katılıyorum ayrıca.

Atrakumas
22-04-08, 16:16
Bıcak Sırtı Efsanesi
Zamanın birinde iki kadın varmış,ikisininde birer bebeği.

Birininki ölmüş,diğeri asıl anne uyurken kapmış bebeği tutturmuş bu bebek benim diye.ikiside ispatiayamıyorlar meseleyi.
Demişler süleymanın adaleti meşhurdur ona gidin siz en iyisi.bunlar da kalkmışlar süleymanın huzuruna varmışlar.

süleyman duruma bir bakmış şöyle düşünmüş taşınmış.sonunda demiş ki bana bir balta getirin.
Demiş ki süleyman ben şimdi bu çocuğu baltayla ikiye bolucem ortadan ikinizin de istediği olucak böylece.
Süleyman almış baltayı kaldırmış havaya tam indirecekken asıl anne atmış çığlığı işte,durun demiş durun ben yalan söyledim kıymayın bebeğe o bebek benim değil bu kadının bebeğidir.

Anlicağın asıl anne çocuğu tamamen kaybetmektense ayrı kalmaya razı olmuş,tıpkı alinin yaptığı gibi....

glsmk
22-04-08, 17:49
fragmanı izlediğim anda "bu adam illaki oynadığı dizilerin sonunda bir yere gitmek zorundamı" diye düşündüm.resmen uyuyamadım gece. ama sonra düşündümde ali nisanı,muratı, güneşi, babasını bırakamaz, bence geri döner .ya da ne bileyim zaman aşımı falan olur, bir yıl sonrasını gösterirler.

bilmiyorum.inşallah öyle olur.:img-cray:

suri06
22-04-08, 18:00
fragmanı izlediğim anda "bu adam illaki oynadığı dizilerin sonunda bir yere gitmek zorundamı" diye düşündüm.resmen uyuyamadım gece. ama sonra düşündümde ali nisanı,muratı, güneşi, babasını bırakamaz, bence geri döner .ya da ne bileyim zaman aşımı falan olur, bir yıl sonrasını gösterirler.

bilmiyorum.inşallah öyle olur.:img-cray:

Aynen bende aynı şeyi düşündüm Aliyede de gitmişti.Bencede ailesini Nisanı nasıl bırakıp gider Numanın okuduğu hikaye ye göre gidiyo :img-cray:
Bu arada Atrakumas saol efsane hikaye yi yazdığın için
Hep finallerde bir şaşırtmaca oluyo umarım gitmez gittiysede yoldan döner

Orhana nasıl gıcığım kinliyim anlatamam aynı zamanda selim reşata da
Son kısımdaki silah sesinin ya yanılmaca yada Harun Kendini vuruyo
cünki fragmanda mahkemede hepsi vardı
Eğer Ali giderse cok üzülürüm:img-cray:

evan_fun
23-04-08, 09:58
ya dizimiz ciddi ciddi bitiyor:icon_sorr
bunu kaç hafta öncesinden bilsekte fragmandaki final yazısını görmek gerçekten beni çok üzdü yani hep bi umut belki bitmez diye bekledim ama olmadı bıçak sırtıda bize veda eidyor
bu dizi gerçekten çok kaliteli oyunculardan oluşmuştu yani bu muhteşem ekibi çok arıycaz ama ben hepsine bize böyle mükemmel bir dizi sundukları için çook tşk ediyorum

angel78
23-04-08, 11:38
Sabahdan beri aklımdan geçenleri forum sayfasına yazmak için sabırsızlıkla bekliyorum.İşte o an:

Dün gece jet hızıyla geldi geçti.Diyaloglar o kadar akıcı idi ki aradaki duyguyu kaçırmamak için tam konsantre izledim diziyi.Dizi bitince bir oh çektim.Bu hızlandırılmış tempo beni oturduğum yerde yordu.Mehmet sahneleri çok azdı. Ama olan sahnelerde Mehmet herzamanki gibi performasını konuştu.Aslında tüm oyuncuları ayakta alkışlıyorum.Hepsi birbirinden değerli.Karakterlere gelince;

Mehmet;Güneş'in babasına sahip çıkması,bizimle kalır demesi çok etkileyiciydi. Sonuçda sadece sevdiği kadının mutlu olması için hayatına bir başka birini daha dahil ediyor.Mehmet'in Güneş'i ne denli çok sevdiğini göstermiş oldu böylece.Birde son sahnede Mehmet Günsür'ün oyunculuğu muhteşemdi.Bir an için serseme döndüm.Bir Mehmet'e bakıyorum bir Orhan'a.Mehmet Günsür ve Fikret Kuşkan o kadar başarılıydılar ki hangisine bakacağımı şaşırdım.O sahnede önce kızgınlık,sonra şaşkınlık daha sonrasında belirsizlik hali vardı.

KIZGINLARDI çünkü Harun'un aile içine sinsice girip,kendilerini tuzağa düşürdüğünü öğrendiler.

ŞAŞKINLARDI çünkü Harun'un üvey abileri olduğunu öğrendiler.

BELİRSİZLİK içindeydiler çünkü eee tüm bunları öğrendik şimdi ne olucak???

İşte bu çok zor sahnede Mehmet ve Fikret bana göre büyüdü çok büyüdü.O ruh halini vermek,duygudan duyguya geçmek kolay değildir.Ancak işin erbabı olmaları gerekir ki bu da reddedilmeyecek bir gerçek

Harun'un şu diyaloğu beni bu gerilimden kurtarıp bir an olsun güldürmeyi başardı.Mehmet'e dönüp,

''Bana da abi der benide abin kadar sever misin?Ne olsa ortak yanımız çok. Bende abin gibi yalan söylüyorum.'':happy0064

Bittim bu cümleye ya.Haklı yani.Harun tıpkısının aynısı Selim Reşat.Babası gibi entrika içinde,gizli ve haince planlar yapıyor,hedefe ulaşmak için her yolu mübah sayıyor.Daha ne olsun.Orhan ve Harun da yalancılıkla birbirleriyle yarışır haldeler.

Serra'nın Harun'a ilgisi olduğunu sanmıştım.Ama sadece arkadaşça sevdiğini söyledi.Harun gibi güçlü görünen bir adamın Serra karşısında gösterdiği tepkiyi ilk başta çok sert bulsamda sonrasında mantıklı geldi.Adam hayatı boyunca babası tarafından bir terkedilmişlik hali içinde olduğundan aşık olduğu kadından da böylesi bir tavır görünce dellendi tabii.

Dizide Gönül Hn tarafında bir hayal kırıklığı durumu hakimdi.Ama Gönül Hn gibi yıllardır ailenin içersinde yer alan bir kadının Selim Reşat’ı tanıyamamış olması ,onun hakkında yanılmış olması beni biraz şaşırttı.Çünkü Gönül Hn yıllardır o evin içerisinde ve Selim Reşat yıllardır aynı adam.Aşkın gözü kördür diyebiliriz bu durumda ama bu da Gönül Hn olgunluğundaki bir kadın için yeterli bir açıklama değil.Bu sebeple Gönül Hn ve Selim Reşat arasındaki diyaloglarda çok fazla inandırıcılık sezmedim.

arzu-başak
23-04-08, 12:06
Herkese merhaba...
Bu sayfaya yorum yazamasamda başından beri takip ediyorum bu yapımı...
Böylesi kaliteli oyuncular ve yapımla bir daha zor karşılaşırız diyorum...
Fragmanı izledim...anlatılan hikaye çok acıklı:img-cray:ben bu bölümü gözyaşları içinde izleyeceğim sanırım...Öncelikle bende hepinzi gibi sonunu aliye dizisine benzettim...ordada deli olmuştum,zaten sırf nejat için dayanıştım o diziye...
Ama bıçak sırtında böyle olmamalı,mutlu sonla bitmeli bu dizi,kime göre mutlu son derseniz tabiki Ali'ye göre:img-wink:Onun gitmesine dayanamam,ben hala bir umut belki murat Aliye durdurmak için haydarpaşa gider diye bekliyorum...Belkide nisan Alinin gittiğini öğrenince murata gerçek babası olduğunu söyler:img-wink:olamazmı..Keşke dizinin sonunda selim reşat ölse...çok öfkeliyim o adama...
İnşallah Murat Ali ve Nisan için mutlu sonla biter dizi..Ali bunu fazlasıyla hakediyor..Fragmanın bir sahnesinde Ali Nisana bakıp sarılıyor ya,orda gözlerim doldu...Ne güzel bakıyor öyle..
Neyse pazartesi göreceğiz neler olacağını...
iyi sohbetlerbye

glhn
23-04-08, 14:32
Çok heyacanlı bi bölümdü.Sonunda harunla ilgili gerçekler su yüzüne çıktı.Harunun Ertuğrul ailesiyle hesaplaşma sahnesi çok etkileyiciydi,replikleri beğendim özellikle orhan ve mehmete söylediği 'bu saatten sonra beni bu ailenin içine alabilir misiniz?' deyişi sonra mehmete dönüp 'mesela sen mehmet, bana abi diyebilir misin, beni abini sevebilidiğin gibi sevebilir misin? merak etme ben de en az onun kadar yalancıyım' (ki burda çok haklıydı:icon_whis)...demesi.Bu bölüme harun damgasını vurdu.

Selim reşat ise benim tüm nefret oklarımın adresi oldu.İnsan oğluna nasıl en zayıf halka der:icon_evil Yalnız gönül hanım için büyük hayal kırıklığı oldu bu evlilik:img-pilot

Umarım fragman yanıltıcıdır.Kaç bölümdür muratın gerçeği öğreneceği anı bekledik durduk.Şimdi eğer ali hiç bişey söylemeden giderse hüsrana uğrarım:kahve

Her nekadar dizinin 30.bölümde biteceğini biliyor olsam da fragmandaki final yazısını görünce içim burkuldu:img-cray: Sanırım son ana kadar hep bi ümit beslemişim içimde:icon_whis

Hayatla BARIS
23-04-08, 14:44
Bir radyo kanalında Batuhan Karacakaya dizinin finali ile ilgili tüyolar verdi.
Güneş ile Mehmet evleneceklermiş.
Mutlu sonla bitecekmiş dizi.Murat'ın babasına kavuşup kavuşmayacağına bir cevap vermedi ama dizinin ortada biteceğini söyledi.

civik mantar
23-04-08, 14:51
Mutlu sonla bitecekmiş dizi.Murat'ın babasına kavuşup kavuşmayacağına bir cevap vermedi ama dizinin ortada biteceğini söyledi.

Mutlu son ama Orhan ve Murat için mi yoksa Ali için mi? Murat Ali'yi hemen babası olarak kabul etmeyecektir. Neyse izleyip göreceğiz.

Ben de bir tüyo aldım, bir arkadaş dizinin final bölümü çekimlerine rastlamış Haydarpaşa'da. Fazla bir şey söylemek istemiyorum heyecanı kaçırmamak adına ama dizimiz mutlu sonla bitiyormuş. Öyle görmüş çekimleri izleyen arkadaş.

nes_rial
23-04-08, 17:01
Son bölümü izleyemedim ben arkadaşlar. Ne zamandır söylemek istiyordum son bölümde de Nisan'ın kardeşinden bahsedilmedi değil mi, onu da orada unuttular.:icon_whis
Erken bitmesi özellikle bu yüzden kötü, az da olsa tamamlanmamış ve çok hızlı giden hikaye..:icon_sorr

sleepinsanity
23-04-08, 19:31
Oyunculuklar o kadar iyi ki, senaryodaki hızlandırmalardan veya senaristlerin kurgu hatalarındaki tökezmeleri bile gözüme batmıyor benim. Sanmıyorum ki bir daha bu kalitede, bu oyuncularla bir tv dizisi izleyebileceğiz ekranda. Birkaç saniyelik duygu değişimlerini bile yüzleriyle anlatabilen nadir sayıdaki oyuncuları bir arada izledik.

Dizinin son bölümüne dair spoilerlar gelmiş. Okumasaydım daha mutlu olurdum aslında ama en azından Murat ve babalık olayının tam olarak nereye bağlanayacağıyla ilgili bir şeyler söylenmediği için final heyecanımı hala koruyorum. Ama ne yalan söyleyeyim içime su serpildi mutlu son tüyolarıyla. :)

_bashak_
24-04-08, 04:32
cok uzuldum bıttıgıne ne kadar pek ızleyemesemde dızıyı cok sevıyordum bı kere bu kadar kalıtelı oyuncuların bır arada oldugu baska dızı tanımıyorum .
keske boyle olmasaydı ama bı yandan dızının kalıtesınıde gosterır bu uzatıp uzatıp abuk subuk senaryolardansa buda guzel oldu =)) fınalı beklıyorum

GS***77
24-04-08, 11:58
Hersey cooook güzeldi . . . . . . .
Sadece son bölümlerde olaylarin Jet hizinda gelismesi isin tadini tuzunu kacirdi.
Snun surasina 2-3 bölüm daha olsaydi bence harika olurdu.
Simdi hersey oldu bittiye getirilecek.

Selamlar

özgeeee
24-04-08, 14:18
OK dergisinin Ajanda ekinde mini bir özet yayınlanmış. Eklemek istedim...

Başrollerini Fikret Kuşkan, Nejat İşler ve Melisa Sözen'in paylaştığı dizide olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Orhan yaşadığı olayların ardından kendini yalnız hisseder. Ali ise huzurlu hayatın tadını çıkarmak istemektedir. Ne var ki beklenmedik olaylar yaşanır.

civik mantar
24-04-08, 15:03
O olay da büyük ihtimalle şu:

Mahkeme son kararı, yani babasını seçme işini Murat'a verir. Ali de bunu yapamayacağı için gitme kararı alır.

Ama göreceğiz. Fragmanda ¨Final¨ yazısını görmek çok üzücü ya :( böyle güzel dizi bu kadar erken bitmemeliydi...

jalem
25-04-08, 12:06
Arkadaşlar bir sorum olacak
Aslında dikkatli bir izleyiciyimdir ama nasil atladım bilmiyorum...:icon_whis

Orhan kısırsa Serra nasıl hamile kaldı??
Bebek ne oldu?
İzlemediğim bir bölüm mü var? Gerçekten anlayamadim.
Bu soruya cevap veren arkadaş(lar)a şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi ve Dostlukla

sleepinsanity
25-04-08, 12:09
Serra hamile değil. Sadece test yapmadan kendini hamile zannetmişti. Sonuç olarak Orhan kısır ve Serra da hamile olmadı hiçbir zaman.

Bölüm özeti nerede kaldı. :icon_whis

sorfangirls
25-04-08, 15:38
Bolum ozetı ıcın tesekkurler Aysu'cum

Fragmanda zaten az cok neler olacagını gormustuk ozettede cok farklı bırsey belırtmemısler sadece Alinın bu kararı almasında kı sebebın orhanın konusmaıs oldugu belırtılmıs nasıl bır konusma yaptıkı alı yı bu derece etkıleyebıldı yasanan herseye ragmen.

Nısan kararından dondurebılecekmı dıyor bence dondurucek ama bunu bır gerekceyle yapıcak nısan. cok anlamlı bır konusmanın yanında ali ye bır haberle gelıcek bence. Nısanın hamıle oldugunu dusunuyorum ben buda alinin kararından vazgecmesını saglıyacak tek unsur olucaktır.

glhn
25-04-08, 16:02
Aysucum özet için teşekkür:img-wink:

başlıktaki final yazısını görünce şimdiden kötü oldum bölümü nasıl izleyecem bilmiyorum:img-cray:
özetten de anşaşılacağı gibi yine duygu yüklü bi bölüm bizi bekliyo:img-blush
umarım tatmin edici bi final olur:icon_whis

bi de resimlerimiz gelse:img-blush

abusra
25-04-08, 16:20
ya niye bilmiyorum özeti okuyunca hiç son gibi gelmedi bana
aslında olayların mahkemeden sonra başlaması gerekmiyo muydu :icon_sorr

neyse fragman kadar açık bi özet gelmemiş
ben 29. bölümün sonunda harun kendini vurdu demiştim ama
özete okuyunca selim reşat gibi geldi enden bişmiyorum

orhan muhtemelen babalıkla ilgili bi konuşma yapacak
ama söylediklerinin mahkemenin seyrini değiştirmesi saçma olur
çünkü sonuçta ortada belge varken ve babalık davasında ne gibi bi gelişma olur bilmiyorum

son olarak bence ali gitmeyecek en başta başı sonu belli dizinin demişlerdi
bence nisan engel olabilecek
yani umarım engel olur :icon_whis

özgeeee
25-04-08, 17:44
ya niye bilmiyorum özeti okuyunca hiç son gibi gelmedi bana
aslında olayların mahkemeden sonra başlaması gerekmiyo muydu :icon_sorr

neyse fragman kadar açık bi özet gelmemiş
ben 29. bölümün sonunda harun kendini vurdu demiştim ama
özete okuyunca selim reşat gibi geldi enden bişmiyorum

orhan muhtemelen babalıkla ilgili bi konuşma yapacak
ama söylediklerinin mahkemenin seyrini değiştirmesi saçma olur
çünkü sonuçta ortada belge varken ve babalık davasında ne gibi bi gelişma olur bilmiyorum

son olarak bence ali gitmeyecek en başta başı sonu belli dizinin demişlerdi
bence nisan engel olabilecek
yani umarım engel olur :icon_whis

ölen harun. çünkü fragmandaki mahkeme sahnesinde mehmet ve selim reşat görünüo. orhan da maaşallah fragmanın her sahnesinde var zaten.
umarım ali gitmez, giderse bunca yaşanan şeye çok yazık olur.

suri06
25-04-08, 18:42
Ne bu şimdi ya Hakim kesin muratın Orhan da kalmasına karar verecek
Orhanın söylediklerini duyan Ali duygularına yenik düşecek
Ne şimdi bu ya Bi baba olarak ne kötü bir olay
Eğer Ali muratı ve Nisanı bırakıp giderse cok üzülürüm he
bi kere Hikayenin başında beri Orhanın yaptıklarına karşılık bu sonla biterse büyük haksızlık olur
bi kere Bi cocuktan büyük bir Gercek saklanmış olur Murat ileride bunu öğrenince Orhana hakmı verecek üstelik Aliyi tanıdıktan sonra

civik mantar
25-04-08, 23:21
Harun öldü çünkü fragmanda hem Orhan hem de S.Reşat var ve Batuhan Mehmet'le Güneş'in evleneceğini söyledi, yani Mehmet de ölmüş olmamaz. Cidden olmamalı yani :) .

Bence Orhan içini döktükten sonra Ali'nin bakış açısı değişecek Orhan'a karşı ama mahkeme nihai kararı Murat'ın vermesini isteyecek. Bkz. Mektup 2. paragraf sonu.

Bakalım çok güzel bir final olması dileğiyle.

yesilimim
26-04-08, 13:05
Bölüm resimlerine bakarsak Orhan,Murat ve Nisan da Haydarpaşadalar.Orhan Muratı aliyi gitmemeye ikna etmek için getirmiş oalbilir mi yoksa ben mi çok iyi nietliyim

amica
26-04-08, 14:08
Umarım mutlu ve adil bir son olur. Murat gerçekleri öğrenip Aliyi durdurmaya geliyor anlaşılan (Nisanın çabalarıyla). Orhan bu tabloda ne arıyor anlamış değilim. Ben Murat ondan tamamen kopsun demiyorum zaten bu imkansız.
Ama Haydarpaşada sadece Murat, Ali ve Nisan olsun isterdim. Ayrıca Nisan hamile olsun Ali bu sefer çocuğunun doğumundan itibaren yanında olma şansına sahip olsun isterdim. Ali ve Murat sarıldıklarında ve Murat Aliye baba dediğinde Orhan orda olmasın isterdim. İserdimde isterdim ama onlar bir bölüme sığacak en uygun hikayeyi kurguladılar ve stop dediler bile. Neyse en azından Alinin yanına gitmişler. Gerçi aklıma saçmasapan şeylerde gelmiyor değil. Ali herşeye rağmen Muratın hayatındaki istikrarı bozmamak için genede atlayıp gidermiş. Yok ya yapmazlar artık bu kadarını. Herkesin adalete olan inancını sarsar böyle bir son.

morveotesi_jent
27-04-08, 09:55
ben birşeyi merak ediyorum dizinin raitingleri yüksek olmasına rağmen dizi neden bitiyor hemde gayet iyi gidiyor neden bitti bir bilgisi olan var mı çok merak ediyorum bari güzel finalle bitirseler ya hala inanamıyorum final yazısını görünce şok oldum ben gelecek sezonda devam eder sandım dizinin raitingleri iyi kanal d hayret nasıl kabul etti dizinini bitmesinin of ya şimdi mehmet günsur,fikret kuşkan dünyalar tatlısı batuhan karacakaya yı bir daha nerde görcez

OXFORD
27-04-08, 11:00
Dizi kanal ve yapımcının anlaşmazlığı yüzünden bitiyor..Daha doğrusu kaldırılıyor :icon_whis:icon_whis

Bölüm fotoları çok hoş..Hele Murat'ın oyun sahnesinde arkada Ali'nin dede rolünde olması süper..Son bir kez görürüm şeklinde gelmiş gibi :img-cray:

Royan
27-04-08, 18:29
Aliye dizisinden sonra,bir daha dizi izlemiyeceğim demiştim...Göz ucuyla bakarsam belki diyordum.Ama Bıçak Sırtı ilk bölümünden beri beni içine aldı.Tabii oyuncularında,oyunculuklarınında senaristlerinde bunda payı çoktu ..Böylece 29. bölüme kadar nasıl geldiğini anlamadım.Dizi su gibi akıp gidiyordu .Ne o duygu sömürüleriyle 5 bölümü hastane köşelerinde geçen dizilere,ne bir küs bir barışık dönme dolap gibi gibi durumlara benziyordu..İnanılmaz bir biçimde karekterlerle de oynanmıyordu....Ama hayrettirki total ve AB grubu izleyicileri arasındaki fark ,dizi çok reklam almasına rağmen, TMC ile kanal arasında sorun yaratıyor ve daha on onbeş bölüm izleyeceğiz derken ,son beş bölümde toparlanma kararı alınıyordu.Dizi hızlandırılmasına rağmen o kadar güzel gidiyorduki,hala oyuncular birbirlerinden güzel oynayıp diziyi içimize akıtıyorlardı adeta...Ufak tefek gözden kaçabilecek şeyler aklımıza takılıp germiyordu.Ama final bölümünde fragmana bakınca şaşırdım.Ali başından beri oğlunun peşindeyken,hemde her şey onun lehine iken ,onu üzmemek için mahkemeye çıkarmıyor..Ama öle bayıla aşık olduğu,sonunda kalbini verdiği Nisanı bırakıyor.onlardan ayrılıyor gibi...Senin gibi dürüst,mert,düzgün vede mücadeleci bir insan,nasıl olurda kırılgan,onurlu,zarif ve naif bir insan olan Nisanı bırakır.Başka yol yokmu..Birde onun açısından baksaydın keşke ona karşı biraz sorumluluk hissederdin eminim.Sen akıllı bir adamsın başka alternatif olabilir..Genede ümidim var..Pazartesiyi iple çekiyorum...Bize tanıtılan Ali sonunda oğlunada sahip çıkar...Nisanıda harcamaz...

suri06
27-04-08, 21:07
bölüm resimlerini görünce içim rahatladı valla
yani biraz da olsa
Ali tek başına oturuyo sonra orhan ve murat var Kesin orhan insafa gelip muratı getirdi
Nisan da yanlarında geldi yada arkalarından ve bu buluşmaya göz yaşlarını tutamdı
ya umarım babası olduğunu

civik mantar
28-04-08, 01:57
İyide fragmandaki sahneler , eski sahneler yani o görünüyor yada bu görünüyor olayı yok o sahneler eski.

Zannetmem, bence mahkeme görüntüsü son mahkemeden, yani kararın alındığı mahkemeden. Zaten Selim Reşat'ı vuracağını zannetmiyorum Harun'un. İçinden çıkamayacağı bir durumdaydı zaten, intihar etmesi Selim Reşat'a daha büyük bir darbe olacaktır.

sorfangirls
28-04-08, 21:16
Bıcak Sırtı dızısının yayın surecı boyunca ılk defa pazartesının gelmesını bugunu bunu yasamayı ıstemedım. Ama zamanı durdurmak mumkun deıl ve dızının baslamasına cok az bır vakıt kaldı. Hep bırlıkte ızleyıp son bolumun fınalın tadını cıkrmaya calısalım ve yorumlarda goruselım herkese ıyı seyırler.....

zeliham
28-04-08, 23:16
neden bitiyor dizi yaa neden neden neden...
bir de fragmandan anladığım kadarıyla ali gidiyor sırf murat alt üst olmasın diye
yaa nejat işler aliyede de uzaklara gitmişti hep gidecek mi bu adam:( hiç mutlu olamayacak mı?????

civik mantar
28-04-08, 23:46
daha dizi bitmedi ve internetten izlemek durumunda olduğum için part 4'teyim ama galiba Güneş hamile, gerçek şehzade yolda... Hadi hayırlısı diyelim. :)

Rabish
28-04-08, 23:48
Kayin valideler gibi Gunes'i benimseyesim geldi bu hamilelik yuzunden:img-hyste Hani vardir ya, gelinlere kok soktururler, sonra hamile olunca "canim cicim" olurlar :img-hyste yok yok, fazla ileri gitmeyeyim =)
Mehmet Gunsur hep dizideki partnerlerinin hamile oldugunu ogrensin, hep boyle sevinsin .. :img-in_lo (bkz: M&M)

Simdilik bolum iyi gidiyor, hatta hiç final gibi durmuyor .. Tiyatro sahneleri harikaydi, cok hos ve keyifliydi.
Harun'un olumu ise tam anlamiyla .. sok ediciydi. Gerçekten iyi dusunulmus.
Selim Resat'a diyecek laf bulamiyorum. Butun sezon hanedan da hanedan, simdi neler diyor .. nefret ediyorum karakterlerin son bolumde degistigi zaman.

Simdiye kadar en begendigim kisim Orhan'in mahkemedeki konusmasiydi :icon_sorr cok guzel replikler, cok iyi bir oyuncu, mukemmel bir sahne. Ben bile Ali'nin Murat'i almasini istedigim halde baya etkilendim Orhan'dan ..

Bakalim bizi daha neler bekliyor.

nazquzeli
29-04-08, 00:02
Bu Mehmet'in baba oldugunu öğrendiği sahneler beni bitirio ya :img-in_lo :img-cray: Rabish katılıorm :img-cray: M&M
Allahım o nasıl tepki o nasıl bi bizm bi bebegimiz mi olucak demek:img-cray:

Tiyatro sahnelerinde Muratın baba diyerek Alinin yanına kosması heralde hiç unutamıcagı bişeyy:img-cray:

Ali gitti:img-cray:

Mektup:img-cray:

rain 1907
29-04-08, 00:13
ee yuh yani yaa.bu kadar basit olmamalı. o senin gerçek baban... aa öyle mii...ali abii şey pardon BABA... yok daha neler :img-hyste

n.serra
29-04-08, 00:15
eğer o çocuk bikere baba demeden bitseydi gerçekten çok kızardım ben ya... zavallı ali çok üzüldüm durumuna nasılda hemen fedakarlık yapıp gidiodu... yasık...

dr.deniz
29-04-08, 00:16
bir dizinin bittiğine bu kadar üzüleceğimi zannetmezdm ama istisna bir diziydi bıçak sırtı bence, mehmet gülerin yazısında dediği gibi tv tarihimizn belkide en güzel dizisiydi erken bitti. muratla alinin buluşmasıda beni bitirdi muratın aliye Baba demesiyle gözümden yaşlar :img-cray: aktı bu kadar içimize işlemiş bir oyunculuk batuhanıda kutlamak lazım zaten nejat abi 1 numara inş. böyle bir ekip bir daha bir araya getirilebilir... kzılar daha narin olur böyle durumlarda derdim ama farketmiyo gözlerden yaşlar akyo bir anda.... :(

felice
29-04-08, 00:21
bir dizinin bittiğine bu kadar üzüleceğimi zannetmezdm ama istisna bir diziydi bence mehmet gülerin yazısında deiği gibi tv tarihimizn belkide en güzel dizisiydi erken bitti muratla alinin buluşmasıda beni bitirdi muratın aliye aba demesile gözünden yaşlar aktı bu kadar içimize işlemiş bir oyunculuk batuhanıda kutlamak lazım inş. böyle bir ekip bir daha bir araya getirilebilir...

Kesinlikle en küçüğünden yaşlısına kadar mükemmel bir kadro... Hepsini ayakta alkışlamak lazım. Bu kadroyu bir araya getirenleri de içtenlikle tebrik ediyorum. Bu ekiple güzel bir sinema filmi çekilse keşke...

yesilimim
29-04-08, 00:26
Harika bi firnaldi.ERken bitti ama yerinde bitti.Saçmalamasındansa efsane olarak kaldı.Böyle bir kadro biraraya gelebilir mi imksansız ama son sahne resmen oyunculuların konuştuğu sahneydi.

rollick
29-04-08, 00:26
her ne kadar çok acıklı bir final izleyeceğimizi gösteren bir fragman izlemiş olsakta bence dizi mutlu sonla bitecek.Ali nisan murat üçlüsü ayrılmayacaklar son anda bir şekilde bağlarlar mutlu sona.ben öyle düşünüyorum.aliyenin kopyası bir final olmayacaktır yani kimse bir yere gitmeyecek.Tmc böyle ters köşeye yatırmayı sever.Hatırlarsanız aliyenin fnal set fotoları tüm tüyolar aliye ve sinanın yeniden birlikte olacaklarına yönelikti.ama tabii benimkisi tahmin belki yine bir "vakit tamam seni terkediyorum" sahnesi izlicez.bekleyip görelim bakalım

Ne tahmin edermişim beeeh :)Güzel finaldi, güzel diziydi.Erken bitmesine üzüldüm ama belki de zihinlerde bu kadar güzel kalması açısından iyi olmuştur kim bilir.Son yıllarda izlediğim en harika dizilerden bir tanesiydi.Tüm ekibi kutluyorum.Hiçbiri boş durmasın hepsinden en kısa zamanda dizi film ne olursa bekliyoruz :D

begummm
29-04-08, 00:30
Güzel bir SON oldu.
Bu kadar kısa sürede yapılabilecek en iyi sonlardan biriydi bence :D
Orhan' ın davranışlarını çok taktir ettim doğrusu.
Bu kadar güzel açıklayabilirdi Murat' a.

nazquzeli
Murat cok olgun bi cocukmus gercekten..
Çok duygulandım.. :icon_sorr :(
dizinin erken btmesi dısında final beni tatmin etti...

Kadro ekip dizi superdi..Umarım yine böylesi kaliteli yapımlar görebiliriz ekranda bye

dr.deniz
Kesinlikle en küçüğünden yaşlısına kadar mükemmel bir kadro... Hepsini ayakta alkışlamak lazım. Bu kadroyu bir araya getirenleri de içtenlikle tebrik ediyorum. Bu ekiple güzel bir sinema filmi çekilse keşke...

felice sana tamamen katılıyorum ama tabii hayali bırakıp gerçeğe dönersekde çekilebileceğini zannetmiyorum gişe yaparmı onuda bilmiyorum aslında ii bir gişe elde edebilir ama... o kadar gruplar kurduk mailler attık mehmet güler abiye burdan çok teşekkür etmek lazım oda bizim sesimizi duyurmaya çalıştı ama bitti süperde bi final sahnesi valla yine ağladım ama mutluda oldum bir andan güzel bir sondu sanki 100 bölümgeçmiş bitmiş gibiydi...

caddys
29-04-08, 00:31
güzeldi..çok güzeldi..
Haklısınız erken ama yerinde bitti..:img-cray:
ama çok ağlattılar beehh:img-cray:

dilerdim ki Mehmet le güneş ne olucaktı sn sahneden önce onlarıda gösterselerdi
derdim mehmetti sadece:img-cray:

anısız
29-04-08, 00:32
guzel bir diziydi...
cok fazla uzatilmamasi da iyi
ama yine de fazla aceleyle davrandilar...sonda 2007 yazacak kadar...:icon_whis

dizide emegi gecenlere cok tesekkurler:good:

sevimli.girl
29-04-08, 00:33
başından sonuna seyrettiğim, iyiki seyretmişim dediğim ve son bölümüyle ağlamaktan göz pınarlarımın kuruduğu dizi. zaman zaman bazı yerleri sıkıcı gelse de, nisan karakterine sinir olsam da gerçekten kalitesine, hikayesine ve oyunculukjlarına yakışır bir final oldu. ama bu bölümün kahramanı benim için orhandı. gerçek bir baba olduğunu duygularıyla, davranışlarıyla yaptıklarıyla gösterdi. ve bu bölümünde fikret kuşkan kendini bir kere daha hayran bıraktırdı. bir insan bu kadar gerçekçi olabilir mi. mahkeme sahnesinde, oğluna gerçek babasını anlattığı sahnede ve son sahnede murata baba dedirttiğği yerde bir insan bu kadar mı güzel oynayabilir, bu kadar mı gerçekçi olabilir ve bir izleyici bu kadar mı ağlatılabilir.

bitmesine üzüldüğüm ama suyu çıkmadan, sıkmadan kalitesine yakışır bir final yaptığı için sevindiğim dizi.

ada_08
29-04-08, 00:34
kşke bitmeseydi ama saçmalamasından daha iidir çnkü çk uzayan diziler acaip saçmalıo...bnde son sahnede mehmetle güneşi grmek istrdm...ama yinede final sprdii muratın aliye baba die baırışında çok etkilendimm...en çok nejat işleri göremicem die üzülüorumm...:img-cray:

ismailsurucu
29-04-08, 00:37
lanet olsun bu reyting olayını icat edene.bu reyting yüzden nice güzelim kaliteli diziler kanallar tarafından yayından kaldırıldı.bunlardan birtaneside Bıçak Sırtı.bunca kaliteli bir oyuncu kadrosunun birdaha zor biraraya gelebileceği topluluğu sırf reytingi düşük diye yayından kaldırmanın mantığını anlıyamıyorum.
vede anlamak istemiyorum.lanet olsun böyle mantığa.
teşekkür ediyorum bize bu kadar müthiş oyunculuk performansı gösteren başta Fikret Kuşkan , Nejat İşler ve Mehmet Günsür olmak üzere tüm oyuncu kadrosuna ve emeği geçen geçen tüm etkenlere.böyle bir oyuncu kadrosu kırk yılda bir araya geleceği için bizde bir kırk yıl daha bekleriz artık.

Zeynep-
29-04-08, 00:38
Güzel bir SON oldu.
Bu kadar kısa sürede yapılabilecek en iyi sonlardan biriydi bence :D
Orhan' ın davranışlarını çok taktir ettim doğrusu.
Bu kadar güzel açıklayabilirdi Murat' a.

Orhan durdu durdu son bölüm gözüme girdi :)

harika bir finaldi :img-icecr mahkeme anından son sahneye kadar ağladım :img-cray: oyunculuklar en iyinin iyisiydi :img-icecr ali muratlı bir finaldi istediğim ve en güzel biçimde sonlandı :)

BİZE YAŞATTIKLARI 30 GÜZEL BÖLÜM İÇİN BÜTÜN EKİBE SONSUZ TEŞEKKÜRLER :good:

kendimi toplayıp devam edeyim yorumlarıma :) hala şokundayım bu güzel finalin :)

zeliham
29-04-08, 00:38
ben finali pek apar topar bulduum:( o neydi öyle pat diye söyledi orhan murat atladı aliye..yaa bitmek zorunda mıydı bu dizi..böyle apar topar..izleyiciyi düşünen yok ki tamam final işte hadi size güle güle der gibi..daha ikram beklerken kapı gösterilen misafirler gibi hissettim kendimi bozuldum:(

edogan1983
29-04-08, 00:42
Dizinin bitişi beni çok üzdü nasıl alışacağımı bilmiyorum izlediğim tek diziydi. Her pazartesi iple çekiyordum ya şimdi seyirci olarak elimden geleni yaptığıma inanıyorum bitmemesi için ama nafile kimse sesimizi duymadı.:img-cray:
Final bölümü olarak Orhanın mahkemede döktüğü göz yaşları benide gözyaşına boğdu haksız olmasına rağmen son bölümde yaptığı jestler affedilebilir birisi yaptı kendini. Ali son bölümde yüzü gülmesi hepimizin beklediği ve kendisinin hakettiği bir sondu. Selim Reşat ise bir şeyler kaybedince Ailesinin en kutsal varlığı olduğunu anladı en sonunda oda izaya geldi. Mutlu bir sonla bitmesi üzüntümü bir nebze olsada azaltıyor.

BIÇAK SIRTI EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BÖYLE GÜZEL BİR YAPIYI BİZE TATTIRDIKLARI İÇİN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

HOŞÇAKALIN

dr.deniz
29-04-08, 00:43
Aslında dizide geçen bölümlere baktığımda murat yaşının aksine daha olgun tavırlar sergiliyodu ve finalde orhanın sözlerinden sonrada çok büyük bir şok geçirmedi , zaten mükemmel bir biçimde de sonlandırdı ...

whisper34
29-04-08, 00:45
30 bölüm kaçırmadan ekrana kilitlenip izlediğim tek kalite yapımı REYTİNG denen bişey için harcamak ne derece doğrudur bilemiyorum ama güzel olan bişey var ki 30 bölüm de oyuncuların tümüyle süperdi kısa ama tadında bir yapım izlettikleri için hepsine :happy0064

finale gelince evet apar topar olmuş güneş hamile mehmet öğrendi eee sonunu görseydik bari evlendiler filan gibi
numan - leyla barıştı hani ömür'ün sevinci
ali - murat buluştu ee devamı nerde sahnenin
nisan - ali birlikte bir sevinç yaşasaydı kardeş filan olsaydı
orhan anlattı tamam ama orhan murat sahnesi de beklerdik
serra - orhan askıda kaldı
kısa kısa kesitler isterdim finale bu kadar acele olması gerekmezdi...
mutlu son olacaktı madem herkesi düşünmek lazım dimi ?

(ıhlamurlar altında gibi bir final yakışırdı bence)

nejatı - mehmeti - orhanı (3 ü birarada kahve tadında) - numanı çok özlicem :(

ébruli
29-04-08, 00:48
yerinde ve zamanında bitiriceklerini biliyorduk

gerçekten çok etkileyiciydi bu bölüm
ben başından sonuna bi bıçak sırtı izleyicisi olamadım elimden geldiğince takip ettim ama konu bana göre çok dardı ve zaman zaman sıkıldım
final itibariyle ben biraz sert bi final umuyordum ama bi tmc dizisi olduğundan
bu dileğimin hayal olduğunu biliyordum ...

umarım bıçak sırtı süre bazında tüm dizilere örnek olur bye

dr.deniz
29-04-08, 00:48
inş. bu ekip bundan sonra böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz çünkü haketmiyolar , en azından anlaşılan şekilde bitirrile bilirdi ama umarım içlerine sinmiştir benim sindi diyebilirim artık huzurluyum bir bakımada çünkü kıvranıodum belki bitmez falan diye bitirdiler hayırlısı olsun ... herkese iyi geceler

Zeynep-
29-04-08, 00:49
Harika bi firnaldi.ERken bitti ama yerinde bitti.Saçmalamasındansa efsane olarak kaldı.Böyle bir kadro biraraya gelebilir mi imksansız ama son sahne resmen oyunculuların konuştuğu sahneydi.

oyunuculuklar gerçekten harikaydı istisnalar kaideyi bozmaz :)

tmcnin yerinde biten ilk dizisi oldu galba :) harika ve cidden yerinde bir finaldi :) bu kalite bu kadroyu biraz zor buluruz bidaha :img-cray: 3ünün bir projede tekrar birleşmesi dileklerimle ;) yoksa 4ününmü demeliyim Erkan abide var ;)

Zeynep-
29-04-08, 00:50
Murat cok olgun bi cocukmus gercekten..
Çok duygulandım.. :icon_sorr :(
dizinin erken btmesi dısında final beni tatmin etti...

Kadro ekip dizi superdi..Umarım yine böylesi kaliteli yapımlar görebiliriz ekranda bye

evet Murat beklemediğim kadar olgun karşıladı :) hep olgundu ama bunu duyunca bu kadar olacağını sanmazdım :) erken finalin katkıları diyelim ;)

bimkolik
29-04-08, 00:51
İzlediğim dizilerdeki en muhteşem işlenmiş karakter Orhan ve ona hayat veren Fikret Kuşkan bütün dizi boyunca olağanüstü performans sergilemesiyle birlikte finale de damgasını vurdu. Kendisini ayakta alkışlamak istiyorum..

Gerçekten çok kaliteli ve eşine az rastlanır bir diziydi.
Bütün oyuncuları, emeği geçen herkesi kutluyorum..
En sinir olduğum Nisan bile bana bu bölümde sempatik göründü.
Başından sonuna göz yaşlarımın durmadığı, müthiş bir duygu yoğunluğu yaşattıkları final için de ayrıca kutlarım tüm ekibi.:happy0064
Batuhan'a en kocaman alkış..:happy0064

Zeynep-
29-04-08, 00:55
İzlediğim dizilerdeki en muhteşem işlenmiş karakter Orhan ve ona hayat veren Fikret Kuşkan bütün dizi boyunca olağanüstü performans sergilemesiyle birlikte finale de damgasını vurdu. Kendisini ayakta alkışlamak istiyorum..

Başından sonuna göz yaşlarımın durmadığı, müthiş bir duygu yoğunluğu yaşattıkları final için de ayrıca kutlarım tüm ekibi.:happy0064

Fikret Kuşkanın oyunculuğu zaten tartışılamaz bir boyuta ulaştı..30 bölümün her bölümünde aynı süper performansı gösterdi :) tebrikler ona ve tüm oyuncularımıza :) Batuhanında oyunculuğunu başından beri beğeniodum :good: ilerde güzel yerlerde olacağından kuşkum yok :)

billur_beso
29-04-08, 01:09
ben bıçak sırtını pek izlemem öyle arada bir bakarım ama bugün final sahnesidir izleyiyim dedim ve gerçekten finalde gözlerim doldu.Herkezin oyunculuğu göz kamaştırıcıydı.Ben alinin gitmesini beklemiodum o şok etkisi yarattı dahası orhanın böyle bir olgunluğa erişeceğini hiç sanmıyordum.Ama o garda muratın baba diye seslmesinden sonra nejat işlerin o yüzündeki ifade bitirdi beni resmen..Ama keşke biraz daha uzatsalardı son sahneyi:img-icecr

BeLiTiM
29-04-08, 01:15
Bu diziye böyle bir final yakisirdi :good:
Fragmani ilk izledigimde Murat gercegi ögrenmeden bitecek diye düsünmüstüm ama sonra Ali nin,Murat´in önünde diz cöktügü resim sayesinde öyle bitmeyecegini anlamistim :)
Ilk düsündügüm gibi olsaydi cok sacma bir son olurdu
Keske final sahne biraz daha uzun sürseydi
Onun disinda hersey cok güzeldi
Bizlere böyle kaliteli ve güzel bir dizi izlettikleri icin basta o muhtesem oyuncular olmak üzere emegi gecen herkese (yapimci ve kanal haric!) cok tesekkür ediyorum :good:
Malesef uzun süre böyle kaliteli ve basarili bir ekibin oldugu bir dizi vs izleyecegimizi sanmiyorum!
Iyi geceler..

vrgwlf
29-04-08, 01:17
Bugün yalnızca bu finali izlemek açtım televizyonu ve yazmak için foruma girdim. Dizinin başlangıcında böyle iddialı bir yapım için pek çok hata bulduğumdan dem vurmuş ve üç bölümden sonra izlemeyi bırakmıştım.

Nitekim vaktinden önce bitmesinin de böyle güzel bir oyuncu kadrosu yaratılmasına rağmen yan karakterlerin tip olarak kalmasının ve senaryonun çok kötü kotarılmasının sonucu olduğunu düşünüyorum.

Herşeyin ötesinde böyle bir finali yine de hak ettiğini sanmıyorum. Bu kadro bu firma başlangıçta girilen tema... Bütün bunları düşünecek olursak bu bir mutlu son değil geçiştirilen bir son olmuş.

Herkes istediğini buldu herkes doğru yolu buldu ve mutlu son oldu... Yazık oldu bence bu ekibe...

Nejat İşler'in de Fikret Kuşkan'ın da hak ettikleri karakter detaylarının yazılmadığını dolayısyla da kendi performanslarının altında kaldıklarını düşündüm.

Fikret Kuşkan bence bu ülkenin en iyi oyuncularından biridir. nerdeyse en iyisidir kendi kuşağında diyebilirm. Elbette bütün duygu yoğunluklarını bütün çatışma ve çelişkileri yine yansıttı. Ama bazen öyle tuatrsız durumlar verdı ki Orhan şimdi gözüme girdi dedirtecek şeyler yazıldı bu karaktere. Dolayısyla da rolün onun hakkını yediğini düşünüp yine de herşeye rağmen titizlikle oynadığı için onu kutlamak gerektiği düşüncesindeyim.

Mehmet Günsür zaten işlenmedi finali de eee pembe dizi tadında bir finaldi işte.

Kadın karakterlere ben ısınanamamıştım. Melisa Sözen doğrusu ya bence çok geliştirmiş kendini itiraf etmek lazım. en çok da ona yaramış sanırım bu yapım.

Erkan Bey zaten harcandı gitti.

Karakterler hikaye herşey havada kaldı. İncelikler detaylar ...

Elbette emek verenlere geçmiş olsun ve tebrikler diyorum . Ama böyle yapımların televizyonu değiştrecek güçte yapımlar olduğu için bundan sonra daha başarılı olmalarını diliyorum sadece reyting anlamında değil. Aynı zamanda
seyircinin beğenisi anlamında da...

İyi geceler...

Zeynep-
29-04-08, 01:18
Bu diziye böyle bir final yakisirdi :good:
Fragmani ilk izledigimde Murat gercegi ögrenmeden bitecek diye düsünmüstüm ama sonra Ali nin,Murat´in önünde diz cöktügü resim sayesinde öyle bitmeyecegini anlamistim :)
Ilk düsündügüm gibi olsaydi cok sacma bir son olurdu
Keske final sahne biraz daha uzun sürseydi
Onun disinda hersey cok güzeldi
Bizlere böyle kaliteli ve güzel bir dizi izlettikleri icin basta o muhtesem oyuncular olmak üzere emegi gecen herkese (yapimci ve kanal haric!) cok tesekkür ediyorum :good:
Malesef uzun süre böyle kaliteli ve basarili bir ekibin oldugu bir dizi vs izleyecegimizi sanmiyorum!
Iyi geceler..

katılıyorum :) o resmi görmeden önce gidiyor diye üzülmüştüm ama o resim Nisan Murata herşeyi anlatacak ve Murat baba diye koşacak yönündeydi :)

Orhanın götüreceği aklıma gelmezdi..zaman zaman acıyor zaman zaman kızıyordım ama çok güzel bir davranış yaptı son sahnede :)

Muratın babaa diye koşması bile yetti bana :love05:

Zeynep-
29-04-08, 01:23
ben bıçak sırtını pek izlemem öyle arada bir bakarım ama bugün final sahnesidir izleyiyim dedim ve gerçekten finalde gözlerim doldu.Herkezin oyunculuğu göz kamaştırıcıydı.Ben alinin gitmesini beklemiodum o şok etkisi yarattı dahası orhanın böyle bir olgunluğa erişeceğini hiç sanmıyordum.Ama o garda muratın baba diye seslmesinden sonra nejat işlerin o yüzündeki ifade bitirdi beni resmen..Ama keşke biraz daha uzatsalardı son sahneyi:img-icecr

bestem buraya yorumdamı yaparmış :img-icecr

üstüne yazılar geldi hala ben yarı hüzün yarı gülücük ekrana bakıyorum :img-hyste

birde fragman bekliyorum hey yarabbim :img-hyste

onun baba demesi o sırada hepsinin yüz ifadeleri bence olağanüstüydü :good:

ama Muratın olgunlukla karşılaması biraz bozdu keşke bir bölüm daha uzatsalardı böyle geçiştirmek yerine :good: çünkü alinin 28 bölümdür korktuğu şeydi Muratın hayatını altüst etmek :good:

Ring
29-04-08, 01:33
lanet olsun bu reyting olayını icat edene.bu reyting yüzden nice güzelim kaliteli diziler kanallar tarafından yayından kaldırıldı.bunlardan birtaneside Bıçak Sırtı.bunca kaliteli bir oyuncu kadrosunun birdaha zor biraraya gelebileceği topluluğu sırf reytingi düşük diye yayından kaldırmanın mantığını anlıyamıyorum.
vede anlamak istemiyorum.lanet olsun böyle mantığa.
teşekkür ediyorum bize bu kadar müthiş oyunculuk performansı gösteren başta Fikret Kuşkan , Nejat İşler ve Mehmet Günsür olmak üzere tüm oyuncu kadrosuna ve emeği geçen geçen tüm etkenlere.böyle bir oyuncu kadrosu kırk yılda bir araya geleceği için bizde bir kırk yıl daha bekleriz artık.

Sen bu diziyi iyi takip etmedin galiba , dizinin bitişinin reyting'le felan alakası yok diziyle zaten 1 sezonluk anlaşılmıştı , her halükarda bitecekti senaryoda 1 sezonluğa göre yazıldı , hem reytinglerde hep yüksek yazarların yazdığına kanıp yorum üretmeyin bence iyi takip edin gelişen olayları , iyi bir seyirci olsan , takip etmiş olsan böyle şeyler yazmazdın.

civik mantar
29-04-08, 01:44
Az önce izlemeyi bitirdim. Efsanelere yakışır bir final oldu. Ben de gerçekten son sahneyi eksik buldum. Ama oyunculuklar gerçekten şahaneydi. Bence dizide bir çok konunun tam açıklık kazanmaması daha iyi oldu, izleyicinin hayalgücüne bırakmak da çok güzel...

Gelelim Final yorumuma.

Oyun
Ali'yle Murat'ın birlikte sahneye çıktıkları bölüm eğlenceli olabilirdi. Fakat nedense bu bölümün içinde çok çok önemli bir yer tuttuğuna inanmıyorum. Murat oyun esnasında Ali'ye rolü gereği ¨baba¨ demiş olsa da bu sahne olmasa da olurdu diyebiliriz. Çünkü Ali'nin Murat için herşeyi yapabileceğini zaten biliyoruz.

Numan-Leyla-Ömür
Numan'ın Leyla'nın gönlünü alacağını tahmin ederdim ama böylesine büyük bir jestle karşılaşacağımı hayal bile edemezdim. Dizinin en naif, en babacan karakteri Numan son bölümde gene dizinin en karakterli karakteriydi belki de.

Ayrıca Numan ile Leyla yemekteyken fonda ¨Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime...¨ dizeleri çalması kesinlikle bir tesadüf değil, Selim Demirdelen'in bir başarısı bence. Çok ufak bir detay ama dizideki hiç birşeyin tesadüfi değil, tamamen yönetmenin kontrolünde olduğunu gösterdi.

Ömür'ü her ne kadar sevinirken göremesek de, her ne kadar Numan'ın gerçek kızı olup olmadığını öğrenemesek de şu an onun ranzasında ne kadar huzurlu uyuduğunu tahmin edebiliriz.

Cenaze
Oyuncular duyguları çok iyi yansıttılar ki bu alışık olduğumuz bir durumdu. Ancak etkilendiğimi itiraf edebilirim. Çok kısa bir süre içinde hem bir kardeşleri olduğunu öğrendiler ve onun ölümünü seyrettiler. Mezara toprak atarlarken gözlerim doldu diyebilirim.

Güneş-Mehmet
Güneş'in hamile olduğunu ilk başta anlamasam da daha sonra hemen kavradım. Güzel bir durum tabii ki. Gerçek bir şehzade doğuracak olması, kendi hatalarını gözden geçiren Selim Reşat için de güzel bir hediye olacaktır. Eminim ki artık o da Güneş'e iyi gözle bakıyor.

Mehmet'in baba olacağını öğrendiğinde sevinmesi, sanki gerçekten baba olacağını öğrenmiş gibiydi. Mehmet Günsür bu sahnede cidden devleşti bence çünkü bu kadar doğal kahkaha atmak ve sevinmek her baba yiğidin harcı değildir.

Selim Reşat Ertuğrul
Hanedan Reisliği'ni kabul etmeyeceğini zannetmiyordum ama kabul etmesi durumunda da kendisine kızacaktım. Özellikle son bir kaç bölümdür Selim Reşat gerçekten en nefret ettiğim karakter olmuştu. Fakat bence son bölüm, onun içinde çok büyük bir ders oldu. Çünkü Selim Reşat ¨adam¨ oldu ve baba oldu. Orhan'a söylediklerinden sonra gerçekten onun da içinde iyi bir adam olduğuna inandım.

Mahkeme
Süpriz olmadı. Hakimin bu kararı vereceğini daha önce bir çok kez söylemiştim. Fakat son konuşmalar yapılırken şaşırdım. Murat'ı bu kadar çok seven Ali neden bir iki cümle kurup yerine oturdu? Heyecanlı mıydı yoksa Orhan'ın bu kadar etkileyici konuşacağını mı tahmin etmedi orasını bilemem. Çünkü Ali duygusal bir adam ve etkileyici konuşmayı o da biliyor. Ancak Orhan oğlunu sevdiğini bir kez daha gösterdi herkese.

Ali-Nisan
Nisan, Orhan'ın konuşmasından çok etkilendi. Hatta bana göre mahkeme çıkışında boynuna sarılmak istedi ama kendini tuttu. Akşam evde konuşurlarken Ali'nin durumu iç parçalayıcıydı ve ikili gene muhteşem bir iş çıkarttılar. Çok güzeldi, çok duygusaldı.

Ali'nin mektubunu az çok biliyordum ama izlerken gözlerim doldu. Söyleyecek söz yok.

Orhan
Dizinin başından beri afedersiniz dallama olarak değerlendirdiğim Orhan karakteri bu bölümde bir anda gözüme girdi. Mahkeme sırasında aklıma dizinin ilk bölümü geldi. Nisan'a ¨O senin kanından canından olsa...¨ diye başlayan kırıcı sözler sarfetmişti. Şimdi görüyoruz ki Orhan da Murat'a çok bağlı. Mahkemede neredeyse Nisan'ın dediği gibi ¨Murat'ın eti etime kaynadı.¨ diyecekti.

Herşeyi Murat'a anlatma biçimi basitti. Daha doğrusu 10 yaşında bir çocuğa anlatılabilecek en iyi şekilde anlattı. Murat ise büyük bir olgunlukla Orhan'a sahip çıktı, onu terk etmek yerine sarılarak avuttu onu.

ve Murat
Batuhan döktürüyordu. Bir rol bu kadar iyi mi oynanır? Bir çocuk babasına bu kadar güzel mi ¨Baba¨ der? Bu bölüm senaristler Batuhan için çok zorlayıcı bir rol yazmışlar. Ancak Batuhan oynadığı bütün sahnelerden alnının akıyla çıktı. Dizinin en başından beri Türkiye'nin en iyi oyuncuları arasında oynadı ve bence Türkiye'nin en iyi çocuk oyuncusu şu anda o. Oyunculuk yaptığını zanneden diğer çocuk oyuncular bence Batuhan'ı izlesinler. Öğrenecekleri çok şey var.

Dizi bittikten sonra SON yazısını görmek üzdü tabii ki. Ancak böylesine bir diziyi yaşamış olmanın mutluluğu içerisindeyim. Buradan Selim Demirdelen'e, Gaye Boralıoğlu ve senaryoda emeği geçen herkese, Fikret Kuşkan'a, Nejat İşler'e, Mehmet Günsür'e, Mahir Günşirar'a, Batuhan Karacakaya'ya, Melisa Sözen'e, İpek Bilgin'e, Erkan Can'a, Tuğrul Çetiner'e, Vildan Atasever'e, Canan Ergüder'e, Nihan Koldaş'a, Birsen Dürülü'ye ve adını yazmayı unuttuğum bütün oyunculara, set ekibine, ses ve ışık ekibine, şahane müzikler için Funda Arar'a, Müslüm Gürses'e, Kerem Kekeç'e ve diğer bestecilere sonsuz teşekkürler. Bize unutulmaz bir dizi izlettiniz hatta yaşattınız.

Herşeye rağmen Erol Avcı'ya ve KanalD'ye de teşekkür etmemek -bunu her ne kadar hak etmeseler de- vefasızlık olur. Umarım bundan sonra da bu kalitede dizilerle bizi tekrar ekran başına kilitlerler.

Bütün Bıçak Sırtı sevenlerine sevgilerle,

gamlibaykusss
29-04-08, 08:12
böyle bir dizi ne kadar devam etse seyredebilirdik ama böylesi bir erken bitiş onu bizim için efsane yaptı...

böyle bir yapımla aynı dönemde yaşamış olmak, onun her hafta yayınlanan yeni bölümlerini beklemek büyük bir şanstı...

böylesi muhteşem oyuncuları,en az sahnesi olandan en çok sahnesi olana kadar, kusursuz performanslarıyla izlemek unutulmayacak bir tecrübeydi...

böylesi bir dram duygu sömürüsü yapılmadan ama boğazlarımızı düğümleyerek galiba ancak böyle sunulabilirdi...

Ve bu yapıma tanıklık eden seyirciler olarak,bizler, ancak böylesi çaresiz kalabilirdik; televizyon dünyasının acımasız düzenine ve gönlümüzdeki alkışları hesaba katmayan reyting ölçümlerine...

Yani...
"İyi ki geldiniz, burada bulundunuz" Ve bu diziden sonra artık bizler "Soğukuz ve Öyle solgunuz…"

hyoldas
29-04-08, 08:42
Gözyaşlarımı tutamadım...Hem bu muhteşem oyunculuğu bize sergiledikleri için oyunculara mutsuz bir son hazırlamadıkları için senaristlere teşekkür ederim. Ama senaristlere teşekkürüm sadece bu son için...Bu kadar muhteşem bir kadroya bu kadar klişe bir senaryo yazdıkları için, dizinin sonunda diğer karakterler hiç yokmuş, hiç bu dizide oynanamamış gibi final yazılmadığı için söyleyecek söz bulamıyorum.
Yazık tek kelimeyle yazık...

Bu finali bu diziye hiç yakıştıramadım.
Umarım Nejat İşler, Fikret Kuşkan, Mehmet Günsur,Melisa Sözen, Vildan Atasever,Erkan Can ve daha niceleri...böyle bir hikayede yer almazlar.
Murat paylaşıldı kavga bitti.
Bu kadar kolaymış demek ki. Boşuna izlemişiz :kahve

ntor
29-04-08, 08:43
Budur !!! Seyirciye verilen değerin bir kanıtı bir final di !! Muhteşem oyunculuklar !Muhteşem Bir Final!!!

Bu sezon tek bir bölümünü kaçırmadan izlediğim tek dizi.

Her izlediğimda ham dizinin seyri hem de oyunculuklar hem de konunun işlenişi harika.

Her bölümü Son 1-2 bölüm hariç (o da konular erken erken işlensin diye hızlı gecildi) sinema tadında bölüm izledik.

Ama ne yazıkki bu ülkede bu tür dizilerin bu kadar bile izlenmesi olaydır. Bu kadar dayanması dahi olaydır.

Bizim insanlarımızın izlemekten hoşlandığı diziler kendi etraflarında dönüp duran konulardan oluşan dizilerdir. Zaten şu anda yayında uzun süre kalanlarda o tür dizilerdir.
Kandırılmaya , entrikaya yalana dolana aldatmaya, sonra pişman olmaya dönmeye sonra yine aynı hatayı yapmaya doymuyoruz. Karakterlerimize de bu yansıyor sanırım.
Bu tür dizilerde gizli sırların ortaya çıkması yaklaşık 10 bölüm sürüyor. Erkek kadının arkasında koşuyor, sonra kadın erkeğin peşinde koşuyor. Oda olmuyor 2. bir erkek veya kadın çıkıyor aralarına girmeye başlıyor. Yanlış anlamalar falan filan derken diziye bakıyorsunuz 20 bölüm olmuş.

Neyse kısacası bu kısır döngünün içinde bize bu diziyi izleme şansı verenlere teşekkürler. Ama ne yazıkki bu dizinin yapımcının da mutlaka bir açıklama yapması gerekirdi. Bu kadar izleyene bunun borçluydu. Böyle apr topar kaldırılmamalıydı.

bU DİZİDE 2 KİŞİ VARKİ muhteşem ötesiydilir. Fikret Kuşkan ve Babasını oynayan S.Reşat . Elleri öpülesi oyunculuklar çıkardılar. Bu bölümde Fikret Kuşkan ın hissettiği acının aynısı içimde hissettim. Helal olsun.

ipekaziz
29-04-08, 08:43

bimkolik'im dün akşam Fikret Kuşkan'ı nasıl ayakta alkışladığımı yazmak için girdim sayfaya ve yine, yeniden aynı şeyleri yazdığımızı gördüm:img-wink:

allahım o nasıl bir oyunculuktur, o nasıl bir performanstır, o nasıl bir duygu aktarımıdır...helal olsun:good:

Dizinin son bölümüne gelince, çabuklaştırılmış olması sebebiyle final yapalım derken, göz çıkartılmış bir kaç ufak konu ve detay haricinde genel olarak güzel bir son bölüm izledik....Öyküler arasındaki bağlantılar sağlamdı....Hanedan reisliği, Selim Reşat'ın korkunç ihtiraslarının ona yaptırdıkları, o muhteşem hanedana bir torun verecek olan kadının bir marangozun kızkardeşi oluşu, soyluluğun soy-sopla değil içinde taşıdığın sevgi dolu yürekle elde edilebileceği :good: verilen güzel mesajlardı.....

Numan'ın öyküsü, yeniden evlenmeleri, Selin'in yurtdışına okumaya gidişi, Serra'nın Orhan'a "artık senin için ölmüyorum, tekrar beraber olmak istersem buna ben karar vereceğim" mesajı yüklü cevabı vs..vs... dizinin arasına serpiştirilmiş final kurgularıydı. Ama dediğim gibi böylesine hızlandırılmış olunca ve bir tek bölümde 7-8 yan karakterle ilgili detay öyküdeki sorunlar peş peşe çözülünce dizi benim için inandırıcılığını bir nebze kaybediyor........

Oysa Ali'nin babasının Murat'ı fiziksel olarak çocukluğuna çok benzediği için "gel oğlum Ali buraya" diyerek çağırması kadar güzel bir detay sahne hazırlanabiliniyorsa, dizinin finalinde de insan beklenti çıtasını ister istemez yukarılara çekiyor....

Gelelim Orhan-Ali-Murat üçlemesine....Haksız kimse yok, her biri kendi cephesinde yerden göğe kadar haklı... Sahiden de çözülmesi çok zor bir düğümdü....çözülebilecek en az hasarlı biçimiyle çözüldü....

Ama dün gece dizi bittikten sonra düşündüm.

Numan'ın anlattığı öyküde Sultan Süleyman'ın bebeği ikiye bölelim buyruğuna evladına kıyamadığı için karşı çıkan "ve tamam kabul ediyorum, bne onun annesi değilim" diyen gerçek anne, Ali'yle özdeşleştirildi......

Ama , Orhan'ın verdiği kararda buna benzer bir karar değilmiydi? Yani Murat'ın ortadan ikiye bölünmüşcesine büyük bir acı çekmesindense, kendini feda edip, o canından çok sevdiği Murat'ı Ali'ye teslim etmedi mi? Bence bu hareketi Orhan'ı en az Ali kadar Murat'ın babası yapar...öz babası yapar......

Yanlış anlaşılmasın Ali de oğlunu taparcasına sevdi ve evladı için her türlü fedakarlığa hazır bir baba olduğunu defalarca kanıtladı...

Fakat -sanırım Fikret Kuşkan'ın da o muhteşem oyunculuğu sayesinde- dün gece ben Orhan'a da çok üzüldüm. Ve olaya kapılıp "olsun Ali ve Nisan, Orhan'ın Murat'ı zaman, zaman görmesine izin verirler" diye tes